Bağlan

View Full Version : serkan_istanbul / teras

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6

serkan_istanbul
11-09-2011, 11:23
zıpçıktım ilk çiçeğini açtı. sellukamda tomurcukta güzel bir pazar. Herkesede iyi pazarlar.

serkan_istanbul
13-09-2011, 11:14
Hayırlı günler... birkaç resim yüklemek istiyorum.
kaktüsüm ikinci çiçeğinide açtı..

serkan_istanbul
13-09-2011, 11:17
birkaç resiim daha balkabağımı kopardım çok büyümedi saksıda ama oldu..

serkan_istanbul
13-09-2011, 11:21
evet balkabağım sırada

serkan_istanbul
13-09-2011, 11:23
birkaç resim daha

serkan_istanbul
13-09-2011, 11:25
şimdilik bu kadar sayfama ziyarete gelen herkese teşekkür ederim sevgiyle kalın.

iris41
14-09-2011, 22:15
Ellerine saglık Serkan bey cok güzeller bal kabagın tatlısı yapıldımı tadından yenmez :p azım sulandı tarcın ve hindistancevisi üzerine .güle güle keyfini sür

serkan_istanbul
15-09-2011, 11:34
Ellerine saglık Serkan bey cok güzeller bal kabagın tatlısı yapıldımı tadından yenmez :p azım sulandı tarcın ve hindistancevisi üzerine .güle güle keyfini sür

yok yapılmadı teşekkür ederim.

serkan_istanbul
23-09-2011, 13:18
selukamın açmış hali ne kadar güzel bir kokusu var tohumdan yetişti....ve diğer birkaç bitkim.

serkan_istanbul
23-09-2011, 13:20
bir kaç resim daha.

serkan_istanbul
23-09-2011, 13:22
devam

serkan_istanbul
23-09-2011, 13:25
Bir iki tane kaldı bu günlük yeter.

sevim4
23-09-2011, 14:46
Sevgili serkan,hepisi bir birinden güzel selluka kaç yıllık? benim sellukam iki yıllık hiç açmatı.
Neden bilmiyorum.

Dudi
23-09-2011, 14:48
Sondan üçüncü fotoda gördüklerim alıçmı acaba ?

serkan_istanbul
23-09-2011, 16:06
Sevgili serkan,hepisi bir birinden güzel selluka kaç yıllık? benim sellukam iki yıllık hiç açmatı.
Neden bilmiyorum.
Teşekkür ederim sellukam tohumdan yıllık deil vallahi. Ama çok çiçek var üstünde kokusuda muhteşem. mart gibi sanırım ekim yapmıştım. sevgiler.

serkan_istanbul
23-09-2011, 16:07
Sondan üçüncü fotoda gördüklerim alıçmı acaba ?
Ateş dikeni. sevgiler sayın dudi.

senemr
23-09-2011, 18:34
Serkan bey sellukanız çok güzel çiçek açmış,terasınızda çok çeşitli bitkileri çok güzel yetiştirmişsiniz tebrik ederim sizi.

serkan_istanbul
23-09-2011, 22:36
Serkan bey sellukanız çok güzel çiçek açmış,terasınızda çok çeşitli bitkileri çok güzel yetiştirmişsiniz tebrik ederim sizi.
teşekkür ederim. ziyaretiniz sevindirdi. sevgiyle kalın.

ykolko
28-09-2011, 13:00
Sayın Serkan_istanbul terasınıdaki yeşilin tonları ve diğer tüm renklerin oluşturduğu güzelliğe hayran kaldım,tüm bitkilerinizde çok mutlu görünüyor.
Bu güzellikler içinde sağlıklı günler dilerim.

serkan_istanbul
01-10-2011, 11:03
Sayın Serkan_istanbul terasınıdaki yeşilin tonları ve diğer tüm renklerin oluşturduğu güzelliğe hayran kaldım,tüm bitkilerinizde çok mutlu görünüyor.
Bu güzellikler içinde sağlıklı günler dilerim.
çok teşekkür ederim...

serkan_istanbul
02-10-2011, 15:14
hayırlı pazarlar bir kaç resim daha eklemeliyim.Fırça çalısı iş başında ikinci defa renklenecek.

serkan_istanbul
02-10-2011, 15:16
birkaç resim daha ekleyeyim. Bu çiçeklerde yer elmasına ait çok güsel açtı boyu yaklaşık bir metreden fazla iyi gelişti. Küçük bir yumrudan

serkan_istanbul
02-10-2011, 15:21
biraz daha sonbahardada güzel terasım. kasım patılarımıda eklıycem 15 saksı oldular. kendim çoğalttım dallarından

serkan_istanbul
02-10-2011, 15:23
Bu günlük bu kadar yeterli sevgiyle kalın.

sevim.K
02-10-2011, 17:01
Selluka müthiş serkan istanbul. Çiçek bereketi var emeklerine sağlık:)

serkan_istanbul
03-10-2011, 11:58
Selluka müthiş serkan istanbul. Çiçek bereketi var emeklerine sağlık:)
çok teşekkür ederim. bu arada zıpçıktılar açıyolar 4 tomurcuk var.

serkan_istanbul
03-10-2011, 11:59
ilginize çok teşekkür ederim. ziyaretiniz sevindirdi. sevgiyle kalın.

toprak
03-10-2011, 15:21
Merhaba serkan_istanbul,
Terasınızı gördüm, bayıldım. Çiçekleriniz güzel güzel açmış. Hepsi yerini sevmiş. Kasımpatılarınız da tomurcuklanmış. Açtıklarında fotolarını koymayı unutmayın. Gelip kontrol edeceğim:)
Selamlar, sevgiler ve de tebrikler. Toprak.

serkan_istanbul
21-10-2011, 19:00
herkese iyi akşamlar..

sevim4
22-10-2011, 09:18
Kasım patılarınız pekde güzel efendim.

serkan_istanbul
22-10-2011, 14:26
Kasım patılarınız pekde güzel efendim.
Çok teşekkür ederim. sevgiler sevim hanım.

toprak
24-10-2011, 12:17
Kasımpatılarınız çok güzel açmaya başlamış.
Geçen fırtınadan etkilenmemişler.
Bir iki hafta içinde iyice açarlar.
Tebrik ederim. Hoşçakalın,
Toprak

ilksenozturk
24-10-2011, 12:21
kasımpatılarınız çok güzel, yeni keşfettiğim bitkilerdendir, renk renk ve çok güzeller.
ellerinize sağlık, güle güle çoğaltın :)

serkan_istanbul
25-10-2011, 10:31
sn ilksen ve toprak çok teşekkür ederim. Onları ben sevdikçe daha çok fırtınalar atlatacaklar daha doğrusu allah sağlık verdikçe bitkilerimle ben daha ne fırtınalar göreceğiz. Ben onları sevdikçe onlara değil rüzgar başka etkenlerde dokunamayacak. çok seviyorum onları çok. sevgiyle kalınız

berrinb
30-10-2011, 00:50
Sevgili Serkan İstanbul,,siz neler yapmışsınız,Tanrı aşkına ....Olağanüstü görüntülerle gece gece içim açıldı.. 50 m2 de bir cennet yaratmışsınız....Vallahi şok üstüne şok geçirdim:)) Yani bu kadar olur. Enva ı çeşit harika çiçekleriniz , kaktüsleriniz,kabaklar enginar ,domatesler narlar ,....vallahi ben bahçelerde bu kadar sıhhatli meyve ve çiçek yetiştiremedim..selluka yı bile açtıramadım..tomurcuk yapı yapıp döküldü...Velhasılı çiçeğini göremeden öleceğim galiba:)) O kadar da merak etmiştim ki:)
Enginar dahi meyvesini vermiş..Anlaşılan bitki ve çiçek aşkınız çok fazla ..Ama onlarında sizi çok sevdiklerine eminim..Yoksa bu kadar verimli olamazlar:))
Vallahi kardeşim harikasınız harika...Ellerinize sağlık..Renk cümbüşünüz terasınızdan hiç eksik olmasın diyorum...Geliboluda sokakta bulduğunuz sardunya duruyorsa ,bir resmini eklerseniz sevinirim...Bu olaya bayıldım..bende sokakta gördüğüm atılmış budaklara hiç kıyamam da toplar alırım çünkü... Selamlar ve sevgiler size..

mrduran
30-10-2011, 13:18
Merhabalar efendim,

Maşallah, nelere kâdir insanoğlu, şahsınızda anladım bunu. Çok güzel çabalar ve sonuçları.

Sayfanın adı bence ''Tarzan'' ın terası olmalıydı. 50 M2 de o çeşitlilik, bakım, sulama, ancak Tarzancılık gerektiren bir şey, muhteşemsiniz efendim. Balkonlar da dolmuş, iptal. Sanırım evde oklava bulundurmuyorsunuz, eşiniz ulaşmasın diye:))

İyi bayramlar, ailece sağlık, mutluluklar dilerim.

Saygılarımla lütfen.

serkan_istanbul
30-10-2011, 13:57
Merhabalar efendim,

Maşallah, nelere kâdir insanoğlu, şahsınızda anladım bunu. Çok güzel çabalar ve sonuçları.

Sayfanın adı bence ''Tarzan'' ın terası olmalıydı. 50 M2 de o çeşitlilik, bakım, sulama, ancak Tarzancılık gerektiren bir şey, muhteşemsiniz efendim. Balkonlar da dolmuş, iptal. Sanırım evde oklava bulundurmuyorsunuz, eşiniz ulaşmasın diye:))

İyi bayramlar, ailece sağlık, mutluluklar dilerim.

Saygılarımla lütfen.

çok teşekkür ederim. hoş geldiniz terasıma. mutlu oldum. bu arada ben bekarım hiç evlenmedim . sevgıler hayırlı bayramlar.

serkan_istanbul
30-10-2011, 14:01
Sevgili Serkan İstanbul,,siz neler yapmışsınız,Tanrı aşkına ....Olağanüstü görüntülerle gece gece içim açıldı.. 50 m2 de bir cennet yaratmışsınız....Vallahi şok üstüne şok geçirdim:)) Yani bu kadar olur. Enva ı çeşit harika çiçekleriniz , kaktüsleriniz,kabaklar enginar ,domatesler narlar ,....vallahi ben bahçelerde bu kadar sıhhatli meyve ve çiçek yetiştiremedim..selluka yı bile açtıramadım..tomurcuk yapı yapıp döküldü...Velhasılı çiçeğini göremeden öleceğim galiba:)) O kadar da merak etmiştim ki:)
Enginar dahi meyvesini vermiş..Anlaşılan bitki ve çiçek aşkınız çok fazla ..Ama onlarında sizi çok sevdiklerine eminim..Yoksa bu kadar verimli olamazlar:))
Vallahi kardeşim harikasınız harika...Ellerinize sağlık..Renk cümbüşünüz terasınızdan hiç eksik olmasın diyorum...Geliboluda sokakta bulduğunuz sardunya duruyorsa ,bir resmini eklerseniz sevinirim...Bu olaya bayıldım..bende sokakta gördüğüm atılmış budaklara hiç kıyamam da toplar alırım çünkü... Selamlar ve sevgiler size..
Çok teşekkürler hoş geldiniz terasıma. Çok seviyorum bitkilerimi onlarsız bir hayat yok bana. sardunya fotosunu koyacağım. dayanamıyorum nerde bulsam kenarda köşede atılmış bitki alıyorum. sardunyada öyleydi çöpe atılmıştı yol kenarında. alıp şans veriyorum belki olur diye. sevgıler

serkan_istanbul
30-10-2011, 14:17
Gelibolu da sokaktan aldığım sardunyam. en son çektiğim. Budandı hatta komşumada verdim dallarından onun bahçesindede çok mutlu.. Yetim çocuk gibiydi ben onu evlat edindim o mutlu bende çok mutluyum. çok güzel bir yavrucak, ve yavru ağzı renk...

serkan_istanbul
30-10-2011, 14:22
bir kaçta yeni çektiğim resimlerimden terastan. Kasımpatılarım.

serkan_istanbul
30-10-2011, 14:26
Tere roka kıvırcık turp ve maydanozlar dikim yapıldı.

serkan_istanbul
30-10-2011, 14:28
bir kaç resim daha ekleyeyim. 28 falan yaşında narım, çok güzel kokan gülüm, aslan ağzım yine geliboludan bir bahçeden aldım tohumlarını, ve alisyumlar beni hiç üzmüyolar.

serkan_istanbul
30-10-2011, 14:31
devam. telgıraf çiçeği yine onuda yolda buldum çoğaldı büyüdü, aslan ağzım sarıydı ama değişti, beni üzmeyenlerden mineler ve en sondada kadife çiçeklerim.

serkan_istanbul
30-10-2011, 14:35
son resimlerim artık.

umutyolcusu
30-10-2011, 15:50
Bu mevsimde bu canlılık,maşaallah diyorum o kadifelere,güle ve kasımpatı hariç diğerlerine.Benim çiçeklerim ne halde kim bilir.İki haftadır ilk görev yerim olan Dumulupınar'dayım.Artık bayramlık gidince hasret gideririm bol bol.

Ellerinize sağlık,kolay gelsin.Kışlıklarda yetişmeye başlamış,afiyetle yersiniz inşaallah.

serkan_istanbul
30-10-2011, 18:17
Bu mevsimde bu canlılık,maşaallah diyorum o kadifelere,güle ve kasımpatı hariç diğerlerine.Benim çiçeklerim ne halde kim bilir.İki haftadır ilk görev yerim olan Dumulupınar'dayım.Artık bayramlık gidince hasret gideririm bol bol.

Ellerinize sağlık,kolay gelsin.Kışlıklarda yetişmeye başlamış,afiyetle yersiniz inşaallah.

Çok teşekkür ederim. İnşallah sizinkilerde üzmemiş olurlar sizi sevgıler

mrduran
30-10-2011, 18:48
:)))

Sayın Kardeşim;

Acaba ALLAH mı söyletti benim gibi abdal' a.
Elbet vardır bir hikmeti, eğer ki siz gökten inmediyseniz zembille.

Tüm ölmüşlerimizin ruhu şâd olsun inşallah.
Siz bence balkonları boşaltın şimdiden. Oklavayı da hazırlayın, verin yaşayan bir büyüğünüze:))

Saygılarımla lütfen.

serkan_istanbul
30-10-2011, 19:08
:)))

Sayın Kardeşim;

Acaba ALLAH mı söyletti benim gibi abdal' a.
Elbet vardır bir hikmeti, eğer ki siz gökten inmediyseniz zembille.

Tüm ölmüşlerimizin ruhu şâd olsun inşallah.
Siz bence balkonları boşaltın şimdiden. Oklavayı da hazırlayın, verin yaşayan bir büyüğünüze:))

Saygılarımla lütfen.

gökten zembille inmesemde özel indim ve her insanda kendine özeldir. ölmüşlerimiz nurlar içinde yatsın annemle yasıyorum babam rahmetli. balkonlar hep dolu kalacak oklavada gerek kalmayacak sevgıyle kalın...

mrduran
30-10-2011, 20:04
Lütfen,

Yanlış anlaşıldım sanırım. Sadece iyi niyet ile geleceğe atıf yapmaya çalıştım.

Özür ve saygılarımla lütfen.

serkan_istanbul
31-10-2011, 14:16
Lütfen,

Yanlış anlaşıldım sanırım. Sadece iyi niyet ile geleceğe atıf yapmaya çalıştım.

Özür ve saygılarımla lütfen.

asla kırılma darılma yanlıs anlaşılma yok rica ederim. eğer ben sizi üzdüysem özür dilerim. samimiyetinizden eminim sevgiyle kalın.

senyokken
31-10-2011, 15:10
mine dediğiniz bitkiniz çok güzel. Yaprakları mineye pek benzemiyor bilen arkadaşlar varsa yazar mı bu bitkinin ismini merak ettim.. saygılar ellerinize sağlık hepside çok güzel..

toprak
31-10-2011, 16:22
Tere roka kıvırcık turp ve maydanozlar dikim yapıldı.

Merhaba serkan_istanbul,
Dün eklemiş olduğunuz çiçekler gönlümüzü hoş etti teşekkür ederiz.

Bende sebze ekmeyi düşünüyorum. Çarliston biber, maydanoz ve roka...
Kapalı balkonum var ama özel ısıtması yok. Gerçi donmuyor çünkü kombi de aynı balkonda. Acaba tohumlar için uygun zaman mı?
sevgiler,

Toprak

mrduran
31-10-2011, 16:33
Değerli Kardeşim,

Teşekkür ederim nezâketinize, ferahlattınız beni.

Terasınızı ilgi ve zevk ile izleyeceğim. Arada gene böyle gaf yaparsam, hoş göreceğinden de eminim artık.

Annenize ve size hürmetler, sağlıcakla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

serkan_istanbul
31-10-2011, 19:45
[QUOTE=toprak;875071]Merhaba serkan_istanbul,
Dün eklemiş olduğunuz çiçekler gönlümüzü hoş etti teşekkür ederiz.

Bende sebze ekmeyi düşünüyorum. Çarliston biber, maydanoz ve roka...
Kapalı balkonum var ama özel ısıtması yok. Gerçi donmuyor çünkü kombi de aynı balkonda. Acaba tohumlar için uygun zaman mı?
sevgiler,

Toprak[/QUOTEmaydanoız roka tere dikim yapılabilirde biber hiç denemedim bu mevsimde birşey söyleyemem o yüzden. ayrıca ıspanak pazı dikimi yapa bilirsiniz. sevgiyle kalın ilginize ziyaretinize teşekkür ederim

serkan_istanbul
31-10-2011, 19:47
Değerli Kardeşim,

Teşekkür ederim nezâketinize, ferahlattınız beni.

Terasınızı ilgi ve zevk ile izleyeceğim. Arada gene böyle gaf yaparsam, hoş göreceğinden de eminim artık.

Annenize ve size hürmetler, sağlıcakla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

bende çok teşekkür ederim ziyaretiniz beni mutlu edecektir beklerim terasıma sevgiyle kalın.

berçin
31-10-2011, 22:51
sn.Serkan İstanbul,bitkilerinizin maşallahı var. Hepside çok güzel,özellikle nar ağacınız inanılmaz. Bir de derler ki saksı da meyva ağacı uzun ömürlü olmaz, maşallah.

serkan_istanbul
01-11-2011, 04:56
sn.Serkan İstanbul,bitkilerinizin maşallahı var. Hepside çok güzel,özellikle nar ağacınız inanılmaz. Bir de derler ki saksı da meyva ağacı uzun ömürlü olmaz, maşallah.
Çok teşekkür ederim. sevgiler

Güler
01-11-2011, 05:43
Sevgili serkan istanbul, terasındaki renk cümbüşü sabah sabah içimi ferahlattı.
Benim de fırça çalısında 3-5 çiçek var, ne de zamansız değil mi?

Kasımpatıların da çok hoşuma gitti, güle güle zevkle seyret-tadını çıkart.

(Bu ayın sonunda Mine Pakkaner'in İstanbul'da eğitim toplantısı var, başlığı kaçırma takip et. Bekliyoruz)

serkan_istanbul
02-11-2011, 23:53
Sevgili serkan istanbul, terasındaki renk cümbüşü sabah sabah içimi ferahlattı.
Benim de fırça çalısında 3-5 çiçek var, ne de zamansız değil mi?

Kasımpatıların da çok hoşuma gitti, güle güle zevkle seyret-tadını çıkart.

(Bu ayın sonunda Mine Pakkaner'in İstanbul'da eğitim toplantısı var, başlığı kaçırma takip et. Bekliyoruz)

Çok teşekkür ederim güler abla seni terasımda görmek mutlu etti beni sevgiler

serkan_istanbul
04-11-2011, 12:46
herkese şimdiden hayırlı bayramlar. son üç resimdeki fideler ilksen hanım tarafından yollandı çok teşekkür ediyorum nezaketinden dolayı telgıraflar.

serkan_istanbul
04-11-2011, 12:49
bir iki daha bayram şekeri tadında .. son iki sardunya dalı yoldan bulundu sonuncusu ise geliboludan aldığım yani yolda bulduğum sardunyam.

ilksenozturk
04-11-2011, 15:00
herkese şimdiden hayırlı bayramlar. son üç resimdeki fideler ilksen hanım tarafından yollandı çok teşekkür ediyorum nezaketinden dolayı telgıraflar.

mor ve gümüş telgraf çiçeği biraz hırpalanmış sanırım yolda ama hiç endişeniz olmasın çok kolay tutarlar. diğer ikisi binlerin annesi ve callisia fragans. onlar da yetiştirmesi çoooook kolay bitkilerdendir.
güle güle büyütün :)

serkan_istanbul
04-11-2011, 19:06
mor ve gümüş telgraf çiçeği biraz hırpalanmış sanırım yolda ama hiç endişeniz olmasın çok kolay tutarlar. diğer ikisi binlerin annesi ve callisia fragans. onlar da yetiştirmesi çoooook kolay bitkilerdendir.
güle güle büyütün :)

çok tesekkur ederım tekrar saolunuz

serkan_istanbul
07-11-2011, 14:56
mine dediğiniz bitkiniz çok güzel. Yaprakları mineye pek benzemiyor bilen arkadaşlar varsa yazar mı bu bitkinin ismini merak ettim.. saygılar ellerinize sağlık hepside çok güzel..

bahsettiğim bitkim verbana mine çiçeği diğer alisyumlarada halk arasında mine diyolar karıstyırmıs olabılırmısınız. sevgıyle kalın

serkan_istanbul
24-11-2011, 10:44
Herkese iyi günler.. Aşı yaptığım kaktüslerim. kırmızı olan kaktüste ben aşıladım başka bir yere aşılıydı kurumak üzereydi kurtuldu ve diğerleri.

serkan_istanbul
24-11-2011, 14:40
resimler aşılarım

umutyolcusu
24-11-2011, 17:36
Maşaallah elinizden de her şey geliyor,bu aşılar tuttu değil mi?Ben başaramadım maalesef bu işi.

serkan_istanbul
24-11-2011, 21:05
Maşaallah elinizden de her şey geliyor,bu aşılar tuttu değil mi?Ben başaramadım maalesef bu işi.

sanırım tuttular küçük filizleri var yılbaşıların diğerleride gayet sağlıklı şimdilik. tekrar deneyin bence internetten araştırdım ilk kez yapıyorum. inşallah başardım. sevgiler.

umutyolcusu
25-11-2011, 23:01
İki tane aşılı kaktüsümün anaç kısmı çürüdüğü için denemiştim kesip ama nedense tutmuş gibiyken bir zaman sonra kurudu gitti.Şimdi tüm bitkilerimden ve evlerimden uzak bu gurbet elden ne zaman memelekete kesin geri dönersem o zaman deneyebilirim belki:(

Aman sizin aşılara nazar değmesin bu arada:)

serkan_istanbul
30-11-2011, 17:10
kasımpatılarım..

serkan_istanbul
30-11-2011, 17:13
devam birkaç resim daha

serkan_istanbul
30-11-2011, 17:16
devam

serkan_istanbul
30-11-2011, 17:19
Birazda yeşilliklerim yemelik.

serkan_istanbul
30-11-2011, 17:21
Birazda yeşilliklerim yemelik. roka tere turp kıvırcıklarım var yaz aylarında bıber kıs aylarında bunlar yakında topraklar sıkılıp kaçacak benden ;)

cemo
30-11-2011, 17:45
Tebrik ederim sizi, aşıda başarılı olmuşsunuz. Ben cesaret bile edemedim.

Terasınızda yok yok maşallah, kasımpatılar bu ayın favorileri. Ellerinize sağlık.

günebakan
30-11-2011, 18:49
Bitkilerinizin hepsi ayrı bir güzel İstanbul'da yapılan seminer de Serkan beyin arkadaşı ile konuşmalarına kulak misafiri oldu meğer daha ne marifetleri varmış:))))

serkan_istanbul
30-11-2011, 20:28
Tebrik ederim sizi, aşıda başarılı olmuşsunuz. Ben cesaret bile edemedim.

Terasınızda yok yok maşallah, kasımpatılar bu ayın favorileri. Ellerinize sağlık.

Çok teşekkür ederim saolun

serkan_istanbul
30-11-2011, 20:32
bitkilerinizin hepsi ayrı bir güzel istanbul'da yapılan seminer de serkan beyin arkadaşı ile konuşmalarına kulak misafiri oldu meğer daha ne marifetleri varmış:))))

teşekkür ederim sevgiyle kalınız evet marifetler saymakla bitmiyo maşallahım var napim elimden hersey gelıyo;)

berrinb
02-12-2011, 01:16
Sevgili Serkan istanbul,balkonunuz yine çok gözalıcı....Vallahi tebrikler kardeşim....bu kadar çeşidi nasılda güzel yetiştirmişsiniz...Gelibolu da yoldan bulunan sardunyanın rengi ve formu harikaymış..bİyiki size rastlamış .. Kaktüsleriniz mineler, hangi birini sayayım..hepsi birer harika olmuş:))...Kasımpatları ,topakta bile bu kadar güzel olamıyorlar..Sizdekiler maşaallah felaket açmışlar..Vallahi doğruyu söylemek gerekirse birinde içim kaldı.294 .mesajınızdaki 5. kaderedeki o portakalrenkli olan...Ben o biçim ve rengi hiçbir yerde görmedim...Aldığınız yeri yazarsanız mutlu olurum...Tanrı nazardan saklasın,fevkalade bir terasınız var...Ellerinize sağlık....Sevgiler :))

serkan_istanbul
04-12-2011, 09:02
hayırlı pazarlar herkese terasımdan bazı resimleri yüklemek istiyorum.şeftali aağacım, bodur armudum diğer şeftalim ve malta eriğim yani yeni dünya ve alisyumlarım

musbet
13-12-2011, 19:37
Sayın serkan_istanbul bitkileriniz, çiçekleiniz, sebzeleriniz herşey bir harika ne kadar çok bitkiniz var, hepsiyle ilgilenmek bi hayli zaman alıyor olmalı.
ayrıca kaktüslerinizde harika bence kaktüsler bölümünde sergilenmeyi hakediyorlar.
elinize ve emeğinize sağlık.

serkan_istanbul
13-12-2011, 20:20
Sayın serkan_istanbul bitkileriniz, çiçekleiniz, sebzeleriniz herşey bir harika ne kadar çok bitkiniz var, hepsiyle ilgilenmek bi hayli zaman alıyor olmalı.
ayrıca kaktüslerinizde harika bence kaktüsler bölümünde sergilenmeyi hakediyorlar.
elinize ve emeğinize sağlık.
çok teşekkür ederim. ziyaretiniz ve nezaketiniz için ama ben hepsini bir bütün olarak görüyorum sevgiyle kalın.

berçin
14-12-2011, 00:04
Yine herşey çok güzel maşallah.Sizin gibi bende terasımda bodur meyva ağaçları yetiştirmek istiyorum. Araştırmaya başladım ama, nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Size zahmet olmazsa tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşabilirmisiniz. Saygı ve selamlar.

serkan_istanbul
14-12-2011, 09:50
Yine herşey çok güzel maşallah.Sizin gibi bende terasımda bodur meyva ağaçları yetiştirmek istiyorum. Araştırmaya başladım ama, nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Size zahmet olmazsa tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşabilirmisiniz. Saygı ve selamlar.

Öncelikle teşekkür ederim hoşgeldiniz sayfama.

Bende aman aman bilgili deilim. İlk yetiştirdiğim nar ağacım 25 falan yaşında oldu. diğer meyve ağaçlarıma gelince şeftalilerimi ben çekirdekten yetiştirdim 3 yaşında meyve berdi. Şeftalide aşı falkan gerekmiyo hangi meyveden ektiyseniz o şekilde meyve veriyo ben bir büyük birde küçük meyden ektim ikiside gayet sağlıklı 15 kadar en az meyve alıyorum. Toprak tarla topragı ve hazır toprak karıştırdım. kompoze gübre ve çiftlik gübresi kullanıyorum. Her sene düzenli budamalarını yapıyorum. Bunların haricinde elma bozur pink layd o daha çok genç bu sene çok az elmam oldu. kivim 1 yaşında meyve almadım ama sağlıklı vallkahi bana kalırsa kısaca öle çokta ilgi beklemiyolar gübre budama arada saksısını kazıyorum diplerini o kadar ben seviyorum onlarda bana sevgilerini meyve ve çiçekleriyle sunuyolar. saksılara gelince 10 15 litre sualan bidonlardan **** o boyutlardaki çöp bidonlarından kesip ektim. ben otorite deilim yanlışlarım olabilir lakin ağaçlarım sağlıklı. Site içinde daha bilgili arkadaşlarda vardır. Bu arada bence hemen yapın bu işi beklemeyin bence
yaşadığınız şehrin ilklimine uyan fidanları alın yeterli sevgiyle kalın tekrar çok teşekkür ederim. (Terasımda kivi, 2 şeftali, 1 nar ama artık süsnarı oldu, elma, armut, 1 ayva ve 2 tanede çekirdekten elmam var )

fikreteren
17-12-2011, 17:58
sayın serkan istanbul çiçekleriniz çok güzeller.Kaktüs çeşitleriniz çok bol .Güle güle büyütün.

serkan_istanbul
17-12-2011, 18:20
sayın serkan istanbul çiçekleriniz çok güzeller.Kaktüs çeşitleriniz çok bol .Güle güle büyütün.

çok teşekkür ederim saolunuz.

serkan_istanbul
21-12-2011, 16:57
Yılbaşı çiçeğim açtı. Bir tanede yılbaşı aşıladığım kaktüsüm. ve tuttu. 1 aydır sorun yok yavruları ve hava kökleri var sağlıklı...

toprak
21-12-2011, 17:09
Yılbaşınız güzel bir kırmızı açmış. Elinize sağlık.
Bazen yapı marketlere gidiyorum. Yılbaşılarda kırmızının o kadar çok tonu varki, hepsini almak geçiyor içimden.

Manolya_
21-12-2011, 18:29
Yılbaşı çiçeğim açtı. Bir tanede yılbaşı aşıladığım kaktüsüm. ve tuttu. 1 aydır sorun yok yavruları ve hava kökleri var sağlıklı...
Sayın serkan Bey,
Ellerinize sağlık. Bitkileriniz emeklerinizi karşılıksız bırakmamış
Çiçekleri ile size teşekkürünü sunmuşlar.
Bitki sever birisi için bundan daha güzel ne olabilir.
İkinci resimde gözüme takılan bir konuda sizden açıklama rica edebilirmiyim. Daire içine aldığım bölgede bir aşı denemesimi yaptınız acaba ?

serkan_istanbul
21-12-2011, 20:09
Sayın serkan Bey,
Ellerinize sağlık. Bitkileriniz emeklerinizi karşılıksız bırakmamış
Çiçekleri ile size teşekkürünü sunmuşlar.
Bitki sever birisi için bundan daha güzel ne olabilir.
İkinci resimde gözüme takılan bir konuda sizden açıklama rica edebilirmiyim. Daire içine aldığım bölgede bir aşı denemesimi yaptınız acaba ?

alakanıza teşekkür ederim. o kaktüste iki aşı var dikkatli bakın ikiside sağlam şükürler olsun ki ikiside farklı tür yılbaşı. sevgiler

serkan_istanbul
21-12-2011, 20:10
Yılbaşınız güzel bir kırmızı açmış. Elinize sağlık.
Bazen yapı marketlere gidiyorum. Yılbaşılarda kırmızının o kadar çok tonu varki, hepsini almak geçiyor içimden.

çok teşekkür ederim. bende çok seviyorum yılbaşı bitkilerini bir kaç renk topladım bakalım nasıl olacaklar.

Manolya_
21-12-2011, 22:43
alakanıza teşekkür ederim. o kaktüste iki aşı var dikkatli bakın ikiside sağlam şükürler olsun ki ikiside farklı tür yılbaşı. sevgiler
A a a evet haklısınız serkan bey,uzun olan yapragın ucundakini gördüm fakat arkadaki saksıdan yansımış diye düşünmüştüm.
harikaaa evet ikiside tutmuş
Gelişmeleri merakla takip edeceğim
iyi günlerde büyütün
selam ve saygılar

serkan_istanbul
22-12-2011, 08:41
A a a evet haklısınız serkan bey,uzun olan yapragın ucundakini gördüm fakat arkadaki saksıdan yansımış diye düşünmüştüm.
harikaaa evet ikiside tutmuş
Gelişmeleri merakla takip edeceğim
iyi günlerde büyütün
selam ve saygılar

çok teşekkür ederim ilginize alakanıza. sevgiyle kalın.

toprak
26-12-2011, 23:02
çok teşekkür ederim. bende çok seviyorum yılbaşı bitkilerini bir kaç renk topladım bakalım nasıl olacaklar.

Galiba
bir de aşı yapmışsınız.
Benim ofiste şekli sakıncalı hale gelen ve arkadaşlarımın dalga geçtiği bir kaktüsüm var. Diğerlerinin arasında kamufle ediyorum. Ona Yılbaşı aşılayabilirim gibi...

evet, evet iyi olacak.

Biraz aşılama konularını okuyayım. Siz de biraz bilgi verebilirseniz yardımı olacaktır.
Hoşçakalın.

serkan_istanbul
27-12-2011, 00:47
ben ınternetten araştırdım aşılama konularını uyguladım bende acemiyim ama tuttu ya 1ayı coktan geçti. kesim şekilleri falan var kaktüs aşılama diye yazan konuların hepsini okudum uyguladım vallahi.

berçin
27-12-2011, 11:38
Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.Kayısı çekirdeği dikerek bismillah dedim hayırlısı,birde eşimin müvekkillerinden biri bahçesinden küçük bir dut fidanı söküp getirmiş.Sizin kadar sabırlı olabilirmiyim bilmiyorum.Hoşçakalın.

sakdag
27-12-2011, 11:56
Terasınızda yok yok Sayın Serkan_istanbul, meyve ağaçları, sebzeler, çiçekler, kaktüsler... O kadar çok çeşit varmış ki... Acaba ne yok bu terasta diye düşünürken koca kabak bile çıktı karşıma... Ellerinize emeğinize sağlık... Kaktüsleriniz daha bir güzelller, aşı çalışmanız için kutluyorum sizi. Çabalarınıza değmiş bence çok güzel bir terasınız olmuş, yaşanası ve yaşayan....
Saygılarımla...

serkan_istanbul
27-12-2011, 13:48
sevgili sakdağ ve berçin alakanıza çok teşekkür ederim. hoş geldiniz terasıma. Kabak tatlı olacak yılbaşında bahçe ve tarladakiler kadar olmasada bende kendi çapımda dalından koparıyorum meyveleri. sn. berçin şeftali çekirdeği deneyin aşılamakta gerekmiyo şeftaliyi. bende iki adet şeftali var biri iri diğeriyse daha ufak meyve veriyo. sevgiler yine beklerim terasıma istekleriniz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

usluorak
30-12-2011, 07:25
Sayın Serkan İstanbul;

Kaktüslerinizde gözüm kaldı.Çok harika görünüyorlar.Hediyelere açık olduğumu söylemiştim.Siz de neden olmasın demişsiniz.Başka söze gerek var mı bilmiyorum yani?:)))

İyi Günler...

berrinb
30-12-2011, 10:21
Sevgili serkan istanbul..Yeniyılınızı kutlar ; sevdiklerinizle beraber ,sıhhatli ve mutlu bir sene dilerim...:)

Bu arada kaktüslerinizde fevkaladı sıhhatli görünüyor..Soğuklarda içeri alıyor musunuz...:)) Sevgi ve selamlar kardeşim..:))

serkan_istanbul
30-12-2011, 12:17
Sevgili serkan istanbul..Yeniyılınızı kutlar ; sevdiklerinizle beraber ,sıhhatli ve mutlu bir sene dilerim...:)

Bu arada kaktüslerinizde fevkaladı sıhhatli görünüyor..Soğuklarda içeri alıyor musunuz...:)) Sevgi ve selamlar kardeşim..:))

Çok teşekkür ederim ablacım sanada mutlu yıllar dilerim. Yeni yıl sana üzüntü getiren herşeyin geride kaldığı bir yıl olsun inşallah. ben bazı kaktüslerimi içeride sürekli bazılarıysa terasımda ve balkonumda bırakıyorum. Kardan bazıları etkilenmiyo latince adlarını tam bilmiyorum. kaynana kafası denilen halk arasında o sürekli dışarda karda yağsa hiç bir şey olmuyo mesela ve tam 17 yıl falan oldu gayet sağlıklı bir çokta yavrusu var hepsi terasta açıkta. balkonda kalan sukulent türleri var. yılbaşılarım salonda. sevgiyle kalın.

Periş
30-12-2011, 23:01
Sevgili Serkan istanbul yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler ;)

serkan_istanbul
02-01-2012, 19:34
tesekkur ederim sevgili periş sizinde yeni yılınız mutlulukla geçsin

serkan_istanbul
06-01-2012, 13:19
yeni yılda yeni bitkilerim. paylaşmak istiyorum. 3 adet çuha hepsi aynı renk aldım. nergisler ve zambak.

serkan_istanbul
06-01-2012, 13:27
Kılıç çiçeğimi azdaha kaybediyordum. toprağını değiştirdim bir ay önce bir çok yaprak çıkartmaya başladı. 3 adet hercai aldım 3 renk, soğanlarımı da yine diktim kola şişelerine balkonuma astım.

vehibe
06-01-2012, 14:15
Serkan bey, Sayfanızın şu ana kadar sessiz takipçisiydim, kola şişesinden yaptığınız saksı çok hoşuma gitti, güzel bir fikir. acem halısı çiçeği içinde çok hoş durur, çiçeklenince de şişeyi tamamen kaplar.hoş görüntü olur.

serkan_istanbul
06-01-2012, 14:39
Serkan bey, Sayfanızın şu ana kadar sessiz takipçisiydim, kola şişesinden yaptığınız saksı çok hoşuma gitti, güzel bir fikir. acem halısı çiçeği içinde çok hoş durur, çiçeklenince de şişeyi tamamen kaplar.hoş görüntü olur.

Çok teşekkür ederim. Aslında denemek lazım acem halısını **** sarkan başka bir sukulent. sevgiler

berçin
07-01-2012, 16:56
Vallahi süper fikir kola şişeleri,yine güzel şeyler paylaşmışsınız.Kılıç çiçeğiniz göz dolduruyor maşallah.Yardım teklifinize teşekkür ederim,hakkımı şimdilik saklı tutacağım:)Komşum da yazlığının bahçesine dikmek için şeftali çekirdeği saklamış,şimdi terasta çillendireceğiz çekirdekleri.Sonucu bekleyip göreceğiz.Sormayı unuttum,şişedekiler ne soğanı?Selamlar.

serkan_istanbul
08-01-2012, 10:48
Vallahi süper fikir kola şişeleri,yine güzel şeyler paylaşmışsınız.Kılıç çiçeğiniz göz dolduruyor maşallah.Yardım teklifinize teşekkür ederim,hakkımı şimdilik saklı tutacağım:)Komşum da yazlığının bahçesine dikmek için şeftali çekirdeği saklamış,şimdi terasta çillendireceğiz çekirdekleri.Sonucu bekleyip göreceğiz.Sormayı unuttum,şişedekiler ne soğanı?Selamlar.

Çok teşekkür ederim. şişedekiler soğan.

canannuman
10-01-2012, 13:23
Bravo bende, bende çeşit var sanıyorum. Bu ne güzellik. Tebrik ederim. Ayrıca farklı fikirlerle objeleri değerlendirmenizide ayrıca takdir ettim. Sağolun paylaşımlar için.

serkan_istanbul
11-01-2012, 13:31
Bravo bende, bende çeşit var sanıyorum. Bu ne güzellik. Tebrik ederim. Ayrıca farklı fikirlerle objeleri değerlendirmenizide ayrıca takdir ettim. Sağolun paylaşımlar için.

çok teşekkür ederim. hosgeldiniz.

serkan_istanbul
11-01-2012, 13:36
Dün eminönü çiçek pazarındaydım çok soğuktu ama bir o kadarda sevinerek geldim eve. artık kamkatım var. çok uygun aldım inşallah bir sorun çıkartmaz. birde kasımpatı onun hayatını kurtardım. Yaz aylarında askılı saksılarda 20 30 tl civarında satıştalardı. almamıştım. ama dün karşıma çıktı saksısından çıkarılıp atılmıştı çok üzüldüm aldım onu. Bakım yapıyolardı bazı çiçekçiler atmışlardı yıkıntıların arasına birini kurtara bildim başka alamadım yanımda arkadaşta vardı alma sonra al dönüşte alırsın falan dedi bende bir tane aldım en azından onun hayatı kurtuldu. bu arada soğuklar yüzünden fiatlarda indirim var birde pazarlık yaparsanız neler var neler. en sondaki resimdeki kırklareli merkezde yolun her iki tarafına yapılmış çiçekliler. değişik bitkiler bodur türler dikiliydi.

toprak
15-01-2012, 21:58
Dün eminönü çiçek pazarındaydım çok soğuktu ama bir o kadarda sevinerek geldim eve. artık kamkatım var. çok uygun aldım inşallah bir sorun çıkartmaz. birde kasımpatı onun hayatını kurtardım. Yaz aylarında askılı saksılarda 20 30 tl civarında satıştalardı. almamıştım. ama dün karşıma çıktı saksısından çıkarılıp atılmıştı çok üzüldüm aldım onu. Bakım yapıyolardı bazı çiçekçiler atmışlardı yıkıntıların arasına birini kurtara bildim başka alamadım yanımda arkadaşta vardı alma sonra al dönüşte alırsın falan dedi bende bir tane aldım en azından onun hayatı kurtuldu. bu arada soğuklar yüzünden fiatlarda indirim var birde pazarlık yaparsanız neler var neler. en sondaki resimdeki kırklareli merkezde yolun her iki tarafına yapılmış çiçekliler. değişik bitkiler bodur türler dikiliydi.

Yazın boş zamanlarımda Eminönü'deki çiçekçileri gezmeyi severim. Eskiden hafta sonu önce çiçekçilere uğrar, Mahmutpaşa'dan yürüyerek Kapalıçarşıya çıkardım. Sahhaflardan Beyazıt meydanına geçer, Çınaraltı'daki eskicileri (antikacıları) dolaşır, eğer vaktim kalmışsa Polonya pazarına da bir uğrardım. Şimdi evli ve çocuklu olunca bu geziler hayal oldu. Aslında iş hayatı da hiç fırsat bırakmıyor.

serkan_istanbul
16-01-2012, 14:20
Yazın boş zamanlarımda Eminönü'deki çiçekçileri gezmeyi severim. Eskiden hafta sonu önce çiçekçilere uğrar, Mahmutpaşa'dan yürüyerek Kapalıçarşıya çıkardım. Sahhaflardan Beyazıt meydanına geçer, Çınaraltı'daki eskicileri (antikacıları) dolaşır, eğer vaktim kalmışsa Polonya pazarına da bir uğrardım. Şimdi evli ve çocuklu olunca bu geziler hayal oldu. Aslında iş hayatı da hiç fırsat bırakmıyor.

sayfamı ziyaretiniz için teşekkür ederim. Aynen sizin yaptığınız gibi bende oraları gezmeyi çok seviyorum hala sık sık olamasada zamn buldukça gidiyorum. E bekarlık sultanlık. yarın yine orada olacağım.

dokuzuncu
19-01-2012, 03:27
Müthiş, hayran kaldım. Çiçekleriniz, özellikle sukulentler ve kaktüsler harikulade. Emeğinize sağlık. MaaşAllah diyeyim de nazar deymesin.

serkan_istanbul
29-01-2012, 14:31
şimdide MUHABBET KUŞUM MAVİŞ MURAT, SULTAN PAPAĞANIM ÇARLİ SULTAN VE EN SON ARAMIZA KATILAN JAKO PAPAĞANIM YAKUP

cegabo
29-01-2012, 15:49

serkan bey kamkatiniz cok guzelmis. Eminonunde cok pahaliydi kamkatlar. Uygun demissiniz ne kadara aldiniz acaba?

serkan_istanbul
29-01-2012, 16:52
serkan bey kamkatiniz cok guzelmis. Eminonunde cok pahaliydi kamkatlar. Uygun demissiniz ne kadara aldiniz acaba?

satıcı 35 dedi ama 30 tl ye aldım pazarlık yaptım ithal olanlardan tercih etmedim hatta meyvesi olmayan sağlıklı yapıda olanlarda 25 dedi sanırım 20 ye alırdım ben meyveli olanını aldım.

sevim.K
29-01-2012, 17:32
Biraz şaşkınlık ama daha çok sevinçle sevgiyle izliyorum sayfanızı sevgili serkan_istanbul. Bitki çeşitliliğiniz artmış. Kuşlara bayıldım.

Papağan çok özel bir kuş. Çok ilgi istiyor. Bazan strese girdiğinde kendine zarar verebiliyor.

serkan_istanbul
30-01-2012, 17:29
çok teşekkür ederim ilginize. evet hepsi çok güzeller konuşuyorda. çok geveze. terasımda karlar altında sabah baktımda çıkamadım. tekrar teşekkürler. sevim hanım.

mhrslm
30-01-2012, 18:59
Üstadım, bahçeniz bir harika. Maşallah...

mrduran
31-01-2012, 11:32
Merhaba efendim,

Güzellikler devam ediyor, içindeki kuşları ve bitkileri ile.

Her şey çok güzel, sağlıklar içinde devamını diliyorum ALLAH' tan.

Kolay gelsin.

Saygılarımla lütfen.

serkan_istanbul
31-01-2012, 12:46
çok teşekkür ederim. saygılar bizden.

serkan_istanbul
01-02-2012, 10:47
Terasımdan kar manzaraları bakalım eridiğinde kalan sağlar benimdir diyeceğim.

serkan_istanbul
01-02-2012, 10:55
kendi yaptığım kapalı alandakiler iyi.

serkan_istanbul
01-02-2012, 11:08
buda arkadaşıma tığla yaptığım halı. ipi kürkçü handan aldım. tığı aldığım yerde nako da bir amcada habire örüyodu ben çekiniyodum amca dediki aman boş ver oğlum ayıp deil elinden geliyosa ör dedi bana. seneler önce kilosu 15 tl idi ama şimdi 10 tl ye aldık hemde ip *** aldıklarımdan farklı kendinden kalın tüylü biz ip sardırıyoduk kaç sene önce.

emily14
01-02-2012, 11:28
Ellerinize sağlık Sevgili Serkan valla bayıldım ;)
süper olmuş.

Terasınız bayaaa kar altında :(
ama benim köydeki zamanlarımdan hatırladığım. Karın altında kalması dondan daha az etkilenmesi demek. Yani kar altında sıcak kalıyor bitkiler. Karlar eridiğinde de umarım şifa olur kar suyu. Zaiyatınızın hiç olmaması dileğiyle.

EMEL

serkan_istanbul
01-02-2012, 11:36
Ellerinize sağlık Sevgili Serkan valla bayıldım ;)
süper olmuş.

Terasınız bayaaa kar altında :(
ama benim köydeki zamanlarımdan hatırladığım. Karın altında kalması dondan daha az etkilenmesi demek. Yani kar altında sıcak kalıyor bitkiler. Karlar eridiğinde de umarım şifa olur kar suyu. Zaiyatınızın hiç olmaması dileğiyle.

EMEL

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. çok saolun.

berrinb
01-02-2012, 13:21
Sevgili Serkan istanbul...kar manzaraları, kuşlarının ve kumkatın güzelliğine hiç diyecek yok ....Ama ille velakin şu ördüğünüz paspas a hayran oldum ...Vallahi ben size helal olsun diyorum.... Ellerinize sağlık...Bu kadar büyük bir paspası biz bayanlar bile zor öreriz.:)) Harikasınız yaaa...:)))

Güle güle iyi günlerde kullanınız....İnşaallah çiçeklerinize de bir şey olmadan kışı atlatırsınız...::Selam ve sevgiler size...:))

serkan_istanbul
01-02-2012, 13:45
Sevgili Serkan istanbul...kar manzaraları, kuşlarının ve kumkatın güzelliğine hiç diyecek yok ....Ama ille velakin şu ördüğünüz paspas a hayran oldum ...Vallahi ben size helal olsun diyorum.... Ellerinize sağlık...Bu kadar büyük bir paspası biz bayanlar bile zor öreriz.:)) Harikasınız yaaa...:)))

Güle güle iyi günlerde kullanınız....İnşaallah çiçeklerinize de bir şey olmadan kışı atlatırsınız...::Selam ve sevgiler size...:))

ilginize ve sözlerinize çok teşekkür ederim. 1 günde bitirdim baya zor oldu aslında kocaman bir halı oldu arkadaşımın evinde ona hediye ördüm. sevgilerimle.

mandalinci
01-02-2012, 14:42
Maşallah, halınız hem çok çabuk bitmiş hem de çok güzel olmuş.

Ben de mavi iple başlamıştım, az kaldı bitmesine elime alamadım bir türlü, hemen utanıp bitireyim bari.

Ellerinize sağlık.

serkan_istanbul
01-02-2012, 15:01
Maşallah, halınız hem çok çabuk bitmiş hem de çok güzel olmuş.

Ben de mavi iple başlamıştım, az kaldı bitmesine elime alamadım bir türlü, hemen utanıp bitireyim bari.

Ellerinize sağlık.

çok teşekkür ederim saolun kolay gelsin.

ddmk
10-02-2012, 14:26
maydanoz roka dereotu ıspanak pazı mevsimlik çiçekler kadife verbanayı dallardan cogaltıyorum o kadar cokki tesekkur ederım goruslerınız ıcın

maydanoz sadece tohumdan çoğalır diye biliyordum yapraktan nasıl çoğaltıyorsunuz.
bu sitede çok şey öğreniyorum :)

Adil
11-02-2012, 13:43
Serkan bey kamkatınız ve papağanınız hayırlı olsun.Kar bitkilerinize inşallah zarar vermez.
Örtecek imkanınız yoksa üzerlerindeki karı dökmeyin .Ayaz yaparsa kar ayazın zararını azaltır.Bizde şu sıralar aynı problemlerle uğraşıyoruz.Bu yıl kış biraz sert geçecek gibi.Kolay gelsin.
Saygılar selamlar.

serkan_istanbul
11-02-2012, 14:14
maydanoz sadece tohumdan çoğalır diye biliyordum yapraktan nasıl çoğaltıyorsunuz.
bu sitede çok şey öğreniyorum :)

Orda bir hata yapmışım. verbana dallardan çoğaltıyorum diyecektim yanlış olmuş.

serkan_istanbul
11-02-2012, 14:19
ben de öyle biliyordum. ot sonuçta tohumdan çok kolay ve gür yetişiyor. ilginç bir deneyim. ben de merak ettim sonuç ne olacak.

ben de örgü örmeyi biliyorum :o ama o halı ayrı marifet ister. maşallah.

çok teşekkür ederim.

serkan_istanbul
11-02-2012, 14:20
Serkan bey kamkatınız ve papağanınız hayırlı olsun.Kar bitkilerinize inşallah zarar vermez.
Örtecek imkanınız yoksa üzerlerindeki karı dökmeyin .Ayaz yaparsa kar ayazın zararını azaltır.Bizde şu sıralar aynı problemlerle uğraşıyoruz.Bu yıl kış biraz sert geçecek gibi.Kolay gelsin.
Saygılar selamlar.

çok teşekkür ederim sizede kolaylıklar diliyorum. şimdilik bir şey yok gibi bakalım. sadece bir bitkim kırılmış ona çok üzüldüm. biberiye.

Güler
11-02-2012, 15:17
Biberiye için hiç üzülme, bende ibadullah. Hatta aşağı kısımdakileri söküp, değişiklik yapacağım. İstediğin kadar gönderirim sana.

serkan_istanbul
11-02-2012, 19:14
biberiye için hiç üzülme, bende ibadullah. Hatta aşağı kısımdakileri söküp, değişiklik yapacağım. Istediğin kadar gönderirim sana.

çok teşekkür ederim ablacım. Yinede üzülmemek elde deil 11 12 yaşındaydı.bir kaç dalı diktim ama bakalım ya nasip .

serkan_istanbul
16-02-2012, 18:49
bu gün terasıma şöyle bir baktım ufak ufak kıpırdanmalar var. Güllerime aşı yapmıştım filizleri büyümüş galiba sarı kırmızı gülüm olacak . 3 adet çuhamda gayet iyi. birde fındık turplarım, rokalarım.ve kıvırcıklarım.

serkan_istanbul
16-02-2012, 19:05
şimdide diğer bir kaç bitkim. ateş dikenim, aslanağzı, alisyum, verbanalarım,

serkan_istanbul
16-02-2012, 19:13
bir kaç resim daha yükleyeyim havalar iyice ısınınca bırde boya işlerim olacak ev ve teras artı yogurt kaplarım ;)

Manolya_
16-02-2012, 19:15
Sayın Serkan,
E daha ne olsun.
Yaşadıgımız soguk ve güneşsiz günlere rağmen son derece başarılısınız.
Az kaldı sıcak güneşli günler yakında.
Kimbilir ne güzellikler göreceğiz sayenizde.
Ellerinize ve emeğine sağlık, her birine ayrı ayrı maşallah.
Selamlar

serkan_istanbul
16-02-2012, 19:21
Sayın Serkan,
E daha ne olsun.
Yaşadıgımız soguk ve güneşsiz günlere rağmen son derece başarılısınız.
Az kaldı sıcak güneşli günler yakında.
Kimbilir ne güzellikler göreceğiz sayenizde.
Ellerinize ve emeğine sağlık, her birine ayrı ayrı maşallah.
Selamlar

çok teşekkür ederim saolun.

serkan_istanbul
23-02-2012, 11:05
Herkese hayırlı günler. Bir kaç bitki resmi eklemek istiyorum. ;)

nardane
29-02-2012, 16:12
Sevgili Serkan , sizin terasınıza mutlaka uğramadan çıkmıyorum.Mutlaka bir yenilik ,güzellik görüyorum maşallah.Kış ortasında dahi terasınız süper.
Sebze reyonundaki ;)tuplar ,rokaların tadı eminim kat kat lezzetlidir.
Emeklerinize sağlık.

serkan_istanbul
01-03-2012, 13:02
Sevgili Serkan , sizin terasınıza mutlaka uğramadan çıkmıyorum.Mutlaka bir yenilik ,güzellik görüyorum maşallah.Kış ortasında dahi terasınız süper.
Sebze reyonundaki ;)tuplar ,rokaların tadı eminim kat kat lezzetlidir.
Emeklerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim. Terasım için söyledikleriniz beni çok mutlu etti sevgiyle kalın. Sn. nardane

toprak
02-03-2012, 00:05
Maşallah, bütün çiçekleriniz, sebzeleriniz çok güzel.
395. mesajdaki maydanoz gibi yaprağı olan şey kasımpatınız mı?
Hepsi ayrı ayrı güzel...

serkan_istanbul
02-03-2012, 15:49
maşallah, bütün çiçekleriniz, sebzeleriniz çok güzel.
395. Mesajdaki maydanoz gibi yaprağı olan şey kasımpatınız mı?
Hepsi ayrı ayrı güzel...

öncelikle çok teşekkür ederim. 395 deki kasımpatı. Onu eminönü çiçek pazarında çöpe attıklarını gördüm. Kıyamadım aldım. Oda beni utandırmadı o kadar karın altında kaldı, fakat yeşeriyo renk konusunda bilgim yok. Sevgiyle kalın.

serkan_istanbul
10-03-2012, 19:43
Herkese hayırlı akşamlar. Bauhaustan ekinezya karışık renkli, iki adet clematis ve şakayık alındı yerlerine ekim yapıldı. Clamatisler saksılarında onlar bekliyolar. Sardunyalarım iyi durumda. Fırça çalımsa sanırım çıldırdı kış boyunca açtı halada açmaya devam ediyo.

alacakaranlik
11-03-2012, 09:13
Sayın Serkan, bahar sizde baya bir erken gelmiş :)

Saygılar

serkan_istanbul
11-03-2012, 09:45
Sayın Serkan, bahar sizde baya bir erken gelmiş :)

Saygılar

Çok teşekkür ederim terasımın kapalı bölümünde bu bitkilerim.

Cemil B.
13-03-2012, 12:28
Maaşallah Maaşallah , Güzellikler içerisindesiniz .
Ben agırlıklı sebze düşünüyorum roka ,sogan , marul ama sizi de takipteyim.

serkan_istanbul
14-03-2012, 09:16
Maaşallah Maaşallah , Güzellikler içerisindesiniz .
Ben agırlıklı sebze düşünüyorum roka ,sogan , marul ama sizi de takipteyim.

Çok teşekkür ederim. Bende çiçek ve sebzeler bir arada ve ****** ağaçlarımda var. Sevgiyle kalın

umutyolcusu
15-03-2012, 08:45
Serkan bey latin çiçekleriniz ne güzel olmuş.Bol çiçek görürsünüz inşaallah.Ben geçen sene başarısız olmuştum,bu yıl yine denedim ama tohumlardan çıt yok.Ekeli 1 ay oldu nerdeyse,tohumlarda vilmorin marka,toprağı hep nemli tutuyorum,sorun nedir bilemedim?

Sevgi Durul
15-03-2012, 09:47
Fırça çalımsa sanırım çıldırdı kış boyunca açtı halada açmaya devam ediyo.

Bitkileriniz sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Emeklerinize sağlık. Sanırım kapalı bir ortamdalar.

Bu yıl ikinci fırça çalımı kaybettim. İlkini kışın kapalı ortama almıştım, o gitti. İkincisini, satıcının soğuğa dayanıklı olduğunu söylemesi üzerine bahçeye dikmiştim. O da bu yıl ağır geçen kış şartlarına dayanamadı, yaprakları sararmış, gövdesi ikiye ayrılmış odun haline gelmiş. Şimdi benim merak ettiğim, sizde ki nasıl böyle sağlıklı kalabildi? Teşekkürler...

ucubegothic
15-03-2012, 10:44
maşallah bitkilerinizin hepsi çok güzeller.

sevim.K
15-03-2012, 11:57
Terasınız yine konuşuyor sevgili serkan_istanbul:) soğuk diye yeriden kımıldayamadım ben hala. Ne güzel şeyler başarmışsınız siz. Bitkileriniz çok güzel herzamanki gibi bakımlı ve sağlıklı. Ellerinize, emeklerinize sağlık, kolaylıklar diliyorum size:)

serkan_istanbul
15-03-2012, 12:17
Terasınız yine konuşuyor sevgili serkan_istanbul:) soğuk diye yeriden kımıldayamadım ben hala. Ne güzel şeyler başarmışsınız siz. Bitkileriniz çok güzel herzamanki gibi bakımlı ve sağlıklı. Ellerinize, emeklerinize sağlık, kolaylıklar diliyorum size:)

Çok teşekkür ederim. Bu arada zıpçıktılarım çok iyi durumdalar onlar balkonumda gözüm gibi bakıyorum yavruladılar. sizede kolaylıklar diliyorum. Allaha emanet olun.

serkan_istanbul
15-03-2012, 12:19
maşallah bitkilerinizin hepsi çok güzeller.

Çok teşekkür ederim. ziyaretinizden dolayı, sevgiyle kalın.

serkan_istanbul
15-03-2012, 17:38
Serkan bey latin çiçekleriniz ne güzel olmuş.Bol çiçek görürsünüz inşaallah.Ben geçen sene başarısız olmuştum,bu yıl yine denedim ama tohumlardan çıt yok.Ekeli 1 ay oldu nerdeyse,tohumlarda vilmorin marka,toprağı hep nemli tutuyorum,sorun nedir bilemedim?

Çok teşekkürler. Ben geçensene yetişen latinlerin tohumlarından ektim. Özel bir uygulama yapmadım. Terasta kapalı alanda ama ısıtma falan yok. İhtiyaçları oldukça suluyorum elle kontrol. Ben olsam çoktan kenarından bakardım tohumlarıma. sevgiler birde çok güneş alan yere koymayacağım sabah güneşi yeter ve bol aydınlık geçen sene çok güneş alan latinlerim kötü oldu. sevgiler.

umutyolcusu
15-03-2012, 19:00
O zaman bakayım.Korka korka bakıyordum ama zarar vermekten de korkuyordum.Olmazsa streç filmle kapattığım kaba ekeceğim tohumları hümik asitin içinde bekletip.Özel bakım yapayım bakalım birde.

süleymanizmir
16-03-2012, 10:00
Çok teşekkürler. Ben geçensene yetişen latinlerin tohumlarından ektim. Özel bir uygulama yapmadım. Terasta kapalı alanda ama ısıtma falan yok. İhtiyaçları oldukça suluyorum elle kontrol. Ben olsam çoktan kenarından bakardım tohumlarıma. sevgiler birde çok güneş alan yere koymayacağım sabah güneşi yeter ve bol aydınlık geçen sene çok güneş alan latinlerim kötü oldu. sevgiler.

sayın istanbul.Çalışmalarınızı takip ediyor ve takdir ediyorum.Ben izmirde 5.ci katta oturuyorum.Terasım çok rüzgarlı bende sizin gibi çok meraklıyım ancak topraktanmıdır nedir 3-4 senedir ne domates ne salatalık alabiliyorum.Dün kemeraltından 8 adet büyük boy dikdörtgen saksılardan aldım.Yarın inşallah kaynaklar köyünden bulabildiğim toprakları doldurup terasa taşıyacağım.sizden ricam bahsettiğiniz bahçe toprağı nasıl birşey,birde kompoze gübre karıştırdım demişsiniz.Nasıl bir karışım yapayım detaylı anlatırsanız çok dua ederi.ACİL CEVAP.TEŞEKKÜRLER

serkan_istanbul
16-03-2012, 12:29
Bahçe toprağı dediğim normal bir bahçe ve tarladan aldığım toprak. Bunlara hazır çiçek toprakları ve yaprak çürüntüleri, hayvan gübresi karıştırdım. Kompoze gübreyi karıştırmadım. onu bitkileri diktiğimde veriyorum tuttuklarını anlayınca ******. Benim terasımda 5. katın üstünde. Kenar kısımları 5 sıra tuğladan yapılmış duvar. Saksılarımı duvarların yakınlarına yerleştiriyorum. Kompoze gübreyi çiçek pazarından alıyorum. Yaz aylarında baya sıcak oluyo. Sulamayı akşam yapıyorum hergün. Gerektiğinde sabahlarıda az sulama yapıyorum erkenden. Domates ve biberlerim gayet güzel gelişiyo ve bayada ürün alıyorum sanki bahçe. İnşallah sizde bol bol ürün alırsınız. Hersene kışa girerken roka marul türlerini ekiyorum. ve yeşil soğan. Yaz başı mayıs ayında 3 mayısta biber domatesler ekiliyo ve diğer sebzelerim. topraklarımı her sene alt üst etmeyide unutmuyorum her seferinde toprağa yaprak çürüntüsü, hatta fındık kabuklarını karıştırıyorum fındık kabuklarını çok karıştırmayın. Umarım faylalı olmuşumdur

serkan_istanbul
16-03-2012, 12:36
Sayın süleymanizmir özelinize mesaj olarak yazdım. Kolay gelsin.

süleymanizmir
16-03-2012, 15:41
çok teşekkür ederim.İnşallah benim terastakiler olunca resimlerim.İyi çalışmalar

nazok
18-03-2012, 10:51
serkan bey terası olanları yakından takip ediyorum.ben de iki terası olan bir eve taşındım çok hevesliyim bu konuda sizlerin yardımıyla inşallah güzel çiçek ve sebzeler yetiştirebilirim. biber ve domates gibi sebzeler acaba çok güneşmi severler yoksa sabah güneşi yeterli olur mu . terasın biri tam gün güneş altında diğerinin sadece yarısı sabah güneşini alıyor.hangi terasta ne yetiştirebilirim bilmiyorum.bizimle bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.

sevim.K
18-03-2012, 12:03
Çok teşekkür ederim. Bu arada zıpçıktılarım çok iyi durumdalar onlar balkonumda gözüm gibi bakıyorum yavruladılar. sizede kolaylıklar diliyorum. Allaha emanet olun.

Teşekkür ediyorum serkan_istanbul. Terasına bu kadar güzel bakan bir insanın o minik soğanları ihmal etmeyeceğini biliyordum zaten, kuşkum yoktu:)

Güzel duanız için teşekkür ediyorum aynı dileğim sizin için de olsun. Selamlar:)

serkan_istanbul
18-03-2012, 17:04
Hava bugün çok güzeldi, boş durmadım. Saksı topraklarını alt üst ettim. H azırladığım bitki artıklarını karıstırdım. Bazı çiçeklerimi yerlerine koydum. Balkonda yazı geçiren bitkilerimi de dışarı çıkarttım.

sakdag
18-03-2012, 17:08
Bahar kendini iyice hissettirdi bugün, ben de birkaç saksı değişimi yapıp, çiçeklerimi ortaya çıkardım. Ama inşallah havalar kötüleşmez de bitkilerimize birşey olmaz. Gerçi mart ayının sağı solu belli olmaz ama...

serkan_istanbul
18-03-2012, 17:14
Bu arada birde clematis ekmiştim. Kola şişesini kesim altını deldim. Çiçek toprağı doldurdum. 3 adet clematis ektim şuanda gidişat iyi görünüyor. 10 günü geçti ( beyaz ve mor ) Fakat türlerini bilmiyorum. Şişeden kökler göründüğünde bozmadan hepsini bir yere dikeceğim.

serkan_istanbul
19-03-2012, 09:36
Birazdan terasıma çıkıp patates keceğim. Geçen sene çok güzel ürün almıştım çokta tatlı oluyolar. sevgiler herkese

Cemil B.
19-03-2012, 13:45
maşaallah serkan , abi senin elinde birkaç dönüm yer olsa muhteşem botanik bahçe yaparsın ya, terasta bu kadar sebze meyve bitki , Allah Nazarlardan Korusun.

serkan_istanbul
19-03-2012, 13:48
maşaallah serkan , abi senin elinde birkaç dönüm yer olsa muhteşem botanik bahçe yaparsın ya, terasta bu kadar sebze meyve bitki , Allah Nazarlardan Korusun.

Çok teşekkür ederim.

serkan_istanbul
22-03-2012, 20:04
İyi akşamlar. Tek kalan menekşem . Bütün güzelliği üstünde ne olur ne olmaz diye çoğaltacağım. Mahsun mor menekşemi.

sargonx
23-03-2012, 09:33
bunlarda diğerleri kasımpatı orkide küpeli milli Merhaba en alttaki resimde uzun yapraklı olan çiçeğin adı nedir acaba? Bende aynısından var ama adını bilmiyorum.

serkan_istanbul
23-03-2012, 20:04
merhaba en alttaki resimde uzun yapraklı olan çiçeğin adı nedir acaba? Bende aynısından var ama adını bilmiyorum.

selamlar menekşemin arkasındaki kılıç çiçeği

Çiğdem_
23-03-2012, 20:51
Merhaba Serkan_istanbul

Terasınızı gezerken resmen başım döndü :)

Bu nasıl bir çeşitlilik ve güzelliktir, maşallah.

Terasınızda gördükten sonra internetten araştırdığım bir sürü bitki türü oldu. Bazılarını seralardan bulmaya çalışacağım.

İstanbul Bulgurlu'da oturuyorum. Sırf domates, biber, patlıcan ve salatalık dikip kendim toplamak için hobi bahçesi araştırıyorum. Benim minicik balkonda bunları yapmama imkan yok.

Tekrar ziyarete gelene kadar şimdilik iyi akşamlar.

serkan_istanbul
24-03-2012, 13:37
Merhaba Serkan_istanbul

Terasınızda gördükten sonra internetten araştırdığım bir sürü bitki türü oldu. Bazılarını seralardan bulmaya çalışacağım.

İstanbul Bulgurlu'da oturuyorum. Sırf domates, biber, patlıcan ve salatalık dikip kendim toplamak için hobi bahçesi araştırıyorum. Benim minicik balkonda bunları yapmama imkan yok.

Çok teşekkür ederim. Galiba ben tam bir deliyim bitki delisi. sevgiler. napim çok seviyorum onlarla konuşmayıda seviyorum onlara dokunmayıda. iyi günler bahçem hep açık pardon terasım.

nardane
24-03-2012, 23:03
Sevgili Serkan , bahar geldi yaa terasınızı merak ediyorum.Meraktan ziyade sabırsızlanıyorum.
Nasıl bir renk cümbüşüne dönüştüreceksiniz bekliyorum.
Menekşenizin rengi tam mor 'mor menekşe ' çok güzel.

serkan_istanbul
25-03-2012, 10:05
Sevgili Serkan , bahar geldi yaa terasınızı merak ediyorum.Meraktan ziyade sabırsızlanıyorum.
Nasıl bir renk cümbüşüne dönüştüreceksiniz bekliyorum.
Menekşenizin rengi tam mor 'mor menekşe ' çok güzel.

Çok teşekkür ederim. Yeni bitkilerimde var. Bazı kaybettiklerimde kardan dolayı ama olsun. Gidenlerin yerine başka bitkiler geldi. İçim sızladı ama yapcak birşey yok. Şeftalilerimin ikiside çiçeklerini döktü en son kardan sonra. Ama armutta çiçek oluşumları çok. Malta eriğimde de çiçek kalmadı bazı dalları kırıldı ama olsun. Seneye artık allah ömür verirse ama diğerleri iyi. sevgiyle kalın

Cemil B.
25-03-2012, 10:17
İyi akşamlar. Tek kalan menekşem . Bütün güzelliği üstünde ne olur ne olmaz diye çoğaltacağım. Mahsun mor menekşemi.

Sn. serkan_istanbul , bitkilerin arasına gizli kamera mı koydun yoksa :))

Cemil B.
25-03-2012, 10:18
Merhaba Serkan_istanbul

bende balkonda başladım , bahçe imkanı yoksa , bir yerden başlamakta fayda vardır.

Sn. Serkan ın elinde birkac dönüm arazi olsa neler yapacak merak ediyorum zaten ,

Cemil B.
27-03-2012, 17:16
Merhaba Serkan_istanbul

hafta sonu tanıdıklarla konusunca , sizin bahçe arayısınız konu oldu, bana söledikleri çengelköy tarafında yıllık 900TL-1000TL gibi rakama kiralık bahçeler varmış.

Saygılarımla..

Cemil B.
27-03-2012, 17:26
Çok teşekkür ederim. Galiba ben tam bir deliyim bitki delisi. sevgiler. napim çok seviyorum onlarla konuşmayıda seviyorum onlara dokunmayıda. iyi günler bahçem hep açık pardon terasım.

Sn. Serkan , sana göre bir başlık buldum , sende takıl , senin gibi olunca bende katılıcam :))
bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436.htm)

Çiğdem_
28-03-2012, 09:15
hafta sonu tanıdıklarla konusunca , sizin bahçe arayısınız konu oldu, bana söledikleri çengelköy tarafında yıllık 900TL-1000TL gibi rakama kiralık bahçeler varmış.

Saygılarımla..

Sayın cemheat

Cevap yazdım ama galiba gitmedi. Forumu yeni kullanmaya başladığım için pek başarılı değilim galiba.... Beykoz Belediyesi'nin böyle bir uygulaması varmış, orayla bağlantıya geçeceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

serkan_istanbul
29-03-2012, 14:02
Terasımın boyasıda bitti. Bu arada terasımda iki yavru kumruda var. Şeftalilerim çiçeklerini bu sene kardan dolayı döktüler. Malta eriğimdede yok. Armutumda var çiçek ama kuşlar rahat bırakmıyo terasın her yerine torbaları kesip sopalara taktım. Kuşlar gelmesin diye. Kumrular aldırmıyo onlar bana alıştılar. Clematis tomurcuklu sanırım kırmızı olan. Ve güler ablamdan gelen atlas şuanda sorun yok. Zafer beyden tek gecelik gelin baya gelişti. çillimde tomurcukta.

Cemil B.
31-03-2012, 21:01
Sn. Serkan , sen sebzelerde zararlılara ve hastalıklara karşı nasıl bir savunma sağlıyorsun,
mantar ilacı , böcek ilacı ? herhangi birşey yapraklara veya toprağa uyguluyor musun?

serkan_istanbul
01-04-2012, 07:55
Böcek ilacı kullanmıyorum. Genelde yaprak bitleri oluyo onuda ev yapımı ilaçlar dan kullanıyorum. Arap sabunu sulandırıp kullanıyorum. Çiçeklerimede 1 litreye 1 kaşık çamaşır suyu koyup sıkıyorum. Toprağa hiç bir şey yapmıyorum. Her sene toprağımı tek tek boşaltıp karıştırıyorum. İçine kuru otların yaprakları budadıklarımı ve çok azda şeker gübresi karıştırıp 1 2 ay önceden biberler domatesler için hazırlık yapıyorum. Bir kaç tanede hazır çiçek topraklarından karıştırıyorum. ****** ben bu konuda otorite deilim . sevgiyle kalın

Cemil B.
01-04-2012, 08:36
Böcek ilacı kullanmıyorum. Genelde yaprak bitleri oluyo onuda ev yapımı ilaçlar dan kullanıyorum. Arap sabunu sulandırıp kullanıyorum. Çiçeklerimede 1 litreye 1 kaşık çamaşır suyu koyup sıkıyorum. Toprağa hiç bir şey yapmıyorum. Her sene toprağımı tek tek boşaltıp karıştırıyorum. İçine kuru otların yaprakları budadıklarımı ve çok azda şeker gübresi karıştırıp 1 2 ay önceden biberler domatesler için hazırlık yapıyorum. Bir kaç tanede hazır çiçek topraklarından karıştırıyorum. ****** ben bu konuda otorite deilim . sevgiyle kalın

ben ağırlıklı sebzeye yöneldigim için roka,maydonoz,dereotu,nane,çilek,domates,elma,soga n bunlar için arapsabununu suyla karıstırıp topragına mı dökmeliyim yoksa fısfıs yardımıyla yagmurlama mı yapmalıyım birde arapsabununun suyla karıstırma oranın nedir?

domatesler icin mantar ilacı yapılmalı deniyor bu konudaki fikrinide alabilir miyim?

ben ilk tanıstıgımızda seni takipte oldugumu söylemiştim, fikirleri ve yönlendirmelerin benim icin degerli.

serkan_istanbul
01-04-2012, 15:24
sevgili cemheat arapsabunlu su fısfıs yardımıyla yapıyorum. 1 litre suya 1 yemek kaşıyı toprağına deil bitkilere böcek gördüğümde. Domateslere ben mantar ilacı yapmıyorum. Mantar hiç olmadı bende. Birde sitede ev yapımı ilaçlar bölümü var istersen orayada bakabilirsin. ben asla böcek ilacı kullanmıyorum kullanmak istememde ilaç kalıntı bıraka biliyo. Arap sabunlu suyuda her zamn deil yaprak biti ve kırmızı örümcek pamuklu bit gördüğümde yapıyorum. Birde daha önceki devirlerde bu kadar ilaç yapmazlardı herşeyin daha tadı vardı. Toprakta solucan falan olması büyümeyi etkilemiyo. Birde uğur böcekleride baş düşmanı yaprak bitlerinin. en önemlisi ben onalara dokunmayı seviyorum. Onlarda sevgime karşılık veriyolar. Dediğim gibi sitedeki ev yapımı ilaç bölümü işine yaraya bilir. Mayıs 3 gibi biberlerim domateslerim dikilecek. Emin önünden alacağım fidelerimi. sormak istediklerinize bilgim dahilinde cevap vermekten mutluluk duyarım. Fakat tekrar sölim ben otorite deilim bazılarına yanlış gelebilir benim yaptıklarım. Ama ben bu şekilde yapıyorum bitkilerimde bende mutluyuz
Bu arada ben çay küspelerini biriktiriyorum ya bitkilerin diplerine döküyorum **** topraklarına karıştırıyorum. Patates kabuklarını robottan geçiriyorum atmıyorum. ve robottan geçe bilen hiç bır sebzeyi atmam onlarıda toprakla karıştırırım. Kendimce toprağımı besliyorum. sevgiler

serkan_istanbul
01-04-2012, 15:28
Bu gün uzun bir yürüyüş yaptım. İki adet bim gezdim ama her ne olmuşsa bitkiler bitmişti. Bana inandırıcı gelmedi. Sonra kiler bağcılar ateş tuğla ordada laleler içi geçmiş sümbüller. neyse ordan 212 alış veriş merkezi bakımsız bitkiler şapkalı kaktüsler. Üstünde fiat etiketi olmayan bitki soğanları veya bazılarının aşırmaları sonucunda 10 adet yazan poşette 5 adet. Neyse ordan sakız sardunya aldım. 4 çeşitte yıldız çiceği soğanı. bodur cins. Yani bitkilere bakamayan bir sürü dangalak diyecem hakaret etmiş olacağım. Neyse dedim bile.

Cemil B.
01-04-2012, 21:27
Bu gün uzun bir yürüyüş yaptım. İki adet bim gezdim ama her ne olmuşsa bitkiler bitmişti. Bana inandırıcı gelmedi. Sonra kiler bağcılar ateş tuğla ordada laleler içi geçmiş sümbüller. neyse ordan 212 alış veriş merkezi bakımsız bitkiler şapkalı kaktüsler. Üstünde fiat etiketi olmayan bitki soğanları veya bazılarının aşırmaları sonucunda 10 adet yazan poşette 5 adet. Neyse ordan sakız sardunya aldım. 4 çeşitte yıldız çiceği soğanı. bodur cins. Yani bitkilere bakamayan bir sürü dangalak diyecem hakaret etmiş olacağım. Neyse dedim bile.

Maşallah iyi gezmişssin bütün marketleri ,
benim de bakabilecegim birsey varsa bizim buralardaki bimlere bakim istersen , bitki ve bahçe bölümlerin için yapı marketlerde müşteriye ilgi alaka pek göremedim bende.

İyi aksamlar.

serkan_istanbul
01-04-2012, 21:56
Çok teşekkür ederim saol arkadaşım. Şuan için ihtiyaç yok olursa yardım isterim. Sırf meraktan bim markete gittim.

sargonx
01-04-2012, 22:32
selamlar menekşemin arkasındaki kılıç çiçeği

Serkan bey, ben 01.12.2010 tarihli mesajınızdaki çiçekleri kastetmiştim, forum scripti doğru çalışmadığı için o mesajın altına atmadı, rica etsem o tarihteki mesajınızın en altındaki bitkiyi belirtebilirmisiniz? Orada "milli" gibi bir ifade geçiyor ama bilemiyorum tabii... Teşekkürler

serkan_istanbul
05-04-2012, 13:03
Serkan bey, ben 01.12.2010 tarihli mesajınızdaki çiçekleri kastetmiştim, forum scripti doğru çalışmadığı için o mesajın altına atmadı, rica etsem o tarihteki mesajınızın en altındaki bitkiyi belirtebilirmisiniz? Orada "milli" gibi bir ifade geçiyor ama bilemiyorum tabii... Teşekkürler

Euphorbia milii bitkisi. sevgiler

sargonx
06-04-2012, 09:05
Serkan bey, ben bu bitkinin adını öğrenmek isterim, teşekkürler

alacakaranlik
06-04-2012, 09:26
küpeliye benzettim bian

serkan_istanbul
06-04-2012, 12:28
Serkan bey, ben bu bitkinin adını öğrenmek isterim, teşekkürler

küpeli

sargonx
07-04-2012, 09:05
yalnız benim bitkide tomurcuklanma falan yok, bu normal mi acaba? ya da bu bitki sadece ona benziyor olabilir mi?

serkan_istanbul
07-04-2012, 13:52
yalnız benim bitkide tomurcuklanma falan yok, bu normal mi acaba? ya da bu bitki sadece ona benziyor olabilir mi?

Öncelikle sizin bitkiyi görmek gerekir bence görmeden benzetmem bence yanlış olur. Size ait bir sayfanız yokmu bitkilerinizi paylaşsanız. sevgiyle kalın.

serkan_istanbul
07-04-2012, 15:30
Bir kaç bitkimi paylaşayım. sardunya, ceylan ve ıtır

serkan_istanbul
07-04-2012, 15:38
Bir kaç tane daha armu çiçekleri, elma çiçekleri ve alisyumlar ve altın çilek fidelerim.

nardane
08-04-2012, 00:04
Sevgili Serkan ceylanlarınız harika görünüyor.
Yeni güzellikler bekliyoruz ,selamlar.

serkan_istanbul
12-04-2012, 15:52
kalanşolarımıda yükleyeyim kızmasınlar bana. Bunları bir arkadaşımın annesinden almıştım. Çelikler açmaz demiştim açtılar. 3 renk var bunların dışında birde koyu pembe.

esk nisagül
12-04-2012, 16:07
Bahçenizi bugün 2.ci kez gezdim maşallahınız var bir erkeğin böyle güzellikler,le uğraşması çok güzel sonrada kendi kendime yazık sana dedim benimde şu an 40 metre balkonum var fakat bomboş belki bende bir gün doldururum çiçeklerle

serkan_istanbul
12-04-2012, 16:25
Çok teşekkür ederim sn esk nisagül. Bahçem 5. katta bulunan bir teras. Bitkileri çocukluğumdan beri severim. Ben olsam ertelemezdim bir an önce bitkilerle doldururdum. Zira hayatta hiçbir şeyi ertelemeyeceksin. Herşey sevmekle başlıyo. Birde hayata cinsiyet bakımından bence bakmak yanlış. Olay erkek veya kadın olmak deil sadece bir şeyi istemekle ilgili. Tekrar teşekkür ederim enkısa zamnda bol bitkili bir balkonunuz olur inşallah.

toprak
13-04-2012, 22:34
Bahçenizi bugün 2.ci kez gezdim maşallahınız var bir erkeğin böyle güzellikler,le uğraşması çok güzel sonrada kendi kendime yazık sana dedim benimde şu an 40 metre balkonum var fakat bomboş belki bende bir gün doldururum çiçeklerle

Merhaba Eskişehirli Nisagül.

Çiçekler ile sadece kadınlar mı ilgilenecek. Aşkolsun yani.
Ben de çocukluğumda başladım. Tırnaklarımın arası hep biraz topraklı olurdu.

Ayrıca çiçeksiz balkon mu olurmuş.
En kısa zamanda bir saksı ile de olsa hemen başlayın.
Birkaç yıla kalmaz renk renk bir balkonunuz olur inşallah.
(Şimdi okuyorum da beddua gibi olmuş:)

Mutlu günler

serkan_istanbul
14-04-2012, 15:14
Bugün eminönü çiçek pazarındaydım, gelirken bir güzel yağmura yakalandım, bir güzelde ıslandım. Biber fidelerim domateslerim ve patlıcan, salatalık alındı yarın dikimleri yapılacak. Birde asma aldım benim asma beyaz buda inşallah siyah üzüm yapacak. Hava soğuk deil ama felaket yağmurlu. Fideler demet halindekiler 5 tl ama pazarlıkla 3.5, tek satılan fideler fiatları değişiyo ama ben hepsine indirim yaptırdım. Benimle uğraşmak zor galiba şayet havamdaysam pazarlık konusunda.

elifnaz
14-04-2012, 17:24
Serkan bey terasınıza hayran kaldm. Siz bitkilerinize gönül vermişsiniz onlarda sizi karşılıksız bırakmamışlar. Ne diyeyim darısı benim başıma. Ellerinize sağlık hepsi mükemmeller.

serkan_istanbul
14-04-2012, 17:39
Çok teşekkür ederim sn elifnaz. İnşallah daha güzelleri sizin olur. Bitkilerimi çok ama çok seviyorum. Sevgiyle kalın.

toprak
14-04-2012, 23:46
Bugün eminönü çiçek pazarındaydım, gelirken bir güzel yağmura yakalandım, bir güzelde ıslandım. Biber fidelerim domateslerim ve patlıcan, salatalık alındı yarın dikimleri yapılacak. Birde asma aldım benim asma beyaz buda inşallah siyah üzüm yapacak. Hava soğuk deil ama felaket yağmurlu. Fideler demet halindekiler 5 tl ama pazarlıkla 3.5, tek satılan fideler fiatları değişiyo ama ben hepsine indirim yaptırdım. Benimle uğraşmak zor galiba şayet havamdaysam pazarlık konusunda.

Merhaba,
Valla biz yağmurdan dolayı burnumuzu dışarı çıkartamadık bugün. Sizinki iyi cesaret. Ama iyi alışveriş yapmışsınız.

Geçen haftalarda Bauhaus'ta dördü, altısı saksıya ekilmiş fidelerin 8-9 tl ye satıldığını gördüm. Valla çok pahalı geldi. Ama herkes kapışıyordu. Eminönü gibi yerlerde aynısını daha ucuza alabilirler. Bir de sizin gibi pazarlık ederlerse:)
Bauhaus'ta pazalığı düşünemiyorum bile :))

Cemil B.
18-04-2012, 15:23
doga hayranı biri Sn. Serkan , Doga güzelliklerini yagmurla işliyor vücüdunun içine :)

nardane
19-04-2012, 15:06
Sevgili Serkan , msj 458 teki kalanço ve alisyumlara bayıldım ,muhteşem görünüyorlar.
Acaba kalançonun bu kadar çiçeklenmesi için bir şey kullandınız mı merak ettim.
Aynısından bende var ama hiç böyle çiçeklenmiyor.Selamlar.

Safranlı
19-04-2012, 15:58
sevgili cemheat arapsabunlu su fısfıs yardımıyla yapıyorum. 1 litre suya 1 yemek kaşıyı toprağına deil bitkilere böcek gördüğümde. Domateslere ben mantar ilacı yapmıyorum. Mantar hiç olmadı bende. Birde sitede ev yapımı ilaçlar bölümü var istersen orayada bakabilirsin. ben asla böcek ilacı kullanmıyorum kullanmak istememde ilaç kalıntı bıraka biliyo. Arap sabunlu suyuda her zamn deil yaprak biti ve kırmızı örümcek pamuklu bit gördüğümde yapıyorum. Birde daha önceki devirlerde bu kadar ilaç yapmazlardı herşeyin daha tadı vardı. Toprakta solucan falan olması büyümeyi etkilemiyo. Birde uğur böcekleride baş düşmanı yaprak bitlerinin. en önemlisi ben onalara dokunmayı seviyorum. Onlarda sevgime karşılık veriyolar. Dediğim gibi sitedeki ev yapımı ilaç bölümü işine yaraya bilir. Mayıs 3 gibi biberlerim domateslerim dikilecek. Emin önünden alacağım fidelerimi. sormak istediklerinize bilgim dahilinde cevap vermekten mutluluk duyarım. Fakat tekrar sölim ben otorite deilim bazılarına yanlış gelebilir benim yaptıklarım. Ama ben bu şekilde yapıyorum bitkilerimde bende mutluyuz
Bu arada ben çay küspelerini biriktiriyorum ya bitkilerin diplerine döküyorum **** topraklarına karıştırıyorum. Patates kabuklarını robottan geçiriyorum atmıyorum. ve robottan geçe bilen hiç bır sebzeyi atmam onlarıda toprakla karıştırırım. Kendimce toprağımı besliyorum. sevgiler

hiç bir sey yapmıyorum diye söylemeyn ne olur...
sizin yöntemizin çok güzel ve ideal..
tebrık ederim....

serkan_istanbul
20-04-2012, 10:57
Sevgili Serkan , msj 458 teki kalanço ve alisyumlara bayıldım ,muhteşem görünüyorlar.
Acaba kalançonun bu kadar çiçeklenmesi için bir şey kullandınız mı merak ettim.
Aynısından bende var ama hiç böyle çiçeklenmiyor.Selamlar.

Çok teşekkür ederim. Kalanşolar için besin kullanmadım onlar daha çok gençler.
Küçük dallar halinde dikmiştim. Bir kaç tanesini kışın kaybettim bunları koruya bildim. Sanırım genç olduklarından bu kadar çiçeklendiler.

serkan_istanbul
20-04-2012, 10:58
doga hayranı biri Sn. Serkan , Doga güzelliklerini yagmurla işliyor vücüdunun içine :)

Teşekkürler.

serkan_istanbul
20-04-2012, 19:07
bu arada clamatis dr. ruppel açtı. resimdeki kadar koyu renkli olmadı ama olsun böylede güzel.

Kedi Tırnağı
21-04-2012, 10:36
Sn Serkan_istanbul, çarşamba günü yaşadığımız fırtınaya okulumda yakalandık. Ciddi hasarlar oldu. Balkonumdaki, camönündeki bitkilerim geldi aklıma. Halleri ne oldu diye. Annemi aradığımda gördüğü kadarıyla sorun yoktu. Terasların parçalanma, uçma haberlerini dinledikçe ilk aklıma gelen sizin terasınız oldu inanın. Ama anladığım kadarıyla sorun yok. Kayıp vermemişsiniz. Aslında bitkilerin fırtınalara karşı da insan yapımı yapılardan ne kadar dayanıklı olduklarını, tasarımlarının uygunluğunu her seferinde görebiliyoruz. İnsanoğlu bundan ders alsa keşke. Sevgiler.

serkan_istanbul
21-04-2012, 11:22
Sn Serkan_istanbul, çarşamba günü yaşadığımız fırtınaya okulumda yakalandık. Ciddi hasarlar oldu. Balkonumdaki, camönündeki bitkilerim geldi aklıma. Halleri ne oldu diye. Annemi aradığımda gördüğü kadarıyla sorun yoktu. Terasların parçalanma, uçma haberlerini dinledikçe ilk aklıma gelen sizin terasınız oldu inanın. Ama anladığım kadarıyla sorun yok. Kayıp vermemişsiniz. Aslında bitkilerin fırtınalara karşı da insan yapımı yapılardan ne kadar dayanıklı olduklarını, tasarımlarının uygunluğunu her seferinde görebiliyoruz. İnsanoğlu bundan ders alsa keşke. Sevgiler.

Öncelikle teşekkür ederim. Tek kayıp kırmızı gülümün en büyük tomurcuğuna oldu çok üzüldüm. Onun dışında bir kaç kırılan dal. Kökleri toprakta olduğu sürece sorun yok. sevgiyle kalın.

berçin
21-04-2012, 13:19
Maşallah Serkan bey yine her şey çok güzel emeğinize sağlık.Sevgiler.

serkan_istanbul
21-04-2012, 19:06
Terasım gün geçtikce renkleniyo yuppii. Itır çiçekleini gösterdi, papatyam açtı, yabani bir çiçek kendi çıktı saksıya aldım çiçek açtı, yıldızlarım uyanıyolar, bodrum papatyam tomurcuk dolu.

serkan_istanbul
21-04-2012, 19:20
Bir kaç resim daha

serkan_istanbul
21-04-2012, 19:27
Biberlerim, domateslerim, kavun ve karpuz ektim, bir tanede salatalık. Biberler 18 saksı. domates 4 kök, patlıcan 2 kök,

serkan_istanbul
21-04-2012, 19:38
Bir kaçtanede diğer bitkilerimden ekleyeyim. katlı saksıyı ben yaptım. Bazı saksılarımın boyasını henüz yapmadım. katlı saksımda verbanalar ekili en altındaki saksıda kadife çiçekleri. katlı saksının içindeki boruyla bütün saksılar bağlantılı kök sistemi oralara inecek çünkü içinde delikler büyük açıldı toprakla dolduruldu. silikonla yapıştırdım.

melih500
22-04-2012, 21:08
serkan bey ne kadar çok bitkiniz var çok pahalıya patlamıştır benim kafamı kurcalayaan bişiler var meyve ağçlarınız var terata sanırım benimde balkonumda erik ağacı var ama ne yazıkkıi hiç meyve vermiyo siznkinler meyve veriyo mu ?? bu arada çok yetenekli ve terasınızda süper walla

serkan_istanbul
22-04-2012, 22:17
serkan bey ne kadar çok bitkiniz var çok pahalıya patlamıştır benim kafamı kurcalayaan bişiler var meyve ağçlarınız var terata sanırım benimde balkonumda erik ağacı var ama ne yazıkkıi hiç meyve vermiyo siznkinler meyve veriyo mu ?? bu arada çok yetenekli ve terasınızda süper walla

Şeftalilerimden her yıl meyve alıyorum. B u yıl malesef çiçeklerini döktüler. Armut ve elma ağaçlarım daha yeni. Hepsini birden almadığımdan pahalıya patlamadı. Bitkilerimi çok seviyorum onlar sanki benim bir parçam. Bu arada armutta ve elmada çiçekler var ama çok deil. Bakalım inşallah meyveye dönerler dönmesede önemli deil gelecek yıl olur. Malta eriğimde çiçeklerini döktü malum kış sert geçti. seneye inşallah. sevgiler.

melih500
23-04-2012, 11:07
kolay gelsin size süper bir bahçe diyorum bnce terastan çok bahçeye benziyon

serkan_istanbul
23-04-2012, 11:19
kolay gelsin size süper bir bahçe diyorum bnce terastan çok bahçeye benziyon

Çok teşekkür ederim kardeşim.

adacık
26-04-2012, 12:57
bravo vallahi tüm bu bitkilerin takibini yapmak 24 saatlik bitmeyen mesaii ister sanırım çok merak ettim nasıl üstesinden geliyorsunuz.

serkan_istanbul
26-04-2012, 23:28
bravo vallahi tüm bu bitkilerin takibini yapmak 24 saatlik bitmeyen mesaii ister sanırım çok merak ettim nasıl üstesinden geliyorsunuz.

Ben hep onlarlayım genelde.. Evde olmadığım zamanda anneme emanet susadıklarında sularını verir. Benim bir parçam sanki onlar bazılarıylada özel bağım var mesela hanımelim şuanda 35 yaşında defalarca budandı. Genç görünüyo ama ben onu 7 yaşlarında bir bahçeden dal aşırmak suretiyle suda köklendirip dikmiştim. Ziyaretinize çok teşekkür ederim.

berrinb
26-04-2012, 23:43
Sevgili Serkan istanbul...Vallahi helal olsun diyorum...Birde Tanrı size inşaallah en kısa zamanda büyük bahçeli bir ev versin diye dua edeceğim...Çünkü siz bu kadar çeşidi terasta yapabilmek gibi büyük bir başarıya imza atıyorsunuz..Kara kışlarda bile çiçeklerinizi ne güzel korumaya almışsınız..evlatlar gibi değil mi...:)

Clematisiniz harika açmış..O cinsi ben hiç görmemiştim...Bütün çiçekleriniz çok güzeldiler...Mayısta kimbilir daha neler göreceğiz..Ellerinize sağlık güzel kardeşim....

Görüşmek üzere inşaallah...Selam ve sevgiler size....:)) Harikasınız...:)

serkan_istanbul
27-04-2012, 00:14
Sevgili Serkan istanbul...Vallahi helal olsun diyorum...Birde Tanrı size inşaallah en kısa zamanda büyük bahçeli bir ev versin diye dua edeceğim...Çünkü siz bu kadar çeşidi terasta yapabilmek gibi büyük bir başarıya imza atıyorsunuz..Kara kışlarda bile çiçeklerinizi ne güzel korumaya almışsınız..evlatlar gibi değil mi...:)

Clematisiniz harika açmış..O cinsi ben hiç görmemiştim...Bütün çiçekleriniz çok güzeldiler...Mayısta kimbilir daha neler göreceğiz..Ellerinize sağlık güzel kardeşim....

Görüşmek üzere inşaallah...Selam ve sevgiler size....:)) Harikasınız...:)

Çok teşekkür ederim ablacım. Clamatis dr. ruppel etikette daha koyu renkli ama çiçekleri açık pembe. Daha bütün bitkilerim çiçeklenmedi.

iris41
27-04-2012, 06:52
Sevgili Serkan Allah gönlüne göre versin huzur ve saglık diliyorum

selis
27-04-2012, 07:46
Serkan Bey pet şişeye diktiğiniz clematisler ne durumda?

serkan_istanbul
27-04-2012, 07:49
Sevgili Serkan Allah gönlüne göre versin huzur ve saglık diliyorum

Çok teşekkür ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin.

serkan_istanbul
27-04-2012, 07:50
Serkan Bey pet şişeye diktiğiniz clematisler ne durumda?

İki tanesini malesef kaybettim 1 tanesinden ümidi kesmedim. İnşallah o bari tutar.

Adil
27-04-2012, 15:52
Serkan bey bu çiçek sevgisi içinizde varoldukça.Yüreğiniz de aynı güzelliklere sahip olacaktır.Çalışmalarınızın devamını ve başarılar diliyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.
Saygılar selamlar.

serkan_istanbul
27-04-2012, 18:57
Serkan bey bu çiçek sevgisi içinizde varoldukça.Yüreğiniz de aynı güzelliklere sahip olacaktır.Çalışmalarınızın devamını ve başarılar diliyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.
Saygılar selamlar.

Çok teşekkürederim.

Canan
27-04-2012, 20:35
Serkan Bey hayret ettim, bu kadar çiçeğin sulanması, gübrelenmesi, bakımı falan çok ciddi zaman harcıyor olmalısınız, elinize sağlık, tebrikler gerçekten.
Ben de çiçeğim var diyorum, olsun, küçük ama gururlu bir balkonuz. ;)

serkan_istanbul
28-04-2012, 07:09
Teşekkür ederim sn canan. Elbetteki kolay deil ama insan severek yaparsa kolay gelir görmez zorlukları başarır. Bide küçük balkon deyip geçmeyin. Bir laf vardır; ev vardır saray
kadar kimse sığamaz, ev vardır 1 oda bir sofa fakat içine dünyalar sığar. Herşey gönül işi siz o küçük dediğiniz balkona ben ve benim gibi bir çok üyeyi sığdırdınız bile. sevgiler.

serkan_istanbul
29-04-2012, 18:48
Herkese iyi akşamlar bir kaç resim ekleyeyim. Terasımdan bugün çektim. Sakız sardunyalarım, ateş dikenim çok güzel çiçekledi bu sene, telgraf çiçeğim terastakiler daha çok gelişti.

serkan_istanbul
29-04-2012, 19:01
Kekiklerim, enginarım göbek yapıyo, patlıcanlarım, dereotlarım, ve patates gömmüştüm büyüyor.

serkan_istanbul
29-04-2012, 19:07
Bodrum papatyam kızmasın kocaman iki saksı oldular dallardan ekmiştim 2. Yılları, latin çiçeğim, alisyumlar bu köseyi sevdiler gerçi her saksıda var gibi, zambak, ilk açan gülüm.

melih500
29-04-2012, 19:09
sardunyalarınıza bayıldım çok süperler ve çok güzel açmışlar maşşallah

kılıç
29-04-2012, 19:15
Ellerinize sağlık çok güzeller maşallah.

serkan_istanbul
29-04-2012, 19:17
Son olarakta aslan ağzım ve 35 yaşına basan hanımelim, ortancam, beyaz yoncam, fırçaçalım maşallah kışım bile çiçeği vardı.

serkan_istanbul
29-04-2012, 19:19
Sevgili kılıç ve melih500 çok teşekkür ederim.

serkan_istanbul
29-04-2012, 19:33
Sayfama uğrayıp beğen tuşuna basan herkese sevgilerimle. Bu arada güllerimden sarı olana kırmızı gül aşılamıştım tuttu hepside tomurcukta ve baston gül gibi budadım. Onun resmini eklemeyi unuttum. onuda ekleyeyim. yakından aşı yaptığım dal ve uzaktan bir çekim

bıcırık
29-04-2012, 19:51
Serkan bey yapyığınız saksıları aşamalarını resimleyip geri dönüşüm çalışmaları bölümünde paylaşırsanız bizde yoğurt kovalarını saksı yapabiliriz...Sevgilerimle...