Bağlan

View Full Version : Bugün ne pişirelim?

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6

hira
03-01-2015, 16:34
Yoğurtlu erişteli çorba (bu çorbaya yeşil mercimek cok yakışıyor fakat eşim hiç sevmez, bende eklemem ) Soslu fırın baget ve yine fırın patates, ayran.. Corbadan dolayı ayran pek uyum saglamadı ama her türlü gideri var.

Güler
03-01-2015, 18:52
Ne güzel bir başlık oldu burası. Her gün ne pişireyim diye dertlenirken tam da kopya çekilecek yer oldu.

Yarına terbiyeli ekşili köfte
bulgur pilavı
karışık komposto

hira
03-01-2015, 19:09
Kesinlikle öyle oldu Güler hanım. Epeydir yazılmamış, Mine hanım'ın bir mesajı can kattı :)

serkan_istanbul
03-01-2015, 19:36
Kırmızı lahanayıda ince doğrayın , az yağda öldürün. Üzerine yoğurtlu sarımsak renk süper oluyor ayrıca güzel bir meze...
Birde kereviz rendeleyin onu direk yoğurtlu sarımsak üzerine nane az yağ.

YeniGine
03-01-2015, 23:12
Sevgili Özlem A. ben çok severim havuç kızartmasını. Çok sık olmasa da ara sıra yapıyorum. Size de afiyet olsun inşallah...

Peki bu sayfada yemek tarifi alabiliyor muyuz? Alabiliyor isek Sevgili Güler Hanım terbiyeli ekşili köfteyi nasıl yaparsınız?..
Bir de fırın makarna tarifi olur ise sevinirim.

Güler
03-01-2015, 23:23
Yok yemek tariflerini diğer başlıkta yapıyoruz, yeşil top köftelerimin tarifini vermiştim sanırım yarın bakarım başlığa vermemişsem her ikisini de yazarım, şimdi yatıyorum.

A_NOMAD
04-01-2015, 01:16
Bir de havucu rendeleyip, hafif bi yağdan geçirip üzerine sarımsaklı yoğurt ta çok lezzetli oluyor.

Ben havuçları bütün halde haşlayıp rendeliyorum. İnce kıyılmış sarımsakla harmanlayıp üzerine mümkünse süzme, değilse iyice çırpılmış yoğurt ekliyorum. Birazcık da zeytin yağı... (tuz, tercihe bağlı)
Of ki ne of, parmaklarla beraber yeniyor ;)

Öneririm.

(Tarif vermiş oldum, beni Güler Hanım'dan ve Ozlem A.'dan saklayın :D)

Ozlem A
04-01-2015, 05:57
Affedildin ama şunun fotoğraflısını sebze yemeklerine koymak şartıyla :) ellerine sağlık arkadaşım.

Güler
04-01-2015, 08:29
Sevgili YeniGine, istediğin tarifleri evvelce resimleyerek paylaşmışım.

http://www.agaclar.net/forum/et-tavuk-balik-yemekleri/11604.htm

http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/17470.htm

uyap
04-01-2015, 11:33
Bu gün ne pişireceğimi bulamadım ve kopya çekmek için girdim. Sevgili Milla'nın yılbaşı menüsünde karar kıldım. Pilav da var :)

hira
04-01-2015, 11:46
Bende havucu rendeleyip kavurur ve yoğurtlarım, önceden mayonezde eklerdim ama hiç gerek olmadığını fark ettim.. Aynı yöntemle kabakla da salata yaparım, üzerine dere otu serpiştiririm.. Hatta bugun yapayım bunu, doncurucuda rendelenip kavrulmuş kabagım var.

Ozlem A
06-01-2015, 11:34
Kar nedeniyle evde kapalı kalınca menüye daha özendim.

Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı kereviz
Köfteli ve domates soslu kendi yaptığım gnocchi
Bol yeşil salata

hira
06-01-2015, 11:59
Bizde ise durum şöyle; sobalı sıcacık odadan çıkıpta saaterce buzumsu o mutfakta duramayacagım icin hep pratik menüler :D mesela köfte veya sarma tarzı şeyleri oturma odasında yaparım :)

Şuan karar veremedigm bir çorba, zeytinyağlı pırasa, köfte, bulgur pilavı.

uyap
06-01-2015, 12:33
Tarhana çorbası, bezelyeli pilav, tavuk, kuru üzüm- ayva hoşafı, salata.

Cumhur Tonba
06-01-2015, 13:27
Valla sizin ne pişireceğinizi bilmiyorum da,
Ben biraz evvel bulgur pilavı ve yanında köfte yapıp pişirdim. Bir şişe de erik suyu açtım.

Bizim durumda aynen Hira'nın durumu gibi. Sobalı oda, diğer taraflar buz.

pria
06-01-2015, 15:26
Bizde bu akşam kurban etiyle yapılmış kuru nohut ve mercimek köftesi var..Yanında göbek marul, kuru soğan ve kırmızı pancar..
Yemekten iki saat sonra ise çok az şekerli sütlaç..

pria
06-01-2015, 15:58
Şimdi haberim oldu; 3 tavuk butundan yapılmış şehriye çorbamız da varmış..
Keyfim tıkır yine bu akşam..
Hiç farkına varmadım, eşim çorbayı kaşla göz arasında yapıvermiş..
Valla hakkı ödenmez bu kadınların :))

Cumhur Tonba
06-01-2015, 16:00
Sayın pria,
Tam bir şölen. Hadi yine iyisiniz.
Bir de gezinti yaparsınız. Gel keyfim gel.

pria
06-01-2015, 16:39
Gel keyfim gel.

Ayrıca benim evdeki konumum ''yan gel yat'' gibi biraz :o:o:o

Milla
06-01-2015, 17:06
Balık
Salata

elve
06-01-2015, 21:26
yayla çorbası
pilav
et kavurma
kuru biber kızatma
cacık
annemgil vardı..

YeniGine
06-01-2015, 23:12
Kırmızı mercimek çorbası, kuru patlıcan-biber dolması, salata.

Fatma Kochan
07-01-2015, 12:38
Sevgili YeniGine çok severim, kuru patlıcan, biber dolmasını.
Annemin kaybettiğimden beri yemiyorum.
Annem çok güzel yapardı.
Size huzur ve mutlulukla yemek nasip etsin, sevgiler :)

Milla
08-01-2015, 13:05
Hazır dönerden iskender
Üzerine; ızgara domates, biber ve yanına kornişon turşu

Aysel Yavuz
08-01-2015, 13:27
Tarhana çorbası (bol acılı)
Cevizli havuç tarator
Fırında karnıbahar

Ozlem A
08-01-2015, 14:07
Erişteli yeşil mercimek çorba
Zeytinyağlı ıspanak
İngiliz Çoban yemeği (*)
Kırmızı Lahana Havuç salatası

* Sheperd's Pie, bezelye havuç ve kereviz saplarını kıyma ile kavuruyoruz salça ve Worcester sos ekliyoruz. Fırın kabına koyup üzerine tereyağlı patates püresi kaplıyoruz.. Değişik yemek diye yediriyoruz :)

uyap
08-01-2015, 14:28
Hamburger anne yapımı. Yanında anneanne yapımı erik suyuyla :)

hira
08-01-2015, 14:31
Tahana çorbası, taze fasülye, salata, puding.

Kiraz
08-01-2015, 16:41
Erişteli yeşil mercimek çorba
Zeytinyağlı ıspanak
İngiliz Çoban yemeği (*)
Kırmızı Lahana Havuç salatası

* Sheperd's Pie, bezelye havuç ve kereviz saplarını kıyma ile kavuruyoruz salça ve Worcester sos ekliyoruz. Fırın kabına koyup üzerine tereyağlı patates püresi kaplıyoruz.. Değişik yemek diye yediriyoruz :)

Arada bir de olsa "İngiliz Çoban yemeği (*) " ben de yaparım. Yapımı kolay, sunumu güzel:) Yazın havuç, kereviz yerine minik patlıcan ve yeşil biber kullanıyorum, kışın kereviz sapı gerçekten çok yakışıyor. Bir de püre ile denemedim, ince ve yuvarlak dilimlenmiş patatesi kabın altına ve üstüne dizerek yapıyorum. Yanına da yoğurt.... Hmm hatırlamışken yakında yapmalı:)

pria
08-01-2015, 17:34
Bizim fakirhanede bu akşam sadece mantı var..Süperfresh'in mantısı..
Üzerine önce kekik, nane, acı pul biber, karabiber serperim..Sonra sarımsaklı bol yoğurt..Üstüne hafif ısıtılmış zeytinyağı..

Güler
08-01-2015, 19:15
Bütün bir tavuğu haşladım, suyuna arpa şehriyeli çorba
Etini söğüş olarak
Pirinç pilavı

Ben sadece çorbayı içtim, diş tedavisine başladım perişanları oynuyorum.

Fatma Kochan
08-01-2015, 23:35
Geçmiş olsun Güler hanım.
Dilerim tedaviniz çabuk biter.

Güler
09-01-2015, 09:11
Ablam doktor ya Yenilöy'de bayağı hatırı sayılır. Esnaf da onun bir dediğini ikiletmez. Ev mantısı yapan bir yer var, ablam kıymasını özel göndertir ve mantı yaptırır. Harika mantıdan ben de nasiplenirim. Yarımşar kiloluk 8 pakat hazırlatırım. Yemeğimin olmadığı veya yemek yapmaya üşendiğim zamanlarda imdadıma yetişir.

Şimdi canımı istettiniz sayın pria, bugün biz de mantıya takılalım. Hem de yumuşak olur ben de bu dişlerle rahat yiyebilirim. ;)

pria
09-01-2015, 09:34
Şimdi canımı istettiniz sayın pria, bugün biz de mantıya takılalım. Hem de yumuşak olur ben de bu dişlerle rahat yiyebilirim. ;)

Eşimin keyfi olmadığı, mutfak tatili yapmak istediği günlerde mantı cankurtarandır..Deepfreze'de sürekli stok bulunur..
Pratik ve yemesi keyifli..

Ozlem A
09-01-2015, 09:38
Bana da Kayseri'de annemin kuzeninden gelir bazan Güler abla, vakumlanmış tertemiz paketlenmiş. Bir kaşığa şöyle 20 tane sığan leblebi kadarlardan... Bunu yapanlar insan değil diyip yeriz. El işi hamur işleri yapan bir yeri var, ev hanımları çalışıyorlar. Su böreğinden erişteye, mantıdan ev kesmesi şehriyeye kadar misler gibi yapıyorlar.

15 gündür buğday ve süt ürünlerini kestiğim için pek mantı makarna yapmıyorum. Merak eden varsa, 15 gündür sıfır geniz akıntısı, burun tıkanıklığı üstelik 1,5 kg verdim. Hiçbir şekilde zorlanmıyorum.

Bugünkü menüde dünden artan çoban yemeğine ek olarak yeni bir çorba (bir kazan çorba bitti!). isyan bayrağını çeken oğlana makarna, ve de zeytinyağlı pırasa düşünüyorum.

pria
09-01-2015, 10:13
Bugünkü yemeğimiz:
Yarım kilodan fazla kereviz + sapları +700 gram patates + bir iki adet küp kesilmiş havuç + bir büyük ayva + bir portakalın suyu ve püresinden oluşan zeytinyağlı yemek..
Adını bilmiyorum..

Ozlem A
09-01-2015, 10:19
Adını bilmem ama süper sağlıklı ve lezzetli bir yemeğe benziyor Sayın pria. Babaannem rahmetli isimsiz yemeklere "Şaştım Aşı" derdi.

Benim de adsız "dolap temizleyen" çorbalarım vardır :p

Aysel Yavuz
09-01-2015, 10:23
Sevgili Özlem A, mutfak konusunda sizden çok şey öğreneceğimiz kesin. Lütfen bol bol yemek tarifi ve pratik bilgi :)

Ozlem A
09-01-2015, 10:29
Rica ederim Sayın Aysel Yavuz, esas benim öğreneceğim ve öğrenmekte olduğum çok şey var. Daha fazla olan ise merakım ve paylaşma isteğimdir. Eğer benden de bir şeyler öğreniliyorsa ne mutlu bana.

pria
09-01-2015, 10:30
Adını bilmem ama süper sağlıklı ve lezzetli bir yemeğe benziyor Sayın pria.

Kışın kerevizin çorbasını ve yemeğini çok sık yeriz..
Kereviz sağlıktır.

Ozlem A
09-01-2015, 10:34
Katılıyorum sayın pria, ben de çorba, yemek, salata mutlaka bulunduruyorum. Özellikle de saplarına bayılır, salatalara doğrarım.

Yalnız şimdi Güler abla veya malina beni kulağımdan tutup kahveye atabilir :)

Napiyim, mutfakta sohbetin de tadı ayrı :)

uyap
09-01-2015, 13:33
Bu gün biz de de mantı var :). Benimkiler de hazır sayılır arkadaşım yapıyor. Kayseri mantısı değilse de bol etli Kars mantıları yiyoruz sayesinde.
Sn pria sizin yemek de portakallı kereviz sanırım. Ben de yaparım bol zeytinyağı ve portakal suyuyla ama ayva koymam.

pria
09-01-2015, 15:47
Bu gün biz de de mantı var :). Benimkiler de hazır sayılır arkadaşım yapıyor. Kayseri mantısı değilse de bol etli Kars mantıları yiyoruz sayesinde.
Sn pria sizin yemek de portakallı kereviz sanırım. Ben de yaparım bol zeytinyağı ve portakal suyuyla ama ayva koymam.

Bu yemeğe lezzet veren en önemli şeyden, ayvadan mahrum bırakmayın kendinizi..
Deneyin, bir daha ayva koymadan yapmazsınız :))

Yarım kilodan fazla kereviz + sapları +700 gram patates + bir iki adet küp kesilmiş havuç + bir büyük ayva + bir portakalın suyu ve püresinden oluşan zeytinyağlı yemek..

pria
09-01-2015, 17:11
Eşim ''amma görgüsüz adamsın, böyle şeylerin fotoğrafı çekilir mi'' diye söylenirken çekiverdim bu akşam ki soframızı.. :o
Bu akşam soframız baya bi zengin..Biz çok pahalı şeylerden yemekler yapmayı pek sevmeyiz..Hep az maliyetli olanları tercih ederiz..

Soframızı tavuk butlu tel şehriye çorbası, kereviz yemeği, her akşam olduğu gibi organik elma sirkesi ile yapılmış lahana turşusu ve çiğ kırmızı pancar ile peynir helvası süslüyor..

Kolaylık olsun diye yemek yerken sordum nasıl yaptığını..

Önce soğanla havuçları zeytinyağda öldürüyor..Sonra sıcak su ilave ederek kerevizleri ve portakal parçalarını 10 dakika kadar pişiriyor, sonra patatesleri koyuyor en son kapatmaya 5 dakika kala yine sıcak su ve kereviz yapraklarıyla ayvaları ilave ediyor..Bu yemekte salça kullanmıyor.

Bakınız..
Bizim tabak takımımız 25 yaşında..Çatal bıçak 39 yaşında..

Antika gibi hayatımız var yani :))

Ben gideyim şu peynir helvasının başına..
Bu helvayı mutlaka deneyin derim..kilosu gariban işi 10 lira..Tekirdağ/Malkara yapımı..Felaket bol peynir var içinde..TAT-BAK'larda satılıyor..

pria
09-01-2015, 17:17
Siz Gülsever'e bakmayın..Bana kızsa da, ilginizi çeker ve beğenirseniz onun sade ve basit yemeklerinden yine bahsederim sizlere..
Çok mütevazi olduğu için iyi yemek yaptığı iddiası hiç yoktur..
Ama Allah için çok titiz ve temizdir yemek konusunda..
Alıştım onun bu titizliğine..Ben de artık kolay kolay başkasının yemeğini pek yiyemem..
Pazar günü köye gideceğim..Evde anamın bakıcı kadını olduğu halde kendi yemeğimi kendim yaparım..

Güler
09-01-2015, 17:18
Sevgili Özlem A, mutfak konusunda sizden çok şey öğreneceğimiz kesin. Lütfen bol bol yemek tarifi ve pratik bilgi :)

O zaman sevgili Aysel Yavuz sık sık Mutfak başlığına uğrayın, hem de arkadaşımızı da sevindirmiş oluruz. ;)

Güler
09-01-2015, 17:27
Sayın pria ben de aynen sizin gibi hemen fotoğraf makinesine sarılınca eşim " ayıp yaaa" der ama ben dinlemem.

Ben zeytinyağlı kerevizi böyle pişiriyorum. Bu ayvasız, bazen de portakal suyu ve ayva parçaları ilave ederim o daha de leziz olur.

http://www.agaclar.net/forum/328593-post41.htm

Cumhur Tonba
09-01-2015, 18:24
Ooo, tam bana göre bir yer aslında.
Ah pria ah, insan bir haber verir. Kahve için nöbete bırakıyorsun da, burayı neden atlıyorsun.

Bahçelerde kereviz
Biz kereviz yemeyiz.

pria
09-01-2015, 18:32
Bahçelerde kereviz
Biz kereviz yemeyiz.

...Özellikle kereviz sapında bulunan ve kerevize kendine özgün aromasını veren “phthalide” adlı bileşenin kasları ve damarları rahatlatarak kan akışını kolaylaştırdığı bilinmektedir. Phthalide, aynı zamanda stres hormonu olan “catecholamine”nin üretiminin azalmasına yardımcı olarak, bu hormonun damarlarda neden olabileceği büzülmeyi önler.
...Kereviz suyu, sakinleştirici ve kasları rahatlatan etkisiyle uyku problemi olanlara önerilen sebzeler arasında yer almaktadır.

Kerevizin Faydaları (http://iyigelenyiyecekler.com/kerevizin-faydalari/)

Kerevizi sevseydin belki şimdi moralin daha iyi olurdu Cumhur Bey..
Ben stresli günlerimde hiç ihmal etmem kerevizi :))

İsmail Kuzucu
09-01-2015, 19:02
Taze yoğurtlamasını her zaman sevmişimdir. Kereviz ve turp rendelendikten sonra üzerine yoğurt ve tuz ilave edilir. İsteğe göre sarımsak koyulur. Yemek aramaya gerek bile yok :p

MeyveliTepe
09-01-2015, 20:15
Az limon suyu ile muamele edilmiş kereviz rendesine süzme yoğurt, sarımsak dışında biraz da ceviz eklemeyi deneyin :)

YeniGine
09-01-2015, 23:42
:D Beylerin yemek tarifleri vermesi maşallah ne kadar güzel...
Sayın pria, Gülsever Hanım'ın ellerine sağlık, çok güzel görünüyor yemeğiniz hele çorbanın kokusunu bile duydum, harika. Size de afiyet olsun.

Güler
10-01-2015, 10:05
Mercimek çorbası
Et sote
Patates püresi

Portakal peltesi

Çorba ve püreye talimdeyim.

Kiraz
10-01-2015, 11:20
Balık
Salata
Fırında kızarmış baharatlı patates dilimleri (tepsinin kenarında iri sarımsak ve soğan parçaları ile)
Çok az da fırında tahin helvası.

Ozlem A
10-01-2015, 12:43
Mutfak ne güzel şenlenmiş, herkes hoşgelmiş :)

Kerevizin yaprakları bolsa ne yapacağımı bilemezdim, komşu teyzemin önerisi ile kağıt havlu üstünde radyatörün üzerine koyuyorum, kuruyunca ufalayıp tuzla karıştırıyorum. Sonra çorbalara, ezmelere, pilav ve salatalara..

Kerevizin yeri bende özeldir, oğluma kereviz yesin diye bir kereviz şarkısı bile yapmıştım, yukarıda sayın Cumhur Tonba'nın dizelerine benzer şekilde başlıyordu :)

uyap
12-01-2015, 08:18
Günün ilk menüsü benden olsun. Kuru fasulye ,pilav, turşu ilave olarak yoğurt ve soğan olabilir. Kuru fasulyeyi ilk defa internette gördüğüm bir kaç tarife uyarak sütle ıslattım bakalım sonuç farklı olacak mı.

Aysel Yavuz
12-01-2015, 08:39
Merhaba bugünkü menüm
Tavuk suyu çorba
Kereviz yemeği (Sevgili Pria'dan özenip yaptım)
Yoğurtlu sarımsaklı kereviz sapı salatası
tavukgöğsü muhallebi

Güler
12-01-2015, 09:03
Günün ilk menüsü benden olsun. Kuru fasulye ,pilav, turşu ilave olarak yoğurt ve soğan olabilir. Kuru fasulyeyi ilk defa internette gördüğüm bir kaç tarife uyarak sütle ıslattım bakalım sonuç farklı olacak mı.

Ben taze taze topladığım kuru fasulyeleri hemen derin dondurucuya birer pişirimlik kilitli torbalarda atıyorum.
Pişireceğim zaman hiç evvelden ıslatmadan doğrudan buzlu buzlu haşlayıp (düdüklüde altı dakika yetiyor) süzüyorum. İç malzemeler de hazırsa, benim kuru fasulye pişirmem onbeş dakikada oluyor.

Kime versem çok lezzetli olduğunu söylüyor, biz de artık hep bunu tüketiyoruz.
Köyde adına Balaban veya süt fasulye diyorlar.

532335

Güler
12-01-2015, 09:05
Benim menüm

Kırmızı mercimek çorbası (benimki kıtır ekmeksiz)
Pirinç pilavı
Cızbız köfte
Karışık yeşil salata.

Güler
12-01-2015, 09:09
Yarın yine saatlerce dişçide olacağım için de yarınki menüyü de hazırlıyorum.

Yine derin dondurucuya istiflediğim taze Ayşekadın fasulye, kıymalı pişireceğim
Pilav (bugünden kalır)
Yanına bir de cacık yaparsam o iş de aradan çıkar.

Ozlem A
12-01-2015, 09:28
Tavuklu erişteli çorba
Pazı sarma
Narlı kırmızı kinoa salatası
Yeşil salata

Aysel Yavuz
12-01-2015, 09:37
Tavuklu erişteli çorba
Pazı sarma
Narlı kırmızı kinoa salatası
Yeşil salata

Kinoayı bulup bende denemek istiyorum Özlem hanım. Bir çok faydasını okudum ama denemek kısmet olmadı. Ayrıca migren tedavisinde bile öneriliyormuş içinde bulunan magnezyum damarları rahatlatıyormuş. Sanırım kısır gibi yapılıyor salatası. Yanılıyor muyum?

Ozlem A
12-01-2015, 10:45
Kısır ya da tabule gibi yapabilirsiniz, öyle de yapıyorum güzel oluyor. Ben bugün evde yaptığım taneli hardalla bir sos hazırlayacağım, kinoanın hafif buruk bir tadı olduğundan belirgin soslarla daha iyi olduğunu düşünüyorum.

uyap
13-01-2015, 20:44
Oo yemek saati geçti ama kimse yazmamış bu gün. Neyse ben yazayım sucuk-ekmek :D . Temizlik vardı bu gün. Kuru fasulyeyi de ikinci öğün yemek istemeyen oburikse ergeniks de uyunca akşam yemeği sucuk ekmek oldu :D

Ozlem A
13-01-2015, 21:06
Ben dünden kalanların yanına zeytinli adaçaylı makarna yaptım, onun için de yazmadım. Perşembe büyük misafir var, enerji toplamam lazım.

elve
14-01-2015, 21:45
bu gün
tavuk suyu çorba
sebzeli makarna fırında
yaptım

Milla
15-01-2015, 08:43
Güveç
Pilav
Turşu

Güler
15-01-2015, 11:46
Mısır çorbası
Ispanaklı krep

Ekmek kadayıfı (Saray Muhallebicisi)

hira
15-01-2015, 17:06
Sobanın üzerinde pişmiş sucuklu kuru fasulye (ev kokuyor ama değer :))

bol tuzlu pirinç pilavı (nasıl oldu anlamadım)

Yanına turşu düşünmüştüm ama pilav aşırı tuzlu olunca salata olması daha doğru olur diye düşünüyorum.

YeniGine
15-01-2015, 17:13
Soy, doğra bitiremedim. Kıymalı kereviz yemeği, şehriyeli bulgur pilavı, yoğurt.

uyap
15-01-2015, 17:40
Perde pilavı ( hazır yufkadan), meyve suyu.

Ozlem A
17-01-2015, 16:16
Şehriye çorba
Fileto yapılmış çinekop ızgara
Fıstıklı üzümlü iç pilav
Bol salata kırmızı soğan

uyap
17-01-2015, 16:44
Dolma, makarna, yoğurt.

hira
17-01-2015, 20:46
Bugün yemek babaannemdendi..

Hingel yaptı bize :) tarifini paylaşmıştım, bakabilirsiniz.

Ozlem A
19-01-2015, 15:54
Bugünki menümüz

Tarhana çorbası
40 sarmısaklı tavuk
Zeytinyağlı kereviz
Roka marul salatası

uyap
19-01-2015, 15:57
Mantarlı tavuk sote. Yanına ne yapacağıma karar veremedim.

hira
19-01-2015, 16:19
Yanına pilav ya da makarna Allah'ın emri Sevgili Uyap :)

Bizde bugün Çorba ve mantı var.

uyap
19-01-2015, 16:28
Yanına pilav ya da makarna Allah'ın emri Sevgili Uyap :)

Bizde bugün Çorba ve mantı var.

Sanırım spagetti olacak. Üzerine fesleğenli domates sos ve kaşar mı koysam :rolleyes:.

elve
19-01-2015, 21:25
şehriye çorbası
etli lahana sarması
salata
ayran

Ozlem A
20-01-2015, 06:54
Bugün askerlik hatirlanacak :)
Yayla çorbası
Yeşil mercimek (nam-i diğer kara simşek:)
Erişte
havuç - turp - kırmızı lahana salatası
Kerevize de devam ayrıca.

uyap
21-01-2015, 18:25
İki gündür kimse yemek yapmıyor galiba :). Izgara tavuk ( ince dilimlenmiş göğüs etinden sarımsaklı ve kekikli), makarna, yoğurt, yeşillik ve meyve suyu.

Ozlem A
21-01-2015, 20:22
Sayın durdu merhaba, burada sadece pişireceğimiz yemeklerin listesini veriyoruz, ilham arayanlara yardımcı oluyor. Mesajınızı ilgili konu başlığına alıyorum.

http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/9492-6.htm#post1349972

Yapma mıyız sayın uyap!!

Kapuska
Hamsi kuşu
Pilav
Çook salata

pria
21-01-2015, 21:03
Zeytinyağında kavrulmuş sade istridye mantarı + organik bulgur pilavı

Üç günden beri yiyorum..İdareli yiyorum çabuk bitmesin diye..Sevdiğim mantar türlerini inanın aylarca yesem bıkmam.

YeniGine
21-01-2015, 23:35
İstavrit ızgara ve bol salata.

Aysel Yavuz
21-01-2015, 23:46
Garnitürlü fırın tavuk
bulgur pilavı
kornişon turşu

Ozlem A
22-01-2015, 07:14
Bazen daha akşam yemeğindeyken ertesi güne ne ne pişirsem düşüncesi başlar ya.. Bu sefer öyle oldu ama buldum.. Biraz uğraştırmalı sayılır (sonrasındaki bulaşık döküm tava açısından) ama artmama garantili menü :)

Baharatlı mercimek çorbası
Fajita + ızgara sebzeler
Guacamole (nam-ı diğer avokado-sarmısak-lime)
Karışık mevsim salatası (narlı, mandalinalı)

şirinka
22-01-2015, 07:57
Gunaydin:-) yeni uyeyim ve uzunzamandir bitki konusunda benim için agaclar.net 1 numara:-) simdi görüyorum ki yemek konusunda da fikir edinebilirim:-) güzel bir gün dileği ile:-)

Ozlem A
22-01-2015, 12:15
Hoşgeldiniz Sayın şirinka, mutfağımız da zengindir :). Umarım bolca yararlanabilir ve paylaşımlarda bulunursunuz... Buradan menü paylaşımı ile başlayabilirsiniz örneğin :)

şirinka
22-01-2015, 12:22
Hoşgeldiniz Sayın şirinka, mutfağımız da zengindir :). Umarım bolca yararlanabilir ve paylaşımlarda bulunursunuz... Buradan menü paylaşımı ile başlayabilirsiniz örneğin :)

Hoş buldum :-) eve et,baba annem nekadar hakliymis,aksam yemegini pisirirken ,yarin ki yemegi düşünüyorum derken:-) bende bugün firinda tavuk,patates ve mayonezli lahana salatasi:-)

uyap
22-01-2015, 19:49
Akşama kadar hesapta olmayan bir sürü işi çıkmış sonra da yığılıp kalmış tembel anne yemeği :). Kavurmalı yumurta, bu güne yemek olması gerekirken salata olan kereviz, kahvaltılık eşliğinde :D. Bizimki de fajita sayılabilir, sonuçta ısıttığım tortillalara dürüm yaparak yediler :)))

pria
22-01-2015, 20:03
Şu an yemekten kalktık ama bugünlerde aklıma hep 'padişah yemeği'de denilen soğanlı yumurta geliyor..Yarın Gülsever'e söylesem yapar mı acaba ?

Ozlem A
22-01-2015, 22:01
Yaparsa tarif isteriz Sayın pria :)

Ozlem A
23-01-2015, 07:05
Bugün yemek yok, bizim mutfak ta tatile giriyor bir iki gün. Anneanneden menüleri yazarım artık.

şirinka
23-01-2015, 07:24
Bugün yemek yok, bizim mutfak ta tatile giriyor bir iki gün. Anneanneden menüleri yazarım artık.

Bugün bizde de yemek yok:-) Taktirname yi kutlamak lazim :-) Kizim nerde isterse orda aksam yemeği:-)

hira
23-01-2015, 16:46
pırasa,
makarna,
cacık.

efeege
23-01-2015, 17:12
Eşim çok sever karnıbahar kavurması.
nohutlu pirinçli ıspanak. taze yoğurt. eh yanında terastan taze soğan yaprakları.
tatlıda doğal sütten yapılmış irmik tatlısı.

Milla
23-01-2015, 18:12
Pazardan beri seyahatteyiz, yemek yapmaktan mahrumum. Yine de iyi bir tarafı var 6 günde 2 defa KFC Hot Wings yeme şansına nail oldum. En sevdiğim tek fastfood diyebilirim :))
Yine de biraz evel eşime eve döner dönmez pastırmalı kurufasulye ve turşu yapıp yiyelim diye empozeye başladım.

uyap
23-01-2015, 18:18
Karne hediyesi köfte pilav :)). Akşama misafirle birlikte pizza ,vişneli damla çikolatalı kek.

samur
23-01-2015, 19:32
Karne hediyesi köfte pilav :)). Akşama misafirle birlikte pizza ,vişneli damla çikolatalı kek.
Yemege ben de gelebilir miyim, yoksa yediniz mi bu saate kadar, tabii gec kaldim. Kofte pilav cok severim de

pria
23-01-2015, 23:56
Bizde bugün yine bol acılı kapuska vardı..3 gün devam..Lahanayı genelde Kandıra'lı bir köylüden alırız..Öyle koskocaman olmazlar ve çok lezzetlidir..Sanırım fenni gübre kullanmıyor..
Yumurtayı da ondan alırız..Özgür tavuk yumurtası..Marketlerdeki en organik yumurtadan bile lezzetlidir.

pria
24-01-2015, 19:56
Ben soğanlı yumurta hayali kurarken, eşim bugün pazarda köylülerin sattığı körpecik, ince, kalem gibi pırasaları görünce dayanamadı, aldı..
İki saatten beri onlarla uğraşıyor..
5 yufka, 1.5 kilo pırasa, yarım kilo Muratbey lor ile börek yaptı..
Şu an iki tepsiden ilki pişiyor..
Yapım esnasında fotoğraflamama gıcık oluyor, engelledi beni :((
Ben usta aşçı falan değilim, uydurup uydurup yapıyorum işte..ne var bunların fotoğrafını çekecek, diye söylenip duruyor bana..

Bakalım, tepsi fırından çıkınca, o dizisini seyrederken çaktırmadan belki tek kare foto çekip yüklerim buraya..
Hem kapuska, hem bol pırasalı börek ve kendi ev yapımımız probiyotik yoğurt ve kefir..
Dört günlük yemek stokumuz var yani şu an..:))
Zaten eşim de artık böyle her uzun yemek uğraşısından sonra ''bıktım 40 seneden beri yemek memek yapmaya artık'' demeden edemiyor..
Haksız da sayılmaz..:(

O aşçılıktan, ben de marketten pazardan onu bunu taşımaktan bıktım..

pria
24-01-2015, 20:59
Eşimin ''Güllerin Savaşı'' dizisi var, onunla meşgul..Pişirme işini bana bıraktı..
İlk tepsi pişti..İkincide sıra :))

uyap
24-01-2015, 21:58
Yemege ben de gelebilir miyim, yoksa yediniz mi bu saate kadar, tabii gec kaldim. Kofte pilav cok severim de

Dünkünü kaçırdınız ama bir dahaki sefere kesin bekleriz:)).

Aysel Yavuz
24-01-2015, 22:05
Eşimin ''Güllerin Savaşı'' dizisi var, onunla meşgul..Pişirme işini bana bıraktı..
İlk tepsi pişti..İkincide sıra :))

Resmen şuan ağzımın suyu aktı. Yarın ilk iş pırasa alıyorum

Aysel Yavuz
24-01-2015, 22:08
Bizde de bu akşam eşim girdi mutfağa. Hafta sonları aperatif yemekler yeriz genelde. Aperatiflerde eşimden sorulur.
Ekmek arası bol turşulu sosisli :)

uyap
Hem kapuska, hem bol pırasalı börek ve kendi ev yapımımız probiyotik yoğurt ve kefir..
.

Benim bayıldığım, ev ahalisinin de ağzına sürmediği iki sebze.:( .

Aysel Yavuz
Bizde de bu akşam eşim girdi mutfağa. Hafta sonları aperatif yemekler yeriz genelde. Aperatiflerde eşimden sorulur.

uyap
24-01-2015, 22:15

Ben de patates salatası yaptım :D. Yemeği dışarıda yedik ama erkendi. Patates , meksika fasulyesi ve yumurtalı. İcinde bol soğan, maydanoz. Rengini bozan ama tadına tat katan nar ekşisini de unutmamak lazım ;). Sonra da isteyene lavaşa dürüm :D

Ozlem A
24-01-2015, 22:54
Ben yayla çorba (bana yok) ve brokoli yaptım, yağ-limon-sarmısak soslu. Ama dışardan söylemek isteyince herkes başka da birşey yapmadım.

Sayın pria'nın pırasalarından ben de aldım. Ama benim planım pazı sapı, havuç rende filan karıştırıp hafif kavurduktan sonra tepside mücver gibi yumurtalı yapmak.. Malum hamur da yemiyoruz :)

capsaicin
25-01-2015, 13:03
Dün akşamdan; kremalı hindili makarna ve fırında somon. :rolleyes: Özellikle bu kış günlerinde somon çok iyi geliyor herkese tavsiye ederim.

534488

534489

534490

uyap
25-01-2015, 14:41
Mercimek çorbası, kıymalı karnıbahar yemeği, pilav, salata.

şirinka
26-01-2015, 13:27
534584. Öğleden sonra atistirmasi:-)

elve
26-01-2015, 20:36
düğün çorbası
pırasa zeytinyağlı
lazanya
yaptım yarını düşünüyorum..

Ozlem A
26-01-2015, 21:44
Anneannedeki menü tam torunlara göre hazırlanmıştı.
Mercimek çorbası
Kuru köfte patates
Z.yağlı barbunya
Marul salatası

Benden bugün hafif menü. Yeşil mercimekli erişteli çorba, pırasalı havuçlu tepsi mücveri, buharda brokoli, turşu.

uyap
27-01-2015, 20:05
Fırında somon, buharda brokoli, metro marketin hazır yeşil salata karışımlarından içine ilavesiyle salata, tarator sos, turşu.

hira
27-01-2015, 20:11
Ciğer sote,
pırasalı bulgur pilavı,
Cacık, turşu.

Cumhur Tonba
27-01-2015, 22:16
Evde pişmişbir şey bulamayınca, peynir, süt ve ekmeğe talim. Şu an hem yazıyor, hem de bu gördüklerinizle karnımı doyuruyorum.

534859

Cumhur Tonba
27-01-2015, 22:22
Sayın Ozlem_A, uyap, hira,
Bir lokma alıyorum ciğer sote, bir lokma alıyorum fırında somon, bir lokma alıyorum kuru köfte.. Diğer lokma elve'nin zewytinyağlı pırasası, son lokma capsaiçin den makarna.

hira
27-01-2015, 22:35
Cumhur abicim, keşke şuan ışınlayıp yollayabilseydim o ciğer soteden.. Teknoloji o kadar gelişirmi acep birgün? :)

Ozlem A
28-01-2015, 00:15
Hiracım benden önce yazmış, imkan olsa da ya sizi ya yemekleri ışınlayabilsek Cumhur Bey :)

Sevgili hira, şu pırasalı bulgur pilavı nasıl yapılıyor tarif var mı?

hira
28-01-2015, 00:44
Özlem'cim, ben tarif üzerine yapmadım, hatta pırasalı olurmu ki diye tereddütle işe koyulmuş olsamda pişman olmadım ve ara ara yaparım. özetle; kavurdugum pırasanın üzerine bulguru ekleyip kavurdum oldu. :)

hira
28-01-2015, 00:49
Ben mutfakta birşeyleri katıp karıştırmaktan alıkoyamam kendimi :) yeni bişeyler denemeye hatta icat etmeye bayılırım. Yemek yapmayı da çook severim, yemeyi de sevdiğim gibi :)

Aysel Yavuz
28-01-2015, 08:40
Sebze çorbası
Yeşil mercimek
çiğ köfte
Canım yemek yapmak istemeyince böyle alakasız bir menü çıkıyor ortaya :)

uyap
28-01-2015, 16:48
Evde pişmişbir şey bulamayınca, peynir, süt ve ekmeğe talim. Şu an hem yazıyor, hem de bu gördüklerinizle karnımı doyuruyorum.

534859

Menüleri değişebilirdik ;). Balığı çok severim ama peynir ekmek mi balık mı derseniz her daim peynir ekmek. Süt değil ama benimki çay olsun. Ceviz de varsa hele :p.

uyap
28-01-2015, 16:49
Bu gün elektrikler gitti yemek yapamadım :D. Hafif bir şeyler de ben çıkartırım herhalde.

Ozlem A
28-01-2015, 17:42
Ben de tatil dolayısıyla kısa kesiyorum.
Mantarlı et sote
Salata
Zeytinyağ ve sarmısaklı makarna

Milla
28-01-2015, 18:17
Mc Donalds :(

Aysel Yavuz
28-01-2015, 19:19
Bugün eşimle kendimize kıyak geçelim dedik. Gittik dört parça kuzu Pirzola birazda satır köfte aldık.
Yanına da bulgur pilavı

elve
28-01-2015, 19:48
kara lahana çorbası mısırlı ve barbunyalı
lahmacun
cacık

YeniGine
29-01-2015, 00:13
Kuru fasulye, pilav, turşu.

pria
30-01-2015, 12:53
Tavuksuyu çorba + Deepfreze'den taze barbunya yemeği + pilav

hira
30-01-2015, 19:35
Ezogelin çorba
Kuru patlıcan ve biber dolması ve dolayısıyla yoğurt.
Profiterol

pria
01-02-2015, 15:29
Dışarıya çıkamadığımız bu kış günlerinde, eşim evde aylak kaldıkça mercimek köftesi yapmaya bayılıyor bugünlerde..Benim de baya bi hoşuma gidiyor bu durum :))
Öğün aralarında atıştırmak çok keyifli..Hele bir de göbek marul arası olunca çok daha güzel oluyor..Sıkıyorsun azıcık ta limon..misss..

Tavuksuyu çorba+Barbunya+Tavuklu pilava devam..

elve
02-02-2015, 20:53
etli nohut yemeği
erişteli pilav
cacık
turşu

Güler
03-02-2015, 10:08
Tavuksuyu çorbayı ben de kopya ediyorum....;)

Çorba
bezelye
pilav
karışık komposto

elve
03-02-2015, 22:06
sulu patates yemeği
bulgur pilavı
turşu
yoğurt
ve kağıt helva

uyap
04-02-2015, 10:32
Kaç gündür otla besleniyorum. Cibes, bakla, brokoli haşlanıp salata yapıldı. Isırgan, gelincik ve yabani pırasa lorla birlikte pide harcı oldu. Bol bol tatlı lor yendi. Ve İstanbul' a dönüş tavuk pilav :(. Aklım Ege'de kaldı :D

Güler
04-02-2015, 14:47
Ev hanımlarının zorlandığı şeydir; bu gün ne pişireyim?

Ben ya bu başlıktan kopya çekiyorum ya da derin dondurucuyu açıp inceliyorum, yazın neler paketlemişim onları karıştırıyorum.

Dün, yazın dolaba attığım bezelyelerden çıkartıp pişirmiştim bu gün barbunya imdadıma yetişti.

Kıymalı karnabahar
Pilav
Zeytinyağlı barbunya
Trileçe tatlısı

elve
04-02-2015, 21:48
bu gün
tavuk tava
mantar sote
salata
ayran

YeniGine
04-02-2015, 23:31
Tarhana çorbası, parça etli patates yemeği, şehriyeli bulgur pilavı.

Güler
05-02-2015, 06:57
Ohh işi kolayladım; bu gün de YeniGine'den kopya çekeyim.

Dünden kalan pilav var yanına ben de kıymalı taze patates yapayım.

uyap
05-02-2015, 08:29
Ben de :). Uzun zamandır patates yemeği yapmamıştım. Tavuklu patates, pilav, salata.

uyap
08-02-2015, 16:45
Tavuk paça çorbası, etli lahana ve yaprak sarma, kaşarlı börek, salata ve yoğurt. Yazarken bile yoruldum da yemesi yarım saat sürmedi :D. Ben hala masadayım çay demlemek için güç topluyorum :p.

pria
08-02-2015, 21:33
Bizde fırında hamsi vardı bugün..yanında da bol kuru soğan..
Karadeniz hamsi diye aldık ama pek lezzet yok hamsilerde..

YeniGine
08-02-2015, 23:12
Kuru patlıcan ve biber dolması, erişte makarna, üzerine peynir.

hira
08-02-2015, 23:21
Annemdeyim yine.. Muhteşem ikili vardı kuru- pilav

Bense ellerimle biber dolma ekledim menüye.. El alışkanlığı, acısı fazla kaçmış :o üfleye püfleye yedi gariplerim :)

elve
08-02-2015, 23:53
sizlere afiyet olsun .
bizdede
tarhana
zeytinyağlı yaprak
fajita
kömbe
cacık
çeşitli soslar ve tatlılar
oğlumun doğum günüydü 11 kişiydik.

Güler
09-02-2015, 06:33
Dün biz de istavrit (kıraça) yaptık. Yanında güzel karışık bir salata ve tahin helvası vardı.

Güler
09-02-2015, 06:38
Bu gün, dün pazardan aldığım iki iri dolmalık lâhanayı etli saracağım. Bir tenceresi bize diğeri çocuklara. (Çalışan insanların bu sarma işlerine pek vakitleri olmuyor, ben de ne zaman lâhana veya yaprak sarması yapsam iki tencere yapmaya gayret ederim ki biri çocuklara gitsin)

Zeytinyağlı patlıcan (malina'dan öğrendim hem kolay hem leziz) Oğuz sevinecek.
Ayva tatlısı

uyap
09-02-2015, 08:46
Balkabağından mücver, patates kızartması. Çorba dünden, dolma da var ama okullar açıldı bu gün değişiklik olsun.

Aysel Yavuz
09-02-2015, 08:53
Tavuksuyu çorba + taze fasulye var. Ama biz fırından hamur alıp üzerine bütün malzemeleri koyup pizza yapmayı düşünüyoruz. Bu daha cazip geldi :)

efeege
09-02-2015, 15:47
Bizde bu gün hasta yemekleri var.
torunum var yanımızda bademcik ve geniz eti amaliyatı oldu.
5 ci günü bu gün sıvı püre tarzı menüler var.
et suyuna hamur topaklı çorba yöremizde omaç çorbası denir.
yine etli patates yemeği. suyula birlikte ezilip verilecek.
sütlaç ve karışık meyve kompostosu az şekerli olarak.

Milla
10-02-2015, 09:04
Ben bu gün pazı saracağım. Yanına da yoğurt nefissssss............

ferhunde çetint
10-02-2015, 11:44
Bu gün Ankara kar kış eve erken dönüp ıspanak sebzeli patates püreli bir şeyler yapasım var

Ozlem A
11-02-2015, 10:31
Merhabalar, tatilde oğlumla 7/24 beraberken epey bir süre mutfağa uğrayamadım, başlığın aktif olmasından çok mutlu oldum. Hoşgeldiniz sayın ferhumde çetint, bu kadar aradan sonra mutfağa gelmenize çok sevindim, paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Akşamki menüye karar veremedim henüz, dünkü menü şöyleydi:

Önceki günden pazı sarma (bu bana)
Kendi yapımım mantı (ehem! Herbiri ayrı şekil ve büyüklükte ama baba oğul memnun:)
Karagöz börülce pilakisi ve ev yapımı kornişon turşu
Zeytinyağlı pırasa

uyap
11-02-2015, 11:58
Kapama. Anne tarafından uyarlanmış haliyle pişirilecek, sebzesi pilavı eti hepsi tek seferde ama uğraştırıyor. Yanına salata meyve suyu.

elve
11-02-2015, 21:43
tarhana çorbası
karnıyarık patlıcan
pilav
salata
ayran

hira
11-02-2015, 22:32
Tavuklu, yıldız şehriyeli çorba.

Nohutlu pilav,

yoğurtlu havuç salata

(yıldız şehriyeye bayılırım, gokyüzü tabağımda sanki :) eşimse hiç sevmez ama benim için katlansın arada :) )

YeniGine
11-02-2015, 23:08
Ezogelin çorba (ilk kez yaptım; beğenilmiş) kıymalı karnıbahar, pilav ve turşu.

uyap
12-02-2015, 19:04
Özel istek üzerine kıymalı yeşil mercimek nam-ı diğer kara şimşek:). Salçalı, sarımsaklı, ekşili et yemeği. Yanına turşu, yoğurt, soğan, turp dolapta ne varsa boşalttık :)

pria
12-02-2015, 19:28
Üç günden beri kapuska yiyoruz..Bugün Gülsever bıktı herhalde..Çok güzel yağsız dana eti aldım yarım kilo kadar fakir işi..
İçine bol bayat ekmek katıp köfte yapıldı..
Tepside önce patatesler fırınlandı hafiften..Sonra kırmızı biber dilimleri ilave edilip üstüne köfteler dizildi..850 gram iri kıyım domates püresi, biber salçası ilave edildi..
Fırına verildi..
Mis gibi bir yemek oldu..
Eti köfte yapıp kızartmaktan daha iyi sağlıklı oluyor..
Gülsever yaparken bende seyrettiğim için, yazayım dedim..

Yeni yemeği aşırı tüketip yokederim diye önden yarım tabak kapuska koydu önüme eşim..Birkaç gün dayansın istiyor çünkü :))
Üstüne de yeni yemeğimizle cila yaptım..

Haaa..bugünlerde kafası estikçe, bol maydanoz ve yeşil soğanlı mercimek köfte yapıyor..evde eksik olmuyor..Kız da çok seviyor, belki onun için yapıyordur..Çünkü, kız da bu mercimek köftesinin hatırına daha sık uğruyor bize..Geldiği zaman da hepsini alıp götürüyor evine..Bana bişey kalmıyor :)
Ben gündüzleri 3-4 tane atıştırıyorum..Üstünede bir bardak kendi imalatım kefiri içiyorum..öğün savuşturuyorum..

Milla
12-02-2015, 19:46
Bizde bu gün tereyağlı burgu makarna, üstüne tam yağlı beyaz peynir, maydonoz vardı. İkimiz de reflü olunca yemekler tek çeşit :(

Ozlem A
13-02-2015, 12:45
Basit güzeldir :)

Evde azar azar kalmış pırasa, havuç ve pazı saplarıyla mücver.
Arpalı yayla çorbası
Peynirli mini sarma börekler
Ve de salata (onsuz olmaz :))

uyap
13-02-2015, 19:55
Yeşil mercimeğe devam. Temizlik nedeniyle kolaya kaçıp kuru köfte makarna, turşu ve kereviz salatası.

Güler
13-02-2015, 20:52
Pazartesi akşamından beri çorbaya talim ediyorum, çiğneyerek bir şey yemek mümkün değildi. Yarından sonra inşallah açılış yapacağım, KFC hot wins burnumda tütüyor, koca bir kova almayı düşünüyorum.
Yarın evde yemek yok, ancak alış veriş yaparız.
Yine güzel bir kopya yaptım; kuzu kapamayi Oğuz çok sever.
Kuzu kapama
Pilav
Ayva komposto

hira
13-02-2015, 22:26
Turşu
Barbunya
Pilav takıldık bugün.

En meşhurr tatlımı da yaptım.. Kakaolu puding :o :D

Güler
14-02-2015, 15:32
En meşhurr tatlımı da yaptım.. Kakaolu puding :o :D

Kahve Dünyasında satılan dışı çıkolata kaplı içi mısır gevreği gibi olan toplardan her kaseye 4-5 adet atıp, üzerine kakaolu pudingi boşaltıp da denediniz mi sevgili pria? ;)

uyap
14-02-2015, 20:42
Bütün gün dışarıda olunca mecburiyetten mantı.

elve
14-02-2015, 23:17
üşüttük o yüzden tavuk suyu çorba bol limonlu
kuru fasülye
bulgur pilavı
turşu ayran

YeniGine
15-02-2015, 00:09
Tel şehriye çorba, kıymalı patates oturtma, şehriyeli bulgur pilavı, turşu.

Milla
15-02-2015, 09:53
Dün bizde;
patlıcanlı, etli börek
şalgam, ayran
vardı.

Ozlem A
16-02-2015, 16:48
İki gündür yemek yapmamanın acısını çıkardım..

Mercimek çorbası
Rulo sebzeli köfte
Fırında taze patates
Roka marul salata

uyap
16-02-2015, 21:06
Tavuklu bulgur pilavı, yoğurt, turşu. Küçüğe bulgur yedirebilmek için tek çeşit. Neyse ki bu sefer sorunsuz yedi:)

hira
16-02-2015, 22:49
Sulu köfte
Makarna
Turşu.

Güler
17-02-2015, 16:06
Matarlı krema soslu makarna
Ayva kompostosu
cızbız köfte

Ozlem A
17-02-2015, 18:25
Ben dünden artanlara ek olarak

zeytinyağlı kereviz ve
Domates sarmısak kekik soslu spagetti yaptım.

Cızbız köfte lafına bayılırım, ilk fırsatta yapıp öyle yazıyim ben de.

İlham için sağolun Güler Abla.

Aysel Yavuz
17-02-2015, 18:56
Bendede buakşam Güler ablam gibi mantar soslu makarna vardı. Yanına kapya biber yoğurtlu. Birde köfte

Aysel Yavuz
17-02-2015, 18:58
Yarın akşamın yemeğinide şimdiden yaptım
kıymalı bezelye
pilav
çorbaya henüz karar vermedim

uyap
17-02-2015, 19:47
Yüksük çorbası, közlenmiş patlıcandan tavuklu karnıyarık, makarna. Kıymalı bezelye iyi fikir yarına ben de yapayım ;))

Ozlem A
18-02-2015, 14:22
Wok tavada sebzelerle Çin usulü baharatlı soslu tavuk sote ve eriste
Dünden kereviz ve de salata.

hira
18-02-2015, 23:56
Yemek annemdendi

ıspanaklı ve peynirli gözleme, çay.

YeniGine
19-02-2015, 00:23
Süper gözleme ve çay, harika sevgili hira.

Kuru köfte, patates kızartma, pilav, zeytinyağlı barbunya.

Güler
19-02-2015, 11:29
Paket tavuk butlarından aldım (incikli) patatesli tavuk yahni yapacağım.
Kırmızı mercimek çorbam da var.
Tatlı... tatlı yok, belki ben de bir pudding yaparım. Ama hafta sonuna misafirlerim olacak menü balık üzerine. Tatlı olarak da çikolatalı sufle yapmayı düşünüyorum. Son yaptığımda iç kısmı pek akıcı olmamıştı. Belki bu gün onu derim.
Hazır paketleri varmış ama ben kendim hazırlıyorum.
İç kısmındaki çıkolatanın daha akıcı olması için bana daha az fırında tutmadan başka öneriniz var mı?

uyap
19-02-2015, 11:53
Dün çocuklar evde olunca öğle yemeği geç saate kaydı. Akşama bezelye yemek istemezler deyip paçanga, sigara böreği, kısır ve yoğurtlu havuç salatası yaptım. Ama biz bezelyeye hazırlamıştık kendimizi dediler yani bu gün kesin bezelye ve pilav var :D

Ozlem A
20-02-2015, 10:55
Bugünkü menü

Erişteli tavuk çorbası
Kapuska
Buharda sarmısak limon ve zeytinyağlı brokoli
Salata

uyap
21-02-2015, 19:56
Anne hamburgeri ve ayran. Ortaya marul, soğan, domates ve turşu koyuyorum herkes istediği gibi kendi hazırlıyor hamburgerini. Ah bir de tembellik yapmayıp ekmeğini de eskisi gibi kendim yapsam daha güzel olacak.

Ozlem A
21-02-2015, 22:40
Sevgili uyap, çok iyi getirdiniz aklıma haftaya anne hamburgeri günü yapıyim :)

elve
21-02-2015, 23:14
çok güzel fikirler aldım teşekkürler
bende barbunya,lahmacun salata turşu vardı

YeniGine
21-02-2015, 23:20
İstavrit ızgara, yanına fırında patates ve bol yeşillikli salata...

Ozlem A
22-02-2015, 10:27
Kahvaltı için patates kavurma yaptım. Annem biz küçükken Pazar kahvaltılarında mutlaka sıcak birşeyler yapardı bu da onlardan biridir.

Önce haşladığım patatesleri sıcak sıcak ezip ince doğranmış soğan ve az miktarda biber ve domates salçası ile kavuruyorum. Yanına bol yeşil soğan ve maydonoz varsa marul roka gibi yeşilliklerle sağlıklı ve nefis :)

Mine Pakkaner
22-02-2015, 21:23
Benim soframda ezogelin çorbası, kıymalı ekşili pırasa, zeytinyağlı börülce (yazın yapılan ev konservesi) ve sade makarna vardı. Marul salatası yapmıştım.

Yarına tarhana çorbası, kıymalı ıspamak ve pirinç pilavı yapmayı programladım. İşimi kolaylaştırmak için marketten ayıklanıp yıkanmış paket ıspanak satın aldım. Tarhana çorbasını yapmadan önce düdüklüde kemik suyu kaynatacağım, markette dilim dilim kesilmiş kemik buldum.

Kahvaltı için de akşamdan drop çikolatalı kek yaptım, oğlum işe giderken ev yapımı kek ve çikolatalı sütle kahvaltı yapmayı seviyor.

Ne yapacağım belliyse işim yarılanmış gibi geliyor :)

uyap
23-02-2015, 19:37
Tavuk, havuçlu pilav, salata, ayran. Mudurnunun doğal tavuklarından almıştım denemek için. Çocuklar çok hoşlanmadılar ama yine de yediler. Küçük olmasına rağmen daha yağlı ve koku biraz daha ağır geldi bize.

elve
23-02-2015, 20:46
bu gün
iç pilav
yoğurtlu köfte
salata

Güler
23-02-2015, 23:05
Cumartesi günü misafirlere yaptığım sarı kanat fileto çok beğenilmişti o yüzden yarın sabah balık halinden yine sarı kanat bakacak Oğuz. Eğer istediğim gibi bulursa menüde

Sarıkanat fileto ızgara
Karides güveç
Karışık yeşil salata
Tabii balık yanında olmazsa olmazımız fıstıklı tahin helvası.

Ozlem A
24-02-2015, 12:14
Bugün uyap'cığımdan aldığım fikirle anne imalatı hamburger yapıyorum.

Hamburger ekmekleri, hardalı, mayonezi ve turşusu ve yancısı ayran da anne imalatı. Seneye güzel eteneli domates bulursam ketchup da kendim yapacağım. Bütün baharatlarını topladığım şahane bir tarif buldum :)

uyap
25-02-2015, 19:12
Kremalı domates çorbası, yumurtalı pazı kavurma ve patates kızartması.
Yarına İzmir usulü zeytinyağlı enginar kesin çorba da var küçük canavarın yiyeceği bir yemekte bulduk mu tamamdır.

elve
25-02-2015, 19:59
teşekkürler sayın cumhur.
bu günkü mönüm
hindi suyu çorba
hindi but
bulgur pilavı salçalı
yoğurtlu ıspanak.

Ozlem A
25-02-2015, 21:55
Bugün çok zorlandım karar verirken sonra balık menüsü çıktı çabucak.

Kişniş ve misket limonlu somon (balıkçıda en iyi ve uygun balık buydu, pek tercih etmem)
Yabani pirinç pilavı
Buharda brokoli ve havuç zeytinyağı sarmısak limon soslu.

YeniGine
25-02-2015, 23:04
Haşlanmış tavuk suyuna şehriyeli çorba, tavuk, pilav, salata.

Milla
26-02-2015, 08:07
Kuzu incik haşlama
Süzme yoğurt

Güler
26-02-2015, 10:15
Domates çorbası
Ispanaklı krep

Diyar burma (yemeğe gelen misafirler getirmişti-çok da severim)

538554

Ozlem A
26-02-2015, 20:39
Bugün hazır yufka ile lorlu mini sigara börekleri yapıp fırında kızarttım. Bir kısmını buzlukta sonrası için stokladım.

Ayrıca
zeytinyağlı pırasa
Tavuk sulu şehriye çorba
Salata

Ozlem A
27-02-2015, 11:58
Çocuk menüsü ile Cuma gününün hakkını verelim..

Yayla çorbası
Top köfte
Fırında patates kızartması
Salata

Milla
27-02-2015, 18:10
Kuzu pirzola ızgara,
Brokoli, havuç, kabak garnitür.

uyap
27-02-2015, 18:44
Ege usulü zeytinyağlı enginar. Yapraklarını sıyırarak yemeyi seviyoruz :). Izgara tavuk ve salata

elve
27-02-2015, 20:07
zeytin yağlı tabağı,enginar ve bamya birer kaşık
fajita
kus kus tereyağlı
salata
ayran

elve
28-02-2015, 21:02
bu gün
kuru fasülye
bulgur pilavı
turşu
ve şimdi künefe yapacağım

uyap
28-02-2015, 21:47
Bizde bu gün artanları bitirme günüydü. Yarına misafirim var ve menü saç böreği :D. Yanında da ayran ve kahvaltılıklar. Ispanak ve ısırganı bu akşam yıkarsam yarında kıymalı sevenler için harç hazırlayıp erkenden yapmaya başlayabilirim.

YeniGine
28-02-2015, 23:43
:) Yeni öğrendim ya; onun için yine ezogelin çorba, ıspanak, makarna.

elve
01-03-2015, 23:58
et köfte
sebze sote
salata

Güler
02-03-2015, 09:55
....:D, Oğuz da Manyas'da fırsat bu fırsat diyerekten üç gün mutfağın kapısını sadece çay demlemek için açmaya niyetliyim. Yemek memek pişirmek yok yani. ;)

kelebek çalısı
02-03-2015, 13:14
Köfte
Makarna
Havuç+mor lahana salatası
İç bakla ve bezelyeli enginar

Ozlem A
02-03-2015, 13:40
Oo Sevgili kelebek'cim hoşgeldin :)

Ben akşama

Tarhana çorba
fırında baharatlı tavuk
Basmati pilav
Roka salatası

Yapıyorum bugün..

elve
02-03-2015, 19:33
öğlen dışarda yediğimiz için akşam salata ve bamya vardı.

Ozlem A
03-03-2015, 07:45
Yeşil mercimekli erişte çorbası
Ispanak
Kelebek'cimden ilhamla paraya kıyıp aldığım turfanda enginar, iç bakla ile
Dünden artan tavuk göğsü de salata üzerine dilimlenecek.

uyap
03-03-2015, 09:38
Balık. Muhtemelen hamsi olur. Küçüğün doğum günü ve severek yediği ender yemeklerden. Yanına salata çeşitleri ve yetiştirebilirsem kalamar tava.

Cumhur Tonba
03-03-2015, 15:55
Dün akşam arkadaşlar eve balık bırakmış. Dereden. Sazan, tekke vs.

15 kadar vardı. Bu öğlen tepside soğanlı, maydonozlu, domatesli balık yapayım dedim.
Balıklar Banyoda tepside dedi hanım. Gittim ki.. Hepsi de ağzını açıp kapıyor. Tenekeye doldurdum. Doğru dereye.
Yumurtaya talim yine.

elve
03-03-2015, 18:38
bu gün
balık,salata.şalgam veee fıstıklı tahin helvası..

uyap
04-03-2015, 10:07
Nice yıllara uyap'cığım.. Mürüvvetlerini görün inşallah :)

Not: balık seven çocuk ne büyük şans (Allah'tan bende de var onlardan, hem de akvaryumdaki balığa bile göz dikecek kadar :D )

Teşekkür ederim sevgili Ozlem A. Hep beraber inşallah :))

Benim küçük canavar biraz enteresan bir çocuk. Balık sever, ciğer sever (arnavut ciğeri olacak ama ), domates yemez ama semiz otunun salatasına bayılır. Yanında soğan varsa bamyayı hapır hupur yer : D. Kerevizin salatasına hasta mesela ama puding türü şeyleri ağzına koymaz.

Ozlem A
04-03-2015, 15:25
Balık
Patates salatası
Bol yeşillik
Çikolatalı kek :) anneden hafta ortası güzelliği..

Güler
04-03-2015, 15:29
Kuşbaşı etli nohut
Pilav
elma kompostosu

sütlü nuriye (Cumhur Tonba'nın kulakları çınlasın)

Cumhur Tonba
04-03-2015, 15:55
Kuşbaşı etli nohut
Pilav
elma kompostosu

sütlü nuriye (Cumhur Tonba'nın kulakları çınlasın)

Vallahi yukardakilerin hepsi bir yana, Sütlü Nuriye bir yana.

kelebek çalısı
04-03-2015, 17:36
...
Çikolatalı kek :)

...

Bütün gün kek yaptım. Kakaolu-vişneli, portakallı-üzümlü kekler,damla çikolatalı, limonlu, üzümlü muffinler...

Akşam yemeğini haliyle aperatif kahvaltılıklarla geçiştiriyorum bugün. :p

elve
04-03-2015, 21:49
tarhana çorbası
pirinçli ıspanak yemeği
yoğurt

YeniGine
05-03-2015, 00:10
Bugün hastaneye gittiğim için; sadeceee hazır mantı. :( Yarın da gideceğim, artık Allah kerim.

hira
05-03-2015, 00:14
Bugün annecigim erişte ve tavuklu mantar yapmıştı :)

uyap
05-03-2015, 09:56
Mercimek çorbası, etli kereviz yemeği, makarna.

Aysel Yavuz
05-03-2015, 10:20
Mutfağa giremiyorum. Her şey kokuyor. Yemek yapamıyorum. Eşime de yaptırmıyorum her yer kokacak diye. Ne zamana kadar gider böyle bilemem ama menü falan yok :(

uyap
05-03-2015, 13:59
Mutfağa giremiyorum. Her şey kokuyor. Yemek yapamıyorum. Eşime de yaptırmıyorum her yer kokacak diye. Ne zamana kadar gider böyle bilemem ama menü falan yok :(

:( :( aynısını yaşadım bilirim çok kötü bir durum. Dört beş ay devam etmişti benim, kilo vermiştim hatta. Bırakın eşimin yemek yapmasını neredeyse komşuların yemek yapmasını yasaklayacaktım :(. İnşallah sizin benim kadar sürmez.

Aysel Yavuz
05-03-2015, 14:04
İnşallah Sevgili Uyap, ama dediğiniz gibi yan dairede ne pişiriyorlarsa kokusu bizde sanki. Mutfaklarımız bitişik. Utanmasam kapıyı çalıp ne olur yemek yapmayın diyeceğim :)

Ozlem A
06-03-2015, 10:22
Bugün menü şöyle:

Mercimek çorbası
Mantarlı et sote
Erişte
Salata

Güler
06-03-2015, 16:14
Erişte güzel fikir, bol soslu yaparım
Yanına tavuk but ızgara iyi bir sosla marine ederim
Bol yeşil salata

Zeytinyağlı bakla

YeniGine
06-03-2015, 23:19
Yayla çorba, terbiyeli-kıymalı kereviz, patates, havuç karışımı yemeğimiz, zeytinyağlı barbunya.

uyap
07-03-2015, 17:39
Pirinçli ıspanak yemeği, hindi ızgara ve makarna.

kelebek çalısı
07-03-2015, 18:58
Bu akşam,

Bal ve limon ile marine edilmiş baharatli ızgara piliç
Pirinç pilavı
Roka salatası

elve
08-03-2015, 00:08
bu gün
pastırmalı kuru fasülye
p. pilavı
havuç salatası
kabak tatlısı

Ozlem A
09-03-2015, 15:21
Tarhana çorbası
Fırında tavuk ve patates
Kuru börülce salatası
Yeşil salata

Güler
09-03-2015, 15:41
İş yapmaktan yemek pişirmeye vaktim yok bugün. Ya dışarı çıkar bir şeyler atıştırırız ve ya bir telefon Dominos Piza imdadımıza yetişir.

elve
09-03-2015, 18:44
bu gün
çiğ köfte
balık ızgara
salata

Güler
10-03-2015, 08:01
......:D, bu akşam davetliyiz.

Ama yarın için hazırlık yapayım.

Etli kuru fasulye
Pilav
Zeytinyağlı Enginar

Su muhallebisi dondurmalı (TV karşısında yemek hoşumuza gidiyor)

Ozlem A
10-03-2015, 14:44
Ehem, bugün agaclar.net aktivitesinde yaptığımız ekşi mayam ile ekmek yapıyorum :) Menü de hafif ve hazır ısınacak olan fırından istifadeli olacak :)

Yayla çorbası
Buzluğa atmış olduğum lorlu ıspanaklı börek
Pırasalı havuçlu otlu mücver
Salata

Ozlem A
11-03-2015, 20:43
Bugün kimse yazmamış. Ben sonunda bir gece önceden nohut ıslatmayı akıl edebildiğim için çok sevdiğim bu yemeği pişirdim.

Nohut-pilav
Ev yapımı turşu
Salata
Dünden mücver
Anneanneden zeytinyağlı sarma :)

Güler
12-03-2015, 10:29
Dünden kalan pilav var, yanına köfte yaparım.
Kuru fasulyeyi haşladığımda biraz ayırmıştım ondan da güzelce bir piyaz günü kurtarır.. ;)

Ozlem A
12-03-2015, 10:55
Sabah çıkmadan kapuskamı yaptım, benim yemeğim tamam. Beylere de kasaba uğrayıp etobur zevklerine göre birşeyler bulurum, yanına çorba + salata.

elve
12-03-2015, 21:56
dün yoldaydım şimdi bükreşteyim
istanbulda getirdiğim kurubiber ve yaprak sardım
yayla çorbası ,salata.

YeniGine
12-03-2015, 23:37
Tavuksuyuna erişte çorbası, pilav, bezelye ve salata.

Ozlem A
13-03-2015, 21:07
Bugün yine çocuk menüsü
Kuru köfte patates
Domates soslu spagetti
Çoban salata
Havuç mor lahana

kelebek çalısı
13-03-2015, 22:09
Bugünlerde hep dışarıda yemek durumunda kalıyoruz. Yarın için menümü şimdiden düşünmeye başladım. Evde yemek yemenin keyfi bambaşka. :)

kelebek çalısı
14-03-2015, 12:33
Şu anda da dışarıdayım ama barbunya ıslattım. Bu akşamki menü,

Zeytinyağlı barbunya
Fırın patates
Tavuk fajita (salsa sos eşliğinde)

Afiyet olsun. :)

elve
15-03-2015, 20:07
iki gündür dışarıda yiyiyorduk
bu gün evdeyiz
sebze çorbası