View Full Version : s.serdar / Bahçe
s.serdar
22-05-2013, 01:52
12 Mayıs 2013 tarihinde önceden belirlenmiş bir proğram nedeniyle İstanbul'da iken, bahçe evimin bulunduğu kooperatifin katılamadığım Ankara'daki Genel Kurul toplantısında Kooperatifimize ve site yönetimine başkan seçildiğimi öğrendim.
Dolayısı ile yaklaşık 700 m2 bahçem bir anda 120.000 m2 yükselivermiş oldu. İster istemez önümüzdeki 4-5 ayın çoğunu artık Ankara'da değil bahçe evimizde geçirmek durumunda kalacağımızdan, şimdiye kadar pek vakit ayıramadığım saksı çiçeklerine eğilme kararı verdik ve ikisi Ankara'dan ikisi de İstanbul'dan olmak üzere dört adet Ortanca alıp evimizin verandasına yerleştirdik. Biraz Acelya, birazda sardunya takviyesi yaptık verandamıza.
408087
Saksıların farklılığı hiç hoş durmadığından, tek tipe indirgemeyi denedik.
408081
YeniGine
22-05-2013, 02:09
Sayın s.serdar merhaba, hoşgelmişsiniz... Ve 'Bahçe evinizde' olacağınız haberi beni sevindirdi açıkçası, çok iyi olmuş.
Ayrıca ortancalarınız, sardunyalarınız, saksılarınız dolayısı ile verandanız maşallah güzelleşmeye başlamış; ellerinize gönlünüze sağlık.
s.serdar
22-05-2013, 02:23
Sayın s.serdar merhaba, hoşgelmişsiniz... Ve 'Bahçe evinizde' olacağınız haberi beni sevindirdi açıkçası, çok iyi olmuş.
Ayrıca ortancalarınız, sardunyalarınız, saksılarınız dolayısı ile verandanız maşallah güzelleşmeye başlamış; ellerinize gönlünüze sağlık.
Sayın YeniGine.
Bahçe evimizi 7/24 kullanamadığımız için sulama sorunundan ötürü şimdiye kadar çok arzulamamıza rağmen saksıdan uzak kalmayı tercih etmiştik. Bu sene artık bir başlangıç yapmak durumundayız. Bakalım ne kadar başarılı olacağız.
YeniGine
22-05-2013, 02:29
Haklısınız sulama sorunu bende de var ve çok önemli. Ben nisan ayı ortalarından beri sulama sistemi sorunu ile boğuşuyorum. Estek köstek şimdilik gidiyor bakalım nereye kadar. Ben sulama sistemi sorunu yüzünden aman artık ilgilenmeyeceğim, dikmeyeceğim bakmayacağım derken siz başlangıç yapmak durumundayız demişsiniz. Ve bence iyi yapmışsınız en azından deneyin inşallah da başarılı olup karşılığını alırsınız. Son fotoğraflar gayet güzel gittiğini gösteriyor. Maşallah, daim olsun inşallah diyeyim.
s.serdar
30-05-2013, 02:58
Bu yaz dönemi şehir dışındaki bahçemiz ve bahçe evimizde daha uzun süreli kalma durumumuz olacağı için hiç bir operatör yöremizde 3g hizmeti vermediği halde edge hizmetine dayalı olarak vınn aboneliği aldım ve artık bahçemizden foruma ulaşma ve paylaşımda bulunma imkanım oldu. Vınn üzerinden sayfama ilk mesajım bu olacak.
Geçmişte hep özlemini duyduğum, ancak bahçemizde hep sınırlı zamanda bulunabildiğimiz için pek eğilemediğimiz saksı çiçeklerine bu yıl ağırlık verme imkanımız oldu. İlk tercihimizde ortanca çiçekleri oldu. Sanırım bilmeden pahalı bir çiçeğe yönelmişiz.
Ankara'da yaşadığımız semtteki genellikle kesme çiçek satan çiçekçide saksısına 170.- lira fiyat istenen ortanca çiçeklerinden şimdilik 5 adet çiçeğimiz oldu. Ancak benim saksısına ödediğim fiyat 25-30.- TL arasında idi. Eğer kış mevsiminde yaşatmayı becerebilirsek bundan sonra favori çiçeğimiz ortanca olacak.
Vınn üzerinden ilk resim denemem.
412083
YeniGine
31-05-2013, 01:15
Sayın s.serdar "Bu yaz dönemi şehir dışındaki bahçemiz ve bahçe evimizde daha uzun süreli kalma durumumuz olacağı vınn aboneliği aldım ve artık bahçemizden foruma ulaşma ve paylaşımda bulunma imkanım oldu. Vınn üzerinden sayfama ilk mesajım bu olacak." demişsiniz çok sevindim.
Vınn üzerinden ilk resim denemeniz ve ortancalarınız maşallah çok güzeller. Rastgelsin... Tekrar hoşgeldiniz diyeyim.
s.serdar
31-05-2013, 04:57
Uykusuz bir geçenin sabahında, 10 dakika önce bahçemize güneş doğdu.
412412
412413
412415
412416
s.serdar
07-06-2013, 17:38
Epeydir bahçedeyiz behçedeyiz ama son günlerde haber manyağı olduğumuzdan ne bahçeye ne forumdaki sayfalara pek zaman ayıramadık.
Bu gün bir miktar resim çektim. Bir kısmını paylaşayım istedim.
Veranda girişindeki sarmaşık gülümüz. Yediveren cinsi olmadığından genelde bu günlerde açıyor ve çiçekleri 4-6 hafta arası canlı ve kalıcı oluyor. Sonbaharda ise tek tük çiçek vererek sezonu kapatıyor.
414932
Bodur güllerimiz bu sene biraz renk değiştirdiler. Sanırım kullandığımız yeni gübrelerden olsa gerek.
415017
Hüsnüyusufların bu sene Mart ayında yerini değiştirmiştik. Yeni yeni kendilerini bulmaya başladılar.
414947
Hüsnüyusufların arasına sızmış bir zambak çiçeğimiz.
414948
Geçen sene çok güzel görünüm sergileyen papatyayı bu kış üçe böldük ve dağıttık. Ana bitki yeni çiçeklerini vermeye başladı. Bakalım geçen seneki gibi ihtişamlı olabilecekler mi?
414960
s.serdar
07-06-2013, 23:42
Epeydir çilek hasadına devam ediyoruz.
415197
Domateslerimiz mutlu bir şekilde büyümeye devam ediyor. Eskiden olduğu kadar bol su vermiyoruz.
415235
Biberlerimiz şu an pek hareketli değiller. Gelişimleri sanki biraz yavaş gibi.
415241
Kayısı ağaçlarımızı sıkı bir şekilde budadığımız halde, geçen sene olduğu gibi bu sene de bol olacak gibi görünüyorlar.
415242
YeniGine
08-06-2013, 00:06
Sayın s.serdar sarmaşık gülünüz maşallah çok güzel olmuş, rengi de çok güzel. Bodur gülünüz de maşallah, bende de var aynısından renkleri maalesef hep öyle açıyorlar.
Ellerinize sağlık.
s.serdar
24-06-2013, 17:38
İlk domatesimiz kızarmaya başladı. Geçen yıla göre domateste 1 ay önde gidiyoruz. Geçen yaz ilk kızarmalar Temmuz sonuna doğru olmuştu.
420404
s.serdar
24-06-2013, 17:43
Salatalıklarımız turşuluk boyu geçip sofralık hale gelmeye başladılar.
420405
420406
s.serdar
24-06-2013, 17:49
Sivri biberlerimiz henüz mercimek kadar.
420411
s.serdar
24-06-2013, 17:55
Kirazlarımız bu sene çok bol. Ancak büyüklükleri maalesef geçmiş yıllardaki ebadına ulaşmadı. Sanırım çoğu dalında kalacak ve sonrasında toprağa düşecek. Hepsini toplamaya ne gücümüz ne de zamanımız var. :(
420415
s.serdar
24-06-2013, 18:04
Papatyalarımız gene geçen yılki güzelliğine kavuşmaya başladılar.
420416
Bu kışın sonlarına doğru mevcut papatyalarımız kökten ayırarak çoğaltma yoluna gittik. %60 yerinde bıraktık % 20 lik iki küçük kök grubunu benzer konumda başka noktalara naklettik.
Abileri yukarda, kardeşlerin görüntüleri aşağıdadır.
420417
420418
s.serdar
24-06-2013, 21:03
Oldukça yıpranmaya başladığı için bir süre önce bakıma almak için kısa süreliğine devre dışına almış olduğumuz Kooperatifimizin en kıymetli varlığını, son günlerde yaşamakta olduğumuz durum ve gelişmeler karşısında en kısa sürede yenileyip yeniden hizmete verdik.
420472
420473
420474
420475
s.serdar
24-06-2013, 21:47
Gecen yaz birbir kaç mesajımda belirtmiştim. Bahçede uzun süreli kalamadığımız için hiç saksı çiçeğimiz olmadığını, olanları da bu yüzden epeyce kıskandığımı. :D
Söz vermiştim, gelecek seneye mutlaka saksı çiceği işine eğileceğime.
Bu sene 15 kadar büyük boy saksım oldu. Yaklaşık 40 gündür bahçede olduğumuz için bu sözümü gerçekleştirebildim.
En son olarak da 4 adet tavandan asmalı saksı aldım. Bunlardan 2 sine mine çiçeklerini dikip tavandan sallandırdık.
420477
420478
Şu anda bahçemizin en şanslı çiçekleri bu mineler. Bahçeyi kuşbakışı seyretme imkanları var. Onları kıskanıyorum. :p
Diğer iki tavan saksım boş. Ne ekeceğimi henüz bilemiyorum.
Bir zevksizliğimi de yeni keşfediyorum. Saksıları evin verandasına tren vagonu gibi dizmişim. Bunun farkına vardım, ancak alternatif çözümü henüz bulamadım. :(
s.serdar
06-07-2013, 01:55
Son bir kaç gün içinde bahçemden çekilmiş bir kaç hayvan (tabir doğru mu bilemedim) fotoğrafı.
Ne olduğunu pek bilemediğim bir yaratık. Resmi bir kaç saat önce çektim. Sanırım fare türü bir şey. Detayını formun Hayvanlar/Sürüngenler ve diğerleri bölümüne yazdım.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/surungenler-ve-digerleri/423751d1373064184-f1.jpg
423753
423754
423755
s.serdar
06-07-2013, 01:59
Yabani Kurbağ.
423756
Bunlarda evcilleştirilen ve eğitilenleri.
423757
YeniGine
06-07-2013, 02:01
:D Ben diyorum; bahçenizde yok yok... Fakat çok şükür o fare değil tavşanmış Serdar Bey.
s.serdar
06-07-2013, 02:48
:D Ben diyorum; bahçenizde yok yok... Fakat çok şükür o fare değil tavşanmış Serdar Bey.
Evettttt. Tavşan olmasına bende çok sevindim. Böyle bir yaratığı hem bahçemde hemde ilk defa internette ilk defa görüyorum. Az rastlanan ve fotoğraflanan bir canlı olması benim açımdan sevindirici. Foto konusunda top listesine girmiş olmakla mutluluk duydum.
Nasıl bir tavşanmış yahu o. :dilli: Ben de ilk defa gördüm yeni bir hayvan türü daha öğrenmiş olduk teşekkürler.
Son bir kaç gün içinde bahçemden çekilmiş bir kaç hayvan (tabir doğru mu bilemedim) fotoğrafı.
Ne olduğunu pek bilemediğim bir yaratık. Resmi bir kaç saat önce çektim. Sanırım fare türü bir şey. Detayını formun Hayvanlar/Sürüngenler ve diğerleri bölümüne yazdım.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/surungenler-ve-digerleri/423751d1373064184-f1.jpg
423753
423754
423755
Tavşan
Yiyeçeğin bol olduğu kilerde yaşamış .
limon_sever
06-07-2013, 14:04
Tavşan değil adı kanguru faresi. ;)
Tavşan değil adı kanguru faresi. ;)
evet bu daha doğru bir yaklaşım olmuş
dağçiçeği
07-07-2013, 00:36
Sayın s. Serdar , bahçenizi ilk sayfadan itibaren gezdim. Herşey o kadar güzel ki... Masalsı ve espirili anlatımınız , verdiğiniz bilgiler çok güzel. Ellerinize sağlık.
s.serdar
07-07-2013, 01:38
Sayın s. Serdar , bahçenizi ilk sayfadan itibaren gezdim. Herşey o kadar güzel ki... Masalsı ve espirili anlatımınız , verdiğiniz bilgiler çok güzel. Ellerinize sağlık.
Sayın dağçiçeği
Sizin balkon ortamında yarattığınız güzelliklerin yanında, benim bahçemin pek değeri olduğunu düşünemiyorum. Ancak yüne de güzel ve değerli düşünceleriniz için teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla...
loveforlife
07-07-2013, 08:02
Oldukça yıpranmaya başladığı için bir süre önce bakıma almak için kısa süreliğine devre dışına almış olduğumuz Kooperatifimizin en kıymetli varlığını, son günlerde yaşamakta olduğumuz durum ve gelişmeler karşısında en kısa sürede yenileyip yeniden hizmete verdik.
420472
420473
420474
420475
Sayın S.serdar,
Bahçenizde her şey çok güzel ama en büyük beğenim bu mesajınıza! Ne iyi düşünmüşsünüz... O'nun izinden ilerleyen nesillerin çoğalması ve aydınlık günler dileğiyle, teşekkür ederim...
s.serdar
16-07-2013, 03:19
Bu hafta sonu hem Cumartesi hem de Pazar günü yoğun bir misafir akın ve ağırlaması yaşadık. Bu yüzden Pazartesi günü geç kalkıp, öğle ye kadar dinlendik.
Pazar günü öğleden sonra haftalık olağan biçimini yaptığım çime, Pazartesi öğleden sonra ani bir kararla havalandırma işlemi yapmaya karar verdim. Haber kanallarının çoğu akşam saatlerinde etkin yağmur beklentisi ön gördüğü için işe başlarken acaba zamansız mı davrandım diye de düşünmüştüm. Havalandırma makinesi her 5 metrede bir sepetini doldurmaya başladığında sepeti iptal edip havalandırma işleminde ortaya çıkan atıkları sepet yerine, çimin üzerine dökmeye ve ortaya çıkan bu atıkları sonradan çim biçme makinesi ile toplamaya karar verdim.
Havalandırma işlemi tamamlayıp saat 19:00 a yaklaştığı saatlerde, hava aniden kapandı, şimşek ve gök gürültüsü başladı. Çim biçme makinesini formula 1 yarış arabası hızı ile sürüp yağmur başlamadan atıkları toplama yarısışına girdim ve saat 20:00 dolaylarında işi bitirdim.
Hava aşırı derecede bulutlanıp, karardığı ve şiddetli rüzgarla başlayan sağnak yağmur nedeniyle, iş bitiminde fotoğraf çekebilmem mümkün olamadı. Havalandırmadan sonraki çimin durum ve görüntülerini artık yarın görüntüleyebileceğim.
Belirttiğim nedenlerle çim biçme makinesini formula 1 hızında kullanmam nedeniyle, eşimin bana taktığı zaman zaman hitap ve seslenme tarzı olan jenitın ve portakal isimlerinden sonra meşhur formüla 1 pilotu Jackie Stewart dan esinlenerek Stewart ismine de sahip oldum.
426758
426759
426760
s.serdar
16-07-2013, 04:46
Havalandırma işlemini takip eden ertesi günün erken sabahında çimin son görüntüsü.
426761
426762
s.serdar
16-07-2013, 23:07
Çiçek bandına kaçmış domates.
426944
bahçenizi çok beğendim s.serdar,ellerinize sağlık.. fakat yukarıdaki fare görünümlü tavşandan hiç haz etmedim bilesiniz;)
s.serdar
16-07-2013, 23:28
bahçenizi çok beğendim s.serdar,ellerinize sağlık.. fakat yukarıdaki fare görünümlü tavşandan hiç haz etmedim bilesiniz;)
Sayın hira.
Fareyi andıran görünüşü itibariyle çok haklısınız. Ancak hareketlerini ve yürüyüş tarzını görmüş olsaydınız düşünceniz değişebilirdi diye düşünüyorum. Zira biz onu çok eğlenceli ve komik bulmuştuk.
Kaç gecedir umutla tekrar görmeyi bekliyoruz.
Beğeniniz için çok teşekkürler.
Saygılarımla.
Coşkulu papatyalarınız ve ortancalarınız ne alemdeler Serdar bey? :)
s.serdar
16-07-2013, 23:51
İki akşamdır bahçeye yağmur yağıyor. Böylece yaklaşık 3 ton su tasarrufumuz oldu. Çiçekler üzerinde yağmur taneleri bir başka oluyor.
426960
s.serdar
16-07-2013, 23:59
Coşkulu papatyalarınız ve ortancalarınız ne alemdeler Serdar bey? :)
Sayın Sudenur.
Papatyalar o canlılıklarını az da olsa yitirmeye başladılar. Sanırım bir hafta daha dayanabilirler.
Ortancalardan da beklediğimi pek bulamadım. Bir tanesi şu an çiçekte. Diğerleri çiçeklerini döktüler ve yeni yaprak vermeye devam ediyor, ancak şu an yeni çiçek belirtisi yok gibi. Anladığım kadarı ile sabahtan öğleye kadar direk güneş altında olmaktan pek hoşlanmadılar. Gölgeye koyarsam bu defa ben göremeyeceğim diye yerlerini şimdiye kadar değiştirmedim.
Ortancalar konusunda ben de büyük hayal kırıklığı yaşamaktayım. :(
Pahalı markaların besinleriyle de destekledim bana mısın demedi, sarardı, bir tuhaf oldu, açamadan üzerinde kurudu tomurcuklar.. :(
"Yok bu bitki bu iklimde olmayacak.. " diye söküp saksıya almaya karar vermiştim ki misafirliğe gittiğimiz yakın bir sitenin bahçesinde gördüm, umut doğdu içime..
426973
Kızım kapıyı çaldı, bu işin ilmi ne diye sorduk.. ;)
426975
Akşam dört civarı üzerine doğan güneş gün batana kadar üzerindeymiş.. Kışa girerken 10 cm bırakıp buduyorlar ve hayvan gübresi örtüyorlarmış üzerine..
YeniGine
17-07-2013, 00:50
Sayın s.serdar çiminiz yine her zamanki gibi çok güzel... Maşallah!.. Çiçek bandına kaçmış domatese afferim çok sevdim. Ve yağmur damlacıklı gülünüz harika görünüyor. Ben zaten damlacıklı güllere bayılıyorum; çok şükür ben de bir kez minyatür gülümde yakalayabildim.
Sevgili Sudenur'um o ne öyle maşallah kızın büyümüş abla olmuş bir de kardeş taşıyor. Maşallah ona!..
Ortancalar da gerçekten ne kadar güzel olmuşlar öyle. Darısı başımıza diyeyim...
s.serdar
17-07-2013, 01:15
Ortancalar konusunda ben de büyük hayal kırıklığı yaşamaktayım. :(
"Yok bu bitki bu iklimde olmayacak.. " diye söküp saksıya almaya karar vermiştim ki misafirliğe gittiğimiz yakın bir sitenin bahçesinde gördüm, umut doğdu içime..
Akşam dört civarı üzerine doğan güneş gün batana kadar üzerindeymiş.. Kışa girerken 10 cm bırakıp buduyorlar ve hayvan gübresi örtüyorlarmış üzerine..
Belirtmeseniz resimlerin İstanbul veya İzmir'de çekildiğini düşünürdüm. 2 saksı ortancayı yarın hemen, sadece akşam güneşi alan bir yere taşıyıp durumlarını daha yakından takip edeceğim.
Sayın Sudenur bilgilendirme ve açıklamalarınıza çok teşekkür ediyorum.
YeniGine
17-07-2013, 01:26
Bir de ayrıca nacizane biliyorsunuzdur... Asitli toprak seviyor ortancalar, hani arada bir limontuzlu su ile sulamak... :p Ukalalık etmiş gibi olmayayım da... (Ben de yeni öğrendim de.)
s.serdar
17-07-2013, 01:38
Sayın s.serdar çiminiz yine her zamanki gibi çok güzel... Maşallah!.. Çiçek bandına kaçmış domatese afferim çok sevdim. Ve yağmur damlacıklı gülünüz harika görünüyor. Ben zaten damlacıklı güllere bayılıyorum; çok şükür ben de bir kez minyatür gülümde yakalayabildim.
Sayın YeniGine.
Çiçek tür ve çeşit zenginliğimiz fazla olmadığı için çime daha çok zaman ayırdığımızdan olsa gerek, artık abi kardeş olduk çimle. :D
Dolayısı ile oda bizi pek mahcup etmiyor. Elinden geldiğince gösterdiğimiz özen ve ihtimamın karşılığını vermeye çalışıyor. Bu yaz bahçede sürekli kaldığımız ve yakından ilgilendiğimiz için sizinde değindiğiniz gibi çimimiz gerçekten güzel bir görünüm sergiliyor.
Eğer şımarmayacağından emin olsam, YeniGine ablasın da beğendiğini söyleyebilirim. :D
Değerli tüm beğenileriniz için çok çok teşekkürlerimle.
s.serdar
17-07-2013, 01:42
Bir de ayrıca nacizane biliyorsunuzdur... Asitli toprak seviyor ortancalar, hani arada bir limontuzlu su ile sulamak... :p Ukalalık etmiş gibi olmayayım da... (Ben de yeni öğrendim de.)
İnanın bilmiyordum :eek:
Bilgilendirme ve tavsiyenize çok teşekkürler. Eğer bilseydim limonun canlısını bile esirgemem. :D
YeniGine
17-07-2013, 01:45
:D Sayın s.serdar sitede yeni olduğum dönemlerden (ki hatırlarsınız) bugüne kadar hem dostluğunuzu, hem sohbetinizi, samimiyetinizi, hem bahçenizi, çiminizi, hem bahçenizdeki (hayvan da diyemiyorum ne desem ki) bitkiler haricindeki canlıları çok sevdim. Sağolun, ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık...
Valla şımarmayacaklarından emin değilseniz bence hiç söylemeyin. Gerçekten çim çok güzel, daim olsun inşallah...
YeniGine
17-07-2013, 01:48
İnanın bilmiyordum :eek:
Bilgilendirme ve tavsiyenize çok teşekkürler. Eğer bilseydim limonun canlısını bile esirgemem. :D
Şimdi ben de şaşırdım bilmiyor muydunuz? Valla ben de biliyorsunuzdur da ukalalık etmeyeyim diyor idim. Evet ortancalar asitli toprağı severlermiş. Limontuzlu su ve hatta sevgili, can Loveforlife den duymuşluğum var portakal kabuklarını falan dibine gömüyormuş.
YeniGine
17-07-2013, 01:54
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31273-4.htm#post1179163
Sayın s.serdar inşallah başarabilmişimdir Sevgili loveforlife'nin önerileri. Faydalanabileceğinizi umuyorum.
s.serdar
17-07-2013, 02:20
Şimdi ben de şaşırdım bilmiyor muydunuz? Valla ben de biliyorsunuzdur da ukalalık etmeyeyim diyor idim. Evet ortancalar asitli toprağı severlermiş. Limontuzlu su ve hatta sevgili, can Loveforlife den duymuşluğum var portakal kabuklarını falan dibine gömüyormuş.
Sayın YeniGine
Bu sayede saçıkıbrıs'ı (Demirsülfat) da öğrendim. Elimde çim için kullandığım Synthron Eddha Fe P % 6 Demir içeren ilaç var.
Yarın ortancalar limontuzu ve demir tadacaklar.
Teşekkürlerimle
s.serdar
09-08-2013, 04:29
26 Mayıs 2013 tarihinden itibaren 2 gün hariç sürekli bahçedeyim. Bu nedenle bahçe sayfama çok daha katılımcı olacağımı sanarak, yaz başlangıçında internet bağlantısı sağlamama rağmen, kendi sayfama bile en az 30 gün süreden sonra bağladım.
Bu süre içinde her türlü aşamayı belki dakika dakika yaşayıp hazmetmiş olduğundan olsa gerek, nedense foruma pek yansıtma heyecanı yaşayamadığımı sanıyorum. Buna bağlantı hızının oldukça yavaş olmasının da olumsuz etkisinin olduğunu söyleyebilirim.
Bu sene medya da yazın çok sıcak geçeceği haberlenmiş olmasına rağmen, aksine serin ve rüzgarlı geçti. Nisan ve Mayıs aylarında ortalamanın üstünde geçen sıcaklıklar Haziran, Temmuz ve Ağustos'un bu günlerine kadar geçmişin ortalamalarının üstüne çıkmadı. Hala yorgan ve battaniye ile yatmaya devam ediyoruz.
Domates, biber ve salatalık, kiraz ve kaysı hasadında geçmişe göre 10 -15 gün erkenlik kazandığımızı söylesek bile, son 15 gündür gecelerimiz oldukça serin geçti. Dolayısı ile bundan sonraki periyod normal seyrine döndü gibi.
15 gündür domates, salatalık biber için pazara, markete para ödemiyoruz. İhtiyaç tamamiyle bahçeden karşılanıyor.
Yine bu dönemde kiraz ve kayısını % 80 dalında kalıp yerlere döküldü. Şehre inip eşe dosta dağıma imkanı bulamadık.
Bahçemizde çokça olan güllerimiz Haziran başından bu yana 3. çiçeklerini açtılar. Tohumdan yetiştirdiğimiz zinye'ler forma girdi. 12 yıllık çimlerimiz bu sene bir harika.
Kapı girişindeki hatmi çiçekleri 4 metre boya ulaştı. Sardunya' larımız aylardır hep çiçekli. Saksıdaki petunyalar oldukça coştu. Tavandan asılı saksılardaki mine çiçeklerimiz sürekli çiçek veriyor. Ama nedense ben bunları gerektiği gibi resimleyip sizlerle paylaşma durumunda olamadım.
s.serdar
18-08-2013, 04:45
Bu sene Ankara'dan terki diyar eyleyip bahçeye göç ettik. Aylardır bahçedeyiz. Ancak kanımsamak mı, tembellik mi yoksa internet bağlantı hızımın düşük olmasından mı pek resim paylaşımında bulunamadım.
Dün görüntülediğim bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşayım istedim.
434440
434441
434442
434443
434444
s.serdar
18-08-2013, 05:09
Elmalarımız.
434445
Hep yaprak için yetiştirdiğimiz asmamızı bu sene baharda kendim budadım ve ilk defa bu kadar çok üzüm görebildik. Ancak bu aşamada sonra asmaya nasıl destek olabileceğimi hiç bilmiyorum.
434446
Bahçemizin yan tarafında yer alan zinye çiçek bandı. Hepsini geçen senenin tohumlarından ürettik.
434447
İlk defa gök yüzünde kartal gördük. Bahçemiz bozkırın ortasında olduğu için kartal bizim için çok değişik geldi. Yaklaşık 400 metre mesafeden oldukça zor görüntüleyebildim.
434448
s.serdar
18-08-2013, 05:26
Artık yatmaya hazırlandığım şu andan bir kaç dakika önce çektim, sabahın erken saatinde pc başından bahçe görünüşü.
434449
muratcolak55
18-08-2013, 05:28
Çok güzel
s.serdar
18-08-2013, 05:33
Çok güzel
Teşekkürler...
birtanecik
18-08-2013, 22:33
esas duruşta seiamlıyorum sizi ve bahçenizi....
YeniGine
18-08-2013, 23:35
Sayın s.serdar maşallah gülleriniz çok güzel olmuşlar, sardunyalarınız, zinnialar ona keza. Hele sabahın erken saatlerinde fotoğrafladığınız bahçe görüntünüz harika olmuş. Maşallah!..
s.serdar
24-08-2013, 17:42
Verandamızın bir kenarı yerden tavana kadar üzerini filimle kapladığımız cam ile kapalı. Bu sene bahçede sürekli kaldığımız için mi farkına vardık ! yoksa bu sene kuşlarda mı bir tuhaflık var, devamlı kuş çarpması yaşıyoruz. Geçici bir çözüm olarak kartal görünüşündeki uçurtmayı cama yapıştırdık. İnşallah iyi netice verir de kuş kazaları ortadan kalkar.
435746
s.serdar
19-09-2013, 05:54
Bir kaç gündür Alanya'daki yazlıktayız. Şu an çok sıkı bir yağmur yağıyor. Sabah saat 06:30
442575
Verandamızın bir kenarı yerden tavana kadar üzerini filimle kapladığımız cam ile kapalı. Bu sene bahçede sürekli kaldığımız için mi farkına vardık ! yoksa bu sene kuşlarda mı bir tuhaflık var, devamlı kuş çarpması yaşıyoruz. Geçici bir çözüm olarak kartal görünüşündeki uçurtmayı cama yapıştırdık. İnşallah iyi netice verir de kuş kazaları ortadan kalkar.
435746
Bence kuşlar bu güzel bahçenin neresine konsam diye sağa sola bakarken camı görmeyip tosluyorlardır. Onun için ne yapsanız çarparlar. :D
Bahçeniz muhteşem....Bayıldım...
s.serdar
20-09-2013, 00:44
Bence kuşlar bu güzel bahçenin neresine konsam diye sağa sola bakarken camı görmeyip tosluyorlardır. Onun için ne yapsanız çarparlar. :D
Sayın h_dogan
Yukarıda ki değerlendirmenize verecek cevap bulamadım. Sanki aşağı, yukarı sakal benzetmesini yaşattınız bana. :D
Ne kuştan, ne bahçeden vazgeçmek mümkün değil. Zaman içinde daha sağlıklı bir çözüm oluşturmayı umuyorum. Olmadı alır yağlı boyayı boyarım camları. Yeter ki kuşlar zarar görmesin.
Saygılarımla.
s.serdar
20-09-2013, 00:52
Bahçeniz muhteşem....Bayıldım...
Sayın sonkez.
Evinizde ve balkonunuzda yarattığınız güzellikleri görünce, daha iyisi, daha güzeli, daha da muhteşeminin sağlık ve mutluluk içinde sizinle olacağı inancıyla teşekkürlerimi sunuyorum.
Sayın h_dogan
Yukarıda ki değerlendirmenize verecek cevap bulamadım. Sanki aşağı, yukarı sakal benzetmesini yaşattınız bana. :D
Ne kuştan, ne bahçeden vazgeçmek mümkün değil. Zaman içinde daha sağlıklı bir çözüm oluşturmayı umuyorum. Olmadı alır yağlı boyayı boyarım camları. Yeter ki kuşlar zarar görmesin.
Saygılarımla.
Kuşları ben de çok severim, avı da sevmem. Eskiye göre az olsa da yine de bizim bahçemize uğruyorlar. Özellikle bahar aylarında sebzeleri yemeye geliyorlar, bazen sinir etseler de sadece kovalamakla yetiniyorum.
sayın sonkez.
Evinizde ve balkonunuzda yarattığınız güzellikleri görünce, daha iyisi, daha güzeli, daha da muhteşeminin sağlık ve mutluluk içinde sizinle olacağı inancıyla teşekkürlerimi sunuyorum.
inşallah diyorum bütün içtenliğimle...teşekkürler...
s.serdar
06-10-2013, 04:59
Bir hafta olmadı on günlüğüne kaçtığımız Alanya'daki yazlıktan ancak 25 gün sonra dönebildik.
Dönüş yoluna şort ile çıktık ama Alanya Ankara yolunda Seydişehir'de pantolanları, Cihanbeyli'de kabanları giymek zorunda kaldık. Bahçeye geldiğimiz saat 01.00 de otomobilin saati hava sıcaklığını 1 derece gösteriyordu.
O gece için meteoroloji -3 dereceyi verdiğinden, hemen verandadaki tüm saksıları evin içine taşıdık.
446437
446438
Ancak bütün yaz boyu hiç verim alamadığımız ortancaları yapraklarında ciddi şekilde kahverengileşme ve kurumaların olduğunu gördük.
446439
İlk fırsatta forumdan edindiğim bilgilere göre; demir, kükürt, limon tuzu, sirke, muz ve çam yaprağı takviyesinde bulunacağım.
s.serdar
13-10-2013, 14:28
Mayıs ayı başlarında açtığımız 2013 bahçe sezonunu bir kaç gün önce kapattık. :(
Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız soğuk hava dalgası nedeniyle tüm zinyelerimiz kurudu.
447465
447466
Hepsini söküp attık.
Domates ve biberlerimiz de aynı durumda olduğundan, bekledikçe kızarır diye bir miktarını sakladık. Kalanların hepsini söktük.
447467
447468
Şimdilik elimizde sadece güller ve bir miktar sardunye ve papatya kaldı.
YeniGine
13-10-2013, 23:37
Seneye inşallah Allah'ım tekrarını nasip etsin Serdar Bey...
Serdar Bey, ortanca için; 'demir, kükürt, limon tuzu, sirke, muz ve çam yaprağı takviyesinde bulunacağım.' demişsiniz. Bunların hepsini bir anda mı vereceksiniz ki?
s.serdar
14-10-2013, 02:04
Seneye inşallah Allah'ım tekrarını nasip etsin Serdar Bey...
Serdar Bey, ortanca için; 'demir, kükürt, limon tuzu, sirke, muz ve çam yaprağı takviyesinde bulunacağım.' demişsiniz. Bunların hepsini bir anda mı vereceksiniz ki?
Bir kaç gün önce muz hariç hepsini bir anda vererek vitamin sarhoşu yaptım ortancaları. Ancak soğuk nedeniyle evin içine çekmiş olduğumuzdan olsa gerek, henüz bir canlılık ve farklılaşma hissetmedik.
YeniGine
14-10-2013, 23:26
Fotoğrafladığınız görüntü de öyle çok kötü gözükmüyorlar Sayın s.serdar. Ama o kadar vitaminden sonra canlanıp farklılaşırlar inşallah...
s.serdar
11-11-2013, 23:28
Artık gecelerimiz çok soğuk geçmeye başladı.
Her sabah yoğun kırağı ile karşılaşıyoruz.
453458
453459
YeniGine
11-11-2013, 23:54
Sayın s.serdar sizin oralar baya bir soğumuş anlaşılan, İstanbul bahar havasında hâlâ.
s.serdar
12-11-2013, 00:12
Sayın s.serdar sizin oralar baya bir soğumuş anlaşılan, İstanbul bahar havasında hâlâ.
Sayın YeniGine.
Öğlen saatlerinde 15-16 dereceyi yaşıyoruz ama güneş batmaya hazırlanırken hava aniden sertleşiyor. Akşam saatlerinde çimlerin üzerinde yürüdüğümüz de kıtır kıtır ses geliyor. Sabah uyandığımızda da arabalar ve özellikle çimleri bembeyaz buluyoruz. Rakım 1.200 metrenin üzerinde olduğu için kışı yaşamaya başlamış gibiyiz.
İstanbul'u kıskanıyorum.
453461
s.serdar
13-11-2013, 02:32
26 Mayıs - 12 Kasım tarihleri arsında nerdeyse kesintisiz kaldığımız bahçemizden artık dün şehirdeki evimize döndük. Yaklaşık 5.5 aylık bahçe sezonunu böylece kapatmış olduk. Bu dönemde sadece 15 gün kadar Alanya’daki yazlığa kaçabilme imkanı bulduk. Bunun dışında her gün ve gecemiz, bahçemizde geçti.
Gelmeden bir kaç gün önce çimleri havalanırma işlemine tabi tutup ardında kimyasal gübrelemesini yaptık. Otomatik sulama tesisatını bay-pass edip dona karşı korumaya aldık. Güllerin hepsini ve adeta birer karış boyunda budadık. Ağaçlarımızda kalan son yaprakları sallaya sallaya döküp topladık. Yaprakların bir kısmını kompost gübre yapmak için delikli çöp torbalarına doldurduk.
Bahçemizi 2 yönden çevreleyen çit mazılarını budadık. Çimleri en alt seviyeden kestik. Asma ve sardunya çiçeklerinden aldığımız çelikleri evin içinde güneş gören noktalara taşıyıp bolca suladık.
Hafta onları yine de bir kaç gün için olsa kaçamak yaparız diye buzdolabını çalışır vaziyette bıraktık. Bilmeden ve farkında olmadan ne çok eşya ve giyecek getirdiğimiz için dönüşte otomobilimizin içi tavana kadar dolu idi. Dönüş yolu sesizlik içinde geçti. Ne ben ne eşim ağzımızı açık tek bir kelime etmedik. Sanki bir cenaze evinden çıkıp gidiyor gibi dönüş yoluna koyulmuştuk.
Bu yaz dönemi bahçede uzun süre kalacağımız için internet bağlantısı sağlamak amacı ile vinn aboneliği almıştım. Daha bir kaç gün öncesine kadar yanlış şebeke seçiminden dolayı düşük internet hızı aldığımız için forumda fazlaca paylaşım imkanımız olmamıştı. Şebekeyi 3G olarak seçtiğimde yüksek hızda internet bağlantısı sağladığımızı ancak bir kaç gün önce tesadüfen öğrenebildik. Bu yüzden yaz aylarındaki bahçe resimlerimizi önümüzdeki günlerde ki paylaşımlarında sunmaya çalışacağım.
Şimdilik yaz başında ki kiraz çiçekleri veda ediyorum.
453710
birtanecik
13-11-2013, 12:27
Merhaba s.serdar,
Bende Akçay'dan dönerken aynı sizin gibi üzüntü yaşıyorum. İstanbul artık yaşaması zor bir şehir haline geldi. Havası güzel yürüme yerleri olan yerleri trecih etmemiz bu yüzden olmalı. ::::)))
Oooo maşallah siz işleri bitirmişsiniz s.serdar.
Sağlıklı ve mutlu bir kış sezonundan sonra inşallah yeniden özene bezene anlattığınız güzel bahçenize ve evinize kavuşmanızı dilerim.
Siz de " bir an önce gel emeklilik gel" diyenler grubuna katılıyor musunuz yoksa? ;)
s.serdar
15-11-2013, 23:10
Bende Akçay'dan dönerken aynı sizin gibi üzüntü yaşıyorum.
Sayın birtanecik.
Üzüntümüz yarıda kaldı. Yerleşkemizin içindeki toprak yolları çıkma asfalt malzeme ile kaplatıp, tozdan kurtulmak yolunda aylar boyu süren çalışmalarımız olumlu sonuç verdi. Yerleşkenin Başkanı olarak bu çalışmalara nezaret etmek için dün tekrar bahçeye dönüp kapattığımızı sandığımız sezona sızıntı yapmak durumunda kaldık. Her ne kadar bağ, bahçe, sebze, meyve, çiçek işimiz pek kalmadıysa da yeni işimiz şimdilik yol çavuşluğu olmaya başladı. Ama halimizden memnunuz. :D
454379
454380
454381
s.serdar
15-11-2013, 23:43
Oooo maşallah siz işleri bitirmişsiniz s.serdar.
Sağlıklı ve mutlu bir kış sezonundan sonra inşallah yeniden özene bezene anlattığınız güzel bahçenize ve evinize kavuşmanızı dilerim.
Güler hanım.
Bahçemiz şehirdeki evimize 50 km. mesafede olduğundan, kışın da olsa çık sık ama kısa süreliğine kaçabiliyoruz. Eğer kar olursa kışında bahçe çok hoş oluyor. Bu bakımdan bizde sezon hiç bitmiyor dersek yeridir. Ancak bu yaz yaklaşık 5.5 ay bahçede 7/24 kaldığımız için artık derlenip toparlanıp Ankara'nın yolunu tutmak sanki bizde sezon kapandı duygusu yaratmıştı. Daha doğrusu yaz sezonunu kapatıp kış sezonunu açtık dersek yalan olmaz. ;)
Siz de " bir an önce gel emeklilik gel" diyenler grubuna katılıyor musunuz yoksa? ;)
Biz onlara çoktan katıldık bile. :D
454389
Saygılarımızla.
s.serdar
16-11-2013, 00:07
Bu yaz bahçenin tadını Aleks çıkardı.
Açık hava, özgürlük, serbest dolaşım. Diğer kuşların cıvıltısını duymak onu çok heyecanlandırıyordu. Her cıvıltıya cevap vermeye çalışması da bizi güldürüp eğlendiriyordu.
454407
454408
YeniGine
16-11-2013, 00:22
:) Sayın s.serdar ilk kez bir muhabbet dışı açık havada ve kafesinin dışında uçup kaçmamış görüyorum. Hayret; hem şaşırdım hem de vay canına maşallah dedim... Çok yakışıklı imiş Aleks...
s.serdar
16-11-2013, 00:32
Bu yaz asmamız bol üzüm vermişti. Bir defasında ansızın yemeğe misafir gelmiş evdeki limonlar tükendiği için salatayı koruk suyu ile hazırlamıştık. Bizim buralarda bağ kültürü pek gelişmediği için salatadaki ekşinin lezzetini pek beğenmişler ancak ne olduğunu pek sökememişti misafirlerimiz. Bizde gavurluk edip sırrımızı açıklamamıştık. :p
454456
s.serdar
16-11-2013, 00:39
:) Sayın s.serdar ilk kez bir muhabbet dışı açık havada ve kafesinin dışında uçup kaçmamış görüyorum. Hayret; hem şaşırdım hem de vay canına maşallah dedim... Çok yakışıklı imiş Aleks...
Eeeeeee eğitim meselesi. :D
Kaçar gidersen ve yakalarsam o tüylerini tek tek yolarım diye epeyce nasihat etmişliğimiz var. :D
Aleks teşekkür ediyor güzel düşüncelerinize.
Saygılarımla.
Profil bilgilerinize bakmadan yazılan mesaj olunca böyle hatalar yapıyoruz işte, kusura bakmayın.
Üzümlerin de maşallahı varmış. Koruk suyu denediniz mi hiç, eğer denemediyseniz malina'ya müracaat, tükenmez usulü ile mükemmel netice. ;)
s.serdar
16-11-2013, 15:59
Üzümlerin de maşallahı varmış. Koruk suyu denediniz mi hiç, eğer denemediyseniz malina'ya müracaat, tükenmez usulü ile mükemmel netice. ;)
Koruk suyunu limon yerine kullanıldığını çocukluğumda Urla'da görüp öğrenmiştim. Sanırım o zamanlar şimdiki gibi limon pek 12 ay bulunmuyordu. Balığı da salatayı da bize koruk suyu ile ikram etmişlerdi.
Malina'dan korkuyorum. Sormaya cesaretim yok. İnternetten araştırmak daha akılcı gibime geliyor. :eek:
birtanecik
16-11-2013, 19:38
Merhaba S .serdar bizmde evin ordan Güre 'ye çıkan yol berbat çukur içinde. Bana da böyle bir haber gelse uçarak gider üzülerek bıraktığım bahçeme begonvilime yaseminime ağaç küpeme ve melissama bakar hasret giderirdim. Ayrıca Aleks gibi benimde bir tontikim vardı. 8 yıl bizimle yaşadı maalesef sizlere ömür . Sizinki özgürlüğe pek alışmış gözüküyor. Dikkat edin hayır diyemiyeceği bir kuşun peşine takılıp sizi unutmasın. Ne demişler kuş aklı...
Sizlere kolay gelsin diyorum.
s.serdar
17-11-2013, 20:29
Yazın çekmiş olduğum ancak internet bağlantı hız düşüklüğü nedeniyle yükleyemediğim resimlerden bazıları...
454811
454812
454813
s.serdar
17-11-2013, 21:05
454832
454833
454834
Koruğu bizimkiler de yemeklerde kullanır. Özellikle dolma ve sarmada çok güzel oluyor. :)
s.serdar
18-11-2013, 23:30
Bu yaz da, her sene olduğu gibi güllerimiz. bol ve dolu dolu çiçek vermişti.
455107
Kapı girişnde toprak yol üzerine ektiğimiz gülhatmilerimiz. Ne sulandılar, ne ilgi alaka gördüler ama boyları 4 metreye ulaşmıştı. 3 hafta önce 30-40 cm den budayıp gelecek sezona hazırlamıştık.
455105
455104
Ne yazık ki bu gün asfaltama çalışmasına kurban gittiler.
455106
Tek tesellim bu gün grayder sürdüm. :cool:
YeniGine
19-11-2013, 00:04
Sayın s.serdar :( benim güllerim neden sizin gülleriniz gibi olmuyorlar?.. Gül hatmilerinizi görünce (ben çok seviyorum gül hatmileri) ne kadar güzeller özellikle kırmızısı çok güzel derken gitmişler üzüldüm. :( İnşallah tohumlarından almışsınızdır... Zahmetsiz ve çiçek yapıları çok hoşuma gidiyor benim.
:( Yazık bahçe kapınızın önünde de ne kadar güzel duruyorlarmış oysa ki...
s.serdar
19-11-2013, 00:32
Sayın s.serdar :( benim güllerim neden sizin gülleriniz gibi olmuyorlar?..
Sayın YeniGine.
Deneyimlediğim kadarı ile cinsi, kadar budanmasının da önemli olduğunu düşünüyorum. Meyve de olduğu gibi güller içinde verimi arttıran faktörlerin başında budamanın olduğunu sanıyorum. Bunun dışında fazlaca gübre ve ilaç da kullanmıyorum. Sulamasınında yazın en sıcak günlerde haftada bir, normal yaz sıcaklarında 10 günden önce yapmıyorum. Toprağının da pek bir özelliği yok.
Gül hatmilerinizi görünce (ben çok seviyorum gül hatmileri) ne kadar güzeller özellikle kırmızısı çok güzel derken gitmişler üzüldüm. :( İnşallah tohumlarından almışsınızdır... Zahmetsiz ve çiçek yapıları çok hoşuma gidiyor benim.
:( Yazık bahçe kapınızın önünde de ne kadar güzel duruyorlarmış oysa ki...
Yan bahçe sınırımıza 4 sene önce özene bezene onlarca tohumunu dikmiş ama bir tanesini bile hayata geçirememiştik. Araba yolunun kenarına dikip unuttuklarımız 3 yıl bize farklı bir güzellik yaratmıştı.
3 yıldır ayni hatmilerle idare ettiğimiz için maalesef bu sezon tohum almadık. Ancak yerleşkemizin kapı girişinde katmerlisi var. Gerçi resmi iyi çıkmamış ama seneye oradan tohum alabiliriz. Ancak asfalt yolun kenarında yetiştirebilir miyiz kestiremiyorum. Artık yeni çiçek ve ve ağaç için bahçemizde pek yer kalmadığı için hatmiye bahçe içinde yer vermeyi düşünmüyorum. Belki yerleşkemizin karayolu boyuna dikebiliriz.
455113
YeniGine
19-11-2013, 00:46
Evet cinsi ve budama. İşte ben budamayı kesinlikle yanlış yapıyorum o yüzden de güllerim kaliteli olmasına rağmen sayemde gelişemiyorlar. :( O yüzden makası elime alıp güllere yaklaşmaya bile korkuyorum inanın.
Gülhatmiyi seviyorum ben onun için geçen sene tohumdan yetiştirdiklerim bu sene güzel açtılar, yeni tohumdan yetiştirdiklerim ve bu sene açan hatmilerim de kaç kez uyarmama, ikaz etmeme rağmen bina görevlisi tarafından 3 kez biçildi. Artık bakalım nasip ise bahara ne olacaklar?..
s.serdar
19-11-2013, 01:13
Evet cinsi ve budama. İşte ben budamayı kesinlikle yanlış yapıyorum o yüzden de güllerim kaliteli olmasına rağmen sayemde gelişemiyorlar. :( O yüzden makası elime alıp güllere yaklaşmaya bile korkuyorum inanın.
Gülhatmiyi seviyorum ben onun için geçen sene tohumdan yetiştirdiklerim bu sene güzel açtılar, yeni tohumdan yetiştirdiklerim ve bu sene açan hatmilerim de kaç kez uyarmama, ikaz etmeme rağmen bina görevlisi tarafından 3 kez biçildi. Artık bakalım nasip ise bahara ne olacaklar?..
Bizim hatmiler oldukça arsızdı. Kışa girerken derin budayıp bırakıyor. Eksi 20de kış geçirip canlanıyordu. Kökleri derine giden bu çiçeğin kolayca zarar göreceğini ummuyorum.
s.serdar
19-11-2013, 01:18
Koruğu bizimkiler de yemeklerde kullanır. Özellikle dolma ve sarmada çok güzel oluyor. :)
Eşim asma yaprağından sarma yapmayı çok sever. Sarmaları da her tadanın çok fazla beğenisini kazanır. Sene koruk döneminde bu önerinizi eşime not ettirdim. Mutlaka deneyeceğiz.Teşekkürler.
s.serdar
19-11-2013, 01:27
583 ve 587 sayılı mesajlarımda aynı gül resimlerini göndermişim. :(
587 ye aynı resmi yüklerken forum hep hata mesajı verip yüklemeyi uygun görmemişti. Bende ebadını, pikselliğini ve ismini değiştirerek inatla aynı resmi göndermeyi başarmışım. Özür dilerim. :o
Eeee çok haklısınız o güzelim bahçeyi kapatıp da kışlığa dönerken içinizin burkulmasına.
Ellerinize sağlık, harika şeyler meydana getirmişsiniz, tabii eşinizi de kutlamak gerekir.
Şöyle bir düşündüm de nereden nereye.... daha ev inşaatı yapıyordunuz, daha sonra çim, bahçe, çiçekler derken.... dağ bakılınca bağ olmuş sözü geldi aklıma.
Sevgili s.serdar her şey gönlünüzce olsun, sağlıkla, sevdiklerinizle beraber doya doya tadını çıkartın inşallah.
s.serdar
28-11-2013, 17:13
Şöyle bir düşündüm de nereden nereye.... daha ev inşaatı yapıyordunuz, daha sonra çim, bahçe, çiçekler derken.... dağ bakılınca bağ olmuş sözü geldi aklıma.
Aynen öyle. :D
Şaka gibi geliyor bazen. Sanki evi ve bahçeyi dün almışız ve hazırda yaşıyor gibi bir his yaşadığımız çok oluyor. Eski resimlerimize bakındıkça ne zahmetler çektiğimizi anımsıyoruz.
s.serdar
28-11-2013, 18:21
Bir ara çanak antenin Lnb'sini değiştirmek için çatıya çıkmıştım. İşim bitince inip makinamı alıp bir kaç kare fotoğrafı da çatıdan çekmiştim.
Arka bahçemizden tepeye kadar buğday tarlaları. Bu sene nadasta idiler.
457720
Aynı arazi üzerindeki yerleşkemizin küçük bir görünümü.
457721
s.serdar
09-12-2013, 04:13
Cumartesi akşamı mevsimin ilk karı ile karşılaştık. Şehrin yüksek kesiminde olduğumuz için kardan bir hayli etkilendik. Arabaların üzerinde en 10 cm kadar vardı. Bir kaç gün öncesinden bahçeye kaçıp bir iki gün geçirme niyetimiz vardı. Ancak yağış proğramımızı etkiledi. Ertesi gün, günü birlik bir kaçamak yapalım dedik. Kar bolsa bir geçe kalırız niyeti ile yola çıktık. Bahçemizdeki kar Ankara'nın yarısını bile bulmuyordu. Açık arazideki kar sürgünü nedeniyle yer yer toprak görünüyordu. Gündüz saatlerinde bile ısı -3, 4 derece arasında olunca akşama geri döndük.
459525 459526
Sayın s.serdar.. Herkesin özlemini duyacağı böylesine güzel ortamlarda sürdürdüğünüz emeklilik hayatınızda siz ve eşinizin yarattığı bu güzelliklerin ömrünüze ömür katmasını diliyorum..
Çalışmak, para kazanmak ta bir yere kadar..
Yediğimiz iki lokma ekmek ve kefenin cebi falan da yok..
Ben de, 14 yıl önce çok güzel işlerime son noktayı koyarak emeklilik sürecimi başlatmaktan son derece mutluyum..
Önemli olan sağlıklı günlerde hayatımızın son yıllarının tadını çıkarabilmektir..
Selam ve saygılarımla..
s.serdar
09-12-2013, 21:25
Sayın s.serdar.. Herkesin özlemini duyacağı böylesine güzel ortamlarda sürdürdüğünüz emeklilik hayatınızda siz ve eşinizin yarattığı bu güzelliklerin ömrünüze ömür katmasını diliyorum..
Çalışmak, para kazanmak ta bir yere kadar..
Yediğimiz iki lokma ekmek ve kefenin cebi falan da yok..
Ben de, 14 yıl önce çok güzel işlerime son noktayı koyarak emeklilik sürecimi başlatmaktan son derece mutluyum..
Önemli olan sağlıklı günlerde hayatımızın son yıllarının tadını çıkarabilmektir..
Selam ve saygılarımla..
Sayın pria.
Güzel düşünceleriniz altına tereddüt etmeden imzamı atıyorum.;)
Saygılarımla.
beyzaçiçek27
15-12-2013, 23:28
Merhabalar, sayın s.serdar öncelikle sizi kutlarım bahçeniz çok güzel olmuş. Çok emek harcamışsınız , sanırım emekleriniz de boşa gitmemiş. Nice sıhhatli, mutlu günlerde sevdiklerinizle güzel günler geçirirsiniz inşallah. Mümkünse sizden bir konuda bilgi talep edecektim. Çalışmalarınız bana ilham verdi ve bende 8, 10 arkadaşla sizin uyguladığınız kooperatif sistemini uygulamak istiyorum. Malum tek başına yapılacak bir bağ evi özellikle Antep de ciddi maddi imkan gerektiriyor ve site şeklinde olması da güvenlik açısından daha mantıklı. Kooperatif hakkında bilgi talep edecektim, avantajları dezavantajları, tapu ve
belediye açısından özellikleri. Yardımcı olursanız sevinirim.
s.serdar
21-12-2013, 04:40
Mümkünse sizden bir konuda bilgi talep edecektim. Çalışmalarınız bana ilham verdi ve bende 8, 10 arkadaşla sizin uyguladığınız kooperatif sistemini uygulamak istiyorum. Malum tek başına yapılacak bir bağ evi özellikle Antep de ciddi maddi imkan gerektiriyor ve site şeklinde olması da güvenlik açısından daha mantıklı. Kooperatif hakkında bilgi talep edecektim, avantajları dezavantajları, tapu ve
belediye açısından özellikleri. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sayın beyazçiçek27
Foruma son günlerde pek gelmediğimden, gecikmem için öncelikle özür dilerim.
Açık arazide bağ evi gibi bir yapılanmaya bireysel olarak girişilmesini can ve mal güvenliği açısından pek doğru bulmuyorum. Böyle bir işe girişen yakın bir arkadaşımın yaşadıklarını saysam sayfalar tutar. Ruhsatlı silahım var güvenliğimi kendim sağlayabilirim demek yeterli olmuyor. Sizin orada bulunmadığınız her zaman ve ortam hırsızlığa maalesef kapı açıyor. Ayrıca alt yapı maliyetlerinin bireysel olarak karşılanması da çok ciddi bir ekonomik güç gerektiriyor. Dolayısı ile böyle bir organizasyonu bireysel değil kurumsal yapmanız daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.
Bu konudaki bazı düşüncelerimi Bu Sayfada (http://www.agaclar.net/forum/turkiye-ve-dunyada-gundem/10678.htm) 29 numaralı mesajımda paylaşmıştım. Bir göz atabilirseniz, aklınızdaki bazı soruların cevabını bulabilirsiniz gibime geliyor.
Eğer yine de sorularınız olur ve ayrıntısı ile alırsam daha net cevaplama imkanı da bulabilirim.
8-10 kişilik bir oluşumu kooperatif çatısı altında yürütmek biraz zor olacaktır. 3 asil 3 yedek yönetim kurulu ile 2 asil 2 yedek denetim için en az 10 üye şart. Böyle bir oluşumun ihtiyaç duyacağı bir hizmetli çalışanın maliyeti size aylık 2000.-TL, muhasebe, muhtasar, KDV de yaklaşık 1000.- olarak aylık 3000.- masraf getirecektir. Dolayısı ile Kooperatif ortak sayısını 40'ın üstünde tutulmasında yarar olacağını söyleyebilirim.
Saygılarımla.
s.serdar
26-01-2014, 19:52
12 Kasım 1013de ayrıldığımız bahçemize uzunca aradan sonra dün yeniden geldik.
Umudumuz bu sene hiç görmediğimiz kar yağışını bahçede yakalamaktı. Ancak yağmur var ama henüz kara dönüşmedi.
Mazılarımız oldukça kararmıştı.
466928
466929
Çimlerimiz bir hayli sararmıştı.
466930
466931
Kışa girerken budadığımız güllerimizin yaprakları hala üzerlerindeydi.
466932
YeniGine
26-01-2014, 23:45
Valla şu son günlerde bizlerin derdi yağmur idi. Çok şükür biz de (İstanbul) bugün yağmurla birlikte kışa girdik Sayın s.serdar...
:) Yağmur yağdı (çok şükür), şimdi de başladım inşallah kar yağar demeye... Bakalım yağar inşallah...
tarla kuşu
02-04-2014, 22:10
Bahçeniz harika... Sağlıklı günler diliyorum.
s.serdar
08-04-2014, 23:32
Bahçeniz harika... Sağlıklı günler diliyorum.
Sayın tarla kuşu daha güzelleri sizlerin olsun...
Saygılarımla.
Merhabalar Sayın s. serdar hikayenizi baştan sona büyük bir heyecan ve zevkle okudum ve okurkende işte bu tam bir azmin zaferi dedim sizi ve eşinizi çok, çok tebrik ediyorum. Bozkır olan bir araziyi çalışarak büyük bir sabırla böylesi muhteşem bir yere çevirdiğiniz için ne söylesem eminim az gelicek, bundan sonra sizin paylaşımlarınızı ve tecrübelerinizi büyük bir merakla takip edicem size ve kıymetli eşinize sonsuz selam ve sevgilerimi sunuyorum işlerinizde kolaylıklar diliyorum.
s.serdar
10-04-2014, 00:40
Sayın 06dilek.
İlk olarak aramıza yeni katılan ve de bahçe sayfası açan bir üyemiz olarak sizi kutluyor, üyeliğinizin hem de sayfanızın huzur ve mutluluk dolusu olmasını diliyorum.
Ardından sayfamda paylaştığınız güzel düşünce ve dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Umarım bizlerin yaşadığı ve sizlerle paylaştığımız tecrübe ve deneyimlerin ışığı altında, bizlerden devir aldığınız bayrağı daha yükseklere taşıdığınız görmek bizleri çok sevindirecek.
Beni eskiden tanıyan bir kaç dostum bu gün mail atmış. Altar ya da ikon olarak kullandığım o sevimli köpeği kaldırıp, bana hiç yakıştırmadıkları o elinde çay bardağı tutan beyaz atletli kahverengi donlu adamı (tamamiyle yanlış) kendime ikon seçtiğim için beni kınamışlar.
Bu kış Ankara çok kurak geçti ve hiç kar göremedik. Bu nedenle bahçemizi epeyce ihmal ettik. Günlerimiz şehir merkezinde ve oldukça hareketsiz geçtiğinden espiri olsun diye o karikatürü ikon edindim. Yarın sezonu açmak üzere bahçeye hareket etmeyi planladık. En kısa sürede eski ikonuma dönmek üzere tüm agaclar.net üyelerine sevgi ve saygılarımla.
çok güzel sağlıkla sihatla oturunuz
s.serdar
11-04-2014, 19:24
Sayın HAKAN_O
Dilek ve temennilerinize teşekkür ediyor, bahçenizde keyifli, bol mahsullü sağlık dolu günler diliyorum.
YeniGine
11-04-2014, 23:54
Sayın s.serdar merhaba... Nerelerdesiniz diye merak ederken anladım ki çok şükür tekrar döndünüz, artık buralardasınız... Sevindim.
:( İstanbul'da çok kurak geçti ve hâlâ geçiyor Sayın s.serdar. Bu sene bana su yok gibi görünüyor... :(
s.serdar
13-04-2014, 06:03
Sayın s.serdar merhaba... Nerelerdesiniz diye merak ederken anladım ki çok şükür tekrar döndünüz, artık buralardasınız... Sevindim.
Sayın YeniGine.
Epeydir foruma katılamadığımın farkındayım. Bir form ortamında 7-10 gün için geri dönüp moderatörlük görevi üstlenmem nedeniyle pek fırsat bulamadım agaclar.net'e. Bir haftalık diye aldığım görev maalesef 3 ayı geçti Bu arada notebook bilgisayarımı yeniledim. Şu anda notebook'umun işletim sistemi windows 8. Hiç alışamadım bu işletim sistemine. Dolayısı ile ilk önce bilgisayardan sonrasında internetten bir hayli soğuduğumu söyleyebilirim.
Bir kaç gün önce yeniden agaclar.net'e yoğunlaştığımda, altar resmimi daha önce açıkladığım nedenle bir iki günlüğüne değiştirmiştim. Sanırım birilerinin hoşuna gitmemiş olmalı ki altar resmim engellenmiş ve eski profilime dönme imkanım ortadan kaldırılmış. Ne diyeyim sağlık olsun profilime kısıtlama getirenlere.
Şu an sabahın 06.30 ve güneş çoktan doğdu. Bahçemdeki çimler üzerinde yoğun bir kırağı var. Bir kaç resim çekip arşivime attım. İki gündür bahçedeyiz. Çimleri biçip havalandırma işlemi uyguladık. Bir traktör römorku çim artığı toplayıp ortamdan uzaklaştırdık. Eşim çiçek bantlarında oluşan yabani otları çapalayıp bana yardımcı oldu. Hava 2 gündür hem yağmurlu hemde aşırı rüzgarlı idi. Bu gün şu anda tek bir bulut yok masmavi bir gökyüzü ile sabaha merhaba dedik. Umarım günümüz aydınlık olur.
Bu yıl Ankara'da maalesef hiç kar göremedik. Sonbahar ve kış çok kurak geçti. Bahçe yerleşkemizdeki su ihtiyacımızı 2 derin kuyudan sağlıyorduk. Sanırım bu sene yer altı su seviyemiz bir hayli eksilecek. Bu nedenle pompaları daha aşağı indirme ve sitemizin su depolama ve hidrafor sistemini yenileme kararı aldık. İnşallah bir su sorunu yaşamamak en büyük dileğimiz.
Hep kendimden bahsettim. Siz ne yapıyorsunuz? Kış dönemi sonrasında faaliyetleriniz ne durumda? Sitenizi ele geçirdiniz mi? Hav havlar ve kuşlarla durumunuz ne alemde?
Saygılarımla.
s.serdar
01-05-2014, 03:47
Bu sene sezonu erken açtık. 20 Nisan'dan bu yana bahçedeyiz. Bu kış pek kar ve soğuk görmediğimiz için sezona erken girelim istemiştik.
Sanırım çimlerimiz artık yaşlanmaya başladı ki, alıştığımızdan daha fazla sararma yaşadık. Bazıları bunu kışı karsız ve yağışsız geçirmeye bağlıyor. Bu nedenle ilk iş olarak havalandırma işlemine tabi tuttum. Yaklaşık bir günlük çalışma sonrasında 8 adet battal boy çöp torbası sararmış ve kurumuş çim artığını toplayıp ortamdan uzaklaştırdım. Gün boyu deli gibi çalışmaktan, bu çalışmayı fotoğraflamaya fırsat bulamadığımı sonradan fark ettim. Sanırım Mart ayında çektiğim bu resim çimlerin son durumunu bir parça yansıtıyordu.
488116
Ardından danaburnu zararlısı önlem olarak için tüm çim alanları ilaçladım. Otomatik sulama sistemini henüz devreye almadığımdan dolayı tüm çimleri elle sulamak zorunda kaldım.
Kış döneminin verdiği hareketsizliğe dayalı hamlıktan dolayı ertesi gün kendime izin verdim. Hiç bir iş yapmadım. Nasıl olsa sezona erken girdik. Önümüzde uzun zamanlar var diyerek, bir ertesi gün istirahat süresini bir gün daha uzattım. Dinlenme süresince ertesi ve sonrası günlerdeki iş plan ve proğramını da yapma imkanım oldu. Proğramda ilk olarak sebze bantlarının bellenmesi, kumlanması ve fide ekimine uygun hale getirilmesi vardı. Geçen sonbaharda arkamıza bakıp gitmeden terk ettiğimiz arka bahçe bir felaket gibiydi. En düzgün fotoğrafı aşağıda ki gibi. Diğer resimleri eklemeye utandım. :(
488117
s.serdar
01-05-2014, 12:21
Sebze bantlarındaki damla hortumlarını kenarlara toplayıp toprağı belledik, bir kaç gün beklettik, yabani otları elle ve tırmıkla topladık, toprağa bir miktar dere kumu ekleyip tesviye ettik.
488182
488183
488184
488185
Geçen sonbahardan kalan nanelerin yerini değiştirdik.
488186
s.serdar
01-05-2014, 12:41
Sebze bantları dikime hazır hale geldiği için şehre son indiğimde bir miktar domates ve sivri biber fidesi aldım. Ancak komşular henüz erken, biz ektik ama bir haftadır fideler de hiç bir faaliyet yok. Hatta epeyce zayiat verdik, biraz bekle demeleri üzerine fideleri aldığımız şekliyle muhafaza ediyoruz.
488189
Bu sene bir değişik uygulama yapıp bir kaç salatalık fidesini saksılara ekip sınır tel örgülerinde ki beton direklere asmak ve salatalıkları tel örgülere sardırmak istiyorum. Bakalım bir şeye benzeyecekler mi?
488190
488191
s.serdar
01-05-2014, 23:40
Saksıda yetişip tel örgü üzerinde yayılması düşünülen ilk salatalık fidesi yerini aldı.
488438
YeniGine
02-05-2014, 00:41
Sayın s.serdar merhabaa, hoşgelmişsiniz, sizi gördüğüme sevindim, çok şükür...
Ben her gece 3-4 saat sitede olmama rağmen (Valla kimse duymasın, çok ayıp) siteyi hâlâ tam olarak çözebilmiş değilim, çok eksiğim var diye düşünüyorum. Ama yine de anladığım kadarı ile 12.04.2014 tarihli yorumumda Beğen butonunu tıklamadığınız için ben yorumunuzu ancak bu gece görebildim ki o da sayfanıza eklentiler yapmışsınız o yüzden.
Ben inşallah yarın ilk işim sayfanıza girip neler yapmışsınız, neler anlatmışsınız can kulağı ile dinleyeceğim inşallah!..
s.serdar
02-05-2014, 09:57
Ben her gece 3-4 saat sitede olmama rağmen (Valla kimse duymasın, çok ayıp) siteyi hâlâ tam olarak çözebilmiş değilim, çok eksiğim var diye düşünüyorum. Ama yine de anladığım kadarı ile 12.04.2014 tarihli yorumumda Beğen butonunu tıklamadığınız için ben yorumunuzu ancak bu gece görebildim ki o da sayfanıza eklentiler yapmışsınız o yüzden.
Sayın YeniGine.
İnanın, bende beğen butonunun böyle bir özelliği olduğunu hiç bilmiyordum, ya da bu butonun bazı konu ve yazıları takipte kolaylık sağladığının farkında değildim.
Bu sezon geçmişten ve forumdan edindiği deneyimlerle daha farklı ve belkide daha zaman alıcı uygulamalara yönelme eğiliminde idim. Ancak yaşadığımız kuraklık tüm Türkiye de kendisini fazlası ile hissettirirken, su rezerv ve kaynakları oldukça zayıf olan yöremizde şimdiden çok daha fazla olumsuz sonuçlar doğurduğunu görüyorum. Yakınlarımızda 5-6 yeni derin kuyu açım işlemi başladı. Eski kuyulardaki pompaların daha derin mesafelere indirme çalışmaları şimdiden hızlandı. Haziran ayı sonlarında su kesintileri ile karşılaşacağımızı hissediyorum. Bu yüzden sebze ve yeni çiçek uygulamasını kısıtlama kararı aldım. 4 adet sebze bandını 2 ye düşüreceğim. Yeni çiçek fidesi almayacağım. Sadece bahçemizle yaşıt olan güllerle idare etmeyi planlıyorum. Hatta aşamalı olarak çim alanların sulamasını kesip ilk etapta yan bantta kalan yaklaşık 100 m2 çim alanı feda etmeye kendimi hazırlıyorum.
Bahar yağışları istediğimiz gibi gitmiyor. Neredeyse son 15 gününün 10 günü hava kapalı, bulutu olmasına ve 10-12 günde her gün az da olsa yağmur almamıza rağmen toprağın derinlikleri kupkuru. Çevremizde ki köylerde sürekli yağmur duasına çıkılıyor. Arazi üzerindeki çeşmelerin pek çoğu daha şimdiden Ağustos ay debilerine düştüler. Durumlar maalesef hiç iç acıcı değil.
Yöremizdeki kaysı ağaçları don yaşadı. Bu yıl bulursak kayısıyı para ile satın alacağız. Bu aylarda hiç alışık olmadığımız kadar şiddetli rüzgar yaşıyoruz. Rüzgar toprak yüzeyini fazlası ile kuruttuğu gibi yeni ekilen fidelerde aşırı zayiata yol açıyor. Yani durumlar çok can sıkıcı.
Geçen sonbaharda çeliklediğimiz sardunyaların hiç biri canlanmadı. Bu yüzden sadece kuraklığa dayalı olur diye sadece 4 adet sardunya ve geçen sezonda aldığım ortancalardan boşalan saksılar için 20 kadar petunya satın aldım.
488577
488578
Bakalım bunları yaşatıp büyüte bilecek miyiz?
s.serdar
02-05-2014, 10:07
2012 yılı Şubat ayı.
488597
2014 yılı Şubat ayı.
488600
Yeni çiceklerinizi sağlıkla büyütün inşallah...Seneler arasında ne kadar çok değişim yaşıyoruz...Sanki gelecek yıllar daha çok kuraklıkla geçiyor.Sonumuz hayır olsun...
Ortancanız ne alemde serdar bey? Meyve ağaçlarınız? Bu yıl mahsül iyi olur mu? Yeni çiçeklerinizi güzel günlerde büyütün, dona dayanıklı clematis ve hosta göremiyorum bahçenizde, özellikle hostayı gölge alanlarınız için şiddetle tavsiye ederim, bahçeye renk atıyor, sezon geçtikçe güzelleşiyor.. :)
s.serdar
02-05-2014, 10:59
Yeni çiceklerinizi sağlıkla büyütün inşallah...Seneler arasında ne kadar çok değişim yaşıyoruz...Sanki gelecek yıllar daha çok kuraklıkla geçiyor.Sonumuz hayır olsun...
Sayın sonkez.
Temeniniz için çok teşekkürler. Tesbitlerinize katılıyorum.
s.serdar
02-05-2014, 11:17
Yerleşkemizin yıllık su tüketimi yaklaşık 45.000 ton. Depomuz ise 100 ton kadar. Yani yılda depoyu 450 kere doldurmamız gerekiyor. Kısa dönemde depo kapasitemimiz arttırma imkanımız olmadığından sirkülasyon hızlandırmak amacıyla hidrofor sistemi kapasitesini arttırmak için yeni sistem kurmaya başladık.
488646
488647
5 motor ve pompadan oluşan toplam 10 beygirlik motor gücünü 15 beygire, 100 litre olan basınç tankı kapasitesini 1000 litreye çıkararak geçici bir çözüm üretme çalışmasını başlattık. Mevcut motor odasın yeni sistemin montajı için yeterli genişlikte olmadığından, bitişiğine 10 m2 yeni bir oda yapıp 2 adet 7.5 beygirlik motor ve 500 litrelik 2 adet basınç tankı yerleştireceğiz.
Eğer derin kuyularımızdan yeterli su alabilirsek ani 100 tonluk depoyu günde 2-2,5 defa dolduracak seviyede su çekebilirsek bu sezonu sorunsuz atlatabilmenin çarelerini araştırıyoruz.
s.serdar
02-05-2014, 13:06
Ortancanız ne alemde serdar bey? Meyve ağaçlarınız? Bu yıl mahsül iyi olur mu? Yeni çiçeklerinizi güzel günlerde büyütün, dona dayanıklı clematis ve hosta göremiyorum bahçenizde, özellikle hostayı gölge alanlarınız için şiddetle tavsiye ederim, bahçeye renk atıyor, sezon geçtikçe güzelleşiyor.. :)
Sayın sudenur merhabalar.
Geçen sene edindiğim ve oldukça para ödediğim 5 ortancadan 4'ünü Ankara'ya götürmüştüm. Mart ortalarında yeni filiz vermeye başladılar ancak 4'ü de sonradan kurudu. Sonradan farkına vardım ki toprakları fazlaca yaş. Sanırım fazla sulamadan dolayı çürüdüler. :(
Bahçe evinde kalan aşağıdaki ortanca yeni yapraklar verdi.
488669
488670
Ancak yapraklardan bazılarının yarısı kuruyor. Sabahları 4 saat kadar direk güneş alıyor. Bu mu kurutuyor yaprakları anlamadım.Bu yazı çıkarır mı kestiremiyorum. Ben çözemedim bu ortancaların derdini. Sanırım bundan sonra ortanca denemeyeceğim. :(
s.serdar
02-05-2014, 15:37
Ortancalardan arta kalan boş saksıların derinlikleri fazlada olsa, boş kalmasınlar diye petunya diktik.
488674
488675
488676
488677
Siyah petunyanızda var mı ?
Sayın sudenur merhabalar.
Geçen sene edindiğim ve oldukça para ödediğim 5 ortancadan 4'ünü Ankara'ya götürmüştüm. Mart ortalarında yeni filiz vermeye başladılar ancak 4'ü de sonradan kurudu. Sonradan farkına vardım ki toprakları fazlaca yaş. Sanırım fazla sulamadan dolayı çürüdüler. :(
Bahçe evinde kalan aşağıdaki ortanca yeni yapraklar verdi.
488669
488670
Ancak yapraklardan bazılarının yarısı kuruyor. Sabahları 4 saat kadar direk güneş alıyor. Bu mu kurutuyor yaprakları anlamadım.Bu yazı çıkarır mı kestiremiyorum. Ben çözemedim bu ortancaların derdini. Sanırım bundan sonra ortanca denemeyeceğim. :(
Ortancalar yarı gölgelik serin alanları seviyorlar , aşırı güneş yakıyor.
s.serdar
02-05-2014, 21:30
Siyah petunyanızda var mı ?
Hepsini satın aldım ama hiç siyahına rastlamadım.
YeniGine
02-05-2014, 23:30
Sayın s.serdar merhaba!.. Maşallah çok işler yapmış ve başarmışsınız, ellerinize sağlık.
Yeni aldığınız fideleriniz bol mahsullü olsunlar. Sardunya ve petunyalarınız çok güzeller bol bol çiçeklerini görün inşallah...
:( Maalesef evet sonbaharı da, kışı da oldukça kurak geçirdik, ilkbahar gibiydi. Nisan ayını geçtik son 4-5 günü çok şükür yağmur yağdı. Onun için ben bu sene tohum atmadım. Çok sevdiğim kına tohumlarını olursa olurlar, belli mi olur deyip attım, arkasından çok şükür 3-4 gün bir yağmur yağdı. Fakat bakınıyorum öyle pek çimlenen yok henüz. Yani ben zaten biliyorsunuz sitenin suyunu kullanabiliyorum onu da açmazlarsa hiçbirşey yapamam o yüzden bu sene daha çok saksı da sardunyalara gönül verdim. Başarabilir isem tabi.
Ben yine bildiğiniz gibi :D maalesef siteyi hâlâ ele geçirebilmiş değilim, havhavlarım hâlâ benimle çok şükür. Ve kumrular an itibarı ile 2. posta yavrular uçacaklar inşallah. Geçen sene 4'tü yanılmıyor isem, bu sene inşallah 5 olur.
Bu arada kayısı ağacınıza üzüldüm, hatırlıyorum bahçe sayfanızı yeni yeni tanımaya başladığımda kayısıların bereketinden ve ne yapacağınızdan yakınıyor idiniz. Çok üzüldüm. Yeni bir kayısı fidanı alın bari Sayın s.serdar.
Herşey gönlünüzce, rastgelsin inşallah Sayın s.serdar.
s.serdar
03-05-2014, 00:53
Bir kaç saat sonra 07:30 da Safranbolu, İnkum, Amasra ve Yedi göler gezisine çıkacağım. Bahçede onca iş dururken geziye çıkmak çok saçma ama verdik bir söz bir kaç gün ara olacak agaclar.net'e...
YeniGine
03-05-2014, 00:58
Gezilecek yerler çok güzel, ağız tadı ile keyfini çıkarın inşallah. Doğa gezisi başka nasıl olabilir ki?.. Bahçe işlerini de ayrıca hiç dert etmeyin elbet dönünce inşallah devam.
Sonra, evet çok kaldınız ağaçlar nette az biraz arayı hak ettiniz. :D
Şaka bir yana güzel, gönlünüzce bir gezi olsun gidin gelin sonra tekrar inşallah ağaçlar.net.
Ayrıca geziden güzel fotoğraflar bekliyoruz.
s.serdar
13-05-2014, 20:54
Bu sezonun fidelerini yaklaşık 2 haftadır bekletmekten sıkılıp dikme kararı aldım. Damlama hortumlarını serdim. Fidelerin son sulamasını leğen içinde alttan hümas takviyesi ile yaptım.
492342
Bir fide bir çukur açmak yerine, önce çukurlar gerekende geniş açıldı. Çukurların zemininlerine, sonbaharda oluşuma hazırladığım kompost gübreden serdim. Çukurları kapatırken de bolca yanmış koyun gübresi ve bir miktarda çimler için kullandığım kompoze gübre takviyesinde bulundum. Can sularına orkide gübresi kattım.
492353
Artık domatesler çınar, biberler kavak ağacı gibi olursa hiç şaşırmayacağım. :D
492354
s.serdar
13-05-2014, 22:27
Geçen sonbaharda iki yılını doldurmuş nanelerin yerini değiştirme kararı aldık. Bel ile söküp bir kaç metre uzağa taşıdık. Baharda kendilerine gelip oldukça tazelenmiş olarak büyümelerini sürdürüyorlar.
492408
15-20 gün önce ıskadan diktiğimiz soğanlar, beklediğimizden çok önce hasada gelmeye başlayacaklar gibi.
492417
Geçen son baharda bahçe kapımızın önündeki yol çalışmasına kurban gitmiş ve gövdeleri grayder bıçağı ile parçalanıp üzerlerine 10 cm kadar çıkma asfalt serilmişti.
Bu bahar yeniden yeşerip koca koca yapraklar vererek bizlere merhaba demeleri çok sevindirici oldu.
492414
492416
YeniGine
13-05-2014, 23:51
Sayın s.serdar fotoğraf ve yorumlarınızı okurken 'ooo bunlar kimbilir ne olacak' derkeeen siz "Artık domatesler çınar, biberler kavak ağacı gibi olursa hiç şaşırmayacağım" demişsiniz. :D Çok güldüm. Emeklerinize sağlık, mahsulünüz bol olsun inşallah. Nanelerinize, soğanlarınıza da maşallah.
Geçen sonbahardaki yol çalışmalarınızdaki fotoğraflarda ben hatmi çiçeği görmüş idim. Yani şimdi bu son fotoğraflar hatmi mi oluyor? Bilemedim çünkü benim hatmilerimin yaprakları bu kadar büyük değil.
s.serdar
15-05-2014, 11:07
Geçen sonbahardaki yol çalışmalarınızdaki fotoğraflarda ben hatmi çiçeği görmüş idim. Yani şimdi bu son fotoğraflar hatmi mi oluyor? Bilemedim çünkü benim hatmilerimin yaprakları bu kadar büyük değil.
Evet sayın YeniGine. Hatmi çiçeği olduğunu yazmayı unutmuşum. Çok dikkatlisiniz. ;)
Sanırım istenmeden de olsa, kökten budanmış oldukları için yapraklarını çok büyük verdi. Bakalım çiçekeri nasıl olacak?
resimsel
15-05-2014, 12:32
Ellerinize sağlık,bahça yaza tam anlamıyla hazırlanmış.
s.serdar
15-05-2014, 22:27
Ellerinize sağlık,bahça yaza tam anlamıyla hazırlanmış.
Çok teşekkürler. Ama yapacak o kadar çok daha iş var ki. :(
s.serdar
15-05-2014, 22:32
Soma faciası sebebiyle uykusuz geçen bir geçen gecenin sabahı.
492999
493000
493001
493002
YeniGine
15-05-2014, 23:14
Sayın s.serdar :( Soma'ya çok üzüldük, başımız sağolsun.
Gün doğumundaki fotoğraflarınızı her zaman beğenmişimdir. Yanılmıyorsam da bir tek sizin sayfanızda görüyorum. Çok güzel, gönlünüze sağlık.
s.serdar
23-05-2014, 22:49
Bu gün güneşe böyle güle güle dedik.
495739
s.serdar
06-06-2014, 23:00
Mayıs ayı hep yağmurlu geçti. Toprak bir türlü ısınmadı. Nadir güneşli günlerden biri.
500213
Yerli çiçeklerimizin yazlıkcılarından olan güllerimiz açmaya başladı.
500220
500221
Bu sezon için hazır aldıklarımız, bıkmadan usanmadan açmaya devam ediyorlar.
500223
500224
s.serdar
06-06-2014, 23:17
Arkamıza yeni komşular geliyor. İyi mi olacak kötü mü? Şimdilik kestiremiyorum.
500237
500238
500239
Komşular bizi böyle görecekler...
500240
s.serdar
06-06-2014, 23:53
Eşim çevreyi kolaçan ediyor. Belki de yeni komşuları ziyarete giden beni izliyor olabilir.
500241
500242
YeniGine
06-06-2014, 23:55
Sayın s.serdar mayıs yağmurlu geçmesine ben sevindim. İstanbul'da da maşallah 1 haftadır çok güzel yağdı. Ben yağıştan memnun ve mutluyum.
Arka komşular; yeni gelen komşular, taşınanlar beni tedirgin eder. Sizi de etmiş gibi. Ama bizi böyle görecekler fotoğrafınızdan çok yakın değilmişsiniz, sizi pek etkilemeyecek gibi.
Yine de hayrlısı olsun inşallah.
s.serdar
07-06-2014, 00:06
Arka komşular; yeni gelen komşular, taşınanlar beni tedirgin eder. Sizi de etmiş gibi. Ama bizi böyle görecekler fotoğrafınızdan çok yakın değilmişsiniz, sizi pek etkilemeyecek gibi.
Sayın YeniGine iyi akşamlar.
Aramız 50 metre kadar. Ancak o fotoğraf 7 adet fotoğraf karenin yan yana eklenmesi ile oluşmuş devasa bir fotoğrafın, forum için küçültülmüş bir görüntüsü ve bilmeyen için gerçekten yanıltıcı. Arkamızın boşluğuna o kadar alışmışız ki rahatsız olmadık dersem yalan olacak.
Kaç zamandır aklımda olan ama bazı nedenlerle geciktirdiğim mekan değiştirmek fikri yavaş yavaş filizlenmeye başladı.
YeniGine
07-06-2014, 00:27
Çok haklısınız Sayın s.serdar inanın sizin bu durumdan rahatsızlığınızı hemen farkettim. Zira aynı şey benim için de geçerli, ben alışkanlıklarımdan kolay kolay vazgeçemem, yenilikler beni rahatsız eder.
Ama derim ki belli mi olur? Belli de olmaz yine de bir denemekte fayda var. Sizi çok iyi anlayabiliyorum hakkınızda hayrlısı olsun inşallah.
s.serdar
07-06-2014, 01:05
Bir kaç gün önce her öğleden sonra olduğu gibi hava kapadı. Siyah bulutlar gökyüzünü kapladı. Aşırı derecede şimşek ve gök gürültüsü başlayınca bahçeden kaçıp evin verandasına taşındık. 3-5 saniyede çakan şimşekler dakikalarca süren kesintisiz gök gürültülerinden ürküp verandadan bu defa evin içine kaçtık.
Hep yıldırım ve şimşek fotoğrafı çekmek arzumu gerçekleştirmek için makinemi alıp pozlamaya çalıştım. Ancak bir türlü çekmeyi başaramadım. Sonrasına cinlik edip fotoğraf makinesini kamera moduna alıp video çekimi yaptım. Videoya en az 10 kadar şimşek görüntüsü düştü. Ancak kamera çekim modunun düşük çözünürlükte olduğunun sonradan farkında vardım.
Videoyu kare kare ilerletip şimşek görüntülerini fotoğraf karelerine kopyaladım görüntü modu 320 x 240 olduğundan kalite çok düşük ama 2 kareyi yine de paylaşıma sunayım istedim.
500293
500294
YeniGine
07-06-2014, 01:16
:) Çok da güzel olmuş. Ellerinize sağlık Sayın s.serdar.
s.serdar
07-06-2014, 01:50
Mayıs ayı Ankara'da olduğu gibi bahçemizde de çok yağışlı ve gök gürültülü geçti. Şimdiye kadar oldukça düzenli olan elektriklerimiz, her gök gürlemesinin ardından uzun süreli kesintiye girdi. Elektrikler gidince su kuyularımızın dalgıç pompaları ile su şebekemizi çalıştıran hidroforlarımız devre dışı kaldığı için kendi hidrofor sistemini çalıştırmak, gerektiğinde aydınlatma ve televizyon için sık sık jeneratörümüzü çalıştırmak zorunda kaldık.
Maaşımın önemli bir bölümü jeneratörün benzin parasına gittiği gibi milli içkimiz ayranı biraz fazla kaçırdığım bir gece elektrik sistemindeki 0-1-2 anahtarı ilgili pozisyona almayı unuttuğum için geri gelen TEK'in şebeke elektriği jeneratörü arızalandırdı. 85 kiloluk bu aleti evin bodrum basamaklarından sürükleye sürükleye yukarıya tek başıma çıkardım. Servisini arayıp bahçeden aldırtıp Ankara'ya gönderttim. Tamiri yapılıp gelen aleti tekrar bodruma indirmeden önce iyi çalışıp çalışmadığının kontrolü amacıya veranda da tuttum ve çalıştırdım. 15 sene önce aldığım ve son 10 senedir pek kullanma olanağı bulmadığım bu aletin bundan sonra ne kadar yaralı ve vaz geçilmez olduğuna kanaat getirdim.
500299
500300
s.serdar
07-06-2014, 22:52
Yağmur kaç gündür göz açtırmıyor. İlaçlama faaliyetlerini yapmak mümkün olmuyor. Bu gün bir ara duralar gibi oldu. Kaç gündür toplama imkanı bulamadığımız erkenci kirazımızı topladık. Ağacımız 3-4 yaşında. Yarısına yakını kuşlar gagalamış. Bize ancak 4 kilo kadar kaldı. O da bize fazlası ile yeter.
500524
500525
500526
Afiyetle tüketiniz, Ortakçılarda iyi çalışmış :D
s.serdar
07-06-2014, 23:39
Petunyalar yağmurdan baygınlık geçiriyorlar.
500542
500543
s.serdar
16-06-2014, 02:04
Ortanca konusunda kendimi çok yetersiz görüyorum. Geçen sene aldığım 4 ortancadan sadece bir tanesi hayatta. Oda can çekişmeye devam ediyor. Bu sene ortancadan vaz geçmiştim. Ama yine dayanamayıp iki tane satın aldım. Satıcıdan toprağı gübresi bakımı hakkında biraz bilgi aldım. Bu arada benim yaptıklarımın hepsinin yanlış olduğunu öğrendim. Umarım bu ortacalar daha uzun ömürlü olurlar.
502353
502354
YeniGine
17-06-2014, 00:23
Sayın s.serdar yeni ortancalarınız hayrlı olsun özellikle mavi mi desem, lacivert mi desem ne kadar güzel bir rengi varmış. Çok güzel maşallah!..
"Satıcıdan toprağı gübresi bakımı hakkında biraz bilgi aldım. Bu arada benim yaptıklarımın hepsinin yanlış olduğunu öğrendim. Umarım bu ortacalar daha uzun ömürlü olurlar." demişsiniz. Evet inşallah uzun ömürlü olurlar.
Bu arada sizin yaptığınız yanlışları merak ettim. Benim 4 tane ikisi komşumun bahçesinde, ikisi de ortak alanımızda çok şükür ölmediler ama bir türlü şöyle dolu dolu gelişmiyorlar da. (Hoş aman ölmesinler inşallah, buna da şükür diyeyim.)
s.serdar
19-06-2014, 01:27
Bu arada sizin yaptığınız yanlışları merak ettim.
Aklımda kalanları sıralayayım.
1) Toprak seçimi yanlış. (Su tutsun diye killi toprak kullanıp içine kum ve koyun gübresi eklemiştim) Üreticinin tavsiyesi üzerine torf kullanmaya başladım.
2) Ortancalar koyun gübresi sevmezmiş. Koyun gübresi yakarmış.
3) Bahçe evinin verandasında tutuyor ve gün doğumundan öğlen saatine kadar direk güneş alıyordu. Üzerine direk gün ışığı düşmesi uygun değilmiş.
4) Sıcak havalarda yapraklara ve çiçeklere su düşmesi uygun değilmiş.
Sulamayı imkan olursa daldırma yöntemi ile yapmak daha uygunmuş.
5) Limon tuzu, sirke, muz kabuğu vs. uygulaması doğru değilmiş. Ortancalar için üretilmiş sıvı gübreyi 15 günde bir kullanmak gerekirmiş.
s.serdar
19-06-2014, 21:44
Bu gün öğleden sonra yine yağmur başladı. Aralıklarla şu saatte bile yağıyor.
503488
503489
503490
503491
Trakyayı felç etti, çiftçiler perişan...
s.serdar
19-06-2014, 22:00
Etrafımızdaki ekinler sararmaya başladılar. Sanırım bundan sonraki yağmurlar, ekinler için pek hayırlı olmayacak.
s.serdar
19-06-2014, 22:01
Öğleden sonraki yağmurdan ıslanan çiçeklerimiz.
503492
503493
503494
503495
503496
s.serdar
19-06-2014, 22:05
503502
503503
s.serdar
19-06-2014, 22:39
Dün bir kaç aile birleşip 20 kilo undan katmer yaptık. Çok azını taze olarak tükettik. Kalanlar derin dondurucuda saklanıyor.
503507
503508
503509
503510
YeniGine
19-06-2014, 23:32
:) Sayın s.serdar afiyet bal şeker olsun, çok güzel şeyler yapmışsınız. Harika!..
Yağmur fotoğraflarınız bir harika, çok güzel çok. Güllerdeki su damlacıkları da bir başka harika. Hangi gül daha güzel desem; yok hepsi çok güzeller. Ellerinize sağlık. Maşallah!..
Ortancalar!.. Benim 4 tane ortamcam var bahçedeler. 2'si öğlene kadar, 2'si de öğleden sonra ki güneşi alıyorlar. Sulamaları zaten öğleden sonra güneş alan sitenin gece sulamasından nasibini alıyor, diğeri de ben akşam üzeri hortumla suluyorum (Onun durumu daha iyi.) Ve geçen sene limon tuzlu su ile çok suladım. Demek ki benim ortancalar da yanlışlara maruz kalmışlar.
s.serdar
19-06-2014, 23:49
Sayın YeniGine beğeni ve temennileriniz için çok teşekkürler. Nedenini bilmiyorum ama kullandığım her üç fotoğraf makinesi de kırmızı renge karşı pek başarılı değil. Kırmızı renkli çiçekleri gerektiği gibi düzgün çekemiyorlar. Bahçedeki güllerinden en az yarısı kırmızı. Bu nedenle arzuladığım kalitede kırmızı çiçek rengi çekemiyorum. Dolayısı ile resim zenginliği yaratmak biraz zor oluyor.
Geçen ay Amasra'da parklarda bahçelerde çok bol ortanca görmüştüm. neredeyse ağaç olmuşlar. Biz burada gözlerinin içine bakıyoruz, sonuç yine hüsran...
Elimdeki biri geçen sene den kalan, ikisi de yeni edindiğim ortancaları satıcının tavsiyesi üzerine artık sürekli gölgede tutmaya başladım. Gece verandada bulanan masanın altına çekiyoruz ki sabah doğan güneş üzerlerine gelmesin diye. Şimdilik durumları iyi. Buna rağmen başarılı olamaz ise seneye ortanca mortanca almayacağım.
YeniGine
19-06-2014, 23:59
Sayın s.serdar sanırım sitede çoğunluk şikâyetçi kırmızı, beyaz, fuşya renkleri tam yakalayamıyoruz, olmuyor...
Demek ki kesin net sonuç ortanca hep gölgede olacak. İnşallah başarırız, ortancalara devam.
s.serdar
20-06-2014, 20:32
Sayın s.serdar sanırım sitede çoğunluk şikâyetçi kırmızı, beyaz, fuşya renkleri tam yakalayamıyoruz, olmuyor...
Sorunun salt bana yönelik olmamasına sevindim. :D
YeniGine
20-06-2014, 23:33
:) Ben zaten yakalayamıyorum makinem kaliteli bir makine değil. Ama hem sayfalarda gördüğüm, hem de okumuşluğum var üyelerimizden 'Rengi daha canlı, rengi daha bir koyu, rengi daha bir açık, tam rengi bu değil' gibi...
s.serdar
03-07-2014, 21:02
Papatyalarımız yine coştular.
506631
506632
506633
s.serdar
03-07-2014, 21:12
Buğdaylar sararmaya başladı.
506635
s.serdar
04-07-2014, 01:01
İlk defa fotoğrafa rengi oldukça düzgün düşen bu nedenle beğendiğimi söyleyebildiğim bir kırmızı renkli çiçek (Sardunya)
506696
Dün bir kaç aile birleşip 20 kilo undan katmer yaptık. Çok azını taze olarak tükettik. Kalanlar derin dondurucuda saklanıyor.
503507
503508
503509
503510
Ne büyük keyif..
Bayıldım.
s.serdar
04-11-2014, 23:53
20 Nisan da açtığımız bahçe sezonunu, 03 Kasım'da kapatarak Ankara'ya döndük. Ne çok eşya taşımışız farkında olmadan bahçeye. Arabanın bagajı da dahi, tavana kadar yükle geri döndük ama daha fazlası bahçede kaldı. :mad:
Yaz döneminde formu ve bahçe sayfamı bir hayli ihmal ettiğimi fark ettim. :(
YeniGine
05-11-2014, 00:46
Sayın s.serdar zaten bu yaz hep bahçe sayfamı ihmal ettim dediniz ve haklısınız.
Bir de şu an tam sayfa adını hatırlayamıyorum 'Bu nedir' miydi o sayfada da bir cevapsız sorunuz kaldı.
s.serdar
15-11-2014, 16:33
Yazdığım soruyu bulamadığım için yanıtlayamadım. Kaldırıldığını düşünmüştüm.
YeniGine
15-11-2014, 23:15
http://www.agaclar.net/forum/bilgi-oyunlari-bitki-tanima-testleri-bu-nedir-bulmaca-kelime-oyunu/1385-183.htm
s.serdar
20-10-2015, 01:36
Hafta sonu evi ya da hobi bahçesi ve de yöneticisi olarak olarak kullandığımız yerleşkenin havadan görüntüsüdür.
Fotoğraf tarafımdan uçan bir kamera ile çekilmiştir.
581746
YeniGine
20-10-2015, 23:26
Sayın s.serdar merhaba, hoşgelmişsiniz... Nerelerdesiniz?
s.serdar
21-10-2015, 01:55
Epeydir ihmal ettiğimin farkındayım.
Çiftçiliği mi, yoksa teknoloji takip etmenin kararsızlığı olsa gerek bu.
Sayın Yeni Gine.
Umarım sağık ve sıhhat içerisindeysiniz?
Son kelimem Çekoslavakyalıştıramadıklarımızlardanmısınız gibi bir şey şey olmuş... Özür
s.serdar
21-10-2015, 02:17
Bahçe evim ve konumum.
581877
Mücevher Çalısı
21-10-2015, 11:03
...
Fotoğraf tarafımdan uçan bir kamera ile çekilmiştir.
581746
Teknolojiyi hiiiiç takip etmemişsiniz, cık cık cık:)
Sizden öğreneceğimiz çok şey var anlaşılan...
Saygılar...
sevgihoca
21-10-2015, 18:30
Her yer evle dolmuş maşallah.ilk fotoğrafta hiçbir şey yoktu.Farklı hobiler edinmişsiniz sanırım.Önce toprak sonra gökyüzü olmuş.Hepsi de güzel uğraşlar.Bence siz gene de kamerayı bahçeye doğru yöneltin.Çünkü güzel bir bahçe.Sevgiler.
s.serdar
22-10-2015, 04:21
Teknolojiyi hiiiiç takip etmemişsiniz, cık cık cık:)
Sizden öğreneceğimiz çok şey var anlaşılan...
Saygılar...
Yok, pek öyle değil... Teknolojiyi severim ve takip etmeye özen gösteririm. Bu yüzden bağ, bahçe, çiçek, böcek işlerine farkında olmadan, daha az zaman ayırabildiğimi ifade etmek istemiştim.
Fotoğraf çekmeyi de seviyorum. Bahçe sayfamda da genelde yakın çekim çiçek resimlerimi paylaşmak büyük zevk idi. Ama an geldi yetmedi. Yerden fotoğraflamanın yetersizliğini hissettim. Bu yüzden hava fotoğrafçılığı ilgimi çekti. Araştırdım, okudum, sordum, soruşturdum sonunda gidip uçan bir kamera almaya karar verdim. Henüz işin başlangıçındayım. Kamerayı uçuran mekanizmayı keşfetmek, sevk ve idare edebilmek, aynı anda bir de kamera ayarlarını becerebilmek pek kolay bir şey değil. Henüz bu iş de acemilik aşamasındayım. Henüz hiç bir kimseye bir şey öğretebilecek seviyeye gelmedim. Umarım ileride olur inşallah.
Ancak uçan kamera ile kaydettiğim hava görüntülerini sonradan izlemenin keyfi anlatılabilecek bir şey değil.
Saygılarımla.
s.serdar
22-10-2015, 04:27
Her yer evle dolmuş maşallah.ilk fotoğrafta hiçbir şey yoktu.Farklı hobiler edinmişsiniz sanırım.Önce toprak sonra gökyüzü olmuş.Hepsi de güzel uğraşlar.Bence siz gene de kamerayı bahçeye doğru yöneltin.Çünkü güzel bir bahçe.Sevgiler.
Başlangıçta yolu suyu elektriği olmayan bir buğday tarlası idi yerleşkemiz. Zaman içinde bozkırda bir vaha konumuna geldi, ama yapılaşma da kaçınılmaz olarak arttı.
Cihaz yağışlı havalarda uçamıyor. Eğer yağış olmaz ise bu gün bahçemin daha yakın görüntülerini alıp paylaşmayı düşünüyorum.
Saygılarımla.
Sn. s.serdar fotoğraf kaliteniz dikkatimi çekmişti, şimdi uçan kamerayla harika olacak diye düşünüyorum, izlemek keyifli olacak. Bahçeniz çok düzenli ve özenli, bol ürünler, güzel çiçekler dileğiyle yeni resimleri bekliyor olacağım. Kolay gelsin.. :)
sevgihoca
22-10-2015, 11:20
Bu fikri ben de beğendim Sayın S.Serdar,havadan bahçe çekimlerinizi bekliyorum.Saygılar.
blnturkek
22-10-2015, 17:33
eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun.
s.serdar
23-10-2015, 18:31
Hava zaman zaman yağışlı ve rüzgarlı olduğundan kısa süreli bir uçuşla alınan bir kaç kare hava fotoğrafı...
582213
582214
582215
582216
582217
Mücevher Çalısı
23-10-2015, 18:42
Eviniz çok güzel görünüyor, güle güle oturun. Patika yol yukarıdan çift sıra inci gibi:p
s.serdar
23-10-2015, 19:15
Eviniz çok güzel görünüyor, güle güle oturun. Patika yol yukarıdan çift sıra inci gibi:p
Çok teşekkürler. Onlar mermer mutfak tezgahından lavabo oluşturmak için kesilmiş yuvarlak mermer parçaları. Zamanında tanesini 1 lira gibi komik bir fiyata almıştık.
Sn. s.serdar, uçan kamera çok işime yarayabilecek gibi görünüyor. Tavsiye edeceğiniz marka, model, özellik, vs. var mıdır?
s.serdar
23-10-2015, 19:26
Sn. s.serdar, uçan kamera çok işime yarayabilecek gibi görünüyor. Tavsiye edeceğiniz marka, model, özellik, vs. var mıdır?
Ayıracağınız bütçe ve kullanım amacını belirtirseniz tavsiye ve öneride bulunabilirim tabi...
Bu arada görüntüler çok hoş, bahçeniz çok düzenli. Öndeki çim alanda yapmayı planladığınız bir şey var mıdır, yoksa öylece kalmasını mı istediniz? Her şeyden önce huzur verici görünüyor. Ağız tadıyla oturmanızı dilerim. :)
Ayıracağınız bütçe ve kullanım amacını belirtirseniz tavsiye ve öneride bulunabilirim tabi...
Bina görüntüleri edinmek amaçlı kullanabileceğimi düşündüm. Teknolojiye zaafım olduğu için bütçemi zorlayabilirim. :)
s.serdar
23-10-2015, 20:21
Öndeki çim alanda yapmayı planladığınız bir şey var mıdır, yoksa öylece kalmasını mı istediniz?
Çim alanı olduğu gibi muhafaza etmek istiyoruz. Her gün sulandığı için zaten çimin içinde ne ağaç oluyor ne de çiçek. Sıklıkla da, toplu ve kalabalık misafirler için de boş olanlara ihtiyacımız oluyor.
582231
582232
582233
s.serdar
23-10-2015, 20:46
Bina görüntüleri edinmek amaçlı kullanabileceğimi düşündüm. Teknolojiye zaafım olduğu için bütçemi zorlayabilirim. :)
Taşıma ve yedek parça bulabilme açısından Dji phantom 3 professional'ı önerebilirim. Oldukça dengeli ve stabildir. Uçurması çok zor değildir. Yaklaşık fiyatı 6.000 lira civarı.
Dji phantom 3 professional (http://www.topmodels.com.tr/Resimler/FckUpload/image/large_p3_4K_RGB_002.jpg)
Yapacağınız çekimlerden para kazanmayı ve daha profesyonel uygulamalar girecekseniz Dji Inspire 1 olabilir. Fiyatları donanımına göre 12 bin ila 30 bin arası değişiyor.
Dji Inpire 1 (http://www.gokamera.com/images_buyuk/f88/Dji-Inspire-1-Multikopter-4K-Vid_388_4.jpg)
sevgihoca
23-10-2015, 22:54
Çiçekler azalmış mı,bana mı öyle geldi.Çekimleriniz çok güzel.Kamera havadayken siz nerede duruyorsunuz?Ya da nasıl çekim yapıyorsunuz?İnşallah bilmediğim için saçmalamamışımdır.
s.serdar
23-10-2015, 23:54
Çiçekler azalmış mı,bana mı öyle geldi.Çekimleriniz çok güzel.Kamera havadayken siz nerede duruyorsunuz?Ya da nasıl çekim yapıyorsunuz?İnşallah bilmediğim için saçmalamamışımdır.
Buralara sonbahar fazlası ile geldi sayın sevgihoca.
Çiçeklerimizin sayısı ve kapsamı ister istemez azalıyor. Artık tası tarağı toplayıp şehre dönme günleri yaklaştı. :)
Kamera havada iken uzaktan kumandası elimde yerde oluyorum. Cep telefonunu bir aparat ile kumanda aletininin üstüne takıyorum. Akıllı cep telefonu ekranından her türlü uçuş bilgisini ve anında canlı kamera görüntüsünü izleyebiliyorum. Kamerayı sağa sola aşağı yukarı çevirme, video **** fotoğraf çekme, kameranın iso, ışık, kalite vs. ayarlarının hepsini akıllı telefon üzerindeki menülerden yapabiliyorsunuz.Kamera ben ve eşimi görüntülüyor aşağıda ki karelerde...
582247
582248
sevgihoca
24-10-2015, 00:10
Açıklamalarınız için teşekkürler s.serdar,evet kış geliyor.Havalar yaz gibiydi,ama bugün burası da serinledi.Ben kışı özledim gibi.Size de evinizde mutluluklar.
Taşıma ve yedek parça bulabilme açısından Dji phantom 3 professional'ı önerebilirim. Oldukça dengeli ve stabildir. Uçurması çok zor değildir. Yaklaşık fiyatı 6.000 lira civarı.
Dji phantom 3 professional (http://www.topmodels.com.tr/Resimler/FckUpload/image/large_p3_4K_RGB_002.jpg)
Yapacağınız çekimlerden para kazanmayı ve daha profesyonel uygulamalar girecekseniz Dji Inspire 1 olabilir. Fiyatları donanımına göre 12 bin ila 30 bin arası değişiyor.
Dji Inpire 1 (http://www.gokamera.com/images_buyuk/f88/Dji-Inspire-1-Multikopter-4K-Vid_388_4.jpg)
Yanıt için teşekkürler sn. s.serdar.
s.serdar
26-10-2015, 01:02
Hep aynı gibi ama bahçemin bana göre farklı bir açıdan görünüşü.
582598
s.serdar
22-04-2016, 01:12
Bu sene patlayan bombalardan ötürü sezonu erken açtık. İlk işimiz çimi bakıma almak oldu. Bu sene fazla kar ve soğuk yaşamadığımız için çimlerde fazla bir yıpranma olmamıştı.
607178
607179
607180
607182
607181
YeniGine
22-04-2016, 01:30
Güzelim çim görüntülerinizle hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar.
s.serdar
22-04-2016, 01:43
Bu saatte bir tek ben uyanıkım sanıyordum sayın YeniGine. Epedir pek paylaşımda bulunmadığım için hoş bulduk diyebilirim. :D Umarım iyisinizdir.
YeniGine
22-04-2016, 01:56
Teşekkürler, şükür bugüne iyiyim; sağolun. Hâlâ bildiğiniz gibi birşeyler başarmaya çalışıyorum.
s.serdar
22-04-2016, 02:03
Sizin azminize hayranım. Aklınıza koyup da, başaramayacağınız bir şey olacağına ihtimal veremiyorum...
YeniGine
22-04-2016, 02:35
:) Teşekkürler, zor şartlara rağmen elimden geldiğince...
s.serdar
08-05-2016, 10:24
Son bir haftada, yağmur ve dolu ile geçen günlerden sonra bu gün güneşli bir sabaha uyandık. Yapacak o kadar çok iş olmasına rağmen, bu gün keyif yapmayı ve uçak uçurmayı tercih ettik.
610571
610570
gunes tor
18-05-2016, 18:10
Merhaba Serdar Bey,
Bizim de çimenler çıkamaya başladı 5 cm.e ulaştı..Ancak biz sizin gibi yabani ot ilacı kullanmamıştık..Kullanmak aklımıza gelmedi peyzaj firmasıda söylemedi toprak bellendiği için belkide bilemiyorum. Hoş bilsem de kullanırmıydım onuda bilemiyorum. Kimyasal ve birçok canlıyı öldürdüğünü düşündüğümden :( Çok da bilgim yok açıkçası ilaçlar konusunda. Kapak topragı olarakda hayvan gubrelı toprak örttüler..Bir de işin içine ilk bahar ekimi olunca gelsin yabancı otlarrr :) şimdilik elle toplayabildiğimizi topluyoruz..çimi biçtikçe gürleşip sıklaştıkça onları yok edeceğini düşünüyoruz :) bu bir hayal de olabilir bilemiyorum..Çimlerin cok güzel çıktıgı yerlerde yabancı ot yok ama cok nadir daha cok bir avuc belkı ıkı avuc kadar buyuklukte az çimen cıkmıs yerlerde bittiğini gördük..sizce buraları tırmıklayıp yenıden çim tohumu mu atalım yoksa bir kaç kez biçip kardeşlenip çogalmasını mı bekleyelim ne dersiniz? Bu arada karıncalarımız da var masaşlah çim boyunda tumsek yapmıslar ama kıyamıyorum yuvalarını bozmaya sızce goruntu dışında zararı olur mu yoksa illa ilaç kullanmalımıyız? Bahcenız cok guzelmış bu arada güzel günler bol kahkahalı bir ömür geçirmeniz dileği ile...
s.serdar
19-05-2016, 07:32
Merhaba Serdar Bey,
Bizim de çimenler çıkamaya başladı 5 cm.e ulaştı..Ancak biz sizin gibi yabani ot ilacı kullanmamıştık..Kullanmak aklımıza gelmedi peyzaj firmasıda söylemedi toprak bellendiği için belkide bilemiyorum. Hoş bilsem de kullanırmıydım onuda bilemiyorum. Kimyasal ve birçok canlıyı öldürdüğünü düşündüğümden :( Çok da bilgim yok açıkçası ilaçlar konusunda. Kapak topragı olarakda hayvan gubrelı toprak örttüler..Bir de işin içine ilk bahar ekimi olunca gelsin yabancı otlarrr :) şimdilik elle toplayabildiğimizi topluyoruz..çimi biçtikçe gürleşip sıklaştıkça onları yok edeceğini düşünüyoruz :) bu bir hayal de olabilir bilemiyorum..Çimlerin cok güzel çıktıgı yerlerde yabancı ot yok ama cok nadir daha cok bir avuc belkı ıkı avuc kadar buyuklukte az çimen cıkmıs yerlerde bittiğini gördük..sizce buraları tırmıklayıp yenıden çim tohumu mu atalım yoksa bir kaç kez biçip kardeşlenip çogalmasını mı bekleyelim ne dersiniz? Bu arada karıncalarımız da var masaşlah çim boyunda tumsek yapmıslar ama kıyamıyorum yuvalarını bozmaya sızce goruntu dışında zararı olur mu yoksa illa ilaç kullanmalımıyız? Bahcenız cok guzelmış bu arada güzel günler bol kahkahalı bir ömür geçirmeniz dileği ile...
Sayın gunes tor.
Sayfamın başlangıç bölümlerinin bir yerinde değindiğimi hatırlıyorum bu konuya.
İlk ekim benim için de bir başarısızlıktı. Bilmediğimizden hayvan gübresi kullanmıştık. Ayrıca çıkan çimlerin şekil ve görünüşünü beğenmediğim için, yaz aylarında sulamayı kestim. Yabani ot ilacı kullanarak mevcut çimleri yok ettim ve son bahar aylarında yeniden ve farklı bir karışım kullanarak ekim yaptım. Yaklaşık 15 yıldır aynı çimi kullanıyorum. İkinci ekimde hiç hayvan gübresine yer vermedim ve kapak toprağı olarak elenmiş kendi toprağını kullandım ve yabani o sorununu aşmış oldum.
Sayın gunes tor. Bahçeniz şehiriçinde ise elle toplayarak yabani ot mücadelesi yapmak başarı sağlayabilir. Ancak benimki gibi açık arazide ise çim içindeki yabani ot için zirai ilaç kullanmanız, deneyim ve tecrübelerime dayanarak bence akılcı olacaktır derim. Boşlukların dolması en az yıl beklemeyi gerektirir. Bence bu sürenin dolması ve kardeşlenme sonuçlarının beklenmesi en iyisi. Bu süre içinde içinde mikro elementleri içeren hazır gübre kullanmanızı öneririm.
Her zaman söylerim. Çim aynen metres gibidir derim. :D Para, zaman ve emek vermeden karşılığını alamazsınız. Bu nedenle çim içerisinde oluşabilecek zararlılar için zirai mücadele şart. Danaburnu, mantar, karınca gibi canlılarla mücadele etmez iseniz sağlıklı bir çim alana sahip olamazsınız. Ancak taktir yine de size aittir. Saygılarımla..
s.serdar
19-05-2016, 08:05
Mevsimlik çiçek alışverişine çıkmıştık. Değişik ve iklimimize uygun çiçek bakınırken Bodrum papatyası adlı çiçekler hoşumuza gitti. Satıcı kışa girerken toprağa yakın budarsanız seneye yine çıkar dedi. Ve bir kaç kasa Bodrum Papatyası aldık. Ancak sık sık sert rüzgar ve sağnak ve dolu yaşadığımız için henüz ait oldukları mekanlara dikemedik. Doludan zarar görmemeleri için mazıların ve çam ağaçlarının kuytusunda beklemeye devam ediyorlar.
613132
613133
613134
613135
Bodrum papatyası iyi bir seçim olmuş. Çok soğuklarda budama yaptıktan sonra üzerini örtün yine de.
s.serdar
19-05-2016, 09:06
Bodrum papatyası iyi bir seçim olmuş. Çok soğuklarda budama yaptıktan sonra üzerini örtün yine de.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Üzerini ne şekilde örtmemiz uygun olacaktır?
Naylon,? Hayvan gübresi? Yaprak? Saman? Vs?
mehfatih
19-05-2016, 09:52
Hayırlı Olsun Serdar Bey, Ben de Ankara Güdül'de buna benzer bir manzara için yola yeni çıktım
gunes tor
19-05-2016, 14:51
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Üzerini ne şekilde örtmemiz uygun olacaktır?
Naylon,? Hayvan gübresi? Yaprak? Saman? Vs?
Öncelikle ilginize teşekkürler..İstemeye istemeye ilaçlama kısmına geçmek zorunda kalıcaz sanırım :(
Bodrum papatyasını aman rüzgarlı **** cok yakıcı güneş alan bir yere dikmeyin mahvoluyorlar..Kışın da cok hafıf sıcak tutsun diye gübre üstünede şu ağaç kabukları satarlar orta boy olanlardan örtüyorduk..bahara doğru sadece ağaç kabuklarını topluyoruz, gübre de bonusu oluyordu;)
Serdar bey cimleriniz icin kullandiginiz gubre hangisidir?
Birde bodrum papatyalarini ben kendim bu sene tohumdan yetistirdim ve paketin uzerinde tek yillik oldugu yaziyordu. Acaba ben yarim fransizcayla yanlis mi anladim yoksa benimkilerde seneye tekrar acar mi? bilemedim simdi...
Bodrum papatyası kışın don-buz-kar yemezse çok yıllık. Arkadaşın bahçesine almıştık geçen sene, bu sene kaldığı yerden devam ediyor.
Ankara nın karı buzunun altında hayvan gübresi ve çam kabuğu korumaz gibime geliyor. Öyle günlerde naylonla örtüp sonra naylonu kaldırsanız daha iyi olur bence.
s.serdar
21-05-2016, 02:18
Hayırlı Olsun Serdar Bey, Ben de Ankara Güdül'de buna benzer bir manzara için yola yeni çıktım
Başta bu ve benzeri sitelerdeki deneyimlerden istifade ederseniz mükemmel bir bahçeye sahip olacağınıza eminim. Şimdiden hayırlı olsun.
s.serdar
21-05-2016, 02:25
Serdar bey cimleriniz icin kullandiginiz gubre hangisidir?
Birde bodrum papatyalarini ben kendim bu sene tohumdan yetistirdim ve paketin uzerinde tek yillik oldugu yaziyordu. Acaba ben yarim fransizcayla yanlis mi anladim yoksa benimkilerde seneye tekrar acar mi? bilemedim simdi...
Uzun süre çim teknik firmasının pazarladığı lawn care gübresini kullandım. Firması iflas edip gübresi piyasadan çekilince, 2 yıldır benzer türden mikro elementli As power isimli gübreyi kullanmaktayım.
s.serdar
21-05-2016, 02:36
Öncelikle ilginize teşekkürler..İstemeye istemeye ilaçlama kısmına geçmek zorunda kalıcaz sanırım :(
Bodrum papatyasını aman rüzgarlı **** cok yakıcı güneş alan bir yere dikmeyin mahvoluyorlar..Kışın da cok hafıf sıcak tutsun diye gübre üstünede şu ağaç kabukları satarlar orta boy olanlardan örtüyorduk..bahara doğru sadece ağaç kabuklarını topluyoruz, gübre de bonusu oluyordu;)
Rüzgarı bol olduğundan Yerleşkemizin adı Esenbel. Kullanacağım alanda oldukça güneş görüyor. Sanırım randıman alamayacağız. Artık bir kere aldık, deneyip göreceğiz...
Çim alanlarda başarı sağlamak istiyorsanız zirai ilaç kullanmanız şart. Bende doğaya saygı duyuyorum ama ilaç kullanmadan başarı sağlamanın olanaksız olduğunu çokça deneyimlediğim için, ilaç kullanımını normal görmeye başladım artık.
s.serdar
21-05-2016, 02:38
Bodrum papatyası kışın don-buz-kar yemezse çok yıllık. Arkadaşın bahçesine almıştık geçen sene, bu sene kaldığı yerden devam ediyor.
Ankara nın karı buzunun altında hayvan gübresi ve çam kabuğu korumaz gibime geliyor. Öyle günlerde naylonla örtüp sonra naylonu kaldırsanız daha iyi olur bence.
Ankara ikliminde hele 1.200 metre rakımda kar buz olmadan olmuyor. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, eğer yazı çıkarabilirler ise...
gunes tor
21-05-2016, 13:49
Rüzgarı bol olduğundan Yerleşkemizin adı Esenbel. Kullanacağım alanda oldukça güneş görüyor. Sanırım randıman alamayacağız. Artık bir kere aldık, deneyip göreceğiz...
Çim alanlarda başarı sağlamak istiyorsanız zirai ilaç kullanmanız şart. Bende doğaya saygı duyuyorum ama ilaç kullanmadan başarı sağlamanın olanaksız olduğunu çokça deneyimlediğim için, ilaç kullanımını normal görmeye başladım artık.
Serdar Bey cok oluyorum biliyorum ama son olarak bir iki sorum olacaktı :D
Bunu çim bölümünde de sordum ama şimdilik oraya ilgi az oldugundan daha cevaplanmamış cok soru var..Arastırmalarımdan anladıgım kadarı ıle NPK çeşitlerinden veren var bazen amonyum nitrat veren bazen DAP ya da hazır satılan vilmorin yok genta.nın çim gübreleri..Aklım bu konuda karışık NPK versek hangisini vericez 15 15 15 mı 20 08 16 mı ve bunun gibi bir sürü kombinasyonlar var...yılda kac kere vericez hangisinden vericez ..siz kısaca ayları da söyleyerek ne verdiğinizi bir yazsanız bende bu işkenceden kurtulsam..Bizde Nevsehir.de olduğumuz için iklimimiz hemen hemen aynı..O kadar cok gübre çeşidi var ki kafam basmıyor artık:(
Son olarakda bızım çimler 1 aylık, geniş yapraklı ılac ıcın daha gucsuzmudurler bıraz daha beklemelımıyım sizce?
Valla ne soylesınız haklısınız cok oldum;)
s.serdar
21-05-2016, 15:27
Serdar Bey cok oluyorum biliyorum ama son olarak bir iki sorum olacaktı :D
Bunu çim bölümünde de sordum ama şimdilik oraya ilgi az oldugundan daha cevaplanmamış cok soru var..Arastırmalarımdan anladıgım kadarı ıle NPK çeşitlerinden veren var bazen amonyum nitrat veren bazen DAP ya da hazır satılan vilmorin yok genta.nın çim gübreleri..Aklım bu konuda karışık NPK versek hangisini vericez 15 15 15 mı 20 08 16 mı ve bunun gibi bir sürü kombinasyonlar var...yılda kac kere vericez hangisinden vericez ..siz kısaca ayları da söyleyerek ne verdiğinizi bir yazsanız bende bu işkenceden kurtulsam..Bizde Nevsehir.de olduğumuz için iklimimiz hemen hemen aynı..O kadar cok gübre çeşidi var ki kafam basmıyor artık:(
Son olarakda bızım çimler 1 aylık, geniş yapraklı ılac ıcın daha gucsuzmudurler bıraz daha beklemelımıyım sizce?
Valla ne soylesınız haklısınız cok oldum;)
Sayın gunes tor.
DAP ve NPK'nın genelde zirai amaçlı gübreler olduğunu biliyorum. DAP Azot ve Fosfor, NPK ise Azot, Fosfor ve Potasyum içeren gübrelerin genel adıdır. Rakam kombinasyonları ise Azot, Fosfor ve Potasyumun gübredeki % oranlarıdır.
Ancak çim; azot, fosfor, potasyum dışında başka elementlere de ihtiyaç duyar. Örneğin demir, mangan çinko, bor gibi. Dolayısı ile DAP ve NPK türü gübreler çim için asla yeterli değillerdir. Ben 2 yıldır As Power isimli içeriği ekte olan gübreyi kullanıyorum. Şu anda bulabildiğim içeriği en zengin gübre bu.
613571
613572
Geçmişte kullandığım ve memnun kaldığım diğer gübre ve içerikleri aşağıdadır.
613568
613570
COMPO NovaTec Supreme'nin içeriğidir.
613569
İçerik olarak; bunların muadili (eş değeri) olan ve yörenizden bulabileceğiniz gübrelerden birini kullanır iseniz, memnun kalacağınızı umuyorum.
Çim gübreyi yılda 3-4 kere vermek uygun olur. Ben en az yılda üç kere kullanıyorum. Kışa girerken son biçimden sonra, tahminen Kasım ayı başlarında, Baharda Mart sonu veya Nisan başı gibi. Birde Temmuz sonu veya Ağustos başlarında.
1 aylık çime yabani ot ilacı ağır gelebilir. Bir kaç ay geçmesini ve kök yapısının güçlenmesini bekledikten sonra geniş yapraklılar için ilaç kullanmanız daha iyi olabilir diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
s.serdar
21-05-2016, 21:58
Bu sene ilk defa Mayıs ayı sonunda salatalık hasadı yapacağız. Normalde Temmuz ayını beklememiz gerekiyordu.
613617
613616
s.serdar
22-05-2016, 03:28
Tecrübesizliğim nedeniyle 16 yıl önce dikmiş olduğum yaklaşık 6 metreyi aşkın karaçam ağacımı evvelsi gün başlayarak, bu gün tümüyle kestim. Son iki yıldır keseyim mi kesmeyeyim mi diye derin derin düşünürken, ani bir kararla kesim kararı aldım ve uyguladım.
Gerekçem şu idi. Çam ağacında aradığım yeşilliği bu ağaçta bulamamıştım. Dalları boru gibi uzun ve seyrek, dallar üzerinde çamın yeşilliğini yeterince bulundurmuyordu. Kökleri derine gitmeyip çim alanın yüzeyinde idi. Geçmişte yaşadığım gibi devrilme tehlikesi yaratmasıydı. Çimi her biçimimde 2-3 noktadan çim makinasının bıçağı köklerine çarpıyordu. Hemen sağında yer alan köknarın içine tecavüz edip, köknarın o tarafını sarartmış olmasıydı. İğnelerini (yapraklarını) sürekli döküp mazılara, çim alanlara zarar vermesi idi. Önce alttan başlayarak yan dalları kestim. Sonradan tepeden başlayarak gövde kesimine giriştim.
Şehir hayatından kaçıp, doğa ve yeşille bulaşmak için 50 km yol kat ettiğim bahçemde, böyle bir katliama girişmem her şeye rağmen rahatsız etti beni. Umarım Allah affeder beni...
s.serdar
06-06-2016, 23:14
Petunyalarımız.
616626
616627
616628
616629
616630
s.serdar
06-06-2016, 23:24
Nisan başından beri bahçe evimizde kalıyoruz. Geceler güzel ama ateş yakmadan oturabilme imkanı bulamadık.
616636
616637
YeniGine
06-06-2016, 23:39
Bahçe maşallah yine yemyeşil, salatalık hasatı yapılmıştır maşallah... Petunyalar çok güzel. Rastgelsin, emeklerinize sağlık Sayın s.serdar...
s.serdar
06-06-2016, 23:53
Bahçe maşallah yine yemyeşil, salatalık hasatı yapılmıştır maşallah... Petunyalar çok güzel. Rastgelsin, emeklerinize sağlık Sayın s.serdar...
Bilmeden çok gübre vermiş olmamdan dolayı salatalıkları kaybettik. Ancak bir kaç tane ancak 7-8 cm kadar erken hasatımız olmuştu.
s.serdar
06-06-2016, 23:57
Drone uçurmak için köy yollarına açık arazilere çıktık. Bozkırın ortasındaki bu ağaç nedense çok çekici geldi bana...
616639
616640
YeniGine
07-06-2016, 00:28
Ama maşallah, çekici gelmeyecek gibi de değil Sayın s. serdar...
Sağoluun, çok da güzel bir ağaçmış, maşallah.
s.serdar
13-03-2017, 14:27
Sayfam 2016 Haziran ayında takılı kalmış...
Geçen sürede ne oldu dersek, yok fazla yeni bir şey. Yine bu yılda hasada hazır 1000 dönüm civarında buğday tarlası yandı. Yerden 10 metre yüksekliğe ulaşan alevler bahçe sınırlarımıza ve evlerimize yine dayandı.
640724
640725
Yangın sonrası soğutma çalışmaları
640727
640723
İki yılda bir benzer sıkıntıları yaşamak; Sat, git kurtul felsefesi yaratmaya başladı.
S.serdar cok geçmis olsun.Sayfanizi cok begendim.Evinizde cok güzel.Metrepol şehirde yogun is temposundan sonra, hafta sonlarini, senelik izinlerinizi gecireceginiz çok güzel bir yer yapmişsiniz.Bence satmayin güle güle oturun keyfini cikarin.
YeniGine
13-03-2017, 22:21
Sayın s.serdar hoşgelmişsiniz; geçmiş olsun.
s.serdar
23-06-2017, 00:25
Papatyalarımız açmaya başladı.
652291
s.serdar
25-06-2017, 02:26
Yaklaşık 1,5 sene de bir çit mazılarımızı bakıma alıp buduyorum. Bu sene
de zamanı geldi ve budamasını yapmaya başladım. Budama yaptıkça körpe yeni yeşil dallar yok oluyor, mazıların kararmış iç gövde ve dalları ortalığa çıkmaya başlıyor. Görünüş olarak çirkinlik arz etse de, kalıcılığını sağlamak açısından mecbur olduğumuz kaçınılmaz bir işlem.
652530
652529
s.serdar
27-05-2018, 04:34
Bu sene Ankara'ya pek kar yağmadı. Bu yüzden çimlerimiz bahara güzel bir başlangıç yaptı.
674855
674856
674857
s.serdar
26-06-2018, 03:24
Bahçe evimin bulunduğu yerleşkenin yöneticisi olarak, yeni bir su kuyusu sondajına dualarla başladık. 110 dönümlük alanda 90 adet ev ve her evin çim alanlarına artık su yetiştiremez olduk. Umarım şansımız yaver gider, ihtiyacımızı karşılayacak miktarda suya kavuşuruz.
677198
677197
677200
677199
s.serdar
26-06-2018, 04:39
Güneş doğuyor.
677201
selim_50
26-06-2018, 09:46
sayın s. serdar, diğer sayfalardaki mesajlarınıza rastlıyordum ama bahçe sayfanızı bu gün gördüm ve baştan sona kadar okudum,
Babam, Türk insanının yaşam tarzındaki bozulmayı, aile ilişkilerini, çevre ve doğaya karşı saygısızlığını, davranış ve hareketlerindeki iki yüzlülüğü, gençlerin vurdumduymazlığını, boşverciliğini gördükçe "Atatürk'ün övdüğü Türk insanı bu değil" derdi,
Sayfanızı takip ettikçe Atatürk'ün övdüğü Türk insanını tanımaktan memnuniyet duydum.
s.serdar
01-07-2018, 04:08
sayın s. serdar, diğer sayfalardaki mesajlarınıza rastlıyordum ama bahçe sayfanızı bu gün gördüm ve baştan sona kadar okudum,
Babam, Türk insanının yaşam tarzındaki bozulmayı, aile ilişkilerini, çevre ve doğaya karşı saygısızlığını, davranış ve hareketlerindeki iki yüzlülüğü, gençlerin vurdumduymazlığını, boşverciliğini gördükçe "Atatürk'ün övdüğü Türk insanı bu değil" derdi,
Sayfanızı takip ettikçe Atatürk'ün övdüğü Türk insanını tanımaktan memnuniyet duydum.
Düşünce ve görüşleriniz için çok teşekkürler.
hakan035
28-11-2018, 13:22
Merhabalar Serdar bey bahçeniz çok güzel tebrik ederim ellerinize sağlık, sahane bir huzurlu bahçe çıkmış. Sizden ricam çimlere hangi gübre uyguluyorsunuz, ben bir türlü bu rengi yakalayamıyorum görünüm çok hoş ..
Sayın s.serdar,su kuyusu için sondaj çalışmalarınız umarım başarıyla sonuçlanmıştır.Rica etsem maliyeti hakkında bilgi verirmisiniz.Bizim sitemizde de çok ihtiyaç var ama yıllardır bir türlü el atamadık.
s.serdar
24-02-2019, 00:41
Sizden ricam çimlere hangi gübre uyguluyorsunuz, ben bir türlü bu rengi yakalayamıyorum görünüm çok hoş ..
Uzun yıllar Lawncare'nin 2-12-12 formunda demir, çinko mangan da içeren gübresini gübresini kullandım. İthalatcısı Çim Teknik firması iflas edince yerine Biocomp isimli 12-12.12 formundaki humus, demir, mangan ve çinko da içeren, sonrasında da Compo Novatec Suprem isimli 21-5-10-3- TE formundaki yine çinko, demir, mağnezyum, bor da içeren gübresini kullanmıştım.
Son 3 yıldır ise bulabildiğim ve fiyat performans olarak en iyisi olduğunu düşündüğüm As Power'ın 15-10-10 gübresini kullanıyorum.
s.serdar
24-02-2019, 00:54
Sayın s.serdar,su kuyusu için sondaj çalışmalarınız umarım başarıyla sonuçlanmıştır.Rica etsem maliyeti hakkında bilgi verirmisiniz.Bizim sitemizde de çok ihtiyaç var ama yıllardır bir türlü el atamadık.
Sayın Vegy.
Sondaj işi kazılacak zemine, sondajın türüne, firmasına ve sondajda kullanılacak matkapın çapına göre değişik fiyatlar ortaya çıkarır. Ben en son sondajımı 12 ¼” ( 315 mm) matkap çapı ile metresi 275 liradan geçen sene Temmuz ayında yaptırmıştım.
s.serdar
24-02-2019, 02:32
Atatürk'ümüz ve onun ön gördüğü gerçekleştirilmeyi yaşamaktan onur duyarım.
s.serdar
11-03-2019, 00:52
Geçen yaz sezonu elde olmayan nedenler ile Eylül ayı başında erken kapatmak zorunda kalmıştık. Çimleri gübreleyemeyip kesim de yapamamıştık. Her şeyi öylece bırakıp şehre dönmek durumu yaşamıştık.
Bu nedenle 2019 sezonunu erken başlatma kararı aldık. Çok kalın bir kar örtüsü yaşamamamıza rağmen çimlerimiz 1 ayı geçkin süre kar altında kaldı. Mart ayı başında durumları oldukça can sıkıcı idi bir hali sararma yaşamışlardı. İlk işimiz uzayan çimleri kesmek oldu. ardından havalandırma tırmığı ile sararan tüm çimleri topladık, arkasından iki ayrı tip kompoze gübre karışımı ile bolca gübreledik. Akşam ve gece saatlerinde yağan bolca yağmur ile gübre sonrası sulama işlemine gerek kalmadı.
688569
688570
688571
688572
Çim bakım işini halledince sıra ağaç budama ve kıyımı işlemlerine geldi. Kendiliğinden çıkan ve ilk zamanlar kıyamadığımız biri 5 diğer 3 yıllık vişne ağaçlarını ev temeline zarar vermesi nedeniyle ortadan kaldırdık, Ankara amudu ve bir elma ağacımız derin budama yaşadı. Bu şekilde yaz akşamlarında keyif olsun diye yakmak üzere bolca odunumuz oldu.
688573
Haftaya çit mazılarını bakıma alacağız. Onları da budayıp içlerindeki sararan ve kuruyan yapraklarını temizleyip topraklarını çam tuzu ile destekleyeceğiz.
Son iki senededir ektiğimiz, domates, biber, salatalık gibi fidelerde hiç verim alamadık sanırım toprakları yoruldu artık. Bu sene aklımdan hiç sebze fidesi ekmemek geçiyor.
Haydi bakalım kolay gelsin, bu aylarda bahçe işkeri çok yoğun, ben hala gül budama faslını bitiremedim, parmaklarımın her biri lahana dolması gibi şişti.
Güller bitse de sıra saksıların bakımına gelse diye hayal kuruyorum.
s.serdar
11-03-2019, 20:53
ben hala gül budama faslını bitiremedim,
Geçmiş olsun...
Biz son 5-6 yıldır gül budama işlemini ilkbahardan sonbahara aldık.
s.serdar
19-03-2019, 01:46
Bahçede randıman alamadığımız için mecburen saksılarda yetiştirdiğimiz zambaklar bu sene biraz geç açtı. Normalde Şubat'da açmaları gerekiyordu.
689235
Bahçeleriniz ile vaha yaratmışsınız, ne güzel.
Bahçe işlerinizde ve su konusunda kolaylıklar dilerim.
s.serdar
16-02-2021, 04:22
Geçen Mart ayından bu yana Pandemi nedeniyle şehir dışındaki bahçe evimize sığındık.
Aylardır bahçe işleri olmayınca günler zor geçiyor. Dün öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle günümüz de, gecemizde birden aydınlanıverdi.
Kardan adam olunmuyor, yağmayınca kar!
716404
716405
716406
Video (https://youtu.be/vO2cqAYSbAA)
Sevgili s.serdar, pek çok arkadaşımız da sizin gibi yaptı; köy evlerinden, yazlıklarından dönmedi pandemi yüzünden. Kiminle konuşsam " aman ne iyi yaptık, önlemlerimizi aldık, kendimizi çok daha güvende hissediyoruz" diyor.
Hayırlısı diyelim.
Kar fotoğraflarınız çok güzel, eğer kar temizse bir arkadaşımızın bana önerdiği karlı pekmez yemenizi ben de size öneririm. ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.