PDA

View Full Version : Tika / Balkon

Sayfalar : 1 [2] 3

GÜLSEN_
11-12-2012, 22:16
sevgili tika uzun zamandır balkonunu ziyaret edememiştim bugün baktım ama baya çeşitler edinmişsin hepsini güle güle büyüt ve alacakaranlık arkadaşımın dediklerine tamamen katılıyorum kaktüsün yeterli ışık almadığından dolayı değişik bir gelişme göstermiş,o kaktüsü saksıların arkasına değil önüne cam kenarına koyun.Lithopsun evet susuz kalmış gibi görünüyor.Atlasındaki kökler havai kök gelişimdir nemli ortmadan dolayı oluşur önemli değil bir sorun olmaz.Sizin balkonumu ziyaretinizi beğenilerinizden anlıyorum sessziz sedasız bakıp beğenip gidiyorsunuz ama ben size yorum yazmadan gitmek istemedim ellerinize emeğinize sağlık arkadaşım bol çiçekli günler hepimizin olsun :)

Sudenur
12-12-2012, 00:20
Ahh, o balkon da ben de olsaydım. :)) Havalar gittikçe soğuyor ama olsun, çiçekleriniz ısıtırdı içimi. ;) Anneniz Ankara'da hangi semtte oturuyor? :o

kelebek çalısı
12-12-2012, 00:41
Ahh, o balkon da ben de olsaydım. :)) Havalar gittikçe soğuyor ama olsun, çiçekleriniz ısıtırdı içimi. ;) Anneniz Ankara'da hangi semtte oturuyor? :o

Kendisinin de oldukça samimi, sıcak ve keyifli bir kardeşimiz olduğunu düşünüyorum. ;)

Tika
13-12-2012, 05:37
Bende olan bazı türlerin kışın minimum dayanıklılık derecelerini araştırdım.Genelde yaygın olan türler olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim.

Faucaria tuberculosa +5
Crassula ovata "Gollum" +5
Crassula licopodioides (muscosa) +5
Kakanchoe tubiflora +4
Kakanchoe daigremontiana +5
Sedum burrito +5
Senecio rowleyanus +2
Titanopsis calcarea +2
Aloe brevifolia -10
Aeonium arboreum var. atropurpureum +5
Graptopetalum amethystinum -10
Sempervivum tectorum -7
Sempervivum arachnoideum -8
Aloe juvenna +5
Ceropegia woodii +5
Echeveria agavoides -2
Echeveria elegans -2
Kalanchoe marmorata +5

Bu +5 olanları içeri mi almalıyım yine,karar veremedim.İçeride yeterli yer yok çünkü.Cam kenarları hep dolu ve yeteri kadar ışık alamıyorlar içeride.

Aşağıda paylaştığım türler de bendeki egzotik türler.Kalp kalbe karşı hariç içeri aldım.İtiraf etmek gerekirse,içeri almak istemedim;çünkü içeride yeterli yer yok ve bitki gelişimleri hoşuma gitmiyor iç mekanda.Bir hafta önce balkon almıştım,o bile biraz da olsa toparlanmalarına katkı sağladı,şimdi yeniden deformasyon başlayacak. :(
Aenium Decorum
Haworthia Reinwaldtii
Kalp kalbe karşı (teyzem sürekli açık balkonda tutuyor)-İçeri almadım,teyzem senelerdir İstanbul'da açık balkonda tutuyor.Bitki çok sağlıklı gelişiyor.
Echeveria Runyonii cv Topsy Turvy
Echeveria Setosa
Haworthia Aristata
Haworthia Cuspidata

Tika
13-12-2012, 05:45
Sayın GÜLSEN ,
Türleri çoğalttım;ama artıkkoyacak yer bulamıyorum,bu yüzden kendime sınırlama getirdim.Alacağım çok az çeşit kaldı.Özellikle kış gelince yer sorunu kendisini daha da belirgin etti.Sukulentlerin bir kısmını dışarı-içeri taşıyayım derken,yer bulmakta zorlandığımı fark ettim.Hatta üstte,mesajımda paylaştım.Bir kısım sukulent çeşitinin minimm dayanma sıcaklığı +5. Şimdi bunlarıda mı içeri taşımalıyım acaba diye düşünüyorum,bir yandan da yer düşünüyorum;ama bulamıyorum.
Sayfa ziyaretinize geldiğimde bu sefer ilk işim yorum yazmak olacak. :)

Sayın Sudenur,
Balkonda yer sıkıntısı büyük,özellikle sardunyaları da yere indirmemle yerler de doldu. :) İlkbahara kadar böyleduracaklar gibi görünüyor.Annem İncek'teo oturuyor bu arada.

Sayın kelebek çalısı,
Çok teşekkür ederim.

Tika
13-12-2012, 15:43
Bugün eve gelince ne yaptım?
Sukulentlerin çoğunu yeniden evin içine taşıdım.
Kontrol deyim,dedim.Çoğunda yumuşama vardı.Bir içeri,bir dışarı.Onlar da şaşırdı,ben de...
Bunlarsa dışarıda,sera naylonu içinde duruyor.Örtmesem mi naylonu?
Echeveria Glaucia
Sedum Rubrotinctum
Sedum Vodoo
Graptosedum Bronze
Graptopetalum Paraguayence
Opuntia Kaktüsü
Kalp kabe karşı
Yılbaşı Kaktüsü
Paskalya Kaktüsü ( Çok iyi durumda değil)
Sieboldinin düz yeşil rengi
Crassula Rupestris
Crassula Perforate Variegata

Evde de yer kalmadı,sıkış tıkış duruyorlar.Pencere kenarlarına da alamadım çoğunu çünkü kaloriferi çalıştırıyoruz ara sıra.

Bu arada balkondaki Sedum Palmeri'nin ve Sempervivum'ların dikili olduğu saksı bir türlü kurumadı.Yağmur sularıyla ıslanmıştı.Bir haftadır ıslak ve kurumuyor.Ne yapabilirim?Çürüyecekler diye endişe ediyorum.

ipektuğçe
13-12-2012, 19:59
Sevgili Tika,liste yaptığın bitkilerinden isimlerini yazdıklarımı seraya koymana gerek yok.
Echeveria Glaucia
Sedum Rubrotinctum
Sedum Vodoo
Graptopetalum Paraguayence
Sedum Sieboldi
Crassula perforata 'Variegata'

Graptosedum Bronze,serada dursun.
İstersen birde buraya bak,Sedum sieboldinin kar altında görüntüleri bile var;)
http://www.agaclar.net/forum/922769-post4.htm
Kolay gelsin,yer sıkıntısı olunca insan ne yapacağını bilemiyor :( Umarım zararsız kışı atlatırız.;)

Tika
13-12-2012, 20:06
Evet,şu kışı kayıpsız atlatıp ilkbaharı görebilsek ne mutlu bize. :)

Crassula'ları da içeri aldım,dayanamadım.
Diğerleri dışarıda Graptosedum Bronze zarar görecekse onu da alayım içeri.Ona yer var.Yarın gece hava sıcaklığı 1 dereceye düşecekmiş.

Fotoğraf çok güzelmiş.Benim düz renkli olan dışarıda,acalı olansa içeride duruyor.Echeveria Glaucia'ların dayanıklı olmasına sevindim.Benim şikayetçi olduğum,çok uzayan sağdan soldan bir sürü yavrulamış,bu havada gelişirler mi bilemiyorum;ama hepsi büyüse bayağı yeni bitki çıkacak. :)

ipektuğçe
13-12-2012, 20:09
Bu arada balkondaki Sedum Palmeri'nin ve Sempervivum'ların dikili olduğu saksı bir türlü kurumadı.Yağmur sularıyla ıslanmıştı.Bir haftadır ıslak ve kurumuyor.Ne yapabilirim?Çürüyecekler diye endişe ediyorum.

Bunun içinde yapabileceğin,bitkilerin köklerine zarar vermeden ya yeni kuru toprağa geçirmek,ya da saksıdan ıslak toprağı alıp, kuru toprakla değiştirmek olurdu.Bu nemli havalarda başka bir çare varmıdır bilemiyorum:(;)

Graptosedum Bronze da al içeri istersen,-1 kadar dayanıyormuş ;)
Echeveria Glaucia'lar zamanla kendini toplar merak etme;):)

iris41
13-12-2012, 21:12
Sayın tika Crassula Perforate Variegatayı uzun zamandır arıyorum nereden temin ettiniz ;) soguga dayanıklı demiş ipektuğçe bu cok güzel bir haber

ipektuğçe
13-12-2012, 22:54
Sn.iris41, Crassula perforata 'Variegata' soğuğa dayanıklılığını bu siteden bugün öğrendim, tabii bilmediğimden ve bitki küçük olduğu için bende tika gibi içerde bakıyorum. PlantFiles: Detailed information on Variegated String of Buttons Crassula perforata 'Variegata' (http://davesgarden.com/guides/pf/go/97542/#b)
Ben Alacakaranlık arkadaşımızdan almıştım,tika da ordan almıştır sanırım.;)

Tika
14-12-2012, 05:42
Sayın iris41,
alacakaranlık'tan almıştım.İçeri aldım,içeride dursun artık.Yeniden çıkarmayacağım,şimdilik.

Sayın ipektuğçe,
Graptosedum Bronze'u da içeriye taşıyayım o zaman,ne olur ne olmaz.Sempervivum saksısının toprağını değiştirmeye üşeniyorum,içinde birçok tür var.Olmazsa içeri alayım,kuruyunca yeniden çıkarırım sera içine.Aklıma gelen tek çözüm bu.Ev içinde herhalde çabuk kurur.

iris41
14-12-2012, 06:39
Graptosedum Bronze bendede varmış yazışmalarınızdan ögrendim ;)
Sogugu seven sukulentlere agırlık vermekte fayda var .
Crassula perforata 'Variegatayı beşiktaştan ısamarlıcam istedigin ceşit olursa getirtirim demişti .

Tika
14-12-2012, 17:04
Sogugu seven sukulentlere agırlık vermekte fayda var .

Kesinlikle katılıyorum,hiç uğraştırmayan türler olsa çok iyi olur.
Graptopetalum Paraguayence gibi. :)

Bu arada ben bazı sardunya saksılarını seradan çıkarttım.Yeniden balkon kenarına aldım.Ne yaptığım belli değil.:rolleyes:
Balkonda sardunyaları olanların tümü açıkta duruyor,bir tek ben seraya koymuşum.(Balkondan bakınca sardunya yetiştiren 4 balkonun da sardunyaları açıkta. :) Hala da çiçek açıyor,top sardunyalar.

iris41
14-12-2012, 20:18
Graptopetalum Paraguayence bende var pembeli gri tonları harika cok sevdigim sukulentlerden sizde varmı ;)
Crasula sipringtimenin degerleri nedir evde bile üşüyor anlamadım .

Tika
14-12-2012, 22:42
İstanbul'un denize yakın kısımları 9b sıcaklık kuşağında diye biliyorum.

Bu linkte (http://davesgarden.com/guides/pf/go/2371/) bu bitki için -3.8 dereceye kadar dayandığı yazıyor?
Benim balkonum güneybatıya bakıyormuş,şanslı bitkilerim.İki farklı pusula uygulaması yükledim,kontrol ettim,sonuç tutuyor.Ben bu zamana kadar kuzey diyordum.Belki de sardunyaların bir kısmı o yüzden hala çiçekli.Baktığı cephe dolayısıyla.

Bu arada Graptopetalum Paraguayence bende de var.Böyle dayanıklı türleri birbirlerimizle ilk sıralarda paylaşmalıyız. :)

Tika
15-12-2012, 19:15
Havanin gunesli ve sicak olmasini firsat bilip kizimla tadini cikarttik.

Tika
15-12-2012, 19:22
Sardunyalarin bircogunu seradan cikardim.
Ceylanlar surekli yaprak cikariyorlar.Iki saksiyi da budamistim,onlarin gelisimleri daha yavas.

Tika
15-12-2012, 19:28
Bu ceylanin yapraklari devlesiyor.

Tika
15-12-2012, 19:33
Sukulentlerin cogunu yeniden iceri tasidim.
Soguga dayanikli olanlarin bir kismini balkonda biraktim.

Tika
18-12-2012, 10:17
Ilk kayip vakasi.
Echeveria Agavoides Cristata'da curume baslamis.Yaprak ve saglam govdeleri alip koklendirmeye calisacagim.
Titanopsis'de de ayni sekilde curume vardi.Bunlar balkonda islak kalmalarinin neden oldugu curumeler.
Umarim yasatabilirim.
Eve almıştım;ancak ıslaklık devam etmiş.

Sudenur
18-12-2012, 15:46
Çok geçmiş olsun. :( Yaprak üretiminiz başarıyla sonuçlanır inşallah.

Tika
18-12-2012, 17:41
Çok geçmiş olsun. :( Yaprak üretiminiz başarıyla sonuçlanır inşallah.

Teşekkürler.

Ne yapalım,olacak bunlar.Çok fazla üzerlerine düşersem olacağı buydu sanırım. :( Bir içeri,bir dışarı sonra tekrar içeri derken uyum problemleri yaşamış olabilirler.Yaşatmaya çalışacağım.

Tika
20-12-2012, 14:41
Dayanikli olanlara poset gecirmemistim.Umarim donmazlar.Uzerleri tamamen karla kaplanmis.

Sudenur
20-12-2012, 15:03
356191 Aaa, telaşlanmayınız sevgili Tika, siz elinizden geleni yaptınız, gerisi Allah'a kaldı. ;)

Sevgi
23-12-2012, 19:31
Sayın Tika, sayfanızı baştan sona inceledim. Incelerkende hep maşallah dedim. Benim en çok sardunyalarınız ilgimi çekti. O renklere ve sardunya çeşitliliğinize bayıldım. Hepsi harikalar ellerinize emeklerinize sağlık. Sanırım size yakın bir zamanda ziyarete geleceğim.

Inşallah sardunyalarınız ve diğer çiçekleriniz kışı hasarsız atlatırlar. Bu balkondaki şöleni tekrar seyretmek için sabırsızlanıyorum.

Sevgili Sudenur un dediği gibi keşke ben alt komşunuz olsaydım.:D

Sağlıcakla ve hoşçakalın....

Güzin Çakar
27-12-2012, 12:14
Sevgili Tika, ortada uzamaya çalışan yeni balkonuna gitmek için havaların ısınmasını bekliyor.

357574

Yer sorununu biliyorum. Bu havalarda, içerde de dışarda da halinden memnun kalmayacak. Biraz daha beklesin bakalım.

Tika
27-12-2012, 15:51
Sayın Sevgi,güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.Her zaman beklerim.
İlkbahar gelsin,yine renk renk sardunya fotoğrafları paylaşabilirim umarım.
Ah keşke komşum olsaydınız,çiçek seven komşuların olması ne büyük nimet.Sularken su damlıyor diye şikayet eden kimse de olmaz.Benm yazın en büyük problemim bu.Bu yıl yaz gelmeden yöneticiye gidip saat 9'a kadar çamaşır asılmaması konusunda ricada bulunacağım.Yazın ben ne zaman çiçek sulayacak olsam,alt komşularımdan birinin balkonda hep çamaşırları oluyor.

Güzin Teyzeciğim,
Çooooooook teşekkür ederim.Ne kadar güzel görünüyor.Heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyor olacağım.Bitki söz konusu olunca yer sorununu her daim unutuyorum. :) En sevdiğim görüntülerden biri kalabalık bitki topluluğu görüntüsü.İnsan kendisini doğada gibi hissediyor bir nebze de olsa.Senden aldığım her çelik de çok sağlıklı çıktı,şimdiye kadar hiç fire veren olmadığı gibi öldü dediklerim bile büyüyor.Örnek:Gelin Teli ve Kalanchoe Rhombopilosa
Senin bendeki emanetin de büyümeye devam ediyor.
Canım Güzin Teyzeciğim benim.

Güzin Çakar
27-12-2012, 17:29
Sevgili Tika, senin emanetin bende, benim emanetim sende...Ne kadar hoş bir durum. Seni çok seviyorum.

Tika
27-12-2012, 18:14
Sevgili Tika, senin emanetin bende, benim emanetim sende...Ne kadar hoş bir durum. Seni çok seviyorum.

Ben de seni çok seviyorum.İyiki tanıştık,şanslıyım.:rolleyes:

iris41
27-12-2012, 21:04
Yazmadan duramadım kıskandım ;)
Sayın tika camaşır asmanın yasak oldugunu ögrenemedimi hala komşularınız :D
Ne görgüsüz komşular bunlar .

Tika
28-12-2012, 05:51
Sayın iris41,
Bizde her balkonda çamaşır asmak için ip var.Eski tip bir apartmanda oturuyorum.Herkes eski adetlerini devam ettiriyor.Halı silkeleyen de var.Her Pazartesi özel silkeleme günü,saat 13:00'e kadar silkelemek serbest,kimse çamaşır asmıyor o saatte.Silkelenen halı,kilimlerden de sürekli saç benim bitkilerime dolanıyor.Geri kafalı diye adlandıracağım birkaç komşu var.Yavaş yavaş değişiyor çehre;ama durum bu.Üstelik Gayrettepe'de oturuyorum.Şikayet eden de hep aynı komşu zaten,yazın aralıksız ne zaman baksam çamaşır asılı.
Bu yıl artık karar verdim,saat konulmasını isteyeceğim;çünkü böyle bana haksızlık oluyor.
Tellerle balkon demirlerine astığım saksıları balkonda içeri almamı istemişti komşum;ama zaten yerim de yok,yapacak bir şey yok.En mantıklısı sabah çamaşırların asılı olmaması,benim de sulamayırahatça yapmam.
Su damlamayacak diye dikkat etmekten bıkmıştım artık her gün.

iris41
28-12-2012, 06:24
Sadece takılıyordum böyle dengesizler her yerde cıkıyor ;) Eskiden oturdugum apartmanda vardı alt katımda yaprak düşer cat kapı su damlamış hu komşu .
Birde sosyete gecinir kedi den şikayet ederdi :mad: cok ses yapıyormuş .

Tika
01-01-2013, 15:20
1) Cuhalarimdan cicegi ilk gorunen. ( Gecen kis Koctas'tan almistim.9 taneden 6 si kaldi.)

2)Yeniden arapsaci edindim.

3)Cicek acan sukulentim.

4)Frezya soganlarini yaz basinda dikmistim;ama cimlenmemislerdi.Bu yil dogru zamanda mi diktim bilmiyorum ama cimlendirmem basarili oldu.Biraz yan yana olmalarinin disinda simdilik iyi gorunuyorlar.

Tika
01-01-2013, 15:29
1) Uc renkli dua cicegim yeni.

2) Guzin Teyzemin verdigi Parlak Mustafa celigi kocaman bir bitki oldu.Bugun fark ettim,yanina ekili olan sakiza dogru hakimiyeti arttirmis.Ilkbaharda yeni saksiya gecirmem gerekecek gibi gorunuyor.

3) Oldu dedigim begonyalarimdan birinin koklerinin saglam oldugunu gorunce balkona seraya almistim.Kucucuk bir filiz vermis.Hayatta olmasina sevindim.

4) Tikam :)

Tika
05-01-2013, 18:12
Silikonla yapistirilmis yapma cicekleri cikarirken zarar gorenler oldu ne yazik ki. :(

Tika
05-01-2013, 18:22
1) Yeni kaktusum
2) Cok net cekemedim ama cicek tomurcugu olabilir mi? Bu mum cicegi celigini babanemden aldim.Yillardir onda ve hic acmamis.O yuzden rengini dahi bilmiyorum.Acarsa herkese surpriz olacak.
3) Sukulent koklendirme cabalarim
4) Tika'm. :)

Sudenur
05-01-2013, 20:55
Yeni kaktüslerinizi güzel günlerde büyütün sevgili Tika. ;) Hasar gören yerlerin bir süre sonra yenilediğini düşünmekteyim kendini, bilmem yanılıyormuyum? Daha evvel hiç tecrübe etmedim de.. :o

Şimdi, şu an sayfanızı inceliyorken kızım geldi yine yanıma ve Tika'nızı gördü. :eek: Ayrılamıyor ekrandan. "Babacığım ne olur bizim de bir kedimiz olsun.. biz de ev de besleyelim.. " diye ikna etmeye çalışıyor eşimi. Bahçemize geldikçe beslediğimiz gri gözlü bir kediye tutkunuzda.. :))

Neyse efendim, konuyu nereden nereye getirdim.. bir iki cümle de arapsaçı bitkiniz için edecektim. Bu kıvırcık saçlı güzelin alacalı ve klasik yapraklısından iki çeşitte ben edinmiştim lakin yaz başından beri ne büyümekte ne kurumakta, ektiğim gibi yaşıyorlar saksı da.. Şöyle fışkım fışkım büyümelerini ve dolgun bir göüntüye kavuşmalarını öyle çok istiyorum ki, umarım siz başarabilirsiniz, sevgi ve selamlarımla.. ;)

züleyha
05-01-2013, 22:05
Sayın Tıka,

Allah herkese cicek seven ve mümkünsede uzlaşma gönlü olan komsu nasip etsin. Aynı dert benim basımda da var maalesef. Uğraşmak çok zor gercekten, Allah sabır versin.

ipektuğçe
05-01-2013, 22:57
Ooo maşallah Tika'nın keyfi yerinde görünüyor,ne güzel hiç üşümez artık.:p Yeni kaktüslerin de çok güzeller,güle güle büyüsünler,çiçeklerini göstermeyi unutmasınlar.;):)

Tika
06-01-2013, 12:03
Teşekkür ederim Sevgili Sudenur,
Daha önce aldığım birkaç kaktüsü de aynı şekilde ( cımbızla tutup kopararak) temizlemiştim.Hayatlarına devam ediyorlar.Yaralı kısımların zamanla iyileşeceğini düşünüyorum.Bazıları öyle yapışmıştı ki,çıkarırken ister istemez zedelenme oldu. :(
Sizin eviniz müsait,madem ki kızınız istiyor,eve kedi alabilirsiniz. :) Ya da bahçeye kedi için kulübe alıp kızınızın orada beslemesini sağlayabilirsiniz.
Arapsaçının alacalısı olduğunu bilmiyordum.Benim bundan önce bir tane daha arapsaçım vardı.Fotoğrafı eski sayfalarda var.Çok gürdü ve uzayarak çok da güzel gelişiyordu.Canım nenem,seranın arka kısmında kaldığı için sulamayı unuttu,tatilden döndüğümde kurumuştu. :( Bende bir tane sarı renkli arapsaçı da var;ama geldiğinde pek iyi durumda değildi,çok nazlı çıktı.Sanırım yeşil renkli olanla devam edeceğiz.Bakalım bu da diğer ölen gibi güzel bir forma kavuşacak mı?

Sevgili züleyha,
Aynı sorunu siz de yaşıyormuşsunuz.Bu yıl işte saat söyleyeceğim,o saatte asmasınlar.Bakalım ne olacak?

Sevgili ipektuğçe,
Çok teşekkür ederiz.Tika seviyor yeni evini.Sık sık içinde uyuyor. :) Kaktüs sevdam yeni yeni başladı.Mutfaktaki kalorifer kapalı.Ocağın ısısı dışında ısınma yok.Umarım çiçeklerini görebilirim.

Bayçalı
07-01-2013, 11:44
yeni kaktüsleriniz hayırlı olsun tika nızda çok şeker suculentlerden baya olacak desesne kolay gelsin :)

Tika
07-01-2013, 16:13
Çok teşekkür ederim Sayın BAYÇALI,
Sukulentleri çok seviyorum.Kaktüsleri de sevdiğimi yakın zamanda anladım. :)

Tika
08-01-2013, 12:22
Balkon da karla kaplandi.

sibelim
08-01-2013, 15:11
sevgili tika bizim burda dün sabah 8 den beri yağan karı görsen gerçekten kar yağıyor dersin... :)

Tika
08-01-2013, 15:58
sevgili tika bizim burda dün sabah 8 den beri yağan karı görsen gerçekten kar yağıyor dersin... :)

Çok mu yağdı orada:confused:
Gayrettepe'de oturuyorum.Çok yüksek değil burası,ancak bu kadar yağıyor.;)

YeniGine
08-01-2013, 16:11
Halkalı da oturuyorum çok yağdı ve hâlâ çok da güzel yağıyor. Her yer bembeyaz oldu. Çok seviniyordum fakat deprem olunca açıkçası korktum. Herşeyin hayrlısı.

Tika
08-01-2013, 16:32
Halkalı da oturuyorum çok yağdı ve hâlâ çok da güzel yağıyor. Her yer bembeyaz oldu. Çok seviniyordum fakat deprem olunca açıkçası korktum. Herşeyin hayrlısı.

Biz kedimle beraber hissetmedik depremi.Şiddetli de olmuş.:(
Hala kar yağıyor olması iyi,belki valilik bir güzellik yapıp yarın da tatil eder okulları ;) Bugün zaten boş günümdü ve bana pek bir faydası olmadı.:rolleyes:

Ekleme:Vali hava koşulları nedeniyle okulları tatil etmiş.

YeniGine
08-01-2013, 23:30
Gidebilme imkânım yok fakat; elbette çevremdekileri boş bırakmıyor. Kemik suyuna fiyonk makarna, tavuk göğüs suyuna burgu makarna. Çok şükür besleyebiliyorum.

sibelim
09-01-2013, 15:05
sevgili tika sanırım 30 santim yağdı resim yükleyecektim olmadı. bulunduğumuz yer baya yüksek zaten istanbul geneline oranla 3-4 derece fark eder. araba şu an karın altında yatıyor bakalım cumartesine kadar izin verecek mi?

Tika
18-01-2013, 18:22
1) Sedum Stahlii
2) Gelin Teli
( Cubugu unlu bit temizliginde kullanmistim,kareye girmis;ama fotograf cok canli oldugundan paylasmadan edemedim.)
3) Aenium Arboreum
4) Echeveria'lar kis gorunumunde :)
5) Crassula rupestris

ipektuğçe
18-01-2013, 19:37
Sevgili Tika,bunlar balkonda olan bitkiler mi? Eğer öyleyse hepside çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar,çok beğendim. :)

Tika
29-01-2013, 10:05
Sevgili ipektuğçe,
Balkondaki bitkilerimizle simdilik iyi anlasiyoruz.Gerci cuma aksami Ankara'ya geldim,cumartesi donecegim.Umarim donunce de hos karsilarlar beni.Hem balkondakiler,hem de evdekiler.:)

Tika
29-01-2013, 10:22
1) Sevgili ilksenozturk'ten gelen Ahtapot cicegi ve telgraflar.( Bu fotograf benim evime ait.)
2) Annemin kapali balkonundaki kalansolardan biri.Gecen kis,balkon camini biraz acik biraktiginda dallari donmustu.Ben de budamistim.Bu yil toparlamis.
3) Bu bitkinin adini bilmiyorum.
4) Mor Oxalis
5) Pothoslar

Tika
29-01-2013, 10:34
Bu fotograflarda Istanbul'da bir arkadasimizin evinden.Bitkilere bakim da yaptiklari soylenemez;ama hepsi cok iyi durumda.

1) Dev yaprakli Difenbahya
2) Bu bitki tam bir agac olmus,adini bilmiyorum.
3)Dr. Marginata ve Baris Cicegi
4)Orkidenin uzerinde 3 tane keiki var,fotografta tam belli degil.
5) Anneanne yadigari bir bitki.Adini bilmiyorum.

gokcegokce
29-01-2013, 10:50
Biz o kadar uğraşalım üzerlerine düşelim ölsünler, böyle kendi haline bırakılmış bitkiler coşsunlar. Ama bu haksızlık :(

ayazkentli
29-01-2013, 11:04
Merhaba sn. Tika.

Sitenin ilgili bölümüne fotoğrafını yükleyip soracağım bir çiçek vardı ama sizin sayfayı dolaşırken, 301 no 3. fotoğrafı görünce sitede de sormama gerek kalmadı.

Aenium Arboreum'muş demek ki.

Aynı sizin bitkinin boyunda şu anda.

(Çiçeği, bacanağımın babasından almıştım. melisa çiçeğinden çelik aldığım gün, küçücük bir bitki daha kökleyip vermiş bu da çok güzel, bunu da ek demişti. Hakikatten, büyüdükçe daha bir güzelleşmeye başladı).

Ben biraz araştırayım bu bitkiyi. Belki kış aylarında içeri almam gerekiyor'dur. Dışarıda melisa ile beraber duruyorlar çünkü.

Tika
29-01-2013, 11:53
Sayın ayazkentli,
Benim Aenium Arboreum'um açık balkonda,üzeri naylonla örtülü katlı sera içerisinde duruyor.Sera dediğime bakmayın,marketten alınan telli raflara kışın naylon örtü giydirince sera oluyor. :) Gelişimi iyi durumda.İzmir,İstanbul'dan daha sıcak.Bence içeri almanıza gerek yok;ama üzerine naylon poşet geçirebilirsiniz ya da kapalı balkon varsa oraya alabilirsiniz.
Annemde de var aynı bitkiden.Kapalı balkonda duruyor.Onunkisi benimkine göre daha küçük yapraklı ve daha koyu renkli kalmış.İklim farklı etkiliyor.
Tabii siz yine de araştırın,öyle karar verin. :)

Sayın gokcegokce,
Size aynen katılıyorum.Üzerine düştükçe şımarıyorlar bu bitkiler sanırım.
Her gittiğimde soruyorum,"Bunlara ne yapıyorsunuz?" diye.
"Birkaç yılda bir saksı değiştiyoruz,o kadar", diyorlar.

Yerlerini çok sevmişler herhalde,hepsi birbirinden güzel.Evleri denize yakın bir konumda sayılır ve biraz rutubetli bir ortam var.Belki bunların etkisi vardır,bilmiyorum;ama benimkiler henüz böyle gelişme göstermedi.Gübre,toprak her şeyi öğrenip uygulamaya çalışıyorum oysa. :)
Balkonlarında bir de arap yasemini var.İlkbaharda ondan çelik alacağım.O da çok iyi durumda.Keikilerden de bir tane istemek lazım. :) Ağır gelecek orkideye. :))

ipektuğçe
29-01-2013, 16:02
Sevgili Tika ,annenin çiçekleri de çok güzelmiş,güle güle büyütsün.
İsimlerini bilmediğin her iki bitkide dracena türü. Kalanchoenin altındaki de Dracenanın alt türünü bilmiyorum. Difenbahyanın altındaki Dracena masangeana ;)
Burdan (http://hobibahcemiz.net/viewtopic.php?f=39&t=8367) türlerin hepsini görebilirsin.

berçin
29-01-2013, 18:40
Sevgili Tika,6.sayfadan sonrasını gezmemiştim daha doğrusu o zamandan beridir yoktum.Herşey çok güzel ve sağlıklı görünüyor,kızınızın keyfine de diyecek yok.Sevgiler.

Elma Kurdu
29-01-2013, 18:55
Sayın Tika maşallah elinizin deydiği çiçek coşmuş -istisnalar kaideyi bozmaz- her şey muntazam. :) Bir sukulent aşığısınız sanırım ve o kan benim damarlarıma da sizden geçti sanırım. :D

Tika
29-01-2013, 20:35
Sevgili ipektuğçe,
İsim konusunda teşekkür ederim,hazır buradayken annemdeki türlerin fotoğraflarını paylaşmaya devam edeceğim.

Sevgili berçin,
Çok teşekkür ederim.Geçen zamanda fazla bir değişiklik olmadı.Birkaç yeni bitki eklendi, o kadar.Her şey hepimiz için güzel ve istediğimiz gibi olsun.

Sevgili Elma Kurdu,
Tecrübe ederek öğreniyorum.İstemeden de olsa arada kayıp yaşanabiliyor;ama bu bizi yıldırmıyor. :) Sukulentler derken kaktüsler de ilgimi çekmeye başladı.Hepsi de minik minik ve çok şirinler.İlkbaharda aranjmanlar yapma planım var.Böylece saksı sayısı azalacak,görsel olarak da daha estetik olacak.

iris41
29-01-2013, 21:18
Sayın Tika patosun yanındaki yeşil beyaz öldürdü beni ;)
Annanenizden size kliwiya yadigar kalmış .

Tika
30-01-2013, 06:54
Sayın Tika patosun yanındaki yeşil beyaz öldürdü beni ;)
Annanenizden size kliwiya yadigar kalmış .

Sevgili iris41,
Yeşil-beyazlı patosu ben de çok beğeniyorum.Kendime çelik almıştım,benimki güzelce büyüdükten sonra çelik dağıtımına başlayabilirim. :)

Diğer bitkinin adı "kliwiya" demek ki.O bitki benim değil,arkadaşımın.Çiçek açtığını söylemişlerdi;ama zambak demişlerdi.Yavrularsa isterim ondan o zaman.Şimdiye kadar hiç görmediğim bir bitki.Nadide türleri toplamak lazım. :)
Büyük hevesle ilkbaharı bekliyorum.Aranjmanlar yapıp biraz yer açacağım,açabildiğim kadar...

Sudenur
30-01-2013, 17:00
Merhaba sevgili Tika. ;)
Ankara'daymışsınız, hoşgelmişsiniz, sefalar getirmişsiniz, selam ve hürmetlerimi iletiniz annenize. :)
"Patos" olduklarını öğrendiğim alacalı güzellere bayıldım. :eek:

iris41
30-01-2013, 21:00
Bende gün sayıyorum kışmı benden uzak dursun ;) arajman konusunda güzel fikirlerim var yer acılsın yenileri gelsin .
Şöyle alacalı olsa güzel olurdu :cool:

Tika
01-02-2013, 03:04
Hosbulduk,Sevgili Sudenur :)
Cumartesi donuyorum ne yazik ki. :( Sonra yeniden hasret başlıyor.Sevdiklerinden ayrı şehirde yaşamak zor bir durum.

Sevgili iris41,
Begendiginiz pothos buyuyunce celik dagitimina baslayacagim. :)

Begenenlere seve seve yollarim yeterki güzelce büyüsün.

Tika
01-02-2013, 03:08
Sardunya sevgimin kaynaklarindan biri,annemin sardunyalari :)

sibelim
01-02-2013, 11:19
sevgili tika annene anne diyebilir miyim :)

alacakaranlik
04-02-2013, 20:38
Anasının kızı dedikleri tabir burada kullanılacak en doğru cümle gibi geldi :) bayardır uğramıyordum bu sayfaya baya cosmus burası :)

zencefil cicegi
04-02-2013, 21:04
Sevgili Tika
Agizim acik gezindim sayfanizi.
Muhtesem bir insansiniz bukadar kücük bir balkona kocaman bir dünya sigdirmisiniz bitkileriniz muhtesem takdire layiksiniz
sevgiler...

Tika
15-02-2013, 15:40
Sayın zencefil cicegi,
Çok teşekkür ederim.Yerim küçük malesef;ama ilgimi çeken tür sayısı fazla. :) Şimdilik tek bekleyişim ilkbahar. :) Aranjmanlar yaparak yer kazanmaya çalışacağım.
Arada ufak tefek kayıplar da oluyor;ama çok büyük bir kaybım yok.Örneğin üç tane Lithops'um da gayet sağlıklı yaşıyorlar. :) Bu aralar sayfamı biraz ihmal ettim,yeni fotoğraflar çekmeliyim.

Sayın alacakaranlik,
Tespitiniz tam doğru olmuş. :) İlkbahar gelsin daha da coşacak umarım sayfam. :)

Sayın sibelim,
Gördüğünüz gibi bitki sevdamız aileden gelen bir şey.Babanemdeki sardunyaları ve anneannemdeki menekşeleri de bir sonraki gidişimde fotoğraflayacağım.Bu arada halamın eskiden belediyenin düzenlediği en güzel balkon mansiyon ödülünü kazandığını söylememiştim sanırım. :)

Asya Ceylan
18-02-2013, 11:40
sevgili ablacım (ablacım diyorum hemen hemen hergün sizin bana hediye ettiğiniz mum çiçeğiyle konuşuyorum sizle sohbet etmiş,sizi görmüş gibi oluyorum ondan bu samimiyetim) siteye eskisi kadar pek giremiyorum ama siteye girdiğimde mutlaka sizin sayfanıza bakıyorum.maşallah kırk bin kere gerçekten.çiçekleriniz kadar sizde iyisinizdir inşallah.hoş onlar iyi oldukça bizde iiyi ve mutlu oluyoruz aslında.
tika'yıda kocaman kucaklıyorum kar topunu :) saygılarımla ablacım.

Tika
24-02-2013, 06:41
Çok teşekkür ederim Sevgili Asya Ceylan.

Öncelikle gecikmiş cevap için özür diliyorum.
Benim mum çiçeğim de bayağı gelişti,sizinki de aynı şekildedir sanırım.Geçen gün inceliyordum,dinlenmeye geçti büyümüyor diye düşünürken fark etmediğim iki farklı yerden yan sürgünler uzatmış,sevindim.Çiçek tomurcuğuna benzer bir oluşum var;ama henüz başka hareket yok. :) Siz sayfanızı güncellemiyorsunuz son zamanlarda,yeniden paylaşımlarınızı görebiliriz umarım.Başlığıma yazmanıza sevindim;çünkü Sevgili Asya Ceylan neler yapıyor diye merak ediyordum. :)

Ne zamandır yoğunum,sayfama fotoğraf ekleyemiyorum,zaten bitkilerim de kendi hallerindeler.Ev içindekileri haftada bir suluyorum,balkona nadir çıkıyorum;ama balkondakiler de iyiler.Sera içindekileri zaten sulamaya pek gerek olmuyor,içerideki nem onlara fazlasıyla yetiyor.
Şu sıralar,hatta bir aydır bitkilerimi ihmal ediyorum diyebilirim.Bu ihmalde babaannemden aldığım kalanşolar öldü. :( Onun kalanşoları ölmüştü,her yerlerini küf sarmış;ama benimkiler neden öldü bilemiyorum.Ankara'dan döndüğümde pek iyi değillerdi.Balkonda serada duran kalanşolar daha iyi durumdalar ev içindekilere göre,ilkbaharda birçok tür gibi onları da dışarı alıp dışarıda tutacağım.

gizsu
24-02-2013, 09:28
Senecio Rowleyanus

328460

Haworthia Cymbiformis
328461

Aloe Juvenna
328462

CRASSULA LYCOPODİODİES,bu sukulentin fotoğrafını yakın zamanda eklemiştim;ancak Ankara dönüşü daha büyümüş gibi geldi.
328463

merhaba Senecio Rowleyanus çok istiyorum nereden ve nekadara aldınız hatırlıyormusunuz hiçbiryerde fiyat yazmıyor teşekkürederim bu arada çiçekleriniz sizi ve evinizi çok sevmişler maşallah:)

Asya Ceylan
24-02-2013, 13:19
Çok teşekkür ederim Sevgili Asya Ceylan.

Öncelikle gecikmiş cevap için özür diliyorum.
Benim mum çiçeğim de bayağı gelişti,sizinki de aynı şekildedir sanırım.Geçen gün inceliyordum,dinlenmeye geçti büyümüyor diye düşünürken fark etmediğim iki farklı yerden yan sürgünler uzatmış,sevindim.Çiçek tomurcuğuna benzer bir oluşum var;ama henüz başka hareket yok. :) Siz sayfanızı güncellemiyorsunuz son zamanlarda,yeniden paylaşımlarınızı görebiliriz umarım.Başlığıma yazmanıza sevindim;çünkü Sevgili Asya Ceylan neler yapıyor diye merak ediyordum. :)

Ne zamandır yoğunum,sayfama fotoğraf ekleyemiyorum,zaten bitkilerim de kendi hallerindeler.Ev içindekileri haftada bir suluyorum,balkona nadir çıkıyorum;ama balkondakiler de iyiler.Sera içindekileri zaten sulamaya pek gerek olmuyor,içerideki nem onlara fazlasıyla yetiyor.
Şu sıralar,hatta bir aydır bitkilerimi ihmal ediyorum diyebilirim.Bu ihmalde babaannemden aldığım kalanşolar öldü. :( Onun kalanşoları ölmüştü,her yerlerini küf sarmış;ama benimkiler neden öldü bilemiyorum.Ankara'dan döndüğümde pek iyi değillerdi.Balkonda serada duran kalanşolar daha iyi durumdalar ev içindekilere göre,ilkbaharda birçok tür gibi onları da dışarı alıp dışarıda tutacağım.

Diğer mum çiçeğini ablama verdim ev ortamında olsun istedim.iş yerimde birine bişey olursa diğerini garantiye alıyım diye. :) çok şükür ikiside çok iyi.hatta benim yanımda iş yerinde olan daha hızlı büyüyor iki katı kadar oldu hemen hemen yakın zamanda fotoğraflarını paylaşacağım.sabah güneş alıyor yerini sevdi galiba.birazda iltifattan hoşlanıyor gelen müşterilerde seviyor çünkü.
Balkonda şuanda hiç çiçeğim yok bazısını eve götürdüm bazılarınıda içeri aldım :) soğuk ve kuru havada baya kötü olmuşlardı.1-2 aya kadar tekrar balkona almayı düşünüyorum.Bende bir kaç aydır ihmal ediyordum aslında. Saygılar abla :)

Tika
24-02-2013, 20:52
Sayın gizsu,
Senecio'mu Mine Flora'dan almıştım.İki minik saksı almıştım,şu an sitelerine baktım.Tanesi 1,5 liradan satılıyor.Yaz boyunca çok iyi gelişti.Kış yaklaşınca içeri aldım,neredeyse kaybediyordum.O dolgun görünümü gitti,yerine iki dal kaldı.Yeniden çoğaltmaya çalışıyorum balkondaki seranın içinde.MineFlora'dan alabilirsiniz.Linki burada.

Mine Flora iekilik & Doal Sabunlar | Ev Yapm Doal Sabunlar (http://www.mineflora.com/product.asp?pid=2187&associate=)

Forumdan Sayın alacakaranlık da satıyor.Onunla da iletişime geçebilirsiniz.
Sevgiler

Tika
02-03-2013, 13:02
Çiçekler yavaş yavaş canlanmaya başladı sanki. :) Uyuyanlar uykularından uyanıyor gibi... Gerçi ben hala fotoğraf ekleyemedim.
2 hafta sonra budama ve saksı-toprak yenileme işlemlerine başlayacağım.
Balkonlarımızı yenileyelim bakalım. :)

YeniGine
02-03-2013, 14:45
Sevgili Tika evet az kaldı. Tika budama - değişim işlemlerini fotoraflamayı unutma; hep beraber izleyelim. Şimdiden rastgele...

serkan_istanbul
02-03-2013, 14:47
bence beklemeyinde bir yandan başlayın tam zamanı. Bitkiler daha iyi gelişir diye düşünüyorum. ben başladım bile her sene yaptığım gibi. Bu havalarda bayılma ayılmalarıda olmuyor. yinede korumaya devam ediyorum. hala don olabilir çünkü.sevgiler.

Tika
03-03-2013, 20:07
Sevgili YeniGine,
Fotoğraflarını çekerim tabii ki.

Sevgili serkan_istanbul,
İyi yapmışsınız başlamakla.Benim henüz toprağım ve ponza taşım eksik.Onları tamamlamam gerek önce.

Clematis ve ortancalar filizlenmiş.Meleklerin boruları da güzel gelişiyor.Kayınvalidem Bodrum'daki bahçesinden bana sukulent getirdi.Harika gelişmişler.İstanbul'da öyle güzel,büyük yapraklı ve gür gelişenini görmedim.Hemen ektim onları.Salı fotoğraflayabilirsem ekleyeceğim.
Mum çiçeğim yan sürgünler veriyor.
Sukulentlerin bir kısmı da bir hafta içinde gözle görülür şekilde büyümeye başladı.
Sardunyalarım zaten sera içerisinde açıyor.
Açelyam da kırmızı kırmızı açacak.
Üç renkli dua çiçeğim yeni filiz vermiş.
Telgraf çiçekleri sarmaşık gibi oldu. :)
Orkidem çok kötü bir haldeyken yaşamayı seçti;öyle ki hiç kökü kalmamıştı.Şimdi gövdeden çıkan 6 kök var.
En kısa zamanda fotoğraf çekip ekleyeceğim.

Çiçekler uyanıyor.

YeniGine
03-03-2013, 23:40
Sevgili Tika maşallah gelişmeler gayet güzel gidiyor anlaşılan. Kolay gelsin sana.
Evet en güzeli tabiat ana uyanıyor...

Tika
07-03-2013, 16:16
Henüz saksı büyütme ve aranjman işlemlerine başlamadım. Kendimi sıkmadan yavaş yavaş yapacağım.
Bir süredir fotoğraf paylaşmıyordum.Durumu iyi olanlar da var,aralarda bozulanlar da ne yazık ki.Örneğin sıklamen ve sümbülüm sera içerisinde tutmaktan bozuldu.

375786

Benekli Begonyam

375787

Paşa Çadırım

375788

Sarmaşık halini alan telgraflarım

375789

Alacalı telgrafım

375790

3 renkli dua çiçeğimin yeni sürgünü

Not: Bilgisayarda dikey görünen fotoğraflar foruma eklenince yatay olarak görülüyor.

Tika
07-03-2013, 16:23
375797
Ruj çiçeklerimin çiçeklerini fotoğraflamakta biraz geç kaldım.

375798

Rafın genel olarak görünümü

375799

İstiridye çiçeğimin çiçekleri

375800

Adını hatırlayamadığım sukulentim. (Graptoveria? )

375801

Nazlanan mum çiçeğimin 5.yaprağı yolda

Tika
07-03-2013, 16:32
375811

Deve tabanımı çok seviyorum.Benimki henüz küçük gerçi;ama şimdiden çok güzel görünüyor.Saksı değişimi istiyor bu arada.Kökleri saksının altından ve üzerinden dışarıya taşmış durumda.

375812
375813
375814
Mum çiçeğim 1,5 yılda çok iyi gelişti;ama henüz çiçek yok.Çiçek tomurcuğu olabilecek bir uzantısı vardı;ama yanındaki yaprak kopunca hiçbir gelişme göstermedi.Bu sıralar yan sürgün vermekle uğraşıyor. :)

375815

Antoryumum,yavaş yavaş büyüyor.

Tika
07-03-2013, 16:42
375830

Nazlı mum çiçeğim.Yaprak şekli bu kadar güzel olunca nazlanması normal sanırım.

375831

Sevgili ilksenozturk'ten gelen Calisia Fragnanz (umarım adını doğru yazdım) ve telgraflar. (Tüylü telgrafı yaşatamadım. :( Tüylü telgraf konusunda başarılı değilim.)

375832

Crassula Ovata

375833

İsim hatası yapmıyorsam eğer Echeveria Setosa. (Büyümeye başlayanlardan)

375834

Sedum Burrito (Yine uyananlardan,başını yukarı kaldırmaya başladı. :)

Tika
07-03-2013, 16:50
Uyanan bir grup sukulent daha.Bunların birçoğunu aynı uzun saksılara geçirerek aranjmanlar yapacağım.Hedefim saksı sayısını minimuma indirmek.

375852

Sevgili Güler Hanım'ın Aloe Vera'sı yerini sevdi.

375853

Canım Pothosum yüzümü güldürüyor.Fotoğrafı nasıl çekeceğimi bilemedim.Bu uzunluğun üzerine yeniden uzamaya başladı. :)

375854
375855

Buzdolabının üzerinden genel bir görünüş.
Burada pek belli olmayan yaprak güzelleri de var.Budanacak ve yeniden ekilecek grubun arasındalar.
375856

Tika
07-03-2013, 17:02
375874

Mutfakta kombinin üzerinde duran kurdele çiçeğim.Öndeki yavru favorim.Anaç bitkiyle yarışacak durumda. :)

375875

Bodrum'dan kayınvalidemden gelen adını bilmediğim bir sukulent türü.Fotoğraf sizi yanıltmasın,yaprakları kocaman.

375876

Yine kayınvalidemin bahçesinden getirdiği Echeveria'm.

375877

Parlak Mustafamı çok seviyorum.Kış boyu bu şekilde durdu.Soğuktan yaprakları küçüldü ve renkleri mora çaldı. :)

375878

Yine çok sevdiğim sarmaşığım Senecio Angulatus. Bahçede çok daha görkemli gelişiyor.
Güzin Teyzeciğim,kayınvalidem sana yeni çok sağlıklı iki dal getirdi.Onları da ektim.Buluşunca vereceğim.

Tika
07-03-2013, 17:15
375892

Filizlenen ortancalar

375893
375894

Filizlenmeye başlayan Clematis

375895

Arapsaçım

375896

Buddha

Tika
07-03-2013, 17:21
375897

Maviş çiçeği,kendini toplamaya çalışıyor.

375898

Ceylan Gözü sardunya biraz biraz açıyor

375899

Echeveria Glauca

375900

Gelin Teli,çok sevdiğim bitkilerim arasında.

375901

Echeveria Lola

Tika
07-03-2013, 17:31
375902
Echeveria Purpusorum

375903
Açelyam
(Beyaz açan kısmı ölmüş. :( Nenem yazın sulamayı unutmuştu bunu,o arada kuruyan kısımları vardı. :( )

375904

Meleklerin boruları,bu bitkinin büyümüş hali nasıl olacak çok merak ediyorum.

375905

Mor telgraflar(Seradan yeni çıktılar)

375906

Seranın içinden,aenium'u ayrı saksıya alacağım.

Tika
07-03-2013, 17:38
375908

Seranın içinden görünüm

375909
375910

Sardunyalar seradan çıkmaya başladılar.Henüz yalnızca top sardunyaları çıkardım.Bakıma ihtiyaçları var.

375911

Bu sukulentlerden nedense üç saksı yapmışım.Her yerde aynı aranjman. :)

375912

Çuhaların yanında büyüyen bitki her ne ise,çok arsız;ama sevimli göründüğü için sökmedim.Minik beyaz çiçekler açıyor.

Tika
07-03-2013, 17:42
Bu fotoğraf bizim iki üst sokaktaki bir bahçeden.Bahar dalı dedikleri bitki bu mu?
Harika bir görüntüsü var.

375913

YeniGine
07-03-2013, 17:46
Evet Sevgili Tika; bahar dalı - japon ayvası dedikleri çalı türü, ben de çok seviyorum iki tane benim site bahçemde de var.

gokcegokce
07-03-2013, 18:01
Sevgili Tika, balkon yavaş yavaş uyanmaya başlamış. Aranjman çalışmalarını çok merak ediyorum. Buzdolabının üzerindeki sarmaşıktan kapaklarını nasıl açıyorsunuz? Sarmaşıklar çok güzel gelişmiş, maşallah. Parlak Mustafanın soğuktan renk değiştirdiğini bilmiyordum, çok değişik görünüyor. Benimki içeride ve yemyeşil. Antoryum için özel bir şey yapıyor musunuz? Sevgiler...

gizsu
07-03-2013, 18:34
Masallah masallaaah..ama cok kiskandim :))emeginize saglik

serkan_istanbul
07-03-2013, 18:43
CLamatisin saksısıda bana küçük geldi. kolay gelsin.

Tika
07-03-2013, 20:26
Sevgili YeniGine,
Çok güzel bir tür.Her gün okula giderken bakmaktan kendimi alamıyorum.

Sevgili gokcegokce,
Buzluk kısmını çok sık kullanmamakla birlikte :) açarken ve kaparken dalları tutup öyle açıp kapatıyorum.Antoryum için hiçbir şey yapmıyorum.Aldığımda minicik bir yavruydu.Bildiğim kadarıyla saksısının çok büyük olmaması gerrekiyor.Kökleri saksıyı doldurduktan sonra asıl gelişimi başlıyormuş. azbitki.com sitesinden Erdal Bey,bu konuda çok bilgi sahibi.Bu yazdıklarım da kendisinin görüşleri.Sitesinden takip edebilirsiniz.

Sevgili gizsu,
Teşekkür ederim.Kayıplar da olmasa çok daha iyi olacak.

Sevgili serkan_istanbul,
Aslında çok küçük değil saksısı;ama kaç lt lik olması gerekiyor ortalama? Yanlış yapıyorsam baharla birlikte daha geniş saksıya alayım.Sayın alacakaranlık'tan birçok büyük saksı aldım. :)

iris41
07-03-2013, 20:41
Maşallah sayın tika baharı getirmişiniz ;) biraz erken degilmi ben mart sonu nisanın başı düşünüyorum .
Klamatisler ben de 10 litrelik saksılarda gayet mutlular .

gülenyüz
07-03-2013, 20:41
Harika ellerinize sağlık.Hepsi sağlıklı gözüküyorlar.Saygılar..

Tika
07-03-2013, 21:30
Sevgili iris41,
Hava sıcaklıklarına baktım,bugünden itibaren ısınıyor.Geçtiğimiz iki gün bayağı soğuktu;yapraklar da hafif sararmalar olmuş,ama artık öyle soğuk olmaz bir daha.Gece en düşük 7-8 derece civarlarında.Seraların fermuarların da açtım. :) Seneye balkonu camla kapattırmak istiyorum,bitki korumada en kolay çözüm bu.

Sevgili gülenyüz,
Teşekkürler.Aslında kış boyu doğru dürüst hiç ilgilenemedim.Hep ihmal ettim.Yeni yeni ilgilenmeye başlayacağım.

iris41
07-03-2013, 21:41
Kim demişti hatırlamıyorum ;) İstanbulun havasına suyuna güven olmaz diye tedbiri elden bırakmamakta fayda var .
Mart donlarında bir cok bitki tellef oldu bende .

Tika
08-03-2013, 05:57
Sevgili iris41,
Her gün sıcaklıkları kontrol etmekte fayda var.

serkan_istanbul
08-03-2013, 12:14
benim clamayis 20 litrelik bir vallahi saksıda deil kovada balkonumda fakat içinde iki adet clamatis var. sevgiler

sweet49
28-03-2013, 13:55
çok güzel bir balkon yaratmıssınız harıka sardunyalar çok güzel benım hıc bılgım yok çiçekler hakkında bu 2 gunde agaclar netten baska bırseye bakmıyorum ama balkonunuza hayran kaldım renga renk sardunyaları nasıl çelıkten mı temın etmem gerek burada kı yapı marketlerde hıc karsılasmadım bende bır tane var kırmızı ben bu kıs basladım çıçeklerle ılgılenmeye daha once salonum a koydugum her cıcek kuruyordu bu kıs lale ve sümbül soganları ıle basladım cok ıyı sonuç aldım üç gün önce de aslan agzı petunya ipek çiçegi portakal cıcegı karanfıl tohumu aldım ve serptık tohumları baslangıç ıçın dogru secım mı bılmıyoru sizce? Böyle bırseye baslamam da 20 aylık bır oğlum var çıçeklerı cok sevıyor onun için oldu bır yandan da içimden geçenlerı yapmama da vesile oldu

Tika
28-03-2013, 16:43
Ne güzel hızlı bir başlangıç yapmışsınız.
Sardunyalarımın bir kısmını babaannemden,bir kısmını annemden,bir kısmını da yapı marketlerden aldım.Yaklaşık 1 ay kadar sonra yapı marketlerin tümü renk renk sardunyalarla dolmaya başlar.Henüz mevsimi değil,yeni yeni çıkacaklar meydana. :)
Şu an benimkiler çelik alınabilecek durumda değil,toparlanmaları gerekiyor.Gübreleyip yeniden ekeceğim,çok cılızlaşan da var,bozulan da var ne yazık ki;ama Mayısın sonlarına doğru çelik alınabilecek duruma gelebilirler.İsterseniz o zaman yollayabilirim çelik.

sweet49
28-03-2013, 18:00
çok teşekkür ederım çok sevınırım bende sızın kadar olmasa da balkon yaratmak ıstıyorum ama su an tasınma olayım var onun ıçın pencere kenarlarım musaıt oldugu ıçın pencerelerımı güzellestırmeye basladım ama zaman ister daha yolun basındayım bu konuda yetersızım sızlerden öğrenıyorum tekrar dan teşekkür ederim

Tika
31-03-2013, 08:40
Bugün artık şu saksı büyütme işlemlerine başlayacağım.
İstanbul'da hava da çok güzel,güneşli bir ilkbahar havası var.
Öncelikle top sardunyaları büyük yuvarlak saksı kullanarak hepsini bir araya dikmeye çalışacağım.Böylece uzun birçok saksıdansa büyük tek bir saksıyla sulamayı da kolaylaştırmış olacağım;balkonda saksı sayısını en aza indirerek sulamada kendime kolaylık sağlamak hedefim.Sonrasında yorulmazsam sukulentleri de bir araya ekebilirim ya da onları başka gün de yapabilirim.Bakalım :)

Tika
31-03-2013, 17:34
Dikim ve aranjman işleminin bir kısmını tamamladım.
Çok yoruldum.
Saat 13:00 gibi başladım.17:00'ye doğru ancak bitti.
Dikim aşamasında fotoğraf çekemedim.
Her yer toprak oldu.Bitkilerle ilgilenmeyen birisi görse kesin deli damgasını yerdim.Yatak odası balkona açılıyor.Mecburen yatak odasında yapabiliyorum,gerisini siz düşünün.Eşim gelmeden her yeri de temizledim.Tüm delilleri ortadan kaldırdım. :) Balkon da zaten yapamıyorum bu işi,çünkü adım atacak yer yoktu.Her yer toprak,pomza,saksı,bitki doluydu.Şu an biraz toparlandı;ama hala çok iş var.Evdekilere daha hiç başlayamadım.Belki Salı günü birkaç saksıya el atarım.
Bitkilerin son hallerinin fotoğraflarını çektim,paylaşacağım.

sadecegeçen
31-03-2013, 18:03
Bugün artık şu saksı büyütme işlemlerine başlayacağım.
İstanbul'da hava da çok güzel,güneşli bir ilkbahar havası var.
Öncelikle top sardunyaları büyük yuvarlak saksı kullanarak hepsini bir araya dikmeye çalışacağım.Böylece uzun birçok saksıdansa büyük tek bir saksıyla sulamayı da kolaylaştırmış olacağım;balkonda saksı sayısını en aza indirerek sulamada kendime kolaylık sağlamak hedefim.Sonrasında yorulmazsam sukulentleri de bir araya ekebilirim ya da onları başka gün de yapabilirim.Bakalım :)

Damlama sistemi lazım size:D kaç tür var? 100 den fazladır herhalde:eek:

Tika
31-03-2013, 18:07
Hiç saymadım;ama vardır birkaç çeşit. :) Küçük küçük bir sürü saksı vardı.
En azından şimdi onlar biraz toparlandı.
Yeni yerlerine çabuk alışırlar umarım.

Tika
31-03-2013, 19:11
Fotoğrafları 4 saatlik dikim işleminin ardından yorgunlukla çektim. :)
Balkonumdaki tüm düzenlemeyi bitirince daha güzel kareler de
paylaşabilmek dileğimle...İşte aranjmanlarım.

Ev içindeki bitkiler balkona taşınmaya başladı.

Not:Fotoğrafları bilgisayardan yükleyemedim.Sürekli hata veriyor.
I pad den yüklüyorum.Burada da her seferinde tek fotoğraf yüklüyor.

Tika
31-03-2013, 19:12
Soğuğa dayanıklı olan sukulentleri bir araya diktim.

Tika
31-03-2013, 19:13
Echeveria türlerini ve Crassulaları bir araya diktim.

Tika
31-03-2013, 19:14
Echeveria'larım.

Tika
31-03-2013, 19:15
Echeverialardan devam edelim.

Tika
31-03-2013, 19:16
Top sardunyaların büyük bir kısmını iki büyük yuvarlak saksıya
aldım.Bu işlem sırasında biraz hırpalandılar;umarım hızla uyum
sağlarlar.Bu iki saksı haricinde top sardunyaların ekili olduğu iki
uzun saksım kaldı.Top sardunyaları çok seviyorum;ama uzun saksılarda
çok yer kaplıyorlardı.Ben de biraz başka türlere yer açılsın
istedim.Bakalım zaman ne gösterecek?

Tika
31-03-2013, 19:16
Aşkın gözyaşları çeşitleri

Tika
31-03-2013, 19:18
Aloe ve Haworthia türleri aranjmanları

Tika
31-03-2013, 19:19
Kaktüs çeşitleri aranjmanları

sweet49
31-03-2013, 19:20
hepsi de çok güzel olmus ellerınıze sağlık.

Tika
31-03-2013, 19:20
12 Ocak toplantısında Sayın Zafer Bey'in getirdiği Meleklerin Borusu çeliğim güzel güzel büyümeye devam ediyor.

Bu arada Bir Gecelik Gelin'de çok güzel büyüyor.Onu da çeker eklerim.Yanlarından yavrular verdi.

Tika
31-03-2013, 19:26
Güler Hanım'ın Aloe Vera'sı büyüdü.

Tika
31-03-2013, 19:27
Balkonumda genel olarak son durum.

Tika
31-03-2013, 19:27
Yapılacak çok iş var daha.

Tika
31-03-2013, 19:29
Sanırım aklımdakilerin tümünü yapıp balkonu düzenlemem Mayıs'ın sonunu bulacak. :rolleyes:

adneser
31-03-2013, 19:29
Sayın Tika

Her şey çok mükemmel bu güne kadar balkonunuzu ziyarette neden geç kaldım bilemiyorum.:(:(
O küçük balkonunuzda kocaman bir çiçek dünyası yaratmışınız nazar değmesin elinize emeginize sağlık.

Saygı ve selamlar

Tika
31-03-2013, 20:23
Çok teşekkürler Sayın adneser.
Forumda o kadar çok başlık var ki,insan hepsine yetişemiyor.:)
Güzel yorumunuz için teşekkürler.

gokcegokce
31-03-2013, 20:59
Sevgili Tika, balkon düzenleme çabanızı hayranlıkla takip ediyorum. Bir öneri olarak duvarlarınızı kullanabilmeniz için sarkıcılarınızı, örneğin telgraf gibi, ayakkabı düzenleyicilerle dikeyine asarak değerlendirebilirsiniz. Ben kendi balkonumda deneyeceğim. Sevgiler...
Aşağda bir örneğini paylaşmıştım.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/balkon-bahceciligi/367751d1360173902-bqccwpiveuuqqdssffl1fzl72ejkfbmt4t8yenimkbvaiqdb_r d1h6kmubwtcebj.jpg

Tika
01-04-2013, 06:28
Sevgili gokcegokce,
Çok güzel bir fikirmiş gerçekten de.
Benim geçen yıldan aldığım sarkan sepet saksılarım var.Onları da yavaş yavaş çıkaracağım.Sizin fikriniz de çok kullanışlıymış,deneyebilirim.
Bu yıl çıkardıklarımı içeri de almayı düşünmüyorum,balkonu kapattırmak istiyorum;ama maliyetini bilmiyorum.Camla kapattırmak istiyorum,böylece ilkbahar ve yaz aylarında açık balkon olur.Kışın da koruma derdi kalmaz.

Asya Ceylan
01-04-2013, 12:25
Sn Tika kolay gelsin açılış yapılmış ellerinize sağlık ;) bütün bir pazar evdeydim çok hayallerim vardı (sera ve bir kaç çiçekçi dükkanı gezecektim) annem ve ablamın baskısıyla sadece ev temizliği yapabildim hemende bütün bir gün:(

Ama balkondaki kutuları eşyaları boşaltmaya bende başladım (işyerimde) .çiçeklerimi yerleştirdiğimi (yeni alacaklarımı) düşünmek bile beni çok mutlu ediyor :p

Darısı başıma Saygılar ;)

Tika
01-04-2013, 15:47
Sevgili Asya Ceylan,
Sizi ve bitkilerinizi özledik.
Size de kolay gelsin.
Aklımda çok şey var;ama sıraya koydum artık.:)

Asya Ceylan
02-04-2013, 10:02
Çok teşekkür ederim ;)

Tika
02-04-2013, 17:37
Bugün yine düzenlemeler yaptım;ama ben düzenleme yaptıkça balkonda adım atacak yer kalmadı.Bu nasıl iş ben de anlamadım.

Tika
04-04-2013, 06:16
Aklımda sürekli neyi nereye yerleştireyim diye düşünceler var.
Şimdilik şöyle bir çözüm buldum.
2 katlı portatif seralardan birini söküp kaldıracağım.4 katlı seramın üstüne bir kat daha çıkıp 5 katlı hale getireceğim.Fazladan yer işte. :)
Salon penceresinin önünde saksılar daha sağlam dursun diye demir şerit çektirmek istiyorum;tabii yaptırabilecek bir yer bulursam.Henüz pencere önüne saksıları yerleştirmedim.Mutfak penceresini de kullanabilirim aslında.Bunları yaparsam balkon demirlerine de çiçek asmak durumunda kalmadan hem balkonda bana alan açılmış olacak,hem de sulamada damladı,damlamadı derdi ortadan kalkacak.

Asya Ceylan
04-04-2013, 13:39
o kadar çiçeklerinizi düşünmeniz yetmiyor bir de aşağıdaki çiçek düşmanını düşünüyorsunuz.
bak aklıma geldi sinirlendim şimdi :mad:

tamam peki az sakinleştim ;) herkes kendince haklı tabi saygı duymak lazım

banusemiha
04-04-2013, 14:40
Bugün yine düzenlemeler yaptım;ama ben düzenleme yaptıkça balkonda adım atacak yer kalmadı.Bu nasıl iş ben de anlamadım.

Çok haklısınız.. İnsan bu güzelliklere doyamıyor..

Tika
04-04-2013, 16:08
Sevgili Asya Ceylan,
İki alt komşumda da çiçek var.Görebildiğim kadarıyla sardunyaları var.Bahçeyle de eşi ilgileniyor o komşunun;ama yazın istisnasız her sabah ve her akşam çamaşır asılı.Öğlen güneşinde de çiçekleri sulayacak halim yok.Zaten en uygun zaman,sabah saatleri.Akşam sulayınca da mantar riski oluyor.
Artık bakacağım,olmadı saat vereceğim.Şu saatler arası sulama yapacağım,lütfen çamaşır asmayın diye. :)

Sevgili banusemiha,
Doyulacak gibi değiller.Çok hoş bir hobi.Daha yetiştirmek istediğim o kadar çok tür var ki;ama yer yok. :) Evdekilerin bir kısmını da balkona alınca balkon iyice doldu.:) Ama kararlıyım,düzenlemelerim daha bitmedi.Yer açıp balkonumda çiçeklerin arasında oturacağım.:) Şu an yan yan yürüyorum sığabilmek için.:)

YeniGine
05-04-2013, 00:44
:D Sevgili Tika; gözümün önüne getirdim yan yan yürüdüğünü; çok sevimli olmuşsun. Tika az biraz da balkon duvarlarını, tavandan asma düşünmüyor musun? Yoksa artık balkona sığamayacaksın.
Evet; bizler ve komşular. Yeni yeni dikkatimi çekiyor ben biliyorsun sitede oturuyorum; çiçekler yüzünden komşulara (Çocukları top oynuyor, top çiçeklerime geliyor) sinir olmaya başladım hatta bugün çocuklardan birinin ailesine iyi bir çıkış yaptım :( neyse ki beni seviyorlar da alttan aldılar. Bize bizi anlayanlar gerekli.
:D Sayın malina sağolsun bu siteyi kurmuş; bize bir de hep birlikte oturabileceğimiz bir site kursa... Şöylee bahçeli evler dolu bir site.

Tika
05-04-2013, 06:25
Sevgili YeniGine,çok güzel olurdu gerçekten de. :)
Bir şekilde biraz yer açacağım balkonda.Duvar için 3 tane askı aparatım var,eşim balkon duvarına onları yapacak.Bir iki saksı da böylelikle kalkar ortadan.
Salon penceresinin önüne henüz hiç saksı koymadım;çünkü kuş konduğunda Tika heyecanlanıyor ve bir anda pencereye atlayabiliyor.Bu şekilde bir saksım aşağıya düşmüştü.Bu yüzden demir çiçeklik yaptırmadan o alanı kullanmayacağım.
Her şey sırayla yapıldığında ferahlayacak balkon.Umarım...

alacakaranlik
05-04-2013, 09:37
bende kendime diyordum ne çok yapacak işim var diye. megersem benden daha kotusude varmıs :D :D :D

Asya Ceylan
05-04-2013, 09:56
:D yaz geliyor iş biter mi hiç, daha yeni başlıyoruz.Hepimize Allah kolaylıklar versin ;)

Sn.Tika bende bu sefer öyle bir karar verdim mutlaka ufakta olsa oturabileceğim masalı bir alan yapacağım inşallah, olmuyor öyle kapı eşiğinden bakıp bakıp gitmek ;)

Bu arada öyle bir site yapılırsa bende bende geliriiiimmmm ;) ooofff her yer yeşillik çiçek miiss düşüncesi bile nasıl huzur veriyor insana.Bu yeşil sevgisi nasıl bişey insana pc başında bile mutlu ediyor düşüncesiyle :D

YeniGine
08-04-2013, 01:26
Sevgili Tika; yılan kaktüsleri birebir gördün, 3 tane idiler zaten, artık ne zaman sulamamız gerektiğini söylersin bana. Ve ben onları sadece üzeri kapalı garajda bekletiyorum. Sonra o üzerindeki yavrulardan çoğaltmak mümkün galiba. Bana da izah edersen sevinirim. Teşekkürler.

Tika
08-04-2013, 06:11
Sevgili alacakaranlık,
Gerçekten de iş hiç bitmiyor.Dün de uğraştım durdum,toplantıdan geldiğim gün de kısa olan seraları söktüm;ama bu koşuşturmacada üşüttüm.Daha da bitmedi. :) Ev içinde toprağının değişmesi gereken saksılar var,ceylan sardunyaların bakıma girmesi lazım.Bazıları yeniden ekilecek,kuruyan üç tane var ne yazık ki,onlar sökülecek.
Duvar kenarına L şeklinde raf yaptırmak istiyorum,salon penceresinin önüne çiçeklik vs :) Mayıs'ın sonu değil,daha da uzayacak benim işler.Kış yaklaşınca balkonu kapattırma isteğim var bir de,onu da unutmayalım. :) Bu yılın sonuna kadar uzayacak gibi görünüyor.

Sevgili Asya Ceylan,
Bize kolay gelsin,bakalım neler yapacağız bu kadar bitki arasında. :) Dün azbitki.com ( eski sitesi bitkivecicek.com ) sitesinin sahibi ile buluştum.Karışıklı bitki takası yaptık.Cumartesi günü zaten toplantıdan eli dolu döndüm. Haftasonu da bu yüzden boş zamanlarımda saksı büyütme,toprak yenileme işlemlerini yaptım.Bu aralar sık sık yapıyorum bunu.Henüz bitmedi. :) Ama az kaldı. :) Bunlarla uğraşırken insan ne kadar mutlu oluyor.

Sevgili YeniGine,
Ben kaktüsü aldığım gün açık balkona aldım ve biraz suladım.Bu hafta sıcaklıklar düştüğü için bu sulama yeter ona 10 gün kadar.Sonra güneşli gün sayısı artmaya başlayınca sulamaya devam deceğim,zaten benim balkonum direkt yakıcı güneşi alıyor.Saksıyı suluyorum akşama kadar kupkuru oluyor.Tabii bu dediğim yaz aylarında oluyor.

nuriş10
14-04-2013, 16:19
Tüm bitkiler sağlıklı güzel görünüyor ,sardunyalarda en kısa zamanda açarlar da balkon şenlenir iyice kızım

sardunaki
14-04-2013, 19:36
Öncelikle Maşallah demek isterim ,
sevgili Tika sardunyalarına aşık oldum ben,orası bir balkon değil adeta cennet bahçesi olmuş.Hayran kaldım ,İzmirde olsanız kesin koca bir saksı çiçek alıp size kahveye gelmek isterdim müsadenizle :) Balkonum çok güneş alıyor ve sardunyalar güneşi çok sever demişsiniz,gecen yıl taşındığım evim çok ama çok güneş görüyor .Ancak tüm sardunyalarımı kaybettim,şehir şehir taşıdıgım ve özenle baktığım tüm sardunyalarım malesef :( öldü...Sonra uzun süre hiç çiçek almadım ,küstüm ..Şimdi yine balkonumu dolduruyorum ,özellikle ordan burdan dosttan aldıgım sardunyalarla..Sardunya bakımı ile ilgili tavsiye ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim,görüşmek üzre.Sevgiler

ecrin11
16-04-2013, 15:58
tek kelımeyle bayıldım çiçeklernıze güle ğüle buyutün

Canan
16-04-2013, 22:44
Neyi nereye koysak sıkıntısı ortak, madem eşiniz yardımcı olabiliyor, benim gibi matkap kullanmayı öğrenmek zorunda değilsiniz; bir iki şey önereyim, beyefendiyi çalıştıralım :)
Galiba köşede plastik sera var, muhtemelen ona ağır saksılar koyamadığınız için çok verimli değil. Atın demek istemiyorum ama onu kaldırıp o duvara L çubuklar çaktırıp, tavandan yere yakın yere kadar, üzerlerine raf koyun, İkea'da böyle şeyler çok uygun satılıyor. Sayısız ve çok sağlam rafınız olur, kışın üzerine nalburdan kestireceğiniz uygun bir naylonla sera haline de gelebilir. Birde şöyle bir şey önerebilirim; Balkon demirinin hizasına ama tavana, mutfaklarda baharatlıkları astığımız demir çubukların büyüklerinden monte ettirip (ki yine tavana ya da tavana yakın, pencere üstüne denk gelen kısma da olur, balkon çok rüzgar alıyorsa bu daha uygun) sayısız ayarlanabilir saksı askısı takarak pekçok saksıyı ortadan kaldırabilirsiniz. Hani aşağı çekince gelen, sonra yukarı kaldırabileceğiniz saksı askıları; gittigidiyor da çok ucuz.
Fakat şu aşağı su akmasını nasıl engellerseniz ben de bulamadım, düşünelim hepberaber...(demiştim ama belkide cahilce birşey söylüyorum, su akıtan saksılarla kaktüslere yer değiştirtseniz, onları dışarı assanız kötü mü olur?)
Kolay gelsin..

Tika
18-04-2013, 15:52
Tüm bitkiler sağlıklı güzel görünüyor ,sardunyalarda en kısa zamanda açarlar da balkon şenlenir iyice kızım

Teşekkür ederim anneciğim. ;)

Tika
18-04-2013, 15:57
Öncelikle Maşallah demek isterim ,
sevgili Tika sardunyalarına aşık oldum ben,orası bir balkon değil adeta cennet bahçesi olmuş.Hayran kaldım ,İzmirde olsanız kesin koca bir saksı çiçek alıp size kahveye gelmek isterdim müsadenizle :) Balkonum çok güneş alıyor ve sardunyalar güneşi çok sever demişsiniz,gecen yıl taşındığım evim çok ama çok güneş görüyor .Ancak tüm sardunyalarımı kaybettim,şehir şehir taşıdıgım ve özenle baktığım tüm sardunyalarım malesef :( öldü...Sonra uzun süre hiç çiçek almadım ,küstüm ..Şimdi yine balkonumu dolduruyorum ,özellikle ordan burdan dosttan aldıgım sardunyalarla..Sardunya bakımı ile ilgili tavsiye ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim,görüşmek üzre.Sevgiler

Sardunyalarınızı kaybetmenize üzüldüm Sevgili sardunaki,
Balkonum çok güneş görüyor.Bu zamanlarda sabah ve akşam suluyorum.
İzmir'in güneşi daha sert olabilir.Güneye daha yakın.
Sardunyalarda taşınma esnasında kayıp yaşandıysa yeni yerlerini yadırgamış olabilirler.
Ben bir kısmının toprağını değiştirip gübre verdim ve yeniden ektim.
Kışın da fazla koruma gerektirmiyor.
Üzerine naylon poşet geçirmek fazlasıyla yeterli.
Seraya koydum bazılarını ama sera fazla geldi.
Sardunya bakımı ile bildiğim detaylı tüm bilgileri birkaç sayfa önce yazmıştım.
Sevgili YeniGine sormuştu,isterseniz bir göz atın. :)
Babaannem sardunyalarından sonbahar sonu,kış başı gibi çelik alıyor.Gerçi azaltmış sayılarını.Yine aynı işlemi yaparlarsa söyleyeyim size ayırsınlar.Ayrılanlar kimse almazsa çöpe gidiyordur.

Tika
18-04-2013, 15:57
tek kelımeyle bayıldım çiçeklernıze güle ğüle buyutün

Teşekkür ederim,daha güzelleri ve sağlıklıları sizin olsun.

Tika
18-04-2013, 16:03
Neyi nereye koysak sıkıntısı ortak, madem eşiniz yardımcı olabiliyor, benim gibi matkap kullanmayı öğrenmek zorunda değilsiniz; bir iki şey önereyim, beyefendiyi çalıştıralım :)
Galiba köşede plastik sera var, muhtemelen ona ağır saksılar koyamadığınız için çok verimli değil. Atın demek istemiyorum ama onu kaldırıp o duvara L çubuklar çaktırıp, tavandan yere yakın yere kadar, üzerlerine raf koyun, İkea'da böyle şeyler çok uygun satılıyor. Sayısız ve çok sağlam rafınız olur, kışın üzerine nalburdan kestireceğiniz uygun bir naylonla sera haline de gelebilir. Birde şöyle bir şey önerebilirim; Balkon demirinin hizasına ama tavana, mutfaklarda baharatlıkları astığımız demir çubukların büyüklerinden monte ettirip (ki yine tavana ya da tavana yakın, pencere üstüne denk gelen kısma da olur, balkon çok rüzgar alıyorsa bu daha uygun) sayısız ayarlanabilir saksı askısı takarak pekçok saksıyı ortadan kaldırabilirsiniz. Hani aşağı çekince gelen, sonra yukarı kaldırabileceğiniz saksı askıları; gittigidiyor da çok ucuz.
Fakat şu aşağı su akmasını nasıl engellerseniz ben de bulamadım, düşünelim hepberaber...(demiştim ama belkide cahilce birşey söylüyorum, su akıtan saksılarla kaktüslere yer değiştirtseniz, onları dışarı assanız kötü mü olur?)
Kolay gelsin..

Sevgili Canan,
Harika fikirleriniz için çok teşekkür ederim.
L saksı raflarını ben de çok istiyorum.Ikea'da olduğunu bilmiyordum.Oraya da bakayım internetten.Siz denk gelirseniz nette bakarken siz de sayfamda paylaşabilirsiniz.
Ben de raf satan bir yerle anlaşıp yaptırayım diyordum.Bir an önce harekete geçmeliyim.
Tavana yakın şerit de çok güzel fikir.Yapı marketlerde satılıyor mudur acaba? Demirciye söylemek lazım sanırım.
Dediğiniz sarkan saksılar için olan aparatları biliyorum;ama nerede satıldığını bilmiyordum.
Az su isteyenleri tellere asmak da mantıklı.
Tüm fikirleriniz çok hoşuma gitti.
Teşekkürler.

Canan
18-04-2013, 19:07
Beğendiğinize sevindim, size ayaküstü seçenekler sunuyorum: Ben olsam herhalukarda onları beyaza boyardım, verniklerdim, soğuk ve suya dayanması gerek. Ama böyle şeyleri internetten almayın derim, çok uyduruk çıkabilir, aksesuar eksik gönderirler monte edemezsiniz, bence İkea'ya kendiniz gidin.
O demir çubuğu balkon demiri gibi, üstünde saksıların durduğu ön duvara da monte ettirebilirsiniz. İkinci bir balkon demiri gibi olur, yer kazandırmaz ama zeminin temizliği ve kedi için iyi olur.
Sırasıyla:
80.tl 78x55x174 en az iki ünite almak gerekir
70.tl 42x176 iki **** üç ünite
176 tl. 239x35x174 bu sığmaz sanırım, fikir olsun

Böyle değilde raf ve ayak almak isterseniz raf başı maliyet 20 tl gibi..
Ama nalburdan L çubukları alıp, istediğiniz ölçü raf olacak tahtaları da marangozda kestirip istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Çok şirin olur..

Mutfaklarda kullandığımız metaller ne kadar ağırlık kaldırır türüne bağlıdır herhalde.
Bence bir demirciye yaptırmak daha makul.
Sitemizde marangoz ve demirci arkadaşlarımız da vardır :)
Kolay gelsin..

Tika
19-04-2013, 16:46
Paylaşım için çok teşekkür ederim Sevgili Canan.

Sevgili sardunaki,

http://azbitki.com/ adresinin ( eski sitesi http://www.bitkivecicek.com/ ) sahibi ve yazarı Sayın Erdal Yüksel,balkon sayfama bakarken sizin mesajınıza denk gelmiş.
Kendisi konu hakkında detaylı bilgi sahibi.Tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.Sardunyalarınız konusunda kayıp yaşamanızla ilgili bana yazmış.Aynen paylaşıyorum.
Sevgiler

"
1- Sıcak şehirlerde sardunyalar doğal topraklardan kırmızı killi toprak + humuslu toprak karışımına dikilmeli. Hem klasik sardunyalardan bulmaya çalışsınlar. Bodur sardunyalar yazın aşırı sıcak olan yerlere pek uygun değil.

2- Özel sardunya besini mayıstan ekime kadar mutlaka verilmeli. Diğer aylarda daha seyrek verilebilir veya hiç verilmeyebilir. "

Tika
21-04-2013, 16:13
Mum çiçeǧimin tomurcuklari belirginleşmeye başladı.

Tika
21-04-2013, 16:18
Sayın Adem Keskin'in yolladıǧı Pasifflora ve Begonvil çeliklerim.

h_dogan
21-04-2013, 16:40
Sn. Tika ne yalan söyleyeyim bitkilerinizden çok kedinizi beğendim. Maşallah bembeyaz. :D

Tika
21-04-2013, 18:06
Sn. Tika ne yalan söyleyeyim bitkilerinizden çok kedinizi beğendim. Maşallah bembeyaz. :D

Teşekkürler Sayın h_dogan,
;) Evet,çok tatlıdır kendisi. Benim çiçek mankenim. Çiçeklerden daha çok ilgi topluyor.:rolleyes: Adı Tika,yani benim kullanıcı adım aslında onun adı. :)

sardunaki
22-04-2013, 21:30
Sevgili Tika cok tesekkur ediyorum.
Tasinma esnasinda kayip yasamadim,aksine bu balkona geldikten sonra cosmustu hepsi,ama kisa sureli oldu iste.3 ay boyunca cennet gibiydi balkonum,haziranda ne olduysaoldu.Beyefendinin konuyla ilgili yazisini okuyacagim ,bu guzel kizlarimida kaybetmek istemiyorum.ilginize cok tesekkur ediyorum,cok incesiniz

Tika
23-04-2013, 19:56
En sevdiǧim bitkilerim arasında sardunyalar.

Tika
23-04-2013, 20:06
Sardunyalar çiçeklenmeye başlandı.

Tika
23-04-2013, 20:14
Clematisim,Çuham,Echeveriam

Tika
23-04-2013, 20:34
Balkonumda son durum
Ahtapot Çiçeǧi
Echeveria
Gelin telim büyüdü,artık minicik yavrular da veriyor.Sanırım çiçek açacak.

hüzün
23-04-2013, 20:53
:))))) çok güzeller, devam lütfen

gokcegokce
23-04-2013, 21:00
Maşallah sevgili Tika balkon coşmuş. Tika da en güzel köşede, pamuk gibi :) Clematis harika maviş maviş. Acaba clematisinizin kaçıncı yılı ve saksısı nasıl?

adneser
23-04-2013, 21:32
Balkonumda son durum
Ahtapot Çiçeǧi
Echeveria
Gelin telim büyüdü,artık minicik yavrular da veriyor.Sanırım çiçek açacak.

Sayın Tika

Gözlerimiz şenlendi elinize, emeklerinize sağlık balkonunuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

Saygı ve selamlar

YeniGine
23-04-2013, 23:39
Sevgili Tika; sardunyalar açmaya başlamışlar sevindim. Balkonun maşallah dolmuş, yer kalmamış. Evet; haklıyım gördüğüm kadarı ile o balkonda gerçekten yan yan yürümen gerekiyor. :D
Sevgilerimle...

Tika
24-04-2013, 05:39
Teşekkür ederim Sevgili hüzün,
Daha çok çiçeklensinler bol bol paylaşacağım.Sardunya şenliği başlamak üzere. :)

Sevgiligokcegokce,
Teşekkürler.Clematis'i geçen yıl ilkbaharda almıştım,o zaman da çiçeklenmişti ama çiçekleri daha küçüktü.Bu yıl daha büyük açıyor.16 lt lik saksıya geçirdim bir ay kadar önce.Humus katkılı toprak,torf,gübre karıştırarak toprağını zenginleştirdim.Aynı saksıda frezya ve sempervivum da var.

Sevgili adneser,
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler.Ben de sizin sayfanızı gezmeyi seviyorum.:)

Sevgili YeniGine,
Sonunda açmaya başladılar.Çiçekleri artarak devam eder artık.Kışın üç kök ceylan sardunyam ölmüştü,sorumlusu da sera.Seraya koymadığım sardunyalar çok daha sağlıklı çıktılar.Bordo renkli olan ceylan sardunyam hayattaymış,çok sevindim.Bazı saksılarda aynı renkten birkaç kök vardı;kayıp yaşadıklarımın renkleri ancak açtıklarında fark edilecek.Geçen yılki fotoğraflarla karşılaştıracağım.

fdogru
24-04-2013, 10:20
Harika ötesi. bayıldım. hepsine maaşallah. :)

Adem Keskin
25-04-2013, 11:36
Sayın Tika heralde durumları iyi, kayıp vermeden devam ediyorlar umarım . :)

Tika
25-04-2013, 18:36
Sayın fdogru,
Beğeniniz için çok teşekkür ederim.

Sevgili Adem Keskin,
Hepsi hayatta;ama yanlış bir şey yapacağım diye korkuyorum,umarım hepsi sorunsuz tutar da sizi de mahçup etmemiş olurum.Her gün bakıyorum,su istiyorlar mı diye.Balkonum güneş alıyor ve çeliklere de gelmeye başladı.Emeklerinizi boşa çıkartmak istemiyorum.Filizlerini gördüğüm gün çok mutlu olacağım.
Gelişmeleri sayfamda paylaşacağım.

Adem Keskin
25-04-2013, 19:19
Sayın Tika hanım bu kadar sevgiye karşı artık ayıp etmezler heralde :) Fazla sıcakta kalmasalar iyi olur, su ihtiyacını karşılayacak kök sistemi olmadığından sıkıntı olabilir . En kısa zamanda yaşam belirtilerini görmek umuduyla. Saygılar ..

Tika
25-04-2013, 19:35
Migros'ta tüm bitkiler 3,90 tek fiyattı.Tek kalan onbir ay çiçeǧini kurtarmak istedim.

Hercai Menekşe 12 Ocak İstanbul toplantisinda Sevgili YeniGine'nin hediyesi.
Paskalya kaktüsümün tomurcuklari,yakinda acacak umarim.

Ortancam balkonun en gölge yerinde duruyor ve tomurcuǧu var.Geçen yıl güneşe koyduǧum için bana küstü ve açmadı.Ne renk açtıǧını bilmiyorum o yüzden.

Alacali sakizim da burada.:)

Tika
25-04-2013, 19:48
Lithopslarima iyi bakiyorum.

Salon bitkilerimin aranjmanlari.Fitonyalar harika yakışıyor aranjmanlara.Bazı saksılarda da arapsaçı var.Deniyorum,bakalım gelişimi nasıl olacak?

Tika
25-04-2013, 20:27
395410Dr.Marginata,Kohleria,Kurdela Çiçeği aranjmanı (Kohleria fotoğraf alttan çekildiği için görünmüyor.)

Tika
25-04-2013, 20:32
Dev telgraf da,okbaşı çiçeği ve adını bilmediğim başka bir salon bitkisi ile birlikte aynı saksıda.

Tika
25-04-2013, 20:34
azbitki.com dan Sayın Erdal Yüksel'in hediyesi

Tika
25-04-2013, 20:35
Güderi Begonyası ( Erdal Bey ve Seher Hanım'a teşekkürlerimle :) )

Tika
25-04-2013, 20:36
Çilli Begonyam yerçekiminin etkisinde kaldı.

Tika
25-04-2013, 20:37
Paşa Çadırı

Tika
25-04-2013, 20:38
Tüylü telgrafım hayatta neyse ki. :rolleyes:

Tika
25-04-2013, 20:39
Dua Çiçeği aranjmanım,arapsaçı da ekili bu saksıda.Saksı yüzeyini kaplayacak mı diye merakla bekleyeceğim.

Tika
25-04-2013, 20:41
Bordo renkli telgrafım da hayatta. :D

Tika
25-04-2013, 20:43
Çalı türleri
Lavanta,Pittosporum ve Taflan

loveforlife
25-04-2013, 21:33
Sevgili Tika,

Balkon ve evindeki güzellikleri izlemek gerçekten de çok keyifli. Sevginin nelere kâdir olduğunu ispatlıyor bu fotoğraflar bize. Sevgi ve emek olunca, sonuç böylesine güzelleşiyor elbette.

(Bu arada Fincan Hanım telgrafı yedi:()

Tika
26-04-2013, 04:58
Teşekkür ederim Sevgili loveforlife,
Bitkilerle uğraşmak ayrı bir keyif.
Yaramaz Fincan Hanım'a da bak sen,hızını alamamış. :) İsterseniz gönderirim,saksı içinde balkonda da olur ya da balkonda asmanız gerekir duvara.O zaman yeme ihtimali düşük olur.

Tika
12-05-2013, 07:32
Mum çiçeğim sürprizini yapıp bu sabah açmış. :eek:

Tika
12-05-2013, 20:19
Sardunyalarin yeri ayri...

Tika
12-05-2013, 20:26
Petunyalari Migros'tan aldım.Tanesi 50 kuruştu.
Kekiǧimi geçen yıl almıştım,bu yıl çiçeǧini de gördüm.Minicikler.

Tika
12-05-2013, 20:36
Meleklerin borulari iyice büyüdü.Yalnız bugün fark ettim ki yapraklarin altinda beyaz bit var.Üç küçük yapraǧı koparmak zorunda kaldım ardından ilaçladım.

Çeşitli Pasiflora çeliklerim ve begonvil çeliklerim,Sevgili Adem Keskin'in katkılarıyla.

banusemiha
12-05-2013, 22:17
Sardunyalarınız çok güzeller.. Maşallah..

YeniGine
12-05-2013, 23:59
Sevgili Tika hangi birisine maşallah diyeyim ki hepsi birbirinden güzel; biliyorsun ben sardunyaları daha bir seviyorum. Ve maşallah sardunyalar harika olmuşlar yine. Ellerine sağlık. Benimkiler de çok şükür tomurcuklandılar, açacaklar inşallah.

Tika
14-05-2013, 13:56
Balkonumda bugün

adneser
14-05-2013, 19:31
Balkonumda bugün

Maşallah,maşallah Sn Tika sardunyaların hepsi muhteşem hele bende olmayanları görünce :( gözlerim bayram etti,paylaşım için teşekkürler.

Üçüncü görselde pembe sardunyanın arasındaki çiçek nedir Sn Tika

Saygı ve selamlar

Tika
15-05-2013, 05:46
Teşekkürler Sevgili adneser,
Sorduğunuz bitki buz çiçeği.
Her sardunyanın gönlümde yeri ayrı;ama ceylanların açtıkları çiçekler başka bir güzel bence.Çiçeklenmeye başladıklarında çok yoğun bir şekilde oluyor bu.
Karşı apartmanda mor renklerin hakim olduğu iki tür sardunya var,nasıl güzel renkleri var görmeniz lazım.Makineyle çekmeye çalışırım.

baglarli
15-05-2013, 08:42
Maşallah sayın Tika , çok hoşlar cıvıl cıvıl renkler , içimiz açıldı . Sevgiler Ankaradan..

adneser
15-05-2013, 14:00
Teşekkürler Sevgili adneser,
Sorduğunuz bitki buz çiçeği.
Karşı apartmanda mor renklerin hakim olduğu iki tür sardunya var,nasıl güzel renkleri var görmeniz lazım.Makineyle çekmeye çalışırım.

Sayın Tika

Buz çiçeğinin yaprakları farklı geldi tek ve çiçekli resmi varmı?

Saygı ve selamlar

Tika
15-05-2013, 15:53
Sevgili adneser,
O saksıdaki buz çiçeği henüz çiçeklenmedi;ama aynı tür başka saksılarda da ekili.Onlardan çiçeklenen var.Fotoğraf çeker,paylaşırım.

Tika
21-05-2013, 10:33
Nasılsınız Sevgili dostlar?
Havalar ısınınca bitkiler güzelleşmeye,etraf renklenmeye başladı.

Tika
21-05-2013, 10:43
1) 12 Ocak toplantısında Sayın Zafer İnandıklı'nın dağıttığı meleklerin boruları çeliğim yapraklarını büyütüyor büyütmesine;ama beyaz sinek şeklinde bit dadandı.İlaçlama yaptım birkaç kez;ama hala tam olarak temizleyemedim.Bitler çiçeklenmesine mani olmazlar umarım.

2) Clematis'im bu yıl iyi uzadı.Fotoğrafta görünen demir halkalara (kaşı duvarda da var) ip gerip o şekilde sarılmasını sağlamayı düşünüyorum.

3) Kaktüslerim çiçeklerini göstermeye başladı.Fuşya renkli olanı çok sevdim.İsimlerini biliyorsanız,beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

4) İki tane daha yolda.

5) İlk kez çiçeğini görüyorum,deniz yıldızı gibi.Mükemmel bir güzellik.

Tika
21-05-2013, 10:54
1.,2. ve 3. fotoğraf : Sinningia leucotricha large
Çok farklı bir bitki,daha önce yaprakları bu kadar tüylü bir bitki görmemiştim.
Umarım sorunsuzca yaşatabilirim.

4.fotoğraf: Yılan Kaktüs
Sevgili YeniGine'nin ağaçlar.net'in doğum günü buluşmasında bana hediye ettiği yılan kaktüsü gelişimine devam ediyor.

5.fotoğraf: E-Milli
Çoğu kişide görüp beğenip aldığım bir bitki.Sanırım sırada Adenium var.:rolleyes:

sakdag
21-05-2013, 10:57
Sevgili Tika, kaktüslerin chamaecereus silvestrii melezleri, kimi yerde chamaelobiavia diye de geçiyor. Renkleri çok güzel, Benim pembem de açtı açacak, ama sarı olan 2 yıldır bir türlü açmıyor. Çok kıskandım şimdi sizi... ;)

Tika
21-05-2013, 10:59
Sevgili Adem Keskin'in çelikleri yapraklanarak beni mutlu etmeye devam ediyorlar.Ne güzellikler çıkacak bu saksılardan. :cool:

Not:Yeni eklediğim bazı fotoğraflar bir önceki sayfada kaldı.Onları da unutmayın.:( Nedense bunu yazmadan edemiyorum. :p

Tika
21-05-2013, 11:17
Sevgili sakdag,
İsim bilgisi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Benim açtırmak için bilinçli yaptığım bir şey olmadı.Kendi hallerindeler,tamamen acemi şansı diyebilirim. :rolleyes:

1.fotoğraf:
Bodrum'dan kayınvalidemin bahçesinden gelen Echeveria Glauca.Hangisi olduğu net anlaşılıyordur. ;) Bahçeden gelenin yaprakları hızla büyüyor.Diğerleri yanında ufak kaldı.

2. ve 3. fotoğraf:
Echeveria çiçekleri

4.fotoğraf:
12 Ocak toplantısında Sayın Zafer İnandıklı'nın getirdiği bir gecelik gelin.
Geçtiğimiz gün biraz daha büyük saksıya alıp balkona çıkardım.

5.fotoğraf:
Şeyma Çiçekçilik'ten (Sayın alacakaranlık) çekilişte kazandığım Kohleriam :cool:

Tika
21-05-2013, 11:33
1.fotoğraf:

Güler Hanım'ın atlası,bana ne kadar nazlandı anlatamam.İki uzun çeliği geçtiğimiz yıl Eylül ayında vermişti.Yavru vermesi 8 ayını aldı. :mad: Hatta yavru vermiyor diye,kendisinden Nisan toplantısında yeniden çelik almıştım. :rolleyes:

2.fotoğraf:
Sevgili ilksenozturk'un yolladığı ahtapot çiçeği çeliği büyüdü,6 ya da 7 tane yavru vermeye hazırlanıyor.

3.fotoğraf:
Sardunya ve Parlak Mustafa

4.fotoğraf:

Canım Tika'm
Cuma günü çok korktuğum bir olay başıma geldi.Tika'nın apartmanın içine fırlayıp çatıya çıkan merdivenlere tırmanma gibi kötü huyu var.Merdivenin tepesine tırmandığında aşağı inmesi için üst kata çıkıp Tika'nın üzerine çiçekler için kullandığım su spreyinden sıktım.Kaçmaya çalışırken dengesini kaybetti.3,5 metreden merdivene çok kötü düştü.Hatayı kendimde bulduğum için kahroldum.Burnu ve ağzı kanadı,çok korktum.Veterinere ertesi gün götürebildik;çünkü taşıma kabına koymak mümkün olmadı.Neyse ki hiçbir şeyi yokmuş;ama çok korktum,inanılmaz üzüldüm.:(

5.fotoğraf:

Senecio Angulatus (sukulent sarmaşığım ) 1,5 metreyi geçti.(Solda görülüyor)

Adem Keskin
21-05-2013, 12:02
Geçmiş olsun sayın tikalar . Yalnız , yatışa bakılırsa dünyada hiçbir derdim yok stili bu olsa gerek. Çeliklerin iyi olmasıda sevindirici bir durum , burdan gördüğüme göre seneye bir balkona daha ihtiyacınız olacak. Saygılarımla.

ddmk
21-05-2013, 15:03
Tika' ya çok üzüldüm, bir sıkıntı olmamasına da sevindim. Çok geçmiş olsun..

YeniGine
22-05-2013, 01:57
Sevgili Tika; öncelikle kedicik Tika ya ve sana geçmiş olsun. Çok şükür sonuçta keyfiniz yerinde. Tika maşallah sardunyaların hali ne böyle, ne kadar güzel gelişmişler; harika olmuşlar ellerine sağlık. Artık balkonda yan yan yürümen için bile yer kalmamış. Kesinlikle kesin çözümler bulman gerekiyor.
Yılan kaktüsler; bendekiler sanki çiçek tomurcu var üzerinde gibi geliyor bana. Sende de vardır mutlaka. İnşallah kışın iyi saklayabilmişimdir de görürüz çiçeklerini.
Sardunyalara da fısfıs yapıyor musun? Bir de Kohleria ne ister, nasıl bakılır az biraz fikir verir isen sevinirim.
Ellerine, gönlüne sağlık.

Canan
22-05-2013, 08:37
Tam hayran hayran balkonu gezerken Tika'nın başına geleni okuyunca korktum. Geçmiş olsun, o üzüntüyü biliyorum; ben maalesef sizin kadar şanslı değildim, fakat o da korkmuştur, artık yaramazlık yapmaz herhalde...

Tika
22-05-2013, 17:05
Sevgili Adem Keskin,
Umarım ileride daha büyük mekanlarda bitki yetiştirme sevdama devam edebilirim.Tika için de teşekkürler.

Teşekkür ederiz Sevgili ddmk.

Sevgili YeniGine,
Sardunyalara sprey hiç yapmadım.Düzenli sulamaya başladım.Toprağını yenilediklerime gübre ekledim.Toprağını değiştirmediklerimde ise üst yüzeye ince tabaka halinde gübre serptim.Sıvı besin de veriyorum.İşin en büyük sırrı,balkonun konumu bence.Sürekli güneş altındalar.Itır saksısını,aşkın gözyaşlarını ve mor telgrafı salon pencere camı dışına aldım.Buraya yalnızca sabah güneşi geliyor,bakalım gelişimleri nasıl olacak?
Yılan kaktüsümde tomurcuk göremedim,daha dikkatli bakayım.Yerini yadırgamış olabilir belki;ama güzel gelişiyor.Yavrular büyümeye başladı.
Kohleria için özel hiçbir şey yapmıyorum,iki saksı var.Biri çekilişte kazandığım,diğerini de azbitki.com sitesinin sahibi ve yazarı Erdal Yüksel'in verdiği çelikler.Gelişimleri devam ediyor,yaklaşık 1,5-2 aydır bendeler.

Sevgili Canan,
Tika için teşekkür ederim.Daha önce hiç bu kadar endişelendiğimi hatırlamıyorum.Sizin kaybınız için de çok üzgünüm. :( Kapı açıldığında artık hep tetikteyim;ama apartmanın içine fırlayan Tika'm 5 gündür apartmanın içine bile bakmıyor.

Adem Keskin
22-05-2013, 20:17
Sevgili Tika herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

dağçiçeği
22-05-2013, 20:46
Sevgili Tika. Güzel kedinizin başına gelen kazaya çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Balkonunuz şenlenmiş. Bol çiçekli günler.

loveforlife
22-05-2013, 22:57
Sevgili Tika,

Ah bu tatlı cadıcıklar... Onlara olan düşkünlüğümüzü biliyorlar ya, sanki inadına daha çok cadılaşıyorlar. Ama öylesine sevimli cadılar ki! Fincan Hanım yanımda kıvrılmış uyuyor ve güzel arkadaşı Tika'ya sevgileriyle beraber geçmiş olsun dileklerini yolluyor... Ben de tüm kalbimle her ikisinin de bizim yüreğimizi ağzımıza getirmeyi bırakmasını temenni ediyorum...

Çiçeklerin her zamanki gibi harika... Özellikle Senecio Angulatus ne kadar güzelmiş... Google görsellerini (https://www.google.com.tr/search?q=Senecio+Angulatus&rlz=1C1TEUA_enTR483TR483&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=wS6dUcrFAYfCO-qUgPgN&ved=0CC4QsAQ&biw=1241&bih=606)de inceledim ve bayıldım. Sayende sahip olmak istediklerim listesine onu da eklemiş oldum.

Tika
24-05-2013, 06:42
İstanbul'da ne rüzgar esiyor!
Açık balkon bu gibi durumlarda iyi olmuyor,bitkiler korunmasız kalıyor.

berçin
28-05-2013, 20:54
Sevgili Tika,balkonunu ziyaret etmeyeli neler değişmiş neler katılmış hepsininde maşallahı var,çok güzeller hele o sardunyalara bayıldım.Bende bir becerebilsem resmen sardunya özürlüsüyüm.Salon çiçeklerinde muhteşem görünüyorlar maşallah...

Tika'ya çok üzüldüm geçmiş olsun,bu duygu çok iyi bilirim o an eminim kalbine acı bir ateş düşmüştür.Mayıs başında Zeus'ta ameliyat oldu çok üzdü beni,hayvanları çok sevip bağlanıyoruz bazen düşünmeden edemiyorum onlara birşey olursa ne yaparız bilmiyorum...Sevgiler.

Tika
28-06-2013, 17:18
Genel görünüm.

Tika
28-06-2013, 17:19
Kohleria'mın üç tane tomurcuğundan 2 tanesi açtı.
Çekilişte Şeyma Çiçekçilik'ten ( alacakaranlık ) kazanmıştım.

Tika
28-06-2013, 17:22
Karşılıklı duvarda bulunan halkalara çamaşır ipi geçirdim.
Hem sarmaşığı sardırıyorum ( Clematis'i ve daldan köklendirdiğim hanımelini) hem de fazla ağır olmayan saksıları bu ipe asıyorum.

Tika
28-06-2013, 17:29
Sukulentlerden bir aranjman.

Tika
02-07-2013, 20:32
Çok hızlı büyüyen,küçük yapraklı,sevimli bir telgraf türü.

Tika
02-07-2013, 20:46
Uyku çiçeği

422812

Tika
02-07-2013, 20:57
Çiçeklerine değmemeniz gerekiyor,hemen üzerinize yapışıyor. ;)

422830

Tika
02-07-2013, 21:01
Sanırım sabah ya da akşam sefası

Bu sarmaşık bana sürpriz oldu.
Alocasia satın almıştım,onun saksısının içerisinde sanırım tohumu varmış.Filizlenince balkona aldım,şu an hanımeliyle el ele sarılmış bir halde büyüyorlar. :)

422833

loveforlife
02-07-2013, 22:44
Çok hızlı büyüyen,küçük yapraklı,sevimli bir telgraf türü.

Sevgili Tika,

Balkonun yine çok güzel... Bu bu dağınık saçlıya bayılıyorum. Tradescantia Navicularis... Bana da geçen yaz Sevgili SDurul minik bir dal yollamıştı. Şimdi durdurabilene aşk olsun...

422940

Sudenur
02-07-2013, 22:53
Pisi pisine büyük geçmiş olsun Tika'cım.. balkonun şahane, minik yapraklı telgrafına, çamaşır ipinde ki saksılarına ve sardunyalara bak bak doyamadım.. ;)

Tika
03-07-2013, 11:34
Teşekkür ederim Sevgili loveforlife ve Sevgili Sudenur.

agaclar.net toplantısındaki ganimetlerden devam edelim. :rolleyes:

Kalanchoe Manginii

Tika
03-07-2013, 11:35
Maviş Çiçeği

Tika
03-07-2013, 11:37
Telgraf Çiçeği

Tika
03-07-2013, 11:37
Bir Gecelik Gelin

Tika
03-07-2013, 11:40
Tohumdan yetiştirdiğim Kalp Kalbe Karşı

Tika
03-07-2013, 11:41
Tüylü Telgraf

Tika
03-07-2013, 11:42
Kaktüslerim

Tika
03-07-2013, 11:46
plectranthus coleoides

Tika
03-07-2013, 11:46
Minyatür Sardunya

Tika
15-07-2013, 09:24
Echeveria Derenbergii

Tika
15-07-2013, 09:25
Echeveria Taurus

Tika
15-07-2013, 09:26
Echeveria Pulinodis

Tika
15-07-2013, 09:26
Echeveria Lola

Tika
15-07-2013, 09:27
Echeveria Purpusorum

Tika
15-07-2013, 09:28
Echeveria Glauca Çiçek

Tika
15-07-2013, 09:56
Alt adını bilmediğim Crassula türü bitkim çiçeklendi.

Tika
15-07-2013, 09:57
Bu da çiçeğinin önden görünüşü

dağçiçeği
15-07-2013, 12:48
Sukulentleriniz harika .Çok güzel çiçeklenmişler .Bol bol sefasını sürmenizi dilerim.

Lalem
15-07-2013, 20:34
Sayın Tika , balkonunuz çok güzel , çiçekleriniz çok bakımlı gözüküyor . Özellikle plectranthus coleoides adlı bitkinize bayıldım. Kedinizde çok şirin..

Tika
16-07-2013, 13:46
Sayın dağçiçeği ve Sayın Lalem,

Sayfamı ziyarete geldiğiniz için çok teşekkürler.

Bazıları neden uzadı,bilmiyorum;aslında yeterli güneş de alıyorlar.Arkadaki büyük olan yapraklarını değiştirmedi.

Tika
16-07-2013, 13:47
Lithopsların çoğalması

Tika
16-07-2013, 13:48
Yapışık ikizler

Tika
17-07-2013, 08:49
Çelikten yetişen begonvillerim

Sayın Adem Keskin'in katkılarıyla :)

Tika
17-07-2013, 08:50
Pasiflora quadrangularis

Adem Keskin
17-07-2013, 12:03
Sayın Tika aman nazara gelmesinler iyi bakıyorsunuz , anaç'larına yetişmişler :)