PDA

View Full Version : Bugün ne pişirelim?

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6

Ozlem A
05-01-2016, 15:07
Bugün ekmek yapma günü, şöyle güzeel bir yumurta kırılır, dünden kalan tek yemek olan çorbanın yanına. Bandıra bandıra yenir Sn. Sevgihoca :)

sevgihoca
05-01-2016, 16:09
E yani,hep de dört dörtlük olmaz.Dünkü mönüde bugünün hakkını kullandılar.Tereyağlı yumurta mis gibi olur.Afiyet olsun.

hira
05-01-2016, 20:13
Dünden kalan mercimek çorbamız, kapuska, makarna ve yoğurtlu havuç salatamız vardı bugün

elve
05-01-2016, 21:40
bu gün
tarhana çorba
balık
roka salata
şalgam acılı

Ozlem A
06-01-2016, 19:03
Bugün oğlumun sevdikleri vardı.

Sebzeli mercimek çorba
Etli pazı sarma
Adaçaylı sarmısaklı makarna
Salata

hira
07-01-2016, 16:03
Yaprak ve beyaz lahana sarması, şehriye çorbası ve kaşarlı fırın börek.

sevgihoca
07-01-2016, 18:43
Sevgili Hira,kayınvalidem de Sivaslı.Lahana sarmasını bulgurlu,kıymalı yapar muska şeklinde sarardı.Sizinki de mi öyle?

hira
07-01-2016, 19:54
Yok hocam, bizde öyle değil.. üçgen sarma yiyemiyorum ben :D Muska yiyormuşum gibi geliyor.. çok korkarım büyüden :D :o bulgur eklerim azıcık, kıyma her zaman koymam.. Etli sarma-dolma sevmiyor eşim.

Güler
07-01-2016, 20:12
İşin kolayındayım, m a n t ı ......

Milla
08-01-2016, 07:32
Yüzük çorbası (Kendim döktüm :) )
Bol yeşillik
Ayran-şalgam

Güler
08-01-2016, 07:41
Bu başlığa girip de kopya çekmek hoşuma gidiyor. :D

İnceliyorum, bakıyorum kim ne pişirmiş hoop birinizden çorba, diğerinizden ... yemek derken günün menüsü ortaya çıkıveriyor.

tavuk suyu arpa şehriyeli çorba
kuşbaşı etli bulgur pilavı
cızbız köfte.
cacık

(ohh haşlanan tavuk da yarına kaldı.... ;))

A_NOMAD
08-01-2016, 16:55
Yüzük çorbası (Kendim döktüm :) )...

''Kendim döktüm'' ne demek? :rolleyes:

Jakin
08-01-2016, 17:20

Sevgili A_NOMAD "döktüm" el emeği ile yaptım demek (Sevgili Milla görmemiş daha ben cevap vereyim). Bir tabir.
Yani hazır almamış, kendisi yapmış sevgili Milla.. :) Ellerine sağlık..

A_NOMAD
08-01-2016, 19:48
...Yani hazır almamış, kendisi yapmış sevgili Milla...

Cevap için teşekkürler :)

Ama çorbayı zaten hazır almamıştır, genelde kendimiz yapıyoruz. Bu ''dökme'' tanımı kullanıldığına göre daha farklı bir kasıt vardır diye düşündüm/düşünüyorum. :rolleyes:

''Akşama mercimek çorbası yaptım'' diyen biri ''kendim döktüm'' diye belirtme ihtiyacı duymaz bence, elbette kendi yapmıştır. Aksine, eğer kendisi yapmadıysa (annem yaptı, arkadaşım pişirip getirdi, hazır aldım, vs.) özel olarak belirtilir...

Kısacası bu açıklama beni ikna etmedi :D

bahcedenn
08-01-2016, 21:08

İki ihtimal var Sn. A_NOMAD.

Birincisi bu çorbanın hazırı da var sanırım. Hazırını değil de, Sn. Milla ''Ben kendim yaptım.'' demiş olabilir. :)

İkincisi ise bu çorbayı hazır mantıdan da yapıyor olabilirler. Hazır mantıdan değil de, malzemesini bile ben döktürdüm demiş olabilir. :)

A_NOMAD
08-01-2016, 21:26
...İkincisi ise bu çorbayı hazır mantıdan da yapıyor olabilirler. Hazır mantıdan değil de, malzemesini bile ben döktürdüm demiş olabilir. :)

Anladım... Bahsi geçen çorbanın 'içinde mantı olduğunu bilmediğim için' olayı kavramam bu kadar zor oldu sanırım :D

Teşekkür ederim ;)

elve
09-01-2016, 23:05
domates çorba kaşarlı
orman kebabı
pilav
ayran

Güler
10-01-2016, 17:28
Biraz boğazım kaşınıyordu hemen haşlama çorba yaptım. Taze çekilmiş karabiber ve bol limon suyu ile iyi geldi. Ben bunu çok seviyorum, içinde parça eti, patatesi, kereviz ve havucu ile güzel bir çorba gibi.

Kıymalı ıspanak + yoğurt
Tulumba tatlısı (hazır)

Milla
12-01-2016, 09:19

Sevgili A_NOMAD,
Kendim döktüm demek bizde sıfırdan hamurunu ve içini hazırlayıp elle tek tek yaptım demek. Mesela; mantı dökmek, yüzük çorbası dökmek vb. olarak kullanırız.

Milla
12-01-2016, 09:20
Sevgili A_NOMAD "döktüm" el emeği ile yaptım demek (Sevgili Milla görmemiş daha ben cevap vereyim). Bir tabir.
Yani hazır almamış, kendisi yapmış sevgili Milla.. :) Ellerine sağlık..

Sevgili Jakin çok güzel açıklamış bence :)

Milla
12-01-2016, 09:23
Cevap için teşekkürler :)

Ama çorbayı zaten hazır almamıştır, genelde kendimiz yapıyoruz. Bu ''dökme'' tanımı kullanıldığına göre daha farklı bir kasıt vardır diye düşündüm/düşünüyorum. :rolleyes:

''Akşama mercimek çorbası yaptım'' diyen biri ''kendim döktüm'' diye belirtme ihtiyacı duymaz bence, elbette kendi yapmıştır. Aksine, eğer kendisi yapmadıysa (annem yaptı, arkadaşım pişirip getirdi, hazır aldım, vs.) özel olarak belirtilir...

Kısacası bu açıklama beni ikna etmedi :D

Sevgili A_NOMAD,
Mercimek çorbasının mercimeğinin yapımında bir faydamız olmadığı sadece pişiriminde etkin olduğumuz için mercimek çorbası döktüm demiyoruz :)

Milla
12-01-2016, 09:25
Anladım... Bahsi geçen çorbanın 'içinde mantı olduğunu bilmediğim için' olayı kavramam bu kadar zor oldu sanırım :D

Teşekkür ederim ;)

Bir daha bu tip yemekler yapınca mutlaka resimleyip ekleyeceğim :)

Milla
12-01-2016, 09:28
Balık kızartma (Sevgili A_NOMAD kendim tuttum :) )
Salata
Şalgam

Ozlem A
12-01-2016, 14:52
Bizde de balık var ama ben tutamadım maalesef, becerebilsem sürekli çıkarım herhalde, çok zevkli bir şey :)

Sarıkanat ızgara
Patates salatası
Yeşil salata bol kırmızı soğan ve turpla
Buharda haşlanmış zeytinyağı sarmısaklı limonlu brokoli

Güler
13-01-2016, 11:06
Dün Ozlem A'nın yaptıklarının aynısını bu gün kopya ediyorum, son Buharda haşlanmış zeytinyağı sarımsaklı limonlu brokoli hariç. :D :D

Onun yerine zeytinyağlı pırasa var (dünden kalan)

Ozlem A
13-01-2016, 17:57
Her gün pırasa yesem bıkmam herhalde :))

Bugün bizimkiler dışarıdan söyleyelim diye tutturdular ama ben yine de dayanamadım. Çorbayla zeytinyağlı olsun dedim.

Ezogelin çorbası
Nohutlu ekşili kereviz

Rahat battı bir de ekşimayalı tohumlu ekmek yaptım :D

A_NOMAD
15-01-2016, 00:03
Her gün pırasa yesem bıkmam herhalde...
Kesinlikle aynı fikirdeyim ben de... ;)

Bu başlığı genelde okumakla ve anlamadığım şeyler olursa (ki bildiğiniz üzere, oluyor :D) sormakla yetiniyor(d)um.

Ancak bu akşam öyle lezzetli bir şey yaptım ki buraya yazarak akıllara düşürmek istiyorum, belki böylece bu lezzetli ve sağlıklı alternatifi hatırlatmış olurum :rolleyes:

Bu akşam soframızı şenlendirenler:

-Erişteli yeşil mercimek yemeği/çorbası (Malum, bu arkadaşın statüsü göreceli :D)
-Lahana turşusu

-Bol sarımsaklı ''karışık kurutulmuş sebze (domates, biber, patlıcan ve kabak) kavurması''

(Benim 'öyle her şeyi/ tanımadığı şeyleri' yemeyen eşim bile bayıla bayıla yedi, lezzetli olduğu konusunda referansım sağlam yani... :p)

Ozlem A
15-01-2016, 06:44
Öyle lezzetli nefis demekle olmaz A_NOMADciğim, tarif ver de canı çekenler yapsın bari :D

Güler
15-01-2016, 08:38
Geçenler çocuklar yemeğe çağırmışlardı, torunlarla da özlem giderdik.
Onlar Kemerburgaz-Göktürk'te oturuyorlar, oradan aldıkları karışık turşunun lezzeti bir başkaydı. Biz Tusak'a alışmışız ama çok daha güzelleri varmış.
Oğuz'un canı o turşudan çekince oğluma şipariş verdim o yüzden bizde bu gün

kuru fasulye (süt veya balaban-yani kurutulmamış taze olarak dondurularak saklanan)
pilav
turşu

portakal peltesi

Güler
15-01-2016, 08:45
Hep hijyen deriz ya....

Bone çok önemli hijyen açısından

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1647763872155661&set=a.1383029581962426.1073741835.100007661921067&type=3&theater

A_NOMAD
15-01-2016, 10:19
Öyle lezzetli nefis demekle olmaz A_NOMADciğim, tarif ver de canı çekenler yapsın bari :D

Tarif vereyim canım ama hiç fotoğraf çekmedim. Bir de kiler bölümü mü uygun olur, yoksa sebze yemekleri mi?
Malum malzememiz hem kilere konanlardan hem de sebze :D

Ozlem A
15-01-2016, 11:29
Fotoğrafsız olsun bir daha yaptığında eklersin belki :) çok yönlü çalışıyorsun tabii :D Sebze yemeklerine yazarsan daha kolay bulunur bence A_NOMADciğim.

Ozlem A
15-01-2016, 11:32
Bizde menü şöyle

Tarhana çorbası
Sebze köftesinden hamburger
Anne yapımı ekşi mayalı hamburger ekmeği ve ayran
Salata

Güler
15-01-2016, 12:27
Biraz evvel bir arkadaşımız telefon etti; akşama bize okey oynamaya gelmek istiyorlarmış. Ben de yemeğe gelin dedim, önce yok mok dediler sonra menüde kuru fasulye ve pilav olduğunu öğrenince dayanamadılar, " tamam geliyoruz" dediler.

Şimdi onun yanına bir zeytinyağlı ilave etmem gerekiyor, dün aşağıda markette güzel dolmalık biberler görmüştüm, inip alayım da bir zeytinyağlı biber dolması ilave edeyim.

A_NOMAD
15-01-2016, 14:00
Fotoğrafsız olsun bir daha yaptığında eklersin belki...

Fotoğraf ayarladım (kalan yemekten bir tabağa alıp fotoğrafını çektim :D), tarifi (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/38699.htm) de dilimin döndüğünce aktarmaya çalıştım canım ;)

mimARif
15-01-2016, 14:18
Yemek yapabilmek ne güzel bir sanattır ya. ;)

hira
15-01-2016, 17:00
Yayla çorbası ve makarnanın yanına ne uydurabilirim diye düşünmekteyim şuan.. Yumurtalı pırasa olacak 3. İsim.

Güler
16-01-2016, 08:37
Bu gün biraz yorgun hissediyorum, dünden kalanlara bir çorba ilave edeceğim.

Jakin
16-01-2016, 10:12
Sevgili Güler Hanım, kendinizi yormayın lütfen, ne çorbası yapacaksınız?

Benim de dünden kıymalı bezelye yemeği ve bol soğanlı bulgur pilavı var, yanına çorba yapabilirim.

Biraz da turşu yapmak için aldığım lahananın dıştaki düz yapraklarını haşlayıp, tuz, yağ, limon, sarımsak, kimyon, kırmızı biber ekleyip turşu taklidi bir salata yapmayı düşünüyorum.

Resulgur
16-01-2016, 16:16
Bu başlıkta genelde bayanlar var ama bende yemek yapmayı seviyorum. Bizim hanımın sınavı gereği il merkezine gitti bende evde ne yapsam diye düşündüm. Geçen yıldan topladığım semiz otlarını yıkayıp doğradıktan sonra derin dondurucuya atmıştım.

Çok güzel bir yemek oldu kalorisi düşük zeytinyağlı bir yemek .. Tavsiye ederim hanımlar. :D

Güler
17-01-2016, 08:03
Sayın Resulgur, " Bu başlıkta genelde bayanlar var ama bende yemek yapmayı seviyorum. ", çok güldüm, siz öyle mi sanıyorsunuz?

Beyler..beyler, hele yaşları biraz ilerlediğinde mutfaktan çıkmayan bireyler oluyorlar. En beceriksizinden tutun da bileni bile öyle.

Yumurta kırmasını bilmeyen eşim, askerliğini Yozgat Sorgun'da yedek subay öğretmen olarak yaptığında tek pişirebildiği makarna olmuş, onu da bir iki tencere yaktıktan sonra yapabilmiş.
Ammaaa şimdi, eve bezelye, barbunya, bamya mı alıyorum, bakıyorum hiç haberim olmadan hepsi temizlenmiş, tepsilerde beni bekliyor. Hele derin dondurucuya stoklanacaksa en az onar kilo diye düşünün.

Ayva reçeli- vişne reçeli yapmaya kalktığımda ayvaları dilimleyen hatta rendelemede bana yardımcı olan, 15-20 kg. vişnenin çekirdeğini makineden de olsa çıkartan yine o.

Bu aralar TV.deki yabancı yemek programları çok seyreder oldu, korkarım yakında pişirme işine de el atacak ama ona pek cesareti yok. Sadece heyecanla bana tarifi veriyor, ve "ne dersin deneyelim mi" diye soruyor.

Forumu incelemediniz galiba, erkek arkadaşların becerileri insanın dudağını uçuklatacak boytutta. Hele bahcedenn'in bir toplantıya getirdiği o harika ekmeğin tadını halâ unutmuş değiliz.
Sahi bu seneki agaclar.net toplantısı için hem ona hem OzlemA'ya hem de kiraz'a asılalım, belki zeytinyağcı arkadaşımız Melih Bakırlıoğlu da katılır ve o güzelim zeytinyağı -zeytin ve salçası ile yine bize ziyafet çektirir..... dermişim.

Yine daldım gittim eskilere....

Neyse ben bu gün altıdanım arkadaşlar; yemeğe davetliyiz. Yarına Allah kerim.

Milla
17-01-2016, 08:10
Karnıyarık ( Reflü nedeniyle patlıcanlar kızartılmadan pişecek)
Cacık

Ozlem A
17-01-2016, 11:46
Ne güzel söylemişsiniz Güler Abla :) Benim eşim harika yemek pişirir, eli de çok çabuktur. Ama arkasından mutfağı toplamaktansa hiç mutfağa girmemesini tercih ederim :D.

İlk evlendiğimizde dışarda yerdik, ara sıra da eşim pratik birşeyler yapardı. Bende durum umutsuz gibiydi, pilavı makarna gibi haşlayıp getirdiğimi onu da marifet sandığımı hatırlayıp gülüyorum bazen.

Toplantıya daha tatlı başka düşüncelerim vardı ama isterseniz seve seve ekmek getiririm :)

pınar59
17-01-2016, 19:07
Yine balık yine balık kahvaltıya koysam eşim Hayır demez dolaptaki son balık ta midede havada bozdu bu kar yarın kuru fasulye birde bulgur pilavı yanına turşu ister.

Güler
18-01-2016, 08:50
İlk evlendiğimizde dışarda yerdik, ara sıra da eşim pratik birşeyler yapardı. Bende durum umutsuz gibiydi, pilavı makarna gibi haşlayıp getirdiğimi onu da marifet sandığımı hatırlayıp gülüyorum bazen.

Sevgili Ozlem A, hani bir söz vardır " yeter ki insanın içinde olsun" derler.

Al benden de o kadar; aynen senin gibi, evlendiğimde yumurta kırmasını bile bilmiyordum.
Dört kardeş içinde " ben evlenmiyeceğim" diyen ben, en önce evlenen oldum.

Annem benim evlenme hazırlıklarıma başladığında komşular meraklanıp sormuşlar " doktor hanım mı evleniyor?" Annem de yok, küçüğü evleniyor dediğinde " ayy o kız ne zaman ağaç tepelerinden indi de evleniyor" dediklerinde annem çok utanmış.

Sonra da annemi ben utandırdım; hiç mi hiç beklemezdi benim böyle yemekler yapabileceğime.... her defasında ellerine sağlık çok güzel yapmışsın, bazen de şu böreğin tarifini bana da versene bile demiştir rahmetli. ;)

Yeter ki azmet, öğrenme isteğin olsun içinde. İnsanın sevdikleri için, eşi, dostu, çoluk çocuğu için güzel şeyler yapabilmesi ne büyük mutluluktur, insana haz verir.

bahcedenn
18-01-2016, 12:38
Forumu incelemediniz galiba, erkek arkadaşların becerileri insanın dudağını uçuklatacak boytutta. Hele bahcedenn'in bir toplantıya getirdiği o harika ekmeğin tadını halâ unutmuş değiliz.
Sahi bu seneki agaclar.net toplantısı için hem ona hem OzlemA'ya hem de kiraz'a asılalım, belki zeytinyağcı arkadaşımız Melih Bakırlıoğlu da katılır ve o güzelim zeytinyağı -zeytin ve salçası ile yine bize ziyafet çektirir..... dermişim.

Ben bu mesaja yeni dikkat ettim Güler Anne. :)
Tahmin ediyorum ekmek getiremem maalesef. Ama ekmeğin üzerine gidebilecek çok güzel doğadan 2 çeşit marmelat getirebilirim. :) Her ikisini de ben kendim topladım ve (anne yardımı ile) beraber yaptık. Çok ta faydalılar. :)

Güler
18-01-2016, 16:25
Teşekkürler sevgili bahcedenn, ekmeği Ozlem A getirir siz de marmelâtı, tadımlık olur ama arkadaşlar başka yiyecekler getirmeye kalkmasınlar kafeye ayıp olur.

Resulgur
18-01-2016, 17:35
Vay be burada ne hamarat beyler varmış da haberimiz yokmuş :D

Bu arada o yoğurdu da ben mayaladım , ekmek de çok yaparım.. turşu , balık ızgara dana kebab vb benden sorulur .. gizlimiz saklımız da kalmadı , neyse zararı yok :D

Güler
18-01-2016, 17:40
Kereviziyle, patatesi ile, havuç ve bol maydanozuyla, kuzu kol-kürek porsiyonluk parça eti ile sıcacık, taze çekilen karabiber ve limon eşliğinde haşlama, çok güzel gitti bu karlı kış gününde.

Tavsiye ederim.

Resulgur
18-01-2016, 17:55
Kereviziyle, patatesi ile, havuç ve bol maydanozuyla, kuzu kol-kürek porsiyonluk parça eti ile sıcacık, taze çekilen karabiber ve limon eşliğinde haşlama, çok güzel gitti bu karlı kış gününde.

Tavsiye ederim.

Güler hanım hani resim atmamış sınız :D

Ozlem A
18-01-2016, 20:15
Ben bugün okul tatili ile sevindirdik olmuş olan oğlumun sevdiği şeyler yaptım.

Yayla çorbası
Wok'ta zencefilli sarmısaklı Çin lahanası pak choy, mantar ve havuçlu biftek ve pirinç eriştesi
Zeytinyağlı barbunya (buzluktan)
Turplu mor lahanalı yeşil salata

Hava durumuna göre kar yağışı bir hafta sürecekmiş bu arada.

Güler
18-01-2016, 22:48
Hava durumuna göre kar yağışı bir hafta sürecekmiş bu arada.

...;), olsun, Baraka Cafe kışın da güzeldir.

Güler
18-01-2016, 23:07
Güler hanım hani resim atmamış sınız :D

Daha evvel bir fotoğraf yüklediğimi hatırlıyorum.;)

Ozlem A
19-01-2016, 22:26
Bugün çok yoğun bir gündü, yemek yapmak ta içimden gelmedi, dün fazla yaptıklarım vardı neyse ki.

Yayla çorbası ve zeytinyağlı barbunya dünden
Ispanak - mantar ve pırasa - havuçlu sarma börek
Salata

Güler
20-01-2016, 08:59
Dün Oğuz arkadaşları ile buluşmaya gidince ben de bir kıyak yapayım diye sinemaya gittim. Sıkı da giyinmiştim ama sanki biraz üşütmüş gibi hissediyorum yani bu gün tembellik yapacağım.
Kıymalı erişteli yeşil mercimek çorbası yapıp yatacağım, eğer iyi hissedersem yanına ilave yaparım yoksa lap topu alıp yatağa gireceğim.

elve
22-01-2016, 20:16
bu gün
tavuk suyuna sebze çorbası
kuru biber ,patlıcan ,salatalık dolması yaptım
yoğut,

pınar59
23-01-2016, 16:49
Köy tavuğu haşlanmış suyuna Şehriye çorbası, pilav üzerine kızaran tavuk ve patates kızartması ****** ev yoğurdu.

Ozlem A
23-01-2016, 17:11
Köy tavuğu bulabilenler ne şanslı Sayın pınar59, ellerinize sağlık. Yapmışken tavuğu suyunda en az 2,5 -3 saat haşlamak lazım ki, kemiklerindeki kolajen suyuna geçsin.

Dr. Yavuz Dizdar tarafından hücrelerimizi ve bağ dokularını güçlendirmek için öneriliyor. Biz en iyi ihtimalle organik tavuk bulabiliyoruz, o da 82 günde yetiştirilmiş.

Bugün yemeğe davetliyiz ama dünkü menü şöyle idi.

Fırında sarıkanat
Ev yapımı pesto soslu mantarlı penne
Buharda brokoli üzerine bol limon sarmısak zencefil ve zeytinyağı
Turp, havuç, pancar, mor lahana, yabani roka ve marulla bol nar ekşili salata

pınar59
23-01-2016, 20:07
Özlem hanım tavuğu kendimiz yetiştiriyoruz baharda yumurta dan çıktı Civcivler sırayla soframıza geliyorlar ancak düdüklüde pişiriyorum çok şükür çocukları doğal beslemeğe çalışıyorum.

elve
23-01-2016, 22:42
Bu gün
dünden kalan çorba
Sebzeli sulu köfte
söğüş salata
ayran

elve
24-01-2016, 20:04
bu gün
mercimekli erişte çorbası
türlü
yoğurt
turşu

Ozlem A
26-01-2016, 13:44
Dün öğlen çocuklara toplantıda Güler Abla'dan öğrendiğim şekilde ıspanaklı krep yaptım, içine mantar ve sucuk bile koydum.

Akşam menü şöyleydi

Tavuk suyu ile tarhana çorbası
Karnabahar brokoli ve havuçlu graten
Fırında baharatlı tavuk
Turplu yerelmalı yeşil salata

nazlı06
26-01-2016, 17:31
Kendi yetistirdigjmiz tavuklardan tavuk suyuna mercimekli corba, balik ve salata

Güler
27-01-2016, 11:14
Mantı ve turşu.

Ozlem A
27-01-2016, 16:31
Pişti olduk Güler Abla :))

Resulgur
27-01-2016, 23:21
Fırında somon dilimleri .. yaninda roka sogan limon .. birde bazlama yaptk [emoji4]

Balık dilimleri Limon suyu .. karabiber tuz adaçayı zeytinyağı yemeklik yağ ile terbiye edilip biraz bekletildi..

Güler
28-01-2016, 08:38
Bu gün davetteyim yani altıdanız.

Manyas'a gideceğiz diye arkadaşlar sağ olsunlar bolca yemeğe çağırıyorlar ;)

sırça
29-01-2016, 17:23
Sevgili katılımcılar,
Kışlık mercimek yiyeniniz var mı? nedir kışlık mercimek? yazlıkla kışlığın farkını bileniniz var mı?
Sevgi ile,

Ozlem A
29-01-2016, 19:43
Sevgili katılımcılar,
Kışlık mercimek yiyeniniz var mı? nedir kışlık mercimek? yazlıkla kışlığın farkını bileniniz var mı?
Sevgi ile,

Hiç duymadım yazlık kışlık mercimek şeklinde :) pişmiş yemekten mi bahsediyorsunuz?

Bu başlığa ortak derdimiz "ne pişirsem" sorunsalına yardım için günlük menü önerilerimizi yazıyoruz. Sizin de önerilerinizi bekleriz :)

Bizde menü: bugün yemek yapmadım, dışardayız.

sevgihoca
29-01-2016, 19:47
Yeşil mercimek desem.Ya da Malatyalı arkadaşlarımda gördüğüm kırmızı mercimeğin daha doğal kabuklu hali olabilir Sn Sırça.

sırça
30-01-2016, 15:39
Sevgili katılımcılar,
Biliyorsunuz mercimek( kırmızı veya yeşil) kışın ekilmemektedir.Bu kışlık mercimek kışın ekiliyormuş.Yeşil mercimeğin de kırmızı mercimeğin de kışlık ekileni varmış.Hasat zamanı aynı diğer mercimekler gibiymiş.
Sevgi ile,

Ozlem A
30-01-2016, 16:21
Sayın sırça, sizin sorunuza aşağıdaki konu başlığında cevap gelme olasılığı daha yüksek olabilir :)

http://www.agaclar.net/forum/tarla-bitkileri/22953.htm

Sûz-i Dilârâ
30-01-2016, 16:31
Özlem Hanım, yazmadan edemedim, çocuklarımla birlikte sizin çocuğunuz olmak isterdim:D Sağlıklı beslenme konusunda oldukça titizsiniz. :cool: Tebrikler, Allah çocuklarınızla güzel günler yaşatsın, emeklerinizi zayi etmesin. ;)

Sûz-i Dilârâ
30-01-2016, 16:38
Mutfağın sessiz takipçisiyim ama hadi bugün ben de mönümü yazayım:D

Yazdan kendi yaptığım salça ve elden satın aldığımız zeytinyağıyla çocuklara mercimek çorbası,
dünden kalan cirdingiş,
ve eşime bizim oraların geleneksel hamurlusu "kömbe" (yazın köyde çökeleğini kendimiz yaptık, derin dondurucudaydı, tereyağ da köyden:D),
yoğurt, çay, oğlum için yeşillik:D

Yani bu akşam ki sofra oldukça karışık:D

Ozlem A
30-01-2016, 17:39
Hoşgeldiniz Sevgili Sûz-i Dilara, güzel düşünceleriniz için teşekkürler. Sizin çocuklarınız da benimkinden aşağı kalmaz şans bakımından. İkiz büyütmek hem de çalışan bir anne olarak çok zor bir iş, yine de maaşallah emek verip neler yapmışsınız. Ellerinize sağlık.

Yine bekleriz buralara üstüne bir de yöresel tarif yazacak vakit bulursanız da çok seviniriz :)

elve
30-01-2016, 19:28
Bu gün
köy tavuğu suyuna sebze (kereviz,havuç,soğasn ,sarmısak,bezelye,patates,tavuk eti
yeşil biber,maydanos kökü Türkiyede yok sanırım,çok az makarna salça nane baharatlar)
pilav
kızarmış tavuk
salata,turşu
ayran

hira
01-02-2016, 22:22
Kız kardeşim ve ben annemlerde toplandık bugün..

Tarhana çorbası, hamsi, salata ve bol kırmızı soğanımız vardı.. Çorbayı annem yaptı, bense büyük bir özenle salatayı hazırladım. Kız kardeşim balıkları hazırladı derken sofraya oturduk müthiş bir açlıkla. Daha ağzıma attığım ilk hamside takılı kaldı boğazımda bir kılçık! Tam 5 saat uğraştım çıkartmak için.. Yapmadığım şey kalmadı :o Mesela akşamdan bu yana azıcık çiğnediğim koca koca ekmek lokmalarını yuttum. Bu sayede bi dünya ekmek yedim :o Tam umudu kesmiş, çaba göstermeyi bırakmıştık ki, kılçık belasından kurtuldum son bir lokma ekmekle.. Çok uğraştılar beni doktora götürmek icin ama gitmedim. 'Gırtlağıma takılan balık kılçığını çıkarırmısınız doktor' demek komik geldi :D

YeniGine
01-02-2016, 23:54
:) Geçmiş olsun sevgili hira'm...

Güler
02-02-2016, 06:01
Geçmiş olsun hira

Bu sıralar yemekle pek uğraşacak zaman kalmıyor, dün akşam hazır sipariş verdik, sanırım bu akşam da biz çıkar bir balık yeriz.

Tohum dağıtım etkinliği için malina da toplanıyoruz, malina Anadolu yakasında ben Avrupa'da. Köprü trafiği felâket gidip gelmek rahat 3-4 saatimi alıyor, nereden baksan 5-6 saatte orada geçiyor.

(şikayet etmek için yazmıyorum, yanlış anlamayın, neden yemek yapamayacağımı belirtmek istedim sadece):D

alperfect
03-02-2016, 10:02
Kız kardeşim ve ben annemlerde toplandık bugün..

Tarhana çorbası, hamsi, salata ve bol kırmızı soğanımız vardı.. Çorbayı annem yaptı, bense büyük bir özenle salatayı hazırladım. Kız kardeşim balıkları hazırladı derken sofraya oturduk müthiş bir açlıkla. Daha ağzıma attığım ilk hamside takılı kaldı boğazımda bir kılçık! Tam 5 saat uğraştım çıkartmak için.. Yapmadığım şey kalmadı :o Mesela akşamdan bu yana azıcık çiğnediğim koca koca ekmek lokmalarını yuttum. Bu sayede bi dünya ekmek yedim :o Tam umudu kesmiş, çaba göstermeyi bırakmıştık ki, kılçık belasından kurtuldum son bir lokma ekmekle.. Çok uğraştılar beni doktora götürmek icin ama gitmedim. 'Gırtlağıma takılan balık kılçığını çıkarırmısınız doktor' demek komik geldi :D

Hiç de komik olmazdı sevgili hira, geçmiş olsun size. Geçen hafta 10 yaşlarında bir çocuğun bademciğine kılçık batmıştı 1 dk sürmedi çıkarmamız, ama çocuk 1 gece öyle beklemiş korkmuş söylememiş.

hira
03-02-2016, 13:03
Hiç de komik olmazdı sevgili hira, geçmiş olsun size. Geçen hafta 10 yaşlarında bir çocuğun bademciğine kılçık batmıştı 1 dk sürmedi çıkarmamız, ama çocuk 1 gece öyle beklemiş korkmuş söylememiş.

Teşekkür ederim. Ben gripten dolayı bile doktora gitmiş olsam, bademciklerime bakmak için ağzıma tıkıştırılan o tahta çubuk bile midemi alt üst etmeye yetiyor, daha baştan anlaşma yapıyorum doktorla "o tahta çubuk benim midemi bulandırıyor, istemiyorum" diye :o kimbilir bunun için gitsem ne olurdu :)

Resulgur
07-02-2016, 00:14
Fazla söze gerek yok sanırım [emoji4]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160206/da39097b1ee31ce450283d5c3f812c3b.jpg

Güler
07-02-2016, 19:05
Bu hafta sık sık yedik balığı o yüzden biraz sebzeye takılalım istedim.

Kıymalı ıspanak
Zeytinyağlı enginar
Fırında yufkalı kabak

Ozlem A
08-02-2016, 12:29
Ben epeydir tavuk yapmadığımı farkettim.

Pirinçli sebzeli çorba
Zeytinyağlı kereviz
Fırında tavuk patates
Salata

pınar59
08-02-2016, 16:09
Tarhana çorbası
Difrizden Kıymalı bezelye
pilav
Karışık turşu

pınar59
08-02-2016, 16:12
Sn. Güler hanım fırında yufkalı kabak Nasıl bir yemek acaba ilk defa duydum .

pria
08-02-2016, 17:53
Bizim evde hepimizin en sevdiği ve sık sık özlem çektiğimiz en listebaşı yemeklerden biri de ''soğanlı yumurta''dır..
Soğanlı yumurta Osmanlı padişahlarının en sevdiği yemeklerdenmiş..Hatta sarayın mutfağına aşçı alırken, soğanlı yumurta sınavından geçirirlermiş.

Soğanlı Yumurta tarifi (Saray Usulü) | Hafif Tarif (http://www.hafiftarif.com/soganli-yumurta-tarifi-saray-usulu/)

Bizim evde genelde şöyle yapılır..Soğanları dilim dilim doğrama işini ben üstlenirim göz yaşarttığı için..Bu akşam 5 iri soğanı dilimledim ince ince..Ardından 8-10 diş sarımsak dilimledim..En son da 2 kapya biberi ince ince dilimledim ve eşime teslim ettim..

Eşim üzerine 3-4 kaşık zeytinyağı ilave edip kısık ateşte soğanları çok ta öldürmeden pişirdi..Sonra acılı Hatay ev yapımı salçadan 2 yemek kaşığı ilave etti yarım çay bardağı suyla birlikte..Sonra bol kimyon ve tarçın ilave etti..Karıştırdı yine kısık ateşte..
En son olarak, çırpılmış 6 adet yumurta döktü üzerine, yumurta kısa sürede pişince işlem bitti..

Bu akşam Kükrer'in organik elma sirkesi ilave etmeyi unuttuk..Siz unutmayın :) Yanında ev yapımı yoğurt ve kefirimiz var..

Damak tadımıza en uygun bir yemeğin yendiği bir akşamı da atlattık böylece..
Bu lezzeti en geç bir hafta geçince özlüyoruz..

Deneyin derim..
Hem çok lezzetli, hem ekonomik hem sağlıklı..

Güler
09-02-2016, 11:09
Ben de çok severim hatta bizde de yumurtalı soğan aşı diye geçer.

Aynen tarifinizdeki gibi ama ben soğanları hafifçe öldürdükten sonra (ki öldürürken biraz tavuk suyu ilave ederim) sahanda yer yer oyuk açar yumurtaları bunun içine kırarım ama karıştırmam. Yumurtanın akları pişti mi tamamdır.
Tabağınıza aldığınızda şöyle ekmeğinizi sarısı üzerine bastırdığınızda onun hafifçe dağılıp ekmeğe bulaşması yok mu, ne büyük keyif ve lezzettir....of ki offf

Eveeet bu akşam demek ki yumurtalı soğan aşı yapıyoruz demektir.

Ozlem A
09-02-2016, 16:58
Pişmiş soğandan çok hazzetmesem de öyle güzel tarif etmişsiniz ki canım çekti Sayın pria.

Mevsimin sebzeleriyle yemek yapmak gayreti bazen çok zorlayabiliyor. Evde kimi karnabahar sevmiyor, kimine ıspanak dokunuyor derken ne yapsam diyerek sık sık bu sayfadan ilham alıyorum :)

Bugün biraz eskilere gittim..

Havuçlu terbiyeli köfte
Buharda sarmısaklı limonlu brokoli
Domatesli makarna
Ve rokalı mor lahanalı salata

pria
09-02-2016, 17:02
Pişmiş soğandan çok hazzetmesem de öyle güzel tarif etmişsiniz ki canım çekti Sayın pria.

Soğanı sevmiyorsanız pırasa ile de yapabilirsiniz..o da güzel olur..pratik ve bulaşık derdi az olan alternatif bunlar..

elve
10-02-2016, 20:39
bu gün menüm

sebzeli mercimek çorba
Etli sulu bulgur pilavı
havui turp söğüş
barbunya
turşu
ayran

elve
15-02-2016, 22:48
Bu gün
Tarhana çorbası
Mantar sote
Makarna ,yoğurt

Ozlem A
19-02-2016, 10:48
Misafirim var akşama, hazırlıklara dünden başladım.

Kuzu sarma
Basmati pilav ve bebek patates
Brüksel lahanası ve mantar kavurması
Buzluktan közlenmiş patlıcan
Kuru börülce piyaz
Yeşil salata
Balkabaklı cheesecake (bisküvi tabanına kadar evde yapım)

elve
19-02-2016, 18:24
Mercimek çorba
Etli lahana sarma
Karnabahar z yağlı
Turşu
Salata,ayran...

pınar59
25-02-2016, 14:45
Mercimek çorba
Etli nohut, salata
Pilav
Revani

Ozlem A
26-02-2016, 06:54
Ben dün ekşimayalı hamurdan pizza yaptım. Herkes üstüne kendi malzemesini seçti, fırın taşında mis gibi :) yanına önceki günden rezene portakal soslu kereviz çorbası ve zeytinyağlı pırasa vardı, dokunulmadı bile..

elve
26-02-2016, 21:48
Hasta olduğumuz için
tavuk suyu çorba
pastırmalı kuru fasülye
Pilav
turşu ayran

sevoş
27-02-2016, 18:06
Bugün benim yemeğim malatya yöre yemeği.Ayva yaprağı sarması,yöresel adı avrat köftesi,

pınar59
03-03-2016, 11:32
Yayla çorbası- Kıymalı kapuska- Peynirli erişte- Hoşaf.

Güler
03-03-2016, 12:31
Biz bu gün davetliyiz....;)

Resulgur
03-03-2016, 20:39
Semiz otu, yoğurt, turp bide ekmek :D

Bu mevsimde semiz otu bulabilen var mı ?

Güler
04-03-2016, 12:58
Dil balığı fileto
Karışık yeşil mevsim salatası (somon füme ilave-derin dondurucudakileri yavaş yavaş boşaltmak gerekiyor)
Tahin helvası

pınar59
04-03-2016, 13:05
Tarhana çorba- Etli yaprak sarma -Et yahni- Ev yoğurdu.

elve
05-03-2016, 20:56
bamya çorbası
içli köfte
turp ayran turşu

Güler
06-03-2016, 09:01
Dün de bu gün de sadece kahvaltı hazırladım. İki gündür yemeğe davet ediliyoruz. Bu gün de brunch için davetliyiz.
Akşama yemek yiyebilir miyiz yoksa hafif bir atıştırmalıkla mı geçiririz bilemiyorum.

Eeee Manyas'a yolculuk var, bu yüzden arkadaşlar bir biri ardına yemeğe çağırıyorlar. ;)

elve
06-03-2016, 20:43
bu gün
Pırasa
köy tavuğu
pilav
içli köfte
salata turşu ayran

Ozlem A
07-03-2016, 15:15
Seyahat sonrası yemek düzeni bozuldu, epeydir yemek yapamıyorum. Bugün artık doğru düzgün birşeyler yapmak istedim.

Kereviz çorbası
Sebzeli kuzu külbastı
Pilav
Salata

** yollarda enginar tarlalarına iç çekerek baktım, daha epey vakti var gibi göründü..

pria
09-03-2016, 16:31
Soğanlı bol sarımsak ve kapya biberli yumurta.
Yoğurt.
(Haftada iki gün mutlaka)

Ozlem A
09-03-2016, 17:32
Bahar sebzeleri gelmeye başladı..

Zeytinyağlı bakla
Tarhana çorbası
Köfte ve fırında kızartılmış patates
Marul salata

elve
19-03-2016, 20:33
Pırasa böreği
köte ,salata
Ayran

Vicia Ervilia
20-03-2016, 16:32
Ahh yalnız yaşamanın avantajı :) tek yemek yetiyor. yoğurtlu pazı kavurması, limonata, taptaze beyaz?! ekmek :)

elve
07-04-2016, 21:45
Tarhana çorba
Etli kabak dolması
sarmısaklı yoğurt

Milla
08-04-2016, 09:39
Balık tava (Kendi tuttuklarımızdan :) )
Bol salata
Şalgam

WindWild
09-04-2016, 00:02
işten fevkalade aç ve yorgun dönmüşken bir erkek olarak yalnız yaşıyor olmanın olumsuzluklarını, dezavantajlarını bana tekrar hatırlatan bu başlıktaki paylaşımları incelerken dikkatimi çekenlerden; basmati pilav, hamsi tava,buzluğa atılmış lorlu ıspanaklı börek, buharda sarımsak limon ve zeytinyağlı brokoli, kaytaz böreği, narlı kırmızı kinoa salatası, balkabaklı cheesecake ve daha uzayıp giden bu güzel yemeklerden birer lokma almak geldi içimden :D bir de uzun zamandır içmek için canım birşey çekiyordu ama marketteki içeçek raflarını gezip dolaşıp bir türlü karar veremiyordum.. Meğer limonataymış. Son sayfada görünce geldi aklıma :)

Ozlem A
09-04-2016, 01:32
Hoşgeldiniz Sayın WindWild, burası bizim çok işimize yarayan bir başlık oldu. Yine bekleriz sizi :)

WindWild
09-04-2016, 13:15
Hoşbulduk, bu güzel ağırlama için çok teşekkürler Sayın Ozlem A :) Yapmayı becerebilirsem bir yemek listesi de ben yazacağım buraya, eksik kalmasın :)

Güler
10-04-2016, 17:27
Bu sabah bahçeye çıkıp ıspanak toplarken ince ince yağmur yağıyordu biraz topladım sonra yağmur şiddetlenince apar topar içeri kaçtım.
Ispanakları yıkadım bir kısmı ile börek yapayım dedim. Daha sonra komşu da bana sevdiğim mercimek köftesinden göndermiş onu görünce Oğuz'u bahçeye yollayıp 2 kök kaşık marulu koparmasını istedim.
Dünden de kalan zeytinyağlı sırık fasulyesi vardı.
Hemen çay demleyip kendime abur cubur sofrası kurdum.

Ispanaklar ve marul yıkandı
Börek pişti
Zeytinyağlı çalı vardı, mercimek köftesi de gelince ne pişireyim derdinden kurtulmuş oldum.

604689

604690

604691

604692

604693

Güler
10-04-2016, 17:28
Haydi buyurun beraber olsun....;)

604694

Ozlem A
10-04-2016, 20:13
Afiyet olsun Guler Abla.. böyle resimli menu daha guzel oldu. Elinize saglik!

elve
10-04-2016, 21:25
Afiyet olsun.

Bu gün barbunya
Etli güveç
pilav
salata ayran

Güler
11-04-2016, 12:02
Bu gün hava güzel yağmur yok. Tam da otların güzel güzel rahatça söküleceği gibi oldu toprak, o yüzden bahçede çalışacağım.

Öğle için çift kaşarlı + sucuklu birer tost ve ayran

Akşam için derin dondurucudan hemen bir balaban kuru fasulye 15-20 dakikada pişer, yanına da bir pilav iş görür.

Tembellik diz boyu ama ne yapayım bahçede işler çok. Bu durumda kalabalık aile özlemi çekiyorum; kayınvalide olsaydı o yemek yapardı, elti olsaydı o da evi toparlar çamaşır yıkardı ben de doya doya bahçede çalışırdım.:D :D

pria
27-04-2016, 19:50
Çanakkale'nin oğlak eti meşhurdur..
Bugünlerde bol bol bu fırsatı değerlendiriyorum..Körpe oğlak dönemi bi 15 gün daha devam eder..
Eşim yağsız dana eti dışında et yemez..Bezelyeli yapıyor oğlak etini..Ayıptır söylemesi, oğlakları ben bezelyeleri de o yiyor..

kelebek çalısı
28-04-2016, 06:16
Çanakkale'nin oğlak eti meşhurdur..
Bugünlerde bol bol bu fırsatı değerlendiriyorum..Körpe oğlak dönemi bi 15 gün daha devam eder..
Eşim yağsız dana eti dışında et yemez..Bezelyeli yapıyor oğlak etini..Ayıptır söylemesi, oğlakları ben bezelyeleri de o yiyor..

Afiyet olsun. Eşinizin eline sağlık. Sıradan olmayan bir lezzet olsa gerek.

uyap
29-04-2016, 09:08
Sn. Pria'nın oğlaklarından bize de düştü, migros sağ olsun :D. Oğlak etli nohut pilav yanınada bol semizotlu çoban salata.

Ozlem A
02-05-2016, 20:22
Hoşgeldiniz sayın uyap, nerelerdeydiniz :) ellerinize sağlık.

Ben Cuma günü ateşlendim, acayip bir grip geçiriyorum. Anneme bulaşır ziyaretime gelmesin diye de ondan saklıyorum.

Üç gündür eşim dışardan birşeyler sipariş veriyor. Bugün çorba sayıklarken diye sağolsun bir arkadaşım tavuklu şehriye çorbası göndermiş eşimle. Başka bir şey yiyemediğimden çok makbule geçti.

Herkes dikkat etsin valla çok salgınmış.

elve
04-05-2016, 21:51
Özlem hanım çok geçmiş olsun
Bu gün kuzu etli patates yemeği
söğüş,ayran..

Ozlem A
10-05-2016, 14:05
Enginar ucuzlamaya başladı, böylece sürekli menüde yer edindi.

Bugün mutfak mesaisi uzundu.

Tavuk sulu şehriye çorbası
Zeytinyağlı enginar
Kuzu külbastı
Salata

Resulgur
10-05-2016, 17:37
Bugün ekmek var menüde leylak tadında [emoji4]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/44a4af5601ffc7859e9168a341ae8c85.jpg

uyap
10-05-2016, 18:47
Bonsaide yaprak sararması başlığını bonsaiden yaprak sarması olarak okuyunca etli yaprak sarması yaptım yanına da mercimek çorbası ;)

Güler
10-05-2016, 20:15
Ooo ne güzel sevgili uyap, ben de bahçedeki ipek gibi yapraklardan toplayıp etli yaprak sarma yaptım.
Yanında sebzeli erişte var.

uyap
10-05-2016, 21:10
Ooo ne güzel sevgili uyap, ben de bahçedeki ipek gibi yapraklardan toplayıp etli yaprak sarma yaptım.
Yanında sebzeli erişte var.

Afiyet olsun Güler hanım. Ben de normalde erişte ya da makarna yaparım yanına ama oğluş hasta olunca çorba yaptım bu gün. Benim yapraklar pek ipek gibi değildi, daha çok karton havası vardı :(, çoğunu üçe böldüm büyük oldukları için ama marketten alınca böyle.

Ozlem A
11-05-2016, 16:17
Bonsaide yaprak sararması başlığını bonsaiden yaprak sarması olarak okuyunca etli yaprak sarması yaptım yanına da mercimek çorbası ;)

:D:D:D tam uyap a göre bir ilham gelmesi :D

Afiyet olsun..

Ben bugün dünkü menüye ek salata yapacağım, herşey arttı.

Ozlem A
11-05-2016, 16:19
Bugün ekmek var menüde leylak tadında [emoji4]

Şahane! Elinize sağlık, forum mutfağına yeni bir ekmekçi mi gelmiş yoksa :)

Resulgur
11-05-2016, 17:08
Sn. Ozlem A ekşi maya olayını da çözersek diyebiliriz .. [emoji4] EYM ile yaptım bu ekmeği hazır maya kullanıldı içerisinde yumurta ve süt de var lezzetli bir ekmek oldu.

nebil1505
11-05-2016, 19:18
etli ispir fasulyesi ve havuçlu körili pilav

Ozlem A
11-05-2016, 20:30
Sn. Ozlem A ekşi maya olayını da çözersek diyebiliriz .. [emoji4] EYM ile yaptım bu ekmeği hazır maya kullanıldı içerisinde yumurta ve süt de var lezzetli bir ekmek oldu.

Evde en acemice yapılan ekmek bile hazır alınandan daha sağlıklı ve lezzetlidir. Ben de ilk EYM ile başlamıştım, sonra ekşi mayaya merak sardım.

Ekşi mayalı ekmek için epey uğraşıp pek becerememiştim ama, forum sayesinde ne yapmam gerektiğini öğrendim, şu an gördüğünüz ekmek gibi ekmekler yapabiliyorum.

uyap
11-05-2016, 20:44
Dünkülere ilave hastalara şifa olsun diye paça çorbası. Tabii ki paçadan yapıldığı evdekilere söylenmedi, içine atılan gerdan sayesinde etten yaptım deyip çaktırılmadan içirildi :D

Resulgur
12-05-2016, 11:39
Evde en acemice yapılan ekmek bile hazır alınandan daha sağlıklı ve lezzetlidir. Ben de ilk EYM ile başlamıştım, sonra ekşi mayaya merak sardım.

Ekşi mayalı ekmek için epey uğraşıp pek becerememiştim ama, forum sayesinde ne yapmam gerektiğini öğrendim, şu an gördüğünüz ekmek gibi ekmekler yapabiliyorum.

Maşallah Sn. Ozlem A siz olayı çözmüşsünüz. Darısı da bize olsun diyelim . Mis kokulu sımsıcak taptaze ekmekler yapmak dileğiyle .. Belki bir gün bende böyle güzel ekmekler yapabilirim. :D

uyap
12-05-2016, 15:24
Ben yemekten yırtma planları yapıyorum bu gün :D

Gelişmeyi de yazayım ;) yırttım sayılır köfte ekmek icecek :D

Ozlem A
12-05-2016, 16:38
Dileğinizi gerçekleştirmenize yardımcı olalım Sn. Resulgür :)

http://www.agaclar.net/forum/ekmek/36537.htm

Menüde bugün

Tarhana çorba
Taze fasulye
Pilav
Salata

uyap
13-05-2016, 14:30
Karnıyarık, pilav, cacık.

Milla
14-05-2016, 19:33
Doğru yere yazmıyorsam bilenlerin yönlendirmesi dileğiyle 😀
Yakında eşimin doğum günü var. Ben çorba, yemek, meze, vs. en zor yemekler ne varsa yapabilen biri olarak utanarak söylüyorum ki hiç yaş pasta yapmadım şimdiye kadar. Eşime bir sürpriz yapmak istiyorum. Bana basit ama lezzetli yaş pasta ve atıştırmalık önerileriniz olabilir mi acaba ☺

Ozlem A
14-05-2016, 20:04
Doğru yere yazmıyorsam bilenlerin yönlendirmesi dileğiyle 😀
Yakında eşimin doğum günü var. Ben çorba, yemek, meze, vs. en zor yemekler ne varsa yapabilen biri olarak utanarak söylüyorum ki hiç yaş pasta yapmadım şimdiye kadar. Eşime bir sürpriz yapmak istiyorum. Bana basit ama lezzetli yaş pasta ve atıştırmalık önerileriniz olabilir mi acaba ☺

Aşağıdaki kek çok kolaydır.

http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/35648.htm

Aralarına ve üzerine krema yapabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/36325.htm

Denemediğim ama kolay olduğu belirtilen bir tarif.. Diğerleri için de aynı başlık altına bakabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/17714.htm

elve
14-05-2016, 23:16
bu gün
Et suyu çorba
Zeytin yağlı dolma
yoğurt.

Milla
15-05-2016, 07:35
Çok teşekkür ederim sevgili Ozlem A. Hemen o sayfalara göz atıyorum.

uyap
15-05-2016, 11:00
Ben yine kolaya kaçıyorum bu gün. Keşkek, salata. Belki tembellik yapmazsam parmak ( haşhaşlı amasya çöreği).

Ozlem A
15-05-2016, 16:48
Ben yine kolaya kaçıyorum bu gün. Keşkek, salata. Belki tembellik yapmazsam parmak ( haşhaşlı amasya çöreği).

Rahmetli kayınvalidem Amasya'lıydı, bu çöreğin tarifi olsa da bizimkileri şaşırtsam ;)

Ozlem A
18-05-2016, 06:50
Biraz forum mutfağını karıştırınca epeyce zaman önce bizim tarifin verildiğini buldum. O kadar geriye düşmüş ki görmemişim sevgili uyap. Mesajını da taşıdım.

http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16933.htm

Ozlem A
18-05-2016, 07:06
Bu arada yaz sebzeleri ufak ufak çıkmaya başladı (kışın sera sebzesi yemeyenlerdenseniz tabii :)) Özlenen yemekler yeniden sofrada..

Tarhana çorbası
Kabak dolması
Çoban salata

Ev yapımı ekşi mayalı ekmek eşliğinde :D

uyap
18-05-2016, 10:22
Biraz forum mutfağını karıştırınca epeyce zaman önce bizim tarifin verildiğini buldum. O kadar geriye düşmüş ki görmemişim sevgili uyap. Mesajını da taşıdım.

http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16933.htm

Teşekkür ederim ;)

elve
24-05-2016, 19:40
Semiz otu kıymalı
Etli ekmek
salata ayran

elve
13-06-2016, 00:35
İyi iftarlar
Mercimek çorba
Patlıcan tava
Pilav,semiz otu yoğurtlu
çiğ köfte

Ozlem A
13-06-2016, 18:37
Daha önce hiç yapmadığım bir yemek denedim, meğer korktuğum kadar zor değilmiş :)

Beğendili tas kebabı
Zeytinyağlı fasulye
Cacık
Kinoa salatası

elve
15-06-2016, 23:38
Semiz otu mercimek çorba
Nohutlu etli pilav
Salata ayran

herkese afiyet olsun

pria
23-06-2016, 18:33
Özellikle ''kulacık'' mantarı olursa yılın 365 günü bıkmam yerim keyifle :)

Ben zeytinyağda fazla öldürmeden sote yaparım mantarları..

Bu akşam özel bi akşam..

Sağolsun; harika bir dost benim bu mantar keyfimi bildiği için Viyana dönüşünde 3 tür mantar getirmiş..eringii, boletus ve canternelle.. Boletus Sırbistan'dan canterelle ise Romanya'dan geliyormuş Avusturya'ya..İkisi de dağ mantarı tabi :) Kulacık mantarı kadar aromaları olmasa da üçü de değişik ve özel tatlar..

Öğlen kargoyu aldım, az önce pişirdim..İdareli yemem gerek yarın da bu keyfi sürdürmem için..)

elve
06-07-2016, 21:27
Ayın yirmisine Romanyaya gidiyorum alacağım ..

pria
06-07-2016, 21:35
Sarı renkli olanlar Canternelle imiş.. :) Romanya'dan gidiyormuş Avusturya'ya.. Bu mantarın tadı bana patlıcan kızartmayı çağrıştırdı ilk olarak..Pazarlarda satılan beyaz mantarlardan çok çok farklı lezzetler yaşatıyor her biri..Siyahımsı olan Boletus mesela sanki kuzu dalağı yiyormuş hissi uyandırdı bende..

Şansınız bol olsun inşallah marketlerde denk gelirsiniz..Dondurulmuş su şişesi koyun aralarına getirirken..

Ozlem A
08-07-2016, 15:45
Sarı renkli olanlar Canternelle imiş.. :) Romanya'dan gidiyormuş Avusturya'ya.. Bu mantarın tadı bana patlıcan kızartmayı çağrıştırdı ilk olarak..Pazarlarda satılan beyaz mantarlardan çok çok farklı lezzetler yaşatıyor her biri..Siyahımsı olan Boletus mesela sanki kuzu dalağı yiyormuş hissi uyandırdı bende..

Şansınız bol olsun inşallah marketlerde denk gelirsiniz..Dondurulmuş su şişesi koyun aralarına getirirken..

Sarı mantardan (Chantarelle) Istanbul'da da bulunuyor, organik pazara getiriyorlar.

elve
25-07-2016, 19:40
Selam malesef gidemedim ,
ertelemek zorunda kaldık
Bu günki mönüm
yoğurtlu köfte
sac böreği
salata meyve suyu..

Güler
30-07-2016, 16:56
Yaz-kış demez çorbayı her zaman zevkle içerim. Şu birkaç gündür rüzgar olmasına rağmen hava o kadar sıcak ki ne pişirsem dolapta sürünüyor adeta. Yenilen sadece zeytinyağlılar.

O yüzden bir gün zeytinyağlı barbunya yapıyorsam iki gün sonra zeytinyağlı taze fasulye, daha sonra zeytinyağlı bamya. Birde salata çeşitleri rağbet görüyor.

Bahçede kabak şovu başladı yine. Oğuz yine her sabah sepetine kabakları doldurup geliyor. Birkaç gün evvel yaptığım salatasını o sıralar ziyaretimize gelen komşular çok beğendiler. Ben de kendilerine söz vermiştim o yüzden bu gün iki kilo kabaktan salata yaptım.
Komşulara gidecekleri hazırladım.
Akşam için servis yapacağımı da süslerken aklıma çimlerde yaşanan sorunlar başlığı gelince, çim gibi süslemek istedim. :D

623405

623406

MeyveliTepe
30-07-2016, 17:12
Tarifi var mı? Bizim de kabak sorununu hafifletmemiz lazım :)

Güler
31-07-2016, 00:30
Tarifi var mı? Bizim de kabak sorununu hafifletmemiz lazım :)

Salatalar başlığında vermiş olmam lâzım, eğer yoksa hemen yazarım.;)

Burada (http://www.agaclar.net/forum/1308966-post147.htm) paylaşmışım, süzme yoğurt kullanırsanız daha da güzel oluyor.

(Kabak yemekleri başlığı)

Güler
14-11-2016, 08:48
Sebzeli tavuk suyu çorbası
Soslu erişte
Zeytinyağlı biber dolması (dünden kalan)

Güler
27-11-2016, 13:02
Bu gün torunların sevdiği yeşil köfteden yaptım. Yanına fırın makarna ve krem karameli ilave ettim.

(http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/11604.htm)

http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/22762.htm

Güler
28-11-2016, 09:49
Dün yaptığım fırın makarnadan bu güne kalan oldu yanına köfte ilave ederim diye düşünüyorum.
Krem Karamelimiz de var bir zeytinyağlı mı ilave etsem acaba?

(laf aramızda krem karamel çok güzel oldu, Oğuz iki dilim yedi)

elve
01-12-2016, 20:34
Bu gün kabak dolması (etli)
yoğurt
bu yetti başka çeşit yok

Ozlem A
02-12-2016, 09:18
Kasım ayı başından itibaren kış menülerine geçtim :) Manavlarda yazın olduğundan daha albenili görünen patlıcan, biber ve domateslere canım çekse bile dokunmadan geçiyorum.

Seçenekler azalınca da işim zorlaştı ama neyse ki kışın güzel çorbalarımız imdada yetişiyor.

Yeşil mercimekli erişteli çorba (oğlumun en sevdiği)
Buharda pişmiş brokoli (zeytinyağı limon sarımsak soslu)
Otlu açma börek
Bol marullu, mor lahanalı, havuçlu salata.

pria
02-12-2016, 23:31
Seçenekler azalınca da işim zorlaştı ama neyse ki kışın güzel çorbalarımız imdada yetişiyor.

Yeşil mercimekli erişteli çorba (oğlumun en sevdiği)
.

Eşim bugün annesine gitti..Giderken bana mercimek çorbası ve yeşil mercimek yemeği yapmış..Yalnız erişteleri çorbaya değil, yeşil mercimek yemeğine koymuş..
Bazen üşeniyorum; nasıl olsa ikisi de mercimek diyorum ve çorbayla yemeği karıştırıp ısıtıyorum :) Yanında da kuru soğan..mis :) Yanında bir de karides var vazgeçemediğim..Karides ve doğal mantarı 365 gün bulabilsem bıkmam :)

Güler
08-12-2016, 10:02
Yazın hazırladığımız domates suları şimdi imdadımıza yetişiyor.

Domatesli pilav
Cız bız köfte
Portakallı kereviz.

Ozlem A
08-12-2016, 17:18
Kışın ve özellikle grip salgınları başladığı sıralarda sofrada taze sebze bulunmasına gayret ediyorum. Bağışıklığımızı güçlendirmemizde faydasını gördüğümüzü düşünüyorum.

Her türlü soğuk algınlığına ve halsizliğe birebir uzun uzun pişirilmiş tavuk suyu çorbası
Havuçlu pırasalı kapuska
Buharda brokoli tahin limon sarmısak soslu
Bol roka marul mor lahana salatası

Güler
08-12-2016, 17:27
Ozlem A, bol roka marul salatasını okuyunca benim de canım çekti. Yarına böyle bir salataya eşliği balık ile yapacağım.

Güler
09-12-2016, 17:02
Oğuz'un canı menemen çekmiş, yarın yapacağım. Onun yanına ne tavsiye edersiniz?

Ozlem A
09-12-2016, 19:17
Güzel bir çay ve de şöyle kalın bir dilim ekşi mayalı ekmek dermişim Güler abla ;)

Çok severim, yanına da hiç başka bir şey istemez gibi :)

KAPTANzst
09-12-2016, 19:39
Peki, menemenin yanında ne yenir, diyenlere yardımcı olmaya çalışalım. Eğer menemeni sabah kahvaltısında tüketecekseniz yanında en iyi eşlikçisi çay olacaktır. Her ne kadar çayın yumurtadaki demir emilimini düşürdüğü bilinse de Türk kahvaltılarının vazgeçilmezi çaydır. Ancak menemeni öğle ya da akşam yemeklerinde tüketecekseniz bir çorbadan sonra yanında cacık ile ya da yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Arkasından da makarna, bulgur pilavı, şehriye pilavı yapabilirsiniz. İşte size mükemmel bir yaz akşamı menüsü. Tatlı olarak en iyisi karpuz olacaktır. Afiyet olsun.

Bende merak ettim araştırdım. Bu yazıyı okuyunca iştahım kaçtı :D

hosseda
09-12-2016, 20:03
Menemen taze ekmekle ve tek yemek olarak yenir bizde. İçinde bol biber olmasına rağmen yanında yediğimiz tek şey yeşil taze biberdir.
Menemeni sadece yazları ve öğlen yaparız (Geçmiş zamanda yaz ve güz dışında domates bulunmazdı zaten). Yanında içilen de ayran veya meşrubat veyahutta su olur.

Güler
10-12-2016, 07:57
Ne güzel hemen birkaç tane cevap gelmiş, teşekkür ederim.

Genelde yazın kahvaltı geç saatlere kaldığında menemen yapar, çay eşiliğinde yer ve öğle yemeğini de bu arada çıkarmış olurduk. Ama ben bu gün öğle yemeği olarak düşündüğümden sevgili KAPTANzst'ın önerisi üzerine cacık ve bulgur pilavı ilave etmeyi düşünüyorum.
Tekrar teşekkür ederim.

pria
13-12-2016, 16:47
Eşim bu akşam yemek yemeyelim,bıktım artık masa hazırlamaktan, dedi..ve..akşam üstü yaptığı mercimek köftesini atıştırdık..masada duruyor, gelip geçerken birer ikişer atıştırmak serbest :) Göbek marula limon sıkıp çok güzel oluyor..

Güler
13-12-2016, 17:54
Eşim bu akşam yemek yemeyelim,bıktım artık masa hazırlamaktan, dedi..ve..akşam üstü yaptığı mercimek köftesini atıştırdık..masada duruyor, gelip geçerken birer ikişer atıştırmak serbest :)

Oh oh ne güzel, bu da bir özgürlük.

Güler
13-12-2016, 17:57
Ovmaç çorbası
Et şinitsel
Karışık mevsim salatası

Güler
13-12-2016, 17:59
Yarın çikolatalı sufleyi tekrar deneyeceğim. İçi istediğim gibi akıcı olmuyor.
Eğer başarabilirsem yanına balık ve salata.

pria
18-12-2016, 11:35
Bu yıl çok kurak..Çanakkale yöresinde mantar yok gibi..Geçenki kuvvetli yağmurdan sonra sağolsun bacanağımın da yardımıyla ancak Lapseki pazarında bulabildik ''Kulacık'' ve pırnal (balkadın) mantarını..iki tencere mantar..bi hafta yeter bana..:) Ölsem de gam yemem artık yani :) Mantarı hiçbir şeyle karıştırmadan zeytinyağda kavurup yemeyi severim, aroma ve tadını hissetmek için ..

Güler
19-12-2016, 10:20
Yine derin dondurucuya attığım bezelyeler imdadıma yetişti.
Bademli pilav
Bezelye
ayva kompostosu

Ozlem A
19-12-2016, 10:45
Bugün ben de buzluk bezelyelerine müracaat ettim.

Sebze çorbası (kemik suyu takviyeli)
Bezelye - pilav
Havuç turp mor lahana salatası

Mine Pakkaner
19-12-2016, 19:15
Yazın yaptığım konserve domatesler çok işime yarıyor. Domatesli makarna, sulu köfte, ev yapımı pancar turşusu.

Ozlem A
20-12-2016, 15:47
Yazın yaptığım konserve domatesler çok işime yarıyor. Domatesli makarna, sulu köfte, ev yapımı pancar turşusu.

Faydalarını o kadar çok okuyorum ki galiba pancar turşusu yapma zamanı geldi.

Şöyle bir de tarifimiz varmış. Sitemizin bir bilgi okyanusu olduğunu unutuyorum bazen :)

http://www.agaclar.net/forum/495769-post184.htm

Ozlem A
20-12-2016, 15:50
Bugün menüde dünden artan çorbamızın yanına çocuk menüsü :)

Izgara köfte
Fırında patates
Evde yaptığım kornişon turşusu ve
Kıvırcık üzerine Alabaş turp salata

Güler
20-12-2016, 16:12
Bizde yayla çorbası ilave oldu dünden kalan bezelye pilav yanına.
Bir de revani

Ozlem A
20-12-2016, 19:45
Güler abla, maaşallah hiç üşenmiyorsunuz Oğuz abi de tatlısız kalmıyor ;)

Likos
20-12-2016, 20:16
Hamsi))

http://i.hizliresim.com/o00Dm9.jpg (http://hizliresim.com/o00Dm9)

Ozlem A
21-12-2016, 10:30
Şöyle güzel görünen bir hamsi bulabilsem ben de yapacağım. Oğlum bayılır hamsiye.

Bugün yemekler kolaya kaçma usulü

Pırasa + patates çorbası
Nohut - pilav
Salata
turşu

Güler
21-12-2016, 13:27
Ben de bu gün altıdanım, yani yemek pişirmeyeceğim.

İstanbul'a geldiğimizde Oğuz ve iki arkadaşı daha, haftanın üç günü buluşup vidolu tavla oynarlar. Kazanılan para bir yerde biriktirilir ve sonra o para ile altı kişi yemeğe gideriz.

Geçen sefer Zorlu Center Hacı Bey'de çok güzel yemekler yemiştik, bu sefer de Etiler Hünkâr'a gidiyoruz.

Likos
21-12-2016, 14:20
Tereyağında/Bol mısır unlu-en önemlisi odun sobası üzerinde Barbun)
http://i.hizliresim.com/Pn0pyd.jpg (http://hizliresim.com/Pn0pyd)

Ozlem A
23-12-2016, 17:29
Bizimkiler mideyi bozmuş, menü de ona göre :D

Yayla çorbası
Yağsız patates püresi
Beyaz peynir

Bana salata ve sote sarmısaklı kekikli mantar :)

Güler
23-12-2016, 18:25
Ben de Zeytinyağlı pırasa yaptım. Yanında patatesli tavuk (yahni gibi bol soğanlı)
Pilav
Komposto

636052

pria
23-12-2016, 23:54
Bugün 7. akşam..daha 3 günlük mantarım var :)

Güler
24-12-2016, 08:22
Ayyy ne güzel..., sevgili pria siz hep söylersiniz ya; eşimin hakkını hiç ödeyemem, benim gibi bir adamın kahrını çekiyor diye, ama lâf aramızda valla eşiniz de çok şanslıymış.

Gerçi Oğuz da şikayetini dile getirmese de belli eder; aynı yemeği zar zor ikinci gün yese de üçüncü gün yemekten hiç mutlu olmaz ki yanına mutlaka ilave yaptığım halde.
Bazı kereler üst üste ızgara yapmak zorunda kaldığımda " Oooo Güler Hanım sulu tencere yemeğini özler olduk" deyiverir.

Güler
24-12-2016, 08:24
Bu gün Pırasa var, dünden kalan.

Tarhana çorbası (Teşekkürler malina, ıslatıp ıslatıp kullanıyorum)
Et şinitzel
Karışık mevsim salatası

pria
24-12-2016, 08:31
Ayyy ne güzel..., sevgili pria siz hep söylersiniz ya; eşimin hakkını hiç ödeyemem, benim gibi bir adamın kahrını çekiyor diye, ama lâf aramızda valla eşiniz de çok şanslıymış.

.
Şanslı mı değil mi bilemiyorum ama sağolsun benim çok çok şanslı olduğum kesin Güler Hanım..Bazen annesine bile takılırım ''..kızını çile çekmek için mi verdin benim gibi elalemin oğluna '' diye..:)

Gençlik yıllarında çok hor kullandım eşimi..bir elim yağda bi balda, hiiiç sesini çıkarmadan hizmet etti kadın..27 yıl öğretmenlik yaptı, sabahın köründe kalkar bana kahvaltımı hazırlamadan evden çıkmazdı..aslında ben ondan önce kalkıp kahvaltı masasını hazırlayabilirdim ara ara da olsa..ama işime gelmedi sanırım yan gelip bekledik hep hazır..hani diyeceğim, kısaca baya bi öküzlük yaptım..

Yaş ilerleyince vicdan yapıp telafi etmeye çalışıyorum şimdilerde..arasıra da takılıyorum ona ''..sandığın kadar da öküz değilim ben'' diye :) Elimden geldiğince yükünü azaltmaya, dinlendirmeye çalışıyorum ama gene de ben varken tam dinleneceğini sanmıyorum..O yüzden yine ara ara takılırım ona ''..ben önden gideyim de benden sonra uzatıp bacaklarını 10-15 yıl ancak dinlenirsin'' diye :)

Hep ''kadınların asla hakkı ödenmez'' deriz..lafla olmuyor bu..icraate geçmek lazım geç te olsa :)

Güler
29-12-2016, 22:26
Aman aman oturun oturduğunuz yerde, nereye gidiyorsunuz.
Hazır yeni evinize de geçtiniz, problemlerin de çoğu bitti, Allah ağız tadı ile sevdiklerinizle, kıymetli eşinizle beraber daha nice güzel seneler geçirmenizi nasip etsin inşallah.

Geç de olsa kıymet bilmek güzel şey. :D

Güler
29-12-2016, 22:30
Tavuk suyuna arpa şehriyeli çorba
Kuşbaşı etli nohut
Pilav

Sütlü nuriye

Güler
29-12-2016, 22:41
Yarına işlerim çok, gerçi yemeklerin çoğunu yaptım ama onlar yılbaşı için misafirliğe gidecek.

Bizim için yasak savmak olacak yumurtalı soğan aşı ve patates salatası

http://www.agaclar.net/forum/349910-post14.htm

Güler
10-01-2017, 14:51
Bizde bu gün ezogelin çorba
Kıymalı karnabahar
Pilav

Zeytinyağlı lahana sarma var.

Ozlem A
10-01-2017, 15:18
Ezoyu önceki gün yaptım. Komşum ağır grip yatıyorlar, bir kazan yaptım onlara da gönderdim.

Bu akşama

Tarhana çorba
Zeytinyağlı pırasa
Köfte patates
Salata

Yine birazı da komşuma gidecek.

pria
10-01-2017, 19:02
Dün akşam sadece zeytinyağlı pırasa, bu akşamda sadece ve sadece kereviz çorbası..:)

Yaş ilerliyor, tek çeşit yetiyor artık..Yemekleri yapması da yemesi de dert bu yaşlarda :)

Güler
11-01-2017, 09:06
Yaş ilerliyor, tek çeşit yetiyor artık..Yemekleri yapması da yemesi de dert bu yaşlarda :)

Ah.. ahh ki ah, bunu kabul ettirebilmek de ne güzel ve başarı valla.:D

Ben de bu gün brokoli çorbası yapacağım.
Yanına ya sebzeli erişte ilave ederim ya da şinitzel
Dünden kalan zeytinyağlı lahana sarması da var.

Oysa canım bu gün yemek yapmak istemiyor, kar camları çok lekeledi, kolay silinebilecek olanları silmeyi düşünüyorum. Allahtan Panjurları kapalı olanlar temiz kaldılar.

Güler
12-01-2017, 15:09
Bu gün mantar çorbası
patates püresi
Tas kebabı
ve ilk defa lokma tatlısını denedim, çok da lezzetli olmuş.

Sevgili Berduray açmış Forumda konuyu gerçi şimdi faal bir üye değil ama hoşseda ve seleste ile o kadar güzel paylaşımlar olmuş ki hem hoşseda'ya hem de seleste'ye teşekkür ederim.

Rahmetli annem yapardı ara sıra ve çok severek yerdim. O yaparken hiç dikkat etmemişim sanıyordum ki annem hep olacak ve ben sıkıştığımda ondan öğreneceğim, ne çocukluk işte.

Bu gün de canım çok çekti, hiç de yapmamıştım. Biraz başlıkta yazılanları okudum, biraz da kendi bilgilerimi katarak denedim. Başarılı da oldum, Oğuz beğendi (benim gurmem odur.) :D

637227

637228

Güler
13-01-2017, 07:19
Dünden kalan çorba var, bu gün tembellik yapacağım çorba yanına pizza ve ayran ilave edeceğim.

Sayın pria, yavaş yavaş tatbikat başlıyor.;)

Güler
14-01-2017, 13:59
Bu gün bizde Kıymalı Ispanak (bol yoğurt ile güzel gider)
Erişte
Ayva kompostosu

Zeytinyağlı kereviz

Mine Pakkaner
16-01-2017, 19:15
Tarhana çorbası,
Etli bezelye,
Pilav,
Pancar turşusu.

Yemek üstüne akşam boza.

Ozlem A
16-01-2017, 19:58
Benim menü kalabalık oldu

İlikli kemik suyuna (8 saat kaynatılarak çıkarıldı) sebze çorbası
Buharda Çin mantısı (baylara yaptım, ben gluten yemiyorum)
Zeytinyağlı pırasa (bana)
Çok bol yeşil salata

Güler
17-01-2017, 11:25
Ben de bu gün başlıktan kopya çekiyorum

Kemik suyuna yalancı işkembe çorbası
Bezelye
Pilav
Komposto hâla kaldı

Ozlem A
17-01-2017, 11:55
Ben de bu gün başlıktan kopya çekiyorum

Kemik suyuna yalancı işkembe çorbası
Bezelye
Pilav
Komposto hâla kaldı

Yalancı işkembe nasıl oluyor Güler abla? işkembe çorbasının sadece baharatlarını mı koyuyorsunuz?

Dün çetrefilli yemek yapınca bugün kolaya kaçtım.

Kuru - pilav
Tarhana (Mine Pakkaner'den kopya ;))
Bir de vanilyalı muzlu puding yaparım belki (hazır poşetten değil ama)

Güler
17-01-2017, 14:07
Ozlem A, kemikleri iyice kaynat bu arada çıkan köpükleri hep al ki suyu duru beyaz olsun,

Bu duru beyaz kemik suyu kaynarken ben buna bir kahve fincanı pirinç atıyorum ki biraz tok olsun.
Sonra bir iki diş sarımsağı iyice döv, daha sonra buna bir limon suyu kat ve kaynamakta olan çorbaya ilave et.
Oğuz biraz da un kattığımda daha severek içer. (tabii unu biraz malzemelerle halletmelisin)

efeege
17-01-2017, 15:25
Dünde Ben,de tavuklu yalancı işkembe çorbası yapmıştım.

Ozlem A
17-01-2017, 15:56
Meğer bu çorbayı (limon sarmısak sosu ile) tavuklu olarak ben de yapıyormuşum, adına yalancı işkembe deyip evdekileri test edeyim bari :D

Güler
18-01-2017, 07:16
Mezgit fleto ( tava)

Mevsim salatası, bol yeşillikli-havuçlu

Tahin helvası

Güler
20-01-2017, 09:26
Yarın yemeğe misafirlerim var, bu gün kolaya kaçacağım...

Sütlü mantar çorbası
Cızbız köfte
Pilav
Salata

Güler
03-02-2017, 12:23
Güveçte pastırmalı kuru fasulye
(malina sizden biraz çemen alacaktım unuttum)
Pilav
Komposto

Güler
04-02-2017, 05:47
Dün akşam TV de Arena programını seyrederken birdenbire canım öyle çok salata yemek istedi ki anlatamam sanki aşerdim.
Hemen kalkıp büyük bir kase (neredeyse servis tabağı gibi) salata hazırladım. İçinde yok, yok.
Yeşil kıvırcık, rende havuç ve pancar, çeri domates, hıyar, tatlı kıl biber, minik kırmızı turp, küp küp keçi peyniri, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz.
Koca kaseyle içeri girdiğimi gören eşim " hayrola dondurma yerini salataya mı devretti" dedi. Ama öyle iştahla yemişim ki o da imrenmiş " bir iki çatal da ben alayım mı?" dedi

Size de olur mu böyle şeyler? :p

Ozlem A
05-02-2017, 20:57
Dün akşam TV de Arena programını seyrederken birdenbire canım öyle çok salata yemek istedi ki anlatamam sanki aşerdim.
Hemen kalkıp büyük bir kase (neredeyse servis tabağı gibi) salata hazırladım. İçinde yok, yok.
Yeşil kıvırcık, rende havuç ve pancar, çeri domates, hıyar, tatlı kıl biber, minik kırmızı turp, küp küp keçi peyniri, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz.
Koca kaseyle içeri girdiğimi gören eşim " hayrola dondurma yerini salataya mı devretti" dedi. Ama öyle iştahla yemişim ki o da imrenmiş " bir iki çatal da ben alayım mı?" dedi

Size de olur mu böyle şeyler? :p

Valla hiç üşenmemişsiniz, ellerinize sağlık. Bende gece vakti aşermesi olmaz, akşam yemeğimden sonra meyve bile yemem. Ama arkadaşlarım az değildir, baya ciddi yemekler yapanları biliyorum :)

Bizim şubat tatilinde düzenimiz iyice şaştı, yemek saatleri, uyku saatleri birbirine girdi :)

Güler
06-02-2017, 07:01
Dün akşam dünürlerim yemeğe geldiler

Sebzeli kuzu kapama
Bademli pilav (onlar benim yaptığım bademli pilavı severler)
Komposto
Portakallı kereviz

ve kendi hazırladığım meyve sunum tabağı (Fotoğrafını çekemedim ama bayağı şık olmuştu-tekrar yapacağım)

(Daha sonra da amerikano oynadık, bir güzel yendim hepsini) :D

pria
06-02-2017, 12:48
Akşama hiç yemeğimiz yok..Eşim sordu, na'apıcaz diye..Ben de boşver, demleriz bi çay, keçi peyniri, sele zeytin, acılı Hatay ev salçası, yanında da rafadan yumurta, bugünü de böyle idare ederiz, dedim..

Yarın da bi mercimek çorbası yaparız, yanında yeşil soğan..yeter de artar..

Güler
06-02-2017, 14:48
Ayy mercimek çorbası mı dediniz, ben de hemen yapayım merhem gibi gider.

Ozlem A
07-02-2017, 11:16
Eşim seyahatte, annemi çağırdım ben de. Uzun zamnadır canım çekiyordu. Oturduk bir koca tencere etli yaprak sarması yaptık. Birlikte çabucak bitti, fazlasını buzluğa kaldırdım vaktim olmadığı bir zaman hazır yemek olur :)

Etli yaprak sarma
Zeytinyağlı kereviz
Pancarlı humus
Salata

Güler
16-02-2017, 16:41
Ben de bu aralar sebzelerle meyvelerle çok oynuyorum ya, o sebzeyi doğra şekilledir bunu doğra çiçek yap derken bir yığın irili ufaklı sebze parçaları çıkıyor. Atmaya da kıyamıyorum, onları ufak küp küp yapıp poşete koyup buzluğa atıyorum.

Yemeğim mi yok hemen çıkar poşeti, kır 4 yumurta yap sebzeli bir omlet, çok da güzel oluyor. Şip şak olması da ayrı bir güzellik, Allahtan Oğuz da seviyor.

Güler
16-02-2017, 16:43
Bu gün sebzeli tavuk suyu çorba
Kıymalı ıspanak

Oğuz'un canı çekmiş keşkül almış. O sade sever, ben de üzerine doldururum kaymaklı dondurmayı.

Ozlem A
17-02-2017, 12:17
Akşama misafir var, dünden başladım hazırlıklara.

Fırında uzakdoğu baharatları ile somon
Patates salatası
Buharda kök sebzeler üzerine tahinli sos
Yeşil salata
Çikolatalı cevizli kek

g.c.
17-02-2017, 12:49
Akşama misafir var, dünden başladım hazırlıklara.

Fırında uzakdoğu baharatları ile somon

Buharda kök sebzeler üzerine tahinli sos

Misafirleriniz alışılmışın dışında lezzetlerle karşılaşacak.

bahcedenn
17-02-2017, 12:56
Kök sebzeler üzerine tahinli sosu ben de çok merak ettim.

Güler
17-02-2017, 13:45
Ben daaa merak edenlerdenim. :D

Güler
17-02-2017, 13:48
Ben de bu gün fırında beşamel soslu tavuk yaptım.

Yanında bulgur pilavı

Karışık meyve kompostosu var.

(Tavuğu hazırlarken fotoğrafladım, başlıkta paylaşacağım)

Ozlem A
18-02-2017, 13:58
Kök sebzeler üzerine tahinli sosu ben de çok merak ettim.

Az miktarda tahini limon suyu ve zeytinyağı ile inceltiyorum içine bol ezilmiş sarmısak ekleyip iyice karıştırdıktan sonra buharda pişen sebzelerin üzerine döküyorum.

Güler
07-04-2017, 05:41
Gün yorgunluğu, eve yerleşme derken ne pişireceğimi unutmuştum. Bahçeye bir göz attım ki mis gibi pırıl pırıl ıspanaklar ben buradayım diyorlardı.
Hemen bir miktar ıspanak topladım, içeri girmeden bahçe musluğu altında kök topraklarını temizledim.
Sonra ver elini komşunun kümesine. Esasında bahçede kümes istemediğim için komşuya da bu kümesi ben yaptım, tavukları da ben aldım. Manyas'a geldikçe ondan yumurta alıyorum.
Folluğa doğru yollandım, baktım ki üç tavuk yatıyor, yavaşça elimi altlarına sokarak altlarından yumurtalarını aldım. Önce gıt gıt söyleştiler, elimin üzerine mini mini gaga da attılar ama sıcacık yumurtalardan aldım.
Ispanakları bir güzel yıkadım, soğanını doğradım, evde yaptığım tereyağından da biraz koyarak ıspanaklı yumurtayı pişirdim.
Bu öğleyi de böyle geçiştirdik....;)

643061

643062

643063

Güler
07-04-2017, 05:43
Mis gibi köy ekmeğini de kapın, buyrun afiyet olsun.

643065

643066

643067

Ozlem A
07-04-2017, 10:48
Ah harika olmuş, kokusu geldi neredeyse. Afiyet ve sağlıkla yiyin :)

Ben de ekşi mayalı patatesli ekmeğimden getirmiştim :)

Ozlem A
07-04-2017, 10:51
Ben de akşama yumurtalı pırasa ve tilkişen (yabani kuşkonmaz) kavurması yapmaya karar verdim :)

Yanına tarhana çorbası ve salata.

Güler
07-04-2017, 14:48
Bak çorba güzel olur, iyi ki aklıma getirdin.

Güler
09-04-2017, 14:57
Bahçesi olanlar bu mevsimde bol bol taze soğan ve sarımsak yerler eminim.
Ben de bahçeye çıktım bir baktım ki soğanlar " gel beni kopar" diyor. Dayanamadım bol bol soğan ve taze sarımsak topladım, sonra da eve gelince ben bu kadar çoğunu ne yaparım diye düşündüm.
Akşam yemeği için bol karışık bir yeşil salata (taze sarmısak, soğan ve kaşık marulu)
Izgara tavuk budu
Pilav da dünden vardı
Bir de zeytinyağlı taze bakla.

Soğanlarım boldu, hemen komşu bahçesine girdim. Komşuda pişer bize de düşer misali taze taze baklalardan topladım.

Güler
09-04-2017, 15:49
Bakla pişti.....

643456

Taze soğan ve dereotu bahçemden, baklalar hemen komşu bahçesinden, zeytinyağı da yine komşu köy Salur'da oturan bir arkadaşın zeytinlerinden....
diye düşünürken başladım gülmeye.

İstanbul'da sevdiğimiz bir aile ile bazı hafta sonlarında okey oynarız. Onlar kazandığında " sizin Manyas'da masrafınız olmuyor, İstanbul'da her şey ateş pahası " der de sataşır bize.
Hakikaten pazarda bile bir kök kıvırcık salata 5-6 tl. Burada bahçede yetiştirdiklerini düşün. Bizde limon ağacı yok, o da olsa salata da bedavaya gelecek.
Hatta baklayı dışardaki maşıngada pişirseydim aygaz da bedava olacaktı... heh heee :D :D

Ozlem A
09-04-2017, 16:24
Çok heveslendim, az önce annemin terasına marul, kıvırcık, fesleğen ve oğlumun pamuk arasında çimlendirdiği 6-7 kök taze fasulyeyi ektim. Annem yazın İstanbul'da olmadığından başka bir şey ekmek istemedi.

Bu arada akşam menüsü annemden,

Yayla çorbası
Çocuklara köfte
Zeytinyağlı bakla :)
Bol salata

Charlaux
09-04-2017, 22:25
Artik bugun mu yarin mi bir yil sonra mi pisirirsiniz bilmem ama ben hikayesini yazayim karari size birakayim.

Arkadasimi Fransa'ya ziyarete gittigimde dedik ki birlikte yemek yapali animiz olsun.Selin Kutucular'in yazisina gore harfi harfine tarifi uygulamaya calistik; bazi seyleri bulamadik bazen kucuk degisiklikler yaptik ama sonunda inanir misiniz hayatimizda boyle guzel yemegi ikimizde tatmamistik. Ayni restoran yemegi gibiydi. Hatta pek cok restoranida sollar gecerdi.

Dedemin Sofraları 28 | Selin KutucularSelin Kutucular (http://www.selinkutucular.com/dedemin-sofralari-28/)

Aklima geldi canim cekti simdi iyi mi ! Valla hem malzeme hem vakit olsa pisirecegim. Pisirenler bildirsin ayni etkiyi sizde de birakti mi diye.

Ben buradan sn. Ozlem A'ya meydan okuyorum; o kadar agacli mantarli dogum gunu pastasi yapmis bunu mu yapamayacak :D

Ozlem A
10-04-2017, 12:45
Ellerinize sağlık, her erkek bu kadar meşakkatli yemeklerle uğraşmaz, bravo saygı duydum :)

Not aldım menüyü, fikir için sağolun :)

dargman69
13-05-2017, 16:53
Ooo, tam bana göre bir yer aslında.
Ah pria ah, insan bir haber verir. Kahve için nöbete bırakıyorsun da, burayı neden atlıyorsun.

Bahçelerde kereviz
Biz kereviz yemeyiz.

Özellikle kereviz sapında bulunan ve kerevize kendine özgün aromasını veren “phthalide” adlı bileşenin kasları ve damarları rahatlatarak kan akışını kolaylaştırdığı bilinmektedir. Phthalide, aynı zamanda stres hormonu olan “catecholamine”nin üretiminin azalmasına yardımcı olarak, bu hormonun damarlarda neden olabileceği büzülmeyi önler.
...Kereviz suyu, sakinleştirici ve kasları rahatlatan etkisiyle uyku problemi olanlara önerilen sebzeler arasında yer almaktadır.

Kerevizin Faydaları (http://www.bilgidevi.com/kerevizin-faydalari/)

Kerevizi sevseydin belki şimdi moralin daha iyi olurdu Cumhur Bey..
Ben stresli günlerimde hiç ihmal etmem kerevizi )

ch3lox
14-12-2017, 09:54
Biber dolması yapıyoruz :p

xml bayiliği (http://www.minikolixml.com/)

Engineer.
14-12-2017, 09:58
fırında tavuk

elifaydin
14-12-2017, 10:14
Pırasa yemeği var akşama.

g.c.
14-12-2017, 13:53
Hanımla kavgalıyız, 2 gündür yemek yok :)

Güler
14-12-2017, 16:47
Bizde, bezelya + pirinç pilavı + cacık
ayvalı zeytinyağlı kereviz (portakal suyu ile pişti)

tel kadayıflı muhallebi.

Güler
30-12-2017, 14:06
Sabahtan beri Foruma giremeyince can sıkıntısından mutfağa daldım.
Geçenlerde pişirdiğin ayvalı kerevizi Oğuz çok beğenmişti, nasılsa tam da kerevizin zamanı diyerek yeniden pişirdim.
Portakal suyu da çok yakışıyor kerevize.

663492

663493

tener
13-03-2018, 07:34
Afiyet olsun.