View Full Version : lusoari / Balkon, ev
Merakla bekleyeceğiz, çiçek açmış hallerini. ;)
İsmini de bulamadım zaten, ayrı bir meraktayım.
Çok hızlı büyüyen bir tür, uzadıkça dallanması için kesiyorum.
Haziranın ortasında böyle çiçeklenmeye başlıyor, sonbahara kadar bu halde. Geçen sene çok dikkat ettim ki acaba gece saat kaçta açıyor diye bir türlü yakalayamıyorum! Yarın olmazsa bir iki tomurcuğunu kopartıp, içini açmaya çalışıp fotoğraflarım.
( buda sizinle paylaşmak istediğim kaktüslerden birisi ) :)
Bazı kaktüs türlerinde çiçek taç yaprakları iyice açılmayıp çiçek boru gibi kaliyor, belki öyle bir tür olabilir.
Bana 5 dakika müsade edin gidip tomurcuk kopartacağım. :)
Üşenmeyip gittim, kopartıp, resim çektim ama resimlerin kalitesi çok düşük olduğu için yarın sabah yeniden kopartıp taze taze fotoğraflarım.
Ortadan ikiye böldüğüm çiçeğin yapısını atlaslara benzettim yani boru biçimli çiçekleri yok, taç yapraklarının rengi ise krem ile açık kayısı rengine benziyor.
Belki de tam öğle vakti açıyordur, güneşin en tepede olduğu vakitte.
Güneş tam tepesindeyken baktığımda yine kapalıydı.
İsimsiz kaktüsün çiçek detayları.
Birazda bugün açan güzellere bakalım.
1. Jasminum sambac grand duke of tuscany.
2. Astrophytum.....
akçabardak
20-07-2014, 10:15
Sayın lusoari allah nazarlardan saklasın çok güzeller, hele üstteki kırmızı tomurcuklu kaktüs şahane, açmış halini de görmek nasip olur inşallah, güle güle seyreyleyin güzelliklerinizi.
Sayın lusoari allah nazarlardan saklasın çok güzeller, hele üstteki kırmızı tomurcuklu kaktüs şahane, açmış halini de görmek nasip olur inşallah, güle güle seyreyleyin güzelliklerinizi.
Çok teşekkür ederim. Resimlerde pek belli olmuyor ama turuncumsu mercan rengine benziyor. Çiçekleri açmasada görselliği güzel, neşeli bir kaktüs türü. İsmini bilmediğim için ben ona çilek kaktüs diyorum. :D
akçabardak
20-07-2014, 11:06
Çilek kaktüs ismi de çok yakışmış, evet şimdi tekrar baktım gerçekten de tomurcuklar çileğe benziyormuş.
cicek2000
20-07-2014, 11:09
Emeklerinize sağlık, harika bir bahçeniz var. Güllerden kokulu olan var mı?
Emeklerinize sağlık, harika bir bahçeniz var. Güllerden kokulu olan var mı?
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. :)
Güllerin hemen hemen hepsinin kendisine has, az ya da çok kokusu var ama içlerinde bir tane cins var ki yoğun bir kokuya sahip.
cicek2000
24-07-2014, 08:09
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. :)
Güllerin hemen hemen hepsinin kendisine has, az ya da çok kokusu var ama içlerinde bir tane cins var ki yoğun bir kokuya sahip.
Çocukluğumda Adana'da bahçemizde birkaç çeşit gül vardı, ama öyle koku verirlerdi ki bütün sokak gül kokardı. Şimdi oturduğum sitede sayamayacağım kadar, rengarenk gül var, ama koku yok. Sevgiler.
musonlar
27-07-2014, 09:00
258. mesajdaki kaktüsünüze bayıldım. Adı nedir acaba?
258. mesajdaki kaktüsünüze bayıldım. Adı nedir acaba?
Sevgili Musonlar, malesef onun ismini hiçbirimiz bilmiyoruz. :(
akın akçalı
27-07-2014, 12:36
Sevgili Musonlar, malesef onun ismini hiçbirimiz bilmiyoruz. :(
Kaktüsünüz büyük ihtimal Stenocereus thurberi çeşitlerinden biri.
Sayın lusoari,
Sabahtan beri bahçenizi geziyorum, bayıldım. Çeşitleriniz çok güzel, bakımları çok iyi, sevgiyle büyütülmüşler çok belli. Emeğinize sağlık.
Sayın lusoari,
Sabahtan beri bahçenizi geziyorum, bayıldım. Çeşitleriniz çok güzel, bakımları çok iyi, sevgiyle büyütülmüşler çok belli. Emeğinize sağlık.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, onlarsız hayatımı düşünmem mümkün değil.
Onlar benim sığınağım, daha güzelleri sizin olsun eğer içlerinde beğendikleriniz olursa seve seve paylaşırım biliyorsunuz..... :)
türkan demirel
30-07-2014, 14:24
Bahçeniz son derece güzel çiçeklerle, oldukça estetik. Ellerinize sağlık.
Bahçeniz son derece güzel çiçeklerle, oldukça estetik. Ellerinize sağlık.
Hoş geldiniz bahçeme ve evime. Beğenmenize çok sevindim, bu mürdüm eriklerinden ikram etmek isterim sizlere daha tam olmadılar ama kütür kütür yeniliyor. :D
Yazın diyet yapmak çok kolay hele ki bahçeden yeni toplanılmış bir iki şeftali ile....:D
Siz siz olun karides çiçeğini benim gibi sulamayı unutmayın yoksa böyle yanmış çiçekler açar.
(Pachystachys lutea)
Zakkumun kokusunu ve güçlü oluşunu çok seviyorum, ha bugün ha yarın resim çekeyim derken çiçeklerinin geçmeye başladığını görünce hemen resim çekip sizlerle paylaşmak istedim. Bunların dışında iki türüm daha var ama onlar daha yeni çiçeklenmeye başlıyorlar.
Zakkum yetiştirmek, çoğaltmak isteyenler şu sıralar tam zamanı uç dallarından çelik alarak suda kolayca köklendirilebilir, tecrübelerime göre sıcak yaz aylarında zakkumun daha kolay köklendiğini tespit ettim.
Sırasıyla katmerli pembe, katmerli beyaz ve yalın kat bordo. :rolleyes:
türkan demirel
01-08-2014, 11:21
Hoş geldiniz bahçeme ve evime. Beğenmenize çok sevindim, bu mürdüm eriklerinden ikram etmek isterim sizlere daha tam olmadılar ama kütür kütür yeniliyor. :D
Sevgili lusoari, bayılırım. Görüntüleri bile harika,tadını hayal edemiyorum.:D
Alaca yapraklı zakkum, süs narı ve Güler ablanın sürprizi zıpçıktı bu sene çiçek açacağını sanmıyordum ama gerçekten zıp diye çıkarak beni sevindirdi. :D
Sardunyalarımın bir çoğu sevgili Loveforlife'nin hediyesidir, tekrar teşekkür ederim. Bu zor günlerinde bunları görmek birazda olsa moral verir umarım.
Sakızlardan sadece bu üçü açtı.
sayın lusoari bahçeniz muhteşem
musonlar
15-08-2014, 09:45
Sardunyalarınız da çok güzel açmış.
Nihayet bu sene ilk çiçeğini gördük. Bu neden bol bol açmıyor onu anlamış değilim. :(
Meyveler, sardunyalar muhteşem görünüyor lusoari, maşallah hepsine.
Nihayet bu sene ilk çiçeğini gördük. Bu neden bol bol açmıyor onu anlamış değilim. :(
Bunada şükür,bizde bu kadar görürüz inşallah..
Sevgili Hira çok teşekkür ederim ama sardunya konusunda sen benden daha iyi bir ustasın. :D
Sevgili Sonkez kokusu kötü, görseli müthiş bir çiçek inşallah sizde görürsünüz.
akçabardak
17-09-2014, 11:16
Sayın lusoari uzun zamandan beri sayfanıza uğramamışım meğer ne kadar güzel şeyler kaçırmışım.
Hepsi de çok güzeller, leş kaktüsünüzün deseni çok güzelmiş sol tarafta sanki bir tomurcuk daha görüyorum gibi saksısı da pek şık mış ellerinize sağlık. Güle güle seyreyleyin güzelliklerinizi, bu arada hasta olduğunuzu okudum bir yerde çok geçmiş olsun.
Begonvil
Mimosa (küstüm otu)
Bu resimdeki E. Milli benim için çok değerli, bu güzelliği benimle paylaşan sevgili arkadaşım Loveforlife'ye teşekkür borçluyum. :cool:
Sayın lusoari uzun zamandan beri sayfanıza uğramamışım meğer ne kadar güzel şeyler kaçırmışım.
Hepsi de çok güzeller, leş kaktüsünüzün deseni çok güzelmiş sol tarafta sanki bir tomurcuk daha görüyorum gibi saksısı da pek şık mış ellerinize sağlık. Güle güle seyreyleyin güzelliklerinizi, bu arada hasta olduğunuzu okudum bir yerde çok geçmiş olsun.
Bu güzel ziyaretinizle beni çok mutlu ettiniz sevgili Akçabardak tekrar hoş geldiniz. :D
Çiçeklerimi beğendiğiniz için çok teşekkür ederim, leş kaktüsü bu sıralar tamamem çıldırmış olmalı ki sürekli çiçek açıyor tüm sene öylece durup bir kereden atağa geçmesi beni şaşırttı.
Geçmiş olsun dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim ablacığım, bazen işlerimizin yoğunluğuna dalıp kendimizi ihmal edebiliyoruz şu an herşey yolunda ama bir hafta boyunca çiçeklerimle pek ilgilenemedim ve bu arada bozulanlarda epey çok olmuş ama kısa sürede toparlanacaklarına eminim. :D
loveforlife
17-09-2014, 14:50
Bu resimdeki E. Milli benim için çok değerli, bu güzelliği benimle paylaşan sevgili arkadaşım Loveforlife'ye teşekkür borçluyum. :cool:
Ne kadar güzel olmuş o öyle... Sen Bursa'daki annenden ayrıl, kalk ta Erivan'a kadar yolculuk et, sonra da yaşama tutun ve çiçeklerini sergile! Sen bu işi biliyorsun Sevgili Lusoari. Annesi de öyle keyifli ki! Umarım yavrusu da anne bitki gibi bol çiçekli olur ve daima gülümsetir yüzünü...
517855
Canım ablacığım bilgisayarı alıp biraz bahçe keyfi yapayım derken (bu sene bahçemin tadınada varamadım ya neyse :D), beni ziyarete geldiğini gördüm ve çok mutlu oldum minik kızımda yanımda meğerse annesine özenip onun gibi çiçeklenmek istemiş.
Kimin aklına gelirdi ki bir Bursa'dan ufacık bir milli çeliği gelecek tutacak ve boyuna bakmadan çiçek açacak, hayat gerçekten de sürprizlerle dolu ama malesef beyazını tutturamadım.
(güzel övgülerini duymak harika bir duygu, tekrar teşekkür ederim).
Yağmur yağınca daha bir güzel oluyorlar sanki... :D
Minik limonlar ve süs narıda yağmurdan mutlu gibiler. :D
Laleci_03
21-09-2014, 08:26
Maşallah Sn. Lusoari bende uzun süredir sayfanıza uğramamıştım maalesef, şimdi bir gezdim ki neler kaçırmışım neler :rolleyes:
Beğenmenize sevindim Sevgili Laleci. Havalar soğumaya başlıyor ve çiçeklerde yavaş yavaş evdeki yerlerini geri dönmek istiyorlar ve o zaman hepsini teker teker temizleyerek resimlerini paylaşmaya çalışırım. :)
Sevgili lusoari,
Çiçekleri elden geçirirken tohum ve çelik almayı unutmazsınız inşallah :))
Laleci_03
21-09-2014, 08:56
Evet bence de evdeki yerlerine alma vakti yavaş yavaş geliyor :rolleyes: Resimlerinizi hevesle bekleyeceğim artık sizi takibi bırakmasam iyi olur :rolleyes:
Sevgili lusoari,
Çiçekleri elden geçirirken tohum ve çelik almayı unutmazsınız inşallah :))
Hiç unuturmuyum ablacığım. :D En kötü ihtimal kendim için yedeklediklerimden paylaşırım, hatta sana clivya sözüm vardı hemen bahçeye çıkıp resmini çekip paylaşayım ki küçük kızını göresin. :D
Sevgili lusoari,
Harikasın inan gözüm gibi bakacağım. Hadi sen de isteklerini sırala :))
Biz geldik Milla. :)
Hoş geldin benim güzel prensesim :))
Gözün gibi bakacağına eminim ablam. Konu çiçekler olunca inan isteklerim hiç bitmez, resimlerini paylaştığın zaman uzun bir liste seni bekleyebilir. :D :D :D
Canın sağ olsun, ne istersen :))
Kohleria ve mor kalla.
Sevgili lusoari,
Bu değil mi bahsettiğin? Çok güzelmiş.
Peki ben galaları hep sapsız bilirdim. Bendeki bu çiçekte sap var. Açmayan bir galam var o çok başka sarmal yaprak çıkarıyor. Seninkinde de sap var mıydı? Gerçi diyorum ya yaprağı çok güzel :))
Sevgili lusoari,
Bu değil mi bahsettiğin? Çok güzelmiş.
Peki ben galaları hep sapsız bilirdim. Bendeki bu çiçekte sap var. Açmayan bir galam var o çok başka sarmal yaprak çıkarıyor. Seninkinde de sap var mıydı? Gerçi diyorum ya yaprağı çok güzel :))
Evet vardı gayet uzun bir çiçek sapına sahipti.
Yok ben çiçekde demiyorum. Yapraklarda sap var. Daha çiçek sapı yapmadı.
Bendekinin yaprak sapları normalden uzundu ama yumrularını satın alırken iki renk almış ve tekini arkadaşıma hediye etmiştim. Ben evin içinde saksıya dikmişti, arkadaşım ise bahçeye onunkinin yaprak sapları kısaydı bendekiler ise uzundu türlerine göre biraz şekil değişiklikleri olabiliyor.
Ben de sanırım içeri alacağım. Bu gün önce yağmur ve ardından fırtına çıktı. Benim balkonum da kuzey batı açık balkon. Bütün yapraklar salamura gibi oldu. Bir iki mısırım vardı. Tamamen kırılmış. İçeri alabileceklerimi yavaş yavaş hazırlayıp alacağım.
Ah ablacığım içeri alma işini hiç sorma, benim çiçeklerimde öyle bir büyüdüler ki hangisini nereye koyacağım daha karar veremedim, daha temizlenecekler resimleri çekilip sayfalarda boy gösterecekler. Çok işim var çok. :D
Aynen benim de öyle,
Dünkü fırtınadan sonra zayiata bir baktım da elimi çabuk tutmak gerektiğini daha iyi anladım.
litoriachloris
25-09-2014, 09:33
Emek harcandığı çok belli olan harika bir bahçe. Emeklerinize sağlık...
Emek harcandığı çok belli olan harika bir bahçe. Emeklerinize sağlık...
Güzel övgüleriniz için ne kadar teşekkür etsem azdır. :)
Bugün ilk defa görücüye çıkanlar onlar oldu. :)
Dracena ailesinin yaprakları teker teker silindi, saksıları yıkandı ve üzerlerine yeni toprak ilave edilerek evdeki yerlerine alındı.
Dracenalarla ilgili bir sırrımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Dracenaların saksılarını elinizden geldiği kadar küçük ve köklerinin zar zor sığacağı saksılar olarak seçerseniz daha sağlıklı ve hızlı geliştiklerine şahit olacaksınız. :D
Dracenaların devamı ve sansevierialar ( paşa kılıçları ).
Müstakil bir evde yaşamanın faydalarının en güzeli topraktır. :cool:
Bizim bahçemizde kırmızı domatesi dalında kimse göremez, sebebi ise her sabah kahvaltıda ne kadar domates varsa toplar yeriz. Biberlerimin tümü acı türlerden oluşur bunun sebebi ise acıya olan aşırı düşkünlüğüm olması ama tek kötü yanı aşırı derecede hıçkırık tutması. :D
Aysel Yavuz
26-09-2014, 15:38
Bende bayılırım acı biber.. Hemen hemen her yemekte yerim.. Hıçkırık değilde bende mide yanmasından şikayetçiyim..:))
Bende bayılırım acı biber.. Hemen hemen her yemekte yerim.. Hıçkırık değilde bende mide yanmasından şikayetçiyim..:))
Beğenmenize sevindim. Ben de hemen hemen her gün yerim ama kötü taraflarından biride eğer elinle yiyorsan ve sonrada elini yanlışlıkla gözüne götürüyorsan vay haline. :D
Bugün temizlenip eve geri dönen güzeller.
Ficus elastica bu sene epey büyüdü resmini çekerkende objektife zor sığdırdım, sansevieriaların yavru sayısıda epey artmış durumda ama bu tür orta boylu bir tür boyu 50 cm boylarında kalıyor.
Sansevieriaların tekini saksısından söküp yanından yavru almam gerektiği için çıkarttığımda karşılaştığım manzarayı sizlerle paylaşmasam olmazdı. Karşınızda canavar sansevieria. :D
akçabardak
27-09-2014, 19:46
Sayın lusoari dakikalarca bloğunuzdaki sanseveriadan gözümü alamadım, öncelikle maşallah diyeyim. Bu tür orta boy olanları çok severim, seneler evvel bunun yeşil olanından vardı bende, çok güzel çiçek açmıştı kokusu müthişti ama ne yazık ki ben ona yeterince sahip çıkamadım, bir gecede üşütüp dondurdum, yapraklarından kurtarmaya çalıştım ama nafile. Sizin kılıcınızı görünce inanın içim acıdı, ve ben o günden bu yana çok aramama rağmen o türden bulamadım sizin kisi beyazlı olanındanmış bunu da ilk defa görüyorum, o yüzden ona çok iyi bakın sakın üşütmeyin. Sevgiler
Sevgili Akçabardak, beğenmenize çok sevindim ama sizdekini kaybetmenize üzüldüm :( sizin dediğiniz bu türün yeşilini hiç görmedim ama eminim o da çok güzeldir. Sansevieriaların bakımı kolay suyu az seviyorlar, biraz güneş görüncede güzel gelişiyorlar.
ayşegül bal
28-09-2014, 20:06
Hepsi birbirinden güzel Rabbim ne güzellikler yaratmis. Siz de bu güzelliklere ev sahipliği yaptiginiz için çok sanslisiniz. Kupelilerinize ve özellikle kaktuslerinize hayran kaldim.... Boool çiçekli olsunlar...
Hepsi birbirinden güzel Rabbim ne güzellikler yaratmis. Siz de bu güzelliklere ev sahipliği yaptiginiz için çok sanslisiniz. Kupelilerinize ve özellikle kaktuslerinize hayran kaldim.... Boool çiçekli olsunlar...
Sayfama hoş geldiniz Sevgili Ayşegül Bal, sizlerin övgü dolu sözlerini duymak beni çok mutlu ediyor. :)
Bugün ilk defa çiçeğini gördüğüm turuncu japon gülü. :D
Melisa16
29-09-2014, 14:55
Merhaba Sayın Lusoari ben yeni üyeyim ve şöyle bir sizin sayfanızı taradım, bitkilerinize, emeklerinize hayran kaldım başarılarınızın devamını dilerim :)
Merhaba Sayın Lusoari ben yeni üyeyim ve şöyle bir sizin sayfanızı taradım, bitkilerinize, emeklerinize hayran kaldım başarılarınızın devamını dilerim :)
Aramıza hoş geldiniz Sevgili Melisa16. Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah, tekrar teşekkür ederim. :)
Yoğun iş temposundan ve evin tadilatından bu kadar çiçeğe nasıl bakabiliyorum kendime şaşıyorum. Şöyle bir düşünüyorumda bazen eve çok geç saatlerde, yorgun ve tamamen pilim bitmiş vaziyette geldiğim zamanlarda bile elimde çay fincanım, onlarla ilgilenerek dinlenebiliyor ve günün tüm yorgunluğunu atabiliyorum.
Benim mutluluğum, huzurum onlar. Bugün güneşli mutfak camının önüne çok değerli Güler ablanın sihirli atlası ( bu arada ilk geldiği zaman ki resmi önceki sayfalarda mevcuttur, nasıl serpilmiş öyle ), dünyalar iyisi ablam Loveforlife'den gelen aşkın gözyaşları cinsleri ve tam olarak alt türünü hatırlayamadığım kalanchoe ve E. Milli, benim emektar kalanchoelerim ve stapella leş kaktüsleri yerlerini aldılar.
Sevgili Loveforlife sana sözüm vardı, İstanbul'a geldiğimde sana gönderilmeye hazır yanında sürpriz kaktüs ve sukulentlerle gönderilmeyi bekliyor. :D
Bugünün son resimleride aeglonomeadan, iki tür syngoniumdan, mini yapraklı ficustan ve yavru hoya carnosadan geliyor.
Miltonia orkidesi de, phal.lerden geri kalır mı? :p
Sevgili lusoari,
Bu çiçeğin hep aklımda sormak istiyorum, unutuyorum:)) Bu bildiğimiz orkidelerden mi yoksa soğanlı bir çiçek mi? Güzellerinin içindeki en güzel bu bence :))
Sevgili lusoari,
Bu çiçeğin hep aklımda sormak istiyorum, unutuyorum:)) Bu bildiğimiz orkidelerden mi yoksa soğanlı bir çiçek mi? Güzellerinin içindeki en güzel bu bence :))
Çok teşekkür ederim Sevgili Milla. Miltonia orkidesi bulblu (soğanlı) denilen türlerden bu sene bahçede gölge ve nem oranı yüksek bir yere koymuştum ve gelişiminin daha hızlı ve daha güzel olduğunu gözlemledim ama üzücü bir haberim var bitkilerimi yerleştirirken miltonianın saksısını elime almamla birlikte çok ağır bir koku aldım ve farkına vardım ki, bizim bahçeye yerleşen kedilerden biri onu kendisine tuvalet kabı olarak kullanmış ve koca çiçeğim kökten başlayarak yanmış. :mad: :(
Eğer bulursam yine edinmem şart.
Çok üzüldüm. Terbiyesiz kedi :)) Bulursan bir tane de benim için edin lütfen, bu çiçeğe bayıldım. Ben de senin bayıldıklarından edinirim :))
Tamam ablacığım sen hiç merak etme. :D
Bugün benim için çok yorucu bir gündü, sabah erkenden gelen telefonla hayatım değişmeye başladı. Yeni bir iş sahası, yeni bir çevre ve gelicekte elde edilebilecek çok iyi bir kariyer. Önce kafam karıştı, çok düşündüm ama sonunda doğru cevabı bulduğuma inanıyorum.
Allah hepimizin alnına iyi yazılar yazsın.
( Bu resimleride kafamdaki soruları çözdükten sonra sizler için çektim ama yayınlaması bu saati buldu. :D )
Sevgili lusoari,
Bahsettiğin gibi bir teklifin gelmiş olması beni çok sevindirdi. Düşünüp, en doğru karara varmış olduğuna inanıyorum. Başarı ve mutluluk hep seninle olsun.
serkan_istanbul
04-10-2014, 08:59
Sayfanızı gezdim , geç farketmişim ellerinize sağlık. Sevgiyle kalınız.
Sevgili lusoari,
Bahsettiğin gibi bir teklifin gelmiş olması beni çok sevindirdi. Düşünüp, en doğru karara varmış olduğuna inanıyorum. Başarı ve mutluluk hep seninle olsun.
Güzel sözlerin beni çok duygulandırdı, çok teşekkür ederim. :D
Sayfanızı gezdim , geç farketmişim ellerinize sağlık. Sevgiyle kalınız.
Sevgili Serkan_İstanbul, beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim. :D
Sevgili lusoari ,bahçenizi büyük bir keyfle gezdim,bayıldım.Tüm bitkileriniz çok iyi ,bakımlılar.Ellerinize sağlık.
Kış aylarını hiç sevmiyorum, hele ki soğuk iklimde yaşıyorsan insanın gözleri bu güzellikleri daha çok arıyor.
Aysel Yavuz
10-10-2014, 11:11
İtiraf etmem gerekirse bende sizin leş kaktüslerinizi beğeniyorum..Kırmızı açanı :)
akçabardak
10-10-2014, 15:12
Sevgili lusoari hepsi biribirinden güzeller ama en başta olan sardunyanın rengine bayıldım, çok güzelmiş, kaktüslere zaten diyecek bir sözüm yok onlar ayrı bir güzeller ellerinize emeklerinize sağlık.
İtiraf etmem gerekirse bende sizin leş kaktüslerinizi beğeniyorum..Kırmızı açanı :)
İtiraf ettiğiniz iyi oldu İstanbul'a gelirken size de getirebilirim. :D
Sevgili lusoari hepsi biribirinden güzeller ama en başta olan sardunyanın rengine bayıldım, çok güzelmiş, kaktüslere zaten diyecek bir sözüm yok onlar ayrı bir güzeller ellerinize emeklerinize sağlık.
Beğenmene çok sevindim ablacığım ama sardunyalardan çok çektim bu sene sıcaklardan dolayı yaprakları bir yandı ki sorma, hemen ardındanda böcek saldırılarına badur oldular, onca ilaçlamaya karşı olumlu sonuç alamadım ben de çareyi budayarak buldum. Şu anda durumları iyi ama bakalım kışı çıkartabilecekler mi?
Aysel Yavuz
16-10-2014, 15:02
Sevgili lusoari, balkon sayfanızı baştan sona bir gezeyim dedim ve kendi kendime kızdım daha önce niye yapmamışım bu işi ben diye. Bağırmak istiyorum bu kadar çeşit bitkiyi nasıl edindiniz diye :) İstanbul'a gelirken leş kaktüsünün yanında minik hediyeler istemekten kendimi alamayacağım böyle giderse..Şaka bir yana gerçekten tebrik ediyorum sizi
:oÇok teşekkür ederim Aysel Yavuz.
YeniGine
16-10-2014, 23:45
Sevgili lusoari; sevgili Milla'nın sayfasında demişsin ki 'bu sayede sayısız japon gülü yetiştirip eşe dosta dağıtmışımdır.'
Geçen kış sonu gibi bir üyemiz Japongülü konu başlığında söz vermişti bana gönderirim ben size diye. Ama tabi :( maalesef çok istememe rağmen japongülü edinemedim.
:D Sen anladın onu!..
Anlamaz olurmuyum :D not defterime yazdım bile. :D
İş yerindeki göz koyduğum ceylan sardunyalardan biri... ;)
akçabardak
21-10-2014, 19:07
Bence de göz koyulacak kadar güzelmiş çok tatlı bir renk, ilk görüyorum bu rengi.
YeniGine
21-10-2014, 23:56
:) Gerçekten göz konulacak kadar da varmış sevgili Lusoari. Bir tane mi, iki tane mi sanki biri kırmızılımsı, biri morumsu gibi geldi bana. Çok iyi bak o ceylana sevgili Lusoari.
:D Sen yine anladın onu!..
Resimden rengi tam belli olmuyor ama vişne rengi ile bordo arası bir tona sahip. ;)
Havaların soğuması ile birlikte cyclamenler çiçek açmaya başladılar. Sahip olduğum bütün cyclamenleri tohumdan yetiştirdim. Size tavsiyem cyclamenleri alıp eve getirdiğimzde geneli bir süre sonra bozulup, ölür sebebi ise bulunduğu ortama adapte olamamasıdır. Sizin tohumdan yetiştirdikleriniz, bulunduğunuz şehire daha kolay alışıp, daha dirençli oluyor. :D
akçabardak
01-11-2014, 09:38
Maşallah sevgili lusoari çok güzel ve sağlıklı görünüyor, emeklerinize sağlık. İki sene evvel ben de çok severek aldığım biri beyaz biri kırmızı çok ta güzellerdi ama ne yazık ki yaşatamadım, size katılıyorum eve gelince bozuluyorlar, ve ben onları çok seviyorum.
Sevgili lusoari tohumunu nereden temin ettiniz acaba, ben hiç büyük marketlerde rastlamadım da o yüzden soruyorum. Bende iki tane yabani olanından var biri koyu pembe diğeri açık pembe, açık pembesi çok tohum yapıyor etrafa saçılıyorlar ve her tarafta çıkıyorlar, koyu olanı tohum oluşturmuyor ama çiçekleri çok minnacık ikisininde hep dışarıda kalıyorlar, vakti gelince çıkıp çiçekleniyorlar, vakti gelince de kayboluyorlar. Çok şirinler.
Maşallah sevgili lusoari çok güzel ve sağlıklı görünüyor, emeklerinize sağlık. İki sene evvel ben de çok severek aldığım biri beyaz biri kırmızı çok ta güzellerdi ama ne yazık ki yaşatamadım, size katılıyorum eve gelince bozuluyorlar, ve ben onları çok seviyorum.
Sevgili lusoari tohumunu nereden temin ettiniz acaba, ben hiç büyük marketlerde rastlamadım da o yüzden soruyorum. Bende iki tane yabani olanından var biri koyu pembe diğeri açık pembe, açık pembesi çok tohum yapıyor etrafa saçılıyorlar ve her tarafta çıkıyorlar, koyu olanı tohum oluşturmuyor ama çiçekleri çok minnacık ikisininde hep dışarıda kalıyorlar, vakti gelince çıkıp çiçekleniyorlar, vakti gelince de kayboluyorlar. Çok şirinler.
Beğenmenize sevindim Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim. :D
Tohumları satın alacak bir yer var mı bilmiyorum ama tohumlar kendi imalatım dersem daha doğru olur. :D Zamanı gelince satışa çıkan cyclamenlerden aldıp eve getirdiğimde yaptığım ilk iş elime normal dikiş iğnesi alıp yapay tozlaştırmak oluyor, bunun için iğnenin ip geçirdiğimiz tarafına çiçeğin polenlerini doldurup dişi organının üstüne sürmek ve bu olayı iki gün arayla iki kez yapmak yeterli oluyor. Tohum tutan çiçek saplarında çiçek taç yaprakları düşünce anlayın ki bu iş olmuştur. ( Bende ki bir iki günden polen oluşturmaya başlar, anlattığımı uygulamalı olarak resimlerini çekip paylaştığımda daha kolay anlarsınız.)
akçabardak
01-11-2014, 16:33
Beğenmenize sevindim Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim. :D
Tohumları satın alacak bir yer var mı bilmiyorum ama tohumlar kendi imalatım dersem daha doğru olur. :D Zamanı gelince satışa çıkan cyclamenlerden aldıp eve getirdiğimde yaptığım ilk iş elime normal dikiş iğnesi alıp yapay tozlaştırmak oluyor, bunun için iğnenin ip geçirdiğimiz tarafına çiçeğin polenlerini doldurup dişi organının üstüne sürmek ve bu olayı iki gün arayla iki kez yapmak yeterli oluyor. Tohum tutan çiçek saplarında çiçek taç yaprakları düşünce anlayın ki bu iş olmuştur. ( Bende ki bir iki günden polen oluşturmaya başlar, anlattığımı uygulamalı olarak resimlerini çekip paylaştığımda daha kolay anlarsınız.)
Anladım sevgili lusoari verdiğiniz bilgilere gerçekten hayran kaldım, bu demek oluyor ki beğendiğim renklerden alıp eve gelir gelmez bu işlemi uygulamak olacak, peki bitkileri dışarıda mı bırakıyorsunuz, yoksa iç mekanda mı tutuyorsunuz?
Ben iç mekana almıştım saksılarımı, önce bilemedim sıcağı sevmediğini ve çiçekler de yapraklar da yumuşayıp pörsümeye başlamışlardı, dışarıya tekrar aldığımda biraz kendilerine gelmişlerdi ama hata yaparak iyileşti bunlar diyerekten tekrar içeriye aldım:D kırmızı olan da 3 tane tohum kesesi bile oluşmuştu bir şekilde ama sapları giderek yumaşıdığı için tohumlar olgunlaşamadı.
Onları yetiştirmek,dillerinden anlamak için çok uğraştım ve başardığımı sanıyorum. :D
Dediğin gibi saplarda yumuşama varsa fazla sulamadan meydana gelen bir sorundur. Cyclamen her ne kadar da suyu çok sevmesede sulamayı geciktirmemek gerekli (hani bugün yarın sularım deriz ve unuttuğumuz için bitki susuzluktan bayılır ya o zamanda sararmalar meydana gelebiliyor bu da onların verdiği tepki ).
Akçabardak ablacığım, cyclamen aslında serin ve açık havayı seviyor ama ben kışın içeri almak zorunda kalıyorum, mutfak camının önünde duruyorlar oradaki cam genelde üstten açık olduğu için sorun yaşamıyorum, kışın mutfak camının önünde cam açık olduğu için cyclamenlerden başka pek bir şey yetişmiyor.
Çok güzel bitkileriniz var maşallah. güneş dolu sayfalarınızı çok beğendik. Ellerinize sağlık. Bazı çiçekleri ilk defa sizin sayfanızda görebildik çeşitleriniz maşallah dedirtiyor. Hepsi çok güzeller - süper.
Sevgili astraliliya, övgü dolu sözlerinizi duymak çok güzel. Daha iyileri, güzelleri sizlerin olsun tekrar çok teşekkür ederim. :)
Sevgili milla.
Senin için japon gülünden çelik alarak nasıl ürettiğimi resimledim. :D
Sevgili akçabardak.
Sıklamende yapay tozlaştırmayı yaptım bu resimlerde senin için.
Sevgili milla.
Senin için japon gülünden çelik alarak nasıl ürettiğimi resimledim. :D
Bir japon gülü sever olarak bende ayrıntılı fotoğraflarınızdan yararlanacağım Sevgili Lusoari, çünkü şimdiye kadar bütün çelik denemelerimden olumlu sonuç alamadım.
Bir japon gülü sever olarak bende ayrıntılı fotoğraflarınızdan yararlanacağım Sevgili Lusoari, çünkü şimdiye kadar bütün çelik denemelerimden olumlu sonuç alamadım.
Sevgili Sakdag, sizin gibi bir sukulent ustasının elinden japon gülünün kurtulmasına imkan yok. Sorularınız olursa her zaman cevaplamaya hazırım.
Hatta size yollayacağım beyaz çiçekli kaynana topuzunun yanında bir iki sürprizde ekleyeceğim. :D
Sevgili Sakdag, sizin gibi bir sukulent ustasının elinden japon gülünün kurtulmasına imkan yok. Sorularınız olursa her zaman cevaplamaya hazırım.
Hatta size yollayacağım beyaz çiçekli kaynana topuzunun yanında bir iki sürprizde ekleyeceğim. :D
Ege Üniversitesi'nin seralarında alacalı yapraklı ve çiçeği burnunda olan türden var bir ağaççık şeklinde. Ne şahane bir bitkiydi, her japon gülü severin koleksiyonunda olması gereken bir tür.
Fotoğrafını japongülü sayfasına eklemiştim geçen yıl.
Tohumdan yetiştirdiğim sarı ve pembeyi tozlaştırarak ürettiğim yavru japona gözüm gibi bakıyorum çiçek açması için.
Ege Üniversitesi'nin seralarında alacalı yapraklı ve çiçeği burnunda olan türden var bir ağaççık şeklinde. Ne şahane bir bitkiydi, her japon gülü severin koleksiyonunda olması gereken bir tür.
Fotoğrafını japongülü sayfasına eklemiştim geçen yıl.
Tohumdan yetiştirdiğim sarı ve pembeyi tozlaştırarak ürettiğim yavru japona gözüm gibi bakıyorum çiçek açması için.
Resimleri görmez olurmuyum hiç!
Alacalı yapraklı olanından burada bir teyzede var, daha yeni diktiği için çok minik ama zamanı gelince mutlaka bana da bir çelik verir. :D
Çiçeği burnunda türüne bayılıyorum ama bende de yok malesef.
Kimisi var ki suda bile köklendirebiliyor ama ben beceremiyorum, sadece bu yöntem ben de işe yarıyor. Tohum işi ise bambaşka bir olay bu sene ne kadar tozlaştırmayla uğraşsamda sonuç alamadım. :(
YeniGine
09-11-2014, 23:04
:) Sevgili lusoari maşallah çok hoşuma gitti japon gülünden çelik alarak üretmen. Bol bol çelik ve bol bol japon güllerin olsun inşallah...
(Bir tane sarı, bir tane kırmızı; ne kadar güzel olur ne kadar.)
akçabardak
10-11-2014, 01:39
Sevgili akçabardak.
Sıklamende yapay tozlaştırmayı yaptım bu resimlerde senin için.
Sevgili lusoari mesajınızı şimdi şu anda gördüm, bu saate kadar etkinlik için tohum paketlediğim için ancak açabildim bilgisayarımı.
Benim için görüntülediğiniz yöntem için çok teşekkür ederim, bu yöntemi kesinlikle dikkate almalıyım, denemeliyim, bir de bir yerde okumuştum japon gülü çeliği çoğaltmayı yazmışsınız, kısmetse en kısa zamanda ben de denemek istiyorum bakalım başarılı olabilecek miyim. Sevgiler selamlar.
Sevgili lusoari,
Çelik işi tamamdır. Hafızaya not alındı :)) Neresinden keseceğimi, ne yapacağımı sayende çok daha iyi biliyorum artık. Hemen bir japon gülü bulsam da yeni bir deneme yapsam :))
:) Sevgili lusoari maşallah çok hoşuma gitti japon gülünden çelik alarak üretmen. Bol bol çelik ve bol bol japon güllerin olsun inşallah...
(Bir tane sarı, bir tane kırmızı; ne kadar güzel olur ne kadar.)
YeniGine ablacığım çok ama çok teşekkür ederim.
Sadece sarısıyla, kırmızısıyla yetinemem ki ben :D hepsinden isterim. Senin japon bende biliyorsun dimi. :cool:
Sevgili lusoari mesajınızı şimdi şu anda gördüm, bu saate kadar etkinlik için tohum paketlediğim için ancak açabildim bilgisayarımı.
Benim için görüntülediğiniz yöntem için çok teşekkür ederim, bu yöntemi kesinlikle dikkate almalıyım, denemeliyim, bir de bir yerde okumuştum japon gülü çeliği çoğaltmayı yazmışsınız, kısmetse en kısa zamanda ben de denemek istiyorum bakalım başarılı olabilecek miyim. Sevgiler selamlar.
Bu konularda sen de çok yeteneklisin ablacığım tabii ki yapabilirsin, hatta bendekilerden bile daha güzel olurlar buna eminim. Yapabileceğim birşeyler olursa her zaman hazırım. ;)
Sevgili lusoari,
Çelik işi tamamdır. Hafızaya not alındı :)) Neresinden keseceğimi, ne yapacağımı sayende çok daha iyi biliyorum artık. Hemen bir japon gülü bulsam da yeni bir deneme yapsam :))
Beyaz olsun beyaz. :D
Beyaz hiç gözüme gelmedi, aramayı derinleştirmeliyim :))
Beyaz hiç gözüme gelmedi, aramayı derinleştirmeliyim :))
Şu linke bir göz atmanı tavsiye ederim. Aklım gidiyor japonlara....:o
white hibiscus rosa-sinensis
Gerçekten çok güzeller. Ben de yavaş yavaş hibiskuslara kafayı takmaya başladım :))
lilpar76
10-11-2014, 18:56
Merhaba sayın lusoari sayfanızı baştan ayağa zevkle izledim ve büyük keyif aldım.Çiçekleriniz o kadar güzeller ki, özellikle sihirbaz gülünüze ve orkidelerinize hayran olmamak elde deyil.
Syclamenler en sevdiyim kış çiçekleri, ama o kadar narinler ki yaşatamayacağımdan korktuğum için ve tohumdan da yetiştirmeyi bilemediyim için hiç denemedim. Tohumdan nasıl yetiştirdiyinizi anlatırsanız benim kibi denemek isteyenlere de yardım etmiş olursunuz, önceden teşekkürler.
Beğenmenize çok sevindim. Cyclamenleri tohumdan yetiştirmek aslında çok kolay ama size kısaca şöyle anlatayım...
Tohum kesesi oluştuğunda kendiliğinden açılıp azar azar içinden tohumlar düşmeye başlar, bu tohumları toplayıp kuruttuktan sonra ekilmeye hazırdır (ben genelde ağustos eylül gibi cyclamen tohumlarını dikerim sebebi ise sonbaharda tamamen filizlenirler ve kışın gelişmeye başlarlar yaz aylarının sıcaklarında dinlenmeye çekildikleri için en iyi zamanlar). Akşamdan ılık suda ıslattığım tohumları ertesi gün pet bardaklara dikip yapay sera uygulaması yaptıktan ortalama bir buçuk ay sonra ilk yaprak ortaya çıkınca sera ortamından çıkartıp, aydınlık ama güneş görmeyen biraz serin bir serin köşede normal bakıma alındıktan sonra bir ile iki yıl içinde de çiçek açma olgunluğuna ulaşırlar.
lilpar76
10-11-2014, 19:31
Çok zor ve uzun bir süreçmiş, ben en iyisi hazır çiçeklemişini alıp rüzgardan korunaklı bir yere dkeyim. Size sağlık ve başarılar diliyorum:)
YeniGine
10-11-2014, 23:08
YeniGine ablacığım çok ama çok teşekkür ederim.
Sadece sarısıyla, kırmızısıyla yetinemem ki ben :D hepsinden isterim. Senin japon bende biliyorsun dimi. :cool:
:) Sevgili lusoari, zaten bir kırmızı-bir sarı ne kadar güzel olur derken ben beni kastetmiş idim. :) Teşekkür ediyorum sende bir tane japon gülüm olduğunu biliyorum. Biliyorum da işte 1 kırmızı-1 sarı. :o
:) Sevgili lusoari, zaten bir kırmızı-bir sarı ne kadar güzel olur derken ben beni kastetmiş idim. :) Teşekkür ediyorum sende bir tane japon gülüm olduğunu biliyorum. Biliyorum da işte 1 kırmızı-1 sarı. :o
Kırmızının yavrusu zaten elimde mevcut ama sarının durumu içler acısı. :( Bu sene sarıdan ne kadar çelik aldıysam hiç biri tutmadı ve buda yetmezmiş gibi annenin de durumu çok kötü, onu komşunun serasına, yoğun bakım ünitesine göndermek zorunda kaldım. :(
Buralarda havalar buz gibi ağaçlar bile uykuya yattı. Bahçeler, balkonlar bomboş olduğunda kendimi komşunun mis kokulu gül serasında buluyorum....
Bizim dev crassula ovata yine tomurcukta. :cool:
Günün bütün yorgunluğunu gül serasında attım...
Son resimde bulunan beyaz gül benim favorim.
Yeni çalışmaya başladığım laboratuvarda böyle güzel ganimetleri görmek, beni kendimden alıyor. Benim onu sabırsızlıkla beklediğimi anladı ve yeni yılı bekleyemedi galiba. :D
akçabardak
24-11-2014, 19:45
Çok çok sekerrrr, maşallah
Yeni çalışmaya başladığım laboratuvarda böyle güzel ganimetleri görmek, beni kendimden alıyor. Benim onu sabırsızlıkla beklediğimi anladı ve yeni yılı bekleyemedi galiba. :D
Rengi çok tatlıymış..
Sevgi Durul
25-11-2014, 09:09
Bizim dev crassula ovata yine tomurcukta. :cool:
Sevgili lusoari, crassula ovata bahçede yanlış görmüyorsam. Biz küçücük saksılarda köşe bucak korumaya uğraşıyoruz. Yaşadığınız yerin en düşük ısı değeri nedir? Sayenizde bir bitkiyi yanlış korumaktan kurtuluruz belki.:)
Açtığında da görmek isteriz.
Ayrıca tüm bitkileriniz çok hoş ve paylaşımlarınız bilgilendirici. Teşekkürler...
Sevgili akçabardak ve sonkez beğenileriniz için çok teşekkür ederim, gerçektende çok şeker bir rengi var baktıkca dinlendiriyor beni. :D
Sonkez ablam sende de var mı bu renkten, yoksa bileyim. ;)
Sevgili lusoari, crassula ovata bahçede yanlış görmüyorsam. Biz küçücük saksılarda köşe bucak korumaya uğraşıyoruz. Yaşadığınız yerin en düşük ısı değeri nedir? Sayenizde bir bitkiyi yanlış korumaktan kurtuluruz belki.:)
Açtığında da görmek isteriz.
Ayrıca tüm bitkileriniz çok hoş ve paylaşımlarınız bilgilendirici. Teşekkürler...
Çok değerli SDurul, en başta güzel sözlerin ve beğenilerin için sonsuz teşekkür ederim ama senin bitkilerinin yanında benimkiler sönük kalıyor. :D
Crassula ovata aslında komşumun bitkisi, (gül serasının sahibi) kocaman bir saksıda yaşamına devam ediyor. Burada hava sıcaklığı kışın -30 dereceye kadar düşüyor, yazları ise aşırı sıcak ama o yaz kış aynı yerde duruyor. Bana kalırsa müsait şehirlerimizde dışarıda da denemek gerekir.
2004 yılında komşum onu küçücük bir çelik olarak dikmişti ve ilk çiçeklerini ise 2010 yılında gördük, büyüklüğü dudak uçuklatacak türden. Çiçekleri açıldığı zaman çekeceğim ayrıntılı resimleride sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. :D
Sevgili akçabardak ve sonkez beğenileriniz için çok teşekkür ederim, gerçektende çok şeker bir rengi var baktıkca dinlendiriyor beni. :D
Sonkez ablam sende de var mı bu renkten, yoksa bileyim. ;)
Varmı yokmu bilmiyorum,açınca göreceğiz...:)
Platycerium ( geyikboynuzu ).
Bu bitkiniz ne durumda sn.lusoari:confused:
Saygılar.
Bu bitkiniz ne durumda sn.lusoari:confused:
Saygılar.
Durumu gayet iyi sevgili Jezebel. Eğer onunla ilgili bilgiye ihtiyacınız olursa söylemeniz yeterli.
Cam güzeli
532106
Yalın kat çiçekli kalanchoe açtı ama katmerlilerden daha ses soluk yok.
532107
532108
Canım annem, beni sakın merak etme keyfim yerinde. :D
Aloe arborescens
532110
532111
532112
Hibrit afrika menekşelerinden sayfamda da paylaşmasam olmazdı. :D
532113
532114
Senecio karanfil kokularını yaymaya başladı.
532117
En özelini sona sakladım crassula ovata. :D
532118
532119
532120
Aysel Yavuz
10-01-2015, 08:40
Hay maaşallah nede güzel süslemişsiniz crassulayı :)
Mükemmel..Söylenecek sözler yetersiz kalıyor....
Sevgili Aysel Yavuz ve değerli ablam Sonkez,
Beğenileriniz ve güzel sözlerinizin duymak çok güzel, teşekkür ederim. Bitkilerimin sayısı gün geçtikce çoğalıyor tabii ki arada kayıplarda oluyor ama benim hiç birisini ayırt etmeden verdiğim en büyük besin sevgi. Onlar da bunu biliyor olmalılar ki beni böyle mükafatlandırıyorlar. :D
günebakan
10-01-2015, 10:19
Sevgili lusoria o crasula nasıl güzel olmuş öyle bayıldım ne kadar zamanda bu hale geldi acaba harika görünüyor maşallah:)
Sevgili Günebakan, crassula 2004 senesinde minik bir çelik olarak dikildi ve bugün bu halde. İlk çiçeklerini 6 yaşına basınca gösterdi, aşırı büyük olduğu için komşumun gül serasında yaşıyor. Daha ne kadar büyüyecek merak ediyorum doğrusu. :D :D
Sevgili kardeşim,
Yine hepsi muhteşem :))
loveforlife
10-01-2015, 14:06
532117
532118
532119
532120
Bayıldım!!!! Assolist sona kalmış. Ben de görür müyüm ki bir gün benimkinin çiçeklerini? Seneciomu kaybettim ne yazık ki, şu çiçeklerinin anlatılan o güzel kokusunu duymak nasip olmadı...
Emeğine yüreğine sağlık Sevgili lusoari...
Sevgili kardeşim,
Yine hepsi muhteşem :))
Teşekkür ederim ablam. :D
Bu crassula İstanbul'da olsaydı hemen sana çiçekli bir iki dal koparıp verirdim. Şaka bir yana sen de crassula var mı? Yoksa bileyim. :D
loveforlife
10-01-2015, 14:08
Canım annem, beni sakın merak etme keyfim yerinde. :D
Sen ne güzel bir kızsın öyle! Kimin kızısın ki sen, söyle?
Bayıldım!!!! Assolist sona kalmış. Ben de görür müyüm ki bir gün benimkinin çieklerini? Seneciomu kaybettim ne yazık ki, şu çiçeklerinin anlatılan o güzel kokusunu duymak nasip olmadı...
Emeğine yüreğine sağlık Sevgili lusoari...
Benim canım ablam, senin yerin bambaşka. Senin övgü dolu sözlerini duymak benim için altın madalyalardan daha değerli. :D
Benim assolist buralarda oldukça meşhurdur. :D
2004 yılında annesini ilk gördüğümde bu boydaydı, şu an hayatta mı değil mi bilmiyorum ama benim prensesim de annesinin yolundan gidiyor. Çiçek açması için sonbaharda biraz üşümesi ve susuz kalması sonra ise fosfor ağırlıklı bir besin ile sulanması gerekli bütün sırrı bu.
Senecio için endişelenme sana gelecekler arasına onu da eklerim, yeter ki sen hep mutlu ol. :D
Sen ne güzel bir kızsın öyle! Kimin kızısın ki sen, söyle?
Beni loveforlife annem yaprağın ucunda minicik bir yavru olarak Bursa'dan, Erivan'da yaşamakta olan lusoari dayıma gönderdi. :D
Beni merak etme annem, dayımın yanında çok mutluyum. :D
( Çok yakında bir sürprizim daha var)
Bu crassula İstanbul'da olsaydı hemen sana çiçekli bir iki dal koparıp verirdim. Şaka bir yana sen de crassula var mı? Yoksa bileyim. :D
402. mesajındaki çiçeklerin bende yok sevgili lusoari, el öpmeye getirirsen ne güzel olur :))
402. mesajındaki çiçeklerin bende yok sevgili lusoari, el öpmeye getirirsen ne güzel olur :))
Tabii ki getiririm. Zaten liste yaptım kime ne getireceğim diye hemen senin adının altına onlarıda ekliyorum. Ne olur ne olmaz unutmamak için önlem almak iyidir. :D
Hoyaların ne alemde, düzelme belirtileri var mı?
Malesef keriiyi kurtaramadım :(( Ben de sana bir şeyler ayarlıyorum ufak ufak :))
Teşekkür ederim, senin çiçeklerin o kadar güzel ki hiç birisine hayır diyemem. :D
Benim carnosayıda ben kurtaramayacağım galiba, neyse ki yavrusu var. Of offff nerden geldi şu hoya sevdası bana. :mad:
İş yerindeki japon güllerinden biri bu soğuk havalarda benim içimi ısıtmaya yetti. Çok açık toz pembe diye tabir ettiğimiz bir renge sahip ama sahibinin dediğine göre aslında katmerliymiş ( çok önceden bir kaynakta katmerli japon güllerinin katları ne kadar çok güneş görürse o kadar çok arttığını okumuştum ).
Sıra bu güzellikten çelik istemeye gelince, sahibini elleri titreyerek, cılız bir dalı ancak layık gördü. :D Hani üzerinde doğru düzgün çelik alınılabilecek yer olmasa, beni kırmamak için o dalı vermiş olsa anlayabilirdim ama tüm ağaçlar.net üyelerine yetecek kadar çelik alınılabilirdi. Bari bende ki tutsada bu güzellikten isteyenlere ben verebilsem. Bu tarz insanları sevmiyorum istemeyi, almayı bildiğin gibi vermesinide bilmelisin. :mad:
Beni bu senede çiçekleriyle mutlu eden clivia, senin güzelliğini anlatacak kelime bulamıyorum. ( Bu resim senin için Sevgili Milla )
Harika çiçekler bizlere de gösterdiğin için teşekkür ederiz bu ara hibiscusa merak saldım hadi hayırlısı.
Hibiscuslar benim de vaz geçemediklerimin arasında. :)
Clivyası tomurcukta olan biri olarak dönüp dönüp 4-5 kere inceledim güzel çiçeğinizi...;)
İş yerindeki japon güllerinden biri bu soğuk havalarda benim içimi ısıtmaya yetti. Çok açık toz pembe diye tabir ettiğimiz bir renge sahip ama sahibinin dediğine göre aslında katmerliymiş ( çok önceden bir kaynakta katmerli japon güllerinin katları ne kadar çok güneş görürse o kadar çok arttığını okumuştum ).
Sıra bu güzellikten çelik istemeye gelince, sahibini elleri titreyerek, cılız bir dalı ancak layık gördü. :D Hani üzerinde doğru düzgün çelik alınılabilecek yer olmasa, beni kırmamak için o dalı vermiş olsa anlayabilirdim ama tüm ağaçlar.net üyelerine yetecek kadar çelik alınılabilirdi. Bari bende ki tutsada bu güzellikten isteyenlere ben verebilsem. Bu tarz insanları sevmiyorum istemeyi, almayı bildiğin gibi vermesinide bilmelisin. :mad:
Muhtemelen aynısından bende de var. Çok güzel ve değişik çiçekler açıyor. Çoğunluğu katmerli olmasına rağmen ekteki resimdeki gibi çiçekleri de var. Güneş almayan dip taraftan çıkartarak daha önce çiçek açtığı yere aldım. Tabi bu arada budadım. Bir kısmını teyzemin oğlu istedi ona verdim. Ben de kalanını çelik alarak diktim. Ancak istediğim gibi gelişme henüz başlamadı. Bir kısmı kurumaya başladı. Gübre verirsem yakında çok güzel hale gelir.
http://www.agaclar.net/forum/1246611-post825.htm
Clivyası tomurcukta olan biri olarak dönüp dönüp 4-5 kere inceledim güzel çiçeğinizi...;)
Beğenmenize sevindim Sevgili Sakdag, :D sizin clivyanızında harika görüneceğine eminim şimdiden merak etmeye başladık bile. :cool:
Muhtemelen aynısından bende de var. Çok güzel ve değişik çiçekler açıyor. Çoğunluğu katmerli olmasına rağmen ekteki resimdeki gibi çiçekleri de var. Güneş almayan dip taraftan çıkartarak daha önce çiçek açtığı yere aldım. Tabi bu arada budadım. Bir kısmını teyzemin oğlu istedi ona verdim. Ben de kalanını çelik alarak diktim. Ancak istediğim gibi gelişme henüz başlamadı. Bir kısmı kurumaya başladı. Gübre verirsem yakında çok güzel hale gelir.
http://www.agaclar.net/forum/1246611-post825.htm
Sevgili Muda,ben de yaprak yapısını ve çiçeğini benzettim doğrusu aynı tür olma ihtimalleri çok yüksek. Bu aylarda yavaş yavaş uyanmaya başlıyorlar, siz de çeliklerinizi sera ortamındamı köklendiriyorsunuz?
Clivyayı bende çok sevdim..
Yagmur143
02-02-2015, 12:06
Sayın lusoari, çiçeklerinizin hepsi çok güzel ama clivya bir başka güzel. Bu çiçek benimde uzun zamandır hayalini kurduklarımdan. İnşallah benimki de bir gün böyle açar...
532117
532118
532119
532120
Maşallah sübhanallah.
Maşallah sübhanallah.
Teşekkür ederim hira. :) Onlardan sana da gelsin mi? :D
Sayın lusoari, çiçeklerinizin hepsi çok güzel ama clivya bir başka güzel. Bu çiçek benimde uzun zamandır hayalini kurduklarımdan. İnşallah benimki de bir gün böyle açar...
İnşallah Sevgili Yagmur. :)
Clivyayı bende çok sevdim..
Benim cimri bu sene başka yavru vermedi ama başkasından bulursam senin için isterim ablam yeter ki sen iste. :D
Laleci_03
02-02-2015, 15:48
Hira ablama gelsin bir de bana gelsin o vakit :p
Gelir mi ki acaba Lusoari ağabeyim? :D
Kardeşlik işte bu :) Cok tesekkür ederim.. Kısmet olursa havalar biraz ısınınca gelsin. Hakkımı kaybetmeyeceksem tabii :)
Kardeşlik işte bu :) Cok tesekkür ederim.. Kısmet olursa havalar biraz ısınınca gelsin. Hakkımı kaybetmeyeceksem tabii :)
Kimsenin hakkı kimseye geçmez, seninkiler ayrı gelir merak etme :D martta İstanbul'a gelme ihtimalim yüksek hem toplanırız hep birlikte hem de çiçeklerimizi paylaşırız. :)
Sends hoya türleri var mı?
Hira ablama gelsin bir de bana gelsin o vakit :p
Gelir mi ki acaba Lusoari ağabeyim? :D
İnşallah getireceklerim hepinize yeter.
Ben de hoya istiyorum arkadaşlar, düşünmekten çıldırıcam sanki. :p
Ayy kardeşim benim, cokk mutlu oldum inanki.. bunları duymak yetti arttı yemin ederim.. Bi tane mum çiçeğim var, türünü bilmiyorum.. en klasik olanı sanırım.
Laleci_03
02-02-2015, 16:46
Bende de bir tane var ama 2 hafta önce Milla ablam çelik olarak göndermişti o yani :o :D
İnşallah getireceklerim hepinize yeter.
Ben de hoya istiyorum arkadaşlar, düşünmekten çıldırıcam sanki. :p
Saksısıyla getirmeyen hira degildir.
Sitede hepimiz birbirimizi az çok tanıyoruz sayılır, benim öyle hainliklerim, esirgemem yoktur bilirsin eğer biri bir şey istediyse ben de olmadığı halde konu komşudan bulmaya çalışırım napim işte benim yapım bu. :D
Saksısıyla getirmeyen hira degildir.
Canım ablam bilirim getirirsin ama var bende ondan, yinede sonsuz teşekkür ederim. :D
Kardeşim bu güzellerin büyümeye devam ediyor ,yılbaşını yanlarına koymayı unutmuşum.Ben bir hafta sonra 15 günlüğüne yurt dışına çıkacağım.Gelince hoyaları ısmarlayacağım tabii hala istıyorsan seninkileri de beraber..Arkadaş aldı,birinin boyu 30 cm kadar diğeri yedi,sekiz yapraklı çok güzeller..Başka istediğin birşey varmı.:confused:
Beni bu senede çiçekleriyle mutlu eden clivia, senin güzelliğini anlatacak kelime bulamıyorum. ( Bu resim senin için Sevgili Milla )
Harika bir güzellik, harika bir kardeşsin sevgili lusoari...
Kardeşim bu güzellerin büyümeye devam ediyor ,yılbaşını yanlarına koymayı unutmuşum.Ben bir hafta sonra 15 günlüğüne yurt dışına çıkacağım.Gelince hoyaları ısmarlayacağım tabii hala istıyorsan seninkileri de beraber..Arkadaş aldı,birinin boyu 30 cm kadar diğeri yedi,sekiz yapraklı çok güzeller..Başka istediğin birşey varmı.:confused:
Aaaa benim güzellerim kocaman oluyorlar, ellerine sağlık. :D
Sen gelince siparişi verirsen iyi olur (yurt dışından siteyi ve bizleri ihmal etme haberleşelim mutlaka) biliyorsun hoyalara taktım kafayı gidiyorum, şu sıralar tek bir sloganım var " ne kadar çok hoya, o kadar iyi" :D :D Delirdim mi ne?
Sana iyi tatiller ablam oralarda gözünü dört aç bakalım neler var, şaka bir yana en önemlisi sağ salim gidip gelmen, Allah'a emanet ol!
Harika bir güzellik, harika bir kardeşsin sevgili lusoari...
Biz kocamaaaaaaan bir aileyiz. :D
İnşallah bol dualı bir gezi olacak..Mekke ve Medineye gidiyorum..
Ohhh şimdikten Allah dualarını kabul etsin ablam, çok sevindim. :)
asmalıtepe
10-02-2015, 21:55
Ah..Sevgili Sonkez ne mutlu size, Benim de bol selam ve özlemlerimi götürün ne olur.. Desenize siz de bundan sonra hep özleyeceksiniz oraları. Çünki bir kez gören ve yaşayan hep özlüyor...Umreniz ve dualarınız kabul olsun. Darısı haccınıza olsun.
Laleci_03
10-02-2015, 22:02
İnanın ben haberinizi duydum çok mutlu oldum, sizin mutluluğunuzu düşünemiyorum bile. Allah kabul etsin, bol bol dua edin, dualarınızda bizi de unutmayın inşallah :rolleyes:
Allah bize de nasip etsin İnşallah ...
peyzajci22
10-02-2015, 22:10
Bitkileriniz harika,bende balkonum için çalışmalara başladım umarım güzel bir görüntü elde edebilirim.Siteyi hep takipte idim ama yeni üye oldum,güzel bir ortam var bitkilerle uğraşıldığı için sanırım... Herkese selamlar
Ah..Sevgili Sonkez ne mutlu size, Benim de bol selam ve özlemlerimi götürün ne olur.. Desenize siz de bundan sonra hep özleyeceksiniz oraları. Çünki bir kez gören ve yaşayan hep özlüyor...Umreniz ve dualarınız kabul olsun. Darısı haccınıza olsun.
Sevgili arkadaşım biz geçen sene rahmetli annemi götürdük.O mübarek yerlere doyamadık.Hacılık kaç sene sonra olur bilinmez.Yazılım yok.Yaş ilerliyor.Bir kere daha gidip doya,doya yaşayalım diyoruz.Nasip.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..Hemen adını not alıyorum.İstediğin birşey varsa özelden yazabilirsin..Sevgiler..
İnanın ben haberinizi duydum çok mutlu oldum, sizin mutluluğunuzu düşünemiyorum bile. Allah kabul etsin, bol bol dua edin, dualarınızda bizi de unutmayın inşallah :rolleyes:
Allah bize de nasip etsin İnşallah ...
İnşallah en kısa zamanda sizede nasip olur ..Dualarım hepimiz için olacak..
Ohhh şimdikten Allah dualarını kabul etsin ablam, çok sevindim. :)
Sevgili kardeşim çok sağ ol...
Sevgili kardeşim o kadar çiceği nasıl getireceksin ve benım payıma neler düşecek çok merak ediyorum...
Bir şekilde getireceğim ablam, söz verdim listem çoktan hazır ama sana söz verdiklerimin dışında yine sürprizlerim olabilir. :D
Tilki Mete
13-02-2015, 22:23
Bensiz çiçek paylaşımı hee:mad: :mad::mad::(
Merakla,heyecanla bekliyorum:)
Aman Allahım :) Bu kadar çeşidi hiçbir arda görmemiştim . Nasıl bu kadar çok çiçeğe bakabiliyorsunuz ?En çok sarmaşık gülünüze ,küpeliler ve hepsi çok güzeller . Emeğinize sağlık .
Bensiz çiçek paylaşımı hee:mad: :mad::mad::(
Siz de bize katılırsanız çok mutlu oluruz. :D
Aman Allahım :) Bu kadar çeşidi hiçbir arda görmemiştim . Nasıl bu kadar çok çiçeğe bakabiliyorsunuz ?En çok sarmaşık gülünüze ,küpeliler ve hepsi çok güzeller . Emeğinize sağlık .
Teşekkür ederim Sevgili Aleydi, bunlar sahip olduklarımın yarısı diyebilirim. :D
Daha iyileri, güzelleri inşallah sizin olur. :D
Tilki Mete
14-02-2015, 22:03
Siz de bize katılırsanız çok mutlu oluruz. :D
ben daha çok mutlu olurum :D ne istiyorsunuz benden
Teşekkür ederim Sevgili Aleydi, bunlar sahip olduklarımın yarısı diyebilirim. :D
Daha iyileri, güzelleri inşallah sizin olur. :D
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için de :) Ben bu kadar çeşitle mümkün değil ilgilenemem :)Bana yarısının yarısı yeter :D Size kolay gelsin .
ben daha çok mutlu olurum :D ne istiyorsunuz benden
En başta sağlığınızı. Benim şu sıralar çok kötü hoya aşkına tutulmuş durumdayım, sizin de eğer hoyalarınız varsa yok diyemem yoksada gönlünüzden ne koparsa diyelim. :D
Tilki Mete
14-02-2015, 22:12
En başta sağlığınızı. Benim şu sıralar çok kötü hoya aşkına tutulmuş durumdayım, sizin de eğer hoyalarınız varsa yok diyemem yoksada gönlünüzden ne koparsa diyelim. :D
Bende yokta bakayım çevreme :D
Konu ile pek alaksı yok ama yinede sizlerle paylaşmak istedim. Sevgililer günü için, tamamen A dan Z ye benim yaptığım çikolata sepeti. :D
Bu görseli paylaşmak için çok uzun zaman bekledim. İlk defa sizlerle paylaşacağım, o benim için sahip olduklarımın içinde en değerlisi gerçek bir kraliçe. Karşınızda strelitzia regina (cennet kuşu). :cool:
Sevgili kardeşim,
Cennet kuşun çok harika. Bir de sende ne maharetler varmış böyle, o ne güzel çikolata sepeti. Ellerine sağlık.
Sevgili Lusoari, daha ne gizli hazinelerin var, merak ediyorum doğrusu!!! ;) ;)
Sevgili kardeşim,
Cennet kuşun çok harika. Bir de sende ne maharetler varmış böyle, o ne güzel çikolata sepeti. Ellerine sağlık.
Beğenmene çok sevindim ablam, sizlerden beğeni almak benim için mutlulukların en güzeli. :D
Hayal gücü, el becerisi ile birleşince ortaya böyle tablolar çıkabiliyor. Tekrar teşekkür ederim. :D
Sevgili Lusoari, daha ne gizli hazinelerin var, merak ediyorum doğrusu!!! ;) ;)
Senin gibi bir üstadtan beğeni almak harika, teşekkür ederim. :D
Onlar benim gerçek hazinem verdiğim sevginin ve bakımın karşılığında, beni nasıl mükafatlandıracaklarını çok iyi biliyorlar. ;)
günebakan
15-02-2015, 11:21
Sevgili lusoari starliçe harika görünüyor birtanede bende var ama çiçeğini ne zaman görürüm bilmiyorum bekliyorum artık:) Güle güle büyütün
[QUOTE=günebakan;1356421]Sevgili lusoari starliçe harika görünüyor birtanede bende var ama çiçeğini ne zaman görürüm bilmiyorum bekliyorum artık:) Güle güle büyütün[/QUOTE
Yavru bir cennet kuşu 5 ile 7 yaşına gelince ilk çiçeğini açıyor benim ki de ilk çiçeğini 5 yaşında açtı, şu an 8 yaşında. Suyu ve güneşi seviyor. Sizin ki de mutlaka olgunlaştığı zaman açacaktır, ben inanıyorum. :D
günebakan
16-02-2015, 07:07
Teşekkür ederim benimkinin sorunu çok fazla güneş almaması almazda zaten çünkü balkona akşamüstü güneş giriyor:) sabırla bekleyecegiz artık
cörekotu
16-02-2015, 11:52
Sayfanizi bastan sona büyük bir keyifle gezdim , birbirinden güzel bu cicekleri bizlerle paylastiginiz icin cok tesekkürler...
Beğenmenize sevindim, asıl ben sizlere teşekkür ederim. :)
Bu seneki soğuklardan ben de nasibimi aldım ve bahçedeki bütün amaryllis ve hippeastrumları kaybettim en çok ta pembe trompetleri, beyaz, pembe, bordo ve beyaz üzeri bordo çizgili olan amaryllislerimi kaybettiğime çok üzüldüm. :(
Sil baştan yapmak için yeniden gözümü dört açıp eşe dosta bakmam lazım, moralim çok bozuk ama neyse ki bahçede yer kalmadığı için saksıda bıraktığım son turuncu hippeastrum sağ kaldı. :(
Ne kadar guzel acmis...Kocaman bir masallah....
Bak ne kadar uzaklardan bile senin guzelleri takip ediyorum..,
Eee ablalar kardeşlerini düşünür. :D
Bu arada ne zaman dönüyorsunuz? Benim geliş tarihim sanırım belli oldu 28-29 gibi düşünüyorum. Özelden görüşelim ablam.
Tilki Mete
04-03-2015, 20:15
Eee ablalar kardeşlerini düşünür. :D
Bu arada ne zaman dönüyorsunuz? Benim geliş tarihim sanırım belli oldu 28-29 gibi düşünüyorum. Özelden görüşelim ablam.
Sn lusoari bakın bana küpeli unutmayın :) bütünn çeşitlerden istiyorum heleki o büyük çiçekli olanlardan :) :D
Cumartesi donuyorum nasipse...Gelince mesajlasiriz...Kendine iyi bak kardesim :)
Sayfalarımızı uyandırma vakti geldide geçiyor bile. :D
Ve son. :D
546301
546302
Hayır bunlar son olamazzz!!!
Bu nasıl şahane bir lale böyle, öyle katmerlenmiş ki erengül sandım...:eek::cool:
:D evet sakdag o gerçek bir lale, bunun dışında iki tür daha var katmerli ama diktiğimden bu yana üç sene geçmesine rağmen hiç açmadılar sadece yaprak veriyorlar, tahminimce çiçek açacakyeterli olgunluğa gelmediler.
Bir geldin pir geldin sevgili lusoari....Masallah hepsi birbiriyle yarisiyorlar.Bakmaya doyamadim :)
Devamini bekleriz....
Laleci_03
12-04-2015, 09:22
Ya hu bu sitede herkes beni çatlatmaya mı çabalıyor, o laleler, sümbüller ne öyle Lusoari ağabeyim? Hele o nasıl bir sondur, bana bir anlat... :D :D
Şaka bir yana Sonkez ablamın dediği gibi, bir geldin pir geldin, nerelerdeydin? ;)
Ayrıca maşallah, gerçekten bayıldım o sondaki laleye :D
Sevgili lusoari,
Çiçeklerin yokluğunda seni çok özlemiş belli ki, sen döner dönmez bütün güzelliklerini sergilemişler sana :))
Bir geldin pir geldin sevgili lusoari....Masallah hepsi birbiriyle yarisiyorlar.Bakmaya doyamadim :)
Devamini bekleriz....
Teşekkür ederim ablam, bu seneki gibi çok hiç açmamışlardı. :D
Ya hu bu sitede herkes beni çatlatmaya mı çabalıyor, o laleler, sümbüller ne öyle Lusoari ağabeyim? Hele o nasıl bir sondur, bana bir anlat... :D :D
Şaka bir yana Sonkez ablamın dediği gibi, bir geldin pir geldin, nerelerdeydin? ;)
Ayrıca maşallah, gerçekten bayıldım o sondaki laleye :D
Canım kardeşim, ne iyi ettinde sayfama geldin hoş geldin. :D Ben de senin sayfana uğramak istiyorum ama önce işlerimi bitirmem lazım. :(
Soğancı olan sensin, bunları ne zaman ayırmam gerekli?
Sevgili lusoari,
Çiçeklerin yokluğunda seni çok özlemiş belli ki, sen döner dönmez bütün güzelliklerini sergilemişler sana :))
Teşekkür ederim ablam, ben de onları çok özlemiştim hele bir de meyve ağaçlarını görmen lazım öyle bir çiçeklenmişler ki solmadan resim çekebilirsem mutlaka paylaşırım. Ben evde yokken bahçede otlar boyum kadar olmuş, kaç gündür onları temizliyorum bir yandan da çiçeklerimi bahçeye çıkartıyorum...
Şu bir iki güne kadar işlerim biter diye tahmin ediyorum. :o
Hadi sana kolay gelsin :) Toparla etrafı işin bitince bizimle o güzel çiçek ve ağaçlarının resmini paylaş. Sabırsızlıkla bekleyeceğiz.
akçabardak
12-04-2015, 20:14
Hepsi de çok güzeller, maşallah diyorum sevgili lusoari.
YeniGine
12-04-2015, 23:47
:) Maşallah maşallah sevgili lusoari. Harika soğanlılar.
Ben de her gezdiğim bahçede soğanlıları böyle güzel görünce soruyorum; :D bu senenin soğanları mı, yoksa geçen seneden kalan soğanlar mı? Zira ben bir sürü soğan dikiyorum bir dahaki seneye yok; özellikle laleler. Sayfamda da paylaştım geçen seneki lale tarlamı ve bu sene açanlar toplasan 10 tane. :(
Hepsi de çok güzeller, maşallah diyorum sevgili lusoari.
Teşekkür ederim Sevgili akçabardak, sıkıntılı bir kıştan sonra bahar hepimize çok iyi geldi. :D
:) Maşallah maşallah sevgili lusoari. Harika soğanlılar.
Ben de her gezdiğim bahçede soğanlıları böyle güzel görünce soruyorum; :D bu senenin soğanları mı, yoksa geçen seneden kalan soğanlar mı? Zira ben bir sürü soğan dikiyorum bir dahaki seneye yok; özellikle laleler. Sayfamda da paylaştım geçen seneki lale tarlamı ve bu sene açanlar toplasan 10 tane. :(
Sağolasın Sevgili YeniGine, bu laleler eğer yanlış hatırlamıyorsam 4 senedir aynı yerde dikililer ama bu sene söküp ayırmam gerekli sanırım. :(
Bence senin laleler ya çürüyor ya da birileri habersizce yürütüyor gibime geldi ama sanki ikinci seçenek daha ağır bastı bende. :mad:
Yagmur143
13-04-2015, 13:19
Elinize emeğinize sağlık sevgili lusoari. Çok güzeller... Baharı çok özlemişiz. Bu görüntüler bizi mutlu ediyor...
Biraz bu güzellikleri paylaşalım. :D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.