View Full Version : TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir
Keyf Bahçesi
02-04-2012, 22:04
Geçen yıl Bahçemizdeki evin önüne mevsimlik olarak diktiğimiz çiçeklerin tekrar canlanmış olması bizi oldukça sevindirdi....
sayın taşevlibahçe,
bunların geçen seneden kaldığına inanıyormusun.Ben yapamadım da ondan ( meraktan ) soruyorum.Maşallah yenge hanım çiçeğe çok meraklı galiba.İyi bakmış ve de hiç solmamış.Sağlıkla iyi uğraşlar.selam.
Keyf Bahçesi
02-04-2012, 22:08
Bahçemizde bize eşlik eden küçük dostlarımızı görüncede bir hayli mutlu oluyoruz..
sayın taşevlibahçe
bunlar toplantı da ve dönüş yolunda yoklardı.Biz gittikten sonra gelmişler.Çok şirinler .onlara da selam.
TaşevliBahçe
24-04-2012, 10:08
Haftasonu bahçemizdeki faaliyetlere devam ettik. Bahçemizde bizi hoşgeldin diye karşılayan sevimli küçük dostumuzu görünce çok mutlu olduk ,;) Ama o bizi gördüğüne çok sevinemedi malesef...:D
Müdürün Bahçesi
24-04-2012, 23:12
Haftasonu bahçemizdeki faaliyetlere devam ettik. Bahçemizde bizi hoşgeldin diye karşılayan sevimli küçük dostumuzu görünce çok mutlu olduk ,;) Ama o bizi gördüğüne çok sevinemedi malesef...:D
Benden tavsiye sizi karşılayan sevimsiz(bence) küçük dostunuza çok güvenmeyin.Dostlar yüze konuşur,dost olmayanların silahları arkada olur.Sevgilerimle.....
Keyf Bahçesi
24-04-2012, 23:44
sevgili kardeşim,
etrafımızda zaten bir sürü çeşidi var iken bir de bu mu geldi.Herhalde halletmişsindir.Bunları yanına alma sonra karışmam.hele yardıma hiç gelmem.sağlıklar.
arapsabunu
25-04-2012, 00:37
Rafet Bey,
Bahçenizi, ailenizi, dostlarınızı, doğal ürün yetiştirme çabanızı tebrik ediyorum, özenerek-imrenerek okudum. ağaçlar.net'in iyi niyetli insanlarla dolu harika bir yer olduğuna dair inancım arttı burada yazılanları okudukça. Bahçenizdeki uygulamaların bilgilendirici anlatımlarını bekliyoruz. Allah kolaylıklar versin...
TaşevliBahçe
25-04-2012, 08:05
Benden tavsiye sizi karşılayan sevimsiz(bence) küçük dostunuza çok güvenmeyin.Dostlar yüze konuşur,dost olmayanların silahları arkada olur.Sevgilerimle.....
Sn. Müdürün Bahçesi;
Dost konusundaki benzetmeniz tam isabet oldu.;)
Küçük sevimli dostlarımıza yaklaşırken çok samimi olmamaya , hatta tedbiri elden bırakmamaya çalışıyoruz .Bu konuda eşim ve ben çok dikkatli oluyoruz. çocuklarıda sürekli uyarıyoruz.
Umarım bahçemizden veya çevremizden bu konuyla ilgili olumsuz bir haber duymayız...
TaşevliBahçe
25-04-2012, 15:34
sevgili kardeşim,
etrafımızda zaten bir sürü çeşidi var iken bir de bu mu geldi.Herhalde halletmişsindir.Bunları yanına alma sonra karışmam.hele yardıma hiç gelmem.sağlıklar.
Sn. Keyf Bahçesi ,
Çok yakında size tatlı bir sürpriz yapmayı planlıyoruz ...:D:D
ben yanımada alırım , siz yardıma da gelirsiniz..:D
saygılar, iyi keyf'ler efendim.;)
TaşevliBahçe
25-04-2012, 16:12
Rafet Bey,
Bahçenizi, ailenizi, dostlarınızı, doğal ürün yetiştirme çabanızı tebrik ediyorum, özenerek-imrenerek okudum. ağaçlar.net'in iyi niyetli insanlarla dolu harika bir yer olduğuna dair inancım arttı burada yazılanları okudukça. Bahçenizdeki uygulamaların bilgilendirici anlatımlarını bekliyoruz. Allah kolaylıklar versin...
Sn. arapsabunu ,
Öncelikle sayfama gösterdiğiniz ilgiden ve iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim. Hoşgeldiniz sefa getirdiniz.
Ağaçlar.net'in kişileri buraya bağlayıcı en güzel özelliği , burada bulunan insanların doğaya olan aşkı ve birbirlerine olan tamamen özverili yardımlarıdır.
Zaman buldukça yeni bilgiler öğreniyor , imkan buldukça bunları uygulamaya çalışıyorum . Elimden geldikçede burada resimli paylaşım yapmaya çalışıyorum...
görüşmek dileğiyle , hoşçakalın.
saygılar....
Keyf Bahçesi
25-04-2012, 23:52
Sn. Keyf Bahçesi ,
Çok yakında size tatlı bir sürpriz yapmayı planlıyoruz ...:D:D
ben yanımada alırım , siz yardıma da gelirsiniz..:D
saygılar, iyi keyf'ler efendim.;)
sn.taşevlibahçe,
sizin gibi dostların başımızın üstünde yeri var.Kapımız her zaman açıktır sizlere.(şu küçük yaratıklar var ya hiç sevmemişimdir,ne onları nede onlar gibi olanları.benden uzak olsunlar da isterlerse cehenneme direk olsunlar,sözüm meslisten out)Bu pazar baskın yapacaktık hanımla ama yine doluydunuz.selamlar.
TaşevliBahçe
26-04-2012, 20:55
sn.taşevlibahçe,
sizin gibi dostların başımızın üstünde yeri var.Kapımız her zaman açıktır sizlere.(şu küçük yaratıklar var ya hiç sevmemişimdir,ne onları nede onlar gibi olanları.benden uzak olsunlar da isterlerse cehenneme direk olsunlar,sözüm meslisten out)Bu pazar baskın yapacaktık hanımla ama yine doluydunuz.selamlar.
Keşke uğrasaydınız efendim sizin olduğunuz yerde keyf var , neşe var , size ayrılmış biryerimiz sürekli var.
saygılar....
TaşevliBahçe
27-04-2012, 09:07
Sn. zeytinlibahçe'nin hediye ettiği klinoyu bu yıl sebze ekeceğimiz alana çapadan önce serdim. Geçen yıllar Kil oranı yoğun olan toprağımızı sıcak kompost ve klino sayesinde daha geçirgen ve daha zengin bir yapı oluşmasını sağlamış olduk.
TaşevliBahçe
28-04-2012, 10:08
Geçen yıl salma sulama ile hem çok su harcamıştım hemde çok zaman kaybetmiştim . Bu yıl damlama sistemi ile daha randımanlı olacağına inanıyorum.
Bu yıl tohum ve fide açısından oldukça zengin bir menüye sahibiz.
Sn.MeyveliTepe'nin tohumlarını temin ettiği (öyküsü oldukça ilginç), Sn.zeytinlibahçe'ninde çimlendirip hediye ettiği santini domateslerini , Sn.Halil Önen'in tohumdan çimlendirip , oldukça zengin çeşit yaptığı fideleri büyük bir heyecanla bahçemize diktik.
TaşevliBahçe
28-04-2012, 11:53
Yetişen ürünlerin hasadını yapmak oldukça keyif verici oluyor . Daha bir lezzetli geliyor insana . Emeğinizi asla inkar etmiyor toprak ana. Sizin bir çabanızı on ödülle mükafatlandırıyor.
MeyveliTepe
28-04-2012, 14:13
Geçen yıl salma sulama ile hem çok su harcamıştım hemde çok zaman kaybetmiştim . Bu yıl damlama sistemi ile daha randımanlı olacağına inanıyorum.
Bu yıl tohum ve fide açısından oldukça zengin bir menüye sahibiz.
Sn.MeyveliTepe'nin tohumlarını temin ettiği (öyküsü oldukça ilginç), Sn.zeytinlibahçe'ninde çimlendirip hediye ettiği santini domateslerini , Sn.Halil Önen'in tohumdan çimlendirip , oldukça zengin çeşit yaptığı fideleri büyük bir heyecanla bahçemize diktik.
Güle güle yetiştirin. Santinileri 3.yılında, iyice adapte edip ıslah ettikten sonra dağıtmaya başlamıştım. Geçen yıl muhtelif bölgelerde yetiştirenler hep beğendiler. Siz de beğenirsiniz inşallah.
Bu yıl da yine çok benzer bir öyküyle gelen ünlü Pachino domateslerim var. İnşallah üçüncü yılda onları da dağıtmaya başlarım.
TaşevliBahçe
01-05-2012, 00:05
Güle güle yetiştirin. Santinileri 3.yılında, iyice adapte edip ıslah ettikten sonra dağıtmaya başlamıştım. Geçen yıl muhtelif bölgelerde yetiştirenler hep beğendiler. Siz de beğenirsiniz inşallah.
Bu yıl da yine çok benzer bir öyküyle gelen ünlü Pachino domateslerim var. İnşallah üçüncü yılda onları da dağıtmaya başlarım.
Teşekkür ederim Sn. MeyveliTepe ,
Santini domateslerin ingiltereden geliş öyküsü gerçekten çok ilginç. Sizi bu konuda tebrik ediyorum . çalışmalarınız harikalar yaratıyor. Pachino domateslerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..
saygılarımla , görüşmek üzere hoşçakalın....
TaşevliBahçe
01-05-2012, 08:43
Bahçemizde hiç büyük meyve ağacı yok , hepsini ben dikmiştim . Daha ilk meyvelerini bu yıl görüyorum. Ne harika bir duygudur bu böyle. Hayırlısı ile tadına bakmak nasip olacak inşallah.
TaşevliBahçe
01-05-2012, 09:30
Geçen yıl çilek denememiz çok uzun sürmedi malesef , meyveleri 3-4 tane oldu . Ayak altında kaldığı için kazaya kurban gitmişti.:(
Tek tesellim meyvelerini bize ziyaret gelen 3 yaşındaki yeğenime yedirmiş olmamdı.
Bu yıl çilekleri koruma altına aldım.;)
Meyvelerinide mahallemizde oturan küçük çikolata canavarına söz verdim.:D:D
O çikolataya hasta bense ona hastayım.:D
İsmi naz , aslında ismi gibi nazlıymış , ama bana hiç naz yapmıyor.
2,5 yaşında daha , çikolata gibi bişey.:D:D
Keyf Bahçesi
01-05-2012, 20:37
Geçen yıl çilek denememiz çok uzun sürmedi malesef , meyveleri 3-4 tane oldu . Ayak altında kaldığı için kazaya kurban gitmişti.:(
Tek tesellim meyvelerini bize ziyaret gelen 3 yaşındaki yeğenime yedirmiş olmamdı.
Bu yıl çilekleri koruma altına aldım.;)
Meyvelerinide mahallemizde oturan küçük çikolata canavarına söz verdim.:D:D
O çikolataya hasta bense ona hastayım.:D
İsmi naz , aslında ismi gibi nazlıymış , ama bana hiç naz yapmıyor.
2,5 yaşında daha , çikolata gibi bişey.:D:D
sn.taşevlibahçe
biz sele sele çilek ihraç ediyoruz.sen hala yaprakta mısın?selamlar.
Geçen yıl çilek denememiz çok uzun sürmedi malesef , meyveleri 3-4 tane oldu . Ayak altında kaldığı için kazaya kurban gitmişti. D
O halde çilekleri korumaya almak gerek. :) (http://www.agaclar.net/forum/951942-post260.htm)
TaşevliBahçe
01-05-2012, 23:25
sn.taşevlibahçe
biz sele sele çilek ihraç ediyoruz.sen hala yaprakta mısın?selamlar.
Sn.Keyf Bahçesi,
fidelerin sizin fideler olduğunu kimseye sölemem merak etmeyin..:D:D
saygılar , iyi geceler...;)
TaşevliBahçe
01-05-2012, 23:33
O halde çilekleri korumaya almak gerek. :) (http://www.agaclar.net/forum/951942-post260.htm)
Sn. limon merhaba ,
öncelikle sayfama gösterdiğiniz ilgi ve alakanızdan ziyadesiyle memnun kaldığımı belirtmek isterim.
verdiğiniz linkte çilekleri korumak adına alınacak çok basit tedbirler olduğunu görüyorum.
Bu yılda toprağa diktim çilekleri. Seneye sebze adacıkları gibi hazırladığım adacıklara dikmeyi düşünüyorum...
Bu adacıklara tünel sera gibi koruma faktörleri düşünülebilir..
saygılar....
TaşevliBahçe
02-05-2012, 10:49
Sn.Keyf Bahçesi,
fidelerin sizin fideler olduğunu kimseye sölemem merak etmeyin..:D:D
saygılar , iyi geceler...;)
Sadece resimlerle cümle aleme yayınlarım..:D:D
Hemde kendi ellerinizle söküp verdiğinizi..:D:D
Keyf Bahçesi
02-05-2012, 22:57
Sadece resimlerle cümle aleme yayınlarım..:D:D
Hemde kendi ellerinizle söküp verdiğinizi..:D:D
sn.taşevlibahçe
ben de kimden aldınız diye soracaktım( bende isteyebilir miyim ?)diye.Ancak nerden aldığınızı en azından ismen değil de resimle söylediğinize göre ben onu bulurum.Herşey için teşekkürler.
methiyeleriniz için ayrıca teşekkür ederim.Bu methiyeler size zarar verebilir.Bazı arkadaşlar(!) kızarlar.ona göre.sağlıklı,neş'eli,mutlu ve verimli yıl diliyorum.Keyf'iniz bol olsun.keyf bahçesi.
TaşevliBahçe
05-05-2012, 19:01
Mahallemizin çikolata canavarını açıklamanın zamanı geldi.
Hangisi olduğunu söylemeden hemen anladınız dimi. Çikolata gibi maşallah:D
İstediğini kesinlikle elde eden biri , yeterki kafaya koysun..
Baksanıza Efe'yi (sarışın olan) kafaya koymuş nasıl çekiyor kendine..:D
Mahalleyi birbirine katacak nerdeyse ..:D
Millet rekabete girdi , kim daha iyi çikolatayı verecek yarışı var resmen ..
Eşim Efe'nin hayranı , Ben ise Naz'ın hayranıyım. Bayılıyoruz onlar için..
Hafta sonları bahçede kuşların cıvıltısı ile keyf alıyoruz, hafta içi akşam üzerleride Naz ve Efe'nin cıvıltısı bizi dinlendiriyor resmen..
İkna edebilirsek bahçemde onlar için hazırladığım kum havuzunda oynadıklarını görmek istiyorum.
Hem onların cıvıltısı hemde kuş cıvıltısı eminim bahçemize müthiş bir keyif katar..;)
TaşevliBahçe
05-05-2012, 19:13
Bu yıl küçük sebzeler için küçük adacıklar yaptım. Kışın bile pratik bir şekilde seraya dönüştürerek sebze yetiştirmek mümkün..
Aslında seneye Sn.MeyveliTepe'nin yapmış olduğu büyük sebze adalarından yapmayı düşünüyorum.
MeyveliTepe
05-05-2012, 19:42
Bu yıl küçük sebzeler için küçük adacıklar yaptım. Kışın bile pratik bir şekilde seraya dönüştürerek sebze yetiştirmek mümkün..
Mutfak otları için ideal. Eve de yakın olursa çok kullanışlı olur.
TaşevliBahçe
09-05-2012, 14:43
Boşta duran kullanmadığım 300 lt lik bir depom vardı.
Bunu kompost çayı yapımında kullanmanın iyi fikir olacağı düşüncesiyle , eksik olan komprosör motorunuda temin ettikten sonra , o kadar yoğun işin arasına onuda aldım.
Bu hafta işler çok olduğundan bahçeye erken gittik. Sabah kuş cıvıltısı eşliğindeki kahvaltının ardından , kompost çayı için işe soyundum.
deponun dört üst yanından açtığım deliklere damlama hortumları yerleştirdim.
TaşevliBahçe
09-05-2012, 14:58
Komprosörü çalıştırdığımda umduğumdan daha iyi hava verdiğini gözlemledim.
Nedense kompostu bir çuval veya kadın çorabı içinde suyun içine salmak aklıma gelmedi. Onun yerine kompostu eleyip suyun içine direk attım. Bu ilk denemeyi damlama sistemine vermeyi düşünmediğimden olsa gerek.
İkinci denemeyi çuval içine koyup , çayıda damlama sistemi ile vermeyi düşünüyorum..
Daha önceden hazıladığım EM 'yide kompost çayına ilave ettim.
TaşevliBahçe
10-05-2012, 09:07
Komprosör motorunu 80 saat kadar çalıştırdım. Aslında 48 saatin yeterli olduğunu biliyorum .Amacım hem motorun dayanıklığını test etmek hemde daha verimli olacağını düşündüğüm çayın verimini arttırmaktı.
80 saatin sonunda motoru durdurdum ve hiç zaman kaybetmeden mahsülle buluşturdum.
Kompostu çuval içinde suya salmadığımdan dolayı , hortumla direk olarak mahsülün dibine döktüm.
TaşevliBahçe
10-05-2012, 09:29
Sn.Zeytinlibahçe'nin verdiği santini (http://meyvelitepe.typepad.com/meyvelitepe/2011/01/tohum_postasi.html) domatesler çiçek dökmeye başladılar. Aynı boyda ve aynı zamanda dikilmiş olan diğer domateslerde daha hiç bir hareket yok.
Boyları henüz çok küçük bana çok erken çiçek dökmüş gibi geldi..
MeyveliTepe
10-05-2012, 10:08
Sn.Zeytinlibahçe'nin verdiği santini domatesler çiçek dökmeye başladılar. Aynı boyda ve aynı zamanda dikilmiş olan diğer domateslerde daha hiç bir hareket yok.
Boyları henüz çok küçük bana çok erken çiçek dökmüş gibi geldi..
En erken onlar başlar, en geç de onlar biter :)
TaşevliBahçe
10-05-2012, 11:36
En erken onlar başlar, en geç de onlar biter :)
Sn.MeyveliTepe ,
Desenize bu yıl bahçemizde domates şenliği var.Bu yaz domates güzeli festivali düzenleyebiliriz.:D Benim sağlam adayım hazır bile...;)
Zeytinlibahçe
10-05-2012, 11:37
Rafet bey yaptığımız eğitimlerin pratiğe dönüştüğünü görmek gerçekten çok sevindirici. Sizi kutluyorum.
Kompost çayı (http://www.agaclar.net/forum/kompost-cayi/), yapımı son derece kolay, ucuz, bitkiyi mükemmel besleyip bağışıklık sistemini güclendiren oldukça etkili bir yöntem. Kökten doğrudan verilebileceği gibi yapraklara spreylemenin de bir çok faydaları var.
İhtiyaca göre az miktarda minik bir akvaryum pompasıyla yapılabileceği gibi, sizin yaptığınız ölçülerde, hatta çok daha büyük oranlarda rahatlıkla üretilebilir.
Sn Meyvelitepenin bizlere tanıttığı Santini domates mükemmel lezzetiyle, güçlü yapısı ve çömertliğiyle bizim de bu yıl bahçemizin gözdesi konumunda. Tutunacağı sağlam bir çatı sistemi yapmayı unutmayın :)
TaşevliBahçe
13-05-2012, 21:19
Rafet bey yaptığımız eğitimlerin pratiğe dönüştüğünü görmek gerçekten çok sevindirici. Sizi kutluyorum.
Teşekkür ederim sizlerin ışığı ile yol almak gerçekten çok güzel , çok keyifli...;)
Sn Meyvelitepenin bizlere tanıttığı Santini domates mükemmel lezzetiyle, güçlü yapısı ve çömertliğiyle bizim de bu yıl bahçemizin gözdesi konumunda. Tutunacağı sağlam bir çatı sistemi yapmayı unutmayın :)
gerçekten çok büyük bir merakla Santini (http://meyvelitepe.typepad.com/meyvelitepe/2010/08/onun-adi-kirmizi.html) domateslerin bir an önce yetişmesini bekliyorum..Zaman bulduğumda profil demirlerle sağlam çatı yapmayı düşünüyorum...
TaşevliBahçe
13-05-2012, 21:31
Bahçemizden Tüm Annelere kucak dolusu sevgilerle......
TaşevliBahçe
13-05-2012, 21:55
Fidanlarımızın çapa zamanı geldi.
http://d1205.hizliresim.com/x/f/5u6yn.jpg
santini domatesleri yatırıp gövdesinden de kök salarak gelişiminin hızlı olmasını sağlamak için toprak takviyesi yaptım..
http://d1205.hizliresim.com/x/f/5u6yx.jpg
mavi eylul
13-05-2012, 23:16
şimdiden kolay gelsin Rafet Bey Fideleriniz çok güzel görünüyor nazar değmesin aman
bizim buralarda daha yeni yeni toprağa dikim yapılmaya başladı..
Keyf Bahçesi
13-05-2012, 23:57
Bahçemizden Tüm Annelere kucak dolusu sevgilerle......
asmalı gül hediye etmek hiç aklıma gelmemişti.(fotoğrafta gördüm.)Bende şimdi daha orijinal birşeyler bulmak zorundayım.Selamlar.
TaşevliBahçe
15-05-2012, 14:52
şimdiden kolay gelsin Rafet Bey Fideleriniz çok güzel görünüyor nazar değmesin aman
bizim buralarda daha yeni yeni toprağa dikim yapılmaya başladı..
Sn. mavi eylul ,
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.
Yılardır karadeniz turu hayali kuruyoruz , İşlerden fırsat bulurda yeşil cennet olan bölgenizi gezmek gerçek olur inşallah..
Bahçe işlerinde olduğu kadar güzel yemek yaptığınızı da duydum. Yemeklerin tadına bakamıyacağımıza göre :D, bahçe çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz :)..
saygılar...
TaşevliBahçe
15-05-2012, 15:10
asmalı gül hediye etmek hiç aklıma gelmemişti.(fotoğrafta gördüm.)Bende şimdi daha orijinal birşeyler bulmak zorundayım.Selamlar.
Maşallah efendim , ne göz varmış sizdede ...
Fotoğraftan gördüğünüz kesin , yaklaşık 2 aydır bahçeye gelmiyorsunuz ...
Hafta sonu çay içmeye gelirseniz orjinal bişiler yakalama şansımız olabilir...;)
mavi eylul
16-05-2012, 13:12
Sn. mavi eylul ,
Yılardır karadeniz turu hayali kuruyoruz , İşlerden fırsat bulurda yeşil cennet olan bölgenizi gezmek gerçek olur inşallah..
Bahçe işlerinde olduğu kadar güzel yemek yaptığınızı da duydum. Yemeklerin tadına bakamıyacağımıza göre :D, bahçe çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz :)..
saygılar...
tesekkürler Rafet bey bahçe işinde acemiyim sebzeler konusunda annemin bahçesine yardım ediyorum..ben daha çok çiçek meraklısıyım bahçe çiçeklerine ama sitede oturuyorum ve ne kadar düzenleyebilirsem işte yapacağım
karadenize gelirseniz de sizi yemeklerimden yedirmeden göndermem..;)
TaşevliBahçe
17-05-2012, 19:31
tesekkürler Rafet bey bahçe işinde acemiyim sebzeler konusunda annemin bahçesine yardım ediyorum..ben daha çok çiçek meraklısıyım bahçe çiçeklerine ama sitede oturuyorum ve ne kadar düzenleyebilirsem işte yapacağım
karadenize gelirseniz de sizi yemeklerimden yedirmeden göndermem..;)
Nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim.
Burnuma çok sevdiğim hamsi ve yemek çeşitleri kokusu geldi sanki..:D
Hamsiyi karadenizde yemek başkadır herhalde..;)
TaşevliBahçe
20-05-2012, 22:22
Bir haftadır bahçeye gidememiştim. Gözlerime inanamadım.
Santini (http://meyvelitepe.typepad.com/meyvelitepe/hasat/) domatesler diğer cinslerine göre korkunç fark atmış , çiçek ve gövde gelişimi olarak epey öne geçmişlerdi.
Bu yıl hazırda bulunan sıcak kompostumuzu , kompostumuzdan elde ettiğimiz çayımızı , yine hazırda bulundurduğumuz gülleci bulamacımızı geçen haftalarda uygulamış olmamız oldukça fayda sağlamışa benziyor..
TaşevliBahçe
20-05-2012, 22:32
Santini (http://meyvelitepe.typepad.com/meyvelitepe/2011/01/tohum_postasi.html) domateslerin bu haftaki durumu.....
Geçen hafta gülleci bulamacı atmıştım..
TaşevliBahçe
23-05-2012, 16:15
Bu hafta bahçede zamanı iyi değerlendirip çok iş yapmak istiyorduk.
Zeytinlerin dipleri Çalgıcı otu diye bilinen yabani hardal otu ile dolmuştu.Benzinli tırpanla bunları biçmeyi planlıyordum.
Epey uğraşmama rağmen benzinli tırpanı çalıştıramayınca , iş başa düştü , birazını elle kökledim , birazınıda el tırpanı ile biçtim.
Ahhh benzinli tırpan olacaktı ki .....:D:D
Keyf Bahçesi
23-05-2012, 23:26
Bu hafta bahçede zamanı iyi değerlendirip çok iş yapmak istiyorduk.
Zeytinlerin dipleri Çalgıcı otu diye bilinen yabani hardal otu ile dolmuştu.Benzinli tırpanla bunları biçmeyi planlıyordum.
Epey uğraşmama rağmen benzinli tırpanı çalıştıramayınca , iş başa düştü , birazını elle kökledim , birazınıda el tırpanı ile biçtim.
Ahhh benzinli tırpan olacaktı ki .....:D:D
sayın taşevlibahçe
ben hergün (hala devam ediyorum)o tırpanla 3 dönüm yeri bitirdim.geriye kaldı 2 dönüm.bu hafta da orayı halledersem sana yardıma gelirim.(hem de tırpanla beraber,istersen 10 dakika gel bak güzel oluyormu?)kolaylıklar dilerim.
TaşevliBahçe
25-05-2012, 11:37
sayın taşevlibahçe
ben hergün (hala devam ediyorum)o tırpanla 3 dönüm yeri bitirdim.geriye kaldı 2 dönüm.bu hafta da orayı halledersem sana yardıma gelirim.(hem de tırpanla beraber,istersen 10 dakika gel bak güzel oluyormu?)kolaylıklar dilerim.
Maşallah efendim insan genç ve dinamik olunca ortaya bu güzellikler çıkıyor..
Yardım teklifiniz için teşekkür ederim..Keyf Bahçesinde keyf yapmayı özledim..;)
Her an çat kapı yapabilirim..;)
saygılar.....
TaşevliBahçe
27-05-2012, 22:04
Bu hafta santiniler oldukça açık ara fark ile önde gidiyor.
Santiniler meyveya yattı bile , diğerleri yerinde sayıyor daha....
yaklaşık 3 ay önce aldığımız çapa makinasını fırsat bulup iyice test etme şansımız olmamıştı. geçen yıl sebze yetiştirdiğimiz, bu yıl boş bıraktığımız , ve gelecek yıl düzenli bir damlama sistemli olarak hazırlamayı düşündüğümüz alanda ilk denememizi yaptık.
sonuç mükemmeldi, makinayı sadece tutmanız ve yön vermeniz yeterli. insan hiç yorulmuyor. ilk aldığımda makinanın boyutlarınada bakınca , eyvah dedim hatalı bir iş mi yaptık diye düşünmüştüm doğrusu. Fakat makina beni fazlasıyle utandırdı. Çapa makinası almak isteyenler, hiç düşünmeden alsınlar , sonuç harika...
Merhaba , Çok geç bir soru ve farkına varmak olsa da imkanınız olursa çapa traktörünüzün teknik bilgileri hakkında benzinli mi dizel mi vites şekli çalışma durumu kaç beygir olduğunu v.s yazarsanız çok memnun olurum. Ayrıca bu çapa makinası ile belleme dediğimiz işi yapabiliyormusunuz yanı büyük traktör misali arkasına kaz ayağı takıp sürüm işlemi gerçekleşe biliyor mu ve tüm bu sorulardan sonra bu çapayı yaklaşık ne kadarlık bir araziyi işlemek için kullanıyorsunuz . ****** .
TaşevliBahçe
30-05-2012, 19:58
Merhaba , Çok geç bir soru ve farkına varmak olsa da imkanınız olursa çapa traktörünüzün teknik bilgileri hakkında benzinli mi dizel mi vites şekli çalışma durumu kaç beygir olduğunu v.s yazarsanız çok memnun olurum. Ayrıca bu çapa makinası ile belleme dediğimiz işi yapabiliyormusunuz yanı büyük traktör misali arkasına kaz ayağı takıp sürüm işlemi gerçekleşe biliyor mu ve tüm bu sorulardan sonra bu çapayı yaklaşık ne kadarlık bir araziyi işlemek için kullanıyorsunuz . ****** .
Sn.fludek merhaba ,
Çapa makinamız benzinli olup , Ayrıyetten kaz ayağıda aldım . Fakat kaz ayağı bu makinaya hafif kalıyor , ben pek randımanlı bulmadım doğrusu . Çapa olayı harika resimlerde gördüğünüz alanı 20-30 dk içinde 2-3 kat sürmek mümkün .Ağaç diplerine istediğiniz gibi yanaşıp sürebiliyorsunuz. Benim arazim 3 dönüm , fakat ben heryeri bununla süremiyorum vaktim olmadığından dolayı ....
MOTOR TİPİ : 4 ZAMANLI, HAVA SOĞUTMALI
MOTOR MODELİ : G200F
MOTOR GÜCÜ : 6,5 HP
MOTOR DEVRİ : 3600 r/min
MOTOR HACMİ : 196 CC
YAKIT KAPASİTESİ : 3,6 Lt
YAĞ KAPASİTESİ : MOTOR İÇİN - 0,6 Lt
ŞANZIMAN İÇİN : 0,95 Lt
ŞANZIMAN : 2 İLERİ-1 GERİ
ZİNCİR + ÇİFT KAYIŞLI
BIÇAK ENİ : 90 cm
BIÇAK DERİNLİĞİ : 10 - 25 cm den fazla
BIÇAK DEVİR HIZI : 120 r/min
AĞIRLIK : 62.5 kg
TEKERLEK : 2 ADET
HAVA FİLİTRESİ : YAĞLI TİP
TaşevliBahçe
01-06-2012, 16:22
Bu yıl mart ayında Sn. sardenya'nın verdiği muz fidelerini dikmiştik.
Fideler tuttu ama çok iyi bakım yapamadığımızdan biraz nazlı büyüyorlar gibi...
Zaten bu yörede muz meyvesini randımanlı göremezsiniz diyorlar.Ben evin üst tarafından sera yaparak muhafaza altına almayı düşünüyorum.
Meyvesini göremezsek yapraklarından fırında balık yaparız , bu arada UBYİ balıkçılarına duyrulur...Bahçede fırın var , muz yaprağı var, odun var , şişe var, santinilerde yetişiyor... gerisini tamamlayıp gelirsiniz artık..:D:D
Müdürün Bahçesi
02-06-2012, 00:12
Bu yıl mart ayında Sn. sardenya'nın verdiği muz fidelerini dikmiştik.
Fideler tuttu ama çok iyi bakım yapamadığımızdan biraz nazlı büyüyorlar gibi...
Zaten bu yörede muz meyvesini randımanlı göremezsiniz diyorlar.Ben evin üst tarafından sera yaparak muhafaza altına almayı düşünüyorum.
Meyvesini göremezsek yapraklarından fırında balık yaparız , bu arada UBYİ balıkçılarına duyrulur...Bahçede fırın var , muz yaprağı var, odun var , şişe var, santinilerde yetişiyor... gerisini tamamlayıp gelirsiniz artık..:D:D
Sevgili Rafet bey;Sizde her şeyin var olduğuna çok sevindim.Çıpra,larda benden olsun fakat çıpraların gelmesini bekliyeceğiz.Gel eylül ayı gell.Eylül ayını urganla çekmeğe başladım bile,sevgilerimle.:(
Halil Önen
02-06-2012, 02:04
Sevgili Rafet bey;Sizde her şeyin var olduğuna çok sevindim.Çıpra,larda benden olsun fakat çıpraların gelmesini bekliyeceğiz.Gel eylül ayı gell.Eylül ayını urganla çekmeğe başladım bile,sevgilerimle.:(
Ölme eşeğim ölme baharda yonca yiyecen...:(
Hani eylüle iki balık, iki tek üzümden enzim atacak ve bir beşlik bozacaktırk..:(
303474
Valla müdür bey bizim eşeği yokuşa sürüyorsun, zaten hayvan terli...:D:
Ölme eşeğim ölme baharda yonca yiyecen...:(
Hani eylüle iki balık, iki tek üzümden enzim atacak ve bir beşlik bozacaktırk..:(
303474
Valla müdür bey bizim eşeği yokuşa sürüyorsun, zaten hayvan terli...:D:
Hayel kurmaktan kim ölmüşki ?
Göle su gelenekadar çıkmaz inşallah.
TaşevliBahçe
02-06-2012, 18:47
Valla müdürüm bu kadar olur , size taş attığımı hemen anladınız , taş cama geldi ve çok ses yaptı galiba..:D
Bence Eylülü beklemeyelim derim. Hafta içi olağanüstü UBYİ toplantısı yapmaya ne dersiniz..;)
TaşevliBahçe
02-06-2012, 19:17
biraz çukura diktiğim patateslerde hızla büyüyorlar..
Büyüdükçe gövdelerini toprakla dolgu yapıyorum.
Tahta kasa içine yapmayı düşünüyordum . kademe kademe büyüdükçe yan tahtaları üste doğru besleyip , patatesin gövdesinin toprakla dolgusunu yapacaktım. Zaman olmayınca apar topar iş yapıyoruz. Bahçenin kenarına dikip geçtik..
Müdürün Bahçesi
03-06-2012, 02:48
Valla müdürüm bu kadar olur , size taş attığımı hemen anladınız , taş cama geldi ve çok ses yaptı galiba..:D
Bence Eylülü beklemeyelim derim. Hafta içi olağanüstü UBYİ toplantısı yapmaya ne dersiniz..;)
Ben her zaman hazırım,bu günlere zeytinli bahçe (kaptan) nımız izine çıkacak onu bekliyelim derim.UBYİ toplantısı onsuz olamaz her halde sevgilerimle.
TaşevliBahçe
03-06-2012, 18:09
Ben her zaman hazırım,bu günlere zeytinli bahçe (kaptan) nımız izine çıkacak onu bekliyelim derim.UBYİ toplantısı onsuz olamaz her halde sevgilerimle.
UBYİ ekibi deyince bende komple bahsettim zaten , UBYİ izmir ekibide gelmezse toplantının tadı olmaz....
Kaptanımız olmadan pusulayı şaşırırız ...:D:D
TaşevliBahçe
06-06-2012, 22:54
pazar günü Sn.Halil önen bize sürpriz yaparak ziyaret maksatlı bahçemizdeydi.Sohbet konusu santini domates ve bakımı idi..Koltuk alma ile ilgili küçük bir video çekimi yapmıştık..
Domateste koltuk alma - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=U-bgkQIP2oU)
Güzel bir çalışma olmuş teşekkürler,
Santini domatesimiz olsada halil hocayı çağırsak. Belki yanın da beyaz enzimde olur belli olmaz. :)
Halil Önen
07-06-2012, 01:20
Santini domatesimiz olsada halil hocayı çağırsak. Belki yanın da beyaz enzimde olur belli olmaz. :)
Vee santinileri ikiye kesiyorsun üzerine hafif zeytin yağı gezdiriyorsun, yanında beyaz peynir bir de kalın kabuklu yerli kıpkırmızı bir karpuz...deme gitsin...;)
TaşevliBahçe
07-06-2012, 09:51
Sn.Lilium , bahçemizde yapmayı düşündüğümüz toplantıda sizi de görmek isteriz.. Sizin erikleri görüncede aklıma hemen beyaz enzim geldi. Gelirken getirmeyi ihmal etmezsiniz umarım.. isteyenin yüzü kara..:D
Vee santinileri ikiye kesiyorsun üzerine hafif zeytin yağı gezdiriyorsun, yanında beyaz peynir bir de kalın kabuklu yerli kıpkırmızı bir karpuz...deme gitsin...;)
Erikler bir yandan santini bir yandan birde karpuz beyaz peynir offf yaaa canım çekti valla .
Avucumu yalayım bari..:D
isteyenin yüzü kara..:D
Vermeyen de arap olsun, pardon pardon zenci olacaktı. :)
Toplantı ne zaman? yakın zamandaysa eriklere yetişilebilir zira eriklerin son günleri daha fazla ağaçta bekleyemeyecekleri için topladım.
Toplantı gününe kalırmı kalmazmı bilmem, Siz iyisimi adres bilgilerinizi yazın göndereyim.
Yahu böylede bu kadar da güzel anlatılmaz ki, mazallah insanın bir yerlerini şişireceksin. :)
TaşevliBahçe
08-06-2012, 10:58
Bahçemize meyve ağaçlarını dikerken amacımız tüm canlılar faydalansın , istifade etsin idi. Kurt kuş yesin içsin helal olsun...Resimdeki meyvelerin hiç tadına bakamadan kurdun kuşun yemi oldu..
İki ayaklı kurtların gözüde aç oluyor..:D tadımlık bir iki bıraksaydın bari...:D
TaşevliBahçe
08-06-2012, 11:08
Olmasını beklediğimiz , nasip olursa bu yıl ilk kez tadına bakacak olduğumuz meyveler ..
Tabi iki ayaklı kurtlardan kalırsa..:D
Akhisarlı
08-06-2012, 23:08
Kayısıları yoldan görmüşlerdir.Göz hakkını abartmışlar .Çok güzel görünüyorlarmış.Seneye kısmetse diyelim diyecem de tadını aldıklarından seneye çağla durumunda iken gidebilirler .
TaşevliBahçe
09-06-2012, 17:07
Toplantı ne zaman? yakın zamandaysa eriklere yetişilebilir zira eriklerin son günleri daha fazla ağaçta bekleyemeyecekleri için topladım.
Toplantı gününe kalırmı kalmazmı bilmem, Siz iyisimi adres bilgilerinizi yazın göndereyim.
Toplantı günü kesinleşmedi , Ayhan bey izne ne zaman çıkıyor bilmiyorum. önümüzdeki hafta da cumartesiye kadar ben yokum.Tarih belli olur olmaz buradan mutlaka haber veririz.
Erikler içinde teşekkür ederim. Resimlerde bizi ayıltıp bayılttı .. (o kendini bilir) :D, yemiş kadar olduk , Bereketli ürünleriniz olsun..
saygılar...
TaşevliBahçe
09-06-2012, 17:45
Kayısıları yoldan görmüşlerdir.Göz hakkını abartmışlar .Çok güzel görünüyorlarmış.Seneye kısmetse diyelim diyecem de tadını aldıklarından seneye çağla durumunda iken gidebilirler .
Sn.Akhisarlı , efendim nerdesiniz , özlettiniz kendinizi..
Neler yaptınız yeni bahçe arayışı içindeydiniz , umarım gönlünüze göre bahçe bulmuşsunuzdur.
Tarafıma yaptığınız ziyarette sizi görme fırsatı bulamayan UBYİ ekibi oldukça üzgün. nasip olurda yakında toplanırsak sizleride aramızda görmek UBYİ ekibini mutlu edecektir.
saygılar....
sn.taşevlibahçe
kuyu ,çit ve taşev için ortalama nekadar bir meblağ ayrılması gerekir...sakıncası yoksa
saygılar
TaşevliBahçe
10-06-2012, 22:13
Sn. ogut ,
Ben Kendi imkanlarımıda kullanarak bahçe dahil toplam 80.000 tl harcama yaparak bu şekilde bir yer tesis edebildim..
Bu rakamın içersinde ; Taş ev , kuyu , çit , elektrik, 3 dönüm arazi , gerekli alet vs.vs.hepsi var....
Zeytinlibahçe
11-06-2012, 06:46
Toplantı günü kesinleşmedi , Ayhan bey izne ne zaman çıkıyor bilmiyorum. önümüzdeki hafta da cumartesiye kadar ben yokum.Tarih belli olur olmaz buradan mutlaka haber veririz.
Rafet bey temmuzun ilk günlerinden yapabiliriz. Tüm dostları da davet ederiz.
Kaolinler bugün geliyor......Bu hafta kaolin haftası olsun :)
teşekkürler..
kolaylıklar dilerim sayın rafet bey...
TaşevliBahçe
22-06-2012, 19:50
Santinilerin geçen haftaki durumları , oldukça hızlı büyüyorlar..
Santinilerin geçen haftaki durumları , oldukça hızlı büyüyorlar..
Merhaba efendim,
Sizin santiniler Halil Bey' inkileri döver bence.
Fotoğraf hilesi yoksa tabii:))).
Sağlıkla kalın, sağlıkla yeyin inşallah. inşallah.
Saygılarımla lütfen.
MAŞALLAH görüntüler harika.... Bereketli olsun...Pek imrendim doğrusu..... İşin sırrı nedir acaba? Bizim domatesler pek nazlı, ve tembellermiş bunları görünce : )))
MeyveliTepe
23-06-2012, 07:51
Olmasını beklediğimiz , nasip olursa bu yıl ilk kez tadına bakacak olduğumuz meyveler ..
Tabi iki ayaklı kurtlardan kalırsa..:D
Armut yapraklarında memeli pas gördüm, yakınlarda ardıç ağacı var galiba.
TaşevliBahçe
23-06-2012, 08:40
Merhaba efendim,
Sizin santiniler Halil Bey' inkileri döver bence.
Fotoğraf hilesi yoksa tabii:))).
Sağlıkla kalın, sağlıkla yeyin inşallah. inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Aman efendim kılıçları henüz indirmişken santinileri ortaya atıp tekrar ortamı savaş alanına çevirmeye gerek yok..
Ortam da çok sessiz , biraz kıpırtı iyide olur aslında..:D:D
yapmayı düşündüğümüz toplantıda santinileri hep birlikte yemek nasip olur inşallah..
Mete Tiren
24-06-2012, 23:23
Sn TaşevliBahçe toplantıya geleceğim dediniz kaytardınız madem siz bize misafir gelmediniz biz size misafir gelelim dedik :D
Hani öyle kaçmak olmuyor üstadım bizden ;) Santini konusunda yorum yapmayacağım bana en yakın olan en güzel olanıdır nede olsa yiyebileceğim o :D Halil abi işleri biraz kolaylasın şöyle bir Aliağa'yı dönelim gezelim diyoruz o zaman santinilerin en güzelini seçeriz. Tabi gurmelik öyle bir domatesle olmuyor yanına ekmek zeytin mutlaka lazımmış...
Allah yardımcınız olsun hocam Saygılarımla
TaşevliBahçe
25-06-2012, 10:06
MAŞALLAH görüntüler harika.... Bereketli olsun...Pek imrendim doğrusu..... İşin sırrı nedir acaba? Bizim domatesler pek nazlı, ve tembellermiş bunları görünce : )))
Sn.hepgül ,
Fidanları dikim aşamasına kadar vaktim vardı , yaklaşık 1 aydır hiç vakit ayıramıyorum.Sadece su verip geçiyorum. Düzenli olarak gülleci bulamacı atmayı planlıyordum , fakat gülleci bulamacını saklama kabı plastik olduğundan delinmiş , ne varsa akıp gitmiş , yenisini yapacak vakit olmayıncada malesef...
Acil gülleci bulamacı yapıp , bahçeye ciddi bir zaman ayırmam lazım..Yoksa şimdiye kadarki emekler boşa gidecek..
TaşevliBahçe
25-06-2012, 10:14
Armut yapraklarında memeli pas gördüm, yakınlarda ardıç ağacı var galiba.
Sn.MeyveliTepe ,
Yakınlarda ardıç ağacı yok , Armutta bu hastalığa ne kadar iyi gelir bilmiyorum ama , bu yıl bir kez Bordo bulamacı ve bir kezde gülleci bulamacı uygulaması yapmıştım. Sayı ve uygulamada yetersiz kalmanın dışında yapılacak başka bir uygulama varmıdır.?
saygılar...
MeyveliTepe
25-06-2012, 12:53
Labicuper deneyebilirsiniz.
TaşevliBahçe
26-06-2012, 08:42
Sn TaşevliBahçe toplantıya geleceğim dediniz kaytardınız madem siz bize misafir gelmediniz biz size misafir gelelim dedik :D
Hani öyle kaçmak olmuyor üstadım bizden ;) Santini konusunda yorum yapmayacağım bana en yakın olan en güzel olanıdır nede olsa yiyebileceğim o :D Halil abi işleri biraz kolaylasın şöyle bir Aliağa'yı dönelim gezelim diyoruz o zaman santinilerin en güzelini seçeriz. Tabi gurmelik öyle bir domatesle olmuyor yanına ekmek zeytin mutlaka lazımmış...
Allah yardımcınız olsun hocam Saygılarımla
Sn. Mete Tiren ,
Toplantıya katılmak istiyordum , şimdi mazeret üretmek ne kadar uygun olur bilmiyorum ama katılamadığım için çok üzgünüm.
Santinileri illa yarıştırmak istiyorsunuz , Gerçi siz hangi tarafta olduğunuzu açık belirtmişsiniz.Toplantı temmuzun ilk haftası benim bahçede olacağını hatırlatmak isterim ..:D
Benim santiniler kızarmaya başladı bile , yanında siyah zeytinde olur beyaz emzinde ....:D
Kardeşim görüşmek dileğiyle sevgiler...
Halil Önen
26-06-2012, 23:06
Sn.hepgül ,
Fidanları dikim aşamasına kadar vaktim vardı , yaklaşık 1 aydır hiç vakit ayıramıyorum.Sadece su verip geçiyorum. Düzenli olarak gülleci bulamacı atmayı planlıyordum , fakat gülleci bulamacını saklama kabı plastik olduğundan delinmiş , ne varsa akıp gitmiş , yenisini yapacak vakit olmayıncada malesef...
Acil gülleci bulamacı yapıp , bahçeye ciddi bir zaman ayırmam lazım..Yoksa şimdiye kadarki emekler boşa gidecek..
Demiştim ama pet şişeyi deliyor diye ve hatta 'Müdürün bahçesi' nin peynir tenekesini delmişti...:)
Ben de var, yarın buralardayım uğrayıp vereyim...;)
Halil Önen
26-06-2012, 23:11
Sn. Mete Tiren ,
Toplantıya katılmak istiyordum , [B]şimdi mazeret üretmek ne kadar uygun olur bilmiyorum ama katılamadığım için çok üzgünüm.
[/B...
İzmir toplantısını organize edemedik dostum, benim iki usta geldi bağ evine yalnız bırakamazdım... yoksa kaçar mıydı İzmir'in dostlarıyla sohbet...:(
Halil Önen
26-06-2012, 23:38
...
Santinileri illa yarıştırmak istiyorsunuz , Gerçi siz hangi tarafta olduğunuzu açık belirtmişsiniz.Toplantı temmuzun ilk haftası benim bahçede olacağını hatırlatmak isterim ..:D
Benim santiniler kızarmaya başladı bile , :D...
Santini ile...
312546
kahvaltı yapmamanın...
312548
köy kahvesinin bahçesinde, tadımlık damak zevkinde...:)
312549
başka oluyor canım...;)
TaşevliBahçe
27-06-2012, 12:08
Demiştim ama pet şişeyi deliyor diye ve hatta 'Müdürün bahçesi' nin peynir tenekesini delmişti...:)
Ben de var, yarın buralardayım uğrayıp vereyim...;)
Büyük sözü dinlemeyenin sonu bu oluyor. Israrla sölediniz ama bazen bende sarı inat tutuyor....:D
İzmir toplantısını organize edemedik dostum, benim iki usta geldi bağ evine yalnız bırakamazdım... yoksa kaçar mıydı İzmir'in dostlarıyla sohbet...:(
Evet bende şaşırdım sizi oradaki resimlerde göremeyince , zaten gidebilecek olsaydınız mutlaka irtibata geçerdiniz , nasip değilmiş , bir dahakine inşallah..
Ozi'nin Bahçesi
27-06-2012, 16:14
Santini ile...
312546
kahvaltı yapmamanın...
312548
312549
başka oluyor canım...;)
Offf off, Halil Abi yapılırmı bu..Olan var, olmayan var.
Afiyet bal şeker olsun.
Selamlar.
TaşevliBahçe
28-06-2012, 08:22
Santini ile...
kahvaltı yapmamanın...
başka oluyor canım...;)
Halil bey maşallah ne kadar çabuk büyümüş santiniler. Hemen kızarmışlar , ama fotolar biraz eski gibi duruyor sanki , bunlar geçen senenin santinileri olabilirmi acaba?...:D:D
Efendim şaka bir yana , bizim santiniler yerde geziyor , siz ne kadar güzel sırık yapıp bağlamışsınız. yapacağımız toplantı öncesi hemen bende santinilere çeki düzen vermem gerek yoksa rezil olmak var işin içinde.:o
Bu arada buradan tüm UBYİ ekibini 03.07.2012 salı günü saat 16:00 'da benim bahçede yapacağımız toplantıya davet ediyorum.
Mete Tiren
28-06-2012, 08:25
Geçen senenin olmadığına kefilim yediklerimden biliyorum :D
TaşevliBahçe
28-06-2012, 08:41
Geçen senenin olmadığına kefilim yediklerimden biliyorum :D
Bozacının şahidi şıracı , :D:D
Mete Tiren
28-06-2012, 08:44
Bozacının şahidi şıracı , :D:D
Sanırım ortada bir bahis söz konusu olacak :D Şöyle güzel bir yemek fena olmaz hani işin sonunda ne dersiniz Sn TaşevliBahçe ;)
Sevgili Rafet abicim harika bir bahçeye çok güzel bir eve ve bir o kadar cana yakın hoş sohbet dostlara sahibsiniz.Sizlerin paylaşımlarını okuyup okuyup iç çekmekten başka birşey elimizden gelmiyor.
İnşallah sevgili Mete Tiren'i birgün kandırırsam sevgili UBYİ cilerle tanışmak için gelmek istiyorum.Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.Bahçeniz de bereketli olsun inşallah.
badembaba
29-06-2012, 00:26
Sayın TaşevliBahçe sayfanızın buraya kadar olan kısmını okudum, eğlenceli, sürükleyici ve samimiydi. Bahçenizde sevdiklerinizle güzel günler geçirmenizi dilerim.
Kuyu ile ilgili uygulamanızı aklımın bir köşesine yazdım, benimde bahçede ıslah edilmesi gereken bir kuyum var, detaylı açıklama için ayrıca teşekkür ederim.
Keyf Bahçesi
29-06-2012, 00:29
Halil bey maşallah ne kadar çabuk büyümüş santiniler. Hemen kızarmışlar , ama fotolar biraz eski gibi duruyor sanki , bunlar geçen senenin santinileri olabilirmi acaba?...:D:D
Efendim şaka bir yana , bizim santiniler yerde geziyor , siz ne kadar güzel sırık yapıp bağlamışsınız. yapacağımız toplantı öncesi hemen bende santinilere çeki düzen vermem gerek yoksa rezil olmak var işin içinde.:o
Bu arada buradan tüm UBYİ ekibini 03.07.2012 salı günü saat 16:00 'da benim bahçede yapacağımız toplantıya davet ediyorum.
sayın taşevlibahçe
bu senenin ağaçlarını da ben yüklemeye başlıyorum.bakalım olacak mı?:D
TaşevliBahçe
29-06-2012, 09:46
Sanırım ortada bir bahis söz konusu olacak :D Şöyle güzel bir yemek fena olmaz hani işin sonunda ne dersiniz Sn TaşevliBahçe ;)
İşin sonunu bekleme bence , bahisten önce güzel bir yemeğe ne dersin..:D:D
Aramızda kimseye sölemem...;)
Mete Tiren
29-06-2012, 10:17
İşin sonunu bekleme bence , bahisten önce güzel bir yemeğe ne dersin..:D:D
Aramızda kimseye sölemem...;)
Ihh bu nasıl bir teklif anlayamadım Sn mrduran ne dersiniz rüşvete girer mi ? Girmezse ne yapalım :D
TaşevliBahçe
29-06-2012, 15:42
Sevgili Rafet abicim harika bir bahçeye çok güzel bir eve ve bir o kadar cana yakın hoş sohbet dostlara sahibsiniz.Sizlerin paylaşımlarını okuyup okuyup iç çekmekten başka birşey elimizden gelmiyor.
Sn.gtatas , hoşgeldiniz , övgü dolu sözler için teşekkürler .. Evet elimizdeki materyalleri dostlarımız sayesinde içlerini doldurabiliyoruz. Dostlar olmasa onlar bence kocaman bir hiç kalırlar.
İnşallah sevgili Mete Tiren'i birgün kandırırsam sevgili UBYİ cilerle tanışmak için gelmek istiyorum.Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.Bahçeniz de bereketli olsun inşallah.
Mete kardeşimle dün telefonda konuştum.03.07.2012 tarihinde benim bahçede yapacağımız toplantıya geleceğini söyledi. Ortamınız müsait ise sizi bu toplantıda aramızda görmekten UBYİ ekibi olarak çok mutlu oluruz..
Görüşmek dileğiyle , sevgiler..
TaşevliBahçe
29-06-2012, 16:03
Sayın TaşevliBahçe sayfanızın buraya kadar olan kısmını okudum, eğlenceli, sürükleyici ve samimiydi. Bahçenizde sevdiklerinizle güzel günler geçirmenizi dilerim.
Kuyu ile ilgili uygulamanızı aklımın bir köşesine yazdım, benimde bahçede ıslah edilmesi gereken bir kuyum var, detaylı açıklama için ayrıca teşekkür ederim.
Sn.badembaba ,
UBYİ de başlangıç yapmanız bizleri oldukça memnun etti. Aramıza hoşgeldiniz. Uzun süredir edindiğiniz tecrübelerinizi paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Kuyu deneyimi hayatımda giriştiğim işlerin arasında riskli olarak gördüğüm bir deneyimdir. profesyonel ekiple çalışmanızı öneririm. benim kuyuyu yapım aşamasında 5 günde 3 kilo vermiştim.:D:D
TaşevliBahçe
29-06-2012, 16:08
sayın taşevlibahçe
bu senenin ağaçlarını da ben yüklemeye başlıyorum.bakalım olacak mı?:D
Yükleme derken ihracat için traktöre mahsül yüklemeden bahsettiniz galiba.:D
Maşallah ağaçlarda mahsülden dolayı yerlere yıkılmış.Efendim siz fazla yorulmayın pazar günü gelir sizin yükünüzü ben alırım biraz. para istemem korkmayın..:D
rise_com
29-06-2012, 21:04
ee hocam yeni resimleri sabırsızlıkla bekliyoruz
badembaba
29-06-2012, 22:42
Sn.badembaba ,
UBYİ de başlangıç yapmanız bizleri oldukça memnun etti. Aramıza hoşgeldiniz. Uzun süredir edindiğiniz tecrübelerinizi paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Kuyu deneyimi hayatımda giriştiğim işlerin arasında riskli olarak gördüğüm bir deneyimdir. profesyonel ekiple çalışmanızı öneririm. benim kuyuyu yapım aşamasında 5 günde 3 kilo vermiştim.:D:D
Hoşbulduk, teşekkür ederim. Bahçe konusunda çok bir tecrübem yok, fakat annem babam sağlar ve oldukçada tecrübeliler. Onların anlattıklarına burada öğrendiklerimi katıp birşeyler yapmaya çalışacağım. Tecrübelerimi olmasa da serüvenimi UBYİ'deki sayfamdan paylaşmaya çalışacağım.
Kuyu konusunda, önerinize uyacağımdan şüpheniz olmasın. Yanlış birşeyler yapıp suyun kaynağını kaçırmaktan ya da ileride sıkıntı çıkaracak randımansız bir iş yapmaktan korkuyorum. Kilo vermeye gelince 3 değil 30 olsa problem değil (130 kiloyum da :eek: ) ... İyi akşamlar.
Sn.gtatas , hoşgeldiniz , övgü dolu sözler için teşekkürler .. Evet elimizdeki materyalleri dostlarımız sayesinde içlerini doldurabiliyoruz. Dostlar olmasa onlar bence kocaman bir hiç kalırlar.
Mete kardeşimle dün telefonda konuştum.03.07.2012 tarihinde benim bahçede yapacağımız toplantıya geleceğini söyledi. Ortamınız müsait ise sizi bu toplantıda aramızda görmekten UBYİ ekibi olarak çok mutlu oluruz..
Görüşmek dileğiyle , sevgiler..
Sevgili abicim çok teşekkür ederim davetiniz için.Pazartesileri izin günüm 3 temmuz salıya denk geliyor. İşyerindeki arkadaşımla görüşüp ayarlamaya çalışıcam.Nasipse gelicem inşallah.Mete kardeşimlede görüştüm.Onun bilgiside var.Hayırlısı bakalım.:p:p
süleymanizmir
02-07-2012, 14:58
biraz çukura diktiğim patateslerde hızla büyüyorlar..
Büyüdükçe gövdelerini toprakla dolgu yapıyorum.
Tahta kasa içine yapmayı düşünüyordum . kademe kademe büyüdükçe yan tahtaları üste doğru besleyip , patatesin gövdesinin toprakla dolgusunu yapacaktım. Zaman olmayınca apar topar iş yapıyoruz. Bahçenin kenarına dikip geçtik..
Sayın Taşevlibahçe.Tabi buldun dönüm dönüm arazi bizi çatlatırcasına ek ek topla mahsulleri.bizde iki karış terasta 3 domates 5 salatalık yiyeceğiz diye saksılarla cebelleşelim.Şaka biryana bahçeniz süper hale gelmiş çok beğendim.Allah bizede nasip eder inşaallah. Başarılarınızın devamını dilerim.
Halil Önen
02-07-2012, 19:17
..beğendim.Allah bizede nasip eder inşaallah...
...eder tabii...:)
Yarın bütün kızlar toplanıyoruz ...:D
Taşevli Bahçede Süleyman Bey, İzmirdesiniz atlayın, atınız yoksa toplayın _ toplu taşımacalık (metro ile) gelin...;)
Ya da Mete Tiren'i bulun _ Tohum Takas Etkinliğinde tel i var_ toplasın gelsin, İzmir'in güzel insanlarını, 'o' bu konuda da uzman... İzmir' den yola çıkan mr. Duran' ı Belen' köyünde toplamıştı en son; biz Yusuf Yalcın ile Menemen' de ararken...:D
TaşevliBahçe
02-07-2012, 19:52
Sayın Taşevlibahçe.Tabi buldun dönüm dönüm arazi bizi çatlatırcasına ek ek topla mahsulleri.bizde iki karış terasta 3 domates 5 salatalık yiyeceğiz diye saksılarla cebelleşelim.Şaka biryana bahçeniz süper hale gelmiş çok beğendim.Allah bizede nasip eder inşaallah. Başarılarınızın devamını dilerim.
Efendim biz işin kolayını seçtik , yayıldıkça yayılıyoruz , işin zor kısmı asıl sizde . Terastaki Başarı öykünüzü yarın düzenlediğimiz toplantıda devam etmeye ne dersiniz..;)
UBYİ olarak sizi aramızda görmek bizlere mutluluk verecektir.
Keyf Bahçesi
02-07-2012, 22:57
Yükleme derken ihracat için traktöre mahsül yüklemeden bahsettiniz galiba.:D
Maşallah ağaçlarda mahsülden dolayı yerlere yıkılmış.Efendim siz fazla yorulmayın pazar günü gelir sizin yükünüzü ben alırım biraz. para istemem korkmayın..:D
sayın taşevlibahçe,
aynen dediğiniz gibi.ağaçlarımın arkasında duran kırmızı traktör kasasını görmediniz herhalde.o anda biz kasaları traktöre yüklüyorduk.siz geldiniz de yüklemekten kurtulduk.Armutlar da bitiyor.şimdi sırada şeftaliler var.hasretle sizi bekliyorlar.selamlar.:D:D
FatihBahce
04-07-2012, 05:04
Dün uzak bahçelerin yakın işbirliği için İzmir'den bir grup agaclar.net üyeleriyle Aliağa'daydık. İlk durağımız Müdürün Bahçesi sonraki Taşevlibahçe oldu. Mangal ziyafeti ve güzel konukseverliği için başta Rafet Uzunok ve Müdürüm Bahçe Hasan Bey'e keyifli sohpetleri ve bilgilendirici açıklamaları için Halil Önen'e, ZeylinliBahçe'ye, Keyf Bahçesi'ne, mrduran ve Mete Tiren'e teşekkür ederim.
agaclar.net Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SobWpsNS2Mw)
Mete Tiren
04-07-2012, 07:45
Dün uzak bahçelerin yakın işbirliği için İzmir'den bir grup agaclar.net üyeleriyle Aliağa'daydık. İlk durağımız Müdürün Bahçesi sonraki Taşevlibahçe oldu. Mangal ziyafeti ve güzel konukseverliği için başta Rafet Uzunok ve Müdürüm Bahçe Hasan Bey'e keyifli sohpetleri ve bilgilendirici açıklamaları için Halil Önen'e, ZeylinliBahçe'ye, Keyf Bahçesi'ne, mrduran ve Mete Tiren'e teşekkür ederim.
agaclar.net Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SobWpsNS2Mw)
Dün harika bir gündü Rafet abinin foyası ortaya çıktı artık bilmiyorum bir daha bize kafa tutar mı? Yoksa gene santini yerine salçalık uzun domateslemi çıkar karşımızda :D
Abi yemeği yedik her şey için teşekkürler ama bu santini meselesi insanın neşesini daha fazla yerine getiriyor ya :D :D
Halil Önen
04-07-2012, 11:10
[QUOTE=UrlaBahçe;993806]Dün uzak bahçelerin yakın işbirliği için İzmir'den bir grup agaclar.net üyeleriyle Aliağa'daydık...
Evliya Celebi Aliağa'ya gelir ve 3 ay kalır. Üç ay boyunca rüzgar eser ve bu bölgeye...
'Rüzgarlı Bayır' ismini koyar...
Rüzgarlı bir gündü çekimi etkilemiş olsa da, Ağaçlar. Net in dostluk rüzgarlarının tüm ülkeyi sarması dileği ile;
bizlerle sohbete gelen başta Urla Bahçe olmak üzere tüm dostlara teşekkür ediyoruz...
Sevgili Urla bahçe;
özel iletiye gönderdiğiniz yabancı bir ülkenin çiçek fuarı için videosunu izledim. Beğendim. Ayrıca teşekkür ederim...
Yine Eski İzmir'i ve mübadele yıllarını anlatan roman tadındaki kitap _ ki yakınınızın yazdığı_ çok güzelmiş, yakın tarihi ışık tutması ve sürükleyici olması hoşuma gitti. Okumayı çok isterim...
Merhaba efendim,
Güzel bahçenize davet edip, sağlam dostluklar edindiğiniz arkadaşlarınız ile bizleri ağırladınız. Hiç bir şey esirgenmedi, gerek tatlı dil ve şakalar, gerekse izzet ikrâm yönünden. Mahcup ettiniz bizleri, sağ olun.
Evlerinde bizler için önceden hazırlık yapan yengelerimize teşekkür eder, saygılarımızı sunarım.
İş kaldı Keyf Bahçesi/Hasan bey abimizin Aliağa' daki koyun sürüsünün yerini tesbit etmeye. Yoksa o yükün altından kalkmak zor bir dahaki sefere. Millet ölü tavuk pişirir, biz de ölü kuzuyu şişşş ederiz. Kendilerine söylememize de gerek yok, dostları için 1-2 kuzunun lafını etmez. Belkide sürü sayısını bile önemsemiyordur:))).
Efendim, herkese tekrar teşekkürler. Sayın Urlabahçe' ye hasseden. Kamerası ile güzel çekimler yaptılar, var olsunlar.
Hep sağlık ve birlik ile yaşayın inşallah, tüm sevdikleriniz ile.
Saygılarımla lütfen.
Zeytinlibahçe
04-07-2012, 20:48
Sn Taşevibahçe, bahçenizde geçirdiğimiz güzel güne ve konukseverliğinize çok teşekkür ederim. Bir araya gelmeyeli çok uzun zaman olmuştu, özlemişiz birbirimizi.
Sn. Urlabahçe ile ilk defa tanıştık. Kısa zamanda tanıdığımız, derin bir şahsiyetin sadece buz dağının görünen kısmıydı, yetmedi :)
Katılan tüm dostlarıma teşekkür ederim.
TaşevliBahçe
04-07-2012, 21:16
Ev sahibi olarak dünden beri hep geç kalıyorum ...Af olur umarım..
Bahçemizde düzenlediğimiz tanışma toplantısına katılan Sn.UrlaBahçe (Fatih bey) , mrduran , Mete Tiren , zeytinlibahçe , müdür , kıdemli müdür (keyf bahçesi) , Halil Önen , Mehmet yüzbaşıoğlu 'na bizleri kırmayıp onurlandırdıklarından dolayı teşekkür ediyorum..
mutfakta ve mangal başındaki hünerleri sayesinde çok lezzetli yemek yediğimiz mrduran, müdür bey ve Mehmet yüzbaşıoğlu'na ve Evde soğuk mezeleri hazırlayıp gönderen Zeytinlibahçe (Ayhan Bey) 'nin eşi Selma hanıma çok teşekkür ediyorum. Soframız restoran havasında ve lezzetindeydi..
TaşevliBahçe
04-07-2012, 21:23
Mete kardeşimizin dün doğum günü imiş , Sohbet bittikten sonra eve dönerken söyledi bizede..Haberimiz olsaydı pasta alır birlikte kutlama yapardık.
Doğum günün kutlu olsun mete kardeşim....
TaşevliBahçe
04-07-2012, 21:45
Ayağınıza sağlık , onur duyduk tekrar teşekkürler....
TaşevliBahçe
04-07-2012, 22:10
Eşime hediye olarak , Sn.UrlaBahçe'nin yakını olan Ferda Bozoklar Ardalı tarafından yazılmış '' Eleni'nin kızı Halime '' adlı yaşanmış gerçek hikayelerden yola çıkarak aile büyüklerinin destansı kaçış öyküsünü anlatan romanı'na ve mrduran'ın çiçekleri'ne eşim ve ben tekrar tekrar teşekkür ederiz..
Tüm katılanları kutlarım güzel bir gün olmuş, mangallar enzimler yutkunmadım desem yalan olur. :) Santiniler ve çanakkale domatesi güzel espiri olmuş, Hazır toplanmışken "uzak bahçelerin yakın işbirliği"adına yakışır birde üretim alanlarından Örneğin: zeytinde yapılanlar bakımların nasıl yapıldığı alınan ürünün ne kadar alındığı nasıl değerlendirildiği gibi bir video yakışırdı.
Keyf Bahçesi
05-07-2012, 00:31
Merhaba efendim,
Güzel bahçenize davet edip, sağlam dostluklar edindiğiniz arkadaşlarınız ile bizleri ağırladınız. Hiç bir şey esirgenmedi, gerek tatlı dil ve şakalar, gerekse izzet ikrâm yönünden. Mahcup ettiniz bizleri, sağ olun.
Evlerinde bizler için önceden hazırlık yapan yengelerimize teşekkür eder, saygılarımızı sunarım.
İş kaldı Keyf Bahçesi/Hasan bey abimizin Aliağa' daki koyun sürüsünün yerini tesbit etmeye. Yoksa o yükün altından kalkmak zor bir dahaki sefere. Millet ölü tavuk pişirir, biz de ölü kuzuyu şişşş ederiz. Kendilerine söylememize de gerek yok, dostları için 1-2 kuzunun lafını etmez. Belkide sürü sayısını bile önemsemiyordur:))).
Efendim, herkese tekrar teşekkürler. Sayın Urlabahçe' ye hasseden. Kamerası ile güzel çekimler yaptılar, var olsunlar.
Hep sağlık ve birlik ile yaşayın inşallah, tüm sevdikleriniz ile.
Saygılarımla lütfen.
sn mrduran
sizin gibi anlayışlı ve hoş sohbet arkadaşlarımıza dana feda ederiz.(her ne kadar paramız yoksa da şanımız,şöhretimiz ve de çok zengin gönlümüz var.Her zaman başımızın üstünde yeriniz var.)SELAMLAR,SAYGILAR.:D:D
Merhaba efendim,
Birinci saksıda dikili olanın adını bilmiyorum maalesef. Sürgün aldığım ana bitkinin resmini yükleyemedim. Kızım yazlıkta, gelde arama şimcik cancağızımı. Pencere dibinde güneşte duruyor.
Gene birinci saksıda üstte duran; ''Bir gecelik gelin''. Apartman merdiven sahanlığında duruyor, aydınlık ama güneş yok.
İkinci saksıdaki Ok başı sarmaşığı (https://www.google.com.tr/search?q=syngonium+podophyllum&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=q6_0T-yGB8TctAba9uGZBQ&ved=0CFkQsAQ&biw=1280&bih=839)/syngonium podophyllum (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/4410.htm). Güneş görmeyen çok aydınlık yerde duruyor. Üçü de salon bitkisi.
En sağdaki; Ballıca/Lobularia Maritime. Balkon ya da bahçe bitkisi.
Sağlıkla büyütün inşallah.
Saygılarımla lütfen.
sn mrduran
sizin gibi anlayışlı ve hoş sohbet arkadaşlarımıza dana feda ederiz.(her ne kadar paramız yoksa da şanımız,şöhretimiz ve de çok zengin gönlümüz var.Her zaman başımızın üstünde yeriniz var.)SELAMLAR,SAYGILAR.:D:D
Abi dur bi lütfen. Google map ' ten sürüyü aramaktayım.
Ama dana sürüsü de var ise daha net görürüm sanırım. Bi de öyle arayayım ben.
Rahmetli Vehbi Koç bir TV programında;
-Cebimde hiç nakit taşımam
deyip ceplerini ters yüz ettiydi.
Mübârekler cebe de sığmaz ki.
Bulamadım abicim, dam altındalar mı ki acep?.
Seni sevip sayıyoruz Hasan bey abimiz. Kandilinizi kutlar ellerinizden öperim. Kuzunuz da olsa, dananız da olsa, paranız da olsa.
Yok; yok bende ve de sizde. ''Olmasa'' deyemedim:))).
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Yusuf Yalçın
06-07-2012, 19:00
İsmail Abi ağlarken yakaladım fotoğrafı yükleyememiş yettim gari geldim evine yükledim gittim
soldan birinci saksıdaki çiçeğin Anası\Babası
sağlıcakla kalın selamlar saygılar
:D
TaşevliBahçe
07-07-2012, 00:13
İsmail Abi ağlarken yakaladım fotoğrafı yükleyememiş yettim gari geldim evine yükledim gittim
soldan birinci saksıdaki çiçeğin Anası\Babası
sağlıcakla kalın selamlar saygılar
:D
çiçeğin beline al kuşağıda bağlamışsın , değme ki babaya , nasıl bağlar nasıl gönderir , hem ağlar hem gönderir , yapacak başka bişi varmıdır ki....
TaşevliBahçe
07-07-2012, 00:25
Geçenlerde bir soru şu: sizin bahçede domatesten başka bişi yokmu.?
olmamı dedim garii:D acı biber de var....
Efendim verdiğiniz fidanlara gözüm gibi bakıyorum..meraklanmayınız....
severim acı biberi..;)
Hep tatlı olmaz , biraz da acı lazım .....
TaşevliBahçe
07-07-2012, 00:38
Her ne kadar zaman ayıramasakta toprak anaya bir veriyoruz o bize on hatta yüz veriyor..
Hasat esnasında santini domatesi dalından koparıp yemek ne kadar keyifli , bu nasıl bir lezzet , bir sepete , bir mideye...:D
Bu harika lezzet için Sn.MeyveliTepe ve Ayhan kaptana bir kez daha teşekkürler....
Bahçemizin hasat sebzeleri....
TaşevliBahçe
07-07-2012, 00:46
Dün harika bir gündü Rafet abinin foyası ortaya çıktı artık bilmiyorum bir daha bize kafa tutar mı? Yoksa gene santini yerine salçalık uzun domateslemi çıkar karşımızda :D
:D :D
ben tek kaldım , beş kişi yüklendiniz , teke tek gelinde görelim ......
Benim santiniler bunlar...:D:D
Ben yaptım oldu...:D:D
MeyveliTepe
07-07-2012, 09:14
Her ne kadar zaman ayıramasakta toprak anaya bir veriyoruz o bize on hatta yüz veriyor..
Hasat esnasında santini domatesi dalından koparıp yemek ne kadar keyifli , bu nasıl bir lezzet , bir sepete , bir mideye...:D
Bu harika lezzet için Sn.MeyveliTepe ve Ayhan kaptana bir kez daha teşekkürler....
Bahçemizin hasat sebzeleri....
Afiyet olsun. Domates deyip geçmemek lazım, ne çok çeşit var ve lezzetleri, aromaları biribirlerinden ne kadar farklı.
Pachinolar da çok güzel gidiyorlar. Farklı ve yine çok güzel bir çeşit olmaya adaylar.
Mete Tiren
07-07-2012, 09:38
Abi beş kişi hafifletici oldu yoksa ben hiç susmazdım ona göre :)
Hıı birde abi bundan sonra sen farklı domates deneme istersen iyi olur bence sonra kötü reklam oluyor bak senin için mimleneceksin :D :D
..
Santini santini diye diye iyice merak ettirdiniz bana şu domatesi... Seneye tohumundan istiyorum, şimdiden rezerve edin lütfen. :)
Santini galiba sırık tür değil?
TaşevliBahçe
07-07-2012, 23:43
Santini santini diye diye iyice merak ettirdiniz bana şu domatesi... Seneye tohumundan istiyorum, şimdiden rezerve edin lütfen. :)
Santini galiba sırık tür değil?
Aslında sırık tür fakat vakit olmadığından biz sırığa asamadık , bizim santini eli mecbur oturak oldu...:D
tohumu size şimdiden ayırdım...
saygılar.....
MeyveliTepe
07-07-2012, 23:52
Geçenlerde bir soru şu: sizin bahçede domatesten başka bişi yokmu.?
olmamı dedim garii:D acı biber de var....
Efendim verdiğiniz fidanlara gözüm gibi bakıyorum..meraklanmayınız....
severim acı biberi..;)
Hep tatlı olmaz , biraz da acı lazım .....
Resimdekiler ne çeşittir?
Dazkırı santinisi.
Sayın Rafet bey;
Ben yüklenmedim efendim, sizin yanınızda idim. Hatta '' Dazkırı santinisi'' diye oto savunma bile yaptım. (Yemek yememiştik henüz-mecburen).
Sağlıkla kalın inşallah.
İsmail Bey' e de saygılar sağlık dilekleri- şaka/özür lütfen.
Saygılarımla lütfen.
MeyveliTepe
08-07-2012, 04:36
Dazkırı santinisi.
Sayın Rafet bey;
Ben yüklenmedim efendim, sizin yanınızda idim. Hatta '' Dazkırı santinisi'' diye oto savunma bile yaptım. (Yemek yememiştik henüz-mecburen).
Sağlıkla kalın inşallah.
İsmail Bey' e de saygılar sağlık dilekleri- şaka/özür lütfen.
Saygılarımla lütfen.
Acı biberleri kastedmiştim :)
Rafet abi bunlar bence gerçek santini, Halil abi tohumları karıştırmış.:p:p
Halil Önen
08-07-2012, 12:19
...bozacı...;):D
Acı biberleri kastedmiştim :)
Özürler efendim,
Bencileyin; sağır duymaz uydurur misali...
Sağlıklı günler inşallah.
Saygılarımla lütfen.
TaşevliBahçe
09-07-2012, 00:46
Fidelerin sahibinden olduğu gibi alıntı , bu arada fideler için çok teşekkürler...;)
Thai biberi (acı tayland biberi) diye biliyorum ben , halk arasında beş kardeş biberi de deniyor..
TaşevliBahçe
09-07-2012, 00:49
işi bilen başka oluyor , fazla söze gerek yok...:D:D
TaşevliBahçe
09-07-2012, 00:51
...bozacı...;):D
Sizin şıracı nerde...:D:D
süleymanizmir
09-07-2012, 10:15
Efendim biz işin kolayını seçtik , yayıldıkça yayılıyoruz , işin zor kısmı asıl sizde . Terastaki Başarı öykünüzü yarın düzenlediğimiz toplantıda devam etmeye ne dersiniz..;)
UBYİ olarak sizi aramızda görmek bizlere mutluluk verecektir.
Sayın Taşevlibahçe,inanın bu samimi ve sizler gibi diğer değerli arkadaşlar ile beraber olamamamın üzüntüsünü yaşıyorum.Dayımın hasta olan hanımı (Yengem) sizlere ömür.Karşıyaka mezarlığına defin,misafirler ile ilgilenme,mevlüt vs. İnanın daha yeni bakabildim mesajlara.Hepinize çok teşekkür ederim.Saygı ve Sevgilerimle
MeyveliTepe
09-07-2012, 11:16
Fidelerin sahibinden olduğu gibi alıntı , bu arada fideler için çok teşekkürler...;)
Thai biberi (acı tayland biberi) diye biliyorum ben , halk arasında beş kardeş biberi de deniyor..
Kökeni bendeki tohumlarmıydı bilemedim, öyle ise çok lezzetlidirler ama aynı zamanda çok acılar, öylece yenemezler :)
Mete Tiren
09-07-2012, 11:36
Sizin şıracı nerde...:D:D
Ehm öhm birisi adımımı söyledi ne :) :D
TaşevliBahçe
09-07-2012, 13:55
Sayın Taşevlibahçe,inanın bu samimi ve sizler gibi diğer değerli arkadaşlar ile beraber olamamamın üzüntüsünü yaşıyorum.Dayımın hasta olan hanımı (Yengem) sizlere ömür.Karşıyaka mezarlığına defin,misafirler ile ilgilenme,mevlüt vs. İnanın daha yeni bakabildim mesajlara.Hepinize çok teşekkür ederim.Saygı ve Sevgilerimle
Sn,süleymanizmir ,
Başınız sağolsun , Allah rahmet Eylesin , Size ve yakınlarına Allah sabır versin.
Nasip değilmiş ,gönüller bir olsun. Görüşmek dileğiyle..
saygılar, selamlar...
süleymanizmir
09-07-2012, 14:57
Allah razı olsun. Bazan işler planlandığı gibi gitmiyor. Temennileriniz için tekrar teşekkür ederim.
TaşevliBahçe
10-07-2012, 20:42
Bugün bahçede 3-4 noktada renkleri birbirinden farklı fakat aşağı yukarı aynı ebatlarda örümcek ve yuvası ile karşılaştım.
İriliğine şaşırdım.
Yokluğumuzda iyi beslenmişler..
Küçüklüğümden beri örümcekleri çok sevmişimdir..:D
Keyf Bahçesi
10-07-2012, 23:15
Bugün bahçede 3-4 noktada renkleri birbirinden farklı fakat aşağı yukarı aynı ebatlarda örümcek ve yuvası ile karşılaştım.
İriliğine şaşırdım.
Yokluğumuzda iyi beslenmişler..
Küçüklüğümden beri örümcekleri çok sevmişimdir..:D
sayın taşevlibahçe,
kime tuzak kuruyorsun bunlarla.Yoksa giren çıkanları bunlarla mı takip ediyorsun.Pes doğrusu ve de BRAVO.selamlar.:D
TaşevliBahçe
11-07-2012, 00:03
sayın taşevlibahçe,
kime tuzak kuruyorsun bunlarla.Yoksa giren çıkanları bunlarla mı takip ediyorsun.Pes doğrusu ve de BRAVO.selamlar.:D
Kader diyoruz ya , işte bunun gibi bir şey demek ki , bazı dönemlerde hayatımızda karşımıza çıkıyor , yapacak bir şey var mı?.
Güçlüysek yıkıp geçiyoruz , ama zayıf olanlar ağlara takılıp kalıyor..
Güç tecrübeye de bakmıyor..Tuzaklara takıldın mı bir kere o güç ağın içinde sıfıra düşüyor..
TaşevliBahçe
11-07-2012, 17:29
Kabaklarımız da hızla büyüyor...
Çok yer kaplıyorlar ama , bende yaprakları üst üste atıyorum.
yoksa domatesleri sarıp sarmalıyor..
TaşevliBahçe
11-07-2012, 17:42
Acur tohumu diye dikmiştik bunları , evet acura benzer yanları var , fakat tadı ne acur nede başka bişi , yavan bir tad ...
Bende komple söktüm attım. zaten çok yer kaplamış..
Keyf Bahçesi
11-07-2012, 22:14
Acur tohumu diye dikmiştik bunları , evet acura benzer yanları var , fakat tadı ne acur nede başka bişi , yavan bir tad ...
sayın taşevlibahçe,
bunlar sakın yeni tohumlardan organik birşeyler olmasın.ben de hiç görmemiştim.önce müdür'e sorsak mı acaba?ne de olsa tohumları o verdi.Bilir tahmin ediyorum.İyi birşey ise bunların tohumlarından bana da ayır.Biz karpuz yiyoruz sen hala kabaklar yeni yetişiyor da mısın?Allah kolaylıklar versin.selamlar.:D:D:D
TaşevliBahçe
12-07-2012, 10:34
Kabak ve Acur'un altından , gözden kaçırdığımız kavunlar çıkınca sevindim.
Yoğun tempodan kavun diktiğimi unutmuşum...:D:D
Kabak ve Acur'un altından , gözden kaçırdığımız kavunlar çıkınca sevindim.
Yoğun tempodan kavun diktiğimi unutmuşum...:D:D
Değme, Hasan 'ın böreği mi?
Yağma, Hasan ' ın böreği mi acaba?.
Beğeni butonuna dikkat edin lütfen. Ne kadar çok ise, kavunların o kadar az ömürleri olacak gibi Sayın Taşevlibahçe.
Sağlıkla kalın efendim.
Saygılarımla lütfen.
TaşevliBahçe
12-07-2012, 18:59
Değme, Hasan 'ın böreği mi?
Yağma, Hasan ' ın böreği mi acaba?.
Beğeni butonuna dikkat edin lütfen. Ne kadar çok ise, kavunların o kadar az ömürleri olacak gibi Sayın Taşevlibahçe.
Sağlıkla kalın efendim.
Saygılarımla lütfen.
Kabak resmine sizden başka rağbet yok ,
Kavun'un maşallah şimdiden müşterisi çok ....:D
Kornişon salatalığa benzettim olabilir mi acaba?
TaşevliBahçe
13-07-2012, 08:28
Kornişon salatalığa benzettim olabilir mi acaba?
kornişon yetiştirmedim hiç ama , bu kadar büyük ebadta olacağını sanmıyorum.
Birde küçük hali kornişonu andırsada , tadına baktığımızda zehir gibi olduğunu farketttim. Büyüdüğünde ise tadi ,ne salatalık, ne kavun, ne acur , nede kabak ...
Halil Önen
13-07-2012, 10:52
kornişon yetiştirmedim hiç ama , bu kadar büyük ebadta olacağını sanmıyorum.
Birde küçük hali kornişonu andırsada , tadına baktığımızda zehir gibi olduğunu farketttim. Büyüdüğünde ise tadi ,ne salatalık, ne kavun, ne acur , nede kabak ...
Kornişon salatalık Sn.gtatas'ın dediği gibi...
Bir küçük iken (çakmak boyuna geldiğinde) toplanır ve turşusu yapılır. Bu boyutlarda da taze olarak tüketilir...
Tohuma ayrılanlar sizin dediğiniz boyuta getirilir...:)
Salatalık susuz kalırsa diğer adıyla su stresine girerse_ ki çabuk girer_ acılaşır, ve hatta zehir gibi olur...
Siz tohumluğu söküp atmışsınız neyse ki Sn. Kürşad'ın tohumlarından daha var...;)
Kolay gelsin...
TaşevliBahçe
13-07-2012, 12:03
Kornişon salatalık Sn.gtatas'ın dediği gibi...
Bir küçük iken (çakmak boyuna geldiğinde) toplanır ve turşusu yapılır. Bu boyutlarda da taze olarak tüketilir...
Tohuma ayrılanlar sizin dediğiniz boyuta getirilir...:)
Salatalık susuz kalırsa diğer adıyla su stresine girerse_ ki çabuk girer_ acılaşır, ve hatta zehir gibi olur...
Siz tohumluğu söküp atmışsınız neyse ki Sn. Kürşad'ın tohumlarından daha var...;)
Kolay gelsin...
Ne niyetle ekersen onu biçersin , bizim hadise böle oldu. Biz acur tohumu diye ektik , çıkan salatalığı beğenmedik.:D
Bahçedeki salatalığı da Sizin şıracı beğenmemişti.:D:D
sevgiçiftliği
13-07-2012, 13:18
Ne niyetle ekersen onu biçersin , bizim hadise böle oldu. Biz acur tohumu diye ektik , çıkan salatalığı beğenmedik.:D
Bahçedeki salatalığı da Sizin şıracı beğenmemişti.:D:D
Rafet kardeşim bu tohumlardan bendede var , Tohum takas etkinliğinden , Halil bey'den geldi sanırım..
TaşevliBahçe
13-07-2012, 16:22
Rafet kardeşim bu tohumlardan bendede var , Tohum takas etkinliğinden , Halil bey'den geldi sanırım..
Siz beğendiniz mi ? , nasıl tüketiyorsunuz .?
Halil bey'in dediği gibi susuz kaldığı için acı oldu bizimkiler .:(
Dikmekle olmuyor işte , vakit ayırıp ilgilenmek gerekiyor , bakım gerekiyor..
TaşevliBahçe
15-07-2012, 09:33
Bahçeyi damlama sulama ile suluyorum , genellikle depolara suyu basıp bırakıyorum. Depolarda su bitinceye kadar sulama işlemi gerçekleşmiş oluyor.
Her bahçeye gelişimde ana boruları delik deşik buluyorum. Sanki çiviyle delmişin gibi , su arayan hayvanın işi olduğu kesin . Çok temiz bir iş çıkarıyor.:D
Sürekli bir kaba su koyuyorum , fakat unuttuğumda veye yetmediğinde bu yönteme başvuruyor . Bu hayvan ne acaba ?
Keyf Bahçesi
15-07-2012, 22:27
Bahçeyi damlama sulama ile suluyorum , genellikle depolara suyu basıp bırakıyorum. Depolarda su bitinceye kadar sulama işlemi gerçekleşmiş oluyor.
Her bahçeye gelişimde ana boruları delik deşik buluyorum. Sanki çiviyle delmişin gibi , su arayan hayvanın işi olduğu kesin . Çok temiz bir iş çıkarıyor.:D
Sürekli bir kaba su koyuyorum , fakat unuttuğumda veye yetmediğinde bu yönteme başvuruyor . Bu hayvan ne acaba ?
sayın
taşevlibahçe ,
içmesi için leğene koyduğun suyu şayet boru boyunca sıralarsan tahminen boruları kurtarmış olursun diye düşünüyorum.(bildiğimden değil de TAHMİN)
selamlar ve kolaylıklar dilerim.:D
TaşevliBahçe
18-07-2012, 21:36
Patlıcan fidanlarından biri can çekişiyor , ne olduğunu anlamadım. Damlama sulama olduğundan diğer fidanlarla aynı oranda aynı zamanda sulandı.
Dalın birinden hayata tutunma belirtileri var , inatla canlanmaya çalışıyor.
Fidana ne olmuş olabilir acaba?
Müdürün Bahçesi
18-07-2012, 22:35
Kıymetli Rafet kardeşim
Kaplara su koymak yeterli değil o iş bence Farelerin işi,hortumları ve sebzelerini kurtarmak istiyorsan benim gibi kedi besleyeceksin.Hem onlar karnını doyuracak,sende hortumlarını delinmekten kurtaracaksın.Sevgilerimle..
Halil Önen
18-07-2012, 22:42
Patlıcan fidanlarından biri can çekişiyor , ne olduğunu anlamadım. Damlama sulama olduğundan diğer fidanlarla aynı oranda aynı zamanda sulandı.
Dalın birinden hayata tutunma belirtileri var , inatla canlanmaya çalışıyor.
Fidana ne olmuş olabilir acaba?
Patlıcan suyu ve çapalamayı çok sever.
Tek damlama bu sıcak havalarda yetmiyor...
Susuz kalıyor bu fidan, damlaması yetersiz olabilir. Ayrıca bu rüzgarlı havalar da toprağı hızla kurutur...
( kök hastalığı, kırmızı örümcek, külleme değil)
Bölgede bulunan kuşlardan siyah rengi sevmiyen kuşdur o boruyu delen.Beyaza boyarsanız delinmesinden kurtulursunuz.Tecrübe konuşuyor.
Saygılar.
TaşevliBahçe
19-07-2012, 14:01
Patlıcan suyu ve çapalamayı çok sever.
Tek damlama bu sıcak havalarda yetmiyor...
Susuz kalıyor bu fidan, damlaması yetersiz olabilir. Ayrıca bu rüzgarlı havalar da toprağı hızla kurutur...
( kök hastalığı, kırmızı örümcek, külleme değil)
Evet çapaya hiç vaktim olmadı , Bahçe iyice telef olmadan bugün gidip çapa yapayım bari..
TaşevliBahçe
19-07-2012, 14:30
Bölgede bulunan kuşlardan siyah rengi sevmiyen kuşdur o boruyu delen.Beyaza boyarsanız delinmesinden kurtulursunuz.Tecrübe konuşuyor.
Saygılar.
Siyah veya koyu rengi sevmeyen kuş Ağaçkakan olabilir mi acaba ?
Ağaçkakan İle Yılanın Amansız Mücadelesi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ki1WbnN_fiM)
Halil Önen
20-07-2012, 02:10
Bence yılan ağaç kakan _ bir türü_ ın yuvasını işgal etmiş. İçeride yumurtaları ya da yavruları olabilir...
Ölümüne saldırısı bundandır...
TaşevliBahçe
20-07-2012, 10:43
Dün akşam gittim çapalama yaptım. Can çekişen fidanda iyileşmeler gözlemledim . Diğerlerinde sıkıntı yok gibi ama en kısa sürede gülleci yapıp atmam lazım..
TaşevliBahçe
20-07-2012, 11:01
Çapadan sonra domates hasadı yaptık. Allah bereket versin..
Eriklibahçe
20-07-2012, 13:33
Sn.TaşevliBahçe,
domatesleriniz harika görünüyor,Allah güle güle yemek nasip etsin,ellerinize sağlık..
TaşevliBahçe
20-07-2012, 17:05
Sn.TaşevliBahçe,
domatesleriniz harika görünüyor,Allah güle güle yemek nasip etsin,ellerinize sağlık..
Sn. Eriklibahçe ,
Beğendiğinize çok memnun oldum. Teşekkür ederim . Şu ramazan gününde insanların canını çektirdik belki , oruçlu olanları zorladıysak af ola..
Cümlemize yetiştirdiğimiz ürünleri ağız tadı ile sağlıklı yemek nasip etsin.
saygılar efendim..
Siyah veya koyu rengi sevmeyen kuş Ağaçkakan olabilir mi acaba ?
Ağaçkakan İle Yılanın Amansız Mücadelesi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ki1WbnN_fiM)
Vallahi kuşun ne kuşu olduğunu bilemedim.Ançak beyaza boya dediler boyayınça kurtuldum.
Yani şimdi oldumu böyle? Olanı vaarrr.... Olmayanı var. Sizin hasatı gördükten sonra benim domateslerin kesinlikle uyuşuk ve tembel oldukları çıktı ortaya :D:D :D
Şaka biryana sayın TaşevliBahçe MAŞALLAH. İştah kabartan görüntüler.
Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin.
Gülleci Bulamacını ürün veririkende atabiliyormuyuz? Hem yapraktan hem meyvadan? Teşekkürler.
Halil Önen
21-07-2012, 00:31
...
Gülleci Bulamacını ürün veririkende atabiliyormuyuz? Hem yapraktan hem meyvadan? Teşekkürler.
Evet...;)
TaşevliBahçe
21-07-2012, 09:48
Yani şimdi oldumu böyle? Olanı vaarrr.... Olmayanı var. Sizin hasatı gördükten sonra benim domateslerin kesinlikle uyuşuk ve tembel oldukları çıktı ortaya :D:D :D
Şaka biryana sayın TaşevliBahçe MAŞALLAH. İştah kabartan görüntüler.
Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin.
Sn.hepgül ,
Uyuşuk domateslerden daha öncede bahsetmiştiniz , merak ettim doğrusu..
Resimlerini paylaşırsanız seviniriz, Allah cümlemizin mahsülünü hep birlikte yemeyi nasip etsin..
saygılar.
Vallahi kuşun ne kuşu olduğunu bilemedim.Ançak beyaza boya dediler boyayınça kurtuldum.
Sn.hk50 ,
Dediğiniz gibi bunları beyaza boyamadan bize rahat yok anlaşılan. En son gittiğimde yine 4-5 yerden delmişler , ben yine sarıp sarmaladım ama başa çıkılacak gibi değil..
Öneriniz için teşekkür ederim..
saygılar.
TaşevliBahçe
21-07-2012, 11:36
Santinilerde çatlamalar gözlemledim.
Hasat için geç kaldık , bazı santiniler üzerinden dibine dökülmüş ..
çatlamalar geç kaldığımız için mi ?
Susuz mu kaldı ?
Olması gereken bu mu ?
MeyveliTepe
21-07-2012, 12:31
Sulama dengesizliği sanırım.
Abi yerli santoroniler harika :D:D:D.Kolay gelsin.
abicim benim bildigim bu tursuluk hiyar olmali.tursu yapinca tadi deyismeli ben oyle biliyorum tabii uzmanlar daha iyi anlar
bu arada yine domateslerine hayran kaldim agzim sulanmadi desem yalan olur .neyseki oruc deglim.saygilar abicim:)
TaşevliBahçe
21-07-2012, 17:22
abicim benim bildigim bu tursuluk hiyar olmali.tursu yapinca tadi deyismeli ben oyle biliyorum tabii uzmanlar daha iyi anlar
bu arada yine domateslerine hayran kaldim agzim sulanmadi desem yalan olur .neyseki oruc deglim.saygilar abicim:)
Evet doğru biliyorsun ve sen bu işi biliyorsun gerçekten.;)
Tadının , turşu yapınca değişmesinin yanısıra ; Eskiden acı çıkan hıyarları ucundan kesip kestiğimiz yeri birbirine sürterek köpürmesini ve aclığının gitmesini sağlardık.
Dedelerimizden kalan tohum olduğunu söküp attıktan sonra farkettim bende..:(
Santini domatesin tohumundan gönderebilirim..
saygılar , sevgiler...
limon_sever
21-07-2012, 19:07
Tadının , turşu yapınca değişmesinin yanısıra ; Eskiden acı çıkan hıyarları ucundan kesip kestiğimiz yeri birbirine sürterek köpürmesini ve aclığının gitmesini sağlardık.
saygılar , sevgiler...
Tohum Takas Etkinliği'nde bolca paylaşıma sunacaksınız değil mi? ;)
TaşevliBahçe
21-07-2012, 23:16
Resimlerde milletin ağzını sulandırıp tohumunu vermemek olmaz . ;)
Sayın TaşevliBahçe benim tembel domatesleri resimleyip yüklerim. Belki daha sonra utanıp bol bol ürün vermeye başlarlar :D Saygılarımla...
Mete Tiren
22-07-2012, 07:54
Sn limon_sever Rafet beyden santini istemek biraz tehlikeli oluyor karşı bahçe Halil Önen'in bahçesine bekleriz yoksa Çanakkale santinisi yetiştirirsiniz mazallah :D
TaşevliBahçe
22-07-2012, 11:20
Sayın TaşevliBahçe benim tembel domatesleri resimleyip yüklerim. Belki daha sonra utanıp bol bol ürün vermeye başlarlar :D Saygılarımla...
Sn. hepgül ,
Bitkiler üzerinde ne kadar etkili bilmiyorum ama , meyveye yatmayan ,meyve tutumu olmadan çiçeğini döken bitkilerin korkutulduğunu biliyorum. Ben bir kez limonda denemiştim. Bıçakla korkutmuştum , ana gövdesine bıçakla çentik atıp bir yandanda bana bak bu yıl meyve vermezsen seni keserim haaa demiştim..:D:D
saygılar efendim..
TaşevliBahçe
22-07-2012, 11:33
Sn limon_sever Rafet beyden santini istemek biraz tehlikeli oluyor karşı bahçe Halil Önen'in bahçesine bekleriz yoksa Çanakkale santinisi yetiştirirsiniz mazallah :D
Sn. limon_sever ,
Siz Mete kardeşimin dediklerine aldırış edip endişelenmeyin. İnsanın adı çıktımı dokuza inmezmiş sekize misali , Hele Mete'nin diline düşmek , paparazzi medyanın eline düşmekten betermiş.
Size hem çanakkale tohumu hem santini tohumu yanında hediye olarak ta Mete'yi gönderiyorum .
Mete'yi bir araba dolusu ağzı laf yapan insanla karşılayın derim , ben hata yaptım siz yapmayın , aman haaaaa...:D
Mesaj alındı.... Akşam olunca doğru domateslerin yanına gidip eli maşalı yok yok eli bıcaklı kahraman rolü ile güzel bir korkutayım onları. :D :D
Bu arada domates yetiştiriciliği sayfasına resim yükledim. Birde onbeş puanlık uzman sorum olacak : )))) Saygılarımla
saygılar , sevgiler...
iyi gunler abicim.domatesinizden benim domatesleimin icindende cikti.galiba tohumun icine karismis.vakit bulunca kendi sayfama ekliycem beklerim seni de.
bende cocukken salatalik aci olunca arka uc kicmindan keser hatta biraz tuz dokup(daha etkili olur)sonra bir birine ovardim.kesinlikle aciligi yok olurdu.
annem sagolsun ben bildigim herseyi ona borcluyum daha 19 yasinda olmama ragmen bir cok sey biliyorum.hatta bazen(butun annelerden ozur dileyerek) anneme ogut bile verebiliyorum.saygilar sevgiler.
bu arada allah orucunuzu,butun oruc tutanlarin orucunu kabul eder insallah.ben hakli sebeblerden dolayi tutamiyorum.insallah gelecekte tutabilirim.iyi gunler:)
TaşevliBahçe
22-07-2012, 16:40
iyi gunler abicim.domatesinizden benim domatesleimin icindende cikti.galiba tohumun icine karismis.vakit bulunca kendi sayfama ekliycem beklerim seni de.
bende cocukken salatalik aci olunca arka uc kicmindan keser hatta biraz tuz dokup(daha etkili olur)sonra bir birine ovardim.kesinlikle aciligi yok olurdu.
annem sagolsun ben bildigim herseyi ona borcluyum daha 19 yasinda olmama ragmen bir cok sey biliyorum.hatta bazen(butun annelerden ozur dileyerek) anneme ogut bile verebiliyorum.saygilar sevgiler.
bu arada allah orucunuzu,butun oruc tutanlarin orucunu kabul eder insallah.ben hakli sebeblerden dolayi tutamiyorum.insallah gelecekte tutabilirim.iyi gunler:)
İyi günler Türkan kardeşim ,;)
Domatesleri merak ettim , resimlerini bekliyorum sabırsızlıkla , senin bahçeden de çıktığım yok zaten , kovarsan onu bilmem ama ..:D
Seni yaşından , bildiklerinden ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Senle aynı yaşta kızım var benimde , Şu an Ankara' da Bilkent Üniversitesinde kimya bölümü okuyor. Bahçenin kimyageri yolda yani..:D
Annene öğüt vermenden annen son derece memnun olması lazım , neticede boynuz kulağı geçer..;)
sevgiyle neşeyle kal hep..
bahcem icinde sizler varken dahada kiymetli benim icin.hep beklerim memnuniyyetle
allah kizini sana senide kizina bagislasin.eminim kizinizda sizin gibi dogayi ve insanlari cok seviyordur.
domatesleri yarin yuklerim.opuyorum cok ellerinizden
TaşevliBahçe
24-07-2012, 15:30
bahcem icinde sizler varken dahada kiymetli benim icin.hep beklerim memnuniyyetle
allah kizini sana senide kizina bagislasin.eminim kizinizda sizin gibi dogayi ve insanlari cok seviyordur.
domatesleri yarin yuklerim.opuyorum cok ellerinizden
Sevgili Türkan senin bahçede gezmekten kendi bahçemi ihmal ettim..:D:D
Temennilerin için teşşekkür ederim. Cümlemizi , ailemizle birlikte sağlıklı yaşatsın .Tüm mahsülün olduğu gibi domateslerinde harika , afiyetle yiyin inşallah..
sevgi ve neşeyle kal...
TaşevliBahçe
24-07-2012, 16:24
Acı biberlerimizin hasadına başladık. O kadar çok dökmüş ki taze olarak hepsini tüketemeyiz.
Bahçenin domatesleriyle birlikte , domatesli acı biber turşusu (http://muko71.blogspot.com/2011/09/domatesli-aci-biber-tursusu-kis.html)yaparak , kışın tüketmek en iyisi gibi ...offf canım çekti şimdi..
Mete Tiren
24-07-2012, 16:45
Acı biberlerimizin hasadına başladık. O kadar çok dökmüş ki taze olarak hepsini tüketemeyiz.
Bahçenin domatesleriyle birlikte , domatesli acı biber turşusu (http://muko71.blogspot.com/2011/09/domatesli-aci-biber-tursusu-kis.html)yaparak , kışın tüketmek en iyisi gibi ...offf canım çekti şimdi..
Abi biberler harika bu nerenin dandinisi yok pardon santinisi :)
TaşevliBahçe
24-07-2012, 17:23
Abi biberler harika bu nerenin dandinisi yok pardon santinisi :)
aaa .. acı biberlerime laf söyletmem.. Onlar benim bahçemin gülü , ben onlara gözüm gibi bakıyorum..;)
Mete Tiren
24-07-2012, 17:35
Abi ben bhut jolika yemiş adamımın bunlarla mı beni korkutacaksın anlamadım da :)
aaa .. acı biberlerime laf söyletmem.. Onlar benim bahçemin gülü , ben onlara gözüm gibi bakıyorum..;)
Abi Mete gelince sürüver Metenin ağzına bakalım ne olucak :D:D:D
TaşevliBahçe
25-07-2012, 13:58
Abi ben bhut jolika yemiş adamımın bunlarla mı beni korkutacaksın anlamadım da :)
Bhut Jolokia Türkiye de İLK - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=I24ldSiUde4&feature=player_detailpage)
Abi Mete gelince sürüver Metenin ağzına bakalım ne olucak :D:D:D
Mete çok acı biber yedim diye hava atıyor ya , bir de Mete 'yi acı biber yedikten sonraki halini görün ... :D
Türk basınında ilk ben yayınlıyorum..:D Gerçek araştırma budur işte..:D
iyide abi gostermiyor bu birsey.gercekten metenin o halini cok merak ettim şimdi.
ya mahv etmisler adami.cok kotu .essek sakasi yapmislar resmen.mete bunu yiyipde bir daha yemek istiyorsa kutlarim vallahi ne diyim.bende yerim aci biber ama bir siniri var yani.
Bhut Jolokia Türkiye de İLK - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=I24ldSiUde4&feature=player_detailpage)
Mete çok acı biber yedim diye hava atıyor ya , bir de Mete 'yi acı biber yedikten sonraki halini görün ... :D
Türk basınında ilk ben yayınlıyorum..:D Gerçek araştırma budur işte..:D
Arkadaşlarını söyle bana sonunu söyleyeyim sana...
Mete gaza gelme sakın.
O videodaki rulo havluya iyi bak, montajlamışlar, havluyu yediği sahneyi sansürlemişler. Erkekler havlu da yermiymiş dedirtmemek adına...
Rafet bey koz sizde bence.
Hani parmak sallarız ya '' bak hııı'' diye, iş değişti artıkın. Bundan böyle video...
Ben tüm ürünlerinizi beğenenlerden idim, hatta gelecek seneler ekeceklerinizi bile şimdiden çok ama çok seviyor ve takdir ediyorum, ne ekerseniz hem de.
Sağlıkla hep neş' e içinde kalın cümleten inşallah.
Saygılarımla lütfen.
MeyveliTepe
26-07-2012, 00:05
Bhut Jolokia yedim diyen arkadaşları on kat daha az acı olan thai yemeye davet ediyorum. Yetersiz kalırsa bhut'lar dallarında dizi dizi. 60 dakika içinde üç thai, bir bhut yiyen arkadaşa bir sepet naşi hediye (ağzı tatlansın diye :))
Not: Bu ilkbahar üç hintli misafir ancak birer tane thai yiyebildiler.
TaşevliBahçe
26-07-2012, 03:45
Arkadaşlarını söyle bana sonunu söyleyeyim sana...
Mete gaza gelme sakın.
O videodaki rulo havluya iyi bak, montajlamışlar, havluyu yediği sahneyi sansürlemişler. Erkekler havlu da yermiymiş dedirtmemek adına...
Rafet bey koz sizde bence.
Hani parmak sallarız ya '' bak hııı'' diye, iş değişti artıkın. Bundan böyle video...
Ben tüm ürünlerinizi beğenenlerden idim, hatta gelecek seneler ekeceklerinizi bile şimdiden çok ama çok seviyor ve takdir ediyorum, ne ekerseniz hem de.
Sağlıkla hep neş' e içinde kalın cümleten inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Yenilen güreşe doymaz misali , Mete'de mücadeleden vazgeçmeyip devam edecektir bence .. devam etsinde zaten , ne o öyle hemen videosu yayınlandı diye dünyanın sonu mu geldi?
Bana çalım atayım derken , oynaşırken hoooop kaleye gooooooll..:D
Havlu atmadığı sürece havlu yemeğe devaaaaam..
bir kez daha sölüyorum olum bak giiitt (http://www.youtube.com/watch?v=eWg76YvIxNM):D
TaşevliBahçe
26-07-2012, 03:58
Bhut Jolokia yedim diyen arkadaşları on kat daha az acı olan thai yemeye davet ediyorum. Yetersiz kalırsa bhut'lar dallarında dizi dizi. 60 dakika içinde üç thai, bir bhut yiyen arkadaşa bir sepet naşi hediye (ağzı tatlansın diye :))
Not: Bu ilkbahar üç hintli misafir ancak birer tane thai yiyebildiler.
Sn.MeyveliTepe,
Bu Mete'ye açık bir davet mi?
İddiası var ise sizin bahçede toplanıp görelim derim ..;)
üstüne 5 sepet naşi armutu benden..
yokmu arttıran.?:D
heyecan hatsaffada valla.ben sadece izlemekle yetinicem.sagliga zarar nede olsa dimi
MeyveliTepe
26-07-2012, 10:08
Sn.MeyveliTepe,
Bu Mete'ye açık bir davet mi?
İddiası var ise sizin bahçede toplanıp görelim derim ..;)
üstüne 5 sepet naşi armutu benden..
yokmu arttıran.?:D
Memnuniyetle, bana uyar, isteyen buyursun :)
Not: İki yıl önceydi, bizim thai'lerden birini çiğ köfte imalatı yapan, acı hakkında hamasi şeyler söyleyen birine tattırmıştık. Ne kadar acı olabilir ki deyip orta yerden ısırdı biberi. Bir-iki saniye sonra anlaşılmaz bir şeyler söyleyerek tükürdü ve bir-iki saat içinde dükkanındaki tüm ayranları içti :) Bhut'u kimseye bu şekilde tattırmadım.
TaşevliBahçe
26-07-2012, 21:19
heyecan hatsaffada valla.ben sadece izlemekle yetinicem.sagliga zarar nede olsa dimi
Azerbeycan'ın acısıyla en ünlü acı biberini göndermekle Mete 'ye yardımcı olabilirsin.
Kendim için istemiyorum . Tamamen Mete için istedim...:D:D
limon_sever
26-07-2012, 22:00
Şu sıralar Mete'den fazla ses çıkmıyor ama Konya'dan alışıla geldik bizim tiren seslerine benzemeyen çok hararetli cufff cufff sesleri geliyordu. Yoksa Mete Tiren'ine binip korkusundan buralara kadar geldi mi? :D :D
Mete Tiren
26-07-2012, 23:01
Ardımdan çok atıp tutmuşlar sağolsun haber verenler oldu da daha fazlasına izin vermeyeceğim :)
Şimdi öyle hava felan atıp gaza gelmeye hiç gerek yok acıyı sonuna kadar severim beni yakamaz diye bir iddaam yok ama sonuna kadar da yerim evelallah. Tek sorunum şu taze biberi yiyemiyorum onunda sebebi ısıramıyorum küçük küçük kesilirse onuda yerim ama ısırarak yemenin zevki bir başka hani şöyle közde olcak Allah demeyin keyfime.
Tabi o videolardaki gibi hap diye atacak değilim yemek esnasında getirin deneyelim bakalım hem videoya alsınlar terleriz ama götürürüz evelallah. Babaannem Urfalıdır acıya sonradan alıştım kahvaltıda dahi arar oldum bhutta dikkatimi çeken o kadar acı olmasına rağmen miğdeyi yakmıyor ve bir o kadar lezzetli tatmayan arkadaşlara duyrulur.
Gelelim şu naşi armuduna reçel olacaksa alırım yoksa zebil ziyan olmasın bana bhut verin diyorum hadi hodri meydan :))) Bu gün dahi o yeşil biberleri ısıramadım diye aç açına iftar sofrasından kalktım közledim ısırarak yemek başka oturdum ohh öyle bir yedim ki sefam olsun.
Önemli olan miydeme dokunmasın o bana yeter bhutta bu olay yok diğerini bilmem o da öyleyse yeriz hoşuma giderse de hep yetiştiririm :)
O video ile de alakam yok diyorum hıı :D Kim diyor benim halim öyleymiş bir kere bende göbek var öyle sıskamıyım ben :)
...... bir kere bende göbek var öyle sıskamıyım ben :)
Videoda, biber yenmeden önce yapılanlar (http://www.vidivodo.com/video/sisman-adam-araba-itiyo/165584)...
Kilolar gitmeyince (http://www.youtube.com/watch?v=I24ldSiUde4)...
Ne kadar etkili farkettin sanırım can kardeşim.
Binme otöbüse, ben ve diğer dostların naşi neyin alırız sana:))).
İsmail bey 'de insafa gelir belkim, şartsız şurtsuz verir, Hintlilerin o halini gördükten sonra. Tabii sen demezsen ''1 Türk>2 hintli''.
Kilolar mı?;
Ter olup ense, kafa ve gözlerden uçtu gitti...
Seni seviyoruz Mete can.
Kilon ve göbeğin olsada(Yok gerçi.... fazla değil yani-inan).
Saygılarımla lütfen.
TaşevliBahçe
27-07-2012, 03:38
Şu sıralar Mete'den fazla ses çıkmıyor ama Konya'dan alışıla geldik bizim tiren seslerine benzemeyen çok hararetli cufff cufff sesleri geliyordu. Yoksa Mete Tiren'ine binip korkusundan buralara kadar geldi mi? :D :D
Bizim buralara da tıssss tııssssss diye bir ses duyuldu sanki . banamı öle geldi yoksa...:D
TaşevliBahçe
27-07-2012, 04:07
Şimdi öyle hava felan atıp gaza gelmeye hiç gerek yok acıyı sonuna kadar severim beni yakamaz diye bir iddaam yok ama sonuna kadar da yerim evelallah. Tek sorunum şu taze biberi yiyemiyorum onunda sebebi ısıramıyorum küçük küçük kesilirse onuda yerim ama ısırarak yemenin zevki bir başka hani şöyle közde olcak Allah demeyin keyfime.
Tabi o videolardaki gibi hap diye atacak değilim yemek esnasında getirin deneyelim bakalım hem videoya alsınlar terleriz ama götürürüz evelallah. Babaannem Urfalıdır acıya sonradan alıştım kahvaltıda dahi arar oldum bhutta dikkatimi çeken o kadar acı olmasına rağmen miğdeyi yakmıyor ve bir o kadar lezzetli tatmayan arkadaşlara duyrulur.
Gelelim şu naşi armuduna reçel olacaksa alırım yoksa zebil ziyan olmasın bana bhut verin diyorum hadi hodri meydan :))) Bu gün dahi o yeşil biberleri ısıramadım diye aç açına iftar sofrasından kalktım közledim ısırarak yemek başka oturdum ohh öyle bir yedim ki sefam olsun.
Önemli olan miydeme dokunmasın o bana yeter bhutta bu olay yok diğerini bilmem o da öyleyse yeriz hoşuma giderse de hep yetiştiririm :)
Kıvırmalar başladııı..:D
yukardaki kalın yazılar ne ifade ediyor size..:D
önce hoparlörünüzün sesini açın şarkının sözlerini hepbirlikte mırıldanalım..
sezen aksu - dansöz dünya - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jT1sZKPNEWY&feature=player_detailpage)
Hiç kavga bilmez gülle yaprak
Hiç kıyar mı ağaca toprak
Bu kimin oyunu
İlk kim bozdu sonsuz uyumu
Kıvır kıvır kıvır
Ziller elinde
Kıvır kıvır kıvır
Yangın yerinde
Kıvır kıvır kıvır
Öz paramparça
Kıvır kıvır kıvır
Öz esir teninde
Dön dansöz dünya
Devam et ateş dansına
Yan gamsız dünya
Sığmadın aklıma
Vursun davullar
İnlesin dünya
Yalnızlığını dinlesin dünya
Kıyamet gündesin dünya
TaşevliBahçe
27-07-2012, 04:27
Binme otöbüse, ben ve diğer dostların naşi neyin alırız sana:))).
İsmail bey 'de insafa gelir belkim, şartsız şurtsuz verir, Hintlilerin o halini gördükten sonra. Tabii sen demezsen ''1 Türk>2 hintli''.
Otobüs onu bozuyormuş zaten , Treni severmiş daha çok lakin tren bile garip ses çıkarmaya başlamış tıssss tısss diye , lastiğimi patladı acaba ?.:D
İsmail bey insafa gelir gelmesine , Benim tanıdığım Mete asla ama asla durmaz , hele hintli ile yarışıyorsa hiç durmaz , 2 değil 20 hintli gelse ne yazar....:D
MeyveliTepe
27-07-2012, 07:13
Hem thai'lerin hem bhut'ların közlenerek kavanozlanmış halleri mevcuttur. Yeşil biberleri ısırmakta problemi olanların, iyice kızardıktan sonra közlenip bütünlüğü bozulmadan sos haline getirilmiş biberlerden yeme imkanları var. :)
Safranlı
27-07-2012, 07:49
metecim sen bu rüzgara kapılma sakın....
Mete Tiren
27-07-2012, 07:55
Hem thai'lerin hem bhut'ların közlenerek kavanozlanmış halleri mevcuttur. Yeşil biberleri ısırmakta problemi olanların, iyice kızardıktan sonra közlenip bütünlüğü bozulmadan sos haline getirilmiş biberlerden yeme imkanları var. :)
Abi hemen bekliyorum o zaman bu arada benden sonra bana gaz veren şöyle acı biberlerim var diyen Rafet abide tatmaya yüreği yetecek mi acaba :)
Santinilerden ağzı yandı ama bu sefer daha beteri olacak sanırsam :D
Üstad mutlaka o biberlerden rica ediyorum közlenmişine hele hayatta hayır diyemem :) Birde yanına tohum ilave edersen öyle mesud olurum ki anlatamam.
Birde fazla Rafet abiye yüklenmeyelim onun içinde yarım ya da çeyrek tai gönder abi çok konuştu bu aralar birazda hızlı nefes alsın da belki azıcık susar yoksa boş davul misali çok gürültü yapıyor :)
Rafet abi bizde öyle kıvırmasyon yoktur biber gelir yemeğe çalışırız yiyemezsek yiyemedik deriz öyle Çanakkale domatesini santini diye yedirmeye çalışmayız en azından etiktir bizim yaptıklarımız...
Sonra biberler benim adresime de gelmesin yedikten sonra farklı biberle değiştirdin diye yıkmayasın ortalığı siz seçin kime gelecekse nasıl olsa daha acısı yok ondan dolayıda sorun yok hani :dilli:
Mete Tiren
27-07-2012, 07:59
metecim sen bu rüzgara kapılma sakın....
Abi diyorum ya bizde harbilik vardır öyle başka işler yapıp al yaptım denmez yiyemezsek yiyemedik deriz ölüm yok ya :) Ama yiyebileceğimi düşünüyorum hele bhutların lezzetini çok beğenmiştim.
Bende burdan açıkça bir meydan okudum Rafet abiye thai lerden sadece çeyrek yemeğe yüreği el verecekmi o senin bahçendeki biberlere benzemez ben tam tam götüreceğim thaileri bhutları ama sana kıyamadım abi bahçede hızlı gonzalez gibi çok dolaşma thai ye sen bhuttan uzak dur sebebin olmayayım bu yaştan sonra ne de olsa yaş kemale erdi geçiyor bile :D :dilli:
TaşevliBahçe
27-07-2012, 08:08
Mete'cim mikrofon sende , dök ne varsa , rahatla bi önce ....:D:D:D
Mete Tiren
27-07-2012, 08:14
Hayırdır abi gözün yemedimi çeyrek thai ye bana dediğin kıvırmanın âlâsını yapıyorsun :D
Safranlı
27-07-2012, 09:09
Bence bu düelloyu bayrama erteleyin...
Kayıtlar yapılsın....
Dostlar şahitlik etsin....
Sonuçtada dostluk kazansın.....
Mete Tiren
27-07-2012, 09:13
Bence bu düelloyu bayrama erteleyin...
Kayıtlar yapılsın....
Dostlar şahitlik etsin....
Sonuçtada dostluk kazansın.....
Üstad bayramda Bursa'da olacağım. Sonra oradan İstanbula üyeleri ve arkadaşımı ziyarete gideceğim yani bayram işin içine girdimi ben 10 gün yokum :)
MeyveliTepe
27-07-2012, 09:47
İsterseniz geçerken buraya uğrayın, yolunuzun üstüymüş. Sonra naşileri de kargo ile göndermek gerekmesin, alır gidersiniz. Burada şahit çok, video çekimi de yaparız :)
Uymaz derseniz nereye göndereyim? Rasim bey veya Halil bey size yakın herhalde.
Azerbeycan'ın acısıyla en ünlü acı biberini göndermekle Mete 'ye yardımcı olabilirsin.
Kendim için istemiyorum . Tamamen Mete için istedim...:D:D
abi mete icinde senin icinde ne dersen yaparim ama,bizde oyle bhuttu,thaiydi onlar gibi acisi yok yani,en aci biberimiz gul biber dedigimiz hani şu minnacik ama acisi buyuk kirmizi biber var ya o işte.ama benim bahcenin biberleride fena sayilmaz yani:Ddun birini yemek istedim ortasina geldim 1 litre su ictim yani.
metecim biberleri yemekle yemek daha kolaydir.o videodaki yazik adam oylece yedi birde miden boşsa oyle bir yakar ki adami.yanlis anlama ama oyle ye demiyorum:rolleyes:
ayrica sende gobek falan yok yani gayet iyisin:D
herkese selamlar saygilar sevgiler
Mete Tiren
27-07-2012, 10:27
Üstadım benim oraya uğramam demek 3 arabanın yolunun güzerganını değiştirmesi demek çünki yolu babam biliyor diğerleri bizi takip ediyor :D Bursaya da feribotla direk geçeceğim kargo olursa iyi olur madem iddayı Rafet abi attı ceremesinide o çeksin yolla abi Rafet abinin vereceği adrese karşı ödemeli :D
Ben alayım ama sonra içindekinleri değiştirdi normal biber kattı diye dedikodu yaparlar biliyorum ben baksana abi çeyrek thai dedim daha ses gelmiyor ben bir iki tane yersem sonra erkekliğine laf gelmesin diye başlayacak çamura yatmaya Rafet abi biliyorum ben :dilli:
Ama abi tekrar rica ediyorum lütfen tohumda gönder onlar benim işime çok yarayacak :)
Şimdi birde biber yemenin hileleri vardır ne ile yerseniz daha az acısı duyulur ne ağızdaki acıyı dağıtır daha çok yanarsınız bunları biliyorum eh bu güne kadar en büyük şakalara acı olarak maruz kalınca insan öğreniyor. Bir kere acıdan sonra su içenin şeker yiyenin vay haline derim sakın ha tavsiye etmiyorum. Eh diğer kalan kısmınıda şu yarışmadan sonra açıklayayım ablacım yoksa sofrada o dediklerimin hiç biri olmaz tıkanırsak felan yandığımızın resmiyeti olur sonra :)
TaşevliBahçe
27-07-2012, 10:38
Mete'cim mikrofon sende , dök ne varsa , rahatla bi önce ....:D:D:D
Bu gün mikrofon senin rahat ol .....:D:D:D
Mete Tiren
27-07-2012, 10:40
Neden tüm yetişkinler sıkışınca aynı tatiği kullanıyor anlayamadım :D
Safranlı
27-07-2012, 10:53
Metecim niye kendini kurban ediyorsun....
Bir acı için değer mi...
Mete Tiren
27-07-2012, 11:01
Metecim niye kendini kurban ediyorsun....
Bir acı için değer mi...
Abi o bhut tohumu için kaç paralar döküpte bir türlü taze tohum bulamadığımı biliyormusun sen :) :) Fırsat ayağıma geldi dur abi geri çevirmeyelim :D
Safranlı
27-07-2012, 11:08
Tamam anlaşıldı ; arkandayız....
Neden tüm yetişkinler sıkışınca aynı tatiği kullanıyor anlayamadım :D
Kardeşim olaya el koyuyorum. Bu olayı ben başlattım ben bitireyim. Kıyamam ben sana öyle acı biber filan. Senin gibi şeker bir çocuğa neymiş acı.
Saygı değer abilerim Mete' ye kıymayın derim. Siz ne dersiniz, bir büyüklük yapın vazgeçin bu sevdadan. Mete kardeşimiz yeşili, doğayı, ziraati seven dost canlısı birisidir. Evet son kararlarınızı bekliyorum :confused::confused::confused:
Halil Önen
27-07-2012, 15:34
.. Senin gibi şeker bir çocuğa neymiş acı.
...
Bence de kıymayalım daha çok genç; bir bahçede yedirelim bhut' u düz duvar olmasa da en azından tırmanacağı bir ağaç olamalı...:D
Mete Tiren
27-07-2012, 15:37
Abi kıysanızda kıymasanızda ben hazır kıtayım :)
TaşevliBahçe
27-07-2012, 15:59
:D:D:D
akşama yazacam ben daha....:D:D
İlerde torunlarına anlataçak açı bir anın olur,Tohum ihtiyaçını karşılarsınız.Açının ne demek olduğunu öğrenirsiniz.Açı sizden sorulur.
Bence dönülmez akşamın ufkuna gelinmiş.
MeyveliTepe
27-07-2012, 20:01
Abi o bhut tohumu için kaç paralar döküpte bir türlü taze tohum bulamadığımı biliyormusun sen :) :) Fırsat ayağıma geldi dur abi geri çevirmeyelim :D
Taze tohum Eylülde olur. O zamana kadar ancak kızarıp olgunlaşırlar.
Biber tohumu taze olmadığında çimlenme oranı hemen düşüyor.
rafet abi bu konuyuda konusalim ama ben senin bahcendeki gelismeleride gormek isterim
mete abim darilmaz insallah
TaşevliBahçe
28-07-2012, 17:59
rafet abi bu konuyuda konusalim ama ben senin bahcendeki gelismeleride gormek isterim
mete abim darilmaz insallah
Haklısın sevgili Türkan , Mete'nin acı biber sevdasından bahçemize olan ilgiyi azalttık , Mete'de sanki video daki gibi acı biber yiyecek . Yok yemekle yerim , yok kızarmış yerim , yok biberi ısıramam ben ,:D, yok dilimleyin , yok gelemem kargo yapın , :D vs.vs. mazeretler aldını başını gidiyor ..istersen Reçelini yap öle yersin , sen alışıksın Reçel yapmaya..:D:D
Ben bu kadar kıvıracağını baştan biliyordum zaten..:D
e o zaman bahcenden bir iki kareyle bizi mutlu edebilirsin arrtik dimi abicim?
TaşevliBahçe
28-07-2012, 18:18
Mete'nin dandini diye dalga geçtiği santini domateslerle sahurda ziyafet çekiyoruz..
Hazırladığımız salatanın tüm malzemeleri bahçemizden , zeytinyağı , biberi , domatesi ve hıyarı... ekmek fırından ama .. Onuda bazen Ekmek yapma makinası (http://www.sinbo.com.tr/tr/urun_buyuk_resim.asp?ProdId=57&myResimId=263)ile evde hazırlıyoruz...
ooooooooooo e banada yer var dimi sofrada.kendimi zor tutuyorum valla.elimi uzatip manitordan almak geliyor icimden.afiyyet bal seker olsun
TaşevliBahçe
28-07-2012, 18:28
ooooooooooo e banada yer var dimi sofrada.kendimi zor tutuyorum valla.elimi uzatip manitordan almak geliyor icimden.afiyyet bal seker olsun
Yer olmazmı sevgili Türkan , hem soframızda hem gönlümüzde her daim yerin olacak..
Elini gönülden uzatırsan mönitörden dahi ulaşabilirsin..;)
TaşevliBahçe
28-07-2012, 18:44
Can çekişen patlıcan fidanımız çapadan sonra kendine gelmeye başladı.
Diğer Patlıcanlarımızın hasadına başladık , bu akşam tadına bakıcaz inşallah güzeldir..
Mete Tiren
28-07-2012, 18:50
Abi hadi bana bir tane thai göstersene benim sayfamda bas bas bağırdın :)
Yer olmazmı sevgili Türkan , hem soframızda hem gönlümüzde her daim yerin olacak..
Elini gönülden uzatırsan mönitörden dahi ulaşabilirsin..;)
abicim geldim yedim ictim doydum.sofran her daim bol bereketli olsun.sevgi evinden hic eksik olmasin.sizde benim kalbimdesiniz.operim ellerinden:)
TaşevliBahçe
29-07-2012, 12:18
abicim geldim yedim ictim doydum.sofran her daim bol bereketli olsun.sevgi evinden hic eksik olmasin.sizde benim kalbimdesiniz.operim ellerinden:)
Afiyet şeker , bal olsun....sofra ve sevgi paylaşıldıkça çoğalır bereketli olur...
TaşevliBahçe
29-07-2012, 12:29
Toprak gerçekten çok bereketli , çevremizle paylaştığımız halde mahsülü taze olarak tüketip bitiremiyoruz , çünkü ardından hemen yenisi yetişiyor.
domatesleri rendeleyip , kaynatıp , şişeledik...kış hazırlıklarımız devam edecek...
Toprak gerçekten çok bereketli , çevremizle paylaştığımız halde mahsülü taze olarak tüketip bitiremiyoruz , çünkü ardından hemen yenisi yetişiyor.
domatesleri rendeleyip , kaynatıp , şişeledik...kış hazırlıklarımız devam edecek...
Maşallah, çok güzel görünüyor. Bereketiniz bol olsun:)
TaşevliBahçe
30-07-2012, 00:40
Maşallah, çok güzel görünüyor. Bereketiniz bol olsun:)
Teşekkür ederim , cümlemizin inşallah.....;)
TaşevliBahçe
30-07-2012, 21:14
Sebzelerin aralarına diktiğimiz mısırlar da büyüyor...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.