View Full Version : TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir
Ayşe Yıldız
19-12-2012, 13:31
Yok olmaz.. Toprakta _dipte_ beklerse 5-10 gün asidiği artabiliyor..
Sn. smsünal'ın yağanesi - kontine_ var. Ben de yeni duyuyorum, zeytine yağ çıkarma öncesi turunç ve limon katılmasını..
Tel ile o kadar sohbet ediyoruz. Hiç böyle bir şey demedi. Ben yağları çıkardım bu yıl kaçırdım. Artık senden tadarız, bakalım...:)
Çıkardığınız yağın içine atın sizde. Belki turunçun verdiği aromayı yakalarsınız. Bir kavanozda deneyin bence.
Halil Önen
19-12-2012, 13:32
Salın eşe dosta haber hep beraber toplayın.
:)
Murat burada 40 ağaç zeytin var. Üzeri dolu. 4 ton zeytin olur. Yağını yarıya diyor. Senin dağcıları getir.Toplayalım. Aramızda bölüşürüz. Dağa çıkacağınıza ağaca çıkmış olurdunuz...
ciddiyim bak...
TaşevliBahçe
19-12-2012, 13:50
Murat burada 40 ağaç zeytin var. Üzeri dolu. 4 ton zeytin olur. Yağını yarıya diyor. Senin dağcıları getir.Toplayalım. Aramızda bölüşürüz. Dağa çıkacağınıza ağaca çıkmış olurdunuz...
ciddiyim bak...
mesajın sonunda birde ciddiyim bak.... demezmi ?:D
Hey Allahım yaaa .. duyanda gerçek sanacak 40 ağaç ve 4 ton zeytin ölemi ?:D
Ağaç sayısı doğru 40 ağaç var evet..
Biz köşeyi dönmüşüz de haberimiz yokmuş .
Bana 100 lt yağ verin gerisi sizin olsun.. ne dersiniz ?:)
TaşevliBahçe
19-12-2012, 13:54
Belirtmeyi unuttum 5 ağaç toplandı zeytini duruyor , geriye size 35 ağaç kaldı bu 5 ağacın zeytinide benden olsun..:D
Murat Öz
19-12-2012, 14:22
İzban ile Aliağa İstasyona gelelim diyeceğim ama Cumartesi olabilir ancak.
Hava da yağmurlu değil.
Pazar günü dağ etkinliğini iptal edemeyiz ki.
:(
Halil Önen
19-12-2012, 17:03
mesajın sonunda birde ciddiyim bak.... demezmi ?:D
Hey Allahım yaaa .. duyanda gerçek sanacak 40 ağaç ve 4 ton zeytin ölemi ?:D
Ağaç sayısı doğru 40 ağaç var evet..
Biz köşeyi dönmüşüz de haberimiz yokmuş .
Bana 100 lt yağ verin gerisi sizin olsun.. ne dersiniz ?:)
Önce 20 ağaç yazmıştım, attığımı düşünürler diye 40 yazdım..Dipleri sergi gibi onları daha saydırmıyorum....
Yarın gel de ağaç gör...
ciddiyim bak...
Halil Önen
19-12-2012, 17:04
Çıkardığınız yağın içine atın sizde. Belki turunçun verdiği aromayı yakalarsınız. Bir kavanozda deneyin bence.
Ustaya danıştım bu öyle olmuyor...:)
Halil Önen
19-12-2012, 17:14
Sayın Taşevli Bahçe,
Yerden topladığınız zeytinlerin yağ çıkarılma aşamasında yıkama makinasında yıkanıp kırıcıya gitmek için döküldüğü anda içerisine turunç meyvesi kabuğu atarsanız hoş kokulu farklı aromalı yağınız olur afiyetle tüketebilirsiniz.
İkinci yöntem turunç yerine limon atabilirsiniz buda farklı tad ve hoş kokulu bir yağ elde etmenizi sağlayacaktır. Zeytinleri topladıktan sonra bekletmetden yağ yaptırmanızı tavsiye ederim. Bir de zeytinyağı yaptırırken suyun aşırı sıcak olmaması önemlidir yağ kalitesi açısından.
Turunc yerine limon attım...
Şimdi geldim Fabrikada, daha çıkmamıştı...
Bir parti 342 kg. geldi. Ona 5 kg. limon attım. Limonlar yeşil ve iriydi. Yağhane sahibi arkadaş bunlar geçmez belki dedi.
Ben de yıkamadan hemen sonra kırıcıya girmeden, limonları 5 e 6 e bilerek attım...
Soranlara bir şey biliyormuş gibi yayapıp; kaliteyi ve nefaseti arttırıyor dedim.
İyi atmışım mı?;)
Osman Ustam çok mu attım acaba?..:)
çetinakbulut
19-12-2012, 19:18
biz gezen bilir olarak cumartesi gelmeyi düşünüyoruz zeytin toplamaya murat bey az önce yazdı ama nasıl gelebiliriz...
çetinakbulut
19-12-2012, 19:25
cumartesi gelelim isterseniz
Halil Önen
19-12-2012, 21:24
biz gezen bilir olarak cumartesi gelmeyi düşünüyoruz zeytin toplamaya murat bey az önce yazdı ama nasıl gelebiliriz...
Benim bitti, baldızın var, cumartesiye kalmaz, temizleriz...
20-30 ağaç var, yağını yarıya toplayın diyorlar. 4 ton zeytin gelir. 6,5 kg.dan 1 kg. zeytin verir. 20 kişi olursanır 2-3 günde biter belki..Hemen söylüyüyim dağda deynekle gezmeye benzemez... :p
Ne dersiniz. Sizin için ayarlıyayım mı?.. Yarıda bırakmak yok...:)
rise_com
19-12-2012, 21:34
Bin bir emekle yetiştir, sonra toplatmak için adam ara.
Çok üzücü.
Turunc yerine limon attım...
Bir parti 342 kg. geldi. Ona 5 kg. limon attım.
İyi atmışım mı?;)
Osman Ustam çok mu attım acaba?..:)
Ürün miktarına göre az atmışssınız.
Bizde sizi iyi atıcı biliyorduk.:D:D:D
Tohum bankasının anahtarı sizde bahçede yetiştirdiklerinizden veya baharat adasında yetiştirdiklerinizin içerisinde bu ürünlerden varsa azda olsa değişik aromalı (http://www.ta-ze.com.tr/tr/tr/products/zeytinyaglari/aromalizeytinyaglari.aspx) zeytinyağı elde edip eşe dosta hava atıp 5 katı fiyatada satabilirdiniz.
Murat Öz
20-12-2012, 16:06
Ses Seda çıkmıyor Çetin ağabey.
Sen cumartesi bana gel de balkonda çay içelim.
Ya da yarın.
Tüm gün evdeyim. İş yoksa beklerim.
Murat Öz
21-12-2012, 12:10
Akhisarlı arkadaşımız yazmış ama sonra silmiş.
Belki böbürlenmek gibi olacak ama yazmadan edemiyorum.
Sürekli doğa yürüyüşü yapıyorum hafta sonları. 17 sene oldu. Yağmur - soğuk - kar ve bunun gibi durumlarda yürüdüm ve arkadaşlar ile yürüdük.
Güzel bir kıyafet katmanı ( Termal içlikler - kalın tabanlı dağ botları) ve düzgün bir çalışma sistemi ( Toplanan zeytinlerin en uygun açıda istiflenmesi) ile zeytinleri soğuk hava da da çok rahatça ve hızlıca toplayabileceğimize eminim.
Urla da bir arkadaşın bahçede yapmıştık. Hemde yerden toplama ile.:)
Her gün akşam eve dönüp sabah tekrar bahçeye gelmek yerine orada kamp atmayı tercih ederim ayrıca.
Bazen hayal kurmakta yaşamanın besini oluyor.
badembaba
23-12-2012, 16:25
Sayın TaşevliBahçe bütün mesajları buraya kadar okudum. Yaptıklarınızı güzel bir şekilde fotoğraflayıp burada paylaşmanız çok güzel ve faydalı olmuş. Taş eviniz gittikçe güzelleşiyor. Sevdiklerinizle uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.
TaşevliBahçe
24-12-2012, 17:44
Sayın TaşevliBahçe bütün mesajları buraya kadar okudum. Yaptıklarınızı güzel bir şekilde fotoğraflayıp burada paylaşmanız çok güzel ve faydalı olmuş. Taş eviniz gittikçe güzelleşiyor. Sevdiklerinizle uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.
Teşekkür ederim Sn. badembaba ,
Sayfanızdaki gelişmeleri yakından takip ediyorum , Cümlemizin emeğinin karşılığını almak nasip olsun.
saygılar sevgiler...
TaşevliBahçe
05-01-2013, 14:36
Bu yıl kıymetli eşimiz dostumuz sayesinde zeytinlerimizi geç de olsa topladık. Her yıl Yağ sıkım işini yapan fabrikayı değiştirdik . Aslında temeline indiğinizde aynı gibi görünsede bu fabrikada önemli farklılıklar var .
Tartım işinden sonra zeytin yıkamaya gidiyor.
TaşevliBahçe
05-01-2013, 15:06
Ön kırma işleminden sonra büyük silindir taşta ezilen zeytin , iyice hamur halini alıncaya kadar kazanlarda karıştırılıyor.
27 derecede Soğuk sıkma tabir edilen bu yöntem sayesinde yağ içersindeki faydalı vitaminler zarar görmemiş oluyor.
TaşevliBahçe
05-01-2013, 16:07
Seperatörde yağ ve acı su birbirinden ayrıldıktan sonra 7000 devirle dönen filtrelerden altın renginde yağımız akıyor.
rise_com
05-01-2013, 18:50
Hayırlı olsun
Ben fakir
05-01-2013, 19:52
Mahsulünüzü hayırla ve afiyetle tüketmenizi dilerim.
İstihsal safhasını çok iyi resimlemişsiniz. Elinize sağlık!..
Bereketli olsun, sağlık ve afiyetle tüketmek nasip olur İnşallah.
Abi bereketli olsun sağlık ve afiyetle yiyin inşallah.
ykaya194
06-01-2013, 09:24
sağlık ve afiyetle yiyin, arasıra ekmeğide bandırarakta yemenizi tavsiye ederim.
TaşevliBahçe
06-01-2013, 13:07
Sn rise_com , Sn Ben fakir , Sn zafersu , Sn gtatas , ve Sn ykaya194 ,
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim .
Allah cümlemize sağlık bereket mutluluk ve huzur versin .
saygılar selamlar..
seyfi0505
06-01-2013, 16:51
Allah huzur saglık bol kazançlar versin sayın Taşevli
TaşevliBahçe
15-01-2013, 20:08
Bu yıl narlarımızı geç topladık . o yüzden çoğu döküldü . Kalan iki narda kabukları çatlamış vaziyetteydi . Tadı oldukça güzeldi ama..
Murat Öz
15-01-2013, 20:35
Rafet bey rafet bey.
Ya da rençber (ne iş yapar bilmiyorum - öğrenirim birazdan)
Zeytinler toplanmıyor. Narlar dalda çatlıyor.
Olmuyor böyle ama.
TaşevliBahçe
21-01-2013, 11:13
Rafet bey rafet bey.
Ya da rençber (ne iş yapar bilmiyorum - öğrenirim birazdan)
Zeytinler toplanmıyor. Narlar dalda çatlıyor.
Olmuyor böyle ama.
Haklısınız ama vakit olmayınca elden bir şey gelmiyor . Bunlar hep tecrübe olarak ilerleyen zamanlarda bize döneceğini düşünüyorum.
Murat Öz
21-01-2013, 11:24
Evet. Katılıyorum size zaman içinde çok iyi bir zaman planlaması yapabileceksiniz bahçenizde ki ürünler konusunda.
TaşevliBahçe
21-01-2013, 11:35
Kırmızı lahana ve brokoli 15 gün önce bu haldeydi ....
Peki sonra? (Ya da bugün ne haldeler.)
Murat Öz
21-01-2013, 21:42
Rençber yanında Fotoğrafçı da lazımmış.
:D
TaşevliBahçe
22-01-2013, 08:24
Arkası yarın :D
Rençber yanında Fotoğrafçı da lazımmış.
:D
Allaha şükür yanımızda fotoğrafçıya ihtiyaç yok , Çok profesyonel olmasada kendi işimizi görecek kadar makinada , beceride var . :D
İsmailYILMAZ
22-01-2013, 08:25
İyi günler;
Merhaba iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .Onlar sizin güzellikleriniz.İş temposu ve zaman azlığı forma girmeye zaman kalmıyor.Çalışıyorum.Açık öğretim 4.sınıf son sınıf okuyorum.Kızım 4.sınıf okuyor,onun dersleri,çevre ile ilgili faaliyetler hafta sonu tarla anlayacağınız hızlı tempo çalışma ama çok istiyorum forma her gün girip takip etmek çok güzel paylaşımlar var.Ama şu bir gerçek sizler bu işlerde artık Maşallah söz sahibi oldunuz.Başarılarınızın devamını diliyorum.Bu arada face book' ta ALİAĞA GÜZELHİSAR OVASINI SEVİYORUZ grubum var bizim ovayla ilgili ziaret ederseniz sevinirim.
Saygılarımla.
TaşevliBahçe
23-01-2013, 14:20
Marullarda 15 gün önce bu haldeydi...:D
Sarmıştır biraz 15 günde. :)
Eriklibahçe
23-01-2013, 20:46
Rafet Bey maşallah marullar pek taze görünüyor,kıvırcık yok mu:rolleyes:
''Orijinal Mesaj Sahibi zafersu
Peki sonra? (Ya da bugün ne haldeler.)''
Sanırım Sayın Müdürünbahçesi'nin ziyaretine gittiler. (Akşam üzeri tabii.)
sevgiçiftliği
24-01-2013, 11:26
Aynı sulamaya rağmen diğerleri boyun bükerken bu biberler neden bu kadar iştahlı?....
Bahçeye her gidişimde onlarla ilgileniyor , onlarla konuşuyorum , güzel , verimli ve cömert olmalarının bununla bir ilgisi var mıdır?
Her öğünde çokta severek tüketiyorum. Kahvaltıda dahi sıcak çayla nefis keyif alıyorum.:D Mete'de duymasın şimdi yarış yapmaya kalkar , bu biberler anca bana yeter , kusura bakmasın ben bunları kimseyle paylaşamam ..:D
Biberlerin gerçekten çok güzel görünüyor.Afiyetolsun.
TaşevliBahçe
25-01-2013, 08:30
Rafet Bey maşallah marullar pek taze görünüyor,kıvırcık yok mu:rolleyes:
Nokta atışı yaptınız valla , marulun tazesi elbet güzel oluyor amaaaa hele birde kıvırcık demeyin bana . Hastasıyım kıvırcığın , bayılırım kıvırcığa . Fideleri dikerken sanırım karışıklık olmuş , Bahçemde kıvırcıktan başka marula asla yer olmaz ..;)
TaşevliBahçe
25-01-2013, 08:39
Yok henüz gitmediler , Müdürünbahçesi'nden güveç kokusu gelmesini bekliyoruz .;)
TaşevliBahçe
26-01-2013, 13:58
Biberlerin gerçekten çok güzel görünüyor.Afiyetolsun.
Teşekkür ederim . Yılın bahçedeki en gözde bitkisi bu biberlerdi . Damağımıza verdiği eşsiz lezzetin yanısıra forumda yol açtığı tatlı tartışmaları asla unutulmayacak.
TaşevliBahçe
26-01-2013, 19:22
Evin önünde yaptığımız tadilattan dolayı , değişen kullanım şeklinden ayak altında kalan enginarları söküp başka yere taşıdım . fırının kenarına denk gelenleri ellemedim.
TaşevliBahçe
28-01-2013, 17:42
Evet bir kısmı dün akşam üzeri müdürünbahçesi'ne ziyarete gitti. Siz sanki geleceği okuyor gibisiniz . Sizden korkulur valla .:D
TaşevliBahçe
28-01-2013, 19:10
İyi günler;
Merhaba iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .Onlar sizin güzellikleriniz.İş temposu ve zaman azlığı forma girmeye zaman kalmıyor.Çalışıyorum.Açık öğretim 4.sınıf son sınıf okuyorum.Kızım 4.sınıf okuyor,onun dersleri,çevre ile ilgili faaliyetler hafta sonu tarla anlayacağınız hızlı tempo çalışma ama çok istiyorum forma her gün girip takip etmek çok güzel paylaşımlar var.Ama şu bir gerçek sizler bu işlerde artık Maşallah söz sahibi oldunuz.Başarılarınızın devamını diliyorum.Bu arada face book' ta ALİAĞA GÜZELHİSAR OVASINI SEVİYORUZ grubum var bizim ovayla ilgili ziaret ederseniz sevinirim.
Saygılarımla.
Dostum seni daha sık görmek istiyoruz . Bilgilerinle eminim bir çok kişiye ışık tutarsın , yol gösterirsin . Yoğun tempoda olsa buradaki paylaşımlar inan insanın yorgunluğunu alıyor. Sonrasında ise bağımlılık yapıyor , istesenizde kopamıyorsunuz.
Hadi o zaman ne duruyoruz .....;)
Marulların yanında kangallar güzel görünüyorlar şimdilik. Bence erken mücadele edin sonra başınıza bela olurlar. ;)
TaşevliBahçe
29-01-2013, 14:03
Marulların yanında kangallar güzel görünüyorlar şimdilik. Bence erken mücadele edin sonra başınıza bela olurlar. ;)
Haklısınız , kendi dikipte büyütmeye çalıştıklarımız büyümüyor , onları durdurmaya çalıştığımız halde durmuyorlar , ama nede olsa toprağın öz evlatları onlar değilmidir ?....
Haklısınız , kendi dikipte büyütmeye çalıştıklarımız büyümüyor , onları durdurmaya çalıştığımız halde durmuyorlar , ama nede olsa toprağın öz evlatları onlar değilmidir ?....
Aslında yabancı ot biziz toprak için ama ne yaparsın yaşamak için onları yok ediyoruz malesef. Abartmasak güzel olacak ama egomuzu tatmin edeceğiz diye kendimizi bitiriyoruz haberimiz yok. :dilli:
TaşevliBahçe
01-02-2013, 18:06
Brokoli pazar günü bu haldeydi....
TaşevliBahçe
01-02-2013, 18:10
kırmızı lahana daha yeni göbekleniyor.
Keyf Bahçesi
02-02-2013, 00:16
kırmızı lahana daha yeni göbekleniyor.
sayın taşevlibahçe
onlara biraz yağlı besin verirsen daha çabuk göbek yapar diyorlar.selamlar.:D
TaşevliBahçe
02-02-2013, 08:33
sayın taşevlibahçe
onlara biraz yağlı besin verirsen daha çabuk göbek yapar diyorlar.selamlar.:D
Sn. Müdürüm yağlı besin vericemde kolesterol yapar diyorlar..:D
saygı ve selam bizden efendim..
TaşevliBahçe
02-02-2013, 18:57
Yeşilliğimiz oldukça bereketli her gittiğimde biçiyorum . Yeşil soğanlarda tüketilmeyi bekliyor.
TaşevliBahçe
09-02-2013, 18:47
Pazar günü hava çok rüzgarlıydı . Yağmur olmayışı nedeniyle çalışabildik biraz . Marul ve lahanalara yabani ot bakımı ve çapa yaptım .
TaşevliBahçe
09-02-2013, 18:50
Asmalar budandı , çapalandı , tele iple bağlandı ..
TaşevliBahçe
13-02-2013, 10:35
Hastalanan eriğin filizlenip canlandığını görüyorum , budama yaptım ve gövdesine kireç vs. sürüp tedavi etmeyi düşünüyorum. Ağacın bu hale gelmesi benim suçum olsa gerek , çapa makinasıyla çok yakından sürdüğüm için gövdesini yaralamıştım.
Halil Önen
13-02-2013, 11:20
Kolay gelsin...
Asmaları, erik ağacına, şeftaliye ve bazı meyve fidanlarına bu günlerde %2lik bordo bulamacı atmak gerekiyor. Asmadaki külleme ve şeftalideki yaprak kıvırcıklığı ve erikdeki hastalık bu bu sene için gerekli. Önce hastalığı ortadan kaldırmak için bu uygulanmalı. Sonra ise ise gülleci bulamacı düzenli kullanılarak bir daha bordo bulamacı atmaya gerek kalmıyor...
Havalar yağışlı ve serin gidiyor, meyve ağaçları erken uyanmaya, gözler kabarmaya başlıyor, bordo bulamacı bitkiyi yavaşlatır bu yönü ile de faydalıdır...
Abi bunlar yencek hale gelmiş bence , yamuk bir bacada vardı zannedersem orada bi gelelim artıkta şu eksik kalan işleri halledelim derim.:confused::confused::confused::confused:
mehmet03
15-02-2013, 13:52
Ben böyle bir yaşamın hayalini kurarken siz gerçeğini yaşıyorunuz, ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu yaşamlar diliyorum abi...
TaşevliBahçe
15-02-2013, 18:16
Teşekkür ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin , İnşallah sizde ailenizle hayal ettiğiniz yaşantıyı huzur ve mutluluk içinde yaşarsınız..
TaşevliBahçe
15-02-2013, 18:18
Abi bunlar yencek hale gelmiş bence , yamuk bir bacada vardı zannedersem orada bi gelelim artıkta şu eksik kalan işleri halledelim derim.:confused::confused::confused::confused:
Sen cezalısın zaten biliyorsun dimi , Sana özel bir ceza kesecez artık hele bi gelde ...;)
Sen cezalısın zaten biliyorsun dimi , Sana özel bir ceza kesecez artık hele bi gelde ...;)
Abi esas kaptan abimize kesin siz cezayı valla.Bir gün belirleyelimde ben de işimi ona göre ayarlayayım çizmelerimi kapıp geleyim.
TaşevliBahçe
22-02-2013, 08:43
Çapadan ve bereketli yağmurlardan sonra mahsul oldukça verimli olmaya başladı.
Marullar oldukça iştah açıcı görünüyor. ;)
TaşevliBahçe
25-02-2013, 08:42
Marullar oldukça iştah açıcı görünüyor. ;)
Nar ekşili ve bol zeytinyağlı salatası gerçekten de iştah açıyor..;)
Bu yıl kıymetli eşimiz dostumuz sayesinde zeytinlerimizi geç de olsa topladık. Her yıl Yağ sıkım işini yapan fabrikayı değiştirdik . Aslında temeline indiğinizde aynı gibi görünsede bu fabrikada önemli farklılıklar var .
Tartım işinden sonra zeytin yıkamaya gidiyor.
Muğla'lı bir tanıdığımızdan öğrendiğim kadarı ile zeytin toplandıktan sonra içerisinde hiç yaprak olmadan yağı alındığı zaman en kaliteli, asidi en az oluyormuş. Hatta onun bu yaprakları ayıklayan bir makina yapmış. Ancak zeytin bahçesi istimlak edilince ve yaşlanınca artık yapmıyor. Zeytin toplandıktan sonra içindeki yaprakla birlikte beklediği zaman asit oranı yükselmekte, kalitesinin ise azaldığı söylenmişti.
TaşevliBahçe
02-03-2013, 09:39
Muğla'lı bir tanıdığımızdan öğrendiğim kadarı ile zeytin toplandıktan sonra içerisinde hiç yaprak olmadan yağı alındığı zaman en kaliteli, asidi en az oluyormuş. Hatta onun bu yaprakları ayıklayan bir makina yapmış. Ancak zeytin bahçesi istimlak edilince ve yaşlanınca artık yapmıyor. Zeytin toplandıktan sonra içindeki yaprakla birlikte beklediği zaman asit oranı yükselmekte, kalitesinin ise azaldığı söylenmişti.
Haklısınız , Zeytin toplama ekibiniz güçlü olacak ki , zaman kaybetmeden çok kısa sürede toplayıp , hemen yağ çıkarma işlemine tabi tutulmalı . Topladığınız zeytin yapraksızda olsa uzun süre beklediğinde yine asit oranı yüksek çıkıyor.
Birde soğuk sıkım denilen taş ile ezilen ve 25 derecede çıkarılan sistem , yağın içersindeki yararlı maddelerin zarar görmeden kalmasını sağlıyor.
TaşevliBahçe
11-03-2013, 19:09
Gövdesinden jel kıvamında sıvı gelen fidanımızı kurur diye bekliyordum .
Bu hafta filizlenip çiçek açtığını gördüm ve mutlu oldum . Bu sevinç çok kısa sürüp bizi hayal kırıklığı yaşatırmı bilemem.
Herhangibir tedavi yöntemi uygulamadım . Vakit bulupta gülleci bulamacı da yapamadım.
Hazırlıklara başladım ama ilk iş gülleci bulamacı yapmak.....
TaşevliBahçe
14-03-2013, 13:55
Bu yıl çok güzel yağmur yağdı . Yağmurun bereketi hemen toprağa yansıdı .
Her yer yeşile büründü , Toprak o kadar coştu ki sanki kabartılmış doğal bir halının üzerinde geziniyorsunuz.
İnsana mükemmel bir huzur veriyor , saatlerce bu doğal harikayı seyredip hayallere dalıyorum .......
Keyf Bahçesi
14-03-2013, 23:29
Bu yıl çok güzel yağmur yağdı . Yağmurun bereketi hemen toprağa yansıdı .
Her yer yeşile büründü , Toprak o kadar coştu ki sanki kabartılmış doğal bir halının üzerinde geziniyorsunuz.
İnsana mükemmel bir huzur veriyor , saatlerce bu doğal harikayı seyredip hayallere dalıyorum .......
biraz daha büyüsünde o zaman nasıl keserim hayalleri de başlar gibi geliyor bana.selamlar.:D:D
Akhisarlı
15-03-2013, 16:16
Siz bu çimen/çayıra bakarak ne hayal ediyorsunuz bilemem ama ben kuzu olasım geliyor.
Bence bu bahçede sağa sola koşuplayan 2-3 keçi ve 2-3 kuzu olmalı. Onları bu bahçede izlemek ne keyifli olurdu. Ne yalan söyleyeyim aklımda 2 tane keçi almak var. :D
TaşevliBahçe
16-03-2013, 14:51
biraz daha büyüsünde o zaman nasıl keserim hayalleri de başlar gibi geliyor bana.selamlar.:D:D
sanki biri aklımdan geçenleri okuyor ...:D
Siz bu çimen/çayıra bakarak ne hayal ediyorsunuz bilemem ama ben kuzu olasım geliyor.
Güzellik gerçekten insanı cezbediyor.
her türlü hayal kuruyorsunuz , en azından çocukken çimenlerin üstünde pantolon yırtmaca diye bir oyun vardı onu oynardık .
hatırlayan çıktımı bilmiyorum ? topla oynanırdı ,ebe olan kişi ayakta , diğerleri elleri geriye doğru yerde otururdu , ebe topla onları vurmaya çalışır , yerdekiler asla elle müdahale etmeden sadece ayaklarıyla gelen topu geri çevirmeye çalışırdı , ebe yerdeki kişilerden birini başından isabet ettirirse oyunu kazanmış olurdu.
Bence bu bahçede sağa sola koşuplayan 2-3 keçi ve 2-3 kuzu olmalı. Onları bu bahçede izlemek ne keyifli olurdu. Ne yalan söyleyeyim aklımda 2 tane keçi almak var. :D
Valla inanın çok güzel olurdu , bende çok isterim ama bazı hafta sonları bahçeye giden biri olarak bu iş zor , en azından bizim için...
Keyf Bahçesi
17-03-2013, 23:00
bu sene bir adet maltı keçisi aldım.adı DÜRİYE.arkadaşımın tekelerinin yanına gönderdim ahbaplık kursunlar diye.onlarda yanlış anlamışlar ahbap yerine AKRABA olmuşuz.Düriye geri geldi,karnı şiş.bir müddet sonra bir baktım üç tane kar beyazı(saanen)torunum olmuş.şimdi bir aylık oldular.nasıl zıplıyorlar,oynular seyre doyum olmuyor.ben işi çözdüm darası TAŞEVLİBAHÇE'ye .selamlar.;)
TaşevliBahçe
19-03-2013, 18:19
Hazırlıklara devam ediyoruz .
Gülleci bulamacı hazır...
TaşevliBahçe
19-03-2013, 18:34
Asmalar uyanmaya başladı ..
Baharla gelen uyanış ne kadar harika ...
Akhisarlı
19-03-2013, 19:19
ben işi çözdüm darası TAŞEVLİBAHÇE'ye
Biz daha önce konuştuk Taşevlibahçeye önce horoz tavuk alınacak çim kalırsa keçi düşünülür.
379822
Akhisar, Aliağadan on obeş gün geç takip ediyor.Burada henüz üzümler uyanmadı .
Üzümleriniz bol bereketli olsun.
Sn. Tasevlibahce ,
Gulleci Bulamacı sebzelere nasıl uygulayabilirim ?
Saygılarımla
TaşevliBahçe
20-03-2013, 18:20
Sn. Tasevlibahce ,
Gulleci Bulamacı sebzelere nasıl uygulayabilirim ?
Saygılarımla
Sn.sigacik , Gülleci bulamacını (http://www.agaclar.net/forum/847435-post94.htm)hazırladıktan sonra süzüyoruz , Altta kalan tortuyu (yoğun kükürt ve kireç karışımı) fırça yardımıyla budanmış ağaçlarda ve kabuklu bit hastalığı v.b. hastalıklarda ağaç gövdesine sürerek kullanabiliriz.
Sebzelerde kullanımı ise özellikle kırmızı örümcekle mücadelede oldukça faydalı . patlıcan , kabak , salatalık , kavun ,karpuz , fasulye gibi tüylü yapraklarda kırmızı örümceğe karşı Gülleci bulamacı (http://www.agaclar.net/forum/847435-post94.htm)oldukça faydalı .
Gülleci bulamacını 5 gün arayla 20 litre suya 200 cc Gülleci bulamacı koyarak atabiliyoruz . Fazlasının hiç bir zararı yok .
TaşevliBahçe
21-03-2013, 17:43
Akhisar, Aliağadan on obeş gün geç takip ediyor.Burada henüz üzümler uyanmadı .
Üzümleriniz bol bereketli olsun.
Teşekkür ederim , bu yıl nasip olursa ilk kez randıman alıcaz . Geçen yıl erken davranamadık , gerekli bakımlarını yapamadık ve daha genç fidan olduğundan verim alamamıştık.
TaşevliBahçe
21-03-2013, 17:56
Otlar hızla büyüyor ...
Bu hızla büyümeye devam ederse biz evin yolunu bulamıcaz gibi :)
Ne tavuğumuz var nede koyun veya keçi , İş yine bana düşecek belli oldu .
Allahtan benzinli tırpanımız varda iş biraz olsun kolaylaşıyor .
Ne demişler Alet işler el övünür .... ;)
Akhisarlı
21-03-2013, 18:35
Otlar hızla büyüyor ...
Bu hızla büyümeye devam ederse biz evin yolunu bulamıcaz gibi
Allahtan benzinli tırpanımız varda iş biraz olsun kolaylaşıyor .
Sol tarafı domat biber dikim alanı olarak belirlemiştiniz.
Otlar çok büyür kartlaşırlarsa çapa makinesi için ve sebzeler için sorun olmazmı.?
Sizin zamanınız olmayabilir.
Ama keyf bahçesi oğlarkları seyrederek keyf çatmaya ara verip, biraz yardım eder herhalde.
Güzelbahçenin otları da güzel .Gözüme hepsi kıvırcık marul gibi görünüyor.
Keyf Bahçesi
21-03-2013, 23:04
Sol tarafı domat biber dikim alanı olarak belirlemiştiniz.
Otlar çok büyür kartlaşırlarsa çapa makinesi için ve sebzeler için sorun olmazmı.?
Sizin zamanınız olmayabilir.
Ama keyf bahçesi oğlarkları seyrederek keyf çatmaya ara verip, biraz yardım eder herhalde.
Güzelbahçenin otları da güzel .Gözüme hepsi kıvırcık marul gibi görünüyor.
sayın akhisarlı
sanki kalbimi okuyorsun ama ben o teklifi otlar o hale gelmeden gerekli teklifi yengemin yanında kendisine sundum.netice bekliyorum dedim.işler açıldımı sonra zorlanırız dedim,dedim,dedim de dedim.şimdi bekliyoruz . keçiler biraz büyüsün onları oraya getireceğim ve temizleme talimatını vereceğim.selamlar.:D
TaşevliBahçe
22-03-2013, 19:37
Çiçekler açınca nasılda şenleniyor bahçeler .....
TaşevliBahçe
23-03-2013, 10:05
Emeğin karşılığını almak çok büyük haz veriyor insana ...
Sn.sigacik , Gülleci bulamacını (http://www.agaclar.net/forum/847435-post94.htm)hazırladıktan sonra süzüyoruz , Altta kalan tortuyu (yoğun kükürt ve kireç karışımı) fırça yardımıyla budanmış ağaçlarda ve kabuklu bit hastalığı v.b. hastalıklarda ağaç gövdesine sürerek kullanabiliriz.
Sebzelerde kullanımı ise özellikle kırmızı örümcekle mücadelede oldukça faydalı . patlıcan , kabak , salatalık , kavun ,karpuz , fasulye gibi tüylü yapraklarda kırmızı örümceğe karşı Gülleci bulamacı (http://www.agaclar.net/forum/847435-post94.htm)oldukça faydalı .
Gülleci bulamacını 5 gün arayla 20 litre suya 200 cc Gülleci bulamacı koyarak atabiliyoruz . Fazlasının hiç bir zararı yok .
Cok tesekkurler . Ben de bugun ılk bulamacımı yaptım . Zamansızlıktan teneke'den pet sıselere alamadım . Yarın sabaha teneke icinde saglam kalırlarsa pet sıselere gecırmıs olacagim .
Saygılarımla
TaşevliBahçe
01-04-2013, 16:20
Bu yıl yağmurların maşallahı vardı . Otlarda bu ziyafete hayır demedi ...
Sebze dikimi yapacağımız alanı hem yeşil gübreye kazandırmak hemde Toprağın tava daha çabuk gelmesini sağlamak için ot biçimi yaptım..
Benzinli tırpanla kademeli kesim yaptığımda otlar kıyma makinasından çıkmış gibi un ufak oluyor.
TaşevliBahçe
02-04-2013, 13:34
Havalar bu şekil devam ederse bahçe hazırlığı yaptığımız alan kısa süre sonra sürülecek hale gelecek .
Sn.Tasevli bahçe ,
Fidelerin toprağa dikilmesinden hemen sonra uygulanabilir değil mi gülleci bulamacı ?
TaşevliBahçe
04-04-2013, 08:53
Sn.Tasevli bahçe ,
Fidelerin toprağa dikilmesinden hemen sonra uygulanabilir değil mi gülleci bulamacı ?
Evet uygulayabilirsiniz . Bitkilere yaz kış demeden gövdeden olsun yapraktan olsun atabilirsiniz.
Ayrıca damlama sulama yardımıyla topraktan da uygulayabilirsiniz.
TaşevliBahçe
09-04-2013, 12:36
Bir hafta önce sebze adasına ektiğim roka tohumları hızla çıkmaya başlamış.
Rokanın minik hali büyük halinden daha tatlı büyüdü mü bu kadar iştah açıcı olmuyor. :D
Tabi bu benim fikrim.
bugrahan45
11-04-2013, 12:43
Sn : Taşevlibahçe
Tüm sayfanızı baştan sona okudum. Gerçekten de çok güzel bir bahçe oluşturmuşsunuz. İnsanın hayallerini yaşaması kadar güzel bir şey yoktur sanırım. İnşallah hayatınız boyunca hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.
Saygılar.
TaşevliBahçe
22-04-2013, 13:00
Nane ve rokalar hızla büyüyor.
Rokaları ekerken yine elimizin ayarı fazla kaçmış ve çok sık olmuşlar.
idris şenol
22-04-2013, 17:45
çalışmalarınız takdire şayen:))
TaşevliBahçe
23-04-2013, 18:47
çalışmalarınız takdire şayen:))
Teşekkür ederim.....
TaşevliBahçe
23-04-2013, 18:51
Bacak kadar boyuna aldırış etmeden döktüğü tanelere bakarmısınız ?
Bu yıl dutun tadına bakabiliriz inşallah...
TaşevliBahçe
24-04-2013, 09:10
Üzümler tane tutumuna başladı , üzümlerinde bu yıl inşallah tadına bakmak nasip olacak...
Nane ve rokalar hızla büyüyor.
Rokaları ekerken yine elimizin ayarı fazla kaçmış ve çok sık olmuşlar.
Maşallah sayın Taşevlibahçe,
Naneler ve rokaların maşallahı var. Çok güzel büyümüşler. Ben biraz geç kaldım sanırım benimkiler henüz sizin topraktan ilk çıkanlarınız gibi. Acaba bu havalarda fazla verim alamaz mıyım?
TaşevliBahçe
24-04-2013, 17:53
Maşallah sayın Taşevlibahçe,
Naneler ve rokaların maşallahı var. Çok güzel büyümüşler. Ben biraz geç kaldım sanırım benimkiler henüz sizin topraktan ilk çıkanlarınız gibi. Acaba bu havalarda fazla verim alamaz mıyım?
Zamanlama ile ilgili sıkıntı yok. Hatta tam zamanıdır .
Ben hazırlamış olduğum sebze adasına dikim yapıyorum .
Sebze adası güneye bakan yüzde kalıyor ve kuzeyden esen sert rüzgarları almıyor. Erken serpilmesinin bununla alakası olabilir.
Roka sıcak nemli ortamı seviyor. Belirli aralıklarla yağmurlama şeklinde sulamada hemen serpiliyor..
TaşevliBahçe
26-04-2013, 18:00
Bu yıl gülleri çoğaltmaya karar verdik . Çelikler patlamaya başladı...
TaşevliBahçe
26-04-2013, 18:09
Güller tomurcuklanıp uyanıyor ...
Akhisarlı
26-04-2013, 19:46
Tam belli olmuyor ama güllerde şu küçük yesil sineklerden var galiba . Güllere gelmişse meyve filizlerini de emer bu sinekler.
Yarına iş çıktı. kolay gelsin.
TaşevliBahçe
27-04-2013, 09:15
Tam belli olmuyor ama güllerde şu küçük yesil sineklerden var galiba . Güllere gelmişse meyve filizlerini de emer bu sinekler.
Yarına iş çıktı. kolay gelsin.
Evet Son resimde çok net belli oluyor.
İşler başladı , gözümüzde büyüyor , sıraya koyup yapılacak artık :)
1- Sebze dikilecek yer hazırlığı.
2- Sulama tesisatı yapılacak.(hem bahçeye hemde eve )
3- Sıcak kompost yapılacak.
4- Ağaç dipleri çapalanacak.
5- Ağaçlar ve fidanlara ilaç (gülleci ve bordo bulamacı ) atılacak.
6- Sundurma boyanacak.
7- sundurma altına aydınlatma yapılacak.
8- Tavuk ve kaz için kümes yapılacak.
9- Tavuklar ekilen bahçeye girmesin diye tel örgü çevrilecek.
10- Ev ilaçlanacak (haşere ilacı 3 ay kalıcı ilaç )
11- Bahçe çevresi ilaçlanacak (toz kükürtle ve toz kireçle)
Aklımıza gelmeyen bir çok iş daha bizi bekliyor.
TaşevliBahçe
27-04-2013, 09:22
Asmalar çapalandı , Yabani ot temizliği yapıldı...
Eriklibahçe
27-04-2013, 10:12
6- Sundurma boyanacak.
Sn.Taşevlibahçe uzun zamandır bahçenizin takipçisiyim,hatta dizi film takip eder gibi yapacaklarınızı merakla bekliyorum,çok da başarılı buluyorum.
İşlerinizde kolaylıklar diliyorum...:)
Güller tomurcuklanıp uyanıyor ...
Son fotoğraftaki gülde yoğun bir yaprak biti (zenk) var. Uygun bir mücadele yapın bu mevsimde çok hızlı yayılırlar. Her tür bitkide beslenirler.
TaşevliBahçe
03-05-2013, 14:00
Bahçeye milli toprak karıştırıp sürdük...
TaşevliBahçe
03-05-2013, 19:12
Enginar dökmeye başladı . İlk hasadı yaptık bile , gerçekten çok keyifli çok lezzetli geliyor insanın kendi yetiştirdiği...
feyzagul
03-05-2013, 20:51
6- Sundurma boyanacak.
Merhaba Sn. Taşevlibahçe,
Bu mevsimde bordo bulamacı yapılabiliyor mu acaba? Biz de kısa süre önce bahçeli bir eve taşındık ve bahçede birkaç meyve ağacı var. Bana bordo bulamacının Ocak- Şubat aylarında yapıldığını söylemişlerdi. Biz de bu sene geçti artık diye vazgeçtiydik. Bir de o gülünüzdeki yeşil böceklerden de bizde de var. Netür bir ilaç kullanıyorsunuz onlardan kurtulmak için acaba?
Şimdiden teşekkürler, işlerinizde kolaylıklar!
TaşevliBahçe
04-05-2013, 08:47
Merhaba Sn. Taşevlibahçe,
Bu mevsimde bordo bulamacı yapılabiliyor mu acaba? Biz de kısa süre önce bahçeli bir eve taşındık ve bahçede birkaç meyve ağacı var. Bana bordo bulamacının Ocak- Şubat aylarında yapıldığını söylemişlerdi. Biz de bu sene geçti artık diye vazgeçtiydik. Bir de o gülünüzdeki yeşil böceklerden de bizde de var. Netür bir ilaç kullanıyorsunuz onlardan kurtulmak için acaba?
Şimdiden teşekkürler, işlerinizde kolaylıklar!
Merhaba Sn. feyzagül ,
Öncelikle bahçeli eviniz hayırlı olsun , güle güle oturun inşallah.
Bordo bulamacı dediğiniz gibi sonbahar ve özellikle ilk baharda ağaçlar çiçek açmadan önce kullanılır. Biz Çiçek bölgesinden ziyade gövde bölümünden toprağa doğru olan bölgeye uyguladık . Birde asmalara komple uyguladık.
Güllerdeki yeşil bitler için ise ; 8-10 iri diş sarımsağı, 5-6 çok acı thai biberini (beş kardeşler veya yedi kardeşler biberi )ince ince dilip, bir su şişesinde (2 litre kadar su ile) bir gün beklettikten sonra, uygulamadan hemen önce yarım çay bardağı zeytinyağı, bir çorba kaşığı bulaşık detarjanı karıştırıp atabilirsiniz
TaşevliBahçe
06-05-2013, 16:48
Traktörün yanaşamadığı fidanların dibini çapa makinasıyla çapaladım.
TaşevliBahçe
08-05-2013, 10:01
Asmalara ve tüm meyve fidanlara bordo bulamacı hazırlayıp attım .
TaşevliBahçe
08-05-2013, 10:22
Bu yıl asmalardan oldukça ümitliyim . Geçen yıl meyve tutumu hem az olmuştu , hem geriye kalan meyveleri de kuşlar yemişti . Geçen yıl tadına bakacak fırsat bile olmadı...
Keyf Bahçesi
09-05-2013, 23:49
Bu yıl asmalardan oldukça ümitliyim . Geçen yıl meyve tutumu hem az olmuştu , hem geriye kalan meyveleri de kuşlar yemişti . Geçen yıl tadına bakacak fırsat bile olmadı...
sayın taşevlibahçe,
benim arı sizin üzümlere dadanmış haberin olsun .şimdiden tedbirini alasın.selamlar.:D:D
Keyf Bahçesi
10-05-2013, 00:17
bu da benim oluk çileklerimden.(tükürük karpuz gibi)
Keyf Bahçesi
10-05-2013, 00:38
baklalarım,iş başındaki arılarım,marul gibi maydanozlar,güller ve çilekler.şimdilik bu kadar devamı vaaa...:D:D:D
TaşevliBahçe
10-05-2013, 15:47
Bahçede sıcak kompost yapımına başladık . Belediyenin parklardan biçmiş olduğu çimleri çuvala doldurup getirdim.
TaşevliBahçe
10-05-2013, 15:50
bu da benim oluk çileklerimden.(tükürük karpuz gibi)
Maşallah , çileklerde çok iştah açıcı görünüyor. Sizinkilerin tadına bakalım beğenirsek gelecek yıl bizde bu şekil dikeriz .. :D
TaşevliBahçe
10-05-2013, 16:13
Kompostu hazırlarken biçilmiş çim ve keçi gübresini karıştırdık . bir yandan su ile suladık . alt ve orta kısımlarda yanma iyi olsun diye delikli boru ile baca yaptık. Keçi gübresi ve çimin çok olmasından dolayı kompost tahtası yerine açıkta yapmayı uygun bulduk. Kompostun yaklaşık 1 ayda tamamlandığını düşünürsek , Kompost tahtası ile yapsaydık 3-4 ay sürecekti.
Keyf Bahçesi
11-05-2013, 00:06
şimdi de kiraz ağacımın çiçek durumu,pırasa gibi sarımsaklar ve de kendini sarımsaklara feda eden marul.devamı vaaa.
TaşevliBahçe
13-05-2013, 17:34
Bu yıl karpuz kavun ve salatalık fidelerine özel yer yaptım . uzun ocaklar şeklinde açtığım çukurları geçen yıldan hazırladığım sıcak kompost gübre , biraz milli kum ve bahçede yine geçen yıldan hazırladığım bahçe toprağı ile karıştırıp doldurdum.
TaşevliBahçe
14-05-2013, 17:54
Zehranur'da dayım çukuru bir an önce tamamlasa diye bakıyor.
TaşevliBahçe
14-05-2013, 17:57
Zehranur'a Anaokulu öğretmeni hafta sonu ödevi olarak fidan dikme görevi vermiş. Çok büyük bir hevesle fideleri torbadan çıkarıyor .
TaşevliBahçe
14-05-2013, 17:59
Bir yanda yengesi bir yanda Ananesi ile tecrübeli ellerden fide dikmeyi öğreniyor.
TaşevliBahçe
14-05-2013, 18:06
Büyüklerinden öğrendiklerini hemen uygulamaya çalışıyor , hatta kırılan bir fidanın dalını ya tutarsa diyerek onu da dikiyor toprağa .... :)
Allah bağışlasın, ellerine sağlık o minik ellerin.
TaşevliBahçe
15-05-2013, 08:51
Allah bağışlasın, ellerine sağlık o minik ellerin.
Amin , Dayısı gibi toprakla oynamayı seviyor , küçük yaşta doğa sevgisini aşılayabilirsek ne mutlu bize....
TaşevliBahçe
16-05-2013, 09:30
Fidelere can suyunu verince işlem tamamlanıyor.
Zehranur'un yaptığı iş karşısında mutluluğu yüzünden okunuyor , Dayısına da şapka çıkartmak kalıyor ...;)
Safranlı
17-05-2013, 09:19
maşallah Allah bahtını açık etsin
TaşevliBahçe
17-05-2013, 17:16
Üzümler oldukça iyi gelişim gösteriyor....
Keyf Bahçesi
20-05-2013, 00:08
bunlarda bizim Yeni Dünyalarımız,marullarımız,börülceler ve nar çiçeklerimiz.devamı vaaa.:D:D
Rafet bey üzümlere kükürt atıldığını, gözler uyanmadan önce bordo bulamacı kullanıldığını biliyorum. Pazarda gördüğüm yapraklardan bazılarında ve sizde bordo bulamacını yaptığınızı gördüm. Bu yıl aldığım bahçedeki meyva ağaçlarına ve asmalara ilaç kullanacağım. Ben asmalara kükürt kullanmayı düşünüyordum. Aldığım kişi sadece meyva ağaçlarına ilaç kullanmamı asmalara herhangibir şey atmama gerek olmadığını söylemişti. Ancak benim gördüğüm bazı asmalarda kısmi bağ uyuzu olduğunu düşündüğüm kabartılar var. Bordo bulamacı atmama gerek var mı. Kükürt kullanmada problem olmuyor ancak bordo bulamacı kullanınca asma yapraklarını kullanmada bir zararı olur mu. Teşekkür ederim.
TaşevliBahçe
27-05-2013, 19:19
Sn muda ,
Bordo bulamacını , toplanması istenen yapraklar çıkmadan atılmalı bence , bordo bulamacı ister istemez atık bırakıyor . bordo bulamacından 15-20 gün sonra yeni gelen yapraklar tercih edilmeli diye düşünüyorum....
TaşevliBahçe
27-05-2013, 19:30
Atılan gübreden olsa gerek sebzeler sulandıkça yabani otlar hortluyor sanki....
TaşevliBahçe
27-05-2013, 19:33
çapadan sonraki hali .....
TaşevliBahçe
28-05-2013, 18:03
Son diktiğim rokalardan siftah bile yapamadan bu hale geldiler. Zamanı geçmesinin yanı sıra çekirge istilasının kurbanı oldu gibi ....
Severek tükettiğim rokalara üzüldüm açıkçası .... :(
Keyf Bahçesi
28-05-2013, 23:53
Son diktiğim rokalardan siftah bile yapamadan bu hale geldiler. Zamanı geçmesinin yanı sıra çekirge istilasının kurbanı oldu gibi ....
Severek tükettiğim rokalara üzüldüm açıkçası .... :(
sayın taşevlibahçe,
onları dipten üç parmak yukarısından maydanoz gibi biç ve sulayın tekrar taptaze verecektir size.geç kalmayın derim.afiyet olsun..:D:D:D
TaşevliBahçe
29-05-2013, 09:34
sayın taşevlibahçe,
onları dipten üç parmak yukarısından maydanoz gibi biç ve sulayın tekrar taptaze verecektir size.geç kalmayın derim.afiyet olsun..:D:D:D
Bunu söylemekte maalesef siz geç kaldınız , çünkü ne varsa hepsini kökledim ...:D
TaşevliBahçe
31-05-2013, 18:55
Damlama Sulama sitemini vakit bulup yapamadık , hortum uzatarak sulama hem eziyetli oluyor hem de randımanlı olmuyor . İnşallah bu hafta su işini çözeriz..
TaşevliBahçe
31-05-2013, 19:23
Fidanlar hızla büyüyor ...
TaşevliBahçe
31-05-2013, 19:28
domatesler çiçek dökmeye başladı...
Keyf Bahçesi
04-06-2013, 23:02
domatesler çiçek dökmeye başladı...
hasat zamanı geldi ve herkese afiyet olsun.Bol ürnler dilerim.:p:p
TaşevliBahçe
05-06-2013, 08:20
Sıcak kompostu yapalı yaklaşık bir buçuk ay oldu . Kompost içindeki yanma durdu gibi , Harmanlanıp aktarılmanın zamanı geldi. Önce aktaracağımız yeri tesviye ettik.
TaşevliBahçe
05-06-2013, 08:32
Tesviye yaptığımız zemine naylon serdik. bir yandan ıslatıp bir yandan karıştırarak aktarma yaptık. 20 gün sonra kompostumuz kullanıma hazır olacak inşallah...
TaşevliBahçe
05-06-2013, 19:30
Karpuzda büyüyor.. Bakalım kıdemli müdürün tükürük karpuzuna benzeyecek mi ?
TaşevliBahçe
05-06-2013, 19:39
Su gerçekten hayat demek , su için ne kadar şükretsek azdır.
Suyun doğada buluştuğu her yerde neşe var canlılık var .
”Sadece susayan suyu özlemez, su da susayanı özler.”
TaşevliBahçe
17-06-2013, 09:58
Nihayet bu hafta damlama sistemini kurabildim.
Geçen yıl siyah boru kullanmıştım ve tespitini yapamadığım bir hayvan türü tarafından borular delik deşik olmuştu . Aynı sorunları yaşamamak adına beyaz pvc boru ile füzyon kaynağı kullanarak hazırladım tesisatı.
yine geçen yıl ikişer tonluk iki adet su tankı kullanmıştım . plastik ve şeffaf olduğundan , boyamış olmamama rağmen yosundan yana çok sorunlar yaşadım .
Bu yıl kuyunun başına teneke depo koydum . Hem eve hem bahçeye bu depodan bağlantı yaptım. Bahçeye zaman ayarlı valf koyup , sulama işini otomatiğe bağlıyorum .
TaşevliBahçe
18-06-2013, 10:50
Bu işin en keyif verici anı işte burası , emek veriyorsunuz ve karşılığını görüyorsunuz .
Verdiğiniz emeği inkar etmeyen , kat kat fazlasıyla karşılığını veren toprak anaya nasıl hayran kalınmaz.
Safranlı
18-06-2013, 10:59
Halil hocamın sesi çıkmıyor
sağlığı ve keyfi yerindedir inşallah
bilğiniz varmı....
TaşevliBahçe
19-06-2013, 16:49
Halil hocamın sesi çıkmıyor
sağlığı ve keyfi yerindedir inşallah
bilğiniz varmı....
Bizde epeydir biraraya gelemedik ama sağlığında ve keyfinde şükür yaramaz bir durum yok. sadece biraz kırgınlığı var diye biliyorum...
Safranlı
19-06-2013, 17:07
Aman aman sağlığı iyi olsunda....
Kırıklıklar oluyor malesef....
Hepimiz insanız....
Keyf Bahçesi
19-06-2013, 22:05
Bu işin en keyif verici anı işte burası , emek veriyorsunuz ve karşılığını görüyorsunuz .
Verdiğiniz emeği inkar etmeyen , kat kat fazlasıyla karşılığını veren toprak anaya nasıl hayran kalınmaz.
bahsettiğimiz tükürük karpuzlar bayağı hızlı gidiyor ve vişneler de toplanıyor.hasat zamanı ...devamı vaaa:D:D
Keyf Bahçesi
20-06-2013, 00:00
bahsettiğimiz tükürük karpuzlar bayağı hızlı gidiyor ve vişneler de toplanıyor.hasat zamanı ...devamı vaaa:D:D
vişnelerimiz ağaçtan sofraya(bira reçel,biraz hoşaf)(üreticiden tüketiciye) ve maşallahı olan üzüm salkımlarımız. devamı vaaa..:D
TaşevliBahçe
21-06-2013, 10:08
Marul fidelerinden hiç ümidim yoktu ama beni utandırdılar . Çünkü dikmeye fırsat bulamadığımdan uzun süre poşette kalan fidelerin çoğu çürümüştü. geriye kalan 5-6 cılız fideyi dikerken tutacağını beklemiyordum..
TaşevliBahçe
27-06-2013, 09:21
Sabırsızlıkla üzümlerin büyümesini bekliyorum , Bu yıl ilk kez tadına bakacak olmamız heyecanımızı oldukça arttırıyor....
Keyf Bahçesi
04-07-2013, 11:58
Sabırsızlıkla üzümlerin büyümesini bekliyorum , Bu yıl ilk kez tadına bakacak olmamız heyecanımızı oldukça arttırıyor....
bizim şeftali ağaçlarımız ve sofraya gelen şeftali'lerimiz.Tulumba da gelin sizi yıkayayım der gibi bakıyor sanki:D:D devamı vaaa
Keyf Bahçesi
04-07-2013, 12:02
bizim şeftali ağaçlarımız ve sofraya gelen şeftali'lerimiz.Tulumba da gelin sizi yıkayayım der gibi bakıyor sanki:D:D devamı vaaa
şeftalilerimize kanatlı arkadaşlarımızda uğruyorlar.varolsunlar,sağolsunlar.onlar da dengeyi sağlıyorlar.:D:D devamı vaaa
Keyf Bahçesi
04-07-2013, 12:07
şeftalilerimize kanatlı arkadaşlarımızda uğruyorlar.varolsunlar,sağolsunlar.onlar da dengeyi sağlıyorlar.:D:D devamı vaaa
Nektar'larımızı yorulmasınlar diye destekledik ve alttaki gibi oldular.(maşallah):D:Ddevamı vaa
Maşallah çok güzel görünüyor.
Kuşlar sanıldıklarının aksine bence çok zekiler. Nerde güzel bir meyve, bir yemiş varsa bilin ki ilk kez onlar tadına bakıyor. ;)
TaşevliBahçe
05-07-2013, 10:30
Maşallah çok güzel görünüyor.
Kuşlar sanıldıklarının aksine bence çok zekiler. Nerde güzel bir meyve, bir yemiş varsa bilin ki ilk kez onlar tadına bakıyor. ;)
Kesinlikle katılıyorum , tamamen temiz olan ve en güzel meyveyi seçiyorlar . Kaolin kili kullanmayı bu yüzden mantıklı buluyorum. Hem zehir değil hemde meyve kirli gibi göründüğünden börtü böcek istilasına uğramıyor....
TaşevliBahçe
07-07-2013, 18:38
Bu yıl patlıcanlar oldukça neşeli , onlar coşku içinde büyüyorlar bizde afiyetle tüketiyoruz.....
TaşevliBahçe
08-07-2013, 09:49
çilek bir tane meyve vermiş . 4 kişilik aileye biraz fazla gelecek ama ne yapalım bizde geri kalanı reçel yaparak değerlendiririz...
Bu yıl patlıcanlar oldukça neşeli , onlar coşku içinde büyüyorlar bizde afiyetle tüketiyoruz.....
Abi patlıcanın çeşidi nedir? Ne çok uzun ne de topağa benziyor. İlk meyveleri diye mi öyle? Bir de arka sıradaki bitkinin meyveleri biraz açık renkli gibi.
TaşevliBahçe
08-07-2013, 15:14
Abi patlıcanın çeşidi nedir? Ne çok uzun ne de topağa benziyor. İlk meyveleri diye mi öyle? Bir de arka sıradaki bitkinin meyveleri biraz açık renkli gibi.
ön sırada bulunan koyu renkli olanlar aydın siyahı , arka tarafta açık renk olanlar manisa çizgili patlıcan . maşallah gözler keskin .....
Patlıcan yetiştirmeyi seviyorum ondandır abi. :) Tohumlardan takasta paylaşırsan talibim. :dilli:
TaşevliBahçe
09-07-2013, 08:23
Patlıcan yetiştirmeyi seviyorum ondandır abi. :) Tohumlardan takasta paylaşırsan talibim. :dilli:
memnuniyetle ....
TaşevliBahçe
09-07-2013, 09:09
Bu yıl bahçenin ve evin her tarafında boyutları oldukça büyük örümceklerle dolu , avuç içi büyüklüğünde ve her birinin şekli , rengi değişik oluşu bana çok ilginç geliyor.
Domates fidanının üzerine o kadar geniş ağ örmüş ki ; insan bu ağa kapılıp kurtulamayacak gibi hissediyor.
TaşevliBahçe
09-07-2013, 09:17
Bahçeyi sahipsiz sandılar galiba , küçük hırsız iş başında yakalandı . Suçunu itiraf edince derhal bahçeden uzaklaştırma aldı ......
TaşevliBahçe
12-07-2013, 09:51
Domatesler hasat olgunluğuna ulaştı. Koparır koparmaz tüm malzemesi bahçenin ürünü olan harika bir zeytin yağlı salata ziyafeti çektik. İftar ve sahur sofrasının vazgeçilmezi haline geldi.....
TaşevliBahçe
12-07-2013, 10:06
biberler ve patlıcanlar topladıkça sanki hızla çoğalıyor. Tüketmeye yetişemiyoruz....
semracan
12-07-2013, 10:15
Maşallah çok güzel bir bahçe afiyet olsun da ya böyle güzel bahçesi olan var olmayan var:(
sayın TaşevliBahçe, üzümleri ilk meyvesini alacağınızı belirtmişsiniz, kaçıncı yılında üzümler?
bir önceki mesajda üzüm çardağı gördüm, biraz daha detaylı resimlerini yükleyebilir misiniz, ben de bugünlerde üzüm asmaları için bir çardak yapmaya çalışıyorum, fakat çardak konusunda tecrübemiz yok, belki bize yol gösterir diye düşünüyorum, saygılarımla
TaşevliBahçe
12-07-2013, 10:25
Maşallah çok güzel bir bahçe afiyet olsun da ya böyle güzel bahçesi olan var olmayan var:(
Teşekkür ederim . Bahçesi olanın olmayana borcu varmış efendim . Gerçekte olsun sanal ortamda olsun , tanıyan olsun tanımayan olsun herkesi bahçeme davet ediyorum.
Karşılıklı keyif alabiliyorsak gerisi teferruattır .... Buradan çok güzel dostluklar çıktı ve çıkmaya devam ediyor.....
semracan
12-07-2013, 10:34
Tamam anlaştık öyle ise bahçeniz bahçemdir gerçekten çok güzel ve özenli olmuş yağmur yagdığında toprak kokusu ne kadar güzel olur bence bahçenin tadını çıkarın....şanslısınız :)Teşekkür ederim . Bahçesi olanın olmayana borcu varmış efendim . Gerçekte olsun sanal ortamda olsun , tanıyan olsun tanımayan olsun herkesi bahçeme davet ediyorum.
Karşılıklı keyif alabiliyorsak gerisi teferruattır .... Buradan çok güzel dostluklar çıktı ve çıkmaya devam ediyor.....
TaşevliBahçe
12-07-2013, 10:39
sayın TaşevliBahçe, üzümleri ilk meyvesini alacağınızı belirtmişsiniz, kaçıncı yılında üzümler?
bir önceki mesajda üzüm çardağı gördüm, biraz daha detaylı resimlerini yükleyebilir misiniz, ben de bugünlerde üzüm asmaları için bir çardak yapmaya çalışıyorum, fakat çardak konusunda tecrübemiz yok, belki bize yol gösterir diye düşünüyorum, saygılarımla
Üzümler üçüncü yılını doldurdu. Meyvesi olmasına oluyor fakat biz biraz geciktiğimizden bize nasip olmuyor.
Sayfanızda çardak yaptığınızı gördüm. Ben çardak yapımından ziyade dikey şeritler halinde tel yapmayı uygun gördüm. yani belli aralıklarla diktiğimiz direklere , yerden yaklaşık 60 cm mesafede birbirine paralel yaklaşık 40 cm aralıkla 3 sıra dikine tek çektim. Asmayı bu tellere sardırıyorum . Detaylı resimnlerini bulup yüklerim ..
saygı bizden efendim....
Safranlı
12-07-2013, 10:42
Uzakta yakında gördüğümüz görmediğimiz
bu cennet vatanı seven doğamızı seven ve tabi ki insanımız seven sizler gibi dostalrımzın olması ne güzel....
Yüce rabbim bu topraklara acılar yaşatmasın...
Gönlünüze göre olsun....
TaşevliBahçe
12-07-2013, 10:51
Uzakta yakında gördüğümüz görmediğimiz
bu cennet vatanı seven doğamızı seven ve ****** insanımız seven sizler gibi dostalrımzın olması ne güzel....
Yüce rabbim bu topraklara acılar yaşatmasın...
Gönlünüze göre olsun....
Amin efendim .
Her şey sevmekle başlıyor , yaradılanı severiz yaratandan ötürü ....
Allah cümlemizin gönlüne göre versin..
Sayın TaşevliBahçe, bugün bahçenizi dolaşma fırsatını bulduğum için mutluyum.
Ellerinize sağlık, ağaçlarınız da sebzeleriniz de meyveleriniz de çok bakımlı ve güzel.
Patlıcanlarınıza imrendim diyeceğim ama eşim duymasın. Ben patlıcan yemeklerini pek sevmem, kızartmasını yapar, salatasına bayılırım. Diğer türlerini hep ess geçerim, eşim de aksine sever. Ama inanın o seviyor diye yaptıklarım da nedense pek lezzetli olmuyor, acaba patlıcanlar da sevmediğimi seziyorlar mı ? ;)
Çok haklısınız; biberler topladıkça daha da çok döküyorlar. Biz de köydeki her haneye dağıtır olduk.
Üzümleriniz inşallah çok güzel olur. Biz bu konuda bayağı başarılı olduk, her sene çok fazla ve nefis üzümler alıyoruz.
Karabakkal dedikleri kuşlardan illallah demiştik, dediğiniz gibi ilk ve en güzel olmuşları hemen keşfediyorlar ve siz uyandığınızda meyvesiz salkımları buluyorsunuz.
Bahçemizde 77 kök, çeşitli üzümümüz var. Sizin gibi direkler arası 3 sıra tel gererek sardırdık. Kuşlardan korumak için de üzerlerine balık ağı gerdik. Ağ üzümlere değmiyor ve bayağı yüksek, içinde rahatça dolaşıyorsunuz. Kuşlardan ancak bu sayede üzümlerimizi kurtardık.
Duyduğuma göre Gönen'in Bostan Patlıcanı meşhurmuş. Yöresine göre Topan veya Top patlıcan da deniliyormuş.
Eşim, belki aşka gelir de pişiririm diye ekti galiba. :D
Sizin bahçenizde görmedim, tohumundan isterseniz gönderebilirim.
Bu güzel bahçede huzurla, sağlıkla, sevdiklerinizle beraber mutlu günler geçirmenizi dilerim.
TaşevliBahçe
12-07-2013, 12:01
Sn. Güler ,
Öncelikle bahçemi gezmeniz ve değerlendirme yapmanız benim için gurur ve mutluluk verici oldu. Teşekkür ederim.
Sizler gibi bu foruma emek vermiş kişiler sayesinde , bizde öğrendiklerimizi bahçemizde uygulayıp , aldığımız güzel sonuçlar neticesinde keyif alıp mutlu oluyoruz. Emek ve paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Patlıcana gelince , evde oğlum dışında kızım eşim ve ben patlıcanı severek tüketiyoruz. Hele topan patlıcana bayılıyoruz . bahçede odun ateşinde közlenmiş patlıcanın hem domatesli salatasını hemde yoğurt ve sarımsaklı tüketmeye bayılıyoruz. Bu kadar sevmenize rağmen bahçende niye yok diye sorduğunuzu duyar gibi oldum . Her yıl yaşandığı gibi bu yılda , en çok isteyerek dikelim dediğimiz şeyler konusunda aksilik yaşadık. Fidan olarak temin ettiğimiz kişi topan patlıcanla diğer patlıcan fidelerini karıştırınca , malesef sonuç bu oldu.
Üzümler konusu için ürettiğiniz çözüm harika. Görünüyor ki üzüm yemek için bizim de başka çaremiz yok.
Meşhur gönen bostan patlıcan tohumuna hayır demem mümkün değil , zahmet olmazsa tabi.
Bahçenizde sağlıklı günler dileğiyle , saygılar....
Üzümler üçüncü yılını doldurdu. Meyvesi olmasına oluyor fakat biz biraz geciktiğimizden bize nasip olmuyor.
Sayfanızda çardak yaptığınızı gördüm. Ben çardak yapımından ziyade dikey şeritler halinde tel yapmayı uygun gördüm. yani belli aralıklarla diktiğimiz direklere , yerden yaklaşık 60 cm mesafede birbirine paralel yaklaşık 40 cm aralıkla 3 sıra dikine tek çektim. Asmayı bu tellere sardırıyorum . Detaylı resimnlerini bulup yüklerim ..
saygı bizden efendim....
teşekkürler sayın TaşevliBahçe
semracan
15-07-2013, 11:09
biberler ve patlıcanlar topladıkça sanki hızla çoğalıyor. Tüketmeye yetişemiyoruz....
Yetiştirme konusunda beceriksizim ama tüketim konusunda uzman:)
TaşevliBahçe
15-07-2013, 11:14
Yetiştirme konusunda beceriksizim ama tüketim konusunda uzman:)
İşin önemli kısmı aslında tüketmeyi bilmek , biz dönem dönem ürettiğimizi değerlendirme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Aksi taktirde yetiştirmenizin bir önemi kalmıyor malesef....
semracan
15-07-2013, 11:16
Efendim domates lerden salça yapabilirsiniz,biber kurutması offffffff birde seneye bahçeye bostan patlıcan dikersen reçeli olur benden bir fikir ha o da olmadı bana gönder:)İşin önemli kısmı aslında tüketmeyi bilmek , biz dönem dönem ürettiğimizi değerlendirme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Aksi taktirde yetiştirmenizin bir önemi kalmıyor malesef....
TaşevliBahçe
15-07-2013, 16:53
Efendim domates lerden salça yapabilirsiniz,biber kurutması offffffff birde seneye bahçeye bostan patlıcan dikersen reçeli olur benden bir fikir ha o da olmadı bana gönder:)
En son teklifiniz bana şu şekilde cazip gelir , ben yetişen ürünleri size göndereyim , domatesleri salça yapın , biberleri kurutun , patlıcanları reçel yapın , bu haliyle de birazını bana gönderin ne dersiniz. ??
imece usulu dedikleri bu olsa gerek ;)
Keyf Bahçesi
15-07-2013, 22:09
çilek bir tane meyve vermiş . 4 kişilik aileye biraz fazla gelecek ama ne yapalım bizde geri kalanı reçel yaparak değerlendiririz...
bir yerden tanıyorum onu ben.sanki akrabayız gibi geldi bana.selamlar.:D:D
TaşevliBahçe
16-07-2013, 07:49
bir yerden tanıyorum onu ben.sanki akrabayız gibi geldi bana.selamlar.:D:D
Sizin çileklerin kardeşi gibi duruyor sanki .....:)
semracan
16-07-2013, 09:01
En son teklifiniz bana şu şekilde cazip gelir , ben yetişen ürünleri size göndereyim , domatesleri salça yapın , biberleri kurutun , patlıcanları reçel yapın , bu haliyle de birazını bana gönderin ne dersiniz. ??
imece usulu dedikleri bu olsa gerek ;)
Günaydın nasılsınız umarım iyisinizdir ve bence sorun olmaz siz yetiştirin çünkü ben yetiştirme konusun da sınıfta kaldım bu sene bende işleyeyim ürünleri sonra doğal organik ürünlerimizi satarız behçeyi büyütürüz:)
TaşevliBahçe
16-07-2013, 09:31
Günaydın nasılsınız umarım iyisinizdir ve bence sorun olmaz siz yetiştirin çünkü ben yetiştirme konusun da sınıfta kaldım bu sene bende işleyeyim ürünleri sonra doğal organik ürünlerimizi satarız behçeyi büyütürüz:)
Ben şu an olayın hobi tarafındayım . Hiç ticari boyuta getirmeyi düşünmemiştim. Çok masraf yaptım . Belirli seviyede deneyime ulaştığımda , ki donanım olarak hazır sayılırım , Şu ana kadar yaptığım masrafların bir kısmını çıkarma anlamında olayı ticari boyuta taşıyabilirim.
Benim sadece pazar bulmakta endişelerim var . Kaldı ki günümüzde her şeyin suni ve sahte olduğunu düşündüğümüzde pazar oluşturmakta zorlanmayacağımızı düşünüyorum ....
semracan
16-07-2013, 09:42
Ben de hobi olarak denedim ama olmadı beceremedim fakat seneye daha deneyimli olacağım biliyorum şimdi bahçeye ortaksak kâr zarar da ortağız merak etme ve sen üretime devam et pazar bulamasak ben alırım ve bir şey daha ben yazdığın **** hazırladığın ilaçları yani çiçek ve sebze için olanı göremedim **** profil sayfası nerde çözemedim...:confused::Ben şu an olayın hobi tarafındayım . Hiç ticari boyuta getirmeyi düşünmemiştim. Çok masraf yaptım . Belirli seviyede deneyime ulaştığımda , ki donanım olarak hazır sayılırım , Şu ana kadar yaptığım masrafların bir kısmını çıkarma anlamında olayı ticari boyuta taşıyabilirim.
Benim sadece pazar bulmakta endişelerim var . Kaldı ki günümüzde her şeyin suni ve sahte olduğunu düşündüğümüzde pazar oluşturmakta zorlanmayacağımızı düşünüyorum ....
semracan
16-07-2013, 11:24
Maşallah çok tatlı cimcime ve çocukların doğayı topragı sevmesi kadar güzel bir şey olur.ve rahmetli babaannem in bir sözü görgülü kuş gördüğünü işler...derdi.Büyüklerinden öğrendiklerini hemen uygulamaya çalışıyor , hatta kırılan bir fidanın dalını ya tutarsa diyerek onu da dikiyor toprağa .... :)
semracan
16-07-2013, 11:34
Büyük bir hevesle Salçalık olarak diktiğim biberlerin boyu çok küçük kaldığından üzülüyordum.
Taaa ki geçen akşam mangalda közleyene kadar.... Boyuna baktığında bir şeye benzemesede lezzetine diyecek yoktu..
Hele yanında bizim bahçenin meşhur acı biberi , birde beyaz enzim oldumu ..:D:D
Afiyet olsun süper ya ve her şey emek istiyor onu görüyorum...
semracan
16-07-2013, 11:36
Bu biberler coşmuş kabına demek hafif kalır alanına sıgmıyor...
TaşevliBahçe
16-07-2013, 18:22
Maşallah çok tatlı cimcime ve çocukların doğayı topragı sevmesi kadar güzel bir şey olur.ve rahmetli babaannem in bir sözü görgülü kuş gördüğünü işler...derdi.
Maşallah dayısı gibi doğaya ve toprağa karşı ilgili , çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras temiz doğa olsa gerek . Gelecek nesillerimize biraz örnek olabilirsek ne mutlu bizlere....
Afiyet olsun süper ya ve her şey emek istiyor onu görüyorum...
teşekkür ederim. Emeksiz yemek tatsız olur derler veya zahmetsiz rahmet olmaz derler.. derler derler.....
Bu biberler coşmuş kabına demek hafif kalır alanına sıgmıyor...
Geçen yıl bahçemin gururu , onuru olan biberlerim onlar . Geçen yıl müthiş bir coşku vardı , bu yıl ne kadar çabaladıysam malesef canlandıramadım . Resimlerde güzeller artık yapacak bişi yok .....
TaşevliBahçe
16-07-2013, 18:37
Çok konuştuk , Birazda hasat yapalım ......
YeniGine
17-07-2013, 01:00
Sayın TaşevliBahçe ben bu hasat olaylarını çok seviyor, çok da mutlu oluyorum. Hasatınız maşallah gayet sağlıklı görünüyorlar, bereketi de bol olsun inşallah; afiyet olsun... Ellerinize, emeklerinize sağlık...
TaşevliBahçe
17-07-2013, 08:29
Sayın TaşevliBahçe ben bu hasat olaylarını çok seviyor, çok da mutlu oluyorum. Hasatınız maşallah gayet sağlıklı görünüyorlar, bereketi de bol olsun inşallah; afiyet olsun... Ellerinize, emeklerinize sağlık...
Aynen efendim , Emeğinin karşılığını görmek insana gerçekten çok büyük mutluluk veriyor.
Allah kimsenin emeklerini boş çıkartmasın.....
TaşevliBahçe
17-07-2013, 11:03
Bu yıl karpuz oldukça verimli oldu. Hızla büyüyorlar ....
semracan
17-07-2013, 11:13
Maşallah ya süper kesmecemi:) ve sizler kendinizi aşmışsınız valla...
Çok konuştuk , Birazda hasat yapalım ......
Tek kelime ile süper! Afiyetle yiyin. :)
Bu işi ben niye beceremiyorum? Temmuz bitecek, daha ortada bir şey yok. :(
TaşevliBahçe
17-07-2013, 18:40
Maşallah ya süper kesmecemi:) ve sizler kendinizi aşmışsınız valla...
Tek kelime ile süper! Afiyetle yiyin. :)
Bu işi ben niye beceremiyorum? Temmuz bitecek, daha ortada bir şey yok. :(
Teşekkür ederim . Allah sizlere çok daha iyilerini nasip eder inşallah.
Geç dikim yaptıysanız mahsul hasadı geç olabilir...
YeniGine
18-07-2013, 01:01
Maşallah, ellerinize, gönlünüze sağlık; bereketi bol olsun inşallah. E artık bir tanesini yerken bu da YeniGine için dersiniz inşallah... :o
Teşekkür ederim . Allah sizlere çok daha iyilerini nasip eder inşallah.
Geç dikim yaptıysanız mahsul hasadı geç olabilir...
Haklısınız. Ben değil de, Hasan emmi geç dikti. :p Bunca uyarılarıma rağmen ne yazık ki bildiğini okudu. :)
Rafet abi karpuzlar hangi çeşide ait. Maşallah harika görünüyorlar.
TaşevliBahçe
19-07-2013, 09:51
Maşallah, ellerinize, gönlünüze sağlık; bereketi bol olsun inşallah. E artık bir tanesini yerken bu da YeniGine için dersiniz inşallah... :o
Teşekkür ederim . Gönüller bir olduktan sonra Görsel ziyafeti hep beraber yaşıyoruz zaten . Cümlemizin bereketi bol olsun.....
Haklısınız. Ben değil de, Hasan emmi geç dikti. :p Bunca uyarılarıma rağmen ne yazık ki bildiğini okudu. :)
Merak etmeyin aynı tür emmiden bende de var . ne desem ne yapsam söz geçiremiyorum .....
Rafet abi karpuzlar hangi çeşide ait. Maşallah harika görünüyorlar.
Eskiden siyah karpuz diye tabir edilen karpuz revaçtaydı. şimdi doğal çizgili denen bu karpuz daha çok tercih ediliyor...
Siyah karpuzun çekirdeği büyüktü ama çok güzel tadı vardı. Çizgili olan da güzel ama siyah farklıydı.
TaşevliBahçe
19-07-2013, 10:17
Siyah karpuzun çekirdeği büyüktü ama çok güzel tadı vardı. Çizgili olan da güzel ama siyah farklıydı.
Evet siyah karpuz bal gibiydi , çizgili karpuzun tadı daha hafif diğerine göre..
TaşevliBahçe
19-07-2013, 10:42
kavunlar da olmaya başladı ....
YeniGine
20-07-2013, 00:37
Maşallah!.. Maşallah!.. Ağız tadı ile yiyesiniz inşallah!..
TaşevliBahçe
22-07-2013, 10:01
domateslerin şimdilik keyfi yerinde , inşallah böyle devam eder....
Keyf Bahçesi
23-07-2013, 00:51
domateslerin şimdilik keyfi yerinde , inşallah böyle devam eder....
bunlar da bizimbamya'larımız ve ürünleri hem de (kırmızı bamya,kıymetli)lerden.devamı vaaa...
Akhisarlı
23-07-2013, 08:05
Sayın Taşevlibahçe ;
Domatesleriniz gerçekten çok güzel olmuşlar. Böyle domatesler yemeğe katılarak ziyan edilmez.
En iyisi, biraz tulum peyniri varsa yeşil soğan la bereber elde ,ısırdığın yere her seferinde biraz tuz ekeleyerek yemek.
Sayın keyf bahçesi ;Ürününüz bereketli olsun, afiyet olsun.
Geçen yıl komşudan aldığım bamya tohumlarını yaklaşık yüz metre kare yere saçalayıp üstünü çapa makinası ile karıştırmıştım.
Çok kolay olmuştu benim için .Biraz üşengeç işi.
Olacağı varya ,bu işten para kazanmaya çalışan komşumun bamyaları seyrek sepeldek çıkarken ,benim bamyalar gürmen oldular.
İçine bir kilo da kuzu eti koysalar her yıl bir iki kez yerim ,başka yok
Gel gelelim toplamaya . Dördüncü beşinci kez topluyorum şimdiden bıktırdı.Akhisarda komşular için topluyorduk, artık onuda bıraktık.Kartlaşıp uzayıp gittiler.
Bu işi yapanlar Menemen tarafında kırmızı bamyanın tutulduğunu ,Akhisarda kimsenin kırmızı bamyaya bakmadığını söylüyorlar.Ekilmiyor.
Ama siz yine de tohumu biraz fazla alın , Yemesemde ,çeşit olsun.
Bir de burada, pazarda bamyanın çok küçük olanını alıyorlar hani çiçek daha tepesindeyken.
KAPTANzst
23-07-2013, 08:49
Selam Taşevlibahçe
Sayfanızda dolaşarak bahçe düzeni hakkın da da bilgi almış oldum.İklim farkı olmasına rağmen verimli bir sezondasınız. Bu sizin çabalarınızla daha da belirginleşmiş. Özellikle domateslere özendim. Bizde bu sene pas hastalığı perişan etti domatesleri. Seradakilerde bile hasar var.
Çalışmalarınızda başarıların devamını bol hasatlar dilerim
TaşevliBahçe
23-07-2013, 09:02
Sayın Taşevlibahçe ;
Domatesleriniz gerçekten çok güzel olmuşlar. Böyle domatesler yemeğe katılarak ziyan edilmez.
En iyisi, biraz tulum peyniri varsa yeşil soğan la bereber elde ,ısırdığın yere her seferinde biraz tuz ekeleyerek yemek.
Bu yıl domatesi dediğiniz gibi tüketileceğinden fazla ekmişiz , mecburen yemeğe de kullanıyoruz , daha sonra tüketmek için kaynatıp şişeliyoruz da . Bazen iftara eve yetişemiyorum ,bahçede böyle anlarda iftarı kopardığım körpe bir salatalık ve domatesle açıyorum . Bana dünyanın en güzel iftarlığı gibi geliyor...
İçine bir kilo da kuzu eti koysalar her yıl bir iki kez yerim ,başka yok
Ben bamyayı çok seviyor olmama rağmen senede ancak bir - iki kez yeme şansım oluyor. Hele bahsettiğiniz gibi kuzu eti ile olursa hiç dayanamam . Ailede bamyayı tek seven olunca malesef bu mükemmel lezzetten az istifade etmiş oluyorum.
çok tüketilmediği içinde bahçeye dikmiyorum.....
TaşevliBahçe
23-07-2013, 09:07
Selam Taşevlibahçe
Sayfanızda dolaşarak bahçe düzeni hakkın da da bilgi almış oldum.İklim farkı olmasına rağmen verimli bir sezondasınız. Bu sizin çabalarınızla daha da belirginleşmiş. Özellikle domateslere özendim. Bizde bu sene pas hastalığı perişan etti domatesleri. Seradakilerde bile hasar var.
Çalışmalarınızda başarıların devamını bol hasatlar dilerim
Selamlar , saygılar efendim , hoş geldiniz sefa getirdiniz ..
Bahçemi gezip beğenmeniz beni onurlandırdı. Düzen konusunda benim yakından takip ettiğim bir bahçeniz var . Yapmak istediklerim konusunda oldukça fikir veriyor çalışmalarınız.
Düşündüklerinizi pratiğe aktarabilen , yaratıcı olan yapınızı takdir ediyorum..
saygılar efendim....
TaşevliBahçe
25-07-2013, 11:17
Hasat çoğaldı , Allah bereket versin , komşu paylarını verdikten sonra geriye kalanları daha sonra tüketebilmek için kaynatıp kavanoza koyduk...
Domates soslarını görünce acıktığım aklıma geldi :)
semracan
25-07-2013, 12:49
Hasat çoğaldı , Allah bereket versin , komşu paylarını verdikten sonra geriye kalanları daha sonra tüketebilmek için kaynatıp kavanoza koyduk...
Maşallah güle güle afiyetle yiyin ve domatesler çok güzel duruyor albenisi fazla...
TaşevliBahçe
25-07-2013, 15:41
Domates soslarını görünce acıktığım aklıma geldi :)
Aman efendim ramazan günü bu resimleri paylaşmakla hata mı ediyoruz diye bir an düşündüm. Oruçlu olanları zorlamıyoruz inşallah.......
TaşevliBahçe
25-07-2013, 15:42
Maşallah güle güle afiyetle yiyin ve domatesler çok güzel duruyor albenisi fazla...
Teşekkür ederim , Cümlemize afiyetle tüketmek nasip olsun...
TaşevliBahçe
26-07-2013, 09:47
Biberler ve içi oyulmuş patlıcanlar ipe serilip kurutuldu.....
semracan
26-07-2013, 10:39
Biberler ve içi oyulmuş patlıcanlar ipe serilip kurutuldu.....
Bu biberleri kızratıp üzerine yine bahçe domateslerinden sos oldumu offffffff süper olur size afiyet olsun da yedikçe benide hatırlayın:)...(galiba pis boğaz oldum)
TaşevliBahçe
26-07-2013, 11:03
Bu biberleri kızratıp üzerine yine bahçe domateslerinden sos oldumu offffffff süper olur size afiyet olsun da yedikçe benide hatırlayın:)...(galiba pis boğaz oldum)
Offf iftarı zor yapacaz galiba bugün , yaz aylarının vazgeçilmez yemeği kızartma hele bahçeden taze toplanan sebzelerle yapıldı mı lezzetine diyecek yok.
Efendim yerken sizi de hatırlıyor olucam , hatta sizin yerinize de yerim . Yakın olsanız davet edicem ama epey mesafe var arada , ben yinede davet edeyim . gerisi size kalsın.....
Aman efendim ramazan günü bu resimleri paylaşmakla hata mı ediyoruz diye bir an düşündüm. Oruçlu olanları zorlamıyoruz inşallah.......
Öyle düşünmeyin, o kadarcık şeylerden etkilenelicekse işimiz var ;)
Paylaşmaya devam edin lütfen..
semracan
26-07-2013, 11:52
Offf iftarı zor yapacaz galiba bugün , yaz aylarının vazgeçilmez yemeği kızartma hele bahçeden taze toplanan sebzelerle yapıldı mı lezzetine diyecek yok.
Efendim yerken sizi de hatırlıyor olucam , hatta sizin yerinize de yerim . Yakın olsanız davet edicem ama epey mesafe var arada , ben yinede davet edeyim . gerisi size kalsın.....
Davetiniz için sağolun gönüller bir olsun,bende bari marketten alrım sizin bahçeden gelmiş gibi yerim:) ve hayırlı cumalar...
TaşevliBahçe
27-07-2013, 11:47
Karpuzlar oldukça iştahlı büyüyorlar , sabırsızlandım daha fazla bekleyemedim ve birini kopardım , ilk hasadın kaç kilo olduğunu merak ettim .
Maşallah tam 10.2 kilo geldi. henüz kesmedim , inşallah bu kiloya rağmen , bu kadar emeğe karşı kelek çıkmaz ......
limon_sever
27-07-2013, 12:08
Karpuzlar oldukça iştahlı büyüyorlar , sabırsızlandım daha fazla bekleyemedim ve birini kopardım , ilk hasadın kaç kilo olduğunu merak ettim .
Maşallah tam 10.2 kilo geldi. henüz kesmedim , inşallah bu kiloya rağmen , bu kadar emeğe karşı kelek çıkmaz ......
Sayın TaşevliBahçe maşallah diyorum.
Şaplağı indirdiniz mi? :D Böyle tok ses geldiği zaman çok lezzetli olduğunun işaretidir.
Bol hasatlar dilerim. ;)
Keyf Bahçesi
27-07-2013, 22:32
iki kişiye fazla gelmezmi?yabana gitmesin,hatırlatalım dedik de...:D
Koparırken meyve sapının olduğu yerde sülükler var. Sülükler kurumuşsa tamamdır. Eğer hepsini toplamadıysanız deneyin isterseniz. ;)
TaşevliBahçe
29-07-2013, 10:25
Sayın TaşevliBahçe maşallah diyorum.
Şaplağı indirdiniz mi? :D Böyle tok ses geldiği zaman çok lezzetli olduğunun işaretidir.
Bol hasatlar dilerim. ;)
Çok şaplak patlattım ama sesin tokluğunu bekleyecek sabır olmadığından koparmıştım. :)
TaşevliBahçe
29-07-2013, 10:28
iki kişiye fazla gelmezmi?yabana gitmesin,hatırlatalım dedik de...:D
Daha karpuzu kesecedik geldik ama kimse yoktu bahçede , Bide her gün bahçedeyim dersin , yoklamadan sınıfta kaldın haberin olsun....
bugrahan45
29-07-2013, 16:25
o bamyaları koruk suyu ile ekşilendirip koy önüme sabah akşam yerim. ağzım sulandı mübarek. hafta sonu köyde annemin bahçesinden toplayıp canım anama yaptırayım.
Keyf Bahçesi
29-07-2013, 22:40
Çok şaplak patlattım ama sesin tokluğunu bekleyecek sabır olmadığından koparmıştım. :)
seninki şaplak değil OSMANLI TOKADI olmuş.:D
Keyf Bahçesi
29-07-2013, 22:47
Daha karpuzu kesecedik geldik ama kimse yoktu bahçede , Bide her gün bahçedeyim dersin , yoklamadan sınıfta kaldın haberin olsun....
abisi,
herkese duyurdukya hasatları kalite kontrol uzmanımız Dikili'de diye .Onun için oraya gitmiştim.pardon,beklerim.hele haberim olursa ooooof...selamlar.(çaktırma hasatları dikili'de pazarlıyorum kimse duymasın):D
TaşevliBahçe
30-07-2013, 10:25
Koparırken meyve sapının olduğu yerde sülükler var. Sülükler kurumuşsa tamamdır. Eğer hepsini toplamadıysanız deneyin isterseniz. ;)
sülüklere baktım evet kurumamıştı . ben sabırsızlık edip yinede kopardım . rengi soluk olmasına rağmen tadı oldukça iyidi . yaklaşık bunun gibi 10 tane daha var , onların sülüklerinin kurumasını bekleyip koparıcam.....
TaşevliBahçe
30-07-2013, 10:29
abisi,
herkese duyurdukya hasatları kalite kontrol uzmanımız Dikili'de diye .Onun için oraya gitmiştim.pardon,beklerim.hele haberim olursa ooooof...selamlar.(çaktırma hasatları dikili'de pazarlıyorum kimse duymasın):D
pazar sağlamsa bizim ürünleri de pazarlayalım , bu yıl hasadın maşallahı var , bizim kalite uzmanı bu yıl çok yoruldu , toplananları değerlendirecem derken benim toplama hızıma yetişemiyor....:D yeter artık eve getirme demeye başladı....
TaşevliBahçe
31-07-2013, 10:20
Kavunlar da hızla büyüyor yakında onların da hasat zamanı geliyor.
Safranlı
31-07-2013, 13:45
ne güzel yaaa....
toprağmızın bereketi müthiş...
Sülükleri daha yeşil biraz daha ister hasada. ;)
TaşevliBahçe
01-08-2013, 11:19
Bu yıl domatesten oldukça verim aldık. o kadar çok hasat yaptık ki ( maşallah) komşularla paylaşmamıza rağmen , kaynatıp şişeledikten sonra geri kalanları uzun süredir yapmadığımız (üşendiğimiz) salçayı yapmaya karar verdik ...
Bu yıl domates fideleri Sn. Halil Önen'den idi . Sağ olsun fideleri getirmekle yetinmeyip (belki bize güvenemedi):D , bizzat kendi ellerinle dikmişti.
Teşekkür ederim sn.Halil Önen , Forumdaki faaliyetinizi özlüyoruz , keşke aramızda olsaydınız...:(
Neyse buradan selam ve saygılar gönderiyorum size ......
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe
Sn. yağmur ,
Bahçenizi ve sayfanızı ilgi ile izliyorum , çalışmalarınız tek kelimeyle harika .
Dikkatimi sera yapımında kullandığınız polikarbon levhalar çekti. Özel sera naylonuna göre bu malzeme ışığı daha fazlamı iletiyor. veya daha dayanıklı olduğu için mi tercih ettiniz ??..
saygılar...
kusura bakmayin sn tasevlibahce gec cevap verrdim.
kalici olsun diye polikarbon levhalari tercih ettik laylonlarin
Yirtilma riski daha cok levhalar pahali ama dayanikli
Isik ayni gibi .
Paylaş
cok guzel verim almissiniz gule gule yiyin,
daha bizim domatesler 10 gundur filan kizarmaya basladi
Siz salca bile yapiyorsunuz kolay gelsin.)))
semracan
02-08-2013, 10:58
Bu yıl domatesten oldukça verim aldık. o kadar çok hasat yaptık ki ( maşallah) komşularla paylaşmamıza rağmen , kaynatıp şişeledikten sonra geri kalanları uzun süredir yapmadığımız (üşendiğimiz) salçayı yapmaya karar verdik ...
Bu yıl domates fideleri Sn. Halil Önen'den idi . Sağ olsun fideleri getirmekle yetinmeyip (belki bize güvenemedi):D , bizzat kendi ellerinle dikmişti.
Teşekkür ederim sn.Halil Önen , Forumdaki faaliyetinizi özlüyoruz , keşke aramızda olsaydınız...:(
Neyse buradan selam ve saygılar gönderiyorum size ......
Efendim hakikatten verimli bir hasat olmuş size ve bahçenize sağlık görsel şölen için sağolun...bahçeniz tarafımdan takip altında:)
TaşevliBahçe
02-08-2013, 11:40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe
Sn. yağmur ,
Bahçenizi ve sayfanızı ilgi ile izliyorum , çalışmalarınız tek kelimeyle harika .
Dikkatimi sera yapımında kullandığınız polikarbon levhalar çekti. Özel sera naylonuna göre bu malzeme ışığı daha fazlamı iletiyor. veya daha dayanıklı olduğu için mi tercih ettiniz ??..
saygılar...
kusura bakmayin sn tasevlibahce gec cevap verrdim.
kalici olsun diye polikarbon levhalari tercih ettik laylonlarin
Yirtilma riski daha cok levhalar pahali ama dayanikli
Isik ayni gibi .
Paylaş
Teşekkür ederim. Bende epeydir küçük bir sera yapmayı planlıyorum . planda o kadar çok iş var ki , hangisine öncelik vereceğimi şaşırıyorum.
saygılar.....
TaşevliBahçe
02-08-2013, 11:41
cok guzel verim almissiniz gule gule yiyin,
daha bizim domatesler 10 gundur filan kizarmaya basladi
Siz salca bile yapiyorsunuz kolay gelsin.)))
Teşekkür ederim , cümlemize sağlık ve afiyetle tüketmek nasip olsun....
TaşevliBahçe
02-08-2013, 11:42
Efendim hakikatten verimli bir hasat olmuş size ve bahçenize sağlık görsel şölen için sağolun...bahçeniz tarafımdan takip altında:)
Teşekkür ederim , bu yıl hasadın çokluğu bizi ziyadesiyle memnun etti.
semracan
02-08-2013, 11:52
Hasat diyorsunuz ya benim de balkondakilere baktımda 5 adet domates 8 adet sivri biber olanı biteni bu:)
TaşevliBahçe
02-08-2013, 11:57
Geçen yıl sulama borularını kemirgen bir hayvan delik deşik yapıp kullanılmaz hale getirmiş , beni de oldukça sinirlendirmişti. Her gittiğimde patlamış boruları tamir etmekle uğraşıyordum.
Bu yıl da damlama borularını kemirmeye başlayınca , çareyi yakınlara kap içersinde su koymakla buldum. Açıkta ve kolay ulaşabileceği su varken damlama borularını kemirmeye uğraşmıyor hayvan.....
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.