View Full Version : gülsu / bahçe
2. resimde; Forumda görüpte çok beğendiğim guara çalısını da nihayet guldum ve bahçeme diktim.
Amarlisler açtılar. Geçen sene soğanlarını arkadaşlara vermiştim. Onlarda bahçede fazla yoklar...
Bahçeden genel görüntüler..
Yine çok sevdiğim çiçeklerden fırça çalısı. İlk çiçeklerini görünce hayran olmuştum. Artık benim bahçemde de var.
Fırça çalısının arkasında mis zambağı ay gibi parlıyor...
4 ve 5. resimdeki çiçeğin ismini bilmiyorum fakat mavi yaprakları top top sarı çiçekleri harika...
Bahçeden genel görüntü; Mısırlar, fasulyeler, enginarlar, biberler, domatesler, fasulyeler, marullar..v.s.
Kivileri sardırmak için beton direkler yapıldı.
Sera içindeki sebzeler...
Çelikten yetiştirdiğim güller...
Dağ çilekleri,
Koyulhisar dutları,
Küçük evin etrafına sarılacak pembe ponpon güllerim açmak üzere..
Seradan eve bakış...
3. ve 4. resimdeki üzüm kokulu siyah üzüm diğer adı izabelle onlar içinde kavak ağaçlarının altına sundurma yaparak yukarıya kaldıkdık..
Sayın redsonia ve alcen beğenileriniz için teşekkür ederim. Alcen'in bahçesini biliyorum izlemekten zevk duyuyorum. Sayın redsonia sizin balkonuda eni konu dolaşacağım. Dar zamanda gezmek istemiyorum. İyi günler diliyorum.
Orhan Özbilgiç
07-06-2012, 16:10
Sayın gülsu;
Valla ben bu kadar beklemiyordum. Ne kadar sıcak bir bahçeniz var!
Rengarenk.
Küçük bir ev. Çeşit çeşit çiçekler. Nerdeyse yenilecek kıvama gelmiş, seradaki sebzeler. Beyaz dut dikmediğime pişmanım. Koyulhisar dutunu görünce canım çekti.:p
Herşey çok şirin. Hiç itici bir şey yok. Sağlık içinde keyfini sürün.
Selam ve sevgiler.
Sayın Gülsu,
Bahçenizi gezdim, herşey çok güzel. Ellerinize emklerinize sağlık.
Bahçenizde ve evinizde ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu zamanlar geçirmenizi temenni ederim.
kamelyaniz ne güzel acmiş.herşey muhteşem.tebrikler
Sn. gülsu çok güzel bir bahçeniz var. Arayı fazla uzatmayın bu güzelliklerden mahrum bırakmayın bizi. ;)
n.yıldız
13-02-2013, 13:11
Sevgili gülsu bahçeniz çok güzel. Ellerinize ve emeklerinize sağlık. Allah herkese nasip eder İnşallah. 10 m2 lik bir bahçeye bile razıyım ben. Sukulentlerle(kaktüs kardeşliği) ilgili özelinize mesaj yazdım. Gönderemeyince e-postadan yolladım. Umarım okursunuz. Sevgiler...
Denizardacan
13-02-2013, 15:44
Sevgili Gülsu merhaba,
Uzun zamandır yoksunuz sanırım, umarım bir sıkıntı yoktur.
Bahçeniz mükemmel, doğal tam olması gerektiği gibi.Ayrıca evinizdeki ve ofisinizdeki tüm bitkilerinize de hayran kaldım.
Sağlıkla kalın.
Sn Orhan hocam çok teşekkür ederim. Sizin gibi bir üstadın bahçemi beğenmesine çok sevindim. Sizin bahçenin yanında benim bahçenin esamesi okunmaz. Çok çok teşekkür edrim. Kendimce bir şeyler yapıyorum. Bahçeyle uğraşmak beni çok mutlu ediyor.
Sn Sarin ve Sn lalolu beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim.
Sn h dogan uzun zamandır bahçeye gereken ilgiyi gösteremedim. Bundan sonra İnşallah bahçemle ilgilenebileceğim. Teşekkür ederim.
Sevgili N Yıldız bahçeyi beğendiğinize çok sevindim. Siz istemeye devam edin. Allah bir gün isteklerinizi gerçekleştirecektir. Umudunuzu hiç bir zaman kaybetmeyeceksiniz. Mesajı okuyamadım. e-postada bir problem var siz tekrar buradan mesaj yazınız. Mesaj kutusu dolu olduğu için mesajı almamış. Şimdi boşalttım. Şimdi yeniden mesaj gönderebilirsiniz. Sevgiler..
Sevgili Denizardacan uzun zamandır buradan yazamadım. 6. aydan sonra hastalarım vardı onlarla ilgilenmekten hiç zaman bulamadım. Bazen Siteye girip çıkıyordum. Merak ediyorum kim ne yapıyor. Neler yapıyor. İnşallah bundan sonra resim yüklemeye, bahçeyi güzelleştirmeye devam ederim. Ayrıca beğeniniz için de teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.
Uzun bir aradan sonra bahçemden giriş yapalım dedim. Fakat biraz gerilerden sonbahardan başlayacağım. Umarım beğenirsiniz. Kasımpatlarından sadece beyaz sarı ve mor rengi var. İstiyorum ki kasımpatının bütün renkleri bahçemde olsun. Bu fotolar cep telefonuyla çektiklerim. Beyaz kasımpatı fotoğraf makinasında onlarıda en kısa zamanda buraya aktaracağım.
Ben bunlara yaprak güzelleri diyorum. Sanırım begonya ailesinden.
Yaprak güzellerine devam. Birde beyaz güzel çiçekler açmaz mı? Beni şaşırttı.
Evdeki menekşelerim çiçek açtı ofisdekileri bir türlü açtıramadım. Potasyum gübresi versem açar mı? Acaba.
Orkikem de geçen seneki gibi güzelliğini gösterdi.
Koyu pembe orkide açmasını bekliyorum. 2. resimdeki beyaz orkidem onu evde bakıyorum. Yeni çiçek açtı bir ara onuda buradan gösteririm.
Bunlarda benim bahçedeki evracam şimdi seranın içerisine bıraktım. Yanında elvudi ve aleovera
Bu sene bahçemde tek kök olan kadife çiçeğim..
Bunlarda blkondan görüntüler. Hurma kurutmaya kalktım. Bir gün eve gittiğimde hurmalar yok olmuş. Eşim onları üzerlerine sinek geldi diye hepsini çöpe atmış. Oysa ne hayallerle yapmıştım. Kısmet değilmiş. Ne yapalım..:) Sağlık olsun.
Bu suklulentin rengine hayranım. Yazın yeşil sonbahara doğru bu rengi alıyor.
2. resimdeki de bir sedum.Sarı çiçek açıyor. Diğer resimler para ağacı veya maymun ağacı da söyneniyor. Suklulent grubundan. Para ağacım 8 yaşında. Onu bana bir akrabam verdi. Kendisi İstanbula gittiği için bakamıyorum dedi. Ben tabii hemen kabul ettim. Çok büyük bir türlü uygun yer bulamıyorum.
Kendisi küçük ama çiçeği "al yazmalım selvi boylum"...
Ofisteki hercai ve çuha çiçekleri
devam... Çuha rengini gösterdi..
Kendisi küçük ama çiçeği "al yazmalım selvi boylum"...
Bu çok güzel değişik , bayıldım , :D
Kız kurdelasını köklenmesi için suya koydum. Geçen seneki beyaz açelyayı yaşatamadım. Pembeyle yetiniyorum.. Kohleranın İnşallah çiçeğinide görürüm. Daha çok küçük.
Sultan küpesini çok seviyorum. Önceki sene çok güzeldi. Bu sene pek nazlı açtı. Tabi ben ona bu sene hiç bakamadım. Ama keyfi güzel. Kışı balkonda geçiriyor. Yazın doğru dürüst açmadı. En güzel çiçeğini kışın açtı.
Sayın Zafer İnandıklıya buradan teşekkür ediyorum. Bana sanki bir hazine gönderdi. Beni öylesine sevindirdi. Şimdi bunları büyütmekle ve ekmekle meşgulün. Yeri geldikçe buradan paylaşacağım...
Zafer beyden gelenler. Bir gecelik gelin. Çoban püskülü. En son doğadan aldığım bahçemdeki çuha çiçeği..
Ofisteki mum çiçeği. Üe arkadaşlardan birine gitmek üzere hazırlanan Kalançolar.
Yıllardır yetiştirmek istediğim yılbaşı çiçeği sonunda çiçeğinide gördüm.
Milli kırmızı bu çiçeği de çok seviyorum. İnşallah diğer renklerine de sahip olurum. Brdak menekşesi geçen sene açtı açacak derken hepsi çürüdü. BU sene yine bir hevesle bekliyorum.
Hep bahçembe olması istediğim kamelya pembe ve kırmızı. Beyaz rengide oturduğum evin bahçesinde var zamanla bunların yanına gelecek. Diğer hangi renkler varsa onlarda alınacak. Çok güzeller.
Bahçeye sarı fulyalar ile girelim mi?
Bir kaç çeşit soğanlı çiçeklerim. Soğanlı çiçekleride çok severim. Bana baharın müjdecisi gibi geliyor..
ocak ayındaki gül goncaları. Soğuktan açamadan çürüdü.
Bunlarda seradan görüntüler. Limon ağacını yeni aldık. Seraya diktik. Üzerinde bir de limonu var. Yediveren limon diyorlar. Bakacağız yedi kere verecek mi? Tabii ıspanaklar çoktan yendi.
Limonun üzerinde çiçekleri var. Resim güzel olmadı ama 2. resimdeki sarı çan çiçeği
Sayın kntlmelekten gelen kaktüsler. Kendisine buradan Çok teşekkür ediyorum. Kntlmelek bakın kaktüsler elele tutuştular.
Bürodaki çiçek rafım. En sonunda ben odadan çıkacağım galiba. Her taraf çiçek doldu. Bu seneki favori çiçeklerim kalançolar. Geçen sene küçüklerdi. Bu sene çok çoştular. Beni çok memnun ettiler. Bunlara sahip olmama sebep olan bıcırık hanıma teşekkür ediyorum.
Resimler güzel çıkmadı. Resimde göründüğünden çok çok güzeller..
Sevgili gülsu kalançolarınıza bayıldım, harikalar .Evet gerçeklerinin süper olduğuna eminim.Yani böylede olmaz olan var olmayan var demi ama;)
Bende çok isterim böyle rengarenk olsunlar...
Zerrin Torun
23-03-2013, 08:49
Sn.Gülsu kalonchelerinize özel bir bakım uyguluyormusunuz.Benimkiler böyle olamıyor.Gübre veya besin veriyormusunuz.Bizi aydınlatırsanız mennun oluruz.Maşalllah.
Sayın olcim teşekkür edrim.
Sayın nardane beğendiğinize sevindim. Şimdi değil ama sonbahar doğru size de kalonçolardan gönderebilirim. 4-5 arkadaşa yeni gönderdim. Bayağı azaldılar. Dallarından koparıp yetiştireyim. Siz bana eylül ayı gibi hatırlatın. Size de göndereyim. Bu güzelliklere sizde yakından bakın. Forumun amaçlarından bir tanesi paylaşmak değil mi?. Hoşçakalın.
Her gün baksam sıkılmam , nazarım değmesin :)
Sn eylem tugce teşekkür ediyorum. Her zaman camın önünde duruyor. Sulamalarını düzenli yapıyorum. Çiçek tomurcukları oluşurken 15 gün arayla 2 kere potasyum verdim. Diğer zamanlarda zaman zaman sulama suyuna sıvı gübre koyuyorum.
kamelyavadisi
25-03-2013, 13:56
Merhaba;
Görsel şölen yaşattınız. Emeklerine sağlık.
Sıkılmadığınıza sevindim. Küçük bir görüntü ile sizi mutlu edebildiysem ne mutlu bana.
Sayın kamelya vadisi teşekkür ederim. Sizin bahçeyide gezerken aklım kalıyor. Benimde 3 çesit kamelyam var ama diğer çeşitleride edinmek istiyorum. İnşallah sizden temin edebilirim. Sizinde emeklerinize sağlık.
Ne küçüğü ; görsellere bakmak bile , beni mutlu ediyor , vallahi sizlere çok zahmet oluyor ( benim yükleme yapamadığımı düşünürsek ) :)
Sayın attar, hberbul,ezo,zencefil çiçeği,Hülya,melih500,sevgi,cemo,jineop,loveforlif e,armeria ve asya ceylan beğenileriniz için teşekkür ederim.
Hiç zahmet değil. Çok zor değil öğrenebilirsiniz. Biraz uğraşın yapacaksınız. Yükleme yapınca insanın çok hoşuna gidiyor.
Fotoğraf makinemde bir sorun var , sanırım beyni sulanmış :) Yüklemeyi öğrendim de , makineyi bir türlü fırsat bulup servise götüremedim :( Sulu beynin kurutulması gerekmiş
En kısa zamanda resimleri bekliyoruz..:)
Zerrin Torun
26-03-2013, 18:16
Tebrik ederim.Övgüleri hakediyorsunuz.
çok güzeller sayın gülsu.çok kıskandım.bir, çok güzel çiçek yetiştirenleri, birde çok yiyipte zayıf olanları kıskanıyorum.
Eylem tugceteşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.
sevoş lütfen kıskanmayın. Sizde bu güzellikleri yetiştirebilirsiniz. İstediğiniz çiçek varsa isteyin göndereyim. Sizde nasiplenin.
teşekkür ederim gülsu.Bende her renkten aldım ama sonunda hepsini kuruttum veya çürüttüm.Artık pes ettim.etraftan seyretmekle yetiniyorum.
Sayın nardane beğendiğinize sevindim. Şimdi değil ama sonbahar doğru size de kalonçolardan gönderebilirim. 4-5 arkadaşa yeni gönderdim. Bayağı azaldılar. Dallarından koparıp yetiştireyim. Siz bana eylül ayı gibi hatırlatın. Size de göndereyim. Bu güzelliklere sizde yakından bakın. Forumun amaçlarından bir tanesi paylaşmak değil mi?. Hoşçakalın.
Ayy çok teşekkür ederim , inşallah hatırlatırım size .
Kolay gelsin...
İşyerindeki çiçeklerimin sürekli fotoğraflarını çekiyorum. Ben de böyle mutlu oluyorum. Orkidem çok güzelleşti. Kohleranın çiçeğini çok merak ediyorum.
İkinci orkidem de çiçeğini gösterdi. Ayın 22 sinde tomurcuktu bugün böyle
Bardak menekşesini dört gözle açmasını bekliyorum.
Kardinal sarmaşığını 29.01.2013 tarihinde denemek için 1 adet tohum ektim. 2 ay sonra böyle oldu. Fazla büyümedi ancak boyuna bakmadan çiçek açmaya başladı. Beni çok şaşırttı. Şimdi kalan tohumlarımı ekeceğim.
Denemek için Adenium dan 1 adet tohumu 29.01.2013 tarihinde ektim. 2 ay oldu 2 yaprak verdi bir türlü 3. 4. yapraklar gelmiyor. Çok yavaş büyüyor. Ben yine diğer tohumlarımı ektim. İnşallah yetiştirebilirim.
mandalinleerik
29-03-2013, 10:40
İş yerinizde çiçeklerle uğraşmanız çok güzel. Benimde iş yerimde çiçeklerim ve akvaryumum var günün yoğunluğunu ve yorgunluğunu hafifletmenin en güzel yolu. Sizi kutlarım.
Teşekkür ederim mandalinleerik. Onlarla ilgilenmek hakikaten bütün yorgunluğumu gideriyor.
Seradaki kaktüsüm keyfi yerinde.
Yine işyerinden kareler..
ellerinize emeklerinize sağlık, çok çok güzeller, içim açıldı sayenizde :)
Sevgili Gülsu,harika bir bahçen var,bugüne kadar nasıl farkına varmamışım bilmiyorum.Üstelik bahçenin tamamını dolaşmadım başa dönüp herşeye bakacağım,sanıyorum gördüklerim göreceklerimin garantisi...Eline emeğine sağlık sevgiler.
Sayın hüzün çok teşekkür ederim.
Sevgili berçin:
Bahçeme hoş geldiniz. Her zaman beklerim. Tamamını da görmenizi isterim. Ayrıca yorumlarınızı da bekliyorum. Size güzel zaman yaşattıysam ne mutlu bana. Sevgiler...:)
Tohum takas etkinliğinden aldığım tohumları ekip yetiştirmek istiyorum. İnşallah başarabilirim. İlk olarak zinia tohumdan çıktılar. Sayın heyyamolaya buradan teşekkür ediyorum.
Bu sene sardunyalardan 2 saksı daha diktim. Toplam 4 saksı oldu. İlk çiçeğini de gösterdi. Başka renklerinide edineceğim. Çok zahmet istemeyen bir çiçek. Dallarından kırarak kolayca çoğaltılabiliyor.
İstediğim çiçeklerden birtanesiydi. Düğün çiçekleri nihayet 4 rengini aldım. Şimdilik balkonumda duruyor. Daha sonra bahçeye geçireceğim. Bu güzellikleri her zaman izlemek istedim. Onun için bahçeye götüremedim. Kah evin içinden, kah balkona çıkarak bu güzellere bakıyorum.
Güzel düğün çiçeklerine devam..
Bir tanede şebboy. Kokusu muhteşem. Her zaman şebboyların kokusunu beğenirim.
Dünyalar tatlısı yakışıklı küçük oğlum.
Küçük evim arkasındaki uyku çiçekleri evin köşesindeki mor salkım.
Balkondaki suklulentlerim.
Acem halısı açmaya hazırlanıyor.
Sultan küpesi geçen sene pek güzel olmadı. Bu sene iyi gibi görünüyor. İlk çiçeğini gösterdi.
Burası da köyde ablamın bahçesinden. Kameriyenin yanındaki kartopu öyle güzel açmışki. Hakikaten bembeyaz top top resimde pek güzel çıkmadı. Görüntüsü çok güzel. Kayalıktaki uyku çiçeği. Bir kucak dolusu çuha çiçeği.
Melisa geçen sene kokusuyla bizi mestetdi. Asla vazgeçmeyeğim çiçeklerden birtanesi. Herkese tavsiye ediyorum. Benim ağacım geliştikçe isteyen arkadaşlara çelikte gönderirim. Gelişimi güzel gidiyor. İnşallah bol çiçekli olur.
Yasemin çiçeği bakalım ne zaman açaçak.
Cennet ağacı diyorlar. Yaprakları büyüdükçe kızıllaşıyor. Rengi çok güzel oluyor.
Bu da evdeki beyaz orkidem. Resmini çekmeye doyamıyorum. Çok zarif ve narin bir haımefendi gibi.
Cardinal sarmaşığı küçücük boyuyla böle açtı.
Adeniumlar topraktan çıkmaya başladılar. Başarabilirsem 5-6 kök adeniumum olacak.
Bunlarda evimin bahçesindeki sarı ponpon güller. Yeni açmaya başladılr.
Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı,düğün çiçekleri ,kartopu,sukulenler,orkide ve beyaz kamelya hepside çok bakımlı ve güzel görünüyorlar.:))
Maşallah üretimhane gibi,tohumlar da ekilmiş elinize emeğinize sağlık...
kamelyavadisi
06-05-2013, 12:59
Beyaz kamelyam.
Çalışmalarınız çok güzel. Özellikle kamelyanıza bayıldım. Tebrik ederim.
kamelyavadisi
06-05-2013, 13:06
Bu kamelya da benden size hediye olsun.
Sevgili Berçin güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Bir şeyler ekerek denemeyi seviyorum. Bitkilerin ilk tohumdan çıkış halleri beni çok mutlu ediyor. Düşünün toprağa kuru bir şey atıyorsunuz. Bambaşka şekilde size geri dönüyor. Bu muhteşem birşey. Saygılar.
Sayın kamelyavadisi bahçeme hoşgeldiniz. Çok teşekkür ediyorum. Sizin kamelyaların yanında esamesi bile okunmaz. Ayrıca hediyeniz için de teşekkür ediyorum. Saygılar.
Tebrik ediyorum Kolay gelsin
Sayın hocam bahçeme şeref verdiniz. Ben çok teşekkür ederim.
Muhtesem bir bahce muhtesem cicekler inanilmaz bir emek ellerinize yureginize saglik,benimde tek hayalim bir bahce...
Teşekkür ederim gizsu. İnşallah sizin de birgün bir bahçeniz olur.
Kamelyalarınız çok güzel, elinize sağlık. Kamelyavadisi'nin de onayını aldığınıza göre bu iş tamamdır. Ben Adana'da denesem herhalde haşlanmış bir kamelyam olur. :D (sıcaktan dolayı)
n.yıldız
14-05-2013, 15:11
Sevgili gülsu, bahçeniz çok güzel. Bütün bitkileriniz maşallah harika. Ne kadar emek verildiği belli oluyor. Aslında bahçe sayfalarından uzak durmak istiyorum. Güzelim bahçeleri gördükçe, bahçem olmadığı için üzülüyorum:(
Ellerinize ve emeklerinize sağlık.
Sevgili n.yıldız öncelikle bahçeme hoşgeldiniz. Bir gün yolunuz düşerse bu bahçede beraber çay kahve içelim. Çayı bilmiyorum ama kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Böylelikle kırk yılı hatır konusunda garantileriz. Bahçe resimlerine bakmaya korkmayın. Bu formda olanlardan sonradan bahçe sahibi olan var. Siz güzel şeyler istedikçe Rabbim verecektir. Ben böyle inanıyorum . Bahçe emek istiyor ama sonrası çok güzel oluyor. Yetiştirdiğin sebzeyi meyveyi yemek bambaşka bir duygu. Sevgilerimi sunuyorum. Hoşçakalın..:) ederim.
Bahçem henüz çiçekleri tam olarak açmadı. Yeni yeni renklenmeye başladı. Önümüzdeki ilk fırsatta ne var ne yok hepsini resimleyeceğim. Ancak geçen yıl makinamda kalan birkaç poz var onları da sizlerle paylaşmadan edemedim. 2 ay sonra bahçem yine böyle olacak.
mandalinleerik
15-05-2013, 10:17
Bahçe çok güzel ama ben evi de çok beğendim. O beyaz duvarlara nazar boncuğu, gölgeliğe de askılı saksılar ve rengarenk sarkan çiçekler çok yakışır.
nurcanaybay
15-05-2013, 12:27
Bir de pergulenin ayaklarına sarılıcı ... mesela clematis :)
Eviniz gerçekten çok şirin , sağlıkla oturun .
mandalinleerik
15-05-2013, 12:37
Bir de pergulenin ayaklarına sarılıcı ... mesela clematis :)
Eviniz gerçekten çok şirin , sağlıkla oturun .
Bak o aklıma gelmemişti. Çok haklısınız.
Sayın mandalileerik bahçeme hoşgeldiniz. Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim. Fikirleriniz çok güzel. Ben de saksılardan sarkan çiçekler çok hoşuma gider. Bundan sonraki aşamalarda yapmayı düşünüyorum. Bu evde her zaman kalmadığım için git gel biraz zor oluyor. Biraz yoruluyorum ama sonra onlara bakarken bütün yorgunluğum gidiyor. Evimizin adı küçük ev özellikle yazları ailece toplandığımız biryer. Burayı çok seviyorum....Saygılar..
Sayın nurcanaybay hoşgeldiniz. Dediğiniz gibi düşünüyorum. Clematisleri ben bilmiyordum. Buradaki arkadaşlardan öğrendim. Harika bir sarmaşık. Öğrendiğim günden beri peşindeyim. Hala bir arpa boyu yol alamadım. Bulunca oralara sardırmak istiyorum. Daha önce sabah sefası sardırmıştım. Fakat her yere yayıldı. Sonra onları söktüm. Daha önce de bahsetmiştim. Evin arka tarafında bir köşede bembe ponpon gül bir köşede mor salkım diktim. Onlar çatının kenarından arkadan öne doğru uzamaya başladılar. Beyaz sarmaşık gül ve sarı ponpon gülde yetişiyorlar. Küçük evin çatısından renk renk çiçekler şelale gibi aksın istiyorum. Teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum...
Günaydınlar;
Öncelikle bahçeden genel bir görüntü ile başlayalım. Küçük evin 2 tarafında önce küçük fomlu çiçekler, sonra biraz uzun olanlar ondan sonrada çalı formlu çiçekler. Hepsi şimdilik içiçe oldu ama sonra arkadaki meyve bahçesi yetişince ara ara serpiştireceğim..
Hasekiler bu sene çok coşkulu. Sonbaharda çiçeklerin hepsine yanmış çiftlil gübresi koymuştum. Haseki tarlası oldu. Şubat ayında da karışık gübre az az vermiştim. İşe yaradı galiba. Hasekileri hiç böyle görmemiştim. Tohumdan yeni yetiştiriyorum. Başka renklerimde olacak. Sevgili Güler abla göndermişti. Takastanda gelmişti. Merakle bekliyorum. Seneye göreceğiz artık.
hasekilere devam. Arslanağzı ile birbirine pek yakıştılar.
Aslanağzının yerini değiştirmiştim. Bu sene yüzümü güldürdüler. :) Ancak kendine geldiler. Böyle uzun formlu çiçekleri çok seviyorum. Bahçeyede çok yakıştığını düşünüyorum. Diğer renklerinide ektim bakalım ne çıkacak.
Beyaz ve yavruağzı renginde bodur aslanağzı, aynı sefa, hüsnüyusuflarda coştu bu sene tek tük açamaya başladı.
İki çeşit karanfilim var. Bir tanesi açtı kokusuda çok güzel. Eskiden hemen hemen her evin balkaonunda olurdu. Onun için karanfilleri çok severim..
Geranium maderense AGM ödüllü Sayın Adalet Yağcının 3554 nolu mesajında gördüm. Bu çiçek o çiçek yanılmıyorsam. Tabii çok sevindim. Bahçemde ödüllü bir çiçek oluşu hoşuma gitti.
Nihayet bahçemde bodrum papatyası da var. Resimler pek güzel olmadı. Beyaz ve leylak renginde.
Lilyumlarda açmaya hazırlanıyorlar. Beyaz renk olanın çok güzel kolusu oluyor. Onun için bahçenin her yerine dağıterak diktim. Bu sene hepsi çiçek vermek üzere.. ENson resimdeki lilyum turuncu renk boyu 1 metreyi buldu. Tepesinde 20 den fazla çiçekleri var. Açınca nasıl olacak kimbilir.
Çelikten yetiştirdiğim leylak. Artık çiçekleri bitti.Küçük olmasına rağmen bayağı çiçek açtı.
Fazla çeşit gülüm yok ama olanı da bu kadar. Yalnız eskiden kırmızı kadife gül vardı. Mis gibide kokusu olur reçel yapardık. İşte onu özellikle yaşatmaya çalışıyorum. Bir kaç yere diktim. En sevdiğim güldür.
Amarlis ve bahçe külü açmaya hazır..
Acem halısı. İsteğim gibi gür olmuyor. Herhalde toprağını beğenmiyor.
Echevericam kışı serada geçirdi. Yeni dışarı çıkardım. Yağmur suyu çok iyi geldi. Çiçekleri çıkmaya başladı.
Çelikten yetiştirdiğim gül hatmi, filbahri, yaprak döken mor manolya aradan da kırmızı gül bakıyor.
Çelikten yetiştirdiğim biberiye artık bu anaç oldu. Dalından çok çelik yaptım. Çiçeklerin etrafına çit yapacağım. Beyaz sarmaşık gül, sarı çan ağacı, oya ağacı, çalı hanımelisi
Çekirdekten yetiştirdiğim şeftali 3 senelik. 2. resimdeki güz üzümü nasıl meyve verecek merakla bekliyorum. Çelikten yetiştirdiğim adi kartopu, havlu püskülü..
Gül hatmi ve cennet ağacı şimdi yeşil ama sonra yaprakları kırmızı oluyor. Acer gibi kırmızı rengi oluyor. Ozaman çok harika görünüyor.
Mandalina küçük ama çok çiçeği var. Narda çiçeklendi. Kiraz bir kaç tane. Bu sene şebinkarahisar dutumuz bol.
Taflan (kara yemiş) bu sene ilk defa verdi ve çok bol meyvesi var..
Bunlarda seranın içindeki biber ve dometesler. Büyüyeceklerde biz yiyeceğiz...
Bunlarda bahçedeki diğer sebzeler..
Devam.. Kara lahana olmazsa olmaz...
Bütün bunların sefasını böyle Beyefendi sürüyor. Gerçi hakkını yememek lazım. Meyve sebzelerle o ilgileniyor. Sağolsun. Daha çok meyve sebze var resim çekilecek. Sonrada buradan sizlerle paylaşılecek. Bahçe çok yoruyor. Yorulsamda böyle bakınca bütün yorgunluğum geçiyor.
İşyerinde arkadaşımın yetiştidiği orkide. Üzerinde tam 38 adet çiçek var. Ben böyle orkide ilk defa görüyorum... O kadar harika ki muhteşem duruyor.
İşyerindeki kohleram bekle bekle nihayet açtı. Bu ne kadar güzel çiçek böyle .Ben buna hayaran kaldım. Dışı kadife gibi tüylü çok zarif bir çiçek. Bir adıda japon küpesi olarak biliyorum. Yaprakların altına doğru 20 den fazla çiçeği var. İlk çiçeği açtı bir haftadır üzerinde. İnanın resimdekinden kat kat güzel. Bakalım kaç gün açık kalacak. Başka türleride var. Artık ötekileri de bulmam lazım çok hoşuma gitti. Bakımıda kolay. Sıra şimdi diğer türlerini bulmaya geldi..
İşyerindeki orkidelerim.. 10 adet selluka tohumundan bir tanesi çimlendi. Gözüne bakıyorum. İnşallah büyütebilirim.
Balkondaki çiçekleri es geçmek istemiyorum. Sultan küpesi bir karış boyu yok çiçek açtı. Farklı renklerde de var henüz açmadı..
Yıllardır balkonumda sardunya yapmak istedim. Şu anda üç renk var. Ebruli ve beyaz çelik aldım diktim. Beyaz renk daha yeni çelik diktim ama çiçek açtı.
Petunyalar akşamları harika kokuyorlar, ipek çiçeği henüz fide halinde, top feslsğende dokundukça kokuyor.
Yasemin ve melisa çalısı bol sürgün verdiler. Galiba bol çiçekli bir sene geçireceğiz. Şebboylarda yakında tohuma kalkacak bayağı bir tohum olacak. Şebboyun arkasında küçücük ıtırda çiçek verdi. Şaşırttı beni.
Yılan kaktüsüm 2 dal ama geçen senede bu senede çiçeğini eksik etmedi. Silvestrii çiçeğe hazırlanıyor.Üzerinde çok çiçek var. Ama unlu bit yine musallat oldu. Temizleyip arap sabunlu karışım yapıp fısfısla atıyorum. Bakalım nasıl olacak.
Dua çiçeğide küçücük boyu ile açmaya kalkmış. Nasıl renk açacak merak ediyorum.
Köye gittiğimde ablamın bahçesinden topladığım çeçekler. Kendi bahçemdekilere kıyamıyorum. Avizenin camlarını saksı yaptım. Bir tanesine suklulent bir tanesine sarı kız diktim. Suklulentte sarı çiçekli çıktı. Çokta güzel açtı.
Yıldız çiçeğim anneler günü hediyesi. Renkleri çok hoşuma gitti. İçerideki orkidemi ve diğerlerini bakmadan geçmeyelim.
Balkona oturup çamlara doğru bakmak doğrusu insanı çok dinlendiriyor. Parkın kenarına diktiğimiz patlıcan incir ağacı bir mahalleye yetiyor. Üstelik sepet sepet toplayıp köyede gönderiyoruz. Çok bereketli. Parkımızın müdavimi atımız her zaman parkta yatıp kalkıyor. Uzaktan onu çok seviyoruz.
Oğluma öğretmeni evde kullanmadığınız birşeylerden ödev yapıp getirin demiş. Bende bir şamdanım vardı camı kırılmıştı. Böyle yaptık bakalım öğretmen ne diyecek.
Bunlarda bodur aslanağzı balkona renk kattılar. Daha önceki yıllarda çiçekçiden aldım sonra tohumdan üreterek bahçeyede diktim. Balkonda da gözümün önünde olsun istedim.
Benim afacan oğlumun gözüne takılanlar. yağmurdan sonraki güneş ve diğerleri... Artık çok yoruldum.....yine de :)
Sayın smnunal, nurcanaybay, neslihan0602, h.doğan, orhan özbilgiç, n.yıldız, s.durul ve diğer arkadaşlar beğeniliriniz için teşekkür ediyorum. Ama yorumda bekliyorum. Bizler bu işe yeni başladık. Sizin gibi tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacımız var. Ben bahçemi buradaki arkadaşlar sayesinde bu hale getirdim. Öğreneciğimiz daha çok işler var. Afiyette olun İnşallah.
n.yıldız
02-06-2013, 10:20
Sevgili gülsu, sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Nerelerdesiniz? Bir problem yoktur İnşallah. Bahçenizdeki herşey birbirinden güzel. Bahçenizin yeni fotoğraflarını bekliyoruz.
Sevgili n.yıldız bahçeme hoşgeldiniz. 10 Gündür hastaydım. Bel fıtığı yine ortaya çıktı. Onun için siteye giriş yapamadım. Çok şükür şimdi biraz iyiyim. Bahçenin fotoğraflarını yeni çektim. En kısa zamanda yükleyeceğim. Senin çiçeklerden ne haber... Sevgiyle kalın....
n.yıldız
03-06-2013, 10:33
Çok geçmiş olsun. Kısa zamanda iyileşin İnşallah.
Yaprakları kocaman bir kalanchoe vardı, hani en büyüğü. İşte o 1 haftadır tomurcuklu. Öyle sevindim ki... Sabırsızlıkla bekliyorum hangi renk açacak diye. Kalanchoe yapraklarından 1 tanesi 1 haftada yavru verdi. Diğer 2'si beklemede.
Atlas yavaş yavaş uzamaya başladı.
Sukulentler büyüyor. Yapraklar yavru bile verdi.
Hepsi yerlerine alıştı. Acem halısı çok güzel yapraklanmaya başladı. Acem halısı başlığında sordum cevap alamadım. Ucundan budarsam yanlara doğru dallanmasına faydası olur mu dersiniz? Sevgiler.
Teşekkür ederim. Mutluluğun yazılarından okunuyor. Acem halısını ben hiç budamadım ama olur diye düşünüyorum. Hatta kırdığın dalıda toprağa dikerek köklendirebilirsin. Ben daha önce uzun dalı saksının içine yuvarlak yaparak koydum. Farklı yerlerden hem toprağa kök saldı hemde dal verdi. Kırmadan uzun dalı toprağa değdirebilirsin. Sevgiler.
Herkese Günaydın;
Yaklaşık 4 yıldır bahçede olan turuncu renk lilylum neredeyse küçük evin yarısı kadar oldu. Üzerinde 26 adet çiçeği var. Harika bir görüntüsü var. Sizcede öyle değil mi?
1.2 resim lilyumun ilk hali ve sonra böyle oldu.
Bu sarı çiçeğim bahçeye çok yakışıyor. Hiç beni üzmüyor. Her sene gittkçe artıyor. 3-5 kökten şu anda bahçenin her yerine dağılmış durumda.
Sevgi Durul
10-06-2013, 11:08
Bu sarı çiçeğim bahçeye çok yakışıyor. Hiç beni üzmüyor. Her sene gittkçe artıyor. 3-5 kökten şu anda bahçenin her yerine dağılmış durumda.
Sarı çiçeğiniz coreopsis grandiflora, sevgili gülsu.
Bu arada liliumlar çok güzel açmış, benimkilerde henüz tomurcuk yok.
Sevgili SDurul sarı çiçeğin ismi için teşekkür ederim. Ara sıra sizin bahçenizide bazen sesli bazen sessiz geziyorum. Sizde harika şeyler yapıyorsunuz. Tebrik ediyorum. Sizinde vuslata ermeniz yakındır. Biraz daha sabır. Sabretmeye değiyor.
Cuma günü yolumuz Tokata düştü. Geri dönüşte bu manzarayla karşılaştık. Sizlerle paylaşmak istedim...
Öncelikle işyerindeki çiçeğimi göstermeden geçemeyeceğim.
Bizim küpemiz güzel de Japon küpeside çok güzel değil Mİ?
-Kohleria (Japon küpesi)
Yine bahçeye dönelim. Trabzon hurması bol çiçekli
Devam... Amerliys, hüsnüyusuf, Mis kokulu pembe gülüm.
Sayın Zafer İnandıklının gönderdiği "Çin yüksükotu" bahçemi şenlendirdi. Şimdilik tek dal. Çiçek yapısı çok güzel çok hoşuma gitti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Seneye dahada çoğalacak.
Guara çalısıda açmaya başladı.
Silvesti güzel oldu ama üzerinden unlu bit eksik olmuyor.Balkonda da var bu böcek yüzünden doğru dürüst açamıyor.
Fırça çalısı açtı ama pek neşeli değil. Saksıdan toprağa geçirince biraz bocaladı. Seneye daha güzel olacak gibi düşünüyorum. Kendi yetiştirdiği fırça çalısını açmasını bekliyorum. Henüz çiçeği görünmüyor.
Evracam da o güzel çiçeklerini gösteriyor. Minyatür lale gibi.
Evin bir tafında mor salkım sarıyor. Diğer tarafında pembe ponpon güller. Biraz puslu çıktı ama böylede hoşuma gitti.
Domates sırıkları hazırlandı.
Amerliys, hüsnüyusuflar açmaya devam.
Kokulu siyah üzüm bol.
Biraz da balkona gidelim mi? Bence gidelim. Petunya, Damat mendili, bu sene altın çağını yaşayan sardunyalar....
Sardunya ya devam. yıldız çiçeği.
Latin çiçeği. Gelişimi güzel bol çiçekli halini hayal ediyorum.
Çayır minesi çok zarif çiçekli.
Kalançonun ilk defa bu rengini gördüm. Tabii hemen aldım. Kat kat çiçeği çok harika ve farklı. Kalanço çiçeği bakımı ve üretimi kolay. Çiçeğide çok uzun süre üzerinde kalıyor. Yaprak yapısıda dolgun. Yani kalanço yetiştirmek için çok sebep var.
Paskalya çiçeği
Pazarda bir teyze satıyordu. 3 Tl. ye aldım. Üzerinde tomurcukları vardı. Hepsi birden açınca çok güzel oldular. Saksı değiştirmedim. Ne olur ne olmaz.
Uzun süredir aradığım ceylanlar gittikçe çoğalıyor.... Henüz dal olarak diğer çiçeklerin yanlarına diktim. Sonra özel saksılarına dikilecekler. Umarım çok çok yetiştirip buradaki isteyen arkadaşlarla paylaşırım.
Devam...Pembe, mor,beyaz, kırmızı hepsi bir arada.
İpek çiçeği yakındır arz-ı endam eder. Sedum sieboldininde keyfi yerinde..
Yaseminin uçlarında hep çiçek var. Hepsi açınca kokusunu düşünemiyor. Mis gibi kokacak.
Sultan küpesinin 15 gün önceki hali..
Sultan küpesi 1 hafta önceki hali...
Şimdi de bahçeye dönelim li? Bakalım bahçede neler oluyor.
Seranın içindeki biber ve domateslerin keyfi güzel.. Çiçek vermeye başladılar.
Serada yetiştirdiğim marulun cinsi güzel olduğu için tohum bıraktım.
n.yıldız
10-06-2013, 17:42
Hepsi çok güzeller sevgili gülsu. Hepsinde gözüm kaldı. Özellikle sultan küpesi. paskalya ve sardunyalara bayıldım. Ceylanların ayrı bir güzelliği var zaten. Silvestri ne güzel çiçeklenmiş öyle. İnşaallah ben de görürüm çiçeklerini.
Benim gibi bahçe hasreti çekenler için de o bahçenin tadını çıkarın olur mu?
Sevgili n.yıldız çok teşekkür ederim. Ben bütün bahçe severlerin yerine de çay içerim ama seni ve bütün bahçe severleri bu bahçede misafir etmekte isterim. Hiç merak etmeyin ne hoşunuza giderse ilerleyen zaman içerisinde, bende çiçeklerden çoğalttıkça sana da gönderirim. Sultan küpesinin eskiden beri hastasıyım. Elimde 5-6 cins var. Hangi renk bilmiyorum. Akşama sabaha açacaklar. Onlarda buradan arz-ı endam edecekler. Tabii başlarına bir felaket gelmezse. Sevgiyle kalın.
Geçen yıl seranın içerisinde bir kök biber bıraktım. Bahar gelince kuruyan biberin dibinden dal vermeye başladı. Artık çiçekte açtı. Biberini bekliyoruz.
Şebinkarahisar dutu tam yeme zamanı.
Beyaz ve sarı rengi bahçeye çok yakıştırıyorum.
Buda balkonumun dün sabahki durumu.. Sultan küpem istediğim gibi açtı. Nazarlayacağım. Maşallah diyelim..
akçabardak
11-06-2013, 17:43
Sevgili gülsu, beğeni tuşuna her ne kadar basmasam da bahçenizi uzaktan uzaktan hep takip ediyorum.
Karadeniz ikliminden olsa gerek bitkilerinizin maşallahı var, imreniyorum karadeniz bölgesindeki bahçelerine. Bol sebzeler ve çiçekli bitkiler dilerim, bereketi bol olsun.
Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim. Hepimizin bereketli ve bol çiçekli bahçesi olsun. Sevgiler..
Sevgili Gülsu, MAŞALLAH diyeyim herşey çok güzel. Sultan küpesi ayrı bir güzel. Renkleri harika eline sağlık. Küpe çiçekleriniz önceki senelerden sanırım. Kışın bakımını serada mı yapıyorsunuz?
n.yıldız
12-06-2013, 10:37
Sevgili gülsu, dün özelden mesaj atmıştım. Aldınız mı acaba? Eğer almadıysanız mesaj kutunuz dolmuş olabilir.
Sn Gülsu, bahçenizin her tarafını gezdim, tek kelimeyle herşey muhteşem. Araziyi iyi değerlendirmişsiniz. Ellerinize sağlık, sizden isteyeceğim birkaç bitki olabilir. İstanbuldan saygılar, selamlar...
Sevgili sevgi sultan küpesinin bu rengi benimde hoşuma gidiyor. 2011 yılında iki kök olarak edinmiştim. İlk sene çok güzel açtı. İkinci sene pek güzel olmadı. Geçtiğimiz eylül -ekim aylarında dipten 8-10 cm yüksekten dallarını kırıp onlarıda perlitte köklenmeye bıraktım. Kırdığım dalların her biri 2 **** 3 filiz atarak bu hale geldi. On beş günde bir sıvı gübre sulama suyuna katarak veriyorum. Arada bir yapraklarına su fısfıs yapıyorum. Sultan küpesi nemi çok seviyor. Çok yüksek sıcaklıkları da sevmiyor. Balkonum öğleden sonra çok güneş alıyor. Balkonda onu şemsiyenin altına gelecek şekilde tutuyorum. Kışın ise balkondaki çiçeklerin hemen hemen hepsini büyük masam var onu balkonun iç kısmına yaklaştırarak çiçekleri üstüne altına koyuyorum. Çok soğuk olursa bazen üzerine ince naylon çekiyorum. Güneş olunca açıyorum. Yeni edindiğim sultan küpelerimde var. Açtıkça buradan paylaşacağım. Bu arada köklendirdiğim sultan küpelerini de her gelen misafirime birer saksı ile hediye ettim.
Sn Yaylacı çok teşekkür ederim. Her zaman bahçeye beklerim. Bahçeden de ne isyorsanız alabilirsiniz. Saygılar.
Amarlyllislerin son demleri..
Gün güzellerim de açıyor. Çok zarif bir çiçek. Geçen yıl bahçenin kenarlarına bier kök serpiştirmiştim. Bu sene çoğalarak açmaya başladılar. Seneye daha da güzel olacak. Güler ablanın dediği gibi öbek halinde olunca daha da güzel görünüyor. Çiçeği çabuk geçtiği için öbek olunca siz farkına varmadan çiçekleri hemen soluyor diğeri açıyor. Benim sevdiğim bir çiçek diğer renklerinide alacağım artık. Ancak oturduğum evin bahçesinede yıllar önce diktim. Tam istediğim gibi bir öbek oluştu. Yan tarafdaki komşu bahçe düzenlemesi için toprak getirmiş. Toprağın bir kısmı benim çiçeklerin üzerine gelmiş canım gün güzelini mahvetmiş. Çok üzüldüm çooook..
Küçük evin bahçesinden genel görüntüler.
çıpçıktı ve ezan çiçeği ( gece mumu)
Ezan çiçeğinin akşam açışını izlemek harika. Kokusu da çok güzel.
Oturduğum evin bahçesindeki yıllar önce diktiğim zıpçıktılar. Öbek olunca çok güzel oldular. İki ara ile çekilmiş resimler. Yazın kurudu diye düşünürken bir yağmur yağar peşinden zıpçıktılar bir bakarsınız pesbembe olmuş. Size süpriz yapmış.
sarmaşık gülün bir salkımında merak ettim. Üşenmeden saydım tam 50 adet gül vardı. Güllerin büyüklüğü de 1 lira kadar var. Güzel değil mi?
n.yıldız
18-06-2013, 11:28
Sarmaşık güller başta olmak üzere hepsine maşaallah diyorum. Harikalar gerçekten.
Sevgili n.yıldız çok teşekkür ederim. Kendi bahçen gibi keyfini çıkar. Günlerdir sultan küpeleri açacak diye bekliyorum. Senin avatarındaki gibi istiyordum. Bir tanesi avatarındaki resimden. Çok çok sevindim. Sırası geldikçe foto ekleyeceğim. Şimdilik 2 çiçeği var ama olsun. Büyüdükçe çoğalacak.:)
Latin çiçeği sarı ve turuncu renkte açtılar.
Bir sultan küpesi var. Sürekli resmini çekip gösteriyor. Sakın böyle düşünmeyin. Bu çiçeği çok seviyorum. Cemo abla sultan küpesi muhabbetimiz çok olmuştu. Onunkiler kadar olmasa da yaklaştı sayılır. Hiç benim bahçeye uğramıyor. Bende başka bahçeye nasıl resim atlır onu bilmiyorum. Neyse öğrenince atarım. Bunlar benim prenseslerim. Resimleri güzel çekemedim. Çok çok güzeller. Her sabah onlarla bir bardak çay içmeden işe gitmiyorum.
Sevgili Gülsu bahçen, çiçeklerin hepsi çok güzeller,ellerine sağlık, bende topraklar uğraşmayı çok seviyorum, bahçeni yeni fark ettim, sıkı takipcisi olacağım...
Sevgili kitapçı kız bahçeme hoşgeldin. Bahçe sayfan hayırlı olsun. Çok teşekkür ederim. Bahçemle size örnek olmak beni çok sevindirir. Bende toprakla uğraşmayı çok seviyorum. Her zaman beklerim. Hoşçakalın.:)
Günlerdir bekliyorum açtı açacak. Nihayet açtı. 2. çeşit sultan küpem. Renkleri harika.
2. Güzele devam.İlk açınca çok koyu mor renginde oluyor. Zaman geçtikçe koyu pembe renge dönüyor.
3. Küpelim. Son resim bu sabah yağmurdan sonra çektim. Saat 07:00 civarında.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.