PDA

View Full Version : Evde Limon Ağacı

Sayfalar : 1 2 3 4 [5]

Bengrim
27-03-2018, 12:30
evet limon değil

benares
27-03-2018, 12:34
Bu limonun türü hakkında net bir bilgiye ulaşamadım.yediveren limon ya da aşılı mayer limon olduğu söyleniyor.

Bengrim
27-03-2018, 15:10
aşılı olduğu görülüyor.tomurcukların öbekli olmasındanda aşılı mayer diyebilirim.kesin mayer demek için meyvesinide görmek lazım.

benares
27-03-2018, 15:49
aşılı olduğu görülüyor.tomurcukların öbekli olmasındanda aşılı mayer diyebilirim.kesin mayer demek için meyvesinide görmek lazım.
Tesekkür ederim verdiginiz bilgi için.

benares
27-03-2018, 19:01

sayin Bengrim, mayer limonun asili olmasinin bir önemi varmidir?sizce bu limon hangi tür anaca asilanmis olabilir?

Bengrim
28-03-2018, 00:29
sayin Bengrim, mayer limonun asili olmasinin bir önemi varmidir?sizce bu limon hangi tür anaca asilanmis olabilir?

Üreticiler genelde anaç olarak turunç kullanir.aşılı fidan daha cabuk meyve verir çekirdekden Yetiştirme ile arasindaki en buyuk farkbu.dayaniklilik acisindanda cekirdekden yetisen fidan daha dayanikli diyorlar ama ben katılmiyorum.hepsinin atası turunç sonucta.

Bengrim
28-03-2018, 00:31
İnsan ömrü bir fidanin meyvesini 6 yilbeklemek icin cok kısa :)

benares
28-03-2018, 10:51
Üreticiler genelde anaç olarak turunç kullanir.aşılı fidan daha cabuk meyve verir çekirdekden Yetiştirme ile arasindaki en buyuk farkbu.dayaniklilik acisindanda cekirdekden yetisen fidan daha dayanikli diyorlar ama ben katılmiyorum.hepsinin atası turunç sonucta.

Sayın Bengrim, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...

Aysun Uzun
28-03-2018, 19:34
Merhaba bugün yedi veren saksılık limon fidesi aldim .geldiğinde tupteydi....ama saksinin boyutu ne olmalı bilemedim.... aşı yerine kadar mı toprakta olmalı

blick
29-03-2018, 09:50
Ağacınızı güle güle büyütün
10 LT lik bir saksı işinizi rahatlıkla görecektir.
Hayır aşı yerine kadar değil şuan torbada bulunduğu toprak seviyesine kadar toprakta olmalıdır

Merhaba bugün yedi veren saksılık limon fidesi aldim .geldiğinde tupteydi....ama saksinin boyutu ne olmalı bilemedim.... aşı yerine kadar mı toprakta olmalı

Bengrim
29-03-2018, 13:13

minimum 17 litre tercihen 22 veya 28 litrelik saksı öneririm.köklenmek için nedakar alan olursa okadar iyi. dibini taşlarla drenaj yapmayı ihmal etmeyin.toprak olarak torf kullanmayın

Aysun Uzun
29-03-2018, 20:57
Cevap için çok teşekkür ederim sağolun,,dediğiniz gibi yaklaşık 26_27 litre toprak kullandım....ama toprak torf ve humus karisimiydi...birde toprağa çivi bıraktım demir ihtiyacı ni karşıladığını okumuştum....bu arada fide değil yaklaşık 3 yaşında yedi veren mayer limon ağacı ymis...çiçekleri ve mercimek kadar limon var��....kurumasını bekleyip pirinç suyu dokucem inşallah,,zira geldiğinde tupteydi ve sümüklü böcek,solucan ve böcekler vardı toprağında ... kök yikama yöntemi ile temizledim bir güzel ..yaprakları daha bir güzel oldu sanki��,,,onerebileceginiz başka bir şey var mı? Şimdi den çok teşekkür ederim ��

Aysun Uzun
29-03-2018, 20:59
Altını drenaj da yaptım...peki bir şey soracağım spreyle çiçek **** yapraklara su puskurtebilir miyiz??obur ciceklerime yapıyorum genelde ... çiçekleri zarar görür mü acep

Aysun Uzun
29-03-2018, 21:03
Çok teşekkür ederim sağolun blick ve bengrim .....

Bengrim
29-03-2018, 21:56
Altını drenaj da yaptım...peki bir şey soracağım spreyle çiçek **** yapraklara su puskurtebilir miyiz??obur ciceklerime yapıyorum genelde ... çiçekleri zarar görür mü acep

hicbi zararı olmaz hatta özellikle sıcak mevsimde ihmal etmemek lazım içinede az miktarda elementli sıvı gübre koyarsın.iyide güneş alan bi noktaya koyarsan alışmaması için hiçbi neden olmaz yerine

Aysun Uzun
29-03-2018, 23:07
Çok teşekkür ediyorum sağolun

esar
01-04-2018, 12:23
Biber bu.))

eğer benim fotoğraflarımda ki bitkiye biber dediyseniz malesef değil.Yazın bolca biber yetiştiririm saksılarda ama bu bibere hiç benzemiyor :(
çok merak ediyorum,1 yıl sonra çiçek açmayan tomurcuk kalan şeyler ne olacak.Biber olsa kışın kururdu diye düşünüyorum.Bu bitki geçen sene bu zamanlar çıktı.Kış boyu neredeyse hiç sulamadığım halde yaşadı.Bu ay çiçeklenir gibi oldu.Ama o tomurcuklar hiç çiçek açmadan kapandı.meyve ya da sebzeye dönüşüyor sanırım.bir de dalları yumuşak değil,odunumsu.

bursercan
07-04-2018, 20:05
Arkadaşlar merhaba.Bende il kez bir mayer limon yetiştiriyorum saksıda.Malum Erzurumda ancak o kadar oluyor :) Benim bir sorum olacaktı.Keske imkanım olsaydı da foto koysaydım ama olmadı.Taçlar çiçeklendi ve ortasında bulunan çubuk altından limon çıkmaya başladı.Kafamı karıştıran şey hafif rüzgar yedi düşerdi çubuk kısmı.Bu normal mi süreç mi acaba?Limon büyüdükçe bu çubuk kısmı düşüyor mu?Çiçeğin yaprakları da düşmeye başladı zaten.

Mahmut Tebir
07-04-2018, 20:29
Gecen yil aldigim bir limonum var. Limonu oldu. Ve yapraklarini doktu. Ama simdi ustunde hic yapragi yok... yapragi neden hala cikmadi. Bu normal mi.

Bengrim
08-04-2018, 14:03
Arkadaşlar merhaba.Bende il kez bir mayer limon yetiştiriyorum saksıda.Malum Erzurumda ancak o kadar oluyor :) Benim bir sorum olacaktı.Keske imkanım olsaydı da foto koysaydım ama olmadı.Taçlar çiçeklendi ve ortasında bulunan çubuk altından limon çıkmaya başladı.Kafamı karıştıran şey hafif rüzgar yedi düşerdi çubuk kısmı.Bu normal mi süreç mi acaba?Limon büyüdükçe bu çubuk kısmı düşüyor mu?Çiçeğin yaprakları da düşmeye başladı zaten.

Evet normal çiçek dökülecek dip kısmı limona dönüşecek.soğuk rüzgar yediyse erkende dökebilir iyi koruman gerekli.

Bengrim
08-04-2018, 14:12
Gecen yil aldigim bir limonum var. Limonu oldu. Ve yapraklarini doktu. Ama simdi ustunde hic yapragi yok... yapragi neden hala cikmadi. Bu normal mi.

yer diğiştirmelerde ani ısı değişikliklerinde çok hızlı yaprak döker limonlar.güneş alan bir yer bulup aşırı sulamadan stabil bir ortam sağlayın.bu ay filiz vermezse azot takviyesini denersiniz.

Selma_321
08-04-2018, 15:29
Bunlarda benim limonlarım.. Birinin yaprakları kıvrık, yaklaşık bir ay oldu. Geldiğinde böcekliydi, kırmızı kocaman bitler vardı.
Diğeride alınca çiçeklerini döktü, bir kaç gün önce farkettim ki kırmızı örümcekler ve minicik beyaz böcekler var...

Bengrim
08-04-2018, 23:23
Bunlarda benim limonlarım.. Birinin yaprakları kıvrık, yaklaşık bir ay oldu. Geldiğinde böcekliydi, kırmızı kocaman bitler vardı.
Diğeride alınca çiçeklerini döktü, bir kaç gün önce farkettim ki kırmızı örümcekler ve minicik beyaz böcekler var...

toplayabildiğiniz kadarını pamukla toplayıp yazlık beyaz yağ uygulayın.15 kasım ve 15 şubat da tekrarlayın

emgi yapan böcekler bitkiyi susuz bırakıyor.sanki uzun süre sulamayı unutmuşsunuz gibi yaprakları kıvrılıyor. mudahele etmezseniz tüm yaprakları kaybedersiniz.

EskisehirLimon
09-04-2018, 11:48
Merhaba,
Evimin salonunda özenle baktığım limon ağacımda çok fazla çiçeklenme var. Çiçekleri seyreltme yapmam gerekiyormu.
Birde fotoğrafta gördüğünüz gibi yapraklarında çatlamalar ve yırtılmalar mevcut öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

670299

Bengrim
09-04-2018, 17:28
bence çiçek seyreltme meyve seyrelt. zaten bir bölümü dökülücek bir kısmını bitki kendi atıcak. kabaca 40 yaprak başına 1 meyve gibi seyreltebilirsin saksı limonlarında.

EskisehirLimon
09-04-2018, 17:47
bence çiçek seyreltme meyve seyrelt. zaten bir bölümü dökülücek bir kısmını bitki kendi atıcak. kabaca 40 yaprak başına 1 meyve gibi seyreltebilirsin saksı limonlarında.

Çok teşekkür ederim. İnşallah meyve tutar’da dediğiniz gibi seyreltme yapabilirsiniz.

mutlu_inan
10-04-2018, 07:35
meyve tutması için bir pamuk yardımıyla tozlaşmalarını yapmayı unutma sonuç olark o bir salon bitkisi an itibariyle...

cooler
10-04-2018, 15:52
Merhaba,
Evimin salonunda özenle baktığım limon ağacımda çok fazla çiçeklenme var. Çiçekleri seyreltme yapmam gerekiyormu.
Birde fotoğrafta gördüğünüz gibi yapraklarında çatlamalar ve yırtılmalar mevcut öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

670299

Hangi cins limon bu detaylı foto paylaşırmısınız

zeyno82
13-04-2018, 14:03
Dün aşılı bodur limon aldım yaklaşık 80-90 cm var boyu çiçek tomurcukları da üzerinde evde 45 litre saksım var içinde de bahçe toprağı kum karışımı var koyun gübresi ile beraber bu saksıya eksem yeterli mi acaba
Birde dışarda mı içerde mi dursun şimdi

Bengrim
13-04-2018, 16:34
Dün aşılı bodur limon aldım yaklaşık 80-90 cm var boyu çiçek tomurcukları da üzerinde evde 45 litre saksım var içinde de bahçe toprağı kum karışımı var koyun gübresi ile beraber bu saksıya eksem yeterli mi acaba
Birde dışarda mı içerde mi dursun şimdi

Ziyadesiyle yeterli. Güzelce bi bosaltip toprağı havalandirin kurutun. Saksiyida guzelce yikayin. Koyun gubresinide ezip ufalayip harmanlayin toprakla birazda perlit bulabilirseniz gayet guzel olur. Saksi dibini drenaj yapmayi unutmayin. Mevsim limonlarin coşma mevsimi dışarda dursun.

zeyno82
13-04-2018, 18:40
Ziyadesiyle yeterli. Güzelce bi bosaltip toprağı havalandirin kurutun. Saksiyida guzelce yikayin. Koyun gubresinide ezip ufalayip harmanlayin toprakla birazda perlit bulabilirseniz gayet guzel olur. Saksi dibini drenaj yapmayi unutmayin. Mevsim limonlarin coşma mevsimi dışarda dursun.

Çok sevindim teşekkür ederim saksı küçük gelir diye endişe etmiştim yarın ilk iş yeni yerine dikim yapıcam limonumu bol limonlu günler

EskisehirLimon
13-04-2018, 19:47
meyve tutması için bir pamuk yardımıyla tozlaşmalarını yapmayı unutma sonuç olark o bir salon bitkisi an itibariyle...

Mutlu bey dediğinizi yaptım çok teşekkür ederim. Bilmediğim çok şey var sadece sevgi yetmiyor bu canlıları yetiştirmek için.

EskisehirLimon
13-04-2018, 19:54
Hangi cins limon bu detaylı foto paylaşırmısınız

Limonum'un cinsini inanın bilmiyorum. Pazarda gezerken aile dostumuz fide satan bir amcamız var onunla karşılaşmam neticesinde mutlaka almam gerektiğini söyledi ve onun tavsiyesi üzerine bu mükemmel kokulu ufaklığı almış oldum. Tabi evimin baş köşesine hemen yerleşti. Ayrıntılı resim istemişsiniz umarım yeterli olur gönderdiklerim. Ağacımın gövdesinde çıkan yaprakları koparmam gerekir mi acaba bilemiyorum. Her türlü bilgiye açığım.

Selma_321
14-04-2018, 02:56
toplayabildiğiniz kadarını pamukla toplayıp yazlık beyaz yağ uygulayın.15 kasım ve 15 şubat da tekrarlayın

emgi yapan böcekler bitkiyi susuz bırakıyor.sanki uzun süre sulamayı unutmuşsunuz gibi yaprakları kıvrılıyor. mudahele etmezseniz tüm yaprakları kaybedersiniz.

Sayın Bengrim, cevabınıza çok teşekkür ederim. Cevabınız gözümden kaçmış, yarın ilk iş dediğiniz şekilde pamukla toplama yapacağım.. Yalnız bu yazlık yağ nedir, bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. ;)

Bengrim
14-04-2018, 09:14
Sayın Bengrim, cevabınıza çok teşekkür ederim. Cevabınız gözümden kaçmış, yarın ilk iş dediğiniz şekilde pamukla toplama yapacağım.. Yalnız bu yazlık yağ nedir, bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. ;)

yazlıkyağ kırmızı örümcek kabuklu bit beyaz sinek unlu bit gibi böcekler için kullanılan herhangi bi toxic etkisi olmayan mineral yağ bazlı basit bir ilaç.suyla karıştırıp ince püskürten bir fısıfıs ile bitkiyi kaplıycak şekilde atılacak. kışın daha etkili sonuç alındığı için genelde kış aylarında kullanılır ama senin durumunda okadar bekleme.1 litre suya 1-2 çorba kaşığı koyup karıştıracaksın.

Bengrim
14-04-2018, 10:20
Limonum'un cinsini inanın bilmiyorum. Pazarda gezerken aile dostumuz fide satan bir amcamız var onunla karşılaşmam neticesinde mutlaka almam gerektiğini söyledi ve onun tavsiyesi üzerine bu mükemmel kokulu ufaklığı almış oldum. Tabi evimin baş köşesine hemen yerleşti. Ayrıntılı resim istemişsiniz umarım yeterli olur gönderdiklerim. Ağacımın gövdesinde çıkan yaprakları koparmam gerekir mi acaba bilemiyorum. Her türlü bilgiye açığım.

ağacın gövdesinden cıkan yaprak derken nedemek istediniz? genel olarak saksı limonlarının şekil budamasıyla ilgili problemler çok görüyorum forumda.

sizinki gibi 1-2 yaşında genç limonlarda her yaprak kıymetlidir.zaten çok hassas olduğu için herfırsatta bolca yaprak dökecek siz extra yaprak koparmayın 'fakat' yan dallar oburlar tepe sürgünler ve taç verme / koruma konularına dikkat ederseniz fidanınız hem güzel büyür hemde dayanıklı güçlü olur

ezo
30-04-2018, 09:15
1 yaşındaki limon ağacım balkonda güney cephede sürekli güneş aliyor. Çok güzel çiçeklendi ve meyve tuttu şuanda meyveler mercimek kadar ama nedense yeşil değilde hepsi koyu kahverengiye dönüştü. Sebebi ne olabilir acaba? Çok denedim ama resim yüklemeyi başaramadım.

Bengrim
30-04-2018, 11:43
1 yaşındaki limon ağacım balkonda güney cephede sürekli güneş aliyor. Çok güzel çiçeklendi ve meyve tuttu şuanda meyveler mercimek kadar ama nedense yeşil değilde hepsi koyu kahverengiye dönüştü. Sebebi ne olabilir acaba? Çok denedim ama resim yüklemeyi başaramadım.

Neyazıkki dökülmeden önce kuruyup renkleri değişiyor.bulunduğu ortamın sıcaklığını kontrol et 32-39 derece arasında meyve kayıpları başlıyor. ayrıca yeterli sulamayı yapmalısın tercihen akşam serinliğinde.yazın en sıcak dönemlerinde fısfıs ile su sıkmak da bitkiyi serinletmek için faydalı olur.

fdogru
07-05-2018, 14:21
Merhabalar,
Evdeki limon ağacımız açık balkonda duruyordu. Kış sebebiyle kapalı balkona aldık. Fakat yaprakları yapış yapıştı. Fena halde böceklendiğini fark ettik ve arap sabunlu ve zeytinyağlı su ile fısfıslamaya başladık. İlaç kullanmadık. Üzerinde ölmüş ve kurumuş kabuklu bitleri bezlerle temizlemeye çalıştık. şimdi cılız olan limonumuz inanılmaz derecede yaprak çıkarmaya başladı. fakat tekrar böceklenmesinden korkuyoruz. Bahçede gül varsa çabuk böcekleniyor dediler. Tekrar böceklenmemesi için ilaç kullanmalı mıyız?

Bengrim
07-05-2018, 20:46
Merhabalar,
Evdeki limon ağacımız açık balkonda duruyordu. Kış sebebiyle kapalı balkona aldık. Fakat yaprakları yapış yapıştı. Fena halde böceklendiğini fark ettik ve arap sabunlu ve zeytinyağlı su ile fısfıslamaya başladık. İlaç kullanmadık. Üzerinde ölmüş ve kurumuş kabuklu bitleri bezlerle temizlemeye çalıştık. şimdi cılız olan limonumuz inanılmaz derecede yaprak çıkarmaya başladı. fakat tekrar böceklenmesinden korkuyoruz. Bahçede gül varsa çabuk böcekleniyor dediler. Tekrar böceklenmemesi için ilaç kullanmalı mıyız?

acil durum yoksa kullanmayın.ilaç olarak sadece yazlık yağ kullanıyorum onuda 15 kasım ve 15 şubatta atıyorum yanı kış aylarında.

Meltemoznr
07-05-2018, 22:00
Yaklasık bir bir bucuk yıllık limon fidem var. Asılanması gerekiyormus meyve vermesi icin. Ama nası yapacagım konusunda en ufak bilgim yok. Cok okudum cok arastırdım cesaret edemedim. Asılama yapmazsam eger cicek acar mı. Bakımı icin neler önerirsiniz cok tesekkur ederim.673024

Bengrim
08-05-2018, 10:40
Yaklasık bir bir bucuk yıllık limon fidem var. Asılanması gerekiyormus meyve vermesi icin. Ama nası yapacagım konusunda en ufak bilgim yok. Cok okudum cok arastırdım cesaret edemedim. Asılama yapmazsam eger cicek acar mı. Bakımı icin neler önerirsiniz cok tesekkur ederim.673024

işte çekirdekden yetiştirmenin kendine göre iyi yanları kötü yanları var.iyi yanı tüm gelişim sürecine şahit olduğunuz için işin haz boyutu.kötü yanı aşı ihtiyacı ve/veya meyve için beklemek gereken uzun yıllar.

önünüzde bikaç seçenek var
1.Hiç aşıyla uğraşmamak ve kısa vadedede meyve ve hatta çiçek beklentisine girmemek.
2.Aşıyı bir peyzaycıya ziraatciye ya da bahcivana yaptırmak.
3.Kendiniz yapmak.bir aşı cubuğu yapıp(bulup) denemek öğrenmek yanılmak ve tekrar denemek.

ben 3. seçeneği tavsiye ederim.Aşıda turuncgil yetiştirmenin bir parçası.
bunlarla uğraşmak istemiyor iseniz aşılı fidan demin edin.

Meltemoznr
09-05-2018, 23:07
işte çekirdekden yetiştirmenin kendine göre iyi yanları kötü yanları var.iyi yanı tüm gelişim sürecine şahit olduğunuz için işin haz boyutu.kötü yanı aşı ihtiyacı ve/veya meyve için beklemek gereken uzun yıllar.

önünüzde bikaç seçenek var
1.Hiç aşıyla uğraşmamak ve kısa vadedede meyve ve hatta çiçek beklentisine girmemek.
2.Aşıyı bir peyzaycıya ziraatciye ya da bahcivana yaptırmak.
3.Kendiniz yapmak.bir aşı cubuğu yapıp(bulup) denemek öğrenmek yanılmak ve tekrar denemek.

ben 3. seçeneği tavsiye ederim.Aşıda turuncgil yetiştirmenin bir parçası.
bunlarla uğraşmak istemiyor iseniz aşılı fidan demin edin.

Yazdıklarınız icin cok tesekkur ederim. Yakınımda fidancı var oraya götürecegim. Bilen birisine yaptırmak en iyisi. Bi tarafımda bosver meyveyi büyüsün böyle diyo :)

manolya
11-05-2018, 13:11
merhaba, mayıs ayının ortası geldi benim limonumda bir tomucuk bile yok, normal mi?

Bengrim
14-05-2018, 22:43
merhaba, mayıs ayının ortası geldi benim limonumda bir tomucuk bile yok, normal mi?

bence normal değil.birazdaha bilgi verebilirmisiniz güneş alıyormu dona maruz kaldımı? hastalık veya zararlıyla mucadele ettinizmi.limonunuz aşılımı?
budamaya ihtiyaç varmış gibi duruyor.

manolya
18-05-2018, 20:16
evet güneş alıyor, güney cephede, geçen yıl hediye geldi, saksıdaydı bahçeye geçirdim, saksıdayken önceki yıllarda limon verdiğini söylediler, budama yapmadım, hiç böcek falanda yok üzerinde. Kışın kar yağar gibi oldu bir gece üzerine bir örtü sardım, sabah baktığımda yeni sürgünlerin uçlarında biraz kahverengileşme olmuştu ama havalar düzelince hemen geçti, başka bir problem yaşamadım ve bakınca çok sağlıklı yemyeşil bir ağaç, bilemiyorum neden çiçek açmıyor?

Bengrim
18-05-2018, 21:17
evet güneş alıyor, güney cephede, geçen yıl hediye geldi, saksıdaydı bahçeye geçirdim, saksıdayken önceki yıllarda limon verdiğini söylediler, budama yapmadım, hiç böcek falanda yok üzerinde. Kışın kar yağar gibi oldu bir gece üzerine bir örtü sardım, sabah baktığımda yeni sürgünlerin uçlarında biraz kahverengileşme olmuştu ama havalar düzelince hemen geçti, başka bir problem yaşamadım ve bakınca çok sağlıklı yemyeşil bir ağaç, bilemiyorum neden çiçek açmıyor?

Normalde bir bitkiyi saksidan topraga gecirdiginde buyumesini serpilmesini beklersin bu kismen dogru fakat bunu yapabilmek icin bitki once koklenmeye baslar buda haliyle zaman alir bitki köklenmekten baska bir isle ugrasmaz.ayni etkiyi birden cok buyuk saksiya gectigimizdede goruruz.bu noktada yapmaniz gereken en mantikli sey limonunuzun kök gelisimini biran once ve saglikla tamamlamasi icin forfor agirlikli gubreleme yapmak.ciceklenme zamani gecti ama fosfor ayni zamanda ciceklenmeyi tesvik eder.

Onceki yillarda meyve vermis dediginize gore aşılıdir.donada itina gostermissiniz.
Budamayida ihmal etmeyin bitkiniz sac trasi sakal trasi gelmis gibi dusunun budandiginda rahatliycaktir.

manolya
18-05-2018, 22:15
hangi ay budamak lazım?

Bengrim
19-05-2018, 10:56
hangi ay budamak lazım?

bazı istisnalar hariç genel kural budamada don riskinin geçtiği ama bitki gözlerinin henüz uyanmadığı zamanda yapılır budama buda şubatın sonu martın başı gibi oluyor sıcak iklimlerde.böylece hem kışın hırpalanmış gözleri bitkiden uzaklaştırmış oluyorsun hemde uyanmış gözleri ziyan etmemiş oluyorsun.

fakat kuruyan dallar veya hastalanmış yaprakları istediğin zaman alabilirsin bu bitki bakımına girer.

bico
22-05-2018, 16:04
Merhaba ; 1 ay kadar öncesinde bende Eminönünden aldım bunu aynısından.
Üzerinde yeşil bir meyve vardı ve sararacağını düşünüp sormadım ; ama halen bir sararma yok , bu standart bir limon ağacı mı yoksa misket limonu gibi özel bir tür mü ?
Bilgisi olan varsa iletebilirmi :)
Teşekkürler :rolleyes:

Merhaba,

670299

acemilimoncu
25-05-2018, 00:39
5 yaşında bir limon ağacını geçen yaz almıştım. 3 limonu gayet güzel oldu, bu sene 7 çiçek tuttu, fındık kadar limonlara dönüştüler yeşiller şu anda.
Sizce şu an yapmam gereken bir şey var mı? Gübre vermeli miyim?

Bengrim
04-06-2018, 09:29
5 yaşında bir limon ağacını geçen yaz almıştım. 3 limonu gayet güzel oldu, bu sene 7 çiçek tuttu, fındık kadar limonlara dönüştüler yeşiller şu anda.
Sizce şu an yapmam gereken bir şey var mı? Gübre vermeli miyim?

bu yıl hiç gübre vermediyseniz azotu düşük gübreler verebilirsiniz.sıcak havalarda genelde azotlu gübre verilmiyor.

VeyselMurat
11-06-2018, 15:24
Benim kendi çimlendirdiğim 3 aylık bir limon fidem var. Fakat 3 haftadır hiçbir gelişim göstermedi yanlışyaptığım birşeymi var acaba?

Bengrim
11-06-2018, 20:13
hava sıcaklıkları yüzünden 32 dereceden sonra gelişim hızı düşüyor 39 dan sonrada ölmeye başlıyorlar.3 ay sulamaya çok dikkat edin

VeyselMurat
13-06-2018, 13:44
ben erzurumda yaşıyorum burda hava sıcak değil şuan yağmu yağıyor serin.

redchili
26-06-2018, 03:28
bende yaklaşık 2 yaşında limon ağacı var bunları izmirden getirdiğimden beri çiçek açmadı hiç şu an ankaradalar dışarda akşama kadar güneş alan yerde duruyorlar ne yapmam gerek

Bengrim
28-06-2018, 10:09
bende yaklaşık 2 yaşında limon ağacı var bunları izmirden getirdiğimden beri çiçek açmadı hiç şu an ankaradalar dışarda akşama kadar güneş alan yerde duruyorlar ne yapmam gerek

çiçeklenme mevsimi geçti limonlar meyvede şuan.izmir ankara iklikler çok farklı bu yıl getirdiyseniz henüz uyum sağlamamış olabilir. ben satın alıp eve getirdiğim fidanımda bile 1 yıl uyum süreci yaşadım.

Bengrim
28-06-2018, 10:16
ben erzurumda yaşıyorum burda hava sıcak değil şuan yağmu yağıyor serin.

çekirdekten yetiştirmede ilk dönemler çok hassas oluyor.toprak seçimi,sulama azlığı/fazlalığı,güneşlenme süresi. bunlara dikkat etmek gerek

Mstffdgnn
13-07-2018, 12:20
Merabalar,
Evde limon yetişmeye heveslendim ama limon fidelerimin 2 tanesinde bir sıkıntı var sanırım örümcek ağı oluyor sürekli ve yapraklarında beyaz beyaz ufak noktolar var fotograftaki gibi yardımcı olursanız sevinirim

Bengrim
16-07-2018, 11:28
Merabalar,
Evde limon yetişmeye heveslendim ama limon fidelerimin 2 tanesinde bir sıkıntı var sanırım örümcek ağı oluyor sürekli ve yapraklarında beyaz beyaz ufak noktolar var fotograftaki gibi yardımcı olursanız sevinirim

bit ve demir eksikliği ve/veya toprak ph'ı. fideniz okadar küçükki tedaviyi kaldırabileceğini zannetmiyorum. bit için yazlık yağ. ph için önce ölçüm sonra limon tuzu. kloroz için demir sülfar.

tavsiyem doğru toprağa yeni çekirdekler ekin ve diğer bitkilerinizden uzakta tutun

sevgilimon
24-07-2018, 06:43
merhaba ben kanada'da yaşıyorum, burada tanıştığım ve hoşlandığım kız çekirdekten limon filizlendirmiş, daha yeni filizlenmişken türkiye'ye gitmesi gerekince ben zaten benim de yapmak istediğim bir şey olduğundan o yokken filizlere bakmak istedim. Şuan balkonumda iki limon filizi büyümekte ve gözüm gibi bakmaya çalışıyorum benim için gerçekten çok önemliler. aldığımda küçük yapraklarının uçları kuruydu ve bir saksının altında delik yoktu önce delik açtım (delik açarken köklere zarar vermiş olabilirim) sonra suyu yeterince iyi süzemediğini düşündüğüm için toprağın altına çakıl taşları koydum. hiç vitamin vermedim sadece annemden aldığım tavsiyeyle 2-3 kere kalıp soğuyan çay deminden biraz biraz verdim (doğru mudur biliyorum ama annem yapıyor ve bitkisi sağlıklı) güvercin gübresi bulmam biraz zor pirinç suyu vereceğim haftada bir. yarın size yavruların fotoğraflarını atacağım ve gelişimini hızlandırmak için tavsiyeler vermenizi ve durumunuzu değerlendirmenizi istiyorum. benim için çok kritik lütfen samimiyetinizi ve düşüncelerinizi eksik etmeyin :) -he bir de başka bir kaynaktan 5,5-6ph dereceli toprak ve azot fosfat potas içerikli gübre ihtiyaç halinde ise magnezyum demir mangan ve çinko içerikli takviyeler kullanılmalı diye bir yazı okuyup not ettim düşüncelerinizi merak ediyor ve alternatif doğal takviye tavsiyeleriniz olursa bekliyorum :) edit; yarın dedim ama türkiye'ye göre bugün akşam saatleri yüklemiş olurum fotoğraflarını :)

Bengrim
24-07-2018, 09:32
merhaba ben kanada'da yaşıyorum, burada tanıştığım ve hoşlandığım kız çekirdekten limon filizlendirmiş, daha yeni filizlenmişken türkiye'ye gitmesi gerekince ben zaten benim de yapmak istediğim bir şey olduğundan o yokken filizlere bakmak istedim. Şuan balkonumda iki limon filizi büyümekte ve gözüm gibi bakmaya çalışıyorum benim için gerçekten çok önemliler. aldığımda küçük yapraklarının uçları kuruydu ve bir saksının altında delik yoktu önce delik açtım (delik açarken köklere zarar vermiş olabilirim) sonra suyu yeterince iyi süzemediğini düşündüğüm için toprağın altına çakıl taşları koydum. hiç vitamin vermedim sadece annemden aldığım tavsiyeyle 2-3 kere kalıp soğuyan çay deminden biraz biraz verdim (doğru mudur biliyorum ama annem yapıyor ve bitkisi sağlıklı) güvercin gübresi bulmam biraz zor pirinç suyu vereceğim haftada bir. yarın size yavruların fotoğraflarını atacağım ve gelişimini hızlandırmak için tavsiyeler vermenizi ve durumunuzu değerlendirmenizi istiyorum. benim için çok kritik lütfen samimiyetinizi ve düşüncelerinizi eksik etmeyin :) -he bir de başka bir kaynaktan 5,5-6ph dereceli toprak ve azot fosfat potas içerikli gübre ihtiyaç halinde ise magnezyum demir mangan ve çinko içerikli takviyeler kullanılmalı diye bir yazı okuyup not ettim düşüncelerinizi merak ediyor ve alternatif doğal takviye tavsiyeleriniz olursa bekliyorum :) edit; yarın dedim ama türkiye'ye göre bugün akşam saatleri yüklemiş olurum fotoğraflarını :)

en büyük sorunun iklim ve aşılama olucak. toprak istekleri iyi kötü bir şekilde halledilebiliyor. turunçgile uygun hazır topraklar bulamazsan içelya ve ortancanın ph istekleride oldukça yakın onlar için olan topraklarıda araştırabilirsin. sulama suyunda ise ph ayarlamak oldukca zahmetli ve süreklilik isteyen bir durum şebeke suyunuzun ph degerini ölçebiliyor olmak gerekiyor.ayrıca yağmur suyu biriktirmekde herzaman güzel bir alternatif.
gübreleme konusunda sanırım başka bir başlıkda bi gübre tavsiye etmiştim.temelde oranları 5 1 2 veya katlarına yakın oranlar limon için en iyi oranlar.bidiğim kadarıyla kanadanın iklimi sert ve soğuk.dondan korumak için içmekanda fakat çokçok iyi güneş alabilceğin bir yer seçmelisin.
forumda severek itinalı limon bakan çok arkadaş var gereken neyse yardımcı oluruz ;)

sevgilimon
24-07-2018, 17:28
en büyük sorunun iklim ve aşılama olucak. toprak istekleri iyi kötü bir şekilde halledilebiliyor. turunçgile uygun hazır topraklar bulamazsan içelya ve ortancanın ph istekleride oldukça yakın onlar için olan topraklarıda araştırabilirsin. sulama suyunda ise ph ayarlamak oldukca zahmetli ve süreklilik isteyen bir durum şebeke suyunuzun ph degerini ölçebiliyor olmak gerekiyor.ayrıca yağmur suyu biriktirmekde herzaman güzel bir alternatif.
gübreleme konusunda sanırım başka bir başlıkda bi gübre tavsiye etmiştim.temelde oranları 5 1 2 veya katlarına yakın oranlar limon için en iyi oranlar.bidiğim kadarıyla kanadanın iklimi sert ve soğuk.dondan korumak için içmekanda fakat çokçok iyi güneş alabilceğin bir yer seçmelisin.
forumda severek itinalı limon bakan çok arkadaş var gereken neyse yardımcı oluruz ;)

ilginiz için çok teşekkürler :) gübre için verdiğiniz oranlar hakkında hiç bir fikrim yok malesef bilgi verebilireniz çok sevinirim. fotoğrafları türkiye saatiyle 11'de yükleyebileceğim.

sevgilimon
24-07-2018, 22:49
http://www.imgim.com/210incic5391254.jpg

fikirlerinizi bekliyorum

Bengrim
25-07-2018, 09:28
5 1 2 npk değerleri yani azor forfor ve potasyum.fidelerde ciddi bir problem görünmüyor.ilk yapraklar biraz kurumuş uçlarından ama yeni gelenler güzel.

sevgilimon
25-07-2018, 17:51
5 1 2 npk değerleri yani azor forfor ve potasyum.fidelerde ciddi bir problem görünmüyor.ilk yapraklar biraz kurumuş uçlarından ama yeni gelenler güzel.

çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. söylediğiniz oranlarda da bir gübre bulmaya çalışacağım teşekkür ederim ;)

Yesilcicek
27-07-2018, 11:29
Annem ay başında getirmişti bu limonu bana. yaprakları basinda da sarı idi ama uçlarında küçük limoncuklar vardı. Bı haftaya kalmadan onlar dustu, hava değişiminden olmuştur heralde dedim ama şimdi yapraklar da aşağıya doğru bakmaya başladı daha 2 gün önce suladim ve toprağı hala nemli. En kotu 2 günde bir fısfıs la nemlendiriyorum toprağı ise demirden zengin kızıl toprak. Hastalanmış mı yoksa daha da mı sulamam gerekli anlamadim. Ne yapmalıyım? (Bu limonun kocaman dikenleri de var ayrıca)

Bengrim
27-07-2018, 17:06
Annem ay başında getirmişti bu limonu bana. yaprakları basinda da sarı idi ama uçlarında küçük limoncuklar vardı. Bı haftaya kalmadan onlar dustu, hava değişiminden olmuştur heralde dedim ama şimdi yapraklar da aşağıya doğru bakmaya başladı daha 2 gün önce suladim ve toprağı hala nemli. En kotu 2 günde bir fısfıs la nemlendiriyorum toprağı ise demirden zengin kızıl toprak. Hastalanmış mı yoksa daha da mı sulamam gerekli anlamadim. Ne yapmalıyım? (Bu limonun kocaman dikenleri de var ayrıca)

sizin limonunuzun problemi demir eksikliği değil gibi baska bi sorun var. dengeli npk ve iz elementli bir gübreleme yapın.sıcakdan kavrulduğunu düşünmüyorsanız turuncgil hastalıkları bölümünü biraz inceleyin.resimler pek net değil tam anlayamadım açıkcası.birde dipdeki sürgünleri budayın

egemen111
29-07-2018, 17:35
bende de problem bu şekilde ne yapcaz

delichon
06-08-2018, 08:26
Benim çekirdekten fide haline getirmeye çalıştığım limonlarım dört beş yaprak verdikten sonra ayrı ayrı saksılara alayım genişçe büyüsünler diye düşündüm. toprak değişimi yaparken de köklerine dikkat ettim zaten sadece iki daldı. Değişikliği yaptıktan sonra büyümeleri durdu. iki haftayı geçti. Hem büyümüyor hem de ölmüyor. toprak olarak torf kullanıyodum ama hep aynı topraktı. Bir de kahve ekledim seviyormuş limon diye.

Büyümeleri için ne yapmam lazım?

Plnknn
09-08-2018, 14:59
Merhabalar,
Benimde bir limon ağacım var. Mart ayında aldık.Hatta iki fidan bir aradaydı alırken ve limon ağacımın üzerinde limonlar vardı yanındaki ise sadece yeşillikti bana onun ya mandalina **** kumkat olduğununu söylediler. kendi toprağına ek Bahçe toprağı aldım
ve çok daha büyük bir saksıya diktim. Saksının altına biraz çakılda koydum. Limonlarım varken de çiçek açtı sonra çiçeklerim döküldü sonra limonları topladık. Ardından 2 ay sonra bir anda hızlıca iki fidanda yine çiçeklendi yeni dallar yapraklar filizlendi çokça yeşillendik ve çiçeklendik. Arkasından çiçeklerim döküldü limon ağacım limon yaptı belki 30-35 tane limonum olacaktı ama gün ve gün döküldüler birazda olsa büyüyebilen 2 limonumdan 1 tanecik kaldı.Diğer fidan ise hiç meyve vermedi bile :(. Neden dökülmüş olabilirler? her akşam onları çok olmamak kaydıyla suluyorum 15 günde bir çiçek vitamininin 1 kapağını 1L suda karıştırıp tüm çiçeklerimi ve limonumuda bir miktar vitaminli su ile suluyorum. Limonumun yerini hiç değiştirmedim balkonumda sabit yerinde duruyor balkonum oldukça güneş alıyor ama limonuma genelde akşam güneşi vuruyor saat 3'ten sonra direk güneşi görüyor.
Ne yapmalıyım meyvelerime kavuşmak için lütfen yardım edin? :(

İsmail Karasert
12-08-2018, 12:03
Merhabalar.8 aylik cekirdekten yetistirdigim limon fidanları.Sizce nasil gozukuyorlar yapmam gereken birsey varmi?Eskisehirdeyim.Herkese tesekkurler.

Bengrim
17-08-2018, 11:35
Merhabalar,
Benimde bir limon ağacım var. Mart ayında aldık.Hatta iki fidan bir aradaydı alırken ve limon ağacımın üzerinde limonlar vardı yanındaki ise sadece yeşillikti bana onun ya mandalina **** kumkat olduğununu söylediler. kendi toprağına ek Bahçe toprağı aldım
ve çok daha büyük bir saksıya diktim. Saksının altına biraz çakılda koydum. Limonlarım varken de çiçek açtı sonra çiçeklerim döküldü sonra limonları topladık. Ardından 2 ay sonra bir anda hızlıca iki fidanda yine çiçeklendi yeni dallar yapraklar filizlendi çokça yeşillendik ve çiçeklendik. Arkasından çiçeklerim döküldü limon ağacım limon yaptı belki 30-35 tane limonum olacaktı ama gün ve gün döküldüler birazda olsa büyüyebilen 2 limonumdan 1 tanecik kaldı.Diğer fidan ise hiç meyve vermedi bile :(. Neden dökülmüş olabilirler? her akşam onları çok olmamak kaydıyla suluyorum 15 günde bir çiçek vitamininin 1 kapağını 1L suda karıştırıp tüm çiçeklerimi ve limonumuda bir miktar vitaminli su ile suluyorum. Limonumun yerini hiç değiştirmedim balkonumda sabit yerinde duruyor balkonum oldukça güneş alıyor ama limonuma genelde akşam güneşi vuruyor saat 3'ten sonra direk güneşi görüyor.
Ne yapmalıyım meyvelerime kavuşmak için lütfen yardım edin? :(

limonlar yeni yerlerine alışıncaya kadar yaprak/meyve döküyorlar ayrıca haddinden fazla çiçek meyveye durduysa fazlasınıda döküyor limon.fakat forumlarda sık gördüğüm bişey var çok sık sulama yapılıyor limomnlar için bu iyi bişey değil yaprak sararması kök çürümesi yapıyor.iyi bir toprak harcı yaptı iseniz perlitli yazın haftada bir bile sulasınız bir sıkıntı olmuyor.

Bengrim
17-08-2018, 11:37
Benim çekirdekten fide haline getirmeye çalıştığım limonlarım dört beş yaprak verdikten sonra ayrı ayrı saksılara alayım genişçe büyüsünler diye düşündüm. toprak değişimi yaparken de köklerine dikkat ettim zaten sadece iki daldı. Değişikliği yaptıktan sonra büyümeleri durdu. iki haftayı geçti. Hem büyümüyor hem de ölmüyor. toprak olarak torf kullanıyodum ama hep aynı topraktı. Bir de kahve ekledim seviyormuş limon diye.

Büyümeleri için ne yapmam lazım?

limonların en iyi gelişim göstersiği koşulları inceleyin sıcaklıklar toprak yapıları gibi

Bengrim
17-08-2018, 11:38
Merhabalar.8 aylik cekirdekten yetistirdigim limon fidanları.Sizce nasil gozukuyorlar yapmam gereken birsey varmi?Eskisehirdeyim.Herkese tesekkurler.

aşılamayacak isen uzun olanı tepeden kes dallansın

gencerker
05-09-2018, 07:25
http://prntscr.com/kqqjyc

Geçen hafta limon fidanımda bir sorun fark ettim. Yapraklarının altında beyaz birşeyler toplanıyor. Islak mendil ile tek tek temizledim. Toprağını değiştirdim, saksıyı değiştirdim. Fidan gayet sağlıklı büyüyor fakat bugün fark ettiğim aynı sorunu sizlere danışmak istiyorum.

Aynı şeyler yine oluyor, bundan kurtulmak için ne yapabilirim?
https://i.hizliresim.com/ODbz8D.jpg

egemen111
08-09-2018, 01:08
Limonumun Durumu nedir.İlave bişey istermi

Saphire
23-09-2018, 22:52
Arkadaşlar ben yaklaşık 2 sene önce internetten limon ağacı satın almıştım.
İlk geldiğinde ve takip eden aylarda bir çok çiçeği vardı. İlk sene meyveler küçük tırnak kadar olup sonra kararıp döküldüler. Bu sene ilk defa 2 tane çok büyük olmasa da limon var. Fakat bu defada ağaç kurumaya başladı. Yeni çıkan yapraklar ilk geldiği gibi yem yeşil yerine çok açık sarı hatta nerdeyse beyaz renkteler. Büyükleri de öyle küçükleri de. Zaten altta resim paylaştım. Bir de yeni filizlenmeye çalışan yerler 1-2 cm olmadan siyahlaşıp kuruyup düşüyorlar bunun nedeni de ne olabilir. Kendi çapımda ağacın ölmesini engelleyip kurtarabilmem için ne yapmalıyım. Fikir vermesi açısından bir kaç resim de ekliyorum. Teşekkürler.
https://i.hizliresim.com/6NjlW9.jpg
https://i.hizliresim.com/j6dvbD.jpg
https://i.hizliresim.com/lZA05g.jpg
https://i.hizliresim.com/qvzmZq.jpg

Batuen_66
24-09-2018, 11:52
Lütfen yardımcı olun limon ağacımda böyle yapışkan damla damla sıvılar var meyvesinin üzeride olmuş ordan birfe parmağımdaki gibi bişey çıkardım

Saphire
28-09-2018, 07:48
yok mudur bir uzman cevap verebilecek?

YesiLsevr
28-09-2018, 09:21
bende denedim ama beceremedim her seferinde kaldı :)

Bengrim
28-09-2018, 19:08
Arkadaşlar ben yaklaşık 2 sene önce internetten limon ağacı satın almıştım.
İlk geldiğinde ve takip eden aylarda bir çok çiçeği vardı. İlk sene meyveler küçük tırnak kadar olup sonra kararıp döküldüler. Bu sene ilk defa 2 tane çok büyük olmasa da limon var. Fakat bu defada ağaç kurumaya başladı. Yeni çıkan yapraklar ilk geldiği gibi yem yeşil yerine çok açık sarı hatta nerdeyse beyaz renkteler. Büyükleri de öyle küçükleri de. Zaten altta resim paylaştım. Bir de yeni filizlenmeye çalışan yerler 1-2 cm olmadan siyahlaşıp kuruyup düşüyorlar bunun nedeni de ne olabilir. Kendi çapımda ağacın ölmesini engelleyip kurtarabilmem için ne yapmalıyım. Fikir vermesi açısından bir kaç resim de ekliyorum. Teşekkürler.

yetersiz güneş+demir eksikliği (fazla sulama ya da toprak ph ı kaynaklıda olabilir) filiz kurumasını dert etme sıcaklıkdanda olabiliyor

Bengrim
28-09-2018, 19:10
http://prntscr.com/kqqjyc

Geçen hafta limon fidanımda bir sorun fark ettim. Yapraklarının altında beyaz birşeyler toplanıyor. Islak mendil ile tek tek temizledim. Toprağını değiştirdim, saksıyı değiştirdim. Fidan gayet sağlıklı büyüyor fakat bugün fark ettiğim aynı sorunu sizlere danışmak istiyorum.

Aynı şeyler yine oluyor, bundan kurtulmak için ne yapabilirim?

beyaz sinek varmı cevrediki bitkilerde? onları larvalarına benzettim ama emin deilim

Bengrim
28-09-2018, 19:12
Lütfen yardımcı olun limon ağacımda böyle yapışkan damla damla sıvılar var meyvesinin üzeride olmuş ordan birfe parmağımdaki gibi bişey çıkardım

yazlık yağ ile ilaçlama yapınız. muhtemelen bit var

Bengrim
28-09-2018, 19:15
Limonumun Durumu nedir.İlave bişey istermi

gayet güzel görünüyor keşke biraz daha dik durabilseymiş

Bengrim
28-09-2018, 19:28
yok mudur bir uzman cevap verebilecek?

bende denedim ama beceremedim her seferinde kaldı :)

uzman deilim ama elimden geldiğince limon severlere cevap vermeye çalışıyorum

çok zor bir ağaç değil limon sadece isteklerini sağlayıp uyum sağlamasını beklemek gerekiyor çoğu zaman

egemen111
03-10-2018, 21:48
gayet güzel görünüyor keşke biraz daha dik durabilseymiş

dik tutabilmek için ne yapmak gerek

Saphire
04-10-2018, 09:04
yetersiz güneş+demir eksikliği (fazla sulama ya da toprak ph ı kaynaklıda olabilir) filiz kurumasını dert etme sıcaklıkdanda olabiliyor

sabah 7 den öğlen 12-13 e kadar güneş görüyor camın dibinde zaten, cam da doğuya bakıyor.
Evet biraz fazla sulamış olabilirim (hangi sıklıkla sulamam gerekiyor? bir de buna biraz su döksem hemen dibine iniyor sanırım toprak fazla su tutmuyor)
Demir eklemek için ne yapmalıyom limon için?

Bengrim
27-10-2018, 21:20
sabah 7 den öğlen 12-13 e kadar güneş görüyor camın dibinde zaten, cam da doğuya bakıyor.
Evet biraz fazla sulamış olabilirim (hangi sıklıkla sulamam gerekiyor? bir de buna biraz su döksem hemen dibine iniyor sanırım toprak fazla su tutmuyor)
Demir eklemek için ne yapmalıyom limon için?

demir sülfat (saçı kıbrıs) 1 litre suya 1 çay kaşığı verebilirsin

mehmet0791
28-10-2018, 17:41
https://www.youtube.com/watch?v=w98vf0zlZDs

Karamelek_84
02-11-2018, 19:33
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=683299&stc=1&d=1541183474683300http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=683299&stc=1&d=1541183474. 2 sendir evde limon ağacı bakıyorum yaz ayından beri üzerinde tek bir limon var limon varken Ağacı budayabilir miyim bir sorum daha yaprakları hep böyle keyifsiz gibi gübreleme yaptım ama değişen birsey olmadı limonum cinsini bilmiyorum hep böyle yeşil mi kalıcak yoksa sonradan sararır mi

ahmetshn
11-01-2019, 17:45
https://i.hizliresim.com/k9EOQm.jpg

Arkadaslar cekirdekten diktigim limon fidanim 2 yasinda alt kisimdan baslayarak yapraklarini doktu sadece iki yapragi kaldi. Yapraklar kivriliyor zamanla ve dokununca dusuyor hemen. Sebebi nedir acaba ne yapmaliyim yapraksiz kalirsa sürgün vermez mi acaba yazın?

Lithopscuk
11-01-2019, 18:07
Arkadaslar cekirdekten diktigim limon fidanim 2 yasinda alt kisimdan baslayarak yapraklarini doktu sadece iki yapragi kaldi. Yapraklar kivriliyor zamanla ve dokununca dusuyor hemen. Sebebi nedir acaba ne yapmaliyim yapraksiz kalirsa sürgün vermez mi acaba yazın?

Güvercin gübresi koyabilirsin yaprak oranını artırır

Mahmut Tebir
11-01-2019, 21:34
Benim limonumda da aynı sorun oldu. Şimdi hiç yaprağı yok. Ben fidancıdan almıştım. Acaba soğuklardan mı oldu. Evin içi sıcak ama. Yalnız kaloriferin yanında o mu etkiledi. Aklımda deli sorular işte.

ahmetshn
11-01-2019, 22:10
Benim limonumda da aynı sorun oldu. Şimdi hiç yaprağı yok. Ben fidancıdan almıştım. Acaba soğuklardan mı oldu. Evin içi sıcak ama. Yalnız kaloriferin yanında o mu etkiledi. Aklımda deli sorular işte.
Ne zamandir yok yapragi acaba. Surgun filan verdi mi. Kaloriferle alakasi yok benim ki hic kalorifer yaninda olmadi. Foto atabilirsen iyi olur.

Selma_321
11-01-2019, 22:55
Yaprakların altına iyi bakın, kırmızı örümcek olabilir.

Mahmut Tebir
11-01-2019, 23:09
Ne zamandir yok yapragi acaba. Surgun filan verdi mi. Kaloriferle alakasi yok benim ki hic kalorifer yaninda olmadi. Foto atabilirsen iyi olur.

1-2 aydan beri yok. Yani soğuklar başladığında içeri aldık. içeri dediğim mutfakta duruyor. Sonrasında yapraklar dökülmeye başladı. Elini dedirir değdirmez düşüyordu. Şimdi hiç yok yaprak. Normal yapraksız dallar yalnızca.
Yanında da Ful yasemin çiçeği duruyor onda bir şey yok. Yalnızca güneşsizlikten boyu uzadı gitti. Zaten bu aralarda güneş yok hep kapalı hava yağmur kar yağıyor.
Örümcek olmasına imkan yok . Çünkü yaprak yok. Olduğunda da bakmıştım hiç yoktu.

ahmetshn
12-01-2019, 06:24

Arastirip defalarca baktim hocam en ufak bsy yok tertemiz.

AkisSoftware
12-01-2019, 08:32
Arkadaşlar merhaba. Bende de var ama bendeki yediveren limon fidanı. Bir kaç yaprak hariç tüm yaprakları döküldü sadece taze yapraklar kaldı ama sonra tekrardan çıkmaya başladı. Bence biraz gübre takviyesi yapın ve düzenli su verin. Şimdi tekrar yaprak çıkardı ve yeniden çiçek açmaya başladı.

Cymbelina
13-01-2019, 12:50
Arastirip defalarca baktim hocam en ufak bsy yok tertemiz.

Sn. Hipokondriyak,

Benim de 2 tane çekirdekten yetişme limon fidanım var, aslında şu an ağaç olmalıydılar ancak ben onları saksıya hapsetmiş durumdayım bahçem olmadıgı için.Yaprak döküp kelleşme sorununu ben de yaşıyorum sıkça ancak benim limonlarım başlıbaşına bir araştırma konusu - ne yazık ki iyi bakamıyorum onlara:(

Eklediğiniz fotoğrafta bitkinizde dikenler var gibi, birkaç kez dikkatle baktım ama diken mi onlar?;) Öyle ise, limon ve diken bana epey ilginç geldi:) Yeni dal/sürgün oluşumuna pek benzetemedim.

eglruveyda
16-01-2019, 16:14
Benim çekirdekten yetiştirdiğim bir limon fidem var şuan 2 yaşında arada beyaz pamuklu yapışkan böceklenmeleri oluyor yaprakları koyu yeşilden açık yeşile dönmeye başladı vitamin vermelimiyim ve aşılama yapılmadan meyve verirmi **** meyve vermesi için ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim:D

nazcal
31-01-2019, 08:53
Bu yaz alınan meyer limon bütün yapraklarını döktü. Bazı dalları kurumaya da başlayınca fazla sulamadan dolayı köklerini çürüttüğümü düşünerek toprağını değiştirdim. Bunu yaparken hiç bir umudum yoktu açıkçası. Bir süre hiç bir hareket olmayınca da ışığı yetersiz geliyordur diye geçici led ışık yaptım kendisine. Hangisinden dolayı oldu bilmiyorum ama üst dalların uçlarından uyanmaya başladı. Buna çok seviniyor olsam da beraberinde getirdiği sorun da bir o kadar canımı sıkıyor. Bunlar dalların devamları olacaklar sanırım. Bu da çirkin bir görüntü oluşturacaktır. Odada olduğu için de bir çözüm bulmak amacıyla sizlere sormak istiyorum: Bu limonda nasıl bir budama yapmalıyım?

Not: Görüldüğü gibi satın aldığım yerde kargo ücretini düşürebilmek için dalların uçlarını zaten kesmişler. Ben de ilk fotoğraftaki işaretli yerden keserek yeni dalların düzgün olmasını amaçlamaktayım. Ne dersiniz? Amacımın olabildiğince düzgün ve bodur bir ağaç olduğunu da belirtmeliyim.

meric0101
06-02-2019, 09:11
Benim çekirdekten yetiştirdiğim bir limon fidem var şuan 2 yaşında arada beyaz pamuklu yapışkan böceklenmeleri oluyor yaprakları koyu yeşilden açık yeşile dönmeye başladı vitamin vermelimiyim ve aşılama yapılmadan meyve verirmi **** meyve vermesi için ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim:D

Merhaba bende çok bilgili değilim fakat forumda okuduğumu aktarayım. 2 yaşdan sonra çekirdekten yetişme limon aşılanması gerekiyormuş. Aşılanmazsa limon değil turunç meyvesi veriyormuş. Benimde 2 adet çekirdekten yetişme limonum var. Serçe parmak kalınlığına ulaşırsa dal bende aşılatacağım birini.

Biri limon ve DİKEN demiş. Yabanileşmiş aşılanmamış limonlarda diken olurmuş. Yine forumdan bir bilgi 😂

meric0101
06-02-2019, 09:19
Bu yaz alınan meyer limon bütün yapraklarını döktü. Bazı dalları kurumaya da başlayınca fazla sulamadan dolayı köklerini çürüttüğümü düşünerek toprağını değiştirdim. Bunu yaparken hiç bir umudum yoktu açıkçası. Bir süre hiç bir hareket olmayınca da ışığı yetersiz geliyordur diye geçici led ışık yaptım kendisine. Hangisinden dolayı oldu bilmiyorum ama üst dalların uçlarından uyanmaya başladı. Buna çok seviniyor olsam da beraberinde getirdiği sorun da bir o kadar canımı sıkıyor. Bunlar dalların devamları olacaklar sanırım. Bu da çirkin bir görüntü oluşturacaktır. Odada olduğu için de bir çözüm bulmak amacıyla sizlere sormak istiyorum: Bu limonda nasıl bir budama yapmalıyım?

Not: Görüldüğü gibi satın aldığım yerde kargo ücretini düşürebilmek için dalların uçlarını zaten kesmişler. Ben de ilk fotoğraftaki işaretli yerden keserek yeni dalların düzgün olmasını amaçlamaktayım. Ne dersiniz? Amacımın olabildiğince düzgün ve bodur bir ağaç olduğunu da belirtmeliyim.

Budama işinde çok iyi değilim. Fakat bizim evin bahçesine diktiğimiz 2 Mayer limon ağacında da böyle bir şey olmuştu. Çiçekcinin toprakta ki vitaminsizlikten suladığınız suyun kireçli oluşundan kaynaklı demişti. (Limonları çok sevdiğim için çok araştırma yaptım bende çok bilgili değilim fakat duyduklarımı okuduklarımı paylaşayım)

1. Toprağa biz yumurta kabuğu ve aspirin kattık yaprak dökülmesi durdu. Bazende perlit yerine geçsin diye çay demi (siyah çay-sıvı olan değil 😂) döküp biraz üstten toprakla karıştırdık karıncalar da bize yardım etti sanırım 😂
2. Limon ağacımız çok güneş almasına rağmen sizin ki gibi görünüyordu. Sulama suyunu azalttık ve hazır içme suyundan kullanmama başladık.

Biraz kendine geldi boy attı fakat kışa girince öylece kaldı 😂 bahara yine tekrarlayacağım

1tanesli
06-02-2019, 22:55
apartman dairesinde yasiyorum cekirdekten buyuteli 3 **** 4yil oldu... arada meyve kabugu ve yumurta kabugunu blenderdan gecirip gömuyorum ��onun haricinde ne yapmaliyim bilmiyorum haftada bir sulamak dısinda �� suara yaprak dökmeye basladi , bu sorun degil mi

aloe
06-02-2019, 23:06
http://www.agaclar.net/forum/1557835-post1183.htm
Lütfen buraya bi bakıp cevap yazın

nazcal
10-02-2019, 11:28
Budama işinde çok iyi değilim. Fakat bizim evin bahçesine diktiğimiz 2 Mayer limon ağacında da böyle bir şey olmuştu. Çiçekcinin toprakta ki vitaminsizlikten suladığınız suyun kireçli oluşundan kaynaklı demişti. (Limonları çok sevdiğim için çok araştırma yaptım bende çok bilgili değilim fakat duyduklarımı okuduklarımı paylaşayım)

1. Toprağa biz yumurta kabuğu ve aspirin kattık yaprak dökülmesi durdu. Bazende perlit yerine geçsin diye çay demi (siyah çay-sıvı olan değil 😂) döküp biraz üstten toprakla karıştırdık karıncalar da bize yardım etti sanırım 😂
2. Limon ağacımız çok güneş almasına rağmen sizin ki gibi görünüyordu. Sulama suyunu azalttık ve hazır içme suyundan kullanmama başladık.

Biraz kendine geldi boy attı fakat kışa girince öylece kaldı 😂 bahara yine tekrarlayacağım

Sayın meric0101,

ilginiz için teşekkür ederim. Bir kaç gün önce gövdeyi işaretlediğim yerden kestim. Bugün baktığımda kesilen yerin altında bir kaç noktadan tekrar patladığını görünce sevindim. En az iki yıl boyunca çiçek açmayacağını düşünmek çok zor olsa da istediğim gibi form verebilirim en azından.

sukusuku
18-02-2019, 13:01
Merhabalar, limon ağacım 1,5 yıldır benimle. Çiçek açıyor, meyve tutuyor ancak meyveleri büyütemiyor. bu süreçte demir, %46 üre ve çinkolu 3 15lik gübre takviyesi yaptım ama meyveleri ve yaprakları dökülüyor.

Güney cephe cam önünde duruyor ve fotoğraflarda görünen kalorifer peteği çalışmıyor. ayrıca bahar ve yaz aylarını güney cephe balkonda geçiriyor. yapraklarını kontrol ediyorum herhangi bir hastalık veya böcek yok. bir ara bit oldu ama ilaç ve mekanik temizleme ile kuruttum :) budama işlemini de yaptım. şimdi tekrardan %46 üre vermeli miyim? Gübre konusunda korkak davranıyorum. ağacı yakmaktan korktuğum için az gübre veriyor olabilirim. ne yapmam lazım?

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=687349&stc=1&d=1550491033

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=687350&stc=1&d=1550491033

yadigarfiliz
19-02-2019, 10:32
Limonum ve kumkuatin kuruyor.yardimci olabilirmisiniz.

yadigarfiliz
19-02-2019, 10:37
Limonum ve kumkuatin kuruyor

Kekemen
24-02-2019, 08:47
Merhaba. Limon ağacım balkonda duruyordu. Üzerine kar yağdı. Zararı olur mu?

mryazici
13-04-2019, 20:31
Merhabalar,

İnternetten sipariş ettiğim 2 yaşındaki Yediveren türü limon ağacının fotoğraflarını paylaşıyorum.

Gelen ağaç yaklaşık 100 cm uzunluğunda. 35'lik saksıya (14,5 lt.) aldım. Saksının altına bir sıra çakıl döşedikten sonra bahçe toprağı, torf ve gübreden oluşan karışımı kullandım.

Yorumunuz, öneriniz ve değerlendirmeleriniz varsa dinlemek isterim.

mryazici
01-05-2019, 15:22
Karınca basan limon ağacımı korumak için toprağın üstüne bir miktar tarçın ekledim. Duyduğum kadarıyla karıncalar tarçın kokusundan rahatsız olup kaçıyormuş. Bu yöntem işe yaramazsa organik ilaç yapmayı düşünüyorum.

Ayrıca bitkinin demir ihtiyacı için de toprağa 4 tane çivi attım. Gelişmeler hakkında bilgi vereceğim.

mryazici
01-05-2019, 16:21
Fotoğraf da aşağıdaki gibidir.

Bengrim
01-05-2019, 16:38
Buda benim 3 yaşında bakımı budaması titizlikle yapılmış çiçeklenmeyi bekleyen limonum :) maşallah deyin ;)

mryazici
01-05-2019, 17:47
Kullandığınız toprak dikkatimi çekti, bilgi verebilir misiniz? Buda benim 3 yaşında bakımı budaması titizlikle yapılmış çiçeklenmeyi bekleyen limonum :) maşallah deyin ;)

Bengrim
03-05-2019, 15:22
compo sana turunçgil toprağı + perlit

mryazici
11-05-2019, 09:05
Aşının altından çıkan sürgünleri kesip atmalı mıyız, yoksa kalması daha mı iyidir?

huso93
11-05-2019, 10:25
Buda benim 3 yaşında bakımı budaması titizlikle yapılmış çiçeklenmeyi bekleyen limonum :) maşallah deyin ;)

Mikroelement eksikliği var gibi üstadım.

huso93
11-05-2019, 10:26
Aşının altından çıkan sürgünleri kesip atmalı mıyız, yoksa kalması daha mı iyidir?

Aşının altı başka bir türe ait olduğu için direk köreltiniz.

sananfatali
12-05-2019, 12:48
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. İsmim Sanan ama siz Sinan diye bilirsıniz. Azerbaycanliyim 23 yaşındayım. Sorum vardi tohumdan limon ve portakal fidanlari çıkardım ama şimdi hangisi limon hangisi portakal onu bilemiyorum :D
Hepsini ayni zamanda farkli saksilara ama ayni toprak olmak suretiyle diktim ama bir tanesi diğerlerine nazaran daha küçük
Birde bizim burda evde yetiştirilen limonun meyva vereceğine pek fazla inanmiyorlar ama ben umutluyum))

sukusuku
13-05-2019, 15:28
Merhabalar, limon ağacım 1,5 yıldır benimle. Çiçek açıyor, meyve tutuyor ancak meyveleri büyütemiyor. bu süreçte demir, %46 üre ve çinkolu 3 15lik gübre takviyesi yaptım ama meyveleri ve yaprakları dökülüyor.

Güney cephe cam önünde duruyor ve fotoğraflarda görünen kalorifer peteği çalışmıyor. ayrıca bahar ve yaz aylarını güney cephe balkonda geçiriyor. yapraklarını kontrol ediyorum herhangi bir hastalık veya böcek yok. bir ara bit oldu ama ilaç ve mekanik temizleme ile kuruttum :) budama işlemini de yaptım. şimdi tekrardan %46 üre vermeli miyim? Gübre konusunda korkak davranıyorum. ağacı yakmaktan korktuğum için az gübre veriyor olabilirim. ne yapmam lazım?

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=687349&stc=1&d=1550491033

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=687350&stc=1&d=1550491033

bu mesajıma cevap verebilecek birisi var mı?

Bengrim
14-05-2019, 10:09

evet kesmeliyiz ayrıca şekli oturmuş fidanlarda gövdedende sürgün verdirilmiyor.

Bengrim
14-05-2019, 10:14
Mikroelement eksikliği var gibi üstadım.

bu sene hafif bi don yedik eski yaprakları döktük yakraklar henüz mevsim görmedi.magnezyum ve demir dönemdönem takviye ediyorum.ölü yapraklar don yiyenler demiri eksik gibi görünenlerde tazeler.bu sene meyve beklemiyorum iyi çiçeklenmedi form yılı oldu şeklini verdim fidanın

Bengrim
14-05-2019, 10:18

limonunun formu güzelmiş.petek kapalı demişsin.yer değişimi,yetersiz güneş veya kullandığın ilaçlar yüzünden olabilir.

Bengrim
14-05-2019, 10:22
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. İsmim Sanan ama siz Sinan diye bilirsıniz. Azerbaycanliyim 23 yaşındayım. Sorum vardi tohumdan limon ve portakal fidanlari çıkardım ama şimdi hangisi limon hangisi portakal onu bilemiyorum :D
Hepsini ayni zamanda farkli saksilara ama ayni toprak olmak suretiyle diktim ama bir tanesi diğerlerine nazaran daha küçük
Birde bizim burda evde yetiştirilen limonun meyva vereceğine pek fazla inanmiyorlar ama ben umutluyum))

tohumdan çıkan fidanlarını bir süre sonra aşılama ihtiyacı hissedeceksin.resimden ayırt edemedim en azında bir tomurcuk görseydik belki daha kolay olurdu

Bengrim
14-05-2019, 10:36
Buda 2018 den biri çorbaya biri salataya biride sodaya gitti ayıptır sölemesi :D

sananfatali
14-05-2019, 20:47
tohumdan çıkan fidanlarını bir süre sonra aşılama ihtiyacı hissedeceksin.resimden ayırt edemedim en azında bir tomurcuk görseydik belki daha kolay olurdu

Resimleri upload edemiyorum sadece 1tanesini ekleye bildim ama üzerlerinde tomurcuk yok daha. Bir de aşılama bazı dallarını kesmeye mi diyorsunuz?

merlict
16-05-2019, 22:32

Merak ettim, neden yaz aylarını balkonda geçiriyor :confused:
Bundan anladığım kışın soğuk olur diye de kesin içeri alıyorsunuzdur., yanlışmıyım :(

Limon outdoor bir bitkidir ve doğası gereği dış ortam ister, dış ortamda yaşar. Ortamını değiştirmeyin, gübreler vs bırakın.Geç kaldınız ama köklerini bozmadan saksısını ve toprağını uygun şekilde değiştirin, direk ışık almayan bir noktaya alın. Yanlız toprağınız hazır marketten alınma, katkılı, gübreli vs olmasın.Has doğadan bulabilirseniz temiz toprak kullanın veya geçmiş mesajlardaki toprak karışımları benzeri hazırlayın.Toprak değişimi sonrası sulama periyodunuz toprak kurudukça sulama şeklinde olsun.Aşırıya kaçmayın. Toprak değişiminden yaklaşık 20-25 gün sonra mümkün olduğunca küçük kalacak şekilde ağacınızı budayın.Hatta cesaretiniz varsa tek gövdeden çoklu dallara geçiş noktasından kesin. Kestiğiniz yeri izole edin.

Budama sonrası bir süre daha gölgede bırakın. Daha sonrası sulama ve gübreleme periyodunu gelin konuşalım.

O limondur, kolay kopmaz hayattan.

mryazici
19-05-2019, 16:34
Arkadaşlar 14 litrelik (üst genişliği yaklaşık 30 cm) saksılar hangi boy limonlara kadar yeterli olur? Bir üst boy saksıya almak gerekir mi, deneyimleriniz nedir?

Atakann
20-05-2019, 15:40
Merhaba,

Bitkiler ve ağaçlar konusunda neredeyse hiç bilgim yok. Oğlumla değişik bir şeyler yapalım derken limon çekirdekleri filizlendirdik ve saksıya ektik. Altta fotoğraflarını görebilirsiniz. Saksı 1,1 litre, her gün akşam fısfısla suluyoruz ve günde 2-3 saat direk güneş ışığı altında kalıyor. Saksıda marketten aldığımız, poşette satılan bitki topraklarından var.

Öğrenmek istediğim, fotoğraflardaki saksı yeterli mi? Daha büyük bir saksıya geçirmem gerekir mi? Bu boydayken sulama ve güneşte kalması nasıl olmalı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Atakan

t_cicekci
24-06-2019, 22:28
Merhaba,

balkonumuzda bir limon ağacımız var, daha önce 1 defa meyve verdi, ama sonrasında hep çiçeklerini de yapraklarını da döktü. Şimdi resimlerde göründüğü durumda, bir eksiği/fazlası var mıdır? Düzelmesi için ne yapabiliriz? Bilginiz varsa paylaşmanızı rica ediyorum:

İlknur Yıldız
27-06-2019, 10:26
Merhabalar, foruma bugün üye oldum. Limon ağacım var. İstanbul’da yaşıyorum. İlk balkona koyduğumda tüm yapraklarını döktü, üzerinde iki tane limon vardı. Yer değişikliği diye sulamaya devam ettim. Yeniden çiçek verdi. Yaprak açmaya başladı. Ancak bugün sulama yaparken yeni yaprakların orda resimdeki böcekleri gördüm ayrıca çiçeklerden boşalan yerin içine de yerleşmişler. Ne tür bir önlem alabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

samsunyusuf
28-06-2019, 11:09
Merhaba!Limon çekirdeğini cimlendirdim ve toprakla buluşmasını sağladıktan bir süre sonra şöyle bir manzara ile karşılaştım.Arkadaslar ben limona benzetemedim.Acaba bu limon mu başka bir şey mi?Başka bir şey ise benim daha onceden kullanmadıgim bâkir toprağımda ne işi var?Yardımcı olursanız sevinirim.

tropikalist
28-06-2019, 11:30
samsunyusuf zaten çekirdekten büyüttüğün tüm ağaçların ilk yaprakları kendi yaprağına benzemez

samsunyusuf
30-06-2019, 12:41
samsunyusuf zaten çekirdekten büyüttüğün tüm ağaçların ilk yaprakları kendi yaprağına benzemezBuradaki herkes limon yetiştirme konusunda belli bir seviyeye gelmiş oldukları için sormak istedim Sizinkiler de bu şekilde miydi diye?

tropikalist
30-06-2019, 15:25
evet ilk iki yapraktan sonrası düzedi aşağıda ekili

İleri27
30-07-2019, 11:48
Merhaba çekirdekten çıkan limonları nasıl budamalıyız. Boyu 1 m geçti nerden nasıl yapacağız?***.

tekinfr
31-08-2019, 00:35
Merhabalar, evimde iki adet bodur limon ve bir adet kumkuat ağacım var.
Bir Akdeniz insanı olarak görünüşü, yeşilliği kokusu ve meyvesini çok severim.Genel olarak Citrus cinsi bilindik tanımıyla tüm narenciye/turunçgiller familyasına hayranım.
Geçen haftalar çiçeklendi, mis gibi kokusu sardı bütün evi ancak birkaç güne döküldü ve çiçeklerin altından bebek limonlar gülücük saçmaya başladı.
Üzerinde halihazırda yetişkinliğe ulaşmak üzere olan meyveler varken çiçek açması yediveren olduğunu kanıtlıyor bana.
Ayrıca evimde adını bilmediğim altı tür çiçekle beraber iri yapraklı reyhan ve fesleğen, aloe vera, akşamsefası, çam ağacı ve kurdele çiçeğiyle kendimce apartman dairesinde doğal hayattan yeşil bir parça oluşturmaya çabalıyorum.

Siz değerli forum üyeleri arasında evlerinde/iç mekanda bodur bir narenciye yetiştirmiş tecrübeli arkadaşlar var ise kıymetli tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım var.

Erdal Hoca
31-08-2019, 11:40
Merhabalar,
Yaklaşık 4 yıl önce çekirdekten saksıya diktiğim limonumuza bu yıl bir cesaretle aşı yaptım. Mart sonunda yaptığım aşı tuttu ve hızla boy attı. Şu an boyu 1 metreye yaklaştı. Ama sadece boyuna gidiyor ve hiç yan dal vermiyor. Budama yapmalı mıyım, budama yapılacaksa yaklaşık ne kadar bir mesafeden budamalıyım��
Cevaplar için teşekkür ederim.

bynpol
21-09-2019, 10:31
Ankarada bahçeye dikilir mi donmaz mı

Erdal Hoca
21-09-2019, 10:39
15 cm kadar yukarıdan budadım. Hemen 3 yerden yeniden patladı ve güzel sürgünler verdi. Yalnız saksı biraz küçük. Bu nedenle değiştirmeyi düşünüyorum. Acaba bugünlerde mi değiştirmeliyim, yoksa kışı içeride geçirmesini sağlayıp şubat sonu-mart başını mı beklemeliyim?

Umarım bu sefer bir cevap alabilirim :D

Merhabalar,
Yaklaşık 4 yıl önce çekirdekten saksıya diktiğim limonumuza bu yıl bir cesaretle aşı yaptım. Mart sonunda yaptığım aşı tuttu ve hızla boy attı. Şu an boyu 1 metreye yaklaştı. Ama sadece boyuna gidiyor ve hiç yan dal vermiyor. Budama yapmalı mıyım, budama yapılacaksa yaklaşık ne kadar bir mesafeden budamalıyım��
Cevaplar için teşekkür ederim.

hepsibahcemden
29-09-2019, 00:17
4 aydır bende olan salon için limon ağacı var ,havalar güzel gidiyor, balkona çıkartayım mı acaba?
Limon fidanlarinizi Ankara'da kış ayında petek e suluk takmalisinisiniz. Nem ortamını sağlamalısınız . Yaz aylarında yarı gölge dışarı ortamda tutabilirsiniz fakat sürekli yapraklarına sprey yardımı ile su püskürtme yapmalisiniz

hepsibahcemden
29-09-2019, 00:23
15 cm kadar yukarıdan budadım. Hemen 3 yerden yeniden patladı ve güzel sürgünler verdi. Yalnız saksı biraz küçük. Bu nedenle değiştirmeyi düşünüyorum. Acaba bugünlerde mi değiştirmeliyim, yoksa kışı içeride geçirmesini sağlayıp şubat sonu-mart başını mı beklemeliyim?

Umarım bu sefer bir cevap alabilirim :D
Bitkiniz topraklı olduğu için her mevsim saksı değiştirebilir siniz budamayi yılda dört defa yaparak yan dalların oluşmasını sağlayabilirsiniz. Gübre vermeyi ihmal etmeyin.
Hepsibahcemden meyve fidanı satış sitesi

Baykus01
29-09-2019, 07:14
Herkese merhaba
Uzun zamandir her konuda bilgi almak icin bu foruma girip bakiyordum.az evel neden uye olmuyorum ki dedim ve araniza katildim.
2 hafta kadar once internetten asili yediveren mayer limon fidani aldim balkonumda duruyor uzerinde 1 adet limonuda var.
Umarim guzel meyveler alirim bende sizin gibi

mryazici
29-12-2019, 13:11
Arkadaşlar bildiğiniz gibi budama aylarındayız.

Aşağıda resimleri gönderdiğim limon ağacını budamak istiyorum. Budama önerilerinizi alabilir miyim? Sizce hangi dalları budamalıyım?

Kök budamasını da Mart ya da Nisan'da toprağını değiştirirken yapmak istiyorum.

mryazici
29-12-2019, 13:21
702080

702081

İlkan T
28-03-2020, 14:17
bunlar ne tomurcuğu ve cinsi nedir

limonim
14-04-2020, 00:31
http://https://share.icloud.com/photos/0E2Jzyfo-2a2rVuPb2bgK4eQwHerkese Merhaba, sitede yeniyim doğru bir yol mu soru sormak için bilmiyorum ama gözlerim acımaya başladı yorum okumaktan ve ben çare bulamadım:( Yedi veren limonum aldığımda 5 büyük sarı limonu ve 7 tane de yeşil minik limonları vardı harika yaprakları balkonum büyük vr çok güzel güneş alıyor buarada. sonrasında yaprak döktü harika çiçek açtı ama bir anda çiçekeler dökülmeye başladı uzun zamandır gözlemiyorum dalları kupkuru kaldı. hiç yaprak yok bu durum beni çok üzüyor öğrenmeye çalıştıkçada aklım karışıyor ne yapmam gerekiyor çok teşekkür ediyorum ilginiz için

limonim
14-04-2020, 00:33
http://https://share.icloud.com/photos/0E2Jzyfo-2a2rVuPb2bgK4eQw

Şerefbt
20-04-2020, 13:10
Merhabalar bende forumda yeniyim balkonumda limon ağacım var yaprakları yapışkan olmuştu ilaçladım düzeldi şimdi çok güzel çiçek açtı müthiş çok ve güzel
Ama çiçekleri dökülüyor ne yapmalıyım

Ebru şaşmaz
21-04-2020, 15:35
Merhabalar, ben de aranıza yeni katıldım. Aslında sevgili limon ağacıma çözüm ararken bu forumla karşılaştım. Evimde saksı içerisinde bir limon ağacım var. Alalı iki hafta oluyor ve iki hafta içerisinde çiçekler açtı, evim mis gibi limon kokuyor, buraya kadar sorun yok. Ancak son 3 gündür ağacımın yaprakları sararmaya ve dökülmeye başladı. Bugün de saksının dibinde dökülmüş çiçekler vardı. Ağacımın sağlıklı olduğundan emin olamıyorum. Tecrübeli forum üyeleri bana yardımcı olabilirse çok sevineceğim. ��

İlkan T
22-04-2020, 14:29
Ev ortamından hoşlanmamıştır.Ben 16 yaşındayım Ankarada dışarda yetiştiriyorum bir yaprağını bile dökmedi çiçeklerinide dökmedi. Kasım sonu serin bir yere alıyorum şubatın sonunda yine dışarıya koyuyorum bir sorun olmadı.Çiçekler rüzgarda tozlaşıp limon olur.Evde tozlaşma olmaz.Yapraklar stresten veya havasızlıktan dökülmüştür.

Ebru şaşmaz
23-04-2020, 01:40
Bilmiyorum gerçekten emin olamadım. Peki bu mevsimde balkona koymalı mıyım

domata
23-04-2020, 12:22
Herkese iyi günler,
Geçen hafta 50-60 cm boyunda mayer limon fidanı edindim. Bu fidanı 35 lt saksıya diktim ancak bu büyüklükteki saksının kötü bir seçim olduğunu söyleyenler oldu. Büyük saksıda köklenmeye giderek meyve tutumunun olmayacağını, çiçeklerini dökeceğini söylediler. Fidanı 20 lt bir saksıya almam daha mı iyi olur? Şimdiden teşekkürler.

İlkan T
26-04-2020, 18:17
Şubat sonu dışarıya koydum yemyeşil 1148. Mesajdaki gibi şimdi heryeri çiçek cebecide bazı yerlerde zeytin,nar,zakkum gördüm

İlkan T
26-04-2020, 18:26
Çiçekleri neredeyse açaçak

entelosapien
06-05-2020, 17:42
Merhabalar,

2 tane bodur limon ağacım var, anneannem aldı hediye olarak. Balkonda yetiştiriyorum. Kışın almıştım. Aldığımda hem ortam değiştirdi ortama alışsın diye hem de kış olduğu için havalar soğuk olduğu için saksısını değiştirmedim, hala aldığım ilk saksısı içerisinde duruyor. Ağaçlar aldığımda bol yapraklı, üzerinde bolca çiçeği olan ağaçlardı. Tozlaşabilmeleri için 2 tane alındı ve kısa bir süre sonra üzerlerinde limonlar olmaya başladı. Fakat nedense üzerilerindeki limonları dökmeye başladılar. Muhtemelen besleyemediği için döktüler diye düşündüm çünkü bol bol çiçek vermeye devam ediyorlardı. Son 2 haftadır da aniden üzerilerindeki yaprakların hepsini döktüler ve küçük olan gövdenin altından 2 yeni filiz vermeye başladı. Muhtemelen bunları kesmem gerekiyormuş forumdan okuduğuma göre, filiz vermeye başladıktan hemen sonra dalları tek tek kurudu. Acaba geç mi kalmışım? Kurudukça dallarını kesmek zorunda kaldım. Diğer uzun olanda filiz yok fakat o da yine aynı şekilde dallarını kurutmaya başladı. Birden ne değişti anlamadım. Saksılarını değiştirip vitamin falan mı vermeliyim? Nasıl bu kadar hızlı bu hale geldiler anlayamadım çok üzülüyorum durumlarına. Anneannemin hediyesi olduğundan benim için çok önemliler. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

https://imgur.com/a/2vgU415

https://imgur.com/a/l8b7mf0

Melisa Karakaya
09-05-2020, 12:10
•Merhaba,Yeni üyeyim.benim limon ağacımda çizik çizik kurumalarvar.Yaklaşık1,5 yaşında...Çekirdekten çimlendirdim.Ancak dediğim gibi çizik çizik kurumalar var ve sanki uzamıyor.Öylece kaldı izlediğim videolarda aşı yapılması gerektiğini öğrendim sizce doğru mu? neden bu tür kurumalar var toprağı da gübreli.yanında bir limon daha vardı.ayırdım sebebi bu olabilirmi?AŞI YAPMAM MI GEREKİYOR ne YAPMAM GEREKİYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...TABLETTEN YAZIYORUM FOTOĞRAF YÜKLEYEMEDİM YARDIMCI OLABİLIRSENIZ FOTOGRAF YUKLEYEBILIRIM SIMDIDEN TESEKKURLER

sbt
13-05-2020, 15:57
Merhaba, çekirdek den limon çimlendirdim su an 4 cm gibiler ilerde bunları toprağa alıcam alacağım yer biraz işlek ve Küçük bi alan ne zaman veya kaç santim olduğunda almalıyım bir de küçük bir saksıda ne kadar tutmalıyım. Teşekkür ederim.

sbt
13-05-2020, 16:10
Bişey daha soracağım yeri burası değilse silebilirsiniz bulamadım ben başlık olarak aynı şekilde elma da çimlendirdim onları da ne zaman toprağa geçirmeliyim

Tgbksp
14-05-2020, 07:59
Merhaba, yeni üyeyim, formu nasıl kullanabileceğimi henüz çözemedim. Bunun için bağışlayın. Bir sorum ve yardıma ihtiyacım var. Kasım ayında bir limon ağacı hediye geldi. Yediveren miş cinsi öyle söyledi hediye eden kişi. Geldiğinde 6 limonu vardı üzerinde ve yaprakları çoktu. Zamanla yapraklarını döktü dızlak bişey kaldı. Limonları da pıt pıt 3 tane düştü. Şuanda 4 yaprağı ve 3 limonu kaldı. 15 günde bir suladım. Ayda bir aspirinli Su verdim. Limonlarında büyüme gördüm. Ama toprağında böceklenmeler olmaya başladı. Balkona çıkardım kendine gelsin diye 2-3 haftadır ama henüz bir canlanma yok. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Foto yükleyebilirsem atıcam ***.Yardımcı olursanız çok sevinirim. .

tropikalist
14-05-2020, 11:28
emind değil ama galiba aspirinli su bitkilere topraktan direkt verildiğinde bitkilerde felç etkisi yaratıyor

öyle duydum ama emin değilim...

Buyukcelebi
16-05-2020, 16:44
Merhabalar;

Bir limon ağacım var, fakat çiçek de meyve de verme konusunda çok nazlı..

Biraz inceledim, aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi gövdesinde bir soyulma var. Bu bir yara mıdır? nasıl tedavi edilir? Bir de resimdeki gibi bazı yapraklar şekilsiz ve bozuk çıkıyor.. Bunun çaresi var mı?

Yardımınızı istirham ederim..

İlkan T
29-05-2020, 14:33
Limon ağacımın mis kokulu çiçeklerinden biri meyve tuttu
toprak tuzlaşmasından dolayı limonum baya yaprak döktü ama toprak yıkaması yaptıktan sonra kendisini topladı.Ve hızlıca gelişti bende tepesinden budadım :)

Yosuna_Sempati
30-05-2020, 07:58
Merhaba,
Ben forumunuza bir süre önce üye olmuştum. Ama bu ilk konum. Bu yüzden yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Birkaç ay önce limon çekirdeğinden çimlendirme yapmıştım. Meyve verir mi bilmiyorum, yetiştirmek için yetiştidim denebilir. Üç tane vardı, ikisi güzel çimlenmişti ama birisi daha küçük kaldı. Bunlar biraz boy attılar ama sadece birisi sağlıklı gibi. Sulamayı pek takip etmiyordum, meğersem susuz kalmışlar. Ben saksıları küçük geliyordur diye düşünmüştüm. Birkaç hafta önce en büyüğü yeni saksıya koydum, gerçekten de kendisi kadar kökü var ama diğerlerinin minicik kalmış. Saksı değişiminden sonra hepsini suladım, sağlıklı olanın yaprakları düzeldi ama diğerlerinki düzelmedi. Şu anda sağlıksız olan ikisinin tüm yaprakları döküldü, birisinde minik bir şey çıkıyor sanki. Diğerinin ise yaprakların tamamen dökülmüştü, umudum kalmadığı için temiz bir makas ile kuru yaprakları kestim.
Benim sorun bu bitkiler için ne yapabilirim? Saksılarını mı değiştireyim, gübre mi vereyim? Evde verebileceğim, besin alabilecekleri bir şey hazırlayabilir miyim?

GZDD
11-08-2020, 15:12
712056

Merhabalar,

Yetiştirdiğim limonda alttaki 3-4 yaprağında böyle lekeler oluştu. Üst ve daha büyük yapraklarında bu lekeden yok. Sebebi ne olabilir, fazla güneşte kalması olabilir mi?
Teşekkürler.

Seferistemi
14-09-2020, 16:11
Herkese merhabalar ,
Yaklasik 3 ay once izmirden bir misket limon agaci aldim. Uzerinde limonlar ve yapraklari mevcuttu. 2 hafta once iatanbul a getirsim fakat yapraklari en ufak bir ruzgarda dokulmeye basladi. Ayni zamanda yapraklarin uclar siyahlasmaya basladi. Agaci satan kisi gunes gormeyen kuytu bir yerde tutun demisti. Ben de evin bir kosesine gunes gormeyen bir yere koydum. Su an da agacin uzerinde birkac yaprak ve limonlar var dokunmaya korkuyorum dokulecek diye. Acaba nedendir ? Bana tavsiyeleriniz ne olur?

hepsibahcemden
16-09-2020, 15:17
Herkese merhabalar ,
Yaklasik 3 ay once izmirden bir misket limon agaci aldim. Uzerinde limonlar ve yapraklari mevcuttu. 2 hafta once iatanbul a getirsim fakat yapraklari en ufak bir ruzgarda dokulmeye basladi. Ayni zamanda yapraklarin uclar siyahlasmaya basladi. Agaci satan kisi gunes gormeyen kuytu bir yerde tutun demisti. Ben de evin bir kosesine gunes gormeyen bir yere koydum. Su an da agacin uzerinde birkac yaprak ve limonlar var dokunmaya korkuyorum dokulecek diye. Acaba nedendir ? Bana tavsiyeleriniz ne olur?

Merhaba Misket limon ağacı ve diğer narenciye türleri mutlaka havayı ve güneşi sever . Yaz aylarında çok sıcak olduğu için özelikle iki güne bir su vererek direk güneş alacak bir bölgeye almanız uygun olacaktır. Eğer yaprak dökümü çok oldu ise mutlaka uç dallardan en az beşer cm budama yapın ve azot içerikli gübre veriniz. Bitkiniz tekrar filizlenip çiçek açacaktır. Sormak istediğiniz başka sorular var ise her zaman yardımcı olurum. ;)

Seferistemi
16-09-2020, 22:26
Merhaba Misket ]limon ağacı ve diğer narenciye türleri mutlaka havayı ve güneşi sever . Yaz aylarında çok sıcak olduğu için özelikle iki güne bir su vererek direk güneş alacak bir bölgeye almanız uygun olacaktır. Eğer yaprak dökümü çok oldu ise mutlaka uç dallardan en az beşer cm budama yapın ve azot içerikli gübre veriniz. Bitkiniz tekrar filizlenip çiçek açacaktır. Sormak istediğiniz başka sorular var ise her zaman yardımcı olurum. ;)

Cok teşekkürler dediklerinizi uygulayacağım. Yalniz bir onceki yazinizda torf kullanmayin demissiniz. Ben yaklasik 40 lt saksi icerisine kendi topragini ve yaklasik 20 lt torf ekledim. Ayni zamanda 5 - 6 avuc kadar toprak besleyici ekledim (icerigi Azot (N): %7 , Fosfor (P): %23 , Potasyum (K): %7 , Miroelementler + Magnezyum Oksit (mgO): %0,8 , Kükürt Trioksit (SO3): %2,5) . Sanirim torf u kullanmam hata olmus.

pamuli
25-09-2020, 15:12
Limon ve kumkuat a merak sardım aldım saksıya diktim. Saksılar balkon da duruyor bütün yapraklarını döktüler ve kumkuat ın dallarıda anaç kısmına kadar kurudu. Forum sitelerinde araştırmaktan beynim bulandı çok bilgi kirliliğii var. Çok su kurutur diyor birçok yerde sulamaya korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Güneşte kaldığı için kurumuş olaibilir mi acaba nem oranı da düşük aydın sıcağı malum, iç mekana alsam daha mı iyi olur?

kemalalsoy
02-10-2020, 10:33
Merhaba limon çekirdeğinden yetişmiş olan bir fidan var 4-5 sene önce çekirdekten ekilmiş bende bu fidanı güzel limonlar veren bir ağaç olmasını istiyorum. İlk olarak toprağını değiştirmeyi düşünüyorum toprağı marketten veya internet üzerinden alacağım veya başka bir öneriniz var mı? Sonra aşı yapmak istiyorum sanırım bu sıralar zamanı budama yapmalı mıyım neresinden yapmalıyım. Kısaca fidanı canlandırmak için yapmam gerekenler nedir ? Şimdiden teşekkür ederim ;)

pamuli
12-11-2020, 12:58
Merhaba limon çekirdeğinden yetişmiş olan bir fidan var 4-5 sene önce çekirdekten ekilmiş bende bu fidanı güzel limonlar veren bir ağaç olmasını istiyorum. İlk olarak toprağını değiştirmeyi düşünüyorum toprağı marketten veya internet üzerinden alacağım veya başka bir öneriniz var mı? Sonra aşı yapmak istiyorum sanırım bu sıralar zamanı budama yapmalı mıyım neresinden yapmalıyım. Kısaca fidanı canlandırmak için yapmam gerekenler nedir ? Şimdiden teşekkür ederim ;)

Toprak olarak bunu alabilirsiniz
https://www.bauhaus.com.tr/bahce-toprak-torf-topraklar/compo-compo-turuncgil-topragi-10-lt-60663975

Aşı zamanı mayıs haziran gibi sürgün göz aşısı daha iyi olur diye düşünüyorum. Göz aşısı sürgün verdikten sonra üst tarafı budayabilirsiniz

Smmm.Emine
28-11-2020, 08:39
Merhaba forma yeni katıldım benimde mayer ve alacalı limonum var havalar soğumaya başladığında içeri aldım ve yapraklarının tamamını döktü aldığım yere sordum derin budama yap dediler yardımcı olurmusunuz.

alkan6363
04-12-2020, 20:14
ben limon ağacı diktim, fakat çimlerin ortasına ektim, güneş almamasına dikkat ettim fakat çimlerden dolayı gelişemedi

Bengrim
05-12-2020, 14:05
Bu seneki limon hasadıda geldi :p

flora_fauna
05-12-2020, 19:39
sevgili üyeler merhaba,
öncelikle forumda yeniyim, sürç-ü lisan eylersem kusura bakmayın. Son zamanlarda botaniğe merak saldım ve limon ağacı (yediveren/mayer) satın aldım. Fidan elime henüz ulaşmadı ama 2 yaşında olduğu yazıyordu, tüplü. Şimdi öncelikli sorum alacağım bu fidanı kaç litrelik saksıya dikmem gerekli? Bir de Eskişehir'de yaşıyorum, malum karasal iklim. Fidanımı salonda yetiştirebilir miyim, kapalı mekanda? Evim iki cepheden de güneş alıyor, sadece öğlen tepedeyken almıyor, sabah arka odalar akşam da ön odalar güneş görüyor. Okuduğum bazı yerlerde meyve alabilmek için soğuklama yapmak gerektiği yazıyordu, kışın burası çok soğuk oluyor ama çift camlı kapalı balkonumuz var, minimum kaç dereceye kadar bu balkonda bu işlemi yapabilirim? Veya bu işlem zaruri mi? Son olarak da hangi dönemde, ne tür bir gübreleme yapmam gerekli? Genel kullanım (bu a101'de mixflor marka sıvı gübre) çiçekli/çiçeksiz bitki gübresi yeterli olur mu? Bir ziraat mühendisi arkadaşım var ondan gerekirse DAP gübre de alabilirim.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

flora_fauna
06-12-2020, 20:36
arkadaşlar merhaba,
evde saksıda baktığım 2 yaşında aşılı limon ağacıma DAP gübresini ne miktarda ve ne şekilde uygulamam gerekir?

jrconfig
10-12-2020, 17:36
Herkese Merhaba;
Mart - Nisan gibi çekirdekten yetiştirdiğim limonum bir süre yavaş da olsa büyüdü ancak sonra büyümesi durdu. Eylülden beri hiç büyümyor, bir yaprağı hastalanmıştı (üzerinde kısım kısım kabarmalar olmuştu) bizde onu koparttık daha sonra hiç büyümedi.Bu işlerde yeniyim, ne yapmamı önerirsiniz şimdiden teşekkürler :)
715053

715054

715055

715056

derin35
10-12-2020, 22:40
Herkese Merhaba;
Mart - Nisan gibi çekirdekten yetiştirdiğim limonum bir süre yavaş da olsa büyüdü ancak sonra büyümesi durdu. Eylülden beri hiç büyümyor, bir yaprağı hastalanmıştı (üzerinde kısım kısım kabarmalar olmuştu) bizde onu koparttık daha sonra hiç büyümedi.Bu işlerde yeniyim, ne yapmamı önerirsiniz şimdiden teşekkürler :)
715053

715054

715055

715056

Sayın Jrconfig, fidanınız kış dönemi olduğundan dinlenme sürecinde. İlkbaharda uyanacak ve büyüyüp serpilecek. Fotoğraflarınızdan gördüğüm kadarı ile bitkiniz gayet sağlıklı.Yapmanız gereken ilkbaharı beklemek.;)

flora_fauna
17-12-2020, 12:12
büyüme ışığı için 106 ledli bir kırmızı mavi (80 kadar kırmızı 26 mavi) büyüme ışığı sizce yeterli olur mu kış ayları için?

flora_fauna
01-01-2021, 21:28
arkadaşlar merhaba 3 hafta kadar önce bir tane 2 yaşında yediveren limon aldım. 21 litrelik saksıya diktim ve fosfor ağırlıklı 8 15 0 + 10 kükürt ve organik madde içeren npk gübresi de karıştırdım. bir adet kırmızı mavi bir adet de gün ışığı büyüme lambası ile birlikte bakıyorum (günde 12 saat en az lambalar açık kalıyor, gece çicek açması için 12'den sonra karanlık bırakıyorum). şu anlık yerini de de sevdi gibi. satıcı göndermeden budama yapmış, şu an bir sürü yeni sürgün verdi. günde iki kez falan su ile sisleme yapıyorum, kaloriferden de uzak. ev oda sıcaklığından maksimum 1 2 derece fazla oluyor. bir sürü de yeni çiçek tomurcuğu verdi. şimdi benim sorum sizce bu şartlar altında kaç günde bir sulama yapmalıyım? ve 21 litrelik saksıya kaç litre sulamalıyım (saksının dibinde bolca delik ve drenaj kolay olsun diye dibinde 3 4 parmak iri çakıl taşı var). ek olarak sizce azot gübrelemesi miktarını arttırmalı mıyım? potasyum gübresi de eklemeli miyim? (arada mixflor marka genel amaçlı bitki besini ile de suluyorum).
https://hizliresim.com/5pw9KX
https://hizliresim.com/jd7UDz
https://hizliresim.com/B0Xv41

caylakpenguen
14-01-2021, 15:10
@Bengrim Pek güzel. Umarım benimkilerde böyle limon verir.

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pumpking
27-01-2021, 06:21
Bizim de yaklaşık 2 yaşında 20 litrelik saksıda yediveren limonumuz var. Aslımda tohumdan denemiştim ama tohumun aşılanması gerektiğinden onu bıraktık ve fidan alıp diktik.Hala çiçek veya limon yok ilkbahara doğru nu açıyorlar?

its_just_a_ride
27-01-2021, 22:16
Bizim de yaklaşık 2 yaşında 20 litrelik saksıda yediveren limonumuz var. Aslımda tohumdan denemiştim ama tohumun aşılanması gerektiğinden onu bıraktık ve fidan alıp diktik.Hala çiçek veya limon yok ilk bahara doğru nu açıyorlar?

Evet. Yılda iki kez çiçeklenir yediveren ise.

Pumpking
28-01-2021, 07:07
Evet. Yılda iki kez çiçeklenir yediveren ise.

Anladım teşekkür ederim.

flora_fauna
12-02-2021, 18:23
Yakındaki ormandan topladığım yosunlardan kauçuk ağacımın saksısına malç yaptım, tabi zararlı kontrolü vs yaptıktan sonra. Limon ağacıma da yapsam zararı olur mu sizce?
Görüntüler için link:
1) https://hizliresim.com/YZfvsJ
2) https://hizliresim.com/YMF8SR
3) https://hizliresim.com/1t0Dkn

Gozdemelis
13-02-2021, 14:46
Merhaba arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım ama sürekli takip ettiğim bir site.
Yazin almış olduğum limon ağacımin üzerinde pamukçuk islaklik ve yapraklarında kopukluk var nasil kurtulabilirim bunlardan lutfen yardimci olabilir misiniz?

Muda
13-02-2021, 15:26
Merhaba arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım ama sürekli takip ettiğim bir site.
Yazin almış olduğum limon ağacımin üzerinde pamukçuk islaklik ve yapraklarında kopukluk var nasil kurtulabilirim bunlardan lutfen yardimci olabilir misiniz?

http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/10740.htm

Lahmacun1500
14-03-2021, 10:15
Merhabalar limonum yaprak dökmeye başladı neden olabilir? Ne yapmam gerekir?

https://i.hizliresim.com/NUUCp7.jpg

flora_fauna
24-03-2021, 22:28
https://hizliresim.com/SG4RME
https://hizliresim.com/5dvqw4
https://hizliresim.com/ooVum0
https://hizliresim.com/EGSVC1
https://hizliresim.com/kFSOZi
merhaba, yakın zamanda 6 yaşında bir yediveren limon fidanı satın aldım. yaklaşık 5 gün kadar kargoda kaldığı için eve geldiğinde toprağı biraz kurumuş ve yaprakları biraz kıvrılmıştı. birkaç tane yeni sürgün vermeye başlamış fakat susuzluktan olsa gerek solmuştu. ben de hemen deniz yosunu gübresi ile suladım ve pencere önüne aldım (bu sıralar havalar biraz kapalı doğrudan güneş ışığında değil). stressi atlatması için başka önerisi olan var mı? elimde 3 x 15 NPK gübre, 12 15 18 + 2 npk ve magnezyum gübre, hümik asit, armix combi iz element gübresi vs hepsi mecvut. 1 2 hafta içinde 55 litrelik saksıya almayı düşünüyorum, bu sezon yeni yapraklar açar mı? yeni sürgün verir mi sizce?

yabançileği43
07-04-2021, 13:39
Ben tam bir narenciye hastasıyımdır, özellikle de limona... Saksıda bir limon ağacı uzun süreden beri aklımdaydı. Yaklaşık 8-9 ay önce de bir limon ağacına rastladım ve balkonuma aldım. Üzerinde meyveleri de vardı. Ancak üzerinde unlu bitleri fark ettim. Ama bulduğum bitleri almak ve ya yumurtaları sökmek dışında pek bir şey yapmadım. Ama son zamanda iyice cılızlaştı, yaprakları büzüşmeye başladı.Ancak unlu bit hiç yoktu. Oksijenli su uyguladım, toprağını bol bol solucan gübresi eklenmiş torf- kızıl bahçe toprağı karışımıyla değiştirdim;yani besin sorunu yok. Soğan suyu gibi organik gübre/ilaçlar da denedim. Son zamanda buralarda hava da ılık. Ama ağaçta iyi bir değişiklik pek yok. Dökülen çiçek saplarından küçük yumru benzeri limon meyvelerine(gelecekte tabii) dönüşüyor; Tam bu haldeyken de ölüp gidiyor.
(Not olarak: Aldığımda üzerinde meyveleri vardı) Sorunu nedir? Neyi yanlış gitmiş olabilir?

anil0640
11-04-2021, 17:52
Merhabalar, limon ağacım çok sayıda çiçek açtıktan bir süre sonra hepsini döktü, şuan üzerinde hiç çiçek kalmadı ve yaprakları sararıp kıvrılıyor ne yapabilirm acaba?

solucan17
01-05-2021, 16:56
Merhabalar, limon ağacım çok sayıda çiçek açtıktan bir süre sonra hepsini döktü, şuan üzerinde hiç çiçek kalmadı ve yaprakları sararıp kıvrılıyor ne yapabilirm acaba?

Genelde çiçek dökme ve yaprak sararma fazla sulamadan olur ama daha tecrübeli arkadaşlar var onlarında fikrini almak lazım..

cemcapar
23-06-2021, 18:17
Herkese Merhabalar,

Forumda yeniyim, belki daha önce başına gelmiş birisi olabilir **** ne yapabileceğim hakkında yardımcı olan çıkar diye sorunumu anlatmak istedim.

Yaklaşık 1 senedir baktığım ve çekirdekten yetiştirdiğim limon ağacımı 15 gün yanlız bırakmak zorunda kaldım, bu süre zarfında evden ayrılmadan önce sulamasını yaptım hatta evden ayrıldıktan sonrada sürekli aklımdaydı fakat eve döndüğüm zaman bütün yapraklarının sarardığını hatta bazılanın döküldüğünü gördüm. Yaprakların hepsini temizlemeye karar verdüm. Fakat son 4-5 gündürde üstten kuruma yapmaya başladı. Ne yapabilirim, nasıl kurtarabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

NOT : Balkonda öğleden sonraya kadar güneş alan bir yerde tutuyorum.

its_just_a_ride
24-06-2021, 09:13
Herkese Merhabalar,

Forumda yeniyim, belki daha önce başına gelmiş birisi olabilir **** ne yapabileceğim hakkında yardımcı olan çıkar diye sorunumu anlatmak istedim.

Yaklaşık 1 senedir baktığım ve çekirdekten yetiştirdiğim limon ağacımı 15 gün yanlız bırakmak zorunda kaldım, bu süre zarfında evden ayrılmadan önce sulamasını yaptım hatta evden ayrıldıktan sonrada sürekli aklımdaydı fakat eve döndüğüm zaman bütün yapraklarının sarardığını hatta bazılanın döküldüğünü gördüm. Yaprakların hepsini temizlemeye karar verdüm. Fakat son 4-5 gündürde üstten kuruma yapmaya başladı. Ne yapabilirim, nasıl kurtarabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

NOT : Balkonda öğleden sonraya kadar güneş alan bir yerde tutuyorum.

Kuruyacak gibi duruyor. Bir köklerini kontrol edin. Kuruyan kısmı bağ makasıyla alın bakalım ne olacak.

cemcapar
25-06-2021, 01:05
Kuruyacak gibi duruyor. Bir köklerini kontrol edin. Kuruyan kısmı bağ makasıyla alın bakalım ne olacak.

Köklerine bakmak benimde aklıma geldi fakat saksı çok büyük, zarar veririm diye endişelendim hiç ellemedim. Kuruyan kısmı kesmek benimde akllıma geldi ama onada cesaret edememiştim. Tavsiyenizi dinleyip sanırım üst kısmı kesmem gerekiyor. Umarım tamamen kurumaz.

its_just_a_ride
25-06-2021, 21:38
Köklerine bakmak benimde aklıma geldi fakat saksı çok büyük, zarar veririm diye endişelendim hiç ellemedim. Kuruyan kısmı kesmek benimde akllıma geldi ama onada cesaret edememiştim. Tavsiyenizi dinleyip sanırım üst kısmı kesmem gerekiyor. Umarım tamamen kurumaz.

Hala sağlam kök kaldıysa steril bir toprak karışımına (perlit+cocopeat) alıp orada hayata dönmesi sağlanabilir "bir" ihtimal. Toprak bir hayli ıslak duruyor fotoda.

cemcapar
27-06-2021, 09:01
Evet üstten kuruma yapınca biraz fazla su vermiştim, bitkiyi kurtarabilmek adına dediğinizi yapıcam artık kısmet inşallah kurtarabilirim.

its_just_a_ride
28-06-2021, 12:34
Evet üstten kuruma yapınca biraz fazla su vermiştim, bitkiyi kurtarabilmek adına dediğinizi yapıcam artık kısmet inşallah kurtarabilirim.

Kritik hata olmuş. Bitkiyi o topraktan uzaklaştırırsanız bir ihtimal şansınız var.

Özgür&
21-09-2021, 18:02
Herkese merhabalar ben de aranıza yeni katılanlardanım çok uzun zamandan beri istediğim limon ağacını Nihayet aldım ama hem yaprakları çok dökülüyor , hemde toprağında karınca çok bunun için önerisi veya bilgisi olan lütfen paylaşabilirimi

Atilgan
21-09-2021, 22:23
Limon ağacı evin içindemi? Yeterince ışık alamaz ise yaprağını döker. Benim limonum hâlâ dışarıda. Kışın led lambalar ile ışık sağlıyorum. Umarım bir hastalık yoktur.

Özgür&
24-09-2021, 19:00
Benim ağacım balkonda ama cam balkon gayet güzel ışık alıyor üzerinde limonlar var acaba ondan dolayı dökülüyor olabilirmiş ���� tabi birde karınca sorunumuz var����

idrisakin
05-11-2021, 22:23
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Teraslı bir eve geçmemle yeni çiçek ve ağaçlar hayatıma girdi. Şimdiden 4 ağaç fidanımız var. Kumkuat ve çam ağacı ile aramız iyi ancak limon için tevsiyelerinize ihtiyacım olacak.

sertackaraus
09-01-2022, 18:06
Arkadaşlar merhaba, benimde bahçemde limon fidem var. Alalı 3 sene oldu. Senede iki kere çiçek açıyor fakat çiçekleri meyveye dönüşmeden dökülüyor. Şimdi tekrar açtı bütün dallar çiçek. Dökecek diye korkuyorum. Bursa Gemlik’te yaşıyorum ve çok ağır kış şartları yok. Sizce neyden olabilir. Toprak kötü olabilir mi? Gübre attım zirai ilaç kullandım fayda etmedi. Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler

fearonline
14-02-2022, 16:01
Gerçekten çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim. (https://izlenmesatinal.net/)

hasanyildizben
22-04-2022, 14:52
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.

Hangi dalın arsız yabani olduğunu nasıl anlarız ? bir dal büyüdü ve ağacı kuruttu. Sonra o dalı kestim ve ağaç kendine geldi. Fakat şimdi yeni bir dal fark ettim. Ne yapmalıyım ? kırmızı ile işaretledim ve soru işareti koydum

its_just_a_ride
02-05-2022, 20:41
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.

Hangi dalın arsız yabani olduğunu nasıl anlarız ? bir dal büyüdü ve ağacı kuruttu. Sonra o dalı kestim ve ağaç kendine geldi. Fakat şimdi yeni bir dal fark ettim. Ne yapmalıyım ? kırmızı ile işaretledim ve soru işareti koydum

Ağaca şöyle (https://www.baliadvertiser.biz/wp-content/uploads/2019/09/LEMON-TREES.jpg) bir iskelet oluşturmanız gerek. bu nedenle 60 dereceden dik dallar iyi birer aday olmazlar. İdeali 45 derece. Ağacın içine bakan dalları budayacaksınız. Dipten gelen arsız dediğinizi de kesip alacaksınız. Daha detaylı fikir almak için google'a "how to prune a citrus tree" aratıp videoları seyredin.

Soru işaretli dal, açısını kestirememekle birlikte iyi bir ana dal adayı olabilir gibi duruyor.

Özdemir92
13-11-2023, 19:39
Merhaba arkadaşlar evde limon yetiştirmeye çalışıyorum.bikaç problem var.siz değerli yetiştiricilere bikaç sorum olacak acaba yardımcı olurmusunuz

Özdemir92
13-11-2023, 19:45
Öncelikle balkonda baktığım limonum iyiydi yapraklar canlıydi fakat çiçek yoktu.havalar soğuyunca eve aldım evde çiçek açtı enaz 30 tane saydım.hatta tozlaşmayı nasıl yaparım diye düşünürken bi anda yapraklar pıt pıt düştü buruştu bazı dallar simsiyah oldu ve geçen gün bal reçine tarzı bişey gördüm dalın ucunda.siyah dalları budadım.toprağı da bikısmına çay koyup bitki besini verdim.eşeledim.aklıma bunlar geldi yapacak bişey varmıdır dostlar

Atilgan
13-11-2023, 23:43
Yeterli güneş alıyor mu evin içinde. Resim paylaşırsanız durumunu daha iyi anlaşılabilir.

MeyveliTepe
13-11-2023, 23:49
Öncelikle balkonda baktığım limonum iyiydi yapraklar canlıydi fakat çiçek yoktu.havalar soğuyunca eve aldım evde çiçek açtı enaz 30 tane saydım.hatta tozlaşmayı nasıl yaparım diye düşünürken bi anda yapraklar pıt pıt düştü buruştu bazı dallar simsiyah oldu ve geçen gün bal reçine tarzı bişey gördüm dalın ucunda.siyah dalları budadım.toprağı da bikısmına çay koyup bitki besini verdim.eşeledim.aklıma bunlar geldi yapacak bişey varmıdır dostlar

Büyük ihtimal kabuklu bit var. Dalları/yaprakları inceleyin, küçük kahverengi kabuk gibi bir şeyler varsa bitkinin özsuyunu emerler, dal ve yaprakları karartırlar.