View Full Version : Amaryllis
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
Sayın Hira,
Ben maalesef sizin kadar iyimser olamayacağım, umarım yanılıyorumdur.
Bu mevsimde bu şekilde yapraklı olan bir amaryllisin çiçek açacağını pek
sanmıyorum. Kışı yapraklarını kurutmuş serin bir yerde dinlenerek
geçirmiş olması gerekiyordu.
Bekleyelim görelim.
Yani yanlış zamanda mı ekmişim ben bu soğanı? Eminönü'nden aldığım gibi getirip ektlm. Yanlış hatırlamıyorsam kasımın son günleriydi. Ne zaman ekmeliydim?
Kasımda normalde biz artık soğanın suyunu kesip yapraklarını kuruyana kadar bir kenarda dinlendirmeye bırakıyoruz. yapraklar sarardıktan sonrada düzgünce kesip serin karanlık bir yerde saksıyla birlikte kuru olarak nisan sonu mayısa kadar bekletiyoruz. ondan sonra sulama vakti gelmiş demektir. Zaten soğanlar o aylar gelince ufaktan uyanıyorlar ya yaprak ucu ya da çiçek kapsülü ucunu göstermiş oluyor genelde.
siz bu sene bu sekilde devam edeceksiniz kasım gibi de suyunu kesin. Bu sene olmazsa seneye çiçek gelir büyük ihtimalle.
Bir de saksınız soğana göre çok büyük. Seneye baharda soğanla saksı dış çeperi arasında 2-3 parmaktan büyük olmayan bir saksıya geçirin.
Dışardan aldığımız soğanların genelde çiçekleri soğanın ucunda hazır bekler durumda olur bunları ev ortamında hemen sulamaya basladığımzda çiçeklerini açarlar. Ancak ben şahsen baharda dış ortamda yetismelerini tercih ediyorum çünkü o zaman renkler hakkını alıyor. Aynı türden olan bir kısım soğanlarımı ilkbahardan önce içerde çiçeklendirdim ama dış ortamda açanların çiçek renkleriyle dağlar kadar fark oldu.
Benim amaryllisim de kışı açık balkonda geçirmesine rağmen bir türlü yapraklarını kurutup dinlenme moduna geçmedi bu kışta. Saksı değişimi için hep bekledim uyumasını ama en sonunda geçen hafta saksı değişimi yaptım. Kökler devasa olmuştu. Geçen bahar açmıştı bakalım bu bahar ne olacak?
JAHNSONİ VE VİTTATUM
Hemen hemen tüm amaryllisseverlerde bulunan iki tür. Ülkemizde de çok yaygındır. Daha önce sitede de satılıyordu.
JAHNSONİ
Şimdiye kadar üretilen ilk hibrid amaryllis olarak düşünülmektedir. 1799-1810 arası İngiltere’ de bir saatçı olan Arthur Johnson tarafından belkide bilinçsizce üretilmiştir. Jahnsoni; reginae ve vittatum melezidir. Daha sonra ABD’ de çoğaltılarak yaygınlaşmıştır. En dayanıklı amaryllislerden biridir. Yarı yaprak dökmeyen bir türdür. İklimi ılıman bölgelerde hiç yaprak dökmeyebilir.
VİTTATUM
Yabani form amaryllistir. Anavatanı; tam net olmamakla birlikte Peru’ dur. Melez oluşturmak için ebeveyn olarak en çok kullanılan bir türdür. Dayanıklı bir amarylistir.
Her iki rengi uzun süredir yetiştirmekteyim. -10 dereceye kadar toleranslıdırlar. Her iki renkte kolay kolay yaprak dökmüyor. Bursa’ da lodos olmasa belki de dökmeyecekler. Onun için yaprak dökmüyor diye üzülmeyin. Ağustos sonu gibi suyunu kesin. Saksı değişiminde köklerini 10 cm’ ye kadar budayabilirsiniz.
1. Jahnsoni
2. Vittatum
amaryllis'im son durumu.. geçen gece sıkı bir yağmur yiyipte toprağı balçık gibi olsada, sorun olmayacağını ve o güzel çiçeğini bana göstereceğini ümit ediyorum;)
Sayın hira;
Fotoğraftaki soğana bakıldığında, sanki sizin soğanınız amaryllis belladona. Emin olmamakla beraber büyük ihtimalle belladona. Fotoğraf yanıltmıyorsa irice bir soğan. En az 8 haftalık dinlenme süresini yaşadıysa ağustos-eylül gibi çiçeğini açacaktır. Fazla sulamayın. Toprak nemli kalsın yeter. Mümkünse tam güneşe bırakın.
Resimde amaryllis belladonna soğanları bulunuyor.
Aşağıdaki resim Eminönü'nden. Belladonna daha ucuz olduğundan satıcı isteyene önce bunu veriyor.
Eminönünden bu çiçeği alırken ya hippeastrum demeli , ya da ithal amaryllis demelisiniz.
Veya fotoğraftaki satıcının görüşüne göre (fotoğrafta üst sol) hakiki amaryllis. : )
Laleci_03
20-03-2014, 19:44
Değerli arkadaşlar amaryllisimin bir yaprağında böyle bir sorun oluştu :( Sebebi nedir tedavisi var mıdır? :confused: Lütfen yardım edin ! Teşekkürler.
Laleci_03
22-03-2014, 08:22
Arkadaşlar bu durum hakkında bir öneriniz yok mu? :confused:
tolgahan83
30-03-2014, 18:47
479723
tolgahan83
30-03-2014, 18:51
Bunlarda benden.
479724
tolgahan83
30-03-2014, 18:59
479725
tolgahan83
30-03-2014, 19:06
479726
Devamı.
tolgahan83
30-03-2014, 19:12
479727
tolgahan83
31-03-2014, 00:59
479816
tolgahan83
01-04-2014, 21:18
Yeniler.
tolgahan83
01-04-2014, 21:24
Birkaçtane daha.
tolgahan83
01-04-2014, 21:29
Güzelliklere devam
tolgahan83
01-04-2014, 21:51
480135
tolgahan83
01-04-2014, 22:07
480136
tolgahan83
06-04-2014, 12:01
Birkaç yeni.
tolgahan83
06-04-2014, 12:09
Bunlarda yazlıktan hepsi eve geliyor.
tolgahan83
06-04-2014, 12:18
Birkaç tane daha.
tolgahan83
06-04-2014, 12:23
Amaryllis sayfası renklensin.
tolgahan83
06-04-2014, 12:28
Devam.
tolgahan83
06-04-2014, 12:31
Bir güzellik.
tolgahan83
06-04-2014, 12:35
Son.
akçabardak
06-04-2014, 16:01
Sayın tolgahan83 maşallah demekten başka bir şey demiyorum...
sayın tolgahan hepsi çok güzel ama en çok kırmızı kontürlü olanı beğendim emeğinize sağlık
tolgahan83
06-04-2014, 22:29
Sayın akçabardak,sayın ayhat teşekkür ederim.Sayın ayhat kırmızı kontürlü olanın adı picotee.
tolgahan83
07-04-2014, 20:19
Amaryllis royal velvet.
tolgahan83
07-04-2014, 20:25
Amaryllis apricot parfait.
tolgahan83
07-04-2014, 20:29
Amaryllis susan.
tolgahan83
08-04-2014, 11:10
Amaryllis double recod.
tolgahan83
08-04-2014, 11:12
Amaryllis harlequin.
tolgahan83
08-04-2014, 11:26
Adını bilmiyorum.
tolgahan83
09-04-2014, 14:04
Bunlarda amaryllis bahçesinden aldıklarım.EVERGREEN,RED NYMPH,NYMP
tolgahan83
09-04-2014, 14:12
Bunlarda amaryllis bahçesinden.Apple blossom. bogota.
tolgahan83
09-04-2014, 14:36
Amaryllis bahçesinde alınanlar.jewel,tres chis(full house).
tolgahan83
09-04-2014, 21:13
Amaryllis bahçesinden alınanlara devam.Double delicıous,exotic star.
tolgahan83
09-04-2014, 21:16
Devam.Aphrodite,bahçe amaryllisi.
tolgahan83
09-04-2014, 21:32
Bunlar son.Neon,rio negro,charisma.
tolgahan83
09-04-2014, 22:09
Bunlarda yaza hazırlananlar,toprakları değişti besinler verildi. Bazılarının tomurcukları çıktı.Bu arada çiçeklerimi beğenenlere teşekkür ederim. Amaryllis bahçesindende devamını beklerim.
lenavita
10-04-2014, 17:42
bunlarda benim bahçemden
tolgahan83
13-04-2014, 09:23
Harlequinin açmış hali diğer resimde belli olmuyordu.
tolgahan83
13-04-2014, 09:51
Diğer swet nymphlerde açtı yanındakilerde red lion ve pasadena.
tolgahan83
13-04-2014, 09:59
Amaryllis jungle bell.
tolgahan83
13-04-2014, 10:08
Bir gurup.
tolgahan83
13-04-2014, 10:23
Bu kadar.
lenavita
13-04-2014, 11:49
Tolgahan bey saksıda da böyle güzel olabiliyor mu çok güzeller
tolgahan83
13-04-2014, 13:59
Sayın lenavita bahçede daha güzel olurlar elbette ama ben bu kadar yetiştire biliyorum ilk aldığımda dört tane çiçek sapı çıkarıyorlardı şimdi ancak iki sap çıkarıyorlar pek güzel yetiştiremiyorum.
Fatma Kochan
13-04-2014, 14:35
Bu kadar.
Merhaba tolgahan83 bey, emeğinize sağlık, tek kelimeyle harikalar.
Sizden ricam bunları nereden aldınız, bazılarından bende almak istiyorum,
benim bahçemde de 2 rengi var, soğanlarını hiç sökmüyorum 7-8 yıl oldu yerlerini sevdiler, mevsimi geldiği zaman açıyorlar, çok hoş görüntüsü oluyor. Bol çiçekli günler dilerim. :)
sardunaki
13-04-2014, 23:42
Sayın Tolgahan83 ,merhaba.
Bu güzelliklere diyecek söz bulamıyorum,büyülendim adeta.
Bir kaç sorum olacak size.
Geçen yıl sanırım Temmuz ayı gibi annem bana 3 tane soğanını getirdi bu çiçeğin.Çiçeklerinin geçtiğini , bir arkadaşının saksısından söküp aldığını ve yapraklarını kestiğini söyledi.Hemen ektim soğanları .aylardır gözlemliyorum bu hafta yeşil yeşil 2 şer yaprak çıkmak üzre ama çok çok küçük henüz .Yaprakların çıkması demek bu sene çiçek vereceği anlamına gelir mi ?
2. sorumda şöyle ,soğanlarım uzun sardunya saksısında (sardunyalar henüz çok küçük ) bu saksıda durması soğanlarımı rahatsız edermi,eğer açarsa alan sorunu yaşarmı çiçek? Yerini değiştirmem gerekiyormu şu durumda ?
Çok sordum biliyorum ama kaybetmek istemiyorum soğanlarımı.Hiç bakmadığım bir çiçek türü,tek bir bilgim yok .Sizlerin tecrubesine ıhtıyaç duydum .İyi geceler dilerim
sardunaki
13-04-2014, 23:43
Geçen yıl sanırım Temmuz ayı gibi annem bana 3 tane soğanını getirdi bu çiçeğin.Çiçeklerinin geçtiğini , bir arkadaşının saksısından söküp aldığını ve yapraklarını kestiğini söyledi.Hemen ektim soğanları .aylardır gözlemliyorum bu hafta yeşil yeşil 2 şer yaprak çıkmak üzre ama çok çok küçük henüz .Yaprakların çıkması demek bu sene çiçek vereceği anlamına gelir mi ?
2. sorumda şöyle ,soğanlarım uzun sardunya saksısında (sardunyalar henüz çok küçük ) bu saksıda durması soğanlarımı rahatsız edermi,eğer açarsa alan sorunu yaşarmı çiçek? Yerini değiştirmem gerekiyormu şu durumda ?
Çok sordum biliyorum ama kaybetmek istemiyorum soğanlarımı.Hiç bakmadığım bir çiçek türü,tek bir bilgim yok .Sizlerin tecrubesine ıhtıyaç duydum .İyi geceler dilerim
loveforlife
14-04-2014, 07:09
Bu da bana Alys'den gelen amaryllis afrodite. büyüleyici bir güzelliğe sahip. İki çiçek sapı çıkardı. Şuanda ilk çiçek sapındaki çiçekleri açıyor. Dört kandil çiçeği var bir sapta. Dördüncünün açmasını bekleyemeden sizinle paylaşmak istedim...
483082
483083
Çiçeğinin büyüklüğünü vurgulayabilmek adına, tres chic ile yanyana da görüntüledim...
483084
maşallah afroditte afroditmiş hani :) çok beğendim benimkinin çiçeği daha oluşum aşamasında bende paylaşacağım inşallah hem o zaman sizinkiler geçmiş olur sizde benimkini kıskanırsınız :)
turkanatalay
14-04-2014, 16:06
Çok güzel.
Hepsi birbirinden güzel.....
Sayın sardunaki;
Öncelikle sardunyalarınızı soğanlarınızın saksısından çıkarıp başka saksıya alın. Mevsimde müsait. Soğanlarınızın bulunduğu saksıya da başka bir şey ekmeyin.
Soğanlarınız çiçek açarsa; çiçeği geçtikten sonra anneniz gibi yapraklarını sakın kesmeyin. Sulamasını ve gübrelemesini düzenli olarak yapın. Saksıyı mümkünse tam güneşe, ya da en az 6 saat güneş görebileceği bir ortama alın. Ağustos sonu gibi de sulamayı kesin. Yapraklarının kuruyup dinlenmeye geçmesini bekleyin.
YeniGine
15-04-2014, 23:42
Soğanlarınız çiçek açarsa; çiçeği geçtikten sonra anneniz gibi yapraklarını sakın kesmeyin. Sulamasını ve gübrelemesini düzenli olarak yapın. Saksıyı mümkünse tam güneşe, ya da en az 6 saat güneş görebileceği bir ortama alın. Ağustos sonu gibi de sulamayı kesin. Yapraklarının kuruyup dinlenmeye geçmesini bekleyin.
Sayın alys, çok güzel bir noktaya değinmişsiniz, öncelikle teşekkürler... Gübrelemesi derken ben geçen sene çok şükür öğrendim yanmış hayvan gübresini sulandırıyorum, 1 gece bekletip çiçeklerimi suluyorum. Yani çiçek geçtikten sonra bu şekilde bir gübreleme uygulayabilir miyim? Mesela şu anda nergis ve sümbül soğanlarım için de geçerli... Doğru mudur?
Şimdiden teşekkürler...
Sayın alys, çok güzel bir noktaya değinmişsiniz, öncelikle teşekkürler... Gübrelemesi derken ben geçen sene çok şükür öğrendim yanmış hayvan gübresini sulandırıyorum, 1 gece bekletip çiçeklerimi suluyorum. Yani çiçek geçtikten sonra bu şekilde bir gübreleme uygulayabilir miyim? Mesela şu anda nergis ve sümbül soğanlarım için de geçerli... Doğru mudur?
Şimdiden teşekkürler...
Sayın YeniGine;
Yanmış çiftlik gübresini sulandırıpta şerbet olarak vermekte bir gübreleme yöntemi. Ancak ben iz elementli NPK 20.20.20 dengeli gübre kullanıyorum. Amaryllis soğanlarının ticari üretimini yapmaya çalışıyorum. Bunu tüm soğanlı ve rizomlu bitkilerime uyguluyorum. Orkideler dahil.
Siz yönteminizi gönül rahatıiğiyla uygulayabilirsiniz. Ancak gübre şerbetini suyla biraz inceltiniz. 2-3 hafta ara uygundur.
sardunaki
18-04-2014, 00:07
Teşekkür ediyorum ilginize ve verdiğiniz bilgilere.3 soğanım var ve üçünüde tek tek saksılarına aldım.evet kışı balkonda geçirdiler,İzmir kışı ne kadar soğuk olursa artık umarım almışlardır :)
Bunlarda yaza hazırlananlar,toprakları değişti besinler verildi. Bazılarının tomurcukları çıktı.Bu arada çiçeklerimi beğenenlere teşekkür ederim. Amaryllis bahçesindende devamını beklerim.
SN togahan,
bende de bir hayli soğan var ama yalnız bir tanesi açtı.
yukarıda yaza hazırlananlar diyorsunuz,yaz aylarında da açıyor mu bunlar?
birde ne tür besin veriyorsunuz ben hiç bir şey vermedim onun için mi açmadılar acaba?
bilgiler için teşekkürler
YeniGine
18-04-2014, 00:36
Sevgili CAN hozat, bendeki amarallisler hep haziran-temmuz gibi açarlar. 1315 nolu mesajda Sayın alys'in bir yorumu var gübreleme konusunda.
Teşekkür ediyorum ilginize ve verdiğiniz bilgilere.3 soğanım var ve üçünüde tek tek saksılarına aldım.evet kışı balkonda geçirdiler,İzmir kışı ne kadar soğuk olursa artık umarım almışlardır :)
Sayın sardunaki;
Amaryllisler tropik ve sup-tropik iklim bitkisidir. Soğuklama ihtiyaçları yoktur. Sanırım prepare işlemi, soğuklama ihtiyacı ile karıştırılıyor.
Prepare işlemi ticari soğanlarda uygulanır. Yaprakları solan soğanlar, 6-8 hafta 9-15 derecede depolanır. Bu işlem sonucunda çiçek sapları görülmeye başlar.
Amaryllis; Avrupa' da noelde en çok hediye edilen çiçeklerden biridir. Noelde çiçek açmaları için bu işlem uygulanır.
Bu işlemi deneme amaçlı eski bir buzdolabını kullanarak uyguladım. 2 ay sonra tüm soğanlarda 2' şer çiçek sapının oluştuğunu gördüm. Yine 10-15 derecede kuru ve serin yerde dinlendirilen soğanların saksılarında ilk önce çiçek sapları uzamaya başladı.
SN togahan,
bende de bir hayli soğan var ama yalnız bir tanesi açtı.
yukarıda yaza hazırlananlar diyorsunuz,yaz aylarında da açıyor mu bunlar?
birde ne tür besin veriyorsunuz ben hiç bir şey vermedim onun için mi açmadılar acaba?
bilgiler için teşekkürler
Sayın hozat;
Yeterli iriliğe ulaşmış tüm amaryllis soğanları çiçek açabilir.
1. Yaz boyu tam güneş ihtiyaçları karşılanmalı. Bu mümkün değilse en az mutlaka 6 saat.
2. Toprak humusca zengin olmalı ve mutlaka 2-3 haftada bir gübrelenmeli.
3. Ağustos-eylül gibi sulama sonlandırılarak bakıldığı ortamda yapraklarının solması beklenmeli. Yaprakları solan bitki saksısıyla birlikte serin ve kuru bir ortamda en az 2 ay dinlendirilmeli.
İklime göre sıcaklıkların 20 derece olmasıyla tekrar sulanmaya başlanması. Bu bakım ve döngüyle soğanlarınız mutlaka çiçek açaçaktır.
sn.alys,
Ben Bodrum'da yaşıyorum.Verdiğiniz değerli bilgileri tek tek inceledim.
Yaz boyu tam güneş ihtiyacı fazlası ile karşılanıyor.
terettütüm sadece gübrelemede oldu,bu bölgede sadece keçi gübresi bulabiliyorum,
zaten soğanlara bu güne kadar hiç gübre vermedim.
Bodrum'da kış ayları ılıman geçiyor, soğanların bir kısmı toprakta duruyor(hiç açan yok)onları saksıya almama gerek var mı?
Bir de, büyük bir saksıda 2-3 soğan bir arada olabilir mi?
İlginiz için çok teşekkürler
Sayın hozat;
Bodrum' da don olmadığına göre soğanları topraktan çıkarmaya gerek yok. Gübrelemede benim önerim dengeli NPK (15-15-15 ya da 20-20-20 iz elementli)
Çok sıkışık olmamak kaydıyla saksıda birden fazla soğan olabilir.
Bu arada Güler Hanımın hediyesi amaryllis ithal amaryllistir. Onun bu sene tohum bağlamasına izin vermeyin. İklime alışsın ve mutlaka gübreleyin.
Bahçedeki amaryllisleriniz açmazsa size saksıda çiçekli bir amaryllis hediye edebilirim.
Bu sene amaryllis soğanlarımın durumu çok vahim, yardımlarınıza ihtiyacım var.
Her sezon güzel güzel çiçek açan soğanlarımdan sadece bir tanesi açınca endişelendim, yapraklarıda her zamankinden daha güçsüzlerdi. Üç senedir topraklarını değiştirmediğim için olduğunu düşünüp hepsini söktüm ama karşılaştığım manzara karşısında şok oldum, hemen hemen hepsinin soğanları küçülmüş ama sağlıklı ve sert görünüyorlar, soğanların bütün yapraklarını ve köklerini kestim, bahçede güneş görmeyen bir yerde iki gündür bekletiyorum.
Tavsiyeleriniz nedir, nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
loveforlife
18-04-2014, 22:49
Bu arada Güler Hanımın hediyesi amaryllis ithal amaryllistir. Onun bu sene tohum bağlamasına izin vermeyin. İklime alışsın ve mutlaka gübreleyin.
Bahçedeki amaryllisleriniz açmazsa size saksıda çiçekli bir amaryllis hediye edebilirim.
Sevgili Hozat,
Güler Abla'nın size hediyesi olan Amaryllis de Sevgili Alys'den geldi size. Onun önerilerini uygulayabilirseniz çok iyi sonuçlar alırsınız. Ben kendisinin önerilerini hiç göz ardı etmiyorum. Çünkü bu konuda gerçekten çok başarılı ve bir o kadar da yardımsever ve paylaşımcı...
YeniGine
22-04-2014, 00:07
Sayın alys yani nisan ayından ağustos ayına kadar 2-3 haftada bir gübrelenmeli anladığım kadarıyla... Çok teşekkürler, sağolun...
Fatma Kochan
22-04-2014, 00:13
Sayın Fatma Kochan ben bazılarını Amerikadan bazılarını Hollandadan aladım ama çok zorluk çektim Amerikadan gelenler gümrüge takıldı ama şimdi forumdan sayın alys amaryllis bahçesini açtı ondan aldım ama şuan çiçekler bitmiş durumda inşallah yine getirir oradan alırsınız.
Amarllyis Bahçesi (http://www.amaryllisbahcesi.com/index.aspx)
Merhaba Sayın tolgahan83 bey, teşekkürler.
Evet Amarllyis Bahçesi ne baktım, dediğiniz gibi kalmamış.
Umarım tekrar gelir.
Bu sene amaryllis soğanlarımın durumu çok vahim, yardımlarınıza ihtiyacım var.
Her sezon güzel güzel çiçek açan soğanlarımdan sadece bir tanesi açınca endişelendim, yapraklarıda her zamankinden daha güçsüzlerdi. Üç senedir topraklarını değiştirmediğim için olduğunu düşünüp hepsini söktüm ama karşılaştığım manzara karşısında şok oldum, hemen hemen hepsinin soğanları küçülmüş ama sağlıklı ve sert görünüyorlar, soğanların bütün yapraklarını ve köklerini kestim, bahçede güneş görmeyen bir yerde iki gündür bekletiyorum.
Tavsiyeleriniz nedir, nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
Sayın lusoari;
Tam gelişme dönemlerinde bitkilerin yaprakları hiç kesilir mi? Yapılmaması gerekeni yapmışsınız. Kökler, saksı değişiminde 10 cm' ye kadar budanabilir. Dipten asla kesilmez.
Nasıl bir toprak kullandığınızı bilmiyorum. Ticari toprakların besin ömrü 6 aydır. Herhangi bir besin takviyesi yapılmazsa sıkıntı olur. Sizdeki gibi bitki ölmez ama olmazda. Soğanların küçülmelerinin nedeni toprağın çorak kalması.
Soğanlarınızı hemen humusca zengin bir toprağa ekin. İçlerinde çiçek açanlar olsa bile çiçek sapını kesin. Dengeli bir gübre ile besleyerek soğanların irileşmesini sağlayın.
Soğanları ekince 10 gün kadar gölge, sonra tam güneş. Eğer kökleri dipten kestiyseniz yeni kökler gelene kadar yaklaşık 1 ay gübreleme yapmayın.
Merhaba Sayın tolgahan83 bey, teşekkürler.
Evet Amarllyis Bahçesi ne baktım, dediğiniz gibi kalmamış.
Umarım tekrar gelir.
Fatma Hanım;
Amaryllis satışımız ekim ayında başlar. Umarım gerek amaryllis gerekse diğer soğanlı ve rizomluların nadir türlerini sizlerle buluşturabiliriz.
Sayın alys; İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim , bana yardımcı oldunuz. Senelerdir amaryllis yetiştirirm bu durumla bende ilk defa karşılaştım. Normalde 2 senede bir söker ve topraklarını yenilerdim ama soğan küüçülmesi ile karşılaşmamıştım. Toprağını hep kendim hazırlarım elimin altında hemen hemen her türlü unsur bulunmakta, bitkinin istediği toprak şekline göre hazırlarım dediklerinizi uyguladım inşallah düzelirler.
tolgahan83
05-05-2014, 15:15
Sayın alys;mart ayında Japonyadan 6 tane amaryllis aldım kökleri vardı boyutları çiçek açacak boydaydı çimdi tomurcukları var,buna güvenerek 12 tane daha aldım ama bunların bazılarının kökleri hiç yok uzun süre durmaktan kökleri hiç kalmamış elleyince dökülüyorlar onları nasıl dikeyim inşallah foruma girip cevap yazabilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.
Sevgili tolgahan83;
Yeni amaryllislerin hayırlı olsun. Köklerin gelişimi için sıcaklığa ihtiyaç var. Amaryllislerini nemli toprağa dik. Çok sulama. Toprak hafif nemli olsun. Ortam ısısı 20 derece altına düşmesin. Sıcak ortam yeni kökleri teşvik edecektir.
Ekmeden önce kök dokusunda yumuşaklık olup olmadığını elinle kontrol et. Yumuşaklık varsa başka bir uygulama yaparsın. Ama mutlaka kök dokusu sağlamdır.
Öncelikle Sayın Alys' ye bu güzel çeşitleri bizlere kazandırdığı için teşekkür ederim.
İnşallah daha değişik türleri de kendileri sayesinde edineceğiz.
Amaryllis bahçesinden aldığım 10 çeşit Hippeastrum dan 3ü güzelliklerini sergilemeye başladı.
Diğer türleri de açtıkça paylaşacağım elbet.
Nymph
491776
489999
Double Delicious
490000
490001
Cherry Nymph
490002
[QUOTE=musk;1280375]Öncelikle Sayın Alys' ye bu güzel çeşitleri bizlere kazandırdığı için teşekkür ederim.
İnşallah daha değişik türleri de kendileri sayesinde edineceğiz.
Amaryllis bahçesinden aldığım 10 çeşit Hippeastrum dan 3ü güzelliklerini sergilemeye başladı.
Diğer türleri de açtıkça paylaşacağım elbet.
Sayın musk;
İyi dilekleriniz için size teşekkür ediyorum. Öncelikle bir düzeltme yapalım. 1. çiçeğiniz Nymph, 3. çiçeğiniz Cherry Nymph.
Elimde amaryllisin 50 civarı rengi var. 2-3 sene içerisinde 20 kadarını satışa koymuş olurum. Önümüzdeki sezon 4-5 renk kendi üretimim satışta olacak. Diğerleri ithal. Kendi ürettiklerim ithallere göre daha ucuza satılacak.
Ayrıca, koleksiyonumda olan bir çok soğanlı, rizomlu ve yumrulu türler bayağı çoğaldı. Getireceğim ithal türlerle çeşit artacak. Bir çok nadir türleri ve onların farklı renklerini çok uygun fiyatlara çiçekseverlerle buluşturmak istiyorum. Örneğin; bende nergisin 20-25 türü var. Gelecek ithal çeşitlerle sonbaharda 40 civarı nergisi satışa koymayı planlıyorum. Bunun en az 10 çeşiti kokulu olacak.
Sayın musk; mutlaka söylemem gerekiyor. Fotoğraflarınız harika. İzniniz olursa adınızı da zikrederek bazılarını sitem de kullanmak isterim.
http://www.amaryllisbahcesi.com/
Sayın musk;
İyi dilekleriniz için size teşekkür ediyorum. Öncelikle bir düzeltme yapalım. 1. çiçeğiniz Nymph, 3. çiçeğiniz Cherry Nymph.
Elimde amaryllisin 50 civarı rengi var. 2-3 sene içerisinde 20 kadarını satışa koymuş olurum. Önümüzdeki sezon 4-5 renk kendi üretimim satışta olacak. Diğerleri ithal. Kendi ürettiklerim ithallere göre daha ucuza satılacak.
Ayrıca, koleksiyonumda olan bir çok soğanlı, rizomlu ve yumrulu türler bayağı çoğaldı. Getireceğim ithal türlerle çeşit artacak. Bir çok nadir türleri ve onların farklı renklerini çok uygun fiyatlara çiçekseverlerle buluşturmak istiyorum. Örneğin; bende nergisin 20-25 türü var. Gelecek ithal çeşitlerle sonbaharda 40 civarı nergisi satışa koymayı planlıyorum. Bunun en az 10 çeşiti kokulu olacak.
Sayın musk; mutlaka söylemem gerekiyor. Fotoğraflarınız harika. İzniniz olursa adınızı da zikrederek bazılarını sitem de kullanmak isterim.
Amarllyis Bahçesi (http://www.amaryllisbahcesi.com/)
Sayın Alys, etiketlerken o kadar da dikkat etmiştim ama yinede karışmış demekki . Düzelttim.
Verdiğiniz haber bizler için çok sevindirici, yeni çeşitleri sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Sayeniz de biz de güzel bir kolleksiyon sahibi olacağız :rolleyes:
Fotoğraf beğeniniz için de teşekkür ederim. İstediğinizi kullanabilirsiniz.
Soğanlı saksımdan, amaryllisim tomurcuk verdi. ;)
490847
tolgahan83
10-05-2014, 16:16
Balkondan yeniler.
tolgahan83
10-05-2014, 16:20
Magic greenlerden biri.
tolgahan83
10-05-2014, 16:31
Dancing quen.
tolgahan83
10-05-2014, 16:33
Exotica.
tolgahan83
10-05-2014, 16:35
Amigo.
Sergüzen
10-05-2014, 22:49
Amaryllis'lerde yapraklar kesilmez. Kış döneminde yapraklardan köklere besin transferi olur. Bahara doğru eskiyen ve soğuktan etkilenen yapraklar temizlenir. Yumrular belli olgunluğa(iriliğe) ulaşmadan da çiçek açmazlar. Satın aldığınız veya diktiğiniz ufacık soğanların ilk yıl çiçek açmasını beklemeyin. Amaryllis çok nazlı bir bitki değil ve özel bir ilgide istemez. Sonbahar ve ilkbaharda verilen gübre ile yetinirler. Soğuktan etkilenmezler.
Pink Suprise
491738
491739
491740
Double Delgious
491741
Nymph
491751
Bu Cherry Nypmh in ise maalesef ikinci çiçeğini daha çıkarırken çiçek sapı boydan yarısı Salyangöz tarafından afiyetle yenmişti.
Acamayacak diye üzülmüştüm ama bu halde 4 çiçeğini azimle açacak.
491743
491744
Pink Nypmh
492959
Aphrodit
492961
tolgahan83
17-05-2014, 11:16
Balkon.
tolgahan83
17-05-2014, 11:18
İce queen.
tolgahan83
17-05-2014, 11:28
Vittatum.
tolgahan83
17-05-2014, 11:30
Sweet nymph.
tolgahan83
17-05-2014, 11:35
Kırmızılar.
tolgahan83
17-05-2014, 11:39
Red lion.
tolgahan83
17-05-2014, 11:45
Kırmızı pembe.
tolgahan83
17-05-2014, 13:11
Gurup.
Sayfadaki görkemli türlerin yanında biraz sönük kalsa da bu da benim klasik amaryllsim.
493647
Orhan Özbilgiç
21-05-2014, 20:54
Bende sadece klasik kırmızı var. Onlarda dışarıda, duvar dibinde her yıl üreyerek yayılıyorlar.
495024
YeniGine
21-05-2014, 23:58
Tüm amarallis'çilere maşallah, hepsi birbirinden güzel, ellerinize, gönlünüze sağlık... Harikalar yaratmışsınız. Maşallah!..
Sırası Gelenlerden;
Apple Blossom
496672
496673
Red Lion
496675
496674
vildan25
26-05-2014, 21:17
Allahım bunlar nasıl bir güzelliktir!!! Bir de ben yetiştirebilsem:(Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için yüreklerinize sağlık.
Bu değişik renk güzel de bende açtı. Çiçekleri çok da iri, rengi tam somon.
496943
496944
4 yıl önce Kırmızı ve beyaz amarylissleri tozlaştırarak elde ettiğim tohumlardan yetiştirdiğim amaryllisler :) Ilki kırmızı açtı ama ortasındaki beyazlıklar anaç kırmızıdan farklı :) Şu an maalesef elimde varolmayan anaç amarylisslerin resmi http://www.agaclar.net/forum/594380-post85.htm
Ikincisi pembe açtı :) bir tane daha var ama onun soğan çapı yeterli büyüklüğe ulaşmadı sanırım. Bu sene çiçeği yok, seneye göreceğiz ne renk çıkacak :)
Yaprak Güzeli
31-05-2014, 12:51
Arkadaşlar sizin amaryllis dediğiniz bu çiçekten bizde var; fakat biz onu 5-6 yıldır zambak sanıyoruz. Zaten zambak soğanı diye almıştık. Bugüne kadar hep balkonda saksıdaydı ve bir sene bile açmadığı olmadı. Tek soğandı aldığımızda. Simdi iki yumruk büyüklüğünde 5 ana soğan ve bir sürü de yavrusu var. Bir tane ana soğanı da komşumuza verdik hatta.
İşte çiçek bu:
498188
498189
Amaryllis mi yoksa zambak mı? Nereden anlaşıldığını da bilmiyorum işin kötüsü. Benziyorlar. :o
Not: Siz cevap vermeden zambak sayfasına baktım ve yaprak yapılarının çok farklı olduğunu gördüm. Hatta tomurcuklar bile farklı. Ben yıllarca bunu zambak zannetmekle kalmamış bir de asıl zambağı bunun farklı bir türü sanmışım.
Amarylisimin çiçekleri geçti, dört tane tohum kesesi oluştu, bugün farkettim ki, yeni dal daha geliyor. tohum oluşturan dalı kestim, tomurcuklu olan daha iyi gelişsin diye. Bu arada fotoğrafta farkettim az daha tomurcuklu dalı da kesiyormuşum.Kaş yapayım derken göz çıkarmak bu olsa gerek. :(
498552
Yeni dalımızda açtı. ;)
501650
Merhaba bende de bir kırmızı bir de beyaz var. Mayıs ayında 2 kez çiçek açtılar. Sonra çiçeklenme bitince sulamayı azalttım. Yapraklar sararınca da kestim ama topraktan çıkarmadım. Sulamayı tamamen kestim. Şu an ağustos ayındayız ve ben hiç sulamamama rağmen yine yapraklanmaya baßladı. Tekrar sulamaya başlamalı mıyım sizce?
eneskrky
23-08-2014, 00:06
tolgahan83 :abicim çiçeklerini gördümde çok güzeller ben bu işe yeni başlıyorum da.sende faza varsa; hippeastrum çiçeksoğanı satıyomusun acaba?
Mutlu Kutlu
23-08-2014, 23:20
Mini, soğanı serçe parmağı ilk boğumu büyüklüğünde, çiçeği 1 tl büyüklüğünde. Ama müthiş kokusu var, ben yoğun kokulu plumeria kokusu aldım.
Bu minilerin diğer tür ve renklerinin peşine düşerim artık, kokuyu aldım bir kere.
tolgahan83
23-09-2014, 18:51
eneskrky kardeşim az önce sana linkini attığım amaryllis bahçesinin sahibi sayın alys bu sitede onada mesaj at.
lenavita
24-09-2014, 09:46
bu yıl costular benim amilyalisler
lenavita
24-09-2014, 09:51
buda kırmızı çok seviyorum ben bu çiçegi ama yüklenemedi
eneskrky
27-09-2014, 10:16
merhabalar amaryllis severler bende bu sevgi grubuna yeni katıldım bağımlılık yaptı :D bu side de amaryllis satın tohum veya fide satışı yapan kişilerden bana ulaşmasını istiyorum saygılarımla....Teşekkürler :))
capsaicin
11-10-2014, 15:08
Arkadaşlar amaryllis soğanlarını nerden buluyorsunuz? Ben hiç bulamadım internette, halbuki ebayde makul fiyata dolu soağn var ama kargoda ya da gümrükte sorun olur mu diye çekindiğimden alamadım.
Batuhan Yılmaz
20-10-2014, 15:40
MErhabalar foruma girmeyeli 1-1.5 yıl oldu ve uyuz arkadaşınız geri döndü :D vehbi abimin bana yolladğı amarylislerin soğanları bayağı büyüdü ama bir sorunum var geçtiğimiz ayda istanbulda doğa ana bize bir kış taklidi yapmıştı benim amarylisimin tüm yaprakları kurudu ve şimdi yeniden yaprağını uzatıyor ama onun çiçek açmasını istiyorum ve elimde orta boy bir soğan var onu tekila bardağında sadece su ile yaşatabilirmiyim görmüştüm sanki forumda hepinize teşekkür ederim :D
Arkadaşlar amaryllis soğanlarını nerden buluyorsunuz? Ben hiç bulamadım internette, halbuki ebayde makul fiyata dolu soağn var ama kargoda ya da gümrükte sorun olur mu diye çekindiğimden alamadım.
Geçen sene amaryllisbahcesi.com (http://amaryllisbahcesi.com) dan almıştım. ALYS isimli üyemize ait. Memnun kaldım çok iri soğanlar gönderdiler. Bu sene site yenilenmiş, şu an stoklar boş görünüyor ama büyük ihtimalle yakında stoklara girecektir.
capsaicin
20-10-2014, 20:57
Geçen sene amaryllisbahcesi.com (http://amaryllisbahcesi.com) dan almıştım. ALYS isimli üyemize ait. Memnun kaldım çok iri soğanlar gönderdiler. Bu sene site yenilenmiş, şu an stoklar boş görünüyor ama büyük ihtimalle yakında stoklara girecektir.
Çok teşekkür ederim.
serpilcan1988
07-11-2014, 17:09
arkadaslar *** elimde bu sogandan var kumlu karısık bi topraga ektim suladım öyle bekliyor sulamalımıyım simdi acil cvp
arkadaslar *** elimde bu sogandan var kumlu karısık bi topraga ektim suladım öyle bekliyor sulamalımıyım simdi acil cvp
ekim den marta uyku vaktidir. Mart sonu gibi sulamaya baslayın. Zaten bitki sulanmasada uyandığında yaprak uzatmaya baslayacaktır ordan anlarsınız vaktin geldiğini. Bu sürede kuru ve serin bir yerde kışlatın.
Ben de bugünlerde site bahçesinde dağınık, tek tek orada burda olup göze hitap etmeyen amarilliys'leri sökmeyi düşünüyorum sayın musk..
Ama, filizler hala yemyeşil..Onları köklerini pek sarsmadan toprağıyla öbekler yapmak üzere sökmek pek mahsurlu olmasa gerek..
Geçen yıl zıpçıktıları söküp daire şeklindeki göbeklere ektim; çok güzel oldu..
Bahçemizdeki 50-60 amarilliysi söküp 3 göbek halinde bir araya toplasam çok güzel olacak sanırım.
Ben de bugünlerde site bahçesinde dağınık, tek tek orada burda olup göze hitap etmeyen amarilliys'leri sökmeyi düşünüyorum sayın musk..
Ama, filizler hala yemyeşil..Onları köklerini pek sarsmadan toprağıyla öbekler yapmak üzere sökmek pek mahsurlu olmasa gerek..
Geçen yıl zıpçıktıları söküp daire şeklindeki göbeklere ektim; çok güzel oldu..
Bahçemizdeki 50-60 amarilliysi söküp 3 göbek halinde bir araya toplasam çok güzel olacak sanırım.
Sayın Pria dediğiniz gibi bu mevsimde hiç bir mahsuru olacağını sanmıyorum. Artık zaten köklerle işi yok. yapraklarda kalan besin soğana çekilip kuruması gereken bir sezon.
youtube da da yerlerinden sökülüp köklerinin dibinden kesilerek yaprakları kuruyana kadar bekletilip uygun şekilde kaldırıldığını defalarca izlemiştim.
Ben tamamını saksılarda tutuyorum. üç senede bir toprak değiştiriyorum.
serpilcan1988
08-11-2014, 22:20
tesekkürler dısarda bıraksam olurmu pencere önünde mersinde don olayı falan yok sayın musk
tesekkürler dısarda bıraksam olurmu pencere önünde mersinde don olayı falan yok sayın musk
Olur tabi. yalnız toprağı kuru kalıcak. yağmur almayacak.
eceyıldız
09-11-2014, 09:56
Amaryllis tohumu ektim normalde 2 ile 3 hafta içinde çimlenirler demişti yollayan arkadaş ama yakaşık 2 ay oldu hala tık yok sizce tohumlar öldümü :(
Sayın eceyıldız ekmeden önce bir müddet suda beklettiniz mi?
eceyıldız
09-11-2014, 10:54
Gönderen arkadaş suda beklet dememiş sadece iki çeşit çimlendirme yöntemi yazmış bende bir kısmını direk toprağa ektim bir kısmını suya ısladım. Arkadaşın dediğine göre her iki yöntemde 2 ila 3 hafta içinde çimlenmesi gerekiyordu ama her ikisi de çimlenmedi...
Ben 3 adet denedim. Önce 2-3 gün suya ısladım baktım bir şey olmuyor ekip üstünü streç filmle kapattım 2 günde çıktı. Şimdi büyüyorlar. 2. yapraklarını çıkarıyorlar.
eceyıldız
10-11-2014, 08:24
o zaman benim tohumlar öldü mü acaba...
Çok mu derine ektiniz acaba?
eceyıldız
11-11-2014, 11:56
Sanmıyorum Sayın Milla sularken toprak üstüne bile çıktılar o zaman tekrar az bişey toprağa gömdüm. su da bekleyenlerde de hareket yok ki çıkmazlarsa çok üzüleceğim bana yollayan arkadaş ikidir yolluyor artık istemeye yüzüm tutmaz.
Üzülmeyin mutlaka çıkacaktır. Belki cemrelerle birlikte hareketlenirler. Bir köşeye koyun az az sulayın, eminim çıkacaklardır.
Amaryllislerin tohumdan üretilmesi, eğer tohumlar taze ise son derece kolay ve hızlıdır.Bir hafta içinde çimlenir, değilse zaman alabilir. Ben tohumları toprak üzerine serpiştirip üzerini çok az torf ile kapattıktan sonra üstlerine lav taşı koyuyorum. Genelde soğanlı bitkiler için bu yöntem iş görüyor. Sulama esnasında tohumların dibe kaçmasını önlediği gibi toprağın nemli kalmasını da sağladığı için faydalı görüyorum.
Tohumdan yeni bireyler üretme heveslilerine kolay gelsin..
Amaryllis soğanı ne zaman ekilmeli
Amaryllis soğanı ne zaman ekilmeli
Mart Nisan arasından itibaren dikilebilir.
Dumlupınar
26-11-2014, 02:21
[QUOTE=eceyıldız;1332771]Sanmıyorum Sayın Milla sularken toprak üstüne bile çıktılar o zaman tekrar az bişey toprağa gömdüm. su da bekleyenlerde de hareket yok ki çıkmazlarsa çok üzüleceğim bana yollayan arkadaş ikidir yolluyor artık istemeye yüzüm tutmaz.
Sayın eceyıldız merhaba,siz tohumlarınızdan yine de ümidinizi kesmeyin.Bekleyin bakalım,çıkma ihtimalleri hala var.
Ben size soğanlarından hediye olarak gönderebilirim.Benimkiler kırmızı açıyor.
İsterseniz adresinizi özelden gönderin.Ben size kargoyla yollarım.
Aralık ayında da dikilebilirler.SELAMLAR...
eceyıldız
26-11-2014, 11:31
Malesef tohumlar kurumuş içleri boşalmış suyun içindekilerde hala öyle duruyor ne yapacağım bilmiyorum sizce onların içleri de boşalmışmıdır....
Çok teşekkür ederim Sayın Dumlupınar çok gurur duydum teklifinizden ama ben annemden kırmızı almıştım bunlar özel amaryllislerdi...
Dumlupınar
26-11-2014, 12:05
Malesef tohumlar kurumuş içleri boşalmış suyun içindekilerde hala öyle duruyor ne yapacağım bilmiyorum sizce onların içleri de boşalmışmıdır....
Çok teşekkür ederim Sayın Dumlupınar çok gurur duydum teklifinizden ama ben annemden kırmızı almıştım bunlar özel amaryllislerdi...
Sayın eceyıldız suya ısladıklarınız 2 aydan beri sudamı duruyor?Eğer öyleyse onların çimlenmesi zor gibi gözüküyor.Ben hiç tohumdan ekim yapmadım.SELAMLAR...
eceyıldız
29-11-2014, 12:54
Evet 2 aydır sudalar geçen gün baktım birine içi boşalmış bir başkasına baktım boş değildi sanırım toprağa ekip bekleyeceğim, onlardan çok sonra ektiğim kum zambağı tohumu çimlendi çok mutlu oldum.
Dumlupınar
29-11-2014, 13:10
Sağlıklı olan tohumları sudan çıkarıp toprağa ekerseniz en iyisini yaparsınız.SELAMLAR...
eceyıldız
02-12-2014, 13:46
Hemen tavsiyenize uyacağm Sayın Dumlupınar teşekkürler selamlar...
Saksıda toprağıyla depoda beklettiğim iki adet amaryllis soğanının yeşermeye başladığını gördüm. Neden böyle acele ettiler anlamadım. Ne yapmalıyım bu durumda ?
Cevap vermezseniz ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar. Mantıken onları balkona alıp su vermek lazım diye düşünüyorum ama hata yapmaktan korkuyorum çünkü geçen yıl kasım aylarında soğanları diktiğimde yanlış zaman demiştiniz.
Saksıda toprağıyla depoda beklettiğim iki adet amaryllis soğanının yeşermeye başladığını gördüm. Neden böyle acele ettiler anlamadım. Ne yapmalıyım bu durumda ?
Sn Hira., soğan dinlenmesini tamamlamış ve büyümeye hazırım diyor.!!
Bunlar ( Amarylles mi, hippeastrum mu ? ) bilmiyorum ama genelde sıcak iklim (Güney amerika, veya güney afrika) bitkileridir. 8-10 oC sıcaklığın altında bırakmasanız iyi olur. Kolay gelsin. benim tahminim Şubat gibi çiçek açmasıdır!!
hatırladığım kadarıyla : amarylles (hippeastrum) soğanları 13 oC da 2 ay bekletilip- dinlendirilip dikilirse, 2 ay da çiçek açar gibi hatırlıyorum...
kolay gelsin
fındıkkurdu
12-12-2014, 17:52
Sayın alys,
Affınıza sığınarak küçük bir öneride bulunmak istiyorum. Sitenizde "Kokulu Bitkiler" başlığı açarsanız çok makbule geçer diye düşünüyorum, teşekkürler, kolay gelsin.
mervesena
21-12-2014, 23:23
Yabancı forumda dolaşırken aşagıdaki resimleri gördüm amaryllisleri bardakta yetiştiriyorlarmış gerçeken bu mümkünmü?Uzman arkadaşlar yardımcı sümbülün yetiştirildigini görmüştüm amaryllis ilk defa görüyorum...
Harika görünüyorlar.Bende sümbül yetiştirmeye çalışıyorum.:p
İste amaryllislerim :) Bakalım büyüyüpte açacaklarmı..
Toprakları resimde çok kuru gibi görünüyor. 1 bardak su verseniz kök oluşumu daha iyi olur.
Laleci_03
01-01-2015, 18:17
Sayın kgursan benim size bir sorum olacak, geçen günlerde amaryllis dikili saksım yaklaşık 1-2 metreden düştü saksıdaki yavruları, kendisinin 1 yaprağı ve saksısı kırıldı bende mecburen saksısını değiştirmek zorunda kaldım şuan pek iyi gözükmüyor kendini toparlayabilir mi acaba? :(
livingdead1978
13-01-2015, 10:03
Arkadaşlar bana amaryllis soğanı göndere bilecek hayırsever bir arkadaş var mı
çok güzeller çok hoşuma gidiyor bu çiçek bende yetiştirmeyi çok istiyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum
Sayın kgursan benim size bir sorum olacak, geçen günlerde amaryllis dikili saksım yaklaşık 1-2 metreden düştü saksıdaki yavruları, kendisinin 1 yaprağı ve saksısı kırıldı bende mecburen saksısını değiştirmek zorunda kaldım şuan pek iyi gözükmüyor kendini toparlayabilir mi acaba? :(
Mesajınızı geç gördüm. Toparlar, merak etmeyin.Saksıda yeni kök yapıp gelişir.
casperia
25-01-2015, 13:43
3 hafta önce diktiğim amaryllis soğanlarımı toprağının aşırı ıslak olmasından dolayı bugün kuru torfa geçirdim. elimle yokladığım soğanlar çürümemiş gibi duruyordu. acaba yanlış zamanda dikmiş olduğum ve 3 hafta ıslak toprakta kaldığı için herhangi bir aksilik yaşar mıyım ?
Amaryllisler çok yavaş gelişiyor, yukarıda eklediğim fotograftaki gibiler neredeyse.. Soğanları kontrol ettim sorun göremedim.. Merakla bekliyorum.
tolgahan83
05-02-2015, 19:31
Sayın alys süpriz:confused:
tolgahan83
05-02-2015, 19:36
Papillio butterfly bekliyordum süprizi,sizinkiler ne durunda.
günebakan
06-02-2015, 07:45
Benim iki, üç tane amarlis soganim vardi oda dondu ne yazikki
loveforlife
06-02-2015, 07:58
Bunlar bu yıl aldığınız soğanlardan mı? Geçen yıldan kalanlarsa gerçekten sürpriz olmuş. Benimkileri saksısıyla uyutuyorum ben hala...
Aysel Yavuz
06-02-2015, 08:15
Sevgili Loveforlife. Soğanları dışarıda bırakıp hiç sulamayarak mı uyutuyosunuz. Benimki de dışarıda duruyor. Soğan sağlam duruyor ama hiç kıpırtı yok. Benimki de uyuyor o zaman üzülmeyeyim bir şey oldu diye
tolgahan83
07-02-2015, 14:16
Bu sabah Hollandadan gelenler tomurcuklu ve yavrulu.
eneskrky
07-02-2015, 15:20
Asya lalede de var :D fiyatıda uygun ama klasik çeşitler.
Soğanları iri
loveforlife
07-02-2015, 17:11
Sevgili Loveforlife. Soğanları dışarıda bırakıp hiç sulamayarak mı uyutuyosunuz. Benimki de dışarıda duruyor. Soğan sağlam duruyor ama hiç kıpırtı yok. Benimki de uyuyor o zaman üzülmeyeyim bir şey oldu diye
Ben saksıların üzerine bolca yanmış gübre ekleyip öylece bıraktım ısıtılmayan iç mekanda. Şubat sonu tekrar sulamaya başlayacağım. Benimkileri dışarıda bırakmaya kıyamam doğrusu. Kaybetmekten çok korkarım onları...
Sevgili Tolgahan;
Papilio' yu temin edemedim. Hala yok. En çok satan türlerden biri. Soran da çok oluyor. Temin edebilsem satışa da koyacağım.
Size gönderdiğim amaryllis Sao Paulo. Resimdeki sanki Apple Blossom. Katologtaki resimle sizin fotoğraftakinin ilgisi yok. Sanırım sizi hayal kırıklığına uğrattım. Ben amaryllislere çiçek açtırmadım. Onları çoğaltmak için kestim.
Yeni amaryllislerin çiçeklerinin keyfini sürmen dileğiyle...
tekomusti
08-02-2015, 21:25
Alys bey merhaba konyadan tekomusti bana da bir alacalı yollamıştınız onu bahçeye ektim bu sene donarmı diye çok korkuyorum ne kadar soğuka dayanabiliyor fikriniz nedir acaba.
Teşekkürler
YeniGine
08-02-2015, 23:16
2 tane sevgili Güler Hanım'dan, 1 tane Sayın alys'ten gelen amarallislerimi almışlar. :( :( Zaten geçen sene de çiçekli hallerinde çalmışlardı amarallislerimi. :( :(
Ne desem hic bilemedim YeniGine ablacım.
YeniGine
08-02-2015, 23:30
:( Sorma sevgili hiram, geçen gece farkettim çöp toplayanlar büyük ihtimalle boş sanıp alıp götürdüler saksılarımı. Zaten kahvehanede de paylaştım derdimi neyse ki Sevgili Güler Hanım tekrar gönderecek inşallah. Bu vesileyle az biraz içim soğudu çok şükür.
:( Hele sevgili Güler Hanım'dan gelenleri nasıl merakla bekliyordum nasıl açacak, ne renk açacaklar diye. :(
Batuhan Yılmaz
10-02-2015, 23:44
Merhaba elimde bayağı büyük bir soğan var bir hobici abim bana amarylis çeşidi diye verdi ama hiç çiçek açmadı 4 yıl oldu galiba ben onu ne yapim onu kurutup bahardamı dikim elimde normal amarylislerde var normal soğan büyüklüğündeler ama hiç çiçek açmadılar çünkü hiç sökmedim çiçek açmaları için ne yapmalıyım şimdi söküp kurumaya terk edimmi karanlık yerde 1 ay saklayıp öylemi dikim sizce ne yapim ?
Alys bey merhaba konyadan tekomusti bana da bir alacalı yollamıştınız onu bahçeye ektim bu sene donarmı diye çok korkuyorum ne kadar soğuka dayanabiliyor fikriniz nedir acaba.
Teşekkürler
Sayın tekomusti hoşgeldiniz. Size gönderdiğim amaryllis; vittatum. -10 dereceye kadar dayanıklı. Tabii toprağı geçirgen olmalı ve uzun süreli donlara maruz kalmamalı. Konya' nın iklimi bahçe ekimi için uygun diye düşünüyorum.
Merhaba elimde bayağı büyük bir soğan var bir hobici abim bana amarylis çeşidi diye verdi ama hiç çiçek açmadı 4 yıl oldu galiba ben onu ne yapim onu kurutup bahardamı dikim elimde normal amarylislerde var normal soğan büyüklüğündeler ama hiç çiçek açmadılar çünkü hiç sökmedim çiçek açmaları için ne yapmalıyım şimdi söküp kurumaya terk edimmi karanlık yerde 1 ay saklayıp öylemi dikim sizce ne yapim ?
Sevgili Batuhan mesajınızdan anladığım kadarıyla amaryllisleriniz her daim yeşil. Amaryllisleriniz dormancy (dinlenme) dönemi yaşamazlarsa çiçek açmazlar. Bu da kış aylarında an az 6-8 hafta olmalı. Ayrıca toprak değişimi ve yavru soğanların ayrılması dışında sökülmelerine de gerek yoktur.
Geçtiğimiz yıl aldığım soğan. Küçük saksıda dışarıda dinlenme dönemini geçirdi. İçeriye alınca büyümeye başladı. Biraz daha büyük saksıya aldım. İki çiçek açabildi. Ancak rengi çok koyu güzel geldi bana. Şimdi ikinci çiçek sapını büyütüyor.
536886
eceyıldız
14-02-2015, 13:16
Arkadaşlar hippeastrum ile amaryillis aynı bitki yani ikiside zambak değil mi aralarında herhangi bir fark var mı ?
Tohum takastan bana gelen hippeastrum tohumlarını nasıl ve ne zaman ekeceğim bilgilendirecek birileri olursa çok mutlu olurum.
Arkadaşlar hippeastrum ile amaryillis aynı bitki yani ikiside zambak değil mi aralarında herhangi bir fark var mı ?
Tohum takastan bana gelen hippeastrum tohumlarını nasıl ve ne zaman ekeceğim bilgilendirecek birileri olursa çok mutlu olurum.
Hippeastrum başka, amarylles başka dır. Ayrıca bunlar zambak değildir!!? Aslında lilium lar zambaktır, ama halkımız pekçok soğanlı bitkinin çiçeğine zambak der..
Örneğin :Gladiol a Kılıç zambağı; frezya ya arpa zambağı, Lilium candiduma Mis zambak vs.
eceyıldız
15-02-2015, 00:42
Teşekkür ederim Sayın Kgursan, peki hippeastrumun tohumları ne zaman ve nasıl ekilir bir bilginiz var mı?
Sayın alys'ten aldığım 4 adet amaryllis soğanımı bugün diktim. Elbette önce tüm sayfaları okudum.
Küçük soğanlardan aldığım için bu sene hedefimiz büyüme. İnşallah seneye çiçek verecek büyüklüğe ulaşırlar.
(Emeği olan herkese teşekkürler.)
537068
casperia
16-02-2015, 07:37
Sayın alys'ten aldığım 4 adet amaryllis soğanımı bugün diktim. Elbette önce tüm sayfaları okudum.
Küçük soğanlardan aldığım için bu sene hedefimiz büyüme. İnşallah seneye çiçek verecek büyüklüğe ulaşırlar.
(Emeği olan herkese teşekkürler.)
537068
soğanların çoğu toprak altında kalmış olsa bir sorun olur mu acaba ?
KAPTANzst
16-02-2015, 07:56
Bence kışın dondan korunur. Faydası var ..
tolgahan83
25-02-2015, 22:35
Sevgili Tolgahan;
Papilio' yu temin edemedim. Hala yok. En çok satan türlerden biri. Soran da çok oluyor. Temin edebilsem satışa da koyacağım.
Size gönderdiğim amaryllis Sao Paulo. Resimdeki sanki Apple Blossom. Katologtaki resimle sizin fotoğraftakinin ilgisi yok. Sanırım sizi hayal kırıklığına uğrattım. Ben amaryllislere çiçek açtırmadım. Onları çoğaltmak için kestim.
Yeni amaryllislerin çiçeklerinin keyfini sürmen dileğiyle...
Hocam uzun zamandır foruma giremedim,hocam sizin attığınız mesajda exotic nymph,****** nymph,papillio getirteceginiz yazıyordu çiçek açarken dış çizgilerinden popillioya benzettim onun için öyle yazdım.Ben çiçeklerimden memnunum sitede yeniler gördüm onlardanda istiyorum.
15 Şubat'ta diktiğim soğanlarımın son durumları. Aslında bir hafta olmadan yeşillendiler.
Fotoğrafta belli olsun diye biraz daha büyümelerini bekledim.
Salonda 20-22°C 'de gelişimleri iyi başladı, inşallah böyle devam eder.
(Sayın casperia, bilgim olmadığı için size cevap yazamadım. Ben de bu konularda acemiyim.)
538563
hippeastrumun tohumları ne zaman ve nasıl ekilir bir bilginiz var mı?
Hippeastrum ile Amaryllis aynı değil ama çoğu satıcılar bile bu farkı gözetmeden , bazen de iki ismi birden vererek satıyor. Tohumdan yetiştirme aynı dersem yanlış olmaz. Hippeastrum tohumların ömrü uzun olmuyormuş.Taze iken dikilirse başarı yüksek.
İki ayrı tarz var, biri steril torfa ,diğeri kuma ekiliyor.
Torfa ekerseniz, tohumları yayıp üzerine 0.5-1,0 cm torf ekin,saksıyı batıya bakan bir pencerenin önüne koyun ve alttan sulayarak torfun suyu tamamen almasını sağlayın. Haftada bir defa bu işlemi tekrarlayın. 2-4 hafta içinde çimlenmesi gerek.(Stephen Putman)
15 Şubat'ta diktiğim soğanlarımın son durumları. Aslında bir hafta olmadan yeşillendiler.
Fotoğrafta belli olsun diye biraz daha büyümelerini bekledim.
Salonda 20-22°C 'de gelişimleri iyi başladı, inşallah böyle devam eder.
(Sayın casperia, bilgim olmadığı için size cevap yazamadım. Ben de bu konularda acemiyim.)
538563
Sayın zeygen;
Saksılarınız ışığı en çok alabileceği yerde olmalı. Sıcaklık iyi. Soğanların ekiliş yöntemi iyi. Nisan gibi soğanlarınızı gübrelemeye başlayınız.2-3 haftada bir gübreleyiniz. Önerim; iz elementli (15-15-15 ya da 20-20-20) NPK gübresi.
Hava sıcaklığı dışarıda 20 derece olunca saksıları dışarıya alınız. En az 6 saat güneş görmeli. Mümkünse tam gün. Saksıları dışarıya aldığınızda toprak ilave ediniz. Soğanların boğaz kısımları toprak üstünde kalacak şekilde olsun. Çok sulamayınız. İki sulama arasında toprağın kurumasına müsaade ediniz.
Soğanlarınıza iyi bakarsanız Double Dream ve Flamengo Queen size geçte olsa çiçek konusunda Temmuz gibi sürpriz yapabilir. Tabii garanti değil. Aynı büyüklükteki evergreen' lerden çiçek haberi geldi.
Selamlar...
eceyıldız
28-02-2015, 11:10
Hippeastrum ile Amaryllis aynı değil ama çoğu satıcılar bile bu farkı gözetmeden , bazen de iki ismi birden vererek satıyor. Tohumdan yetiştirme aynı dersem yanlış olmaz. Hippeastrum tohumların ömrü uzun olmuyormuş.Taze iken dikilirse başarı yüksek.
İki ayrı tarz var, biri steril torfa ,diğeri kuma ekiliyor.
Torfa ekerseniz, tohumları yayıp üzerine 0.5-1,0 cm torf ekin,saksıyı batıya bakan bir pencerenin önüne koyun ve alttan sulayarak torfun suyu tamamen almasını sağlayın. Haftada bir defa bu işlemi tekrarlayın. 2-4 hafta içinde çimlenmesi gerek.(Stephen Putman)
Sorduğum soru üzerinden epey geçmiş ve bir cevap alamadığım için ben o tohumları perlit kum bahçe toprağı ve torf karışımı bir toprağa ektim 1 hafta kadar önce üsten serpme olarak suladım toprağı kurudukça sayın Tabus. Geçikmişte olsa cevap için çok teşekkür ederim artık yapacak bişey yok bekleyip çimlenmeleri için dua etmekten başka...
Sayın eceyıldız;
Amaryllis tohumlarının taze ekilmesi gerekir. Tohum hasat ekildikten sonra 1 hafta kadar gölgede kurumaya bırakılır. Hemen ekilir. Zaman geçtikçe çimlenme kabiliyetleri kaybolur. Bazen bir kenarda unutup 1-2 ay sonrada ektiğim tohumlar da oldu. Ama çimlenme yüzdeleri çok düşük.
Siz hevesinizi kaybetmeyin. Eğer amaryllis tohumu ihtiyacınız olursa nisan-mayıs gibi hatırlatın 4-5 renk mix yapar göderirim.
tolgahan83
28-02-2015, 12:42
Yeni seyirliklerden birkaç tomurcuk.:D
eceyıldız
05-03-2015, 22:48
Sayın eceyıldız;
Amaryllis tohumlarının taze ekilmesi gerekir. Tohum hasat ekildikten sonra 1 hafta kadar gölgede kurumaya bırakılır. Hemen ekilir. Zaman geçtikçe çimlenme kabiliyetleri kaybolur. Bazen bir kenarda unutup 1-2 ay sonrada ektiğim tohumlar da oldu. Ama çimlenme yüzdeleri çok düşük.
Siz hevesinizi kaybetmeyin. Eğer amaryllis tohumu ihtiyacınız olursa nisan-mayıs gibi hatırlatın 4-5 renk mix yapar göderirim.
Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum elbette çok isterim...
gökhan Arslan
01-04-2015, 10:45
Amaryllis desire yavaş yavaş açmakta ;)
gökhan Arslan
07-04-2015, 16:20
Arkadaşlar bu nematodlarla mücadele konusunda bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar bu nematodlarla mücadele konusunda bilgisi olan var mı?
Zor iş. Namaquard diye bir ilacı var. En iyisi toprağı değiştirmek (tabi mümkün ise) veya bitkiyi değiştirmek, bitki olmadığı zaman toprağı sterilize etmek vb. gibi yöntemler var ama hepsi zor işlerdir. kolay gelsin
gökhan Arslan
08-04-2015, 19:37
Sayın kgursan hocam bunlar yüzünden geçen sene bir cok amaryllis soğanımı kaybettim. Bu sene de aynı şey yaşansın istemiyorum şu an yapabileceğim tek şey sanırım ilaçla müdehale onun da garantisi yok gibi. Deneyip göreceğiz. Teşekkür ederim ilginiz için.
Zor iş. Namaquard diye bir ilacı var. En iyisi toprağı değiştirmek (tabi mümkün ise) veya bitkiyi değiştirmek, bitki olmadığı zaman toprağı sterilize etmek vb. gibi yöntemler var ama hepsi zor işlerdir. kolay gelsin
Nemaguard yeine vydate öneriliyor. 2 yıl önce 50 TL ye almıştım. sanırım şimdi100 Tl civarındadır.
Benim soğanlar hep bahçede duruyorlardı kimisi saksıda kimisi toprakta. İlk defa bu sene yer değişim yapacağım diye topraktan söktüm ve depoda muhafaza ettim, daha sonra da saksıya diktim.
Onlara yeni yeni arkadaşlar da geldi. Onlar da dışarıdaydı ama baktım ki don olacak hepsini içeri taşıdım.
Mutfak sanki çiçek serası gibi oldu, Masa üstleri, derin dondurucu üstü, cam kenarları hep çiçek saksıları ile doldu.
İstanbul dönüşü bir de ne göreyim, evin içinin sıcaklığı ile çiçeğe dönmüşler. Yüzleri de hep cama doğru dönmüş, bir de güzeller ki sormayın.
VARAN 1
546230
tekomusti
12-04-2015, 17:55
Maşallah abla süper :)
...... ve yoldakiler
546786
546787
546788
546789
B e t ü l
15-04-2015, 10:29
Elleriniz dert görmesin Güler Hanım. Renkleri muhteşem. Eskiden annemin de kırmızısı vardı ama yalınkat. Annemin yanına gidince ilk fırsatta sizin kızları göstereceğim.
Kolay gelsin...
gökhan Arslan
16-04-2015, 11:16
Amaryllis emerald ;)
gökhan Arslan
17-04-2015, 14:20
Pink Rival ;) börtü böcek gelmeyince tozlaştirma işi de bize kaldı :D
tolgahan83
19-04-2015, 13:44
Sayın gökhan arslan red lion bu.
tolgahan83
19-04-2015, 13:47
Sanırım sizinkide bu pink rival.
gökhan Arslan
19-04-2015, 22:46
Evet sayın tolgahan pink rival olduğuna kanaat getirdim fakat benimki biraz daha koyu gibi.
gökhan Arslan
20-04-2015, 18:52
Amaryllis gervase
gökhan Arslan
20-04-2015, 19:43
Gervase olmaması lazım çünkü siparişlerimin arasında gervase yoktu :))
tolgahan83
20-04-2015, 19:50
Ama o çiçek gervase bazen soğanlar karışıyor herhalde böyle sonuçlar çıkıyor şuan benim benimde yeni aldıklarım dan biri farklı açtı.Çiçeklerinizi nereden aldınız.
gökhan Arslan
20-04-2015, 19:54
Soğanları Hollanda'dan getirtiyorum. Keskin kırmızı çizgilere bakacak olursak gervase olması ihtimali yüksek görünüyor.
gökhan Arslan
22-04-2015, 17:51
Flamenco queen ;)
B e t ü l
23-04-2015, 12:27
Allahım bunlar ne böyle ya insan çıldırır. Çok güzeller. Ellerinize sağlık bu güzellikleri yetiştirdiğiniz ve paylaştığınız için. Bu arada yurtdışında yaşayan tanıdığımıza sipariş versek girişte sorun yaşarlar mı?
gökhan Arslan
23-04-2015, 13:11
Betül Hanım geçen sene nişanlım 15 soğana yakın getirmişti yurt dışından hiç bir sorun çıkarmadılar bilginize.
gökhan Arslan
24-04-2015, 15:22
Bu güzelliğe doyum olmaz :)
Sıramız geldikçe açıyoruz diyenler.....
549005
549006
gökhan Arslan
30-04-2015, 09:51
Royal Velvet :)
Mücevher Çalısı
06-05-2015, 11:40
550909
Annemin zambağı. Annem 30 yıl bize bunun ismi için zambak dedi. Ben çok bilince Amaryllis olduğunu düşündüm. Ama buradaki (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/37015.htm) sayfayı okuyunca Hippeastrum olduğuna kanaat getirdim. Bu son kararım olsun...
gökhan Arslan
08-05-2015, 20:58
Lady jane :)
tekomusti
12-05-2015, 08:56
552239
Adlarını bilmiyorum :)
Üçü bir arada552863552865
Bu da dördü bir arada[emoji12] 552866
Hepsi çok güzel ama ben bu tüylü yumağı yerim :) Çok şirin.
gökhan Arslan
18-05-2015, 18:13
Clown :)
KAPTANzst
18-05-2015, 18:52
Bir tane de benden olsun
Hepsi çok güzel ama ben bu tüylü yumağı yerim :) Çok şirin.
Sevgili milla tam yemelik mıncıklamalıktır o, ismi melek. Bu arada hiç ısırmaz ve tırmalamaz, pek kucaktan hoşlanmaz ama severken hiç kıpırdamadan bekler fırsatını buldu mu vızzzzzz hemen kaçış:D
gökhan Arslan
26-05-2015, 10:09
Susan :)
gökhan Arslan
26-05-2015, 10:24
Bu da sezonun son fotoğrafı :)
Benim çiçeğim de açtı, klasik amarilys...:p
555280
http://s1.postimg.org/kgtp4ngpr/20150530_094719.jpg (http://postimage.org/)
bmp resim yükle (http://postimage.org/index.php?lang=turkish)
http://s10.postimg.org/3q4zhfp0p/20150530_183511.jpg (http://postimage.org/)
bmp resim yükle (http://postimage.org/index.php?lang=turkish)
fatmadundar
02-06-2015, 21:32
Arkadaşlar http://www.agaclar.net/forum/sogan-yumru-rizom-satis/37364.htm bu sayfada klasik kokulu amarylis satıyorum. İlgilenenlerin dikkatine :)
EAkpınar
03-06-2015, 10:34
Sayın samur üçü bir yana biri bir yana. Hepsi çok güzeller. Yalnız, ben o kartopu gibi meleği de ayrıca istiyorum
iaydogan84
03-06-2015, 10:35
Arkadaşlar bende Amaryllis soğanı temin etmek istiyorum.Nasıl yardımcı olabilirsiniz bilgi almak istiyorum.
Aman allahım bu ne güzellik,bunlar nereden sizin bahçeden mi?
Merhaba sevgili Tolgahan;
Bursa şehir merkezinde, terasımda, balkonumda ve küçük bahçemdeler. Bu sene son kez açacaklar. 15.000 metrekare bir yer kiraladım. Önümüzdeki sene taşınacaklar.
Merhaba sevgili alys; Çok güzeller,çok beğendim.Bende benim açanları bir araya toplayıp bahçedeymiş gibi kendimi kandırıyorum maalesef bizim bahçemiz yok böyle idare ediyoruz. Hocam hayırlısı olsun artık orada neler yetiştirirsiniz bizlerde bundan faydalanırız. Kestiğiniz soğanların durumu nasıl gelişme gösteriyorlar mı,amaryllis tinkerbellide kestinizmi büyüyünce ondanda almak istiyorum.Eylülüde sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgili Tolgahan;
Soğanlı çiçekleri sevdiğimi biliyorsun. Elimde biraz tür var. Onları oraya taşıyacağım. Sera da kuracağım. Kestiğim amaryllisler ikinci yılında açıyorlar. Biraz daha büyümelerini bekliyorum. Bir ara yeni kestiklerimin resimlerini yüklerim. Gördüğün gibi bu sene yeni türler geliyor. Koleksiyon çok geniş. Aksilik olmazsa eylülde satış başlar. Selamlar...
tolgahan83
17-06-2015, 20:10
Bugün pazardan aldım.:D:D:D
Açacaklarından hiç ümidim yoktu, çok geç dikmiştim. İnanılmaz kokusuyla açmaya başladı.
tolgahan83
19-06-2015, 18:34
:d:d:d
tolgahan83
19-06-2015, 18:44
Seyirlik:p:p:p
tolgahan83
19-06-2015, 18:48
:D:p Güzellik.
tolgahan83
19-06-2015, 21:34
...:d:d:d:d
tolgahan83
19-06-2015, 21:41
Seyirlik:D
tolgahan83
19-06-2015, 21:46
..............:p
tolgahan83
19-06-2015, 21:55
........
tolgahan83
19-06-2015, 21:59
...............
eneskrky
19-06-2015, 23:50
talgahan83 abicim yine çoşturmuşsun :D arkadaki yeşile bayıldım
(bu renklerden bende edindim )
Sayın tolgahan83, yüklediğiniz amaryllis fotoğrafları o kadar güzel, iç açıcı ki baktıkça huzur duyuyorum. Ellerinize sağlık, harika bitkiler yetiştirmişsiniz.
İyi günler bu çiçeği görünce aklıma geldi ve burda sormak istedim umarım yanlış yere yazmıyorumdur. =)
Aynı bu çiçeğe benzer ama 6 yaşına gelmeden açmayan bir çiçeğim vardı sadece turuncu renkte açıyor yaprakları aynı çok yapraklı çiçekleride nerdeyse aynı fakat biraz boyut olarak küçüktü bu çiçeğin ailesinden sanırım türünü bilen var mı ? :)
İyi günler bu çiçeği görünce aklıma geldi ve burda sormak istedim umarım yanlış yere yazmıyorumdur. =)
Aynı bu çiçeğe benzer ama 6 yaşına gelmeden açmayan bir çiçeğim vardı sadece turuncu renkte açıyor yaprakları aynı çok yapraklı çiçekleride nerdeyse aynı fakat biraz boyut olarak küçüktü bu çiçeğin ailesinden sanırım türünü bilen var mı ? :)
Mutemelen Cliviadır.
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/4787.htm
tolgahan83
22-06-2015, 17:56
:p:p:p:p
tolgahan83
22-06-2015, 17:57
:d:d:d:d:d
tolgahan83
22-06-2015, 18:12
:eek::eek::eek::eek::eek:
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.