PDA

View Full Version : mandalinci / İzmir'deki bahçemiz

Sayfalar : [1] 2

mandalinci
22-07-2011, 06:54
I. BAHÇE
Bahçenin bulunduğu şehir: İzmir / Seferihisar / Düzce

Bahçenin büyüklüğü: 11.200 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Mandalina bahçesi.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :Mandalina bahçesi idi, biraz bakımsız kalmış.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? İki yıl oldu. Eylül 2011 itibariyle uzaktan ilgilenme bitti.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Bahçe hazırdı ama biz sondaj ve damlama sulama konusunda yardım aldık.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz: Maalesef yok.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : İzmir’de olmadığımız zamanlarda sulama, ilaçlama konularında yardım alıyoruz. Kişisel olarak uğraşıyoruz.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Şimdilik yeni yaptırdığımız bir konteyner var.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Belki ileride keçi yetiştirmeyi düşünüyoruz. Minik bir sera, konteynerın önüne çardak, daha fazla meyve ağacı vb. gibi.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :Bol miktarda mandalina, 1 ayva, 2–3 tane çekirdeksiz nar, elma, söğüt, 2 ceviz vb.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :Şu anda yok. Ya da hepsi kendi içinde özel diyelim.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Şu anda hayır.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Sondaj var ve su bol.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damlama sulama kullanıyoruz.

Toprak özellikleri.Verimli, geçirgen.

Kompost yapıyor musunuz? : Hayır.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :İlk sene bakımsızlıktan karaballık denen bir böceklenme olayı yaşandı, bu da verimi çok azalttı. Uzaktan bakımın kötü sonucu.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : İyi ki konteyner yaptırdık ve bu bölgeden bahçe aldık.

II. BAHÇE
Bahçenin bulunduğu şehir : İzmir / Zeytinalanı

Bahçenin büyüklüğü: Yaklaşık 400 m2

Güneş, rüzgâr, yağış, tuzluluk vb koşulları: Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 9b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :Bakımsız, ot bürümüş ve bol karıncalı. Şelalesi çalışmayan bir havuz ve birkaç ağaççık vardı.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 9 Eylül 2011 de taşındık. İlgilenmemiz de yeni başladı.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Yapılmış tasarımın üzerinden hareket edip geliştirmeyi düşünüyoruz. Şimdilik yardım alınmadı.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Maalesef yok.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Şelaleli bir havuz, kazan dairesi olarak kullanılan bir kulübe.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :Güzel bir çim alan yapmak, havuzu çalıştırmak, manolyaları açtırmak, limonların meyve verecek hale gelmesi, karıncalardan ve sümüklü böceklerden tamamen kurtulmak, ayrıkları yok etmek, iklime uygun çiçekler dikip, açtıklarını görmek.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :2 adet manolya
2 adet mor çiçekli adını bilmediğim ağaççık
2 adet limon
1 adet kayısı
1 adet erkek dut
1 adet erik
1 adet erik olduğunu düşündüğüm ama meyvesini görmediğim ağaç
1 adet yukka
1 adet bordo renkli yukka
1 adet normal yasemin
1 adet değişik yapraklı iri çiçekli yasemin
2 büyük küme mazı?
3 adet büyük gül
7-8 adet küçük gül

Bahçe duvarının dışında bizim diktiğimiz
mor salkımlar
Adını bilmediğim (meleklerin boruları çiçeğinin minyatürü olabilir?) kırmızı açan bitki
Eskiden kalan güller

Ayrıca yolun karşısına diktiğimiz Ankara’dan getirdiğimiz çamlar, leylaklar

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :Bence hepsi özel.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz. Daha değil.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Şebekeden gelen suyumuz var.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Şimdilik mevsim itibariyle su kullanmıyorum, daha sonra düşünülecek.

Toprak özellikleri.Bahçenin bir kısmında geçirgen kolay kazılan toprak var, bir kısmı da daha ağır bir toprak.

Kompost yapıyor musunuz? : Hayır.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :Şimdilik yok gibi.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Daha pek bir şey yapamadık, ama iyi ki İzmir’e gelmişim diyorum

mandalinci
22-07-2011, 06:54
Merhabalar,

İzmire yerleşme planlarımız gerçek oluyor, kızımın kaydını yaptırdık. Yaz sonunda taşınma işini de halledersek gerçek İzmir'li oluyoruz inşallah.

Haziran sonuna kadar Ankara'dan kızımın okulu ve onunla ilgili faaliyetler dolayısıyla ayrılamadık.

İzmir'e geldik, ama bir yakınımın önemli bir ameliyatı için geri döndük, Allaha şükür o da başarılı geçti. Tekrar geri döndük, bir müddet İzmir'de ki dostlarla birlikte olacağız, sonra yazlığa geçeceğiz.

Aslında o kadar yüklenecek resim ve aktarılacak konu birikti ki ama internete vınn la girdiğimden yüklemeleri yapamıyorum.

Oturduğumuz evde ve bahçede karınca savaşları son hızıyla devam ediyor. İzmir'e gelince gördük ki, evin bahçesi dağ başı gibi olmuş, otlar neredeyse benim boyumu bulmuş. Eşim benzinli tırpanla anca biçebildi.

İlk gelişimizde pikabın arkasında bavullarımız, üstlerinde 10-15 adet sedir ve ladin bağlı şekilde geldik. Sitede bahçıvanlar kendilerine iş çıkmasına rağmen çok seviniyorlar ağaçları görünce.

Son gelişimiz ise görülmeye değerdi bence; pikabımızın arkasında çapa makinası, ilaçlama makinası ve daha bir sürü ıvır zıvırla çok enterasan bir yolculuk oldu.

Kesinlikle sitede oturanlar bize gene deli Ankarara'lılar geldi diyorlardır eminim.

Bahçenin düzenlenmesi ve çim, çiçek işleri bu sıcaklarda olamayacağı için sonbahar bekleniyor. Ama güller ve 1-2 ay önce dikilen mor salkımlar suladıkça bize teşekkür ederek açıyorlar, çok hoşuma gitti doğrusu.

Buralarda âdet galiba, çok güzel gölge yaptığı için erkek dut dikiyorlar, bizim arka bahçede de bir tane var keşke daha çok dikselermiş, bazen güneş dayanılmaz oluyor.

Dün mandalin bahçesine uğradık, sulama vb konularında yardımcı olan kişi domates, biber, karpuz, kavun, patlıcan vb dikmiş, çok sıcaktı ancak hızlıca 1 torba toplayabildim, akşam yemeğe gelen dostlarla birlikte yedik. Hele karpuza kızım bayıldı, tam olmamıştı ama tadı şeker gibiydi.

İşte böyle alışmaya çalışıyoruz, ama her sabah kalktığımda ne güzel İzmir'deyiz diyorum, inşallah hayırlı bir iş yapmışızdır.

mandalinleerik
22-07-2011, 07:01
Öncelikle İzmir'e hoş geldiniz. İzmir'i seveceğinizi umuyorum. Ayrıca mandalin bahçenizi merak ettim. Resimlerini paylaşırsanız sevinirim. Tekrar hoş geldiniz.

Uzaylı
22-07-2011, 09:26
Sayın Mandalinci; İzmir'e Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Umarım her şey dilediğiniz gibi çok güzel olsun...

Pişman olacağınızı sanmıyorum. İzmir'in kıymetini bence en iyi kışın anlarsınız. Burada kışın bahar gibi geçtiğini, sadece kısa süreli soğuklar yaşandığını biliyorsunuzdur zaten. Çok çeşitli bitki yetiştirmede en avantajlı İllerden biri İzmir.

Bakın ben bile çömez halimle neler öğrendim. Hiç boş durmuyorum ki! Dün eve dönüşte, yorgunluktan arabada uyuklarken kısa kısa rüyalar gördüm. Arada gözümü açıp, hatırlayıp ne oluyor bu hayâl mi, rüyamı diyorum. Hep bahçe ile ilgili şeyler... Acaba bunlardan da bir ipucu mu yakalamalıyım diyorum. Sizce ben bahçe ile kafayı fena mı bozdum dersiniz.:p:p:o

Şaka bir yana çok keyif alıyorum. Bütün hobiler bir kenarda bekleyedursun ben örenmenin ve süprizlerin sonsuz keyfini yaşıyorum. Arada zorluklar olsada müthiş keyifliyim. Bahçede çocuklar kıkır kıkır. Birbirlerini ıslatıp kaçışıyorlar. Ben habire uğraşıp, arada doğrulduğumda onlara gülüyorum. Küçük kulübemizi yapınca keyifler daha da çoğalacak inşallah...

Geçenlerde oğlum bazasının altıyla uğraşırken içinde tenis topları ve raketlerin bulunduğu çantamı görünce gülümsedim. Neler geçti aklımdan. Şimdi başımda poşu, ayağımda plastik çizmeler. Deseler inanmazdım. Üstelik ikinci çocuğum olmaz derken bir de dünyalar tatlısı kızım oldu. Oğlum kocaman delikanlı oldu,en güzeli artık bir kardeşi var. Geldiğim nokta hem çok ilginç, hem de rüya gibi. Hayat süprizlerle dolu!..

Allah hepimizi sevdiklerimize bağışlasın inşallah. Dilerim sizde hep en güzel süprizleri yaşarsınız...

Tekrar hoşgeldiniz. Sevgiler...

mandalinci
23-07-2011, 06:18
Öncelikle İzmir'e hoş geldiniz. İzmir'i seveceğinizi umuyorum. Ayrıca mandalin bahçenizi merak ettim. Resimlerini paylaşırsanız sevinirim. Tekrar hoş geldiniz.

Teşekkürler, hoşbulduk.

İzmir'i seviyorum, ben 7 yaşına kadar burada büyüdüm o yüzden bir yakınlığım var ama gene de düzenimizi kurup, alışmamız lazım.

Komşularım da çok yakın davranıyorlar, onları da seviyorum.

Önceki sayfalarda yanılmıyorsam bir kaç resim vardı, bu gelişte çekemedim. Bir torba sebzeyi toplarken güneşten yandım inanamadım, 5 dakika geçmemişti oysa.

İlginize teşekkürler, sizler sayesinde kendimi yalnız hissetmiyorum, teşekkürler.

mandalinci
23-07-2011, 06:41
Sayın Mandalinci; İzmir'e Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Umarım her şey dilediğiniz gibi çok güzel olsun...

Pişman olacağınızı sanmıyorum. İzmir'in kıymetini bence en iyi kışın anlarsınız. Burada kışın bahar gibi geçtiğini, sadece kısa süreli soğuklar yaşandığını biliyorsunuzdur zaten. Çok çeşitli bitki yetiştirmede en avantajlı İllerden biri İzmir.

Bakın ben bile çömez halimle neler öğrendim. Hiç boş durmuyorum ki! Dün eve dönüşte, yorgunluktan arabada uyuklarken kısa kısa rüyalar gördüm. Arada gözümü açıp, hatırlayıp ne oluyor bu hayâl mi, rüyamı diyorum. Hep bahçe ile ilgili şeyler... Acaba bunlardan da bir ipucu mu yakalamalıyım diyorum. Sizce ben bahçe ile kafayı fena mı bozdum dersiniz.:p:p:o

Şaka bir yana çok keyif alıyorum. Bütün hobiler bir kenarda bekleyedursun ben örenmenin ve süprizlerin sonsuz keyfini yaşıyorum. Arada zorluklar olsada müthiş keyifliyim. Bahçede çocuklar kıkır kıkır. Birbirlerini ıslatıp kaçışıyorlar. Ben habire uğraşıp, arada doğrulduğumda onlara gülüyorum. Küçük kulübemizi yapınca keyifler daha da çoğalacak inşallah...

Geçenlerde oğlum bazasının altıyla uğraşırken içinde tenis topları ve raketlerin bulunduğu çantamı görünce gülümsedim. Neler geçti aklımdan. Şimdi başımda poşu, ayağımda plastik çizmeler. Deseler inanmazdım. Üstelik ikinci çocuğum olmaz derken bir de dünyalar tatlısı kızım oldu. Oğlum kocaman delikanlı oldu,en güzeli artık bir kardeşi var. Geldiğim nokta hem çok ilginç, hem de rüya gibi. Hayat süprizlerle dolu!..

Allah hepimizi sevdiklerimize bağışlasın inşallah. Dilerim sizde hep en güzel süprizleri yaşarsınız...

Tekrar hoşgeldiniz. Sevgiler...

Sevgili uzaylı,

Sizin bu yazılarınıza bayılıyorum, tüm yazdıklarınızın bir kopyasını başka bir dosyada biriktirin bence. Belki ilerde adı 'uzaylı'nın güncesi' olan bir kitabınız olur.

Çocuklarınızın bahçeden zevk almasına çok memnun oluyorum. Ben de kızım bahçeyi sevsin diye Ayaş da ki bahçeye o kadar çok arkadaş çağırdım ki.

Hele bir defasında tüm sınıfı davet etmiştik, tesadüf yaz günü nasıl bir yağmur yağdı anlatılamaz ama tüm bunlara rağmen aileleriyle birlikte 60 civarı insan geldi ve çocuklar ilk kompozisyon ödevlerinde sözleşmiş gibi o günü yazmışlar.

Hep paylaşmayı tercih ettim, güzellikler paylaşınca güzel oluyor bence.

Gene de kızım atlar, köpekler, kedi ve keçiler ile son derece rahat olduğu halde, böcek korkusu nedeniyle elini bitkilere süremiyor. Bu durumda inanılamaz tabii.

Keçi yetiştirsek mi acaba diye düşündüğümüzden, İzmir'e gelmeden önce Ayaş-Beypazarı yolunda dağda bir keçi çiftliğini ziyaret ettik. Tesis çok moderndi. Ama kızımla ilgimiz keçi yavruları ve Kangallar oldu. Ben köpeklerden çok tedirgin oldum ama kızım 3 koca köpekle oynadı ve onlar da bizi arabaya kadar uğurladılar. Bu arada keçi yavruları da arkamızdan gitmeyin diye meleşiyorlardı.

Çok sıcak da birşey yapamayız diye bitkilerle ilgili planlarımızı taşınma işleri de bitince Eylül ayına erteledik. Daha oturduğumuz evin bahçesi çimlenecek vb.
Çok iş var da bakalım nasıl olacak.

En önemli iş okul meselesi halloldu ya gerisi olur yavaş yavaş.

Sizin de tüm hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle, hoşbulduk, desteğinize çok teşekkür ederim.

mandalinci
23-07-2011, 08:53
Ankara'dan getirdiğimiz çamlar, erkek kangaldan meme emmeğe çalışan oğlak, güzel kangallar, bizi uğurlayan oğlaklar (oğlaklar ve kangallar Ankara'da ki keçi çiftliğinden)

cetasule
23-07-2011, 11:40
Oğlak ve kangal çok ilginç bir görüntü
Paylaştığınız görüntüler için teşekkürler elinize sağlık
Selamlar

fatma sunay
23-07-2011, 16:48
Oğlaklara bayıldım çok şekerler. Eskiden bizimde vardı çok severdim o günler aklıma geldi. Hatıralarımı canlandırdınız teşekkürler....

tamerr
28-07-2011, 11:47
Sayın mandalinci,İzmir e hoşgeldiniz.Bahçeniz uygunsa keçi yetiştirmenizi öneririm,biz yetiştiriyoruz süt,peynir,yoğurt ve et ihtiyacımızı büyük ölçüde karşılıyor.Tekrar hoş geldiniz saygılar.

mandalinci
30-07-2011, 20:57
Sn.tamerr,

Hoşbulduk, teşekkür ederim.

Siz büyük miktar mı, yoksa bir kaç tane mi keçi yetiştiriyorsunuz? Bilgilerinizden faydalanmak isterim.

Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.

TaşevliBahçe
31-07-2011, 21:58
sayın mandalinci,

öncelikle izmir'e hoşgeldiniz.

Bahçenizi büyük bir keyifle takip ettim ve bundan sonrada heyecanla yazılarınızı ve çalışmalarınızı takip edeceğim.

Bahçenizin 150 m2 den oluştuğunu yazmışsınız , fakat ben büyük bir ormanda yolculuk ediyormuş hissine kapıldım ve çok keyif aldım. Bahçeniz ve çiçekleriniz mükemmel olmuş elinize, yüreğinize sağlık.

Anladığım kadarıyla bahçe çalışmalarında eşinizin katkısı ve desteği oldukça fazla.Buradan eşinizede saygı ve selamlarımı gödermek isterim.

Takipçiniz olarak İzmir'deki çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

saygılarımla, iyi çalışmalar....

Adil
01-08-2011, 07:23
Sayın mandalinci merhabalar.
Öncelikle İzmir de güle güle oturun.Yeni bir şehir yeni bir hayat demektir.Bu sizin için daha güzel olur İnşallah.İzmir de çiçekçilik çok iyi durumda olduğunu biliyorum.Sizde bu fırsattan yararlanıp bizlerle paylaşırsınız umarım.İzmirin çok sıcak olduğunu biliyorum.Paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Saygılar selamlar.:)

mandalinci
01-08-2011, 12:46
Sn. Rafer Uzunok,

Teşekkürler, hoşbulduk.

Sayfamda 2 tane bahçe var, küçük olan oturduğumuz evin bahçesi. Büyük olan Ayaş-Ortabereket'teki bahçe 13 dönüm kadar. Orman gibi olan o bahçe olmasın, gerçi 150 m2 dediğim de bol yeşilliktir.

Eğer yaşamak için İzmir'i seçmeseydik, Ayaş'taki bahçemizden ayrılamazdık ama artık daha sıcak (bıkmayalım da) ve bahçede daha çok zaman geçireceğimiz bir yer istedik. İnşallah mutlu oluruz.

Artık sonbaharda yaşadığımız evin bahçesinde çalışmalar başlayacak.

Eşim bahçe işlerinden çok keyif alıyor ve zevkle yoruluyor:) Ben de daha küçük ölçekli çalışmalar yapıyorum.

Sizlere de iyi çalışmalar dilerim.

mandalinci
01-08-2011, 12:53
Sn Adil,

Teşekkürler, inşallah İzmir'de mutlu oluruz. Bu yaştan sonra böyle bir macera yaşamak hoş olacak doğrusu.

Bir mandalinliğimiz ve oturduğumuz evin bahçesi ilgilenmek üzere bizi bekliyor, sezonu sonbaharda açacak gibiyiz, gerçi mandalinlerle ilgili eşim birşeyler yaptırıyor ama öyle sıcak ki, bahçede doğru dürüst duramadık.

Çiçek, keçi, sebzelik bakalım ne olacak ben de merak ediyorum.

İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

Korkut
01-08-2011, 16:07
Hocam geçmiş olsun umarım ciddi bir hasar yoktur

tamerr
01-08-2011, 17:25
Sn.tamerr,

Hoşbulduk, teşekkür ederim.

Siz büyük miktar mı, yoksa bir kaç tane mi keçi yetiştiriyorsunuz? Bilgilerinizden faydalanmak isterim.

Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.

Sayın mandalinci,merhaba.Bizim keçi yetiştiriciliğimiz hobi amaçlı.Keçilerimiz,tavuklarımız,iran tavuklarımız,hindilerimiz,kazlarımız,arılarımız ve köpeğimiz var.Elimizden geldiği kadar et,süt,yoğurt,yumurta,tavuk,sebze ve meyveyi bahçemizden karşılıyoruz.Yeni bahçenizde kolaylıklar dilirim.Saygıyla

Uzaylı
01-08-2011, 18:30
Sayın Mandalinci; Keçiler pek te sevimliymiş. Siz yakında keçi peyniri yapımına da el atarsınız. ;)

Bahçenizdeki gelişmelerin takipçisiyim. İlk fotoğrafları merakla bekliyorum. Siz el değmeden önceki ve sonraki hali çok farklı olacaktır. Ne de olsa tecrübe var... Kolay gelsin. Sevgiler...

mandalinci
02-08-2011, 00:23
Sevgili uzaylı,

Taşınma işini bir başarabilsem, toparlanmak için biraz süre istiyorum, sonra bir gayret başlarız inşallah.

Desteğinize teşekkür ederim, sizlere de kolay gelsin.

mandalinci
09-08-2011, 21:59
Nihayet bir şeyler yazabilmek ve resim yüklemek için oturabildim.

Bodrumda küçük bir bahçem var. Baksanız birkaç sarmaşık ve begonvil var ama galiba kökleri maden! buldu, doğru dürüst sulanmadıkları halde, her geldiğimizde kese kese perişan oluyoruz.

Eve girmek için küçük bir uğraş veriliyor, yerleşme faslından bir kaç gün sonra, mücadele başlıyor.

Eşim ve ben kendimizi her iyi hissettiğimiz an, çeşitli testere ve bahçe makaslarıyla işe başlıyoruz.

Kendi adıma 2 kg verdim, bu hızla devam edersem gayet sağlıklı olacağıma eminim.

Evin önünde, bahçeden aşağıya akan çılgın begonvil.

Bu arada yan bahçelere taşanları görüntüleyemedim.

mandalinci
09-08-2011, 22:02
Mürdüm eriği ağacı, eskiden daha çok meyve verirdi, acaba budama yapsam faydası olur mu?

mandalinci
09-08-2011, 22:04
Asmamdaki üzüm, o da geçen sene daha çoktu.

mandalinleerik
09-08-2011, 22:05
Bahçeyle ilgilenmek insanı yoruyor ama emeğinizin karşılığını alınca keyfinden geçilmiyor. Begonvil çok güzel o bir yana da fotoğraf çok güzel. Bir de çatı çıkmasaymış daha da güzel olacakmış. Paylaşım için teşekkürler.

mandalinci
09-08-2011, 22:06
İki senedir narlar, erkenden patlıyor.

Nar budanınca daha büyük meyve verir mi diye düşünüyorum.

mandalinci
09-08-2011, 22:16
Gümüşlük'de denizin kenarında bir kauçuk ağacı, gövdesi çok hoş görünüyordu. Ama kökleri deniz suyundan nasıl etkilenmiyor şaşırdım doğrusu.

mandalinci
09-08-2011, 22:18
Gün batımı...

idris şenol
09-08-2011, 22:53
manzara çok güzel

Hülya
10-08-2011, 14:45
Sayın Mandalinci
İzmire hoşgeldniz diyorum öncelikle.İnşallah çok mutlu günler yaşarsınız bu güzel şehrimizde. Hangi semte yerleştiniz bilmiyorum,tanışıp görüşürüz belki de.
Sizin yalnız hissetmiyeceğinizi umuyorum. Ağaçlar.net te güzel arkadaşlıklar kurduk biz İzmirliler.Baharda seraları geziyor,birlikte keyif aldığımız toplantılar yapıyoruz.
Bahçe,bitki konusunda kolaylıklar diliyorum.
Sayfalarınız baştan okudum.Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz.
Görüşmek dileğiyle.
Güzel İzmir'imize hoşgeldiniz.:)

mandalinleerik
10-08-2011, 14:46
Gümüşlük'de denizin kenarında bir kauçuk ağacı, gövdesi çok hoş görünüyordu. Ama kökleri deniz suyundan nasıl etkilenmiyor şaşırdım doğrusu.

Bu Kauçuk'tan çok güzel Bonsai olurmuş.

hanndan
10-08-2011, 17:09
Yeni mekanınız çok ama çok güzel, sağlıcakla huzurla keyfini sürün.Sevgiler.

mandalinci
10-08-2011, 21:19
Sayın Mandalinci
İzmire hoşgeldniz diyorum öncelikle.İnşallah çok mutlu günler yaşarsınız bu güzel şehrimizde. Hangi semte yerleştiniz bilmiyorum,tanışıp görüşürüz belki de.
Sizin yalnız hissetmiyeceğinizi umuyorum. Ağaçlar.net te güzel arkadaşlıklar kurduk biz İzmirliler.Baharda seraları geziyor,birlikte keyif aldığımız toplantılar yapıyoruz.
Bahçe,bitki konusunda kolaylıklar diliyorum.
Sayfalarınız baştan okudum.Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz.
Görüşmek dileğiyle.
Güzel İzmir'imize hoşgeldiniz.:)

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için, İzmir'i zaten çok seviyordum, İzmir'lilerin içten hoşgeldinleri ise beni çok mutlu ediyor inanın.

Uzun süre ayrı kalınan memlekete geri dönünce dostların hoşgeldinleri insanı nasıl memnun ederse, ben de öyle hissediyorum. 7 yaşında ayrıldığım memleketime geri döneceğim kısmetse.

Zaten ruhen İzmir'liyim diye İzmir gurubuna yazdığımda çok içten hoşgeldinler almıştım.

Biz Zeytinalanı'nı seçtik yaşamak için.

Ankara'dan ayrılmadan bir Ankara toplantısına katılmak şansını yaşadım, çok kıymetli insanlar tanıdım, inşallah sizlerle de tanışır, faydalı toplantı ve geziler yaparız.

Desteğiniz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalınız.

nurcanaybay
11-08-2011, 12:45
Sn.Mandalinci ;
İzmir'e hoş geldiniz.Ankara'nın havasından sonra burası size cennet gibi gelecek :)
Neredeyse 12 ay bahçe keyfini yaşayacaksınız.

Zeytinalan'nın eski halini bilirim , 2 yıl önce gördüğümde çok şaşırmıştım.Her yer sitelerle
dolmuş.Yine de hala güzel bence.Bana yakınsınız yolunuz düşerse beklerim.

mandalinci
12-08-2011, 21:32
Sn.Mandalinci ;
İzmir'e hoş geldiniz.Ankara'nın havasından sonra burası size cennet gibi gelecek :)
Neredeyse 12 ay bahçe keyfini yaşayacaksınız.

Zeytinalan'nın eski halini bilirim , 2 yıl önce gördüğümde çok şaşırmıştım.Her yer sitelerle
dolmuş.Yine de hala güzel bence.Bana yakınsınız yolunuz düşerse beklerim.

Çok teşekkür ederim Sn. nurcanaybay,

Hoşbulduk, ancak hala taşınamadım, Temmuzun başında Bodrum'a gittik yazlığa, malum sıcaklarda pek bir iş yapılamıyor, artık İzmir'e geçip biraz dolap işleri vb halledelim dedik, çok da güzel bir zamanlama oldu şu an İzmir'deyim ve hava serin.

Bayramda Ankara'ya gidip veda turları yapılacak, bayram sonrası da taşınma işlerini halledeceğiz kısmetse.

Allah kısmet ederse, yerleşeyim, mutlaka görüşmek isterim, siz galiba Güzelbahçe tarafındaydınız, yanılıyor muyum?

İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim, sizlerin sayesinde yabancılık çekmeyeceğim.

Görüşmek umuduyla, iyi günler dilerim.

mandalinci
22-08-2011, 20:21
Kim demiş hayvanlar konuşamaz diye, onlar ifade ediyorlar ama biz anlayabiliyor muyuz onu sormak lazım.

Sabırla beklediği musluk başında, sonunda suyunu içti.

mandalinci
22-08-2011, 20:24
Kırılmış bir saksı, dibi çıkmış bir küp ve yeni alınan saksı ile neler yapılabilir?

mandalinci
22-08-2011, 20:27
Zakkumun azmi, yetiştirmek için uğraşırsınız ölür, burası uygun değil dersiniz pırıl pırıl kafasını uzatır.

Sarmaşığa hiç sözüm yok, o her şartta yaşıyor, neredeyse 1.5 metreyi betonun altından geçmiş, pes yani.

Adil
31-08-2011, 07:56
Sayın mandalinci
Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlar.Ailenize ve sevdiklerinize sağlık sıhhat ve mutluluk dolu nice yıllar dilerim.
Trabzondan saygılar selamlar.

mandalinci
17-10-2011, 21:59
Bütün bu bilgileri, ilk sayfaya yazmam gerekirdi ama Ankara ile ilgili resim ve bilgilerin üzerinde bu bilgiler bir anlam taşımayacaktı.

İlk sayfada bu mesajın numarasını yazarak açıklama yaptım umarım bir sorun oluşturmaz.

mandalinci
18-10-2011, 19:58
Ağustosta, İzmir'deki evimize yapılan tadilatları kontrole geldiğimizde bahçe çok kötü durumdaydı.

Otlar almış başını gitmiş, sarmaşıklar her yere yayılmış ve karınca cenneti haline gelmişti. Muhtemelen görmediğim veya görmek istemediğim bir sürü haşaratı saymıyorum.

Zavallı manolya, sarmaşık battaniye gibi sarmıştı, tek tek ayıkladım, palmiyelere sarılmış sarmaşıkları kopardım.

mandalinci
18-10-2011, 20:06
Eylülde taşındığımızda sanki hiç sarmaşıklara dokunmamışız gibi, her yeri tekrar örtmüşlerdi, tekrar aynı şeyler yapıldı. Sulamadan nasıl böyle canlılar anlamıyorum?

mandalinci
18-10-2011, 20:15
Otlar neredeyse benim boyumdaydı, resim çektim sanıyordum ama bulamadım. Neyse, eşim motorlu tırpan ile otları biçti,

Toprak öyle taşlaşmış ki çapa makinası ilk denemede çalışmayınca bahçeyi bir iki gün suladık, sonra eşim makina ile mücadele ederek bahçeyi sürdü.

Allahtan böyle işleri yapmaktan büyük keyif alıyor. Yoksa çekilir dert değil. Hem gürültüsü hem de esaslı bir güç gerek

mandalinci
18-10-2011, 20:25
Bahçe sürüldükten sonra, karınca yuvalarının üzerini ilaçladık. Hiç böyle bir şey görmemiştim el kadar bir kayrak taşını kaldırdığımda silme, bembeyaz karınca yumurtaları vardı.

1-2 gün sonra, bahçe tırmıklandı, taşlar toplandı, ayrıkların kökleri temizlendi.

Anneciğim bile eski günlerini hatırladı, taş topladı, kök topladı. Hastalanacak diye korktum ama iyi geldi hareket.

mandalinci
18-10-2011, 20:38
Evimizde, ön bahçe biraz dar, zamanında tadilatlar yapılmış, iyice bahçe duvarına yaklaşmış.

Bahçe sürülünce, kayrakları tekrar aynı yerlerine yerleştirdik. Sonra da düşünmeye başladık.

Acaba çim yapıp kayrakları yerinde mi bıraksak? Ama o zaman da, kışın köpeğimiz koşturmaya başlayınca, çimler bozulur dedik.

Ankara'daki evin bahçesinde her kış aynı şey olurdu, çimler yazın güzel, kışın balçık çamur.

Acaba, kayrakların önüne tahta mı yapsak? Duvarın dibinde 50-60 cm kadar toprak bırakıp, mevsimlik çiçek dikebilirim o zaman.

sevgice
18-10-2011, 22:29
Sn.mandalinci merhaba. Küçük karışık çiçeklerimi begenmenize sevindim. Sizinde bahceniz sade güzel ama azminiz ve çabalarınız sayesinde ilerde çoook güzel olucagına eminim.
Hele bi işler bitsin çiçeklensinde..

İyi günler...

mandalinci
22-10-2011, 10:16
Bu çiçeğin adını bilmiyorum, ama sürekli çiçekli, çok beğendim. Yayılıcı bir tür olduğu söyleniyor. Ben bahçe demirlerinin dışına diktim, orada yayılırsa güzel olur diye düşündüm.

mandalinci
22-10-2011, 10:18
Bahçenin köşesinde bulunan mini şelalenin arkasına sazlar dikilmiş, sulanınca o da çiçek açtı.

mandalinci
22-10-2011, 10:20
Arka bahçede ki narda 2-3 tane meyve var.

mandalinci
22-10-2011, 10:25
Ankara'da ki çamlarımızı da hatıra olsun diye getirdik. Bahçede iki tanesini saksıya diktim, diğerleri sitenin bahçelerine dikildi. Evin karşısındakiler tuttu gibi görünüyor.

Hava 1-2 gündür dışarıda çalışmaya uygun, diplerini açtım, suladım.

nurcanaybay
22-10-2011, 17:57
Sn.Mandalinci ;
sanırım evinize yerleşmişsiniz ,güle güle oturun :)

Mesajlar dan birini görmemişim , ben Alaçatı da oturuyorum sizin de Urla-Zeytinalan'a yerleşeceğinizi sanmıştım.Yanlış anlamışım :)

İlk fotoğrafta ki bitki Tecoma capensis .İkincisi ise Pampas ,çok güzel bir bitkidir.

mandalinci
23-10-2011, 06:52
Sn.Mandalinci ;
sanırım evinize yerleşmişsiniz ,güle güle oturun :)

Mesajlar dan birini görmemişim , ben Alaçatı da oturuyorum sizin de Urla-Zeytinalan'a yerleşeceğinizi sanmıştım.Yanlış anlamışım :)

İlk fotoğrafta ki bitki Tecoma capensis .İkincisi ise Pampas ,çok güzel bir bitkidir.

Merhaba sn.nurcanaybay,

Yerleştik sayılır, bir iki eksik var ama, önemli değil. Herşey dört dörtlük olunca canımız sıkılır.

Doğru anlamışsınız, Urla Zeytinalanında oturuyorum. Diğer bahçe mandalinlik, Seferihisar'da.

İyi dilekleriniz için teşekkürler, görüşmek üzere:)

Not:Pampas=kırmızı çiçek açan değl mi?

nurcanaybay
23-10-2011, 16:02
Pampas'ın çok çok uçuk pembe ya da krem rengi ( sizin ki gibi ) püskülleri olur.İsterseniz google'dan görsellere bakıp karşılaştırın ,emin olalım .

Yolunuz bu tarafa düşerse beklerim :)

mandalinci
23-10-2011, 21:51
Tamamen cehaletime verin, saz deyip geçtiğim bitki pampas mış. Kırmızı olan da Tecoma capensis miş. Araştırmadan yazmışım. Teşekkürler.

Alaçatı'ya gidersem tabii uğrarım, sizi de şehre giderken bir kahveye beklerim, görüşmek üzere.

dogaci59
23-10-2011, 22:13
Sayın Mandalinci, yeni eviniz hayırlı olsun. Resimlerinize imrenerek baktım çok beğendim. Allah kolaylıklar versin. Yanlış anlamassanız mandalinle alakalı bir soru sormak istiyorum. Mandalina dalından alınan çeliğin suda ya da torfta köklenmesi mümkün mü? Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

mandalinci
23-10-2011, 22:32
Sn dogacı59,

İyi dileklerinize teşekkür ederim, daha güzeli sizin olsun.

Mandalinciliğimiz 2 senelik olup, onun da 1. senesi uzaktan idare ile geçti.

Konuyla eşim ilgilendiği için, inanın benim de bilgim henüz sorduğunuz soruyu doğru cevaplayacak düzeyde değil.

Ama bu konuda doğru dürüst bir cevaba ulaştığımda sizi bilgilendirebilirim.

İyi günler dilerim.

berrinb
23-10-2011, 23:17
Sevgili Mandalinci,Bu yaz seyahat trafiğiniz yoğundu..Bahçenize uğrayıp meşgul etmek istemedim...Okuduklarımdan anladığım kadarı ile İzmir e artık yerleşmişsiniz:) Bahçeniz ve v görüntüsüne bayıldım ,palmiye ağaçları ve sazların içinde harika bir yer olmalı.
Bodrumdaki yazlığınızın duvarından akan begonvil şelalesi olağanüstü bir görüntüydü..İçim açıldı gece gece....Ne güzel bir hayat seçmişsiniz..Ne mutlu size ve bizede :)) Çünkü artık Hem Ege hem de Akdeniz iklimi bitkilerini sizin ellerinizde yetişen meyvaları sebzeleri bol bol görebileceğiz... Çok memnun oldum...Yerleriniz hepsi harika..
tanrı güle güle keyfini çıkarmayı nasip etsin...Size bahçede yardım eden muhterem annenize ve size selamlar sevgiler:))

mandalinci
24-10-2011, 05:39
Sevgili berrin hanım,

O kadar telaşlı, heyecanlı, koşturmacalı bir yaz tatili yaşadık ki. Olsun, sonunda kararımızı gerçekleştirebildik. Her gün şükrediyorum halime.

İltifatlarınız için teşekkürler ama resimlerde daha güzel çıkıyor galiba herşey, inşallah yetiştirebiliriz bir şeyler.

Annem, bayılır bahçe işlerine, o gün çok mutluydu, tabii ben de , görüntülememek olmazdı, selamlarınızı ileteceğim, sevinecektir.

En mutlu günler siz dostlar için olsun, sağlıcakla kalınız.

mandalinci
25-10-2011, 22:04
Bahçede dün yeni bir temizlik daha yapıldı.

Arka komşumuzla aramızdaki demirler; sarmaşık, hanım eli ve acem borusunun çoğu kurumuş dalları, komşunun bahçesindeki kavağın neredeyse artık humus olmuş yaprakları, adını bilmediğim bir sürü börtü böcekle neredeyse korku şatosu bahçesi görünümüne bürünmüş, gözümüzü tırmalıyordu.

Dün eşim sağ olsun, gözünü karartıp temizliğe başladı. Arada levye, balta, testere yardımı ile, sarmaşıklar yekvücut oldukları yerlerden söküldüler.

1. resim, sol arkada, kavağın ve ona yapışmış sarmaşıkların uzaktan çekilmiş resimleri

2. resim, kesim işleminin başlangıcı

dogaci59
25-10-2011, 22:07
Sayın Mandalinci, Resimler bende gözükmüyor, herhalde sorun benden kaynaklı.

mandalinci
25-10-2011, 22:07
Resim 1-2

mandalinci
25-10-2011, 22:09
Kesilmiş dalların tahliyesi zor oldu tabii.

mandalinci
25-10-2011, 22:15
Kavak biraz toparlandı ama bence çok yaşamaz çünkü o korkunç sarmaşık, ağaca nasıl yapışmış ve kaynaşmış ki inanılmaz.

Betondan levye yardımı ile sökülen parçalar, görünce inanamadım.

mandalinci
25-10-2011, 22:18
Bugün, bahçe sürüldü, drenaj boruları için kanal kazılmaya başlandı. Bu aşamada yardım alıyoruz.

hanndan
25-10-2011, 22:20
Sevgili mandalici tebdili mekanda ferahlık vardır derler.Sizin adınıza cok sevindim yeni bir mekan, yeniden doğacak umutlar demek.İklim açısından daha çok çeşitiniz olacaktır.
Eminim çok güzel bir tablo sergileyeceksiniz,kolay gelsin,Sevgiler.

mandalinci
25-10-2011, 22:21
Kanal kazımı yarına biter mi acaba?

mandalinci
25-10-2011, 22:23
Sayın Mandalinci, Resimler bende gözükmüyor, herhalde sorun benden kaynaklı.

Hayır Sn. Adil, sorun sizde değil ben de uykum geldi galiba dikkatim dağıldı, ön izleme yerine göndere basmışım!

mandalinci
25-10-2011, 22:38
Sağ olun sevgili handann,

İyi dilekleriniz için teşekkürler. İnşallah diyelim, eğer kış gelmezse biz biraz da yeni heves bahçede helak olacağız:)

Goji berry alayım, kumkuatta çok güzel, Casablanca zambağı nasıl acaba derken, eşim biraz bekle çimlendirelim, sonra karar ver diye beni sakinleştirmeye çalışıyor.

mandalinci
25-10-2011, 22:45
Bu arada, mandalin bahçesinden yaptığımız hasat resimlerini de bir türlü yükleyememiştim.

Domatesler hep böcek yeniği olmuş, galiba bu dert bir çok bahçede varmış. Pazarda domates satan satıcının da 3 dönüm tarlasındaki patates tamamen ziyan olmuş dediğine göre.

Bu seneki mahsul benim eserim değil, bakıma yardım eden kişinin. İnşallah önümüzdeki sene gururla ben yetiştirdim diyebileceğim, bir kaç sebzem olur.

fatma sunay
30-10-2011, 20:47
Sevgil mandalinci yerleşim işleri herhalde bitti güle güle oturun. Siz az zamanda çok işler başardınız. Seneye ****** sebzelerin en iysini ve en verimlisini yetiştirerek bizlerle paylaşırsınız. Ne mutlu ki annenizde sizin gibi bahçe işlerinden hoşlanıyor ve yardımcı oluyor. Ellerinden öpüyor selam ve sevgilerimi gönderiyorum...

füsunANK
30-10-2011, 23:52
Sevgili Mandalinci , yeni evinizde , yeni yaşamınızda mutlu ve güzel günler geçirmenizi dilerim. Ankara ikliminde yetiştirdikten sonra orada çokkk daha güzel bitkiler yetiştireceksiniz eminim.

Fatoş
01-11-2011, 20:37
Sevgili Mandalinci, İzmir'e yerleşmişsiniz ,yeni evinizde sağlık ve mutlulukla yaşayın. Kavak ağacına yapışan sarmaşığı merak ettim, her sarmaşığı bahçeye ekiyorum sizdekini görünce ürktüm, yakın plan çekilmişi var mı? Artık komşu olduk sizleri bekleriz.Sevgili annenizin ellerinden hürmetle öperim. Sevgiyle kalın.

mandalinci
02-11-2011, 06:00
Sevgil mandalinci yerleşim işleri herhalde bitti güle güle oturun. Siz az zamanda çok işler başardınız. Seneye ****** sebzelerin en iysini ve en verimlisini yetiştirerek bizlerle paylaşırsınız. Ne mutlu ki annenizde sizin gibi bahçe işlerinden hoşlanıyor ve yardımcı oluyor. Ellerinden öpüyor selam ve sevgilerimi gönderiyorum...

Teşekkür ederim Sn. fatma sunay,

Tam olarak olmasa da yerleştik sayılır. kışlık sebzelerden, oturduğumuz evin bahçesine biraz diktim ama bakalım başarılı olacak mıyım?

Ankara'ya gidince anneme iyi dileklerinizi ileteceğim, en iyi günler sizin için olsun, sevgiler.

mandalinci
02-11-2011, 06:05
Sevgili Mandalinci , yeni evinizde , yeni yaşamınızda mutlu ve güzel günler geçirmenizi dilerim. Ankara ikliminde yetiştirdikten sonra orada çokkk daha güzel bitkiler yetiştireceksiniz eminim.

Sevgili füsunANK,

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Ankara toplantısında tanışmak kısmet olmamıştı ama İzmir'e gelirseniz beklerim.

Biz Ankara'da alışık değiliz kışın sebze dikmeye, önce elim gitmedi ama bir kaç sebze fidesi aldım, satıcıya, dışarıda donmaz değil mi diye abuk bir soru sordum, adamcağız niye ki dedi. Sonradan kendime epey güldüm.

Alışacağız ama vakit alacak, sevgiler.

mandalinci
02-11-2011, 06:18
Sevgili Mandalinci, İzmir'e yerleşmişsiniz ,yeni evinizde sağlık ve mutlulukla yaşayın. Kavak ağacına yapışan sarmaşığı merak ettim, her sarmaşığı bahçeye ekiyorum sizdekini görünce ürktüm, yakın plan çekilmişi var mı? Artık komşu olduk sizleri bekleriz.Sevgili annenizin ellerinden hürmetle öperim. Sevgiyle kalın.

Sn. Fatoş,

Bayramdan sonra gerçekten bir toplantı organize edelim, size de özel olarak gelmeyi istiyorum, yakın oturuyoruz gibi anlıyorum.

Kavak ağacına sarılan sarmaşık biraz da ilgisizlikten her yere sarılmış. Bizim evin arkasında 2 parsel bahçe olarak düzenlenmiş, bahçenin sahibi, sadece gerekli bitkilerle ilgilenmiş.

O kavağın da sonu iyi değil, sarmaşık vampir gibi özsuyunu emiyor. En kısa zamanda yakın çekim ekleyeyim. Bildiğim kadarıyla adı Hedera, orman sarmaşığı.

Arka tarafta tüm bitkiler iç içe girmiş, kökü bizde olan meleklerin boruları, dışarı caddeye kadar uzanmıştı, hanımelleri altları kurumuş koca bir yığıntı olmuş, kavağın yaprakları çürümüş, böcek yuvası bir yer olmuştu.

Şimdi taze yapraklar gelince görüntüsü güzel olacak diye umuyorum, bir de arka bahçenin sahibi bitki döküntülerini gözümün önüne yığmasa..

Görüşmek üzere sevgiler.

mandalinci
02-11-2011, 15:20
Sn. Fatoş,

Sarmaşığın yakın çekim resmi, aslında kontrollü yetiştirilirse hızlı büyüyen, örtücü bir bitki. Ama burada hüda-i nabit bir şekilde her yeri sarmış.

Uzaylı
02-11-2011, 15:27
Sayın mandalinci; Yeni eviniz, yeni bahçeniz hayırlı uğurlu gelsin dilerim. Sebze meyve ve çiçek açısından bir çok ile göre daha şanslıyız. Çok rahat dört mevsin bahçenizde ürünler olur. Kışlık sebzeler yazlıklara göre daha zahmetsiz oluyor. Çoğu zaman yağmur suyu da yetiyor. Ayrıca kışın pek zararlı da olmuyor. Bu açıdan ben kışlıkları daha çok sevdim sanırım. Biz ilk yılımız olduğundan pek çok hata yaptık ama çok şey de öğrendik. En zoru sıcakla birlikte otları yenemez olmamızdı. Çok mücadele etsek te çok başarılı olamadık. Çiçekler açısından da bu sene çok acemi kaldım. Bu sene çiçek açısından pek yüzüm gülmedi. Buna rağmen toprak cömert davranıp otun içinde bile güzel sebzeler sundu bize. Bahçede dört mevsim iş bitmiyor İzmir'de. Çünkü bahardan kaçıp gemiş gibi güneşli güzel günler sık sık yüzümüzü güldürüyor. Siz bizden daha da tecrübelisiniz. Çok güzel şeyler ortaya çıkacağından şüphem yok. Sebzeler gölgede kalmadığı sürece çok gelişecektir. Ben se ne ilginç ne istesem gölge ya da yarı gölge istiyor diye vazgeçiyorum. Hayatta hep bir şeyler beklemekle elde ediliyor. İnşallah biz de derviş misali muradımıza ereriz.

İzmir'de bir kaç arkadaş toplanacak olursak ben de talibim. Sizlerle tanışmayı da, sizleri ağırlamayı da gerçekleştirmek isterim.

Kolaylıklar diliyorum...

mandalinci
02-11-2011, 15:30
Limonumun, geçen sene üzerindeki meyveleri oldunlaşamadan kurudu ve döküldü, yaprakları da lekeli gibiydi.

Bozulmuş yaprakları, kuru dalları budadık, oh ne güzel yeni sürgün de verdi, toparlıyor derken yapraklar gene lekelendi. sanki meyve de var, ama hastalık var eminim.

Acaba nesi var, hastalıklı dalları şimdi kessem mi yoksa ilaç gerekecek mi? Ne dersiniz?

mandalinci
02-11-2011, 15:43
Sayın mandalinci; Yeni eviniz, yeni bahçeniz hayırlı uğurlu gelsin dilerim. Sebze meyve ve çiçek açısından bir çok ile göre daha şanslıyız. Çok rahat dört mevsin bahçenizde ürünler olur. Kışlık sebzeler yazlıklara göre daha zahmetsiz oluyor. Çoğu zaman yağmur suyu da yetiyor. Ayrıca kışın pek zararlı da olmuyor. Bu açıdan ben kışlıkları daha çok sevdim sanırım. Biz ilk yılımız olduğundan pek çok hata yaptık ama çok şey de öğrendik. En zoru sıcakla birlikte otları yenemez olmamızdı. Çok mücadele etsek te çok başarılı olamadık. Çiçekler açısından da bu sene çok acemi kaldım. Bu sene çiçek açısından pek yüzüm gülmedi. Buna rağmen toprak cömert davranıp otun içinde bile güzel sebzeler sundu bize. Bahçede dört mevsim iş bitmiyor İzmir'de. Çünkü bahardan kaçıp gemiş gibi güneşli güzel günler sık sık yüzümüzü güldürüyor. Siz bizden daha da tecrübelisiniz. Çok güzel şeyler ortaya çıkacağından şüphem yok. Sebzeler gölgede kalmadığı sürece çok gelişecektir. Ben se ne ilginç ne istesem gölge ya da yarı gölge istiyor diye vazgeçiyorum. Hayatta hep bir şeyler beklemekle elde ediliyor. İnşallah biz de derviş misali muradımıza ereriz.

İzmir'de bir kaç arkadaş toplanacak olursak ben de talibim. Sizlerle tanışmayı da, sizleri ağırlamayı da gerçekleştirmek isterim.

Kolaylıklar diliyorum...

Sevgili uzaylı,

Şimdi tam da sizi düşünüyordum ki, resimleri yüklerken yazıvermişsiniz. Sevindim.

Tecrübeli değilim, estafurullah, biz ağaç, çalı, çiçek işleri ile ilgileniyoruz amatörce, sebzelerde hep yardım aldım.

Pırasa, karnabahar, marul fidesi diktim, güneş yarı yarıya geliyor, çimler de çok yeni, şimdilik sebzelerin yanına bile gidemeden uzaktan suluyorum.

Bahçenin görünen yerleri çim olsun deyince bana arkada bir yer kaldı. Arkamızdaki bahçe yükseltilmiş, güneşi biraz kesiyor, bakalım göreceğiz.

Siz de bu sene epey badireler atlattınız ama herşey çok güzel, ürünler olsun, bahçede yapılan işler olsun çok güzeller, sizi sevgiyle izliyorum, hele çocukların ilgisi de çok hoş.

Ben de tam bu sebeple istedim İzmir'i, 4 mevsim bahçede iş olsun, yorulayım, zevkle yetiştirdiğimi yiyeyim, çay içip seyredeyim diye.

Bayramda bir Ankara yolculuğu var, dönüşte inşallah organize edelim toplantıyı.

Bu arada fırsat bulup hala Çınarlı'ya gidemedim ona yanarım!

Görüşmek üzere, sevgiler.

Uzaylı
02-11-2011, 15:56
Olsun bahçe rayına oturunca alışveriş daha zevkli olur. Neyi nereye koyacağımı bilmediğimden ben de sabrediyorum.

mandalinci
10-11-2011, 11:06
Bayramda Ankara'daydım. Anıtkabirin gece görünüşü.

mandalinci
10-11-2011, 11:13
İzmir'de Atamızı küçük bir törenle andık.

mandalinci
10-11-2011, 11:15
Ankara'da hava doğalgaza rağmen hala böyle, üzüldüm.

Selehattin 67
10-11-2011, 11:16
Sayın mandalinacı birlik beraberliğe çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde ulu önderi yeniden saygı sevgi ve özlemle anıyoruz

mandalinci
10-11-2011, 11:17
Ve Ankara'da sarı sonbahar, ağaç muhteşemdi.

mandalinci
10-11-2011, 11:21
Sayın mandalinacı birlik beraberliğe çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde ulu önderi yeniden saygı sevgi ve özlemle anıyoruz

Sn. Selehattin 67,

Çok haklısınız, oturduğum sitede böyle bir tören düzenlenmesi beni çok duygulandırdı, şehirden gelen siren sesleri, saygı duruşumuz ve İstiklal marşımızı hep birlikte okuyarak Atamızı anmak, gerçekten etkilendim.

Allah ülkemizi, milletimizi korusun, şu günlerde birbirimize kenetlenmek ve kardeş olmayı bilmek çok önemli.

mandalinci
10-11-2011, 11:33
Bebek çimler çıkmaya başladı. Çim yapılırken, torfla karışık toprak attırdılar, eşimle keşke bildiğimiz gibi gübre yapsaydık dedik. Umarım çimler düzgün çıkar.

Güneşi iyi alan yerlerde daha çok çıktılar, diğer bölgelerde de gür çıkar mı acaba diye endişeleniyorum.

mrduran
10-11-2011, 15:45
Merhabalar efendim,

Hoş geldiniz Ege' ye. Güzel eylemlere hemen de başlamışsınız, 3 nesil maşallah.
Yorucu başlangıç işi bitmiş, güzelliklere yelken açılmada artık.

Ankara' da kışı palto ile atlatırsınız, İzmir' de palto+atkı+kapşon+eldiven gerekir, genede içinizi ürpertir havası. Bahçenizin her köşesinde farklı bir iklim yaşayacaksınız. Sağlam havası yok pek. Hazırlıklı olun genede, 7 yaşınızdaki anılarınızdan kalanlar nasıl bilemem:))
Fotoğrafçılıktaki zamanlamanız (veya şansınız) mükemmel efendim.

Daha nice nesiller bir arada sağlıkla inşallah.

Ailenize cümleten saygılarımla lütfen.

fatma sunay
10-11-2011, 19:23
Merhaba

Anıtkabirin muhteşem görüntüsü bizlere çok şeyler anlatıyor. Bizler atamızın izinden gitmeye devam edeceğiz ve o hep kalbimizde yaşayacak.

Sonbaharın sarı rengi heryeri sardı çok güzel. Sevgilerimle...

mandalinci
10-11-2011, 19:39
Sn. mrduran,

Hoşbulduk, ama beni korkutuyorsunuz. Nasıl yani biz İzmir'e sıcak diye geldik, Ankara'yı bu anlamda arar mıyız?

Şaka bir yana, bayramda Ankara'ya gidince müflonlu eşofmanlar, polar üstler vb esaslı tedarik yaptık.

7 yaşından hatırladığım; hala durur mu bilmem Hasan Ali Yücel İlkokulu'nda 1. sınıf öğrencisiyim, kızamık çıkarıyorum, kar yağmış, artık ne kadarcık yağdıysa, bana minik bir tepside minyatür kardan adam getirmişti arkadaşlarım.

Üşüdüğümü hatırlamıyorum pek.

Ankara'da hava kuru ayaz tabii ama ben köylerde öğretmenlik yaptım, yaklaşık 12 yıl doya doya üşüdüm, bel tutulmaları, bronşitler vb. vs. Tam ısınmayı umud ederken...

Fotoğrafçılık daha yeni heves, cep telefonundan, makinaya daha yeni terfi ettim, gerçi duruma göre her ikisini de kullanıyorum. Acemi şansı diyelim.

Biz böyle bitki, toprak çırpınalım, kızım hepsini uzaktan sever böcek vardır diye. Sonra da at olsun her türlü köpek, kedi olsun mıncıklar durur.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, inşallah aklımız başımızda, toprak, çamur, bitki uğraşıp duralım hep birlikte.

Saygılar bizden size efendim.

mandalinci
10-11-2011, 19:50
Merhaba

Anıtkabirin muhteşem görüntüsü bizlere çok şeyler anlatıyor. Bizler atamızın izinden gitmeye devam edeceğiz ve o hep kalbimizde yaşayacak.

Sonbaharın sarı rengi heryeri sardı çok güzel. Sevgilerimle...

Sn. fatma sunay,

Keşke 10 kasımda Ankara'da olabilseydim, resmini yakından çekebileydim.

Ama ben çok şanslıydım, Anıtkabirin 2 alt sokağında yaşadım uzun seneler, ziyaret edebildim sık sık Atamızı.

Ve köylerde, çocuklarıma umarım verebilmişimdir o sevgiyi, saygıyı. Bir kaç kız çocuğunun okumasına sebep olabilmişimdir.

Ziyaretiniz beni mutlu etti, sevgiler saygılar benden size olsun.

mrduran
11-11-2011, 04:02
Yok efendim:))

Rutubet burda içinize işler. Ankara' da kaldım, tek palto ile. Kış başladı, kış sürdü, kış bitti. Sağlam havası var oranın. Kalleş havası var buranın:))

Sağlıkla kalın, bu kışı espri ile, ailece sağlık içinde yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Adil
11-11-2011, 16:55
Sayın Mandalinci Sonbaharla birlikte fotoğraflar daha bir renklenmeye başladı.Sonbahar doğanın renklerinin alevlendiği zaman dilimidir sımsıcak.Şimdi bu harika görsel şöleni paylaşabiliriz.:)Doğanın en nostaljik ve duygusal anıdır aynı zamanda.
Saygılar selamlar.

mandalinci
11-11-2011, 17:34
Sayın Mandalinci Sonbaharla birlikte fotoğraflar daha bir renklenmeye başladı.Sonbahar doğanın renklerinin alevlendiği zaman dilimidir sımsıcak.Şimdi bu harika görsel şöleni paylaşabiliriz.:)Doğanın en nostaljik ve duygusal anıdır aynı zamanda.
Saygılar selamlar.

Sn. Adil,

Ben Eylül doğumluyum. Sonbahar renklerini hem giysilerimde hem de evimde severek kullanıyorum.

Güneşin batışı ve sonbaharı izlemek hem renk coşkusu ile beni mutlu eder hem de bir şeyler ölüyor diye çok hüzünlendirir, kavram kargaşası yaşar bir türlü tadını çıkaramam.

Güzellikler sizinle olsun.

Uzaylı
11-11-2011, 18:52
Sayın Mandalinci; Ben sayın mrduran'a katılmıyorum. Doğma büyüme bir İzmir'li olarak İzmir'in havası hiç bir yere değişilmez diyorum. İstanbul'a da, gittim Ankara'ya da... Üstelik Ankara'ya Aralık ayında gitmiştim.

İzmir'in havasına güven olmaz denilmesi, İzmir'li olmayanın hazırlıksız yakalanmasından kaynaklanıyor sanırım. Çünkü kışın da çoğunlukla güneşin etkisinden hep bahardan çıkma hava yaşarız. Herkes kazaklarla, penyelerle gezer. Ama akşamüzeri güneşin etkisi gidince hızla hava soğur. Herkes arabasından ya da çantasından çıkardığı, ya da kolunda taşıdığı montunu, ceketini giyiverir; olur biter. Havaya aldanıp ta yanınıza bir şey almazsanız tabi ki akşama üşürsünüz. Yani İzmir'in kışları gündüz bahar, gece kış... Ya da bol bol yağmur...

Nem için ise hiç şikayet etmeyin. O nem ile yetiştirebileceğiniz torpikal meyveleri, hatta çağlayıp coşan çiiçeklerinizi düşünün. Üstelik bir de cildinizi düşünün; İzmir'in kızları niye bu kadar güzel sanıyorsunuz?

Hele sabahları iki kuru kayısı da yemeği alışkanlık edinince... Bir iki ay sonra, aynada gördüğünüz sonuca hayran olmamanız imkansız..!

Hem sabahları kahvaltıda sıcacık boyozlar ya da kumru hangi ilde var? Üstelik başınızı çevirdiğiniz her yerde palmiyelerle bezenmiş cadde ve sokaklar size tropikal şehir hissi vermiyor mu? Yani her zaman tatildeymiş hissi...;)

mrduran
11-11-2011, 20:42
İnşallah ben mahcup olurum:))

Baharda yeni yorumlar olacak sanırım.

Saygılarımla lütfen.

mandalinci
12-11-2011, 08:47
Sevgili nurcanaybay bana ablası vasıtasıyla sü sümbülü gönderdi. Buradan kendisine ve ablası Nuray hanıma sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum.

Çok hoş bir tesadüf, Nuray hanım, benim küçükken oturduğum bölgede oturuyormuş. Ama tanımak mümkün değil tabii. Biz Hatay'da otururken doğru dürüst bina yoktu etrafta, şimdi iğne atsan yere düşmez denir ya öyle olmuş, yüksek apartmanlar, trafik.

Karar verdim, bir gün gidip evimin olduğu sokağı da bulacağım, resimlerini çekeceğim. Şahane bir deniz manzarası vardı, denizde yunuslar oynaşırdı. Herhalde ne denizde yunus ne de o manzara kalmıştır. Ama olsun çocukluğumu hatırlamak istiyorum.

mandalinci
12-11-2011, 08:56
Su sümbülüm, inşallah yaşatabilirim.

nurcanaybay
12-11-2011, 16:47
Bir kaç gündür ,siteye şifresiz girip çıktığım için mesajlarınızı göremedim.

Sümbül'ün elinize ulaşmasına sevindim ,güle güle büyütün :)

Ağzı daha geniş bir kap ( içine 2-3 cm yüksekliğinde bahçe toprağı ,onun üzerine bir o kadar torf yayıp üzerine sümbül'ü oturtursanız ) daha uygun olacak.Bir de güneş gören kapalı balkonunuz varsa ,yazın sayısı 10 kat artmış olur.Suyunun 2-3 gün de bir ilave edilmesi lazım ,dinlenmiş su'yu tercih ediyor :)

Ben de toplantıya gelmeyi çok istiyorum.Çeşme'den belirli saatler de otobüs var ,bir de toplantı yerine nasıl ulaşırım öğreneyim ona göre değerlendireceğim.Umarım bu sefer siz ve diğer arkadaşlarla tanışma fırsatım olur.

Hava ile ilgili benim de yorum yapmam lazım :))
Kışın ortasın da bile bahçe de kahvaltı yapacağınız günler olacak ,3 gün ayaz olursa ( bu gün öyleydi ) 3 gün de bahar tadın da olacak .Bahçe'ye çıkamadığınız gün sayısı yok denecek kadar az olacak.Mart'ta bronzlaşmaya başlıyacaksınız :))

cemo
12-11-2011, 17:23
Sevgili mandalinci

Yeni evinde ve bahcende mutlulukla yaşayasın dilerim.
Çok güzel bir tercih. 3 yıl önce, biz de ege diye tutturduk ama olmadı. Hasta kayınpederimi bırakıp gidemedik sıcak diyarlara. Şimdi sizin mutluluğunuz, bizim mutluluğumuz olacak.
Biz üşümeye devama ede duralım buralarda, size bol güneşli günler:))
Herşey gönlünüzce olsun dilerim.

mandalinci
12-11-2011, 18:36
Sevgili Nurcan hanım,

Kapalı balkonum yok, bahçede iki yanı kapalı bir girinti var orada mı muhafaza etsem acaba?. Seralarda açıkta görmüştüm ama çoğalması için biraz sıcak istiyor galiba.

Neyse bir çaresine bakacağım.

Çeşme'den otobüsler kaçta ve nereye geliyor? Araştırın uygunsa ben sizi alabilirim.

Havayla ilgili beni tedirgin eden tek şey rüzgar, sinüzitim var, hep kafamı korumam gerekecek galiba.

Sürekli bahçede bulunabilmek güzel bir şey tabii, memnun oluyorum.

Görüşmek üzere, sevgiyle kalın.

nurcanaybay
13-11-2011, 16:16
Urla merkez ile buluşacağımız yer arası 1-2 km 'lik mesafedeymiş.Taksi ile gelebileceğimi öğrendim.Ama yine de bir sorun yaşarsam ararım.Teklif ettiğiniz için teşekkür ederim.

mandalinci
15-11-2011, 15:22
Nihayet dün bahçeye gidebildik. Rüzgarlıydı ama çok güzeldi etraf.

Tekrar sıfırdan başladık, koteyner ve etrafı çok çıplak görünüyor, ön tarafa sundurma gibi bir şey düşünüyoruz, yazın çok sıcak oluyor. Üstüne saz serilince serin tutar.

mandalinci
15-11-2011, 15:24
Minicik limonum meyve vermiş, çok sevindim.

mandalinci
15-11-2011, 15:50
Ayvalar hep yerlere dökülmüştü sebebini eve gelince anladım, kurtlanmışlar. Seneye bir çaresine bakmalı.

Ama gene de elimden kurtulamadılar.

mandalinci
15-11-2011, 16:07
Zaten zeytini çok severim, zeytin diyarına gelince, kendimi kaybettim. Çizik yeşil zeytin, siyah zeytin çeşitli denemeler yapıyorum.

Siyah zeytin başarılı oldu gibi. Yeşil zeytin bilemiyorum, belki ikinci deneme daha iyi olacak. Resimdeki siyah zeytinler 2. posta yaptıklarım (tarifi satıcıdan alındı), ilk yapılanlar çoktan bitti.

Bir de meşhur hurma zeytin buldum, muhteşem.

cetasule
15-11-2011, 16:52
Sayın Mandalinacı
Yeni eviniz hayırlı olsun.
Ailece Sağlıklı mutlu huzurlu bir yaşantınız olur inşanlah.
Kolay gelsin
Selamlar

sakdag
15-11-2011, 17:32
Merhaba Sayın Mandalinci, Bahçenize iade-i ziyarete geldim. Yeni eviniz, bahçeniz hayırlı olsun. Güle güle oturun, bahçenizden bol çiçekleri ve meyveleri bizimle paylaşın.:)

mandalinci
15-11-2011, 17:36
Bahçeye göz kulak olup, bazı işlerde yardımcı olan kişinin diktiği sebzeler.

Çok lezzetli geldi bana, önümüzde ki yaz ben de deneyeceğim.

mandalinci
15-11-2011, 17:51
Çekirdeksiz narlar sararmış, meyveleri de hep çatlamış.

mandalinci
15-11-2011, 18:06
Mandalin ağaçlarını da çektim ama nedense tüm bahçeyi çekmemişim.

Geçen sene meyveleri ağacında alan kişi bu sene de satın almak için aradı. Ben bu satış işinden birazcık çekiniyorum.

Geçen sene neredeyse tüm köyü dolandırmışlar. Bizim de acemi şansı herhalde, namuslu alıcıya denk gelmişiz.

berçin
15-11-2011, 22:18
Merhaba sayın mandalinci, yeni bir başlangıç yeni bir maceraya yelken açmışsınız. Hayırlı olsun, her şey çok güzel, darısı benim gibi yolun daha çok başında olanlara. Sevdiklerinizle, sağlıklı, ve mutlu bir yaşam dileğiyle esen kalın.

sakdag
16-11-2011, 08:41
günaydın sayın mandalinci, affınıza sığınarak bir şeyi düzeltmek istiyorum. Ayın yarışması bölümünde oyunu yazılı olarak beyan etmişsiniz ancak ankette oylamamışsınız, sanırım unutmuşsunuz. Ben de aynı şeyi yapmışım da, ordan farkettim... :)

fatma sunay
16-11-2011, 17:03
Sayın mandalinci meyvelerinizi ağız tadıyla yemek nasip olsun.
Dökülen ayvalardan bende marmelat yaptım çok güzel oldu. Ayvaları akşamdan doğrayıp tencereye dodurdum sobanın üstüne koydum sabaha kadar yumuşadı sonra blendırdan geçirip kaynattım sıcakken kavonozladım.

Sizinde ayvaların maşallahı var kış geldi ama hala hazırlıklar devam ediyor.
Selamlar....

mandalinci
16-11-2011, 17:38
Sn. fatma sunay,

Ayva ilaçlanmasına rağmen kurtlanmış, marmelat ve tatlı çıkarabilmek için bayağı bir uğraş verdim. Sizin yöntem de çok pratik olmuş, elinize sağlık.

En kısa zamanda takrar gidip toplamayı düşünüyorum, ekmek ayvasıymış, tadına bayıldık.

Ama bu kurt işi canımı sıktı, hangi ilaç iyi gelir acaba?

Hepimiz için, gerek kendi ağacımızdan, gerekse bulabildiğimiz organik meyve, sebzelerden bol bol yemek nasip olsun diyorum.

Sevgiyle kalın.

mrduran
17-11-2011, 01:13
Merhabalar efendim,

Zeytin konusunda ve zararlılar ile doğal mücadelede, sitemizin güzel bahçelerinden http://www.agaclar.net/forum/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/20890-18.htmziyaret göz atmanızı öneririm. Ayni iklimde olmanız nedeni ile sanırım uygun bir bahçe efendim.
Böylece İzmir' imize, samimi olarak Hoş Geldiniz demiş olayım:))

Afiyet olsun, kolay gele inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran
20-11-2011, 13:25
256247

berrinb
23-11-2011, 11:48
Sevgili Mandalinci,bahçenizin ürünlerine bayıldım...Ne güzel bir duygudur,elinizle bahçenizdeki sebze ve meyveleri toplamak...Hepsi de renkli ve sıhhatli görünüyorlar..Benim de armutlarım bu sene çok döküldüler...Kavun ve karpuz dahi yetişmiş bahçenizde...Zeytinlerin ve marmelat görüntüleri enfesti...Ellerinize sağlık...Mutlu ve sıhhatli günlerde ,bahçe uğraşınız olsun inşaallah...Sevgili annenize selamlar...Sevgiler...

mandalinci
24-11-2011, 09:28
Sn. berrinb,

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Anneme iletiyorum, mutlu oluyor, sağ olun.

Daha mandalinlikte ve evin bahçesinde yapılacak çok şey var, yağmurlar başlamadan, verendaya eşim tahtadan bir bölüm yapmak istiyor, başladı, biter inşallah kısa zamanda.

Onun işi biterse ben de çiçeklendirme işine girişeceğim. Ayrıca çimler biraz cılız görünüyor, bekliyoruz, biçelim mi, yoksa silindir geçirsek nasıl olur? Düşünüp duruyoruz.

mandalinci
24-11-2011, 09:33
Biz Ankara'dan kazılan yollardan, açılan çukurlardan kaçıp geldik, şansa bakın ki Urla yarımadası içme suyu çalışmaları başladı.

Bitince iyi olacak ama, çalışmalar esnasında koca makinalar neredeyse evlerin içine girecek. Allahtan çabuk yapıyorlar.

mandalinci
24-11-2011, 09:37
Arka bahçede ki sebze fidelerim, yerlerinden memnun gibiler, pırasaları daha anlayamadım, tuttular ama tam da alışamadılar gibi.

mandalinci
27-11-2011, 12:49
Biraz da gezelim, geçen hafta Güzelbahçe-Yaka köyüne gittik.

Pazar günleri otantik pazarı var, mutlaka git demişlerdi. İyi ki gitmişim.

Tertemiz, pırıl pırıl bir köy. Başka bir memlekette olsa, rehberler uğranılacak yerler listesine koyarlardı mutlaka.

Uzaylı
28-11-2011, 11:53
Sayın mandalinci; Aslında köylerde keşfedilecek o kadar çok şey var ki, zaman bulup keşfe çıkmak lazım. Etrafımızdaki köylerden sonra, bir ara Denizli taraflarını araştırmak istiyorum. dokuma tezgâhları, buldan kumaşları filan. Kemeraltında ve hatay semtinde iki dükkân buldum harika bir yer. Otantik kumaşlar, aksesuarlar. Bir de fuarda ipek dokuma tezgâhı görmüştüm. Denizliden geldik dediler. İçim gitti. Bayılıyorum böyle şeylere. Yerim olduğunda otantik bir dokuma tezgâhı bulma peşine düşeceğim inşallah...

Köylerde genelde temiz görüntüyü sağlayan kreç boyalı duvarlar. Kreç aynı zamanda börtü böceği de yaşam alanından uzaklaştırıyormuş. Ben de bahçede küçük evde duvarları kreç istiyorum. Bembeyaz bir görüntü. Ucuz olduğu için de sık sık boyanabilir.

Lahanalarda eğer tırtıl görecek olursanız, kükürt serpmenizi tavsiye ederim. Ben gördüm, denedim ve gittiler. İnşallah bir daha olmaz ama tedbir olarak kükürt bulunduruyorum.

Kolay gelsin, sevgiler...

mandalinci
28-11-2011, 17:37
Etrafta keşfedilecek çok güzel yerler var, ben yavaştan başladım. Urla ve İzmir'de eski binaları resimliyorum. Böyle eski binalar ve objeler, otantik malzemeler çok ilgimi çekiyor.

Denizli de iyi fikir, her sene yazlığa giderken geçeriz, uğramak istedim ama olmadı sonra köpeğimiz olunca imkansız oldu. Özel bir zaman ayırıp gitmek lazım.

Yaka köyü hem tertemiz binaları hem de tertemiz sokakları ile dikkatimi çekti. İnsanları da çok yakın ve ilgililer. Pazarlarını da iyi tanıtmışlar, köye gelir oluyor.

Tırtıl meselesine dikkatimi çektiğiniz iyi oldu, inceleyeyim var mı?

Bugün Çınarlı'ya gittim, çok hoş bir yer, sadece 3 dükkan bakabildik, diğerleri kesme çiçek ve yapma çiçek satıyor.

Bahçe için bir sürü değişik malzeme var, ne aldın diye soracak olursanız, kapı çelengi, samanlı halka şeklinde ve buzdolabı mıknatısları (süsünü kendimiz yapacağız), yılbaşı ışıkları. Hepsinin fiyatları çok uygundu.

Tahta objeleri görünce henüz açıp, boyamaya başlayamadığım, ahşap boyama malzemelerim aklıma geldi. Ben onları boyayayım, almaktan zevkli olur dedim ama bakalım ne zaman olur. Ama çok güzel fikirler geldi aklıma.

Sepetler çok güzeldi, bir de yeni doğan bebekler için bilumum süs malzemeleri ( hoş geldin bebek, cinsiyete göre renkli kalpler, tüller, şeker koymak için telden arabalar, harfler vb), yapma çiçekler (organizasyonlar için iyi fikir olabilir).

Saksılar, renk renk ve orijinal şekilli, saksılılıklar (bazıları çok pahalıydı) hepsi güzeldi.

Sayenizde öğrendim yerini tekrar teşekkür ederim, sevgiler.

mandalinci
03-12-2011, 17:38
Ahşap uygulama bitti. Önünde bıraktığımız toprak kısma çiçek seçmeye çalışıyorum

fatma sunay
03-12-2011, 20:01
Sevgili mandalinci eskiye ait bulduğunuz objeleri bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Tabii yenileride unutmuyorum biliyorsnuz benim ençok meraklı olduğum şey eski eşyalar. Birde İzmire bağlı nazar boncuğu yapan bir köy var hiç oraya gittinizmi çok merak ediyorum.

Değişik boncuklara da merakım vardır illaki kimsede olmayan şeyleri almak için dolanıp dururum. Bu köye de mutlaka birgün gideceğim eğer benden önce giderseniz bolca resim rica ediyorum.

Bembeyaz kireç kokan duvarlara evlere hastayımdır resimler çok güzel emeğinize sağlık..

Selamlar....

mandalinci
03-12-2011, 22:28
Sn. fatma sunay,

Sizin eskiyi koruma ve değerlendirmeyi nasıl önemsediğinizi biliyorum. Gördüğüm eski obje ve evlerin resimlerini severek paylaşırım. Aslında Urla ve İzmir'de görebildiğim eski evleri resimliyorum, ara ara paylaşım yapayım sayfamda. Umarım hoşunuza gider.

Ben de kendi eski (nacizane antika) odamı dekore eder etmez resimleyeceğim.

Biz Eylül'ün başında taşındık İzmir'e, çok fazla yer gezemedik henüz. Hafta içinde kızım okuldan dönmeden evde bulunmam lazım, çok uzaklara gidemiyoruz. Hafta sonları da onun programları, kursları oluyor. Her zaman gezi yapamıyoruz. Yarın beraberce Bayındır'a gideceğiz. Resimleri paylaşırım.

Boncuk yapılan köyü duymuştum, adını şimdi hatırlayamıyorum, siz adını ve yerini biliyorsanız yazın, bir fırsatını bulunca gitmeye çalışırım, bolca resim çekerim.

Bodrum-Gümüşlükte de boncuk yapıp satıyorlar. Kızımla her gittiğimizde alırız, bir şekilde de değerlendiririm.

İzmir'e gelmeden az önce eşim siteye resim yükleme çabalarıma daha fazla dayanamadı, bir fotoğraf makinası hediye etti, şimdi makinanın şarjını bitirene kadar çekiyorum, inşallah bir ara kursa da gitmeyi planlıyorum, o zaman daha hoş şeyler çekerim diye düşünüyorum.

Sevgiyle kalın.

gondag
04-12-2011, 12:15
Sevgili Mandalinci,, bugün ilk kez bahçenizi (bahçelerinizi)ziyaret ettim, sitede çok yeni olmasamda bölümde yeni olduğum için komşu ziyaretlerine yeni başladım ve hepsi sevgi,emek ürünü bahçelerde yaratıcıları ile tanışmaktan mutluluk duymaktayım.Öncelikle güzel İzmir'imize hoş geldiniz,gördüğüm kadarı ile zaten yüreğinizle izmirliymişsiniz birçoğumuz gibi,,,burada çok mutlu ve başarılı olacak güzel bahçeler yetiştireceksiniz, biliyorum, çünkü siz bunu seviyor ve emek veriyorsunuz,.
Yazılarınızı başından itibaren dudağımın kenarında ufak bir tebessüm,yürek başımda hafif bir sızı,anılarımın 60 lı yıllarının Ankarasında,ilkokula, liseye ünüversiteye,Gençlik Parkına Atatürk Orman Çiftliğine,Anıtkabire gittim,ayak bileklerimize çıkan çamur dizlerimizde kar ile sokak aralarında oynadığım oyunlar,artık hayatta olmayan yakınlarımın hasreti, burnumda Ankaranın buram buram kokan leylakları, filbahrileri (galiba,beyaz salkımlar halinde açan harika bir çalı idi adından çok emin değilim) kışın sokaklarda minik demetlerle satılan yabani mor menekşe demetcikleri,,,,,,biz eşimle Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesinde birlikte okuduk...lise aşkı..kulaklarda o yılların gözde şarkıları- değdi saçlarına bahar gülleri,,boş yere ağlama kalbini bağlama ankara kızlarına ,,,ahhhh sevgili mandalinci.. biliyormusunuz İzmirdede leylak, filbahri yetişiyor ama ankaradaki gibi kokmuyor,hanımelide,,gerçekten iklimle belki toprakla ilgili birşey,...
Herneyse bu tatil sabahı beni 40 yıl geri götürdünüz sağolun,hoşgeldiniz...güle güle oturun,mutlu olun,,,zeytinalan çok güzel bir yer bende bornovadayımizmirli üyeler buluşup görüşmeliyiz, İzmirli diyorum yukarıda yazılanlardan anlaşılacağı gibi çocukluk ve ilk gençlik yıllarım eğitim yıllarım hep Ankarada geçti,,bu bakımdan tek değilsiniz size sağlıklı mutlu yıllar diliyorum ailenizle birlikte görüşmek üzere . Sevgiler

nurcanaybay
04-12-2011, 13:01
KEMALPAA NAZARKY BONCUK ARISI VE BONCUK CAFE-Izmir-KEMALPAA-nazarkoy-nazar-goz-boncuk-kemalpasa-izmir-carsi-Sanal tur-Mekan360.Com - Ana Sayfa (http://www.mekan360.com/360fx_kemalpasanazarkoyboncukcarsisiveboncukcafe-izmir-kemalpasa.html)

İyi seyirler :))

Yanılmıyorsam üyelerimizden Aziz Fayda o köyde oturuyor.

mandalinci
04-12-2011, 18:11
Sn. gondag,

Ziyaretinize çook memnun oldum. Mutlu ettiniz beni. Çok güzel şeyler yazmışsınız, ben de ilk zamanlar, 46 sene yaşadığım şehri bırakıp gelmenin muhasebesini yapmamak için hep farklı şeylerle ilgilendim, bayramda Ankara'ya gittik, eşim ve kızımla birbirimize baktık, eee iyi ettik mi şimdi diye konuştuk.

Allahtan, kaldığımız Başkent öğretmen evinin bulunduğu bölgede kesif bir kömür kokusu genzimizi yaktı, trafik, ayrılmamızın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen bize çok yoğun ve korkunç geldi. Hasret henüz çok etkili değildi, bilindik kışa yakın Ankara sobaharı yaşanıyordu. Yani herşey gri, dumanlı, kalabalık ve telaşlı.

Biz burada aradığımızı bulduk, komşularım iyi insanlar, bizim gibi Ankara'dan gelenlerle de tanıştık. Üniversiteden arkadaşlarım var. Eşim de tesadüf lise arkadaşlarını buldu. Mevsim hala tam kış değil. Bahçede sürekli çalışabiliyoruz. Kızım okula biz bahçeye.

Bakalım bir kış yaşayalım, nasıl hissedeceğiz. Ankara'ya gidip geliyoruz. Gelenler de oluyor.
Ağaçlar.net'te de çok destek gördüm, sizin gibi dost, samimi insanlarla tanışmak mutluluğuna eriştim.

Biz de bugün Bayındır'a gittik havayı böylesine güzel görünce, inanır mısınız filbahri aradım seralarda, alışkanlık herhalde. Eşim de taşınmadan önce ki gelişlerinden birinde bahçeye, sitenin görebileceğimiz yerlerine leylekler dikmiş.

Benim taşındığım evden bir önce oturduğum evde 2. kata kadar uzanan bir leyleğım vardı, öylesine devasa bir bitkiydi ki, çelik halatlarla buket gibi toparlamak zorunda kalmıştık. Yağmur yağdığında katmerli koca hevenk gibi çiçekleri yerlere yapışıyor diye, tabii kar da zarar verirdi. Bakalım burdakiler nasıl olacak.

Yani şimdilik Ankara deyince aklıma (kışa girdiğimiz için olsa gerek) ayaz, buz ve üşümek geliyor. Ben son 12 yıl köylerde öğretmenlik yaptım, belki de ondandır.

Bu arada mavi kelebek çiçeğinin çeliğini ne yapayım bunu diye sormuştum toplantıda size, perlit demiştiniz, bir pet şişeyi kesip, dibine 4 parmak kadar toplantıda dağıtılan topraktan koyarak, içine bitkileri (2 parçaydılar) yerleştirdim. Üzerinede kalan parçayı bantladım. Şimdilik mutlu görünüyor, en azından yeşil. Arada şişenin kapağını açıp havalandırıyorum.

Saksıda dikili olanı da siz vermiştiniz galiba, bilemedim dışarı bıraktım, biraz neşesi kaçtı, içeri aldım, yarın biraz yoğun bakım uygulayayım bakalım.

Ben de siz ve ailenizle Ankaralı-İzmirli olarak tanışmak, görüşmek isterim. Konuşacak çok ortak şey buluruz herhalde.

İlginize, desteğinize çok teşekkür ederim, sevgiyle kalın.

mandalinci
04-12-2011, 18:14
KEMALPAA NAZARKY BONCUK ARISI VE BONCUK CAFE-Izmir-KEMALPAA-nazarkoy-nazar-goz-boncuk-kemalpasa-izmir-carsi-Sanal tur-Mekan360.Com - Ana Sayfa (http://www.mekan360.com/360fx_kemalpasanazarkoyboncukcarsisiveboncukcafe-izmir-kemalpasa.html)

İyi seyirler :))

Yanılmıyorsam üyelerimizden Aziz Fayda o köyde oturuyor.

Çok teşekkürler, zahmetler etmişsiniz, çok güzel bir bilgi. Başka bir gezelim, görelim gezisi programına alındı hemen.

nurcanaybay
05-12-2011, 12:11
Gezi gerçekleştiğinde detaylı fotoğrafları bekliyor olacağız :)

mandalinci
05-12-2011, 12:14
Cuma günü ufak bir ev kazası geçirip, 4-5 basamaktan uçtum. Sabahın 6.30'unda, güne başlamak için iyi bir fikir değildi tabii.

Neyse, hiç öyle bir şey olmamış gibi ağrılara, morluklara prim vermeden yaşamaya çalışıyorum.

Hatta, öğleye doğru makinam elimde çiçek, böcek resimlemeye bile çıktım. Ertesi günü kötü olurum diye, tabi öyle de oldu.

Pazar günü Bayındır gezisini iptal etmedim, topal bit gibi gittim, gezdim, resimledim.

Tesadüfen uğradığımız Fulsan çiçekçilikte, çok dostane karşılandık. Sahibi İhsan Bey, salı günü by pass ameliyatı olacağı halde, gene işinin başındaydı, kendisi ve oğlu çok yardımcı oldular.

Bahçede bulunan sevimli dostlarını da resimledik.

mandalinci
05-12-2011, 12:24
Kendileri tohumdan, çelikten üretim yapıyorlarmış, çok büyük bir alan.

Kekik, lavanta, festuka ovina aldım, melissaları hediye ettiler.

mandalinci
05-12-2011, 12:52
Kumkuat/kamkat var mı diye sorunca bizi Seven Çiçek'e yolladılar. Orası da çok büyük, daha ziyade ağaç, çalı ağırlıklı bir yermiş.

Mandalinliğe söğüt aldık, normak ve kıvırcık, Muhsin amca, defne diye sordum bilemedi, bitkiyi gösterince de, hepsini ben diktim ama unutuyorum diye, bizi güldürdü. Sonra da en güzelini seçti. Resmini çekince de pek memnun oldu, hediye 3 avuç kamkat meyvesi verince, ben onu aramaya geldim buralara diye aklıma geldi.

Büyük olanlar 300-400 TL imiş. Bakmayı beceremezem, üzülmeyeyim diye ben 20 liralıktan aldım .

mandalinci
05-12-2011, 12:55
Araba doldu, kamkatım, içeride geldi. Goji fidanı bulamadım ona yanarım. Kargoyla istesem bir yerlerden gelirken hırpalanır diyorum. Bulsam bu civarda alacağım hemen.

mandalinci
05-12-2011, 13:02
Yol boyunca zeytinler toplanıyordu. Bu kadar gezince acıktık, o bölgede kokoreç ve çöp şiş meşhurmuş, güzeldi doğrusu.

Hava çok güzeldi (17 derece) lokantanın önünde oturup yedik. At arabası, tekerlek, pulluk çok hoştu. O tekerlekten çok istiyorum, kime sorsam çok eskiden kaldı diyor. Ama hala at arabaları var, kullanılıyordur, yapılıyordur diye düşünüyorum.

mandalinci
05-12-2011, 13:03
Gezi gerçekleştiğinde detaylı fotoğrafları bekliyor olacağız :)

Sevgili nurcanaybay,

Burun farkıyla kaçırmışım yüklemeyi. Resimler tamamdır.

mrduran
05-12-2011, 17:18
Merhaba efendim,

Çok güzel ve verimli bir seyahat yaşattınız bize de. Her şey güzel, kamkat önde ama efendim. Meyvelerini mayıs ayında bitirin, yeni çiçeklenme için-yeğenimiz o görevi zevkle üstlenecektir.

Alaçatı-Çeşme de listededir umarım.

Sağlıkla kalın inşallah.

Siz ve ailenize saygılarımla lütfen.

berrinb
05-12-2011, 22:03
Sevgili bahçenize ancak şimdi girebildim ve düştüğünüzü öğrendim...ben size depremi duyunca,merakımdan mesaj çektim..tesadüfe bakar mısınız:)) Tekrar geçmiş olsun...tanrı kazalardan cümlemizi korusun...:)

sera gezilerinizin karelerine; beyaz evlerle çevrili sokaklara bayıldım...Teşekkürler böyle harika görüntüler için.... Sevgili annenize ve size sevgiler selamlar...

mandalinci
06-12-2011, 06:09
Sevgili berrinb,

Mesajınıza yazdığım cevabı daha sonra okuyunca güldüm, eskinin Akbank reklamı vardı, Akbanka mı gidiyorsun, hayır Akbank'a gibi olmuş. Siz depremden bahsetmişsiniz ben düşmemden.

Sağ olun çok naziksiniz, depremi oturduğum için farkettim, masa sallandı. Allah beterinden saklasın gerçekten.

Selamınızı anneme ileteceğim, sevgiyle kalın, sağlıklı günler hepimize.

gondag
06-12-2011, 13:34
Sn. gondag,

Ziyaretinize çook memnun oldum. Mutlu ettiniz beni. Çok güzel şeyler yazmışsınız, ben de ilk zamanlar, 46 sene yaşadığım şehri bırakıp gelmenin muhasebesini yapmamak için hep farklı şeylerle ilgilendim, bayramda Ankara'ya gittik, eşim ve kızımla birbirimize baktık, eee iyi ettik mi şimdi diye konuştuk.

Allahtan, kaldığımız Başkent öğretmen evinin bulunduğu bölgede kesif bir kömür kokusu genzimizi yaktı, trafik, ayrılmamızın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen bize çok yoğun ve korkunç geldi. Hasret henüz çok etkili değildi, bilindik kışa yakın Ankara sobaharı yaşanıyordu. Yani herşey gri, dumanlı, kalabalık ve telaşlı.

Biz burada aradığımızı bulduk, komşularım iyi insanlar, bizim gibi Ankara'dan gelenlerle de tanıştık. Üniversiteden arkadaşlarım var. Eşim de tesadüf lise arkadaşlarını buldu. Mevsim hala tam kış değil. Bahçede sürekli çalışabiliyoruz. Kızım okula biz bahçeye.

Bakalım bir kış yaşayalım, nasıl hissedeceğiz. Ankara'ya gidip geliyoruz. Gelenler de oluyor.
Ağaçlar.net'te de çok destek gördüm, sizin gibi dost, samimi insanlarla tanışmak mutluluğuna eriştim.

Biz de bugün Bayındır'a gittik havayı böylesine güzel görünce, inanır mısınız filbahri aradım seralarda, alışkanlık herhalde. Eşim de taşınmadan önce ki gelişlerinden birinde bahçeye, sitenin görebileceğimiz yerlerine leylekler dikmiş.

Benim taşındığım evden bir önce oturduğum evde 2. kata kadar uzanan bir leyleğım vardı, öylesine devasa bir bitkiydi ki, çelik halatlarla buket gibi toparlamak zorunda kalmıştık. Yağmur yağdığında katmerli koca hevenk gibi çiçekleri yerlere yapışıyor diye, tabii kar da zarar verirdi. Bakalım burdakiler nasıl olacak.

Yani şimdilik Ankara deyince aklıma (kışa girdiğimiz için olsa gerek) ayaz, buz ve üşümek geliyor. Ben son 12 yıl köylerde öğretmenlik yaptım, belki de ondandır.

Bu arada mavi kelebek çiçeğinin çeliğini ne yapayım bunu diye sormuştum toplantıda size, perlit demiştiniz, bir pet şişeyi kesip, dibine 4 parmak kadar toplantıda dağıtılan topraktan koyarak, içine bitkileri (2 parçaydılar) yerleştirdim. Üzerinede kalan parçayı bantladım. Şimdilik mutlu görünüyor, en azından yeşil. Arada şişenin kapağını açıp havalandırıyorum.

Saksıda dikili olanı da siz vermiştiniz galiba, bilemedim dışarı bıraktım, biraz neşesi kaçtı, içeri aldım, yarın biraz yoğun bakım uygulayayım bakalım.

Ben de siz ve ailenizle Ankaralı-İzmirli olarak tanışmak, görüşmek isterim. Konuşacak çok ortak şey buluruz herhalde.

İlginize, desteğinize çok teşekkür ederim, sevgiyle kalın.

sevgili mandalinci, mavi kelebek çiçeği çeliklerinin üzerini örtmenize gerek yok,normal herhangi bir çelik gibi ekip güneş alan bir yerde (evde) muntazam sulayın yeterli, fide iken çok sıcak veya soğuk tan hoşlanmıyor sera sistemi olmazsa olmazı değil,yetişkin hali bahçe bitkisi, problem önce çelik bulmak,sonra köklendirmek. selamlar.

fatma sunay
06-12-2011, 19:13
Sevgili mandalinci öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Boncukların yerini benden önce arkadaşımız sevgili Nurcanaybay yazmış.

Tekerleklere bayıldım hep bahçemde böyle tekerlek at arabası, saban gibi aksesuarlar istemişimdir ama bizim oralarda böyle şeyler yok. İstanbul'dan götürmekte çok zahmetli.

Aldığınız fidanlar ve çiçekler umarım sizi mahçup etmez verimli olurlar. Sevgiler...

mandalinci
06-12-2011, 22:28
Teşekkürler çok naziksiniz, Sn. fatma sunay,

Bir de rahatça öksürüp, hapşurabilsem, tamamen iyi oldum diyeceğim. Bundan sonra, telaşla merdiven inmek mi? Töbe.

Cuma sabah düştüm, Pazar günü gezmeye gittim. şimdi de her tarafım ağrıyor diye şikayet ediyorum. Ben bildim böyle olacağını, gezebildiğim kadar gezeyim dedim.

Şimdi de ağrılarımın tadını çıkarıyorum.

Acaba, tekerlek vb gibi şeylerin satıldığı bir yerler var mıdır? yoksa yenisi bir yerlerde satılır mı?

Eskiden İstanbul'a çok giderdik, mutlaka Çukurcuma'ya gider, uzun uzun gezerdim. Hele bir dükkan hatırlıyorum, tepeleme boy boy kurnalar vardı.

Araştırmak lazım, belki buluruz bir şeyler.

Çiçekler tutacak gibiler de kamkatın yaprakları sarı gibi, eve gelince fark ettim. Üzerinde de meyve dolu, saksı da değiştiremem, göreceğiz bakalım ne olacak.

Sevgili nurcanaybay'a çok teşekkürler, öyle güzel tanıtım yapmış ki iyileşince, Nazarköy gezisi farz oldu. İnşallah gerçekleştirir, resimleri paylaşırım.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, sevgiyle kalın:)

mandalinci
06-12-2011, 22:32
Sn. mrduran,

Meyveleri bir tek ben beğendim, kısa zamanda bitecek gibi. Bu arada kamkat aramızdan ayrılmazsa iyi, alırken farkedemedim, yapraklar sarı imiş.

Gezi işi iyileşmeme ve hava durumuna bağlı, inşallah o da olur.

Teşekkürler, saygılar bizden size olsun.

nurcanaybay
07-12-2011, 11:13
Burada antika eşyalar satan birkaç yer var.Daha önce tekerlekte görmüştüm .Sizin için
araştıracağım ,gerçi burada fiatlar ederinden fazla oluyor ama fikir sahibi oluruz.

Selehattin 67
07-12-2011, 11:21
Geçmiş olsun sayın mandalinacı umarım aradığınız tekerlekleri bulursunuz güzel bir gezi olmuş

mandalinci
07-12-2011, 16:15
Teşekkür ederim sevgili nurcanaybay, muhtemelen Alaçatı'da epey yüksek fiyattır.

İnternette baktım, Manisa'da imalatçısı (imalatçısı derken at arabasından bahsediyorum), adını şu anda hatırlayamadım bir yerde de süsleme, tezgah, bahçe objesi imalatı varmış.

Ben hem ucuz olsun hem de yakınlarda olsun diyorum, bakalım kısmet, gidip gelirken belki Manisa'dakine uğrayabiliriz, nasıl olsa acelesi yok, keyfe keder.

nazlı06
13-12-2011, 19:11
hadi birgün Tire'yede gelin

mandalinci
14-12-2011, 09:01
Bizim buralara bahar geldi güllerim açıyor.

mandalinci
14-12-2011, 09:13
19 kasım İzmir toplantısında sevgili uzaylı'nın verdiği fındık turplarını evde çillendirip dikeyim dedim, meğer direk toprağa atmak gerekiyormuş, geçen gün zedelemeden toprağa geçirdim ama eziyetli oldu, acemilik işte.

Sebze bahçemde, brokolilerin ve marulların keyfi yerinde. Pırasalar hala düşünüyor, umarım turplar da toparlarlar.

mandalinci
14-12-2011, 09:22
Fare kulağını sitede çok övdüler, ben de eşimin yaptığı ahşap bölümün önüne onlardan diktim. Duvar diplerine de iris ve adını hatırlayamadığım soğanlı bir çeşit çiçek daha diktim.

Bakalım baharda çıkacaklar mı?

Daha önceden dikilmiş ve çıkınca beni sevindiren nergis ve bir komşumun hediye ettiği galiba amarillis (adını yazmayı bilemedim).

Uzaylı
16-12-2011, 12:09
Sayın Mandalinci; Sebze bahçesi hazırlanmış, bol bereketli olur inşallah.

Geçen gün (sanırım çarşıya gittiğim gündü), bir marketin önünde sebze tezgahı olarak kullanılıyor diye düşündüğüm, gerçeğinden daha küçük boyda bir at arabası gördüm. Üzeri dekoratif işlenmişti. O kadar hayran kaldım ki, bir daha öradan geçerken nereden aldıklarını öğrenmeye çalışacağım. Çok daha küçüğü olması çok hoşuma gitti. Görür görmez bahçede üzerinde çiçeklerle dolu halini hayal ettim. Öğrenirsem size de haber veririm.

Kolay gelsin...

nurcanaybay
16-12-2011, 18:14
Sn.Mandalinci ;
çiçekli yer örtücülerle ilgilenirseniz armeria maritima splendens isminde bir çim türü var.
Urla'da ki Ünal kaktüs'de satılıyor.Site'de de konu başlığı açılmış ,bir bakın isterseniz hoşunuza gidebilir.

alcen
16-12-2011, 19:30
Sn.mandalinci.Sizin gördüğünüz arabadan arkadaşım alıp çiçek ekti , acem halısı doldurdu içine çiçekler içini kaplayıp açınca müthiş güzel oldu.Yapın tavsiye ederim,sağlıcakla kalın.

mandalinci
19-12-2011, 06:19
Sevgili uzaylı,

Kendi bahçemde, kışın sebze yetiştiriyor olmak çok ilginç geliyor bana,

Ankara'da böyle bir şey hayaldi. Sebzelere inanmaz gözlerle bakıyorum, geçenlerde gübreledim, çapaladım, bir kaç günde sanki daha da gelişmiş gibi geldiler.

Şimdi çıkıp baktım, dünkü yağmurda turplar ne oldu diye, çoğu ezilmemiş, çok sevindim.

Araba konusunda da ilginize teşekkürler.

mandalinci
19-12-2011, 06:31
Sevgili nurcanaybay,

Ünal seraya gidemedim ama sitede gördüğüm kadarıyla armeria maritima splendens güzel bir yer örtücüye benziyor, teşekkür ederim, keşke festuca ovinaları ve fare kulaklarını almadan bileydim, ama gene de deneme amaçlı biraz alayım.

Perşembe günü, hafta sonu yağmur gelecek diye eşimle birlikte, tüm alıp da dikemediğimiz bitkileri diktik. İşin yorucu kısmı eşime kaldı, düşme hikayemden sonra kendimi zorlayamıyorum diye.

Eşim, en son kargodan Sn. gilaburu'dan ısmarladığım, gilaburu, böğürtlen ve gojileri görünce bakalım bunları nereye dikeceksin dedi ama, cumartesi Kemeraltında bak bak lale soğanları var diye kendisi bana haber verdi. Tabii bir sürü soğan aldık.

Bakalım baharda bahçe neye benziyecek, merak ediyorum doğrusu:)

mandalinci
19-12-2011, 06:39
Sn. alcen,

Ben bahçeye neler neler dikmek istiyorum ama, çim işiyle eşim ilgilendiği için, biçerken ortalar boş olsun, kenarlarda makinayla girilmedik yer olmasın diye ikaz ettiği için, yine bana bahçede kenar köşe, kıyı yerler kaldı.

Allahtan, bahçenin bazı kenarlarına makina giremeyeceği için çim yapmadık da, Ankara'da ki bahçeden daha çok yerim var.

Geçen gün Urla merkezde küçük boy, yenice bir tekerleğe 75 TL dediler, biraz çok gibi geldi bana yoksa değil mi? bilemedim.

İlginize teşekkür ederim.

berçin
27-12-2011, 12:29
Sn.mandalinci,son ziyaretimden buyana ne güzel işler yapmışsınız.Hayal ediyorum da sizin bahçenin baharı başka,yazı başka güzel olacak.Emeğinize sağlık esen kalın.

serkan_istanbul
27-12-2011, 13:41
ellerinize sağlık geçmiş olsun bu arada çok güzel bir paylaşım güle güle büyütün bitkilerinizi

mandalinci
28-12-2011, 05:39
Yılbaşı hediyem, nihayet tekerleğimi bulduk:)

Fatoş
28-12-2011, 12:28
Sevgili Mandalinci, bahçenize o tekerlek çok yakışmış, baharda bahçenizin harika olacağına inanıyorum, renk renk laleler, çiçekler. Kışın sebze de yetiştirmeğe başlamışsınız.Ellerinize sağlık. O güzel bahçenizde ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı uzun yıllar geçirmenizi dilerim. Yeni yılınız kutlu olsun.

nurcanaybay
28-12-2011, 12:33
Gözünüz aydınnnn :)

Uzaylı
28-12-2011, 16:38
Yılbaşı hediyenizi güle güle kullanın.;) Hemen yarı mat yat verniği ile verniklemenizi tavsiye ederim. Bizimkiler kayınvalidenin bahçede biraz hasara uğramışlar. Ben de onları sahiplenmiş gibi olmaktan utandığım için ilgilenemedim. Bizimkiler bahçeye kadar dağılmazlar inşallah...

İki tane olsaydı bir bank kenarlarına montajını tavsiye ederdim. Duvara montaj yapabilirsiniz. Ya da sizden daha ilginç fikirler çıkabilir ve bizi şaşırtabilirsiniz.:eek:

Adil
30-12-2011, 18:13
Sayın mandalinci
Yeni yılınızın sevdiklerinizle, sağlık sıhhat başarılarla dolu geçmesini dilerim.Mutlu yıllar.
Trabzondan saygılar selamlar.

berrinb
30-12-2011, 19:24
Sevgili mandalinci ,yeni yılınızı kutlar ,sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim...

Tekerlek çok hoş ve eski antikalardan...Nasıl kullanacağınızı meraktayım..Sarmaşıklı bir duvarda harika görünür :)) Selamlar sevgiler..Annenizi de öpüyorum:))

mandalinci
30-12-2011, 19:59
Tüm ağaçlar.net üyesi dostlarım,

Yeni yılda; hepinize, sağlıklı, mutlu, huzurlu, yaşama sevincinizin eksik olmadığı, bol ürünlü, çiçek ve meyvelerle dolu güzel balkonlar, bahçeler dilerim.

Hepiniz iyi ki varsınız.

Periş
30-12-2011, 22:53
Sevgili mandalinci yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler efendim.. ;)

gulbirsen
31-12-2011, 18:44
Sevgili Mandalinci Ailece Yeni yılınızı kutluyoruz nice mutlu yıllara

sevim4
31-12-2011, 22:02
Sevgili mandalinci yeni yılınız kutlu olsun.

mandalinci
01-01-2012, 09:29
Sevgili Periş, gulbirsen, sevim4,

Ben de sizlerin yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Tek tek tüm dostları sayfalarında ziyaret etmek çok isterdim ama malum yılbaşı telaşı ve Ankara'dan gelen dostlarımızla birlikte kutlama yapmanın mutluluğundan yazamadım, affedin.

mandalinci
11-01-2012, 08:36
Epeydir yazamadım.

Yılbaşı telaşı geçti, havalar bozdu, güneş çıkınca keyfim oluyor, çıkmayınca tatsız.

Son günlerin manzarası. Ama arada böyle hoşluklar da olmuyor değil.

mandalinci
11-01-2012, 08:47
Yılbaşında Ankara'dan gelen dostlarla çok güzel gezdik.

Urla civarında gezmediğimiz dağ, taş, tepe kalmadı gibi bir şey. Allahtan hava müsaade etti.

Daha sonra Crown Plaza civarına hiç gitmemiştik, orada güzel görüntüler yakaladım sanırım.

Hep diyorum güzel havanın tadını hayvanlar çıkarıyor, biz de kumrumuzu yerken, köpeğin keyfine bayıldım.

Şehrin ortasında, egzersiz yapan ata da hayran kaldım.

mandalinci
11-01-2012, 08:52
Halka açık kuruvazör ve denizaltı varmış, ilk fırsatta kızımı getireceğim.

Yargı ve Danıştay anıtında duygulandık.

mandalinci
11-01-2012, 09:03
Düzce köyünde, Artemis restorana yılbaşı günü öğlen gittik, akşama gelecek misafirler için hazırlanıyorlardı.

Arkada enginar tarlasında yetiştirdikleri enginarları türlü şekillerde pişirip ikram ediyorlar. Epeydir gidip geliyoruz. Onların sayesinde ağızlarına enginar sürmeyen eşim ve kızım enginar delisi oldular.

Yemeklerin resmini çekmemişim artık o da bir daha ki gidişe.

mandalinci
11-01-2012, 09:05
Şadırvanı da unutmayalım.

mandalinci
11-01-2012, 09:18
Yılbaşı gecesi, bahçe manzarası. Havai fişekleri yakalayamadım, yazık oldu.

ykolko
15-01-2012, 17:17
Sayın Mandalinci merhaba..
Başta sardunyalarınız,akça ağaç,komşunuzun ebruli leylağı, meyve ağaçlarınız güzel, bahçeniz her geçen gün daha fazla düzene giriyor, sanırım önümüzdeki baharda çok daha güzel olacaklar,sayfamı ziyaret ettiğinizde bir tane çiçeğini olduğunu söylemişiniz, demekki latife etmişsiniz :)
Bol çiçekli,meyveli günler dilerim.

berrinb
15-01-2012, 18:35
Fotoğraflarınıza bayıldım...Küpler,Nargile, ve şadırvan harikaydı..Ama bahçenizin yılbaşı gecesi görüntüsü hepsinden de güzeldi...Bahçe ışıkları ve araba tekerleği bahçenize çok hoş bir hava katmış....Güzel ve mutlu günler sizinle olsun...selamve sevgiler..:)

mandalinci
16-01-2012, 06:32
Sevgili berrinb,

Şimdi Ankara'da kar yağıyor, biz de bir kaç güne kadar oraya gideceğiz. Kar manzaralı yılbaşı daha güzel olurdu tabii. Artık ordan çekip eklerim.

Görüşmek üzere..

kamelyavadisi
16-01-2012, 07:20
Bahçenizi doşalırken insan huzur buluyor. Çalışmalarınız ve hayata bakışınız çok güz<el. Emeklerinize sağlık.

mandalinci
16-01-2012, 08:14
Sn. kamelyavadisi,

Teşekkür ederim. Artık huzur istiyorum, ben kimseyi, kimse de beni huzursuz etmesin. Haberleri bile gazeteden gecikmeli okumak istiyorum.

Basit hayat, basit uğraşlar. Yiyeceğimiz bir lokma ekmek o da mutlulukla olsun.

Size de güzel uğraşlar, bol ürünler dilerim

hk50
16-01-2012, 17:23
Sn mandalinci.yukardaki cevabı mesajınızdan ,
%80 seyahat %80Gece hayatı,%80 yeme içme bitince %20 Huzur hakkı kalıyor bunuda yaşıyamıyorsa insan.Dünya ıssız kalmasın diye gelmiş gibi hissediyor kendini (Ben şahsen öyle düşünüyorum)
Saygılarımla.

Uzaylı
18-01-2012, 16:40
Sayın mandalinci; Yine harika fotoğraflar... Enginar tarlasını görünce ağzım sılandı. En sevdiğim sebzelerden... Ocak ta süper, ama o şadırvanı görünce, yılbaşı günü ışıklı bahçenizin fotoğrafında ortada bir şadırvan hayal ettim, düşünün derim, çok yakışır...

Üstteki, mesajı okuyunca üzüldüm. Hayırdır sizi üzen bir şey mi oldu? Neşeniz,huzurunuz daim olsun; kimseler bozamasın dilerim.

Sağlıcakla Kalın...

canannuman
18-01-2012, 23:24
İzmir'de Atamızı küçük bir törenle andık.

Sardunya merağı sizde de var. Maaşallah yeriniz bayağı büyükmüş hala inceliyorum demirin dışındaki kırmızılı bitkiyi bende çıkaramadım (Sanki hepsini çıkardımda laf işte) Ama çok beğendim ne güzel çeşitli meyva ağaçlarınız var. İnşallah benim bıdıklarda meyva verir.
Bu arada yukarıdaki fotonuz çok anlamlı ayrıca tebrik ederim. :)

canannuman
18-01-2012, 23:32
Ayrıca sebze bahçesindeki tahta yol çok akıllıca sanki yapı marketteki çiçek çitlerine benziyor. Bu fikri aklımın bir kenarına yazdım. Daha neler öğreneceğiz bakalım. :)

fatma sunay
22-01-2012, 18:24
Sevgili mandalinci ellerinize sağlık süper resimler beni can evimden vurdunuz. Defalarca inceledim eski aksesuarlara bayıldım. Lütfen gittiğiniz ve gördüğünüz bu tür şeyleri benim için görüntülerseniz çok sevinirim.
Her gün açıp bakmaktan usanmıyorum her bakışımda bendeki malzemeleri nerde değerlendiririm diye fikir alıyorum.

Süperrrrrrrrrrrrrrrsiniz.

mandalinci
26-01-2012, 11:21
Sayın mandalinci; Yine harika fotoğraflar... Enginar tarlasını görünce ağzım sılandı. En sevdiğim sebzelerden... Ocak ta süper, ama o şadırvanı görünce, yılbaşı günü ışıklı bahçenizin fotoğrafında ortada bir şadırvan hayal ettim, düşünün derim, çok yakışır...

Üstteki, mesajı okuyunca üzüldüm. Hayırdır sizi üzen bir şey mi oldu? Neşeniz,huzurunuz daim olsun; kimseler bozamasın dilerim.

Sağlıcakla Kalın...

Teşekkür ederim, sevgili uzaylı,

Siz İzmir'lisiniz böyle yerlerin alasını bilirsiniz ama bu Düzce köyü çevresini ben çok seviyorum, o enginarcı sayesinde bizde herkes severek enginar yiyor.

Sıkıntılar gelir, geçer, Ankara'dan dönerken The Power, Secret kitabını okudum (tabii Türkçe) genellikle uygulamaya çalıştığım ama bazen unuttuğum bir sürü güzel şey vardı.

Yaşadığımız her güzel şeye şükürler olsun, hayat çok güzel herşeye rağmen..

Herkesin sağlığı, mutluluğu daim olsun, Allah yaşama sevincimizi eksik etmesin.

Sevgiyle kalın.

mandalinci
26-01-2012, 11:24
Sardunya merağı sizde de var. Maaşallah yeriniz bayağı büyükmüş hala inceliyorum demirin dışındaki kırmızılı bitkiyi bende çıkaramadım (Sanki hepsini çıkardımda laf işte) Ama çok beğendim ne güzel çeşitli meyva ağaçlarınız var. İnşallah benim bıdıklarda meyva verir.
Bu arada yukarıdaki fotonuz çok anlamlı ayrıca tebrik ederim. :)

Evet bayılırım sardunyalara, çünkü hem dayanıklı hem de çook güzeller.

Yetiştirdiğiniz ağaçlardan bol ürün alma dileğiyle, sevgiyle kalın:)

mandalinci
26-01-2012, 11:28
Sevgili mandalinci ellerinize sağlık süper resimler beni can evimden vurdunuz. Defalarca inceledim eski aksesuarlara bayıldım. Lütfen gittiğiniz ve gördüğünüz bu tür şeyleri benim için görüntülerseniz çok sevinirim.
Her gün açıp bakmaktan usanmıyorum her bakışımda bendeki malzemeleri nerde değerlendiririm diye fikir alıyorum.

Süperrrrrrrrrrrrrrrsiniz.

Çok alçak gönüllüsünüz Fatma hanım. Ben de sizin eviniz, bahçeniz ve aksesuarlarınıza bayılıyorum, zevkle inceliyor ve herkese de gösteriyorum. Maşallah diyeyim bu arada.

Resimleri çekerken, inanın sizi düşünmedim desem yalan olur. Zevkle resim çekip paylaşırım tabii.

Sevgiyle kalın.

mandalinci
26-01-2012, 22:25
Fatma hanım, sizden ilham aldım, senelerdir düşündüğüm odayı yerleştirme çabasına girdim.

Fakat oda biraz küçük, bakalım nasıl yerleşecek. Bazılarını da salona çıkaracağım herhalde. Eşyaların hepsinin bir yaşanmışlık hikayesi var.

mandalinci
26-01-2012, 22:28
Anneannemin dikiş makinası. Dili olsa da anlatsa neler dikti kim bilir. Ama ben dikiş dikmeyi bilmiyorum maalesef.

mandalinci
26-01-2012, 22:33
Annemin teyzesinden beyaz işler. Tesadüfen ebatları pencereme uydu. Tadilata gerek kalmadı.

Pencereden görülen küçük kısım sebze diktiğim bölüm. Üstünü kapatarak sera yapmayı düşünüyoruz. Şu anda marul,brokoli, pırasa ekili.

Yücel Canpolat
26-01-2012, 22:39
Sayın mandalinci şimdi beni canevimden vurdunuz harika eşyalar ve son derece güzel korunmuş, ellerinize düşüncelerinize sağlık umuyorum devamı gelecek

mandalinci
26-01-2012, 22:48
Sn. Yücel bey,

Teşekkür ederim, devamı gelecek. Nihayet onları koyup sergileyeceğime ben çok seviniyorum, ama yerim dar. Neyse gönüller ferah olsun.

mandalinci
26-01-2012, 22:50
Annemle babamın ben çocukken İzmir'den aldıkları kahve takımından kalan iki fincandan biri. Tekrar geri döndüler ama artık babam yok.

mandalinci
26-01-2012, 22:55
Kırım'dan atalardan kalan semaver, halen kullanılır durumda.

Yücel Canpolat
26-01-2012, 23:27
gerçekten çok harika parçalar güle güle sergileyin bizler de izleyelim:) Ben, gidenler birgün mutlaka dönecekler, diye kendimi inandırıyorum:)

Uzaylı
27-01-2012, 12:18
Sayın Mandalinci; Eski yaşanmış eşyalar çok güzel. Hele de geçmişinizden anıları olması çok çok güzel... Hepimizin atayadigarı bir kaç eşyası var. İnşallah çocuklarımız da bu değerleri korur. Kardeşim ve ben yıllar önce annemin çeyizinden artık kullanmadığı bir kaç eşyaya el koyduk. Annem "ne yapacaksınız bunları?" dese de anıları bizi gülümsetiyor. Annemlerin bir de oymalı ahşap iskeletli koltukları vardı. Israrla bir yer aradım bekletmek için ama mümkün olmadı. Tadilatı için usta bulmak zordu araştırdık, sanat eseri dediler. Sonunda annemler koltukları değiştirdiler ama içim gitti. Şimdi hemen hemen aynı koltuklar, ünlü modacı Yıldırım Mayruk'un evinde var, kendisi çok değer veriyormuş dergide okumuştum.:(

Siz eşyaları çok güzel sergileme imkânı bulmuşsunuz. Bizde o kadarcık bile oda yok, belki bağevinde bir oda olur. Darısı bizim de başımıza inşallah...

mandalinci
28-01-2012, 08:52
Sevgili uzaylı, Çok üzüldüm şimdi koltuk hikayenizi duyunca, keşke saklayabilseydiniz.

Oda yok demeyin, direk salona da konabilir. Zaten ben artık kafama koymuştum, koltukları salona da olsa koyarım diye, bazı şeyler salonda zaten.

Evi nasıl kullanırım diye kafa yoruyorum, yerleşeceğiz herhalde eninde sonunda.

Sevgiyle kalın.

berrinb
28-01-2012, 12:49
Sevgili mandalinci , resimler harika ...Aynı hastalığa sahibiz 215. mesajınızdaki eşyalara bakınca kendi eşyalarımı görür gibi oldum....Dikiş makinesi de aynı...Mekiği düz ve elle çalışır olanlardan....:))

Benim tutkularımdan biride dikiş makineleridir...Ayakları harika dökümden olan bir tanesi de yazlıktaki evde mevcuttur...3 tanesi modern 2 si antika 5 dikiş makinesine sahibim ...

Beyaz işli perdenize de bayıldım...Benim beyaz iş yaptığımı tabii ki bilmezsiniz..l980 senelerinde Singer in Fatih de açtığı makine işleri kursunda bütün işleri öğrenmiştim...beyaz delik işi çok zevkli yapılan ve oyalıyıcı harika bir sanat eseri olan makine işlerimizden dir....

Sizin bu türlü zevklerinizin olduğuna çok sevindim..Bende sahifemde size yaptığım bazı işleri paylaşırım....Elişi olarak da kanava, goblen ve etamin ile çok seneler uğraştım...

Herşey harikaydı..Ellerinize sağlık... Sevgiler ve selamlar ...sevgili anneciğinize de hürmetlerimi yolluyorum....:))

mandalinci
28-01-2012, 17:34
Sevgili berrinb,

Beğendiğinize sevindim ve ne güzel becerileriniz var. ben sadece beğeniyorum, saklıyorum ama yapamıyorum maalesef.

Lütfen güzel işlerinizi paylaşın, gözlerimiz şenlensin, ellerinize sağlık.

Eski eşyaların olduğu, sergilendiği yerlerde mest oluyorum ama nerelerde muhafaza edeyim, daha elimdekileri zor tutabiliyorum.

Bir de sırma iş yapılmış kadife parçalar var, onlar acaba nerelerde işe yarar hale getirilir. Bir kısmını Etnografya Müzesine mi bağışlasam acaba diye düşünüyorum.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın.

fatma sunay
29-01-2012, 20:24
Sevgili mandalinci.
Bu resimlere baktıkca içim içime sığmadı ne kadar güzel sergilemişsiniz elinize sağlık. Dikiş makinasından bende de var 3 adet antika dikiş makinası var dede evini restore edersek kalan eşyaları da orda değerlendirmek üzere biriktiriyorum.
Beyaz iş perdeye bayıldım en çok istediğim beyaz iş öğrenmekti kısmet olursa bu yaz biraz çaba göstererek öğrenmek istiyorum.

Kadife parçalarını değerlendirmek için mutlaka bir şey bulursunuz sakın elinizden çıkartmayın. Mesela benim yaptığım gibi kırlent yapabilirsiniz. Tabi parçalarınız nasıl bilmiyorum ama mutlaka ona uygun yer bulunur.
Eskilere böyle kıymet verildikçe ben çok mutlu oluyorum bütün akadaşlarda da böyle köşeler olsun istiyorum.
Hep beraber eskileri değerlendirme köşesi kampanyası başlatalım dermişim.....

Canım çok teşekkür ederim o güzel yüreğin hiç sıkılmasın ellerin dert görmesin..

mandalinci
31-01-2012, 08:06
Teşekkürler sevgili fatma sunay,

Bu eski işler sayesinde, sonunda beyaz iş öğreneceğiz galiba. Sizler beğendikçe böyle şeyleri sadece benim beğenip, saklamadığımı öğrenip mutlu oluyorum.

Kadife parçalar neredeyse çöpe gidiyordu, son anda kurtardım ama şimdi de ne yapacağım bakalım.

Bir ara bulundukları yerden çıkarıp, resimleyeyim.

Eskilerimi beğeneceğimi umut ediyordum, sevindim.

Aslında herkeste vardır böyle parçalar, sandık bekliyorlar. Ben de hep beyaz iş perdem olsun isterdim, bir cesaret perde yaptım.

Kampanya teklifinizi çok beğendim.

Sevgiyle kalın.

sevim4
31-01-2012, 10:16
Sevgili mandalinci,hayran kaldım hepisine perdelere bayıldım.
Emeklerine sağlık.

Adil
31-01-2012, 15:37
Sayın mandalinci.
Tarih kokan bu güzel eserleri yayınlayarak anılarımızı canlandırdınız.
Bizimde daha elektrik gelmeden önce siera marka bir radyomuz vardı.İçinde insanlar olduğunu düşünürdük çocukken.Bir ütümüz vardı odun közüyle çalışan ,el değirmenimiz vardı taştan.mangalımız,bronz nikel karışımı 120 yıllık bir tabak vardı.Bunların birkaçını bulup bir araya toplayabilirsem ne ala.
Onlara baktıkça insanın eski çocukluk günleri ve yaşadıklarımız hayalimizden geçiyor.
Güzel bir tarihi köşe oluşturmuşsunuz tebrikler.

mandalinci
31-01-2012, 16:07
Sevgili Sevim4,

Teşekkür ederim, ben de çok seviyorum o perdeleri, sevgili fatma sunay eskileri değerlendirme kampanyası açtı, herkesin evinde bir kaç parça eski vardır, hadi hepsini ortaya çıkaralım.

Sevgiyle kalın.

mandalinci
31-01-2012, 16:10
Sayın Adil,

Hadi hemen araştırmaya başlayın, bizler de görmek isteriz o güzel parçaları.

Ayrıca belki maddi değeri pek yok ama hatıralar onları çok değerli yapıyor.

Sevgiyle kalın.

mandalinci
31-01-2012, 16:27
İzmir çok soğuk, balkona asılan çamaşırlar bile donuyor, o derece yani.

Rüzgar da çok fena esiyor, kökünden sökülen ağaçların resmini gördüm, ben de denizin hallerini resimledim.

alcen
31-01-2012, 23:32
Sevgili mandalinci,sayfalarınızı dolaştım.Begonvilinize bayıldım,şimdiye kadar on tane begonvil ekmişimdir,malesef kışın dondurdum. Semaver müttiş,bahçelerinizde sağlıklı, huzurlu,mutlu yıllar dileği ile sevgiler.

mandalinci
01-02-2012, 07:02
Sevgili alcen,

Begonvillerimiz, bir kaynak buldular, artık ne olduğunu söylemeyeyim burdan, çıldırmış gibi büyüyorlar, Bodrum'un iklimi malum, biz sadece buduyoruz desem inanır mısınız?

Ama 10 sene kadar önce Bodrum'da don oldu. Tüm begonviller dondu, sadece yerli olanlar ayakta kaldı. Hepsini dipten kestik, yine aynı şekilde fışkırdılar.

Zannedersem Karadeniz iklimi onlara sert gelmiş, bakalım bu sene neler gitmiş bizim bahçelerde de göreceğiz. Kış çok zalimane geçiyor.

Beklerim, semaverde çay demleyip, içeriz.

Sevgiyle kalın.

Yücel Canpolat
01-02-2012, 08:01
Sevgili mandalinci,geçen gün bahçe sayfanızda dikiş makinanızı anneme gösterdim,annem gençliğinde köyde tek dikiş makinası olan ve bütün köyün yamasını yırtığını diken tek kişiymiş,Siz'in makinanıza yakın gözlüğünü takıp yarım doğrularak dikkatle baktı ve duygulandı benim makinamda sınger di ayaklıydı diye söylendi:)Kendisine sordum anne yaşlılıkta zor olan ne,derin bir nefes aldı ''oğul gençliği hatırlamak''dedi tabi ben de çok duygulandım.
Bakın bir resminiz nice anıların hatırlanmasına sebep oldu,ellerinize emeklerinize sağlık:)

mandalinci
01-02-2012, 09:22
Yücel Bey,

Teyzemin ellerinden öperim, zaman ne kadar çabuk geçiyor ve biz bunu farkedene kadar iş işten geçiyor.

Oysa yapacak ne kadar çok şey var ve zaman ne kadar az. Ben de hüzünlendim şimdi.

Allah elden ayaktan düşürmeden, sağlıklı bir yaşlılık nasip etsin.

Sevgiyle kalın.

Doğayla Barış
01-02-2012, 20:27
Güzel bahçelerinizde gönlünüzce keyifli bir yaşam sürmenizi dilerim. İzmir size iyi gelir inşallah. Bir kaç kez dolaştım bahçelerinizde, Konteyner sazla kaplanınca keyifli olacak. Mandalina nefis, mürdüm eriğine bayıldım. Ayva reçeli az şekerli tam benim sevdiğim gibi. Tekerlek ne hoş olmuş.
Geçirdiğiniz talihsiz kaza için geçmiş olsun diliyorum. Umarım şimdi bir şey kalmamıştır. Fotoğraflarınız çok hoş.
Evinizde hüzünlendim, çoook yıllar önce hayatımın baharında kaybettiğim sevdiklerimi gördüm orada. Doğduğum evde İşlemeli perdeler, kaneviçe örtülerin serildiği ahşap sedirli odamızda, dikiş makinasında çalışırken annemi , radyonun başında ajansı dinlerken babamı anımsadım.
Hüzün gölüne dalıp dağıldım bir şey yazamadan çıktım. :(
Üniversiteye başladığım yıl içinde kaybettim en sevdiklerimi, kendimi doğaya vakfedişim belki de ondandır. Allah anneciğinize uzun ömür versin sevgilerimi iletin lütfen.
Yıllar sonra festivale davetli olarak gittim doğduğum yere ve anılarımdaki fotoğrafları renklere bulayıp memleketim resim sergisi açtım. Bu sırada da doğduğum evi aradım ve buldum. Çok hoş bir duygu, umarım sizde bulabilirsiniz.
Dünyada kadına en büyük hakları veren büyük önderi saygıyla anıyorum sevgili öğretmenim. O olmasaydı biz kadınların hali nice olurdu. Üşüyerek dolaştığınız onlarca köylerde minicik yüreklere sevgi tohumları ektiğinize inanıyorum.
Artık ısınma zamanı...;)
Emekleriniz hiç ummadığınız yerde karşınıza çıkacak ve sizi çok mutlu edecek inanın buna. Rahmetli annemizin öğrencileri 50 yıl sonra bile arayıp ziyaretine gelmişlerdi. Ne kadar mutlu olmuştu, nasıl gururlanmıştım.
İnsan...Lütfen kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin, sözlere takılmayın, dilerim en güzel çiçek kızınız, eşiniz ve bahçelerinizle ömür boyu mutlu olun . Sevgilerimle.

mandalinci
02-02-2012, 08:45
Sevgili Doğayla Barış,

Teşekkür ederim güzel sözlerinize, desteğinize.

Gece kızıma sizin sayfanızı gösterdim, ben de toplantı olursa tanışabilir miyim o ablayla dedi.

Çalışmalarınız ve doğayla ilgili duyarlılığınız hoşuna gitti, bu arada kızım 15 yaşında, keşke yakın olsak da sizin çalışmalarınıza katılma şansı olabilse.

Ya da yazın biz çalışmalarınızdan haberdar olabilsek, uğrayabilsek size.

Teşekkürler herşey için, sevgiyle kalın.

mandalinci
02-02-2012, 08:46
İzmir'e kar da getirdim ya, ne diyeyim artık!

mandalinci
02-02-2012, 08:54
Hala yağıyor, manzara çok güzel:)

Minarislim
02-02-2012, 09:19
Sayın mandalin'ci: Kar İzmir'e yakışmış.Beyaz yeşile ne güzel uymuş.Ağaçlara un serpmiş gibi:

Uzaylı
02-02-2012, 10:15
Sayın mandalinci; İzmirde kar 7-8 yılda bir görülüyor. Ama kar çabuk eriyor. Bu sefer iyi tutmuş. 7-8 yıl önce de böyle olmuştu. Bence bu kar, çocuklara çok güzel tatil hediyesi oldu. Normalde bizim semtte okula gidiş geliş hariç pek ortalıkta çocuk görülmez. Burası çok sakin bir semt olduğu için emekli cenneti deniyor. Ama karı gören çocuklar dışarıya akın etmiş, çok hoşuma gitti. Büyükler de geri kalmamış.

mandalinci
02-02-2012, 10:32
Eriyor şu anda, burada da emekliler çok. Zaten sabah benden başka kimse yoktu dışarıda.

Küçükken yağmıştı, kızamık olmuştum, bana tepside kardan adam getirmişlerdi, çok net hatırlıyorum, herkes çok heyecanlanmıştı.

Çocuklar büyüyünce benim gibi hatırlayacaklar, ne güzel:)

selis
02-02-2012, 12:01
Mandalinci kar topu oynamadınız mı yani? ;)

cemo
02-02-2012, 12:18
Bayıldım, bittim ben bu antika eşyalara.
Yadigarlar nasıl da duygulandırdı beni. Küçükte olsa, evinizin bir köşesinde yeniden yaşam bulmaları ne güzel.
Delik işi perdelere oldum bittim hayranımdır. İleride çatı katında böyle bir oda hayalimi çoşturdunuz yine.
O singer makinadan bende de var. Kızım bebekken onunla dikiş dikmişliğim de vardır:) Hala çalışıyor, ne varsa eskilerde var.
Sayfanızda sık sık görmek isterim bu kareleri.

Sevgilerimle.

mandalinci
02-02-2012, 13:53
Sevgili selis,

En son geçen sene Ankara'da dizlerime kadar yağan karla yeteri kadar boğuştum, bıkmışım herhalde, elime bile almadım. Şimdi siz söyleyince farkettim.

Kar yağmasının verdiği dehşeti, eriyince atlattım.

Ankara'dan buraya sıcak diye gelip, kar yağınca sabah yüzümüzün halini görmeniz gerekirdi. Sonra da güldük tabii.

Ankara'dan bir akrabamız arayıp, sizin kar lastikleri duruyor değil mi diye sorması da çok hoş oldu. Onlar kar yağınca kalkmaz, buza çeker diye düşünüyorlar. Ama 2 saat sonra eridi gitti.

İzmir'lilere güzel sürpriz oldu doğrusu.

Uzaylı
03-02-2012, 12:48
Vallahi bana sandık açtıracaksınız. Bu havada evde köşe bucak didiklenip, ne var ne yok baktıracaksınız. Özendiriyorsunuz insanı.;)

mandalinci
04-02-2012, 19:05
Bugün Alaçatı pazarıymış ve hava da inanılmazdı.

mandalinci
04-02-2012, 19:12
Şifne'nin ilerisinde, Reisdere.

Çok güzel bir ardıç ağacı, ilk defa görüyorum.

Biz nergisler ne zaman açacak derken burada açmış, solmuş bile.

Sahil bu mevsimde de çok güzel, yolda rüzgar değirmenleri.

mandalinci
04-02-2012, 19:18
Sahilin keyfini bu güzellik çıkarıyordu, kendini güzelce sevdirdi, kızımın yanına yatıp pati attı, biz giderken de kuyruk sallayıp veda etti.

Doğayla Barış
04-02-2012, 19:51
Sevgili Doğayla Barış,

Teşekkür ederim güzel sözlerinize, desteğinize.

Gece kızıma sizin sayfanızı gösterdim, ben de toplantı olursa tanışabilir miyim o ablayla dedi.

Çalışmalarınız ve doğayla ilgili duyarlılığınız hoşuna gitti, bu arada kızım 15 yaşında, keşke yakın olsak da sizin çalışmalarınıza katılma şansı olabilse.

Ya da yazın biz çalışmalarınızdan haberdar olabilsek, uğrayabilsek size.

Teşekkürler herşey için, sevgiyle kalın.
Ahhh ben de çok mutlu olurum bu genç hanımla tanışmaktan. :p
Çocuklarla ve gençlerle aram çok iyidir, allah nazardan saklasın. ;)
Yaz kamplarımızın bir dönemine gelir katılır, hatta beraber gelirsiniz çok mutlu olurum. Ben de İzmir'e gelirsem o güzel semaverde bir çay içmek isterim. Sevgilerimle.

Doğayla Barış
04-02-2012, 19:55
Fotoğraflara bayıldım. Alaçatı pazarı harika, Enginarlar ne güzel, çok severim zeytinyağlı enginarı, bahçeye bir enginar köşesi yapacağım, kesinlikle fide bakmalıyım :p
Güzellik de tam güzellik maşallah :cool:

mandalinci
05-02-2012, 07:17
İnşallah diyorum görüşebiliriz. Seneler oldu Marmaris'e gitmeyeli.

Burada Ankara'dan daha çok ot var ve otlara bayılıyorum. Enginarlar çıkmış ben de çok sevindim, Dün gerçekten hava güzeldi. İyi ki gitmişiz.

mandalinci
05-02-2012, 08:49
İzmir'e gelirseniz beklerim, çok da memnun olurum, semaverde içeriz çaylarımızı ne güzel.

oskar
10-02-2012, 14:42
Sayfalarınız çok güzel..pazarda harika, özellikle çilekler... bayılırıım..

Adil
11-02-2012, 13:48
Sayın mandalinci ,
Gezinize devam ettikçe ,bizlerde sayenizde gözlemleyebileceğiz .Paylaşımlarınız için teşekkürler.
Saygılar selamlar.

mandalinci
12-02-2012, 09:09
Sn. oskar,

Beğendiğinize sevindim. Ben Alaçatı pazarına ilk defa gittim çok beğendim, hava da o gün çok güzeldi.

Bahar gelmiş, yeşillikler çok güzeldi, diğer pazarlara göre azıcık pahalıydı, yazın daha şenlikli olur diye tahmin ediyorum.

mandalinci
12-02-2012, 09:11
Sn. Adil,

Çevremizi tanıyalım çerçevesinde elimizden geldiğince gezmeye ve resimlemeye çalışıyorum.

mandalinci
12-02-2012, 11:14
İzmir'e bahar yavaş yavaş geliyor, bir türlü açan baharları resimleyemedim.

Bahçede hareketlenenleri resimledim ben de.

Brokolim baş vermeye başladı, yeşil soğanları çoktan yiyoruz. Hele pazarda 5-6 liraya satıldığını gördükten sonra daha bir lezzetli geliyor.

Fındık turplarım saksıda daha başarılı gibiler, toprakta olanlar daha güçsüz gibi, pırasamı da yazın yiyeceğim herhalde.

Soğanlılar da filiz vermeye başladılar. Arkadaşımın Hollanda'dan getirdiği soğanlar filiz vermişti yaramaz Ponçik birini kırmış.

İzmir toplantısında aldığım çileklerden sadece bir tanesi iyi durumda, ya toprak ya da soğuk etkiledi.

mandalinci
12-02-2012, 11:23
Soğanlılar.
Kırılan Hollanda lalesi, her halde aynı yerden tekrar filiz vermeyecek:(

Yücel Canpolat
12-02-2012, 11:25
Sayın mandalinci İzmir de bahar kendini göstermeye başladı diyorsunuz ne güzel benim buralarda yer yer kar altında dün akşam grayder yolumu açtı:)
Brokoli çok hoş bugüne kadar hiç yetiştirmedim bu yıl denemem lazım, Siz de sebzelerinizi afiyetle yiyiniz,baksanıza pazarlarda fiyatlar uçmuş kendi yetiştirdiğimiz sebze ve meyvelerin tadıda bir başka oluyor:)

mandalinci
12-02-2012, 11:28
Pırasalar.

Komşum limona aşı yapacakmış, koca dalı hediye etmiş, biz de limonları topladık.

mandalinci
12-02-2012, 11:33
Sayın mandalinci İzmir de bahar kendini göstermeye başladı diyorsunuz ne güzel benim buralarda yer yer kar altında dün akşam grayder yolumu açtı:)
Brokoli çok hoş bugüne kadar hiç yetiştirmedim bu yıl denemem lazım, Siz de sebzelerinizi afiyetle yiyiniz,baksanıza pazarlarda fiyatlar uçmuş kendi yetiştirdiğimiz sebze ve meyvelerin tadıda bir başka oluyor:)

Sayın Yücel bey,

Ben Ankara'dan niye kaçtım, açılmayan köy yollarına ders vermeye gideceğim diye çektiğim dertler, atlattığım badireler, anlat anlat bitmez.

Buz üstünde nasıl araba kullandım şaşıyorum kendime. Bizim de yollarımızı hep grayder açardı, sizi çok iyi anlıyorum, Allah kolaylık versin.

Şu brokoli ve pırasa olur da yersem çok mutlu olacağım. Pazarda yeşil soğanın fiyatını sorup, kıs kıs gülüyorum, gerçi soğan her şartta oluyor, üşenmeden dikmek lazım.

Brokoliyi ben bile yetiştirebildiğime göre siz alasını yaparsınız.

Yücel Canpolat
12-02-2012, 11:41
tarlada izimiz olsun ki yemeye yüzümüz olsun,üşenmeden tek tek de olsa dikelim mandalinci kardeş:)

mrduran
12-02-2012, 14:20
Komşum limona aşı yapacakmış, koca dalı hediye etmiş, biz de limonları topladık.

Merhaba efendim,

Sağlıklı günler, iyi gezmeler olsun inşallah.

Siz geldiniz kar yağdı. Sayenizde bence. Öyleki;
Görmemişin kar ı olmuş 5.nci kattan 2 cm. lik kar a balıklama dalmış:))), iyiki geldiniz efendim.

Limon dalındaki 15-20 çelikten ya tutanlar olursa...?
Cinsi güzele benziyor veya çöğür olarak kullanılmak üzere.

Saygılarımla lütfen.

mandalinci
12-02-2012, 14:23
Arka bahçede aşı yapılıyormuş, hemen gidip resimledim.

Elma ağacına elma aşıladılar.

mandalinci
12-02-2012, 14:30
Limon ağacına mandalin ve portakal aşıladılar.

Komşum aşı makasını gösterdi, acilen almam lazım. Bizim bahçede hiç meyve vermeyen ve meyvesi gerçek mürdüme benzemeyen 2 erik ağacı var.

Sitede dolaşıp, güzel bir mürdüm eriği olan bahçe var mı, araştırmam gerekiyor.

fatma sunay
12-02-2012, 16:25
Aşı makası bende almayı düşünüyorum ama başarılı olurmuyum diye tereddütteyim. Resimler çok güzel aşı çok net görünüyor umarım yapılan aşıar fire vermeden tutar. Yapanın eline sağlık..

mandalinci
12-02-2012, 16:39
Sevgili Fatma hanım,

Makası alayım ben de denemek istiyorum ama, önce bir bilene eriklerimi aşılatayım, ne olur ne olmaz, ağaçtan olmayayım sonra.

Makasın güzelliği net olarak kesmesi, sonra da hava almayacak şekilde sıkıca bağlamak gerekiyor. Söylerken kolay da nasıl yapacağız bilmem!

mandalinci
12-02-2012, 17:01
Merhaba efendim,

Sağlıklı günler, iyi gezmeler olsun inşallah.

Siz geldiniz kar yağdı. Sayenizde bence. Öyleki;
Görmemişin kar ı olmuş 5.nci kattan 2 cm. lik kar a balıklama dalmış:))), iyiki geldiniz efendim.

Limon dalındaki 15-20 çelikten ya tutanlar olursa...?
Cinsi güzele benziyor veya çöğür olarak kullanılmak üzere.

Saygılarımla lütfen.

Sayın mrduran,

Ne üşüdük bu kış, üstüne de kar tam oldu. Arada çok güzel havalar oluyor moral tazeliyor Allahtan.

Arada Ankara'ya gittik de kar nasıl olurmuş, -18 de nasıl üşünürmüş hatırladık. Gelirken de kar, soğuk ne lazımsa getirdik şükür.

Aşıya gelince şimdilik izledik, kısmetse biz de deneyeceğiz.

Saygılar bizden size.

Uzaylı
13-02-2012, 18:36
Sayın mandalinci; Brokoliler bu ara ağır gelişiyorlar. Biz 4-5 kez topladık ama sizden önce ekmiştik diye hatırlıyorum. Seneye de yetiştirmek için tohum almayı da düşünün derim. 100 adet kadar tohum ektim. Sadece 16 adeti çimlendi. Ama çıkanlar da çok sağlıklı büyüdü. Bizimkinin bir tanesini tırtıllar sarmış. hemen o kısmı kesip uzaklaştırdık, sonra bir daha görmedik şükür...
Soğanlarınızı da afiyetle yiyin, bizimkiler daha küçücük.
Fındık marulları şaşırtılmayı sevmiyor anlaşılan. Fındık turbu tohumunuz var ise tekrar ekebilirsiniz. Yoksa bir şekilde size ulaştırabilirim. Yaz ayları haricinde her zaman ekebilirsiniz. 45 gün sonra yeme olgunluğuna geliyorlar. Arada daha geç gelişen az da oluyor tabi...

Aşı makasına eşim de çok meraklı. Sanırım bu bahçe alet-edavat ve makinelerinin sonu yok. Mesela yıllar önce bana yaba kullanıp, otları el arabasına dolduracaksın dese biri sağlığından şüphe ederdim. Ama bahçe olunca her şey oluyormuş.:p:p

Kolay gelsin, sağlıcakla kalın...

Yücel Canpolat
13-02-2012, 19:10
Mandalinci kardeş yakında İzmire acil olarak gelmem şart neden derseniz malumunuz bayrak yarışı yaklaştıkça şahsıma karşı bir amazonlar ordusu oluşturuldu ve (yanlarına da takviye Cumhur abimi kapalı kapılar arkasında ki pazarlıklar sonucu almak istiyorlar)psikolojik yıpratma harekatına başladılar bunu biliyorsunuz, işte geliyorum elimde incir ağacı ve ilk incir ağacını uzaylı kardeşimin bahçesine dikeceğim,Sizin bahçeye incir ağacı dikilmeyecek zira amazonlar ordusuna destek çıkmadınız bu güne kadar:)selamlar ..

mandalinci
13-02-2012, 19:16
Sevgili uzaylı,

Brokolileri, pırasaları ve marulları fide olarak ve oldukça geç dikmiştim, latife ettim geç olması normal.

Fındık turpları saksıda iyi oldu, toprağa diktiğim yerde yabani otlar çok, yağmurlu diye çapalayamadım, ondan gelişemediler diye düşünüyorum.

Sanırım daha turp tohumum var, sağ olun.Büyük saksıya tekrar dikeyim.

Bugün aşı makasını Urla'dan 30 liraya aldık, bir tane de komşuya hediye aldık. benim hiç açmayan ve meyve vermeyen eriğime şeftali aşılayacak.

Diğer eriğe, güzel bir mürdüm çeliği bulursam aşılatacağım (meyve veriyor ama formu mürdüme benzemiyor, tadı benzemiyor)

Bu bahçe işlerini seven çok seviyor, sevmeyene sevdirmek mümkün değil. Hepimiz bir çeşit çılgınız işte.

Sevgiyle kalın:)

mandalinci
13-02-2012, 19:25
Sayın Yücel Bey,

Eşime okudum yazınızı çok güldü, ben aslında sıkı feministim ama bükemediğim eli öperim.

Onlar genç ben kendi çapımda eğleniyorum, maksat muhabbet olsun:)

İzmir'e gelirseniz de ağırlamaktan zevk duyarız sizi.

Yücel Canpolat
13-02-2012, 19:37
estağfurullah efendim el öpmek ne kelime ben bitki isimlerini dahi zor ezberleyen birisiyim yaptığım çok çalışmalarımın sonucu:)
İzmire gecenin karanlığında gelip işimi bitirmem lazım ve hava aydınlanmadan toz olmam lazım,neme lazım mazallah uzaylı kardeşime yakalanırsam beni diktiğim incir ağacına fidan kazığı gibi bağlar:DBeyefendiye çok selamlarımı iletin şimdilik ben kaçayım:)

Şaka bir yana bu yazın kısmet olursa izmire geleceğim amcamın kızı benim manevi ablam suna ablam karşıyakada ve kardeşi eski foçada onları ziyaretimde inşallah Sizlerle de tanışmak nasip olur:)