PDA

View Full Version : serkan_istanbul / teras

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6

serkan_istanbul
29-04-2012, 20:00
Verbanamıda eklemeliyim yine daldan geçen sene ekmiştim geliboludan getirdim.
pembe krem arası gülüm pazardan aldım açınca belli olacak tam rengi, karpuz fidem, kabağım, daldan tutturduğum ceylanım.

serkan_istanbul
29-04-2012, 20:06
aloe türü olan bitkim ve çiçeği, katlı saksımın son hali, lavantam, bu arada küpelimde poz vermiş arkadan, sakız sardun yalarım tomurcuk içinde

serkan_istanbul
29-04-2012, 20:11
Sevgili bıcırık teşekkür ederim. Yoğurt kovalarını kaplama kağıdıyla veya boyayla boyuyorum bazılarınıda oldukları gibi bırakıyorum. Katlı saksıya gelince keşke yaparken resimleseydim. Sevgiler.

Cemil B.
29-04-2012, 20:16
Abi sen taşınmaya kalkma sakın.

selis
29-04-2012, 20:19
Serkan Bey itiraf ediyorum terasınıza önceden bakıyordum ama, öylesine.. Son zamanlarda inceler oldum.. Fakat buranın bir teras olabileceğine aklı ermiyor insanın..

Bunu size çok söyleyen var biliyorum.. Yeni bir şey değil.. Sadece hatırlatmak istedim :))

Yetiştirmediğiniz sebze, çiçek, hattâ ağaç var mı merak ediyorum ;)

serkan_istanbul
29-04-2012, 20:20
Abi sen taşınmaya kalkma sakın.

Allah göstermesin kardeşim allahtan ev benim.

serkan_istanbul
29-04-2012, 20:21
Serkan Bey itiraf ediyorum terasınıza önceden bakıyordum ama, öylesine.. Son zamanlarda inceler oldum.. Fakat buranın bir teras olabileceğine aklı ermiyor insanın..

Bunu size çok söyleyen var biliyorum.. Yeni bir şey değil.. Sadece hatırlatmak istedim :))

Yetiştirmediğiniz sebze, çiçek, hattâ ağaç var mı merak ediyorum ;)

Çok teşekkür ederim sevindirdiniz beni. Var var mor salkım alacağım :D

selis
29-04-2012, 20:22
mor salkım alacağım :D
Allah korusun o ev yıkılır yakında :p :D

günebakan
29-04-2012, 20:26
Serkan bey maşallah terasta yok yok hepsi harikalar maşallah ortancalar ne renk acaba oldukça çok tomurcuğu var. Herşey çok güzel elinize sağlık:)

serkan_istanbul
29-04-2012, 21:09
Serkan bey maşallah terasta yok yok hepsi harikalar maşallah ortancalar ne renk acaba oldukça çok tomurcuğu var. Herşey çok güzel elinize sağlık:)

Ortancalarım pembe. Fakat bu kış ne bulduysam diplerine gömdüm çivi, çay küspesi, yapraklar, sebzelerin kabukları birde toprağının üst kısmını aldım bu dediklerimi gömdüm. Üzerine bahçe toprağı ve hazır çiçek topraklarından kapadım. Geçen sene yaprakları sarı gıbıydi şimdiyse koyu yeşil. İnşallah çiçekleride koyu pembe olur bakalım. Şu anda herşey yolunda. Bu arada kompoze gübre çok az ve azotlu gübre çokaz verdim. sevgiler. saksısıda sanırım 25 litre falandır.

serkan_istanbul
29-04-2012, 21:10
allah korusun o ev yıkılır yakında :p :d

Allah göstermesin. :d

melih500
29-04-2012, 21:27
ortancanlara için bişiy biliyorum mavi olması için demir tozu dibine koya bilirsiniz pembe olması içinde sirke suya karıştırıp verirseniz koyu pembe olur. kolay gelsin :D

serkan_istanbul
29-04-2012, 22:49
ortancanlara için bişiy biliyorum mavi olması için demir tozu dibine koya bilirsiniz pembe olması içinde sirke suya karıştırıp verirseniz koyu pembe olur. kolay gelsin :D

Seni bilmiş seni bende biliyorum onları. ben hepsini yaptım bakalım nasıl olacak ya pembe ya mavi yadaolacak ortaya karısık mor

melih500
30-04-2012, 14:09
inşallah anneanneme gidince bende ortancalarımı getireceğim benim için küçük bir saksıya diki vermiş.

serkan_istanbul
05-05-2012, 20:43
Bodrum papatyalarım coştular. 20 litrelik iki boya kurusundalar.

serkan_istanbul
05-05-2012, 20:50
Bir kaç resim daha eklemeliyim. Bodur güllerim tomurcuktalar. Aynı saksıda 3 kök vardı ayrı saksılara aldım onları.:rolleyes:

serkan_istanbul
05-05-2012, 20:56
Bir kaç resim daha eklemeliyim. Kırmızı gülüm, lavantam, petunyalarım yeni ektim, pembe küpelim.:cool:

serkan_istanbul
05-05-2012, 21:02
Sakız sardunyam, aslan ağzım açmaya başladı lila renkli, verbana iki renkli olan yeni katıldı aileye, asmam, sakız sardunyam bordo renkli.

serkan_istanbul
05-05-2012, 21:10
Son olarak yeni alınan gülüm renk belli oldu lila renkli, latinim, damat bohçası, ceylanım çiçekte, minelerle heryerde var. Resmen kudurdular.

elifnaz
05-05-2012, 22:06
Maşallah ne kadar güzeller hepside. Ama birincilik papatyalarda bence:)

günebakan
05-05-2012, 22:53
Bodrum papatyalarına ve lila renkli güle bayıldım çok güzeller:)

Yaylacı
05-05-2012, 23:13
Serkan kardeşim Latin çiçeği ve Mesembryanthemum çiçeklerinden bende de var fakat daha açmadılar. Özel yöntem mi uyguladın onlara yoksa :) Bodrum papatyası çok nefis görünüyor.
Eline sağlık çiçeklerin bakımlı ve hoş, kolay gelsin.

selis
06-05-2012, 08:09
Serkan sırayı karıştırdım sanırım.. Damat Bohçası dediğiniz hangisi oluyor?
Bodrum Papatyanız gerçekten müthiş.. Bir de mineler var :)

serkan_istanbul
06-05-2012, 08:26
Serkan sırayı karıştırdım sanırım.. Damat Bohçası dediğiniz hangisi oluyor?
Bodrum Papatyanız gerçekten müthiş.. Bir de mineler var :)

Lila renkli gülümden sonraki bitkim. sevgiler.

serkan_istanbul
06-05-2012, 08:29
sayın günebakan, yaylacı ve elifnaz çok teşekkür ederim. sevgiler. Özellikle yaptığım bir şey yok bodrum papatyalarına. Toprağına çay küspesi, soğan kabukları ve yaprakları kış aylarında karıştırdım bu hale geldiler.

Yaylacı
06-05-2012, 08:54
sayın günebakan, yaylacı ve elifnaz çok teşekkür ederim. sevgiler. Özellikle yaptığım bir şey yok bodrum papatyalarına. Toprağına çay küspesi, soğan kabukları ve yaprakları kış aylarında karıştırdım bu hale geldiler.
Teşekkürler Serkan kardeşim, bu çay posasını ben de artık toprağa karıştırmaya başladım, bazan kendi kendime diyorum daha önce aklın nerdeydi diye. Çay posası toprağı gevşek tuttuğu gibi gıda da sağlıyor. Latin çiçeğini erken ekmişsin ki şimdilerde çiçeklenmiş. Benim Latin çiçekleri henüz boylanmamış bile. Kolay gelsin saygılar sunarım.

serkan_istanbul
06-05-2012, 09:22
Bu arada kurumuş yaprakları tersı süpürdüğümde toprak kalıntılarını bir kovada biriktiriyorum çay küspelerinide onun içine döküyorum, arada karıştırıyorum suluyorum çürüyünce kullanıyorum. Başka bir kapta ise yaprak bitki artıklarını çürütüyorum ağzı kapalı olarak ama hava alacak biçimde bunuda bitkilerime veriyorum. Sanırım buda toprakta yararlı mikro organizmaları besliyo. Kendimce bir şeyler yapıyorum. Atmıyorum topluyorum. sevgiler.

serkan_istanbul
06-05-2012, 09:25
Bu arada latinler kış aylarında dikildi kapalı ortamda bekletildi havalar ısınıncada dışarı alındı. Bol aydınlık alan bir yerde güneşte görüyo ama çok deil.

nardane
06-05-2012, 15:32
Bodrum papatyası ve minelerinize maşallah .Gerçekten coşmuşlar.
Herbiri ayrı güzel.

kılıç
06-05-2012, 17:11
Hepsi çok güzel ama ben latine bayıldım sevgili jineop evvelki yıl tohum yollamıştı bir kendime bir anneme ektim benimki kötü olunca söktüm anneminki çok güzel oldu oda kıyamayıp salona aldı, bizimki kendini salon çiçeği zannetip koca kış açtı mis gibi kokuttu salonu şimdi bahçede ama saksıda arzı endam ediyor bente tohum ektim hala tık yok.

serkan_istanbul
06-05-2012, 19:01
sayın nardane, kılıç çok teşekkürler.

serkan_istanbul
06-05-2012, 19:02
Hepsi çok güzel ama ben latine bayıldım sevgili jineop evvelki yıl tohum yollamıştı bir kendime bir anneme ektim benimki kötü olunca söktüm anneminki çok güzel oldu oda kıyamayıp salona aldı, bizimki kendini salon çiçeği zannetip koca kış açtı mis gibi kokuttu salonu şimdi bahçede ama saksıda arzı endam ediyor bente tohum ektim hala tık yok.

Yapraklarınıda yiyorum koparıp koparıp salatayada katıyorum. çiçeklerinin de tadı güzel salatalarımı süslüyorum. tadı tere gibi keskin. çiçekleri tatlımsı.

Cemil B.
07-05-2012, 09:41
Yapraklarınıda yiyorum koparıp koparıp salatayada katıyorum. çiçeklerinin de tadı güzel salatalarımı süslüyorum. tadı tere gibi keskin. çiçekleri tatlımsı.

koparıp yiyormusun yapraklarını , abi sen pazara marketede ugramaz oldun :)

alacakaranlik
07-05-2012, 11:04
Serkan bey, bodrum papatyalarınız için cosmuş cümlesi baya bir sönük kalıyor sanki :)

se-rap
07-05-2012, 23:23
Serkan Bey, ben de hayranlıkla izliyorum terasınızı. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Merak ettiğim birçok şey soruldu size :)
Bir soru da ben sorayım; bu bitkilere, nasıl toprak yetiştiriyorsunuz allahaşkına? :)

serkan_istanbul
09-05-2012, 11:24
Sn alacakaranlık çok teşekkür ederim.

Sn se-rap çok teşekkür ederim. Toprak hazırtoprak, bahçelerden tarlalardan alıyorum gittiğim heryerden taşıya bildiğim kadar ******. Çantamda hep poşet oluyo. sevgiyle kalın

berrinb
10-05-2012, 17:00
Vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum...Bu kadar mı olur...:))Şu asmanın halina bakar mısınız..Bizimkilerde bu kadar yaprak yoktur...Enginar ve latinlere ne demeli...:)) Koskocaman bir maşallah diyorum ...Arkadanda Helal olsun kardeşim...:)

Sizin elleriniz ve kalbinizden bitkilere büyük bir aşk akıyor...Onlarda size böyle cevap veriyorlar işte....Benim görüşüm ancak bu olabilir...Bu mevsimde latin çiçeği açsın olur değildir.... Ancak seralarda görebilirim böylesini...

Sevgili Serkan istanbul..keşke bir sera açsaydınız...Bir numara olurdunuz siz..Bütün çiçek ve bitkilerinizin sıhhatli ve güzel görüntülerine şaşırdım kaldım....Nazarlık takınız biryerlere..:)) Kucak dolusu selam ve sevgilerimi yolluyorum kardeşim..:)) Tanrı nazardan saklasın sizi ve bitkilerinizi.....

Ana gibi
10-05-2012, 17:16
Sevgili Serkan, acaba diyorum,;) birkaç tane Serkan istanbul, klonlamak mümkünmü,:o bizim bahçede acil ihtiyaç var da.:(

Her şey gönlünce olsun, sevgiler saygılar.

serkan_istanbul
10-05-2012, 19:28
Vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum...Bu kadar mı olur...:))Şu asmanın halina bakar mısınız..Bizimkilerde bu kadar yaprak yoktur...Enginar ve latinlere ne demeli...:)) Koskocaman bir maşallah diyorum ...Arkadanda Helal olsun kardeşim...:)

Sizin elleriniz ve kalbinizden bitkilere büyük bir aşk akıyor...Onlarda size böyle cevap veriyorlar işte....Benim görüşüm ancak bu olabilir...Bu mevsimde latin çiçeği açsın olur değildir.... Ancak seralarda görebilirim böylesini...

Sevgili Serkan istanbul..keşke bir sera açsaydınız...Bir numara olurdunuz siz..Bütün çiçek ve bitkilerinizin sıhhatli ve güzel görüntülerine şaşırdım kaldım....Nazarlık takınız biryerlere..:)) Kucak dolusu selam ve sevgilerimi yolluyorum kardeşim..:)) Tanrı nazardan saklasın sizi ve bitkilerinizi.....

Ablacığım çok teşekkür ederim. Hakkımda düşündükleriniz için çok teşekkür ederim. Çok mutlu ettiniz beni. Bu arada kasımpatınız büyüyo.

Cemil B.
11-05-2012, 08:31
sn. berrinb ablacım bizler bu kadar begeniyoruz, insallah nazardegmez sn serkan ın terasa,
gözü gibi bakıyor ilgisini sevgisini eksik etmiyor,bu yüzden sizin gibi Kocaman bir MAAŞALLAHHHH demeyi uygun gördüm, Allah Nazarlardan Korusun.

serkan_istanbul
11-05-2012, 12:34
Çok teşekkür ederim. CEMİL B.

serkan_istanbul
12-05-2012, 15:54
Hayırlı haftasonları diliyorum ve bir kaç bitkim.

serkan_istanbul
12-05-2012, 16:00
bir kaç resim daha fırça çalım çiçekleniyo.

serkan_istanbul
12-05-2012, 16:02
Sevgili Serkan, acaba diyorum,;) birkaç tane Serkan istanbul, klonlamak mümkünmü,:o bizim bahçede acil ihtiyaç var da.:(

Her şey gönlünce olsun, sevgiler saygılar.

Sn ana gibi çok teşekkür ederim. sevgiler.

serkan_istanbul
12-05-2012, 16:09
Teras biraz kirli görüne bilir. Yıkadım ama napim dolaşınca yine oluyo o kadar kusuruma bakmayın. bir kaç tane daha ekleyeyim.

serkan_istanbul
12-05-2012, 16:10
Aşı yaptığım gülüm açtı, bir dal kırmızı gülün kendisi sarı, baston şeklinde budadım. ve küpelim. dahliyalarımdan biri ıtırımda poz verdi o kadar çok çiçeği varki.

Yaylacı
12-05-2012, 22:07
Bitkilerden bereket fışkırıyor maşallah demekten başka çare yok. Ellerinize emeğinize sağlık..

arapsabunu
13-05-2012, 18:39
Aslanağzı koloniniz:), hanımeliniz ve adını bilmediğim rengarenk diğer çiçekleriniz... Bence teras değil park olmuş orası:) Botanik parkı:) Çok sağlıklı görünen bir sürü güzeller güzeli çiçek.

Benim bir ay önce birdenbire ortaya çıkan ve geçecek gibi görünmeyen çiçek hevesim bile rüyalarımda bana domatese ful çiçeğini saplatıp beyaz saçlı bir nineye verdirdi dün akşam. Bir de hanımeli çeliği koparmaya çalışıyordum rüyamda:)) Bu teras bu hale gelene kadar size kimbilir neler olmuştur:)

Tebrik ederim, gerçekten çok emek vermişsiniz. Selamlar...

serkan_istanbul
13-05-2012, 18:44
Çok teşekkür ederim. ilk sene baya zor oldu toprak taşımakla geçti günlerim kollarım koptu tarladan toprak taşıyacağım diye. bidon kova ne varsa doldurdum. Bitkilerin kimi tohumdan. kimi ordan burdan ha çorladıklarımda var ama öle saksısıyla deil dalından azcık. Parklardan bahçelerden. tekrar ilginize teşekkür ederim daha güzelleri sizin ve tasıma uğrayan uğramayan herkesin olsun.

serkan_istanbul
14-05-2012, 07:24
Aslan ağzım iki kök bu sene ikinci seneleri geliboludan bir bahçeden almıştım tohumlarını ******* almışım çok güzel kokuyolar bodur cins deiller. dip dallarından çelik alıp çoğalttımda başka saksılara bir ara onlarıda paylaşayım.

Cemil B.
14-05-2012, 08:51
MAAŞALLAHHHHHHHHHHHHHHHH. başka söze gerek yok

serkan_istanbul
14-05-2012, 12:58
Clamatis r.cardinal hızla büyüyo dallar çıkarıyo. boyu 2 metreyi geçti. Aynı saksıda aslında yeşil kova büyük bir kovada dr.rupelle yaşıyo. beyaz ve pembe kaloaşom.

serkan_istanbul
14-05-2012, 13:09
katlı saksım terastaki son hali, yağlı begonyam salondan.

kartal124
19-05-2012, 12:40
katlı saksım terastaki son hali, yağlı begonyam salondan.

Sayın serkan istanbul,
Terasınızı izliyoruz, fazla ara vermeyin.Yeni fotoğraflarını bekliyoruz.
Bu arada katlı saksı çok güzel siz mi yaptınız?PVC boru, ve kova çalışması gibi geldi bana.Ama çok güzel görünüyor.
Selamlarımla.

serkan_istanbul
19-05-2012, 13:47
Sayın serkan istanbul,
Terasınızı izliyoruz, fazla ara vermeyin.Yeni fotoğraflarını bekliyoruz.
Bu arada katlı saksı çok güzel siz mi yaptınız?PVC boru, ve kova çalışması gibi geldi bana.Ama çok güzel görünüyor.
Selamlarımla.

Çok teşekkür ederim. Katlı saksı benim eserim. Yoğurt kovaları ve üç adet pvc boru. Atıyolardı istedim slikonla yapıştırdım. Pvc borunun içide toprak saksılarla bağlantılı en alttada boya kovası var. sevgiler.

serkan_istanbul
19-05-2012, 14:20
Balkon ve salondan resimler. Arapsaçı, sellukam bir tanesi büyüyo diğerleri çıkmadı, güler abladan gelen atlasım çiçeği açtı döküldü şimdi kendini toparlıyo, cinsini bilmediğim kaktüsüm çiçeklerini gösteriyo. sevgiler.

serkan_istanbul
19-05-2012, 19:06
Terasımdan bir kaç resim. Fırça çalım, aslan ağzım nerdeyse 1 metre uzadı. Sakız sardunyam aynı kökte iki renk açtı anlayamadım hazır almadım ben diktim tek daldı. Pembe ve kırmızı açtı. Küpelim iki yaşında, ekinezyam ve ona eşlik eden alisyum.

serkan_istanbul
19-05-2012, 19:12
Bir kaç resim daha. Lavantam çiçeklerini açacak tomurcukta, kaynana dili az daha kaybediyodum ama tuttular, minem kırmızı, en son olarakta aşı yaptığım gülüm baston oldu sonunda tek dal kırmızı digerleri sarı.

serkan_istanbul
19-05-2012, 19:27
Domateslerim, enginarım, kavun, altın çilek ve latin çiçeğim çiçekleri çok ama salatada yiyorum oda bıkmadan açıyo o yüzden az görünüyor.:D

almira
19-05-2012, 19:52
Maşallah hepsi çok sağlıklı görünüyor. Lavantaya bayıldım.

Yaylacı
19-05-2012, 20:08
Sayın serkan istanbul, katlı saksı fikri çok güzel ve bayağıda hoş görünüyor ellerinize sağlık. Sebze ve diğer çiçeklerde sağlıklı emeğinize sağlık.Saygılar efendim...

serkan_istanbul
20-05-2012, 10:12
sayın almira ve yaylacı çok teşekkür ederim. Katlı saksı atıklardan yapıldı fakat birtane daha yapmak istiyorum sarkıcılar çok güzel durdu üstünde. sevgiyle kalın

Adalet Yağcı
20-05-2012, 10:46
Benden de kocaman bir Maşallah...

Terası bitkiler işgal etmiş :)
Demek ki isteyince oluyormuş, enginarın terasta yetiştiğini ilk defa gördüm.
Bütün bunlarla başa çıkabilmek hiç de kolay değil.

Diğer tüm bitkileriniz çok sağlıklı görünüyorlar, ellerinize sağlık.
Bereketli bir sezon diliyorum.

serkan_istanbul
20-05-2012, 12:19
teşekkür ederim sayın Adalet Yağcı aynı dilekleri sizede ben diliyorum. Enginar evet bende iki senedir. Görüntüsüde güzel aslında bahçelerdede kullanıla bilir çiçeklerin arasında rengini seviyorum. sevgiyle kalın.

acemifüsun
20-05-2012, 13:23
Serkan bey tüm bitkileriniz, çiçekleriniz adeta çoşmuş maşallah:) Hepsi o kadar sağlıklı ki; ellerinize, gönlünüze sağlık:) Hele terasınızda enginarları görünce pes dedim:) Ne diyeyim size:) Hayırlsı ile en kısa zamanda size bahçeli bir ev ya da tarla diliyorum:) Sevgiler.

toprak
21-05-2012, 12:38
Güzel balkonunuzu canım sıkılınca hemen ziyaret ediyorum. Ferahlıyorum.
İyi ki varsınız.
Siz ve diğer arkadaşlara emeklerinize sağlık.

serkan_istanbul
21-05-2012, 13:32
Çok teşekkür ederim sn acemifüsun ve sn toprak sizlerinde yüreklerine sağlık.

berçin
24-05-2012, 00:02
Serkan bey,terasınızı her ziyaretimde ağzım açık geziyorum,hatta bu gece ne kendi sayfam nede diğer arkadaşların sayfalarına uğramadım.Çünkü, geçen gün tam sizin terasta gezinirken internet bağlantım kesildi.Terasınızda herşey göz alıcı ve muhteşem her bitkinin ayrı maşallahı var,nazar değmesin.Artık eline emeğine sağlık demek yetersiz kalıyor.

Fırça çalınız coşmuş,almış başını gitmiş maşallah diyorum,her ne yaptıysanız söyleseniz de benim fırça çalısı da,azıcık yürüse.:)Sevgiler.

gilan
24-05-2012, 01:43
Serkan Bey, maaşallah bu bitkilere ne yaptınız böyle? :)

Ben bahçede bile bu kadar coşmuş bodrum papatyası, alisyum, latin, aslanağzı zor gördüm. Bir de bunlar saksıdalar... Sizin ellerinizde mi bir şey var, bitkiler mi size kıyak geçiyor, gübreler, topraklar mı özel? Sırrı her neyse kocaman bir maaşallah! :)

mandalinci
24-05-2012, 06:36
Size artık serkan-istanbul demeyelim. ben güzel bir isim buldum: sayın bay yeşil parmak:)

Annem de sizin gibi terasında akla gelmeyecek şeyleri yetiştirirdi, üstelik de bahçeye dikin diye bize ne bitkiler, ağaçlar verdi.

Severim ben terasları, sahipleri sevgiyle çırpınır, o teraslardan ne güzellikler fışkırır.

Ellerinize sağlık, tatlı yorgunluklar, güzel keyifler dilerim:)

sevim4
24-05-2012, 07:33
Serkan bey bakın sizin bitkiler benim bahçeyi geçmiş hemde balkonda maşallah.
Tomurçukta olan sarı gülmü? benim sarı gülüm yok oda olur inşallah.

serkan_istanbul
24-05-2012, 08:18
Sn berçin, gilan, mandalinci, sevim4 çok teşekkür ediyorum. Kış aylarında diplerine sebze meyve artıklarını gömdüm. Birde iki bidonda bu artıkları çürütüyorum o suylada arada suluyorum. Bidonları yarısına kadar su kalanınıda atıklarla dolduruyorum kokusu kötü ama geçiyo onunla suluyorum. Azotlu gübre ve kompoze gübredebde karıştırıyorum. Bütün bitkilerime azar azar döküp güzelce suluyorum. Diplerini havalandırıyorum. Yaprakları genelde atmıyorum diplerine gömüyorum yeşil veya kuru halde. Başkada birşey yapmıyorum onları çok seviyorum onlarda galiba beni. Sevgiyle kalın.

serkan_istanbul
24-05-2012, 08:40
Herkese günaydın. Terasımdan bir kaç kare paylaşmak istiyorum. begonyalarım, petunya ve gazanyaları bayrampaşa bauhaustan aldım. 40 Krş

serkan_istanbul
24-05-2012, 08:46
Bir kaçtanede eski bitkilerimden mine çiçeğim, asmam üzüm yapacak galiba 7 salkım var , altın çileğim ilk çiçeğini açtı, turuncu gülüm kuruyacak derken toparlandı biraz ufak açıyo ama olsun.

Adil
29-05-2012, 10:38
Serkan bey çeşidi biraz daha artırmışsınız.Eee insan heves ediyor seviyor,sahip olmak istiyor.İstediğimiz şeyleri onlarda görebilmek bizleri çok mutlu ediyor.
Üzüm ün salkım tutması çok güzel.Olgunlaşıncaya kadar ve sofranıza gelene kadar galiba hep göz hapsinde olacaklar.:))
Hepimize bu güzel çalışmalarımızda başarılar ,kolay gelsin.

Cemil B.
29-05-2012, 12:29
abi teras iyice renklenmis, maşallah

berçin
29-05-2012, 16:55
Serkan bey,asmanın salkımları şimdiden göz dolduruyor,maşallah.Kaç yıllık acaba?selamlar.

serkan_istanbul
30-05-2012, 17:49
Sayın adil, berçin, cemil b çok teşekkür ederim. Asmam 5 veya 6 yaşında pek üzüm yapmadı bu seneye kadar ama yapraklarını çok sardık tüylü deil yaprakları
beyaz üzüm. Sevgiler.

Yaylacı
30-05-2012, 21:02
Sayın Serkan bey, yeni fikirler ve tasarımlar... Bu işin sonu yok demekki, insan isterse başarabilir. Ellerinize sağlık, kolay gelsin. Saygılar efendim...

serkan_istanbul
01-06-2012, 18:09
Sarısaklarımı paylaşayım kış öncesi dikilmişti 3 tanesini bırakmıştım denemek için işte sonuş koca üç kelle olmuş. Clamatis için bir yandan üzgünüm bir yandan sevinçliyi aldığım cins çıkmadı r. cardinal almıştım ama mor bu ve dört çanaklı bol tomurcuklu 3 metreye yakın oldu clamatis birkaç bölümünü çektim. clamatis balkonumda yer alıyo.

serkan_istanbul
01-06-2012, 18:15
terastan çileğim, hazeran, fırça çalım ve bir kaç dal acem halım.

berçin
02-06-2012, 01:01
Yok ,yok!Artık kardeşim sana diyecek yok!paylaşmaya devam,biz de seyre devam.Sevgiler selamlar.

serkan_istanbul
02-06-2012, 07:56
Yok ,yok!Artık kardeşim sana diyecek yok!paylaşmaya devam,biz de seyre devam.Sevgiler selamlar.

Çok teşekkür ederim. sizede sevgiler.

selis
02-06-2012, 11:52
Halıyı (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/266978d1328090881-dscf4008.jpg) buldum ;)
Çok güzel olmuş.. Elinize sağlık.. O ipi şişle örmek kolay da tığla zorlanıyorum ben.. Vallahi bravo :)))

jineop
02-06-2012, 11:56
Halıyı (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/266978d1328090881-dscf4008.jpg) buldum ;)
Çok güzel olmuş.. Elinize sağlık.. O ipi şişle örmek kolay da tığla zorlanıyorum ben.. Vallahi bravo :)))

İnanamadım. El yapımı gibi bile durmuyor. :cool:
Bravo...

serkan_istanbul
02-06-2012, 12:02
Çok teşekkür ederim baya büyük fotografta küçük çıkmış arkadaşımın salonunda koltuklarının arasında 2 günde yaptım.

serkan_istanbul
02-06-2012, 12:03
Çok teşekkür ederim baya büyük fotografta küçük çıkmış arkadaşımın salonunda koltuklarının arasında 2 günde yaptım.

Buarada tığla yelek şişle yelek artı dantel etamin işi de biliyorum yaptıklarımı arada çekip paylaşayım o zamn

alcen
02-06-2012, 12:10
Şaşırıp kaldım,terasınızda enginar bile yetiştirmişsiniz ellerinize sağlık,dilerim kocaman bir bahçeniz olsun.Kim bilir neler yaparsınız.
Kırkbir kere maşşallah.....

selis
02-06-2012, 12:29
Buarada tığla yelek şişle yelek artı dantel etamin işi de biliyorum yaptıklarımı arada çekip paylaşayım o zamn
Etamin işi tamam da dantel bilmek şaşırtıcı..
Yaptıklarınızı görmeyi çok isterim.. Hattâ örgü başlığı yok sanırım..
Bir tane olmalı mı acaba :rolleyes:

serkan_istanbul
02-06-2012, 16:14
Dantel gibi tığla yaptığım yelek, bir dantel örtü, işlediğim namazlık, mutfak dolaplarına yaptığım bir parça ve buzdolabındaki etamin işi

serkan_istanbul
02-06-2012, 16:34
terasımdan bir kaç karekaktüs çiçekleri katlı saksımdaki verbanalar dahliyalarım ve kavunum meyve veriyo maşallah. ortancam onu aydınlık bir yere aldım artık ayılıp bayılmıyo ;)

serkan_istanbul
02-06-2012, 16:42
Katlı saksımım iki tarafından şimdiki hali verbanaları çok seviyorum.

Güzin Çakar
02-06-2012, 18:47
Terasınızı devamlı takip edenlerdenim. Sizin bitkileri, bitkilerinizin de sizi çok sevdiğini biliyorum. Bugün terasınızı cıvıl cıvıl görünce içim açıldı. Tek kelimeyle muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.

selis
02-06-2012, 18:54
Serkan Bey el işleriniz muhteşem..
Ama ben yine de dantel örtüye halâ inanamıyorum ;)

serkan_istanbul
02-06-2012, 21:55
sevgili selis ben yaptım yapmadığım bir şey için asla konuşmam teşekkür ederim. g.çakar çok teşekkürler terasıma ne zamn ıstersenız tabıkı gelebılırsınız.

berçin
02-06-2012, 23:56
Eğer İstanbul'da olsaydım,sabah kahvaltısında sizdeydim...sevgiler...

serkan_istanbul
03-06-2012, 09:22
Eğer İstanbul'da olsaydım,sabah kahvaltısında sizdeydim...sevgiler...

Çok teşekkür ederim sizin terasınızda benimkinden aşa deil maşallah o çilekler, çiçekler ve o zeus galiba sevmek isterdim yolunuz düşerse beklerim. Mühim olan gönüller bir olsun kardeşim. Bakın gelmiş kadar oldunuz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

serkan_istanbul
04-06-2012, 20:55
iyi akşamlar herkese. İki saksı yaprak güzelim oldu terasta yerlerini aldılar. Bunun yanında 3 adet yeni sardunya çeliği çiçeklerini kopartmadan ekim yaptım. Biri toz pembe beyaz diğeri koyu ikirenkli bir sardunya sonuncusu gül sardunya kan kırmızı. sonuncusu soğan çiçekleri.

serkan_istanbul
04-06-2012, 21:12
Ortancam renkleniyor normalde pembeydi ben dibine ne bulduysam gömmüştüm çivi falan.
Latin çiçeği çok güzek bir kokusu var.
Ekinezyam tomurcuklandı, üç renk olarak almıştım.. Kalanşom tozpembe. clamantisim, resim daha net oldu. cinsini bilmiyorum ben kırmızı r.cardinal yazıyodu etiketinde bauhaustan almıştım.
olsun ben bu rengide seviyorum ve bir sürü tamurcuk var.dr.rupel tırmanışta çiçekleri geçti.

Asya Ceylan
05-06-2012, 09:24
Yaprak güzeli,ortanca ve kalanşo çok güzel ve sağlıklı gözüküyorlar maşallah.Bende çelik olarak yaprak güzeli vardı suda kötü olmaya başladı köklenmeden diktim son anda.Şuanda çok iyi toparlandı yeni yaprakları bile çıkmaya başladı ;)

smiy
05-06-2012, 14:11
Çiçekleri hayran hayran izlerken 593. mesajdaki el işi resimlerinizde ağzım açık kaldı inanamadım.Bu kadar ince ve emek isteyen işleri yapmış olmanız gerçekten inanılmaz, ellerinize sağlık.
Çiçekleriniz içinse söylenecek söz bulamıyorum hepsi muhteşem görünüyor.
Bol çiçekli günler...

serkan_istanbul
07-06-2012, 19:20
İyi akşamlar terasımdan bir kaç kare paylaşmak istiyorum.

serkan_istanbul
07-06-2012, 19:26
devam edeyim bir kaç tane daha. Kavunum büyüyo, balkabağım geçen senekinin tohumundan ektim dikkatimi çeken geçen senekide aynı yerde kabak yapmıştı. yeni bir kaç sardunyam, gül sardunyada buldum kırmızı ve hazeran.

serkan_istanbul
07-06-2012, 19:34
Biberlerim, domateslerim, altın çileğim çiçek dolu bir yandanda kapsülleri oluşmakta, ilksen hanımın gönderdiği mor renkli telgraf ve yaşlı narım ve çiçekleri

serkan_istanbul
08-06-2012, 08:06
Herkese günaydın. Hayırlı cumalar.

Asya Ceylan
08-06-2012, 08:41
Günaydın.Hayırlı cumalar.

serpil özdemir
08-06-2012, 20:53
Latinler geçen senedinmi , ne hoş görünüyorlar.

serkan_istanbul
08-06-2012, 20:56
Latinler geçen senedinmi , ne hoş görünüyorlar.

Latinlerim bu seneden mart gibi dikmiştim çok çabuk geliştiler.

serpil özdemir
08-06-2012, 21:24
Maaşallah ne güzel gelişmişler .Ellerine sağlık . Ben geç kalmışım daha yeni çıktılar umarım onlarda böyle güzelleşir.

ciceksever70
09-06-2012, 08:14
Serkan bey terasinizi ziyarete gelmek bugüne kismet oldu. Masallah yok yok, söyleyecek söz bulamiyorum. Bu kadar saksiyla ugrasmak inanin bana bahceyle ugrasmaktan daha zor geliyor. Elinize saglik Istanbul`un ortasinda yesil bir cennet yaratmissiniz. El isleri de ayrica güzel. Sevgiyle kalin.

serkan_istanbul
09-06-2012, 13:30
Çiçeksever70, serpil özdemir çok teşekkür ederim. ziyaretinize sevindim.

serkan_istanbul
10-06-2012, 21:58
Bu akşam bayrampaşa bauhaustaydım. afrika menekşeleri vardı 1.5 , orkide 9.90, gardenya 6.90 aldım.

iris41
11-06-2012, 09:21
Hazeran cicegi cok hoşuma gitti güle güle büyüt .
Sardunyaları celiklerken üstünde cicek saplarını kopar köke calışsın ben hep ufacık tomurcuklarıda kesiyorum cok kolay tutuyor ;) yoksa cicegini acmaya calışıyor .
cicekleri gecince haber ver sana margaritlerden verim serkan bey

serkan_istanbul
11-06-2012, 11:55
sn iris41 Çok teşekkür ederim.

serkan_istanbul
11-06-2012, 14:22
Terasımdan bir kaç resim daha

hk50
11-06-2012, 21:45
Balkonunuzun maşallahı var.

berrinb
11-06-2012, 23:46
Amaannn Tanrıııııımmmmmm....Buu nediirr..tanrı aşkınaaa...Böyleside görülmüş değil.....Vallahi ben helaaaalll olsuunnn diyorum...Yanii sözün bittiği yer işte bu teras .....

Kardeşim nasıl becerip de bu kadar güzellikleri bir arada yetiştirebiliyorsunuz. O güllerin aşıları filan ...harika açmışlar sarı kırmızı aynı yerde...Hangi çiçeği öveceğimi şaşırdım kardeşim....Sizin elinizde bir sihir mi var yoksa...Bahçelerde bu kadar iyi sonuç alamıyorum ben...tanrı nazardan korusun...Bayıldım ..Bayıldım...

El becerileriniz de harika ötesi...O dantel yeleği biz bayanlar bile sıkılır da zor öreriz.. Sehpa örtüsünün modelini çok severim..O örnekten çeşitli şeyler bende çok ördüm...:))

Ben size dantel örneği mecmualarının fazlalarını ayırıp vereceğim..Bu sonbahar sizinle tanışmayı çok isterim...inşallah bir mani çıkmazda görüşürüz...Tebrikler sevgili kardeşim...kendine ve terasına bir nazarlık edinmeni tavsiye ediyorum...Kucak dolusu selam ve sevgiler...:)

berçin
12-06-2012, 07:19
Sevgili Serkan,gün geçtikçe terasında dolaşmak keyfe keyif katıyor.Yine söyleyecek birşey yok,çünkü ne söylesem yetersiz kalacak,Allah nazardan korusun.Sevgiler selamlar.

serkan_istanbul
12-06-2012, 09:19
hk50, berçin ve berrin abla çok teşekkür ederim.

Berrin abla ****** bende isterim sizinle tanışmak. Bana yağdırdığınız övgüler için çok teşlekkür ederim herkese. Berrin abla sizin o bahçenin yanında benimki küçük kalır. Birde insan güzel görmek isterse her şey güzel oluyor. Bitkilerimi seviyorum galiba onlarda beni. Ablacım sizin kasım patıda baya gelişti terasımda duruyo. Sonbarda size kavuşacak sevgiyle kalın.

serkan_istanbul
12-06-2012, 09:19
hk50, berçin ve berrin abla çok teşekkür ederim.

Berrin abla dört gözle bekleyeceğim sizinle ve bahçenizle tanışmayı. Bana yağdırdığınız övgüler için çok teşlekkür ederim. Berrin abla sizin o bahçenin yanında benimki küçük kalır. Birde insan güzel görmek isterse her şey güzel oluyor. Bitkilerimi seviyorum galiba onlarda beni. Ablacım sizin kasım patıda baya gelişti terasımda duruyo. Sonbarda size kavuşacak sevgiyle kalın.

ilksenozturk
12-06-2012, 12:13
ellerinize sağlık, bravo...
hepsine beğen demek lazım valla.
ben verbanalarınıza özellikle bayıldım, ne güzel form bulmuşlar öyle. benimkiler yağmur ile tüm çiçeklerini döktü ve hala neşesiz :(

smiy
12-06-2012, 17:13
Maşaallah diyeyim nazar değmesin. Çiçeklerinizin ve sebzelerinizin hepsi birbirinden sağlıklı ve güzel görünüyor.
Bol çiçekli, güzel günler sizinle olsun...

serkan_istanbul
12-06-2012, 21:50
Çok teşekkür ederim smiy, ilksenozturk. Verbanaların dökülen çiçeklerinin saplarını koparın yoksa tohum oluşturmaya çalışıp kötüleşiyolar. ben koparıyorum. verbanalarımı dallarda çoğalta biliyorum. Çobuk kök salıyo. koparmadan daldırma usulüylede çoğalta bilirsiniz. kök oluşumları dallarında varsa kolay. sevgiler.

Yaylacı
12-06-2012, 22:16
Sayın serkan-istanbul çok nefis çiçekler, Gardenya tomurcuklara sahip yakında çiçek açacak çok baygın kokusu vardır, dikkat edin doğrudan güneşe maruz kalmasın yaprakları yanabilir, gölge yerde barındırın. Biberler çok güzel ve son derece sağlıklı görünüyor, ellerine sağlık. Saygılar sevgiler efendim...

serkan_istanbul
15-06-2012, 22:58
Phlox coştu bu akşam yeni resimlerini çektim. Ve ekinezyamın ilk rengi açtı diğer ikisi tomurcukta bauhaustan karışık renli paket almıştım bakalım nasıl olacak. Güven kalmadı clamatis bile değişik çıktı. kırmızı renkli diye almıştım mor çıktı.

serkan_istanbul
15-06-2012, 23:06
şimdide dolma biberim ve hıyarlarım. Hasatı yaptım dolmalıklar dolma hıyarlarda cacık oldu. Kavunum büyüyor. asmamdaki üzümlerden bir salkım.

serkan_istanbul
15-06-2012, 23:10
Hercailerim maşallah bu sene yaşıyolar ve çiçekleri hala çok güzel. Petunyam öldü ölecek derken toparlandı ve çiçek açtı. Alisyumlar her yerdeler maşallah çiçekleri bütün yaz devam ediyo. verbanaları çok seviyorum kırmızı bu sene aldıklarımdan diğerleri 4 5 yıldır bendeler dallarından kırıp dikiyorum. dallardan anlaşılıyor, kök çıkıntıları olanları seçiyorum nereye diksem tutuyor.

serkan_istanbul
15-06-2012, 23:19
Birkaç resim daha yakup bu gün benimle terastaydı önce korktu sonra alıştı meraklı meraklı baktı durdu ve basbas bağıdı kargalarla birlikte. ortancam biraz mavi oldu bazı çiçekleride pembe açtı.saksıya o kadar şey gömdüm ki kurumadığına şükür. Kadife çiçeklerim.

serkan_istanbul
15-06-2012, 23:24
son bir kaç kare daha ceylanlarım hala açıyolar, sakızım çoştu yapı marketten almıştım nerdeyse can çekişiyodu iyi ki almışım. Ve papatyam hala tomurcukları var .

_Esin_
15-06-2012, 23:35
Hepsi çok güzel ellerinize sağlık. Kırmızı sakız sardunyaya ne yaptınız da bu kadar bol çiçekli? Benim sakız sardunyalar çiçeklerini azalttı nedendir bilmem.Sizinkilere bakınca moralim bozulmadı desem yalan olur. Şaka bir yana, cidden sevginizin karşılığını aldığınızı düşünüyorum.Sevgiyle kalın.

Orhan Özbilgiç
15-06-2012, 23:39
şimdide dolma biberim ve hıyarlarım. Hasatı yaptım dolmalıklar dolma hıyarlarda cacık oldu. Kavunum büyüyor. asmamdaki üzümlerden bir salkım.

Valla pes doğrusu!
Bizim kavun ve karpuzlar daha tefek atmamıştı iki gün öncesine kadar.
Hıyarlar tamamda, dolma biberler daha ceviz kadar. Sivri biberlerde kurşun kalem ucu kadar.:p Oysa bende hazır yetişmiş fide aldım.

Sevgili serkan_istanbul;
Sadece sebzeler değil sardunya türleri ve diğer bitkilerinizinde son derece mükemmel bakıldığı belli. Hepside çiçekten yıkılıyor.

Sağlık içinde keyfini sür.
Selam ve sevgiler.:)

gülenmelek
15-06-2012, 23:42
Hepsine, özellikle dolma biberlerine ama daha çok yakuba maşallah ;)
Sesinin gayet çok çıktığını düşünsem de :D çok çok sevimli bir canlı, öyle de güzel bakmış ki ;)

Orhan Özbilgiç
15-06-2012, 23:43
Bu arada;
Tanıdığım tüm papağanların adları 'Yakub'' Bir nedeni var mıki? Diye düşünmekten kendimi alamıyorum.:p

nılgun_dogan
15-06-2012, 23:55
Sayın Serkan terasınızı tekrar tekrar geziniyorum burdan terastan çok 1 dönüm arazi gibi duruyor çok güzel ve sıcak hele o el sanatlarınız varya muhteşem hani size yaşlı amca utanacak ne var demiş ya ne utanması boş vakitlerini kadına ve çocuğa şiddet uygulanan bu dünyada siz bir örneksiniz tebrik ediyorum.

serkan_istanbul
15-06-2012, 23:59
Sayın orhan bey, esin ve gülenmelek çok teşekkür ederim. Ziyaretiniz beni çok sevindirdi. Kış içinde hazırlık yapmıştım topraklarıma kuru dallar ev artıkları ve çok az azotlu gübre takviyesi yaptım. Ilkbaharda da hepsini alt üst ettim toprakları havalandırdım. İçtiğim çay posalarını ve bazı atıkları döküyorum diplerine. ( patates kabuğu, kabak ve domates artıklarını robottan geçirip. Yakupa gelince çok sevimli konuşuyoda taklitler yapıyo o bana göre yakupcan ama kedisi yakup diyo biraz inatçı. Ama daha çok genç ondan. Sabahları beni beşbuçukta da kaldırıyo olum olum diyerek. Sardunyalara gübre henüz vermedim galiba beni sevdiler.

serkan_istanbul
16-06-2012, 00:02
çok teşekkür ederim nilgun doğan hanım. Keşke arazi olsaydı. Ama buda yeter. Sevgiyle kalın

serkan_istanbul
16-06-2012, 09:42
Günaydın bir kaç tanede kaktüslerimden eklemeliyim. isimlerini bilmiyorum baştan söyleyeyim. sevgiler.

serkan_istanbul
16-06-2012, 09:48
Bir kaç tane daha;

Asya Ceylan
16-06-2012, 10:22
Maşallah gerçekten.Bu kaktüslerin sırrı nedir siz biliyormusunuz ?
Bende bir türlü büyümüyorlar,çiçek açmıyorlar,ya kuruyorlar yok oluyorlar ya da çürüyüp yok oluyorlar...

Asya Ceylan
16-06-2012, 10:24
İzninizi almadan bir fotoğraf paylaştım sayfanızda kusura bakmayın.Ama bu kaktüsümde yan kısmında yara gibi çürüme gibi bir oluşum var
309459

serkan_istanbul
16-06-2012, 11:19
Kaktüsünüz bence güneşten etkilenmiş olabilir veya üzerine slikonla yapıştırılan çiçek buna sebep olmuş olabilir. Sıcak silikonla ypıştırıyolar sanırım o yüzden. Yinede kaktüsten daha iyi anlayan arkadaşlarada sormanızı tavsiye ederim bence hiç sakıncası yok sayfamda yayınlamanızın terasım herkese açık. Sevgiler

melih500
16-06-2012, 11:58
serkan abi bayılıyorum valla terasınıza yakın olsam hergün çay içmeye geleceğim valla :))

serkan_istanbul
17-06-2012, 08:00
Teşekkür ederim kardeşim neden olmasın her zamn beklerim.

Yaylacı
18-06-2012, 21:40
Sayın Serkan bey, söylenecek tek bir şey var hepsi çok mükemmel. Sizin terasınızı şöyle tarif edebilirim "Renklerin Dans Ettiği Yer", her renk var yeşilden en uç kırmızıya kadar. Tebrik ederim, bu işin bir sırrı olmalı ;) Papağan Yakup çok mahzun görünüyor, Orhan beyin mesajı beni bir anda kahkahaya boğdu, alemsiniz. Saygılar, sevgiler efendim...

serkan_istanbul
22-06-2012, 11:56
glayöller açtı. Biberlerimi opladım 3 kilo kadar var fazlası vardır eksiği yoktur. Maşallah. çeri domateslerimden olgunlaşanlar ve nanelerim biçtim kurutacağım bu 4. sefer olacak.

serkan_istanbul
22-06-2012, 12:16
Bir kaç resim daha.

serkan_istanbul
22-06-2012, 12:21
devam edeyim

toprak
22-06-2012, 14:58
Gözlerimiz bayram etti yine.
Paylaşımınız için teşekkürler.

nuray topcu
22-06-2012, 15:38
maşaallah,bol hasatlar,.glayöller saksıda mı ,ne güzel olmuşlar öyle..

serkan_istanbul
22-06-2012, 22:34
çok teşekkür ederim sn toprak, nuray topçu benim bütün bitkilerim saksıda teras malum 5. Kat üstünde sevgiyle kalın.

nuray topcu
23-06-2012, 00:54
çok teşekkür ederim sn toprak, nuray topçu benim bütün bitkilerim saksıda teras malum 5. Kat üstünde sevgiyle kalın.

iyi o zaman,ben de saksıya diktim,gelişmiyorlar gibi geldi..

serkan_istanbul
23-06-2012, 09:02
Saksıyı ben biraz büyük seçtim. Geçen sene ekim yapmıştım glayölleri bu sene bir sürüde yavruladılar. kırmızılar daha açmadı.

serkan_istanbul
27-06-2012, 09:08
verbanalarımdan bazıları maşallahları var bir çoğu 4 yaşında. Bir kaç renk yeni dallardan kolay kökleniyorlar. Dalların altında kök gözleri varsa hiç üzmeden nereye sokuştursam tutuyorlar.

serkan_istanbul
27-06-2012, 09:13
devam terasım şenlikte birde yağmur yağdı gece ve sabah...

serkan_istanbul
27-06-2012, 09:19
Zakkumuma ayıp olmasın bir açtı maşallah iki renk var aynı saksıda açık pembe ve kokulu katmerli koyu pembe

serkan_istanbul
27-06-2012, 09:25
....

hberbul
27-06-2012, 09:28
devam terasım şenlikte birde yağmur yağdı gece ve sabah...

Saksı sisteminiz çok hoş olmuş.O kadar para vermeden de olabiliyor demekki.
Emek verdiğiniz ve karşılığını fazlasıyla aldığınız görülüyor.
Terasınızın daha da şenlenmesi dileği ile...

Asya Ceylan
27-06-2012, 11:52
oof offfff... maşallah ;)

berçin
27-06-2012, 14:25
Sevgili Serkan,diyecek sözüm kalmadı sana,kavunu da gördüm ya saksıda....

Bende ki glayöller de açmaya başladı ancak bir sorunum var.Tomucukların çoğu açmadan kuruyor,bunun nedeni ne olabilir?yardıcı olursan sevinirim.Sevgiler.

serkan_istanbul
27-06-2012, 17:17
Teşekkür ederim. Sn asya ceylan ve berçin. Bu arada kavunmu yedim bile. Keçke resmini çekseydim. Besin eksikliği fazla sulama az sulama neden olmuş olabilir. Sevgiler

toprak
27-06-2012, 17:52
Gezerken dikkatimi çekti de sizin saksılarda epey bir toprak var.
Binaya ağırlık yapasın sakın:)

Babam bir zamanlar ağırlık yapıyor diye saksılarımı balkondan aşağıya atmıştı.
Hey gidi günler.

Akşam neşesi olsun.

serkan_istanbul
27-06-2012, 22:45
herkese iyi akşamlar cep telefonumla bir kaç kare çektim paylaşmak istiyorum.

adonis-
28-06-2012, 00:24
çok fazla bitkiniz var :) geniş bir koleksiyon gibi olmuş. nice seneler boyunca yeşil kalmaları dileyimle

serkan_istanbul
28-06-2012, 06:59
Hoş geldiniz terasıma çok teşekkürler sn adonis- sevgiyle kalın.

Cemil B.
28-06-2012, 09:43
sebzeler , çiçekler , meyveler süper , Maaşallah..

berçin
29-06-2012, 22:51
Nasıl paylaşmazsın sevgili Serkan,bir de yedim kavunu demez mi:)

alacakaranlik
30-06-2012, 10:15
Sayın Serkan, balkon olmadığını bilsem bahçe diyeceğim ( gerçi bahçeden farkı yok ). Bir maşallah diyeyim. Terasta coşan çosana :) :)
Bir yakupta ben alacağım. Bu aralar böyle bir sevda oluştu bende :)

emily14
30-06-2012, 12:57
glayöller açtı. Biberlerimi opladım 3 kilo kadar var fazlası vardır eksiği yoktur. Maşallah. çeri domateslerimden olgunlaşanlar ve nanelerim biçtim kurutacağım bu 4. sefer olacak.

Muhteşemler yaaaa... Ellerinize sağlık...
Tatları da kimbilir nasıldır? :p
kokularııı ... bayıldım ;)

serkan_istanbul
01-07-2012, 12:07
sayın cemil b, alacakaranlık, emily14, berçin çok teşekkür ederim. İnşallah sizinkilerde yüzünüzü güldürür. Ziyaretinize sevindim. sayın alacakaranlık yakup tımneh jako uysal bir hayvan konuşmayada başladı. alırken dikkatli olun bazıları uzun aylar boyunca kendine yaklaştırmıyolar. Kırmızı kuyruk jako papağanlarıda var onlarda tüy yolma sorunları çok oluyo ilgisizlik yaparsanız. yakup dediğim gibi timneh jako konuşmalarında aynı sorun olmuyo kelimeleri öğreniyolar taklitler yapıyolar. Sevimli hayvanlar ama alakayı çok seviyolar. Güvenmediğiniz kimseden almayın belgesinide sorun mutlaka. tımnehin tek farkı biraz daha ufak yapılı kırmızı kuyruk jakolar biraz daha iri oluyolar. ömürleri 60 yıl kadar ikisininde ve 6 yaşlarında bir çocuk zekasına sahipler bakımları bazan kolay olmuyo yemek bile seçiyo benim yakup. internettende araştırmanızı tavsiye ederim bakımları hakkında. ceza vermemek gerekiyo unutmuyolar ve mutlaka acısını çıkartıyolar. ben çok severek aldım onu 1.5 yaşlarında daha çocuk. Allahtan uysal dediğim gibi öyle çok bağırmadı. Hepsinin karakterleri farklı oluyo. Benim yakup benden başkasına sevdirmiyo mesela annem ben olmadığımda sadece yem verebiliyor. sabah 5.30 da ayakta ve beni kaldırana kadar susmuyo olum olum yakup ve al oğlum diyo. sevgiyle kalın sormak istediklerinize daha sonrada cevap verebilirim.

berrinb
01-07-2012, 13:47
Aman Tanriiimmm...Burası teras değil, SERKAN İSTANBUL un ÇİFTLİği....:))

Birgün bu güzellikleri gezerken terasınızda beni baygınbulursanız hiç şaşmayınız, sevgili serkan istanbul...O nedir o öyleee...??? 657..658..659..mesajlarda gezerken çat çat çatladım ....:)) Bizim bahçelerimizde böyle görüntüleri yakalamak çok zor iken , saksılarda bu toplu halde açmış çiçekleri nasıl yetiştiriyorsunuz...

O biberler, domatesler, karpuz....Helede o kabağa şaştım da kaldım ....Artık sizin terasa bir nazarlık hak olduu....:)Dahlialar harika açmışlar....O kadar çok çeşit varki hangi birisini hatırlayıp da sayayım...tepe sersemi oldum.,,Gezerken...:)))

Salondakilerde çok çok sıhhatli v güzellerdi...Ellerinize , gönlünüze sağlık canım....Vallahi kutluyorum sizi....
Selam ve sevgiler...Tanrı nazarlardan saklasınnn......:)

serkan_istanbul
01-07-2012, 16:39
Hoşgeldin ablacım (berrinb) terasıma o senin yüreğinin güzelliği. çok teşekkür ederim güzel sözlerin için sonbaharda sizinle tanışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Ailenize ve size güzel günler ve kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum. çok nazik ve incesiniz çok saolun.

serkan_istanbul
04-07-2012, 14:27
ekinezyaların hepsi açtılar poşette 3 renkli olduğu yazıyodu ama beyaz ve pembe çıktılar olsun önemi yok . dolmalık biberlerden ikinci hasat geliyo bu sefer zeytin yağlı olacaklar geçen kıymalıydı. yıldız çiçeklerim, ve dalında çeri sırık domateslerim bu bitki koltuk aldıklarımdan köklendi büyüdü.

serkan_istanbul
05-07-2012, 21:14
Yerelması, altın çilek ilk meyvesini yedim tam olmamıştı ama güzeldi üzeri maşallah bol meyveli, domateslerin salkımlarınada maşallah üstelik koltuk aldığım sürgünler büyüdüler birde meyveye durdular.

serkan_istanbul
05-07-2012, 21:21
Teras çamurlu gibi, ama yeni sulama yaptım,o yüzden. iki kökte patlıcanım var. ilk meyveler yoldalar, siyah biberimde bol meyveli ilk hasat yapıldı üzerindekiler yeni olgunlaşanlar. genel biber görüntüleri. her şey yolunda maşallah.

serkan_istanbul
05-07-2012, 21:28
Bir kaç tanede çiçekli bitkilerimden eklemeliyim. Bu arada biberlerde biber yok sanmayın yeni topladım kocaman bir poşet. Sabah güzelce yağda kavuracağım birazını üstünede bir yumurta oh yanında beyaz peynir harika olacak.

serkan_istanbul
05-07-2012, 21:33
en son olarak zakkumum çok güzel bir kokusu var sabahları. kaynanam yok ama dili eksik kalmasın o var. herkese iyi akşamlar tekrar.

berçin
06-07-2012, 01:59
Afiyet olsun sevgili arkadaşım,bu sene biber fidelerini kaçırdım.Zakkum ne kadar güzel bir çiçek değil mi?Günah diyenlere inat bende aldım bu sene birkaç fidan...

serkan_istanbul
06-07-2012, 07:42
Afiyet olsun sevgili arkadaşım,bu sene biber fidelerini kaçırdım.Zakkum ne kadar güzel bir çiçek değil mi?Günah diyenlere inat bende aldım bu sene birkaç fidan...

Zakkumu ben çok seviyorum soğuklara sıcaklara direnen ve bütün yaz çiçeklerini esirgemeyen bir bitki. Ben çok seviyorum zehirli olduğunu biliyorum fakat çok güzel kokuyor benim katmerli olan iki dalı bir araya diktim bu senede her seneki gibi coştu. Dalları köklendirdim ben bu aylarda seneler önce suyunu değiştirdim sıksık bardakta köklendirdim. Dalını gövdeye birleştiği yerden kopartırsanız suda kökleniyo. Veya ilk baharda ama başlarında aynı dalı direk dikersenizde tutuyo bir arkadaşıma bu şekilde tutturdum çiçek bile açtı o küçücük boyuyla. ziyaretinize memnun oldum sevgilerimle.

Adalet Yağcı
06-07-2012, 07:43
Bütün bunları bir terasta yetiştirebilmek büyük başarı.
Bizler Akdeniz iklimi deyip dururken sizler maşallah alıp götürmüşsünüz, benim patlıcanlar biberler daha yeni çiçekteler.

Aliisumlar ne kadar güzel çiçeklenmişler, gerçi hepsi çok güzel ama özellikle onlar dikkatimi çekti.
Bendekiler yoğun çiçekli değiller nedense, hava tam ısınmadı belki ondandır diyorum.

Ekinezyalarınızın dallarından ve yapraklarından toplayıp kurutursanız bağışıklık sistemini güçlendiren çok faydalı bir kür yapabilirsiniz.

Sabah kahvaltısında, biberleri küçük doğrayıp az zeytin yağında kavurun, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp bir de öyle deneyin.
Biberler hafif acı ise çok daha güzel olur.

Her şey çok güzel ve bakımlı, ellerinize sağlık.
Sevgiyle.

serkan_istanbul
06-07-2012, 07:55
Bütün bunları bir terasta yetiştirebilmek büyük başarı.
Bizler Akdeniz iklimi deyip dururken sizler maşallah alıp götürmüşsünüz, benim patlıcanlar biberler daha yeni çiçekteler.

Aliisumlar ne kadar güzel çiçeklenmişler, gerçi hepsi çok güzel ama özellikle onlar dikkatimi çekti.
Bendekiler yoğun çiçekli değiller nedense, hava tam ısınmadı belki ondandır diyorum.

Ekinezyalarınızın dallarından ve yapraklarından toplayıp kurutursanız bağışıklık sistemini güçlendiren çok faydalı bir kür yapabilirsiniz.

Sabah kahvaltısında, biberleri küçük doğrayıp az zeytin yağında kavurun, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp bir de öyle deneyin.
Biberler hafif acı ise çok daha güzel olur.

Her şey çok güzel ve bakımlı, ellerinize sağlık.
Sevgiyle.
çok sevindim terasımı ziyaretinize. Alisyumları seneler önce almıştım heryerden çıkıyolar maşallah bende saksıların kenarlarında bırakıyorum onlar 2 yaşlarını geçtiler. Teras orman gibi oldu yine. biberlerimde acı da var. tarifinizi yapacağım mutlaka. sevgi ve saygılarımla

Asya Ceylan
06-07-2012, 09:21
Her baktığımda buranın teras olduğuna inanamıyorum maşallah gerçekten. Bir de gazanyaların çiçekleri soldukları zaman kesiyormusunuz?Çiçek ömrü ne kadar?bendekiler soldu kestim mecbur çirkin görünüyorlardı hem.Şuanda hiç çiçekleri yok bu sene bi daha açmaz galiba...

Asya Ceylan
06-07-2012, 09:22
Günaydın bu arada :)

serkan_istanbul
06-07-2012, 11:26
Her baktığımda buranın teras olduğuna inanamıyorum maşallah gerçekten. Bir de gazanyaların çiçekleri soldukları zaman kesiyormusunuz?Çiçek ömrü ne kadar?bendekiler soldu kestim mecbur çirkin görünüyorlardı hem.Şuanda hiç çiçekleri yok bu sene bi daha açmaz galiba...
çiçekleri geçtiğinde koparıyorum bir tanesini bıraktım tohum olmuş ektim bir kaçtane çıktı diplerinde. yaz boyu açıyolar. sorun olmuyo sizede günaydınlar.

serkan_istanbul
15-07-2012, 09:26
Herkese hayırlı günler. Clamatis tekrar çiçeklendi fakat bazı çiçekleri dört çanak yapraklı bazı çiçekleri beş çanak yapraklı. Poğaça yaptım bu arada buyrun hep beraber afiyet olsun. Tv 8 seda akgül eşliğinde.

serkan_istanbul
15-07-2012, 09:30
Bir kaç menekşem bunları bauhaustan almıştım. eski çiçekleri geçti yenileri geliyo canlandılar ve a 101 den çiçek saksısının dibinde görüp isteyip aldığım yaprak sapı yoktu köklendi yavruladı. garden yamı salonun en aydınlık havadar terine koydum şimdilik gayet sağlıklı çiçekleri döktü olsun yaşasında önemli olan o.

serkan_istanbul
15-07-2012, 09:36
şimdide ilksen öztürk hanımdan gelen bitkilerin son hali. Aşkın gözyaşı çok sağlıklı , renkli telgraf öldü ölecek derken maşallah yaşıyo yavruluyo boy attı ama balkonda şuanda. Birde yeşil olan var büyük yapraklı ne öldü nede büyüdü ama sağlıklı yerini değiştirdim onunda bakalım. Fesleğenim, sevim hanımın sakaryadan yolladığı zıpçıktılarım henüz açmadılar geçen sene açmıştı ama müthiş çoğaldılar bunlar hepsi deil uzun bir saksıda kendileri.

serkan_istanbul
15-07-2012, 09:52
Sırada zafer abiden gelen bitkilerimden tek gecelik gelimin baya büyüdü ben yinede yedekledim ana dalı kopardım tekrar diktim tutu. Efe püskülümü salaona aldım iki yavrusu var. Güler abladan gelen atlas ucu büyüdü kestim onu bir arkadaşıma verdim benim ki yavruladı ilk çiçeğini zaten açmıştı şimdi gelişmesini istiyorum. Ve yine zafer abiden gelen sukulent.

TaşevliBahçe
15-07-2012, 09:54
Herkese hayırlı günler. Clamatis tekrar çiçeklendi fakat bazı çiçekleri dört çanak yapraklı bazı çiçekleri beş çanak yapraklı. Poğaça yaptım bu arada buyrun hep beraber afiyet olsun. Tv 8 seda akgül eşliğinde.

Sn.serkan_istanbul ,

Terasınızda maşallah yok yok..Nuhun gemisine benzettim bir an için..

Daha kahvaltı yapmadım , poğaçalarda sıcak sıcak mis gibi burnuma koktu valla. Avucumu yalayıp duruyorum.:D

serkan_istanbul
15-07-2012, 09:56
Sn taşevlibahçe çok teşekkür ederim buyrun hep beraber yiyelim. çok teşekkür ederim sağlıkla sevgiyle kalın.

Sevgi Durul
15-07-2012, 10:47
Hepsi çok güzeller, emeklerinize sağlık. Poğaça da nefis görünüyor.

Son fotoğraftaki bitki, Graptopetalum. Güle güle büyütün.

serkan_istanbul
15-07-2012, 11:09
sn sdurul çok teşekkür ederim sevgiyle kalınız.

Asya Ceylan
15-07-2012, 16:41
Maşallah elinizi hangi bitkiye deyseniz ya yeşillenip büyüyor ya çiçek açıyor.Fesleğen ne kadar gürleşmiş öyle, sizin sayenizde mi? Ekstra bir şey uyguladınız mı?Bendeki fesleğen ilk aldığıma göre gürleşti ama dalların içini açıp baktığımda orta göbekteki yapraklar kurumuş arada fısfısla suda veriyorum...

serkan_istanbul
15-07-2012, 22:52
sn asya ceylan teşekkür ederim. Fesleğen evet saksısını değiştirdim köklerini bozmadan daha büyük bit saksıya aldım sabah güneşi alıyor bol bol onun dışında sulamasını düzenli her sabah yapıyorum. besin kullanmadım toprak hazır topraktı sanırım onu sevdi. sevgiler.

Asya Ceylan
16-07-2012, 08:14
Günaydınlar. Bu sene değil de dayanabilirse tabi bende önümüzdeki baharda saksısını değiştireyim biraz küçük çünkü.Ondan belki fazla gelişmemiş olabilir.Verdiğiniz bilgi için teşekküler.Kolay gelsin ;)

esk nisagül
16-07-2012, 18:53
Serkan bey ne diyeyim kocamaaaan bir MAŞALLAH
ne kadar güzel olmuş terasınız
heleki zakkum,a bayıldım bende dün iznikteydim zakkum agacını görünce dayanamadım zakkumu dibinden kopararak bir kaç kök aldım sizin dediğiniz gibi suda ne kadar bekletmeliyim acaba
hemen diksem olmazmı sizin cevabınıza göre hareket edeyim

serkan_istanbul
17-07-2012, 13:22
asya ceylan çok teşekkür ederim. esk nisagül ben suda köklenene kadar bekletmiştim. yaz aylarında olduğumuzdan suyunuda arada değiştirdim kokmasın çürümesin diye. sevgiyle kalın çok teşekkürler güzel düşünceleriniz için

hk50
17-07-2012, 13:28
Bu İstanbul sıcağında balkondaki bitkilere ne uyguluyorsunuzki kavrulmakdan kurtuluyorlar?
İki gün kaldık kaçanakadar canımız çıktı.

serkan_istanbul
17-07-2012, 13:57
Vallahi hiç birşey uygulamıyorum. Düzenli sulama yapıyorum birde çok seviyorum bitkilerimi direniyolar. sevgiyle kalınız çok teşekkür ederim.

Yaylacı
17-07-2012, 20:46
Sayın Serkan-istanbul, aileye yeni bitkiler gelmiş, çok güzeller sanırım hemen adapte oldular diğer bitkilere. Pastalarınız çok çekici onları görünce bir anda iştahım kabardı:)
Affınıza sığınarak bir bilgi eklemek istiyorum.689 no'lu mesajdaki aşkın gözyaşları adını verdiğiniz sukkulentin adı"Kalanchoe daigremontiana", internette araştırırsanız çok güzel çiçek verdiğini göreceksiniz. Bende de aynısı var, dalları üzerindeki minik tohumsular toprağa düşünce yeni bitki oluşuyor, kolay yetişiyor ama görünüşü çok hoş.
Meyve sebzeler de albenili, ellerinize sağlık. Saygılar, selamlar efendim...

serkan_istanbul
18-07-2012, 11:05
sn yaylacı cok teşekkür ederim.

serkan_istanbul
19-07-2012, 10:04
Dün çok güzel bir akşamdı. zafer inandıklı abiyi bahçesinde ziyaret ettim. Çok güzel sohpetler edildi. Ben kendi adıma çok mutlu oldum. Ve zafer abiye gidilirde eli boş dönülürmü tabi ki hayır koca bir poşet bitki üstelikte saksılı. Çok mutlu oldum bu kadar yakından ilk kez tanıma fırsatım oldu. Ne kadar anlatsam boş tatlı dilli güler yüzlü insanlar allah onları hep güldürsün sağlık ve mutlulukla dolu olsun bahçeleri ve kendileri. Tekrar teşekkürler ediyorum zafer abiye ve eşine. Bu arada bahçesine de kocaman bir MAŞALLAH diyorum hele o lilyumlar o kadar güzel kokuyodu ki sormayın. Pasiflora meyvesinide hayatımda ilk kez zafer abinin bahçesinde tattım. ve fidanınıda verdi saolsun. Ya kelimeleri yazmak zor yaşamak gerekliydi nereye bakacağımı şaşırdım. Küçük bir bahçeye dünyaları sığdırmış. Ve inanın ki o kadar bakmama rağmen mutlaka kaçırdığım bitkiler olmuştur. Hele o saksılar el emeği yerdekiler, duvardakiler ve askılı olanlar hepsi çok güzel ve o bahçenin her santimi çok güzel değerlendirilmiş. Ellerine sağlık zafer abi, ellerine sağlık yenge. ALLAH her daim sizinle olsun. sevgilerimle.

serkan_istanbul
21-07-2012, 09:57
Terastan kareler.

serkan_istanbul
21-07-2012, 10:06
:cool: DEVAM EDİYORUM.

serkan_istanbul
21-07-2012, 10:22
Bir kaç tane daha ekleyeyim bu günlük yeterli olur benim terasımda şuanda sorun yok inşallahta olmasın sevgiler.

serkan_istanbul
21-07-2012, 10:26
Biberleri ve patlıcanları topladım o yüzden resimde görünmüyolar. Aslında dallarının arası dolu maşallah bereketli bir yaz her zaman ki gibi. Altın çileklerim den bol verim alıyorum bir yandan yiyorum bir yandan olgunlaşıyolar üstünde çiçekleride var. Domateslerim derseniz yine öyle kayıplarım benimde oluyo fakat yapacak bir şey yok. Sevgi ve saygılarımla. Yedeklemem çok üzüntü yaşamamı engelliyor.

alacakaranlik
21-07-2012, 14:07
teras nerde ? :) maşallah :)

melih500
22-07-2012, 21:36
Çok güzel bir teras Serkan Abi valla hergün girip bakıyorum terasınıza :)

Asya Ceylan
23-07-2012, 08:25
Evet bence de teras nerede :) Geniş açıyla fotoğrafını çekmeniz mümkün mü şu gözükmeyen terasınızın ;)

Asya Ceylan
23-07-2012, 08:27
Ya da şöylede olabilir karşı taraflardan tanıdığınız komşunuz varsa onların balkonlarından teraslarından kendi terasınızın fotoğrafını çekebilseniz ne güzel olurdu değil mi :D

serkan_istanbul
23-07-2012, 18:52
Malesef geniş açıyla çekim yapamam zaten yürüyecek yer kalmadı. Karşı komsulara gelince boş verin gitsin kime ne diyem kime ne söliyem misali. teşekkürler ediyorum. melih 500 asya ceylan ve alacakaranlık terasım busene böyle yıkamaları bile artık tam yapamıyorum yer yok kırılmalar olmasın diye. Hasatta güzel üzümlerimide topladım 1 kilodan fazla sanırım çekirdeksiz ama ufak taneli. Altın çileklerimdende baya topladım halada toplamaktayım biberlerime gelince onlar maşallah kilolarca topladım topluyorumda. Domateslerim hepsi sırık 3 kökten koltuk alma yoluyla ürettiklerim onlarda bol verimliler maşallah. Allahım bütün arkadaslarımada aynı bereketi ve güzellikleri nasip etsin.

Güler
23-07-2012, 21:04
Sevgili serkan_istanbul, harika terasında dakikalarca dolaştım. Çiçeklerin, sebzelerin hepsi çok güzel, ellerine sağlık. Yakup'u da çok sevdim. Maşallahı var.

Hakikaten merak ediyorum, bu kadar çeşidi terasında nasıl yetiştirebiliyorsun, olağanüstü bir başarı, kutlarım seni.

Herşey gönlünce olsun sevgili serkan_istanbul.

serkan_istanbul
24-07-2012, 00:17
Sevgili serkan_istanbul, harika terasında dakikalarca dolaştım. Çiçeklerin, sebzelerin hepsi çok güzel, ellerine sağlık. Yakup'u da çok sevdim. Maşallahı var.

Hakikaten merak ediyorum, bu kadar çeşidi terasında nasıl yetiştirebiliyorsun, olağanüstü bir başarı, kutlarım seni.

Herşey gönlünce olsun sevgili serkan_istanbul.

Çok teşekkür ederim güler abla çok seviyorum elimden gelse her bitkiyi alacağım ama yerim bu kadar. Yakup evet bir alem o . Bitki besini kullanmıyorum arada kompoze gübre ama oda çok çok az kış aylarında bitki artıklarını toprağıma karıştırıyorum. Birde deneme yanılma yöntemlerim oluyo arada orayı sevmedi buraya burayı sevmedi oraya şeklinde. Kayıplarım olmuyo deil ama onlarda devede kulak misali çok çok az. sizin gibi kocaman bir bahçesi olan ve benden daha deneyimli birinden bu sözleri duymak çok güzel. İnşallah yüz yüze görüşmek dileklerimle sevgi ve selamlarımla .

Birde bitki yetiştirmek hem emek hemde bakım işi asla yarı yolda bırakmıyorum ben olmasam evde annem mutlaka oluyo düzenli sulamalarını ben yapıyorum çok nadir annem ama oda çok nadir yani onları bırakıp bir yere asla gitmiyoruz.

serkan_istanbul
25-07-2012, 14:50
bir kaç bitkimi daha paylaşayım öncelikle kumkuatım çiçekler içinde inşallah meyveye dönerler, kedi tırnağı çiçeği, kaktüsümün çiçeği yumrulu begonyam salonda kendileri inşallah kurutmam.

serkan_istanbul
25-07-2012, 14:52
Zafer abiden gelen iki bitkim biri çarkı felek meyve veren cinsinden, diğeri ful galiba tam emin deilim.

Zafer İnandıklı
25-07-2012, 18:36
Sevgili serkan;
Passiflora edulis, Arabic coffee.
Sevgiler...

serkan_istanbul
26-07-2012, 00:06
Sevgili serkan;
Passiflora edulis, Arabic coffee.
Sevgiler...

Çok teşekkür ederim zafer abi bitkiler gayet sağlıklı tekrar çok teşekkür ederim.

Sûz-i Dilârâ
26-07-2012, 08:41
Süper ötesi, bayıldım. :) Hangisine maşallah diyeceğimi şaşırdım, mübarek teras değil hem tarla hem bahçe.

Serkan Bey sahip olmadığınız bitki var mı:D

Teraslarda gözüm hep kasımpatı arar. Sizinkilerin de maşallahı var hepsi çok güzeller, güle güle büyütün. ;)

GÜLSEN_
26-07-2012, 14:48
serkan arkadaşım dün akşam üzeri başladım terasını gezmeye ancak şimdi bitirebildim her yazıyı her paylaşımı okumaya kalkınca sayfanızı ancak bitirebildim ama ne diycemi bilemiyorum yani tek kelimeyle sözün bittiği yer derler yaa işte öyle bir andayım kelimeler kifayetsiz kalıyor bitkilerinizin güzelliği ve eliniz maharetinden dolayı. dünden beri geziyorum terasınızı ama sizde misafire böylemi davranılır? poğaçaları çayları siz tek başınıza yiyorsunuz:)ama helal olsun her şeyin en güzelini hakediyorsunuz elleriniz dert görmesin inşallah hele paspasınıza bayıldım açıklamasını özelden yazarsanız sevinirim, haa eğer sayfanızda yazmanızın bir sakıncası yoksa burdanda yazabilirsiniz herşey için, bütün bu güzellikler için çok teşekkür ediyorum ALLAH bizi bu güzelliklerden ayırmasın

serkan_istanbul
27-07-2012, 02:14
süper ötesi, bayıldım. :) hangisine maşallah diyeceğimi şaşırdım, mübarek teras değil hem tarla hem bahçe.

Serkan bey sahip olmadığınız bitki var mı:d

teraslarda gözüm hep kasımpatı arar. Sizinkilerin de maşallahı var hepsi çok güzeller, güle güle büyütün. ;)

ilginize alakanıza ve güzel sözleriniza çok teşekkür ederim. Her zamn beklerim terasıma inşallah sizizn bitkilerinizde benimkilerden güzel olur. Sevgilerimle

serkan_istanbul
27-07-2012, 02:19
serkan arkadaşım dün akşam üzeri başladım terasını gezmeye ancak şimdi bitirebildim her yazıyı her paylaşımı okumaya kalkınca sayfanızı ancak bitirebildim ama ne diycemi bilemiyorum yani tek kelimeyle sözün bittiği yer derler yaa işte öyle bir andayım kelimeler kifayetsiz kalıyor bitkilerinizin güzelliği ve eliniz maharetinden dolayı. Dünden beri geziyorum terasınızı ama sizde misafire böylemi davranılır? Poğaçaları çayları siz tek başınıza yiyorsunuz:)ama helal olsun her şeyin en güzelini hakediyorsunuz elleriniz dert görmesin inşallah hele paspasınıza bayıldım açıklamasını özelden yazarsanız sevinirim, haa eğer sayfanızda yazmanızın bir sakıncası yoksa burdanda yazabilirsiniz herşey için, bütün bu güzellikler için çok teşekkür ediyorum allah bizi bu güzelliklerden ayırmasın

çok teşekkür ederim güzel sözlerinizden dolayı. Paspasımı tığla ördüm kalın bir tığ derya tığı diyolardı 4 numaraydı sanırım ip istanbuldan alındı kürkçü handan. Ortadan başladım örmeye sık iğne yapıldı. Arada artırmalar yaptım o kadar zor deil göz kararı artırdım 1 günden kısa bir zamndada bitirdim. Arkadaşıma hediye ördüm onun evinde şuanda salonun ortasında kullanıyo. Sormak istedikleriniz olursa cevap vermeye çalışırım. Sevgiyle kalın.

GÜLSEN_
27-07-2012, 20:44
teşekkür ederim serkan bey ipi almaya istanbula gelemem ama burdada istemediğiniz kadar sakallı ip var kilo ile satılıyor hep görüyorum ama nasıl örüldüğü hakkında bilgi almak istedim bende yapıcam mutlaka tekrar teşekkürler. Ayrıca ördüğünüz yeleğinizin modeli de çok hoş ellerinize sağlık. Poğaçalar kekler walla 10 parmağında 10 marifet dedikleri bu oluyor sanırım, sevgiyle bol çiçekli günler

serkan_istanbul
27-07-2012, 23:14
teşekkür ederim serkan bey ipi almaya istanbula gelemem ama burdada istemediğiniz kadar sakallı ip var kilo ile satılıyor hep görüyorum ama nasıl örüldüğü hakkında bilgi almak istedim bende yapıcam mutlaka tekrar teşekkürler. Ayrıca ördüğünüz yeleğinizin modeli de çok hoş ellerinize sağlık. Poğaçalar kekler walla 10 parmağında 10 marifet dedikleri bu oluyor sanırım, sevgiyle bol çiçekli günler

O sakallı iplerden alacaksanız önceden içine kalın ip sararlardı uzun tüylü olanları var birde kısa tüylü. Benim en son aldığım ip kendinden kalın tüylü ve daha sağlam ve ağır oluyo örüldüğünde toplanmıyo. Alırken buna dikkat edin o yusden yazdım kürkçü handan aldım diye ;) mutlaka satıcıya alırlen belırtın içine ip sarılmadan örüle bilen iplerden olsun. sevgiler.

serkan_istanbul
28-07-2012, 21:33
Iyi akşamlar herkese bu akşam yeni bir tarife bende bir şeyler ekledim ve bunu yaptım.
1 adet bayat ekmek parçalara böldüm robottanda geçirilebilir. Yarım kabartma tozu, süt
ekmekler bir kaba alınır kabartma tozu koyulur. Ve ardından yavaş yavaş süt ilave edilerek bir hamur elde edilir. Kulak memesi kıvamında ellerinize yapışırsa hiç önemli deil. Daha sonra tepsi orta boy fırın tepsisi güzelce yağlanır. Hamur içine yayılır üzerinede az bir şey sıvı yağ dökülür ve elimizle tepsiye yeyılır piza hamuru şeklinde. Bu hamuru ister piza olara istersenizde benim yaptığım gibi patatesli iç hazırlanır damak zevkinize göre üzerine güzelce yayılır iki yumurta çırpılır üzerine güzelce dökülür. Daha sonra domates kırmızı biber ve yeşil biberle süslenir önceden ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir isteyen sıcakken kaşarda rendeleye bilir afiyet olsun. Ben pizzasınıda yapıyorum güzel oluyo. Ekmekleri çöpe asla atmıyorum ya tersımda kuşlara veriyorum **** bu şekilde değerlendiriyorum.

Maviş
31-07-2012, 14:11
Serkan- İstanbul Çiçekleriniz çok güzel çeri domatesiniz, biberleriniz, patlıcanlarınız, kaktüslerini ve sukulentleriniz ve diyer bitkileriniz Maşallah Maşallah nazar deymesin. Terasta çiçek ve diyer tüm bitkilerinize bakmak çok zor. Canı gönülden bir bahçenizin olmasını diliyorum.
322546

Asya Ceylan
31-07-2012, 14:24
Bir maşallah da benden ;)

322548

esk nisagül
01-08-2012, 01:33
Sayın serkan tebriklerrrrr
günümüzde bir çok insan ekmeği poşet,poset çöpe atarken sizin böyle bir tablo çizmenizi
ayakta alkışlıyorum siz gerçekten duyarlı bir insansınız
şahsen ekmeğimi çöpe atmıyorum en azından bir bardak sütle ıslatıp bahçemdeki hayvanlarıma vermek beni mutlu ediyor
saygılar

serkan_istanbul
05-08-2012, 00:13
Maviş2, asya ceylan ve esk nisagül çok teşekkür ederim yüreğinize sağlık sevgiyle kalın.

Canan
05-08-2012, 21:17
Serkan Bey daha önce de gezmiştim terasınızı ama son bir iki ay koyduğunuz görseller nefesimi kesti desem yeridir. Bu teras değil, harikalar diyarı. Bir yerinden elf, hobbit birşey çıkacak gibi. Yemek de muazzam görünüyor, on parmağında on marifet... Sizi takibe aldım, belki bana da bulaşır :)
Yakupcan' ın uyandırma stiline ne güldüm. Çok yaşayın...

serkan_istanbul
06-08-2012, 23:35
teşekkür ederim canan beğenmenize sevindim. Aslında şimdilerde maşallah tam bir orman oldu
rahat dolaşamıyorum bile koca teras sanki bitkilerden kayboldu. yarım bıraz resim yükleyeyim de görün.

Canan
07-08-2012, 11:26
teşekkür ederim canan beğenmenize sevindim. Aslında şimdilerde maşallah tam bir orman oldu
rahat dolaşamıyorum bile koca teras sanki bitkilerden kayboldu. yarım bıraz resim yükleyeyim de görün.
Yeni fotoğraflar harika olur, hemde önerilerizle balkonuma alıp, gözüm gibi baktığım sardunyalarım, tatil dönüşü ölmeye başlamışken üzüntümü sizin terasta atarım. Bakacak birini ayarlamıştım, aşırı bakmış , çürümeler köklerden dallara çıkmış bile 10 günde. Sizinkileri seyredip seveyim bari.

serkan_istanbul
10-08-2012, 13:52
istanbuldan izmire geldim bugün ikinci günüm teras anneme emanet

serkan_istanbul
27-08-2012, 09:26
Resim yüklemeyeli baya olmuş. Öncelikle semizotu çiçeğimle başlıyorum. Küçücük bir dal olarak ekmiştim. 2 ay içinde geldiği nokta resimdeki gibi iki koca saksı yalnız anlamadıgım renk olarak açık pembeydi ama kendileri iki renk açıyo tek kökte dalsız budaksız bir şeydi yapı markette. Çalışan arkadaşımdan isteyip aldım.

serkan_istanbul
27-08-2012, 09:43
Sırada izmirden getirdiğim bir kaç bitkim var bu resimler balkon ve salondan terasta da var onları daha sonra ekleyeceğim.

serkan_istanbul
27-08-2012, 09:48
şimdi sırada bir bitki var onuda 20 gün önce sokakta terk edilmiş bir halde bulan bir arkadaşım getirdi. Gazetecinin önüne bırakıp gitmişler diyeceğim atılmış demeye dilim varmıyo. Susuzluktan buruş buruştu şuanda evde ama ne sever bilmem. Bol aydınlık bir yere koydum toparlandı.

Canan
27-08-2012, 11:37
Hayret ediyorum ne çok bitki atılıyor, hadi hayvanları terkediyorlar anladık (anlamadık ama); hepitopu bir köşede duracak, bardağında kalan suyu bile versen olur, gözünün önünde güzel bir şey, dursun işte. Gerçekten benim insanlara bakışım gitgide kötüleşiyor; istiyorlar ki sadece kendileri yaşasın, sadece kendileri konuşsun, sadece kendileri ve kendi düşünceleri varolsun. Zaten bana kalsa hepsini beton duvarlar arasına kapatır, etraflarına da bolca ayna koyardım. Bunu attı dünyadan daha fazla yer kaptı, yerine de kendi fotosunu koymuştur.

eoe1234
27-08-2012, 20:29
Haklısınız sevgili canan.Bizim sitede bahçede otlar vardı temizledik kazdık güller ektik,güllerimiz tam açtı komşumuz rahatsız olmuş çıkartırdı çiçekliyken taş döşetmiş.Yani insanlar çiçek ve hayvanları sevmiyor dünya onlara ağit üzülmemek elde değil sevgiler.

Canan
27-08-2012, 21:01
Haklısınız sevgili canan.Bizim sitede bahçede otlar vardı temizledik kazdık güller ektik,güllerimiz tam açtı komşumuz rahatsız olmuş çıkartırdı çiçekliyken taş döşetmiş.Yani insanlar çiçek ve hayvanları sevmiyor dünya onlara ağit üzülmemek elde değil sevgiler.
Şimdi Serkan Bey'in başlığını meşgul ettik ama ne yapalım o da fotoğraflar için bu kadar bekletmeseydi, beklerken laflıyoruz. :) Ben diyorum ağaçlar net bize siteler yapsın, toplaşıp otururduk ne güzel komşu komşu :) Mesela ben hemen Serkan Bey'in yan terasını pardon bahçesini (!) alır sebeplenirdim :)

serkan_istanbul
28-08-2012, 11:23
Iki arkadaşımada teşekkür ederim sayfama her zamn beklerim asla meşkul etmediniz sevindirdiniz sevgiler sn canan ve eoe 1234 hayvanları ve bitkileri sevmeyen insanlarıda sevmez o siteye taş döşeten kişi iyiki benle aynı yerde oturmuyo

serkan_istanbul
28-08-2012, 11:34
Evet şimdide terasımdan bir kaç resim öncelikle izmir güzelleri ısırgana benzeyen limon otu izmir migrostan aldım hatta şaşırdım organik sebzelerin arasında saksısıyla dolaptaydı. karanfiller biri somon renkli keremede benziyodu diğeri kırmızı, mercan köşk kokusu harika ve son olarak mercan çiçeği kırmızı. limon otu çayda bazı tatlılarda ekşi tat sevmıyorsanız kullanılabiliyor limon aroması katıyo.

serkan_istanbul
28-08-2012, 12:00
devam edeyim bir kaç resim daha begonyalarım ilksen hanımın gönderdiği mor telgraf keyifli, buz çiçeğim, yaprak güzelim ve sardunyalarım

serkan_istanbul
28-08-2012, 12:11
devam edeyim.

serkan_istanbul
28-08-2012, 12:18
minyatür gülüm, ateş dikenim, meleklerin borozanı datura ve horoz ibiği tohumdan kendi çıktı datura ve meleklerin borozanı zafer abiden ikisininde keyfi yerinde gövdeleri kalınlaştı ve kocaman oldular resimde ufak çıktılar.

Canan
28-08-2012, 12:24
Serkan Bey çok zarif ve anlayışlısınız, vaktiniz olursa Rescue Ink takımını duymadıysanız seyretmenizi öneririm. İri kıyım, dövmeli adamlar etraftan hayvanlara eziyet ihbarlarına gidiyorlar. Şiddet asla yok tabi ama o insanlar kapılarını açıp karşılarında iri-yarı, asık suratlı adamları görünce birden hayvansever (!) oluyorlar. Çok zevkli.
Ben de hayvan ve diğer türler için bir tim kurulmasını istiyorum. Hemen katılırım.
Şimdi gider taşları kırıp, çiçek eker, iri-kıyım arkadaşlarımızın eğitim (!) vermesini sağlardık. Seyretmeyenler mutlaka seyretsin.
Fotoğrafların devamını heyecanla bekliyorum.

ilksenozturk
28-08-2012, 12:25
terasınızın gür,kalabalık ve hafif karman çorman bir havası var
hali çok doğal, çok güzel

daha çok genel görünüş fotoğrafı yükleyin lütfen :)

serkan_istanbul
28-08-2012, 12:29
terasınızın gür,kalabalık ve hafif karman çorman bir havası var
hali çok doğal, çok güzel

daha çok genel görünüş fotoğrafı yükleyin lütfen :)
çok teşekkür ederim. Genel görünüş resmi çekemiyorum cidden yürüyecek yer yok gibi hatta yıkayamıyorum bile kırılırlar korkusuyla. Bir kaç bitkimide budadım mesela altın çilek o kadar çok meyve verdi dallandı bazı dallarını kesmek zorunda kaldım. Kalabalık halini seviyorum bitkilerim de galiba beni seviyo hiç utandırmadılar beni. Biberlerden o kadar yedikki anlatamam pazardan biber almıyorus yetiyor bize domateslerimde öyle. sevgiler ilksen hanım çok teşekkür ederim.

serkan_istanbul
28-08-2012, 12:33
Serkan Bey çok zarif ve anlayışlısınız, vaktiniz olursa Rescue Ink takımını duymadıysanız seyretmenizi öneririm. İri kıyım, dövmeli adamlar etraftan hayvanlara eziyet ihbarlarına gidiyorlar. Şiddet asla yok tabi ama o insanlar kapılarını açıp karşılarında iri-yarı, asık suratlı adamları görünce birden hayvansever (!) oluyorlar. Çok zevkli.
Ben de hayvan ve diğer türler için bir tim kurulmasını istiyorum. Hemen katılırım.
Şimdi gider taşları kırıp, çiçek eker, iri-kıyım arkadaşlarımızın eğitim (!) vermesini sağlardık. Seyretmeyenler mutlaka seyretsin.
Fotoğrafların devamını heyecanla bekliyorum.

Mutlaka bakacağım teşekkür ederim. zaten heryer taş beton bende gelirrim taşları sökmeye bahçe taş deil bitkilerle dolu olmalı . Çocuklara hayvan ve bitki sevgisi aşılamalı ki ilerde söküp kesip yakmasınlar . taşların arasında malesef bu olmaz.

serkan_istanbul
28-08-2012, 19:25
bir kaç resim daha eklemeliyim. Semiz otu çiçeğim bu seferde iki renkli olarak açtı şaştım kaldım. Açık pembe küçücük bir daldı kendileri.

Canan
28-08-2012, 20:10
Serkan bey dışarıdan domates almadığınızı söylemişsiniz. Sizce konserve de yapmak üzere tüm sene için kaç kök gerekir?
Sizden vaktiniz olduğunda terasın sonbahar-kış hazırlığını nasıl yaptığınızı da anlatmanızı rica etsem. Çok çeşidiniz var, güzel bir kaynak olur. Teşekkürler..

serkan_istanbul
28-08-2012, 20:18
Dışardan domates alıyorum. Biber almıyoruz. Benim domateslerim çeri baya verimli fakat yemekler için domates alıyorum, salata için gerek olmuyo. Teşekkür ederim ilginize.

Vallahi özel bir hazırlık yok bende sonbaharda biber ve domatesler saksıdan çıkarılıyo toprak asla boşaltılmıyor köklerini genelde bırakıyorum kış boyunca çürüyo. Bunun dışında biraz azotlu ve kompoze gübre kullanıyorum biber ve domateslerin yerlerine roka tere ve soğan dikiyorum. Genelde saksılarımı ilk baharda alt üst ediyorum. bu arada boş saksılarımada evdeki sebze artıklarından biriktirip döküyorum. Mesela patates kabukları ve benzeri artıkları rondodan geçiriyorum çay poasalarınıda biriktirip topraklarıma döküyorum. bunun dışında bir hazırlığım yok biberler meyveye durduğunda kopan yaprakları yine evdeki bazı sebze artıklarını biberlerin dibine koyuyorum. biraz karışık oldu ama insallah anlata bilmişimdir.

Canan
28-08-2012, 22:42
Röportaj gibi oldu biraz ama :) hangi bitkileri kışın içeriye alıyorsunuz? Terasa sera kuruyor musunuz ?