View Full Version : lusoari / Balkon, ev
Sevgili arkadaşlar, biri birinden değerli dostlar.
Hiç birbirimizi görmediğimiz halde o kadar çok güzel arkadaşlıklarımız oldu, bunun için ağaçlar.net yöneticilerine ve burada bulunan bütün ağabeylerime, ablalarıma ve kardeşlerime teşekkür etmek isterim en başta.
Bende en sonunda evimi, bahçemi ve sokağımı sizlere sunma fırsatına kavuştum. :D
Sayfama en başta, bu güzellerin zamanı olduğu için onlarla başlamak istedim. Onlar baharın habercileri, mis kokulu çiçeklerin kokusunu içine çeken kimse onların güzelliklerine karşı koyamaz. ;)
Laleler, nergisler benim mis kokulu güzelliklerim.
Kokulu çiçek demişken sümbülleri anmamak olur mu? Ama mor renkli çiçekler nedense mavi gibi duruyor resimlerde.
Orkidelerim evimi şenlendiren, asil ve güzel kraliçelerim.
Kalonchelerimin çiçekleri geçti geçiyor ama yinede güzeller.
Katmerli kırmızım, katmerli koyu pembem, katmerli ve katmersiz sarılarım ve katmerli yavru ağızım.
Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun...
Çok teşekkür ederim sevgili sonkez, sefalar getirdiniz. O kadar çok heyecanlıyımki hangisini paylaşacağımı şaşırdım.
Hepimize bol çiçekli günler diliyorum.
Benim en eski dostlarımdandır o. İlk geldiğinde parmak kadardı, çok büyüdü ve neredeyse tavana kadar ulaşmıştı, mecburiyetten kestim tepesini yeniden diktim, kestiğim yeride mumladım. Sonunda 4 kol verdi ama ben yine kollarından birini kesip çoğalttım.
Yuccalar ne kadar çok kollu olursa gelişmeleri daha yavaş oluyor.
gokcegokce
24-04-2014, 19:11
Sayfanız hayırlı ve uğurlu olsun. Sizi gardenya sayfasından hatırlıyorum. Umarım güzel gardenyanızı da bizimle paylaşırsınız. Sevgiler...
Artık yeni bi sayfa açıldığında değerli bişey bulacakmış gibi bakar olduk:p merakla paylaşımlarınızı bekliyoruz sayfanız ve de bahçeniz hayırlı olsun güzel keyifli günler diliyorum..
karadenizli
25-04-2014, 07:21
Sayfanız ve çiçekleriniz hayırlı olsun
bay tömürcek
25-04-2014, 10:26
Abi sayfan hayırlı bol çiçekli olsun :)
Sayfanız hayırlı ve uğurlu olsun. Sizi gardenya sayfasından hatırlıyorum. Umarım güzel gardenyanızı da bizimle paylaşırsınız. Sevgiler...
Evet doğru hatırlıyorsunuz. :) Bu kış gardenyam mutsuzdu, ufak olduğu halde tomurcuklandı en kısa zamanda paylaşacağım resimlerini. Güzel dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim. :D
Artık yeni bi sayfa açıldığında değerli bişey bulacakmış gibi bakar olduk:p merakla paylaşımlarınızı bekliyoruz sayfanız ve de bahçeniz hayırlı olsun güzel keyifli günler diliyorum..
Çok teşekkür ederim. Valla bende öyle oluyorum yeni bir sayfa görünce, sık sık resim paylaşmaya çalışacağım. Hepimize bol bol çiçekli, yemyeşil günler olsun.
Abi sayfan hayırlı bol çiçekli olsun :)
Sağolasın sevgili kardeşim. Güzel dileklerin için teşekkür ederim, hepimizin yüzü çiçekler gibi gülsün. :) Ben de seni benim sabriyemle tanıştırmak ve senden fikir almak istiyordum. Sen onlar konusunda ustasın. :D
İki ayrı cins singoniumlarım. Birinin yaprakları küçük kalıyor, öbürü ise normal iri yapraklı cinsi.
Senecio ( bezelye bitkisi ).
Buda benim euphorbia millim ama bay tömürceğin taktığı sabriye ona daha çok yakışıyor *******. Bu kış eski yapraklarını sararttı, toprağını değiştirince düzelmeye başladı. Minik pembemsi kırmızımsı çiçekleri oluyor ne yazık ki onun yanına kendisi gibi küçük çiçekli beyaz bulamadım. :(
YeniGine
26-04-2014, 00:14
Sevgili lusoari yeni sayfan hayrlı bol çiçekli olsun inşallah.. Yanılmıyorsam ben de seni sevgili İsmail Kuzucu'nun sayfasından hatırlıyorum.
Maşallah çiçeklerin güzel ve bakımlılar. Senecio (bezelye bitkisi) maşallah ne kadar güzel olmuş öyle...
Emeklerine sağlık, rastgelsin...
Sevgili lusoari yeni sayfan hayrlı bol çiçekli olsun inşallah.. Yanılmıyorsam ben de seni sevgili İsmail Kuzucu'nun sayfasından hatırlıyorum.
Maşallah çiçeklerin güzel ve bakımlılar. Senecio (bezelye bitkisi) maşallah ne kadar güzel olmuş öyle...
Emeklerine sağlık, rastgelsin...
Sonsuz teşekkür ederim. Aslında o kadar çok çiçeğim varki anlatamam, sırayla hepsini paylaşacağım sizlerle. :o
bay tömürcek
26-04-2014, 11:48
Buda benim euphorbia millim ama bay tömürceğin taktığı sabriye ona daha çok yakışıyor *******. Bu kış eski yapraklarını sararttı, toprağını değiştirince düzelmeye başladı. Minik pembemsi kırmızımsı çiçekleri oluyor ne yazık ki onun yanına kendisi gibi küçük çiçekli beyaz bulamadım. :(
Abicim sabriyen benimkilerin cinsinden değil. Bu kışın yaprak döker bahara yeniden yeşerir. Toparlanana kadar da epey süre geçer. Bu süre zarfını da çiçeksiz geçirir. Bendeki sabriyeler kışın ne yaprak ne de çiçek döküyor 12 ay sürekli çiçekli. Sadece kışın güneş çok az olduğundan çiçekleri açık pembe oluyor yazın yine koyulaşıyor pembeleri.
O zaman seninkilerin cinsinden bulmam lazım, bir tane bu renkten bir tanede sarı olanından. Dediğin doğru çünkü kışın güneş gören pencere önünde olduğu halde bir tane bile çiçek açmadı. :-(
Laleci_03
26-04-2014, 13:05
Sn. lusoari sayfanız hayırlı ve bereketli olsun inşallah. Bitkilerinize bayıldım özellikle lale ve sümbüller çok güzeller ;)
Sn. lusoari sayfanız hayırlı ve bereketli olsun inşallah. Bitkilerinize bayıldım özellikle lale ve sümbüller çok güzeller ;)
Sağolun var olun, ama bu sene o kadarda iyi bir performans alamdım onlardan. tam tomurcukları olgunlaşmaya başladığı zaman 2 gece üst üste don yapınca perişan oldular onlarda ama yinede gülümsemeyi becerdiler.
akçabardak
26-04-2014, 13:58
Sayın lusoari rengarenk bir sayfa açmışsınız hayırlı olsun bütün bitkileriniz harika, hele de senecioya bayıldım boncuk boncuk maşallah, beğeni tuşuna bastım ama benim beğenmemi kabul etmedi, bir sorun var sanki.
İyi günlerde büyütün bitkilerinizi.
Sayın lusoari rengarenk bir sayfa açmışsınız hayırlı olsun bütün bitkileriniz harika, hele de senecioya bayıldım boncuk boncuk maşallah, beğeni tuşuna bastım ama benim beğenmemi kabul etmedi, bir sorun var sanki.
İyi günlerde büyütün bitkilerinizi.
Sayın akçabardak; Hoş geldiniz sayfama. Sözlerinizi duyunca, beğenilerinizi duyunca daha da çok seviniyorum çok teşekkür ederim. Beğen tuşu bazen bende de iyi çalışmıyor sebebini anlayamadım neden?
Senecio çok güzel bir succulent bende seviyorum ama keşke yeri daha müsait olsa kesmek zorunda kalmasam. Mutfak camında asılı olduğu için, tam önünde de mutfak lavabosu olunca bazen bizimkiler kırıyorlar uçlarını ama olsun ben onu her haliyle seviyorum. ;)
Bu iki crassulanın cinsleri biraz farklı. Büyük olan 5 yaşında, küçüğü ise 1 yaşında. Büyük olan biraz yavaş gelişiyor, yaprakları ise daha büyük ve ucu sivri. Küçük olan ise büyüğe nazaran biraz hızlı gelişiyor, yapralakı daha oval ve ucu daha küt.
Crassulalarla devam edelim....
Platycerium ( geyikboynuzu ).
bay tömürcek
26-04-2014, 20:42
Maşallah abicim ne çeşitler varmış sende ;) merakla bekliyorum diğerlerini :p ellerine emeklerine sağlık ;)
Maşallah abicim ne çeşitler varmış sende ;) merakla bekliyorum diğerlerini :p ellerine emeklerine sağlık ;)
Sağolasın kardeşim, beğenmene çok sevindim. Daha sırada çok çiçek var. :D
Viburnum opulus ( kartopu )
Aucuba
Hercai menekşe
Sonuncusunun adına burada iris diyorlar ama gerçek adını bir türlü hatırlayamadım.
Cam güzellerini çok seviyorum ama yaz sıcaklarında başımız böceklerle belaya giriyor, çok sıcağı pek sevmiyorlar.
İris dediğiniz "süsen". ;)
Teşekkür ederim sayım h_dogan.
Bugün yorucu ve bir o kadarda üzücü bir gün geçirdim. Sardunyaları kış aylarını geçirmeleri için evimizin yanında bulunan kömürlüğe koyardım, kış aylarında buralar çok soğuk olduğu için sulamaya pek gerek kalmadığı için arada bir ancak giderdim. Bu sabah sardunyaları dışarıdaki yerlerine almak için kömürlüğe gittiğimde korkunç bir manzarayla karşılaştım. Yaramaz bir sokak kedimiz vardı son bir aydan fazla ortadan kaybolmuş, bütün çabalarımıza rağmen bir türlü bulamamıştık ta ki bu sabaha kadar. Kömürlüğün kilitli kapısını açtığımda birde baktım ki bütün sardunyaların saksıları yerle bir edilmiş, toprakları eşilmiş, kurumuş halde buldum sonra yavru kedi sesleri duyunca farkına vardım ki bizim yaramaz sokak kedisi orada doğum yapmış, yavrularda biraz büyüdükleri için bütün saksıları mahvetmişlerdi. Yaramaz yavrular geldiniz yerleştiniz iyi tamamda 20 tane sardunya saksısından ne istediniz, tuvaletinizi yapacak başka bir yer bulamadınız mı? 20 taneden sadece 3 tane ceylan sardunya kalmış. Sakızlara mı üzülsem toplara mı yoksa ceylan sardunyalara mı anlayamadım gitti.
Oraları temizleyene kadar çok yoruldum ve üzüldüm ama güzel olan tek şeyse yavrular çok tatlı olmalarına karşı anneleri hepsini toplayıp götürmüş olması. Yaramazlar beni o kadar yordunuz sardunyalarımı mahvettiniz ve bir de kendinizi sevdirmeden çekip gittiniz. :(
Bugün ki çiçeklerim croton ve calathea.
Calathea beni ilk başlarda üzdü ama 3 senedir durumu iyi, dilinden anlıyorum artık. :p
Sardunyalarınız için üzüldüm, canınızı sıkmayın, eğer isterseniz elimdeki tün renklerden çelik yollarım. Sakız, top, ceylan çeşitlerinden,
Çok teşekkür ederim. Sardunyalar gitti de, bari yaramaz yavrular gitmeseydi de biraz sevseydim, ilgilenseydim iyi olurdu ortada yoklar anneleri toplayıp götürmüş hepsini yaramaz kedicikler. :mad:
Oxalisler, rengini bilmediğim yavru anthurium ve çelikten yetiştirdiğim Atatürk çiçegi (poinsteia) çiçeği hala üstünde. :D
Sabah sabah sizlere seradan taze güller getirdim. :cool:
Bugün arkadaşımla birlikte pazardan 4 tane ceylan sardunya aldık ben ilk resimdekini ve bordo olanından aldım ama bordonun üzerinde çiçeği yok, arkadaşımda mercan rengini ve morunu aldı. İkimizde hemen yolun ortasında aldıklarımızdan birer dal birbirimize verdik, bugün havam yerimde, demeyin keyfime. :cool:
Ah Maşa ahhh seninle birlikte bende çok acı çektim ama sonunda iyileştin, ayağa kalktın ya gerisi önemli değil. Her akşam gelip sabaha kadar bekçilik yapmasanda seni seviyorum, iyileştiğin için çok mutluyum bahtsız kızım. ( Maşa hanım bir iki ay evvel bir sadist tarafından vurulmuştu.) :(
Bu sene 5 yaşına giren sarmaşık gülüm bugün ilk çiçeklerini tamamen açmış. Gün içinde de açmaya devam edecek, üzeri tomurcuklarla süslü gülüm.
Yavaş yavaş açmaya başlıyoruz...
Buda turuncu sarmaşık gülüm, bu kırmızı gibi değil tüm sezon açmaya devam ediyor. Henüz ilk çiçeği.
Bunlarda normal güller birinci ve ikinci resimdeki cins aynı cinse ait her seferinde değişik açtığı için adı focus.
Dün akşam orkideleri sularken bir dalının ağırlığa dayanamayıp kırıldığını görünce, sizlerle paylaşmak istedim.
Güzel ve kokulu bir şakayığı kim sevmez ki!
Merhaba Sayın Lusoari, şakayığınız harika görüntüler vermiş. Gerçi sayfa açılışından itibaren harika çiçekler izledik. ;)
Bu sabah, forumda ağaç şakayıkla ilgili bölümü aradım ancak kendi sayfasını bulamadım.
Yumrulu bir bitki miydi bu çiçek?
loveforlife
11-05-2014, 09:03
Bu sabah, forumda ağaç şakayıkla ilgili bölümü aradım ancak kendi sayfasını bulamadım.
Sevgili Sakdag,
Sevgili kardeşim Lusuari'nin affına sığınarak yazmak istedim... Ağaç şakayık yumrulu bir bitkidir. Aradığın link burada...
http://www.agaclar.net/forum/calilar/16491.htm
Gül Batur
11-05-2014, 12:17
sayın lusoari, aramıza hoşgeldin
bitkilerini çok beğendim hepsi sağlıklı ve çok güzel. paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz :))
sayın lusoari çiçekleriniz çok güzel geyik boyunuzu çiçeğinizi nerden aldınız acaba
Merhaba Sayın Lusoari, şakayığınız harika görüntüler vermiş. Gerçi sayfa açılışından itibaren harika çiçekler izledik. ;)
Beğendiğinize çok sevindim Sevgili Sakdag, sizin bitkilerinizide büyük beğeniyle takip ediyorum. Toplam 3 renk şakayığım var ama sonbaharda yer değiştirdiğim için, önümüzdeki bir kaç sene malesef çiçeklerinden beni mahrum edecekler. Sizlerle paylaştığım arka bahçemde, kalan son şakayık onu bu sonbaharda komşumun bahçesine hediye edeceğim. :)
Sevgili ablacığım Loveforlife benim yerime sorularınızı cevaplamış, umarım yardımcı olabilmişizdir size.
Ama ben üç, dört sene önce tezgahta saksıların içinde satılan, harika bir ağaç gördüm, satıcıya sorduğumda ise şakayık ağacı olduğunu söyledi, bir dahada öyle bir ağaca rastlamadım. Bendekiler ufak çalı türü gibi.:confused:
Sevgili Sakdag,
Sevgili kardeşim Lusuari'nin affına sığınarak yazmak istedim... Ağaç şakayık yumrulu bir bitkidir. Aradığın link burada...
http://www.agaclar.net/forum/calilar/16491.htm
Aşk olsun ablacığım af dileyecek bir şey yapmadın. Sizler benim için çok değerli insanlarsınız. Hatta iyi bile oldu ben de link vermeyi bilmiyorum. :D
Ama benim de aklıma takılan bir soru. Sevgili Sakdag'ın sorusunu cevaplarkende dedim. Evet bu bitkiler yumrulu ama neden ağaç diye adlandırıyoruz, daha çok ufak çalılara benziyorlar. Benim o satıcıda gördüğümde aynı çiçeklere sahipti ama yaprakları biraz farklıydı sanki, hatta sordumda ki bununda mı kökleri yumru diye, cevabı hayı oldu normal ağaç köklerine sahip olduğunu söyledi.
Acaba benim bilmediğim bir türümüdür ? :confused:
sayın lusoari, aramıza hoşgeldin
bitkilerini çok beğendim hepsi sağlıklı ve çok güzel. paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz :))
Beğenmenize çok sevindim ablacığım, sizlerden güzel sözler duymak onur veriyor. ;)
sayın lusoari çiçekleriniz çok güzel geyik boyunuzu çiçeğinizi nerden aldınız acaba
Çok teşekkür ederim Sevgili Badem.
Geyik boynuzu bana bir arkadaşımın hediyesi. Yurt dışına balayına gittiğinde görmüş, bana hediye almış. Size ancak bakımı konusunda yardımcı olabilirim. Bu bitkiye iki senedir sahibim. Yaz, kış aynı yerde, orkidelerimle aynı yerde sabah yediden dokuza kadar güneş gören pencere önünde, orkideler gibi suyu değil, nemi seviyor. Orta derece hızda büyüyor.
Güzelliği kısa sürse bile, yinede güzel...
Bu da beyaz sarmaşık gül. Kırmızılının altına dikmiştim ki, büyüdüğü zaman dallarını kırmızıya dolayıp daha güzel gözükeceğini düşünüp dikmiştim. Yeri sanırım çok gölgede olduğu için, bu boyda kalıp çiçek açmakla yetiniyor. Sonbaharda yerini değiştirmek lazım galiba.
1. Resimdeki anne ficus elastica. Her sene çelik alarak çoğaltmaya devam ediyorum, ama bu sene biraz fazla kestiğim için heralde 6 tane yavru yaptı. Bakalım büyüdüğü zaman nasıl olacak.
Bu ficus türünün yaprakları, öbürü gibi büyük olmuyor. Aralarındaki fark bu ve de daha çok dallı budaklı olup, büyümesi biraz daha hızlı.
Phal. cinsi orkidem bir sene önce keiki verdi ama hiç bir gelişme göstermediği için ve sphagnum yosunu bulamadığımdan dolayı, bir deneme yapıp pamukla dibini sardım her sabah fıs fıs yaparak günde bir defa nemlendirdim ve sonuç olarak köklenmeye ve yeni yaprak verip gelişmeye başladı. Demek ki sphagnum yosununun yerine pamuk kullanabiliriz. :D
Evin giriş kapısının iki tarafında yer alan succulent aranjmanları.
Sayın Cemo'nun succulent sayfalarını uzun zamandan beri takip ettiğim için bu güzelliklere ondan alıştım.:rolleyes:
Hibrit japon gülleri, diğerleri gibi hızlı büyümüyor. Ben de onu biraz serpilmesi için toprağa diktim, şimdi çiçek açmaya başlıyor ama sarı olan rengi niye turuncu oldu anlamadım. Saksıdaykende iki kere çiçek açtı ve rengi sapsarıydı, hatta sitemizdeki hibiscus sayfasında da paylaşmıştım.
Sizce sorunu ne olabilir?
Karşısına geçip, büyülenmemek mümkün mü? :cool:
Bu ebruli güller sanki karanfil gibi görünüyorlar.
Bir gün çelikten gül yetiştireceğim aklıma gelmezdi. Öğretende, öğretmeyende sağ olsun.:o
Bahçeme diktiğim ilk ağacımdır kiraz, bu sene altı yaşında onu çok seviyorum.
Bana süpriz yapıp boyuna bakmadan meyva veren tüysüz şeftalim. Canım anaannemin kulakları çınlasın, onun en çok sevdiği meyvedir.
Kader, kısmet keşke oldukları zaman gidebilsemde götürebilsem, yemeye bile kıyamaz. :(
Bunlarda çileklerim, ama o kadar çok yağmur yağdı ki üstlerine hep topraklar sıçradı. :eek:
akçabardak
16-05-2014, 09:09
Sayın lusoari kiraz çok iştah açıcı görünüyor, maşallah allah nazarlardan korusun ben kirazı çok severim bahçeme defalarca kiraz fidanı dikmeme rağmen bir türlü yaşatamadım, bizim bulunduğumuz bölgede pek kiraz yetişmiyor nedense.
Şimdi sizin kirazınızı görünce içimden bir ahh çektim, görüntü olarak harika, allah ağız tadıyla yedirsin.
Gülleriniz de çok güzeller.
Sayın lusoari hakikaten meyveler,çicekler bir harika..Karşısına geçiptehayran olmamak elde değil...Sıhhatli ve huzurlu bir şekilde seyretmeniz ve tüketmeniz dileğiyle..
Sayın lusoari kiraz çok iştah açıcı görünüyor, maşallah allah nazarlardan korusun ben kirazı çok severim bahçeme defalarca kiraz fidanı dikmeme rağmen bir türlü yaşatamadım, bizim bulunduğumuz bölgede pek kiraz yetişmiyor nedense.
Şimdi sizin kirazınızı görünce içimden bir ahh çektim, görüntü olarak harika, allah ağız tadıyla yedirsin.
Gülleriniz de çok güzeller.
Sevgili Akçabardak çok teşekkür ederim. Nedense bazı yerlerde olmuyor. Mesela geçen sene yaz zamanı Gürcistan'a gitmiştim geziye, orada da bazı köylerde dikkatimi çekti meyve ağacı göremedim, köyde meyve ağacı olmadan olur mu?
Merak edip sordum neden meyve ağacı yok diye, havalar geç ısınıp erken soğuduğu için yetişmiyormuş, bana çok ilginç gelmişti bu durum.
Sayın lusoari hakikaten meyveler,çicekler bir harika..Karşısına geçiptehayran olmamak elde değil...Sıhhatli ve huzurlu bir şekilde seyretmeniz ve tüketmeniz dileğiyle..
Sonkezciğim çok teşekkür ederim güzel dualarınız için. Bu güzellikler dünyalara bedel.
Yeni harikalar, yine harikalar;) bayıldım meyvelere çok şeker gözüküyorlar.. çok güzel bir bahçe, her an herşey çıkabiliyor, şakayık bilem var maşallah:p
güller zaten on numara 5 yıldız;)
Yeni harikalar, yine harikalar;) bayıldım meyvelere çok şeker gözüküyorlar.. çok güzel bir bahçe, her an herşey çıkabiliyor, şakayık bilem var maşallah:p
güller zaten on numara 5 yıldız;)
Beğenmene çok ama çok sevindim Sevgili Hira. Daha ne meyveler var, hepsi sırasını bekliyor büyüdükçe hepsini paylaşacağım. İnşallah seninde bir gün küçükte olsa bir bahçen olur, bu duyguyu tarif edemem.
Çiçeklerimde her biri birinden güzeldir, :cool: eğer içlerinde hoşuna gidenler olursa söylemen yeterli biliyorsun. :D
Çok teşekkür ederim lusoari, şu an için bir isteğim yok, olduğunda söylerim:) aslında bahçem var, küçükte sayılmaz ama toprak yok bahçede... dolayısıyla hayat yok.. Bana bu konuda maddi manevi destek olan biride olmayınca hiçbirşey yapamıyorum :(
YeniGine
16-05-2014, 23:44
Karşısına geçip, büyülenmemek mümkün mü? :cool:
Sevgili lusoari maşallah maşallah; valla hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin. Ama gerçekten bu gülün beni de mest etti, gayet sağlıklılar. Maşallah.
Emeklerine, gönlüne sağlık.
Sevgili lusoari maşallah maşallah; valla hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin. Ama gerçekten bu gülün beni de mest etti, gayet sağlıklılar. Maşallah.
Emeklerine, gönlüne sağlık.
Sevgili YeniGine beğenmenize çok sevindim, daha güzelleri sizlerin olur inşallah. :D
Senin için koydum bu resimi Hira.
Büyük olan tek lobu ortadan kesilmiş haldeydi, yanındaki küçük lobunuda yeni verdi ama büyüyünce ne yapacağım, nereye koyacağım bilmiyorum. Acaba meyvede verir mi? :p
Bu da dünde paylaştığım japon gülünün tam açmış hali.
Sarıyken neden bu renge döndü onu hiç anlamış değilim. :mad:
Bu kadar hızlı gelişim gösterecekse sen kocaman bir saksı bul lusoari :) üstelik o yavru çok şeker görünüyor... Bakalım zamanla nasıl bir kaktüs olacak, bende merak ettim:)
Ayrıca, fotoğraf için teşekkür ederim.
Karadavut
17-05-2014, 10:09
Merhaba lusoari. Sayfanız ve çiçekleriniz harika. Tebrikler...
Merhaba lusoari. Sayfanız ve çiçekleriniz harika. Tebrikler...
Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim. ;)
bay tömürcek
17-05-2014, 22:03
Abicim ellerine emeklerine sağlık tek kelimeyle herşey muhteşem Allah nazarlardan saklasın :) Kauçuklarla deve tabanlarına ayrı bi bayıldım :)
Abicim ellerine emeklerine sağlık tek kelimeyle herşey muhteşem Allah nazarlardan saklasın :) Kauçuklarla deve tabanlarına ayrı bi bayıldım :)
Çok teşekkür ederim kardeşim, onlardan birer tanede sana gelecek. :D
bay tömürcek
18-05-2014, 09:54
Çok teşekkür ederim kardeşim, onlardan birer tanede sana gelecek. :D
Teşekkür ederim abi aynı şekilde sabriyeler de sana :)
Bu sezonun ilk küpelisi açtı.
Deep purple :D
Güller.
Her bahçede yetişen, asil ve güzel çiçekler. :cool:
Dutlarımız olmuş hemde bal gibi tatlı.
Çilli begonyam gizli gizli çiçek açmış. :p
akçabardak
19-05-2014, 11:17
Sevgili lusoari bitkileriniz çok güzeller, tertemiz pırıl pırıl canlı canlılar maşallah, küpelinizin rengi çok tatlıymış, güller çilli begonya hepsi de harikalar, ellerinize sağlık huzurla mutlulukla büyütün bitkilerinizi her şey gönlünüzce olsun dilerim.
Dutlar da çok güzel görünüyorlar afiyet bal şeker olsun size.
Sevgili lusoari bitkileriniz çok güzeller, tertemiz pırıl pırıl canlı canlılar maşallah, küpelinizin rengi çok tatlıymış, güller çilli begonya hepsi de harikalar, ellerinize sağlık huzurla mutlulukla büyütün bitkilerinizi her şey gönlünüzce olsun dilerim.
Dutlar da çok güzel görünüyorlar afiyet bal şeker olsun size.
Güzel dilerleriniz için çok teşekkür ederim, daha iyileri, daha güzelleri sizin olur inşallah.
Kaç gündür öyle yağmur yağıyordu ki, her yer çamur deryası olmuş, bahçede ve saksılarda yabani otlar yetişmiş durumda. Epey iş var yapılacak, eğer akşam üstüne kadar yetiştirebilirsem komşumla birlikte seradan sebze fidesi almaya gideceğiz doğru bende ağaçlar çok olduğu için bahçe gölge durumda ama geçen sene seracı adama söz verdiğim salon çiçeklerinden dikmiştim onlarıda götürmem lazım.
Sayfanız çok şık olmuş, bitkilerinizde bakımlı gözüküyorlar. . . Yağmur hayattır, burada da yağsa keşke. Siz neredesiniz?
Sayfanız çok şık olmuş, bitkilerinizde bakımlı gözüküyorlar. . . Yağmur hayattır, burada da yağsa keşke. Siz neredesiniz?
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili Jojoba.
Ben aslen doğma, büyüme İstanbul'luyum ama üniversite eğitimim için Ermenistan'ın Erivan şehrine geldim, burada nişanlandım ve kısacası burada kaldım, şimdi ailecek burada yaşıyoruz. :D Bin metrekarelik bir toprakta tek katlı, iki ev yaptırdık biri abime biride bana. İnşaat işi gerçekten çok zormuş, henüz tam anlamıyla bitmiş bile sayılmaz. :(
Burayı aldığımızda dümdüz bir toprak alandı, o senenin sonbaharında bir sürü meyve ağaçları alıp diktim, o zamanlar ağaçlar çok küçük olduğu için sebzede yetiştirebiliyordum. Tabii çocukluğumdan beri yeşili sevdiğim halde sebze, meyve yetiştirmeyi bilmiyordum hatta meyve ağaçlarını bile tanımıyordum denebilir.
Yaşadığımız sokakta dört tane muhteşem gül seraları var, komşularımız yetiştiriyorlar onların hakkını, yaptıkları iyilikleri unutmak ne mümkün! İlk başlarda ordan burdan sebze fidesi getirirdim ama nasıl dikileceğini, nasıl bakılacağını bilmediğim için her gün yardım isterdim, zaman içinde her şeyi dahada iyi öğrendim. Şu anda sayısını bilmediğim kadar güllerim, meyve ağaçlarım, sayısız salon ve bahçe bitkilerim var.
Kendimi mutlu ve huzurlu hisettiğim bahçemdeyim. Yeğenlerimede yeşil ve hayvan sevgisini aşılamaya çalışmak ve bunun sonucu olarakta meyvelerini toplamak kadar güzel bir duygu olamaz. Allah'tan tek dileğim biz insanların doğayı sevmesi ve ona zarar vermemesi, doğa bizsiz yaşayabilir ama biz doğasız yaşayamayız.
Kimimizin bahçesi vardır, kimimizin balkonu, kimimizinde salondaki saksıları. Üçüde farklı şeyler olmasına rağmen bunları birleştiren, ortak tek bir kelime vardır " sevgi ". :D
Allah nazardan saklasın, mutluluğunuz daim olsun. Sağlıklı ve mutlu kocaman bir ömür geçirmenizi dilerim.
Çok çok teşekkür ederim. Eğer olduda bir gün yolunuz düşerse kapımız her zaman size ve bütün Ağaçlar.net üyelerine açıktır.
Daha güzelleri sizlerin olsun.
Saygılarımla.....
Dün can sıkıcı bir haber aldıktan sonra, sabahı sabah ederek kendimi bahçeye, çiçeklerimin yanına zor attım. Bahçede ne kadar yabani ot varsa hepsini teker teker topladım ve işim bitincede güllerin karşısında yorgunluk kahvesini içip, içimdeki sıkıntıyı atmak için biraz resim çekip sizlerle paylaşmak istedim.
Bugün çok yoruldum ama değdi tertemiz, otsuz bir bahçeye sahip oldum. Şimdi de komşum sebze fidesi almaya seraya gidecek, çok yoruldum ama en iyisi bende gideyim, dün söz vermiştim bende gelirim hem de seracıya söz verdiğim çiçekleride götürmüş olurum.Sebze fidesi dikecek bol güneşli alan kalmadı arka bahçede ama bilmiyorum belki bir iki bir şey alırım.
Bunlarda bugün resimlerini çektiğim dikenli güzeller.....
Şeftali ağacına asılı olan saksısıyla asparagus ve monsteranın gölgesinde yaşayan arkadaşı pilea.
Bu çalıyı çit bitkisi olarak kullanmayı seviyorum ama adını bilmiyorum sanki taflanlara benziyor ama acaba nedir? Beyaz çiçeklere sahip, kokusu sanki hanımelini anımsatan tatlı kokulu bir çalı ve hızlı büyüyor.
Çam ağacımın tam cinsinide bilmiyorum ama bu bahar altına diktiğim mini hercailerle ve petunyalarla güzel olmuş gibi, hele birde petunyalar açsa daha güzel gözükürler. Onların bahar aylarındaki resimleri daha önceki sayfalarda var olması lazım.
Yaprak Güzeli
26-05-2014, 07:08
Viburnum opulus ( kartopu )
Aucuba
Hercai menekşe
Sonuncusunun adına burada iris diyorlar ama gerçek adını bir türlü hatırlayamadım.
Sayın Lusoari, bu çiçeğe süsen de deniyor; fakat gerçek adından kastınız nedir bilemedim. Iris bilimsel adı olsa gerek.
Yaprak Güzeli
26-05-2014, 07:14
Bu arada söylemeden geçmiş olursam içim rahat etmeyecek, çiçeklerinize bayıldım. Hele mor aşığı olan biri olarak o tatlı küpeniz ve mor ceylangözü beni bitirdi. ;)
Gördüğüm yerde alırım artık canandan. Hiç denk gelmedim şimdiye kadar. :/
Sevgili Yaprak Güzeli sayfama hoş geldiniz.
Süsenin adını o arada unutmuştum, internettede araştırdığımda hem süsen hem iris olarak çıktı, hatta ağaçlar.net sitemizde de o bitkinin konu başlığı öyle geçiyor.
İnanın bende de mor hastalığı var sizi çok iyi anlıyorum. :D Şöyle rengarenk canlı renkleri çok severim, çiçekli bütün bitkilerimde fuşya veya erguvan rengide dedikleri renk, mor ve beyaz olmazsa içim rahat etmiyor. Hele bir düşünün mor bir çiçeğin yanına, beyaz renkli bir çiçek yakışmaz mı?
Şu bir kaç gün evden uzakta geçireceğim. Geri döndüğümde petunyaların bir çoğu açmış olur, onların dışında kohleriam, orkidelerim, japon güllerim hepsi açmayı bekliyor inşallah resimlerini çekip sizlerle paylaşmaya yetişebilirim.
YeniGine
27-05-2014, 00:13
Sevgili lusoari o dikenli güzellere maşallah, ne kadar güzel olmuşlar. Merak ettim 2 ve 3. karedeki dikenli güzeller kaç yaşındalar. Maşallah hepsi birbirinden güzel.
Çit, çalı bitkin de sanki ligstrüm gibi geldi bana. Ama onun çiçeklerinin kokusu bana da hanımelini andırmaz üstelik acımsı bir kokusu var gibi gelir. Sen en iyisi bir araştır.
Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık; rastgelsin.
Sevgili lusoari o dikenli güzellere maşallah, ne kadar güzel olmuşlar. Merak ettim 2 ve 3. karedeki dikenli güzeller kaç yaşındalar. Maşallah hepsi birbirinden güzel.
Çit, çalı bitkin de sanki ligstrüm gibi geldi bana. Ama onun çiçeklerinin kokusu bana da hanımelini andırmaz üstelik acımsı bir kokusu var gibi gelir. Sen en iyisi bir araştır.
Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık; rastgelsin.
Sevgili YeniGine güzel sözleriniz için size çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz.
Dikenli dostlarımızın, bir çoğunun ismi aklımda kalmıyor ne yazık ki söylenişleri çok zor. :(
3. resimdekini geçen sene çöp konteynırının yanında terk edilmiş olarak buldum ve içim rahat etmediği için eve kadar taşıdım ( dikenleri çok batıyor, tarif edemeyeceğim bir acı. ) Tahminen 6 ile 10 yaş arasında vardır. Kayın babamın var bir tane kocaman o daha bir güzel, mutlaka resmini çekip paylaşırım. :D
2. resimde olan sol taraftaki mavimsi gri renge sahip olan, 3. yaşında ( çelikten yetiştirdim )
sağ taraftaki ise tam 4 yaşında. Çok güzel çilek meyvesine benzer çiçekler açıp, her gelenin beğendiği bir güzel. :D
Bir kaç gündür evde olmadığım için, döndüğümde aralarında beni hediyelere boğanlarda vardı. İşte çiçekli güzellerim.
Benim için ömrümde aldığım en güzel hediyeler, onlara her baktığımda kendimi çok mutlu hissediyorum. Beni bu kadar çok sevindirdiğin için sana sonsuz teşekkürler canım ablacığım.
Hepinizle paylaşmaktan gurur duyuyorum, karşınızda opuntialar ve kaynana topuzu.
Bu karışık renkli opuntiaya sahip olmayı hep hayal etmişimdir. :D
Telgraflarım, aşkın gözyaşı ve parlak Mustafa.
Telgraflar diktiğimden beri sürgün bile vermişler. Maşallah benim yavrularıma.
Yılan kaktüs, sedum palmeri ve cassula ovata.
Aloe vera, buz çiçeği, kuşların çok sevdiği sedum ve minicik crassular. :D
Bunların isimlerini malesef bilmiyorum.
Echeveria ilk geldiğinde yaprakları dökülmüş ve hafif yumuşamıştı ama şu anda son kalan iki yaprağı sertleşti ve durumu iyiye gidiyor.
Diğerinin adını bile bilmiyorum geldiğinde üstünde hiç yaprak kalmamış, tanınmaz hale gelmişti inşallah echeveriayı kurtardığım gibi onuda kurtarabilirim. Küçü beyaz çiçekleri çok güzel.
Bunlarda kopan bir iki sukulent yaprağı.
Japon küpesini unutursam küser.
Sayın lusoari,
Japon küpeliniz çok güzel; maşallah.
Çok teşekkür ederim sevgili Milla, daha güzelleri sizlerin olur inşallah.
Adalet Yağcı
29-05-2014, 11:29
Sayfanız hayırlı bol bereketli olsun lusoari.
Güzel bir bahçe ve güzel bitkiler.
70 nolu mesajınızdaki kırmızı asma güllerinizin formunu çok beğendim, tüm yaz açmasa da bu görkemli hali kendisini affettirmeye yeter.
105 nolu mesajınızdaki güller de harika görünüyorlar.
Eflatun açan kokulu diye tahmin ediyorum.
Her şeyi ile güzel bakımlı bir bahçeniz var, ellerinize sağlık.
Kolay gelsin.
loveforlife
29-05-2014, 12:12
Aloe vera, buz çiçeği, kuşların çok sevdiği sedum ve minicik crassular. :D
Kuşların çok sevdiği sedum sieboldii. Alt resimdeki Sedum autumn joy...
loveforlife
29-05-2014, 12:20
Echeveria ilk geldiğinde yaprakları dökülmüş ve hafif yumuşamıştı ama şu anda son kalan iki yaprağı sertleşti ve durumu iyiye gidiyor.
Diğerinin adını bile bilmiyorum geldiğinde üstünde hiç yaprak kalmamış, tanınmaz hale gelmişti inşallah echeveriayı kurtardığım gibi onuda kurtarabilirim. Küçük beyaz çiçekleri çok güzel.
Echeveria glaucayı çok sağlıklı bir filiz olarak göndermiştim. Kutuda günlerce beklemek zorunda kalması perişan etmiş zavallıyı. Küçük beyaz çiçekli olan da yine çok güzel bir sedum çeşidi. Sedum album chloroticum (Baby Tears sedum - Coral Carpet Stonecrop - White Stonecrop)
Sana daha sağlıklı gelebilselerdi iyi olacaktı da, kısmet değilmiş. İnşallah küllerinden doğar hepsi. Bir gecelik gelin ne durumda?
loveforlife
29-05-2014, 12:29
Bunların isimlerini malesef bilmiyorum.
İlk resimdeki delosperma cooperi. İkinci resimdekinin türünü biliyordum da unutmuşum. Sevgili Sakdağ göndermişti bana da. Üçüncü sedum sarmentosum. Dördüncü sedum angelina rupestre. Son resimde sedum voodoo ve ismini anımsayamadıklarım... Daha vardı gönderdiğim yanlış anımsamıyorsam?
Hepsini mutlulukla büyütmeni dilerim...
loveforlife
29-05-2014, 12:34
Bunlarda kopan bir iki sukulent yaprağı.
O kopan sukulent yapraklarının dalları nerede canım kardeşim? Onlar köklüydü ama... Bir de ayrıca yapraktan ürettiklerimden paylaştıklarım vardı. Yol yorgunu mu yoksa onlar?
Cevapların için çok teşekkür ederim Loveforlife ablacığım, sen olmasaydın bu kadar çok güzele kavuşamazdım. Vallahi o yaprakların anneleri eğer yanlış tanımadıysam sedum rubrotinctum olması lazım öyle dimi? Hemen gidip onuda resmini çekip, paylaşayım bir de kontrol edeyim acaba resmini çekmediğim var mı diye. İnşallah echeveriayla öbürünü de kurtarabilmeyi başarırım.
Sardunyalar bana geldiklerinde durumları iyiydi ama yaprakları sarardığı için kestim, şu anda sadece gövdeleri var ama kök vermeye başlamışlar herhalde ki ufak ufak filizlenmeye başladılar, biraz serpilsinler onları da paylaşmak istiyorum. Hatta içlerinde bir tanesi aceleci davranıp tomurcuk vermeye çalışıyor ( eğer yanlış hatırlamıyorsam kırmızı renkli. )
Canım ablam bir gecelik gelin yoktu malesef paketin içinde, :( acaba sen mi yanlış hatırlıyorsun? Eğer ondan da gönderdiysen ve başına bir şey geldiyse, kendimi hiç affetmem, kahırdan giderim. :( :( :(
Sayfanız hayırlı bol bereketli olsun lusoari.
Güzel bir bahçe ve güzel bitkiler.
70 nolu mesajınızdaki kırmızı asma güllerinizin formunu çok beğendim, tüm yaz açmasa da bu görkemli hali kendisini affettirmeye yeter.
105 nolu mesajınızdaki güller de harika görünüyorlar.
Eflatun açan kokulu diye tahmin ediyorum.
Her şeyi ile güzel bakımlı bir bahçeniz var, ellerinize sağlık.
Kolay gelsin.
Sevgili Adalet Yağcı çok teşekkür ederim. Asma gülümüzün çiçekleri geçmek üzere, önümüzdeki sene kısmetse hep birlikte yine görürüz.
Eflatun gülümüz çok hafif ama hoş bir kokuya sahip. :D
Bu güzellerimi paylaşmayı unutmuşum, malum çok uzak yollardan geldi hepsi, dikip bakıma aldım hepsi bahçede duruyor ama diğer büyük saksıların gölgesine yerleştirdim ki güneş değişikliliğnden, hava farkından bozulmasınlar.
Hepinizin büyüyüp, güzelleşeceğinize eminim.
akçabardak
29-05-2014, 17:54
Sayın lusoari yeni gelen bitkilerinizi güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini görmeniz dileğimle, malum çok uzaklardan gelmişler size kolay gelsin.
Sayın lusoari yeni gelen bitkilerinizi güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini görmeniz dileğimle, malum çok uzaklardan gelmişler size kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim ablacığım. Daha iyileri, güzelleri sizin olur inşallah.
Eğer benim çiçeklerimden de istediğiniz olursa hiç çekinmeden söyleyin.
Yaprak Güzeli
02-06-2014, 16:06
Sevgili Lusoari, benim de artık ceylangözüm var. ;) Ama mor değil tabi. Olsun bu rengi de çok güzel.
Bir de bir şey soracağım: acaba seninkinin rengi fotoğrafta tam mı çıkmış? Bazen fotoğrafta tam rengi çıkmıyor. Benim bordo sardunyamla, mor telgrafın renkleri birebir çıkmıyor mesela. Aslında daha güzeller. ;)
Sevgili Lusoari, benim de artık ceylangözüm var. ;) Ama mor değil tabi. Olsun bu rengi de çok güzel.
Bir de bir şey soracağım: acaba seninkinin rengi fotoğrafta tam mı çıkmış? Bazen fotoğrafta tam rengi çıkmıyor. Benim bordo sardunyamla, mor telgrafın renkleri birebir çıkmıyor mesela. Aslında daha güzeller. ;)
Çok sevindim. Ceylan sardunya, normal sardunyalara göre daha dayanıklı gibi.
Ben kendimi bildim bileli, bu seneye kadar epey bir sardunya çeşidim vardı (kediler yüzünden bozulana kadar) ama ilk edindiğim ceylanı hatırlıyorum da çok dayanıklıydı, mesela normal ve ceylan sardunyaları karşılaştırdığımda normallerde yaprak sararması daha çok gözlemledim, ceylanların suyu biraz fazla kaçtığında dert etmiyorlar, tek kötü tarafları normallere göre biraz daha zor tutuyorlar.
Dediğin doğru mesela ben de mor renkli çiçekleri fotoğrafladığımda tam rengini yakalayamamaktan şikayetçiyim, ama nasıl oldu bilmiyorum ama bende ki mor ceylanın rengi tam olduğu gibi çıkmış. Sendekine de baktım ama seninki biraz daha açık rengi gibi, yinede çok güzel gözüküyor, güle güle büyüt. :D
sumeyra47
02-06-2014, 21:02
Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun... Bitkileriniz çok güzeller, küpelinizin rengi çok tatlıymış. Dikenli güzellere bayıldım doğrusu, söylemeden geçemeyeceğim salon bitkilerinizde çok sağlıklı görünüyor. Benimde bir kaucuk çiçeğim var ama yaprakları normalinden küçük acaba cinsindenmidir. Ellerine emeklerine sağlık.
Yaprak Güzeli
03-06-2014, 10:51
Çok sevindim. Ceylan sardunya, normal sardunyalara göre daha dayanıklı gibi.
Ben kendimi bildim bileli, bu seneye kadar epey bir sardunya çeşidim vardı (kediler yüzünden bozulana kadar) ama ilk edindiğim ceylanı hatırlıyorum da çok dayanıklıydı, mesela normal ve ceylan sardunyaları karşılaştırdığımda normallerde yaprak sararması daha çok gözlemledim, ceylanların suyu biraz fazla kaçtığında dert etmiyorlar, tek kötü tarafları normallere göre biraz daha zor tutuyorlar.
Dediğin doğru mesela ben de mor renkli çiçekleri fotoğrafladığımda tam rengini yakalayamamaktan şikayetçiyim, ama nasıl oldu bilmiyorum ama bende ki mor ceylanın rengi tam olduğu gibi çıkmış. Sendekine de baktım ama seninki biraz daha açık rengi gibi, yinede çok güzel gözüküyor, güle güle büyüt. :D
Benim tek ceylan sardunyam (gelincik gibi harika bir renkti) saksının ve toprağın su tutmasının gazabına uğramıştı zamanında. O yüzden ne kadar dayanıklı bilmem ama dediğin gibiyse müthiş olur çünkü yerli sardunyalar zaten gördüğüm en dayanıklı çiçekler. ;)
Bendeki yoğun bir pembe. O da sevdiğim bir ton işte.
Dün de çıkınca mor ceylangözü bulamadım ama "beyaz" sakız aldım. Ellerinden öper. :p Dengemiz geldi.
Sen de güle güle büyüt hepsini. Ellerine sağlık. ;)
Sayın lusoari, sayfanız hayırlı olsun. Çok değişik ve çok güzel çiçekleriniz var, hepsinin bol bol çiçeklerini görün...
Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun... Bitkileriniz çok güzeller, küpelinizin rengi çok tatlıymış. Dikenli güzellere bayıldım doğrusu, söylemeden geçemeyeceğim salon bitkilerinizde çok sağlıklı görünüyor. Benimde bir kaucuk çiçeğim var ama yaprakları normalinden küçük acaba cinsindenmidir. Ellerine emeklerine sağlık.
Çok teşekkür ederim Sevgili Sümeyra. İsterseniz kauçuğunuzun resmini ekleyin belki ben size yardımcı olabilirim. ;)
Benim tek ceylan sardunyam (gelincik gibi harika bir renkti) saksının ve toprağın su tutmasının gazabına uğramıştı zamanında. O yüzden ne kadar dayanıklı bilmem ama dediğin gibiyse müthiş olur çünkü yerli sardunyalar zaten gördüğüm en dayanıklı çiçekler. ;)
Bendeki yoğun bir pembe. O da sevdiğim bir ton işte.
Dün de çıkınca mor ceylangözü bulamadım ama "beyaz" sakız aldım. Ellerinden öper. :p Dengemiz geldi.
Sen de güle güle büyüt hepsini. Ellerine sağlık. ;)
El öpenleri çok olsun. :D
Beyaz sakıza, beyaz ceylana ve beyaz normal sardunyaya bayılıyorum. İyi günlerde büyütmeni ve bol bol çiçek atmasını arzuluyorum.
Sayın lusoari, sayfanız hayırlı olsun. Çok değişik ve çok güzel çiçekleriniz var, hepsinin bol bol çiçeklerini görün...
Sevgili Aheste; Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olur inşallah.
Eğer yanılmıyorsam pembe atlasım tomurcuk vermiş. :D
Sabah sabah içimiz açılsın. :D
Bu güzel paylaşımından dolayı Güler hanıma teşekkürü bir borç bilirim.
Sitemizde, hemen hemen hepimizin sahip olduğu bir güzelliktir o, kaktüs sevmeyenlere bile kendisini sevdirmesini bilen sihirli Güler atlas. :D
499979
499980Sarı çiçekli olan, iri çiçeklere sahip normal bir sarmaşık gül.
Beyaz ve pembe ise minyatür çiçeklere sahip olan sarmaşık güllerdir.
Sevgili arkadaşım tömürceğin sayesinde miliinin ( pardon Sabriye'nin ) bendeki türününün kışın yapraklarını döküp dinlenen, az çiçeklere sahip olanıymış. :(
Pembe çiçekli episcia ve pembe japon gülü :D
Miltonia orkidesi de, phal.lerden geri kalır mı? :p
Çok renkli bir sayfa burası. ;)Çok beğendim Sayın Lusoari, hele o sarı-kırmızı orkide çok hoş ve göz alıcıymış.
bay tömürcek
11-06-2014, 23:26
Abi maşallah ya çiçekler harika yine :) Petunyalar çok hoşlar pembe episkiya ilk senin sayfanda gördüm :) Açmasa bile yaprakları çok güzel episkiyanın ;) Sabriyen malesef bol çiçek açan cinsten değil abi ama üzülme tömürcek bi sabriye de sana gelin eder heryerde sabriyelerim üresin ki elimdekilere bişey olursa tekrardan edinme şansım olsun hem de her isteyenin gönlü olsun ;)
YeniGine
11-06-2014, 23:34
Maşallah maşallah; rengârenk, bakımlı bir sürü çiçek... Hepsi birbirinden güzel ellerine gönlüne sağlık sevgili lusoari.
tarla kuşu
11-06-2014, 23:41
Ne kadar güzel hepsi.... MAŞALLAH.............
Çok renkli bir sayfa burası. ;)Çok beğendim Sayın Lusoari, hele o sarı-kırmızı orkide çok hoş ve göz alıcıymış.
Çok teşekkür ederim Sevgili Sakdag, beğenmenize çok sevindim. Hele ki sizin kaktüs ve succulentlerinizi çok beğeniyorum.
O sarı-bordo çiçekli phal. en keyifsiz olanları. :( Bana ilk geldiğinde hemen hemen hiç kökü kalmamıştı, yeniden köklendirmeyi başardım hatta çiçeklerinide açtı ama şimdikte yaprakları buruşmaya başladı. Kökleri uçlarından büyümeye başladı, yeni bir yaprak veriyor ama alttaki eski yaprakları susuz kalmış gibi ama susuz bırakmıyorum ne yapacağımı şaşırdım?
Abi maşallah ya çiçekler harika yine :) Petunyalar çok hoşlar pembe episkiya ilk senin sayfanda gördüm :) Açmasa bile yaprakları çok güzel episkiyanın ;) Sabriyen malesef bol çiçek açan cinsten değil abi ama üzülme tömürcek bi sabriye de sana gelin eder heryerde sabriyelerim üresin ki elimdekilere bişey olursa tekrardan edinme şansım olsun hem de her isteyenin gönlü olsun ;)
Canım kardeşim çok teşekkür ederim, Sabriye senden. Daha güzelleri senin olsun. İstanbul'daki evimizde episcianın alası vardı, gel zaman git zaman ilgilenen kimsede olmayınca bende onu gençleştirip anneanneme emanet bırakmıştım (ama o klasik renklisiydi kırmızımsı çiçekleri olan) eski resimleri karıştırayım eğer bulursam zevkle paylaşırım. yok böyle bir güzellik. :o
Pembesini 1 ay önce bir arkadaşım çelik olarak vermişti bu da çok güzel, daha açmayı bekleyen bir sürü tomurcuğu var. :D
Maşallah maşallah; rengârenk, bakımlı bir sürü çiçek... Hepsi birbirinden güzel ellerine gönlüne sağlık sevgili lusoari.
Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine. Güzellikler hepimizin olsun.
Senin güzel sardunyalarının, begonyalarının yanlarına biraz sönük kalıyorlar ablacığım. :D
Ne kadar güzel hepsi.... MAŞALLAH.............
Güzel beğenileriniz için size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Daha güzelleri sizlerin olsun. ;)
bay tömürcek
12-06-2014, 10:37
Canım kardeşim çok teşekkür ederim, Sabriye senden. Daha güzelleri senin olsun. İstanbul'daki evimizde episcianın alası vardı, gel zaman git zaman ilgilenen kimsede olmayınca bende onu gençleştirip anneanneme emanet bırakmıştım (ama o klasik renklisiydi kırmızımsı çiçekleri olan) eski resimleri karıştırayım eğer bulursam zevkle paylaşırım. yok böyle bir güzellik. :o
Pembesini 1 ay önce bir arkadaşım çelik olarak vermişti bu da çok güzel, daha açmayı bekleyen bir sürü tomurcuğu var. :D
Maşallah abi bir ayda dik tuttur çiçek açsın :) Derler ya kuru dalı toprağa dikse seneye meyve verir sen de o kişilerdensin abi elin yeşil, bereketli :) Episkiya geçen arkadaşımın çalıştığı yerde gördüm vuruldum yapraklarına çiçeği yoktu üzerinde. Baktım çalışanlar öğlen yemeğine gitmiş oda boş, dedim bi saksı da ben de olsun çoğalsın, episkiyaların nesli tükenmesin :D Ama saksıya baktım iki dalcık var kıyıp da koparamadım :D Eğer eski resimleri bulursan abi mutlaka paylaşmanı isterim ;)
Sağol canım ama her çiçeği yapamıyorum malesef mesela afrika menekşesi, sabriye, yasemin bunlardan bir kaçı. :D
Resimede bakıyorum şimdi bulur bulmaz koyacağım.
Tömürceğim buldum sonunda gelde bak!!!!!
Pembe yapraklı episciyayı çok önceden kaybettim ama resmini bulunca paylaşmak istedim, oda kırmızımsı-turuncu çiçekler açıyordu.
Diğer büyük olan hala hayatta anneannem bakıyor. Benim için çok özel, çoçukluğumu hatırlatıyor, önceden tüm ailemizde yaygındı.
Meğerse ben onu çok özlemişim. :(
bay tömürcek
12-06-2014, 13:48
Abi maşallah harika bişey bu ya ;) Çok hoş duruyor orda masanın üstünde ;) Bana da çocukluğumu hatırlatan özlediğim çiçekler var abicim hafızama kazınıp hala silinemeyen ;)
Bahçede dikili olan amaryllis ve lilyum açtı. İlk defa lilyumu denedim ve sonucu çok hoşuma gitti. Kokusu yok ama yinede bu güzelliği yaşamaya değer.
Şimdikde kafayı lilyumlara taktım, her rengini istiyorum. :D
Sanseveria, gloxinia ve beloperone.
Son günün son sürprizi echinopsis oxygonadan ( kaynana topuzu kaktüsü ) geldi. :D
bay tömürcek
16-06-2014, 18:55
Maşallah abicim kılıcın çok güzel açmış gübre falan kullandın mı çieçk açması için?
Yaşı var mı baya kılıcın?
İçerde mi duruyor sürekli?
Bir de baya gloksinyan var galiba abi ben geçen sene aldım iki tane ama bakımlarında başarılı olamadım tomurcukları kurudu, kendileri de bozuldu gitti bidaha da almaya cesaret edemedim. Çok soru sordum kusura bakma abi ;)
Teşekkür ederim kardeşim. Aşk olsun çok soru sormak ne demek, ben zevkle cevaplıyorum biliyorsun. :D
Bu kılıç şu anda komşunun serasında duruyor (malum yer darlığı) eğer yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşında, genç bir bitki. Ben sadece hayvan gübresi kullanıyorum bütün çiçeklerimde ama onun dışında genel amaçlı bitki besini veriyorum, çiçek açanlara potasyum ağırlıklı, dekoratif yeşil yapraklılara ise azot oranı yüksek besin veriyorum. tabii ki aklıma geldiği zaman :D
Ben gloxiniaları menekşelerden daha çok seviyorum. Sana kısaca onlara nasıl baktığımı anlatayım.
Eylül, ekim aylarının sonunda toprak hizasından kesiyorum (bu arada kestiklerimi atmıyorum yapraklarını, gövdelerini dikiyorum) boş saksıları evin bir köşesinde saklıyorum (mesela bir senesi koridordaki portmantonun üstüne koymuştum, ışık falan almasına gerek yok) sulamalarını aklıma geldiğince ayda bir kere ancak yapıyorum, oda çok az miktarda. Ocak sonu şubat başı dinlendikleri yerden çıkartıp cam kenarına yerleştiriyorum bu arada sulamasınıda biraz fazla veriyorum, ortalama olarak mayıs ayına kadar hepsi yeşermiş oluyor topraktan çıkmaya başladıkları zaman bir kere azotlu besin veriyorum ki yaprakları irileşsin, üçüncü dördüncü yapraklarını verdiği zamanda potasyumlu besin vererek çiçek açmasına teşvikte bulunuyorum.
Bana menekşelerden daha kolay geliyor bakımları mesela şu anda bir kısmı bahçede güneş almayan bir köşede duruyorlar, bir kısmıda cam önünde öğlenden akşama kadar güneş görüyorlar ve durumları gayet iyi.
Sana da tavsiye ederim. :D
Yine çok değişik çiçeklerle buradasın sevgili lusoari:)
Sanırım sende benim gibi bir çiçeğe takıldığın zaman her renk ve türünden bulmak edinmek istiyorsun:D gerçi buradaki bir çok kişi aynı..
Yine çok değişik çiçeklerle buradasın sevgili lusoari:)
Sanırım sende benim gibi bir çiçeğe takıldığın zaman her renk ve türünden bulmak edinmek istiyorsun:D gerçi buradaki bir çok kişi aynı..
Teşekkür ederim Hira :D
Çok haklısın taktım mı takıyorum ama ben ipin ucunu biraz fazla kaçırıyorum, uykularım kaçıyor. Mesela sardunyalardan vaz geçmem hiçbir zaman söz konusu değil, daha sahip olamadığım ne renkler, ne çeşitler var.
Bir yere gidincede gözüm hep çiçek, böcekte ne yapalım varsın bizim takıntılarımızda bunlar olsun. :D
bay tömürcek
17-06-2014, 12:19
Teşekkür ederim kardeşim. Aşk olsun çok soru sormak ne demek, ben zevkle cevaplıyorum biliyorsun. :D
Bu kılıç şu anda komşunun serasında duruyor (malum yer darlığı) eğer yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşında, genç bir bitki. Ben sadece hayvan gübresi kullanıyorum bütün çiçeklerimde ama onun dışında genel amaçlı bitki besini veriyorum, çiçek açanlara potasyum ağırlıklı, dekoratif yeşil yapraklılara ise azot oranı yüksek besin veriyorum. tabii ki aklıma geldiği zaman :D
Ben gloxiniaları menekşelerden daha çok seviyorum. Sana kısaca onlara nasıl baktığımı anlatayım.
Eylül, ekim aylarının sonunda toprak hizasından kesiyorum (bu arada kestiklerimi atmıyorum yapraklarını, gövdelerini dikiyorum) boş saksıları evin bir köşesinde saklıyorum (mesela bir senesi koridordaki portmantonun üstüne koymuştum, ışık falan almasına gerek yok) sulamalarını aklıma geldiğince ayda bir kere ancak yapıyorum, oda çok az miktarda. Ocak sonu şubat başı dinlendikleri yerden çıkartıp cam kenarına yerleştiriyorum bu arada sulamasınıda biraz fazla veriyorum, ortalama olarak mayıs ayına kadar hepsi yeşermiş oluyor topraktan çıkmaya başladıkları zaman bir kere azotlu besin veriyorum ki yaprakları irileşsin, üçüncü dördüncü yapraklarını verdiği zamanda potasyumlu besin vererek çiçek açmasına teşvikte bulunuyorum.
Bana menekşelerden daha kolay geliyor bakımları mesela şu anda bir kısmı bahçede güneş almayan bir köşede duruyorlar, bir kısmıda cam önünde öğlenden akşama kadar güneş görüyorlar ve durumları gayet iyi.
Sana da tavsiye ederim. :D
Abicim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ;) Gloksinyaları ilk denememde başarılı olamayınca bu sene heves edip almadım ama heryerde görüyorum üyelerin yetiştirdiklerini falan içim gidiyor kendimi zor tutuyorum seneye bikaç saksı alıp tekrar denerim belki. Tohum yapmayı denedin mi abi gloksinyalardan? Ve yaprak olarak suda yumru verdirip mi üretiyosun? Kesince atmayıp dikiyorum dedin ya gövdelerini mi dikiyosun yoksa olduğu gibi? Gene ahiret sorusu gibi soru sordum valla :p
Kılıç için de dediğin gibi ben de besin vermeye başlıyım abi benimki daha 1 yaşında bile değil ama besin verince belki seneye açmaya karar verir. Çünkü geçen sene halam için bi kılıç dikmiştim, yanlarından iki tane yavru verip büyütmüş diktiğim büyük kök çiçek açmış ve hiç besin vs. vermeden. Balkonda duruyordu ama onunki, kışın içeri oturma odasına alıyor.
Abicim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ;) Gloksinyaları ilk denememde başarılı olamayınca bu sene heves edip almadım ama heryerde görüyorum üyelerin yetiştirdiklerini falan içim gidiyor kendimi zor tutuyorum seneye bikaç saksı alıp tekrar denerim belki. Tohum yapmayı denedin mi abi gloksinyalardan? Ve yaprak olarak suda yumru verdirip mi üretiyosun? Kesince atmayıp dikiyorum dedin ya gövdelerini mi dikiyosun yoksa olduğu gibi? Gene ahiret sorusu gibi soru sordum valla :p
Kılıç için de dediğin gibi ben de besin vermeye başlıyım abi benimki daha 1 yaşında bile değil ama besin verince belki seneye açmaya karar verir. Çünkü geçen sene halam için bi kılıç dikmiştim, yanlarından iki tane yavru verip büyütmüş diktiğim büyük kök çiçek açmış ve hiç besin vs. vermeden. Balkonda duruyordu ama onunki, kışın içeri oturma odasına alıyor.
Kardeşim Tömürceğim; Kılıç çiçeğinin saksısını biraz küçük tut, kökleri toprağını iyice sarsın ve de sıkışsın sulamasını azalt ve biraz güneş görsün bak gör nasıl çiçek açıyor. :D
Gloxinialardan aldığım yaprakları genelde direk torağa dikip, üstüne de pet şişe koyup sera etkisi yapıp cam kenarına yerleştirip 40 gün beklerim sonra dışarının havasına azar azar alıştırarak pet şişeyi tamamen kaldırırım. Tutmayacak olan yapraklar genelde ilk 10 gün içinde bozulup gidiyor. Bu sayede sayısız gloxinia üretmişimdir. Bu işlemi ilk baharda yaptığımda tutma oranı daha iyiydi, çünkü tek yapraktan diktiğim için tüm sezon boyunca sadece toprak altındaki soğanını geliştiriyor ve dikilen yapraktan besleniyor. Sonbaharda ise dinlenmeye giriyor (bu süreç boyunca dikilen yaprak ölebilirde yaşayabilrde sorun değil) bir sonraki ilkbahardan itibaren yaşamına normal şekilde devam ediyor. :D
Tohumdan yetiştirmesi de kolay, tohumları ektikten sonra sulayıp saksının üstünü şeffaf poşetle kapat 20 gün içinde filizleniyorlar ama burada önemli olan tohumdan yetiştirdiklerinin ayırma işlemi malum tohumdan yetiştiği için soğanları geç olgunlaşıyor bu yüzden ayırırken köklerine dikkat etmek lazım (tohumdan yetiştirdiklerimde var ama dışarıdalar yarın unutmazsam resmini çekip paylaşırım)
bay tömürcek
17-06-2014, 19:34
Kardeşim Tömürceğim; Kılıç çiçeğinin saksısını biraz küçük tut, kökleri toprağını iyice sarsın ve de sıkışsın sulamasını azalt ve biraz güneş görsün bak gör nasıl çiçek açıyor. :D
Gloxinialardan aldığım yaprakları genelde direk torağa dikip, üstüne de pet şişe koyup sera etkisi yapıp cam kenarına yerleştirip 40 gün beklerim sonra dışarının havasına azar azar alıştırarak pet şişeyi tamamen kaldırırım. Tutmayacak olan yapraklar genelde ilk 10 gün içinde bozulup gidiyor. Bu sayede sayısız gloxinia üretmişimdir. Bu işlemi ilk baharda yaptığımda tutma oranı daha iyiydi, çünkü tek yapraktan diktiğim için tüm sezon boyunca sadece toprak altındaki soğanını geliştiriyor ve dikilen yapraktan besleniyor. Sonbaharda ise dinlenmeye giriyor (bu süreç boyunca dikilen yaprak ölebilirde yaşayabilrde sorun değil) bir sonraki ilkbahardan itibaren yaşamına normal şekilde devam ediyor. :D
Tohumdan yetiştirmesi de kolay, tohumları ektikten sonra sulayıp saksının üstünü şeffaf poşetle kapat 20 gün içinde filizleniyorlar ama burada önemli olan tohumdan yetiştirdiklerinin ayırma işlemi malum tohumdan yetiştiği için soğanları geç olgunlaşıyor bu yüzden ayırırken köklerine dikkat etmek lazım (tohumdan yetiştirdiklerimde var ama dışarıdalar yarın unutmazsam resmini çekip paylaşırım)
Abicim kılıcım 1.5 kg yoğurt kabında küçük yani saksısı ama ben onu dikerken tamamen cocopeat kullandım çiçek açmasında sorun olur mu acaba? Sulamasını azar azar ve seyrek aralıklarla yapıyorum abi ama aklıma takılan soru cocopeate dikili olması çiçek açmasını olumsuz etkiler mi sorusu ;)
Valla dediğim gibi menekşelerin dilini çözdüğümden bana çok kolay geliyolar, sen de menekşeden daha kolayıma geliyo diyosun abi bunların dilini öğrenmekte sanırım marifet ;) Seneye bidaha denicem, hatta ağustosta evime döndüğümde bulabilirsem ozaman alıyım ben, biraz uğraşıyım bakalım şu çiçekle :p Hatta abi belki sen benim için bikaç yumru üretirsin yapraktan ne dersin? :o ;)
Kılıç cocopeatde çiçek açmaz gibime geliyor çünkü onun besin yönünden fakir olduğunu ama köklendirmek iiçin uygun olduğunu düşünüyorum.
Aklımdan geçenleri mi okuyorsun Tömürcek'ciğim anlamadım gitti :p
ben de şimdik diyordum tohum oluşturanlardan birazını ayırayım ki İstanbul'a geldiğimde sana vereyim diye. :D
bay tömürcek
17-06-2014, 19:59
Kılıç cocopeatde çiçek açmaz gibime geliyor çünkü onun besin yönünden fakir olduğunu ama köklendirmek iiçin uygun olduğunu düşünüyorum.
Aklımdan geçenleri mi okuyorsun Tömürcek'ciğim anlamadım gitti :p
ben de şimdik diyordum tohum oluşturanlardan birazını ayırayım ki İstanbul'a geldiğimde sana vereyim diye. :D
Benim de sonradan o aklıma geldi abi cocopeat sadece köklendirmede kullanılıyor. Hay Allah toprağını falan değiştireyim bari ben onun gidince yine aynı saksısına otutturayım dediğin gibi belki küçük saksıda çiçekleniverir abi ;)
Abi süpersin ya gloksinya için çok sevindim :D İnşallah İstanbul'a geldiğinde ben de gelebilirim, ben bi aksilik olmazsa ağustosun ilk haftası Denizli'ye dönücem, eylülün ikinci haftası da arkadaşımla İstanbul'a gitmeyi planlıyoruz senin tarih belli mi abicim İstanbul için. Sabriyen yaprak vermeye başladı, çingene şalvarımı da budadım derince dallarının hepsini suya koydum isteyenlere kargolucam seninkini de dikicem abi küçük saksıya öyle getiricem eğer dediğimiz gibi İstanbul'da denk gelirsek. Olmadı kargo yapıcam İstanbul'a abi ;)
Nautilus Cycad
17-06-2014, 20:08
Sevgili dünyalar iyisi dostum Ari.... Nasıl ilk konuyu açtığında atlamışım bilmiyorum ama bu geç mesajım için beni bağışla. Bu gün şans eseri gördüm başlığı.
Sayfalarına ve fotoğraflarına tek tek baktım... Sonra Tekrar ve tekrar baktım. 3 defa inceledim hepsini.
Sana biraz eleştiri yapayım da gaza gel....
Bir defa çiçekçi dükkanı gibi koleksiyonun. Hepsi saksılarda ve birbirinden bağımsız. Dağınık duruyorlar...
Bir çiçekçi dükkanından farklı olarak sadece " BEYAZ " Variegated Monstera yı bir de Cattleya 'yı gördüm.
Başka birşey diyemeyeceğim malesef.
Ama sanırım evlilik arifesinde olduğun için pek ilgilenemiyorsun. Buna bağladım ben bu seferlik.
Umarım daha iyi bir replikaj ile bize süpriz yaparsın....
Benim de sonradan o aklıma geldi abi cocopeat sadece köklendirmede kullanılıyor. Hay Allah toprağını falan değiştireyim bari ben onun gidince yine aynı saksısına otutturayım dediğin gibi belki küçük saksıda çiçekleniverir abi ;)
Abi süpersin ya gloksinya için çok sevindim :D İnşallah İstanbul'a geldiğinde ben de gelebilirim, ben bi aksilik olmazsa ağustosun ilk haftası Denizli'ye dönücem, eylülün ikinci haftası da arkadaşımla İstanbul'a gitmeyi planlıyoruz senin tarih belli mi abicim İstanbul için. Sabriyen yaprak vermeye başladı, çingene şalvarımı da budadım derince dallarının hepsini suya koydum isteyenlere kargolucam seninkini de dikicem abi küçük saksıya öyle getiricem eğer dediğimiz gibi İstanbul'da denk gelirsek. Olmadı kargo yapıcam İstanbul'a abi ;)
Çok teşekkür ederim. Daha belli değil bakalım kader kısmet. Keşke hepimiz orada olsakta bir de güzel toplantıda yapsak ne güzel olur. :D
Sevgili dünyalar iyisi dostum Ari.... Nasıl ilk konuyu açtığında atlamışım bilmiyorum ama bu geç mesajım için beni bağışla. Bu gün şans eseri gördüm başlığı.
Sayfalarına ve fotoğraflarına tek tek baktım... Sonra Tekrar ve tekrar baktım. 3 defa inceledim hepsini.
Sana biraz eleştiri yapayım da gaza gel....
Bir defa çiçekçi dükkanı gibi koleksiyonun. Hepsi saksılarda ve birbirinden bağımsız. Dağınık duruyorlar...
Bir çiçekçi dükkanından farklı olarak sadece " BEYAZ " Variegated Monstera yı bir de Cattleya 'yı gördüm.
Başka birşey diyemeyeceğim malesef.
Ama sanırım evlilik arifesinde olduğun için pek ilgilenemiyorsun. Buna bağladım ben bu seferlik.
Umarım daha iyi bir replikaj ile bize süpriz yaparsın....
Canım kardeşim aşk olsun ne demek aramızda hiç gücenmece, darılmaca olmaz biliyorsun ki! ;)
Cattleya yok ben de malesef o bir miltonia.
Sabah erkenden kalkıp akşam yatana kadar ayaktayım. İnan bahçeyi görsen tanınmaz halde her yer çöp içinde ben topluyorum işçilerimiz dağıtıyor, tüm gün onlarla mı ilgileneyim, bitkilerimle mi şaşırdım kaldım, o yüzden de her şeyi bir yere sıkıştırmak zorunda kaldım neyse bunlar geçici şeyler inşallah önümüzdeki sezona bomba gibi gireriz. :D
Sonbahara kadar işleri bitirmem lazım, malum düğün var.
Bu kargaşada bu güzelleri görmek bana enerji veriyor....
Uyuklayan kanarya yavrularım :D
Nautilus Cycad
21-06-2014, 00:31
Uyuklayan kanarya yavrularım :D
Alemsin Ari.... Çok güzelmiş bebişler.. Her biri Merhum Pavorotti gibi ötecek bunların demek :)
Sayın lusoari ne kadar çok bitkiniz var ve ne kadar bakımlı görünüyorlar. Hayran kaldım her birine, özellikle orkidelerinizi kıskanmadım desem yalan olur, okadar çok orkideyle nasıl ilgileniyorsunuz, nasıl sulamayı başarıyorsunuz? Orkidelerinizle ilgili biraz ip ucu verirseniz çok sevinirim:)
Bir de topluca fotograflarını paylaşırsanız nasıl mutlu olurum anlatamam.
Ellerinize, emeğinize sağlık...
Çok teşekkür ederim Sevgili Musbet, daha güzelleri sizlerin olsun. Haklısınız aslında o kadar çok çiçeğim var ki bazen ben bile yetişemiyorum sulamaya :D
Orkidelerimi sulamak benim için başlı başına bir dert zaten tam hatırlamıyorum ama 18 tane oldular galiba, şimdi sıcak yaz aylarında sulaması daha da zor. Normalde sabah erken güneş alan cam önündeler ama şimi oradan alıp masanın üstüne koymak zorunda kaldım sıcaklar ve güneş köklerine zarar veriyor. Bakım olarak ayda aklıma geldiğince orkide besini veriyorum bunun dışında, kökleri yeşilden gri rengini aldığı zaman musluğun altında güzelce suluyorum, her sabah erkenden yapraklarına fıs fıs yapıyorum o kadar.
Artık bir çoğunun çiçeği geçmek üzere ama camın önündeyken bir kere resim çekmiştim biraz bilgisayarı karıştırayım bulabilirsem mutlaka yüklerim. :D
Musbet ablacığım camın önündeki bahsettiğim resimi bulamadım, ama söz bugün yarın sulama yapacağım zaman mutlaka çekip sayfamda paylaşırım.
Burada bu sene havalar çok sıcak gidiyor. Evin kapısını açınca sanki fırının içinde hissediyorsun kendini. Bu sıcaklarda, güller bile çiçek açmak için zorlanıyor. :(
Buz çiçeğimin ve mini phal. orkidem, bugün ilk defa çiçek açtılar. :o
Mamillaria hahniana taç giyinmek yerine, beni bir iki çiçeğiyle kandırmaya niyetleniyor. Tam dört senedir bende, ilk aldığımda çok küçüktü bu sene ilk defa çiçekleniyor.
Mamillaria proliferanın üzerndeki meyvelllleri geçen seneden beri bozulmadı, şimi yine çiçeklendi. Ben onu biber kaktüsüm diye seviyorum. :D
Kırmızı çiçekleri olan rebutiya kaktüsün alt türünü hep unutuyorum.
Diğer resimdeki ise geçenlerde bahsetmiş olduğum kayınbabamın, neredeyse yarım asırlık kaktüsü.
Hafif, tatlı bir kokuya sahip olan gloxiniam.
Bu kargaşada bu güzelleri görmek bana enerji veriyor....
Sayın lusoari, bu gönderinizdeki son fotoğrafa hayran kaldım. Sağ öndeki yaprağı beyaz yeşil pembe bitkinin adı nedir? Yaprak güzeli türü sanırım. Satın aldıysanız nereden diye sorabilir miyim? Bayıldım harikulde, bulup bakmak isterim. Maşallah diyip duruyorum :)
Çok çeşitli , çok bakımlı çiçekleriniz var Sayın Lusoari ...Özellikle sihirbaz gülleriniz , orkideleriniz harika. . Bende bu sıralarda orkidelere meraklandım. Geçen hafta beş tane orkide aldım , bakımını yeni öğreniyorum . Sizden biraz bilgi alabilirim , sizin orkideler çok sağlıklı .
Sayın lusoari, bu gönderinizdeki son fotoğrafa hayran kaldım. Sağ öndeki yaprağı beyaz yeşil pembe bitkinin adı nedir? Yaprak güzeli türü sanırım. Satın aldıysanız nereden diye sorabilir miyim? Bayıldım harikulde, bulup bakmak isterim. Maşallah diyip duruyorum :)
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sayın Limonik. Bahsettiğiniz resimdeki 4 bitkide coleus ( yaprak güzeli ). Bunları geçenlerde buradaki pazardan aldım, sizin oralarda nereden bulursunuz bilemiyorum ama semt pazarlarında bulabilirsiniz gibime geliyor. İnşallah sizinde olur da bizlerle paylaşırsınız. ;)
Çok çeşitli , çok bakımlı çiçekleriniz var Sayın Lusoari ...Özellikle sihirbaz gülleriniz , orkideleriniz harika. . Bende bu sıralarda orkidelere meraklandım. Geçen hafta beş tane orkide aldım , bakımını yeni öğreniyorum . Sizden biraz bilgi alabilirim , sizin orkideler çok sağlıklı .
Beğenmenize sevindim Sayın Lalem, sihirbaz gülleri oldum olası çok sevmişimdir ama hastalıklara karşı biraz dayanıksızlar, pembe beyazlı olanının rengi aslında daha güzel ama gerçek rengini makine belli etmiyor. :mad:
Orkideler benim için bitkilerin kraliçesidir. Deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ki, orkidelerin bakımı afrika menekşelerinden daha kolay. Sabah erken çok hafif bir güneş alsalar kafidir, yeri bol esintili olursa ve sabahları **** akşamları fıs fıs yapıp, sulamasınada dikkat ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmam.
Eğer yardımıma ihtiyacınız olursa seve seve hazırım. :D
Sevgili lusoari vakit ayırıpcevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Orkideleri sulamak benim içinde sorun oluyor, ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama ben akvaryumdan aldığım suyu kullanarak daldırma yöntemiyle suyuyorum. Ve yine aynı suyla her sabah fıs fıs yapıyorum köklerine ve yapraklarna bu kadar. Demek ki sizin gibi bol çiçekli orkidelere sahip olmak için orkide besini şart:)
Rica ederim Sevgili Musbet sorularınızı seve seve cevaplıyorum.
Bence akvaryum suyu iyi bir su çeşidi, orkideler içinde bol oksijen bulunduran suları çok sever.
Besin vermeyi genelde unutuyorum, hatta hatırlıyorum da komşumun çok eskiden bir orkidesi vardı senenin 12 ayı çiçekliydi, bir gün dayanamayıp sordum sen buna ne yapıyorsun diye Allah'ın suyundan başka bir şey vermiyorum, zaten uğraşacak zamanımda yok dedi. Bence en önemlisi yerini sevmesi.
Sayın lusoari, bitkileriniz çok güzel fakat daha da güzeli sizin sevginizin, ilginizin hissedilmesi. Anladığım kadarıyla yakın zamanda evleneceksiniz:) Umarım vakti geldiğinde de kocaman, kalabalık bir aile olup beraberce mutluluk dolu, sağlıklı, huzurlu koca bir ömür geçirirsiniz:)
Ilk sayfadan itibaren çok keyifli bir tur oldu. Sabahın erken saatinde uyanıp, uykusunu tekrar yakalayamamış benim için, güne pozitif enerjiyle başlamak için bir neden daha... Teşekkürler paylaşımlarınız için. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
Sayın lusoari, bitkileriniz çok güzel fakat daha da güzeli sizin sevginizin, ilginizin hissedilmesi. Anladığım kadarıyla yakın zamanda evleneceksiniz:) Umarım vakti geldiğinde de kocaman, kalabalık bir aile olup beraberce mutluluk dolu, sağlıklı, huzurlu koca bir ömür geçirirsiniz:)
Sevgili Dinozor, çok güzel, samimi sözleriniz için teşekkür ederim. Mesajınızı okuyunca mutluluğumu anlatmama kelimeler yetmez.
Bu arada hoş geldiniz sayfama, beğenmenize sevindim. Daha güzelleri sizlerin olsun, tekrar teşekkür ederim. :D
Ilk sayfadan itibaren çok keyifli bir tur oldu. Sabahın erken saatinde uyanıp, uykusunu tekrar yakalayamamış benim için, güne pozitif enerjiyle başlamak için bir neden daha... Teşekkürler paylaşımlarınız için. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
Sayfama hoş geldiniz Sevgili Mauda. Sizlere güzel enerjiler yansıtabildiysem ne mutlu bana. İnşallah daha güzelleri sizin olsun. ;)
Pembe atlas sonunda açtı. :D
bay tömürcek
25-06-2014, 20:13
Abi maşallah atlasın harika ;) İçerde mi tutuyosun sürekli içer de mi çiçek açtı yani? :p
Abi maşallah atlasın harika ;) İçerde mi tutuyosun sürekli içer de mi çiçek açtı yani? :p
Sağolasın canım kardeşim. Ben atlası bu sene ocak ayının ortalarında diktim hiç büyüme göstermedi geçenlerde de her gün düzenli yağmur yağdığı için korktum ve içeri aldım, sürgün falan vermeden beni şaşırtıp tomurcuk oluşturdu.
Bulunduğu cam önü aslında orkidelere aitti ama, mecburen onları güneşten korumak için masanın üstüne alınca oraya da Sevgili Güler hanımdan gelen atlasla bu eski atlası koydum. ( cam sürekli açık ) Artık kısmet mi ne bilemiyorum! :rolleyes:
bay tömürcek
25-06-2014, 20:28
Sağolasın canım kardeşim. Ben atlası bu sene ocak ayının ortalarında diktim hiç büyüme göstermedi geçenlerde de her gün düzenli yağmur yağdığı için korktum ve içeri aldım, sürgün falan vermeden beni şaşırtıp tomurcuk oluşturdu.
Bulunduğu cam önü aslında orkidelere aitti ama, mecburen onları güneşten korumak için masanın üstüne alınca oraya da Sevgili Güler hanımdan gelen atlasla bu eski atlası koydum. ( cam sürekli açık ) Artık kısmet mi ne bilemiyorum! :rolleyes:
Valla abicim ellerine sağlık emeklerini karşılıksız bırakmıyolar ;) Bol bol çiçeklerini görürsün inşallah ilerde de :p Ne diyim valla yolunda hızla ilerlemeye çalışıyorum abicim nokta :D
Valla abicim ellerine sağlık emeklerini karşılıksız bırakmıyolar ;) Bol bol çiçeklerini görürsün inşallah ilerde de :p Ne diyim valla yolunda hızla ilerlemeye çalışıyorum abicim nokta :D
Şımartıyorsun beni. :o Sende ki güzelliklerin hakkını yememek lazım hele ki son resimlerinde yer alan bir gecelik gelin, begonyalar, ortancalar.
Kim bilir daha ne güzellikler saklı sende, sardunyaların ne alemde ilk sayfalarında ne güzel vardı resimleri tenekelerin içinde kocaman olmuşlardı, uzun saksılardaki sakızlarında çok güzellerdi, hele bir de dev paskalyan vardı ne oldular?
bay tömürcek
25-06-2014, 20:45
Şımartıyorsun beni. :o Sende ki güzelliklerin hakkını yememek lazım hele ki son resimlerinde yer alan bir gecelik gelin, begonyalar, ortancalar.
Kim bilir daha ne güzellikler saklı sende, sardunyaların ne alemde ilk sayfalarında ne güzel vardı resimleri tenekelerin içinde kocaman olmuşlardı, uzun saksılardaki sakızlarında çok güzellerdi, hele bir de dev paskalyan vardı ne oldular?
Valla abi şımarmak en büyük hakkın çünkü gerçekten hem çeşitin çok fazla hem de çiçeklerin göz alıcı güzellikte bakımlılar özen gösterilmiş oldukları her hallerinden belli maşallah abi nazar değmesin çiçeklerine de sana da :p Sardunyalarımı azaltmak zorunda kaldım abi çünkü sakarya da değilim ben olmayınca bakamıyolar benim gibi. Bikaç saksı sardunyam var. Sakızlarımı da tembihlemiştim içeri alın diye annem balkona yere almış üstlerini örtmüş ama kışa dayanamamışlar çok üzüldüm canım yandı boş tenekeleri taşırken :(
Paskalyam duruyo yine bu sene kıpkırmızı bir sürü açmış ama ben o ara denizlide olduğumdan çekemedim resmini. Ama çok yaşlandı abı eski gücü neşesi yok. Bu sene 2 3 saksı diktim yedeklensin ölürse diye. Tutmuş onlarda yapraklanıyolardı. Bu paskalyam bu sene 7 yaşında sanırım ;) Bide koca saksı bi yılbaşım vardı her kışın pespembe açardı salona masanın üzerine koyardım gelen geçen bakmaya doyamazdı. 2 sene önce yazın hastalık yaptı çürüdü büzüştü bişeler oldu. Dallarını hep diktim kocaman oldu onların da tek tek yaprakları düşüp çürüdü bidaha nasip olmadı yetiştirmek çok seviyorum aslında :( Bu sene bidaha denicem. Satın alayım diyorum ama satın alma olanların çiçeklerini sevmiyorum bi değişikler düdük gibi geri kıvrıklar. Bendeki yılbaşı eskiden yetiştirilen yılbaşılardandı çiçekleri gösterişliydi. Şansım kaçtı yılbaşından yana. Bu sene diktim kışın tuttu büyüyodu gene bozulmuş baktım da :(
Valla abi şımarmak en büyük hakkın çünkü gerçekten hem çeşitin çok fazla hem de çiçeklerin göz alıcı güzellikte bakımlılar özen gösterilmiş oldukları her hallerinden belli maşallah abi nazar değmesin çiçeklerine de sana da :p Sardunyalarımı azaltmak zorunda kaldım abi çünkü sakarya da değilim ben olmayınca bakamıyolar benim gibi. Bikaç saksı sardunyam var. Sakızlarımı da tembihlemiştim içeri alın diye annem balkona yere almış üstlerini örtmüş ama kışa dayanamamışlar çok üzüldüm canım yandı boş tenekeleri taşırken :(
Paskalyam duruyo yine bu sene kıpkırmızı bir sürü açmış ama ben o ara denizlide olduğumdan çekemedim resmini. Ama çok yaşlandı abı eski gücü neşesi yok. Bu sene 2 3 saksı diktim yedeklensin ölürse diye. Tutmuş onlarda yapraklanıyolardı. Bu paskalyam bu sene 7 yaşında sanırım ;) Bide koca saksı bi yılbaşım vardı her kışın pespembe açardı salona masanın üzerine koyardım gelen geçen bakmaya doyamazdı. 2 sene önce yazın hastalık yaptı çürüdü büzüştü bişeler oldu. Dallarını hep diktim kocaman oldu onların da tek tek yaprakları düşüp çürüdü bidaha nasip olmadı yetiştirmek çok seviyorum aslında :( Bu sene bidaha denicem. Satın alayım diyorum ama satın alma olanların çiçeklerini sevmiyorum bi değişikler düdük gibi geri kıvrıklar. Bendeki yılbaşı eskiden yetiştirilen yılbaşılardandı çiçekleri gösterişliydi. Şansım kaçtı yılbaşından yana. Bu sene diktim kışın tuttu büyüyodu gene bozulmuş baktım da :(
Bu satırları okurken benim de içim sızladı, olsun üzülme sakın elbette her şey er ya da geç yoluna girer, bütün taşlar yerine oturur.
Benim de bir ara paskalyam vardı ama hiç çiçek açmadı sebebini anlayamadım da, zaten sonra suyu fazla kaçmış çürümüştü bir dahada paskalaya çiçeğine hiç rastlamadım. Yıl başı çiçeğim geçen sene benimki de çok yaprak döktü ama sonunda sebebinin fazla sudan kaynaklandığını anladım ve iyice kuruyana kadar sulamadım oda onun için çabaladığımı görünce yine yıl başında o güzel çiçeklerini esirgememişti. Yıl başı çiçeğide senin dediğin gibi bazen buruşuyor ( atlaslarda da var o huy ) dikkat ettim ki yazın sıcaklarında buruşup sonbaharda havalar iyice serinleyince düzelmeye başlıyorlar.
bay tömürcek
25-06-2014, 21:17
Bu satırları okurken benim de içim sızladı, olsun üzülme sakın elbette her şey er ya da geç yoluna girer, bütün taşlar yerine oturur.
Benim de bir ara paskalyam vardı ama hiç çiçek açmadı sebebini anlayamadım da, zaten sonra suyu fazla kaçmış çürümüştü bir dahada paskalaya çiçeğine hiç rastlamadım. Yıl başı çiçeğim geçen sene benimki de çok yaprak döktü ama sonunda sebebinin fazla sudan kaynaklandığını anladım ve iyice kuruyana kadar sulamadım oda onun için çabaladığımı görünce yine yıl başında o güzel çiçeklerini esirgememişti. Yıl başı çiçeğide senin dediğin gibi bazen buruşuyor ( atlaslarda da var o huy ) dikkat ettim ki yazın sıcaklarında buruşup sonbaharda havalar iyice serinleyince düzelmeye başlıyorlar.
Taşlar sürekli oynuyolar abi ben sağa onlar sola bi yoluma dizmeyi beceremedim taşları zamanla olur inşallah dediğin gibi ;) Paskalyam diktiğimde iki çataldı o sene bile açmıştı sonra her sene düzenli olarak açmaya başladı çiçeğin de sıkıntı yok da abi dediğim gibi yaşlandı artık :) Fazla suyu sevmiyolar paskalyalar olsun yılbaşılar olsun atlaslar olsun kökleri çürüyor ya da yaprak döküyolar. Yine eski yılbaşılardan bulursam yetiştiricem abi bu sene çok seviyorum çünkü :) Bi de kışın serin yer istiyor ısıtılan bi odada durursa tomurcukları falan dökülüyor çok açmıyor serin yerde çiçek ömrü de uzun oluyor ;)
Achimenes ( kağıt çiçeği )
Kohleria.
bay tömürcek
27-06-2014, 15:02
Abi konuşturmuşsun gene ;) Maşallah :p Kohleran pembe mi abicim tam anlayamadım rengini? Teyzamde de var ama sanki onunki daha pembeydi tam hatırlamıyorum şimdi. Gloksinyalarının renkleri çok güzeller abi hepsi katsız mı sendekiler? Ha bi de abi katsız olanları katlılardan daha çok açıyor diyolar bu konuda bi bilgin var mı acaba? ;)
Abi konuşturmuşsun gene ;) Maşallah :p Kohleran pembe mi abicim tam anlayamadım rengini? Teyzamde de var ama sanki onunki daha pembeydi tam hatırlamıyorum şimdi. Gloksinyalarının renkleri çok güzeller abi hepsi katsız mı sendekiler? Ha bi de abi katsız olanları katlılardan daha çok açıyor diyolar bu konuda bi bilgin var mı acaba? ;)
Beğenmene sevindim Tömürcek'ciğim.
Bu kohleria ilk defa açtı adı kohleria bibi galiba. Pembeside vardı ama malesef bozuldu son anda minicik bir çelik aldım ucundan, bakalım sonu ne olacak?
Gloxinialar bu sene o kadarda iç açıcı değiller ama bendekilerin büyük bir bölümü yalın katlı. Katmerlilerin yaprakları genelde daha küçük, yaprak sapları ve çiçek sapları daha kısa oluyor. Yalın katlar daha çok hoşuma gidiyor, yaprakları daha iri, çiçek sapları daha uzun, ve katmerlilerle kıyaslanınca daha çok çiçek açıyorlar hem de koklandığında hafif ama hoş bir kokuya sahipler. Genel olarakta katmerlilere göre daha dayanıklılar gibimede geliyor.
bay tömürcek
27-06-2014, 15:32
Beğenmene sevindim Tömürcek'ciğim.
Bu kohleria ilk defa açtı adı kohleria bibi galiba. Pembeside vardı ama malesef bozuldu son anda minicik bir çelik aldım ucundan, bakalım sonu ne olacak?
Gloxinialar bu sene o kadarda iç açıcı değiller ama bendekilerin büyük bir bölümü yalın katlı. Katmerlilerin yaprakları genelde daha küçük, yaprak sapları ve çiçek sapları daha kısa oluyor. Yalın katlar daha çok hoşuma gidiyor, yaprakları daha iri, çiçek sapları daha uzun, ve katmerlilerle kıyaslanınca daha çok çiçek açıyorlar hem de koklandığında hafif ama hoş bir kokuya sahipler. Genel olarakta katmerlilere göre daha dayanıklılar gibimede geliyor.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi :)
Tömürcek unuttum söylemeyi 168. mesajdaki katmerli gloxinia bakıp kıyaslayabilirsin. :D
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi :)
Bilgi paylaşımı bizim gibileri için, çiçekler kadar önemli.
Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin Tömürceğim ben zevkle cevaplıyorum niliyorsun. :p
bay tömürcek
27-06-2014, 16:07
Bilgi paylaşımı bizim gibileri için, çiçekler kadar önemli.
Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin Tömürceğim ben zevkle cevaplıyorum niliyorsun. :p
Bilmediğim, merak ettiğim herşeyi soruyorum zaten abi çok sağol ;) Ordaki gloksinyaya baktım abi gerçekten de dediğin gibi ;) Ben en çok kırmızı beyazlıyla, mor bayazlı katmerli olanlardan seviyorum geçen sene aldıklarım onlardandı ama yaşatamadım çok da açmadılar zaten bide katsızlarda deneyeyim şansımı bakayım ;)
Ben sana veririm mutlaka merak etme sen. Önceden daha çok yetiştiriyordum, buradaki bir kaç çiçekçiye satmaları için veriyordum. ( evin içinde toplam 300 tane 40 tür vardı iki sene önce kış çok sert geçince bir çok türü kaybettim, elimde neredeyse hiç kalmamıştı içlerinde senin dediklerinden de vardı ama şuanda malesef yoklar )
bay tömürcek
28-06-2014, 13:38
Ben sana veririm mutlaka merak etme sen. Önceden daha çok yetiştiriyordum, buradaki bir kaç çiçekçiye satmaları için veriyordum. ( evin içinde toplam 300 tane 40 tür vardı iki sene önce kış çok sert geçince bir çok türü kaybettim, elimde neredeyse hiç kalmamıştı içlerinde senin dediklerinden de vardı ama şuanda malesef yoklar )
Maşallah abi 400 saksı az bi sayı değil :) Ve 40 çeşit okadar çeşit var mı bu glokainyanın ya :) Ayrıca teşekkürler abi :)
40 çeşit çok az bile, o kadar çok cinsi var ki dolu..... :D
Bütün cyclamenleri tohumdan yetiştirdim, ama bu güzeller çiçek açmak için aceleci davrandılar. :cool:
Kırmızı ve pembe japon güllerinin aynı anda çiçek açtıklarını yakalayınca tozlama yaptım tohum almak için, bakalım tohum alabilecekmiyim ve ne renk olacaklar?
Zephiranthes ( zıpçıktı ).
Bu gece gösterimiz var ( resimler rüzgar nedeni ile çok net değil ama pembe ve beyaz kaynana topuzları aynı anda açacak ).
Bu gösteri için en ön sıralarda yer ayırttım kendime...;)
Bol fotoğraf paylaşın lütfen Sayın Lusoari. Beyaz tomurcuklu olan ilgimi çekti, takipteyim.;)
Tamam resimleri topluyorum. :D
Evde misafirlerimiz var ben ise bir elimde tablet bir elimde kaktüs dolaşıp resim çekiyorum.
Bu adam kafayı yemiş diye düşünüyorlar buna eminim. :D
Bunlar daha iyi oldu. Sabah daha güzel resimler çekeceğime söz veriyorum.
Beyaz olan diğerine göre daha hızlı açıyor çiçeklerini ve hatırladığım kadarıyla hoş ama hafif bir kokuya sahip ( diğerinden farklı bir koku ).
Gelişme hızı ise diğerine göre biraz daha yavaş, rengi saf beyaz.
Bunlar şu anda aklıma gelenler....
Bu resimler sizin için gelsin Sevgili Sakdag.
Boyut olarak aslında ikiside aynı ölçülere sahipler ama şekil olarak beyazın taç yaprakları biraz ince ve daha uzun.
Bougainvillea yeni yeni çiçeklenmeye başladı.
Sarı lillium bu sabah bana günaydın diyen bir başka güzel. :D
Bu resimler sizin için gelsin Sevgili Sakdag.
Boyut olarak aslında ikiside aynı ölçülere sahipler ama şekil olarak beyazın taç yaprakları biraz ince ve daha uzun.
İsmini de bulamadım bu güzelin. Normal echinopsisin farklı bir alt türü olmalı.
İsmini de bulamadım bu güzelin. Normal echinopsisin farklı bir alt türü olmalı.
Bir kaç sene önce bir sera gezintisi sırasında bembeyaz çiçeklerine vurulmuştum, daha önce beyaz echinopsisle karşılaşmadığım için ilgimi çekti ve almak istedim ama sera görevlisi onun satılık olmadığını, özel bir tür olduğunu söyleyince, ben de rahat duramadım yanındaki yavrularından tekini zorla aldım. :mad:
Satışta olmayan bitkileri bari müşterilerin gözünden uzak tutsalar bizlerde zorla istemeyiz. :o
Gerçekten de senelerdir benimle birlikte olmasına rağmen, pembeler gibi sık sık yavru vermiyor. ( eğer kabul ederseniz yanında bir tane yavrusu var, onu sizin koleksiyonunuza hediye etmek isterim )
Çok teşekkür ederim Sayın Lusoari.;)
Fotoğraflarınızdan kaktüsün yavru büyüklüğünü kestirmeye çalışıyorum. Ama göremedim bile. Çok çok küçükse koparmayalım hemen, biraz büyüsün. Kıyamadım. ;)
cyclamenleri tohumdan yetistirmissiniz. Çiçek açmaları ne kadar sure sonra oldu?
Çok teşekkür ederim Sayın Lusoari.;)
Fotoğraflarınızdan kaktüsün yavru büyüklüğünü kestirmeye çalışıyorum. Ama göremedim bile. Çok çok küçükse koparmayalım hemen, biraz büyüsün. Kıyamadım. ;)
Rica ederim, ne demek o yavru artık sizindir. Sizin gibi saygı değer, büyük bir koleksiyoncuya benim ufacık bir katkım olursa ben bundan sadece mutluluk ve gurur duyarım Sevgili Sakdag. :)
Yavruyu görmemeniz çok normal çünkü yavru anne kaktüsün diğer tarafında, şimdi bir yeşil mercimek tanesinden biraz daha büyük durumda, bir iki aya kadar İstanbul'a gelirken onuda yanımda getirir ve size gönderirim, o zamana kadar biraz gübre yardımıyla epeyce büyütürüm.
Saygılarımla ablacığım....
cyclamenleri tohumdan yetistirmissiniz. Çiçek açmaları ne kadar sure sonra oldu?
Beğenmenize sevindim. :)
Cyclamen tohumlarını ekmeden 24 saat önce ılık suda bekletip öyle diktim (ağustos ayında). Ekip suladıktan sonra üstlerine sürekli nemli kalmaları için yalancı sera etkisi yaratıp bir kenara koydum ortalama 2-3 ay sonra ilk yapraklar çıkınca serayı kaldırıp, saksıları asıl yerlerine koyup bakımlarına devam ettim. İlk çiçeklerini 1,5-2 sene sonra açtılar, şimdi dinlenmek yerine onlar çiçek açmaya başladılar bu duruma bende şaşırdım.
Bugün sabahtan beri bir mahmurluk var üzerimde, üşüttüm herhalde... :(
Günün güzelleri.
gölgeADAM
08-07-2014, 18:57
Çiçekleriniz çok güzelmiş, kokulu çiçekler ile dolu bir bahçeye girmek mis kokuları insan çektikçe cigerlerine sarhoş olur gibi geliyor bana :)
Sayın Gölgeadam, güzel kokularla yaşamak benim için bir tutku. Onları koklarken sarhoş olmuyorum ama içimdeki huzuru tarif edemem.
Bu arada güzel ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Sarı çiçekli episcia ve gloxinia tigrina red. :cool:
Sayın lusoari,
Çok güzel çiçekleriniz var. En son sarı ve pembeler aklımı başımdan aldı :))
Beğenmenize sevindim Sevgili Milla, onların ismi episcia çiçeği afrika menekşelerinin, kohlerianın, gloxinianın akrabası olup büyüdükçe güzelleşen bir çiçektir. :)
YeniGine
12-07-2014, 23:47
Gloxinia ya daha çok benziyor ve de gerçekten çok güzelmiş sevgili lusoari. Ellerine sağlık.
Son iki resimdeki iri pembe çiçekli olan gloxinia Sevgili YeniGine.
maşallah maşallah bitkileriniz çok güzelmiş. özellikle güler , orkideler , küpeliler ayrı bi güzel.insanın baktıkça bakası geliyor.
İsmini sorduğunuz bol tomurcuklu kaktüsünüz açmadı mı daha Sayın Lusoari?;)
İsmini sorduğunuz bol tomurcuklu kaktüsünüz açmadı mı daha Sayın Lusoari?;)
Sizin için elimde fener gittim bahçeye baktım ama malesef açmamış. :(
Bu sene dördüncü senesi ve üç senedir böyle, açmış halini bir türlü yakalayamıyorum ama çok uzun süre çiçekli kalan bir tür.
Ben onu bu haliylede seviyorum. Sizce de bu hali çileklere benzemiyor mu? :D
Kısmet olursa yarın sabah yakından resimlerini çekip yayınlarım.
Merakla bekleyeceğiz, çiçek açmış hallerini. ;)
İsmini de bulamadım zaten, ayrı bir meraktayım.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.