View Full Version : acemifüsun / balkon
Yeni yıl, sağlık mutluluk ve boll çiçekli günler getirsin arkadaşım.
Selamlar.
ciceksever70
01-01-2012, 08:41
Mutlu yillar sevgili acemi füsun.
acemifüsun
01-01-2012, 11:24
Mutlu yillar sevgili acemi füsun.
Size de kuzucuklarınızla birlikte mutlu, sağlıklı, bol çiçekli, güzel günler diliyorum sevgili ciceksever70:)
Merhaba Füsun hanım, bu günkü sabah gezimde sizin balkonunuzdaydım. Balkonunuz hafızama mor clematisli balkon olarak kazınmıştır. :) Çiçekleriniz çok güzeller, Sayfanızı gezerken balık kılçığı atlasınızla ilgili başka bilgi göremedim, tuttu mu gelişimi nasıl ?
acemifüsun
05-01-2012, 14:58
Merhaba sevgili sakdag hoş gelmişsiniz:) Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Balık Kılçığı Atlas kolay kökleniyor, fakat nedense gelişimi çok yavaş. Belki istediği şartları tam yerine getiremiyorum, kısaca ben dilini çözemedim. Sevgiler.
Sevgili Füsun Hanım çiçekleriniz muhteşem.Belli ki ilgi ve sevginizle büyümüş hepsi.
Begonyalarınız, sardunyalarınız harikalar.Menekşelerinizi de ayrıca takip ediyorum formdan.
Güzel günler dilerim :)
acemifüsun
23-01-2012, 21:47
Sevgili özen hanım hem balkona hem de sitemize hoş gelmişsiniz:)Güzel görüşleriniz, dilekleriniz için teşekkür ederim:) Sardunyalar kışın hiç dinlenmediler, devamlı çiçekliler, yazın sorun olur mu bilemiyorum? Begonyalar dinlenmede, hemen hemen hiç sulamıyorum, baharda topraklarını değiştireceğim, umarım yazın güzel çiçeklenirler. Menekşeler İzmir şartlarında kışın çoşuyorlar:)Sevgiler.
sevgili fisün çiçekleriniz balkonunuz çok güzel, açelyalar çok güzel olmuş. allahım banada nasip etsin böyle bol çiçekli bol yeşil balkon bahçe. açelyalarınızın toprağı bakımını nasıl yapıyorsunuz izmir manisa yakın birbirine ben odada tuttum olmadı balkona koydum yine olmadı şimdi canım kızımın tüm yaprakları döküldü :(
acemifüsun
24-01-2012, 19:26
Sevgili gulen açelyalar yaklaşık 4 aydır bizimle. İçeride , ısıtılan mekanda kesinlikle yaşamıyorlar, daha önceki yıllarda deneyimlerime göre bu kadar net konuşabiliyorum. Balkonda duruyorlar, klorsuz, içme suyu ile suluyorum, suyu çok seviyorlar. Geçen gün 1lt suya 2 mercimek büyüklüğünde limon tuzunu eritip, bu su ile suladım. Toprak ph'nı düşürmek için, asitik toprak seviyorlar. Toprak ph'nı yükseltmeyecek besin eriği çok az veriyorum. Siz yaprakları dökülen açelyalarınıza sera uygular, yapraktan da besin verirseniz sağlıklarına kavuşurla sanırım. Açelya başlığında Güler hanımın da önerilerini dikkate alırsanız açelyanız kendine gelecektir. Sevgiler.
acemifüsun
02-02-2012, 10:26
Biz İzmirliler kar görgüsüzü olduğumuz için balkondan bu günkü kar manzaralarını sizinle paylaşmak istedim:) Önümüzdeki parkta Jakaranda ve palmiyeler karla bezeli:)
acemifüsun
02-02-2012, 10:30
Sardunyalarım da kar gördü:) Rahmetli Kumyaka abi sardunyalarını kara, buza alıştırmıştı, umarım benimkiler de alışır:)
Sevgi Durul
02-02-2012, 10:33
Kar manzaraları çok hoş, Füsun hanım.:) Bizim burada da şu anda, Edip Akbayram'ın şarkısındaki gibi ince ince kar yağıyor. Ama şöyle bir birikmedi.:(
acemifüsun
02-02-2012, 10:37
Sevgili SDurul sabah başladı anca bu kadar tuttu:) İzmir için yine de başarı sayılır:) Sizin orada birikir, iyice tutar, nasıl olsa:)
Bu İzmir e de herşey yakışıyor kardeş. Bir yanda kar, diğer yanda rengarenk sardunyalar.
Siz kar gördünüz ama biz, bembeyaz kardan başka birşey göremez olduk yirmi gündür.
Balkonuna bir kardan adam göndereyim otobüs bagajında))
Sardunyalarına maşallahhhh.
acemifüsun
02-02-2012, 13:11
Bu İzmir e de herşey yakışıyor kardeş. Bir yanda kar, diğer yanda rengarenk sardunyalar.
Siz kar gördünüz ama biz, bembeyaz kardan başka birşey göremez olduk yirmi gündür.
Balkonuna bir kardan adam göndereyim otobüs bagajında))
Sardunyalarına maşallahhhh.
Gönder, gönder kardeş:)) 21 seneden sonra yağsa bile, ancak bu kadar tutuyor:)
Sevgi Durul
02-02-2012, 13:44
Sevgili SDurul sabah başladı anca bu kadar tuttu:) İzmir için yine de başarı sayılır:) Sizin orada birikir, iyice tutar, nasıl olsa:)
Füsun Hanım, kar birikti bile. İnce ince yağmaya devam ediyor ve belediyenin yaptığı anonsta, ilçemizde kar yağışının yoğun olarak devam edeceği ve mecbur olmadıkça zincirsiz ve özel araba ile trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı.
Bahçeye inip bir kaç fotoğraf çektim, gitti galiba güzelim bitkiler.:(
267167
acemifüsun
02-02-2012, 13:59
Sevgi hanımcığım sizin orada mutlaka devamı gelir, iyice tutar.
Bizim ailecek devamlı baktığımız bir meteoroloji sitesi(free meteo) var, tahminleri saatlik veriyor. Bir hafta öncesinden İzmirde bugün ve sabah aatlerinden itibaren kar yağışı vermişti. Hatta bizde Devlet Meteroloji bile vermediği için, bunlar çok abarttı demiştik, fakat çıktı işte. Aklınızda bulunsun.
Bahçede hangi bitkileriniz duruyor? Sakın hemen budamayın, Mine hanımın bilgisi, don vuranlar hemen budanmıyor.
Sevgi Durul
02-02-2012, 14:07
Sevgili arkadaşım, ben hava durumunu Devlet Meteoroloji'den takip ediyordum. Verdiğiniz site çok işime yarayacak. Teşekkür ederim.
Bahçede donmasından korktuğum beyaz ve mor solanum, potentilla, ajuga reptans, ortanca, sıklamen, amaryllisler, göl soğanları, adını şimdi hatırlayamadığım değişik bir kaç bitkim var. Şebboyların yaprakları bile pörsümüş. Bir kaç gün önce, en düşük -14 olmuştuk. Neyse ki hava ısınacakmış. Hiç birimizin fazla zararı olmaz umarım.
Budama için söylediklerinizi dikkate alacağım. Sevgiyle...
acemifüsun
02-02-2012, 14:16
İnşallah zararımız olmaz canım:) -14lere dayandılarsa bence üzülmeyin. Sevgiler..
Merhaba
Ne guzel kar da yagmis Izmi"re.Ben kacirdim bu manzarayi Fusun..
Burada diz boyu kar var ,ama Izmir deki manzarayi goremedim.Balkonumdaki cicekleri merak ediyordum, seninkileri gorunce icime su serpildi. Umarim zarar gormemislerdir.:(
Selamlar...
acemifüsun
03-02-2012, 10:52
Hülyacığım uzaklardan bile sesinin gelmesi ne güzel:) Evet, İzmire de az da olsa yağdı, güzeldi:) Canım bence çiçeklerin bir şey olmamıştır. Balkondaki sukulentleri, gelişmiş Plumeriaları, Kalançoheları, Sundavilliaları, sardunyaları ,Yılbaşıları hiç içeri dışarı taşımadım, zaten taşımak istesem de imkansız. Şimdilik görünüşe göre bir değişiklik yok, sen de boşuna üzme kendini:) Selamlar.
Sevgili Füsun, bitkilerinin son durumlarını merak ediyorum. Sevgiler.
acemifüsun
09-03-2012, 12:50
Jineopcuğum sardunyalar satın aldığım saksılarda 1 yıldır duruyordu, bu günlerde onları dikdörtgen daha büyük saksılara topraklarını değiştirip, renklerine göre dikiyorum. 3 çeşit ceylanı yaşlandığı için yeniden çelik alıp, köklendirmiştim, onları da asıl saksılarına geçirdim. Mavi kelebeğim saksısına maşallah sığmaz oldu, onu da rahatlattık. Bindallı istediğim gibi gelişmiyordu, onun da toprağını değiştirdim. Yani balkonda saksılarla debelenip duruyorum canım:)
Düzenlemem bitsin öünümüzdeki hafta fotoğraflarını çeker eklerim arkadaşım:) Sevgiler.
Kar görgüsüzü hoştu, gülümsettiniz füsun hanımcım. Daha önce okumuş olsaydım mesajınızı bizim bahçeden otuz, kırk santimetre yüksekliğinde kar gönderebilirdim. Doyurdu taşırdı bizi uzun kış boyunca.
Sardunyalarınız kar kış dememiş, çok güzeller.:)
yeni resimleri sabırsızlıkla bekleyenlerdenim
acemifüsun
01-04-2012, 16:54
Yeni fotoğrafları anca yükleyebildim:) Küçücük balkon da olsa epey uğraştırıyor. Sardunyalarım satın aldığım saksılarda yaklaşık birbuçuk senedir yaşamlarını sürdürüyorlardı. Hem topraklarını değişirdim, hem de dikdörtgen saksılara mevsimliklerle karıştırıp diktim. Şimdilik hallerinden memnunlar, çayır papatyalarının bitleri ile başa çıkabilirsem başka sorun yaşamayacağımı düşünmüyorum:) Gül sardunyama ve çilliye kardeş aldım, dikdörtgen saksılarda daha güzel görüntü versinler, mutlu mesut yaşasınlar diye:)
günebakan
01-04-2012, 16:57
Çilli muhteşem Füsun hanım'cığım:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:07
Sarı sardunya iki kök, onları da koyu renk aslanağzı ve mor alyssumlarla beraber diktim,ortak yaşama alışacaklar:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:12
Beyaz kenarları pembe hareli:) Bu sardunyayı çok seviyorum, onu da çayır papatyaları(şeker tabağı da deniyor), beyaz alyssum ile karıştırıp diktim:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:15
Pembe beyaz sardunya ve sakızlar:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:20
Minyatür ceylanlar:) Tomurcuklu, açmamış olan mor, eflatun tonlarında.
acemifüsun
01-04-2012, 17:25
Bunlar da bodur ceylanlar. Yuvarlak saksıda olanlardan iki tanesini gençleştirmek için fideleyip, yeniledim. Diğer yuvarlak saksıdaki harika bir renk:) Sevgili arkadaşımın hediyesi:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:30
Geçtiğimiz yaz sonu Kalanchoeları da gençleştirmek için fideleyip, dikdörtgen saksıya diktim. Açınca pek güzel oldular:) Sonradan araya sıkıştırdığım beyaz bile açtı, fakat birbirlerinden renk çaldıkları için toz pembe hanım oldu:)
Sevgili füsün hanım ellerin dert görmesin harika resimler.
Sarı sardunyayıda gördük sayende.
acemifüsun
01-04-2012, 17:33
Şeker tabağı - Bellis perennis (Çayır papatyası) :) Bu güzelleri çok seviyorum, güneşe de kısmen dayanıklılar, fakat çabuk bitleniyorlar.
Şekerlerinden aldık çok güzel.
acemifüsun
01-04-2012, 17:35
Şebboy, gül kardeşliği:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:41
Sevgili arkadaşımın geçen yıl hediyesi 2 kök kırmızı Bodur Sundavillia kışın yapraklarını döktü, bahar gelince onun da keyfi geldi:) Ben de onları aslanağzı ve gazanyalarla birlikte diktim, yazın açınca pek güzel olacaklar:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:44
Mis kokulu karanfillerim en az 3 yaşında:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:52
Güler hanımın bereketli mavi mavişi, Gönül hanımdan aldığım koyu mor canpaluna, en son sevgili arkadaşımın hediyesi beyaz maviş:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:54
Sevgili füsün hanım ellerin dert görmesin harika resimler.
Sarı sardunyayıda gördük sayende.
Canım teşekkür ederim, sen de öyle güzel çiçekler yetiştiriyorsun ki:) Çanlarını ve güllerini unutamam, hep gözümün önündeler:)
acemifüsun
01-04-2012, 17:56
Çilli muhteşem Füsun hanım'cığım:)
Günebakancığım çilli tohum yapar, pek çalışkandır:) Tohumlardan yollarım:)
acemifüsun
01-04-2012, 18:02
Açelyalar şimdilik iyi gidiyor, İzmir yazında ne yaparız bilinmez.
acemifüsun
01-04-2012, 18:04
Ondan da olsun, bu da çok güzel, hiç lalesiz olur mu?:)Beyazdan da iki soğan vardı, onlar aceleci çıktı, açtı, geçti:)
acemifüsun
01-04-2012, 18:06
Paskalyalar:)
acemifüsun
01-04-2012, 18:08
Yılbaşılar çok güzel açtı, şimdi beyaz ile pembe yanyana dinlenmede. Haziranda onlardan yine güzel bir performans bekliyorum:)
acemifüsun
01-04-2012, 18:12
Chamacereus silvestrii bu yaz ondan da iyi bir çiçeklenme bekliyorum.
acemifüsun
01-04-2012, 18:14
Akdeniz yaseminimi budadım, yeniden filizlenip, sağlıklı yapraklar çıkarmaya başladı. Onsuz bir yaz düşünemiyorum:)
acemifüsun
01-04-2012, 18:20
Minik saksıladaki sukulentlerim:) Büyük saksıdaki sukulentleri ve Clematisleri, epey çiçeğimi bilgisayara aktaramamışım. Arkası yarın diyelim:)
acemifüsun
02-04-2012, 22:05
Sukulentlerde kalmıştık:) Hoyalar ve Ceropegia hariç bütün sukulentler kışı balkonda geçirdi. Büyük saksıdakiler baharla atağa geçtiler.
Oy oy bu ne güzel böyle nasılda sevmişler yerlerini.
acemifüsun
02-04-2012, 22:10
Sedum sieboldii(anne çiçeğimiz)kışın kupkuru dalları ile balkonda durdu, şimdi yeni filizler çıkarıyor.
acemifüsun
02-04-2012, 22:13
Ceropegia( kalpkalbe karşı) bir türlü istediğim gibi gelişmiyordu. İyice güneşe alınca hızla büyümeye başladı.
acemifüsun
02-04-2012, 22:21
3 tane yavru Adeium'um var:) Ağustos sonu tohumdan yetiştirdim. Kışı güneş gören salon penceremde geçirdiler. Hemen hemen ayda bir kere suladım. Güneş görmelerine rağmen pek gelişmediler. Artık gündüzleri balkona çıkıyorlar. Sanki 10 gündür gövdeleri biraz şişmanlaştı. Yakında onları kök budaması yapıp, köklerin altına kestiğim pet şişeden yuvarlak bir parça koyup, köklerin bonsaideki gibi gelişmesini sağlamaya çalışacağım.
acemifüsun
02-04-2012, 22:30
Yavru Plumeriaları Ekim gibi tohumdan yetiştirdim:) Kışı onlar da güneş gören salon penceremde içeride geçirdiler. Onlar da 1 haftadır gündüzleri balkona çıkıyorlar. Diğer büyükler kışı balkonda geçirdiler. Birisi yağmurda toprağı ıslanmış, gövdede yumuşama oldu, budadım, sanırım kurtuldu. Bu bahar büyükleri tek saksıda topladım. Toprakları da boş kalmasın, kedi tırnaklarını çimlendirip, Plumeriaların saksısına dikicem. Hem renkli bir görüntü olur, hem de yer sorunu:) Nasıl olsa hepsi sukulent sayılır:)
acemifüsun
02-04-2012, 22:43
Hoyalar da sukulent gurubuna girdiği için böyle devam edeyim dedim:) Hoya carnosa, hoya kerrii henüz çiçek açmadı. Sevgili arkadaşım kış başı 6 çeşit Hoya ile beni çok sevindirdi. Onları büyük bir saksıda topladım, onun muz iksirinden(enzim) en kısa zamanda ben de yapıp, Hoyalarımı besleyeceğim:)
acemifüsun
02-04-2012, 22:47
Kılıç son iki yazdır, çok güzel çiçekleniyor:) Çiçeklerinin kokusu inanılmaz:)
acemifüsun
02-04-2012, 22:52
Çuhalarla sayfamız azcık renklensin:) Kasım ayı gibi kardeşim almış, şimdilik yarı gölgedeler, havalar biraz daha ısınınca tam gölgede yaşatmaya çalışcağım. Çuhalarla İzmir sıcaklarını nasıl geçireceğiz bilemiyorum.
Çiçekleriniz bir harika. Elinize, emeğinize sağlık.
İstanbul'da havalar anca ısınmaya başlıyor. O da tekleye tekleye :)
İnanın çiçeklerinizi görünce bir an evvel eve dönüp kendi çiçeklerimin saksılarını değiştirmeye başlamak istiyorum.
Ama şimdi Eskişehir'deyim.
Gel hafta sonu gel.
acemifüsun
02-04-2012, 22:59
Mavi kelebeğime Maşallah deyin lütfen:) Mine hanımın önerdiği vitamin takviyesi ile keyfi yerine geldi:) Kışı içeride geçirdi, 15 gündür balkonda. Dünkü fırtınada biraz bazı yaprakları zedelenmiş.
acemifüsun
02-04-2012, 23:04
Bindallıyı (Quis qualis) tohumdan yetiştirdim. O da kışı içeride geçirdi, fakat düşündüğümden daha az gelişti, ben de geçen gün toprağını değiştirdim. Bakalım nasıl sonuç alacağım?
acemifüsun
02-04-2012, 23:08
Madagaskar yasemini kış başı kardeşim almış, üstü tomurcuk doluydu. Geldikten 2 gün sonra hepsini dökmeye başladı, yapraklardan sararan oldu. Daha sonra anladım ki susuz bırakmışım. Artık dilini anlamaya başladım sanırım, iyi geçiniyoruz diyebilirim:)
acemifüsun
02-04-2012, 23:13
Clematis Jackmani benim için çok özel, çünkü onu küçük bir çelikten köklendirip, yetiştirdim:) Acemi şansı diyebiliriz:) Kendileri 2 yaşında, ondan bu yaz güzel bir performans bekliyorum:)
acemifüsun
02-04-2012, 23:17
Clematis W. Nike, çılgın kızım:) O da uyandı, nasıl hızlı geliştiğine inanamazsınız:) Diğer Montana.Rubens ve Piilu sanırım rahmetli oldular.
acemifüsun
02-04-2012, 23:25
Pembe Sundavillia'nın saksısına beyaz ve koyu pembe sardunyaları diktim:)
Sevgi Durul
02-04-2012, 23:26
Sevgili Füsun hanım, bitkileriniz baharı karşılamışlar, emeklerinize sağlık.
Piilu nazlı bir tür sanırım. Benimki de uyanmadı, sabırla bekliyorum.:)
acemifüsun
02-04-2012, 23:27
Bodur ceylanın saksısındaki şebboyları da unutmayalım:)
acemifüsun
02-04-2012, 23:29
Murayya yaseminde bazı yapraklarında sararma var, sanıyorum demir eksikliği.
acemifüsun
02-04-2012, 23:34
Bunlar çok beğendiğim bir cins telgraf çelikleri. Sevgili arkadaşımın hediyesi:) çabuk kökleniyor demişti. Geçekten hızına inanamadım, yeni yaprak bile vermeye başladı.
acemifüsun
02-04-2012, 23:37
Gardenya dışarı çıktığından beri, keyfi yerine geldi:) Sevgili arkadaşım tomurcuğumuz bile var:)
kutluyor ve onları yaşattığınız için teşekkür ediyorum sayın acemifüsun
acemifüsun
02-04-2012, 23:41
Nazlı kızım, gözünün içine baktığım Apple Blossom Sardunya:) En sonunda tomurcuklandı:)
acemifüsun
02-04-2012, 23:51
Episcia çok güzel bir bitki. Hiç nazlı değil, kolay büyüyor, çok güzel kırmızı çiçekleri var. Bana bu güzeli hediye eden sevgili teyzeme teşekkürlerimle:) Fotografta görüleni yeni köklendirdim, en az 5 tane köklendirip hediye ettim.
acemifüsun
02-04-2012, 23:56
Begonia non stop. Güzelliğe bakar mısınız?:) Hülyacığım kış başı hepimize bu güzellerden aldı, tekrar teşekkürler canım:)
acemifüsun
03-04-2012, 00:01
Bunların adı Finansbank:) Çünkü onları bir işim dolayısıyla bankaya gittiğimde gördüm, aldığım çelikler de çok kolay köklendi. 3 yıldır güzel güzel geçiniyoruz:)
acemifüsun
03-04-2012, 00:16
Oğlum arkadaşına hediye almış, götürüyordu. Ben de ''dur anneciğim ufak bir çelik alayım dedim'':)) Kraton gelişirse çok hoş olacak:)
acemifüsun
03-04-2012, 00:24
Ficus Benjamin belki 15 yaşında, fakat geçen yaz başına kadar iyi gelişmemişti. Devamlı az da olsa yaprak dökerdi. Geçen yaz başı bitkinin köklerini topraktan arındırdım, güzel bir kök budaması yaptım, Sihirli Toprağa diktim. Çoştu:)
Diğer küçük de bana çelik olarak geldi, hiç nazlı değil, ağaç gibi olanı İzmir Sanayi Odasında var:)) Sanıyorum o da başka bir Ficus türü.
acemifüsun
03-04-2012, 00:30
A. Menekşeleri bu başlıkta sanıyorum hiç paylaşmadım. Toplu olarak poz verdiler. Tek çekimleri A.Menekşesi başlığında:)
acemifüsun
03-04-2012, 00:33
Şebboylar o kadar güzeller ki paylaşmadan edemedim:) Kokuları geldi mi?:)
acemifüsun
03-04-2012, 00:44
Sevgili Füsun hanım, bitkileriniz baharı karşılamışlar, emeklerinize sağlık.
Piilu nazlı bir tür sanırım. Benimki de uyanmadı, sabırla bekliyorum.:)
Teşekkür ederim Sevgili SDurul:) Piilu zaten geldiğinden beri sorunluydu, bir türlü gelişemedi, geçen yaz tek çiçek açtı. Ne yapalım kısmet diyelim:)
acemifüsun
03-04-2012, 00:49
Çiçekleriniz bir harika. Elinize, emeğinize sağlık.
İstanbul'da havalar anca ısınmaya başlıyor. O da tekleye tekleye :)
İnanın çiçeklerinizi görünce bir an evvel eve dönüp kendi çiçeklerimin saksılarını değiştirmeye başlamak istiyorum.
Ama şimdi Eskişehir'deyim.
Gel hafta sonu gel.
Güzel görüşleriniz, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:) Sizlere de kolay gelsin, epey oyalıyor bizleri:) Güzel güzel gelişip, bol bol çiçekler versinler size:)
günebakan
03-04-2012, 08:09
Füsun hanım'cığım hangisi daha güzel bilemedim hepsi bir birinden muhteşem sukulentlere bayıldım ne kadar güzel gelişmişler episcia bir iki kere çelik alıp bir türlü yetiştiremediğim bir çiçek maşallah harika görünüyor.
Bende birtanecik clematisimin gözüne bakıyorum neyse baharla birlikte canlanmaya başladı onları da ne çelikten nede tohumdan yetiştirebildim
Balkonunuzu gezdikçe içim açıldı çok teşekkürler:)
Sevgili Füsun hanım, bütün çiçekleriniz çok güzel, balkonunuz büyük herhalde yok yok maşallah. Ellerinize sağlık, mutlulukla kalın. Sevgiler.
loveflower
03-04-2012, 12:31
Şebboylar o kadar güzeller ki paylaşmadan edemedim:) Kokuları geldi mi?:)
Gelmez mi:) Sevgili acemifüsun ne güzel sizinkiler açmışlar. Ben tohumdan üretiyorum minicik fide halindeler henüz, bu hallerini görmeye çok var daha
loveflower
03-04-2012, 12:34
Mis kokulu karanfillerim en az 3 yaşında:)
Bayılıyorum sizin bu karanfilinize, geçen yıl tohumdan üretme denemem malesef hüsranla sonuçlandı:(
Piluu ' nun hala uyanmaması sıradışı.:( Ama sabredin , bazen dibten yeni sürgün verebiliyor. Benimki tomurcuk içinde...
acemifüsun
03-04-2012, 14:42
Füsun hanım'cığım hangisi daha güzel bilemedim hepsi bir birinden muhteşem sukulentlere bayıldım ne kadar güzel gelişmişler episcia bir iki kere çelik alıp bir türlü yetiştiremediğim bir çiçek maşallah harika görünüyor.
Bende birtanecik clematisimin gözüne bakıyorum neyse baharla birlikte canlanmaya başladı onları da ne çelikten nede tohumdan yetiştirebildim
Balkonunuzu gezdikçe içim açıldı çok teşekkürler:)
Teşekkürler:) Episcia biraz dallanıp, budaklansın, sizin için çeliklerim:)
acemifüsun
03-04-2012, 14:51
Sevgili loveflower vazodaki şebboylar benim yetiştirmem değil, kesme çiçek olarak almıştım:) Karanfilin tomurcuksuz, yan filizlerini köklendirmeyi deneseniz. Aslında şimdi tam çelik alıp üretme zamanı.
acemifüsun
03-04-2012, 14:53
Sevgili Füsun hanım, bütün çiçekleriniz çok güzel, balkonunuz büyük herhalde yok yok maşallah. Ellerinize sağlık, mutlulukla kalın. Sevgiler.
Beğenileriniz ve iyi görüşleriniz için çok teşekkür ederim:) Balkon L şeklinde. En çok kullanılan kısmı 8 metrekare gibi. Öyle çok büyük değil:)
acemifüsun
03-04-2012, 15:07
Piluu ' nun hala uyanmaması sıradışı.:( Ama sabredin , bazen dibten yeni sürgün verebiliyor. Benimki tomurcuk içinde...
Sevgili jineop Piluu zaten geldiğinde de sorunluydu, sanıyorum mantari bir hastalığı vardı. Ne yapalım kısmet diyeceğiz:) Montana.rubens'den de hiç canlılık belirtisi, dipten yeni sürgün yok.
Sizin Clematisleriniz dillere destan zaten:) Bu sezon kimbilir ne güzellikler göreceğiz:)
Sevgili Füsun, resimden anladığım kadarıyla, aynı saksıdalar. Eğer aynı saksıda iseler kök hastalığı varsa, sağlıklı W. Nike' de tehlikeye girer. Hiç hareket olmaması zaten bir problem olduğunu gösteriyor. Bence köklerine bir göz at. Gri- beyaz külümsü bir yapı görmen çok büyük olasılık. Yazlık için aldığım piluu da bir sürü sürgün vardı. 2 hafta sonra bakıyorum gelişme yok, sürgünler solmaya başlamıştı. Köklerine baktım. Köklerde yumuşama, çürüme ve toprağında da söylediğim görüntü vardı. Hemen hastalıklı kökleri kestim, oksijenli suya oturttum. Mantar ilacı uyguladım. Ama sanıyorum çok geç kaldım. Ama yine de onu tek saksıya aldım. Tabi yeni toprak içine... Bakarsın kurtarır kendini. Geçen sene 2 montanayı bu şekilde kaybettim. Tabi karar senin. Sevgiler.
Rana+miraç
03-04-2012, 18:48
Merhaba... Bitkilerinize bayıldım. Sadece kocaman bir maşallah diyorum. Bir kaç çiçeği aynı saksıya dikme düzenlemeniz hoşuma gitti .Birbirlerinin büyümesini etkilerler diye ben cesaret edememiştim. Gül fidanlarımın dibine şeker tabakları alıp ekeceğim hemen .Bol çiçekli , mis kokulu günler...
acemifüsun
03-04-2012, 19:23
Merhaba... Bitkilerinize bayıldım. Sadece kocaman bir maşallah diyorum. Bir kaç çiçeği aynı saksıya dikme düzenlemeniz hoşuma gitti .Birbirlerinin büyümesini etkilerler diye ben cesaret edememiştim. Gül fidanlarımın dibine şeker tabakları alıp ekeceğim hemen .Bol çiçekli , mis kokulu günler...
Sevgili Rana bu yıl sardunyaların, çoğu çiçeklerimin arasına mevsimlikleri karıştırdım. Bunları seçerken, su ve güneş ihtiyaçlarının yakın olmasına dikkate almaya çalıştım. Şeker tabaklarının bitlenmesine dikkat edin, benimkilerde başladı bile. En kısa zamanda bit ilacı uygulamam lazım. Güzel görüşleriniz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, size de bol çiçekli, güzel günler dilerim:)
Gönülden kocamaan maaşalllah diorum, hepsi çok çok güzeller, sardunyalar, karanfiller muhteşemler.Kılıç çiçeği açıyor mu yeni öğrendim, çiçeğini merakla bekliorum...
ellerinize emeklerinize sağlık..
acemifüsun
03-04-2012, 19:26
Sevgili jineop tam W.Nike ve Jackmanii sürgün çıkarmaya başladı, onları rahatsız edeceğim diye çekiniyorum. Aceba toprağa Captan mantar ilacı ve oksijenli su mu uygulasam? Ne dersiniz? Teşekkürler, sevgiler.
acemifüsun
03-04-2012, 19:31
Gönülden kocamaan maaşalllah diorum, hepsi çok çok güzeller, sardunyalar, karanfiller muhteşemler.Kılıç çiçeği açıyor mu yeni öğrendim, çiçeğini merakla bekliorum...
ellerinize emeklerinize sağlık..
Sevgili hüzün teşekkür ederim:) Kılıç yerinden ve şartlarından çok memnunsa açıyor. Bu mevsim biraz NPK takviyesiyle ve güneş görürse yazın sıcaklarda açar. Çok da sulamamanızı öneririm.
Teşekkürler:) Episcia biraz dallanıp, budaklansın, sizin için çeliklerim:)
Füsun abla bende istesem ?
türkansultan
03-04-2012, 20:56
Sevgili füsun hanım tek kelimeyle muhteşemler söyleyecek söz bulamıyorum maşallah.
Sevgiler.
loveflower
04-04-2012, 19:21
Sevgili loveflower vazodaki şebboylar benim yetiştirmem değil, kesme çiçek olarak almıştım:) Karanfilin tomurcuksuz, yan filizlerini köklendirmeyi deneseniz. Aslında şimdi tam çelik alıp üretme zamanı.
Çok istedim ama artık anaç pembe karanfil yok çelik alabileceğim:(
Sayfa sayfa gezdim de sizin bitkiler çoktan havaya girmiş, tebrikler :) İzmir'de Clematis olmaz sanırdım, daha okumam lazım demek ki :)
acemifüsun
06-04-2012, 18:41
Sevgili MSaygın teşekkür ederim:) Özen gösterilince İzmirde Clematis oluyor. Durduğu yer güneye bakan balkon, fakat yazın saksı güneş görmüyor, kışın görüyor. Hele bahçeli evi olanlar uygun yer seçimi ve özenle rahat yetiştirebilir:)
acemifüsun
06-04-2012, 18:42
Füsun abla bende istesem ?
Ablacığım özelden mesaj yolladım, gördün mü?:)
Merhabalar Füsun hanım, görüyorum ki çiçekler konusunda oldukça tecrübelisiniz.Çiçekleriniz tek kelimeyle harika. Cahilliğimi bağışlayın bitkilerle alakalı birçok şeyi bu siteyi takip ederek yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. NPK dediğiniz takviyeyi biraz açarmısınız, ben nerede bulabilirim?
Bir de benim de bir benyaminim var yaklaşık 10 yıldır benimle. Fakat oldukça cansızlaştı yaprakları azaldı.Ben saksı ve toprak değiştirip budama yaptım fakat sizinki gibi kökleri iyice temizleyip budamadım. ( daha doğrusu köklerin budanması gerektiğinden bi haberdim:))
Ben tekrar saksıdan çıkarıp budamalımıyım sizce?
acemifüsun
06-04-2012, 22:37
Merhabalar Füsun hanım, görüyorum ki çiçekler konusunda oldukça tecrübelisiniz.Çiçekleriniz tek kelimeyle harika. Cahilliğimi bağışlayın bitkilerle alakalı birçok şeyi bu siteyi takip ederek yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. NPK dediğiniz takviyeyi biraz açarmısınız, ben nerede bulabilirim?
Bir de benim de bir benyaminim var yaklaşık 10 yıldır benimle. Fakat oldukça cansızlaştı yaprakları azaldı.Ben saksı ve toprak değiştirip budama yaptım fakat sizinki gibi kökleri iyice temizleyip budamadım. ( daha doğrusu köklerin budanması gerektiğinden bi haberdim:))
Ben tekrar saksıdan çıkarıp budamalımıyım sizce?
Merhaba:) NPK bitkilerin gelişimi, çiçeklenmesi için N(azot),P(fosfor), K(potasyum) elementlerinden belli oranlarda karıştırılarak hazırlanmış besinlerdir. Büyük marketlerden bulabilirsiniz. Benjamini çıkarıp, budayın isterseniz, yine de başına bir şey gelirse çok üzülürüm.
Son İzmir toplantısında saksı değişimi ile ilgili Mine hanımın çok güzel bilgilendirmesi var, eklenen videoyu mutlaka izleyin:)
Sevgili acemifüsun , tüm bitkileriniz ayrı bir güzellik ,hayran kaldım.
Emeklerinize sağlık.
zeyneperva
08-04-2012, 10:37
yaaa ben baıldım bunlara yaa süperler bende yetiştirmek istiyorum bunlardan ama hiç bilgim yok özendim :(((
zeyneperva
08-04-2012, 10:40
nerden başlayabilirim bilmiyorum eşim sadece geçen hafta toprak ve saksı aldı bi sürü ama ne dikebilirim bilmiyorum balkonun rüzgarlı bayaa ama çok güneşli ne tür bitkiler alabilirim yazarsanız... vede bu aylarda dikebilirmiyim bizamanı varmı???
acemifüsun
08-04-2012, 22:49
Teşekkür ederim:) İlk başlarken bence mevsimlikler olabilir. Arslanağzı, Şeker tabağı, Alisyum güneşe epey dayanıklılar. Mevsimlikler pazarda ya da seralarda 50kr. satılıyor. Siyah poşetlerde köklenmiş olarak satıldığı için toprağını dağıtmadan, saksılarınıza dikebilirsiniz:)
zeyneperva
08-04-2012, 23:04
çok sağol cnm teşekkürler
Merhaba:) NPK bitkilerin gelişimi, çiçeklenmesi için N(azot),P(fosfor), K(potasyum) elementlerinden belli oranlarda karıştırılarak hazırlanmış besinlerdir. Büyük marketlerden bulabilirsiniz. Benjamini çıkarıp, budayın isterseniz, yine de başına bir şey gelirse çok üzülürüm.
Son İzmir toplantısında saksı değişimi ile ilgili Mine hanımın çok güzel bilgilendirmesi var, eklenen videoyu mutlaka izleyin:)
Ben tavsiyenize uyup videoyu hemen izliycem. İlginize teşekkür ederim:)
acemifüsun
10-04-2012, 12:19
Minyatür yavruağzı ceylanı küçücük bir çelikten yetiştirdim. Yaklaşık 1,5 ay önce büyük dikdörtgen saksıya 2 kökü dikince inanılmaz gelişme gösterdi. Gönül hanıma geçen yaz uğradığımda bir saksıya bu şekilde uygulamıştı ve güneşe çok dayanıklı olduğunu belirtmişti. Hava kapalı ve yağmurlu olduğu için tam renklerini yansıtamıyorum, pembe değil yavruağzı rengindeler, tek kareye resimlerken istediğim gibi sığdıramadım, deli gibi açıyorlar:)
acemifüsun
10-04-2012, 12:23
Değişik bir yavruağzı , kırçıllı sakız:)
günebakan
10-04-2012, 12:24
Minyatür ceylan gerçekten deli gibi açmış harika görünüyor Füsun hanım'cığım:)
acemifüsun
10-04-2012, 12:26
Beyaz gül şeklinde sakız:) İlk defa çiçeklendi, sevgili arkadaşım kendi bitkisinden çelik alıp, elime zorla tutuşturmuştu,
acemifüsun
10-04-2012, 12:28
Değişik iki ceylan:)
Hakkı Şen
10-04-2012, 13:48
Ceylan sardunyalarda da renk çeşidi oldukça fazla. Şimdilerde renklerini ediniyorum bende. Geçen gün saydım, on iki renk olmuş elimdekiler :)
acemifüsun
10-04-2012, 16:23
Sevgili Hakkı bey sizden ne güzeller göreceğiz kimbilir:)
Beyaz gül şeklinde sakız:) İlk defa çiçeklendi, sevgili arkadaşım kendi bitkisinden çelik alıp, elime zorla tutuşturmuştu,
Nerde bizde öyle arkadaşlar :(
harika bir beyaz.
Nefis.
Nazar değmez İnşallah.
acemifüsun
10-04-2012, 18:11
Değmez, sizlerin nazarı hiç değmez:)
Çeylanlar İzmirde açmış bu gün biz üşüyoruz Tebrikler
acemifüsun
10-04-2012, 21:14
Sayın ahmeter hoş geldiniz:) Ceylanlar, sardunyalar İzmirde çoştu. Özellikle sizin beğeniniz beni çok mutlu etti, teşekkür ederim:) Saygılar.
arapsabunu
10-04-2012, 22:14
Tebrikler Füsun Hanım, bunların balkonda olduğuna inanamadım, şimdiye kadar forumda gezdiğim balkonların en güzeli. O bir buçuk ayda büyüyen ceylanları ilk defa gördüm, maşallah, bayıldım. NPK diye bir şey olduğunu da sizden öğrenmiş oldum. Yaşadığımız illerin iklimleri benzerlik gösterdiğinden balkonunuzun sıkı takipçisi olmaya karar verdim. Selamlar...
kelebek çalısı
11-04-2012, 00:16
Sn. acemifüsun merhaba,
balkonunuzu gezmekten ne kadar büyük bir keyif aldığımı söylemek isterim. Öyle ki sizin ellerinizde can bulan bu güzel bitkiler, çiçekliler ayrı, zaman zaman fotoğraf karelerinden yakaladığım balkon manzaranızdan hayalimde canlandırdığım çocukluğumun Bostanlısı apayrı bir keyif verdi bana. Güzel İzmir' in imbatını taşıdınız evlerimize, çiçeklerinizin kokularıyla beraber. İnsan zevkle tekrar tekrar, hiç sıkılmadan gezebilir balkonunuzun renkli, keyifli köşelerini.
Ellerinize sağlık, emeklerinize sağlık, sevgiyle kalınız.
acemifüsun
11-04-2012, 18:34
Sevgili arapsabunu güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Sitemizde daha pek çok güzel balkon var, sitemizi gezdikçe rastlayacaksınız:) Bilgiye ulaşınca, emekle ortaya güzellikler çıkıyor:)
acemifüsun
11-04-2012, 18:40
Sn. kelebek çalısı güzel görüşleriniz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim:) Türkiye'ye İzmir'e yakında gelmeyi düşünmüyor musunuz?:) Siz bu toprakları, imbatı bile özlemişsiniz:) Geleceğiniz zaman, haberim olursa, sizinle tanışmaktan çok mutlu olurum:)
Yavru vatana, sizlere sevgiler, selamlar..
kelebek çalısı
11-04-2012, 23:14
Efendim zarafetiniz için çok teşekkür ediyorum. Bir kaç yıldır İzmir' e gelmek kısmet olmadı. Böyle bir fırsatım olduğunda sizinle tanışmaktan ben de mutluluk duyarım.
K.K.T.C' den Güzel İzmir' e, sizlere saygılar, sevgiler :)
acemifüsun
12-04-2012, 15:21
Bu hafta da leylaklar çok güzeldi:) Pazarda herkesin elinde ya kesme çiçek olarak leylak, ya da güzel çiçeklerini açmış bir leylak fidanı vardı:) Kokuları geldi mi?:)
acemifüsun
26-04-2012, 22:22
Bu yıl kışlayınca çiçeklendi:)
acemifüsun
26-04-2012, 22:31
287427Campanula çiçeklerle bezendi:)
acemifüsun
26-04-2012, 22:40
Clematis W.Nike bu yılın ilk çiçeğini açmaya çalışıyor. Tam açılmadan bile nerdeyse elimi kaplıyor:)
Mor ve pembenin edası bir başka. Ben orada campanula görmedim değil mi?....
günebakan
27-04-2012, 10:45
Muhteşemler:)
acemifüsun
29-04-2012, 21:25
Balkonda bu köşeye Gülleri yerleştirdim. Bayındır ganimetleri ile birlikte 4 cins gülüm oldu:) Allah sonumuzu hayır eylesin:)
acemifüsun
29-04-2012, 21:28
...
Pembe gül köşesi olmuş Füsun. Yer var gibi görünüyor.Bir kaç çeşit daha ilave edilebilir :))
Balkonuna çok yakıştığını da söylemeliyim.....
Şu pembeli beyazlı güzelmiş.
Aslında hepsi de güzelmiş.
nazar değmesin
acemifüsun
30-04-2012, 11:10
Pembe gül köşesi olmuş Füsun. Yer var gibi görünüyor.Bir kaç çeşit daha ilave edilebilir :))
Balkonuna çok yakıştığını da söylemeliyim.....
Teşekkür ederim canım:) Bir kaç çeşit daha ilave edersek, onları kafamızda taşımamız gerekiyor:)
acemifüsun
04-05-2012, 17:26
Çok güzeller, paylaşmadan duramadım:)
acemifüsun
04-05-2012, 17:31
Güllerin güzelliği bir başka:)
Güller şahane :)
Bordo mu, mor mu? O sardunyalara bayıldım.. Önceden var mıydı?
Bu başlığı yeni fark ettim,artık zaman zaman misafirliğe gelirim. :) Balkonunuz,çiçekleriniz çok güzel.Duvarda duran raflarınız da çok kullanışlı olmuş.Ben de sera mı alsam yoksa raf mı kullansam diye karar vermeye çalışıyorum.Balkonda her yeri saksılarla doldurdum.Acilen bir düzenleme gerekiyor. :)
Füsun hanım
Açemi kelimesini silermisiniz Tebrikler
Çok güzeller, paylaşmadan duramadım:)
Güzel ne demek ŞAHANE paylaşın paylaşın müslüman malı ortak.
mandalinci
04-05-2012, 20:02
Harika, iki renkli gülü ilk görüyorum, çok değişik geldi.
Bayındır festivalini kaçırdım ya aferin bana (mücbir sebeplerden dolayı).
Güle güle sefasını sürün.
Güllere söylenecek söz yok hepsi şahane ama ben o en baştaki sardunyanın rengine hayran kaldım.
günebakan
04-05-2012, 20:10
Sardunyalar ve güller muhteşem açık pembe gül kokulumu acaba?
Canset65
04-05-2012, 20:18
Sevgili Acemifüsun.. Balkonun ve çiçeklerin çok keyifli.. ellerine sağlık. Tek bir karede Latin Teresi çiçeğini gördüm.. Kına renginde turuncu çiçek.. Yaprağıda çiçeğide doğal antibiyotik biliyormusun :) salatalarını süslerkende çok güzel duruyor :) tavsiye ederim :)
Sevgili acemifüsun, güller başka sardunyalar başka güzel. :)
Daha şimdiden balkonun çiçek cennetine dönmüş. ;)
Balkonda bu kadar gülle nasıl baş ediyorsun? Bitlenme falan olmuyor mu:?
acemifüsun
04-05-2012, 20:52
Güller şahane :)
Bordo mu, mor mu? O sardunyalara bayıldım.. Önceden var mıydı?
Sevgili selis sardunyalar önceden vardı:) Anaç Bordo yaklaşık 4 yaşındaydı, sonbaharda çelik alıp, bu genç bitkiyi yetiştirdim.
acemifüsun
04-05-2012, 20:55
Bu başlığı yeni fark ettim,artık zaman zaman misafirliğe gelirim. :) Balkonunuz,çiçekleriniz çok güzel.Duvarda duran raflarınız da çok kullanışlı olmuş.Ben de sera mı alsam yoksa raf mı kullansam diye karar vermeye çalışıyorum.Balkonda her yeri saksılarla doldurdum.Acilen bir düzenleme gerekiyor. :)
Hoş geldiniz, her zaman beklerim:) Bence balkon için raflar daha kullanışlı; yine de balkonun durumuna göre karar vermek gerekir:)
acemifüsun
04-05-2012, 20:57
Füsun hanım
Açemi kelimesini silermisiniz Tebrikler
Sn. ahmeter güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Siz ustaların yanında ancak çırak olabirim:)Saygılar.
acemifüsun
04-05-2012, 20:58
Güzel ne demek ŞAHANE paylaşın paylaşın müslüman malı ortak.
Sevgili kılıç teşekkür ederim:) Sizin balkon da şahane, çoşmuş:)
acemifüsun
04-05-2012, 21:01
Sevgili arkadaşım teşekkür ederim:) İki renkli gülü önümüzdeki hafta Bostalıda yapılacak, Karşıyaka Çiçek Festivalinde rahat bulursunuz:)
acemifüsun
04-05-2012, 21:03
Sardunyalar ve güller muhteşem açık pembe gül kokulumu acaba?
Sevgili günebakan çok hafif kokusu var:)
acemifüsun
04-05-2012, 21:16
Sevgili acemifüsun, güller başka sardunyalar başka güzel. :)
Daha şimdiden balkonun çiçek cennetine dönmüş. ;)
Balkonda bu kadar gülle nasıl baş ediyorsun? Bitlenme falan olmuyor mu:?
Sevgili gilan teşekkür ederim:) Balkonda , saksıda bitki yetiştirince her türlü hastalıkla, zararlı ile zorlu mücadeleyi bence en başta göze almak gerekiyor. Hele önümüz büyük bir park, yeşillik alan olunca deyim yerindeyse; duyan geliyor:) Geçen yıl 2 gülüm vardı, yaz dönemi 15 günde bir ilaçlama yapıyordum. Aynı aralıklarla bu yaz da devam etmek şart:)
Füsun ,İzninle Sayfanda paylaşacağım :):):)
Mandalinci arkadaşım,siz isteyin bir gün daha ziyaret ederiz.Bayındır' da ki gül seralarını.
Benim de aklımda, bir kaç gezmediğimiz sera kalmıştı da ;)
Gerçi Füsun Karşıya çiçek festivalini de önermiş.
Selamlar.
acemifüsun
04-05-2012, 21:35
Füsun ,İzninle Sayfanda paylaşacağım :):):)
Mandalinci arkadaşım,siz isteyin bir gün daha ziyaret ederiz.Bayındır' da ki gül seralarını.
Benim de aklımda, bir kaç gezmediğimiz sera kalmıştı da ;)
Gerçi Füsun Karşıya çiçek festivalini de önermiş.
Selamlar.
:)) Bu hafta pazardaki çiçekçilerde iki renkli güllerden oldukça çok vardı:)
Sevgili acemifüsun , o sardunyalar ,ceylanlar ,güller nasıl muhteşem görünüyorlar.
Sardunyalara bayıldım.
Güller ve sardunyalar çok güzel elinize emeğinize sağlık.Benim bodur güllerin tomurcuklarında beyaz köpüğe benzer birşey var acaba bir tür hastalıkmıdır.Bir bilginiz var mı?Şimdiden teşekkürler,sevgiler.
acemifüsun
05-05-2012, 15:21
Sevgili nardane teşekkürler:) Sevgiler.
Sevgili berçin bodur güllerinizdeki köpüğün içinde muhtemelen bir zararlı var, adı hastalıklar bölümünde Köpük böceği olarak geçiyor. Kağıt peçete ile köpüğü ve içindeki böceği, başka kısımlara bulaştırmadan alın, imha edin. Köpüğün olduğu kısma kulak temizleme çubuğu ile güzelce mavi ispirto sürün. Diğer bitkilerinizi de kontrol ediverin:) Sevgiler
acemifüsun
12-05-2012, 15:22
Bu sabah balkondan kareler:) Bazıları tekrar oluyor, çok güzeller, ne yapayım:)
acemifüsun
12-05-2012, 15:24
...
acemifüsun
12-05-2012, 15:28
Paskalyalar.. Beyaz ve kırmızı, ikinci defa çiçeklenecek:) Pembe ile turuncu yeni.
acemifüsun
12-05-2012, 15:30
Clematis W. Nike çiçeklenmeye başladı, Jackmanii devamlı sürgün veriyor:)
acemifüsun
12-05-2012, 15:32
Bu saksıda da dört tür yavru Clematis dikili:) Clematis çok hızlı büyüyen bir bitki, onlardan da güzel çiçekler bekliyorum:)
acemifüsun
12-05-2012, 15:37
Baharla birlikte mavişler devamlı yeni dallar ve yapraklar çıkarıyorlar. Mavi mavişin uçları çatallanmaya başladı, yakında tomurcukları görürüz:)
acemifüsun
12-05-2012, 15:40
...
Maşallah; acemilik çoktan bitmiş. Ustalığa geçilmiş.:D Ellerine sağlık. Ceylan sardunyalara bayıldım. Hem renkler güzel hem de çok güzel gelişmişler. Clematisler harika. Mavişi hiç söylemeyeyim. :D Güle güle büyüt.
Ayyy, güzeller daha bitmemiş. Son iki fotoğraftakiler ne öyle.:eek:
Ben de ne zamandır onu söyleyecektim Sn. Almira..
Füsun Hanım kullanıcı adınızı değiştirseniz diyorum.. Harikalar yaratıyorsunuz :)
acemifüsun
12-05-2012, 16:06
Sevgili arkadaşlarım çok teşekkür ederim:) Beni utandırıyorsunuz:) Almiracığım son eklediğim fotoğraftakiler Kalp kalbe karşı (Ceropegia) , bir cins sukulent olarak geçiyor.
acemifüsun
12-05-2012, 16:13
Bu yeni çimlenenler de Clematis Tangutica tohumları:) İnşallah devamı gelir ve sağlıklı büyütebilirim:)
kelebek çalısı
12-05-2012, 16:22
Hayranlıkla izliyorum, hepsi birbirinden muhteşem çünkü. Ellerinize sağlık :)
engin1981
12-05-2012, 16:28
eflatun sardunyanız ve ceylanınız çok güzel.maşallah.
acemifüsun
12-05-2012, 16:29
Sevgili kelebek çalısı çok teşekkür ederim:) Sevgiler.
serkan_istanbul
12-05-2012, 16:38
Maşallah ne kadar güzeller ceylanlara bayıldım diğerlerinede.
acemifüsun
12-05-2012, 17:16
Serkan bey, engin1981 teşekkür ederim:) Daha güzelleri sizlerin olsun:)
Maşallah ne kadar güzeller hepside ellerinize sağlık.
nurcanaybay
12-05-2012, 18:50
Karşıyaka'ya geldiğimde evinizi rahatlıkla bulabileceğimden eminim :)
Hepsi birden mi çoşar...rengarenk .Karşıyaka belediyesinin yarışması varmış kesinlikle katılmalısınız .
Clematis ne çok büyümüş ,kıskandım vallahi :)
Bu gece ,en kısa zamanda bir bahçeniz olması için dua edeceğim.Sevgiler
acemifüsun
12-05-2012, 19:48
Karşıyaka'ya geldiğimde evinizi rahatlıkla bulabileceğimden eminim :)
Hepsi birden mi çoşar...rengarenk .Karşıyaka belediyesinin yarışması varmış kesinlikle katılmalısınız .
Clematis ne çok büyümüş ,kıskandım vallahi :)
Bu gece ,en kısa zamanda bir bahçeniz olması için dua edeceğim.Sevgiler
Canım , o güzel gönlünden yaptığın dualar elbette kabul olur:) Hepimize gönlümüzce, sağlık, afiyet, huzurla , sevdiklerimizle birlikte yaşayacağımız bahçeli evler versin:)
Hadi, kaçıp, geliver, ne kadar mutlu olurum:) Sevgiler.
Cicekleriniz harikalar,bakmaya doyum olmuyor.Kalp kalbe karsi ciceginiz dikkatimi cekti.Yapi marketlerde gorunce ben de edinecegim.Devam fotograflarini da bekliyoruz.
Hepsi coşmuş sevgili Füsun hanım maşallah ellerinize sağlık;)
Sevgili Füsun hanım, balkonunuzu gezintiye çıktığım ilk anda manzaranız aldı aklımı. :eek: Tanıtım sayfanız çok şirin, deniz yıldızı ve tekneli saksılarınız en az içindekiler kadar göz alıcı görünüyorlar. Duvar raflarınız da harika. Siz maşallahınızı takmışsınız gerçi ama ben de ekleyim istedim. http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=294928&stc=1&d=1336854649
Budanan kasımpatları ilerleyen sayfalarda çiçekleriyle çıkınca karşıma, iç geçirmeden edemedim. Katmerlisini ilk defa görüyorum çok güzeller maşallah. 19. sayfanızda ki Rozet çiçeklerinizinizin taşları da çok güzel, Karşıyaka'da ki seralarda kilosunu 2 liradan satıyorlardı buna benzer taşların. İlla alalım diye tutturdum ama ikna edemedim eşimi. :mad: Tatile giderken bir kaç tshirt ve short alacağım yalnızca yanıma, deniz kabuğu ve irili ufaklı taşlarla dolduracağım bagajımızı. ;)
Devam edecek...
Sayın acemifüsun nerden bulursunuz böyle güzel çiçekleri, hele Ceropegia (Kalp kalbe karşı) çiçeği çok nefis birşey, bulduğum anda satın alacağım, çok harika görünüyor. Ayrıca sardunyalar ve diğerleri de güzel. Ellerinize emeğinize sağlık, saygılar efendim
Bu akşam Koçtaş'tan iki begonya, bir sardunya ve bir orkide çiçeği almışlar eşim ve kızım bana anneler günü hediyesi olarak. :eek: Saklayamadılar tabi, gelir gelmez elime tutuşturduklarında öyle bir sevindirik oldum ki havalara uçtum adeta. Daha güzel bir hediye olamazdı. :eek: :D
Gelin gör ki çiçeklere olan merakım yeni yeni filizlendiğinden türlerinin ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok, hangi aralıklarla su vermem gerektiğini dahi bilmiyorum. Konuyla ilgili geniş bir araştırma yapmak için girmiştim ki siteye, balkonunuza misafir olunca ne amaçla gezindiğimi unutup seyre daldım. 15. sayfanızda ki yer açelyaları ne harika bir çiçeklermiş, kokusu da var mı bu güzellerin? :eek: Bodur sardunyalarınız da harika!
12. sayfa da en altta ortancalar gödüm. Çok istiyordum bu çiçeğe sahip olmayı alıp bahçeme ektim, sevdiler galiba yerlerini, sağlıklı görünüyorlar ama kışın korumaya almamı söyledi serada ki görevli. Malçlama yaparsam bir şeycik olmazmış. Kurutmam inşallah.
Bodur Sundavillie, harika görünüyor. Aaa Sardunyalara kar yağmış. Bende ki tür de bu türse eğer dışarı çıkartabilirim o vakit. :D
Yine altıncı sayfa ve beyaz alyssum. Namı diğer ballıca çiçeğinden fide olarak alıp ben de diktim bahçeme, severler inşallah yerlerini. Şeker tabaklarından da almıştım ama tohumdu, çimendirmeyi beceremedim. Bir daha deneyeceğim ama yılmak yok. Bu güzellikleri gören yenilmeye doymaz. :p
Yukarılara çıktıkça kışı kazasız belasız atlatan Sardunyaları görüp sevindim, minyatür ceylanlar da pek bir alımlı, mor tomurcuklu olanlar da açılsın da gözlerimiz şenlensin..
"Bu arada evinizin altında restaurant veya cafeterya var galiba? Kırmızı örtülü masalar görüyorum. Müşterileri çok şanslılar Füsun hanım, oralara dek gidiyordur çiçeklerinizin kokusu? ;)"
Ve yine altıncı sayfa da Kalanchoe'leri görüp not aldım. Araştıralım bakalım ne sever, ne istermiş, ölmeden sahip olmam gereken bir güzellik daha. Not listem iyice kabardı.. ;)
4. Sayfa işte benim begonyam. :eek: Non stop'muş ismi. :D Sarı ve turuncu tomurcukları var. Oyy açınca böyle mi olacak güzellerim? :D :D
Menekşelerinizi toplu çekim yapmışsınız, sayfasında ziyaret etmek şart oldu. ;)
3.Sayfa da gördüğüm minyatür ceylanlar küçük bir çelikten koca bir saksıya dönüştüklerine göre ne sihir var ne keramet, dokunduğunuz dalı bereketlenirme becerisi vermiş size Yaradan. ;)
Geriden başlayıp 2.sayfaya kadar tek tek ziyaret ettim, durdum, inceledim, notlar aldım ve şimdi son sayfanızdayım. Güllerle yapıyorum kapanışı. Ne diyebilirim ki, hepsi mükemmel, sağlıklı ve harika. Çiçekleriniz sizi çok sevmiş. Sağlıkla çıkarın inşallah tadını. Sevgilerimle.. ;)
acemifüsun
13-05-2012, 20:25
Sevgili Yaylacı, Tika, aheste, sudenurnur güzel görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:) Sevgi ve saygılarımla..
Ceropegia (Kalp kalbe çiçeğini) bulamazsanız, bana lütfen haber verin:)
Sardunyaların kışın dışarıda Ankara donlarına dayanabileceklerini sanmıyorum. İzmirde sardunyaların üstüne kar yağdı ama iki saat sonra kardan iz bile kalmadı:)
Sevgili Yaylacı, Tika, aheste, sudenurnur güzel görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:) Sevgi ve saygılarımla..
Ceropegia (Kalp kalbe çiçeğini) bulamazsanız, bana lütfen haber verin:)
Sardunyaların kışın dışarıda Ankara donlarına dayanabileceklerini sanmıyorum. İzmirde sardunyaların üstüne kar yağdı ama iki saat sonra kardan iz bile kalmadı:)
Teşekkür ederim sayın acemifüsun Ceropegia bitkisinden bulamazsam size mutlaka yazacağım. Teşekkürler...
Bu nedir böyle? Bir sardunya daha ne kadar açabilir? :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/294664d1336828913-2012-mart-519.jpg
Bu sakızın da beyaz-krem rengine bayıldım. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/294665d1336829058-2012-mart-521.jpg
Sevgili acemifüsun, balkonun çiçek patlaması yaşıyor. :) Ellerine sağlık. ;)
acemifüsun
14-05-2012, 12:16
Sevgili gilan sardunyalar biraz daha büyük saksılara geçince hem gelişimleri, hem de çiçeklenmeleri daha güzel oldu:) Yaklaşık 10 günde bir besin veriyorum. Beğendiğin bodur sardunya canım, ne yazık ki; rengini de tam fotoğraflarda yansıtamıyorum, kendisi limon sarısı:) Teşekkür ederim, sevgiler:)
Sardunyaların çiçekten yaprakları görünmüyor maşallah,ne kadar coşkulu görünüyorlar.Sevginize,emeğinize sağlık,yukarıda belirttiğiniz uygulamayı deneyeceğim.Çok sevmeme rağmen sardunyalar da hiç başarılı olamadım.
Beyaz köpük hastalığı ile ilgili mesajınızı okudum,sanırım geç kaldım çünkü diğer bitkilerime de bulaşmış durumda.Sevgiler.
Adalet Yağcı
14-05-2012, 21:18
Sevgili acemifüsun;
Bu güzel başlığı iki sene nasıl görmemişim, inanın çok mahcup oldum.
İlk sayfadan itibaren sonuna kadar baktım, bitkilerin çeşitliliğine, canlılığına, düzenine ve tertibine hayran oldum.
İzmir'in sıcağında clematisleri bile coşturmayı başarmışsınız, küpeleri yaşatmışsınız, gerçeten şaşırdım, tebrik ediyorum.
Sizdeki allissiumları gördüğümde bu sene bolca çimlendirdiğime çok sevindim, inşallah sizinkiler kadar keyifli ve gösterişli olurlar.
Bitki çeşitiniz o kadar çok ki, hangi birini söylesem, kısaca hepsi de bir birinden güzel, sağlık ve huzurla keyfini sürmenizi diliyorum.
Sevgiler.
acemifüsun
15-05-2012, 10:06
Sevgili Adalet hanım hoş gelmişsiniz:) Sizin gibi ustalardan beğeniler almak, inanın beni çok mutlu ediyor:) Bahçe olmayınca küçük balkonlarda sizlerin yol göstermesiye güzel işler yapmaya çalışıyoruz:) İyi dilekleriniz , güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim:) Sevgiler, saygılar.
''Mor Clematisli Balkon'' bu yıl da harika görünüyor Füsun Hanım... ;)
acemifüsun
15-05-2012, 10:22
Teşekkür ederim sevgili sakdağ:) Mor clematis geçen yıl olduğu gibi açarsa bu türü(W.Nike) herkese ısrarla tavsiye edeceğim:)
acemifüsun
19-05-2012, 19:26
Bir kaç gün devam eden lodos firtınası 2 Clematisimi perişan etti:( W. nike'ın tüm çiçekleri, tomurcukları gitti, Jackmanii'in yaprakları:(
Füsun Hanım çok üzüldüm..
Kökü sizde umarım yakın zamanda toparlayacaktır.. Geçmiş olsun..
acemifüsun
19-05-2012, 19:34
Yavru Clematislerden Harmony ilk minik çiçeğini verdi:) Yavru olduğu için fazla çiçek beklemiyorum. Harmony ile ilgili bilgilerde çiçek büyüklüğü 12-14 cm. ve katlı olduğu belirtiliyor. Seneye inşallah görün benim kızımı:)
acemifüsun
19-05-2012, 19:35
Füsun Hanım çok üzüldüm..
Kökü sizde umarım yakın zamanda toparlayacaktır.. Geçmiş olsun..
Sağolun sevgili selis, umarım çabuk toparlanırlar.
acemifüsun
19-05-2012, 19:41
Hoya Bella hediye çelikten köklendi, şimdi sürgünler vermeye başladı:) Serin sevdiği için balkonda durdu, sera uygulamadım, arada toprağına su fısfısladım, artık saksıya alınma zamanı geldi:)
acemifüsun
19-05-2012, 19:44
Hoya Carnosa tomurcuklandı, şimdilik 4 adet tomurcuk demeti var:) İlk defa bir Hoyamın çiçeğini görüp, koklayacağım:)
Geçmiş olsun Füsuncuğum. İnşallah biran önce toparlanır.
Adalet Yağcı
19-05-2012, 19:51
Sevgili Füsun, geçmiş olsun, son fırtına İstanbul gibi İzmir'i de perişan etti demek.
Yapacak bir şey yok, yola devam, kökler sağlam olsun yeter ki.
Clematislerin(W. nike)bazı dalları ve yaprakları kırılmış gibi, onları üzerinden alın, çabuk toparlanırlar merak etmeyin.
Bu arada, sevgili hoyanızı açtırmayı başarmışsınız, bu tomurcukları görebilmek için yıllarca bekleyenler var :)
acemifüsun
19-05-2012, 19:58
Sansevieria( paşa kılıcı) da 2 dal tomurcuklandı:)
acemifüsun
19-05-2012, 20:04
Sevgili Adalet hanımcığım Clematis tangutica tohumlarının bir kısmını ekmiştim, tam 1 ayda bu ikisi çimlendi:) Biri gerçek yaprağını verdi, çok sevindim:)
acemifüsun
19-05-2012, 20:07
Quisqualis sıcaklarla birlikte yeni yapraklar vermeye başladı. Onda da gözle görülür gelişme var:)
acemifüsun
19-05-2012, 20:08
Geçmiş olsun Füsuncuğum. İnşallah biran önce toparlanır.
Sağol canım:) Köklerde sorun yok, inşallah çabuk toparlanırlar:) Çiçeklenmeleri ne olacak bilemiyorum?
acemifüsun
19-05-2012, 20:16
Pek net çıkmamış, fakat bu benim Para Ağacım(Pachira aquatica:) Veterinerde gördüm, çelik rica ettim, (büyük turşu kavanozum) serada köklendi:) O da saksıya geçecek:) Seneye görün siz benim ağacımı:)
Çok geçmiş olsun canım. Clematislerin daha çok dallı gelir şimdi. Hiç üzülme.
Clematis sayfasında dregelinin son fotolarındaki yaptığı bitki çubuklarını bizlerde modifiye edip kullanalım. İyi tespit çok önemli. Bambu kamışları ve telle yapılmışlar ve çok işe yarar görünüyorlar. Sardunyaların çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.
acemifüsun
19-05-2012, 20:22
Bu fideleri Zengarden'den aldım. Mavi yıldız lithodora diffusa fidesi blue star çiçekli yerörtücü. Mavi çiçekli bitkilere pek çoğumuz gibi ben de tutkunum:) Güneşe ve sıcağa dayanıklıymış.
acemifüsun
19-05-2012, 20:28
Bu minikler tohumdan:) 7 tohumdan 4 adet çimlendi. Heliotropium fideleri, yarı gölge seviyor, tek yıllık, mor, kokulu çiçeklerini umarım koklayabilirim:)
acemifüsun
19-05-2012, 20:34
Çok geçmiş olsun canım. Clematislerin daha çok dallı gelir şimdi. Hiç üzülme.
Clematis sayfasında dregelinin son fotolarındaki yaptığı bitki çubuklarını bizlerde modifiye edip kullanalım. İyi tespit çok önemli. Bambu kamışları ve telle yapılmışlar ve çok işe yarar görünüyorlar. Sardunyaların çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim jineopcuğum:) Drhegelinin uygulamasına dikkat etmemişim, hemen bakıyorum:)
Hoya Bella hediye çelikten köklendi, şimdi sürgünler vermeye başladı:) Serin sevdiği için balkonda durdu, sera uygulamadım, arada toprağına su fısfısladım, artık saksıya alınma zamanı geldi:)
Sayın acemifüsun haddim olmayarak karışıyorum kusura bakmayın, fotoğrafta'mı öyle görünüyor bilmiyorum ama H.Bella farklı bir tür olabilir isterseniz bir inceleyin.
acemifüsun
20-05-2012, 09:09
Sevgili ykolko uyarınız için çok teşekkür ederim:) Köklendirdiğim çeliğim sanıyorum Aeschynanthus radicans(ruj çiçeği). Marketlerde maalesef mum çiçeği olarak, yanlış etiketliyorlar. Arkadaşımı da uyarayım:)
Fusün hanım merhaba, bakın kimler geldi....Küçücük boyuna bakmadan açtı. Kışın yaprak döküyor mu? Benimkisi içerde döktü. Önce kurudu sandım, ama sulamaya devam ettim. ..
Hoya Kerii yi çekmemişim. Sürgün yok ama gayet iyi durumda...
Mavişler umarım açarlar..Tekrar teşekürler...
301436
301437
günebakan
28-05-2012, 16:00
Geçmiş olsun Füsun hanım'cığım bu havalar bizleri oldukça zorluyor neyse ki clematisler güçlü bitkiler eminim düzelecek ve daha çok çiçek verecektir. Diğer bitkileriniz de oldukça hoş görürünüyor:)
Adalet Yağcı
28-05-2012, 16:51
Sevgili Adalet hanımcığım Clematis tangutica tohumlarının bir kısmını ekmiştim, tam 1 ayda bu ikisi çimlendi:) Biri gerçek yaprağını verdi, çok sevindim:)
Yakın çekim olmadığı için minişleri tanıyamadım ama siz eminseniz tebrikler.
Geçen yıl onca tohum dağıtıldı ama kimseden tık yok, sanırım kimse çimlendiremedi.
Fideciklere hiç dokunmayın şimdilik, zaten birbirinden uzakta çimlenmişler, sonbaharda toprağı ile birlikte ayrı saksılara alabilirsiniz.
İyice geliştikten sonra esas yerlerine almanızı tavsiye ederim.
Lithodoranın çiçeklerini görürüz inşallah, ben de almıştım, sanki hiç gelişmiyor gibi geliyor bana.
acemifüsun
28-05-2012, 21:10
Fusün hanım merhaba, bakın kimler geldi....Küçücük boyuna bakmadan açtı. Kışın yaprak döküyor mu? Benimkisi içerde döktü. Önce kurudu sandım, ama sulamaya devam ettim. ..
Hoya Kerii yi çekmemişim. Sürgün yok ama gayet iyi durumda...
Mavişler umarım açarlar..Tekrar teşekürler...
301436
301437
Sevgili agozce hoş geldiniz:) Çok sevimdim:) Sizin ellerinizde açmaması mümkün değil zaten:) Kışın Clerodendrum Thomsoniae yaprak döküyor. Mavişler de çok sağlıklılar maşallah:) Mavi mavişin dallarının ucları yakında çatallanır ve tomurcuklar belirginleşir:) Beyaz maviş daha sonra çiçekleniyor. Ellerinize sağlık:)
acemifüsun
28-05-2012, 21:12
Geçmiş olsun Füsun hanım'cığım bu havalar bizleri oldukça zorluyor neyse ki clematisler güçlü bitkiler eminim düzelecek ve daha çok çiçek verecektir. Diğer bitkileriniz de oldukça hoş görürünüyor:)
Sevgili günebakan teşekkür ederim:) Kargonuz biraz geçikti, en yakın zamanda yollayacağım:)
acemifüsun
28-05-2012, 21:21
Yakın çekim olmadığı için minişleri tanıyamadım ama siz eminseniz tebrikler.
Geçen yıl onca tohum dağıtıldı ama kimseden tık yok, sanırım kimse çimlendiremedi.
Fideciklere hiç dokunmayın şimdilik, zaten birbirinden uzakta çimlenmişler, sonbaharda toprağı ile birlikte ayrı saksılara alabilirsiniz.
İyice geliştikten sonra esas yerlerine almanızı tavsiye ederim.
Lithodoranın çiçeklerini görürüz inşallah, ben de almıştım, sanki hiç gelişmiyor gibi geliyor bana.
Sevgili Adalet hanım çimlenenler büyük ihtimal Clematis tohumları, teşekkür ederim:) Zengardenin çimlendirme torfunu kullanmıştım, yabancı tohum olması düşük ihtimal diye düşünüyorum. Çimlenenlerden biri 4 yaprak oldu:) Yakında tekrar, görülebilecek şekilde fotoğraf koymaya çalışırım. Lithodora fideleri kargoda biraz hırpalanmıştı, kendilerine ancak geldiler. O güzel çiçeklerini siz de ben de görelim inşallah:)
Teşekkür ederim sayın acemifüsun Ceropegia bitkisinden bulamazsam size mutlaka yazacağım. Teşekkürler...
Çok teşekkürler.Teyzemde varmış.Ondan bir kök alabilirim inşallah. :) Sanırım bu şekilde çoğaltılıyor.Araştırmam lazım.
acemifüsun
29-05-2012, 14:21
Sevgili Tika Ceropegia'yı kökten ayırmanıza gerek yok. Yaklaşık 10-15cm.lik bir dal koparın, dalı toprağın üzerine yatırın, yapraklar dışarıda olacak şekilde, dal kısımlarını hafif toprakla örtün ve hergün fısfısla nemlendirin, yeni yapraklar, sürgünler verdiğini göreceksiniz:) Bol aydınlık, hafif güneşli bir yerde dursun.
acemifüsun
02-06-2012, 17:21
Sizlerle bu başlıkda Appleblossom Rosebud Sardunyamın çiçeğini paylaşmadım:) En sonunda açtı:)
Bu nasıl bir güzelliktir? Maşallah diyeyim.Yapı marketleri turlasam iyi olacak. :) Şaka bir yana,bu tür çok güzelmiş.Şimdiye kadar buralarda görmedim.
günebakan
04-06-2012, 15:55
Appleblossom Rosebud harika görünüyor gerçekten:)
Sevgi Durul
04-06-2012, 16:06
Arkadaşım, yeni avatarınıza da çok yakışmış, Rosebud. Sevgiler...
acemifüsun
04-06-2012, 16:33
Teşekkür ederim sevgili Tika, sevgili günebakan, sevgili SDurul:) Darısı sizlerin başına:) Sevgiler.
acemifüsun
04-06-2012, 16:44
Hoya Carnosa da açtı:)
acemifüsun
04-06-2012, 16:54
Farklı iki menekşem:)
acemifüsun
04-06-2012, 16:59
Yavruağzı Diasca'nın keyfi geçen yaz sonu kaçınca, çelik alıp, yeniledim:)
Hepsi çok güzel..Sardunya muhteşem. Carnosaya ne demeli kaç demet maşallah...
Carnosayı hiç açtıramamış biri olarak sizi kutlıyorum :)
acemifüsun
04-06-2012, 17:48
Sevgili agozce teşekkür ederim:) Siz ne Hoyalar açtırdınız, Carnosanız da açar yakında:) Sizin hediyeniz diğer Hoyalarımı istediğim gibi geliştiremedim, inşallah onlar da çiçeklenir, burada paylaşırım.
Sevgili acemifüsun, sardunyalarınız ve menekşeleriniz muhteşem görünüyor.
Bence artık adınızı ustafüsun olarak değiştirebilirsiniz. :))
fatmadundar
04-06-2012, 20:58
Sizlerle bu başlıkda Appleblossom Rosebud Sardunyamın çiçeğini paylaşmadım:) En sonunda açtı:)
Füsuncum Appleblossom edinmişsin. Çok güzelmiş gerçekten. güle güle yetiştir canım.
acemifüsun
04-06-2012, 21:03
Fatmacığım hani beraber Gönül hanıma gittiğimizde ona anaç olarak bir sardunya götürmüştüm, onun bendeki eşi:) Teşekkür ederim canım:)
Bahçeni eklesen de güzellerini biz de görsek diyorum:)
fatmadundar
04-06-2012, 21:07
Bahçemi facebooka yükledim ama belki birgün buraya da yüklerim.
Sevgili acemifüsun,
Avatar fotoğrafın, namı diğer Apple Blossom sardunyan muhteşemmiş. Hepimize göz ziyafeti yaşattın. :)
acemifüsun
04-06-2012, 21:56
Gilancığım teşekkürler:)
Dilek Sarıkaya
04-06-2012, 22:11
Sevgili acemifüsun, bütün çiçekleriniz harika; fakat sardunyalarınız muhteşem. Benim de bir sakız sardunyam var bir de minik ceylanım. Gözünün içine bakıyorum ama bir türlü istediğim gibi gelişmiyorlar. Sizinkiler gibi olması için ne yapabilirim acaba?Ellerinize sağlık, güle güle büyütün. Sevgiyle kalın
Hepsi çok güzel hoya da gelin gibi süzülmüş ama yanında da çok güzel açmış bir güzel daha var.......
acemifüsun
05-06-2012, 20:23
Sevgili acemifüsun, bütün çiçekleriniz harika; fakat sardunyalarınız muhteşem. Benim de bir sakız sardunyam var bir de minik ceylanım. Gözünün içine bakıyorum ama bir türlü istediğim gibi gelişmiyorlar. Sizinkiler gibi olması için ne yapabilirim acaba?Ellerinize sağlık, güle güle büyütün. Sevgiyle kalın
Sevgili Dilek Sarıkaya teşekkür ederim:) Sakızlar çok güneş sevmiyor, sabah güneşi alsınlar. Ceylanlar güneşe daha dayanıklı. Toprakları kurumaya başlayınca, iyice suluyorum. 3 sulamada 1 kere sulama suyuna besin ilave ediyorum, geçmiş çiçekleri, yaprakları topluyorum, başka yaptığım bir şey yok:) Sevgiler.
acemifüsun
05-06-2012, 20:36
Hepsi çok güzel hoya da gelin gibi süzülmüş ama yanında da çok güzel açmış bir güzel daha var.......
Sevgili kılıç arka fondaki güzel gözünüzden kaçmamış:) Özellikle Kılıçın da çiçekleri görünsün istedim:)
Füsuncum, bu ne güzellik. Of yaaaa, ay bayılcam şimdi. Sizler nasıl farklı türleri nasıl bu kadar güzel bakabiliyorsunuz. Hem de saksı da, işte buna imreniyorum. Harikasın...
acemifüsun
05-06-2012, 21:15
Füsuncum, bu ne güzellik. Of yaaaa, ay bayılcam şimdi. Sizler nasıl farklı türleri nasıl bu kadar güzel bakabiliyorsunuz. Hem de saksı da, işte buna imreniyorum. Harikasın...
Sevgili Yeşilparmak,
Bilginin, maharetli ellerinin, güzel gönlünün yanında, bir o kadar da alçak gönüllüsün:) Çok teşekkür ederim:)
füsunANK
05-06-2012, 21:33
Adaşım ziyarete geldim. Balkonun harika olmuş yine, güle güle büyüt tüm çiçeklerini, keyifle izle ve güzel bir yaz geçir inşallah. ;)
acemifüsun
05-06-2012, 21:51
Adaşım hoş gelmiş:) Çok teşekkür ederim canım:)
Orkun Kırcı
10-06-2012, 13:17
Ablacım bak sana kimi getirdim. :) Yeni yaprak çıkarmaya başlamış :)
acemifüsun
10-06-2012, 15:45
Maşalah diyelim güzelimize:) Ellerine sağlık Orkuncuğum:)
Sevgili Füsun hanım, anacığım yıllardır paşa kalıcı yetiştirir büyütür bir kez bile tomurcuk verdiğine şahit olmamıştım, siz de görünce pek bir şaşırdım :eek: sağlıkla büyütürsünüz inşallah çiçeklerini. Sardunyalarınız ne alemde? Bir iki fotoğrafta onlardan ekleyebilir misiniz? ;) Sevgilerimle..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.