View Full Version : gülsu / bahçe
4. Küpelim. Tam açılamadı.
Sevgili n.yıldızın avatarındakinin aynısı 5. Küpelim. Baksanıza yandan eteğini kaldırmış merdivenden inen prenses gibi değil mi?
Bu da işyerindeki Kohleram ( japon küpelisi)
6. Çeşit küpelim. Bu küpelinin yaprakları böyle oldu. Üzerinde küçük küçük sinek gibi böcekler vardı. İlaçladım. Bakalım ne olacak Sizce bu hastalık nedir.
Bu da evdeki çiçeğim. Bu çiçeğin yaprak yapısı, rengi, yaprak aralarından çiçek açışı çok orijinal geldi bana. Bana göre çok özelliği olan çiçek.
Geçen hafta çiçekçiye uğradım. Sadece bakacağım dedim. Kendi kendime söz verdim. Çiçek almayacağım. Gidince hemen fikrim değişti. Küpelilere bir de italyan küpelisi ekledim. Son iki resim italyan küpelisiymiş. Araştırıp bakacağım nasıl bir şey nelerden hoşlanır. Japonya, Türkiye, İtalya ve şimdi merak ediyorum. Amerikan küpelisi var mı? Itırında kokusuna dayanamadım. Begonyaları çok beğenirim zaten. Bu türü çok çiçek açıyor diye biliyorum. Onun için aldım. Benim bu çiçek sevdam biteceğe benzemiyor.
Gece çok güzel yağmur yağdı. Rahmet yağdı diyorum. Bahçelere ilaç gibi geldi. Yağmurdan sonra bu sabah 07:00 civarında balkon fotolarım.
Bugün öğle saatinde bir koşu bahçeye gittim. Yağmurdan sonra ne var ne yok bakayım. Bahçe nasıl güzel anlatamam. Ancak resimlerde gösterebilirim. Öğle saati resim çekmek güzel olmaz ama ben dayanamadım. Şimdi bahçede papatyalar hakim.
Bugünlük bu kadar.Hoşçakalınız.
Balkondaki petunyalarımın en coşkulu zamanı. Çok sıcak olduğu için şemsiyenin gölgesine aldım. Biraz gölge daha iyi geldi.
Dün öğle saatinde bahçede biraz fotoğraf çektim. Öğle saatinde foto güzel olmuyor ama duramadım. Lilyumun son zamanları , artık glayöller, aster, yıldız çiçekleri açmaya başladı.
Bahçeden evreca, glayöl, karanfil, sardunya.
Bahçeden sardunya , yıldız, gazanya, ebegümeci
ne kadar güzeller...maşallah.
birtanecik
28-06-2013, 00:32
Merhaba Gülsu
bir önceki sayfanızda avizeden saksıya koyduğunuz sarkan çiçeğin adı ve yaşam koşulları nedir bendede var öğrenmek isterdim. Sarı çiçekli olanı pek güzel bahçeniz huzurla yaşayınız.
Merhaba birtanecik;
Bahçeme hoşgeldiniz. Güzel dileğiniz için teşekkür ederim. Sorduğunuz çiçeğin adı sarı kız. Her türlü ortama uyum sağlayan bakımı kolay çiçek. Asılı saksılarda sıralı sarı çiçekli görüntüsü çok güzel oluyor. Benimki daha küçük. Saksıyı tamamen doldurup aşağıya sarktığında daha güzel olacak. Ayrıca yer örtücüdür. Yere diktiğinizde değdiği yerden kök atar. Onun için çoğaltılmasıda kolay olur. Bir de kışın kuruyor. Baharda bakmışsın saksıdan tekrar artarak büyüyor. Geçen sene benimki küçük bir saksıdaydı 3-4 dal uzadı. Yaklaşık 1 m vardı. İnşallah seninkide bol çiçekli olur. İyi günler dileğiyle
Hepinizin Ramazan ayı hayırlı olsun. Önce bahçeden biraz görüntü alalım.
1. resimdeki tam bilmiyorum ama sanırım saray nanesi. Glayöllerin en güzel zamanı.
Karanfilin rengini çok beğendim. Kaynana dilleride güzel açtı. Bakalım incir olacak mı?
Haftasonu oğlumun balıktan dönüşünü beklerken çektim. Telefonla olduğu için biraz puslu oldu. Öyle güzel manzara vardı ki sizinle paylaşmak istedim. Denizin hafif hafif sallanışı insana huzur veriyor.
Kenarda beklerken yaban asmaları (clematisler) taşların üstüne doğru yayıvemişler. Öyle güzelde kokusu var ki. Keskin bir parfüm kokusunu andırıyor.
Yaylada semaver sefası. Kuzenimin çocukları misafirimizdi. Sıla ve Görkem onları çok seviyorum.
Elti ablamın kızının saçlarına papatyadan tac yaptım. Çok da yakıştı.
Segili berçinin çelik olarak gönderdiği sultan küpesi. Boyuna bakmadan açıverdi. Bu tür bende yoktu yeni bir çeşidim oldu. Diğer gönderdiklerini merakla bekliyorum. Umarım bir tanesi beyaz çıkar.
Ağaç bamyası da çiçeklerini sıraladı. Çok güzel kokuyor.
birtanecik
11-07-2013, 14:53
Merhaba Gülsu,
Küpelere özel bir bakım yapıyor musunuz? Bu kadar canlı nasıl oluyor? Nasıl bir ortamda güneş , gölge. >Sizden öğreneceğimiz çooooooooooooooooooooooook şey var çooooooooooooooooooooooooooook.
Bir arada bu kadar sultan küpesi yetiştirmek nasip olmamıştı. Bu sene çok güzel oldular. Onlar çiçek açtıkça mutlu oluyorum. Sürekli resimlerini çekiyorum. Sultan küpesini çok seviyorum. İyi ki bir sultan küpesi var. Demeyin :) Sevincimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Her sabah begonyaya bakmadan, fesleğen kokusu koklamadan ve çay içmeden evden ayrılmam. Yanında da fesleğen kokusu güzel oluyor. (Tabii ramazandan önceydi). Şimdi sadece bakıyorum.
İnsan isteyince her zaman kendini mutlu edecek birşeyler bulur. Şimdi ramazan başladı. Benim melisada açmaya ve mis gibi kokusunu yaymaya başladı. Sabah çay değil ama sahur yemeklerimi melisanın kokusu eşliğinde yiyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. Çom az açtı ama muhteşem kokusu var. Bu zamana kadar böyle yoğun bir kokusu olan çiçek görmedim. Gerçekten harika:)
Ceylan sardunyam 2. kez açmaya başladılar.
Petunyalar birer birer kuruyor. Neden kuruyor anlamadım. 2 kök kaldı.
Balkondaki diğer çiçekler.
2 Aydır beklediğim kaktüs nihayet açtı. Bir açtı pir açtı. Maşşallah. Bir tanede yavru çiçek var.
Sevgili Gülsu,ağzım açık gezdim hem küçük evin bahçesini hem balkonunu.Hele küçük evin geriden papatyalar arasında çekilmiş kareye bittim masal gibi. Küpelere gelince biliyorsun olay farklı bir boyuta geçiyor:))Benimkiler ara verdiler yeni tomurcuklar yolda,bahçedeki dev lilyum çok güzel onun cinsi nedir nasıl elde ettin bilgilendiriversen diyorum:)) Eline emeğine sağlık sevgiler...
insan doyamıyor bu güzelliklere bakmaya.tadını çıkarın.
Sevgili Berçin çok çok teşekkür ediyorum. Bahçeme ve balkonuma renk kattın. Dediğin resim karesini ben de çok sevdim. Küpeler bu sene altın çağını yaşadı. Üzerinde tek tük çiçekleri var ama sıcaklar geçtikten sonra tekrar coşacağa benziyor. Lilyumu yıllar önce ablam İzmir den getirmişti. Şimdiki yerini çok sevdi. Yıllar geçtikçe çiçekleri çoğaldı. Herhalde kocaman bir soğanı vardır. Hiç bakmadım. Yklaşık 10 sene önce oturduğum evin bahçesine diktim. Daha sonra küçük eve getirdim.. Soğanını bir eşeleyip bakalım. Birşeyler çıkacak mı? Çıkarsa senindir. Bu lilyum çok ilginç. Her sene tek dal olarak çıkıyor. Yanından yöresinden başka dal vermiyor. Güzel günler dileğiyle. Sevgilerimle...
Sevgili Sudem çok teşekkür ediyorum. En güzelleri senin olur İnşalllah. Sevgilerimle..
Sevgili Bitanecik mesajınızı geç farkettim çok teşekkür ediyorum. Küpeler nem ve gölgeyi seviyor. Uzun süreli güneşlerden rahatsız oluyor. Benim balkonum saat 11 den sonra hep güneşli. Küpeleri hemen hemen şemsiyenin altında tutuyorum. Toprağının kurumamasına dikkat ediyorum. Üzerine sık sık fıs fıs yapıyorum. Bazen yeşil bit ve beyaz sinekler olur. Onun içinde ilaç atıyorum. Çiçeklerini görüncede bütün yorgunluğum gidiyor. Öğrenmeye gelince siz bir başlayın gerisi gelecektir.
Sevgili Pares bahçeme hoşgeldiniz. Umarım sizlere faydalı olabilirim. Sevgilerimle...
Sevgili Pares bahçeme hoşgeldiniz. Umarım sizlere faydalı olabilirim. Sevgilerimle...
Sevgili Gülsu hoşbulduk:) bende ilk fırsatta bir bahçe sayfası hazırlamak istiyorum, o zaman yardımı beklerim:) görüşmek üzere:D
Herkese Merhaba; Epeydir bahçeden ve balkonumdan paylaşım yapamadım. Daha önce ve yeni çektiğim resimler. Umarım zevkli zaman geçirirsiniz. Kaktüsüm 2. ç,çeğini de açtı.
Devam... Beyaz sardunyam harika bir rengi var.
Kiviler komşunun bahçesinden.
Bunlarda Ayder yaylasından. Muhteşem bir yer . Cep telefonu ile çektiklerim. Esas fotoğraf makinasındakileri gösterince dahada beğeneceksiniz.
Ayder yaylasında renkler bir başka güzel.
Ayderden dönüşte gün batımı.
Köyde yabani ot. Her hali başka güzel.
Bunlarda Ordu Yoroz kent ormanından.
Yoroz'dan Ordu'ya bakmak muhteşem. O kadar yüksekte insanın tüyleri ürperiyor. Bir kere de olsa çıkmak lazım. Turnasuyu vadisi de çok güzel görünüyor. Yeni yapılan 528 hava limanı da görünüyor. Doğal olarak yetişen ericalar. Toplayıp vazoya koydum. Yirmi günden fazla var. Hala canlı olarak duruyor.
Yorozdan başka bir açıdan manzara. Dayı ve yiğenler pek mutlular.
Küçük prensimin Yorozda çay keyfi..
Birazda bahçede gezelim...Pek neşeli değil. Kurak biraz etkiledi..
Bahçeye devam.. Bazılar tohum takas etkinliğinden gelen tohumlardan yetiştirdim.
Çelikten köklendirerek yetiştirdiğim oya ağaacım. Daha çok küçük ama çiçek açtı. Nasıl sevindim. Bilemezsiniz.
Yeri değil ama heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. Bu arada gecemi gündüzüme katarak yetiştirdiğim büyük prensim asker oldu. Rabbim hayırlısı ile evimize dönmeyi nasip eder. İnşallah. Şimdi prensim Malatya'da.
Sayın Sarin Beyin gönderdiği lif kabakları çiçek açtı. İnşallah kabak verir. Fırça çalısı yeniden açtı.
Bunlarda evdeki kaktüslerim..
Balkondaki melisam kokusuyla her geleni mest ediyor. Temmuz ayının 15 inden beri çiçek açıyor. Hala çiçek açmaya devam ediyor. Yaseminde onu görünce coştu galiba..Karar aldım bütün arkadaşlarıma melisa yetiştirip vereceğim. Bu güzelliği herkesin koklamasını isterim...
Bahçedeki beyaz zıpçıktı bu sene çok bol çiçek açtı. İlk deva bu kadar bol çiçeğini bir arada gördüm.
evdeçiçek
12-09-2013, 15:38
Yeri değil ama heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. Bu arada gecemi gündüzüme katarak yetiştirdiğim büyük prensim asker oldu. Rabbim hayırlısı ile evimize dönmeyi nasip eder. İnşallah. Şimdi prensim Malatya'da.
Tez zamanda kavuşun inşaallah prensinize
Sayın evdeçiçek çok teşekkür ediyorum.
kaktüsçüm
22-09-2013, 18:32
emeğinize sağlık, çok güzeller
Rabbim güle güle gidip gelmek nasip etsin....O duygu bambaşka bir duygu .Ancak yaşayan bilir...Hayırlı teskereler...
bahtiyar02
22-09-2013, 22:41
Yaylada semaver sefası. Kuzenimin çocukları misafirimizdi. Sıla ve Görkem onları çok seviyorum.
Harika kareleri paylaştığınız için çok teşekkür edrim
Saygılar
birtanecik
23-09-2013, 08:02
SEvgili Gülsu ,
Ben melissayı Akçay'da bahçemde yetiştiriyorum. Eylül 1 anca çiçeklenip koku yaydı. Sizin bayağı erken açmış. Hikmeti nedir. Birde saksıda balkonda sanırım. Bende balkonda İstanbulda saksıda yetiştirebilir miyim?
Selamlar
Sayın kaktüsçüm teşekkür ederim.
Sayın sonkez çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Hakikaten bambaşka duygu. Bütün askerlerimize hayırlı teskereler diliyorum.
Sayın bahtiyar02 çok teşekkür ediyorum. Gördüğüm güzellikleri birileriyle paylaşmaktan hoşlanıyorum. Saygılar.
Sevgili birtanecik;
İstanbulda saksıda neden olmasın. Bu çiçek İstanbulda da yetişir. Senin ona bakmana bağlı. Büyük bir saksıda. Balkonum devamlı güneş alıyor. Melisa suyu çok seviyor. Arada domates çürüklerini toprağını karıştırarak ekliyorum. Kışın balkonda korumak için duvar dibine alıyorum. Üzerine kar yağarda kurur diye korkuyorum. Yapraklarına beyaz sinekler konuyor. Bazen sinek ilacı atıyorum. Bu sinekler her zaman sultan küpelerine de musallat olur. Daha dün gece 3-4 dalının ucunda öbek halinde açmıştı. Soğuk olduğundan balkonda oturamadım. Yine de gittim geldim kokladım. Harika kokusu var. Uzun süre açması ve kokusu benim gönlümü fetetti. Sevgiler.
birtanecik
23-09-2013, 09:08
SEvgili Gülsu ,
Ben melissayı Akçay'da bahçemde yetiştiriyorum. Eylül 1 anca çiçeklenip koku yaydı. Sizin bayağı erken açmış. Hikmeti nedir. Birde saksıda balkonda sanırım. Bende balkonda İstanbulda saksıda yetiştirebilir miyim?
Selamlar
Cevap alamadım ama
Daha önce çektiğim resimler. Fotoğraf makinesinde kalmış. Yine de paylaşmak istedim. Sö konusu sultan küpesi olunca bütün resimlerini paylaşırım. Bu günlerde yine açmaya başladı. Yeni fotoğraflar çekeceğim.
Tohum takastan gelen tohumdan yetiştirdim. 1. resim balkondan.Her rengi güzel ama mavi daha da güzel. Diğerleri bahçede. Geneklikle açtıkları anı yakalayamıyorum. Seneye her renginden balkona bir arajman yapacağım.
Sayın Zafer İnandıklı beyden gelen zarif çiçeğim. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz. Sıralı çiçekleri çok zarif.
Kelebek gibi çiçekleri çok güzeller. Yağmurlar ona iyi geldi.
Bu güzellerde iş yerindekiler.
Havaların serinlemesi balkondaki çiçeklerime iyi geldi. Hepsi yeniden açmaya başladı.
Farklı zamanlardaki resimleri. Yeniden açanlardan.
Birazda gezelim. Neler var görelim. Ben bahçeye bayıldım.
Gürgen ormanlarının içinde muhteşem bir göl. İlk defa nilüfer çiçeğini yakından gördüm ve resmini çekmek nasip oldu. Bu çiçek harika bir şey. Suyun üstünde gelin gibi duruyor. Gölün içine nilüferler sonradan yerleştirilmiş. Çok güzeller. Bol bol fotoğraf çektim. Sizlerle paylaşmak istedim.
Küçük Prensimde resmin hakkını verir. Nilüfer resimleride onun elinden.
Her zaman üzerinde çiçek bulunuyor.
Havalar serinledi kendine geldi.
Yeniden açmaya başladılar. Serin havayı pek seviyorlar.
Yıl boyunca durup durup açıyor. Bundan sonra balkonumda her zaman yer alacak. Sorunsuz ve zahmetsiz bir çiçek. Bahçemde uzun formlu olanlar var. Onlarıda çok seviyorum.
n.yıldız
10-10-2013, 12:54
Sevgili gülsu, çiçekler coşmuş maşallah. Hepsi de çok güzeller. Ama benim favorim, kaktüslerin kraliçesi olan E. milli. Zarif çiçeklerini ne güzel sergilemiş öyle. Benim kaktüslerim de çiçeklenir İnşallah. Kışı sorunsuz atlatırsak ilk işim E. milliden edinmek olacak. sevgiler.
enderdus
12-10-2013, 10:24
çok güzeller
Teşekkür ederim Sayın enderdus
Herkese günaydın;
Bahçeden değil ama balkondaki güzellerimi sizinle paylaşmak istedim. Bahçeyi de en kısa zamanda görüntüleyeceğim. Bu çiçeğin duruşu çok hoşuma gidiyor. Zahmtsiz ve güzel çiçek. Kışın kuruyor. Baharda yeniden yeşeriyor. Bu aylarda çiçeklerini sergiliyor. Bundan sonrada yaprakları kırmızı renge dönecek. Birçok özelliği olan bir çiçek.
Bu çiçeği çok sevdiğim için her açıdan çekerek sizlerle paylaşmak istedim.
Küpeler azda olsa yeniden açmaya başladı.
Çiçekçinin bahçesindeki solanum. Mavi çiçekleriyle çok beğendim. Seneye benim bahçede olacak İnşallah.
Beğenide bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Böyle güzelliklerle içiçe yaşamak insanın ömrünü uzatır...Emeklerinize sağlık...
Sayın sonkez çok teşekkür ediyorum. Çiçekler ömrümü uzatıyor mu? Bilmiyorum. Kesinlikle çok büyük moral verdiğini söyleyebilirim.
Kesinlikle haklısınız....
Merhaba Gülsu Hanım;
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Maşallah diyeyim de nazar deymesin. Ama, memleketinden uzak bir karadenizli olarak, en çok o dağları taşları, akan soğuk suları, o fotoğrafları, lahanaları ;) daha çok beğendim.
Sonkez Hanım'ın balkon sayfasına bakarken, inci menekşe istediğinizi gördüm. Eğer isterseniz bende 4 adet kök var. Birini size yani hemşerime seve seve veririm. Sevgiler.
n.yıldız
22-11-2013, 08:18
Merhabalar sevgili gülsu,
Güzellerin hepsinin keyfi yerinde maşallah.Bana gönderdiğiniz sieboldi de çiçek açtı. Şimdide, sedum palmeri galiba emin değilim ama o çiçek açmaya başladı. Minik sarı çiçekleri var çok güzel. Kalanchoelerimin hepsi tomurcuklandı. Merakla hangi renk açacaklarını bekliyorum. Paylaşımınız için tekrar teşekkürler. Sevgiler.
Merhaba Emine Hanım;
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. O fotoğrafları sizin gibi memleketinden uzak arkadaşları düşünerek gönderiyorum. Kim bilir oralarda anılar yaşamış insanlar vardır. Bir Dost Karadenizliyi bahçemde görmekten çok mutlu oldum. İnci menekşe isteğimide görmeniz çok büyük incelik. İnci menekşeyi buradan öğrendim. Çok beğendim. Çiçeklerin hepsini seviyorum. Çok sevdiklerimden bir taneside menekşelerdir. Gönderebilirsen çok sevinirim. Benden istediğiniz birşey olursa. Seve seve gönderirim. Sevgilerimle.
Merhaba Sevgili N.Yıldız;
Çiçeklerinin açtığına çok sevindim. Ekrandan gördüğün güzelleri şimdi canlı canlı göreceksin. Bu çok güzel bir duygu. Şu an çiçek açacak olan sedum palmeri olabilir. Küçük sarı çiçekleri vardır. Kalançoları bende merak ediyorum. Hangi renk açacak. Olmayan renk çıkarsa tekrar gönderirim. Sen kendini üzme. Sağlıcakla kal. Sevgiler.
Bu ayın en güzel çiçekleri kasımpatı. Bahçede herşey bitti derken. Onlar bahçeyi renkleriyle coşturuyor.
Yıllar öne çiçek yetiştirmeye menekşelerden başlamıştım. Bazen güzel oluyorlar. Bazende hiç anlamadan küsüp gidiyorlar. Sanırım bu sene onları anlıyorum. İşyerimdeki mor menekşem. Başka renklerde var. Sırası geldikçe onlarda görünecekler.
İşyerimdeki milli. Menekşe ile yanyana.
Hurmaları afiyetle tüketiniz.
Bu sene bende hurma fidanı dikmek istiyorum ama bahçede yer kalmadığı için eşimle ters düşüyoruz. Dikmeye karar verirsek çeşitleri var mıdır? Yoksa piyasada satılan fidanlardan alıp dikebilir miyiz?
Sevgi hanım teşekkür ederim. Bence bahçenizin bir köşesine dikiniz. Dikine büyüyen ağaç fazla yer tutacağını sanmıyorum. Bizim hurma geleneksel olan yani kenarda bekleyip yumuşadığı zaman yenen hurmadan. Birde elma gibi soyup yenileni var. Buralarda ondan da çok ama ben sevmediğim için onu dikmedim. Yine çukulata hurma olanı var. Türkiye de fazla yaygın değil. Gürcistanda çok olduğunu duymuştum. Hurmanın içerisi çukulata gibi olduğunu duydum. Hiç yemedim. İnternetten araştırabilirsin. Yaprakları yazın başka sonbaharda başka oluyor. Bahçenizde olsun isterim. Sevgiler.
Merbaba Arkadaşlar;
Uzun bir aradan sonra bazı güzellikleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Yılbaşı çiçeğini bir arkadaşım vermişti. Bu görüntüsü kasım ayı sonlarında balkondaki görüntüleri.
Küçük evin bahçesindeki 1 aralıkdaki görüntüleri. Nergizlerin kokusu mis gibi.
Bunlardan ablamın çiçekleri. Orkidenin dalında kökler oluşmuş. Daldan keserek toprağa diksek yetişir mi? Orkidenin çiçekleri çok güzel. Ben cep telefonu ile çektiğimden resimler güzel olmuyor.
Biraz üşüyeceksiniz ama aralık ayındaki evimden kar manzarası. Şimdi yağsada seyretsem diyorum.
İşyerindeki kalançolarım en güzel halleriyle buradalar. Umarım beğenirsiniz.
Kohleram yeniden açmaya başladı. Bu çiçeği çok sevdim. Diğer türlerinide bulupta alabilsem. Kolyozlarım. Çok sevdiğim begonyam. Geçen yıl bir yapraktan bebek gibi büyüttüm. Birisi çalıp götürdü. Onun için çok üzgünüm.
Hediye gelen flamingo çiçeğim.
Yine kalanço. Resimlerin bazıları puslu çıktı ama cep telefonu ile bukadar oluyor.
Sevgili gülsu,sayfama yazdım ama belki görmezsiniz diye tekrarlıyayım.İsterseniz telgraf çelikleri gönderebilirim.Özelime adres,telefon ve kargo tercihinizi yazarsanız,pazartesi günü kargo gönderebilirim.Selamlar.
02 Şubat tarihinde Çambaşı Yaylasında kar şenlikleri vardı. Yolda giderken doğa gözüme çok güzel geldi. Paylaşmak istedim. Bakarken belki üşüyebilirsiniz.
Balkondaki küçük bahçemden bir arajman.
İşyerindeki birbirine sokulmuş kalançolarım.
Çalınan begonyam. Artık resimlerde kaldı.
Bahçede çok iş var. Yavaş yavaş bahçe zamanı geliyor. Bahçedeki ilk güzeller. Sümbül, Nergiz. Fulya kokuları mis gibi.
Beyaz Kamelya açmaya başladı. Eylül ayında evin yanından söküp küçük evin oraya diktim. Yerini sevdi.
Hepsi çok güzel ellerinize sağlık, ama ben en çok sıklamenlere, kalonşolara ve nergislere bayıldım...
Sevgili Aheste teşekkür ederim. En güzelleri senin olsun. Aman bayılmayın. :) Eğer isterseniz çiçekleri geçtikten sonra nergis ve kalonşolardan gönderebilirim. Sıklamenleri de çiçekçiden almıştım.
Teşekkür ederim çok naziksin, geçen sene 4 çeşit kalonşo aldım, çiçeklerini görürüm inşallah bu sene, şeker pembe diye aldım fuşya çıktı, sonra birtane daha aldım o da hiç gelişmedi, tomucuk ta yok öylece duruyor. Eğer hiç açmazsa senden rica edebilirim. Sevgiler...
Evdeki çiçeklerimden kırmızı kalonşom
Bu çiçeğin ismini tesadüfen öğrendim. Çok dekoratif duruyor. Suyu çok seviyor.
Papatya tarzı çiçekleri çok beğeniyorum. Bu papatyayı yeni aldım. Kat kat çiçeklerini çok güzeller. Net çıkmadı ileriki zamanlarda daha güzel çekerim. İnşallah.
Sedumum sarının en güzel tonuyla açıyor. Aslanağzı saksıya düşen bir tohumdan kendiliğinden büyüdü ve açtı. Sıklamenim neredeyse 2 aydır açıyor. Bazı yerlerde tavşan kulağıda diyorlar. Kakikaten tavşan kulağına benziyor.
Buda balkondaki başka bir suklulentim. Çiçeklerini çok asil buluyorum.
Pazar günü bahçedeydim. İşin yoğunluğundan bunları çekebildim.
İşyerindeki flamingom. Yeni çiçekler açarak odama renk kattı.
Maşallah..Hepsi birbirinden harika...
Teşekkür ederim sonkez. Bütün güzellikler sizlerle olsun.
Beğenide bulunan bütün arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum. Her zaman bahçeme beklerim.
Sayın Kamelyavadisinden gelen kamelyları şimdilik küçük saksılara geçirdim. Buradan kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Renklerini merakla bekleyeceğim.
Sevgili Mügem buradan sana sonsuz teşekkür ederim. Beni bir sürü güzelliklerle buluşturdun. Bir kısmını toprağa diktim bir kısmını suya koydum. Bende bu güzelleri büyütüp arkadaşlarla paylaşırım İnşallah. Beyaz salkım tohumu nedir. Bilemedim. Araştıracağım.
Sayın Gokselcetin Beyden beyaz salkım tohumu istemiştim. Yanında da bu güzel menekşeyi Hediye göndermiş. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Beni mahçup etti.
Sevgili Mügem de süpriz tohum olarak da beyaz salkım tohumu göndermiş. Acaba aynı tohum mu? Bilmiyorum. Ekip göreceğiz.
Gölgesinde meleğim keman çalıyor.
İşyerindeki menekşe, orkide ve kız kurdelası çiçeğim.
Bu çiçeğide bir başka seviyorum. Tüylü yumuk yumuk açışı çok güzel. Keşke diğer türlerinide bulabilsem. İnşallah bulurum.Şu an yaprak diplerinden çiçek sürgünleri geliyor. Hepsi birden açınca harika duruyor.
Kalançoları sergilemezsem bana küserler.
gokselcetin
11-03-2014, 21:35
Sevgili Mügem buradan sana sonsuz teşekkür ederim. Beni bir sürü güzelliklerle buluşturdun. Bir kısmını toprağa diktim bir kısmını suya koydum. Bende bu güzelleri büyütüp arkadaşlarla paylaşırım İnşallah. Beyaz salkım tohumu nedir. Bilemedim. Araştıracağım.
Sayın gülsu, yeni türleriniz hayırlı olsun.
Sayın mügem sanıyorum ki benim kendisine gönderdiğim (Wisteria Chinensis 'Alba') Beyaz Salkım tohumlarından sizi de düşünerek paylaşmak istemiş.
Yani tohumlar Tokat-İzmir ve sonra Ordu olmak üzere güzel bir gezinti yaparak size ulaşmış :) Artık bundan sonra güzelce çimlenip birer fidan olmalarına geldi sıra.
Sayın gülsu, yeni türleriniz hayırlı olsun.
Sayın mügem sanıyorum ki benim kendisine gönderdiğim (Wisteria Chinensis 'Alba') Beyaz Salkım tohumlarından sizi de düşünerek paylaşmak istemiş.
Yani tohumlar Tokat-İzmir ve sonra Ordu olmak üzere güzel bir gezinti yaparak size ulaşmış :) Artık bundan sonra güzelce çimlenip birer fidan olmalarına geldi sıra.
Evet haklısınız Göksel bey,tohumlarınızdan Gülsu hanıma da gönderdim.Kalanları da ektim.Eğer çimlendirip büyütebilirsem,köyümde de paylaşacağım.Yok çimlendiremezsem,Gülsu hanımdan isterim :p
Belki bu Anadolu turundan sonra,güzel çimlenirler,ne dersiniz?
gokselcetin
11-03-2014, 22:14
Neden olmasın sayın mügem :) yeter ki sizler gibi bitki sevdalıları ilgilensin, hemen hızlıca fidan oluverirler.
Neden olmasın. Hakikaten tohum iyi tur atmış. Ben bile o kadar gezmedim.:) Bizim tohum epey gezgiç olacağa benziyor.:) Hadi bakalım hayırlısı. Ben çiçmlendirmeyi başarırsam. Fidanıda paylaşırım. Büyüyünce tohumunuda tabii ki. Sıra şimdi pembe salkımı bulmaya geldi.
Sayın SDurul hocamdan gelen hazinelerim. Sağolsun eli öyle bol ki, selluka tohumu ile başladık sonra bir sürü çiçek oluverdi. Buradan kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah onları yaşatabilirim. Meşhur Güler Hanım atlasına da sayesinde sahip oldum. Çok Çok teşekkür ediyorum...:) Şimdilik geçici yerlerine dikildi. Hepsini özenle yetiştirip. Tohumlarını ve fidelerini paylaşacağım İnşallah.
Sitede imrenerek mavişleri bakıyordum. Aheste hanımın sayesinde 3 çeşit mavişe sahip oldum. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Bir çeşitte mügem hanım göndermişti. Mavişler oldu 4 çeşit. Şimdi onlara iyi bakıp büyümesini sağlamak. Yine bir çok tohum ve kasımpatı. Harika çiçek bunlar....
Devam.... Hepsi geçici yerlerine dikildi.
Ne güzelikler paylasmissin yazilarinda da Sevgi heyecan begeni zaten hissediliyor. eline saglik. Yesilin eksik olmasin insallah.
Sayın Gülsu bahçen çok güzel, çok beğendim emeğine, yüreğine sağlık inşallah birgün benim bahçemide seninki kadar güzel yapmayı bcerebilirim, sana işlerinde kolaylıklar diliyorum,
Sevgi Durul
21-03-2014, 10:36
Sevgili gülsu, yeni bitkilerinizi güle güle büyütün, dilerim hepsi tutar ve çiçekleriyle sizi sevindirir.
Biber tohumları, bana da Güler hanım'ın gönderdiği Antep biberi tohumları. Acı fakat çok lezzetli bir biber, yetiştirirseniz memnun kalırsınız. Aynı poşetteki diğer tohum Hintyağı bitkisi tohumu, yazıları silik olduğu için belki okuyamamışsınızdır dedim.:)
Yanlış anlaşılmasın, selluka tohumları kendi yetiştirdiğim tohumlar değil. Tohum takastan sayın h dogan'ın göndermiş olduğu tohumları sizinle paylaştım.
Güzel bir sezon diliyorum. Sevgiler...
Sevgili Gülsu, hepsini güle güle büyüt, mutlulukla seyret çiçeklerini, inşallah hepsi tutar. Lantana mine çalısının tohumlarını Sevgi hanım göndermişti sonbaharda, bende dün ektim bakalım çimlendirebilecek miyim. Latin çiçeğinide Mügem göndermişti geçen sene, onun tohumlarından, nerden nereye değilmi. Hepsi çimlenirler inşAllah. Sevgiler...
naturelee13
24-03-2014, 18:10
Evdeki çiçeklerimden kırmızı kalonşom
Sevgili Gulsu,
kalansonlariniz cok guzel. bende de bir tane var. Acikcasi disari biraktim oyle pek bakmadim. Ama cicek verdi. gecen sene o kadar ilgilenmeme ragmen acmamisti. Fakat sizikilerin yapraklari cicekleri cok canli ve guzel. Bakimlarini nasil yaptiginizi anlatirsaniz cok sevinirim.
Masallah, nazar degmesin :)
Sayın erhan62 bahçeme hoşgeldiniz.
Beğenileriniz için teşekkür ederim. Bu dünyada sevgi en büyük nimettir. Ben böyle düşünüyorum. Hepimizin yeşili eksik olmasın.Sağolun...
Sayın o6dilek bahçeme hoşgeldiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Biraz sabır ve uğraşın sonunda sizin bahçeniz daha güzel olacak. Ben buna eminim. Güzellikleri bekliyoruz. Bahçenizi henüz inceleme fırsatım olmadı.İlk fırsatta uğrayacağım.
Sevgili SDurul hocam doğrusu biberin içindeki tohumun ne olduğunu merak etmiştim. Nasıl da anladınız merak ettiğimi. Çok duyarlısınız. Ben fasulye tohumu gibi bir şey zannettim. Hintyağı bitkisi olduğuna sevindim. Hemen ekeceğim. Sizin sezonunuz da İnşallah bol bereketli geçsin. İlginize çok çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. Hoşçakalın..
Sevgili aheste hepsini sevgiyle dikeceğim. Sonrasında uzun bir bekleme süresi olacak. Tohumlarda benimde kısmetim varmış. Kime niyet kime kısmet demişler. İnşallah büyütüp çiçeklerinide görürüz. Sevgilerimle. Görüşmek dileğiyle....:)
Sevgili naturelee13 Merhaba;
Öncelikle bahçeme hoşgeldiniz. Ben çiçeklerime aşırı bir şey yapmıyorum. Sıvı besin gübresi var. Ondan 15 **** 20 günde bir veriyorum. Düzenli olarak haftada bir gün sularını veriyorum. Aşırı su vermiyorum. Suyu alttan çıktığı an kesiyorum. Hep camın önünde duruyor. Kalanço balkonda da güzel oluyor. Yapraklarının rengi daha güzel oluyor. Boyu fazla uzamıyor. Gölge yerde boyu çok uzuyor. Çiçek açması için gün ışığını iyi alması lazım. Kalançoyu çok severek yetiştiriyorum. Bana göre kanaatkar bir çiçek. Bundan sonra siz de bol bol çiçeklerini görürsünüz İnşallah. Hoşçakalın...
Cumartesi günü bahçeye gitmiştim. Nihayet geçen sene takastan gelen tohumdan yetiştirdiğim şebboylarım açamaya başladı. Bunlar yalınkatlı şebboylar. Başka renklerde var. Onlar sonra açacak sanırım.
Yerini çok sevdi.Üzeri tamemen çiçekle kaplı. Tam açmadılar.
Değişik bir fulya. Sanki sarı gül gibi. Katmerli fulya.
Şimdi kamelya zamanı. Rengi pembe çıkmış ama aslında kırmızı. En sonundaki resim Pembe olan boyu 1,5 m oldu. Sanırım uzayan türden.
Buda uzayan pembe kamelyam.
Bahçede ne kadar taş varsa onlardan bir yükselti oluşturdum. İçerisine toprak doldurdum. Saksıda ne kadar kaktüs ve suklulent varsa onları oraya diktim. Taşlar düzgün değil ama zamanla çiçekler sarktıkça onları kapatacak diye umuyorum. Bu çiçekleri daha önce sayın kntl melek göndermişti. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca arkadaşlar saksıda çiçek bakmak çok zor. Bahçedekilere böyle bir çözüm buldum. İnşallah güzel olurlar.
Kaktüs bahçesi devam.. Saksıdan toprağa geçecek var.
Sayın zafer inandıklı beyden gelen efe püskülü. Çiçek açmasını bekliyorum.
Aloe vera türü ama tam adını bilmiyorum..
Pazar günü ablamın köyüne gittik. Ablamda çiçeklere çok meraklı. Bakın...
Bu sene köyde taflan çok bol..
Bunlarda bu sabah balkonumdan..
Bu sabah işe gelince beni bir güzel karşıladı. Sormayın. Seyredin..
gokselcetin
25-03-2014, 10:03
Pazar günü ablamın köyüne gittik. Ablamda çiçeklere çok meraklı. Bakın...
Sayın gülsu, ablanızın bahçesinde ki manolya ağacına bayıldım.
Sayın gokselcetin teşekkür ederim. Benim bahçede de var ama henüz çok küçük. Çok hoşunuza gittiyse küçük bir fide fazlalıktan vardı. Eğer isterseniz size göndereyim. Saygılar.
gokselcetin
25-03-2014, 10:19
Bu günüm çok iyi başlamamıştı ama bu mesajınızdan sonra nasıl mutlu oldum anlatamam. Eğer zahmet vermeyeceksem çok isterim.
Saygılar.
Tam kış geçti derken. Pazar günkü manzara böyle oldu....
Biraz aradan sonra bahçedeki güzellerim. Önceki günlerde çektiğim resimleri sırasıyla yükleyeceğim. Geçen yıl takastan edindiğim şebboylar bu sene çok güzel açtılar.
4 nisan gününe devam. Kamelya,lilyum, mis zambağı, şebboy.
4 Nisan devam. Renk renk şebboylar.
Süsenler şu an geçti ama tonurcuk halleri böyleydi.
Sarı sayfa oldu. Kanarya gülü, aynı safalar bahçenin heryerinden kendiliğinden yetişiyor.
Şebboy çok sevdiğim çiçekler arasındadır. Bahçemde bu kadar şebboy olacağını düşünmemiştim. Emek edince oluyormuş.
19 Nisanda bahçe. Haseki küpem açmaya başladılar. Mor salkım küçük evin bir tarafını hemen hemen sardı.
Bunlarda balkondaki güzellerim.
Sevgili Ahestenin gönderdiği latin tohumları şimdi böyle. Çok güzel gelişti. Merakla çiçeklerini bekliyorum. Tekrar kendisine teşşekkür ediyorum. Daha önce bir kök benimde vardı. Tohumları ayny saksıya diktim ki daha gür görünsün.
Dün bahçeden görüntüler. İki renk bodrum papatyam var. Üzerinde çok tomurcuk var. Bir tanesi epey açtı. Diğeride sırada.
Mis zambağı son hızıyla açmaya hazırlanıyor.
Yaşasın... Nihayet haseki küpesinin başka bir rengini buldum. Geçen yıl takastan gelen tohumdan. Başka renk varmıdır? Merakla bekleyeceğim. Hasekiler çok hoşuma gidiyor. Bütün renklerini edinmem lazım.
Guara çalısının formu bu sene daha güzel.
Bahçedeki güllerden ilk açan çıtır gül oldu.
Sarı kız ortalığı kaplamaya başladı.
Acem halısını yere dikince daha güzel oldular. İnşallah taşların üzerinden şelale gibi akıverir.
Kaktüsler için taşlardan yaptığım yer pek düzgün olmadı. Taşları istediğim gibi değildi. Onun için yer örtücü suklulentleri taşın aralarına sıkıştırarak taşların kapanmasını sağlayacağım. İyi olacak diye düşünüyorum.
Sayın Zafer beyden gelen Efe püskülüm açtı. Kendisine teşekkür etmeye geldik.Çok zarif bir çiçeği var. Çok beğendim.
resimsel
02-05-2014, 10:36
Sn. gülsu, bahçeniz gerçek anlamda çiçek serasına dönmüş ellerinize yüreğinize sağlık.
Leylağım 50-60cm boyunda ama güzel çiçek açtı. Mis gibide kokusu var.
Bahçenin her yerinde büyüyen aynı safalar.
Kırmızı kadife gül. Rengi resimdekinden daha güzel.
Son olarak haseki sultanların geçidi.
Sn. Resimsel çok teşekkür ederim.
Aynı safa dediğiniz çiçeğe, çocukluğumuzda biz nergis derdik.. Gerçek nergisleri görünce "Acaba bizim çocukluğumuzun nergisinin gerçek adı ne?" diye hep merak etmişimdir. Bu gün itibariyle öğrenmiş bulunuyorum. :) Teşekkür ederim size Sn. Gülsu.
Bahçeniz çok güzel, sizin oraların ikliminde yetişmeyen ne var söyler misiniz Allah aşkına! :) Çiçek cenneti gibi her yer :)
Sn. İynk öncelikle bahçeme hoşgeldiniz. Çocukluğumuzda bizde o çiçeği nergiz bilirdik. Bu site sayesinde hepsinin doğrusunu öğrendim.:? Karadeniz ikliminde hemen hemen her şey yetişiyor. Yetişmeyeni de uyduruyoruz.:? Gönlüm istiyor her yer çiçeklerle bezensin. Benim bu kadarına gücüm yetiyor. Teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın.
Merhaba sayın gülsu,maşallah çiçekleriniz çok güzel,özellikle haseki küpeleriniz,ben bir kaç defa ektim bahçeme bir türlü yaşatamadım.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.