View Full Version : asyaa / kaktüs ve sukulentlerim
Sulcorebutia rauschii ve lobivia minuta
Echeveria fred ives cristat
Arkadaslar once gelisme gosterenleri sonrada yenilerimi paylasacagim kargodan sonra dikimini yapip hemen resimledim onun icin biraz cansiz gorunebilirler
Bukadar cabuk yavru alacagimi tahmin etmemistim ilk siradakinden digerleride ciceklenme asamasindalar
Yenilerime basladim en alttaki buyuyunce olacagi
Aloe christmas carol
Aloe humilis
Lenophyllum reflexum
Euphorbia aeruqinosa
Adromischus cristatus var clavifolius
Echeveria pulvinata frosty
Adromischus poellnitzianus
Aeonium sedifolium klon
Crassula justus corderoi
Crassula baby naclace
Rebutia albiflora
Gasteria ernesti ruschii variegata
Echeveria shaviana nodulosa
Kalanchoe scapigera
Kalanchoe kewensis
Cissus quadranqularis
Echeveria gibbiflora
Kalanchoe thyrsiflora
Opuntia vestita
Echeveria aquarius
metin şayen
29-08-2016, 12:00
Sevgili asyaa sizin aile oldukça kalabalıkmış. Ben de kendi adıma bundan korkuyorum. Evde yerim oldukça az olmasına rağmen şimdiden tıkış tıkış oldu.
Bence korktuğun da büyük ihtimal başına gelecektir. Sahsen ben değişik bir tür gördüğümde almadan geçemiyorum
sonunda açtı ama o kadar tatlıki her yeri tomurcuk aynı anda açarsa süper görsel olacak
yeni aldığım ve daha isim araştırması yapamadıklarım
benim kızın kırılan kumbarası mini bir sukulent saksısı olarak değerlendırıldı
stapelianthus pilosus
piaranthus punctatus
stepelia flavopurpurea yeşil
sulcorebutia rauschii mor
gymnocalycium ragonesi
copiapoa barquitensis
euphorbia obesa
crassula riiple jade
kedim gelir gelmez 2 tanesini kazaya ugrattı once ve sonrası
kedimin diğer kazazedesi
sedum sieboldii variegata
aeonium sunburst cristat
cotyledon oophylla
cotyledon temontasa variegata
crassula brevifolia
crasula moonglow
duvalia parviflora
echeveria painted lady
graptoveria silver star
haworthia cymbiformis variegata
haworthia pygmaea
kalanchoe eriophylla
lampranthus maximiliani
machaerophyllum brevifolium
senecio radicans variegata
Her dalinda ayri bir guzellik
Derya ünal
03-11-2016, 20:11
Sevgili Asyaa, maşallah ne çok güzelliğiniz var böyle.
İçinde çok çok beğendiğim türler de mevcut. Özellikle leş kaktüsü ve beyin kaktüsü bir türlü yaşatamadığım ve çok sevdiğim iki tür. Kolaylıklar diliyorum.
Cok tesekkurler yenilerimde var ama su siralar yogunlugumdan ekleyemedim en kisa zamanda ekleyecegim. les aslinda bakimi en kolaylar arasinda toprak seciminizden kaynaklanmistir bence. Ben torfsuz toprak kullaniyorum cok memnunum gecenlerde bulamadim torf mil vs karistirp diktim bir kacini laybettim toprak degistirirseniz sorun olmaz bence
277 deki crasula capitella
cogu daha cok kucuk ama seneye dahada guzel olacaklardir
Bu turlere bayiliyorum soguklarda bile cicegini esirgemedi
Okadar cok ciceklendilerki yoruldular artik sanirim
Epeydir yeni ekleme yapamiyorum bu ara yeni birseymi almadim ****** hayir. Sadece is yogunlugu bazisini once eklemis olabilirim ama ciceklenme ve buyumeleri super
Burada gollumun ters tarafindan kivrilmasi ilgimi cekti
Sukulent dalli bu ture tek kelimesiyle ba yi li yo rum.....
Bunlarda yeni bebislerim maymun kuyrugu hep istedigim bir turdu
belinay2007
17-11-2016, 10:55
Hepsi birbirinden güzeller.
Cok tesekkurler allah size daha guzellerini versin
Yeni asili kaktusum boylelikle asililarimin toplu gorunusu
şeymaonder
28-11-2016, 19:21
Merhabalar
Öncelikle 306 numaralı mesajınızdaki pembe yapraklı tahminimce calanshoe olan bitkinize ba-yıl-dım. Cristatlarınıza ve diğer bütün sukulentlerinize hayran kaldım. Yanlış hatırlamıyorsam 2 yıl gibi bir zamanda harika bir koleksiyon olmuş. Ben de taze heveslilerdenim henüz 21 22 saksım var. Sayfanızı incelemekten keyif aldım. Paylaşımlarınızın ve sevginizin devamını dilerim.
Evet kalonshe cok tesekkur ederim epey yol sarfettim sizde umarim boyle guzelliklere sahip olursunuz bu kisida kayipsiz atlatirsam seneye sera sart oldu
Simdi yeni guzellerime baslayayim cicekli resimler alintidir benimkilerse daha bebek
Umarim cicekli hallerini gorebilirim
Bunlarda son yeni bebeklerim
Valla bilemedim nasil bir tutku insanin aldikca alasi geliyor
Kaktüsleriniz çok güzel . Keyifle büyütmeniz dilegiyle.
Havanin buz gibi olmasina ragmen ciceklenenler
Ufacik govdeden cikan cicek dallari
Minnacik bir yaprak celiginden olusan guzellik
Yenilerim geldi hava cok sogukta olsa insanin icini isitiyorlar
Daha minnacik ama ciceklerini seneye gorecekmisim gibi geliyor
yukaridakinin yavrusu isim ayni olunca eklenmemis sanirim
Mugla sogugunda son dakka gozume carparak aldiklarim
Pembe askin gozyaslari sonunda buldum soguktan korunmak icin iceri alindigindan yesil su anda ama pembelesecek
Soguklara ragmen tek tuk ciceklenenler
Ciceklenmeye hazirlananlar
Ufacik govdesine cicek dallari agir geliyor artik
Bu miniklerin buyumesini seyretmeye doyamiyorum
Isim arastirmasinda olduklarim
Kaktus ve sukulentlerime devam
şeymaonder
09-01-2017, 21:23
yenilerinizi güle güle büyütün. embe aşkın gözyaşları benim de bulmayı çok istediğim bir tür bulabilmeniz ne güzel
Tesekkur ederim pembe askin gozyaslari takasda oyle bir denk geldiki cok sevindim cogaltma yonteminide ogrenmis oldum ust surgunden kopariliyormus bende o boya gelsin uygulayacagim
Sayın asyaa merhaba.Sayenizde kaktüs ve skulentlerin arsında güzel bir gezinti yaptım.. 2 yılda ne kadar güzel türlere sahip olmuşsunuz
Ben öncelikle sırrınızı merak ediyorum; maşallah bazı türleriniz boyuna posuna bakmadan çiçeğe durmuşlar hepsi birbirinden güzel maşallah..Özellikle 293 nolu mesajınızdaki salkım çiçekli güzel bir leş türü mü, birde 313 nolu mesajınızdaki bitki çok faklı ve güzel kök yapısına bayıldım, ismini merak ettim.
Bol çiçekli günler dilerim..
Tesekkur ederim arkadasim ara ara kayiplarim olmuyor degil ama aolabildigince topraklarina dikkat ediyorum ilk mesajdaki les turu diger tur ise ismini yazmistik ama bulamadim bulur bulmaz yazacagim cok guzel ve degisik bir tur sanirim fazla sayidada yok. Dallari sukulent yapili
Mutlaka ara sıra hepimizin kayıpları oluyor. Ben birkaç olumsuz denemeden sonra lithops ve adenium türlerinden uzaklaştım mesela..Şimdilik daha az uzmanlık gerektiren klasik kaktüs ve scculentlerle oyalanıyorum ama böyle güzellikleri görünce de insan merak ediyor.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim ..
Bir kac gune elimde olacak güzellerim birebir gelecek urunler oldugu icin resimlere alinti demiyorum
Buda ilk gordugumde asik oldugum turlerden biri
Buda crasula ovata cesidine benziyor aldigim yerde bilmiyor ismini arastiracaklarim arasinda
Buda son beyaza yakin bir echeveria turu.
Sevgi07 bu bitkinin adini ogrenmek istemistin nihayet notlarimda buldum
monadenium rubellum caudex ariocarpus
Arkadaslar bu milliyi yeni aldim pembe kirmizi ve sari renk tek bitkide ozellikle konrol ettim tek kok sizce boyle bir turu varmi millinin. Sonraki acislari tek renkmi olur acaba
Sn.Milla cok guzelmis gule gule buyutun. Acaba nereden ne kadara aldiniz.
Teşekkürler
Sn.Milla cok guzelmis gule gule buyutun. Acaba nereden ne kadara aldiniz.
Teşekkürler
Sayın sevgice neyi sorduğunüzü anlayamadım.
Sanirim arkadas sayfalari gezinirken karistirdi biraz
Buda yeni aldigim diger milli
Kusuruma bakmayin karisiklik olmus. Sn. Asyaa karisik renkli milli çiçeğinizi sormusdum
Teşekkürler.
arkadasım onu netten aldım aldıgım kışıde sasırmıs durumda okadar millinin içinden tek bu bu sekil 3 renk açmış ve normalde anac olarak kendıne ayırmıstı ama sağolsun siparişime ekledi bende merak ediyorum hep böylemi açacak
nihayet yenilerim yola cıkıyor yarın elime ulaşırlar sanırım bazen fiyat soruyor arkadaslar satıcının attıgı resmi aynen sizle paylaşıyorum merak edenler için
özel türden yarın gelecek olanlar
büyük cristat ismi marginatocereus (stenocereus, pachycereus) marginatus cristat
ama digerini bulamadım daha arastırmadayım
çiçekli resmi alıntıdır umarım o derece büyüdüğünü görebilirim ismide 2.resimde
buda son dakka siparişime eklenen guzel
son olarakta askın gözyaşları çiçeğim açtı birisi bu sene ılk defa pembe actı
Yurt disindan gelen guzelliklerim
Isimlerini bilmiyorum su an kisa zamanda arastirip yazacagim
Bunlar ufacik ama yakinda toparlar diye dusunuyorum
arkadaşlar yenilerimle tekrar buradayım. önce aşılı türlerimden başlayacağım.
bunlar harika normal ince aşı normalde bir cristat istediğim boya geldiklerinde ustten üretim yapacağım
son aşılı kaktusum buyuyunce super çiçekler verecek dıye umuyorum
üç dünya güzellerim böyle desen yok süperler
isimlerini yazdığım notlarımı kaybettim ne yazık ki ama araştırıp ekleme yapacağım sonradan
ama alttaki turun adı monadenium magnificum
bu türü uzun zamandır arıyordum ve nihayet çelik olarak da olsa buldum o yüzden çok mutluyum
euphorbia lactea white ghost
şimdide minik Tephrocactus lerle devam edelim
diğer türlerle devam ustekinin buyume şekli harika isim eklemesi yapacağım
bu gözbebeğim sarı yeşil tonlarının tamamen belirginleşeceği yaz günlerini bekliyorum
üstteki howarthia turu ama gittikçe beyazlaşan çeşidinden
ve bunlarda sona kalanlar
gürkan63
03-03-2017, 11:27
bunun adı nedir acaba Sayın asyaa,bana yollamış tınız,maalesef kaybettim :(
Şimdiden teşekkür ederim.
12.sayfa-347.mesaj-4 ve 5 nolu resimdeki
Euphorbia turu ama alt sinifina bakmam lazim istersen takaslasabiliriz sendende gelen bir kaci gitti ne yazikki
monadenium magnificum
Yukarida atmistim buyumus ve cicekli resmi
Su an yolda yarin elimde olacak yeni guzellerim dayanamayip hemen paylasmak istedim birebir benim olanlar
Eeuphorbia stellata
Ve buda sonuncusu daha 2 hediyem varmis ama o supriz bende bilmiyorum
gürkan63
05-03-2017, 12:00
Olabilir, sevinirim hangileri gitti ?
Tam hatirlamiyorum ama sayfaniza bakacagim
Guzellerim geldi nihayet hepsi birbirinden guzel be alimli
Buyudukce renkten renge girecek ve muhtesem bir gorsellik sunacak eminim
Siyah kahve agirlikli super bir tur isim su anlik yok
Seyre doyamadiklarimdan harika bir tur
Son olarak euphorbia stellata
Hepsi birbirinden güzel asyaa ama siyah kahve olan ve ondan bir sonraki top top olana bayıldım.Maaşallah hepsine.
Cok tesekkur ederim arkadasim bende bayildim simdiki favorim cift renk kaktusler basladim toplamaya
gürkan63
08-03-2017, 19:40
Çok güzel güle güle bakın.
Sen büyüt bir sene sonra yine kapını çalarım. Yılda bir asyaaaaa demeye alıştım.:D
Maaşallah hepsine.;)
Tesekkur arkadasim ama ne yazikki ozel turler sadece ozel turlerle takas yapabilirim bazilarisi ise takas ve satisa su anlik kapali variegatanin tum turleri de ayni sekil ama digerlerini buyudukce seve seve
Yeni gelenlerim su renklerin guzelligine resmen bayildim
Bir asili daha buyudukce dahada guzelleseceklerden
Cicek geliyor o kadar yavas ilerliyorki sabretmesi zor
Gunaydin herkese yeni guzellerimi bekleme heyecani sardi yine usteki yeni bebegim alt resimdekiyse sonraki yillarda olacagi hali
Sabirsizlikla elime ulasmasini bekledigim guzel
Buda daha once aldigim euphorbia stellatanin renkli yapraklisi ve cok minigi bakalim ne zaman buyuyecek
Son dakika siparisime eklenen agave türü
şeymaonder
14-03-2017, 14:48
İnanılmaz türler bulmuşsunuz tebrikler
Tesekkur ederim arkadasim gercekten guzel türler umarim ciceklerinide gorebilirim son anda siparisime ekledigim bir guzel daha euphorbia monster
Arkadaslar balkon ic tarafa asmali 4 tane siparis aldim ayni kisiye. Askili saksiliklar ya plastikler cok basit duruyor **** dekorluklar epey pahali. Benimde aklima ortaokul yillarimda ogrendigim makrome geldi ve aksamdan sabaha kadar saksilik örerek bir ornek hazirladim nasil olmus eksik varmi fikirlerinizi bekliyorum. Kenar 2 ayni bu boy saksida sukulent arajmani. Ve ortasina bu saksinin bir kucugu kaktus arajmani dusunuyorum. Sukulent ve kaktus ayni saksida dusunmuyorum cunku 2sine ayni anda su ayarlamasi yapabilecek tecrubede degil kendileri daha.
Guzellerim geldi renkler muhtesem
Cok minik yaprakli super bir tur
Arkadaslar isimler sonra eklenecek euphorbia turu
Euphorbia turu sadece yaprak renkleri farkli
Bastaki agave turu ama net ismi su an bilemiyorum
Ve son olarak yeni aldigim bir kac gune elimde olacak olan ender turlerden biri
gürkan63
16-03-2017, 11:01
Güle güle büyütün.
baharın geldiği kendini belli ediyor artık
baharla birlikte güzelleşen renkleri ayrı güzel olanlar
bu kıvırcık türlerin yeri apayrı
Kaktus ve sukulentlerimin gelisimi
münevver48
31-03-2017, 12:54
:)sevgili asyaa; maşallah diyorum bitkilerine ve sana.her seferinde yeni bitkilerini keyifle izlemekteyim. ellerine sağlık sevgiler....
Teşekkür ederim Münevver48 bir sevda bakalım nereye kadar gidecek
Kaç seneden berlin ilk defa bir Atlası m açacak çok heyecanlıyım
yavaş yavaş gelişmeye başlayanlar
gelişmeler değişmeler güneşte ayrı güzel gölgede bir başka. kaktüs ve sukulentler her evresinde şekilden şekle giren harika türler.
Ciceklenenler ve çiçeklenmeye başlayanlar
İnsan bakmaya doyamiyor bu güzelliklere allahtan bu sene çoğunun çiçeğini girecek gibiyim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.