PDA

View Full Version : Almira / balkon

Sayfalar : 1 [2] 3

almira
14-08-2012, 12:31
Sevgili Satı Uğurtan'ın üç yıl önce bir karış olarak gönderdiği sinameki fidesinin bu günkü hali.:D Kendisine çok çok teşekkür ederim. Geçen yıl zorlu geçen kış şartlarında ufak bir donma tehlikesi yaşasa da kendini çabuk toparladı.;)

güldeste-
14-08-2012, 12:51
Sedum Nassbaumerianum.

Bir zamanlar ben de de vardı bu hoş kaktüsten... ama böyle çiçek açtığını bilmiyordum inanın bayıldım :)

almira
14-08-2012, 12:55
Sevgili Güldeste-; beğenin için çok teşekkür ederim. Ben de çiçeklerini ilk defa bu yıl gördüm. Çok hoş hafif bir de kokusu var. Sevgiler.

güldeste-
14-08-2012, 12:57
Lavantin ( Santolina Chamaecyparissus).

Harika hoş kokulu bu Lavantin'den geçen yıl ben de ekmiştim, öyle bir coştular ki anlatamam:) sanırım suyu çok seviyor ondan olacak.

güldeste-
14-08-2012, 13:05
Sevgili Güldeste-; beğenin için çok teşekkür ederim. Ben de çiçeklerini ilk defa bu yıl gördüm. Çok hoş hafif bir de kokusu var. Sevgiler.

Sevgili almira; en kısa zamanda tekrar yetiştirip o hoş kokuyu duymak isterim doğrusu da buralar pek Mersine benzemez:) malum oralarda devasa kaktüs ve çiçeklerine sık sık rastlamak mümkün :) sevgiler benden.

hberbul
14-08-2012, 13:11
Erikler nefis görünüyor,teras gezerken bahçeye mi indik.Bahçeniz de var sanırım...

almira
14-08-2012, 13:12
Harika hoş kokulu bu Lavantin'den geçen yıl ben de ekmiştim, öyle bir coştular ki anlatamam:) sanırım suyu çok seviyor ondan olacak.

Sevgili Güldeste-, lavantini Mersin'de park ve bahçelere dikiyorlar. Çok hızlı bir yayılıcı. Ben yapraklarının kokusuna bayılıyorum. Saksıda pek güzel gelişmiyor ama olsun. Kokusunu hissetmek için yetiyor.

Sedumdan seve seve gönderirim ama mesafe çok, uzun kargo çok pahalı. İstersen yine de gönderirim. Belki İstanbul'da olup elinde bulunan arkadaşlar da yardımcı olur. Sevgiler.

güldeste-
14-08-2012, 13:20
Sevgili Güldeste-, lavantini Mersin'de park ve bahçelere dikiyorlar. Çok hızlı bir yayılıcı. Ben yapraklarının kokusuna bayılıyorum. Saksıda pek güzel gelişmiyor ama olsun. Kokusunu hissetmek için yetiyor.

Sedumdan seve seve gönderirim ama mesafe çok, uzun kargo çok pahalı. İstersen yine de gönderirim. Belki İstanbul'da olup elinde bulunan arkadaşlar da yardımcı olur. Sevgiler.

Çok teşekkürler düşünmeniz yeterlİ... her türlü bitkiyi burada bulma imkanımız var:)Sizin de balkonunuz da, bahçeniz de harika.

almira
14-08-2012, 13:27
Erikler nefis görünüyor,teras gezerken bahçeye mi indik.Bahçeniz de var sanırım...

Sayın Hberbul; hobi amaçlı kullandığımız 700-800 metrekare küçük bir bahçemiz var. Her çeşitten iki-üç ağaç misali. Bahçede çeşitler belli bir mevsimde olduğu için ayrı bir bahçe sayfası açmadım. Ağalçarın bir kısmı benim balkonda saksıda yetiştirip bahçeye aktardıklarım. Bir kısmı arkadaşalarımdan gelenler. Bir kısmı da bizim fidan olarak aldıklarımız. Bunun yanında yine benim mevsimsel olarak tohumdan yetiştirdiklerimi bahçeye dikiyoruz. Biraz çiçek, biraz da sebze. Bahçede kendimin çelikten yetiştirdiğim iki incir, 15 nar, iki avusturalya dutu var Bunun yanında iki fındık, üç vişne, 19 italyan eriği tozlayıcıları ile birlikte, 6-7 çeşit ikişer üçer ağaç olmak üzere farklı çeşitlerde erik ağaçları, iki nektarin, iki sarı yarma şeftali, üç bodur elma, iki arjantin elması, iki şekerpare kaysı, üç nifa kaysı, üç kivi, on hicaz narı, yedi zeytin, iki çekirdeksiz üzüm, iki antep horoz karası üzüm, bir ceviz, bir trabzon hurması, bir böğürtlen, iki malta eriği, on erkenci kiraz, on bodur kiraz ve iki tozlayıcı sarı kiraz benim hatırladıklarım arasında. Kenarlarda çiçekler, aralarda sebzeler.:D

sarıaltıngül
15-08-2012, 15:02
Sevgili Jineop; senin sayende lalegüller üçüncü yılında.:D

Bu lale güller neresinden yetişiyor ve lale ailesinden mi?

Maviş
15-08-2012, 20:56
Almiracığım maşallah maşallah nazar deymesin. Su sümbülün çok güzel. Bahçendeki meyveleriniz çok daha güzel.

325641

325642

KAPTANzst
17-08-2012, 19:18
Erikler süper.
Listemde japon eriğide var bu kışın:=))

almira
17-08-2012, 19:31
Sayın KAPTANzst; çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl tüm çeşitleri tek tek fotoğraflayacağım inşallah. Herbirinin şekli, rengi ve aroması farklı. İçlerinde sadece kendime özel ayırdığım birkaç ağaç var.:D Aromaları bir harika.

Adalet Yağcı
18-08-2012, 23:20
Almira'cığım, mürdüm eriğinin reçeli harika oluyor mutlaka yapmalısın.
Üzümlere gelince, pekmez kaynatırsan haberim olsun :)

KAPTANzst
19-08-2012, 06:44
Sayın KAPTANzst; çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl tüm çeşitleri tek tek fotoğraflayacağım inşallah. Herbirinin şekli, rengi ve aroması farklı. İçlerinde sadece kendime özel ayırdığım birkaç ağaç var.:D Aromaları bir harika.

Beğendiklerinizin isimlerini ve özelliklerini daha açık yazarsanız memnun olurum. Kışın bende sipariş vereceği.
Hayırlı bayramlar. Bayramınız kutlu olsun. Sağlık ve mutluluklar sizlerin olsun inşallah.

almira
04-09-2012, 09:28
Sevgili Adalet Hanım; mürdüm eriği ve üzümler bu yıl ilk defa meyve veriyor. Bu hafta mürdüm eriklerini topladım. İki kilo ya var ya yok. Seneye daha çok eriğimiz olunca reçelini deneyeceğim. :D Cins olarak çok güzel meyve tutan bir ağaç. Üzümleri henüz toplamadık ama onun da pekmez yapacak kadar çıkacağını sanmıyorum. Önümüzdeki yıllarda çekirdeksiz üzümü kuruturum belki.:o Horoz karasından harika pekmez olur ama malesef bu yıl ilaçlamayı geç yaptığımız için tüm salkımlar sirke sineği zararlısına uğradı. Hiç ürün alamadık. :( Onu da seneye bıraktık. Derler ya çiftçinin ömrü seneye, seneye diye geçermiş.;)

almira
04-09-2012, 09:41
Sayın KAPTANzst; cevabı biraz geç yazıyorum kusura bakmayın. Erik fidanlarını farklı farklı fidancılardan aldık. Burada fidancılar cins isimlerinden çok numara ile satıyorlar fidanları. 5 numara, 7 numara, 9 numara erik gibi. Daha önce de belirttiğim gibi her çeçitten iki, üç fidan aldık. Dikerken de hepsi birbirine karıştı. Şimdi hangi ağaç hangi numaraydı hiç hatırlamıyorum. Yine de birkaç tanesinin gözlemlediğim özelliklerini yazayım.

Üstte daha önce ağaçtaki fotoğrafını yayınladığım japon eriğinin olgunlaşmış hali. Meyve iriliği:İri Meyve eti: Sarı Çekirdek: Küçük ve etten ayrılıyor. Meyve rengi: Siyah , puslu, sarı benekli. Aroma :az Meyve Tutumu: İyi

sakdag
04-09-2012, 09:45
Almira Hanım, balkonunuzun son durumunu da merak ediyoruz efendim, o güzel çiçekler daha da güzelleşmişlerdir herhalde... ;)

almira
04-09-2012, 09:47
İtalyan eriği
Meyve iriliği :Orta. Meyve eti rengi: Kırmızı. Meyve Çekirdeği: Küçük ve ete yapışık Meyve tutumu: Çok fazla, seyreltme istiyor Meyve rengi: Siyah, puslu, sarı benekli Aroma . Çok iyi

almira
04-09-2012, 09:51
Bahçemizdeki dutların ikinci ürünleri birinciler kadar çok almadı ama yinede güzel.

almira
04-09-2012, 09:55
Çelikten yetiştirdiğim gök lop incir.

almira
04-09-2012, 09:59
Bahçede sabah sefaları.

almira
04-09-2012, 10:06
Burgmansialar bu yıl da kışı atlattı. Donlardan sonra biraz geç geliştiler ama yine misler gibi kokuyorlar. Pembem şenlikte. Beyaz ve sarı hala çok küçük. Onlarda çiçek yok.

almira
04-09-2012, 10:08
Balkonda sabah sefası.

almira
04-09-2012, 10:12
Su sümbülleri hala açıyor.;)

sevim4
04-09-2012, 10:24
Sevgili arkadaşım ellerine sağlık maşallah yok yok bahçende.
burgmansian çoşmuş su sübmülün sarmaşıklar dut çok güzel görünüyor incirinde maşallahı var.
Sağlıkla tadını çıkar öpüyorum sevgiler.

Eriklibahçe
04-09-2012, 10:51
Sn. almira,
Bahçenizde sabah sabah gezintiye çıkmak oldukça keyifliydi..

Bu gün sabah kahvemi sizin bahçenizde yudumladım;)

Ellerinize sağlık,her şey çok güzeldi,su sümbüllerinize de bayıldım.

selamlar,saygılar..

Dünyalı
04-09-2012, 11:10
Sayın almira;

Meyvelerinizin maşallahı var. Afiyetle, iyi günlerde yiyin.

Allah isteyen herkese versin.

günebakan
04-09-2012, 12:09
Sevgili Almira hepsi de harika benim brugmansialar neden açamıyor birtürlü anlamış değilim seninkinin fotoğrafını göstersen kıskanırmı acaba? Bu sene birçok tomurcuğu vardı ama daha çok küçükken döküldüler anlamadım neden.

Adalet Yağcı
04-09-2012, 13:32
Almira'cığım o nasıl bir dut öyle, bir parmak uzunluğunda, tadı da nefis olmalı.
Bahçemde dut ağacı çimlenmiş, kocaman oldu, böyle bir cinsten aşı yapmak lazım.

Brugmansia harika açmış, kesinlikle güneşi seviyorlar.
Bir komşumun bahçesinde 3 senedir sarı brugmansia var, kışın üst aksam donsa bile, baharda yeni sürgünleri ile tekrar büyüyor, yaylanın kışına dayanmasına hayret ettim.

Bu arada, su sümbülleri konuşuyor ;)

Cumhur Tonba
04-09-2012, 15:06
Meyveler, çiçekler, cennetten köşeler. Dostlar.
Sayın Almira. Müseade edin de balkonunuzda 5 dakika balkon keyfi yapayım.

Adelet Hanım, Günebakanımız, Sevim Hanımda burada iken bir hal hatır sorayım.
Dut ve lop inciriniz inanın ağzımı sulandırdı. Afiyetle yiyin.
Selam ve saygılarımla.

KAPTANzst
04-09-2012, 20:07
Eriklerde irilik artınca tadı azalıyor mu.

Meleklerin borularının fotoğrafını akşam saatlerine yakın çekseniz daha güzel görünürler.
O saatlerde tam açılıp kokuda yayıyorlar.

peyyide
04-09-2012, 21:29
Sevgili Almira, ne bu güzellik böyle? Özellikle dutlarınıza hayran kaldım. Tek kelimeyle herşey HARİKA.

almira
06-09-2012, 01:40
Almira Hanım, balkonunuzun son durumunu da merak ediyoruz efendim, o güzel çiçekler daha da güzelleşmişlerdir herhalde... ;)

Sayın Sakdag; balkon içler acısı. Çiçeklerimin birçoğu sıcaklardan dolayı mahvoldu. Kaktüs ve sukulentlerden bile kaybettiklerim oldu. Alıştık artık. Biz dikiyoruz onlar ölüyor, biz yine dikiyoruz.:p

almira
06-09-2012, 01:41
Sevgili arkadaşım ellerine sağlık maşallah yok yok bahçende.
burgmansian çoşmuş su sübmülün sarmaşıklar dut çok güzel görünüyor incirinde maşallahı var.
Sağlıkla tadını çıkar öpüyorum sevgiler.

Sevimciğim; çok teşekkür ederim.

almira
06-09-2012, 01:43
Sn. almira,
Bahçenizde sabah sabah gezintiye çıkmak oldukça keyifliydi..

Bu gün sabah kahvemi sizin bahçenizde yudumladım;)

Ellerinize sağlık,her şey çok güzeldi,su sümbüllerinize de bayıldım.

selamlar,saygılar..

Sayın Eriklibahçe; hoş geldiniz. Herzaman beklerim. Keyif aldıysanız ne mutlu.

almira
06-09-2012, 01:44
Sayın almira;

Meyvelerinizin maşallahı var. Afiyetle, iyi günlerde yiyin.

Allah isteyen herkese versin.

Sevgili Dünyalı; teşekkür ediyorum ve güzel dileğin için amin diyorum.

almira
06-09-2012, 01:48
Sevgili Almira hepsi de harika benim brugmansialar neden açamıyor birtürlü anlamış değilim seninkinin fotoğrafını göstersen kıskanırmı acaba? Bu sene birçok tomurcuğu vardı ama daha çok küçükken döküldüler anlamadım neden.

Sevgili günebakan; çiçekler için bu kış gerçekten çok zorlu geçti. Benim burgmansialar bile yeni yeni kendilerine geliyorlar. Yeniden kış geliyor nerdeyse ancak açabildiler. Sarı ve beyaz hala dallarını toparlamaya uğraşıyor. Merak etme yakında açarlar. Güneşini alsın yeter.

almira
06-09-2012, 01:52
Almira'cığım o nasıl bir dut öyle, bir parmak uzunluğunda, tadı da nefis olmalı.
Bahçemde dut ağacı çimlenmiş, kocaman oldu, böyle bir cinsten aşı yapmak lazım.

Brugmansia harika açmış, kesinlikle güneşi seviyorlar.
Bir komşumun bahçesinde 3 senedir sarı brugmansia var, kışın üst aksam donsa bile, baharda yeni sürgünleri ile tekrar büyüyor, yaylanın kışına dayanmasına hayret ettim.

Bu arada, su sümbülleri konuşuyor ;)

Adalet hanım; dutları üç yıl önce ben çelikten yetiştirdim. Bu cins çelikten de yetişiyor. Şubatta sizin için çelik hazırlarım. İlk yılında da meyve veriyor.

Brugmansialar köydeki bahçemizde. Benimkiler de her kış bonuyor. Neyse ki baharda yeniden canlanıyor.

almira
06-09-2012, 01:56
Meyveler, çiçekler, cennetten köşeler. Dostlar.
Sayın Almira. Müseade edin de balkonunuzda 5 dakika balkon keyfi yapayım.

Adelet Hanım, Günebakanımız, Sevim Hanımda burada iken bir hal hatır sorayım.
Dut ve lop inciriniz inanın ağzımı sulandırdı. Afiyetle yiyin.
Selam ve saygılarımla.

Oooo; Cumhur abim de mi gelmiş balkonuma. Hoş gelmiş sefalar getirmiş. Ne zamandır uğramıyordunuz bahçelere. Dün sarı yarma şeftali toplamıştım bahçeden. Mis kokulu, şeker gibi. Bilseydim ikram ederdim.

almira
06-09-2012, 02:04
Eriklerde irilik artınca tadı azalıyor mu.

Meleklerin borularının fotoğrafını akşam saatlerine yakın çekseniz daha güzel görünürler.
O saatlerde tam açılıp kokuda yayıyorlar.

Sayın Kaptanzst; Kendim için ayırdığımı söylediğim ağacın meyvesi neredeyse elma kadar. Ama muhteşem bir aroması var. Keşke isimlerini bilseydim. Onu Temmuz ortası gibi topladık. Fotoğrafını çekmek hiç aklıma gelmemiş. Önümüzdeki yıl fotoğraflayacağım. Belki bilen arkadaşlar ismini söyleyebilir. Meyve üstten ve alttan basık, puslu, renk mor ama koyu değil, üstü benekli, meyve eti kırmızı, çekirdek küçük ve etten ayrılıyor. Sert, sulu ve tatlı.

Melekleri sabah çok erken saatlerde fotoğrafladım. Sabah sefalarının da açmış halini yakalamak için. Öğleden sonra köyden ayrıldık. Birdahaki sefere akşam fotoğraflarım. Mis kokularını da ulaştırabilsem keşke.

almira
06-09-2012, 02:05
Sevgili Almira, ne bu güzellik böyle? Özellikle dutlarınıza hayran kaldım. Tek kelimeyle herşey HARİKA.

Sevgili Peyyide; çok teşekkür ederim. O dutlardan sana sözüm olsun. Senin bahçene de çok güzel yakışır.

almira
06-09-2012, 02:10
Uzun süredir size bizim Huriye, düriye ve Nuriyeden haber vermedim. Hepsi kocaman oldu. Yanlarına da iki arkadaş geldi. Aliye ve Nezihe.:D

almira
06-09-2012, 02:13
Bu arada bizim Nuriye'nin aslında Nuri olduğunu öğrendik.:D Bakalım diğerleri bize ne sürpriz hazırlayacak.

almira
06-09-2012, 02:18
Bu hafta onlar için küçük kızımla birlikte küçük bir havuz hazırladık. Çok yoruldum ama değdi. Sevinçlerini görmeliydiniz. Daha havuz dolmadan kendilerini içine attılar.

almira
06-09-2012, 02:27
http://http://www.youtube.com/watch?v=5BgDNPXRbak&feature=player_detailpage

Ördeklerin banyo keyfi....

almira
06-09-2012, 12:02
Kudret narı...

almira
06-09-2012, 12:05
Toplanan turşuluk biberler...

almira
06-09-2012, 12:07
Toplanan sarıyarma şeftali...

almira
06-09-2012, 12:08
Toplanan yer kirazının ilk meyveleri...

GÜLSEN_
10-09-2012, 21:34
Eveeett almiracım sayfanı tesadüfen gördüm arkadaşım, valla aşkolsun bir davet etmiyorsun bahçene balkonuna:))hepsi harikalar ama komşuda pişen bize neden düşmüyo onu düşünmeye başladım arkadaşım:))ellerine emeğine yüreğine sağlık herşey çok güzel ama sanırım bende bir kaç tohum alıcam senden almiracım. bütün bu güzelliklerin devamını diliyorum arkadaşım

mehmetckc
17-09-2012, 13:37
Burgmansialar bu yıl da kışı atlattı. Donlardan sonra biraz geç geliştiler ama yine misler gibi kokuyorlar. Pembem şenlikte. Beyaz ve sarı hala çok küçük. Onlarda çiçek yok.

Sayın Almira,

Etrafta sarı renkli, mis kokulu burgmansialar çoğunlukta.
Pembe ve beyaz olanlara ise fotoğrafları dışında rastlamak pek mümkün olmuyor.
Çelikten köklenme ihtimali, şaşırtıcı bir şekilde, yüksek olan bu bitkinin sarı haricindeki renkleri neden bulunmuyor acaba?

Popülasyonun arttırılması için desteklerinizi bekliyoruz :D

Saygılar,

almira
18-09-2012, 00:04
Sevgili Gülsen_; balkonuma hoş geldin. Davete ne hacet canım; kapım her zaman açık. Buyur gel. İstediğini al götür. Hepsi senin. :D

almira
18-09-2012, 00:08
Sayın Almira,

Etrafta sarı renkli, mis kokulu burgmansialar çoğunlukta.
Pembe ve beyaz olanlara ise fotoğrafları dışında rastlamak pek mümkün olmuyor.
Çelikten köklenme ihtimali, şaşırtıcı bir şekilde, yüksek olan bu bitkinin sarı haricindeki renkleri neden bulunmuyor acaba?

Popülasyonun arttırılması için desteklerinizi bekliyoruz :D

Saygılar,

Sayın mehmetckc; inanın o popülasyon artışına bu güne kadar hayli katkıda bulunmuşumdur. :D Sayısız çelik Türkiye'nin dört biryanını dolaştı. İnşallah önümüzdeki günlerde bir Mersin- Adana toplantısı yeniden yapılır da yeni katkılar sağlarız.

mehmetckc
18-09-2012, 08:45
Sayın mehmetckc; inanın o popülasyon artışına bu güne kadar hayli katkıda bulunmuşumdur. :D Sayısız çelik Türkiye'nin dört biryanını dolaştı. İnşallah önümüzdeki günlerde bir Mersin- Adana toplantısı yeniden yapılır da yeni katkılar sağlarız.

Heyecanla bekliyorum :D

Saygılar,

Maviş
19-09-2012, 14:18
Ördekleriniz çok güzel. Kızınızın çok tatlı benim için yanağından öp. Maşallah diyorum nazar deymesin.
332704

332705

Maviş
19-09-2012, 14:21
İyleştiniz mi? Çok geçmiş olsun. Toplantı ne zaman yapılacak bilginiz var mı? Almiracığım.

GÜLSEN_
20-09-2012, 22:11
almiracım çok teşekkür arkadaşım ama sana özelden yazdım istediğim tohumları olursa sevinirim olmazsada canın saolsun hayatım:)) ama senin istediğin bir çiçek **** tohum olursa yine başım üstüne unutma tamammı:))ayrıca mersin adana toplantınız olursa bilgim olsun gelebilirim almiracım:))

almira
20-09-2012, 22:16
Sevgili Gülsen_; çok teşekkür ederim. Toplantıda mutlaka haber vereceğim. İnşallah seni de aramızda görürüz. O zaman istediklerini elden veririm. Daha güzel olur. Olmadı hepsini baharda göndereyim arkadaşım. Bazılarını ancak o zaman ayırabilirim. Sevgiler.

almira
20-09-2012, 22:20
Sevgili Maviş; ilgin için çok teşekkür ederim. Şimdi daha iyiyim. Birdizi tahlil ve ultrasondan sonra beni benimle başbaşa bıraktılar. Belli aralıklarla kontrollere gideceğim. Henüz bir toplantı girişimi yok. İnşallah yakın zamanda yeniden biraraya geliriz. Sevgiler.

Not: Bakalım; Adalet Hanım önce Türkiye çapı toplantı ve fuarları bir bitirsin hele. Bir güzellik düşünür herhalde.:D

almira
22-09-2012, 15:38
Beklenen an geldi. Üç yıllık uğraş sonunda sellukayı yetiştirebildim.;) Sonunda o güzel benim balkonumda. Teşekkürler sayın Orhan Özbilgiç.:D

almira
22-09-2012, 15:43
Bir gecelik gelin açtı. Gece açması çok kötü. Gerekli ışık olmuyor.:(

almira
22-09-2012, 15:45
Fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın. Karanlıkta ancak bu kadar.

almira
22-09-2012, 15:48
Üç yıldır benimle olan çelikten yetiştirdiğim japon gülüm.

almira
22-09-2012, 15:51
Tek kök üçüz çiçeği.

almira
22-09-2012, 15:53
Yumurta patlıcanım artık tohum hazırlıyor.

almira
22-09-2012, 16:02
Sayın Adnaser'in gönderdiği Tradescantia Spatnacea çok güzel gelişti. Minicik beyaz çiçekler açıyor. Teşekkürler sayın Adnaser.;)

hk50
22-09-2012, 18:19
Yumurta patlıcanım artık tohum hazırlıyor.

Tohumların taliblisiyim.Mümkünse Sn almira

Maviş
24-09-2012, 15:18
Sevgili Almiracığım selluka, bir gecelik gelin çiçeği, tradescantia Spatnacea çiçekleriniz çok güzel maşallah nazardeğmesin, sellluka tohumundan bir kaç tane rica edebilirmiyim?:):)

almira
24-09-2012, 17:30
Sevgili Maviş; ben de selluka'yı ilk defa bu yıl tohumdan yetiştirdim. Çok şükür çiçeğini görmek nasip oldu. İnşallah tohumlarını da görmek nasip olur. Benim olan aynı zamanda sizlerin. Elbetteki.....:D

sibelim
24-09-2012, 20:19
sevgili almira ellerine sağlık sitede bir çok şeyi ilk kez gördüm , bunlardan biride yumurta patlıcan.. ne kadar güzel hatta şirin demeli. yeniyor mu ? tadı nasıldır...bir yandan komik görünüyor patlıcan dalında beyaz yumurta :)

bay tömürcek
24-09-2012, 21:23
A nezamandır nuriye,huriye,duriyeyi görmüyoruz biz :D

Ali_askn
24-09-2012, 23:28
Maşallah almira çiçeklerin ve kaktüslerin harika ama özellikle sukkulentlere bayıldım çok güzeller :)

İremsıla
25-09-2012, 10:14
Sevgili almira balkonunuz ve çiçekleriniz çok güzeller,iklim güzel olunca bitkilerde böyle ihtişamlı oluyor,ellerinize emeğinize sağlık.meyvelerinize diyecek yok maşallah çok iştah açıcı görünüyorlar.sevgiler...

almira
25-09-2012, 12:44
sevgili almira ellerine sağlık sitede bir çok şeyi ilk kez gördüm , bunlardan biride yumurta patlıcan.. ne kadar güzel hatta şirin demeli. yeniyor mu ? tadı nasıldır...bir yandan komik görünüyor patlıcan dalında beyaz yumurta :)

Sevgili Sibelim; yumurta patlıcanını ben de çok seviyorum. Özellikle saksıda yetişebiliyor olması da güzel bir avantaj.

Süs patlıcanını hiç yemedim. Bildiğim kadarı ile reçeli yapılıyormuş. Sanırım bunun için iki kökten fazla yetiştirmek gerekiyor.;)Ama ağaçta asılı yumurta gerçekten şirin değil mi?

almira
25-09-2012, 12:51
A nezamandır nuriye,huriye,duriyeyi görmüyoruz biz :D

Huriye ,Duriye ve :DNuri çok iyi. Bu arada bizim Aliye'nin de aslında Ali olduğu tescillenmiş oldu.:p Hala yumurta girişimi yok. Bakalım! bu sonbaharda yumurta göremezsek önümüzdeki baharı bekleyeceğiz.

Bu arada erkek ördeklere etraftakiler göz koydu. Küçük kızımı kızdırıp duruyorlar şunların tadına bir bakalım diye.
Küçük kızımın verdiği cevap: Onlar yemelik değil, hayvanlık! oluyor.;)

almira
25-09-2012, 12:54
Sayın Ali askın ve sevgili İremsıla; beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

bay tömürcek
25-09-2012, 18:26
Etraftakiler biliyor demekki lezztini :D tadtları gerçekten çok güzel ama şimdi değil de kasım gibi kesmenizi tavsiye ederim şimdi pek kilolu olmuyolar dişiler daha ağır oluyor erkeklerden tarttıysanız ama yıllandıklarında erkekler daha ağır basar ;)

Yemelik değil hayvanlık hee :D:D

sibelim
25-09-2012, 18:55
sevgili almira ağaçta asılı yumurta **** patlıcana takılı ampul... çalışma masasına bırakabilirsin çok şeker... bende her şey yenir mi diyorum acaba kızın bu soruma ne derdi ayrıca koptum onlar yemelik değil, hayvanlık! eşime anlatırım artık bu bizde yürür gider kızının haberi olsun :)

almira
25-09-2012, 21:15
Sevgili Tömürcek ve Sibelim; ördek yavrularını küçük birer civcivken pazardan aldık. Alıncaya kadarki yaşadığımız serüven bir ayrı. Her hafta semt pazarlarına gidildi, ya gelen ördekler beğenilmedi ya da ördekçi gelmedi. Bu arada eli boş gelinen her akşam evde bir kabus. Ağlama seranomileri, yakarışlar, haykırışlar....

Sonunda yavrular geldi. Bu seferde ördek yemi arandı. Petşoplar, marketler tarandı. En son büyük,küçük baş hayvan yemi satan yemcilerden granül vitaminli civciv yemi bulundu.:D Beşinci kattaki evimizin balkonunda onlar için küçük bir yer ayarlandı. Üç ay burada kızım tarafından hergün yemleri verildi, suları değiştirildi. Daha sonra köydeki bahçemizin bir köşesine onlar için kafesli telle ayrı bir köşe kazırlandı. Şimdi haftasonları görebiliyoruz. Kızımın ilk işi yine onların sularını ve yemlerini vermek. Amcası çok uğraşıyor kızımla.:mad: Şunun birinin tadına bakalım dediğinde suratının ifadesini görmeniz lazım...:D

secretgarden
29-09-2012, 08:29
Bir gecelik geline bayıldım..

almira
07-10-2012, 15:36
Uzun süredir açmasını sabırsızlıkla bekliyordum. Sonunda bu gün açtı.:D Sevgili Hazan-z'nin Adana toplantısında hediye ettiği Stapelia Grandiflora. Bu güzellikle beni tanıştırdığı için kendisine çok çok teşekkür ederim.;)

almira
07-10-2012, 15:38
Katmerli japon gülüm.

almira
07-10-2012, 15:45
Sellukam tüm çiçeklerini açtı. Artık çiçekleri bitmek üzere. Nedense hiç tohum kapsülü oluşturmadı. Tüm çiçekleri döküyor. Bakalım; üzerinde kalan birkaç çiçekte tohum oluşacakmı? Hala bir ümitle bekliyorum.

almira
07-10-2012, 15:50
Bahçede yetişenlerden birkaç biber.;)

almira
07-10-2012, 15:55
Sarı ampül domates.

almira
07-10-2012, 16:03
Siyah çeri domates.

almira
07-10-2012, 16:10
Toplanan domatesler.

Adalet Yağcı
07-10-2012, 16:33
Mahsulun bereketli olsun almira'cığım, sarı biberin tohumundan bana ayırır mısın?

Sellukana bayıldım, ben hiç yetiştiremedim, sen çiçeklerini gördüğüne şükret, tohum olmasa da bir kaç çelik yap, ne olur ne olmaz seneye garantin olsun.

almira
07-10-2012, 16:38
Teşekkür ederim Adalet Hanım. Sarı biberi hiç toplamadım. O zaten tohumluk olarak ayrıldı.:D

GÜLSEN_
07-10-2012, 18:34
Almiracım ellerine sağlık hayatım.bereketli mahsullerin olsun.umarım sellukanın tohumu olur arkadaşım,ayrıca sarı ampul domatesin tohumundan bana ayır bir kaç tanecik..siyah çeri domatesler erikgibi duruyorlar sen yazmasaydın domates olduğunu ben onları erik zanederdim valla..:p bir gecelik gelinin muhteşem açmış:))kokusunu merak ediyorum inşallah benimkide açarsa alıcam o kokuyu..Stepelia da çok güzel açmış mis gibi kokmasada görselliği var...

KAPTANzst
07-10-2012, 18:49
Çok güzel bir bahçeniz ve sebzeleriniz var. Bu zamana kadar böyle verim hemde güneyde !
İkinci ürün değil herhalde:=))
Domateslere bende heves ettim ama çok çeşide kaçtım, toparlamam lazım.
Emeklerinizin karşılığını almışsınız gibi görünüyor.
Tebrik ederim.

Ali_askn
07-10-2012, 18:55
Herşey çok güzel ablacım :) özellikler sarı ampul domatesler çok şirin insan yemeye kıyamaz :)

almira
07-10-2012, 19:01
Sayın Kaptanz; aslında sebzelerim hiç iyi yetişmedi. :oTohumlar Şubat'ta ekildi. Bahçe hazırlanmadı, havuz tamamlanmadı. Benim fideleri dikmem Temmuz' u buldu. Tabii bu arada fideler mahvoldu. :(Ama yapacak birşey yok. Elimde başka tohum yoktu. Sadece yeniden tohum elde edebilmek için bahçeye dikildiler. Öyle de oldu. Artık önümüzdeki sezon ekebilecek kadar elimde tohum var. ;)İnşallah seneye aksilikler olmaz.:rolleyes:

almira
07-10-2012, 19:05
Sevgili Ali; çok teşekkür ederim. Henüz tohum alacağım diye yiyemedim ama üzerinde hala domates var. Birdahaki sefere yiyeceğim.

Senin çiçekler ne durumda. Hepsini dikebildin mi?

Ali_askn
07-10-2012, 19:09
Evet ablacım hepsini diktim sadece suda beklet dediğin 3 çeliği suda köklendireceğim. Biraz toparlansınlar sayfama ekleyeceğim güzellikleri :)

almira
07-10-2012, 19:42
Brugmansialar kışa doğru ancak kendilerini toparladılar.:rolleyes:

almira
07-10-2012, 19:45
Kayınvalidemin yer elmalarının boyu üç metreyi geçmiş.

almira
07-10-2012, 19:48
Murt (Mersin) henüz olgunlaşmadı.

almira
07-10-2012, 19:50
Ayvalar yakında toplanır.

günebakan
07-10-2012, 20:40
Hiç biri değilde şu brugmansiaları görünce kıskançlıktan çatlıyorum benimkiler neden açmıyor yaa:)

almira
07-10-2012, 21:01
Açaaaar; sen merak etme. :DBiraz güneş göster yeter.

ipektuğçe
07-10-2012, 21:37
Sevgili Almira hepside süper,ellerine sağlık.Sellukana bayıldım,çok güzel olmuş.;) Mersin de kışı çok rahat dışarda geçireceğine eminim,bence korkmayın.Benimki geçen sene açık balkonda kışı çok rahat atlattı,fakat 2 ay önce aşırı sıcaklardan kaybettim.:(

Müjgan Yılmaz
07-10-2012, 22:01
Sevgili Almira,
Adaletin bahçesine eklediğim, pembe angel trompet foto sunu,umarım görmüşsündür.
Adaletin dediğine göre de gerçek anne sen oluyorsun,ikimiz de çok teşekkür ediyoruz,bizimle bu güzelliği paylaştığın için.

sevim4
08-10-2012, 08:56
Sevgili arkadaşım her şey süper olmuş sellüka muhteşem buruk mansiyalarda harika.
Ellerine sağlık.

Bayçalı
08-10-2012, 16:30
sn.almira çiçeklerinizde bahçenizde çok güzel gülegüle büyütün brugmansialar çok güzel bendede başka bir türü var adını netten öğrendim sayenizde nezamandır merak ediyordum adı datura imiş şuan tomucukta açmasını dört gözle bekliyorum sevgiyle kalın.:)

smiy
10-10-2012, 15:43
Almiracığım uzun zamandır işlerimin yoğunluğundan foruma şöyle bir bakıp çıkıyordum. Ama bu güzellikleri görünce takılıp kaldım ellerine, emeğine, yüreğine sağlık canım.

Maalesef toplantıdan sonra bir türlü görüşemedik emanetlerinde bende kaldı. Mevsimleri geçti ama ne zaman olursa olsun onlar senin unutma. Bu sene olmadı ama seneye güzel çiçekleri ile balkonunu süslerler inşallah.

Sellukana, biberlerine ve domateslerine bayıldım hepsi birbirinden güzel. Senin sevginle yetiştirilince temmuz değil ağustosta bile eksen yine aynı güzellikleri sunarlardı eminim. Hepsinden bol bol tohum alırsın umarım.('Yok canım kendim için istemiyorum' desem inandırıcı olur mu acaba?):rolleyes:

Güzel kızlarını benim için öp.
Bol çiçekli günlerde sevgiyle kal...

Bayçalı
12-10-2012, 09:24
sn.almira çiçeklerinizde bahçenizde çok güzel gülegüle büyütün brugmansialar çok güzel bendede başka bir türü var adını netten öğrendim sayenizde nezamandır merak ediyordum adı datura imiş şuan tomucukta açmasını dört gözle bekliyorum sevgiyle kalın.:)

sn.almira akşam iş dönüşü baktığımda datura çiçeğini açmış:eek:süper bir kokusu var limon kokulu:D

Bayçalı
12-10-2012, 09:26
ikinci tomurcukta yolda resimlerde görüktüğügibi:p

almira
31-10-2012, 15:49
Balkonda hala çiçekte olanlar.;)

almira
31-10-2012, 15:51
Çiçekler...

almira
31-10-2012, 18:55
Bahçede çiçekte olanlar.
Sarı melek coşmuş.:D

almira
31-10-2012, 18:58
Farklı bir açıdan.;)

almira
31-10-2012, 19:03
Beyaz tek dal ama onunda üzeri çiçek dolu.:p

almira
31-10-2012, 19:09
Pembelerin çiçeğinin büyük kısmı dökülmüştü.:rolleyes:

almira
31-10-2012, 19:12
Kasım patları yağmurla yerlere serilmişti.:o

sakdag
31-10-2012, 19:13
Ne kadar güzel bir çiçek, bir gün bahçem olursa kesinlikle meleklerin borularından dikeceğim. ;) Çiçek büyüklüğü yaklaşık ne kadar Almira hanım, hiç canlısını görmedim de.:o

almira
31-10-2012, 19:50
Sayın Sakdağ; bahçeniz olduğunda bu güzellerin her birinden ben size hediye edeceğim. Çiçek büyüklüğü bir karıştan biraz fazla. Bu arada benim ellerim oldukça büyüktür. Siz benim karışımı düşünün artık.:D

almira
31-10-2012, 22:05
Yağmurdan sonra sarı ampüller.

almira
31-10-2012, 22:07
İkinci kez çiçeğe hazırlanıyor.:p Üzerinde üç tomurcuk var.

almira
31-10-2012, 22:15
Açmak üzere iken yakaladım.:D

KAPTANzst
01-11-2012, 08:07
Hepsi güzel, Meleklerin boruları süper

sevim4
01-11-2012, 16:40
Canım almiracım süper ama ben kalpten gideceğim bunu bil:))

almira
01-11-2012, 17:08
Sevimciğim; ben seni hiç kalpten gönderirmiyim. Seninkiler suda kökleniyor. Az kaldı yola çıkmalarına.

sevim4
01-11-2012, 19:17
Oynamaktayım şu an.:D

İremsıla
02-11-2012, 08:59
Günaydın,melekleriniz sabah sabah gözümü gönlümü açtı maşallah o ne güzellik öyle.kasımpatıların zerafeti ayrı güzel,ellerinize emeklerinize sağlık...

GÜLSEN_
02-11-2012, 12:53
almiracım bir gecelik gelin içerdemi??dışardamı duruyor??? yaz ve kış olarak belirtirsen sevinirim arkadaşım:)))

almira
02-11-2012, 14:23
Yaz,kış balkonda arkadaşım. Kışın balkonun duvar kısmına alıyorum. Fazla yağışta hem alt katlar toprakla boğuşmasın diye hem de fazla suyla kökler çürümesin diye.;)

İremsıla
02-11-2012, 16:10
Sevgili almira sarı kasımpatının yanındaki yanılmıyorsam meleklerin boruları,tohumdan dökülüptemi çıkıyor yoksa çelikledinizmi.

almira
02-11-2012, 17:44
Sevgili İremsıla; evet meleklerin borusu. Nedense ben benimkilerde hiç tohum görmedim. Ben de çelikten yetiştirdim.

sarin
02-11-2012, 21:24
Yağmurdan sonra sarı ampüller.

Bende bu sene denedim ve ürettim, ama sevemedik. Son yağmurlardan sonra beimkilerin halide böyle.

almira
03-11-2012, 01:51
:D Sayın Sarin; aslında çok güzel ve bol verimli bir çeşit. İnanılmaz domates bağlıyor. Şu anda üzerinde onlarca yeşil domates var. Ben yeşillerin bir kısmını turşuya koydum. Benimkilerin görüntüsüne gelince; tamamen organik. :D Ne ilaç gördü, ne budama gördü, ne de gübre. Ben meyve de beklemiyordum. Birkaç tohumluk versin yeter diyordum ama turşuya bile girdi. Tadına gelince; evet bilindik domates lezzeti yok. Salatada çeri domates gibi bütün bütün çok şık duruyor. Bizim çocuklarda şeker tanesi gibi ağzına atmayı seviyor.;) Bu yıl üç kök vardı. Gelecek yıl bir terslik olmazsa otuz kök olacak. Ama bu sefer bakımlı.:p

sarin
03-11-2012, 08:12
Afiyet olsun, sahi aklıma gelmişken tohum alayım :)

İremsıla
03-11-2012, 15:08
Sevgili almira,maşallah diyelim o zaman sizi çok sevmiş olsalar gerek.bu kadar güzel görsel şölen sunduklarına göre...

adneser
03-11-2012, 19:14
Sayın Almira

Hepsinin maşallahı var yine bahçenizin güzelliklerini ve çeşitliliğini gözler önüne sermişiniz, tabi bu yüzünüzden bahçe sayfası açamıyanlar seyretsin diye ;) heralde ne dersiniz

sibelim
06-11-2012, 16:20
sevgili almira tek gecelik gelinin rengi nedir acaba açmış resmini göremedik :)

almira
10-11-2012, 18:18
Sayın Almira

Hepsinin maşallahı var yine bahçenizin güzelliklerini ve çeşitliliğini gözler önüne sermişiniz, tabi bu yüzünüzden bahçe sayfası açamıyanlar seyretsin diye ;) heralde ne dersiniz

Teşekkür ederim efendim. Naçizane bir fakir bahçe işte... Hiç olurmu? Bahçe sayfalarının en büyük takipçisiyim. Arkadaşlardaki güzellikler yanında bizimkinin lafı bile olmaz. Sizin bahçe sayfasını da merakla beklemekteyiz.:D

almira
10-11-2012, 18:19
sevgili almira tek gecelik gelinin rengi nedir acaba açmış resmini göremedik :)

Sevgili Sibelim; rengi beyaz .

adneser
10-11-2012, 21:20
Teşekkür ederim efendim. Naçizane bir fakir bahçe işte... Hiç olurmu? Bahçe sayfalarının en büyük takipçisiyim. Arkadaşlardaki güzellikler yanında bizimkinin lafı bile olmaz. Sizin bahçe sayfasını da merakla beklemekteyiz.:D

Sayın Almira

Sizlerdeki kadar çeşit olmadğı için şimdilik sayfa açmıdım ve bende bahçe sayfalarını beğenerek takip ediyorum.:(

almira
17-11-2012, 13:27
Çelikten yetiştirdiğim deve dişi narın ilk meyvesi.

almira
17-11-2012, 13:30
Bizim Huriye ile Duriye'nin birisi yumurtlamaya başlamış ama hangisi bilmiyoruz.:D Gizli gizli her sabah bir yumurta bırakıyorlar.:cool:

almira
17-11-2012, 13:33
Süs biberim.

adneser
17-11-2012, 14:39
Bizim Huriye ile Duriye'nin birisi yumurtlamaya başlamış ama hangisi bilmiyoruz.:D Gizli gizli her sabah bir yumurta bırakıyorlar.:cool:

Afiyet olsun

Adalet Yağcı
17-11-2012, 15:38
Biberlerle kaktüsler ne kadar iyi anlaşmışlar :)
Çok güzel görünüyorlar.

almira
18-11-2012, 11:17
Afiyet olsun

Teşekkür ederim.;) Henüz tadına bakamadık. Ördekler köyümüzde. Bu gün itibari ile 9 yumurta olması gerek. Pazartesi ziyaret edeceğiz.:D

almira
18-11-2012, 11:19
Biberlerle kaktüsler ne kadar iyi anlaşmışlar :)
Çok güzel görünüyorlar.

Teşekkür ederim. O saksı aslında stapelianın saksısı. Bu yaramaz gizlice oraya yerleşmiş ve kendine yer edinmiş. Aynı biberin ikincisi de yine bir sukkulentin saksısında büyümüş.:o

Serpent
07-12-2012, 17:48
Tebrik ederim Sayın Almira.

Balkonda bu kadar çiçeği yetiştirmek büyük başarı. Belli ki hepsine çok özen göstermişsiniz.

Selamlar..

Maviş
07-01-2013, 17:44

Çok gülzel. Ördekleriniz çok tatlı.:D:D:):D:D

adneser
23-01-2013, 18:55
Sayın almira

Uzun zamandırbahçedeki ve balkondaki o güzel çiçeklerinizden haber yok bir sorun yoktur inşallah.;)

Kandiliniz kutlu olsun.

almira
23-01-2013, 22:00
Sayın Adneser; ziyaretiniz için çok teşekkürler. Kış sendromu yaşıyoruz. :( Bahçe ve balkonda herşey yolunda. Ama bu dönem henüz tam anlamı ile çiçeklenen yok. Şubat'a az kaldı. Yakında yeni yetişenler ve çiçek açanlarla yeniden renklenir sayfamız.

h_dogan
23-01-2013, 22:21
Sendrom hiç uğraşınız olmadığından ya da az olduğundandır Sn. almira. :)
Bahar gelsin ortadan kalkar. Bahçeniz ve balkonunuz çok güzel. Bence fakir değil gayet güzel balkon ve bahçeniz. ;)

almira
23-01-2013, 23:22
Çok teşekkür ederim sayın h doğan. Doğrusu bu aralar pek bitkilerle uğraşamıyorum. Mart'ta beni büyük bir sınav bekliyor. Onun hazırlığı ve bu yıl birinci sınıfa başlayan küçük kızımın eğitim çalışmaları hayli zaman alıyor.:( Arada bir kahvemi alıp soluklanmak için balkona çıkıp seyredebiliyorum sadece.;) Yine de Şubat'ta ekilmesi gereken pek çok tohum ekilecek. Ben delimiyim yoksa?:cool:

h_dogan
24-01-2013, 06:48
Bence stres atabileceğiniz yer olduğu için bitkilerinizden vazgeçemeyeceksiniz. Onlara zaman bulacaksınız. ;)

almira
24-01-2013, 12:39
Bitkilerden vazgeçmek mi? Mümkün mü?:rolleyes: Ben tam tersi işi hobi boyutundan akademik boyuta taşımaya karar verdim. 43 yaşımdayım, birisi lise 2. sınıf diğeri ilköğretim 1. sınıf iki kız çocuk annesiyim. Bu yıl yeniden ( liseden mezun olalı 25 yıl oldu) üniverste sınavına girmeye karar verdim.:p Hedefim ziraat teknikerliği. Bahçe tarımı bölümü tam bana göre.:D

h_dogan
24-01-2013, 13:06
Açıköğretimde tarım diye bir bölüm var herhalde ;)

kamelyavadisi
24-01-2013, 13:21
Bitkilerden vazgeçmek mi? Mümkün mü?:rolleyes: Ben tam tersi işi hobi boyutundan akademik boyuta taşımaya karar verdim. 43 yaşımdayım, birisi lise 2. sınıf diğeri ilköğretim 1. sınıf iki kız çocuk annesiyim. Bu yıl yeniden ( liseden mezun olalı 25 yıl oldu) üniverste sınavına girmeye karar verdim.:p Hedefim ziraat teknikerliği. Bahçe tarımı bölümü tam bana göre.:D
Başaracağına gönülden inanıyorum. Girdiğin bu yolda başarılar dilerim.

almira
24-01-2013, 14:16
Açıköğretimde tarım diye bir bölüm var herhalde ;)

Biliyorum ama ben myo tercih ediyorum. Biraz zor olacak ama göze aldım. ;)

almira
24-01-2013, 14:17
Sayın kamelyavadisi; çok teşekkür ederim. Umarım herşey yolunda gider. ;)

hanndan
24-01-2013, 14:54
Maşallah herşey o kadar güzel ki,sayfanızda gezip durdum.
Kenger,su sümbülü,melek boruları,ördeklerin havuzu ve kızınız her resim karesi birbirinden güzel.
Balkondan ziyade sanki bahçe sayfasında olmalısınız gibi geldi :)

h_dogan
24-01-2013, 16:19
Biliyorum ama ben myo tercih ediyorum. Biraz zor olacak ama göze aldım. ;)

Başarılar dilerim Sn. almira. Okumanın da öğrenmenin de yaşı yok.

adneser
24-01-2013, 18:41

Sayın almira

Hedefinize ulaşmanızı dilerim, yolunuz ve zihniniz açık, engeller yok olsun.

almira
24-01-2013, 21:45
Sevgili Hanndan; çok teşekkür ederim. Bahçe bize biraz uzak. 55 km mesafede. Bahçe işleri daha çok bahar ve yaz mevsiminde oluyor. Biz de hafta sonları gidebiliyoruz. Balkondakiler her zaman benimle o yüzden balkon sayfası açmayı tercih ettim.;)

almira
24-01-2013, 21:46
Sayın adneser; çok teşekkür ederim.

ıldır
25-01-2013, 00:37
Balkonunuzu keyıfle gezdım..Hele sellukanıza bayıldım...Baharda cıceklerınızın devamını görmek isteriz... Bol guneslı cıceklı gunler.....

adneser
25-01-2013, 12:02
Sayın almira
Nihayet bir kaktüs sayfası açtım sıra çiçeklerde beklerim.

http://http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/29969.htm

Sudenur
31-01-2013, 00:42
Almira hanım, balkon ve bahçenizi keyifle gezdim dolaştım. "Beğen" butonuna basmayı dahi unutturacak güzellikler gördüm. :eek:

"Meleklerin Borusu" cennetiymiş te haberim yokmuş bu sayfa.. :rolleyes:

Elinize emeğinize sağlık, şu soğuk kış gecesi içimi ısıttı bitkileriniz. ;)

ilkazra
31-01-2013, 09:36
Bu ismini bulamadığım güzelliklerden...

Almira hanım bahçenizi hayranlıkla geziyorum ve hayretler içinde çiçeklerinize bakıyorum. Maşşallah size ve güzellerinize. (Resmi alamıyoruz heralde) sayfa 7 de İsmini bulamadığınız tür sanırım Salvia microstegia.Ben bahçenizi gezmeye devam etmek istiyorum izninizle

tekomusti
01-02-2013, 06:25
Sn almira hepsi çok güzel maşallah ellerinize sağlık
Esen kalın

almira
01-02-2013, 22:44
Sayfama ziyarete gelen tüm arkadaşlara beğenilerinden dolayı teşekkürler...
Şubat tatilinde köyümüze gittik. Bahçenin son durumu.

almira
01-02-2013, 23:23
Fındığım çiçekte... Fındıkta erkek ve dişi çiçekler.;)

almira
01-02-2013, 23:29
Kardelenim açmış.:rolleyes:

almira
01-02-2013, 23:49
Muskariler yapraklarını çıkarmış.

almira
02-02-2013, 10:12
Bizim ördeklerin keyfi yerindeydi. Bol yumurta yapmışlar.

almira
02-02-2013, 10:17
Burgmansianın şu anki hali.:( Baharda yeniden güzelleşecek.;)

gülenyüz
02-02-2013, 17:31
Sn almira ;hayranlıkla gezdim.Ellerinize sağlık. Ördekleriniz çok tatlı.Sevgi ve Saygılar...

berçin
02-02-2013, 17:57
Sevgili Almira,yine herşey dört dörtlük eline emeğine sağlık.Sevgiler.

Muallim
09-02-2013, 16:54

Sayın Almira,

Balkon,bahçe sayfanızda sıkılmadan zevkle dolaştım.Çiçekleriniz,ördekleriniz mükemmel.

Yukarıdaki ifadeniz beni çok heyacanlandırdı.Öğreniminizi devam ettirmek istemeniz çok güzel bir karar.

Benim ,bütün okulları dışarıdan bitiren lise öğretmeni meslektaşım vardı.

Karar vermek başarmanın yarısıdır.Başarırsınız.

Başarılar dilerim.

Selam ve sevgiler.

almira
09-02-2013, 18:47
Sayın Muallim; ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Kararlıyım. İnşallah başaracağım. Teşekkürler.

akçabardak
10-02-2013, 12:04
Sevgili Almlra;
Bu gün sizi ziyarete geldim ;) ama çiçeklerinizi görünce dayanamadım ;) size haber vermeden daldım çiçeklerinizin arasına. Hangisine bakacağıma şaşırdım,
erikler bir yandan, dutlar, çiçekler, maşallah o ne güzellik su sümbüller ben ilk defa görüyorum sonra huriye, nuriye, düriye , aliye ve nezihe bayıldım doğrusu.
Hele banyo keyiflerine diğcek lafım yok :D nasıl da mutlular, yumurtalar tek kelimeyle muhteşem. Ama en çok ta kardelenlere bayıldım. Benim canımdan çok sevdiğim çiçektir ona hiç kıyamam. Ne yazık ki ben kardeleni Ayvalıkta yetiştiremiyorum, on yıdır uğraşıyorum olmuyor. Sanırım sahile yakın olduğumuzdan dolayı ya toprak tuzlu geliyor, ya da sıcaktan anlayamadım bir türlü, soğnları saksıya dikiyorum çürüyor. Ne yapmam gerektiğini bir türlü çözemiyorum. Bir tane soğan bahçeye düşmüş bir şekilde ve orayı kendine meskan edinmiş iki senedir aynı yerde duruyor bu sene çiçek açtı bir tane de yavru vermiş.Bakalım orada çoğlacak mı, ödüm kopuyor ona bir şey olacak diye.Sizdekiler maşallah çok sağlıklılar ne kadar güzeller güle güle sevgiyle büyütün bitkilerinizi. Sevgiyle sağlıkla kalın.

kılıç
10-02-2013, 13:05
Sayın akçabardak siz huriye nuriye yumurtalar çiçeklere bayıldınız birde keçilerle oğlakları görseniz MAŞALLAHIN katmerlisini çekerdiniz selamlar sevgiler....

akçabardak
10-02-2013, 13:41
Sayın kılıç, ben keçileri ve oğlakları göremedim ama gözümden kaçmış olabilir sanırım,
varsa da onları da çok seviyorum. Ah keşke benimde büyük ve müstakil bir bahçem olsaydı
da benim de keçilerim, ördeklerim, tavuklarım yumurtalarım olurdu. Saygılar.

almira
10-02-2013, 16:04
;) Beğeniniz için teşekkürler.
Keçileri kendi başlığına eklemiştim.:o 14 halep keçisi ve 7 saanen keçisi var. Keçilere köyümüzde eşimin ağabeyi bakıyor. Köyümüzde bahçe ve hayvan var ama malesef evimiz yok.:( Haftasonları ve tatillerde gidip bahçeyle ilgilenebiliyoruz. Bu günlerde keçiler doğum yapıyor. Onların ve benim minik oğlağım...:D

almira
10-02-2013, 16:14
Ördekler...

almira
10-02-2013, 16:23
Bebişler....

Sevgi
10-02-2013, 18:18
Bebişler....

MAŞALLAH ne kadar güzeller. Güle güle büyüsünler. Çok sevimliler.:p

kamelyavadisi
10-02-2013, 18:58
;) Beğeniniz için teşekkürler.
Keçileri kendi başlığına eklemiştim.:o 14 halep keçisi ve 7 saanen keçisi var. Keçilere köyümüzde eşimin ağabeyi bakıyor. Köyümüzde bahçe ve hayvan var ama malesef evimiz yok.:( Haftasonları ve tatillerde gidip bahçeyle ilgilenebiliyoruz. Bu günlerde keçiler doğum yapıyor. Onların ve benim minik oğlağım...:D

Ne güzel bir uğraş, tebrik ediyorum.

adneser
10-02-2013, 19:09
Bebişler....

Sayın Almira

Bebişlerin hepsi birbirinden güzel, sizin bebiş hepsinden güzel;) tebrikler arkadaşım.

Sevgi
10-02-2013, 19:43

Sevgili Almira; herşey çok güzel emeklerinize sağlık. Su sümbülleriniz, lisiler ve melek boruları harika.

Sağlıcakla ve hoşçakalın:p

h_dogan
11-02-2013, 07:15
Bebişler....

En sevdiğim hayvanlardan biri çok tatlılar ve de zekiler. ;)

kılıç
11-02-2013, 07:32
Sevgili almira siz çifliği kurmuşsunuz inşallah dilediğiniz eve de kavuşursunuz ALLAH tüm isteyenlere nasip etsin.

akçabardak
11-02-2013, 08:18
Allahııım, bakarmısınız şunların tatlılığına.Sevgili kılıç'ın dediği kadar da varmış gerçekten, bittim bittim ben bunları görünce :dilli: maşallah diyeyim çok şekerler.Küçüklüğümde benimde vardı oğlaklarım, kuzularım gerçekten çok özlemişim. Şimdi yanlarında olacaktım, kucağıma alıp sevecektim minikleri.
Sevgili Almira güle güle büyüsünler, inşallah eviniz de olur, sanırım yanlarındaki kızınız çok tatlı maşallah. Kızınız benim için de sevsin minikleri.Sağlıkla kalın hoşça kalın.

Orhan Özbilgiç
11-02-2013, 08:29
Şu son fotoğraflar müthiş!
Fotoğraf kalitesinden sözetmiyorum. O da güzel. Koyun, sığır, köpek fotoğraflarını heryerde sıkça görebiliyoruz. Ama keçi (özellikle oğlak) fotoğraflarına bayıldım valla.:p Ne sevimli şeyler öyle.
Huriye - Düriye ve ördekler gücenmesinler.:D Onlarında yerleri başka. ( gücendirirsek yumurtlamayı kesiverirler yoksa.:p )

Herşeyin küçüğü daha güzel ve sevimli oluyor. Sevgili kızınız da çok tatlı. Allah nazardan saklasın. Kendi gibi bahtıda güzel olsun.

Bahçenizin nisbeten uzak olması çok önemli değil. Kızlarınız ayrı birer yuva kurduklarında, siz de emekli olmuş sayılırsınız.:) Zaten o zaman bahçeniz imdadınıza yetişecek. İnanın çok güzel olacak. Şimdilik kızlarınız için yaşamaya devam.:p Onların size ihtiyacı var.

Tüm arzularınızın gerçekleşmesi dileğiyle, selam ve sevgiler.

almira
11-02-2013, 22:10
:o Yüzüm kızardığını gösteren smilesi bulamadım.:p

Beğenileriniz,güzel dilekleriniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Tüm isteyenlere daha fazlasını versin Rabbim inşallah.

İremsıla
13-02-2013, 18:47
Sevgili almira bebişleriniz çok tatlı,merakımı bağışlayın serde yörüklük varmı.bende antalya yörüklerindenim sevgilerimle.

almira
13-02-2013, 22:23
Sevgili İremsıla; ne desem bilmem ki?:D Bizim ruhumuz yörük. ;)

tekomusti
14-02-2013, 07:53
Sn almira günaydın keçi ve ördekler super maşallah
Mesajlarınız dolmuş galiba sn almira ;)
Saygılar

almira
24-02-2013, 20:04
Balkonda çiçektekiler.;)
Kalanchoe daigremontiana.

almira
24-02-2013, 20:11
Fotoğraflardan birisi karışmış.;) Neyse ben diğerlerinide ekleyeyim.

almira
24-02-2013, 20:13
Bu yıl tohumdan yetiştirdiğim latin çiçeği.

almira
24-02-2013, 20:25
Çiçeğe hazırlananlar...:cool:

Denizardacan
24-02-2013, 21:52
Sn Almira,
İyi akşamlar, nerden başlayım bilemiyorum, meyve ağaçlarınız, sukulentleriniz kaktüsleriniz,brugmansialarınız, ördekleriniz ve son olarak keçiler:D.
Ben de bir çiftlikte büyüdüm, tıpkı sizin Allah bağışlasın sevgili kızınız gibi o keçileri kucağımdan indirmezdim.
Çokkkkk şanslı ve huzurlu bir çocukluk geçirmişim, anneme babama hep sırf o çocukluk günlerim için hayır dua ederim. En büyük zenginlik kızınıza verdiğiniz o saf tabiat içinde geçirilmiş çocukluk.
Allah ağzınızın tadını bozmasın, benim gibi özlemini çekenlere de tekrar böyle bir köy hayatı nasip etsin inşaAllah.
Çok büyük keyf aldım sayfaları gezerken, bu sene tohumlardan yüzünüzün gülmesini temenni ederim;)

almira
24-02-2013, 23:02
Sayın Denizardacan; beğeniniz için çok teşekkür ederim. Malesef ben de köy hayatından uzak büyüyenlerdenim. Anne-baba başka illerden göç edip Mersin'e yerleşenlerden. Mersin'de yaz gelince büyük çoğunluk yaylalara ve köylerine göç eder. Çocukluğum merak ve özentiyle geçti. Hep köy hayatını ve yaşantısını merakla büyüdüm. Neyseki çocuklarım bu yaşantıdan mahrum kalmadı. Eşim Mersin'in yerlisi. Mümkün olduğunca çocuklarımı bu yaşantıyla iç içe büyütmeye çalışıyorum. Temenniniz için de teşekkür ederim. Tohum deyince bakalım bu yıl ekilenlerden neler çıkacak.;)

Balkonun kirliliği için kusura bakmayın. Tohum ekiminden hemen sora çektim fotoğrafları.:o

Denizardacan
24-02-2013, 23:05
Ooooooo bahar şenliği, tohumdan bitki yetiştirmek kadar zevkli ne olabilir, nasıl da pıt diye çıkıyorlar toprak yüzüne.
Siz erkencisiniz tabi, ben çok büyük bir heyecanla bekliyorum daha iki haftamız var bizim.
Bereketli ve sağlıklı bir hasat diliyorum size şimdiden;), sevgiler.

almira
24-02-2013, 23:06
Balkondan görüntüler.:rolleyes:

almira
24-02-2013, 23:11
Aleo vera ve alt türleri.;)

almira
24-02-2013, 23:14
Itır.

almira
24-02-2013, 23:15
Küçük bir arajman.

almira
24-02-2013, 23:24
İlk çimlenenler:;)
Tohum takas etkinliğinden aldığım ve dayanamayıp 23 Ocak'ta ektiğim Redrrobin domates . Sayın heyyamolanın yine tohum takas etkinliğinde paylaştığı mor reyhan.

Tika
24-02-2013, 23:32
Ne güzel fotoğraflar bunlar böyle.
Görsel şölen yaşattınız bana.

almira
24-02-2013, 23:32
Bütün kış bıkmadan çiçeklerini sergileyen sevgili Adalet Hanımın hediyesi Alyssum.:D

almira
24-02-2013, 23:39
Sevgili Tika çok teşekkür ederim.
Bunlar yeni güzeller; Defne, Cereus peruviansus monstrosus ve adıdn bilmediğim bir sukkulent.;)

iris41
25-02-2013, 06:26
Sayın almira ne şanslısınız bu kış günlerinde rengarenk bir ortam bizlerde kuru dallar var baya beklicez ;)
Sukulentlere ve o yılan kaktüse bayıldım ne güzel gelişmiş .

KAPTANzst
25-02-2013, 06:58
Balkon bahçe ev derken tam bir çiçek sevdalısı.
Ellerine sağlık sayın Almira.
Çiçekler ortam harika. Kuzular ördekler tavuklar. Doğadan yararlanmak doğayla iç içe olmak bu işte.

Kolay gelsin, bol çiçekli günler dilerim.

tekomusti
26-02-2013, 07:10
Sn almira günaydın
Acemborusu hakkında bir şey soracaktım özel mesajlarınız dolmuş ;) maşallah çok aktifiniz
Her şey çok güzel ve intizamı olmuş ellerinize sağlık
Saygılar

adneser
26-02-2013, 08:20
Sayın Almira

Bu kadar çok çeşidi ve güzelliği bir arada görünce gözlerimiz şenlendi:D tohumlarda çıkınca dahada güzelleşecekler,buna eminim elinize emeginize sağlık.

Her şey gönlünüzce olsun,saygılar.

zuhaleyna
02-03-2013, 22:56
Bahçeniz balkonunuz çok güzel, emeğinize sağlık sn. Almira hn.

nardane
03-03-2013, 13:00
Sevgili Alimira hepsi güzelde alisyumlarınız harika....Ellerinize sağlık..

çiçekdostu
03-03-2013, 21:59
Maşallah hepsi birbirinden güzel.Güle güle büyütün.

gülincarmen
17-03-2013, 15:00
iyi ki dikmissin, cok güzel olmuslar

Adalet Yağcı
18-03-2013, 11:00
Tohum deyince bakalım bu yıl ekilenlerden neler çıkacak.;)
Balkonun kirliliği için kusura bakmayın. Tohum ekiminden hemen sora çektim fotoğrafları.:o

Bu balkon görüntüsü bana çok tanıdık geldi :D

Bu sene tohum ekimi için geciktiğimi düşünüp boş yere üzülmüşüm, bunca tohumdan çıkacak onca fideyi ne yapacaksın, Mersin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne mi vereceksin :)

İlk fırsatta burayı yakinen görmem lazım :rolleyes:

günebakan
18-03-2013, 11:52
Hey maşallah sevgili Almira balkon görüntüsene bayıldım ama o tohumlar yokmu görünce gözlerim ayrıldı maşallah ne kadar çok inşallah hepside çimlenir bol bol fidelerin olur:)

almira
19-03-2013, 14:28
Sevgili Adalet Hanım; o tohumların içinde neler yok ki? Çeşit çeşit biberler, patlıcanlar. Hepsi de çimlendi. Sırada domatesler ve kabaklar var.:o Hele siz bir gelin; Mersin park ve bahçeler müdürlüğüne değil ama birçok bahçeye yetiştiririm ben o fideleri.:p Balkonuma da en kısa zamanda beklerim inşallah.

almira
19-03-2013, 14:31
Sevgili günebakan; o balkonumun birtanesinin görüntüsü. Diğer balkonumda da domatesler var.:cool: Onlardan bana ayak basacak yer kalmadı. Biran önce fideye dönüşmelerini bekliyorum. İnşallah bahçede yerlerini alınca daha güzel olacak. Güzel temennilerin için teşekkür ederim.

almira
19-03-2013, 14:41
Nergizlerim.

hüzün
21-03-2013, 14:33
devamını bekliyoruz.

almira
24-03-2013, 23:25
Allah'ın izniyle YGS'yi atlattık Şimdi sıra bitkilerde.Devamı geliyor.
Tohumtakas etkinliğinden aldığım kırmızı dağ ıspanağı tohumlar fide haline geldi.

almira
24-03-2013, 23:28
Yine tohumtakas etkinliğinden aldığım sayın Heyyamoladan gelen kırmızı pancar tohumlarının bu günkü hali.

almira
24-03-2013, 23:29
Tohum takasla devam ediyoruz. Heyyamoladan mor fesleğen.

almira
24-03-2013, 23:32
Sayın tekomustiden gelen kırmızı pancar ve şekerpancarı tohumlarının bu günkü durumu.

almira
24-03-2013, 23:35
Tohumtakas etkinliğinden aldığım tomatillo tohumları nerdeyse çiçek açacak.:o

almira
24-03-2013, 23:38
Yine tohumtakas etkinliğinden aldığım lab lablar.:rolleyes:

almira
24-03-2013, 23:50
Kır çiçeklerim.

günebakan
25-03-2013, 07:44
Maşallah bütün tohumlar çimlenmiş güle güle büyüt:)

almira
26-03-2013, 19:08
Teşekkürler canım.
Galam çiçeklendi.

almira
26-03-2013, 19:16
Çiçeklenen sedumlar.

adneser
26-03-2013, 19:17
Sayın Almira

Maşallah bütün tohumlar yeşerip fide olmuşlar elinize sağlık.

Saygı ve selamlar

almira
26-03-2013, 19:19
Bahçede açan şebboyum.

almira
26-03-2013, 19:20
Teşekkürler sayın adneser; hoş geldiniz. Özlemiştik.

almira
26-03-2013, 19:22
Bahçede erik ağaçları çiçekte.

almira
26-03-2013, 19:25
Geçen yıl diktiğimiz naşi armudu fidanı çiçeklenmş.;) Bakalım meyve verecekmi?

almira
26-03-2013, 19:27
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim passiflora da tomurcuk oluşturanlar arasında.;)

cemo
27-03-2013, 10:13
Sebzeleri görünce, tüm tohumlarımı ekiveresim geldi. Ama hava buz burada:(

Sukulentler ne de güzel çiçeklenmişler, maşallah.

Keyifli bir yaz geçirmeni dilerim. Sevgiler.

almira
30-03-2013, 15:03
Teşekkürler sevgili Cemo. İnşallah havalar kısa zamanda düzelir de sen de minişleri ekebilirsin.
Passiflora edulis çiçeklendi.:D Ççeği beklediğimden küçük açtı ama çok hoş bir kokusu var.;)

almira
30-03-2013, 15:06
İxiada çiçeklendi.;)

almira
30-03-2013, 15:08
Itırım mis gibi kokuyor.

almira
30-03-2013, 15:12
Köyümüzdeki nergizlerimde çok güzel açmıştı.;)

smiy
30-03-2013, 19:23
Sevgili Almira yine harikalar yaratmaya başlamışsın bitkiler senin eline geçince coşuyorlar, hepsi birbirinden harika.
O güzel balkonda mini bir toplantı mı yapsak diyeceğim ama gördüğüm kadarıyla çiçeklerden bize yer yok. :))
En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...
Sevgiler

almira
30-03-2013, 20:05
Canım; teşekkür ederim. Kapım herzaman açı ama balkon olmaz...:( Hele şu fidelerden bir kurtulayım; o zaman balkona da çıkarız. Şimdilik salon boş..;)

Hakkı Şen
30-03-2013, 20:07
İxiada çiçeklendi.;)

Tablo gibi çok güzel maşallah yaa

almira
30-03-2013, 20:12
teşekkür ederim; sizinkiler kadar güzel olmasada....;)