View Full Version : Petunya (Petunia)
canannuman
03-06-2013, 08:51
Tanıştırmama izin verirseniz bu da benim katmerli,sarkan petunyam 2 aydır güzelliğini esirgemedi sağolsun.
413124
Gölgedemi güneştemi bakımını nasıl yaptınız acaba. Ben hem kızgınım hemde ayrılamıyorum petunyadan yapış yapış olup duruyor her seferinde.
Maaşallah 2 aydır böyle neşeli ise güzel bakmışsınız MAAŞALLAH.
Emine Akman
03-06-2013, 23:23
Tesekkur ederım Canannuman ağzınız,diliniz bal yesin,çok mutlu etti beğenininiz. Geçen yıl burdaki semt pazarından yine bunun gibi sarkan ama yalınkat kırmızı bir petunya almıştm. Eylüle dek, çiçekli ve coşkuluydu. Ona ne yaptysam buna da aynını yaptm. Resmi küçültmek için kalitesiyle de oynadım o nedenle gercek güzelliğini inanın yansıtmamış bu resim, sürekli açan şakayık gibi bu bitki. Benim yaptıklarım aslında HEP sitede öğrendiklerim:) Petunyanın olduğu balkon kuzeye bakıyor, sadece sabah güneşi alıyor saat ona dek. Her gün saksının altından damlamaya başlayıncaya dek 1 kiloya yakın su veriyorum, susuzluğa tahammülü yok. Şimdiye dek de 2 kez fosfor ağırlıklı gübre verdim. Aslını isterseniz benimkinde de biraz yapış yapışlık var ama çok değil.Bir de her gün geçen çiçeklerini topluyorum, uçlardan, budama sever petunyalar diyorlar ama bu nasıl budanır dıye.... bazen dusunmuyor degılım, keyfı kaçmadgı surece makas yok bu guzele, tekrar tesekkur ederim.
iyiarama
25-06-2013, 09:58
bu bitkiyi evin içinde salonda balkonda 12 ay yetiştirebilirmiyiz.
iyiarama
25-06-2013, 10:13
http://img440.yukle.tc/images/6661fotograf_3.JPG
tanesini 0.50 tl den 3 tane almıştım. 3 haftada bu seviyeye geldiler. umarım 2-3 ay dururlar. direk güneş görmüyor ama izmirin sıcagı balkonda rahatsız edebilir.
Merhaba arkadaslar,
Petunyalarin tohumlarini nasil alinmasi gerektigini, bazi videolar izleyerek ogrendim. Ama benimkilerde tohum yok gibi. Acaba hibritlerde tohumsuz olma ihtimali var mi acaba?
iyiarama
11-07-2013, 20:20
Petunyalarım hiç bir eksik problem yokken bir anda kökünden kurudu. Sorun ne olabilir. Aynı saksıda 5 kök vardı bir tane kaldı
ankfantoma
23-07-2013, 00:17
Arkadaşlar ben de 5 adet değişik renk petunya fidesi ekmiştim..Şimdi çok güzel oldular..En kısa sürede fotoğraf ekleyeceğim..Balkonda duruyorlar ve Balkonum Batıya bakıyor.Öğleden sonra 1-2 arası güneş almaya başlıyorlar.
İşin püf noktası 2 günde bir ya sabah erken ya da akşam güneş batmaya yakın suluyorum ama en önemlisi solan her çiçeği üşenmeyip hemen kesiyorum.Bu da bitkiyi kuvvetlendiriyor..Solan çiçeğe güç harcamıyor yani.Ben solan çiçekleri budadıkca o da daha gelişiyor..:)
Ben hayvan gübresi vermedim..İzmirden bir siteden "Sıvı Mikrobiyal Organik Gübre" getittirdim.2 defa onu verdim gübre olarak.Bu hafta 3. gübrelemeyi de yapacağım bakalım..
Bu sıvı gübreler hakkında bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.BU sıvı gübreler yeterli midir, yoksa başka gübre de kullanmamız gerekir mi...
Bol çiçekli günler dilerim..
Saygılarımla..
ankfantoma
23-07-2013, 23:25
Dün çok uğraşmama rağmen foruma fotoğraf yükleyemedim.Devamlı hata verdi.Onun için link vererek yükleme yapmıştım..Bugün yeniden foruma yükleme yaptım.
supurman
25-07-2013, 16:27
annem petunyalarım öldü atacakmış ben pek anlamam ama atacaktı ben çöpe atılmasına kıyamadım. üzerinde minik noktalar var sanki bir canlı yumurtasını bırakmış gibi, solmuş yapraklarını budamaya çalıştım. yaprakları çok narin dokunmak istemedim ne yapmam gerekir çok narin görünüyor dokunmak istemedim yeniden nasıl canlandırabiliriz?:confused:
ankfantoma
02-08-2013, 20:07
annem petunyalarım öldü atacakmış ben pek anlamam ama atacaktı ben çöpe atılmasına kıyamadım. üzerinde minik noktalar var sanki bir canlı yumurtasını bırakmış gibi, solmuş yapraklarını budamaya çalıştım. yaprakları çok narin dokunmak istemedim ne yapmam gerekir çok narin görünüyor dokunmak istemedim yeniden nasıl canlandırabiliriz?:confused:
Benim size tavsiyem dalların ortasından yaprak üstünden budama yapın, canlanacaktır.Bunu tüm dallara uygulayabilirsiniz.Bir tür gençlendirme yapmış olursunuz..
bay tömürcek
02-08-2013, 21:53
O gövdesindeki siyah noktalar petunyanın patlayan tohumları. Petunyanın gövdesi yapışkan olduğundan yukardan dökülen tohumlar gövdeye yapışıp kalıyor. Petunyanızı budayın yeniden filizlenip çiçek açıcaktır petunyalar budanmaktan çok hoşlanıyorlar tazelenince daha güzel açıyorlar.
Petunyalarımı budadıktan sonra tekrar açtı ama bitki daha çok küçük. ;)
petunya budandıktan sonra daha açık yeşil yapraklar açıyor farkındaysanız.. yavru kedicikler budamıştı da benim petunyamı :D hoş, bir çok çiçeğimi budadılar canları sağ olsun napalım:)
bay tömürcek
04-08-2013, 03:33
petunya budandıktan sonra daha açık yeşil yapraklar açıyor farkındaysanız.. yavru kedicikler budamıştı da benim petunyamı :D hoş, bir çok çiçeğimi budadılar canları sağ olsun napalım:)
Evet hira ablacım sana katılıyorum yapraklar daha açık yeşil oluyor budama yaptıktan sonra ;) Ama budanmak hoşuna gidiyor petunyaların tazeleniyorlar ve tekrar çiçeğe duruyorlar :p Bahçıvan kediciklere teşekkür edelim ;)
evet tömürcekciğim teşekkür ettim zaten kediciklere, ödül olarak bir kase süt koydum önerine :) daha iyi budama yapsınlar diye :) bu arada nerelerdesin sen tömürcüğüm? göremez oldum seni, özledim yeminle :)
bay tömürcek
04-08-2013, 04:02
evet tömürcekciğim teşekkür ettim zaten kediciklere, ödül olarak bir kase süt koydum önerine :) daha iyi budama yapsınlar diye :) bu arada nerelerdesin sen tömürcüğüm? göremez oldum seni, özledim yeminle :)
Bende petunyalarımı budayacağım ama sürekli suladıkça üstten üstten açıyorlar budayamıyorum şöyle bir durdukları yok ki budasam :p Ablacım ben döndüm buralara sayfamı gezmemişsin sanırım 3 4 sayfa fotoğraf ekledim geldikten sonra ;) Bende sizleri özledim gerçekten ablacım ;)
yollayayım benim kedicikleri, tomurcuk falan acımaz budarlar:) yeni fotolarını görmedim tömürcüğüm, en kısa zamanda bakacağım:)
ebrulim77
18-08-2013, 16:48
bende az evvel sarkan saksıdaki petunyamı budadım.mayıs sonuna doğru almıştım ama şu ara keyfi kaçtı.baktım dallar kurumuş bir kısmında.cılız dallar oluşmaya başlamış haydi bismillah deyip budayıverdim.üzerinde sadece bir dalı ve ucunda çiçeği var.onu da zavallının morali bozulmasın diye bıraktım.bakalım zaman ne gösterecek belki yeniden tazelenir :rolleyes:
bu yaz dökülen tohumlardan yeşeren petunyalar
Günaydın
Sarkan petunya fidesi aradım çiçekçilerde yok. Tohumdan yetiştireyim dedim, şöyle gösterişli bir türünün tohumlarını nereden bulabilirim.
Bu arada nette gezindim, gittigidiyorda da tam aradığımı bulamadım.
Biliyorsanız yardım rica...
hüsnüyusuf
22-03-2014, 12:03
Zen Fide (http://www.zenfide.com/Sarkan-petunya-fidesi,LA_402-2.html#labels=402-2)'den hazır fide olarak temin edebilirsiniz.
zenfideye bakmıştım, beğendiklerim stokta yok...
Teşekkür ederim...
fatihdurukan
11-04-2014, 15:50
çok küçükler ama yine de fotoğrafını paylaşmak istedim...
10087
benm petunyalarda aynı sekilde sık cıktılar saksıda. Sık ekilmesi sıkıntı yaratırmıı
Eriklibahçe
14-04-2014, 10:07
Güzelliğine dayanamayıp çiçekçiden satın aldım,bol güneş alan balkonuma koydum,şimdilik çok keyifli...
483131
483132
bol güneş mi seviyor? bu arada çok güzelmiş maşallah renge bayıldım.
qwerty16
17-04-2014, 13:48
bende çok beğendim...
maşallah
bende var ama sarkan bulamadım bunun gibi..
rengide çok güzelmiş ya...
tohum yaparsa göderebilirmisiniz...
Of of o nasıl güzellik, maşallah.
Eriklibahçe
18-04-2014, 08:49
Tesekkurler arkadaslar beğendığınıze sevindim,bol güneşi seviyor toprağıda tam kuruma gerçekleşmeden sulanması gerekiyor.
Tohum olayını tam olarak bilmiyorum olursa ****** neden göndermiyeyim..
Mutlu Kutlu
19-04-2014, 19:30
Siyah petunya'ya daha önce hiç rastlamamıştım, görünce 3 adet aldım koydum kenara. Pazartesi günü pazara çıkaracağım, albenisi çok fazla. Mor olanı, bordo olanı vardı ama siyah ilk defa.
Elma Kurdu
21-04-2014, 19:55
Benimde 6 adet Petunyam var şimdilik :) Fırsat buldukça onlarında fotoğraflarını paylaşacağım :)
En hoşuma giden bu. :rolleyes:
485005
Bu da geçen sene aldığım Petunyadan düşen tohumlardan çıktı :p
485006
qwerty16
21-04-2014, 20:19
çok teşekkürler eriklibahçe;
umarım tohum yaparlar çünkü bu çiçekleri çok beğendim....
kelebek çalısı
06-05-2014, 10:02
Geçen seneden kalma petunya kurumuş gibi görünse de ben düzenli sulama (yaz-kış) ile onu canlı tutmayı zannederim başardım. Üç ay önce minik yapraklarını gösterdiğinde saksı değişimi yapmam gerektiğini düşündüm ama dış mekan koşullarında belki bu değişim ile sarsılır düşüncesi ağır bastı.
Dün saksısından çıkararak toprağını yeniledim, köklerini biraz açtım ve yeniden diktim. Umarım başarılı olmuşumdur.
489882
489883
kelebek çalısı
06-05-2014, 10:09
İlave olarak, petunyam aylarca kuru dalları budanmadan, saksısı içinde kah yağmur kah benim sulamam ile sürekli ıslak ve nemli kaldı. Patlayan minik yaprakları irileşip, güç kazandıktan sonra kuru kalan dalları budadım. Bunun önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum.
Eriklibahçe
15-05-2014, 19:11
Sevgili kelebek çalısı,
sizin becerikli hünerli ellerinizden bir şey kurtulmaz diye düşünüyorum ve petunyanızın güzel açmış çiçeklerinin resimlerini umutla bekliyorum..:)
kelebek çalısı
16-05-2014, 15:06
Sevgili kelebek çalısı,
sizin becerikli hünerli ellerinizden bir şey kurtulmaz diye düşünüyorum ve petunyanızın güzel açmış çiçeklerinin resimlerini umutla bekliyorum..:)
Beğeninizi dile getirdiğiniz için teşekkür ediyorum sevgili Eriklibahçe.
Saksı değişimini gerçekleştirdikten bu yana geçen süre zarfında bitki hemen hemen hiç durumu yadırgamamış bir şekilde çiçek açmayı sürdürüyor. Alttaki fotoğrafı bugün çektim. Dilerim ki ilerleyen zamanda yeni yapraklanma ve bitkinin gelişimi sağlıkla devam eder ve güzel çiçeklerini bonkörce göstereceği yeni fotoğrafları da paylaşabilirim.
493119
kelebek çalısı
15-06-2014, 22:45
Güncel durumlarını fotoğrafladım.
502300
502299
Bu küçük canavar, başta kendisinden daha iri olan beyaz kardeşini resmen öldürdü! (Günahını almayayım gerçi, yan dallara versin diye ilk tomurcukları kopardığımda buna ben de neden olmuş olabilirim :o )
Petunyalarınızın kokusu var mı?
kelebek çalısı
17-06-2014, 22:54
Benim üstteki petunyalar kokulu. Katmerlilerden de kokanlar var.
Benimkinin de çok tatlı bir kokusu var :) Kuzguna yavrusu... misali :D Kokulu olduğu gercek ama ;)
Sormamın nedeni; ben petunyayı aldığımda koklamıştım kokusu filan yoktu. Bir süredir çiçekleri sularken hoş bir koku duyunca hepsini tek tek kokladım, baktım ki petunya hanım kokuyormuş. Hoş bir sürpriz oldu benim için. Hem güzel hem kokulu, insan daha ne isteyebilir.
bu da benim katil petunyam:) mart ayında bu askı sepete 5 kök mini fide diktim.. bir beyaz bir mor petunya yukarıya.. açık pembe koyu pembe ve mor calibrocha da yanlara olmak üzere.. bunlar büyüyünce birbirlerine girer cümbüş olur niyetiyle.. olmadı tabii.. tesadüfmü bilmem iki mor fide de öldü.. sonra bu beyaz aldı başını gitti kalan iki calibrocha da can çekişiyor neredeyse diktiğim günkü boyuttalar çok az gelişebildiler..
ilk iki fotoğraf arasında 10 gün var.. aslında her gün resmini çekiyorum neredeyse.. bi gün birdenbire yapış yapış olup öleceğine kendimi hazırlamaya çalışıyorum:)
gulizgul
25-06-2014, 07:53
merhaba bende petunya yetiştirmeye çalışıyorum ama nedense hiç olmak istemiyorlar..sizde göresiniz diye fotoğraflarını yükledim..acaba benim petunyalarım neden sarı sarı, yardımcı olursanız sevinirim
Sn. gulizgul, fotoğrafları direk olarak foruma yüklerseniz fotoğraf boyutu da sayfa düzenini bozmayacak şekilde görüntülenebilir. Sizden mesajınızı düzeltmenizi rica edeceğim.
Petunyalarınıza gelince topraklarında bir zararlı olabileceğini düşünüyorum. Kökleri yiyen bir böcek veya kurtçuklar olduğunda yapraklar sararır. Kontrol etmenizde fayda var.
gulizgul
25-06-2014, 18:25
http://imageshack.com/a/img822/2943/3kfm.jpg
http://imageshack.com/a/img856/4852/dbrq.jpg
sayın esin malesef düzeltmeyi başaramadım , tekrardan yükledim inşallah bu sefer olmuştur, petunyalar farklı farklı saksılarda hepsinde olabilirmi,
eğer varsa, ne yapmamı önerirsiniz. cvp için ayrıca ***. ederim.
Evet hepsinde olabilir ama emin olmak için toprağı biraz karıştırıp böcek, solucan, kurt vb. var mı görmeye çalışın. Varsa bir böcek ilacıyla ilaçlamanız gerekecektir. Bir de sulamayı aşırı yapmamaya dikkat edin. Toprağın nemi azaldıkça sulayın. Zaten petunyalar su isteklerini hemen belli ederler. Kolay gelsin diyorum.
Fotoğrafları düzgün bir biçimde yüklediğiniz için de teşekkür ederim :)
gulizgul
27-06-2014, 12:27
Sayın esin toprağında hiç böcek yok, ama ben yinede böcek ilacı verdim, suyuda kestim. son gelişmelerden haberdar edeceğim, inşallah kurtulur petunyalarım..
Sn. gulizgul, saksılarınızın altı delik değilse o da etkilemiş olabilir. Böcek yok diyorsunuz ama varsa da zaten artık ilaçladıysanız o da yok olacaktır. İlerleyen günlerde düzelmemesi için bir sebep göremiyorum ben. Umarım farklı bir durum yoktur da sağlıklı bir görünüme kavuşurlar.
gulizgul
27-06-2014, 14:17
Sayın esin saksılarım delik, yanlız bundan 2 hafta önce çiçek çoşturan diye ilk defa sulama suyuyla gübre verdim, acaba o sarartmış olabilir mi ? Ayrıca cevaplarınız için çok ***. ederim. İyigünler..
Yok gübreden böyle olmaz, çiçek coşturan şişesinin üstünde yazılan miktara göre vermişsinizdir diye düşünüyorum ama zaten fazla bile kaçmış olsa yapraklar böyle sararmaz, kararıp kurur, yanardı. Rica ederim, önemli değil. Umarım düzelirler.
Size de iyi günler dilerim
gulizgul
27-06-2014, 14:52
Yok gübreden böyle olmaz, çiçek coşturan şişesinin üstünde yazılan miktara göre vermişsinizdir diye düşünüyorum ama zaten fazla bile kaçmış olsa yapraklar böyle sararmaz, kararıp kurur, yanardı. Rica ederim, önemli değil. Umarım düzelirler.
Size de iyi günler dilerim
Şişenin üzerindeki miktara göre verdim, En güzeli bekleyip görmek, konuyu ta ilk sayfadan bu yana okudum , budamanın çok iyi geldiğini yazan arkadaşlar var , bende şimdi acaba bende budasam mı diye düşünüyorum, Ne dersiniz ? Birde ben eklediğim fotoğrafı göremiyorum, nedendir acaba..:confused:
Petunyayı geçen sene hazır almıştım,çok güzeldi ama kuruyunca bu sene tohum alıp diktim,şimdilik çimlendiler,umarım dahada büyüdüklerini çiçek açtıklarını kısa zamanda görebilirim.Çok yavaş büyüdükleri kesin,bu gidişle çiçekleri kışınmı açacak ne :)
506269
506270
Benim güzel kokulu kardeş katilim de kırmızı örümcekler tarafından istila edildi :mad: Ne olduğunu anlar anlamaz ilaçladım ama bakalım kurtarabilecek miyim yavruyu? :(
Budadığım petunyalarımdan bazıları yeşerirken bazıları hala kuru kaldı. Budamak yaradı bu yavrucaklara..
murvettuncer
29-09-2014, 21:51
MERHABA BU YAZ 2 SAKSI PETUNYA YETİŞTİRDİM. Biri canlı biri kurudu.seneye daha çok çeşit ekmek üzere.
murvettuncer
29-09-2014, 22:07
Sarkan petunyamın görüntüsü....
Merhabalar, petunyasından tohum alabilen var mı? Ben kurumuş çiçekleri toplayıp bayağı bir kurcaladım ve çok küçük, tohum olup olmadığını anlayamadığım birşeyleri ayırmaya çalıştım :o Daha önce petunya tohumu görmediğim için de emin olamadım doğrusu. Benim mor canavar, çok güzel kokulu ve bereketli bir prensesti. Açıkçası çoğaltmak güzel olurdu :o
sar-dunya
21-10-2014, 09:19
Petunya tohumları şu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/134980-post103.htm) gibi görünüyorlar.
Bazı petunyalarda tohum olmayabiliyor; benim gördüğüm kadarıyla katmerli olanlarla iri çiçekli bazı petunyalar tohum yönünden sıkıntılı. Basit eflatun petunyalar ise istemeyeceğiniz kadar çok tohum üretebiliyor :D
Merhabalar, petunyasından tohum alabilen var mı? Ben kurumuş çiçekleri toplayıp bayağı bir kurcaladım ve çok küçük, tohum olup olmadığını anlayamadığım birşeyleri ayırmaya çalıştım :o Daha önce petunya tohumu görmediğim için de emin olamadım doğrusu. Benim mor canavar, çok güzel kokulu ve bereketli bir prensesti. Açıkçası çoğaltmak güzel olurdu :o
Siyah toz şeklinde tohumları oluyor. Çimlendirmeyi başaramıyorum. Toprağa serpiştirdikten sonra üzerini toprakla hafifçe kapattım yine olmadı.Üzerini kapatmayıp toprağı az karıştırdım yine olmadı.
Aaayyyyy, katmerli, kokulu prensesim bunlardan çok döktü ama ben dahlia'mı yiyen kurtçuğun ürününden olduğunu düşünüp toplamadım bile :o Keşke bu soruyu önceden sorsaydım diye kendime kızdım şimdi :mad: tüh :o
eceyıldız
28-02-2015, 11:14
Geçen hafta petunya tohumlarını ektim kaç günde çıkıyor bu tohumlar acaba...
benim tohumlar 15 günde çimlendi çok küçükler daha bakalım sonu ne olacak birde geçen sene gibi verimli olmuyor diyorlar çiçekleri küçük olur diyorlar sonuçta hibrit.
gökhan Arslan
21-03-2015, 18:29
3 aya kadar nasıl da güzel olacaklar :))
gökhan Arslan
01-05-2015, 16:20
Hızla büyüyorlar :)
erdem123
09-05-2015, 18:23
Siyah Petunya görmeye hazır mısınız ? :D kalite biraz düşük ama idare edin derim. Yeni aldım, bugün aldım çok sevdim elimden gelse yatağımın ortasına dikeceğim. Simsiyah.. ne mor ne mavi ne koyu kırmızı. Tek sorum var bahçeye miiiii yoksa saksıya mııı
bay tömürcek
09-05-2015, 19:05
Siyah Petunya görmeye hazır mısınız ? :D kalite biraz düşük ama idare edin derim. Yeni aldım, bugün aldım çok sevdim elimden gelse yatağımın ortasına dikeceğim. Simsiyah.. ne mor ne mavi ne koyu kırmızı. Tek sorum var bahçeye miiiii yoksa saksıya mııı
Gerçekten harika maşallah ;) Bence saksıya dik ve bolca güneş alan biyere yerleştir :p Gözünün önünde olsun sürekli ;) Bahçede bazen şiddetli yağmur yere yapıştırabiliyor petunyanın nazik çiçeklerini ve yapraklarını.
celalim01
10-05-2015, 18:46
Yani bence de çok harika ,bulunmayacak bir renk ,göz önünde bulundurup çoğaltmalısınız.
Laleci_03
10-05-2015, 19:07
Vaay!. :D Çok asil duruyor, maşallah ;) Bende de beyazı var, acilen bu renkten bulup Beşiktaş fanatiği bir saksı hazırlamam lazım :D
B e t ü l
10-05-2015, 21:12
Vaay!. :D Çok asil duruyor, maşallah ;) Bende de beyazı var, acilen bu renkten bulup Beşiktaş fanatiği bir saksı hazırlamam lazım :D
Merak etme yakın zamanda senin için iki rengi birarada bulunduranı üretirler. Böylece yer sıkıntın da ortadan kalkar.:))
Laleci_03
10-05-2015, 21:42
Ooo şahane olur vallahi :D :D
erdem123
10-05-2015, 22:38
Bencil biri değilim umarim yaşatirim. Tohumlarini muhakkak yollarim sizlere ama mendelev deneylerini duymuşsunuzdur. Hizlica anlatiyorum bu Siyah petunyanin çaprazlandiği melezlerin tohum olarak çikmasi çok yüksek bi ihtimal. Anca bir kaç nesil sonra saflaşirlar tüm melezler çika çika. Ama yani herhalde 300 tohumdan 50si siyahtir :D değilse de canimiz sağolsun.. canli olsun bizim olsun
Artemisya
20-05-2015, 19:37
Hızla büyüyorlar :)
Gökhan bey çok güzeller, tohumla siz mi yetiştirdiniz.. eğer öyleyse hangi tohumdan kullandınız? minyatür petunya değil mi resimdekiler?
Ben de on gün önce petunya tohumu ektim geçen baktım yeni baş göstermişler, onlar büyüyüp açana kadar yaz biter diye korkuyorum açıkcası.
gökhan Arslan
26-05-2015, 18:40
Gökhan bey çok güzeller, tohumla siz mi yetiştirdiniz.. eğer öyleyse hangi tohumdan kullandınız? minyatür petunya değil mi resimdekiler?
Ben de on gün önce petunya tohumu ektim geçen baktım yeni baş göstermişler, onlar büyüyüp açana kadar yaz biter diye korkuyorum açıkcası.
Sayın artemisya teşekkür ederim :) Evet kendileri minyatür petunya ;) Izmir'de bayındırdan gelen çiçekçi bir abimiz var ondan iki senedir fide almaktayım. Geçen yıl inanılmaz güzel oldular ama bu sene bir haftalığına Ankara'ya gelmiştim döndüğümde hepsini kurumuş halde buldum. Sizinkiler yaz sonuna kadar açar mı bilmiyorum tohumdan yetiştiren üyelere sormak lazım :)
murattyildizz
20-06-2015, 13:04
Balkonların vazgeçilmez çiçeği ( bence ) nereye dikseniz yakışır..güzel çiçekleriyle sizi mest eder 😃
murattyildizz
20-06-2015, 15:22
Bunuda şimdi çektim...
murattyildizz
20-06-2015, 16:30
foruma nasıl güzel fotoğraf yüklerim ona uğraşıyorum...
sumeyra47
23-06-2015, 17:23
Sevgili akçabardağın tohumunu paylaştığı petunya açmaya başladı. Çok teşekkür ederim akçabardak ;);) İlk defa tohumdan petunya büyüttüm. Bende tohum almayı çok isterim, paylaşmaktan da mutluluk duyarım.
murattyildizz
27-07-2015, 17:24
Bu yıl bir türlü istediğim gibi olmadı...Beceremedim...Bundan sonrada olmaz,tohum bari verse...
murattyildizz
01-08-2015, 20:00
Azcık gelişme var galiba...:p
ziringaglia
11-10-2015, 18:35
İnternette gezinirken karşıma çıkıp gönlümü fetheden bu güzelliği paylaşamadan edemedim bulursam Mart'a doğru tohum veya fide getirtip denemek istediğim türler arasında.
Petunia patagonica
Rana+miraç
18-10-2015, 15:54
Mart nisan aylarinda ektigim petunya tohumlarim bir turlu yesermedi. Bende sarkan saksida hazir aldim. Saksi ile satin aldigim yetismis petunyalarin yaz boyu dokulen tohumlari kendiliginden yeserip fide oldular.simdi onlari ayri bir saksiya sasirttim ama ekim ayindayiz. Kisin iceri alsam fideler buyur mu bahara dek acaba diye hevesle beklemekteyim.
üzerinden çok zaman geçmiş ama yine de yazmak istedim.
benim petunyalarım inanılmaz arsız ve uzun ömürlü oldu hep b u nedenle yaptıklarımı paylaşmak istedim.
balkon ve camlarım çok güneş aldığı için genelde beyaz petunya ekiyorum , sularken yapraklarına da su deyiyor bunun pek bir zararını görmedim . Yazın her akşam sularım sararan yaprakları ve dalları budarım hepsi bu :) sanırım biraz yerlerini sevmeleriyle alakalı . Bu geçen yazdan kalan bir fotoraf darısı bu seneye :)
597488
Binbirçeşit
29-02-2016, 13:37
Bende tohumdan denedim erken ve sanırsızlıktan ocak ayı gibi diktim yeşillendi ama sonradan kurudular.sonra resmini yuklıycem petunyayı buldum ve fidesini aldım...şuan iyi gelişiyor heryerinde tomurcuk kapsulleri oluştu çiçeklenme başlıyo...
gencaslann
14-03-2016, 23:11
Bunlar da benim siyah petunyalarım... :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160314/7e6287f1c1f5657dc43de31361ca8e87.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
sumeyra47
15-03-2016, 08:45
İlk defa siyah Petunya görüyorum tohum veriyor mu bari?
gencaslann
21-03-2016, 13:12
İlk defa siyah Petunya görüyorum tohum veriyor mu bari?
Kusura bakmayın yazınızı görmemişim sn. Sumeyra
2 hafta önce seradan aldım. Tohum veriyor dediler fakat bilemiyorum ben de gözümle görmedim. Çiçekler dökülünce tohumlarını alabilirsem fotoğrafını mutlaka yüklerim. Hatta paylaşım yaparım :)
Binbirçeşit
07-04-2016, 12:53
Ve nihayet guzel petunyam çiçekleriyle büyülemeye başladı
melek yüzlü
30-04-2016, 22:20
Bir hafta önce rengini beğenerek almıştım. Aldığında UKİ çiçeği vardı. Simdi daha çok adam sarkar dedi bakalım sarkacak mi?
Bu da benim balkonum.
Köşede duran yayılmış kraliçe, siyah saksılardaki yavruların annesi; geçen yaz sonu aldığım çeliklerden bu hale gelenler. Mayıs - Haziran arası annelerri gibi sarkacaklarını umuyorum.
Alttaki uzun saksı sırasındakiler ise tohumdan yetiştirdiklerim. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160430/89bd06b5436c5b474d7b52f505dc2234.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Erkan ERDEN
04-06-2016, 15:37
Bahçemin olmazsa olmaz çiçeklerinden birisi. Kokusu görünüşü verdiği huzur tartışılmaz...
Bir hafta önce rengini beğenerek almıştım. Aldığında UKİ çiçeği vardı. Simdi daha çok adam sarkar dedi bakalım sarkacak mi?
Bende bir mekanda bundan görmüştüm gerçekten çok güzel. Almak için bulamadım ne yazakki. Renkleri çok etkileyici.
Batı Rüzgarı
08-07-2016, 02:14
merhaba
geçen bi alışveriş merkezinin kenarlarında bunlardan vardı.iki dal kopardım çelik için.suya koydum şuan gayet iyi görünüyorlar.şimdi bu çiçek tek yıllık mı ve çelikle tutturamazmıyım :(
hakki_caliskan
08-07-2016, 15:26
arkadaşlar,
çoğu gönderiyi okudum fakat net bir sonuca ulaşamadım.
geçenlerde bir yakınımdan aldığım petunya var. Balkona çok güzel oturdu ve yanına bir tane daha almak istiyorum. fakat sorun şurada; benim petunya çok güzel kokarken çiçekçilerde baktığım petunyalarda koku namına hiçbir şey yoktu. Bunların kokulu **** kokusuz türleri var mı?
Bendeki petunya sarkan türünde epey büyük, katmerli değil, pembe renkte. resimler ekledim. ek olarak yine ekteki resimlerde sarkan dallarda çiçeği sönmüş olan saplı tomurcuklar var, tohuma gidiyorlar anladığım kadarıyla ama tabi dalların ucunda canlı çiçeklerde var. çiçeği geçen sapları tohuma gitmeden kessemi mi yoksa komple dalı mı budasam?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Batı Rüzgarı
15-07-2016, 00:08
merhaba
geçen bi alışveriş merkezinin kenarlarında bunlardan vardı.iki dal kopardım çelik için.suya koydum şuan gayet iyi görünüyorlar.şimdi bu çiçek tek yıllık mı ve çelikle tutturamazmıyım :(
dalın bir tanesi köklendi ve diktim.diğerinde henüz bir köklenme belirtisi yok.
yani petunyadan çelik oluyor bilginize.
Lonicera
23-08-2016, 18:53
Bu havada bile hala açabiliyorlar ya söyleyecek bir şey de kalmıyor yani.
merhaba. yaklasik 1 ay once petunya tohumlari ektim. evin icinde saksida. duzenli suladim. cimlendiler fakat daha minicikken yani cimlendikten sonra 1 hafta icinde olduler. nerde hata yapmis olabilirim. mevsimle mi alakali acaba?
5 gun once tekrar ektim. nemli tutuyorum, yasarlarsa evin icinde bakmayi duaunuyorum.
Batı Rüzgarı
24-08-2016, 21:03
merhaba. yaklasik 1 ay once petunya tohumlari ektim. evin icinde saksida. duzenli suladim. cimlendiler fakat daha minicikken yani cimlendikten sonra 1 hafta icinde olduler. nerde hata yapmis olabilirim. mevsimle mi alakali acaba?
5 gun once tekrar ektim. nemli tutuyorum, yasarlarsa evin icinde bakmayi duaunuyorum.
genelde küçük tohumlarda bu tür sıkıntılar olabiliyor.tam nedenini bilmesemde şunları deneyimlerimden söyleyebilirim.torfa ekilen tohumlarda bu tür sıkıntılar daha fazla oluyor.çimlenenler yeterli olduğunluğa gelene kadar hava akımlarına karşı hassas oluyor.benim tavsiyem bir tohum ekimi yapılacaksa farklı saksılara farklı yerlerde farklı topraklara ekilmeli ki bütün tohumları tek saksıda heba etmek ihtimali daha yüksek.en azından bir petunya büyüse bile ondan çelik alarak çoğaltmak mümkün.ama eminim benden daha deneyimli arkadaşlarda daya iyi cevaplar vereceklerdir.
zephy tesekkur ederim. 4 farkli saksidalar fakat topraklari ayni. sonucu burdan yazarim.
mayamaya
25-08-2016, 15:02
Merhabalar,
Forumu yaz başından beri takip ediyordum ,bugün üye olup aranıza katıldım.
Çiçek yetiştirme konusunda oldukça acemiyim öyle ki bu nisan ayında balkonumda çiçek yetiştirmeye başladım.Balkonum sabah 11'den akşam 7'ye kadar kızgın güneş alıyor ve çiçek yetiştirmekte zorlanmakla birlikte üstün çabam ve yoğun ilgim sayesinde çiçeklerin büyük bir kısmını yaşatmayı başarıyorum:))Petunya, sardunya, sakız sardunyası,karanfil, begonga, rozet çiçeklerim ayrıca fesleğenlerim var.Petunyaları yaz başında fide olarak almıştım ve hergün sulayarak ve arada sıvı gübre vererek ağustos sonuna kadar yaşatmayı başardım.Ancak bir gün sulamasam hemen soluyorlar birkaç gün içinde de kurumaya başlıyorlar.Ama yine de sıcak başkonlar için en uygun çiçeğin petunya olduğuna karar verdim.Bir iki ay önce yaprakları yapış yapış olmaya başladı ve solmalar oldu neredeyse ömrü bitti diye aatacaktım ancak saksısına gübreli toprak ekleyip biraz böcek ve mantar ilacı yaptıktan sonra canlandılar çok şükür.Petunyalarım dikine büyüyen cinsten adını tam bilmiyorum.Bir tane de sarkan petunya aldım vakti geçmesine rağmen o da fena gelişme göstermiyor.
mayamaya
25-08-2016, 15:06
Bunlarda yakından görüntüleri.
mayamaya
25-08-2016, 15:11
Mor petunyalar sıcağa daha dayanıksız diye okumuştum gerçekten de öyle.güneşte çiçekleri hemen kapanıyor.bu saksıdaki mor petunyalar netedeyse ölmüştü ve 20 kök iki saksıdaydı , nasıl olsa kuruyo diye hepsini tek saksıya aldım ve gübre ilaç takviyesiyle tekrar canlandılar.Şunu anladım ki bu petunyalar yaz ortasında kurumaya başlıyorlar eğer önlem alınırsa bir süre daha hayatta kalabiliyorlar.Tohumlarını topladım şu anda da hala tohum veriyorler arada topluyorum.Seneye de petunya vazgeçilmez çiçeğim olacak☺
Selamlar, ustalarına bir sorum olacak.
Eşim tutturdu illa petunya istiyorum diye, daha önce hiç petunya ekmediğim için saksıya kaç fide dikeceğimi bilmiyorum.
Balkon demirine asılı 50cm saksılar var, acaba her bir saksıya sarkan türden kaç fide dikimi yapmalıyım?
ek:Cevap gelmeyince 4'er fide diktim saksılara, budamalarını yaptım, besinlerini verdim. Çiçek verecekler nerdeyse. Sonuç; 4 tane fazlaymış, 3 yeterliymiş.
Oyun Hamuru
03-04-2017, 19:14
Merhaba herkese,
Mayıs ayında düğün yapacağım. Müstakbel eşimle evin iki balkonu olmasını fırsat bilip bir tanesini çiçeklere ayırmaya karar verdik.
Sardunya ve gül balkonumuzun ilk misafirleri oluverdiler.
Geriye kalan alanı da petunyalarla süslemek istedik ve diğer çiçeklerin aksine petunyayı fide olarak değil de tohum olarak liflerden yapılmış ekim kaplarına ektik.
İstanbulda yaşadığımı ve buranın mevsimsel özelliklerini de göze alarak tohumlar tahminen ne zaman çimlenir ve çimlenen tohumlar tahminen ne zaman ilk çiçeklerini açar?
hakki_caliskan
06-04-2017, 22:04
her yorumu okumadım ama burda arkadaşlar pentunya tek yıllık yazmışlar, 2 senedir bende olan devasa bir petunya var, pempe(parfüm kokulu) diye tabir edilen cinsten. Cinsi ile alakalımıdır bilmem ama çiçek full performans yaşamaya devam ediyor.
Bu rengi görünce dayanamadım
643302
Sonunda ben de aldım :)
Oyun Hamuru
11-04-2017, 19:25
Merhaba herkese,
Mayıs ayında düğün yapacağım. Müstakbel eşimle evin iki balkonu olmasını fırsat bilip bir tanesini çiçeklere ayırmaya karar verdik.
Sardunya ve gül balkonumuzun ilk misafirleri oluverdiler.
Geriye kalan alanı da petunyalarla süslemek istedik ve diğer çiçeklerin aksine petunyayı fide olarak değil de tohum olarak liflerden yapılmış ekim kaplarına ektik.
İstanbulda yaşadığımı ve buranın mevsimsel özelliklerini de göze alarak tohumlar tahminen ne zaman çimlenir ve çimlenen tohumlar tahminen ne zaman ilk çiçeklerini açar?
Evet petunyalarım çimlenmeye başladı. Ne zaman ilk çiçeklerini açarlar sizce?
Beş santimlik fidelerden bu günlere :)
Pigments
01-05-2017, 13:11
Merhabalar. Petunyayı evinde kuzey batı yönünde besleyen var mıdır sonucunu merak ediyorum.
atakan5858
10-05-2017, 14:38
647555
atakan5858
10-05-2017, 14:42
647556
atakan5858
22-05-2017, 08:01
648899
atakan5858
22-05-2017, 08:03
648900
atakan5858
22-05-2017, 08:04
648901
Hayirli olsun gule gule buyutun.
Cok guzel cicekler.
Ben gecen sene küpe cicegi almisdim beceremedim simdi petunya almak istiyorum ama korkuyorum onlarida kaybederim diye bakimi nasil bilmiyorum son baharda tohumlari alinip ilk baharda ekiliyor mu nasil oluyor bunlar mevsimlik herhalde.
Fiyati nedir petunyalarin aski saksilarinda satilanlara baya pahali diyorlar o yuzden sordum.
atakan5858
22-05-2017, 17:09
çok teşekkür ederim ben hazır fide olarak aldım yalovasu fidandan 2 kasası 90 liraya maloldu tohumdan biraz zor
hakki_caliskan
27-05-2017, 19:28
arkadaşlar bu hastalık konuusnda bilgisi olan var mı acil yardım lütfen.
http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/39831.htm#post1507149
Pigments
18-06-2017, 12:37
birseyler ters gidiyor ama ne.
tropikpepino
20-06-2017, 18:47
Evet ama tohumları ektim küçük yapraklı değişik bitki çıkıyor. Tohumlara bir işlem yapıyorlarmış galiba .Her halde kimse bilmiyor.
tohum ve çelikle üretiliyor
atakan5858
04-07-2017, 14:39
653198
atakan5858
04-07-2017, 15:40
653212
atakan5858
04-07-2017, 15:47
653213
atakan5858
04-07-2017, 16:07
653217
atakan5858
04-07-2017, 16:15
653219
atakan5858
04-07-2017, 16:16
653220
atakan5858
04-07-2017, 16:18
653221
atakan5858
04-07-2017, 16:24
653222
atakan5858
04-07-2017, 16:27
653223
atakan5858
04-07-2017, 16:38
653226
atakan5858
07-07-2017, 18:40
beğenileriniz için çok teşekkür ederim daha cok petunya calibrachoa yer minesi sardunya var ama fotolarını pek yükleyemedim
nazanerken
28-07-2017, 23:20
Petunya çelikten çoğalmaz ki... Petunya tohumdan yetişir, mevsimliktir. Bu sene 400-500 YKR den alın bir kökünü. Kuruyan çiçeklerin tohumlarını toplarsınız ve seneye kendiniz tohumdan yetiştirirsiniz. Benim tohumlarım çimlendiler bile... Kolay gelsin...
çelikle de çoğalır. işletmemizde o şekilde yapıyoruz.
Hazergok
13-08-2017, 16:01
Çelikle nasıl çoğalıyorsunuz? Gölgede mi, üstü kapalımı bilgi verebilirmisiniz? Bir de 8 ağustosta rasgele tohum atıp üstüne strec film geçirmiştim simdi ufacık çıkmışlar filmi kaldırmalı mıyım?
Baharı beklerken keyifliyiz.
seraya küçük çiçekli, sarkan petunya fideleri de gelmiş.
Baharı beklerken keyifliyiz.
Ufaklıklar büyüdü ve sonuç...
Merhaba arkadaslar benim petunyalarım sasirtma yaptiktan sonra çok kötü solgun durmaya başladılar ne yapmam gerekir acaba
acakmak79
04-06-2018, 08:15
Şöyle bir petunya saksısı çalışmam olmuştu ama sonuç hüsran gibi. Nisan başında yaptım bu ekimleri, çiçekleri çok boldu sonra hep dala gittiler. Ben de çok uzayan dalları kestim, şimdi tekrar çiçekleniyorlar ama saksıdaki petunyalar gibi her daim çiçekli olmuyorlar. Sevmediler benim poşetlikten yaptığım saksıyı herhalde...
675638
acakmak79
04-06-2018, 08:24
Bu da bir türlü sevdiği yeri bulduramadığım minik çiçekli petunyam. Şimdilik nar ağacımın dalında fena değil gibi, hayırlısı.
Bu uzayan dallar saksı kenarından kırılıyor gibi geliyor bana, sizler çok uzayan dalları kesiyor musunuz acaba ??
675639
Aceminaz
19-02-2019, 20:14
Merhaba, petunya çelikten çoğaltılır mı bilmiyorum ama iki hafta önce iki adet fide aldım, fidelerin bir tanesinin çelikten çoğaltılmış olduğunu düşünüyorum. Sebebi ise fidenin dibinde kırık odunsu (yaklaşık 1- 1.5 cm boyunda) bir dal var fide de o daldan yükselen filiz gibi :eek: son derece sağlıklı yaklaşık 10cm kadar boyu var.
Aceminaz
19-02-2019, 20:19
Birde sorum olacak bu bahsettiğim fide iki adet çiçek tomurcuğu çıkardı, sizce onları kopariyim mı gelişmeleri için yoksa dursunlar mı? Kıyamadım koparmaya ama öte yandan da gelişmesi yavaslarmi diye de endiseliyim henüz çok küçük fide :confused: şimdiden teşekkürler
Ebrarnur
17-03-2019, 17:18
Mart başında ektiğim petunyalarım çimlendiler bir saksıya daha ektim.Büyüdüğü günleride çabucak görürüm umarım
siflera12
17-03-2019, 17:31
Mart başında ektiğim petunyalarım çimlendiler bir saksıya daha ektim.Büyüdüğü günleride çabucak görürüm umarım[emoji4]Gelişmeleri bekliyorum [emoji846]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ebrarnur
18-03-2019, 02:06
Gelişmeleri bekliyorum [emoji846]
Elbetteki paylaşacağım 😊 Bende merakla hergün ne kadar büyümüşler takip ediyorum.
Ebrarnur
18-03-2019, 02:17
Petunyaya ilk merak sardığım zamanlar sarkan Petunya almıştım malesef yapış yapış oldu kaybettim sonrada tohum aldım sarkmayan türünden ben öyle olduğunu sanıyorum 😊çünkü ilk ektiğim petunyayı acemilikten sık sık ekmiştim 😁
Bu resimde gördükleriniz benim geçen yıllarda büyüttüklerim sarkan tür olabilirmi arkadaşlar?Yani seyrek olarak ekildiğinde😁
siflera12
18-03-2019, 04:41
Petunyaya ilk merak sardığım zamanlar sarkan Petunya almıştım malesef yapış yapış oldu kaybettim sonrada tohum aldım sarkmayan türünden ben öyle olduğunu sanıyorum [emoji4]çünkü ilk ektiğim petunyayı acemilikten sık sık ekmiştim [emoji16]
Bu resimde gördükleriniz benim geçen yıllarda büyüttüklerim sarkan tür olabilirmi arkadaşlar?Yani seyrek olarak ekildiğinde[emoji16]Petunyaların hepsi sarkıcı diye biliyorum [emoji4] bitkileriniz fazla sık ekilmiş gibi sanki,ama çok güzel olmuşlar MaaşAllah [emoji3]
Ebrarnur
18-03-2019, 07:50
Bana sanki 2 türü varmış gibi geldi bir başkasında gördüğüm bayağı sarkmıştı saksıdan benimkiler tahminimce sık dikdiğim için hiç sarkmadı bu sene tecrübe edip göreceğiz artık beğenmenize sevindim :) teşekkür ederim siflera12
Ebrarnur
22-03-2019, 02:05
653226
Atakan Bey alttaki küçük küçük mor çiçekleri olan bitkinin adını ögrenebilirmiyim çok çok beğendim gerçekten 😊
Atakan Bey alttaki küçük küçük mor çiçekleri olan bitkinin adını ögrenebilirmiyim çok çok beğendim gerçekten 😊
Calibrachoa (milyon çanlar çiçeği)
Ebrarnur
29-03-2019, 11:10
Calibrachoa (milyon çanlar çiçeği)
Mesajınızı yeni farkettim çok teşekkür ediyorum.
Ebrarnur
29-03-2019, 11:21
Mart başında ektiğim Petunyalarımın şuanki halleri böyle biraz büyüdüklerinde anladımki geçen sene ektiğim Petunyalarımın tohumları saksıya düşmüş ve bu boydaydılar ben bu tohumları ekmeden önce onları yabani ot sanıp sökmüşüm :(
Yoksa saksıda 1 tanesini bıraktığım büyük boyda olacaklardı:(
Siz siz olun Petunyaları ektiğiniz saksıda ertesi sene bitenleri yabani ot sanıp koparmayın benim gibi:(
Ebrarnur
22-04-2019, 18:29
Arkadaşlar Mart ayı başında ektiğim petunya resimlerini ve çimlenme aşamalarını paylaşmıştım.
Bugün bayağı büyüdüler hatta bir kısmını ayrı bir saksıya şaşırttım ama bunların uç kısmında küçük tomurcuk gibi birşey var büyüyünce yaprağamı dönüşüyor günlerdir çözemedim.
Sizce bunlar petunyamı?
Tohumu ekeli 2 ay bitecek nerdeyse yani o tohumlar çimlenmiştir ve bunlar yabani ot falan değildir umarım :( o kadarda iyi baktım suladım çok dikkat ettim :(
Sizce bunlar petunyamı?
Daire içine aldığım hariç, bunlar petunya değil sanırım.
Ebrarnur
22-04-2019, 21:55
Evet sanıyorum değil :( forumdaki tüm fotoğraflara baktım ve benzetemedim ondan sormak istedim 2 aydır boşuna yabani otları sulayıp hergün ne kadar büyüdüler acaba diye baktım demekki :(
Pes etmiyorum başka bir toprağa yeniden ektim bugün belki tohum bayatladı ondan çimlenme olmadı bilmiyorum çok teşekkür ederim.
Ebrarnur
22-04-2019, 21:59
Bu petunyalarıda memlekete gittiğimde resmini çekmiştim. Abanada hemen sahil kenarında çok güzellerdi.
Snowflakee
23-04-2019, 19:39
Arkadaşlar merhaba çiçek yetiştirmeye yeni başladım ve oldukça acemiyim :) Yeni bir petunya edindim kendisi henüz fide sayılır.. Nasıl çoğaltabilirim acaba ?
Selma_321
23-04-2019, 20:31
Bunlar yenilebiken kuş otu denilen yabani bitki.
Ebrarnur
24-04-2019, 19:34
Bunlar yenilebiken kuş otu denilen yabani bitki.
Sevgili Selma,teşekkür ederim beni aydınlattığınız için ne olduğunu gercekten merak etmiştim.
Yeniden diktiklerim çimlenir inşallah :)
Ebrarnur
11-06-2019, 17:09
22 nisanda ektiğim 1153 nolu mesajdaki ektiğim tohumlar çimlendi sonunda hatta biraz büyüdüler :) 2 çeşit tohumum vardı biri geçen sene çiçeğimden aldığım sadece mor renk tohumlar diğeri önceki sene aldığım karışık renk petunya tohumları onlar çimlenmedi demekki bayatmış mor olanlarda sorun yok çok sık dökmüşüm tohumları o yüzden hemen şaşırtmak zorunda kaldım altta resimlerini ekliyorum sabrın sonu selamet pes etmedim yeniden diktim ve başardım :)
Ebrarnur
11-06-2019, 17:23
Yine 22 nisanda geçen sene kendiliğinden düşen 1 tek tohumdan büyüyen mor petunyam 11 haziran tarihiyle mis gibi kokusuyla balkomumu şenlendirdi :)
22 nisan 1152 nolu mesajdaki petunyam
oftalmolog35
11-06-2019, 17:54
Bence bizdeki tohumlarda sorun var. Ben tohumdan yetiştirmeyi beceremedim. Tohumları internetten aldım ama olmadı :( . Şu youtube kanalındaki kişi devamlı kaliteli tohuma vurgu yapıyor. Kanalını takip etmenizi öneririm saksıda ne yetişiyorsa çok güzel yetiştiriyor. https://youtu.be/mo1fFjP6AOs
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ebrarnur
11-06-2019, 21:59
Bence bizdeki tohumlarda sorun var. Ben tohumdan yetiştirmeyi beceremedim. Tohumları internetten aldım ama olmadı :( . Şu youtube kanalındaki kişi devamlı kaliteli tohuma vurgu yapıyor. Kanalını takip etmenizi öneririm saksıda ne yetişiyorsa çok güzel yetiştiriyor. https://youtu.be/mo1fFjP6AOs
Videoyu sonuna kadar izledim özellikle küçükken yapraklarına su değdirmemesi dikkatimi çekti .
Buna dikkat etmiyordum edeceğim artık teşekkürler.
Benim karışık petunya tohumum 2 yılı geçtiği için çimlenmedi petunya tohumunun ömrü 2 yılmış.Geçen seneki tohumlar çimlendi çünkü benim kullandığım vilmorin marka tohumdu kaç sene ektim büyüttüm bir sorun olmadı tavsiye ederim.
Ayrıca tohumdan yetiştirmek ayrı bir zevk biraz uzun sürüyor ama beklemeye değer..
Hem 1 paket tohumdan 100 den fazla petunya elde eder bütün tanıdıklara hediye edersiniz :)
Teyzem çok seviyor kurban bayramına onun terasında hediye olarak götüreceğim çok sevinecek.
Hazır almaya kalksak 25 35 TL civarı satılıyor 5 kök petunya sarkan saksılarda..
oftalmolog35
16-07-2019, 10:24
30 tane tohumdan ancak iki tane petunyam olduhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190716/cf2df43511e576ac6ec2d16a0a4f29bd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190716/4ce1ba63e66515b1051310267eb9184a.jpg
Daha önce Petunyam vardı. Ama kokusuzdu. Sonra hep bir kokulu Petunyam olsun istemiştim. Ve bir gün bir milyoncuda saksıda gördüm. Rengi çok hoştu. Ama kokmuyordu, yinede aldım eve getirip başka saksıya aktardım. Gece balkonda otururken güzel bir koku geliyordu birde baktım ki Petunyam kokuluydu. Nasılda sevinmiştim. Bazen gerçekten içten istediğimiz dilekler er geç gerçek oluyormuş.. Bu türden yetiştiren var mı? Bu Petunyada mevsimlik mi?
cihangir-brazil
20-01-2020, 21:37
petunya hem tohum hem de fide ile cogalta bilirsiniz...ben yaptim oldu...fide aldim dallarindan ve su dolu bardaga koydum 1 hafta içinde koklendi ve topraga ektim çok da guzel tuttu...deneyin,fideler kokleniyor suyun içinde...
merhaba
benim gecen yil diktigim petunyalarim ölmedi.yazlik bir yerde yasamanin etkisiyle capcanli duruyorlar.gecen yil cokca tohum vermisti alabildiklerimi aldim alamadiklarim saksiya dustuler.bilemiyorum cinsi de iyi herhalde.
mevsimlik bir bitki olmasina ragmen bu yilda ciceklenecek olmasi cok hosuma gitti.
Merhaba ben yeni katıldım foruma.Bende petunyalarimi çok seviyorum.sarkan türde 4 adet petunyam var.Cok iyi ciceklendiler ve büyüdüler .Mersindeyim ve sıcaklardan petunyamim biri çok etkileniyor galiba. susuz kalmış gibi çiçekler bayiliyor.Digerlerinden tür olarak farklı küçük yapraklı ama büyük çiçekli ve fuşya renkte. Ne yapmalıyım solmasindan korkuyorum.Topragi torf ağırlıklı .
Merhaba çok güzel olmuşlar nasıl bakım yapıyorsunuz detaylı anlatırmısınız
Petunyanın en güzel zamanında öldüğü doğru. Çünkü zaten mevsimlik bir çiçek ömrü yetişme süresi de dahil iki ay, sizde en fazla 1 ay bilemediniz 2 ay konuk olur (hava çok sıcak gitmezse ve deli gibi güneş almazsa).
Tam güneşi sever ama hava ısındıkça çok güneş rahatsız edici olur(ideal yetişme sıcaklığı 19-22 derece). Bol çiçeklenmesi için bol güneş ister, zaten uzun gün bitkisidir.
Yapraklarına su gelmesinde sorun yok ama hastalıkların artmasına sebep oluyor. Bir de yurt dışında bozulan bitkiyi yerinde tutmuyorlar, hemen değiştiriyorlar :) evdr oksijenli su solüsyonu nasıl yapılır ne faydacı bad lütfen cdvaplarmisiniz
Geçirgen, hafif kumlu, organik maddece zengin toprağı sever. Toprak hafif asidik olmalı. Bizin topraklarımız genelde kireçli olduğu için yapraklarda damar araları sararabilir. Bu yüzden gübrelemesinde amonyum sülfat kullanılabilir.
Ömrünü uzatmak istiyorsanız sık sık budayacaksınız. O çiçekli dalların fazla uzamasına izin vermeyip kıyıp keseceksiniz, hem dallanır, hem tazelenir. 1/ 3 yükseklikten budayın.
Bu ani yapışkanlaşma ve ölümler birincisi toprak mantarları ikincisi zaralılar sebebiyle oluyor. Beyaz sinek ve yaprak bitlerine karşı dikkatli olun. İki sulama arası hafifçe kurumaya izin verin. Sıcaklarda özellikle rizoktonyadan aniden ölüyorlar, birden suyu çekilmiş gibi oluyorlar.
Evde oksijenli su solüsyonunu deneyin.
Neden oksijenli su solüsyonu yapiyoruz
E.Kahraman
26-05-2020, 13:07
27 Nisan tarihinde aldığım petunyalarım. İlk aldığımda renkleri fotoğraftaki gibiydi şimdi biraz daha koyulaştılar ve benekleri kayboldu neden acaba?
Takviye olarak 2 haftada bir 3x20 NPK gübre veriyorum.
Fırça ile tozlama yapmıştım sanırım son fotoğraftaki tohum kapsülü. Nasıl bir kombinasyon çıkacak çok merak ediyorum.:rolleyes:
E.Kahraman
23-07-2020, 13:52
Petunya bakım günü:
Biten çiçekler temizlendi,
Tohum kapsülleri toplandı, kurumaya alındı,
Önceden toplanıp kuruyan kapsüllerden tohumlar ayrıldı.
27 Nisan tarihinde aldığım petunyalarım. İlk aldığımda renkleri fotoğraftaki gibiydi şimdi biraz daha koyulaştılar ve benekleri kayboldu neden acaba?
Takviye olarak 2 haftada bir 3x20 NPK gübre veriyorum.
Fırça ile tozlama yapmıştım sanırım son fotoğraftaki tohum kapsülü. Nasıl bir kombinasyon çıkacak çok merak ediyorum.:rolleyes:
Renk çok güzel. Bu renk kombinasyonunu ve benek dağılımıçok hoşuma gitti. Özel bir adı var mı acaba?
E.Kahraman
24-07-2020, 12:37
Renk çok güzel. Bu renk kombinasyonunu ve benek dağılımıçok hoşuma gitti. Özel bir adı var mı acaba?
İnanın hiçbilmiyorum. Nasıl bu hale geliyor onu da bilmiyorum çünkü şu anda benekleri yok.:( Sıcaktan ya da tozlaşmadan etkileniyorlar sanırım.
Merhaba.
Night sky petunya
Baby doll petunya
Thunderstorm petunya olarak aratırsanız ulaşabilirsiniz. Şu an bir firma satıyor bende almayı düşünüyorum ancak özelliğini kaybediyorlar anladığım kadarıyla.
megbilgi
18-05-2021, 12:40
Orjinal Petunya tohumları.
18 Çeşit ve Renk mevcut. Hepsi fide üreticilerinin kullandığı tohumlardandır.
Çok sık ve büyük boy çiçeklenir ve tekrar tohum alarak üretebilirsiniz.
.
https://www.bahcetohum.com/tohum/cicek-tohumlari/petunya
.
Melike35ms
17-06-2021, 07:01
Bana sanki 2 türü varmış gibi geldi bir başkasında gördüğüm bayağı sarkmıştı saksıdan benimkiler tahminimce sık dikdiğim için hiç sarkmadı bu sene tecrübe edip göreceğiz artık beğenmenize sevindim :) teşekkür ederim siflera12
Merhaba, evet sarkan petunyalar ayrı cins.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.