Bağlan

View Full Version : acemifüsun / balkon

Sayfalar : [1] 2 3 4

acemifüsun
19-05-2010, 16:34
Sevgili dostlar

Balkonumuzu ve çiçeklerimizi sizlerle paylaşmak istedim:) Sizler de değerli bilgilerinizi ve deneyimlerinizi, eleştirilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Balkonumuz güneye bakan cephede, yaz kış çok güneşli ve bol rüzgarlı, ben de bu şartlara uygun bitkiler yetiştirmeye çalışıyorum. Sevgiler:)

acemifüsun
19-05-2010, 16:44
Balkonumuzun genel görünümü, hercai menekşeler, aslanağzı, kedi tırnakları, begonvil yeni çiçeklenmeye başladı:)

sevim4
19-05-2010, 16:45
Sevgili acemifüsun,sayfan ve balkonun hayırlı olsun.

acemifüsun
19-05-2010, 16:51
Balkonun yan duvarı, küçük saksıları toplamak için böyle bir çözüm buldum:)

acemifüsun
19-05-2010, 16:57
Sakız, sardunya , ceylan ve bodur gül kardeşlikleri:)

günebakan
19-05-2010, 17:04
Sevgili Acemifüsun balkonunuz da çiçekleriniz de manzaranız da harika gerçekten. Ama cananlara bayıldım güle güle büyütün çok güzeller:)

sevim.K
19-05-2010, 17:10
Sevgili acemifüsun çok güzel. Çok sevdim çiçek çiçek, renk renk, capcanlı:p , sevgiler

acemifüsun
19-05-2010, 17:14
İki kök yasemin aynı saksıda; Akdeniz yasemini beni bu bahar üzdü, yeni dip sürgünleri veriyor, kardeşi de pembe yasemin:)

Bodur dalya fidelerini yeni aldım, bakalım nasıl olacaklar? Hercai menekşeleri sonbaharda fide olarak almıştım, bitlerini ayıklayıncaya kadar helak oldum:)

acemifüsun
19-05-2010, 17:28
Ortancaları geçen bahar fide olarak almıştım,biri koyu pembe, diğeri beyaz, iki kökü aynı saksıya aldım, tüm dalları tomurcuklandı, açmaya başlıyorlar ama daha nedense renklenmediler?
Alisyum budanır mı bilmiyorum, hafif bir sararma oldu, çiçekleri geçen dalları galiba budayacağım.
Latini sarkan sepete yerleştirdim,umutla gelişmesini bekliyorum. Yerdekini arkadaşıma yetiştirmeye çalışıyorum:)
Bu mor papatya gibi açanın adını bilmiyorum, satıcı sukulent cinsi olduğunu söyledi, yine de emin değilim:)
Üç kökü bir araya diktiğim clematisler,Warszawska Nike, montana var.rubens, piilu, yanlarına kardeş gelebilir:)

Hhatice
19-05-2010, 17:46
Sevgili acemi füsun balkonun ,çiçeklerin ,manzara harika Ortancalar neden renklenmedi acaba merak ettim .İpekler renk renk açmış ne kadar sorunsuz bir bitki ben de çok seviyorum. Her sene kendiliğinden çıkıyor hiç yormuyor.Cananların rengi çok güzel bendeki de açık pembe ve mor ebruli .Duvarı çok güzel düşünmüşsün benim de acil böyle bir çözüm üretmem gerekiyor.Balkondan sos sesleri gelmekte :)

acemifüsun
19-05-2010, 18:09
Sevgili Hhatice çok teşekkür ederim, ortancanın bir tomurcuğu tam açtı fakat renksiz, aceba çok mu sabırsızım? Bu raflar beni kurtardı, iyi oldu, tavsiye ederim,çünkü evdekilere oturacak yer kalmamıştı:)

Jezebel
19-05-2010, 20:02
Kordona bakan , deniz kokusunu alabildiğiniz bir balkon bu .
Ben ge o balkonda , o güzelliklere bakarak , koklayarak kahvaltı etmiş bir kişi olarak kendimi şanslı hissediyorum .
Bir de Füsun hanımın eliyle yaptığı " Elmalı tarçınlı turta" 'sı var ki tarif edemem ...
Oğlum bile 1 yıldır unutamamış tadını , ilk sorusu " tarifi aldın mı ?" oldu ;)

Sevgiyle büyüt ve geliştir Füsuncuğum !

Orkun Kırcı
19-05-2010, 20:09
Sevgili arkadaşlarım devamı var, fakat bugünlük bu kadar yükleyebileceğim,sevgiler:)

Daha da var diyorsunuz yani maşallah. Her yeri özenle değerlendirmişsiniz. Ellerinize sağlık.

acemifüsun
19-05-2010, 20:32
Kordona bakan , deniz kokusunu alabildiğiniz bir balkon bu .
Ben ge o balkonda , o güzelliklere bakarak , koklayarak kahvaltı etmiş bir kişi olarak kendimi şanslı hissediyorum .
Bir de Füsun hanımın eliyle yaptığı " Elmalı tarçınlı turta" 'sı var ki tarif edemem ...
Oğlum bile 1 yıldır unutamamış tadını , ilk sorusu " tarifi aldın mı ?" oldu ;)

Sevgiyle büyüt ve geliştir Füsuncuğum !

Jezebelciğim iyi dileklerine çok teşekkür ederim:) Senin gibi değerli bir arkadaş kazandığım için; o şans bana ait canım:) Oğluşuna yine yaparım:)

acemifüsun
20-05-2010, 23:01
Kalanchoelar, sukulentler, maviş

Satı Uğurtan
20-05-2010, 23:09
Sevgili acemifüsun, balkonda yer kalmasada sorun değil bence o güzellikler karşısında, sağlıkla tadını çıkar.

acemifüsun
20-05-2010, 23:10
Sevgili güler hanımın hediyesi maviş yerini sevdi:)

Sevgili Orkun beyin hediyesi sukulent köklendi saksıdan taşıyor:)

Şebboylar harika açtılar, artık çiçekleri azaldı:)

Melisa, bodrum papatyaları ve koloniyel yaşam:)

Gravillia, ful.

acemifüsun
20-05-2010, 23:15
Petunyalar, karanfiller:)

acemifüsun
20-05-2010, 23:23
Menekşeler, ceylanlar da çoştu, küpelerimi pazardan 1TL'ye aldım.

Sevgili Jezebel'in hediye ettiği özel küpe çeliklerim serada, kökleniyorlar:)

Mor menekşeler, reyhan

acemifüsun
20-05-2010, 23:27
Acı ve tatlı kıl biberler, 5 aydır hiç gelişmeyen zıpçıktım, lavanta, nane ve üç cins bir saksıda yerörtücü kekikler

acemifüsun
20-05-2010, 23:30
Sevgili acemifüsun, balkonda yer kalmasada sorun değil bence o güzellikler karşısında, sağlıkla tadını çıkar.

Sevgili Satı hanımcığım iyi dileklerinize teşekkürler:) Bahçe olmayınca balkonlarda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz:)

Satı Uğurtan
20-05-2010, 23:40
Sevgili Satı hanımcığım iyi dileklerinize teşekkürler:) Bahçe olmayınca balkonlarda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz:)

Sevgili Füsun hanım,bahçe veya balkon bence hiç fark etmez, önemli olan birşeyler ekip büyütmek güzelliklerini görmek, bence balkonla siz bunu çok güzel başarmışsınız.

acemifüsun
20-05-2010, 23:50
Agaclar.net'in bilgileri, değerli arkadaşlarımızın deneyimleri ile elimden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyorum:) Başarıda sizlerin ellerine su dökemem, sevgiler:)

acemifüsun
21-05-2010, 00:12
Çilli ile melek kanatlı begonya ve yaprakları renkli çok sevdiğim çiçeğim

acemifüsun
21-05-2010, 00:25
Kasımpatı çok güzel çiçeklendi, çiçekleri geçtikten sonra toprak üstünden 2 defa budadım:)

maki01
21-05-2010, 01:17
Herşey çok ama çok güzel gerçekten. Çiçekler, zarif saksı ve raflar ve manzara. Yeşil de var mavi de bu balkonda, düşlediğim gibi...

Bu balkonda çay içilmez mi:) Çok canım çekti ve de kıskandım sevgili Jezebel'i :))

Bol çiçekli, sağlıklı güzel günler diliyorum sevgili Füsun :)

aysegulo
21-05-2010, 11:06
Sevgili acemifüsun emeğine ve yüreğine sağlık.Her şey gerçekten çok güzel görünüyor. Balkonunu dolaşırken çok keyif aldım.

Vildan Sönmez
21-05-2010, 12:19
Füsun Hanım, çiçekleriniz, manzaranız, duvardaki raf düzenlemeleriniz hepsi çok güzel.
Ah o çanaklar olmasa, benim de terasımda duvarın birinde anten var, öyle gözüme batıyor ki.
Sağlıkla keyfini sürün.

Güngör Salman
21-05-2010, 12:44
Sevgili füsun, Çok güzel ve düzenliler mavişi çok kıskandım benim mavişte tomurcuk bile yok.
Sağlıkla keyfini sür dileğimle, sevgiler.

acemifüsun
21-05-2010, 12:52
Sevgili Güngör hanımcığım maviş yerini sevdi gelişti,koyun gübreli toprağa dikmiştim, güneş de alıyor, üstünde 1,5 aydır hep tomurcuk var, darısı sizinkinin başına:) İyi dileklerinize teşekkür ederim, sevgiler:)

nazlı06
21-05-2010, 13:03
Sevgili Füsun balkonun dizaynını çok güzel yapmışsın. Sağlıkla ve mutlulukla keyfini sür.

Bahar
21-05-2010, 13:32
Sevgili füsun işte doğa işte yaşamak budur dedim.Balkonunuzu ve çiçeklerinizi görünce
inanın bunlar geçti içimden. Çiçeklerin yeşilliğin
verdiği uyum ancak bu kadar güzel olur.Manzara deseniz harika.
çay demleyip içmek vardı şimdi o manzara karşısında.
Bazen düşünürüm yeşili doğayı sevmeyen varmıdır diye.
Varsa bile onları yaşıyor saymıyorum ben.
Hep böyle yeşillikler içinde sağlıkla yaşayın.

Yılmaz Yalçın
21-05-2010, 15:39
Füsun Ablacığım,
Balkonunda gezerken kendimi tropik bir adada hissettim:)Tabiatla modernliği kaynaştıran biri olduğunuza karar verdim:)Eşim balkon duvarına monte ettiğiniz saksılara bayıldı zevkli biriymiş Füsun Hanım dedi:)İzmir benim için özel bir şehir askerliğimi orda yaptım ve izinli günlerimde kordonda dolaşırdım yalnız başıma..İzmir'e geldiğimizde balkonunuzda çay içmek isteriz:)

acemifüsun
21-05-2010, 16:22
Clematis Warszawska Nike tek çiçeğini açtı, tam olarak rengi patlıcan moru:)

Yılmaz Yalçın
21-05-2010, 16:30
Çiçeğin çapını ölçer misin abla çok merak ettim clematis sitesinde 15 cm yazıyordu.En iri nadir çiçeklerden birisiymiş bu tür.

acemifüsun
21-05-2010, 16:33
Bizimkinin çiçeğinin çapı tam açınca 10cm civarı olur. Anlaşılan bizimkinin daha çok fırın ekmek yemesi lazım:))

Yılmaz Yalçın
21-05-2010, 16:54
Bundan sonraki tomurcuklar büyük açar inşallah:)Benimde ilk aldığımda çiçekleri hep küçük açtı zamanla büyük açmıştı..Başka tomurcuklar var mı?Yoksa bile birgünde bir bakmışsınız tomurcuk oluşturmuş:)Süpriz bir bitki clematis.

acemifüsun
21-05-2010, 17:30
Başka çok belirgin bir tomurcuk yok, umarım önümüzdeki günlerde sürprizler olur:)

Hakkı Şen
22-05-2010, 09:40
Sevgili acemifüsun, balkonunuz ve balkondan görünen manzara çok güzel gerçekten. Yuvarlak saksılar için kullandığınız askıları da çok beğendim. Bence artık nick değiştirme zamanınız gelmiş:) Görüntüler hiçte acemice değil:) Sağlıkla kalın.

hüzün
22-05-2010, 20:11
Sevgili acemifüsun, balkonunuz da manzaranız da saksılarınız da düzeniniz de çok hoşuma gitti, insan bakarken çok zevk alıyor,
ellerinize emeklerinize sağlık.

Sebahattin Sargın
22-05-2010, 21:11
Diyebileceğim ilk kelime "şirin" olacak :D

Bu kelime biraz az kalıyor, gerçekten çok güzel bir balkon. Manzaranız ise muhteşem, o balkonda oturup çay içmek ne kadarda zevklidir.

Bitkileriniz ise çok sağlıklı maşallah, her hangi bir ilaçlama yapıyor musunuz? Clematisinizde çok güzel, ben çok beğendim bu balkonu çok ;)

Sevgiler ;)

acemifüsun
22-05-2010, 23:32
Sevgili Sebahattin önümüz park olduğu için ''duyan geliyor'' hesabı devamlı bitlerle, kırmızı örümcekle mücadele halindeyim. Mecburen hiç istemesem de arada mutlaka ilaçlama yapmam gerekiyor:( İzmire geldiğinizde beklerim, sevinirim:) Güzel görüşleriniz için teşekkürler, sevgiler:)

maki01
23-05-2010, 00:30
Konumu gereği aynı sorun benim balkonlar için de geçerli. Adana'nın yoğun yeşil bir bulvarı üzerindeyim. Duyan da duymayan da doluşuyor sevgili Füsun, mühendis böceği bile ziyaretimize geldi :) Kırmızı örümcek ve unlu bit baş misafirlerimiz. İlaç olark ne kullanıyorsun?

acemifüsun
23-05-2010, 16:49
Sevgili maki01 ilaçları geçen yaz almıştım fakat kırmızı örümcek ile tam baş edemediğim için memnun değilim. Bu konuyu sevgili Jezebel'e de bahsettim, sağolsun dün gelirken bana kendi kullandığı Dursban 4 adlı ilaçtan, beyaz sinekler için ve mantar için kullandıklarında epey bir miktar getirmiş, sanıyorum onlarla sorunu hallederim.
Ayrıca Mine hanım söylemişti Konak'da tesbih ağacı varmış, ondanda toplayabilirsem, ev yapımı ile de daha sonra devam ederim diyorum:)

melikesarı
28-05-2010, 15:17
Sayın Acemifüsun balkonunuzun manzarısıda çiçeklerinizde çok güzeller allah sağlıkla mutlulukla keyfini çıkartmanızı nasip etsin..

umutyolcusu
29-05-2010, 18:28
balkonunuzun küçük olmasına rağmen bu kadar çiçeğinizin olması çok güzel.açıkçası görsel ziyafet sundunuz bize.çok beyendim.benimde yer darlığından fazla çiçeğim yok.ama sizlerin çiçeklerinizi gördükçe özeniyorum.hatta dün pazardan 2 çiçek aldım sırf buradaki balkonlardan özendiğim ve çiçekleri sevdiğim için.
elinize yüreğinize sağlık
.

acemifüsun
29-05-2010, 19:32
Sevgili umutyolcusu teşekkür ederim:) Raflar beni biraz kurtardı, yoksa adım atacak yer yoktu. Balkon demirlerine de askılı sakısları arkalı, önlü asınca epey çiçek sığdırabildim:) Aslında balkonumuz L şeklinde mutfağa da devam ediyor, az güneş ve gögle sevenler orada duruyor. Daha iyileri sizlerin olsun, sevgiler:)

Yılmaz Yalçın
29-05-2010, 19:43
Sevgili Füsun Abla,
Balkonun yaza güzel bir giriş yaptı:)Artık clematislerine bakarak çay yudumlayabilirsin...Clematislerine yeni kardeşler gelebilir clematis yurtdışı listesi belli olduğunda:)

acemifüsun
29-05-2010, 19:59
Sevgili Yılmaz clematisler beni üzmezse; ya da ben onları çözebilirsem o zaman sanıyorum keyifle çayımı içerbilirim:)
Senin ayçiçeği, gül fidelerine üzüldüm:( Neyse sağlık olsun diyelim ablacığım, olmuşa maalesef çare yok.

nurcanaybay
29-05-2010, 20:03
Füsun hanım ;
arkadaşlar söylenebilecek her şeyi söylemişler :)
Balkon güzel ,çok düzenli ,sevimli ,zevkli ....çiçekler çok sağlıklı ,tırnak çiçekleri renkleriyle
cezbediyor ( yetiştirmeyi hiç başaramamışımdır ),manzara ise özlemimi arttırdı ..daha ne olsun :))
Sağlıkla tadını çıkarın.

acemifüsun
29-05-2010, 20:21
Sevgili Nurcan hanım güzel görüşlerinize teşekkür ederim:) Sizin o güzel,rengarenk ,cıvıl cıvıl bahçenizin yanında...Tırnak çiçekleri normal gübreli bahçe toprağında, hiç şaşırtmadan, çimleninceye kadar üstünü örterek daha verimli oluyorlar.

Buyrun bir gün Çeşme'den bir kaçıverin, çok sevinirim:)

Yılmaz Yalçın
29-05-2010, 20:26
Sevgili Yılmaz clematisler beni üzmezse; ya da ben onları çözebilirsem o zaman sanıyorum keyifle çayımı içerbilirim:)
Senin ayçiçeği, gül fidelerine üzüldüm:( Neyse sağlık olsun diyelim ablacığım, olmuşa maalesef çare yok.

Abla hiç sorma 2 gündür canım sıkkın..Yolladığın tohumlardan yetiştirdiğim ve şaşırtığım fidelerde kırılmış:(En azından çiçeklerini sulamaya çalışan bir apartman görevlisi yok balkonunda:)Şanslısın:)

acemifüsun
29-05-2010, 20:34
Ablacığım haklısın, ben evimize gelen yardımcı hanıma balkonu hiç elletmiyorum . Ne yapalım, sağlık olsun diyeceğiz:) Sen tohumların hepsini ekmiş miydin?

Yılmaz Yalçın
29-05-2010, 21:10
Evet ekmiştim.Çoğu da çimlenmişti..Çimlenenleri bahçeye şaşırtmıştım...Birkaç tanesini saksıya şaşırttığımdan onlar kurtuldu..

Yılmaz Yalçın
29-05-2010, 22:06
İyi bari, hiç olmazsa bir kaç tanesi kurtulmuş.

Clematiste gelişme yeni sürgün var mı?

Hhatice
29-05-2010, 22:31
Ablacığım haklısın, ben evimize gelen yardımcı hanıma balkonu hiç elletmiyorum . Ne yapalım, sağlık olsun diyeceğiz:) Sen tohumların hepsini ekmiş miydin?

Aynen füsun'cum balkon bana ait sen camlardan başla diyorum .Herkes anlamıyor çiçeklerin dilinden sert gelen bir su kırabiliyor filizleri

acemifüsun
29-05-2010, 22:32
Sevgili Yılmaz şimdilik yok, diğer cinste de iki yaprakta sararma var:( Sorduğun için söylüyorum, yoksa yazmayacaktım. Sanıyorum ben clematislerin suyunu fazla kaçırdım, gerçi saksının altından akıp gidiyor ama, bilemiyorum:confused:
Umarım kısa zamanda onlar yeni yerlerine alışacaklar, ben de onların dillerinden anlıyacağım:)

acemifüsun
29-05-2010, 22:34
Aynen füsun'cum balkon bana ait sen camlardan başla diyorum .Herkes anlamıyor çiçeklerin dilinden sert gelen bir su kırabiliyor filizleri

Sevgili Hhatice başka türlü başedemedim:) Ortancalar renklenmeye başladı, anladım ki çok aceleciyim:)

Yılmaz Yalçın
29-05-2010, 22:39
Sevgili Yılmaz şimdilik yok, diğer cinste de iki yaprakta sararma var:( Sorduğun için söylüyorum, yoksa yazmayacaktım. Sanıyorum ben clematislerin suyunu fazla kaçırdım, gerçi saksının altından akıp gidiyor ama, bilemiyorum:confused:
Umarım kısa zamanda onlar yeni yerlerine alışacaklar, ben de onların dillerinden anlıyacağım:)

Ablacığım,
Ben toprağlına elimi sokuyorum bir cm altını elimle dışarı çıkartıp nemli ise sulamıyorum.Kuru ise suluyorum...Benim clematisin alt yaprakları da sarardı normaldir..Tabi sürgün vermiyorsa sorun vardır..İzmirde clematisi olan arkadaşlara sormak lazım onlarda da aynı sorun var mı acaba ve kaç günde bir suluyorlar?
Senin acil yapman gereken asma yaprakları bul ve 4-5 kat yapıp saksının toprağına yerleştir ki nemini kaybetmesin toprak...

acemifüsun
29-05-2010, 22:46
Diğer cins sürgün veriyor, hatta yeni tomurcuklar oluştu. Clematisler torfa dikiliydi, ben de süzek, çam yapraklı, funda toprağını, koyun gübresi ile karıştırıp, saksıya doldurdum. Ben acemi,torf olunca suyu ayarlıyamıyorum, kesin sulamaktan çürüttüm zavallıcığı:(

Ayhan Yüksel
30-05-2010, 20:02
gercekten sizin balkonunuzda ciceklerinizde bir harika saglıcakla büyütünüz saygılar

Yılmaz Yalçın
30-05-2010, 20:28
Diğer cins sürgün veriyor, hatta yeni tomurcuklar oluştu. Clematisler torfa dikiliydi, ben de süzek, çam yapraklı, funda toprağını, koyun gübresi ile karıştırıp, saksıya doldurdum. Ben acemi,torf olunca suyu ayarlıyamıyorum, kesin sulamaktan çürüttüm zavallıcığı:(

Torf ve koyun gübresi süzek toprak oluşturur ****** suyu tutmaz direk dışarı gider..Eğer imkanınn varsa yarı yarıya bahçe toprağı da doldur o zaman az sular ve toprak nemini ağır kaybeder.

acemifüsun
30-05-2010, 20:45
Sevgili Yılmaz maalesef çürümeymiş. Sevgili Jezebelin önerisiyle piilu'yu o saksıdan çıkardım, kökü topraklarından temizledim, çeşmenin altında da bir güzel yıkadım:) Yanlız saksıya dikerken benim eklediğim toprakda değilde, üretim toprağında diyeyim, epey bir yumurta vardı. Krem rengi toplu iğne başından biraz büyük, sıkınca içi su dolu yumurtacıklar:( Sizce onlar nedir? resmini çektim, nereye eklesem diye düşünüyorum? İlave ettiğim saksı toprağı kısmında beyaz kıl kurt gördüm.
Düşündüğüm gibi; bazı köklerin uçları çürümüş, bazı kılcal köklerde de aynı durum vardı,hepsini temiz bir makasla temizledim. Steril torf toprağına , başka bir saksıya diktim, aspirinli su da bir miktar verdim, düzelecek inşallah :)

Yılmaz Yalçın
30-05-2010, 21:26
Torfun markası nedir?

acemifüsun
30-05-2010, 21:31
Hindistan cevizi torfu ablacığım, kalıp şeklinde satılanlardan, preslenmiş. Sevgili Jezebel kullanıyor, bana da hediye etti:)

Hhatice
30-05-2010, 21:36
Sevgili Yılmaz maalesef çürümeymiş. Sevgili Jezebelin önerisiyle piilu'yu o saksıdan çıkardım, kökü topraklarından temizledim, çeşmenin altında da bir güzel yıkadım:) Yanlız saksıya dikerken benim eklediğim toprakda değilde, üretim toprağında diyeyim, epey bir yumurta vardı. Krem rengi toplu iğne başından biraz büyük, sıkınca içi su dolu yumurtacıklar:( Sizce onlar nedir? resmini çektim, nereye eklesem diye düşünüyorum? İlave ettiğim saksı toprağı kısmında beyaz kıl kurt gördüm.
Düşündüğüm gibi; bazı köklerin uçları çürümüş, bazı kılcal köklerde de aynı durum vardı,hepsini temiz bir makasla temizledim. Steril torf toprağına , başka bir saksıya diktim, aspirinli su da bir miktar verdim, düzelecek inşallah :)

Sevgili Füsun ne zamandır sormak istediğimi sen sormuşsun. Bilen varsa yardımcı olsun benim manolya ve kamelya saksılarımda da var içinden sıkınca su çıkan yumurta gibi birşey ,bu günde sardunya saksısında gördüm .O beyazların bir kısmı da maviye dönüştü .Hazır alınan bitkilerin toprağındaki bu yumurtaya benzeyen şeyler hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

Yılmaz Yalçın
30-05-2010, 21:45
Hindistan cevizi torfu ablacığım, kalıp şeklinde satılanlardan, preslenmiş. Sevgili Jezebel kullanıyor, bana da hediye etti:)

Filiz saksı toprağı var ben bahçemde de onu kullanıyorum..Biraz bahçe toprağı(%45), biraz torf(%30) ve birazda koyun ya da keçi gübresi(%10) ve hindistan cevizi torfu(%15) bu karışım en ideal karışım..Bahçemdeki clematisin kök kısmını bu karışımla doldurmuştum...Köklerini yıkadıktan sonra bu söylediğim karışımı saksı toprağı yaparsan ve clematisi düzenli sulayıp (B5A sıvı gübreyi de ayda bir kez uygulayarak) hiç güneş görmeyen bir yerde 2 hafta tutarsan kendine gelir:)

acemifüsun
30-05-2010, 21:46
Sevgili Hhatice ''bir bilene soralım''başlığında Mine hanıma sordum şimdi, gerçi resim çok kötü, ama tarifden belki fikir edinebilir.
Demek sizin bitkilerin toprağında da var, bilen birileri bizi aydınlatırsa çok sevineceğiz. Bir an toprağa karıştırdıkları perlit mi diye düşündüm ama, elimle ezince canlı gibi geldi:confused:

Yılmaz Yalçın
30-05-2010, 21:47
Sevgili Füsun ne zamandır sormak istediğimi sen sormuşsun. Bilen varsa yardımcı olsun benim manolya ve kamelya saksılarımda da var içinden sıkınca su çıkan yumurta gibi birşey ,bu günde sardunya saksısında gördüm .O beyazların bir kısmı da maviye dönüştü .Hazır alınan bitkilerin toprağındaki bu yumurtaya benzeyen şeyler hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

İlginç ilk defa duyuyorum..Bunlar bir zararlının yumurtası olabilir mi?

Hhatice
30-05-2010, 21:49
Umarım değildir.Ben toprağı ile ektim .Kışın yaprak döken manolyayı bahçeye :/
Çıkmaz da artık .Hazır alınan topraklardaki saksının içinde oluyor .Ben önce vitamin gibi düşündüm hormon mu acaba nasıl öğreneceğiz ne olduğunu ?

acemifüsun
30-05-2010, 21:50
Filiz saksı toprağı var ben bahçemde de onu kullanıyorum..Biraz bahçe toprağı(%45), biraz torf(%30) ve birazda koyun ya da keçi gübresi(%10) ve hindistan cevizi torfu(%15) bu karışım en ideal karışım..Bahçemdeki clematisin kök kısmını bu karışımla doldurmuştum...Köklerini yıkadıktan sonra bu söylediğim karışımı saksı toprağı yaparsan ve clematisi düzenli sulayıp (B5A sıvı gübreyi de ayda bir kez uygulayarak) hiç güneş görmeyen bir yerde 2 hafta tutarsan kendine gelir:)

Diktim artık ablacığım, tekrar ellersem iyice bozulacak. Toprak tarifini unutmayacağım, yakında bir şeyler için mutlaka lazım olur, teşekkür ederim:)

acemifüsun
30-05-2010, 21:51
İlginç ilk defa duyuyorum..Bunlar bir zararlının yumurtası olabilir mi?

Bence zararlı yumurtası:( En doğru cevabı Mine hanımdan alacağız, tabii bekleyeceğiz.

Yılmaz Yalçın
30-05-2010, 21:53
O zaman kökleri bu yumurtaların sahipleri yedi:(

acemifüsun
30-05-2010, 21:56
Valla kökler yenmişten ziyade bana çürümüş gibi geldi. Hepsini temizledim, yarından itibaren de oksijenli su uygulaması yapacağım, gerisi Allah Kerim:)

Hhatice
30-05-2010, 21:56
Buradaki beyaz sardunyamın toprağını değiştireyim bari ,gerçi hiç kurt görmedim daha çatlamadı yumurtalar tabi eğer yumurtaysa ben hala hormon diye kendimi kandırıyorum :(
Çivit mavi olmuştu bazıları yumurta mı acaba ?

Yılmaz Yalçın
30-05-2010, 22:00
Saksının altındaki hava delikleri yeterli miydi?Saksının en altına iri birkaç taş koyup deliklerin toprak ile tıkanmasını engelleyin..Böylece kökler hava alabilsin..3 günde bir sularsan yeterli olur herhalde..

acemifüsun
30-05-2010, 22:02
Bilmiyorum ki canım ya:confused: Bendekilerde hiç mavilik yoktu. Belki de sizin düşündüğünüz gibi hormondur, boşuna telaşlanıyoruz:)

acemifüsun
30-05-2010, 22:08
Kardeşçiğim saksının kendi delikleri bol miktarda vardı, buna rağmen ben eski tornavidayı kızdırıp, pek çok ilave delik açtım ve dediğin gbi toprak tıkamasın diye hep taş yerleştirdim.
Artık elimle kontrol edip öyle sulayacağım. Talaşı da kaldırdım üstünden, iyice göreyim, anlayayım diye. Yanlız sevindirici birşey var, geçen hafta Jezebelle toprağa bir dal yatırmıştık, diğer cinslerden birinden, o sanki daldırdığımız yerden yeni sürgün vermiş:)

Yılmaz Yalçın
30-05-2010, 22:10
Kardeşçiğim saksının kendi delikleri bol miktarda vardı, buna rağmen ben eski tornavidayı kızdırıp, pek çok ilave delik açtım ve dediğin gbi toprak tıkamasın diye hep taş yerleştirdim.
Artık elimle kontrol edip öyle sulayacağım. Talaşı da kaldırdım üstünden, iyice göreyim, anlayayım diye. Yanlız sevindirici birşey var, geçen hafta Jezebelle toprağa bir dal yatırmıştık, diğer cinslerden birinden, o sanki daldırdığımız yerden yeni sürgün vermiş:)

Ana gövdeden kesmeden mi yatırdınız?Sürgün vermiş mi?Hiç ellemeyin yoksa hemen kuruyor çok hassastır..

acemifüsun
30-05-2010, 22:13
Evet ana gövdeden kesmeden yatırdıkFazla ellemedim ama bana sürgün gibi geldi, topraktan başını çıkartmış sanki:)

Yılmaz Yalçın
30-05-2010, 22:26
Evet ana gövdeden kesmeden yatırdıkFazla ellemedim ama bana sürgün gibi geldi, topraktan başını çıkartmış sanki:)

İnşallah sürgündür:)Ozaman bizde daldıralım:)Tutturursak çelik takası yaparız:)

acemifüsun
30-05-2010, 22:31
İstersen tam netleşsin, öyle devam edelim:) Tabiiki olur:)

acemifüsun
01-06-2010, 16:13
Oğlumun kız arkadaşının anneler günü hediyesi kalonche'mla sizleri tanıştırayım:)

günebakan
01-06-2010, 21:20
Çiçekleri sevmenin en güzel yanı herkesin size hediye olarak çiçek getiriyor olması herhalde dimi sevgili AcemiFüsun:)

minka
01-06-2010, 22:06
Merhaba acemifüsun, balkon-bahçeniz çok güzel:) Ama sorunlar da olmuyor değil, toprakta gördüğünüz o beyaz şeyler maalesef yumurta olmalı. Kılcal beyaz kurtlar da bana çok tanıdık geliyor çünkü çok güzel bir kaktüsümü ve sukulentimi onlar yüzünden kaybettim, benimkiler de çürümüş görüntüsü vardı. Bilmiyorum tabii ama saksılarınıza minik karıncalar, sinekler geliyor mu ya da var mıydı? Eğer karıncalar veya sinekler varsa bu yumurtalar da oluyor. Bir de aynı olay benim bir fidancıdan aldığım gazanyaların toprağında oldu. O kadar çoktular ki. Minik karıncalar da dolmuştu. Dıştan tabii hiçbirşey görünmüyor. Toprak üstünde ise sinekler bırakıyor galiba... Ben suyla iyice toprağı yıkadım ve bitkiyi başka bir yere ektim. Saksı toprağında oluşan mantar vs. için bir ilaç almıştım fidancıdan, o işe yaramıştı daha önce. Suyla karıştırınca beyaz ve kokulu bir ilaç. Karıncaları da uzak tutuyor. Kullanmak istemiyorum ben de ama mecbur kalıyoruz yine.

Başka bir sorun da olabilir tabii. Maalesef torf, cocopeat vs. türü topraklara çabucak yerleşiyorlar. Nemli ortamlar da olayı hızlandırıyor. Sevgiler, umarım bir an önce sorunu çözersiniz. Şu sıralar aynı sorunlar benim de başımda:(

acemifüsun
01-06-2010, 22:17
Sevgili minka toprakları da ilaçlama yapacağım mecburen. Umarım ikimizin de çiçekleri sağlıklarına kavuşur:) Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, sevgiler:)

minka
01-06-2010, 23:24
Sevgili acemifüsun, az önce derdime çare ararken sizin fotoğrafı gördüm. Toprakta gördüğünüz o beyaz-sarı toplar yumurta değil. Genelde torf-toprakların içinde oluyor. Marketlerden aldığımız bitkilerin topraklarında çoğunlukla var. Ne olduğunu tam olarak ben de bilmiyorum ama saksı değişiminde ( aradan zaman geçmesine rağmen ) onlar hep bozulmadan duruyor. Elinizde sıkınca patlıyor ve sıvı çıkıyor. Ben tohum sanırdım hep. Sizinle balkonunuzda biraz dertleşmiş olduk. :)Sevgiler, bol çiçekli günler:)

acemifüsun
16-06-2010, 13:51
Clematis Warszawska Nike çoştu:) Diğer iki cins piilu ve montana var.rubens de atağa geçti:)

acemifüsun
16-06-2010, 13:54
Sardunya ailemize iki yeni üye daha katıldı:)

acemifüsun
16-06-2010, 13:58
Jezebelciğim bak adını bilemediğimiz çalı da tomurcukta:) Beşparmak otu olabilir mi?

acemifüsun
16-06-2010, 14:31
Mavi çiçekli güzel:) Bu çiçeğin de adını bilmiyorum.

Hakkı Şen
16-06-2010, 14:51
Sevgili acemifüsun, clematis alırken epey bir tedirginlik yaşadığınızı gözlemlemiştim satış bölümünde. İzmir'in sıcaklarına dayanmaz diye ben de vazgeçmiştim ama görüyorum ki siz yaşatmayı başarmışsınız. Bu da demek oluyor ki en kısa zamanda ben de en azından bir tane edineceğim ;) Sağlıkla keyfini çıkarın, emeğinize sağlık.

acemifüsun
16-06-2010, 14:57
Sevgili Hakkı Şen evet çok tereddüt yaşadım ve neredeyse piiluyu kaybediyordum. Balkon ve İzmir çok sıcak diye gereğinden fazla sulamışım, nerdeyse çürütüyordum. Şimdi sanıyorum onlar yerlerine ,ben de onlara alıştım:) Tam gölgede şimdilik keyifleri yerinde, bakalım yaz sonu nasıl olacaklar?:)İyi dileklerinize çok teşekkür ederim, darısı başınıza:)

İstanbulda tanıdığınız varsa fiyatı 4.90 olmuş.

Yılmaz Yalçın
16-06-2010, 16:21
Sevgili Füsun Abla,
Clematisleriniz kendine gelmeye başlamış:)Nike çok güzel ve bol çiçeklenmiş maşallah!Demekki İzmir'de gölgede daha mutlu oluyorlar..Piilu diğer türlere göre daha ağır gelişiyor bunu farkettim..

acemifüsun
16-06-2010, 16:29
Ablacığım piilu da maşallah kendine gelmeye başladı, bir haftada 30cm. yol aldı:) Montana geldiğinden beri hiç sürgün vermemişti, şimdi o da başladı:) Aman şu yazı sağ salim atlatalım, ondan sonra içim rahatlıyacak sevgili Yılmaz. İzmir bu günlerde çok sıcak. Şimdilik en azından ben onlara alıştım, iki de bir öldüler mi diye gidip bakmıyorum clematislere:)

Fatoş
16-06-2010, 17:01
Füsun hanım clematisleriniz çok güzel açmış, gölgede olmasına rağmen, Eşim clametisleri sabah 8 den akşamüstü 5e kadar güneş alan yere dikti.Görünce üzüldüm ama yerini değiştirmeyi göze alamadım biri oldukça boylandı çiçek tomurcukları veriyor ama yine de çok tedirginim. Balkonunuzda ki çiçekler tam bir renk çümbüşü ellerinize sağlık.

Yılmaz Yalçın
16-06-2010, 17:45
Füsun hanım clematisleriniz çok güzel açmış, gölgede olmasına rağmen, Eşim clametisleri sabah 8 den akşamüstü 5e kadar güneş alan yere dikti.Görünce üzüldüm ama yerini değiştirmeyi göze alamadım biri oldukça boylandı çiçek tomurcukları veriyor ama yine de çok tedirginim. Balkonunuzda ki çiçekler tam bir renk çümbüşü ellerinize sağlık.

Kök ve izdüşümüne bol kabuk ya da çam iğne yaprağı koyun ve toprak hiç görünmesin kök kısmı çevresinin..Bir de nemli tutun sürekli..

acemifüsun
16-06-2010, 19:45
Teşekkür ederim sevgili Fatoş hanım:) Sitedeki ustalar clematislerin yerini geçmişte değiştirdiklerini söylüyorlar(Zeki Yağlı beyi hatırlıyorum) İsterseniz kökler daha fazla yayılmadan gölge bir yere alın(kökleri ve gövdenin başlangıcını ) Yine de siz bilirsiniz fakat özenle yapılınca en fazla biraz sarsılır, İzmirin güneşi ve sıcağında sorun olmasın.

Jezebel
16-06-2010, 20:27
Füsuncuğum balkonun bir maşşallah ' ı hakediyor .
Sevgili arkadaşların bilgisine hindistan cevizi torfu ile ilgili söyleyeceğim şu -
Hindistan cevizi torfu steril etmesi kolay ve çok iyi drenajı olan bir malzeme , yani su tutmaz .
Bunu saf halde tohum çimlendirmek , çelik köklendirmek ve çürümeye meyil göstermiş bitkilerime ben tercih ediyorum .
Diğer toprak karışımlarına bir sözüm yok .
Burada steril olmasını tercih ettiğimiz ortamlar söz konusu .
Bahsi geçen karışımlar parasit yumurtası , yabancı tohumlar , küf mantarları , ve adı şu an aklıma gelmeyen binlerce zararlı ihtiva eder .
Bu karışımlar sağlıklı bir bitkiye belki birşey yapamaz , ama hasta bir bitkiye , köklenmemiş bir çeliğe , henüz çimlenmemiş bir tohuma neler yapar ben hayal etmek istemiyorum ;)
Demek istediğim sürekli aynı karışımları değil de duruma göre , bitkiye göre , ortama göre bu karışımları kendimiz hazırlayabiliriz ...

Jezebel
24-06-2010, 10:03
Füsuncuğum senin mavi renkli papatyanın ismini öğrendim (sanırım ).
Felicia amelloides , ara bir bak bakalım o mu ...

Faruk
24-06-2010, 10:37
Sevgili acemifüsun balkonunuzun resimlerine baktığımda ilk dikkatimi çeken balkonunuzun çok düzenli oluşu ve duvarda ki saksıların dizaynı. Duvardaki saksılarınız çok güzel duruyor, çok yakışmış. Ayrıca balkonunuzun manzarasıda çok güzel. Sardunyalarınız balkonun demirlerine çok yakışmış, çok güzeller. Balkonunuzun bol bol keyfini çıkarın bizler içinde…

acemifüsun
24-06-2010, 11:42
Füsuncuğum senin mavi renkli papatyanın ismini öğrendim (sanırım ).
Felicia amelloides , ara bir bak bakalım o mu ...
Evet canım, Felicia amelloidesmiş, çok teşekkür ederim:)

rahna_mosa
16-08-2010, 08:38
acemifüsun arkadaşım emeğine sağlık çok güzel bir balkon olmuş. maşallah. çiçeklerin kadar saksılarında çok güzel. içim açıldı sabah sabah. sevgiler...

Yılmaz Yalçın
16-08-2010, 09:14
Füsun Abla,

Balkonunu özledik yeni fotoğraflar bekliyoruz:)

acemifüsun
18-08-2010, 18:03
acemifüsun arkadaşım emeğine sağlık çok güzel bir balkon olmuş. maşallah. çiçeklerin kadar saksılarında çok güzel. içim açıldı sabah sabah. sevgiler...
Sevgili rahna_mosa güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Saksıları baharda migrosta kampanyadan aldım:) Sıcaklar ve aşırı nemden sakızlarımı kaybettim. Sardunya pas hastalığı geldi mi gitmiyor. Küpelerimi gözüm gibi bakıyorum, onlar sevgili Jezebelin hediyesi ve çok özel türler.Hele bazılarının yurdumuzda neslinin devamı sende dedikçe nerdeyse başlarında nöbet tutucağım:)) Sevgiler:)

acemifüsun
18-08-2010, 18:13
Füsun Abla,

Balkonunu özledik yeni fotoğraflar bekliyoruz:)
Yılmazcığım yeni fotoğraflar istemekte haklısın da , şu sıcaklar biraz azalsın, çiçeklerim de biraz kendine gelsin öyle:) İnan sıcaktan balkonda doğru dürüst hiç oturamıyoruz, geceleri bile, sadece sabah saat 11:00'e kadar. Bazı bitkilerimi balkonun doğuya bakan kısmına taşıdım, özellikle yeni aldığım bodur sardunyaları. Orada günde 1-2 saat güneşle iyi olurlar dedim, fakat o güneş bile fazla geldi. Her gün onları güneş geleceği zaman gölgeye taşıyorum:) Clematisler uzun bir duraklamadan sonra atağa geçer gibiler:)

Dangerously34
20-08-2010, 15:13
O güzel rengarenk çiçeklerin eşliğinde, bir çam fidesi mi gördüm yoksa bitkikörümüyüm, o masmavi deniz, ve güzelim İzmir havasıyla o balkon. Kıskançlıktan patlıcan moru oldu yüzüm :p Gerçekten çok güzel, akşam üstü orada denize karşı çayları höpürdetmek vardı :(

acemifüsun
21-08-2010, 14:39
Sevgili Dangerously34 teşekkür ederim:)
Gördüğünüz çam fidesi değil, çok benzeyen bir çalı türü:) Adı Grevillea Rosmarinifolia, kış sonu değişik ve güzel pembe çiçekler açıyor, çiçeklenmesi yaz başına kadar devam ediyor:) Arkadaşımın annesi baharda hediye getirdi, geldiğinden beri çok gelişti, yeni sürgünler yerlere değiyor, budamam gerekecek:)

aysegulo
15-09-2010, 18:22
Uzun süredir siteye giremiyordum. Ama bugün ilk işim siteye girer girmez sizin sayfanızı yeniden dolaşmak oldu. Yeniden emeğinize sağlık...

Orhan Özbilgiç
25-09-2010, 19:32
Sevgili acemifüsun;
Grevilla'yı görmek için balkonunuza uğradım.İki fotoğrafta gördüm. Bu arada, gözümü çiçeklerinizden ve balkonunuzdan alamadım. Yeşilliklerin arasından nefis bir körfez manzarası.;)
Bütün çiçekleriniz seçme.
Özetle balkonunuz bir ömre bedel. Ellerinize, emeğinize sağlık. Sağlık içinde keyfini sürün.:)

Orhan Özbilgiç
25-09-2010, 21:17
Biraz önce internette, Grevilla' nın budanmasına ilişkin, '' Sert budama bitkiyi öldürebilir. Çiçeklenme döneminin sonunda hafif bir budama, daha bol dallanmayı sağlayacaktır.'' Bilgisine rastladım.

.

Sevgi Durul
25-09-2010, 21:39
Sevgili acemifüsün, bu akşam balkonunuza misafir oldum. Arkadaşlar söylenecek her şeyi söylemişler, sözün kısası çok beğendim. Bir arkadaşın söylediği gibi baştaki acemi kalksın artık. Bu balkon ve içerdikleri, acemi işine hiç benzemiyor. Sevgiler...

sevim.K
26-09-2010, 12:40
Hani o cıvıl cıvıl balkondan yeni fotoğraflar:) Özledik:)

acemifüsun
26-09-2010, 12:56
Sevim hanımcığım haklısınız, tembellik yok mu, hep ondan:)) Şu an kuvvetli fırtınadan balkon uçuyor, benim saksılar da uçuşta:( Gözünün içine baktığım küpem , kalonço, minyatür ceylan raflardan devrildiler. Küpeye canım sıkıldı, biraz toprağı dağıldı, inşallah kökler zedelenmemiştir, aspirinli su yapacağım, diğerlerinde hasar yok şimdilik.

sevim.K
26-09-2010, 13:05
Geçmiş olsun, üzüldüm. Benim çiçeklerim de geçen kışa doğru fırtınada çok zarar görmüştü. Saksılarım uçmuştu balkondan. İnşallah zarar görmez çiçekleriniz çok üzülüyor insan.

acemifüsun
26-09-2010, 13:34
Evet sizin de sardunyalarınız fırtınadan zarar görmüştü Sevim hanımcığım, hatırladım. Küpeye canım sıkıldı, aşırı sıcaklarda nasıl koruyacağımı şaşırmıştım. Sıcakları sağsalim atlattık, 15 gündür 2 küpeli kaybettim, inşallah bunda aynı sonu yaşamamm. Sevgili Jezebelin hediyesi özel cinsler, sakınan göze çöp batıyor herhalde.

sevim.K
26-09-2010, 15:07
Aaa sormayın. Benim küpe çiçeklerim gitti. Bir umut bakımlarını yapmaya devam ediyorum. Olur ya filizlenen olursa diye:(

acemifüsun
26-09-2010, 15:21
Bütün arkadaşların o güzelim küpelerinin gitmesine içim sızladı. Özellikle İzmir gibi yazı çok sıcak yerlerde küpe çok zor. Sevim hanımcığım onlara gölge ve serin bir yerde sera uygulasanız, belki fiizlenirler:)

acemifüsun
01-10-2010, 19:06
Aşırı sıcaklarda sakızları ve sardunyaları kaybedince saksıları boş, boş daha çok üzüldüm. Bir ay önce rozet fideleri aldım:)

acemifüsun
01-10-2010, 19:10
Bunlar minyatür ceylanlarım

acemifüsun
01-10-2010, 19:16
Pazar güzeli sundavillialar:) Büyüğü kırmızı çiçeklerini bitirdi, sürgüne geçti, küçüğüm de pembiş hanım, keyfi yerine:)

acemifüsun
01-10-2010, 19:22
Clematis'in bir cinsi, kasımpatılar, karanfiller tomurcukta:)

acemifüsun
01-10-2010, 19:28
Mum çiçeğim devamlı yeni yapraklar veriyor.
Minik sarmaşığımın da keyfi yerinde

sevim4
01-10-2010, 20:05
Sevgili acemifüsun, rozetler negüzel merhaba diyorlar balkondan diyerleride çanlı.
Emeklerine sağlık.

acemifüsun
01-10-2010, 20:11
Sevgili Sevim hanımcığım teşekkür ederim:) Rozetler şimdilik keyifliler, kışın çok soğuklarda içeriye almayı düşünüyorum, inşallah önümüzdeki yaza da böyle kalırlar.

günebakan
01-10-2010, 22:17
Sevgili Füsun hanım sardunyalar için üzüldüm neyse yerini başka güzeller almış güle güle büyütün:)

Yılmaz Yalçın
02-10-2010, 00:40
Sevgili Füsun Abla,
Balkon değil adete bahçe maşallah:)Rozetlerin çok sağlıklı seneye daha bol çiçeklenecektir.Clematisin çok canlı duruyor kendine gelmiş epey..Seneye bol ve yoğun çiçeklenecek belli.Kasımpatıyı Atatürk çok severmiş..Bu çiçeği görünce çok duygulanıyorum sonbahar ve Atamız aklıma geliyor hep.

Dudi
02-10-2010, 00:50
Şahane, kasımpatlarının açmasını dört gözle bekliyorum. Kasımpatlarının görüntüsünü ve kokusunu çok seviyorum. Tam çiçekler bitti; kış geldi derken insanın içini ısıtıyorlar...

acemifüsun
02-10-2010, 12:50
Sevgili günebakan sardunyalar ,sakızlar 25derece istiyorlarmış. Malum bu yaz sıcaklar hepsini yaktı kavurdu, çok üzüldüm. Balkonum kışın yazdan daha çok güneş görüyor, rozetler inşallah yüzümü güldürür:)

acemifüsun
02-10-2010, 13:04
Yılmazcığım elimden geldiği kadar hepsine iyi bakmaya çalışıyorum. Aşırı sıcaklar bitince clematislerin hepsi sürgün vermeye başladı. WARSZAWSKA NİKE yeni sürgün ve tomurcukta, çok nazlı PİİLU yaprak vermeye başladı, MONTANA.RUBENS en çalışkanı, devamlı sürgünde:) Sevgili Jezebelin hediyesi, küçük mor çiçekli, çeliği köklendirebildim, o da sürgünde:) Ayrıca WARSZAWSKA NİKE 'dan aldığım bir çelik de köklendi, sürgün vermiyordu, geçen gün toprağını değiştirdim, alttan sürgüne başlamış:) Bir de suda köklendirme denemem var, inşlalah onda da başarılı oluruz:)
Kasımpatını ben de çok seviyorum, hem kokusunu, hem de çok dayanıklı bir çiçek. Ayrıca ATAM çok sevdiği için ayrı bir yeri var. Duygulanmamak mümkün mü kardeşçiğim?
''Bir of çeksem karşıki dağlar uyanır'' derler ya.. Aynen o durumdayız:(
Eşine çok selamlar:)

acemifüsun
02-10-2010, 13:09
Sevgili Dudi kasımpatıların açmasını ben de dörtgözle bekliyorum:) Geçen kış neredeyse 3 ay çiçekliydiler:) Çiçekler bitince , Ağustos ortasına kadar 3 defa budadım:) Bendekiler sarı, beyaz, koyu pembe, şimdi iki renkli melez türlerden arıyorum:)

rodoslu
02-10-2010, 15:40
Sn. acemifüsun, balkonunuz çok güzel...
Temiz, titiz, düzenli, sıralı ve sınıflandırılmış bitkiler, güzel ve rengarenk saksılar bitkilere verdiğiniz özenin göstergesi...Tam bana göre :))). Çok beğendim...

Hangi bitkiyi alrısam alayım ona uygun bir saksı bulmadan o bitki benim için yarım gibidir...

Balkonunuzu bende izliyorum ;)

acemifüsun
03-10-2010, 20:26
Sevgili rodoslu güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Elimden geldiği kadar özen göstermeye çalışıyorum. Küçük, renkli saksıları baharda çok uygun fiyata aldım, balkona biraz renk verdi:) Sevgiler:)

acemifüsun
21-10-2010, 19:25
Kasımpatıları çok seviyorum:)

acemifüsun
21-10-2010, 19:29
Görünce dayanamadığım bodur sardunyalar:)

acemifüsun
21-10-2010, 19:34
Clematis W.Nike çoştu:) Bahardan beri tek çiçek açan o:) Diğerleri yeni sürgün veriyor, hiç tomurcuk gibi niyetleri yok.

acemifüsun
21-10-2010, 19:37
Sevgili Jezebele teşekkürlerimle:) İnşallah yeni yuvalarını çok severler:)

acemifüsun
21-10-2010, 19:39
Jezebelciğim bak:))Pembiş hanım sana gelmek istiyormuş:)

acemifüsun
21-10-2010, 19:41
Sevgili Swetlenaya teşekkürlerimle:)

acemifüsun
21-10-2010, 19:43
Sevgili Güngör en sonunda oxalisin dilini çözdüm; teşekkür ederim canım:)

acemifüsun
21-10-2010, 20:15
Kaktüs ve sukulentlere 25 sene önce başlamıştım, 10-15 adet vardı. Arkadaşımın oğlu ben görmeden oturma odamızda hepsini akvaryuma atınca, tümünü birden kaybettim. Yakın zamana kadar onlardan uzak durmaya çalıştım, şimdi sizlere onları tanıştırayım:)

acemifüsun
21-10-2010, 20:18
Bunların isimlerini daha sonra yazacağım:)

acemifüsun
21-10-2010, 20:24
Sukulentleri de çok seviyorum:)

acemifüsun
21-10-2010, 20:27
Jezebelciğim teşekkür ederim canım:) İnşallah beni de severler:)

acemifüsun
21-10-2010, 20:29
Bunlarda yeni hoyalarım:)

PlentyPlant
21-10-2010, 20:51
Şirin balkonunuzu izliyordum, Sayın Acemifüsun. Hele Sundaville'i görünce, yitirdiğim aklıma geldi ve içim sızlamıştı. Şimdi de kaktüslerinizi ve sukulentlerinizi gördüm. Eskiden olduğu gibi, yeniden kaktüslenmelisiniz. Özenli ellerde mutlu olacaklardır.

Vildan Sönmez
21-10-2010, 21:06
Füsun Hanım kaktüsleriniz de pek güzelmiş, daha da artacaklar eminim.
165/2 pamuk şekeri gibi, çok hoş...

acemifüsun
21-10-2010, 21:09
Size Sundavillei yollayabiliriz sayın PlentyPlant:) Kaktüslerden bazıları kazazede:) Silikon yaraları var, görmüşsünüzdür. Umarım onlara çok iyi bakabilirim:) Teşekkür ederim:)

acemifüsun
21-10-2010, 21:15
Vildan hanımcığım teşekkür ederim, yıllar sonra tekrar kaktüslere başladım:) Evet o pamuk helva gibi:)

sevim4
21-10-2010, 21:35
Sevgili acemifüsun,hepiside çok güzel.

maki01
21-10-2010, 21:38
Balkonuna bahar gelmiş arkadaşımın, içim açıldı gerçekten. Ellerine yüreğine sağlık...

Fatoş
22-10-2010, 00:35
Sevgili Füsun hanımcığım yeni çiçekleriniz çok güzeller güle güle büyütün. Kasımpatlarınız çok güzel açmış, daha benimkiler açmadı tomurcukta ,ben bu yaz küpelilerimi kaybettim çok üzüldüm siz bu konu da başarılısınız. Mor küpelimin tohumlarını Allah tan almıştım ama nasıl çimledirebileceğimi bilmiyorum . Sevgiler.

acemifüsun
22-10-2010, 17:08
Balkonuna bahar gelmiş arkadaşımın, içim açıldı gerçekten. Ellerine yüreğine sağlık...

Ufacık balkonda ancak bu kadar oluyor:) Cumhur bey'in geçenlerde yazdığı bir benzetme vardı, çok hoşuma gitti, biz de aynı durumdayız:)'' Saksıların arasından geçmek için harmandalı oynuyoruz'':)

umutyolcusu
22-10-2010, 17:12
Yıllar önce akvaryuma atılan kaktüsler hemen görülmediği için mi ölmüştü?
İnşaallah tekrar başladığınız kaktüs bakma işi kazasız belasız devam eder.
Kasımpatıların renkleri de harika.Kolay gelsin.

acemifüsun
22-10-2010, 17:15
Sevgili Füsun hanımcığım yeni çiçekleriniz çok güzeller güle güle büyütün. Kasımpatlarınız çok güzel açmış, daha benimkiler açmadı tomurcukta ,ben bu yaz küpelilerimi kaybettim çok üzüldüm siz bu konu da başarılısınız. Mor küpelimin tohumlarını Allah tan almıştım ama nasıl çimledirebileceğimi bilmiyorum . Sevgiler.

Sevgili Fatoş hanımcığım kasımpatılar mantara ve bitlere karşı hassaslar, onun dışında dirençliler.
Küpeler bu yaz aşırı sıcaklarda perişan oldular, ben ancak hiç güneşe çıkarmayarak koruyabildim. Aslında çelikten çok kolay üretilebiyor, ama tohumdan hiç yetiştirmedim, denemek lazım:)
Sevgiler.

acemifüsun
22-10-2010, 17:19
Yıllar önce akvaryuma atılan kaktüsler hemen görülmediği için mi ölmüştü?
İnşaallah tekrar başladığınız kaktüs bakma işi kazasız belasız devam eder.
Kasımpatıların renkleri de harika.Kolay gelsin.

15 kişi kadar yemekli misafirim sırasında ancak ertesi gün akvaryumdaki kaktüslerimi görebildim:) Hem balıklar hem kaktüsler gitti. Kaktüslerime akvaryumu uygun gören yaramaz şimdi çok yakışıklı, akıllı bir genç avukat oldu:)
Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:)

umutyolcusu
22-10-2010, 18:07
Aslında ben balıkları da merak etmiştim ama yazmayı unutmuşum.O günkü halinizi düşünmek bile korkunç.Tabi üzerinden yıllar geçmiş,unutulmuş bir anınızı hatırlatmış oldum sanırım,kusura bakmayın.
En iyisi siz o genç avukata bunu hatırlatıp ödettirin:))

heroflera
23-10-2010, 10:36
cennet bahçesi gibi olmuş yok yok yanii çok.. güzeel.

heroflera
23-10-2010, 10:45
acemi füsün hanım, zaten izmir muhteşem bir sehir, çiçeklerinizle daha da bütünleşmiş deniz manzaranıza bayıldım.güzel yalıda 2 yıl oturdum hala izmir hasreti içerisindeyim.

sevim.K
24-10-2010, 17:21
Pembiş hanım neymiş diye bakarken kaktüsleri gördüm miniş miniş şeker şeyler. Birinin tepesinde yapma çiçek yarası belli ama diğerlerinde farkedemedim. Kasımpatılara bayıldım, sevgiler:)

Yılmaz Yalçın
24-10-2010, 17:52
Sevgili Füsun Abla,
Balkonuna anlaşılan bu yıl kış gelmeyecek:)Hala cıvıl cıvıl.Kaktüsler çok egzotik bir hava katmış..Bahara balkonun rengarenk olacak orası kesin.

erfiliz
25-10-2010, 07:39
çok güzeller insan aşık oluyor.izmir manzarası ayrı güzel balkonunuz ayrı güzel.keşke bende yapabilsem ama bizim yazımız 2 ay ve kışımızda sert oldugu için bu denli güzel bi balkonum olması imkansız...artık sizinkine bakar bakar imrenirim..

saglık ve mutlulukla kalın sayın acemifusün hanım..

ayrıca şunuda söylemeden geçemeyecegim. saki o çiçekler topraga ekilmemiş sanki hiç el degmemiş ve sanki balkonda bile degilller nasıl öle pırıl pırıl olabiliyo saksılarınız tertemiz maşaallaah ne toprak ne su izi maşallaah maşallaaah..

acemifüsun
25-10-2010, 15:15
Pembiş hanım neymiş diye bakarken kaktüsleri gördüm miniş miniş şeker şeyler. Birinin tepesinde yapma çiçek yarası belli ama diğerlerinde farkedemedim. Kasımpatılara bayıldım, sevgiler:)

Pembiş hanımın latince asıl ismini bilmiyorum, bana geldiğinde küçücük bir çelikdi. Bütün yaz açtı, hala daha da açıyor:)
Kaktüsler silikonzede, umarım kendilerini toparlarlar. Kasımpatılar kışın çiçekleriyle içimi açıyor:) Sevgiler.

acemifüsun
25-10-2010, 15:21
Sevgili Füsun Abla,
Balkonuna anlaşılan bu yıl kış gelmeyecek:)Hala cıvıl cıvıl.Kaktüsler çok egzotik bir hava katmış..Bahara balkonun rengarenk olacak orası kesin.

Ablacığım bütün yaz aşırı sıcaklar ve kayıplardan sonra böyle çiçek açan bitkiler bize moral ve neşe veriyor:) Umarım onlara çok güzel bakabilirim ve hep sağlıklı, bol çiçekli olurlar:)

Orkun Kırcı
20-11-2010, 05:49
Jezebelciğim teşekkür ederim canım:) İnşallah beni de severler:)

2. fotodakinin türü neydi? Bir başlıkta tartışılmıştı ama bir türlü bulamadım.

acemifüsun
21-11-2010, 14:14
Orkuncuğum adının Marniera chrysocardium olduğuna karar verdik:) Atlas başlığında yazışmalara bakarak sana cevap verebildim:) Bendeki çelik, umarım köklenir ve paylaşırız ablacığım:)

Orkun Kırcı
21-11-2010, 17:38
Ablacım çok sağol. Bende kafası kopuk halde köklenen bir çelik var ama bir yerlerden sürgün yapar mı bilmiyorum. Bekleyip görelim.

acemifüsun
21-11-2010, 18:43
Okuncuğum bence olur. Toprağın altındaki bölüm sağlamsa, rahat köklenir, bir yerlerden de yeni sürgün mutlaka verir:)

ykolko
23-11-2010, 12:07
Sayın UzmanFüsun (Acemilik çok geride kalmış bence :)) tüm bitkileriniz bilhassa kasımpatılarınız çok güzel Clematis W.Nike ayrıca bir güzel elinize bitklerinize sağlık.

acemifüsun
25-11-2010, 19:10
Vildan hanım bahsettiğim ahtapotum:)

nazlı06
25-11-2010, 20:56
Füsun hanımcığım sizin balkona bence bahar gelmiş benim bahçeye de sonbahar geldi

Orkun Kırcı
26-11-2010, 15:14
Ablacım ceylanlar da sanırım başarı sağalayamıycam. Uzun zamandır sardunya tutturamadığım olmamıştı ama bunlar beni üzecek sanırım. :(

acemifüsun
26-11-2010, 16:33
Neden öyle oldu ben de anlayamadım Orkuncuğum? Benim de çeliklediğim 7-8 ceylanın hiç biri olmadı:( Baharda aldığım çelikleri hiç firesiz köklendirmiştim.
Baharda yine deneriz ablacığım:)

Vildan Sönmez
30-11-2010, 21:12
Füsun Hanım'cım işte aynı benim ahtapotumun ilk hali. Daha sonra göbek kısmı daha gelişecek. B u yıl çiçeklerini de görürüz inşallah.
Vildan hanım bahsettiğim ahtapotum:)

acemifüsun
30-11-2010, 21:23
Vildan hanımcığım sizinki ne durumda?

Hhatice
30-11-2010, 21:34
Ablacım ceylanlar da sanırım başarı sağalayamıycam. Uzun zamandır sardunya tutturamadığım olmamıştı ama bunlar beni üzecek sanırım. :(

Şubat mart ayında ekilen ceylan sardunyalar çok çabuk kökleniyor.Bana da bu son 3 aydır gelen tüm çelikler malesef öldü :(Sardunya en çabuk köklenen çiçek ama sonbahar ve yaz aylarında köklendirmek çok zor.

Vildan Sönmez
30-11-2010, 21:39
Benimkinde bütün dallar tamamen sararıp döküldü ilk defa oluyor bu.
Ancak tepe kısmında yeni kollar oluşuyor. İyice belirginleşmeye başladılar. Gövde de sapasağlam çok şükür...
Vildan hanımcığım sizinki ne durumda?

acemifüsun
02-12-2010, 19:01
Benimkinde bütün dallar tamamen sararıp döküldü ilk defa oluyor bu.
Ancak tepe kısmında yeni kollar oluşuyor. İyice belirginleşmeye başladılar. Gövde de sapasağlam çok şükür...

Gövdenin sağlam olması iyi, inşallah baharda yeni kollar da verir:)

ayazkentli
21-12-2010, 16:31
Füsun hanım,

mor renkli okasilin'iniz çok ilgimi çekiyor. Sanki çocuk'ken,annemin bu renkte bir çiçek yetiştirdiğini hatırlar gibi oluyorum ama, sizin'ki çok daha gelişmiş ve daha büyük, sanki daha farklı bir tür'müş gibi geliyor. Çok ilgi çekici bir, mor rengi var.

acemifüsun
21-12-2010, 16:38
Ah o oksalis ne huysuz bir bilseniz, şimdi sadece iki yaprak olarak bakınıyor:)) Tam biraz topralandı diyorum, biraz lodos vurdu mu, ya da sert bir rüzgar tamam. İçeriyi de hiç sevmedi. Ben de bıraktım artık kendi haline, keyfin nasıl isterse dedim:)
Keşke yavru soğan verse de sizinle paylaşabilsem sevgili ayazkentli:)

maki01
22-12-2010, 10:25
Başlığına bakmaya bile utanıyordum desem yeridir sevgili arkadaşım. Malesef ceylanları ben de köklendiremedim. Karanfiller sorunsuz bir şekilde köklendi ve büyüyor. Tekrar teşekkür ediyorum:)

Sevgiler...

ayazkentli
22-12-2010, 11:57
Soğanlı olduğunu bilmiyordum.

Huysuzluğu konusunda sanırım haklısınız. Çünki hatırladığım kadarı ile annem kendi çiçeği için komşu kadınlara -hiç dokunmaya gelmiyor, yaprak sapları çok yumuşak, pıt pıt düşüyor- der'di.

Her halde sizinki ile aynı tür'den ama, biraz daha küçük yaprakları olan bir çiçek'ti.

acemifüsun
22-12-2010, 13:36
Makiciğim karanfillere sevindim , onlar kokulu,sarkan cins, güle güle büyüt :) Ceylan çeliklerini inşallah baharda yine deneriz, üzülme:)

acemifüsun
22-12-2010, 13:47
Sevgili ayazkentli Ege ünüversitesi Ziraat Fakultesinin serasında oxalisleri gördüğümde sorumlu Musa beye de dert yandım, o da huysuzluklarında bana da katıldığını söyledi. Yani bu tespitim bir bakıma tescillenmiş oldu:) Oxalisler ufak yumrular oluşturuyorlar.

maki01
22-12-2010, 14:22
Teşekkür ediyorum sevili acemifüsun, biliyorum kimseyi sardunyasız bırakmıyorsun, yeter ki sende olsun:)

Geçen sene Haziran'da diktiğim ceylan çelikler, kuzeye bakan balkonumda çok güzel köklenip geliştiler. Yazı atlatan ceylanlar da onlar oldu. Çelik alırken renklere göre etiket yazmadığım için ne renk açacaklar bilmiyorum. Kışı batıya bakan balkonda geçiriyorlar. Hala yeni dallanıyor ve budamaya kıyamıyorum. Neyse ki Adana'da havalar normalin üzerinde sıcak gidiyor. İzmir'de öyle olmalı. Kaldı 2 ay , dayanın nolur demekten başka çare yok :)

Akdeniz'den Ege'ye sevgiler...

185266

Ne dersin budamalı mıyım ?

acemifüsun
23-12-2010, 18:56
Sevgili maki ceylanların benimkiler gibi azman olmuşlar, aman nazar değmesin:) Yaşadıklarımıza göre aşırı sıcaklardan etkilenmiyorlar, daha dayanıklılar. Sizlere çelik hazırlarken ceylanları budadım, iyi mi yaptım bilmiyorum?:) Martta mı budasaydım diye arada düşünüyorum.
İzmir de aşırı sıcak canım, dışarıya çıkarken ne giyeceğimizi şaşırıyoruz:)
Ege'den de Akdenize sevgiler..

laf kalabalığı
09-01-2011, 21:56
Ama gerçekten mükemmel bunlar, nasıl bu kadar renklerini canlı tutabiliyoırsunuz?

merichan
25-02-2011, 15:35
Sevgili Fusun, balkonuna bayildim, ciceklerin, yerlestirme duzenin, rengarenk saksilarin hepsi birbirinden guzel. Umarim gelecek bahar ve yaz aylarinda daha nice guzel fotograflarini gorecegiz. Balkonun bana cok guzel fikirler verdi. Ben bu sitede cok yeniyim, gecen yaz basindan beri Atina'da yasiyorum. burada ciceksiz, bitkisiz balkon yok gibi, bizim de oldukca genis bir balkonumuz var ancak henuz bir kac tane bitkim var. Benim balkonum da yaz kis her daim gunes ve ruzgar alan bir balkon, mevsim ise hemen hemen Izmir ile ayni. Sizinki gibi bir balkona sahip olabilmeyi cok istiyorum. Henuz dil bilmedigim icin de cicekcilerle rahatlikla sohbet edemiyor, sormak istediklerimi soramiyorum. O yuzden bu site bana cok yardimci oluyor. Sizin huzurunuzda tum agac severlere cani gonulden tesekkur ederim.

nazlı06
25-02-2011, 21:14
Teşekkür ediyorum sevili acemifüsun, biliyorum kimseyi sardunyasız bırakmıyorsun, yeter ki sende olsun:)

Geçen sene Haziran'da diktiğim ceylan çelikler, kuzeye bakan balkonumda çok güzel köklenip geliştiler. Yazı atlatan ceylanlar da onlar oldu. Çelik alırken renklere göre etiket yazmadığım için ne renk açacaklar bilmiyorum. Kışı batıya bakan balkonda geçiriyorlar. Hala yeni dallanıyor ve budamaya kıyamıyorum. Neyse ki Adana'da havalar normalin üzerinde sıcak gidiyor. İzmir'de öyle olmalı. Kaldı 2 ay , dayanın nolur demekten başka çare yok :)

Akdeniz'den Ege'ye sevgiler...

185266

Ne dersin budamalı mıyım ?

Sevgili makicim,ceylanların ne güzel olmuşlar o sıcağı ne güzel hasarsız atlatabilmişler benimse ilk ölenlerim Ceylanlarım oldu yazı bile atlatamadılar bu yıl tekrar dikmeyi düşünmüyorum

acemifüsun
25-02-2011, 21:15
Sevgili Fusun, balkonuna bayildim, ciceklerin, yerlestirme duzenin, rengarenk saksilarin hepsi birbirinden guzel. Umarim gelecek bahar ve yaz aylarinda daha nice guzel fotograflarini gorecegiz. Balkonun bana cok guzel fikirler verdi. Ben bu sitede cok yeniyim, gecen yaz basindan beri Atina'da yasiyorum. burada ciceksiz, bitkisiz balkon yok gibi, bizim de oldukca genis bir balkonumuz var ancak henuz bir kac tane bitkim var. Benim balkonum da yaz kis her daim gunes ve ruzgar alan bir balkon, mevsim ise hemen hemen Izmir ile ayni. Sizinki gibi bir balkona sahip olabilmeyi cok istiyorum. Henuz dil bilmedigim icin de cicekcilerle rahatlikla sohbet edemiyor, sormak istediklerimi soramiyorum. O yuzden bu site bana cok yardimci oluyor. Sizin huzurunuzda tum agac severlere cani gonulden tesekkur ederim.
Sevgili merihcan güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Şu an balkon çok renksiz, umarım baharda yine cıvıl cıvıl olur:) Güneşe ve rüzgara dayanıklı çiçekler seçerseniz ve sitemizde verilen bilgiler doğrultusunda onları yetiştirirseniz çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Agaclar.net hem bilgi , hem de her türlü tohum ve çelik paylaşımı ile olağan üstü bir platform. Uygun başlıklarda her sorunuza cevap ve yardım gelir:) Sitemize hoş geldiniz, sevgiler:)

acemifüsun
25-02-2011, 21:20
Sevgili makicim,ceylanların ne güzel olmuşlar o sıcağı ne güzel hasarsız atlatabilmişler benimse ilk ölenlerim Ceylanlarım oldu yazı bile atlatamadılar bu yıl tekrar dikmeyi düşünmüyorum

Sevgili arkadaşım ceylanlarına üzüldüm, hayret bendekilerden en dayanıklı olanlar ceylanlardı.

maki01
26-02-2011, 15:14

Mutfak balkonum kuzeye bakıyor ama çok dar bir balkon. Orada duran çiçeklerim yazı kayıpsız atlattı sevgili Nazlı06. Ceylanlarım çoşmaya devam ediyor. Benimkiler Adana'lı ceylan , sıcağa karşı bağışıklık kazanmış olmalılar.
Ne dersin :)

merichan
28-02-2011, 20:43
Sevgili merihcan güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Şu an balkon çok renksiz, umarım baharda yine cıvıl cıvıl olur:) Güneşe ve rüzgara dayanıklı çiçekler seçerseniz ve sitemizde verilen bilgiler doğrultusunda onları yetiştirirseniz çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Agaclar.net hem bilgi , hem de her türlü tohum ve çelik paylaşımı ile olağan üstü bir platform. Uygun başlıklarda her sorunuza cevap ve yardım gelir:) Sitemize hoş geldiniz, sevgiler:)

Desteginiz icin cok tesekkur ederim Sevgili Fusun, esimle birlikte burada bulabilecegimiz gunese ve ruzgara dayanikli cicekler hakkinda kucuk bir liste hazirladik, insallah yavas yavas balkonumuzu ciceklerle donatmaya baslayacagiz. Agaclar.net ailesine katilmak gercekten cok guzel ancak benim buradan tohum ve celik paylasimlarina ortak olma imkanim yok ne yazik ki :( Fakat bilgi paylasimlari bile beni cok mutlu ediyor. Simdilik acemisi oldugum bu dunyada her gun yeni bir sey ogreniyor ve yillardir hayalini kurdugum cicek dolu bir eve sahip olma yolunda sizlerin sayesinde adim adim ilerliyorum:)

nergis06
05-03-2011, 20:38
Bitkilerinizde, manzarınızda çok güzel.Güle güle oturun balkonunuzda.

nazlı06
06-03-2011, 09:01
Mutfak balkonum kuzeye bakıyor ama çok dar bir balkon. Orada duran çiçeklerim yazı kayıpsız atlattı sevgili Nazlı06. Ceylanlarım çoşmaya devam ediyor. Benimkiler Adana'lı ceylan , sıcağa karşı bağışıklık kazanmış olmalılar.
Ne dersin :)

benimkilerde Aydın'lıydılar. Tire'ye tahammül edemediler Aydından, bir bagaj dolusu rengarenk küpeklilerle birlikte gelmişlerdi şimdi ne küpeli nede ceylan hiçbirisi yok

cemo
06-03-2011, 12:27
Ayrıca WARSZAWSKA NİKE 'dan aldığım bir çelik de köklendi, sürgün vermiyordu, geçen gün toprağını değiştirdim, alttan sürgüne başlamış:) Bir de suda köklendirme denemem var, inşlalah onda da başarılı oluruz:)

Sevgili Acemifusun

Suya koyduğunuz çelikler kök verdi mi acaba.:confused:

Perlite daldırdığım clematis çelikleri sürgün verdi. Kök oluşumu varmı diye baktım, ancak yok:( Çıkardığım çeliği suya koydum bakalım ne olacak.

Bitkilerinizle mutlu yaşayın.
Sevgiler

acemifüsun
06-03-2011, 13:48
Sevgili cemo

Suya koyduğum clematis çeliği maalesef olmadı, belki sonbaharda denediğim içindir. Swetlana yazın suda köklendirmiş. Ben de Temmuz, Ağustos aylarında , pet şişede, torfda ve tablette iki ayrı çeliği köklendirdim, çok sağlıklı oldular:) Herhalde köklenmek için sıcakları istiyorlar. Aslında köklenme olduktan sonra clematisler güçlü bitkiler.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim:)
Sevgiler.

acemifüsun
06-03-2011, 13:50
benimkilerde Aydın'lıydılar. Tire'ye tahammül edemediler Aydından, bir bagaj dolusu rengarenk küpeklilerle birlikte gelmişlerdi şimdi ne küpeli nede ceylan hiçbirisi yok

Sevgili arkadaşım havalar biraz daha düzelince ceylan ve küpe çeliklerini istersen paylaşırım:)
Sevgiler.

cemo
06-03-2011, 15:24
. Ben de Temmuz, Ağustos aylarında , pet şişede, torfda ve tablette iki ayrı çeliği köklendirdim, çok sağlıklı oldular:) Herhalde köklenmek için sıcakları istiyorlar. Aslında köklenme olduktan sonra clematisler güçlü bitkiler.

O halde ümidimi kaybetmiyeyim. Havalar ısınınca kök yapar belki;)
Saksıyı içeriye alayımda hızlansın.

Bilgi için çok teşekkür ederim.

Periş
21-03-2011, 18:07
Sevgili Füsun çiçekleriniz ve siz çok tatlısınız elinize emeginize saglık saygılar....

acemifüsun
21-03-2011, 21:04
Sevgili burak alkan o sizlerin güzel görüşleri, teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun:) Sevgiler.

Periş
22-03-2011, 09:21
Sevgili füsun çiçeklerin son halleri nasıl acaba biraz gözlerimiz aydınlansın her şey gönlünce olsun...

Yılmaz Yalçın
22-03-2011, 09:41
Ablacığım,
Çiçeklerinin son halini merak ediyoruz.Fotoğraf koyar mısın?Gözlerimiz bayram etsin:)

acemifüsun
22-03-2011, 17:36
Arkadaşlar aslında şu an balkon çok renkli değil. Şeker begonyalarım, karanfiller, sakız ve bodur sardunyalardan biri ve Cyclamen
çiçekli:) Ceylan da tomurcuklandı. Yine de fırsat bulunca fotoğraf çekip, eklerim:) Balkonda işleri tam bitiremedim, toprağı değişmesi gereken bir kaç saksı daha var. Dün içerideki kaktüs ve sukulentleri balkona taşıdım, geceleri de soğuk yapmaya başladı, umarım çok üşümezler:)
Afrika Menekşelerim çoştular, üstleri çiçek dolu:) Tabii onlar evin içinde, fotoğraflarını 15 gün önce A. Menekşesi başlığına ekledim, bir bakın isterseniz:)

Periş
23-03-2011, 11:02
Sevgili füsun merakla bekliyorum çiçeklerin son hallerini görmeyi takipteyim saygılar....

BERS
23-03-2011, 13:41
Füsun Hn.

Balkon bahçeniz muhteşem, çiçeklerinizin güzelliği deniz manrazanızı doyumsuz kılmış. Umarım bende sizin gibi huzur veren bir balkon sahibi olurum. Sizi ve ailenizi azda olsa kıskandım. ;)

acemifüsun
23-03-2011, 20:51
Sevgili Bers teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun:)

Orkun Kırcı
24-03-2011, 09:13
Ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz :D

acemifüsun
24-03-2011, 15:05
Ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, ceylan çiçeği isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiz :D

:)) Benimkiler tembel, henüz bir tanecik çiçek var:) Seni mi kırıcam Orkuncuğum, en kısa zamanda eklerim ablacığım:)

acemifüsun
26-03-2011, 21:54
Sevgili arkadaşlarım balkonda çiçekli olanları bugün fotoğrafladım. Ceylanlar, bodur sardunyalar tomurluk dolu:)

acemifüsun
26-03-2011, 22:01
Yer açelyalarını kış başı ufacık, siyah poşetlerde, fide olarak almıştım. Oldukça büyük dikdörtgen bir saksıya 4 adet fideyi diktim, onlarda güzel gelişip, çiçeklendiler:) Diğer açelya fotoğraflarını ilgili başlığa yükledim.

acemifüsun
26-03-2011, 22:11
Clematis gerçekten çok ilginç bir çiçek:) O kuru dallardan, yemyeşil filizler, yapraklar çıkarması inanılmaz:) İlk fotoğraftaki YERDEN BİTME, geçen yaz bana hediye edilen bir çelikten köklenen:)
Son fotoğraf Montana Rubens. O Kışın sürgün verdi, bu yakında açması lazım. Sürgündeyken saksının tüm toprağını değiştirdiğim için biraz sarsıldı gibi, bakalım neler yapacak:)

acemifüsun
26-03-2011, 22:18
Mis kokulu karanfillerim tüm yıl boyunca çiçekli:) En kolay, kaprizsiz güzellerim:) En son onlara kardeş geldi:) Sevgili Fatoş'un hediye ettiği mor, kokulu olan çelik, köklendi, aynı saksıda yerini aldı:) Hepsi o kadar güzel kokuyorlar ki..

acemifüsun
26-03-2011, 22:24
Cyclamen çok güzel çiçeklendi, bir yandan da tohum yapıyor:)

günebakan
26-03-2011, 22:27
Füsun hanım karanfilleriniz budadınızmı hiç.

acemifüsun
26-03-2011, 22:27
Gül begonyalara bakar mısınız:) Aslında fotoğraflardan daha güzeller, renkleri daha canlı:)

acemifüsun
26-03-2011, 22:31
Füsun hanım karanfilleriniz budadınızmı hiç.

Buduyorum, ya da arada yanlışlıkla budanıyor Günebakancığım:) Bunlar sarkan cins, çok salkım saçak olunca ve kuruyan dalları arada kırıveriyorum:)

günebakan
26-03-2011, 22:40
Peki zamanı belli mi benimki de aldı başını gidiyor çiçek falan da yok sadece uzuyor:)

acemifüsun
26-03-2011, 22:44
Benimki her zaman çiçekli, belki de balkonum çok güneşli ondandır. Güneşi seviyor, isterseniz iyice güneş göreceği bir yere alın ve çok boya gitmesin, tepeden kırın, yanlardan yeni sürgünler versin:)

Satı Uğurtan
26-03-2011, 22:48
Sevgili acemifüsun, ceylanların, sardunyaların, begonyaların, karanfilin çok güzel açmışlar.
Celamatisin kuru daldan yeşerip, öyle harika çiçekler açması, banada çok ilginç gelmiştir, sellukaların harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler.

günebakan
26-03-2011, 22:54
Çok teşekkür ederim Füsun hanım'cığım bulabileceğim en çok güneşe koyayım benim balkonum çok güzel almıyor o yüzden olabilir:)

Yılmaz Yalçın
26-03-2011, 23:30
Ablacığım,
Balkonunda keyifle çay içme zamanı gelmiş:)İzmir'de bahar ilk balkonuna gelmiş:)Eline sağlık

acemifüsun
26-03-2011, 23:42
Sevgili Satı hanım karanfiller haricinde yeni yeni çiçekleniyoruz:) Sellukalar güneşi çok seviyor, ektiğim tohumlardan sadece 4 tanesi henüz çıkmadı. Sevgiler.

acemifüsun
26-03-2011, 23:48
Sevgili Yılmaz İzmir'e bahar geldi sayılır:) Balkonda çay içmeye dersen şu an adım atacak yer yok:)) Henüz kış düzeninde saksılar, saksılardaki düzenlemeleri tam bitiremedim. Kaktüs ve sukulentleri iyice güneş görsünler diye tüm ön balkona yaydım. Balkonu olduğu gibi çeksem, çok gülersiniz herhalde:) Bugün fotoğraf çekerken akrobasi yaptım:))

acemifüsun
26-03-2011, 23:52
Sevgili cellin tohumları ektiniz mi? Ektiyseniz fideler ne durumda? Bence İzmirde en geç Eylül sonu gibi tohumları ekmek gerekiyor, anca büyüyüp, çiçek açarlar. Sıcağı sevmedikleri için belediye İzmir şartlarında kış ve bahar süslemelerinde kullanıyor. Belediye fideleri Kasımda dikiyor.

acemifüsun
27-03-2011, 00:06
Olsun sevgili cellin üzülmeyin:) Ben de tohum var, seneye Eylül gibi direk saksıya ekersiniz. Şaşırtmayı sevmiyor yer açelyaları..

acemifüsun
27-03-2011, 00:32
Sevgili cellin ben kışın pazardan siyah poşetlerde 4 fide aldım, tohumlar için geç kalmıştım.

sevim4
27-03-2011, 08:33
Sevgili füsun hanımcim çok güzeller,ellerine sağlık.

loveflower
27-03-2011, 18:53
Mis kokulu karanfillerim tüm yıl boyunca çiçekli:) En kolay, kaprizsiz güzellerim:) En son onlara kardeş geldi:) Sevgili Fatoş'un hediye ettiği mor, kokulu olan çelik, köklendi, aynı saksıda yerini aldı:) Hepsi o kadar güzel kokuyorlar ki..

sevgili acemifüsun balkonunuz ve çiçekleriniz o kadar güzel ki,kutluyorum sizi,hayran kaldım gerçekten balkonunuza,çiçeklerinizin kokusu burnuma geldi sanki.Karanfilleriniz çok güzel kokuyormuş,hasret kaldık güzel kokan karanfile,kokulu karanfil bulmak o kadar zor ki,ben tohumunu alıp ektim ama kokulu değildir eminim,fide bulamadım,istanbulda balkando çiçek yetiştiren de pek olmadığı için tanıdıklarımdan çelik alma gibi imkanım da olmadı ben de ilk bulduğum tohumu alıp ektim 3 gün önce,çimlenmeye başladı bile,cok heyecan verici tohumdan yetiştirmek.Ama o eski mis kokulu karanfillerin yerini tutar mı bilmiyorum,bu yıl sardunya tohumu da ektim 1 ay olucak hala fideler gerçek yapraklarını çıkarmadı.Biz egeliler için balkon evin bir odası gibidir,orada bütün yazı geçiririz,milaslıyım ben de.Balkonuzda huzurla ve keyifle oturun

acemifüsun
27-03-2011, 19:33
Sevgili Sevim hanımcığım teşekkür ederim:) Biz de sizin yakında o güzel güllerinizi göreceğiz:)

acemifüsun
27-03-2011, 19:40
Sevgili loveflower hoş geldiniz:) Biz Egeliler yazı balkonda geçiriz, bizler için gerçekten balkon evin bir odası gibi:)
Karanfillerinizi güle güle büyütün, kokulu değillerse, size İzmirden mis kokulu karanfil yollarız:) Güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim:)

loveflower
27-03-2011, 20:16
Sevgili loveflower hoş geldiniz:) Biz Egeliler yazı balkonda geçiriz, bizler için gerçekten balkon evin bir odası gibi:)
Karanfillerinizi güle güle büyütün, kokulu değillerse, size İzmirden mis kokulu karanfil yollarız:) Güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim:)

Çok teşekkür ederim,çok incesiniz,büyüyünce ve ilk çiçeklerini verdiğinde koklayıp bildireceğim size de:)çok mutlu oldum.

acemifüsun
27-03-2011, 20:42
Tohumdan çimlenen sellukalarımın fotoğraflarını selluka başlığına taşıdım:)

Yılmaz Yalçın
27-03-2011, 21:58
Ablacığım,
Umarım bir gün balkonunda çay ziyafeti çekeriz:)Benden söylemesi bu güzellikler balkonunda olduğu sürece turistler ziyaret planlarına alabilir balkonunu ve balkonun Türkiye'de görülmesi gereken ilk 10 yer sıralamasına girebilir:)

acemifüsun
27-03-2011, 22:02
:)) Çok sevinirim, keşke gelseniz kardeşçiğim:) Tabi, tabii:)) Benim mütevazı balkona kaldı turistler:))

Dudi
27-03-2011, 22:44
Karanfillerini çok beğendim.

Periş
28-03-2011, 11:04
Sevgili füsun balkonun şenlenmiş hepsi bir harika karanfiller begonyalar yer açelyalari enfes ilk defa gördüm bu tür açelyaları mersinde bu tür yok merak ettimde kokusu varmı acaba.. Ellerine saglık maşallah......

acemifüsun
28-03-2011, 14:54
Sevgili burak alkan beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim:) Yer açelyaları kokusuz, sıcağı hiç sevmezlermiş. Onun için Mersin şartlarında çiçekçiler kullanmıyordur.

Periş
07-04-2011, 17:53
Sevgili füsun balkona ugramadınız kaç gündür çiçekler bayagı gelişmiş dahada güzelleşmiştir sanırım yeni resimler yokmu ....

acemifüsun
07-04-2011, 20:41
Var var:)) Yer açelyalarının çiçekleri sanki grapon kağıtlarından:)

acemifüsun
07-04-2011, 20:43
Grapon kağıtlara devam:)

acemifüsun
07-04-2011, 20:48
GREVILLEA çiçeklerle bezendi:) Dünyada tek çiçek açan ibreli

acemifüsun
07-04-2011, 20:49
Bodur sardunyalarımın çoğu çiçeklendi:)

acemifüsun
07-04-2011, 20:50
Sukulentleri büyük dikdörtgen saksıda birleştirdim.

acemifüsun
07-04-2011, 20:53
Mavişimin gelişimi baharla birlikte hızlandı

Sevgi Durul
07-04-2011, 21:14
Sevgili Füsun hanım, yer açelyalarınız rengarenk, çok güzeller. Sardunyalar da öyle. sağlıkla keyfini sürmeniz dileklerimle... Sevgiler...

Elimde çok az yer açelyası tohumu var. Daha ekemedim, şimdi eksem geç kalmış mı sayılırım?

acemifüsun
07-04-2011, 21:32
Sevgili Sevgi hanımcığım güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim:)

Çiçekçim yer açelyalarının sıcaktan hoşlanmadığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yol kenarlarının

süslemesinde iki yıldır yer açelyaladırı kullanıyorlar ve çok da güzel oluyor. İzmir sıcaklarına

dayanamayacakları için, Kasım ayı başı gibi küçücük fideleri dikiyorlar ve kışın ve baharda yer açelyaları

inanılmaz güzel oluyor.

Bahçede yetiştirmeyi düşünüyorsanız, İzmire göre daha serin olacağı için bir deneyin isterseniz. Tohum

direk toprağa ekiliyormuş, şaşırtmayı yer açelyası pek sevmiyormuş.

Bir deneyin, olmazsa bende tohum var, yollayabilirim:) Sevgiler.

Sevgi Durul
07-04-2011, 21:40
Sevgili Füsun hanım, geçen yıl fide olarak aldığım çok çabuk geçmiş ve az tohum yapmıştı. Ben tohumdan yetiştirmeyi çok seviyorum. Hele kendi yetiştirdiklerim açınca dünyalar benim oluyor. Serpeyim o zaman bahçeye.

Aslında ilgili forumdan okumuştum erken ekileceğini ya da orada sormuştum. Ama unutmuşum. Tohum teklifinize çok teşekkür ederim. Çimlenmezlerse, sonbaharda sizden isterim. Sevgiler...

acemifüsun
07-04-2011, 22:01
Sevgili Sevgi hanım 5 fideyi Aralık sonu gibi pazardan 50kr. 'dan aldım. Bahçe toprağını koyun gübresi ile karıştırıp, diktim. Bu çelimsiz fideler nasıl olacak diye dikerken düşünmüştüm:) Arada npk verdim, 1 aydır çoştular.

Sevgi Durul
07-04-2011, 22:12
Ama burada fideler, bu mevsimde satılıyor. Tam geliştikleri sıra sıcaklar bastırıyor ve yer açelyası sizlere ömür, Füsun hanım'cığım. Bu durumda en iyisi tohumları sonbaharda ekmek.