View Full Version : s.serdar / Bahçe
s.serdar
22-10-2011, 08:13
Bahçenin bulunduğu şehir : Ankara-Gölbaşı
Bahçenin büyüklüğü : 700 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Yazın güneşli, bahar mevsimlerinde orta derece yağışlı, killi ve kireçli toprak yapısında olup toprak ve suyunda tuz yoktur.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 7/b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : 3. sınıf tarım arazisi.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Evvelce bir sene ekilip, bir sene nadasa bırakılan, susuz ve 3. derecede tarım arazisi imiş.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 11 yıl
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Çok yüzeysel bir tasarımım oldu, gerisi tamamiyle amatör ve hobi faaliyeti olarak gelişti.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : krokiyi gösterir jpg uzantılı dosya eklenmiştir.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Krokide gösterilmiştir.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Bu işe son derece amatörce başladığım için sulama ve aydınlatma alt yapısının sonradan ne derece önemli olduğunu başlangıçta kavrayamadım. Öncelikle bu alt yapıyı sıfırdan yeniden oluşturmak, ortama uyum göstermeyen bitki ve türlerini yeniden dizayn ve tasnif etmek, aşılamayı öğrenip verim alamadığım ağaçları bu yolla daha verimli hale getirebilmek bir de bodur meyve ağaçlarına yönelmek.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Malatya Kayısısı, Ankara Armudu, Williamis Armut, Kiraz, Vişe, Şeftali, Elma, Uludağ Köknarı, Sarıcam, Karaçam, Sedir, çeşitli Mazı türleri, çeşitli gül türleri, mevsimlik çeşitli çiçekler, çilek, mevsiminde domates, salatalık, biber vs.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Pek yok.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Yok
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Mevsimlik çiçeklerin bir kısmı ile ve domates ve biber fidelerinin bir kısmını kendim üretip çoğaltabiliyorum.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Bahçe bir kooperatif içinde yer alıyor. Yer altı suyunu çıkarıp depoya, hidrafor sistemi ile de her bahçeye (parsele) kesintisiz su temin edilmektedir.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Çim hariç tüm bitki, sebze ve ağaçlar da damlama sulama sistemi kullanıyorum. Çim içinde 3 istasyonlu, 4 programlı gelişmiş bir timmer sistemim var
Toprak özellikleri :Kil, silt ve kreçli bir toprak özelliğine sahip
Kompost yapıyor musunuz? :Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Olmaz olur mu? Çimin içine meyve ağacı dikme, ağaç aralıklarını dar tutmak, yanmış zannederek taze gübre kullanmak, gibi, vs. vs.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :Beton çevre duvarı yerine, çit mazısı kullanmak, çim alanların içlerine çiçek koymamak gibi.
Resimlerin orjinal büyüklükleri 3 mb kadar olduğundan, kırpmak ve kalitelerini düşürerek dosya gönderim boyutuna indirmek zorunda kaldım.
s.serdar
22-10-2011, 08:17
devamı...
s.serdar
22-10-2011, 08:23
devamı
s.serdar aramıza hoş geldiniz.
Çiçekleriniz kadar fotoğlarınız da güzel. Makinanız kaç? piksel acaba.
mandalinci
22-10-2011, 10:28
Sn. s.serdar,
sayfanız hayırlı olsun, çiçekler de çekimler de çok güzel, ellerinize sağlık. Çok profesyonel çekimler olmuş, çiçeklerin kokuları buralara kadar geldi desem yeridir.
Çekimlerde çiçeklerde çok güzel.benimde en cok sevdiğim çekim,yakın çekimlerdir.Ellerinize sağlık,saygılar
s.serdar
22-10-2011, 22:18
Çiçekleriniz kadar fotoğlarınız da güzel. Makinanız kaç? piksel acaba.
Şu anda elimde sıklıkla kullandığım 2 makina var. Biri Canon S5-IS ve 8.0 mega piksel. Ancak 3-4 cm den çektiği makroları çok kaliteli. Bir diğer makinam ise Sony H 50 model. 9.1 mega piksel ve 15x optik zoomu ile çok uzak mesafeden çekim yapabilenbir makina. Her ikiside profesyonel bir makina değil ama ve gelişmiş manuel ayarları ile iyi bir ustanın elinde güzel kareler çıkarabilir diye düşünüyorum. Bir de pek kullanmadığım 2003 yılında almış olduğum 2.1 mega piksellik Canon A60 makina var. Bu makina bile son zamanlarda ortaya çıkan 8-10 mega piksel olduğu öne sürülen 300-400 liralık makinaların pek çoğundan daha kaliteli çekim yaptığını söyleyebilirim.
İlgi ve desteklerini esirgemeyen sayın mandalinci ve sayın hanndan'a çok teşekkürler...
s.serdar
23-10-2011, 06:33
Bahçem olacak arazinin yaklaşık 11 yıl önceki ve elimde kalan bir kaç fotografından birisi aşağıdadır. Karta basılmış fotograftan scan edebildiğim kadarı ile.
252267
İlk fotografın çekildiği konuma ugun olması bakımından da, sanırım geçen yıla ait bir son durum fotografını da aşağıya ekliyorum.
252268
Eğer üyelerin sayfasında yer edinebilirsem, amacım geçen 11 yılın hikayesini resimlerle de özetleyebilmek...
Sevgili s.serdar, İlk fotoğraf ile son fotoğraf arasındaki fark şaşılacak gibi.
Görülüyor ki etrafınıza da gelenler olmuş.
Bahçenizdeki aşamaları görmek hepimizi mutlu edecek ama önce bu (http://www.agaclar.net/forum/815307-post1.htm)mesaja da bir bakmanızda fayda var.
Sayın s.serdar;
Sabırsızlıkla, bu güzelliğin, hangi emekler ile oluştuğunu izleyeceğiz efendim.
Kolay gelsin sunumunuz için. Saygılarımla lütfen.
s.serdar
23-10-2011, 20:24
önce bu (http://www.agaclar.net/forum/815307-post1.htm)mesaja da bir bakmanızda fayda var.
Haklısınınz. Bende o bilgilendirmeden haberdar olduğum için kişiye özel ilşetişim alanında istenilen konu başlıklarını yanıtladım ve krokimi göndermiştim. İnşallah onaylanır diye bekliyorum.
s.serdar
28-10-2011, 03:33
Uzun süre Ankara civarlarında ileride içine evde yapabileceğim 2-3 dönümlük tarla arayışındaydım. Bir tanıdık Gölbaşı-Haymana Karayolu üzerinde yeni kurulan bir kooperatifi önerdi.Şehir merkezine 50 kilometre uzaklıktaki bu kooperatifteki boş parsellerden birinin konumunu beğenmiştim. Parselin büyüklüğü 700 m2 civarındaydı ve bana oldukça küçük gelmişti. O tarihte su ve elektriği de yoktu. Ancak kooperatifin bu yolda çalışmalar içinde olduğu söylenince ileride daha büyüğü de olur diyerek kooperatife üye oldum Sene 1999.
Çevre tel örgüsü yeni çekilmiş ve biçilmiş buğdayın sapları ile dolu iç yolları dahi açılmamış bir tarlanın küçük bir bölümünün sahibi olmuştuk.
Bir şehir çocuğu olarak yetiştiğim için bahçe konusunda bir birikimim olmadığından, önce eş dosta sorduk ne yapalım öncelikle diye? Aldığımız yanıtlar genellikle büyümesi zaman alacağı için “vakit geçirmeden ağaç dik” önerisi oldu. Bende parselimi traktörle sürdürüp ağaç dikilecek noktaları belirleyip çukurlar açtırdım. Hafta sonları her seferinde 5-6 ağaç satın alıp dikmeye başladım. Arazinin başlangıçtaki ve ağaç dikimi safhasındaki ilk görünümü aşağıdaki gibiydi.
252873
252874
252875
Ağaç dikimleri bitince yapacak iş kalmamıştı. Bizde bari mangalımız burada yakalım diye hem Cumartesi hem Pazar düzenli gidip gelmeye başladık. Açık hava bizi çapıyor, Cumartesi akşamı kirli bulaşıklarla birlikte şehre inince dayak yemiş gibi olmamıza rağmen Pazar günü yorgun argın gene tarlanın yolunu tutuyorduk. Baktık bu iş yorucu, bu tempoya ayak uydurmamız mümkün değil. Hiç değilse her seferinde bardak çanak, tencere tabak taşımayalım, arazimize muhafazalı bir dolap yapıp bırakalım da, hamallıktan kurtulalım istedik. Bir de yaşadığımız en büyük sorun tuvalet idi. Tamam bir dolap bir tuvaletimiz olsun diye düşünmeye başladık. Ardından açık arazide yaşadığımız gök gürültülü sağnak yağışlar nedeniyle altına sığına bilecek kapalı mekan ihtiyacı belirmeye başladı. Ben kafamda bunların projesini hazırlamaya çalışırken, basit ve kolay olur diye 15-20 m2 lik prefabrik ev önerisi ile karşılaştım. O tarihlerde Ankara’da prefabrik imalat az sayıda ve sınırlı olduğunda, İstanbul Tuzlada ki bir prefabrik ev fabrikasına gittik ve fotoğrafı aşağıda olan teşhir modelini beğendik. Ancak beğendiğimiz model 60 m2 idi ve düşündüğümüzden büyüktü.
252876
Bu arada parselimizin sağında solunda inşaat çalışmaları başladı.Sorduk ne oluyor diye. Ev yapılacak dendi. Sorduk nasıl bir şey olacak diye. 1 salon, bir oda ya da 2 oda diye yanıtlar aldık. Bizim düşündüğümüz 15-20 m2 lik proje kümes gibi kalacak, bizde revize edelim bari projemizi dedik. Gittik İstanbul’daki firmaya, Beğendiğimiz projenin salonu büyük olsun dedik,, odalar en az şu kadar olsun, müstakil mutfak ve banyo da en az bu kadar olmalı dedik. Olur hay hay deyip önümüze 120 m2 bir proje koydular. Projeyi beğendik ama camların hepsi ısı cam olsun dedik. Ona göre bir maliyet çıkarıp fiyatında bir miktar indirim yapınca kaporayı verip sözleşmeyi imzaladık. Elimize prefabrik evin monte edileceği beton zeminin projesini verip, bunu hazırlayıp telefon edin, Bir haftaya kalmaz gelir inşaata başlar 5 günde de bitiririz dediler.
Verdikleri proje basitti. 20 cm kalınlığında bir düz bir beton zemin ve panellerin döşeneceği çizgiler üzerinde 120 cm de bir 13-15 cm derinliğinde küçük akranaj çukurları. Döndük Ankara’ya bu beton zemin işini yapacak usta aramaya. Eş dost duydu, hayırlı olsun ev yapacakmışın, nasıl bir şey diye? Bizde yukarıdaki resmi ve elimize tutuşturulan beton zemin projesini gösterdik. Her kez çok güzel, güle güle oturun dedi. Yalnız birisi olmazzzzz. Eksik bu ev dedi Neden dedik. Evin deposu yok yok dedi. Dedik depo dediğin ne? Ne işe yarayacak diye sordum. Dedi ev şehre çok uzak, bahçe mahçe de istiyorsun, ağaç mağaç da dikmişsin, yazında kışın da kalabileceksin, yarın çimde istersin. Odununu kömürünü nereye koyacaksın? Kazmanı küreğini, el arabasını, çim makinanı sulama hortumunu nereye koyacaksın, duruma göre tozlu topraklı ve çamurlu bu malzemeleri getirip evin salonuna koyacak halin yok. Bunları muhafaza edeceğin bir depo şart dedi.
Adam haklı. Hem de yerden göğe. Arazimizin bir kenarına 3-5 m2 de olsa kapısı kilitli ve emniyetli bir depo şart, Sorup soruşturmaya başladık,. Kim yapar, nasıl yapar, kaça yapar diye… Yer şehre uzak, Yatacak kalacak yer yok, Ankara’dan her gün gelip gidecek hiçbir usta böyle basit bir inşaatla uğraşmak istemiyor. Yaparım diyende astronomik fiyatlar istiyor. Kaldık mı ortada! Evi sipariş vermişiz fabrika bizde telefon bekliyor evi inşaat etmek için!Biz bu arada bahçeyi, ağaçları falan unuttuk. Düştük usta peşine.
Yeni tanıştığım müteahhitlik yapan bir arkadaş, ya ben yaparım bu işi sorun değil, sen malzeme parasını ver kar almam dedi. Verdik eline projeyi, bir de bir de depo istiyorum bahçenin bir kenarına 3-5 m2 depo olarak kullanacağım küçük bir kulübe… Olmaz bahçe içinde öyle köpek kulübesi gibi bir şey. Çirkin olur ileride rahatsız olursun dedi. Eeeee ne yapacağız o zaman dedim. Dedi evin altına yapalım o depoyu. Hem bahçede yerden kazanırsın hem ileride çok işine yarar. Kar istemiyorum bu işten, hazır beton ile demirin maliyetini öde, gönlünden koparsa da ustaya ve işçilere bir bahşiş parası veririsin. Vermesen de önemli değil zaten maaşlarını ben ödüyorum dedi.
Tamam dedim, başla işe… Adam evin altına 30 m2 bodrum yapıp su basmanını çıkıp, tabya betonu atıp, inşaatı prefabrik evin montajına uygun hale getirip teslim etti kısa sürede.
Biz de bu süre içinde inşaatın yanında plaj şemsiyelerinin gölgesinde birkaç hafta sonu geçirdik,
252879
DEVEMI GELECEK
s.serdar
28-10-2011, 03:38
Atılan betonları suladık, inşaatın ilerlemesini izledik.
252881
252880
252882
İnşaatımız bitince İstanbul’u aradık. Verdiğiniz proje hazır. Gönderin evimizi artık dedik. Tamam biz bir iki gün içinde size geri döner, bildiririz başlayacağımız tarihi dediler. Bir iki gün içinde arayıp Pazartesi sabahı inşaat mahallinde olacak şekilde iki tır dolusu malzemenin Ankara’ya sevk edilmek için hazırlandığını, Kamyonların inşaat mahallinde karşılanmasını bildirdiler. Eşimde, bende pazartesinde itibaren 5 gün yıllık izinlerimizi aldık. Pazartesi sabahı 08.00 de 2 tır kamyonu malzeme ardından da bir minibüs ile 5 montaj elamanı gelip başladılar aşağıdaki gibi montaja.
252883
252884
DEVAMI GELECEK
s.serdar
28-10-2011, 04:06
4,5 gün sonra Cuma öğleden sonra evin montajı bitti. Tutanak ile teslim ettiler bize malikanemizi…
Aşağıdaki gibi bir şeyi yani …
Ev topraktan bayağı yüksek olmuştu ve merdiven koymayı unuttuğumuzu görmüş olduk..
252885
Evimiz bitmiş, bu arada parselimize sürekli su verilmeye başlanılmış ama henüz elektriğimiz yoktu. Suyumuz da sadece parselimizin bir köşesinde bulunan rogara kadar gelmiş ev ile bağlantısı yapılmamış olduğu gibi Foseptiğimizde henüz hizmete girmediğinden yaz dönemini gene her hafta sonu Ankara’ya gel git şeklinde geçirmek durumunda kalmıştık.
Yaz akşamlarında yeni ev ve bahçemizde biraz daha fazla kalalım düşüncesi ile 3,5 kw bir jenaratör satın alıp evimizin içi aydınlatmaya başladığımızda çocuklar gibi sevinmiştik. Hava kararınca lambalarımızı yakıp bahçeye çıkıyor ve ışıklarımızı seyrediyorduk.
Fırsat buldukça parselimizin sınırlarına çit mazıları dikmeye başladık ve bir yaz dönemi hemen hemen bu şekilde geçti.
Sonbaharda elektrik direkleri dikilip hatta enerji verilince, O gün mangala gelen misafirleri traktörlü kazı aparatının üstüne oturtup (Ağırlık yapması için) bir kanal açıp yer altı kablosu döşeyerek evimize elektrik bağlatma çalışmasını başlattık.
252886
252887
DEVAMI GELECEK
s.serdar
28-10-2011, 04:42
Kısa sürede; eve su bağlanması ve forseptiğin devreye alınması, eve giriş merdiveni gibi kısmi inşaat işlemlerini tamamladık.
Artık sıra bahçeye gelmişi..Zira sonbahar yağmurları kendini göstermeye başlamış, Bahçenin çamuru eve taşınmaya başlamıştı.
Bahçenin çamurundan kurtulmak için alanı çimlemeyi düşündüm. Bahçede ki kod farkını düşürmek için 5-6 traktör toprak getirtip tefsiye işlemine giriştim. Mevsim yetişmediği için birazını yapabildim,
252888
Kalanı seneye kaldı ve kışa girdik...
Henüz elektrik aboneliğimiz gerçekleşmediği için kış biraz zorlu geçti. Karda çoktu. Jenerator çalıştırıp elektrik sobası ile ısınmaya çalıştık.
Yetişmediği için sadece evin salon zeminini kaplatabildik, bir iki koltuk ve bir masa ve bir kaç iskemle ile bir kışı evin salonunu kullanarak geçirmeye çalıştık.
252904
Isınmaya destek için dışarda yakıp kor haline gelen mangal ateşinden de destek sağlamaya çalıştık.
252905
Bahar gelince yapacağımız işlerin planlaması ve hayali ile bol karlı bir bir kışı çıkarmaya çalıştık...
252889
252890
DEVAMI GELECEK
s.serdar
28-10-2011, 05:58
Kışın bahçeye sık sık gidip gelmeye başlayınca, çevremizde bazı davetsiz misafirlerimiz belirmeye başladı. Artık her gelişimizde de onların nafakasını düşünmeye ve hazır etmeye çalıştık. Ve bahçe evimizin bütün kış boyu misafiri ve bekçileri ile ilkbahara başbaşa girdik.
252897
252898
Bahar gelince, kışın üretmeye çalıştığımız projelerimizi planlamaya ve uygulamaya koymaya başladık. Çamurun önünü kesmek için ön bahçe oluşturulacak çiçek bantları dışında tamamen çim olacaktı. Arazinin ve çevremizin oldukça açık oluşu nedeniyle suyu sık sık ve çabuk kirleneceği düşüncesi ile planladığımız süs havuzundan vazgeçtik.
Bu arada mangala çağırdığımız tüm misafirlere (kadın-erkek fark etmeksizin) mangal öncesi kazma kürek vererek, bahçe tesfiye ve düzenlemesine katkı ve desteklerini istedim.
252891
Evin kenarlarında toprağa ve çamura bulanmadan dolaşmak için yürüme yolu ve evin su basmanının Ankara taşı diye adlandırılan bir taşla kapatılmasını tamamladık.
252893
Bu islerin tamamlanması ve ön bahçenin oldukça düz konuma getirilmesi yaz ortalarını buldu. İçinde bulunduğumuz ayların çim ekimi için uygun olmadığını öğrendik ve Eylül’e kadar beklemeye karar verdik. Bu arada evin içindeki ıslak zeminleri seramikle, odalarıda salonumuzda olduğu gibi parke ile kaplattık. Çim alanların sulanması için gereken bahçeye sulama tesisatını ve döşenmesini bizzat kendim yapmaya başladım.
İlk çiçeklerimizi dikmeye başladık, çoğunluğunu gül tercih ettik. Yer yerde mevsimlik çiçek fideleri yerleştirdik.
252899
DEVAMI GELECEK
s.serdar
28-10-2011, 06:28
İnşaattan artan bazı düz taşları geçici olarak ön bahçede ev ile yol arasına döşeyerek yürüme yolu yaptık. Bahçenin tozunu çamurunu eve arabaya taşımayalım diye
252901
Bu arada elektrik aboneliğimiz de gerçekleşti. O zamana kadar evin içinde muhafaza ettiğimiz jeneratörü bodruma indirip eve olan bağlantılarını yaptırdım. Bodruma 2 adet 700’er litrelik su tankı yerleştirip hidrafor koydurdum ki, ileride olacak çimlerimiz su kesintisinden etkilenmesin diye. Artık evde bahçede kendi göstermeye başlamıştı ancak tek eksiğimiz çimimizin olmayışı idi. Dört gözle çimleri ekmeyi planladığımız Eylül ayının gelmesini beklemeye başladık. Artık bahçemiz çim ekilebilir bir hale gelmeye başlamıştı
252900
Artık sonbahar gelmiş çim tohumlarının ekilebilir dönemine girmiştik. Yakındaki köyden iki traktör dolusu hayvan gübresini de getirip çim ekimini yaptık. Bekledik tohumların çimlenip yeşermesini. 15 gün sonra yer yer flizler kendini göstermeye başladı ki havalar aniden soğudu. Çimlerin faaliyeti duruverdi. Fazla geçmeden kar düştü. Bütün bir kışı ekili alanlara zarar vermemek için geçici olarak düzenlediğimiz yürüme yolundan inmeden geçirdik.
İlkbaharda çim faaliyedi yeniden hızlandı. Başlanıçta kel kör gibi gözüken çimler sıklaştı ve biçilebilir hale geldi. Yaz ortasında ise ön bahçemiz yemyeşil olmaya ve her hafta biçilebilir hale geldi. Taze kesilmiş çim kokusunu kendi bahçemizde yaşamaya başlamış olduk.
252902
252903
DEVAMI GELECEK
Çalışmalarınızı ne güzel birebir anlatmışsınız.Bu kadar emekten sonra sonuç muhteşem oluyor.Sağlıklı günlerde huzurla keyfini çıkarmanız dileğiyle.Ne güzel komşu bahçemiz oluyor.Saygılar.
Sevgili s.serdar, dün akşam bahçe başlığınızı ilgili yere taşıdım, bu sabah da ev ve bahçe yapım aşamalarınızı çok büyük keyifle okudum.
Hayırlı-uğurlu olsun, sizlere huzur ve mutluluk versin.
Ankara-Haymana arası demişsiniz, İkizce köyüne yakın mı?
Çimleriniz iyice kök saldıktan sonra boylarını fazla uzun tutmayın. Bir ağacın etrafındaki toprak mesafesini gördüm, boyları sanki 15 cm gibi geldi. Bu uzunluk çim için çok fazladır. Bir de biçerken çim boyunun 1/3 ü kadar biçmeye devam edin.
Sormak istedim bir konu da ektiğiniz ağaçlar hep çim alanında mı? Çim her gün sulanınca ağaçlar etkilenmeyecek mi?
İşin başında olduğunuz için yazmak istedim, moralinizi bozmak istemem ama sonra ileride daha büyük sorunlar yaşarsınız.
Heyecanınızı çok iyi anlıyorum, benzer olayları bizler de çok defa yaşadık.
Yaptığımız pek çok şeyin karşısına geçer saatlerce gurur ve mutlulukla seyrederdik. Ne güzel bir duygudur bu.
s.serdar
28-10-2011, 09:08
Ankara-Haymana arası demişsiniz, İkizce köyüne yakın mı?
Evet İkizce'ye komşuyuz. İkizce Köyünü 2 km geçince Haymana'ya doğru giderken hemen yolun sağ tarafı.
Çimleriniz iyice kök saldıktan sonra boylarını fazla uzun tutmayın. Bir ağacın etrafındaki toprak mesafesini gördüm, boyları sanki 15 cm gibi geldi. Bu uzunluk çim için çok fazladır. Bir de biçerken çim boyunun 1/3 ü kadar biçmeye devam edin.
Sevgili Moderatörüm. Buraya kadar yazdıklarım üstünden epey sene geçti. O çimleri sonradan beğenmeyip herbisit ile öldürüp yeniden ekmek durumunda kaldım. Şu anda çimler her hafta düzenli kesilir ve uzamasına müsade edilmez. :D Bu ve benzer HATALARIM ileride paylaşmak istiyorum.
Sormak istedim bir konu da ektiğiniz ağaçlar hep çim alanında mı? Çim her gün sulanınca ağaçlar etkilenmeyecek mi?
İşin başında olduğunuz için yazmak istedim, moralinizi bozmak istemem ama sonra ileride daha büyük sorunlar yaşarsınız.
Malesef diğer bir hatamda bu imiş. Önce ağaçları ek. Sonrasında ağaçlı alanları çimleyince biri Mavi Ladin olmak üzere 10 kadar meyva ağacını kaybettim. Şimdi çimli ön bahçenin yan tarafında sadece 2 adet elma, bir adet ankara armudu birde ortalarda bir yerde Uludağ Köknarı kaldı. Amut'ta her an gitmeye hazır gibi görünüyor.
Artık çim alanlarım büyük bölümü futbol sahası gibi gibi bomboş bir alan haline geldi. Sanki üzerinden Mogol ordusu geçmiş gibi. :D Ama ben bundan da memunum ve moralimi hiç bozmadım.
Son durumu aşağıdaki resimdeki gibi.
252914
Son baharda yaprak toplama derdim azaldığı gibi biçmesi de kolay oluyor.
Bilgilendirme ve tavsiyeleriniz için teşekkürler...
Merhabalar efendim,
Meşâkkatli, tatlı heyecanlarınız sonunda, gördüğüm büyük ağaçlar ardındaki ev; sizinki mi yoksa?
Öyle ise ve eğer anlatım sıranıza uygunsa, bu kadar yetişkin görünmelerini nasıl becerdiniz efendim? Maşallah.
Maliyeti konusunda, ev, su basman, beklenmeyen ekstra rakamlar, nakliye vs. hakkında, yıl itibariyle kabaca da olsa maliyetler hakkında bilgi, sakıncası yoksa lütfen.
Şimdiden teşekkürler. İzliyoruz merakla .
Saygılarımla lütfen.
gulbirsen
28-10-2011, 19:07
sayın s.serdar, maceraya bizden 12 yıl önce atılmışsınız.Biz henüz emekliyoruz bu yolda. Sizin tecrübeleriniz bizlere çok yardımcı olacak. Özellikle son çim olayı nasıl da yanlış yolda olduğumuzu farkettirdi. Dikkate alacağım.Evin altına bodrumu beğendim.
Hayırlı olsun, güle güle oturun.
Hikayenizin devamını heyecanla bekliyorum.
Saygılar.
s.serdar
29-10-2011, 06:00
Meşâkkatli, tatlı heyecanlarınız sonunda, gördüğüm büyük ağaçlar ardındaki ev; sizinki mi yoksa?
Öyle ise ve eğer anlatım sıranıza uygunsa, bu kadar yetişkin görünmelerini nasıl becerdiniz efendim? Maşallah.
Fotograf benim evin verandasından çekildi. Dolayısı ile evim o son fotoğrafta görünmüyor.
İnanın iyi büyümesi için bilincli bir çabam olmadı. Ancak ağaçların bir çoğu şu an 12 yaşında sayılırlar. En solda uzakta olan Sarı çam ile onun sağında yer alan Sedir'in arasında forsetptik var. Acaba bunun katkısı oldumu bilemiyorum. Sedirin sağındaki Karaçam, en sağdaki ise Uludağ Göknarı. Birde fotoda sağ ortada çimin içinde Uludağ Göknarı var. Her iki Göknar da kardeş ve 10 senelik. İlk geldiklerine yaklaşık 1.5m kadardılar ve çimin içinde ki daha gösterişli olduğu için eve yakın olsun diye onu çimin içinde koyduk, kardeşini de resimdeki en sağa. Ancak cılız kardeş şu an abeyini 3 katlamış durumda. Çimin içinde ağaç iyi yetişmiyor malesef. İlk iki kış ağaçların gövde çevresini bolca hayvan gübersi ile yastıklamıştık. Baharda da gübreleri hemen civarına belleye belye dağıtmıştık. İlk iki yıldan sonra ne bir gübre verdim ne köklerine su... Çimden ve çiçeklerden alabildikleri ile yetinmek durumunda kaldılar. Yaklaşık 8 sene hiç budama yapmadım ağaçlara. Sonradan duydum ki çam türleri budama sevmezmiş diye.
Maliyeti konusunda, ev, su basman, beklenmeyen ekstra rakamlar, nakliye vs. hakkında, yıl itibariyle kabaca da olsa maliyetler hakkında bilgi, sakıncası yoksa lütfen.
sayın mr duran.
İnanın vereceğim rakamlar bu gün için çok yanıltıcı olacak. Evi 2000 yılında 8.500 TL ye almıştım. O tarihte tır başı nakliye sanırım 400 TL idi. Ama ben mi ödedim firmamı şu an hatırlayamıyorum. Montajı yapan 5 elamanın yeme, içme
yatma masraflarını ben karşılamıştım.
Su basmanı dost işi oldu. Hazır beton, demir için para ödedim. kalıp, nakliye, harfiyat, işçilik, dolgu malzemesi, vs. arkadaş dedelsiz karşıladı. 3.500 istedi ben 4.000 verdim. sanırım dışarı yaptırsam 7-8000 den aşağı çıkmazdı. O tarihlerde prefabrikçiler evin iç mekanın zeminine hiç karışmıyorlardı ve Evin tüm iç zaminleri bana aitti.
Benim ki gibi basit nitelikli inşaatlarda beklenmeyen ya da kestirilemeyen bir maliyet olabileceğini düşünmüyorum. Olur ise de tamamen ciddyetsizlikten kaynaklanmış olabileceği akla gelir.
Bilmem sorularınıza yardımcı olabildim mi?
Saygılarımla.
s.serdar
29-10-2011, 07:59
Sizin tecrübeleriniz bizlere çok yardımcı olacak. Özellikle son çim olayı nasıl da yanlış yolda olduğumuzu farkettirdi. Dikkate alacağım.Evin altına bodrumu beğendim.
Sayın gulbirsen.
Çim işi bir bina inşaatı kadar, ciddiyet ve teknik gerekiyor. Ben hem cahilliğimin hem aceleciliğimin hatalarını yaşadım.
Sonradan edindiğim deneyim ve bilgilerin ışığında aklımda olan doğruları bir bir sıralayayım. Benim çim alanım yaklaşık 350 m2 ve etrafımız tarlalarla dolu açık bir arazi. Şehir içindeki 20-30 m2 lik çim alanlar için değil bu belirttiklerim
1) Zeminin çok, ama çok çok iyi bir şekilde hazırlanması gerekir. Şehir dışı kırsal alanlarda yabani ot en büyük sorun. Bu nedenle toprağın en az 40-50 cm derinlikle pullukla bir iki defa sürülmesi gerekir. Her sürme sonrası 10-20 gün bekleyip alanı bolca sulayıp beklemek uygun olacak. Bekleme süresinde yeniden yeşeren yabani otlar mutlaka ot ilacı ile öldürülecek ve bu sürme, bekleme, ilaçlama işlemi en az 2 kere yapılacak.
2) İki kere sürülen ve bu yüzden kabaran toprağın her metrekaresine en az dolu dolu bir el arabası 0,3- 0,5 dere kumu döküp belleyerek ve ya yeniden sürerek mevcut toprağa karıştırmak çok iyi olacaktır. Benim bir bu konudaki bir hatamda nerdeyse leblebi büyüklüğüne kadar olan tüm taşları toplatıp çim ekilecek alandan uzaklaştırmam oldu.
3) Toprağın yeniden çok iyi bir şekilde sıkıştırılması ve tesfiye edilmesi gerekir. Arazide tümsek ve ya çukur bırakılmamasına çok çok dikkat edilecek. Biz bu işi başlangıçta bir kere yaptık. Arazi düm düz oldu sandık ve ekime geçtik. Düz sandığım arazi sulandıkça eğri büğrü olmaya başladı. Çim ekilecek alanı mastarla tesfiye ettikten sonra bol bol sulayıp, ortaya çıkan çukur ve tümsekleri gene mastarla düzeltin ve arkasından silindirleyin. Bu işi inatla 2,3,4 sefer yapın. Başlanıçta zaman alıyor ve insan sıkılıp usanıyor ama ileri de çok rahat edeceğinize emin olun.
4) Bir önceki maddede belirtilen tesfiye isleminden önce sulama altyapınızı hazırlamış olmanız gerekir. Yani sprey, nozul ve ya sprinkler denilen sulama aparatlarının türünü cinsini ve yerini çok iyi bir şekilde belirlemeniz, bunları besleyen su borularınızın tür ve çapları ile bağımsız çalışan bir su şebeksi hazırlamanız uygun olacaktır. Ankara gibi kışın don tehlikesi yaşanan bölgelerde sulama şebekesi diğer su şebekesinden bağımsız olmalı ve kış döneminde kapatılıp borularda, vanalarda, sprey, nozul ve ya sprinkler asla su kalmayacak şekilde tahliye noktaları ile donatılmış olmalıdır.
5) Normal bir su şebekesinin basıncı 3-4 bar olduğundan bu basınçla aynı hat üzerinde 3/4 ve ya 1/2 boru ile ancak 3-4 sprey, nozul ve ya sprinkler çalışırabileceğiniz hesap ederek, borulamalarınızı ve bağlantılarını buna göre projelendirmeniz yerinde olacaktır.
6) 3. maddede açıklamaya çalıştığım çalışma sonucu çok iyi bir şekilde sıkıştırılmış ve göllenmeye ve akıp gitmeye el vermeyen zemin yapısını elde ettiğinizde, tohumlamaya başlayabilirsiniz. Ekim mevsimi doğrudan bulunduğunuz yerin konumu ve iklimi ile ilgilidir. Ancak genelde Mart-Nisan, ya da Eylül Ekim önerilir. Benim tercihim Sonbahar ayları. Hem su sarfiyatınız düşük olur, hemde bahara belirgin ve güçlü kök yapısı ile girmiş olursunuz.
7) İlk ektiğim çimde yanmış koyun gübresi kullanmıştım. Kandırılmamışım, kullandığım gübre yeterince beklememiş ve yanmamış olduğunu, hayvanın yediği her otun çimlerin içinden çıkmaya başlaması ile anladım. Ancak iş işden geçmişti. Eğer olanağınız varsa gübrenizi alıp kendiniz bekletiniz. Bekletirkende içine yanmamış kireç bırakmanız iyi olacaktır. Bol bol havalandırıp güneşlenirerek 1 sene bekletmek gerekiyor.
8) Bu nedenle ikinci çim ekiminde hayvan gübresi yerine Lawncare marka çim gübresi kullandım. Çim ekiminden 10 gün önce toprağa bu gübreyi verdim Her gün suladım eriyip toprağa karışması için. Çim tohumunun seçimi ve türü çok önemli. Tavsiyem markalı hazır karışım kullanmak. Belirli peysaj firmaları karışımlarının saha örneklerini size gösteriyor. Paketinde beğendiğiniz çimin ne olup olmağını görerek, elleyerek , hatta koklayarak yaşayabiliyorsunuz.
9) Atacağınız çim tohumunu mutlaka toz insektif ilaçla karıştırarak atınız ki, zararlıların alıp görürmelerine imkan vermeyin. Ekilen çim tohumunun üstünü kendi bekletiğini hayvan gübresi ile karışık toprakla kapatınız. Ben ikinci ekimim de, tohumun üstünü arazi toprağından eleyip bir kenara yığdığım sadece ince elenmiş toprakla kapattım. Üzerine yine ilk attığım gübre ile birlikte m2'ye toplamda 60 gr gelecek şekilde ek suni gübre ile gübreledim.
10) Gerisi göllenmeye yol açmayacak şekilde düzenli bir sulama yapıp yeşermesini beklemek.
Çimler yeşermeye başlayınca ohhhh bundan sonra rahat edeceğiz diye sakın sevinmeyin. :p Asıl iş bundan sonra başlayacak. İlk biçmden önce mutlaka silindirlenip bir iki gün beklenmesi lazım. Yoksa biçim sırasında makina çimleri kökleri ile söküp alabilir. Her gün düzenli sulamak, haftada bir mutlaka kesmek, senede 3-4 kez gübrelemek, 3-4 kez ilaçlamak, 2 kez havalandırmak gibi yeni faaliyetler kazanmış olacaksınız.
Gelelim bir kere daha benim yanlışlık olayına. Komşum çimi benden önce ekmişti ve beğenmiştim görünüşünü. Ankara'da Ulus hali civarındaki satıcılarda özel karışım yaptırdım deyince, bende ona uydum. Satıcı abi çok güzel bir karışım yaptım sana dediğinde de çok sevinmiştim. İlk yanlışlık elin cahil adamına güvenip, hayatında çim ekip biçmemiş adamın hazırladığı karışma inanmaktı. İkincisi ekim sırasında hayvan gübresi kullanmaktı. Üçüncüsü araziyi tüm taşlardan arındırmanın, toprağın su tutma gücünü düşürdüğünü bilmememdi. Sonuncusu çimler çıktıkça arazinin zemininde tümsek ve çökmelerin oluşmasıydı.
Sonuçta; çimin içinde her türlü yabani ot belirdi ve zamanla çime baskın çıktı. Tesfiye bozuklukları nedeniyle bazı yerler az su aldı bazı yerler çok. Sonuçta ince yaprak yapısındaki çim dengesi bozuldu bir parmak yaprak genişliğinde bir çim yapısı egemen oldu. 3-5 santin büyüyen bu çim püskül vermeye başladı.
Bu yapıdaki çim kışın tamamını ve bahar aylarının bir bölümünü sarı rekte geçirdi. Bende dayanamayıp yenilemeye karar verdim.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla.
Merhabalar efendim,
Güzel izahınız için teşekkürler. Samimiyetiniz, iyiliğiniz, iyi insanlarla buluşmanızı sağlamış(kullananlar da olmuş, maalesef böyleyiz).
Sizin sayenizde bizler de ders çıkarıp, yaşadığınız zorlukları yaşamadan, inşallah hazıra konacağız. Mümkün değil tabii ki.
Güzel maceranızı izlemekteyiz efendim.
Ailece sağlık, mutluluk ve kutlu bayramlar olsun inşallah.
Saygılarımla lütfen.
s.serdar
01-11-2011, 02:15
Bahçemiz ve bahçemizide ki hafta sonu evimiz şehir merkezine (Ankara) yaklaşık 50 km uzaklıkta bozkırın ortasında bir yer.
Google Earth den bakılınca görüntüsü aşağıdaki gibi.
253720
Deniz seviyesinden yaklaşık 1.200 metre yükseklikte ve açık arazinin ortasında.
Sürekli yaşamadığımız için diğer üyelerin sayfasında imrenerek izlediğim saksı çiçek ve dizaynları bizim için sadece bir hayal.
Ancak sessizliği, sakinliği sert ve temiz havası beni oraya bağlayan.
Sayın s.serdar, 24 numaralı mesajınızdaki çim ekimini okudukça ahhh, ahh dedim. Hani derler ya " eşekten düşeninin halini, eşekten düşen iyi anlarmış" aynen o misal.
Çimin mi var, derdin var kulübümüze hoş geldiniz, derken ekleyeceğim; güzel bir çimin seyredilmesinin verdiği haz da bambaşka değil mi? O kadifemsi yumuşaklık, huzur veren renk bütün bu uğraşlarda değmiyor mu?
Araziniz açık alan, rüzgârın tesiri ile mutlaka yabancı tohumlar zaman zaman kendini gösterecektir. Bu durumda da geniş yapraklı ot ilacını rahatlıkla kullanabilirsiniz, çime zarar vermiyor.
Yanık hayvan gübresi çimde çok otlandırma yapıyor ama inanın toprağı en iyi ıslâh eden de o.
Çim tabanına drenaj yapmadınız mı? Notlarınızda onu görmedim. Kum ile mi hallettiniz?
Son yüklediğiniz fotoğraf çok güzel. Etraftaki araziyi de düşündükçe çölde bir vaha görünümüne gelmiş bahçeniz. Huzurla, mutlulukla oturun, tadını doya doya çıkartın.
Bir zamanlar İkizce köyünde ziraat bahçesi adı altında çok miktarda vişne ağacı ekilmişti. O yöne galiba vişne ağacı yetiştirmeye uygun, sizde de vişne var mı?
Merhabalar,
İlk mesajdaki tanıtımınız ve sonraki mesajlarınızdaki detaylı açıklamalar için teşekkürler.
Okurken bazı cümlelerinizin altını fosforlu kalemle çizesim geldi. Bundan sonra bahçe yapacaklara çok yararlı olacak.
Eviniz, bahçeniz çok güzel olmuş. Ankara-Gölbaşı grubu olarak toprağımıza, iklime uygun çeşitli bitkileri araştırarak, deneyerek ve deneyimleri paylaşarak bulacağız.
... Etraftaki araziyi de düşündükçe çölde bir vaha görünümüne gelmiş bahçeniz. ...
Yanlış anlaşılma olmasın o fotoğraf tam kış öncesi, toprağın çıplak ortada olduğu zaman çekilmiş.:rolleyes:
Tamam o bölge karadeniz bölgesi gibi her zaman yeşil değildir ama mevsimlere göre değişen rengi vardır. Klasik dört mevsimi yaşatır: mayısta yemyeşildir. İçinde rengarenk çiçek öbekleri olur. Sonra ekinler ile sararır. Kışın karla kaplanınca ayrı bir tat verir. Her mevsim seyretmeye doyulmaz.
Arada bir de böyle göründüğü olur. :rolleyes:
Selehattin 67
01-11-2011, 09:38
s.serdar yeni bahçeniz hayırlı olsun
s.serdar
01-11-2011, 15:07
Sayın s.serdar, 24 numaralı mesajınızdaki çim ekimini okudukça ahhh, ahh dedim. Hani derler ya " eşekten düşeninin halini, eşekten düşen iyi anlarmış" aynen o misal.
Çimin mi var, derdin var kulübümüze hoş geldiniz, derken ekleyeceğim; güzel bir çimin seyredilmesinin verdiği haz da bambaşka değil mi? O kadifemsi yumuşaklık, huzur veren renk bütün bu uğraşlarda değmiyor mu?
Düşünce ve paylaşımınıza katılmamak mümkün değil. Çimin seyri ve güzelliği tabi ki tartışılmaz. Belirttiğiniz gibi derdi de bir başka tabiiii.... Çekmeyen bilemez. :(
Çim tabanına drenaj yapmadınız mı? Notlarınızda onu görmedim. Kum ile mi hallettiniz?
Malesef ne ilk ekimde, nede ikinci çim ekiminde drenaj falan yapmadım. Sadece ben değil, komşularımın hiç birinde de yok drenaj. Nasıl yapılaca konusunda da inanın hiç bir bilgi sahibi değilim. Eğer bir üçüncü kez yeniden çim ekmeyi düşünürsem, kesin drenaj konusuna eğileceğim... :p
Bir zamanlar İkizce köyünde ziraat bahçesi adı altında çok miktarda vişne ağacı ekilmişti. O yöne galiba vişne ağacı yetiştirmeye uygun, sizde de vişne var mı?
Bende iki adet vişne var. Her yıl, her birinden 75 kg kadar alıyorum ama ne toplayan var ne yüzüne bakan. Bu yüzden bu kış döneminde her ikisini de sıkı bir şekilde budatıp Kiraz aşısı yaptıracağım. Tutarsa ne ala. Yoksa gelecek seneye her ikisini de kesmeyi (daha kibar tabirle sökmeyi) düşünüyorum...
Bildiğim kadarı ile vişne ilk 2 yıldan sonra sulama gerektirmiyor. Bu bakımdan bizim yöreye uygun. Ancak civarımızdaki köyler meyveciliği hiç bilmiyor ve eğilmiyorlar bu konuya. Civarımızda da ve İkizce köyünde de, geniş alanda pek vişneye rastlayamadım dersem yalan olmaz. Ortam vişneye uygun ama kafa yapısı sanırım aynı uygunluğu sağlamıyor. Buranın köylüsü ancak iki yılda bir buğday ekmesini, biçmesini biliyor.
s.serdar
01-11-2011, 15:24
Yanlış anlaşılma olmasın o fotoğraf tam kış öncesi, toprağın çıplak ortada olduğu zaman çekilmiş.:rolleyes:
Tamam o bölge karadeniz bölgesi gibi her zaman yeşil değildir ama mevsimlere göre değişen rengi vardır. Klasik dört mevsimi yaşatır: mayısta yemyeşildir. İçinde rengarenk çiçek öbekleri olur. Sonra ekinler ile sararır. Kışın karla kaplanınca ayrı bir tat verir. Her mevsim seyretmeye doyulmaz.
Arada bir de böyle göründüğü olur. :rolleyes:
Sevgili sabah
Yukarıdaki düşünce paylaşımlarınız üzerine, google earth'a dönüp bir kere daha baktım. O fotograf 9.9.2006 çekilmiş. Yani yaz sonunda.
Ancak; her olumsuzluktan, bir güzellik yaratabilme konusundaki iyi niyet ve düşüncenize hayran olmadığımı da söylemden geçemeyeceğim. :D
Saygılarımla...
Drenaj konusunda elimde güzel bilgiler veren kitap var, lâzım olursa haber verin.
..Her yıl, her birinden 75 kg kadar alıyorum ama ne toplayan var ne yüzüne bakan...
Keşke haberimiz olsaydı! :rolleyes:
Bu yıl vişneye hasret kaldık. Tezgahlarda doğru dürüst göremedik.
Hiç değilse biri kalsın. Böylece farklı zamanlarda meyve veren ağaçlarınız olur.:rolleyes:
s.serdar
01-11-2011, 16:02
Bahçe sayfamın açılması için istenilen forumsal bilgilerin site yönetimine verilmesi esnasında, benden "Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz" sorusuna yönelik olarak basit bir kroki hazırlayıp göndermiştim. Ancak, çok önemli olmasa dahi bu krokinin açılan bahçe sayfama eklenmediğini gördüğüm için bari ben ekleyeyim dedim. Ahım şahım birşey değil. Sadece fikir vermesi bakımında küçük bir kroki, şu aşşağıdaki resim...
253784
Saygılarımla...
s.serdar
01-11-2011, 16:05
Drenaj konusunda elimde güzel bilgiler veren kitap var, lâzım olursa haber verin.
Lazım olmaz mı? Sitemizde mail adresim var. Lutf eder gönderirseniz sevinirim.
saygılarımla...
s.serdar
01-11-2011, 16:16
Keşke haberimiz olsaydı! :rolleyes:
Bu yıl vişneye hasret kaldık. Tezgahlarda doğru dürüst göremedik.
Hiç değilse biri kalsın.:rolleyes:
Zaten hep böyle diyenlere inanıp, bu güne kadar muhafaza ettik vişneleri...
Ancak hasat mevsimi ne gelen oldu ne giden :(
253789
Artık maymunun gözü açıldı... :D
s.serdar
01-11-2011, 16:32
Çalışmalarınızı ne güzel birebir anlatmışsınız.Bu kadar emekten sonra sonuç muhteşem oluyor.Sağlıklı günlerde huzurla keyfini çıkarmanız dileğiyle.Ne güzel komşu bahçemiz oluyor.Saygılar.
Sayın hanndan.
Mesajınızı ilk okuduğumda, ne yalan söyleyeyim komşuluğumuzun form üzerinden olduğu yolunda bir hisse kapılmıştım...
Meğer siz de hep içinden gelip gittiğimiz Gölbaşı'ndaymışsınız.
Ehhh artık Gölbaşı'nda mola verebileceğimiz bir bir komşumuz var... :D
Saygılarımla...
Sayın S.serdar, 11 yılda çok yol kat etmişsiniz ve bunları çok güzel anlatıyorsunuz. Sayfanızdan okuyacağımız çok şey olacak. Bahçeniz ve eviniz çok güzel olmuş, emeklerinize değmiş, güle güle keyfini sürün.
Sayın hanndan.
Mesajınızı ilk okuduğumda, ne yalan söyleyeyim komşuluğumuzun form üzerinden olduğu yolunda bir hisse kapılmıştım...
Meğer siz de hep içinden gelip gittiğimiz Gölbaşı'ndaymışsınız.
Ehhh artık Gölbaşı'nda mola verebileceğimiz bir bir komşumuz var... :D
Saygılarımla...
Serdar Bey,
Yol üzeri,akşam üstü çaya bekleriz efendim.
Serdar bey, bahçeniz ve eviniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Her aşamayı anlatmanız, bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ederiz. Bende yayladaki arazime ev yaptırma girişimindeyim verdiğiniz bilgiler işime çok yarayacak. O güzel bahçeli evinizde güle güle oturun.
Yakup Ünal
01-11-2011, 20:44
Hemşehrim ;
Emek, zaman, para ve en önemlisi sevginizi katarak bu güzel ortamı yarattığınız resimlerden belli oluyor. Sağlık mutluluk içinde sevdiklerinizle bu güzel bahçenize güzellikler katarsınız işallah
Keyifli bir bahçe gezintisi yapma fırsatı buldum.
s.serdar
02-11-2011, 14:25
Serdar bey, bahçeniz ve eviniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Her aşamayı anlatmanız, bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ederiz. Bende yayladaki arazime ev yaptırma girişimindeyim verdiğiniz bilgiler işime çok yarayacak. O güzel bahçeli evinizde güle güle oturun.
Fatos hanım.
Girişiminizin için şimdiden başarılar diliyorum.
Evi yaylada yapacağım demişsiniz. Şehir merkezinden uzakça ve ileride karşılaşacağınız sorunları tek başınıza aşmak durumunda kalacağınız bir ortam olarak görüyorum yayla yaşantısını.
Bu bakımdan yapacağınız işlemlerin ve imalatların alt yapısına kesinlikle önem vermenizi tavsiye ediyorum. Çünkü benzer sıkıntıları çok yaşamız ve yaşamaya devam eden bir form üyesi olarak.
Nedir bunlar derseniz ilk aklıma gelenleri sıralayayım. Elektrik ve su tesisatı, buna dayalı olarak, bahçe aydınlatma ve sulaması, pis ve temiz su depo ve sistemleri, izolasyon vs.
Sanırım TEK mevzuatı değişti. Öncesinde bu tür evler için monofaze elektrik bağlantısı yeter görülüyordu. Bende aynı yanılgıyı yaşadım. Tek fazdan elektrik bağlattım yeter sandım. Önceleri lamba yansın yeter sanmıştık. Bahçe evi diye yola çıktık, ardından buzdolabı, bulaşık makinası, çamaşır makinası, elektrik süpürgesi, tost makinası, mikrodalga, kettle, hidrafor, kaynak makinası, çeşitli elektrikli ev ve bahçe aletleri gelince mevcut alt yapı çok yetersiz kaldı. Pek çok cihaz ve aleti aynı anda kullanamaz olduk. Elektriğiniz kesin trifaze olmalı.
Bahçesiz yayla evi olacağını düşünmediğim için bahçenizin çeşitli noktalarına mutlaka yer altı bağlantısı ile ve ileride gerekeceği için mutlaka elektrik bağlanısı götürün veya buna ilişkin alt yapıyı önceden hazırlayın.
Aynı şekilde bahçenizin çeşitli noktalarında ileride mutlaka gerekeceğini düşünerek, zon istasyonu olabilecek kullanılabilecek su bağlantı noktalarını önceden hazırlayın.
Bahçe için kullanılacak su ve elektrik sistemlerinde ileride yaşanacak arızalara müdahale kolaylığı için rogar ve pano sistemi kullanın. İmkanınız yeterli ise su borularınızı ve elektrik kablolarınızı doğrudan toprak içine değil boru ve kanalla içine alın.
Elektrik kablo kesitlerini ve su boru çaplarını önerilenin bir basamak üstünde tutun.
Enerjinin her geçen gün daha zor karşılanabilir ve pahalanacak bir kaynak olduğunu aklınızdan çıkarmayarak, temel, zemin, duvar ve çatı izolasyonunuzu güçlü tutunuz.
Biz 2-3 kişiyiz, bize şöyle 3-5 m3 forteptik yeter. Kullanacağımız su ne kadar demeyin. Planladığınızın en az 3 katı kadar forseptik düşününüz.
Elimiz, yüzümüzü yıkamak için yeterde artar diye, yedek su deponuzu asla küçük tutmayın. İleride göreceksiniz ki, ihtiyacınız, planladığınızın en az 6-7 katı kadar olacaktır.
Daha fazlasını yazmıyorum, aman moraliniz bozulmasın diye... :D
Sağlıcakla kalmanız dileklerimle...
s.serdar
02-11-2011, 14:44
Hemşehrim ;
Emek, zaman, para ve en önemlisi sevginizi katarak bu güzel ortamı yarattığınız resimlerden belli oluyor. Sağlık mutluluk içinde sevdiklerinizle bu güzel bahçenize güzellikler katarsınız işallah
Keyifli bir bahçe gezintisi yapma fırsatı buldum.
Sayın Yakup Ünal.
Düşünce ve temennileriniz için çok teşekkürler.
Forum'a yeni üyeyim ve bahçeme ilişkin fazla bir bilgi ve resim paylaşımında bulunamadım. Amacım ilk günden başlayarak, bu güne gelirken yaşadığım aşamaları özetlemek ve resimlendirmekti.
Ancak üyelerden gelen bazı öneri, tavsiye ve sorular nedeniyle ileride yazmayı ve paylaşmayı düşündüklerimi biraz erken harcadım. :D Cephanem bitmeye başladı. Dolayısı ile olayın kronolojisi de, ister istemez değişti.
Bundan sonra, fırsat buldukça daha az söz, daha çok resim olacak diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
s.serdar
02-11-2011, 15:57
DEVAM EDİYOR...
İlk ektiğimiz çimler çıkmıştı. Hatta biçmeye bile başlamıştık...
Ancak bahçe içinde yürüme yolu olarak kullandığımız taşlar, evin su basmanına kaplanan Ankara Taşı diye isimlendiren taşların artıkları idi ve gözümüzü rahatsız etmeye başlamıştı.
Nasıl birşey düşünelim derken, mermer kaplat, şık ve temiz olur tavsiyesi aldım. Gittik görüştük mermerciler ile. Çim zeminin kaldırılıp altındaki bahçe toprağının 15-20 cm kazınıp, yeniden dolgu malzemesi ile kaplanıp üstüne 8-10 cm. beton dökülüp, üzerinin mermerle kaplanması gerekeceğini öğrenince, işin eziyetli ve masralı olacağı anlaşıldı.
Bu tür bir imalattan vazgeçtik ama mermerden vazgeçemedik. Çünkü şehirde apartmanda yaşıyorum ve her yerim beton. Şehrin 50 km dışına kaçmamın amacı betondan uzaklaşıp, yeşile yakın olmaktı.
Sağda solda görmüşlüğüm vardı ama nerden temin edilleceği o an aklıma gelmemişti. Sabit, kalıcı mermer yerine, kimi tavan aydınlatma lambalarının tabanında bulunan yuvarlak mermelerleri çimin üstüne sermeyi düşündüm. Gittim Ulus'da ki Avizeciler Sokağa ( orada her türlü avize ve aydınlatma elemanlarının parçaları satılıyor.) Gösterdim dükkanda bulunan bir halojen tavan lambasının ayağındaki yuvarlak mermeri, bana şunlardan 80-100 kadar lazım. Çıkar mı bu kadar adet ve kaç para diye sordum. Çıkmazsa bile şu an, yarına hazırlarız 100 tane dedi. Fiyatını da tam hatırlamıyorum ama bu günün parası ile tanesine 20-30 TL deyince :( kalsın diyemedim ama bir bakalım sonra gelirim diye, kaçarak uzaklaştım. Artık bu projem de fiyatından dolayı suya yatmıştı.
Sonra duydum öğrendim ki, bu yuvarlak mermerle, mermer mutfak taşlarına yerleştirilen lavabo taşları için açılan deliklerin artanıymış, bir miktarını avizecilere satıyorlar, kalanını öğütüp toz haline getirerek suni mermer imalatında kullanıyorlarmış. Yani öyle fazla bir parasal değer yokmuş. Gittim buldum mermer mutfak tezgahı yapan yerleri, dağ taş bu yuvarlaklarla dolu. Seçtik en güzellerini, zedesizlerini yani gıcırlarını, kaç para verecem usta dedim ? Abi tanesine 2 TL desem çok mu olur dedi !!!! Yok tam olur dedim. :eek: Bir çay söyle, birde ucuz yolu kamyonet bul bana, hemen yükleyip götüreceğim bunları dedim. Abi bende kamyonet var, mazot parasını verirsen ben yükler, götür, boşaltırım demez mi ? Ben istemişim bir göz, Allah verdi iki göz. :p
Götürüp boşaltık bahçeye yuvarlak mermeleri, sonra da birer ikişer döşedik çimin üzerine.
253997
253998
Bu arada arka bahçeye sebze falan ekmeye başlayalım demiştik. Mevsim erken. Nane, maydonoz, havuç, turp falan ekin. Üzerini de donmasın diye naylonla örtün önerisi alınca, inşaattan artan tahta ve çıtalar ile seramsız, ucube gibi bir şey yapıp üzerini naylonlada örtüp, ilk sebze deneyimini başlatmış olduk...
Yaza doğru o seramsı şeyin kalıntıları içinde aşşağıda görünen ilk sebzelerimiz ile tanışmış olduk. 253999
DEVAM EDECEK....
s.serdar
02-11-2011, 16:57
DEVAM EDİYOR...
Artık yaz gelmiş, havalar ısınmıştı. Çim sabah akşam düzenli olarak sulanması gerekeceği gibi çiçekler, duvar olmasını arzuladığımız mazılara ilaveten gene sulanacak sebzelerimiz de vardı. Bahçeye ancak hafta sonları gidebildiğimiz için çimin sulanması işini bir elemana verdik.
Ancak sebze, çiçek ve mazıların sulanmasında sıkıntılar olacağını hissettim.
Alanya'da bir sitede yazlık evimiz vardı. Orada çiçekler epey zamandır delikli hortumlarla sulanıyordu. Adını bilmediğim bu malzemeyi Ankara'da arayıp buldum. Adı damlama hortumu imiş. 100 mt. alayım dedim vermediler. Bir top ve 400 mt. olarak satılıyormuş. Nasılsa her yaz bir deniz yapıyoruz, gittiğimde Alanya'dan alırım dedim, öyle de oldu. Orada da hep 400 mt. satılıyor ama nerdeyse Ankara'nın yarı fiyatına. Arabanın arka koltuğunda aldım getirdim 400 mt damla hortumunu. Bir büyük poşet dolusu ek malzemesi ve aparatlarını da. Döşedik mazıların altına bir baştan bir başa, çiçek ve ve sebze bantlarına. Çimlere bakan görevliyede dedik ki; hafta ortasında bir kere olmak üzere çim vanalarını açarken, şu iki vanayı da aç. Başladı böylece bizim yarı otomatik sulamamız.
Gören komşular şaşırdı. Bu nasıl hortum ? Bu nasıl sulama diye ? En azından bizim kooperatifde bunu bilen ve ilk uygulayan bendim. Malesef o tarihlerde ki bu hortum işinin hiç resmi yok elimde. Hiç aklımıza gelmemiş bir resmini alalım diye.
Çok zamanımız alan tüm sulama işlemleri yarı otomatik de olsa bir bir sisteme kavuşmuştu. Artık keyif alma zamanı gelmişti. Bahçeye bir aydınlatma yapalım. Gece karanlık olmasın bahçemiz dedik. Çatıya bir projoktör koyduk yeterli olmadı. 2 tane ve büyük koyduk fazla göz kamaştırdı. Dolayısı ile tek noktadan değil çok noktadan aydınlatma yapmanın gerekeceği ortaya çıktı.
Ön bahçedeki çeşitli noktalara, fazla göz kamaştırmayacak şekilde küçük lambalar koymak en iyisi idi. Ancak evin dışında hiç elektik bağlantısı yoktu. Mecburen evden bir hat alıp yer altı kablosu ile lambalara tek tek taşımak gerekiyordu. Ve öyle de yaptık. Çimi belle kesip 20 cm altına kablo döşedik, aydınlanması istediğimiz noktalara ve yürüme yolumuzun kenarlarına zemine yakın olacak boyda lambalar yerleştirdik.
254001
Yandığında güzel olacağını düşünmüştük...
DEVAMI GELECEK....
s.serdar
02-11-2011, 19:39
DEVAM EDİYOR...
Çatıda bulunan orta boy bir projektör ve ön bahçeye dağınk olarak yerleştiğimiz 10 kadar küçük lambalar ile gecelerimiz daha güzel olmaya başlamıştı. Evin camları nerede ise yere kadar olduğu için gece salonumuzun lambalarını söndürüp, bahçe aydınlatmalarını yakarak bahçeyi seyretmek en büyük zevkimiz olmuştu. Ancak evin her iki yan tarafı oldukça loş kaldığı gibi arka bahçemiz zifir gibi karanlıktı.
Eşim en başta kedi olmak üzere tüm hayvanlarda çok korkar. (Kokmadığı tek hayvan ise balıkçıdan aldığı balık.)
Eşimle iş bölümü yapmış çiçek ve çimlerin olduğu ön bahçe bana, sebze ektiğimiz arka bahçenin sorumluluğu ona düşmüştü. Hava kararınca korkup bahçe deki işlerinden geri kalmasın diye 2 yan ve arka bahçeyi aydınlatmak için evin yan duvarlarına elektrik kablosu çektim ve lambalar monte ederek, istenilirse 24 saat çalışılabilecek bir ortam yarattım.
Böylece evin 4 cephesi ve bahçenin tamamı aydınlatılarak, hem gezinme hem de emniyetli bir çalışma ortamı yaratılmış oldu…
Bu arada eşimin de hiç kokmadığı bir köpeğimiz de olmuştu. Kurt-doberman kırması bu oğlumuz, zamanla oldukça saldırgan olmaya başladığından, bahçede serbest bırakamıyorduk. Henüz mazılarımız yeterince büyümediği için hem üstünden, hem altından, rahatça kaçıyordu. Bahçenin giriş kapısı da yoktu. Vukuat yaratmasın diye bir tedbir olarak mazıların önündeki set duvarın üstüne kaçışa engel olması amacıyla yüksek olmayan demir parmaklık yaptırıp, girişe de bir demir kapı koydurtarak, mazılar arasındaki boşlukları da geçici olarak kümes teli ile kapattık. Üstünden atlamasın diye de mazıların üstünü yine geçici olara dikensiz çit teli ile kapattık.
254043
254044
254045
Bahçemiz artık daha aydınlık ve güvenilir bir hale gelmişti.
Bu arada, ilk ektiğim çimde yeterince kurumamış hayvansal gübre kullandığım ve çimlerin fazla geniş yapraklı çıkması ile püsküllenmeye eğilimli olmaları nedeniye eski çimi bir şekilde imha edip yerine hiç havansal gübre kullanmadan 6 karışımlı Damimarka çimine dönüştürdüm.
254046
Bir sene sonra mazılarımız artık duvar haline gelmiş, çim sorunumuz da aşılmış ve artık bol bol misafir ağılayabilecek duruma gelmiştik.
254047
DEVAM EDECEK...
s.serdar
02-11-2011, 20:20
DEVAM EDİYOR...
İklimin yeterince el vermemesi nedeniyle, bahçemizde ki güller hariç diğer mevsimlik çiçeklerden fazla randıman alamamıştık… Olsun güller de bize yetiyordu. Biraz Hüsnü Yusuf, biraz Margaret Papatya’nın desteği, bir miktarda mevsimsel çiçek fidesi takviyesi ile bahçe biraz kendini gösterir olunca bilmeden başımıza dert aldığımızı da anlamış olduk.
254052
254053
254054
254055
254056
Bahçe resimlerimiz görmeye başlayan eş, dost, akraba ve arkadaşlar, ooooo maşallah pek de güzel olmuş, acaba suyu nasıl? çayı iyi oluyor mu ? havası da pek temizdir değil mi? diye sarkmaya, hafta sonu kesin ordayız sakın bir yere kaybolmayın demeye başladılar. :D
DEVAMI GELECEK...
s.serdar
02-11-2011, 20:31
s.serdar yeni bahçeniz hayırlı olsun
Selehattin bey çok teşekkürler.
Daha iyisi, daha güzeli sizlerin olsun.
Saygılarımla...
s.serdar
02-11-2011, 20:47
Sayın S.serdar, 11 yılda çok yol kat etmişsiniz ve bunları çok güzel anlatıyorsunuz. Sayfanızdan okuyacağımız çok şey olacak. Bahçeniz ve eviniz çok güzel olmuş, emeklerinize değmiş, güle güle keyfini sürün.
Sayın Kiraz.
Dilek ve temennileriniz için çok çok teşekkür ederim.
Forumda, isminiz altında bir bahçeye ben mi rastlayamadım, yoksa gözümden mi kaçtı bilemedim. Varsa eksikliğimi lütfen hoş görün.
Daha iyisi, daha güzelleri sizlerin olsun.
Saygılarımla...
Sevgi Durul
02-11-2011, 21:01
Sayın s.serdar, emek vererek güzel bir ev ve bahçe oluşturmuşsunuz. Son görüntüleri çok beğendim. Emeklerinize sağlık.
Sevgili Kiraz'ın bahçesi burada. (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8937.htm) Saygıyla...
s.serdar
02-11-2011, 21:03
Hemşehrim ;
Emek, zaman, para ve en önemlisi sevginizi katarak bu güzel ortamı yarattığınız resimlerden belli oluyor. Sağlık mutluluk içinde sevdiklerinizle bu güzel bahçenize güzellikler katarsınız işallah
Keyifli bir bahçe gezintisi yapma fırsatı buldum.
Zaman ayırıp paylaştığınız güzel düşünceleriniz ve temennileriniz için teşekkürler. Aynı dileklerimi de, lütfen kabul edin.
Sayfanıza baktığımda 11.000 m2 bahçeniz olduğunu gördüm. Ben de sizin gibi tarladan bu duruma getirmeye çalıştım. Ancak sizinkinin yanında benimki fazla amatörce kalıyor. Dallas Çiftliği gibi geniş bir bahçeniz var. Böyle bir alana yetişebilmek, gerçekten çok zor tahmin ediyorum. Allah kolaylık ve sabır versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Bahçenizi takip edeceğim, kendime rahber almaya çalışacağım.
Saygılarımla...
s.serdar
02-11-2011, 21:31
Sayın s.serdar, emek vererek güzel bir ev ve bahçe oluşturmuşsunuz. Son görüntüleri çok beğendim. Emeklerinize sağlık.
Sevgili Kiraz'ın bahçesi burada. (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8937.htm) Saygıyla...
Sayın SDurul
Kiraz'ın bahçesine yönelik bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Sizde de 7.000 m2 lik bahçe olduğunu görünce, bende ki emek ne ki demeye başladım.
Bizim bahçe sizlerinkinin yanında tavla pulu gibi kalıyor. :D Çok emek verdim desem bile artık kimseyi inandıram.
Bahçenizde çok katlı bir eviniz olduğu anlaşıyor. Acaba 12 ay burada mı yaşıyorsunuz? Çeşidiniz çok, araziniz geniş. Meyvelerinize ve çiçeklerinize hayran kaldım.
Saygılarımla...
s.serdar
02-11-2011, 23:56
DEVAM EDİYOR...
Bir akşam hanımla oturduk sohbet ediyoruz. Biraz da dedi kodu gibi bir şey. :D Herkes gelmek istiyor bu ne iş diye. Sonra, eeeee insanoğlu işte dedik ve kendimize göre bir sonuca vardık. Bak dedik bizim kuçu bahçeye geldiğimizde aç bile olsa yanımızda getirdiğimiz en sevdiği yemeklerin hiç birini yemiyor. Sevin beni diye saatlerce tepemize sıçrıyor. Sakinleşip, yeterli ilgi ve alakayı aldıktan sonra, ancak yemeğini yiyor dedik. Ardından da, hayvanların daha yoğun ve beklentisiz sevgilerine olan hayranlığımızı dile getirmiştik.
Ertesi sabah, hanımın çığlığı ile uyandım. Ne oluyor bile demeden bahçede bir yaratık var dedi. Ön camdan baktım göremedim. Kedi dir tavşan dır dedim inandıramadım. Büyük büyük, daha büyük, hem de zıplıyor dedi. Ön cam, arka cam yan cam derken, baktık tilki dolaşıyor bahçede. Koştum fotoğraf makinesini almaya. Hanım sandı vurmak için tüfeği almaya gidiyorum. Geçti önüme olmaz diye. Dedim sadece fotoğraf çekeceğim, zor razı ettim. Hayvan girmiş bulduğu bir açıklıktan bahçeye, girdiği yeri bulamıyor, hapis olmuş bahçede. Bir iki kare fotoğraf alınca, bahçe kapısını açayım çıksın dışarı diye düşündüm. Olur ya saldırabilir diye de, yaz günü üstüme kaban, ayağıma uzun çizme, elime de en kalın bahçe eldivenleri giyip bir sopa ile tırsa tırsa indim bahçeye, açtım bahçe kapısını. Hızla kendimi atarken eve, o da kaçıvermiş kapıdan.
254078
254079
Kahvaltıda hanım dedi; hatırlar mısın? Ağaçlarımız daha küçücüktü. Dalları zayıf ve güçsüzdü. Biraz büyüğünce küçük bir kuş gelip, ilk defa konmuştu dalına. Nasıl da sevinmiştik. Tenezzül edipte konmuştu ağacımızın dalına. Bak şimdi tilki kovalamak zorunda kalıyoruz. Belli ki, tilkide sevmişti, istemişti ve gelmişti bahçemize.
Sevmese, istemese neden gelsin !!!
Tamam mesaj alınmıştır dedik. Belli ki insanlar 50 km gelip-gitmeyi göze alıp bahçemize gelmeyi istediklerine göre, bizim yapacağımı tek şey ve ya görev onları en iyi şekilde ağırlayabilmekti.
Karar verdik, bir piknik düzenleyelim, döner hazırlatalım, herkesi çağıralım diye.
Sağdan soldan masa, sandalye temin ettik, akşamdan hazırladık bahçeyi.
Bekledik sabah olsun, dostlar gelsin diye …
254080
DEVAMI GELECEK...
s.serdar
03-11-2011, 01:41
yakından bir kayısı tanesi.
nurcanaybay
03-11-2011, 13:20
DEVAM EDİYOR...
Bahçe resimlerimiz görmeye başlayan eş, dost, akraba ve arkadaşlar, ooooo maşallah pek de güzel olmuş, acaba suyu nasıl? çayı iyi oluyor mu ? havası da pek temizdir değil mi? diye sarkmaya, hafta sonu kesin ordayız sakın bir yere kaybolmayın demeye başladılar. :D
DEVAMI GELECEK...
))) Bu cümlelere çok güldüm.
Öyle güzel anlatmışsınız ki zevkle okudum .Bahçeniz de eviniz de çok güzel olmuş.Sağlık için de zevkini çıkarmanızı diliyorum.
Güle güle oturun, radyodan arkası yarın dinler gibi okuyorum hikayenizi :)
Zeynep Yılmaz
03-11-2011, 14:58
Bende zevkle takip ediyorum arkası yarınları.Elinize sağlık çok güzel olmuş bahçeniz.
s.serdar
04-11-2011, 16:35
SON...
Yaklaşık 50-60 misafir bekliyorduk. Hava ertesi gün için yağış riski taşıyordu. Bu kadar kalabalığın altından kalkabilecek miydik ? Ya yağmur yağarsa ne yapacaktık ? Gerçi bunun için 3 tane portatif yağmurluk hazırlamıştık ama yeterli olacak mıydı ?
Geceyi hep ayakta geçirdik. Ben ikide bir iniyorum bahçeye, kendime göre bir iki masa sandalyenin yerini değiştirip düzeltiyorum. Ardımdan hanım iniyor bahçeye, çok sıkışık olmuş yeniden düzelteyim diye. Böylece gün ağrınca ya kadar, karşılıklı masa sandalye yerleştirip, düzelttik eşimle.
Öğleye doğru ilk misafirler gelmeye başladı, ellerinde, kekleri pastaları, kendi hazırladıkları yiyecek katkıları ile. İlk gelenler ve zayıf kahvaltı ile yola çıkanlara çaylar demlendi. Gelen pasta böreklerle, açlıklar yatıştırıldı. Yağmur riskine karşı el birliği ile hem gölgelik hem yağmurluk olacak çadırları kurduk.
254394
Ardından döner ve diğer tüm ikramları karşılayacak olan firma tüm ekipmanı ile gelip döneri yerleştirdi, pilavları ısıttı, salataları ve içecekleri hazırladı. Döner Ocağını yaktı ve pişirmeye başladı.
Artık bize düşen sıraya girip tabağımızın dolmasını beklemekti.
254395
254397
Bu şekilde bir buğday tarlasından başlayarak giriştiğimiz bahçe evi ve bahçemiz maceramız, artık sona gelmiş ve bahçemiz artık çok sayıda misafiri aynı anda konuk edece bir seviyeye bile ulaşmıştı.
* * *Yıllarca süren yoğun çaba ve emeklerimiz meyvesini vermiş diğer bir değişle planladığımız ve aklımızda olanların büyük bir bölümünü kolay olmasa da gerçekleştirebildiğimizi severek görmüş ve yaşamış olduk...
Bundan sonra, günlük yaşamın yoğun koşuşturması ve kaygılarından kaçabildiğimiz zamanlarda, bahçemizde yeni ve farklı bir yaşama adım atabilecek, Allah ömür verdikçe, doğa ile daha yakın yaşamanın keyfini sürebilecektik…
254402
Ve şimdi bunu yaşamaya ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz, hayatın taşlı yollarında...
254396
SON...
DEVAM ETMEYECEK...
MeyveliTepe
04-11-2011, 18:04
Uzun bir hikayeyi keyifle okudum. Güle güle, sağlık mutlulukla oturun evinizde, güzel zamanlar geçirin bahçenizde.
Sayın Sserdar yazdıklarınızı büyük bir keyifle okudum.Evinizde huzur dolu günler geçirirsiniz umarım.
Bu sene bizimde 2000 m2lik bir araziye ev yapma planımız var.Şu anda evi betonarme mi yoksa prefabrik mi yapsak diye düşünce aşamasındayız.Prefabrik evde herhangi bir sorun yaşadınız mı?Uzun süredir bu evi kullandığınızı düşünerek sizin de tavsiyenizi öğrenmek isterim.
s.serdar
05-11-2011, 05:11
SON... DEVAM ETMEYECEK, dediğimde; acaba işi bittti, gidiyor mu diye anlaşılır mıyım? diye de aklımdan geçmedi değil.
Bu sadece, ilk pehlivan tefrikasının sonu idi. :D
Bu arada düşünce ve paylaşımlarını açıklamış bulunan aşağıdaki değerli üyelerimize de katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
)))
Öyle güzel anlatmışsınız ki zevkle okudum .Bahçeniz de eviniz de çok güzel olmuş.Sağlık için de zevkini çıkarmanızı diliyorum.
Güle güle oturun, radyodan arkası yarın dinler gibi okuyorum hikayenizi :)
Bende zevkle takip ediyorum arkası yarınları.Elinize sağlık çok güzel olmuş bahçeniz.
Uzun bir hikayeyi keyifle okudum. Güle güle, sağlık mutlulukla oturun evinizde, güzel zamanlar geçirin bahçenizde.
Yeşile, doğaya, tabiata olan ortak sevgimiz; biraraya gelerek, tecrübe ve deneyimlerimizi paylaştıkça artıyor. üzüntüler, dertler ve karşılaştığımız sorunlarımız paylaştıkca azalıyor diye düşünüyorum. Bir arada olmanın keyfi de
cabası.
İyi ki varsınız ...
s.serdar
05-11-2011, 06:04
Sayın Sserdar yazdıklarınızı büyük bir keyifle okudum.Evinizde huzur dolu günler geçirirsiniz umarım.
Bu sene bizimde 2000 m2lik bir araziye ev yapma planımız var.Şu anda evi betonarme mi yoksa prefabrik mi yapsak diye düşünce aşamasındayız.Prefabrik evde herhangi bir sorun yaşadınız mı?Uzun süredir bu evi kullandığınızı düşünerek sizin de tavsiyenizi öğrenmek isterim.
Sayın trilye.
Nick'inizi aldığınız o güzel sahil beldesine ve insanlarına öncelikle selamlar. Gördüğümde hayran kalmıştım eski ismi ile Trilye (yeni ismi Zeytinbağı) olan küçük ve pek bilinmeyen sahil köyüne.
Prefabrik evim konusunda bu güne kadar ciddi bir sorun yaşamadım. Türkiye'de prefabrik imalar son yıllarda her yönü ile çok gelişti. Fazla abartmayayım ama ABD den sonra yaygınlık ve başarı konusunda önde gelen ülkelerden biri de Türkiye. Bildiğim kadar ile de Orta doğuda rakipsiz, önder ülke konumundayız.
Ancak bu durum, zamanla merdiven altı denilen imalatçıların da sektöre girmesine neden oldu. Bu tür imalatçı ve firmalardan kaçınırsanız, sorun yaşamayacağınız umuyorum. Benim yaşadığım tek sorun, banyodaki yerden tavana kadar olan fayanslardaki çatlamalardır. Bina elastiki bir yapıda olduğundan mı? yoksa bizim fayans ustası bu işi yeterince iyi beceremediğinden mi bilemiyorum, ben bu tür fayans çatlamalarını yaşadım. İnşaat bitimini takip eden 3-4 yıl içinde ortaya çıktı bu durum. Ancak sonrasında devam etmedi. Yaklaşık 20 m2 lik bir fayans alanında 15 x 15 cm. lik fayanslarımdan 10-15 tanesi bu şekilde çatladı. Çok azda olsa derzlerin tavan ve kapıya yakın bölümlerinde de çatlama ve dökülme oldu. Ancak bana göre bunlar biraz keyfe keder bir durum. Tamiri, telafisi mümkün.
Depreme olan dayanıklığı ve ısı izolesyonu nedeniyle kesinlikle tavsiye ederim. İhtiyaca göre panel ilavesi yapılarak, ilerisi için genişletme ve büyütme imkanı da veriyor.
Kamyon çarptığında tabi ki bir beton bina gibi dayanıklı olduğu söylenemez ama, depremde olduğu gibi çökme ve yıkılma tehlikesinin olmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Daha detaylı bilgi isterseniz seve seve verebilirim.
Saygılarımla.
s.serdar
11-11-2011, 17:27
KÜÇÜK RESİM
255029
ORJİNAL RESİM
3456 X 2592 pixsels
BÜYÜKLÜK
2.886 KB
http://v3.lscache3.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/61993490.jpg
s.serdar
11-11-2011, 21:33
Küçük Resim
255069
Orjinal boyut : 3.456 x 2.592 Pixels
Orjinal büyüklük : Yaklaşık 3 gb
Büyük Resim Yükleme Linki : ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/822/dsc00001nv.jpg/)
Küçük Resim
255070
Orjinal boyut : 3.456 x 2.592 Pixels
Orjinal büyüklük : Yaklaşık 3 gb
Büyük Resim Yükleme Linki : ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/805/dsc00002k.jpg/)
Küçük Resim
255071
Orjinal boyut : 3.456 x 2.592 Pixels
Orjinal büyüklük : Yaklaşık 3 gb
Büyük Resim Yükleme Linki: ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/508/dsc00003bq.jpg/)
Küçük Resim
255072
Orjinal boyut : 3.456 x 2.592 Pixels
Orjinal büyüklük : Yaklaşık 3 gb
Büyük Resim Yükleme Linki: ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/507/dsc00004kf.jpg/)
Küçük Resim
255073
Orjinal boyut : 3.456 x 2.592 Pixels
Orjinal büyüklük : Yaklaşık 3 gb
Büyük Resim Yükleme Linki: ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/217/dsc00005ia.jpg/)
Merhabalar efendim,
Eşref Şefik tefrikaları gibi, rahmeti bol olsun. Aman bitmesin lütfen.
O da olsa, sanırım son bir hamle ile oyunu tersine çevirirdi, maksat ''güleş'' uzasın, heyecan katmerlensin diye. Üstüne üstlük, ömrü uzun olsun, Orhan Boran gibi anlatım da var. Hem daha tilkiyi eğitmediniz, nereye SON imiş.
Bir dostum, vişneleri şaşal sişelerine 2/3 doldurup, üstüne votka ilave ederdi. Bir sene sonra içerdi. Ne yapayım başka, vişne ağaçlarının kurtarmak için:))
Ailece Saygılarımla lütfen.
Sayın s.serdar; Kocaman bir hikayeyi keyifle okudum. Emeklerinize değmiş;sonuç harika. Açıkçası eşimle yazıları gün gün takip ederken " Aaa bitti mi gerçekten..! ya sonrası ?" dedim. Neyseki devam edecekmiş. Aramıza hoş geldiniz. Kim bilir daha neler göreceğiz?
Kolaylıklar dilerim.
Sağlıcakla Kalın...
s.serdar
14-11-2011, 02:20
Hem daha tilkiyi eğitmediniz, nereye SON imiş.
Sayın mrduran.
Güzel düşünce ve iltifatlarınız için çok teşekkürler.
Benim bahçe bozkırın ortasında ve rakımı oldukça yüksek. Bu yüzden bitki ve çiçek zenginliği çok az. Sürekli bulunamadığım içinde saksı dizayn ve düzenlemesi gibi benzeri zevkleri de yaşama imkanımız yok gibi. Dolayısı ile eldeki sınırlı malzememeyi lafı uzatmak suretiyle:D kullanmaya çalıştım.
İmkan olur da tilki konusuna eğilebilirsem ve aşağıdaki gibi bir tilki bulursam deneyim ve tecübelerimi paylaşmaya devam edeceğim. :D
255536
255537
Şu aşağıdaki video linkinde ki eleman da bir harika... :eek:
Silly Scout Playing with us and his Toy - YouTube (http://youtu.be/Vr7Kk_q4zCg)
Bir dostum, vişneleri şaşal sişelerine 2/3 doldurup, üstüne votka ilave ederdi. Bir sene sonra içerdi. Ne yapayım başka, vişne ağaçlarının kurtarmak için:))
Sayın mrduran
Votkadan alınan ÖTV, KDV vs vergilerle değil şaşal şişesinin 2/3 ünü, kapağını bile doldurmak zoruma gidiyor.
Sanki beni üzüm yetiştirmeye yönlendiriyorsunuz gibime geliyor. :D :D
s.serdar
14-11-2011, 02:41
Sayın s.serdar; Kocaman bir hikayeyi keyifle okudum. Emeklerinize değmiş;sonuç harika. Açıkçası eşimle yazıları gün gün takip ederken " Aaa bitti mi gerçekten..! ya sonrası ?" dedim. Neyseki devam edecekmiş. Aramıza hoş geldiniz. Kim bilir daha neler göreceğiz?
Kolaylıklar dilerim.
Sağlıcakla Kalın...
Sayın Uzaylı
İnanın yazıları eşinizle takip edip, okuyor olmanıza hayran kaldım. Ne mutlu size ve eşinize...
Yazabilmemin en büyük desteği, emin olunuz ki sizlersiniz. Hep destekleyici oldunuz, hep teşvik ettiniz. Sizlerin beyenisi bana güç kattı. Bu konuda bana düşen de, sadece biraz zaman ayırmaktı, hepsi bu...
Beni yeni veya çaylak bir üye olmak duygusundan çok kısa sürede arındıran sizler sayesinde, artık kendimi çok deneyimli ve eskimiş bir üye olarak görmeye başladım. :o Bu nedenle ve izninizde olur ise hoş bulduk diyemiyorum :D
Saygılarımla.
artık kendimi çok deneyimli ve eskimiş bir üye olarak görmeye başladım.
Siz, bana göre çok ama çok deneyimlisiniz. Yaşadıklarınızı keyifle okudum.
Bir vahada, cennet yaratmışsınız. Ellerinize, yüreğinize sağlık.
Benim hayalimdeki evi ve bahceyi, siz çok önceden yaratmışsınız. Bir arsa alıp, bir hafta içinde evi kondurmaktı niyetimiz. Ancak, beğendimiz arsa kesemize uymadı. Keseye uyan ise, bize uymadı.:D
Kısmette, kaba inşaat varmış. Ev bitene kadar biz de bittik.:(
Tez zamanda, evinize tamamen yerleşmenizi, dilediğiniz bitkileri saksılara yerleştirmenizi dilerim.
Cevabınız bile SON hakkınız olmadığını gösterdi efendim.
Hele Video sunum, kendi eliniz ile ipinizi çektiniz bence.
Ailenize sağlıklar dilerim. Kolay gelsin.
Saygılarımla lütfen.
Selehattin 67
14-11-2011, 14:15
Sayın s. Serdar hikaye niteliğindeki yazınızı yeniden okudum ve bahçeyi yeniden gezdim darısı benim ve diğer arkadaşların başına
s.serdar
14-11-2011, 15:32
Siz, bana göre çok ama çok deneyimlisiniz.
Sayın cemo.
"artık kendimi çok deneyimli ve eskimiş bir üye olarak görmeye başladım." derken forumdaki yazma, çizme, resim ekleme etkinliğimi kast etmek istemiştim.
Bahçe ve bahçe deneyimi konusunda asla böyle bir düşüncem yok. Hele bahçenizi görüp izledikten sonra, bu düşüncem daha fazla pekişti.
Çiçekleriniz, tanzimleriniz enfes. Adını bile bilmediğim, pek çoğunu belkide ilk defa gördüğüm biçek ve bitki zenginliğinize imrenmemek mümkün değil. Keyifle, sağlık ve mutluluk içinde devamızı diliyorum. Biz Ankara'da yaşayanlar ancak resimlerde yaşayabiliyoruz sizin içinde bulunduğunuz güzellikler, ortam ve coğrafyayı. :(
Benim bu ortamdaki deneyimim ise olsa olsa, Hoca'nın damdam düşenin halinden ancak damdan düşer anlar misali. :D
Benim hayalimdeki evi ve bahceyi, siz çok önceden yaratmışsınız.
Belki erkenlik konusunda haklı olabilirsiniz ama, iklimimiz sizin ki kadar uygun olmadığı için senelerdir hep aynı noktada takıldık kaldık. Bahçeyi ve bitki zenginliğimizi geliştiremedik. Tek umudumuz İstanbul Kanal gibi projenin Ankara'ya da uygulanarak denizin artık Ankara'ya getirilmesi... :D
Tez zamanda, evinize tamamen yerleşmenizi, dilediğiniz bitkileri saksılara yerleştirmenizi dilerim.
Bahçe evinde epedir yerleşik düzene geçtik. Ancak asıl yaşadığımız ev Ankara şehir merkezi içinde olduğundan, burayı ancak hafta sonu evi ve hobi bahçesi olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Saksı bitkileri ve tanzimleri bizim için bir hayal olmaktan öteye gidemeyecek gibi gözüküyor.
Saygılarımla.
s.serdar
14-11-2011, 16:07
Sayın s. Serdar hikaye niteliğindeki yazınızı yeniden okudum ve bahçeyi yeniden gezdim darısı benim ve diğer arkadaşların başına
Sayın Selehattin 67.
Umarım en kısa sürede daha iyisi, daha güzeli sizlerin olur. İstemek en önemli unsur. Gerçekte isteyince, bir şeyler oluyor, taşlar vuvarlanmaya başlıyor ve zamanla yerini buluyor. Sonradan bakıp düşünüyorsunuz... Aaaaa ben mi yaptım bunları hepsini diye.
Eğer Ankara'da olsaydınız, bu hikayeye konu olan bahçemin oldukça yakınında bulunan ve senelerdir boş duran ve fazlaca ilgilenemediğim 700 m2'lik iki boş bahçeden birini ilgilenmeniz şartı ile belki size tahsis edebilirdim. ;)
Saygılarımla...
s.serdar
19-11-2011, 03:04
Bu sene kış erken geldi.
Evvelki gün bahçede idim. Gece kar başladı ve sabaha kadar devam etti.
Mevsimin son çiçekleri karlar altında kaldı.
256105
Sanırım Ankara için artık kış geldi. Bahçe sezonu kapandı...
Sevgili s.serdar, zamanım kısıtlı olduğu için arkadaşlarımızın bahçelerinde dilediğimce dolaşamıyorum. Gönül isterdi ki her günkü gelişmeleri anında okuyabileyim, düşüncelerimi yazayım, ama olmuyor. Ben de erken kalktığım bir zamanda bir bahçeyi ele alıyor, kaldığım yerden başlayarak okumaya, incelemeye devam ediyorum.
Bu sabah da size uğradım. Gördüklerim, okuduklarım karşısında büyük mutluluk duydum. Paylaşımcılığınız çok güzel, yeni işler yapacak arkadaşlara faydası mutlaka olacaktır. 76 numaralı mesajınızdaki önerilere arkadaşlar kesinlikle dikkat etmeliler.
Ben okuyup da ahh, ah çektikçe eşim " neler oldu yine" dedi.
Bizim ev hikâyemiz bambaşka ve uzun, inşallah karşılaşır da bir sohbet esnasında anlatırım. Hiç haberim olmadan, bana sürpriz yapmak isteyen eşim evimizi, köyde zirai ilaç satan arkadaşa emanet ederek yaptırmış. Kendi işi olduğu için de hiç uğramadan üstelik. Haberim olduğunda ve kendisini de dinlemeden gidip de evi gördüğümde yaşadığım şoku tahmin bile edemezsiniz.
Daha sonra dizginleri ele aldım ama çok geç kalmıştım, ancak yapabildiklerim de sınırlı olabildi. İnanın imkânım olsaydı tümüyle darmadağın eder, yıkar yeniden yapardım.
Bu durumda ben de kendimi attım bahçeye, onunla uğraştım. Tabii burada da yukarıda yazdıklarınız hep sorun olarak karşıma çıktı.
Neyse, yine de Allaha şükür, İstanbul'dan kaçmak istediğimizde, betonlardan bıktığımızda kaçabileceğimiz bir yer, emekliliğimizin doya doya tadını çıkarabileceğimiz meşguliyetlerimiz var diyebiliyoruz.
Bahçe-ev yapımı aşamalarınızı o kadar güzel bir anlatımla anlatmışsınız ki SON diye yazmanızı kimse kabul etmeyecektir.
Bundan sonra yetiştirdiğiniz çiçekleri, meyveleri ve daha başka yenilikleri bekler olacağız. Bakın o kumlu toprakta üzüm yetiştirmek de çok güzel bir fikir olabilir derim. Hele bir de eşim gibi pekmez yapmayı denerseniz eminim ki tadına doyum bulamayacaksınız.
Bakın işte size yeni bir serüven kapısı daha....
Günleriniz, sağlık, huzur ve mutluluklar içinde geçsin inşallah.
s.serdar
20-11-2011, 01:17
Bu sabah da size uğradım. Gördüklerim, okuduklarım karşısında büyük mutluluk duydum. Paylaşımcılığınız çok güzel, yeni işler yapacak arkadaşlara faydası mutlaka olacaktır.
Sayın Güler hanım.
Üyelerin bahçelerine zaman ayırmanız, onlarla düşünce ve fikir paylaşımında bulunmanız, özellikle yeni üyeler için son derece motive edici. İlginizi ve desteğinizi hiç eksik etmemenizi diliyorum.
76 numaralı mesajınızdaki önerilere arkadaşlar kesinlikle dikkat etmeliler.
Eğer yanılmıyorsam 43 numaralı yanıtımı vurgulamak istediniz.
Hiç haberim olmadan, bana sürpriz yapmak isteyen eşim evimizi, köyde zirai ilaç satan arkadaşa emanet ederek yaptırmış. Kendi işi olduğu için de hiç uğramadan üstelik. Haberim olduğunda ve kendisini de dinlemeden gidip de evi gördüğümde yaşadığım şoku tahmin bile edemezsiniz.
Eşinizin bu konudaki sürprizi gerçekten şaşırttı beni. Belki de sürprize konu olabilecek en son olasılıklardan biri olarak değerlendirdiğim bu konuda eşinizi tebrik etmekten başka bir şey elimden gelmiyor. Ayrıca yanlış anlaşılabilirim endişesi ile bu konuda fazla bir yorum yapmak istemiyorum. :D Ben böyle bir şeyi ne düşünebilirdim ne de gerçekleştirebileceğimi sanmıyorum. Ancak bu konuda sizden mutlaka bir elektrik aldığı inancıyla ve eşinizin sayesinde bu forumun sizin gibi değerli bir üyeyi de kazanmış olması bizler için büyük bir olumluluk düşüncesi ile beyefendiye saygılarımı iletin lütfen.
Daha sonra dizginleri ele aldım ama çok geç kalmıştım, ancak yapabildiklerim de sınırlı olabildi. İnanın imkânım olsaydı tümüyle darmadağın eder, yıkar yeniden yapardım.
Bazı şeyleri hazıra konmak yerine deneyleyerek öğrenmenin sanırım en güzel örneği bu bahsettiğiniz durum.
Bakın o kumlu toprakta üzüm yetiştirmek de çok güzel bir fikir olabilir derim. Hele bir de eşim gibi pekmez yapmayı denerseniz eminim ki tadına doyum bulamayacaksınız.
Bahçemde bir yerden söküp getirilme tahminen 30-40 yıllık bir asmam var. Çok güzel yaprak verdiği için, sadece yaprağından ( dolma ya da sarma yapmak için) istifade edebiliyoruz. Arılardan dolayı maalesef iyi bir üzüm hasadı imkanımız olmuyor. Bu asmadan aldığım bir iki çelik var. Eğer tutarsa ve başarılı olursak tavsiyenizi dikkate alacağım
Sevgili s.serdar, yazınızdaki ince ince, zarifçe yazılmış dokundurmalar çok hoşuma gitti. Her satırı okudukça bastım kahkahayı, sağ olun, var olun.
Haklısınız mesaj numarası 43 oluyor.
Bu arada, yaprağı parçasız ve tüysüz olan ve üzüm yapmayan yaprak asması bende de mevcut, çok da güzel gölgelik yapıyor. Ben onun altını otopark olarak kullanıyorum.
Sizin çelikler tutmazsa bana bildirebilirsiniz.
s.serdar
20-11-2011, 22:33
Sevgili s.serdar, yazınızdaki ince ince, zarifçe yazılmış dokundurmalar çok hoşuma gitti. Her satırı okudukça bastım kahkahayı, sağ olun, var olun.
Foruma yeni üyeyim. Hiç bir üye ile reelde bir bağlantım yok. Sanal ortamın bazen ne kadar yanlış anlamalara yol açabildiğini iyi bildiğim için, mümkün olduğu kadarı ile dikkatli ve ölçülü yazmaya çalışıyorum.
Eğer eşinizle tanışıyor olsaydık, sanırım daha larj ve daha serbest davranabilir ve daha rahat düşünce paylaşımında bulunabilirdim diye düşünüyorum.
Engin anlayış ve geniş hoş görünüz çok teşekkür ediyor, saygılarımın kabulunü diliyorum.
Eğer eşinizle tanışıyor olsaydık, sanırım daha larj ve daha serbest davranabilir ve daha rahat düşünce paylaşımında bulunabilirdim diye düşünüyorum.
.
Sevgili s.serdar, yazılarınızın itina ile ve çok güzel yazıldığı belli oluyor.
Zamanla bizleri, Forumumuzu tanıyınca daha da rahat olacaksınız. Hele fırsat bulur da ziyaretimize Manyas'a bir gelseniz eşim Oğuz'u ve beni tanısanız....
bilmiyorum ne düşünürsünüz, ama inanın köy evimizde, bahçemizde sizi ve eşinizi ağırlamaktan büyük zevk duyarız.
(Biz üyeleri daha iyi tanımak isterseniz, vakit bulduğunuzda bu (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436.htm)başlığa ara sıra uğramanızda fayda var.)
s.serdar
21-11-2011, 06:57
Zamanla bizleri, Forumumuzu tanıyınca daha da rahat olacaksınız. Hele fırsat bulur da ziyaretimize Manyas'a bir gelseniz eşim Oğuz'u ve beni tanısanız....
bilmiyorum ne düşünürsünüz, ama inanın köy evimizde, bahçemizde sizi ve eşinizi ağırlamaktan büyük zevk duyarız.
Sayın Güler.
Forum konusundaki düşüncelerinize gönülden katılıyor, kalıcı olabildiğim taktirde zamanın kazandırabileceği rahatlamayı bende yaşamak istiyorum...
Kısmet olur mu bilemiyorum ama, nazik ve içtenlik dolu davetiniz için hem kendim, hem de eşim adına teşekkür ve şükranlarımı sunarım.
Ne düşündüğüm veya ne düşüneceğim hususuna gelirsek, şimdiden ne denebilir bilemiyorum ama insan ve doğa sevgisi ile dolu, bu sevgi ve yardım duygusunu kalplerinde yerleştiren sizleri tanımanın mutluluğu olabilir diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Çok güzel bir arkadaşı bu siteye kazandığımız için mutluluk duyuyorum. Sağ olun.
s.serdar
06-02-2012, 09:08
Artık bahar gelse.
Bu sene kış çok sert geçiyor ve eziyet olmaya başladı. :(
267768
267769
s.serdar
06-02-2012, 10:04
Evde saksı çiçekleri ile vakit geçirmek çok zor.
267777
Sn. S.Serdar, büyük bir keyifle okudum yazdıklarınızı, aşama aşama çok güzel anlatmışsınız. Fotoğraflar da harika, kısaca dört dörtlük bir paylaşım, elinize sağlık.
Güzin Çakar
06-02-2012, 19:59
Sayın s.serdar, o kadar güzel yazmışsınız ki bahçenizin hikayesini, okumaya doyamadım. Çooook uzun yıllar bahçenizin keyfini çıkarmanız dileğiyle...
s.serdar
07-02-2012, 00:07
Sayın syılmaz.
Güzel düşünce ve tanımlamalarınız ile mutlandırdınız beni. Çok teşekkür ediyorum.
s.serdar
07-02-2012, 00:15
Sayın gçakar.
Beğeni ve temenileriniz çok teşekkür ediyorum. Umarım uzun ve keyifli bir yaşam hepimizin ortağı olur...
ayhan219
12-02-2012, 13:31
serdar bey bahçenizi inceledim eviniz çimleriniz çok güzel ve zevkli sizi kutlarım misafirlerinizn kalabalık olması ve onları o güzel ortamda ağırlamanızı da kıskandım doğrusu çiftlik faaliyete geçince bizde aynısının kavurma ikramlısını düşünüyoruz inşallah
sondaj ile ilgili mesajınızı okudum biraz bilgi yazdım sağlıcakla kalın
s.serdar
13-02-2012, 06:13
misafirlerinizn kalabalık olması ve onları o güzel ortamda ağırlamanızı da kıskandım doğrusu çiftlik faaliyete geçince bizde aynısının kavurma ikramlısını düşünüyoruz inşallah
sondaj ile ilgili mesajınızı okudum biraz bilgi yazdım sağlıcakla kalın
Güzel düşünce ve temenileriniz için bende teşekkür ediyorum. Umarım en kısa sürede amacınıza ulaşırsınız...
Hoş görünüze sığınarak, ben de bir iki düşüncemi sayfanızda paylaştım.
Saygılarımla...
Benol Hazaroğlu
18-02-2012, 14:42
Sayın s.serdar
Fırsat buldukça bahçeleri baştan sona zevkle geziyorum. Bu gün de sıra sizin bahçenizdeydi. Yazdıklarınızı büyük bir keyifle okudum. Çok güzel bir anlatımla harika deneyimlerinizi aktarmışsınız.
Geldiğim sayfanın sonunda SON yazısını görünce hayıflandım aaa ne de güzel anlatıyordu bir masal gibi siteden mi ayrıldı diye içimden geçirerek hemen alt bölüme
geçtim. Neyse ki şaka yapmışsınız.
Anlatımlarınızın devamını bekleyerek size ve eşinize selamlarımı gönderiyorum.
s.serdar
19-02-2012, 02:38
Fırsat buldukça bahçeleri baştan sona zevkle geziyorum. Bu gün de sıra sizin bahçenizdeydi. Yazdıklarınızı büyük bir keyifle okudum. Çok güzel bir anlatımla harika deneyimlerinizi aktarmışsınız.
Geldiğim sayfanın sonunda SON yazısını görünce hayıflandım aaa ne de güzel anlatıyordu bir masal gibi siteden mi ayrıldı diye içimden geçirerek hemen alt bölüme geçtim. Neyse ki şaka yapmışsınız.
Anlatımlarınızın devamını bekleyerek size ve eşinize selamlarımı gönderiyorum.
Sayın Benol Hazaroğlu.
agaclar.net çoğu zaman benim için arama motorlarının yönlendirdiği bir site idi. Bu siteden çok bilgi ve deneyim elde ettim. Zamanım olduğu bir tarihte de, ben üye olayım ve sizlerden aldığım bilgi ve tecrübeleri de kendi deneyim ve serüvenleri ile paylaşayım diye üye oldum. O tarihlerde nedense Üyelerin bahçeleri bölümü dikkatimi çekti ve 10-11 yıllık bahçe oluşturma serüvenimi sizlerle paylaşmak istedim.
Sizden olduğu gibi, lütfedip zaman ayırarak sayfayı okuyup değerlendiren pek çok üyemizden aldığın yakın destek beni fazlası ile onurlandırdı.
Ancak ben okuma konusunda, kendimin biraz özürlü olduğumu düşünüyorum. Nedense çok doğru ve sağlılı olduğuna inanmasam bile, bir üye bahçesini en baştan okuma yerine genellikle son mesajlara yöneliyorum. Bu da bahçe sahibinin duygu ve paylaşımlarını belki de yeterince hissetmeme el vermiyordu.
Sizden aldığım ilham ve yöntem ile bende artık her bahçeyi artık en başıdan başlayarak okumaya ve takip etmeye gayret edeceğim.
Bahçem konusunda yazabildiklerim ile ilgili değerli ve anlamlı düşünceleriniz için çok teşekkür ediyor, gönül dolusu sevgi ve saygılarımın kabulünü diliyorum.
s.serdar
19-02-2012, 16:50
Bu sayfadaki bahçeme yaklaşık 1 km. uzaklıkla yine bir kooperatif içinde birbirine bitişik 2 parsellik bir bahçem var. Toplam 1.400 m2 kadar. Durum ve görünümü aşağıdaki gibi.
Üzerinde 10 kadar sedir, 1 mavi çam yine 10 kadar meyve ağacı var. Ancak, bu sayfadaki bahçemden dolayı fazla ilgilenemiyorum. Yabani ot mücadelesi için her sene 2 defa traktörle sürdürüp, bir iki defa da ağaçları sulamaktan başka zaman ayıramıyorum. Bu nedenle belki elden çıkarmayı da düşünüyorum.
2008 yılındaki durum
269879
2011 yılındaki durumlar
269876
269877
269878
Bir sene 30-40 m2 lik bir bölümüne domates, biber vs. diktik onunla bile başa çıkamadık.
Söz konusu bahçede ki boş alanlarda, fazla emek ve zaman istemeyecek şekilde ne yetiştirebilirim ?
Evelki sene ayrık otu dikeyim, yazın yeşil olsun, kışında çamurdan kurulurum diye düşündüm. Komşuların itiraz ve karşı çıkmaları nedeniyle vaz geçtim.
İlave ağaç dikmeyi düşünmüyorum. Fazla ve düzenli su istemeyen, çapa ilaç, gübre vs konuda bizi yormayacak şekilde ne tür çiçek, bitki, sebze önerebilirsiniz.
Kimi kıraç kavunu sık su sitemez dedi. Aradım sordum, ya da bir bilene rastlamadım. Kavunda su ister, çapa ister dediler.
Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum...
Saygılarımla.
s.serdar
19-02-2012, 17:37
269913
269912
ayhan219
20-02-2012, 21:33
merhabalar
bence kavun karpuz ekin sürülmüş toprak ister sadece bir de çapa başka birşey istemez kavun karpuz ben kesin biliyorum sulamaya gerek yoktur
kolay gelsin
s.serdar
21-02-2012, 17:12
bence kavun karpuz ekin sürülmüş toprak ister sadece bir de çapa başka birşey istemez kavun karpuz ben kesin biliyorum sulamaya gerek yoktur
Bizin bu çevrede ne kavun ne karpuz yetiştiriciliği var. Bir sene nadas bir sene buğday ekimi yapılıyor. Çok az da olsa ayçiçeği tarlalarına rastlıyorum. Rakım 1.200 metre. Sıcak yaz günleri bile geceleri yorganla yatıyoruz. Havalar biraz düzelsin, köylüden de bir soracağım bu kavun karpuz işini. Teşekkürlerimle...
s.serdar
26-02-2012, 15:49
Bahçeden yeni geldim. Ankara'da pek kar kalmamış ama bahçede ortalama 50 cm. vardı. 3 gece kaldık ve kara fazlası ile doyduk...
270970
Bahçeden yeni geldim. Ankara'da pek kar kalmamış ama bahçede ortalama 50 cm. vardı. 3 gece kaldık ve kara fazlası ile doyduk...
270970
Hoşgeldiniz. Kolay gelsin.
s.serdar
26-02-2012, 17:23
Bir ay kadar önce Hanımla marketette idik. Hiç hesaptta yokken marketçi ayva çok güzel almazmısınız diye sordu... En son para verip ayva aldığım zaman, sanırım orta okuldaydım. Okul çıkışındaki seyyar satıcıdan 25 kuruş verip almış olabilirim.
Tüm karşı çıkmama rağmen hanımın ısrarı ile 1 kilo kadar aldık. Aman Allahım böyle sulu, tatlı ve yumuşak ayva olur muymuş? Ben hep ayvayı boğazımda takılan bir şey diye anımsarım.
Hanım çekirdeklerini bir saksıya dikmiş ve 10 gün kadar sonra sonra bir tanesi başını topraktan kaldırmıştı. Bu arada bir kaç günlüğüne şehir dışındaki bahçe evimize kaçalım dedik. Geldiğimizde çimlenen çekirdek sayısının 4 olduğunu, 5. ve 6. çekirdeğinde kendini belli etmeye başladığını sevinerek gördük. Hemen bir kaç görüntü alayım dedim.
270978
Eğer başarabilirsek ve yaşatabilirsek en azından bir tanesini yazın bahçeme ekmek istiyorum.
Sn s.serdar.Soguka vurdurmadığınız takdirde Ekim ayına kadar 70-80 cm olur.
Saygılar
s.serdar
01-03-2012, 21:43
Hanım saksıya çok sık ve bitişik dikmiş :mad:
2-3 cm2 kareden 2-3 tane birden çıkmış ve şu an boyları 5-6 cm kadar.
Ne zaman her birini ayrı bir tüp veya saksıya dikmem gerekir bilemiyorum. :(
İnternette bakındım, doyurucu bir bilgiye rastlayamadım.
S.s.serdar
Şu anda yapabileçeğiniz hiç bir şey yok.sadece normal suyunu verin.Beş altı hatta daha çok yaprak olsun.Bir birine karışmasından bir şey olmaz.Nisan on beş gibi ister saksıya ister bahçenin uygun bir yerine dikersiniz.
Saygılar
s.serdar
01-03-2012, 22:28
Şu anda yapabileçeğiniz hiç bir şey yok.sadece normal suyunu verin.Beş altı hatta daha çok yaprak olsun.Bir birine karışmasından bir şey olmaz.Nisan on beş gibi ister saksıya ister bahçenin uygun bir yerine dikersiniz.
Demek en az 5-6 yaprak beklemek gerekecek.
Bigilendirmeniz için tekrar teşekkürler hk50.
s.serdar
15-03-2012, 04:23
Hanımın ayağı karda kayınca, düşmeyeyim diye önünde yürüdüğü duvarın üstündeki demir korkuluğa sarılmış ve vücut ağırlığı bir anda dengesiz bir şekilde sağ kol ve omzuna binmiş ve ardından ve omuzunda şişme ve ağrı oluşmuştu.
Geçmiş olsuna gelen dostlardan biri kesme çiçek yerine saksıda gül getirmişti.
274114
Apartman dairesinde ve Şubat sonunda bu gül çiçeği bahara olan beklentimizi daha da hızlandırmıştı. Mevsimi geldiğinde bahçemize diker büyütürdük diye düşünmüştük.
Mr çekiminde omuz kapsülünde yırtık çıktı. Doktorlar ömür boyu dikkatli bir yaşam önerdi ve sanırım 2012 bahçe mevsimi bizim için daha şimdiden, başlamadan kapandı.
Halbuki ne hallerimiz vardı:(
mandalinci
15-03-2012, 06:06
Lütfen eşinize geçmiş olsun dileklerimi iletiniz, bu sene tedavi ile geçecek gibi, fizikle toparlarlar inşallah.
Bir anlık dikkatsizlikle insanın başına neler geliyor.
Moralinizi bozmayın, artık siz yaparsınız, eşiniz şimdilik seyreder, her şeyden önemlisi sağlık.
Orhan Özbilgiç
15-03-2012, 06:42
Sayın s.serdar;
Merhaba!
Ne yazıkki bahçe sayfanızı ilk kez birkaç saat önce, ilk sırada görünce farkettim. Günlük yaşamımızın meşakkatleri nedeniyle, zaman zaman forumdaki gelişmeleri çoğu kez geriden takip edebiliyorum. Sizin bahçenizde olduğu gibi, bazende neredeyse 4-5 ay sonrasında farkediyorum.
Bahçe serüveninizi baştan sona, zevkle okudum. Çok güzel bir mekan yaratmışsınız. Tam verdiğiniz emeklerin karşılığını aldığınızı ve bu yazı, daha bir 'keyfini çıkarma' modunda geçireceğinizi düşünerek, sizin adınıza seviniverirken, eşinizin koluna üzüldüm. Geçmiş olsun.:(
Ama bu sevda öyle bir sevdaki, eşiniz bir koluylada olsa o bahçede daha çooookk keyifle işler yapacaktır. Yani ''Dizi bitmedi!'';)
Sevgiyle kalın.
alacakaranlik
15-03-2012, 08:27
Sayın s.serdar,
Eşinizin durumuna üzüldüm, geçmiş olsun. Lakin Sayın Orhan beyin dediği gibi bu dizi burada bitmez. Belki eskisi gibi bahçede uğraşamayacak ama bu seferde tohum çimlendirmeden sorumlu olacak, kimbilir :)
Saygılar
s.serdar
16-03-2012, 06:53
Lütfen eşinize geçmiş olsun dileklerimi iletiniz, bu sene tedavi ile geçecek gibi, fizikle toparlarlar inşallah.
Bir anlık dikkatsizlikle insanın başına neler geliyor.
Moralinizi bozmayın, artık siz yaparsınız, eşiniz şimdilik seyreder, her şeyden önemlisi sağlık.
Sayın mandalinci
Geçmiş olsun dileklerinizi için teşekkür ediyorum. Bu gün 4 haftalık fizik tedavisinin 2. haftası bitecek. Şu ana kadar çok olumlu bir sonuç elde edemedik ama tedaviye devam edeceğiz. Umarım eski sağlığına kavuşur.
Saygılarımla.
s.serdar
16-03-2012, 06:59
Tam verdiğiniz emeklerin karşılığını aldığınızı ve bu yazı, daha bir 'keyfini çıkarma' modunda geçireceğinizi düşünerek, sizin adınıza seviniverirken, eşinizin koluna üzüldüm. Geçmiş olsun.:(
Ama bu sevda öyle bir sevdaki, eşiniz bir koluylada olsa o bahçede daha çooookk keyifle işler yapacaktır. Yani ''Dizi bitmedi!'';)
Sevgiyle kalın.
Sayın Orhan Özbilgiç
Geçmiş olsun dileğiniz ve moral katkılarınız için çok teşekkürler.
Umarım temenni ettiğiniz gibi olur.
Saygılarımla.
s.serdar
16-03-2012, 07:06
Eşinizin durumuna üzüldüm, geçmiş olsun. Lakin Sayın Orhan beyin dediği gibi bu dizi burada bitmez. Belki eskisi gibi bahçede uğraşamayacak ama bu seferde tohum çimlendirmeden sorumlu olacak, kimbilir :)
Saygılar
Sayın alacakaranlik,
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum.
Evet bende bu dizi burada bitmemeli diye düşünüyorum ama en kötü ihtimal ile bahçe keyfini sizlerin paylaşımı ile buradan yaşama olanağımız olabilecek diye de sevinebilmeye çalışıyoruz.
Saygılarımla.
Bir ay kadar önce Hanımla marketette idik. Hiç hesaptta yokken marketçi ayva çok güzel almazmısınız diye sordu... En son para verip ayva aldığım zaman, sanırım orta okuldaydım. Okul çıkışındaki seyyar satıcıdan 25 kuruş verip almış olabilirim.
Tüm karşı çıkmama rağmen hanımın ısrarı ile 1 kilo kadar aldık. Aman Allahım böyle sulu, tatlı ve yumuşak ayva olur muymuş? Ben hep ayvayı boğazımda takılan bir şey diye anımsarım.
Hanım çekirdeklerini bir saksıya dikmiş ve 10 gün kadar sonra sonra bir tanesi başını topraktan kaldırmıştı. Bu arada bir kaç günlüğüne şehir dışındaki bahçe evimize kaçalım dedik. Geldiğimizde çimlenen çekirdek sayısının 4 olduğunu, 5. ve 6. çekirdeğinde kendini belli etmeye başladığını sevinerek gördük. Hemen bir kaç görüntü alayım dedim.
270978
Eğer başarabilirsek ve yaşatabilirsek en azından bir tanesini yazın bahçeme ekmek istiyorum.
cok güzel yapmışşınız inşallah hepsi tuta bahcenızde.
s.serdar
20-03-2012, 14:00
Ayvalar birazcık büyüdü.
275039
Sn s.serdar Arzu edersenz saksıyı büyütebilirsiniz.Bence yaprak döküp uykuya varana kadar dursun
sonra dört beş tane ayva ağaçınız olur.Kasım ayında istediğiniz yere dikersiniz.
Saygılar
s.serdar
20-03-2012, 18:43
Arzu edersenz saksıyı büyütebilirsiniz.Bence yaprak döküp uykuya varana kadar dursun. sonra dört beş tane ayva ağaçınız olur. Kasım ayında istediğiniz yere dikersiniz.
Saygılar
Sn hk50.
Şu anda 18 adet fide saydım saksıda. 3-5 gün içerisinde bunları 1 litrelik saksılara birer ikişer tane olarak aktarmayı düşünüyorum. Bir kaç ay burada kaldıktan sonra toprağı ile birlikte arazide kalıcı olmasını düşündüğüm noktaya alana taşımaya niyetim var. Bir iki tanesini de tavsiyenize uyarak kışa girene kadar 15-20 litrelik saksı veya teneke tutacağım. Bakalım başarılı olabilecekmiyim. :o
Deneme yanılma yoluyla ilerlemeye çalışıyorum.
zencefil cicegi
20-03-2012, 19:15
Güzel bahcenizde huzurlu uzun bir yasam dilerim
hersey cok güzel keyifle takip ettim
Bütün bunlari bizlerle paylasip bu keyfi bize yasattiginiz icin tesekkürler
istediginiz herseyin gönlünüzce olmasi dilegi ile
sevgiler....
s.serdar
21-03-2012, 01:28
Güzel bahcenizde huzurlu uzun bir yasam dilerim
hersey cok güzel keyifle takip ettim
Bütün bunlari bizlerle paylasip bu keyfi bize yasattiginiz icin tesekkürler
istediginiz herseyin gönlünüzce olmasi dilegi ile
sevgiler....
Güzel düşünce ve temennileriniz için çok teşekkürler.
Bahçe ve bahçe evinde 7/24 yaşamayınca bazı şeyler gerçekten zor oluyor.
Hele bozkırın ortasında daha da zor.
Almaya'da hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Almanya'nın bilebildiğim kadarı ile hemen hemen tamamı bahçe ve çiçek açısından Ankara'ya göre çok daha avantajlı gibi.
Bu bakımdan uygun iklim şartlarındaki tüm bahçelere imreniyorum. :D
Saygılarımla...
s.serdar
22-03-2012, 17:10
Zambaklarımız açmaya hazırlanıyor.
Kayınpederim yaklaşık 20 sene önce verdiği, artık evimizin bir bireyi haline gelmiş olan zambaklarımız açmaya hazırlanıyorlar.
275600
275601
Sanırım 40-50 yaşlarında olsalar gerek.
Sene de 2-3 defa açıyorlar ama 5-7 günü geçmiyor çiçeklerinin diriliği.
füsunANK
22-03-2012, 21:50
Bahçenizi zevkle dolaştım, yazılarınızı da aynı zevkle okudum. Sıhhat ve neşe içinde yaşayın. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.
s.serdar
23-03-2012, 10:41
Bahçenizi zevkle dolaştım, yazılarınızı da aynı zevkle okudum. Sıhhat ve neşe içinde yaşayın. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.
Sayın füsunANK
Beğeni ve temennileriniz için çok teşekkürler.
Aynı yörede ve sizinkinin yaklaşık 1/3 kadar olan bu bahçeye zor yetişiyoruz. Sizde ki kadar bitki çokluğumuz da yok. O bakım, taktir, teşekkür ve beğeniye asıl siz layıksınız emin olun...
Bir iki küçük sorum olacak, eğer kabul ederseniz.
1) Yaz döneminde bahçenizde, sürekli kalıyormusunuz? Eğer kalmıyorsanız bakımını nasıl sürdürüyorsunuz.
2) Ankara'ya göre mevsimlik sayılacak çiçekleri örneğin sardunya gibi bitkileri kışın nasıl muhafaza ediyorsunuz? Yoksa her yıl yeniliyor musunuz?
3) Resimlerinizden sezinleyebildiğim kadarı bende olduğu gibi sizde de çit mazılarınız var. Mazı bakımını nasıl yapıyorsunuz ? Bendeki mazıların iç tarafları tamanen kuruyup sararıyor? Gölgede kalan 2 metrelik mazı ise komple sarardı? Gübre vs. bir şey kullanıyormusunuz?
Bu yazımı izin verirseniz sayfanıza da aktarmak istiyorum.
Saygılarımla.
Sn.S.serdar, bahçenizin ve evinizin gelişmelerini roman tadındaki anlatımınızı keyifle okudum. Nostaljik fotoğraflarınızı aynı keyifle seyrettim. Ben de arkadaşlar gibi sağlıkla, huzurla, aileniz ve dostlarınızla tadını doya doya çıkarmanızı dilerim.
s.serdar
12-04-2012, 22:02
Sn.S.serdar, bahçenizin ve evinizin gelişmelerini roman tadındaki anlatımınızı keyifle okudum. Nostaljik fotoğraflarınızı aynı keyifle seyrettim. Ben de arkadaşlar gibi sağlıkla, huzurla, aileniz ve dostlarınızla tadını doya doya çıkarmanızı dilerim.
Sevgili limon
Bilinen nedenlerle epedir formdan uzak kaldığım için yazınızı yeni okuyabildim. Gecikmem için özür dilerim.
Dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Ancak 2012 bahçe dönemi bizim için bir hayli zor geçeceğe benziyor.
Ayrıntıları birazdan yazmaya başlayacağım.
Saygılarımla.
s.serdar
12-04-2012, 22:17
2011-2012 kışı bahçe de çok karlı ve sert geçti.
01 Nisan 2012 tarihinde bahçeye bir bakalım, yerinde duruyor mu diye atlayıp gittik.
Ankara'da son bir kaç gündür havalar oldukça ısınmış olmasına rağmen, bahçe de sürgün ve tipiden kaynaklanan yer yer 60-70 cm yi bulan kısmi kar örtüsü bizi çok şaşırttı.
282481
282482
282483
282484
Bir kaç gece kalmak amacıyla gittiğimiz için hemen bahçe işlemlerine başlayabileceğimiz sanmıştık... Ne gezer !
İşe nerden başlayalım diye düşündük. Kar kümelerini boş alanlara serpip dağıtmak ve bir an önce erimesini sağlamak ilk işimiz oldu.
Hava sıcaklığı 17-18 derece kadar olduğu için, dağıttığımız kar kümeleri ertesi gün erimiş oldu. Ancak çim alanlar vıcık vıcık ıslak ve üzerinde yürüdüğümüzde içeri gömülüyordu.
s.serdar
12-04-2012, 22:59
Yaklaşık 4 aydır kar altında kalmış olan çimler sapsarı olmuş, adeta inek yalamış veya üzerine basılmış portakallı yaş pastadan bile kötü durumda idi. Zemin ise bataklık gibi vıcık vıcık ve üzerinde yürüdüğümümüzde adeta çöküyordu. Moralimiz sıfır olmuş ne yapacağımız bilemez durumda idik.
282497
282498
282499
282500
İlk işim dört dişli yaba ile çim alanları, özellikle ağır hasarlı durumda olan kısımları 10-15 cm derinlikte delmeye başladım. Zemin hava alsın, drenaj sağlansın diye. Ancak bu son derece yorucu oldu.
O gece ağırdan sancıdan pek uyuyamadım.
s.serdar
12-04-2012, 23:13
Ertesi gün hava çok güzel olmasına rağmen, kendini daha fazla yorma diye eşim bahçede çalışmama müsade etmedi. Çalışmadan ve iş yapmadan da vakit geçmiyor. Bende bari bodrumdaki depoya ineyim de sonbaharda elimize geçen her şeyi gelişi güzel attığımız burayı toplayayım müsadesi istedim. Ancak depo bahçeden de daha beter durumdaymış :D Topla, topla adam edemedim. Eriyen kar suları jenarator egzost borusu çevresinden bodruma sızmış, yakınında bulunan çivi ve bağ tellerini paslandırmış olduğunu gördüm. Bunları atayım mı saklayayım mı derken, gün ışığı ve taze bahar havası alamayan buradan kendimi dışarı atmak için kendime bir çim havalandırma aparatı yapayım dedim.
Paslı çivileri, testere, keser, ve bir miktar ahşap malzemeyi kapıpı bahçeye attım kendimi. 30-40 dk içinde şöyle bir şey ürettim.
282505
282506
Bir süre bahçede denemesini yaptım. Oldukça iyi çalışıyordu. Ancak çiviler daha kalın ve daha uzun olacak olsa daha iyi sonuç alacağıma karar verdim. İlk fırsatta daha büyük çiviler ile bu buluşumu geliştireceğim. :D
Akşam olunca, havanında güzelliğini değerlenirerek odun ateşinde güveç yapma fikri aklımıza geldi. 2 tuğla, 2 inşaat demirinden oluşturduğumuz ocak ile arka bahçede güveç tenceremizi kaynattık. Ateşe ve pişirme işlemine refakat ederken, biramızı da yudumlamamayı ihmal etmedik.
282513
Bu geceyi de yine kıştan yeni çıkmış olmanın verdiği hamlıktan kaynaklanan ağrı ve sızılar ile yine çok iyi geçiremedim.
s.serdar
12-04-2012, 23:49
Ertesi sabah çim havalandırma tırmığı ile tüm çimi elimden geldiğince temizleyip havalandırmaya çalıştım. Akşam üzerine doğru danaburnu için için çim alanları ilaçladım ve ardından kimyasal gübrelendirme yaptım. Akşam 19:00 dan sonra meteorolojinin ön gördüğü gibi yağmur başladı. Gece geç saatlere kadar devam etti. Sanırım ilaç ve gübre yağmurla birlikte yeterince toprağa karıştı.
Ertesi gün de öğleyin toparlanıp şehre döndük.
4 gün süren uğraşın yorgunluğunu 4 günde zor atabildim. Daha yeni yeni kendime gelebildim. Kısmet olur ise yarın akşam tekrar bahçeye kaçıp yine 3-4 gece kalmayı planlıyoruz. Çimlerin durumu ne oldu çok merak ediyorum. Eğer bir düzelme görebilmez isem sanırım herbesit ile ilaçlayıp yeniden çim ekim işlemine yönelmem gerekebilecek. :(
s.serdar
09-05-2012, 02:36
Bu yıl bahçeye fazla zaman ayıramadık ve ayırabilecek gibi de gözükmüyor.
Hanım omuzundan rahatsız, iş göremiyor.
Kış sert ve karlı geçti. 4 ay yarım metre karın altında kalan çim alanlar bizi çok zörladı. Bahçe çalışmalarımızın % 90'ı çimlerin ıslah edilmesi ile geçti. Ve hala çimle boğuşup duruyorum.
1,5 aydır bahçeye gidip geliyoruz, bir arpa boyu yol alamadık.
Rakım yüksek, tabiat geç uyanıyor.
Ne bir fide dike bildik, ne bir çiçek. Tek neşemiz çiçeklenen meyve ağaçları.
Bu hafta sonu gene bahçede rutin çim ıslah çalışmasını yaptık. Artan zamanda yapacak başka iş olmadığından bari civarda biraz gezinelim kararı aldık.
Dereköy yakınındaki pek bilinmeyen bir tarihi yerleşim yeri keşfettik. Adı Gavur Kale Hititler veya Frigler döneminden kalmış pek bilinmeyen bir tarihi yerleşim yeri. Civarda koyun köpekleri çok olduğundan hanımı arabada bırakıp tek başına çıktım. Köpeklerden dolayı fazlaca kalamadım bir kaç kare resimi zor aldım.
İlk fırsatta daha donanımlı ve tedbirli olarak gidip bolca resim almak amacındayım.
Dönüş yolunda yeni doğmuş koyun ve keçi yavruları görünce arabadan inip sevelim dedik.
292966
292967
292968
292969
292970
Bu seneki bahçe keyfi ve izlenimlerini, siz üyelerin güzel sayfalarından takip etmekle yetineceğiz gibi gözüküyor.
ENFARKLISI
10-05-2012, 21:31
Yazılarınızın tamamını keyifle okudum.
Bende Ankarada yaşadığım için bahçenizin olduğu yerin şartlarını az çok biliyorum. Çok zor bir süreci başarıyla tamamlamışsınız sizi kutlarım. Tilki ve misafir pikniği satırlarınız hayli keyifliydi.
İnşallah eşiniz bir an önce sağlığına kavuşur, siz de bahçenizdeki güzelliklere güzellik eklemeye devam edersiniz.
Selamlar.
Merhaba efendim,
Yenge hanım' a geçmiş olsun. ALLAH beterinden korumuş, ya kafa üstü düşse idi mazallah. İyi tarafını almaya çalıştım-özür.
Önemsemek gerek tabii doktorun dediğini. O incinen bölge için 2-3 yıl soğuk/rüzgar/ter/yele dikkat etsinler(Romatizmaya karşı hassas..). Ama tek kolla dahi olsa çalışmayı da ihmal etmesinler lütfen. Sporcular 6 ayda sahaya dönüyorlar, yengemize de bir yıl rapor bizden. Farkında olmadan sağlık için spor yapıyorsunuz bahçenizde(sizin çimlerle ilgili sporunuz hariç).
İşleri yengemize devredin siz. O soğuk bölgelerde yetişecek bitkileri iyi tanıyor ki ayva işine el koymuş bilem.
Ayrık otu ekme faslını önce şaka sandım, sonra minik keçilere ilginize bakınca acaba? dedim:))).
Hani olur ya efendim;
Atları yarış öncesi ayrık otu ile besiye çekerlermiş. Tilkiden sonra yarışçı keçiler diye bir proje mi var?.
Diğer arsanız için susuz karpuz/kavun önerisine bende katılmakla birlikte, bağcılık konusunu ve sizin bölge şartlarınıza uygunluğunu araştırın derim efendim.
Bodrum penceresine çok ince örgülü tel/plastik çerçeve ve dışına da kışın bir plastik manav kasası(kardan koruma). Devamlı açık kalsın. Her ihtimale karşı bodrumda eğimi fazla olan yere su toplama çukuru/kuyusu ve otomatik su tahliye pompası...
Güzel yaşamınızı, anlatımınızı bir daha hiç bir kaza, hastalık, sorun bölmesin inşallah.
Çiçeklerinizi kıştan evde yetiştirip(soğuğa dayanıklı) sonradan bahçeye ....
Sağlık ile yaşayın inşallah.
Umarım uzun ve masraflı bir yazı sermedim ortaya, hoş görünüz. Davulun sesi buraya az geliyor:))).
Çimler mi? bilgim yok efendim. Tabana kuvvet sizden yana. Omuz, bel, kanat..vs. kasları yapacaksınız bence. Sonuç gene sağlık ve bahçede güzellik.
Saygılarımla lütfen.
O güveç bile 1 yıllık çim biçme yorgunluğuna değer, afiyet bal şeker olsun inşallah.
s.serdar
11-05-2012, 13:04
Yazılarınızın tamamını keyifle okudum.
Bende Ankarada yaşadığım için bahçenizin olduğu yerin şartlarını az çok biliyorum. Çok zor bir süreci başarıyla tamamlamışsınız sizi kutlarım. Tilki ve misafir pikniği satırlarınız hayli keyifliydi.
İnşallah eşiniz bir an önce sağlığına kavuşur, siz de bahçenizdeki güzelliklere güzellik eklemeye devam edersiniz.
Selamlar.
Sayın ENFARKLISI
Sıcak ve samimi düşünceleriniz ile değerli temennileriniz için çok teşekkür ediyorum. Gerede ile bizim Haymana interlandı benzer zorluklar taşıyor. Ancak siz yeşile, ormana ve suya sanırım bizden daha yakınsınız diye düşünüyorum. Aynı güzellikleri birlikte yaşama dileklerimle, saygılar sunuyorum.
s.serdar
11-05-2012, 15:01
Merhaba efendim,
Yenge hanım' a geçmiş olsun. ALLAH beterinden korumuş, ya kafa üstü düşse idi mazallah. İyi tarafını almaya çalıştım-özür.
Önemsemek gerek tabii doktorun dediğini. O incinen bölge için 2-3 yıl soğuk/rüzgar/ter/yele dikkat etsinler(Romatizmaya karşı hassas..). Ama tek kolla dahi olsa çalışmayı da ihmal etmesinler lütfen. Sporcular 6 ayda sahaya dönüyorlar, yengemize de bir yıl rapor bizden. Farkında olmadan sağlık için spor yapıyorsunuz bahçenizde(sizin çimlerle ilgili sporunuz hariç).
İşleri yengemize devredin siz. O soğuk bölgelerde yetişecek bitkileri iyi tanıyor ki ayva işine el koymuş bilem.
Ayrık otu ekme faslını önce şaka sandım, sonra minik keçilere ilginize bakınca acaba? dedim:))).
Hani olur ya efendim;
Atları yarış öncesi ayrık otu ile besiye çekerlermiş. Tilkiden sonra yarışçı keçiler diye bir proje mi var?.
Diğer arsanız için susuz karpuz/kavun önerisine bende katılmakla birlikte, bağcılık konusunu ve sizin bölge şartlarınıza uygunluğunu araştırın derim efendim.
Bodrum penceresine çok ince örgülü tel/plastik çerçeve ve dışına da kışın bir plastik manav kasası(kardan koruma). Devamlı açık kalsın. Her ihtimale karşı bodrumda eğimi fazla olan yere su toplama çukuru/kuyusu ve otomatik su tahliye pompası...
Güzel yaşamınızı, anlatımınızı bir daha hiç bir kaza, hastalık, sorun bölmesin inşallah.
Çiçeklerinizi kıştan evde yetiştirip(soğuğa dayanıklı) sonradan bahçeye ....
Sağlık ile yaşayın inşallah.
Umarım uzun ve masraflı bir yazı sermedim ortaya, hoş görünüz. Davulun sesi buraya az geliyor:))).
Çimler mi? bilgim yok efendim. Tabana kuvvet sizden yana. Omuz, bel, kanat..vs. kasları yapacaksınız bence. Sonuç gene sağlık ve bahçede güzellik.
Saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran.
Başta siz olmak üzere, geçmiş olsun dileklerini esirgemeyen tüm agaclar.net üyelerine içtenlikle teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Forum grubu olarak bu güzel dostlukların kader çizgimizde yazılı olan Tanrı'nın takdirindeki ayrılıklar hariç, hiç bir fire vermeden devam etmesini can-ı yürekten diliyorum.
Sayın mr duran, son derece motive edici, kapsamlı ve moral destekli ve aynı zamanda neşeli bu cevabınıza nereden başlayıp yanıt vermenin zorluğunu yaşıyorum şu an.
Eğer kabul ederseniz, kıymetli düşünce ve önerilerinize satır satır değil de, bir bütün olarak değerlendirip, elimden geldiğince yanıtlamaya ve katkı sağlamaya çalışacağım.
Eşim de yaşadığı rahatsızlığın sonucu olarak eksilen aktivitesinin bana getirdiği iş yükü fazlalığının farkında ve bunun moral sıkıntısı içinde. Geçen hafta da durum böyle idi. Gel moralin düzelsin arabaya atlayıp civarda biraz gezinelim, sana da bana da değişiklik olur dedim, sevindi…
Bakarsın şöyle bir bayan yardımcı da denk gelir, beğenirsen alırız, evde bahçede bize yardımcı olur değince suratı asıldı. Şaka maka yaptım dediysem de, asık suratla yola koyulduk. Haymana pazarına indik, Biraz alış veriş yaptık, birazda fide bakındık. Fiyatları pahalı bulunca Ankara’da alırız diye vaz geçtik. İntenet üzeri Google Earth ve Panaromia da rastladığım bahçe evimize oldukça yakın olan ancak hiç bilmediğimiz Gavur Kalesi isimli tarihi bir yere ulaşmak için ana yoldan çıkıp biraz içeri saptık. Çobanlarında yardımı ile hiçbir işaret ve tabelası bulunmayan bu tepeye ulaştık.
Çevrede çok sayıda yeni doğmuş yavrularla dolu koyun sürüleri vardı. Hanım arabadan inip kuzu sevelim dedi. Çok sayıda çoban köpeği olduğundan ve yanımızda tank, tüfek de bulunmadığından korktuk, inmedik arabadan. Ben bir ara köpeklerin uzaklaştığını görünce arabadan fırlayıp 30-40 metrelik tepeye tırmanıp soluk soluğa ancak birkaç resim çekebildim.
Sanırım alttaki bu resim mezar odası oluyor.
293991
Anıt Duvarları
293992
Korktuğumuz köpeklerden bazıları
293995
Tepeden arabanın ulaşabildiği son noktaya bakış
293994
Hem kuzu sevemedim hem de tarihi o yeri göremedim diye hanımın suratı gene asıldı. Köy içinde köpeksiz bir ortamda bulur severiz diye fazlaca oyalanmadan ayrıldık. Gerçekten de köy içinde bulduk ve kucağımıza alıp doya doya sevip kokladık yeni doğan o yavruları.
Atların ayrık otu meselesini ilk defa sizden duydum. Bilmiyordum bunu. Yarışçı keçi diye bir projemiz yok. :D Sayın mrduran aklımıza sokmayın böyle şeyleri lütfen. :D
Diğer arsaları epeydir zaman ayıramadığımız için satılığa çıkardık. Eğer uygun bir alıcı çıkarsa elden çıkarmayı düşünüyorum. Zira, birine yetişmekte zorluk çekiyoruz.
Bodrum pencerelerimiz iniş merdiveni altında kapalı alana baktığından yaz kış açık ve tel korumalı, pencerelerden su alması olanaklı değil. Sadece jenaratör ekzost çıkışından su sızıntısı yaşadık, onu da tamir etmiş durumdayız. Bu konudaki bilgilendirme ve tavsiyeleriniz için yine de teşekkürler.
Bu sene çimlerin hepsini saç fırçası ile tek tek fırçaladık. Hem de birkaç sefer. Bir koli saç fırçası harcadık bu işe. 4 ayrı tür gübre ile destekledik. Bayağı bir adam oldular. Bende sayelerinde Rambo veya Arnold Schwarzenegger olma yolunda epey mesafe kat etmeye başladım. Şu anda 2 beden büyümüş durumdayım. :D
Sayın mrduran. Okuyan olabilenleri de düşünmek gerektiği mütalaası ile yazımı daha fazla uzatmak istemiyorum. Çok keyif aldığım güzel ve motive edici mesajınız için tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.
ENFARKLISI
11-05-2012, 22:59
Resimlerdeki yer gerçekten ilginçmiş, bizimle de paylaştığınız için teşekkürler.
Köpeklerinde maaşallahı var, risk büyükmüş...Eşim kuzu yavrularının resimlerini çok beğendi, bizde gidelim oraya diyor :)
s.serdar
12-05-2012, 01:43
Eşim kuzu yavrularının resimlerini çok beğendi, bizde gidelim oraya diyor :)
Sayın ENFARKLISI
Keratalar sevilmeyecek gibi değil. Kucakta insan yavrusundan daha sakin duruyorlar. Sanki kucakta doğmuş gibiler. :D
294356
s.serdar
19-05-2012, 02:08
Yoğun ve sert yaşadığımız bu kış mevsiminde çim alanlanlarımızın büyük zarar gördüğünü evvelki yazılarımda belirtmiştim.
Yaklaşık 2 ay süren bakım onarım ve rehabilitasyon çalışmaları sonucu çimlerimiz eski durumuna kavuştu.
Çimler son 5-6 günde 7-8 cm boy atmış ve ve yem yeşil hale gelmişti. Dün büyük bir keyifle biçim yaptım.
297551
297552
ÇAY MOLASI...
297553
Bahçe süslerine biraz zaman ayırabildik.
297554
Uludağ Göknarım sararıp solmaya başladı. :(
297555
s.serdar
27-05-2012, 03:28
Henüz bahçe güllerimiz tomurcukta.
Yeni satın alıp yakın tarihte diktiğimiz bir kaç gül fidanının yağmur sonrası görüntüleri.
301080
301081
301082
serkan_istanbul
27-05-2012, 12:18
Maşallah ne kadar güzel ellerinize sağlık. Resimlere bayıldım hele keçilere sevgiyle kalın
s.serdar
07-06-2012, 21:01
Çimlerin bakım ve islah çalışmasını tamamlayınca çit mazılarına giriştik. Boydan 30-50 cm, enlerden ise 20 cm traşladık. yaklaşık bir traktör römorku kesim artıkğı çıktı.
305860
305861
305869
305863
Mazıların içlerinide güneş ve hava alsın diye seyrekleştirdik.
305862
s.serdar
07-06-2012, 21:06
Mazı budama işlemlerimiz en az 3-4 günümüzü aldı. Zira bu yıl budamaları kapsamlı ve geniş tuttuk. Bayağı yorucu oldu. Az da olsa zaman zaman dinlenme imkanı da bulduk.
305871
Sonuçta gözlerimizin önü biraz açıldı.
305870
s.serdar
07-06-2012, 21:14
Bu yıl Nisan ve Mayıs aylarında geceler oldukça ılıman geçtı ve don olayı yaşamadık. Her sene yaşadığımız fide zayiatı bu sene hiç olmadı.
Çileklerimiz ürün vermeye başladı.
305872
Domates fidelerimiz.
305873
Biber fidelerimiz.
305874
Kırmızı turplarımız.
305875
Yeşil soğanlarımız.
305876
s.serdar
07-06-2012, 21:18
Tohumdan ektiğimiz salatalıklar iyi sonuç verdi.
305878
Bunlarda fideden ektiğimiz salatalıklar.
305879
Hasat zamanı tohum ve fide arasında farklılık yaşamayacağımızı umuyorum.[
s.serdar
08-06-2012, 12:00
Çok yıllık bahçe çiçeklerimiz yeni yeni tomurcuktan çiçeğe dönüşüyor.
Bu nedenle şimdilik yeni aldığımız fidelerin çiçekleri ile yetinmek durumundayız.
306260
306261
306262
306263
306264
Sırf bu yüzden bahçeyi Antalya'ya taraflarına taşımayı düşünüyorum. :D
esk nisagül
08-06-2012, 13:17
Sayın serdar sebzeler çok güzel gelişmişler
bizim buralarda dolu çok yağdığı için yapraklar hep zedelendi
sizde hasar yok gibi
Harika bir bahçe olmuş.. sağlıkla oturun ve keyfini çıkarın. Ellerinize sağlık
s.serdar
09-06-2012, 15:10
Sayın serdar sebzeler çok güzel gelişmişler
bizim buralarda dolu çok yağdığı için yapraklar hep zedelendi
sizde hasar yok gibi
sayın esk nisagül.
Çok şükür bu sene, bu tarihe kadar hiç dolu tehlikesi yaşamadık. Umarım böyle de devam eder.
Sizin adına üzüldüm. Aynı sorunu geçen sene bir iki kez yaşadığımız için durumunuzu iyi anlayabiliyorum. :(
Saygılarımla.
s.serdar
09-06-2012, 15:21
Harika bir bahçe olmuş.. sağlıkla oturun ve keyfini çıkarın. Ellerinize sağlık
Sayın Asiye.
İyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ediyorum.
Daha iyi ve güzellerinin sizlerin olmasını diliyor saygılar sunuyorum.
alimallah
13-06-2012, 10:34
Bir bahçe hazırlığında olduğum için, sıra ile bütün bahçe yazılarını okuyorum.
Sizin sayfalarınızdan çok yararlandım.
Özellikle yaptığınız hataları ve çözüm önerilerini yazmanız, bana çok katkı verdi.
Teşekkürler bu faydalı bilgiler için.
Her şey gönlünüzce olsun.
Saygılar.
s.serdar
20-06-2012, 17:03
Bir bahçe hazırlığında olduğum için, sıra ile bütün bahçe yazılarını okuyorum.
Sizin sayfalarınızdan çok yararlandım.
Özellikle yaptığınız hataları ve çözüm önerilerini yazmanız, bana çok katkı verdi.
Saygılar.
sayın alimallah
Ben bu bahçe işlemlerine başladığımda, internet bu kadar yaygın ve paylaşımcı değildi. Her şeyi ancak dar ve yakın çevremde araştırabildim. Dolayısı ile hatalarda çok oldu. Bu gün interneti yakından kullanlanlar bizlerden çok daha şanslı... :(
Yine geçen hafta 10 yıl süren bir yanlışlığı düzeltme düzeltme durumunda kaldık. Çim sulamasında bu güne kadar kullandığım çarma kafalı sprinkleri iptal edip, yerlerine toprağa gömülen rotor sprink sistemine döndüm. Hem bahçenin görünüşü güzelleşti hemde su basıncı düşmesinden dolayı takılıp kalan sprink sorunu düzeldi.
Bu arada çarpma sprinklerin çıkardığı gürültüde ortadan kalkmış oldu. :D
Saygılarımla...
s.serdar
22-06-2012, 17:46
Geçmişte de biraz olsa değindiğim gibi bu yaz bizim için biraz zor geçiyor. Saksı ve mevsimlik çiçeklere bu dönemde de pek ağırlık veremedik. Mevcutlara ilaveten 4-5 kadar yeni gül fidanı, 20 adet zinya, 10 kadar kadife, 5-6 sardunya ile idare etmeye çalışıyoruz. Eşimin talimat ve direktifleriyle biraz domates, biber ve salatalık diktim.
Dolayısı ile sayfama ekleyebilecek fazlaca yeni bir şey yok.
Bu nedenle geçmişteki resimlerimden ekleyerek, bazı hayvan dostlarımızı konu edeyim dedim.
Bu Max.
311262
Kurt doberman kırması ve erkek. Ancak çift tasma ile zapt edilebiliyor. Vukuatı çok, ısırıp kapmadığı insan kalmamıştı. Ağzından bir tavukla bir kirpiyi zor kurtardığımı hala hatırlarım.
Bu Shiva
311263
Baldız perişan bir vaziyette sokakta bulmuş. Ya evini kaybetmiş ya sokağa atılmış. Bu yüzden ağlamaktan hasta bile olmuştu. Uzun bir veteriner desteğinden sonra yaşama bağlandı. Çok hanım efendi hav bile demeyen son derece uslu, eğitimli varlığı ile yoklu belli olmayan cici bir kızdı.
Bu Sarı.
311264
Elimde resmi bulunmayan ve eşimin en yakın koruyucusu olan ben yokken yanına kimseyi yaklaştırmayan Kangal kırması kızımız Kontes’in arkadaşıydı. Kontes'in artan yemekleri için sık sık bahçemizi ziyarete gelirdi.
Bu Nazlı.
311265
Ancak 2 ay kadar bizimle oldu. Uysal yumuşak huylu bir hayvandı. Cinsini ve nereye kaybolduğunu hiç bilemedik.
Bu Can.
311266
Yakınımızda bulunan bir çiflikten sevmek için ara sıra yanımıza getirdiğimiz 2-3 aylık bir yavru husky.
s.serdar
28-06-2012, 13:35
Bu Şaşkın.
313179
Bir iş için bahçe evinden şehre gidip döndüğümde, eşim bulup eve getirmiş. Eve geldiğimde bil bakalım misafirimiz kim geldi diye beni işletmişti. 3-4 gün bizimle beraber oldu. Şehre dönmek durumunda olduğumuzdan birkaç günlük yemeğini bırakıp ayrıldık ama bir daha karşılaşmamız mümkün olmadı.
Bu Çamur.
313180
Koşumuzun köpeği. Yaklaşık 4 aylık. Geçen hafta temel itaat eğitimi almak için okula başladı. Her sabah gidip akşam geri dönüyor. Okul çıkışı her gün yeni ne öğrendiğini kontrol ediyoruz.
Bunlar adını koyamadığımız iki çoban köpeği yavrusu kardeşler.
313181
Anneleri 8-9 yavru yapmış. Seçip beğenilen bazı yavrular bazı kişilerce alıp götürüldü. Son kalan 2 tanesini bir süre misafir ettik. Sonra ne oldular bilmiyoruz.
Bu Ördek.
313182
Cinsi değil adı Ördek.
Bahçe evimizin bulunduğu kooperatifin bir bahçıvanı çocukları çok istedi diye Ankara’da evine almış. 3-4 gün sonra evde beslemenin zorluğu karşısında kooperatifimize getirmiş. Benim günü birlik Ankara’ya gittiğimde eşim sahiplenmiş. 3 ay kadar birlikte olduk. Büyüdükçe evde bakımı zor olduğundan Mogan (Gölbaşı) gölü kıyısındaki sazlık alana bırakmaya karar vermiştik ki, bir arkadaşımızın önerisi ile Ankara’da ki meşhur Kavaklıdere semtindeki, görevlilerinin izin ve müsaadesi ile Kuğulu Parka bıraktık. Bir hafta kadar sabah akşam gidip karnını doyurup sevdik. Sonrasında bulunduğu ortama uyum sağlayarak bizden uzaklaştı. Bahçe evimizde sabahları ekmek almaya, akşamları çöp dökmeye eşimle birlikte gider gelirdi.. Tam bir karpuz ve dometes düşkünü idi. Bahçeye koyduğumuz leğende yüzmeyi çok severdi. Yavru olduğu için sudan çıktıktan sora üşümesin diye bornoz bile dikmiştik.
Can Ördeği merak etmiş
313183
s.serdar
28-06-2012, 15:21
Bunlar Dragon Fly.
313196
313197
Sanırım halk arasında bir diğer ismi de Yusufcuk. Ad koyacak kadar bir beraberliğimiz olmadı. Ancak 3-5 kare resim alacak kadar kaldılar.
Bunlar da Peygamber develeri.
313198
313199
Pek sevimli olmadıklarından resmi bir ilişki içindeydik. Neyse pek uzun kalmadan gelip gittiler.
Bu Hüsnü.
313200
Geçen yaz bahçemizden hiç ayrılmadı. Her gece misafir olarak geliyor gündüz kayboluyordu. Ne yiyip ne içtiğini hiç öğrenemedik. Birkaç defa kedi ve köpekler için bıraktığımız yiyecek kaplarını karıştırırken yakaladık. Yiyor muydu ? yoksa merak edip yokluyor muydu pek bilemedik.
O kirpinin mutlaka bir eşi olması lazım.Pek yalnız yaşamıyorlar.Yakın bir zamanda bir gece iki üç yavru bir eşle gelirse sakın şaşırmayın.Zararsızdırlar.
Bizimkiler henüz( ziyarete gelmediler) çıkmadılar.
ayhan219
29-06-2012, 20:48
O kirpinin mutlaka bir eşi olması lazım.Pek yalnız yaşamıyorlar.Yakın bir zamanda bir gece iki üç yavru bir eşle gelirse sakın şaşırmayın.Zararsızdırlar.
Bizimkiler henüz( ziyarete gelmediler) çıkmadılar.
Merhabalar
bizimkiler ortaya çıktılar
inşallah zararsızdırlar
s.serdar
05-07-2012, 00:20
En sevdiğim çiçeklerden biriside Zinye'dir. Çiçekleri oldukça gösterişli ve uzun süre dayanabilmektedir.
Sıcağı ve bol güneşi seven Zinye fidelerini Ankara'da ancak Haziran'ın ilk haftasından sonra temin edebiliyoruz. Bu senede öyle oldu. 13 Haziranda aldığım fideleri bir gün dinlendirdikten sonra 14 Haziran da diktik. Bu güne kadar hiç zayiatımız olmadı.
315705
315710
15 gün geçtikten sonra yerlerini iyice sevdiler ve yeni çiçekler açmaya başladılar.
315711
Bir miktarda kendim tohumdan yetiştirdim. Onlarda nerdeyse bir karış oldular. 10 güne kadar çiçek açmaya başlarlar.
Ekim ayı sonuna kadar bahçeye renk katacaklarını umuyorum.
Makro çekim bir Zinye çiçeği.
315706
Serdar bey, Ankara sınırlarında olduğu dikkatimi çekince bahçenize şöyle bir göz atayım da faydalanayım istedim ama öyle resimlere bakılarak geçilecek bir bahçe değil bahçeniz, tek tek okuyup göz gezdirmek lazım anlatımınıza bayıldım. :) Sabah geniş bir vakit te dikkatlice okuyarak tecrübe etsem iyi olacak deneyimlerinizi. Güzel bahçenizi gezinmeden çıkayım en iyisi ben burdan yoksa aklım bitkilerinizde kalacak. Mutlu ve sağlıklı sabahlar.. ;)
Merhaba Serdar bey, yine ben. ;) Yapılandırma hikayenizi okurken, "Neden daha önce fark etmedim ki?!" diye öyle hayıflandım ki.. Roman tadında ki anlatımınız ve eklediğiniz görseller "Belgesel" öğreticiliğinde olmuş, sonuna geldiğim vakit üzüldüm. :rolleyes:
Onca uğraşa değmiş ama, sade ama bir o kadar da dinlendirici bir bahçeniz var, yormuyor ama merak ettiriyor, ahh şu güzel çimlere çıplak ayakla bir basabilsem dedirttiriyor. ;)
Yuvarlak mermerli yürüyüş yolunuzu çok sevdim, demek mutfak tezhahlarının yuvarlak kalıntıylarıymış onlar öyle mi? Niye daha evvel görmedim ki? :( Çimlendirme işlemini gerçekleştirmeden görmüş olsaydım, arka bahçemize geçiş yolu olarak döşettirmeyi düşünebilirdim çok beğendim.
Bir de ışıklandırma sisteminizi çok akıllıca ve yerinde buldum. Gündüz olduğu kadar gece de güzel olmalı bakımlı bir bahçe, biz bu noktada da düşünmeden hareket ettik, ne çok acele etmişiz meğer, deneyimli üyelerin neyi vurgulamak istediklerini daha net kavrıyorum gün geçtikçe, arkamızdan atlı koşturuyormuş gibi olsun bitsin istedik fakat bir çok şeyi yalnış veya eksik yapmışız. :o
Bu akşam bir sünnet düğününe katılmak üzere Gölbaşı taraflarına geleceğiz ve gözüm hep etrafta ki bahçelerde olacak. Saygılar.. ;)
s.serdar
05-07-2012, 22:10
Yapılandırma hikayenizi okurken, "Neden daha önce fark etmedim ki?!" diye öyle hayıflandım ki..
Yuvarlak mermerli yürüyüş yolunuzu çok sevdim, demek mutfak tezhahlarının yuvarlak kalıntıylarıymış onlar öyle mi? Niye daha evvel görmedim ki? :( Çimlendirme işlemini gerçekleştirmeden görmüş olsaydım, arka bahçemize geçiş yolu olarak döşettirmeyi düşünebilirdim çok beğendim.
Bir de ışıklandırma sisteminizi çok akıllıca ve yerinde buldum. Gündüz olduğu kadar gece de güzel olmalı bakımlı bir bahçe, biz bu noktada da düşünmeden hareket ettik, ne çok acele etmişiz meğer, deneyimli üyelerin neyi vurgulamak istediklerini daha net kavrıyorum gün geçtikçe, arkamızdan atlı koşturuyormuş gibi olsun bitsin istedik fakat bir çok şeyi yalnış veya eksik yapmışız. :o
Bu akşam bir sünnet düğününe katılmak üzere Gölbaşı taraflarına geleceğiz ve gözüm hep etrafta ki bahçelerde olacak. Saygılar.. ;)
Sayın Sudenur.
Gözlemleriniz, değerlendirmeleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkürler.
Zaten formun güzelliğide burada. Fikir alış verişin bulunabilmesi, tecrübe ve deneyimlerin paylaşılması, başkalarının yapmış olduğu hatalardan ders çıkarılması, ve yeni arayışlar için pratik çözümlere ilk elden ulaşılabilmesi bu güzelliğ yaratan unsurların başında geliyor.
Yanlış ve eksik yapan bir siz değilsiniz ki ! Hepimizin o kadar çok yanlışlığı ve yanılgısı olduğunu zamanla çok daha iyi göreceğini hissediyorum. Bunun için hiç üzülmeye değmez.
Dün akşamdan beri Ankara'dayım. Bir kaç günde daha bahçeye gitme durumumuz olmayacak. Bahçede olduğumuz her zaman, kapımız istisnasız tüm forum üyelerine açıktır. Bir çayımız kahvemizi içmeniz bizlere onur verecektir.
Saygılarımla.
s.serdar
05-07-2012, 22:19
6-7 yıl kadar önce 3 tane papatya fidesi alıp dikmiştim. Yer ve konumu iyi hesaplayamadığımız için 2 tanesi yitirmiştik. Elde kalan son papatyada senelerce çit mazıların gölgesinde ve ayak altında yaşam mücadelesi vermeye çalıştı. Fazla büyüyemediği gibi çiçekleri de oldukça az ve küçüktü.
Geçen sene ilk baharda, kıştan yeni çıkan kel kör görünümlü adeta enkaza dönmüş bu papatyayı bel yardımı ile söküp evin hemen önüne daha uygun bir yere taşıdık. Bir iki ay içerisinde sersemliğini atıp gelişmeye başladı, Temmuz ayında da eskisine göre daha bol ve gösterişli çiçek verince çok sevindik.
Bu sene ise adeta coşmaya başladı, Haziranın ortalarında kocaman kocaman ilk çiçeklerini vermeye başladığı gibi çok sayıda tomucuğuda vardı.
315929
10-15 gün içerisinde kalan tomurcuklarda çiçeğe dönüşünce çok hoş bir görünüm kazandı. Her gören aaaa ne güzel, sanki gerçek papatya gibi duruyor diyince bizde hiç sesimi çıkarmıyorduk...
315930
Geçen hafta sonu bahçeye gelen tüm misafirler de papatyayı plastik sandılar. Bir süre sonra misafirimiz bir bayanın çığlığı ile irtildik. İlk aklıma Misafirler düştü mü, yandı mı, arımı soktu korkusu geldi. Ardından aman Allahım bunlar gerçek, gözlerime inanamıyorum demesiyle biraz rahatladık. Plastik veya yapma sandığı papatyaları merak edip incelemek için yanına yaklaşıp ellediğinde, gerçek olduğunu görmesi ile yaşadığı şaşkınlığın ifadesi imiş o bizi derinden korkutan çığık.
Söz konusu papatyaların farklı açıdan alınmış birkaç fotoğrafını ekliyorum. Umarım beğenirsiniz.
Saygılarımla.
315931
315932
315933
s.serdar
05-07-2012, 22:36
Biraz daha papatya resmi...
315934
315936
315937
315939
315940
Muazzam olmuş gerçekten. Çiçekten yaprak görünmüyor, bayıldım...
günebakan
05-07-2012, 23:09
Sayın S.serdar çok uğraşmışsınız çok emek vermişsiniz ama emeklerin karşılığı alınmış ellerinize yüreğinize sağlık herşey çok güzel anlatımınız harika çok teşekkürler:)
Yerini çok sevmiş belli ki, gün boyu mu güneş almakta? Çıkmayan candan umut kesilmezmiş, bir küpe de bu olsun kulağıma. Nazik davetiniz için teşekkürler.. ;)
s.serdar
06-07-2012, 00:33
Sayın S.serdar çok uğraşmışsınız çok emek vermişsiniz ama emeklerin karşılığı alınmış ellerinize yüreğinize sağlık herşey çok güzel anlatımınız harika çok teşekkürler:)
Sayın günebakan.
Bir dönem bir hayli uğraştığımız gerçek. Çok hata yaptığımız tabi ki daha da gerçek. Ancak son iki yıldır eskisi gibi çok fazla uğraştığımız söylenemez. En azından bazı şeyler oturdu yerini buldu. Kalanını da kısmen teknoloji hallediyor.
En azından sulama derdimiz diye bir sorunumuz yok. Suyumuz bol ve kesintisiz. Ayrıca aşağıdaki şu kutu işimizi çok kolaylaştırdı. Bahçemizdeki tüm sulama işini aşağıdaki bu kutu hallediyor.
315947
İçinde ne mi var? Fazla bir şey yok. Bir elektrik hattı, 2 sigorta, 2 timmer ve bir de 3 programlı , 4 istasyonlu sulama kontrol ünitesi.
315948
Tüm sebze ve çiçek bantlarında, çit mazıların altları damlama hortumu var. Tüm çim alanlar sprey ve sprinker ile sulanıyor. Agaçlara zaten 6-7 senedir hiç su vermiyoruz. Çünkü çimden, çit mazılarından, çiçek bantından ve sebze sulamasından yetinmeyi öğrendiler. :D
Sulamanın tarih, gün saat ve süresini de o kutudaki basit sitem hallediyor. Bu da bize fazladan günde 3-4 saat kazandırıyor.
Sulama siteminin önemli bir bölümü aşağıdaki rogarda toplanmış durumda.
315949
Arka bahçemizdeki sebze bantlarının sorumluluğunu verdiğim eşimin bu sene istirahat raporu var. Fazla çalışmaması gerekiyormuş. Hanımı yormamak için bu sene sebzelere budama yapmadık ve yapmayacağız. Çapa işlemleri için çok uzun bir sapı olan 3 ağızlı tırmık aldım. Oturduğum yerden tüm sebze bantlarını çapalayabiliyorum. :D
Eşim de ev işlerinden artan zamanı genellikle aşağıdaki gibi değerlendiriyor.
315946
Meyveleri toplamak içinde 3-4 sene önce yine bir aparat almıştım. Ama nedense bu seneye kadar pek kullanmadık. Bu sene onuda devreye sokmayı düşünüyorum. 6 metre yüksekliğe kadar, tırmanmadan ve merdivene gerek olmaksızın meyve hasadı yapabileceğiz.
Şu an çözemediğimiz tek sorun zamanı geçen çiçeklerin budanması. :mad:
Onuda halledersek eşimin yanına bir şezlong da ben atacağım. :D
YeniGine
06-07-2012, 00:35
Tebrikler. Ben yine iki elimi birbirine kavuşturdum, yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakıyorum. (Merak edip de YeniGine yazılarına bakar iseniz anlarsınız ne demek istediğimi.) HARİKA.
s.serdar
06-07-2012, 00:52
Yerini çok sevmiş belli ki, gün boyu mu güneş almakta?
Sayın Sudenur.
Papatyamız gün doğumundan öğleye kadar direk gün ışığı alıyor. Öğleden sonra ise evin gölgesinde kalıyor.
s.serdar
06-07-2012, 01:13
Tebrikler. Ben yine iki elimi birbirine kavuşturdum, yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakıyorum. (Merak edip de YeniGine yazılarına bakar iseniz anlarsınız ne demek istediğimi.) HARİKA.
Sayın YeniGine
Merak ettim ve baktım, ve aşağıdaki gibi 2 kere tavana baktığınızı yakaladım. :D
Yanıldıysam özür dilerim ama anlayabildiğim kadarı ile bahçe sayfanız yok, ancak bahçe sayfalarını yakından ve titizlikle takip ediyorsunuz.
İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim.
saygılarımla.
Füsunank / Bahçemiz
Gösterim: 46,903 Gönderen YeniGine
Herşey o kadar güzel ki... Ben böyle her güzellik...
Herşey o kadar güzel ki... Ben böyle her güzellik karşısında iki elimi birbirine kavuşturur yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakaaar, ne desem ki diye düşünürüm. Sonuçta karar: Ne diyeyim herşeeey...
Güler / Bahçe
Gösterim: 392,590 Gönderen YeniGine
Güler Hanımcım sayfa 195 teyim, kaç gündür...
Güler Hanımcım sayfa 195 teyim, kaç gündür bahçenizdeyim şimdi bitti. Valla pc karşısında iki elimi kavuşturmuşum, yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakınıyorum "Ay ne desem kiiiii" diyeee...
YeniGine
06-07-2012, 01:21
Sayın YeniGine
Merak ettim ve baktım, ve aşağıdaki gibi 2 kere tavana baktığınızı yakaladım. :D
Yanıldıysam özür dilerim ama anlayabildiğim kadarı ile bahçe sayfanız yok, ancak bahçe sayfalarını yakından ve titizlikle takip ediyorsunuz.
İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim.
saygılarımla.
Füsunank / Bahçemiz
Gösterim: 46,903 Gönderen YeniGine
Herşey o kadar güzel ki... Ben böyle her güzellik...
Herşey o kadar güzel ki... Ben böyle her güzellik karşısında iki elimi birbirine kavuşturur yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakaaar, ne desem ki diye düşünürüm. Sonuçta karar: Ne diyeyim herşeeey...
Güler / Bahçe
Gösterim: 392,590 Gönderen YeniGine
Güler Hanımcım sayfa 195 teyim, kaç gündür...
Güler Hanımcım sayfa 195 teyim, kaç gündür bahçenizdeyim şimdi bitti. Valla pc karşısında iki elimi kavuşturmuşum, yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakınıyorum "Ay ne desem kiiiii" diyeee...
Çook teşekkür ediyorum; tamam gerçekten böyle harikalar karşısında sadecee yakın gözlüğümün üzerindeen tavana bakıyorum ve ne desem kiii diye düşünüyorum. Yaniii kısaca söylenebilecek bir söz bulamıyorum; herşey fevkaladenin fevkinde. Daim olsun, herşeey içinize sinsin inşallah, fotolara devam inşallah.
s.serdar
06-07-2012, 01:27
Muazzam olmuş gerçekten. Çiçekten yaprak görünmüyor, bayıldım...
Sayın Limon.
Sizin gibi eski ve kıdemli bir üyenin beğenisini kazanabilmek benim için çok gurur verici.
Sizin gibi çeşit ve tür zenginliğine sahip değilim. Az malzeme ile peysaj yaratmanın zorluğunu taktir edersiniz. İstanbul ile Ankara çok farklı iklim ve coğrafya içeriyor. Bu yüzden hep sizlere imrenmişimdir. :D
Beğeni ve değerlendirmeniz için çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
s.serdar
06-07-2012, 01:38
fotolara devam inşallah.
Sayın YeniGine
İstediğiniz fotograf olsun. ;)
Bu foto sizin için.
315954
Sayın serdar, eşinizin sefası bol olsun. ;) Pratik zekanız sayesinde bir çok iş gücünü en aza indirmişsiniz tebrikler. Meyvelerinizi niçin görüntülemediniz? Davetsiz misafirleriniz çok olur diye mi? ;) Haddimi aşan bir yorum olduysa lütfen uyarın hemen düzeltirim, iyi hafta sonları. :o
YeniGine
06-07-2012, 01:42
Gerçekten hepsi, herşey çok güzel. Ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlık. Herşey gönlünüzce. :( Benim bahçem yok, sitede oturuyorum; ama kendi çapımda site bahçesinde birşeyler yapmaya çalışıyorum tabiii. Bir ama dahaa; fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum. :(
s.serdar
06-07-2012, 02:29
Sayın serdar, eşinizin sefası bol olsun. ;) Pratik zekanız sayesinde bir çok iş gücünü en aza indirmişsiniz tebrikler. Meyvelerinizi niçin görüntülemediniz? Davetsiz misafirleriniz çok olur diye mi? ;)
Sayın Sudenur.
Birkaç gün önce Kirazı hasat ettik. 7-10 gün kadar kadar sonra kayısıyı indireceğiz. Yeni bir şeftali ağıcımız var ama meyveleri henüz ceviz kadar oldu.
Nedense kiraz'dan bu sene dalında görüntü almadım. Ancak şu anda evde kasalar içinde bekliyor. Eşe dosta komşuya dağıtmak için. Bir kaç gün sonra bahçeye yeniden kaçacağım. Sizin için kaysı görüntüsü alacağım.
2 Temmuz 2012 günü şeftali henüz aşağıdaki durumda. Dolayıs ile üstüne parada versem misafir getirmek mümkün değil. :D
315955
Biz meyveyi dalından tek tek toplayıp eşin, dostun, arkadaşın ayağına kadar götürüp teslim ediyoruz. Bu yüzden misafirin başımızın üstünde yeri var. Yeter ki gelip toplayıp götürsün. Yoksa bu işi bize kalıyor. :mad:
Haddimi aşan bir yorum olduysa lütfen uyarın hemen düzeltirim, iyi hafta sonları. :o
Asıl böyle düşünmeniz incitti beni.
Benim açımdan alınılacak, gücenilecek, gönül konulacak hiç bir şey yok ve olamaz. Dolayıs ile haddi aşmak diye bir yorumunuz söz konusu değil.
Ben şakayı severim, takılmayı severim, bazen ortamı sulandırmayı severim :D , dolayısıyla karşımdakinin de böyle olmasını arzularım. O bakımdan saygısızlık seviyesine gelmedikçe her türlü yoruma, eleştiriye, şakaya, talkılmaya son derece açığım. Bu nedenle gönlünüz son derece rahat olsun.
Saygılarımla.
s.serdar
06-07-2012, 02:44
Bir ama dahaa; fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum. :(
İnanamıyorum.
315956
Sayın s.serdar, sizden habersiz bahçenizde şöyle bir dolaştım, sonradan fark ettim ki, iyi ki, Max'a yakalanmamışım yoksa benide ağzında görebilirdiniz. :)
Bahçeniz çok güzel söyleyecek bir şey bulamıyorum, insanın içinde emek ve sevgi olunca her şey kendiliğinden güzel oluyor.
Sağlıklı mutlu keyifli bir yaşam sürmenizi dilerim.
Sayın Sudenur.
Birkaç gün önce Kirazı hasat ettik. 7-10 gün kadar kadar sonra kayısıyı indireceğiz. Yeni bir şeftali ağıcımız var ama meyveleri henüz ceviz kadar oldu.
Nedense kiraz'dan bu sene dalında görüntü almadım. Ancak şu anda evde kasalar içinde bekliyor. Eşe dosta komşuya dağıtmak için. Bir kaç gün sonra bahçeye yeniden kaçacağım. Sizin için kaysı görüntüsü alacağım.
2 Temmuz 2012 günü şeftali henüz aşağıdaki durumda. Dolayıs ile üstüne parada versem misafir getirmek mümkün değil. :D
315955
Biz meyveyi dalından tek tek toplayıp eşin, dostun, arkadaşın ayağına kadar götürüp teslim ediyoruz. Bu yüzden misafirin başımızın üstünde yeri var. Yeter ki gelip toplayıp götürsün. Yoksa bu işi bize kalıyor. :mad:
Asıl böyle düşünmeniz incitti beni.
Benim açımdan alınılacak, gücenilecek, gönül konulacak hiç bir şey yok ve olamaz. Dolayıs ile haddi aşmak diye bir yorumunuz söz konusu değil.
Ben şakayı severim, takılmayı severim, bazen ortamı sulandırmayı severim :D , dolayısıyla karşımdakinin de böyle olmasını arzularım. O bakımdan saygısızlık seviyesine gelmedikçe her türlü yoruma, eleştiriye, şakaya, talkılmaya son derece açığım. Bu nedenle gönlünüz son derece rahat olsun.
Saygılarımla.
Bir de şezlongunu getiren misafiri seversiniz..de mi efendim?.
Evde kurallardan birini keşif icâdı ettim, huşû içinde bahçe keyfi isteyen istediği yere getirdiği şezlong sayesinde konumlanabilir:))).
Sağlıklar, güzel dostluklar devam etsin inşallah.
Saygılarımla lütfen.
YeniGine
06-07-2012, 14:30
İnanamıyorum.
315956
:( Nikime bile bir fotoğraf küçültüp de yükleyemedim.
Sevgili YeniGine, fotoğraf eklemek için ben de epey uğraştım. Ekliyorum ekliyorum bir türlü kabul etmiyordu çünkü fotoğraf boyutlarını geniş tutuyormuşum, küçülttüğümde sorun ortadan kalktı. Bu başlığa bir göz atın isterseniz, fotoğraf makinanızın ayarlarını da değiştirirseniz sorun kendiğinden hallolacaktır. Yine olmadı derseniz özelden mesaj atın, dilim döndüğünce tarif etmeye çalışırım,konuya balıklama girdim af buyurun, sevgiler.. ;)
http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6256-3.htm
nuray topcu
06-07-2012, 16:53
papatyalr harika.bende de var ama başka bir türmüdür bilmem,boyum kadar oldular,sizinkiler gibi gür gözükmüyor o nedenle..
YeniGine
06-07-2012, 23:28
Sevgili YeniGine, fotoğraf eklemek için ben de epey uğraştım. Ekliyorum ekliyorum bir türlü kabul etmiyordu çünkü fotoğraf boyutlarını geniş tutuyormuşum, küçülttüğümde sorun ortadan kalktı. Bu başlığa bir göz atın isterseniz, fotoğraf makinanızın ayarlarını da değiştirirseniz sorun kendiğinden hallolacaktır. Yine olmadı derseniz özelden mesaj atın, dilim döndüğünce tarif etmeye çalışırım,konuya balıklama girdim af buyurun, sevgiler.. ;)
http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6256-3.htm
Estağfurullah; bilakis çok memnun oldum... Teşekkür ediyorum. Fotoğraf küçültme programı yok sanıyorum bilgisayarda. Fakat fotoğraf makinesinin ayarları fikri için özellikle teşekkürler. Deneyeceğim Sudenur.
İndirebilirsiniz sevgili YeniGine. Google'dan Pıxresızer diye aratırsanız ücretsiz olarak yüklenebiliyor. Sonrasını adım adım tarif edebilirim, bana da sevgili Güler hanım ve Nevsune hanım öğretmişlerdi, bu kadar basit bir şeyi nasıl beceremedim diye epey hayıflanmıştım kendime. Makinanızda ki fotoğraf boyutunu küçültürseniz ona bile gerek kalmıyor, masa üstüne aktardığınız tüm fotoğrafları form sayfasına yükleyebiliyorsunuz. Kolay gelsin. ;)
YeniGine
07-07-2012, 00:03
Sudenur çook teşekkür ediyorum. Evet bana da Güler Hanım gerekir ise yardımcı olurum demiş idi; fakat ben de her dara düştüğümde Güler Hanıım dediğim için; artık ayıp olacak diye kendisini fazla meşgul etmek istemedim. Tekrar teşekkürler; ilginize.
s.serdar
07-07-2012, 01:41
Sayın s.serdar, sizden habersiz bahçenizde şöyle bir dolaştım, sonradan fark ettim ki, iyi ki, Max'a yakalanmamışım yoksa benide ağzında görebilirdiniz. :)
Sayın Lilium.
Size çok şanslı olduğunuzu söylemişmiydim ? :D
Bahçe konusunda sizler kadar bilgili ve tecrübeli değilsekte, aklımız erdiğince gücümüz yettiğince bir çaba içerisindeyiz. Buna rağmen beğeninizi kazanabilek beni çok sevindirdi.
Sağlık ve mutluluk dolu dileklerimle.
s.serdar
07-07-2012, 02:27
Evde kurallardan birini keşif icâdı ettim, huşû içinde bahçe keyfi isteyen istediği yere getirdiği şezlong sayesinde konumlanabilir:))).
Sayın mrduran.
Lütfen böyle yeni ve düzen bozucu kurallar oluşturmayınız. :D
Biz misafirileri şöyle alıştırdık. Misafire önce açık ve az şekerli çay ikramında bulunuyoruz. Sonra hadi bahçeyi gezdirelim diyoruz. Bahçede gezinirken ortam bitkilerini ve bahçe aparatlarını tanıtıyoruz.
Bunlar domates, yanlarında duranda çapa. Domatesler çapayı çok sever. Hadi bir deneyiniz.
Bunlar salatalık, Şu yerde boylu boyunca yatanda su hortumu. Sulamak ister miydiniz?
Bunlar sivri biber. Şuradaki de budamama makası. Biberleri budamak istermisiniz ?
Çim makinasını önce kim kullanmak istiyor?
Gülleri budamak insanı çok rahatlatır. Rahatlamak isteyen var mı ?
:D :D :D
Sayın mrduran, Bizde ki usul bu. :D
Yazdığınız mesajı okuyan misafirler, şezlonglarını kapıp gelirler ise bu bahçenin işleri nasıl bitecek? :mad:
İşin şakası bir yana.
Bahçe şehre 50 km uzaklıkta. Bu mesafeyi gelip gitmeyi göze alıp gelen her misafirin başımızın üstünde yeri vardır ve olacaktır.
Saygılarımla.
s.serdar
07-07-2012, 03:29
papatyalr harika.bende de var ama başka bir türmüdür bilmem,boyum kadar oldular,sizinkiler gibi gür gözükmüyor o nedenle..
Sayın nuray hanım.
Bahsettiğiniz papayaları tahmin edebiliyorum. Boyları çok uzun, sapları oldukça ince ve seyrek ve dağınık görünümlü. Geçmişte bir sene bende yetiştirmiştim o türden papatya. Çimler sulanırken aldığı su damlacıklarının ağırlığı ile kimi sağa, kimi sola yatardı. Sezon sonunda hepsini söktüm. Bir daha da denemedim.
Ancak benim şu andaki papatlalar onlardan çok farklı. Bunlarının boyları şimdilik 40 cm geçmiyor. Sapları oldukça kısa ve kalın ve çiçekleri fazlası ile sık. Yarım küre şeklinde öbek oluşturuyor. Geçen sene ilk Temmuz ayında, birde az da olsa tekrar Ekim ayında çiçeklendiler. Bu sene ilk Haziran açmaya başlayınca, bir de Eylül'de tekrar çiçeklenmesini umuyorum.
İlk çiçekleri yaklaşık en az bir ay sürekli canlılığını devam ettiriyor.
s.serdar
08-07-2012, 01:18
316497
316498
316499
316500
316501
YeniGine
08-07-2012, 01:49
Bahçe güzel, güller güzel. Maşallah.
YeniGine
08-07-2012, 02:25
İndirebilirsiniz sevgili YeniGine. Google'dan Pıxresızer diye aratırsanız ücretsiz olarak yüklenebiliyor.
S. Serdar size hem teşekkür ediyor, hem özür diliyorum. Derler ya herşey kısmet. Neye niyet; neye kısmet. (GÜL)
SUDENUR S. Serdar vasıtası ilee sayenizde nikimde YeniGine fotoğrafım oldu. Ben size çook teşekkür ediyorum. SAĞOLUN. (GÜL)
Ne yapayım gül gifi yok sanıyorum sitede. Onun için sadece yazmak ile yetindim.
Çok teşekkür ediyorum tekrar.
s.serdar
09-07-2012, 00:10
S. Serdar size hem teşekkür ediyor, hem özür diliyorum. Derler ya herşey kısmet. Neye niyet; neye kısmet. (GÜL)
SUDENUR S. Serdar vasıtası ilee sayenizde nikimde YeniGine fotoğrafım oldu. Ben size çook teşekkür ediyorum. SAĞOLUN. (GÜL)
Ne yapayım gül gifi yok sanıyorum sitede. Onun için sadece yazmak ile yetindim.
Çok teşekkür ediyorum tekrar.
Sayın YeniGine.
Avatar'ınızın (nick resmi) hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Daha önceki mesajlarınızda, fotoğraf ve resim yüklemeyi bilmediğinizi dile getirdiğinizde, bir an için arzu ettiğiniz bir resmi sizin için Avatar (Nick resmi) olarak yükleyebilmeyi bir an için aklımdan geçirmiş idim. Ancak bunun için şifrenizi bilmem gerekeceğinden, bunu teklif etme cesaret ve sorumluluğunu kendimde bulamadığım için sessiz kalmayı tercih etmiştim.
Bu nedenle nick resminizin oluşturulmuş olmasına çok sevindiğimi bir kere daha söylemeden geçemeyeceğim. :D
Pek emin olmamakla birlikte, nick resmi yüklemeyi artık öğrendiğinizi sanıyorum. Ola ki ileride beğendiğiniz bir başka resmi mevcut nick resmi ile değiştirmeyi düşünürseniz, beğendiğiniz o resmi sizin için dosya boyutu ve piksellik açısından küçültebilir ve avatar olarak yüklenebilecek hale getirebilirim.
Eğer bu foruma fotoğraf yüklemeyi hala becermiyorsanız ve istekliyseniz bu konuda size bir yükleme klavuzu oluşturu ve gönderebilirim de.
Saygılarımla.
YeniGine
09-07-2012, 00:27
S. Serdar öncelikle (Yine gözlüğümün üzerinden tavana bakıverdim...) ilgi vee samimiyetiniz için çook teşekkür ederim. Çook nazik ve iyimsersiniz. Biran dedim ben de böyle bir kişilikten sayfanızda nasıl fotoğraf koyarım, eklerim falan gibi mevzuları açtığım için özür diledim, hiç gereği yokmuş meğerse dedim. Zaten avatar için düşündüğüm fotoğraf YeniGine fotoğrafı idi, çok şüküür SUDENUR hanımın sayesinde başardım. Onun için ayrı ayrı ikinize de teşekkür ediyorum.
Tabi ki gerekir ise yine danırışım sizlere. ÇOK TEŞEKKÜRLER.
s.serdar
09-07-2012, 00:43
S. Serdar öncelikle (Yine gözlüğümün üzerinden tavana bakıverdim...) ilgi vee samimiyetiniz için çook teşekkür ederim. Çook nazik ve iyimsersiniz. Biran dedim ben de böyle bir kişilikten sayfanızda nasıl fotoğraf koyarım, eklerim falan gibi mevzuları açtığım için özür diledim, hiç gereği yokmuş meğerse dedim. Zaten avatar için düşündüğüm fotoğraf YeniGine fotoğrafı idi, çok şüküür SUDENUR hanımın sayesinde başardım. Onun için ayrı ayrı ikinize de teşekkür ediyorum.
Tabi ki gerekir ise yine danırışım sizlere. ÇOK TEŞEKKÜRLER.
Sayın YeniGine.
Önerim her zaman için geçerlidi.
Bende teşekkür ediyorum, paylaşım ve düşünceleriniz için.
YeniGine
09-07-2012, 00:50
Avatardaki YeniGine benim kendi çiçeğim. Tabii 2 ay önceki hali, şu an daha bir maşallahı var. Ben nick alıp da, fotoğraf yüklemeyi öğrenene kadar fotoğraftaki hali üzerinden bayağı bir zaman geçti. Ama olsun sonuçta, nick benim, avatar benim, çiçek benim. Hmm ayrıca avatarımı ilk kutlayan siz oldunuz. Teşekkürler.
İpek Kozası
11-07-2012, 14:31
Bütün sayfaları tek tek okudum, çok güzeldi.Sizi çok tebrik ederim ellerinize sağlık. Benim henüz hayalim, umarım birgün inşallah gerçekleşecek. Ailem beni desteklemiyor bu konuda. O yüzden de işim zor.Nasıl harekete geçeceğimi bilmiyorum, nerden başlayacağımı kestiremiyorum.Off kafam çok karışık inanın.
İpek Kozası
11-07-2012, 14:32
Ben de ya incekte ya da gölbaşında düşünüyorum ama sadece düşünüyorum.
İpek Kozası
11-07-2012, 14:40
Diyorum ki gelin bahçeli bir evde yaşayalım hiç olmazsa yazları - bana kalsa tüm yıl kalırım-ama kimse yanaşmıyor. Halbuki bana destek olsalar kendileri de sonunda çok daha mutlu ve huzurlu yaşayacaklar am şu an beni hiç anlamak istemiyorlar. Bıktım beton yığını apartmanı. Bizimkilerin bahanesi şu, apartmanın aile apartmanı olması, bizden başka kimsenin yaşamaması. Ama bahçe çok küçük kaldı-eskiden kocamandı- apartman yapılınca minnacık bahçe. E varya işte bahçe onunla uğraş Ela. Ama ben büyük bir bahçe ve tek katlı bir ev istiyorum.
s.serdar
16-07-2012, 12:24
Sayın İpek Kozası.
Yaklaşık bir haftadır bahçedeydim. İnternetim olmadığı için forumu bahçeden takip edemiyorum. Bu gün şehre döndüm ve düşüncelerinizi henüz okuyabildim. Birikmiş işlerim nedeniyle dışarı çıkmak durumundayım. Sanırım bu akşam bende bu konudaki düşünclerinizle ilgili olarak kendi düşüncelerimi biraz olsun açıklamak isterim. Eğer izin verirseniz.
Saygılarımla.
Ben o internet işini vınn la çözdüm.
s.serdar
16-07-2012, 22:31
Bütün sayfaları tek tek okudum, çok güzeldi.Sizi çok tebrik ederim ellerinize sağlık. Benim henüz hayalim, umarım birgün inşallah gerçekleşecek. Ailem beni desteklemiyor bu konuda. O yüzden de işim zor.Nasıl harekete geçeceğimi bilmiyorum, nerden başlayacağımı kestiremiyorum.Off kafam çok karışık inanın.
Ben de ya incekte ya da gölbaşında düşünüyorum ama sadece düşünüyorum.
Diyorum ki gelin bahçeli bir evde yaşayalım hiç olmazsa yazları - bana kalsa tüm yıl kalırım-ama kimse yanaşmıyor. Halbuki bana destek olsalar kendileri de sonunda çok daha mutlu ve huzurlu yaşayacaklar am şu an beni hiç anlamak istemiyorlar. Bıktım beton yığını apartmanı. Bizimkilerin bahanesi şu, apartmanın aile apartmanı olması, bizden başka kimsenin yaşamaması. Ama bahçe çok küçük kaldı-eskiden kocamandı- apartman yapılınca minnacık bahçe. E varya işte bahçe onunla uğraş Ela. Ama ben büyük bir bahçe ve tek katlı bir ev istiyorum.
Sayın İpek Kozası.
Umarım hayaliniz en kısa sürede gerçekleşir. Ancak yaşınız ve geliriniz sanırım, ailenizin desteğine ihtiyaç gerektiriyor. Aileden kasıt anne ve baba ise sanırım işiniz biraz zor. Onlar tercihlerini yıllar önce yapmışlar ve kendilerine en uygun olanı zaten seçmişler. Aileden kastınız eğer eşiniz ise durum belki daha kolay olabilir.
Yaz kış oturulacak büyük bir bahçenin alt yapı yatırımları için öncelikle imarlı alanda bulunması tercih edileceğinden, şebeke suyu ile bahçe sulamanın tahmininizde fazla bir maliyet getireceğini hesap etmeniz gerekir.
Hele İncek ve civarında 1000 m2 bir arsanın 200-250 bin TL aşağı olamayacağını da düşünmek gerekir.
Eğer bir miktar birikiminiz var ise, ailenizin desteğine ihtiyaç olmaksızın İncek veya Gölbaşı’ndan biraz daha uzakta şimdilik tarla vasfında olmakla birlikte ileride arsaya dönüşebilecek bir araziye yatırım yapmanızı öneririm. Başlangıçta meyve ağacı, sebze, birazcık çiçekle işe başlayabilir, hafta sonlarını başlangıçta küçük bir kamelya altında, zamanla imkanınız olursa ileride konteyner tipi küçük bir ev temin edebilirsiniz.
Eğer uygun alanda ye yeterli büyüklükte bir arazi temin etmiş iseniz, ve arazi zamanla değer kazandı ise bir miktarını elden çıkarıp yaz kış oturabileceğiniz bir evin finansmanını rahatlıkla karşılayabilirsiniz.
Ancak Gölbaşı’nın Konya ve Haymana yolundaki bazı kesimlerinde yer altı suları kesinlikle tuzlu ve sulama suyu olarak kullanıma hiç uygun değildir. Ola ki arazi araştırıp bakınırken öncelikle bu husus ön planda bulundurmanızı öneririm.
Bende yukarıda önerdiğimden çok farklı davranmadım. Bir yerden bir şekilde başlayınca mutlaka arkası bir şekilde geliyor. Bakarsınız aileniz sizin bahçenizi zamanla çok beğenirler ve kendileri teklif ederler orada yaşamayı. Kim bilir ! ;)
s.serdar
16-07-2012, 22:46
Ben o internet işini vınn la çözdüm.
Sayın hk50
Keşke aylık internet trafiğim 6-8 GB kadar olsa idi bu işi vınn ile halletmek kolay olurdu.
Benim aylık internet trafiğim evde iken 150 GB'ın altına düşmüyor. Bunun onda birini bile vinn ile sağlamak aylık 350-400 TL maliyet getiriyor.
Bu yüzden vınn benim için ne çare, ne de çözüm malesef. :(
s.serdar
16-07-2012, 23:20
Bu sene her zamankinden fazla salatalık ekmişiz.
Yatayda fazla yer kaplamasın diye hepsini havaya kaldırıp sırıklara bağladık.
318731
318732
Bakalım netice alabilecekmiyiz.
s.serdar
17-07-2012, 00:02
93 numaralı bölümde belirttiğim üzere, bu bölüme konu olan ev ve bahçeme oldukça yakın bir diğer bahçem daha var.
318761
Bu bahçede sadece meyve ve çam ağaçlarım var. Ancak malesef üvey evlat muamelesi görüyor. Bu sene daha şimdiye kadar hiç bir ağaca su vermedim. Kışdan ve bahardan aldıkları yağışla yetinmek durumunda kaldılar. Meyve agaçları 3-3,5 metre çamlar ise 4 metreye yakınlar.
Ağaçlar henüz küçük olduğu için merdivensiz ve eziyetsiz olarak geçen hafta kayısı ve vişne topladım. Bir kayısı ağacını tamamen indirdik, yaklaşık 20 kg kadar hasat yaptık. Diğer aynı cins olmasına rağmen kayısıları henüz ve yeşil ve pek tatlanmamıştı. Sanırım en az 15 gün daha bekleyecek diğer ağaç.
318762
318763
318764
Asıl bahçemde de kayısı çok bol olduğu için hepsini kurutmaya ve kışa saklamaya karar verdik.
318765
Şimdi Güneş altında kurumayı bekliyorlar.
s.serdar
17-07-2012, 00:27
Yine aynı bahçeden bin bir emek ve eziyetle 15-20 kilo kadar vişne topladık.
Bana göre vişne pek makbul değil, 1-2 kilo bize yeter de artar dediysemde eşimin açgözlülüğü tuttu. Yanımızda gelen 2 yardımcıya da güvenip reçel yapacağım, marmalet yapacağım, şurup yapacağım, derin dondurucuda saklayacağım diye ağacın yarısını indirdik.
318781
318782
Ertesi gün reçel için çekirdeklerini ayıklamaya başladı. Yaklaşık 2 kilosunu ayırdıktan sonra, elindeki vişneden iyyyggg kurt çıktı dedi. Nasıl Olurda benim vişnemden kurt çıkabilir diye çok bozuldum, ama belli etmedim. At gitsin o kurtluyu, ayıklamaya devam et dedim. :D Zaten o kadar miktar toplanmasına baştan karşı idim..
Olmaz dedi. Diğerlerinden de çıkabilir. Ben ne ayıklarım, ne elimi sürerim artık
diğerlerine. Birisi bile ayıklayacak olsa kalanını ne evime sokarım ne dolaba koyarım bu vişmeleri. Çöpe dökelim dedi.
Hayatta ben götürüp dökmem, sen istedin, sen toplatın onca vişneyi, dökeceksen sen dök değince, çaresiz 100 metre ötedeki çöp variline en az 4 sefer yaparak hepsini imha etmek durumunda kaldık.
Merhaba efendim,
Kolay gelsin.
Peki vişneleri kaynatıp sonra elle mıncıklayıp süzgeçten geçirseydiniz. İster tekrar kaynatıp isterseniz güneşte suyunu az çektirip 250 gr. lık kilitli poşetlerde derin dondurucuya atsaydınız. Ramazanda ne güzel vişne suyu içilirdi:))).
Hanımefendiye hak vermemek elde değil. Çekirdek çıkarma aleti falan aldık ama pek çözüm olmadı bizde de. Sonuçta dediğim gibi yapıyoruz. Poşet veya pet şişelerde dondurucuya atıyoruz. Bazen marmelatımsı bir şeyler yapar eşim. Posası yerine kullandığımız çekirdeklerinden de su ile muamele edip hemen içilmelik vişne suyu elde ediyoruz:))).
Güzellikleri tatma/hasat mevsiminizde her şey çok güzel efendim.
Sağlıklı yaşayın cümleten inşallah.
Saygılarımla lütfen.
s.serdar
17-07-2012, 10:43
Sayın mrduran.
Değerli öneri ve tavsiyeleriniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak bizim sorunumuz vişnenin bir tanesinden bile olsa kurt çıkmasıydı. Bize göre kurtlu bir vişnenin hiç bir şekilde değerlendirilme şansı yoktu. Ağacın yarı vişnesi hala üzerinde. Kalan bu vişnelerin kurtsuz olabileceğini bilsek önerilerinizi derhal uygulamaya koyabilirdik.
Daha öncede belirttiğim gibi bu sene ağaçlara ne ilaç attık ne de su verdik. Dolayısı ile ağaçda kalan vişnelerin bazılarından da az da olsa kurt çıkma ihtimali olduğu için sanırım dalıda kalmak zorunda kalacaklar.
Saygılarımla.
s.serdar
19-07-2012, 23:37
Bu sene kayısılarımız çok meyva verdi.
319526
319527
319528
319529
Yarın akşam gidip toplamaya başlayacağız.
2 ağaçtan yaklaşık 300 kilo kadar toplayacağımızı umuyorum.
O kadar meyvayı dağıt, dağıt bitiremeyeceğimiz gibi kalanı tüketmek de zor olacak.
Şimdiden sıkıntısını yaşamaya başladım. :mad:
YeniGine
19-07-2012, 23:44
S. Serdar kayısılarınıza maşallah...
s.serdar
19-07-2012, 23:49
S. Serdar kayısılarınıza maşallah...
Teşekkürler Yeni Gine...
Kasasını, kovasını, torbasını kapıp gelecekleri hasretle bekliyoruz... ;)
YeniGine
20-07-2012, 00:00
S. Serdar gerçekten iyimserliğiniz harika. Çok teşekkür ediyorum. Valla derim ki hiç üşenmeyin koyun poşetlere, yakınınızdaki semt pazarına götürün hayrnıza dağıtın. Hem bitecektir, hem de çok insanı sevindirirsiniz.
(Nacizane bence...)
Pazar günü sizdeyiz Serdar bey. ;)
s.serdar
20-07-2012, 01:00
S. Serdar gerçekten iyimserliğiniz harika. Çok teşekkür ediyorum. Valla derim ki hiç üşenmeyin koyun poşetlere, yakınınızdaki semt pazarına götürün hayrnıza dağıtın. Hem bitecektir, hem de çok insanı sevindirirsiniz.
(Nacizane bence...)
Sayın YeniGine sizin iyimserliğinizin yanında benimki hiç kalır.
Pazara mal götürmek, zabıtasına, mafiasına dert anlatmak kolay mı? İzinsiz mal getirdi, haksız rekabet yarattı diye yediğim dayak yanıma kar kalır. :mad:
Sokağımızın başında taksi durağı var. Sanırım bir bölümünü durak şoförlerine dağıtacağım. Bir bölümünü bahçe evimizin bulunduğu Oyaca Kasabasındaki Jandarma Karakol Komutanlığına götürmek istiyorum.
Eğer olursa, bu konuda form üyelerinden gelecek önerileri de değerlendireceğim.
Ancak beni tehlikeye düşürecek türden pazara mal götürme biçimindeki önerilere kapalıyım. :D :D :D
YeniGine
20-07-2012, 02:14
Sayın YeniGine sizin iyimserliğinizin yanında benimki hiç kalır.
Pazara mal götürmek, zabıtasına, mafiasına dert anlatmak kolay mı? İzinsiz mal getirdi, haksız rekabet yarattı diye yediğim dayak yanıma kar kalır. :mad:
Sokağımızın başında taksi durağı var. Sanırım bir bölümünü durak şoförlerine dağıtacağım. Bir bölümünü bahçe evimizin bulunduğu Oyaca Kasabasındaki Jandarma Karakol Komutanlığına götürmek istiyorum.
Eğer olursa, bu konuda form üyelerinden gelecek önerileri de değerlendireceğim.
Ancak beni tehlikeye düşürecek türden pazara mal götürme biçimindeki önerilere kapalıyım. :D :D :D
aaa gerçekten özür... Ben bu yönünü hiççç bilmiyor idim. Tamam haklısınız boşuna dememişler; iyilikten maraz doğar... Tamam vazgeçtim... O halde mutlaka olacaktır öneriler; onları bekleyin siz.
Hoş yine dee ben sizin yerinizde olsaam kesinlikle semt pazarında dağıtırdım o torbaları.
s.serdar
20-07-2012, 03:08
Hoş yine dee ben sizin yerinizde olsaam kesinlikle semt pazarında dağıtırdım o torbaları.
Tavsiyenize uyarsam sonumu görür gibiyim. :D :D :D
Semt pazarında ücretsiz meyva dağıtmaya çalışan s.serdar çevik kuvvet ve özel harekat polisinin yardımı ile pazarcıların elinden az da olsa yamultulmuş bir vaziyette sağ olarak kurtarıldı.
Kaynak: Anadolu Haber Ajansı
Tavsiyenize uyarsam sonumu görür gibiyim. :D :D :D
Semt pazarında ücretsiz meyva dağıtmata çalışan s.serdar çevik kuvvet ve özel harekat polisinin yardımı ile pazarcıların elinden az da olsa yamultulmuş bir vaziyette sağ olarak kurtarıldı.
Kaynak: Anadolu Haber Ajansı
Geçmiş olsun Sn s.serdar.
Müslüman mahallesinde salyongoz satmıya benzer.
Saygılar.
Sevgili s.serdar, bahçenizin ilk haliyle son hali arasındaki durum " bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" sözünün ne kadar doğru olduğunun göstergesidir.
Kurmaya başladığınızdan beri vakit buldukça "kaldığım yerden devam" diyerek bahçenizi dolaşıyorum.
Gördüklerimden, okuduklarımdan çok memnun olduğumu belirtmek istedim. Hem sizi hem de eşinizi kutlarım.
Bütün bu güzellikleri meydana getirebilmek için verdiğiniz uğraş ortada ve gün geçtikçe işlerinizi daha da kolay hale getireceğinizden hiç şüphem yok, Allah bizlere de nasip etsin.
Bizde de pek şey yerine oturdu ama alan büyük ve yardımcı olmayınca yetişebilmek zor oluyor. Zaman zaman yan köylere gidip, yardımcı bulup getiriyoruz, otlar yolunuyor, ağaç dipleri çapalanıyor ama haftasında temizlenen yerler, biz başka tarafın otlarını yolarken, yeniden ot içinde kalıyor.
Açık arazide bu sorun hep oluyor.
" Bunlar domates, yanlarında duranda çapa. Domatesler çapayı çok sever. Hadi bir deneyiniz.
Bunlar salatalık, Şu yerde boylu boyunca yatanda su hortumu. Sulamak ister miydiniz?
Bunlar sivri biber. Şuradaki de budamama makası. Biberleri budamak istermisiniz ?
Çim makinasını önce kim kullanmak istiyor?
Gülleri budamak insanı çok rahatlatır. Rahatlamak isteyen var mı ? takdiğiniz çok hoşuma gitti. :)
Bir de eşinizin vişneden kurt çıktığında yazdıklarınızı gülerek okudum, ben de aynen öyle yapardım, gerçi kurt-böcek beni ürkütmez ama katiyyen o meyveyi yiyemem. Eşim benimle dalga geçer " boş ver protein onlar" der.
Hımm, demek sayın mrduran'ı ziyaret edersem vişne suyu ikramını kabul etmeyip, sıcak mıcak demeden çay içmekte israr edeceğim. ;)
Kayısılarınız çok gösterişli, gülleriniz güzel.
Bütün bu güzellikler içinde huzurla yaşama devamınızı dilerim.
s.serdar
20-07-2012, 19:13
Müslüman mahallesinde salyongoz satmıya benzer.
Aynen katılıyorum.;)
Ancak sayın YeniGine'yi bir tülü ikna edemiyorum. :D :D :D
s.serdar
20-07-2012, 19:23
Sayın Güler.
Bazen kelimeler çok yeteriz kalıyor. Bu nedenle kırkbin kere maşallah demek az sizin için. Ben 700 m2 ye zor yetişiyorum. Siz 9000 m2 ile boğuşuyorsunuz ve buna rağmen mühteşem güzellikler yaratmaktan geri kalmıyorsunuz.
Size yardımcı değil kahya lazım. :D
Birazdan bahçe için yola çıkacağız. Zamanım biraz dar olduğu için aklıma gelenleri şimdilik yazamıyorum. Bir kaç gün sonra dönüşümde kaldığım yerden devam edeceğim. ;)
Saygılarımla.
...Bir de eşinizin vişneden kurt çıktığında yazdıklarınızı gülerek okudum, ben de aynen öyle yapardım, gerçi kurt-böcek beni ürkütmez ama katiyyen o meyveyi yiyemem. Eşim " boş ver protein onlar" der.
...Hımm, demek sayın mrduran'ı ziyaret edersem vişne suyu ikramını kabul etmeyip, sıcak mıcak demeden çay içmekte israr edeceğim. ;)...
... huzurla yaşama devamınızı dilerim.
Merhaba efendim,
O kadar çapa, dirgen, makas, hortum, alet edevat var ki bahçenizde...
Gündüz bahçenize gelmek benim gibi tembele uygun değil...
Gündüz sıcağında karpuz yeyen derviş gibi '' buna değmiş buna değmemiş'' demeye bile razı iken...
...geceleri gelmeye devam ediyorum ve tabii ki vişnelerin kurdu var mı yok mu ALLAH 'a kalmış o karanlıkta.
Bendeki vişnelerde kurt var ise, sebeblerinden biri de vişne ağacı sahibi olmanız hasebiyle trilyonda bir müsebbib de siz ve sizin gibi vişne ağacı olanlar efendim:))).
Kurtluların suyunu bizim bardağa alırım. Beşer ve bardaklar şaşmaz ise size sorun olmaz, buzlu çünkü...
Çay da kenar da alesta.. İçinde en az 4-5 tür çay karışımı var efendim.
Afiyetler olsun. Sağlıkla yaşayın inşallah.
Kafa dengim saydığım eşinize ve size en derin saygılarımla lütfen.
YeniGine
20-07-2012, 23:58
Tavsiyenize uyarsam sonumu görür gibiyim. :D :D :D
Semt pazarında ücretsiz meyva dağıtmata çalışan s.serdar çevik kuvvet ve özel harekat polisinin yardımı ile pazarcıların elinden az da olsa yamultulmuş bir vaziyette sağ olarak kurtarıldı.
Kaynak: Anadolu Haber Ajansı
Şimdi gözlüklerimi çıkarttım; gülmekten gözlerim yaşardı onları siliyorum. Çook güldüm çok. Tamam vazgeçtik semt pazarı falan YOK.
s.serdar
24-07-2012, 00:53
Şimdi gözlüklerimi çıkarttım; gülmekten gözlerim yaşardı onları siliyorum. Çook güldüm çok. Tamam vazgeçtik semt pazarı falan YOK.
Bende yazarken çok gülmüştüm. :D
YeniGine
24-07-2012, 00:57
S.Serdar peki kayısılar ne durumda bu arada?
s.serdar
24-07-2012, 01:14
S.Serdar peki kayısılar ne durumda bu arada?
Sayın YeniGine.
2 gün sürekli kayısı topladık. Topladığımız miktar kabaca 200 kilo kadardı. Ağaçların 1/3 ünü bile boşaltamadık. Ben toplam 300 kilo çıkar diye düşünüyordum. Sanırım 600-700 kg. kadar meyve verdi 2 ağaç. Bir kaç gün sonra tekrar gidip belki bir 100 kilo daha toplayabilirim. Gerisi ağaçta kalacak. Ağaçta kalsa iyi. Dalından düşüp çevre kirliliği yaratacak. :mad:
Jandarmaya telefon edip kayısı getireyim mi diye sordum. kayısı varmış, toplayıp dağıtacak adam arıyorlarmış. Suya düştü hayallerim.
YeniGine
24-07-2012, 01:19
Gerçekten öncelikleee bir maşallah diyeyiim....
Yine tavana baktım; bu da zor bir iş demek ki... Ne bileyim ki nereye verilir... Kimbiliir verilince sevinecek ne kadar çok yer vardır. Ama işte... Ne bileyim hani Huzurevleri, Çocuk esirgemeler, kışlık reçel marmelat yapan yerler... Allah Allaah nasıl değerlendirilir başka da birşey gelmiyor aklıma...
s.serdar
24-07-2012, 01:38
... Allah Allaah nasıl değerlendirilir başka da birşey gelmiyor aklıma...
100 kilosunu dün gece iftardan sonra bahçeye gelen eşimin 3 erkek yeğeni toplayıp götürdü. Gece 22:00 den 24:00 kadar projektör ışıkları altında topladılar. 50 kilosunu bizim taksi durağına bıraktım. Bir 50 kiloyu da yarın anahtarını yeni teslim aldığım apartman dairesinin bulunduğu kooperatifte çalışan işçilere götüreceğim. Bir iki kilo da kendime ayırdım.
İkinci partide toplayabileceklerimi de ancak tanıdıklara, eşe dosta dağıtmayı düşünüyorum. Onlarında kayısıya falan ihtiyaçları yok ama götürürsem red etmezler.
Gerisini toplamakta çok yorucu olacak. Zira üst üç dalları toplamak için 6 metrelik merdivenimiz yeterli değil. Silkelenirse de meyvelerin zarar göreceği kesin... :mad:
YeniGine
24-07-2012, 01:42
Eveet; valla bir şekilde güzel bir dağıtımı başarmışsınız. Ellerinize, emeğinize sağlık.. Allah kabul etsin, canınıza değsin inşallah.
s.serdar
24-07-2012, 02:29
Eveet; valla bir şekilde güzel bir dağıtımı başarmışsınız. Ellerinize, emeğinize sağlık.. Allah kabul etsin, canınıza değsin inşallah.
Değerlendirmek için elimden fazlası malesef gelmiyor. İnterneti yoğun kullananlar bilir. Askıda kahve diye sözde İtalya''da bir uygulama varmış. Benzeri askıda kayısı olsa ne güzel olurdu.
Seneler önce ben bu durumun benzerini Akçakoca İlçemizde defalarca yaşamıştım.
Eylül ayın başında Palamut balıkları Karadenize akmaya başlar, 5-6 metrelik tekneleri ile palamut avından dönen küçük balıkçıları ellerinde naylon poşetlerle, bazı küçük çocuklar, yaşlı teyzeler iskelede karşılarlardı.
Balıkçı tekneden iskeleye adımını attığında naylon poşeti kapar içine bir ya da iki tane palamut atar ve poşeti sahibine iade ederdi. Ne balıkçıdan, ne de poşeti uzatandan tek bir söz ve kelime duyamazdınız. Her şey gözlerde ve bakışlarda gizli kalırdı.
Bilmem hala bu durum hala yaşanıyor mu?
Sanmıyorum. Her şeyde olduğu gibi bu güzellikleri de artık yitirmiş olmalıyız.
Bir yardım, ne alanı küçük düşürmeli, ne de veren için bir öğünme nedeni olmalıdır. Zaten bilirsiniz ki; çoğu kez, tatlı bir söz, sıcak bir davranış, gösterişle yapılmış büyük bir yardımdan çok daha değerlidir.
Yani, vereni mağrur, alanı mağdur etmemek artık çok zor gibi. :(
YeniGine
24-07-2012, 03:05
Evet S.Serdar çook haklısınız... Çok zor... Ama işte yine de gönül; birşeye yarasın, birileri sevinsin, mutlu olsun istiyor... ki eminim siz bir kayısı poşetini ihtiyacı olan birisine ulaştırsanız dünyalar sizin olacak, sevineceksiniz. Neyse siz yine de başarmışsınız. Gönlünüze sağlık.
s.serdar
02-08-2012, 00:53
Bir tane Ankara Armudum var ve bu sene yaprakları yapış yapış oldu ve ağacım sürekli yaprak dökmeye başladı.
Bir kere arap sabunu bir kere de tazzikli su ile yıkadım ve üç farklı insektif ilaç kullandım ama netice alamadım.
İnternette araştırdığımda, yaprak biti (beyaz sinek) armud psillası'nın yarattığı olumsuzluklarla örtüşüyor gibime geldi. İlk fırsatta bu zararlılar için ilaç temin etmeyi düşünüyorum. Ancak bit ile pire veya psilla'nın aynı mı faklı mı zararlılar olduğunu henüz kestirebilmiş değilim.
Hanım yaprakları benden daha iyi incelemiş. Üzerinde beyaz renkte ve uçan yaratıklar varmış.
Çok uğraşmama rağmen çekim sırasında makinanın odak uzaklığını bir türlü ayarlıyamamam nedeniyle zararlıların net görüntüsünü alamadım. Yaprağın hücreleri çok daha net çıktığı halde zararlıları gerektiği şekilde odaklayamadım.
322866
322867
322868
Sanırım bu sene armudu pazardan alıp yemek zorunda kalacağız. :(
YeniGine
02-08-2012, 01:09
Eyvaah gerçekten kötü görünüyorlar. :(( İnşallah en kısa zamanda bir bilen yetişir de ne yapmanız gerektiğini izah eder S. Serdar.
s.serdar
02-08-2012, 01:23
Eyvaah gerçekten kötü görünüyorlar.
Sanırım net resim çekemememin bir nedeni de, iğrençliğinden dolayı ağaca çok yaklaşamamış olmam diye düşünüyorum.
Durumu Meyvelerde hastalık ve zararlılar başlıklı konu altına yazmadığım için fazla bir destek göreceğimi pek ummuyorum. :(
Foruma fotoğraf eklemek de, sanırım artık sorun yaşamıyorsunuz... ;)
YeniGine
02-08-2012, 01:35
Eveet ben de onu diyecektim size; yani artık fotoğraf yükleyebiliyorum ve sizden de hiçbir ses çıkmadı!!! Çok şükür, Sokak Köpekleri, Güler Hanım a amarallis bebecikleri ve bu gece de Sudenur aaa bir hediyem olsun diye bahçemden değil tabi, siteden bir hediyem oluverdi. Nacizanee!!! Sizden dee hiççç beğeni, tebrik, güzel, bravvo falan gelmedi yani.
Neden böyle dedim; çünkü bu konuyu ilk sizlerle paylaştım, o yüzden!!.
s.serdar
02-08-2012, 02:06
Eveet ben de onu diyecektim size; yani artık fotoğraf yükleyebiliyorum ve sizden de hiçbir ses çıkmadı!!! Çok şükür, Sokak Köpekleri, Güler Hanım a amarallis bebecikleri ve bu gece de Sudenur aaa bir hediyem olsun diye bahçemden değil tabi, siteden bir hediyem oluverdi. Nacizanee!!! Sizden dee hiççç beğeni, tebrik, güzel, bravvo falan gelmedi yani.
Neden böyle dedim; çünkü bu konuyu ilk sizlerle paylaştım, o yüzden!!.
Bu konuda özür dilerim.
Son 10 gündür çok yoğunum. Bir kaç saattir ekranımda en az 7-8 web sayfası açık ve buradan e-devlet şifresi ile işlem yapmaktayım. Kafam biraz dinlesin diye de http://www.agaclar.net/forum sayfasını açtım ama malesef forumu gereken dikkat ve özenle takip ettiğimi söyleyemem.
Ancak Sokak köpekleri sayfasına eklediğiniz resmi görmüş ve beğenimi belirtmiştim. Ancak yazılı bir ifadede bulunmamıştım. Dediğim gibi bu konudaki kusur ve eksiklik tamamen benden kaynaklanıyor ve sebebi de biraz zihin yorgunluğu, biraz zaman darlığı birazda benim ihmalim olabilir diye düşünüyorum.
Umarım bu hatamı hoş görürsünüz.
Saygılarımla.
YeniGine
02-08-2012, 02:15
Tamam yoğunluk güzeldir, bir sözüm yok... Gönlünüze göre.....
Beğeninizi gördüm... Yorum olmayınca S.Serdar mutlaka bir yorum yapmalı idi diye düşündüm açıkçası. Çünkü Sudenur ve siz ile paylaştım avatar, fotoğraf yükleme... Ama sonra baktım ki bir süredir pek giremiyorsunuz, anladım zaten yoğun olduğunuzu...
Olsun sonuçta ben yoğun ya da mutlaka geçerli bir sebebiniz vardır diye düşündüm zaten; hiççç sorun değil. Zira ben öncelikle sizin iyi niyetinizi anladım. Gerisi mutlaka gelecektir eminim. Çoook teşekkür ettiim S.Serdar.
S.Serdar - Sudenur varolun, sağolun.
s.serdar
02-08-2012, 02:39
Tamam yoğunluk güzeldir, bir sözüm yok... Gönlünüze göre.....
Beğeninizi gördüm... Yorum olmayınca S.Serdar mutlaka bir yorum yapmalı idi diye düşündüm açıkçası. Çünkü Sudenur ve siz ile paylaştım avatar, fotoğraf yükleme... Ama sonra baktım ki bir süredir pek giremiyorsunuz, anladım zaten yoğun olduğunuzu...
Olsun sonuçta ben yoğun ya da mutlaka geçerli bir sebebiniz vardır diye düşündüm zaten; hiççç sorun değil. Zira ben öncelikle sizin iyi niyetinizi anladım. Gerisi mutlaka gelecektir eminim. Çoook teşekkür ettiim S.Serdar.
S.Serdar - Sudenur varolun, sağolun.
Avatar ve resim ekleme işi hallolduğuna göre size bir Üyelerin Bahçeleri ya da Üyelerin Balkon ve Terasları başlığı altında bir sayfası açma işlemi kaldı. :D
Bahçem yok dediğiniz için Üyelerin Balkon ve Terasları altında bir sayfada siz açabilirsiniz. Yok kafi gelmez derseniz şimdi ismini hatırlayamadığım bir üyenin yaptığı gibi Gülhane Parkı benzeri bir yeri kendinize bahçe edinip örneğin Yıldız Parkı…
Burayı kendinize bahçe edinip moderatörler anlayıncaya kadar bahçem diye kullanabilirsiniz. :D
Ben sizin yerinize bu başlık altında bir bahçe açtım. Sizde bu şekilde bir sayfa oluşturabilirsiniz. ;)
Bir tane Ankara Armudum var ve bu sene yaprakları yapış yapış oldu ve ağacım sürekli yaprak dökmeye başladı.
Bir kere arap sabunu bir kere de tazzikli su ile yıkadım ve üç farklı insektif ilaç kullandım ama netice alamadım.
İnternette araştırdığımda, yaprak biti (beyaz sinek) armud psillası'nın yarattığı olumsuzluklarla örtüşüyor gibime geldi. İlk fırsatta bu zararlılar için ilaç temin etmeyi düşünüyorum. Ancak bit ile pire veya psilla'nın aynı mı faklı mı zararlılar olduğunu henüz kestirebilmiş değilim.
Hanım yaprakları benden daha iyi incelemiş. Üzerinde beyaz renkte ve uçan yaratıklar varmış.
Çok uğraşmama rağmen çekim sırasında makinanın odak uzaklığını bir türlü ayarlıyamamam nedeniyle zararlıların net görüntüsünü alamadım. Yaprağın hücreleri çok daha net çıktığı halde zararlıları gerektiği şekilde odaklayamadım.
Sanırım bu sene armudu pazardan alığ yemek zorunda kalacağız. :(
O görünen haşereler,Yaprak galeri güveleri.Mücadelesi yapılırsa bir şey kalmaz.
Organik,Dogal,diye diye Tosyaya pirince giderken evdeki bulgurdan olaçağız sanırım.
Saygılar.
sn.s.serdar sayfanızı en baştan başlayıp ziyaret etme şansım oldu. inanın her karesini sizinleymişim gibi kah gülerek kah üzülerek kah şaşkılık içersinde tepkilerim oldu:)) geçirmiş olduğunuz kazayı artık nazardan olduğunu düşündüm varsın bununla atlatmış olun büyük geçmiş olsun. Eşinizle size huzurlu mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum ankaraya geldiğimde bahçenizi evinizi ziyaret etmeyi düşünüyorum artık kısmet ne zaman olur bilemem. Bahçenizde, evinizde, eşinizle, dostunuzla bol çiçekli meyveli sebzeli günler diliyorum GAZİANTEPTEN SELAMLAR
ya inanamiyorum.coook guzel.o cicekler neydi ya öyle.papatyalar guller ve s.hepsi cok guzel.hele sebzeler,o visneler kayisilar gel beni ye diye bagiriyor resmen.cok begendim.eline yureyine saglik.bakmaya doyamadim.yine ugrarim.insallah bu paylasimlariniz devam eder de gozlerimiz bayram eder.sevgiler saygilar
s.serdar
02-08-2012, 12:34
O görünen haşereler,Yaprak galeri güveleri.Mücadelesi yapılırsa bir şey kalmaz.
Organik,Dogal,diye diye Tosyaya pirince giderken evdeki bulgurdan olaçağız sanırım.
Saygılar.
Sayın hk50
Benim bu güne organik olsun diye hiç bir derdim olmadı. Haşereyi görünce basıyorum ilacı. Vişne tanesinin birinden kurt çıktı diye emekle topladığım onlarca kilo vişneyi çöpe basmışım. Bu bakımdan zararlıya ve haşereye sıfır tolerans var bende.
Teşhisinizi dikkate alarak yaprak galeri güveleri için en kuvvetisinde ilaç temin etmeye çalışacağım.
Teşekkürlerimle.
s.serdar
02-08-2012, 12:47
sn.s.serdar sayfanızı en baştan başlayıp ziyaret etme şansım oldu. inanın her karesini sizinleymişim gibi kah gülerek kah üzülerek kah şaşkılık içersinde tepkilerim oldu:)) geçirmiş olduğunuz kazayı artık nazardan olduğunu düşündüm varsın bununla atlatmış olun büyük geçmiş olsun. Eşinizle size huzurlu mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum ankaraya geldiğimde bahçenizi evinizi ziyaret etmeyi düşünüyorum artık kısmet ne zaman olur bilemem. Bahçenizde, evinizde, eşinizle, dostunuzla bol çiçekli meyveli sebzeli günler diliyorum GAZİANTEPTEN SELAMLAR
Sayın GÜLSEN.
Bazen gereğinden uzun yazdığımın farkındayım. Kimi zaman acaba kim okur bu kadar uzun yazıları dediğim çok olmuştur. Bana katlanıp baştan sona okuma sabrınız için çok teşekkür ediyorum. Beni mutlu kıldınız.
Bahçemiz ve kalbimiz tüm forum üyelerine sonuna kadar açıktır. Gaziantep'den kalkıp Ankara'ya gelip de, bahçemize de zaman ayırmayı düşünmeniz beni çok sevindirdi.
Güzel düşünce ve temennileriniz için bir kez daha teşekkür eder, şahsınızda tüm Gaziantep'e olan kucak dolusu sevgi ve saygılarımızın kabulünü diliyorum.
s.serdar
02-08-2012, 12:54
ya inanamiyorum.coook guzel.o cicekler neydi ya öyle.papatyalar guller ve s.hepsi cok guzel.hele sebzeler,o visneler kayisilar gel beni ye diye bagiriyor resmen.cok begendim.eline yureyine saglik.bakmaya doyamadim.yine ugrarim.insallah bu paylasimlariniz devam eder de gozlerimiz bayram eder.sevgiler saygilar
Sayın Türkan.
Beğeni ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum. İşin gerçeği sizin bahçenizin ve emeklerinizin yanında benimkilerinin pek kayda değer olduğunu düşünmüyorum. :D
Allah sağlık verdikçe sizlerin de desteği ile paylaşımlara devam etmeyi istiyorum.
Dost ve kardeş sevgili Azerbeycan'a en içten sevgi ve saygılarımla..
kendine haksizlik etme .bence cok guzel bir bahce.bende burdan kardes ulkeye tum ictenliyimle sevgi ve saygilarimi yolluyorum.tesekkurler
s.serdar
03-08-2012, 02:45
Armut ağacım için dün tarım ilacı satan bir bayie gittim. Durumu anlattım. Armut psillası, atmut biti, armut beyaz sineği, armut güvesi veya yaprak galeri güvesi olabilir dedim. bir zarf içinde getirdiğim 2 hastalıklı yaprağı gösterdim. İlaç istiyorum dedim.
Bayi psilla teşhisi koydu. Kaç ağacın var dedi. Ben de tek armut var değince suratı asıldı. Psilla ilacı vereceğim ama bedeli 30.- TL. Bir ağaç için değmez. Sana üzerinde Psilla etkisi yazmayan ama kesinlike çözüm sağlayacak 5.-TL ilaç versem olur mu dedi.
Para senden değil, benden çıkıyor. Üzme bu kadar kendini. Seneye diğer ağaçlarada atarım kalanını dediğimde, başka ne ağaçların var diye sordu. Tek tek saydım diğer ağaçları. Abi bu ilaç hepsine yeter. Boş ver sen 30 liralık ilacı al bunu kullan. Memnun kalmaz isen gel paranı geri öderim değince mecbur oldum almaya. Satıcı üzülmesin diye. :D
İlacın kullanım şeklini anlattı. Bununla yetinmeyip asetat kalemi ile ilaç kutusuna da yazmaya başladı nasıl kullanacağını. Dayanamayıp, hem okur hem yazarım, kulağımda duyuyor, gözümde de görüyor aklımda eriyor diye takıldım.
Abi çok haklısın ama seneye kullanmaya çalıştığında sıkıntıya düşme diye yazıyorum diyince sesimi çıkaramadım.
İlacın adı Oncaplan 5 litre suya 1 tatlı kaşığı atılacak. bunada bir çay bardağı bitkisel yağ ilave edilecekmiş. Sızma zeytin yağ olmasa da olur, en ucuzundan sıvı bitkisel (ayçiçek yağı) yeterli olacakmış.
İlaçlamadan önce tüm ağacı suyla yıkamanın etkiyi daha da arttıracağını önerdi. Ayrıca benzer rahatsızlıktaki tüm meyve ağaçlarına, sebzelere ve güllere de aynı doz ve karışımda kullanabileceğimi öğütleyip, ilaç üzerine de yazı ile not etti.
Bakalım 5 liraya kaç kilo artmut yiyebileceğiz. :p
Teshis ve tedavi Klasik Türkiye gerçekleri.Ben dahil heskes bilirde tedavi edemez.Kangren olmadan inşallah tedavi ederizde,Rahat bir nefes alırız.
Tedavi edeçeğiz diyede Armut ağaçımıza olmadık eziyet edip,Dünyanın zehirini püskürtmeyiz.
Sonra bu yazıyı yazan kesin Dr. (Yazısı okunmuyorç)
Neticeyi bekliyeçeğiz.
Saygılar.
s.serdar
04-08-2012, 00:38
Sonra bu yazıyı yazan kesin Dr. (Yazısı okunmuyorç)
Neticeyi bekliyeçeğiz.
Saygılar.
Yok be hocam haksızlık etmeyelim. Paketi yan çevirince bayağı okunuyor. ;)
Mehmet Ali Celal bey bile okumuştur. :D
323285
YeniGine
04-08-2012, 00:49
Evet S.Serdar hk50 çok haklı; ben de okuyamamış idim... Ziraaa fazlaca sağa doğru eğilmemiz gerek idi; ama nerdee beller ağrıyor.... Şimdi iyi olmuş; ellerine sağlık.
Bizim bahçede de yaklaşık üç yıldır meyvesini göremediğimiz bir armut ağacımız var. İlk sene bebek dedik bekledik, ikinci yıl çiçek açtı ama meyve oluşmadan kış geldi, bu sene de sizin ağaca benzer bir hastalık oluştu dallarda. Eşime söyleyeyim de o da alsın bu ilaçtan. Ne sürede faydalı olurmuş bu ilaç? :confused:
s.serdar
04-08-2012, 01:42
Evet S.Serdar hk50 çok haklı; ben de okuyamamış idim... Ziraaa fazlaca sağa doğru eğilmemiz gerek idi; ama nerdee beller ağrıyor.... Şimdi iyi olmuş; ellerine sağlık.
İlacın yazılarını okumak kolay olsun diye, görüntüyü ilaca göre göndermiştim.
Ziraatcının yazdıklarını okumanın zor olduğunu anlayınca hatamı düzelttim.
Saygılarımla.
323287
:D
s.serdar
04-08-2012, 02:36
Bizim bahçede de yaklaşık üç yıldır meyvesini göremediğimiz bir armut ağacımız var. İlk sene bebek dedik bekledik, ikinci yıl çiçek açtı ama meyve oluşmadan kış geldi, bu sene de sizin ağaca benzer bir hastalık oluştu dallarda. Eşime söyleyeyim de o da alsın bu ilaçtan. Ne sürede faydalı olurmuş bu ilaç? :confused:
Sayın Sudenur.
Benim armut 7 sene sonra verdi ilk meyvesini. Hatta bir ara kesmeyi bile düşünmüştüm sırf bu yüzden. 7 seneden sonraki 2 yılda meyveler mevsiminden önce ve ceviz büyüklüğüne gelmeden olgunlaşıp pat pat yere düştüler. Son iki senedir ancak 10-15 adet kadar meyve alabilik. Bu sene dalında 30-40 kadar meyve var ve şimdilik sağlam duruyorlar.
Armut ağaçım çimin içinde ve bolça su alıyor. Bildiğim kadarı ile Ankara armudu pek suyu sevmez. Sırf bu nedenle geçen sene çim sulama sprinkerlerinin yer ve açılarını biraz değiştirdim ki, armut fazla su almasın diye. Bu senede hastalıktan göz açamıyor garibim. :(
İşlerimin yoğunluğundan bahçeye gidip ilacı kullanma imkanım henüz olmadı. Ama satıcının ifadesine göre; bir hafta ara ile 2-3 kullanımdan sonra sorun tamamen ortadan kalkacakmış.
Saygılarımla.
Sayın S.Serdar Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. Ata sözüne bir örnek. Bahçeniz çok güzel. Köpekleniz çok tatlılar. Zingenize ve margarit papatyasına çok güzel. Ve size çok geçmiş olusun. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.
s.serdar
05-08-2012, 05:38
Zingenize ve margarit papatyasına çok güzel.
Sayın maviş2
Öncelikle beğeni ve geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkür .
Papatyalarımız bahçemize en son gişimizde sararıp solmak üzer idi. Sanırım şu an tamemen solmuş olmalılar. Yarın yine bir kaç günlüğüne bahçeye kaçmayı planlıyoruz. Ancak papatlarla karşılaşabileceğimi hiç ummuyorum.
Bahçeye ulaştığımda papatyalara yoğun bir doping uygulamak istiyorum. Bu sayede Eylül sonlarında belki bir daha yoğun bir şekilde açmalarını umuyorum.
Başarılı olabilirsem kullanacağım doping formülünü paylaşmayı düşünüyorum.
Saygılarımla.
s.serdar
10-08-2012, 01:40
Papatyalarım solmuş. 324571
324572
YeniGine
10-08-2012, 01:46
Papatyalarım solmuş. 324571
324572
:( Solar tabiii, ne zamandır yoksunuz görünürlerde. Hoşgelmişsiniiz.
YeniGine
10-08-2012, 01:47
Hmm avatar değişmiş; yeni avatar hayrlı olsun... Kermit miydi adı?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.