View Full Version : Almira / balkon
Vuruldum bu ixada ya:)))
Pariflora tüm tele dolanıp, bahcenin her yerinden fışkırmaya başlayınca, sökmüştüm ben. Ama türünü unuttum şimdi. Çiçekleri cok hoş.
Hakkı Şen
30-03-2013, 20:24
Sevgili Almira, 452 no'lu mesaja baka kaldım. Sizinki artık hobi olmaktan çıkmış. Bu kadar emeğe bu kadar güzellik olur ellerinize sağlık. Müsait bir zamanımda sayfaları, yorum ve fotoğrafları çok daha ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğim. Açıkçası son iki sayfaya baktım, hayretler içinde kaldım. Ben bitkilerle ilgileniyor gibi yapıyormuşum meğer :)
kolaylıklar diliyorum.
günebakan
30-03-2013, 22:17
Hepsi de çok güzel İxsia harika gerçekten ıtır ayrı bir güzel galiba donan sardunyalarımın arasında ıtır da var inşallah donmamıştır
melih500
31-03-2013, 15:50
çok güzel bitkileriniz gerçekden ixia ve nergislere bayıldım çok hoş duruyorlar :) bol çiçekli günler :)
Orhan Özbilgiç
31-03-2013, 16:10
Vuruldum bu ixada ya:)))
.
İxiada çok güzelmiş gerçekten. İxia mı, İxiada mı? Bende İxia var. Ama çiçekleri buna tıpatıp benzemiyor. Sanki daha küçüktü gibime geliyor. Soğanlarını mayıs başında diktiğimden midir nedir? Benimkiler haziran sonlarında çiçeklenmişlerdi :confused: Belkide aynı bitkidir. İşte bunlar...
383936
383937
Naşi armudu nazsız bir meyve. Göreceksiniz kesinlikle meyve tutacaktır. Çok ta farklı ve güzel bir tadı var. Beğeneceğinizi umuyorum.
Üç sene önceye kadar şebboylarım vardı. Ama yok oldular. Sonbaharda belli yerlere tohum sepeledim. İnşallah çıkarlar.
Gözünü seveyim Akdeniz'in. Baksanıza Pasiflora bile çiçeklenmiş.
Sağlık ve mutluluk içinde, güzel bir sezon geçirmenizi diliyorum.
Orhan Bey çok teşekkür ederim. Sizdeki sarı ixia sanki benimkine biraz benziyor.;)
Pasifloraya gelince; beni öyle mutlu ettiler ki. Geçen yıl birer tohumdu:o, bu yıl hem çiçek açıyor hem de meyve veriyor.:D
Şimdi size balkonumun genel görüntüsünü sunuyorum. Balkonum diyorum ama balkonluktan çoktan çıktı. Sakın dehşete kapılıp küçük dilinizi yutmayın.:D
Bunlarda çimlenen tohumlar. Neler yok ki içinde. Tohum takas etkinliğinden aldığım beyaz patlıcanlar, yeşil patlıcan, turuncu patlıcan, topan patlıcan, Muğla yatağan uzun patlıcan, çeri domatesler, beyaz domates, sarı salkım çeri, ampül domates, siyah kırım domatesi, pembe domates, red robin domates. ...., veee çeşit çeşit biber.;)
Bu güzeller çoook uzaklardan, İzmit'ten geldi. Arkadaşımın ellerine sağlık. Öyle yürekten göndermiş ki, gönderdiği tohumların hepsi hiç sorun çıkarmadan çimlendi. Çoook teşekkür ederim.;)
Hüsnüyusuf, gazanya ve delhialar.:D
Bu balkonu pardon bahçeyi tarlayı görünce sevgili arkadaşım çıldırmış olmalı dedim,ellerine sağlıkbu kadar fide ile nasıl başedeceksin ALLAH kolaylık versin inşallah büyümüş hallerinide seyrederiz .Halaindirip çıkartıp balkona bakıyorum.
Yine tohumtakas etkinliğinden aldığım Kivano, sabah sefası, ve Sayın Kültigin'in cüce bal kabağı.;)
Bu arada beni bulaştırdığın sukulent hastalığı güzelliklere yeni güzelliklerle devam ediyorsayılar hızla çoğalıyor.seninkiler şahane gözüküyor.
Canım benim; sen ne güzel hala balkon diyebiliyorsun. ;) İnan sulamak için bile basacak yer bulamıyorum.:D Ama az kaldı; yakında onlar bahçedeki yerini alacak ben de rahatlıyacağım.:(
Bordo renkli sakız sardunyam.
Güle güle büyüt arkadaşım. Çiçeklerini de görürsün inşallah.
Veee Rex begonyalarım....;)
Maşallah botanik bahçesi olmuş balkonunuz. Elinize sağlık.
Çok teşekkürler. Valla ne derseniz o oldu.;)
Sayın Almira
Ben sizi ziyarete gelecektim fakat fide ve botanik bahçesini görünce, şimdi Sn Almira'nın işiniz çoktur yardım edeyim desem, sen misafirsin olmaz der,:confused: yardım etmesem bana yakışmaz ;) en iyisi uğramayım dedim. :D
Şaka bir yana ellerinize ve emeklerinize sağlık dilerim hepsi istediğiniz gibi yetışir.
Saygı ve selamlarımla
günebakan
07-04-2013, 21:21
Valla hepsi de muhteşem hele o çimlenmiş bitkilere bayıldım harikalar ellerine sağlık arkadaşım:)
denizcem
08-04-2013, 09:52
Sevgili Almira bahçenizi ve balkonunuzu şöyle ilk günden başlayarak bir gezdim... Kıskanmadım desem yalan olur... Çok güzeller... Bayıldıımm...Çok şanslı bir iklimdesiniz... İKİ KEZ ÜRÜN ALMAK HER BÖLGEYE NASİP DEĞİL... biz hiç öyle bir durum görmedik Sakarya'da... Bazen kasımda çiçeklenir ama meyve verecek iklim olmadan çiçekler düşer...Mutlu sağlıklı günler dilerim sevdiklerinizle...
Sevgili almira , neler yapmışsınız bitkileriniz harika maşallah maşallah...O bitkileri o alanda sulamakta marifet sizede maşallah...
Hele kalnçoları görünce tebessümle izledim.Kalnçolar çiçeklerini göstermek için boyunlarını nasılda uzatmışlar .;)
Emeklerinize sağlık..
405457
405458
405459
Opuntia
Sevgili almira, geçen sene toplantıda verdiğin yılan kaktüsü açtı diye seviniyordum.Hemen fotoğrafını çekip yükleyim dedim ama bu resimleri görünce hevesim kaçtı, bu ne güzellik böyle...
Bende üç çiçekle havalara uçmuştum bunun yanında lafı bile olmaz. :))
bay tömürcek
17-05-2013, 13:40
Almira ablacım çiçeklerinin maşallahı var yine yılan kaktüsüne bayıldım ;) Birşey sormak istiyorum kaynana dili açmış ya onun çiçekleri de kaynana yumruğu gibi 1 günde açıp bitiyor mu yoksa o çiçek biraz kalıyor mu üzerinde? Bu sorum yılan kaktüsü içinde geçerli merak ediyorum ben bu cevapları sayfanda ikisini de görünce sevindim ablacım :p
dağçiçeği
17-05-2013, 17:53
Sayın Almira hangisinden bahsetsem bilemedim. Hepsi birbirinden güzel. Kocaman bir maşallah diyorum. Ördekler , keçiler , çiçekler .......
Kızınız çok tatlı ve ne kadar mutlu görünüyor. Allah sağlık içinde bunca güzelliğin sefasını sürmenizi nasip etsin.
sn almira çiçeklerinize bayıldımmmmm.....:D
sayfanızdan bir türlü çıkamıyorum...;)
Balkonun genel görüntüsüne bayıldım sevgili almira. ;)
Benim daha bayağı bir yerim varmış bu durumda, ona karar verdim. :D
Bu kadar tohumu bu kadar başarıyla çimlendirmek de ayrı bir yetenek, tebrik ederim. :)
Almira ablacım çiçeklerinin maşallahı var yine yılan kaktüsüne bayıldım ;) Birşey sormak istiyorum kaynana dili açmış ya onun çiçekleri de kaynana yumruğu gibi 1 günde açıp bitiyor mu yoksa o çiçek biraz kalıyor mu üzerinde? Bu sorum yılan kaktüsü içinde geçerli merak ediyorum ben bu cevapları sayfanda ikisini de görünce sevindim ablacım :p
Sevgili tömürcek; çok teşekkür ederim. Kaynana dilinin çiçekleri iki gün kaldı üzerinde. Yılan kaktüsünü çok takip edemedim. Fazlaca tomurcuk olduğu için sürekli açıyor. Sanırım hergün yeni tomurcuklar açıyor.
Balkonun genel görüntüsüne bayıldım sevgili almira. ;)
Benim daha bayağı bir yerim varmış bu durumda, ona karar verdim. :D
Bu kadar tohumu bu kadar başarıyla çimlendirmek de ayrı bir yetenek, tebrik ederim. :)
Savgili gilan; çok teşekkür ederim. Ohooo sizin balkona neler yapılır. Devir apartıman devri.:D Biz ne katlar çıkarız o balkona.:p
Sevgili dağçiçeği ve kılıçh; çok teşekkür ederim beğendiğiniz için.
Kaynana topuzu da çiçekte.:p
Bu güzelim taaa İzmit'lerden geldi balkonuma. Bana bu mutluluğu yaşattığın için çok teşekkür ederim arkadaşım. Sen kendini biliyorsun.;)
mandalinleerik
23-05-2013, 00:30
Bu günlerde nerede bir Kaynana Topuzu görsem çiçekte. Benimki de 6 tane açtı. Keşke uzun süre kalabilseler.
Maşallah çiçekleriniz çok güzel.
Yine yeni güzelliklerle karşımızdasınız Sevgil almira,
Bitkilerinize ne kadar iyi baktığınız belli,hiçbiri çiçeklerini eksik etmemiş.
Huzurla sağlıkla seyreyle sevgili arkadaşım iklim farkı benimkilerde daha tomurcuk bile yok kaktüs şahane açmış inşallah bana günderdiğin bu renktir.SELAMLAR
Gülbahçe
25-05-2013, 13:32
Bunlar harika! benim de minik bir kaynana topuzum var, inşallah bu hale geldiği günleri de görürüm. Öyle dikenli bir çiçeğin bu denli güzel çiçek vermesi muhteşem bir şey!
Gülbahçe
25-05-2013, 13:34
Sakız sardunyam.
Sakız sardunyanıza da maşallah. Keyfi yerinde gibi duruyor. Özel bir bakım uyguluyor musunuz? ben baktığım yerlerde hiç sakız sardunyası bulamadım bu sene :( çok istiyorum sarkan tür olduğu için.
Gülbahçe
25-05-2013, 13:37
Şimdi size balkonumun genel görüntüsünü sunuyorum. Balkonum diyorum ama balkonluktan çoktan çıktı. Sakın dehşete kapılıp küçük dilinizi yutmayın.:D
Adım atacak yer kalmamış, maşallah :) Sularken zor olmuyor mu? zamanla benim de balkonum bu hale gelecek diye korkuyorum açıkcası, insan başladı mı durduramıyor kendini.
dağçiçeği
25-05-2013, 14:07
İxia ya bayıldığımı söylemişmiydim ? :D neyse şimdi söylüyorum bayıldım. Sedumlarınız ne kadar güzel büyümüşler öyle. Kaç yılda bu hale geldiler merak ettim. Bol bol sefasını sürün bolkonunuzun. :)
Gülbahçe
25-05-2013, 14:24
Bitkilerden vazgeçmek mi? Mümkün mü?:rolleyes: Ben tam tersi işi hobi boyutundan akademik boyuta taşımaya karar verdim. 43 yaşımdayım, birisi lise 2. sınıf diğeri ilköğretim 1. sınıf iki kız çocuk annesiyim. Bu yıl yeniden ( liseden mezun olalı 25 yıl oldu) üniverste sınavına girmeye karar verdim.:p Hedefim ziraat teknikerliği. Bahçe tarımı bölümü tam bana göre.:D
inşallah sınavınız iyi geçmiştir <3 sizi ve azminizi tebrik ediyorum. Bir çok insana bu konuda da örnek olmalısınız.
Sayın Adnaser'in gönderdiği su sümbülleri beni çok mutlu etti. Şimdiye kadar 19 çiçek açtı. Muhteşemler.
ne kadar değişik, ne kadar güzel...Rabbim her şeyde imzan var...muhteşem...küçük hallerini görünce amaan o ne ölee demiştim..özür dilerim sümbüller... :)
Kudret narı...
ben ilk defa böyle bir meyve görüyorum..görmediğim,bilmediğim ne çok şey var.. :(
bu kadar çiçeğe nasıl bakıyorsunuz?şaştım,hayran kaldım...
Bu günlerde nerede bir Kaynana Topuzu görsem çiçekte. Benimki de 6 tane açtı. Keşke uzun süre kalabilseler.
Maşallah çiçekleriniz çok güzel.
bende hayran kaldım kaynana topuzuna...bende istiyorum...:rolleyes:
Huzurla sağlıkla seyreyle sevgili arkadaşım iklim farkı benimkilerde daha tomurcuk bile yok kaktüs şahane açmış inşallah bana günderdiğin bu renktir.SELAMLAR
Sevgili kılıç; çok teşekkür ederim. Delice açıyor mavişim. ;) Sana göndediğim yılan kaktüsü de benimki ile aynı renk.
Sakız sardunyanıza da maşallah. Keyfi yerinde gibi duruyor. Özel bir bakım uyguluyor musunuz? ben baktığım yerlerde hiç sakız sardunyası bulamadım bu sene :( çok istiyorum sarkan tür olduğu için.
Sevgili gülbahçe; ziyaretin için teşekkür ederim. Balkonumda bazı çiçekler çok eski. Sedum ve kaktüsler yaklaşık üç yıllık.
Sınav sonucumu sormuşsun; teşekkür ederim çok iyi geçti diyebilirim. Ben liseden 27 yıl önce mezun oldum. Hiç dersaneye gitmedim. Onun için çok iyi geçti diyorum. Sanırım Ziraat teknikerliği Bahçe Tarımı bölümünü garantiledim gibi. Tercihler LYS sınavından sonra yapılacak. O zaman daha kesin bir sonuç oluşur.
Sakız sardunyamı geçen yıl küçük bir çelik olarak dikmiştim. Dediğiniz gibi yerini sevdi sanırım. Özel bir bakım uygulamadım. Bütün sepeti kapladı.;)
Sevgili sudem; ziyaretin ve beğenilerin için çok teşekkür ederim. Merak etme; seninde iki yıla kalmaz balkonun dolar taşar. Benim balkonuma ne çiçekler geldi gitti. Kalan sağlar bizimdir dedik; yılmadık yenilerini ekledik.;)
Bahçemdeki güllerimden birisi.
Hazeranlar açmaya başlamış.
Çörekotu çiçeğide her yıl açanlardan.
Avusturalya dutum yine meyveden yıkılıyordu.
Tohumtakastan gelen kırmızı dağ ıspanağı tohumda.
Yine tohumtakastan gelen mor tomatillolar müthiş meyve verdi.
Tohumtakastan gelen renkli saplı pazılarım.
Tohum takasdan aldığım tohumlardan yetişen Bhut Jolokia biberler.:p
Yine tohum takastan aldığım Thai biberler yeni yeni meyve vermeye başladı.
Sayın gultar'ın tohum takasa gönderdiği siyah inci biberlerde büyüyenlerden.
Tohum takastan gelen kekik tohumlarından yetiştirdiğim kekikler.;)
Balkonda; saksıda domateslerim.
Tradescotia Zebrina; telgraf çiçeğim.
Sevgili kılıç'ın gönderdiği çelikler sayesinde edindiğim ilk mum çiçeğim.:D
Sellukam bu yıl çıldıranlardan. Çatıya doğru atağa geçti.:D
Sevgili Almira, bitkileriniz çok sağlıklı ve formlu gözüküyor. Colyozlarınız çiçek açmaya başlamış , bence çiçekleri koparırsanız , kolyozunuz uzun süre yaşar ve daha güzel görünür..
hazeranları tohumdan mı yetiştiriyorsunuz yoksa çok yıllık mı?
Sevgili hüzün; hazeranları ilk yıl tohumdan yetiştirdim. Daha sonra her yıl dökülen tohumlardan kendiliğinden yetişiyor. Çok yıllık değil ama birkez ektinizmi zahmetsiz her yıl bahçeyi şenlendiriyor. Çörekotu çiçeği de aynı şekilde kendiliğinden yetişenlerden.
Renkli saplı pazılarım coştular. Bu yıl tam üç kere kucak kucak topladım. Sarması nefis oldu.:D
Patlıcanlarımın bir kısmı.
tekomusti
13-07-2013, 22:53
maşallah sn almira ellerinize sağlık
saygılar
kandil13
14-07-2013, 09:11
sayın Almira sayfanızı gezmek büyük bir zevkti benim için gerçekten harikalar hangisine ne desem bilemedim elinize sağlık bazılarının isimlerini not aldım edinmeye çalışacağım inşallah.
Güzel ve çiçekli günler dilerim, saygılarımla...
Turuncu patlıcanlarım büyüyor.
Yeşil uzun patlıcanlarım.
Mini Meksika salatalığım.
Cinsini bilmiyorum ama bu erik benim favorim. Müthiş lezzetli,kıtır kıtır ve sulu.
Başka bir erik türü. Rengi sarı pembe. Henüz olgunlaşmadı. Oldukça ekşi.
esemeral
17-07-2013, 16:16
Sayın almira adeta harikalar yaratmışsınız hele mini meksika salatalığı çok hoşuma gitti ilk kez gördüm. Bahçenizde harika tadlar var. Görünümleri bile insanı mest ediyor. Cinsini bilmiyorum dediğiniz erik kendisi büyük olamasına rağmen çekirdeği küçük görünüyor. Sizde emeklerinizin karşılığını bu envayi çeşitteki sebze ve meyveleri tadarak alıyorsunuzdur. Emeğinize ve size sağlık. Bol çiçekli ve bol ürünlü günler dilerim.
Sayın Almira
Bahçede çeşitler çoğalmış, çeşitli patlıcanlar, salatalıklar ve en güzelide erikler, maşallah hepsi birbirinden güzel, emeklerinize sağlık.
Saygı ve selamlarımla
eceyıldız
17-07-2013, 21:34
Sayın Almira;
balkonunuzu ve bahçenizi gezerken kendimden geçtim adeta bu ne güzellik böyle. ellerinize emeğinize sağlık bol çiçekli bol ürünlü güzel ve sağlıklı günler dilerim...
Tahi biber kızarmaya başladı.
Sayın Gultar'ın gönderdiği tohumlardan Siyah İnci biber
Geçen yıl Sayın adneser'in gönderdiği güzel.
Bu; sevgili Simiy'in Mersin toplantısında verdiği hediye.
Bunlarda Sevgili Hazanz'nin yine Mersin toplantısında hediye ettiği hoyalar.
Bu sevgili Kılıç'ın hediyesi hoyam.
Bu da yine Mersin toplantısında Sevgili Tiya'nın hediyesi hoyam. Hoya zengini oldum.:D
Sayın Tekomusti'nin gönderdiği tohumlardan yetiştirdiğim kırmızı pancarlar.
Maşallah hepsi coşmuş. İnşallah çiçekleri de böyle coşar. ;)
Bu haberi önce sizlerle paylaşmak istedim. Sayfamı takip eden birçok arkadaş ÖSS sınavına girdiğimi biliyordu.
Selçuk Üniversitesi Taşucu MYO Bahçe Tarımı bölümü öğrencisiyim artık.
Destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.;)
loveforlife
26-07-2013, 00:51
Bu haberi önce sizlerle paylaşmak istedim. Sayfamı takip eden birçok arkadaş ÖSS sınavına girdiğimi biliyordu.
Hayırlı uğurlu olsun Sevgili Almira... Bu başarını hayatın her adımında sürdürmen dileğiyle...
Çok teşekkür ederim. Çok mutluyum. Malesef ben önce çocuk sonra karier yapanlardanım. Biliyorum zor olacak ama güzel olacak.
Merhaba Sn.almira,
Çok tebrik ederim.
Saygılar.
Tebrikler Sn. almira. İnsan isteyince her şeyi yapar. Siz de istediniz ve başardınız. ;)
dağçiçeği
26-07-2013, 13:09
Hayırlı olsun Sayın Almira.Başarılarınızın devamını diliyorum.
sumeyra47
26-07-2013, 18:06
Sn.Almira sizi çok tebrik ediyorum.Cesaretinize hayran kaldım gerçekten.Bu arada çiçekleriniz kaktüsleriniz çok güzeller sevgiyler..
akçabardak
26-07-2013, 20:35
Tebrik ederim sevgili Almira, başarılarının devamını dileyerek, her şey gönlünce olsun.
eceyıldız
28-07-2013, 20:18
tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun başarılarının devamını diliyorum...
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Bitki sevgisi sınır tanımıyor. Beni bu yaşta yeniden okul sıralarına kadar sürükledi.:D İnşallah öğretmenler ve öğrenciler çok yadırgamazlar.:( Ne yalan söyleyeyim; LYS sınavında görevliler beni merdivenleri yanlışlıkla çıkan veli sanıp uyarmaya kalktılar.:o
İremsıla
07-11-2013, 10:02
Sevgili almira sizin adınıza çok sevindim.okumanın öğrenmenin yaşı yok bende bu yıl açıköğretim lisesine kaydoldum.dersler beynime girmiyor başaramıyacağım derken şimdi sizin kazandığınız bölümü duyunca,acaba bende başarabilecekmiyim diyorum.sevgilerimle.
Sevgili Almira sizi ve güzel kızlarınızı tanıdığıma çok sevindim.. :)
Bahçenizi, balkonunuzu baştan sona gezdim, hayran kaldım..
Çok uzun zamandır yazmamışsınız.. Umarım yeniden devam edersiniz..
En çok da bitki sevginizin peşinden gidip, üniversitede okumanıza hayran kaldım.. :)
Tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum..
Paylaştığınız bitkiler için çok teşekkürler.. Bu arada bazılarının isimlerini buldum..
Çok renkli ve bol çeşitli bir sayfanız var.. Lütfen devamını getirin.. Sevgiler.. :)
Sevgili Jakin; sizinle tanıştığım için bende çok mutluyum. Umarım en kısa sürede yeniden görüşürüz. Beğeniniz için de ayrıca teşekkür ederim.
Haklısınız; uzun süredir forma giriş yapamadım. Malesef elde olmayan sebeplerden dolayı. İnşallah yeniden aktif olmaya uğraşacağım.
Geçen yıldan birkaç kare.;)
Resulgur
22-06-2016, 17:26
devamı
Sn. almira maşallah ürünleriniz bereketli olsun.
Uzun bir aradan sonra paylaşım yapmanız çok güzel ;)
Adalet Yağcı
22-06-2016, 22:28
Sevgili almira, o nasıl bir kabak öyle, yeniyor mu?
Dikenli kabak dedikleri şey bu mu yoksa?
Sayın Resulgar; çok teşekkür ederim. Evet biraz fazla uzun bir ara oldu. Burada paylaşamasamda bitkilerimi zaman zaman fotoğrafladım.
Sevgili Adalet hanım; ilk fotoğraftaki dikenli gibi görünen bitki Boynuzlu Kavun denilen Kiwano. Mevsimlik yetişen tropikal bir meyve.
Diğeride tıbbi bir bitki olan Kudret Narı.
Bu yıldan görüntüler. Kivide erkek çiçek ve çiçek salkımları.
Çelikten yetiştirdiğim dutum ve fındık çotonağı. ;)
Sevgili almira fotoğraflarınıza bayıldım..
Ne kadar değişik türleriniz var.. Çok sağlıklı görünüyorlar maşallah..
Dutunuz tatlı olan türden mi?
Kolay gelsin.. Bereketli olsun.. :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.