Bağlan

View Full Version : Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6

Vildan Sönmez
20-06-2011, 22:33
Gymnocalycium Ragonesii
Taner Bey'e teşekkürler.
Küçüktü, ufacıktı. İki tomurcuk verdi ve birincisi bu gün açtı.

Vildan Sönmez
20-06-2011, 22:37
Yarın da Notocactus çiçeklerini göreceğiz sanırım

zenfree
20-06-2011, 23:00
Vildan Hanım sizin fotograflara facebook'taki gibi bir " beğen" butonu lazım.:) Çok güzeller. Son fotograf heyecan verici. Lütfen yarın işe filan gitmeyin. Başında bekleyin.:))

Vildan Sönmez
21-06-2011, 00:21
Vallahi de açtı. Akşamüzeri açılmamıştı. Ne olur ne olmaz bir bakayım diye yukarı çıktım ki ilk dört tanesi açmış, bir o kadar daha geriden geliyor. Yasemine benzer bir kokusu var.

Vildan Hanım sizin fotograflara facebook'taki gibi bir " beğen" butonu lazım.:) Çok güzeller. Son fotograf heyecan verici. Lütfen yarın işe filan gitmeyin. Başında bekleyin.:))

Vildan Sönmez
21-06-2011, 00:23
Gece güzelleri, görümceme sevgiyle...

asumandilek
21-06-2011, 02:28
Gece güzelleri, görümceme sevgiyle...

Bak ya ben 2 gecedir sabahlıyorum açar maçar sabah kalkarım bişey göremem diye. Kime niyet kime kısmet. :)) Ha seninki açmış ha benimki, aynı derecede sevindim abla... Birde şu kokuyu ben duysam fena olmayacak. :o

Vildan Sönmez
21-06-2011, 20:31
İyi ki dün akşam geç vakitte gördüm çiçekleri. bu akşam üzeri geldiğimde solmuş kapanmışlardı.

Gündüz eşimin çektiği fotoğraflar...

PlentyPlant
21-06-2011, 20:39
Bir önceki sayfadan beri bakıyorum, Sayın Vildan Sönmez. Gerçekten harika görüntüler. Her tarafı cıvıl cıvıl yapmışsınız. İçim açıldı.

Vildan Sönmez
21-06-2011, 20:48
Ah onlar var ya onlara borçluyuz bu heyecanı. Bir gün, birkaç gün görmek için bile beklemeye değer.
Bir kaç tomurcuğum daha var açacak, yıllık izine gitmek gelmiyor içimden...

Bir önceki sayfadan beri bakıyorum, Sayın Vildan Sönmez. Gerçekten harika görüntüler. Her tarafı cıvıl cıvıl yapmışsınız. İçim açıldı.

zenfree
22-06-2011, 14:11
Çok güzeller. Kayan yıldızlar gibiler. Bir görünüp bir yok oluyorlar. Hayali bile insanı gülümsetmeye yetiyor.:)

Oğuzhan
22-06-2011, 21:29
Çok güzel şölen olmuş.İyi seyirler.

Dansel
01-07-2011, 22:07
Vildan hanım,çiçekler muhteşem,emeklerinize sağlık

selenn
03-07-2011, 14:12
Vildan Hanım ellerinize sağlık, rengarenk çiçekler ve güzel,sağlıklı bitkilerinizle içim açıldı.
Dün İstanbul'un güzel havasını, sıcağı bırakıp Almanya'ya döndük. Soğuk ve kapalı havada açmak için güneşi arayan bitkilerimin tomurcuklara bakıp bakıp durdum. Nerede güneş sabah kaloriferi yaktık desem inanır mısınız:)

Bu nedenle sizin başlığınız bana bugün ilaç gibi geldi. Hem hasret giderdim İstanbulla hem de güzel çiçeklerinizi izledim. Sevgiler.

Vildan Sönmez
13-07-2011, 22:26
Echidnopsis cereiformis brunnea
Bir süredir foruma ekleme yapamasam da fırsat buldukçe fotoğraf çektim. Bazılarını paylaşalım.
Forumdan değerli bir arkadaşımızın gönderdiği minik çeliği kaybettikten sonra Bauhausa'dan aldığım küçük boy kaktüsüm tomurcuk yaptı ve arka arkaya çiçekler açtı.

Vildan Sönmez
13-07-2011, 22:40
Bendeki eski yaşlı sempervivum daha hiç açmadan kahverengiye dönüp çürümeler başlayınca sağlam kalanları yeniden ektim. Bu arada bir serada tomurcuklu görüp dayanamayıp aldığım echeveria çok güzel çiçekler açtı.

Vildan Sönmez
13-07-2011, 22:52
Şu an hala çiçekli. Yaklaşık 20 gündür çiçekleri canlılığını koruyor.

Vildan Sönmez
13-07-2011, 23:00
Asuman'ın hawarthiası ile aynı zamanda tomurcuklanan hawarthia çiçekleri

Vildan Sönmez
13-07-2011, 23:04
Son günlerde açan diğer kaktüslerim

günebakan
16-07-2011, 11:57
Vildan hanım'cığım çıldırmış bunlar bu kadar çiçek açılırmı ne ayıp kaktüsleri açan var açamayan var dimi ama:)))))))) çok güzeller

Vildan Sönmez
02-08-2011, 22:35
Bazı sukulentlerin çiçekleri birbirine çok benziyor. 2007 de Antalya'dan caretta2nın gönderdiği 4. yılında ilk kez Haziran ortasında tomurcuklandı ve bu hafta tamamen açıldı.

Vildan Sönmez
02-08-2011, 22:40
Şimdi bu tek yumruk ve tek tomurcuğun nöbeti başladı.

sevim4
03-08-2011, 09:23
Çok güzeller devamını bekleriz.

Vildan Sönmez
04-08-2011, 22:59
Nöbet kısa sürdü. Akşam üzeri tomurcuk görünümü açacak gibi olunca mutfak balkonuna gözümün önüne aldım, bu gece aça ve kaçırırım diye. Ve az önce çektiğim fotoğraflar..

günebakan
04-08-2011, 23:21
Süper birşey harika:)

skaraca
05-08-2011, 07:15
Tek yumruk oldukça güzel açmış Vildan hanım,

Bende de ona benzer bir tane var. Tomurcuk büyütmeye çalışıyor şimdilik.

Vildan Sönmez
05-08-2011, 08:08
Ah bir de şöyle birkaç gün açık durabilse..
Süper birşey harika:)

Vildan Sönmez
05-08-2011, 08:10
Sayın skaraca çiçek yaprakları iyice belirlenince gözünüzün önünden ayırmayın. Gece geç saatlerde açmaya başlıyor.
Tek yumruk oldukça güzel açmış Vildan hanım,

Bende de ona benzer bir tane var. Tomurcuk büyütmeye çalışıyor şimdilik.

sevim4
05-08-2011, 08:56
Çok güzel açmış vildan hanım.

sevim.K
05-08-2011, 09:26
Çok güzel Vildan hanım:) bende de var ona benzer ama hiç tomurcuk belirtisi bile yok.

Vildan Sönmez
05-08-2011, 11:16
Sevgili Sevim'ler,Sevim4, Sevim.k
Gerçekten çok güzel upuzun bir boynu var, kırılacak sanırsınız. Saksı ile gövde arasına sıkışmış iki tomurcuk daha var ama gelişebilecek mi bilmem.

sevim.K
05-08-2011, 13:20
Gelişir gelişir Vildan hanım;) Bende melül melül bakarım hani benimkinde niye yok diye:p

Vildan Sönmez
05-08-2011, 22:24
Bir günlük ömrünü tamamlayan zarif çiçeğim sabah ve öğle saatlerinde...

mrmusti
06-08-2011, 15:17
Vildan ablam, formu bozulmak üzere kaktüsün. Bol ışıklı bir yere veya güneş alan bir yere koy. Daha tomurcuklanabilir ve formu düzelir. Zira uzamaya başladığını görüyorum.

Vildan Sönmez
07-08-2011, 21:50
Mustafa Bey bu kaktusu bana bir komşum geçen yıl verdı, 'öylece duruyor' diye canı sıkılıyormuş.Hemen daha çok güneş alacağı bir yere alayım. Dikkat ettiysen alt kısımlarda da kahverengileşmeler var.

Vildan Sönmez
07-08-2011, 22:14
Bu fotoğraftaki form değişikliğine en bariz şahit olduğum kaktüs; en az 10 yıllık. Yıllar önce kalın parmak gibi sarkan bir kaktüsüm vardı. Düşürüp kırdığım üç dalı bir top kaktüsle aynı saksıya ekmiştim. Parmak kaktüs kalınlaştı, boğum yaptı ve büyüdü. Bu yıl ilk defa yavrular vermeye başladı.

Vildan Sönmez
07-08-2011, 22:18
Dün sabah evden çıkarken dört tomurcuklu kaktüsümün bir tanesinin açılmaya başladığını gördüm, bunu kaçırsam da yarın diğerlerine yetişirim dedim.

Vildan Sönmez
07-08-2011, 22:21
Bu gün döndüğümde dördü birden açmış, kapanmıştı.

mandalinleerik
07-08-2011, 22:22
Kaktüsleriniz çok güzel. Çiçekleri keşke uzun süre kalabilselerdi.Genelde gece açtıları için ben de bir kaç saat seyredip ertesi günü geldiğimde solmuş oluyorlar. Bir kaç kere çiçeğini kesip vazoya koyduğumda oldu.

Vildan Sönmez
07-08-2011, 22:26
Teşekkürler, kaktüslerim adına. Bazıları gece açıyor, bazıları gündüz ama beklemesi bile güzel. Vazoya koyduğunuz çiçek dayandımı bari, hiç aklıma gelmedi doğrusu.

Vildan Sönmez
07-08-2011, 22:29
Mammillaria Hidalgensis Dikensiz

İyi ki almışım dediğim bir kaktüs, Haziran ortalarında açmaya başlamıştı, küçücük boyuna bakmadan hala açıyor.

mandalinleerik
07-08-2011, 22:36

İyi ki almışım dediğim bir kaktüs, Haziran ortalarında açmaya başlamıştı, küçücük boyuna bakmadan hala açıyor.

Bu gerçekten harika bir kaktüs ben ilk defa görüyorum. Vazoya koyduğum kaktüste maalesef dayanmadı. Yani kaktüsteki kadardı ömrü.

ozbey
17-08-2011, 14:15

Vildan ablacığım, kaktüslerinin hepsi çok güzeller, ama ben en çok buna bayıldım. Sağlıkla büyüt.

Vildan Sönmez
17-08-2011, 23:51
Saksıya sıkışan tomurcuk için saksı kenarlarını dikkatle kırdım. Baktım aslında 3 tomurcuk geliyor.(7 Ağustos, 15 Ağustos)

Vildan Sönmez
17-08-2011, 23:54
Akşam güzeli, bu gece açtı. (Çarşamba)

Vildan Sönmez
18-08-2011, 22:16
Gündüz gözüyle...

zenfree
19-08-2011, 23:32
Gündüz de güzel, gece de güzel. :)
Ben de bir tomurcuk bekliyorum, bugün yarın açacak gibi.:)

Vidan Hanım açması için iç mekana mı aldınız? Yoksa sadece izlemek için mi?

Vildan Sönmez
20-08-2011, 00:43
Bu tek top kaktüsü tomurcuklar açacak duruma gelince kapalı mutfak balkonuna aldım, izleyip açışını kaçırmamak için.
Diğer 25 toplu olan da 2.tur çiçeklerinin ilkini dün açt,ı bu akşam üzeri geçmişti.
Bu gece da 2 tane açmış. O koca şeyi taşıyamayacağım için ben huzuruna çıkıp takip ediyorum, yarın gündüz fotoğraflarını çekeceğim.

Vildan Sönmez
20-08-2011, 00:52
Sevgili Zenfree'ye

Hani benim çok toplu duygulu kaktüsüm var ya, evvelki gün üzerinde kocaman kurt gibi bir şey gördüm, meğer bir tomurcuk yumrularla dikenler arasına sıkışmış kalmış. yavaşça dikkatle çıkardım. Buruşmuş solmuş gibi duruyordu.
Açar mı, açmaz mı ?

zenfree
20-08-2011, 00:58
Bence açar. İnşallah açar.:)

Vildan Sönmez
20-08-2011, 01:05
Dün açtı sapı ezik ve yassılaşmış.

zenfree
20-08-2011, 01:09
Çok cefakar.:( Adı Orhan Baba kaktüsü olsun.;)
Ne kadar muhteşem bir kaktüs.

Vildan Hanım bu arada sizi de kutlamak lazım. Çok dikkatlisiniz. Siz özen gösterince o da güzellikleri sergiliyor tabi.

Vildan Sönmez
20-08-2011, 01:31
Doğru vallahi. Orhan Baba filmleri gibi acıklı bir öyküsü var.Yağmurlarda karlarda sokaklardan geldi. Bak çiçekleri bile ne güçlüklere göğüs geriyor.

sevim.K
20-08-2011, 07:07
Benimkide Orhan baba oldu bu sene:( Kalachoelerle başlayan unlu bit mücadelem ara ara diğer bitkilerde de görmem nedeniyle yaz başından beri devam ediyor:mad:.

Her yıl üşenmeden çiçeklenen echinopsisimde unlu bit mücadelesinden yoruldu sanırım. Bu yıl henüz tomurcuk göremedim.

Vildan Sönmez
28-08-2011, 23:32
Sempervivum çiçekleri kurudu. Dalı kesmeye kıyamadım. Derken altlarda yeni çiçekler açtı..

zenfree
08-09-2011, 14:04
Çok ilginç doğrusu. Bendeki de üzerinde kurudu kopartamadım. Belki tohum tutar diye düşündüm. Ama tohuma benzer bir oluşum göremedim.

Vildan Sönmez
22-09-2011, 21:15
Zafer Bey'in gönderdiği tek dal kraliçem. Büyüdü gelişti. Çiçek açma sırasını bekliyorum.

Vildan Sönmez
22-09-2011, 21:16
Bu günlerde çiçekli tek sukulent Autum Joy...

gülsu
26-09-2011, 11:19
Sn Vildan Sönmez kaktüsler ve suklulentler çok güzeller. Sizin kaktüs ve suklulentleri görünce beni bu konuda bir merak sardı. Şimdilerde 7-8 çeşit benimde kaktüs ve suklulentim var ama daha da çoğaltmayı düşünüyorum. En son resimdeki suklulentten benimde var. Komşum hediye etmişti. Kendi bahçe sayfamdan adını bilen varsa yazsın demiştim. Aynısını sayın cemo ablanın bahçesinde gördüm ve adını öğrendim sedum joy çiçeğinin kokusu çok güzel. Sanırım kışın kaybolup baharda tekrar çıkıyorlar. Size çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle güzel günler diliyorum.

Vildan Sönmez
26-09-2011, 11:27
Sevgili Gülsu, güzel günler hepimizin olsun.
İşte gördüğün gibi bahçeli evde oturmayınca, teras balkon idare ediyoruz. Senin bahçendeki asterlere de ben bayıldım, hele taze fasulyeler mis gibi geldi gözüme.
Autum joy, yerde ekili sanırım. Çiçeklenmesi bitince sapını dipten kır, aynı yerden birkaç dal yapacak. (Ezilmesin diye de koruma altına alırsın etrafını)
Bendeki çok yaşlı ama hala yeni sürgünler veriyor.

Sn Vildan Sönmez kaktüsler ve suklulentler çok güzeller. Sizin kaktüs ve suklulentleri görünce beni bu konuda bir merak sardı. Şimdilerde 7-8 çeşit benimde kaktüs ve suklulentim var ama daha da çoğaltmayı düşünüyorum. En son resimdeki suklulentten benimde var. Komşum hediye etmişti. Kendi bahçe sayfamdan adını bilen varsa yazsın demiştim. Aynısını sayın cemo ablanın bahçesinde gördüm ve adını öğrendim sedum joy çiçeğinin kokusu çok güzel. Sanırım kışın kaybolup baharda tekrar çıkıyorlar. Size çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle güzel günler diliyorum.

jineop
26-09-2011, 12:36
Sevgili Vildan Abla,
kaktüsleriniz çoşmuş, ellerinize sağlık. 10 yıldır olan , şekil değiştirmeye başlayan kaktüsünüz ne renk açıyor ?

gülsu
26-09-2011, 13:32
sn Vildan Sönmez siz o küçük dediğin terasta bir dünya yaratmışsınız. Bahçeniz olsa neler yaparsınız acaba düşünemiyorum bile. Fasulyeleri yetiştirdik dondurucuya yerleştirdik. O güzel kokusunu kışında tatmak istedik. Buyrun beraber yiyelim. Dahasıda var dondurucuda süt mısırlarımızda çok var ha...:) Bahçedeki sebzeleri dondurucuya yerleştirmekten neredeyse taze sebze yiyemeyecek duruma geldim. Hoşçakalın

Vildan Sönmez
26-09-2011, 21:47
Bu kaktüsüm yıllardır gövdeyi büyüttü.Hatta kendi ağırlığını taşıyamayıp çatladı. Çatlayan yeri tersten destekledim, tekrar kaynadı. Bu yıl gelişme gösterdi, ilk defa taç gibi çepeçevrebir çok yumru verdi, şimdi de onlar büyüyor.
Hiç çİçek açmadı, ben de sabırla bekliyorum. Sevgili Vildan Abla,
kaktüsleriniz çoşmuş, ellerinize sağlık. 10 yıldır olan , şekil değiştirmeye başlayan kaktüsünüz ne renk açıyor ?

Vildan Sönmez
26-09-2011, 21:49
Ne iyi yapmışsınız, elinize sağlık, afiyet olsun...

Fasulyeleri yetiştirdik dondurucuya yerleştirdik. O güzel kokusunu kışında tatmak istedik. Buyrun beraber yiyelim. Dahasıda var dondurucuda süt mısırlarımızda çok var ha...:) Bahçedeki sebzeleri dondurucuya yerleştirmekten neredeyse taze sebze yiyemeyecek duruma geldim. Hoşçakalın

Vildan Sönmez
26-09-2011, 21:52
Bir kaç çeşit kalanşo dan biri, toprağın hemem üzerinden saçak kök yapmış.
Toprak ilavesinden önce çekilmiş fotoğrafları...

Vildan Sönmez
04-10-2011, 22:29
Ekim ayını çiçekle karşılıyoruz. Dün akşam açtı, sabah fotoğrafları, akşam eve geldiğimde buruşmuştu...

Satı Uğurtan
04-10-2011, 23:58
Ekim ayını çiçekle karşılıyoruz. Dün akşam açtı, sabah fotoğrafları, akşam eve geldiğimde buruşmuştu...

Sevgili Vildan hanım bu nasıl bir güzellik, çiçek yapısına bayıldım çok güzel sevgiler saygılar.

jineop
05-10-2011, 05:14
Bu güzellik insanı 10 yıl sabırla beklettirir. inşallah 10 yıllık özlem bu sene son bulur.

sevim.K
05-10-2011, 06:09
Bu yıl çiçek açmadı benimki merak içinde bıraktı ha açtı ha açacak derken.

Vildan hanımcım kaktüsleriniz çok güzel yine, bakımlı, çiçekli. Biz duraklama devrindeyiz bir süredir hala toparlıyamadık. Stapeliadslar yüzümüzü güldürdü bol bol:))

Vildan Sönmez
05-10-2011, 07:41
Satı Hanım'cım, bu güzelliğin bir kaç güncük dayandığını düşünün,harika olurdu.

Sevim Hanım mesajların seyrekliğine bakarsanız benimkiler de duraklamada aslında.Hatta kayıplarım da var maalesef. Steplialara gelince bu türden birkaç tane var ama beni sevmiyor bu çiçek, tomurcuk yapıyor açmadan dalında kuruyor.

Sevgili lir, ben de Stepliaları sabırla bekliyorum....

zenfree
05-10-2011, 09:34
Çok güzel açmış. Sonbaharda bu güzelliği görmek çok keyifli. Bendeki iki echinopsisde de tomurcuk var. Çok yavaş gelişiyor. Tomurcuklar dökülmeden açacak mı diye merak ediyorum.

Vildan Sönmez
05-10-2011, 20:50
Sevgili zenfree sıcaklık düştüğü için olabilir benimki de ağır gelişti ve ilk açanlar kadar iri değil. Ama olsu yine de güzel. Ayrıca bir yandan da iki minik yumru büyütüyor kolay değil.

Vildan Sönmez
05-10-2011, 20:55
Autumn Joylar hala çiçekli, akşam son ışıklarda.....

Satı Uğurtan
05-10-2011, 22:25
Autumn Joylar hala çiçekli, akşam son ışıklarda.....
Çiçekleri parlak ve yoğun, yapraklar oldukça bakımlı görünüyor sağlıkla tadını çıkarın çok güzeller sevgiler.

nuray topcu
05-10-2011, 22:51
Vildan sönmez,sayfanızı merakla ve zevkle gezdim.Kafamda bir sürü yavru topladım.Bravo.hepsi çok güzel.

Vildan Sönmez
13-10-2011, 20:03
Her yıl Kasım'da çiçek açar.

Vildan Sönmez
13-10-2011, 20:05
Bu yıl gelişmesini sürdürdü, şimdilik tomurcuk belirtisi yok, beklemedeyiz.:rolleyes:

jineop
13-10-2011, 20:37
Bu yıl gelişmesini sürdürdü, şimdilik tomurcuk belirtisi yok, beklemedeyiz.:rolleyes:

Sabır sabır :p

PlentyPlant
14-10-2011, 21:17
Büyüdükçe formu bozulan veya tuhaf kavislerle form geliştiren bir tür. Tabii güneş miktarı ve yönüne bağlı olarak. Belirli aralıklara budama veya başka bir yöntemle tazeleme yapıyor musunuz Sayın Vildan Sönmez? (Benimki ile başa çıkamayıp, yavru yapraklarından taze bir bitki üretmekte karar kıldım.)

Vildan Sönmez
14-10-2011, 21:47
Bu kalanşonun birkaç çeşidine sahibim. Birtanesi dediğiniz gibi birkaç kıvrım yaptı, ona dokunmuyorum çok ilginç bir şekil aldı.

Büyüdükçe formu bozulan veya tuhaf kavislerle form geliştiren bir tür. Tabii güneş miktarı ve yönüne bağlı olarak. Belirli aralıklara budama veya başka bir yöntemle tazeleme yapıyor musunuz Sayın Vildan Sönmez? (Benimki ile başa çıkamayıp, yavru yapraklarından taze bir bitki üretmekte karar kıldım.)

Vildan Sönmez
14-10-2011, 21:50
1077 nolu mesajdaki, bu saksıdakinin yaprak kıvrımlarında düzensiz ve seyrek yavru veriyor. Fotoğraftaki dalların tepesinden çiçek açıyor. Çiçekleri açıp geçtikten sonra tepesini kesince yaprak dipleri sürgün veriyor. Ben dipten budayıp yeni sürgünlerin büyümesini sağlıyorum.

PlentyPlant
15-10-2011, 17:54
Hepsini seviyorum ama pek şekilsiz büyüyorlar. Bir çare bulacağım ben bunlara. :)

sevim.K
15-10-2011, 19:30
Bende kalanşoları seviyorum ama beni çok zorlayan bitkiler kalanşolar.

Unlu biti çok seviyorlar veya unlu bitler kalanşoları seviyor. Ne zaman kalanşo büyüttüysem unlu bit mücadelesinden yoruldum. Yaz boyu yine uğraştırdılar. Ne yapsam yayılmalarını engelliyemiyorum:mad::(:(

Vildan Sönmez
16-10-2011, 00:07
Bakın bundaki şekil bozukluğu da yapraklarda. Ortada bir grup yaprak daha güçlü ancak aşağı doğru sarkık ve iç içe sıkışık bir durumda.Hepsini seviyorum ama pek şekilsiz büyüyorlar. Bir çare bulacağım ben bunlara. :)

Vildan Sönmez
16-10-2011, 00:13
Sevim Hanım bu yıl unlu bit olmadı ama yine de kaybettiğim kaktüs ve sukulentler var.
Bende kalanşoları seviyorum ama beni çok zorlayan bitkiler kalanşolar.

Unlu biti çok seviyorlar veya unlu bitler kalanşoları seviyor. Ne zaman kalanşo büyüttüysem unlu bit mücadelesinden yoruldum. Yaz boyu yine uğraştırdılar. Ne yapsam yayılmalarını engelliyemiyorum:mad::(:(

sevim.K
16-10-2011, 00:33
Geçen kış benimde böyle olmuştu aynı üstteki gibi. Orta kısmından kök çürümesi olmuş gibi gitmişti. Bu yıl bir astrophiytumumu kaybettim. Sanki içi boşalmıştı. Her ikisininde sebebini anlayamadım.

Vildan Sönmez
16-10-2011, 19:34
Sevgili Hhatice'nin verdiği minicik sukulent büyüdü, saksı değiştirmek istiyor.

asumandilek
17-10-2011, 01:51
Hay Allah bunun adını arıyorum ne zamandır Vildan abla. Sanırım sen de bilmiyorsun. Ne edeceğiz :) Bu arada maşallah elinde ne varsa gelen serpilip güzelleşiyor. Ben de gelecem o terasa. Ektireceğim kendimi bir saksının dibine. :)

jineop
17-10-2011, 15:13
Hay Allah bunun adını arıyorum ne zamandır Vildan abla. Sanırım sen de bilmiyorsun. Ne edeceğiz :) Bu arada maşallah elinde ne varsa gelen serpilip güzelleşiyor. Ben de gelecem o terasa. Ektireceğim kendimi bir saksının dibine. :)

Senecio barbertonicus diye biliyorum ben, netten kontrol edin ama yine de:p

Vildan Sönmez
17-10-2011, 16:44
Hemen kontrol ettim. Doğru görünüyor. Sadece benimki tek filiz henüz. Çiçek açmış haline de bayıldım, inşallah o günleri de görürüz...

Senecio barbertonicus diye biliyorum ben, netten kontrol edin ama yine de:p

asumandilek
17-10-2011, 16:59
Senecio barbertonicus " himalaya " Teşekkürler Lir... :) Vildan abla sana da, senin bu arkadaşa sahip olmanı sağlayan Hatice anneme de aynı zamanda. :)

jineop
17-10-2011, 17:00
Hemen kontrol ettim. Doğru görünüyor. Sadece benimki tek filiz henüz. Çiçek açmış haline de bayıldım, inşallah o günleri de görürüz...

Çiçeklerini görünce daha emin olunabilir. Çiçeklerini geç kış - erken ilkbaharda açıyormuş. -3,8 derecelere dayanıklı;)

MİRBE
17-10-2011, 21:07
1085.mesajdaki 2.resimde Euphorbia Enopla bende de var sizdeki kurumuş bendeki kuruyanlardan kalanlarda saksı toprak değişimi yaptım ama hala süngerimsi halde bekliyor oysa çok güzel gelişiyordu.

Vildan Sönmez
17-10-2011, 22:27
Taner Bey'den almıştım. Susuzluktan kuruduğunu düşünmüyorum, fazla sulamadan çürümeye de benzemiyor. Aklıma gelen sebep ısı değişikliği olabilir. Grldikten sonra uzun süre klimalı ortamda (soğukta) kaldı. Sonra eve getirdim güneşte sıcakta kaldı. Bilmiyorum sebep hangisi ama giden gitti:(:(
1085.mesajdaki 2.resimde Euphorbia Enopla bende de var sizdeki kurumuş bendeki kuruyanlardan kalanlarda saksı toprak değişimi yaptım ama hala süngerimsi halde bekliyor oysa çok güzel gelişiyordu.

maysan80
18-10-2011, 21:33
kaktüsüm var bir tane ama ve türünü biliyorum ne de başka bişeyini? geçen kış elime geçmişti daha yeni bir sene oluyor ufacık kaktüsüm yaklaşık 2 cm kadar uzadı. benim merak ettiğim kaktüslerin çiçek açıp açmadığı. sizin veya bu konuyu okuyanların bilgisi varsa cevap verebilirler mi? kısacası kaktüsüm çiçek açacak mı diye beklemeye devam edeyim mi lütfen bilgi.

Vildan Sönmez
18-10-2011, 22:26
Kaktüs ve sukulentlerimzi tanıttığımız başlıklara göz atarsanız nasıl güzel çiçekler açtığını göreceksiniz. Bazen yılda bir kez, sadece bir gün dayanan çiçekleri görebilmek için sabırla ve heyecanla bekliyoruz.
Büyük ihtimalle sizin kaktüsünüz de açacaktır.

Vildan Sönmez
22-10-2011, 22:43
Bu yaşlı kaktüsüm bir ara şekil yapıp spiral dönmüş, sonra tekrar düzelmiş..

Vildan Sönmez
22-10-2011, 22:45
Çiçekleri çok benziyor ama yeşil yaprakları farklı. Biri ince uzun biri etli yapraklı.

Vildan Sönmez
29-10-2011, 17:03
Bauhausa gidip kaktüs almadan dönülmez. Kırık saksısında alt tarafı hafif kahverengi olmuş bu kaktüs dikkatimi çekti. Toprağın üstünde birkaç kök benzeri uzantı vardı. Onları da toprağın altında kalacak şekilde saksısını değiştirdim. Top kaktüs değil, kaynana dili benzeri yassı ama oldukça tombul.
Dikenleri de renkli. Kaktüs satıcıları numaralandırırken birde isim yazsalar keşke..

Vildan Sönmez
29-10-2011, 17:07
Bu kaktüs de saksısından çıkmış vaziyetteydı. Dikenleri siyah ve kendisi de koyu renk.

Vildan Sönmez
29-10-2011, 17:10
Berduray arkadaşımızdan Haziran 2010 da gelen senecio dalları tuttu ve en güzel haline geldi..

Güngör Salman
29-10-2011, 20:51
Bauhausa gidip kaktüs almadan dönülmez. Kırık saksısında alt tarafı hafif kahverengi olmuş bu kaktüs dikkatimi çekti. Toprağın üstünde birkaç kök benzeri uzantı vardı. Onları da toprağın altında kalacak şekilde saksısını değiştirdim. Top kaktüs değil, kaynana dili benzeri yassı ama oldukça tombul.
Dikenleri de renkli. Kaktüs satıcıları numaralandırırken birde isim yazsalar keşke..

Tunilla chilensis.

Vildan Sönmez
29-10-2011, 22:15
Teşekkürler sevgili Güngör. Hemen internette baktım, Tunilla ailesinden çok güzel çiçek fotoğrafları var.

Vildan Sönmez
02-11-2011, 21:55
Crassula perforata 'Giant Form'

Önce güzelce büyüdü, derken buruşup kurumaya başladı. Ben de yeşil yerlerinden kırıp tekrar ektim. canlanıyor gibi.

Vildan Sönmez
02-11-2011, 22:01
Berduray arkadaşımızdan gelen (Haziran 2010) minicik parça crassula ise üç dal verdi. Yuvada üç yavru kuşa benziyor bence...

Vildan Sönmez
03-11-2011, 20:18
Nasıl olsa kolay büyümüyorlar, yerden kazanmak için biraraya ektiğim top kaktüslerden....

Vildan Sönmez
03-11-2011, 20:28
Bu aile fotoğrafının ortasındaki Haworthia (yanılmıyorsam) bu yıl güzel bir çiçek açtıktan sonra ilk yavrusu da geldi....

Vildan Sönmez
03-11-2011, 20:49
Bir yavru da Taner Bey'den son aldıklarımdan Tacitus bellus'ta.
Buruşuyor diye endişelenirken dipten bir yavru yaptı.

cemo
03-11-2011, 22:10
Berduray arkadaşımızdan gelen (Haziran 2010) minicik parça crassula ise üç dal verdi. Yuvada üç yavru kuşa benziyor bence...
Karınları acıkmışta, annelerini bekliyor sanki bu yavru kuşlar:p Çok güzelllll

Top kaktüsleri beraber dikmek yer acısından oldukca kazanç sağlıyor. Ben kaktüsleri bebek küvetine ve balık kasalarına diktim.;)

zenfree
04-11-2011, 00:27
Toplu halde fotografa bayıldım.:)

Tacitus bellus'ta ki gelişmeyi okuyunca soluğu bendekinin başında aldım. Sanırım yakın zamanlarda almıştık. Bir heyecanla yapraklarını kaldırdım. İki yavru da bendekinde var. Dediğiniz gibi buruşuk ve durgun görüntüsü vardı. Çok büyük sürpriz oldu. Teşekkürler Vildan Hanım, sayenizde farkettim.

Vildan Sönmez
05-11-2011, 23:36
Bu kalanşomun adı Burhan Amca. Allah uzun ömürler versin.

Sayısız ve oldukça uzun kök benzeri uzantılar verdi, oysa ben çiçek bekliyorum

Vildan Sönmez
05-11-2011, 23:39
Bayramınız kutlu olsun,
Her günümüz bayram tadında olsun...

Vildan Sönmez
09-11-2011, 20:20
Bu şekilsiz kaktüsüm de kök benzeri uzantılar çikardı...

Vildan Sönmez
09-11-2011, 20:26
Haziran 2010 da Berduray arkadaşımızın gönderdiği kaktüsler arasında tombul tek yaprağı ektim. Nisan 2011 de dipten yavru yapmaya başladı. Şimdi o yaprak döküldü, kendidi büyümeye çalışıyor...

zenfree
09-11-2011, 23:00
Çok bekletmiş, ama değmiş bence. Yaprak uçlarındaki kurumalara rağmen çok güzel görünüyor.

Vildan Sönmez
22-11-2011, 20:38
Hafta sonu Mısır Çarşısı'na şöyle bir baktım. Tabi bende olmayan sukulentlere dayanamadım. Birincisi internette bulduğum adı ile: kalanchoe kewenis
Her yaprağı 3 parçalı.

Vildan Sönmez
22-11-2011, 20:47
Adını sedum olarak aradım bulamadım. Nasıl neresinden sulanır bilemedim.

Bilen var mı?
(Varmış, sevgili Zenfree, teşekkürler)

Sinocrassula yunnanensis

cemo
22-11-2011, 20:56
Hafta sonu Mısır Çarşısı'na şöyle bir baktım. Tabi bende olmayan sukulentlere dayanamadım..

Bana bu çarşının yolları göründü Vildan:)) Bu ne yaa:eek:

Vildan Sönmez
22-11-2011, 21:13
crassula ovata hobbit olabilir mi ?
(Çakma Bonsai;););) )

Vildan Sönmez
22-11-2011, 21:17
Çiçekçilerin eski bolluğu olmasa da bir şeyler var yinede.
Senin sukulentleri gördükçe de biz Ereğli yolları diyoruz, ne olacak hallerimiz ?Bana bu çarşının yolları göründü Vildan:)) Bu ne yaa:eek:

günebakan
22-11-2011, 21:22
Yeni sukulentlerin çok güzelmiş Vildan hanım'cığım güle güle büyüt:)

cemo
22-11-2011, 21:25
Çiçekçilerin eski bolluğu olmasa da bir şeyler var yinede.
Senin sukulentleri gördükçe de biz Ereğli yolları diyoruz, ne olacak hallerimiz ?

Ben İst. ve Ank dan almak zorunda kalıyorum hep. Sen şanslısın, yer mi değiştirsek acaba:))

zenfree
22-11-2011, 22:10
Adını sedum olarak aradım bulamadım. Nasıl neresinden sulanır bilemedim.

Bilen var mı?

Sinocrassula yunnanensis olduğunu düşünüyorum. En beğendiğim türlerden biri. Vildan Hanım başka var mıydı? Hemen gidip alayım.:)

cemo
22-11-2011, 22:14
Sinocrassula yunnanensis olduğunu düşünüyorum. En beğendiğim türlerden biri. Vildan Hanım başka var mıydı? Hemen gidip alayım.:)

Bir tane daha varsa bana ayırtın:))

zenfree
22-11-2011, 22:18
Aşağıda Sayın PlantyPlant'ın bitkisi. Çiçekli hali de var. Çok çok güzel.

http://www.agaclar.net/forum/634753-post301.htm

http://www.agaclar.net/forum/711080-post525.htm

Bulabilirsem memnuniyetle Sevgili Cemo.:)

Vildan Sönmez
22-11-2011, 23:12
Öncelikle sevgili zenfree harikasın, teşekkürler. Çiçekleri de muhteşemmiş..
3 ya da 4 tane daha vardı, hatta satıcı bilmem yanlış bilmem doğru Ediz Hun getirtiyor bunları dedi. Çiçekçilerin Mısırçarşısı'na bitişik sırası değil de, kafelere bakan tarafındaki bir dükkandan aldım.

Veee zenfree, Cemo gülmeyin, eve gelince ilk işim göbeğine saplanmış neredeyse kalem kalınlığındaki tabelayı çıkarmak oldu, bir kenara koydum, yazılar firma etiketidir diye de bakmadım, oradan çürümesinden korkuyorum.

Buyrun fotoğrafı...

(Ankstel arkadaşımız daha sonra yakın tanıdığı Ediz Bey'in bu işin ticareti ile hiç bir ilgisi olmadığını açıkladı.)

cemo
22-11-2011, 23:17
Pesss diyorum Vildan. Sen tabelayı cıkart at..sonra düşün bu kimdi diye:)
Gülmek ne yarıldım valla.:D
Telefon falan aç kalanı satmasınlar, zenfree ve cemo alacak de. De işte bişeyler:)

Vildan Sönmez
22-11-2011, 23:22
Napam Cemo, çok kızdım canına okumuşlar diye:mad::mad::mad:
Eğer Pazartesi'ye kadar kalırsa Eşim, kardeşiniz gider alır canlarım.
(yarın akşam Behlül kaçar Datça'ya )

cemo
22-11-2011, 23:27
Bu behlül mısırçarşısına gitmeden kaçarsa yandııı:eek::D:eek:

Vildan Sönmez
22-11-2011, 23:35
Bu arada güzelim Echeveriaları doğrudan renk renk yağlıboya ile boyamışlar. Az pazarlık yaparken, bak dedim bunları bedava versen almam !!!!!!!!!!!

cemo
22-11-2011, 23:38
Yuhhh yani.. ya boyuyorlar, ya da renkli yapay çiçek takıyorlar. Ticaret için herşeyi yaparlar valla:(

sakdag
23-11-2011, 09:11
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün Vildan Hanım.. Kalanşonuzun yaprak şekli çok değişikmiş gerçekten...

ankstel
23-11-2011, 18:30
Öncelikle sevgili zenfree harikasın, teşekkürler. Çiçekleri de muhteşemmiş..
3 ya da 4 tane daha vardı, hatta satıcı bilmem yanlış bilmem doğru Ediz Hun getirtiyor bunları dedi. Çiçekçilerin Mısırçarşısı'na bitişik sırası değil de, kafelere bakan tarafındaki bir dükkandan aldım.

Buyrun fotoğrafı...

Sayın Vildan Hanım yakından tanıdığım Ediz Bey hiç bir şekilde mısır çarşısından ne kaktüs almış nede bu tür satışı kaktüs vermez ticari amaç için geçin muhatap bile olmayacak kadar beyefendi mükemmel bir insandır

Kaktüslerinde dernek toplantısında değerini bilecek dernek üyelerine hediye eder ancak

Oradaki esnaf çok ayıp ediyor bu şekilde satış yapmakla firma ismi biliyormusunuz acaba

Bilgilendirme amacı ile yazdım

Aldıklarınız çok güzel güle güle büyütün

Vildan Sönmez
29-11-2011, 00:02
Sayın Ankstel, Ediz Hun'un sanatçı kimliği yanında, sahip olduğu diğer değerleri de biliyorum. Sanırım satıcı O'nun adını kaktüssever olarak duymuş, referans gibi kullanıyor. Firma ismi bilmiyorum, küçük bir dükkandı.

Sayın Vildan Hanım yakından tanıdığım Ediz Bey hiç bir şekilde mısır çarşısından ne kaktüs almış nede bu tür satışı kaktüs vermez ticari amaç için geçin muhatap bile olmayacak kadar beyefendi mükemmel bir insandır

Kaktüslerinde dernek toplantısında değerini bilecek dernek üyelerine hediye eder ancak

Oradaki esnaf çok ayıp ediyor bu şekilde satış yapmakla firma ismi biliyormusunuz acaba

Bilgilendirme amacı ile yazdım

Aldıklarınız çok güzel güle güle büyütün

Vildan Sönmez
01-12-2011, 21:23
Kalanşolardan biri.
Bu yıl geç tomurcuklandı, açması için de biraz bekliyeceğiz...

Vildan Sönmez
01-12-2011, 21:30
Cemo'da coşan sarı çiçekli sedum bende henüz yavru...
Upuzun bir dal uzuyordu kırıp saksısının dibine ektim, yaprak diplerinden filizlendi....

PlentyPlant
02-12-2011, 21:31
Yunnanensis'inizi şimdi gördüm Sayın Vildan Sönmez. Çok sağlıklı görünüyor. Sulama konusu sizin de söylediğiniz gibi sıkıntı yaratabilir. Çünkü, sık yaprakları nedeniyle arada kalan su, özellikle yazın sorun olacaktır. Tabii, unlu bit de. Sulama için 50 cc'lik enjektör kullanmanızı öneririm. Böylece sulama miktarını da kontrol altında tutabilirsiniz. Sağlıkla büyütün.

cemo
03-12-2011, 07:11
Cemo'da coşan sarı çiçekli sedum bende henüz yavru...
Upuzun bir dal uzuyordu kırıp saksısının dibine ektim, yaprak diplerinden filizlendi....

Benimkisi bahçede dikili olduğundan mı acaba çok hızlı gelişti. Sarmaşık gibi uzadı. Sabah 10 dan gün batımına kadar, güneş alan yerde duruyor. Her filiz metrelerce uzuyor, uzayan daldan yeni filizler veriyor.
Şimdi dal uçları sarı çiçeklerle bezeli. Bu kadar hızlı büyüyen sedum görmedim ben.

Daha büyük saksıya alsan mı acaba diyorum.

Vildan Sönmez
04-12-2011, 18:54
Bu bahara saksı değiştirmek şart oldu Sevgili Cemo.
Benimkisi bahçede dikili olduğundan mı acaba çok hızlı gelişti. Sarmaşık gibi uzadı. Sabah 10 dan gün batımına kadar, güneş alan yerde duruyor. Her filiz metrelerce uzuyor, uzayan daldan yeni filizler veriyor.
Şimdi dal uçları sarı çiçeklerle bezeli. Bu kadar hızlı büyüyen sedum görmedim ben.

Daha büyük saksıya alsan mı acaba diyorum.

Vildan Sönmez
04-12-2011, 18:57
Bunlar da benim kıaran sedumlarım, hatta tomurcuklanma da başlamış gibi..

Vildan Sönmez
04-12-2011, 19:12
Mayıs'ta çiçek açan Hawortia yeniden tomurcuk yapmış.

Vildan Sönmez
04-12-2011, 19:18
Datça'dan, Derya Hanım'ın serasından aldığım echeveria, biraz farklı, yapraklarının kenarları hafif dikenli gibi...

zenfree
04-12-2011, 19:28
Vildan Hanım çok güzelmiş. Ancak yaprak uçları bana aeonium türlerini çağrıştırdı. Aeonium haworthii veya a.decorium olmasın?

sevim4
04-12-2011, 19:31
Vildan hanım ellerine sağlık muhteşem.

Vildan Sönmez
04-12-2011, 19:35
Vallahi bu iki türü hep karıştırıyorum. Sen nasıl ayırıyorsun?
Ayrıca söyliyeyim, Datça'dan Aeonium arboreum "SCHWARZKOPF" 3 dal aldım ve ektim ;);)

Vildan Hanım çok güzelmiş. Ancak yaprak uçları bana aeonium türlerini çağrıştırdı. Aeonium haworthii veya a.decorium olmasın?

zenfree
04-12-2011, 19:45
Ayırma şeklim, içime doğuyor desem.:)) Şaka tabi, yaprak uçları tırtıklı ve yaprak dizilimleri daha farklı ve bir dal üzerinde uzuyorlar. Ayrıca bu türün bir benzeri de bende mevcut. Şıvartzkof'a memnun oldum güle güle büyütün. Bu arada palmeriye her sonbahar aşık oluyorum.:)) Sizdeki de süper.

Vildan Sönmez
10-12-2011, 16:26
Autum Joy, önümüzdeki yıl için hazırlanmaya başladı...

Vildan Sönmez
10-12-2011, 16:41
Rhipsalis horrida

627 nolu mesajda Derya Hanım'dan aldığım hali bulunan rhipsalisi Bu hafta içinde kapalı balkona almıştım. Daha ılık oluşu iyi geldi herhalde. Uçlarında yeni oluşumları ilk kez görüyorum. Yeni dallar mı geliyor, yoksa çiçek mi Açacak ?

cemo
10-12-2011, 17:11
Autum joy un dalında oluşan tomurcukları aldım diktim Vildan. Sendekiler yerde de bıcır bıcırlar. Harika bişey, birsürü autum olacak desene bu sene.;)
Sabah gidip diplerine bakayım, belki bıcırdamıştır benimki de:))

Vildan Sönmez
10-12-2011, 17:34
Hoşgeldin Cemo.( Askerimiz iyiydi maşallah. Bu tertipte bizden bir kuzucuk, önce Kastamonu, oradan Bingöl'e gidiyor. Hepsine hayırlı teskereler kardeşim.)

O bıcırıklar topraktan çıkmıyor. Yaşlandıkça, toprağın üzeri adeta tahta gibi bir katman oluşturdu.

günebakan
10-12-2011, 17:41
Rhipsalis horrida harika görünüyor Vildan hanım'cığım çiçekte açacak olması harika. Güle güle büyüt arkadaşım:)

cemo
10-12-2011, 18:04
Hoşgeldin Cemo.( Askerimiz iyiydi maşallah. Bu tertipte bizden bir kuzucuk, önce Kastamonu, oradan Bingöl'e gidiyor. Hepsine hayırlı teskereler kardeşim.)

Hayırlı teskereler dilerim şimdiden kuzumuza. Neresi olduğu değil önemli olan. Oradaki komutanlar önemli bence. İnan, Tuna benden rahatmış:)) Keşke daha önce gidip görseydim içim daha rahat olurdu.

İçinizi rahat tutun, sağlıkla gidip gelsin kuzunuz canım.

sakdag
10-12-2011, 19:31
Rhipsalisin çiçeklerini merakla bekliyoruz Vildan Hanım, çok ilginç bir bitkiymiş..

Vildan Sönmez
21-12-2011, 22:31
Sevgili sakdağ, çiçeğim gelişiyor diye avunacağım artık. Ogüzel pembe oluşumlar çiçek değilmiş, her biri ikişer, üçer yeni dallar veriyor. Rhipsalisin çiçeklerini merakla bekliyoruz Vildan Hanım, çok ilginç bir bitkiymiş..

Vildan Sönmez
21-12-2011, 22:42
Geçen yıl kocaman bir çiçek açan Tavaresia Barklyi (Grandiflora)'nın kolları aşağıya doğru sarktı önce. Derken kararıp çürüdü. Belki bir parçası olsun kurtulur diye parlaladım, temizleyip kurumaya bıraktım ama sadece iki parçası ekilebilecek haldeydi. Onları ektim, dilerim kurtulur.

geçtiğimiz günlerde

Vildan Sönmez
21-12-2011, 22:49
Üç dört yıldır 10-12 santimi geçmeyen, yaprak bile vermeyen Euphorbia milli'nin yanına Datça'dan kardeş getirdim. Belki göre göre büyür.

Vildan Sönmez
21-12-2011, 22:51
Günler kısa, akşamları karanlıkta evde oluyorum. Aşkın gözyaşı çiçekleri soluk ve pastel rengini gösterdi. Sabah evden çıkmadan aceleyle çekildi...

cemo
21-12-2011, 23:04
Geçen yıl kocaman bir çiçek açan Tavaresia Barklyi (Grandiflora)'nın kolları aşağıya doğru sarktı önce. Derken kararıp çürüdü. Belki bir parçası olsun kurtulur diye parlaladım, temizleyip kurumaya bıraktım ama sadece iki parçası ekilebilecek haldeydi. Onları ektim, dilerim kurtulur.

Ben de dün bir kaktüsümü çürümüş görünce, yandaki 2 yavrusunu aldım kurumaya bıraktım. Biri daha sallantıda, yarın sökeceğim bakalım kurtulacak mı.

Ölmelerini görmek üzücü:(

Milli utanırda, büyüyüp çiçeklenir bakarsın.

Aşkın gözyaşıda bol ciceklenmiş, sefanız olsun.

Satı Uğurtan
21-12-2011, 23:05
Sevgili Vildan hanım, aşkın gözyaşları nasıl bir güzellik çiçekli halini ilk defa görüyorum çok güzel, umarım benimkilerde açar.

Vildan Sönmez
21-12-2011, 23:41
Sevgili Satı, Bu çiçeğim 2007 de minicik bir daldan büyüdü. Olgunlaştıktan sonra her yıl bu zamanlarda açıyor. Bunun daha kırmızı açanından da edindim ama henüz çok küçük...

Darısı Anne çiçeğimize, dilerim bu sefer yetiştirmeyi beceririm. Sana tekrar tekrar teşekkür ederim cancağızım...

Sevgili Vildan hanım, aşkın gözyaşları nasıl bir güzellik çiçekli halini ilk defa görüyorum çok güzel, umarım benimkilerde açar.

Satı Uğurtan
22-12-2011, 00:07
Sevgili Vildan hanım, çok teşekkürler senin canın sağolsun tekrar gönderirim olmazsa, ben bu yaz aşkın göz yaşlarını bodrumdan getirdim kocaman oldu fakat çiçeğini görmedim daha, sevgiler selamlar.

günebakan
22-12-2011, 07:52
Vildan hanım'cığım çürüyen kaktüse üzüldüm ama eminim ektiğin dallar kurtulacaktır. aşkın gözyaşlarının çiçekleri solukta olsa görüntüsü çok güzel hepsinin birlikte açmasına bayıldım.Selamlar:)

selis
22-12-2011, 10:36
Vildan Hanım, ben de çiçek bekliyorum, ama görünürde bir şey yok.. Aşkın gözyaşları kaç yıl sonra çiçek açtı? Bir de o saksıda bayağı bir kök var sanırım ;)

Vildan Sönmez
22-12-2011, 12:25
Arkadaşlar,
Çiçeğimin Aralık2009 ve 2010 daki halleri, o uzun çiçekli dalı kırdım. Bu yıl açan fotoğraftaki kısa dallar. Çiçekleri geçince gördüğünüz gibi kuru bir hal alıyor, onu kırıp alttan yeni gelenleri güçlendiriyorum. Çok kök var gibi görünmesi o yüzden.
Bu süre içinde küçük gelen saksısını da değiştirdim. Düzensiz olarak zaman zaman kaktüs besini de veriyorum.

Güzin Çakar
22-12-2011, 13:37
Vildan Hanım , farklı bir sukulent görüp aramak zorunda kalacağım diye sayfalarınıza korkarak (!) bakıyorum :) Şaka bir yana , çok güzeller ellerinize sağlık. Onları sağlıklı ,çiçek açmış gördüğümde ben de mutlu oluyorum.Kaybettiklerinize de sanki benimkilerden biriymiş gibi üzülüyorum. Zaten çok farklı düşünüyor olsaydık burada olmazdık değil mi? Sevgilerimle...

Vildan Sönmez
22-12-2011, 16:05
Dediğiniz gibi arkadaşımızda açan çiçeğe de seviniyoruz. Ben kendi adıma böyle olunca demek ki benimki de çiçek verebilir diye ümitleniyorum. Tabii bazı türler daha zorlu ama olsun.

Vildan Hanım , farklı bir sukulent görüp aramak zorunda kalacağım diye sayfalarınıza korkarak (!) bakıyorum :) Şaka bir yana , çok güzeller ellerinize sağlık. Onları sağlıklı ,çiçek açmış gördüğümde ben de mutlu oluyorum.Kaybettiklerinize de sanki benimkilerden biriymiş gibi üzülüyorum. Zaten çok farklı düşünüyor olsaydık burada olmazdık değil mi? Sevgilerimle...

Güzin Çakar
22-12-2011, 17:53
Vildan Hanım ben daha açtırma aşamasına geçemedim. Henüz yaşatma aşamasındayım :)

PlentyPlant
23-12-2011, 21:24
"Gözyaşları" tam bir orman gibi görünüyorlar, ne hoş bir görüntü Sayın Vildan Sönmez. Bu arada, Tavaresia'nız için çok üzüldüm. Ama gördüğüm kadarıyla, yeniden üretilebilecek parçalar var. Belki bir antimantar tozu ile köklenme sırasındaki risklerden birini bertaraf edebilirsiniz. Kaybetmemelisiniz onu.

Vildan Sönmez
27-12-2011, 23:21
Bu hafta Kıbrıs'ta gördüğüm bu çok hoş sukulentin adını bulabilecekmiyiz bakalım. İlk bakışta tepedeki renkli yaprak çiçek gibi dursa da, çiçekleri sap boyunca minik minik açıyor. Kalanşo ya da crassulalardan bir tür olabilir.

Crassula erosula 'Campfire'

(bettyycim, zenfree)

Vildan Sönmez
27-12-2011, 23:27
Bir bahçeye sayısız saksıya, yerlere ekmişlerdi, bir iki dal istedim, küçük bir saksıyı verdi Kıbrıs'lı kardeş...Minyatür telgraf çiçeğine benzese de harika yer örtücü bir sukulent olmalı, yaprakları etli ve dolgun.

Vildan Sönmez
27-12-2011, 23:36
Bunun adını bilen mutlaka çıkacaktır, Kalanchoe olabilir mi ?

Kalanchoe marmorata
(bettyycim, mrmusti)

Vildan Sönmez
27-12-2011, 23:41
Fotoğraftaki küçük sürgünde belli olmuyor, yaprakları bildiğimiz aloeden daha geniş,daha kısa ve çok dolgun. Uçları toprağa doğru eğiliyor.

bettyycim
28-12-2011, 08:45

Sevgili Vildan abla, sanırım bitkin Kalanchoe marmorata :o

sevim.K
28-12-2011, 08:57
Güzel ve bereketli bir tatil yaptık anlaşılan Vildan hanımcım. Güle güle büyütün kaktüs ve sukulentlerinizi.

İyi yıllar diliyorum size, sevgiler:)

zenfree
28-12-2011, 10:13
Vildan Hanım hepsi çok güzeller. Güle güle büyütün.:) Bu (http://www.agaclar.net/forum/892463-post1169.htm) mesajdaki ilk fotograftaki bitkinin Crassula erosula 'Campfire' olduğunu düşünüyorum.

bettyycim
28-12-2011, 11:12
Yanılmıyorsunuz sevgili zenfree http://www.agaclar.net/forum/892463-post1169.htm Crassula Campfire, sevgili Taner bey, serasını ziyaretimde hediye etmişti bana da çok hoş bir kızıllığı var :D

mrmusti
28-12-2011, 12:01
Kalanchoe marmorata ablam.

günebakan
28-12-2011, 12:17
Vildan hanım'cığım yeni sukulentler çok güzel görünüyor güle güle büyüt. Kıbrıs tan dönüş muhteşem olmuş:)

Vildan Sönmez
28-12-2011, 19:23
Sevgili arkadaşlarım,
Artık gittiğim her yerde gezmenin yanı sıra çevreyi kaktüs ya da sukulent görür müyüm diye gözler oldum. Sanırım terasta tekyıllık bitkilerin yerini sukulentler alacak zamanla...

sakdag
28-12-2011, 19:33
Aynı hastalıktan bende de oluştu Vildan hanım, ama insanların kaktüs ve sukulente ilgisi çok az, pek verimli çalışamıyorum buralarda. :)
Yanlız bir bahçe gördüm, sahibi kaktüsçü galiba en az 50-60 çeşit kaktüsü var, kış gelince içeri almış sanırım, yazın dışarda sergiliyor, baharda bir ziyaret yapacağım :) Kimbilir belki o da ağaçlar.net'li çıkacak.... :)

musbet
28-12-2011, 20:22
Sevgili Vildan hanım ellerinize sağlık, çok güzel türleriniz var ve çok bakımlı gözüküyorlar.
Sizdeki hastalık bendede var otobüsle bir yere giderken gözlerim milletin balkonlarında kalıyor, beni görenler bu kadın anormal herhalde diyordurlar:)))

Vildan Sönmez
28-12-2011, 21:36
Sakdağ, nerede bu bahçe ? Enez deme sakın :p:p:p
Aynı hastalıktan bende de oluştu Vildan hanım, ama insanların kaktüs ve sukulente ilgisi çok az, pek verimli çalışamıyorum buralarda. :)
Yanlız bir bahçe gördüm, sahibi kaktüsçü galiba en az 50-60 çeşit kaktüsü var, kış gelince içeri almış sanırım, yazın dışarda sergiliyor, baharda bir ziyaret yapacağım :) Kimbilir belki o da ağaçlar.net'li çıkacak.... :)

Vildan Sönmez
28-12-2011, 21:39
Sevgili musbet, bir noktadan sonra ne derlerse desinler deyip geçiyoruz. Hele kaktüs meraknıı garipsiyor insanlar.

Sevgili Vildan hanım ellerinize sağlık, çok güzel türleriniz var ve çok bakımlı gözüküyorlar.
Sizdeki hastalık bendede var otobüsle bir yere giderken gözlerim milletin balkonlarında kalıyor, beni görenler bu kadın anormal herhalde diyordurlar:)))

sakdag
29-12-2011, 07:28
Sakdağ, nerede bu bahçe ? Enez deme sakın :p:p:p

Yok Vildan Hanım, keşke Enez olsa, merak etmeyin geçen gittiğimde Enez merkezi kaktüs taramasından geçirdim, sahili de size bırakıyorum :) Kaynana topuzu , kaynana dili, C.silvestrii, Echeveria ve Euphorbia millii'den başka bir şey yok. Bahsettiğim bahçe Balıkesir'de.

Vildan Sönmez
02-01-2012, 20:48
Rhipsalis horrida

Yeni dallar diye düşündüğüm gelişim artık iyice belirdi, çok hoş bir pembe, tomurcuklar geliyor....

Sevgili sakdağ, çiçeğim gelişiyor diye avunacağım artık. Ogüzel pembe oluşumlar çiçek değilmiş, her biri ikişer, üçer yeni dallar veriyor.

Vildan Sönmez
02-01-2012, 20:57
Aşkın gözyaşı'nın açması gecikince sanırım soğuktan etkilendi çok sayıda çiçek açtı, ancak geçen yıllara göre biraz daha cılız..

Vildan Sönmez
02-01-2012, 21:03
Sevgili zenfree, toplantıda verdiğin nohut ve fındık, sanırım tuttular;);)

günebakan
02-01-2012, 22:06
Rhipsalis harika çiçeklerini iyice açınca daha bir güzel görünecek arkadaşım:)

zenfree
02-01-2012, 22:22
Vildan Hanım, çok miniklerdi, sizi kutluyorum.:)

sariefe
03-01-2012, 16:14
Vildan Hanım özellikle Rhipsalis horrida çok güzel tomurcuklanmış. Çiçeklerini açsada görsek ;)

MİRBE
04-01-2012, 12:24
Vildan hanım bendeki aşkın gözyaşı hala tomurcukta ve devasa bişey oldu çıktı yalnız tomurcuklar neredeyse 2 aydır bekleşmede bu satten sonra da açarmı bilmem..Bu sene yılbaşım ve aşkın gözyaşı beni bekletmeye şartlandılar:)

Vildan Sönmez
04-01-2012, 13:09
Merak etmeyin açacak onlar. Ancak tomurcukları oldukça dayanıklı olduğundan bekletiyor bizi...

Vildan hanım bendeki aşkın gözyaşı hala tomurcukta ve devasa bişey oldu çıktı yalnız tomurcuklar neredeyse 2 aydır bekleşmede bu satten sonra da açarmı bilmem..Bu sene yılbaşım ve aşkın gözyaşı beni bekletmeye şartlandılar:)

Vildan Sönmez
04-01-2012, 13:11
Sabah evden çıkarken baktım, açanlar vardı. Renk pembeden uçuk saıya dönüyor, yılbaşı çiçeğine benzer, çok zarif. Net olduysa akşama yükliyeceğim....

Vildan Hanım özellikle Rhipsalis horrida çok güzel tomurcuklanmış. Çiçeklerini açsada görsek ;)

Vildan Sönmez
04-01-2012, 19:41
Haftasonuna çiçek kalırsa günışığında fotoğraf çekerim kısmetse....

feriha
04-01-2012, 19:52
Vildan Hanım çok güzeller, koku var mı?

günebakan
04-01-2012, 20:33
Çok hoş gözüküyor Vildan hanım'cığım. Umarım uzun süre çiçekli kalır:)

Gül Batur
04-01-2012, 20:47
Vildan Hanım tek kelimeyle muhteşem .

Vildan Sönmez
04-01-2012, 22:21
Feriha Hanım, Günebakan, Gül Hanım, gerçekten çok zarif. Akşam saatlerinden itibaren Koku alamadım. Bir kaç küçük tomurcuk hafta sonuna kalırsa gündüz de koklarım.

sakdag
05-01-2012, 13:21
3.fotoğraf harika, bu sedefli renklere bayıldım doğrusu...
Tomurcuklu hallerindeki gibi 4'lü gruplar halinde açtığını hayal etmiştim...Tek tek açıyor galiba...

sariefe
05-01-2012, 13:31
Vildan Hanım kutlarım. Çok şirin gözüküyor. Ben de özellikle 3. sıradaki makroyu beğendim. Budamalarla elde edeceğiniz çelikleri aynı saksıda değerlendirerek daha gür bir bitki oluşturduğunuzda çok daha güzel bir görüntüsü olacağına eminim. Sağlıklı bitkiler dilerim.

zenfree
05-01-2012, 15:42
Harika bir çiçekmiş, çok beğendim.

Vildan Sönmez
05-01-2012, 20:27
Sayın Sarıefe açıkçası yedeklemek için birkaç kez denedim ama tutturamadım. Bazısı canlanır gibi oldu, yaşamadı. Şu anda da iki minik dal sanki tutacak ama çok ümitli değilim. Bir arkadaşımıza yollamıştım, hiç haber çıkmadığına göre o da yetiştiremedi mi bilmiyorum.

Vildan Hanım kutlarım. Çok şirin gözüküyor. Ben de özellikle 3. sıradaki makroyu beğendim. Budamalarla elde edeceğiniz çelikleri aynı saksıda değerlendirerek daha gür bir bitki oluşturduğunuzda çok daha güzel bir görüntüsü olacağına eminim. Sağlıklı bitkiler dilerim.

Vildan Sönmez
05-01-2012, 20:29
Sevgili Sakdağ internette dallar boyu çiçek açtığını gördüm. Benimki uçlarda açıyor. Ama bu ilk yıl, inşallah seneye daha güçlü açar.
4lü grup sizin için......

3.fotoğraf harika, bu sedefli renklere bayıldım doğrusu...
Tomurcuklu hallerindeki gibi 4'lü gruplar halinde açtığını hayal etmiştim...Tek tek açıyor galiba...

günebakan
05-01-2012, 20:58
Ayy çok güzel görünüyor Vildan hanım'cığım bayıldım:)

Vildan Sönmez
15-01-2012, 17:24
Uzun süre çiçekli kalabilen bir türmüş. 4 ocaktan beri çiçekleri hala duruyor.

sevim.K
15-01-2012, 17:27
Bende bayıldım:p

Vildan Sönmez
15-01-2012, 17:29
Kasım'da ektiğimde şekli bozuk olan aeonium schwarzkopf formunu yakaladı.

Vildan Sönmez
15-01-2012, 17:31
Sevim Hanım, birkaç dal denedim inşallah çoğaltabilirim ;)

günebakan
15-01-2012, 17:33
Vildan hanım'cığım özel mesaj gönderemiyorum bir sorun var sanırım.

Vildan Sönmez
15-01-2012, 17:33
Yeni bir aşkın gözyaşı çiçek sırasına girdi. İnşallah rengi diğerinden farklıdır. Daha kırmızıya yakın bir tür ekmiştim.

Vildan Sönmez
15-01-2012, 17:37
Mesaj kutusu dolmuş Günebakan, birkaçını sildim....

sevim.K
15-01-2012, 17:46
Sevim Hanım, birkaç dal denedim inşallah çoğaltabilirim ;)

Aaaa teşekkür ediyorum utandım şimdi:o Ama tabi tutarsa çok mutlu olurum:p

Vildan Sönmez
15-01-2012, 18:32
Sevgili Günebakan ve sevim Hanım, yedeklemek için ektiklerim tutarsa sizindir.
Aslında daha önce bir arkadaşımıza dal yollamıştım tutturabildi mi bilmiyorum.

MİRBE
15-01-2012, 22:09
Vildan hanım

Aeonium schwarzkopf bende de var kendileri soğukmu sever susuz kalmasın denmişti bana ancak habire alttan yaprak dökmekte içerde duruyor ondanmı acaba balkona alsammı?

sevim4
16-01-2012, 10:51
Çok güzel çiçek açmış çovalır inşallah çelikleri.

selenn
16-01-2012, 14:20
Of of of!!! İhtişamıyla çok güzel bir çiçek daha:) Ellerinize sağlık Vildan Hanım. Ne güzel çiçek şölenine çevirmişsiniz sayfanızı...

Vildan Sönmez
29-01-2012, 18:43
işte tuttuğunu düşündüğüm iki dal, birlikte ektiğim diğerleri tuttmadı, kurudu..(aynı saksıda görüldüğü gibi.Sayın Sarıefe açıkçası yedeklemek için birkaç kez denedim ama tutturamadım. Bazısı canlanır gibi oldu, yaşamadı. Şu anda da iki minik dal sanki tutacak ama çok ümitli değilim. Bir arkadaşımıza yollamıştım, hiç haber çıkmadığına göre o da yetiştiremedi mi bilmiyorum.

Vildan Sönmez
29-01-2012, 18:48
1117 nolu mesajdaki saksısından taşan yunnanensis'i bu haliyle sulayamayacağım için hemen saksısını değiştirmiştim. O anda da iki yavruyu yedeklemek için ektim. İki ay oldu, sanırım onlar da tuttu...

Satı Uğurtan
30-01-2012, 01:35
Sayın Sarıefe açıkçası yedeklemek için birkaç kez denedim ama tutturamadım. Bazısı canlanır gibi oldu, yaşamadı. Şu anda da iki minik dal sanki tutacak ama çok ümitli değilim. Bir arkadaşımıza yollamıştım, hiç haber çıkmadığına göre o da yetiştiremedi mi bilmiyorum.
Sevgili Vildan hanım, muhteşem, çocukluğumda genç kızların saçları örülüp uçlarınada çiçekler takılırdı tıpkı bu çiçekler gibi bana onu hatırlattı.

Vildan Sönmez
01-02-2012, 22:26
Sedum Palmeri soğuğa dayanıklı ama bu kadar kara dayanır mı?
Tomurcukları da var, o da kapalı mutfak balkonuna taşındı, çiçeklerini görelim hem de.

Vildan Sönmez
01-02-2012, 22:29
Çiçekler tamamen bitti. Saplar budanacak, alttan gelen yeniler güçlenecek...

Vildan Sönmez
04-02-2012, 19:35
Tomurcuklanan bir sukulenti kapalı balkona almakta gecikmişim sanırım. Bu cılız tomurcuklar açar mı acaba ?

Vildan Sönmez
05-02-2012, 21:15
Bu gün güneş kapalı balkonu bir ısıttı ki. Dayanamadım, zamanlı zamansız demeden Bauhause'dan aldığım kaktüs toprağını biraz bahçe toprağı ile karıp minik saksılardaki kaktüsleri düzenledim. Nasıl olsa kolay büyümüyorlar, bu saksılar uzun süre yeter onlara.

Vildan Sönmez
05-02-2012, 21:19
Saksılar Abant dönüşü Sapanca kıyısındaki SASA dinlenme tesisinden alındı.

Vildan Sönmez
05-02-2012, 21:22
Top kaktüsler birarada..

Vildan Sönmez
05-02-2012, 21:23
Yine küçük saksılardan toparlandılar....

cemo
06-02-2012, 00:05
Saksılar Abant dönüşü Sapanca kıyısındaki SASA dinlenme tesisinden alındı.
Üçüncü saksıda önde duran dilimli yapraklı sukulent, benim bahcede sarı acandan sanırım. Eğer o ise, hemen oradan cıkartmanı tavsiye ederim, baharda saksıyı göremezsin. Çok hızlı büyüyor.

MadYasemin
11-02-2012, 23:06
merhabalar, Rhipsalis horrida yi anlasilan dogru ellere emanet etmisim :) Bitkileriniz cok güzel elleriniz dert görmesin. Inanin bendekiler bu kadar güzel ciceklenmedi..

Datcadan selamlar sizlere :))

tuhaf türkceyi bagislayin klavye almaca:(

Vildan Sönmez
11-02-2012, 23:57
Merhaba MadYasemin, ya da pek çok çiçeğime sahip olmamı sağlayan, hep bahsettiğim Datça'dan Derya Hanım. Sizden aldığım tüm çiçeklerim gayet iyi durumda. Siz nasılsınız? Seranızda işler yolunda mı ?
Kısmetse Mart ayında bir Datça kaçamağı yapacağım.

Kedi Tırnağı
12-02-2012, 05:33
Sedum Palmeri soğuğa dayanıklı ama bu kadar kara dayanır mı?
Tomurcukları da var, o da kapalı mutfak balkonuna taşındı, çiçeklerini görelim hem de.

Vildan Hanım, bu gece sizin sayfanızın ancak yarısını inceleyebildim. Kıskanmamak elde değil. Sedum Palmeri var bende ve annemde. Çekmeköy' de 3. katta açıkta pencere önünde kar yediği halde gayet güzel yetişiyor ve kışın uzun süre sarı çiçeklerini üzerinde barındırıyor. Küçükçekmece' nin iklimi belki biraz değişik olabilir ama yaklaşık aynıdır. Paylaşmak istedim.

Vildan Sönmez
12-02-2012, 17:31
Haklısınız bir çok evde balkonlarda dışarıda görüyorum. Ben biraz da çiçeksiz aylarda, gözümün önünde olsun diye mutfak balkonuna aldım.

Dibinden birçok yavru verdi, güzel gelişiyor.

Vildan Hanım, bu gece sizin sayfanızın ancak yarısını inceleyebildim. Kıskanmamak elde değil. Sedum Palmeri var bende ve annemde. Çekmeköy' de 3. katta açıkta pencere önünde kar yediği halde gayet güzel yetişiyor ve kışın uzun süre sarı çiçeklerini üzerinde barındırıyor. Küçükçekmece' nin iklimi belki biraz değişik olabilir ama yaklaşık aynıdır. Paylaşmak istedim.

Vildan Sönmez
12-02-2012, 17:32
1210 daki gözyaşı sarı açtı.

Vildan Sönmez
12-02-2012, 17:36
Emektar Gasteria kış ortasında güçlü bir çiçek verdi. Hem de bu kez yanlarda küçük çiçek sapları da var.

Vildan Sönmez
12-02-2012, 17:47
Graptopetalum tomurcuklanmaya başladı.

günebakan
12-02-2012, 18:22
Vildan hanım'cığım muhteşem görünüyorlar maşallah :)

sakdag
12-02-2012, 20:55
Toprak sepetleriniz çok şık ve estetik duruyorlar Vildan hanım, ayrıca graptopetalum ailesi de göz alıcı, harika görünüyor. Fotoğrafta böyleyse gerçeği daha da görkemlidir, maşallah diyorum....

susamuru
12-02-2012, 22:49
Herkese merhaba,benim de küçük bir balkonum ve kısıtlı sayıda çiçeğim var.Geçen sene başladım aslında çiçek yetiştirmeye yurttan eve geçince,bu sonbaharda da kaktüs ve sukulentlerle karışık saksılar yapma hayalim vardı.Böyle kocaman toprak saksılara.Araştırmalara başladım ve güzel kaktüslerin pek de ucuz olmadığını görüp erteledim bu fikrimi.Şimdi gördüm kaktüslerinizi,çok çeşitliler ve hakikaten harikalar özellikle sempervivumlar...Acaba mümkün oldukça küçük küçük dallar kırarak bana da gönderebilir misiniz?Gözüm gibi bakacağım onlara ve saksılar için ben de çakıl taşları toplayacağım:))

MadYasemin
13-02-2012, 13:07
Merhaba MadYasemin, ya da pek çok çiçeğime sahip olmamı sağlayan, hep bahsettiğim Datça'dan Derya Hanım. Sizden aldığım tüm çiçeklerim gayet iyi durumda. Siz nasılsınız? Seranızda işler yolunda mı ?
Kısmetse Mart ayında bir Datça kaçamağı yapacağım.

mutlaka beklerim.. Benide ziyaret etmeyi unutmayin. Serami tasidim size mesajla telefon numarami ileticem gelince görüsürüz...

saygilar;)

Vildan Sönmez
22-02-2012, 20:08
Bu kaktüs yeni, geçtiğimiz günlerde tomurcuğuna dayanamayıp Bauhause'dan almıştım:rolleyes::rolleyes:

sevim4
22-02-2012, 22:46
Vildan hanım çok güzel açmış.

zenfree
22-02-2012, 22:56
"Tomurcukların dayanılmaz çekiciliği" ne ben de kapılıyorum. Bir bakıyorum almışım.:))

Bu arada sukulentleriniz muhteşem görünüyor. Haworthianın yapraklarını ve çiçeğini gasteriaya benzettim. Gasteria olmasın Vildan Hanım?

Vildan Sönmez
22-02-2012, 23:23
Çok benziyorlar ama değil mi ?
Sözde görsellere de baktım adını yazmadan....

"Tomurcukların dayanılmaz çekiciliği" ne ben de kapılıyorum. Bir bakıyorum almışım.:))

Bu arada sukulentleriniz muhteşem görünüyor. Haworthianın yapraklarını ve çiçeğini gasteriaya benzettim. Gasteria olmasın Vildan Hanım?

mrmusti
24-02-2012, 11:21
Vildan Ablam,
Doğum Gününüz kutlu olsun.
Nice doğum günlerine, ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlu olarak girmenizi dilerim.

günebakan
24-02-2012, 11:23
Doğum gününüz kutlu olsun Vildan hanım'cığım hayatınız da sağlık mutluluk ve huzur dilerim:)

Vildan Sönmez
24-02-2012, 21:02
Sevgili Mustafa Bey, Hacer Kardeşim, Nilgün Hanım, iyi dilekleriniz için teşekkürler, Güzel şeyler hepimizin olsun.

PlentyPlant
25-02-2012, 20:08
Doğumgününüz kutlu olsun Vildan Hanım. O güzelim kaktüs ve sukulentlerinizle mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

jineop
25-02-2012, 22:04
Çok güzel uzun bir ömür sizin olur inşallah. Siz öylesine güzel bir insansınız sizi tanımak çok güzel. İyi ki doğdunuz. Keyifle kalın.

Vildan Sönmez
25-02-2012, 23:09
Sevgili plantyplant, sevgili Jineop, teşekkürler. Güzel olan sizlerle olmak.
Sağlıkla ve çiçeklerimizle...

MKurtoglu
26-02-2012, 09:00
ilk iletinizdeki seçtiğiniz saksı ve Haworthia fasciata'nın aldığı form müthiş, göz dolduruyor. Apartmanda yaşıyor olmak, bitkiler için yer sorununu doğuruyor. Geniş ve ağır saksılardan kaçınıyorum. Ama görsellikten ödün verdiğimi düşünüyorum.

Uygulamalarınızın devamını diliyorum.

Vildan Sönmez
11-03-2012, 16:46
Çiçekleri pastel ve gösterişsiz ama yapraklarının desteğiyle öyle güzel görünüyor ki favori sukullentlerimden:

MKurtoglu
11-03-2012, 17:32
Sağlıklı sukulentleriniz, canlı fotograf çekimleri ile çok hoş görünüyorlar. Saygılarımla,.