View Full Version : s.serdar / Bahçe
s.serdar
10-08-2012, 02:09
:( Solar tabiii, ne zamandır yoksunuz görünürlerde. Hoşgelmişsiniiz.
Hoşbulduk. Teşekkürler.
Bir kaç gündür bahçede idim. Bu gece döndüm. Kuruyan çiçeklerden birkaç tanesini tohum için ayırdım. Zira bütün komşular benden papatya istiyor. Bildiğim kadarı ile bu papatyalar kökten ayırma usulü ile çoğalıyor. İstekleri karşılamak için tohumdan çoğaltma yöntemini deneyeceğim. Eğer başarılı olursam tüm komşu taleplerini karşılayabileceğim. Yok olmaz ise ne yapacağımı hiç bilemiyorum. Papatyalarımı köklerinden parçalamak hiç içimden gelmiyor. 324575
YeniGine
10-08-2012, 02:15
Yaniii; bence de tohumdan olurlar iseee ne ala... Ama olmazlar iseee kusura bakmayın olmadı dersiniz olur biter. Bence de sakın parçalamayın. :(( Bende de vardı papatyalar ama maalesef hepsii ne hikmetse kuruduu gitti...
Serdar Bey lantanamı gördünüz mü valla bu gece hiç yardımsız kendim küçülttüm, büyüttüüm lantana sayfasına ekledim. Ama ne kadar başarılı oldum bilemiyorum. Acizanee destek bekliyorum.
s.serdar
10-08-2012, 02:15
Hmm avatar değişmiş; yeni avatar hayrlı olsun... Kermit miydi adı?
Evet Kurbağa Kermit yeni avatarım. Rakı değil süt içiyor. :D Bilmem ne kadar kalıcı olacak bu avatarım :confused:
s.serdar
10-08-2012, 02:19
Serdar Bey lantanamı gördünüz mü valla bu gece hiç yardımsız kendim küçülttüm, büyüttüüm lantana sayfasına ekledim. Ama ne kadar başarılı oldum bilemiyorum. Acizanee destek bekliyorum.
İnternete ve foruma yeni girdim lantanızı görmedim. Link verirseniz ya da nereye yüklediğinizi açıklarsanız hemen bakarım. sözzzzzz... ;)
YeniGine
10-08-2012, 02:25
S.Serdaar teşekkürler; bulmuşsunuz zateen.Yani sonuçta başarabilmiş miyim? Zira kendim başarmaya çalıştım.
YeniGine
10-08-2012, 02:29
Tekrar baktım avatar Kurbağa Kermit e; diyor ki!!!! Ne yapsam, ne etsem, nereye baksam, kime yardım etsem, kime teşekkür etsem, kimle paylaşsam, kimin gönlünü alsam, kimi memnun etsem, kime açıklasam... DER GİBİ
s.serdar
10-08-2012, 02:32
S.Serdaar teşekkürler; bulmuşsunuz zateen.Yani sonuçta başarabilmiş miyim? Zira kendim başarmaya çalıştım.
Profilinize giderek buldum lantananızın resmini. Kesinlikle başarmışsınız. ;) Tebrik ediyorum. Elinize sağlık. Şöyle benim için daha yakın bir resmini yüklerseniz çok sevineceğim. :D
YeniGine
10-08-2012, 02:35
S.Serdar zaten ben de tam anlayabilmiş değilim; halaa sanırım rastgele buluyorum, bulabiliyorum bazı şeyleri... (Diye düşünüyorum.) Beğeniniz içiin teşekkürler. Zaten altta da yakın fotoğraf yüklemem var... Teşekkürler; başarabilmiş olmama ben de sevindim açıkçası. Çoook şükür.
s.serdar
10-08-2012, 02:59
S.Serdar zaten ben de tam anlayabilmiş değilim; halaa sanırım rastgele buluyorum, bulabiliyorum bazı şeyleri... (Diye düşünüyorum.) Beğeniniz içiin teşekkürler. Zaten altta da yakın fotoğraf yüklemem var... Teşekkürler; başarabilmiş olmama ben de sevindim açıkçası. Çoook şükür.
Forumda bir arama penceresi var. Bu pencereye aradığınız kelimeyi yazınca, aradığınız kelimeyi içeren tüm mesajlar listeleniyor. Listelerin üstünü tıklayıncada o kelimeye ait sayfa açılıyor. Yöntemi biliyorum ama pek kullandığım söylenemez bu özelliği.
Yakın çekiminizi de gördüm. Ancak bendeki 2 fotoğraf makinası da her nedense kırmızı renk yakın çekimlerde arzulanan netliği yakalıyamıyor. Sizin yakın çekim resminizde de benzer sıkıntı var. Yakın çekimde renk netliği yeterince iyi değil. Yakın çekim derken bir bir çiçeğin yakın çekimini arzulamıştım. Bendeki papatyaların örnek olması için bir yakın çekimini aşağıya ekliyorum. Fotoğrafcılıkta buna makro çekim de deniyor galiba. Ancak çiçek rengi kırmızı olunca sanırım arzulanan netlik zor olacak.
324578
s.serdar
10-08-2012, 03:03
Tekrar baktım avatar Kurbağa Kermit e; diyor ki!!!! Ne yapsam, ne etsem, nereye baksam, kime yardım etsem, kime teşekkür etsem, kimle paylaşsam, kimin gönlünü alsam, kimi memnun etsem, kime açıklasam... DER GİBİ
O sizin iyi niyet ve hoş görünüz. :D
Belki Tv'de maç seyrediyor da olabilir :D
YeniGine
10-08-2012, 03:04
Yakın çekim derken ben de hesapta makro çekim yapmış idim. :( Olmamış mı yani?
YeniGine
10-08-2012, 03:05
O sizin iyi niyet ve hoş görünüz. :D
Belki Tv'de maç seyrediyor da olabilir :D
Hiç sanmıyorum öyle bir görüntü, izlenim yok. Görüntü, izlenim ayneen benim dediğim gibi!!!
s.serdar
10-08-2012, 03:11
Hiç sanmıyorum öyle bir görüntü, izlenim yok. Görüntü, izlenim ayneen benim dediğim gibi!!!
Zaten internette yabancı bir siteden arakladım o resmi. Açıklması yoktu Kermi'in ne yaptığı konusunda. Dolayısı ile yorum kullanıcısına veya ilgililerine bırakılmış olduğu için SİZ HAKLISINIZ. ;)
YeniGine
10-08-2012, 03:14
Evet; ben tekrar baktım avatar a; kesinlikle öyle düşünüyorum... S.Serdar teşekkür ettim, iyi geceler, görüşürüz inşallah dedim. Çıktım.
s.serdar
10-08-2012, 04:16
Gülleri budarken zaman zaman aşağıdaki durumla karşılaşıyorum.
324579
Gül dalının içi boşalmış aynen su borusu gibi olmuş. Dalın rengi yeşilden sarıya dönüşmüş ve üzerinde çiçek varsa genellikle gonca da iken solmuş halde.
Sanırım buna gül iç kurdu diyorlar. Ancak nasıl mücadele edileceği yolunda çok araştırıp sormama rağmen yıllarca sağlıklı bilgi sahibi olamadım.
Serdar bey, yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. :o Papatyaların tohumunu toplayabilmeniz için dalında iyice kurumasını beklemeniz gerekmiyor mu? Sizin solmuş papatyalar susuz kalmış gibi göründü sanki gözüme, tohum oluşturacaklarmış gibi bir halleri yok. Yanında ekili sardunyaları kışın söküyorsunuz galiba topraktan? Saksıya dikilip içeri mi alınıyorlar? ;)
s.serdar
10-08-2012, 23:50
Serdar bey, yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. :o Papatyaların tohumunu toplayabilmeniz için dalında iyice kurumasını beklemeniz gerekmiyor mu? Sizin solmuş papatyalar susuz kalmış gibi göründü sanki gözüme, tohum oluşturacaklarmış gibi bir halleri yok. Yanında ekili sardunyaları kışın söküyorsunuz galiba topraktan? Saksıya dikilip içeri mi alınıyorlar? ;)
Sayın Sudenur.
Papatyanın tohumdan çoğaltılması hakkında hiç bir bilgim yok. Tohum alabimek için çiçeğinin nasıl olgulaştırılması gerektiği hususunda da hiç tecrübeli değilim. Solmuş çiçeklerin kurularından bir kaç taneyi kenara ayırdım. Biraz daha kuruyunca içinden tohum almayı deneyeceğim. Şimdiye kadar hiç denememiş olduğum için sizin yazdıklarınızda doğru olabilir. Deneyip göreceğiz...
Papatyalar susuz kalmış değil. Sadece çiçekler ömrünü tamamladığı için kurumuşlar. Bitkinin yaprakları ve gövdesi şu an çok canlı durumda.
324710
Sardunyaların iyilerini sonbaharda saksıya alıp şehirdeki evimize taşıyor ve kışı ev ortamında geçirtiyoruz. Ben denemedim ama bazı komşular bir çukur kazıp içine karton kutu koyup dışını naylonla kapladıkları bir ortamda yaklaşık 20 cm'lik sardunya çubuklarını yan yatırıp 5-6 cm'sini toprağa gömmek suretiyle muhafaza ediyorlar. İlkbaharda %20-25 oranında canlılık sağlayabiliyorlar.
s.serdar
11-08-2012, 01:38
Şu anda 28 kök domates bitkim var. Bu sene domateslerimiz bol ve güzel meyve verdi ve vermeye de devam ediyor. Belki cinsi iyi olduğu için belki de havaların uygun gitmesi etkili oldu.
324718
Ancak bildiğim tek farklılık var, o da geçen sonbaharda toprağına kum karıştırmam olmuştu. Bu sene domatesler daha bol kumlu bir toprakta yetiştiler. Yaklaşık 1 m2'lik toprağa yaklaşık bir kova kadar 0,3 mm’lik kum atıp bolca belleyip tırmıklayarak toprağa karıştırmıştım. Bu sene de yine benzer amaçla mil kum temin ettim. Hasat bittikten sonra yine toprağa aynı miktarda daha mil kum karıştırmak istiyorum.
Bahçeden mutfağa
324719
ozgurbilgin
11-08-2012, 01:48
Sayın Sudenur.
Papatyanın tohumdan çoğaltılması hakkında hiç bir bilgim yok. Tohum alabimek için çiçeğinin nasıl olgulaştırılması gerektiği hususunda da hiç tecrübeli değilim. Solmuş çiçeklerin kurularından bir kaç taneyi kenara ayırdım. Biraz daha kuruyunca içinden tohum almayı deneyeceğim. Şimdiye kadar hiç denememiş olduğum için sizin yazdıklarınızda doğru olabilir. Deneyip göreceğiz...
324710
Aynı papatyalardan bende de var. 2 senedir tohumlarını alıp yetiştirmeye çalışıyorum ama bir tanesini bile çimlendiremedim maalesef.
YeniGine
11-08-2012, 01:49
Maşallaah, ağız tadı ilee, bereketi bol olsun inşallah...
Sn s.serdar.
Eski avatarın ne olduğunu biliyorduk.Bu yeni avatarından bir şey anlamadım.Cehaletimi bağışla ama izahta etki bilelim.Bilemediğim içinde hayırlı olsun diyemiyorum.
Saygılar.
Şu anda 28 kök domates bitkim var. Bu sene domateslerimiz bol ve güzel meyve verdi ve vermeye de devam ediyor. Belki cinsi iyi olduğu için belki de havaların uygun gitmesi etkili oldu.
324718
Ancak bildiğim tek farklılık var, o da geçen sonbaharda toprağına kum karıştırmam olmuştu. Bu sene domatesler daha bol kumlu bir toprakta yetiştiler. Yaklaşık 1 m2'lik toprağa yaklaşık bir kova kadar 0,3 mm’lik kum atıp bolca belleyip tırmıklayarak toprağa karıştırmıştım. Bu sene de yine benzer amaçla mil kum temin ettim. Hasat bittikten sonra yine toprağa aynı miktarda daha mil kum karıştırmak istiyorum.
Bahçeden mutfağa
324719
Bereketli olsun.Akibetleri vişnelere dönmesin.
s.serdar
11-08-2012, 23:25
Sn s.serdar.
Eski avatarın ne olduğunu biliyorduk.Bu yeni avatarından bir şey anlamadım.Cehaletimi bağışla ama izahta etki bilelim.Bilemediğim içinde hayırlı olsun diyemiyorum.
Saygılar.
Sayın hk50.
Eski avatarım arkadaşımın köpeği Poker'in, meraklı bir halinin görüntüsü idi.
2 günden bu yana kullanığım avatar kurbağ Kermit'in bir canlandırması. Sanırım pek beğenilmedi.
Birazdan avatarımı tekrar yenileyeceğim.;)
YeniGine
11-08-2012, 23:32
Evet S. Serdar bu avatar çok şirin mi şirin olmuş... Güle güle kullanın. Gerçekten çok sevimli...
s.serdar
12-08-2012, 00:15
Bereketli olsun.Akibetleri vişnelere dönmesin.
Sayın hk50.
Domatesde kurt olur mu bilmem!
Olur ise ve benim domateslerin birinde bile çıkarsa, kesinlikle akıbeti vişne gibi olur.
s.serdar
12-08-2012, 00:20
Aynı papatyalardan bende de var. 2 senedir tohumlarını alıp yetiştirmeye çalışıyorum ama bir tanesini bile çimlendiremedim maalesef.
Sayın ozgurbilgin.
Papatyalar kocaman ama tohum olacak organlarının sanki mikroskopik kadar küçük olduğunu görünce benimde ümidim sarsılır gibi oldu.:(
s.serdar
12-08-2012, 00:25
Yeni avatarımın bir de şu veriyonu var
Bu taraftan kaçtılar memur bey...
Oyy çok tatlı bişey bu. :eek: :p
YeniGine
12-08-2012, 00:33
Çook güldüm yine çok... Gerçekten zekice bir benzetme... Süper...
de S.Serdar hiçç YeniGine ne yapmış, ne etmiş ilgilendiğiniz, baktığınız yok... Sağolsun bütün CANLAR ilgilendiler...
:p:D (Yine çok güldüm) Tabi siz avatar peşindesiniz, farkında değilsiniz...
s.serdar
12-08-2012, 00:44
Oyy çok tatlı bişey bu. :eek: :p
Gerçekten çok tatlı ve şirin şeyyyyy.
Hep böyle kalacaklarını bilsem onlarcasını doldururdum evime...:p ;)
YeniGine
12-08-2012, 00:45
Sevgili YeniGine, sayın s.serdar'dan özür dileyerek, o güzel güller sizde varken, güllerinizi ve diğer bitkilerinizi görebileceğimiz bahçe sayfanızı kesinlikle açmalısınız. Ağaç mineniz de çok güzeldi bu arada.
Daha sonra bu mesajımı silerim.
SDurul çook teşekkür ettim size... Gerçekten memnun ettiniz beni. Diyorum ya bahara böyle güzel değildiler. agaclar net okuya okuya, siz dost bildiklerime sora sora sonuçtan ben de şaşkın ve çok mutluyum... Teşekkür ederim.
Hm silmek gerekiyor ise silin, ama gerekmiyor ise neden silesiniz ki... Ben sayenizde mutlu oldum. Teşekkürleer.
YeniGine
12-08-2012, 00:47
Gerçekten çok tatlı ve şirin şeyyyyy.
Hep böyle kalacaklarını bilsem onlarcasını doldururdum evime...:p ;)
Gerçekten ben dee SUDENUR...
Yan komşum iki günlük Sivas Kangal'la çıkıp gelince bir gün işten eve. Hepimiz ayılıp bayılmıştık. Öyle sevimliydi ki ahşap şezlonglarının ayağına bağlamalarına içerlemiştim biraz. :( Şimdi iki aylık oldu ve epeyce büyüdü. Oyun oynamayı da pek bir seviyor ama büyüdüğü vakit epey korkutacak site çocuklarını belli. Çok hızlı büyüyorlar.
YeniGine
12-08-2012, 01:09
Gördükçe, baktıkça gülüyorum... Çok hoş gerçekten.
İzin vereceklerini pek sanmam ablam. :( Biraz daha büyüsün eğitmene vereceklermiş, site çocuklarına ve bize alışıp şımarmasın diye yaklaşmamıza izin vermiyorlar. İşte oldukları vakit seviyoruz gizli gizli. :o
YeniGine
12-08-2012, 01:27
İzin vereceklerini pek sanmam ablam. :( Biraz daha büyüsün eğitmene vereceklermiş, site çocuklarına ve bize alışıp şımarmasın diye yaklaşmamıza izin vermiyorlar. İşte oldukları vakit seviyoruz gizli gizli. :o
Çok doğru bence; fino değil... Sonuçta Kangal... E yani Kangal yetiştirecekler ise eğitimli, bilinçli olunmalı. :)) Gizli gizli benim için de sevin valla.
YeniGine
12-08-2012, 01:59
Gördüm tabiiiii.
Görmediğim, bilmediğim bir konuda pek yorum ve katkıda bulunmam ben... :D
Peki; teşekkür ettim o halde.
tekomusti
12-08-2012, 02:04
S.Serdar teşekkür ediyorum... Siz gördünüz mü benim güllerimi?
sn yenigine bende çok merak ediyorum sizin bahçe ve bitkilerinizi paylaşırsanız sevinirm
saygılar
tekomusti
12-08-2012, 02:11
eyvallah her zaman bekleriz
saygılar
Bence bu.
Olmazsa Ağaçlar net üyeleri arasında araştırma yapılsın.
Hürmetler.
abicim o papatyalari neden oylece braktinki/bendede var aynisindan .cicekleri solar solmaz kopariyorum ve yenisini aciyor.yapraklar bu yuzden hala canli.benimki ilkbahardan beri hala cicekli.saygilar
s.serdar
13-08-2012, 19:38
abicim o papatyalari neden oylece braktinki/bendede var aynisindan .cicekleri solar solmaz kopariyorum ve yenisini aciyor.yapraklar bu yuzden hala canli.benimki ilkbahardan beri hala cicekli.saygilar
Sayın Türkan.
O solmuş çiçek görütüsünü fotoğrafladıktan sonra tüm kuruyan çiçekleri saplarından keserek attım. Bir kaç kuruyan çiçeği de belki tohum alabilirim düşüncesi ile kesip bir kenara ayırdım. Ancak görüntü almayı ihmal ettğim için son durumlarını gösterir resim gönderemiyorum.
Bu konudaki aydınlatma ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.
Saygılarımla.
s.serdar
13-08-2012, 23:26
Bahçedeki otomatik sulama sistemi 06:30 da görevine başlıyor.
Oldukça geç yattığımız için genelde o saate uykuda oluyoruz. Eğer erken kalmış olursak acele çayımızı demliyor, elimizde taze demlenmiş bir bardak çay ile saatin 06.30 olmasını bekliyoruz.
325270
325271
YeniGine
13-08-2012, 23:52
Evet bence de kesinliklee kaçırılmaması gereken bir manzara... Çok güzel; hele o saatte, ellerde çay bardakları... SÜPER... Daim olsun inşallah.
s.serdar
14-08-2012, 00:28
Evet bence de kesinliklee kaçırılmaması gereken bir manzara... Çok güzel; hele o saatte, ellerde çay bardakları... SÜPER... Daim olsun inşallah.
Ama biz nedense genellikle gecenin güzelliklerini yaşamaya alıştırdık kendimizi. Bu nedenlerle sabahları biraz ihmal eder gibi olduğumuzun farkındayız.
YeniGine
14-08-2012, 01:17
S.Serdar ben de 30 senedir gececiyim. Erken kalkmam gerektiği zaman saati kuruyorum. Siz de o halde; 06.15 e saati kurun.
Malkaralı_Yusuf
14-08-2012, 11:55
Bahçenizi ve çabalarınızı aktardığınız sayfanızı çok beğendim, ama 3 saatte bitirebildim baştan sona kadar. Ağaçlar.net beni ürkütüyor, göremediğim kaçırdığım ne sayfalar vardır böyle. Eşinize geçmiş olsun, size kolay gelsin.
Her şey çok güzel düşünülmüş ve gerçekleştirilmiş...
Uzun yıllara dağıtılan bu güzelliklere şapka çıkarılmaz da ne yapılır? İnanın böylesi güzellikleri görünce bana aitmiş gibi çok mutlu oluyorum.Beton aralarında resmen çürüdüğümüzü hissediyorum.Hayalim bahçeli mütevazi bir ev. Kendi yetiştireceğim çok çeşit çiçek ve meyve ağaçlarının içerisinde yaşamak:)) İnşallah bu hayal olmakla kalmaz gerçeğe dönüşür.
Sizden ve buradaki bir çok değerli dosttan öğreneceğim çok şey olduğunu bir kez daha gördüm. Yoku var etmek Allaha mahsustur fakat çıplak bir araziden küçük bir cennet bahçesi yarattığınız bu yuvada, eşiniz ve çocuklarınızla huzurlu ve mutlu yaşayın.
s.serdar
14-08-2012, 19:02
Her şey çok güzel düşünülmüş ve gerçekleştirilmiş...
Uzun yıllara dağıtılan bu güzelliklere şapka çıkarılmaz da ne yapılır? İnanın böylesi güzellikleri görünce bana aitmiş gibi çok mutlu oluyorum.Beton aralarında resmen çürüdüğümüzü hissediyorum.Hayalim bahçeli mütevazi bir ev. Kendi yetiştireceğim çok çeşit çiçek ve meyve ağaçlarının içerisinde yaşamak:)) İnşallah bu hayal olmakla kalmaz gerçeğe dönüşür.
Sizden ve buradaki bir çok değerli dosttan öğreneceğim çok şey olduğunu bir kez daha gördüm. Yoku var etmek Allaha mahsustur fakat çıplak bir araziden küçük bir cennet bahçesi yarattığınız bu yuvada, eşiniz ve çocuklarınızla huzurlu ve mutlu yaşayın.
Sayın TuRaÇ.
Umarım; hayallerinize değil, güzel beklentilerinize en kısa zamanda kavuşmanızı gönülden diliyorum. Bende aynen sizin gibi yola çıkmıştım. Bir zaman önce benim içinde belki bir hayal idi. Sonrasında bir arzu ve beklenti durumuna dönüştü. İlk adımı attıktan sonra inanın gerisi kendiliğinden geliyor.
Daha iyisinin, daha güzelinin sizinle olması dilek ve saygılarımla...
YeniGine
26-08-2012, 01:45
S.Serdar merhabaa, hoşgelmişsiniz. Uzuun zamandır yoktunuz. Tekraar özür diliyorum, gıyabınızda yine sayfanızı kullanmak zorunda kaldım.
s.serdar
26-08-2012, 02:36
S.Serdar merhabaa, hoşgelmişsiniz. Uzuun zamandır yoktunuz. Tekraar özür diliyorum, gıyabınızda yine sayfanızı kullanmak zorunda kaldım.
Dün akşam üzeri döndüm. Gelince yattım uyudum. Bu gece nöbet bende :D
s.serdar
26-08-2012, 02:51
Karşımızdaki çiftliğin köpeklerinden biri. Önceleri huyunu bilmediğim için biraz uzak duruyordum. Artık birbirimize ısındık. Her gece bahçemize uğrar ve nafakasını alıp gider.
327332
s.serdar
28-08-2012, 02:33
Bahçedeki çimler, sebzeler ve çiçekler, bahçede olmadığımız zamanlar otomatik sulama sistemi ile sulanıyor. Bahçeye gittiğimde ise en büyük zevkim tüm bunları elle sulamak. Böyle yapınca vaktin nasıl geçtiği hiç anlaşımıyor. Bayram arifesi bahçeye gittiğimde zaman darlığından otomatik sulamayı devreye aldım. on gün kadarda bahçeden uzak kalacağım için anı olsun, hatıra olsun, hemde vakit geçireyim diye bir miktar gece fotoğrafı aldım ve paylaşayım istedim.
327632
327633
327634
327635
327636
s.serdar
28-08-2012, 02:38
327637
327638
327639
327640
Dip: Oğuz bey niye bu sayfaya girip kişisel düşünce, tecrübe ve deneyimlerinde paylaşımda bulunmuyor? Çok merak ediyorum .
Özel izin yasasıyla ilğisi olabilirmi? Veya bir tane yetermi deniyor? (Benimki şahşi düşünçem)
YeniGine
28-08-2012, 23:59
S.Serdar sayfanız ve bizler hakkında düşünceleriniz için çook teşekkür ediyorum. Hatırlarsınız; ben de sayfanızı çok kullandık diye rahatsızlık duyup silelim demiş idim. Sağoluun.
s.serdar
30-08-2012, 01:24
Dip: Oğuz bey niye bu sayfaya girip kişisel düşünce, tecrübe ve deneyimlerinde paylaşımda bulunmuyor? Çok merak ediyorum .
Özel izin yasasıyla ilğisi olabilirmi? Veya bir tane yetermi deniyor? (Benimki şahşi düşünçem)
Hiç bilemiyorum.
Belki Güler hanım bir açıklama getirir...
s.serdar
30-08-2012, 01:49
Henüz yaza doyamamışken Eylül ile sonbaharı yaşamaya başlayacağız.
327969
327970
327971
10 güne kalmaz bu renk, çeşit ve canlılığı yitirmeye başlayacağız.
Buradaki mesajların bir kısmı, Öneri, Yorum ve Sorunlarınız (http://www.agaclar.net/forum/oneri-yorum-ve-sorunlariniz/) bölümündeki
Neden yeni konu açamıyorum? (http://www.agaclar.net/forum/oneri-yorum-ve-sorunlariniz/24647.htm) sayfasına taşınmıştır. Oradan devam edelim...
s.serdar
05-09-2012, 00:38
Evin yan bantında ekili zinyeler.
329667
329668
Gece flaşlı çekim yapayım diyerek, makinayı otomatiğe aldım. Flaş açık olasına rağmen makina yeterli ışık var flaşsız çekeceğim dedi ve öylede yaptı. Az ışıkta flaşsız çekim gerçekleşince renk doygunluğu malesef oluşmadı.
YeniGine
05-09-2012, 00:44
Olsun; hepsi de çook güzeller S. Serdar.
s.serdar
05-09-2012, 00:53
Ön bahçemizin panaromik gece görünümümü, hem evden hem de giriş kapımızdan görüntülemeye çalıştım. Fotoğraf makinamı yine otomatiğe alıp flaşlı çekim yapmaya çalışmama rağmem, makina illa da flaşsız çekim yapacağım dediği için görüntü böyle çıktı.
329669
329670
Son günlerdir fotoğraf makinam ile pek anlaşamıyoruz. Benim verdiğim komutları pek sallamıyor. Bu gidişle sanırım dostluğumuz sona erecek gibi.
YeniGine
05-09-2012, 00:55
S.Serdar makineye haksızlık etmeyin, görüntüler, bahçe gayeet güzel mükemmel görünüyor.
s.serdar
05-09-2012, 01:17
31 Ağustos Cuma günü yine bahçeye kaçtık. O akşam ay dolunay konumunda idi. Gece bir kaç kere zoomlu çekim yapmaya çalıştım. 15x optik zoom ve 3x dijital zoomla, yani yaklaşık 45 defa büyütülmüş aydede.
329673
Ertesi sabah ise çok erken uyandım. Sabahın bu erken saatinde kimseyi rahatsız etmeden ve gürültü yapmadan ne yapıp ne edeyim diye düşünürken, batmakta olan ayın sabahın 06:30 unda güneş doğduktan çok sonra hala dolunay konumunda kendini gösteriyor olması oldukça enterasandı. Bir kaç karede sabah dolunay konumu. Çekimde sadece optik zoom kullandım.
329671
329672
s.serdar
05-09-2012, 01:21
S.Serdar makineye haksızlık etmeyin, görüntüler, bahçe gayeet güzel mükemmel görünüyor.
Benim makinada aynen Alex gibi. İstese daha iyisini yapabilir. Ama nedense son günlerde pek söz dinlemiyor ve kendi başına davranmayı tercih ediyor. Şu an internette yeni makina bakıyorum... :D
YeniGine
05-09-2012, 01:25
Görüntüler süpeeer... Bencee makineniz bu söylediklerini duymasın. Helee özellikle yeni makine bakıyorum sözünü.
s.serdar
05-09-2012, 01:59
Yan bahçede sprinkerler sulama yapıyor...
329674
329675
329676
YeniGine
05-09-2012, 14:41
S.Serdar; peki zinnialar bu sulamadan etkilenmiyor mu?
s.serdar
05-09-2012, 23:19
S.Serdar; peki zinnialar bu sulamadan etkilenmiyor mu?
Pek etkilenmiyorlar. Zinyeler, sprinkerlerin su atış mesafesi sınırında olduğundan, üzerlerine rahatsız edecek şekilde su gelmediğini düşünüyorum. Yani suyun darbesine pek maruz kalmıyorlar. Ayrıca zinyelerin suyu oldukça sevdiklerini düşünüyorum.
YeniGine
05-09-2012, 23:42
Anladım. Çünkü kısmet olur ise seneye zinnialardan bahçeye öbek yapmayı düşünüyorum fakat site sulama sistemi nasıl etkiler diye aklımdan geçiriyordum. Sizin sulamanız denk geldi.
s.serdar
06-09-2012, 00:15
Anladım. Çünkü kısmet olur ise seneye zinnialardan bahçeye öbek yapmayı düşünüyorum fakat site sulama sistemi nasıl etkiler diye aklımdan geçiriyordum. Sizin sulamanız denk geldi.
Benim zinye, sizin ise zinnia olarak betimleme ya da adlandırdığımız (Sizin ki en doğrusu) benim de çok sevdiğim, üzerinde çok sayıda gösterişli ve dayanaklı çiçekleri olan bu bitkiyi şiddetle tavsiye ederim. İnanın çok memnun kalacaksınız. İstanbul'u bilemiyorum ama biz Ankarada bu çiçeği mevsimlik olarak biliyoruz. Yani Ankara'nın kışına, hatta son baharına dayanamıyor. Her sene fidelerini ancak Haziran başında temin edebiliyoruz. Ancak bütün bir yaz boyunca bahçelerimize renk ve güzellik katıyor.
Sevgili s.serdar..bahçe ,çiçekleriniz ve fotoğraflar harikaydı...Ellerinize sağlık.. zinyalar mevsimlik çiçeklerdendirler...Tohumlarını alırsanız, seneye baharda yine dıkersiniz...Çok vefalı ve gösterişlidirler....Suyu çok severler...Güneşte sulanmadığı müddetle ,tehlike olmaz.....
Bir Zinya sever olarak zevkle izledim...Selam ve sevgiler....:))
YeniGine
06-09-2012, 00:33
S.Serdar Bey evet ben de çok seviyorum zinniaları. Renk cümbüşü. Ben zinnialar için (Hatta artık şimdilerde) her sene bir yastık kılıfını onlara ayırırım. Üzerindeki çiçekler kuruyunca hepsini toplarım yastık kılıfının içine doldurur bir köşeye koyarım. Baharda bütün tohumları atıveririm toprağa.
s.serdar
06-09-2012, 01:03
Sevgili s.serdar..bahçe ,çiçekleriniz ve fotoğraflar harikaydı...Ellerinize sağlık.. zinyalar mevsimlik çiçeklerdendirler...Tohumlarını alırsanız, seneye baharda yine dıkersiniz...Çok vefalı ve gösterişlidirler....Suyu çok severler...Güneşte sulanmadığı müddetle ,tehlike olmaz.....
Bir Zinya sever olarak zevkle izledim...Selam ve sevgiler....:))
Sayın berrinb.
Sayfamda bir kaç defa belitmiştim. Ankara'nın ilkimi bildiğiniz gibi oldukça sert. İstanbul'da görüp çok sevdiğim örneğin ortanca'yı biz ankara'da yetiştiremiyoruz. Bu nedenle ortanca görünümlü sardunya ya yöneldik. :D Resmini birazdan sunmaya çalışacağım. Sizin gibi denize nazır bir bahçe ve çiçekler bizim için hep hayal. Sizlerin sayfalarında gezindikçe, yaşama imkanı bulamadığımız bu güzellikleri elden geldiğince yaşamak en büyük zevkimiz.
Sizlerinkinin yanında, çok önem ve değeri olduğunu sanmadığım bahçe, çiçek ve buna yönelik fotoğraflar için olan güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum.Sağ olun var olun...
Sormaya çekiniyorum ama eşinizin sağlık durumu umarım olumlu gelişme seyrediyordur.
Sağlık ve mutluluk dileklerimle.
s.serdar
06-09-2012, 01:31
Ortanca görünümlü sardunya.
Fokus ayarını çok iyi yapamadığım için çok net çekim olmamış.
Özür...
330010
denizkan
09-09-2012, 16:00
s.serdar bey
Bahçenizi, çimlerinizi, mazı duvarlarınızı ve ferahlığını çok sevdim. Sanırım çim ve çiçek ilgi alanınız. Çimin üzerindeki lambalar galiba güneş enerjili değil. Elektiriğini nasıl bağladınız. Bir de amutlar düzeldimi?
s.serdar
10-09-2012, 00:18
Çimin üzerindeki lambalar galiba güneş enerjili değil. Elektiriğini nasıl bağladınız. Bir de amutlar düzeldimi?
Lambaların tamamı şebeke ceryanı ile çalışıyor ve elektriğini evden alıyor. Çimlerin yaklaşık 20 cm altında nyy cinsi 2,5 mm lik yeraltı kablosu döşeli. Bu kablodan lambalara olan kablo ekleri polyester ile izole edilmiş olup lambaların tamamı suya karşı izoleli durumdadır.
En son kullandığım oncaplan isimli ilaç ile armuttaki hastalık tamamen ortadan kalktı.
Bilmem aydınlatıcı oldu mu ?
Saygılarımla.
En son kullandığım oncaplan isimli ilaç ile armuttaki hastalık tamamen ortadan kalktı.
Desenize ilaç gerçekten de 10 kaplan gücündeymiş. :D
Serdar Bey, biraz geç keşfettiğim bahçenizi baştan sona gezdim. Çalışmalarınız çok çok güzel, anlatımınız da güzelliği ona katlıyor. Tilkinin ziyaretini ve eşinizle ağacınıza ilk konan kuşu anmanızı okurken resmen gözlerim doldu. Nostaljik fotoğraflarınız da harika.
Paylaştığınız bilgilerin ise kadar faydalı olduğunu anlatamam. Benim ilerideki bahçe planım için notlar aldığım bir dökümanım var. Sizin sayfanızı okudukça oraya yeni maddeler ekledim. Damlama hortumunun Ankara yerine Antalya'dan yarı fiyatına bulunabilmesi bile çok güzel bir bilgi. Yazılarınızın her satırı için teşekkür ederim. :)
Eşinize biraz geç de olsa geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım iyice düzelir de seneye tam gaz bahçe işlerine dönebilir.
Ziyarete gelen eşe dosta bahçe aletlerini tanıtma yönteminize bayıldım. :D O da not edildi, çok faydalı bir yöntemmiş. :)
Bu arada aklıma gelen bir nokta şu oldu. Devamlı burada kalmadığınız için saksı çiçeklerine yönelemediğinizden bahsetmişsiniz. Saksılar için de çok güzel damla sulama sistemleri var. Siz bu konuda bayağı bilgilisiniz zaten, belki bir değerlendirirsiniz.
Son olarak da Ankara'da iklimin zorluklarını çok iyi bilirim. Yine de Ankara kışını çıkarabilen bayağı bir tür var. Su daha büyük bir problem oluyor ama siz o sorunu damla sulamayla çözdüğünüze göre isterseniz bahçenizi uygun pek çok türle çeşitlendirebilirsiniz. (Bu arada Ankara'da, hem de saksıda, kışı geçiren ortancalar var. Türünden mi, huyundan mı, suyundan mı bilmiyorum ama ben bahçemi aldığımda ortancayı bin kere de dondursam bin birinciyi deneyeceğim. Çünkü oluyor biliyorum. :))
s.serdar
13-09-2012, 20:21
desenize ilaç gerçekten de 10 kaplan gücündeymiş. :d
331311
s.serdar
14-09-2012, 01:12
Serdar Bey, biraz geç keşfettiğim bahçenizi baştan sona gezdim. Çalışmalarınız çok çok güzel, anlatımınız da güzelliği ona katlıyor. Tilkinin ziyaretini ve eşinizle ağacınıza ilk konan kuşu anmanızı okurken resmen gözlerim doldu. Nostaljik fotoğraflarınız da harika.
Paylaştığınız bilgilerin ise kadar faydalı olduğunu anlatamam. Benim ilerideki bahçe planım için notlar aldığım bir dökümanım var. Sizin sayfanızı okudukça oraya yeni maddeler ekledim. Damlama hortumunun Ankara yerine Antalya'dan yarı fiyatına bulunabilmesi bile çok güzel bir bilgi. Yazılarınızın her satırı için teşekkür ederim. :)
Eşinize biraz geç de olsa geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım iyice düzelir de seneye tam gaz bahçe işlerine dönebilir.
Ziyarete gelen eşe dosta bahçe aletlerini tanıtma yönteminize bayıldım. :D O da not edildi, çok faydalı bir yöntemmiş. :)
Bu arada aklıma gelen bir nokta şu oldu. Devamlı burada kalmadığınız için saksı çiçeklerine yönelemediğinizden bahsetmişsiniz. Saksılar için de çok güzel damla sulama sistemleri var. Siz bu konuda bayağı bilgilisiniz zaten, belki bir değerlendirirsiniz.
Son olarak da Ankara'da iklimin zorluklarını çok iyi bilirim. Yine de Ankara kışını çıkarabilen bayağı bir tür var. Su daha büyük bir problem oluyor ama siz o sorunu damla sulamayla çözdüğünüze göre isterseniz bahçenizi uygun pek çok türle çeşitlendirebilirsiniz. (Bu arada Ankara'da, hem de saksıda, kışı geçiren ortancalar var. Türünden mi, huyundan mı, suyundan mı bilmiyorum ama ben bahçemi aldığımda ortancayı bin kere de dondursam bin birinciyi deneyeceğim. Çünkü oluyor biliyorum. :))
Sayın Gilan.
Öncelikle bahçemi altını çize çize, baştan sona gezinme sabrınıza hayran oldum. Ayrıca değerli yorum, görüş ve geçmiş olsun dilekleriniz için çok çok teşekkür ediyorum.
Ortanca konusundaki yönlendirme ve tavsiyelerinizi özellikle dikkate alacağım. Bunun yanı sıra uzun zamandır aklımda olan ama nedense bir türlü eğilemediğim saksı sulama konusunu da bir kenara not aldım. Gerçi bu tür sistem ve aparatların olduğunu biliyordum ama genelde internet ortamında satışa sunulduğu için pek yönelmemiştim. Kış aylarında bu konuya ciddi şekilde zaman ayırıp bulursam reelde, bulamazsam sanal ortamdan temin edip 2013 yılında hizmete vermeyi sayenizde kafama koydum.
Sayın gilan. benim de sizden küçük bir ricam olacak. Bahçe planlarınız için aldığınız notları eğer uygun görür ve bizlerle paylaşmayı düşünürseniz, bu formu takip eden tüm üyeler ile ziyaretçilere büyük bir katkı ve destek olacağınızı umuyorum.
Saygılarımla
s.serdar
14-09-2012, 02:07
Bahçemde 3 adet elma ağacım vardı. İkisi çimin içinde, biri de çimim hemen kenarında ve resimlerini aşağıda yüklediğim ağaçtı.
İki ağaç golden türü, diğeri ise çarşıda pazarda hiç rastlamadığım oldukça kokulu, ama dayanım gücü olmayan, kof yapılı tür türdü ve meyvelerinin dayanıksızlığı nedeniyle geçen sene üzülerek de olsa kesmek durumunda kaldığım bir ağaçtı.
Bahçeye giriş kapısındaki çimin kenarındaki elma ağacımız ve meyveleri.
331347
331348
331349
331350
s.serdar
14-09-2012, 02:14
Odun ateşinde salça kaynatıyoruz...
331351
s.serdar
14-09-2012, 02:27
Ankara amutumuzun son durumu...
331352
s.serdar
14-09-2012, 02:33
En büyük TÜRKİYE...
331353
Sayın gilan. benim de sizden küçük bir ricam olacak. Bahçe planlarınız için aldığınız notları eğer uygun görür ve bizlerle paylaşmayı düşünürseniz, bu formu takip eden tüm üyeler ile ziyaretçilere büyük bir katkı ve destek olacağınızı umuyorum.
Aslında bu ufak bilgileri genelde Peyzaj, Bahçe Düzenleme (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/) başlığının ilgili alt başlıklarına ekliyorum. Ama belki de dediğiniz gibi bir arada madde madde tutmak da faydalı olabilir. Tabii düzenlemek için zamana ihtiyacım olacak çünkü şu andaki notlarım -tek okuyucu ben olduğum için- çok düzenli değil. :)
Bu fikriniz için çok teşekkürler. :)
Bu arada Ankara Toplantısı (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/28430.htm) başlığını gördünüz mü? ;)
s.serdar
14-09-2012, 02:41
Aslında bu ufak bilgileri genelde Peyzaj, Bahçe Düzenleme (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/) başlığının ilgili alt başlıklarına ekliyorum. Ama belki de dediğiniz gibi bir arada madde madde tutmak da faydalı olabilir. Tabii düzenlemek için zamana ihtiyacım olacak çünkü şu andaki notlarım -tek okuyucu ben olduğum için- çok düzenli değil. :)
Bu fikriniz için çok teşekkürler. :)
Bu arada Ankara Toplantısı (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/28430.htm) başlığını gördünüz mü? ;)
4-5 gün sonra Gürcistan'a 10 günlük seyahatim, ardından bir kaç gün Alanya'da sonbahar tatilim olacak. Ekim ayının 11'den sonrası, olası her türlü Ankara toplantısına katılabilirim. Bu konuda tarafıma düşebilecek bir görev olur ise kabulümdür...
mis mis salça kokuyor bu sayfa
zinyeler muthis gozukuyor.cok begendom cok
denizkan
16-09-2012, 23:33
Lambaların tamamı şebeke ceryanı ile çalışıyor ve elektriğini evden alıyor. Çimlerin yaklaşık 20 cm altında nyy cinsi 2,5 mm lik yeraltı kablosu döşeli. Bu kablodan lambalara olan kablo ekleri polyester ile izole edilmiş olup lambaların tamamı suya karşı izoleli durumdadır.
Bilmem aydınlatıcı oldu mu ?
Saygılarımla.
Kapsamlı aydınlatmanız için teşekkürler.
s.serdar
17-09-2012, 01:29
Panoramio - Photos of the World (http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=7&with_photo_id=61995415&order=date_desc&user=865940)
Google panoramio sitesine yüklemiş olduğum bahçemden bir çiçek.
YeniGine
17-09-2012, 01:31
s.serdar merhaba, hoşgelmişsiniz... Fotoğrafı göremiyorum.
s.serdar
17-09-2012, 01:35
s.serdar merhaba, hoşgelmişsiniz... Fotoğrafı göremiyorum.
Bende göremedim ve bir düzeltme yapmak durumunda kaldım.;)
YeniGine
17-09-2012, 01:39
Bende göremedim ve bir düzeltme yapmak durumunda kaldım.;)
Yine güldüm... Sanki biran kuyunun dibindeeen 'Bende göremedim' diye bir ses geldi gibi.
s.serdar
17-09-2012, 02:32
12 saat kadar önce bahçemden çekilmiş bir çiçek fotografı.
331972
s.serdar
17-09-2012, 02:50
Bahçemizde çözüm bulamadığımız en büyük sorun, kara sinek mevcudiyeti.
Gündüz saatlerinde evin verandası ve duvarları hep kara sinek istilası altında. :mad:
331973
İremsıla
17-09-2012, 07:34
Merhaba serdar bey sabah sabah bahçenizi gezdim.ellerinize emeklerinize sağlık beybeğendiler harika görünüyor.karasinekler ve böceklerden kurtulmanın yolunu biz bulduk.eşim ziraatçı arkadaşının tavsiyesiyle yeni bir ilaç aldı.püskürtüldüğü yerde 2 aya kadar etkili gelen börtü böcek ölüyor umarım sizde bir an önce çözüm bulursunuz..
ooooo sn.s.serdar yine güzellikler eklemişiz sayfamıza. emek verip de güzel olmayan bir şey görmedim, emeğimizin karşılığını alıyoruz çok şükür. ALLAH bizi sağlığımızdan etmesin varsın bizde böyle bahçemizle, çiçeğimizle, börtümüz, böceğimizle uğraşalım selamlar serdar bey.
s.serdar
17-09-2012, 09:31
Merhaba serdar bey sabah sabah bahçenizi gezdim.ellerinize emeklerinize sağlık beybeğendiler harika görünüyor.karasinekler ve böceklerden kurtulmanın yolunu biz bulduk.eşim ziraatçı arkadaşının tavsiyesiyle yeni bir ilaç aldı.püskürtüldüğü yerde 2 aya kadar etkili gelen börtü böcek ölüyor umarım sizde bir an önce çözüm bulursunuz..
Sayın İremsıla.
Karasinekleri 2 ay değilse bile yaklaşık 5-6 hafta süre ile kesinlikle öldüren bir ilacı bende zaman zaman kullanıyorum. İlacın ismi Agita. Genellikle Belediye ve resmi kurumların kullandıkları bir zehir. Su ile karıştırılıp pompa ile veranda duvarlarına atıyorum. Ama bu defa yerler hep sinek ölüleri ile doluyor. Üzerlerine basmadan yürümek imkansız hale geliyor. Her 20-30 dakika da bir yerleri sürekli süpürge ile temizlemek durumunda kalıyoruz. Eşim bu duruma kızıyor. Ölüsü çanlısından daha büyük bir dert diye. :(
Söz konusu ilacı genellikle havaların artık serinlemeye başladığı Eylül ayı sonlarında kullanmaya başlıyorum. Zira verandayı kuytu bulan karasinek popülasyonu bu dönemde aşırı artıyor ve artık tahammül edilmez bir hale geliyoruz.
Karasineklerin gelişip büyüdükten sonra toplandıkları alanlarda bireysel tedbirlerle imha edilmesi bana göre sorunumuzu pek çözmüyor. Bahar ya da yaz aylarında üreyip çoğaldıkları alanlarda yapılacak geniş kapsamlı mücadele ile gerekir diye düşünüyor ve bu kapsamda da çok yetersiz kaldığımızı hissediyorum.
Umarım karasinekler dokunmayın, doğanın dengesini bozmayın, her yeri zehirlemeyin diyen olmaz. :D
Saygılarımla.
s.serdar
17-09-2012, 09:51
.... emek verip de güzel olmayan bir şey görmedim, emeğimizin karşılığını alıyoruz çok şükür. ALLAH bizi sağlığımızdan etmesin varsın bizde böyle bahçemizle, çiçeğimizle, börtümüz, böceğimizle uğraşalım selamlar serdar bey.
Güzel tebit ve temennilerinize içtenlikle katılıyorum. Ama yılgınlık dolu anlar yaşadığımız da olmuyor değil. Mesela bu kadar börtü ve böceğe gerek var mıydı diye. :D
Bu arada Balkonunuzun çok iyi gittiğini görüyor ve sizi kutluyorum.
Saygılarımla..
YeniGine
17-09-2012, 14:53
Serdar Beyy o zinnia tek dalda mı öyle çiçeklenmiş?.. Süpeer...
s.serdar
17-09-2012, 16:14
Serdar Beyy o zinnia tek dalda mı öyle çiçeklenmiş?.. Süpeer...
Evet, gerçekten tek dalda. Boylarıda fazla uzamadığı için çok tombalak bir görünümleri var.
YeniGine
17-09-2012, 23:07
Maşallah çok güzel olmuş; yaprakları ona keza...
s.serdar
18-09-2012, 08:40
Evin verandasında otururken mazıların altında bir şeyin gezindiği dikkatimizi çekti. Eşim de bende sincap olacağına kanaat getirdik. Ancak bizim coğrafya buğday tarlalarından oluştuğundan ve en yakın orman Beynam, kuş uçuşu 20 km uzakta kaldığından ve şimdiye kadar civarda hiç sincapa rastlanılmadığını bildiğimizden, bayağı meraklandık. Bu ne ki diye.
Bir ara gelincik olabilir mi diye düşündük. Gelinciği hep gece gördüğümüzden ve bu gördüğümüzün birkaç katı irilikte olduğunu bildiğimizden, merakımız giderek arttı. Hatta iri bir tarla faresi olma ihtimalini bile değerlendirdik.
Hareketlilik devam edince, eşim fotoğraf makinesini alsana, belki yakalarsın görüntüsünü deyince, istemeye istemeye içeri gidip makineyi aldım. Zira mesafesi bize 15 m. kadar uzakta ve çok seri hareketler içerdiğinden, zoom desteği ile makinenin vizöründen ya da lcd ekranından takip edip görüntü yakalamanın olanaksız olduğunu düşünüyordum.
Elde makine, hanımın yönlendirmesi ile (elmanın altında, kapıya doğru gitti. Şimdi mavi gülün arkasında gibi) hem ışık hem mesafe ayarı da yapmaya çalışarak bir iki kare görüntü almaya çalıştım. Bir karede zayıfta olsa görüntüyü yakalayabilmişim. Makine ekranından zoom yapıp bakınca yavru bir gelincik olduğu konusunda fikir birliği yaşadık.
332329
Forum gerçek boyutlu fotograf yükleme imkanı vermediğinde, kırpılmış orginal görüntüsü aşağıda.
332330
Üzerimizde bulunan hava sahası ve bize 1 km uzaklıktaki arkamızdaki tepe, askeri helikopterlerin uçuş ve alçalma hatta yere inme eğitimi yaptıkları bir alan. Bu arada yine helikopter faaliyetleri başlayınca ve elde fotoğraf makinesi hazır olunca arka bahçeye yönelip acaba birkaç karede helikopter fotoğrafı alsam mı diye düşündüm. Öğleden sonraları ışık karşıdan geldiğinden ve helikopterler de hep öğleden sonra geldiklerinden şimdiye kadar pek fotoğraf almamıştık ya da aldıklarımızdan iyi bir görüntü çıkaramamıştık.
Ya nasip deyip arka bahçeye geçtim. Çekim mesafesi 1 km yakın olduğundan makinenin titrememesi için tel örgüye yaslanıp hızlı ve çoklu çekim modunda 80-100 kare görüntü aldım. Artık yeter deyip yaslandığım tel örgüden doğrulduğumda gözüm ayaklarımın hemen dibinde duran az önceki gelincik yavrusuna takıldık. 3-4 saniye için göz göze geldik. İki ayağının üstüne kalkmış benim görüntü almaya baktığım istikamete bakıyordu.
O an için boş bulunduğumdan, hatta biraz irkilmiş olduğumdan, elimdeki makineyi gelinciğe yöneltmeyi akıl edemediğim gibi pistttt, hoşttttt ve buna benzer birkaç anlamsız söz ile gelinciği kovalamaya çalıştım. Bu ısrarlı uzaklaştırma çalışmalarım karşısında, bizim gelincik istemeye istemeye tel örgü boyunca uzaklaştı. Giderkende bir iki defa durup, Niye beni kovalıyorsun ! Hem sen biraz önce ne yapıyordun? Orada ne var dı ? gibisinden sorular içeren bir ifade tarzı ile bana baktı.
Ön bahçeye dönüp durumu eşime anlattım. Vahşi bir hayvan olduğunu bilmesine rağmen, bana niye yakalayıp getirmedin, severdik diye çıkıştı. Hatta tuzak kurup yakalayalım. Besler, bakar büyütürüz diye ısrar edince, akıl tulması içinde nasıl tuzak kuracağız diye sordum. Eşim hiç düşünmeden; yuvarlak eleğin bir kenarına ucuna ip bağlı sopa kor, eleğin altına yiyecek bırakırız, yemeğe gelince ipi çeker eleği üzerine düşürür ve yakalarız yanıtını verince ayaklarım yerden kesildi. Demek ben arka bahçede helikopter resmi çekmeye çalışırken, aklından bunun planlarını yapıyormuş. O gün akşam üzeri toparlanıp Ankara döneceğimizden, bu işle uğraşmaya zamanımız olmadığı gibi vahşiliğini de bildiğimiz için üzerinde fazlaca durmadık.
Ancak benim bu satırları yazdığım şu anda, eşim hala onu nasıl yakalayıp sever ve besleriz ve hatta ehlileştirebilirizin hesap ve planlarını yaptığına kesinlikle eminim.
Sayın s.serdar,
Gelinciği yakalama işini sakın denemeyin ısırdığı zaman parmağınızdan olursunuz.
Bırakın bulunduğunuz yerde rahatsız edilmeden gezip dolaşsın o orada olduğu müddetçe çevrenizde fare ve yılan olmayacaktır. Siz ona zarar vermedikçe onun da size bir zararı olmaz.
Muğladan selamlarımla.
alacakaranlik
18-09-2012, 10:01
Sayın s.serdar, zinyalar çok güzel olmuş, elmalara diyecek birşeyim yok bile :) :)
Sn s.serdar
Eğer arzu ederseniz size istediğiniz kadar Gelinçik gönderebilirim.
Göndermeden önce hatırlatıyım.Eğer evin içine bırakırda ehlileşmesini beklerseniz iki güne kalmaz evin içini kalk gidelim havasına sokarlar.
.Her yerden çıkabilirler.Mutfaktan Salondan Gardolabından terasdan v.s v.s.Ansızın çik çik diyede ses çıkarırlar.Apartman bölgesine baykuş fare yılan kırkayak böçek yanaşamaz.
Netiçe bir kere daha düşünün ,göndermek için haberinizi beklerim.
Saygılar.
inanın hikayenizi ilk baştan büyük bir heycanla okudum. o tarladan çok güzel bir ve bahçe çıkarmışsınız tebrik ediyorum sizi. ankarada bahçesi olan tüm üyelerin sayfalarını okudum nerdeyse. bizde incek tarafından bahçeli bir ev aldık. evin ince işleri henüz yapılmamış ben onlardan çok bahçesi konusunda heycanlanıyorum. yazılanları okuyorum, resimlere bakıyorum acaba biz ne yapacağız nasıl olacak diye.
Ayrıca sizin sayfanızdan çok şey öğrendim bahçe konusunda teşekkür ediyorum. ellerinize sağlık.
s.serdar
18-09-2012, 23:55
Sn s.serdar
Eğer arzu ederseniz size istediğiniz kadar Gelinçik gönderebilirim.
Göndermeden önce hatırlatıyım.Eğer evin içine bırakırda ehlileşmesini beklerseniz iki güne kalmaz evin içini kalk gidelim havasına sokarlar.
.Her yerden çıkabilirler.Mutfaktan Salondan Gardolabından terasdan v.s v.s.Ansızın çik çik diyede ses çıkarırlar.Apartman bölgesine baykuş fare yılan kırkayak böçek yanaşamaz.
Netiçe bir kere daha düşünün ,göndermek için haberinizi beklerim.
Saygılar.
Sayın hk50.
Evcilse ciddi olarak düşünebilirim. Ancak bir kaç mesaj yukarıda sayın smnunal'in yazdıkları biraz ürküttü. Öncelikle bahçede ve kafes içinde deneyebiliriz diye düşünüyorum. Hanım duysa kesin ister ama biraz araştırıp artılarını ve eksilerini düşünmem gerekiyor.
İlginiz için teşekkür ediyorum. Çevrenizden yakalayıp mı göndermeyi düşünüyorsunuz yoksa elinizin altında hazırda var mı?
Saygılarımla.
s.serdar
19-09-2012, 08:59
Sayın s.serdar, zinyalar çok güzel olmuş, elmalara diyecek birşeyim yok bile :) :)
Bir ziraat mühendisinden böyle taktir alabilmek onur verici.
Çok teşekkürler.
Sayın hk50.
Evcilse ciddi olarak düşünebilirim. Ancak bir kaç mesaj yukarıda sayın smnunal'in yazdıkları biraz ürküttü. Öncelikle bahçede ve kafes içinde deneyebiliriz diye düşünüyorum. Hanım duysa kesin ister ama biraz araştırıp artılarını ve eksilerini düşünmem gerekiyor.
İlginiz için teşekkür ediyorum. Çevrenizden yakalayıp mı göndermeyi düşünüyorsunuz yoksa elinizin altında hazırda var mı?
Saygılarımla.
Sn s.serdar,
Gelinçikler evcil değil,yabani.İsterseniz yakalayıp göndereçeğim.sayın smnunal'ın dedikleri doğru.Göründükleri kadar mahsun değiller.
İlk baharın yavru düşünülebilir.
Bu kadar vahşi ruhlu bir hayvana kafeste bakmak? :(
s.serdar
20-09-2012, 00:04
Sn s.serdar,
Gelinçikler evcil değil,yabani.İsterseniz yakalayıp göndereçeğim.sayın smnunal'ın dedikleri doğru.Göründükleri kadar mahsun değiller.
İlk baharın yavru düşünülebilir.
Sayın hk50
Bu gün yani 20 Eylül Perşembe günü mahallemizde bulunan 2 veterinerden ayrı ayrı randevu aldım, gelincik beslemek istediğimiz konusunda. Konunun yetkililerinden alacağım bilgilendirme ve değerlendirmeler sonrası bir karara varmayı düşünüyorum.
Sayın hk50 bu gelincik yakalama işi nasıl oluyor. Kolay mı? Gelinciğin sizi ısırma riski olmuyor mu? Bizim için kendinizi riske atmanızı arzulamıyoruz. Ankara'da bazı pet shoplarda evcil gelincik satıldığı yolunda bilgiler aldım ve araştırıyorum. Evcilliği konusunda güvence alabilirsem Ankara'daki pet-shop'ları tercih edeceğim. Doğadan yakalanan gelincik, sanki bana psikopat eğilimleri ağır basıyormuş gibi gelmeye başladı.Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyoruz.
Saygılarımla.
nılgun_dogan
20-09-2012, 00:20
Gelinciğin görünüşü ne kadar güzelise bir okadar vahşidir annem Hendeğin köyünden köyde kalmışlığım çoktur zaman zaman komşular gelincik ineği boğmuş derlerdi.
s.serdar
20-09-2012, 00:34
inanın hikayenizi ilk baştan büyük bir heycanla okudum. o tarladan çok güzel bir ve bahçe çıkarmışsınız tebrik ediyorum sizi. ankarada bahçesi olan tüm üyelerin sayfalarını okudum nerdeyse. bizde incek tarafından bahçeli bir ev aldık. evin ince işleri henüz yapılmamış ben onlardan çok bahçesi konusunda heycanlanıyorum. yazılanları okuyorum, resimlere bakıyorum acaba biz ne yapacağız nasıl olacak diye.
Ayrıca sizin sayfanızdan çok şey öğrendim bahçe konusunda teşekkür ediyorum. ellerinize sağlık.
Sayın glcn06.
Gerçekten buğday tarlasından, bilmeden bir aristokrat bahçesi yaratmayı başardık. :D
Bizim bu işe giriştiğimiz 1998 sonu 1999 başında internet ortamından bilgi temin etmek diye bir durum söz konusu değildi. Bazen doğrularımızla genellikle de yanlışlıklarımızla bu güne gelmeyi başarabildik.
Sizler, bizlerden çok şanslısınız. En azından karanlıkta el yordamı ile yürümeye çalışan bizlerin deneyim ve tecrübelerinden faydalanma şans ve imkanına sahipsiniz. İncek rakımı biraz yüksek olmakla birlikte Ankara'nın güzel bir coğrafyasına sahip olan bir yöre. Umarım en güzel bir bahçelerden birinin sahibi olur ve bu güzellikleri de bizlerle paylaşırsınız.
Geçmişe yazdığım mesajlarımda kısmen belirmeye çalıştığım kadarı ile bahçe alt yapınıza önem vermenizi bir kere daha önemle tavsiye ediyorum. Evdeki olası eksiklileri tamamlamak pek sorun olmuyor, ancak bahçede bilinçsiz ve acelece yapılan uygulamaların zaman içinde düzeltilmesi oldukça zor ve külfetli olabiliyor.
Saygılarımla.
s.serdar
20-09-2012, 00:49
Gelinciğin görünüşü ne kadar güzelise bir okadar vahşidir annem Hendeğin köyünden köyde kalmışlığım çoktur zaman zaman komşular gelincik ineği boğmuş derlerdi.
Sayın nılgun_doğan.
Yazıklarınız gerçekten korkuttu beni. Benim gördüğüm ve gözleyebildiğim kadarı ile yetişkin bir gelincik yaklaşık 1 kg ağırlığında, bir kedinin 1/3 ya da 1/4 kadarı ile vahşiliği olabilen ya da olan bir yabani hayvan. Bu katagorideki bir yaratığın bir ineği boğabilmesi çok ürkütücü. Bu yazdıklarınız acaba bir efsane olabilir mi?
Saygılarımla.
nılgun_dogan
20-09-2012, 00:54
Köy yaşantısını yaşayan arkadaşlarım daha iyi bilir hatta yarın sabah teyzem köyde yaşıyor ona tekrar soracam ama efsane olmadığını biliyorum inşallah yanlış biliyorumdur.
s.serdar
20-09-2012, 01:15
.... teyzem köyde yaşıyor ona tekrar soracam ama efsane olmadığını biliyorum inşallah yanlış biliyorumdur.
Yanlış bilme pek önemli değil. Önemli olan sorgulamak. Ve gerektiğinde yeniden sorgulayıp öğrenmek. Teyzenizin düşüncelerini ve saptamalarını gerçekten merak ettim.
Saygılarımla.
nılgun_dogan
20-09-2012, 02:18
Gelincikler - Gelincik ve Özellikleri - Hayvanlar Alemi
Gelincikler çok hızlı hareket eden canlılardır. Hareketleri o kadar atik ve akıcıdır ki, gelinciğin bulunduğu alanı dikkatle gözleyen bir kimse bile gelinciğin hareket ettiğini güçlükle fark edecektir. Gelincik hızla yol kenarındaki çalılara dalar ve yiyecek bir şey olması ihtimaliyle her deliğe, her yarığa kafasını sokarak yolunda ilerler. Bu grubun hepsi yırtıcı hayvanlardır. Öyle ki kendilerinden büyük, tek başına dolaşan hayvanları dahi kolaylıkla öldürebilirler. Gelinciklerin bazı türleri kış ayları için postlarını değiştirirler. Kuzey Amerika'daki Least gelinciğinin ve Kuzey Avrupa'da yaygın olarak bulunan Avrupalı Gelinciğin tüylerinin rengi kışın beyaza döner. Bazı diğer Asya türleri de daha açık renk bir posta bürünürler. Koyu tüyleriyle karda kolay bir av olabilecek gelincikler Allah'ın onlara verdiği bu özellik sayesinde kışın güven içinde hareket ederler. Fare, tavşan, kuş, yılan, kümes hayvanlarını avlar. Yumurtaları çalar.Ömrü 9-10 yıldır.Av etlerini depoladığı kilerleri vardır. Çoğunlukla avlarını beyinlerinden ısırıp, felç ederek canlı olarak kilerlerinde saklar. Güvercin ve tavuk yumurtasını çok sever. Küçük yumurtaları ağzı ile, büyüklerini çene altına kıstırarak taşır ve aşırır. Kabuğunda açtığı ufacık bir delikten yumurtanın bir damlasını bile akıtmadan hepsini emer. Kıstırıldığında insana da saldırır.Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde görülebilen gelinciklerin, sırtları kızıl kahverengi, karın bölgeleri ise beyaza yakın açık renkli tüylere sahiptirler.
küçük bir araştırma yaptım bile.
baglarli
20-09-2012, 10:57
bende gölbaşılıyım artık , bahçemi diyeyim tarla mı dıyeyım bilemedim. şuanda içinde yabani otlar bitmiş.boş arazi.
seneye bizde kendi çapımızda böyle şirin, güzel rengarenk bir bahçe yapabilir miyiz bilmiyorum.
elinize emeğinize sağlık serdar bey.
ben size özel msj göndermiştim cevaplarsınız sevinirim.
artık bahçenizin takipçisiyim :)
.....masum yüzlü gelincik,göründüğü kadar da masum değil ne yazık ki,1 horoz ve 1 tavuk borcu var bize :(
ayazkentli
20-09-2012, 13:11
Gelincikler kümes hayvanlarını telef ederler ama inek gibi büyükbaş hayvanlara bir şey yapamazlar. Yalnız, üstlerine çıkıp çok oynarlar.
Küçükken, evimizin yan tarafında olan Bağ'da ki dam'da (Ahır) inek beslemiştik ve dam'ın üst bölümünde (çatı katı), 4-5 üyeli gelincik ailesi yaşıyordu. İnekler ile beraber yıllarca yaşadılar. Sincaplar gibi çok hareketli olduklarından, oraya-buraya koşarlarken ineklerin üzerlerine çıktıklarını da çok görmüşlüğümüz vardır. Bunların adına köylülerimiz "Aslı gelin" derler.
Geçen bayramda, incir toplamak için oraya gittiğimde, yine onları gördüm. Kimbilir kaçıncı kuşak gelincikler'di. Yıllar öncesinin gelinciklerinin torunları, hala aynı yerde yaşamaya devam ediyorlar.
Yalnız, kümes hayvanları için tam bir Terminatörler. Yemeseler bile illa katliam yaparlar. Bunu neden yaparlar anlamak mümkün değil. Yemek niyeti ile yapsalar, 1-2 tanesini öldürüp götürürler (küçük civciv ya da piliçleri). Tavukları taşımaları zaten zor ama kümeste civciv ya da piliç yokken bile, mutlaka tavukları öldürüyorlar.
Eğer, kümeste büyük ve cesur bir horoz var ise, pek o kümese bulaşmıyorlar.
s.serdar
20-09-2012, 15:02
.....masum yüzlü gelincik,göründüğü kadar da masum değil ne yazık ki,1 horoz ve 1 tavuk borcu var bize :(
Anlayabildiğim kadarı ile gelincikler borçlarına pek sağdık değillermiş. :mad: Başınız sağosun. :(
Sayın hk50
Bu gün yani 20 Eylül Perşembe günü mahallemizde bulunan 2 veterinerden ayrı ayrı randevu aldım, gelincik beslemek istediğimiz konusunda. Konunun yetkililerinden alacağım bilgilendirme ve değerlendirmeler sonrası bir karara varmayı düşünüyorum.
Sayın hk50 bu gelincik yakalama işi nasıl oluyor. Kolay mı? Gelinciğin sizi ısırma riski olmuyor mu? Bizim için kendinizi riske atmanızı arzulamıyoruz. Ankara'da bazı pet shoplarda evcil gelincik satıldığı yolunda bilgiler aldım ve araştırıyorum. Evcilliği konusunda güvence alabilirsem Ankara'daki pet-shop'ları tercih edeceğim. Doğadan yakalanan gelincik, sanki bana psikopat eğilimleri ağır basıyormuş gibi gelmeye başladı.Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyoruz.
Saygılarımla.
Sn s.serdar
Ben yakalamıyaçağım.Bu işin uzmanları var.onlar yakalıyaçak bende kafase koyup size göndereçeğim.Netiçe ne olur bilemem.Dogada yetişen kendi kendini idare eden hiç kimseye boyun bükmeyen,özgürlüğüne düşkün 500 gr gelir gelmez bir yaratık.Abartıldığı gibi rastgele canlılara saldırdığınada şahit olmadığım gibi duymadımda.
Saygılar.
Sn hanndan
Horozu ve tavuğu yiyen gelinçik değil.O yaratıklar çirçihocası ,sansar. kesagen olabilir.Bunlar genelde gece gezerler. Vanpir gibi tavukların kanını emerler.veya keyfi boğar öldürürler.Virane yerlerde yaşarlar.Gelinçik Dağda bayırda ovada toprak altına yuva yaparak yaşar.
Sn hanndan
Horozu ve tavuğu yiyen gelinçik değil.O yaratıklar çirçihocası ,sansar. kesagen olabilir.Bunlar genelde gece gezerler. Vanpir gibi tavukların kanını emerler.veya keyfi boğar öldürürler.Virane yerlerde yaşarlar.Gelinçik Dağda bayırda ovada toprak altına yuva yaparak yaşar.
Sayın hk50,
gelinciği kümesin önünde bir çok kez gördük.bizim bulunduğumuz yerde gelincik yaşıyor,komşularımızda gördü, onlarında tavukları zarar görmüş.:(
s.serdar
20-09-2012, 22:23
bende gölbaşılıyım artık , bahçemi diyeyim tarla mı dıyeyım bilemedim. şuanda içinde yabani otlar bitmiş.boş arazi.
seneye bizde kendi çapımızda böyle şirin, güzel rengarenk bir bahçe yapabilir miyiz bilmiyorum.
elinize emeğinize sağlık serdar bey.
ben size özel msj göndermiştim cevaplarsınız sevinirim.
artık bahçenizin takipçisiyim :)
Sayın baglarli.
Gönderdiğinizi belirttiğiniz mesajınıza rastlayamadım. Mesaj kutumda sizden gelmiş herhangi bir mesaj bulunmuyor. Dilerseniz sulser06@gmail.com mail adresime yazarsanız oradan da takip edebilir ve elimden geldiğince yanıtlamaya gayret ederim.
Başlamak yarı yarıya başarmaktır. Başlayınca gerisi kesinlikle geliyor. Elinizde bu amaca uygun arazi olduğuna göre yolun yarısını şimdiden almış sayılırsınız. Ancak Ankara'nın iklimi öyle bir senede bahçe oluşturmaya yeterince müsait değil. Bir kaç yıl (yıl dediğim de sadece bahar ve yaz ayları) çaba göstermeniz gerekebilir diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
s.serdar
20-09-2012, 23:19
Sn s.serdar
Ben yakalamıyaçağım.Bu işin uzmanları var.onlar yakalıyaçak bende kafase koyup size göndereçeğim.Netiçe ne olur bilemem.Dogada yetişen kendi kendini idare eden hiç kimseye boyun bükmeyen,özgürlüğüne düşkün 500 gr gelir gelmez bir yaratık.Abartıldığı gibi rastgele canlılara saldırdığınada şahit olmadığım gibi duymadımda.
Saygılar.
Bu gün veterinerlerden birisi ile görüştüm. Diğerinin bir işi çıkmış görüşme olanağı bulamadım.
Gelincik ev içinde ya da ev içinde kafes ortamında beslenebilir mi ? Yavru iken alınsa ehlileşebilir mi? Bu ortama uyum sağlayabilir mi? Veteriner olarak priyodik bakım ve tedavisini yapabilirmisiniz? Ne yer ne içirebiliriz? Gelincik besleyen müşteriniz var mı? vs. vs. soruları yöneltmeye çalıştım.
Veteriner konuya umduğum kadar ilgi göstermedi. Evde hayvan beslemek istiyorsam bana ücretsiz kedi ve köpek temin edebileceğini, Doğadan yakalanmış hiç bir hayvandan evcilleşmesini beklemenin doğru olmadığını, hatta doğadann yakalanmış kuşlarda dahil kendimize yakın hissettiğimiz pek çok hayvanın mikrop ve virüs bulaştırabileceğini, bu güne kadar gelincik besleyen müşterisi olmadığı gibi kendi çevresinde bildiği kişi bulunmadığını, gelincike hekimlik yapamayacağını, ev ortamında beslenebilecek bir gelinciğe ne tür besin ve gıdalar verileceğini bilmediğini ifade etti. Ayrıca gelincik besleme heves ve fikrimin nerden geldiğini sordu. Bende bahçede arası görüyoruz. Hareketli ve meraklı, dolayısıyla sempatik bulduğumuzu bu nedenle düşündüğümü söyleyince, sağa sola yiyecek bırakın, yemeğe gelir gider, sizde bakar seyredersiniz. Evin içine sokmadan sahiplenmiş olursunuz, ayrıca bu tür hayvanların kötü kokular yayabildiklerini de, bilmemiz gerektiğini bana hatırlattı.
Bayağı bozuldum ama yine de belli etmedim. İlgisine teşekkür ettim, bir ücret borcum olup olmadığını sordum. Hiç bir borcumun olmadığını, her zaman gelebileceğimi belirtti ve ayrıldım oradan.
Sanırım gelincik konusu artık benim için kapandı gibi. :(
ayazkentli
20-09-2012, 23:37
Kapamakla iyi edersiniz sevgili S.serdar.
Zira evde bakılacak, hele hele doğal yaşamında yavru iken alınıp, eve kapatmak bu hayvanlar için ölüm demektir. Çünkü, küçük bir aile olarak Komün bir yaşamları olmasına rağmen, özgürlüğe aşık hayvanlardır. Çocukluğum da, onları fazlası ile gözlemlemiştim. Veteriner çok doğru söylemiş. Bazı hayvanları Doğal yaşamlarında sevmek daha doğru. Gelincik'ler de bu tür hayvanlardan.
Böylesine özgürlüğe düşkün bir canlıyı, doğal yaşamında sevmek, kendimiz kadar onun açısından daha sağlıklıdır. Her ne kadar vahşi bir hayvan olarak lanse edilse de, onların doğası budur.
Aslında, Mirket'ler gibi sevimli hayvanlar.
s.serdar
21-09-2012, 00:22
Kapamakla iyi edersiniz sevgili S.serdar.
Sayın ayazkentli.
Öncelikle 372 numaralı bilgilendirme, son olarak da yukarıdaki değerlendirme yazılarınız için teşekkür ediyorum.
Konuya olan eğilimim bir ölçüde, şimdi tam olarak anımsayamadığım ancak evine girip çıkan bir gelincik ile arkadaş olmuş onun güvenini kazanmış, onu verdiği yiyeceklerle beslemiş ve oyunlar oynamayı başarmış bir kişinin yaşanmış gerçek hikayesine dayanıyordu. (yani öyle sanıyorum)
Bahçemizde geceleri sıklıkla gördüğümüz ve görmeye alışık olduğumuz gelincik yavrusunun, benim ayaklarımın dibine kadar gelip inip kalkan helikopterleri benimle birlikte merakla izliyor olmasının ve benden kaçıp uzaklamama yolunda gösterdiği davranışın, bende ve eşimde yarattığı sevecenlik ve eşimin bu olay karşısındaki daha önce belirttiğim tutumunun oluşturduğu bir düşünce fırtınası idi.
Saygılarımla.
YeniGine
21-09-2012, 00:34
Çok haklısınız Serdar Bey; aynı şeyleri bende yaşasa idim ben de düşünür idim çevremde bir gelincik olsun. Çok da güzel olurdu.
s.serdar
25-09-2012, 11:28
Biliyorsunuzdur, salça kaynatmak zor ve emek isteyen bir iş. Hele daha lezzetli olsun diye odun ateşini tercih ederseniz, kaynattığınız kazan ve tencerenin isini temizlemek büyük bir külfet oluyor.
334238
334239
Ben bilmiyordum yeni öğrendim ve denedim. Çok rahat ettiğim ve fayda sağladığım bu yöntemi paylaşayım dedim.
Kazan ve tence isini temizlemenin kolay yöntemi şu. Tencere ve kazanı ateşe koymadan önce dışını sıvı bulaşık deterjanı ile (sulandırmadan) sıvamak. Hele zamanınız olur da bu sıvama işlemini ilk kat deterjanın iyice kurumasından sonra bir kere daha sıvı deterjanla sıvayıp ateşe verirseniz, iş bitiminden sonra, kararan kazan ve tencereyi ova ova temizlemek sorunda kalmayacaksınız. Sıvamış olduğunuz ve üzeri islenmiş sıvı deterjan, haşlanmış yumurta kabuğu gibi tencere ve kazan soyulup ayrılıyor. Ve altından pırıl pırıl yüzey çıkıyor. Henüz salça kaynatmamış olanlara tavsiye edilir.
Güzel tebit ve temennilerinize içtenlikle katılıyorum. Ama yılgınlık dolu anlar yaşadığımız da olmuyor değil. Mesela bu kadar börtü ve böceğe gerek var mıydı diye. :D
Bu arada Balkonunuzun çok iyi gittiğini görüyor ve sizi kutluyorum.
Saygılarımla..
iyi günler sn.s.serdar o kadar emeğe olucak biraz yılgınlık insanoğluyuz bazen hiç sabrımız kalmıyor sizi çok iyi anlıyorum. Yinede tebrik ederim, kolay olmadı,tırnaklarınızla kazıya kazıya geldiniz bu günlere sesim çıkmasada takip ediyorum sizi sessiz sedasız bir köşecikten:pBalkonum hakkındaki güzel görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum..SELAMLAR SİZE VE EŞİNİZE GAZİANTEPTEN...
Ömürsünüz efendim:)))).
:))))).
:)))).
s.serdar
25-09-2012, 20:31
Ön ve yan bahçede yaklaşık 300 m2 kadar çim alanım var. Şu andaki çimlerin yaşı sanırım 10 seneyi geçti. Çimin cinsi 6 karışımlı Danimarka çimi. Kutusunda m2 ye 40-50 gram ekim yapın yazıyordu. Biz 60 gram kadar kullandık. Belki bu yüzden, belki cinsinden çimlerimiz çok ama çok sık görünüm gösteriyor ve bu nedenle de bahçeye gelenlerin hayranlığını kazanıyordu. Her kez böyle sık ve yeşil çim görmedik, yatıp uzanabilir miyiz? Üzerinde çıplak ayakla dolaşabilir miyiz diyenlerin sayısını unuttuk. (Eğer çimin içerisinde ve arasında yaşayan böceklerden bir kaçını yakından görseler, değil yatıp uzanmak ya da çıplak ayakla dolaşmak, üzerinden helikopter ile bile geçmeyecek olanların sayısının hiç az olmadığını düşünüyorum.) :D
Neyse hikayemize devam edelim… Son 4-5 yıldır çimde yol yol, ya da avuç içi gibi büyüklükte sararmalar oluştu. Araştırdığımda pek çok nedeni olduğunu öğrendim. Ancak öncelikle sararan bölgelerin temizlenmesi ya da sararmaların önüne geçilebilmesi için havalandırma işlemi yapılması gerektiğini öğrendim. Bu amaçla bir havalandırma tırmığı aldım. Kullanmasını da deneme yanılma yöntemi ile öğrenmeye çalıştım. El alışkanlığı gerektiren yorucu bir işlem bu havalandırma tırmığını kullanmak. İşin zorluğu karşısında bir süre sonra kolay olsun diye tekerleklisini aldım ama bunu hiç beceremedim. Etiketi hala üzerinde duruyor.
Her iki tırmığıda tek başına ayrı ayrı fotoğraflamamış olduğum için internetten bulduğum örnekleri aşağıdadır.
334352
334353
Bir iki sene bu el tırmığı ile idare etmeye çalıştıysam da sararmalara pek engel olamadım.
Kimi çökerme var dedi, doğru çıkmadı, kimi mantar dedi doğru çıkmadı. Kimi köpek işiyordur dedi doğru çıkmadı.
Sonunda ne olduğunu keşfettim. Ancak onu sonra yazarım diye düşünüyorum. Kimi de çimin çok sık. Kök havalanmıyor. Uzun kalıp yatan çimler olabilir dedi. Bütün çimi havalandırman gerekir dedi. Kısmen doğru çıktı.
Sayfaya bahar başında resmini eklemiştim. Yüksek kart altında aylarca kalan çimlerle berbat bir vaziyette İlkbaharın ilk aylarına merhaba demiştik.
334354
334359
Yoğun bir tırmıklama, ilaçlama, gübreleme ve havalandırma ile çimler 4-5 haftada yemyeşil hale getirmiştik.
334355
DEVAM EDECEK
s.serdar
25-09-2012, 22:37
Sanırım mayıs ayında bir hafta sonu bizim oğlan arkadaşlarını alıp bahçeye getirmişti. Akşam üzeri mangal yakmaya başladık. Havada serinlemeye başlamıştı. Mangalımızı yerken tüm çim alanların da günlük sulamasını yaptırdık.
Mangaldan sonra alınan enerji çok gelmiş olmalı ki, çocuklar yaş çimler üzerinde futbol oynamaya başladılar. Bir süre sonra da yine ıslak çimler üzerinde Latin dans çalışması yapıldı.
334400
334401
Ertesi sabah kalkıp bahçeye indiğimizde çimler tamamen yere yatmış, adata çamur altında kalmış gibiydi. Çimin altındaki toprak, çamur halinde yüzeye çıkmış çimler de bu çamura gömülmüş ve ezilmiş haldeydi. Bundan sonra ne yaptıysak yapalım çimlerin tadı kaçtı, çim alanlarımızın en az yarısı sarardı ve kelleşti.
Gübre, vitamin, hümas, ve metal ve mineral desteği ile de olsa çimlerin tadı yerine gelmedi ve geniş alanlarda ki sarmaları pek kesemedik. Bahçeye her gittiğimde, zamanımın ¾ çimleri tırmıklamakla geçti. Bu iş beni çok yordu. Ve adeta bahçeye gidesim gelmiyordu. Sonra neden bu tırmığın motorlusunu almıyorum ki diye düşündüm. Araştırdığımda benzin motorlu ve markalı bir makinenin 2.000-2.500 TL olduğunu ağırlığının da 50-65 kg geldiğini gördüm. Ağırlığından ötürü makineyi ne bodruma indirebilir ne de evin içine taşıyabilirdik. Mecburen Elektrikliye yönelme gereği hissettik ve iş görebileceğinden çok emin olmamakla birlikte 9 kilo ağırlığındaki aşağıdaki elektrikli makineyi aldım ve birkaç gün önce ilk denemesini yaparak tüm çim alanı havalandırma işlemine tabi tuttum.
334402
334403
Havalandırma işleminden önce çimleri biçtim ve boylarını kısalttım. Tam 70 litrelik battal boy çöp torbası kadar kesilmiş çim çıktı. Ardından bu makine ile havalandırma işlemi yaptım ve tam aynı boyutta 8 çöp torbası çim havalandırma artığı topladım. Makine her 15 metre yol aldığında 50 litrelik sepetini artıklarla doldurdu. El tırmığı ile en az 5-7 gün sürecek yoğun ve yorucu bir çalışmayı, yaklaşık zahmetsizce 3 saat kadar bir sürede gerçekleştirdim.
Makineyi oldukça işlevsel ve yararlı buldum. 150-200 m2’den büyük çim alanlar için şart olan bu makineyi bu güne kadar neden almamış olduğum için kendime çok kızdım.
Üç çim havalandırma tırmığı bir arada.
334404
s.serdar
27-09-2012, 01:18
Yarın kısmet olursa yine bahçeye kaçacağım. 1-1,5 gün kaldıktan sonra Ankara'ya dönüp, bavullarımızı alarak kendi otomobilimle yaklaşık 10 gün sürecek bir Gürcistan seyahatine çıkacağım. Batum, Gori, Tiflis, Telavi ve Gurcaani şehirleri seyahat planında yer alıyor. Gurcaani Semkir'de oldukça yakın gibi gözüktüğünden belkide Azarbaycan'dan formumuza katılan sayın Türkan'ın bir kahvesini içebilme imkanım olabir mi bilemiyorum ?
Yollar çok uzun. Kim bilir belki de gidip de dönememekte olabilir. Başta bilmeden ya da istemeden kalplerimi kırmış olduklarım varsa herkezden haklarını helal etmelerini diliyorum.
nılgun_dogan
27-09-2012, 01:24
Aaaaaaa öyle şeyler söylemeyin hayırlısıyla gidip gelirsiniz inşallah böyle sözler benim içimi acıtır nedense.
YeniGine
27-09-2012, 01:26
Çok güzel; size iyi seyahatler... Türkân ın kahvesini için; bence güzel olacaktır... Güle güle gidin, güle güleee gelin inşallah...
s.serdar
02-10-2012, 20:50
Gürcistan'dan nar.
335989
Yine Gürcistan'dan Hurma (Eğer doğru ise?)
335990
çiftçi5234
02-10-2012, 21:53
Hurma doğru efendim.Karadeniz kıyılarında yetişebilen tek hurma, Trabzon hurması veya cennet hurması :)
s.serdar
02-10-2012, 22:18
Hurma doğru efendim.Karadeniz kıyılarında yetişebilen tek hurma, Trabzon hurması veya cennet hurması :)
Hurma denince nedense hep Arabistan geliyor da aklımıza.
çiftçi5234
02-10-2012, 22:30
Normalde o hurmalar meyve bağlama döneminden sonra bir damla su görürse olgunlaşmaz. s.serdar Bey cidden öyle, tabi bu zamanla aşılacaktır. :)
Yarın kısmet olursa yine bahçeye kaçacağım. 1-1,5 gün kaldıktan sonra Ankara'ya dönüp, bavullarımızı alarak kendi otomobilimle yaklaşık 10 gün sürecek bir Gürcistan seyahatine çıkacağım.
Aaa, Serdar bey, belki bir süpriz yapıp 20 Ekim toplantımıza siz de katılırsınız diye düşünüyordum zarif eşinizle. :mad: Sağlıkla gidip sağlıkla geliniz inşallah, hak geçtiği yok ama yine de helal edelim, yolculuğunuz iyi geçsin. :)
s.serdar
09-10-2012, 23:40
Aaa, Serdar bey, belki bir süpriz yapıp 20 Ekim toplantımıza siz de katılırsınız diye düşünüyordum
Ankara'ya döndüm. :D
20 Ekim toplantısı konusunda forumda pek bir bilgi bulamadım. Neyin nesiymiş merak ettim.
YeniGine
09-10-2012, 23:41
Serdar Bey merhaba; hoşgelmişsiniz...
s.serdar
09-10-2012, 23:51
Serdar Bey merhaba; hoşgelmişsiniz...
Hoş bulduk.
Türkiye'yi hiç bu kadar özlememiştim.
YeniGine
09-10-2012, 23:55
O halde sormayayım mı gezi nasıl geçti diye?
s.serdar
10-10-2012, 00:11
O halde sormayayım mı gezi nasıl geçti diye?
Sorma :D
Forumda gezi, seyahat vs. diye bir bölüm var. Oraya yazmak için ve az da olsa fotografta koymak için bir şeyler karalamaya çalışıyorum şu an. Yaz yaz bitmiyooooo. :D
s.serdar
11-10-2012, 12:54
Çardak şekline getidiğimiz bir asmamız var. Haziran ve Temmuz ayında bol bol yaprağını topluyor ve salamuraya dönüştürüyoruz. Ancak her nedense bu güne kadar üzümününden hiç verim alamadık.
Her sene olduğu gibi üzümler yine berbat durumda.
Ya bu işi bilmiyoruz ya da beceremiyoruz. http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/324571d1344555420-crying-022.gif
Sanırım ilaçlama zamanında bir problem olmuş :(
Serdar bey, asmanızı hiç ilaçladınız mı? Çünkü eşim bizim asmaları 4 defa ilaç atıyor.
İlk ilaçlama asma uyanmadan önce, dalları güzelce ilaçla resmen yıkıyor, ikinci ilaçlama meyve tutumu olduktan sonra 15 gün ara ile 3 defa daha ilaç atıyor...
Bizim asmaları görmek isterseniz takas bölümüne resimlerini eklemişim...
s.serdar
11-10-2012, 13:23
Sanırım ilaçlama zamanında bir problem olmuş :(
Hiç ilaç atmadık. Haziran başında toz kükür atmayı denedim. Pek de beceremedim. Kükürtün % 90 sağa sola dağıldı. Her yer sap sarı oldu. Bende devam etirmeyi düşünmedim.
s.serdar
11-10-2012, 13:27
Serdar bey, asmanızı hiç ilaçladınız mı? Çünkü eşim bizim asmaları 4 defa ilaç atıyor.
İlk ilaçlama asma uyanmadan önce, dalları güzelce ilaçla resmen yıkıyor, ikinci ilaçlama meyve tutumu olduktan sonra 15 gün ara ile 3 defa daha ilaç atıyor...
Bizim asmaları görmek isterseniz takas bölümüne resimlerini eklemişim...
Resimlerinize derhal bakacağım. Teşekkürler.
Ben asma ve sebzeler hariç her şeyi ilaçlıyorum. Ama bugüne kadar asmaya hiç ilaç kullanmadık. İlaç öneriniz olursa sevinirim.
Saygılarımla.
İlaçların isimlerini bilmiyorum ama bu akşam eşime sorar size söylerim.
s.serdar
12-10-2012, 03:17
İlaçların isimlerini bilmiyorum ama bu akşam eşime sorar size söylerim.
Çok sevinirim.
Serdar bey, ilaçlar şu an köyde eşimde isimlerini hatırlamıyor.
Köye gittiğimizde isimlerini not eder size bildiririm.
Benol Hazaroğlu
12-10-2012, 19:03
Sayın s.serdar,
Azerbeycanlı üyemize uğramayı düşünmüşsünüzde evin önünden geçerken Trabzon'lu üyemize uğrayalım diye düşünmemişsiniz.
Gücendim doğrusu.
s.serdar
13-10-2012, 12:15
Serdar bey, ilaçlar şu an köyde eşimde isimlerini hatırlamıyor.
Köye gittiğimizde isimlerini not eder size bildiririm.
Vehibe hanım.
Bu konuda kendinizi lütfen yormayınız.
Benim merak ettiğim, böcek ilacı mı? gübre türü mü? yoksa mantar türü mü? ilaç kullanılması gerektiği idi.
Saygılarımla.
Sayın S.serdar,
Değerli dost Sayın Gtates tarafından bana verilen ve son deece başarılı sonuç alınan asma ilaçlama proğramını aşağı kopyalıyorum, ayarlanmanız dileğiyle saygılar selamlar.
Sayın sarin sizin için asma ilaçlama programını öğrendim.Budamadan sonra göztaşı pompayla püskürtülecek.Bu iki ayda bir tekrar edilecek ta ki sürgünler çıkana kadar.Yağmurlu havalarda yağmurdan sonra atılsın ki boşa gitmesin.
1. İlaçlama: Çiçekten önce, sürgünler 20-40 cm boylanınca, saf kükürt'ten dekara 1,5-2 kg veya 3-4 kg bağ kükürdü kullanılır.
2. İlaçlama: Çiçeklenmenin sonunda salkımlar tane bağladığı zaman saf kükürt'ten dekara 3-4 kg veya 6-8 kg bağ kükürdü kullanılır.
3. İlaçlama: İkinci ilaçlamadan 15 gün sonra koruklar saçma iriliğini aldığı zaman saf kükürtten dekara 4.5-5 kg veya 7-10 kg bağ kükürdü kullanılır.
4. İlaçlama: Son ilaçlamadan 15 gün sonra dekara 4.5 kg saf kükürt veya 7-10 kg bağ kükürdü atılır.
s.serdar
13-10-2012, 18:49
Sayın s.serdar,
Azerbeycanlı üyemize uğramayı düşünmüşsünüzde evin önünden geçerken Trabzon'lu üyemize uğrayalım diye düşünmemişsiniz.
Gücendim doğrusu.
Sayın Benol Hazaroğlu.
Göstermiş olduğunuz misafirperverlikle inanın bizi fazlasıyla mahçup ettiniz, çok teşekkür ediyorum.
Bu konuda seyahat öncesi davetinizi almış olsaydık, bilmem uğrama imkanımız olabilir miydi? pek kestiremiyorum. Zira yolumuz uzun, zamanımız ise oldukça sınırlı olduğu için önceden planladığımız güzergahın ve sürenin dışına pek çıkma durumumuz olamadı. Eşim Samsun Terme'den ötesini hiç görmediği için bir iki günümüzü Trabzon ve Rize çevresine ayıralım mı diye bir değerlendirme de bulunduysak da, belirttiğim nedenlerle uygulamaya koyamadık.
İleride Doğu Karadeniz odaklı bir seyahat planımız olursa, gücentinizi nazik bir davet olarak kabul edip, bir çayınızı içmek bizleri çok mutlu edecektir.
Saygılarımla.
Benol Hazaroğlu
14-10-2012, 14:29
Ağaçlar net üyelerine her zaman kapım açıktır.
Çok memnun olurum.
s.serdar
18-10-2012, 23:51
Sayın S.serdar,
Değerli dost Sayın Gtates tarafından bana verilen ve son deece başarılı sonuç alınan asma ilaçlama proğramını aşağı kopyalıyorum, ayarlanmanız dileğiyle saygılar selamlar.
Sayın sarin.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Kükürtü toz olarak mı? yoksa suyla karıştırılıp mı atılıyor?
s.serdar
19-10-2012, 00:05
Sardunyalar yavaş yavaş kışı geçirecekleri saksılara alınmaya başladı.
339597
339598
s.serdar
19-10-2012, 00:25
Bunlar yan komşunun bahçeme sarkan ayvaları.
339600
Bunlarda benim ayvalar.
Geçen kış çekirdekten çimlendirip, bahçeye diktiğim 3 adet ayva.
339602
339603
Bu senede ayvayı yiyemedik.
s.serdar
19-10-2012, 00:35
Papatyalar yine açmaya başladı.
339607
Sanırım yaz başında olduğu çok yoğun olmayacak.
YeniGine
19-10-2012, 00:46
Serdar Bey; sardunyaları böyle budayıp mı saklıyorsunuz?
s.serdar
19-10-2012, 00:58
Serdar Bey; sardunyaları böyle budayıp mı saklıyorsunuz?
Sardunyaları baharda saksıdan alıp bahçemizdeki çiçek bantlarına aktarıyoruz. Gece sıcaklığı 6-7 derecelere düşmeye başlayınca bir kısmını çelik şeklide saksıya alıp kışı Ankara'daki evimizde geçiriyorlar. Kış boyunca yapraklanıp ara sıra çiçekde açıyorlar. Bahar gelince tekrar bahçeye aktarıyoruz. Bir kısmını ise gene çelik şeklinde 30 cm derinkte çukur kazıp toprağın altına alıyoruz.
Ankara toplantısı katılım listesinde adınızı gördüm. Şaşırmadım dersem yalan olur.
YeniGine
19-10-2012, 01:05
Ankara Toplantısı listede adım mı var? Ben görmedim. Serdar Bey bir yanlışlık olmalı ben toplantıya gitmeyeceğim ki İstanbul da oturuyorum gidemem. Ben bir heyecan, heves İstanbul Toplantısını bekliyorum.
Ben Ankara Toplantısını da heyecanla bekliyor idim birkaç kez heyecanlarına ortak olduğumu belirtmiş idim. Bir yanlışlık olmuş Serdar Bey.
s.serdar
19-10-2012, 01:05
Bu da bahçemizin yeni köpeği TEK KULAK.
339610
Bir gözü kahverengi bir gözü mavi husky.
339611
YeniGine
19-10-2012, 01:07
Serdar Bey bahçe mükemmel, Tekkulak harika. Çok güzel bir köpek; maşallah.
s.serdar
19-10-2012, 01:09
Ankara Toplantısı listede adım mı var? Ben görmedim. Serdar Bey bir yanlışlık olmalı ben toplantıya gitmeyeceğim ki İstanbul da oturuyorum gidemem. Ben bir heyecan, heves İstanbul Toplantısını bekliyorum.
Ben Ankara Toplantısını da heyecanla bekliyor idim birkaç kez heyecanlarına ortak olduğumu belirtmiş idim. Bir yanlışlık olmuş Serdar Bey.
Listenin 17. sırasında isminiz katılımcı olarak yer alıyor.
1. hevesli meraklı (anne ve kızı )
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
5. malina (ikna edilebilirse )
6. Adalet Yağcı+1 olabilir.
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
15.Nevin Marangoz ve annesi
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
22.Yücel Özlem ve eşi Ayşe Özlem
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi
25. Gülenmelek ve oğlu
26. Halil Önen, nam-ı diğer Büyük Emrah
27. Serpent
28. Serdar
29. Gcd (Eşimi ikna edebilirsem ikimiz geleceğiz)
30. tturt eşi ve ege
31. hasan veli (hakan ışık) eşi ve kızı
32. Ahmett62
33. demircool ve kızı
34. loveforlife
35.Zeferan ve eşi (bir akslik olmazsa )
36. Müjgan Yılmaz
37. yalınkat
38. üzüm
39.alcen
40. Bayçalı
41.ekin97
42.Selehattin 67
43. Ömer Murat
44.Tika'nın annesi ( Belki )
İsmini yazdırıp gelmeyenlere 1 tepsi baklava cezası olduğunu anımsatırım. :D
YeniGine
19-10-2012, 01:13
Tamam sayfayı bir müddet takip ettim sonra imrendim, özendim, kıskandım bakmayayım o sayfaya dedim ama tabi yine duramadım en az onlar kadar ben de heyecanlandım ve yazdım. Ama ben de geleceğim, ismimi yazın diye birşey de demedim.
Sayfaya da yazayım bari.
Allah Allaah kim yazdı ki acaba?
s.serdar
19-10-2012, 01:16
Tamam sayfayı bir müddet takip ettim sonra imrendim, özendim, kıskandım bakmayayım o sayfaya dedim ama tabi yine duramadım en az onlar kadar ben de heyecanlandım ve yazdım. Ama ben de geleceğim, ismimi yazın diye birşey de demedim.
Sayfaya da yazayım bari.
Allah Allaah kim yazdı ki acaba?
Bakıyorum şimdi kim yazmış diye !
s.serdar
19-10-2012, 01:21
Bariii geçerken de beni alabilseniz... Aklım Ankara Toplantısın da... Ne güzel olurdu. diye yazınca Müjgan hanım almış sizi katılım listesine.
Baklavanın yarısı sizden, yarısı Müjgan hanımdan :D
YeniGine
19-10-2012, 01:23
Anladım; yani o kadar heveslendim ki ben de "Geçerken beni de alabilseniz" diye yazıverdim.
Aklım Ankara Toplantısında, ne güzel olurdu diye iç geçirdimdi işte.
YeniGine
19-10-2012, 01:25
:( Yanlış anlaşılma olmuş... ki devamlı da yazdımdı İstanbul da ikamet eden ben diye; kıyamam Müjgan Hanım yanlış anlamış.
Artık gerçekten cezayı hak etti isem ne yapalım alırız baklavayı, bu durumda da Müjgan Hanıma da kıyamam.
s.serdar
19-10-2012, 01:32
Artık gerçekten cezayı hak etti isem ne yapalım alırız baklavayı, bu durumda da Müjgan Hanıma da kıyamam.
Valla baklavayı ben istemiyorum. Tek kulak istiyooooo.... :D
YeniGine
19-10-2012, 01:33
:)) Tekkulak yiyemez baklava, yasak ona.
YeniGine
19-10-2012, 01:34
Serdar Bey Ana Sayfaya bakmıyorsunuz sanırım yine; kasımpatlarım, hercai menekşem, sardunyam bu gece onların fotoğraflarını koydum siteye.
YeniGine
19-10-2012, 01:35
Vereceğiniz dersler, açıklamalar, eleştiriler olabilir!..
s.serdar
19-10-2012, 01:41
Serdar Bey Ana Sayfaya bakmıyorsunuz sanırım yine; kasımpatlarım, hercai menekşem, sardunyam bu gece onların fotoğraflarını koydum siteye.
Ok. Bakıcağım şimdi. Nedense menekşeyi hiç sevmiyorum ben. Menekşelere bakınca nedense ablak suratlı bebek yüzü görüyormuşum gibi bir his kaplıyor içimi. Bu yüzden senelerdir menekşe yok benim bahçemde... :mad:
YeniGine
19-10-2012, 01:44
Teşekkür ediyoruum. Tabi ki doğrudur; saygı duyarım. Ama işte ben mevsimlik çiçekleri sevdiğim için, hoşuma gidiyorlar.
Orada...
Bir bahçe var uzakta.. "Gölbaşı sınırları içerisinde"
O bahçe, bizim bahçemizdir.. "Gerçi sahibi uzun süredir uğramıyor ama olsun.." :))
Nerelerdesiniz Serdar bey?
Bizleri uzun süredir habersiz, sayfanızı görüntüsüz bıraktınız, cevap verin bakalım, niçin gelmiyorsunuz? :rolleyes: :o
Kış hazırlıklarınızı tamamladınız mı? Soğanlı bitkiler ekildi mi? Sardunyalar söküldü mü? Güller budandı mı? Tohumlar toplantı mı? Bakın ne çok sorum var.. :))
Yanıt olarak "Size ne?!" de diyebilirsiniz alınmayacağım söz, bir ses verin yeter.. :o
Sardunyaları baharda saksıdan alıp bahçemizdeki çiçek bantlarına aktarıyoruz. Gece sıcaklığı 6-7 derecelere düşmeye başlayınca bir kısmını çelik şeklide saksıya alıp kışı Ankara'daki evimizde geçiriyorlar. Kış boyunca yapraklanıp ara sıra çiçekde açıyorlar. Bahar gelince tekrar bahçeye aktarıyoruz. Bir kısmını ise gene çelik şeklinde 30 cm derinkte çukur kazıp toprağın altına alıyoruz.
Ahh, ben bu yanıtı görmemişim, çok özür dilerim. Utandım. :o
s.serdar
04-12-2012, 03:50
Orada...
Bir bahçe var uzakta.. "Gölbaşı sınırları içerisinde"
O bahçe, bizim bahçemizdir.. "Gerçi sahibi uzun süredir uğramıyor ama olsun.." :))
Nerelerdesiniz Serdar bey?
Bizleri uzun süredir habersiz, sayfanızı görüntüsüz bıraktınız, cevap verin bakalım, niçin gelmiyorsunuz? :rolleyes: :o
Kış hazırlıklarınızı tamamladınız mı? Soğanlı bitkiler ekildi mi? Sardunyalar söküldü mü? Güller budandı mı? Tohumlar toplantı mı? Bakın ne çok sorum var.. :))
Yanıt olarak "Size ne?!" de diyebilirsiniz alınmayacağım söz, bir ses verin yeter.. :o
Sayın Sudenur.
Sorularınıza yanıt verebilmek benim için büyük bir keyif. :D
Haklısınız epeydir sayfama yazmıyordum. Bu yüzden epeyce aşağılara düşmüş olduğu için de çekip çıkarmaya, arayıp bulmaya üşeniyordum desem yalan olmaz...
Bu sene sonbahar uzun sürdü. Dolayısı ile tüm kış hazırlıklarını bitirdim desem yalan olur. Sadece sebzeleri söktüm. Çimin son kesimini yapıp havalandırma işlemini gerçekleştirip gübresini verebildik.
Otomatik sulama sistemini askıya alıp, rogar ve vanaların tecritlerini bir parça gerçekleştirebildik.
İki büyük battal boy çöp poşedine dökülen yaprakları doldurup gübreye dönüşmesi için bodruma indirdim.
İki uzun saksıya 20 kadar sardunya çeliği alıp Ankara'da ki evime getirdim. Ancak bahçede kalan sardunyalar hala yemyeşil ve çiçekli halde bekliyorlar. Bu sene bir deneme yapıp sardunyaları kısa budayıp, bolca yanmış gübre ile destekleyerek üzerlerine içi sünger ve gazete kağıdı kaplı 8 litrelik pet su şişesi kapatacağım. Bakalım kışı donmadan geçirebilecekler mi?
Soğanlı bitkilere pek eğilmedim. Zaten fazla da yok şu an bahçede. Mevsiminde söküp soğanlarını almadığım için yerlerini bulabilmekte mümkün değil. Zaten pek çoğunu da senelerdir sökmüyordum. Her bahar kendiliğinden zaten canlanıp çiçek açıyor olmaları beni böyle bir tembelliğe itmiş olabilir.
Gülleri kışa girerken hiç budamıyorum. Hatta solan ve kuruyan çiçeklerine de hiç dokunmuyorum. Bizim bahçenin rakımı yüksek kışı sert geçiyor. Kışa girerken budanan güller seneye kendilerini zor toparlıyor.
Sadece renklerini beğendiğimiz bir miktar zinyeden tohum aldım. Bakalım seneye o rengi tekrar verecekler mi, bende merak ediyorum.
Ağaç yapraklarının toplanması en büyük sorunumuz oluyor. Ama bu sene yaprakların 3/4 ü hala dallarda duruyor olduğundan bu işe de başlyıp bitiremedik. Elma ağaçlarımızda henüz bir tek yaprak bile saramamış durumda idi. Bakalım Bu perşembe günü Ankara'ya mevsimin ilk karı yağacakmış. Arkasından kış soğukları gelirse belki yaprakları toplama imkanımız olacak. Arazi ve çim üzerinde yaprak bırakmak, solucan ve çeşitli zararlıların oluşmasına neden olduğundan bu hususta oldukça titizleniyoruz. Bir de bu sene ilk defa olarak kışa girerken Çit mazılarımız budadık. Genellikle bu işi baharda yapardık. Bakalım inşallah ters bir sonuç çıkmaz.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Unuttularım varsa hatırlatın hemen yapayım. ;)
İlginize, alakanıza ve desteğinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.
Dip: Fazla bir çzelliği olasada 5-6 gün önce aldığım bir kaç fotografı ekliyorum.
351359
351360
351361
351362
351363
Haklısınız epeydir sayfama yazmıyordum. Bu yüzden epeyce aşağılara düşmüş olduğu için de çekip çıkarmaya, arayıp bulmaya üşeniyordum desem yalan olmaz...
O vakit iyi ki çekim çıkarmışım sizi üşengeçliğinizden. ;) Ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim, uygulamalarınızdan örnek alıyor, "Aaa.. ben niye düşünemedim ki?.." diye notlar tutuyorum unutmamak adına.. :))
Bu sene sonbahar uzun sürdü. Dolayısı ile tüm kış hazırlıklarını bitirdim desem yalan olur. Sadece sebzeleri söktüm. Çimin son kesimini yapıp havalandırma işlemini gerçekleştirip gübresini verebildik.
Ne gübresi verdiniz? Biz BICOMP 12+12+12+ Humus gübresi kullandık. Bölge bölge sararmalar oldu, iyi mi ettik, kötü mü ettik bilemedim.. :confused:
Otomatik sulama sistemini askıya alıp, rogar ve vanaların tecritlerini bir parça gerçekleştirebildik. İki büyük battal boy çöp poşedine dökülen yaprakları doldurup gübreye dönüşmesi için bodruma indirdim.
Başka karışımlar da ekleniyor mu içine?
İki uzun saksıya 20 kadar sardunya çeliği alıp Ankara'da ki evime getirdim. Ancak bahçede kalan sardunyalar hala yemyeşil ve çiçekli halde bekliyorlar. Bu sene bir deneme yapıp sardunyaları kısa budayıp, bolca yanmış gübre ile destekleyerek üzerlerine içi sünger ve gazete kağıdı kaplı 8 litrelik pet su şişesi kapatacağım. Bakalım kışı donmadan geçirebilecekler mi?
Benzer bir uygulamayı Ortanca bitkim için ben de yapmayı planlıyorum. İçine sünger doldurulmuş pet şişeleri nasıl geçireceksiniz tepelerine öğrenmek isterim. :o
Soğanlı bitkilere pek eğilmedim. Zaten fazla da yok şu an bahçede. Mevsiminde söküp soğanlarını almadığım için yerlerini bulabilmekte mümkün değil. Zaten pek çoğunu da senelerdir sökmüyordum. Her bahar kendiliğinden zaten canlanıp çiçek açıyor olmaları beni böyle bir tembelliğe itmiş olabilir.
Nergis ve Sümbül olmalı değil mi bu soğanlılar? Çıkarmayıp toprakta bıraktığınıza göre drenajları iyi. Mevsimlik bitkileri sularken çürümemişler..
Gülleri kışa girerken hiç budamıyorum. Hatta solan ve kuruyan çiçeklerine de hiç dokunmuyorum. Bizim bahçenin rakımı yüksek kışı sert geçiyor. Kışa girerken budanan güller seneye kendilerini zor toparlıyor.
Ahh, bu yanıtınızla büyük korku düşürdünüz içime. :( Biz bütün güllerimizi epeyce derin budadık, köklerine bolca gübre yayıp havalandırma penceresi açtığım pet şişelerle ilkel sera ortamı yaratmaya çalıştım, inşallah donmazlar.
Sadece renklerini beğendiğimiz bir miktar zinyeden tohum aldım. Bakalım seneye o rengi tekrar verecekler mi, bende merak ediyorum.
Hüsnu yusuflar dökülen tohumlarından mı çimleniyor?
Bu perşembe günü Ankara'ya mevsimin ilk karı yağacakmış.
Öyleymiş, eşim ve kızımı sık sık tembihliyorum çim üzerinde fazla gezinmeyin diye. Bir yandan da kıyamıyorum, çocuk dediğin kartopu da oynar, kardan adam da yapar, kendi bahçemiz dururken niye gitsin de ortak alan da yapsın? :p :D
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Unuttularım varsa hatırlatın hemen yapayım. İlginize, alakanıza ve desteğinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.
Bir şey bırakmamışsınız ki maşallah, eşinizin de sizin de eline, emeğine sağlık, keyifli bir kış geçirmenizi temenni ediyorum, sağlıklı günler..
s.serdar
09-12-2012, 00:33
Ne gübresi verdiniz? Biz BICOMP 12+12+12+ Humus gübresi kullandık. Bölge bölge sararmalar oldu, iyi mi ettik, kötü mü ettik bilemedim.. :confused:
Ben 10 senedir çime hayvan gübresi vermiyorum. Kullandığım Gübre Lawncare 12:12:12
352564
Bir miktarda daha ucuz olan Yaşar holding’in Biofarm organik gübresini kullanıyorum. Ama Lawncareİn yerini tutması oalanaklı değil. Son biri yıldır da ilave olarak Türkiye Kömür İşletmeleri G.M.’nün ürettiği Hümik asit olan hümas takviyesi yapıyorum.
Başka karışımlar da ekleniyor mu içine?
Tabaka halinde yanmış koyun gübresi ve bir miktar toprak eklemek iyi sonuç veriyor.
Benzer bir uygulamayı Ortanca bitkim için ben de yapmayı planlıyorum. İçine sünger doldurulmuş pet şişeleri nasıl geçireceksiniz tepelerine öğrenmek isterim. :o
Pet bidonların boğaz kısmını kesince yaklaşık 20 cm capında genişlik elde ediyorum. İçini 3 mm Laminant parke şiltesi ile takviye edip ters çevirip kapattım budanmış sardunyaların üstüne. Bidonun çevresini mil kumla kapatıp üstüne ağrlık olsun da rüzagarda ucuşup devrilmesin diye taş bıraktım.
Nergis ve Sümbül olmalı değil mi bu soğanlılar? Çıkarmayıp toprakta bıraktığınıza göre drenajları iyi. Mevsimlik bitkileri sularken çürümemişler..
Bende sadece lale ve sümbül var. Bulundukları ortam yazın damla sulama haftada bir kez sulanıyor. Çim sulamasından uzak oldukları için şimdiye kadar hiç çürüme sorunu yaşamadım.
Ahh, bu yanıtınızla büyük korku düşürdünüz içime. :( Biz bütün güllerimizi epeyce derin budadık, köklerine bolca gübre yayıp havalandırma penceresi açtığım pet şişelerle ilkel sera ortamı yaratmaya çalıştım, inşallah donmazlar.
Kışa gireken gül budaması hemde derin şekilde yapmakla bana göre hata etmişsiniz. Eğer güller 3-4 senelik ise sanırım baharda geç de olsa toparlarlar. Anca genç güller için pek bir şey diyemeyeceğim. 3-4 yıllık ve bulunduğu ortama uyum sağlayan güllere kışa girerken hayvan gübresi vermenin bence fazla bir yararı yok. Zira bu durumdaki güller budama yapmazsanız eksi 25 dereceyi çok rahatlıkla çıkarır.
Ayrıca hayvan gübresi ile yastıklama yapmak bahçede solucan ve dana burnu popülasyonuna destek sağlıyor. Ve ben nedense bu iki türden de aşırı derecede iğrenti duyuyorum. :(
Hüsnu yusuflar dökülen tohumlarından mı çimleniyor?
Mutlaka çimleniyor olmalılar. Ancak ciçek tohumlarını bu şekilde boş bırakmıyorum. Eğer müsade ederseniz her yeri aşırı bir şekilde işgal ediyorlar. Bu nedenle ilkbaharda da çiçek bantlarında en az iki defa herbisit uygulaması ve 15 gün sonrası belleme yaptığımdan iradem dışı çoğalmaya müsade etmiyorum. Ancak hüsnu yusuflar zaten kökden yayılma ile aşırı bir çekilde çoğalıp bulundukları ortmda istilacı davranış sergiliyorlar. İlk baharda bu durumda olanları köklerinde sökerek dengede tutmaya gayret ediyorum.
Öyleymiş, eşim ve kızımı sık sık tembihliyorum çim üzerinde fazla gezinmeyin diye. Bir yandan da kıyamıyorum, çocuk dediğin kartopu da oynar, kardan adam da yapar, kendi bahçemiz dururken niye gitsin de ortak alan da yapsın? :p :D
Çim alanda göllenme yaşamıyorsanız üzerine basılmasında pek sakınca görmiyorum. Yeterki alltaki toprak yüzeye çıkıp camur halinde çimi yatırmadıkça….
Soru ve meraklarınızı bilgim ve tecrübelerim doğrultusunda yanıtlamaya çalıştım. Umarım bir parça da olsa yardımcı olabilmişimdir.
Bende size, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte mutlu ve saplıklı bir kış mevsimi geçirmenizi diliyorum.
Saygılarımla.
YeniGine
09-12-2012, 00:54
Serdar Bey; hüsnü yusuflar tohumdan çimlendikleri sene çiçek açıyorlar mı?
s.serdar
09-12-2012, 01:21
Serdar Bey; hüsnü yusuflar tohumdan çimlendikleri sene çiçek açıyorlar mı?
Sayın YeniGine.
Benim bahçe denizden yaklaşık 1200 metre yüksekte. Bahçe ortamında biz çimlenmeyi ancak nisan ayında hissedebiliyoruz. Dolayısı ile Eylül sonuna kadar çiçek açtıkları söylenemez.
Ancak tohumları Ağustos ayında alır, saksı ortamında hemen çimlendirmeye başlarsanız, şaşırtmasını yapıp kışı sera ortamında bol gübre ile geçirtirseniz seneye Mayıs-Haziranda bol bol çicek alırsınız.
YeniGine
09-12-2012, 01:24
Elimde şu anda ne çiçeği ne de tohumu var. Yani tohum ekme zamanı nisan - mayıs. Yani nisan - mayıs tohum alıp eksem yaza çiçeklenir mi?
s.serdar
09-12-2012, 01:33
Elimde şu anda ne çiçeği ne de tohumu var. Yani tohum ekme zamanı nisan - mayıs. Yani nisan - mayıs tohum alıp eksem yaza çiçeklenir mi?
Ankara'da çiçek vermesi biraz zor gibi.
Ancak ben sizin yerinizde olsam çimlendirmeye Mart'a başlar, şaşırtmasını Nisan'da yapar, Mayısta bahçeye alabilirseniz. sanırım İstanbul ortamında Ağustos'da çiçek vermesi büyük olasılık. Ancak gübresini bol vermek ve kaliteli toprak kullanmanızı tavsiye ediyorum.
YeniGine
09-12-2012, 01:37
Serdar Beey, güzel bir cevap oldu teşekkür ediyorum. Ama gübre deyince de ben bir türlü anlayamadım bu gübre olayını. İyi bir gübre derken ne gübresi, toprak da zaten bahçe toprağı. Ve ne zamandır istiyorum bahçede açmış hüsnü yusuf çiçeklerim olsun.
s.serdar
09-12-2012, 01:50
Konu hüsnu yusuf olunca bahçeden bir iki resim eklemek farz oldu. :D
352590
352591
YeniGine
09-12-2012, 01:53
Evet iştee gerçekten ne kadar güzeller. Maşalah onlara. Daha önce fotoğraflamışmıydınız ki?
Evet işte ben de geçen seneden beri istiyorum hüsnü yusuf da işte tohumdan çimlendirdiğimiz sene çiçek açarlar mı onu merak ediyor idim hep.
s.serdar
09-12-2012, 02:09
Serdar Beey, güzel bir cevap oldu teşekkür ediyorum. Ama gübre deyince de ben bir türlü anlayamadım bu gübre olayını. İyi bir gübre derken ne gübresi, toprak da zaten bahçe toprağı. Ve ne zamandır istiyorum bahçede açmış hüsnü yusuf çiçeklerim olsun.
Çiçekli bitkiler için gübre ve toprak çok önemli.
Ben saksı çiçekleri için toprağı kendim hazırlıyorum.
1 birim yüzey toprağı,
1 birim saksı torfu,
1 birim, yanmış koyun gübresi,
1 birim mil kum.
Gübreyı ise marketlerden, çiçek tohumu satan yerlerden temin edilecek hazır sıvı gübre kullanıyorum. 2 ayda bir de Lawncare gübreden 3 litrelik saksıya 1 çay kaşığı iyi geliyor. Sizin için Lawncare türü gübre temin etmek biraz masraflı ve gereksiz gibi. Bu nedenle toprağınızın yuarıda belirttiğim şekilde bir karışım olarak hazırlanması çok uararlı olacaktır.
Bahçe toprağı demek pek yeterli olmuyor. Müteaahhitler inşaat artığını nakletmek yerine apartman ve site bahçelerini yaymayı tercih ediyorlar. Baheye dolgu olarak getirilen toprakda genellikle temel çukurlarından ve çok derinden temin edilen vasıfsız toprak oluyor. Böyle bir ortamda çiçek ve bitki yetiştirmeden verim alınmasını mümkün görmüyorum.
YeniGine
09-12-2012, 02:17
Teşekkürler, sağolun Serdar Bey. Tabi ki çok haklısınız ilk zamanlar burada da inşaat artığı nakledilmiş. Ama işte üzerinden uzun bir süre geçince bitkiler, ağaç yaprakları kökleri sayesinde şu anda toprak zeminin üstünden alınan toprak iyi gibi geliyor bana.
s.serdar
09-12-2012, 02:21
Evet iştee gerçekten ne kadar güzeller. Maşalah onlara. Daha önce fotoğraflamışmıydınız ki?
Şu anda bağlandığım notebook yüklü bir kaç hüsnu yusuf fotografından şu anda beğendiğim 2 resmi gönderdim. Daha bu resimlerin tarihine bakmadım. Bahçeye her gidişimden belki 100 belki 150 kare resim alıyorum ve atıyorum arşive. Dolayısı ile arşivden bulduklarım o resimler.
Evet işte ben de geçen seneden beri istiyorum hüsnü yusuf da işte tohumdan çimlendirdiğimiz sene çiçek açarlar mı onu merak ediyor idim hep.
Çalışırsan senin de olur... ;)
Yaa illede tohumdan çimlendirmeye çalışmayın derim. Alın baharda bir kaç hazır ve çiçek açmış fide. Ekin bahçenize. İnanın bizim gibi amatörler için tohumdan çiçek yetiştirmek çol meşekkatli ve yorucu ve pahalı bir işlem. Bu sene sebze fideleri ile hiç uğraşmak gelmiyor içimden 50 kuruş verip hazırını almak en akıl karı.
s.serdar
09-12-2012, 02:27
ilk zamanlar burada da inşaat artığı nakledilmiş. Ama işte üzerinden uzun bir süre geçince bitkiler, ağaç yaprakları kökleri sayesinde şu anda toprak zeminin üstünden alınan toprak iyi gibi geliyor bana.
İyi bile olsa ekeceğiniz çiçek için acacağnız çukura yukarıda, belirttim orada bir litre kadar toprak eklenmesi çok iyi olacaktır.
YeniGine
09-12-2012, 02:30
Serdar Bey tabi ki haklısınız, ama ben şimdiye kadar hüsnü yusuf hazırını bulamadım ki. Geçen seneden beri arıyorum ama hiç denk gelmedim maalesef. Tabi ki bu sene de bakınacağım satış noktalarına. Bulamayınca da dedim hani tohumdan olur ise nasıl olur denk geldi size sordum. Teşekkür ediyorum, sağoluun.
s.serdar
09-12-2012, 02:41
Serdar Bey tabi ki haklısınız, ama ben şimdiye kadar hüsnü yusuf hazırını bulamadım ki. Geçen seneden beri arıyorum ama hiç denk gelmedim maalesef.
Hayret... İstanbul'daki çeşitlilik Ankara'nın en az bir katı fazla. İstanbul'a her geldiğimde mevsim uygun ise İstanbul'dan fide temin ettiğim çok olmuştur. Randıman aldım mı diye sorarsanız inanın hiç alamadım. Ankara ile İstanbul iklimi uyuşmadığı gibi İstanbul fidelerine bir türlü Ankara'yı sevdiremedik. :D
YeniGine
09-12-2012, 02:49
Tamam doğrudur Serdar Bey. Ama sonuçta benim bakabildiğim, ulaşabildiğim 3-4 yer var. Oralarda da hiç denk gelmedim işte. İklim... Ben az ilerimden alıp getirip diktiğim fidelerin bile çoğunun yok olduğunu gördüm Serdar Bey.
s.serdar
22-02-2013, 20:30
2012 Kasım ayı sonundan bu ayın ortalarına kadar bahçemize gidip ilgilenme imkanımız olmadı.
Geçen hafta bir kaç günlüğüne küçük bir kaçamak yapabildik.
Bu sene Ankara'da pek kış yaşamadık ama gördüğümüz sonuçlar yine de beni çok şaşırttı.
Güllerin pek çoğu hala geçen yıl ki tazeliğini ve canlılığını koruyordu. Yaprakları üzerinde canlı ve gövdeleri de yaprakları da oldukça yeşildi. Hatta bazıları bu yılın ilk filizleri ve yapraklarını vermeye başlamıştı. Bahçeyi oluşturduğumuzdan bu yana Şubat ayında ilk defa bu kadar yeşil bulduk.
372119
372120
372121
Geçen sonbahardan kalmış bir gonca. Hala gösterişliliğini koruyordu
372122
s.serdar
22-02-2013, 23:26
Geçen sonbaharda sardunyalardan çelik alıp gelecek baharın fideleri için hazırlık yapmıştık.
Bir kaç sardunyayı ise üzerlerine pet su şişeleri kapatarak yerinde bıraktık. Bakalım kışı bu şekilde atlatabilecekler mi diye.
372137
Sanırım bu uygulama pek başarılı olmadı. Hiç bir canlılık belirtisi göremedik.
372138
YeniGine
22-02-2013, 23:35
Hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar; sardunyanız hava almadığı için mi bu hale gelmiş acaba?
Hoşgeldiniz serdar bey. ;)
Bahçe sezonunu açmanıza çok sevindim. :eek:
Daha dün kulaklarınızı çınlatmıştık YeniGine ablamla. :dilli:
Sevdiğimiz, keyif aldığımız sserdar bahçesi bir an evvel hareketlense de gözlerimiz şenlense diye dedikodunuzu yaptık. ;)
Çimleriniz ne durumda? Gül budaması yaptınız mı?
s.serdar
23-02-2013, 14:35
Hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar; sardunyanız hava almadığı için mi bu hale gelmiş acaba?
Sayın YeniGine.
Pet şişelerde hava alsın diye hiç delik açmamıştım. Açsaydım da bu sefer soğuk hava içeri girecek diye düşünmüştüm. Hava almadığı kesin. Ama bu yüzden mi oldu kestiremiyorum.
Hüsnüyusuflar ne durumda ?
Saygılarımla.
s.serdar
23-02-2013, 14:52
Hoşgeldiniz serdar bey. ;)
Bahçe sezonunu açmanıza çok sevindim. :eek:
Daha dün kulaklarınızı çınlatmıştık YeniGine ablamla. :dilli:
Sevdiğimiz, keyif aldığımız sserdar bahçesi bir an evvel hareketlense de gözlerimiz şenlense diye dedikodunuzu yaptık. ;)
Çimleriniz ne durumda? Gül budaması yaptınız mı?
Sayın Sudenur.
İki gündür kulaklarım çan çan ediyordu. Doktora mı gitsem diye düşünüyordum. Sizi gidi siziiiiiiiii. :D
Daha sezonu açmadık. Hatta geçen sezonu kapatmaya çalışıyoruz henüz. :p
Çimlerin durumunu Şubat ayı için oldukça iyi buldum.
372225
Henüz gülleri budamadım. Geçen sonbahardaki halleri ile duruyorlar. Zira bahçede olduğum son günlerin bir gecesinde kar yağışı oldu.
372226
Gece kar epeyce tuttu ama ertesi gün öğleden sonraya pek kalmadı. Eğer havalarda bir anormallik olmaz ise Mart ortalarından önce budamayı şimdilik pek düşünmüyorum.
Saygılarımla.
gülenyüz
23-02-2013, 19:18
Merhabalar.Nasılsınız.Bahçenizi gezdim Ellerinize emeğinize sağlık.Güzel günler dileğiyle.Sevgi ve Saygılar....
Geçen sonbaharda sardunyalardan çelik alıp gelecek baharın fideleri için hazırlık yapmıştık.
Bir kaç sardunyayı ise üzerlerine pet su şişeleri kapatarak yerinde bıraktık. Bakalım kışı bu şekilde atlatabilecekler mi diye.
372137
Sanırım bu uygulama pek başarılı olmadı. Hiç bir canlılık belirtisi göremedik.
372138
Sardunyaları örtmüşsünüz ama yine de hava çok soğuk olduğunda onlar donmuştur, sadece örtmekle soğuk yerlerde sardunyaları yaşatamazsınız. Don olduğunda gövdelerinde fazla su olduğu için hücre duvarları şişer ve patlar. Size de malesef kurumuş bitkiler kalır açtığınızda.
Örtüyorsanız eğer ısıtmanız da gerekli.
s.serdar
24-02-2013, 01:24
Sardunyaları örtmüşsünüz ama yine de hava çok soğuk olduğunda onlar donmuştur, sadece örtmekle soğuk yerlerde sardunyaları yaşatamazsınız. Don olduğunda gövdelerinde fazla su olduğu için hücre duvarları şişer ve patlar. Size de malesef kurumuş bitkiler kalır açtığınızda.
Örtüyorsanız eğer ısıtmanız da gerekli.
Bizim ki sadece bir deneme idi. Yani köklerini kurtarabilir miyiz şeklinde basit bir deneme. Amacımız dondan kurtarabilmek idi. Dondan kurtarabilsek, havasız bırakmanın da başka sorunlar yaşattığını anlamış olduk bu şekilde. Neyse bir miktar çelik aldık ve şehirdeki evimizin kapalı balkonunda bir kısmını yaşatmayı başardık.
372554,
372555
Sanırım bahar gelip, toprakla kavuşmanın hasretini en kısa sürede gidereceğiz.
Bilgilendirme ve açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
Serdar bey, günlük yürüyüşlerim esnasın da çevre siteleri kolaçan etmek huyum oldu. Nereye ne dikilmiş, hangi bitkiler Ankara mevsimine uygun notlar alır, tutarım.
Bu gezintilerimin birinde açık verandasında sıra sıra saksılar olduğunu gördüm genç bir hanımefendinin. Derin ve yuvarlak saksılarında çiçeksiz sardunyaları vardı. Hava aldırmaya mı çıkardınız diye sordum. İçeri almadığını, hava iyi olduğu için üzerinde ki korumayı o an için kaldırdığını söyledi.
Sizin pet şişe uygulamanızı direkt saksının üzerinden yapıyormuş. 19 lt'lik damacanaları saksı boyutunda kesip tepelerine geçiriyor, az bir hava boşluğu bırakıyor ve havalar ısınıncaya dek sulamıyormuş. Sağlam çıkarıyorlarmış kışı. Geçen yıl çok don olduğu için üzerlerine bir katta çalın çuval örtmüş ve havalar ısınıncaya dek açmamış, dallanıp budaklanmışlardı maşallah. Çelik vermeyi düşünür müsünüz diye azıcık yüzümü kızarttım, söz verdiği komşuları olduğunu belirtip kibarca red etti. :D
YeniGine
25-02-2013, 01:25
Sayın s.serdar merhaba; cam önündeki sardunyanın ilerisindeki bitki nedir acaba?
Ayşe Yıldız
25-02-2013, 08:00
Begonyaya benziyor.
s.serdar
26-02-2013, 04:03
Sayın s.serdar merhaba; cam önündeki sardunyanın ilerisindeki bitki nedir acaba?
Sayın YeniGine.
İnanın ne adını biliyorum. Ne de nereden geldiğini...
Birkaç yıldır bizimle olduğunu düşünüyorum.
İlk fırsatta yakından resmini alıp google görselde aratacağım.
Eğer dişe dokunur bir yanıt bulabilirsem paylaşacağım.
Saygılarımla.
s.serdar
26-02-2013, 04:13
Begonyaya benziyor.
Evet. Begonyayı andırıyor gibi. Ancak yaprakları begonyadan daha küçük, ve çalı görünümlü bir şey. İki senedir 20 cm yi aşmadı boyu.
YeniGine
27-02-2013, 00:25
Sayın s.serdar; sevgili Ayşe Yıldız cevaplamış begonya galiba diye. Ben de öyle düşünmüş idim, fakat emin olmak istedim. Begonyaların da çeşitleri var aynı begonyadan bende de var non stop begonya idi adı yanlış hatırlamıyor isem.
:) Benim bildiğim çiçekler üstlerde çiçek oluşturur bendeki bu begonya kök kısmında bir tane çiçek açtı. Yani diyeceğim o ki merak ettim nasıl bakıyorsunuz?
s.serdar
27-02-2013, 05:06
Begonyaya benziyor.
Maşallah vallahi. :D
Begonya imiş. Hanım öyle dedi...
373579
373580
s.serdar
27-02-2013, 05:20
Ayşe Yıldız cevaplamış begonya galiba diye. Ben de öyle düşünmüş idim,
Size de kocaman maşallah. :D
Ben daha dün öğrendim begonya olduğunu.
Yani diyeceğim o ki merak ettim nasıl bakıyorsunuz?
Fazla bir şey yapmıyoruz. Ara sıra su veriyoruz o kadar. Senede bir bilemedin iki kere de Bahçede kullandığımız gübrelerden veriyoruz. Eğer unutmaz isek.
Gübrelerin ismi de Lawncare ve Biofarm.
s.serdar
27-02-2013, 06:13
verandasında sıra sıra saksılar olduğunu gördüm genç bir hanımefendinin. Derin ve yuvarlak saksılarında çiçeksiz sardunyaları vardı. Hava aldırmaya mı çıkardınız diye sordum. İçeri almadığını, hava iyi olduğu için üzerinde ki korumayı o an için kaldırdığını söyledi.
Sizin pet şişe uygulamanızı direkt saksının üzerinden yapıyormuş. 19 lt'lik damacanaları saksı boyutunda kesip tepelerine geçiriyor, az bir hava boşluğu bırakıyor ve havalar ısınıncaya dek sulamıyormuş. Sağlam çıkarıyorlarmış kışı. Geçen yıl çok don olduğu için üzerlerine bir katta çalın çuval örtmüş ve havalar ısınıncaya dek açmamış, dallanıp budaklanmışlardı maşallah.
Enterasan. 19 litrelik su damacanalarının et kalınlığı benim kullandığım 5 litrelik pet şişelerden en az 10-15 kat daha kalın sanıyorum. Dolayısı ile ısı muhafazası çok çok fazla olmalı. Ankara'da yağmur yağarken bahçeye kar düşüyor. Malum bahçenin rakımı 1.200 m. kadar.
Gelecekte 19 litrelik damacanayı deneyeceğim. Ama hava boşluklarından soğuk gelmesi durumununu nasıl çözebilirim şimdilik bilemiyorum.
Saygılarımla.
YeniGine
28-02-2013, 00:44
Sayın s.serdar; bence begonyanıza maşallah... Güle güle büyüsün inşallah.
s.serdar
16-03-2013, 01:08
Perşembe gecesi akşamı aniden bir günlüğüne bahçeye kaçalım dedik. Gece bahçede oturup saatlerce ateş yakıp vakit geçirdik. Cuma sabahı fırtına başladı. Öğleden sonra evin verandasında otururken 14 yıllık sarı cam ağacımız fırtınadan dolayı gözümüzün önünde kökünden yere devriliverdi.
378599
378600
Kooperatif görevlilerinin desteği ile mecburen kesmek durumunda kaldık. 14 yıllık emeğin bir anda yok olması üzüntü verici. :(
378601
378602
378603
Sevindirici yönü devrilen ağacın eve zarar vermemesi oldu. Bir de epeyce yakacak odunumuz oldu diyebilirim.
YeniGine
16-03-2013, 01:41
:( Yazık kocaman, 14 yıllık ağaca, çok üzüldüm. 14 yıl dile kolay, az mı, ne kadar da güzel olmuş halbuki.
Ama eve, sizlere de bir zararı olmamış buna da sevindim, çok şükür Sayın s.serdar. Geçmiş olsun.
:( Şimdi dikersiniz yerine bir fidan inşallah. Hep zaten öyle değil mi günümüzde, kocaman ağaçları yok et, sonra da fidan seferberliği başlat.
s.serdar
21-04-2013, 22:08
Yaklaşık bir haftadır bahçede idik.
Geçen sonbahar şehirdeki işlerimizin yoğunluğu sezonu biraz erken kapamıştık. Dökülen yaprakları yeterince toplayıp uzaklaştıramadığımız için ilk işlerimizden biri birikmiş ve rüzgarın belirli noktalara topladığı yaprakları toplayıp naylon poşetlere doldurmak oldu.
393522
Geçen sene aniden kuruyan mürdüm eriğinin yerine, bahçenin bir kenarında çekirdekten kendiliğinden çıkan (Allah verdi) bir erik fidanı diktik. Mürdüm mü yoksa can erik mi olacak merak ediyoruz.
393523
Yine 9 sene önce Abant'tan getirttiğim ama bu güne kadar bir türlü büyümeyen, hala'da boyu 30 cm kadar olan göknarı beğenmediği yerinden söküp çimin içinde bir yere yerleştirdik. Bakalım burada ya büyüyecek ya da kuruyacak.
393524
5 hafta önce fırtınaya dayanamayıp kökünden devrilen sarı cam ağacının yerine bahçenin bir köşesinde çekirdekten kendiliğinden çıkan (Allah verdi) kiraz fidanını taşıdık.
393525
Yörede erken çiçek açan kayısı, erik ve kiraz ağaçları dondan çok zarar gördüler. Ancak bizim kirazımız bu durumu hasarsız atlattı bolca çiçeğinden dolayı bu yıl kirazımız bereketli olacak gibi.
393521
YeniGine
22-04-2013, 00:55
Sayın s.serdar hoşgelmişsiniz... Uzun süredir yoksunuz, inşallah artık buralardasınızdır. Güzellikleri paylaşmak üzere inşallah.
s.serdar
22-04-2013, 01:06
Sayın s.serdar hoşgelmişsiniz... Uzun süredir yoksunuz, inşallah artık buralardasınızdır. Güzellikleri paylaşmak üzere inşallah.
Evet. Bir süredir foruma fazla zaman ayıramıyorum. Önümüzdeki aylarda da daha sık bahçede olacağımız için forumdan uzak kalmamak amacı ile vın aboneliği almayı planlıyorum. Ancak çok yoğun bir internet kullanıcısı ve kota düşmanı olduğum için vın tarifeleri oldukça pahalıya geliyor. Ben Ankara'da 50 Gb kotamı bir haftada kullanıyorum. Eğer uygun kota ve tarifeden vın aboneliği temin edebilirsem sanırım daha sık forma bağlanma imkanım olacak. Kim bilir belki bıkkınlık bile yaratabilirim. :D
YeniGine
22-04-2013, 01:16
Sayın s.serdar bıkkınlığı koyun bir kenara tabi ki öyle birşey olmayacaktır. Onun için siz sitede kalabilme, siteye ne kadar çok girebilirim, ne kadar çok paylaşabilirim onlara bakın derim ben...
s.serdar
22-04-2013, 01:38
Sayın s.serdar bıkkınlığı koyun bir kenara tabi ki öyle birşey olmayacaktır. Onun için siz sitede kalabilme, siteye ne kadar çok girebilirim, ne kadar çok paylaşabilirim onlara bakın derim ben...
Sayın YeniGine.
Beni bu forumdaki bahçem Ankara'nın bozkırında 1.200 metre yükseltide bir yerde. Arkamızdaki Kabasinalı tepesinde daha düne kadar yer yer kar kalıntıları vardı. Bu coğrafyada çiçek ve sebze yetiştirmek gerçekten zor ve meşakkatli. Dolayısı ile Nisan ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde biz daha baharı pek yaşayamadık. Tabiat yeni yeni uyanıyor bu coğrafyada. Dolayısı ile renk renk açmış çiçeklerimiz pek yok. Biraz lale, biraz sümbül göz kırptı henüz. Bu bakımdan yazacak pek bir mesajımız ekleyebilecek güzel resimlerimiz henüz yok.
Dolayısı ile bu noktadaki eksikliğimizi, Haziran sonu, Temmuz, Ağustos aylarında yaşayıp, bunları da her fırsatta paylaşabilme heyecanının bazı zamanlarda yanlış anlaşılabileceği düşüncesi ile bıkkınlık yaratabilir diye düşünmüştüm.
İyi niyet, destek ve hoş görünüz için çok çok teşekkürlerimle...
YeniGine
22-04-2013, 02:04
Anladım Sayın s.serdar ve yaşadıklarınızda çok haklısınız. Coğrafya, hava şartları biliyorum ki çok etken. Bizde artık laleler, sümbüller geçmek üzereler; sizde yeni başlıyorlar demek ki. Sanmıyorum dostlar arasında yanlış anlaşılmalar, bıkkınlık olsun. Hatırlıyorum kimsenin bahçesinde tilki görmemiştim fakat sizin bahçenizde tilki dolanıyor idi. Ve de çok güzeldi bana göre. :)
İyi niyet, destek, hoşgörü hepimiz için geçerli Sayın s.serdar. Teşekkürler, herşey gönlünüzce inşallah.
s.serdar
24-04-2013, 22:29
Geçen hafta 6 gün bahçede kaldık. Yarısı yağışlı geçti günlerin. Havanın açtığı günlerde biraz geç de olsa gülleri budadık.
395052
395053
395054
Çiçek ve sebze bantlarını belleyip bu dönem dikeceğimiz çiçek ve sebzelerin alt yapısını oluşturmaya çalıştık.
Ortada görünen kara çam ağacını kesme kararı aldık.
395055
s.serdar
05-05-2013, 01:20
Arka bahçemizde domates, biber, salatalık vs ektiğimiz sebze bantlarının bellenmesini ve havalandırmasını tamamlayıp bir hafta kadar beklettik.
399672
Bu arada ön bahçede bulunan çim üzerindeki aydınlatma armatürlerini soldaki lambalarla ile değiştirme kararı aldık.
399673
s.serdar
05-05-2013, 01:25
Arka bahçedeki sebze bantlarına damla sulama sistemini yeniden kurup olabildiğince sulayıp toprağın oturmasını bekledik.
399674
399675
YeniGine
05-05-2013, 01:26
Merhaba Serdar Bey hoşgelmişsiniz... İnşallah artık bahçedesinizdir.
Çimlerinizin maşallahı var, peki soldaki lambalar daha mı fazla ışıklandıracaklar acaba?
s.serdar
05-05-2013, 01:36
Bu arada arka bahçedeki çalışmalarımıza son vererek, ön bahçe aydınlatmasının değiştirilmesine ağırlık verdik.
399677
Eski lambaları söktük. Yeraltı elektrik bağlantılarını tek tek yenileyerek yeni lambaların alt yap çalışmasını başlattık. Bu işlem tam 3 günümüzü aldı.
399678
Sonunda yeni aydınlatma düzeni uygulamaya girdi.
399679
YeniGine
05-05-2013, 01:39
Sayın S.serdar bir önceki sorumdan vazgeçtim; evet bu şekli ile daha güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Artık bahçeye gelen tilki daha güzel görüntülenecek demektir.
Çok güzel olmuş gerçekten, haklıymışsınız değiştirmekte.
s.serdar
05-05-2013, 01:50
Merhaba Serdar Bey hoşgelmişsiniz... İnşallah artık bahçedesinizdir.
Çimlerinizin maşallahı var, peki soldaki lambalar daha mı fazla ışıklandıracaklar acaba?
Evetttttttttttttt bu sene çimlerimiz çok ama çok güzel. Çim havalandırma makinasını devreye koyduktan sonra çimlerin çehresi gerçekten değişti.
Yeni lambaların ışığı biraz daha göz alacı. Bu yüzden ampüllerin watlarını biraz düşürdük. Eski aydınlatma armatürleri nerede ise 10 yılını doldurmuş ve ek ve bağlantılarında zaman zaman kısa devre yaşamaya başlamıştık. En büyük zevkimiz oturduğumuz ortamı karartıp, bahçeyi aydınlatarak sabahın erken saatlerine kadar bahçeyi seyir etmek olduğundan bu değişiklik bizim için kaçınılmaz olmuştu. :D
s.serdar
05-05-2013, 01:57
Artık bahçeye gelen tilki daha güzel görüntülenecek demektir.
Çok güzel olmuş gerçekten, haklıymışsınız değiştirmekte.
Sevgili YeniGine 2 yıldır ne bahçede, nede çevremizde tek bir tilkiye rastlama olanağımız olmadı. Sanırım çevremizdeki yapılaşma, doğal hayatı ve tilkileri bizlerden uzaklaştırdı. :(
YeniGine
05-05-2013, 02:00
Sayın s.serdar; müthiş, çok güzel oturtuğunuz alanı karartıp bahçeyi aydınlatmak, sabahın ilk ışıklarına kadar bahçeyi seyir etmek. Süper, çok güzel. Harika. Ne diyeyim gönlünüze göre inşallah...
YeniGine
05-05-2013, 02:03
Sevgili YeniGine 2 yıldır ne bahçede, nede çevremizde tek bir tilkiye rastlama olanağımız olmadı. Sanırım çevremizdeki yapılaşma, doğal hayatı ve tilkileri bizlerden uzaklaştırdı. :(
:( Üzüldüm. Ama üzülmek bir işe yaramıyor tabi ki. Söyledikleriniz çok doğru. Kentsel dönüyüm adı altında yapılaşmalar doğal hayatı zaten her yerde mahveder oldu. :( Yazık, hem de çok yazık gerçekten. Ben çok üzülüyorum, ama elimizden hiçbirşey gelmiyor. Emir demiri kesiyor Sayın s.serdar.
s.serdar
05-05-2013, 02:11
Dün yani 04.05.2013 Cumartesi günü Ankara Karşıya Mezarlığı ve karşısındaki çiçekçilere uğradık. Ahirete uğurladığımız aile büyüklerine olan görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdikten sonra Ortanca fidesi bakındık. Küçük bir saksı ortanca için 35 TL fiyat aldık. Aklımdan 10 tane almak varken bir adet mor renk ortanca ile yetinmek durumunda kaldık. :(
Bu hafta sonuna doğru 4-5 günlüğüne İstanbul'a kaçacağım. İstanbul'da ortanca fiyatlarını çok merak ediyorum. Eğer 10-15 TL ye bulursam işimi gücümü bırakıp Ankara'da ortanca ticaretine başlamayı düşüneceğim. :D
YeniGine
05-05-2013, 02:34
Sayın s.serdar sormayın ne kadar pişmanım ne kadar. 2 hafta önce İstanbul'da Bakırköy Cumartesi pazarına gitmiş idim. 2 liraya ortanca fideleri vardı almadım. Hem de baya bir yapraklanmış idiler. :( Pişmanım almadığım için.
Serdar bey, bence asıl İstanbul'a giderken yolda Yalova seralarına uğrayın. :)
Çam ağacını neden kesmeye karar verdiniz?
s.serdar
09-05-2013, 09:57
Serdar bey, bence asıl İstanbul'a giderken yolda Yalova seralarına uğrayın. :)
Çam ağacını neden kesmeye karar verdiniz?
Sayın Gilan
İstanbul'a Ankara'dan ve otoyoldan gitmek için birazdan yola çıkacağım. Dolayısı ile Yolava güzergahımız dışında kalıyor. Ancak Tuzla'da bildiğim sera ve çiçekçiler var. Dönerken bir bakınmayı düşünüyorum.
Çam'ın cinsi kara çam. Çok yoluk bir görünüşü var ve bu görünüş bana hiç hoş gelmiyor. Tek nedeni bu...
Saygılarımla.
s.serdar
11-05-2013, 00:32
2 liraya ortanca fideleri vardı almadım. Hem de baya bir yapraklanmış idiler. :( Pişmanım almadığım için.
Şaka gibi, 2.- TL ye ortanca fidesi.
2 gündür İstanbul'dayım ancak ortanca fidesi bakınma imkanım olamadı. Yarın da çok doluyum. Ancak Pazar ve Pazartesi ortanca fidesi bakıp alabileceğim yer önerisi bekliyorum.
Saygılarımla
YeniGine
11-05-2013, 01:30
Hiç sormayın; gerçekten şaka gibi ve ben o 2 liraya ortancaları almadım. :( Ve mümkün değil hiçbir yerde o fiyata ortanca fidesi alamayız. Gitti o şans kaybettik.
s.serdar
15-05-2013, 15:20
İstanbul Mısır Çarşısının yanında, henüz çiçek açmamış yerli ortancaların 7.- TL den, ithal ve çiçek açmış olanlarına 35.- TL satıldığını gördüm. 35.- Liralık ithalleri, ben Ankara'dan biraz pazarlıkla 25.- TL ye almıştım. İstanbul'da böyle yüksek bir rakamla karşılaşacağımı hiç sanmıyordum. :(
İstanbul Mısır Çarşısının yanında, henüz çiçek açmamış yerli ortancaların 7.- TL den, ithal ve çiçek açmış olanlarına 35.- TL satıldığını gördüm. 35.- Liralık ithalleri, ben Ankara'dan biraz pazarlıkla 25.- TL ye almıştım. İstanbul'da böyle yüksek bir rakamla karşılaşacağımı hiç sanmıyordum. :(
ankarada yerlileri nereden bulabiliriz acaba
s.serdar
15-05-2013, 16:58
ankarada yerlileri nereden bulabiliriz acaba
Sayın s-bilge.
Ben ithalini Karşıkaya mezarlığı 2 no.lu kapı karşısındaki fidecilerin birinden almıştım. Varsa yerlisini de ancak buralardan temin edebilirsiniz diye düşünüyorum. Bir de yerini tam olarak bilmemekle birlikte Sincan Yenikent dolayında fide yetiştirip satan seraların olduğunu duydum.
Saygılarımla.
s.serdar
15-05-2013, 17:11
İstanbul Tuzla'dan aldığım ithal ortanca.
404773
Aşağıdaki de aynı yerden aldığım yerli ortanca. Henüz çiçek açmadığı için ne renk olduğunu bilemiyoruz.
404774
Dikecek pek yerimizde olmadığı halde, sanki Ankara'da yokmuş gibi bir kasa küfe çiçeği fidesini de İstanbul'dan aldık. Artık pek çoğunu komşulara hediye ederiz diye düşünüyorum.
404775
s.serdar
15-05-2013, 17:19
Yakın çekim ortanca çiçeği.
404779
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.