PDA

View Full Version : dağçiçeği / balkon

Sayfalar : 1 2 [3]

dağçiçeği
08-07-2013, 17:05
Yavru menekşeleri uzun bir saksıya aldım. Biraz sıkışık oldular ama büyüdüklerinde tekrardan azaltırım diye düşündüm. Yoksa karmaşadan kurtulamayacaktım. Evim müsait değil ve bir çok yavru olunca karışıklık kaçınılmaz oldu. Aslında tek tek küçük saksılardaki menekşeleri daha çok seviyorum ama :( mecburiyet....

dağçiçeği
08-07-2013, 17:07
Aynı saksıdaki iki sardunya sizlere ömür fakat maşallah kalanlar iyi gibi.

dağçiçeği
08-07-2013, 17:08
.....

dağçiçeği
08-07-2013, 17:09
Paskalyamın son demleri

dağçiçeği
08-07-2013, 17:11
Buz çiçeğimin keyfi yerinde

dağçiçeği
08-07-2013, 17:12
Latinlerin pek keyfi olmasa da çiçek açmak için uğraşıyorlar

dağçiçeği
08-07-2013, 17:13
Telgraf çiçeği

dağçiçeği
08-07-2013, 17:14
Orkidemin tomurcuğu büyüyor.

dağçiçeği
08-07-2013, 17:16
Menekşeler yeni saksılarını sevdiler

dağçiçeği
08-07-2013, 17:16
.....

dağçiçeği
08-07-2013, 17:19
Küstüm çiçeğimin büyük olanı rüzgar ve sıcaktan balkonda mahfoldu. Bu saksıdaki gayet keyifli. İçeride tutacağım balkon yasak. Garip garip bakıyor camdan dışarı. :( :D

h_dogan
08-07-2013, 21:46
Benim hypoestes de uzadı baya ben de budayayım dedim ama kıyamadım yaprakları çok güzel. :)

dağçiçeği
08-07-2013, 21:57
Bende kıyamıyorum aslında ama ilk geldiğinde ki hali çok güzeldi.Tekrar o halde olsa daha güzel olurdu diye düşünüyorum.Kırdığım dallarını çillendirememekten de korkuyorum.

dağçiçeği
09-07-2013, 14:42
Minikimin ilk gülücüğü ;)

dağçiçeği
09-07-2013, 14:45
.....

dağçiçeği
13-07-2013, 10:12
İşte yaramaz mühendisimiz :D şaka biryana bayaa bir çoğalıp yerleşmişler çiçeklerimin arasına. O kadar toplayıp bahçeye atıklarımdan sonra sabah kalkıp bu sefer de menekşelerimin kıtır kıtır yenildiğini görünce şaşırdım. Aradım aradım bir türlü bulamadım . Öyle güzel saklanmış ki ;) gezintiye çıktığı bir anda tesadüfen görmesem zavallı menekşelerimin sonunu düşünemiyorum :( sizler için resmini çekmeye çalıştıktan sonra bahçe yolunu tarif ettim kendisine. :D

dağçiçeği
13-07-2013, 18:48
Bu gün çocuklarımla geziye çıktık.Bir çok resim çektim.:D

dağçiçeği
13-07-2013, 18:54
Canlarım

dağçiçeği
13-07-2013, 19:00
Birinci resim yabani clematis olsa gerek.;)

Angels Sour
13-07-2013, 23:39
Hypostesimi mühendis tırtıl istilasından kurtarmak için , yapraklarından bir kısmını koparmak zorunda kaldım. Boyuda uzayıp gidiyor sizce ne zaman tepesinden budamalıyım?

Selamlar, birkaç haftadır kısa ziyaretler dışında; siteye pek uğrayamadım.
Hypoestesin çiçek açması sevindirici olmuş. Galiba ev içinde bakıyorsun. Onun için galiba fazlaca uzamış. Şu an budama yapabilirsin. Ben kavanozlarda köklendiriyorum, defalarca uyguladım; çok kolay kökleniyor.

Allah uzun ömürler versin, çoçuklarının üçü de birbirinden güzel:p

adneser
13-07-2013, 23:40
Canlarım

Sayın Dağçiçeği

Canlarınızı Allah nazardan saklasın, sizlere bağışlasın.

Saygı ve selamlar

dağçiçeği
14-07-2013, 00:04
Sevgili Angels Sour hypostes için verdiğiniz bilgilere çok teşekkürederim. İçerde olduğu için boyu uzamış demişsin acaba dışarıda mı bakmalıyım. Eğer öyleyse budayıp dışarı çıkartırsam sorun olur mu ?

Sayın Adneser ve Angels Sour çocuklarım adına güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Allah tüm çocukları korusun.

YeniGine
14-07-2013, 00:06
Sevgili dağçiçeği evlatlarına maşallah; Allah'ım bağışlasın inşallah.
Sardunyanı çok sevdim yaşasın güzel çiçeğini göstermiş sana. Bu sefer mühendisi gördüm. Fotoğrafladığın taşlara ve manzaraya bayıldım. Taşlardan mutlaka toplamışsınızdır.
Ellerine, gönlüne sağlık...

dağçiçeği
14-07-2013, 00:16
Çok teşekkürederim Sevgili YeniGine,
Mühendisi gördüğünüze sevindim. Resmi çekerken size gösterebilmek için epey uğraştım.;) malum makinenin kapasitesi ....
Evet taşlardan biraz topladık çocuklarla . Kaktüslerimin saksılarını süslemek istiyorum. İnanın tüm taşları alıp gelmek istedim. :D
Dönüş yolunda bir ara toprak toplamayı bile düşündüm ama hazırlıksız gittiğim için toplayamadım. :D İnşallah en kısa zamanda tekrar gitmeyi düşünüyorum.:rolleyes:
Ama sadece taşla dönmedim. Resimler diğer bilgisayarda kaldı daha sonra ekleyeceğim :D

YeniGine
14-07-2013, 00:22
:D Zaten sanalda da olsak daima hep birlikte yaşadığımıza, hep aklımızda olduğumuzu düşünüyorum. Şimdi mühendisin fotoğrafını görünce 'YeniGine bu sefer görür' diye düşündüğünüzden emindim zaten. Ve taşlardan toplamışsınızdır derken de kesinlikle hepsini toplayıp gitmek istemiştir dağçiçeği diye de düşündüm.
Dün çiçekleri sularken baktım sabah sefamın yapraklarını birşeyler yemiş dedim: Yoksa şu mühendis mi araştırdım bir yandan da diyorum ki dağçiçeği doğru dürüst fotoğraflamamış ki göreyim de bulayım. Bugün ortancalara limontuzlu su verdim hemen aklıma sevgili loveforlife geliverdi. :)) Yani gün içersinde mutlaka birilerimiz birilerimizin aklındayız.

Angels Sour
14-07-2013, 00:30
Direkt güneş almayan, aydınlık bir yere alıp; yerine alıştıktan sonra budama yaparsan daha iyi olur.

dağçiçeği
14-07-2013, 00:41
Çok haklısınız sevgili YeniGine , sizlerden o kadar bahsediyorum ki çevremdeki komşular , akrabalar sizleri tanıyor neredeyse. Bazıları merak edip siteyi bile gezdi. :D
Akıllarına bir bitki ya da soru takıldığı zaman senin o bahsettiğin sitede ne yazıyordu diyorlar. Bazen de beni deniyorlar bu bitkinin adı ne çiçeği açıyor mu diye ? :D
Mühendisin resmini çekmeye çalışırken sizin görmeniz benim için önemliydi. Sonuçta sizin de başınıza gelebilirdi. O kadar da küçük ki hırs yaptım . İlla size göstermeliyim :D ama ancak bu kadar oldu.:( :rolleyes:

dağçiçeği
14-07-2013, 00:44
Sevgili Angels Sour verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Uzayıp gidince hypostes çok tuhaf görünüyordu gözüme. Birde mühendis tırtıl saldırısı olup yapraklarını budamam gerekince iyice tuhaf oldu. Sayenizde düzelecek inşallah tekrar sağolun.

YeniGine
14-07-2013, 00:52
:D Yok birbirimizden farkımız, hepimiz ağaçlar.netliyiz. Çok şükür, site güzel, üyeler güzel, bahçeler, balkonlar, bitkiler güzel, paylaşım güzel daha ne isteriz. Maşallah diyeyim ben yine de!..
Sağol, mühendisi de gördüm!..

dağçiçeği
14-07-2013, 01:01
Maşallah maşallah :D aynen katılıyorum

loveforlife
14-07-2013, 03:28
İşte yaramaz mühendisimiz :D şaka biryana bayaa bir çoğalıp yerleşmişler çiçeklerimin arasına. O kadar toplayıp bahçeye atıklarımdan sonra sabah kalkıp bu sefer de menekşelerimin kıtır kıtır yenildiğini görünce şaşırdım. Aradım aradım bir türlü bulamadım . Öyle güzel saklanmış ki ;) gezintiye çıktığı bir anda tesadüfen görmesem zavallı menekşelerimin sonunu düşünemiyorum :( sizler için resmini çekmeye çalıştıktan sonra bahçe yolunu tarif ettim kendisine. :D

Sevgili Dağçiçeği,

Hiçbir şeyden çekmedik, tırtıllardan çektiğimiz kadar!:o Yok arkadaşım, bunlara kibarlık da yaramıyor. Tariften de anlamıyorlar. İyilik edip yan bahçeye buyur ediyorum benimkileri ama nafile... Dönüp dolaşıp yerleşiyorlar benim bitkilere. Kendileri gitse; çoluk çocuğunu, eşini dostunu bırakıyorlar yerlerine. En son melek borularımın yapraklarını da kıtırdatmışlar bir güzel! Son model delikli yapraklı bir sürü bitkim var. Yeni trendimiz , tırtıl modası...:cool:

dağçiçeği
14-07-2013, 08:28
Çok yaşayın Sevgili Loveforlife :D
Kızgın olduğunuz tırtılı bile bu kadar sevecen halde anlatıyorsunuz. Sevgi dolu bir insansınız. ;)tırtıllarda bunu biliyor , gitmiyorlar. :)
Sizdekilerde mi mühendis yoksa ? :dilli:Eğer öyleyse görmek çok zor ve yaprak altlarına yavrularını bırakıp gidiyorlar sanıyorum. O kadar bakmama rağmen bir gün sonra menekşemin tüm çiçeklerini bitirmişti bir tanesi.
Hypostesin yapraklarını da koparttım attım , yavrular vardır belki diye.
Maalesef çiçeklerde bizde bu yıl tırtıllardan çok sıkıntı yaşıyoruz. Sağlık olsun.;)

dağçiçeği
14-07-2013, 11:32
Böğürtlenler olmaya başlamış .Çocuklar böğürtlen ziyafeti çekti.

dağçiçeği
14-07-2013, 11:36
Sadece taşla dönmedim demiştim ya işte bunlarda yolda görüp hazineme eklenen nadide parçalar.:D

dağçiçeği
14-07-2013, 11:41
Doğadan birkaç resim daha

dağçiçeği
14-07-2013, 11:52
Yolda komşunun keçisine rastladık .Çocuklardan kaçmaya çalışırken ipinden kurtulup kaçmaya başladı. :o Eşim ilerdeki dut ağacının altında dut yerken yakaldı evine tslim ettik .Tabi sevdikten sonra .:D

sonkez
14-07-2013, 12:05
Canlarım

Rabbim acılarını göstermesin.....Maşallah...

dağçiçeği
14-07-2013, 12:22
Çok teşekkür ederim Sayın Sonkez. Rabbim anne babaya evlat acısını evlatlara da anababa acısını yaşatmasın.

loveforlife
14-07-2013, 12:27
Çok yaşayın Sevgili Loveforlife :D
Kızgın olduğunuz tırtılı bile bu kadar sevecen halde anlatıyorsunuz. Sevgi dolu bir insansınız. ;)tırtıllarda bunu biliyor , gitmiyorlar. :)
Sizdekilerde mi mühendis yoksa ? :dilli:Eğer öyleyse görmek çok zor ve yaprak altlarına yavrularını bırakıp gidiyorlar sanıyorum. O kadar bakmama rağmen bir gün sonra menekşemin tüm çiçeklerini bitirmişti bir tanesi.
Hypostesin yapraklarını da koparttım attım , yavrular vardır belki diye.
Maalesef çiçeklerde bizde bu yıl tırtıllardan çok sıkıntı yaşıyoruz. Sağlık olsun.;)

Sevgili dağçiçeği,

Her boyda tırtılımız mevcut. Eğitim seviyelerine gelince... Mühendisler mi, doktorlar mı bilmiyorum ama gurmelikte yüksek lisans yapmış benimkiler... En güzel çiçekleri yeme konusunda çok seçiçiler! :)

dağçiçeği
14-07-2013, 12:35
:eek:Aman tanrım sizin tırtıllar balkonunuzun methini duymuşlar .Birde test edip onaylamışlar.:eek: :D Sizinkiler tam damağına düşkün türden.
Bence siz onları korkutun ;) bakın bu kadar yerseniz obez olursunuz falan deyin.:D
Dahada olmazsa canım arkadaşım Cymbelina'nın taktiğini uygularız.(terlikle ya da kürekle kafasına gözüne vurarak etkisiz hale getirme taktiği) ki beeen bu taktiği hiiiç tavsiye etmiyorum:rolleyes: :D

dağçiçeği
14-07-2013, 12:38
[QUOTE=loveforlife;1179. En güzel çiçekleri yeme konusunda çok seçiçiler! :)[/QUOTE]

Bu konuda çooook haklısınız az önce en güzel ,yaprak güzellerimin yapraklarını, yemişler .:( :mad:

h_dogan
14-07-2013, 15:50
Bu konuda çooook haklısınız az önce en güzel ,yaprak güzellerimin yapraklarını, yemişler .:( :mad:

Ağızlarının tadını biliyorlar. ;)

aybrkrk
14-07-2013, 17:15
Bayıldım çiçeklerinize hepsi harika:) Mol telgraf arıyorum bulamıyorum :/

dağçiçeği
14-07-2013, 18:00
Sayın Aybrkrk, balkonuma hoş geldiniz. ;) çiçeklerimi beğendiğinize memnun oldum.
Mor telgraf bende var yalnız şu an paylaşım için yeterli büyüklükte değil. Biraz büyüdüğünde tekrar hatırlatırsanız seve seve size de gönderebilirim.

Cymbelina
16-07-2013, 19:03
Ben geldim....

En güzel çiçeklerinin resimlerini de nihayet paylaşmışsın. Allah bağışlasın, Allah nazarlardan ve tüm kötülüklerden esirgesin onları ve tüm çocukları. Allah hep güldürsün tüm çocukları.

Onlar kadar şahane olamaz belki ama bir resimde bir şey gördüm. 500. mesaja dikkatinizi çekerim. Orada arkada figüran gibi gözükseler de aslında başrolde bizim çok sevdiğimiz, yolunu gözlediğimiz Şirinler'i görebilirsiniz, tabi ancak uslu bir çocuk olursanız:)

İşte o Şirinler, Rana ve Angel'a birşeyleri hatırlatmalı bence.

Ayrıca gene aynı saksıda poz veren o Tırtıl, acaba bu yaprakları yiyen tırtıl mı? olamaz mı yani?

Tırtıl demişken, söylemiştim, ilk kez bu sene ben de aynı sorunu yaşamaya başladım, türünü adını bilemeyeceğim. 2 tane vardı bu senin beslediğine:dilli: benzeyen uzun ince. Nerden peydah oldular anlamadım, hiç olmazdı.

Onlar yetmezmiş gibi bir de küçük parmağım kalınlığında bir arkadaşla gözgöze geldik limonun yaprak arkasında. Ona dedim ki "Bak arkadaş, bu kasaba ikimiz için dar, ya sen, ya ben". Tırtıl dediğin ince olmalı, öyle obezlik nedir?

Tabi, hayvani boyutlarda büyük olduğu için ve ben bu tür arkadaşlardan biraz tiksindiğim, huylandığım için icabına bakan ben olmadım.

Bu, ister büyük ister küçük boyda tırtıllardan nasıl kurutuluyoruz? Fısfıs bile yapmıyorum artık, sulamayı bile savsaklıyorum ama gene de merak ettim, var mı bunlara bir fısfıs?

Telgrafın tellerine minik mor çiçekler konmuş, ne güzel. Gene resimlerden birinde o minik fırçaya benzeyen mor çiçeği gördüm, o nedir?

Minik beyaz sardunyan epey çalışkan gerçekten. Kocaman olmasını diliyorum. Pembe- koyu yavru ağzı arası (rengini tam tarif edemeyeceğim) renkte belediye(!) sardunyası ilgini çeker mi? Benim çekti de, ondan soruyorum. Rana, senin de çeker herhalde.

Neyse, işte böyle. Ben karanlığıma 5 dklık mola vermek için uğradım, güzellikleri gördüm sayfanda. Hepinize sevgiler.

kılıçh
17-07-2013, 15:56
Aslında o tırtıl ve solucanlar deterjanı felan hiç sevmezler. Hatta ben küçükken onları topraktan çıkarmak için kazmaya küreğe ihtiyaç duymazdım...:D
Elimde bir fısfıs içinde de bulaşık deterjanlı su olurdu ve onu toprağa sıktığmdan bi 15 dk felan sonra toprağın ustüne çıkarlardı.
sizde bunu deneyebilirsiniz.
sıkarsınız toprağa beklersinizzz...
çıkıncada hepsini toplar atarsınız yan bahçeye...:D
ama deterjanlı su bitkinin köklerinede iyi geleceğini pek zannetmiyorum belki çok fazla sulandırıp öyle yapabilirsiniz...:D
haydi size kolay gelsin...:D

dağçiçeği
17-07-2013, 17:13
Canım Cymbelinacım gelmiiiiş . Hoş gelmiş neşe getirmiş. :)
Canım arkadaşım güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
Merak ettiğin bitki cellossia (umarım doğru yazmışımdır ) horoz ibiği. 5.sayfada 149. Mesajda eski ve güzel hâli var .
Şirinler şimdilik bu kadar ama ilerde belki (umarım) daha güzel ve değişik uygulamalar yapabilirim

dağçiçeği
17-07-2013, 17:19
Sevgili Kılıçh gerçekten de bu tırtıllara bir çare bulmak şart oldu artık. Bu gün yaprak güzellerimin kalan yaprakları da bir güzel yenmiş. (Loveforlife gibi söylemek gerekirse ) yeni stil geometrik desenli yaprak güzellerim oldu.:D
Ben kaybolduklarını sanıyordum bu sabah yaprakları öyle görünce şaşırdım ve araştırmaya başladım. Bu kez kaçamadı çünkü bizim minik yaramaz saklanacak hâli çoktan geçmiş. Yemiş yemiş obez olmuş. Yok yok bu tırtılların Ramazan falan dinlediği yok.:mad::(

dağçiçeği
17-07-2013, 17:28
Yaramazı yakalayıp resmini çekmeden sizlerle tanıştırmadan olur mu hiç ?
Tabii ki olmaz. Poz ver bakayım özellikle YeniGine ablamıza el salla. :D
Yalnız belirteyim bu evde bulduklarımla aynı değil. Bu onların yanında tam obez.

dağçiçeği
17-07-2013, 17:31
Bunlar da yeni model geometrik desenli yaprak güzellerim :( ;)

dağçiçeği
17-07-2013, 17:34
Glayöllerim tomurcukta güzelliklerini görelim artık.:rolleyes:

dağçiçeği
17-07-2013, 17:38
Yıldız çadırım büyüyor , ama bu gidişle çiçek açtığını göremeyeceğim. Unuttum tek yıllıkmıydı? Çiçek açtığını göremezsem ve tek yıllıksa elimde başka tohumda yok :(

dağçiçeği
17-07-2013, 17:40
Hediye gelen tohumlardan büyüttüğüm aslanağzı tomurcuk yapmış. Rengini görmeye az kaldı. ;)

dağçiçeği
17-07-2013, 17:42
Mavişim de tomurcukta. Okadar güzel çiçekleri var ki ... Eski resimlerden bulup yükleyememiştim. Heyecanla bekliyorum. Bakalım aynı güzellikte açacak mı.

dağçiçeği
17-07-2013, 17:50
Bodur gülüm kızımın hediyesi. Geçen yıl almıştı. Çok güzel sarı bir rengi var.
Ama pas hastalığı olduğunu düşündüğüm bir hastalık başlamıştı. Devamlı çiçek aldığım yere sorduğum zaman hasta yaprakları sürekli buda , başka çaresi yok dendi. Forumdan okuduklarımı da uygulamaya çalıştım.umudum kalmamıştı ,ölecek derken canlandı. Şimdilik iyi gibi.
O kadar çok şey denedim ki üzerinde hangisi etkili oldu bilmiyorum. Forumdaki ev yapımı ilaçlara baktım. Bir yazı da Hindistan da çiftçilerin kola yı bitkisavar olarak kullandıklarını okumuştum onu bile denedim. :D En son karbonatla sildim yapraklarını ve sık sık budadım. Şu an iyi ama hangisi etkili oldu bilemiyorum.

dağçiçeği
17-07-2013, 18:03
Orkidem çiçek açtı ama çiçeği ilkinden küçük. Sanırım besin takviyesi şart.

eceyıldız
17-07-2013, 21:04
Sevgili Dağçiçeği;
şöyle gezinirken balkonunu gördüm bir bakayım dedim çıkamadım vallahi.
Ellerine emeğine sağlık çok güzel çiçeklerin var çok güzel bakıyorsun onlara onlarda yüzünü güldürüyorlar üzmüyorlar seni dilerim allahımdan hep gülsün yüzünüzü size ve çiçeklerine sağlıklı güzel günler dilerim

Rana+miraç
17-07-2013, 22:24
Onlar kadar şahane olamaz belki ama bir resimde bir şey gördüm. 500. mesaja dikkatinizi çekerim. Orada arkada figüran gibi gözükseler de aslında başrolde bizim çok sevdiğimiz, yolunu gözlediğimiz Şirinler'i görebilirsiniz, tabi ancak uslu bir çocuk olursanız:)

İşte o Şirinler, Rana ve Angel'a birşeyleri hatırlatmalı bence.

Tırtıl demişken, söylemiştim, ilk kez bu sene ben de aynı sorunu yaşamaya başladım, türünü adını bilemeyeceğim. Nerden peydah oldular anlamadım, hiç olmazdı.

Tabi, hayvani boyutlarda büyük olduğu için ve ben bu tür arkadaşlardan biraz tiksindiğim, huylandığım için icabına bakan ben olmadım.

Gene resimlerden birinde o minik fırçaya benzeyen mor çiçeği gördüm, o nedir?

Minik beyaz sardunyan epey çalışkan gerçekten. Kocaman olmasını diliyorum. Pembe- koyu yavru ağzı arası (rengini tam tarif edemeyeceğim) renkte belediye(!) sardunyası ilgini çeker mi? Benim çekti de, ondan soruyorum. Rana, senin de çeker herhalde.

Neyse, işte böyle. Ben karanlığıma 5 dklık mola vermek için uğradım, güzellikleri gördüm sayfanda. Hepinize sevgiler.

Merhaba;

İtiraf etmek gerekirse şirinleri ben de severim ama ,favorim sünger bob kare şort. En saçma sapan maceralarını bile sıkılmadan izleyebiliyorum nedendir bilmiyorum? Belki de biz küçükken haftada bir iki çizgi film ancak olurdu, şeker kız kendi, uçan kaz, heidi gibi o günlerin açlığı olsa gerek.

Cymbelinanın sorduğu minik mor fırçanın hanım düğmesi çiçeği olduğunu sanıyordum. Horoz ibiği deyince biraz araştırdım ne çok çeşidi varmış. Belediyenin rengarenk her yere bu sene diktiği fidelerin de horoz ibiği olduğunu bu sayede öğrenmiş oldum.Benim de horoz ibiğim var tohumdan yetiştirdiğim nasıl açacak heyecanla bekliyorum.

Belediyenin aydınlatma direklerine astığı sardunyaların genetiği nedir merak ediyorum.Sıcakta , sulanmadan nasıl böyle güzel açıyorlar ve dayanıklılar bilmem. Bu sene ben de baharda eski sardunyalarımdan yeni fideler dikmiştim. Büyüdüler harika açıyorlar,seneye balkonu sadece sardunyaylamı donatsam diye düşünüyorum.

Tırtıl belası galiba bende de var. Minik maviş fidemin yaprakları tamamen yenmiş sadece yaprak sapları kalmış.Sağına soluna baktım saksıda bir canlıya rastlamadım. Toprağın içine girip mi saklanıyorlar anlamadım. Benim saksıda arkasına saklanacak yaprak kalmamış,acaba başka bitkiye geçti ben mi görmedim.

Sevgili dağçiçeği

kolayı pas hastalığı için nasıl kullandın fısfıs mı yaptın. Meşe palamutu fidemde benimde pasa benzer sorunum var. Yapraklarını koparıp atıyorum ama bakalım sonuç ?

Bu sene ben de yıldız çadırı tohumu ektim iki kere, hiç filizlenmedi. Elimde daha tohum var,seninki tohum yapmazsa paylaşırız.

dağçiçeği
17-07-2013, 22:51
Sayın Eceyıldız ,balkonuma hoş geldiniz. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.D aha güzelleri sizin olsun inşallah.
Her zaman beklerim ,sevgiler.

olcim
17-07-2013, 22:55
Hediye gelen tohumlardan büyüttüğüm aslanağzı tomurcuk yapmış. Rengini görmeye az kaldı. ;)

Çok güzeller ellerinize sağlık , aslan ağzınız da sarı açacak gibi ;)

dağçiçeği
17-07-2013, 23:09
Sevgili Rana+miraç,eski çizgi filmlerin isimlerini yazınca çocukken nasıl hevesle saatini beklediğimi hatırladım.Şimdi çocuklar tv de izleyemese internetten izliyor.Pek eskisi gibi güzel çizgi film de kalmadı.Şirinler aynı tadında devam edenlerden biri.Ayrıca sünger bobu bende seviyorum.:D
Belediyenin aydınlatma direklerine astığı sardunya saksıları deyince içim cızlıyor .Çünkü öyle güzel bir renk sakız sardunya asmışlar ki her geçişte beni benden alıyor.Geçen gün eşime sanki beni deli olsun diye asmışlar şunları dedim.ufak bir parça koparıp aldı benim için.Ben kenarda bekliyorum ama görmelisiniz,ben seni tanımıyorum modundayım :D Eşim se büyük bir galibiyet kazanmış komutan gibi bana elindekini uzattığında ben gülme krizine girdim .Sen git koca saksıda ot bul ,onu al gel.Tekrar gitti aldı ama çiçekli küçücük bir daldı.Çocuklar gibi sevindim ama bu gün baktım köklenmemiş ve çürümüş.:(
Kola konusuna geleyim.Çünkü çok uzattım.:)
kolayı sürerek kullandım.Pamukla sürebilirsin.Tekrar söylemek isterim ki zararı varmıdır ,yararı dokunur mu bilmiyorum.Benimki sadece çaresizlikten yapılmış bir davranıştı.
Önceki yazdığım mesajı okuyunca farkettim ki baya deney yapmışım gülün üzerinde .;):o
tohum teklifin için de teşekkür ederim.Başarılı olamazsam kapını çalarım artık .:)

dağçiçeği
17-07-2013, 23:13
Sayın Olcim,hoş geldiniz.Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Aslan ağzı için Sayın h_dogan 'ında tahmini açıkrenkten yanaydı.Bakalım ne renk çıkacak çok merak ediyorum.

loveforlife
17-07-2013, 23:30
Yaramazı yakalayıp resmini çekmeden sizlerle tanıştırmadan olur mu hiç ?
Tabii ki olmaz. Poz ver bakayım özellikle YeniGine ablamıza el salla. :D
Yalnız belirteyim bu evde bulduklarımla aynı değil. Bu onların yanında tam obez.

Bunun akrabalarından bende çok var... Selam söylediler, seninkine. Ama emin ol o da yalnız değildir. kesin sülalecek yerleşmişlerdir balkonuna:D

loveforlife
17-07-2013, 23:38
Bunlar da yeni model geometrik desenli yaprak güzellerim :( ;)

Sevgili Arkadaşım,

Bu kadarını tek başına yapmamıştır o. Kesin akrabaları vardır toprakta saklanan. Saksıya bolca su döküp biraz beklersen biraz sonra dikkatli baktığında toprağın yüzeyine çıktıklarını göreceksin...

Allah kolaylık versin canım...

dağçiçeği
17-07-2013, 23:42
Selamınızı iletemeyeceğim maalesef ,çünkü bahçeye postaladım:D
Valla paronayak oldum gece gündüz saksıları yoklar oldum.:D Bitlerle mücadele için uğurböceği topluyorduk ya acaba bu tırtıllar için de başka bir hayvan varmıdır?
Her çeşidini görüyoruz yavaş yavaş bakalım daha farklıları da gelecek mi ? :( Aman dilimi ısırayım :D

dağçiçeği
17-07-2013, 23:44
Verdiğin bilgi için sağol canım.Şu an yağmur yağıyor ben bir çıkıp bakayım,belki görürüm.

dağçiçeği
17-07-2013, 23:50
Göremedim maalesef .Eğer yarın yapraklar yenmiş olursa elimde büyüteçle aramam gerekecek .

YeniGine
18-07-2013, 00:05
Sevgili dağçiçeği; yorumlar, açıklamalar, öneriler, yapılanlar, çiçekler, geometrik desenli yapraklar maşallah harika... Zevkle takip ettim ki ben bir de okumayı sevmem. Ama yine kendimce zevkle okumaya çalıştım.
Vee özellikle tırtılı görebildim. Tırtıl baya bir büyümüş. Benim güllerde var fakat bu kadar büyüğü yok çok şükür. Ben yeri geliyor tek tek elimle temizliyorum güllerdekileri.
Ve yine eşinle sardunya macerana güldüm. Bir akşam elinde aynı sardunyalardan alıp da gelmiş görür isen hiç şaşırma derim.
Ellerine, yüreğine sağlık...

Sudenur
18-07-2013, 01:23
Bu tırtıllara bir çare bulmak şart oldu artık. Bu gün yaprak güzellerimin kalan yaprakları da bir güzel yenmiş. Yemiş yemiş obez olmuş. Yok yok bu tırtılların Ramazan falan dinlediği yok.:mad::(

Ahh o hain tırtıllar.. :mad:
Saksılarda saklananları bulmak bir parça kolay oluyor da toprağa saklananlarla baş etmek mümkün olmuyor.. :( Çuhalarım yok olmak üzere, çok sevdiler sanırım tadını, sınırın öte yanına geçerlerde başka bitkilerimi keşfederler diye aklım çıkıyor.. :D

Not: Kızlarınız çok tatlı maşallah, nazarlardan saklasın Rabbim bu güzel aileyi.. :)

Aysel Yavuz
18-07-2013, 09:12
Resimlerini yeni gördüm..Çocukların çok tatlı maaşallah..Allah size bağışlasın..

dağçiçeği
18-07-2013, 09:44
Ve yine eşinle sardunya macerana güldüm. Bir akşam elinde aynı sardunyalardan alıp da gelmiş görür isen hiç şaşırma derim.
Ellerine, yüreğine sağlık...

Allah söyletti galiba. İnşallah inşallah :D

dağçiçeği
18-07-2013, 09:46
Güzel sözleriniz için hepinize çok çok teşekkürler ediyorum arkadaşlar. Ziyaretinizle onur veriyorsunuz. İyiki varsınız.

dağçiçeği
18-07-2013, 10:21
Glayöllerin çiçekleri yolda. Bir gündeki değişime bakarmısınız ;)

dağçiçeği
18-07-2013, 10:22
Bunlarda bu yıl ektiğim karışık renkli olmasını umduğum glayöllerim.

dağçiçeği
18-07-2013, 10:24
Lilyum da açmak üzere. Rengini görmeye az kaldı.

dağçiçeği
18-07-2013, 10:25
Lilyumun yumruları da çoğalıp büyüyor.

dağçiçeği
18-07-2013, 10:26
Gülümde sürpriz yapmış. Dün farketmemiştim. ;)

dağçiçeği
18-07-2013, 10:28
Tırtılların henüz keşfetmediği kolyozlarım :D

dağçiçeği
18-07-2013, 10:30
Şu minik yaramazın telaşı ne acaba ? :D

dağçiçeği
18-07-2013, 10:32
İlk resimlerine baktım da baya büyümüş

dağçiçeği
18-07-2013, 10:34
Senin çiçeklerine bayılıyorum been :D

dağçiçeği
18-07-2013, 10:35
Menekşe tarlam 1 ;)

dağçiçeği
18-07-2013, 10:36
Menekşe tarlam 2 ;)

dağçiçeği
18-07-2013, 10:39
Dahliaları budadıktan sonra keyifleri daha iyi. Yapraklarda şimdilik sorun yok.

dağçiçeği
18-07-2013, 10:40
Keyifli olanlar

dağçiçeği
18-07-2013, 10:41
....

dağçiçeği
18-07-2013, 10:43
Devamı ....

dağçiçeği
18-07-2013, 10:44
...

dağçiçeği
18-07-2013, 10:46
Zülfü sürekli dallarını büyütüyor. Ne zaman çiçek açacaksın Zülfüüüü :D :o

dağçiçeği
18-07-2013, 10:48
Bu günlük bu kadar. ;)

berçin
19-07-2013, 11:33
Seni epey özledim. Aslında yazmayacaktım, sadece beğene basıp çıkacaktım, ama ayıp ederdim, adımı anmışsın. Güzel şey anılmak, teşekkür ederim.

Yetiştirdiklerinin hepsi harika, hepsine söyleyecek birçok şey var aslına bakarsan ve sorulacak sorular. Ama ne yazık ki benim içimden hiçbirşey yazmak gelmiyor.

Bu yaşa geliyorsun iyi kötü, çok şükür ama bir de bakıyorsun bu koca hayatı boşa harcamışsın. Fırsatlar çıkmış, nimetler verilmiş ama hepsini boşa harcamışsın. Öyle bir noktaya gelmişsin ki, ne desen boş, ne düşünsen boş, ne yapsan boş. Öyle bir noktaya gelmişsin ki, ne yapılanları geri alabilirsin ne yarınları düzeltebilirsin.

Az önce bir iki başka sayfaya baktım, bildiğimi yazayım dedim vazgeçtim. İçimden hiçbirşey gelmiyor. Siteye de girmeyecektim hesapta ama 3-5 dk bakayım diye girdim. Bundan sonra da daha az girerim zannediyorum. Sen ve sevdiğim diğer dostlarım ve birkaç çiçek için.

Çiçekler, artık onlar da fayda etmiyor, hani diyorduk kafa dağıtmak için. Balkondakileri bıraktım kendi hallerine, ölen ölüyor, tırtıl ve zararlı dadandı, limonlarım ve tüm diğerlerinin yapraklarını yedi. İçimden gelmiyor bir şey yapmak.

Resimlerden birinde mor renkte minik fırçaya benzeyen bir çiçek gördüm,tatlı bir şey, bir yanım sor adını diyor. Neyse, sormuş oldum. Buraya bir gülücük koymak isterdim ama o bile gelmiyor içimden. Ama seni sevdiğimi biliyorsun. Ben ve ailem için dua et lütfen. Ramazanın da mübarek olsun. Öperim, sevgiler.

Böyle mesajları okuduğumda içim burkuluyor üzülüyorum,oysa ben sizin neşeli yazılarınızı zevkle bazen tebessümle bazende kahkahayla okuyordum.Umarım sıkıntınız geçicidir.Problem neyse Allah yardımcınız olsun,Saygılar...

berçin
19-07-2013, 11:58
Bugünde senin balkona kilitlendim sevgili Dağçiçeği,herşey birbirinden güzel maşallah.En güzelleri de minik yavruların,Allah bağışlasın, Allah uzun ömür versin...

Bu tırtıllar dan nasıl kurtulacağız bilmiyorum,gördüğüm kadarıyla hepimizin derdi olmuş.Oobez mühendisin yanında benimkileri canavar zannedersin...:)) Sevgiler...

dağçiçeği
19-07-2013, 12:09
Sayın Berçin hoş gelmişsiniz , sizin güzel sözlerinizi duymak onur verici. Çok teşekkür ederim.
Allah tüm evlatları anne babasına bağışlasın. Hepsine hayırlı gelecekler nasip etsin.

Tırtıllar ve bitler benim başıma dert olsu bu yıl. Tırtıl gözükmüyor dünden beri bir aktivite yok. :) ama kalanşoelardaki bitler bir türlü gitmek bilmiyor. Buduyorum , ilaçlıyorum olmuyor. Bahçedeki domateslerimde de vardı onlardan kurtuldum ama bunlarla başedemedim. Zavallı çiçeklerim o kadar cılız ve kötü durumda ki resmini paylaşmaya utandım.:o en sonunda elimdeki kimyasal ilacı kullanmak zorunda kalacağım. :(
Neyse mesajınıza karamsarlık ekledim kusura bakmayın. Hayat herşeye rağmen güzel. Birçok bitkimiz iyi çok şükür. Onlarla avunuyoruz. En önemlisi sizin gibi dostlarımız var. En kötü sıkıntımız tırtıllar ve bitler olsa keşke. ;)

Kelebek
19-07-2013, 12:12
Merhaba Sn.dağçiçeği,
581 nolu mesajınızdaki pembe minik çiçekli çiçeğinizin ismi nedir?
Saygılar...

dağçiçeği
19-07-2013, 12:18
Merhaba sevgili Kelebek , sizi tekrar görmek çok güzel. İnanın o çiçeğin adını ben de merak ediyorum. Dibinde uzun bir yumrusu var , çok yıllık ve soğuğa dayanıklı bir bitki.

dağçiçeği
19-07-2013, 12:23
Belki bir tanıyan çıkar . Çiçekleri öyle sevimli ki. ;)

dağçiçeği
19-07-2013, 12:24
Biraz daha sabretmem lazım ;)

dağçiçeği
19-07-2013, 12:25
Glayölün bu günkü hâli ;)
Adım adım ilerliyoruz güzelliğe doğru

eceyıldız
19-07-2013, 12:38
Sevgili Dağçiçeği çiçekleriniz gerçekten muhteşem diyecek laf yok. inşallah bende birgün sizin kadar güzel çiçeklere sahip olurum. çiçeklerinize ve size bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim.

dağçiçeği
19-07-2013, 12:56
Sayın Eceyıldız , güzel sözleriniz için çok çok teşekkürler.
Sizinde ilerleyen zamanda çok daha güzellerine sahip olacağınıza eminim ben. İnsan istedikten sonra herşeyi başarıyor. Deneye yanıla öğreniyoruz. İnanın bilmediğim o kadar şey var ki. Forumdaki arkadaşlardan çok şey öğrendim. İhtiyaç duyduğunuz vakit , elimden geldiğince yardıma hazırım.

eceyıldız
19-07-2013, 13:01
çok teşekkür ederim. herhangi bir konuda yardım lazım olduğunda burdaki arkadaşların nasıl çabaladıklarını gördüm bugün. seninde yardımlarını esirgemeyeceğini biliyorum. bende bilgi ve deneyimlerimi sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım.

Sevgi
19-07-2013, 13:32
Sevgili dağçiçeği, emeklerinize sağlık tüm bitkileriniz harika.
Yalnız lilyum yeni mi açıyor? Yoksa ikinci kez mi açacak. Bizimkiler açıp geçeli bayağı oldu. Ama geç diktiğim soğanlarda çok küçücükler acaba benimkilerde açar mı?

Sevgilerimle.:)

dağçiçeği
19-07-2013, 15:00
Sayın Sevgi bu lilyum ilk kez açacak. Nedenini bilmiyorum. Türü ile alakalı olabilir belki. Çünkü A101 den aldığım sarı renk olan ( resmi ilk sayfalarda ) açıp solalı epey oldu. Onun yaprak aralarında yumru yoktu. Açacak olan bu lilyumun yaprak aralarında yumrular var. Bu yüzden türü farklı diye tahmin ediyorum.
Belki sizinkilerde açar bilemiyorum. Tomurcuk oluşturdu mu ?

Sevgi
19-07-2013, 16:25
Sayın Sevgi bu lilyum ilk kez açacak. Nedenini bilmiyorum. Türü ile alakalı olabilir belki. Çünkü A101 den aldığım sarı renk olan ( resmi ilk sayfalarda ) açıp solalı epey oldu. Onun yaprak aralarında yumru yoktu. Açacak olan bu lilyumun yaprak aralarında yumrular var. Bu yüzden türü farklı diye tahmin ediyorum.
Belki sizinkilerde açar bilemiyorum. Tomurcuk oluşturdu mu ?

Ne güzelmiş açsın bakalım nasıl olacak. Benimklilerde yumru yok, henüz tomucukta yok. Sanırım açmayacaklar.

dağçiçeği
19-07-2013, 18:35
Olsun üzülme seneye açacaktır. Kışa doğru iyi muhafaza edersen seneye çiçeğini mutlaka görürsün.

dağçiçeği
20-07-2013, 13:15
Veee güzel yüzlüye gülümseyen sarı şeker ;)

dağçiçeği
20-07-2013, 13:19
Bu ilkbahar pazardan aldığım sardunyalarım iyi güzel büyüdüler. Çiçek açtılar ama daha sonra tek tek yaprakları sararmaya başladı ve bozuldular. Köklerini çıkarttığımda köklerinin çürüdüğünü fark ettim. İlginç olan bunun sıra ile olması. Suyu fazla vermiyorum iyice azalttım. Sadece bir sakız ve turuncu çilli olan kalmıştı. Çillim de gidiyor yavaş yavaş. :( diğer küçükler komşumdan aldım çelikler.

sakdag
20-07-2013, 13:37
Belki bir tanıyan çıkar . Çiçekleri öyle sevimli ki. ;)

Çiçeğiniz bu sanınırım. ;)

http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/27691.htm?highlight=mahmuz+%E7i%E7e%F0i

dağçiçeği
20-07-2013, 13:56
Sayın Sakdağ çoook teşekkürler. Forumda o kadar aradım ama demekki yanlış yerlerde aramışım. Evet çiçeğim mahmuz çiçeği. Adını öğrendiğime çok sevindim. Çok sağolun.

alibaba
20-07-2013, 23:15
Ben de yaşadım bunu sardunyalarda..
Bu olaylar maalesef saksıdaki toprağın tamamen torf ve cocopeat olmasından. Devamlı su verseniz kökler çürüyor. vermeseniz torf kuruyor yine gidiyor bitki..
İnsanların elindeki çiçeğin sezonluk olması için uğraşıyorlar. Ölsün bir daha alsın mantığı.. ve ****** kendi maliyetlerinin düşük olması..
Ben artık ponza taşlı bir karışımı yoksa almıyorum saksılı çiçek.
Mesela kaybettiğim bazı bitkileri çıkardım büyük saksılarından. Hala ilk günkü saksının biçiminde kendi toprağı, dağılmamış aksine kazık gibi olmuş.. Sizin çevresindeki toprağınızın ne kadar zengin olduğunun önemi bile kalmamış.. çünkü dağılamamış bile kökleri..:(

Bu ilkbahar pazardan aldığım sardunyalarım iyi güzel büyüdüler. Çiçek açtılar ama daha sonra tek tek yaprakları sararmaya başladı ve bozuldular. Köklerini çıkarttığımda köklerinin çürüdüğünü fark ettim. İlginç olan bunun sıra ile olması. Suyu fazla vermiyorum iyice azalttım. Sadece bir sakız ve turuncu çilli olan kalmıştı. Çillim de gidiyor yavaş yavaş. :( diğer küçükler komşumdan aldım çelikler.

dağçiçeği
21-07-2013, 00:21
Sayın Alibaba verdiğiniz bilgiler için sağolun. Ben sardunyaları fide halinde saksısız almıştım pazardan. Söylediğiniz gibi kendi toprağı ile aktardım yeni saksıya. Bahçe toprağı ekledim kenarlarına. Üst katta tamirat vardı yaprak ve köklerine beton dökmüşler resmen :( elimden geldiğince temizledim. Yapraklarındaki harcı da yıkayarak temizlemek zorunda kaldım. Birde üstüne yağmur yağdı. Epey ıslak kaldılar. Ama bu olaydan önce bir iki tanesi bozulmuştu. Diğer sağlam olanları bu olaydan kaybettiğimi sanıyorum. Ama anlayamadığım teker teker bozulmaları. Aynı saksıda ve aynı sorun ... aynı anda etki etmesi gerekmez mi?
Hastalık türü bir sorun olabilir mi ?

aheste
21-07-2013, 12:50
Sevgili dağçiçeği merhabalar, bütün çiçeklerin ne güzel hepsi çok canlı ellerine sağlık. Sardunyaların için üzüldüm, belki çok ıslanmaktan dolayı olmuş olabilir, hiç düzelecek gibi değilmi?
Ben sardunya aldığım zaman topraklarını biraz dağıtıp öyle dikiyorum, (saksıda almıştım) diktiğimde biraz bozulur gibi oluyorlar ama sonra yeni topraklarına adapte oluyorlar. Tamamen kurumadıysa sardunyanız, toprağı kurudukça azar azar sulayın bakalım belki düzelir.
Lilyumunuzda turuncu renkli, bizim buralarda çilli zambak denir, kokusuzdur, tohumlarını üzerinde taşır...
Sevgiler...

dağçiçeği
21-07-2013, 15:14
Sayın Aheste , ilginiz için çok teşekkürler. Bu gün sardunyalarımın toprağını sulamadan önce bir çubuk yardımıyla karıştırdım. Sanki küf gibi oluşum vardı. Kökler hava alsın diye iyice toprağını karıştırdım. Suyu da çok az veriyorum artık. Bakalım ne olacak. Kökü bozulan narçiçeği renginde olanında üst kısmından kesip başka saksıya daldırdım bakalım ne olacak.
Zambağın rengi konusunda haklısınız. Ben yıllar önce görmüştüm. Buralarda ki adı da BENEKLİ ŞEHZADE :D Sayenizde daha emin oldum. Çünkü aldığım yerde can çekişir haldeydi. Bir teneke kutuya ekiliydi. Yıllar önce bir yakınım ekmiş ev taşıyınca da bırakmış. Kaç yıldır o saksıda ölmeden yaşamayı başarmış. Sahibinden izin alıp evlat edindim. Ama rengini bile tam olarak bilemiyordum. Çok sağolun.

dağçiçeği
21-07-2013, 15:22
Sevgili arkadaşlar merhabalar hepinize.
Balkonumda pek fazla gelişme yok bu aralar. Zambağımın , maviş (campanula) , bodur gülümün ,aslanağzımın , glayöllerimin , bardak menekşemin , (bu şekilde yazınca farkettim sayıları o kadar da az değilmiş ;P) çiçek açmasını bekliyorum. Sardunyalar ara ara çiçeklense de keyifli değiller. Petunyalar sıcaktan keyifsiz.
Birkaç tomurcuk paylaşmak istiyorum sizlerle.

dağçiçeği
21-07-2013, 15:25
Bu yıl aldığım bardak menekşe şu an için keyifli yerine alıştı ve sevdi galiba. Üstte paylaştığım tomurcuklu 2 yıl önce aldığım kırmızı renk olan.

dağçiçeği
21-07-2013, 15:28
Aslanağzı çiçeğimin rengi ile ilgili arkadaşların fikri açıkrenk olacağından yanaydı. İtiraf edeyim benimde :rolleyes:
Bu hâli fikirleri değiştirdi mi bilmem ama ben alacalı olabileceğini düşünür oldum. ;)
Cymbelina olsa pisişik güçleri ile hemen söylerdi işte. Bu kadar düşünmezdik bizde :rolleyes: ahhhh Cymbelina nerdesin özlettin yine.

dağçiçeği
21-07-2013, 15:30
Yıldızçadırımın saksısında sürpriz bir misafir var. :eek: Ben neden farketmemişim kendisini hiç anlamadım.

dağçiçeği
21-07-2013, 15:34
Saksıya biraz daha yakından bakarsak .....

loveforlife
21-07-2013, 23:25

Sevgili Dağçiçeği,

Ben bunu bir çeşit hastalık olduğunu düşünüyorum. Çünkü nasıl oluyorsa, birkaç gün içinde hızlı bir şekilde gövde içleri karararak devriliveriyorlar. Ben de iki saksıyı ardarda kaybettim geçtiğimiz günlerde. Çelik alıp çoğaltayım dediysem de çeliği de kurtarmanın imkanı olmuyor.

Gidene dur diyemiyoruz maalesef... Üzülme sen, sonbaharda bendeki renklerden çelik yollarım sana...

Güzelliklerle kal...

dağçiçeği
21-07-2013, 23:43
Bana da öyle geliyor . Sulamayı her ihtimale karşı azalttım ama yine de hastalıktan olduğunu düşünüyorum. Çünkü sıra sıra kötüleşip ölüyorlar. Komşumdan alıp aynı saksıya ektiğim çeliklerde bir şey yok. Şu an sırada çilli turuncu sardunya var hasta olan. :( en çok onu sevmiştim. Koca saksıda iki kök sardunya sağlam şu an.
Sevgili arkadaşım düşünmen bile yeter. Teklifin içn tekrar tekrar teşekkürederim.

eceyıldız
21-07-2013, 23:49
İyi akşamlar benide aranıza alır mısınız kahveye geldim. çiçeklerin yine güzellikleri ile burdayım diyorlar allah kem gözlerden korusun. sardunyaların için üzüldüm ama ne yaparsın loveforlifenin dediği gibi gidene dur diyemiyoruz.

dağçiçeği
22-07-2013, 00:06
Hoş geldin sevgili Ece
Maalesef sardunyalarım ölüyor ama yapacak birşey kalmıyor bazen. Diğerleri ile avunacağım artık.

dağçiçeği
22-07-2013, 00:08
Resmin altına yazmayı unuttum. Sarmaşık saksımda çıkan bu mantar zarar verir mi acaba ? Saksıda çıkması toprak yapısının kötü olduğunu işaret eder mi sizce ?

eceyıldız
22-07-2013, 00:09
ne yapalım oluyor bazen öyle gözümüz gibi bakıyoruz sonra bizi bırakıp gidiyor.
üzülme sardunya kolay bulunan bir çiçek olmazsa sevgili loveforlifenin dediği gibi biz sana yollarız...

eceyıldız
22-07-2013, 00:10
rica etsem bardak menekşe başlığına bakıp bana fikrini belirtir misin.

eceyıldız
22-07-2013, 00:21
ben bu gün iki dal sardunya ektim. yaprakları sakız sardunyaya benziyor biri beyaz biri pembe katmerli ve harika görünüyorlardı. eğer tutarlarda iyi gelişirlerse ben sana bunlardan yollarım sadece bunlardan değil diğerlerindende yollarım istersen. hepsini bu yıl ektim daha çok küçükler ceylangöz dışındakiler çok iyi görünüyor o daha tam tutunamadı sanırım...

eceyıldız
22-07-2013, 00:47
rica etsem bardak menekşe başlığına bakıp bana fikrini belirtir misin.

Çok teşekkür ederim bilgilerin için...

dağçiçeği
22-07-2013, 00:50
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Teklifini aklımın bir köşesine yazdım. Dediğin gibi sardunya kolay bulunan bir tür. Bu yüzden sıkıntı yok. Etrafımda da çiçek sever komşularım olunca sorun olmuyor.
Benim üzüntüm hevesle aldım , renklerini gördüm ve bende olmayan renkler çıktı hepsi. Özellikle çili ;) emek verdiğin bitkiler gidince ister istemez üzülüyoruz işte.
Yüreği zengin arkadaşlarım benim iyi ki varsınız. Hepinizi çok seviyorum. Çok sağolun.

Bilgiler için de teşekküre değmez. Umarım işine yarar. Her zaman yardıma hazırım.

eceyıldız
22-07-2013, 00:54
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Teklifini aklımın bir köşesine yazdım. Dediğin gibi sardunya kolay bulunan bir tür. Bu yüzden sıkıntı yok. Etrafımda da çiçek sever komşularım olunca sorun olmuyor.
Benim üzüntüm hevesle aldım , renklerini gördüm ve bende olmayan renkler çıktı hepsi. Özellikle çili ;) emek verdiğin bitkiler gidince ister istemez üzülüyoruz işte.
Yüreği zengin arkadaşlarım benim iyi ki varsınız. Hepinizi çok seviyorum. Çok sağolun.

Bilgiler için de teşekküre değmez. Umarım işine yarar. Her zaman yardıma hazırım.

bu güzellikleri ben burda sizlerle gördüm çok sağol....
Emin ol bilgilerin çok işe yarayacak.
görüşmek üzere iyi geceler herkese tabi en güzel geceler ve günler diliyorum...

dağçiçeği
22-07-2013, 17:29
Eski dostlarım bilirler Hakkı ' nın hikayesini. Link verebilsem " bitki delileri " başlığında yazdığımız hikaye ve sohbetlerin linkini verirdim ama inşallah onu da öğreneceğim.
Neyse Hakkı geçen yıl bahçeme konuk olan kaplumbağa ya taktığımız isim. Hakkı' yı hepimiz çok sevmiş ve bahçeye bırakmıştık. Komşularımız ve yakınlarımız bir sürü yere bırakmamızı söylese de kıyamamıştık. Tabii Hakkı bir iki kere görünüp kaybolmuştu. Buradaki arkadaşlarla olan sohbetimizde de bakarsınız seneye yavrularını alıp gelir. Ablasının bahçesini gezdirir demiştim.
Vefakâr ,cefakâr , hatırnaz Hakkı ( :P :D ) kendisi gelememiş ama yavrusunu göndermiş.
Balkonu gezip teftiş etti minik yaramaz. :D

dağçiçeği
22-07-2013, 17:34
O kadar hızlı hareket ediyor ki zor çektim resimleri.
Zavallım korkmuş galiba. Çocuklar tekrar bahçeye bıraktılar. Artık korkmasına gerek yok. ;)
Küçücük balkonda onun resmini çekeyim , seveyim derken epey bir karıştı balkon kusura bakmayın. :rolleyes: :D

loveforlife
22-07-2013, 19:06
O kadar hızlı hareket ediyor ki zor çektim resimleri.
Zavallım korkmuş galiba. Çocuklar tekrar bahçeye bıraktılar. Artık korkmasına gerek yok. ;)
Küçücük balkonda onun resmini çekeyim , seveyim derken epey bir karıştı balkon kusura bakmayın. :rolleyes: :D

Hakkı'yı çok sevdim, çok... Balkon karışsa ne olacak ki arkadaşım? Böylesi bir şirini yakalamışsın, daha ne? Kıyamam ona, korkar elbette. İnsanoğlundan hep zarar görüyor zavallılar.

Ben de bazen bir kirpim olsa keşke diyorum. Salyangozlara kökten çözüm. Bende az hayvan var ya!:o

dağçiçeği
22-07-2013, 20:12
Evet hayvanımız az. :D
Kirpilere bayılıyorum . Keşke benimde kirpim olsa. ;)

Rana+miraç
22-07-2013, 20:48
Hakkının mahdumunu görünce dayanamadım. Babasına selamlarımızı iletip, hürmetlerimizi söylesin özledik. Junıor hakkı balkona nasıl çıkmış anlamadım, bahçede bulunca siz mi balkona çaya davet ettiniz?

Bardak menekşeleri yaprağından üretmeyi denediniz mi hiç merak ettim ?

dağçiçeği
22-07-2013, 21:54
Selamını iletirim arkadaşım, junior Hakkı'yı balkona biz davet ettik.Kısa süre misafrimiz oldu.Sevdik bahçeye bıraktık.Fazla kalmak istemedi.Annem babam merak eder dedi. :D

Bardak menekşeyi yapraktan üretmek için birkaç kere uğraştım.Ama nedense olmadı.Arkadaşımız Eceyıldız ile beraber tekrar deneyeceğiz.Yanlışlarımızı kıyaslama açısından güzel olur düşüncesindeyim.Ayrıntıları ilgili başlıkta yazarım.

YeniGine
23-07-2013, 00:12
Gerçekten bu görüntülere bayılıyorum, çok mutlu oluyorum. Hakkı, Badik, Haseki, Cücü ilk anda aklıma gelenler işte ne bileyim kaplumbağalar, ördekler, civcivler, kumrular, horozlar, tavuklar, kazlar, kirpiler (bendekileri de unutmamak lazım) saz ekibim, arılar, daha bir sürüleri. Gerçekten bizlere, ağaçlar.net ailesi olarak hepimize maşallah, çok şükür. Daim olsun inşallah... Maşallah!.. Maşallah!..

dağçiçeği
24-07-2013, 11:29
Merhaba arkadaşlar. ;)
Bu gün size kalanşolarımdan bahsetmek istiyorum. Kaç zamandır bitlerle uğraşıyoruz. Tam kurtuldular derken yeniden başlıyor. Bitli haldeyken resimlerini eklemedim. :o :rolleyes:
İki gün önce artık canıma tak etti ve epeydir deney yapmadığımı hatırladım. Sonuçta çiçeklerim ölmek üzereydiler. Pek kaybedecek bir şey yoktu yani. Bende iki çay kaşığı karbonat , bir kaç damla sirke ,bir iki damla bulaşık deterjanı ve suyu karıştırıp (oda spreyi kutusuna 345 ml) sıktım. İki gün devam ettim. Bu gün baktım bitler ölmüş. İnşallah bir daha çıkmazlar.

eceyıldız
24-07-2013, 11:30
geçmiş olsun canım...

esemeral
24-07-2013, 11:50
kalonşanızın bitlerden kurtulmasına sevindim. Hakkı'nın yavrusuda pek bi haylaz duruyor. sanırım size selam getirmiş.

dağçiçeği
24-07-2013, 11:53
Teşekkürler arkadaşlar, hoş geldiniz.
Evet junior Hakkı çok afacan bir kaplumbağa . Bir kaç saatlik ziyaret edip gitti. :D

dağçiçeği
24-07-2013, 11:59
Yıldız çiçeklerimi kırmızı örümcek yüzünden budamıştım. Yeni çıkan yaprakları sürekli kontrol ediyorum. Kalanşoeler için hazırladığım karbonatlı sudan onlara da sıktım. Yapraklarına bir zararı olmadı. Şimdilik keyifleri yerinde. Ama çiçek açmaya niyetleri yok galiba. :rolleyes:

dağçiçeği
24-07-2013, 12:05
Aslanağzı çiçeğimin rengini merakla bekliyordum. Bu gün yüzünü gösterdi nihayet. Çok tatlı bir rengi var.

dağçiçeği
24-07-2013, 12:07
Dip kısmı krem rengi :rolleyes:

eceyıldız
24-07-2013, 12:08
çok güzeller ellerine sağlık. yaaa bende kızkanıyorum sizi bir sayfa açayım diyorum ama çiçeklerim daha yavruuuu :(

dağçiçeği
24-07-2013, 12:09
Sürpriiiz :D
Glayölüm beyaz açtı. Bakalım diğerleri ne renk açacak :confused:

dağçiçeği
24-07-2013, 12:12
Orkidemin ikinci çiçeği de açtı. Galiba başka açmayacak.

dağçiçeği
24-07-2013, 12:14
Yaramaz tırtılların son marifeti :mad:
Tomurcuğu kemirirken yakaladım. Hemen bahçeye attım ama çoktan olan olmuştu. :(

dağçiçeği
24-07-2013, 12:17
Küpelim

dağçiçeği
24-07-2013, 12:18
Horozibiği sıcak ve rüzgardan etkilendi. Kuruyan dallarını budadım. Şimdilik iyi gibi.

dağçiçeği
24-07-2013, 12:24
Sevgili Ece neden korkuyorsun. Ben keşke daha önce açsaymışım diyorum. Yaptığım hataları yapmaz daha deneyimli olurdum gibi geliyor. Arkadaşlarım sağolsun beni iyi ki teşvik etmişler.
Forumdaki arkadaşlar çok yardımsever. Ne zaman başım sıkışsa yardımıma koştular. Onların sayesinde sende bilgi sahibi olursun. Hem de arşiv gibi olur. Ben de elimden geleni yaparım. Korkma sen de sayfanı aç bence. Tabii son karar sana ait.

eceyıldız
24-07-2013, 12:28
sayfa açmak istiyorum evet ama sizinkiler kadar çok çeşitte yok asıl konu da o galiba bu kadar az çeşitle sizlere ayıp olur diyorum...

dağçiçeği
24-07-2013, 12:35
Estağfurullah neden ayıp olsun. Hepimiz iki üç saksıyla başlamadık mı bu maceraya. Sıfırdan gelişimlerini takip etmiş oluruz işte. :)

dağçiçeği
25-07-2013, 15:02
Merhabalarrrr sevgili yeşil dostları;
Bu gün uzun zamandır beklediğim lilyumun çiçeğini görebildim. Eeee tabi size göstermeden olur mu ? Olmaz tabii. :D

dağçiçeği
25-07-2013, 15:03
Benekli şehzadeeee (buralarda bu isimle biliniyor) :D

dağçiçeği
25-07-2013, 15:05
Aslanağzı çok güzel bir renkte ve ikinci çiçeğini açtı. :rolleyes:

dağçiçeği
25-07-2013, 15:06
Ceylanların çiçekleri geçiyor. Bir iki çiçekle avunuyorum artık. Ama çok güzel. :rolleyes:

dağçiçeği
25-07-2013, 15:07
Sarı glayöl

dağçiçeği
25-07-2013, 15:11
Birde beyazına bakalım mı :confused:

dağçiçeği
25-07-2013, 15:13
Kolyozları tohumdan yetiştirmiştim. Yanında da dağ gezisinde aldığım sedumlar var. Bir saksıda olmaktan memnun görünüyorlar.

dağçiçeği
25-07-2013, 15:16
Bir resimde evden eklemek istedim.

dağçiçeği
25-07-2013, 15:34
Bu bitki ile tanışalı epey oldu tam ne zaman olduğunu hatırlamıyorum. Bir yakınım kırılan bitkiyi atmış. Ben de kırılan daldan çelikler yapıp suda köklendirdim.Köklenmesi uzun sürdü biraz. Resmini çekmemişim.
Önceleri difenbahya olduğunu düşünüyordum. Kalın bir kökü vardı çünkü. Forumda gezinirken öğrendim ki benim miniğim AGLONEMA MODESTUM 'muş. Çelikten üretilirse şans getirdiğine inanılırmış. ;)
Karşınızda Aglonema Modestum ( Çin herdem yeşili )

dağçiçeği
26-07-2013, 15:26
Glayölümdeki renk değişimi çok ilgimi çekti. Sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk açan renk beyazdı. Yeni açacak olan lila , en üstteki tomurcuk ta krem rengine yakın duruyor. :D
Galiba yakındaki diğer glayöllerden epeyce bir etkilenmiş zamanında. Karışık renk istediğimi duyunca beni kırmak istememiş olsa gerek. :D

dağçiçeği
27-07-2013, 11:13
Bu gün ki hâli ;)

bay tömürcek
27-07-2013, 11:35
Ablamın eli değer de beyaz şey gökkuşağı gibi olmaz mı hiç :p Şaşırmamak lazım ablacım elinin bereketinden ;)

dağçiçeği
27-07-2013, 15:43
Canım kardeşim de beni şımartıyor bakıyorum. :D teşekkürler.

Angels Sour
27-07-2013, 16:18
Sevgili dağçiçeği, glayöllerin ve benekli şehzaden harika görünüyor. Emeklerine sağlık. Kolyozunu tırtıllardan kurtarabildin mi? Merak ettim:confused:
Sevgiler...

dağçiçeği
27-07-2013, 17:26
Sevgili Angels Sour , güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Tırtıllar şu an için görünmüyorlar. Ama en son yaptıklarına bakarmısın....
Güzelim bodur gülümün yarısı yok neredeyse. Bu şekilde açmaya çalışmış. :(

Angels Sour
27-07-2013, 20:14
Hain tırtıl, yaprakları bırakıp; gülü mü yemiş:confused:

dağçiçeği
27-07-2013, 23:34
Maalesef . :( yakaladığımda kıtır kıtır yiyordu. Şok oldum . Oymuş içini. Yarısı görünmüyordu tırtılın .

eceyıldız
28-07-2013, 20:10
sevgili dağçiçeği,
bir kaç gün yoktum ama gelir gelmez çok güzel çiçeklerine yüzümü güldürdün. çiçeklerin her zamanki gibi harika ellerine sağlık...

dağçiçeği
28-07-2013, 21:17
Yokluğun belli oluyor arkadaşım , hoş geldin. ;)
Güzel sözlerin için teşekkürler.

loveforlife
28-07-2013, 21:36
Maalesef . :( yakaladığımda kıtır kıtır yiyordu. Şok oldum . Oymuş içini. Yarısı görünmüyordu tırtılın .

Ah bilmem mi o sondajcı, oymacıları... Sanatkat mı desem zanaatkar mı bilemiyorum. Kıyamıyorum da onlara ama bu gün melek borularımı da tırtıkladıklarını görünce sinirlerim tepeme vurdu yine...

dağçiçeği
28-07-2013, 21:55
Bir çare bulamadık maalesef bu yaramazlara. Ne zaman geldiler ne zaman tırtıkladılar anlamak çok zor. Ot üzerinde görünce sevimli bulabilirim ;) ama çiçeklerimi mahvettiklerinde çok kızıyorum. :(

dağçiçeği
29-07-2013, 18:39
Balkonumdan birkaç resim ....;)

dağçiçeği
29-07-2013, 18:40
Topluca ....

dağçiçeği
29-07-2013, 18:41
Benekli ;)

dağçiçeği
29-07-2013, 18:43
Sakız sardunya. Elimde kalan tek sakız :(

dağçiçeği
29-07-2013, 18:43
Ceylan ve Petunya

dağçiçeği
29-07-2013, 18:45
Bu begonya ya gülbegonya desem nasıl olur? :D

dağçiçeği
29-07-2013, 18:49
Güzel begonyam :cool:

dağçiçeği
29-07-2013, 18:50
Karışık diye satın aldığım glayöller beyaz çıkacak gibi ....

dağçiçeği
29-07-2013, 18:51
Diğer çiçeklerim

dağçiçeği
29-07-2013, 18:52
.....

dağçiçeği
29-07-2013, 18:54
Sabah sefası , yıldız çadırını geçti. Gayet hızlı büyüyor.

sumeyra47
29-07-2013, 21:33
maşallah begonyanız çok güzel..gül açanıda ilk defa gördüm bitkilerinizi güle güle büyütün sevgiler...

eceyıldız
29-07-2013, 21:42
canım benim maşallahın var yine allah nazardan saklasın çok güzeller begonyana ayrı bayıldım bakalım benimkiler nasıl açacak...

dağçiçeği
29-07-2013, 22:12
Teşekkürederim arkadaşlar. Daha güzelleri sizlerin olsun.

YeniGine
30-07-2013, 00:04
Sevgili dağçiçeği önce sarı gülün rengine, şekline ve özellikle yapraklarına maşallah!.. Çok güzel. Ve gerçekten gül begonya; çok güzel açmış. Ellerine sağlık...

aheste
30-07-2013, 09:07
Bu begonya ya gülbegonya desem nasıl olur? :D

Ama o zaten gül begonya değilmi sevgili dağçiçeği, çok güzel açmış maşallah, ellerinize sağlık...

dağçiçeği
30-07-2013, 09:29
Sayın Aheste, bu tür begonyaya yumrulu begonya, şekerpare gibi isimler verildiğini duymuştum. Ama Gül begonya diye bir çeşit var mı bilmiyorum. Ben kendim uydurdum sanıyordum. ;) Gül şeklinde açtığı için. Demekki zaten ismi buymuş. Teşekkür ederim.

aheste
30-07-2013, 10:58
Sayın Aheste, bu tür begonyaya yumrulu begonya, şekerpare gibi isimler verildiğini duymuştum. Ama Gül begonya diye bir çeşit var mı bilmiyorum. Ben kendim uydurdum sanıyordum. ;) Gül şeklinde açtığı için. Demekki zaten ismi buymuş. Teşekkür ederim.

Bizim buralarda ona gül begonya diyoruz, ya da katlı begonya, hepsi aynı, çiçekçilerde öyle demişti,gelin damat çiçeği de deniyor sanırım, yörelere göre değişiyordur ismi belki :)
Sevgiler...

dağçiçeği
30-07-2013, 17:27
Forumdan öğrendiğime göre gelin damat çiçeğinde çiçeklerin bir kısmı katlı katlı bir kısmı ise yalınkat açıyor. Katlı olanlar gelin yalınkat olanlar damat (ya da tam tersi işte :P) oluyor. :D
Bir dalda iki farklı şekilde çiçek.

dağçiçeği
02-08-2013, 21:34
Mavişim çiçek açıyor.

dağçiçeği
02-08-2013, 21:36
Yıldızçadırı da tomurcuklandı. Bu kadar çabuk olacağını tahmin etmemiştim. İnşallah tohumunu da alabilirim. ;)

dağçiçeği
02-08-2013, 21:38
Sıcağa direnen güzellerim ; celosia ve küpe çiçeği

bay tömürcek
02-08-2013, 22:06
Ablacım mavişin katlı galiba ne kadar güzel gözüküyor ;) Açtığında da görmek isterim. Küpelinde çok zarif, çok asil duruyor bembeyaz ;)

dağçiçeği
02-08-2013, 23:40
Teşekkürler kardeşim. Hele bir açsa hemen resmini eklemeyi düşünüyorum zaten. ;) çok güzel minyatür gül gibi çiçekleri var.
Küpelerimin gözüne bakıyorum inadına gibi hep rüzgara denk gelip dalları kırılıyor. Şimdilik keyfi iyi gibi inşallah börtü böcek onu da keşfetmez. :(

sonkez
03-08-2013, 06:14
Mavişim çiçek açıyor.

Sabırsızlıkla çiceklerini bekliyorum...

sumeyra47
03-08-2013, 21:26
Maşallah mavişiniz çok tatlı gerçekten çok güzel çok beyendim.

dağçiçeği
04-08-2013, 16:04
Mavişimin son hâli ;)

Angels Sour
04-08-2013, 21:08
Maviş çiçeklerini seviyorum, tohum ekmiştim maalesef hiçbiri çimlenmedi:(
Seninkiler çiçeklenmiş, ne güzel:p Bol çiçekli olsun inşallah:p
Colesia çiçeğini ilk defa gördüm, onlar da güzelmiş:p

dağçiçeği
04-08-2013, 23:01
Sevgili Angels Sour , celosia aslında horozibiği çiçeğinin değişik bir türü. Baharda aldığımda çok çok güzeldi. Sıcak havada bozuldu biraz.

aheste
05-08-2013, 12:04
Sevgili Dağçiçeği, mavişin mavi katmerliymiş çok güzel maşallah, güle güle büyüt, mutlulukla seyret çiçeklerini. Umarım çok çoğaltırsın ;)
Sevgiler...

dağçiçeği
06-08-2013, 19:10
Bu gün balkonumu temizlemeye uğraşırken tamamen dikkatsizlikten yıldız çadırımın kökünden kopmasına sebep oldum. :( O kadar üzüldüm ki anlatamam. Gözünün içine bakıyordum. Tomurcuk yaptığı için sevinip duruyordum. İlk kez yetiştiriyorum , hemen aynı saksıya kopan yerden ektim. Akibeti ne olur sizce ?
Ne olur iyi şeyler söyleyin. :(

h_dogan
06-08-2013, 19:58
Boyu ne kadardı? Çok büyük değilse tutar merak etmeyin arsız bir bitki. Çok büyükse de kırpın biraz.

dağçiçeği
06-08-2013, 23:39
Bir metre kadar boyu var ama ucunda bir sürü tomurcuk oluşmuştu. Bu durumda da kırpmamı önerirmisiniz ?
Arsız bir bitki olmasına sevindim.
Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. " forumun hızırı" sınız sayın h- doğan. İyi ki varsınız. ;)

h_dogan
07-08-2013, 07:14
Bence bir karış bırakıp kırpın. Tomurcukları boşverin tuttumu nasıl olsa durmuyor yani en azından bizim evdekiler öyle. Bir de çok kolay dökülen tohumlardan seneye çimleniyor bir de nasıl taşınmışsa evin her tarafında var bu sene. ;)

Cymbelina
12-08-2013, 23:05
Forumdan öğrendiğime göre gelin damat çiçeğinde çiçeklerin bir kısmı katlı katlı bir kısmı ise yalınkat açıyor. Katlı olanlar gelin yalınkat olanlar damat (ya da tam tersi işte :P) oluyor. :D
Bir dalda iki farklı şekilde çiçek.

Ben geldim gene. Hızlı hızlı okuyup arayı kapatmaya gayret ettim, şimdi bir posta daha geri döneceğim mesajlarına:)

Zirve yapmış balkonun maaşallah, harika hepsi. Aklımda tutmaya çalışsam da unuttuklarım var sorularımdan.

Peki neden bu mesajına alıntı yaptım? Çünkü esrarengiz laflar etmişsin gene ve ben gene anlamadım:)

Cymbelina
12-08-2013, 23:28
Merhaba;

İtiraf etmek gerekirse şirinleri ben de severim ama ,favorim sünger bob kare şort. En saçma sapan maceralarını bile sıkılmadan izleyebiliyorum nedendir bilmiyorum? Belki de biz küçükken haftada bir iki çizgi film ancak olurdu, şeker kız kendi, uçan kaz, heidi gibi o günlerin açlığı olsa gerek.

Cymbelinanın sorduğu minik mor fırçanın hanım düğmesi çiçeği olduğunu sanıyordum. Horoz ibiği deyince biraz araştırdım ne çok çeşidi varmış. Belediyenin rengarenk her yere bu sene diktiği fidelerin de horoz ibiği olduğunu bu sayede öğrenmiş oldum.Benim de horoz ibiğim var tohumdan yetiştirdiğim nasıl açacak heyecanla bekliyorum.

Belediyenin aydınlatma direklerine astığı sardunyaların genetiği nedir merak ediyorum.Sıcakta , sulanmadan nasıl böyle güzel açıyorlar ve dayanıklılar bilmem. Bu sene ben de baharda eski sardunyalarımdan yeni fideler dikmiştim. Büyüdüler harika açıyorlar,seneye balkonu sadece sardunyaylamı donatsam diye düşünüyorum.

Tırtıl belası galiba bende de var. Minik maviş fidemin yaprakları tamamen yenmiş sadece yaprak sapları kalmış.Sağına soluna baktım saksıda bir canlıya rastlamadım. Toprağın içine girip mi saklanıyorlar anlamadım. Benim saksıda arkasına saklanacak yaprak kalmamış,acaba başka bitkiye geçti ben mi görmedim.

Sevgili dağçiçeği

kolayı pas hastalığı için nasıl kullandın fısfıs mı yaptın. Meşe palamutu fidemde benimde pasa benzer sorunum var. Yapraklarını koparıp atıyorum ama bakalım sonuç ?

Bu sene ben de yıldız çadırı tohumu ektim iki kere, hiç filizlenmedi. Elimde daha tohum var,seninki tohum yapmazsa paylaşırız.

Sünger Bob'u ben de çok seviyorum, bir de Madagaskar Penguenlerini....Evet, koca koca insanlarız ama ne yapalım, seviyoruz işte, suç mu? Ben bir de Musti'yi severim (Hello Kitty). Neyse, kısa keseyim burada. Bir dakika, Heidi'yi de seviyorum.

O çiçeğin ismi şimdi biraz zormuş ama, hanım çantası düğmesi. Zaten böyle ilginç isimleri oluyor bazılarının, Zeki Müren Kirpiği, yok efendim Türkan Şoray dudağı vs.

Belediye sardunyaları benim de alanım biliyorsunuz. Sizin belediye GDO'lu sardunya mı dikmiş?:) Sana dedik, bir girmedin şu parti işine, ah bir gireydik, normal hormonsuz çiçekler olurdu her yerde. 1 yıl oldu, 1 yıl, şimdiye alıp başımızı yürümüştük.

Ayrıca, görüyorum ki bu senenin yeni modası tırtılmış, hiçbirimiz geri kalmıyoruz yani, o sene hangi zararlı modaysa herkes onu kullanıyor:dilli: Bakalım seneye ne moda olacak?

Buradan çıkarılması gereken dersler var elbette, Rana'nın çıkarması gereken dersler. Ülkeyi tırtıllar basmış, biz böyle oturuyoruz. Halbuse gireydik şu parti işine, tırtıl mırtıl kalmazdı, yaktın bizi:dilli:

Palamuduna ne oldu? O pas değildir. Sen onları cebinde:dilli: yetiştirmeye çalıştın ya, ondan olmuştur o.

Ben de palamut filizi aldım ormanlık bir yerden, diktim ama tutmadılar sanırım. Artık senin yöntemi deneriz ileride olmazsa:)

Cymbelina
12-08-2013, 23:29
Böyle mesajları okuduğumda içim burkuluyor üzülüyorum,oysa ben sizin neşeli yazılarınızı zevkle bazen tebessümle bazende kahkahayla okuyordum.Umarım sıkıntınız geçicidir.Problem neyse Allah yardımcınız olsun,Saygılar...

Çok teşekkür ederim, amin. Çok zarifsiniz, teşekkürler.

Cymbelina
12-08-2013, 23:56
Hakkı Junior'ı da gördüm:) Bıcır.

Kalp kalbe karşıymış, yeminle. Ben de dün ya da önceki gün Hakkı'yı gördüm, gerçekten. Fakat yanında zevcesi olduğunu sandığım bir başka kaplumbağa vardı, havuç kemiriyordu bizimki, gerçekten, ilk kez havuç yiyen kaplumbağa gördüm. tabi ki sen geldin aklıma. Sonra Hakkı'yla biraz dertleştik, çok dolmuş:dilli: Ona dedim ki, oğlum bak dön evine. "Dönmem artık oraya" dedi. Sen ondan 2-3 yaprak otu esirgemişsin, patates çekmiş canı, vermemişin, o da haliyle evden kaçmış:)

Yalnız şimdi Ceyar (JR)'ı da görünce, yani yavruyu, ne ara yaptı bunlar yavruyu, onu bilemeyeceğim, 1 yılda olmuştur gerçi. Kendi gelmese de yavrusunu yollamış demek ki. Bak bu yavruyu da kaçırma artık, ne istiyorsa yedir. Sonra gelip bize ağlama:)

Yıldız çadırının kopmasına üzüldüm, belki kökü sağlamsa tekrar yeşerir. Tohum konusunda sorun olmaz, biz buradayız. Benim 2 tanesi tutmuştu, 2 karış olmadan sararıp hastalanıp öldüler, ben de söktüm.

Ben de artık Rana'nın dediği gibi sadece sardunyaya mı dönsem diyorum, onlarda da oluyor hastalık, şu bu ama. Sadece derken tabi lafın gelişi, ağırlıklı demek istedim. Daha doğrusu ben kendimi tutamam, biliyorum kendimi.

Ölen sardunyaların için üzülme, takviye ederiz, ancak sakız değil de normal tür. Zaten ölmeselerdi bile, gene de takviyeniz var (sen ve Rana);)

Aslanağzın, mavişin, Zülfü hepsi çok hoş. Aslanağzı hemen açmış maaşallah. Benim ektiğim tohumlar çıkmadı baharda, özendim gene, acaba atsam mı 2-3 tohum?

Mantar gördüm bir de. Bir kere bizde de çıkmıştı ama öldü sonradan.

Cymbelina
13-08-2013, 00:10
Ooo, fesleğen bile yapmışız, karanfil de gördüm, güle güle büyüt. Bir de, eşini kötü emellerine alet etmişsin galiba:dilli: Artık alışmıştır o da:dilli:, hiç değilse kaktüs istemiyor diye sevincinden ot koparmış, nolacak yani? Sen onu hızlandırılmış kursa al, sardunya ve ot arasındaki farkları ve diğer çiçekleri öğret bence, böylece akşam gezmelerinde ekip halinde değil ayrı takılırsınız, sizin meşhur yukarı mahalleye biriniz gidersiniz, diğeriniz de başka mıntıkayı seçer ve elleriniz kollarınız dolu vaziyette eve dönüş:)

Rana+miraç
13-08-2013, 20:54
Cymbelina sensiz issiz kaldi buralar. Dagcicegi harika cicekleriyle yaz sicaginda serinletti ruhumuzu.
Tomurcegin ciceklerini yagmalamaya gidecektik sensiz planlar yarim kaldi. Umarim hersey yolundadir.

bay tömürcek
13-08-2013, 22:05
Aaaaaaa cymbelina ablam gelmiş ama hemen gitmiş benim sayfama uğramadan :( İnşallah işleri yoluna girer de bu sefer çabucak gelir.

Cymbelina
14-08-2013, 12:48
E ben geliyorum, bu kez de sen yoksun kumrucuğum? Temelli gideceğim bak.

Kına çiçeği görmüştüm, onun da bir izahatini rica edecektim mümkünse. Benim ektiklerim ilk kez açtı, yani ilk kez çiçeklerini gördüm ama istediğim gibi olmadı, uzatmayayım.

Tömürcek, hayret yani, hatrına gelmeyeceğiz burada görmesen, sana biraz bozuk çalacağım, hakkım:dilli: az sonra geliyorum sayfana. Ranacığım, sen sayfanı ne zaman açacaksın? Bize dua edin, olur mu.

dağçiçeği
14-08-2013, 20:35
Canım arkadaşım hoş gelmişsin. Ne iyi etmişsin. Özledik seni valla.
Demek Hakkı sana dert yandı. :( bak sen yaramaza. Ben ona patatesler ne ki havuç bile yiyebilirsin bahçeden demiştim. Birde yalan birde iftira. Bunu kaldıramayacağım :(
Yıldız çadırı ve sardunya teklifin için çok teşekkürler canım benim. Bekliyorum bakalım akibeti ne olacak. Ne güzel kocaman olmuş ve tomurcuklanmıştı. Gün sayıyordum çiçeklerini görmek için. Sağlık olsun.
Mantar vardı evet bir iki gün kaldı kayboldu. Baktım saksıda erimiş. ;) Aslanağzı iki renk açtı. İkinci rengin fotoğraflarını eklemedim henüz.
Kına çiçeği de bir tanecik çıktı. Kırmızı renk açtı. Çocukluğumun çiçeği ile beni tekrar buluşturdun. Ne kadar teşekkür etsem az. İyi ki varsın. Suyu çok seviyor. Bu aralar hava aşırı sıcak buralarda. Hemen bayılıp gidiyor sulamazsam. Tohum bağlamaya başladılar bakalım toplayabilecekmiyim .

dağçiçeği
14-08-2013, 20:39
Alıntı yaptığın o mesajda da gelin damat çiçeği ile ilgili bilgilerimi aktarmaya çalışıyordum. Ben hiç görmedim ama forumdan okuduğuma göre bir çiçek hem katlı hem de yalınkatlı açıyormuş. Bu yüzden gelindamat demişler. Katlı katlı olan çiçekler gelin , yalınkatlı olanlarda damat oluyor galiba. ;)
İnşallah düzgün anlatabilmişimdir.

Cymbelina
20-08-2013, 22:00
Nolii burada yahu? Yedi uyurlara mı karıştı herkes? Hadi ben karıştım, tamam da, sizlere ne oluyor.

Belediye sardunyası projemiz son hızla devam etmekte. Ancak, ne hikmetse, renk değiştirme yoluna gidiyor hıyarlar, çarşıda gördüm bir tane eve geldim bin tane hesabı, çarşıda görüyoruz, bakıyoruz pembenin değişik tonu, eve getiriyoruz, sen beyaz aç! Olacak iş mi?

Neyse, bir iki son sefer daha gerçekleştirebilirsem, nihayete erecek, yapamazsam da, elimizdekilerle idare ediciiiz, artık sen ve Rana'nın şansına.

Cymbelina
21-08-2013, 02:19
Bu arada 80 saattir Bitki Delileri başlığını alt üst ettim, bazı mesajlarımızı bulabildim. Hani sen burada, sayfanda bahsetmiştin ya, link verebilsem filan diye Hakkı ile ilgili. Hakkı'nın ilk mesajına ulaşamadım ama konu ile ilintili bazı mesajların linkleri şöyle:

4646 nolu mesaj ve sonrası:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-155.htm

Bir de buradaki mesajlarımız var - 5118 ve diğerleri:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-171.htm

Bir de hazır elim değmişken, buradaki mesajlarımızı da ekleyeyim Hakkı'yla ilgili olmasa da:

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-173.htm

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-174.htm

Cymbelina
21-08-2013, 02:56
Ve de buldum efendim. Hikayenin başlangıcı:

Hakkı - The beginning:)

4530 nolu mesaj:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-151.htm

Olayın isim aşaması:

The rise of Hakkı:) (veyahut - The eternal brotherhood/ Hakkı & Zülfü)

4548 nolu mesaj:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-152.htm

Artık hikayenin diğer bölümlerine de uygun isimler bulunabilir, sonradan bir kez daha ortaya çıktı ya - Hakkı strikes back veya The return of Hakkı:dilli:

muhammed3450
29-08-2013, 00:20
ablacım çiçeklerin çok güzel maşşallah hele sabriye çiçeğine bayıldım şimdi ona merak sardım gerçekten çok güzel çiçekleriz var allah nazardan saklasın

dağçiçeği
30-08-2013, 13:36
Teşekkür ederim Muhammet kardeşim. Daha güzelleri senin olsun.

Cymbelina
21-10-2013, 20:32
Seni ve güzel çiçeklerini bir an evvel yine burada görmek istiyoruz (ben her ne kadar artık buraya uğramasam da).

Hem bak sana iyi bir haberim var: bir operasyon neticesinde (anladın sen onu)elde ettiğim ateş kırmızısı horoz ibiğinin sanırım tohumları oluşmaya başladı. "Bunun tohumu neresinde acep?" diye günlerce düşündüm ve üzerinden birşeyler kopardım, siyah misminik 3 tohum çıktı, biri senin.

Bir başka operasyon sonucu ele geçen bir ganimet daha var ki o sürpriz olsun şimdilik, acemisi olduğum bir tür, zaiyat veriyor habire ama olsun, yaşayacaklar inşallah.

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Güzel günler göreceğiz inşallah, güneşli günler.

muhammed3450
29-10-2013, 00:05
sayfanıza hiç üşenmeden baştan sona baktım çiçekleriniz çok güzeler gerçekten

eceyıldız
30-10-2013, 12:07
Sevgili Dağçiçeği nerelerdesin.

YeniGine
30-10-2013, 23:47
Evet, sevgili dağçiçeği nerelerdesin?..

hira
13-11-2013, 13:27
Dağçiçeği terk etmiş sayfasını.. Güzel çiçeklerin yeni fotoğraflarıyla dönecektir herhalde kısa sürede.