View Full Version : Quisqualis indica
Bu çelikler beni çok heyecanlandırıyor, çok umutlandırıyor. 41 kere Maşaallah.
Beni de çok heyecanlandırıyor :)
Kızlarımı bugün havalandırdım. İkisinde de sorun yok. Boyca büyük olan üstten 1 yaprak, küçük olanda alttan minik yaprak veriyor:p
Sevgili Lir çok güzel maşallah ellerinize sağlık sevgiler...
Kızlarımı bugün havalandırdım. İkisinde de sorun yok. Boyca büyük olan üstten 1 yaprak, küçük olanda alttan minik yaprak veriyor:p
Kutlarım, iki kişi daha buna sahip olacak;)
Kim bu şanslılar:confused:
Tuttular kızlarım. Sevgili lir eliniz yeşil değil, yemyeşil maşaallah.
drhegeli
12-09-2011, 10:23
Ebay'da tohum satışı başladı. 5 tohum için 30$ istiyorlar. Değer mi? Sevgili jezebel siz kaça almıştınız?
Kutlarım, iki kişi daha buna sahip olacak;)
Kim bu şanslılar:confused:
İkinci şanslı da ben olabilirmiyim ki ? :)
Doğum günüz kutlu olsun, kızlarınızı bu yüzden görüntüledim.
Beni hem çok mahçup hem çok mutlu ettiniz. Bu ilk hediyem sevgili lir. Çok teşekkür ederim. Çok güzel bir yüreğiniz var. Bana da tanımak nasip oldu Allah'ıma bin şükür..
İkinci şanslı da ben olabilirmiyim ki ? :)
İkisinide günüm için fideledim aynı yerdeler, ben bu şekilde teslim edeceğim. Gerisi günüme kalmış. O kabul ederse ileride ayırabilirim.
Muhteşem bir hediye oldu bu bana.
Sevgili neşride kızlarıma kavuştuktan sonra eğer her ikisi de hayata tutunursa size çelik alıp büyütmek için söz versem bana kızmazsınız umarım. Çok heyecanla beklediğim bir kız. Anlayışla karşılar da hakkınızı helal ederseniz çok sevinirim.
Sevgili neşride, ben size clematis sözü veriyorum. Çeliklerden 2 tane büyüyen bu sene baharda açacak olanlardan size söz yollıyacağım. Sevgiler.
Ebay'da tohum satışı başladı. 5 tohum için 30$ istiyorlar. Değer mi? Sevgili jezebel siz kaça almıştınız?
Bu resme baktım hatırlamak için 36$ ödemişiz (32 fiyat+3.99 kargo)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=759722&postcount=25
30 tohum- 36 $
Saygılar.
Muhteşem bir hediye oldu bu bana.
Sevgili neşride kızlarıma kavuştuktan sonra eğer her ikisi de hayata tutunursa size çelik alıp büyütmek için söz versem bana kızmazsınız umarım. Çok heyecanla beklediğim bir kız. Anlayışla karşılar da hakkınızı helal ederseniz çok sevinirim.
Sevgili Günüm, çok teşekkür ederim. Beklerim ben, böyle bir güzellik nasıl beklenmezki...
Sevgili neşride, ben size clematis sözü veriyorum. Çeliklerden 2 tane büyüyen bu sene baharda açacak olanlardan size söz yollıyacağım. Sevgiler.
Sevgili lir, çok teşekkür ederim. Clematis de hayran olduğum başka bir bitki. Günüm hanım da ayrıca Quisqualis İndica ile ilgili güzel bir umut verdi bana. Sizinkinin torunu olacak. Sevgili Jezebel'e ve bu güzelliği ülkemize getirip, yetiştirip, emek harcayan ve paylaşan herkese çok teşekkürler.
Ben de size elimdeki tohumlardan göndermek isterim, ama küçücük tohumlar için kargo bedeli olarak çok yüksek meblağlar alınıyor. Acıyorum. Gene de isterseniz seve seve gönderirirm.
Doğum günüz kutlu olsun, kızlarınızı bu yüzden görüntüledim.
Nasıl da atlamışım. Doğum gününüz kutlu olsun sevgili Günüm. Çok güzel bir doğum günü hediyesi olmuş gerçekten.
Bu başlığı yeni fark ettim. Tohumdan yetiştiren tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Umarım tüm güzelliklerini sağlık içinde yaşarsınız. Eğer imkanı olan arkadaşlarımız varsa ben çeliklerine talibim. Sizlere de bahçemizden seçeceğiniz bitkilerden çelik ya da tohum verebilirim.
Nasıl da atlamışım. Doğum gününüz kutlu olsun sevgili Günüm. Çok güzel bir doğum günü hediyesi olmuş gerçekten.
Çok teşekkür ederim.
acemifüsun
12-09-2011, 18:46
Sevgili neşride, drhegeli, tturt, sizler için çelik alıp, köklendirmeye çalışıyorum:)
Bu çeliklerden sonra kontenjanım şimdilik doldu:)
Sevgili neşride, drhegeli, tturt, sizler için çelik alıp, köklendirmeye çalışıyorum:)
Bu çeliklerden sonra kontenjanım şimdilik doldu:)
Süper bir haber bu :) Sevgili acemifüsun, çok teşekkürler. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Umarım çelikleriniz hemen köklenirler. Böyle sabırsız oluyoruz bazen işte. :)
Bir de bu güzelliğe türkçe isim bulalım diyorum.
Teklifleri bekliyoruz.
;)
Yoksa bu ismin telafuzu dilimize zor geliyor.
Kırmızı yasemin...:))
Ya da, daha önce duyulmamış bir özel bir isim mi bulsak?
"Üçrenkli Rüya" sarmaşığı gibi çarpıcı bir isim olsun bence.
Çin hanımelisi çok banal geliyor.
"Quisqualis" kelime anlamı " karışık".
Renkli rüyalar...gibi..
Kırmızı ve vanilya kokusu aşkı çağrıştırır ama....
Bu bitkiyi biz getirdik türkçe isim hakkı bizim olsun.
Malüm ben Praecox hocadan bu konuda çok eleştirildim.
O bilim adamlarının hakkıymış.
Biz de halktanız, kendimiz için bir isim ayarlayabiliriz.
Türk bilim adamları bu bitkiyi umursamamış demek ki ;)
vanilya en sevdigim koku ;) tribündekilerde yazabilirmi :D
kor ateş cicegi .
Sevgili Acemifusun,
Bu çok güzel haber, çok teşekkür ederim.
Kulağımıza ve gönlümüze hoş gelen, herkesin ittifak sağlayacağı bir isim olabilir.
Söz tüm üyelerin sözü olsun ;)
Kulağımıza ve gönlümüze hoş gelen, herkesin ittifak sağlayacağı bir isim olabilir.
Söz tüm üyelerin sözü olsun ;)
Harika Rüyalar -Düş Güzeli
Harika Rüyalar -Düş Güzeli
"Düş Güzeli" güzel.
Evet, Düş Güzeli, güzel...
Bulduğumuz isimleri en son oylamaya tabi tutarız..
Tanımlama kokuyu da çağrıştırsa....
Bence teklifleri 10 gün sonra değerlendirip oylamaya sunalım ;)
günebakan
13-09-2011, 13:46
Bence de Düş güzeli güzel zaten bu güzellik her yere yayılması düşlenerek alınmıştı:)
Düş güzelinden alınacak çelikler için düş kuruyorum..:o
Düş güzelinden alınacak çelikler için düş kuruyorum..:o
Feriha hanım çok tatlısınız. :)
Sevgili acemifüsun'un benim için çeliklediği düş güzeli tutarsa ben de sizin için çelikleyebilirim.
Düşlerden gerçeğe... Düş güzeli düşleyenin... :)
acemifüsun
13-09-2011, 16:43
Sevgili kasap.94 arkadaşımız için 1 hafta önce taşyününde köklendirmeye çalıştığım çeliği bu gün duramadım biraz karıştırdım. Gözler şişmiş, maşallah iyi durumda:) Diğer 3 arkadaşımız için de bu gün aldığım çelikleri köklendirme hormonuna batırıp, torf, perlit, vermikulit karışımına diktim. Steril hale getirdiğim turşu kavanozuma pet bardaklara diktiğim çelikleri yerleştirdim:) Umarım hepsi firesiz köklenir ve mahçup olmam:)
Sevgili kasap.94 arkadaşımız için 1 hafta önce taşyününde köklendirmeye çalıştığım çeliği bu gün duramadım biraz karıştırdım. Gözler şişmiş, maşallah iyi durumda:) Diğer 3 arkadaşımız için de bu gün aldığım çelikleri köklendirme hormonuna batırıp, torf, perlit, vermikulit karışımına diktim. Steril hale getirdiğim turşu kavanozuma pet bardaklara diktiğim çelikleri yerleştirdim:) Umarım hepsi firesiz köklenir ve mahçup olmam:)
Ellerinize sağlık sevgili acemifüsun.
Darılmayın ama düş güzeli komik olmuş ne cicegi nede kokusunu cagrıştırıyor:rolleyes:
Sevgili iris41,
10 günlük bir süremiz var, henüz bir karara varılmış değil.
Siz de fikrinizi beyan edin, isim teklif edin.
"Düş" kelimesi bana da güzel çağrışımlar yapmıyor.
Beynimizi biraz daha zorlamalıyız.
Elimizde yayılıcı-tırmanıcı, üç renk vanilya kokulu çiçek açan, kadife yapraklı bir bitki var.
Ayrıca tohumu fıstık şeklinde yenebilir ve de şifalı. Tam bir mucize.
Aklınıza bir şey geldi mi?
Sayın Jezebel yapraklarının üstündeki kadife tüyler benimde cok hoşuma gidiyor cok az bitkide mecut :p red love
drhegeli
14-09-2011, 09:47
Quisqualis için kullanılan iki isim var :
1) Dün, Bugün, Yarın (Yesterday, Today, Tomorrow)
Çiçeklerinden dolayı... Dünün beyazı, bugünün pembesi, yarının kırmızısı... Hoş aynı isimde başka bir bitki daha var : Brunfelsia pauciflora. Bunun da çiçekleri mor ile başlayıp beyaz ile bitiyor, ama her tarafı zehirli...
2) Sarhoş Denizci (Drunken Sailor)
Sanırım taze tohumlarının çok miktarda yenmesiyle ortaya çıkan hıçkırıktan dolayı...
acemifüsun
14-09-2011, 13:49
Bu isimler çok hoş sevgili drhegeli:) İkisi de bitkinin özelliklerini yansıtıyor.
acemifüsun
14-09-2011, 14:15
Arkadaşlar Taş yününde köklendirmeyi tavsiye etmiyorum. Dün çeliği kurcaladığımda gözlerin şişmiş, köklerin patlamak üzere olduğunu gördüm fakat hafif bir sararma da vardı. Bu yüzden onu da torf, perlit, vermikulit karışımına geçirdim.
Arkadaşlar Taş yününde köklendirmeyi tavsiye etmiyorum. Dün çeliği kurcaladığımda gözlerin şişmiş, kökler patlamak üzere olduğunu gördüm fakat hafif bir sararma da vardı. Bu yüzden onu da torf, perlit, vermikulit karışımına geçirdim.
Sanırım bol köke giden bir sarmaşık, sanki dışardan kök gelişimi gördüm gibi.
Büyülüsalkım sarmaşığı
Renkseli sarmaşığı
Renkdemeti sarmaşığı
Badem ailesinden olduğu için Bade sarmaşığı:p
Bizim orların meşhur bindallısı kırmızı olur, üstünde de genellikle yeşil dallar beyaz , pembe renkler...
Bindallı sarmaşığı
acemifüsun
14-09-2011, 15:47
Sanırım bol köke giden bir sarmaşık, sanki dışardan kök gelişimi gördüm gibi.
Doğru görmüşsünüzdür sevgili lir, bol kök yapan bir bitki . Tohumları çimlendirirken pet bardakları kullandım, bardakların içi kökle doldu, çok sonra gün yüzüne çıkıp, filizlendiler.
Anne bitkilerden birini büyük saksıya aldım, kökler saksıyı epey doldurmuştu. Kılcal köklerin ucundan çok az budama yapıp, yeni saksısına geçirdim.
Bindallı çok güzel. Üstelik bizim kültürümüzden...
...Renkseli sarmaşığı
....:p
En çok bunu beğndim;)
Şimdilik...
Bekliyorum...;)
Bizim ...
Bindallı sarmaşığı
bu da iyi fikir...
Bizim burda da bindallıya
Beli Sırmalı derler.
Bizim burda da bindallıya
Beli Sırmalı derler.
Beli sırmalı o da çok hoşmuş.
kasap.94
14-09-2011, 23:07
oyum bindallıya.
sırmalı veya bindallı bence 2 side cok hoş ama beli olmadan daha hoş gibi
Bindallı sarmaşıgı
Sırmalı sarmaşıgı
:rolleyes:
Büyülüsalkım sarmaşığı
Renkseli sarmaşığı
Renkdemeti sarmaşığı
Badem ailesinden olduğu için Bade sarmaşığı:p
Kokusu hindistan cevizini çağrıştırıyormuş.
Müzelerden gerçek bindallı resimleri taradım 2 tane buldum:p
Müzelerden gerçek bindallı resimleri taradım 2 tane buldum:p
Gerçekten çok benziyor.
Bindallı, binçiçekli, binrenkli.
10 gün beklenilmese mi?
Buda 2011 modellerinden bir tanesi...
245773
drhegeli
15-09-2011, 12:59
Resmi görünce dayanamadım... Üsteki elbisenin başlığı gibi...
Bindallı Renkseli Sarmaşığı desek çok mu abartmış oluruz ?
Üçrenksalkımı sarmaşığı:D
Çoğunun en az iki ismi var , ikisini de koyalım:p
arzuakyurek
15-09-2011, 14:16
Benim oyum bindallı ya, çok yakıştırdım :)
Quisqualise benzer bir kafiye ''bis çokgüzelis'' sarmaşığı..:)))
Quisqualise benzer bir isim ''çokgüzeliz'' sarmaşığı..:)))
Kızgüzeli sarmaşığı
Hani aileye ilk bebek gelecektir ya.
Herkes bir isim telaşında olur ve ad belirlene kadar tatlı bir heyecan sürer gelir.
Onun gibi.
Eskiden kızlarımız giyinmeyi biliyormuş . Eşarbın güzelligi zarefetine baktım hayran kaldım .
Cok renklilik insanı coşturuyor görebilecekmiyiz acaba bindallının ciceklerinide :p
Evet, eskiden eşarp zerafetmiş ama şimdikiler bir facia...Hiç bir şekilde bizim kültürümüz değil...
Başlıkları da çok özel
Remzi İren tablolarından-
245908
245909
245910
hele yörük başlıkları
245911
Bindallı kelimesi adında geçsin, çok isterim;)
Resimler çok güzelmiş.
Bende yörük kızıyım. Muhteşem başlıklar kınalarda takılır hala...
******* bindallı daha çok yakışmış
benim oyumda bindallıdan yana hm kulağada hoş geliyor bindallı sarmaşığı :)
Şimdilik isim listesi böyle şekillendi:p
1."Üçrenkli Rüya" sarmaşıgı- Jezebel
2.kırmızı şölen çiçeği -neşride
3.Renkli rüyalar sarmaşıgı -agozce
4.kor ateş cicegi sarmaşıgı -iris41
5.Harika Rüyalar sarmaşıgı -Tura
6.Düş Güzeli sarmaşıgı -Tura
7.Dün, Bugün, Yarın sarmaşıgı -drhegeli
8.Sarhoş Denizci sarmaşıgı -drhegeli
9.Kızgüzeli sarmaşığı -lir
10.Üçrenksalkımı sarmaşığı -lir
11.Bindallı Renkseli Sarmaşığı -Jezebel
12.Büyülüsalkım sarmaşığı -lir
13.Renkseli sarmaşığı -lir
13.Renkdemeti sarmaşığı- lir
13. Bade sarmaşığı lir
14.Beli Sırmalı sarmaşıgı -Tura
15. Bindallı sarmaşıgı-iris41
16. Sırmalı sarmaşıgı -iris41
17. "Bindallı sarmaşığı"lir
Oylamayı nasıl yapacağız bilmiyorum:p
Sizi bilmem ama ben kızımı bindallım diye seviyorum ;)
artemisia10
16-09-2011, 21:04
Seçilen isimlerin hepsi çok güzel söylemesi zor olmasaydı sarhoş denizci çok hoşuma gitti :) Ben de çin hanımelini önerebilirim zaten isimleri arasında geçiyor bana da kolay geldiği için soranlara çin hanımeli olarak tanıtmıştım kendilerini :)
bettyycim
16-09-2011, 21:10
Ben de Bindallı Sarmaşığından yanayım ;) herşeyimiz Çinli oldu zaten sevgili artemisia10 bu güzel de çinli olmasın kıyamam :(
Resimlere baktımda hepsi hoş derler ya köyümün insanı . bitkimi daha cicek kızların örtüsümü cicek cicek ;)
Ezo gelin cicegi
artemisia10
16-09-2011, 21:55
Tamam çinli olmasın sevgili bettycim :) ne de olsa Hindistan ağırlıklı çok ilginçtir ki bindallı onun otantik havasına uyan bir isim :)
Bizim orların meşhur bindallısı kırmızı olur, üstünde de genellikle yeşil dallar beyaz , pembe renkler...
Bindallı sarmaşığı
Valla isim anneliğini kimseye kaptırmaya niyetim yok. Jezebelim düzelteyim dedim.:p
Sevgili lir ne demek tabi ki isim annesi olun.
"Bindallı sarmaşığı" bu bitkiye çok yakışan bir isim.
Konuyu açan sevgili agozce de bu şekilde düşünüyordur sanırım.
Konu başlığını da bu yönde değiştirecektir.
Olmadı başlığın değiştirilmesi konusunda sevgili yönetimden el atmasını rica edebiliriz.
Saygılar.
acemifüsun
17-09-2011, 14:07
Ben ''Dün bugün yarın''ı çok sevdim, bitkinin özelliklerini bence iyi yansıtıyor:)
Ben ''Dün bugün yarın''ı çok sevdim, bitkinin özelliklerini bence iyi yansıtıyor:)
O Brunfelsianın zaten adı . Gelecekte onu yetiştirdiğimizde ne olacak?
drhegeli
17-09-2011, 15:55
Kıskıs çiçeği/sarmaşığı diyelim.
Hem çiçeklerini görenlerin şaşkınlığına, hem de bizim kendisine isim bulma gayretimize kıs kıs gülüyordur.:D Üstelik quisqualis ile ses uyumu da var...:D
10 gün geçmediği için listeye ekleme yapıyorum, var mı arttıran:D:confused:
1."Üçrenkli Rüya" sarmaşıgı- Jezebel
2.kırmızı şölen çiçeği -neşride
3.Renkli rüyalar sarmaşıgı -agozce
4.kor ateş cicegi sarmaşıgı -iris41
5.Harika Rüyalar sarmaşıgı -Tura
6.Düş Güzeli sarmaşıgı -Tura
7.Dün, Bugün, Yarın sarmaşıgı -drhegeli
8.Sarhoş Denizci sarmaşıgı -drhegeli
9.Kızgüzeli sarmaşığı -lir
10.Üçrenksalkımı sarmaşığı -lir
11.Bindallı Renkseli Sarmaşığı -Jezebel
12.Büyülüsalkım sarmaşığı -lir
13.Renkseli sarmaşığı -lir
13.Renkdemeti sarmaşığı- lir
13. Bade sarmaşığı lir
14.Beli Sırmalı sarmaşıgı -Tura
15. Bindallı sarmaşıgı-iris41
16. Sırmalı sarmaşıgı -iris41
17. "Bindallı sarmaşığı"lir
18.Kıskıs çiçeği/sarmaşığı -drhegeli
Diyebiliriz :D
Ben adını coktan koydum sevgili lir :D
Yapraklarına bile üfledim
acemifüsun
17-09-2011, 20:40
O Brunfelsianın zaten adı . Gelecekte onu yetiştirdiğimizde ne olacak?
Haklısın canım
Siz son kararı verin, başlığı değiştirmesi kolay.
Bindallı güzel...ama daha iyi bir teklif gelirse de hiç hayır demem..
Ne oldu, burada yeni isimlerde bir gelişme yok.
Yeni isim yok.
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/25368.htm
Oylama sizleri bekliyor.
Çok güzel benim hiç haberim olmamış nasıl kaçırmışım bu güzelliği.
çılgın kız sarmaşığı,akdeniz sarmaşığı,ege sarmaşığı,izmir güzeli olabilir
Çok güzel isimler de bu güzel bitki Türkiyeye yeni geldi.
Hint-çin orijinli bir bitkiye ne desek ...türk olmayacak da en azından telafuzu güzel olsun, kolay olsun,
kulağa ve gönüle hoş gelsin.
Amacımız buydu ;)
OYLAMA (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/25368.htm)
Bindallı sarmaşığı yakışıyor, gökkuşağı sarmaşığı da benim önerim.
Bindallı sarmaşığı yakışıyor, gökkuşağı sarmaşığı da benim önerim.
Güler Ablam,
gökkuşağında 7 renk var diye vazgeçmiştim. Gerçi kimi gökkuşaklarında ise insan gözünün görebileceği 7'den fazla renk bulunuyormuş:p
O da dile çok hoş geliyor.
Bindallı beş kardeşin saksı değişimi sonrası mutlu mesut aile fotografları.
Benol hanım en küçük saksıdaki seninkisi, taşıma sorunu yüzünden daha büyük saksıya almadım.
247963
.
Bindallı beş kadeşin saksı değişimi sonrası mutlu mesut aile fotografları.
Benol hanım en küçük saksıdaki seninkisi, taşıma sorunu yüzünden daha büyük saksıya almadım.
Bindallılardaki güzelliklere bakar mısınız.
Benim bindallı henüz cok kücük böyle büyüyecekmi :o
Jezebel avatarınızı begenmedim hatta hic sevmedim :(
Sevgili iris41, o resim benim kendi çekimim, o etobur o uğur böceğini yiyemeden öldü.
Daha önce sineklerle denedim, beğenmedi ve günlerce yemedi.
Sonra uğurböceği bulmuştuk, kastı hazırladık çekim yapıldı ve uğur böceği uçtu gitti;)
Yani hiç birşey olmadı ;)
Ata demirel bir dizide civcivi eziyordu ,dizi bittiginde alta bir yazı gectiler civciv cok saglıklı ve hayatta :p ugur böcegine sevindim .Günde 100 tane yaprak biti tüketen bir canlının yaşaması gerekli . Güllerin en iyi dostu serceler ve ugur böcekleri
Benol Hazaroğlu
26-09-2011, 17:59
Bindallı beş kardeşin saksı değişimi sonrası mutlu mesut aile fotografları.
247963
.
Teşekkür ederim canım. Eline sağlık doğru düşünmüşsün.
acemifüsun
04-10-2011, 18:54
Turşu kavanozum:) İkisi olmuş:)) Dün çeliklerin durumuna bakmak için pet bardakları çıkardığımda iki bardağında altında kökler görünüyordu. Artık saksılara geçme zamanları gelmiş. Diğer ikisi kavanozda yaşama devam edecekler:)
Quisqualis indica ( Bindallı Sarmaşığı) olarak başlık ne zaman değişecek?
Başlığı açan arkadaşımız agozce seyahatte.
Bana ulaşan bilgiye göre 20 günden önce bu değişikliği yapamıyacak, şu an internet erişimi bulunmuyor ;)
Saygılar.
Bindallı sarmaşıgını kışın nasıl koruyacagız . icerdemi dışardamı durmalı .Kışın yaprak döküyormu .İsim lir hanım tarafından konuldu bakımına gecebiliriz :p
"Recommended Temperature Zone:
USDA: 10-12
Frost Tolerance: Herbaceous perennial in zone 9, foliage destroyed by the frost"
Bence dona dayanıksız, hatta İzmirde bile kışın eve almamız gerekecek.
Birine kıyıp bahçede bırakacağım.
10 derece altı risk taşıyorsa istanbulda kışın eve almalı hafta sonu ful ile birlikte iceri gecireyim .
Bitkilerin soğuğa dayanma durumuna göre bölgeler ( USDA ZONE)
Zone 1: < -46 C
Zone 2: -46 to -40 C
Zone 3: -40 to -34 C
Zone 4: -34 to -29 C
Zone 5: -29 to -23 C
Zone 6: -23 to -18 C
Zone 7: -18 to -12 C
Zone 8: -12 to -7 C
Zone 9: -7 to -1 C
Zone 10: -1 to 4 C
Zone 11: > 4 C
İzmir USDA 9 .
Quisqualis için önerilen USDA 10 ve üstü ise güzel malçlama ve korunaklı yerde -1 C 'ye dayanır.
Akşamdan beri okuduğum yetiştirici tecrubelerine göre USDA 8b 'de iyi malçlama yaparak ve korunaklı yere dikerek bir bitkisever kışı bahçede geçirtmeyi başarmış.
Saygılar.
Antalya'da kışı yaprak dökerek ve soğuk rüzgarlardan olumsuz etkilenerek bahçede geçiriyor. Bu yılki deneyimimle kışı geçiren bitkiye baharda geç de kalsa hiçbir müdahale yapmadan uyanmasını beklemenin en doğru yol olduğunu öğrendim. Bitkinin kuruduğunu sandığınız dallarını bile budamayın. Bu davranış bitkinin uyanmasını geciktiriyor. Bir de uyandımı hızla gelişiyor... Bu durumun sub-tropik bir çok bitki için de geçerli olduğunu düşünüyorum.
Sn. jezebel Quisqualis indica çelikleri yolculuk yapabilirler mi.Ne durumdalar acaba
Teşekkürler
Sn.sevgice,
ben henüz çelik köklendirmeyi denemedim.
Alttaki araştırmayı değerlendirip öyle denemeyi düşünüyorum
http://idosi.org/abr/3(1-2)/3.pdf
Bu konuda tecrubem yok, makaleyi tercüme ederseniz sizin de çorbada tuzunuz olur.
Saygılar.
Turşu kavanozum:) İkisi olmuş:)) Dün çeliklerin durumuna bakmak için pet bardakları çıkardığımda iki bardağında altında kökler görünüyordu. Artık saksılara geçme zamanları gelmiş. Diğer ikisi kavanozda yaşama devam edecekler:)
Ellerinize sağlık sevgili acemifüsun, yaprakları da çok net olmasa da iyi gözüküyor.
drhegeli
06-11-2011, 14:48
...sizin de çorbada tuzunuz olur...
Çalışma biraz tuzsuz, çorbamıza pek tat vermeyecek gibi...
İşte özeti :
Çalışma, Taif Üniversitesi tarafından Hartum-Sudan'da yapılmış. Amacı, Hartum mevsim özelliklerinin (yaz, kış ve "Karif" denilen yağış sezonu) ve nemin quisqualis çeliklerinin köklenmesi ile yapraklanması üzerine etkilerini incelemek.
Hartum'un iklim özellikleri çalışmada verilmemiş ama ben sizin için onu da buldum ::p
İklim : Hartum, Sudan (http://tr.allmetsat.com/iklim/afrika.php?code=62721)
Üç ayrı düzenek hazırlamışlar :
1) Çelikler, kuma dikilerek üzerleri örtülmemiş ve nemlendirme kullanılmamış.
2) Üzerleri plastik tünel ile örtülmüş, ama nemlendirilmemiş.
3) Hem üzerleri örtülmüş hem de nemlendirilmiş.
Bu düzenekleri her üç mevsim için ayrı ayrı ugulamışlar. Sonuçları değerlendirmek için kök adedi ve uzunluklarını ve yaprak sayılarını kullanmışlar.
Sonuç olarak, en çok kök adedi ve uzunluğu ile en fazla yaprak adedini kış ayında, üzeri örtülü ve nemlendirilen düzenekte bulmuşlar...
Sn.drhegeli, emek verdiniz , teşekkür ederim.
Tuz önemli bir mevzu, çorbamız onsuz olmazdı:p
Bu konuyu tesadüfe bırakamazdım, sevgili elek arkadaşımızdan da bu konuda yardım talep etmıştim.
Kendisi tercüme konusunda sıkça başvurduğum arkadaşım.
Onun verdiği yanıt da sizinkine benzer;)
"Makalede en iyi yapraklanmayı kışın alınan çeliklerden, her sabah 1 kere nemlendirilen sera ortamında elde etmişler. Yalnız, çalışmanın yapıldığı Sudan'ın iklimi bize göre değişik, kış dedikleri sıcaklık 24-27 derece arası. Sizin de buna uygun bir ortam sağlamanız lazım. Kış derken bitkinin durgunluğa (dormancy) girdiği dönemi kasdediyorlardır sanırım.
http://www.climate-zone.com/climate/...s/khartoum.htm
20 cm lik yetişkin dallardan alınan çelikleri sadece kum içine dikmişler bir de..
Umarım yardımcı olabilmişimdir, bol bol bindallı bitkiniz olur..."
İklimsel olarak farklı bir bölgeden bahsedilmiş bir çalışma, ancak özüne inersek taklit edilebilir koşullar söz konusu- nemlendirme, ısı ve sera uygulaması.
Tekrar teşekkür ederim, tuz tam ayarında oldu;)
artemisia10
06-11-2011, 17:40
Yarın bindallımı görmeye gideceğim duyduğuma göre çoşmuş fotolarını eklerim. Çelik almayı düşünmüyordum ama en son eylül orasındaki ziyaretimde dayanamayıp ufak bir dal almıştım ;) küçük saksıya koyup üstünede buzdalabı poşeti geçirip kapalı balkona yerleştirmiştim bir buçuk ayada uç yaprağı biraz büyüdü ve hala yeşil bakalım tutacak mı sonuçları ben de buradan paylaşırım...herkese sevgiler...
acemifüsun
06-11-2011, 17:49
Sn. drhegeli emeğinize sağlık, teşekkür ederiz:)
Söylesem mi bilemedim 5 tohum daha aldım, sevgili arkadaşlarım için ;)
Çelikten denemektense tohumdan nasılsa firesiz yetişiyor.
Beşi de sahipli ;)
Burada var (http://www.ebay.com/itm/220895728280?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_946wt_1270), herkes alabilir.
drhegeli
22-11-2011, 22:25
Açık arttırmada kapıştığımız siz miydiniz?
Tohumlar fotograftaki bitkdense, bunlar katmerli....
Açık arttırmada kapıştığımız siz miydiniz?
Hayır ben 3 gün önce aldım, normal Quisqalis.
Bunu da görünce Türkiyeden biri alsın diye link verdim.
Umarım aldınız sn. drhegeli ;)
drhegeli
23-11-2011, 09:48
Aynı satıcının kendi web sitesinden aldım. Değişik bitkiler var. Brunfelsia grandiflora bile...
Rare and Exotic Seeds (http://centerofthewebb.com/)
Çiçekleri katmarli değil.
256687
Satın aldığım tohumlar geldi.
Satıcı fire ihtimaline karşı 2 tohum fazla koymuş.
Başarılı olursam 7 bitkim olacak ;)...
Darısı drhegeli'nin başına.
drhegeli
30-11-2011, 11:56
Benimkiler de dün geldi. Satıcı, kabuğunu törpülemek için zımpara kağıdı da eklemiş zarfa. Kabuğuna bir işlem yapılıyor mu, yapan var mı?
acemifüsun
30-11-2011, 18:32
Benimkiler de dün geldi. Satıcı, kabuğunu törpülemek için zımpara kağıdı da eklemiş zarfa. Kabuğuna bir işlem yapılıyor mu, yapan var mı?
Ben ılık suda 24 saat bekletip, sonra kabuğu soymuştum. Başarılar:)
Benimde soyarak ektiklerim çıktı, kabuklular çürüdü.
Arkadaşlar dün çok büyük bir hata yaptım. Aldığım 2 minik çelikten bir tanesinin üstü kurumuştu. Çürüdü zannettim çektim ve ne göreyim meğerse köklenmiş. Tekrar ektim ama artık ondan hayır gelmez. Diğer çelik yeni yaprak veriyor. Onu artık hiç ellemeyeceğim.
acemifüsun
01-12-2011, 14:07
Sevgili lir sizin elinizde kuru dal bile hayat bulur, çeliğinizi yaşatırsınız, endişelenmeyin:)
Benim köklendirmek için aldığım 4 çelikten 3'ü köklendi, bardağın altından kökleri görünce saksılara geçiriyorum. Bir tanesi nedense çürümüştü, yerine yeni bir çelik aldım, fena gitmiyor, bakalım artık:)
kasap.94
09-12-2011, 12:43
Fisun hanımın hediyesi bindallım. Hiç gelişme yok.
Sevgili lir sizin elinizde kuru dal bile hayat bulur, çeliğinizi yaşatırsınız, endişelenmeyin:)
Benim köklendirmek için aldığım 4 çelikten 3'ü köklendi, bardağın altından kökleri görünce saksılara geçiriyorum. Bir tanesi nedense çürümüştü, yerine yeni bir çelik aldım, fena gitmiyor, bakalım artık:)
Ellerine sağlık canım. Benim çelikler çok ufak ve inceydi. Bir tanesi tutmuş görünüyor.
Kasap abi, ucu kuruyan 3 yaprağı keserseniz daha çok köklenir. Sevgiler.
acemifüsun
09-12-2011, 18:29
Köklendirdiğim bardağın altından kökleri iyice gelişince saksıya aldım. Saksı değişikliğinden ve yer değişikliğinden sonra mevsimi de düşünürsek, gelişimi durabilir:) Sabır:))
kasap.94
10-12-2011, 16:22
Moral verdiniz hepinize teşekkür ederim.
acemifüsun
13-12-2011, 17:11
Sayın kasap.94 şimdi dikkat edince sanki toprağını biraz kuru gibi gördüm. Toprağının tam kurumasına izin vermeyin.
kasap.94
13-12-2011, 21:50
İki günde bir fıs fıs ile yapraklarını nemlendirip suluyorum toprak devamlı nemli.
drhegeli
25-12-2011, 10:37
5 tohumdan ilki, ekimden 20 gün sonra kendini gösterdi.
Gözünüz aydın drhegeli.
Darısı başıma, şubatı bekliyorum ekmek için:)
acemifüsun
25-12-2011, 11:15
Çok sevindim sevgili drhegeli:) Kalan tohumlarla ilgili güzel haberleri de bekliyoruz :)
Çok şirin, gözünüz aydın.
Bindallı sarmaşığının 3 saksısı bahçede gece-4 dereceye başarıyla dayandı.
Rüzgara dayanamayan birkaç dal kırılıp kurumuş,ancak genel durum iyi ;)
Benol Hazaroğlu
22-01-2012, 20:41
Ben dışarı çıkarmak için baharı bekliyorum.
İşte bu çok iyi haber. Gövde biraz kalınlaşınca daha da dayanıklı olur herhalde. İstanbulda bile dışarıya koyabiliriz....Büyüynce eve sığdırmak zor olacaktı.
Yaz tatili için Arsuza gitmiştik gece gezerken aracı park ettik araçdan indiğimizde bir agaç gördük çok hoş çiçekleri vardı ışık loş olduğu için neye benzediğini tam göremedik ama koku harikaydı oradaki insanlara sorduk ithal yasemin olduğunu söylediler Arsuz çıkışındaki seralarda var dediler tatil dönüşü seraya gittik çiçekleri görebildiğimiz kadarını anlattık ithal yasemin aldık. Nette o günden beri araştırıyorum o şekilde çiçeği olan yaprağı olan yasemin göremedim.Bu gün anladımki bize ithal yasemin diye verilen çiçek indica yaprakları çiçekleri aynı Arsuzda gördüğüm çiçek şeklinde bizdeki henüz çiçek açmadı ama artık eminim yasemin değil.
artemisia10
23-01-2012, 17:35
Ben ikisini Altınolukta dışarda bıraktım biraz korumaya aldım çok iyi durumdalar :) Çeliiğim kapalı balkonda.
Bakımı hakkında fazla bilgi sahibi değilim çünkü bize verilen çiçek yasemin diye verilmişti ama hep şüpelenmiştim yasemine benzetememiştim artık sizleri takip ederek bakımını öğrenicez Arsuzda evinin bahçesinde de olduğunu söyleyen bir bey çok kolay büyüdüğünü iki yılda çitleri sardığını söyledi burası çok soğuk değil ama kapalı balkona aldım hemen yanlarından filizler verdi suyu çok seviyor onu anladım yasemin suyu çok sevmez diye biliyorum.Bu çiçeğe gece karanliğinda eşimde bende vurulmuştuk kırmızı beyazlı hareler salkım salkım kiraz gibi görüyordu şimdi heyecanla açmasını bekliyoruz.
Aferin kızlarımıza, ben o kadar cesur olamadım. Baharı sabırsızlıkla bekliyorum. Bodrumdaki bahçeme ilk götürüleceklerin başında geliyor.
Bakımı hakkında fazla bilgi sahibi değilim çünkü bize verilen çiçek yasemin diye verilmişti ama hep şüpelenmiştim yasemine benzetememiştim artık sizleri takip ederek bakımını öğrenicez Arsuzda evinin bahçesinde de olduğunu söyleyen bir bey çok kolay büyüdüğünü iki yılda çitleri sardığını söyledi burası çok soğuk değil ama kapalı balkona aldım hemen yanlarından filizler verdi suyu çok seviyor onu anladım yasemin suyu çok sevmez diye biliyorum.Bu çiçeğe gece karanliğinda eşimde bende vurulmuştuk kırmızı beyazdı salkım salkım kiraz gibi görüyordu şimdi heyecanla açmasını bekliyoruz.
Ne güzel bir haber bu. Hmen bir foroğrafını görelim lütfen..
Hava serinleyince Fulümü iceri aldım neredeyse cogu yapragını döktü buna ragmen Bindallı sarmaşıgı aynı ortamda keyfi yerinde .
Baharı bekliyoruz dışarı cıkmak icin
Bu sene umarım açarlar da bu sayfa şenlenir ;)
Bu güzel bitkiyi yetiştirip tohum alabilen yok mu henüz arkadaşlar:confused:
Benol Hazaroğlu
24-01-2012, 11:08
Bu sene umarım açarlar da bu sayfa şenlenir ;)
Senin için facebooka koydum görmedin bile.
Teşekkürler Benolcüğüm, biraz hastayım, 3 ilaç kullanıp işe gidiyorum, gelince de koltukta yorgunluktan sızıyorum.
Hakikaten görmemişim, gördüm ve katlısına özendim, şubat gelmeden onun tohumunu da mı getirsek ki:D
MÜJDE Arkadaşlar,
Zengarden Türkiye'den Serhad bey mesaj yazmış...,
Geçen yıl isteğimizi dikkate amışlar ve..tohumları getirmiş. Şu anda paketleme yapılıyormuş. Yakında şatışa çıkar. Almak isteyenler takipte olsun.
Kendilerine çok teşekür ederiz.
www.zengardentr
acemifüsun
25-01-2012, 22:40
Çok sevindim, haber verdiğin için teşekkür ederiz sevgili agozce:)
Ne güzel bir haber bu. Hmen bir foroğrafını görelim lütfen..
Çiçeklenirsa mutlaka fotoğraf eklemeye çalışıcam.
Çiçeklenmeden de olsa olur, merak ettim, gerçekten ülkemizde varmıymış..Bizde gökte ararken Arsuz da varmıymış....
Arkadaşlar tohumlar www.zengardentr satışa çıkmış. Bence yetiştirmek için tam zamanı...
Evet gözümüz aydın.
Şubat 15'en sonra ekim için mükemmel bir zaman olur.
Zengarden (http://www.zengardentr.com/)'e teşekkürler ;)
İki bitkiyi toprağa naklettim, kar macerasını başarıyla hayatta kalarak atlattılar ;)
Baharı bekliyoruz artık.
İki kalan bitkim de saksıda, biri kapalı balkonda, diğeri de bahçede.
Tecrube ediniyoruz hep beraber:p
münevver
07-02-2012, 11:25
Ben de zengarden'dan 3 tohum aldım.Çok heyecanlıyım.
Istanbul'da tam olarak ne zaman eksem iyi olur sizce?
Tohumları çürütmek istemiyorum.Tüm sayfaları kelime kelime okudum ama geçen yıldan beri tecrübe edinen arkadaşlar bildiklerini, deneyimlerini paylaşırlarsa harika olur.
Ben de pişen komşuya da düşer:D
Biz geçen 1 martta ektik, 22 martta çimlenmişti.
Ben kabukları kırdım da ektim ;)
ayseldeniz
07-02-2012, 13:52
Münevver Hanım 410 nolu mesajınızı okuyunca aldı beni gülme.Kendimi gördüm.Merak etmeyin kendinizi iyi hissedin bu siteye girdiğimden beri bende cozutuğum.Ama insan görünce birde seviyorsanız dayanamıyorsunuz.Size kolay gelsin.
Açıkçası tohumlar, violler, toprak karışımı hepsi hazır...
Haftasonu gelsin de ekeyim diyorum ;)
Kolay gelsin, yeşil eller...
Üç tane tohum on lira.. Almak lazım.!!!
münevver
02-03-2012, 12:19
Bugün ektim birini.
hemen hemen 4 gün suda ıslanmasına rağmen kabuk halen çok sert idi.
Çok zor soyabildim.
Sıra beklemede şimdi...
bettyycim
02-03-2012, 20:12
Füsun abladan hediye gelen bindallım :D
acemifüsun
03-03-2012, 14:21
Maşallah diyelim canım, çok sağlıklı ve oldukça güzel gelişmiş:) Zaten senin ellerinde başka seçeneği yoktu:) Ellerine , yüreğine sağlık sevgili bettyycim.
Akşam yeni tohumları ekerken aklıma birtanesinin tadına bakmak geldi;)
Tadını beğendim, ve bir miktar neşe seviyesinde artış oldu:p
Bir tohum bunu yapıyorsa bir avuç ne yapmaz, neden Drunken Sailor ( Sarhoş denizci) dendiğini anladım;)
Çok iyi ya...Daha çok sevdim bu çiçeği...Artık içmeden de sarhoş oluruz..
münevver
07-03-2012, 08:48
Tadı nasıl ? Bademe yakın mı? Ya da acımtrak mı?
arnavut biberi
08-03-2012, 16:55
Bende bu sene bu guzelliğe sahip olmaya karar verdim. Bu sezon zengarden de tohumun bulunması çok iyi oldu. Gerçi artik yer kalmadı ama bakalım sıkıştırıcaz bunuda ara biryerlere :D
Tadı nasıl ? Bademe yakın mı? Ya da acımtrak mı?
Kavrulmamış antep fıstığı yediyseniz, ona benzerlik var bir parça;)
münevver
20-03-2012, 15:41
Tohumlardan birini 2 martta ektim ama hiç kıpırtı yok.
arnavut biberi
20-03-2012, 17:29
sn münevver, tohumu 2 gün kadar suda beklettinizmi? zaten ortalama 20 günde filizlenme olucak diye biliyorum. yani bu süre biraz uzayabilirde talaşlanmayın. tohum nasıl bir ortamda duruyor? sıcak ortam belki süreci hızlandırır.
acemifüsun
20-03-2012, 17:58
Benim 2 tohumum geçen yıl rekor bir geçikme ile 2,5 ayda çimlenmişti:) Yeter ki tohumlar çürümesin.
münevver
21-03-2012, 10:06
Sn arnavut biberi,
tohumu 3 gün ılık suda beklettim.Kabuğu halen sert idi. biraz zorlayarak soydum.
sonra yoğurt kabına ektim.
sürekli kalorifer yanan bir odada güneş görebileceği bir yerde duruyor. Gün içinde birkaç kez fısfısla nemlendiriyoruz.Normalde kabın kapağını kapatıyorduk fakat küflenme belirtileri oldu açtık kapağını.
ekteki resimde kalemin ucunda tohumun tepesi belli belirsiz görülüyor.Çok derinde değil yani..
Hiç kıpırtı olmadığından acaba çürür mü diye korkuyorum da biraz..
münevver
21-03-2012, 10:08
Benim 2 tohumum geçen yıl rekor bir geçikme ile 2,5 ayda çimlenmişti:) Yeter ki tohumlar çürümesin.
Sn acemifüsun
Acaba siz kabuklarını soymuş muydunuz?
Nem istemese aslında ekip unutmak en iyisi. Aklımda olunca gidip sürekli tohumu karıştırasım var. Başkası yapsa nasıl kızarım.
Tohumlar sıcaktan hoşlanmıyor.
Geçen yıl denediğim 8 tohumdan 2 sini jeotermal ısınan , sabit 26 derece ısısı olan mekanda cam kenarında çürüttüm.:(
Geri kalan 6 tohum ısınmayan camekanlı balkonumda firesiz çimlendi.
Hepsinin kabuğu soyulmuştu ve ılık su içinde önce kabuklu halleriyle 48 saat beklediler, sonra baktım dibe çöken yok kabukları soydum ve 24 saat de öyle beklettim.
Takdirinize sunarım;)
münevver
21-03-2012, 13:07
Sevgili Jezebel bu mesajınız için çok teşekkürler.
Demekki ben bilmeden yanlış yapıyormuşum.
Hemen tohumları ısıtılmayan bir yere alacağım.Geri kalan iki tanesini de bu hafta içinde ekeceğim. Suya koydum dün akşam.
Ama kabuklar o kadar sert ki, sanki hiç ıslamamışım gibi.Soyarken zarar vermekten korkuyor insan
münevver
21-03-2012, 14:17
Olacakla öleceğe çare yokmuş.
soğuk bir yer olsun diye ofisteki odamın camının önüne koymuştum.Mutfağa gidip geldem bir de ne göreyim. Bizim dikili tohum uçmuş 8. kattan aşağı.
Gittim ele güne karşı elin bahçesine girip toparlayıp geldim.Ama elime alınca anladım ki benim tohum çürümüşmüş zaten..
Hadi bu gitti kaldı iki diye düşündüm. Kalanları soyayım da bir gün de öyle ıslarım dedim.
Birde baktım ki biri zaten rahmetliymiş.
Kaldı biiir
Murphy kanunlarına göre sakınan göze de çöp batarmış. Onun da bi ucunda hafif kararma var. Ağzımla kuş tutsam gider o da..
bu sene nasip değilmiş.
Çıkmamış candan umut kesilmez.
Çürük veya kararmış olan yeri falçata yardımıyla temizle.
Sonra da mümkünse perlit veya vermikulite ek;)
Denemek lazım, ona bir yaşama şansı vermeni rica ediyorum:p
arnavut biberi
21-03-2012, 19:09
sn jezebel sıcak istemediğini söylemeniz çok iyi oldu bunu göz önünde bulundurucam. İstanbul şartlarındayım tohumu ılık suda bekletip torfa ekmeyi planlıyorum ama zaman olarak acaba havaların biraz daha ısınmasını beklemelimiyim sizce ve eğer ekersem ev ortamında oda sıcaklığındamı yoksa kapalı balkonumuz var ev ortamına göre birazdaha serin oradamı deneme yapmalıyım sizce?
Isıtılmayan bir yere ekseniz daha iyi olur.
Geçen yılki tohum ekme maceramız 24 şubatta başlamış, biraz önce kontrol ettim.
Şu an mart ayının sonuna yaklaşıyoruz, ekmek için uygun zaman.
Kolay gelsin ;)
münevver
22-03-2012, 08:56
Çıkmamış candan umut kesilmez.
Çürük veya kararmış olan yeri falçata yardımıyla temizle.
Sonra da mümkünse perlit veya vermikulite ek;)
Denemek lazım, ona bir yaşama şansı vermeni rica ediyorum:p
Sevgili Jezebel,
Ben sadece önce umudumu öldürdüm.
Kalan tohumu da perlit ve vermikulit yoktu elimde. Yine torfa ekip ısıtılmayan bir ortama koydum. Düzenli olarak nemini kontrol edeceğim.
Ama yaşamazsa hayal kırıklığı olmasın diye kendimi hazırladım şimdiden.
arnavut biberi
22-03-2012, 10:36
Teşekkürler jezebel, bu gün başlıyorum ozaman hayırlısıyla inşallah firesiz çimlendiririm tohumları :)
elifbilge
26-03-2012, 09:30
Bende tohum istiyorum.Zengarden' den son tohumu ben aldım geçen gün gözüm gibi bakarkene kaybettin nereye koyduğumu bulamıyorum.Ama ısrarla istiyorum nooollluuurrr lütfeeeennn banada tohuuuummmm.
elifbilge
26-03-2012, 09:31
Bende tohum istiyorum.Zengarden' den son tohumu ben aldım geçen gün gözüm gibi bakarkene kaybettin nereye koyduğumu bulamıyorum.Ama ısrarla istiyorum nooollluuurrr lütfeeeennn banada tohuuuummmm.
ilknur aşık
26-03-2012, 17:08
Sevgili Jezebel sizden bir yardım rica ediyorum. Zengarden da tohum kalmamış. Ebay'da iki satıcı da buldum. Aralarında fark varmı, yoksa sadece farklı satıcımı ayırt edemedim.:rolleyes:
Sevgli ilknur aşık ben tek satıcıda sadece 3 tohum görebildim.
3 Seeds Quisqualis indica Chinese honeysuckle, Rangoon Creeper | eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/3-Seeds-Quisqualis-indica-Chinese-honeysuckle-Rangoon-Creeper-/300666634764?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item460120c20c)
Link vereblirmisiniz?
Bir de 70 $ kıyarsanız katlı çiçeklisi evinize canlı bitki olarak gelirmiş, Tayland'tan
http://www.ebay.co.uk/itm/Rangoon-creeper-Double-flower-Q-indica-Plant-1-Pot-/280839733823?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41635a423f
elifbilge
27-03-2012, 10:28
Arkadaşlar Zengardenin son tohumlarını ben aldım fakat kaybettim daha doğrusu sakladım evde biryere bulamıyorum.Daha geçen hafta almıştım.Dün zengardene mail attım başka tohum bulabilirmisiniz diye bana gelen cevap şuan hasat zamanı değil hasat zamanı yaz sonunda oluyormuş.Fakat ektikleri tohumlar fideye dönüştüünde satışa çıkarma ihtimalleri varmış.Bana gelen bilgi bu.
elifbilge
27-03-2012, 11:27
Maalesef henüz tohum bağlamadı. Bu yolda bir belirti de göstermiyor. Bu yüzden çelik deniyorum, aşırı sıcaklar yüzünden henüz başarılı olamadım. Bakalım göreceğiz...
Noolluur dipten çıkan filizlerden gönderin nooollluuurrrr..
Yeni ektiklerimde hareket var
277356
.
münevver
29-03-2012, 08:05
kaç gün oldu dikeli?
ilknur aşık
29-03-2012, 14:54
Sevgili Jezebel sizin verdiğiniz linkte aynı sayfada çıkıyordu, şimdi yok.
Oğlum bugün Hindistan'a gidiyor. Adını verdim. " Olurda denk gelirse" diye....
İlknur hanım katmerlisini bulabilirse süper olur...:)). Tohumunu da bulabilirse çokça alsın lütfen...
elifbilge
30-03-2012, 09:50
5 Seeds Quisqualis indica Chinese honeysuckle, Rangoon Creeper (http://smilingseeds.ecrater.com/p/14388295/5-seeds-quisqualis-indica-chinese-honeysuckle)
buradan tohum alabilirsiniz.
elifbilge
30-03-2012, 11:17
İlnur Hanım İnşallah oğlunuz bulur bizde faydalanırız.Eğer bulabilirse lütfen çokça alsın.Hindistanda ucuzmuş fakat buradan sipariş verince kargo parası çok tutuyormuş.Eğer tohum gelirse bizede gönderme inkanınız olabilirmi?Hindistanda çokça bulunuyormuş bu tohum.
http://www.shopwiki.com/l/Rangoon-Creeper-Fruit
bu linki tıklayın burada da var fakat sipariş veremedim hata veriyor.
Sevgili Jezebel sizin verdiğiniz linkte aynı sayfada çıkıyordu, şimdi yok.
Oğlum bugün Hindistan'a gidiyor. Adını verdim. " Olurda denk gelirse" diye....
Tek katlısı bizde var. Katmerlisini arıyoruz..:))
http://www.shopwiki.com/l/Rangoon-Creeper-Fruit
Meyvesinin tozu, parazitleri öldürür, dalak güçlendirir. ( mi diyor?)
elifbilge
30-03-2012, 15:31
Tek katlısı bizde var. Katmerlisini arıyoruz..:))
Rangoon Creeper Fruit (http://www.shopwiki.com/l/Rangoon-Creeper-Fruit)
Meyvesinin tozu, parazitleri öldürür, dalak güçlendirir. ( mi diyor?)
Ozaman tek katlısından bende istiyorum fazla tohumunuz var ise, çelik vs. varmıdır çok istiyorum bu çiçeği hani elinizde fazladan varsa satın alabilirim.Şu ana kadar ektiğim hiçbirşeyden kötü sonuç almadım ve bahçe işlerini çok severim.Bende size isterseniz bu senenin sonunda yani yaz sonunda pembe çiçekli italyan çileği gönderirim çok güzel çilekleri oluyor.Şu an bende tek kök var çok güzel gelişti yakında dallarını uzatmaya başlar sizin için yetiştirip gönderebilirim.
Malesef yok. Olsa seve seve veririm.
Bence zengardene mail atın, tekrar getirsinler. Ben geçen yıl mail atmıştım, onun üzerine getirdiler. Yani ilgileniyorlar.
elifbilge
02-04-2012, 07:45
Mail attım zaten hasat zamanı olmadığını falan söylediler.Fakat onlar fide olarak satışa çıkaracaklar herhalde onu takip edeceğim.
İlk çıkan bitki;)
279543
.
ilknur aşık
03-04-2012, 20:57
Oğlumdan haber yok. Eğer bulursa elbetteki isteyen arkadaşlarla paylaşırım.
Bütün kışı mutlu mesut gecirdi havalar ısınırken yapraklarında kuruma ve dökülme başladı :( sebebi ne olabilir
elifbilge
04-04-2012, 22:09
İlk çıkan bitki;)
279543
.
Toprak olarak ne kullandınız bizde ona göre ekelim.Çok şirin görünüyor MAşallah.
sevda271
04-04-2012, 23:04
bende zengarden dan beğenip te almıştım şimdi iyiki aldım diyorum :) iki tanesini ektim dilerim çimlenir :)
Ne olur bu bitkinin tohumundan bende mevcut diyen biri çıksın.... Zengarde de bitmiş arıyorum arıyorum telefonu açan yok. Lütfen yardımcı olunn...
Arkadaşlar nihayet ulaştımm... Şanslı günümdemiyim nee? Fide olarak getirmeyi düşünüyorlarmış. Çalışmaları devam ediyormuş. Ağaçlarnet adına aradığımı belirttim. Haber vericem gelirgelmez...
münevver
05-04-2012, 09:56
getirmişken katmerlisini getirseler bari..
0232 239 36 70
Arkadaşlar zengardenyayı lütfen arayalım. Fidesi gelecekmiş. Ağaçlarnet adına aradığınızıda belirtirseniz süreç hızlanır sanırım. Katmerlisi için istek yapalım...
canannuman
05-04-2012, 10:14
Benim eltim seçmişti bu çiçeği ortak almıştık 2 tane ona 1 tane bana düşmüştü benimki şu an suda 24 saat suda bekleyecekmiş. Eğer tutarda yerini beğenirse seneye tohumlarını paylaşırım seve seve. Eğer çelikten ürerse çelik verilecek yaşa veya duruma gelirse seve seve çelikte gönderirim. Ama bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum. Bileydim bir paket daha alırmışım. Katlısı gelsin bende sipariş veririm. Zengardenede yazarız. Zaten ne zaman gelicek kargooooom diye az başlarının etini yemedim sağolsunlar dinliyorlar kırmıyorlar.
Ben bir iletişim formu doldurup istek yaptım şu an. Sanırım form dolduruldukça talep oldukça daha ciddiye alırlar. Üşenmeyen form doldursun hakikaten bende çok arzu ettim katmerlisini burada okudukça.
Arkadaşlar,ben zengarden dan temin ettiğim 3 tohumu 14 martta talimatlara da uyarak diktim.Aynı gün diktiğim 3 selluka tohumundan 2 si şu an 6-7 cm uzunluk ve 4-5 yaprağa ulaştı. Bunlarda tık yok. Yani iş tohum bulmakla hatta çimlendirmekle de kalmıyor.Hep bir heyecan, hep bir kalp çarpıntısı!! Aşk gibi. Pişmanlık yok ama. deneyimler arttıkça sonuçlar da güzelleşecek ve umarım bu sayfalarda paylaşacağımız güzellikler olacak.
elifbilge
06-04-2012, 13:37
Ben zengardeni çoktaaaann aradım ve isteğimi dile gitirdim bile:) fide olarak satışa çıkartacaklarını söylediler.Takip edelim lütfen birbirimize haber verelim:) Hatta son tohumları ben almıştım sakladığım yeri bulamıyorum:))
0232 239 36 70
Arkadaşlar zengardenyayı lütfen arayalım. Fidesi gelecekmiş. Ağaçlarnet adına aradığınızıda belirtirseniz süreç hızlanır sanırım. Katmerlisi için istek yapalım...
Bende aradım fide olarak satışa sunulacakmış mayıs gibi sanırım...
ilknur aşık
09-04-2012, 20:17
Oğlum Hindistan'dan döndü. Ama maalesef tohumsuz. "Anne her yerde var, ama hiç tohum yoktu, çiçekliydiler, çiçekçi de bulamadım" diyor..:(
Benol Hazaroğlu
09-04-2012, 20:25
Hindistan' da 11 gün kalıp. Her gün çiçekçi arayışında olan biri olarak oğlunuza hak veriyorum.
Devasa çiçekli ağaçlar ama dükkan, sera diye bir yer bulmak imkansızdı.
Quisqualisteki son hal
281425
.
Selam, fidesini bulan bana da bilgi verirse sevinirim. Bu güzel çiçeği bende aramaya başladım.
Arkadaşlar tohumlarım elime ulaşmak üzere.(tohumlar çok istediğimi bilen gönüllü bir arkadaşımdan hediye. teşekkürler tekrar) Hata yapmak istemiyorum. Gelir gelmez ılık suda 2 gün bekleteceğim. Kabuğunu soyup 1 gün daha bekleteceğim. Toprak- perlit- cocopeat-vermikülit karışımına ekeceğim. Konya henüz serin. 80 ml lik pet bardakları ekeceğim. 1 hafta kadar saklama kabına koymayı düşünüyorum. Sıcaklık 11 derece burada. 2 hafta sürekli yağışlı.
HATAM VARSA LÜTFEN DÜZELTİN....
Bugün muayenehanede Bauhaus Kozyatağı Bahçe Bölümü yöneticisi Hayat Fırat hanımla görüştüm. Selluka,plumeria ve bindallı sarmaşığı talebimiz olduğunu söyledim. Latince isimlerini de yazıp verdim. Tedarikçileriyle görüşüp araştıracaklarına söz verdi. Antalya da da Bauhaus açılacakmış. Yerli üreticilerle de görüşülebilir dedi. Ben de clematisler gibi satış patlaması yaşayabileceklerini söyledim. İnşallah tohum, çelik ya da fide hasretimiz son bulur.
Yarın ekilecek tohumlarım....
Tohumlar iyice şişti ve dün akşam ektim... Sabırla çıkmasını bekleyeceğim...
arnavut biberi
16-04-2012, 10:59
Arkadaşlar bu sabah bir süprizle uyandım hemde çok güzel bir süpriz ;)
elifbilge
16-04-2012, 16:14
Süper bir süpriz olmuş inşallah bizde o süprizle karşılaşırız:))
arnavut biberi
16-04-2012, 19:41
İnşallah sizlerlede tohumlarını paylaşmak nasip olur.
Artık bir ay oldu, bu işte bir terslik var diye kurcaladım. Sonuç ; üçü de çürümüş. Benim işgüzarlığım. heyecandan aşırı suladım. Vuslat başka bahara kaldı.Enerjimi sellukalara yönelteceğim artık. Bu arada sparaxis ve mügelerim beni sevindirdi. Konu başlıklarına resim yükleyeceğim becerebilirsem.
münevver
18-04-2012, 09:07
benim son tohumum da çürümüş.
elifbilge
18-04-2012, 11:28
Rangoon Creeper (http://www.shopwiki.com/l/Rangoon-Creeper)..
Ben bir link buldum ama ingilizcem yok tohummu fidemi anlayamadım.İngilizcesi olan bir bakabilirmi?
bettyycim
18-04-2012, 12:28
Tohumda var çelik de sevgili elifbilge ;)
Arkadaşlar sipariş açılırsa benide unutmayın lütfen....
münevver
18-04-2012, 13:08
Rangoon Creeper (http://www.shopwiki.com/l/Rangoon-Creeper)..
Ben bir link buldum ama ingilizcem yok tohummu fidemi anlayamadım.İngilizcesi olan bir bakabilirmi?
Bir tanesi 5 tohum satıyor 5.99 dolar.
Bir tanesi de fide satıyor.Aşağdaki fide double/katmerli olan.
Catalog - Rangoon Creeper Double (http://www.accentsforhomeandgarden.com/catalog_i13146272.html)
Ben de tekrar denemek istiyorum.
Bir tanesi 5 tohum satıyor 5.99 dolar.
Bir tanesi de fide satıyor.Aşağdaki fide double/katmerli olan.
Catalog - Rangoon Creeper Double (http://www.accentsforhomeandgarden.com/catalog_i13146272.html)
Katmerli fide siparişiniz olursa 2 tane ile bende katılırım...:))
elifbilge
18-04-2012, 14:51
Sipariş eden olursa bende isterim ama benim ingilizcem yok sipariş veremiyom :))) Bir kişi bize önderlik etsin nolur ücretini havale edelim kargo ücretinide paylaşırız ne kadar tutarsa.
Yalnız ABD dışına satış yapmıyorlarmış anladığım kadarıyla.
Benim Bindallı aday adayları
287571
287572
Bu rötatlı çıkan ;)
Fire yok.
Yarın menekşe toplantısına gelecek bir arkadaşımıza, kendisini bulmayı başarırsam tabi ki, biri hediyem olacak;)
Sn. jezebel benim için ayırdıgınız çelik yolculuk için büyüdümü acaba.
Teşekkürler..
Bir dosttan gelen bir sepet dolusu armağan.
Çok teşekkkür ederim.
287578
Sayın Tura,
Bindallınız çok iyi durumda, çok sevindim, artık daha büyük boy saksıya toprağını dağıtmadan alabilirsiniz.
Ayrıca söylemek isterim ki şu an elinizdeki hepimizinkilerden iyi durumda.
Kendi bitkilerimi toprağa dikmiştim ve kışın koruyamadığım için dalları karardı.
Derin budadığım için yeni yeni flizleniyorlar, yani kök sağlam ;)
Aysel hanımın bitkisi de aynı durumdaymış...
Belki de bu sene açarsa ilk sizinki açacaktır ;)
Keyifle büyütmenizi dilerim.
Resim paylaşırsanız sevinirim, merak ederim kızımı;)
elifbilge
30-04-2012, 07:46
Benimkiler çıkmadı halaaa:((
acemifüsun
30-04-2012, 11:16
Bu yıl ektiğim 3 tohumu da maalesef çürütttüm.
Artık bu sayfayı her açışımda, kimde tomurcuk var acaba heyecanı ile açıyorum...
Ben de. Malesef geçen yıl sevgili agozce'nin gönderdiği üç tohum da çürüdü. Şimdi merak ve kıskançlıkla izliyorum.
acemifüsun
30-04-2012, 15:31
Sevgili agozce çelik ala, ala kuşa döndürdüğüm bu bitkimden sizce çiçek bekleyebilir miyim?:)
Valla hepimiz bekliyoruz ona göre....
Ben çiçek görmeden çelik almaya karşıyım...Önce büyüsün gelişsin, çoğaltmayı sonra düşünelim bence..:))
Benol Hazaroğlu
01-05-2012, 08:37
Sevgili Jezebel, bu kaç numaralı kızın bilmiyorum ama bayağı serpildi, güzelleşti henüz tomurcuk göstermedi bana.
Sevgil Benol teşekürler, kızımın yüzünü gösterdin sonunda.;)
Hele havalar ısınsın, sen de ona haftalık gübre vermeye başla, biraz da demir tabi ki ;)
Bu sene çiçeği kim ilk gösterecek bakalım.
Belki de agozcenin Bindallısı ilk açar, nazar değmesin diye hiç yüzünü göstermiyor...
Belli mi olur?
Bende kalan kızlarımın hepsi kışı dışarıda geçirdi, umarım yaşarlar.
Yeni çimlenen kızlarımdan birini İlknur Aşık'a verdim, Balıkesire gitti bu cumartesi...
Hepsinin haberlerini sizlerden bekliyorum ;)
Veren el alan elden hayırlıdır.
Benol Hazaroğlu
01-05-2012, 11:03
Elimde demirciden aldığım demir tozu. Zengardenden yavaş salınımlı gübre, kemik unu var.
Hepsinden koklatmıştım ama yapraklar hafif karardı farkındayım.
Bu sene 9-10 tane kaybettiğim bitkilerimden biri de bindallım. Artık hiç umudum kalmadı. 1,5 ay önce yapraklarında kuruma ve bitkinin genelinde başlayan keyifsizlik yüzünden toprağını değiştirmeye karar verdim. Ve bitki köklerinde küçük kurtçuklar gördüm. Hemen suda bekletip çıplak köklü olarak yeni toprağa aldım. Kurtarırım diye düşünüyordum ama olmadı. Artık sizlerinkileri seyredip mutlu olacağım. Hepinizin ellerine sağlık.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.