Bağlan

View Full Version : dağçiçeği / balkon

Sayfalar : 1 [2] 3

dağçiçeği
28-05-2013, 10:41
Bordo ceylanlar da coştu

dağçiçeği
28-05-2013, 10:42
Üç renk bir arada

dağçiçeği
28-05-2013, 10:43
Gülsardunya

dağçiçeği
28-05-2013, 10:44
Sakız sardunya

dağçiçeği
28-05-2013, 10:45
Yıldızlar tomurcukta

dağçiçeği
28-05-2013, 10:46
Üç yıldır benimle. Adını bilmiyorum iki yıldır açıyor. Sıcağı hiç sevmiyor :)

dağçiçeği
28-05-2013, 10:48
Lavanta ve yıldızlar yarışıyor. Bakalım önce kim açacak ?

dağçiçeği
28-05-2013, 10:50
Galiba o da beni sevdi. ;)

dağçiçeği
28-05-2013, 10:51
Bunlarda bahçeden

dağçiçeği
28-05-2013, 10:52
Hanımeli

dağçiçeği
28-05-2013, 10:53
Mandalina çiçeği

dağçiçeği
28-05-2013, 10:54
Bu da bahçemizin sakinlerinden :D

dağçiçeği
28-05-2013, 10:57
Bu saksım miniklerin büyümesi için ayrılmış bir saksı halini aldı.
Sevgili Kelebek' in uyarısı üzerine yaprak güzellerimin biraz olsun büyüyenlerini bu saksıya şaşırttım. Bu saksıda ki toprak daha yumuşak ve torf karışımı var. Daha keyifli gibiler.

Bayçalı
28-05-2013, 12:51
sn.dağçiçeği sedum ve bambu saksı tasarımınızı çok güzel çiçeklerinizde öyle aşk merdiveni köşeye çok güzel olmuş bol çiçekli günler dilerim

bay tömürcek
28-05-2013, 14:38
Ablacım bayıldım menekşelerle ceylanlarına maşallah ya :p Yok yok elinden cidden yoksa herkeste de çiçek var hiç böyle değil ;)

Cymbelina
28-05-2013, 16:45
Dağçiçeğiciğim, 263 nolu mesajdaki minikler ne fidesi? Kolyoz dışındakileri demek istiyorum.

Tömürcek, niye hevesimi kursağımda bırakıyorsun? Zevk benim değil mi?:dilli::D Belki hoşuma gidiyor, belki çok sıkıcı, monoton bir hayatım var ve aksiyon/ adrenalin istiyorum ve sefere çıkıyorum:dilli:. Belki adrenalin bağımlısıyım, belki peşimde federaller - pardon zabıtalar varken koşmak gibi hobilerim var:dilli: . Ganimetimi de küçümseme, belediye ne dikiyorsa o, el mahkum, ben ne yapayım? :DNeyse, artıkın konuyu kapatalım, meşgul etmeyeyim sayfayı.

dağçiçeği
28-05-2013, 19:03
Sayın Bayçalı
Sayfama hoş geldiniz .Beğeniniz için çok teşekkür ederim.Her zaman beklerim .

dağçiçeği
28-05-2013, 19:08
Sevgili Tömürcek şımartma beni .Çok teşekkür ederim .Bu gün morale çok ihtiyacım var .Çiçeklerimde bitlenme var bilgisarım arızalandı ve şu an yabancı bir bilgisayardan yazmaya çalışıyorum.İlk bilgisayar kullandığım günlere döndüm bir anda .Karınca hızı ile yazıyorum.:D
Resimlerin öbür bilg.da kalması da cabası .

dağçiçeği
28-05-2013, 19:10
Cymbelinacım ben o saksıya önce domates tohumu ekmiştm.büyüyenleri bahçeye ektim.Küçükler kaldı. .Geçenlerde saksıdan çıkınca hatırladığım süs kabakları ve kolyozlar da artık bu saksı da .
258.mesajdaki resmi fark ettin mi :( soru işaretini bulamıyorum .Neyse öğreneceğim bunu ben :)

Cymbelina
28-05-2013, 19:56
Hiç bozma moralini, bak gayet güzel kullanıyorsun istediğin bilgisayarı. Onun da üstesinden gelirsin, aslansın sen:) Hiçbir cihaz naz yapamaz benim arkadaşıma. Bugün NASA'da işe başlasak, yarım saatte çözeriz biz sistemlerini neyin:dilli::D

O fideni gördüm, görmez olur muyum?;) Çaktırmamak içün sadece beğene bastım:) Bende de çam fidesi var 5 litrelik su şişesinde ama sararma başladı gibi. Bilmiyorum nesi var. Bir de başka bir çamımız daha var ama onların cinsi farklı, kısa ibreli olanlardan. Onlar senelerdir bizimle ama biri bu sene tamamen kurudu:( Ona üzülüyorum çünkü epeydir bizimle, daha doğrusu 2 minnacık fide yanyana.

Unutmadan, diğer bilgisayar arızalandı demişsin. Bir şekilde 1-2 dk bile açma şansın olursa resimlerini ve önemli dosyalarını varsa şayet bir flash belleğe filan kaydet istersen. Yoksa da canın sağolsun, üzme kendini.

Sn Devsekoya da güzel şeyler yapıyor, sayfasında 35 nolu resim için:

http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27558-2.htm

dağçiçeği
28-05-2013, 21:29
Verdiğin moral (gaz :D) için çok sağol canım .Nasa falan demişsin ama biz daha senle peşimizdeki zabıtaları bile hallademedik.Hatırlatayım dedim .
Bilgisayarda arıza yok çok şükür şarj aparatında sorun oluştu.Bu gün hallederim diye düşünmüştüm fakat olmadı.neyse en kısa zamanda hallederim galiba.
Acaa neden kurur bu çam fidanları .Açıkcası benim hiç bir fikrim yok.Bu konuda çok cahilim .Acilen araştırmamız lazım.Ssendki fidanlara da çok üzüldüm.Yeni mi ekmiştin sende .

dağçiçeği
28-05-2013, 21:51
Madem ki yeni resimler şu an için yok ben de eskileri bulurum dedim veeee
bakın neler buldum ...
Bu gülümü kaybettim çok üzülmüştüm .Tekrar içim acıdı :(

dağçiçeği
28-05-2013, 22:01
Bu kısmın adı nostalji köşesi olsun bari.
Maalesef bu yıl bu lalelerimin ve çiğdemlerimin çiçeklerini göremedim.Nedendir bilmiyorum yaprak olarak kaldılar .Nasip bu yıla artık.

dağçiçeği
28-05-2013, 22:06
Zülfünün(selluka ) bebeklik fotoğrafını bulduum :D

Gülbahçe
28-05-2013, 22:16
Bu kısmın adı nostalji köşesi olsun bari.
Maalesef bu yıl bu lalelerimin ve çiğdemlerimin çiçeklerini göremedim.Nedendir bilmiyorum yaprak olarak kaldılar .Nasip bu yıla artık.

3. fotoğraftaki kırmızı çiçeğinizin ismini öğrenebilir miyim? Belki yeri değil ama görünce sorayım dedim. Bende de 3 rengi var; sarı, pembe ve kırmızı. ancak ismini tam olarak bilmiyorum :(

bay tömürcek
28-05-2013, 22:18
Sevgili Tömürcek şımartma beni .Çok teşekkür ederim .Bu gün morale çok ihtiyacım var .Çiçeklerimde bitlenme var bilgisarım arızalandı ve şu an yabancı bir bilgisayardan yazmaya çalışıyorum.İlk bilgisayar kullandığım günlere döndüm bir anda .Karınca hızı ile yazıyorum.:D
Resimlerin öbür bilg.da kalması da cabası .

Yok ablacım ne şımartması sadece beğenimi açık seçik bir şekilde dile getiriyorum ve düşündüğüm şeyin elinin bereketi olduğunu belirtiyorum ;) O bende de oluyor benim bilgisayardan başkası olunca benim hız düşüyor sevmiyorum başka bilgisayarları :p

dağçiçeği
28-05-2013, 22:39
Sevgili Gülbahçe 3. resimdeki çiçek Kalanşoe. Bende de pembe ve kırmızı rengi var.Turuncu rengide çok güzel .:)

dağçiçeği
28-05-2013, 22:42
Öğreniyorum Tömürcek :)
Sağol kardeşim.Senin gibi yeşil elli birisi tarafından bu şekilde övgü almak çok güzel.:)

Rana+miraç
28-05-2013, 22:51
Zülfünün bebeklik resimlerine bayıldım Sağ olan büyüyor işte !. Ah birde şu böcekler olmasa.

Cymbelina beni hala yakalayamadı ama,ben itiraf etmek istiyorum : benim bir hibiskusum var ! Yoğunluğumdan yazamadım sohbeti geçtiğinde ama her an yakalanma korkusundan uyuyamaz olunca bir fırsat buldum. Pişmanlık yasasından yararlanmak istiyorum .

Geçen sene bir arkadaş bana hibiskus çeliği verdi. Toprağa direkt dikmemi ve üzerine poşet geçirip sera yapmamı istedi. Dediklerini yaptım tuttu. Hibiskus çiçek bile açtı.

Bilgi eksikliğinden kışın balkonda bıraktım içeri aldığımda yaprakları olmayan 10-15 cmlık bir çırpı şeklinde kaldı. Yeni yeni yeşermeye çalışıyor ama çok hırpalanmış. Hibiskus sayfasında resmini koymuştum açtığında. İnşallah yine açar.

İşte böyle bu acıklı hikayeyi paylaştım,artık yakalansamda farketmez. Kısa bir tatil için evde yokum çiçeklerim ne halde diye çok dertliyim.

Uzun oldu ama pek zamanım olmuyor. Benim de üç adet meşe palamutu fidem var. Çok şekerler. Tohumlarını nisanda emirgana laleleri görmeye gittiğimde, çimlenip kök çıkarmaya başlamış halde, otların arasında bulmuş ve cebe atmıştım. Eşime farkettirmeden. Tohumlar kolayca yeşerdi. Ama büyüyünce ne olacak bilmem . Saksının birinde incir, birinde erik fidelerimde var kendiliğinden çıkan. Bir de narım var. Arka balkona kişisel ormanımı kuracağım kısmetse seneye!

(cymbelina için özel açıklama:D ; şimdi cymbelina meşe palamutu tohumları cebindemi kolayca yeşerdi diyecek.Tohumları hedera ve hibiskus çiçeğimin saksısına ekmiştim fideler büyüyünce ayırdım.:p)

dağçiçeği
28-05-2013, 23:10
Sevgili Ranamiraç demeksende hibiskus var. Biz hala hibiskuslanamadık derken imdadımıza bir el (hızır :D)yetişti.Kendsine buradan da teşekkür ediyorum.
Ağaç yetiştirmek ayrı bir mutluluk bence.Yıllarca yaşayacağını eğer meyve veriyorsa bu ağaçtan meyve yeneceğini bizim ömrümüz yetmese de hep fayda vereceğini bilmek harika bir duygu.Keşke hepimizin bir ormanı olabilse.Bizim buralar da ormanlık alan çok olduğu için pek farkında olan ve sahip çıkan olmuyor.
Son satırlarda sataşma hissettim.Dua et Cymbelina donanımlı gelmesin.Zten bu aralar sefere çıkacağım gibi laflar ediyordu .Çıkacağı sefer senin balkon olur maazallah.Sakarya da bir bıcırık var onun hevesini kırmış zaten .Çok hırslı.:D

bay tömürcek
28-05-2013, 23:19
Sakarya da bir bıcırık var onun hevesini kırmış zaten .Çok hırslı.:D

Ahh başııım :eek: Allahım kafama taş geldi biri bişey attı :D Cymbelina ablamın gönlünü almam lazım galiba kızmış bana :o Eğer ablalar bu bit kadar çocuk dediğinde o çocuk ablalar ne derse odur diyorsa kardeşler de bazen ablaları kırdığında ablalar da affeder :D ( Kişisel düşüncem ) :dilli:

dağçiçeği
28-05-2013, 23:24
Dur anlamadım bir daha okumam lazım.Anlaşılır yaz çoçuğum :( Cymbelina beni andı .:D
Affeder affeder evet de !!! :D bence sen terliğe hazır ol gene de .:D

Rana+miraç
28-05-2013, 23:25
Cymbelina iş başında. Şimdiki görevi Ranamiraç 'a sayfa açtırmak. :D görevinde başarılar dilerim arkadaşım.

Şaka biryana bende Ranamiraçın sayfa açmasını çok istiyorum. Çiçeklerini de çok merak ediyorum.

Ben de sayfa açmaya hevesleniyorum ama, kendi sayfamı düzenli takip edemeyip misafirlerimi cevapsız bırakırsam diye çekinmekteyim. Ama böylesi de zevkli cymbelinayla saklambaç oynamış oluyoruz.

Bitkilerimle ilgili pek çok danışmam gereken sorunum oluyor ,zamansızlıktan yeterince de araştıramıyorum, kendi kendime bir şeyler yapıyorum ,sayfam olsa imdada yetişen daha mı çok olur acep ?
bir düşüneyim.

Sakaryadaki bıcırık ;cymbelinayla uğraşmayı bıraksında cevdetle ilgilensin biraz,doğum yaklaştı. Bebek alışverişi tamam mı bakalım.Dut mevsimi geldi geçiyor hala dut yemeye davet etmedi bizleri

bay tömürcek
28-05-2013, 23:30
Dur anlamadım bir daha okumam lazım.Anlaşılır yaz çoçuğum :( Cymbelina beni andı .:D
Affeder affeder evet de !!! :D bence sen terliğe hazır ol gene de .:D

Yani demek istiyorum ki ablacım sakaryadan bi bıcırık dedin ya taş bana geldi yani benden bahsedildi demek istedim :p Hani cymbelina abla bit kadar çocuk dediğinde ablam ne derse o deyip karşı çıkmıyorum ya ablam da bu küçük hatamı görmezden gelip affeder diyorum :D Cymbelina abla bana kızıp küsmesin de ben onun terliğine de küreğine de razıyım :D

Cymbelina
28-05-2013, 23:35
Buraya kadar gülümseyerek okudum, sağolun varolun hepiniz, sizleri tanıdığım için mutluyum:)

bay tömürcek
28-05-2013, 23:35
Sakaryadaki bıcırık ;cymbelinayla uğraşmayı bıraksında cevdetle ilgilensin biraz,doğum yaklaştı. Bebek alışverişi tamam mı bakalım.Dut mevsimi geldi geçiyor hala dut yemeye davet etmedi bizleri

Abboooo ben nasıl unuttum cevdetin doğurduğunu :eek: 3 adet yavrusu olduğunu söylemeyi :eek: 2 kız 1 oğlan olduğunu (kontrollerime göre öyle ama bu cevdet olayından sonra emin olamıyorum:D) Herşeyler tamam yelekler, patikler örüldü bez mama hazır :D Ablacım dutlar bu sene pert oldu yağan şiddetli yağmur yüzünden daha 1 tane koparıp dut yiyemeden ama duttan başka yiyecek şey buluruz gelcem deyin siz ;)

dağçiçeği
28-05-2013, 23:36
Aslında bende çok düşünmüştüm açsam mı açmasam mı diye.Şu an o kadar severek takip ediyorum ki.Her beğeni bana ödül oluyor.Bilmediğim konuları öğrenmek ve bitkilerimin gelişim aşamalarını arşivlemek istiyorum.
Eğer istiyorsan tavsiye ederim.Sürekli takip etmek zorunda değilsin ama kendini ister istemez burada bulacaksın zaten.
Sahiden Tömürcek Cevdet nasıl.Ben ona patik örecektim.Çok çalışmam lazım çok .:( :D

dağçiçeği
28-05-2013, 23:41
Aaaa kızlar hala olmuşuz haberimiz yok.EN kısa zamanda ülgili başlığa resimlerini istiyorum .
Cymbelina cım bende tüm dostlarımı tanıdığıma seviniyorum.İyiki varsınız hepiniz.

bay tömürcek
28-05-2013, 23:44
Aaaa kızlar hala olmuşuz haberimiz yok.EN kısa zamanda ülgili başlığa resimlerini istiyorum .
Cymbelina cım bende tüm dostlarımı tanıdığıma seviniyorum.İyiki varsınız hepiniz.

Resimleri kedi başlığına yükleyip sizlere haber vericem ablalarım evet hala oldunuz ;)

Cymbelina
28-05-2013, 23:47
Ya ben yazana kadar bir sürü şey yazıyorsunuz, yetişemiyorum. Yaşıma hürmet ediniz lütfen:dilli::D Tömürcek gözün aydın, beyaz yavru varsa benim demiştim hatırlarsan:dilli: Rezerve ettim önceden:D Adı pamuk. Durun, alıntılarla geliyorum:)

bay tömürcek
28-05-2013, 23:49
Teşekkürler cymbelina ablacım ;) Beyaz yok malesef olması da imkansız çünkü cevdetin rengi malum e etrafta hiç beyaz kedi de olmayınca 2 tanesi cevdetin renginde 1 tanesi sapsarı yani kedi sarısı :p

Rana+miraç
28-05-2013, 23:54
İsim bulma önemli mesele. Ben tekliflerimi sunuyorum.Cevdetin ismi çok güzeldi. Ondan esinlenerek; Cevriye,hıdır, hüsmen,ünzile,katibe,zarife.

Cymbelina
28-05-2013, 23:59
Verdiğin moral (gaz) için çok sağol canım .Nasa falan demişsin ama biz daha senle peşimizdeki zabıtaları bile hallademedik.Hatırlatayım dedim .
Bilgisayarda arıza yok çok şükür şarj aparatında sorun oluştu.Bu gün hallederim diye düşünmüştüm fakat olmadı.neyse en kısa zamanda hallederim galiba.
Acaa neden kurur bu çam fidanları .Açıkcası benim hiç bir fikrim yok.Bu konuda çok cahilim .Acilen araştırmamız lazım.Ssendki fidanlara da çok üzüldüm.Yeni mi ekmiştin sende .

Çok güldüm ya. Ahmet Kaya şarkılarını hatırladım. Peşimizde federaller, zabıtalar, başım belada (A'yı uzatmadan söylüyoruz), kafama sıkar giderim falan filan.

Biz onlardan kaçarken hızımızı alamayıp Houston'a kadar gidermişiz, gitmişken de ver elini NASA, oradan ver elini Ay ve gezegenler. Oralardan yeni yaşam formları ve dünyada olmayan bitkilerle dönermişiz:dilli: Meşhur oluruz dönünce ve otomatikman zengin oluruz:) Geçen seneden hatırlarsanız üçümüz de söz verdik zengin olunca estetik olacaktık:dilli: Sonrasını bilmiyorum, buluruz birşeyler:)

Şarj şeysinde arıza varsa kolay, burada olsaydın hemen 2 dakikada yıldız tornavidayla açardık, içine bakardık. Sonra ben düşünceli bir şekilde çenemi ovuşturup hmm, hmm dedikten sonra teşhisimi koyardım: meme yapmış bujiler, difransiyel kafası yanmış:dilli::D

Çam konusunda ben de hiç bir şey bilmiyorum ki. Eski kısa ibreli olanlar değil ama yeniler yeni dikildi sayılır;)

Cymbelina
29-05-2013, 00:10
Cymbelina beni hala yakalayamadı ama,ben itiraf etmek istiyorum : benim bir hibiskusum var ! Yoğunluğumdan yazamadım sohbeti geçtiğinde ama her an yakalanma korkusundan uyuyamaz olunca bir fırsat buldum. Pişmanlık yasasından yararlanmak istiyorum .

Geçen sene bir arkadaş bana hibiskus çeliği verdi. Toprağa direkt dikmemi ve üzerine poşet geçirip sera yapmamı istedi. Dediklerini yaptım tuttu. Hibiskus çiçek bile açtı.

Bilgi eksikliğinden kışın balkonda bıraktım içeri aldığımda yaprakları olmayan 10-15 cmlık bir çırpı şeklinde kaldı. Yeni yeni yeşermeye çalışıyor ama çok hırpalanmış. Hibiskus sayfasında resmini koymuştum açtığında. İnşallah yine açar.

İşte böyle bu acıklı hikayeyi paylaştım,artık yakalansamda farketmez. Kısa bir tatil için evde yokum çiçeklerim ne halde diye çok dertliyim.

Uzun oldu ama pek zamanım olmuyor. Benim de üç adet meşe palamutu fidem var. Çok şekerler. Tohumlarını nisanda emirgana laleleri görmeye gittiğimde, çimlenip kök çıkarmaya başlamış halde, otların arasında bulmuş ve cebe atmıştım. Eşime farkettirmeden. Tohumlar kolayca yeşerdi. Ama büyüyünce ne olacak bilmem . Saksının birinde incir, birinde erik fidelerimde var kendiliğinden çıkan. Bir de narım var. Arka balkona kişisel ormanımı kuracağım kısmetse seneye!

(cymbelina için özel açıklama; şimdi cymbelina meşe palamutu tohumları cebindemi kolayca yeşerdi diyecek.Tohumları hedera ve hibiskus çiçeğimin saksısına ekmiştim fideler büyüyünce ayırdım.)

Yaşasın, hiç değilse itiraf ettittirdim:) Ranamiraç bizden kurtulamazsın öyle 2-3 bitkinden lafın arasında bahsetmekle, aç işte sayfanı. Lütfen. Sen giremediğinde biz özel kalemin olaraktan gelen gideni ağırlarız - istersen yani;)

Cebinde tohum yeşertmek maharet ister, bravo:dilli: Ama mesela pamuğun arasında da yapabilrsin:dilli:, gene de tercih senin:) Belki her an çimlenirleken yanında olmalarını istedin, gözünün önünde, olabilir, normal bunlar.

Ben de sevgili Kılıch'a önerirken heveslendim, sanırım ben gene 3-5 ceviz gömeceğim saksılardan birine. Ben de çok seviyorum, hep çiçek olmasa da olur, ağaçlarımız da olsun:) Gerçi saksıda kalıyorlar hep ama olsun.

dağçiçeği
29-05-2013, 00:10
Allahım nerden de aklına geliyor böyle şeyler Cymbelina harikasın.:D
Rana' nın bulduğu isimler de çok güzelmiş.Huriye Nuriye Düriye de güzel :D:dilli: seçenek olsun

dağçiçeği
29-05-2013, 00:14
Yaşasın, hiç değilse itiraf ettittirdim:) Ranamiraç bizden kurtulamazsın öyle 2-3 bitkinden lafın arasında bahsetmekle, aç işte sayfanı. Lütfen. Sen giremediğinde biz özel kalemin olaraktan gelen gideni ağırlarız - istersen yani;)

Bu benim aklıma hiç gelmemişti evet biz bakarız sayfana istersen .;) Lütfen sen de aç . Çok güzel bitkilerin olduğuna eminim.

Cymbelina
29-05-2013, 00:19
Tömürcek, yanlış anlaşılma oldu sanırım, ben kırılmadım, üzülme yok bir şey. Biri vardı ya malum mevzuyla ilgili, onun için dedim ne hali varsa görsün diye. Ben sizleri seviyorum:)

Yavrular kedi sarısıysa sularına saçıkıbrıs - demir sülfat katalım, bakalım ne olacak?:dilli::D Sonuç yeşil kedilerimiz olur diye düşünüyorum, çok katarsak mavi olurlar, şirinler gibi olurlar:dilli: isim önerileri güzel, siz karar verin artık. Hale Jale Lale - kafiye istenirse. Alman disipliniyle yetiştireceksen, Olga, Helga, Hans:D

Cymbelina
29-05-2013, 00:23
Dağçiçeğiciğim, Zülfü'nün bebekliği de çok şirinmiş:) O zamandan belliymiş yakışıklı olacağı:)

Bu soğanlı çiçeklerinin soğanları duruyor hala değil mi? Nasıl saklıyorsun soğanları?

Arada soracaktım, unuttum. Ranacığım, narı hazır fide mi aldın? Yoksa bildiğimiz meyvesindeki o sert çekirdek gibi kısımları mı ektin? Ben de Mart sonunda deneyselliğim tuttuğu içün, kivinin içindeki o siyah çörekotu tanesi gibi olan çekirdeklerinden ektim ama çıkmadı.

dağçiçeği
29-05-2013, 00:27
Tömürcek, yanlış anlaşılma oldu sanırım, ben kırılmadım, üzülme yok bir şey. Biri vardı ya malum mevzuyla ilgili, onun için dedim ne hali varsa görsün diye. Ben sizleri seviyorum:)[/SIZE]

Ben takılmıştım tömürceke. Sen neden hevesimi kırıyorsun tömürcek deyince .;)

dağçiçeği
29-05-2013, 00:32
Dağçiçeğiciğim, Zülfü'nün bebekliği de çok şirinmiş:) O zamandan belliymiş yakışıklı olacağı:)

Bu soğanlı çiçeklerinin soğanları duruyor hala değil mi? Nasıl saklıyorsun soğanları?

Arada soracaktım, unuttum. Ranacığım, narı hazır fide mi aldın? Yoksa bildiğimiz meyvesindeki o sert çekirdek gibi kısımları mı ektin? Ben de Mart sonunda deneyselliğim tuttuğu içün, kivinin içindeki o siyah çörekotu tanesi gibi olan çekirdeklerinden ektim ama çıkmadı.

Zülfü adına teşekkür ederim.Soğanlıları yazın saksısında hiç sulamadan saklıyorum.Ama bu yıl kazaya uğradılar.Serin olsun diye sakladığım ardiyede devrilmiş olarak buldum. Yeniden saksılarına koydum ama tekrar ardiyeye koyamadım.Biraz sıcak yerde kaldılar galiba bu yüzden pek keyifli değilledi ve hiç biri çiçek açmadı.Halbuki bir sürü olmuşlar .Belki de gücünü yavrulamak için de harcamış olabilir bilemiyorum.

Cymbelina
29-05-2013, 00:48
Hmm, o konu mu? Tamam, evet kırmasın hevesimi;) Geçen sene şeker begonya vardı her yerde, ben tenezzül etmemiştim:dilli: Bu sene hayatıma renk katmak amacıyla:dilli:, federallere rağmen "sefer" diyorum. Ben de bir hızlı koşarım, bir hızlı koşarım zaten:D sormayın. Yani Hakkı kadar hızlıyımdır:)

Hakikaten, senin Hakkı'nın akıbeti ne oldu? O kadar hırka ördün filan:) Yavrulayıp ailece gelebilirler demiştin. Hakkı geri dön, Dağçiçeği 2 file patatesle seni bekliyor;)

Ev yapımı ilaçlar veya ona benzer bir sayfada birisi bir şey önermiş: ezilmiş sarımsağı o bitkinin toprağına - toprağın üstüne koyun demiş. Zannedersem bunu yapmanın bitkiye bir zararı olmaz, sarımsağın kokusu bir nebze de olsa fayda edebilir. Bitler seni üzmüştü ya, bir de bunu dene bakalım. Ben dün o kekikli fısfısı yaptım ama sıvı sabun yerine bulaşık deterjanı koyunca kokusu güzel oldu, kekiği bastırdı, bir işe yaramamış olabilir. Ayrıca yaparken fısfısın tepesi çıktığı için, bir elimle tutup bir elimle basmaya çalışırken tırnağım kırmayı başardım, üstelik uzun tırnak değil, kısa.

dağçiçeği
29-05-2013, 00:59
Gazan mubarek olsun canım.Hakkı ortada yok.Sırra kadem bastı. :)
Bu bitkilerimdeki böcekler gerçekten canımı sıkıyor artık.Hergeçen gün artıyorlar. Bu şikayetler çoğu kimsede var.Bu yıl bitkiler açısından hastalıklı bir yıl olacak galiba.Önerin için çok sağol.Artık sırasıyla herşeyi denemeye çalışıyorum.Tırnağın için de çok geçmiş olsun canım.Fısfıs konusu ayrı bir dert zaten.

Gülbahçe
29-05-2013, 10:07
Sevgili Gülbahçe 3. resimdeki çiçek Kalanşoe. Bende de pembe ve kırmızı rengi var.Turuncu rengide çok güzel .:)

Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum yardımınız için :) Turuncu rengi de denk gelirse alayım inşallah. Çok dayanıklı olduklarını düşünüyorum, bakımları da kolay değil mi? Çiçekleri hiç geçmedi.

Bu arada sayfanızdaki sohbetler çok hoş, çok eğlenceli :) Zevkle okudum.

Gülbahçe
29-05-2013, 10:10
Bu bitkilerimdeki böcekler gerçekten canımı sıkıyor artık.Hergeçen gün artıyorlar. Bu şikayetler çoğu kimsede var.Bu yıl bitkiler açısından hastalıklı bir yıl olacak galiba.

Benim geçen sene çiçeklerimde hiç böceklenme sorunu olmamıştı. Bu sene yanlış bir şey mi yaptım da çiçeklerim bu kadar böcekleniyor diye dert ediyordum ben de. Bir de geçen sene çok daha az çiçeğim vardı, bu sene çiçek sayım biraz artınca mı oldu diyorum. Belki de havalardan kaynaklı genel bir sorundur. İnşallah hepimiz kurtuluruz bir an önce bunlardan :rolleyes:

dağçiçeği
29-05-2013, 10:58
Sevgili Gülbahçe bu forum sayesinde bir çok arkadaş edindim. Tüm arkadaşlarımı çok seviyorum. Aramıza katıldığınız için mutluyum.
Bitkilerdeki hastalıklar geçen yılda vardı ama çok hafif atlatmıştım. Bu yıl baktığım başka sayfalarda da şikayetler çok. Özellikle sebzelerde hiç bu kadar böcek ve hastalık olmamıştı. Havanın rutubetiyle alakalı olabilir mi bilemiyorum.
Kalanşoelarım geçen yılda da böceklenmişti bu yılda böceklendi. Ara ara ev yapımı ilaçlarla önüne geçmeye çalışıyorum. Şimdilik pek başarılı olduğum söylenemez.
Geçen yıl bir tanesini budamıştım bitlerden kurtaramayınca. Bonsai ye benzemişti. Yeni yeni toparlanıyor. Bir ara resmini eklerim. Dikkat edin çabuk böceklenebiliyorlar. Ara ara kontrol edin.

Gülbahçe
29-05-2013, 15:30
Daha dikkatli olmam gerekiyor öyleyse, ev yapımı ilaçları araştırayım ben de biraz. Geçen sene çok az bitkim vardı, o yüzden pek sorun yaşamamış olabilirim. Şu an yaklaşık 50 kadar saksım var. Hala doyamıyorum çiçeklere ama sayı çoğaldıkça bakım zorlaşıyor ne yazık ki.

Ben de aranıza katıldığım için çok mutluyum, o kadar bilgi dolu ve sıcak bir ortam ki keşke daha önce katılmış olsaydım aranıza. :)

dağçiçeği
29-05-2013, 16:54
Sardunyanın iki rengi yanyana durduğu zaman tozlaşarak renk değişimi olduğu söylenir. Bunu duymuştum fakat tanık olmamıştım.
Sardunyam şu renkti. ;)

dağçiçeği
29-05-2013, 16:55
Şu andaki rengi ;)

dağçiçeği
29-05-2013, 16:57
Acaba rengi yetersiz beslenmeden ötürü mü açık renkti diye düşündüm ama olsa böyle olmamalı değil mi ? ;)
Demet halindeki sardunya çiçeklerinin dış kısmı açık iç kısmındakiler se koyu renk ;)

dağçiçeği
29-05-2013, 16:59
Genel durumu

dağçiçeği
29-05-2013, 18:00
Kırmızılım

dağçiçeği
29-05-2013, 18:01
Ceylan

dağçiçeği
29-05-2013, 18:03
Ceylan sardunya
Arıyı gördünüz mü ? ;)

dağçiçeği
29-05-2013, 18:04
Hepsi bir arada ;)

dağçiçeği
29-05-2013, 18:05
Hanım çantası tohum yapıyor galiba (inşallah) ;)

dağçiçeği
29-05-2013, 18:08
Kızımın yapıp bana hediye ettiği yoğurt kutusundan saksı ve içnde buz çiçeği :)

dağçiçeği
29-05-2013, 18:10
Küstüm çiçeği ve Fittonia arkadaşlığı

Cymbelina
29-05-2013, 19:39
Sardunyan sana kendini iyice sevdirebilmek için çeşit çeşit renklerde açmış, hangisini beğenecek en çok bakalım diye:)

316 nolu mesajdaki saksıdan bende de var, 2 tane:) Kızının ellerine sağlık;)

Fitonyanın olduğu son resimde, kareye kenardan girmiş kırmızı saksıdaki kalp biçimine benzeyen yaprağı olan ne acaba? Atıyorum, sarmaşık türü:dilli: Tuttu mu?;)

dağçiçeği
29-05-2013, 19:55
Tutmadı maalesef :) yabani menekşe olacaktı. Ama ben ne olduğunu bildiğim için söylemek kolay. Çok az bir kısmı gözükmüş yanlış tahmin etmen normal. ;)

Cymbelina
29-05-2013, 20:05
Yabancı menekşe ne ola ki bacım??? Hiç duymamıştım. Evropa görmüş, lisan bilen menekşe mi oluyor?:dilli: Cezayir menekşesi denen türden mi? 80 çeşit menekşe var, ben de bilemiyorum ki:) Bir ara onu da resimleyiversen:)

dağçiçeği
29-05-2013, 20:17
Hani mor renk yabani menekşeler olur ya hani işte ondan.
Bak bundan işte. Resmi netten aldım. ;)
Cezayir menekşesi farklı oluyor. Bu yabani menekşe. Bazı türleri kokulu oluyormuş. Ama bendeki kokulu değil maalesef

Cymbelina
29-05-2013, 20:38
Hmm, hiç görmemiştim, çok ciciymiş, güle güle büyüt:)

O zaman bunlar da çok yakışır senin güzel çiçeklerine:)

Common blue video - Polyommatus icarus - 01 - ARKive (http://www.arkive.org/common-blue/polyommatus-icarus/video-01.html)

Large white video - Pieris brassicae - 00 - ARKive (http://www.arkive.org/large-white/pieris-brassicae/video-00.html)

Orange-tip video - Anthocharis cardamines - 00 - ARKive (http://www.arkive.org/orange-tip/anthocharis-cardamines/video-00.html)

bay tömürcek
29-05-2013, 21:07
Dağçiçeği, Rana+Miraç, Cymbelina ablalarım :)

İsim konusunu daha düşünmedim cinsiyetlerine etraflıca bakmam lazım Cevdet'e de bakmıştım hesapta :D Ama aradaki farkı bulma yöntemiyle yola çıkaraktan hiç olmazsa sarının diğer renktekilerden farklı bir cinsiyete sahip olduğunu kesin olarak biliyorum :D

Cymbelina ablacım renk önerin çok hoşuma gitti denersek belki rengarenk kedilerimiz olur herkese hava atarız :D

Dağçiçeği ablacım ben gene bişey sorcam yahu :o Ceylanlarının dibinde görünen toprak bahçe toprağı mı bana öyle geldi de eğer değilse nasıl bir toprak, ufak anektot halinde bilgi rica edebilir miyim? ;)

dağçiçeği
29-05-2013, 21:08
Cymbelina çok güzeller bunlar arkadaşım. ;)

dağçiçeği
29-05-2013, 21:14
Tömürcek ceylanların toprağı bahçe toprağı evet. Koyun gübresi ve yanlış hatırlamıyorsam biraz da odun külü vardı.

bay tömürcek
29-05-2013, 21:19
Tömürcek ceylanların toprağı bahçe toprağı evet. Koyun gübresi ve yanlış hatırlamıyorsam biraz da odun külü vardı.

Bahçe toprağının suyunu nasıl ayarlıyorsun ablacım ben hiç ayarlayamıyorum kuruyup taş gibi oluyor. Ve bahçe toprağının bukadar güzel bitki yetiştireceğini düşünmezdim saksıda ;)

dağçiçeği
29-05-2013, 21:27
Aslına bakarsan tömürcek bende şaşırıyorum. Teyzemde senin dediğini söylüyor bu toprak iyi değil kökler gelişmez diyor.Bazı saksılara torf katmıştım. Ama her zaman alıp hazırda bulunduramadığım için torfsuz ekmek zorunda kalıyorum. Zannedersem gübre iyi geliyor. Odun külü suyu çok çabuk akıtıyor. Hava ısındı artık her gün veriyorum suyunu. Üst kısmı hemen kuruyup çatlıyor yoksa.

Angels Sour
29-05-2013, 22:29
İşin aslı şu ; kahve de potasyum olduğunu duydum. Bir yerde de okumuştum. Özellikle açelya , ortanca gibi bitkiler çay , kahve , limon karışından çok hoşlanırlarmış.
Bende bir su bardağına bir tatlı kaşığı kahve (pişmemiş ) bir çay bardağı kadar çay demi ve bir iki damla limon suyu döktüm.Üzerini de su ile tamamlayıp döktüm yılbaşıma. İyi geldi. :D Yanlız döktükten sonra toprağı karıştırın. Alta gitsin bu karışım yoksa sinek yapabiliyor. Sinekler zararsız ama sinir bozucu.
Hatta geçenlerde tömürcek te tarif etmişti. Açelyasına sirkeli su veriyormuş. Bakalım bu deneyler nereye kadar gidecek. Ya genetiği oynanmış yeni yeni türlerde bitkiler elde edeceğiz. Ya da bitkilerin ruhuna el fatiha okuyacağız. Bilemiyorum yanii :D[/QUOTE]

Bugün " nasıl yani" dedim!
Neye biliyor musunuz?

Annemin komşusu kışın, menekşelerin toprağına hamsi kafalarını; küçük küçük parçalayıp gömüyormuş!

Toprağa iyice gömdüğü için sinek yapmıyormuş.
Camdan uzatıp gösterdi menekşelerini,

Muhteşemdi....

dağçiçeği
29-05-2013, 23:35
İlginç gerçekten. Hamsi Karadeniz'de bol :) denemek lazım. Kullanmadığımız bir menekşe toprağı kalmıştı. Mecburen o da denenecek. Bunca zaman attıklarımıza üzüldüm şimdi.

mandalinleerik
30-05-2013, 00:30
Kızımın yapıp bana hediye ettiği yoğurt kutusundan saksı ve içnde buz çiçeği :)

Saksıyı çok beğendim. Kızınızın ellerine sağlık. Nasıl yaptı bilgi verir misiniz?

alibaba
30-05-2013, 05:42
Çok da deneysel şeyler değil AngelSour :)
Bunlar bilinen uygulamalar.
Açelya ve ortanca gibi bitkiler pH 5-6 istiyor. Bu nedenle toprağı asidik tutmak gerekiyor.. Limon tuzu veya sirkeli sulamalar olabilir. Ama limon tuzu daha iyi. Sirkede koruyucular felan var. Aynı şekilde çay artığı, kahve, soda vs..

Hamsi konusunda da balık gübresi vardır ağaçlarda kullanılan. Türkiye'de pek yok ama yurtdışında çok yaygın. Bildiğiniz balık artıklarından üretiliyor :)

İşin aslı şu ; kahve de potasyum olduğunu duydum. Bir yerde de okumuştum. Özellikle açelya , ortanca gibi bitkiler çay , kahve , limon karışından çok hoşlanırlarmış.
Bende bir su bardağına bir tatlı kaşığı kahve (pişmemiş ) bir çay bardağı kadar çay demi ve bir iki damla limon suyu döktüm.Üzerini de su ile tamamlayıp döktüm yılbaşıma. İyi geldi. :D Yanlız döktükten sonra toprağı karıştırın. Alta gitsin bu karışım yoksa sinek yapabiliyor. Sinekler zararsız ama sinir bozucu.
Hatta geçenlerde tömürcek te tarif etmişti. Açelyasına sirkeli su veriyormuş. Bakalım bu deneyler nereye kadar gidecek. Ya genetiği oynanmış yeni yeni türlerde bitkiler elde edeceğiz. Ya da bitkilerin ruhuna el fatiha okuyacağız. Bilemiyorum yanii :D

Bugün " nasıl yani" dedim!
Neye biliyor musunuz?

Annemin komşusu kışın, menekşelerin toprağına hamsi kafalarını; küçük küçük parçalayıp gömüyormuş!

Toprağa iyice gömdüğü için sinek yapmıyormuş.
Camdan uzatıp gösterdi menekşelerini,

Muhteşemdi....[/QUOTE]

dağçiçeği
30-05-2013, 09:02
Saksıyı çok beğendim. Kızınızın ellerine sağlık. Nasıl yaptı bilgi verir misiniz?

Beğenmenize sevindim. Çok teşekkürler . Kendisinden ayrıntıları öğrenip yazarım ;)

dağçiçeği
30-05-2013, 09:08
Sayın Alibaba9 ben menekşelerime akvaryum suyu veriyordum bir dönem.çok faydasını gördüm. Balıklara attığımız yemlerin de etkisi var diyebiliriz o zaman.
Bu tür bilgiler sizin gibi olayın teknik yönünü bilenler için basit durabilir belki , ama bizler bu işi teknik ayrıntıları bilmeden yapıyoruz. Haliyle deneye yanıla oluyor. Bizim için deneysel ;) verdiğiniz bilgi için sağolun . Daha emin bir şekilde kullanacağım bu maddeleri artık.

"Alıntı yaptığınız mesaj bana aitti. Sayın Angels Sour alıntılama yaparken yanlışlık olmuş ve mesaj onunmuş gibi çıkmış. Bu yüzden ben cevap verdim. "

dağçiçeği
30-05-2013, 09:56
Sn. Mandalinleerik , saksının malzemesi tuvalet kağıdı , ağaç tutkalı , bir miktar su ,guaj boya, süsleme için malzemeler .
Önce kaba tutkal sürüyoruz sürdüğümüz yerlere tuvalet kağıdını yapıştırıyoruz. Çok az su ile ıslatıyoruz. Bu işlem fırçayla yapılabilir. Tekrar tuvalet kağıdı ile kaplıyoruz. Bu kez tuvalet kağıdının üzerine tutkal sürüyoruz. Bu işlemi istediğiniz kalınlığa gelene kadar tekrarlayabilirsiniz. Kalın olması daha iyi oluyor muş. Kuruması için bir iki gün bekletiyoruz . En son da boyayıp süslüyoruz. Boyanın üzerine vernik türü bir koruyucu yapılabilir. Böylece saksımız daha dayanıklı olur.

mandalinleerik
30-05-2013, 10:41
Sn. Mandalinleerik , saksının malzemesi tuvalet kağıdı , ağaç tutkalı , bir miktar su ,guaj boya, süsleme için malzemeler .
Önce kaba tutkal sürüyoruz sürdüğümüz yerlere tuvalet kağıdını yapıştırıyoruz. Çok az su ile ıslatıyoruz. Bu işlem fırçayla yapılabilir. Tekrar tuvalet kağıdı ile kaplıyoruz. Bu kez tuvalet kağıdının üzerine tutkal sürüyoruz. Bu işlemi istediğiniz kalınlığa gelene kadar tekrarlayabilirsiniz. Kalın olması daha iyi oluyor muş. Kuruması için bir iki gün bekletiyoruz . En son da boyayıp süslüyoruz. Boyanın üzerine vernik türü bir koruyucu yapılabilir. Böylece saksımız daha dayanıklı olur.

Benim için yapımı zormuş :) ama bahsettiğiniz yöntemle çok güzel saksılar elde edilebilir.
Teşekkür ederim.

dağçiçeği
30-05-2013, 11:46
Çocuklar böyle uğraşları sevebiliyorlar , bana göre de zor bir şey. ;)
Ben teşekkür ederim.

dağçiçeği
30-05-2013, 11:48
Paskalyam açtııı ;)

dağçiçeği
30-05-2013, 11:51
Bu gün yabani sıklemenimin saksısını kontrol ettiğimde tohumların olgunlaşıp saksıya döküldüğünü gördüm. Tohumları merak edenler olabilir diye resmini yüklüyorum. ;)
Sağdaki tohum kapsülünün önündeki minik kırmızı şeyler tohum.

dağçiçeği
30-05-2013, 12:58
Minişim de açtı. :D

Cymbelina
30-05-2013, 16:59
Dağçiçeğiciğim, minişin çok tatlı çıkmış:)

Sıklamenin tohumlarını paylaştığın için de teşekkürler, ilk kez görüyorum. Birazcık biber çekirdeğine benzettim şekil olarak - rengi farklı olsa da. Bir iki tanesini sakla bence, ileride hava atarsın bende sıklamen tohumu bile var diye;)

Sevgili Angel, balık artıklarının saksı harçlarına eklenmesi ile ilgili bir başlık var, çok önceleri göz atmıştım. Bu konuda Sn. birnefestoprak ve Sn. Ciroz'un örnek uygulamaları son derece faydalı. Ben de düşündüm bir ara açıkçası ama denemedim. İlgili başlıkta karidesten bahsedilse de aynı işlem balık kafası ve artıkları için de uygulanabilirmiş.

http://www.agaclar.net/forum/organik-tarim/28547.htm

Bunu denesem sadece menekşe ile sınırlı tutmazdım kullanımı, diğer çiçeklerde de denerdim. Aynı türden birden fazla çiçek varsa, birini denek olarak da kullanabiliriz aradaki farkı gözlemlemek için.

Gene forumda bahsedilen ve son derece faydalı olduğu söylenen bir başka şey de yosun. Ancak onun ayrıntılarını tam net hatırlamıyorum. Denizden toplanan yosunda tuz olacağı için dikkat etmek lazım, topraktaki tuzluluk oranını arttırmamak için. Aslında siz ve Dağçiçeğiciğim şanslısınız yosuna ulaşma konusunda, ama dediğim gibi kullanıma hazır hale getirmek için neler yapılmalı onu tam bilemiyorum, araştırmak lazım forumda ve nette.

Tüm bu bilgi paylaşımlarında da en önemli husus birbirimizden öğrenmemiz, kimse bunları bilerek doğmuyor, mutlaka birinden veya bir yerden öğrenerek aktarıyor, işte o aktarma kısmındaki üslup çok önemli - tepeden bakarak ukalalık yapanlardan oldum olası hiç hazetmem.

bay tömürcek
30-05-2013, 19:02
Dağçiçeği ablacım açan paskalyanın rengi turuncu mu yoksa gözlüklerimi bi silmem mi gerekiyor karar veremedim ;);)

dağçiçeği
30-05-2013, 19:22
Turuncu kardeşim.

Rana+miraç
30-05-2013, 20:21
Paskalyam açtııı ;)

Pek şekermiş . Balkonda güneş gören bir yerde galiba. Benimde kırmızı bir paskalyam var. İki tane de bauhaustan almıştım pembe ve beyaz,ama biri hemen bozuldu. Diğeri de küçük bir yaprak çıkardı pek nazlı.Kırmızı paskalyam açtı, boyu küçük olmasına rağmen.

Benim saksılar evde pencere önünde. Dışarıda seninkilerin keyfi yerinde ben de balkona çıkarayım.

Toprak yapısı olarak kumlu toprak mı seviyor. Nazlı pek büyümeyen paskalyamın toprağı gevşek suyu tutmuyor. Acaba ondan mı büyümüyor?Kırmızı açan paskalayı daha kötü bir toprağa dikmişim ama gelişimi iyi.

Bir de sulama sıklığını merak ediyorum.

Velhasıl paskalya konusunda kafam karışık

Cymbelina
30-05-2013, 20:31
Dağçiçeğiciğim, benim de kafam karıştı:dilli: Sizinki karışır da benimki karışamaz mı? Benim neyim eksik?:dilli::D

Senin bu paskalyan haricinde bir de ayriyeten yılbaşın var değil mi? İkisi birbirine çok benziyor. Ama birinin boğumları yuvarlak diğerlerinin sivri oluyor (muş).

O kayfeli olayı sen bu resimdekine değil, yılbaşı çiçeğine uyguladın, değil mi?

Ranamiraç, sana narını sormuştum, niçin görmezden geliniyor benim sorum? Hıı??:dilli:;)

Ranacığım, mesajını bir daha okudum. Ben yılbaşını üstten sulamıyorum, alttan tabaktan sulanıyor (muş). Paskalya üstten mi sulanıyor? Gerçi bazen üstten suladığım da oldu.

Rana+miraç
30-05-2013, 20:53
Bu benim aklıma hiç gelmemişti evet biz bakarız sayfana istersen .;) Lütfen sen de aç . Çok güzel bitkilerin olduğuna eminim.

Şarjım bittiği için cevap veremedim. Tükkanı açarsam gündüzleri siz,akşamları da cymbelina gelen gideni ağırlar. Ücret olarakta her hafta bir bitki gönderirim artık size.

Ben paskalya ve yılbaşı çiçeğinin aynı bitki olduğunu zannediyordum. Cahillik diz boyu.

Süs narı sorunuzu ihmal etmedim sayın cymbelina. Şimdi şöyle oluyor. Yıllar önce ortaokul talebesiyken,bir akrabam bana saksılı şekilde süs narı vermişti.Yılardır balkonda yaşar dururdu. Babam narın minyatür meyvelerini sanırım kuruduktan sonra toprağa gömerek ,çoğaltmak için bir deneme yapmış. Nur topu gibi dört fidemiz oldu. Fideler büyüyünce ayırıp hepimize birer saksı verdi. tohumların büyüyüp yetişkin hale gelmesi kaç yılı aldı bilmiyorum. Sende denemek istersen bu seneki miniş meyvelerden sana gönderebilirim.

dağçiçeği
30-05-2013, 22:29
Pek şekermiş . Balkonda güneş gören bir yerde galiba. Benimde kırmızı bir paskalyam var. İki tane de bauhaustan almıştım pembe ve beyaz,ama biri hemen bozuldu. Diğeri de küçük bir yaprak çıkardı pek nazlı.Kırmızı paskalyam açtı, boyu küçük olmasına rağmen.

Benim saksılar evde pencere önünde. Dışarıda seninkilerin keyfi yerinde ben de balkona çıkarayım.

Toprak yapısı olarak kumlu toprak mı seviyor. Nazlı pek büyümeyen paskalyamın toprağı gevşek suyu tutmuyor. Acaba ondan mı büyümüyor?Kırmızı açan paskalayı daha kötü bir toprağa dikmişim ama gelişimi iyi.

Bir de sulama sıklığını merak ediyorum.

Velhasıl paskalya konusunda kafam karışık

Şimdi şöyle açıklayayım Ranacım , benim paskalya ve yılbaşı çiçeklerim balkonda duruyor. Sonbahara kadar (çok şiddetli soğuklara kadar ) içeri almıyorum. Keyifleri yerinde. Sende dışarı alacaksan birden bire değil alıştıra alıştıra çıkart balkona. Yılbaşı çiçeğimin toprağını geçen yıl değiştirmiştim ve hazır aldığım şekilde kökleri oynatmadan almıştım yeni saksıya. Toprağında bahçe toprağı ve koyun gübresi vardı.
Paskalyaların saksı değişimini bu bahar da yaptım. Aynı şekilde hazır aldığım toprağı ile birlikte yani saksıdan çıktığı şekilde yeni saksıya aldım. Paskalyaların toprağında biraz odun külü koyun gübresi ve bahçe toprağı var. Toprağı kumlu toprak gibi pek geçirgen sayılmaz. Bu dönemde her gün suluyorum çünkü hava iyice ısındı toprak çok çabuk kuruyup taş gibi oluyor.

dağçiçeği
30-05-2013, 22:40
Senin bu paskalyan haricinde bir de ayriyeten yılbaşın var değil mi? İkisi birbirine çok benziyor. Ama birinin boğumları yuvarlak diğerlerinin sivri oluyor (muş).

O kayfeli olayı sen bu resimdekine değil, yılbaşı çiçeğine uyguladın, değil mi?

Ranacığım, mesajını bir daha okudum. Ben yılbaşını üstten sulamıyorum, alttan tabaktan sulanıyor (muş). Paskalya üstten mi sulanıyor? Gerçi bazen üstten suladığım da oldu.

Benim hem yılbaşı hemde paskalyam var bende forum sayesinde öğrendim ikisinin ayrı bitkiler olduğunu. Hatta paskalya dan haberim bile yoktu. ;) paskalya nın yaprak yapısı yuvarlak kenarlı yılbaşınınki ise daha düz köşeli . Kahveli karışımı sadece geçen yıl aldığım yılbaşında denedim. Paskalya da değil. Bu sonbaharda yeni aldığım iki kök yılbaşı ve eski yılbaşı çiçeklerinde tekrar deneyeceğim kahveli karışımı.
Üstten sulama ile ilgili ayrıntıyı kaçırdım galiba. Ben hep üstten suluyorum. Alttan sulamayı hiç sevmiyorum. Ben sevmiyorum yani bitkiler değil. :D Onlara sormadım bile. :D sevmememin sebebi su miktarını ayarlayamamak ve altkısımdaki köklerin suyun içnde kalıp üst kısımdakilere suyun ulaşmaması. Ben böyle düşünüp hiç denemedim bile. :dilli: ne derece doğru tartışılır tabii. Ranacım sen uyguladın mı bu tür sulamayı ?

dağçiçeği
30-05-2013, 22:42
[QUOTE=Rana+miraç;1163455]Şarjım bittiği için cevap veremedim. Tükkanı açarsam gündüzleri siz,akşamları da cymbelina gelen gideni ağırlar. Ücret olarakta her hafta bir bitki gönderirim size. [/
Biz karşılık beklemeden de yaparız. :D

Rana+miraç
31-05-2013, 07:14
Paskalya ve yılbaşı farkını öğrenmek için bu hafta sonu ilgili bölümleri okusam iyi olacak. Ben de bitkilerimin hepsini orkidem hariç üstten suluyorum. Bitkilerim nasıl sulanmayı sever bilmem ama bana üstten daha kolay geliyor. Menekşelerimi de yapraklara su değdirmeden üstten suluyorum. Şimdiye kadar bir problem farketmedim.

Cymbelina
31-05-2013, 07:43
Şarjım bittiği için cevap veremedim. Tükkanı açarsam gündüzleri siz,akşamları da cymbelina gelen gideni ağırlar. Ücret olarakta her hafta bir bitki gönderirim artık size.

Ben paskalya ve yılbaşı çiçeğinin aynı bitki olduğunu zannediyordum. Cahillik diz boyu.

Süs narı sorunuzu ihmal etmedim sayın cymbelina. Şimdi şöyle oluyor. Yıllar önce ortaokul talebesiyken,bir akrabam bana saksılı şekilde süs narı vermişti.Yılardır balkonda yaşar dururdu. Babam narın minyatür meyvelerini sanırım kuruduktan sonra toprağa gömerek ,çoğaltmak için bir deneme yapmış. Nur topu gibi dört fidemiz oldu. Fideler büyüyünce ayırıp hepimize birer saksı verdi. tohumların büyüyüp yetişkin hale gelmesi kaç yılı aldı bilmiyorum. Sende denemek istersen bu seneki miniş meyvelerden sana gönderebilirim.

Bu mesaja ilave sonradan yapılmış, ben de aşağılarda cevap aradım kendi soruma, dedim Rana bana küsmüş herhalde. Allahtan sonradan tekrar baktım yukarılara.

Süs narı olduğunu bilmiyordum, ben normal nar zannettim. Hmm, o zaman ben bu süs narını biraz incelesem olur mu? Ona göre benim (habire ertelediğim:() listeme eklesek olur mu?;)

Bir de şu var. Niye gece nöbetleri bana kitlendi şimdi?:dilli: Lütfen Sayın Başhekimim, ben gece nöbeti filan istemem, ne zaman gireceğim belli olmuyor, bayram nöbeti de istemem - belirteyim. İcapçı yok mu ya?:dilli: Geceleri gençler devralsın, Tömürcek'e verin:) Ama için rahat olsun, müdahele edilmesi gereken yerde ederiz, senin çiçeklerine burun kıvırmaya kalkan olursa burnunu kırarız, çemkirilecekse çemkiririz:dilli::D

Ve de bir daha duymayalım öyle cahillik filan, ben de bilmiyordum ki ikisinin farklı olduğunu, çoğumuz çoğu şeyi sonradan öğreniyoruz. Ayrıca, Rana'nın böyle mütevazi takılması sizi yanıltmasın, çiçek konusunda kara kuşak sahibi bence.

dağçiçeği
31-05-2013, 08:56
Sizlere sabah şekeri ile merhaba diyorum bu sabah. Gününüz aydın , hayatınız sağlıklı olsun. ;)

dağçiçeği
31-05-2013, 08:58
Akide şekeri gibi :D

dağçiçeği
31-05-2013, 08:59
Rana ben orkidemi de üstten suluyorum. :D

Cymbelina
31-05-2013, 09:38
Amin, senin de, herkesin de:)

Rana'nın da orkidesi varmış, bak laf arasında gene görmesem, saklıyorsunuz işte. O da feci bir kirli çıkı:) Rhepsag'ın da bu konuda sizden aşağı kalmadığını düşünüyorum, o da sayfa açmalı. Sanırım senin sayfanı görmedi henüz. Bir de Güzin hanım da olsaydı, tamam olurduk:)

İşte günün sorusu şekerim;):

Sardunyalarından sen tohum alıyor musun peki? Ayrıyeten gül sardunya tohum yapıyor mu ve sen aldın mı hiç?

Sana bendeki sardunya tohumlarından bahsetmiştim ya, heveslendim buradaki örnekleri görünce, birkaç tane ektim. Bir tane çimlendi:) Ne renk çıkacak bilmiyorum.

dağçiçeği
31-05-2013, 09:50
Cymbelina 'cım ben maalesef sardunyalarımda hiç tohum görmedim şimdiye kadar. Ama senin çimlenen tohumunu çok merak ettim. Nasıl miniş bir şekerdir kimbilir. Resmini ekler misin ? Ne kadar değerlidir senin için . Tohumdan yetişenler daha bir dayanıklı ve değerli oluyor bence. Ellerine sağlık.

Rhepsağ bu aralar foruma girmiyor galiba. Güzin hanımı da onu da özledim.

bay tömürcek
31-05-2013, 10:37
Paskalya ve yılbaşı farkını öğrenmek için bu hafta sonu ilgili bölümleri okusam iyi olacak. Ben de bitkilerimin hepsini orkidem hariç üstten suluyorum. Bitkilerim nasıl sulanmayı sever bilmem ama bana üstten daha kolay geliyor. Menekşelerimi de yapraklara su değdirmeden üstten suluyorum. Şimdiye kadar bir problem farketmedim.

Rana ablacım yılbaşı kışın, paskalya yazın açar ;) Zaten paskalyanın adı burda yaz yılbaşı :p

dağçiçeği
31-05-2013, 14:52
Bakın az önce glayöl saksısının içinde ne gördüm. :D
Bu minişleri unutmuştum ben. Üstteki ayrı yapraklı olan yıldız çadırı. Öndeki ise sabah sefası. İlgili başlıkta da sordum ama bu yıl çiçeklerini görmem mümkün mü sizce ? İnşallah görürüm de tohum alabilirim.

Cymbelina
31-05-2013, 16:34
Her ikisini de geçen yıl ilk kez ektim ama saksıda olunca bahçedeki gibi güzel gelişmiyor sanırım. Geçen yılki saksıdakiler tam bilemediğim bir hastalık veya zararlıdan ötürü öldüler - halbuki özellikle sabah sefası boylanmıştı. Hatırlarsan apartmanın önünde küçük bir yeri çapalamıştım geçen yıl, oraya da 2-3 sabah sefası fidesi (tohumdan) dikmiştim, çok geç kalmıştım falan filan ama iyi kötü çiçeklendiğini gördüm. Bu sene de her ikisinden de numunelik:) 2'şer adet ektim, çünkü hem yerim yok hem de illa ki hastalık veya zararlı dadanacak - artık kabullendim yenilgiyi:( O yüzden hevesimi alayım diye az ektim. Yıldızları şaşırttım ama büyümüyorlar nedense, saksı mı küçük bilmiyorum. Öbürlerini daha şaşırtamadım. İmkanın varsa bahçeye dik, hiç değilse 1 kökünü, çok fark atıyor saksıdakine göre.

Daha tecrübeli arkadaşlar da fikir verir sanırım.

İnşallah çiçeklendiğini görürüz ikimiz de, çok merak ediyorum:)

Rana+miraç
31-05-2013, 19:00
Yıldız çadırı demeyin bana içim yanıyor,içim yanıyor. Yıldız çadırı sevdasına tohum takasa katıldım. Gelen tohumları iki kez ektim hiç bir şey çimlendiremedim. Hevesim kursağımda kaldı. Cesaretimi toplayıp yeniden denemek için başka baharı gözleyeceğim artık.
İnşalah seninkinin mürüvvetini görürüz.

Rana+miraç
31-05-2013, 19:12
[QUOTE=Cymbelina;

Süs narı olduğunu bilmiyordum, ben normal nar zannettim. Hmm, o zaman ben bu süs narını biraz incelesem olur mu? Ona göre benim (habire ertelediğim:() listeme eklesek olur mu?;)

Sevgili namı diğer ;altıncı his Cymbelina

Normal narımda var. Büyükçe bir saksıda ama çiçek meyve filan derdi yok. Garibim sadece yaşamaya çalışıyor. Süs narım çiçekli çok güzel , İlgili sayfaya resmini yüklerim. Listenin başına yerleşeceğinden eminim.

Cymbelina
31-05-2013, 19:55
Ya valla altıncı his filan değil. Sen o ilk mesajında nar demiştin sadece, ben de normal tükettiğimiz nar diye düşündüm, o içindeki tanelerdeki sert beyaz çekirdekten mi yetiştirdin diye merak etmiştim;) Yani işte üzüm üzüme baka baka kararır derler, sen de Dağçiçeği ve Tömürcek gibi esrarengiz:dilli: bir üslup benimseyince tekrar sormuş oldum. Ve de bu vesileyle her ikisinden de mevcut olduğunu itiraf ettirmiş olduk:)) Sayfa açmanız şart oldu gayri hanımefendü;) Süs narınızın boyunu posunu görmek isteriz hem sayfasında hem de kendi saydanda.

Benim yıldız çadırı da - hiç şaşırmayacaksınız ama - böyle bir hastalık mı ne birşeyler var, tarif edemediğim bir sararma - renk değiştirme gibi bir şey var yapraklarında ki yaprakları çok ince olduğu için insan anlayamıyor da ne olduğunu. Yani yüksek ihitmal ben de çiçek miçek göremeyeceğim gibi. Belki sana gelen tohum daha önceden ring usulü filan el değiştirmişse tazeliğini yitirmiş olabilir, bir ihtimal. Veya kimbilir hibrittir belki, suyunun suyu gibi olduysa.

Cymbelina
31-05-2013, 23:18
Bunları kesin yaparsın, hem de şahane olur:) Aslansın sen, elinden hiçbirşey kurtulamaz, koçum:dilli::D Bunlardan daha da güzelini yaparsın hatta, elişi becerin zaten süper, örgü ile de olur. Hazır dantel ile de güzel durur:

http://wholesomemommy.com/craft-your-own-super-cute-custom-flower-pots/

MAKE | How-To: Aluminum Can Flower Pots (http://blog.makezine.com/craft/how-to_aluminum_can_flower_pot/)

İkinci örnekte peçeteye benzer ama biraz farklı bir malzeme kullanılmış ama sorun değil, sen daha güzelini yaparsın;) Evet, bekliyoruz şekerim;)

dağçiçeği
01-06-2013, 01:16
Ben bunlar gibi olmasa da benzer şekilde bir kaç saksı yaptım aslında. Salça kutusu , konserve kutusu ve yoğurt kabının dışını yapışkan kağıtla kaplamıştım. Daha önce paylaştığım bambu saksısındaki gibi. Ama bu şekilde de kolay görünüyor. Güzelmiş önerin için sağol canım.

canannuman
07-06-2013, 16:01
Kohleramın pek keyfi yoktu. Olduğu yer fazla ışık almıyordu. Saksısını ve yerini değiştirdim. Süsledim , püsledim. İnşallah artık düzelir. Kırk takla attım artık düzelsin birzahmet :D

Bu kadar itibira en az 10 çiçek açması lazım. Ellerinize sağlık. Maaşallah.

dağçiçeği
11-06-2013, 11:18
Kaktüslerim çiçek açtı

dağçiçeği
11-06-2013, 11:20
Biraz daha yakından :)

dağçiçeği
11-06-2013, 11:21
Bu da miniş kaktüs ;)

dağçiçeği
11-06-2013, 11:22
Yıldızlar yavaş yavaş açmaya başladı

dağçiçeği
11-06-2013, 11:23
Güngüzeli :)

dağçiçeği
11-06-2013, 11:25
Küpelim de açanlar arasına eklendi :)

dağçiçeği
11-06-2013, 11:26
Lavanta

dağçiçeği
11-06-2013, 11:27
Kalanşoe

dağçiçeği
11-06-2013, 11:28
Latinlerim tomurcukta

dağçiçeği
11-06-2013, 11:30
Şans bambum yavruluyor ;)

dağçiçeği
11-06-2013, 11:33
Buz çiçeği

dağçiçeği
11-06-2013, 11:35
Bardak menekşem çok yavaş büyüyor

kılıçh
11-06-2013, 11:37
dağçiçeği ablam bardak menekşe dışarı çiçeğimi?

kılıçh
11-06-2013, 11:37
bu arada sen latinlerden tohum almaya bak ben onların talibiyim...:D

Cymbelina
11-06-2013, 15:02
Özledik seni ama dönüşün muhteşem oldu, çiçekler harika;). O yassı gibi olan kaktüsün öyle çiçeği olduğunu bilmiyordum, o yılan kuyruğu mu, kedi kuyruğu mu, işte onun da çiçek açtığını bilmiyordum:)

Küpelin de çok zarif. Onun ortası farklı renk mi, aynı renk mi açıyor?

dağçiçeği
11-06-2013, 23:42
Teşekkür ederim arkadaşlar.Bende sizleri çok özledim.Balkonumu ihmal ettim farkındayım. Yoğun bir dönem geçiriyorum en kısa zamanda toparlarım diye düşünüyorum .
Sevgili Kılıçh , bardak menekşe dış mekan bitkisi. Bu yıl ikinci senesi. Kışın uykuya dalması gerekiyor . Benimki geç uykuya daldığı için herhalde uyanması zaman aldı . Latinler pek keyifli değil gibi sanki . Eğer tohum alabilirsem söz sanada gönderirim. Hatırlatman yeter .

Cymbelina'cım yassı kaktüs kaynana dili . Bir yıldır bende ve ilk kez çiçeğini açtı . Çok güzel bir çiçeği var . Onun hikayesini bitki delileri başlığında yazmıştım. Eşimin üstün cesaret ve başarısı sonucu sahip olmuştum hatırlarsın :D
Yılan kaktüsün bu kadar güzel çiçek açacağını bende bilmiyordum . Çok beğendim çiçeğini .
Küpeli sadece beyaz renk . Şimdiye kadar alıp yaşatamadığım küpelilere o kadar üzülüyorum ki .

YeniGine
11-06-2013, 23:52
Sevgili dağçiçeği maşallah kaktüslerin çok güzel çiçeklenmiş yılan kaktüsüm benim de açtı kaynana dilinin çiçeğine bayıldım. Ellerine sağlık...

kılıçh
12-06-2013, 09:20
Teşekkür ederim arkadaşlar.Bende sizleri çok özledim.Balkonumu ihmal ettim farkındayım. Yoğun bir dönem geçiriyorum en kısa zamanda toparlarım diye düşünüyorum .
Sevgili Kılıçh , bardak menekşe dış mekan bitkisi. Bu yıl ikinci senesi. Kışın uykuya dalması gerekiyor . Benimki geç uykuya daldığı için herhalde uyanması zaman aldı . Latinler pek keyifli değil gibi sanki . Eğer tohum alabilirsem söz sanada gönderirim. Hatırlatman yeter .

Cymbelina'cım yassı kaktüs kaynana dili . Bir yıldır bende ve ilk kez çiçeğini açtı . Çok güzel bir çiçeği var . Onun hikayesini bitki delileri başlığında yazmıştım. Eşimin üstün cesaret ve başarısı sonucu sahip olmuştum hatırlarsın :D
Yılan kaktüsün bu kadar güzel çiçek açacağını bende bilmiyordum . Çok beğendim çiçeğini .
Küpeli sadece beyaz renk . Şimdiye kadar alıp yaşatamadığım küpelilere o kadar üzülüyorum ki .

dağçiçeği ablam yoğunum demişsin umarım kötü bişe yoktur...:(
bu arada latinler ve bardak menekşe cevabın için çok sağol...;)

dağçiçeği
12-06-2013, 11:25
Çok şükür kötü bir şey yok kardeşim. Ben teşekkür ederim düşündüğün için.

dağçiçeği
13-06-2013, 10:45
Bu gün biraz tohum topladım. Sineralya ve çanta çiçeğim tohum oluşturdu. Tohumlarını almaya çalıştım inşallah başarılı olurum. Bu güzellikleri gelecek baharda da görmek harika olurdu.
İşte çanta çiçeğinin tohum keseleri ;)

dağçiçeği
13-06-2013, 10:48
Bu da sineralya nın tohumu
Pamuksu uçuşan şeylerin tohum olduğunu düşünerek tohum çıkınıma ekledim :D

dağçiçeği
13-06-2013, 10:51
Dün markette görünce dayanamayıp aldığım bardak menekşem. Bendeki hala bebek olunca dayanamayıp aldım.

dağçiçeği
13-06-2013, 10:54
Campanula (maviş ) çiçeğini göstermese de şu an keyifli görünüyor. Aldığımda üzeri pıtır pıtır katmerli çiçeklerle doluydu. Tekrar o halini görmek harika olurdu.

kılıçh
13-06-2013, 17:57
oo ooo çanta çiçeğide tohum oluşturmuş:D
siz en iyiysi kocaman bir kutu hazırlayın bu kadar tohum bir zarfa sığmaz...:D

Elma Kurdu
14-06-2013, 15:00
Neler olmuş burada, yokluğumu fırsat bilip sayfa açılmış, muhabbet edilmiş, fotoğraflar paylaşılmış. :D

Neyse şimdi dağçiçeği abla çiçeklerin muhteşem ötesiler. :D Hele son aldığın bardak menekşesine bayıldım :)

dağçiçeği
14-06-2013, 23:20
Sevgili Kılıçh , tohumları ara ara toplamaya çalışıyorum. Daha sonra kuruyan dalları kesmeyi düşünüyorum. Tohum için merak etme. Bizim evde pişerse komşuya da düşer. :D

dağçiçeği
14-06-2013, 23:25
Elma kurdu hoşgeldin. Ani bir kararla açtım sayfamı. :D beğendiğine çok sevindim.

Sudenur
14-06-2013, 23:31
:eek::eek: Yok yok sizin bahçeniz var aslında ama kandırık yapıyorsunuz bizleri.. ;) :rolleyes:

dağçiçeği
15-06-2013, 01:04
Kandırık yapmıyorum iki küçük balkonum var :D
:o :rolleyes: aslında bahçeli bir evde oturuyorum ama bahçe sadece kendimize ait değil. Bu yüzden balkonla yetiniyorum şimdilik. Yavaş yavaş bahçeye de el atmaya başladım gibi :rolleyes: küçük bir sebze bahçem ve çiçeklerimi ektiğim küçük bir bölüm var. Bana göre kaydadeğer bir alan değil. Çünkü bu forumda o kadar güzel bahçe sayfaları varken benim bahçe sayfası açmam haksızlık olur .
Bu akşam sayenizde itiraf etmiş oldum Sevgili Sudenur :rolleyes:;)

YeniGine
15-06-2013, 01:12
Sevgili dağçiçeği; ne olursa olsun dikiyoruz, ekiyoruz, yetiştirmeye çalışıyoruz. Evet aynen ben de site bahçesinde birşeyler ekiyorum dikiyorum ve hep formda o kadar güzel bahçe sayfaları var ki benim yetiştirdiklerim kayda değer değil, sayfa açar isem haksızlık olur diye düşünürken sağolsun Sayın malina'nın yardımı ile sayfayı açtım. Karınca kararınca, nacizane paylaşmaya çalışıyorum ve büyük de keyf ve zevk alıyorum. Sitemizin her üyesi takdir edecektir ve kaydadeğer bulacaktır. Bence!..

Sudenur
15-06-2013, 01:20
Sizi gidi sizi.. ! :D
Orda bir bahçe var uzakta, gitmesek te görmesek te o bahçe bizim bahçemiz, paylaşın bakalım.. ;) :rolleyes:

YeniGine
15-06-2013, 01:25
Ama haksız mıyım Sudenur?

Sudenur
15-06-2013, 01:35
:) Bence de sence güzel ablacım.. hayırlı geceler, renkli rüyalar.. ;)

dağçiçeği
15-06-2013, 08:19
Sevgili arkadaşlar haklısınız ama şu an inanın paylaşacak bir şey yok. Biraz sebze ektim o kadar. Zamanla bahçemiz güzelleşecek inşallah. Çünkü yapılması gereken çok iş var. Düzenleme yapılması gerekiyor. Şu an için bir şeyler ekmeye başlasam hepsi mahfolacağı için düzenleme yapılmasını bekliyorum. Paylaşmayı bende isterim. İnşallah olur.
Sevgili Yenigine siz bence taktir edilmesi gereken birşey yapıyorsunuz. Asla diğer bahçelere haksızlık olur diye düşünmeyin. Çünkü zor olan bir şeyi harika bir şekilde yapıyorsunuz. Sizi örnek alıp utanıyorum .:rolleyes: :o

dağçiçeği
17-06-2013, 22:27
Bu gün bahçeye indim sebzelerim bit dolmuş. Çok moralim bozuldu. Yağ ve bulaşık deterjanı karışımı sıktım acilen o aklıma geldi. Sirkeli su da iyi geliyormuş. Onu da deneyeceğim.Çünkü bu durum çok canımı sıkıyor. Bu gün saksıdaki süs kabaklarımı bahçeye aldım. Akşam üzeri baktığımda onların bile üzeri bit dolmuştu :( çok moralim bozuk çoook.
Merak ettiğim bir konu var. Bahçemizin ortak olduğunu söylemiştim. Görümcemin sebzelerinde hiç bir zararlı görünmüyor. Benimkilerin durumu malum. Ben koyun gübresi kullanmıştım o kullanmamıştı. Acaba koyun gübresi bite yolaçar mı ?

loveforlife
17-06-2013, 23:15
Sevgili Dağçiçeği,

Niçin kendini üzüp yıpratıyorsun canım? İnanıyorum ki senin de çok güzel paylaşımların olacaktır. Daha önceki paylaşımlarından da biliyoruz zaten. Bit kadar küçücük şeylere üzüldüğüne bile değmez. Ben geçen yıl acemilikten başedememiştim de hepsini söküp yeni fide alıp dikmiştim. Bu yıl da yağmurlardan sonra tırtıllar resmen istila etti biberlerimi... Oluyor böyle şeyler. Hayat da öyle değil mi, iyisiyle kötüsüyle kabullenip elimizden geleni yapmaya çalışacağız! Ya da bitler böyle çoğalınca dua edeceğiz, bitkilerimizi uğur böcekleri bassın diye...

Sudenur
18-06-2013, 00:32
Bu gün bahçeye indim sebzelerim bit dolmuş. Çok moralim bozuldu. Yağ ve bulaşık deterjanı karışımı sıktım acilen o aklıma geldi. Sirkeli su da iyi geliyormuş. Onu da deneyeceğim.Çünkü bu durum çok canımı sıkıyor. Bu gün saksıdaki süs kabaklarımı bahçeye aldım. Akşam üzeri baktığımda onların bile üzeri bit dolmuştu :( çok moralim bozuk çoook.
Merak ettiğim bir konu var. Bahçemizin ortak olduğunu söylemiştim. Görümcemin sebzelerinde hiç bir zararlı görünmüyor. Benimkilerin durumu malum. Ben koyun gübresi kullanmıştım o kullanmamıştı. Acaba koyun gübresi bite yolaçar mı ?

Üç gün öce sarı ve pembe gülüme ve üzeri tomurcuk dolu küpeli çiçeğime dadanan siyah bitleri görünce hem çok üzülmüş hem de korkmuştum tomurcukları açmadan solacak diye.. :( O can sıkıntısıyla ilaç yaptım acilen. Eşim Tarım ilacı satılan bir yerden almış, çok tanıdık kaliteli bir marka değil ama iyi geldi, bugün baktım epeyce azalmış, küpelim kurtulmuş, güllerim açmaya başlamış. Hiç üzülüp sıkmayın canınızı, gübreden olduğunu sanmıyorum, ilaçlama da geç kalmazsanız kurtarabilirsiniz, kolay gelsin.. :)

Cymbelina
18-06-2013, 00:57
Canım arkadaşım, lütfen üzme kendini diyeceğim ama aynı dertten ben de muzdaribim, biliyorum nasıl üzüldüğünü. Ama gene de üzülme, olur mu?;)

Ben de dün benimkilerin bazılarında bit türü bir şey gördüm, söküp atacağım ben, başka çarem yok, yıldım artık. Zaten güneş göremiyorlar, tomurcuk ve açmaya yüz tutanlar eciş bücüş, yapraklarda hastalık gibi birşeyler. Bıktım artık ben:(

Sebze türü olmayan şeyler için ve çocuklar pek ellemeyecekse, bulabilirsen zirai ilaç almak en garantisi galiba. Rhepsag'a bir sor istersen, o da belki kullanmıştır veya satan bir yer biliyordur belki.

dağçiçeği
18-06-2013, 04:18
Çok teşekkür ederim canlar. İnsan emek verip yetiştirip birkaç kendini bilmez bite teslim olmak istemiyor üzüntüm buna :D şaka bir yana moral dolu sözleriniz için çok çok teşekkür ederim.
Ne demişler olduğu kadar , olmadığı kader. ;) emeklerime üzülmüyor değilim. Ama elimden geldiğince mücadele edeceğim .

Angels Sour
18-06-2013, 17:59
Bit de neymiş? Yenersin onları eminim! Üzme kendini.
Gece ev yapımı ilaçlara baktım, acı kırmızı biberle yapılan
ilacı püskürtünce kaçıyorlarmış.
Yenemesen de; ucunda ölüm yok ya....:confused:

dağçiçeği
18-06-2013, 18:14
Evet canım sonunda ölüm yok. Artık takmıyorum kafama. Çok teşekkür ederim.

dağçiçeği
18-06-2013, 18:15
Latin ve Petunya arkadaşlığı ;)

dağçiçeği
18-06-2013, 18:17
Kolyozlarımın son durumları. Karışık renk çıktı :D

dağçiçeği
18-06-2013, 18:19
Onbiray çiçeğimin keyfi yerinde

dağçiçeği
18-06-2013, 18:21
Turuncu latin

dağçiçeği
18-06-2013, 18:23
Mor telgraf

dağçiçeği
18-06-2013, 18:26
Yıldızlarımda mantar türü bir hastalık vardı. Bende dallarını budadım. Bu çiçek açıp sağlıklı olanlardan biri.

dağçiçeği
18-06-2013, 18:28
Missss kokulu lavantalarım ;)

dağçiçeği
18-06-2013, 18:29
Adını bilmiyorum ama çok sevimli çiçekleri var ;)

YeniGine
18-06-2013, 23:50
Sevgili dağçiçeği, yıldızınız ne kadar güzel açmış benimkiler katmerli çıkmadılar. Sizin yıldızınız bodur mu?

dağçiçeği
19-06-2013, 00:28
Evet yıldız çiçeğim bodur tür sevgili Yenigine.

dağçiçeği
19-06-2013, 11:57
Herkese merhaba . Bu gün hepimiz için çok mutlu geçsin. ;)

Aysel Yavuz
19-06-2013, 12:12
hep mor bi telgraf çiçeğim olsun istemiştim :))))) sizinki çok güzel..inşallah bigün bende bulurum

dağçiçeği
24-06-2013, 22:15
Kaç gündür ara verdiğim resimlere bu gün bir kaç kare daha eklemek istiyorum. Hatırlarsanız Lilyum (buralarda adı benekli şehzade :D) yaprak aralarından yumru veriyor demiştim daha önceleri. İşte yavru yumrular :)

dağçiçeği
24-06-2013, 22:18
Aşkın gözyaşları bir çok gözyaşı döküyor :D. Kıyamaaam ;)

dağçiçeği
24-06-2013, 22:21
Bu saksıda çanta çiçeğim vardı. Gövdesi kayboldu ama şu yavrulara bakarmısınız ;)

dağçiçeği
24-06-2013, 22:28
Kırmızıııı beyaaaz en büyük Türkiye :D

dağçiçeği
24-06-2013, 22:30
Yıldız çadırım büyüyor

dağçiçeği
24-06-2013, 22:32
Latinler

dağçiçeği
24-06-2013, 22:34
Kolyozları bir saksıda topladım

dağçiçeği
24-06-2013, 22:35
Latinler tohum yapıyor

dağçiçeği
24-06-2013, 22:37
Sardunyalarımın ilk çiçekleri
Benekli olan çok çok şeker

Angels Sour
24-06-2013, 22:56
Kırmızıııı beyaaaz en büyük Türkiye :D

Binlerce kez beğen tuşuna basabilseydik keşke...:p

Fatih
25-06-2013, 09:18
Hepsine kocaman bir maşallah.

Ama size söylemiştim. Sevdiğine verin demiştim Aşkın gözyaşlarını görmeye dayanamazsınız şimdi. Ask her gün yakıp kül eder onu. :D

dağçiçeği
26-06-2013, 00:11
Bilemedim Sayın Fatih. Meğer gizli gizli severmiş. :D gelin etmek farz oldu :D

dağçiçeği
29-06-2013, 15:13
Bu aralar Ereğli'de festival havası hakim . Bu yüzden yine kargolar beklemede kaldı. Balkonumu sıcak hava kurutmaya başladı. Karıncalar , bitler , sinekler ... O kadar mücadele etmeme rağmen azalsa da tekrar tekrar görünüyor. Moral bozucu.Yok olmamak için direniyorlar. :) Kimyasal ilaç aldım ama bende kullanmamak için direniyorum. :D bakalım kim galip gelecek ? :D

dağçiçeği
29-06-2013, 15:19
Fırsat bulmuşken birkaç resim eklemek istiyorum
Mor güzelim

dağçiçeği
29-06-2013, 15:26
Bu bahar aldığım sardunyaların hepsini rengini bilmeden almıştım. Hepsi de değişik renk çıktı. Ama ilk önce sakızlardan biri şimdide pembe açan sardunyam bir tuhaf oldu. Sakız olanı kaybettim. Pembe olan da yaprakları sarardı. Sararan yerden kırdım. Kök kısmı şimdilik iyi gibi. Bakalım gidişat ne gösterecek. Diğerleri ile avunuyorum.
Bu da sürpriz renk olanlardan. Çillim. :D

dağçiçeği
29-06-2013, 15:28
Latinler sıra ile tohum yapıyor.

dağçiçeği
29-06-2013, 15:29
Biraz daha yakından

dağçiçeği
29-06-2013, 15:30
Beyaz güzellerim

dağçiçeği
29-06-2013, 15:33
Petunyalar sıcağa rağmen çiçek açmaya çalışıyorlar.

dağçiçeği
29-06-2013, 15:34
Mavişim sağlıklı ama hâlâ tomurcuk yok

dağçiçeği
29-06-2013, 15:36
Bardak menekşem güzel çiçeklendi.

dağçiçeği
29-06-2013, 15:39
Lilyum tomurcukta. Sabırsızlanıyorum acaba ne renk açacak. :eek:

dağçiçeği
29-06-2013, 15:44
Yenigine de sıcaklardan nasibini alanlardan. O kadar vefakar ki hala çiçekle beni sevindirmeye uğraşıyor.

dağçiçeği
29-06-2013, 15:46
Çok sevdiğim bir arkadaşımdan gelen tohumlardan; vapurdumanı, kına çiçeği ve aslanağzı fidelerim. Tekrar teşekkür ediyorum kendisine. ;)

dağçiçeği
29-06-2013, 15:51
Orkidem geçen gün ufak bir kaza geçirdi.
Galiba durduğu yerden pek memnun kalmadı ve pencere önünde güzel bir yere geçmeye çalışırken komploya kurban gidip düştü. :D korkudan üzeri pıtır pıtır tomurcuk doldu.
Şaka bir yana yaprağının kırılmasına çok üzüldüm. :(

dağçiçeği
29-06-2013, 15:53
Umarım çiçek açmasını kaçırmam

dağçiçeği
29-06-2013, 15:56
Sevgili bay tömürcek bu saksıdakiler limon mu yoksa portakal mı ? Aydınlatırsanız memnun olurum. :D yaprağından ayırdedilebilir demiştin de :D

dağçiçeği
29-06-2013, 15:57
Menekşe tarlam :D

dağçiçeği
29-06-2013, 16:00
Bu saksıda sevdiğim arkadaşımın gönderdiği sardunyalar ve halam dan aldığım lavanta var. Lavanta bilinen tür değil. Ama kokusu gayet güzel ve yoğun. Yaprak yapısı naneyi , fesleğeni andırıyor.

dağçiçeği
29-06-2013, 16:01
Fesleğen demişken ;)

dağçiçeği
29-06-2013, 16:03
Bu da diğer tür (top ) fesleğen

Angels Sour
29-06-2013, 20:11
Hiç menekşesi olmayan biri olarak; menekşe tarlana ve bardak menekşesinin rengine hayran kaldım. Benim niye menekşem yok diye de; sordum kendime.

Latin çiçeğinin tohumu pek anladım. Çiçek mi o şekli alıyor? Kuruyan çiçekleri üzerinde tutmak mı gerekli?
Sevgiler...

Lalem
29-06-2013, 20:16
Sevgili Dağçiçeği , latin çiçeğinin rengi çok güzel , ellerinize sağlık. Yavru menekşelerinizde çok sağlıklı gözüküyor.

h_dogan
29-06-2013, 21:47
Sevgili bay tömürcek bu saksıdakiler limon mu yoksa portakal mı ? Aydınlatırsanız memnun olurum. :D yaprağından ayırdedilebilir demiştin de :D

%99 turunç çıkacaktır. Çok düşük ihtimal limon ya da portakal çıkması.

dağçiçeği
29-06-2013, 22:36
Hiç menekşesi olmayan biri olarak; menekşe tarlana ve bardak menekşesinin rengine hayran kaldım. Benim niye menekşem yok diye de; sordum kendime.

Latin çiçeğinin tohumu pek anladım. Çiçek mi o şekli alıyor? Kuruyan çiçekleri üzerinde tutmak mı gerekli?
Sevgiler...

Sevgili Angels Sour , latin çiçeğini kendi haline bırakmıştım. Özel bir çabaya gerek yok zannedersem. Çiçekler solmaya başlayınca tohum kesesi oluşuyor. Solan çiçekleri toplamamıştım.
Menekşe ise apayrı bir merak. Bir çok değişik menekşem var ama çoğu yavru olduğu için hangisi ne renk şu an için bilemiyorum.yapraktan yetiştirme döneminden sonra yavru yaprakların oluşması ve ilk çiçek açma kısmı çok heyecan verici. Tavsiye ederim. İstersen yardımcı olabilirim. ;)

dağçiçeği
29-06-2013, 22:42
Sayın h - dogan ben hangisinden ektiğimi unutmuştum. Portakal ve limonun çekirdeğinden büyüyenler turunç oluyor ama yaprak farkı olmuyor mu ? Aşılanınca portakal ve ya limon meyvesi vereceğini biliyorum. Merak ettiğim yaprak yapısının farklı olup olmayacağı. Hangisi limon çekirdeğinden , hangisi portakal çekirdeğinden büyüyen ? Bunu anlamak mümkün mü ?
Ne meraklıyım değil mi ? Nede olsa bitki delisiyim. :D

dağçiçeği
02-07-2013, 18:25
Çiçek açtığında yakalayabilir miyim diyordum ya ;)
Yakaladım :D

dağçiçeği
02-07-2013, 18:26
Kokusu çok güzel ve hafif

dağçiçeği
02-07-2013, 18:30
Umarım çiçek sapıdır ;)

loveforlife
02-07-2013, 20:31
Aşkın gözyaşları bir çok gözyaşı döküyor :D. Kıyamaaam ;)

Sevgili Dağçiçeği,

Ne kadar sürede bu hale geldi bu güzellik? Bana geçen yıl gelen miniklerden birini gözünün içine bakarak büyüttüm ama onun bu kadar olması için daha kaç fırın bitki besini yemesi gerekir kim bilir:D

dağçiçeği
02-07-2013, 23:28
Sevgili loveforlife bu güzeli bana teyzem hediye ettiğinde epey bir büyümüştü.Yani ne kadar zamanda bu hale geldiğini bilmiyorum.Moralinizi bozmayın.
Aklıma ne geldi :eek: ;)
Bu büyümeyen aşkın gözyaşı adındaki sulugözü korkutsak .Desek ki bak sulu göz çok ağlarsan büyüyemezsin.:D
bu gidişle heryerde minik gözyaşı göreceğim çünkü.:D menekşe saksılarından bile çıkar oldular :D

h_dogan
03-07-2013, 10:06
Sayın h - dogan ben hangisinden ektiğimi unutmuştum. Portakal ve limonun çekirdeğinden büyüyenler turunç oluyor ama yaprak farkı olmuyor mu ? Aşılanınca portakal ve ya limon meyvesi vereceğini biliyorum. Merak ettiğim yaprak yapısının farklı olup olmayacağı. Hangisi limon çekirdeğinden , hangisi portakal çekirdeğinden büyüyen ? Bunu anlamak mümkün mü ?
Ne meraklıyım değil mi ? Nede olsa bitki delisiyim. :D

Yaprak farkı pek olmaz çünkü sonuçta turunçgillerde ataya dönüş sözkonusu olduğu için genel olarak hangi türü ekseniz turunç fidanı elde edersiniz.

dağçiçeği
03-07-2013, 21:29
Sayın h-dogan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürederim.

dağçiçeği
05-07-2013, 09:52
Sabah sürprizi ;) hypostesim çiçek açmış. Bu şekilde ( sadece tek bir çiçek ) açan bitkiyi de ilk kez görüyorum desem yalan olmaz. :D

dağçiçeği
05-07-2013, 09:53
Turuncular
Kırmızı gibi çıkmış ama ;)

dağçiçeği
05-07-2013, 09:54
Turuncu ya devam ;)

dağçiçeği
05-07-2013, 09:55
Zülfü büyüyor. Ama bir sorun var sanki :(

dağçiçeği
05-07-2013, 09:56
İşte sorun ;
Yaprak yapısı bozuk. Acaba kırmızı örümcek mi ? Rüzgardan etkilenmiş olabilir mi ?

dağçiçeği
05-07-2013, 09:58
Çilli :D

dağçiçeği
05-07-2013, 10:21
Bu menekşemin çiçek yaprakları bir tuhaf oldu. Acaba bir zararlı mı yiyor anlamadım.
Balkondakileri yediler yetmedi :mad: şimdide evdekilerle ziyafet çekiyorlar.:D

h_dogan
05-07-2013, 11:41
İşte sorun ;
Yaprak yapısı bozuk. Acaba kırmızı örümcek mi ? Rüzgardan etkilenmiş olabilir mi ?

Bence yaprak bitinin işi ve rüzgar faktörü. Çünkü kırmızı örümcekte pek buruşmaz. Yaprak biti özsuyunu emdiği için kıvrılma olur, bir de sürtünmeden dolayı rüzgardan zararlanma olabilir yaprakta. Bu çok önemli değil bence siz yeni yapraklara bakın.

h_dogan
05-07-2013, 11:43
Bu menekşemin çiçek yaprakları bir tuhaf oldu. Acaba bir zararlı mı yiyor anlamadım.
Balkondakileri yediler yetmedi :mad: şimdide evdekilerle ziyafet çekiyorlar.:D

Mühendis tırtılının işi geçen benim şeker begonyalarda gördüm suçüstü yakaladım. ;)

dağçiçeği
05-07-2013, 13:02
Harikasınız sayın h- dogan , çok sağolun. Ne zaman başım sıkışsa yetişiyorsunuz. Hemen yeni yaprakları kontrol ediyorum.
O mühendisi bir bulursam elinden diplomasını alacağım. Bu ne cüret böyle :mad: :D

dağçiçeği
06-07-2013, 16:27
Kaç saattir saksıları değiştirmek ve yerleştirmekle uğraşıyorum. Yoruldum , dinlenme molasında foruma gireyim dedim.
Rhepsağ'cığımın hediyesi kaktüslerim,
Bu aralar sesi çıkmıyor seslensem duyarım acaba ? Rhepsaaaaağ nerdesin? ;)

dağçiçeği
06-07-2013, 16:27
Minişim ;)

dağçiçeği
06-07-2013, 16:32
Kaçaklar çok bu aralar. ;) Cymbelina' da kaçaklardan biri. Nerelerdesiniz a dostlar ? :(
Yıldız çadırım sarılmaya başladı.

dağçiçeği
06-07-2013, 16:33
Sabah sefası da yeni saksısına alınanlardan

dağçiçeği
06-07-2013, 16:34
Aslanağzı da yeni saksısına alındı. Acaba ne renk?

dağçiçeği
06-07-2013, 16:37
Küpe çiçeğinden yana çok şanssız olduğumu kimbilir kaç kere yazmışımdır. :( en son tek bir kök kalan küpe çiçeğimde kaza geçirdi. Rüzgarda düştü ve dalları kırıldı. Bu haliyle tomurcuk yapmış güzelim. ;)

dağçiçeği
06-07-2013, 16:41
Sardunyaları küçücük dal halinde pazardan almıştım. Hepsi çiçeklendi. Sardunyalar küçükken saksıyı boş görüp elime geçen acemhalısını ekivermiştim. Bahara kadar bıraksam aynı saksıda sardunyalara zararı olur mu ? Acemhalısının kökleri genişler mi ? Almalımıyım sizce ?

Aysel Yavuz
06-07-2013, 16:48
Çiçeklerim sıcaktan kötü oldu dediğin bumuydu arkadaşım. Bikaç tanesinin dışında hepsinin maaşallah ı var.Hepsi çok güzeller :)

dağçiçeği
06-07-2013, 16:59
Teşekkür ederim arkadaşım. Daha güzelleri senin olsun.
Üst katta tamirat vardı, gördüğün sardunyaların dibine ustalar beton dökmüş :mad: temizle temizle ortalık battı. Hava birkaç gün yağmurluydu saksılar ıslaktı üstüne birde ben temizlerken suyu fazla kaçırdım . En önde görünen sardunya bayaa bir keyifsizdi. Söktüm kökünde birşey yok tekrar ektim. Bakalım ne olacak. Diğerlerini de sık sık sulamaya çalışıyorum.

dağçiçeği
06-07-2013, 19:25
İşte karşınızda mühendis tırtıl. Nerdeyse tüm hypostesin yapraklarına yayılmışlar. Yetmemiş yavrularına da yaprak rezerve etmişler. :D tek tek toplayıp , yeni yuvalar bulmaları için açıkhavaya bıraktım. :mad:
Ama çok şeker görünüyorlardı. ;) aynı çizgifilmlerdeki karakterlere benziyorlardı. Büküle büküle bir gidişleri var ki :D
Fotoğraf ne kadar uğraşsam da net çıkmadı. Bakalım görebilecekmisiniz bu kamuflaj ustası diplomalı yaramazı. :D;)

dağçiçeği
06-07-2013, 19:27
İşte karşınızda meşhur yaramaz;)

dağçiçeği
06-07-2013, 19:28
Bir tane daha

YeniGine
07-07-2013, 00:13
:( Ben göremedim... Fakat sizin görmüş olmanıza da sevindim sevgili dağçiçeği...

dağçiçeği
07-07-2013, 00:40
Sevgili YeniGine , ben yaprakları incelerken zor gördüm. Rengi de yeşil olunca iyice zor oldu görebilmek. Kameramın yakın çekimi bu kadar yakın çekiyor maalesef. Aslında fotoğraf makinesi ile yakın çekim yapmak isterdim ama heyecan yapıp bir an önce paylaşmak istedim. ;)

YeniGine
07-07-2013, 00:43
Teşekkürler sevgili dağçiçeği, rahatlattın beni valla, yani zaten görebilmek çok zor diyorsun. Sağol. Hepimizin heyecanını biliyorum zaten, teşekkür ediyorum.
Neyse önemli olan sonuçta yok etmişsin, ellerine sağlık...
Ve bu arada yıldız çadırın sarmaya başlamış gördüm, gözün aydın sevindim, ben de bu sene ilk kez Cardinal sarmaşığı ile tanışmaya çalışıyorum. Ben de onun derdindeyim... Yaprakları değil de sanki çiçek yapıları benziyormuş gibi geliyor bana... Bakalım ne kadar çiçeklerini görebileceğiz, kendilerini tanıyabileceğiz.
Rastgelsin...

dağçiçeği
07-07-2013, 09:51
Sevgili YeniGine ilk sarmaşık maceram geçen yıl selluka ile başladı. Hala çiçeğini görebilmiş değilim ne yazık ki. :(
Bu yıl sevdiğim bir arkadaşımın gönderdiği tohumlar arasından çıkan sabah sefası ve yıldız çadırı ile sarmaşıklarım üçlenmiş oldu.
İnşallah hepsinin çiçeğini görürüz.
Cardinal sarmaşığını bilmiyorum. Demek çiçek yapısı benziyor. Bir inceleyeyim :D
Size de kolaylıklar diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

dağçiçeği
07-07-2013, 10:03
Aslanağzının solan çiçeklerini koparttıkça yenileri gelmeye başladı.

dağçiçeği
07-07-2013, 10:31
Sevgili YeniGine kardinal sarmaşığıda çok güzel bir türmüş. Dediğiniz gibi çiçekleri çok benziyor. Hatta aynı :)

lusoari
07-07-2013, 11:17
Sayin Dagcicegi; Balkon degil kucuk bir bahce adeta ve ici guzelliklerli dolu zamanla dahada guzellesecekler :)

dağçiçeği
07-07-2013, 12:33
Çok teşekkür ederim Sayın Lusoari , hoş geldiniz. Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.
Birkaç yıldır bitki sevgisi daha da arttı bende. Bu siteyi bulmuş olmamın da bunda etkisi fazla tabii. :)
Her bulduğum , her gördüğüm bitkiye sahip olma isteği , her tohumun çimlenip çiçek açmasına olan merak zamanla daha da artıyor. Ama dağınıklık oluşuyor . Yapacak birşey yok çünkü gülü seven dikenine katlanmak zorunda kalıyor. :D ileride dağınıklığa da çare bulabilmeyi umut ediyorum ve sözümü bitiriyorum. :( Çenem düştü yine. :D :rolleyes: :o

lusoari
07-07-2013, 13:12
Daginiklilik ve yer darligi hepimizin ortak sorunu :D ben de bazen sasirip kaliyorum bunca bitkiye ve bahceye nasil yetisiyorum diye, ama sevgiyle yapilan islerin sonuclari dahada guzel oluyor;) agaclar.net beni simdikte kaktus ve sukulent delisi yapti ellerimi dele dele onlari topluyorum ama buralarda cesit yok neyse ki bu aralar Istanbul'a gelecegim ordan yeni dikenli dostlar toplamayi cok istiyorum kismetse .Bu arada agaclar.netin en guzel yani sizler gibi kalbi temiz insanlarla tanistiriyor olmasi :D

dağçiçeği
07-07-2013, 13:19
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Kaktüs maceranızda kolaylıklar diliyorum. Bence yanınızda eldiven ve cımbız bulundurun. Zira her an bir güzellikle karşılaşabilirsiniz. :D benim gibi günlerce diken ayıklamak için uğraşmamış olursunuz. :D Kaktüsler de çok sevdiğim türler arasına giriyor yavaş yavaş. Hele ki çiçekli hallerini gördükçe sevmemek mümkün değil. ;)

dağçiçeği
07-07-2013, 13:56
Az önce yakalandım:( :eek:
Eşimin canı börek istemiş. Derindondurucuda genelde acil misafir için bulundurduğum böreklerimden var mı diye bakarken muzkabuğu püremi ve yumurta kabuğu poşetlerini bulmuş. :( :D ne olduklarını öğrendiğinde yüzündeki ifadeyi görmenizi isterdim. :D çöpleridemi donduruyorsun dedi. Ne yapalım acil ihtiyaç anında bitkilerim aç mı kalsın yani dedim. Eritip bitkilerime ikram edeceğim. :D :cool:

Cymbelina
07-07-2013, 21:09
Seni epey özledim. Aslında yazmayacaktım, sadece beğene basıp çıkacaktım, ama ayıp ederdim, adımı anmışsın. Güzel şey anılmak, teşekkür ederim.

Yetiştirdiklerinin hepsi harika, hepsine söyleyecek birçok şey var aslına bakarsan ve sorulacak sorular. Ama ne yazık ki benim içimden hiçbirşey yazmak gelmiyor.

Bu yaşa geliyorsun iyi kötü, çok şükür ama bir de bakıyorsun bu koca hayatı boşa harcamışsın. Fırsatlar çıkmış, nimetler verilmiş ama hepsini boşa harcamışsın. Öyle bir noktaya gelmişsin ki, ne desen boş, ne düşünsen boş, ne yapsan boş. Öyle bir noktaya gelmişsin ki, ne yapılanları geri alabilirsin ne yarınları düzeltebilirsin.

Az önce bir iki başka sayfaya baktım, bildiğimi yazayım dedim vazgeçtim. İçimden hiçbirşey gelmiyor. Siteye de girmeyecektim hesapta ama 3-5 dk bakayım diye girdim. Bundan sonra da daha az girerim zannediyorum. Sen ve sevdiğim diğer dostlarım ve birkaç çiçek için.

Çiçekler, artık onlar da fayda etmiyor, hani diyorduk kafa dağıtmak için. Balkondakileri bıraktım kendi hallerine, ölen ölüyor, tırtıl ve zararlı dadandı, limonlarım ve tüm diğerlerinin yapraklarını yedi. İçimden gelmiyor bir şey yapmak.

Resimlerden birinde mor renkte minik fırçaya benzeyen bir çiçek gördüm,tatlı bir şey, bir yanım sor adını diyor. Neyse, sormuş oldum. Buraya bir gülücük koymak isterdim ama o bile gelmiyor içimden. Ama seni sevdiğimi biliyorsun. Ben ve ailem için dua et lütfen. Ramazanın da mübarek olsun. Öperim, sevgiler.

dağçiçeği
07-07-2013, 22:39
Canım arkadaşım yazdığın mesajı hiç beğenmedim.Sana bu durgun ve hüzünlü haller hiç yakışmıyor.Sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama inşallah geçicidir.Seni bu kadar üzdüğüne göre ....neyse iyi düşünelim iyi olsun
İnanki kaç zamandır seni bekliyorum.İşlerin var diye ses etmedim ama sonunda dayanamayıp yazdım nerdesiniz diye.Çok özledim seni.Senin bir iki cümlen bana umut oluyordu ne olur vazgeçme arada olsa da gir foruma .Mesajını görünce çok sevinmiştim ama .....

YeniGine
08-07-2013, 00:41
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Kaktüs maceranızda kolaylıklar diliyorum. Bence yanınızda eldiven ve cımbız bulundurun. Zira her an bir güzellikle karşılaşabilirsiniz. :D benim gibi günlerce diken ayıklamak için uğraşmamış olursunuz. :D Kaktüsler de çok sevdiğim türler arasına giriyor yavaş yavaş. Hele ki çiçekli hallerini gördükçe sevmemek mümkün değil. ;)

:D Sevgili dağçiçeği, az önce aynı şeyi ben de Sayın adneser'in sayfasında söyledim. Göre göre, sayelerinde kaktüs severlere aday yolundayım. Aynen dediğin gibi hele bir de çiçeklerini gördükçe... 3 yılan kaktüs, bir de kaynana topuzu var idi ki o da benim değildi gördükçe bir gün baktım saksısı küçük kalmış iyice, yine üyelerimizden Sevgili Gülsen'den öğrenerek daha büyük bir saksıya aktardım ve hele çiçeklerini görünce :D kendi kendimi tebrik ettim, bir de sonuçta başarmış olmam var. Yavaş yavaş kaktüs saksılarım da çoğalıyor.

h_dogan
08-07-2013, 10:43
Aslanağzı da yeni saksısına alındı. Acaba ne renk?

Renk sallamayı pek tutturamam ama ya sarı ya beyaz gövde rengi açık çünkü. :o

dağçiçeği
08-07-2013, 14:01
Sevgili YeniGine kaktüs sevgisi başka bir sevgi değil mi ? :) Size bu macerada başarılar diliyorum.Buarada belirtmeden geçemeyeceğim ki bana da bulaşıyor bu kaktüs sevgisi (aşkı) .:)

Sayın h_dogan ilginiz için teşekkürler .Bakalım tutturabilecekmisiniz.

inşallah sağlıklı olsunlarda ne renk olursa olsunlar. :P bu cümle genelde bebeğinin cinsiyetini bilmeyen anneler tarafından kurulurdu ama neyse :P :D ne yapayım elimde tek renk aslanağzı var .Her renk kabulümdür .:D

dağçiçeği
08-07-2013, 16:59
:eek: Hediye gelen minik ve beyaz sardunyamdaki gayret alkışa değer :D

dağçiçeği
08-07-2013, 17:01
Hypostesimi mühendis tırtıl istilasından kurtarmak için , yapraklarından bir kısmını koparmak zorunda kaldım. Boyuda uzayıp gidiyor sizce ne zaman tepesinden budamalıyım?