Bağlan

View Full Version : lusoari / Balkon, ev

Sayfalar : 1 2 [3] 4

lusoari
03-05-2015, 15:09
Geçen sene Güler ablanın hediyesi olan pembe zefirantes bu sene ki ilk çiçeği ve yine ilk defa göreceğim streptocarpusun tomurcuğu. :D

lusoari
05-05-2015, 15:18
Streptocarpus nihayet açtı. :D

lusoari
09-05-2015, 09:24
Aquilegialar açıyor. :D

lusoari
09-05-2015, 09:29
Açtırmayı becerebildiğim tek ceylan sardunya ve kohleria bibi.

Milla
09-05-2015, 10:01
Maşallah hepsi yine çok güzel. Bibi ne bayıldım :)

lusoari
09-05-2015, 10:29
Mesaj alındı. :D

Milla
09-05-2015, 11:16
Mesaj alındı. :D

...

bay tömürcek
09-05-2015, 11:23
Abicim evlatlık dicem ama yaşın çok genç kardeş olarak falan alsana beni evine... Her işi yaparım yeter ki bu güzelliklerin içinde olayım artık ekrandan bakmak yetmiyor bana yetinemiyorum :D

lusoari
09-05-2015, 11:31
Abicim evlatlık dicem ama yaşın çok genç kardeş olarak falan alsana beni evine... Her işi yaparım yeter ki bu güzelliklerin içinde olayım artık ekrandan bakmak yetmiyor bana yetinemiyorum :D

Sen zaten benim kardeşimsin tömürceğim ne zaman istersen gel, buyur, misafirim ol. :D

bay tömürcek
09-05-2015, 11:35
Sen zaten benim kardeşimsin tömürceğim ne zaman istersen gel, buyur, misafirim ol. :D

Çok teşekkürler abicim ;) Umarım ilerde ben de senin kadar eli bol ve bereketli biri olurum ;)

alaoğlu
09-05-2015, 14:58
uyarmasanız ben gül diye geçmiştim bile.

loveforlife
09-05-2015, 18:40
Sevgili Lusoari,

Sen yine neler paylaşıyorsun öyle sevgili kardeşim? Kalpten gideceğiz ekran karşısında. Ama böyle de olmaz ki! Her şey çok güzel yine, emeklerine sağlık. O sarı kırmızı hasekiyi ilk defa sende gördüm yanılmıyorsam. Tohumunu rica edeceğim ama tohuma sahip olmam durumunda dahi bu güzel çiçeği en erken iki yıl sonra görebilecek olmak çok acı!:o:dilli:

Sevgiler, selamlar...

lusoari
10-05-2015, 08:13
Sevgili alaoğlu, beğenileriniz için çok teşekkür ederim sizleri sayfamda görmek çok güzel. :)

Sevgili Loveforlife ablacığım, bu sarı kırmızı haseki gerçekten muhteşem bu sene ilk defa çiçek açtı. :D Bir de bunların katmerlileri var ben de yoklar ama onlardan da çok istiyorum.
Tohumlarını toplayıp bu türü çoğaltmak bence de çok iyi olacak senin içinde mutlaka ayıracağım. ;)

lusoari
10-06-2015, 07:55
Bu sabah çekmiş olduğum resimleri sizlerlede paylaşmak istedim. ;)

bay tömürcek
10-06-2015, 15:10
Atlas muhteşem abi ;) Maşallah.

lusoari
10-06-2015, 17:12
Atlas muhteşem abi ;) Maşallah.

Sağolasın kardeşim beğenmene sevindim. :)

lusoari
15-06-2015, 16:26
Ve güzel sona az kaldı, hayatımda ilk defa olacak... :D

samur
15-06-2015, 16:33
Waooooovvv gozun aydin, takipteyiz, acmis halini de merakla bekliyoruz.
Kac cesit oldu bakim senin hoyalar, bana yaklastin mi yoksa gectin mi? 😷😷😷

lusoari
15-06-2015, 17:07
Waooooovvv gozun aydin, takipteyiz, acmis halini de merakla bekliyoruz.
Kac cesit oldu bakim senin hoyalar, bana yaklastin mi yoksa gectin mi? 😷😷😷

Sağolasın ablacım :D
Sana yetiştim mi, geride mi kaldım bilmiyorum ama sanırım 50 tür oldu. :D Sende kaç tür var? :o

Milla
15-06-2015, 19:08
Ve güzel sona az kaldı, hayatımda ilk defa olacak... :D

Darısı başıma :)

Milla
15-06-2015, 19:09
[QUOTE=lusoari;1387817]Sağolasın ablacım :D
Sana yetiştim mi, geride mi kaldım bilmiyorum ama sanırım 50 tür oldu. :D Sende kaç tür var? :o[/QUOTE

Vaaaooovvvvvvv. Vay canına :)

sonkez
15-06-2015, 19:31
Masallah sevgili kardeşim bayağı çeşit edinmişsin.Hayırlı olsun.

samur
15-06-2015, 19:56
Sana yetiştim mi, geride mi kaldım bilmiyorum ama sanırım 50 tür oldu. :D Sende kaç tür var? :o
Daha 50 olamadim ama yaklasiyorum, 30 u gectim galiba

Milla
15-06-2015, 20:21
Ben 3 deydim kerii gitti 2 ye düştüm :(

samur
15-06-2015, 20:39
[emoji20] yavas yavas artar o sayi bak gor, yeni evin de musait, ne guzel olurlar

Emineyyüp
15-06-2015, 21:20
Sana yetiştim mi, geride mi kaldım bilmiyorum ama sanırım 50 tür oldu. :D Sende kaç tür var? :oBu rüya mı biri beni uyandırsın lütfen 50 Tür hoya aman Allah'ım :DHemen gidip nazar duası okuyun

sumeyra47
15-06-2015, 21:28
Benim hiç yok, 50 tür denince ağzım kocaman açıldı:eek:

Milla
15-06-2015, 21:44
:d :d :d[emoji20] yavas yavas artar o sayi bak gor, yeni evin de musait, ne guzel olurlar

sakdag
15-06-2015, 21:47
Neler var diye sormayacağım Sevgili Lusoari; neler yok, onu söyle çeşitlerden... ;)

50 çeşit olupta bir dal tomurcuk resmiyle kurtulamazsın bizden. Biraz daha görsel istiyoruz....;)

samur
15-06-2015, 21:52
Ben de sevgili edelvays58 mum cicegi sayfasinda 100 rakamini gorunce gozlerim portlemisti sumeyracim. Once gozler portluyo sonra cesitler artiyo[emoji7] [emoji7] [emoji7]

Emineyyüp
15-06-2015, 22:06
Benim hiç yok, 50 tür denince ağzım kocaman açıldı:eek:Aynen

Mücevher Çalısı
15-06-2015, 22:18
Bende hiç yok ama merak işte neden 30-50-100 çeşit ve nerede yetişiyor bunlar. Saksı mı yerde mi?

Herbirine ayrı bakım yapmak gerekiyor mu?

Ben zırcahil :D :D :D

lusoari
16-06-2015, 06:23
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, bütün sorularınızı akşam üstü cevaplarım biraz siteye girip göz gezdireyim dedim ama işe geç kalıcam. :D

lusoari
16-06-2015, 15:17

Kerii yi bana hatırlatma ne olur, aklıma geldikçe kahroluyorum. :(

lusoari
16-06-2015, 15:19
Masallah sevgili kardeşim bayağı çeşit edinmişsin.Hayırlı olsun.

Çooook teşekkür ederim ablacığım, seninkileride çoğaltacağız merak etme. :D

lusoari
16-06-2015, 15:25
Bu rüya mı biri beni uyandırsın lütfen 50 Tür hoya aman Allah'ım :DHemen gidip nazar duası okuyun

Sevgili Emineyyüp, beğenmenize çok sevindim. :D
Hedefler büyük olunca biraz büyük adımlar atmak gerekebiliyor, daha istediklerimde var. :D İlk başta bende çok korktum acaba bunları yaşatabilirmiyim diye ama yılların vermiş olduğu tecrübe ile (diğer bitkilerden) ve bol bol araştırarak, eşe dosta bakımlarını sora sora üstesinden geldim tabii en önemliside sevgimi hiç esirgemedim. :o

lusoari
16-06-2015, 15:34
Bende hiç yok ama merak işte neden 30-50-100 çeşit ve nerede yetişiyor bunlar. Saksı mı yerde mi?

Herbirine ayrı bakım yapmak gerekiyor mu?

Ben zırcahil :D :D :D

Teşekkür ederim. :D Benim düz sayılara karşı zaafım var o yüzden düz hesap olmalı mesela 29 olmamalı mutlaka 30 olmalı. :D
Ayrı bakımı size kısaca şöyle açıklayayım...
Bağzı türler sıcak severken, bağzı türlerde daha serin seviyor bu kural su ve ışık içinde geçerli ama genelleme yapacak olursak hoyalar tropik kökenli bitkiler oldukları için nemden ve sıcak ortamlardan hoşlanıyorlar. Doğada ağaçlara sarılarak yaşarlar bağzı türler ise ağaç kovuklarında sarkıcı olarak yaşamayı tercih ederler ama bizler onları saksılarda yetiştirmeye çalışıyoruz.

lusoari
16-06-2015, 15:37

Bence mutlaka bir iki tür edinin gerçi ben 5 10 tane bana yeter diyordum ama bunun yaprağı güzel, bunun çiçeği derken birde bakmışsınız bir düzine olmuşlar. :D :D :D

Milla
16-06-2015, 15:42
Kerii yi bana hatırlatma ne olur, aklıma geldikçe kahroluyorum. :(

Senin yaprak da öldü mü?

lusoari
16-06-2015, 15:43
Neler var diye sormayacağım Sevgili Lusoari; neler yok, onu söyle çeşitlerden... ;)

50 çeşit olupta bir dal tomurcuk resmiyle kurtulamazsın bizden. Biraz daha görsel istiyoruz....;)

Sevgili sakdag, valla daha eksik çok ama bunları büyütebildiğimi gördükçe sanki daha çok kamçılanıyorum. :D
Sen görsel istersinde ben paylaşmazmıyım hemen geliyorlar... :D

lusoari
16-06-2015, 15:53
Sizlerle paylaşmak için şimdi resimlerini çektim. :D
Bunlar benim ilk göz bebeklerim, carnosa dışında ilk defa başka türleri canlı olarak gördüm ve onların yeri bende ayrı...
Bu güzellikleri benimle paylaşana buradan kucak dolusu sevgi ve saygılarımı göndererek tekrardan teşekkür ediyorum. ;) :D

H. Australis, H. Pubicalyx GPS-282, H. Chouke, H. Nummularioides

lusoari
16-06-2015, 15:56
H. Curtisii bana göre çok yol kateden bir tür oldu, hatta bir tanede minicik çelik aldım yedeklemek için. :D

lusoari
16-06-2015, 15:59
H. Carnosa tricolor etiketiyle bana geldi ama bence bu H. Carnosa Bazil. :D

lusoari
16-06-2015, 16:01
Benim minicik boyuna bakmadan tomurcuk veren güzel yavrum H. Mirabilis. :D

lusoari
16-06-2015, 16:04
H. Engleriana, H. Obscura Yellow, H. Albiflora :D
Şimdilik bu kadar görsel yeter mi? ;)

lusoari
16-06-2015, 16:11
Senin yaprak da öldü mü?

Valla ablam öldü mü desem yaşıyor mu desem anlamadım gitti ama hala yoğun bakımda (komşumun gül serasında) :(
Bir başka arkadaştanda dal çeliği gelmişti o da öylece yerinde sayıyor bari ikisinden biri minicik yaşam belirtisi gösterse bu türü kazanmış gözüyle bakacağım. :(

Mücevher Çalısı
16-06-2015, 16:50
Teşekkür ederim. :D Benim düz sayılara karşı zaafım var o yüzden düz hesap olmalı mesela 29 olmamalı mutlaka 30 olmalı. :D
Ayrı bakımı size kısaca şöyle açıklayayım...

Kibar ve esprili cevabınız için ben teşekkür ederim. Hoyalarınız pek güzeller sağlıkla gelişip sizi daha çok sevindirirler inşallah...

Benim anneannemin vardı Mum Çiçeğinden. Bahçeye açılan kapısının üzerine sardırmıştı, bir onu biliyorum, bir daha da dikkatimi çekmedi nedense. Şimdi forumda sevenlerinin çokluğunu görünce dikkatimi çekti, ne çok çeşidi ve seveni varmış meğerse :)

EAkpınar
16-06-2015, 16:58
Hedefler büyük olunca biraz büyük adımlar atmak gerekebiliyor, daha istediklerimde var. :D İlk başta bende çok korktum acaba bunları yaşatabilirmiyim diye ama yılların vermiş olduğu tecrübe ile (diğer bitkilerden) ve bol bol araştırarak, eşe dosta bakımlarını sora sora üstesinden geldim tabii en önemliside sevgimi hiç esirgemedim. :o

Sayın lusoari maşallah allah sizede tüm çiçeklerinize de sağlık ve uzun ömürler versin. Ben de çok seviyorum ama benimkiler nankörler bana karşı, diktiğim yerde kalıyorlar.Beni hiç sevmiyorlar :( Bir tane hoyam var onun da bakımıyla ilgili siteden bilgiler almaya çalışıyorum. Ama ilk ve en önemlisi sevgi değil miydi :confused: :(

Emineyyüp
16-06-2015, 17:17
Hedefler büyük olunca biraz büyük adımlar atmak gerekebiliyor, daha istediklerimde var. :D İlk başta bende çok korktum acaba bunları yaşatabilirmiyim diye ama yılların vermiş olduğu tecrübe ile (diğer bitkilerden) ve bol bol araştırarak, eşe dosta bakımlarını sora sora üstesinden geldim tabii en önemliside sevgimi hiç esirgemedim. :o.Maşallah maşallah.Sevgi çok önemli kesinlikle

Milla
16-06-2015, 19:16
Valla ablam öldü mü desem yaşıyor mu desem anlamadım gitti ama hala yoğun bakımda (komşumun gül serasında) :(
Bir başka arkadaştanda dal çeliği gelmişti o da öylece yerinde sayıyor bari ikisinden biri minicik yaşam belirtisi gösterse bu türü kazanmış gözüyle bakacağım. :(

Canımız sağ olsun ne yapalım. Ben sanırım keriiyi çok sulamaktan kaybettim. Toprak seçimim de hatalıydı. Yine de emin değilim dediğim gibi 2 gün içinde adeta intihar etti. Aynı şartta 1 yıldan fazla yaşayan bitki. Gerçekten bilemiyorum.

edelvays58
16-06-2015, 19:55
Hoya deyince akan sular durur benim için. Merak ediyordum gelişmelerini nereden takip ederim diye. Çok güzel olmuşlar sevgili lasouri. Bayıldım hepsine. Mirabilise aferin buradan.

lusoari
16-06-2015, 20:33
Hoya deyince akan sular durur benim için. Merak ediyordum gelişmelerini nereden takip ederim diye. Çok güzel olmuşlar sevgili lasouri. Bayıldım hepsine. Mirabilise aferin buradan.

Beğenmene çok sevindim sevgili edelvays58 :D şimdilik zaman zaman hoyalarıda bu başlıkta sizlerle paylaşırım.
Benim için sende bu işin ustalarından birisin, sen bu iş oldu dediysen demek ki birşey öğrenmeye başlamışım demektir. ;)
Tekrar çok teşekkür ederim.

lusoari
16-06-2015, 20:41
Canımız sağ olsun ne yapalım. Ben sanırım keriiyi çok sulamaktan kaybettim. Toprak seçimim de hatalıydı. Yine de emin değilim dediğim gibi 2 gün içinde adeta intihar etti. Aynı şartta 1 yıldan fazla yaşayan bitki. Gerçekten bilemiyorum.

Hoyalarda toprak en önemli unsurlardan birisi, sitede herkes farklı karışımlar kullansada genelinin malzemeleri ortak istersen bende benim kullandığım karışımı paylaşabilirim.
Hatırlıyorsan bende aynı sorunu anaç carnosada yaşamıştım, 40 yaşından fazla ve benim için manevi değeri oldukça yüksekti gerçi anacım olmasada hala onun yavruları hayatta ama işte... :(

sonkez
16-06-2015, 20:42
H. Carnosa tricolor etiketiyle bana geldi ama bence bu H. Carnosa Bazil. :D

Hoyalarina bayıldım.Masallah kısa zamanda cok çeşit elde etmişsin.Senin adina sevindim.:)
Şimdi bu trikolar degilmi diyorsun sevgili lusoari...?

lusoari
16-06-2015, 21:00
Hoyalarina bayıldım.Masallah kısa zamanda cok çeşit elde etmişsin.Senin adina sevindim.:)
Şimdi bu trikolar degilmi diyorsun sevgili lusoari...?

Teşkkür ederim sonkez ablam, epey büyüdüler ben bile bu kadarını tahmin etmemiştim. Yarın öbür gün diğer türlerdende bir kaçını paylaşmaya çalışırım.;)
Tam olarak emin değilim ama sanki tricolordan çok brazil havası var bunu bu konudan anlayan bir iki arkadaşa danışmak lazım benimkisi sadece bir şüphe, hepimizin bakım şartlarıda farklı olunca bitkilerde bazen renk ve şekil farklılıklarıda olabiliyor.

Milla
16-06-2015, 21:28
Hoyalarda toprak en önemli unsurlardan birisi, sitede herkes farklı karışımlar kullansada genelinin malzemeleri ortak istersen bende benim kullandığım karışımı paylaşabilirim.
Hatırlıyorsan bende aynı sorunu anaç carnosada yaşamıştım, 40 yaşından fazla ve benim için manevi değeri oldukça yüksekti gerçi anacım olmasada hala onun yavruları hayatta ama işte... :(

Çok sevinirim canım, benim için kişisel tecrübeler satış propagandasından her zaman üstündür.

lusoari
16-06-2015, 21:41
Çok sevinirim canım, benim için kişisel tecrübeler satış propagandasından her zaman üstündür.

Kullandığım toprak karışımı bu ama dikkat etmek gerekiyor bu karışım gerçektende çok hafif ve gevşek, suyu bünyesinde hapsetmiyor ve en önemlisi çabuk kuruyor...
3 ölçek bataklık torfu, 1 ölçü coco peat, 1 ölçü orkide toprağı, 1 ölçü çam ağacı kabuğu, 2 ölçü bahçe toprağı, 1 ölçü perlit, 1 ölçü iri taneli lav taşı, 1 ölçü yanmış hayvan gübresi, 1 ölçü biohumus (solucanlar üretiyormuş buradaki markette görüp deneme amaçlı bir iki poşet almıştım, daha önce deneme amaçlı menekşelerde ve gloxinialarda kullanmıştım ve memnun kalınca onuda ekledim) yarım ölçüde sphagnum yosunu vardı elimde onuda ekledim.
Offf ben iyice işi abartmışım yok yok bu karışımda :D belkide bu yüzden bunlar böyle fışkırdılar. :D

Milla
17-06-2015, 08:47
Kullandığım toprak karışımı bu ama dikkat etmek gerekiyor bu karışım gerçektende çok hafif ve gevşek, suyu bünyesinde hapsetmiyor ve en önemlisi çabuk kuruyor...
3 ölçek bataklık torfu, 1 ölçü coco peat, 1 ölçü orkide toprağı, 1 ölçü çam ağacı kabuğu, 2 ölçü bahçe toprağı, 1 ölçü perlit, 1 ölçü iri taneli lav taşı, 1 ölçü yanmış hayvan gübresi, 1 ölçü biohumus (solucanlar üretiyormuş buradaki markette görüp deneme amaçlı bir iki poşet almıştım, daha önce deneme amaçlı menekşelerde ve gloxinialarda kullanmıştım ve memnun kalınca onuda ekledim) yarım ölçüde sphagnum yosunu vardı elimde onuda ekledim.
Offf ben iyice işi abartmışım yok yok bu karışımda :D belkide bu yüzden bunlar böyle fışkırdılar. :D

Yemek tarifi gibi, yiyesim geldi :)
Elimde olmayan bataklık torfu, çam ağacı kabuğu, biohumus, sphagnum yosunu. Çoğunu bulurum da çam kabuğu zor iş, nereden bulunur acaba?

edelvays58
17-06-2015, 09:13
Çam kabuklarını yaşlı çam ağaçlarının gövdelerinden sökebilirsiniz. Dağlarda var mı bilmiyorum. Bizim sitede var şansıma ama siz de şöyle etrafınıza bakınırsanız görebilirsiniz belki:-)). Bu kabukları 200 derecedekii fırında ,fırın kapağı az aralık olacak şekilde bir 15-20 dakika pişiriyorsunuz. Ama dikkat edin yanıp kararmasınlar. Sonra bu kabukları minik minik parçalara bölüyorsunuz. Fırından yeni çıktıklarında çıtır çıtır ve kolay kırılıyorlar. Ama kırılmayanları da çekiçle kırıyoruz. Biraz zahmetli ama güzel kabuklar oluyor ve hoyalar bunlara bayılıyor.

Milla
17-06-2015, 09:18
Çam kabuklarını yaşlı çam ağaçlarının gövdelerinden sökebilirsiniz. Dağlarda var mı bilmiyorum. Bizim sitede var şansıma ama siz de şöyle etrafınıza bakınırsanız görebilirsiniz belki:-)). Bu kabukları 200 derecedekii fırında ,fırın kapağı az aralık olacak şekilde bir 15-20 dakika pişiriyorsunuz. Ama dikkat edin yanıp kararmasınlar. Sonra bu kabukları minik minik parçalara bölüyorsunuz. Fırından yeni çıktıklarında çıtır çıtır ve kolay kırılıyorlar. Ama kırılmayanları da çekiçle kırıyoruz. Biraz zahmetli ama güzel kabuklar oluyor ve hoyalar bunlara bayılıyor.

Çok teşekkür ederim edelvays58, ilk bulduğum çam ağacına yaklaşıp çaktırmadan kabuklarını soyacağım. Sonra da tarifinize uygun pişirir, hoyalara yediririm :)

lusoari
17-06-2015, 15:28
Sevgili edelvays58 çok güzel anlatmış, bende aynen onun dediği gibi yapıyorum.:D
Yine kafana takılan sorular olursa çekinmeden söyle Sevgili Milla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. ;)

lusoari
17-06-2015, 15:31
Gloxinialar peşpeşe açmaya başladılar. :D

lusoari
17-06-2015, 15:35
Bunlarda laboratuvarda bulunan bağzı güzeller. Ev tıka basa çiçekle dolunca bunlar oraya taşındı. :D

lusoari
17-06-2015, 15:42
Hepiniz japon güllerini ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz, onlar benim vazgeçilmezlerim. Bu türü laboratuvardaki bir arkadaş bana hediye etmişti dediğine göre çiçeği solmadan 3 gün yaşıyabiliyormuş bugün daha ilk günü bakalım dediği doğru mu?
Rengi ve şekli hoşuma gitti ama bundan sonra açacağı çiçekleri nasıl olacak beraber göreceğiz.
Milla ablam ne yazık ki senin hediyen olan j. gülünü yaşatamadım :( o türe sahip olmak en büyük hallerimden biriydi ama başaramadım bu görseller senin için gelsin, beğenirsende haber gönder bahçene çok yakışacağına eminim. ;)

Milla
17-06-2015, 18:29
Gloxinialar peşpeşe açmaya başladılar. :D

Sevgili lusoari bu gloxiniların beni resmen çatlattı ama maşallah diyorum :)Ben bu sene gene edinemedim :(

Milla
17-06-2015, 18:41
Hepiniz japon güllerini ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz, onlar benim vazgeçilmezlerim. Bu türü laboratuvardaki bir arkadaş bana hediye etmişti dediğine göre çiçeği solmadan 3 gün yaşıyabiliyormuş bugün daha ilk günü bakalım dediği doğru mu?
Rengi ve şekli hoşuma gitti ama bundan sonra açacağı çiçekleri nasıl olacak beraber göreceğiz.
Milla ablam ne yazık ki senin hediyen olan j. gülünü yaşatamadım :( o türe sahip olmak en büyük hallerimden biriydi ama başaramadım bu görseller senin için gelsin, beğenirsende haber gönder bahçene çok yakışacağına eminim. ;)

Sevgili Lusoari,
Bu türe çok benzeyeni burada belediye her yere ekmiş. Kırmızı, onlarca açıyorlar. Ben resimlerini sana yollarım eğer aynıysa istemem değilse isterim.Ben senin için burada farklı japon gülleri bakacağım. Bütün evler bahçeli olduğu için mutlaka seven birileri vardır. Gördüğüm çeşitlerden alacağım. Geçende eflatun brugmansia gördüm bir bahçede. Ondan kesin alacağım. Ağaç olmuş kocaman.
Diğeri için üzülme ben bulmaya çalışacağım ondan yine. Bendeki de yaşamadı :(
Buranın iklimini çok sevdiklerinden çeşitlerini bulmak sorun olmayacaktır sanıyorum.

lusoari
17-06-2015, 21:41
Sana gloxinia sözüm var zaten ben unutmadım, hatta o kadar çok aradığını bilseydim baharda geldiğimde getirirdim ama olsun üzülme sen. ;)
J. güllerinin köklendirmesi zor sadece sonrası çok basit sadece haşereler onu biraz sarsıyor onun dışında güneş görsün ve suyu eksik olmasın onun için yeterli. :)

lusoari
20-06-2015, 11:41
Bu sabah beni açmış çiçekleriyle karşılayan iki tür gloxinia daha, onları çok seviyorum... :D
Bu arada gidip gelip onları koklamaya bayılıyorum bana zindelik veriyorlar, işte benim enerji kaynağım, şaheserlerim. :D :D :D

samur
20-06-2015, 13:50
Gloksinyalar niyeyse yapmacik gelirdi bana, ama seninkileri gorunce hayran kaldim, cok guzel bakiyorlar bana himmm yeni bir tur daha artik yeteeeeerr....Seninkileri izlemek ile yetineyim.

lusoari
20-06-2015, 21:27
Gloksinyalar niyeyse yapmacik gelirdi bana, ama seninkileri gorunce hayran kaldim, cok guzel bakiyorlar bana himmm yeni bir tur daha artik yeteeeeerr....Seninkileri izlemek ile yetineyim.

Ah Sevgili samur ahhh, bunlar gerçekten harika bitkiler yanlış hatırlamıyorsam 6 7 senedir hiç bıkmadan ilk günki hayranlıkla seviyorum onları bir ara her rengi, katmerli, katmersizi hepsine sahiptim ama zaman içinde kayıplar verdim yerlerine yenileri geldi derken epey bir azaldılar tam olarak hangileri kaldı hatırlamıyorum bile (düz beyaz iri çiçekli olanlarından hem katmerlisini hem yalın katını kaybettiğimi biliyorum ) ama aradan yıllarda geçse gloxsinia hayranlığım hiç bitmez buna eminim. ;)
Eğer sende bir yerde karşılaşırsan bari bir tanede olsa mutlaka edinmelisin, eminim sende bayılacaksın. :D (özellikle yalın katlıları daha bir dayanıklı ve yaprakları, çiçekleri daha iri ben bu türleri daha çok seviyorum)

lusoari
22-06-2015, 17:06
Heheheeee işte beklenen son sonunda başardım, bunlardan azda olsa anlamaya başlamak çok güzel bir duygu :D

sonkez
22-06-2015, 21:12
Gözün aydın bol cicekli ,bol kokulu günler...

lusoari
22-06-2015, 21:35
Gözün aydın bol cicekli ,bol kokulu günler...

Çok teşekkür ederim Sonkez ablam inşallah seninde bütün hoyaların çiçeklenir. ;)

sonkez
22-06-2015, 22:16
Insallah diyelim.

lusoari
26-06-2015, 09:12
Hibrit türlerden biri olan abutilonun ilk çiçekleri açtı. :D

Yagmur143
26-06-2015, 11:37
Abutilon daha önce gözüme hiç bu kadar güzel görünmemişti. Rengi harika...

lusoari
26-06-2015, 12:16
Teşekkür.ederim Sevgili Yağmur, beyazla pembenin uyumu bu güzele çok yakıştı. :)

hira
26-06-2015, 13:11
Ayy muhteşemmiş bu lusoari, yoksa bize getirdiğin çelikleri bundan mı almıştın :( :( 3 çelik ilk başlarda cok güzeldi, tamam tuttular dedim ama önce ikisini kaybettim, şu anda da sonuncusu ellerimden kayıp gidiyor sanırım :( Yakınlarda bir bahçede gördüm dün, kırmızı renkteydi.. Olmadı ona yaklaşı yaklaşı veririm artık :o Bu bitkiden çelik alıp suda kök yapmasını beklesem sonuç yine hüsran mı olur acaba? Bidee.. Bana verdigin, kurdele çiçeğine benzeyen ama yaprakların altı mor olan bitkinin adı nedir güzel kardeş?

lusoari
26-06-2015, 16:34
Ayy muhteşemmiş bu lusoari, yoksa bize getirdiğin çelikleri bundan mı almıştın :( :( 3 çelik ilk başlarda cok güzeldi, tamam tuttular dedim ama önce ikisini kaybettim, şu anda da sonuncusu ellerimden kayıp gidiyor sanırım :( Yakınlarda bir bahçede gördüm dün, kırmızı renkteydi.. Olmadı ona yaklaşı yaklaşı veririm artık :o Bu bitkiden çelik alıp suda kök yapmasını beklesem sonuç yine hüsran mı olur acaba? Bidee.. Bana verdigin, kurdele çiçeğine benzeyen ama yaprakların altı mor olan bitkinin adı nedir güzel kardeş?

Beğenmene çok sevindim Sevgili hira ablam :D Sana verdiğim benim diğer abutilondan (sayfamda mutlaka resimleri vardır ama şimdi yenisin çekip eklerim).
Bu bir hibrit tür burada bir arkadaş net.ten tohum siparişi vermişti ama sadece bir tanesi çimlenince korkudan her uzadığında çelik alıp durdu ama hiçbiri tutmayınca bitkiyi kaybetmemek adına bunu bana verdi bilseki bu kadar güzel eminim geri ister :D
Sana verdiğimle kıyaslarsam büyümesi çok yavaş budanıncada onun kadar dallanıp budaklanmıyor sanırım hibrit tür olduğu için öyle ama merak etme çoğaltmayı başarırsam söz ilki senindir. :D
Kurdele çiçeğine benzettiğin bitkinin ismi Rheo Türkçe de Musa'nın beşiği, bebek beşiği gibi isimlerde veriliyor ama bu telgraf çiçeğinin akrabası suyu ve güneşi çok seviyor. Onun annesine laboratuvarda bakıyorum pazartesi günü genel görünüşünü resimler paylaşırım.

lusoari
26-06-2015, 16:44
Sana verdiğim bu tür İstanbul'a gelmeden önce kel bırakacak kadar budamış ve eşe dosta dağıtmıştım bu bitkide suyu ve güneşi çok seviyor hatta yılın 12 ayı çiçekli kalıyor diyebilirim ben çok seviyorum ama seninkiler tutmazsa üzülme haber vermen yeterli. ;)
Bir iki kere suda köklendirdiğimi hatırlıyorum ama ben genelde çelikleri sera etkisi yaparak köklendiriyorum bu tür neredeyse sorunsuz tutuyor.

hira
26-06-2015, 17:16
Hee... En begendiğim ismi bebek beşiği oldu ve şuan o kadar güzel bir halde büründü ki görmen lazım, geniş geniş 3 tane yaprak yaptı mart sonundan bu yana :) Verdiklerinin hepsi tuttu, çin laterni haricinde.. Teşekkür ederimm..

lusoari
26-06-2015, 17:30
Rica ederim ne demek sevgi paylaştıkça çoğalıyor, ben onların hepsini içtenlikle hediye ettim iyi günlerde, sağlıkla, huzurla, mutlulukla büyütebildiğini görmek beni çok sevindirdi. İstetiğin birşeyler olursa araman yeterli. :)

Milla
26-06-2015, 18:36
Bu sabah beni açmış çiçekleriyle karşılayan iki tür gloxinia daha, onları çok seviyorum... :D
Bu arada gidip gelip onları koklamaya bayılıyorum bana zindelik veriyorlar, işte benim enerji kaynağım, şaheserlerim. :D :D :D

Sevgili lusoari,
Bunlar çok mükemmeler ama cidden kokulu mu? Ben daha önce defalarca yetiştirdim ama kokuları yoktu. Çok merak ettim.

Milla
26-06-2015, 18:37
Heheheeee işte beklenen son sonunda başardım, bunlardan azda olsa anlamaya başlamak çok güzel bir duygu :D

Nefis :)

Milla
26-06-2015, 18:39
Hibrit türlerden biri olan abutilonun ilk çiçekleri açtı. :D

Sevgili lusoari, bu da muhteşem. Buna benim adımı koy :)

lusoari
26-06-2015, 18:56
Sevgili lusoari,
Bunlar çok mükemmeler ama cidden kokulu mu? Ben daha önce defalarca yetiştirdim ama kokuları yoktu. Çok merak ettim.

Benim koleksiyonumdaki bütün çiçeklerin hem çok ilginç hikayeleri vardır hem de çok özellerdir bilirsin :D bu türleri edinmem çok zor oldu ama sonucunu görünce herşeye değiyor inan. Kokuları çok hoş, sen tatlı sevmezsin biliyorum ama bunun tatlı kokusuna dayanamayacaksın eminim. :D
Seni bekleyen nice sürprizlere hazırlıklı ol, benden söylemesi. :D :cool: :D

lusoari
26-06-2015, 18:58
Sevgili lusoari, bu da muhteşem. Buna benim adımı koy :)

Koydum bile artık o Abutilon un Milla türü. :D

Milla
27-06-2015, 08:34
Benim koleksiyonumdaki bütün çiçeklerin hem çok ilginç hikayeleri vardır hem de çok özellerdir bilirsin :D bu türleri edinmem çok zor oldu ama sonucunu görünce herşeye değiyor inan. Kokuları çok hoş, sen tatlı sevmezsin biliyorum ama bunun tatlı kokusuna dayanamayacaksın eminim. :D
Seni bekleyen nice sürprizlere hazırlıklı ol, benden söylemesi. :D :cool: :D

Sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyorum sevgili kardeşim. Bu defa çok daha güzel olacak her şey :)
Senin özel koleksiyonunu bilmez miyim? Yoğun çabalarının karşılığını alıyorsun çok şükür. Çok iyi gidiyorsun. Emeğine sağlık.

lusoari
02-07-2015, 15:09
Çılgın kohleriayı merak edenler için. :D

bay tömürcek
02-07-2015, 15:29
Maşallah abi bodura bak sen süsünden geçilmiyor :D Klasik kırmızı mı abi bu yoksa farklı bir cins mi:confused:

Laleci_03
02-07-2015, 15:32
Çılgın kohleriayı merak edenler için. :D

Ufacık boyuyla çok güzel coşmuş Lusoari ağabeyim maşallah, benim ki de böyle coşmuştu şimdi yavaş yavaş geçmeye başladı çiçekleri ;)

Bu arada dün doğum gününmüş, doğum günü sayfasında kutladım ama bakmadın sanırım Lusoari ağabeyim :D

lusoari
02-07-2015, 19:05
Maşallah abi bodura bak sen süsünden geçilmiyor :D Klasik kırmızı mı abi bu yoksa farklı bir cins mi:confused:

Bu süslü bodur gerçekten çok sevimli duruyor. :D
Tam emin değilim klasik kırmızı mı değil mi ama aralarında fark yok sanki. :o

lusoari
02-07-2015, 19:07
Ufacık boyuyla çok güzel coşmuş Lusoari ağabeyim maşallah, benim ki de böyle coşmuştu şimdi yavaş yavaş geçmeye başladı çiçekleri ;)

Bu arada dün doğum gününmüş, doğum günü sayfasında kutladım ama bakmadın sanırım Lusoari ağabeyim :D

Beğenmene sevindim Laleci, ;)

Teşekkür ederim canım dün kutlama sayfasına baktım ama nedense bir türlü başlığı bulamadım. :(

YeniGine
02-07-2015, 23:34
Sevgili lusoari bu kohleria nasıl bir kohleria böyle; maşallah bayıldım bayıldım, çok güzel çiçeklenmiş, üzerinde bir de tomurcukları da var. Gönlüne emeğine sağlık...

lusoari
03-07-2015, 15:17
Teşekkür ederim YeniGine ablacığım, bunun türüyle alakası olduğunu düşünüyorum görsellerde pek belli olmuyor ama üzeri tomurcuk dolu. :D

sakdag
08-11-2015, 17:21
Güncel fotoğraflar nerede, sen nerelerdesin Sevgili Lusoari... ;)

lusoari
08-11-2015, 17:28
Beni mazur görün Sevgili sakdag, evin tadilatıydı, düğünümdü derken sayfam bomboş kaldı şimdide küçük bir operasyon geçirdim ama herşey yoluna girmeye başladı merak etmeyin. :)
Hatta tadilattan sonra evin yeni halini bile resimleyip paylaşacağım kısmetse ;) çiçeklerim için evi büyüttüm kış bahçesi tarzında yepyeni bir mekanım oldu, çokta hoşuma gidiyor ama bir türlü istediğim gibi yerleştiremedim bitkilerimi hala çok kısa bir süre sonra yeniden görselleri paylaşacağım.

lusoari
08-11-2015, 17:31
Ama şimdilik bu güzelle idare edin geçen hafta açmıştı ama çiçek şeklini ve boyutunu çok beğendim şu sıralar favori sukulentim paraşütlerine takılıp uçası geliyor insanın. :D

sakdag
08-11-2015, 17:33
Geçmiş olsun Sevgili Lusoari; paylaşımlarını merakla bekleyeceğiz. Bitki türlerin botanik bahçesi oluşturacak kadar zengin.

Kayıpsız bir kış geçirmen dileğiyle.

Bu arada paraşütleri sevmene sevindim. Çok bol çiçekli olunca kokusu da çok güzel, belirgin oluyor.

lusoari
08-11-2015, 17:41
Koku alamadım ne yazık ki, bu güzel çiçekliyken çok fena alerjim tutmuştu koklamama rağmen gram koku alamamıştım hatta o sıralar leş kaktüsün kokusunu bile hissetmiyordum. :(

sonkez
08-11-2015, 22:23
Sevgili kardeşim gecmis olsun..Tekrari olmasın inşAllah...

lusoari
09-11-2015, 12:35
Sevgili kardeşim gecmis olsun..Tekrari olmasın inşAllah...

Teşekkür ederim Sonkez ablacığım, sizler gibi dostlarım olduktan sonra gerisini atlatırım. :)

lusoari
09-11-2015, 12:38
8 tane streptocarpustan geriye kalan sadece bu pembiş, hangisi çiçek açtıysa sonra birden öldü sebebini ise hiç anlamadım bakalım bu güzelin akıbeti ne olacak.

lusoari
09-11-2015, 12:47
Benim için çok değerli olan Sevgili Sonkez ablamın hediyesi efe püskülü yapraklarını çok uzattı bu yaz, gün geçtikce güzelleşiyor.

lusoari
09-11-2015, 12:50
Mor oxalisin uyumaya niyeti yok sanki, keyfi gıcır. :D

lusoari
09-11-2015, 12:52
Şu Millinin beyazından bir türlü yetiştiremedim ya helal olsun bana. :(

lusoari
09-11-2015, 12:55
Bu opuntiya ya her baktığımda ilk gün ki heyecanımı yeniden yaşıyorum, her tarafı farklı renk ve tonlarla dolu. :D
İki değişik tarafından çekilen resimler.

lusoari
09-11-2015, 12:59
Sukulent aranjmanlarım sokak kapısının iki tarafında yer alıyorlar(dı) resimleri çekildikten sonra eve aldım geceleri hava buz gibi oluyor artık burada.
Baharda toprak karışımları değiştirilip yeniden dışarıya asılacaklar.

lusoari
09-11-2015, 13:12
Foruma ilk üye olduğum zamanlarda buradan bir arkadaşla çok samimi olmuştuk taa ki menekşelerimin olduğunu bilene kadar. Bana dediği cümle aynen şu " Böyle bir koleksiyona menekşe yakıştıramam, kusura bakma" o gün bugündür kendi kendisine hayatımdan çıktı gitti :( Oysa çiçek çiçektir, sonuçta candır ister menekşe olsun, isterse bir sukulent yaprağı bir çoğumuz tek bir yapraktan ümit ile bekleriz hayata tutunmasını haftalarca hatta aylarca güzel olan duygu işte budur, bir canın hayata tutunup canlanmasına yardımcı olmaktır.

lusoari
09-11-2015, 13:17
Bunlarda devamı :)

lusoari
09-11-2015, 13:30
Seviyorum işte, isterse menekşe, isterse gül, isterse de leş kaktüs olsun ben güzeli seviyorum ne yapim. Biraz da deli doluyum ama idare edeceğiz artık. :D

Kasımpatılar...

Sezonun son çiçeklenen bahçe bitkisi sanırım, bu sabah bahçemden toplamıştım ama hepinize gelsin bu güzeller. ;)

bay tömürcek
09-11-2015, 13:44
Abi maşallah menekşelerin harika nazar değmesin ;) Ben de yeniden başlıyorum menekşe yetiştirmeye sıfırdan bi abimden yaprak istedim sağolsun kırmadı beni bugün kargoya vericekti heyecanlı süreç başlıyor :p

lusoari
09-11-2015, 14:47
Hadi hayırlısı kardeşim, senin adına çok sevindim. :D Menekşelerde ki başarıyı senin sayende yakaladım üstümde emeğin büyük. ;)

sonkez
09-11-2015, 18:03
Menekselerin bir harika.Efe puskulude yavrulamis sevindim.Bir arkadas kalın yapraklisini gönderecekti.İnşAllah sözünde durursa ondanda sana veririm.Benimkide maalesef kurudu bende bakamadim .Yetistirmesi menekseye benziyor diyorlar ama yok olmadi

lusoari
09-11-2015, 18:09
Menekselerin bir harika.Efe puskulude yavrulamis sevindim.Bir arkadas kalın yapraklisini gönderecekti.İnşAllah sözünde durursa ondanda sana veririm.Benimkide maalesef kurudu bende bakamadim .Yetistirmesi menekseye benziyor diyorlar ama yok olmadi

Teşekkür ederim ablam, senden böyle güzel övgü dolu sözler duymak beni çok mutlu ediyor. :)
Efe püskülü ile aramız şimdilik çok iyi gidiyor, suyu pek fazla sevmiyor sanki ama biraz güneşli yer istiyor kısmet olursa baharda saksısını büyüteceğim o zaman epey bir yol kat eder diye düşünüyorum bakalım hayırlısı. :)

YeniGine
09-11-2015, 23:37
Sevgili lusoari, sukulent aranjmanların ne kadar güzelmiş, opuntiyan ayrı bir güzel, menekşeler çok çok güzel. Maşallah maşallah, emeklerine sağlık...

lusoari
11-11-2015, 11:37
Sevgili lusoari, sukulent aranjmanların ne kadar güzelmiş, opuntiyan ayrı bir güzel, menekşeler çok çok güzel. Maşallah maşallah, emeklerine sağlık...

Çok ama çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, seni bu sayfada görmek çok güzel. Daha güzelleri sizlerin olsun. ;)

aerosol
11-11-2015, 12:19
#609 post'ta 3. fotoğrafda bir menekşeniz var ... pembe ve mavi çiller allahım nasıl bir güzelliktir o öyle .. bir gün bir yaprağı koparsa sakın atmaya kalkmayın ... uzun ömürlü olsun hepside ...

lusoari
11-11-2015, 12:44
Kiyamam ki zaten atmaya Sn. aerosol :)

sonkez
19-11-2015, 10:40
Sana verdiğim bu tür İstanbul'a gelmeden önce kel bırakacak kadar budamış ve eşe dosta dağıtmıştım bu bitkide suyu ve güneşi çok seviyor hatta yılın 12 ayı çiçekli kalıyor diyebilirim ben çok seviyorum ama seninkiler tutmazsa üzülme haber vermen yeterli. ;)
Bir iki kere suda köklendirdiğimi hatırlıyorum ama ben genelde çelikleri sera etkisi yaparak köklendiriyorum bu tür neredeyse sorunsuz tutuyor.

Benimkiler tutmadı :(

sonkez
19-11-2015, 10:44

Bu en alttaki sanki inci menekseye benziyor.Çok sevdim :)

cengizildas
19-11-2015, 20:29
Sn. Lusoari, sayfanızda gördüğüm streptocarpellayı araştırırken Zengarden.com'da bu bitki ile ilgili bilgilere rastladım. Sorununuzun çözümünü orada bulabilirsiniz belki. Menekşe sevmeye devam edin lütfen.

lusoari
20-11-2015, 17:52
Benimkiler tutmadı :(

Canın sağolsun, yenisini veririm ne olacak sanki. :D

lusoari
20-11-2015, 17:54
Bu en alttaki sanki inci menekseye benziyor.Çok sevdim :)

Şekli benziyor haklısın ablam ama bu gloxinia yani bardak menekşe türü.

lusoari
20-11-2015, 18:00
Sn. Lusoari, sayfanızda gördüğüm streptocarpellayı araştırırken Zengarden.com'da bu bitki ile ilgili bilgilere rastladım. Sorununuzun çözümünü orada bulabilirsiniz belki. Menekşe sevmeye devam edin lütfen.

Streptocarpusların iki tane düşmanı var biri aşırı sıcak havalar diğeri ise fazla sulama benimkiler ne yazık ki sıcaktan telef oldular. :( Yazın ev tadilattayken mecburen bahçeye çıkarttım ve sıcaklara dayanamadılar evde olsalardı klimayla idare ederlerdi diye düşünüyorum ama kısmet diyorum birazda...
Menekşesiz olmaz ki zaten, öyle değil mi. ;)

lusoari
20-11-2015, 18:05
Bu bitki bağzı kaynaklarda telgraf çiçeğinin türü diye geçiyor, bağzı kaynaklarda ise rhoeo diye geçiyor artık neyse ne canım boşverelim gitsin. :D

Bakımı çok kolay olan bir bitki sıcağı ve güneşi seviyor, sudan ise hiç korkmuyor diktiğim ilk günden beri üzerindende çiçekleri hiç eksik olmadı. İşte benim kaprissiz güzelim. :D

lusoari
20-11-2015, 18:09
En sonunda çiçekçide tesadüfen gördüm ve aldım, artık benimde bir sarı millim var diyebiliyorum ;) geriye kaldı beyazını bulmak. :D

sevgihoca
20-11-2015, 19:29
Çiçekleri ve rengi,mor telgraf çiçeğini hatırlatıyor.Çok hoşuma gitti,biraz daha uzaktan bir fotoğraf isteyebilir miyim?Daha önce hiç görmemiştim.Teşekkürler.

cengizildas
20-11-2015, 20:37
Çiçekleri ve rengi,mor telgraf çiçeğini hatırlatıyor.Çok hoşuma gitti,biraz daha uzaktan bir fotoğraf isteyebilir miyim?Daha önce hiç görmemiştim.Teşekkürler.

Bence, mor telgraf çiçeğinin yaprakları bu kadar uzun olmuyor. Ama çiçekleri aynı. Belki dediği gibi değişik bir telgraf çiçeği olabilir.

sonkez
20-11-2015, 21:20
En sonunda çiçekçide tesadüfen gördüm ve aldım, artık benimde bir sarı millim var diyebiliyorum ;) geriye kaldı beyazını bulmak. :D

Maşallah sarı kızına bayildim.Cok güzelmiş...İnşAllah beyazida olur..Benimki büyüdüğünde :)

samur
20-11-2015, 22:34
Sevgili lusoari paylasmis oldugun telgraf cicegi turunden ben de de var. Ismini musa besigi tradescantia spathacea diye not almisim.
Bu arada sari miline bayildim, saglicakla buyusun.

lusoari
21-11-2015, 08:54
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Biz bu bitkiye Musa beşiği diyoruz yani halk arasında öyle ama bilimsel latince ismi değişik kaynaklarda farklı belirtiliyor. Bu çiçeğime iş yerinde bakıyorum pazartesi günü yeni resimlerini çekip paylaşırım.

lusoari
21-11-2015, 08:55
İnşallah Sonkez ablam. ;)

lusoari
21-11-2015, 08:57
Sevgili lusoari paylasmis oldugun telgraf cicegi turunden ben de de var. Ismini musa besigi tradescantia spathacea diye not almisim.
Bu arada sari miline bayildim, saglicakla buyusun.

Teşekkür ederim Sevgili samur, sarı milli çok güzel ama hindistan cevizi torfunda dikili şimdi toprağını değiştirmem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama sanırım değiştirmem lazım sürekli ıslak duruyor. :(

samur
21-11-2015, 09:24
Bence topraga birazcik kum da ekle simdi kokler torfta bunalmistir biraz rahatlasin

lusoari
22-11-2015, 14:40
Bugün burada hava öyle kötü ki, içimden hiç birşey yapasım gelmiyor sadece hoyalarımın bana geldikten sonra vermiş olduğu yapraklarıyla fısıldaşıyorum sessizce...

Hoya Callistophylla
Hoya wibergiae
Hoya benguetensis

lusoari
16-12-2015, 17:50
Benim en özel, en güzel, en değerlim seninle tam 11 sene önce parmak kadarken tanışmıştım hangi kaşla göz arası bu kadar büyüdün. :D

bay tömürcek
17-12-2015, 14:57
Hatırası olan çiçekler daha güzel ve daha özel oluyor değil mi abicim? ;) Benim de böyle bikaç çiçeğim var yerleri hep ayrı :p

lusoari
17-12-2015, 15:02
Hatırası olan çiçekler daha güzel ve daha özel oluyor değil mi abicim? ;) Benim de böyle bikaç çiçeğim var yerleri hep ayrı :p

Haklisin valla kardesim, hatirasi olan oyle cok ciceklerim var ki onlara her baktigimda eskiyi, guzeli hatirlatiyorlar bana/ ;)

lusoari
11-01-2016, 13:17
Süslendik püslendik geldik :D

lusoari
11-01-2016, 13:21
Süslü menekşelerle devam ;)

lusoari
11-01-2016, 13:24
Kalanchoelerimde çok süslüymüş :D :D :D

sumeyra47
11-01-2016, 21:15
Menekşeler konusunda çok şansızım hiç mi olmaz yaa sevmediler beni. Bu kaybedeceğim dördüncü menekşem çok üzülüyorum. Sizin menekşelere de kocaman maşallah.

lusoari
12-01-2016, 16:35
Menekşeler konusunda çok şansızım hiç mi olmaz yaa sevmediler beni. Bu kaybedeceğim dördüncü menekşem çok üzülüyorum. Sizin menekşelere de kocaman maşallah.

Lütfen üzülmeyin Sn. Sumeyra47, menekşeler biraz kaprisliler bende anaç olarak satın aldığım hiçbir menekşeyi uzun süre yaşatamıyorum çünkü onlar geldikleri seralarda iyi ya da kötü yaşamaya alışıklar, güzel çiçek açsınlar diye bir sürü özel besinler ve hormonlar uyguluyorlar, bizlerin ev ortamları ise çok farklı bu yüzden de ömürleri pek fazla uzun olmuyor. Ben yeni aldığım menekşeyi ilk 1 ay mutlaka ayrı odada karantinaya alıp durumunu takip ediyorum eğer üzerinde zararlı falan varsa mutlaka müdahele edip yedeklemek amaçlı bir iki tane yaprak çeliği alıyorum ve zaman içinde yapraktan ev ortamında kendi yetiştirdiğim menekşeler satın aldığım menekşelerden daha iyi ve dirençli oluyor. Sizde deneyin yeni edindiğiniz menekşeden yaprak çeliği alarak kendiniz yetiştirmeye çalışın eminim bu hem çok hoşunuza gidecek hem de gözlemlemiş olursunuz.

lusoari
12-01-2016, 16:46
Artık benimde bir cameliam var :D çiçek tomurcuğu açarmı bilmiyorum ama benim için yapraklarının güzelliği bile yeter ;)

lusoari
12-01-2016, 16:56
Çok önceden de nolinam vardı hemde kıvır kıvır upuzun yaprakları vardı ama ben onu çok sevdiğim bir arkadaşıma hediye etmiştim. Bugün ise iş yerime yakın bir çiçekçide görünce hemen aldım. :)

İşte evimizin yepyeni, süslü mü süslü cicisi nolina. :D

hira
13-01-2016, 08:00
Sarı miliiye bayıldm lusoari, maşallah ona. Sen ona cok iyi bakarsın eminim kısa zamanda kocaman olur :)

lusoari, hani telgraf beşiği varya.. Azıcık üşüdü sanırım. Sorun olurmu? Yumuşadı azıcık yapraklar. Kendim nazar ettim valla :) adınıda telgraf beşiği koydum :o eğer gercekten bir telgraf türüyse, aynı mor yapraklı olanı gibi, toprak üstünde tamamen kaybolsa da, kökten sürer mi acaba ? Evet de lütfen :(

musk
13-01-2016, 09:41
Artık benimde bir cameliam var :D çiçek tomurcuğu açarmı bilmiyorum ama benim için yapraklarının güzelliği bile yeter ;)

Sevgili Lusoari, içerde duruyor sanırım. Vakit geçirmeden dış ortama almanı tavsiye ederim.

lusoari
13-01-2016, 14:04
Sarı miliiye bayıldm lusoari, maşallah ona. Sen ona cok iyi bakarsın eminim kısa zamanda kocaman olur :)

lusoari, hani telgraf beşiği varya.. Azıcık üşüdü sanırım. Sorun olurmu? Yumuşadı azıcık yapraklar. Kendim nazar ettim valla :) adınıda telgraf beşiği koydum :o eğer gercekten bir telgraf türüyse, aynı mor yapraklı olanı gibi, toprak üstünde tamamen kaybolsa da, kökten sürer mi acaba ? Evet de lütfen :(

Valla hira ablam bilemiyorum mor telgraf gibi toprak altından yeni yavru verir mi :( ama çok dayanıklı bir çiçek olduğuna inanıyorum, yazın buranın sıcağında direk güneş altında hiç rahatsız olmuyor ama buranın soğuğuna daynamıyor.
İstanbul'un kışınıda dışarıda olsa bile korunaklı bir köşede atlatabilir diye düşünüyorum hatta sardunyaların dayandığı gibi poşette geçirilebilir belki, kaybedersende sorun değil yenisini getiririm. :)

lusoari
13-01-2016, 14:10
Sevgili Lusoari, içerde duruyor sanırım. Vakit geçirmeden dış ortama almanı tavsiye ederim.

Soğuk havayı sevdiğini biliyorum Sevgili Musk ama buranın soğuğuna dayanırmı tereddütteyim, daha önce hiç cameliam olmadı ilk defa deniyorum ama çoğaltınca mutlaka bahçede de denemek istiyorum bu benim için çok güzel bir tecrübe olacak.
Saksıda yaşıyor şuan ama bulunduğu yerdeki pencere günün büyük bölümü açık, gerekli serin havayı alıp yaza kadar idare etmesi gerekiyor. Durumu hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

musk
13-01-2016, 14:44
Soğuk havayı sevdiğini biliyorum Sevgili Musk ama buranın soğuğuna dayanırmı tereddütteyim, daha önce hiç cameliam olmadı ilk defa deniyorum ama çoğaltınca mutlaka bahçede de denemek istiyorum bu benim için çok güzel bir tecrübe olacak.
Saksıda yaşıyor şuan ama bulunduğu yerdeki pencere günün büyük bölümü açık, gerekli serin havayı alıp yaza kadar idare etmesi gerekiyor. Durumu hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Zone 6-7 . bu da -20 civarında demek. Hiç bisey olmaz ona ama sen gene bi dene içerde bakalım.
Zaten sıcaktan çiçek zarfı çatlamış, normalde bu mavsimde sıkısıkıya kapalı olması lazım dış ortamda.

lusoari
13-01-2016, 20:34
Tahminimce 1 haftaya kadar açar.

lusoari
18-01-2016, 15:22
Sonbaharın başında buradaki bir seradan aşırı derecede yıpranmış, susuzluktan ve bakımsızlıktan sararmaya yüz tutmuş, bulblarının suyu çekilmeye başlamış, üzerinde hiç çiçek olmayan bir cattleya almıştım. Zaman içinde kendisini toparladı ve şu an verdiğim sevgiyi kat kat fazlasıyla bana geri veriyor, bundan güzel bir mutluluk yok benim için. ;)

lusoari
18-01-2016, 15:25
Cliviayı diktiğime bir ay bile olmadı aynı anda yavru vererek ve sürpriz bir tomurcuk vererek beni şaşırttı, inşallah açmış halinide burada sizlerle paylaşabilirim.

lusoari
18-01-2016, 15:30
Güzel camelia da çiçeğini açmaya çabalıyor. Camelialar kokulumudur bilemiyorum ama sanki bu haliyle bile azda olsa koku var ve biraz vanilyamsı bir kokuya sahip, bunu takip etmem gerek.
Çiçeği iyice açtıktan sonra komşunun serasına emanet etmem gerekecek evin içi sıcak olduğu için kaybetmekten korkuyorum ama onun için en iyisi sera olacak.
Rengine bayıldım güzel camelia. :D

lusoari
20-01-2016, 18:17
Minicik çeliklerden yetiştirdiğim anthuriumların çiçeklerinide görmek nasip oldu çok şükür.

lusoari
20-01-2016, 18:34
Cattleya da açanlardan.

lusoari
10-02-2016, 18:59
Ben bu clivianın türünü çok sevdim sanki sürekli renk değiştirip duruyor, ilk açan çiçeklerinin rengi gittikce kızarıyor.

lusoari
10-02-2016, 19:04
Çok sevdiğim bir abimin hediyesi olan efe püskülü bu ve ben bunun çiçeğini ilk defa gördüğüm halde çok beğendim, ilk geldiğinde çiçek oluşumuna dair gelişme gözlemlememiştim fakat sürpriz yapmasını çok biliyormuş. :D

sevgihoca
10-02-2016, 20:15
Efe püskülünüz maşallah çok güzel açmış.Benim de var,dikeli birkaç oluyor.Öylece büyümeden duruyor.Siz dikeli ne kadar oldu acaba?Uyguladığınız bakım hakkında bilgi verebilir misiniz?Teşekkürler.

lusoari
10-02-2016, 20:56
Tabii ki bilgi veririm Sn. Sevgihoca,
2016 yılına İstanbul'da girmeye karar verince çok değerli bir abim topraktan sökerek hediye etti tam olarak toprakla buluşturduğum tarih ise 05.01.2016 evde öğleden sonra güneş gören pencere önünde sıcak bir odada duruyor, toprağı yanan kalorifer yüzünden çok çabuk kuruyor yani toprağı kuruyunca suluyorum ve bu sırada yapraklarına fıs fıs yapıyorum çünkü efe püskülü ananasgiller ailesine ait bir bitki kök yapısı zayıf olduğu için topraktan su emme becerisi pek gelişememiş ama bunun yerine yaprak aralarında biriken suyu kullanma konusunda ustadır.
Diktiğim zaman çiçek oluşumu yoktu belkide bana geldiğinde çok yeni oluşturmaya başlamışıtı bilemiyorum ama olsaydı farkına varırdım.

sevgihoca
10-02-2016, 21:24
Teşekkür ederim,daha yeni dikmişsiniz.Benimki kapalı balkonda,kurudukça suluyorum,ilk işim yapraklarını fısfıslamak olacak,çünkü yaprak yapısı mı bilemeyeğim biraz kuru ve sert.Nemlendirmek iyi gelebilir.Sevgiler.

lusoari
11-02-2016, 15:34
Endişelenmeyin benimkininde yaprakları sert ve kuru gibi bu efe püskülüne mahsus bir özellik olmalı.

sevgihoca
16-02-2016, 22:48
Sn Lusoari,Efe püskülümü sıcak ve güneşli olan oturma odama aldım,yapraklarını dediğiniz gibi fısfısladım,şu an pembemsi bir dal çıkmaya çalışıyor,sanırım çiçek açacak.Ben çiçek açmasını ısıya bağlıyorum.Açınca resimleyeceğim,teşekkür ederim aydınlatıcı bilgileriniz için.

lusoari
18-02-2016, 21:47
Çok sevindim verdiğim bilgilerin işe yaramasına :D bende iki farklı tür var biri ince yapraklı diğeri ise geniş yapraklı daha önce resmini paylaştığım ince yapraklının çiçeğiydi bu ise geniş yapraklının ve şu anda çiçek açmaya hazırlanıyor, bunun türü biraz farklı yaprakları daha geniş çiçeği ise daha düşük bir seviyeden açıyor resim pek net değil bu mesajı yazmadan önce çektiğim için kusura bakmayın.
Bizim ev konum itibarı ile sıcak ve tüm ev aynı ısıda gece gündüz, o zaman çiçeklenmiş olan efe püskülü öğlen 12 den itibaren güneş batana kadar üstündeydi, şimdi çiçek açacak olan ise evin tam ters istikametinde yer alıyor ve sabah güneş doğduğunda iki veya üç dakika güneş ya görüyor ya görmüyor bence bu bitkinin çiçek açma mevsimi bu zamanlar ama seneye yine aynı zamanlarda tekrar açarsa ancak kesin emin olabiliriz. ;)

lusoari
21-02-2016, 08:10
Bu saksıda bulunan kalanchoeler çok sevip, değer verdiğim Milla'nın hediyeleri, İstanbul'a gittiğimde Sevgili sonkez, hira, ben, Milla ve eşi toplanmıştık o gün bu gündür en değerli hazinelerle bile değişmeyeceğim dostlar edinmenin verdiği sevinçle bugün çiçeklerini sergileyen güzellerim. ;)

Milla
21-02-2016, 08:50
Sevgili lusoari,
O gün tanışmamız ve edindiğimiz dostlar en az bu çiçeklerin kadar güzeldi :) Hepiniz sevgiyle ve bol çiçekli kalın.

lusoari
21-02-2016, 11:03
Teşekkür ederim ablam, iyi ki varsınız. :)

lusoari
04-03-2016, 18:16
Sağdan soldan tırtıkladığım bir japon gülü ama tam olarak hatırlayamadım neredendi, hatta böyle bir renk olduğunu bile hatırlamıyorum. :D

Milla
05-03-2016, 06:46
Bunu ben de tanımıyorum sevgili lusoari :)

lusoari
05-03-2016, 07:00
Bunu ben de tanımıyorum sevgili lusoari :)

Ablacığım ben bunu sanırım buradan bir yerden yoldum :D çünki ne İstanbul'dan ne de Bodrum'dan böyle bir güzel getirmedim :D zaten oradan getirdiklerimin hepsi öldü tutmadılar ama bunların hepsi en kısa zamanda çeliklenecekler ki iyice kök yapsınlar veeee sana gelsinler ;)
Sende durumlar nasıl :confused:

Milla
05-03-2016, 07:11
Sevgili kardeşim, bendeki durumlar yakında netleşir. Her 15-20 günde bir ya tutmazsa diye yeni çelikler alıp ektim tüm sonbahar deli gibi :) Kök durumlarına bakmadım ama çoğu hayata tutunmuş gibi. Fakat biraz fazla çelikleyince notlar şaştı. Hangisi hangi renk ancak açınca belli olacaklar. Umarım yaza sana yetişirler :)

lusoari
05-03-2016, 07:19
Oradan beraber topladığımız kucak dolusu çeliklerle fotoğraflarım vardı ya bakıp bakıp iç çekiyorum nasıl beceremedim diye hele beyaz ile ona benzer çok açık pembe vardı ahh ahhhh diyorum, içlerinde sadece bir tanesi hayata tutundu galiba hani sokak arasında binanın önünde dikili kocaman ağaçtı aynısının küçüğüde karşısındaki yuvarlak beton çiçeklikte dikiliydi katmerli somon gibi olanı yani o hala direniyor ama ümidim büyük.
Bu sene sanada çok ciciler gelecek haberin olsun ablam. :D

Milla
05-03-2016, 08:11
Sağ ol canım bekleyeceğim :) Dediğin yeri hatırlıyorum ama hafızan senin de muazzam maşallah :) Bence onları yıkamakla hata ettik. Kabaca gazeteye sarıp sonrasında İstanbul'da çeliklemeliydin belki de. İtinasız yapılan işler daha çok tutuyor galiba :)

lusoari
05-03-2016, 08:38
Teşekkür ederim ablam ;) bilmiyorum ama olsun sen varsın ya içim rahat bu yüzden :D
Bu sene kolları iyice sıvama zamanı ikimizinde koleksiyonlarını büyüteceğiz, kaçarı yok :D

lusoari
29-03-2016, 15:30
Bu sezon ilk açan amaryllis ile merhaba diyelim. :)

lusoari
04-05-2016, 06:53
Yeni edindiğim orkideler :)

lusoari
04-05-2016, 06:56
Devamı...

lusoari
06-05-2016, 15:46
İş yerimdeki hibiscuslardan bir kaç tanesi bugün birlikte açmışlardı, manzara tek kelime müthişdi. :)

lusoari
06-05-2016, 15:47
Gloxinialarda yolda ama bu sene sanki birazcık geciktiler...

lusoari
06-05-2016, 15:51
En çok sevdiğim begonia rex türlerinden biri, bu bitkiyi ilk defa paylaşıyorum sizlerle çünki ihmal sonucu sıfırdan başlamak zorunda kaldım bunada şükür.
Begonia Masoniana

lusoari
06-05-2016, 15:53
Afrika menekşesi olmadan olurmu hiç. :D

lusoari
06-05-2016, 15:57
Bu resimdeki picasso menekşe benim vazgeçilmezlerimin arasında hatta en baş sıralarda yer alıyor, bu sene yine gümbür gümbür çiçekleri geliyor. Ah ahh birde bu türü çoğaltabilsem ne iyi olurdu. :)

Ness Orange Pekoe

lusoari
06-05-2016, 16:00
Veeee bu da yeni edindiğim bir tür bana geleli daha 1 hafta oldu ama sanki şimdiden azda olsa serpildi gibime geliyor. Bakalım ismi gibi kapriz yapacakmı banada :D :D :D

Yan Kapriz

lusoari
06-05-2016, 16:03
Bak Sevgili Muda burada kim var, tanıyabildinmi. :)

Muda
16-05-2016, 23:39
Çiçekler mükemmel olmuşlar. Bendeki çiçeklerini açmaya başladı. Sizdeki de çiçeklenmiştir. Birkaç çiçek tomurcuğu gördüm. En güzel tarafları attığı kollar ile sarkmaları ve çiçeklerini açmaları. Çok uzun süre durmasa da hoş bir çiçeği var. Farklı renkleri de aynı güzellikteler mi.

lusoari
18-05-2016, 15:07
Evet Sevgili Muda çok yakında çiçekleri açacak. :D

lusoari
18-05-2016, 15:13
4 yıl sonra beyaz gloxinia açtı, 3 değişik tür beyazım vardı biri katmerli beyaz (ne yazık ki rahmetli oldu), ikincisi açık yeşil ve büyük yapraklı büyük ve saf beyaz çiçekli (hala yaşıyor ama tomurcuk yok ortada), üçüncüsüde görselini paylaştığım küçük çok koyu siyaha yakın yapraklı normal boy çiçekli hafif sarımsı beyaz olanı.
Bu seneki gloxini çılgınlığına başlıyoruz. ;)

Adalet Yağcı
18-05-2016, 16:25
Gloxsinialarınıza FOSFOR (P) ağırlıklı gübre verin biraz, ama dikkatlice kullanın.

Milla
18-05-2016, 16:32
Sevgili kardeşim,
Yine çiçeklerin onlara verdiğin sevginin karşılığını vermişler ☺
Pembe beyaz hibiscus harikaymış. Gerçi hepsi çok güzel.
Episkiyanda çok güzel. Ben benimkileri yaşatamadım 😥
Bende de iki çeşit gloxinia var. Ellerinden öpüyorlar 😁

dongyul
18-05-2016, 19:40
Sayın Lusoari; çiçeklerle dolu sayfanızı yeni keşfettim ne kadar güzel birbirinden ilginç çiçekleriniz var. Emeğinize sağlık ^^

lusoari
18-05-2016, 19:59
Hoş geldiniz Sevgili dongyul :) bitkilerimi beğendiğinize çok sevindim ne zaman isterseniz buyurun. :)

lusoari
18-05-2016, 20:02
Gloxsinialarınıza FOSFOR (P) ağırlıklı gübre verin biraz, ama dikkatlice kullanın.

Aslında hep kullanıyorum Adalet ablacığım oldukçada geniş gübre çeşitlerim var ama aslında hepsinin topraklarını yenilemem gerekli. ;)

Adalet Yağcı
18-05-2016, 20:30
Tabii, çok uzun süre aynı toprakta yaşıyorsa değiştirin, eğer tomurcuk yoksa.
Tomurcuklu ya da çiçekli olanları çiçeklenme devresi bitinceye kadar,(bu genellikle Sonbahar veya İlkbahar olur)rahat bırakın.

lusoari
18-05-2016, 20:31
Sevgili kardeşim,
Yine çiçeklerin onlara verdiğin sevginin karşılığını vermişler ☺
Pembe beyaz hibiscus harikaymış. Gerçi hepsi çok güzel.
Episkiyanda çok güzel. Ben benimkileri yaşatamadım 😥
Bende de iki çeşit gloxinia var. Ellerinden öpüyorlar 😁

Canım ablacığım, çiçeklerime verdiğim sevgiyi en iyi sen bilirsin onlar benim en büyük hazinem :)
O pembe beyaz hibiscusu Karadeniz'den bir arkadaş göndermişti geldiğinde küçük ama köklüydü ilk çiçek açtığında resmini çekip hemen paylaştım sizlerle, şimdide üzeri çiçek doluydu ama bugün akşam üstü öyle bir yağmur yağdı ki hepsi büzüşmüştü keşke sabah resmini çekseydim. Bu hibiscus sizin oralarada gördüğümüze benziyor ama kesinlikle ondan değil o dümdüz açık pembeydi bunda yer yer pembelikleri daha yoğun, yani kısacası anlayacağın yeni bir tür daha edindik, bu arada senin için çeliklediklerim tutmuş durumdalar sadece sana kavuşacakları günü bekliyorlar deli gibi. :D
Senin gloxinalarını forumda bir yerde görmüştüm ama unuttum, hatırlıyamıyorum renklerini :(

lusoari
18-05-2016, 20:33
Tavsiyene uyacağım Adalet ablacığım hepsinde dolu tomurcuk var bu sene ama sonbaharda dinlenme dönemine girdikleri zaman toprakları mutlaka değiştirmem gerekecek bu sene.

lusoari
12-06-2016, 15:12
Gloxinialarla başliyalım mı? :)

lusoari
12-06-2016, 15:15
Japoncuklar da açmaya devam ediyorlar.

lusoari
12-06-2016, 15:19
Bunlarda laboratuvardaki karışık çiçeklerimden bir kaçı.

lusoari
12-06-2016, 15:21
Laboratuvardan devam...

YeniGine
12-06-2016, 23:14
Maşallah sevgili lusoari, emeklerine sağlık Japon gülü ve ceylanlarına bayıldım...

lusoari
13-06-2016, 06:30
Maşallah sevgili lusoari, emeklerine sağlık Japon gülü ve ceylanlarına bayıldım...

Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, bu sene gerçektende ceylanlar müthiş oldular.

esemeral
13-06-2016, 09:35
Maşallah Allah nazardan korusun çiçeklerinizin arasında dolaşırken resmen kendimi kaybettim. Çiçeklerinize göstermiş olduğunuz sevgi ilgi ve bakımlar için tebrik ederim. Sizdeki çeşitleri gördükçe kendimi çiçek serasında geziyorum sandım. Yılların sevgi paylaşımı her birinden bol çiçek olarak size geri dönmüş. Umarım ileride bende sizin çiçekleriniz kadar olmasa da en azından sevgimi paylaşabileceğim çiçeklere sahip olabilirim. Şimdilik elimde olan bir kaç güzelle sayfalar arasında tecrübeli olan arkadaşların güzelliklerini dolaşıp bilgi toplayıp kendimi geliştirme çabasındayım.Bol çiçekli günler dilerim.

Milla
13-06-2016, 09:45
Ablacığım çiçeklerin konuşuyor maşallah :)

lusoari
13-06-2016, 14:36
Maşallah Allah nazardan korusun çiçeklerinizin arasında dolaşırken resmen kendimi kaybettim. Çiçeklerinize göstermiş olduğunuz sevgi ilgi ve bakımlar için tebrik ederim. Sizdeki çeşitleri gördükçe kendimi çiçek serasında geziyorum sandım. Yılların sevgi paylaşımı her birinden bol çiçek olarak size geri dönmüş. Umarım ileride bende sizin çiçekleriniz kadar olmasa da en azından sevgimi paylaşabileceğim çiçeklere sahip olabilirim. Şimdilik elimde olan bir kaç güzelle sayfalar arasında tecrübeli olan arkadaşların güzelliklerini dolaşıp bilgi toplayıp kendimi geliştirme çabasındayım.Bol çiçekli günler dilerim.

Bu kadar güzel sözü duyunca ne diyeceğimi şaşırdım açıkcası, çok ama çok teşekkür ederim. İnşallah ileride sizin çiçekleriniz benimkilerden de güzel olur. :)

lusoari
13-06-2016, 14:37
Ablacığım çiçeklerin konuşuyor maşallah :)

Teşekkür ederim ablam, hangilerini istersen seç, beğen, götür sana feda olsunlar. :D

lusoari
18-06-2016, 15:50
Bak Milla burada kim var hatırladın mı? Şimdide burada ki evimizin kapısının önünü süslüyor. :D

Milla
18-06-2016, 19:39
Canım kardeşim büyük bir coşku ile verdiğin sevgi sana hemen güzel yüzünü cömertçe gösteriyor. Her işinde başarılı ol inşallah.

lusoari
18-06-2016, 22:15
Amin ablam, inşallah hepimiz hep başarılı oluruz. :)

abk
20-06-2016, 05:44
Çiçekleriniz cok guzel. Kapınızın önünü süsleyen o mavi çiçeğin adi nedir?

esemeral
20-06-2016, 10:12
Bu kadar güzel sözü duyunca ne diyeceğimi şaşırdım açıkcası, çok ama çok teşekkür ederim. İnşallah ileride sizin çiçekleriniz benimkilerden de güzel olur. :)

Rica ederim çiçeklerinizi, çabalarınızı izlediğimde hissettiklerimi içimde tutamadığım için dile getirebildiğim kadarını yazıya döktüm. Şimdiye kadar oturduğum ev kendime ait olmadığından ve ev değiştirip durduğumuzdan fazla çiçek edinememiştim. Allah nasip ederse 1-2 aya kadar kendi evime geçmeden önce siz uzmanları sıkı takibe aldım ki edineceğim çiçeklerimi üzmeyeyim.:rolleyes: Temenninize yürekten AMİNN diyorum. Bol çiçekli günler dilerim.

suko
21-06-2016, 09:33
bu çiçeğin ismi nedir biliyor musunuz? Bende de var hiç çiçek açtığını görmedim. Çiçek açıyor mu acaba çok merak ediyorum.

suko
21-06-2016, 09:35
Gloxinialarla başliyalım mı? :)

çiçeğiniz çok güzelmiş.

Adalet Yağcı
21-06-2016, 10:48
Bak Milla burada kim var hatırladın mı? Şimdide burada ki evimizin kapısının önünü süslüyor. :D

Sevgili lusoari, lab.da, kapının önünde, balkonda her şey yolunda görünüyor.
Bravo..!

Alıntıladığım bu mesajdaki eflatun acaba benim pembiş (http://www.agaclar.net/forum/1469814-post4520.htm)'in akrabası olabilir mi?
Çiçek ve yaprak yapıları çok benziyor.

lusoari
21-06-2016, 17:54
Çiçekleriniz cok guzel. Kapınızın önünü süsleyen o mavi çiçeğin adi nedir?

Çok teşekkür ederim Sevgili abk. O mavi mor çiçeğin ismi Ruellia Meksika Petunyası, gerçektende çok neşeli ve kolay bir çiçek sıcağı, güneşi ve suyu seviyor tavsiye ederim. ;)

lusoari
21-06-2016, 17:57
bu çiçeğin ismi nedir biliyor musunuz? Bende de var hiç çiçek açtığını görmedim. Çiçek açıyor mu acaba çok merak ediyorum.

Hangisinden bahsettiğinizi anlayamadım üzgünüm ama eğer hangi mesajımdaki bitki olduğunu söylerseniz tabii ki söylerim.

lusoari
21-06-2016, 18:04
Sevgili lusoari, lab.da, kapının önünde, balkonda her şey yolunda görünüyor.
Bravo..!

Alıntıladığım bu mesajdaki eflatun acaba benim pembiş (http://www.agaclar.net/forum/1469814-post4520.htm)'in akrabası olabilir mi?
Çiçek ve yaprak yapıları çok benziyor.

Çok teşekkür ederim Adalet ablacığım, senin bahçeni dolaşmayı o kadar çok istiyorum ki ama bir türlü sakin kafa bakamıyorum adam gibi.

Sende ki pembiş benimkinin tıpatıp aynısı ama sende ki bodur türü, bende ki ise ağaç gibi oluyor. Benimde 1 tane bodur olan türünden var, rengini hatırlamıyorum henüz çiçek açmadı ama ya beyaz ya da pembiş olması lazım. Bilimsel ismi Ruelia, Türkçe de ise Meksika Petunyası deniliyor.

suko
22-06-2016, 11:00
Bu iki crassulanın cinsleri biraz farklı. Büyük olan 5 yaşında, küçüğü ise 1 yaşında. Büyük olan biraz yavaş gelişiyor, yaprakları ise daha büyük ve ucu sivri. Küçük olan ise büyüğe nazaran biraz hızlı gelişiyor, yapralakı daha oval ve ucu daha küt.

ismini bilmediğim ve bir türlü çiçek açtığını görmediğim bitki buydu.

lusoari
22-06-2016, 19:50
Evet Sevgili suko onun ismi crassula.

Adalet Yağcı
07-07-2016, 09:07
Çok teşekkür ederim Adalet ablacığım, senin bahçeni dolaşmayı o kadar çok istiyorum ki ama bir türlü sakin kafa bakamıyorum adam gibi.

Sevgili lusoari,
Bahçeme bir dolu beğeni bırakmışsınız, teşekkürler :)

İyi ki bahçe sayfam kapatılmadı, çok özlüyorum, özledikçe de girip tekrar tekrar mesajlara fotoğraflara bakıyorum.
Kimler gelmiş kimler gitmiş, kaybettiğimiz çok değerli dostlarımızın mesajlarını gördükçe burnumun direği sızlıyor :(
Buradaki dostluğun değerine paha biçilemez...
Sevgiyle kalın, iyi bayramlar..

lusoari
25-07-2016, 18:49
Bu bitki hibiscus ailesinden bir tür ismi newbiscus, çiçeklerinin güzelliğini anlatacak kelime bulamıyorum çok güzel ve bir insanın elinin büyüklüğünde normalde google görsellerinde çiçek boyutu daha da büyük ama ben bu kadar açmasını saksıda olduğuna bağlıyorum, sonbaharda yere alınca inanıyorum daha gösterişli olacak. :D

lusoari
25-07-2016, 18:57
Sevgili Sonkez'in iki sene önce yeni köklenmiş bir fide olarak bana hediye ettiği söğüt begonyası bu sene öyle güzel oldu ki. Buradan tekrar teşekkür ederim sana ablacığım. :)

lusoari
25-07-2016, 19:14
Gardenyam benim kıymetli, mis kokulum.
Çiçekçide ilk gördüğümde minnacıktı beş sene içinde büyüdü kocaman oldu her sene çok güzel çiçeklerde açtı hep ama bu sene nasıl olduysa gözümden kaçmış ve unlu bite yakalanmıştı zor zar kurtardım ve şimdi yine ayaktayız ama yinede dikkat etmem lazım üzerinde hala tek tük böceklere rastlıyorum yarın sabah erkenden yeniden ilaçlayacağım.

Adalet Yağcı
29-07-2016, 21:40
Sevgili lusoari, benim bitkilerimin iki tanesi de unlu bitten hastalanmıştı.
Sevgili Mine Pakkaner hanımın ev yapımı ilâçlar başlığında okuduğum bir tarifi denedim, çok faydalı oldu.

Tarif şöyle;
500 gr çalı mine (lantana camara) yaprağı 1 lt suda kaynatılıp süzülür, afitlere ve genelde tüm sokucu emicilere etkilidir.

Kolay gelsin.

lusoari
30-07-2016, 20:38
Kar beyaz hibiscusum ilk çiçeğiyle merhaba dedi bugün bize, gelde bu güzele hasta olma. :D

lusoari
30-07-2016, 20:45
Çok teşekkür ederim Adalet ablam bu bilgi çok yararlı bende okumuştum ama lantana bitkisinden bende yok malesef, Erivan'da da hiç bulamadım, her sene Türkiye'ye geldiğimde de sağa sola bakıyorum ama yetiştirmek ve faydalarından yararlanmak için hiç bulamadım ki :( bunun için mecburen ziraii ilaçlara baş vurdum sonuç etkilide oldu ama en son dayanamayıp oksijenli su ile fıs fıs yaptım iyice, o hepsini kuruttu sayılır ama nedense hala gardenya mutlu değil saksısı değişti, kendisine uygun toprağa dikildi, demir ağırlıklı sularla sulandı ama yaprak sarartması durmadı bir türlü ne yapacağımı şaşırdım hiç böyle olmamıştı. :(

lusoari
03-08-2016, 20:04
Çok seviyorum çok :D

lusoari
03-08-2016, 20:06
Bodur beyaz ruellia ve mavi kelebek bugün ilk çiçeklerini açarak merhaba dediler.

esemeral
04-08-2016, 08:10
Sayın lusoari; Emeğinize sağlık güne böyle güzelliklerle göz doldurarak başlamamıza vesile olduğunuz için.727 nolu mesajınızdaki kırmızı hibiskus görünce ihtişamından büyülendim. Mavi kelebeğin kibar asaleti ise biraz sakinleşmemi sağladı. O ne kibarlıktır öyle. Tüm Çiçeklerinize ve size MAŞALLAH. Bol çiçekli günler dilerim.

lusoari
04-08-2016, 13:34
Çok teşekkür ederim Sevgili esemeral :)
727. mesajımdaki birinci resimdeki hibiscus kırmızı olan yani, onun adı Hürrem forumdan çok sevdiğim bir abim var o hediye etmişti geçen sene. İkinci resimdeki ise yalın kat koyu pembe, çelikten yetiştirmiştim onuda. :) Hibiscus hastalığım hat saffada elimde olmayan renklerinden hep edinmeye çalışıyor çünkü onları gerçektende çok seviyorum çiçekleri değil 1 gün 1 saat bile açık kalsaydı yinede edinirdim diyorum hep. :)

Galip Kuzucu
04-08-2016, 14:09
Hibiscus konusunda size katılıyorum sayın:lusoari. Bahçeli bir evim olsa tüm hibiscuslardan bir köşe oluşturacağım ama malesef yok :( Tek renk hibiscuslar harici en çok sevdiğim rengarenk hibiscuslar. Bazı internet sitelerinde yabancıları takip ediyorum. Çeşit çesit rengarenk hibiscuslar paylaşıyorlar. Bazen içimden keşke onların yerine yurtdışında olsamda o hibiscuslara ben sahip olsam diye geçirmiyor değilim :D

lusoari
04-08-2016, 14:22
Haklısın Galip abim ama benimkilerde şimdilik bahçedeler sonbaharda yeniden içeri almam gerekecek buranın soğuğuna dayanamıyorlar. O dediğin rengarenk olanlar tohumdan yetişen türler ama çelikleme ile çok zor tutuyorlar, ancak aşı ile olumlu sonuç alınabiliyormuş bende denemedim ama tohumdan yetişen minicik bir iki tane var bende bakalım onlar ne renk açacak. :)
Sende bulabildiğince topla bence eminim başarırsın, harika olurlar. :)

sonkez
12-08-2016, 21:22
Masallah Ari cok güzel olmuslar.Sayende hepsi muhtesemler ❤

lusoari
14-08-2016, 10:52
Masallah Ari cok güzel olmuslar.Sayende hepsi muhtesemler ❤

Teşekkür ederim ablam. :)

Jezebel
14-08-2016, 11:01
Günaydın!
hepsi harkulade bakımlı ve alımlı.
Aklım bu mesajdaki ilk resimdeki güzele takıldı, adı nedir?
http://www.agaclar.net/forum/1468022-post699.htm
Sarmaşık cinsı sanırım.
Kolay gelsin.:)

lusoari
14-08-2016, 21:49
Günaydın!
hepsi harkulade bakımlı ve alımlı.
Aklım bu mesajdaki ilk resimdeki güzele takıldı, adı nedir?
http://www.agaclar.net/forum/1468022-post699.htm
Sarmaşık cinsı sanırım.
Kolay gelsin.:)

Benden de iyi akşamlar :)
Övgü dolu sözlerin için ne kadar teşekkür etsem azdır. ;)
O mesajımda ki ilk resimde bulunan bitki bir sarmaşık türü haklısın, onu buradaki bir seradan çelik alarak ürettim. Sera sahibi satışa koymadığını söyledi ama devamlı müşterileri olduğum için ucundan iki yapraklı bir çelik keserek verdi, bende suda köklendirip diktim hatta geçende de bir arkadaşım görüp beğenince bende ucunu kesip ona da verdim.
İsmi hakkında şüphelerim var bildiğim kadarıyla bu bir philodendron ama bağzı kaynaklarda monstera adansonii olarakda geçiyor artık hangisi karar vermek zor eğer beğendiysen sana da çelikliyeyim hemen. :)

Jezebel
15-08-2016, 13:43
Beğenmek ne kelime;) Ajurlu hali çok güzel. Minnettar olurum.
Adını buluruz :)

lusoari
15-08-2016, 17:55
Verdim gitti o zaman, gönül rahatlığıyla benim de var diyebilirsin. :)

Jezebel
12-12-2016, 16:46
Monstera Pitterii - Swiss Cheese Vine

635347

635348

Merci.

lusoari
12-12-2016, 17:29
Ellerine sağlık ablam, zaten sende daha güzel olacağına emindim ;)
İyi günlerde, sağlıkla büyütmen dileklerimle. :)

lusoari
23-03-2017, 14:11
Sonunda kış bitti ama bende bittim :(
Bu sene -25 i gördük ve hayatımda yaşadığım en kötü ve zorlu kışdı. Evin kombisi son ayar hep yandı ama biz üşüdük ek olarak elektrikli sobalarda aralıklarla hep yandılar ama fayda etmedi, bir türlü ısınamadık derken sonunda bahar geldi. Bu güzel güneşi ve verdiği ısıyı öyle çok özlemişim ki tarif edecek kelime bulamıyorum. İleride yaşlanıp emekli olursam mutlaka ege ve ya akdenize yerleşeceğim karar verdim. :D
Bu buz gibi soğuklarda kayıplarımda çok oldu malesef :( mesela mum çiçeklerimin ve menekşelerimin bir çoğunu kaybettim, limon ağaçlarım ilk defa tamamen yapraklarını döküp perişan oldular, hibiscuslarımdan en çok sevdiğim Hürrem'i kaybettim v.s.
Bir daha sakın gelmesini istemesem bile kış soğuklarını yaşamakta şart yeryüzümüzün bunada ihtiyacı var, ama en azından bir daha bu kadar acımasız olma kış. :mad:

Neyse nerde kalmıştık, bahar diyorduk öyle değil mi.... ;)

641456

641457

641458

sevgihoca
24-03-2017, 12:01
Son görüntüler harika Sn.Lusoari.Efe püskülünüz ne durumda.Benimki kuzey balkonda.Gene sıcak bir yerlere alayım diyorum.Açmasını bekliyorum,sizinkini merak ettim.Sevgiler.

lusoari
24-03-2017, 18:42
Son görüntüler harika Sn.Lusoari.Efe püskülünüz ne durumda.Benimki kuzey balkonda.Gene sıcak bir yerlere alayım diyorum.Açmasını bekliyorum,sizinkini merak ettim.Sevgiler.

Çok teşekkür ederim Sevgili sevgihoca :)
Efe püskülleri iyi durumda sayılırlar, tüm kış hiç kıpırdamadılar zaten o soğuklarda gelişmesini beklememde doğru olmazdı ev bile zar zor ısıntı ama hayatta kalmayı başardıklarına bile şükrediyorum. Bu zor sınavı atlattıklarına göre şunu öğrendim ki efe püskülü dayanıklı bir bitki. Bendekiler bu sene çiçek açabilecekler mi bilmiyorum ama bitkilerimi bahçeye çıkartırken sizin için onları özellikler resimleyip paylaşmaya çalışırım. ;)

dongyul
24-03-2017, 19:33
Sayın Lusoari; daha öncede şans eseri güzel çiçeklerinizi gezmiştim mum çiçeklerinize ve Monstera Pitterii - Swiss Cheese Vine bayıldım... Daha önce yaşadığınız yer dikkatimi çekmemişti... Kış hakkında yazdıklarınızı okuyunca yıllar önce arkadaşımın dediklerini hatırladım...

Bir kaç arkadaşım olmuştu... En yakın arkadaşım ailesiyle Erivan, Arbat (Արբաթ umarım doğru yazmışımdır...) kasabasında yaşıyorlardı. Sizin oralarda ne yetişir dediğimde ağaç pek göremezsin hep tarla kışın soğuk hiç bir şey gelişmesine izin vermez derdi... Bol bol patates yetiştirdiklerini... Arpa tarlaları olduğunu... Hatta bazen konuşmalarımızı uçak sesleri bölerdi (Sanırım havaalanı vardı...) Bunları yazmak ve o günleri hatırlamak mutlu etti beni ^^ iyi ki sizi gördüm...

lusoari
25-03-2017, 07:47
Sevgili dongyul, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. :)
Bildiğim kadarıyla iki tane Arbat var biri kasaba diğeri ise köy diye geçiyor ama telefonda uçak seslerini duyduğunuzu söylediğinize göre tahminimce köy olan Arbat'ta arkadaşınız ve eğer öyle ise bir birimize çok yakınız aramızda 1 km bile yok diyebilirim. Burada bile forumdan güzel arkadaşlar bulmak beni çok mutlu etti. :)
Arkadaşınız haklı burası patates cenneti ama onun dışında salatalık, domates, patlıcan, biber gibi sebzelerde çok fazla hele ki domatesin tadı bizim İstanbul'dakilerin eline su bile dökemez desem yeridir. Bunların dışında bir çok yeşillik türüde mevcuttur (maydanoz, dereotu, tere, taze soğan, turp v.s.) ama yine İstanbul'dakiler daha doğal ve güzel tatları var bence. Örneğin İstanbul'daki maydanozların neredeyse hepsi dev gibidir orada satılan bir demet maydanoz buranın iki demetine eşit ve sanki daha bir köpe yemesi daha güzel, burada hormonlar, GDO lar daha az olduğu için bu sonucu çıkarttım.
Bitki örtüsü biraz fakir evet doğru, ama en azından bağı, bahçesi olan ve ya apartmanın önünde bir avuç toprak alanı olan her yerde meyve ağaçları vardır genelde. Elma sevmeyen ben bile burada elma delisi oldum :D tek katlı bahçeli evimizin bahçesinde badem, kayısı, şeftali, kiraz, ayva, mürdüm eriği, kızılcık, nar, elma gibi farklı türlerden meyve ağaçlarımız var tabii bunların hepsini zamanında minicik fidanlar olarak biz diktik hepsi benim el emeğim göz nurumdur, hepsinin yeri ayrıdır. Onca ağacın dışında ne yazık ki burada kalıcı bahçe çiçeği olarak kullanılacak türler çok çok kısıtlı kış ayları buna izin vermiyor. Çiçek türlerinden lale, sümbül, nergis, gül, kasımpatı ve mevsimlik çiçeklerle evimizin ön bahçesini güzelleştirmeye çalışıyorum ama bu zor oluyor her sene onca tohumla uğraşmak zaman darlığımdan dolayı beni yoruyor ama yinede vaz geçemiyor, elimden geldiğince her sene yapmaya çalışıyorum. Bunların dışında zaten sayısız saksı bitkilerim var nisanda hemen hepsi bahçede uygun yerlerini alıyorlar ve göze çok hoş görünüyor sadece benim en büyük sıkıntım kış. Kışı İstanbul'daykene sevmezdim buraya geldiğimden beri ise tahammül edememeye başladım.
İleride tek bir hayalim var oda kendime ait gül serası sahibi olmak, eğer bir gün bu hayalime kavuşabilirsem saksı bitkilerimde bende şikayetsiz ve en önemlisi mutlu bir şekilde yaşar gideriz. :D

Biraz uzun bir yazı oldu ama sizler gibi dostlarla sohbet etmek çok güzeldi. Beni dinleyip uzun yazımı okuduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim. :)

dongyul
25-03-2017, 09:36
Sayın Lusoari; bende yazdıklarınız karşısında şaşkınlık yaşadım ama mutlu oldum... Heyecanla bir solukta yazdıklarınızı okudum...

Sizle daha önce tanıştık mı şuan şaşırıyorum... İlk olarak Sayın Sonkez size Ari olarak hitap etmiş isminiz Ari mi? Hemen kişisel bilgileriniz olan kısma girdim... Veterinerlik yazıyor mesleğiniz... Bir kez daha şaşırdım...

İstanbul üniversitesi veterinerlik fakültesinden mi mezunsunuz? Kadıköy'deki Surp Takavor'da tanıştığım biri aklıma geldi ve sizi o diye düşünüyorum... Arkadaşımın ismi Ari (Ancak Ali olarak hitap ediyordum.) 2012 yıllarında üniversitede okuyordu gözlük kullanıyordu hafif alnı açıktı... Onunda çiçeklerle arası iyi olduğunu biliyorum... Yaşınızda hemen hemen uyuyor...

Dünya çok garip gerçekten...

İsmim Yıldıray bu arada... Ortak arkadaşımızın adı Burak....

lusoari
25-03-2017, 10:02
Sayın Lusoari; bende yazdıklarınız karşısında şaşkınlık yaşadım ama mutlu oldum... Heyecanla bir solukta yazdıklarınızı okudum...

Sizle daha önce tanıştık mı şuan şaşırıyorum... İlk olarak Sayın Sonkez size Ari olarak hitap etmiş isminiz Ari mi? Hemen kişisel bilgileriniz olan kısma girdim... Veterinerlik yazıyor mesleğiniz... Bir kez daha şaşırdım...

İstanbul üniversitesi veterinerlik fakültesinden mi mezunsunuz? Kadıköy'deki Surp Takavor'da tanıştığım biri aklıma geldi ve sizi o diye düşünüyorum... Arkadaşımın ismi Ari (Ancak Ali olarak hitap ediyordum.) 2012 yıllarında üniversitede okuyordu gözlüklü hafif alnı açıktı... Onunda çiçeklerle arası iyi olduğunu biliyorum... Yaşınızda hemen hemen uyuyor...

Dünya çok garip gerçekten...

İsmim Yıldıray bu arada...

Daha önce forumda bir iki sohbetimiz oldu diye hatırlıyorum. :)
Gerçek ismim evet Ari. Mânası cesur, cesarerli demek. Sevgili sonkez ablamla da çok yakınızdır zaman zaman İstanbul'a geldiğimde mutlaka görüşmeye çalışırız. O gerçektende saygı duyulacak, sevilecek, tertemiz kalbi olan bir insandır. :)
Aslen İstanbul Bakırköy'lüyüm, 2004-2005 yılından beri Erivan'dayım. Liseden mezun olunca ne yazık ki ÖSS'i kazanamayınca geldim buraya (benden önce abim gelip yerleşmişti zaten). İlk önce tıp fakültesi eczacılık bölümünü kazandım bir sene sonra veterinerlik fakültesine yatay geçiş yapıp çocukluk hayalimi gerçekleştirdim diyebilirim. Hayvanlar benim için olmazsa olmazdır, sokakta orada burada onlar için yaptıklarımı dile getirip övünmeyi pek sevmiyorum. Dışa dönük pek değilim. :o
Eşimle birlikte bebeğimizi yeni kucağımıza aldık, belki bu sene İstanbul'a gelemiyebiliriz ama ileride gelme ihtimalim olursa seve seve sizinle tanışmak isterim. :)

dongyul
25-03-2017, 10:19
Sayın Lusoari; çok teşekkür ederim sizi tanımaktan mutlu oldum mutlaka geldiğinizde sizi beklerim mutlaka görüşelim yüz yüze tanışalım.. Ben bir heyecanla buradan yazdım akıl edemedim keşke özelden yazsaydım...

Agaclar.net gerçekten çok güzel bir yer... Bebeğiniz hayırlı uzun ömürlü sağlıklı olsun ^^

lusoari
25-03-2017, 10:37
Hiç önemli değil isterseniz buradan isterseniz özelden sorularınızda olursa seve seve cevaplarım.
Görüşmek üzere. :)

akçabardak
25-03-2017, 19:09
Eşimle birlikte bebeğimizi yeni kucağımıza aldık, belki bu sene İstanbul'a gelemiyebiliriz ama ileride gelme ihtimalim olursa seve seve sizinle tanışmak isterim. :)

Uzun bir süre sizinle yazışmıyorduk :) tesadüfen Sn. dongyul ile yazdıklarınızı okudum, dünyaya yeni gelen bebeğiniz hayırlı olsun, Anneli babalı sağlıkla sıhhatle büyüsün, bahtı açık olsun sevgili lusoari, sevgiler.