PDA

View Full Version : TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

gtatas
31-07-2012, 17:57
Can çekişen patlıcan fidanımız çapadan sonra kendine gelmeye başladı.

Diğer Patlıcanlarımızın hasadına başladık , bu akşam tadına bakıcaz inşallah güzeldir..

Aman maşallah o patlıcanları kalın kesip kızartıcaksın abicim bir de sarmısaklı domates sosu yapıcaksın. Sonra bonfile niyetine yiyeceksin.bereketli olsun.

TaşevliBahçe
31-07-2012, 22:26
Aman maşallah o patlıcanları kalın kesip kızartıcaksın abicim bir de sarmısaklı domates sosu yapıcaksın. Sonra bonfile niyetine yiyeceksin.bereketli olsun.

Ya da fırında közde bütün halde pişireceksin , küçük küçük kıyacaksın ,sarmısaklı yoğurt ile karıştırıp soğuk meze yapacaksın ammaaaa beyaz enzim olmadan da tadı çıkmaz .... bayramdan sonra dedik yaniiii :D

TaşevliBahçe
31-07-2012, 22:35
Bu gün hasadımız çeşit açısından zengindi .. Patates fidesinin bir tanesi kurumaya başlamıştı. Bende kazıp dibinde meyvesini merak ettim olmuş mu diye ... 5-6 tane yumru yapmış..kıyıda kaldığı için çok büyümemiş ve fidesi kurumuştu.

Mısırlardan da bir tanesi olmuştu kopardım .Evde çocuklar dalga geçiyor , bir mısırı dört kişi nasıl yeriz diye..:D

hepgül
31-07-2012, 22:40
Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu günler içinde keyifle tüketmek nasip etsin.... mmmm görüntüler harika : ) Saygılar

TaşevliBahçe
01-08-2012, 10:40
Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu günler içinde keyifle tüketmek nasip etsin.... mmmm görüntüler harika : ) Saygılar

Sn hepgül ,

Teşekkür ederim , cümlemize inşallah...

Görüntüler harika evet , görüntülerdekiler elenerek allanıp pullanmış olan konu mankenleri.:)

Özellikle domateslerde bende sizin gibi çok sorun yaşıyorum. Her iki domatesten birini atmak zorunda kaldım bu yıl. Yeterince sulama yapılmadığından patlıcanlarımızda malesef acı .:(:(

gtatas
01-08-2012, 14:19
Ya da fırında közde bütün halde pişireceksin , küçük küçük kıyacaksın ,sarmısaklı yoğurt ile karıştırıp soğuk meze yapacaksın ammaaaa beyaz enzim olmadan da tadı çıkmaz .... bayramdan sonra dedik yaniiii :D

Tamam abicim oleyyyy oleyyyy oleyyyy.Bu sefer gelicem inşallah allah nasip ederse.:p:p:p

sevgiçiftliği
01-08-2012, 15:56
Bu gün hasadımız çeşit açısından zengindi .. Patates fidesinin bir tanesi kurumaya başlamıştı. Bende kazıp dibinde meyvesini merak ettim olmuş mu diye ... 5-6 tane yumru yapmış..kıyıda kaldığı için çok büyümemiş ve fidesi kurumuştu.

Mısırlardan da bir tanesi olmuştu kopardım .Evde çocuklar dalga geçiyor , bir mısırı dört kişi nasıl yeriz diye..:D

Nazar değmesin Rafetciğim.Baya iyi mahsül var.Banim acı biberlerde baya bi çok.Domatesler her halde hastalandı var da yapraklar sanki susamış gibi kıvrılıyor.İki defa gülleci bulamacı attım.3 günde bir suluyorum. bakalım ne olacak.
Mısırların hepsini kuşlar yedi.Benim ceviz ağaçlarında birkaç ceviz oldu onuda kuş delip bırakıyor. selamlar.

TaşevliBahçe
02-08-2012, 22:39
Nazar değmesin Rafetciğim.Baya iyi mahsül var.Banim acı biberlerde baya bi çok.Domatesler her halde hastalandı var da yapraklar sanki susamış gibi kıvrılıyor.İki defa gülleci bulamacı attım.3 günde bir suluyorum. bakalım ne olacak.
Mısırların hepsini kuşlar yedi.Benim ceviz ağaçlarında birkaç ceviz oldu onuda kuş delip bırakıyor. selamlar.

Benim bahçenin bu sene neşesi yok.. Meyve fidanlarından kuruyanlar var . Hele biri var ki sorma içim gitti valla. Anısı hatırası olan bir fidandı .Neyse hatırlayıpta içimi karartmayım bari..

Zamanında müdahale etmedik şimdi bahçeyi kurtarmaya çalışıyorum. Su çok azaldı kuyuda şu an bahçeye yetmiyecek seviyede .Pompa büyük olduğu için kuyuda olan suyun tamamını çekemiyor . Küçük bir motorla sistemi otomatik hale getirmeyi planlıyorum.

pazar aksilik olmazsa bahçeyim. beklerim.

saygılar.....

rise_com
03-08-2012, 07:55
Büyük pompa boşa düşecekse müşteri olabilirim :)

Maviş
03-08-2012, 15:15
Sayın Taşevli Bahçe bahçenizi sevdim Zeytin ağaçlarınız ve sebzeleriniz çok güzel.:):):D:D

TaşevliBahçe
03-08-2012, 17:03
Sayın Taşevli Bahçe bahçenizi sevdim Zeytin ağaçlarınız ve sebzeleriniz çok güzel.:):):D:D

Sn.maviş2 ,

Bahçemi gezip beğenmiş olmanıza memnun oldum. Teşekkür ederim..

Ben Zeytin ağaçları konusunda hazıra kondum. Aldığımda bazı delice olanlarını aşıladım. Düzenli budamasını yaptım.

Sebze konusunda ve ağaçlar konusunda acemilik dönemini sizler gibi bu işleri hakkıyla yapan kişiler sayesinde atlatmaya çalışıyorum .

İlginize ve sayfanızda sorduğum sorulara sabırla verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim.

sevgiler, saygılar..

TaşevliBahçe
03-08-2012, 18:40
Büyük pompa boşa düşecekse müşteri olabilirim :)

Acil durumlar için bırakmayı düşünüyorum. Kurulmuş olan düzeni bozmak kolay ama yapmak kolay değil. Birde kışın su seviyesi yükseldiğinde kuyuyu tahliye edip gözeneklerin açılması için kullanmayı düşünüyorum..

Teklifiniz olumlu cevaplanmadı , üzgünüm..:( :D

rise_com
03-08-2012, 22:31
ben de şansımı denemiştim zaten :)

TaşevliBahçe
03-08-2012, 22:34
ben de şansımı denemiştim zaten :)

İsteyenin yüzü kara , vermeyen zenci..:D:D

saygılar....

Maviş
04-08-2012, 11:26
Benim yaşadığım yerin yerli halkı geçim kaynağı tarım (bahçe, sera ve tarlada ) ben ve annem komşularımızdan öğrendiklerimizi uyguluyoruz. Tecrübelirimi sizlere aktarmaktan onur duyarım.

TaşevliBahçe
05-08-2012, 00:42
Benim yaşadığım yerin yerli halkı geçim kaynağı tarım (bahçe, sera ve tarlada ) ben ve annem komşularımızdan öğrendiklerimizi uyguluyoruz. Tecrübelirimi sizlere aktarmaktan onur duyarım.

Bizde Keyif almaya devam ederiz , sevgiler , saygılar..;)

TaşevliBahçe
05-08-2012, 01:06
Bahçemizde kuruyan fidanlarımız...:(

Biraz suyun azlığını , biraz da zamanın az oluşunu bahane ettik . Sonun da emek verip diktiğimiz fidanları böyle kurutmayı başardık.

Kendime o kadar kızıyorum ki .:mad:

Küçük dalgıç pompa aldım götürdüm bugün . Onuda kurup çalıştıramadım. Bir sürü hesapta olmayan aksilikler çıktı.:(

Sebze fidanları aldım . Onları götürdüm dikeyim diye onlarıda dikemedim.:(

Bu cumartesi günü bana hiç ama hiç iyi gelmedi. Ne yapmaya kalktıysam tersine gitti. :(

Fişleri çektim , yoksa sigortalar atacak....

rise_com
05-08-2012, 09:39
Geçmiş olsun

Türkan
05-08-2012, 09:47

Biraz suyun azlığını , biraz da zamanın az oluşunu bahane ettik . Sonun da emek verip diktiğimiz fidanları böyle kurutmayı başardık.

Küçük dalgıç pompa aldım götürdüm bugün . Onuda kurup çalıştıramadım. Bir sürü hesapta olmayan aksilikler çıktı.:(

Bu cumartesi günü bana hiç ama hiç iyi gelmedi. Ne yapmaya kalktıysam tersine gitti. :(

kendine kizma abi.olucagi varmis olmus.sen yenisini ekersin.hic uzulme.kendine de haksizlik etme.:)

Ozi'nin Bahçesi
05-08-2012, 16:01

Merhaba Sn. TaşevliBahçe,

Aynı problemleri benim de yaşadığımı biliyorsunuz. Bizim en büyük sorunumuz sürekli bahçede bulunamamak.

Geçen hafta yaşadığım bir olayı anlatayım;
Haftasonu sulama sistemini kurmak için hafta içinde benzinli pompa vs. aldım.
Cumartesi komşu ile gidip tüm boruları vanaları, damlama sistemlerini aldık bahçeye geldik. Öğlenden sonra tüm gün ot biçtim ama ot biçme işi bitmedi hava karardı. Akşam da pompayı ve tırpanı bizim meşhur konteynere koydum.
Bu işi bitirmem lazım diye o akşam Karamürsel 'de bir otelde kaldım. Sabah erkenden gelip otların kalanını da biçip boruları döşeyecektim.
Sonra bahçeye geldim, hava ısınmadan konteynerden tırpanı alıp işe başlıyayım dedim.
Konteynerin kapısını bir türlü açamadım. Tırpan, pompa tüm sulama malzemeleri hepsi konteynerin içinde ama kapı açılmıyor. Kafayı yiyeceğim. Birde kapıyı akşam kapatırken denedim nasıl açılıp kapanıyor diye, ilginç bir mekanizması var çünkü. Bir saat uğraştım açamadım. Ağlayacağım neredeyse.
Komşudan yardım isteyeyim dedim, adamlar yatıyor daha. Onuda uyandırmak istemedim. Lanet olsun dedim, arabaya binip İstanbul'a döneceğim , kararımı verdim.
Arabanın anahtarını çantadan çıkartırken yere bir anahtar düştü. Meğer ben 2 saat boyunca İstanbul'daki evin anahtarı ile konteyneri açmaya çalışıyormuşum.

Kaderci birisi değilimdir ama bahçe işi bana şunu öğretti; biz ne kadar zorlarsak zorlayalım, bazan işler kendi mecrasında ilerliyor. Olmuyor değiştiremiyorsunuz.

Ben de tırpanla otları biçerken -o kadar özen göstermeme rağmen - geçen yıl ektiğim yeni fidanlardan ikisini farketmeden biçtim.

O yüzden fazla kendinizi hırpalamayın bence de. Önce sağlık olsun. Gerisi gelir, yavaş olur , geç olur ama bir şekilde hallolur.

Selamlar.

TaşevliBahçe
08-08-2012, 10:35
Aynı problemleri benim de yaşadığımı biliyorsunuz. Bizim en büyük sorunumuz sürekli bahçede bulunamamak.

Kaderci birisi değilimdir ama bahçe işi bana şunu öğretti; biz ne kadar zorlarsak zorlayalım, bazan işler kendi mecrasında ilerliyor. Olmuyor değiştiremiyorsunuz.

Ben de tırpanla otları biçerken -o kadar özen göstermeme rağmen - geçen yıl ektiğim yeni fidanlardan ikisini farketmeden biçtim.

O yüzden fazla kendinizi hırpalamayın bence de. Önce sağlık olsun. Gerisi gelir, yavaş olur , geç olur ama bir şekilde hallolur.

Selamlar.

Sn.Ozi'nin bahçesi ,

Bahçe yapıp zamanı olmayan herkes bu sorunları yaşayacaktır . Çok büyük hayal ve hevesle başlayan bazı işler , çıkan aksilikler yüzünden hüsran oluyor. periyodik olarak ilgi istiyor , canlı sonuçta yaşatılması lazım.

Yaşadığımız tüm bu olaylar bize tecrübeyi getiriyor. Düşünüyorum da 3 yıl önce ilk başladığım noktadan çok uzak mesafedeyim. Ne yapmam gerektiğini tam öğrenemesemde , ne yapmamam gerektiğini biliyorum artık ..

Tırpanla biçilen fidanları hatırlamak istemiyorum..:(:(

Evet sağlık olsun . Bizim huzurumuz ve sağlığımız önemli .

saygılar , selamlar..

hk50
08-08-2012, 11:47
Sn.Ozi'nin bahçesi ,

Bahçe yapıp zamanı olmayan herkes bu sorunları yaşayacaktır . Çok büyük hayal ve hevesle başlayan bazı işler , çıkan aksilikler yüzünden hüsran oluyor. periyodik olarak ilgi istiyor , canlı sonuçta yaşatılması lazım.

Yaşadığımız tüm bu olaylar bize tecrübeyi getiriyor. Düşünüyorum da 3 yıl önce ilk başladığım noktadan çok uzak mesafedeyim. Ne yapmam gerektiğini tam öğrenemesemde , ne yapmamam gerektiğini biliyorum artık ..

Tırpanla biçilen fidanları hatırlamak istemiyorum..:(:(

Evet sağlık olsun . Bizim huzurumuz ve sağlığımız önemli .

saygılar , selamlar..

Bence bahçe biraz büyükse ve arada bir uğranıyorsa kesin kez yardımcıya ihtiyaç duyuluyo.İlk baharın her şey güllük gülüstanlık.Ama tohumlar çıkıp ,ağaçlar yapraklanıpda etrafı yabancı otlar sarmışsa ,sisden dumandan göz gözü görmez oluyor.Nereye ne diktiğini unutuyorsun,ne ektiğini unutuyor.aynı maşalıya başka bir tohum ekip,tohumlar çıkınca olayın farkına varıyorsun.
Uzun lafın kısası bence bahçe işi bir mecara.bir tatlı acı.Bir tatlı yorgunluk .Sıçak havalarda sığına bileçeğin mekan.Son demlerde bir meşğuliyettir.
Saygılar.

TaşevliBahçe
11-08-2012, 11:44
8-10 tane fidan kaybettik. Su hayat demek diyoruz. Peki suyun içindeki hayatın da sona ermesine ne diyecez . Suyun içindeki de suya ihtiyacı olanda ölünce insan üzülüyor ister istemez...:(:(

memet
11-08-2012, 11:47
Fidan dikiminde wesoorb su sorununda önemli bir çözüm sağlıyor.
Bonsailerde denedim. Oldukça etkili.

TaşevliBahçe
11-08-2012, 14:09
Fidan dikiminde wesoorb su sorununda önemli bir çözüm sağlıyor.
Bonsailerde denedim. Oldukça etkili.

Sn.memet ,

Teşekkür ederim. Wesoorb (http://www.wesoorb.com.tr/) 'u İnceledim gerçekten mükemmel bir ürün . 4-5 yıl etkisini sürdürmeside ürünü ekonomik kılıyor. Mahsuru yoksa siz kaça nerden aldınız . Özelden de atabilirsiniz..

wesorb30sn.wmv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ClqezB7tarU&feature=player_embedded)

memet
11-08-2012, 14:12
İşin aslı üretici benim komşum, arkadaşım. Ver bitane deyip aldım.
Bir görüşeyim bakayım, sizin o taraflara geliyordur.

Görüştüm bir litresi 35 liraymış. Sitelerinden iletişim kurarsan kargo ile yollayacak.

TaşevliBahçe
11-08-2012, 14:21
Bir sorum daha olacak , bir litre wesoorb 'u kaç fidanda kullanabiliriz?

memet
11-08-2012, 14:59
Kesin ölçüyü bilmiyorum ama ağaç dikiminde her ağaca 5-6gram gibi gibi oldukça az miktarlar oluyor sanırım. Bir söyleyeyim foruma girdiğinde açıklasın.

Telefonda sordum ağaç başına 50 70 grammış.

MeyveliTepe
11-08-2012, 16:08
Söylemişlerdir zaten ama ne olur ne olmaz hatırlatayım. Fidan dikerken wesoorb kullanımında biraz büyücek açılmş fidan çukurunun en dibine ve dış çeperlerine bir silindir şeklinde serpelemeli ki, kökler bu malzemenin tuttuğu neme doğru gitsin. Doğrudan köke gelecek veya değecek şekilde serpelenmemeli.

hk50
11-08-2012, 19:55
Sn TaşevliBahçe
Ben iki sene önce 50 yaşındaki elma ağaçlarıma kullanmıya başladım.Beş sefer su verdiğm bahçeye senede iki kere su veriyorum.Hatta Bir tene dolusu su ile bir ay idare ediyor.
hk50 Köydeki bahçe içinde uyğuladığım fotoğraflarım vardı bulamadım.Bulunca görürsün.
Piyasada iki türlüsü var.Normal zirai ilaç satıçılarından veya internetten satış yapan yerlerden temin ediliyor.İnternete Su tutucular diye girdinmi çıkıyorlar.
Tavsiye ederim.Benim bu elmalarda su tutucu varç
Saygılar.

TaşevliBahçe
11-08-2012, 23:13
Bilgiler için herkese teşekkür ederim.

2-3 günde bir damlama ile sulama yapıyorum.Su yeterli değil ...:(

TaşevliBahçe
11-08-2012, 23:32
Aynı sulamaya rağmen diğerleri boyun bükerken bu biberler neden bu kadar iştahlı?....

Bahçeye her gidişimde onlarla ilgileniyor , onlarla konuşuyorum , güzel , verimli ve cömert olmalarının bununla bir ilgisi var mıdır?

Her öğünde çokta severek tüketiyorum. Kahvaltıda dahi sıcak çayla nefis keyif alıyorum.:D Mete'de duymasın şimdi yarış yapmaya kalkar , bu biberler anca bana yeter , kusura bakmasın ben bunları kimseyle paylaşamam ..:D

Sevgi Durul
11-08-2012, 23:36
Bizim acı biberler de diğerlerinden daha çok veriyor ve daha canlılar.

TaşevliBahçe
12-08-2012, 11:13
Bizim acı biberler de diğerlerinden daha çok veriyor ve daha canlılar.

O kadar olumsuz geçen olaylardan sonra Bu yıl beni bahçeye bağlayan tek bu acı biberler diyebilirim. Onları keyifli gördükçe bende coşuyorum.

Eriklibahçe
12-08-2012, 11:30
Sn. TaşevliBahçe,
:eek: :eek: :eek: biberlerinize bakarken gerçekten :eek: böyle oldum:D
maşallah çok güzel görünüyorlar,güle güle yiyiniz efendim her ne kadar çok yaksada:D:dilli:

limon_sever
12-08-2012, 12:43
Bu süs biberlerini nasıl koparıyorsunuz :) Koparırken en çok zorlandığım biber bu biber. Çok sıkı döktüğü için sağa sola yatırıyorum ama nafile. En sonunda canım sıkılıyor kopmayınca asılıyorum. Tabi asılırken ufak tefek bir kaç biber ve bazen de biber salkımıyla geliyor. Zarar ziyan çok oluyor :(

gtatas
12-08-2012, 16:02
8-10 tane fidan kaybettik. Su hayat demek diyoruz. Peki suyun içindeki hayatın da sona ermesine ne diyecez . Suyun içindeki de suya ihtiyacı olanda ölünce insan üzülüyor ister istemez...:(:(

Rafet abi acil balığa büyük dikdörtgen bir akvaryum al o çok küçük.:mad::mad:

TaşevliBahçe
13-08-2012, 13:38
Sn. TaşevliBahçe,
:eek: :eek: :eek: biberlerinize bakarken gerçekten :eek: böyle oldum:D
maşallah çok güzel görünüyorlar,güle güle yiyiniz efendim her ne kadar çok yaksada:D:dilli:

Sn.Eriklibahçe ,

Hayatımızda hep tatlı olmuyor malesef , arada yakan tatlarda olması lazım.

İzninizle hoşuma giden bir şiiri paylaşmak istiyorum. saygılar efendim..

Acı Biber

Hayatı hiçe saydım
Boşa saydım hayatı,
Aşk hayatın tadıymış
Bunu önce anlasaydım.
Ayrılık aşkın zehri
Aşkın biberiymiş ayrılık,
Felek,hiç yanmazdım
Biber sürmene ağzıma
Eğer çocukcasına
Aşk için ağlasaydım.
Bense güldüm...
Ayrılığı bilmeyişime gülmüşüm demek...
Ben gençtim Felek
Sen çocuk yerine koydun beni
Biber sürdün ağzıma.
Kendimden geçtim
Her şeyden geçtim ben
Tek aşktan geçemedim.
Dilim yanık
Dilim parça parça o biberden
Zehri geçmese de dilimden
Aşkım tek
Yekvücuduz aşk içinde o ve ben.

Alper Kürük

TaşevliBahçe
13-08-2012, 13:44
Bu süs biberlerini nasıl koparıyorsunuz :) Koparırken en çok zorlandığım biber bu biber. Çok sıkı döktüğü için sağa sola yatırıyorum ama nafile. En sonunda canım sıkılıyor kopmayınca asılıyorum. Tabi asılırken ufak tefek bir kaç biber ve bazen de biber salkımıyla geliyor. Zarar ziyan çok oluyor :(

Malesef aynı sorunu bende yaşıyorum .:( Hele acele ediyorsan salkım salkım geliyor , dalıyla birlikte kopuyor...

TaşevliBahçe
13-08-2012, 13:49
Rafet abi acil balığa büyük dikdörtgen bir akvaryum al o çok küçük.:mad::mad:

Aceleye gerek kalmadı , zaten balık sizlere ömür olmuştu.:(:(

gtatas
14-08-2012, 14:15
Aceleye gerek kalmadı , zaten balık sizlere ömür olmuştu.:(:(

Abi çok üzüldüm. Aklında olsun illaki büyük akvaryum ve hava motoru lazım abi küçük fanuslar ömürlerini kısaltıyor japon balıklarının.

TaşevliBahçe
18-08-2012, 10:16
Çanakkale salçalık domates ve santini domateste meyve tutumu çok olurken , pembe domates sadece bir tane meyve tutumu gerçekleştirdi.

Özel bakım mı gerekiyordu ?

Pembe domates yapısından mı?

Halil Önen
18-08-2012, 10:58
Çanakkale salçalık domates ve santini domateste meyve tutumu çok olurken , pembe domates sadece bir tane meyve tutumu gerçekleştirdi.

Özel bakım mı gerekiyordu ?

Pembe domates yapısından mı?

Sıcaklardan,sudan (ya da azlığından), tripsiden bir şekilde çiçeklerini dökmüştür...

limon_sever
18-08-2012, 11:02
Sıcaklardan,sudan (ya da azlığından), tripsiden bir şekilde çiçeklerini dökmüştür...

Halil bey'e katılıyorum. Meyve sapları gölgede kalan pembelerim daha çok meyve verirken, güneş gören salkımlar çok az meyve tuttu. Sanırım meyve salkımları gölgede güzel meyve tutuyor...

Bazı domatesler tripsiye daha dayanıklı oluyor. Pembeler bu konuda biraz zayıflar.

Akhisarlı
18-08-2012, 11:34
Küçücük canlı ama insana iyiki kiremiti öbür ucundan tutmuşum dedirtiyor.

326181

TaşevliBahçe
18-08-2012, 11:48
Küçücük canlı ama insana iyiki kiremiti öbür ucundan tutmuşum dedirtiyor.

Ne zaman nerden çıkacağıda belli olmuyor. Geçen meyve fidanı etrafını sulama için arık açarken toprak altından iki tane irice olanından karşıma çıkınca çok şaşırdım. Genelde taş vb. şeylerin altında olur diye biliyordum ..

TaşevliBahçe
18-08-2012, 11:54

Örtü altı yetiştiricilik (http://www.tarimtv.gov.tr/VD235_ortu-alti-domates-yetistiriciligi.html) için ne dersiniz ? Daha mı zahmetli olur?

TaşevliBahçe
18-08-2012, 17:57
Tüm Ağaçlar.net üyelerinin Ramazan Bayramını kutlar , Sağlık içinde nice bayramlar geçirmenizi Temenni ederim..

Bahçeden birazda çiçek resimleri...

TaşevliBahçe
24-08-2012, 09:55
Sıcak kompost yapmak için gübre temin etmeye gittiğimde özellikle keçilerin ağıla dönmesini beklemiştim.

Tozu dumana katıp yarış halinde dönüyorlardı..Keyifli oldukları belliydi..

Keyf Bahçesi
26-08-2012, 00:04
Sıcak kompost yapmak için gübre temin etmeye gittiğimde özellikle keçilerin ağıla dönmesini beklemiştim.

Tozu dumana katıp yarış halinde dönüyorlardı..Keyifli oldukları belliydi..

sayın taşevlibahçe,
sıcak kompost gübre için torba elinde peşlerinden mi koşuyorsun yoksa.Pek anlayamadım da.Ama keçilerin keyifleri yerinde maşaallah.İki tane beslesen de bizde gübreden istifade etsek dermişim:Bir haftadır ödemiş GÖLCÜK'teyim.Sıcakları atlatalım dedim.Ama dün dayanamadım geldim tarlaya:görüşmek üzere selamlar.:D

TaşevliBahçe
26-08-2012, 16:57
Bir haftadır ödemiş GÖLCÜK'teyim.Sıcakları atlatalım dedim.Ama dün dayanamadım geldim tarlaya:görüşmek üzere selamlar.

Hoşgeldin sefa geldin , bende ortalık neden sessiz oldu diyordum.:D

mrduran
29-08-2012, 23:51
Merhaba Rafet bey,

Bu rençberler de bir tuhaflar:))).

Köydeki arkadaşımdan biliyorum.
''Temmuz-Ağustos gelme, ya da çalışacaksan tarlada gel'' der hep.

Eskiden tütün ekerdi. O zamanda ''fide zamanı gelme/kırım zamanı gelme'' derdi. Alışkanlık edinmiş.

Siz kardeşimin işi nedeniyle kürkçü dükkanı var, rençberlik şimdilik hobi düzeyinde. Sayfanızdaki yazılar azaldı, sebeb bence rençber çevreniz. Sevgili Hasan abim hariç, hoş, o da tatilden çığırıyor:))). Saygılar ona.

Diğerleri benim arkadaşım gibi yoğun iş günü nedeniyle ve de yorgunluktan sayfalardan uzak.

Dostlarınızın tatil/iş sezonunu bitirip tekrardan seslerini duyurmaları ve sağlık dileklerimle inşallah.

Emekli biri, gece, vaktini nasıl geçirir...

Saygılarımla lütfen.

Keyf Bahçesi
30-08-2012, 00:03
Merhaba Rafet bey,

Bu rençberler de bir tuhaflar:))).

Köydeki arkadaşımdan biliyorum.
''Temmuz-Ağustos gelme, ya da çalışacaksan tarlada gel'' der hep.

Eskiden tütün ekerdi. O zamanda ''fide zamanı gelme/kırım zamanı gelme'' derdi. Alışkanlık edinmiş.

Siz kardeşimin işi nedeniyle kürkçü dükkanı var, rençberlik şimdilik hobi düzeyinde. Sayfanızdaki yazılar azaldı, sebeb bence rençber çevreniz. Sevgili Hasan abim hariç, hoş, o da tatilden çığırıyor:))). Saygılar ona.

Diğerleri benim arkadaşım gibi yoğun iş günü nedeniyle ve de yorgunluktan sayfalardan uzak.

Dostlarınızın tatil/iş sezonunu bitirip tekrardan seslerini duyurmaları ve sağlık dileklerimle inşallah.

Emekli biri, gece, vaktini nasıl geçirir...

Saygılarımla lütfen.
sevgili mr DURAN
yazlık,yayla sıcaklar derken yine aklımız ve kafamız hep tarlada idi.Onun için o sıcaklar da herşeyi bırakıp o güzelim bahçeme döndüm.Ama benim tarla da herşey düzenli idi.Çünki,bakan aileler vardı.(Bende sizden değil ama)dedikodulardan korkarak hemen döndüm.(Bahçeden masrafları da çıkardık nasıl olsa.)
Rafet'e gelince ona dokunmayın,yanlız kalmış ordu komutanı gibi.ne yapsın herşey onun sırtında(galiba tepesinde)kolay değil.ona da kolaylıklar diliyor,sizleri de saygı ve sevgiyle kucaklıyorum.selamlar.:D

TaşevliBahçe
30-08-2012, 18:55
Sn. mrduran ,

nokta atışı yaptınız , hedef de zaten vurulmaya hazırmış , istemem yan cebe koy der gibi ..:D:D

saygı bizden efendim..

TaşevliBahçe
30-08-2012, 19:02
Sn. Keyf Bahçesi ,

Bugün bahçenizdeki gezinti harikaydı , önceden gidileceğini bilseydim mutlaka fotoğraf makinasını alırdım yanıma. Gördüğüm ve tadından oldukça haz aldığım ürünlerinizin görüntüsünü paylaşırdık en azından..

Tecrübelerinizden oldukça istifade ettim , Teşekkür ederim her şey için..

saygılar..

TaşevliBahçe
30-08-2012, 19:05
Söktüğüm kabakların yerine marul ve brokoli diktim.

Murat Öz
31-08-2012, 18:27
Bir tüfeğiniz...

245409

Bir dedektif dostunuz... Yoksaa...

245410

Şapkayı zor bulursunuz.:D

YabanStore Anasayfa YabanStore (http://www.yabanstore.com)

;D

Keyf Bahçesi
31-08-2012, 22:38
Sn. Keyf Bahçesi ,

Bugün bahçenizdeki gezinti harikaydı , önceden gidileceğini bilseydim mutlaka fotoğraf makinasını alırdım yanıma. Gördüğüm ve tadından oldukça haz aldığım ürünlerinizin görüntüsünü paylaşırdık en azından..

Tecrübelerinizden oldukça istifade ettim , Teşekkür ederim her şey için..

saygılar..

sayın taşevlibahçe,
neye niyet neye kısmet buna derler.biz tulumba peşinde koşarken yol benim bahçeye çıktı.Kısmette oraları da görmek varmış.Yapabilirsem resimleri yayınlıyacağım.Ama sana tulumba şart gibi geliyor bana.7-8 metreden su nasıl çekilirmiş kendin gördün ve yaptın,gerisi sana kalmış.Kolaylıklar dilerim.(Lazım olursa yardıma gelirim,sevinirim.)selamlar.:D

TaşevliBahçe
01-09-2012, 18:15
kuruyacak sandığımız fidanlar kendini yavaş yavaş toplamaya başladı...

Murat Öz
03-09-2012, 15:12
Rafet bey bahçeniz çok güzel. Bu konuda ki tüm mesajları da okumayı ancak yeni bitirdim.

Kuyu çalışmasına ait çizimleriniz tek kelime ile "Harika"

Tebrikler bu çalışma için.

Meyvelerinizin 2 ayaklı kuşlar tarafında yenilmesine (yürütülmesine) inanın ki çok üzüldüm.
Bu ülkede emeğe saygı - mala saygı - insan hakkı diye birşey kalmadı neredeyse.

Acı biberlerinizin fotoğraflarına ise kıskançlık ile baktım.
Balkonumda tohumdan yetiştirip boy atmasını sağladığım meksika biberim çiçek açmasına rağmen çiçek döktü ve hiç meyva - biber - vermedi.

Hala çiçeklenmeye devam ediyor.

Kış gelmeden yemek nasip olsa bari.

TaşevliBahçe
04-09-2012, 20:36
Sn. deretepeorg ,

Bahçeme yaptığınız ziyaret ve övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.

Emeğe saygısı olmayan insanlar günümüzde malesef çoğalmakta , üzülerek bunlara hala insan demeye devam ediyoruz ...

Acı biberlerinizin keyifle tadına bakarsınız inşallah.. İzmirdesiniz , vaktiniz olursa bahçeme ziyarete beklerim.

saygılarımla...

TaşevliBahçe
05-09-2012, 18:58
Büyük bir hevesle Salçalık olarak diktiğim biberlerin boyu çok küçük kaldığından üzülüyordum.

Taaa ki geçen akşam mangalda közleyene kadar.... Boyuna baktığında bir şeye benzemesede lezzetine diyecek yoktu..

Hele yanında bizim bahçenin meşhur acı biberi , birde beyaz enzim oldumu ..:D:D

hk50
05-09-2012, 19:54
Yarasın.

Müdürün Bahçesi
06-09-2012, 00:04
Büyük bir hevesle Salçalık olarak diktiğim biberlerin boyu çok küçük kaldığından üzülüyordum.

Taaa ki geçen akşam mangalda közleyene kadar.... Boyuna baktığında bir şeye benzemesede lezzetine diyecek yoktu..

Hele heleki o mangalda birde Çıpra Baliğı olsayı ne güzel olurdu enzimle beraber,işte o zaman dahada lezzetli olurdu.Ogünlere az kaldı.sevgi,sağlıcakla kalın.

gtatas
06-09-2012, 15:59

Amanın sabahlar olmasın deriz o zaman:D:D:D

Lilium
06-09-2012, 16:18

Oldu mu ya şimdi, canı çekenler ne olacak şimdi,

Neyse ki sabah balıkçı gelmişti sardalya yeni çıkıyor bir kilo kadar almıştım evde de balık seven yok, külübede de biraz beyaz enzim olacaktı

Mangalı yakmak farz oldu.

TaşevliBahçe
10-09-2012, 16:04
Santinilerin üzeri hala meyve ile dolu , her gittiğimde hemen santinilerin başına çöküyorum. Dalından koptuğu gibi yenildiğinde lezzetine diyecek yok.

Keyf Bahçesi
10-09-2012, 23:40
Santinilerin üzeri hala meyve ile dolu , her gittiğimde hemen santinilerin başına çöküyorum. Dalından koptuğu gibi yenildiğinde lezzetine diyecek yok.

sayın taşevlibahçe
sopayı veya yanına terliği koyarsan ve birde domates vermessen seni terlikle döverim dersen tabi ki verirler ne de olsa can derdinde fidanımız.(biraz da suuuu) o terliği oradan al da bakalım ne olacak.selamlar.:D:D

TaşevliBahçe
12-09-2012, 20:01
Bu yıl bahçeden en keyf alarak yetiştirdiğimiz ve beni bir o kadar da mutlu eden mahsül biber oldu.. İyice olgunlaşan biberlerin tatlısı , acısı , lezzetlerini cömertçe sundular.

Türkan
12-09-2012, 20:10
abicim ya biberler muhtesem olmus.ne zamandir yoktum coook ozlemisim sizleri,

Murat Öz
13-09-2012, 10:23
Off.

Şu kırmızılığa bakın hele. Bu akşam benim meksika biberini hırpalamaz isem ne olayım. :)

Halil Önen
13-09-2012, 10:34
Off.

Şu kırmızılığa bakın hele. Bu akşam benim meksika biberini hırpalamaz isem ne olayım. :)
Hırpalamakla ve ötesinde sallamakla kızaracağını düşünmüyorum ama kesin tozlaşmaya faydası olacaktır... ;)

Murat Öz
13-09-2012, 10:43
Kızaracak biber var da kızarması kaldı ağabey.
;D

Sanırım sıvı gübre ihtiyacı var. Tozlaşma içinde arı gerekiyordur.
9. kata çıkmakta zorlanıyorlar.

Halil Önen
13-09-2012, 11:01
Kızaracak biber var da kızarması kaldı ağabey.
;D

Sanırım sıvı gübre ihtiyacı var. Tozlaşma içinde arı gerekiyordur.
9. kata çıkmakta zorlanıyorlar.

Meksika Biberi tozlaşma _döllenme_ için arı mı istiyor... 9. kata çıkacak yerli arı bilemiyorum...:)

Siz en iyisi Meksikalının yüzüne ayna tutun, üç defa tuhhh değin, utansın boyundan posundan...;) bak o zaman meyve verecektir...

TaşevliBahçe
13-09-2012, 11:06
abicim ya biberler muhtesem olmus.ne zamandir yoktum coook ozlemisim sizleri,

Yoklamalarda hep yok yazıldın , bir daha bu kadar uzatmaaaaaaaaaaaa.....:D

TaşevliBahçe
13-09-2012, 11:09
Meksika Biberi tozlaşma _döllenme_ için arı mı istiyor... 9. kata çıkacak yerli arı bilemiyorum...:)

Siz en iyisi Meksikalının yüzüne ayna tutun, üç defa tuhhh değin, utansın boyundan posundan...;) bak o zaman meyve verecektir...

Etrafında farklı cins biberlerin olması tozlaşmayı ve meyve tutumunu fazlalaştırıyor mu ?

Halil Önen
13-09-2012, 11:11
Etrafında farklı cins biberlerin olması tozlaşmayı ve meyve tutumunu fazlalaştırıyor mu ?

Fazlalaştırıyor ama aynı zamanda farklılaştırıyor, Meksikalı oluyor Teksaslı...;)

ayazkentli
13-09-2012, 11:14
Sebze cinslerinin her birini, belli uzaklıklar ile ekin denir. yani, farklı cinsler birbiri ile ayrı ayrı ekilmeli.

Çünkü, tozlaştıklarında melezleşme olup, orjinalliği bozulur diye biliyoruz.

Halil Önen
13-09-2012, 11:35
Sebze cinslerinin her birini, belli uzaklıklar ile ekin denir. yani, farklı cinsler birbiri ile ayrı ayrı ekilmeli.

Bence; alan dar ise _ balkon gibi_ iki çeşit biber arasına onlardan daha büyük reyhan, fesleğen yerleştirmek yeterli...

Türkan
13-09-2012, 18:17
uzatmam abicim soz/hem gecerli sebeblerim vardi yoksa bu kadar uzatmazdim biliyorsun beni,

mrduran
14-09-2012, 00:00
Bu yıl bahçeden en keyf alarak yetiştirdiğimiz ve beni bir o kadar da mutlu eden mahsül biber oldu.. İyice olgunlaşan biberlerin tatlısı , acısı , lezzetlerini cömertçe sundular.

....Biberlitaşevlibahçe mi etsez/desez......?.

Diğerlerini biberle mi terbiye etsez?.

Sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen.

Maviş
14-09-2012, 13:01
Biberleriniz çok güzel közlenmiş birberin keyfi başka olur.:D Sık sık ekersen yavaş yavaş değişim olur. Tatlı biberler acımaya başlar. Ben arada bir tohumları başkalarından yeniliyorum.

TaşevliBahçe
14-09-2012, 13:03
....Biberlitaşevlibahçe mi etsez/desez......?.

Diğerlerini biberle mi terbiye etsez?.

Biberlitaşevlibahçe yaparız , lakin biberle terbiye olurmu orası bilinmez..

Acı biber kesmez gibi ......:D

saygılar bizden efendim.

bahcedenn
14-09-2012, 13:39

Sn Taşevlibahçe sizden özür dileyerek hazır konusu geçiyorken yukarıda söylenilenleri biraz açabilir miyiz?

Sebze cinslerinin herbirini belli uzaklıklar ile ekin denir. Yani, farklı cinsler birbiri ile ayrı ayrı ekilmeli. Tozlaşmada melezleşme olup orijinalliğin bozulmaması açısından.

Ama bu ifadeler kullanılırken sanki her sebzede bu sorun varmış gibi bir anlam ortaya çıkıyor. Yeni yeni öğrenen birisi olarak birbirlerini çapraz tozlayan sebzeler ve tozlamayan sebzeler olarak bir kategori oluşturabilir miyiz diye bir istekte bulunabilir miyim? Tohum toplayanlar bu durumu dikkate alarak ona göre davranırlar. Tabi bu durumu bilen zaten ona göre davranıyor. Maksat benim gibi bilmeyenler öğrensin.

TaşevliBahçe
19-09-2012, 16:08
Sn Taşevlibahçe sizden özür dileyerek hazır konusu geçiyorken yukarıda söylenilenleri biraz açabilir miyiz?

Sebze cinslerinin herbirini belli uzaklıklar ile ekin denir. Yani, farklı cinsler birbiri ile ayrı ayrı ekilmeli. Tozlaşmada melezleşme olup orijinalliğin bozulmaması açısından.

Ama bu ifadeler kullanılırken sanki her sebzede bu sorun varmış gibi bir anlam ortaya çıkıyor. Yeni yeni öğrenen birisi olarak birbirlerini çapraz tozlayan sebzeler ve tozlamayan sebzeler olarak bir kategori oluşturabilir miyiz diye bir istekte bulunabilir miyim? Tohum toplayanlar bu durumu dikkate alarak ona göre davranırlar. Tabi bu durumu bilen zaten ona göre davranıyor. Maksat benim gibi bilmeyenler öğrensin.

Sn. bahcedenn ,

Öncelikle hoşgeldiniz , sefa getirdiniz.

Özür ne kelime efendim , sizin gibi bende yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum.
Sorduğunuz soruları forumun değişmez uzmanı Halil bey'e yöneltelim bence . Halil bey buyrun lütfen.;)

saygılar...

TaşevliBahçe
22-09-2012, 11:02
Marullar hemen tohuma kalktı , suyu azmı geldi yoksa zamansız ekim yaptığımız için mi böyle oldu?

TaşevliBahçe
22-09-2012, 18:40
Patlıcanları çok iyi sulayamadağımız için acı ve çekirdekli oldular. Bu yıl patlıcanlar çok keyifsiz oldu. sonbaharda yeriz umuduyla bugün budama yaptık. Bakalım randımanlı olucakmı.?

TaşevliBahçe
22-09-2012, 18:50
Biberlerde çok sık olduğundan hasat yaparken onlarıda biraz seyreltmek zorunda kaldık. Biberleri toplarken Sevgili Mete aklıma geldi. Mete merak etme bunların turşusunu kurup sana mutlaka tattırıcam.;) :D

Halil Önen
22-09-2012, 22:39

Tozlaşma ve döllenme ile ilgili yaptığın çalışma (http://www.agaclar.net/forum/1022075-post634.htm) için teşekkürler sevgili bahcedenn...

Bunu 2012/2013 ''Tohum Takas Etkinli'' sayfasına alırız...

Bakalım bu konuda açılmamışsa açar ve üzerinde konuşur orayı ling de verebiliriz...

Çok sağ ol..

Şu kadarını söylemek isterim ki_ acı biberleri yan yana dikilmemeli birbirinin şeklini bozuyor...

Acı biber ile tatlı biber yan yana dikilmemeli tatlı acı olmazken acı biber tatlı oluyor...

Eğer dar alanda dikmek zorunlu ise arasına fesleğen ve reyhan [/B[B]]dikilmeli ya da saksılar da yetiştirme ise, bir iki saksı yerleştirilmeli...

Mısırlar biribini çok etkiliyor çeşitler ayrı ekilmeli...

Halil Önen
22-09-2012, 22:41
Marullar hemen tohuma kalktı , suyu azmı geldi yoksa zamansız ekim yaptığımız için mi böyle oldu?

Marullar gecen sıcaklarda hızla tohuma kalkmış. Koparmakta geç kalınmış.Elinizde artık marul tohumu var...;)

Halil Önen
22-09-2012, 22:47
Patlıcanları çok iyi sulayamadağımız için acı ve çekirdekli oldular. Bu yıl patlıcanlar çok keyifsiz oldu. sonbaharda yeriz umuduyla bugün budama yaptık. Bakalım randımanlı olucakmı.?

Patlıcanda ikinci verimi istiyorsanız;

temmuzun ikinci yarısı gibi topraktan en çok bir karış budama yapılır...

Hiç dal bırakılmaz...

Kök bölgesi çapalanır ve yan kökler keslilir... ( yeniden köklenme teşvik edilir.)

Gübrelenir ve hemen bolca sulanır...

Havalar güzel giderse kış sonuna doğru ikici verim alınır. İlk kırağı düştüğünde kaybedilir.

Küçük seralanırsa kış boyu patlıcan yenir...

TaşevliBahçe
25-09-2012, 12:53
Bu yılın ilk zeytin hasadı gerçekleşti.

Zeytinin en severek tükettiğim şekli çekişte olanı . 8-10 günde acısı çıkar çıkmazki haline bayılıyorum .

Tabak Tabak tüketiyoruz..

almira
25-09-2012, 12:57
Zeytin hasadı için erken değil mi? Mersin'de henüz hasat başlamadı. Zeytin hasadı için burada sonbahar yağmurları beklenir. Yağmurlardan sonra zeytinlerin daha yağlı olduğu söylenir.

TaşevliBahçe
25-09-2012, 13:00
Zeytin hasadı için erken değil mi? Mersin'de henüz hasat başlamadı. Zeytin hasadı için burada sonbahar yağmurları beklenir. Yağmurlardan sonra zeytinlerin daha yağlı olduğu söylenir.

Genel hasat için evet çok erken , ben sadece bir kova kadar yeşil çekişte tüketmek için topladım.

bahcedenn
25-09-2012, 13:27
Sn. Rafet Bey, 536. (http://www.agaclar.net/forum/1008164-post536.htm) ve 574. (http://www.agaclar.net/forum/1017940-post574.htm) mesajlarınızdaki göğe bakan bu biberlerinizin cinsi nedir acaba?

TaşevliBahçe
25-09-2012, 16:54
Sn. Rafet Bey, 536. (http://www.agaclar.net/forum/1008164-post536.htm) ve 574. (http://www.agaclar.net/forum/1017940-post574.htm) mesajlarınızdaki göğe bakan bu biberlerinizin cinsi nedir acaba?

Thai biberi (acı tayland biberi) , halk arasında beş kardeş biberi de deniyor..

MeyveliTepe
25-09-2012, 19:31
Bizim buralarda zeytinin rengi hızla dönmeye başladı ve şimdiye kadar hiç görmediğim kadar yağlı. Orada durum nedir?

TaşevliBahçe
25-09-2012, 22:28
Bizim buralarda zeytinin rengi hızla dönmeye başladı ve şimdiye kadar hiç görmediğim kadar yağlı. Orada durum nedir?

Bizim burada da rengi dönenler var. Fakat çoğunluk daha yeşil.

İsmailYILMAZ
10-10-2012, 14:54
Merhaba;

Maşallah takip ediyorumda bu işi ilk başladığından şu ana kadar azmin insana neler yaptırğını sende gördüm.Maşallah nazar değmesin.Selamlar.

TaşevliBahçe
11-10-2012, 08:02
Merhaba;

Maşallah takip ediyorumda bu işi ilk başladığından şu ana kadar azmin insana neler yaptırğını sende gördüm.Maşallah nazar değmesin.Selamlar.

Kıymetli arkadaşım İsmailYILMAZ ,

Öncelikle foruma üye olmana ve sayfama yaptığın ziyaretine çok sevindim , hoşgeldin sefa getirdin.

Benim gibi bu işlere çok sonradan başlayan kişiler başta çok zorlansakta , sizler gibi bu işlerle çocukluğundan başlamış kişilerin paylaşımları sayesinde başarabiliyoruz.

Çok değerli paylaşımlarının olacağı düşüncesi beni şimdiden mutlu ediyor.

sevgi ve selamlar...;)

loveforlife
11-10-2012, 11:19

Benim bacaksız Meksikalılar çıldırmış gibi biberde... Üstelik saksılarda bir buçuk karış boylarıyla yaz boyu hiç bitmedi biberleri... İş boy posla da olmuyor yani;) Sayın Deretepeorg'u tohum takas etkinliğinde benim morlu güzellerimin tohumlarına talip olmaya davet ediyorum...

loveforlife
11-10-2012, 11:26
Rafet Bey,

Bahçeniz oldukça keyifli. Cıvıl cıvıl... Üstelik örnek alınacak bilgilerle bezeli.Bu arada biberler iştah açıyor gerçekten de...
Bereketiniz bol olsun...

Saygılarımla...

Murat Öz
11-10-2012, 12:23
Benim bacaksız Meksikalılar çıldırmış gibi biberde... Üstelik saksılarda bir buçuk karış boylarıyla yaz boyu hiç bitmedi biberleri... İş boy posla da olmuyor yani;) Sayın Deretepeorg'u tohum takas etkinliğinde benim morlu güzellerimin tohumlarına talip olmaya davet ediyorum...

Hişttt,

Biberime laf atmayın bakayım.
:p

05 Ekim akşamı biberlerimin durumu. Yapraklarına bakmayın. 1-2 gün sulamamıştım o nedenle kuru durumda.

TaşevliBahçe
11-10-2012, 13:15
Rafet Bey,

Bahçeniz oldukça keyifli. Cıvıl cıvıl... Üstelik örnek alınacak bilgilerle bezeli.Bu arada biberler iştah açıyor gerçekten de...
Bereketiniz bol olsun...

Saygılarımla...

Sayın loveforlife ,

Güzel temenniler için teşekkürler.

Biberler izlerken de yerken de çok iştah kabartıyor. Bu yıl bahçenin gözdesi oldu bu biberler , bundan sonraki yıllarda da gözde olmaya devam edecek görünüyor.

Geçen yaptığımız hasattan sonra kışın yemek üzere sirkeli sarımsaklı turşu yaptık , daha kışı beklemeden , yapılışının 3. gününde yemeye başladık.:D

Bu gidişle kışa yiyecek biberimiz de olmayacak.:(

TaşevliBahçe
16-10-2012, 18:19
Budama yaptığımız patlıcanlar çiçek dökmeye başladı , sonbahar mahsülü olacak gibi ...

TaşevliBahçe
16-10-2012, 18:20
geç diktiğimiz salatalık dökmeye başladı ...

TaşevliBahçe
16-10-2012, 18:24
İlk pırasa denememiz...

Keyf Bahçesi
16-10-2012, 23:24
İlk pırasa denememiz...
sayın taşevlibahçe
pırasalar çok seyrek(aralıklı)dikilmişler.Daha sık ve ne kadar fazla olursa o kadar iyi büyürler.Onlar birbirlerinden destek alırlar (bizler gibi)Su işini de severler.Afiyet olsun.selam.:D

TaşevliBahçe
26-10-2012, 12:16
Kurban kesimini bu yıl ilk olarak bahçede yapmaya karar verdik. şimdiye kadar bahçede kesmek nasip olmamıştı .

Elimizden geldiğince kurbanın hiç bir yerini israf etmeyiz. Her yıl gelenek haline gelen kokoreç yapmayı bu yıl yine ihmal etmedik.

TaşevliBahçe
26-10-2012, 12:22
İşkembe , Kelle paça temizlendi , kaynatıldı..

TaşevliBahçe
26-10-2012, 12:32
Etler şişe dizildi ve yenildi. Biz etleri şişe dizdik , arılarda bizi şişledi. Resmen arı istilasına uğradık , Ete öle saldırdılar ki , Tavana soğusun diye astığımız Etin yanına zor yanaştık ,Eti istiladan kurtaralım derken hatta biri elimden soktu.:D

Keyf Bahçesi
26-10-2012, 17:19
Etler şişe dizildi ve yenildi. Biz etleri şişe dizdik , arılarda bizi şişledi. Resmen arı istilasına uğradık , Ete öle saldırdılar ki , Tavana soğusun diye astığımız Etin yanına zor yanaştık ,Eti istiladan kurtaralım derken hatta biri elimden soktu.:D
sayın taşevlibahçe,
nice bayramlara sağlık ve mutlulukla.artık nezle'de olmazsınız şişlendiğinize göre.(öyle derler,arı sokanı grip gelmezmiş.)afiyet olsun.selamlar.
:)

TaşevliBahçe
26-10-2012, 19:55
sayın taşevlibahçe,
nice bayramlara sağlık ve mutlulukla.artık nezle'de olmazsınız şişlendiğinize göre.(öyle derler,arı sokanı grip gelmezmiş.)afiyet olsun.selamlar.

Sayın Keyf Bahçesi ,

Allah sizede sağlık ve mutluluk içinde nice bayramlar nasip etsin. Arı sokmasının bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini biliyordum fakat nezle'ye iyi geldiğini sizden öğrenmiş oldum.

Her mesajda engin tecrübelerinizi espirili anlatımınızla sunmanızı şans olarak nitelendiriyorum.

saygılar , selamlar .....;)

miyawy
27-10-2012, 09:54
Afiyet olsun,

İyi bayramlar,

Saygılar

peyyide
27-10-2012, 10:58
Afiyet olsun. Kokorece diyecek yok yani:)

TaşevliBahçe
27-10-2012, 23:05
Afiyet olsun,

İyi bayramlar,

Saygılar

Afiyet olsun. Kokoreçe diyecek yok yani:)

Teşekkür ederim , iyi bayramlar ..

saygılar...

TaşevliBahçe
27-10-2012, 23:17
Bahçede yeni bir düzen oluşturmaya karar verdim. Düzen olmadığından en basit işler bile oldukça fazla zaman harcamaya neden oluyordu.

Temizlikle başladık ve kullanamayacağımız miktarda stokladığımız çalıları yaktık.

Keyf Bahçesi
27-10-2012, 23:28
Bahçede yeni bir düzen oluşturmaya karar verdim. Düzen olmadığından en basit işler bile oldukça fazla zaman harcamaya neden oluyordu.

Temizlikle başladık ve kullanamayacağımız miktarda stokladığımız çalıları yaktık.
sayın taşevlibahçe,
evin önü çok açık ,orayı da tente yapsan çok güzel olur sanırım!!!.hem gölge hem de manzara.(fazlalıkları da yakardın) .yine de nereden başlasan kardır.selamlar.:D:D:D

TaşevliBahçe
27-10-2012, 23:34
sayın taşevlibahçe,
evin önü çok açık ,orayı da tente yapsan çok güzel olur sanırım!!!.hem gölge hem de manzara.(fazlalıkları da yakardın) .yine de nereden başlasan kardır.selamlar.:D:D:D

Mızıkçılık yok sayın müdürüm , yoksa bahçede çektiğim resimlerinizi yayınlarım bak , sonrasına karışmam..:D:D

TaşevliBahçe
28-10-2012, 17:05
Evin arkasında bulunan sebze ekim alanını ön tarafa almayı planladığımdan su depolarını da yeni sebze ekim alanına ve kuyuya yakın bölgeye taşımaya karar verdim.

Kuyuya yakın bölgeyi temizledikten sonra depoları koyabileceğimiz platform yapımına başladık

TaşevliBahçe
28-10-2012, 17:23
Toprak zeminin zamanla ağırlık nedeniyle dengesinin bozulacağını düşündüğümüzden zemine beton atıldı..

TaşevliBahçe
29-10-2012, 21:25
Yağmurlu havada yağıştan , sıcak yaz günlerinde güneşten korunmak için evin ön cephesini komple kapatmaya karar verdim.

TaşevliBahçe
29-10-2012, 21:40
Evin önüne sundurma yapınca , bahçeyi ilk aldığımda kendi elimle yaptığım kamelyayı yıkmak zorunda kaldım.

Kamelya Yıkılışı - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=JPhNIHHNevU&feature=youtu.be)

Bir çok misafirimizi konuk ettiğimiz , çok güzel sohbetlerin edildiği , hatıralarla dolu kamelyaya veda etme zamanı geldiğinde içimi hüzün kaplamış olmasına rağmen , yapısının bozulup emniyeti tehdit etmesinden dolayıda birisinin canını yakmadan yıkılmasına da sevinçliydim.

YeniGine
30-10-2012, 00:52
ürünlerden toplamaya başladık..

Süper!.. Maşallah Sayın Taşevlibahçe, toplantılar, bahçe, imece, paylaşım, sebzeler, ürünler çok güzel.

Halil Önen
30-10-2012, 07:54
Yağmurlu havada yağıştan , sıcak yaz günlerinde güneşten korunmak için evin ön cephesini komple kapatmaya karar verdim.

Kamelyayı yıkmışsın iyi olmuş, benim de gözüm tutmamıştı zaten...:)

Teras güzel olacak, iyi düşünmüşsün...

Kolay gelsin

TaşevliBahçe
30-10-2012, 13:30
Süper!.. Maşallah Sayın Taşevlibahçe, toplantılar, bahçe, imece, paylaşım, sebzeler, ürünler çok güzel.

Bahçemi beğenmiş olmanıza sevindim , hoşgeldiniz sefa getirdiniz..

abay54
30-10-2012, 14:43
kolay gelsin bayağı güzel olmuş

gtatas
31-10-2012, 08:00
Ne yapalım şimdi abi eski kamelya da enzimleri tadamadık çok üzüldüm ama. Şimdi ne yapıcaz ??????? Şaka şaka hayırlısı olsun Halil abiden de okeyi almışsınız demek ki gerekliymiş. İşleriniz de kolaylıklar dilerim.

YeniGine
31-10-2012, 23:30

Rafet Bey merhaba; özür dileyerek hatırlayamıyorum ama değerli üyelerimizden birinin sayfasında da fanus içersinde balıklar görmüş idim. Ve değerli bir üyemiz fanus içerisinde balık yetiştirmenin yanlış ve sakıncalı olduğunu belirtmişler idi. Nacizane...

YeniGine
31-10-2012, 23:34
kuruyacak sandığımız fidanlar kendini yavaş yavaş toplamaya başladı...

Maşallah; ne kadar güzel!.. Ben de yeşillendiklerini görünce çok sevindim inanın. Çok şükür.

YeniGine
31-10-2012, 23:44
Rafet Bey; eviniz, bahçeniz, arkadaşlarınız (ekip), hasılat herşey çok güzel; ağız tadı ile daim olsun inşallah.

TaşevliBahçe
01-11-2012, 08:33
Ne yapalım şimdi abi eski kamelya da enzimleri tadamadık çok üzüldüm ama. Şimdi ne yapıcaz ??????? Şaka şaka hayırlısı olsun Halil abiden de okeyi almışsınız demek ki gerekliymiş. İşleriniz de kolaylıklar dilerim.

Kamelya gitti yerine sundurma geldi , masa yine aynı masa , biz denedik beyaz enzimin tadında herangibir fark yok..:D

Dostum süresi açık davetiyen her daim geçerli , yeterki geliyorum diye haber ver.

TaşevliBahçe
01-11-2012, 08:43
Rafet Bey merhaba; özür dileyerek hatırlayamıyorum ama değerli üyelerimizden birinin sayfasında da fanus içersinde balıklar görmüş idim. Ve değerli bir üyemiz fanus içerisinde balık yetiştirmenin yanlış ve sakıncalı olduğunu belirtmişler idi. Nacizane...

Sonu hüzünlü biten denemeyle test etmiş olduk malesef..:(

Maşallah; ne kadar güzel!.. Ben de yeşillendiklerini görünce çok sevindim inanın. Çok şükür.

Bazılarını kurtarabildik , ama kuuruyan da çok oldu.:(

Rafet Bey; eviniz, bahçeniz, arkadaşlarınız (ekip), hasılat herşey çok güzel; ağız tadı ile daim olsun inşallah.

Dostlarımızın güzelliği yansıyor değil mi ? Dostlar olmasa , paylaşım olmasa yaşantının bir anlamı olmaz diye düşünüyorum. Hayatımızı renklendiren can dostlarımız , sağolsunlar ...;)

Murat Öz
01-11-2012, 09:04
Kökler fazla sudan zarar görmüş (Çürümüş) olabilir.

Fidanların toprağına fazla suyu emici materyal ( Perlit ve türevleri) koymalısınız.

Keyf Bahçesi
02-11-2012, 17:24
Evin önüne sundurma yapınca , bahçeyi ilk aldığımda kendi elimle yaptığım kamelyayı yıkmak zorunda kaldım.

Kamelya Yıkılışı - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=JPhNIHHNevU&feature=youtu.be)

Bir çok misafirimizi konuk ettiğimiz , çok güzel sohbetlerin edildiği , hatıralarla dolu kamelyaya veda etme zamanı geldiğinde içimi hüzün kaplamış olmasına rağmen , yapısının bozulup emniyeti tehdit etmesinden dolayıda birisinin canını yakmadan yıkılmasına da sevinçliydim.
sayın taşevlibahçe
sanki bir tarih kayboldu.orada ne hatıralarımız vardı demi!!neyse şimdi de yeni yerde yeni hatıralar olur inşallah.bu arada bu senenin dev kabağınğ yayınlıyayım.diğer resimler yolda.

TaşevliBahçe
03-11-2012, 10:52
sayın taşevlibahçe
sanki bir tarih kayboldu.orada ne hatıralarımız vardı demi!!neyse şimdi de yeni yerde yeni hatıralar olur inşallah.bu arada bu senenin dev kabağınğ yayınlıyayım.diğer resimler yolda.

Evet gerçekten çok güzel dostlukları ve sohbetleri paylaşmıştık , Ama Sundurma daha güzel ve kullanışlı oldu.

Efendim maşallah , elinize sağlık , kabak epey heybetli olmuş , 2012 dev kabak yarışmasına koysaydık bunu ...

Akhisarlı
03-11-2012, 12:24
Kararlı ve tok bir devam sesiyle herbiri 600 kuruş değerinde güzelim kiremitler kırsal dönüşümün kurbanı oldu birkaç saniyede.

Çok bi hatıram yok ama bende başka bir çeşit üzüldüm işte.

İki arkadaş kahvede (avcılar kulübü) sohbet ederlerken biri demişki."Ben bir kabak yetiştirdim bahçemde .Kırk kişi kırk gündür balta sallıyorlar daha sapını kesemediler"

Diğeride ...Çok güzel dedikten sonra. "Sorma ya bende bir kazan yaptım, kırk kişi kırk gündür çekiç sallıyorlar daha kulbunu çeviremediler.

Diğeri atılmış yalana bak diye .

Kazancıda senin kırk kişi ile sapını kesemediğin kabak hangi kazanda pişecek bu kazanda pişecek demiş. :)

Sayın Keyf Bahçesi Maşallah diyorum afiyetle yemek nasip olur inşallah.

TaşevliBahçe
03-11-2012, 12:29
Evin giriş kapısına denk gelecek şekilde patika yol yaptım..

Patika yolun solunda( bina girişine göre) kalan yeri bahçe (sebze ekimi )için hazırlamayı düşünüyorum..

TaşevliBahçe
03-11-2012, 13:25
Kararlı ve tok bir devam sesiyle herbiri 600 kuruş değerinde güzelim kiremitler kırsal dönüşümün kurbanı oldu birkaç saniyede.

Kiremitler zaten yeni değildi , Kamelyanın üzerine de eski bir binadan söküp getirmiştim. Kırılanlara yapacak bişi yoktu , ama kalan sağlar bizimdir diyerek bizde fırının üzerine kullandık . Gerçi evin ön bölümünde yaptığımız sundurmanın yanında biraz sönük kaldı.. Şimdilik kullanılsın ama ilerleyen zamanda yenileri ile değiştirmeyi düşünüyorum..

Akhisarlı
03-11-2012, 19:41
Evin giriş kapısına denk gelecek şekilde patika yol yaptım..Patika yolun solunda( bina girişine göre) kalan yeri bahçe (sebze ekimi )için hazırlamayı düşünüyorum..

Gerçi mavi gömleğiniz var ama ben yinede Maşallah diyorum.

Keyf Bahçesi
03-11-2012, 23:18

İki arkadaş kahvede (avcılar kulübü) sohbet ederlerken biri demişki."Ben bir kabak yetiştirdim bahçemde .Kırk kişi kırk gündür balta sallıyorlar daha sapını kesemediler"

Diğeride ...Çok güzel dedikten sonra. "Sorma ya bende bir kazan yaptım, kırk kişi kırk gündür çekiç sallıyorlar daha kulbunu çeviremediler.

Diğeri atılmış yalana bak diye .

Kazancıda senin kırk kişi ile sapını kesemediğin kabak hangi kazanda pişecek bu kazanda pişecek demiş. :)

Sayın Keyf Bahçesi Maşallah diyorum afiyetle yemek nasip olur inşallah.
sayın akhisarlı,
o tarihi örtü altında ve içerideki güzel sohbetlerimiz vardı beraberce.güzelim tarih yok oluyor.yıkıyorlar ama herhalde yeni hatıralarımıza zemin hazırlanıyor da olabilirler.bekleyip göreceğiz.Kabak işine bu sene biraz fazla meyil verdim de ondan.sezon başındaki fotoğrafları sırayla (yapabilirsem)yayınlıyacağım.selam ve saygılar.;)

Keyf Bahçesi
03-11-2012, 23:23
Kiremitler zaten yeni değildi , Kamelyanın üzerine de eski bir binadan söküp getirmiştim. Kırılanlara yapacak bişi yoktu , ama kalan sağlar bizimdir diyerek bizde fırının üzerine kullandık . Gerçi evin ön bölümünde yaptığımız sundurmanın yanında biraz sönük kaldı.. Şimdilik kullanılsın ama ilerleyen zamanda yenileri ile değiştirmeyi düşünüyorum..
sayın taşevlibahçe,
bu kadar güzel bir yapıya böyle örtü yakışırdı zaten.Ve de böyle güzel bir örtüye de çok güzel bir açılış yakışır derim.Hergün özel kontrol yapıyorum.(bilesin).Su tankları ağır ise (boşken)indirmeye gelelim.kolaylıklar diliyorum.selamlar.:D:D
unuttum o taşlar yerine kırmızı halı yokmuydu,aklımda öyle kalmış da.

Keyf Bahçesi
04-11-2012, 19:24
sayın akhisarlı,
o tarihi örtü altında ve içerideki güzel sohbetlerimiz vardı beraberce.güzelim tarih yok oluyor.yıkıyorlar ama herhalde yeni hatıralarımıza zemin hazırlanıyor da olabilirler.bekleyip göreceğiz.Kabak işine bu sene biraz fazla meyil verdim de ondan.sezon başındaki fotoğrafları sırayla (yapabilirsem)yayınlıyacağım.selam ve saygılar.;)

şimdi sezon başındayız;

Selehattin 67
04-11-2012, 19:35
sayın akhisarlı o ilaç yabancı otlar kadar doğa için tam bir zehir tam bir doğa katili karadeniz de özellile fındık üreticisi fındık bahçelerinin altındaki yabancı otlar için bu ilacı bilinçsizce kullanmış yabancı otları temizlemiş lakin doğada otla beraber keklik, tavşan ,ceylan,kurt ,çakal gibi hayvanları katletmiştir

Murat Öz
05-11-2012, 08:28
Yabancı ot için topraklarınıza malç uygulasanız daha iyi olmaz mı.?

Tabii çok büyük bir alandan bahsediyorsanız ??

Keyf Bahçesi
06-11-2012, 21:20

sayın taşevlibahçe,
Yeni su deposu yeriniz hayırlı ve bol sulu olsun.Artık sebzeleri sulamasan da olur.yeterki suyu depoda karşıdan görsünler.meseleyi siz çabuk öğrendiniz ve çözdünüz.Bol meyveli bahçeler dilerim.:D:D:D

Akhisarlı
07-11-2012, 08:05
sayın akhisarlı o ilaç yabancı otlar kadar doğa için tam bir zehir tam bir doğa katili karadeniz de özellile fındık üreticisi fındık bahçelerinin altındaki yabancı otlar için bu ilacı bilinçsizce kullanmış yabancı otları temizlemiş lakin doğada otla beraber keklik, tavşan ,ceylan,kurt ,çakal gibi hayvanları katletmiştir

Bu hayvanların kimyasal ilaçlarla çevre kirliliği ile yok olması çok üzücü.

Neslinin tükendiğini düşündüğüm (bu bölgede) ok kirpisini bir arkadaşım gördüğünü söyleyince çok mutlu olmuştum.

Akhisarlı
07-11-2012, 08:13

Bu konuda fazla bilgim yoktu sayeniz de biraz araştırdım. Ot mücadelesine yardımcı olacağı belirtiliyor.

Alan biraz büyük .bunları yapabilmek biraz masraflı olur.

Ne masraf yaparsam yapayım tarlada kalıyor.

Teşekkürler.

TaşevliBahçe
07-11-2012, 09:59
sayın taşevlibahçe,
bu kadar güzel bir yapıya böyle örtü yakışırdı zaten.Ve de böyle güzel bir örtüye de çok güzel bir açılış yakışır derim.Hergün özel kontrol yapıyorum.(bilesin).Su tankları ağır ise (boşken)indirmeye gelelim.kolaylıklar diliyorum.selamlar.:D:D
unuttum o taşlar yerine kırmızı halı yokmuydu,aklımda öyle kalmış da.

Biz ufak çaplı bir açılış yaptık , fırında köy ekmeği , közlenmiş topan patlıcan , yağlı ekmek ve kiremitte balık yüzümüze her ne kadar tükürsede işlerin yorgunluğu ile iyi gitmişti.

Esas açılışı hep birlikte beyaz enzimle yapalım diyorum. Ne dersin müdürüm ?

Keyf Bahçesi
07-11-2012, 13:03
Biz ufak çaplı bir açılış yaptık , fırında köy ekmeği , közlenmiş topan patlıcan , yağlı ekmek ve kiremitte balık yüzümüze her ne kadar tükürsede işlerin yorgunluğu ile iyi gitmişti.

Esas açılışı hep birlikte beyaz enzimle yapalım diyorum. Ne dersin müdürüm ?
hepsinin içinde yaş ve su görüyorum.onlar mı sulu yoksa ben yokum diye AĞLIYOR'lar mı?anlayamadım.Ama yine de afiyet olsun.yarasın ki ekilişte kuvvet olsun,ürünler bol ve kurtsuz olsun.kolay gelsin.her türlü davete açık olduğumuzu bilmem söylemek gerekir mi?selamlar.:o:o

TaşevliBahçe
07-11-2012, 13:36
Patika yol ve sundurma bitti .

Murat Öz
07-11-2012, 14:00
Ok uçlu demir korkuluklar pek olmamış gibi.
Tehlikeye davette çıkarıyor.

TaşevliBahçe
07-11-2012, 14:20
Ok uçlu demir korkuluklar pek olmamış gibi.
Tehlikeye davette çıkarıyor.

Sn. deretepeorg ,

Yerinde ve isabetli bir tespitte bulundunuz. Bu demir korkuluklar başka yerden sökülüp , elimizde atıl vaziyette , nereye değerlendirelim derken , evin önüne dekor oluştursun diye koymayı uygun gördüğümüz malzemelerdir.

Bahsettiğiniz tehlikeyi bizde gördüğümüzden , uçlarının sivriliğini canavar taşı ile yuvarlak hale getirip , zarar veremeyecek hale getirdik.

Tespit ve uyarı için teşekkürler..

saygılar..

Akhisarlı
07-11-2012, 20:41

Tarih hayal edenleri değilde yapanları yazarmış.

Reklamda söylenip duruyor.

Tarihe geçemeyecem .Ama sayenizde hayal gücüm gelişiyor .

Avuç içini yalamakta fayda var nolmaz nolmaz.

Murat Öz
08-11-2012, 07:58
Arada sırada turşu kurmak için kullandığım kaya tuzunu yalıyorum ben.
:D

TaşevliBahçe
08-11-2012, 08:02
Avuç içini yalamakta fayda var nolmaz nolmaz.

:D İyi güldüm sabah sabah ...:D:D

Allahta sizi güldürsün inşallah...

TaşevliBahçe
08-11-2012, 16:22
Bundan sonra sebzeleri evin ön kısmına dikmeyi düşünüyorum. Hem gözümün önünde olacaklar , işlemesi kolay olacak , hemde kuyuya ve su depolarına yakın olmuş olacak.

Murat Öz
08-11-2012, 16:25
Sebze adaları oluşturmayı düşünmez misiniz.?

TaşevliBahçe
08-11-2012, 16:29
Çapa makinasıyla çapaladım fakat sürekli arabayla ezilen toprak beton gibi olmuş , o yüzden biraz uğraştırdı . İlk sürümü traktör ile yapsaydık hem işimiz kolay olacaktı hemde daha derine inmiş olacaktık.

TaşevliBahçe
08-11-2012, 16:33
Sebze adaları oluşturmayı düşünmez misiniz.?

Düşündüm aslında hatta zeytinlibahçe Ayhan bey'in yapmış olduğu sebze adalarını yerinde inceledim. Maliyet ve yapım zamanı bu fikrimi ertelememe sebeb oldu . İlerleyen dönemde olabilir tabi ki ...

limon_sever
08-11-2012, 16:36
Bundan sonra sebzeleri evin ön kısmına dikmeyi düşünüyorum. Hem gözümün önünde olacaklar , işlemesi kolay olacak , hemde kuyuya ve su depolarına yakın olmuş olacak.

O zaman ağaçları başka bir yere dikin. İleride gölge alanlardan sebzeleriniz olmayabilir. Kendimizden biliyorum ;)

eko_
08-11-2012, 17:18
Rafet bey, sebze için gölge olmayan alandan iki yer seçerek nöbetleşe ekim yapmak en güzeli...Sebze ekmediğiniz yıl boş kalan alanı kışlık ot ve sebze ekerek değerlendirirsiniz..selamlar..

TaşevliBahçe
09-11-2012, 09:11
O zaman ağaçları başka bir yere dikin. İleride gölge alanlardan sebzeleriniz olmayabilir. Kendimizden biliyorum ;)

Fidanlarımız henüz küçük , bahsettiğiniz gölge problemi 3-5 yıl daha olmaz gibi heralde. Şimdilik planımıza devam edelim ileride farklı uygulama yaparız inşallah. Öneriniz için teşekkürler..

TaşevliBahçe
09-11-2012, 13:00
Çapadan sonra geçen yıldan elimde olan keçi gübresini serdim. Sıcak kompost yapsaydık iyi olcaktı ama koşuşturmaktan vakit olmadı ..

Halil Önen
09-11-2012, 13:37
Çapadan sonra geçen yıldan elimde olan keçi gübresini serdim. Sıcak kompost yapsaydık iyi olcaktı ama koşuşturmaktan vakit olmadı ..

Bir cuval kilino da gerekir aslında, oralarda olması gerek...;)

Kolay gelsin...

TaşevliBahçe
09-11-2012, 13:49
Bir cuval kilino da gerekir aslında, oralarda olması gerek...;)

Kolay gelsin...

Haaa yazmayı unutmuşum bir çuval klinoda serdim çapadan önce ..

Sanki biri beni gözetliyor ..:D:D

Halil Önen
09-11-2012, 13:55
Yok valla köydeyim bağ evinde...:)

TaşevliBahçe
09-11-2012, 14:01
Geçen Ayhan bey uğradı , Tekrar toplanalım diyor , sundurmanın açılışını yapmış oluruz hem ne dersiniz? :)

Halil Önen
09-11-2012, 14:20
Geçen Ayhan bey uğradı , Tekrar toplanalım diyor , sundurmanın açılışını yapmış oluruz hem ne dersiniz? :)

Yunanistan' da imiş uzaklarda yani bir 'uzo' ile gelir belki, uzaktan haber saldım ama...:)

Safranlı
09-11-2012, 14:25
Sonbaharda yapılan toprak hazırlığına hastayım
çok mükemmel oluyor

Safranlı
09-11-2012, 14:29
Em,enzim,solucan,,yarasa,kompost,kompost çayı,kilino(henüz kullanmadım)
veeee leonardo dovinci (bunu da herkes anladı nasıl olsa)

Zeytinlibahçe
09-11-2012, 17:45
Yunanistan' da imiş uzaklarda yani bir 'uzo' ile gelir belki, uzaktan haber saldım ama...:)

Bugün döndüm. Uzolar la :)

TaşevliBahçe
09-11-2012, 18:12

Ayhan bey hoşgeldiniz , Bizde tam sizden bahsediyorduk .......:)

gtatas
10-11-2012, 16:13
Haaa yazmayı unutmuşum bir çuval klinoda serdim çapadan önce ..

Sanki biri beni gözetliyor ..:D:D

Takip ediliyorsunuz efendim dikkatli olun.:p:p

gtatas
10-11-2012, 16:16

Abi hoşgeldin sefalar getirdin. Ben de bizim TÜRKO larla geleyim bari bir tokuşturalım bakalım hangisi da kuvvetli.:p:p:p

TaşevliBahçe
13-11-2012, 11:16

Abi hoşgeldin sefalar getirdin. Ben de bizim TÜRKO larla geleyim bari bir tokuşturalım bakalım hangisi da kuvvetli.:p:p:p

Uzo'lar tamam ,TÜRKO 'lar tamam Balık sezonu da açıldığına göre Sn müdürümüz Hüseyin bey'de balık sözü vermişti . Zaman belirleyip toplanmak kalıyor geriye ..

Sn. gtatas , bu sefer mazeret istemem bilesin .. istersen zamanı sen belirle .;)

TaşevliBahçe
13-11-2012, 11:38
Depoları zorda olsa evin üzerinden indirdik. Demir sehpası oldukça ağırmış , bu sehpayı evin üzerine çıkaran da biziz ama o zaman bu kadar yorulmamıştık.

Tesisata zaman kalmayınca aceleyle eve giden hattın bağlantısını yapıp bıraktık . Ortalık hala dağınık , vakit olmayışı en büyük engel malesef ..

TaşevliBahçe
14-11-2012, 08:34
Budama yaptığımız patlıcanlar tekrar dökmeye başladı . Yazın da düzenli sulama yapamadığımız için verim alamamıştık. Hoş gerçi yapraklarına bakılırsa şu anda da çok bakımlı olduğu söylenemez . Gülleci bulamacı plastik kapta durmaz uyarılarına kulak asmayınca , plastik kap delinip hepsi boşa akmış.:(
Halil bey duymasın , epey uyarmıştı..:D

Halil Önen
14-11-2012, 08:59
Budama yaptığımız patlıcanlar tekrar dökmeye başladı . Yazın da düzenli sulama yapamadığımız için verim alamamıştık. Hoş gerçi yapraklarına bakılırsa şu anda da çok bakımlı olduğu söylenemez . Gülleci bulamacı plastik kapta durmaz uyarılarına kulak asmayınca , plastik kap delinip hepsi boşa akmış.:(
Halil bey duymasın , epey uyarmıştı..:D

Olsun, yenisini yaparız ...;)

TaşevliBahçe
14-11-2012, 09:25
Olsun, yenisini yaparız ...;)

Ben bunu yakında toplanıyoruz gibi algıladım ...;)

Uzo hazır,

TÜRKO hazır,

çupra hazır,......:confused:

hk50
14-11-2012, 16:05

Uzo hazır,

TÜRKO hazır,

Memleket hava mevsim Çuprada yedirir.Akşamdaaaaaaaan akşamaaaaaa da dedirir.
Saygılar.

sarıaltıngül
15-11-2012, 13:57
Maşallah çok güzel. Aileniz ile bir ömür, uzun yıllar yaşayın. Çocuklarınız çok şanslı. Ayağı toprağa değen çocuk ne dert (hastalık) görür ne zarar. Bu dünyada cenneti bulmuşsunuz darısı bizlerin başına.:)

Müdürün Bahçesi
16-11-2012, 00:16

Uzo hazır,

TÜRKO hazır,

Ben sözümü unutmadım,fakat çıpralar nedense bu sene geç kaldılar,onlarda yağmur yağmasını havaların soğumasını bekliyor her halde.Pazar günü bır tek kaba lidaki, bu sene sefteyi yaptırdı 14 adet meercanla geldik.Önümüzdeki günlerde fazlalaşır tahmin ediyorum.Kaptan'ımızda anca gelir her halde.Balıklar denizde hazır geriye bir marul salatası kaldı.

Halil Önen
16-11-2012, 00:25
Ben sözümü unutmadım,fakat çıpralar nedense bu sene geç kaldılar,onlarda yağmur yağmasını havaların soğumasını bekliyor her halde.Pazar günü bır tek kaba lidaki, bu sene sefteyi yaptırdı 14 adet meercanla geldik.Önümüzdeki günlerde fazlalaşır tahmin ediyorum.Kaptan'ımızda anca gelir her halde.Balıklar denizde hazır geriye bir marul salatası kaldı.

Kaptan gelince ''Cubralar kavağa çıktı' deyip bizi marul salatasına talim yaptıracak gibisiniz...;)

hosseda
16-11-2012, 10:16
Afiyetler...

Ben fakir
16-11-2012, 11:14
Ben sözümü unutmadım,Kaptan'ımızda anca gelir her halde.Balıklar denizde hazır geriye bir marul salatası kaldı.

Oh, Oh, Maşallah!..

Denizdeki balığa sofra kuruyorsunuz!.. Ne mutlu!.. Yarasın efendim!

hk50
16-11-2012, 12:01
Kaptan gelince ''Cubralar kavağa çıktı' deyip bizi marul salatasına talim yaptıracak gibisiniz...;)

Kabul olmuyaçak duaya boşu boşuna amiiiin denir gibi geliyor.iç geçirip hayellerimizi fuzulu yere yormuyalım derim.Bizimkide aç tavuk hikayesi. zenginin malı züğürdün .

abay54
17-11-2012, 08:51
Fındıkta kaolin uygulaması bir üye yapmıştı forumda bulamıyorum sayfayı hatırlayan varmı acaba..

TaşevliBahçe
17-11-2012, 22:09
Memleket hava mevsim Çuprada yedirir.Akşamdaaaaaaaan akşamaaaaaa da dedirir.
Saygılar.

Akşamdaaaaaaannnnn akşamaaaaaaaaaaaaaaa,
bayramdandan bayrama , sohbeti oldum olası çok hoşuma gitmiştir.

Yaşam tarzı oldumu ne..??

TaşevliBahçe
17-11-2012, 22:31
Maşallah çok güzel. Aileniz ile bir ömür, uzun yıllar yaşayın. Çocuklarınız çok şanslı. Ayağı toprağa değen çocuk ne dert (hastalık) görür ne zarar. Bu dünyada cenneti bulmuşsunuz darısı bizlerin başına.:)

Sn. sarıaltıngül ,

Sayfamı ziyaretiniz ve güzel temennileriniz için teşekkürler..

Allah herkesin gönlüne göre verir inşallah...

Çocuklar bizim gibi çok iştahlı olmasa da aynı ortam içinde olmaları bizleri çok memnun ediyor..

Birde yeterince ayırabileceğimiz vaktimiz olsa ....;)

Zamanla o da olur inşallah...

saygılar efendim..

TaşevliBahçe
18-11-2012, 12:25

marul salatası da hazır sayılır geçen hafta marul fidelerini bahçeye diktik. siz çupraları tutuncaya kadar biz marulları yolarız .:D

Genellikle Sofraya sıcaklar gelinceye kadar hep dayanamayız ve marul salatasına yumuluruz , heleki nar ekşili olunca off ki offf..

Hemen ardından sıcak çupra , balığa çok yumulmadan sert bir beyaz enzim ...

Ne zaman toplanıyoruz demiştiniz.?????

Oh, Oh, Maşallah!..

Denizdeki balığa sofra kuruyorsunuz!.. Ne mutlu!.. Yarasın efendim!

Balık denizden marul bahçeden , bu sohbetle bu sofra dadından yanmez..;)

Kabul olmuyaçak duaya boşu boşuna amiiiin denir gibi geliyor.iç geçirip hayellerimizi fuzulu yere yormuyalım derim.Bizimkide aç tavuk hikayesi. zenginin malı züğürdün .

Geçen Sn. Akhisarlı bahsediyordu , Reklam da çıkan bir sloganı tekrarlamıştı.

Tarih hayal kuranları değil , Hayalini gerçekleştirenleri yazar diye ..

Tarih yazmaya varmısınız ....;)

Halil Önen
18-11-2012, 13:41
...

10 gün sonra 28 Kasım Çarşamba olabilir mi?

Sn.gtataş izinliymiş: ben varım diyor...;)

zafersu
19-11-2012, 22:46

Geçen Sn. Akhisarlı bahsediyordu , Reklam da çıkan bir sloganı tekrarlamıştı.

Tarih hayal kuranları değil , Hayalini gerçekleştirenleri yazar diye ..

Tarih yazmaya varmısınız ....;)

Cevap Halil Ağabeyden:

Sizde tarih de Maaşallah pek kolay yazılıyor canım!:D:D:D

Halil Önen
20-11-2012, 00:03
Cevap Halil Ağabeyden:

10 dan geri doğru sayacağım ondan...
yoksa tarihleri unutuyorum..;)

TaşevliBahçe
20-11-2012, 07:54

Sn.gtataş izinliymiş: ben varım diyor...;)

Benim için problem yok .Uygundur bana da . Ayhan Bey ne durumda acaba ??

TaşevliBahçe
20-11-2012, 08:41
Cevap Halil Ağabeyden:

Tarih yazmak için malzemeler oldumu tamam . Buna birde sos olarak sohbet kattınız mı , Tarih kendiliğinden yazılmış oluyor ....;)

Ozi'nin Bahçesi
20-11-2012, 09:54
Abilerim Yapmayın etmeyin.
Birgün kapınıza tanrı misafiri birileri dayanır şaşırmayın.
Selamlar, afiyetler olsun..

Akhisarlı
20-11-2012, 18:33
Tarih yazmak için malzemeler oldumu tamam . Buna birde sos olarak sohbet kattınız mı , Tarih kendiliğinden yazılmış oluyor ....;)

Boyle bir manzaraya uzaktan bakarken , avuç içini yalamak beni kurtarırmı? diye düşündüm.

Aklıma .

Bu yazı geldi .

Bu gün çiftlikte de görmüştüm zaten ,

347625

İyiki iki parça Çankırı kaya tuzunu alıp öyle gelmişim eve.

347626

Yarasın ...

TaşevliBahçe
23-11-2012, 14:25
Abilerim Yapmayın etmeyin.
Birgün kapınıza tanrı misafiri birileri dayanır şaşırmayın.
Selamlar, afiyetler olsun..

Tanrı misafiri kapımıza dayansın , başımızın tacı olsun , mutluluk duyarız ..

Görüntülerin yaratmış olduğu rahatsızlıktan özür dileriz..;)

TaşevliBahçe
23-11-2012, 14:31
Boyle bir manzaraya uzaktan bakarken , avuç içini yalamak beni kurtarırmı? diye düşündüm.

Yarasın ...

Böyle bir manzarayı sizin de içinde bulunduğunuz bir toplantı da görmeyi çok arzuluyoruz.

Tarih ortaya kondu ama henüz netlik kazanmadı . Kambersiz düğün olmaz ..;)

Keyf Bahçesi
24-11-2012, 20:40
bu senenin ürünlerinden.Allah bereket versin.

Keyf Bahçesi
24-11-2012, 20:47

rise_com
25-11-2012, 09:15
Maşallah

Keyf Bahçesi
25-11-2012, 16:58
tarih:25.11.2012 henüz koparılmamış karpuzumuz da var.

Keyf Bahçesi
25-11-2012, 17:02
Maşallah

sayın
rise-com
allah sizede bol ve sağlıklı bademler versin.selamlar.

rise_com
25-11-2012, 17:38
Amin abi

TaşevliBahçe
28-11-2012, 09:08

Bu kadar çok ekersen , çapa elinde kara kara düşünürsün böyle , nasıl çapalarım diye :D

Mahsulün bol ve bereketli olsun müdürüm , afiyetle yersin inşallah.....;)

TaşevliBahçe
28-11-2012, 13:50
Asmalara geçen yıl yapmamız gereken tel germe işlemini bu yıl yapabilme fırsatı bulabildik. Bu yıl bakım da yapamadık , budamada yapamadık , kendi hallerinde yaşam mücadelesi verdiler . Şükür kaybımız yok .

Halil Önen
28-11-2012, 17:33
Asmalara geçen yıl yapmamız gereken tel germe işlemini bu yıl yapabilme fırsatı bulabildik. Bu yıl bakım da yapamadık , budamada yapamadık , kendi hallerinde yaşam mücadelesi verdiler . Şükür kaybımız yok .

Ocak ayı gibi asma fidanlarını elden geçirelim...

Murat Öz
29-11-2012, 10:14
Şu tel örgülerin yanına - özellikle araç yoluna yakın olanlara- dikenli çalı dikseniz.
Şeftalilileri götürenlere karşı.

TaşevliBahçe
29-11-2012, 10:35
Şu tel örgülerin yanına - özellikle araç yoluna yakın olanlara- dikenli çalı dikseniz.
Şeftalilileri götürenlere karşı.

Hırsıza kilit olmazmış der atalarımız , dikenli çalı değil 3 metre taş duvar örseniz nafile ... :(

rise_com
29-11-2012, 11:51
Bi gün bi hırsız ifadesi alıyoruz. İfade sonrası polis hırsıza hangi kilit sağlam, hangisini takayım diye sordu. Hırsız, abi şu aşağısında ve yanlarında sürgü çıkan kapılar var ya, hah işte onlar beni biraz oyalıyor demişti ve bizi bi gülme almıştı.

Adam açamıyorum demiyor, biraz oyalıyor diyor. Evet, hırsıza kilit olmazmış.

TaşevliBahçe
30-11-2012, 17:25
Enginarlar ayak altında kalmıştı . evin ön kısmında kenar olan bir bölgede daha iyi olacak gibiler.. Geçen yıl hasattan oldukça memnun kalmıştık .Bakalım bu yıl nasıl olacaklar...

Etli yemeğide heketten yemede yanında yat dedirtir cinsten. En sevdiğim yemeklerden biridir. Offff yine yemekten bahsettik ..:D

Keyf Bahçesi
01-12-2012, 00:35
Enginarlar ayak altında kalmıştı . evin ön kısmında kenar olan bir bölgede daha iyi olacak gibiler.. Geçen yıl hasattan oldukça memnun kalmıştık .Bakalım bu yıl nasıl olacaklar...

Etli yemeğide heketten yemede yanında yat dedirtir cinsten. En sevdiğim yemeklerden biridir. Offff yine yemekten bahsettik ..:D
böyle güzel yumuşacık yer ve bol sulu yer bulursam ben bile hemen oraya çöreklenirim.afiyetle ve bol kelleler.selam.:D

TaşevliBahçe
01-12-2012, 10:12
Bahçe inşaatı devam ederken çektiğim resimleri eski telefonumda bulunca çok sevindim. Bu resimleri çektiğimi unutmuştum...

rise_com
01-12-2012, 18:22
Geçmiş zaman olur ki...

TaşevliBahçe
06-12-2012, 10:30
Bahçemizin gururu olan biberleri kış döneminde söküp atmaya gönlüm hiç ama hiç razı olmadı.

Bahçeden söküp , saksı içinde camlı balkonda kışı geçirmesini sağladım.

Bir yandan yağlı turşusunu tüketirken bir yandan da taze olarak tüketmeye devam edeceğimize gerçekten çok seviniyorum.

Damak tadımıza , gözümüze , gönlümüze hitap etmeye devam edecek...

denizakvaryumu
06-12-2012, 11:03
Bu biberler çok yıllık...
Fethiyede gövdesi odunlaşmış biber görmüştüm...Yeter ki kışın korunsun...

Eriklibahçe
06-12-2012, 17:20
Biberlerinizin hala maşallahı var Rafet Bey,afiyetle yiyiniz inşallah;)

TaşevliBahçe
06-12-2012, 19:05
Biberlerinizin hala maşallahı var Rafet Bey,afiyetle yiyiniz inşallah;)

Teşekkür ederim Sn. Eriklibahçe , Hem görsel hemde tad olarak çok keyifle tüketiyoruz.

Aslında bu ikinci saksı , birincisini geçenlerde Aydın'dan ziyarete gelen kardeşim ve annem çok beğendiği için el koydu. Sadece saksıya değil , birde hazır yapılmış yağlı turşusuna da el koydu.

Anlıyacağınız bizim biberler meşhur olmanın yanı sıra paylaşılamıyorlar da.

Siz söyleyin haketmiyorlar mı ? ;)

saygılar sevgiler efendim...

Murat Öz
07-12-2012, 07:40
Günaydın.

Bende Meksika Biberimi Mutfağa almıştım. Hemen de tomurcuklanmaya başladı.
Komple cam kapı arkasında olsa da güneş ışığını direkt alabilmesi için saksı altına yükselti koyarak yükseltmiştim.

Rafet bey sizde biber saksınızın altına tabure falan koyup yükseltmeyi düşünür müsünüz.
Gün ışığını daha çok alırlar.
Sabah sabah çok bilmişlik yaptığım içinde özür.

Hayırlı Cumalar.

TaşevliBahçe
07-12-2012, 08:05
Günaydın.

Bende Meksika Biberimi Mutfağa almıştım. Hemen de tomurcuklanmaya başladı.
Komple cam kapı arkasında olsa da güneş ışığını direkt alabilmesi için saksı altına yükselti koyarak yükseltmiştim.

Rafet bey sizde biber saksınızın altına tabure falan koyup yükseltmeyi düşünür müsünüz.
Gün ışığını daha çok alırlar.
Sabah sabah çok bilmişlik yaptığım içinde özür.

Hayırlı Cumalar.

Çok iyi bir fikir , hatırlatma için teşekkürler.;)

hk50
07-12-2012, 21:12
Bahçemizin gururu olan biberleri kış döneminde söküp atmaya gönlüm hiç ama hiç razı olmadı.

Bahçeden söküp , saksı içinde camlı balkonda kışı geçirmesini sağladım.

Bir yandan yağlı turşusunu tüketirken bir yandan da taze olarak tüketmeye devam edeceğimize gerçekten çok seviniyorum.

Damak tadımıza , gözümüze , gönlümüze hitap etmeye devam edecek...

Sn TaşevliBahçe,
Hafif budamasını yaparken yapraklarıda azaltırsanız iki yıl sonra sizinde ağaç büberiniz olur.

TaşevliBahçe
08-12-2012, 09:43
Sn TaşevliBahçe,
Hafif budamasını yaparken yapraklarıda azaltırsanız iki yıl sonra sizinde ağaç büberiniz olur.

Sonbahara doğru dediğiniz gibi biberi ve patlıcanı ilk kez deneme olarak budama yaptık . Sonuç gerçekten harika oldu . Bitki kendini tekrar yeniledi , güçlendi ve daha lezzetli ürünler verdi. Özellikle patlıcanın lezzetinde oldukça güzel sonuçlar elde ettik.

Safranlı
08-12-2012, 16:09
Bu yıl bende tv den ögrendiğime göre tüm patlıcanı budadım
müthiş büyüdüler
kolu komşu nasiplendi
halen dalında mevcut
birde tohum bırakacagim biberleri de budadım
biberlerimde de çok fayda gördüm
alttan itibaren oburları aldım
sadece çiçegi olanı bıraktım
bu yıl yarı acemi şekilde yaptım
seneye nasipse daha da profesyonel budamalar yapmak niyetindeyim
en az verimi yüzde 30 arttırdı..
Daha ögrenecek çok şey var

TaşevliBahçe
15-12-2012, 09:03
Bahçeye yaklaşık 15 gündür vakit bulup gidemiyordum . Gördüğüm manzara karşısında biraz üzüldüm. Daha meyvesini doya doya tatmak nasip olmayan erik ağacının hastalandığını gördüm . Çok bilgim olmamasına rağmen artık fidan için yapacak bişey yok sanırım.

Neticede belirli emeklerle bu aşamaya gelmiş fidanı kurtarmak için neler yapılabilir. Belki güç belkide imkansız da olsa en azından fidanı kurtarmak için mücadele etmek istiyorum.

Kaybetmek çok kolay , umursamazsınız olur biter , sonrasında olsaydı belki iyi olacaktı diye anılarda sayıklarsınız. Kazanmak kaybetmek kadar kolay değildir. Emek ister , sabır ister , özveri ister . kazanıldığında ise yaşanan o mutluluk ve gurur dünyanın en haz verici duygusu olsa gerek...

Sevgi Durul
15-12-2012, 10:19
Sayın Taşevlibahçe, ağacınızı gördüğümde üzüldüm, gözümün önüne kendi ağaçlarımız geldi. Ne emeklerle ve uzun zamanlarda bu kadar büyüyorlar, böylesi durumlarda insanın eli kolu bağlanıyor. Dilerim kurtarabilirsiniz.

TaşevliBahçe
15-12-2012, 16:25
Bir başka sıkıntımız da zeytin hasadı için gerekli zamanın olmayışı . İşyerimizi kapatıp gitmek zorundayız , ekmek kavgası devam ederkende bu biraz güç oluyor.

Bazı dallar geçen çıkan kuvvetli rüzgarlarda kırılmış , kırılmayanların üzerindeki mahsulunde çoğu yere dökülmüş. Zaman olmadığından Aslında hiç dipten toplamayı düşünmüyordum . Ama bu gidişle dökülenide yerde bırakmak müsriflik olacak.

Murat Öz
15-12-2012, 16:34
Ağaçların altına hışır boyacı örtülerinden serseniz.??

Çok fazla maliyetli birşey değil.
Dallar ve taşlar ile destek sağlanır.

Dökülen zeytinler hop diye toplanır.

hk50
15-12-2012, 16:36
[QUOTE=TaşevliBahçe;1068660]Bahçeye yaklaşık 15 gündür vakit bulup gidemiyordum . Gördüğüm manzara karşısında biraz üzüldüm. Daha meyvesini doya doya tatmak nasip olmayan erik ağacının hastalandığını gördüm . Çok bilgim olmamasına rağmen artık fidan için yapacak bişey yok sanırım.

Neticede belirli emeklerle bu aşamaya gelmiş fidanı kurtarmak için neler yapılabilir. Belki güç belkide imkansız da olsa en azından fidanı kurtarmak için mücadele etmek istiyorum.

Kaybetmek çok kolay , umursamazsınız olur biter , sonrasında olsaydı belki iyi olacaktı diye anılarda sayıklarsınız. Kazanmak kaybetmek kadar kolay değildir. Emek ister , sabır ister , özveri ister . kazanıldığında ise yaşanan o mutluluk ve gurur dünyanın en haz verici duygusu olsa gerek...[/QUOTE
Ağaçı Toprakla temas ettiği yerden kesiniz.Üzerini toprakla örtün.İlkbaharda çatlar.İki üç yılda büyür çünkü kökü sağlam ve güçlüdür.
Saygılar.

TaşevliBahçe
15-12-2012, 17:18
Ağaçların altına hışır boyacı örtülerinden serseniz.??

Çok fazla maliyetli birşey değil.
Dallar ve taşlar ile destek sağlanır.

Dökülen zeytinler hop diye toplanır.

Bahsettiğiniz örtü olayını duymuştum , özellikle italyada buna benzer ve hatta daha kalıcı sistemler yapıldığını ve hasatta hiç zaman kaybetmeden mahsülün toplandığını , hatta dahada ileri gidip kendi bünyelerinde mini zeytin sıkma sistemi kurduklarını duymuştum.

Ama buralarda bu örtüyü kullanan görmedim . her ebattaki araziye uygulanabiliyormu ? ..

Murat Öz
15-12-2012, 17:27
Sadece ağacın çevresini sararsınız. Tüm araziyi değil.
Örtü çok dayanıklı bir materyal değil.!

http://www.hisirortu.com/hisir-ortuler.html

TaşevliBahçe
15-12-2012, 17:34
[QUOTE]
Ağaçı Toprakla temas ettiği yerden kesiniz.Üzerini toprakla örtün.İlkbaharda çatlar.İki üç yılda büyür çünkü kökü sağlam ve güçlüdür.
Saygılar.

Ben daha farklı mücadele yöntemleri olur diye duşunuyordum .Ne bileyim ilaçlama budama vs.vs. Mücadele Yöntemi başarılı olmazsada köklenir yerine yenisi dikilir diyordum. Öneriniz bana oldukça mantıklı geldi . Teşekkür ederim .

Bu hastalık neden oluyor , olmaması için ne önerirsiniz? birde bu hastalık ne diye biliniyor? biraz çok mu oldum ?:D

saygılar..

TaşevliBahçe
15-12-2012, 17:48
Sadece ağacın çevresini sararsınız. Tüm araziyi değil.
Örtü çok dayanıklı bir materyal değil.!

HIIR RTLER (http://www.hisirortu.com/hisir-ortuler.html)

:D linki inceleyince epey güldüm kendi kendime, ben daha farklı anlamışım ...:D

Teşekkür ederim İyi fikir tek sıkıntı bizim buraları çok rüzgarlı , petkim tüpraş gibi tesislerin buraya kurulmasındaki tek neden de budur zaten. Yılın hemen hemen her zamanı rüzgar vardır . Delikli ve rüzgarın kaldırıp savuramayacağı bir malzeme daha verimli olur kanısındayım...

rise_com
15-12-2012, 18:47
Bahçeye yaklaşık 15 gündür vakit bulup gidemiyordum . Gördüğüm manzara karşısında biraz üzüldüm. Daha meyvesini doya doya tatmak nasip olmayan erik ağacının hastalandığını gördüm . Çok bilgim olmamasına rağmen artık fidan için yapacak bişey yok sanırım.

Kaybetmek çok kolay , umursamazsınız olur biter , sonrasında olsaydı belki iyi olacaktı diye anılarda sayıklarsınız. Kazanmak kaybetmek kadar kolay değildir. Emek ister , sabır ister , özveri ister . kazanıldığında ise yaşanan o mutluluk ve gurur dünyanın en haz verici duygusu olsa gerek...

Sayın TaşevliBahçe,
Ağacın bu kadar ağlaması gerçekten çok ilginç. Gövdede kabukların olmadığı görünüyor. Kabukları bir alet **** hayvan çıkartmış olabilir mi?

gtatas
16-12-2012, 09:11

Abi babam bir italyan kokulu eriğimiz vardı onu bu hastalıktan kaybetti yaklaşık 9 yaşındaydı ağaç; sonra aynı hastalık yine can erikte de baş gösterdi bu sefer babam tüm o akıntıları temizledi ve kireç sürdü sonra da çatlaklara kalekimle tıkadı denemeni tavsiye ederim.

hk50
16-12-2012, 11:52
[QUOTE=hk50;1068856]

Ben daha farklı mücadele yöntemleri olur diye duşunuyordum .Ne bileyim ilaçlama budama vs.vs. Mücadele Yöntemi başarılı olmazsada köklenir yerine yenisi dikilir diyordum. Öneriniz bana oldukça mantıklı geldi . Teşekkür ederim .

Bu hastalık neden oluyor , olmaması için ne önerirsiniz? birde bu hastalık ne diye biliniyor? biraz çok mu oldum ?:D

saygılar..

Gövdeyi kanser sarmış.Tedavi mümkün değil.
Yapılaçak masrafa değmez.Yenisi daha gür ve dinç yetişir.İlaçlı tedavi bitmiş,cerrahi müdahale ister
Hastalık genelde beslenme nedeni.Bol su Kompoze güpre (Kompoze güpre kimyasal olmuyabilir)Büyükbaş küçükbaş ve kanatlılar güpresi karıştırılıp Hümüt ve Fulvit asit ilavesi ile yapabilirsiniz.
Saygılar.Geçmiş olsun.

eko_
16-12-2012, 12:52
Sayın Taşevlibahçe Bahçeme 15 gündür bende uğramıyordum ve dün gittiğimde sizdeki aynı manzarayla bende karşılaştım.Geçen yıl pulluğun yaraladığı kiraz ve erik ağacımda bende aynı şekli gördüm.Bu durum bir zamklanma fakat,yağış ve soğuktan katılaşmamış jel kıvamında kalmış.Bana kalırsa ağacın özsuyu o yara yerden akmış çünkü bu sene sert soğuklar olmayınca ağaçların gövdesinde hala su var.Önümüzdeki bahar o bölgeleri derince temizleyip fungusit sürerek sıkı bir şekilde macunlayacağım.Sanırım bir faydası olur.

Akhisarlı
17-12-2012, 18:30
.

mahsulunde çoğu yere dökülmüş.

Yağmurlardan sonra edremit zeytinlerin hepsi yerde .
Bir zeytin için eğilip kalkmak sinir bozucu.

Yere çöksen yer çamur. Belki bir kez daha toplamaya giderim . kalsın artık zaten yerden toplananların asit seviyesi yüksek çıkıyor sabunluk.

Size kolay gelsin.

TaşevliBahçe
17-12-2012, 18:59
Yağmurlardan sonra edremit zeytinlerin hepsi yerde .
Bir zeytin için eğilip kalkmak sinir bozucu.

Yere çöksen yer çamur. Belki bir kez daha toplamaya giderim . kalsın artık zaten yerden toplananların asit seviyesi yüksek çıkıyor sabunluk.

Size kolay gelsin.

Pazar günü eşimle birlikte toplayalım diye gittik.
Ağaçta kalan zeytin oranı 1/4 oranında . 3 kasa yerden topladık 1 kasa ağaçtan topladık.
Evet benimde hiç niyetim yoktu yerden almayı düşünmüyordum ama bu şekilde başka çare de yok gibi.
Ağaçtan toplananlarla ne olur ne kalır bilmiyorum. Zeytin bu yıl bizde sıkıntı oldu. Stres yaptık biraz...

cümlemize kolay gelsin....

rise_com
17-12-2012, 21:14
Ağaç için bir çözüm buldunuz mu?

TaşevliBahçe
18-12-2012, 09:21
Ağaç için bir çözüm buldunuz mu?

Ağaç için önerilen toprak seviyesinde kesip kök kısmını gömmeyi düşünüyorum. Henüz bir işlem yapmadım . Ama anladığım kadarıyla iyileştirme yöntemi çok zahmetli ve kesin çözüm değil ..

TaşevliBahçe
18-12-2012, 18:03
Bahçe yine yeşile büründü...

TaşevliBahçe
19-12-2012, 08:43
Yağmurlardan sonra zeytinler epey irileşti. olgunlaştı fakat rüzgardan ve hele dün gece yağan şiddetli doludan sonra heralde ağacın tepesinden toplanacak zeytin kalmamıştır.

Halil Önen
19-12-2012, 09:31
Yağmurlardan sonra zeytinler epey irileşti. olgunlaştı fakat rüzgardan ve hele dün gece yağan şiddetli doludan sonra heralde ağacın tepesinden toplanacak zeytin kalmamıştır.

Geçmiş olsun...

Dibe dökülen zeytinler toprakla temas ettiği için ve üzerine yağmur yağdığı için asidiği yüksek olur. İstesen yağını çıkardığında bakalım yemeklik olarak kullanılmayacak kadar kötüyse ondan zeytin yağlı sabun yapalım. İçine kekik v.b de katar kokulu yaparız...

smnunal
19-12-2012, 11:44

Sayın Taşevli Bahçe,

Yerden topladığınız zeytinlerin yağ çıkarılma aşamasında yıkama makinasında yıkanıp kırıcıya gitmek için döküldüğü anda içerisine turunç meyvesi kabuğu atarsanız hoş kokulu farklı aromalı yağınız olur afiyetle tüketebilirsiniz.

İkinci yöntem turunç yerine limon atabilirsiniz buda farklı tad ve hoş kokulu bir yağ elde etmenizi sağlayacaktır. Zeytinleri topladıktan sonra bekletmetden yağ yaptırmanızı tavsiye ederim. Bir de zeytinyağı yaptırırken suyun aşırı sıcak olmaması önemlidir yağ kalitesi açısından.

TaşevliBahçe
19-12-2012, 13:10
Geçmiş olsun...

Dibe dökülen zeytinler toprakla temas ettiği için ve üzerine yağmur yağdığı için asidiği yüksek olur. İstesen yağını çıkardığında bakalım yemeklik olarak kullanılmayacak kadar kötüyse ondan zeytin yağlı sabun yapalım. İçine kekik v.b de katar kokulu yaparız...

Teşekkür ederim ,

Yerden sadece İri , diri ve taze görünümlü olanları toplasak yinede sizin dediğiniz gibi sabunluk derecede asitik olurmu yağımız?

Geçen yıl erken toplamıştık , bu kadar yere dökülen olmamıştı , yere dökülenleride karıştırmıştım tepeden toplananlara , 0,5 dizem çıkmıştı yağımız .

TaşevliBahçe
19-12-2012, 13:16
Sayın Taşevli Bahçe,

Yerden topladığınız zeytinlerin yağ çıkarılma aşamasında yıkama makinasında yıkanıp kırıcıya gitmek için döküldüğü anda içerisine turunç meyvesi kabuğu atarsanız hoş kokulu farklı aromalı yağınız olur afiyetle tüketebilirsiniz.

İkinci yöntem turunç yerine limon atabilirsiniz buda farklı tad ve hoş kokulu bir yağ elde etmenizi sağlayacaktır. Zeytinleri topladıktan sonra bekletmetden yağ yaptırmanızı tavsiye ederim. Bir de zeytinyağı yaptırırken suyun aşırı sıcak olmaması önemlidir yağ kalitesi açısından.

Turunç kabuğu veya limon karıştırma olayını ilk kez duyuyorum , bu yıl denemek istiyorum . Zeytinlerimizi toplayabilsek bekletmeden yağ yaptırıcam ama ne hava müsait nede işlerimiz , nasip bakalım...

saygılar....

Murat Öz
19-12-2012, 13:24
Salın eşe dosta haber hep beraber toplayın.

Halil Önen
19-12-2012, 13:28
Teşekkür ederim ,

Yerden sadece İri , diri ve taze görünümlü olanları toplasak yinede sizin dediğiniz gibi sabunluk derecede asitik olurmu yağımız?

...

Yok olmaz.. Toprakta _dipte_ beklerse 5-10 gün asidiği artabiliyor..

Sn. smsünal'ın yağanesi - kontine_ var. Ben de yeni duyuyorum, zeytine yağ çıkarma öncesi turunç ve limon katılmasını..

Tel ile o kadar sohbet ediyoruz. Hiç böyle bir şey demedi. Ben yağları çıkardım bu yıl kaçırdım. Artık senden tadarız, bakalım...:)