Bağlan

View Full Version : TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir

Sayfalar : 1 2 3 4 [5]

TaşevliBahçe
02-08-2013, 11:59
Hasat diyorsunuz ya benim de balkondakilere baktımda 5 adet domates 8 adet sivri biber olanı biteni bu:)

Allah bereket versin , önemli olan hasat keyfini yaşatması .......

semracan
02-08-2013, 12:04
Allah bereket versin , önemli olan hasat keyfini yaşatması .......

Amin az olan kanaat etmeyen çogu bulamazmış derler ve doğru derler...

ozlem39
02-08-2013, 13:56
Domatesler hasat olgunluğuna ulaştı. Koparır koparmaz tüm malzemesi bahçenin ürünü olan harika bir zeytin yağlı salata ziyafeti çektik. İftar ve sahur sofrasının vazgeçilmezi haline geldi.....

Domatesleriniz çok güzel cinsinedir? tohumu nerden aldınız.
emeğinize saygılar.

TaşevliBahçe
03-08-2013, 10:01
Domatesleriniz çok güzel cinsinedir? tohumu nerden aldınız.
emeğinize saygılar.

sorduğunuz mesajdaki domatesler çanakkale ve santini domatesler idi. Santini domateslerin fidanını Zeytinlibahçe (Ayhan bey) vermişti. Tohum sahibi sn.MeyveliTepe ingiltereden getirip çoğaltarak forum üyeleri ile paylaşmıştır.

Buradan Emek ve yardımlarından dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum .....

TaşevliBahçe
03-08-2013, 10:19
Bu yıl üzümlerimizden ilk defa mahsül alıyoruz . Kuşlardan arta kalanlar bunlar . Oruçlu olduğum için tadına bakamadan kopardım , hasat için de geç kalmak istemiyordum çünkü kuşlardan bize bir şey kalmayacaktı.

Hasat ederken çok canım çektiği için , iftardan sonra hemen tadına bakınca yüzüm burkuldu. üzümler ekşi idi ve biz erken hasat etmiştik. Yenecek gibi değildi. Ziyan etmemek için bizde kaynatıp , üzüm suyu elde ettik.

iftarda buz gibi içmesi güzel olacak inşallah.....

h_dogan
03-08-2013, 11:09
Kuşlar sizi kandırmış desenize. Ama olgunlaşmış görünüyorlar. ;)

yagmur
03-08-2013, 11:13
Geçen yıl sulama borularını kemirgen bir hayvan delik deşik yapıp kullanılmaz hale getirmiş , beni de oldukça sinirlendirmişti. Her gittiğimde patlamış boruları tamir etmekle uğraşıyordum.

Bu yıl da damlama borularını kemirmeye başlayınca , çareyi yakınlara kap içersinde su koymakla buldum. Açıkta ve kolay ulaşabileceği su varken damlama borularını kemirmeye uğraşmıyor hayvan.....

Cok iyi fikir insallah hayvanlar borulari rahat birakirlar.)))

yagmur
03-08-2013, 11:16
Teşekkür ederim. Bende epeydir küçük bir sera yapmayı planlıyorum . planda o kadar çok iş var ki , hangisine öncelik vereceğimi şaşırıyorum.

saygılar.....

bizde ayni cok pilan varda is yok:D
sera guzel oluyor yaparsiniz yavas yavas.

TaşevliBahçe
05-08-2013, 10:28
Cok iyi fikir insallah hayvanlar borulari rahat birakirlar.)))

Hayvanlar rahat bıraktı ama zavallı arılar su içeyim derlerken boğulup telef oldular.. Meğer onların su içmek için tutunabileceği bir saman veya kuru ot parçası olması gerekiyormuş suyun içersinde....

TaşevliBahçe
05-08-2013, 10:38
suyun içerisindeki çalıyı hemen kullanmaya başladılar. su içerken mümkün olduğunca güvenli ortamları tercih ediyorlar....

ozlem39
05-08-2013, 18:54
peki bu tohumlardan nasıl alırız? taşevli bahçe.

TaşevliBahçe
09-08-2013, 22:45
peki bu tohumlardan nasıl alırız? taşevli bahçe.

Ben genellikle fide olarak hazıra alıştırıldım . Sağolsun arkadaşlar tohumda fide üretip veriyorlar.

Sizin ihtiyaç duyduğunuz tohumları belirtirseniz yardımcı olabilirim.

MeyveliTepe
21-08-2013, 01:05
sorduğunuz mesajdaki domatesler çanakkale ve santini domatesler idi. Santini domateslerin fidanını Zeytinlibahçe (Ayhan bey) vermişti. Tohum sahibi sn.MeyveliTepe ingiltereden getirip çoğaltarak forum üyeleri ile paylaşmıştır.

Buradan Emek ve yardımlarından dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum .....

Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Sn.Zeytinlibahçe'ye beş tek tohum gönderelim herhalde üç yıl olmuştur. Oradaki dağıtım konusunda izin isteyerek gereken duyarlılığı göstermişti.

Ek bir bilgi olarak şunu ilave etmeliyim. Bu çeşitin baz alınan 3-5 adet ilk tohumlarının gelmesini takiben yıllarca seleksiyon ile ıslah sürecinden geçerek bugünkü durağan çeşide yönlendirilmiştir. Bu yıldan itibaren artık baz alınan çeşitten bağımsız bir durağan çeşit olduğu için tekrar isimlendirdim. Süreç ile ilgili detaylı hikayeyi buradan (http://www.agaclar.net/forum/1190526-post20.htm) görebilirsiniz.

Bu çeşidin geçen sene kayıtsız olarak "ubyi cherry domates" şeklinde dağıtılmış olduğunu öğrenmiş olmaktan da emeğe saygı ve etik sebeplerden yapanlar adına üzüntü duydum.

Bu çeşidi sevdiyseniz, son iki senedir uygulanan seleksiyonlar ile en iyi özellikleri ile durağan hale gelen yeni jenerasyon tohumlarla yenilemenizi (http://www.agaclar.net/forum/1190526-post20.htm)tavsiye ederim.

zafersu
21-08-2013, 09:18
Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Sn.Zeytinlibahçe'ye beş tek tohum gönderelim herhalde üç yıl olmuştur. Oradaki dağıtım konusunda izin isteyerek gereken duyarlılığı göstermişti.

Ek bir bilgi olarak şunu ilave etmeliyim. Bu çeşitin baz alınan 3-5 adet ilk tohumlarının gelmesini takiben yıllarca seleksiyon ile ıslah sürecinden geçerek bugünkü durağan çeşide yönlendirilmiştir. Bu yıldan itibaren artık baz alınan çeşitten bağımsız bir durağan çeşit olduğu için tekrar isimlendirdim. Süreç ile ilgili detaylı hikayeyi buradan (http://www.agaclar.net/forum/1190526-post20.htm) görebilirsiniz.

Bu çeşidin geçen sene kayıtsız olarak "ubyi cherry domates" şeklinde dağıtılmış olduğunu öğrenmiş olmaktan da emeğe saygı ve etik sebeplerden yapanlar adına üzüntü duydum.

Bu çeşidi sevdiyseniz, son iki senedir uygulanan seleksiyonlar ile en iyi özellikleri ile durağan hale gelen yeni jenerasyon tohumlarla yenilemenizi (http://www.agaclar.net/forum/1190526-post20.htm)tavsiye ederim.

Sayın Meyvelitepe burada (http://www.agaclar.net/forum/1190526-post20.htm) bahsettiğiniz domatesler, Sn. Taşevlibahçe'nin resimlediklerinden çok küçük gibi. (sanki farklı çeşit gibi.)
Sizden bir zahmet buraya (http://www.agaclar.net/forum/1190526-post20.htm) domatesin büyüklüğünü belirtmek amacıyla; ölçek olması açısından, herkes tarafından bilinen bir değerle (madeni 1 lira, kibrit kutusu gibi) yanyana resimlemenizi isteyerek, teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.

MeyveliTepe
21-08-2013, 13:05
Sayın Meyvelitepe burada (http://www.agaclar.net/forum/1190526-post20.htm) bahsettiğiniz domatesler, Sn. Taşevlibahçe'nin resimlediklerinden çok küçük gibi. (sanki farklı çeşit gibi.)
Sizden bir zahmet buraya (http://www.agaclar.net/forum/1190526-post20.htm) domatesin büyüklüğünü belirtmek amacıyla; ölçek olması açısından, herkes tarafından bilinen bir değerle (madeni 1 lira, kibrit kutusu gibi) yanyana resimlemenizi isteyerek, teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.

Sn.Zafersu, mesajı sn.Taşevlibahçe'nin yayınladığı resimlere istinaden değil de sn.Taşevlibahçe'nin alıntıladığım mesajına istinaden yazdım.

Meyvelerin ağırlığını ortalama 15 gr olarak belirtmiştim. Meyvelerin uzunlukları 3-4 cm, çapları da 2-2,5 cm kadardır.

zafersu
21-08-2013, 22:29
Sn.Zafersu, mesajı sn.Taşevlibahçe'nin yayınladığı resimlere istinaden değil de sn.Taşevlibahçe'nin alıntıladığım mesajına istinaden yazdım.

Meyvelerin ağırlığını ortalama 15 gr olarak belirtmiştim. Meyvelerin uzunlukları 3-4 cm, çapları da 2-2,5 cm kadardır.

Sn. Meyvelitepe cevabınız için teşekkürler.
Ben de bu (http://www.agaclar.net/forum/1186697-post1004.htm) yazıdan buna (http://www.agaclar.net/forum/1186386-post1003.htm)
bundan da bu yazıya (http://www.agaclar.net/forum/1178961-post922.htm) ulaşmıştım, karışıklık olmasın diye yazma ihtiyacı hissettim. Kolay gelsin.

zelish
31-08-2013, 23:31
Merhaba Sn. TaşevliBahçe,

Siz ve Sn. Müdürün Bahçesi'ni gördüm forumda, Aliağa ya taşınalı 2 ay oldu. Sizlerle tanışmayı çok isterim.

Sevgi ve Saygılarımla,

TaşevliBahçe
02-09-2013, 10:18
Merhaba Sn. TaşevliBahçe,

Siz ve Sn. Müdürün Bahçesi'ni gördüm forumda, Aliağa ya taşınalı 2 ay oldu. Sizlerle tanışmayı çok isterim.

Sevgi ve Saygılarımla,

Sn. zelish ,

hoş geldiniz , sefa getirdiniz .

Ben de Aliağa'ya geleli yaklaşık 13 yıl oldu . Burayı çok seviyorum. Umarım sizde seversiniz.

Görüşmek dileğiyle saygılar , sevgiler...

zelish
02-09-2013, 10:53
Hoşbuldum,
Siz kıdemli olmuşsunuz, ben daha çömez ;)

Alışıyorum galiba... :)

zelish
09-10-2013, 21:44
Birkaç haftadır sizlerle tanısmak icin can atarken, tesadüf bu ya kendimi yol çalışması sebebiyle dükkanınızın önunde buldum. :) Rafet bey, tatlı diliniz hoşsohbetinizle beni çok mutlu ettiniz. Sizinle tanıstıgıma cok ama cok memnun oldum.
En kısa zamanda ailece tekrar sohbet etmek dileğiyle,
Sevgiyle kalın...

TaşevliBahçe
14-10-2013, 08:51
Sn zelish ,

uzun süredir rahatsızlık veren yol çalışmasının bu şekil bir sürpriz yaşatmasına çok sevindim . Aynı hissiyatı ve mutluluğu ziyadesiyle ben de yaşadım. sanki çok uzun süredir görüşemeyen iki arkadaşın özlem gidermesi gibi oldu. :)

zeliha hanım , en kısa sürede ailenizle birlikte sohbetin devamı için sizi Taşevlibahçe'ye davet ediyorum .

saygılar , eşinize de selamlar....

TaşevliBahçe
24-10-2013, 12:32
kış sebzeleri için toprak hazırlığı yapıldı...

TaşevliBahçe
24-10-2013, 12:39
sıcak kompostumuz kullanıma hazır. keçi gübresi ve biçilmiş çimden hazırlanan homojen kompostumuz harika görünüyor..

semracan
25-10-2013, 11:29

Efendim kolay gelsin:)

Keyf Bahçesi
28-10-2013, 18:51

sayın
taşevlibahçe,

çok acele ediyorsun daha vakit çok derim.kışlıklar için.(bize soracak olursan kışlık taze yaş sebzelerin yemesini yarıladık bile,brokoli,taze soğan,turp,pırasa,kereviz.henüz yemediklerimiz ise ıspanak,kırmızı pancar.onlar da eli kulağındalar.geçen gün Ayhan kaptan ziyaret etti.epey dertleştik (laf aramızda bahçe için iyi not aldım kimseye söylemedim sen bilesin diye)selamlar.kolay gelsin.:p

TaşevliBahçe
29-10-2013, 14:09
Efendim kolay gelsin:)

Teşekkür ederim...

sayın
taşevlibahçe,

çok acele ediyorsun daha vakit çok derim.kışlıklar için.(bize soracak olursan kışlık taze yaş sebzelerin yemesini yarıladık bile,brokoli,taze soğan,turp,pırasa,kereviz.henüz yemediklerimiz ise ıspanak,kırmızı pancar.onlar da eli kulağındalar.geçen gün Ayhan kaptan ziyaret etti.epey dertleştik (laf aramızda bahçe için iyi not aldım kimseye söylemedim sen bilesin diye)selamlar.kolay gelsin.:p

Evet bence de daha vakit var , hasat için yani :)

TaşevliBahçe
29-10-2013, 14:15
kış sebzeleri hazırlığı devam ediyor... ıspanak ve marul ekildi..

TaşevliBahçe
31-10-2013, 11:02
Bu yıl zeytin yok denecek kadar az . kendimize sofralık çıkacak kadar vardı sadece . bu yıl yağı parayla satın alıcaz .

Her yıl nasıl toplarız diye kendimize dert edinirdik . Bu yıl böyle bir derdimiz yok diye teselli ediyoruz kendimizi ...

semracan
31-10-2013, 11:47
Bu yıl zeytin yok denecek kadar az . kendimize sofralık çıkacak kadar vardı sadece . bu yıl yağı parayla satın alıcaz .

Her yıl nasıl toplarız diye kendimize dert edinirdik . Bu yıl böyle bir derdimiz yok diye teselli ediyoruz kendimizi ...

Efendim ALLAH bereket versin bir de laf aramızda zeytin yok deyip duruyordunuz hani hiç olmayan lar var onları da düşünerek yok deseniz ve insan iki tane dahi olsa tadımlık gönderir paylaşır bunun içinde sizi kınıyorum ya paylaşın ya resimleri kaldırın....(ciddiyim,göz görmeyince gönül katlanır)

TaşevliBahçe
31-10-2013, 12:49
Efendim ALLAH bereket versin bir de laf aramızda zeytin yok deyip duruyordunuz hani hiç olmayan lar var onları da düşünerek yok deseniz ve insan iki tane dahi olsa tadımlık gönderir paylaşır bunun içinde sizi kınıyorum ya paylaşın ya resimleri kaldırın....(ciddiyim,göz görmeyince gönül katlanır)

Evet Allah bereket versin diyorum. zeytin yok derken ciddiyim. Olanı biteni bu kadar işte . fotoğraf çekecek kadar çıktı şükürler olsun...:D

Dost var düşman var . Resimler düşman çatlatmak için , dostlarımızla her daim elimizde olanı paylaşıma hazırız. yeter ki gönüller bir olsun .

Haydi buyrun sofraya ...;)

zelish
31-10-2013, 15:36
Zeytinleriniz cok olsaydı seve seve toplamak üzere yardıma gelirdim. Azmıs :( kısmet olmadı, Ayrıca bag bahce de çapalanır. Bilginize ;)

TaşevliBahçe
31-10-2013, 18:38
Zeytinleriniz cok olsaydı seve seve toplamak üzere yardıma gelirdim. Azmıs :( kısmet olmadı, Ayrıca bag bahce de çapalanır. Bilginize ;)

Yoğun iş temposunda zeytin toplamak gerçekten büyük sıkıntı oluyordu. Ara ara yaparım diyeceğiniz , bir hafta sonra da kalanını toplarım diyeceğiniz bir şey değil. bizim için başlandığında 2-3 gün içinde bitmesi gereken iş olduğundan gerçekten yakın dostlarımıza rica ediyoruz . bu işe gönüllü ve zaman ayırabilen dostlar sayesinde mahsulümüzü topladık şimdiye kadar , sağolsunlar...

Zeytin konusunda malesef bu yıl işler sıkıntılı , ama çapa konusunda sizi kırmayacağımdan emin olun .:D

en kısa sürede telefonumu bekleyin derim ..;)

zelish
01-11-2013, 14:00
Bekliyorum ;)

Müdürün Bahçesi
15-12-2013, 19:03

Bende çok hem siyah zeytin yemeklik ,0,6 d izem zeytinyağı organik(Müdürün Bahçesi)'inden selamlar.

TaşevliBahçe
24-12-2013, 18:31
Bende çok hem siyah zeytin yemeklik ,0,6 d izem zeytinyağı organik(Müdürün Bahçesi)'inden selamlar.

bak işte dost dediğin böyle günde belli olur :D biliyordum sahipsiz olmadığımı ...

müdürüm zahmet edip getiricem diye sakın yorulma , sen yerini tarif et yeter... ;)

Müdürün Bahçesi
27-12-2013, 01:08
bak işte dost dediğin böyle günde belli olur :D biliyordum sahipsiz olmadığımı ...

müdürüm zahmet edip getiricem diye sakın yorulma , sen yerini tarif et yeter... ;)

Ulaşmak çok kolay değil,Bagi ve zilli 'ye gelirken kemik getirirsen belki ulaşabilirsin.Pazar günü güveçte horoz yağnisi yemeğe bahçeme bekliyorum.Kaptan'ımız yılbaşını karşılamamız lazım dedi.Selamlar....

TaşevliBahçe
09-01-2014, 17:21
marullar sofraya gelecek kıvamda oldu....

zafersu
10-01-2014, 14:48
marullar sofraya gelecek kıvamda oldu....
Sayın Taşevlibahçe, marullara lastik mi takılı, yaprakları fazla açılmamış duruyor.
Teşekkürler, kolay gelsin.

TaşevliBahçe
10-01-2014, 17:52
Sayın Taşevlibahçe, marullara lastik mi takılı, yaprakları fazla açılmamış duruyor.
Teşekkürler, kolay gelsin.

Evet lastik takılı yan yapraklar deforme olmuyor , daha güzel göbek gelişimi oluyor ....

TaşevliBahçe
15-03-2014, 16:18
Enginar sezonunu açtık ...

TaşevliBahçe
17-03-2014, 10:23
ot temizliği pahalıya mal oldu. benzinli tırpana biraz fazla yüklenince piston kilitledi. :(

masraftan ziyade işin yarım kalması canımı sıktı. benzine yağ koymayı bir daha asla unutmam herhalde ..

h_dogan
17-03-2014, 10:26
Kesinlikle yağsız kullanmamak gerekir. Hızarda da aynı durum söz konusu. Geçmiş olsun.

TaşevliBahçe
17-03-2014, 10:33
teşekkürler sn.h_dogan ,

bir müsibet bin nasihatten iyidir demişler. kulağımıza küpe olmuştur heralde :)

KAPTANzst
03-04-2014, 11:11
Motorun benzinine yağ karıştırmayınca oluşabilecek durumu sizde üzülerek tecrube etmiş olduk.
İnşallah biz yaşamayız ve bir daha olmaz.
Kolay gelsin.

TaşevliBahçe
05-04-2014, 17:03
bu yıl domates tohumlarını roka diktiğim kasalara dikmeye karar verdim . elimde hazırda bulunan malzemelerle mini sera oluşturmuş oldum..

TaşevliBahçe
14-04-2014, 19:16
domates fidelerimiz hazır ama dikeceğimiz yer hazır değil , tam bahçe zamanı inşaata başladık ...

Keyf Bahçesi
14-04-2014, 22:42
bu yıl domates tohumlarını roka diktiğim kasalara dikmeye karar verdim . elimde hazırda bulunan malzemelerle mini sera oluşturmuş oldum..
sera çok güzel olmuş ve de bayağı büyük.fidelerin bir bağını kaça satıyorsunuz.başka çeşitlerinizde varsa onlardan da alabiliriz.paramız yettiği kadar.selamlar.

TaşevliBahçe
15-04-2014, 09:07
sera çok güzel olmuş ve de bayağı büyük.fidelerin bir bağını kaça satıyorsunuz.başka çeşitlerinizde varsa onlardan da alabiliriz.paramız yettiği kadar.selamlar.

müdürüm dur yaa . hemen kafa bulma , bilerek az diktim resimlerden görüp sizin gibi biri çıkar da fide bağışlar diye bekliyorum..

geçerken uğrasan hani diyorum ....

TaşevliBahçe
26-04-2014, 18:59
bahçede tadilat işleri başladı....

TaşevliBahçe
26-04-2014, 19:05
yer seramiği döşenince bir şeye benzedi sanki....

Akhisarlı
26-04-2014, 20:32
Çok güzel olmuş .

Bahçede çalışıp yorulduktan sonra semaver çayı iyi gider.Genişliğide güzel olmuş.

TaşevliBahçe
29-04-2014, 09:09
Çok güzel olmuş .

Bahçede çalışıp yorulduktan sonra semaver çayı iyi gider.Genişliğide güzel olmuş.

Aynen öyle yapıyoruz sn. Akhisarlı ,

bir an sayfama geri döndüm , semaver resmini daha önce koymuştum diye tereddüt ettirdiniz bana . :)

TaşevliBahçe
29-04-2014, 09:23
sn. Akhisarlı , zaten başımıza ne geldiyse semaverin çoşkusu yüzünden geldi ..ben çay demledikçe ustalar bir coştu anlatamam.

malzeme deposu yetmeyince evin içi ardiye deposuna dönmüştü. başlamışken bu ihtiyacı da aradan çıkaralım dedik...

Hızını alamayan ustalarıma (arkadaşlarıma) , (Ramazan başkak , Mehmet yalçın, Mustafa uğurlu) buradan teşekkür ederim..

Akhisarlı
29-04-2014, 22:01
sn. Akhisarlı , zaten başımıza ne geldiyse semaverin çoşkusu yüzünden geldi ..ben çay demledikçe ustalar bir coştu anlatamam.

Bahçen daha da güzelleşmiş . Bir bir gerekli yapılar bitirilmiş.

Ustalarını gerçekten kutlamak gerek.Malzeme deposunun boya desenlerini bile ne güzel yapmışlar.

Normal çay coşturmaz .Ne kömür ne is kokar.

Ama semaver veya iki taşın arasında çalı çırpı ile yapılan çayın iki bardağı çoşturur.

Çok çalışır böyle güzel depo yaparsın.

Keyf Bahçesi
29-04-2014, 22:39

malzeme deposu yetmeyince evin içi ardiye deposuna dönmüştü. başlamışken bu ihtiyacı da aradan çıkaralım dedik...

Hızını alamayan ustalarıma (arkadaşlarıma) , (Ramazan başkak , Mehmet yalçın, Mustafa uğurlu) buradan teşekkür ederim..
bendebiraz olsun meth etmesem olmaz diye düşündüm.hele verdiveni pardon basamağı şahane yakışmış.bol ve sağlıklı( çalınmadan) malzemelerini depolamak(saklamak)nasipolsun.gülegülekullan.İçind ekilerin listesini bilirsekbize de faydasıolur hani.selam ve sevgiler.

TaşevliBahçe
02-05-2014, 09:27
sebze yeri hazırlandı , keçi gübresinden hazırlanmış kompost ve kükürt atılmış yer çapa makinası ile sürüldü....

TaşevliBahçe
03-05-2014, 10:18
Bu yıl üzümlerde verim yüksek olacak gibi ....

fludek
06-05-2014, 22:37
sebze yeri hazırlandı , keçi gübresinden hazırlanmış kompost ve kükürt atılmış yer çapa makinası ile sürüldü....
Ellerinize sağlık bahçe çiçek gibi olmuş fakat kükürt ne için dikimden önce genel olarak kullandınız açıklamanız mümkün mü acaba ? teşekkürler

TaşevliBahçe
07-05-2014, 08:37
Ellerinize sağlık bahçe çiçek gibi olmuş fakat kükürt ne için dikimden önce genel olarak kullandınız açıklamanız mümkün mü acaba ? teşekkürler

Bahçede toz kükürt ve bundan elde etmiş olduğum gülleci bulamacını oldukça yaygın kullanıyorum.

Toz kükürt bilindiği üzere bir çok haşereyi uzat tutmada etkili bir yöntem . Ben tüm bahçe kenarındaki tel çitin diplerine serpiştiriyorum . özellikle yılan sokulmuyor .

sebze ekeceğim alanda ise şu faydaları olduğunu düşünüyorum.

1- kök kesen haşereleri ve topraktan gelecek zararlıları uzaklaştırmak,
2- toprağı havalandırıp bitkinin rahatlamasını sağlamak,
3- toprağın ph değerlerini dengelemek , dolayısıyla bitkinin vitamin alımını kolaylaştırmak.

hobici_nadir
07-05-2014, 16:20
selamlar refet kardeşim
ekimden önce toz veya kristal kükürt aynen sıraladığınız 3 madde gibi ayrıca topraktaki mantari bakterileri yok etmeye de yarar daha öncede konuştuğumuz gibi kükürt'ü fazla atmamak gerekir zira fazlası ph fazla düşürebilir.
saygılar

TaşevliBahçe
07-05-2014, 16:34
yorgunluğun üzerine tiryakisi olduğum içecek .....

TaşevliBahçe
08-05-2014, 08:47
nihayet fideleri toprakla buluşturduk .....

TaşevliBahçe
02-06-2014, 09:57
Bu yıl yeni dünya oldukça fazla miktarda meyve verdi.

Kırılmasın diye dallarını birbirine bağladım ama kırılmanın önüne yinede geçemedim.

Fazla olan meyvelerini besleyemeyeceğini düşünerek özel bakıma aldım ağacı .

dibini çapaladım , bol gübre ve su verdim , kurumaya yüz tutan çirkinleşen meyveleri koparıp yükünü hafiflettim...

TaşevliBahçe
21-06-2014, 15:56
Erikler kızarmaya başladı. Bu yıl artık meyvelerin tadına varabiliyoruz.

h_dogan
22-06-2014, 18:08
Bence boyuna göre biraz fazla meyve tutmuş. Seneye meyve budaması yapın derim.

Bir de meyvelerde kara leke var. Onun için de ilaçlama yapmanız gerekiyor.
Tabi artık geç, erken dönemde yapılmalı.

Bu yıl yeni dünya oldukça fazla miktarda meyve verdi.

Kırılmasın diye dallarını birbirine bağladım ama kırılmanın önüne yinede geçemedim.

Fazla olan meyvelerini besleyemeyeceğini düşünerek özel bakıma aldım ağacı .

dibini çapaladım , bol gübre ve su verdim , kurumaya yüz tutan çirkinleşen meyveleri koparıp yükünü hafiflettim...

h_dogan
22-06-2014, 18:09
Meyveler güzel abi ama bitkinin yaprakları neden bu kadar zayıf görünüyor. Su birikmiyor değil mi köklerinde. Sanki sıkıntıları var gibi sararmışlar.

Erikler kızarmaya başladı. Bu yıl artık meyvelerin tadına varabiliyoruz.

TaşevliBahçe
23-06-2014, 08:42
Meyveler güzel abi ama bitkinin yaprakları neden bu kadar zayıf görünüyor. Su birikmiyor değil mi köklerinde. Sanki sıkıntıları var gibi sararmışlar.

Evet güzel bir tespit , hatta bu fotodan sonra yapraklar birden sarardı ,kızardı . bende şaşırdım . köklerde su birikme yok ... :(

TaşevliBahçe
23-06-2014, 10:18
Üzümler bu yıl oldukça verimli ...

h_dogan
23-06-2014, 10:37
O zaman köklerde sorun olabilir. Gövde kurtlarını kontrol et abi.

TaşevliBahçe
24-06-2014, 09:42
Enginarların sonunu toplamadım . ilk kez bu şekil bıraktım. tohumdan kolay çoğalır mı ?

h_dogan
24-06-2014, 10:15
Kök çelikleriyle üretmek daha kolay. Tohumdan ilk yılda ürün alamazsınız sanırım bir de bakımını iyi yapmanız lazım, tohumlar küçük.

Akhisarlı
24-06-2014, 12:23
yapraklar birden sarardı ,kızardı .şaşırdım . (

Capnodis kurdu. Bu kurtla çok uğraştım.

Kirazlarımın yarısını hiç ettiler.Şeftalileri saymayı bıraktım.

İki yıl ilaçlama yaptım,ama benden başka ilaçlayan olmadığından bıraktım.

Akşam ve sabah serinliğinde uçarken görürsün .Manevra yetenekleri az.

Geniş viraj alarak dönerler .

Kurban sectiği ağaca konmadan önce ,yangın söndürme helikopteri gibi on, obeş saniye ağacın bir metre üstünde kendini sabitlemeye çalışır .

Sonra birden konar.

Ağacını seviyorsan, üşenmezsen sende on ,onbeş saniye bekle .

Uçuştan geldi motorları soğusun.

Sonra konduğu dala şöyle bir sağlamca vur .Yere düşer .Hemen üstüne bas.
Bütün ağırlığınca ezereken ,ayağını sağa sola çevirerek kırılmasını sağla.

Üstüne basmazsan üç beş saniye ölü numarası yapar .Kalkar gider.

Eze eze on cm toprağa gömdükten sonra ayağımı çeker çekmez havalandığını bilirim.

Gelelim ağacını kurtarmaya ;

Ağacın kök kısmını dikkatlice aç . sağa sola yayılan ana damarlara kadar .

İnce odun talaşı bulursan veya kök kısmından ağaçtan jöle kıvamında sıvı çıkmıssa ,capnodıs .

Kök kısmının kabuk altını çepe çevre yemiş ve damarlarla ağacın irtibatını kesmişse ,ağacı sök .Bulduğun kurtları öldürerek biraz olsun rahatla.

En az bir tane canlı damar bulursan ağaçla bağlantılı .alpgor isimli zehirden .bir kapak bir yağ tenekesi suya dök .Bunu ,ağacın çanak yaptığın dip kısmına dök.

Ağacı biraz kuvvetlendirmek için humik asitli gübreden zaman zaman verilirse ağac kurtulabilir.

Ağacın dip kısmında ot olmaması önemli .

Ağaçların gövdelerinin kireçle boyanmasının faydalı olabileceğini düşünüyorum.

504433

Sadece meyveyi yese ,sonra çektirip gitse bir şey demeyecem .

Ama hem meyvesini yer sonrada ağacın dibine ağacı kurutan kurtçuklarını bırakarak ağacı kurutur.Nankör.

Bu kurttan biraz muzdarib olduğumdan biraz uzun oldu.Derler ya dert söyletir.

Kolay gelsin..

birnefestoprak
25-06-2014, 08:24
Ilk yilda urun oluyor ama az oluyor. Tam verime ikinci sene gecer...

Kök çelikleriyle üretmek daha kolay. Tohumdan ilk yılda ürün alamazsınız sanırım bir de bakımını iyi yapmanız lazım, tohumlar küçük.

TaşevliBahçe
25-06-2014, 08:32
Sn. Akhisarlı,

Bir konu hakkında bu kadar detay bilgi verilebilir , gerçekten süper bir açıklama olmuş .

Çok teşekkür ederim ..

Bugün bahçeye gittiğimde anlattıklarınızı uygulayıp , ağaçları kurtarırız inşallah.

capnodis kurdunun bir tanesi bir çok ağaca zarar verebiliyor demekki.

Bu kurt için gülleci bulamacı hiç bir etki yapmıyor heralde ki , bu sararmadan yaklaşık 15 gün önce ağaçları resmen bulamaç ile yıkamıştım.

TaşevliBahçe
28-06-2014, 17:03
malesef ağacı kurtaramadık .. :(

kök kısımlarını kazınca hemen kurtlar ortaya çıktı ..

inşallah bu ilk ve son olur ....

akçabardak
28-06-2014, 19:30
Nasıl bir illetmiş bu capnodis, Sayın Akhisarlının açıklamasını okudum sonra da sizin fotoğraflarınıza defalarca baktım tüylerim ürperdi doğrusu, onca emek onca uğraş ve sonunda içler acısı Sayın Taşevli Bahçe, gerçekten çok yazık olmuş o güzelim ağaca.

hobici_nadir
01-07-2014, 00:27
Dostum sana anlattigim gibi cikti degilmi. Koklerini ac kokunde kurt vardir demistim ama malesef cozum icin gec kalinmis oldu. Agaca uzuldum.

h_dogan
01-07-2014, 12:55
Rıfat Abi şimdilik yerine fidan dikmesen iyi edersin. Genelde bütün sert çekirdeklileri talan edebiliyor.

TaşevliBahçe
02-07-2014, 08:27
Rafet Abi şimdilik yerine fidan dikmesen iyi edersin. Genelde bütün sert çekirdeklileri talan edebiliyor.

Aynen dediğin gibi..

Dün bahçeye gittiğimde evin arkasında olan bir eriğin daha kuruduğunu gördüm.

diğer eriklerinde neşesi yok .

8 tane eriğin hepsini kurutacak galiba ... :(

alimallah
02-07-2014, 14:20
Çok üzüldüm.

TaşevliBahçe
05-07-2014, 09:03
Üzücü olaylardan sonra moral toplama zamanı ...

Bu yıl fideler hep hediye geldiğinden , fide belirli aşamaya hatta meyve dökümüne kadar cinsinin ne olduğunu anlamak zor oldu .

Bunlardan biride sırık domates . Ekeceğimiz alana fazla gelince şaşırtma yapmadan önceki geçici yerlerinde bıraktıklarım oldu. sayıyı da azaltarak (3-5 adet) onları askıya almaya karar verdim.

Bahçeye şaşırttığım sırık domateslerden çok daha sağlıklı ve hızlı gelişim gösterdi. Hasada geldiler bile...

TaşevliBahçe
28-08-2014, 09:24
üzümlerden ilk kez bu kadar ürün alıyoruz. aslında çok daha fazla da alabilirdik , yaz sıcaklarında arada sulamış olsaydık....

enerecep
31-10-2014, 06:55
merhabalar...

burda üyelerin bahçelerini görünce sanki ben istanbuldan içinde yaşıyormuş gibi hissediyorum...emeğinize sağlık gerçekten imrenicek bir hayat yaşıyorsunuz...inşAllah bende ilerde böyle bir dünya kurucam kendime...

keşke devamlı yaşam alanınız orası olsaydı,işten akşam eve gelirken o bahçede yemek yemek çay içmek meyve yemek,muhteşem bir akşam keyfi olurdu...hem bahçe devamlı elinizin altında olurdu çok daha rahat ilgilenebilirdiniz...

aslında ben kendime bu şekilde bir hayal kuruyorum :))

ürünleriniz bereketli,ailenizle birlikte sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum.

TaşevliBahçe
01-11-2014, 17:34
sn. enerecep ,

Güzel dilek ve temennileriniz için teşekkür ederim. inşallah rabbim size çok daha iyilerini nasip eder.

işim gereği dönem dönem bende istanbul'a geliyorum. oranın hızlı temposu ve cıvıltısı hoşuma gidiyor , çoğu zaman istanbul'da yaşasam nasıl olur diye aklımdan geçiriyorum. bu düşünce çok uzun sürmüyor ve vazgeçiyorum bu düşüncemden.

zaten işim gereği tempo hiç düşmüyor ve uzun yıllar hayalini kurduğum bahçeme bile vakit ayıramıyorum. zaman ayıramadığınız hiç bir iş randımanlı olmuyor malesef. Ben biraz erken başladım bahçe işine . umarım ilerleyen yıllarda deneyimi artmış doğal yetiştirici olurum...

saygılar...

TaşevliBahçe
16-04-2015, 11:34
geçen yıldan beri kısmen uğraştığım vertisilyum hastalığı bahçenin tamamını sarmış durumda. dönem dönem kuruyan dalları keserek kurtarmaya çalışmıştım . ama nafile ... bahçe tamamen hastalığa teslim oldu. bulunduğumuz civarda salgın halinde . yakınımdaki bahçelerinde aynı kaderi paylaştığını görüyorum. insanın çaresizlik içerisinde oturup ağlayası geliyor...

salih66
16-04-2015, 16:23
Geçmiş olsun,bu hastalıgın bir ilacı yokmu.

TaşevliBahçe
16-04-2015, 16:57
teşekkür ederim sn. inside , internet üzerinde araştırma yaparken rekor gelişim adı altında bir ilaca rastladım. yetkililerle görüştüğümde kesin sonuç alırsınız dediler . biraz maliyetli bir ilaç ama denize düşen yılana sarılır misali denemekten başka çare kalmıyor ...

salih66
16-04-2015, 17:00
İnşalalh sonuç alırsınız en kısa zamanda,diger bahçe sahiplerininde aynı müçadeleyi vermesi gerekecek galiba siz başarılı olsanızda tekrar onlardan bulaşa bilir.

TaşevliBahçe
16-04-2015, 18:59
İnşalalh sonuç alırsınız en kısa zamanda,diger bahçe sahiplerininde aynı müçadeleyi vermesi gerekecek galiba siz başarılı olsanızda tekrar onlardan bulaşa bilir.
araştırdığım bilgiler doğrultusunda bu hastalık ile ilgili üretilmiş bir ilaç yok. ama toprak düzenleyici gübre tarzı müdahale nispeten iyi geleceği söyleniyor.

EM etkin mikroorganizma kullanımı sonucunda olumlu gelişmeler kaydeden örnekler var.

işimiz var yani...

Melih Bakırlıoğlu
17-04-2015, 07:26
Hiç vakit kaybetmeden ağaçlarınızı kesip, köklerini de çıkarıp kendi çukurunda yakmanızı tavsiye ederim. Daha sonra ayni çukurlarda kireç söndürün
Toprağın sıcaklığını 50 dereceye çıkarabilirseniz vertisilyumu öldürebileceğimizi söylüyorlar. Daha sonra 2-3 sene buğday dikilmesi tavsiye ediliyor, tabii zeytin dikmeyi düşünüyorsanız.
Diğer bir alternatif ise sert çekirdeklilerin dışında meyvelere yönelmenizdir. İster iseniz Mine Pakkaner hanımefendi ile bir irtibat kurunuz.
İyi günler dilerim. Zeytin ağaçlarını böyle görmek beni çok üzüyor.

Orhank
17-04-2015, 08:18
Bu vertisilyum mantar enfeksiyonu olarak tanımlanmış ama anti fungaller etki etmiyor ilginç gerçekten.
Seracıların toprak dezenfeksiyonunda kullandığı dezenfektanlar etki etmezmi acaba ağaçları onunla yıkasanız

hosseda
17-04-2015, 09:35
Resme baktıkça içi parçalanıyor insanın. Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm ağaçlarınıza.

Hastalık olduğu kesinmi. Beş yıl kadar önce kışın, sert birkaç gün oldu ve bu soğuk etkisiyle ben bir çok zeytinin bazı bölümlerinin sizde olduğu gibi kuruduğunu gördüm ancak o ağaçlar tamamıyla ölmedi kurtuldular havalar düzelince. Bu sene uzun ve oldukça sert bir kış yaşandı. Benim bahçemde bir iki zeytin ağaçında buna yakın sararmalarla yaprak dökümü oldu. Komşular ayaz vurmuş baharda belli olur ağacın ölüp ölmediği dediler. Şu anda benim bahsettiğim ağaçlar kurtulmuş durumdalar.

Acaba sizin bahçedeki zeytinler çok sert havalardan etkilenmiş olabilirmi dedim kendi kendime.

TCM
17-04-2015, 10:56
geçen yıldan beri kısmen uğraştığım vertisilyum hastalığı bahçenin tamamını sarmış durumda. dönem dönem kuruyan dalları keserek kurtarmaya çalışmıştım . ama nafile ... bahçe tamamen hastalığa teslim oldu. bulunduğumuz civarda salgın halinde . yakınımdaki bahçelerinde aynı kaderi paylaştığını görüyorum. insanın çaresizlik içerisinde oturup ağlayası geliyor...

Bayındır dan Ödemiş e dönerken yol kenarındaki bir kaç bahçede dikkatimizi çekmişti. Yanmış gibi duruyordu ağaçlar. Demek hastalıktanmış, üzüldüm şimdi.

TaşevliBahçe
23-04-2015, 16:02
Resme baktıkça içi parçalanıyor insanın. Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm ağaçlarınıza.

Hastalık olduğu kesinmi. Beş yıl kadar önce kışın, sert birkaç gün oldu ve bu soğuk etkisiyle ben bir çok zeytinin bazı bölümlerinin sizde olduğu gibi kuruduğunu gördüm ancak o ağaçlar tamamıyla ölmedi kurtuldular havalar düzelince. Bu sene uzun ve oldukça sert bir kış yaşandı. Benim bahçemde bir iki zeytin ağaçında buna yakın sararmalarla yaprak dökümü oldu. Komşular ayaz vurmuş baharda belli olur ağacın ölüp ölmediği dediler. Şu anda benim bahsettiğim ağaçlar kurtulmuş durumdalar.

Acaba sizin bahçedeki zeytinler çok sert havalardan etkilenmiş olabilirmi dedim kendi kendime.

sn.hosseda , yaptığım araştırmalar sonucunda bahsettiğiniz gibi soğuktan donmalar olabileceği bilgilerine ulaştım. bence de acele etmeyip havaların düzelmesini beklemek en mantıklısı gibi geliyor.

Eriklibahçe
24-04-2015, 21:25
Çok geçmiş olsun sevgili Taşevlibahçe ,takipçiniz olarak bahçenizi böyle görmek gerçekten çok üzdü beni, en kısa zamanda ağaçlarınızın kendini toparlamasını diliyorum,bol mahsüllü günlere geri dönmeniz dileğiyle....

TaşevliBahçe
06-05-2015, 11:35
Çok geçmiş olsun sevgili Taşevlibahçe ,takipçiniz olarak bahçenizi böyle görmek gerçekten çok üzdü beni, en kısa zamanda ağaçlarınızın kendini toparlamasını diliyorum,bol mahsüllü günlere geri dönmeniz dileğiyle....

güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. çıkmadık candan ümit kesilmez derler , bende düzeleceği hususunda beklenti içerisindeyim. çok sevdiğim bir dostumdan hayal kırıklığı yaşamamak için beklentilerin çok yüksek tutulmaması gerektiğini öğrenmiştim. çok değer verdiğim dostuma da buradan selamlar göndermek istiyorum.

bu arada sevindirici haber vereyim. ağaçların çoğunda ufak ufak uyanma işaretleri gördüm. hayırlısı bakalım dualarınız sayesinde inşallah kurtulacaklar...

TaşevliBahçe
01-08-2015, 09:58
geçen yıldan beri yavaş yavaş dalları kuruyan 3 adet ağacı gövde kısmından keserek kurtardığımızı ümit ediyorum. geri kalanlarda problem görünmüyor. traktöre bağlanan büyük çapa aparatı da toprağı harika havalandırıyor.

Bugdaytanesi
02-08-2015, 00:52
Geçmiş olsun, Umarım bahçenizi toparlarsınız... Balkonda bakmaya çalıştığım 3-5 çiçekten biri boynunu bükse üzülüyorum, sizin için çok daha zor bir durum olmuştur...dediğim gibi en kısa zamanda eski güzelliğine kavuşmanızı dilerim. Bu arada ben de aliağada yaşıyorum, sitede henüz çok yeniyim, aliağadan birini bulmak güzel tesadüf ��

Melih Bakırlıoğlu
03-08-2015, 07:24
Sayın TaşevliBahçe, gövdesini kestiğiniz(kabaklama) ağaçların tepelerini biraz eğimli keser iseniz daha iyi olur. İleri ki yıllar da yağan yağmurların üzerinde/ortasında birikmesini engelliyerek, ortalarından aşağıya doğru çürümelerini engellemiş olursunuz.
Vertisilyumlu ağaçlarınız tamamen kurumadan önce solarizasyonu deneyebilirsiniz, bazen bu yöntem sonucu ağaçlar kurtulabiliyor.
Mahsülleriniz bereketli, yemeleriniz keyifli olsun. :)

TaşevliBahçe
03-08-2015, 11:12
Geçmiş olsun, Umarım bahçenizi toparlarsınız... Balkonda bakmaya çalıştığım 3-5 çiçekten biri boynunu bükse üzülüyorum, sizin için çok daha zor bir durum olmuştur...dediğim gibi en kısa zamanda eski güzelliğine kavuşmanızı dilerim. Bu arada ben de aliağada yaşıyorum, sitede henüz çok yeniyim, aliağadan birini bulmak güzel tesadüf ��

Sn.Bugdaytanesi,
öncelikle foruma , bahçeme ve sayfama hoş geldiniz sefa getirdiniz. güzel dilek ve temennileriniz için teşekkür ederim.

insanın emek verdiği ve sonucunu göremediği her şey üzücü oluyor. emeğimizin boşa çıktığı çok hadise oldu . her birinde tecrübemiz bir kat daha artıyor.

yılmak yok diyoruz ve tekrar hoş geldiniz diyerek paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.

saygılar...

TaşevliBahçe
03-08-2015, 11:36
Sayın TaşevliBahçe, gövdesini kestiğiniz(kabaklama) ağaçların tepelerini biraz eğimli keser iseniz daha iyi olur. İleri ki yıllar da yağan yağmurların üzerinde/ortasında birikmesini engelliyerek, ortalarından aşağıya doğru çürümelerini engellemiş olursunuz.
Vertisilyumlu ağaçlarınız tamamen kurumadan önce solarizasyonu deneyebilirsiniz, bazen bu yöntem sonucu ağaçlar kurtulabiliyor.
Mahsülleriniz bereketli, yemeleriniz keyifli olsun. :)

Sn.Melih Bakırlıoğlu,
Ağaçları eğimli kesme konusunda uyarınız için teşekkür ederim. ince ve önemli bir ayrıntı . solarizasyon hakkında daha açık bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

saygılar...

Melih Bakırlıoğlu
10-08-2015, 15:16
http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/5275.htm

TaşevliBahçe
12-08-2015, 09:21
http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/5275.htm

paylaşım için teşekkür ederim. özellikle sera uygulaması için olmazsa olmazlardan görünüyor. projelerim arasında sera kurmak olduğundan çok işime yaracak bu uygulama.

TaşevliBahçe
14-08-2015, 19:22
Domates hasat zamanı geldi.

Çanakkale domates veya erik domates (salçalık) denen cins oldukça verimli . hem bolca döküyor hemde oldukça dayanıklı . salça yapımı için ideal bir tür.

Çoğunluğu bu türden olan domatesler toplandı. güzelce yıkandı. ardından salça makinesinden geçirildi. salça makinesi denen alet çok kullanışlı . çekirdeği ve kabuğu posa olarak çıkıyor , domatesin özü ayrı yere çıkıyor.

Elde etttiğimiz domates özünü tencerelerde kaynatıp sıcak sıcak 1/2 kg lık kavanozlara dolduruyoruz. kaynatılan domates özü suyunu buharlaştırdığı için geriye salça kadar olmasada koyu bir kıvam bırakıyor. yıl boyu yemeklerde kullanması hem pratik oluyor hemde lezzetli.

Böylece behçemizde doğal ortamda yetişen mahsülümüzü yıl boyu tüketme imkanı bulmuş oluyoruz.

Melih Bakırlıoğlu
17-08-2015, 08:33
Zeytin için solarizasyon; Temmuz ayında ağaç taç iz düşümünden 0,5/1,0 metre daha geniş ''kare'' olacak şekilde derin işlenir.
Toprağı sıcak tutması için, sap/saman/taze hayvan gübresi(inek gübresi saman da içeriyor ve bulması en kolay/ at gübresi en sıcak tutan gübredir)/parçalanmış, doğranmış sebze artıkları(pazar yerlerinden temin edilebilir) toprağa karıştırılarak tesviye edilmelidir.
Oluşturduğumuz karenin kenarları 50 cm derinlikte açılır. Karenin ölçülerinden 1er metre daha uzun/geniş naylonumuzu iki parça olacak şekilde hazırlayalım.
>Naylonu bir kenardan toprağa gömüp sabitliyelim. ağacın büyüklüğüne göre bu alana su emdirelim(yüzeyde su gözükünceye kadar), daha sonra naylonları ortada (ağaç gövdesini de hesaba katarak) üst üste bindirerek diğer 3 kenarı da toprak ile doldurarak gergin bir şekilde kapatalım.
Naylonun üzerine de yeteri kadar taş koyarak hava almasını/ rüzgardan açılmasını engelleyelim.
Ağustos sonu/Eylül başına kadar bırakalım.
Kolay gelsin. :)

TaşevliBahçe
18-08-2015, 10:57
domates kavanozları stoklandı...

akçabardak
18-08-2015, 11:37
Ellerinize sağlık, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.

Resulgur
30-09-2015, 11:01
Domates hasat zamanı geldi.

Çanakkale domates veya erik domates (salçalık) denen cins oldukça verimli . hem bolca döküyor hemde oldukça dayanıklı . salça yapımı için ideal bir tür.

Çoğunluğu bu türden olan domatesler toplandı. güzelce yıkandı. ardından salça makinesinden geçirildi. salça makinesi denen alet çok kullanışlı . çekirdeği ve kabuğu posa olarak çıkıyor , domatesin özü ayrı yere çıkıyor.

Elde etttiğimiz domates özünü tencerelerde kaynatıp sıcak sıcak 1/2 kg lık kavanozlara dolduruyoruz. kaynatılan domates özü suyunu buharlaştırdığı için geriye salça kadar olmasada koyu bir kıvam bırakıyor. yıl boyu yemeklerde kullanması hem pratik oluyor hemde lezzetli.

Böylece behçemizde doğal ortamda yetişen mahsülümüzü yıl boyu tüketme imkanı bulmuş oluyoruz.

Sn. TaşevliBahçe çok güzel bir paylşım olmuş emeğinize sağlık efendim. Notlarımı aldım. Saygılar

g.c.
06-06-2016, 14:39
Bu keyifli bahçe ve sohbetler neden çoraklaşmış toprak misali? Biz yeni gelen, yüzünü geçte olsa toprağa dönenlere rehberlik edecek hoş sohbet insanlar niçin uzaklaşmış durumdalar siteden?

Keyif ve ilgiyle pek çok sayfayı okuyup, bilgilendiğimi düşünüyorum. Hoş seohbetinizde bonusu oldu.. :)

TaşevliBahçe
08-08-2016, 11:19
Bu keyifli bahçe ve sohbetler neden çoraklaşmış toprak misali? Biz yeni gelen, yüzünü geçte olsa toprağa dönenlere rehberlik edecek hoş sohbet insanlar niçin uzaklaşmış durumdalar siteden?

Keyif ve ilgiyle pek çok sayfayı okuyup, bilgilendiğimi düşünüyorum. Hoş seohbetinizde bonusu oldu.. :)

çok haklısınız sayın g.c.

En son yazdığım mesaj tarihine baktım da tam 1 yıl olmuş . hiç farkında değilim bu kadar ara verdiğimin . iş , güç ,koşuşturma , hayat mücadelesi derken nedense çok sevdiğimiz uğraşılardan bir anda koptuğumuzun farkında oluyoruz.

uyarınızı dikkate alarak paylaşımlara devam etmeye karar verdim.

selamlar , saygılar ...

TaşevliBahçe
08-08-2016, 11:55
bahçede yılan , akrep , çekirge ve daha nice börtü böcek oldukça fazla . yaşam alanlarını , malzemelerimizi muhafaza ettiğimiz depoyu , evin içini ve verandayı yıl boyu etkisini gösteren kimyasal ilaç ile ilaçlıyoruz.

bu ilaçlama sayesinde kafamız biraz rahat . tabi ki bu kimyasal ilaçlama çok az bir bölümü kapladığı için bahçenin geri kalanına da bir çözüm bulmak gerekiyordu.
çözüm hem doğal hem masrafsız olmalı..

bu sebep ile tavuk beslemeye karar verdim ve kümes yapımı için kolları sıvadım.

TaşevliBahçe
08-08-2016, 20:02
Tavuk olunca düşmanda çok olur dedik. sahipsiz kalmış fıstık bizim bahçemizde bekçilik görevini üstlenmeye aday olunca hayır deme şansımız kalmadı. biz ona o da bize kısa sürede alıştı. bazen yaramazlıkları oluyor ama yapacak bir şey yok.

çocukluğuna veriyoruz...:rolleyes:

TaşevliBahçe
12-08-2016, 09:06
fıstık tavukların bahçede özgürce dolaşmasında oldukça kısıtlama getiriyor. uzun süredir aynı ortamı paylaşmalarına rağmen birbirlerine karşı pek dost gibi davranmıyorlar. tavuklar bahçede gezinirken fıstık zincirini koparacak kadar onlara karşı tepki gösteriyor.

tavukların can güvenliğinden endişeleniyorum , bu işe nasıl bir çözüm bulabilirim?

Mücevher Çalısı
12-08-2016, 13:13
fıstık tavukların bahçede özgürce dolaşmasında oldukça kısıtlama getiriyor. uzun süredir aynı ortamı paylaşmalarına rağmen birbirlerine karşı pek dost gibi davranmıyorlar. tavuklar bahçede gezinirken fıstık zincirini koparacak kadar onlara karşı tepki gösteriyor.

tavukların can güvenliğinden endişeleniyorum , bu işe nasıl bir çözüm bulabilirim?

O kümeste bir horoz da var Sayın TaşevliBahçe gözümüzden kaçmadı değil.
Fıstık adına bir tekzip bekleriz sizden, bu güzel "Karabaş" cinsiyet ayrımı da yapmıyor ya:D

Çözüm derseniz bu mesajdan hiç umutlanmayınız, o benin ilgim-bilgim dışı:)

kimyager147
15-08-2016, 13:19
Ben konuyu yeni fark ettim. Elinize emeğinize sağlık.
Çok yararlı bilgi barındırıyor.
Çok da özendim böyle bir yaşama.

TaşevliBahçe
23-08-2016, 09:54
O kümeste bir horoz da var Sayın TaşevliBahçe gözümüzden kaçmadı değil.
Fıstık adına bir tekzip bekleriz sizden, bu güzel "Karabaş" cinsiyet ayrımı da yapmıyor ya:D

bahçemizde edindiği tecrübeden sonra fıstık için daha iyi olacağını düşündüğümüz yeni görev tekliflerini değerlendirelim istedik .

iki yerden teklif gelmişti. alacağı görevlerden biri üç-beş küçük baş hayvan koruma görevi , diğeri ise oldukça büyük bir tesis içerisinde bulunan büyük baş hayvanların koruma görevi idi. büyük olan tesis fıstığın geleceği için daha istikrarlı olacağını düşünerek burada görevine başlattık.

bahçede köpek bakımı gerçekten çok emek ve zaman isteyen zahmetli bir iş imiş. tavuk beslemeye benzemiyor. zaman ve ilginizi kesintisiz olarak sunmanız gerekir. tavuklara yaptığınız kadarı köpek için yetmiyor maalesef..

tempolu çalışan biri için ciddi düşünülmesi gereken bir konu köpek bakımı.

çözüm de kendiliğinden bulunmuş oldu ...:rolleyes:

Mücevher Çalısı
23-08-2016, 10:23
...

tempolu çalışan biri için ciddi düşünülmesi gereken bir konu köpek bakımı...

çözüm de kendiliğinden bulunmuş oldu ...:rolleyes:

"Sizinki gibi bir bahçem olsa ben kesin bir köpek edinirdim. Lakin yavru iken edinir, gerekli eğitimini verirdim" dediğime bakmayın, köpeklerden tırsarım ben ne kadar evcilleşseler de:D

Çözüm bulduğunuza sevindim, tüm çiftlik üyelerinize ve size hayırlı olsun:)

bahçe heveslisi
01-09-2017, 23:39
kümesiniz çok güzel olmuş sayın TaşevliBahçe... :)

hatipali74
06-09-2017, 12:09
yaklaşık 3 ay önce aldığımız çapa makinasını fırsat bulup iyice test etme şansımız olmamıştı. geçen yıl sebze yetiştirdiğimiz, bu yıl boş bıraktığımız , ve gelecek yıl düzenli bir damlama sistemli olarak hazırlamayı düşündüğümüz alanda ilk denememizi yaptık.
sonuç mükemmeldi, makinayı sadece tutmanız ve yön vermeniz yeterli. insan hiç yorulmuyor. ilk aldığımda makinanın boyutlarınada bakınca , eyvah dedim hatalı bir iş mi yaptık diye düşünmüştüm doğrusu. Fakat makina beni fazlasıyle utandırdı. Çapa makinası almak isteyenler, hiç düşünmeden alsınlar , sonuç harika...

Markası ne ve nereden aldığınızı sorabilirmiyim?

tcoalngsau
25-09-2018, 15:51
gelişmeler nedir?