PDA

View Full Version : serkan_istanbul / teras

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6

serkan_istanbul
29-08-2012, 09:41
Terasımda kapalı bir alanım var üzri kapalı etrafınada şeffaf naylon çekiyorum. Sardunyaları, kaktüs türlerinin bazılarını etli yapraklı sukulent türündekileri, telgraf çiçeklerini, fırça çalımı, diğerleri açık alanda kalsalarda sorun olmuyor.

berçin
05-09-2012, 22:45
Sevgili Serkan,harikalar yaratmaya devam ediyorsun,arkadaşım çok ciddiyim artık senin teras mercek altına alınıp etüt konusu yapılmalı.:) Bizlere daha çok bilgi vermelisin....

serkan_istanbul
07-09-2012, 09:08
Sevgili Serkan,harikalar yaratmaya devam ediyorsun,arkadaşım çok ciddiyim artık senin teras mercek altına alınıp etüt konusu yapılmalı.:) Bizlere daha çok bilgi vermelisin....

Çok teşekkür ederim sayın berçin ilginize alakanıza ve iltifatınıza. Allah size daha fazla güzellikler nasip etsin inşallah. sevgiyle ve saygıyla.

serkan_istanbul
10-09-2012, 22:48
Herkese iyi geceler bir kaç resim paylaşayım terastan.

serkan_istanbul
10-09-2012, 22:54
devam ediyorum

serkan_istanbul
10-09-2012, 23:00
bir kaç resim daha

serkan_istanbul
11-09-2012, 08:53
günaydın. zıpçıktılarımın beyazları bir çoştular maşallah ayıp olmasın. bir kaçtanede diğer bitkilerim bunlar salon balkonumdan

serkan_istanbul
19-09-2012, 11:07
Bugün eminönü çiçek pazarına gitme zamanım geldi hava serin oh be tere roka maydanoz kıvırcık gibi tohumlarımı alacağım biberler geçiyo artık sevgiler.

Ayşe Yıldız
19-09-2012, 11:16
Serkan Bey teras demeye bin şahit isterim ona göre. Bahçe ayol burası. Hatta tarla desek yeri var.

toprak
19-09-2012, 12:11
Sonbahar resimleriniz baharı, yazı aratmıyor.
Elinize emeğinize sağlık.

melih500
19-09-2012, 15:38
serkan abiciğim sizi kutluyorum bitkilerinizin maşallahı var valla :)

serkan_istanbul
20-09-2012, 14:28
yapmış olduğunuz yorumlarınıza çok teşekkür ederim. melih500, ayşe yıldız ve toprak. sevgiyle kalın.

Bayçalı
20-09-2012, 14:47
sn.serkan terasmı botanik bahçesimi anlayana aşk olsun terasınızı gezdim iki yaz bir kış gördüm çiçekleriniz çok güzel güle güle büyütün bitkilerinize ne gibi katkılar kullanıyorsunuz hepside maşallah çok gür bilgilendirirseniz sevinirim.saygılar

serkan_istanbul
22-09-2012, 14:52
sn.serkan terasmı botanik bahçesimi anlayana aşk olsun terasınızı gezdim iki yaz bir kış gördüm çiçekleriniz çok güzel güle güle büyütün bitkilerinize ne gibi katkılar kullanıyorsunuz hepside maşallah çok gür bilgilendirirseniz sevinirim.saygılar
Çok teşekkür ederim. bitkilerime arada kompoze gübre arada azotlu gübre ve yaprak, mutfak artıklarından oluşan karışım kullanıyoırum gübreyi çok fazla vermiyorum arada sırada. Bunun dışında su ve bol güneş sevgiler.

berrinb
25-09-2012, 23:05
Sevgili serkan istanbul,,,,Maşallahınız var yine ... 2-3 aydır gelememiştim...terasınız her mevsimde olduğu gibi harika ....Poğaçalar da çok nefis görünüyorlardı..Ellerinize sağlık..

Harika bir arkadaşsınız...Marifetlerinize şaşırıyorum...Tebrikler...Ne güzel bir şeydir, becerileri olmak ...Çiçekler ve sebzelerinizin görüntülerine bayıldımm...:) Görüşmek üzere sevgiler selamlar canım....:))

serkan_istanbul
29-09-2012, 20:13
Ismini bilmiyorum fakat her sonbaharda çok güzel çiçekleniyor.

serkan_istanbul
29-09-2012, 20:17
Bir kaç tane daha kasımpatılarım tomurcuklanıyor. bir kaç tanesi.

serkan_istanbul
29-09-2012, 20:22
devam datura , meleklerin borozanı ve horoz ibiği.

GÜLSEN_
29-09-2012, 21:52
iyi akşamlar serkan bey daturanızın yapraklarını bir hain tırtır yemiş galiba:))kasımpatıların patlamasına az kaldı inşallah onların güzel çiçeklerinide paylaşırsınız bizlerinde gözleri mahrum kalmaz bu güzelliklerden ellerinize sağlık...

serkan_istanbul
30-09-2012, 09:05
Teşekkür ederim. evet haini buldum yok ettim meleklerin borozanı nı tamamen yemeden önce ilaçlandı teras.

serkan_istanbul
30-09-2012, 12:14
Daturam açtı o kadar güzel kendim nazar edeceğim. Kocaman gösterişli ve sarı maşallah.
Zafer abime teşekkür ediyorum saolsun .

serkan_istanbul
30-09-2012, 12:19
bir kaç tane daha sardunya, ateş dikeni, kırmızı gül, ismini bilmediğim bir başkası. ;) ve yine daturam.

milaca2010
01-10-2012, 02:14
Merhaba sayın Serkan İstanbul,
Teras ve eviniz, içindeki bitkilerle mükemmel bir görsel sunum yaratmışsınız, terastaki çeşit zenginliği harika; üstelikte yaratıcılık müthiş güzel:))) Örneğin bibloları değerlendirerek yaptığınız saksı süslemeleri süper olmuş, sizi kutlarım. Teras gezintim devam etmekte, tek cümleyle çok zengin bir terasınız var, saygıyla...

serkan_istanbul
01-10-2012, 06:57
çok teşekkür ederim ilginize sn milaca 2010 sevgilerimle

Ayşe Yıldız
01-10-2012, 07:45
Ismini bilmiyorum fakat her sonbaharda çok güzel çiçekleniyor.

Aster (Yıldızpatı) bitkinizin adı.

berçin
06-10-2012, 17:21
Sevgili Serkan,hepside çok güzel ama kasımpatıları acayip coşkulu geliyorlar maşallah.

serkan_istanbul
08-10-2012, 15:45
Herkese iyi akşamlar bir kaç resim yüklemek istiyorum. Mercanköşk sardunya, gala ve fırça çalısı, ve son domateslerim dalında.

serkan_istanbul
08-10-2012, 15:53
devam tere roka tohumları ekildi, su sümbülüm sevgili abim ahmeter beyden, sardunyam

serkan_istanbul
08-10-2012, 15:59
Bu arada terasta temizlik yapıyorum kaç gündür biberleri söküp yerlerine soğan, tere , roka, maydanoz, ıspanak, kıvırcık ekildi. evet diğer bitkilerime devam
begonyalarım, limon otu , izmirden almıştım kokusu liman gibi fakat ekşi deil yenebiliyor çayda çorbada limon kokusu sevenler için ideal üret meyi deniyorum dalını bir başka saksıya yatırdım. çelik yoluyla başaramadım.

serkan_istanbul
08-10-2012, 16:07
bir kaç kare daha sarı gülüm var baston gül oldu artık evet ben yaptım dipten dik gelen bir sürgünü uygun budama ile yaptım üstelik birde kırmızı gül aşıladım kendilerine bence başarılıda oldu. mercan çiçeği kırmızı olandan izmir den getirdim.
yer elması geçen seneden iki küçük yumru ayırmıştım diğerlerini yedim. kumkuatım meyveyle dolu maşallah, bu arada orkidemide eklemek istiyorum çiçekleri geçtikten sonra sapı keseyim mi kesmeyeyim mi derken kesti 3. boğumun üzerinden oksijenli suylada kestiğim yeri temizledim. Orkidemin çiçek sapında hareketlenme var sanki iki adet yavru yolda çiçeğe benzetemedim.

serkan_istanbul
08-10-2012, 16:20
orkidem

GÜLSEN_
11-10-2012, 15:50
serkan bey orkide saksının altında sivri yaprak ne acaba anlayamadım..Ayrıca yeni çiçek dallarımı çıkıyor yoksa yavrumu veriyor onuda anlayamadım,öğrenebilirmiyim acaba???

serkan_istanbul
12-10-2012, 07:52
serkan bey orkide saksının altında sivri yaprak ne acaba anlayamadım..Ayrıca yeni çiçek dallarımı çıkıyor yoksa yavrumu veriyor onuda anlayamadım,öğrenebilirmiyim acaba???

Sanırım yavruluyo çiçek sapı değil. altındaki sinri yapraklar dekoratif amaçlı plastik . sevgiyle kalın

serkan_istanbul
13-10-2012, 17:49
Yeni bauhaustan aldığım atatürk çiçeği, galam tuhaf açtı çiçek içinde çiçek,

Denizardacan
14-10-2012, 23:28
Serkan bey, Ankara'da havalar soğuyor artık inanın ayaklarım dondu bitirip de kalkamadım bilgisayarın başından,

Maşallah maşallah. Neler yapmışsınız. Yemelik, koklamalık, seyirlik her türlüsünden var. İnanın hangisinden bahsedeceğimi şaşırdım.
Allah ağzınızın tadını bozmasın.

Ya ama anlamıyorum yine de o terasa o kadar toprak nasıl taşınır, bu kadar bitki ki özellikle asma, hanımeli, biber, patlıcan hem sağlıklı hem de maşalllah bol ürünlü olur. Derin toprak istiyorlar diye biliyorum. Nelerin içine ekiyorsunuz nasıl bir düzen var. :confused:
Acaba çok üşüdüm de hiç saksılara bakmadım mı hep gözlerim yukarlarda mıydı:D:D

serkan_istanbul
15-10-2012, 21:59
serkan bey, ankara'da havalar soğuyor artık inanın ayaklarım dondu bitirip de kalkamadım bilgisayarın başından,

maşallah maşallah. Neler yapmışsınız. Yemelik, koklamalık, seyirlik her türlüsünden var. Inanın hangisinden bahsedeceğimi şaşırdım.
Allah ağzınızın tadını bozmasın.

Ya ama anlamıyorum yine de o terasa o kadar toprak nasıl taşınır, bu kadar bitki ki özellikle asma, hanımeli, biber, patlıcan hem sağlıklı hem de maşalllah bol ürünlü olur. Derin toprak istiyorlar diye biliyorum. Nelerin içine ekiyorsunuz nasıl bir düzen var. :confused:
Acaba çok üşüdüm de hiç saksılara bakmadım mı hep gözlerim yukarlarda mıydı:d:d

öncelikle çok teşekkür ederim. Bitkilerimin hepsi saksılarda deil. Kimi bütük bir kova, kimi büyük boy çöp bidonunda , kimiside bildiğimiz mavi bidonda ekili, saksıda olanlarda var. En az maliyetle
neler yapılabileceğinin ifadesi aslında. Ben onları çok seviyorum onlarda beni. çoğunluklada üzmüyorlar beni. Bahçe toprağı ve hazır satılan topraklardan karışım. şimdilerdeyse içlerine yaprakları çay posalarını meyve kabuklarını gömüyorum. Tekrar teşekkür ederim . ALLAHIM GÜZEL DÜŞÜNCELERİ OLAN HERKESİN AĞZININ TADINI BOZMASIN Sevgiyle kalınız.

seyfi0505
16-10-2012, 22:24
serkan bey bayıldım terasınıza emeginize saygı istanbulda hangi semtesiniz uzak deyilse görmeyi çok isterdim

serkan_istanbul
16-10-2012, 22:41
çok teşekkür ederim. sayın seyfi bey. neden olmasın olur taabiki

demircool
16-10-2012, 22:43
sayın serkan istanbul..orkideniz keikimi veriyor yoksa çiçek dalımı?

serkan_istanbul
16-10-2012, 22:51
çiçek dalı deil yapraklar çıkarıyo ben çiçek beklerken o iki yerden yavruluyo olsun 3 adet olacaklar.

demircool
16-10-2012, 22:56
Bu çok güzel o zaman :) budadıktan ne kadar süre sonra yapraklar göründü acaba?

serkan_istanbul
16-10-2012, 23:02
2 veya 3 hafta sonra oldu. kestiğim yeri oksijenli suyla temizledim bu arada.

demircool
16-10-2012, 23:21
bende budadım be aldıgımda çıkıntı gibi bişey var çiçek sapında sabırsızlıkla bekliyorum ne olacağını..orkide sorunları sayfasına eklemiştim resmini..

Maviş
17-10-2012, 16:56
Çiçekleriniz çok güzel hele horoz ibiğiniz ve kasım patınız çok beğendim..:):)

serkan_istanbul
23-10-2012, 10:16
şimdi biraz bugün çektiğim resimler. herkese şimdiden hayırlı bayramlar.. sarı olanları geçen sene eminönü çiçek pazarından çöpe attıklarını görüp aldığım güzellik tam 3 saksı oldu biri komşuya hediye verildi. arkadaşım çok kızdığından belkide utandı diğerini alamamıştım.

serkan_istanbul
23-10-2012, 10:21
devam ediyorum öncelikle bberrin ablama dikiğim kasım patım ve annesi, ve diğerleribeyaz kasım patı ve kırmızı gibi olan kasım patılardan bakacağım. çiçekçilerden.

zenfree
23-10-2012, 10:24
Serkan Bey çöpe atılana inanamadım. Ne kadar iyi bakmışsınız. Hepsi de harika.Tebrikler.:) İyi bayramlar.

serkan_istanbul
23-10-2012, 10:31
devam ediyorum sonbaharda bir başka oluyo terasımda.

serkan_istanbul
23-10-2012, 10:36
devam resim çok. ıspanak, roka, tere, maydanoz ve kıvırcık.

serkan_istanbul
23-10-2012, 10:43
evet devam

serkan_istanbul
23-10-2012, 10:55
sardunyalarım.

serkan_istanbul
23-10-2012, 11:11
bir kaç son kare

Bayçalı
23-10-2012, 12:30
serkan bey coşturmuşsunuz yine sayfayı kasımpatılar muhteşem bende çok severim kasımpatıları baumaxtan birkaç çeşit aldım bol çiçekli günler.........:)

serkan_istanbul
23-10-2012, 12:55
sayın bayçalı ve zenfere çok teşekkür ederim. Şimdi çok pişmanım, diğerini de almadığım için. Çay bahçelerinin yıkıntıları arasındaydılar. Şimdi 3 saksı oldu. Dallarından iki saksıya da daldırmıştım en az ana bitki kadar geliştiler. Birini komşuma hediye ettim.

serkan_istanbul
01-11-2012, 14:28
Herkese hayırlı günler kasımpatı şölenim.

serkan_istanbul
01-11-2012, 14:33
Devam

serkan_istanbul
01-11-2012, 14:37
Genel görünüm bir kaçı bir arada ama almak istediğim bir kaç renk daha var.

ozleem
01-11-2012, 14:49
Bitkileri yeni yeni tanıyorum bu kasımpatılar ne harika çiçeklermiş çok ama çok güzeller. Teşekkürler bizimle paylaştığınız için...

serkan_istanbul
01-11-2012, 14:49
Orkidelerimide resimleyeceğim biri çiçekler içinde diğeri yavrularını büyütüyo iki adet yavrusu var ve bir yavrununda iki kenerında yeni bir kabartı bakalım bekleyeceğiz. Ilk resim normalde durdukları yer diğerleri yakından çekmek için konulan yer.

Tika
01-11-2012, 14:57
Orkideleriniz de diğer bitkileriniz gibi çok şanslı.Kendi kıymetlerini bilenin elindeler.Ne güzel gelişim göstermişler.Benimkisi aldığımda çiçekliydi geçen yıl Nisan-Mayıs ayı gibi.Tam zamanını hatırlamıyorum;ama henüz bir gelişme yok.Çiçek sapını da kesmedim.
Terasınız tam bir bahçe havasında,ben bu kadar çok çiçeği ancak bahçelerde görüyorum.Saksıda yetiştirince çiçek açtırmak,sağlıklı tutmak daha zor.Sizde birçok bahçe bitkisi de var.Ellerinize,emeğinize sağlık diyorum.

Denizardacan
01-11-2012, 20:59
Serkan bey terasınız yine muhteşem,
Sizin elinizde bir bereket var gibi görünüyor. İki tane keiki veren orkideniz ne zamandır sizinle acaba. Bir de nasıl bir bakım yaptınız. Ben de cesaretimi topladım aldım bir tane mor bir hafta oluyor, ama korkuyorummmmm. :(
Mum çiçeğiniz iki tane sanırım ama farklı türler gibi mi yoksa yaprakları mı iri.
Ne kadar soru sordum değil mi.
Bu arada kasımpatılarınız gerçekten muhteşem. Bu sizin terasta beni geçmişe götüren çok şey var. Herşeyden önce hala buranın bir teras olduğunu kendime izah etmekte zorlanıyorum. Çocukluğumun bahçeleri, eski bereketli topraklar ne ekersen olur, hem de güzel olur.Özlem de güzel bir duygu,sağolun.
Ellerinize sağlık afiyetle yiyiniz. İstanbul!da olsaydım kesin gelirdim bu arada :D:D:D

ilksenozturk
02-11-2012, 08:50
geçenlerde Hürriyet'te küçükçekmece'de bir evin terasını haber yaptılar. meyve se sebze yetiiştirdiğini, çeşit çeşit ağacı ve çiçeği olduğunu yazdılar.

yoksa siz miydiniz? :)

serkan_istanbul
02-11-2012, 13:06
sayın Denizardacan, ilksen öztürk çok teşekkür ederim. ilginiz alakanız beni sevindirdi. Kesinlikle burası teras;) Orkidelerim 1 yıldır hemen hemen benimle buhaustan almıştım indirimdekiler arasından. Bakım olarak sulamasını iyice kurumadan yapmıyorum arada orkide besini veriyorum. bunun dışında aydınlık. direk güneş ışığı almıyolar. Arada yapraklarını yıkıyorum. Henüz saksı falan değiştirmedim. Terasımda kasımpatılar şuanda güzelliklerini sergiliyor. Roka ve tere, yeşil soğan yemeğede başladık annemle. Bu arada öyle aman aman peyzaj içerikli bir ters deil ben sevmiyorumda zaten. Ne ilgimi çekerse ekip dikip ya seyrediyorum ya da yiyorum. Bu arada malta eriğim de çiçekler içinde birde kokusu var ki maşallah diyeyim. sevgiler inşallah sizinkiler daha da güzel olurlar. İlksen hanım sizden gelen bitkilerimde geliştiler mor telgraf, binlerin annesi, diğer telgraf yine teşekkür ederim. haber yapılan teras benim deil . denizardacan beklerim yolunuz düşerse neden olmasın. mum çiçeklerim galiba aynı tür biri çok eski bir komşum suda köklendirmiş getirdi 1997 den beri sudaymış. diğeri bir arkadaşımın ablasından aldım hayatını kurtardım oda zavallıyı güneş görmeyen bir yere koymuştu köksüzdü ikiside tuttular. ikiside aynı boıydalar 1 metre kadar.

nardane
02-11-2012, 17:52
Serkan Bey , şimdi sizin terasınız için ne yazsam yetersiz kalır.
Bir kasımpatı hayranı olarak sizin kasımpatlarıyla gözlerim bayram etti.
Tek kelimeyle harika , böyle açamış olması muhteşem , kıskanmadım desem yanlış olur.
Ne kadar uğraştıysam başarılı olamadım , ya böceklendirdim , ya kuruttum.
Ellerinize sağlık , süpersiniz.

Denizardacan
05-11-2012, 17:38
mum çiçeklerim galiba aynı tür biri çok eski bir komşum suda köklendirmiş getirdi 1997 den beri sudaymış.

Nasıl yani 1997 den geçen seneye kadar suda mıydı, yok canım yanlış anladım. Bu sitede daha neler göreceğiz bakalım. Güle güle büyütün tüm bitkilerinizi.
Bu arada o tazecik rokaları da afiyetle yiyin yani bir de balık mı dediniz yok canım daha neler:mad:
Umarım bizim de böyle bağlarımız bahçelerimiz teraslarımız olur. Valla çok samimi olarak söyleyim, elbet hepimizin de isteğidir bağ bahçe ama ben gerçekten sizlerde gördükçe kendim yaşamış gibi oluyorum, çok huzur verici bir duygu, Allah tüm isteyenlere gani gani versin.Amin
Bu arada benim de 5-6 sene önce bahçem varken, ben de böyleydim ne bulursam ekiyordum, ben de çok peyzajcı değilim, dağınık sevenlerdenim:D

serkan_istanbul
06-11-2012, 15:11
çok teşekkür ederim denizardacan ve nardane. Gerçekten öyle söyledi. suda bayağıda köklenmiş. salkjım saçak olmuştu. fazlada gelişememiş bir kaç dalı bana gelmeden önce bozulmuştu hemen toprakla buluşturdum. şuanda gayet sağlıklı mum çiçeklerim.

melih500
06-11-2012, 15:54
Serkan abicigim valla orkideler super cok guzel ciceklenmisler ..

serkan_istanbul
07-11-2012, 10:46
Herkese hayırlı günler kasımpatılara devam ediyorum. sarı kırmızılarda çok güzeller. hepsi sanki yapma çiçekler gibi duruyor. karşı apartmana gelen misafirler balkondan hayretle bakıyolar. teras deil sanki bahçe dediklerini duya biliyorum.

serkan_istanbul
07-11-2012, 10:52
rokalarımıda eklemeliyim tereler ve ıspanaklar. son olarakta hala çiçek açmaya devam eden patlıcanım.

milaca2010
08-11-2012, 00:35
sn.Serkan İstanbul, Kasımpatılarınız harika!!! Adeta bir Festival havası var terasınızda, şenlenmiş ortalık.
Kasımpatılar (Atamıza veda çiçeğidir) emeklerinize sağlık sn.Serkan İstanbul, esenkalınız...

Cemil B.
12-11-2012, 12:36
Maşaallah Çiçekçi İhtiyacın Yok yani , :) Kasımpatılar süper...

serkan_istanbul
15-11-2012, 13:37
Hayırlı günler diliyorum ve bir kaç yapraktan çoğalttığım ve diğer menekşelrimi resimledim. Sevgilerimle.

serkan_istanbul
15-11-2012, 13:42
Devam ediyorum.

serkan_istanbul
15-11-2012, 13:48
Orkidemin yavrularını da eklemeliyim büyüyolar. kurdele ve kaktüslerimden bir kaçı, hostamda var artık.

gülenmelek
15-11-2012, 14:04
( Sn. serkan_istanbul, mesaj yazmıştım ama fotoğrafları bölmesin diye sildim. Şimdi aynen yapıştırıyorum ;) )
Bu kadar bitkiyi böcek istilasından nasıl koruyorsunuz hayretle ve imrenerek seyrediyorum fotoğraflarınızı. (Mutlaka açıklamışsınızdır ama ben kaçırmışım sanırım :( ) Tebrik ediyorum, tüm güzellikleriniz için ;)

serkan_istanbul
15-11-2012, 15:00
özel bir şey yapmıyorum. Ev yapımı ilaçlar kullanıyorum. Zirai ilaç pek kullanmadım şimdiye kadar evdekilerde zaten böcek şükür yok. Terastada arada tırtıl sıkçada yaprak biti oluyor. Arapsabunlu karışımı yapıyorum sorun yok şimdilik . Sevgiler

bay tömürcek
16-11-2012, 14:00
Serkan abicim kasımpatlarına ve menekşelerine bayıldım negüzel renkleri var o kasımpatların öle ;) Menekşeler de onlara nispet yapmışlar sanki rengarenk ellerine saağlık abicim :p

serkan_istanbul
21-11-2012, 11:50
Bugün terasımdan bir kaç kare hala çok güzel hala alımlı. Bazıları kış uykusunda bazılarıysa tüm güzelliklerini sunuyorlar bana.

serkan_istanbul
21-11-2012, 11:58
Devam ediyorum.

serkan_istanbul
21-11-2012, 12:03
Malta eriğimide unutmayayım tam çekemedim ama o kadar çok çiçek varki bide güzel kokuyor . ıspanaklar roka maydanoz ve altınçilek budandı üzeri çiçek dolu açıkta bırakmayı düşünüyorum kış aylarında .

serkan_istanbul
21-11-2012, 12:09
Bir kaç kare daha. birinci resimdeki izmirden aldığım limon otu budandı tekrar sürdü dibinden. kokusu limon gibi çayda denedim limon aroması veriyor.

serkan_istanbul
27-11-2012, 10:40
Herkese hayırlı sabahlar bir kaç bitkim beyaz afrika menekşem, 11 ay çiçeğim, domates sosu kış için yaptım yeni. menemen için yapılan ayrı bu makarnalarda, sabah kahvaltılarında kullanılabilir bir çeşit sos. acı. diğeride ebrulu kek akşam yapıldı .

sibelim
27-11-2012, 13:06
serkan bey ebruli kek adına yaraşır güzellikte ellerinize sağlık. nefis görünüyor :)

Bayçalı
27-11-2012, 17:09
serkan bey on parmakta onmarifet maşallah :)

Muallim
27-11-2012, 22:32
Sayın Serkan Istanbul

Terasınızda dolaştım.
Çiçekleriniz çok güzel.Hayırlı uğurlu olsun.
Geç saalerde olduğum için mi bilmem, kekiniz çevresinde çok dolandım.

Sağlıklı,mutlu günler dilerim.

serkan_istanbul
13-12-2012, 12:11
birazda salonuma yeni katılan koyu pembe orkidem ve menekşelerden bir demet.

bay tömürcek
13-12-2012, 16:49
Serkan abicim yine herşey çok güzel eline yüreğine sağlık ;)

serkan_istanbul
16-12-2012, 11:20
Herkese hayırlı günler. Orkide merakım depreşti yeni iki adet orkidem daha oldu. Bunlar farklılar biri bodur cins phalaenopsis diğeri cattelia

Elma Kurdu
16-12-2012, 12:11
Maşallah Orkide' leriniz çok güzel. Güle güle büyütün ve bol bol yavru alın inşallah. :)

günebakan
16-12-2012, 20:29
Orkideler harika Serkan istanbul güle güle büyütün:)

ilkenan
20-12-2012, 10:43
merhaba, bu minik orkideden geçen gün ikeada gördüm çok güzel maşallah. renkleri de çok güzelmiş. :)

arkadaki paşa kılıcı da çok güzel görünüyor bu arada :)

serkan_istanbul
20-12-2012, 12:00
Teşekkür ederim beğenmenize paşa kılıcı bir çok yavrusunuda arkadaşlarıma verdim ikisi hayatta birine bakamadı bir daha vermem çünkü dışarda bıraktı ve öldü. Diğerleri hayatta ve güzelleştiler.

ilkenan
20-12-2012, 12:07
Teşekkür ederim beğenmenize paşa kılıcı bir çok yavrusunuda arkadaşlarıma verdim ikisi hayatta birine bakamadı bir daha vermem çünkü dışarda bıraktı ve öldü. Diğerleri hayatta ve güzelleştiler.

özellikle o kenarları beyazlı paşa kılıcına bayılıyorum. geçenlerde bir restorandan çaldım ;) bir ay oldu henüz hareket yok.

ilksenozturk
20-12-2012, 12:52
paşa kılıcı bir çok yavrusunuda arkadaşlarıma verdim ikisi hayatta birine bakamadı bir daha vermem çünkü dışarda bıraktı ve öldü. Diğerleri hayatta ve güzelleştiler.

aşkolsun yahu, biz sizin arkadaşınız değil miyiz en çiçek bakabileninden?:o

serkan_istanbul
20-12-2012, 13:17
Olurmu ilksen hanım siz isteyin hepsi sizin olsun siz ki bana bir sözümle istemeden yolladınız yavrularınızdan şimdi kocaman oldular aşkın gözyaşı, mor ve iki renkli telgraf . Sevgilerimi iletiyorum.

Bayçalı
21-12-2012, 17:25
serkan bey orkideleriniz muhteşemler maşallah güle güle büyütün bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle

serkan_istanbul
23-12-2012, 11:36
Hayırlı pazarlar en yeni orkidelerim 2 adet phal ucuz aldım bakımlarını yaptım renklerini bilmiyorum genel durumları süper. Bir adet sarı cattleya ve oncidium.

bay tömürcek
23-12-2012, 12:45
Orkidelerin harikaaa serkan abi maşallah ;) Şu 3. resimdekinin nekadar da çok yavrusu var ona da kocaman bi maşallah inşallah kayıpsız büyütürsün hepsini abicim ;)

serkan_istanbul
25-12-2012, 15:40
Herkese iyi akşamlar bugün cevahir avm deki koçtaşa uğradım. yeni bir afrika menekşesi aldım 3.90 mor kenarları kıvrım kıvrım değişik bir tür hoşuma gitti aldım. birde minicik orkide aldım 19.90 atatürk çiçeğim hala çok güzel sevdi yerini galiba. birde yılbaşı çiçeği fakat çiçeği yok ama olsun oda sular içindeydi aldım bakımını yaptım ve şimdi yaprak bile çıkarıyor.

Cymbelina
25-12-2012, 16:23
Yeni menekşeniz fırfırlı - fistolu:) Çok sevimli, hepsine maaşallah:)

günebakan
25-12-2012, 19:22
Off yeni orkideler harika Serkan -İstanbul bayıldım bauhasedenmi aldınız acaba? Güle güle büyütün:)

serkan_istanbul
25-12-2012, 19:35
teşekkür ederim bauhaustan aldım üsttekileri alttaki minyatür olan koçtaş cevahirden. bayrampaşa bauhaus. phal alacaksanız şayet istanbul form bayrampaşadaki praktikerde çok uygun phaller 14,90 tek sap çiçekliler. bauhaustakiler 17,90. koçtaş 21,90, 29,90 a satılıyor.
minyatür olan 19.90 koçtaş
praktikerdeki bayan bayada ilgileniyor çiçeksiz bazılarını 5 tl bazı türleri 10 tl ye bırakıyor. ve bazı phallerde de tek sap var gibi ama ikincileri yolda çok sağlıklılardı.

sakdag
25-12-2012, 19:36
Sarı orkidelerin fiyatlarını da merak ediyoruz Serkan Bey, çok güzeller.

Buradaki çiçekçiler tek dal phal'e 50 tl, çift dallıya 75 tl diyorlar. Çok sinir oluyorum bu fiyatlara... Hele de sizin aldığınız fiyatları görünce. Keşke buralarda da büyük yapı marketler olsa... ;)

serkan_istanbul
25-12-2012, 19:39
Sarı orkidelerin fiyatlarını da merak ediyoruz Serkan Bey, çok güzeller.

Buradaki çiçekçiler tek dal phal'e 50 tl, çift dallıya 75 tl diyorlar. Çok sinir oluyorum bu fiyatlara... Hele de sizin aldığınız fiyatları görünce. Keşke buralarda da büyük yapı marketler olsa... ;)

sarı orkide dediklerinizinde fiyatları aynı bauhausta 16.90, 17.90 civarı aynı hemen hemen fiyatlar

sakdag
25-12-2012, 19:42
Catleya ve oncidium değil mi? Valla ortadan ikiye çatlayacağım şimdi kıskançlıktan. ;)

Şaka bir yana, büyük şehirde yaşamanın zorluklarının yanında böyle güzel avantajları da olması çok güzel. Güle güle büyütün, nazar değmesin hiç birine. ;)

serkan_istanbul
25-12-2012, 19:45
evet catleya ve oncidium 16.90, 17. 90 liraydı hemen aldım bakalım şimdilik durumları iyi. tesekkur ederim.

Bayçalı
26-12-2012, 11:52
serkan bey coşturmuşsun sayfayı hayırlıolsun çiçekleriniz güle güle büyütün bol çiçeklerini görürsünüz inşallah :)

günebakan
26-12-2012, 16:32
İnşallah bende bulurum bauhasede kısmet:)

serkan_istanbul
28-12-2012, 19:18
Herkese iyi akşamlar bunlarda yaptığım mayalı simitler
3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 paket hamur mayası kuru satılanlardan
1 yumurta sarısı üstüne beyazı içine
yarım çay bardağı ılık su
üzeri için susam
malzemeleri hamur yapıyoruz 50 dk bekletip 7 eşit parçaya bölüp, sonra simit şekli veriyoruz, üzerine yumurtanın sarısına 1 yemek kaşığı su katıp sürüyoruz. susam ekeliyoruz. 25 dakika daha bekletip fırında pişiriyoruz.
hamur kulak memesi kıvamında ele yapışmayana kadar yoğuruluyor gerekirsede un ilavesi yapılıyor. afiyet olsun

rukiyeözgür
28-12-2012, 19:42
Sayın Serkan-istanbul her şey çok güzel elinize sağlık :))

ilkenan
28-12-2012, 19:48
merhaba, vallahi on parmağınızda on marifet ne diyeyim, ellerinize sağlık :)

gülenmelek
28-12-2012, 20:14
Ellerinize sağlık ;) Pratik olduğu kadar nefis ve iştah açıcı görünüyor. Yanında da en sevdiğim 2 yiyecek. Yemiş kadar oldum görünce, size de afiyetler olsun ;)

serkan_istanbul
29-12-2012, 12:18
Bir arkadaşım bir süpriz yaparak bana istediğim orkideyi almış çok sevindim saolsun. Yeni bir yıla beyaz orkidenle tertemiz bir başlangıç yap demiş. Dendrobium üstelik iki adet. Yuppi

vehibe
29-12-2012, 12:39
Muhteşem bir çiçek bu. çok vefalı bir arkadaşınız olmalı.

Tika
29-12-2012, 18:24
Orkide kolleksiyonunuz çok güzel.
Mayalı simit dediğiniz,açma mı?Nasıl yaptınız,vallahi bravo.Elinize sağlık.

günebakan
29-12-2012, 21:10
Yeni orkideleriniz süper görünüyor Serkan-İstanbul muhteşem güle güle büyütün:)

züleyha
29-12-2012, 21:44
Güle güle büyütün orkidelerinizi sayın serkan-istanbul, gerçekten çok güzeller.

serkan_istanbul
30-12-2012, 13:42
çokteşekkür ederim hepinize arkadaşlar. mayalı simit diye öğrendim açma deil. çok güzel oluyor tarifini yazdım.

rukiyeözgür
30-12-2012, 16:15
Orkideleriniz çok güzel maşallah..

melih500
30-12-2012, 18:04
Serkan abi büyük bir orkide koleksiyonu yapmışınız hepsi çok canlı görünüyorlar, güle güle büyüttün hepsini .. :)

umutyolcusu
02-01-2013, 19:19
Ellerinize sağlık,mayalı simit tarifini hemen aldım,mayalı hamurda çok başarılı değilim ama denemem lazım,harika görünüyor.Gerçekten orkidelerin sayıları ve çeşitleri baş döndürmeye başlamış serkan bey,güle güle büyütün,iyi günlerde inşaallah.

sabırsız0606
03-01-2013, 03:58
:rolleyes:Serkan bey tek kelimeyle muhteşem bir teras,harikasınız.Terasınızda gezerken sabahı edip kendimden geçtim.Uzun zamandır böylesine uzun müddet gülümseme yerleşmemişti yüzüme teşekkür ederim:) Merak ettiğim şey ilaçlama ne sıklıkla yapıyorsunuz? ne tür ilaç kullanıyor sunuz? Birde çiçeklere sebzelere gübre veriyor musunuz? Eğer veriyor sanız bu sıvı besin midir? şimdiden teşekkür edrim:rolleyes:

serkan_istanbul
03-01-2013, 09:33
sayın sabırsız0606 çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. terasıma çok sık ilaçlama yapmıyorum gerektiğinde yapıyorum bunu da genelde arapsabunlu su **** çiçek pazarından aldığım ilaçlarla yapıyorum. gübre kompoze gübre veriyorum, ayrıca azotlu şeker gübresi, birde yaprakları ve mutfak artıklarını da biriktirip bunları kış aylarında toprakla karıştırıyorum. birde yaprakları bitki artıklarını bir kapta çürütüp bunun suyunu da diplerine döküyorum. sıvı gübre hiç vermedim terasdaki bitkilere. arada da terastaki toprağım bahçe toprağı onun üstüne bahar aylarında biber domates ekeceğim zaman bir kaç paket hazır çiçek toprağı da karıştırıyorum toprağı terasa döküp karıştırıp havalandırıp tekrar dolduruyorum. bu kadar başka yaptığım bir şey yok. birde çok seviyorum onları onlarda beni. sevgiyle kalın.

Maviş
05-01-2013, 18:45
şimdi biraz bugün çektiğim resimler. herkese şimdiden hayırlı bayramlar.. sarı olanları geçen sene mısır eminçnü çiçek pazarından çöpe attıklarını görüp aldığım güzellik tam 3 saksı oldu biri komşuya hediye verildi. arkadaşım çok kızdığından belkide utandı diğerini alamamıştım.
Maşallah diyorum. Kasımpatlarınıza bayıldım.:D:D:):):D:D

Bayçalı
07-01-2013, 12:32
serkan bey yeni orkideniz çok güzel bol çiçeklerini görürsünüz inşallah simitte şahaneolmuş on parmakta on marifet maşallah :D

serkan_istanbul
08-01-2013, 10:26
Herkese günaydın. Terasımdan görüntüler. Sardunyalar ve bazı bitkilerim koruma altında gayet sağlıklılar. Diğerleri açıkta karlar altında. Kasımpatılar, mineler, alisyumlar her sene olduğu gibi açıktalar.

mandalinci
08-01-2013, 11:48
Ah Serkan bey,

Sizin sayfada çiçeklere, karlara bakarken, kavurduğum unu yakmışım, Allahtan bazlamalar aklımı başıma getirdi.

Benim unlar sil baştan, sizin ellerinize sağlık, hazırlamaya çalıştığım ekşi maya olursa, ben de bazlama yapayım, özendim :)

berçin
26-01-2013, 14:26
Sevgili Serkan,epeydir Ağaçlar net'ten uzak kaldım ama görüyorum ki senin teras güzelliğinden ve üretkenliğinden hiçbirşey kaybetmemiş maşallah.Kasımpatılar,orkideler daha doğrusu hesine bayıldım emeğine sağlık arkadaşım esen kal...

serkan_istanbul
02-02-2013, 10:08
Herkese hayırlı hafta sonları bir kaç bitkimi paylaşayım bunların bir çoğu yeni katıldı aileme özellikle orkideler revaçta.

serkan_istanbul
02-02-2013, 10:16
Devam ediyorum hediye gelenlerin haricindeki orkidelerim yapı marketlerden atıl durumda veya indirime girmiş olanlardan aldım özellikle. Barış çiçeklerim aslında bir saksıdalardı. Arkadaşım almış kendisine ben onları kökleri bozmadan ayırdım önce ikiye aldım eve geldim sonra bende ki kısmıda ikiye böldüm bu şekilde tuttular ve çiçek açıyolar. yılbaşı çiçeği bayrampaşa bauhaustan 1 tl ye aldım. kalanşom hayatta kalan tek o fakat başkalarını tekrar ektim . resimlerini ekliycem. ve kumkuatım 2 yılına girdi sanırım bende 2. kışı geçen sene almıştım.

serkan_istanbul
02-02-2013, 10:21
devam ediyorum. dün aldığım tekzenden sümbüller eski çaydanlığıma diktim atamadım çok eski, nergizlerim onları da dün tekzenden aldım bir alana bir bedava
4,50 tl bir sümbül biri nergiz soğanlar sağlam sadece 1 tane nergiz soğanı bozuktu. diğer sümbüller ve nergisler geçen seneden, zıpçıktılarım sevim hanım yollamıştı saksıyı doldurdular hep balkondalar karda yağdı üstlerine bir şey olmadı.

serkan_istanbul
02-02-2013, 10:33
son olarak bir kaç kare daha menekşe köklendirme çalışmalarım köklendiler cam kenarından yavruları göre biliyorum. emillide buldum bir çelik şuanda hareketlendi, aşk merdiveni ne yalan sölim çaldım vermedi bir arkadaşım bende çorladım tuttu filiz verdi, balkon kenarındaki sedumlara pes diyorum soğuklara dayanıklılar iki tür var karda yağdı ama sapa sağlamlar. Bu arada da balkona sera yaptım içine bütün kaktüslerimi neredeyse koydum hepsi maşallah sıhatliler e orkidelerime yer lazımdı.
bu arada da duvarıma bir raf yaptım bauhaustan aldım raf aparaklarını birer delik ve monte çatıdada bir kaç tahta temizlendi kenarına pullu şerit raptiyelendi. sevmiyorum atmayı napim geri dönüşüm şart. o raf etrafındaki şeritte atılıcaktı ben aldım bir arkadaşımdan. üstünde orkideler var şimdi rafımın.

serkan_istanbul
02-02-2013, 10:39
son demiştim ama bir kaç resim daha zafer abiden aldığım tek gecelik gelin çok güzel gelişti açmadı ama olsun, güler ablanın atlası büyüyor, atatürk çiçeğim, sarmaşık bir alt komşum vermişti büyüyo hatta kocaman oldu. bir yaprak kesildi kılıçtan bir kaç parçaya bölündü 5 parça oldu suda köklendi ektim duruyolar bakalım. ilksen hanımın telgıraf çiçeği bu renkli olan mor kursun rengi yeşil bordo, diğer bordo olan terasımda kapalı bölümde o evi sevmedi oraya koydum şimdi kocaman oldu.

serkan_istanbul
02-02-2013, 10:44
begonyam 2 veya 3 yaşlarında, kalanşolar yeni çelik fakat bazıları çiçek açıyolar, sellukalar 12 ocak toplantısından,

alacakaranlik
04-02-2013, 21:09
yorum yapmayayım ben :D :D

akçabardak
05-02-2013, 19:12
Sayın serkan_istanbul.

Bu gün bahçede biraz çalıştım ve epey yorumuşum.
Eve girince dinlenirken sizin salon ve terasta ki bitkilerinizi zevkle
izledim ve bütün yorgunluğumu giderdim.
Tek kelimeyle harika, hepsi de çok güzel bayıldım doğrusu.
Sebzeler, meyveler, çiçekler ve papağanlarınız hepsi de çok sağlıklı.
Nasıl baş ediyorsunuz bilmiyorum ama, ellerinize, emeklerinize ve
yüreğinize sağlık. Güle güle büyütün bitkilerinizi. Kolay gelsin saygılar.

serkan_istanbul
05-02-2013, 19:47
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. sizde hoş geldiniz. İnsan sevince her şey kolay zor olsada kolay geliyor. sevgilerimle.

gokcegokce
05-02-2013, 20:23
Maşallah yazmadan geçemeyeceğim sn. serkan_istanbul. Bu ne maharet böyle, hem yeşil parmaklı dediklerindensiniz, hem aşçısınız, hem de kanaviçe işlemişsiniz, duvar süsleri yapıyorsunuz daha sayamayacağım :P Bravo gerçekten. Bitki çeşitleriniz de çok. Hem nostaljik olanlar kılıç, yılbaşı, mum gibi; hem de şimdinin gözdeleri orkideler... Nasıl baktığınızı sormuyorum, hepimiz sevgiyle baktığımızdan yorucu gelmiyor ama hiç bitki kaybetmiyor musunuz? Benim 2 tane orkidem malesef öldü. Çok uğraştım ama kurtaramadım :( Uzunca bir süre orkide almayı da düşünmüyorum.

serkan_istanbul
05-02-2013, 20:46
Maşallah yazmadan geçemeyeceğim sn. serkan_istanbul. Bu ne maharet böyle, hem yeşil parmaklı dediklerindensiniz, hem aşçısınız, hem de kanaviçe işlemişsiniz, duvar süsleri yapıyorsunuz daha sayamayacağım :P Bravo gerçekten. Bitki çeşitleriniz de çok. Hem nostaljik olanlar kılıç, yılbaşı, mum gibi; hem de şimdinin gözdeleri orkideler... Nasıl baktığınızı sormuyorum, hepimiz sevgiyle baktığımızdan yorucu gelmiyor ama hiç bitki kaybetmiyor musunuz? Benim 2 tane orkidem malesef öldü. Çok uğraştım ama kurtaramadım :( Uzunca bir süre orkide almayı da düşünmüyorum.

teşekkür ederim kayıplarım oluyor, ama o kadar çok deil. bende geçen sene bir orkidemi kaybettim nedeniyse üstüne çok düştüm titredim ve bende kaybettim. şimdiyse bütün orkideyle ilgili yazıları okudum okuyorumda. ağaçlar nette bir çok bilgili arkadaşların yaptıklarını okuyorum. şu anda gayet sağlıklılar. ve orkideleri seviyorum değişik türlerini de edinmek istiyorum. Bir çok arkadaş yardımcı oldu bu konuda bende yapımarketlerden özellikle indirime girenleri toluyorum bakımlarını yapıyorum. hayata bağlanmalarını görmek hoşuma gidiyor. bence tekrar deneyin sevgiyle kalın.

Orhan Özbilgiç
05-02-2013, 21:21
Sevgili Serkan;
Tanıdığım bitki delilerinin en kıdemlilerindenmişssin!:D
Özellikle, Orkide aşkını anlattıkların ve fotoğraflarını görünce iyice anladım.

Hele birde duvardaki el emeğiniz işlemeleri görünce, küçük dilimi yutacaktım neredeyse. Valla helal olsun! On parmakta on marifet buna denir.;)

Gördüğüm çiçeklerinin hepsinin ne kadar sağlıklı olduklarına bakılırsa, artık bakım konusunda sende bir uzmansın.
Güle güle keyfini sür kardeşim.
Sağlık ve mutlulukla.

serkan_istanbul
05-02-2013, 21:31
Sevgili Serkan;
Tanıdığım bitki delilerinin en kıdemlilerindenmişssin!:D
Özellikle, Orkide aşkını anlattıkların ve fotoğraflarını görünce iyice anladım.

Hele birde duvardaki el emeğiniz işlemeleri görünce, küçük dilimi yutacaktım neredeyse. Valla helal olsun! On parmakta on marifet buna denir.;)

Gördüğüm çiçeklerinin hepsinin ne kadar sağlıklı olduklarına bakılırsa, artık bakım konusunda sende bir uzmansın.
Güle güle keyfini sür kardeşim.
Sağlık ve mutlulukla.

çok teşekkür ederim abicim düşünceleriniz ve yazdıklarınızla beni mutlu ettiniz o kadar bilgili deilim. sadece iyi bakmaya çalışıyorum diyelim. Aslında latince adlarını bile bilmiyorum veya cinslerini bir çok bitkimin ama çok seviyorum onlarda beni mutlu ediyorlar. arada bir kaç fire veriyorum ama oda sayılmaz. tekrar teşekkür ederim. sevgi ve saygılarımla abicim.

Sudenur
05-02-2013, 23:47
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/366609d1359797510-dscf7172.jpg :eek: Serkan bey, sedumlarınıza bir baktım bir daha baktım. Maşallah maşallah, "En çok ben sevileyim.. " diye birbirleriyle yarışıyor adeta bitkileriniz.. ;) :)

serkan_istanbul
08-02-2013, 13:05
Herkese hayırlı cumalar. Miltonia orkidelerim 1 tanesi çiçeksiz renk bilmiyorum. 1 tanesi beyaz bordo kokusu çok keskin tarif edemem, pembe ortası bordo olan az kokulu bir arkadaş getirdi saolsun çiçekleri biraz eskimiş ama olsun hala çok güzel kokuyor çok. Artık yeter orkide diyorum. Sevgiler.

gülenyüz
08-02-2013, 14:46
Herkese hayırlı cumalar. Miltonia orkidelerim 1 tanesi çiçeksiz renk bilmiyorum. 1 tanesi beyaz bordo kokusu çok keskin tarif edemem, pembe ortası bordo olan az kokulu bir arkadaş getirdi saolsun çiçekleri biraz eskimiş ama olsun hala çok güzel kokuyor çok. Artık yeter orkide diyorum. Sevgiler.

Sizede hayırlı Cumalar.Birbirlerini çok güzel tamamlamışlar.Güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

serkan_istanbul
09-02-2013, 16:24
Iyi akşamlar şimdide geçen seneden kalma çuhalarım yerlerinden çıkarıp küçük saksılara aldım. Balkona koydum. Köklerini bozmadan topraklarıyla çıkarttım. Bu arada clamatisimde sürgünler veriyor. Yelken çiçeğim de çiçekleniyor üstelik yeni ekim yapıldı. çileğim de poz vermek istedi.

jeozuu
10-02-2013, 15:40
Merhaba Sayın Serkan-İstanbul,
Terasınız muhteşem. Bizim yenidünya bahçede dikili olmasına rağmen açmazken sizinki saksıda açmış, demek bahçeniz olsa neler yaparsınız..:) Kocaman bir bahçe diliyorum sizin için...

berrinb
11-02-2013, 16:51
Kış mevsiminde dahi harikasınız sevgili Serkan istanbul....Bu kadar çeşidi bakıp büyütmek çok büyük başarı.....Tebrikler....Orkideleriniz de hayırlı olsun sarı kırmızılı olanın cinsi çok değişik ...:) Selamve sevgiler.....:))

mandalinci
11-02-2013, 18:15
Sayın Serkan -istanbul,

Her şey harika, ilk önce siz bir yeşil parmaksınız, bunu kabul edince çiçeklerinizin neden coştuğuna şaşmamak gerek.

Bu arada ben de kış başında bahçeye sarımsak dikmiştim, böyle baş yapmaları için ne kadar beklemeliyim acaba?

Ayrıca el işlerinize de hayran oldum, çok sabırlısınız çok.

Ellerinize sağlık, hepsine maşallah diyorum.

Adil
11-02-2013, 18:34
Sayın serkan .
Küçük bir alanda büyük işler başarmaya devam ediyorsunuz.Tebrikler.

serkan_istanbul
11-02-2013, 18:40
Çok teşekkür ederim. güzel yorumlarınız ve beğenmeniz beni çok memnun etti. sevgi ve saygılarımla.

sarımsaklar yaz sonunda tam olgunlaşmış oluyorlar. bu sene yine ektim. arada yapraklarında alıp yiyorumda . yaz ortasında artık dokunmuyorum. bu sene sadece 3 kökte deneme yaptım bu sene daha fazla ektim. bu arada baklalarımda büyümekteler. kış aylarında soğan ve roka tere ye asla para vermeden kendim yetiştiriyorum.

mandalinci
11-02-2013, 19:12
Soğan, roka, sarımsak, maydanoz, marul pancar, bakla ve geçen seneden dökülen domateslerden çıkan domatesler serada. saksıda da soğanlar var.

1-2 kök de enginar da var ama onlardan hiç ümidim yok. Pazılar da sümüklü böcekler yiyip duruyor :(

Acaba seradaki sarımsakları bıraksam baş yaparlar mı?, Arada kökleyip, salatada kullanıyorum da. Merak işte :)

serkan_istanbul
11-02-2013, 20:09
Benim sarımsaklar terasımda açık bölümde . O yüzden bilemiyorum. Ama denemekte fayda var bırakın

Canan
18-02-2013, 10:27
Serkan Bey soğuktan kıştan sıkılınca sizin terasınız iyi geliyor. Orada başka bir mevsim var. Sabah çayımı bir bahçede, kahvemi sizin terasınızda içtim, öğle yemeğine de deniz manzaralı bir terasa gideyim bari :) İçim açıldı elinize sağlık yine...

serkan_istanbul
19-02-2013, 12:40
çok teşekkür ederim. sn canan sevgilerimle.

serkan_istanbul
21-02-2013, 18:51
Orkidelerimden birazını eklemek istedim. iyi akşamlar.

serkan_istanbul
21-02-2013, 18:56
bir kaç tane daha ekleyeyim. ilk iki resimdekiler atılmak üzere aldıklarım. sulayıp topraklarına baktığımda kendilerine geldiler.

serkan_istanbul
26-02-2013, 14:18
Evet alaca karanlıktan gelen kargomdan çıkan güzellikler.

alacakaranlik
26-02-2013, 14:32
Hayırlı olsun abi. Güle güle buyut hepsini. Gübre bir çay kasıgından biraz daha azına denk geliyor abi

ilksenozturk
26-02-2013, 14:32
ludisianıza kavuşmuşsunuz sonunda:)

serkan_istanbul
26-02-2013, 14:42
Inşallah gelişir kocaman olurda şöyle bir salınır.

ilksenozturk
26-02-2013, 14:45
geniş bir saksıya aldığınızda göreceksiniz ki çiçek kökünün (rizom gibi bir yapısı var) diğer ucundan yeni bir dal çıkarıyor ve bir sonraki çiçeklemeyi de o daldan yapıyor.
kesip suda köklendirebilir, böylece gürleştirebilirsiniz saksısını.
seneye de birkaç dalında çiçek olan bir mücevheriniz olur :)

Canan
26-02-2013, 16:14
Bir aksilik olmazsa bende önmüzdeki hafta alacakaranlığı ziyarete gideceğim, mücevher orkide açmasa da olur, yaprakları çok güzel değil mi? İyi ki almışsınız...

serkan_istanbul
01-03-2013, 17:30
Herkese iyi akşamlar. Acıbiber, fesleğen, karışık çiçekli bitki tohumlarım çıktılar.

serkan_istanbul
01-03-2013, 17:39
Devam ediyorum. Yeni orkidem, yeni yaptığım rafım ve bana bizi neden çekmedin diyen yılbaşı çiçeklerim VE YA paskalya. Ve balkondaki clamatis mor olan boyu 2 metreden büyük diğeri çıkmadı o kurudumu bilmiyorum. ama bu sağlam.

serkan_istanbul
01-03-2013, 17:46
bir kaç tane daha ekleyeyim.

akçabardak
01-03-2013, 17:56
Sayın serkan_istanbul... maşallah allah nazarlardan korusun,
yeni rafınız da çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

nardane
01-03-2013, 20:54
Hepsi harika , yılbaşı çiçekleride ayrı güzel duruyor.
Arka fonda sedumlarınız bizde burdayız diyorlar...

serkan_istanbul
01-03-2013, 21:09
o sedumlar saksıyı doldurdu. bütün kış dışarıdalar korumadımda. iki tür var aynı saksıda. yemyeşil.

seyfi0505
01-03-2013, 21:37
Sayın Serkan elinize saglık bu gece çiçeklere doydum maşallah nazar değmesin size ve çiçeklerinize Allah huzurlu yaşam versin.

serkan_istanbul
03-03-2013, 22:04
Bu gün üsküdara gittim alacakaranlık ( şeyma çiçekçilik) ziyaret ettim. Sohpetler edildi . Annesi hanımefendi ve samet kardeşim çok ilgilendiler. Dükkanda nereye bakacağımı bilemedim. Aldıklarımdan bazılarını paylaşacağım. Teşekkür ediyorum samet kardeşe ve annesine. Sevgilerimle

ZEYTİN FİDANIM TERASA ETOBUR BİTKİM YENİ SKULENTLERİM.

rukiyeözgür
05-03-2013, 10:13
Hepsi çok güzelmiş elleriniz dert görmesin:))

alacakaranlik
05-03-2013, 14:48
Gülegüle büyüt abi hepsini insaallah

serkan_istanbul
08-03-2013, 14:39
bu gün balkonumdaki koruma altındaki kaktüsleri ve onların türlerinden olanları artık naylondan kurtarıp açtım umarım erken deildir. hepside sağlıklılar suladım da biraz.

serkan_istanbul
08-03-2013, 14:46
Güler ablanın atlası da balkondaki yerini aldı yukarıda resmini ekledim. Aynı şekilde tek gecelik gelinimi de koydum. Ve devam bir kaç kare daha bu balkonum baya ufak o yüzden düzgün çekemiyorum resimleri ama olsun. Açelyam buda yeni birde erengül **** şakayık. üzüm sümbüllerim çiçek açıyorlar. Herkese hayırlı günler bütün hanımların kadınlar gününü de kutluyorum sevgiyle kalın.

mandalinleerik
08-03-2013, 14:47
Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzel. Kıştan iyi korumuşsunuz. Maşallah.

serkan_istanbul
08-03-2013, 14:54
teşekkür ederim bu kış hepsini balkona attım tabiri caizse. geçen kış evde oldukları halde bir çoğunu kaybettim bu kış sıfır hasar. rafların üstünü iki kat naylonla kapladım o kadar.

akçabardak
08-03-2013, 15:52
Maşallah Sayın serkan_istanbul, çok sağlıklı görünüyorlar. Bol çiçekli günler dileklerimle.

bay tömürcek
08-03-2013, 18:31
Ooo.. Serkan abi resimler süper maşallah ;) Son kareye bayıldım balkon küçük demişsin ama sığdırmışsın yine birsürü şeyi o küçücük balkona :p Çuhalar muhteşem en çok onları beğendim ben ;)

Adil
08-03-2013, 18:39
Serkan bey küçük alanlarda büyük dünyalar kuruyorsunuz.Ellerinize sağlık.Harikasınız.

Tika
08-03-2013, 19:49
Sukulentler evde (özellikle ısınan ortamlarda) bozuluyorlar.Ben de titanopsisimi ve echeveria crisdatamı kaybettim. :( Crisdata yapraktan köklendi neyse ki;ama şimdi minicik kaldı.Seneye eğer balkonu camla kapattırabilirsem ben de hiçbirini içeri almayacağım.

Fotoğrafların birinde gözüme çarpan bir bitki vardı.Fotoğrafta sağ tarafta kalan ve bir kısmı çıkmış olan bitki Tül Çiçeği mi? Çok güzel görünüyor,oldukça gelişmiş.Benim tül çiçeğim henüz bir gelişme göstermedi.Ne zaman hareketlenecek,bekliyorum.

Güler Hanım'ın atlası bende de var;ama yavrulamadı daha.Çeliğini Ekim ayı gibi almıştım,sanırım zamanı değildi.Aloe vera da vermişti bana,o büyümeye devam etti;ama atlasta hareketlenme yok.

serkan_istanbul
09-03-2013, 00:08
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. salon tülü kuşkonmaz görünen uzunluğu 2 metre kadar fakat dahada uzun saylır dolandı bır birine. birde derin budamadan sonra bukadar oldu. şu sıralar dipten sürgünleri gelmeye başladı. atlasta bu sıralar bir çok yavru verdi henüz bellibelirsiz ufaklar.

YeniGine
09-03-2013, 00:36
teşekkür ederim bu kış hepsini balkona attım tabiri caizse. geçen kış evde oldukları halde bir çoğunu kaybettim bu kış sıfır hasar. rafların üstünü iki kat naylonla kapladım o kadar.

Sayın Serkan; önce maşallah sonra da evet bitki, çiçek, böcek sevmek başka birşey diyeyim.
:) Şu an acımayan, ağrımayan bir yerim yok; ellerim bir başka garip bütün tırnak altlarım dikenler sayesinde batmış kanamış yara yara, tırnaklarım kiminin yarısı var kiminin çatlak çatlak, sol elim su toplamış patlamış acıyor, sağ avuç içi batmış dikenler yara bere içinde, hışır hışır... Sevmek böyle birşey gerçekten. Sevmeyene mümkün değil gel de şu çiçeğime bak bile diyemezsin.
Ellerinize, gönlünüze sağlık Serkan.

Cemil B.
17-03-2013, 13:11
Maşaallah maaşallah

gülincarmen
17-03-2013, 14:57
orkideniz, kaktüsleriniz ne kadar güzel

Zerrin Torun
17-03-2013, 19:29
Sn.Serkan İstanbul bitkileriniz ve el işleriniz bir harika.Tebrikleri hakediyorsunuz.Maşaallah.

nardane
23-03-2013, 12:54
Serkan bey yeni görsellerinizi bekliyoruz ...

serkan_istanbul
26-03-2013, 10:38
Phlox bugün berrin abladan geldi kargoyla çok teşekkür ediyorum. Bu rizomlu olanından. Bende mor var. Buda pembesi. Kış aylarında toprak altında kalıyor. Yaz aylarında bolca çiçek açıyor. çok yıllık olmasıda çok güzel.

serkan_istanbul
26-03-2013, 10:47
Bir kaç bitkimide paylaşayım. Bodrum papatyam, mercan çiçeğim,sardunyalarımdan bir kaçtanesi.

serkan_istanbul
26-03-2013, 10:53
Devam ediyorum. Şeftali ağacım ve armut ağacım çiçeklerini açıyolar. Galamda tomurcukta. Çiğdemlerim açtı. Baklalarım çiçekte.

serkan_istanbul
26-03-2013, 11:00
Son olarakta bir kaç kare daha ve herkese hayırlı günler dileklerimle. Rokaların hepsini yiyemedik malesef çiçek açtılar kıyamadım koparmaya biberler dikilene kara kalacaklar. alisyum çok güzel açtı. bu tohumdan sanırım beyaz ve mor aşılamış, iki renkli açtı. mercan köşk izmirden getirmiştim. Malta eriğim meyveye durdu, ve mineler çiçekleniyor, kışı atlattılar dayanıklı bunları seviyorum . kasımpatılarda aynı karede çıkmışlar.

Tika
26-03-2013, 11:32
Son fotoğraftaki yaratıcılıkçok hoş.
Ellerinize sağlık.

akçabardak
26-03-2013, 14:16
Merhaba Serkan bey. Ellerinize sağlık, hepsi de çok canlı ve sağlıklılar, bakla bile yetiştirmişsiniz, kasımpatılarda boyu fazla uzamasın diye budama yapıyor musunuz, yapıyor iseniz ne zaman yapıyorsunuz? Merak etmemin sebebi, bodur diye aldığım kasımpatılar bahçeye diktiğim sene yarım metreyi geçmediler, geçen sene ise, neredeyse bir metreyi geçtiler öyle olunca da kazık çakıp bağlamak zorunda kaldım. Size kolay gelsin. Selamlar

smiy
26-03-2013, 14:24
Hepsi çok güzel ama ben çiğdemlere bayıldım.

serkan_istanbul
26-03-2013, 15:32
çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun. Kasımpatılarımı buduyorum. Mayıs sonunda bir kere uçlarından, temmuz sonunda tekrar buduyorum, yine uç alımı yapıyorum . Atık su boruları ve yogurt kovalarından yaptım onu slikonla yaşıtırdım geçen yazdan kalma.

serkan_istanbul
26-03-2013, 15:34
çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun. Kasımpatılarımı buduyorum. Mayıs sonunda bir kere uçlarından, BİRDE TEMMUZ GİBİ , yine uç alımı yapıyorum . Atık su boruları ve yoĞurt kovalarından yaptım onu slikonla yapıştırdım geçen yazdan kalma.

sakdag
26-03-2013, 15:37
Terasınız her zamanki gibi şahane Serkan Bey... Gerek bitki çeşitliliği, gerek bakımlı olmaları sebebiyle hayranlık duyduğum teraslardan biri terasınız. Ellerinize sağlık.

bay tömürcek
26-03-2013, 18:09
Serkan abi ellerine sağlık yine herşey harika gözüküyor :) Elinin değdiği şey coşuyor abi Allah gönlüne göre versin ;)

melih500
26-03-2013, 19:47
Gala ile Safranlara bayıldım Serkan abi uzun bir aradan sonra terasını görmek güzel :D

almanyalı
26-03-2013, 19:52
merhaba,

Sevgili serkan_ıstanbul elinize sağlık, biz baharı-1 derecede beklerken sizin terasa bahar geldiğini görmek çok güzel.
maşallah harika çiçekleriniz var.

sevgilerimle

serkan_istanbul
27-03-2013, 08:38
bütün beğenisini dile getiren arkadaşlarıma teşekkür ederim. şimdi bayrampaşa ve ordan tekzen ve osmaniye bauhausa gidilecek.

Asya Ceylan
27-03-2013, 15:44
Bitkilerinizin yine maşallahı var gerçekten çok güzeller ;)
Yalnız toprak olayını nasıl yapıyorsunuz? Yani yeni bitkiler için yeni toprak mı alıyorsunuz kötü olan ya da sezonu biten bitkileriniz topraklarını başka bitkilerde kullanıyormusunuz yoksa yeni mi temin ediyorsunuz.ben her seferinde içim rahat etmiyor poşet poşet yeni toprak alıyorum poşet poşette toprak atıyorum.(Bu arada sizin besin uygulaması yaptığınız biliyorum ;))

akçabardak
27-03-2013, 18:07
Serkan bey... Bu gün çarşı pazardan neler neler aldınız merak ettim :dilli:

nardane
28-03-2013, 00:03
Oooo Serkan bey terasınızı açmışsınız kapıdan boş dönmeyeceğiz artık.
Sizin alisyumlara bayılıyorum çok güzeller.
Yeni aldıklarınızı meraktayız şimdide ...

YeniGine
28-03-2013, 01:00
Sayın Serkan; elinize, emeğinize sağlık... Herşey o kadar güzel ki; teras mı - bahçe mi? Sanki teras değil de bahçe gibi geldi bana... Benim tarlalardan daha verimli, daha bakımlı, daha çeşitli, daha güzel gerçekten... Maşallah; daim olsun... Yardımlarınız ile inşallah bana da olsun...
(Yardımlar): Ne verirsiniz, ne eylersiniz, ne yaparsınız; gübre, besin... (Özellikle o minyatür gülünüz)
Herşey gönlünüzce....

serkan_istanbul
28-03-2013, 12:09
Bitkilerinizin yine maşallahı var gerçekten çok güzeller ;)
Yalnız toprak olayını nasıl yapıyorsunuz? Yani yeni bitkiler için yeni toprak mı alıyorsunuz kötü olan ya da sezonu biten bitkileriniz topraklarını başka bitkilerde kullanıyormusunuz yoksa yeni mi temin ediyorsunuz.ben her seferinde içim rahat etmiyor poşet poşet yeni toprak alıyorum poşet poşette toprak atıyorum.(Bu arada sizin besin uygulaması yaptığınız biliyorum ;))

Biber, domates ve mevsimlik çiçeklerin saksılarını alt üst ediyorum. Toprağımı asla atmam. bitki kalıntılarını biriktiriyorum en alta onlardan koyup toprağı tekrar dolduruyorum. Arada kompoze gübre veriyorum. Eminönünden alıyorum onu. yaprak, ve çabuk çürüyecek kısımları iki bidonum vr. içine koyuyor üstünü su ile dolduruyorum ve çok azda azotlu gübre iki tutam. bunlar bir güzel çürüyorlar onuda azar azar bitkilerime verip suluyorum. Yaprakları falan asla atmam diplerine gömerim. Hazır toprak çok nadir alıyorum ben. toprağı azalan olursa üstüne ekliyorum o kadar. Kalıcı ağaçlarımın topraklarınıda mutlaka kabartıyorum. ağaçlarıma ve güllerimin dibinede mutlaka bitki artıklarından gömüyorum kışa girerken. baharda toprağı kabartıyorum. sevgiler.

serkan_istanbul
29-03-2013, 08:24
Herkese günaydın. Menekşelerim. Toplamda 10 adet menekşem var. çiçek açanlar dinlenmeye geçenler. Fakat tekrar tomurcuklar var.

gülsu
29-03-2013, 12:15
Maşallah hepsi de çok güzeller. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Bu menekşelere nasıl bakıyorsunuz da böyle güzel açıyorlar. Geçen seneden beri bir türlü açtıramadım.

serkan_istanbul
29-03-2013, 16:14
özel bir şey yok arada sıvı besin. Birde yerlerini sevdiler. Arada yapraklarını yıkıyorum. Başka bir şey yok. Sevgiler

adneser
30-03-2013, 21:32
Serkan bey
Terasınızı gezmek bugüne kısmetmiş maşallah çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel, menekşeler,orkideler ve terasdaki öbek öbek olmuş çiçekleriniz.
Komşularınıza haklı teras değil botanik bahçesi elinize ve emeğinize sağlık.

Saygı ve selamlar

serkan_istanbul
04-04-2013, 17:20
Bayrampaşa bauhaustan aldığım clamatis sanırım montana ama tam bilmiyorum üstünde etiketi yoktu aldım. Fiatları görünce hepsini almak istedim 8.50. Ve terastan birkaç resim. Minyatür gülleride 4.90 a aldım. kökleri çok bozmadan ayırıp diktim herşey yolunda. bir saksıda 4 kök gül var. geçen senede almıştım. kışı dışarıda geçirdi.Şuanda tomurcukları bekliyorum gelişimi güzel dondan zarar görmedi.

serkan_istanbul
04-04-2013, 17:33
devam edeyim. orkidem çiçekleri geçmiş olarak almıştım. Çiçek sapını kesmedim. atılıcaktı kendisi aslında evlat edindim ben onu oda bana teşekkür ediyor. alisyum terastan. çilek onuda a101 den aldım bakımsızdı gelişti. Gelin teli alacakaranlıktan alındı. tekzenden alındı sümbül soğanım geç ektim ama açtı.

bay tömürcek
04-04-2013, 17:53
Serkan abi hayırlı olsun yenilerin ;) Güller gerçekten çok güzel maşallah clematiste öyle :p Güle güle büyüt abicim herşey yine müthiş ;)

serkan_istanbul
04-04-2013, 17:55
çok teşekkür ederim. baytömürcek kardeşim seninde maşallahın var. sevgiler.

serkan_istanbul
04-04-2013, 18:04
nergis ve birkaç bitkim.

bay tömürcek
04-04-2013, 18:50
çok teşekkür ederim. baytömürcek kardeşim seninde maşallahın var. sevgiler.

Sizlerin yolunda ilerliyoruz serkan abi bizde emin adımlarla :)

perimar
08-04-2013, 17:10
Balkonunuz bahçeyi aratmayacak kadar güzel çiçekler içeriyor.Ellerinize sağlık.

serkan_istanbul
11-04-2013, 14:32
bugün terasıma sivri biber, çeri domates, sarı domates, patlıcan, üç uçlu biber ve çarliston biber dikildi, bunları emin önünden aldım. artı kendim de tohumdan acı biber ekmiştim onlarda büyüdü fide oldular ekimi yapıldı.

adacık
11-04-2013, 14:39
Serkan Bey sayfanıza diyecek söz bulamıyorum nazar değmesin hepsi çok güzeller clamatisin arkasında görülen saksıdaki sedum mu acaba, adı nedir.

serkan_istanbul
11-04-2013, 14:55
Sedum dam koruğu var diğerinin adını bilmiyorum. Fakat çok çabuk büyüdü artı kışı dışarda geçirdi korumasız hemde.

hira
11-04-2013, 15:26
herşey çok güzel ama ben güllere bayıldım:) maşallah.

Tika
11-04-2013, 16:08
Yeni aldığınız Clematis'e bayıldım.
Ne kadar da uygunmuş fiyatı.:)
Clematis'i sırf meraktan almıştım.Forumda çoğu kişininçok sevdiği bir sarılıcı türü.Konusu da çok yerde geçince,geçen yıl Bauhaus'tan aldım.Gerçekten çok zarif bir bitkiymiş.
Dedikleri kadar varmış dedim.
Sizin yeni kızın da bir dolu tomurcuğu var.
Clematis'n arkasındaki dam koruğu dediğiniz tür de çok güzel gelişmiş.
Bauhaus'a ne zamandır gitmedim,sadece gezmek için gidebilirim.Almak da isterdim;ama yer yok. :(

adneser
11-04-2013, 18:18
bugün terasıma sivri biber, çeri domates, sarı domates, patlıcan, üç uçlu biber ve çarliston biber dikildi, bunları emin önünden aldım. artı kendim de tohumdan acı biber ekmiştim onlarda büyüdü fide oldular ekimi yapıldı.

Serkan bey

Bol mahsül alırsınız inşallah, birde resimleri görsek;)şöyle canlı canlı.

Saygı ve selamlar

YeniGine
12-04-2013, 00:12
Sayın Serkan; devamlı imrenerek izliyorum terasınızı ve her seferinde de 'Sanki teras değil bahçe' diyorum kendi kendime... Ellerinize sağlık...

serkan_istanbul
12-04-2013, 14:14
bir kaç resim paylaşayım dedim. sardunya, sarıkız, ıtır, karanfil, sakız sardunyam.

serkan_istanbul
12-04-2013, 14:20
yeni dikilen eminönünden alınan patlıcan biber fideleri, birde benim tohumdan ektiğim acı biber fideleri, çeri sırık domatesler. baklam artık dökmeye başladı. geçen sene bol bol meyvesini yediğimiz altın çileğim tekrar büyümeye başladı kışa girerken budamıştım.

serkan_istanbul
12-04-2013, 14:25
devam edeyim,

serkan_istanbul
12-04-2013, 14:32
Domatesler daha sonra saksıdan başka saksıya seyreltilecekler, baklaların yerine dikiilecekler. bir kaç bitkim daha.

serkan_istanbul
12-04-2013, 14:40
,,,,

serkan_istanbul
12-04-2013, 15:00
birazda menekşelerimi eklemeliyim.

serkan_istanbul
12-04-2013, 15:02
terlikleri atmaya kıyamadım dermişim. değişik olur dedim. Beğenmenize sevindim arkadaşlar çok saolun.

serkan_istanbul
12-04-2013, 15:03
Örümcek maşallah yok bende. terliklerin civi yerlerinede bir şeyler yapıştırcam o zamnda eklerim resimleri.

olcim
12-04-2013, 15:15
Al işte şimdi de menekşelerle ölüp ölüp dirilileceğim :) Neyseki nazarım değmiyor :D Bende de mor- beyaz katlı- beyaz tek kat - pembe katlı - mor ebruli vs . Hıımm bayağı çeşit varmış .:D

Çok güzeller elleriniz dert görmesin !!!!!!!

h_dogan
12-04-2013, 16:36
Hepsi çok güzel ama terliği saksı olarak kullanmanız hepsinden fazla reyting almış bunu bilesiniz. :D
Bir de patlıcan, biber ve domatesleri çok sık dikmişsiniz bence zaman geçmeden onları ayırın saksılardan.
Güzel günlerde büyütün hepsini.

rukiyeözgür
12-04-2013, 19:44
Serkan bey elinize sağlık..Hepsi birbirinden güzel..Ama favorim 966. mesajdaki son fotoğraf..Harika bir orkideymiş..Renk muhteşem maşallah..Sizinkileri göre göre orkide aşığı olacağım korkarım :)) Tebrikler bol çiçekli günler..

Sevgi
12-04-2013, 20:04
Serkan bey terasınızın ve bitkilerinizin maşallahı var. Emeklerinize sağlık.
iyi ve sağlıklı günlerde seyredin.

Terlik saksınıza bende bayıldım. Çok güzel düşünmüşsünüz. O terlikleri yağlı boyayla istediğiniz renge boyayıp farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Ufacık haddim olmayarak tavsiye...

Sağlıcakla ve hoşçakalınız.:)

serkan_istanbul
12-04-2013, 20:43
yalnız benim saksılar baya büyük her sene aynı oranda dikiyorum ve poşet poşet topluyorum. domatesler sık onları öyle diktim sonra seyreltilecek. patlıcanları geçen sene aynı saksıya diktim aslında o bir bidon baya büyük iyi verim aldım. ilginize teşekkür ederim. ama sadece domatesler baklaların yerine geçecek. sevgiyle kalınız.

cemo
12-04-2013, 22:42
Baklalar, terlikler, mineler, güller ....

Sayamayıp, alkışlıyorum sevgili Serkan.

Kucak dolusu çiçeklerin olsun hep.

serkan_istanbul
12-04-2013, 22:58
Serkan bey elinize sağlık..Hepsi birbirinden güzel..Ama favorim 966. mesajdaki son fotoğraf..Harika bir orkideymiş..Renk muhteşem maşallah..Sizinkileri göre göre orkide aşığı olacağım korkarım :)) Tebrikler bol çiçekli günler..

teşekkür ederim. o cambria etiketinde öyle yazıyordu.

serkan_istanbul
12-04-2013, 22:59
Baklalar, terlikler, mineler, güller ....

Sayamayıp, alkışlıyorum sevgili Serkan.

Kucak dolusu çiçeklerin olsun hep.

Çok teşekkür ederim. inşallah sizlerin dahada güzelleri olur. sevgiler.

serkan_istanbul
12-04-2013, 23:01
Serkan bey terasınızın ve bitkilerinizin maşallahı var. Emeklerinize sağlık.
iyi ve sağlıklı günlerde seyredin.

Terlik saksınıza bende bayıldım. Çok güzel düşünmüşsünüz. O terlikleri yağlı boyayla istediğiniz renge boyayıp farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Ufacık haddim olmayarak tavsiye...

Sağlıcakla ve hoşçakalınız.:)

Aslında doğal bırakacaktım. fakat boyaya bilirim. hem güneşte hemen parçalanmaz terliklerim. çok saolun. sevgiyle kalın.

YeniGine
13-04-2013, 01:08
bir kaç resim paylaşayım dedim. sardunya, sarıkız, ıtır, karanfil, sakız sardunyam.

Sayın serkan_istanbul; bu karanfile nasıl baktınız da böyle güzel olmuş. Hoş bütün çiçekleriniz çok güzel fakat karanfili gerçekten merak ettim. Ben 1 ay önce bahçe toprağına diktim gelişmekten vazgeçtim gerileyerek aynen olduğu gibi duruyor...

serkan_istanbul
13-04-2013, 09:43
özellikle birşey yapmadım. Terasta açık alanda kaldı. Bişrde ben iki bidonda bazı bitki artıklarını çürütüyorum biraz kötü kokuyor ama olsun. O suylada suladım azcık sevdi sanırım. Otları bitki artıklarını çabuk çürüyen herşeyi atıyorum bu bidonlara ağzını kapatıyorum. Bitkilerime sulamadan bundan azar azar verip suluyorum. Bidonun ağzını açık bırakmatın sakın hayvan gübresi gibi kokuyor. Sevgiler.

Asya Ceylan
13-04-2013, 13:13
Anlayamadığım birşey var bu bitkiler nasıl hastalanmıyor ya da böceklenmiyor.Kötü olan yaprakları dalları temzilenmesi gerektiğini duymuştum ben,toprağı temiz tutmaya çalışıyorum bende :(

serkan_istanbul
13-04-2013, 15:09
Allah göstermesin hastalanmasınlar. Teşekkür ederim sayın asya ceylan inşallah sizin daha güzel olur. Sevgiler.

serkan_istanbul
15-04-2013, 18:39
Aaaaa ucuncu resimde ne vaaar:)

hangi resimdeki nunarasını yazarsanız cevap verebilirim teşekkür ederim.

serkan_istanbul
16-04-2013, 13:11
İsmini bilmiyordum. Artık o bitki benle deil başka bir arkadaşıma verdim. bir dahada edinmedim o bitkiden. sevgiler

milaca2010
16-04-2013, 15:13
Serkan bey maşallah her şey çok çok güzel, terlikleri değerlendirmeniz ayrı bir olay, bitkiler büyüdüğünde müthiş olacaklar.
Lavantaya benzettim bu bitkinizi merak ettim?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/389624d1365769866-dscf7703.jpg

Emeklerinize sağlık esenlikler dilerim...

serkan_istanbul
16-04-2013, 15:16
serkan bey maşallah her şey çok çok güzel, terlikleri değerlendirmeniz ayrı bir olay, bitkiler büyüdüğünde müthiş olacaklar.
Lavantaya benzettim bu bitkinizi merak ettim?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/389624d1365769866-dscf7703.jpg

emeklerinize sağlık esenlikler dilerim...

onu koçtaştan aldım lavanta deil gerçi lavantamda var tersımda. Bahçe külü yazıyordu üzerinde. 4.90 tl idi

serkan_istanbul
24-04-2013, 13:08
Terasımın genel bir görünümü

serkan_istanbul
24-04-2013, 13:13
Bir kaç resim daha sonrasında terasıma çıkayım işlker beni bekliyor.