PDA

View Full Version : gülsu / bahçe

Sayfalar : [1] 2 3 4

gülsu
24-05-2011, 14:54
• Bahçenin bulunduğu şehir: Cumhuriyet mah. / ORDU

• Bahçenin büyüklüğü : 1000m2

• Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Az rüzgarlı

• Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri

• Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) Hobi Bahçe.

• Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Tarla.

• Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? Üç yıldır.

• Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?

• Bahçenin var olan durumunu gösterir,çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz: Yok.

• Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel.

• Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?

• Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Daha büyük bir bahçe hayalim.

• Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Yok,

• Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Benim için hepsi özel. Çünkü hepsinin güzellikleri farklı,

• Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Hayır.

• Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Sondaj, elle sulama.

• Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
• Toprak özellikleri.

• Kompost yapıyor musunuz? Hayır.

• Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Zaman zaman,

• Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Sebzelerde mantar önleyici ilaçlar,

• Bahçeniz organik mi? tam organik.

• Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Çiftlik gübresi.

• Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Yok.

• Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Elle sulama.

• Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Düz bir bahçe etrafında herhangi bir yükselti yok,

• İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? İyi ki bu bahçe ile uğraşıyorum.

• Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)

MEYVE AĞAÇLARI (SEBZE ÇEŞİTLERİ):

Actinidia chinensis : Kivi
Arbatus Unedo : Koca Yemiş
Citrus reticulata : Mandalina ağacı
Citrus limonum : Limon ağacı
Cornus Mas : Kızılcık Meyvesi
Cydonia Vulgaris : Ayva ağacı
Cynara scolymus : Enginar
Diospyros Kaki : Trabzon hurması
Ficus Carica : İncir Ağacı (Beyaz ve Siyah)
Fragaria Vesca : Çilek (İri ve dağ çileği)
İzabela: Tatlı siyah kokulu üzüm
Juglans Nigra : Ceviz Ağacı
Malus Communis Elma ağacı
Mespilus Germenica : Muşmula (yeni dünya)
Morus Alba : Dut Ağacı
Pirus Communis : Armut ağacı
Prunus Azium : Kiraz ağacı
Prunus Cerasus : Vişne ağacı
Prunus Domestica : Erik ağacı
Prunus Laurocerasus : Kara Yemiş
Prunus persica : Şeftali ağacı
Punica Granatum : Nar ağacı
Vitis vinifera : Asma (siyah ekşi, beyaz)
Rubus Fruticosus : Böğürtlen
Tilia Platyphyllos : Ihlamur Ağacı

AĞAÇLAR ÇALILAR VE DİĞER BİTKİLER :
Aquilegia Vulgaris : Haseki Küpesi
Aleo vera : Sarı sabır
Anthemis :Büyük Papatya Çiçeği
Antirrhinum majus : Aslanağzı değişik renklerde
Aster :Saraypatı
Azelea Japonica : Açelya (beyaz)
Balsamina : Kına çiçeği
Begonia Sp. : Bahçe Begonyası
Bergenia Crassifolia: Kış Ortancası
Cedrus atlantica : Atlas
Chamaecyparis Lawsoniana"Ellwoodii": Yalancı Servi Elvudi
Camellia Japonica"Donation : Kamelya Katmer Pembe
Camellia Japonica"Mathotiana" : Kamelya Katmer Kırmızı
Cassia Floribunda : Sinameki
Crysanthemum Coreanum : Kırızantem ,Kasımpatı
Coreopsis early sunrise (sarı renk)
Callistemon citrinus : Fırça çalısı
Cheiranıhus : Şebboy (Mor bordo)
Calendula arvensis : Aynı sefa
Centaurea obtusifolia : Peygamber çiçeği
Deutzia Candissima : Havlu püskülü
Diantus Sp. : Karanfil
Dianthus barbatus : İzmir karanfili( hüsnü yusuf ) çeşitli renkler
Drosanthemum floribundum : Acem halısı
Euryops Pectinatus : Papatya (Sarı, beyaz)
Flos Jasmini : Yasemin
Forsythia X Intermedia : Altın Çanağı
Fuchsia :Sultan Küpesi
Gaillardia Pulchella : Gayret çiçeği
Hibiscus Rosa Sinensis : Hatmi
Hydrangea Hortensis : Ortanca
Ipomoea Purpurea Learii : Sabah sefası (mor)
Kalanchoe Blossfediana: (normal kırmızı, bodur sarı,beyaz,turuncu)
Kerria Japonica : Kanarya Gülü
Kaktüs (birkaç çeşit)
Laurus Nobilis : Defne
Lysimachia nummularia : Sarı kız yayılıcı
Magnolia Grandiflora : Manolya Ağacı
Mesembryanthemum Hybridum : Buz Çiçeği
Malva sylvestris Linnaeus : Ebe gümeci
Nerium Oleander : Zakkum (Pembe, Beyaz)
Odontoglossum Granda : Orkide
Ocimum basilicum: Fesleğen
Oenothera : Ezan çiçeği
Philadelphus Coronarius : Filbahri
Photinia X Fraseri"Red Robin" : Alev Ağacı
Papaver Orientale : Gelincik
Pelargonium Zonale : Sardunya
Pelargonium Peltatum: Sakız Sardunya
Primula Vulgaris : Çuha Çiçeği
Rosa : Gül (Pembe, kırmızı kokulu kadife gül)
Rosmarinus Officinalis : Biberiye
Senecio Greyi : Senezyo Küllü Yaprak
Saintpaulia İonantha : Afrika Menekşesi
Salicaceae : Kavak ağacı
Salvia Sp : Ada Çayı
Sedum ve Sempervivum: Dam Koruğu (Birkaç çeşit)
Syringa Vulgaris : Leylak
Tagetes Patula : Kadife Çiçeği
Weigela coraensis : Vangelya
Yucca Flamentosa : Avize Çiçeği
Zinnia Elegans : Kral kızı (Kirli hanım)
Zygokaktus :Şubat çiçeği (Yılbaşı çiçeği)

SOĞANLI ÇİÇEKLER :
Amaryllidaceae : Nergis ( beyaz ve sarının tonları)
Amaryllis : Çoban Çiçeği iki renk
Callium Neopolitonum: Yabani sarımsak
Cyclamen coum : Sıklamen (doğal)
Dahlia Sp : Yıldız Çiçeği
Freesia : Frezya sarı renk
Glodiolus : Glayöl (Beyaz, sarı, mor, kırmızı, pembe ebruli )
Hemerocallis : Yalancı Zambak (gün güzeli turuncu)
Hyacinthus : Sümbül değişik renkler
Lilium candidum : (Beyaz kokulu, turuncu, lila, sarı))
Muscari armeniacum : Muskarin
Narcissus jonquilla : Fulya
Orchidaceae : Salep (doğal)
Oxalis Deppeı :Uyku çiçeği (pembe)
Sinningia speciosa : Bardak menekşesi
Tulipa : Lale
Zephyranthes candida : Beyaz Zıp çıktı
Zephyranthes grandiflora : Pembe Zıp çıktı

SARMAŞIKLAR :
Bigonia : Acem borusu
Hoya : Mum
Lonicera caprifolium L. : Hanımeli sarmaşık
Parthenocissus quinquefolia : Amerikan Sarmaşığı
Ponpon sarmaşık (Pembe. Sarı)
Wisteria sinensis : Mor salkım

Latince isimler bazıları belki yanlış olabilir. Bayağı bir uğraştırdı beni. Zevkli bir uğraştı.

Merhaba arkadaşlar,
Bu fotolarda bizim bahçemden. Umarım fotoğrafları doğru atabilmişimdir.
Bizim küçük evimiz ve bahçemiz...

gülsu
24-05-2011, 15:00
mavi çiçekleri olan bu çiçek hoşuma gidiyor. güneşi görünce açıyor akşama doğru kapanıyor

gülsu
24-05-2011, 15:02
arkasındakilerde papatyalar

gülsu
24-05-2011, 15:14
1. resim mor salkım ağacı büyüdükçe küçük evin etrafına sarılacak
2. resim enginar tek kök diktim 3 dal oldu
3. resim kızılcık ağacı daha çok küçük tabii
4. kokulu kırmızı kadife gül henüz tomurcuk halinde

r.ali
24-05-2011, 15:14
sayın gülsu
eviniz şirin fakat ben oradaki seranızı görmek isterim seranın fotoğraflarını paylaşırsanız şahsım adına memnun olurum bende bu sene bi sera yaptım ondan merak ettim sağlık ve huzur içinde işlerinizde kolaylıklar diler herşey gönlünüzce olsun inşallah

gülsu
24-05-2011, 15:21
1. Bahçeden genel görüntü
2. Denemek için çörek otu ekmiştim ne ektiysem hepsi bitmiş
3. Ortanca
4. Haseki küpesi farklı renklerini bulmak istiyorum inşallah ilerleyen zamanlarda bulurum

gülsu
24-05-2011, 15:29
1. Haseki küpeleri hakikaten küpe gibi ama ben bunları prenses elbisesine benzetiyorum kat kat
2.Aslanğzı
3. Yonca bunlarıda çok seviyorum bahçenin muhtelif yerlerine diktim
4. aslanağzı yakından görünüşü
Makinem fazla fonksiyonlu değil becerebildiğim kadar çekip gönderdim

gülsu
24-05-2011, 15:37
Arkadaşlar biraz daha resim yükleyeyim umarım sıkılmazsınız bahçemizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah beğenirsiniz. Havaların yağışlı olmasından dolayı hahçe yeni güzelleşmeye başladı.
Bunlarda hüsnüyusuflarım bir tanesi kendini gösterdi. şeker pembesi

gülsu
24-05-2011, 16:05
1. Amarliys henüz açmadı
2. Kış ortancası
3. ve 4. Salep kırlardan toplayıp buraya diktim henüz iki tanesi açtı

gülsu
24-05-2011, 16:14
1. Çiçeklrin etrafına sebze bahçelerinden ayırmak için biberiyeden çit yapmayı düşünüyorum yanında da papatyalar sıralı olacak
2. Fırça çiçeği sanırım üzerindekiler çiçek
3. Mor leylak
4. ortanca

Yücel Canpolat
24-05-2011, 16:38
Sayın gülsu, eviniz, bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun zaman içerisinde çok güzellikler göreceğimiz den eminim siz'e kolaylıklar diliyorum:)

berrinb
24-05-2011, 16:43
Sayın Gülsu bahçeniz hayırlı olsun, eviniz ve bahçeniz, o çok katlı evlerin arasında harika görünüyor.Karışmak olmasın ama sakın bozmayın,ne mutlu size ,böyle büyük bir bahçe içinde tek katlı bir evde yaşamak. İnanınız ki tanıdığım çok kişinin rüyasıdır bu.Çiçekleriniz de dahada artacaktır.bilhassa Çobanyıldızlarının çıkışları fevkalade sıhhatli.Evin yanına bir iki mor salkım,sarmaşık gül sardırın derim ben .keyfine doyum olmaz.tekrar hoşgeldiniz,renkli ,sıhhatli yaz mevsimi dileği ile selamlar.

nurcanaybay
24-05-2011, 20:24
Aramıza hoşgeldiniz :))
Berrin hanım gibi ben de tek katlı evleri sevimli bulurum.Bitkileriniz de çok sağlıklı görünüyor.

Sebze bahçesinin etrafına biberiye ile çit yapmak çok iyi fikir.Bir çay bahçesin de görmüş ve çok hoşuma gitmişti.Çiçeklendiğin de de çok güzel ,kokusu ile de ...

Sağlıkla keyfini çıkarın.

serkan_istanbul
24-05-2011, 21:35
Hoş geldiniz hayırlı olsun sayfanız bitkilerinize maşallah.

Uzaylı
24-05-2011, 22:08
Merhaba sayın gülsu; Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bitkileriniz çok sağlıklı görünüyor. Sanırım bu yaz bakımlı ve renkli bir bahçe daha takip edeceğiz. O şirin evinizde ailenizle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmenizi dilerim.

gülsu
25-05-2011, 07:25
Sayın R.Ali ilginiz için teşekkür ederim seranın resimlerini ileriki safhalarda göstereceğim fakat benim sera pek tefarruatlı değil tabii zamanla geliştireceğim. ama sizin seradaki çilek formu çok güzel inşallah bende yapacağım. ayrıca bitkileriniz çok güzel Rize nin ortamında onları yetiştirmek zor olsa gerek sağlıcakla kalın

gülsu
25-05-2011, 07:38
Sayın Yücel Canpolat ve Sayın Serkan çok teşekkür ediyorum sizlerin bahçelerinide zevkle izliyorum. Yaklaşık bir yıldır bu sitedeki üyelerin bahçelerini takip ediyorum. Harika şeyler okuyorum ve görüyorum. Ellerinize ve gönlünüze sağlık

gülsu
25-05-2011, 08:06
Sayın Berrinb temennileriniz için çok sağolun. Benim esas evim şehir içinde bu küçük evimiz biraz şehrin dışında kalıyor deniz kenarında sayılır (denize 80 m) bu arsamız kayınbiraderimizle birlikte yıllar önce almıştık boş duruyordu. Sonra bir sayfiye yerimiz olsun dedik ve 2 senedir de bahçeyle uğraşmaya başladık bahçede iş bölümü yaptık. Çiçekleri ben düzenliyor ve yetiştiriyor ve bakımlarını yapıyorum. Bahçenin üç tarafı meyve ağaçları dikildi ve ayrıca sebze de yapıyoruz onlarlada eşim ve Mehmet abi ilgileniyor. Ev işlerimizide elti ablam yapıyor. Yazın küçük evimiz 2 ay hiç boş kalmıyor eş dost akraba herhes orada bahçenin keyfini hepberaber yaşıyoruz. Dediğiniz gibi evin bir köşesinde mor salkım diğer kenarına pembe sarmaşık gül, sundurmanın önünede sabah sefası diktim yakında meydana çıkarlar. Böyle önerilerileriniz hoşuma gidiyor teşekkür ederim. Ayrıca yasemin çiçeği sırada bekliyor dikeceğim. Çalıştığım için Bahçeyle yeterince ilgilenemiyorum. Ama işyerim bahçeye yakın olduğu için bahçeyi seyretme fırsatım oluyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Sizin evinizde çok güzel renk renk çiçekleriniz harika görünüyorlar. sağlıcakla kalın

Periş
25-05-2011, 08:13
Sevgili gülsu bahçeni zevkle gezdim ellerine emegine saglık

gülsu
25-05-2011, 08:56
Sayın Nurcanaybay aranıza gelmekten çok memnunum. Yaptığım uğraşları sizlerle paylaşmaktan zevk alıyorum. Benimde her zaman küçük yer evleri her zaman hoşuma gitmiştir. Benim esas evim şehir içinde burası şehrin biraz dışında denize yakın 1000 m2 arsa aile bahçesiydi böyle düşündük ve çiçekler sebzeler meyveler drken bahçe oluverdi. Yalnız çiçekler benim sorumluluğumda.Zamanla olacak inşallah bahçenin üç çevresini asma sardıracağız 4 çeşit üzümümüz var onları sardıracağız. Sizin bahçeniz ve eviniz çok güzel zevkle izliyorum. Hanımeli formunda. Begonvil çok güzel. Begonvil çok sevdiğim bir çiçek fakat bir türlü yetştiremedim. sağlıcakla kalın

gülsu
25-05-2011, 09:16
Sayın Uzaylı teşekkür ederim. Bahçenizi kurduğunuzdan beri sizi takip ediyorum tek kelimeyle harikasınız ne yaparsam yapayım sizin hızınıza yetişmem mümkün değil. Bu ne hız.Muhteşem bir bahçeniz olacak İnşallah bizim bahçemizde güzel olurda sizlerle paylaşırım. hoşçakalın görüşmek dileğiyle

gülsu
25-05-2011, 09:17
Sayın Periş çok teşekkür ederim.

gülsu
25-05-2011, 09:27
Sayın Berrinb çobanyıldızlarını ayrıca yoldan eve doğru gelen taşlı yolun iki kenarınada diktim. kırmızı ve ebruli renkleri var diğer renklerinide bulmak istiyorum. taşların kenarında fulyalar sıralıydı sapsarı açmışlardı bulabilirsem bir ara resmini yayınlarım. sağlıcakla kalın.

gülsu
25-05-2011, 09:32
1. ve 2. güller bembe olabilir
3. Biz buralarda nergis diyoruz rengine bayılıyorum
4. Kır papatyası ordan burdan aldım diktim

gülsu
25-05-2011, 09:38
1. Glayöl bahçeye bir sıra gül diktim ön kısımlarınada renk renk glayöl diktim glayöl çiçekleri geçince güller ön plana çıksın diye öyle yaptım.
2. Gül
3. Pembe yonca
4. Hüsnüyusuf

gülsu
25-05-2011, 09:53
1. Mavi kantoron (yalnız bu çiçek sadece mavi değil açık ve koyu pembe, açık ve koyu mavi, beyaz reklerde açıyor karışık bir şekilde açıyor görüntüsü çok güzel 50 cm boylarında oluyor)
2. Şebboy (kokulu olduğu için seviyorun diğer renklerinide bulacağım)
3. Burası küçük bir alanın ortasında kasımpatı büyüdükçe top şeklinde oluyor mor renkli etrafında muskarın vardı çiçekeri geçti şimdi laleler çıktı yeni açacaklar daha sonrada çuhalar sıralı)
4.ve 5. Taşlıyol (Her iki tarafında fulya, çobanyıldızı, kasımpatı sıralı daha sonra mavi kantoron ve kirli hanım ekleyeceğim. Amacım taşlı yolun iki tarafı bir yıl boyunca çiçekli kalsın istiyorum şu ara açan çiçek yok gazanya sıralamak istiyorum nasıl olur acaba?)

gülsu
25-05-2011, 10:03
Bu kadar çiçek seyri yeter sanırım şimdi de naçizane sebze ve meyvelere geçelim
1. Bezelyeler (çiçeklenmeye başladı)
2. Baklalar (artık toplamaya başladık)
3. Ardiye ( kazma kürek koymak için böyle bir yer gerekiyordu yanınada sarmaşık kırmızı gül diktim etrafına sardıracağım terasa oturunca seyri güzel olsun diye)
4. Asma (tatlı kokulu üzüm harika aroması var bahçenin muhtelif yerlerinde var bahçenin çevresine asma sardıracağız)
5. Yeni dünya (hastalık kapmış gibi ama inşallah iyi edeceğiz birkaç tane daha var ama bu böyle oldu diğerleri sağlıklı)

gülsu
25-05-2011, 10:24
1. ayva
2. domates
3. marul (ne kadar tohum attysam bitmiş onları sağa sola dikeceğiz)
4. kara lahana (karadeniz olurda lahanasız olurmu)
5. taflan (kara yemiş bahçenin çeşitli yerlerinde 10 ağaç var)

CEBECİ
25-05-2011, 10:47
Sayın Gülsu, Bahçe sayfanız hayırlı olsun bol çiçekli, bol mahsüllü bir yaz mevsimi geçirmeniz dileğiyle...

gülsu
25-05-2011, 10:51
1. Koyulhisar dutu (ne renk olacak bilmiyorum)
2. ve 3. Dağ çileği (fındık bahçelerinden toplayıp diktim ve artık meyve veriyor)
4. İstanbul çileği (kimine emek kimine yemek düşüyor. arkadaşım zevkle topluyor.insanın yetiştirdiği bir şeyi ikram etmek harika bir duygu)
5. Dere otu ve kinzi

gülsu
25-05-2011, 12:06
Sn Cebeci teşekkür ederim.

ilkegizem
25-05-2011, 12:13
mavi otsu bitkinin ismi ne bende otsu bitki arıyorum

gülsu
25-05-2011, 12:16
1. Sarımsak (kasım ayında dikmiştim halen baş bağlamamış galiba ağustos ayında sökülecek)
2. Kiraz (erken olan kiraz ama daha küçük olduğu için kiraz olmadı. bahçenin sınırı arkadaki otlu bölgeye kadar)
Yine çiçekler seranın içinden çıkardığım çiçekler
3. Acem halısı yalnış bilmiyorsam
4. Altın çilek (saksıda ama yere geçirmeyi düşünüyorum)
5. Sultan küpesi (bu çiçeği çok seviyorum bir türlü yetiştiremiyorum ama inşallah bunları büyütebilirim)

gülsu
25-05-2011, 12:30
1. Seranın içindeki dometesler (seranın içine kenar sırada çilek diktik)
2. Seranın içindeki biberler
3. Enginar fidelerim
4. Trabzon hurması biraz ilerisinde incir ağacı (patlıcan inciri)
5. Bir kiraz ağacı daha

gülsu
25-05-2011, 12:39
Çiçeklerle devam ediyoruz
1. Pembe çiçekli sarmaşık evin etrafına sardıracağım
2. Çuha çiçeği çiçeği çok güzel açmıştı ama yetişemedim.
3. Çobanyıldızı
4. Soğanlı bir bitki ismini bilmiyorum şu an çiçek açmak üzere beyaz iri çiçekleri oluyor birde sırtı yeşil parlak renkli bir böcek var çiçeğinin içine girip orada bekliyor. açınca sizler için çekeceğim. yanında da karanfil var
5. Kırmızı kamelya

gülsu
25-05-2011, 12:51
1. Mis zambağı yerini pek beğenmedi ama kokusu harika umarım açar
2. Bu çiçeğin ismini bilmiyorum fakat sonbaharda papatya gibi açık mor renginde açıyor.
3. Sarı lilyum
4. Sarı renkli çiçek diyorum. çiçekleri açmak üzere bir açtımı üç aya yakın zamana kadar açıyor görüntüsü çok güzel oluyor. sağındada pembe zıpçıktılar var.
5. Evimizin kenarında hendek var. hendeğin içinde bu irisler var bahçenin bir kenarında boydan boya açınca çok güzel görünüyor.

gülsu
25-05-2011, 12:58
Arkadaşlar çok yoruldum sizlerle paylaşmak istediğim ayrıntılar var zamanla paylaşağım. Çalıştığım için fırsat bulamıyorum. Fırsat bulduğum için naçizane bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenmişsinizdir. Bahçedeki çiçekler açtıkça yayımlayacağım. En kısa sürede görüşmek dileğiyle. Sağlıcakla kalın

gülsu
25-05-2011, 13:29
Sayın İlkegizem hangisini soruyorsunuz anlamadım mesaş numarasını bildirirseniz yardımcı olayım

Sevgi Durul
25-05-2011, 13:34
Sayın gülsu, sayfanız hayırlı olsun, sağlıklı günlerde devam ettirin.

Zengin bitki çeşidinizin, ayrıntılarında görüşmek üzere...

cetasule
25-05-2011, 19:38
Bahçe sayfanız hayırlı olsun
Bahçenizde bahçedekilerde çok güzel
Kolaylıklar diliyorum
Herşey gönlünüzce olsun inşanlah

gülsu
26-05-2011, 07:57
Sn SDurul hocam çok teşekkür ederim. Sizin bahçenizin yanında bizimki küçücük kalıyor. Meyveleriniz çok harika izlerken zevk duyuyorum. Bizim bahçemiz 1 dönüm yıllar önce kayınbirader ile almıştık. Emekliliğe yakın bir düzen kuralım dedik iki sene öncede bahçe işlerine başladık. Öncelikle kamyon kamyon toprak taşındı, sondaj yapılarak su çıkarıldı, elektrik ve su alındı, küçük bir sera yapıldı. Fakat bu aşamaları fotoğraflayamadım.Daha önce birkaç fidan dikmiştik ama bahçenin tamamı kavak ağaçları ile doluydu. Kavak ağaçlarından 5 tane falan kaldı. Bahçenin 3 tarafına meyve orta kısımlar sebze ve küçük evin çevresinide çiçeklerle bezemek. Evin her tarafı güllük gülistanlık olsun istiyorum. Burası bizim aile yerimiz yazın hiç boş kalmıyor yetiştirdiğim güzellikleri hep beraber paylaşıyoruz. Bahçenin şöyle bir resimlerini çektim gönderdim. İnşallah bundan sonra tedaylarıyla göndereceğim. İlginiz için sağolun.Hürmetler ediyorum.

gülsu
26-05-2011, 08:36
Sn cetasule hemşehrim çok teşekkür ederim. Sizinde bahçeniz çok güzel. Hele atlasınız çok canlı açınca nasıl güzel olur. Çiçekli halinide bekliyoruz. kolay gelsin. Sağlıcakla kalın

gülsu
26-05-2011, 08:49
Arkadaşlar güllerim açmak üzere tomurcukların üzerinde ve saplarına doğru bitler oluştu nasıl yok edebilirim. Kimyasal ilaç kullanmadan. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum çünkü kimyasalların doğayı katlettiğine inanıyorum. Ben kendimce kimsasal ilaçlara karşı bir savaş başlattım. Çevremdeki herkese anlatmaya çalışıyorum. Köylerimizde yabani otların kökünü kurutmak için ilaçlıyorlar. Yıllar önce bir okulun öğrencileri zehirlenerek hastaneye getirildiler. Araşırmalardan sonra zehirlenmeye kimyasal ilaçların içindeki bir maddenin sebep olduğu anlaşıldı. Bilimsel olarak fazla içeriğini bilmiyorum bilen varsa buradan bildirirse bende bilgilenmiş olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Yakup Ünal
26-05-2011, 10:06
Gülsü hanım bahçeniz hayırlı olsun;
Maydonoz soğan ve sarımsakları görünce canım çekti taze taze bizim yerimize afiyet olsun

gülsu
26-05-2011, 12:22
Sayın Yakup bey sizinde bahçeniz hayırlı olsun kulube, sera, kameriye derken kök salıyorsunuz. Gojileri görünce yetiştiresim geldi.Çok faydalı bir meyve olarak okudum.Buralarda fazla yaygın değil bulursan dikeceğim. teşekkür ederim saygılar

gülsu
02-06-2011, 15:30
Biraz ara verdikten sonra çiçeklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

gülsu
02-06-2011, 15:33
Aslanağzı çiçeğini çok seviyorum. alttan yukarı çiçekli oluşu çok hoşuma gidiyor. dolu dolu çiçek. bunun formunda birkaç çiçek var inşallah onları bulup yetiştiririm. arkasındada enginar

gülsu
02-06-2011, 15:37
Enginarlar artık yeme kıvamında ama koparasım gelmiyor. Daha önce hüsnü yusuflar açmamıştı şimdi coştular

gülsu
02-06-2011, 15:39
Devam..

gülsu
02-06-2011, 15:43
Devam arkadaşlar beyaz çiçeğin adını bilmiyorum.Çoban yıldızları açmak üzere

gülsu
02-06-2011, 15:43
Devamını yarın yükleyeceğim

Cumhur Tonba
02-06-2011, 17:56
Denize 80 metre. Küçük bir ev. Ve güzel bir bahçe. Çevrenizdeki komşular, yazlıkcılar da yakında bahçenize doluşmaya başlar yakında. Bakalım ne yapacaksınız?

Periş
02-06-2011, 18:12
Sevgili gülsu sebzeler meyve agaçları çok güzel rengarenk çiçekler mavi çiçeginizin adını merak ettim hüsnü yusuflar harika cıvıl cıvıl elinize emeginize saglık

Güngör Salman
02-06-2011, 20:12
Sevgili Gülsu, çok güzel bitki çeşitleriniz var.
Sevdiğiniz mavi çiçekli bitki, Tradescantia x andersoniana.
Beyaz çiçekli soğanlı bitki, Allium Neapolitanum (Yabani sarmısak)

Sevgiler.

Zeytinci
02-06-2011, 20:41
Sn. Gülsu,
Bahçeniz hayırlı olsun. Bir yıl sonrasını tahmin edebiliyorum, muhteşem olur.
9 numaradaki salep yabani orkide. Sizin oralarda bulunabilmesi çok güzel.
Tebrik ediyorum.

gülsu
03-06-2011, 07:54
Sevgili Periş bahçemize hoş geldiniz çok teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim. Bu güzellikleri sizlerle paylaşmak çok güzel. İnşallah daha güzellerini sizlerle paylaşırım. Mavi çiçeğin adını bende bilmiyorum ama imdadıma Sevgili Güngör yetişti adını bende ondan öğrendim mavi çiçeğin adı Tradescantia x andersoniana. ihtimam istemeyen bir çiçek kökü sanki soğanlı gibi tam soğanda değil değişik bir kök yapısı var. Sevgiler

gülsu
03-06-2011, 08:06
Sn Cumhur Tonba bahçemize hoş geldiniz. Gelenler hiç problem değil misafiri çok severiz. Deniz kenarınıda ahşap bir ev yaptık (bir ara resmini paylaşırım)eş dost için yazın küçük evin terasında oturmaya yer olmuyor. Bence güzellikler paylaşıldıkça değer kazanıyor.Sağlıcakla kalın.

gülsu
03-06-2011, 08:18
Sevgili Güngör bahçemize hoş geldiniz. Bitlilerimizi beğendiğiniz için teşekkür ederim. Bitki çeşitlerim bana göre çok fazla sebze ve meyveleri saymazsak 45-50 cirarında çiçek çeşiti saydım. Bunların hepsi bir anda açmıyor tabii. İstiyorum ki her çiçekten bahçemde olsun. Sürekli çiçeklerin yerini değiştiriyorum. Bahçenin 2. senesi olmasına rağmen halen çiçekleri yerine oturtamadım. Her bitki her yere olmuyor. Güneşin konumuna göre bitkinin durumuna göre yerleştirmeye çalışıyorum. Zamanım fazla olmuyor sadece hafta sonları 6-7 saat ancak çalışabiliyorum. Beyaz çiçeğin ismini öğrendiğime sevindim.Görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

gülsu
03-06-2011, 08:31
Sn Zeytinci bahçemize hoş geldiniz. Bahçemiz 2. yılında henüz istediğim gibi olmadı ama İnşallah dediğiniz gibi olur. Çocukluğum köyde geçti köyümüz sahile 12 km de bulunmakta. Çocukluğumdan beri yabani orkideyi çok severim. Benim köyümde çok olurdu hatta toplayıp satardık. Gördüğünüz yabani orkideleri dağlardan getirp çiçeklerin arasına diktim. Bu orkidelerden daha fazla toplayıp özel bir yer yaparak yetiştirmek istiyorum. Hatt meyve ağaçlarının bulunduğu kısımlara dikersem çoğalır diye umut ediyorum. Sanırım sizde salep bitkisinin özel olduğunun farkındasınız. İlginize teşekkür ederim.Saygılar.

gülsu
03-06-2011, 08:34
devam... bir tanecik sardunyam

gülsu
03-06-2011, 08:40
Dutlar yakında olgunlaşacak, marul fidesi, kocabaş fidesi, kirli hanım fidesi, mandalina **** limon bilemiyorum çiçeklerini görünce çok sevindim.

gülsu
03-06-2011, 08:46
Bahçeden genel görüntüler. Arkadaki komşunun akasya ağaçlarının kokusu bir başka güzel. Bahçede oturup o kokuyu hissetmek bence dünyanın en güzel doğa harikası. Yaradana şükrediyorum ki bu güzellikleri bizlere yaşattığı için...

gülsu
03-06-2011, 08:52
Mısırlarımız çıktı, iki tane ceviz ağacığmız keyfi yerinde, eve girmeden sağlı sollu irisler var onlarda ayrı bir güzel daha önce irislerin olduğu yerde su soğanları vardı bembeyaz açmışlardı o halini çekemedim, komşunun bahçesine geçilen ağaç köprü bahçenin etrafındaki güzellikleri de paylaşmak istedim.

Periş
03-06-2011, 11:53
Sevgili gülsu sakız sardunyanın rengi çok güzel çilekler olmuş sebzeler saglıklı görünüyor dut agacı bol meyveli olacak gibi maşallah ellerinize yüreginize saglık Mersinden selamlar...

gülsu
03-06-2011, 12:34
Sevgili Periş güzel sözlerin için çok teşekkür ederim bahçemizi beğendiğinize sevindim.buyrun dutu hep beraber yiyelim bende Ordudan selamlar gönderiyorum.

gülsu
13-06-2011, 07:38
Sn Kasap 94 abimizi geçemeyiz ama amerilslerin kandil sayılarını okuyunca başladım amerilslerin kandillerini saymaya birde ne göreyim tam yedi kandilli sevincimi tarif edemiyorum çok sevindim sizlerle paylaşmak istedim. Yalnız resim çekmeyi pek beceremiyorum biraz net çıkmadı.1. resimdeki en soldaki amerilsim yedi kandilli. onun altındaki de üsten çekilmiş hali

gülsu
13-06-2011, 07:44
Evin genel görünüşü evin etrafında önce çiçekler daha sonra sebzeler daha sonrada meyve ağaçları var bahçenin çevreside üzüm asmaları ile çevrilecek tabii hepsi yeni dikildiği için ortada birşey yok büyüdükçe paylaşacağım.
Taşlı yolun iki tarafıda amerils sıraladım soğanların bazıları küçük olduğu için henüz açmadılar.

gülsu
13-06-2011, 07:52
Güler ablanın güllerini tutamaz ama bunlarda benim güllerim kokusu mis gibi
3. resimdeki kırmızı kadife gül bilirsiniz harika kokusu olur gül suyu da güzel olur. Yabani sarmsak, aslanağzı

gülsu
13-06-2011, 07:56
Umarım beğenirsiniz. Beyaz rengini henüz bulamadım

gülsu
13-06-2011, 08:00
Devam..
3. resimde sedumlar yere bir dal düşse yayılıp gidiyor. bende onları sökmeyip koruyorum böylece açıyorlar.
papatyalar açmak üzere

gülsu
13-06-2011, 08:07
1. Resimdeki sarı çiçekleri çok seviyorum hem rengini hemde uzun süre açışı çok güzel yaz boyu bahçeden eksik olmuyor. ama adını bilmiyorum.
yaseminin keyfi yerinde çiçek açacağı günü görecekmiyim acaba.
Gayret çiçeğim bir tane açtı ama ay gibi parladı
Komşumun verdiği sarı papatyalar bahçede uygun yere geçmeyi bekliyor.

gülsu
13-06-2011, 08:09
Çayır minem daha yavru askılıklı saksıya geçireceğim.

Sevgi Durul
13-06-2011, 09:52
Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=223715&stc=1&d=1307944910) çiçeğinizi, coreopsis grandifloraya benzettim. Bu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24621) başlıkta bitki ile ilgili paylaşımları bulabilirsiniz.

Amaryllisleriniz çok güzel açmışlar. Diğer bitkileriniz de öyle, emeklerinize sağlık.

Uzaylı
13-06-2011, 10:21
Sayın gülsu; Son fotoğraflar da çok güzelmiş. Bahçeniz cıvıl cıvıl olmuş. Bir de Asmanın büyüdüğünü hayal ettim de oh ne keyif olur. Ne diyeyim darısı başıma...

Kırmızı Amarilisler bana hep çocukluğumda gezdiğim bahçeleri hatırlatıyor. 8 - 10 çeşit çiçek hemen hemen her bahçede vardı. O kadar hafızama kazınmışlar ki. Onlardan gördüğüm zaman eskilere gidiyorum. Serin serin oynadığım, yanımda büyüklerimin çay eşliğinde sohbet ettiği bahçelere. Sonbahar ve gelecek bahar bol bol soğanlı ve yumurlularla uğraşacağım gibi geliyor.

O güzel renkler içinde sağlık ve ağız tadıyla keyfini çıkarmanızı dilerim...

gülsu
13-06-2011, 10:44
Sn SDurul hocam çok teşekkür ederim dediğiniz gibi sevdiğim sarı çiçeğin adı coreopsis grandiflora benziyor demişsiniz ama ta kendisi. Sizinde bahçeniz harika üzüm yapraklarını toplamaya devam. İnşallah benimde ileriki yıllarda bol üzüm yaprakları olacak.Sağlıcakla kalın saygılar.

Periş
13-06-2011, 11:01
Sevgili Gülsu evin genel görüntüsüne bayıldım hüsnü yusuflar rengarenk güller garika ellerinize saglık...

gülsu
13-06-2011, 12:09
Sevgili Uzaylı güzel dileklerin için teşekkür ederim. Amarilsleri gördüğüm günden beri çok hoşuma gidiyor. Yıllar önce oturduğum evin bahçesine dikmiştim. çoğaldıkça çoğaldı küçük evimizin bahçesine diktim. Ayrıca size çocukluğunuzu yaşattığım için pek memnun oldum. Soğanlı çiçekleri özellikle seviyorum epey çeşidim var ama daha edineceklerim de çok. Siz bahçenizi yerleştirin İnşallah size soğanlı çiçeklerden gönderebilirim. Dahada iyisini söyleyeyim Karadenize gelin sizi misafir edelim. Sonra arabanızı çiçekle dolduralım sizide otobüsle gödeririz. nasıl olur? Bende sizin gibi asmaları merak ediyorum. İnşallah güzel olur. Gayretlerinizi takip ediyorum eminim harike bir bahça olacak çizdiğiniz planlarıda inceledim harikalar. Sakın pes etmek yok hem çok gençsiniz devam edin. İnşallah ailenizle birlikte yapacağınız bahçede ömür boyu mutlu olursunuz. Sağlıcakla kalın.

gülsu
13-06-2011, 12:14
Sevgili Periş güzel dileklerin için sağol. sadece hafta sonları uzun uzun o bahçede oturabiliyorum. Diktiğin çiçeklerin açtıklarını görmek çok güzel hele karşısına geçip onları seyrekmek bambaşka bir duygu herkesin bu duyguyu tatmasını isterim.saygılar

Yücel Canpolat
15-06-2011, 08:37
Evin genel görünüşü evin etrafında önce çiçekler daha sonra sebzeler daha sonrada meyve ağaçları var bahçenin çevreside üzüm asmaları ile çevrilecek tabii hepsi yeni dikildiği için ortada birşey yok büyüdükçe paylaşacağım.
Taşlı yolun iki tarafıda amerils sıraladım soğanların bazıları küçük olduğu için henüz açmadılar.

kuş olup uçsam aha bu çatıya kon sam:)

ligustrum
15-06-2011, 08:49
Sayın gülsu; Bahçeniz de emek çok çok olunca bahçenizde yok yok olmuş.
Sağlıklı günler dilerim.

gülsu
15-06-2011, 09:13
Sn Yücel hocam sizin gibi ehil bir insanın kuş misali bahçemize konmasına çok sevinirim. Bahçenin bir kenarında 35-40 metre yüksekliğinde kavak ağaçları var sanki üstü kuş cenneti gibi cıvıl cıvıl. Hele birde kavak yaprağının sesi kuşların cıvıltıları birbirine karışıyor ki dinlemelisiniz. Bundan sonra onlardan biri Yücel hocam olacak. Evin etrafını güllerle bezedikten sonra bütün kuşları güllere konduracağım İnşallah. Sizin bahçeniz gibi olmasada bir şeyler yapmaya çalıştım. Çok yorucu ama oturup da bahçeyi izleyice bütün yorgunluğum gidiyor. Sizin bahçemizde dolaşmanız ve yorumlar yapmanız çok hoşuma gidiyor. Bahçenizin son resimleri harika yağmurun coştuğu gibi coşmuş. Sizi hep takip ediyorum tecrübelerinizden faydalanmaya çalışıyorum. Çok teşekkür ediyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Saygılar sunuyorum.

gülsu
15-06-2011, 09:23
Sn Ligustrum beğendiğinize çok sevindim. Uğraşılarımı sizlerle paylaşmak çok güzel duygu tabii sizlerinde beğenmesi çok daha güzel teşekkür ederim. Bahçede çok şey varda henüz küçük oldukları için anlatamıyorum büyüdükçe hepsini paylaşacağım.Saygılar.

cemo
15-06-2011, 11:58
Huuu komşu evdemisin, bir soluklanıp kahve içmeye geldim.

Soluğum kesilecekti, hüsnüyusuf ve aslanağzılardan az kalsın:)) Hemde uzun boylu eski türler. Kısaları sevmiyorum ben, uzun olanlar daha uzun süre açıyor. Göz doldurucu.

Hüsnüyüsuf diktim, sanırım seneye açarlar 10 cm ler henüz.
Ev ne kadar şirin, deligönül alt bahceye kondur böyle sevimli bir ev diyor. Tahta köprü gördüm, derede mi var yoksa.

Herşey o kadar doğal ki, çok keyfle gezdim. Kahve için teşekkürler. Kalkayım ben, asma yaprağı düzenliyorum. Konserve olacaklar. Diz diz bitmiyor yoruldummm:(

Sevgiler yolluyorum, Karadeniz in o yancığına:)

gülsu
15-06-2011, 12:31
ooo buyrun buyrun komşu bütün kahveler sizin evimi bahçemi şenlendirdin sefalar getirdin.
Bende sizin gibi düşünüyorum aslanağzı ve hüsnüyusufun eski türlerini seviyorum hakikaten çiçekleri farklı oluyor.
Hüsnüyusuflar ekildikten sonra ikinci yıl açıyor. Sizinlilerde seneye çok güzel olacaklar bende sadece beyaz türleri yok unuda bulacağım
İşiniz çok kolay gelsin asma yapraklarından bende salamura yapacağım ama zaman bulamıyorum.
Dere yokta küçük bir hendek var komşu bahçesine geçmek için köprü yapmış.
Bendende sevgiler Karadenizin öte yanına...

gilan
15-06-2011, 14:50
Merhabalar, :)
Bahçenizi gezdim, dolaştım. Denize bu kadar yakın ve de bu kadar büyük bir alanınız olduğu için çok şanslısınız.
Evin etrafı da renklenmiş, çiçek çiçek olmuş. :)

Çim ya da başka herhangi bir yer örtücü düşünüyor musunuz? Kimileri bahçede düzeni, kimileri yoğunluğu seviyor. Ben düzen-severlerden olduğum için gözlerim bir düzlük istiyor. :)
Evin 4 tarafına kesinlikle çiçekli sarmaşıklar lazım ama zaten dikmişsiniz sanırım.

Ondan başka, çiçekleri genelde sıra sıra yerine öbek öbek kullanmışsınız, bu çok iyi olmuş. Toprakta boş kalan yerleri bir çeşit malç ile kapatabilirsiniz. Hem görsel açıdan daha düzenli olur, hem toprak nem tutar, hem de yabancı otlar çıkmaz.

Forumdaki Peyzaj, Bahçe Düzenleme (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=134) kısmında çok güzel fikirler var. Mutlaka göz atın. :)

gülsu
16-06-2011, 08:18
Sevgili Gilan evin etrafına sarmaşık gül, acem borusu ve mor salkım diktim daha çok küçükler büyüdükçe güzel olacak sanırım. verdiğiniz bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim. önerilerileriniz bana ışık tuttu sağolun.sevgiler

loveflower
18-06-2011, 12:01
Sevgili Gülsu bahçe,ev,çiçekler,sebzeler hepsi harika görünüyor,emeğinize sağlık.Bitkileriniz güzelliklerini göstermişler.Hüsnüyusuf ne güzel kokuyordur.Ben de tohumdan yetiştirmeye istiyorum,seneye çiçeklerini görebilmek adına.
Güzel bahçenizde ,şirin evinizde sevdiklerinizle birlikte mutlulukla oturun:)

mandalinci
18-06-2011, 13:36
Sn. gülsu,

Eviniz güle güle oturun, tam ideal ev. Hem sevimli, hem kullanışlı. Bahçe desen ne güzel olmuş, ne kadar emek verilmiş.

İnsanın kendi yetiştirdiğini yemesi gibi güzel şey var mı?

Ellerinize sağlık.

gülsu
29-06-2011, 10:15
Sevgili loveflower bahçeme hoşgeldiniz.güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Hüsnü yusuflar hakikaten çok güzel kokuyorlar. seneye evin iki tarafınada boydan boya dikeceğim. uzun süre çiçek açmasıda çok iyi oluyor.bende tohumdan yetiştirdim. tohumdan yetiştirince bir sene sonra çiçek açıyorlar. bende beyaz tonları eksik onları da bulup ekeceğim.sevgiler.

gülsu
29-06-2011, 10:18
Sn Mandalinci bahçemize hoş geldiniz. İnsanın kendi yetişdiğini yemesi bambaşka bir zevk. Bazen yemeden seyretmek bile çok güzel teşekkür ederim. Sizin bahçedeki ağaç ev ve lastik salıncak harika fikir. Bahçemde meyve ağaçları büyüyünce bende böyle bir köşe çocuklar için düşünüyorum.Saygılar diliyorum.

gülsu
29-06-2011, 10:32
Bahçedeki en sevdiğim sarı çiçeklerimle açılış yapalım umarım beğenirsiniz. Hüsnü yusuflarla pek birbirine yakıştılar.

gülsu
29-06-2011, 10:35
evin etrafında papatyalar sıra sıra açmaya başladılar.

gülsu
29-06-2011, 10:39
peygamber çiçekleri, mis zambağı hakikaten mis gibi kokuyor.

gülsu
29-06-2011, 10:55
turuncu lilyum ilk defa açtı görünce sevincimi görmeliydiniz. 3 çeşit amarlisim var bir tanesi bu renk bu sene çok güzel açtılar. bütün renklerini bulmak istiyorum. lilyumun başka renkleri ve amarlis soğanı satan olursa talibim.

Periş
29-06-2011, 10:59
Sevgili Gülsu herşey okadar güzelki cıvıl cıvıl turuncu lilyum harika ellerinize emeklerinize saglık...

Sevgi Durul
29-06-2011, 11:00
Sevgili gülsu, amaryllisleriniz harika açmışlar. Diğer çiçekleriniz de çok güzeller. Elinize emeğinize sağlık. Bu arada benim amaryllislerimden sadece biri açtı. O da sadece iki kandil.

gülsu
29-06-2011, 11:02
başka bir renk amarlisim. güngüzelleri bahçenin muhtelif yerlerine diktim. özellikle ot gelmesini engellediğim yerlere dikiyorum. büyüdükçe otları bastırıyor. buda hoşuma giden suklulenlerden bir tanesi. tohumdan yetiştirdiğim çin karanfili başka adı varmı bilmiyorum ben böyle biliyorum.

gülsu
29-06-2011, 12:10
şimdilik sadece kokulu pembe güllerim var. evin kenarına sardırmak istediği sarmaşık pembe ponpon gül boyuna bakmadan açtıda açtı

gülsu
29-06-2011, 12:17
trabzon hurmasınında meyveleri göründü. denemek için ektiğim çörek otları çiçekleri çok zarifmiş.mısırlarımız bayağı büyüdüler. kivilerimiz de büyüyor.tatlı kokulu üzümlerimiz bahçe kenarlarını doldurmaya devam ediyor. bu sene üzüm senesi çok üzüm var.her yaprağın altında bir salkım oluşmuş.

gülsu
29-06-2011, 12:22
devam....
nar ağacı narsız olurmu? ekşi dutumuz da sevindirdi bizi bu güzellikleri sizlerle paylaşmak çok güzel sevincimi sizlerle paylaşarak mutlu oluyorum.

gülsu
29-06-2011, 12:28
Bahçemizin en büyük meyve ağacı beyaz dut ağacı, fasulyeleri; dut ağacından kavak ağacına çelik tel çektik aralarada bir kaç tane kazık diktik resimde görüldüğü gibi telin hizasına değilde sağ ve soluna fasulyeleri dikip ip çekerek tele bağladık hem görüntü güzel oldu hemde fasulyeler güneşi daha alır duruma geldi, kinzi ile dereotu tohuma bindi.

gülsu
29-06-2011, 12:31
Sıra geldi seranın içine, ilk hasatları aldık

gülsu
29-06-2011, 12:37
Diğer bir şebinkarahisar dut ağacımız. Eşimle abim salatalıkları ipe kaldırıyorlar. Çömelmiş olan eşim sebzelere bende yardı ediyorum ama asıl mucitler onlar .elleri dert görmesin diyorum.ama çiçeklere onlar hiç karışmıyor. biraz kendimi şımartayım dedim. sevgili uzaylı kabakları tohuma gitti bizim kapaklar yeni büyüyor.

gülsu
29-06-2011, 12:40
devam...

gülsu
29-06-2011, 12:42
Bahçeden genel görüntüler

gülsu
29-06-2011, 12:46
Bunlarda evimin içindeki güzellerim

gülsu
29-06-2011, 12:50
devam... 3. resimdeki gulmanya yanındaki yavruyu büyük olanından ayırdım sanırım iyi gidiyor.

gülsu
29-06-2011, 12:54
Bunlarda balkonumdan; yasemin çiçeğim sanırım çiçek açıyor. kokusunu ve çiçeğini çok merak ediyorum. çiçekleri top top olacak diye bekliyordum ama değil galiba.

gülsu
29-06-2011, 12:58
devam... nihayet 2 adet sultan küpelerim oldu. suklulentleri ayrı seviyorum etli etli yaprakları oluşu çok canlı duruyor.

gülsu
29-06-2011, 13:02
Bunlarda balkonumdan bakınca görünen güzellikler ve fazla bakım yapamadığım bahçem küçük eve gidip gelmekten evin yanını ihmal ettim

gülsu
29-06-2011, 13:05
Devam...yağmur yağarken çekmiştim , koca yemişin bütün dalları meyveli

gülsu
29-06-2011, 13:07
Devam...

gülsu
29-06-2011, 13:10
öğle saatinde küçük eve gitmiştim papatyalar coşmuş resimlerini çektim, srı lilyumda açtı açacak

gülsu
29-06-2011, 13:13
glayöller açmak üzere.bugünlük bukadar yeter mi arkadaşlar yoruldum ha

gülsu
29-06-2011, 13:40
Sn SDurul teşekkür ederim. Sanırım amarlisler soğanlar büyüdükçe yıllar geçtikçe fazla açmaya başlıyor. Benim amarlisler yaklaşık 8 yıllık bu sene ilk defa 7 kandilli açtı. biraz sabır gerek. saygılar sunuyorum.

gülsu
29-06-2011, 13:43
Sevgili Periş çok sağolun sizde güzel bakıyorsunuz. sevgiler

Periş
29-06-2011, 16:06
Sevgili Gülsu sebzeler meyve agaçları güller okadar güzelki evinizin içindeki güzeller manzara bir harika ellerinize emeklerinize saglık sevgiler...

cemo
29-06-2011, 19:20
Sizden beteri var gülsu:)) Bizim salatalıklar daha yeni çiçek veriyor.:( O cıtır salatalıklardan bizim için de yiyin.
Sebzelere ağzım sulandı doğrusu.
Herşey o kadar doğal ve güzel ki, emeğinize sağlık.
Küpeleri güle güle büyütün. Bahceye dikerseniz daha sağlıklı ve güzel gelişiyorlar. Fotoğraftaki gibi:)
Avrupa ülkelerinde kışı dışarıda atlatıyor küpeler. Ben gecen sene denedim kar altından cıktılar şimdi harika acıyorlar. Darısı size diyorum. Sevgilerimle.

emrecan38
29-06-2011, 19:45
Sayın gülsu amarilisleriniz harika.Ben bu rengi çok beğeniyorum.geçen gün çiçekçide yaprakları kurumuş amarilis vardı. Bu çiçek nedir dedim.Bilmiyorum öyleduruyor dedi. Aldım bende. Şu an birçok yaprağı var. Bakalım ne renk açar. Sizinkini çok bğendim.

Sayın Cemo sizin de küpeniz çok güzel. Kışı dışarıda geçirdi dediniz. Balkonda da durur mu acaba.Saksıda durmaz sanırım. nedersiniz?Kayseri de zor gibi.

gülsu
30-06-2011, 08:12
Sevgili Periş çok teşekkür ederim. Emek olmadan yemek olmuyor. Bu güzellikleri yaşamak için çok emek vermeye razıyım.sevgiler.

gülsu
30-06-2011, 08:23
Sn Cemo sağolasın salatalıkları yerken sizi anacağım. Resimdeki sultan küpesi aynen benimkinden ne kadar güzel olmuş. Dediğiniz gibi bende bahçeye dikeceğim. Kardan sonra böyle oluyorsa muhteşem gürünüyor. Eğer sultan küpesinin ayarını tutturabilirsem. Bütün çeşitlerini yetiştirmek sitiyorum. yoksa gözüm açık gidecek. Duydumki sultan küpesi yetiştirene mutluluk aşılıyormuş. Birde bunu duyunca daha çok sevmeye başladım. Tabii bu güzellikler senin bahçeniN yanında hiç kalıyor. Ben senin bahçenin hastasıyımmmm. Hepsi ayrı bir güzel ama sultan küpelerin çeşit çeşit. Bende isterim. çok emek vermişsiniz çok sevdiklerinizle güzel günlerde oturun inşallah. Saygılar sunuyorum.

cemo
30-06-2011, 09:11
Sayın Cemo sizin de küpeniz çok güzel. Kışı dışarıda geçirdi dediniz. Balkonda da durur mu acaba.Saksıda durmaz sanırım. nedersiniz?Kayseri de zor gibi.
3 yıldır küpe yetiştirmeye calışıyorum. Edindiğim tecrübe, saksıdan cok bahceyi sevdiği. Gecen yıl, kupkuru dal olarak kar altında kalan küpelerim, budadıktan sonra heryerinden sürgün verdi. Saksıda olanlar bu kadar sağlıklı değil.
Küpe, kökleri ısınınca hastalanmaya yatkın bir çiçek. Saksıda tuttuklarınızın köklerinin ısınmasını engellemeye calışın. Ayrıca saksı üstlerine bolca malç yapın. Toprak ısınmasın.
Kayseri buradan daha soğuk olduğundan, balkonda tutun diyemiyeceğim size. Kuytu bir köşede belki.
Güzel küpeleriniz olsun.

emrecan38
30-06-2011, 11:09
Teşekkür ederim.1 liraya satılan küçük fidelerden alıp bahçede deneyeyim bakalm ne olacak.

nergis06
03-07-2011, 22:17
Bahçen son derece doğal ve güzel, ayrıca bitki türüde çok.Bahçende huzur dolu mutlu günler dilerim.

gülsu
05-07-2011, 13:00
Sn nergis06 bahçeme hoş geldin güzel dileklerin için teşekkür ederim.çeşit bol neyi nereye dikeceğimi şaşırıyorum. şimdilik böyle yapıyorum zamanla bitkiler bahçenin neresinde nasıl yetişiyor nasıl duruyor ona göre dikeceğim. Aslında tablo gibi bir bahçe, evin etrafında masallardaki gibi renk renk sarmaşık güller olsun istiyorum.zamanla olur sanırım.sevgiler.

Fatoş
05-07-2011, 13:19
Sevgili Gülsu bahçenizi gezdim, çok güzel, gün güzelleri, hüsnüyusuflar, papatyalar,armalisler hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık.

gülsu
05-07-2011, 13:22
Arkadaşlar bugün öğle saatinde bahçeye gittim. Hafifte yağmur yağdı. çiçeklere pekte iyi gelmiş. Hoşuma gitti sizlerede göstermek istedim. sanırım şimdi glayöl zamanı. Henüz beyaz ve pembe ebruli olan açmış. yalnız ilk 2 resim bir kaç gün önceden. gül ile glayöl pek yakıştılar.

gülsu
05-07-2011, 13:26
glayöl.terasın kenarı sıra zıpçıktı dikmiştim geçen yıl tek tük açmıştı şimdi ise çıldırdılar. beni çok sevindirdiler.

gülsu
05-07-2011, 13:31
devam.... acem borusunu kavak ağacının dibine diktim keyfi yerinde görünüyor. terasa oturunca çiçeklerini karşımızda seyredeceğiz. papatyalar en güzel görüntülerini sergiliyor. bir dalda yedi gül

gülsu
05-07-2011, 13:36
yağmur damlalı sarı lilyumda harika görünüyor değil mi? ya peygamber çiçeği 1. resim 4 gün önce

gülsu
05-07-2011, 13:41
diğer güzeller...... frezyanın çiçeğini ilk defa yakından tanıdım. muhteşem bir kokusu var sarı rengide çok hoşuma gitti artık diğer renklerini de alıp bahçenin bir köşesini ona ayıracağım inanın parfüm gibi kokusu var. çok olunca kokusu nasıl etrafı sarar kimbilir.

gülsu
05-07-2011, 13:45
nihayet bir küpem var artık. alıpta kulağıma takasım geliyor ama kıyamam.

Yücel Canpolat
05-07-2011, 14:01
Gülsu kardeş yine kıskançlık krizimiz tutuyor her yer renk armonisi bu gidişle bayrak yarışına katılmaya hak kazanacaksınız :)
Size abiniz den kulağınıza küpe olacak bir nasihat,bırak küpeler dalın da kalsın:)
Ellerinize emeklerinize yüreğinize sağlık,gelecekte gördüğüm şu;gbb..

gülsu
05-07-2011, 14:14
Sn. Yücel hocam sizden böyle sözler duymak çok güzel hemde bayrak yarışı: inanmıyorum. Hocam küpelere kıyamam solup düşdükleri zaman yaka iğnesiyle geri tutturasım geliyor. Sizin görüşleriniz benim için çok önemli siz bu işin pirisiniz. teşekkür ederim. gelecekte gördüğünüz gbb. kurarım İnşallah. Biz teknik kişiler acaba ziraat alanında eğitim görsek nasıl olurdu acaba.

gülsu
05-07-2011, 15:27
Sn. Fatoş abla bahçeme hoş geldiniz şeref verdiniz. Sizin bahçenin yanında benim bahçe pek sönük kalır. güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. bende çeşit çok ama sende de yok yok . bahçenizde keyifle oturun. saygılar sunuyorum.

Periş
05-07-2011, 15:34
Sevgili gülsu küpeli çok güzel görünüyor zıpçıktılar coşmuş lilyum harika görünüyor ellerine saglık sevgiler...

gülsu
19-08-2011, 07:55
Arkadaşlar uzun zamandan beri sizinle olamadım. İzin alıp tatil yapayım derken sağlık sorunlarım ortaya çıktı. Onun için bahçeyle fazla ilgilenemedim. Ancak sebzeleri topladık ara sıra resim çektim. Yaz bana iyi gelmedi. Allaha şükür şimdi iyiyim. Bundan sonra bahçeyle olan gelişmeleri paylaşacağım. Fırsat buldukça çektiğim resimleri aktarayım. Birazda kışlık hazırlık yaptım onlarıda göstereyim.....

gülsu
19-08-2011, 08:04
uzun zamandan beri beklediğim yasemin çiçeğim nihayet yaklaşık 25 gün önce açtılar. İlk defa yakından izledim ve kokladım harika birşey herkesin yetiştirmesini isterim. Geceleri balkonda otururken arada kokusunu bir gönderiyor ki insanı mest ediyor. Yalnız çok çabuk dökülüyor. Bir boy çiçek açtı sonra 30-35 cm uzadı tekrar çiçek açmaya başladı. Birde dipten bir sürgün verdi. Belki bir saksı daha ful yaseminim olur.

gülsu
19-08-2011, 08:13
Yasemin ilk çiçeklerden sonra uzadı ikinci çiçekleri açmaya başladı. 10 sürgünü var uçlarında da çiçekleri var. Yasemin çiçeği dometesten çok hoşlanır dediniz. Bende çürük domatesleri toprağına karştırdı. Bibinden domates fidesi büyümeye başladı. Bende bir kök bıraktım. Şu anda domatesle ful yarışıyorlar. Bakalım hangisi geçecek. Kabakta rendelemiştim iyiki kabak çıkmadı.
Birazda küpelerim salınsınmı

gülsu
19-08-2011, 08:23
Bu küpeler beni bu sene çok mutlu etti. Küpelerin sahiplerine mutluluk empoze ettiğini duymuştum. Doğrumudur bilmiyorum ama beni mutlu ettiler. Zaten ben güzel şeylerden hep mutlu olurum. Beyaz olanlar hala çok güzel açıyorlar. Fakat diğer iki farklı rengim kurudu. Çok üzüldüm. Ne yaptıysam kurtaramadım. Yalnız bir daha küpe alınca küçük fide alacağım. Kendim bakacağım. Kuruyanları büyük almıştım yerlerini sevdiremedim. Onun içinde kurudular

gülsu
19-08-2011, 08:27
Dolunayı çekmeye çalıştım. pek beceremedim.
İpek çiçeklerim çoştular. Hep balkonda yetiştiriyorum artık bahçeye dikeceğim. Fatma Sunay ablanın ipek çiçekli ayakkabıları gibi bende yapabilirim.

gülsu
19-08-2011, 08:37
Tohumdan yetişirdiğim çin karanfili.
2.3.4 resimdeki çiçeği işyerinden küçük bir dal almıştım. Köküde vardı nisan ayında diktim. Bu güne kadar 3-4 yaprak verdi. Bir karış ancak oldu o kadar yavaş büyüyorki. Ne çiçeği olduğunu bilmiyorum. Yaprakları hafif etli gibi duruyor. Yeni yaprakları kadife gibi yumuşak ve sedefli duruyor. Suklulunt diyeceğim ama fazla etli değil yaprakları. Bilen varsa söylesin lütfen çok merak ettim.Bu arada balkondan balkona taşıyorum. suyunu az veya çok veriyorum anlamaya çalışıyorum. Anlayacağınız hiç bir şey anlamadım...

gülsu
19-08-2011, 08:39
Bunlarda evin içindeki güzellerim

gülsu
19-08-2011, 08:44
Baharda çiçekçiden aldığım glayöller çok güzel açtılar. Farklı renkli olmasıda hoşuma gitti tabii...
Bahçede bir kök ebegümeci vardı sökmedim mor mor çiçeklerle harika oldular.

sevim4
19-08-2011, 10:09
Sevgili gülsu,yaseminin çok güzel açmış küpeler harika nerde küpe görsem içim gidiyor.
İpekler çoşmuş glayyörün renkleri muhteşem ellerine sağlık.

Dudi
19-08-2011, 10:38
Hepsi çok güzeller sevgili gülsu, görsel şölen oldu sabah sabah iyi geldi. Teşekkürler :)

Periş
19-08-2011, 13:57
Sevgili Gülsu küpeliler ipek çiçekleri menekşeler begonya harika görünüyor maşallah glayörün renkleri çok güzel ellerine emeklerine sağlık sevgiler...

gülsu
22-08-2011, 08:20
Bahçenin en güzel zamanı hasat zamanı. Yetişdiklerini yemek ikram etmek kadar güzel bir şey olamaz. Kalanlarıda iyilerinden domates konservesi yaptım. Hiç pembe domates görmemiştim sanırım büyük olan domates pembe domates galiba rengi diğerleri gibi kırmızı değil pembe renk tadı da daha ekşi. Gördüğünüz domates tam 700 gr. Tartınca çok şaşırdım. Büyüklüğü belli olsun diye normal bir domatesle yan yana koydum. Tartarken resim makinam yanımda değildi.

gülsu
22-08-2011, 08:34
Konserveden arta kalan domatesleri de salça yapıyorum. Böyle kışlık hazırlık yapmayı seviyorum. Bahçeden yetişen hiçbir şeyi ziyan etmek istemiyorum. Domatesten nasıl salça yaptığımı anlatayım. Domatesleri temizleyip doğrayarak biraz tuz ilave ederek kavanozlara koyuyorum. Bu işlemi sabah yapıyorum. Domatesler akaşama kadar kendinden geçiyor. Aşağıda resimdeki gibi blendırla bir güzel parçalıyorum. Daha sonra süzgeçten geçiriyorum. Posaları ayrılmış oluyor. Sonra mutfakta kullandığım tülbentlerim var. Süzgeçten geçidiğim domatesleri tülbentten süzdürüyorum. Sabaha kadar suyu geçiyor. Yoğurt süzmesi yapar gibi. Sabah oluncada tülbentin içindeki katı domatesleri porselen tabağa alarak güneşte 1-2 günde kurutuyorum. Sonrada kavanoza koyarak üzerine zeytinyağı gezdirerek kapatıyorum. Bu şekilde domateslerimi değerlendirmiş oluyorum. Belki faydalı olabilirim diye sizlerle paylaşmak istedim. Tabii güneşte kuruturken üzerine tül kapatıyorum.

gülsu
22-08-2011, 08:42
Sevgili Sevim4, Dudi, Periş bahçemi ziyaretinizden çok memnun oldum. Sizlere kısada olsa güzel görüntüler yaşattıysam ne mutlu bana.Çok güzel şeyler yazmışsınız. İnanın çok mutlu oldum. Küpeleri bende çok seviyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın

Periş
22-08-2011, 09:33
Sevgili Gülsu bahçe hasatı harika görünüyor insanın kendi yetiştirdiklerini yemesi tadı bir başkadır konserveler yapılmış çok güzel domates salçası harika görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Günüm
22-08-2011, 11:29
Ben ismini merak ettiğiniz, işyerinden çelik alarak büyüttüğünüz çiçeği tanıyorum sevgili gülsu.
Adı, Synadenium grantii ( Afrika Süt Ağacı ). (http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=21550) Çok hızlı büyüyor. Bende rubra olanı var. 1,5 metre boyuna ulaştı iki yıl olmadan.

Bahçeniz muhteşem. Siz de son derece becerikli bir hanımsınız. Ellerine sağlık. Afiyetle yiyin inşaallah.

gülsu
22-08-2011, 13:05
Sevgili Periş bahçemi hep ziyaret ediyorsunuz çok memnun oluyorum. Ben sizin bahçenizi bulamıyorum. **** bahçe sayfası açmadınız. sadece izleyicimisiniz. Gerçekten insanın kendi yetiştirdiğinin zevki ve keyfi bir başka oluyor. Ço k çok teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın

gülsu
22-08-2011, 13:14
Sevgili Günüm hanım bahçeme hoş geldiniz. Sizin balkonunuzda muhteşem arada bir bakıyorum gözüm gönlüm açılıyor.Fakat çok değişik çiçekleriniz var. Hepsinde aklım kalıyor. Milli çiçeği sanırım yalnış yazmadım bu zamana kadar sizdeki renklerini görmemiştim harikalar. İsmini bilmediğim çiçeğim sizin dediğiniz gibi değilde bendeki çok yavaş büyüyor. Nisan ayından beri 1 karış ancak oldu ama ismini yazmışsınız şimdi ona göre araştıracağım. Zahmet edip çiçeğin ismini yazdınız çok teşekkür ediyorum. Beceriklilikten değilde bu internet insana her şeyi öğretiyor. Buyrun kışın gelin hep beraber yiyelim. sağlıcakla kalın.

Günüm
22-08-2011, 14:32
Çok teşekkür ederim sevgili gülsu. Siz de araştırın çiçeğinizi. Önce nazlanan sonra depar atan bir çiçek.:D

Uzaylı
14-09-2011, 11:00
Her şey o kadar güzel ki... Uğramayalı çok şey kaçırmışım. Bu aralar bahçede ve planlarda her şey birbirine karıştı. Tekrar düzen kuralım derken bu sefer kafamızdaki karışıklığa da çözüm arıyoruz. Derken bu güzellikleri de kaçırmışız. Yarım saattir sizin bahçe sayfalarını ileri geri alıp duruyorum. Arada eşim de kafasını uzatıp yorum yapıyor. " Bak bizim depodaki gibi pencere bırakmışlar gördün mü?, Fasulyeleri nasıl sardırmışlar, Aaa adımız geçmiş.":p Yani takipteyiz. Biraz daha gezelim, bir soluklandığımızda yorumları yazarım. Ama hakikatten çok beğeniyorum sayfanızı. Ben biraz daha gezeyim, gez gez doyulmuyor. Bakarsınız bir kuş kılığına girmiş geziyorumdur. Bana bir gülümserseniz, size bir göz kırparım. Görüşmek üzere...

Sevgiler...

kocasinan
14-09-2011, 12:27
Sayın Gülsu Hanım bahçenizi gezdim, çiçekler, sebzeler, herşey maşaallah çok güzel, çok beğendim, Allah nazardan korusun.
Bahar ayında güllerinizin böceklendiğinden bahsetmişsiniz doğal bir ilaç olup, olmadığını sormuşsunuz. Ben de bu konudan muzdariptim, bir komşum arap sabununu suyla karıştırıp güllerin üzerine püskürtmemi söyledi. Ben 1,5 lt suya bir yemek kaşığından daha az arap sabunu karıştırarak güllere püskürttüm ve bir hafta sonra tekrar uyguladım maşaallah böcek sorunu ortadan kalktı, size bunu tavsiye ederim.
Bir de ahşap ev yaptığınızdan bahsetmişsiniz, bende bir ahşap ev yaptırmayı düşünüyorum bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

gülsu
14-09-2011, 12:50
ay ay Uzaylı kız bahçeme gelmiş. Beni pek sevindirdi. Ben seni hep takip ediyorum. Her zaman yazmıyorum ama ben de takipteyim. Senin gibi fazla yazamıyorum. Ben biraz yazı özürlüyüm. Maşallah bir anlatımın varki roman gibi döktürüyorsun. Bu bahçe sizi çok yoracak ama sonu çok güzel olacak. Fasulyeler güzel oldu ama büyüdükçe tel kalın olmasına rağmen koptu bütün fasulyeler yerde. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Çünkü 30 m uzunluğunda üstü fasulyelerle dolu teli kaldırmak mümkün değil. Bu sene böyle oldu. Seneye çift kat tel yaparak fasulyeleri sardırmak gerekecek. Şu an fasulyeler buldukları her yere tırmanıyor. Epeydir bahçemle ilgilenemiyorum. Kayınvalidem hasta olduğu için bahçeye fazla gidemiyorum. Arada bir sebze almaya bir koşu gidip geliyorum. Siz çok pozitif bir insansınız. Bahçemi her zaman ziyaret etmenizi isterim ve bundan da çok mutlu olurum. :)
Sevgiler.....

arzuakyurek
14-09-2011, 12:55
Bahçeniz harika Gülsu hanım, ellerinize sağlık. Ordu'nun nersindesiniz, benim eşimde Dedeli köyünden.

gülsu
14-09-2011, 13:02
Sn kocasinan bey bahçemize hoş geldiniz. Bahçemizi beğendiğinize sevindim. Güllerdeki bitlerle ilgili bende araştırma yaptım. Dediğiniz gibi arap sabununun iyi geldiğini öğrendim. Güllerim şu anda güzel durumdalar. Güllerden fazla çeşidim yok ama zamanla olur inşallah. Ahşap evi eşim yaptı. Deniz kenarında küçük bir ev oldu. Bir ara resimlerini paylaşırım. Sağlıklı günler dileğiyle..

gülsu
14-09-2011, 13:05
Arzu hanım Merhaba Ordu'nun merkezinde oturuyorum. Köyüm Merkez kızılhisar köyü.Dedeliyi biliyorum. Ordu biriyle karşılaşmak çok hoşuıma gitti.

arzuakyurek
14-09-2011, 13:12
Google Earth den baktım köyünüz çok güzel, hemşerim :)
Sizi tanıdığıma çok sevindim.

gülsu
14-09-2011, 13:18
Arzu hanım evet köyümüz çok güzel sahilede çok yakın. Kunduza yavrusu güzel gelir. Benim köyümde bana güzel geliyor. Eşimin köyüde Kumrunun tekke köyü orasıda çok güzel bir köy. Bu arada eşiniz ordulu siznerelisiniz.Bende tanıştığıma çok sevindim.

arzuakyurek
14-09-2011, 13:47
Ben İstanbul'da doğdum ve hala ne yazık ki İstanbul'dayım :) rahmetli babam Amasya, rahmetli annem Sivas'lı idi. Şimdi kimlikte Ordu yazıyor :) yani benim büyüdüğüm bir köyüm olmadı hep köy hasreti çektim. Bir ara Ordu'ya yerleşelim dedik ama bazı özel durumlardan dolayı vazgeçtik, şimdilerde Edirne Keşan'ı düşünüyoruz bakalım hayırlısı :)
Sevgiyle kalın

gülsu
14-09-2011, 13:59
Anne ve babanızı kaybettiğinize çok üzüldüm. Allah mekanlarını cennet eylesin. Çok büyük acıdır zira o acıları bende yaşadım.Bir köy özleminiz varsa hemen gerçekleştirn derim. Nerede olursa olsun hiç farketmez önemli olan bahçe kuracağınız yerde mutlu olmanız. Mutlu olacağınıza da inanıyorum. Bence hiç beklemeyin. Bahçede çalışmak insana ilaç gibi geliyor.Bahçemde ne kadar tohum ve fide olursa sana gönderirim. Hoşçakalın.

Uzaylı
14-09-2011, 14:02
Tabii ki, her zaman uğrarım. Ben bütün gün forumda aktif görünüyor gibiyim. Aslında sabah bir bakıyorum, yazabilirsem çay keyfi esnasında yazmaya çalışıyorum. Güne kahvaltı sonrası çayla başlamazsam bütün gün başım ağrır, bağımlılık yapmış. Derken forum açık kalır ama ben koşturmacalara başlarım. Bu arada forum öyle durur mu sanıyorsunuz? Hayır, nöbetçi (eşim ) çoktan başına geçmiştir bile. Habire araştırır. Bahçeleri gezer, yazışmaları takip eder. Bazen seslenir böyle böyle olmuş diye... Saat 15:00 bizim ikindi kahvaltı zamanı, çörek, börek kahve molası. Ben yine forum başına biraz takılırım, sonra yine koşturmaca. Akşam yemek sonrası çay keyfi, bazen cemo abla msnden huuu der bazen ben kardeşime yazarım. Bir taraftan tvde bir şey varsa takılırım. Ertesi gün bahçe keyfi... Keyif diyorum, çünkü gerçekten bahçede çalışmak çok keyifli geliyor. Orada içtiğim çay bir başka geliyor esen rüzgarla gölgede püfür püfür çayımı yudumluyorum.

Bahçenizde kışlık hazırlıklar, çiçekler çok güzel. Bazı şeyleri not alacağım bu yüzden akşama gezintiye devam. Ben pozitif enerjiyi sizlerden alıyorum, teşekkür ederim. Yani bu sizin güzelliğiniz. Yansıtabiliyorsam ne mutlu bana... Benim adım Mehtap, manası ay ışığı. Ay güneş ışınlarını yasıtıyor, ben de sizin enerjinizi demek. Buna sevindim. Şimdi bir şeyler atıştırayım, malum ikindi kahvaltısı için oturdum. Bizde kek ve kahve var, buyrun gelin...;)

arzuakyurek
14-09-2011, 14:07
Ahhh Gülsü, inan şuan tek isteğim bahçem :) yollayacalını söylediğin tohum ve çeliklerle beni çok mutlu ettin. İnşallah bende (ve tüm bahçe isteyen insanlar) senin gibi güzel bir bahçeye sahip olurum. Çok teşekkür ederim.

gülsu
14-09-2011, 14:08
Sevgili Uzaylı afiyet olsun

gülsu
14-09-2011, 14:10
Sevgili Arzu sen bahçeni hazırla bana buradan bir mesaj ondan sonrası bir postaya bakar.

kocasinan
14-09-2011, 14:38
Sn kocasinan bey bahçemize hoş geldiniz. Bahçemizi beğendiğinize sevindim. Güllerdeki bitlerle ilgili bende araştırma yaptım. Dediğiniz gibi arap sabununun iyi geldiğini öğrendim. Güllerim şu anda güzel durumdalar. Güllerden fazla çeşidim yok ama zamanla olur inşallah. Ahşap evi eşim yaptı. Deniz kenarında küçük bir ev oldu. Bir ara resimlerini paylaşırım. Sağlıklı günler dileğiyle..

Sayın Gülsu Hanım teşekkür ederim, ahşap evinizin resimlerini dört gözle bekleyeceğim kolaylıklar dilerim.

Uzaylı
14-09-2011, 14:42
Sayın kocasinan tavuklarınız varmış. Tahminime göre bahçeniz de var. Neden siz de bahçe sayfanızı açmıyorsunuz?

Şimdi başka bir başlıktan öğrendim Haymana 'da bahçeniz varmış. Fotoğraf bekliyoruz.;)

kocasinan
14-09-2011, 14:58
Sayın kocasinan tavuklarınız varmış. Tahminime göre bahçeniz de var. Neden siz de bahçe sayfanızı açmıyorsunuz?

Şimdi başka bir başlıktan öğrendim Haymana 'da bahçeniz varmış. Fotoğraf bekliyoruz.;)

Sayın Uzaylı bir bahçe aldım, fakat üzerine henüz bir ev yaptıramadım, ahşap bir ev yaptırmayı düşünüyorum, Allah kısmet ederse ev olunca sayfa açacağım.

Uzaylı
14-09-2011, 15:13
Bahçeyi baştan beri geliştirirken, çabaları anlatmak, fotoğraflamak bütün zorluklara rağmen çok keyifli oluyor. Gelen tavsiyeler de konuya başka açıdan, başka bir gözle bakmaya teşvik ediyor ki bu da çok faydalı oluyor. Bizim de bahçemiz evimizden 48 km. uzakta ve bahçede evimiz yok. Yapım aşamalarını da hep beraber takip edeceğiz inşallah.

İnşallah eviniz de, bahçe sayfanız da hayırlısıyla gönlünüze göre tez zamanda olsun dilerim.

kocasinan
15-09-2011, 08:00
Amin, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

gülsu
23-09-2011, 13:29
Hafta sonu bahçede biraz çalıştık. Birkaç da resim çekeyim dedim. Çiçek çeşitleri şu an fazla değil olanlarda bunlar.

gülsu
23-09-2011, 13:33
fasulyeler toplandı dondurucuya yerleşti tabii. Denemek için börülce ekmiştim bayağı başarılı oldu. Buralarda pek börülce bilinmez. Fasulyenin olduğu yerde börülcede olur dedim. Nitekimde oldu.

gülsu
23-09-2011, 13:36
Bizim buralarda kokulu üzüm olur kokusu mis gibidir. Şimdi tam zamanı

gülsu
23-09-2011, 13:42
1-2. resimdeki çiçeğin adını bilmiyorum. Yaprakları hafif etli sukulent grubundan sanırım. Hafif ve güzel bir kokusu var. Komşum hediye etmişti oda adını bilmiyor.
bir kadife çiçeğim
bir kına çiçeğim
bir tanede elvudi ağacım var. Bahçede çam türü olan tek ağaç yerinide sevdi.

gülsu
23-09-2011, 13:50
Dostlarla beraber orman gezintisi yapıp mantar topladıktan sonra yorgun bir şekilde eve dönüş. Güzel bir gündü. Doğayla başbaşa olmak muhteşemdi.

gülsu
23-09-2011, 13:53
bahçeden devam ilk açan beyaz kasımpatı

gülsu
23-09-2011, 13:58
Bana göre bahçemin her zaman bir gözdesi vardır. Bu aralar bu mor asterler bahçemin gözdesi. Birde misafiri var.

gülsu
23-09-2011, 14:01
Eşim resim çekmeye meraklıdır. Benim hoşuma gitti. Sizlerle paylaşmak istedim. İyi seyirler. Bugünlük bu kadar yeter diyorum.

arzuakyurek
23-09-2011, 14:12
Sevgili Gülsu bahçen yine tüm güzelliği ile kendini göstermiş, ellerine sağlık. Hakikaten Ordu'da yetişen fasülye çok daha lezzetli oluyor, havası mı suyu mu toprağı mı o lezzeti veriyor anlamıyorum. Yoksa kirmit mi topladınız :) bizim eleman gitmişti bayramda Ordu'ya sipariş ettik yok dedi, demek ki yeni çıktı. Afiyetle yiyin. Sevgiyle kalın...

gülsu
26-09-2011, 13:18
Sevgili arzu evet fasulyelerimiz çok lezzetli olur hele yaylada yetişenlerin bir başkadır lezzeti. Ormanda kirmit topladık. Buradan mantar yazmıştım. Kirmit yöresel olduğu için herkes bilemez diye öyle yazmıştım. Bu aralar pazarlarda görüyorum.Teşekkür ederim. Hadi çık gel Ordu'ya beraber yiyelim. Sağlıcakla kal canım.

Yücel Canpolat
26-09-2011, 13:29
birileri yer biri bakar kıyamet ondan kopar,ablacığım ellere var bize yok mu:)

gülsu
26-09-2011, 13:39
ooooo Yücel hocam bahçeme gelmiş. Hocam ne demek istediğiniz kirmit olsun. Sizin canınız sağolsun. Sizde buyrun Ordu'ya hep beraber yiyelim. Aş ne kadar ikram edilirse o kadar bereketi artar. Ev sahibede bundan epey faydalanır. Bu durumda ben çok karlıyım.:)

Yücel Canpolat
12-10-2011, 17:48
kirmitler toplanmış ama gülsu hocam ortalarda yok:)mantarları kurutuyor galiba:)

gülsu
13-10-2011, 09:35
Hocam bu aralar çok meşgulüm. İşyerinde taşınma işleri evde hastamızda olduğu için bahçeye gitmeye de zaman bulamıyorum. Forumda fazla dolaşamıyorum. Burada kirmit kurutmak merasime tabi iki gün güneş üçüncü gün yağmur oluyor. Keşke kurutabilsek sizede gönderirdim. Kirmit değil ama size başka bir şey gönderebilirim.:) Hocam size ulaşabileceğim bir adres özelimden yazarmısınız. Hoşçakalın.

Yücel Canpolat
19-11-2011, 05:37
arkadaşlar Gülsu hocam ortalarda gözükmüyor,öyle tahmin ediyorum ki bahçesinin sonbahar ve kış hazırlıklarını bitirdi tabi ne kadar yorulduğunu biliyoruz bu yüzden bahçelerimizi ziyaret edecek derman kalmadı,önümüzdeki sezon bayrak yarışında önde olacak eminim:)ama şurası da unutulmamalı çok zorlu rakipleri var yani ''zor dur almak biz den bayrağı''

gülsu
24-11-2011, 07:27
Sayın Yücel hocam bu ara biliyorsunuz çok yoğunum. Bahçeye doğru dürüst gidemiyorum. Tabii kafamda yapacak şeyler çok var da bir türlü hayata geçiremiyorum. İnşallah hepsi olacak. Bu arada sizlerden bayrağı kapmak aklımın ucundan bile geçmedi. Benim sizlerden bayrağı almam için on çit mısır yemem lazım...:) Siz koşuyorsunuz ben daha yeni adımlıyorum.....Görüşmek dileğiyle...

gülsu
24-11-2011, 07:59
Daha önce çekilmiş sabah sefası... birde komşunun büyük sığla ağacı heybeti hoşuma gitti. Renkleride şu an bir başak güzel

gülsu
24-11-2011, 08:03
Bahçemin son güzelleri kasımpatıları. Umarım beğenirsiniz.

gülsu
24-11-2011, 08:09
Devam....
Seraya marul ve ıspanak ektik.Geçen yıl çok güzel ıspanak oldu. Öyle lezzetli olduki ıspanağın tadına vardık. Pazardan aldıklarımızla alakası yoktu.
Bu sene kocayemiş çok meyve verdi. Kocayemiş ağacı ve meyvesi çok hoşuma gidiyor. Şu an hem meyveleri oldu hemde seneye olacak meyvelerin çiçekleri oluştu.

gülsu
24-11-2011, 08:11
Kocayemişin reçelini yaptım. Çok güzel oldu tavsiye ederim.

gülsu
24-11-2011, 08:14
Bunlarda balkon ve evimdeki son güzellikler.

gülsu
24-11-2011, 08:16
devam....

gülsu
24-11-2011, 08:20
Menekşenin rengini çok beğeniyorum.
Orkidelerim çiçek saplarını vermeye başladılar..:)
Bu günlük bu kadar hoşçakalınız. Yarın yine geliriz darılmayınız..:)

sevim4
24-11-2011, 09:18
Sevgili gülsu kasım patılar çok güzel maşallah küpe çiçeği hala çiçekli.
orkıden yavrulamış ellerine sağlık.
Sevgiler.

Periş
24-11-2011, 17:19
Sevgili Gülsu kasımpatı begonyalar küpeli çiçeği harika balkon ve evinizde güzellikler mükemmel ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

gülsu
25-11-2011, 09:50
Sevgili Sevim4 ve Periş ziyaretinizden çok memnun oldum. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Küpe çiçeğim sonradan yine çoştu. Orkidelerin evimin kraliçesi onları artık yetiştirebiliyorum. Çiçek saplarını görünce sevincimi görmeniz lazımdı...:)Beni çok sevindirdi. Saygılar sunuyorum.

nılgun_dogan
26-11-2011, 20:16
Sevgili gülsüm hanım hepsi bir harika acaba orkidenin çiçekleri kuruduktan sonra sapını dibindenmi kestiniz benmi öyle görüyorum.

Güzin Çakar
26-11-2011, 23:37
Sevgili Gülsu bahçenize şöyle bir göz atmayı düşünmüştüm.Mümkün değilmiş.Başından sonuna kadar büyük bir keyifle izledim.İlk defa gördüğüm bir bitki olan Tradescantia'nıza da bayıldım.Yaşattığınız bu güzellikler için sonsuz teşekkürler...

gülsu
28-11-2011, 07:10
Sevgili Nilgun hanım bahçeme hoşgeldiniz. Orkidenin sapını dibinden kestim. Birkaç çelik yaptım ama tutmadı.

gülsu
28-11-2011, 07:19
Segili gçakar hoşgeldiniz. Bahçemi beğendiğinize sevindim.:) Emek verince Yaradan da lütfunu gösterince böyle güzellikler oluşuyor. Paylaşınca da pek keyifli oluyor. Tradescantia mavi çiçekli oluşu çok hoşuma gidiyor. Doğada mavi renkli fazla çiçek bulunmuyor. İnşallah daha güzellerini izletmek dileğiyle ben de çok teşekkür ediyorum....

Yücel Canpolat
20-02-2012, 12:06
ben ce bu kadar suskunluk yeter gülsu kardeş:)

gülsu
29-03-2012, 13:26
İlk bahçe tanıtımıyla başlayayım dedim. Buradaki tanıtımı 1. mesaja taşıdım

gülsu
29-03-2012, 13:41
Yücel hocam artık suskunluğumu bozuyorum. Buradayım artık.
Bahçenin tamamına çiftlik göresini sererek işe başladık sayılır.
Çok çok iş var. Meyvelerin dipleri kazılacak, sebze yerleri yapılacak, çiçekler ekilecek, kivi direklerini diktik, asmalara yerler yaptık foto çekmiştim ama yalnışlıkla sildim. Sonra hepsinin resimlerini tekrar çekip atarım. Artık havalar ısındı çiçekler nasıl açşamda güzelliklerimizi göstersek diye sabırsızlanıyorlar. Bende bahçedeki az da olsa güzelleri sizler le paylaşmak istedim. Buyurun. Önce seradaki marullar la başladım. Seranın içinde çıldırdılar. Sonra fulyalar bu çiçeğin sarısına hayranım ve bahçeyede çok yakışıyor. Benim fulyalı yolum.

gülsu
29-03-2012, 13:43
devam......

gülsu
29-03-2012, 13:45
devam...

gülsu
29-03-2012, 13:49
devam...
İşyerimdeki açelya da güzelliğini esirgemedi.

gülsu
29-03-2012, 13:55
Sevgili Bıcırık hanıma buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Göndermiş olduğu suklulentler çok güzel oldular. Kalançolar müthiş çiçek açtılar. Hemde renk renk. Beni bu güzellikleri göndererek çok mutlu etti. İnşallah sizde mutlu olursunuz. Çiçekleriniz size teşekküre geldiler.

gülsu
29-03-2012, 13:57
devam...

gülsu
29-03-2012, 14:00
devam ediyor...

gülsu
29-03-2012, 14:04
çok güzeller bol resimleri çektim....Resimler güzel değil ama kusuruma bakmayın. Çok güzel çekemiyorum..

gülsu
29-03-2012, 14:06
Sevgili Bıcırık hanımdan gelen çiçeklerin son resimleri.

gülsu
29-03-2012, 14:09
Bunlarda ofisdeki diğer güzeller..

gülsu
29-03-2012, 14:11
ofisden bu kadar

gülsu
29-03-2012, 14:16
Bunlarda evdeki güzellerim. Bahçede ki çiçekler az olduğu için evdeki ve işyerindeki çiçeklerimi sizinle paylaşmak istedim. Umarım beğenmişsinizdir. Her gittiğim yerde çiçekler olsun istiyorum. Şimdilik hoşçakalın....

Sevgi Durul
29-03-2012, 16:42
Sevgili gülsu, bu (http://www.agaclar.net/forum/937138-post206.htm) tanıtım bilgilerini ilk mesajına eklemeniz gerekmekte, bunu düzelt butonunu kullanarak yapabilirsiniz.

Kalanchoelerinizi çok beğendim. Ben benimkileri kaybettim, herhalde sulamayı ayarlayamadım. Aşırı sulamaktan kaçınırsanız, üzülmezsiniz.;)

Bol bitkili, bol ürünlü bir sezon diliyorum. Sevgiyle...

sevim4
30-03-2012, 07:17
Sevgili gülsu, kaloşlar harika ben bu yıl kayıp ettim tümmünü.
Ben bardak menekşesimi kördüm orda.;)

gülsu
30-03-2012, 08:02
Sevgili SDurul tanıtımı ilk sayfaya taşımıştım diğerini silmeyi unutmuşum. Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Kalanchoeler önceden pek dikkatimi çekmezdi. Şimdi en ön sırada yer alıyorlar. İnsanı fazla yormuyor. Çiçekler aylarca açabiliyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Siz üzülmeyin ben çok çok yetiştirince size de gönderirim. Bütün bahçeler bu sene bereketli geçer İnşallah. Saygılarımla....

gülsu
30-03-2012, 08:06
Sevgili sevim4 kaloşlar çoğalınca size de gönderirim sakın üzülmeyin. Bunları bana sevgili bıcırık göndermişti. Nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Aynı mutluluğu size de yaşatmak isterim. Evet bardak menekşesi yalnış görmediniz. İnşallah değişik çeşitlerinide bulabilirsem yetiştireceğim...Sevgiyle..

fatıh58
04-04-2012, 15:21
Tek kelime mükemmel, gerçekten, o bahçede insan yaşadığını hisseder

canannuman
12-04-2012, 10:34
glayöl.terasın kenarı sıra zıpçıktı dikmiştim geçen yıl tek tük açmıştı şimdi ise çıldırdılar. beni çok sevindirdiler.

Herşey çok güzel ancak penbe zıpçıktılara vuruldum diyeyim zaten pek beğeniyordum bu çiçeği sıralı ekince göz doldurmuş Maaşallah.
Acaba soğanları toprakta kar, don geçirebiliyorlarmı kuraklığa dayanıklımı?

gülsu
12-04-2012, 10:43
Sayın fatih58 bahçemize hoşgeldiniz. Beğendiğinize sevindim. Evet bu bahçe bana dünyadaki bir çok güzellikleri anlatıyor....

gülsu
12-04-2012, 10:50
Sayın canannuman hoşgeldiniz. Teşekkür ediyorum. Zıpçıktıları bende çok beğeniyorum. Soğanları topraktan hiç almıyorum. Yaz kış yerinde duruyorlar. Baharda sadece çiftlik gübresi olursa veriyorum. Zahmetsiz bir çiçek. Hepsi birden açınca çok güzel görünüyor. Saygılar sunuyorum...

canannuman
12-04-2012, 11:24
glayöller açmak üzere.bugünlük bukadar yeter mi arkadaşlar yoruldum ha
Müsadenizle,114 nolu mesaj
3. resme yorum katmak istiyorum iyice dikkatli bakın lütfen ben bazen çiçekleri insanlara çok benzetirim.
Bu resimdeki ufaklık 2 gözü bir ağzı var. Neşeli turuncu rengli kafasını kaldırmış. Küçük bir çoçuk gibi boyuna bakmadan açmış, 2 küçük yaprağına bakın.
İlk büyük çiçekten sonra gelen yaprak eli, elini kaldırmış. Hadi anne okula gidelim der gibi. Hayata yeni başlayan çocuk gibi duruyor benim gözümle.
Bir daha dikkatli bakın.
Boy posu ufak, çocuk.
Ağzı burnu çiçek dişicik erkekcik organı,
Yaprakarı el. Birinide annesine uzatmış gezme istiyor sanki. ;)

gülsu
19-04-2012, 08:19
Sayın canannuman bazı insanlar vardır. Sadece bakarlar görmezler. Siz hem bakıyor hemde görüyorsunuz. Bu çok güzel bir yetenek tebrik ediyorum. Saygılar.....

almira
19-04-2012, 09:11
Ben bu bahçeyi gezmekte ne kadar geç kalmışım. Herşey harika. Ellerinize sağlık.

gülsu
20-04-2012, 07:22
Sevgili almira bahçeme hoşgeldiniz. Beğendiğinize çok sevindim. Teşekkür ediyorum.

gülsu
20-04-2012, 07:28
Rengini çok sevdim. Bu çiçeği bir yakınım Almanyadan getirmişti. 3-4yıl oldu. En görkemli bu sene açtı.

gülsu
20-04-2012, 07:33
Sayın daffodil'in gönderdiği sümbül ve nergizlerim. Bu güzelleri bahçeme kazandırdığı için buradan kendisine çok teşekkür ediyorum.

gülsu
20-04-2012, 07:35
Devam....

gülsu
20-04-2012, 07:41
Bahçedeki diğer güzeller. 1. resimde ortada kasımpatı sırasıyla lale, kırlandan topladığım muskarin ve çuha çiçekleri güzel bir köşe oluşturmaya çalıştım.

gülsu
20-04-2012, 07:45
Bahçe kamelyasız olmaz. Laleyi de çok seviyorum. Çok asil bir çiçek. Tam bir Leydi...

Bir paket halinde karışık renkli soğanlar almıştım. İlk olarak kırmızı açtı. Diğer renkleri merakla bekliyorum....

gülsu
20-04-2012, 07:47
Diğerleri...

gülsu
20-04-2012, 07:50
İşyerinde de hiç boş duramıyorum. Buradaki güzelleri de sizlerle paylaşmak istedim....

gülsu
20-04-2012, 07:57
Neden bu zamana kadar orkide yetiştirmedim? Kendime kızıyorum. Harika bir çiçek...:)

Son resimdeki bir begonya türü sanırım yaprakları çok güzel. Bir yerde görmüştüm. Yaprak aldım. Suda köklendirip toprağa geçirdim. Sonuç ortada...:)

akçabardak
03-05-2012, 18:27
Merhaba ben yeni üyelerden akçabardak. Bugün bahçenizi ziyaret ettim bahçeniz harika çiçekler muhteşem bütün çiçeklere bakmaya doyamadım hepsi de ayrı bir güzeller. Kocayemiş reçeli dikkatimi çekti tarifini de yazarsanız sevinirim. Saygılar

bıcırık
09-05-2012, 21:44
Harikasınız sevgili gülsu emeklerinnize sağlık...sevgilerimle..

gülsu
31-05-2012, 13:09
Bu resimler yaklaşık 20 gün önce çekilmiş resimler.
Köye gitmiştim fındık bahçelerinin altı renk renk dayanadım bir kaç kare alayım dedim...
Evimin bahçesindeki sarı ponpon güller. İnşallah küçük evin etrafınada sardıracağım.

gülsu
31-05-2012, 13:17
Sultan küpelerimi budadım böyle oldu şu an daha güzel sonra tekrar resim çekeceğim.

Laleler endamını gösterip gittiler. Mor renkli lale hiç görmemiştim. Tam ortası mavi net çekemedim. Kendisi resimden daha güzel. Seneye çok dikilecek çiçeklerden bir tanesi artık laleler olacak.

gülsu
31-05-2012, 13:19
Lalelere devam. Açma süreleri kısa da olsa lalelei çok sevdim. Eşim laleleri çok seviyor. Bundan böye baheye eşim için lale dikeceğim....:)

gülsu
31-05-2012, 13:24
Uyku çiçeklerini küçük evin etrafına sıraladım. Rengi ve öbek öbek oluşunu beğeniyorum.

Mor salkım büyüyecek küçük evin çevresini dönecek İnşallah...:)

gülsu
31-05-2012, 13:28
Bunlarda yol kenarında hoşuma gittiği için topladığım sarı çiçekler. Sarı boya çalısına benzettim ama ne olduğunu bilmiyorum. Üzerinde çok uzun dikenler var. Kokusu da güzel. İşyerinde bana eşlik etsin istedim...

gülsu
31-05-2012, 13:38
Yağmurlar son zamanda imda da yetişdi. Bütün sebzeleri ektik diktik. Bir ara ektiğim sebzeleri anlatırım.....Çok şükür bahçe düzene girdi...Bundan sonra bahçede dinlenebilirim. Ne zaman gitsem işten oturamıyorum...İnanın şöyle bir bahçeye bakınca yorgunluk falan kalmıyor. İşte bu diyorsun. Mutluluk. Benim için müthiş bir mutluluk...Ya sizin için ?
Sağlıcakla kalın....

gülsu
07-06-2012, 14:12
Bugün öğlen saatinde bahçeye bir uğradım... Dün güzel yağmur yağdı bitkilere ilaç gibi geldi. Öyle güzel çoşmuşlar ki...

gülsu
07-06-2012, 14:16
Devam..

gülsu
07-06-2012, 14:20
Mavi çiçeklerin arkasında iri papatyalar var açmak üzere...
Bu sene aslanağzının yerini değiştirdim çok az açtılar inşaallah seneye güzel açarlar...Bana küstüler galiba..
Turuncu lilyum açmak üzere..

gülsu
07-06-2012, 14:23
Yüsnüyusuflarım da bu sene pek nazlı açtılar. Geçen sene çok güzellerdi..