View Full Version : Tika / Balkon
Sayın Adem Keskin,
Teşekkürler.
Neyse ki biri hariç beni mahçup etmediler. :)
Sukulent ve telgraflarınız çok güzel ve bakımlı görünüyorlar sevgili Tika...Sevgiler.
Echeveria çeşitlerinizden gözlerimi alamadım sevgili Tika.. fotoğraf kaliteniz ve çekimleriniz çok güzel.. ;)
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim Sevgili berçin ve Sevgili Sudenur.
Bu sabah balkona çıktığımda beni bu güzellik karşıladı.
Stapelia Hirsuta nam-ı diğer " Leş Kaktüsü"
Sayın Tika
Seyrinede doyum olmuyor, iyi seyirler.
Selamlar
Sevgili Tika, geçmiş bayramını kutlayayım, her ne kadar klişe bir söz olsa da. Leş kaktüslerin çiçekleri muhteşem görünüşlü ama, çiçeklerine sinekler korkunç derecede larva bıraktığını fark ettim. Sizde kendi çiçekleriniz de bu tür gözlemleriniz oldu mu? Bu, yoksa adına yakışan bir durum mu? Tecrübe gözleminiz var mı? Bende açan çiçeği fotoğraflayayım istedim ama görüntü çok i.r.nç ti...Selamlar sevgiler.
Ben ne zamandır bakmamışım Tika, hepsi harika, eline sağlık, çoook güzeller....
Sevgili berçin,
Teşekkür ederim.Leş kaktüsümün dün bir çiçeği daha oldu.Saksı balkon demirine asılı halde duruyordu;ancak yarın Ankara'ya gideceğim için eşime sulama kolaylığı olması açısından balkon zeminine indirdim saksıyı.
Tika'da benimle birlikte balkona çıkıyor ben çiçekleri sularken.
Leş kaktüsünün çiçeğini hiç sevmedi.Sanırım kokusu hoşuna gitmedi.Gördüğü an tek bir pati darbesiyle çiçeği sapından koparıp yerde sürüklemeye başladı. Çiçeğe hırlayıp sinirli sesler de çıkarmaya başladı.Çiçeği paramparça edene kadar da bu sinirli hali sürdü.Gerçekten ilginç bir deneyimdi.Genelde çiçekleri koklar ve nadiren de yaprak uçlarını kemirir.Bu çiçeği neden bu kadar hırpaladı bilemiyorum. :)
Bu arada dediğiniz gibi çiçek üstünde sinek larvaları oluyor.Açtığı iki çiçekte de oldu larva.
Sevgili Canan,
Teşekkür ederim.
Bir terslik çıkmazsa önümüzdeki hafta sonu taşınıyoruz.
Taşınacağımız evin iki büyük balkonu var;yalnız şöyle bir detay da var: Balkonların biri "kuzey" cephesine,diğeri "doğu"cephesine bakıyor.
Şu an oturduğumuz evin balkonu güneybatı cephesiydi ve sardunyalar bu durumdan oldukça memnundu.Yeni cephede nasıl gelişim gösterecekler ben de merak ediyorum.:( Bir de bitkileri taşıma işi var.
Sayın Adem Keskin'in emaneti Pasifflora'lardan biri güzel çiçeklerini göstermeye başladı.
Mavi Yasemin
443399
Ortanca
443400
Kohleria
443401
gokcegokce
22-09-2013, 11:57
Sevgili Tika uzun zamandır balkonunuzun güzelliklerinden mahrum brakıyordunuz bizi. Yeni balkonunuza yerleşince fotoğraf bekliyoruz. Kimbilir büyük balkonda ne güzellikler sergileyeceksiniz. Sevgiler...
kaktüsçüm
22-09-2013, 17:50
Sayın Tika hepsi muhteşem görünüyor
Sevgili Tika çiceklerinizin hepside harika görünüyor..Elleriniz dert görmesin...Baştan sona beğeniyle gezindim...Saygılar...Sevgiler...
Sevgili berçin,
Teşekkür ederim.Leş kaktüsümün dün bir çiçeği daha oldu.Saksı balkon demirine asılı halde duruyordu;ancak yarın Ankara'ya gideceğim için eşime sulama kolaylığı olması açısından balkon zeminine indirdim saksıyı.
Tika'da benimle birlikte balkona çıkıyor ben çiçekleri sularken.
Leş kaktüsünün çiçeğini hiç sevmedi.Sanırım kokusu hoşuna gitmedi.Gördüğü an tek bir pati darbesiyle çiçeği sapından koparıp yerde sürüklemeye başladı. Çiçeğe hırlayıp sinirli sesler de çıkarmaya başladı.Çiçeği paramparça edene kadar da bu sinirli hali sürdü.Gerçekten ilginç bir deneyimdi.Genelde çiçekleri koklar ve nadiren de yaprak uçlarını kemirir.Bu çiçeği neden bu kadar hırpaladı bilemiyorum. :)
Bu arada dediğiniz gibi çiçek üstünde sinek larvaları oluyor.Açtığı iki çiçekte de oldu larva.
Sevgili Canan,
Teşekkür ederim.
Tika'nın davranışı çok ilginç geldi bana, bunun sebebini gerçekten bende merak ettim. Adının aksine çok güzel çiçekleri var, ne demişler ''gülü seven dikenine katlanır.'' Taşınma işlerinde Allah yardımcın olsun, inşallah bitkilerini zaiyatsız taşırsın kolaylıklar diliyor, yeni balkonun karelerini sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden hayırlı olsun, sağlık ve huzurla keyfini sürmeni dilerim...
gokcegokce
15-10-2013, 18:58
Sevgili Tika, uzun zamandır yoksunuz yeni balkonunuzu merakla bekliyoruz. Bayramınız kutlu olsun. Sevgiler...
Sevgili Tika, nerelerdesin? Paylaşımlarını bekliyoruz merakla.
Merhaba dostlar,
Buralardayım aslında :)
Sizi balkonuma gelen misafirimle tanıştırayım.
Ne tatlı bir misafir sevgili tika, tüyleride çok güzel posurcuk adeta...:) Taşınma işlemi inşallah bitkilere zarar gelmeden tamamlanmıştır. Merakla bekliyorum güzel karelerini...
YeniGine
04-11-2013, 00:34
Sevgili Tika sanırım yeni balkonuna misafirin ile merhaba diyoruz... :) Misafirin çok tatlı... Ve tabi ki yeni balkonunu merak ediyoruz biline!..
Yeni balkonumdan görüntüler
Sardunyaların bir kısmı hala çiçekli
Bunlar da arka balkondan,arka balkonda az bitki var.Arka balkon kuzeye,ön balkon doğuya bakıyor.
YeniGine
26-11-2013, 23:57
Sevgili Tika yeni balkonun hayrlı olsun, sanki bu balkonlar daha güzel geniş gibi... Çiçeklerini de kuzeye, doğuya göre ayırmışsın, rastgelsin... Özellikle sardunyaların inşallah yeni yerlerini severler.
Teşekkürler Sevgili YeniGine,
Balkonlar daha geniş,o yüzden kesinlikle daha rahatım.Bir de artık su damladı derdi de kalmadı.Altımda balkon yok :)
Dış mekanda duran bitkiler daha iyi , iç mekanda duran birkaç bitkimi ne yazık ki kaybettim.Mekan değişikliği,ısı,güneş,dinlenme dönemi derken iki tane farklı begonya türü,mum çiçeklerinden çelik olanlar ve adını şimdi hatırlayamadığım birkaç bitki yeni eve uyum sağlayamadılar ve öldüler.
Menekşelerimi,lithopslarımı ve ruj çiçeklerinden birini azbitki.com sitesinin sahibi Erdal Bey'e hediye ettim.
Bir tane menekşemi taşıma şirketinden görevli istedi,ona verdim ( umarım yaşatabiliyordur ) , mum çiçeklerimin birisinden de çelik verdim aynı kişiye ; sonra o mum çiçeği hiçbir yerden çıkmadı.Ne oldu bilmiyorum.
Kayıplar bunlar yani.
sumeyra47
27-11-2013, 07:37
Yeni balkonunuz çok güzel görünüyor.. Umarım bitkileriniz yeni yerlerini severler.
Yeni balkonun hayırlı olsun sevgili Tika. Özellikle doğuya bakan balkonunu çok beğendim, sanki küçük saklı bahçe gibi olmuş. Keyfini mutlulukla çıkar, sevgiler...
gokcegokce
29-11-2013, 09:36
Hayırlı olsunyeni mekanınız sevgili Tika, balkonlar yemyeşil ve harika görünüyor. Tika da yeni evine alışmış. Yeni yuvanızda sevdiklerinizle mutluluk diliyorum. Sevgiler...
balkonunuz yemyeşil sardunyalarınızda öyle çok güzeller ne diyeyim darısı başıma
:o daha daha çiçekli günlerr..
loveforlife
29-11-2013, 15:27
Sevgili Tika,
Yeni balkonların senin için çok daha güzel olacakmış gibi görünüyor şimdiden. Bahara bizi görsel şölenler bekler bu gidişle. Öncelikler sardunyaların coşacaktır mutlaka. Sonrasında da güzelliklerin devamı gelir...
bitkiseli
30-11-2013, 20:43
Yeni balkonunuz hayırlı olsun, bitkilerinizi güle güle büyütün...
Teşekkür ederim sumeyra47 , berçin , gokcegokce , habiş , loveforlife , bitkiseli
Bitkilerin yeni mekandan memnun olup olmama durumunu ilkbaharda daha net anlayacağım. :)
Bu yıl sukulentlerimin hiçbirini ( daha doğrusu balkonda duran hiçbir bitkiyi ) içeri almayacağım,umarım kayıp yaşamam.Son sulamalarımı da yaptım,artık sulamayı seyrekleştirmek ve mutlaka toprak kontolü yaparak sulamak gerekiyor.
Evin içine alamıyorum;çünkü ev çok sıcak,dış mekanda duran bitkiler uyum sağlayamaz.
Yoncalar saksıları sardı,aranjman hoşuma gittiğinden hiç ellemiyorum.
Güler Hanım'ın hediye ettiği Aloe Vera ve atlas
Atlas büyümüyor,yavru vermiyor diye kendisinden yeni çelikler de almıştım.Hepsi tuttu.
Echeveria lara ayrı bir aşkla bağlıyım.
Birisi sarı çiçekler açmakla meşgul :)
Aloe Vera türleri
Aşkın Gözyaşı ise her yerden yetişmeye müsait,farklı saksıda ekili olmasına rağmen,her yıl başka saksılardan da çıktığını görüyorum.
Sol üstte toplantıdan yadigar maviş,altındaki fotoğrafta arapsaçı ( bu sefer ki yazı atlattı ) , en altta minyatür telgraf ( çok arsız bir bitki ) ve yılbaşı çiçeğim ( kırmızı açacak sanıyordum;ama sanırım pembe renkli )
Baharı beklemeye gerek yok sevgili Tika, bitkilerin çok güzel görünüyor bence yeni evlerini benimsemişler :) . Echeveria çeşitlerin pırıl pırıl yeni yapraklar vermişler bile, hakikaten bende de hayranlık yaratan bitkilerden biridir echeveria... Binlerin annesi çılgın bitkilerden, bunu bu sene öğrendim terasta hemen hemen her saksıda var, Hayatta kalma azmi takdire şayan... Sevgiler.
loveforlife
29-03-2014, 09:09
Bahar da geldi, sen hala yoksun Sevgili Tika... Büyük bir merakla yeni paylaşımlarını bekliyoruz. Hadi daha fazla bekletme bizi... ;)
Geldim Sevgili loveforlife,
Tekrar ev değiştirmek zorunda kaldım,taşınma,yerleşme vs derken zaman ayırmadım.
Yeni evimin balkonu kapalı ve biraz küçük,bu nedenle bitkilerin yarısını dağıtmak zorunda kaldım.Kalanlarla devam ediyorum.
Sardunya sayısında oldukça azalma var,saksı saksı sardunyalardan geriye yalnızca 3 tane kaldı.
Sukunetleri ve telgrafları ve birkaç değişik türü tutuyorum.
Yakın zamanda fotoğraflarını çeker paylaşırım.
Mevcut bitkiler çiçeklenmeye ve baharın gelişiyor birlikte güzelleşmeye başladılar.
Bugün Tika'mı kaybettik...
kelebek çalısı
19-04-2014, 21:04
:( Çok üzüldüm...
Bir canlıyı bu savunmasız kaldıkları hayat şartlarına karşılık himaye edip, sevginizle birlikte yaşamına destek verdiğiniz için, bir çok insana örnek olarak bu sevgiyi aşıladığınız için hem size hem de dünyamızdan geçip giden tatlı Tika' ya teşekkürler.
Güle güle tatlı Tika.
Aaa, çok üzüldüm. :( Uzun uzun ne yazabilirim diye düşünüp durdum. Ailenizin bir ferdi, balkonunuzun olmazsa olmazıydı benim için Tika. Yitirilen bir cansa, her kim veya her ne olursa olsun canınız yanıyor. Şanslı bir kediydi Tika. Size rastladığı, bu denli sevildiği için mutlu öldü. Sabırlar diliyorum..
loveforlife
19-04-2014, 22:03
Ne kadar kötü günler yaşıyorum son günlerde... Bu haber de onlardan biri oldu. Çok üzüldüm güzel meleğe... Kıyamam ben ona...:(Neler oluyor böyle?
gokcegokce
25-04-2014, 13:58
Çok üzüldüm :( Sizin olduğu kadar bizim de bir dostumuzdu Tika. Balkonunuzdaki çiçekleriniz kadar gözlerimiz Tika'yı da arardı balkon sayfanızda her gezindiğimizde. Şimdi balkonun eski tadı olmayacaktır sizin için ve bizim için. Ancak o kısacık ömründe sizinle evinizi paylaşarak çok güzel bir şekilde yaşadığı için teselli bulacağız hep birlikte. Acınızı yaşayınız ve umarım yine bir kediciği daha evlat edinirsiniz. Çünkü bu acı ancak yine bir dostun sevgisi ile azalıyor. Tika'ya rahmet size de sabır diliyorum. Sevgiler...
milaca2010
26-04-2014, 02:30
Sevimli hayvancıkları sahiplendiğimizde ailemizin bir ferdi oluyorlar yokluklarıda insana büyük acı veriyor, bende çok üzüldüm tika nın kaybına.
Merhaba agaclar.net , uzun zamandır foruma uğrayamamıştım , umarım herkes iyidir :)
gokcegokce
21-05-2015, 23:08
Geçen gün aklımdan geçmiştiniz ve profilinize uğramıştım. Yazınızı görünce çok mutlu oldum, özlemişiz.
YeniGine
21-05-2015, 23:16
Sevgili Tika hoşgelmişsin, seni gördüğüme sevindim. İnşallah herşey yolundadır.
Sevgili Tİka hosgelmisin bende senden edindigim ciceklerden sonra balkon sayfasi actim cesidim oldu sendn sonra senin balkonuna ozenerek açtım balkonu mu görüşmek üzere senin balkonunu da cok merak ediyorum doğrusu merakla resimlerini bekliyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.