View Full Version : Almira / balkon
Merhaba; benimle balkonumu gezmek istermisiniz ? :D
Fotoğraflara kaktüs ve sukulentlerle başlamak istedim. Geçen yıl diktiğim Haworthia Fasciata'nın geçen yılki ve bu yılki hali.
Stapelia ( leş kaktüsü) sonbaharda müthiş çiçeklenmişti. Şimdi tohum kesecikleri var.
Night Bloomins Cereus ( bir gecelik gelin) sonbaharda açanlardan. Şimdi yeni sürgünler veriyor.
Sedum Rubrotinctum; inanılmaz bir bitki. yaprağın her düştüğü yerde büyüyor.
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Almira,
Bu balkonu şimdiden çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Bitkileriniz harika görünüyorlar. ;)
mandalinci
10-04-2012, 12:25
Sayfanız hayırlı olsun, bitkileriniz çok güzel görünüyorlar.
İyi çalışmalar, güzel çiçekler dilerim:)
günebakan
10-04-2012, 12:30
Sevgili almira seni özledik sende hoşgeldin sayfan da hoş geldi sukulentler muhteşem gelişmişler fotoğrafların devamını merakla bekliyorum:)
nılgun_dogan
10-04-2012, 12:36
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun göz alıcı çiçekler arkadaşımın dediği gibi devamını merakla bekliyorum.
Sevgi Durul
10-04-2012, 12:51
Sevgili almira, öncelikle belirtmek isterim ki, sayfa açmakta biraz geç kalmışsınız.;) Ya da ben fazla aceleciyim.:rolleyes: Bu (http://www.agaclar.net/forum/943975-post2.htm) mesajdaki bitkinin gelişimine hayran oldum. Maşallah diyelim de nazar değmesin.:)
İlk mesajlardan ve fotoğraflardan, bizlerin çok çok güzelliklerle karşılaşacağımız belli oldu. Merakla bekliyoruz. Sevgiyle...
gülenmelek
10-04-2012, 13:02
Güzel görüntüler eşliğinde hoşgeldiniz ;) Bitkileriniz beğenilmeyecek gibi değil, maşallahı var. Devamının da geleceğini düşünüyorum ;)
Balkonumu ziyaret eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Gasteria Carinata Ver. Verrucosa; geçen yıl minicikti. Bu yıl çiçek açmak üzere.
Graptopetalum Paraguayense
Bunlar inatçılar. Tutmamak için çok uğraştılar. :mad: Ben onlardan daha inatçı çıktım.:D
Echeveria pulvinata ve Epiphyllum ( atlas çiçeği) bir arada.
Bu harikaları nerde sakladın arkadaşım maşallah ellerine sağlık.
Echinepsis oxygona (kaynana topuzo). Önce geçen yıldan bu yıla sonra da anneler.:D
Chamacereus Silvestrii ( yılan kaktüsü);
İnatçılardan bir diğeri. O tutmamak için direndi; ben kazandım.:D
Crassula Ovata-Jade Tree
Sevgili almira öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Çiçeklerinizin önceki ve sonraki hallerini görüntülemeniz çok iyi olmuş nasıl geliştiklerini görebiliyoruz. Maşallah sizinkiler harika, ellerinize sağlık
Sayfanız hayırlı olsun.
Elinize sağlık.
Hepsi bir harika görünüyor.
İzin verirseniz arada bir balonunuza göz atacağım artık:)
Nergizlerimi saksıdan bahçeye aktarmıştım. Bu saksıda saklanmış.:D
Frezyam yaprakları kadar iştahlı açmadı nedense.
Eşimin köyünde; yol ve bahçe kenarlarında muskarin gördüm. Ben soğanları toplamaya başlayınca kayınvalidem; ne yapacaksın o ağıları dedi.:D Bahçeye dikeceğim dedim. Kadıncağız şaşkın şaşkın baktı yüzüme.
Sedum Nasbaumerianum'un çiçeğinin yakından görüntüsü. Çok hoş bir kokusu var. Arıları başına topluyor.:mad:
Sevgili almira nerelerdesin...Hepsi çok güzeller...Çiçekli halini de görmek isteriz..
Mavi kelebek ve kırmızı kelebeğin son durumunu merak ediyorum..:)))
Vildan Sönmez
10-04-2012, 23:40
Sedum Nasbaumerianum'un çiçeği muhteşemmiş. Ben de de var, yaprakları o kadar güzel ki çiçeğini hiç düşünmedim bile. Ama artık merakla bekleyeceğim.
Sayın Almira
Sayfanız hayırlı olsun,sayenizde gözlerime mükemmel bir ziyafet çektim.
Bol çiçekli günler
Merhaba sizin sedum Nasbaumerianum'un o güzel çiçekli halini alması ne kadar zaman aldı? Bende de var fakat henüz çok ufak.
Sevgili agözce; sayfama hoş geldin. Geçen yıl senin gönderdiğin tohumlardan özene bezene yetiştirdiğim ve çiçeklerini gördüğüm o güzeller tohum alamadan malesef kış dönemi kurudu. Nasıl üzüldüm anlatamam. Şimdi ellerim bomboş, içimde büyük bir boşluk.....:(
Sevgili Elifnaz; kaktüs ve sukulentlerin tamamı geçen yıl küçük birer çelik olarak dikildi. Sadece bir yaşındalar.
harikalar darısı başımıza :)
egzotik güzeller :) balkonunuz daima şen olsun.
Fotoğrafları; fotoğraf makinam bozulduğu için cep telefonuyla çekmek zorunda kaldım. Görüntü pek net olmadı. Kusura bakmayın.
Kalanchoe Daigramontian (Binlerin annesi_Aşkın gözyaşları)
ipektuğçe
11-04-2012, 19:47
Sevgili almira,sayfanızı şimdi farkettim,hayırlı olsun.Tüm bitkileriniz mükemmel gelişmiş maşallah,bayıla bayıla baktım :p bu güzel görüntüler için teşekkürler, emeklerinize sağlık.
Merhaba Almira,
Çiçekleriniz çok güzel siz de Kalanço seviyor gibisiniz.
Hepsinin maşallahı var.
Elinize sağlık.
Sayın Almira
Kalanchoe Daigramontian çinsini daha önce görmemiştim, çok beğendim ilk fırsat'ta bir tane edinmem gerek diye düşünüyorum.
Bol çiçekli günler
Lavantin ( Santolina Chamaecyparissus).
Acem Halısı (Lampranthus Roseus); yeni yeni çiçeklenenlerden.
Bu aloe vera türünü yeni diktim. Henüz köklenip köklenmediğinden emin değilim.
Saksıda Pepinom.:D
Benim bahçemde de var 2 kök, ama sizinkiler kadar sağlıklı ve iştahlı değiller. Havalar henüz serin ondan olsa gerek diye düşünüyorum.
Sayın Sarin; merak etmeyin sizinkiler de güzelleşecektir. Ben bunları bu ay bahçeye aktaracağım. İki saksıda daha pepinom var. Onlar saksıda kalacak.
Kış soğuk geçti, fazlaca rüzgarda kaldı. Havalar ısınınca daha iyileşeceğini sanıyorum. Geçen yıl 10 kadar meyvesi olmuştu.
Sevgili almira , sayfanız hayırlı olsun.
Bitkileriniz ,canlı ,bakımlı görünüyor, emeklerinize değmiş.
Yeni güzellikler için buraya sık sık uğrayacağız.
Vildan Sönmez
16-04-2012, 21:17
Sevgili Almira Binlerin annesi mi ? senin çiçeğin binlerin annesi, annanesi babannesi , sülalesi vallahi. Bu kadar bol çiçekaçanı hiç görmemiştim. Maşallah...
Fotoğrafları; fotoğraf makinam bozulduğu için cep telefonuyla çekmek zorunda kaldım. Görüntü pek net olmadı. Kusura bakmayın.
Sevgili Nardane; balkonuma hoşgeldin. Herzaman beklerim.
Sevgili Vildan Sönmez; güzel sözlerin için teşekkür ederim. Yarın saksısını fotoğraflayacağım. Eminim o zaman daha çok şaşıtacaksın.:D
Sayın Kamelya Vadisi geçen yıl seminer için Mersin'e gelmişti. Kendisiyle şahsen tanışmak kısmet oldu. Sağolsun elleri boş gelmemişti. Hediye olarak getirdiği kamelyalardan yaşatabildiğim iki tanesi bu yıl çiçeklerini gösterdi. Kendisine güzel hediyesi için tekrar teşekkür ederim.
Binlerin annesini geçici olarak kızımın ıslakmendil kutusuna dikmiştim. Sonra orada unuttum ve büyüdü. Kutunun büyüklüğü birkarıştan daha ufak.:D
Gasteria Carinata Ver. Verrucosa çiçeklerini açtı.:D
Sn. almira bitkileriniz çok diri gözüküyor. Çok ilgilenmişsiniz ve sevmişsiniz belli. Emeğinize sağlık. Daha güzel bitkiler görmek dileğiyle.
murattyildizz
19-04-2012, 13:45
Hepsi birbirinden güzel , ellerinize sağlık.
murattyildizz
19-04-2012, 17:39
Eğer buraya yükleyebilirsem sizinle paylaşmak istedim..
murattyildizz
19-04-2012, 17:41
Bayılıyorum bunları izlemeye.
Laleler gerçekten müthiş. Güle güle büyütün.
Hepsine bayıldım almira eline sağlık
Ben inanamıyorum sizin elinizde sihir mi var. Ben özene bezene saksılar topraklar alıyorum, dikiyorum bitkileri sonra gece gündüz gözünün içine bakıyorum, fakat sizin şu ıslak mendil kutusuna diktiğiniz binlerin annesini görünce herşey tepetaklak oluyor:) Maşallah. Gerçekten çok güzeller ellerinize sağlık.
Sevgili Elifnaz; beğenin için teşekkür ederim. Hiç üzülmeyin; sizin yaşadıklarınızın aynısını bizlerde yaşıyoruz. İki yıl önce ne bitkiler yetiştirdim özene bezene. Hepsini geçen yıl kaybettim.:( Bir yıl hiçbirşey dikmedim. Hem kendime hem de bitkilere küstüm. Bunlar herşeye rağmen sağ kalanlar. Bitkileri sevince ne olursa olsun insan duramıyor. Şimdi yeniden başladım birşeyler yetiştirme çabasına. :oYeni ektiğim tohumların büyük bir kısmı hala inatla çıkmadılar. Günde beş-on posta başlarına gidip birşeyler çıkmışmı diye bakıyorum.:mad: Bakalım bu yıl bizi ne sürprizler bekliyor.
Bir dostumun yazdığı şu güzel teşhisi okurmusunuz
İyi günler
Sevgili Ahmeter; sizin balkonumu ziyaretiniz de en az o yazı kadar moral oldu. Teşekkür ederim.
Sevgili Elifnaz; beğenin için teşekkür ederim. Hiç üzülmeyin; sizin yaşadıklarınızın aynısını bizlerde yaşıyoruz. İki yıl önce ne bitkiler yetiştirdim özene bezene. Hepsini geçen yıl kaybettim.:( Bir yıl hiçbirşey dikmedim. Hem kendime hem de bitkilere küstüm. Bunlar herşeye rağmen sağ kalanlar. Bitkileri sevince ne olursa olsun insan duramıyor. Şimdi yeniden başladım birşeyler yetiştirme çabasına. :oYeni ektiğim tohumların büyük bir kısmı hala inatla çıkmadılar. Günde beş-on posta başlarına gidip birşeyler çıkmışmı diye bakıyorum.:mad: Bakalım bu yıl bizi ne sürprizler bekliyor.
Eminim hepsi çok güzel olurlar. Ama haklısınız bu bir hastalık bir kere yakalandın mı artık kurtuluş yok;)
Saksımda kendiliğinden çıkan bu bitkinin rengi çok hoşuma gitmişti. İnternette biraz araştırdım. :cool:
Roemeria Hybrida ( Mor boynuzlu gelincik).:D
Saksımda kendiliğinden çıkan bu bitkinin rengi çok hoşuma gitmişti. İnternette biraz araştırdım. :cool:
Roemeria Hybrida ( Mor boynuzlu gelincik).:D
Bu çiçekler işini biliyor. ;) Çok güzelmiş.
Ne güzel bir gelincik o öyle. :rolleyes:
Ama gelip kendi kendine çıkması size ufak da bir sorumluluk getirmiş bence. :) Tohum alma ve çoğaltma sorumluluğu. :D
Sevgili Gilan; hergün başındayım. Dökülen çiçeklerin ardında kalanları takip ediyorum. Merak etme.:D
KAPTANzst
29-04-2012, 07:00
Gelinciğin rengi çok değişik geldi. İlk defa bu renk gelincik gördüm.
Çiçeklerde mor renk nedense beyaz kadar hoşuma gidiyor.
Bu tohumların bu kadar hızlı ve çok çimleneceğini tahmin etmiyordum. Şimdi nasıl şaşırtacağım ben bunları.:D O kadar heyecanlıyım ki; başlarından ayrılamıyorum. Sevgili Sevim4'ün gönderdiği campanula filzler.
Çooook teşekkür ederim arkadaşım.
Bunlar da yine sevgili Sevim4'ün gönderdiği hatmiler. İlk onlar çimlendi. :D Çok güzel gelişiyorlar. Teşekkürler arkadaşım.
Vallahi şaşırdım maşallah güle güle büyüt arkadaşım.
Sayın Almira,
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel, emeğinize sağlık.
Ben henüz kendim edinmemiş olmama rağmen özellikle sarı çiçekli bitkileri çok sevdiğimden nergis, frezya ve sarı kalanchoelerinizi özellikle beğendim.
Devamı gelmesi dileğiyle...
Sevgili agözce; sayfama hoş geldin. Geçen yıl senin gönderdiğin tohumlardan özene bezene yetiştirdiğim ve çiçeklerini gördüğüm o güzeller tohum alamadan malesef kış dönemi kurudu. Nasıl üzüldüm anlatamam. Şimdi ellerim bomboş, içimde büyük bir boşluk.....:(
Aaa çok şaşırdım. Kocaman olmuşlardı oysa. Özellikle mavi kelebeğin kuruduğuna inanamıyorum.Soğuktan başka bir neden olabilir mi acaba? Mersinin soğuğuna dayanamayacaksa zaten yapılacak bir şey yok. Hiç biri içeride fazla büyümezdi....
Neyse sağlık olsun...
Sayın Almira, bitkilerinize bayıldım. Hele sukkulentleriniz çok çok güzeller. Mersin'in güneşi ve sizin ilgilinizle coşmuşlar resmen. Birbirinden güzel yeni fotoğraflarınızı görmek için sabırsızlanıyorum.
Sukulentleriniz muhteşem daha önce böyle bol çiçekli olanları hiç görmemiştim,birde hepsi bir arada harika görünüyorlar.Emeğinize sağlık,sevgiler.
Sayın Almira,
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel, emeğinize sağlık.
Ben henüz kendim edinmemiş olmama rağmen özellikle sarı çiçekli bitkileri çok sevdiğimden nergis, frezya ve sarı kalanchoelerinizi özellikle beğendim.
Devamı gelmesi dileğiyle...
Sayın Anzac; çok teşekkür ederim. Sizinkilerin yanında benimkilerin lafı bile olmaz. Çiçeklerimin nerdeyse tamamını çelikten ve tohumdan yetiştirdim. Onların gelişmelerini izlemek benim için ayrı bir zevk.
Aaa çok şaşırdım. Kocaman olmuşlardı oysa. Özellikle mavi kelebeğin kuruduğuna inanamıyorum.Soğuktan başka bir neden olabilir mi acaba? Mersinin soğuğuna dayanamayacaksa zaten yapılacak bir şey yok. Hiç biri içeride fazla büyümezdi....
Neyse sağlık olsun...
Sevgili agozce; sanırım geçen yıl bende bir uğursuzluk vardı.:( O kadar çiçek kaybettim ki anlatamam. Sanırım bu yıl da hala devam ediyor. Şimdi de ektiğim tohumlar çıkmıyor.:mad: Ben yine de ekiyorum. İnşallah kaybolanların yerine yenileri gelecek. Mavi kelebeği kaybettiğime ben de çok üzüldüm. Kocaman sarmaşık olmuştu. Soğuklardan kaynaklandığını sanmıyorum. Henüz ben de sebebi çözümleyemedim. Yine deneyeceğiz,yine deneyeceğiz...
Sayın Almira, bitkilerinize bayıldım. Hele sukkulentleriniz çok çok güzeller. Mersin'in güneşi ve sizin ilgilinizle coşmuşlar resmen. Birbirinden güzel yeni fotoğraflarınızı görmek için sabırsızlanıyorum.
Sevgili Elta; sukulent ve kaktüsler yaklaşık bir yıldır favorim. Henüz elimde fazla çeşit yok. Gün geçtikçe yenileri ekleniyor ve eklenecek. Beğenmenize sevindim. Kaktüsçü arkadaşlardan destek bekliyorum.:D
Sukulentleriniz muhteşem daha önce böyle bol çiçekli olanları hiç görmemiştim,birde hepsi bir arada harika görünüyorlar.Emeğinize sağlık,sevgiler.
Sevgili Berçin; çok teşekkür ederim. İnşallah yeni türlerle sayısını zenginleştireceğim. Şu an yeni arayışlar içindeyim. Sevgiler.
Chamacereus Silvestrii ilk çiçeklerini göstermek üzere.:D
Yalın kat pembe şebboyum yenilerden.
Lavantam(karabaş otu) yenilerden.
Bu hazeran benden habersiz saksıya yerleşip kendine yer bulmuş.:D
Böyle habersiz yerleşenlerde hem şaşırtıyor,hemde sevindirip mutlu ediyor.
Bir arkadaşım geçen sene dut fidanı hediye etmişti,bu baharda fidanın dibinde çok güzel mor sümbül çıkıverdi:))
Benim fıstıklar dün akşam tomurcuktu; bu sabah açmışlar.:D
Bu da başka bir miniş. Henüz toprakla yeni buluştu. Üzeri tomurcukluydu. Kökleri beklemeden açmış.:D
Echinepsis Oxygona sıraya girmiş.:p
Almiracım bu güzelliklerden kendimi alamadım, beğen beğen bitmiyor.Senin ilgini ve emeğini boşa çıkartmıyorlar anlaşılan.
Bizlerle bu güzellikleri paylaşıp, bizleride bunlara kavuşturduğun için tekrar tekrar teşekkür ederim.İnşallah bizde yavruların böyle güzel çiçeklerini görürüz.
Sevgilerle...
Sevgili Smiy; beğenin için teşekkür ederim. Seninle ve tatlı kızınla bizzat tanışmaktan mutluluk duydum. İnşallah sende mini bebişlerin güzel çiçeklerini görürsün. Sevgiler.
Ne kadar güzel açmış,renk harika.(87.mesaj)Geçen sene bir tanıdığın evinde çiçeksiz halini görmüştüm,bana çok güzel çiçek açtığını anlatmış(az bile anlatmış) ben istemeden kendisi iki adat çelik koparıp vermişti.Çelikler tuttu ufak ufak yumrular da vermeye başladı fakat fazla zaman geçmeden yumrular dökülüyor.Sizin fıstıklar gibi olması için ne yapmalıyım?:)Birde ne kadar zamanda bu hale geldi?Sevgiler.
Sevgili Berçin; yılan kaktüsümü ben de geçen yıl küçücük bir loptan yetiştirdim. Henüz bir yıllık. Çiçekler eski loplarda açtı. Yeni uzantılarda henüz tomurcuk yok. Geçen yıl hiç çiçek görmedim. İlk defa bu yıl açtı. Kaktüsüm güneye bakan balkonda. Biraz güneş. biraz su ve sabır yetiyor. İnşallah sende seninkilerin çiçeklerini görürsün.
SedatMert
07-05-2012, 12:45
Balkonunuzu zevkle gizindim. Hepsi çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim. Ben henüz botanik bahçe yapamadım ama, uğraşıyoruz işte.
Adalet Yağcı
07-05-2012, 14:38
Almira'cığım, balkonunu ziyarete açmışsın, bir haber verseydin, kahveye gelirdim :)
Bakıyorum sukkulentlere kaktüslere dalmışsın, peki çelik yapmakta üstüne yok biliyorum, onlar neredeler, meselâ pembe acem borusu, bu süper güzelliği herkes görsün lütfen.
Bana getirdiğin çok güzel çiçekler açtı yaylada ama kışı çıkaramadı ne yazık ki, Mersin'de bıraksam kim bakacaktı, mecburen yaylaya götürmüştüm.
Güzel balkonunda mutlu bir yaz diliyorum sana canım, güzel bitkilerinin fotoğraflarını bekliyorum.
Kahve için her zaman beklerim Adalet Hanım. Malesef bu yıl fazla çelik denemem olmadı. Bu yıl kaktüs ve sukulentler çelikte.:D
Güzel dileklerin için teşekkür ederim.
Geçen hafta şöyle bir toroslarda gezdim. Dağ havası birbaşka güzel. Gezinti sırasında minyatür bir güzelle karşılaştım. Sanırım bu hercaillerin annesi.:D
Adalet Yağcı
19-05-2012, 18:55
Çok şirinmiş, tohum almışsındır umarım.
Bu yıl Mersin tarım fuarından birkaç tane küpe çiçeği aldım. Bir parmak boyundalardı. Tam olarak büyüyemeden çiçeğe durdular.;)
Çiçeklerin yakından görünüşü.
Bitkinin genel görüntüsü.
Küpeler toplu. Resmi geçit gibi oldu.:D
serkan_istanbul
19-05-2012, 19:31
Maşallah ellerinize sağlık hercaiye bayıldım küpelilere diyecek söz yok.
Geçen yıldan kalma lisilerim.
Orhan Bey'in gönderdiği tohumlardan yetiştirmeye çalıştığım sellukam. Kendisine tekrar çok teşekkür ederim.
Adalet Yağcı
19-05-2012, 19:36
Almira'cığım, fotoğrafları çok küçülttün, biraz daha büyük olsun.
Bu da küçük kızımın ana sınıfı bitki yetiştirme projesinde diktikleri çiçeği.:D
Büyük kızım fotoğraf makinasının ayarı ile oynamış Adalet Hanım. :mad:Onun işgüzarlığının azizliğine uğradım. Bu seferlik böyle.:(
Bunlar da yine küçük kızımın ısrarlarına dayanamayarak aldığımız pekin ördeği yavruları.
Huriye,Düriye,Nuriye:
Kaynana topuzunda çiçek görmek için erken değil mi? Bendekinde tomurcuk bile yok..
Mersin-İzmir arası sıcaklık farkı o kadar da yok.. Haksızlık bu :(
(Kıskançlığına kulp arayan üye :p
Ne güzel, siz bu güzelliği daha sonra göreceksiniz.
Bazen çiçeklerin erken açması hiç güzel olmuyor. Bir yıl bekliyoruz; hemen açıp geçiveriyorlar. Benim iki saksımda toplam yedi çiçek açtı. Birinci saksının çiçeği geçmek üzereyken ikincisi açtı. Öptüm,sevdim kokladım. Toplam muhabbetimiz birgüncük sürdü.
Umarım siz de sizinkini öpüp koklarsınız. Çiçeği karanlık bir köşeye alırsanız çiçeği tam gün açık kalıyor. Biz bir gün perdeler kapalı oturduk evde.:D
Biz bir gün perdeler kapalı oturduk evde.
Çiçek sevdası insana neler yaptırıyor ;)
Sevgiler..
.
Çiçeği karanlık bir köşeye alırsanız çiçeği tam gün açık kalıyor. Biz bir gün perdeler kapalı oturduk evde.:D
Bugün yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Almira denilince her çeliği tutan, her tohumu çimlendiren aklıma geliyor. Bu sene biraz zayıf gördüm balkonu. Dilerim yolunda gitmeyen şeyler yoktur. Ve dilerim varsa da bir an önce hepsi bitsin. Çok öpüyorum seni.
Bunlar da yine küçük kızımın ısrarlarına dayanamayarak aldığımız pekin ördeği yavruları.
Huriye,Düriye,Nuriye:
Herşey çok güzel fakat şu minikler bir başka :) Geçen seneden kalan Lisileri nasıl yaşattınız merak ettim, benimkiler maalesef dayanamadılar, sanırım fazla sudan dolayı hepsini kaybettim. Saygılar efendim...
Doğayla Barış
19-05-2012, 21:29
Ne keyifli bir gezinti oldu sevgili almira, elinize sağlık.
Huriye, Düriye ve Nuriye'ye bayıldım. :p
Küpeler bir harika...Aslında hepsi çok harika ;)
Sevgilerimle.
Herşey çok güzel fakat şu minikler bir başka :) Geçen seneden kalan Lisileri nasıl yaşattınız merak ettim, benimkiler maalesef dayanamadılar, sanırım fazla sudan dolayı hepsini kaybettim. Saygılar efendim...
Sayın Yaylacı; minikleri kızım elleri ile besliyor. Bazen kutudan çıkarıp odalarda tur attırıyor.:mad: Kızımın arkasından koşuşturmalarını görmeniz lazım. Önde anne ördek, arkada Huriye, Düriye, Nuriye.:D
Lisilerin tohumlarını üç yıl önce sevgili Jineop göndermişti. Üç yıldır birkaç saksılık yetiştiriyorum. Bunlar geçen yıl tohumdan yetiştirdiklerim. Geçen yıl çiçek açmamıştı. Kısmetse bu yıl çiçeklerini göreceğim. Bu yıl çimlendirdiklerim daha iki yaprak.
Bu malta eriğini tohumdan yetiştirdim. Şimdi sitemizin bahçesinde.
Adalet Yağcı
19-05-2012, 23:28
Harikasın Almira, tohumdan yenidünya yetiştirdin ve meyvelerini topluyorsun, harika bir duygu.
Aşı yapmadan meyve vermez derler, aşı yaptın mı?
Malesef meyvelerden yiyemedim. Ben fotoğraflarını çektikten sonra hepsi yok olmuştu.:D
Aşı yapmadım Adalet Hanım. Tamamen çekirdekten yetişme. Meyveler de oldukça iriydi.
Şu kocaman ama tatsız tuzsuz olan cinsleri aşı ile ticari amaçlı üretilenler. Bunlar onlardan değil. Bu halde iken biraz ekşi oluyorlar. Tamamen sarardığında şeker gibi ama sanırım biz o halini hiç göremeyeceğiz.;)
acemifüsun
20-05-2012, 09:20
Almiracığım hercailer nefis, kokuyor mu?:) Küpelerin, kaktüs, sukulentlerin ayrı güzel:) Huriye, Düriye, Nuriye çok şekerler, tam sıkıştırmalık:)
Bunlar su sümbüllerim. :D Sayın Adnaser tarafından Antalya'dan geldi. Tabii yanında birsürü sürprizle.;) Kendisine çok çok teşekkür ederim.
Kızlarımın anneler günü hediyeleri. Bana daha değerli ne hediye edilebilir ki.:D
Hediyelerin devamı:
Diascia
Hediyelerin devamı; petunyaların rengi fotoğraf makinasında tam olarak çıkmamış.
Ne çok hediyeniz olmuş, ne güzel. ;)
Belki biliyorsunuzdur ama minik ördeklerle ilgili bir hatırlatma yapmak istedim. Yemek yerken suya çok ihtiyaç duyuyorlar. Özellikle kuru yem gibi şeyler yerken bir lokma yemek, bir yudum su. Eskiden ördek beslemiştim, 2 kap arasında bir koşturuşları vardı ki. :p
Bunlar su sümbüllerim. :D Sayın Adnaser tarafından Antalya'dan geldi. Tabii yanında birsürü sürprizle.;) Kendisine çok çok teşekkür ederim.
Sayın Almira
Burada bizler kocaman bir aileyiz bende olan sizlerde neden olmasın (fırsatını bulmuşken bende size teşekkür ederim gönderdikleriniz için) münkünmü bu, elbette değil. Elimden geldiğince beğendiklerinizi her zaman paylaşabilirim .
Hayat paylaştıkça güzeldir
kamelyavadisi
30-05-2012, 13:23
Bitkinin genel görüntüsü.
Bende küperin güzelliklerine hayran kalıyorum. Gerçekten güzel görüntüler.
Almira,
Balkonunu baştan sona gezdim kaktüs ve sukkulentlerin ne kadar güzel serpilmişler.Hepsi birbirinden güzeller.Sevgiyle büyüttüğün o kadar belli ki küçücük saksılarda nasıl da gelişmişler.
Ben de bu kaktüs sukkulent sendromundan kurtulmak istiyorum.
Sevgili almira balkonunuz, çiçekleriniz gerçekten çok güzeller. balkon manzarası da harika. bitkilerinizi sağlıkla büyütün.
gürcan_keskin
02-06-2012, 23:26
Çiçekleriniz hepsi birbirinden güzel.Keyif ve sağlıklı büyütmeniz dileğiyle.
Saygılar.
esk nisagül
08-06-2012, 12:08
Merhaba sevgili almira senin balkonunu yeni keşfettim çok güzeller
sevgiyle büyüttüğün belli çiçeklerini
heleki o şirin ördekler harika
lisilerin çok güzel gelişmişler geçen seneden nasıl muhafaza ettin öğrenebilirmiyim
bende kaybetmek istemiyorum
kışı nasıl bir ortamda geçirdiler bilgilendirirsen sevinirim
Balkonumu ziyarete gelen Sayın Adnaser, Sayın Kamelyavadisi, Sayın Hberbul, Sevgili Fund@, Sayın Gürcan_ Keskin; Sevgili Esk Nisagül ziyaretinizden ve övgü dolu sözlerinizden dolayı herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Çiçeklerimi gerçekten severek büyütüyorum. Öyle ki bazen kendimi kaybetip onları; güzellerim benim, ah canım sen ne güzel açmışsın, canım benim sözlerinden sonra kıskanarak bakan ve çatık kaşları ile anneeee! diyen kızlarımın sesleri ile irkilyorum.:D
Çiçekerimin bir kısmı sevgili dostlardan. Onların benim için değeri bir başka. Zaman zaman gelişmeleri ile birlikte onlara yer vereceğim.
Sevgili Esk Nisagül; Ördeklerimiz şu anda balkondalar ve bir hayli büyüdüler. :D Bu hafta sonu asıl mekanlarına; köydeki bahçemize gidecekler. Orada onlar için kafesli telden yapılmış küçük bir kümes planlıyoruz. Bahçenin sulama havuzu da onların hizmetinde olacak. Eh! yanlarına birkaç tür arkadaş ta planlarımıza dahil.:D
Lale güller her sene tohumdan yetiştiği için ben aynı sezon çiçek açacak kadar büyütemiyorum. Haliyle bir sonraki sezona ancak çiçek görebiliyorum. Lalegüllerim saksıda ve balkondalar. Kışı balkonda geçirdiler. Yaşadığımız bölge iklimi nedeni ile bir sorun yaşamıyorum. Elbette ki arada kayıplar oluyor. Yaşayanlar bu güzelliği yaşamama yetiyor. Şu anda tomurcuktalar.:D
Su sümbülleri kızımın bebeklik küvetinde çok mutlu görünüyorlar.
Soğanlı süsenlerimde bir tanesi açtı.
Çimlenen tek süs ayçiçeğim.
Köydeki bahçemizden amaryllis.
İlk fotoğraflardaki dut ağacını üç yıl önce çelikten yetiştirmiştim. Üzerindeki dutları canlı canlı görmenizi isterdim.
Bu dutu ise fidanlıktan aldık. Sanırım yerini pek sevmedi. Bol dut vermesine rağmen yaprakları ve dutları küçük. Geçen yıl daha iyi idi. Sanırım bu yıl yeterli su ve gıda alamadı.
Biraz da bizim kırlardan...
ARUM DİOSCORİDİS-YILAN YASTIĞI
Acanthus hirsutus- ayı pençesi
Hypericum Perforatum- Bindebirlik Otu
Hepsi harika görünüyorlar. Özellikle dutlar ve kirazlar.
Acaba komşuda pişer bize de düşer mi? :))
Verbascum Sp.- Sığır Kuyruğu.
Potentilla Recta- Beşparmak Otu.
Biraz da bizim kırlardan...
ARUM DİOSCORİDİS-YILAN YASTIĞI
Bunu biliyor muydun?
Yaprakları sebze olarak kullanılmaktadır. Bunun için yapraklar önce kaynar suda haşlanmakta ve haşlama suyu atılmaktadır. Bu şekilde zararlı maddelerinden kurtarılmış olan yapraklar ile de dolması yapılmakta ve kıyılarak özel yemekler hazırlanmaktadır. Adana bölgesinde bu türün yaprakları ile hazırlanan bir yemeğe ‘tırşık’ ismi verilmektedir. (http://www.agaclar.org/agac.asp?id=188)
Hiç cesaretim yok canım arkadaşım ondan yemek yapmaya. Bizim buralarda zehirli bitkilere genel olarak ağı diyorlar. Bırak yemeğini ellemiyorlar bile.:D
Açan ikinci soğanlı süsenim.
Sevgili Jineop; senin sayende lalegüller üçüncü yılında.:D
Hepsi güzel DİASCİA super kolay gelsin
Çok teşekkür ederim Sayın Ahmeter.
Bu yıl çeliklenen kaktüsler.
Austrocylindrupuntia Subulata.
Adana toplantısında Sevgili Minka'nın hediye ettiği Opuntia Microdasys çeliği köklendi. Teşekkürler sevgili Minka.
Yine Sevgili Minka'nın hediyeleri arasında bulunan Stapelia Grandiflora köklenenler arasında. Minik filiz bile çıkarmaya başladı.:D
African Milk Tree bu yıl çeliklenenlerden.
Ful bu yıl Şubat ayında çeliklediklerimden. Boyu bir parmak yok ama...:D
Sevgili Adalet Yağcı'nın Mersin toplantısında dağıttığı Alisyum Fidelerinin bu günkü hali.
Sn almira her şey çok çok güzel.Ellerine sağlık.
Ançak bir şey itiraf ediyimki,sizin dutları görünce aynısı olan dutumu koymaktan vazgeçtim.
Saygılar
Sayın hk50; beğeniniz için teşekkürler.
Dutların yoğun olma sebebi biz gelinceye kadar kimsenin toplamamış olması. :D Üç sefer topladık. Şimdiye kadar iki dut ağacından ortalama 10 kilo dut toplandı. Ben sizin ağacı da merak ettim. Görmek isterdim.
Bu arada dut ağacının uç budaması yapılıp ikinci ürün beklenmeye başlandı.:D
Bizim kırlardan birkaç bitki daha..
Anchusa türü. Alt türünün ismini bulamadım. Muhteşem bir mavisi var. Bu güzellikleri görünce yetiştirdiğim bütün çiçekleri söküp yerlerine bunları dikmek istiyorum.
Bu türün ismini bulamadım. Bilenlerden yardım bekliyorum.
İsmini bulamadığım birkaç güzellik daha..
Salvia türü olduğunu düşündüğüm bitki..
Sayın Almira Kır çiçekleri harika.Ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim. Doğa muhteşem renkleri ile mucizelerin bir göstergesi. Her bölgenin ,iklimin ve her rakımın bitkisi farklı. Ne özel toprak istiyorlar, ne su, ne de gübre. 900 rakımda gördüğünüz bir bitkiyi 1000 rakımda göremiyorsunuz.
Sevgili Gülsen_'in hediye olarak gönderdiği japon feneri tohumlarından üç tanesini çiçmlendirmeyi başardım. Kırmızı örümcek saldırısına uğrayınca sulu kükürtle ilaçladım.Şimdi çiçekteler.
Sevim4'ün gönderdiği çan çiçeklerini viyollere şaşırttım. Asıl yerlerine alma zamanı geldi. Yaprakları yabani hardala benziyor.:D
Kırmızı yıldız sarmaşığı tohumlarını üç yıl önce Adalet Hanım vermişti. Üç yıldır benimleler.:D
Biraz da bu yıl çeliklenen sedumlardan.
Sedum Reflexum Blue Spruce
Sedum Sieboldii ve Sedum Sieboldii Veriegata
Bu yıl çeliklenenlerden mis kokulu ıtır.
Sonbaharda tohumdan yetiştirdiğim Passiflora Edulis.
serkan_istanbul
18-06-2012, 20:44
Maşallah bayıldım kırçiçeklerine, sedumlar ve tohumdan yetiştirdiklerinize, ellerinize sağlık. sevgiyle kalın
Sayın almira kır çiçekleri çalışmanız çok güzel üstelik bir çoğunun isminide biliyorsunuz. Doğaya merakınız belli oluyor, sedumlarınız çok güzel, Yıldız Sarmaşığı çok harika bir bitki şimdiden nerde bulabilirim diye düşünmeye başladım. Saygılar, selamlar efendim...
Orhan Özbilgiç
18-06-2012, 22:52
Ya arkadaş!
İşte ben böyleyim. En azından ''merhaba'' laştığım, sizin gibi arkadaşların sayfalarına bile taaaa, ne zaman uğruyorum baksanıza. Birazda klavyeyi ağır kullandığım ve yazmak zor geldiğinden.;)
İnanın rengarenk bir sayfanız varmış. Sıkılmadan, keyifle baktım. Kaktüs ve sedumlara ilgi duymayan biri olmama rağmen, yinede sizin çiçeklenmiş bitkilerinizi hayranlıkla izledim.
Hele ara ara yörenizin kır çiçeklerini fotoğraflamışsınız ya. Harika olmuş. Sonra sizin bir avantajınız var. Hem iç, hem dış mekan bitkilerini sergileyebiliyorsunuz. Böylesi, daha çok sayıda arkadaşımıza hitabediyor.
Arada bir uğramaya gayret edeceğim. Bu sayfayı tuttum.;)
Sağlık içinde keyfini sürün.
Almiracım yine gözlerimize şenlik yaşattın, kır çiçekleri, kaktüs ve sedumların harika görünüyor.
Kucak dolusu sevgiler...
Sevgili Almiracığım bu gün senin sayfanı keşfettim Maşallah maşallah çok güzel çiçekleniz var. Aloe veranız çok güzel olmuş. :):)Sukulentleriniz çok güzel. Değişik çok çeşitli bitkileriniz var hepsi çok güzeller.:):D
Adalet Yağcı
08-07-2012, 22:37
Sevgili almira'cığım, ben buna (http://www.agaclar.net/forum/986159-post169.htm) bayıldım.
Sanki adaçayına benziyor gibi, bu bitkiyi nerede gördün, kaç rakımda?
Tohum falan yokmuydu üzerinde?
İlk yüklediğin kır çiçeklerinden mavi de çok güzel.
Doğrusunu söylemek gerekirse tüm bitkilerin çok güzel, sen bu işe gönül verenlerdensin.
Bendeki allissiumlar sendekiler kadar yoğun açmadılar biliyor musun :)
Güle güle büyüyüp sahibesini çok mutlu etsin canım.
Uzun zamandır sayfanızı ziyaret etmediğimi fark ettim neleri kaçırmışım neleri.Kır çiçekleri,dut,kiraz ve yetiştirdiğiniz tüm bitkiler harikalar.Elinize emeğinize sağlık.
beyzanurum
09-07-2012, 13:24
çiçekleriniz çok güzel tebrikler
Almira atlas çiçeğin varmı?
Ya arkadaş!
İşte ben böyleyim. En azından ''merhaba'' laştığım, sizin gibi arkadaşların sayfalarına bile taaaa, ne zaman uğruyorum baksanıza. Birazda klavyeyi ağır kullandığım ve yazmak zor geldiğinden.;)
İnanın rengarenk bir sayfanız varmış. Sıkılmadan, keyifle baktım. Kaktüs ve sedumlara ilgi duymayan biri olmama rağmen, yinede sizin çiçeklenmiş bitkilerinizi hayranlıkla izledim.
Hele ara ara yörenizin kır çiçeklerini fotoğraflamışsınız ya. Harika olmuş. Sonra sizin bir avantajınız var. Hem iç, hem dış mekan bitkilerini sergileyebiliyorsunuz. Böylesi, daha çok sayıda arkadaşımıza hitabediyor.
Arada bir uğramaya gayret edeceğim. Bu sayfayı tuttum.;)
Sağlık içinde keyfini sürün.
Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim Orhan Bey. Bir süredir bilgisayarım bozuktu. Geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Doğanın güzellikleri eklemekle bitmiyor. Biz sadece aracıyız. Sevgiler.
Sevgili almira'cığım, ben buna (http://www.agaclar.net/forum/986159-post169.htm) bayıldım.
Sanki adaçayına benziyor gibi, bu bitkiyi nerede gördün, kaç rakımda?
Tohum falan yokmuydu üzerinde?
İlk yüklediğin kır çiçeklerinden mavi de çok güzel.
Doğrusunu söylemek gerekirse tüm bitkilerin çok güzel, sen bu işe gönül verenlerdensin.
Bendeki allissiumlar sendekiler kadar yoğun açmadılar biliyor musun :)
Güle güle büyüyüp sahibesini çok mutlu etsin canım.
Sevgili Adalet Hanım; beğendiğiniz bitki 800-100 rakım arasında yetişiyor. Çok az tohum aldım ve bahçemin sulanmayan bir bölümüne tohumlarda bir miktar attım. Bakalım yetişecek mi.
Allisiumlar çok az tohum yaptı. Aynı saksıya tohumları attım. O da baharda merakla beklediklerimden. Tekrar teşekkürler.
Uzun zamandır sayfanızı ziyaret etmediğimi fark ettim neleri kaçırmışım neleri.Kır çiçekleri,dut,kiraz ve yetiştirdiğiniz tüm bitkiler harikalar.Elinize emeğinize sağlık.
Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim. Sevgiler.
Sevgili Maviş2, bu yıl yetiştirdiğim minik bir atlasım var canım.
Sayın Adnaser'in gönderdiği su sümbülleri beni çok mutlu etti. Şimdiye kadar 19 çiçek açtı. Muhteşemler.
Sevgili Gülsen_'in gönderdiği Japon fenerleri.:D
angelcan
01-08-2012, 21:40
sevgili almira '' benimle balkonumu gezmek istermisiniz '' demişsin ne güzel bi teklif :) gezdim, gördüm, beğendim. içim açıldı :) bitkilerinize ve size sağlıklı ömürler diliyorum..
angelcan
01-08-2012, 21:41
biberlerine bayıldım :)) bide japon fenerine...
Birkaç kır çiçeği daha... Bazılarının adlarını araştırmama rağmen bulamıyorum. İşte o zaman yeni bir tür bulduğumu düşünerek kendi kendime mutlu oluyorum...:D
Michaukxsia Campanuloides-Keçi memesi.
Sevgili Angelcan; balkonuma hoş geldin. Her zaman beklerim. Sevgiler.
Bu ismini bulamadığım güzelliklerden...
Bu da sanırım bir salvia türü.
Bu muhteşem Campanula türünü bulamadıklarımdan..
Sayın Adnaser'in gönderdiği su sümbülleri beni çok mutlu etti. Şimdiye kadar 19 çiçek açtı. Muhteşemler.
Sayın Almira
Su sümbülleri muhteşem olmuş kabına sığmıyor,elinize sağlık.
Yanlış anlamayın sözüm sadece sümbülleri için değil hepsi ayrı ayrı güzel.
Sevgili almiracım ellerine sağlık,lisiler harika su sümmülü coşmuş maşallah su sümmülünden istiyorum mümkünse.
Dolaşdım durdum.Çirkin bir şeye rastlamadım.Ellerinize sağlık.
Almiracığım Çiçeklerin süs biberlerin çok güzel. Su sümbüllerin ve lisilerin bayıldım.:):):D:D:D
almira.cok guzel.beyene beyene bitiremedim valla.hepsini cok sevdim.hele hele lale ve lisisler ebayildim.bakmaya doyamadim.ellerinize saglik
Su sümbülleri harika görünüyor,yeri dar görünüyor;)Paylaşmak isterseniz bana haber verin hiç hayır demem.Keşfettiğiniz kır çiçekleri de çok güzel.
günebakan
02-08-2012, 13:56
Su sümbülleri çok güzel gelişmiş harika görünüyorlar. Tabi diğerleri de ayrı güzel ellerine sağlık:)
Sayın Almira
Su sümbülleri muhteşem olmuş kabına sığmıyor,elinize sağlık.
Yanlış anlamayın sözüm sadece sümbülleri için değil hepsi ayrı ayrı güzel.
Sayın Adnaser; beğenmenize sevindim. Bu güzelliği size borçluyum. Çok teşekkür ederim. Nasıl; iyi bakmışmıyım?:D Yaprakları bir karış geliyor. Yaprak sapı boyu 50-55 cm. Diğerlerini de zaman zaman paylaşacağım. Onların da sağlık durumu gayet iyi.;)
Sevgili Sevim4, hk50, maviş2, türkan, hberbul ve Günebakan; balkonuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Fotoğrafları beğenmenize sevindim.
Su sümbülleri gerçekten harika gelişti. Mutlaka paylaşıma açmak gerek.:D Öncelik Mersin ve Adana'daki üyelerin. ;)
Sayın Adnaser; beğenmenize sevindim. Bu güzelliği size borçluyum. Çok teşekkür ederim. Nasıl; iyi bakmışmıyım?:D Yaprakları bir karış geliyor. Yaprak sapı boyu 50-55 cm. Diğerlerini de zaman zaman paylaşacağım. Onların da sağlık durumu gayet iyi.;)
Sayın Almira
Su sümbülleri mükemmel olmuşlar gayet güzel bakmışınız elinize sağlık (biraz daha fazla güneş alılarsa daha iyi olur ortalama 3-4 saat gibi) paylaşımdada size yardımcı olurum (Şubat -Mart aylarında bahar bakımı yaparken) çükü çöpe gitmesine gönlüm razı gelmiyor
Birkaç yabani bitki daha..
Yabani kekik...
Bahçemdeki fındık fidanı bu yıl ilk kez iki meyve verdi.;)
Yer kirazı her kış donuyor. Baharda yeniden filizleniyor.
Physalis alkekengi' nin tohumlarını siteden bir arkadaş sanırım üç yıl önce göndermişti. Kendisine tekrar teşekkür ederim. Bana üç yıldır bu güzelliği yaşatıyor. O da her kış yok olanlardan. Her bahar sa çoğalarak geliyor.
Bize yokmu şimdi su sümmülü.:(
Clerodendrum Bungei...
bendede var.cicegi cok guzel ama kokusu berbat.kiyamadim bir tane sakladim ama kokusundan yanina yaklasamam heralde.
turkce ismini bilen varmi?
Evet. Yapraklarının kokusu kötü ama çiçekler muhteşem. Türkçe ismini Rus ortancası -kısmet ağacı olarak biliyorum.
Sevimim eninde sonunda gelir senin kapıya.:D
ipektuğçe
04-08-2012, 21:44
Çiçeklerinizin hepside harika,lisi ve su sümbülünüz muhteşem.2. Sayfanızda çocukluğumun çiçeği olan Lavantin ( Santolina Chamaecyparissus)'e rastladım,Antalya parklarından hatırlarım onları,burdaki parklarda da var,bir kaç kere çelik aldıım ama tutturamadım.Özellikle yaprak kokusunu ve bodur boylu oluşunu çok seviyorum.Siz nasıl yetiştirdiniz sizden tiyo almak isterim.Sevgilerimle...
Sevgili İpektuğçe; çiçeklerimi beğendiğin için teşekkür ederim. Lavantin'i Şubat ayında odunsu dalları ile aldığım bir çelikten yetiştirmiştim. Sevgiler.
Bu normal mi bilmiyorum ama su sümbüllerim yeniden çiçek sapı oluşturup çiçek vermeye başladı.:D
Sevgili almira,
Bahçen, balkonun ve doğadan çektiğin fotoğraflarla çok keyfli bir gezinti yaptım. Ellerine sağlık canım.
Özellikle lisilerin ben cesaretlendirdi. Yetiştirmeyi çok istediğim ancak saksıda yetiştirmenin çok verimli olmayacağını düşündüğüm bir türdü. Senin kadar başarılı olmam zor , biliyorum ama artık denemek istiyorum.
Sevgiler...
ipektuğçe
08-08-2012, 21:52
Sevgili İpektuğçe; çiçeklerimi beğendiğin için teşekkür ederim. Lavantin'i Şubat ayında odunsu dalları ile aldığım bir çelikten yetiştirmiştim. Sevgiler.
Teşekkür ediyorum,Şubatta tekrar deniyeyim,benim zamanlamam yanlış oldu sanırım.Sevgiler...
ben nerede bulurum acaaba bu bitkiyi
blaze ash
09-08-2012, 01:18
ben nerede bulurum acaaba bu bitkiyi
Eğer istediğiniz bu ise ben size gönderebilirim :)
Fazlasıyla var bende :)
324371
Su sümbülüm tüm güzelliğini sergilemeye devam ediyor.:D
Physalis alkekengiler kızarmaya başlamış.
Çelikten yetiştirdiğim devedişi narım bu yıl ilk defa meyve verdi.;)
Kudret narım meyvelerini yeni oluşturuyor.
Çekirdeksiz sultani üzümlerim de bu yıl ilk defa meyve verenlerden. Üzüm kalitesi pek iyi olmadı ama olsun meyve verdiğini görmek te güzel.
tekomusti
12-08-2012, 01:15
sn almira hepsi çok güzel maşallah ellerinize sağlık
saygılar
günebakan
12-08-2012, 11:09
Almira'cığım bir çok bitkiyi çok kolay yetiştirebiliyorsun ellerine sağlık arkadaşım su sümbülüne bayıldım harika görünüyor gerçekten:)
Bu normal mi bilmiyorum ama su sümbüllerim yeniden çiçek sapı oluşturup çiçek vermeye başladı.:D
Sayın Almira
Sümbülleriniz gerçekten harika oldu(tabi diğerlerinide ayırmak mümkün değil) bakımınız mükemmel elinize sağlık böyle giderse ekim kasım ayına kadar çiçeklenme devam edecek gibi ikinci çiçeklenme dediğiniz sanıyorum alttan gelen yeni yavruların çiçekleri .
Sevgili Günebakan; teşekkür ederim arkadaşım. Su sümbülleri beni en çok mutlu eden çiçek oldu. Elimden gelse her gün yeni fotoğraflarını koyacağım. :D
Sayın Adneser; Su dümbülleri gerçekten harika. Her gün 6-8 arası çiçek açıyor. Keşke çiçekleri daha uzun ömürlü olsaydı. Her sabah ilk işim onları ziyaret oluyor. Acabağa bu gün kaç tane açtı diye merak ediyorum. Sonra da poz poz fotoğraflarını çekiyorum. :D Tabi hepsini buraya koyamıyorum. ;) Arada bir suyuna 3+15 gübre sulandırıp az miktarda ekliyorum. Çiçeklerin yeni kollarda açıp açmadığına emin değilim çünkü ben Temmuz ayında açan çiçek saplarını kesmiştim. Sanki bana aynı bitkilerde de açıyormuş gibi geliyor. Köklerin bazılarında iki- üç tomurcuk sapı var. Çoook güzeller çok.
Bahçeden italyan erikleri....
Mürdüm eriği bu yıl ilk defa meyve verdi.
Bahçemizde 7-8 çeşit erik ağacı var. Bazıları bu yıl ilk defa meyve verdi. Henüz meyve vermeyen ağaçlarımız da var.
Japon eriğinin bir çeşidi.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.