View Full Version : acemifüsun / balkon
Bunlar muhteşem füsün hanımcım,açelyalara hayran kaldım.
acemifüsun
07-04-2011, 22:49
Haklısınız canım, fidelerin bu mevsim satılması hatalı. Sıcaklara dayanmıyor. En iyisi İzmir ve çevresi için tohumları sonbaharda ekmek.
acemifüsun
07-04-2011, 22:51
Bunlar muhteşem füsün hanımcım,açelyalara hayran kaldım.
Sevim hanımcığım gerçekten çelimsiz fideler çok güzel oldu:) Bol bol tohum alıp, arkadaşlarıma dağıtacağım.
Füsun Hanım, bitkileriniz harika görünüyor. Çok çok güzeller. İlk açan maviş sizinki olacak galiba.:)
acemifüsun
07-04-2011, 23:36
Sevgili zenfree güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Maviş geçen baharda Güler hanımdan fide olarak
gelmişti. Çabuk gelişti, bir kaç arkadaşımla da paylaşabildim. Bu mevsim güneşi çok seviyor, yazın da
gölgeyi. İstediğim gibi gelişirse, sarkan sepete alacağım, yeri hazır. Sepetten dallarını ve çiçeklerini
sarkıtırsa çok sevineceğim:)
Kesinlike sarkan sepetlerde çok güzel olur. Ancak sarkan sepetleri daha sık sulamak gerekiyor. Diğer saksılara oranla daha çabuk kuruyorlar.
Satı Uğurtan
07-04-2011, 23:54
Sevgili acemifüsun, yer açelyalarınız gerçekten muhteşem görünüyor, grevillea çalısı benimde var, şu an üstü çiçek dolu görüntüleri harika.
acemifüsun
07-04-2011, 23:59
Kesinlike sarkan sepetlerde çok güzel olur. Ancak sarkan sepetleri daha sık sulamak gerekiyor. Diğer saksılara oranla daha çabuk kuruyorlar.
Sevgili zenfree bendeki sarkan sepet hasırdan örülmüş bir şekilde. İçine maviş
saksısını olduğu gibi oturtacağım. Maviş de suyu seviyor, benim boyuma göre epey yüksekte kalacak ama
nasılsa akrobasiye alıştım:)
Ben ise yer acelyalarımın tohumunu hala ekemedim:(
Eee ora, Ege bura Karadeniz:)) Farka bakarmısınız.
acemifüsun
08-04-2011, 00:05
Sevgili acemifüsun, yer açelyalarınız gerçekten muhteşem görünüyor, grevillea çalısı benimde var, şu an üstü çiçek dolu görüntüleri harika.
Sevgili Satı hanım ne kadar güzel değil mi grevillea?:) Sizinki de harika
görünüyor:) Bu bahar İzmirde yol süslemelerinde de kullanmışlar bol, bol,
hepsi de açmış, geçen gün görünce çok mutlu oldum:)
acemifüsun
08-04-2011, 00:09
Ben ise yer acelyalarımın tohumunu hala ekemedim:(
Eee ora, Ege bura Karadeniz:)) Farka bakarmısınız.
Ekersin cemocuğum, çok da güzel olurlar senin elinde:)
Burada yakında, 1 ay sonra sıcaklar başlar, bahar kısadır bizde, yanar kavruluruz:)
DeryaMetin
08-04-2011, 08:57
:pçok çok çok güzel bi balkonunz war.benmde hayalim böyle güzel çiçekler yetiştirmek ama daha çook acemiyim hangi çiçeğe nasıl bakacağımı karıştırıırm:) o yüzden ufak ufak başlıyorum umarım bnmde sizinki gibi güzel bi balkonum olur
acemifüsun
08-04-2011, 10:59
Sevgili DeryaMetin güzel görüşleriniz için teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerde olsun:)
Ben de acemiyim:) Sitemizde ilgili başlıklarda tüm bilgileri bulabilirsiniz. O bilgiler
doğrultusunda mutlaka başarılı olacağınıza inanıyorum.
Tunatuna
08-04-2011, 11:09
Füsun hanım;
Yer açelyalarınızı çok sevdim. Bende bu sene balkonuma çeşit çeşit çiçekler ekmeyi düşünüyorum. Sardunyalarla başlamayı planlıyorum. Balkonum kuzey doğuya bakıyor ve rüzgar alıyor. Yeni başlayan acemi birine önerebileceğiniz çiçekler varsa çok memnun olurum.
fikreteren
08-04-2011, 13:53
Çok nefis bir show izledim.teşekkürler.
acemifüsun
08-04-2011, 14:22
Füsun hanım;
Yer açelyalarınızı çok sevdim. Bende bu sene balkonuma çeşit çeşit çiçekler ekmeyi düşünüyorum. Sardunyalarla başlamayı planlıyorum. Balkonum kuzey doğuya bakıyor ve rüzgar alıyor. Yeni başlayan acemi birine önerebileceğiniz çiçekler varsa çok memnun olurum.
Sevgili TUNATUNA sardunyalarla başlamışsınız, ne güzel:) Pazardan siyah poşetlerde mevsimlik fideler alıp, ( yer açelyası fideleri, arslan ağzı, hercai menekşe, ) küpeyi, saksılarınızda yetiştirebilirsiniz. Kayseri iklimi için uygun olacağını düşünüyorum.
acemifüsun
08-04-2011, 14:24
Çok nefis bir show izledim.teşekkürler.
Sevgili fikreteren hoş geldiniz:) Sizin bahçenizdeki güzelliklerin yanında..:)
Sevgili füsun açelyalar coşmuş maşallah görünüşleri renkleri duruşları çok tatlı tohumlardan banada düşerse sevinirim ayrıca maviş çiçegide serpilmiş eline emegine saglık...
Yılmaz Yalçın
08-04-2011, 15:41
Ablacığım,
Sardunya ve açelyalar muhteşem tüh nazar değmesin diyelim:)Sardunyalar geçen yıldan kalma mı yoksa tekrar tohumdan mı yetiştirdin?
acemifüsun
08-04-2011, 16:39
Sevgili füsun açelyalar coşmuş maşallah görünüşleri renkleri duruşları çok tatlı tohumlardan banada düşerse sevinirim ayrıca maviş çiçegide serpilmiş eline emegine saglık...
Sevgili Burak kardeşim açelya tohumlarını memnuniyetle paylaşırım, sonbaharda yerine ekersiniz:)
acemifüsun
08-04-2011, 16:47
Ablacığım,
Sardunya ve açelyalar muhteşem tüh nazar değmesin diyelim:)Sardunyalar geçen yıldan kalma mı yoksa tekrar tohumdan mı yetiştirdin?
Yılmazcığım sağol:) Sardunyaların çoğunu sonbaharda aldım. Geçen yaz aşırı
sıcaklarda sakızlardan ve sardunyalardan çok kaybım oldu. Sardunya pası
hastalığına ve kök çürüklüğüne yakalandılar. İkisi de mantari hastalıklar.
Ceylanlarda ve minyatür ceylanlarda çok şükür bir hastalık olmadı. Onlar bu yıl
daha da geliştiler. Minyatürler çok şeker, tomurcuklanmaya başladılar:)
Minyatürleri hediye edilen çeliklerden yetiştirdim. Açmaya başlayınca
onlarında fotoğraflarını eklerim.
fatmadundar
08-04-2011, 18:09
Füsun'cuğum, balkonun her gün biraz daha şenleniyor.
acemifüsun
08-04-2011, 18:43
Baharla birlikte renkler başladı Fatmacığım:) Hep baharda kalsak ne güzel değil mi?:) Yazın İzmirde sıcaklarla hem bizler , hem de çiçeklerimiz perişan oluyor.
Sevgili arkadaşım,
Grapon çiçeklerine bayıldım :) Renk cümbüşü yaratmışlar ve çok zarifler. Mesajlarını bir daha okuyarak, seneye ben de yetiştirmek istiyorum yer açelyasından.
Paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
acemifüsun
08-04-2011, 19:25
Makiciğim graponların tohumlarından yollarım, sonbaharda ekersin canım:)
menekşecibaba
08-04-2011, 20:22
Sevgili acemifüsun.balkonun çıçeklerin ve manzaran olağanüstü hakikaten tam bir renk cümbüşü,tam bir yaşanası yer.Ben ençok mini bodur sardunyalarına bayıldım,yer açelyalarında harika.Botanik bahcesini gezmeye gerek yok :)
Sen o güzel balkonunda 4 mevsimi doya doya yaşıyorsun ,yaşatıyorsun ne güzel Allah gönlüne göre versin,Selamlar.
acemifüsun
08-04-2011, 21:22
Sevgili menekşecibaba hoş geldiniz:) Güzel görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür
ederim:)
Sizin de menekşeleriniz harika:) Ayrıca bizlere menekşeler konusunda verdiğiniz değerli
bilgiler için sonsuz teşekkürler. Selamlar.
Sevgili Burak kardeşim açelya tohumlarını memnuniyetle paylaşırım, sonbaharda yerine ekersiniz:)
Çok teşekkür ederim füsuncum ellerine yüregine saglık;):p
Begonyalar ne durumda sevgili füsun maviş çiçeklendimi...
acemifüsun
09-04-2011, 11:06
Begonlara kırmızı bir kardeş daha geldi:) Son fotoğraflarını begonya başlığına ekledim:)
Maviş devamlı sürgünde ama daha tomurcuk yok, bence açması için biraz erken gibi.
GREVILLEA çiçeklerle bezendi:) Dünyada tek çiçek açan ibreli
Ne kadar güzel bir bitki nasıl üretiliyor Füsuncum? Tohum mu;? çelik mi ? Satış marketlerde bulamazsam bana üretirmisin ?
Yer açelyaları ,sardunyalar, maviş harikalar arkadaşım ,iyi günlerde sağlıkla büyüt .Yer açelyaları tohum yaparsa bizim için toplamayı unutma
menekşecibaba
09-04-2011, 13:10
Sevgili menekşecibaba hoş geldiniz:) Güzel görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür
ederim:)
Sizin de menekşeleriniz harika:) Ayrıca bizlere menekşeler konusunda verdiğiniz değerli
bilgiler için sonsuz teşekkürler. Selamlar.
Bende teşekkür ederim,böyle güzel balkon bulmuşum ayrılmam artık bende buradan,banada bir yer ayırın köşede bir yerde,çanak arkası olabilir :)
acemifüsun
09-04-2011, 14:55
Ne kadar güzel bir bitki nasıl üretiliyor Füsuncum? Tohum mu;? çelik mi ? Satış marketlerde bulamazsam bana üretirmisin ?
Yer açelyaları ,sardunyalar, maviş harikalar arkadaşım ,iyi günlerde sağlıkla büyüt .Yer açelyaları tohum yaparsa bizim için toplamayı unutma
Sedefciğim sen bulamassan, üretmeye çalışırım, olmazsa evelallah ben burada bulur sana yollarım :)
Yer açelyalarının tohumunu toplayıp, paylaşacağım canım:)
acemifüsun
09-04-2011, 14:57
Bende teşekkür ederim,böyle güzel balkon bulmuşum ayrılmam artık bende buradan,banada bir yer ayırın köşede bir yerde,çanak arkası olabilir :)
Seviniriz:) Başımızın üstünde yeriniz:)
loveflower
10-04-2011, 13:50
Sevgili Füsun hanım sizi bulmuşken hemen balkonunuza koştum,yine muhteşem güzellikler gelmiş buraya:)Ellerinize sağlık,hepsi ama hepsi harika.Baktıkça daha da özeniyorum,ama benim balkonum küçük kalacak gibi.
Bu arada bugün sizi fazla meşgul ettim sorularımla kusura bakmayın
Son bir isteğim daha var;size bahsettiğim tohumdan yetiştirdiğim karanfil fidelerini fotoğraflarını sevgili maki01 den fikir almak için Karanfil başlığı altında yükledim,bir de çeliklerim var orada siz de bakıp fikir verebilirseniz çok sevinirim:)
acemifüsun
10-04-2011, 14:44
Sevgili loveflower güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim:) Zevkle deneyimlerimizi, paylaşıyoruz, çekinmeyin lütfen:)
Yer açelyalarına bayıldım, muhteşemler :)
Seralarda hiç rastlamadım ama görürsem mutlaka almak lazım.
Balkonunuz tam bahara layık, rengarenk :)
acemifüsun
11-04-2011, 20:19
Sevgili gilan Ankarada bugünlerde fidelerini bulursunuz belki, isterseniz tohum yollayabilirim:) Serin sevdiği için Ankara Çiçeği de denmesi, bu yüzden sanırım.
Sevgili acemifüsun , Balkonunuzu keyifle gezdim.
Harika bir görsel şölendi benim için.Ayrıca manzaranızda harika.
Çiçeklerinizin her biri ayrı güzel , sardunyalar, ipek çiçekleri , yer açelyaları hangisini saysam ki...
Yeni balkon çiçeklerine merak sarmış birisi olarak hayran kaldım.
Grevillea bitkiside çok ilginç ve güzelmiş.
Emeklerinize sağlık, balkonunuzun keyfini güle güle yaşayın.
Sevgili gilan Ankarada bugünlerde fidelerini bulursunuz belki, isterseniz tohum yollayabilirim:) Serin sevdiği için Ankara Çiçeği de denmesi, bu yüzden sanırım.
Ben bir bakayım, fide bulursam alırım, bulmazsam da gelecek sene için tohum rica edebilirim.
Çok teşekkürler :)
acemifüsun
13-04-2011, 16:31
Sevgili acemifüsun , Balkonunuzu keyifle gezdim.
Harika bir görsel şölendi benim için.Ayrıca manzaranızda harika.
Çiçeklerinizin her biri ayrı güzel , sardunyalar, ipek çiçekleri , yer açelyaları hangisini saysam ki...
Yeni balkon çiçeklerine merak sarmış birisi olarak hayran kaldım.
Grevillea bitkiside çok ilginç ve güzelmiş.
Emeklerinize sağlık, balkonunuzun keyfini güle güle yaşayın.
Sevgili nardane güzel görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim:) Daha güzelleri en kısa zamanda sizlerin olsun:)
Sevgili füsun çiçeklerin son halleri nasıl acaba begonyalar için verdiginiz bilgi çok güzel yüreginize saglık...
sayın Acemifüsun,sizi bahçelerde çok aradım,bulamayınca balkonlara girdim ve buldum.Önce ; ben sizin rumuzunuzdaki Acemi yi kaldırıp,Profesyonel yapmak istiyorum,çünkü ,saksıda o kadar güzel çiçekler yetiştirmişsinizki,hayran oldum.Yer açelyaları,saksıda bu kadar güzelmi olur,tebrikler.Bütün çiçekleriniz,çok güzeldiler,balkon konumuzda harika iyi günlerde keyif almanız dileği ile efendim.
acemifüsun
26-04-2011, 20:42
sayın Acemifüsun,sizi bahçelerde çok aradım,bulamayınca balkonlara girdim ve buldum.Önce ; ben sizin rumuzunuzdaki Acemi yi kaldırıp,Profesyonel yapmak istiyorum,çünkü ,saksıda o kadar güzel çiçekler yetiştirmişsinizki,hayran oldum.Yer açelyaları,saksıda bu kadar güzelmi olur,tebrikler.Bütün çiçekleriniz,çok güzeldiler,balkon konumuzda harika iyi günlerde keyif almanız dileği ile efendim.
Sevgili berrinb bahçe olmayınca; çiçeklerimizi balkonda saksılarda yetiştirmeye çalışıyoruz:) Bizimki aslında dar alanda kısa paslaşmalar:))
Sitemizde o kadar deneyimli, bilgi sahibi arkadaşlarımız var ki; ben kendimi hep acemi görüyorum:)
Yer açelyaları Ocak ayında aldığımda küçücük 5 adet fidecikti. Devamlı uçlarını aldım, dallanıp, güçlendiler, biraz da besin takviyesi ile çoştular:)
Esas siz İzmir'in caddelerini, yol kenarlarını görseniz, yeraçelyaları ile bezenmiş haldeler:)
Güzel görüşleriniz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim efendim, sevgiler, saygılar:)
füsunANK
26-04-2011, 21:42
Cıvıl cıvıl bir balkonda İzmir havası aldım biraz . :) Yer açelyaları ne kadar güzelmiş. İlk kez gördüm. Ellerinize sağlık tüm bitkiler ve onları balkona sığdırma azmi harika.
füsunANK
27-04-2011, 11:19
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=793060&postcount=127
Yer açelyaları ne kadar güzelmiş:) Güle güle büyütün Füsun hanım.
Hepside bir harika..
İzmir hayranıyım bu sene mutlaka İzmir yapacağım.
Yer açelyaları tohumdanmı ekiliyor?
İremsıla
27-04-2011, 15:17
Merhaba balkonunuz çok güzel,çiçekleriniz özellikle,yer açelyalarınızın ayrı bir havası var.
diğer arkadaşlar gibi bende yer açelyalarınızda takıldım kaldım,daha önce hiç görmemiştim.ellerinize sağlık sevgiler...
acemifüsun
27-04-2011, 20:33
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=793060&postcount=127
Çok teşekkür ederim canım:) Gerçekten çok güzel uygulamalar:)
acemifüsun
27-04-2011, 20:39
Hepside bir harika..
İzmir hayranıyım bu sene mutlaka İzmir yapacağım.
Yer açelyaları tohumdanmı ekiliyor?
Sevgili MİRBE yer açelyaları tohumdan yetişiyor. Elimde tohumları olmasına rağmen, ekim zamanını kaçırdığım için, küçücük fideler olarak almıştım. Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Kimbilir sizde ne güzeller vardır?:)
İzmir'e gelirseniz beklerim, memnun olurum:)
ciceksever70
27-04-2011, 21:38
Balkonunuzu gezmek bugüne kismet oldu. Cok neseli, cok renkli, civil civil bir balkon. Manzaraniz da gercekten cay, kahve keyfi icin muhtesem. Sevgiler.
Canım arkadaşım yer açelyaların, sardunyaların, balkonun bizlere görsel şölen yaptırdı, ellerine sağlık. Havalar düzelsin en kısa zamanda balkonda kahve içmeye geleceğim.
acemifüsun
28-04-2011, 20:51
Çok sevinirim Fatoşcuğum:) Bekliyorum:)
İremsıla
28-04-2011, 21:46
Merhaba sevgili acemifüsun,tohum teklifin için çok teşekkür ederim.sanırım karanfilleri sizde bir ayrı seviyorsunuz.almanyadan teyzem 2 ay önce karanfil vs.tohumlar getirdi.
Sevgili nazmurat,bıcırık arkadaşlarıma gönderdim.kendimde ektim,bir kısmınıda burak alkana hafta içi göndercem inşallah,dilerseniz sizede göndereyim.sevgiler..
Buldum buldum 4 renk aldım açelya.
Füs senin güzellere bakıp aşık olmamak mümkün değil.
acemifüsun
11-05-2011, 21:43
Buldum buldum 4 renk aldım açelya.
Füs senin güzellere bakıp aşık olmamak mümkün değil.
Sevgili MİRBE güle güle büyüt:) İstersen dallanıp, budaklanması için tepelerinden azcık uç al, besin takviyesi, bol bol çiçekleri olsun:)
nurguldk
12-05-2011, 13:32
Füsun Hanım yer açelyalarınız çok güzel. Her sene tohumdan ekerken bu sene ekmediğime utandım sizinkileri görünce. Sevgilerimle..
Sevgili MİRBE güle güle büyüt:) İstersen dallanıp, budaklanması için tepelerinden azcık uç al, besin takviyesi, bol bol çiçekleri olsun:)
Füscum sağol arkadaşım hemen tepeleri aldım..
acemifüsun
13-05-2011, 17:19
Füsun Hanım yer açelyalarınız çok güzel. Her sene tohumdan ekerken bu sene ekmediğime utandım sizinkileri görünce.
Sevgilerimle..
Sevgili nurguldk teşekkür ederim:) Seneye sizinkiler daha güzel olur:) Sevgiler.
acemifüsun
15-05-2011, 18:00
Bahar temizliği, yatılı misafirim , anca fırsat bulabildim:) Ne zamandır balkondan fotoğraflar çekip, yüklemek istiyordum, en sonunda:)
Minyatür ceylanlarım geçen bahar bana 7-8 cm. çelikler olarak geldi, bende köklendiler, geliştiler:) Bu bahar da çoştular:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:07
Yer minelerini fide olarak bir ay önce aldım. Morlarla ile eflatunları birleştirdim, biraz daha gelişince bence çok güzel olacaklar:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:09
Bunlar da pembişle beyazlar:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:11
Bu saksıda da kırmızı eğemenliği var:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:16
Bodur sardunyalar da keyifli:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:17
Karanfillerimin hepsi tomurcuklu
acemifüsun
15-05-2011, 18:19
Şeker begonyaları geçen yıl fide olarak gelmişti. Arada buduyorum, çok seviniyorlar:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:38
Sarıcı Sundavillie geçen yaz almıştım, iyi gelişme gösterdi. Nisan başı gibi uç dallarından iki çelik aldım, biri köklendi, arkadaşıma hediye ettim:) Sundavilliemin iki bodur tür kardeşi oldu:) Kırmızı kırmızı çok güzeller:) Teşekkürler sevgili arkadaşım:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:44
Çok güzeller değil mi?:) Bu köşe kırmızı ve tonları:) Somon rengi çiçeğimin adı Diasca, kendisi aslanağzı soyundan geliyormuş:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:48
Bu güzelliği hediye eden sevgili arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:50
Birdik, iki olduk:) Allah sonumuzu hayır etsin:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:51
Festival hatırası:) Dayanamadım:)
acemifüsun
15-05-2011, 18:54
Begonyalarımından biri hastalandı, o karantinada. Diğerlerinin durumu iyi.
acemifüsun
15-05-2011, 19:01
Clematisler tomurcukta, Varşova güzeli( WARZAWSKA NIKE )
açmaya başladı:)
acemifüsun
15-05-2011, 19:04
Ortancalardan ilk resimdeki değişik bir tür, geçen yıl tesadüfen bulmuştum. Hepsi keyifli:)
acemifüsun
15-05-2011, 19:07
Mavişler iyi gidiyor:) Beyaz maviş için tekrar Fatoşcuğuma teşekkür ederim:)
acemifüsun
15-05-2011, 19:10
Avustralya sarmaşığı, Muehlenbeckia complexa (Creeping Wire Vine) geçen yıl çelik olarak gelmişti.
acemifüsun
15-05-2011, 19:13
Küpelerin hepsini çelikten ürettim, yetiştirdim:) Açmayacaklar mı diye endişeleniyordum, hepsi tomurcuklanmaya başladı:)
sevgili Acemifüsun,balkonunuz hem çok renkli hem de çok şık.mineler çok hoş olmuş.maviş bir harika.çiçek festivalinde maviş satışı gördünüz mü acaba?fena halde canım çekti :)
acemifüsun
15-05-2011, 19:18
Papatyalarıma bakar mısınız?:) Ne kadar güzeller:) Daha sona çelikten ürettiklerimle birlikte yer açelyalarının büyük saksısına geçecekler.
acemifüsun
15-05-2011, 19:20
Yılbaşı çiçeklerim mevsimlerini şaşırdılar:)
sizin eliniz çok uğurlu bence.emeklerinize sağlık.çiçekleriniz ve size kırkbir kere maşallah!
acemifüsun
15-05-2011, 19:54
Sevgili armeria güzel görüş ve dilekleriniz için teşekkür ederim:) Festivalde hiç maviş görmedim, belki Hisarönünde bulabilirsiniz. Pek çok arkadaşımla mavişi paylaştım, bulamazsanız sonbaharda sizinle de severek paylaşrım:)
Çok güzel çiçekleriniz var, hepsi özenle bakılmış, renk cümbüşü sanki, ellerinize sağlık.
acemifüsun
15-05-2011, 22:30
Sevgili Yaylacı teşekkür ederim:) Daha güzelleri sizlerin olsun:)
Balkonun yine çok güzel, yine cıvıl cıvıl...
Ellerine , yüreğine sağlık güzel arkadaşım.
Küpelileri İzmir'de yetiştirebilmen büyük başarı olmalı. Forumda izlediğim kadarıyla yurtdışından getirten üyeler bile Ege sıcağında küpelillerini kaybettiler. Ben de sıcağa dayanamadığını düşündüğüm için bugüne kadar cesaret edemedim. Tüm yazı balkonda mı geçiriyorlar?
acemifüsun
15-05-2011, 23:16
Makiciğim teşekkür ederim:) Küpeler geçen yaz aşırı sıcaklarda balkonun hiç güneş görmeyen bir yerindeydiler. Çok şükür sağ salim sıcakları atlattılar, hem çok küçük olmalarından hem de benim acemiliğimden hiç çiçek açmadılar. Fotoğraflarını eklediğim küpelerin çoğunu kış başı gibi yeni çelikledim, tüm kış balkonun güney cephesindeydiler. Kış ve bahar güneşini aldılar, dalları çok sağlıklı oldu. Satılanlara bakıyorum, onların dalları çok kırılgan. Onbeş gün önce yerlerini değiştirdim, artık mutfak balkonumda, doğu cephesindeler, bol rüzgarlı bir yerde, sabah güneşini az süreyle alıyorlar. Bunlar bu yılda açmayacak diye endişeleniyordum, neyseki hepsi tomurcaklandı:) Şimdi nasıl açacaklar diye çok merak ediyorum, heyecanlanıyorum:) Umarım bu yazı da sağ salim geçirebilirler:)
Bence güneş görmeyen, esintili bir bölümde yapabilirsin canım:)
Çiçekler bugün yarın açacak gibi duruyor Füsun'cum. Hep birlikte izleyeceğiz küpelilierini :)
Küpelilerden çekinmemin diğer nedeni ise zararlılar için çok cazip bir çiçek olduğunun söylenmesi. Ne dersin ?
Özellikle unlu bitten korkuyorum.
acemifüsun
15-05-2011, 23:28
Çiçekler bugün yarın açacak gibi duruyor Füsun'cum. Hep birlikte izleyeceğiz küpelilierini :)
Küpelilerden çekinmemin diğer nedeni ise zararlılar için çok cazip bir çiçek olduğunun söylenmesi. Ne dersin ?
Özellikle unlu bitten korkuyorum.
Evet bir iki güne kadar açacaklar gibi:)
Özellikle beyaz sinek ve örümcek baş derdi. Kışın rahattık, fakat sıcaklarla zararlılar başladı, yarın Neemazal yapmam şart canım:)
Sevgili füsun ne güzel olmuş maşallah rengarenk cıvıl cıvıl hepsi birbirinden güzel ve saglıklı ellerinize saglık
nurguldk
16-05-2011, 11:34
Hepsi harika. Diasca çok güzelmiş, çok çıtır görünüyor.
Sundaville yi suda mı köklendirdiniz? Ne kadar sürdü? Ben de mandalilla yı çoğaltmak istiyorum. Bu arada bu iki çiçeğin arasındaki farkı hiç anyamadım :))
Hakkı Şen
16-05-2011, 12:04
Füsun Hanım begonyalar ve saksılarına hayran oldum. Hele o sarı saksıda sarı begonya süper güzel durmuş. Ayrıca küpe çiçeklerinizden dolayı da tebrik ederim. Ben hazır fidesini bile almaya cesaret edemiyorum :)
Sevgi Durul
16-05-2011, 14:22
Papatyalarıma bakar mısınız?:) Ne kadar güzeller:) Daha sona çelikten ürettiklerimle birlikte yer açelyalarının büyük saksısına geçecekler.
Bakmaz olur muyuz, Füsun hanım. Çok güzeller. Sadece onlar değil, tüm diğer bitkileriniz, gözlerimize bayram ettirdi. Hepsini sağlıkla büyütün. Sevgiler...
Hepsi çok güzel ama özellikle begonyalarınız harika, ellerinize sağlık.
acemifüsun
16-05-2011, 19:43
Sevgili füsun ne güzel olmuş maşallah rengarenk cıvıl cıvıl hepsi birbirinden güzel ve saglıklı ellerinize saglık
Sevgili Periş sizin güzel görüşleriniz, daha güzelleri sizlerin olsun:) Teşekkür ederim.
acemifüsun
16-05-2011, 19:52
Hepsi harika. Diasca çok güzelmiş, çok çıtır görünüyor.
Sundaville yi suda mı köklendirdiniz? Ne kadar sürdü? Ben de mandalilla yı çoğaltmak istiyorum. Bu arada bu iki çiçeğin arasındaki farkı hiç anyamadım :))
Sevgili nurguldk teşekkür ederim:) Diascayı ben de çok sevdim.Sundaville'yı baharda 10cm.lik uç dallardan, sıcak yastıklarda köklenir diyordu. İki uç dal aldım, köklendirme jeline batırıp, şişen tabletlere diktim, steril cam kavanoza tabletleri yerleştirdim ve güneş gören salon penceremin içinde durdular. Sıcaklığı anca öyle yakalayabilirdim, 6-7 gün kavanozun kapağını açmadım, daha sonra arada havalandırdım. Biraz küf gibi bir oluşum olunca oksijenli su dala ve tablete püskürttüm. Biri köklendi:) Ben de ikisi arasındaki farkı anlayabimiş değilim:))
acemifüsun
16-05-2011, 19:59
Füsun Hanım begonyalar ve saksılarına hayran oldum. Hele o sarı saksıda sarı begonya süper güzel durmuş. Ayrıca küpe çiçeklerinizden dolayı da tebrik ederim. Ben hazır fidesini bile almaya cesaret edemiyorum :)
Hakkı bey teşekkür ederim:)Begonyaları ben de çok beğeniyorum, tablo gibiler, fakat kırmızısı külleme oldu. Diğerlerine de geçecek diye ödüm patlıyor. Küpeleri çelikten yetiştirdiğim için dillerini daha iyi anlıyabiliyorum. Aslında bütün çiçekler, bitkiler için bu geçerli diye düşünüyorum. İnşallah bu yazı da sağ salim geçiririz:) Bence fidelerden siz de alın Hakkı bey, gölgede , esinti de varsa sizin elinizde daha da güzel olur:)
Saksıları geçen yıl kardeşim Migrostan ucuzlukta 2.5TL'e almış.
Sevgili Fusün, sardunyalar begonyalar küpeler, mineler herbiri nefis.
Küpe konusunda cok haklısın, hazır aldıklarımızın dalları çıt diye kırılıveriyor. Ama çelikten kendi büyüttüklerimiz daha canlılar.
Ben sundavil ve madavili nisan başı dışarıya cıkartmıştım. Tüm yapraklarını döktü mandavil.
Şimdi yeniden sürgünler cıkartmaya başlamış, sevindim. Bizde yapraklar yeni cıkmaya başlarken, senin güzelleri izlemek pek keyfli.
Ellerine sağlık, bayıldım her kareye.
serkan_istanbul
16-05-2011, 20:08
Çok güzeller maşallah.
acemifüsun
16-05-2011, 20:09
Bakmaz olur muyuz, Füsun hanım. Çok güzeller. Sadece onlar değil, tüm diğer bitkileriniz, gözlerimize bayram ettirdi. Hepsini sağlıkla büyütün. Sevgiler...
Sevgili arkadaşım çiçekler, doğa, içimizi açıyor, ruhumuza, gözlerimize bile iyi geliyor değil mi?:) Hepimiz bitkilerimizi, çiçeklerimizi sağlıkla büyütelim, onların keyfini yaşayalım inşallah:) Sevgiler.
acemifüsun
16-05-2011, 20:11
Hepsi çok güzel ama özellikle begonyalarınız harika, ellerinize sağlık.
Sevgili CEBECİ güzel görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:)
acemifüsun
16-05-2011, 20:23
Sevgili Fusün, sardunyalar begonyalar küpeler, mineler herbiri nefis.
Küpe konusunda cok haklısın, hazır aldıklarımızın dalları çıt diye kırılıveriyor. Ama çelikten kendi büyüttüklerimiz daha canlılar.
Ben sundavil ve madavili nisan başı dışarıya cıkartmıştım. Tüm yapraklarını döktü mandavil.
Şimdi yeniden sürgünler cıkartmaya başlamış, sevindim. Bizde yapraklar yeni cıkmaya başlarken, senin güzelleri izlemek pek keyfli.
Ellerine sağlık, bayıldım her kareye.
Cemocuğum senin bizimle paylaştığın güzelliklerin yanında..:) Senin küpelerinin de maşallahı var, hem çok güzeller hem de çok sağlıklılar arkadaşım. Aslında Sundaville ve Mundaville'nin yaprak dökmeleri çok normal , bir türlü bahar gelememişti, şimdi yapraklar fışkırır:) Sundaville'e arada çok hafif demir veriyorum, bir yerde okumuştum, demir ihtiyacı oluyor diye, az dozda iyi geldi.
Güzel görüşlerin için teşekkür ederim Cemocuğum:)
amannn allahımm süperlerr agız tadıyla keyfini cıkarın muhteşem görünüyorlar
acemifüsun
16-05-2011, 20:26
Çok güzeller maşallah.
Teşekkür ederim Serkan bey:) Siz de terasınızda öyle güzellikler yaratıyorsunuz ki, insan gerçekten şaşırıyor:)
Sundaville'e arada çok hafif demir veriyorum, bir yerde okumuştum, demir ihtiyacı oluyor diye, az dozda iyi geldi.Demir derken, demir tozu mu arkadaşım. Bugün demir tozumun sonunu ortancalara döktüm de:mad:
acemifüsun
16-05-2011, 20:51
Demir sülfat(saçı kıbrıs da deniyor) canım. Ortancalara, açelyalara uyguladığımız gübre. Bitkilerde klorofil ihtiyacını karşılıyormuş, sarı yaprakları düzeltiyor:)
günebakan
16-05-2011, 20:57
Hepsi birbirinden güzel Füsun hanım papatyalar ve begonyalara bayıldım:)
acemifüsun
16-05-2011, 21:12
amannn allahımm süperlerr agız tadıyla keyfini cıkarın muhteşem görünüyorlar
Teşekkür ederim:) Daha güzelleri sizlerin olsun:)
acemifüsun
16-05-2011, 21:18
Hepsi birbirinden güzel Füsun hanım papatyalar ve begonyalara bayıldım:)
Sevgili günebakan papatyaları büyük saksıya alacağım, orada yayılırlar daha gelişirler diye düşünüyorum, yer açelyalarının tohumlarının olgunlaşmasını bekliyorum. Papatyalar çelikten çok kolay üretiliyorlar, küçük fideler olarak katsız pembeler ve beyazlar da var, hepsi bir yerde daha iyi olacaklar:)
Demir sülfat(saçı kıbrıs da deniyor) canım. Ortancalara, açelyalara uyguladığımız gübre. Bitkilerde klorofil ihtiyacını karşılıyormuş, sarı yaprakları düzeltiyor:)
Ben hiç kullanmadım bu demir sülfatı. Hemen bakayım tarımcılara.
Portakal ağacımın yağrakları sarı gibi. Acaba iyi gelir mi dersin portakala da.?
acemifüsun
17-05-2011, 19:47
Canım kesin iyi gelir. Bitkileri çelikten yetiştirirken gelişmeleri için NPK ile arada demir sülfatta uyguluyorum, özellikle küpelere:) Ortancalardan başka, yasemine, gül, fula arada mutlaka demir veriyorum. 1litre suya 1 çay kaşığı ölçüsünde.
türkansultan
19-05-2011, 19:19
Sevgili acemifüsun balkonun cıvıl cıvıl maşallah ellerine sağlık.
Canım kesin iyi gelir. Bitkileri çelikten yetiştirirken gelişmeleri için NPK ile arada demir sülfatta uyguluyorum, özellikle küpelere:) Ortancalardan başka, yasemine, gül, fula arada mutlaka demir veriyorum. 1litre suya 1 çay kaşığı ölçüsünde.
Sağol arkadaşım. NPK 20-20-20 bende başladım vermeye.
Ama küpelere, açelyalara, gardenyaya turşu suyu:)))))))
Sakın siz vermeyesiniz ama. Benim tüm bitkiler bahcede dikili.
acemifüsun
20-05-2011, 18:50
Cemocuğum Küpeler bahçeye dikili olunca, hem çok güzel gelişiyorlar, hem de hastalıklara dirençli oluyorlar. Küpelerin saksıları çok küçük kaldı, şimdi tomurcuklu oldukları için büyük saksıya bile cesaret edip geçiremiyorum , saksıda biliyorsun çok hassas oluyorlar. Teşekkür ederim arkadaşım, turşu suyunu ben almıyayım:)))
acemifüsun
26-05-2011, 19:33
Clematisim çıldırdı:))
acemifüsun
26-05-2011, 19:36
Küpeler açmaya başladı:)
acemifüsun
26-05-2011, 19:37
Bu küpemin çiçeğini çok merak ediyorum.
acemifüsun
26-05-2011, 19:40
Beyaz yılbaşım da mevsimi şaşırdı:)
acemifüsun
26-05-2011, 19:43
Küpelere devam:)
bettyycim
26-05-2011, 19:45
Füsun abla Clematis harika bayıldım, küpeler ona keza, tombul küpelinizin içi beyaz sanırım :D bu ara küpelerde bir tahmin etme yarışı var da :D:D
füsunANK
26-05-2011, 20:09
Clematis gerçekten çıldırmış. Mükemmel bir görüntü. :) Maşallah diyelim. Darısı bizimkilerin başına.
acemifüsun
26-05-2011, 20:10
Füsun abla Clematis harika bayıldım, küpeler ona keza, tombul küpelinizin içi beyaz sanırım :D bu ara küpelerde bir tahmin etme yarışı var da :D:D
bettyycim teşekkürler:) Ben küpelerin ne adlarını , ne de tomurcuktan ne renk açacaklarını hiç bilemiyorum canım:) Sizler daha dikkatlisiniz, tahmin edebiliyorsunuz:)Sevgiler
bettyycim
26-05-2011, 20:12
Çiçek saplarının rengi farklı oluyor ;)
acemifüsun
26-05-2011, 20:13
Clematis gerçekten çıldırmış. Mükemmel bir görüntü. :) Maşallah diyelim. Darısı bizimkilerin başına.
Sevgili adaşım yakında seninkiler de çoşar:) Arada çok az besin takviyesi yapıyorum.
günebakan
26-05-2011, 20:18
Clematisiniz iyiki çıldırmış çok güzel görünüyor:)
acemifüsun
26-05-2011, 21:20
Clematisiniz iyiki çıldırmış çok güzel görünüyor:)
Sorma günebakancığım, bu tür maşallah çok gayretli:) Geçen yaz ilk yılı olduğu halde az da olsa devamlı çiçeklenmişti. Aslında çok başarılı fotoğraflar ekleyemiyorum, çok canlı, parlak bir mor.
Muhteşem, kalkıp geldiğime değdi. Hepsi çok güzel, ellerinize sağlık...
acemifüsun
26-05-2011, 21:42
Muhteşem, kalkıp geldiğime değdi. Hepsi çok güzel, ellerinize sağlık...
Hoş geldiniz sevgili lir:) Teşekkür ederim, sevgiler.
Sevgi Durul
26-05-2011, 21:45
Sevgili Füsun hanım, sadece clematisiniz mi çıldırmış? Bence küpeler de ondan aşağı kalmamışlar... Hepsi çok güzeller... Ellerinize sağlık.
Sevgili acemifüsun,maşallah çok güzeller clematisin rengi çok güzel.
Küpeler coşmuş bende merak ediyorum küpelerinizin renklerini yılbaşı tüm zarifliliğiyle göz kamaştiriyor.
Hakkı Şen
27-05-2011, 08:00
Sevgili Füsun Hanım, clematis hem formu hem de güzel rengiyle harika görünüyor. Bir nazar boncuğu takmalı :) Hemen arkasında görünen maviş sanırım, o da şu sıralar tomurcuklanmaya başlamıştır. Küpe çiçeklerinizi merak ettim, bu yıl dikilen fideler mi? Yılbaşı çiçeğinize de bir gözünüz aydın demek lazım :) Saksıları beğendiğimi zaten her fırsatta yazıyorum. Onlara diktiğiniz bitkiler ve dizayn şekliniz de olduklarından bile daha güzel görünmelerine sebep sanırım. Ellerinize sağlık, bol bol keyfini çıkarın inşallah. Saygılar..
Yılmaz Yalçın
27-05-2011, 08:05
Ablacığım,
Clematisine maşallah diyorum bol çiçekli hale nasıl getirdin çok merak ettim:)Umarım doya doya yanında çay içersin.Küpeler de resmen çıldırmış..Anlaşılan bu yıl balkonun epey keyiflenmiş.
Füsun Hanım
Merhaba. Balkon coşmuş..Herbiri ayrı güzel.Keyifle seyredin .Bütün kış bu günleri bekledik değilmi? Baharın coşkusunu yaşamak, bitkilerimizin çiçeklendiğini görmek.
Selamlar.
Füsun'cuğum o küpelerinin maşallağı var, hele clematis dediğin gibi çıldırmış. O kadar özenli bakıyorsun ki onlara tabii ki sevgilerini çiçekleriyle gösteriyorlar. Ellerine sağlık arkadaşım.
Sayın Fisün hanım size acemi fisun diye hitap etmekten üzüntü duyarım.Balkonunuzu gördükten sonra böyle bir hitap şekli hoş olmaz diye düşünüyorum.Clementis lerinizi rengi
çok güzel ve hakikaten çıldırmış bir şekilde çiçeklenmişler.Küpeli ve yılbaşınız ise çok hoş
Balkonunuzda Sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi dilerim.
acemifüsun
27-05-2011, 19:53
Sevgili Füsun hanım, sadece clematisiniz mi çıldırmış? Bence küpeler de ondan aşağı kalmamışlar... Hepsi çok güzeller... Ellerinize sağlık.
Sevgili SDurul teşekkür ederim canım:) Küpelerden bazılarının koca koca dalları, bugün akşam üstü İzmirde yaşadığımız alışılmamış fırtına ve yağmurda kırıldı. Küpelerin, melisanın koca saksısı devrildi, dallar kırıldı, sakızımda aynı şekilde. Ne yapalım sağlık olsun dedim, bu kadarla geçmiş olsun:)
acemifüsun
27-05-2011, 19:55
Sevgili acemifüsun,maşallah çok güzeller clematisin rengi çok güzel.
Küpeler coşmuş bende merak ediyorum küpelerinizin renklerini yılbaşı tüm zarifliliğiyle göz kamaştiriyor.
Sevgili Sevim hanım teşekür ederim:) Nasıl oldunuz? Küpeleriniz tomurcuklanmaya başladı mı?
Sevgi Durul
27-05-2011, 19:59
Sevgili SDurul teşekkür ederim canım:)yağmurda Küpelerin, melisanın koca saksısı devrildi, dallar kırıldı, sakızımda aynı şekilde. Ne yapalım sağlık olsun dedim, bu kadarla geçmiş olsun:)
Füsun Hanım'cım nazar mı değdi, yoksa? Bundan sonrası için maşallah diyelim.
Sizin elinizde çabuk toparlanacaklardır. :)
acemifüsun
27-05-2011, 20:08
Sevgili Füsun Hanım, clematis hem formu hem de güzel rengiyle harika görünüyor. Bir nazar boncuğu takmalı :) Hemen arkasında görünen maviş sanırım, o da şu sıralar tomurcuklanmaya başlamıştır. Küpe çiçeklerinizi merak ettim, bu yıl dikilen fideler mi? Yılbaşı çiçeğinize de bir gözünüz aydın demek lazım :) Saksıları beğendiğimi zaten her fırsatta yazıyorum. Onlara diktiğiniz bitkiler ve dizayn şekliniz de olduklarından bile daha güzel görünmelerine sebep sanırım. Ellerinize sağlık, bol bol keyfini çıkarın inşallah. Saygılar..
Sevgili Hakkı bey,
Teşekkür ederim:) Clematis zor bir bitki değil aslında, zamanla tanıdıkça dilini daha iyi anlıyorsunuz. Clematisin yanında gördüğünüz tahmin ettiğiniz gibi maviş. Yakında tomurcuklanacak sanırım, uçları çatallaşmaya başladı:) Küpelerden İngiliz olanları kış başı yeniden çelikleyip, köklendirmiştim, bugün fırtınada dalları kırılan pazar güzellerini geçen yaz başı küçücük fideler olarak satın almıştım.
Güzel görüşleriniz için ayrıca teşekkür ederim, hepimiz çiçeklerimizin keyfini bol bol sağlıkla yaşayalım inşallah:) Saygılar.
acemifüsun
27-05-2011, 20:13
Ablacığım,
Clematisine maşallah diyorum bol çiçekli hale nasıl getirdin çok merak ettim:)Umarım doya doya yanında çay içersin.Küpeler de resmen çıldırmış..Anlaşılan bu yıl balkonun epey keyiflenmiş.
Teşekkür ederim Yılmazcığım:) Clematise baharda bir, iki kere azıcık NPK verdim, bir kere de oksijenli su ile suladım. Clematis başlığında yazdığım gibi Mart başı toprağını beğenmediğim için, tüm toprağı değiştirdim, kökleri de azıcık budadım, bence çok memnun oldular:)
acemifüsun
27-05-2011, 20:16
Füsun Hanım
Merhaba. Balkon coşmuş..Herbiri ayrı güzel.Keyifle seyredin .Bütün kış bu günleri bekledik değilmi? Baharın coşkusunu yaşamak, bitkilerimizin çiçeklendiğini görmek.
Selamlar.
Sevgili arkadaşım merhaba, evet balkonlarımız çoştu:) Sağlıkla hep beraber bu güzelliklerin keyfini yaşayalım inşallah:) Sevgiler, selamlar.
acemifüsun
27-05-2011, 20:31
Füsun'cuğum o küpelerinin maşallağı var, hele clematis dediğin gibi çıldırmış. O kadar özenli bakıyorsun ki onlara tabii ki sevgilerini çiçekleriyle gösteriyorlar. Ellerine sağlık arkadaşım.
Canım, teşekkür ederim:) Bu gün akşam üstü burada fırtına, yağmur, felaket bir hava yaşadık. Saksılar devrildi, kırılanlar, misafirlerim de vardı, ne yapacağımı bilemedim. Senin bahçede inşallah bir şey olmamıştır.
acemifüsun
27-05-2011, 20:35
Sayın Fisün hanım size acemi fisun diye hitap etmekten üzüntü duyarım.Balkonunuzu gördükten sonra böyle bir hitap şekli hoş olmaz diye düşünüyorum.Clementis lerinizi rengi
çok güzel ve hakikaten çıldırmış bir şekilde çiçeklenmişler.Küpeli ve yılbaşınız ise çok hoş
Balkonunuzda Sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi dilerim.
Sevgili serilaaa güzel görüşleriniz, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:) Sevgiler.
acemifüsun
27-05-2011, 20:39
Füsun Hanım'cım nazar mı değdi, yoksa? Bundan sonrası için maşallah diyelim.
Sizin elinizde çabuk toparlanacaklardır. :)
Canım, nazar falan değil:) Resmen afet gibi bir şey yaşadık burada. Biraz da benim tedbirsizliğimden diyelim, fakat Melisanın kocaman saksısı bile devrildi. Sizler gibi çiçek sevdalılarının nazarı değmez arkadaşım:)
Clematis dellenmiş mi ne elinde arkadaşım. Kırk bin kere maşallahhhh.
Küpelere üzüldüm ama, hepsini çeliklemişsindir sen.;) 1 aya kalmaz , çeliklerde çiçek açar senin elinde:) Benim kırılan dallar çeliklenmişti, üstlerinde tomurcuk görünce hayrete düştüm. Hem kök atıp, hemde tomurcuğu nasıl yapabildi.
Herşey cok güzel, güzel günlerin olsun o balkonda.
Gülbeşeker
27-05-2011, 21:29
füsun hanım celemantisinize öncelikle maşallah diyeyim saksısının büyüklüğünün ne kadar olduğunu merek ettim birde kışı içeridemi yoksa dışarıdamı geçirdi
acemifüsun
27-05-2011, 21:32
Dellendi cemocuğum:)) Bu cins çok gayretli maşallah:) Küpelere sağlık olsun dedim, ne yapalım, olduktan sonra elden bir şey gelmiyor canım. Hepimiz birlikte, çiçeklerimizin keyfini sağlıkla yaşayalım arkadaşım:)
acemifüsun
27-05-2011, 21:34
füsun hanım celemantisinize öncelikle maşallah diyeyim saksısının büyüklüğünün ne kadar olduğunu merek ettim birde kışı içeridemi yoksa dışarıdamı geçirdi
Sevgili Gülbeşeker teşekkürler:) Clematis saksısı yaklaşık 40 litrelik, oldukça büyük. Saksıda 4 ayrı tür ve kök clematis dikili. Kışı da balkonda geçirdiler.
Sevgili Füsun clematis çok güzel küpeliler coşmuş maşallah harikalar ellerinize emeginize saglık ...
kaplan zambağı
29-05-2011, 19:28
Çiçekleriniz çok güzel.
Güzelim balkon nazara gelmiş, geçmiş olsun. İnşaallah bir daha yaşanmaz..
ayhan219
30-05-2011, 11:49
çok beğendim
Yılmaz Yalçın
30-05-2011, 12:33
Geçmiş olsun ablacığım..En kısa zamanda devrilen saksılarından bol bol çiçekler fışkırı inşalla:)
acemifüsun
30-05-2011, 22:43
Sevgili Füsun clematis çok güzel küpeliler coşmuş maşallah harikalar ellerinize emeginize saglık ...
Sevgili Periş teşekkür ederim, sizin küpeleriniz de çok güzel:)
acemifüsun
30-05-2011, 22:44
Çiçekleriniz çok güzel.
Teşekkür ederim, elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum:)
acemifüsun
30-05-2011, 22:44
çok beğendim
Teşekkürler:)
acemifüsun
30-05-2011, 22:46
Geçmiş olsun ablacığım..En kısa zamanda devrilen saksılarından bol bol çiçekler fışkırı inşalla:)
Sağol kardeşim, inşallah:)
acemifüsun
30-05-2011, 22:50
Güzelim balkon nazara gelmiş, geçmiş olsun. İnşaallah bir daha yaşanmaz..
Hoş geldiniz sayın mrmusti, teşekkür ederim:) Daha soğukkanlı düşününce, o fırtınaya, doluya göre ucuz atlattığımı düşünüyorum.
fatmadundar
31-05-2011, 00:35
Füsun'cum bu hakikaten çıldırmış. Ve ben daha önce görmemişim. Rengi de çok güzel maşallah. İnşallah diğerleri de böyle açarlar.
Orkun Kırcı
31-05-2011, 08:31
Maşallah gözüm gönlüm açıldı...
superi80
31-05-2011, 09:01
Merhaba çiçekleriniz mükemmel görünüyor.Benim yılbaşı çiçeğim yaklaşık altı yıldır açmıyor.Artık anneme verdim belki orada açar.
:eek: Clematis muhteşem!!!
O saksıda 4 ayrı tür varsa bütün bu çiçekler tek kökten yani öyle mi? Ellerinize sağlık. :)
Aslında bir de İzmir'de clematis yetiştirmek zordur, fazla sıcak gelir. O yüzden iki kat elinize sağlık sevgili acemifüsun. :)
acemifüsun
31-05-2011, 19:47
Füsun'cum bu hakikaten çıldırmış. Ve ben daha önce görmemişim. Rengi de çok güzel maşallah. İnşallah diğerleri de böyle açarlar.
Fatmacığım Varşova güzeli bezendi:) Rengi de çok güzel bir mor. Diğer türler de inşallah bol çiçeklenirler:)
acemifüsun
31-05-2011, 19:50
Maşallah gözüm gönlüm açıldı...
Sağol Orkuncuğum:) Bizim de senin sardunyalarının, çiçeklerinlerinin fotoğraflarıyla gözlerimiz bayram ediyor:)
acemifüsun
31-05-2011, 19:54
Merhaba çiçekleriniz mükemmel görünüyor.Benim yılbaşı çiçeğim yaklaşık altı yıldır açmıyor.Artık anneme verdim belki orada açar.
Merhaba:) Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Yılbaşı çiçeğinizin toprağını değiştirin isterseniz. Süzek, iyi bir toprak olsun:) Dışarıda don olmadığı süre daha mutlu oluyor.
acemifüsun
31-05-2011, 19:59
:eek: Clematis muhteşem!!!
O saksıda 4 ayrı tür varsa bütün bu çiçekler tek kökten yani öyle mi? Ellerinize sağlık. :)
Aslında bir de İzmir'de clematis yetiştirmek zordur, fazla sıcak gelir. O yüzden iki kat elinize sağlık sevgili acemifüsun. :)
Sevgili gilan clematis dellendi:)) Evet tek kökten o çiçekler. Diğer kökler değişik türler, umarım onlar da böyle bol çiçekli olurlar:) Teşekkür ederim canım, Clematisler İzmir'i sevdi, diğer İzmirli arkadaşlarınkiler de çok keyfi:)
Hepsi de birbirinden harika ellerine gönlüne sağlık.
İzmire gelir gelmez balkonundayım canım:)
Ne kadar haklı arkadaşlar. Gerçekten gözü gönlü açılıyor insanın o güzelim çiçekleri gördüğünde. Emeğine yüreğine sağlık füsun hanımcım.:)
Doğayla Barış
01-06-2011, 17:32
Balkonunuz çiçekleriniz muhteşem. Clematis, minyatür ceylanlar, küpeler, sakızlar hepsi birbirinden güzel. İzlerken çok keyif aldım. Ellerinize, yüreğinize sağlık.
acemifüsun
02-06-2011, 18:25
Hepsi de birbirinden harika ellerine gönlüne sağlık.
İzmire gelir gelmez balkonundayım canım:)
Çok sevinirim sevgili MİRBE:)Teşekkür ederim:)
acemifüsun
02-06-2011, 18:26
Ne kadar haklı arkadaşlar. Gerçekten gözü gönlü açılıyor insanın o güzelim çiçekleri gördüğünde. Emeğine yüreğine sağlık füsun hanımcım.:)
Sevgili Sevim hanım güzel görüşleriniz için teşekkürler, daha güzelleri sizlerin olsun:)
acemifüsun
02-06-2011, 18:28
Balkonunuz çiçekleriniz muhteşem. Clematis, minyatür ceylanlar, küpeler, sakızlar hepsi birbirinden güzel. İzlerken çok keyif aldım. Ellerinize, yüreğinize sağlık.
Sevgili Doğayla Barış hoş geldiniz:) Teşekkür ederim:) Çalışmalarınız nasıl gidiyor, kolayladınız mı?
füsuncum clematisin çıldırmış hakikaten süper olmuş..
Sevgili acemifüsun clematisiniz çıldırmış ama harika olmuş...Ellerinize sağlık..
acemifüsun
02-06-2011, 22:29
füsuncum clematisin çıldırmış hakikaten süper olmuş..
fellezciğim Varşova Güzeli'nin 10 gün çiçekleriyle çok keyiflendik:) Son günlerde kuvvetli rüzgarların da etkisiyle artık taç yapraklarını döküyor. Şimdi sırada Montana Rubens ve Jakmanii var. Bu deliden sonra, onlardan da iyi performans bekliyorum:) Huysuz Piilu'dan ise bir beklentim yok.
acemifüsun
02-06-2011, 22:30
Sevgili acemifüsun clematisiniz çıldırmış ama harika olmuş...Ellerinize sağlık..
Teşekkür ederim sevgili bıcırık, daha güzelleri sizlerin olsun:)
İremsıla
22-06-2011, 11:26
Merhaba sevgili acemifüsun arkadaşlar gibi bende clematiste kaldım,maşallah o ne güzelliktir öyle.küpeler,maviş vs.hepsi ayrı güzellikteler ellerinize sağlık. menekşelerinizi de görmek isterim,avatarınız ve menekşe sayfasına eklediğiniz güzeller çok hoştu.
acemifüsun
22-06-2011, 15:29
Sevgili İremsıla teşekkür ederim:) A. menekşeleri keyifliler, dinlenip, dinlenip açıyorlar:) Yapraktan ürettiğim ve yanlardan yavrulayan bir çok yavru menekşem oldu. Gelişmiş menekşelerimin hepsi, yavruların birazı fitilli sulamada. Artık yavruların hepsini fitilli sulamaya geçireceğim. A.Menekşesi başlığında fotoğraflarını paylaşacağım:)
fooflower
11-07-2011, 16:48
Sevgili Güngör en sonunda oxalisin dilini çözdüm; teşekkür ederim canım:)
füsun hanımcım keyifli balkonunuzda iyi seyirler.çiçekler müthiş ama clematis ve maviş harikalar.Birde bu nedir ilk defa görüyorum biraz bilgilendirirmisiniz lütfen. Bayıldım ben buna...saygılar
Benol Hazaroğlu
11-07-2011, 21:45
Sevgili acemifüsun
Balkonunu bu akşam gezdim. Yok yok balkonu olmuş. Ne kadar emek verdiğin çok belli. Düzenli ve çok çeşitli. Eminim bu balkona Bicentennial çok yakışacak. Büyümüş gelişmiş olarak balkonunu süsleyecekitir.
acemifüsun
12-07-2011, 17:00
füsun hanımcım keyifli balkonunuzda iyi seyirler.çiçekler müthiş ama clematis ve maviş harikalar.Birde bu nedir ilk defa görüyorum biraz bilgilendirirmisiniz lütfen. Bayıldım ben buna...saygılar
Sevgili fooflower güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Merak ettiğiniz bitki oxalis( süs yoncası). Saygılar.
acemifüsun
12-07-2011, 17:06
Sevgili acemifüsun
Balkonunu bu akşam gezdim. Yok yok balkonu olmuş. Ne kadar emek verdiğin çok belli. Düzenli ve çok çeşitli. Eminim bu balkona Bicentennial çok yakışacak. Büyümüş gelişmiş olarak balkonunu süsleyecekitir.
Sevgili Benol hanım çok teşekkür ederim:) Bicentennial ile beni çok sevindirdiniz:) İzmir'e geldiğinizde vaktiniz uygun olursa görüşebilirsek, evimize buyurursanız ayrıca sevinirim:)
füsunANK
13-07-2011, 21:28
Ziyaretinize geldim. Gelirken de bir saksı maviş getirdim. :D
233917
Burası balkon değil bence :) Maşallah yok yok. Benim clematis daha yeni açıyor. Sevgiler
acemifüsun
13-07-2011, 21:39
Hoş geldin canım:) Ellerine sağlık, Maşallah ne güzel gelişmiş:) Baharda inanılmaz gelişecek, şaşıracaksın:)
Clematisine W.Nike kardeşi gelebilir:) Çelikler aldım, umarım başarılı olurum:) Sevgiler.
Maviş çok güzel ellerine sağlık füsuncum.
acemifüsun
15-07-2011, 13:25
Sevim hanımcığım teşekkür ederim, sizin bahçenizdeki güzelliklerin yanında..:)
Sevgili arkadaşım,hepisinin yeri ayrı güzel.
mavikartal5
16-07-2011, 19:36
sayın acemifüsun,
30 nisandaki hoya toplantısında verdiğiniz sellukam, oradan edindiğim hoya (mum çiçeği) ve yine oradan edindiğim ezan çiçeği büyüyorlar. şimdilerde kendi arazimle ilgilendiğimden onlara fazla zaman ayıramıyorum ama sulamayı ihmal de etmiyorum.
saygılar
Azelia Kara
16-07-2011, 22:42
Bitkileriniz, saksılarınız, herşey çok güzel, ellerinize sağlık.
füsunANK
17-07-2011, 20:29
Hoş geldin canım:) Ellerine sağlık, Maşallah ne güzel gelişmiş:) Baharda inanılmaz gelişecek, şaşıracaksın:)
Clematisine W.Nike kardeşi gelebilir:) Çelikler aldım, umarım başarılı olurum:) Sevgiler.
Mavişim şimdi daha da çiçeklendi, güzelleşti. Tekrar teşekkürler. Clematis başarılı olur inşallah, benim ki tek başına sıkılıyor zaten . Sevinir kardeş gelmesine ;) Sevgiler
acemifüsun
18-07-2011, 21:08
sayın acemifüsun,
30 nisandaki hoya toplantısında verdiğiniz sellukam, oradan edindiğim hoya (mum çiçeği) ve yine oradan edindiğim ezan çiçeği büyüyorlar. şimdilerde kendi arazimle ilgilendiğimden onlara fazla zaman ayıramıyorum ama sulamayı ihmal de etmiyorum.
saygılar
Sayın mavikartal5 bahçe işlerinizde kolaylıklar dilerim.Yetiştirdiğiniz bitkiler, çiçekler eminim çok sağlıklı olacak. Saygılar.
acemifüsun
18-07-2011, 21:09
Bitkileriniz, saksılarınız, herşey çok güzel, ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun:)
acemifüsun
18-07-2011, 21:10
Mavişim şimdi daha da çiçeklendi, güzelleşti. Tekrar teşekkürler. Clematis başarılı olur inşallah, benim ki tek başına sıkılıyor zaten . Sevinir kardeş gelmesine ;) Sevgiler
Mavişine çok sevindim canım:) İnşallah başarılı olurum:)
Sanki parkta, bahçede dolaşıyorum zannettim. Hepside çok güzeller.
Yarattığınız cennette mutlu olun inşaallah...
acemifüsun
06-08-2011, 11:59
Güzel görüşleriniz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın mrmusti:) Sizin yetişitrdiğiniz güzelliklerin yanında ...:)
Satı Uğurtan
06-08-2011, 12:15
Sevgili acemifüsun, benim favorim beyaz açan yılbaşı çiçeği, fakat clematisler ve küpeliler o kadar güzel görünüyorlarki hayran kaldım, elinize yüreğinize sağlık.
acemifüsun
06-08-2011, 12:27
Sevgili Satı hanım teşekkür ederim:) Beyaz yılbaşı beni de şaşırttı, isterseniz paylaşabilirim:) Küpelerin gözünün içine bakıyorum fakat İzmirde küpe çok zor.
Füsun hanım, harikasınız. Elinize sağlık. O nasıl tertip-düzen öyle, ne kdar bakımlılar. Hayran kaldım.
Mavişlerden ve beyaz yılbaşından dağıtırsanız benim için de ayırın lütfen.
Madagaskar yasemininiz var mıydı?..:))
Satı Uğurtan
07-08-2011, 01:03
Sevgili Satı hanım teşekkür ederim:) Beyaz yılbaşı beni de şaşırttı, isterseniz paylaşabilirim:) Küpelerin gözünün içine bakıyorum fakat İzmirde küpe çok zor.
Sevgili acemifüsun, çok incesiniz çok teşekkürler, benimde küçük bir kök var henüz açmadı, sanıyorum bu yıl açar sevgiler.
acemifüsun
07-08-2011, 15:28
Füsun hanım, harikasınız. Elinize sağlık. O nasıl tertip-düzen öyle, ne kdar bakımlılar. Hayran kaldım.
Mavişlerden ve beyaz yılbaşından dağıtırsanız benim için de ayırın lütfen.
Madagaskar yasemininiz var mıydı?..:))
Canım, hoş geldin, güzel görüşlerin için teşekkür ederim:) Memnuniyetle mavişlerden ve beyaz yılbaşından senin için ayıracağım:) Madagaskar yaseminim yok:)
Sevgili Füsun,
yeni kareler görme zamanı gelmiş. Merakla yeni fotoğraflarınızı bekliyorum.
Sevgiyle...
acemifüsun
12-08-2011, 10:43
Sevgili lir haklısıınız,en kısa zamanda yeni fotoğraflar ekleyeceğim:) İzmirde sıcaklardan nefes alamadık, bugün biraz kendimize geldik.Geçici, bir, iki gün de olsa, yine de iyi oldu:) Sevgiler.
Arkadaşım sevgili lire katılıyorum yeni resimler bekliyoruz.
süper olmuş. bayıldım. tebrik ediyorum sizi. :)
acemifüsun
15-08-2011, 17:19
süper olmuş. bayıldım. tebrik ediyorum sizi. :)
Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:)
Gözüm yeni güzelleri aradı ama henüz eklenmemişler;)
acemifüsun
17-08-2011, 14:03
Gözüm yeni güzelleri aradı ama henüz eklenmemişler;)
Fotoğrafları çektim ama bir türlü boyutları istenen şekle getiremiyorum, yüklemeyemiyorum. Her zaman yaptığım iş, nedense bu sefer olmuyor:) Umarım en kısa zamanda çözebilirim:)
Sevgili acemifüsun, senin küpe çiçeğini ve beyaz yılbaşı çiçeğini görünce derinden bir ah çektim.
Öncelikle seninkilere maşallah diyeyim de nazar değmesin.
Benim pembe çiçekli yılbaşım var, üç senedir açacak diye beklerken her yaz örseleniyor. Üstelik orayı burayı sevmedi herhalde diye yer değiştirmekten benim başım döndü.Ayrıca beyaz yılbaşın çok zarif görünüyor.
Küpe çiçeğini her yıl alırım, kısa süre sonra kuruyup ölüyor. Bu sene ki tam coşmak üzereyken beyaz sineğin istilasına uğradı, ilaçlamak bile kurtaramadı.
Sağlıkla keyfini çıkarman dileğiyle.
Clematisim çıldırdı:))çok güzel açmışlar süper,bayıldım, hala çiçek açıyormu ?
acemifüsun
18-08-2011, 22:06
En sonunda oldu:) Yeni güzeller:)
Sevgi Durul
18-08-2011, 22:09
Hepsi çok güzeller, Füsun hanım, ama ben bunu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=241153&stc=1&d=1313697920) çok sevdim. Sevgiler...
acemifüsun
18-08-2011, 22:13
Balkondan bir köşe
günebakan
18-08-2011, 22:26
Harika görünüyorlar ben de beyaz kenarı pembeli sardunyaya bayıldım:)
acemifüsun
18-08-2011, 22:26
Karanfiller, sardunyalar, minyatür ceylanlar.
acemifüsun
18-08-2011, 22:29
Bu da diğer köşe
acemifüsun
18-08-2011, 22:37
Sakızlarla, Mavi Yasemin kardeşliği, Ful bu yaz hep çiçekli, Lisilerde balkona renk katıyor:)
acemifüsun
18-08-2011, 22:45
Yaz başında hazır, satın aldığım dışında çok şükür hiç kaybım yok, fakat Küpeleri İzmirde saksıda yetiştirmek çok zor.İlk eklediğim fotoğraftaki k. örümcekle savaştı, galip geldik, diğer cins çok daha dayanıklı, fakat Eylül sonu gibi küpelerin hepsi bahçesi olan yakınıma gidecekler, artık küpelerden vazgeçeceğim:)
Beyaz maviş ve diğer mavişim keyifli sayılır.
acemifüsun
18-08-2011, 22:55
Melisa bu sene çoştu, dinlenip, dinlenip açıyor, balkona sığmaz oldu, o da havalar serinleyince bahçesi olan arkadaşıma gidecek:)
acemifüsun
18-08-2011, 23:01
Bunlar da Plumerialarım:) K. örümcekten başım hep dertte, devamlı Neemazal kullanıyorum.
acemifüsun
18-08-2011, 23:08
Şeker begonyaları hep çiçekli, Kasımpatları kışa hazırlar:)
acemifüsun
18-08-2011, 23:17
Sukulentler yaz gelince epey gelişti, fakat kışlamadıkları için çiçek açmadılar:)
acemifüsun
18-08-2011, 23:20
Sukulentlere devam:)
acemifüsun
18-08-2011, 23:26
Zamia furfuracea diğer adı Carton Scas. Çok yavaş gelişen bir bitki, bana geldiğinde bir çift yapraklıydı, yaklaşık 1 yılda 2 çift yaprak daha verdi.
acemifüsun
18-08-2011, 23:54
Sevgili acemifüsun, senin küpe çiçeğini ve beyaz yılbaşı çiçeğini görünce derinden bir ah çektim.
Öncelikle seninkilere maşallah diyeyim de nazar değmesin.
Benim pembe çiçekli yılbaşım var, üç senedir açacak diye beklerken her yaz örseleniyor. Üstelik orayı burayı sevmedi herhalde diye yer değiştirmekten benim başım döndü.Ayrıca beyaz yılbaşın çok zarif görünüyor.
Küpe çiçeğini her yıl alırım, kısa süre sonra kuruyup ölüyor. Bu sene ki tam coşmak üzereyken beyaz sineğin istilasına uğradı, ilaçlamak bile kurtaramadı.
Sağlıkla keyfini çıkarman dileğiyle.
Sevgili ozbey güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:) Küpeler maalesef Ege şartlarında çok zor, Yılbaşınızın toprağını değiştirseniz diye düşündüm . Sevgiler.
acemifüsun
18-08-2011, 23:56
çok güzel açmışlar süper,bayıldım, hala çiçek açıyormu ?
Sevgili dünyam teşekkür ederim:) Clematis şu an çiçekli değil, bu durumda.
acemifüsun
18-08-2011, 23:59
Hepsi çok güzeller, Füsun hanım, ama ben bunu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=241153&stc=1&d=1313697920) çok sevdim. Sevgiler...
Sevgi hanımcığım ben de ona hayran oldum:) Fotoğrafları bitmeyen rüzgarımızda çektiğim için bazıları çok net değil, diğerleri de çok güzel, ama tam belli olmuyor. Sevgiler.
acemifüsun
19-08-2011, 00:01
Harika görünüyorlar ben de beyaz kenarı pembeli sardunyaya bayıldım:)
Sevgili günabakan arada Gönül hanıma bir kaçamak iyi oluyor:) Teşekkür ederim arkadaşım:)
acemifüsun
19-08-2011, 00:06
Bodur Sundavillie de çok sevdim, devamlı çiçekliler:) Bu iki minik de kırmızı sarıcı Sundavillie , onları çelikten yetiştiriyorum:)
acemifüsun
19-08-2011, 00:15
Begonyalarda külleme ile savaştık, galip geldik:)
Yeni güzellerin hayırlı olsun sevgili arkadaşım, özellikle ilk fotoğraftaki sardunya bana ebruli gibi geldi, yanılıyor muyum? Pembe biyeli de çok çok güzel, sağlıklı bol çiçekli olmalarını diliyorum.
Küpeliler için ayrıca kutluyorum seni. İzmir'in sıcakları ve beraberinde taşıdığı zararlılara rağmen çok güzeller.
Sevgiler...
Sevgili acemifüsun hanım, clematisi budadınmı?bodur sundavillia çok güzel canlı maşallah.
Sürekli güneştemi? begonyayaları kazanmana çok sevindim.
Canım ellerine sağlık.
acemifüsun
19-08-2011, 12:23
Yeni güzellerin hayırlı olsun sevgili arkadaşım, özellikle ilk fotoğraftaki sardunya bana ebruli gibi geldi, yanılıyor muyum? Pembe biyeli de çok çok güzel, sağlıklı bol çiçekli olmalarını diliyorum.
Küpeliler için ayrıca kutluyorum seni. İzmir'in sıcakları ve beraberinde taşıdığı zararlılara rağmen çok güzeller.
Sevgiler...
Canım teşekkür ederim, ilk eklediğim sardunya çilli, en sonunda buldum:) Fotoğraf konusunda oldukça başarısızım, bir de rüzgar eklenince:))
Sevgiler.
acemifüsun
19-08-2011, 12:30
Sevgili acemifüsun hanım, clematisi budadınmı?bodur sundavillia çok güzel canlı maşallah.
Sürekli güneştemi? begonyayaları kazanmana çok sevindim.
Canım ellerine sağlık.
Sevgili Sevim hanımcığım teşekkür ederim:) Sundavillialar devamlı güneşte, bol su istiyor ve oldukça yoğun çiçekleniyorlar. Clematisler mecburi bir budamaya maruz kaldı. İlk önce serçeler yuva yapmak için W.Nike'ın dallarını kopardılar, daha sonra Montana.Rubens K. örümcek istilasına uğradı, baş edebilmek için budadım. Clematislerin yapraklarında da bozulma var, mantar olabilir. Elim erdiği zaman hepsini saksıdan çıkartıp, kökleri temizleyip, ilaçlayıp, yeniden dikeceğim. Clematisler sevgili farezya bahçeli ev alınca onun bahçesine gidecekler:)
Çok sevindim çilli sardunya bulmana, benimki malesef gitti.
Geçen yaz bu dönemde resmen kara yastaydım. Bu yaz ölenler olsa da hala yaşayatabildiğim sardunyalarım olduğu için mutluyum :)
[QUOTE=acemifüsun; ilaçlayıp, yeniden dikeceğim. Clematisler sevgili farezya bahçeli ev alınca onun bahçesine gidecekler:)[/QUOTE
Balkon ve çiçekler çokk güzel,senin bakımın sayesinde Füsun. Bu yaz sıcaklarında çiçekleri yaşatabilmek çok zor aslında.
Senin kalbinin güzellğinden.
Paylaşımı ne kadar çok seviyorsun.Eline sağlık.
Füsun ,canım.Şimdiden benim bahçemi düşünmene çokkk sevindim.Teşekkür ederim.
Bahçeyi bulunca,hepimizin bahçesi olacak inşallah.Birlikte keyfini süreriz.
Selamlar.
Sevgili Füsun sardunyalar harika görünüyor sundavilla küpeliler maviş çok güzel maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Sevgili Füsun,
resimler için teşekkürler. Farezya bahçe olduğunda haberim olursa sevinirim.
acemifüsun
19-08-2011, 14:20
Çok sevindim çilli sardunya bulmana, benimki malesef gitti.
Geçen yaz bu dönemde resmen kara yastaydım. Bu yaz ölenler olsa da hala yaşayatabildiğim sardunyalarım olduğu için mutluyum :)
Dilaracığım Sardunyalarının çoğunun sağlıklı olmasına çok sevindim canım:)
Gönül hanım çilli sardunyanın güneşe oldukça dayanıklı olduğunu söyledi. Zaten ben de sera dışında, güneşte duran pek çok çilli gördüm. Ayrıca minyatür somon rengi ceylanlar da güneşin altında, çok yoğun çiçekliydiler. Benimkiler şu an çiçekli değiller dediğimde, yanlış bir şey yapıyorsun o zaman, onları güneşe al hemen, çok sulama dedi.
acemifüsun
19-08-2011, 14:23
[QUOTE=acemifüsun; ilaçlayıp, yeniden dikeceğim. Clematisler sevgili farezya bahçeli ev alınca onun bahçesine gidecekler:)[/QUOTE
Balkon ve çiçekler çokk güzel,senin bakımın sayesinde Füsun. Bu yaz sıcaklarında çiçekleri yaşatabilmek çok zor aslında.
Füsun ,canım.Şimdiden benim bahçemi düşünmene çokkk sevindim.Teşekkür ederim.
Bahçeyi bulunca,hepimizin bahçesi olacak inşallah.Birlikte keyfini süreriz.
Selamlar.
Farezyacığım bahçeli evin için bütün kalbimle duacıyım, en güzellerine layiksin arkadaşım:) Çok öpüyorum.
acemifüsun
19-08-2011, 14:24
Sevgili Füsun,
Sevgili lir ben teşekkür ederim, sevgiler:)
acemifüsun
19-08-2011, 14:27
Sevgili Füsun sardunyalar harika görünüyor sundavilla küpeliler maviş çok güzel maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Sevgili Periş teşekkür ederim:) Mavişleri yeni bölebildim, inşallah gelişince ve havalar serinleyince size yola çıkacaklar:) Sevgiler
Sevgili Füsun,
Teşekkür ederim, Sayın Lir
Sevgili Füsuncum yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile Selam ve sevgiler ;)
Resim ekleme zamanı gelmiş balkondaki güzeller nasıllar acaba ?
Füsun hanımcım mutlu yıllar.
acemifüsun
31-12-2011, 12:36
Sevgili Füsuncum yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile Selam ve sevgiler ;)
Resim ekleme zamanı gelmiş balkondaki güzeller nasıllar acaba ?
Sevgili Perişciğim ben de sizin yeni yılınızı kutluyorum, ailenizle birlikte sizlere sağlıklı, mutlu, bol çiçekli günler diliyorum:) Selamlar, sevgiler..
Sardunyalar, Yılbaşılar, açelyalar bol çiçekli:) Fotoğraflarını başlıklara eklediğim için burada tekrar olmasın dedim:) Yaşlanan bir türlü istediğim gibi açmayan Kalanchoelarımı yaz sonu uzun büyük saksıya fideledim. Şimdi hepsi tomurcuklu, açsınlar hemen paylaşacağım canım:)
acemifüsun
31-12-2011, 12:38
Füsun hanımcım mutlu yıllar.
Sevim hanımcığım teşekkür ederim:) Ben de sizlere yeni yılda ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu, bol çiçekli, güzel günler diliyorum:) Sevgiler..
Füsun'cuğum, yeni yılını kutlar, sevgili ailenle birlikte sağlık ve mutluluklar dilerim canım. sevgilerimle.
Yeni yılınızı tüm yüreğimle kutlar, sağlıkla, başarıyla sevdiklerinizle birlikte daha nice yıllar görmenizi ve geçirmenizi dilerim...
Sevgili Acemifüsun,yüzünüzü hiç görmesem de samimiyetinizi,çiçeklerinizi o kadar çok sevdim ki...çok mutlu huzurlu bir yıl geçirmenizi dilerim.sevgiler
acemifüsun
31-12-2011, 16:21
Sevgili Fatoş, nazlı06, armeria ben de sizlere mutlu, sağlıklı, iyi yıllar dilerim:)
Tüm güzel dilekleriniz sizlere misliyle geri dönsün, kucak dolusu sevgilerimle..:)
Balkonumda bu güzel hercaileri tüm arkadaşlarıma yolluyorum:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.