Bağlan

View Full Version : mandalinci / İzmir'deki bahçemiz

Sayfalar : 1 [2]

Uzaylı
13-02-2012, 21:24
Oooo güzel haber! Hep birlikte mini bir toplantı yapabiliriz. Valla Yücel Bey bahçeye gece gelmenizi hiç tavsiye etmem. Avcılar gece tavşan avına çıkıyor, bir de koruma parası verdik bekçiler gözetleyecekti. Gümbürtüye gitmeyin sakın..!:p::p

mandalinci
25-02-2012, 08:34
Makas aldık ama benim aşı yaptıracağım ağaçda körpe filizler olmadığı için, farklı aşı yapıldı.

Komşumuz Murat Bey, bu işi profesyonel olarak yaptığı için onun yaptığı aşıları sadece seyrettik. Bir daha ki sefere inşallah biz yapacağız.

mandalinci
25-02-2012, 08:38
Saksıdaki turplar coştu, topraktakiler çok cansız.

mandalinci
25-02-2012, 08:44
Marullarımı yemek için sabırsızlanıyorum.

Yücel Canpolat
25-02-2012, 09:39
Ablacığım aşı yapma konusunda hiç bilgim yok paylaştığınız resimler çok güzel olmuş her aşaması gayet güzel fikir verdi teşekkür ediyorum:)
Marulları yemek için biraz daha bekleyiniz,seyri daha bir keyifli oluyor ben koparmaya kıyamıyorum,bu sene kış sebzelerini dikemedim:)

mandalinci
25-02-2012, 14:12
Resimleri beğendiğinize sevindim, Murat Bey'in dediğine göre kalemin ve anacın kabuklarının birbirine değmesi, denk getirilmesi önemli imiş.

Ama sanki geç kaldık gibi, inşallah tutarlar. Tutarlarsa çok sevineceğim.

Sizin, herhalde kış sebzelerini sera benzeri bir yerde dikmeniz gerekiyor. İstanbul ve sizin bulunduğunuz bölge çok karlı ve soğuk. Benimkiler açıkdaydı, zaten bildiğimden değil, cahil cesareti dikmiştim.

Marulları yakında yeriz de, pırasalar ve brokoliler sayemde yaz sebzesi olacaklar, dikmeye geç kalınca daha çok küçükler.

mandalinci
25-02-2012, 15:38
Bu arada herşey günlük güneşlik değil. Urla yarımadasına içme suyu şebekesi yapılıyor, bütün kış yolların tozu, çamuru yetmemiş gibi, şebeke suyu veridikten sonra bir sürü aksilik da oldu.

Evin girişine basınç düşürücü taktığımız halde, sıcak su borusu patlamış eziyetli bir iş oldu ama neyse patlak bahçedeymiş, evde kırım döküm olmadı çok sevindim.

Başka evlerde de çok boru patlakları oldu, o aralar hava da çok soğuktu, suya mı sevinelim, patlaklara mı üzülelim bilemedik.

Doğayla Barış
26-02-2012, 08:44
Aaaa şimdi de aklıma aşı makasını koydum;)
Önceki gün bir dolu alışveriş yaptım, poşet saksılar, tohum çimlendirmek için bir dolu şeffaf kapaklı kutu, keşke bahçeye önce dalsaydım.
Daldım dalmasına da gözüm mandalinlerdeydi, onları halledeceğim derken kaçırmışım :p
Bu arada sebzeler, brokoli, turp ve marullar ne de güzel olmuş, afiyetle yiyiniz.

Uzaylı
26-02-2012, 11:31
Sayın mandalinci; Ohh oh maşallah... Sebzelerde bayağı bir yol almışsınız. Şu aşı işini de hepimizin öğrenmesi lazım.

Kuş kafesine gelince dünden beri ne fikirler geldi aklıma neler... Beyaza boyanmış bir kafes hayal ettim. Lamba direği gibi bir direğe asılı ya da küçük bir sütun üzerinde... Hepsi bembeyaz, sadece çiçekler renkli... İçinde arajman dikilmiş yanlardan sarkan çiçekler... Off bu fikre bayıldım. Kuşumuz öldüğünden beri evde kafes görmeye tahammül edemiyorum. kötü oluyorum. Ama bu bana terapi gibi gelecek sanırım... Sizdeki parlak fikirleri bekliyorum. Kolay gelsin.;)

berrinb
26-02-2012, 11:41
Sevgili mandalinci ,,bahçenizin karlı manzaralarına, sebzelerinizin doğallığına , aşı resimlerinize, bayıldım.....hele o pazar fotoğraflarındaki enginarları alıp hemen pişiresim geldi....:)))

Laleleriniz kırılmış...Benim soğanlı bitkilerimi de ördek ve kediler hiç rahat vermiyorlar..:(

Aşılarınız *** iyi sonuçlar vererek sizi sevindirirler....Harika bahçenizde mutlu ve sağlıklı günler dilerim..Annenize ve size kucak dolusu selam ve sevgiler canım....:))

mandalinci
26-02-2012, 12:24
Sevgili Doğayla Barış,

Zannedersem aşı zamanı geldi geçiyor, bölgelere göre farklılık gösteriyor, takip etmek lazım.

Bakalım meyve değil çiçek bile vermeyen eriğe aşı tutacak mı?

Diğer ağaçtaki eriklerimin tadı mürdüm, rengi mürdüm ama şekli benzemiyordu, güzel mürdüm çeliği bulununca, hemen atladım tabii. Bakalım göreceğiz.

İyi dilekleriniz için teşekkürler, sevgiyle kalın:)

mandalinci
26-02-2012, 12:37
Sevgili uzaylı,

Kafesin resmini ekleyeyim dedim, altı yok, dediklerinize yakın şeyler ben de düşündüm, bakalım kısmet ne zamana olur.

Fikirler için teşekkür ederim.

mandalinci
26-02-2012, 18:27
Bahçe kapısının yanındaki gül, kışın ara ara açarak beni mutlu etti,şimdi de açmaya hazırlanıyor.

Sabahları köpeğimi gezdirirken, yanımda fotoğraf makinası taşımaya başladım, bazen çok güzel görüntüler yakalanabiliyor.

mandalinci
26-02-2012, 18:37
Pazartesi günü nihayet bahçeye gidebildik.

Yaşasın 11 dönümlük ısırgan otu bahçem var, büyüsünler diye uğraşsam kesinlikle bu kadar olamazlar. Bazı yerlerde kesinlikle diz boyunu geçiyorlar.

Aksine ebegümeciler az, neyse ikisinden de çokça topladım ve nefis otlu börek yaptım. Ankara'daki gibi kışın sadece ıspanak yok burada, ot görünce kendimi kaybediyorum.

Kalabak pazarı bize yakın sayılır, küçük bir pazar ve pazarcılar çoğunlukla kendi sebzelerini satıyorlar, kışın Pazartesi günleri sık sık gittim.

Bu hafta artık bahçe sürülecek, damlamalar elden geçecek, ilaçlama yapılacak, sezon yavaş yavaş açılıyor..

Son resimdeki ot yenebilir mi acaba, çok güzel parlak yeşil yaprakları var?

mandalinci
26-02-2012, 18:45
Bahçe işlerinde bize ara ara yardımcı olan Necdet Bey'in evine uğradık, kuzular çok şekerdi, diğer hayvanlarda öyle.

hk50
28-02-2012, 14:19
Sn mandalinci.Memleketin yazı çok olan yerlerde olunca bu güzellikler erkenden çıkıyor.
Siz aşıya başlamışsınız.Biz kardan kışdan bahçeye gidemiyoruz.Bizim için vakit çok erken.
Birde 11 dönüm ıssırgan ebeğümeçi.Bunlarla nasıl başa çıkıyorsunuz.
Karşı köyden bir vatandaş,bizim köylü elmacı Necibe sormuş?
=Kaç hacınız var diye ?
Elmacı Necipde "Bir tane" demiş.Ya sizin köyde kaç tane deyinçe?
O vatandaşda" on bir tane" demiş
Köyündeki hacı emmiden rahatsız olan Elmacı Necip.
Ula Demiş.Biz bir tane P.Hacı ile geçinemiyoruz da,Siz on bir tane D. hacı emmilerle nasıl geçiniyorsunuz?
Yani Sn mandalinçi Biz iki dönüm yerin ebegümeçi,ıssırganını temizlemek için neler çekiyoruzda,Siz ne yapıyorsunuz?

cemo
28-02-2012, 14:55
Sevgili mandalinci, size bahar mı geldi. Aşılar başlamış, ısırganlar diz boyu olmuş. Süt kuzular nasılda sevimliler. Köpeğin yanında oturan kediciğe bayıldım. Bizim paşa olsaydı, zavallı kediciğe uçmuştu çoktannnnn.

Marullar, turplar yemelik olmuş. Biz kar altından cıkamadık ki yeşillik görelim. Bolca foto. ekleyin ki, gözümüz bayram etsin.
Sevgilerimle, kolay gele.

çisem
28-02-2012, 16:49
Sayın Mandalinci,
"Son resimdeki ot yenebilir mi acaba, çok güzel parlak yeşil yaprakları var?"
demişsiniz. Biz buralarda ona hardal deriz ve mükemmel haşlanıp yağ-limon ve tuz ile salatası olur. Şimdi tam zamanıdır. Tüylü ve tüysüzü vardır. Ben ayırt etmeden ikisini de toplar ve yerim. Bu ota bazı yerlerde yabani turp otu da demekte.
Afiyet olsun.

Uzaylı
28-02-2012, 17:05
Sayın mandalinci; O otun adı hardalotu. Bizim bahçede o kadar çok ki... Haşlayıp sarmısaklı, limonlu, zeytinyağlı salatasını yapıyoruz; nefis oluyor. Ben genelde turpotu ile karışık yapıyorum. Hatta bu hafta bahçeden toplayıp getirdim.

mandalinci
28-02-2012, 17:19
Sn. hk50,

Ne desem bilmem ki, geçen kış burada yoktuk, bu sene de sürülecek, kaz ayağı çekilecek, bakacağız bir çaresine.

Geçen sene sel gelmişti ve bir çok ağacımızı kaybetmiştik otlar bahçeyi sarmıştı,karaballık olmuştu sürdürüp, ilaçlamakta geç kaldığımız için verim az olmuştu.

Önümüzde ki hafta, hava güzelleşince (umuyorum) tüm bu işler yapılacak inşallah.

mandalinci
28-02-2012, 17:33
Sevgili cemo,

Bahar geldi geldi de ızdırap çekiyoruz, bir gün hava çok güzel, ertesi gün kar soğuğu.

Evde yer bulamayıp,terasa koyduğum kurutma makinası, ortaya kadar hareket etmiş, gerçi altında tekerlekli düzenek vardı ama, ben zor ittirebiliyordum. Kovalar, çamaşır kurutmalığı yuvarlanıp duruyor ve dışarı çıkamıyorum, o derece soğuk.

Boru patlağı resimlerini de görmüşsünüzdür, yollar hala düzeltilemedi, dün yollarda içme suyu çalışmaları çerçevesinde, parke taşları yerleştirilecekti, tam yaşasın kurtulduk, bitiyor derken nasıl bir sağanak yağmur, işçiler her şeyi bırakıp kaçtılar, üstelik, makinalarını vb çalınır diye bizim bahçeye bıraktılar.

Ben Ankara'dan kazı vb den kaçıp geldim, bu işlerin göbeğine düştüm, nasıl oldu bu iş anlamadım.

Ay çok ağladım ama burası kesinlikle çok sıcak değil inanın.

Sevgiyle kalın.

mandalinci
28-02-2012, 17:39
Sayın çisem,

Ben de biraz şüphelenmiştim, pazardan aldığım ot sizin de dediğiniz gibi tüylü görünümlüydü, turp otu demişlerdi. Demek ki bu da tüysüz olanıymış.

Bilgi için teşekkürler.

mandalinci
28-02-2012, 17:41
Sevgili uzaylı,

Ot söz konusu olunca bilgisizlik tabii, tedirgin oluyorum, hava azıcık düzelince gider toplarım, sağlama olsun diye resmini tekrar yüklerim, sonra da yerim.

Bu kadar da pipiriklik olur mu? demeyin, oluyor işte.

Teşekkürler bilgi için.

Uzaylı
28-02-2012, 18:13
Haklısınız, tedbirli olmakta fayda var. Bizim de bahçede çok çeşitli ot var ve bazıları ye beni diyecek kadar güzel. Ama tam olarak, ne, nedir? henüz bilemediğimden ben de korkuyorum. Geçen perşembe, kişnişlerin arasından yabani otları temizlerken, kötü bir koku gelmeye başladı. Gerçi kişnişin kötü koktuğunu okumuştum. Bize lazım kısmı baharat olan tohumu... Derken, mola verdik; çay keyfi yapıyoruz. Eşim süpriz yapmış; çantaya haşlanmış patatesleri de yanımıza almış. Bir tane yiyeyim dedim, aman nasıl acı..! "Bu patates acı ya" diyorum. "Senin ağzının tadı bozulmuş" diyor. Bir daha yiyiyorum. Eşim "aa sen ot yolmuştun otlardan acı olan vardı demek" deyince korktum. Bereket bir şey olmadı. Ama halâ kişnişmiydi başka birşey mi bilmiyorum. Bir ara otları bilen biri ile bahçede bir nevi kurs alayım diyorum. Gelinciği bile tanımakta zorlandım. Sanırım çok pratik gerekecek.

cemo
28-02-2012, 18:35
Ben Ankara'dan kazı vb den kaçıp geldim, bu işlerin göbeğine düştüm, nasıl oldu bu iş anlamadım.

Ay çok ağladım ama burası kesinlikle çok sıcak değil inanın.
Beterin beteri var şükret canım ağlama. Evelki gün balkonda oturuyorum, çimlerin arasında su gidiyor yayılıyor. Bu neki diye dışarı cıktım baktım ki, imdattttt kanalizasyon :eek: Hemen usta geldi kazı başladı, bir darbe papatyaya, bir tane clematise, yetmedi yasemine. Artık bu tip sorunlara öyle alıştım ki ağlayamadım bile.

Bize de doğalgaz bağlanacak, bakalım o zaman ne hasarlarla karşılacağım belli değil.
Durumunu anlıyorum, kolay değil. Alt yapı tamamlanmayınca bir düzene giremeyeceğiz. Sabır sabır sabır.

Herşey gönlünce olsun.

cemo
28-02-2012, 20:00
Biz dişli dervişeriz, öyle pes etmeyiz değil mi:))Bunca çabaladık murada ermeden nereyeee:))Daha ayağımızı uzatıp kahve içemedik şurada.

Dergazda bir naz bir naz, altı üstü boru döşeyecek para alacak. Ocak dediler, şubat oldu. Şimdi de nisan diyorlar. Sanırım dervişi deniyorlar:)

Derdim, bitkiler iyice uyanmadan kanalı kazsalarda, bende kurtarabildiğimi kurtarsam.
Eşimde kat kaloriferi yakmaktan telef oldu. Kendi kurumumuzda boğuluyoruz. Yerdeki kar kurum oluyor 2 günde. Kar bile kirleniyor bizim burada:(

Murada az kaldı, sık dişini arkadaşım:)

mandalinci
28-02-2012, 20:27
Doğru gerçekten, İzmir'de bir toplantı yapalım, güzel günler gelsin de tadını çıkaralım güneşin.

Ustaların, kurumların keyfine kalınca böyle oluyor işte, umarım zamanlama istediğiniz gibi olur,yaz gelecek inşallah, çiçekleriniz öveceğiz bol bol.

Geçecek bu günler, az kaldı güzelliklere, iyi geceler:)

Adil
01-03-2012, 18:15
Sayın mandalinci,
çalışmalarınız devam ediyor.Yeni yerinize alışmış gibisiniz.
Meyve aşıları yapmışsınız.Bende aşılanacak 10 civarında yabani fidan var.Aşı makasları ile çok kolay ve pratik yapılıyor.3 adet yedek aşı bıçağı olan bir aşı makasının fiyatını sordum 38 tl bir tane alacağım ve aşıları onunla yapacağım.Kış uzun sürdüğü için aşı zamanıda mart ayına kaydı.Yeni bir kar yağışı geliyor buda geçince bizde aşı yapacağız.
Sizede çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygılar selamlar.

fatma sunay
01-03-2012, 19:46
Sevgili Mandalinci;
Dün sitede sorun vardı size yazdığım mesajı birtürlü gönderemedim.
Kafesi bende kendime göre pembeye boyadım ve Uzaylı gibi bir dala astım içine kırmızı sakız sardunyası koydum o da aşağıya doğru ve tellerin arasından sarkınca bir kahve yapıp karşısına geçtim seyrettim. Ama nasıl hayal dimi<<<<
Sizde bahar erken uyandığından aşı mevsimi gelmiş ama bizde daha karlar diz boyu.
Umarım çevreyi koruyayım derken elektirik faturalarına gömilmezsin.

Selamlar...

Yücel Canpolat
01-03-2012, 19:57
ben kafesi bakır yaldızla boyadım içerisine ucuz bir ligustrum bonzai koydum ve bir ağaç dalına astım:)

mandalinci
01-03-2012, 20:18
Sn Adil,

Bizi aşı makasını da zannedersem 30 TL ye aldık, kullanmak kısmet olamadı, soğuktan bir türlü denemeye fırsat bulamadım, o komşunun eli alışık yaptı çabucak.

Fidanlar ince ise makas başarılı oluyormuş bir de anaç ve aşı kalemi aynı ebatta olmalıymış, tabii siz araştırmışsınızdır veya daha evvelden tecrübeniz vardır, ben bildiğimi aktarayım dedim.

Üşüyorum, rutubet ve rüzgar bu aralar bahçeye fırsat vermiyor dün tipi gibi kar bile yağdı, soğuğu kaldı yadigar. Neyse hafta başına ısınıyoruz galiba.

Her bölge farkediyor, aşı, ekim-dikim işlerinde, size de kolay gelsin.

mandalinci
01-03-2012, 20:26
Sevgili fatma hanım,

Sizin öneriniz de çok cazip, teşekkür ederim. Ben de ortaya bir kafes attım, fikirleri topluyorum, bakalım ne çıkacak. Beyaz kafes, kırmızı çiçek belki...

Elektrikli kaloriferi artık çalıştırmıyoruz, klima ve oda oda ısıtma daha ekonomik olacak galiba şimdilik bu deneniyor. Ama seneye mantolama şart gibi görünüyor.

Döküm bir odun sobası düşünüyorum ama evin bizden önceki sakinleri sağ olsunlar bazı bacaları iptal etmişler, bakalım soba işini nasıl çözeceğiz. Sadece şömine bacası var, canım da şömineyi iptal etmek istemiyor.

mandalinci
01-03-2012, 20:31
Sayın Yücel bey,

Yaldız ve bol renkli bir çiçek mi olsa?. Ama önce pas sökücü ve boya işi olmalı.

Ben geçen sene ahşap boyamaya gitmiştim, eskitme de güzel olabilir ama incecik teller çok yorucu olur ve nasıl görünür bilmiyorum.

Daha tam eşyalarımı yerleştiremedim, boyalar malzemeler kutularda, çalışma odası düzenlenemediği için hemen bir şeyler yapamıyorum, ancak havalar ısınınca el atabileceğim bu konuya.

Öneri için teşekkür ederim.

nurcanaybay
02-03-2012, 17:50
Alaçatı'nın fotoğraflarını görünce şaşırdım sonra azıcık kırıldım :)
Kuş kafeslerine beyaz çok yakışıyor ,içine de küçük toprak saksılar da çiçekler ama ne yaparsanız yapın hoş olacak.

mandalinci
02-03-2012, 18:11
Sevgili Nurcan hanım,

İnanın yalnız değildik, eşimin sınıf arkadaşları bizden evvel İzmir'e taşınmışlar, tesadüfen marketin önünde karşılaşmışlar senelerdir görüşmüyorduk çok hoş bir sürpriz oldu bize ve 1-2 seferdir yakınlarda bir yerlere gidiyoruz.

Hep aklımdaydınız, pazarda gezerken de Nurcan hanım acaba burada mıdır diye de düşündüm.

Sizin için özel geleceğim, o bahçeyi ve sizi görmeden olmaz.

Kırılmayın ne olur sevgilerimle:)

nurcanaybay
02-03-2012, 18:39
O hafta pazara gitmemiştim :)
Her zaman beklerim .
Sevgiler

mandalinci
03-03-2012, 08:45
Sevgili dostlar,

Yıldızlara binlerce teşekkürler ama bana gelene kadar ne bahçeler var. Ben şimdi bu istimle nasıl çalışırım kim bilir.

Kışın soğuğu, inşaat işleri, bahçeye çıkar çıkmaz içeri kaçıyorum, hatta bugün hava güzel hemen başlamalıyım.

Sokak kapımızın bahçeye açıldığı yön kuzey ve nasıl bir soğuk, rüzgar anlatamam. Yazın çok güzel oluyor ama kışın rüzgar koridoru gibi.

O tarafa astığım süsleri, malzemeleri komşunun bahçesinden topluyoruz.

Sayın mrduran, haklısınız bahçede 4 mevsim var, dikkatli olunmazsa hasta olmamak işten değil.

Etrafta apartmanlar olmadığı ve önümüz açıklık olduğu için, yazın şanslı, kışın dertli olunuyor galiba.

Ama tercihimden memnunum, iyi ki geldim İzmir'e.

İzmirliler de çok içten insanlar, ağaçlar net. deki dostlar da, bu kış hiç yanlızlık çekmedim sayenizde, sağ olun hepiniz iyi ki varsınız.

mrduran
03-03-2012, 13:35
....Ben de biraz şüphelenmiştim, pazardan aldığım ot ..... tüylü görünümlüydü, turp otu demişlerdi. Demek ki bu da tüysüz olanıymış......

Merhaba efendim,

Tüylü olan; hodan otu (http://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/6444.htm) olabilir mi acaba?.

Bahar ve yazın tüm eksikliklerinizi bitirirsiniz ve İzmir' imizi daha iyi keşif icadı edersiniz:))), inşallah. Güzergah= Çeşme-çiftlik köy ve daha ilerisi deniz, pırlanta, altın kum...:)))

Ailenize cümleten sağlık ve kolaylıklar dilerim efendim.

Saygılarımla lütfen.

Hülya
03-03-2012, 14:16
Pazartesi günü nihayet bahçeye gidebildik.

Son resimdeki ot yenebilir mi acaba, çok güzel parlak yeşil yaprakları var?

Merhaba, Sayın mandalinci
Resimde sorduğunuz bitki turpotu çeşitlerinden . En güzel zamanı filize kalkmış.Turp otunun çok çeşidi var.Hardalotu ,acı hardal.Resimdeki tüylü yapraklıysa hardalotu, acısıdır.Çok nefis salatası olur.Diğer çeşitleri gibi.:)
Toplaması da ne kadar zevklidir....

Girit kökenli arkadaşınız.Selamlar.

mandalinci
03-03-2012, 22:51
Sn. Hülya hanım,

Bilgi için teşekkür ederim. Aşağıda resmini eklediğim bitkileri bu gün hava çok güzel olduğu için mıntıka temizliği yaparken topladım. 2 tanesine Ebegümeci ve turp otu teşhisi koydum, doğru mudur acaba? Son bitki kuzukulağı olabilir mi?

Yoksa hepsi yanlış teşhis mi?

İyi akşamlar:)

mandalinci
03-03-2012, 23:27
Bugün hava gerçekten çok güzeldi.

Soğuktan çıkamadığımız ve bakımsız kalan bahçe, İzsu çalışmalarıyla berbat olan sokaklar, içimiz sıkılmış. Bir heves çalışmaya başladık.

Amacım etrafı toplamaktı ama kendimi kaptırdım, bahçenin hemen önündeki kaldırımda toprak var, yabani otları toplamaya başladım, köşeyi döndüm, diğer kaldımdaki otları da yolmaya giriştim, otların arasındaki beyaz gülleri görünce şaşırdım.

İzsu çalışmaları yolun diğer ucunda devam ediyor, yine boru patlamış, etrafı sular götürüyor, kepçeler, arabalar, ortalık toz duman. Ben bir taraftan ot yoluyorum, arada resim çekiyorum. Birisi de benim resmimi çekmeliydi:).

Sonra bir iş için akşam üzeri Urla'ya gittik, denizin resmini çektik, çok güzel ve dingindi. dönüşte Zeytinalanı'na giremedik, gene boru patlağı, çamur, toz, kıyamet, ara yollardan eve zor ulaşabildik.

Bütün kış çok eziyet oldu ama inşallah yollar yapılıp, asfalt atılabilirse tahminimce 1 ay sürer, güzel olacak. Yani umarım...

Bahçede kış başından beri beklediğim çiçeğin tomurcuğunu soğuk vurdu, üzüldüm. Adını da merak ediyordum, açınca anlarım diyordum, ne olacak şimdi?

berrinb
03-03-2012, 23:34
Sevgili mandalinci 10. sahifedeki son resim hardal otu.. Bu sahifedeki son iki resimden üsttekini ,biz ot yemeklerine azda olsa koyarız..Sütlü bir cins yeşil ottur..ebe gömeci ,ısırgan labada, radika ,vs otları turp otu ve mor diken otunun körpe yapraklarını dahi annem otların arasında pişirirdi ...Az pirinç, bol soğanlı ,zeytinyağlı yemeği harika olur...Bende rahmetli annemden miiras olarak ot delisiyimdir...

Turp otu her sene yazlıkta kumda çıkıyor..Onun ilk körpe yapraklarını ,radika ve yeşil salata,tere, roka ,maydanoz, dereotu, sarımsak,tazesoğan ve bol limon ve zeytinyağı karışık yeşil salatasını yapınız...nefistir...

Yine turp otu ile bol soğanlı domatesli bir bulgur pilavı yapınız..Harika oluyor...:))

Soğuktan ve kanal işlemlerinden sıkılmışsınız...Üzülmeyiniz canım..Bunlar geçici durumlar..Bu sene Türkiye genelinde çok soğuklar yaşandı...Sizin bölgenizde şansınıza böyle olmuş...Ama bu yağış ve soğukların ilkbaharda semeresini alacağımızdan kuşkunuz olmasın..Toprak iyice sulandı..Mart ortaları artık erşey canlanacak..Yüzümüz, de gülecek..:))
Selam ve sevgiler canım.....))

mandalinci
04-03-2012, 06:24
Sağ olun Berrin hanım,

Bu bilgilerle ne yemekler yaparım şimdi.

Bizim evde çiğ ot yeme meraklısı sadece benim.

Evdekilere börek pişiriyorum. Ispanaktan alışıklar ya, börek neli diyorlar otlu diyorum, içinde ısırgan, ebegümeci, turp otu, elime ne geçerse, bol soğan, o zaman yiyorlar. Göz görmeyince, gönül katlanır hesabı:)

Güneş olsun, ben canımı sıkmam, tabi azıcık sıcak hava da fena olmaz, neyse artık ısınır, dün çok yormuşum kendimi, hamlamışız evde otura otura. Sezon açıldı artık, koştururuz şimdi.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın, kendinizi hiç üzmeyin.

Hülya
04-03-2012, 17:27
Sn. Hülya hanım,

Bilgi için teşekkür ederim. Aşağıda resmini eklediğim bitkileri bu gün hava çok güzel olduğu için mıntıka temizliği yaparken topladım. 2 tanesine Ebegümeci ve turp otu teşhisi koydum, doğru mudur acaba? Son bitki kuzukulağı olabilir mi?

Yoksa hepsi yanlış teşhis mi?

İyi akşamlar:)

Merhaba
1.resimdeki otu tanıyamadım resimden.
2. ve 3. resimdeki bitkiler, berrib hanımın dediği gibi haşlayarak yediğimiz bir ot. son resimdeki yabani bir ot gördüğüm kadarıyla.

Deniz ne kadar durgun ve güzel, bu da baharın geldiğinin habercisi :)
bizlerin bahçe çalışmalarına hız verip,mutlu yorgunluklar yaşadığımız güzel günler demek. Kolay gelsin.Yaza hazırlık başlamış bahçe ve çevre temizliğiyle.
Selamlar.:)

mandalinci
05-03-2012, 06:36
Sayın Hülya hanım,

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Artık bahar geldi, 1-2 gün soğuk yapacaktır ama dediğiniz güzel yorgunluk günleri başlıyor.

Selamlar, sevgiler.

mrduran
07-03-2012, 21:23
Sayın Hülya hanım;

Bir Girit' li var iken, meydanı boş sanıp konuşmuşuz, af oluna lütfen.

Bir arkadaşımın rahmetli annesi beni sık sık yemeğe alırdı ve de Girit' li idi.

Uzman geldi ben kaçtım efendim:))).

Saygılarımla lütfen.

mandalinci
09-03-2012, 12:30
Bu güzel bahar dalını, Sayın SDurul, Sayın Güler ve Sayın Sabah, Sayın acemifüsun ve Sayın Adalet Yağcı için ekliyorum.

Teşekkürlerimle.:D

mrduran
10-03-2012, 20:26
Merhaba efendim,

Saydım beş kişiler. Hanimiş bana diyen bile kalmamış ki ben de diyebileyim:))).

Eşinize ve cümle ailenize sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen.

mandalinci
11-03-2012, 18:48
İsimleri geçen dostlar sayesinde link vermeyi öğrendim. Sağ olsunlar, nihayet başarabildim.

Sizin için de resim yüklerim, neden olmasın?

mandalinci
11-03-2012, 18:52
Bu olabilir mesela, bahar geldi:)

mandalinci
11-03-2012, 19:01
Bugün hava kapalıydı, yağmur gelmeden saksılarımdaki toprak değişim işini yapmak istedim.

Saksılarda kış başında kullandığım toprak taş gibi olmuş, torf ve gübre katmadan direk kullandım, sonuç kötü oldu tabi.

Milli toprak diye satmışlardı, büyük bir kaba o toprağı+torf+gübre koyup iyice karıştırdım ve saksılarda kullandım. Umarım bu sefer başarırım

Hatta, Sevgili Hülya hanımdan aldığım çileklerden sadece 1 tanesi inatçı çıktı da dayanabildi. Sağ olsun 3 tane daha çilek aldım kendisinden ve derhal diktim.

mandalinci
11-03-2012, 19:19
Üstünde bu kadar az yaprak varken, altı nasıl bu kadar kök sarar anlamadım.
273420
Kestane alıp torbada unutunca, bir tanesi filizlenmiş, doğru saksıya gitti. Bakalım büyütebilecek miyim?
273421
Hediye gelen begonyanın da toprağı değişecekti, tabii sadece torfa dikilmiş, biraz daha beklersem ölecekti.
273422

mandalinci
11-03-2012, 19:33
Kışın, kötü toprakta çillendiremedim dedim ama afrika menekşesi kök vermiş, minik saksılara geçirdim, toprak gevşek, bu sefer ümitliyim, yavruları bekleyeceğim artık.
273423
Mum çiçeğinin yeni açan yaprak filizlerine dokunmamaya çalıştım, inşallah zedelenip küsmez, çok nazlı oluyor, sonra uzun süre beklemek lazım yeni fiiz için.

Kış başında deneme amaçlı gül tohumları ekmiştim, çıkmayınca, ümidi kesip unutmuştum. kapaklı plastik kapların içindeydi, köpeğimizin kulubesine koymuştum. Belki de soğuklardan böylece korundu.
273424

Not: bizim kontes kulubeyi değil evi tercih ediyor.

Hülya
11-03-2012, 20:12
Hatta, Sevgili Hülya hanımdan aldığım çileklerden sadece 1 tanesi inatçı çıktı da dayanabildi. Sağ olsun 3 tane daha çilek aldım kendisinden ve derhal diktim.[/QUOTE]

Sevgili mandalinci,
O çilek fidelerini, Güler hanım İzmir toplantısına geldiğinde dağıttığı ,osmanlı çileği fidanlarının yavruları.Şimdi sizin de bahçenizde büyüyecekler.

Bol çilek vermelerini diliyorum :)
Selamlar.

mandalinci
11-03-2012, 20:16
Umarım ve çok sevinirim:)

alacakaranlik
11-03-2012, 22:33
sayın mandalinci,
Çilekler için ufak bir bilgi. Çilekler gübreyi çok sevmezler ve toprağına biraz kum karıştırın farkı göreceksiniz.

312 mesajınızın ilk resim kurdale bitkis sanırım. Okadar kök yapması normal nede olsa rizomlu bir bitki

Saygılar

acemifüsun
12-03-2012, 12:20
Sevgili arkadaşım A. menekşeleri fazla büyük saksı sevmezler. Keşke köklenen yaprakları küçük pet bardaklara alsaydınız:)

Doğayla Barış
12-03-2012, 18:26
295 numaralı mesajda yer alan son iki fotoğraf, bu bölgede çok sık gördüğüm çiriş otu' na çok benziyor :confused:

mandalinci
12-03-2012, 22:53
11Martta sabahtan mandalin bahçesi sürüldü, öğleden sonra başlayan yağmur aralıklı olarak ve şiddetini sürdürerek devam ediyor. Ben gidemediğim için resimleyemedim.

sevda271
13-03-2012, 00:23
Nihayet bir şeyler yazabilmek ve resim yüklemek için oturabildim.

Bodrumda küçük bir bahçem var. Baksanız birkaç sarmaşık ve begonvil var ama galiba kökleri maden! buldu, doğru dürüst sulanmadıkları halde, her geldiğimizde kese kese perişan oluyoruz.

Eve girmek için küçük bir uğraş veriliyor, yerleşme faslından bir kaç gün sonra, mücadele başlıyor.

Eşim ve ben kendimizi her iyi hissettiğimiz an, çeşitli testere ve bahçe makaslarıyla işe başlıyoruz.

Kendi adıma 2 kg verdim, bu hızla devam edersem gayet sağlıklı olacağıma eminim.

Evin önünde, bahçeden aşağıya akan çılgın begonvil.

Bu arada yan bahçelere taşanları görüntüleyemedim.

benim de içim gidiyor begonvillere ama bi türlü edinemedim...siz çok şanslısınız...benim fazla bişeyde gözüm yok bunun%10 una bile razıyımmm:(

Orhan Özbilgiç
15-03-2012, 08:16
Sayın mandalinci;
Sabah erkenden ''Üyelerin Bahçeleri'' başlığına gözattım. Sayın s.serdar'ın bahçesi ilk sıradaydı. Zira siz, sabahın ilk, sayfanın son mesajını oraya yazmışsınız.

O bahçeyi hiç görmediğimi düşündüm. Baştan sona gezdim. Nitekim doğruymuş, daha önce hiç ziyaret etmemişim. Mesajımı yazdıktan sonra, sizin bahçenizede hiç uğramadığım aklıma geldi. Daha fazla mahcup olmadan, birde sizi ziyaret edeyim dedim.:o

Ankara' dan başlayan serüveninizi, o kadar güzel anlatmışsınız ki; hiç sıkılmadan kesintisiz okudum. Oysa benim dikkatim en fazla 15 dakikadır. Bilgisayar başında daha fazla kalamam. bir dolaşır-gelir tekrar okumaya başlarım.

Üstelik anlatımlarınızı fotoğraflarla öyle güzel desteklemişsinizki, iyice akıcılaşmış. Kutlarım. Güzelçamlı daki köy pazarı, sevgili annenizin el arabası ile olan fotoğrafı (vesile ile saygılarımı sunuyorum ), oğlağın kangal ile olan görüntüsü, arsız begonviller, bahçedeki aşılama görüntüleri, sevgili eşinizin çapa makinası ile toprakla mücadelesi, Bayındır' daki çiçekçinin yüz ifadesindeki duruluk...Hepside çok güzel kareler.

Zeytinalan' nı bilmiyorum ama Seferihisar' a birkaç kez geldim. Sanırım adı '' Akkum '' muydu ne? Denizi çok berrak ama o ölçüde soğuk olan bir koya iki kez gelmiştik. Sığacık' tan geçilerek gidiliyordu. Siz mandalina bahçesinden sözettikçe, o yol boyunda bir dostumuzun mandalina bahçesi vardı. Bahçeye girip, gezmiştik. Tabii bu en az 15 yıl kadar önce idi.:p çok güzel yerlerdi. Güle güle keyfini sürün.

Satır aralarında, köylerde öğretmenlik yaptığınızı okudum. Demekki aynı zamanda meslektaşız. Buna ayrıca sevindim. Bahçenizi bundan böyle ara ara ziyaret etmeye çalşacağım.
Selam ve sevgilerimle.:)

jineop
15-03-2012, 08:23
Üstünde bu kadar az yaprak varken, altı nasıl bu kadar kök sarar anlamadım.
273420

Siz onu bahardan sonra görün:cool:

mandalinci
15-03-2012, 22:35
Sayın sevda271,

Begonvil Bodrum'da çok güzel oluyor doğru, ama benim bahçemde bir maden buldular, çıldırmış gibi büyüyorlar. 3 sene evvel banyo giderinden küçük bir filiz bulunca nedenini anladık!

Netice olarak, kayraklar kırıldı, inşaat işleri vb 1 hafta çok perişan olduk. Yani o güzel görüntülerin bedeli sıcakta her türlü perişan olarak ödendi :D

mandalinci
15-03-2012, 22:54
Sayın Orhan Özbilgiç,

Ziyaretiniz beni çok memnun etti, yine beklerim, güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim.

Sizler gibi dostların desteği ile ben de yer değişikliğinden dolayı hiç yabancılık çekmedim desem doğrudur, sağ olunuz.

Zeytinalanı, Güzelbahçe'den Urla'ya giderken, solda kalır. Urla'ya bağldır. Zeytinalanı merkez, köy-kasaba-şehir karışımı küçük bir yer. Yukarılara doğru çam, zeytin ağaçları, okaliptusların arasında siteler bölgesindeyiz.

At, horoz, köpek, inek seslerini duymak, açıklık arazide gözlerinizi şenlendirmek mümkün. Ama bazen, insanlar yaşadıkları bölgeye özen gösterseler biraz diye düşünüyorum.

Ama ben sevdim buraları. Ankara'dan sonra çok sakin, huzurlu geldi bana.

Fotoğraf çekmeyi de seviyorum, daha doğrusu bu site sevdirdi bana. Kursa da gitmek istiyorum.

Kursa gidersem, daha bol resim, ve birer satır açıklama olur herhalde.

Tekrar beklerim, destek ve önerilerinizi eksik etmeyiniz.

Saygılarımla.

mandalinci
15-03-2012, 22:59
Bugün saksı değiştirme işlerine devam ettim, saksıdaki hurmaya gözüm takıldı, pek neşesi yok gibiydi.

Bitkiyi topraktan çıkarınca inanamadım, saksının yarısı kök olmuş, kestim, toprak yeniledim, suladım umarım toparlar, o kadar paniklemişim ki, resim bile çekmemişim.

berrinb
15-03-2012, 23:28
Sevgili mandalinci.. saksıların toprağını değiştirmek başlı başına bir iş oluyor..ellerinize sağlık...Kurdele çiçeğinin kökü böyle saksıyı sarıyor...

Gül tohumunu bir defa bende çimlendirdim , ama yabani gül olarak büyüdü...Hiç beklemediğim için şaşırmıştım....sizinkileri merakla bekleyeceğim....:)) Selam ve sevgiler...

nurcanaybay
16-03-2012, 19:00
[QUOTE=mandalinci;923849]Üstünde bu kadar az yaprak varken, altı nasıl bu kadar kök sarar anlamadım.
273420

Kurdela çiçeği saksı da ise her yıl saksısından çıkarıp kontrol etmek gerekiyor.Yumrular çok hızlıı çoğalıyor ,saksı içinde toprak kalmıyor neredeyse.

İsterseniz bahçe de gölge -az rüzgarlı bir bölüme dikebilisiniz ,adeta devleşiyor .Sağın da solunda farklı renkte yapraklı bitkilerle güzel duruyor.

Adil
19-03-2012, 16:01
mandalinci ilkbahar sevinci içimizde artık.Havalar ısınmaya bahçe ve çiçek işlerimiz artmaya başladı.Ellerimiz sıcak toprakla,tohumla ,fideyle birleşti artık.Mutlu uğraşlarımıza nihayet kavuştuk.Hepimize kolay gelsin.

mandalinci
20-03-2012, 06:24
Dün bahçeye gittik, hava da çok güzeldi.

Kış başında Urla Orman İdaresinden dağıtılan fıstık çamlarından 6 adet almıştım, İdare arada bir çeşitli ağaçların fidanlarını ücretsiz dağıtıyor, takip etmek gerek.

274986
Mandalin bahçesinde çitin kenarına geçen sene dikilen selvilerden bir kısmı kurumuştu. Çamlar eksik yerlere dikildi.

Sonradan dikilen meyve ağaçlarının bir kısmı da kurumuş, onları da tamamlamak lazım. Bizim bölge sulak olduğu için, söğütler tutmuş, sevindik.

274987

Yan tarafımızda üzüm bağı var, sahibi traktörle sürüyordu, denizden epeyi içeride olmamıza rağmen martılar tarlanın üzerinde çığlık çığlığa dönüyorlar, açığa çıkan böcek ve solucanları kapışıyorlardı.

274988

Dönüş yolunda koyun sürüsüne rastladık, 3 çoban köpeği, zavallı bir kediyi kovalamışlar, hayvan can havliyle direğin en tepesine çıktı, köpekler, arabayla üzerlerine hareket edince bize de çok kızdılar ama kedi kurtuldu:)

274989
274990

s.serdar
20-03-2012, 14:54
Sayın mandalinci.

Ne güzel, bahar yüzünü göstermiş, etraf yeşillenmeye başlamış ve sizler de bahçe faaliyetlerine başlamışsınız. Kıskanmamak elde değil. :D

Ankara'da da dün birazcık, bu gün ise daha ılık bir hava var. Ancak henüz baharı hiç yaşayamadık. Ancak sizlerin sayesinde baharın geldiğini hisseder gibiyiz.

Paylaşımlarınızın devamı diliyorum.

Saygılarımla.

Adil
24-03-2012, 20:15
Sayın mandalinci kediyi kurtarma çabanızı takdir ediyorum.Zorda kalan bir canlıya yardım edene Allah yardım eder fakat bunu kimse bilemez.
Köpeklerin kediyi sıkıştırması olayını iki karede güzel yansıtmışsınız.Zavallı kedinin direkteki hali çok üzücü gerçekten.

hepgül
24-03-2012, 21:20
Ay.... kıyamam ben o kediciğe...Ehhh korkmakta haklı zavallım.

mandalinci
29-03-2012, 17:30
Bu kış çok üşüdük, İzmir görülmemiş bir kış yaşamış, o da bize denk geldi ve mantolama yapmaya karar verdik. Dolayısıyla, bu sene bahçede bu süreyi telafi edebilir miyim diye düşünüyorum.

Bol miktarda toz ve gürültü içindeyiz, ustalar temiz çalışıyorlar ama gene de bu sıkıntı yaklaşık 1 ay sürecek gibi.

Hollanda’dan arkadaşımın getirdiği laleler atağa geçti. Köpeğim bir tanesinin ucunu kırmıştı, ümidim yoktu ama gene sürdü, sevindim.
278263
Yerli laleler, bu sene epey soğuk olmasına rağmen çok uzamadılar, onlarda açmaya hazırlanıyorlar. Ama dikerken hata yapmışım, önümüzdeki sene toplu olarak dikeceğim.
Daha dolgun bir görünüş oluyor.
278267
278268
Kestane de hızlı gelişmeye başladı. Büyüyünce sitenin parklarından birine dikmeyi düşünüyorum. Acaba yenecek kestane için aşılamak gerekir mi? araştırmam lazım.
278269

mandalinci
29-03-2012, 17:40
Benden önce bahçeye muhtemelen lale soğanı diye, ada soğanı dikilmiş, Ne olduğunu anlamayıp sormuştum, lale bölümünde adını öğrendim.
278271
Fare kulakları gelişmeye başladılar, aralarında yabani ot barındırmadıklarını duymuştum o yüzden tercih etmiştim, umarım doğrudur.
278272
Bitki terminatörü salyangoz, sabah erken saatlerde yakalandı, ne kadar kocaman!
278273
278274

miyawy
29-03-2012, 19:17
Sayın Mandalinacı güzel paylaşımlarınız için teşekkürler, fare kulağını bende denicem.

saygılar

mandalinci
04-04-2012, 07:49
İnşaattan dolayı onca toz toprağın içinde gene de güzellikler var.

Kemeraltı'ndan aldığım laleler hem katmerli çıktı hem de renkleri çok hoş.
279604
279605
Mürdüm erikleri çiçek açtı. Ama bir ağaçtaki aşımı işçiler yanlışlıkla kırdılar, çok üzüldüm.
279606
Ters dut da yaprak açmaya hazırlanıyor.
279607

mandalinci
04-04-2012, 14:57
Manolyalarım'da galiba galeri güvesi ve unlu bit var, ama gene de emin olmak ve ilaç için Sn. Mine Pakkaner'e yazdım burada (http://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/18646-31.htm#post940318)

mandalinci
04-04-2012, 15:31
Sabah erken saatlerde çok güzel salyangoz avı yapılıyor, 6 tane salyangozu bitkilerin muhtelif bölgelerinde kahvaltı yaparken yakaladım.

Ankara'dan getirdiğim kırmızı akçağaç, yaprak açtı.

279741
Mor salkım, 2. senesinde beni çok sevindirdi.

279754
Bunları ben dikmemiştim, çok sürpriz oldu:)
279756

Sanki bahçede hiç bir çalışma yokmuş gibi bu resimleri çekebilmek de başarı ister:)

mandalinci
09-04-2012, 09:30
281135
Ebruli lalelerin yaprağı da ebruli ilginç.
281136

Galatasaraylı laleler, bilerek dikmemiştim denk gelmiş.
281137

Bodrum papatyası, yapraklar değişik.
281138

Sabah erkenden salyangoz avı, resim çektikten sonra bir bu kadar daha topladım.
281139

mandalinci
09-04-2012, 22:18
Özbek köyü ile İskele mevkii arası, ara yol ormanlık bölgenin güzellikleri.

Dağ taş erguvan.
281529

mandalinci
09-04-2012, 22:24
Bu bitkilerin adlarını bilmiyorum, dedim sayın muallim cevaplamış.
1. ve 2. bitki pamukluk 3. bitki azgan'mış

burda (http://www.agaclar.net/forum/943798-post31.htm)sordum

mandalinci
09-04-2012, 22:35
281539
Keyif çatan martılar.

Tepelerden, Urla-İskele manzarası
281538

Adil
10-04-2012, 16:39
Deniz manzaraları ve renkler çok güzel fotoğraf makinesinden olsa gerek.pembe ve beyaz açan adını bilmediğiniz çiçeklere bizim bu yörede halk diliyle zifin çiçeği denir.Pembe ve beyaz olanları bizde de var.Güney yamaçlarda bunlardan bolca var.Arıları fazlasıyla cezbeden çiçekleri var.köklerinde kırmızı renkte etli çam kozalağı şeklinde çiçekler açar ve biz onları çocukken toplar,toprak üzerine belirli aralıklarla dizer koyun sürüsü yapardık.:)
Böyle şeylerle uğraşacak çocuklar artık kalmadı.:)
Evinizi mantolatıyorsunuz kolay gelsin.Güle güle oturun.
Saygılar selamlar.

Muallim
10-04-2012, 20:01
Bu bitkilerin adlarını bilmiyorum, burda (http://www.agaclar.net/forum/943798-post31.htm)sordum

Sayın mandalinci !

Milas çevresinde 1.ve 2. resimdeki bitkierin adı pamukluk,
3.resimdekinin ise azgandır.

Pamukluk bitkisi ayakkabı sanayinde kullanılırmış.

berrinb
12-04-2012, 00:13
Sevgili mandalinci, bahçeniz baharda çok güzelleşmiş..Laleler ve mor salkımınız açmışlar,benim mor salkımların biraz daha vakti var..salyangozları toplamakla bende baş edemedim..Evvelki bahar canımı çok yaktılar , fideleri hep yemişlerdi..Geçen sene istemeden de olsa,ilaçlamak mecburiyetinde kaldım ..

Deniz manzaraları ve direğin tepesine sığınan kedi yi çok güzel yakalamışsınız.. Selam ve sevgiler , Sevgili annenize ve size canım...:))

mandalinci
12-04-2012, 17:35
Sayın mandalinci !

Milas çevresinde 1.ve 2. resimdeki bitkilerin adı pamukluk,
3.resimdekinin ise azgandır.

Pamukluk bitkisi ayakkabı sanayinde kullanılırmış.

Teşekkür ederim bilgi için.

Mustafa Abdal
14-04-2012, 19:52
Bu bitkilerin adlarını bilmiyorum, dedim sayın muallim cevaplamış.
1. ve 2. bitki pamukluk 3. bitki azgan'mış

burda (http://www.agaclar.net/forum/943798-post31.htm)sordum

1 Tüylü Laden, Pembe Taş Gülü (Cistus creticus L)
2 Yine Laden (Cistus creticus ) ama türünü bilmiyorum
3 katırtırnağına benziyor

Muallim
14-04-2012, 21:25
1 Tüylü Laden, Pembe Taş Gülü (Cistus creticus L)
2 Yine Laden (Cistus creticus ) ama türünü bilmiyorum
3 katırtırnağına benziyor

Konu hakkında daha açıklayacı bilgiye aşağıdaki sayfadan ulaşılabilir.

.:: PAMUKUK OTU HAKKINDA GENEL BLGLER ::. (http://www.sifamarket.com/sifali_bitkiler_81_pamukcuk-otu_2078.html)

mandalinci
19-04-2012, 14:25
284579
Dün İzmir'e yağan yağmur müthişti, hele evimizin de tadilatta olduğu düşünülürse..

Bugün ise hava pırıl pırıl sanki dün o kadar korkmadık. Gerçi yurdun bir çok bölgesi fırtınalı ve yağışlıydı.

284580
Fare kulakları yayılmaya başladı ve çiçekleniyorlar.

284581
Güllerim çoştular. Tamirat dolayısıyla çatıdan aşağıya indirdik, iyi de oldu hep gözümün önündeler.

284582
Papatyalarımdan bir çeşit.

284583
Dışarı diktiğim leylaklar. Bir türlü fırsat bulup, o bölgeyi ottan arındıramadık.

almira
19-04-2012, 17:50
Leylaklar çok güzel görünüyor.

mandalinci
25-04-2012, 09:08
Evdeki tadilat devam ediyor, bitmek üzere ama epey sürdü.

Bahar da tüm hızıyla geldi, çiçekler, ağaçlar coştu, o yağmurlar iyi geldi .

286764
Kırmızı güller aslında ön tarafta verandanın çatısına bağlıydı. Tamirat dolayısıyla aşağıya indirildi. Ben de tüm güzelliğini görebildim.

Acaba bu şekli biraz ayarlayarak korusam mı diye de düşünmeye başladım.

286765
Ponçik de poz verdi güllerin arasında.

Beyaz güllerin üzeri tomurcuk dolu, giriş kapısının üzerinde, düzenlemeler için işçilerin gitmesini bekliyorum.

286767
Bu güllerin rengi de çok hoş.

hanndan
25-04-2012, 11:48
Sevgili mandalinci,nasılsınız.
Maşallah bahar bereketiyle gelmiş. Güller harika görünüyorlar.

mandalinci
25-04-2012, 12:22
Teşekkürler sevgili hanndan,

Allaha şükür ısındık, Ankara'da böyle üşümemiştim inanın, tadilat bitince umarım, sıcak-soğuk derdimiz kalmayacak.

Tüm bitkiler coştu, bizimkiler sararınca sizin bitkilerle avunuruz artık.

Sağlıklı, neşeli, bol ürünlü günler dilerim, sevgiyle kalın:)

hanndan
25-04-2012, 12:26
Ankaranında maşallahı vardı soğuk bakımından:)
Tadilat zor zahmetli ama sonrası güzel oluyor.Ailenizde sağlıklı huzurlu günlerde keyfini çıkarın inşallah.
Sevgiler.

mandalinci
27-04-2012, 11:00
287524
Camdaki örümcek, uzun uzun poz verdi ama ışık karşıdan geliyordu ancak bu kadar çıkabildi.

287525
287526
Berrin hanım, sizin istediğiniz akçaağaç bu herhalde. Bahçenin dışına diktim, sabah güneşi alıyor, toprakta özel bir şey yok, dikerken 1 avuç gübre attık o kadar.

287527
Ayaş'tan getirdiğim asma da yerini sevdi gibi.

Sudenur
27-04-2012, 13:31
Merhaba sevgili mandalinci. ;) Bahçenizi gezdim dolaştım, ponçikle tanışıp, çiçeklerinizi kokladım. Çok büyük bir keyifti, elinize emeğinize sağlık. Tadilat yapıyormuşsunuz Allah kolaylık versin, afiyet içinde çıkarın inşallah bahçenizin keyfini. Ankara'dan selamlar..

mandalinci
27-04-2012, 17:58
Teşekkürler sevgili sudenurnur,

Bitmek üzere çok emek çekildi, ama Allahtan ustalarımız iyiydi, bizi hiç üzmediler.

Temizlik bitsin, zedelenen, bozulan yerleri toparlamaya çalışacağız.

İnşallah keyif ondan sonra:)

Sevgiyle kalın.

mandalinci
04-05-2012, 11:51
290865
Sayemde yaz sebzesi olmayı başaran pırasalar.

290864
Mandalin bahçesi komşumuzun hediyesi süper taze bakla.

290866
Komşunun bahçesindeki şeftaliler.

jineop
04-05-2012, 13:18
Güllerinizi çok beğendim. Yaprak biti ile sık karşılaşıyor musunuz? Bahçemde güllere şu an bile sarmış durumda.

mandalinci
05-05-2012, 07:59
Güllerinizi çok beğendim. Yaprak biti ile sık karşılaşıyor musunuz? Bahçemde güllere şu an bile sarmış durumda.

Ankara'da düzenli ilaçlanan ve çok bakımlı bir sitede oturuyorduk ve bit sorunu her bahçede vardı.

Daha fazla gül yetiştirmek istememe rağmen yapamadım, çünkü benim bahçede de vardı ve baş edemiyordum.

Burada her bahçeden güller fışkırıyor desem yeri, şu anda bulunduğum site gül cenneti, gözüm doymadı güllere, sürekli başka bahçelerin güllerini resimliyorum.

Vee burada bit yok, enteresan değil mi?

Ama benim bir sorunum var, manolyalarımda bir şeyler oluyor. Küçük manolyanın yapraklarını ara ara kestim yenilendi sorun kalmadı gibi, büyük olanda yeni çıkan yapraklar kıvrılıyor, ve hastalık devam ediyor.

Siz benim derdime çare olabilir misiniz. Burada resim var.
http://www.agaclar.net/forum/940567-post327.htm

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Umarım siz de bit sorunundan çabucak kurtulursunuz.

nardane
05-05-2012, 16:13
Bahçeniz ,bitkileriniz harika görünüyor , emeklerinize sağlık.

limon
05-05-2012, 16:56
290865
Sayemde yaz sebzesi olmayı başaran pırasalar.

Yalnız değilmişim. :) Yalnız benimkilerin bu boya gelmelerine daha bir ay var, tam yaz sebzesi olacaklar. ;)

Çok enteresandır sonbaharda fidelerini diktiğimden beridir aynı boyda kaldılar, ne zaman havalar ısınmaya başladı haff hafif büyümeye karar verdiler.

Bahçenizdeki bahar renkleri çok güzel, manzara fotoğraflarınızla da içim açıldı. Elinize sağlık, bol ürünlü ve bol çiçekli bir sezon dilerim.

limon
05-05-2012, 17:31
Bahçenizi geç keşfettim, başından sonuna gezdim, paylaşımlarınızı günlük tadında okudum, güzel fotoğraflarınızı seyrettim, çok keyif aldım. Sebzeler, Çiçekler, Ağaçlar, Hayvanlar... tüm fotoğraflar birbirinden güzel. Ellerinize sağlık. (eşiniz ve annenizin de)

mandalinci
05-05-2012, 20:51
Sevgili nardane,

Teşekkür ederim, ama tam zamanlı ilgilenemiyorum, ev işleri, tamirat sonrası toparlanmalar, salyangoz ve aşırı toz sorunları vb vs.

Bir de daha tam yerleşemedik, zamanla daha iyi olacaktır, çektiğim resimler hep güzel görünen bölgeler, toparlanmak isteyen çok yer var daha.

Sevgiyle kalın:)

hk50
05-05-2012, 21:16
Siz üretmissiniz Maşallah.Biz henüz ekmedik.Sn mandalinçi.
Saygılar.

mandalinci
05-05-2012, 21:18
Sayın limon,

Fotoğraf çekmeye hevesim, ağaçlar net sayesinde arttı, daha kaliteli ve hoşa gidecek resimler çekmek için çaba harcıyorum ve çok da zevk alıyorum. Umarım önümüzdeki kış bir kursa gidebilirim.

Resimleri beğenmenize sevindim.

Biz de ailecek bir bitki, bahçe merakı vardır, çok bilerek yapmasak da, öğrenmeye çalışıyoruz.

Eşim genellikle mandalinlikle uğraşmayı seviyor ben evin bahçesiyle. Annem de elinden geldiğince ufak tefek yardımcı oluyor. Ya da gönlünü eğlendiriyor diyelim, buna da şükür.

Sizler gibi ustaların yanında benim sözüm bile geçmez ama karınca kararınca uğraşıyorum.

Benim pırasalar, tadilata kurban gitti, işçilerin malzemelerinden yanlarına ulaşamadım bile, garipler kendi kendilerine, otların, salyangozların arasında iyi büyüdüler gene.

Teşekkür ederim yüreklendirici sözleriniz için, size de kolay gelsin.

Sevgiyle kalın.

mandalinci
05-05-2012, 21:21
Sayın hk50,

Ürettiklerim, brokoli, pırasa, nane, marul, soğan. Yani kolay bitkiler, darısı diğerlerine, mevsim avantajını unutmayın.

Kolay gelsin size, bol ürünler.

mandalinci
05-05-2012, 22:06
Burada en büyük sorun salyangozlar, her sabah erkenden salyangoz avına çıkıyorum, pek bahçede görünmüyorlar desem de gene var tabii.

Kaldırım tarafındaki toprak bölgeyi temiz tutmam lazım, asıl orada çoğalıyorlar, bir kısım yeri temizledim ama daha çok yer var ve temizlenen yere dönüp baktığımda gene çıkıyorlar. Elm sokağı kabusu gibi.

Neyse bugün nihayet salyangoz ilacı alındı, ama gene de otları yok etmek gerek.

Bugün karşımızdaki zeytinlik bölgede diktiğimiz çamları sulamak istedim, aman Tanrım bir çamın üstünden 2 avuç salyangoz çıktı. Leylağı temizlemeye otların arasına giremedim cangıl gibi olmuş.

Yakında tarlayı süreceklermiş artık ilacı o zaman atarım.

Yani bahçedeki bitkilerle uğraşmaya sıra gelemiyor, çok rahat bir emeklilik geçiriyorum, sıkılmaya vakit yok. Aslında dinlenmeye de:)

Şimdi sebze bahçesinin otlarını yoluyorum, ellerim alışkın olmadıkları için şişiyorlar.

291574
Çiçek açmıyor, meyvesi yok diye onca söylendiğim ağacım şahane can erikleri verdi, kendisinden özür dilendi.

291575
İki dalına da mürdüm aşısı yapılmıştı, aşı tuttu galiba da yapraklar kıvrık çıkıyor gibi.

Mürdüm ağacına da aşı yapılmıştı, ustaların azizliğine kurban gitti:(

291576
Adaçayı diye aldım, yaprakları kocaman oldu, bunun çayı içilir mi acaba?

291577
Bahçenin kuzey tarafı, pek güneş almıyor diye bu yer örtücüleri tercih etmiştim, güzel olacaklar gibi.

291578
BU limonun, umarım çiçeği kadar meyvesi olur.

nurcanaybay
06-05-2012, 21:00
Erik ağzımı sulandırdı :)

Aşılı ağaçta ki yaprakların arkasıına bakarsınız böceklendiğini göreceksiniz büyük ihtimalle,
bir de osmanlı çimi koyu yeşil yapraklı oluyor sizin diktikleriniz mavi çim diye satılıyor.
Ama ben ikisinin renginide çok beğenirim :)

mandalinci
06-05-2012, 22:06
Buyurun beraber yiyelim sevgili Nurcan,

Eşim dün böcek ilacı aldı, bahçe ilaçlanacak. Hem yol inşaatı, hem de evdeki tamiratlar çok tozda kaldık, bahçe de nasibini aldı diye düşünüyorum.

Şimdi de mıntıka temizliği ve hasar tesbiti yapıyoruz, çok çalışmamız lazım çoook.

Adil
08-05-2012, 18:31
İzmir in iklimi çiçek yetiştirme açısından çok uygun.Bunu sizin için avantaj görüyorum.İlerleyen zamanlarda daha güzel işler başaracağınıza eminim sayın mandalinci.Kolay gelsin saygılar selamlar.

Yaylacı
12-05-2012, 14:03
Sayın mandalinci, doğadan manzaralar, bahçeden güzel görüntüler ve şahane erik ellerinize sağlık. Salyangoz avında başarılısınız bakıyorum :)
Salyangozlar için pembe renkli toz gibi bir ilaç piyasada mevcut, biraz ıslatıp hamur haline getirdikten sonra bahçede 50 cm aralıklarla gölge yerlere(ağaç ve çalı diplerine) birer tutam bırakırsanız salyangozlardan bir nebze de olsa kurtulursunuz.
Saygılar efendim..

mandalinci
12-05-2012, 15:20
Sağ olun sayın Adil,

İklime alışıp, neyi ne zaman yapacağımı bilsem de çiçek, bitki telef etmesem.

Sevgili jineop, güllerinizde bit var mı dedi ben de yok diye böbürlendim ama ne oldu, tozları temizlensin diye gülleri hortumla yıkaya yıkaya pas da oldu, külleme de.

Şimdi uğraş dur bakalım.

Gözlemlediğim boş evlerin bahçelerinde güller de güzel diğer bitkiler de.

Demek ki neymiş, kendimizi Ankara'da zannedip sabah akşam bahçe sulamayacakmışız.

Kıssadan hisse yani:)

mandalinci
12-05-2012, 15:24
Sayın yaylacı teşekkür ederim,

Eşim bir ilaç almış, onu uygulayacaktım bugün ama İzmir'i seller götürüyor, ilk fırsatta artık.

Resim çekmekten de sitemiz sayesinde çok hoşlanır oldum, beğenmenize sevindim.

Size de iyi günler dilerim:)

hk50
12-05-2012, 16:15
Sn mandalinci
Bende salyangozlardan muzdaribim Kulanaçağınız ilaç ve uyğulama hakkında bilği verirseniz
yardım etmiş olursunuz.
Sayğılar.

mandalinci
12-05-2012, 21:26
İlacın adı Trimup, top top yapıp serpecekmişiz, daha paketi açmadım.

mandalinci
12-05-2012, 21:38
294883
Mandalinlik sürüldü, eşim, misinalı, motorlu tırpan ile ağaçların diplerini açıyor.

294885
294884
Diktiğimiz meyve ağaçlarının çoğu kurumuş.

294886
Mandalinler çiçekte.

294887
Komşular.

mandalinci
12-05-2012, 21:40
Maçtan sonra, komşunun gönderdiği karadutu yedik, zaten şampiyonluk kaçmış:(

Bu arada GS lileri tebrik ederim.

berrinb
12-05-2012, 23:18
Sevgili mandalinci, Galatasaraylı olarak tebriklerinize teşekkürle başlıyorum...:)) Bahçeniz bir harika olmuş...Güller felaket coşmuşlar....Helede o mora bakan güllerinize bayıldım...O gülü çok severim...Yağmurlu çekimizde çok başarılı ....

Erikleriniz olmuşlar...Baklalarda öyle .. İklim farkı çok belli oluyor...Bizim erikler daha nohut kadarlar.....Güzel bahçenizi merakla takipteyim...selam ve sevgiler.....:))

mandalinci
12-05-2012, 23:50
Merhaba sevgili berrinb,

Güller şahane evet de inşallah öyle kalırlar.

Su getirmek için yapılan çalışmalar+bizim evin tadilatı derken çok tozda kaldık, bence biraz da o gülleri rahatsız etti, üstüne ben tozu temizlemek için bol bol yıkayınca olanlar oldu.

İlaçlar sıktık, yapraklar, dallar kestik, bugün de çok yağmur yağdı. Bakalım ne olacak.

Bu arada kirazlar da kızarmaya başlamış, benim bahçede yok ama komşularda gördüm şükür.

Şeftaliler ceviz kadar olmuş. Benim mürdüm de fındık kadar meyveli. Kapının önüne komşulardan özenip diktiğim limonlarda meyve var, inşallah dökmez meyveyi.

Bir yağmur bir güneş, bitkiler coşuyor ve ben hiç bir şeye yetişemiyorum. Otları yoluyorum, arkamı dönüyorum gene aynı yerdeler. İklim onlara da iyi geliyor tabii..

hepgül
13-05-2012, 00:03
Sayın mandalinci, elleriniz kollarınız dert görmesin. Sevgi ile yapılan işler ayrı bir güzellikte oluyor. Bahçeniz harika. MAŞALLAH...
Takdir ve tebrik ediyorum. Allah sağlık ve huzurla dolu günlerde keyifler yaşamayı nasip etsin. Salı günü Ankaraya gideceğiz : )))) Bir hafta kalacağız. Bir isteğiniz olursa bildirin lütfen. Saygılarımla...

Hillbilly
13-05-2012, 00:23
Mandalina denince aklıma hep Narlıdere-Sahilevleri arasındaki bahçeler gelir. Portakal denince de askerliğimi yaptığım Kıbrıs-Güzelyurt. Buralarda yetişen meyveleri tek geçerim.

mandalinci
13-05-2012, 07:20
Teşekkürler sevgili hepgül,

Beğenmenize sevindim, biraz doğa, biraz gayret, eskileri koruduk, acemilik yapıyoruz, öğreniyoruz.

Sizinle de bir görüşemedik, Ankara'dan dönünce mesajlaşalım, güya yakın oturuyoruz.

Ankara'ya selam söylüyorum, siz de sağ salim gidip gelin, başka isteğim yok, çok naziksiniz.

mandalinci
13-05-2012, 07:36
Sayın hillbilly,

Narlıdere-Sahilevleri hala çok güzel mandalinlik ama hızla villalar yapılıyor, benim çocukluğumdan hatırladığımdan daha fazla ev var. Buna da şükür bu güzelikler daha kaybolmadı.

Kıbrıs- Güzelyurt da çok güzel, portakal konusunda haklısınız.

Çok şanslısınız, iki güzelliği de görmüşsünüz.

Yolunuz İzmir'e düşerse, Seferihisar-Sığacık bölgesine de göz atın derim, mandalin deyince belki oralar da aklınıza gelir.

Sığacığın mandalini çok güzel oluyor, bahçeler de çok bakımlı, şimdi tüm ağaçlar çiçekte, koku ve görüntü büyüleyici.

nurcanaybay
13-05-2012, 15:38
İlacın adı Trimup, top top yapıp serpecekmişiz, daha paketi açmadım.

Köpeğiniz için tehlikeli olmaz mı ?

mandalinci
13-05-2012, 21:09
Bahçe içine değil, sokak tarafına ve karşımızdaki zeytinlikte diktiğim, çam ve leylakların altına dedim ve ee oraya da köpekler geliyor. Ne olacak şimdi?

Belki de delikli tül gibi bir şeyle ağaçlara asarım.

Nasıl olsa bunlar her şeyi yiyorlar.

Bahçe dış duvarı ile bitkilerin arasına, köpek ve kedilerin giremeyeceği dar aralara, duvar üstleri de olabilir.

mandalinci
15-05-2012, 06:35
Sevgili Nurcan,

Su sümbülüm kıştan çıkınca toparlansın diye bekledim, aslında daha çok serpilebilirdi ama malum tamirat vb biraz ihmal ettim.

mandalinci
18-05-2012, 07:19
Dün akşam seller götürdü İzmir'i. Ama sabah pırıl pırıl oldu.

İnşallah yine yağmaz, dostlar gelecek Ankara'dan.

fazmit
18-05-2012, 09:40
Çiçekler çok güzel açmış.Ama bu bölümün şampiyonu sizin at arabalı komşular.Ben çok sevdim .

nurcanaybay
18-05-2012, 09:56
Yağmur burada da çok güzel yağdı ,yapraklar pırıl pırıl :)
Sümbüllerin gelişimi de normal ,elinize sağlık.

mandalinci
25-05-2012, 09:24
Günaydın herkese,

Ön bahçeye diktiğim fare kulağını ilk başlarda beğenmiştim ama çiçekleri geçince ve üstüne de bol yağmur yiyince, hoşlanmadım.

Bu bölge öğlen 12'ye kadar güneş alıyor.

300216

Dikmeyi düşündüğüm bitkileri salyangozlar seviyormuş (hosta, gazanya vb) ne diksem, sizlerden öneri bekliyorum. Bizde de malum salyangozdan bol bir şey yok.

İzmir-Çınarlı'da bahçe aksesuarları, sepet vb satan yerlerde sepetler gayet makul fiyatlarda.

300217

Sardunyaları şimdilik öylece yerleştirdim, içine naylon hazırlayıp dikeceğim.

300218

Limon koparmak istiyorum ağaçtan ama yapraklarda sorun var gibi.

mandalinci
25-05-2012, 09:41
300219

Bu sepeti, hafta sonu ucuzluğunda aldım.

300220

Güller, güller.

300221

300223

Sebze bahçesine biberler, kiraz domates ve sayın mrduran'ın verdiği tohumlardan çıkan deşti domates fideleri, çilek ve semizotları (saksılarda çıkanlar) ekildi.

300222

Karşıyaka çiçek festivalinden alınan ortancalardan kırmızı olanı açmaya başladı.

ahmeter
25-05-2012, 09:48
Sayın Mandalinçe
Tebrikden başka ne diyebilirim

mandalinci
29-05-2012, 09:03
301945

Arıların yaramazlığı, bembeyaz gülüm böyle oldu.

301948

Yasemenlerim açmaya başladı.

301944

Yaşama azmi.

301946

301947

Bunlar da komşulardan.

gulbirsen
30-05-2012, 16:43
Sayın mandalinci, İzmir ve emeklilik size iyi gelmiş.Bunu yazılarınızla bize aktardıklarınız ve paylaştığınız bol fotoğraflardan anlıyorum. Tadilat hep sıkıntılı olur ama ustanız iyiymiş sonuç güzel olacaktır.Mandalinlik ayrı güzel, evinizin ön bahçe kısmına ayrıca bayıldım. Ponçik çok yakışmı o bahçeye.Salyangozla mücadelenize bayıldım :))) geçen gün aldığım çileğin içinden yavru bir salyangoz çıktı, kıyamadım, balkondaki saksıya usulca indiriverdim kendi kendime gülerek.
Biz Ankara'da hala yağış ve serin hava halleriyle pek birşey yapamıyoruz.Oysa bu ilk yılımız bizim bahçe yapacağız, çiçek ekeçeğiz, sebze fidesi dikeceğiz...
Lafı çok uzattım.Neyse ki siz varsınız ağaçlar net dostları var tüm güzellikleri buradan takip edebiliyorum.Ellerinize sağlık.Sağlıklı bir sezon diliyorum.

mandalinci
30-05-2012, 18:09
Sevgili gulbirsen,

Evet, herkesin hayalinde emekli olayım, dinleneyim gibi düşünceler vardır ama kesinlikle söylüyorum, ben çalışırken bile böyle yorulmuyordum!

Bu nedir anlamadım, ot yoluyorum, dönüp arkama bakıyorum gene çıkmışlar, Fredi'nin kabusu mübarek.

Palmiyelerin tohumları, yetiştireyim desen tutmaz, milyonlarca fışkırdı mübarek, kökleri de inanılmaz uzun.

Bir yağmur, bir güneş, bitkilerin en sevdiği şey.

Bugün 2-3 kez seller götürdü gene, 1 damacana+ kova su topladım, başka kabım yoktu, üzüldüm, boşa gitti onca su. Şimdi de hiç bir şey olmamış gibi güneş parlıyor.

Bahçenin ön kısmı gene değişti, bir ara yüklerim, bahçenin keyfini Ponçik çıkarıyor desem doğru söylemiş olurum. Biz kan ter içinde çalışırken, çimlerde rahat rahat uzanıyor.

Her şeyin fazlası zarar, salyangozlar öldür öldür bitmiyorlar, her yağmurdan sonra her yerden fışkırıyorlar. Çıtır çıtır yiyorlar bitkilerimi, sevmiyorum onları:(

Ankara'da olsak, ne güzel rahattık, burada bu gün oturacağım diyorum ne mümkün. İki yağmur arası dolu iş var:)

Kış gelse de dinlensek dersem komik olacak:)

Siz de haziranda başlarsınız, az kaldı. Yormayın ama kendinizi, yapacak çok iş var, yavaş yavaş:)

Sevgiyle kalın, kolay gelsin:)

Sevgi Durul
30-05-2012, 18:42
Sevgili mandalinci, sayfanıza daha önce yazmamış olduğumu üzülerek fark ettim. Baştan beri hep takipteyim oysa. Bu güne nasipmiş diyelim, İzmir'deki yeni yaşamınızda, sağlıklı huzurlu günler diliyorum. Sayfanız, bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.

Bizim bir gül de, aynen bu beyaz (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/301945d1338274786-gul-alaca.jpg) gül gibi benek benek olmuş. Ben ardı arkası kesilmeyen yağmurlara buldum kabahati. Yaseminler bizde tomurcukta, havalar ısınmadığı ve güneş pek görünmediği için bitkiler ağırdan gidiyor.

Kış çabuk gelmesin ne olur. Daha yaz görmedik.

İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...

nurcanaybay
30-05-2012, 18:49
:)))) '' Ben çalışırken bile böyle yorulmuyordum '' bu cümleyi gülerek okudum ,ben de
herkese aynı şeyi söylüyorum.

Bahçemiz büyük olsa ne yapacakmışız bilmem :)

acemifüsun
30-05-2012, 19:06
Sevgili mandalinci büyük usta işlerinizi atlattınız, ot yolma dışında bahçenizin keyifli günleri başlayacak:) Sağlıkla, bol , bol keyfini yaşayın, sevgiler.

gilan
30-05-2012, 20:56
Bahçenin yapı elemanları da ne kadar güzelmiş. :) Güllerin arkasındaki duvar, fare kulaklarının yanındaki ahşap yol, sepetin asıldığı ahşap gölgelik... İşler yoluna girdiğinde bu ufak detaylar görünümü o kadar güzelleştirecek ki. :)

Palmiyenin içindeki çam fidanlarına bayıldım. :)

Begonvil de var mı bahçede? :)

mandalinci
30-05-2012, 22:18
Sevgili SDurul,

Gönüller bir olsun, ne önemi var.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sahi yağmurdan mı olur o lekeler, ben biraz da eşimim attığı ilaçtan olur mu diye de kuşkudayım.

Sayın mrduran'ın verdiği tohumlardan çıkan fideler, deştilikten çıktı bu yağmurlar yüzünden. Bakalım ne olacak bekliyorum..

İç Anadolu hep öyle ağırdan gider, mevsim çabuk geçiyor maalesef.

Ama ben İzmir'e geldim, buraların dengesini de bozdum gibi geliyor, bakalım yaz nasıl geçecek..

Bu arada ayvalar gene çok, sonu hayır olsun.

Sevgiyle ve sağlıkla kalınız:)

mandalinci
30-05-2012, 22:20
Sevgili Nurcan,

Sonunda kendimi sakatlamasam iyi, ne olacak benim halim, ortada da bir şey yok gibi.

Neyse ben çok eğleniyorum, kas gevşetici hap ve kremler sağ olsunlar:)

mandalinci
30-05-2012, 22:24
Sevgili acemifüsun,

Usta işleri, misafirler derken, zaman çabuk geçti.

Daha çok yapacak iş var, bakalım ne yapacağız, yaz geldi bile.

Güzel dilekler için teşekkür ederim, sevgiyle kalın:)

mandalinci
30-05-2012, 22:43
Sevgili gilan,

Fare kulakları gitti, baktım bitkilerin altları hep nemli ve gölgede kalıyor, börtü-böcek yuvası olacak diye söktüm, klasik bir şeyler diktim, resimleri biraz toparlansınlar yükleyeceğim.

Begonvile Bodrum'da yeterince doydum, döküntüsü çok oluyor, yazlığa gidince resim yüklerim, gene amazon ormanına dönmüştür küçücük bahçe!

Ahşap yolu eşim yaptı, ben de beğeniyorum, çamurdan kurtulduk, malum Ponçik var, kendini de evi de batırırdı.

Sitemiz biraz bakir gibi, çok yeşil alan, bitki var. Bazı bölgeler bir nevi küçük koru gibi . İnsanlar da seviyor bir şeyler dikmeyi. Bitkiler de kardeş kardeş iç içe yaşıyorlar.

Aslında o çamları alıp bir yerlere dikmeyi düşünüyorum, yoksa palmiyelere yazık olacak.

Yani sanki bahçe bitti, kaldırımlar, yeşil alanlar, uğraş dur, ev işleri de var. Tam zamanlı çalışılabilir.

Ankara'dan gelen at kestanelerini nihayet kıyıp, sitenin girişine diktirdim.

Ay benim ne çok işim ne az zamanım var.

Gönderdiğin resimlere bakıp, çok mutlu oluyorum, hepsini alıp dikesim var inan.

Bir vakit Amerika'ya gidersem, beni gümrükten geçirmezler bunca bitkiyi nereye götürüyorsun diye.

Sevgiyle kal, tadını çıkar hayatın:)

gilan
30-05-2012, 23:15
Önce ben bir deneme yapayım bakalım bir valiz dolusu bitkiye bir şey diyecekler mi. :D

Evet bence de çamlar palmiyeye zarar verir. Yine de çok güzeller ama. :)

İnsan her şeye bir şekilde zaman yetiriyor. Çok kolay gelsin hem bahçede, hem de sitenin diğer alanlarında. :p

Begonvile doyulur mu ama. Bir gün, olur da güneyde bir yerlere yerleşme kararı verirsem bunun ilk nedeni begonvil olur. :) Her bir bitkiyi ürettiler de bir tek soğuğa dayanıklı begonvil çıkaramadılar. :)

Sevgi Durul
30-05-2012, 23:18
Sevgili SDurul,
Sahi yağmurdan mı olur o lekeler, ben biraz da eşimim attığı ilaçtan olur mu diye de kuşkudayım.

Ben öyle sanıyorum, ama daha doğrusunu bir bilen vardır herhalde. :)

mandalinci
31-05-2012, 06:25
Ah sevgili gilan,

Harika bir bitki begonvil, kabul ediyorum. Ama her gün koca bir torba yaprak süpür, dikenli dallarıyla cenk et.

Bir de bizim yaramazlardan bir tanesi kanalizasyonu bulmuş, banyo tıkandı 2-3 sene evvel, canım kayraklar kırıldı, sıcakta çektiğim rezillikler de cabası.

Seyretmek daha güzel, ne demişler en iyi begonvil komşunun begonvili, tabii bunu ben uydurdum:))

ahmeter
31-05-2012, 07:29
Günaydın
Begonviller ağlıyor
Dökülen begonvil çiçeklerini atmaya kıyamıyorum bir cam vazoda kurutuyorum
İyi günler

mandalinci
08-06-2012, 08:30
306128

Ters dut da çok meyve var.

306131
Sebze bahçesindeki, deşti domates ve biber çeşitler ne kadar hızlı büyüyorlar, hayret.

306129
Fare kulaklarını söktüm, altları serin ve nemli kalıyordu, börtü-böcek yuvası olmasından korktum. Yerine ceylanlar dikildi, malum en dayanıklı onlar.

306130
Ayaş'da hep donduğu için üzümünü yiyememiştik, burada göreceğiz bakalım.

306132
Komşudan aldığım asma çelikler. İri ve lezzetli meyvesi varmış. Bu sene saksıda kalsın dedi.

mandalinci
10-06-2012, 11:08
306929

306930

Kelebekler ne kadar narin ve ne kadar hareketliler.

306931

Yasemen, toparladı kendini.

306932

Jungle bell, bu yağmurlar yaptı hepsini:)

Palmiyeler sokakta, hepsi birbirine kariştı:)

Sudenur
11-06-2012, 23:57
Uzunca bir süredir uğrayamamıştım siteye. Tadilat işlerinizin bitmiş olmasına sevindim, bahçeniz çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık sevgili mandalinci, keyifle oturmayı nasip etsin Yaradan. ;) Ankara'dan sevgiler.. ;)

mandalinci
12-06-2012, 08:09
Teşekkür ederim hemşerim, sıcaklar bastı biraz ara verildi.

Daha güzelleri size olsun, sevgiyle kalın:)

ahmeter
14-06-2012, 20:55
Maçtan sonra, komşunun gönderdiği karadutu yedik, zaten şampiyonluk kaçmış:(

Bu arada GS lileri tebrik ederim.

Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim

mandalinci
23-06-2012, 07:35
Ankara'ya gittik, hasret gidermeye. Çok güzel ağırlandık ama insanın evi gibisi yok:)

Bahçemize uğradık Ayaş'da.
Satamadık diye hem üzülüyorum hem seviniyorum.

311329
Annem minicik kaldı çamların yanında:)

İzmir'e getirdiğim çamlar sıcağı pek sevmedi, suluyorum hep ama sıcak+salyagozlar rahat vermiyorlar:(

mandalinci
23-06-2012, 07:43
Dönerken kötü haber, Antalya'dan geldi, sınıf arkadaşımı kötü hastalıktan kaybetmişiz.

Halbuki, bir gün önce sınıf arkadaşları toplantısı ne güzel geçmişti.

Döndük, su kesintisi sıcak, şehit haberleri, çok kötü geçti bir kaç gün. Ama hayat devam ediyor bir şekilde. Vah gidene:(

311333
311332
Biberler çiçekte, meyvede, domatese inanamıyorum, her sene yetiştiririm meyve yiyemem, beni hep kandırmışlar galiba:(

311334
Ankara'daki arkadaşım geçen gidişte hediye etmişti bu madagaskar yasemenini, inanamadım her yerinden filizler fışkırmış upuzun.

311335
Mürdümlerim dolu dolu dallarda.

311336
Yan komşunun armutları, artık komşuda pişer bize de düşer, bu arada tüm meyveli dallar bizim bahçede. Armutlar olunca, toplayıp onlara götürüyorum:)

Adil
24-06-2012, 09:45
Sayın Mandalinci Öncelikle Annenizin ellerinden öpüyorum ,Allah sağlık sıhhat versin cümlemize.Saygılarımı selamlarımı iletin lütfen.
Yaşamış olduğumuz acı günler hayatın bir parçası.Hepimiz ölümü her gün düşünmeliyiz.
Bu dünyada kalbinizin güzelliğini ne kadar çevrenizdeki insanlara verebilirseniz.O güzelliğin meyvesinin lezzetine varır hayatı güzel yaşarsınız.Hayatta üzülmekte , sevinmekte insanlar için.Üzücü günlerin en azı bizlerin olsun.
Diktiğiniz sebzelerin verimi konusunda sıkıntılarınız var.Ürün çeşidini değiştirmeyi deneyin.Domates ve biber konusunda başka türleri deneyin.Veya toprak analizi yaptırın.
İklim koşullarına göre fidelerinizi seçiniz .Kolay gelsin başarılar diliyorum.
Saygılar selamlar.

mandalinci
24-06-2012, 10:12
Sayın Adil,

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Acı şeyler hep üst üste geldi, galiba ondan dertlendim biraz, bu da geçer ama sızısı kalıyor maalesef.

Ben fideleri dikmekte biraz geç kaldım, domates deşti (sulamıyorum), sayın mrduran'dan tohumunu almıştım. Biberler de yeni yeni oluyorlar.

Tam ürün vermeye başladılar ben gene yazlığa geçeceğim, ama iyi tarafı İzmir-Bodrum arası, Ankara'ya göre çok kısa, eşim, mandalinlik için sık sık gelmek durumunda.

Dolayısıyla, gelirken toplar getirir, biz de bu sene ürünlerimizi daha çok tüketiriz diye düşünüyorum.

Siz verim konusunda sıkıntınız var derken neyi kastettiniz, anlayamadım. Kendime göre 1 çuval gübreyi, çapa makinesi ile toprağa karıştırınca oldu bu iş demiştim.

Biber fidelerini burada yerel pazardan almıştım. Buradaki resim kırmızı etli bibere ait, diğerlerini de yükleyeyim, siz bir bakın, gene konuşuruz üzerinde.

İlk defa ürün alınca sevindirik oldum, bazı şeyleri farkedemiyorum galiba.

Size iyi çalışmalar dilerim.

mandalinci
24-06-2012, 10:45
311675

Kırmızı etli biber.

311680
Sivri biber.

311679
Dolmalık biber.

311681
Üzerinde meyvesiyle aldığım kiraz domates.

mandalinci
24-06-2012, 10:49
311682

Bu da komşumuzun amarillisinin, tohum kesesi.

311683

Bunlar da tohumlar ama komşum inanamıyor, bu kadar küçük olur mu diye, ben de senin için sitede ki dostlara sorarım dedim.

Hülya
24-06-2012, 11:44
Sayın mandalici
Merhaba, O tohumlar uçuşmadan, torfa dikin. Hemen çimleniyorlar. Tecrübeyle sabittir :)

Selamlar.

mandalinci
24-06-2012, 15:26
Teşekkür ederim, hemen komşuma ileteyim, ben de biraz alayım.

Bu arada Çeşme'desiniz galiba, gözlerimiz bugün sizi aradı.

Hülya
24-06-2012, 16:43
Teşekkür ederim, hemen komşuma ileteyim, ben de biraz alayım.

Bu arada Çeşme'desiniz galiba, gözlerimiz bugün sizi aradı.

Siz gittiniz mi? Haberim olsa gelmeye çalışırdım.
Nasıl geçti toplantı..

Bugün İzmir'deyim.:)
Dün temizlik yapıldı. Hafta içi evden gidecekleri hazırlayıp taşınacağım.

Bir ara niyetlendim. Sonra çiçekleri bu hafta yapacakları yolculuğa hazırlamaya başladım.

Selamlar.

mandalinci
28-06-2012, 07:21
Bodrum-Bodrum

Kim budayacak şimdi bunları!!!

alcen
28-06-2012, 08:53
Ben hemen gelip budarım....

mandalinci
19-10-2012, 17:31
Uzun bir süre sayfama yazmak istedim ama araya bir sürü şey girdi.

Öncelikle yazın Bodrumdaydım, iş güç, deniz vb. yazamadım.

Sonra o kadar çok olumsuz haber geldi ki, terör, gencecik insanların ölümleri, hiç içimden gelmedi...

Ama kısa bir özet geçmek gerekirse;

339709

Tabii budadık, kuşa döndü, ama şimdi gitsem gene aynı durumdadır eminim:)

339710

339711

Bodrumun gerekleri yerine getirildi:)

339712

Evin bahçesinden hasat yapıldı.

339713

Ankara'ya gidildi, gitmişken Ayaş'a uğranıldı, bahçe gezilip, hüzünlenildi.

Araya iki düğün sıkıştırılıp eve dönüldü.

mandalinci
19-10-2012, 17:47
Güneşi de batırdık Bodrum'da.

339720

Karaburun'da güzel kuçu ile deniz seyrettik:)

339721
Başka bir güzellik de deniz sefası yapıyordu:)

339725

339726

Evimizde misafir de ağırladık:)

mandalinci
19-10-2012, 18:23
Muhteşem deştim, mr duran'a saygılarımı sunarım.

339734

E dolmalıkların akibeti belli:)

339735

Domates zamanı geçmeden konserveler de yapıldı.

339736

Bahçeden erikler toplandı, reçel yapıldı, tazesini dağıttığım halde elde gene çok kalan oldu, mecburen reçel yapılıp o da dağıtıldı.

339737

Bu da başka bir misafir:)

339738

mrduran
20-10-2012, 04:00
[QUOTE=mandalinci;1034816]Muhteşem deştim,

339734

Merhaba efendim,

İzmir civarında, deşti olarak duyduğum en iyi haber sizden geldi.

Menemen ' de olmamış, randıman alınamamış. Vebali sayın Halil Bey ve Müdürün Bahçesine. Demek ki hata onlarda:))).

Beceri sizde diyecem ama sizde yokmuşsunuz, hayırlı işler arasında tatil bile yapmışsınız.

Demek ki deştiler alâka istemiyor, ya da sahiplerinin mutlu olmasından onlar da nasiplerini alıyorlar. Veya fazla sulanmadığı için deştiliği kabarıyor.

Gerçekten bu kadar büyük olacağını ummazdım. Hele salçaların deştilerden yapıldığını söylerseniz, işte o zaman muhteşem bir haber. Toprak ta bereketli demek.

Sağlıkla kalın inşallah.

Başta siz ve beyefendi, tüm ailenize saygılarımla lütfen.

mandalinci
20-10-2012, 09:34
Merhaba sayın mrduran,

Domateslerin daha büyükleri de varmış ama ben yiyemedim:(

Başında sürekli durabilseydim, salçaların hiç olmazsa bir kavanozu onlardan çıkardı diye düşünüyorum.

Sebze diktiğimiz yere sürekli keçi gübresi takviyesi yapıyoruz.

Şimdi o bölge biraz daha büyütüldü yaklaşık 15 m2 oldu, üstüne sera bile yaptık, resimleri sonra yükleyeceğim.

Bakalım kışın neler olacak:)

Saygılar bizden size:)

mandalinci
20-10-2012, 13:52
Haa bu arada, acemi şansı diyelim, çok bilseydim olmazdı mutlaka:)

mandalinci
21-10-2012, 12:10
Gelelim seranın yapılış aşamalarına;

Önce mini sera yapılarak el alıştırması yapıldı.

Çeşitli malzeme ve alet alındı, sonra bir cesaret başlandı:)

340151

340147

340148

340149

340150

kamelyavadisi
22-10-2012, 10:09

340151

340147

340148

340149

340150

Güzel iş başardığına inanıyorum

mandalinci
22-10-2012, 19:31
Teşekkürler, cahil cesareti bir şeyler yapıyoruz.

gilan
22-10-2012, 20:11
Plastik su boruları değil mi onlar? Çok zekiceymiş. :)

mandalinci
14-11-2012, 11:55
Serayı yaptık, fideleri diktik, tohumları serptik.

Yaprakları yiyen salyangozları topladık, sarımsaklı, arap sabunlu, acı biberli karışımı sıktık.

Eee ama büyümüyor bunlar.

346062
İçerideki soğanlar-sarımsaklar böyle,

346063
dışarıdakiler böyle.. Gerçi dışarıdakiler önceden dikilmişti.

346064
Kuzu ıspanak, aralarına bakla da diktim nazlı nazlı çıktı.

346065
Delik-deşik yaprakları kesince pancarın büyümesi yavaşladı tabii.
Bana sürpriz, geçen seneden toprağa düşen domateslerin çekirdeklerinden tekrar domates çıktı.

346066
Roka-maydonoz.

mandalinci
14-11-2012, 12:15
Marullar, ilk parti hemen boy uzatıp, neredeyse çiçeğe dönecekti, tepelerini kırdım ama bir parti daha diktim. Mor marullar da eridi bu arada.

346069
Marul-bakla-fındık turp.
Baklalar dik duramıyorlar.

346071
Saksıya, kestane, ceviz dikmiştim, sadece bu bitki çıktı, yabani mi acaba?

346072
Brokoliler sanki iyi gibi.

346073
Dışarıdaki limonda tomurcuk var. Bu defa meyveye durur mu acaba?

Geçen yaz, kabuklu bit ve galeri böceği? saldırısından öylesine bıktım ki hastalıklı tüm yaprakları kesip, böcek ilacıyla adeta yıkadım limonu.

Kendine geldi derken tekrar tekrar saldırıyorlar. En son, sarımsaklı karışımla yıkadım. Yıkadım derken, bolca fıs fısladım.

Serada sulama işini de merak ediyorum. Toprak iyice kuruyunca mı sulamak doğru, yoksa devamlı ıslak mı olması lazım?

346074
Bu sabah sisliydi. Şimdi güneşli ve rüzgarlı.

Halil Önen
14-11-2012, 12:22
...

346071
Saksıya, kestane, ceviz dikmiştim, sadece bu bitki çıktı, yabani mi acaba?...

Kocaman bir deve dikeni (https://www.google.com.tr/search?q=deve+dikeni&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=q36jUIKjOYjKswa7oYHYBQ&sqi=2&ved=0CBwQsAQ&biw=1280&bih=699)niz olacak ama çiçekleri güzeldir...;)

mandalinci
14-11-2012, 12:27
Kısmet, karşı zeytinliğe dikeyim bari.

smnunal
14-11-2012, 13:03
Sayın mandalici,

Seranız hayırlı olsun. Gündüzleri devamlı açık tutarak havalandırınız bitkiler istemedikçe kış dönemi olduğu için fazla sulama yapmayınız. Fazla sulamadan oluşacak nem ve rutubetten dolayı her türlü mantar ve hastalığa davetiye çıkarmış olursunuz bilginize.

mandalinci
14-11-2012, 13:32
Hemen koşarak gittim, kapıyı, bacayı açtım.

Teşekkürler ilginize.

mandalinci
22-11-2012, 08:48
Günaydın :)

348050
İlk mandalinalarımızdan bir torba toplayabildik nihayet.

Bu sene mahsul çok bereketli, bu sevindirici tabii ama, bizim bahçeye talip yok. Sonunda hepsini ben toplamak zorunda kalmam umarım.

Yağmurdan sonra bahçeden kareler.

hk50
27-11-2012, 11:48
[QUOTE=mandalinci;1052254]Günaydın :)

Sonunda hepsini ben toplamak zorunda kalmam umarım.

Biz çözümü dalında bırakmakda bulduk.Her ne kadar yazık günah densede topluyaçak işçi bulamadığın gibi ihtiyaçı olan komşulara da diyorsun.Yardım edinde sizin olsun diye Yine kimse gelmeyince ya elma ağaçını sallayıp altına dökülmesini sağlıyorsun veya dalda öyleçe bırakıyorsun.

FKY100
27-11-2012, 18:06

340151

340147

340148

340149

340150

Sayın mandalinci;

Harikasınız, sayfanızı baştan sona okudum. Ne kadar güzel şeyler yaşamış ve paylaşmışsınız ( arkadaşınızın vefatı dışında) ... Benimde hayalimde bu var ama başarabilecek miyim bilmiyorum.

Emeğinize, ellerinize, yüreyinize sağlık diyorum... Benim için çok güzel bir örnek olacaksınız ve sayfanızı da sürekli takip edeceğim.

FKY100
27-11-2012, 18:09
[QUOTE=mandalinci;1052254]Günaydın :)

Sonunda hepsini ben toplamak zorunda kalmam umarım.

Biz çözümü dalında bırakmakda bulduk.Her ne kadar yazık günah densede topluyaçak işçi bulamadığın gibi ihtiyaçı olan komşulara da diyorsun.Yardım edinde sizin olsun diye Yine kimse gelmeyince ya elma ağaçını sallayıp altına dökülmesini sağlıyorsun veya dalda öyleçe bırakıyorsun.

Sayın hk50

bizim haberimiz olsaydı koşarak gelirdik ama....seneye davetinize icabet ederiz:p

mandalinci
28-11-2012, 06:18
Sayın hk50,

Ayaş'da ki bahçede öyle yapardık, o zaman serde gençlik vardı, satmayı hiç düşünmedik. Elmaları toplayıp, konu, komşu, tanıdıklara taşımaktan da perişan olmuştuk.

Elmayı sallarsın, düşen düşer, mandalina sallayınca da düşmez ki. Burada yer gök mandalina kapının önüne çıkarsan kimse almaz.

Bekliyoruz, alıcı çıkar inşallah.

mandalinci
28-11-2012, 08:32
Sayın FKY100,

Ziyaretinize teşekkür ederim, güzel sözlerinizden çok mutlu oldum.

Biz cahil cesareti başladık bir şeylere, imkanlarımız da çok kısıtlıydı. Bence mühim olan istemek, gayret etmek.

Bahçeniz boş da olsa bir kaç resim ekleyerek, öncesi, sonrası yapmak hoş olur diye düşünüyorum.

Kış tam başlamadan, hemen planlayarak ağaç dikebilseniz keşke, 1 sene kazanırdınız.

Bu sitede, çok araştırmacı, bilgili ve yardım seven üyelerimiz var, size her konuda destek vereceklerine de eminim.

Size de bu zevkli ve yorucu, özverili mücadelenizde başarılar dilerim.

Çocuklarınıza güzel bir gelecek vereceksiniz, kolay gelsin.

FKY100
28-11-2012, 10:04
Sayın FKY100,

Ziyaretinize teşekkür ederim, güzel sözlerinizden çok mutlu oldum.

Biz cahil cesareti başladık bir şeylere, imkanlarımız da çok kısıtlıydı. Bence mühim olan istemek, gayret etmek.

Bahçeniz boş da olsa bir kaç resim ekleyerek, öncesi, sonrası yapmak hoş olur diye düşünüyorum.

Kış tam başlamadan, hemen planlayarak ağaç dikebilseniz keşke, 1 sene kazanırdınız.

Bu sitede, çok araştırmacı, bilgili ve yardım seven üyelerimiz var, size her konuda destek vereceklerine de eminim.

Size de bu zevkli ve yorucu, özverili mücadelenizde başarılar dilerim.

Çocuklarınıza güzel bir gelecek vereceksiniz, kolay gelsin.

İzmitte son iki hafta sonu hava soğuktu. Küçük oğlumda bu sene kreşe başladığı için hastalıktan kurtaramıyoruz ve sürekli antibiyotik içiriyoruz. O yüzden 2 hafta sonu onu sokağa çıkarmamak için gidemedik ve resimler çekemedik. Evet bende istiyorum resimlemek ve sizlerin yorumlarını alabilmek.

Meyve ağacı dikeceğiz, eşim tarım müdürlüğünden bir ziraat mühendisi ile görüşmüş, bize meyve ağacı listesi çıkarmış ve yerleşimlerini de yapmış. Hatta topraktan 15 cm, 30 cm ve 1 m ( rakamlarda hatalarım olabilir ama belli aralıklarla) derinliklerden numune götürürsek analiz edebileceklerini söylemiş. Şimdi ağaç ekersek hayvanlar zarar verebilir diye önce etrafını çevirmek için malzeme temin ediyoruz. Sonra köylülerden yardım alarak etrafını çevireceğiz. Tarla sürüldü. Ama tırmıkla düzeltilmedi.

İşte ufak ufak çabalarımız başladı ama tarlamıza sadece 1 kez gidebildik. Onda da resim çekmek aklıma gelmedi. Bu işlemlerden sonra çekerim.

hk50
28-11-2012, 11:12
Sayın hk50,

Ayaş'da ki bahçede öyle yapardık, o zaman serde gençlik vardı, satmayı hiç düşünmedik. Elmaları toplayıp, konu, komşu, tanıdıklara taşımaktan da perişan olmuştuk.

Elmayı sallarsın, düşen düşer, mandalina sallayınca da düşmez ki. Burada yer gök mandalina kapının önüne çıkarsan kimse almaz.

Bekliyoruz, alıcı çıkar inşallah.

Sn mandalinci,
Tarih söyleyipde yaşımızı meydana çıkarmıyalım.O günlerin hayali ile yaşıyalım efendim.
Ürün bol olunça telaşede bol oluyor ama Mevsim sonunda dalında kalan hiç meyveye rastlamadım.Öyle veya böyle yer çekimi araçılığla dalda kalamıyorlar.
Mutlaka bir alıçısı çıkıyor.
Saygılar.

kamelyavadisi
03-12-2012, 15:50
Merhaba;
Fırsat buldukça bahçenizde gezinti yapıyorum. Gerçekten amatörce de olsa çok güzel çalışmalar. Emeklerine sağlık.

mandalinci
04-12-2012, 18:39
Teşekkür ederim sayın kamelyavadisi,

Karınca kararınca işte :)

ahmeter
04-12-2012, 19:18
Her şey cok güzel takıp ediyorum Başarılar iyi günler

mandalinci
04-12-2012, 23:45
Teşekkür ederim sayın ahmeter.

Size de iyi günler dilerim.

perimar
05-12-2012, 08:10
Bahçeniz mahsülleriniz çok güzel. İzmir in mandalinasının tadı çok güzel olur. Buralara gelen akdeniz bölgesinin mahsülleri,tadı asla İzmir in kinin yerini tutmuyor. Annemler de Aliağada ki bahçede 4 ağacın ürünlerini gazete kağıdına sarıp serin yere koyarak 3 ay bozulmadan saklayabiliyorlar.

mandalinci
05-12-2012, 10:38
Öneriniz için teşekkür ederim sayın perimar.

Hemen deneyeyim, elmaları denemiştim ama mandalinanın da böyle saklanabileceği hiç aklıma gelmemişti.

mandalinci
09-12-2012, 10:24
4 Aralıkta yağmurlar başlamadan bahçeye gittik.

Dalında son kalan sebzeleri, mandalinaları toplamaya, resim çekmeye kaptırınca üşütmüşüm, düzelmeye çalışıyorum.

mandalinci
09-12-2012, 10:30
352617
Narlar hep patlamış.

352618

352616
Yandaki bağda yaprakların rengi çok hoş görünüyordu.

mandalinci
21-12-2012, 15:47
Yılbaşı yaklaştı, evi süslemek lazım, minik hediyeler yapmak lazım.

Bu kapı süslerinin çemberlerini Kemeraltı'ndan 2 liraya almıştım. Samandan hazırlanmışlar, size sadece süslemesi kalıyor.

Biriktirdiğim kurdeleler, kırılan bir çamın kozalakları, fıs fıs boyalar, kaç zamandır bana bakıp duruyorlardı.

Bugün artık bir gayret başladım.

mandalinci
21-12-2012, 15:56
Biraz da tığ işi, televizyon izlerken, boş durmaktan hoşlanmayanlar için iyi bir uğraş, hem de çok kolay.

Pet şişelerde, şarap şişelerinde uygulanabilir.

mandalinci
12-01-2013, 11:31
Seram salyangoz üretim çiftliği oldu.

Büyükleri topluyorum ama yüzlerce yavrulamışlar. Yediler her şeyi neyse kalan sağlar bizimdir.

Geçen seneden toprağa düşen domateslerden çıkan bitkilerin uçları son günlerde ki donlardan etkilenmişler, ben de çiçek açtılar diye seviniyordum :(

mandalinci
12-01-2013, 11:40
361075

Brokoliler açıkta bile oluyor, serada salyangoz faktörüne rağmen iyi gibiler.

361076

361077
Küçük seraya saklamıştım bazı bitkileri. Dışarıda kalan donmuş, seradakini kurtardık.

361078
Yılbaşı çiçeğini de hiç açtıramazdım hatta yaşatamazdım bile, tomurcuk vermiş, çok sevindim.

361079
Sıklamen, dona dayanır demiştim, evet yaşıyor.

sevoş
12-01-2013, 12:32
mandalinci eline sağlık herşey çok güzel.bahçeni çok beğendim.

Sudenur
12-01-2013, 12:41
Geçmiş olsun sevgili mandalinci, bahçenizi takipteyim, kolaylıklar ve şifa diliyorum. Sevgiler.. ;)

nurcanaybay
22-01-2013, 15:30
Merhaba ,
nette dolaşırken bu fotoğrafı görünce siz aklıma geldiniz :) .Fikir verebilir diye düşündüm.

mandalinci
22-01-2013, 18:32
Teşekkürler, çok güzelmiş, vermez olur mu?

berçin
03-02-2013, 00:02
Herşey güzel sevgili mandalinci,yaşadığınız olumsuzluklara üzüldüm.Dilerim önümüz sezon sorunsuz ve herşey gönlünüzce olur,sevgiler.

h_dogan
05-02-2013, 10:35
Yeni sezonda umarım her şey istediğiniz gibi olur. İyi günlerde vakit geçirmeniz dileğiyle.

mandalinci
27-02-2013, 09:29
Serada son durum, salyangozlardan kalanlar :)

373591
Brokoliler, evde çorbasına rağbet var :)

373592
Domatesler geçen seneden toprağa düşen tohumlardan oldular, çiçeğe durdular.

373593
Enginar 3-4 kök dikmiştim, bir tanesi yapraklandı.

373596
Baklalar çiçek açtı :)

mandalinci
27-02-2013, 09:43
373602
Pancarın kökü pazarda satılanlar kadar kırmızı değil ama çok lezzetli.
Her gün salyangoz avı var, birayı da denedim, artık elle topluyorum

373603
Sapları ve yapraklarından, sarımsaklı yoğurtlu salata yaptım, tavsiye ederim :)

373604
Rokalar biraz fazla uzadı.

Maydonozlar bitti, yeniden tohum serptim.

hepgül
27-02-2013, 10:38
Sağlıkla afiyetle tüketin sayın mandalinci.

Salyangozlarla benimde başım dertte ne yapacağım bilemedim. Birayı bende denedim ama olmadı. Elle toplamaya yetişemiyorum. Zar zor büyüttüğüm çiçeklerimi yiyip tüketti hainler : ( İlaç al dediler hani şu top top yapılıp sağa sola bırakılanlardan. İçim elvermiyor ama sanırım onu deneyeceğim.

dilek aydemir
27-02-2013, 12:04
sayın hepgül şöyle yapabilirsiniz, salyangozlar bira kokusuna mutlaka gelirler, siz bahçenin birkaç yerine küçük birşeyler içine bira koyun, onlar orada toplanacaklardır, toplandıklarındada alıp başka bir yere koyarsınız, o zaman kıymamış olursunuz, bende bir ziraat mühendisinden duymuştum. denemekte fayda var, bende henüz olmadığı için denemedim ama kendisi öyle yapıyordu.

mandalinci
27-02-2013, 12:13
Sağ olun sayın Hepgül,

Ben de bira koyuyorum, elle topluyorum. Kabuklu, kabuksuz, her ebatta var, hele kabuksuzlar, iğreniyorum.

O kadar çoklar ve öyle bir yiyorlar ki, bu durumda kıyılan ben oluyorum. Gerek serada gerekse etrafta, artık bulunca direk yok etmek zorundayım.

Bahçe duvarının dış tarafındaki otları da yoluyorum, altlarına saklanıp, koloniler kurmuşlar.
Buralarda bahar, salyangoz taarruzu gibi bir şey. karıncaları da unutmayalım :)

hepgül
27-02-2013, 13:02
Sevgili dilek aydemir aynen sizin duyduğunuz gibi yaptım. Farklı farklı yerlere koydum. Onlar gelmedi ama hani hamamböceği gibi siyah ama daha şişmanlar olurya onlar gelmişlerdi. aaaa bir baktım üç beş tane girmişler kabın içine baygın baygın duruyorlar. Garibanlar kafayı bulmuşlar.... Naraları eksikti : ))) Eh sonrada pes ettim tüm dağıttığım kapları topladım geri.

hepgül
27-02-2013, 14:26
Sevgili mandalinci çok hoşsunuz. Pek beğendim salyangoz taaruzunu : )))

Ben tüm böcek türlerine ambargo koydum : ) Bahçe içinde geziyorlar.
Etkisi sadece böceklereymiş.Onlar derilerinden solunum sağlıyorlarmış.Ciğer solunumu yapan(kedi, köpek, kuş) canlılara zararı olmayan bir ilaç önermişler eşime evin içini onunla ilaçlıyoruz. Küçük çocuk var evde tam farkında değil. Alıyor eline solucanı "ben annesigile götüreyim " diye arka bahçeye götürüyor : ) böceklerden korksun istemiyorum. Tedirgin etmek istemiyorum. Eve girmiş böcekleri görünce "bak oğlum bahçede giderken yolunu şaşırmış kaybolmuş ben onu geri bırakayım deyip alıyorum" Ehhh bu böceklerin zararlısıda var. Evimize gelmesinlerde bahçede rahat rahat dolaşsınlar.

Perhan
27-02-2013, 15:04
Sayın Mandalinci
S.S.Seferihisar Tarımsal Kalkınma kooperatifi ile bir ilişkiniz var mı?
Hem sizin, hem de Hepgül'ün yaşadıklarına üzüldüm. Biz bu işler için yanı bitki koruma ve bitki besleme için organik asitlerden yapılan ürünler var. Bu ürünleri gönül rahatlığı ile kullanabilir, aileniz ve kendiniz bu ürünlerle yetişen meyve ve sebzeleri gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Saygılarımla,

mandalinci
27-02-2013, 15:18
Sayı PERHAN,

Dediğiniz yapıp, kooperatifle temas kurayım.

İlginiz için teşekkür ederim :)

Perhan
27-02-2013, 15:42
Sayın Mandalinci
Kooperatif yönetiminde Sayın Yönetimde Kadir bey var. Seferihisar'da 5-6 dönüm mandilana bahçesinde denemeler yapma sözü verdik. Kendisi ile görüşürseniz sizi bilgilendireceğini ümit ederim.

hepgül
27-02-2013, 23:11
Sevgili PERHAN çok teşekkürler. Bilgi almak faydalı olacaktır. Sağolunuz

mandalinci
05-04-2013, 08:13
Bahçede son durum.

Mor salkımı hep sevmişimdir, şu anda İzmir mor salkım kokuyor.

Şebboyları tohumdan ürettim.

mandalinci
05-04-2013, 08:38
Seradan manzaralar.

385710
Artık bakla yiyebiliyoruz :)

385711
Düzenli olarak salyangoz avına çıktığım için pazıların yaprakları düzgün.

385712
Takasdan aldığım mısırlar yerlerine dikildiler.

385713
Sarımsaklar baş yapsın diye bekliyorum.

385714
Diktiğim enginarlardan sadece bir tanesi yerini sevdi.

mandalinci
05-04-2013, 08:46
385721
Buruşan patateslerden aldığım filizleri ektim, umarım patates yiyebiliriz.

385722
Serada yerlerini almayı bekleyenler de var :)

ahmeter
07-04-2013, 17:34
Sayın Mandalinçi
Uzun zamandır bahçenizi ihmal ettiğimi farkettim Bütün hepsi güzel resim kaliteleri süper Tebrikler iyi günler

bebe06
07-04-2013, 18:16
Hoşgeldiniz. Köpeğinize ve oğlaklara bayıldım.

syuksek
18-04-2013, 15:00
Maalesef bahçenizi yeni keşfettim ama çok tanıdık geldi...
Annemler de kışın Ankara yazın Dikili hattında yaşadıklarından bir ara acaba İzmirli olsak mı diye düşünmüşlerdi. Ama bunca yılın dostluk ve tanıdık çevresinden (doktor,hastane) vazgeçip yeni bir şehre alışma fikri oldukça zor geldi. Yaşları da ileri olunca biz de çok uzağa gitmelerini istemedik.

Sizin Ankara'dan İzmir'e taşınmayı, ev, bahçe, mandalin bahçesi ve yazlık işlerini nasıl beceri ile kotardığınızı beğenerek okudum. İzmir ve Ege hepimizin emeklilik hayallerinde başköşede.
Güle güle oturun. Ben de Dikili'de ki yazlığımız için sizin bahçenizden izninizle fikirler almak isterim.
Sevgiler

mandalinci
19-04-2013, 06:50
Hoşgeldiniz sayın syuksek,

Normal insanlar, yaş aldıkça daha sakin bir hayat sürmeyi tercih ederler ama bizde var öyle bir göçebe, macera ruhu.

Ankara'dan, İzmir'e dostlar geldikçe, onların da aklı biraz buralara gelme fikrine alışmaya başlıyor. Zor tabii her şeyi ve herkesi bırakıp sıfırdan başlamak.

Buralarda herkes dostluk gösterdi, ağaçlar net ailesinin desteğini de asla unutmam.

Sizin de gönlünüzden geçenleri gerçekleştirebileceğiniz günlerin gelmesi temennisiyle.

mandalinci
26-05-2013, 15:01
410013

Nihayet patates toplama zamanı :)

410014
Son pazılar, hemen sarma yapılıp yendi.

410015
Sarımsaklar ancak bu kadar baş yapabildiler.

410016
Yeşil eriklerin resmini çekmediğim, hepsini yiyip bitirdikten sonra aklıma geldi.
Bunlar mürdümler.

410018
Nar bu sene çok büyüdü, ama rüzgar çok epey çiçek döktü, bakalım kaç tane meyve olacak.

mandalinci
26-05-2013, 15:20
Bu sene bitler yedi bitirdi güllerimi, pas bir taraftan, külleme bir taraftan.
Tabi çoğunun zamanı geçti ama resimlerini göstermek istedim.
Bir yağmur, bir yüksek sıcaklık, herhalde ondan çoşuyor bu hastalıklar.

410049
Bahçe duvarının dışına dikilmiş küçük sarı gülleri, palmiyeye sardırıyorum.

mandalinci
26-05-2013, 15:23
Kırmızı güller çok görkemli.

2. kata kadar yükseliyor ve sağlıklılar.

mandalinci
26-05-2013, 15:31
Siteye sadece bir göz atıp çıktığım için fazla resim yükleyememiştim, birikmiş tabii.

Bahçedeki ziyaretçiler :)

mandalinci
26-05-2013, 15:43
Bunlar da sukulentler.

mandalinci
26-05-2013, 16:14
Bunları da komşum yeni verdi, bazılarını bahçeye diktim.

nurcanaybay
26-05-2013, 18:05
Fotoğraflar nasılda net , özellikle ziyaretçileri çok güzel çekmişsiniz .Ben bu işi öğrenemedim gitti :)

Sonunda siz de succulentlere bulaşmışsınız ....sonu gelmez artık , hayırlı olsun :)

Testide ki succulent yapraktan kolayca kökleniyor , uzun olanları kırıp
tekrar dikebilirsiniz de ...yapraksız kalan daldan tekrar patlar , testiyi de kısa sürede doldurmuş olursunuz .

Kolay gelsin :)

mandalinci
27-05-2013, 10:24
Sevgili Nurcan,

Teşekkürler bilgi için, ne yapayım en dayanıklılar sukulentler. Ama gene de sıcağa çok gelemiyorlar, kuzeye bakan tarafta duruyorlar.

Fotoğraf kursuna gidiyorum, yapıyorum ufak tefek çalışmalar. Kuşlar çok şekerlerdi gerçekten :)

mandalinci
29-05-2013, 16:37
Manolyam galiba çiçek açacak, umarım hüsrana uğramam.

mandalinci
29-05-2013, 16:48
Uğraşırsın çıkmaz, bahçede ve dışarıda söke söke bitiremedim, sokaklarda ki palmiyelerin tohumlarından o kadar çok minik bitki oldu ki. Kökleri çok uzun ve çok sağlam.

Ama hep istenmeyen yerlerde çıktılar, 2-3 tanesini uygun olduğunu düşündüğüm yerlerde bıraktım. Bakalım ne olacak?

mandalinci
01-07-2013, 10:35
Manolyam çiçek açtı ama yüklemesi geç kaldı.

mandalinci
01-07-2013, 10:38
422349

Soğan çiçeği ve kelebek.

422350
Ortanca.

mandalinci
18-10-2013, 09:38
Çok zaman geçti, biraz resim yükleyeyim, yoksa gene kalacak.

Bu yaz çok koşturmacalı geçti, arada çekebildiklerim bunlar.

Öncelikle evin bahçesi;

448184
Geçen sene sera sökülürken büyük saksıya geçirdiğim biber hala yaşıyor ve ürün veriyor.

448185
Serada, sera etkisi olmuş, bırakıp gittik ve hiç ilgilenemedik, yandı tüm domates ve biberler. Bu bahçeye düşen tohumdan çıkan kendi kendine büyüyen domates yaklaşık 1kg ürün aldım.

448186
Bankımı süsledim.

448187
Ikea da yaklaşık 4 liraya aldım bu galvaniz saksıları, sukulentlere yakıştı gibi.

448188
Hünnabı da aldım bahçede dikecek yer bulunamadı, ben de kocaman bir saksıya diktim 4 tane meyve verdi, çok da lezzetliydi.

cemo
18-10-2013, 11:05
Hünnap ben de istiyorum, dikecek yerim kalmadı. Büyük saksı iyi fikir. Saksı hazırlıyayım o halde.

Bu kadar ara verme, özlüyoruz arkadaşım.

Bankın bir köşesine ilişesim geldi:)

mandalinci
18-10-2013, 17:27
Canım cemo,

Geçen sefer görüşemedik, ilk fırsatta bekliyorum, bankta kahven hazır .)

mandalinci
22-10-2013, 16:06
Bunlar da bahçeye gelen misafirler;

449100
Akasya dediler ama bana da değilmiş gibi geliyor. Kendiliğinden çıktı.

449103
Uğraşırsın çıkmaz, bahçede olur olmaz yerde, yol kenarındaki palmiyelerin tohumlarından çıkan palmiyeciklerim var.

Kıyamıyorum da sökmeye, bahara doğru başka bir yere nakletsem tutar mı acaba?

mandalinci
22-10-2013, 16:15
Serada çıkmaya başlayanlar.

menekşecibaba
22-10-2013, 18:10
Hiç merak etmeyin palmiyeler çok arsızdır rahatlıkla tutar şimdi de taşıyabilirsiniz bahara da. İsterseniz bir fıçıya veya büyük saksıya alabilirsiniz. Çok güzel uğraşlarınız var kolay gelsin.

sevgihoca
09-09-2015, 22:50
Sayfanızda mutlu mesut gezindim.Allah mutluluğunuzu daim eylesin.Ogüzel yerlerin tadını iyi çıkarın.Sevgiler.

ankarali
10-09-2015, 12:32
Saksıya alınan palmiyelerden satmak isterseniz özelden yazabilir misiniz