View Full Version : Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim
Vildan Sönmez
05-01-2011, 17:05
Az çiçek açtılar, ama dayanıklı, hala üzerlerinde..
Can Dostum
05-01-2011, 17:08
Plectranthus, alaca yapraklı, bir tür kalanşo sanırım.
Sedef (Hhatice) İstanbul toplantısında çiçekleri ile buluşacak.
bundan bende de var;)yaprakları çok güzel kokuyor nane gibi
Ayşe Yıldız
05-01-2011, 17:22
Sayın Plentyplant "Kış mevsimi nedeniyle çiçeklenme yoksa da, güzellikleri de mi yok" . Bir miktar sessizliğe gömülen kaktüs sayfalarını canlandırmak lazım. dedi. Ben de katılıyorum ve ilk olarak ahtapot kaktüsümün yeni dalları:
Bütün dallarını döktüğüne inanamıyorum.
günebakan
05-01-2011, 18:32
Şu gözyaşının çiçeğine bayılıyorum harika görünüyor:)
Sempervivum
2004 anneler gününde Cumalıkızık'tan aldığım semperviyum uzun süre bu teneke konserve kutusunda kaldı.
Bundan bende de var. Öyle bir kasvetli tomurcuğu vardı ki, sandım kocam çiçek açacak. Açtı çiçeği, "anam bu ne böyle" dedim içimden. Cılız mı cılız bir görünüşlü toz pembe renkli, yaprakları aralıklı bir çiçek açmıştı. Sonra da çiçek açan gövdesi tamamıyla kurudu.
Kuruması normal mi?
PlentyPlant
05-01-2011, 19:05
Hah, şimdi oldu Sayın Vildan Sönmez. Neydi o sessizlik öyle? Sayın Mrmusti'nin (bence haklı) patlamasının ardından gelmiş olması biraz dikkatimi çekmişti ama kış mevsiminin yarattığı bir rastlantı da olabilir.
Uzun zamandır "ahtapotunuzu" izliyordum, içim sızlıyordu. Yeni dallar sürmesine ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Tam büyüyünceye kadar üzerinde kalsınlar da, bir daha küstürmeyin onu. :)
Plectranthus, alaca yapraklı, bir tür kalanşo sanırım.
Sedef (Hhatice) İstanbul toplantısında çiçekleri ile buluşacak.
Çok güzelmiş arkadaşım :)
Vildan Sönmez
05-01-2011, 23:37
Ayşe Hanım daha önceki yıllarda da alttan birkaç dalı sararıp kuruyordu, bu yıl ilk kez tamamı döküldü.
Bütün dallarını döktüğüne inanamıyorum.
Vildan Sönmez
05-01-2011, 23:43
Bunca senede hiç çiçek açmadı. Aslında saymadım kaç yumru oldu. Kimi kurudu, kimi sadece saplarından kurudu, onların uçlarındaki yavruları da bazen isteyenlere verdim, bazen de kendim yeniden ektim.
Bundan bende de var. Öyle bir kasvetli tomurcuğu vardı ki, sandım kocam çiçek açacak. Açtı çiçeği, "anam bu ne böyle" dedim içimden. Cılız mı cılız bir görünüşlü toz pembe renkli, yaprakları aralıklı bir çiçek açmıştı. Sonra da çiçek açan gövdesi tamamıyla kurudu.
Kuruması normal mi?
Vildan Sönmez
05-01-2011, 23:45
Çiçekleri gösterişsiz ama çok dayanıklı, tomurcuk hali de uzun sürüyor sert deri gibi sağlam yomurcukları var.
Şu gözyaşının çiçeğine bayılıyorum harika görünüyor:)
Vildan Sönmez
05-01-2011, 23:56
Mrmusti'ye hak verdiğimiz yazmıştım ben de, ama sadece öyle denk geldi. Ben Mrmusti ve kaktüslerinin bir süre kendini özletip döneceğine inanıyorum.
Hem kaktüslerim hem de diğer çiçeklerim kış durgunluğuna girdiler.Öyle denk geldi.
Ahtapotum için bende üzüldüm ama kendini kurtardı. Geçmiş yıllarda bir kaç dalını döker ve daha az çiçek açardi. Bu yıl dinlenip dinlenip çiçek açtı ama tüm dallarını döktü. İnşallah bu yenilenme bu yıl çiçeklenmesini ertelemez.
Hah, şimdi oldu Sayın Vildan Sönmez. Neydi o sessizlik öyle? Sayın Mrmusti'nin (bence haklı) patlamasının ardından gelmiş olması biraz dikkatimi çekmişti ama kış mevsiminin yarattığı bir rastlantı da olabilir.
Uzun zamandır "ahtapotunuzu" izliyordum, içim sızlıyordu. Yeni dallar sürmesine ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Tam büyüyünceye kadar üzerinde kalsınlar da, bir daha küstürmeyin onu. :)
Ahtapota bende sevindim. Cicilerinizde çok güzel Vildan hanım. Senecio rovleyanus ne zamandır aklımdaydı. Görünce alayım artık dedim bende.;)
Vildan hanımcım cuma günü yeni kaktüslerimi aldım. Hem ağır bir nezle geçirdiğim için hem de parmağımda derin bir kesik olduğu için fotoğraflarını çekemedim:)
Akşam sukulent siparişi hazırladım. Bugün telefonla görüşüp kesinleştirecektimki almayı istediğim sukulentler geldi;) Çok sevindim, çok mutlu oldum boncukları görünce:) Beklediğimden fazla üstelik. Harika. Aileye bayaa katılım oldu:)
Vildan Sönmez
02-02-2011, 22:03
Çiçek yoksa haber de yok değil ya...
7 kasım'da Satı arkadaşımızla katıldığımız Fahri Yardımcı yürüyüşünde aldığımız sukulentler tuttu ağır ağır yayılıyorlar.
Vildan Sönmez
02-02-2011, 22:07
Yaz sonunda saksısını düşürüp darmadağın olan bu çiçeğimin en küçük dalını bile ektim, biraz zorlandı ama hepsi de yaşıyor..
Vildan Sönmez
02-02-2011, 22:16
235 nolu mesajdaki Vanlı sempervivum canlanıyor. Temmuzda gittiğimde Van'dakilerin de yok olduğunu görünce demek ki zamanı gelince yeşeriyor diye kuruduğunu düşündüğüm saksıya dokunmadım. Yavaş yavaş canlanmaya başlıyor....
Vildan Sönmez
09-02-2011, 20:29
Hafta sonu Bauhause ve Koçtaş'ta hiç bir şey almayacakken yapıştırma ve iğne saplama yoluyla katledilen kaktüslerden birkaçını kurtarayım dedim. Bir çok türde görmüştüm ama bunları ilk kez gördüm. Öyle bir saplamışlar ki, yaprağın tamamını delip alttan çıkmış ucu. Yaşar mı bilmem..
Vildan Sönmez
09-02-2011, 20:32
Tüylü olanlarda biraz daha kolay, tüyleri biraz traşlayıp o şeyden kurtarabiliyoruz.
Hafta sonu Bauhause ve Koçtaş'ta hiç bir şey almayacakken yapıştırma ve iğne saplama yoluyla katledilen kaktüslerden birkaçını kurtarayım dedim....
Sayın Vildan Sönmez, çok iyi niyetlisiniz. Benzer niyetle aynı tepkiyi gösteren başka kaktüs severlerinde olduğunu biliyorum. Fakat niyet ne kadar iyi olursa olsun bu yaklaşımın doğru olmadığını düşünüyorum.
Çünkü, haline acıdığınız bir bitkiyi aldığınızda üreticilere niyetinizi belli edemezseniz niyetiniz kurtarmak bile olsa onlar bunu anlamayıp aynı yanlışı yapmaya devam edebilir hatta daha da abartabilirler. Eğer silikonlanmış iğnelenmiş kaktüsler istemiyorsak onların yakınından bile geçmeyip tezgahta bırakmalıyız ki üreticiler yaptıkları eziyetin kabul görmediğini ya da işe yaramadığını anlasın. Aksi takdirde dediğim gibi onlar kurtarılma ihtiyacı olan yeni bitkileri piyasaya sürmekten vazgeçmeyecekleri gibi kabul gördüğünü düşünüp bu eziyete devam edeceklerdir.
Vildan Sönmez
10-02-2011, 07:35
Doğru diyorsunuz arkadaşım.
Vildan Sönmez
12-02-2011, 23:08
Olan oldu. Delik yapraklardan biri 6. günde bu hale geldi.
Sevgi Durul
12-02-2011, 23:10
Çok üzücü, inşallah yaşar.
Vildan Sönmez
12-02-2011, 23:10
Ahtapot kaktüsümde taze kollar.
Vildan Sönmez
12-02-2011, 23:12
Kalanşolarımın solan çiçeklerini sürekli koparıyorum.Seyrek de olsa yeni çiçekler açıyor.
Vildan Sönmez
12-02-2011, 23:15
Bu sarışın taze ilk kez çiçek açtı..
Ahtapot kaktüsümde taze kollar.
İşte bu güzel bir haber. Ne mutlu size ;)
Sevgiler...
Vildan Sönmez
13-02-2011, 01:36
Gerçektende güzel haber. Neredeyse her boğumdan kolları ile bayağı büyümüşken geriledi ama kaybetmediğim için şanslı ve mutluyum.:D
Gözünüz aydın vildan hanım,ahtapot kendine giliyor.
Beyaz kaloş nekadar zarif duruyor.
Benimde sarı kalanşomda çiçek var. Diğerlerinin çiçeğini göremedim henüz:mad:
AizoaceaeFAN
13-02-2011, 11:20
Olan oldu. Delik yapraklardan biri 6. günde bu hale geldi.
Sayın Vildan Sönmez, Pleiospilos'un bile yapraklarına çiçek yapıştıracakları hiç aklıma gelmezdi. Çok yazık, bu bitkiler çok zor yetişen ve büyütmesi de oldukça zor olan bitkiler. İçteki yaprağın çürümesi pekte iyi değil. Dış yaprak olsaydı iki dış yaprağı da koparıp içinden gelenden ayırın diyecektim ama bu halde bitkinin yaşaması çok zor. Çiçek batırılan kısımlardan zararlılar veya mantar girmiş muhtemelen. İlaçlama yaparsanız sağlam olan iç yaprağı kurtarabilirsiniz yoksa dış yaprakların sağlıklı olması bu bitkiyi yaşatmaya yetmez. Bu bitkilerde asıl olan içten gelen yaprağın sağlığıdır. Sürekli içten yaprak vererek çoğaldığından inşaallah kurtarabilirsiniz.
Vildan Sönmez
26-02-2011, 14:17
Annemin yıllardır tazeleyıp konu komşuya dağıttığı bir kalanşosu var kırılan bir dalını suya koymuş, köklendirmiş. Ben de dayanamadım, kalk gidelim yaptım.
Vildan Sönmez
26-02-2011, 14:19
Yeterince köklenmiş, hemen ektim, çiçekleri minyatür güllere benziyor.
Vildan Sönmez
26-02-2011, 14:22
Şarışın kalanşomun da keyfi yerinde.
Vildan hanımcım öyle çiçeklimi diktiniz yoksa o minicik boyuyla öyle güzel çiçeklendimi dikildikten sonra:eek:
PlentyPlant
26-02-2011, 16:50
"Ahtapot"unuza çok sevindim Vildan Hanım. Başından beri güzelliğini, ardından duraklayıp çöküşünü izledikçe içim sızlıyordu.
Aynı duyguyu çiçek saplanan kaktüs ve mesemb türlerinde de hissediyorum. Ama sadece kendi adıma kızabiliyorum. Biz ne kadar söylersek söyleyelim, marketler bundan vazgeçmeyecekler ve üreticiler de marketlerin talebi doğrultusunda böyle gönderecekler. Çünkü "biz" az'ız. Ezici çoğunluk kaktüsleri sevmediği için, o rengarenk halleri için alıyorlar.
Yurtiçi ve yurtdışı seralarda aramaktan başka, çok fazla yapılacak birşey yok.
Vildan Sönmez
26-02-2011, 22:22
Sevim Hanım , çiçekli ve tomurcuklu bir dal kırılmış, annem de suda köklendirmiş. Ben bu gün ektim.
Vildan hanımcım öyle çiçeklimi diktiniz yoksa o minicik boyuyla öyle güzel çiçeklendimi dikildikten sonra:eek:
Vildan Sönmez
26-02-2011, 22:29
Sayın PlentyPlant,ahtapotum hem 4-5 yıldır bende olduğundan hem uzun süre çiçekli olduğundan hem de alışveriş yaptığım hiç bir yerde satıldığını görmediğimden benim için özel çiçeklerimden. İlk kez dallarını tamamen döktü.
Çiçek saplı kaktüsleri genellikle kaktüsseverler değil de bir kaktüs alayım bari diyenler alıyor. Çalıştığım şirkette bir arkadaşım, radyasyon iddiası üzerine aldı ve bu sahte çiçeklerin çoğaldığını iddia etti, sahte olduğuna zor inandırdım.
"Ahtapot"unuza çok sevindim Vildan Hanım. Başından beri güzelliğini, ardından duraklayıp çöküşünü izledikçe içim sızlıyordu.
Aynı duyguyu çiçek saplanan kaktüs ve mesemb türlerinde de hissediyorum. Ama sadece kendi adıma kızabiliyorum. Biz ne kadar söylersek söyleyelim, marketler bundan vazgeçmeyecekler ve üreticiler de marketlerin talebi doğrultusunda böyle gönderecekler. Çünkü "biz" az'ız. Ezici çoğunluk kaktüsleri sevmediği için, o rengarenk halleri için alıyorlar.
Yurtiçi ve yurtdışı seralarda aramaktan başka, çok fazla yapılacak birşey yok.
Vildan Sönmez
28-02-2011, 00:08
Geçen hafta tüylü, puslu yapraklarına dayanamayıp Bauhause'dan aldığım yeni konuk...
Vildan Sönmez
28-02-2011, 00:10
Aynı ailden olmalı iki farklı sukulent, Bunlar da yeni :o
Vildan Sönmez
28-02-2011, 00:14
Eminönü'de yapma çiçek yapıştırılanlar özenle tezgahlara sıralanmış.
Ben kıyıda köşede duranlara bakıyorum, satıcı şaşırıyor, bu garibim kaça diyorum, abla ver 3 Lira yeter deyince almadan olmuyor.
Son 3 yeni bende olmayan türlerden...
Hatice Tarhan
28-02-2011, 08:12
Güle güle büyütün yeni güzellerinizi Vildan hanım.Böyle elimizde olmayan türleri çiçek yapıştırmadan getirselerde bizlerde alsak ama nerde,heryerde olan türlerin üzerlerine yapıştırıyorlar şapka dır çiçektir iki kaş iki göz daha güzel olduğunu sanıyorlar bitkiye verdikleri eziyetin farkında bile değiller.
Sevgili Vildan
Autum joy (ismi doğru yazdım umarım:o) Yeni filizler cıkarmaya başlamış. Brokoliye benziyorlar:p
Sayende kurtardım bu bitkiyi. Öldü diye atabilirdim, verdiğin bilgiler olamasaydı. Cok teşekkür ederim
Vildan Sönmez
01-03-2011, 14:36
Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla 9 dal geliyor. Çiçekleri öyle güzel ki Eylül'ü beklemeye değiyor de ğil mi Cemo'cum ?
(Ben de beklemeyi beceremeyip bu çiçeği bana veren yengemin kulaklarını çınlatayım bari)
Gercekten 9 dalmış, saydım şimdi:)
Ben gecen eylülde yoktum, cicek acmış halini göremedim diye cok üzülmüştüm.
Bu yıl eylülde bir yere gitmek yok. Gidilirse de joy da benimle gelir.:))
Ablamın Ankara dan annemin mezarından koparıp getirdiği bitkiyi evde suda bekleterek köklendirdim.Sedum Rubrotinctum türünden olduğunu öğrendim(bunun içinde yardımları için arkadaşlara tekrar teşekkür ederim).
Ama yalnış birşey yaparak elimdeki köklenen sedumu öldürmek istemiyorum.Kısacası evde onu büyütebilir miyim? Maalesef balkonum da yok
Ayrıca yuvarlak bir saksıya mı dikmeli yoksa daha geniş dikdörtgen bir saksıya mı?
Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum....
Vildan Sönmez
01-03-2011, 20:37
Merhaba Gül hanım. Sanırım bu fotoğraftaki türden. Hazır köklenmiş, hiç beklemeyin, hemen ekin.Köşeli ya da yuvarlak saksı farketmez, siz seçin. Sarı sarı da çiçekler açacak....
Ablamın Ankara dan annemin mezarından koparıp getirdiği bitkiyi evde suda bekleterek köklendirdim.Sedum Rubrotinctum türünden olduğunu öğrendim(bunun içinde yardımları için arkadaşlara tekrar teşekkür ederim).
Ama yalnış birşey yaparak elimdeki köklenen sedumu öldürmek istemiyorum.Kısacası evde onu büyütebilir miyim? Maalesef balkonum da yok
Ayrıca yuvarlak bir saksıya mı dikmeli yoksa daha geniş dikdörtgen bir saksıya mı?
Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum....
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için hemen ekeceğim
Vildan Sönmez
06-03-2011, 19:42
Mustafa Bey Bauhause'a yeni kaktüsler gelecek dedi ya dayanamadım gittim.En çok gelen Meksikalıya benzetilmiş olanlar ve yapma çiçekli olanlardı. Yapma çiçeklilerden seçmeye çalışan bir anne kızın aklını çeldim, bakın gerçek tomurcuklular var seneye de açar diye, tabii sırf örnek osun diye ;););) ben de 5 tane aldım.
(Etiketli olan daha önce Taner Bey'den alındı)
Vildan Sönmez
06-03-2011, 19:46
Şimdi sabah akşam bu tomurcukların açmasını bekliyeceğiz...
Herbirinde 2 şer tane var
Vildan Sönmez
06-03-2011, 19:49
Astrophytum gillerden bu minik tombiğin az benzeri vardı bende.
Vildan Sönmez
06-03-2011, 19:51
Karşıdan top kaktüs gibi görünüyor ama değil.
Vildan Sönmez
06-03-2011, 19:53
Sonuncusu önceden de vardı ama öyle çok tomurcukluydu ki almadan olmaz....
günebakan
06-03-2011, 20:08
Maşallah Vildan hanım'cığım bütün çiçeklileri toplamışsınız:) Güle güle büyütün
Güle güle büyütün Vildan hanımcım yeni kaktüsler çok güzel:)
Vildan ablam, Crassula spring time almamışsın herhalde, çok güzel çiçekleri var. Tavsiye ederim. Sera resimlerini yükleyince orada ismiyle beraber çiçekli halini görebilirsin.
Vildan Hanım yeni kaktüsleriniz ve sukulentlerinizi güle güle yetiştirin, çok güzeller. Tomurcukların açmasını beklemek çok keyifli, ben de sizinle birlikte izlemedeyim. Sevgiler.
Vildan Sönmez
10-03-2011, 23:39
Tomurcuklardan biri bu gün açılmış, akşam geldiğimde yarı kapalıydı. Yarın belki bu kadar da göremem diye fotoğrafını çektim. Yaprakları koyu renk çizgili.
Vildan hanım bu ne güzel böyle maşallah.
asumandilek
11-03-2011, 16:32
Maşallah tomurcuklar, çiçekler hepsi birbirinden güzel... Baharla birlikte daha da şenlensinler inşallah...
Vildan Sönmez
11-03-2011, 21:47
Sabah iki fotoğraf çektim, üçüncüyü de eşim öğle üzeri çekmiş.
Çok güzel Vildan Hanım. Ellerinize sağlık.
Vildan Hanım, maşallah ne güzel açmış, bu karlı günlerde hemde..yanındaki de tomurcuklu sanırım.. sizinkiler acele ediyorlar açmak için :))
Vildan Sönmez
12-03-2011, 18:04
İkinci tomurcuk da açmaya hazırlanıyor.
Vildan Sönmez
12-03-2011, 18:11
Bir de olumlu haber. Daha önce 2 tane lithopsu fazla sulamadan çürüttüm.
Bu kez Kasımdan beri sulamadığım 3 lithopsum kışı atlattı. Ancak 2 tanesinde buruşmalar başladı, bu sefer de olmadı dedim. Bu gün baktım, ortadan yeni yapraklar gelmeye başlamış.
Vildan Sönmez
12-03-2011, 18:51
2010 Haziran sonu Sevgili Berduraydan gelen çeliklerin yanında tombul sert bir yaprak vardı ektim. Hiç büyümedi ama hep canlı kaldı. Bu gün onun da bir yaprak verdiğini farkettim.
Vildan Sönmez
12-03-2011, 18:53
Yine Berduray'dan, iyice toparlandı..
Vildan hanımcım hızına yetişemiyoruz:) Güle güle büyüt bol çiçeklerle:)
Verdiğiniz bilgiler ışığında ablamın Ankara daki annemin mezarından kopardığı çeliği toprağa ekmiştim.Şimdiki hali bu ve her geçen gün büyüdüğünü gördükce çok mutlu oluyorum. tekrar teşekkür ederim
Vildan Sönmez
18-03-2011, 00:19
Sevgili Gül hanım, sizin için manevi değeri de olan çiçeğinizi güle güle büyütün, balkonunuz olmadığını yazmıştınız, mümkün olduğu kadar güneş alan bir yerde daha iyi gelişir.
Annenizin ruhu şad olsun...
Vildan Sönmez
18-03-2011, 00:28
Hız mı delilik mi, artık bilemiyorum, :o daha yenilerim de oldu, ama bir süre yokum buralarda dönünce onları da tanıtırım sizlere.
Bakın düşen yapraklar kurudukça neler yapıyor...
Vildan hanımcım hızına yetişemiyoruz:) Güle güle büyüt bol çiçeklerle:)
Vildan Sönmez
18-03-2011, 00:31
Ya da sedum Autumn Joy gibi kendi çiçeklerinin tohumları döküldüğü yerde çimleniyor...
Vildan Sönmez
26-03-2011, 00:36
Komşularımızın Kalanşoları,
Fotoğraflardaki bu harika çiçekler Datça'dan...
Vildan Sönmez
26-03-2011, 00:40
Komşularımızın Sukulentleri
Sanırım bu iki tür 3-4 yıllık olmalı..
Vildan Sönmez
26-03-2011, 00:42
Komşularımızın Sukulentleri
Benimki 2007 den beri hem gelişmedi hemde hiç çiçek açmadı, bakın komşumuzun çiçeğine:mad:
Vildan Sönmez
26-03-2011, 00:44
Bu dev kaktüs Eski Datça sokaklarından...
Vildan Sönmez
26-03-2011, 00:48
Datça minübüs garajında bu binlerin annesini görünce vay anam dedim. Benim boyumdan bir hayli uzundu. Fotoğrafta pek belli olmuyor. Hemen makinayı kapıp fırladığımı gören çaycı arkamdan seslendi dibindekilerden alın diye. Kırmadım tabii kendisini.
Bende turuncu açan vardı bu ise kıpkırmızı ve çok parlak renkli.
Vildan Sönmez
26-03-2011, 00:55
Her gidişimde olduğu gibi Eski Datça girişinde Derya Hanımın serasını ziyaret artık adet haline geldi..Bahçeye sarı melek borazanı aldım, İstanbul'a taşıdıklarım arasında bu değişik sukulent var. Derya Hanım sukulentlere de merak sarmış. Üretim için ayırdığı iki saksıdan birini bana veren Derya Hanım'a çoook teşekkürler.(Bir dahaki gidişimde ona bendekilerden götüreceğim inşallah)
Bu sukulent çok hoş. Adı ne:confused:
Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:58
Ah Sevim Hanım adlarını bilsem keşke. Sarı çiçekler açacakmış.
Bu sukulent çok hoş. Adı ne:confused:
Vildan Sönmez
27-03-2011, 22:00
191 deki sukulentten birkaç dal aldım, ama sanki tutmayacak gibi geliyor bana.
Oscularia_deltoides
Vildan Sönmez
27-03-2011, 22:03
3. Çiçeğini de açtı bu güzel..
Vildan Hanım çok güzel bu tür, ben de çok seviyorum. İsmi Rhipsalis horrida. Bu da eminim diğer sukulentleriniz gibi çok güzel gelişecek. Rhipsalislerin diğer türleri de çok güzel özellikle de çiçekli halleri. (Ben mesajı yazana kadar siz yeni resimler yüklemişsiniz. Bahsettiğim 827 nolu mesajınızdaki bitki)
Vildan Sönmez
27-03-2011, 22:07
6 Mart'tan beri soluk sarı çiçekler açıyor. Hala da tomurcuk var.
Vildan Sönmez
27-03-2011, 22:18
Teşekkürler Selen. Hemen görsellerde ardım, Rhipsalis horrida çiçekleri ve sanırım tohumları.
Vildan Sönmez
30-03-2011, 20:35
814 nolu mesajdaki lithopslar bu gün..
Vildan Sönmez
02-04-2011, 21:05
28 ve 29 nolu mesajlarda ilk ve en gelişmiş hali görülen Aeonium Arboreum "swartzkopf" bu yaz kötüleşrti. yumruların yaprakları döküldü. Uzun bir gövde ucunda küçülmüş dökük yumrular kaldı. Uçlardaki cılız yumruları kırıp toprağa ektim. Sapı tamamen atmaya kıyamayıp ortadan budadım. Bahara girerken sonuç:
Vildan Sönmez
02-04-2011, 21:09
Gasteria pulchra fiyonk kaktüs tomurcuk yapmış..
Vildan Sönmez
02-04-2011, 21:13
Taner Bey'den iki yeni crassula,
Crassula Springtime
Crassula Cv. Moonglow
PlentyPlant
03-04-2011, 07:41
Uzunca süredir girip sayfalarınıza bakamamıştım Sayın Vildan Sönmez. Ne kadar çeşitlenmişsiniz. Tam bahara yakışır olmuşlar. Güle güle, sağlıkla, mutlulukla büyütün hepsini.
Vildan Sönmez
09-04-2011, 14:30
815 nolu mesajda yaprak demiştim ya oradan filiz geliyormuş oysa..
Bu benim için çok değerli. Tombu, taş gibi sert tek bir yapraktı, durdu durdu sonunda güldürdü.
Vildan Sönmez
09-04-2011, 14:36
Bu miniği de tanıyalım artık, kırıntı kadar bir şeydi geldiğinde ben inat ettim bekledim, o inat etti dayandı. Ve sanırım kendini kurtardı.
Vildan Sönmez
09-04-2011, 14:40
Ağaçlar 7 toplantısından, Selen mi yoksa zenfree mi kurasız paylaşımda getirmiş bilmiyorum çünkü o kadar zengindi ki, ben o masaya sebil masası diyorum. Kısmetimde bu güzel çıktı.
(haworthia viscosa İki taneydi, diğerini de Zenfree almış, Ferda hanım'a teşekkürler)
Vildan Sönmez
09-04-2011, 14:46
Sadece beğenimi yazdığım halde Sevgili Güler Hanım,forumda dediği gibi bana de atlas çeliği getirmiş. Bilmiyorum o gün kaç kişi sevindi.
Toplantıda öğrendiğim gibi çelikleri bölerek ektim. İnşallah tomurcukları dökülmez açtıklarını da görürüz.
Vildan Sönmez
09-04-2011, 14:48
Son olarak ahtapotumdan haberler...
Bakalım bu taze dallar bu yıl çiçek açacak mı ?
Bu sayfaya bakmıyayım delirmiyeyim diyorum ama, tutamıyorum kendimi.:)
En cokta, dökülen yaprakların süprizlerine bayılıyorum. Bıcır bıcırlar, şeker gibi.
Ahtapot, palmiyeye dönüşmüş sanki süper.
Güle güle büyüsün herbiri.
Sabır ve inatla nelerin olduğu apaçık meydanda. Birazda sevgi katıldımı olmaz olmaz diye birşey yoktur.
Ahtapot bu yıl açar mı? Neden olmasın? Sevenlerini çiçeksiz bırakabileceklerini sanmıyorum.
asumandilek
09-04-2011, 19:20
Senin elinde kalsam vallahi hiç zorlanmam ben de açarım. :) Hele ahtapot mu açmayacak. Maşallah subhanallah. Kırbinbir kere hepsinden. :)
Vildan Sönmez
09-04-2011, 22:11
Abileri, ablaları ahtapoyum da duymuştur artık bu kadar mesajı, açmazsa olmaz yani.
Ağaçlar 7 toplantısından, Selen mi yoksa zenfree mi kurasız paylaşımda getirmiş bilmiyorum çünkü o kadar zengindi ki, ben o masaya sebil masası diyorum. Kısmetimde bu güzel çıktı.
Vildan Hanım haworthia viscosalar Ferda Hanım'ındı. Bana da düştü. Kendisine teşekkür ediyorum.:)
Ahtapot bu yıl çok çiçeklenecek bence.
Ayşe Yıldız
10-04-2011, 11:34
Son olarak ahtapotumdan haberler...
Bakalım bu taze dallar bu yıl çiçek açacak mı ?
Çok güzel görünüyor. Alt kısım muhteşem . Bir koalağı andırıyor.
Vildan Sönmez
15-04-2011, 23:03
Senecio gregori
Mart ortasında Datça'dan getirdiğim senecio dalı. Neredeyse bir ay oldu.
Ancak toplantıda atlas çeliğini bölüp ekmek gerektiğini öğrenince tek parça ektiğim için endişelenmiştim, ama tutmuş gibi görünüyor.
Vildan Sönmez
15-04-2011, 23:30
Kalanchoe TUBIFLORA
2007 ya da daha önce Mehtap Hanımdan aldığım kalanşo resmen değişim geçirdi en tepe noktasından sonra kıvrılarak iki dal verdi. İnce dallarının uç kısmı yapraklı.Annem gördükçe bunu kır tazele diyor ama ben dokunmamakta kararlıyım. Bu görünüm onun evrimini gösteriyor. Sadece havalar ısınınca saksısını büyütmek istiyorum.
Vildan Sönmez
16-04-2011, 19:03
Mustafa Bey Çarşamba günü Bauhause'lara yeni kaktüsler gelecek dedi ya Çarşamba, Perşembe gidemedim, kurtlandım ayıptır söylemesi. Cuma iş çıkışı koşa koşa gittim.
İsimlerini yazan olursa sevinirim..
Vildan Sönmez
16-04-2011, 19:05
Beş dalı var ve üçünün göbeğinde birer oluşum var, tomurcuğa benziyor.
Adromischus Mammillaris Filicaulis (Zenfree)
Vildan Sönmez
16-04-2011, 19:07
Sımsıkı dolgun yaprakları var.
Vildan Sönmez
16-04-2011, 19:08
Mustafa Bey'in son mesajlarında uçları sarı çiçek açan sukulente benzettim.
Taner Bey'in sitesindeki Hatiora herminiae olabilir.
Vildan Sönmez
16-04-2011, 19:11
Crassula Perforata Giant form
841 nolu mesajda büyütmeye çalıştığım sukulent ile aynı tür olmalı
Vildan Sönmez
16-04-2011, 19:14
İki tane koyu kırmızı ve parlak tomurcuğu var.
Vildan Sönmez
16-04-2011, 19:16
Kırmızımsı dallarının kuru ve dikenli bir yapısı var,
Stapelianthus decaryi (Güngör Salman)
Vildan Sönmez
16-04-2011, 19:22
Fotoğrafa bakınca bazı yaprakların ucunda hafif buruşma var gibi. Ortasında küçük bir çiçek sapı oluşuyor.
Vildan Sönmez
16-04-2011, 19:25
Doğrusu yeni aldıklarımı değil de yılardır baktıklarımın çiçeklerini sunmayı tercih ederim. Ama İstanbul'da güneşli günler hala gelmedi ve tomurcuk bulurum diye gözüm eskilerin üzerinde.
Vildan hanımcım çok güzeller. Güle güle büyüt hepsini:)
Doğrusu yeni aldıklarımı değil de yılardır baktıklarımın çiçeklerini sunmayı tercih ederim. Ama İstanbul'da güneşli günler hala gelmedi ve tomurcuk bulurum diye gözüm eskilerin üzerinde.
Vildan Hanım çok haklısınız. Yıllarca emek verilmiş bitkilerin çiçekleri ne kadar değerli değil mi? Ben yeni aldım kaktüsümün tomurcuklarını yayınlarken utandım gerçekten. Sizlerin büyük emek vererek bakılan bitkilerinizin yayınlandığı bir forumda, fidanlıktan alınan bir bitkiyi yüklemek ayıp oluyor.:o
Yeni bitkileriniz çok güzeller. Güle güle büyütün.
Sımsıkı dolgun yaprakları var.
Sedum treleasei olabilir mi?
İki tane koyu kırmızı ve parlak tomurcuğu var.
Lobivia Tiegeliana mi acaba?
Beş dalı var ve üçünün göbeğinde birer oluşum var, tomurcuğa benziyor.
Adromischus Mammillaris Filicaulis'e benziyor. Sayın mrmustinin eklediği fotograf var galeride.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=32041
Vildan Sönmez
16-04-2011, 22:38
Sevgili Zenfree bir kaç yıl sonra da onlar eskiler arasına girecekler.
Ben de tomurcuklu görünce almadan duramıyorum. Demek ki çiçek açmayı seviyor ben de de açar diyorum,
Vildan Hanım çok haklısınız. Yıllarca emek verilmiş bitkilerin çiçekleri ne kadar değerli değil mi? Ben yeni aldım kaktüsümün tomurcuklarını yayınlarken utandım gerçekten. Sizlerin büyük emek vererek bakılan bitkilerinizin yayınlandığı bir forumda, fidanlıktan alınan bir bitkiyi yüklemek ayıp oluyor.:o
Yeni bitkileriniz çok güzeller. Güle güle büyütün.
Vildan Sönmez
17-04-2011, 21:14
Kaktüs isimlerine evet demek çok zor internetteki fotoflara bakınca, benimkinin dikenleri daha sıkışık, etli kısım görünmüyor.
Lobivia Tiegeliana mi acaba?
PlentyPlant
17-04-2011, 21:53
Eski-yeni, hepsi çok güzeller Sayın Vildan Sönmez. Ama biliyorsunuz ki, geçen yıldan beri ahtapotunuzu ayrı, özel bir ilgiyle izliyorum. Bence endişeye gerek yok. Yine çiçek verecek. :)
Güngör Salman
17-04-2011, 21:53
Kırmızımsı dallarının kuru ve dikenli bir yapısı var,
Stapelianthus decaryi
Vildan Sönmez
17-04-2011, 22:07
Sayın plantyplant, Ahtapot kaktüsüm, adeta bebekliğini bildiğim için çok değerli. Aldığımda henüz göbeği belli blirsizdi. Çiçek açarsa seviniriz hep beraber, yok açmazsa kurtuldu ya der gelecek yılı bekleriz.
Eski-yeni, hepsi çok güzeller Sayın Vildan Sönmez. Ama biliyorsunuz ki, geçen yıldan beri ahtapotunuzu ayrı, özel bir ilgiyle izliyorum. Bence endişeye gerek yok. Yine çiçek verecek. :)
Vildan Sönmez
17-04-2011, 22:09
Sağolun Güngör hanım, görsellerde aratınca bu fotoğraftakine çok benziyor gerçekten. Çiçekleri de çok güzelmiş.
Stapelianthus decaryi
Vildan Sönmez
17-04-2011, 22:11
Sağolasın Zenfree, çiçeği açarsa da kesinleştirmiş olacağız, sayende.
Adromischus Mammillaris Filicaulis'e benziyor. Sayın mrmustinin eklediği fotograf var galeride.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=32041
Vildan Sönmez
19-04-2011, 10:21
858 deki kaktüsü Taner Bey'in sayfasında buldum sanırım.
Sulcorebutia ArenaceaNe dersiniz ?
1.fotoğraf benim kaktüsüm, 2.fotoğraf Taner Bey'den
Ben çok başarısızım tür adlarını tespit etmede ama benziyor Vildan hanımcım. Bende de olacaktı öyle kaktüs. Eğer doğruysa bende adını öğrenmiş olurum:)
Vildan Sönmez
19-04-2011, 11:23
Ben de öyle Sevim Hanım. Bazen benzetsem de yazmıyorum yanlış olur diye. Ama bu diken şekli, dizilişi, tomurcuğu ve tepesindeki çukurlukla aynı gibi geldi .
Bence tam isabet Vildan Hanım.:)
Ahtapotu özel bir ilgi ile izleyenlerden biri de benim. Ara sıra görmek istiyoruz. Son haliyle ananasa benziyordu.:)
Vildan Sönmez
20-04-2011, 21:03
Zenfree ve takipçileri için ahtapotum bu gün .
Vildan Sönmez
20-04-2011, 21:07
Ananas benzeri gövdesi gençliğinde yeşildi, şimdi ahşap benzeri bir rekte üstten ve yakından...
Vildan hanım, akrobat yavaş yavaş eski günlerine dönme hazırlığında... Umarım daha gür ve güzel bir şekilde gelişimini tamamlar.
Vildan Sönmez
20-04-2011, 21:11
İki yeni kaktüsümü koruma amaçlı olarak orkide saksısı içine aldım. Kendileri ve tomurcukları o kadar küçük ki bir kazaya kurban gitsinler istemedim.
Vildan Sönmez
20-04-2011, 21:22
Öyle görünüyor Sayın skaraca kendini kurtardı ya bu bile yeterli.
Vildan hanım, akrobat yavaş yavaş eski günlerine dönme hazırlığında... Umarım daha gür ve güzel bir şekilde gelişimini tamamlar.
Ananas benzeri gövdesi gençliğinde yeşildi, şimdi ahşap benzeri bir rekte üstten ve yakından...
Vidan Hanım bence iyiye gidiyor. Ahşap rengin üzerinde yeşil renk görünüyor yanılmıyorsam.
Vildan Hanım siteye bir süredir giremedim, bu akşam bir girdim ki başlığınıza takılıp kaldım.
Sukulent şöleni gibi peşpeşe sağlıklı bitkilerinizin fotoğrafları. Yeni bitkileriniz de eminim diğerleri gibi çok güzel gelişip çiçeklenecek. Ahtapotun artık çiçeğini göreceğiz siz endişe etmeyin. Bu kadar istek üzerine açmazsa ayıp eder:)
Merhaba Vildan Hanım, 854 no'lu mesajınızdaki bitkinin Bergeranthus olduğunu düşünüyorum, muhtemelen Bergeranthus vespertinus. 881 no'lu mesajınızdaki ikinci bitki ise bir Echidnopsis olmakla birlikte Echidnopsis cereiformis olması yüksek olasılık.
Sevgili vildan hanım ellerine saglık baştan sona gezdim çok güzeller ahtapot harika görünüyor maşallah
Vildan Sönmez
26-04-2011, 21:10
Sanırım Echinopsis'ten sonra en büyük çiçeğim açacak. Hatta en sarı olan.
Başlıyor...
Vildan Sönmez
26-04-2011, 21:12
7 nolu mesajda 2007 de ektiğim zamandaki fotoğrafı görülen kaktüsüm ilk kez çiçek veriyor.Hani derler ya sabreden derviş....
Sevgi Durul
26-04-2011, 21:43
Sevgili Vildan hanım, gözünüz aydın. Sabreden derviş muradına ermiş derler, ya da benim gibi eremeden, .... Atlas ve amaryllislerden ve hoyalardan bu yıl da çiçek göremiyorum.:mad: Ama sizlerin çiçek açan bitkilerini görünce, kendimin gibi seviniyorum.;)
Vildan Sönmez
26-04-2011, 21:49
Tamam işte arkadaşım, sabredince oluyor, geçen yıl bu zamanlar çiçekli olanlarda bu yıl tık yok, ben de onları bekliyorum..
Erememek yok..
Sevgili Vildan hanım, gözünüz aydın. Sabreden derviş muradına ermiş derler, ya da benim gibi eremeden, .... Atlas ve amaryllislerden ve hoyalardan bu yıl da çiçek göremiyorum.:mad: Ama sizlerin çiçek açan bitkilerini görünce, kendimin gibi seviniyorum.;)
Sanırım Echinopsis'ten sonra en büyük çiçeğim açacak. Hatta en sarı olan.
Başlıyor...
Maşallah tomurcuklar ne kadar büyük. Henüz açmadı mı? Güneş yok ki açamıyorlar değil mi?
Vildan Sönmez
28-04-2011, 16:40
Eşim nöbette ben işteyken açarsa fotoğraf çekecek. Ama iki gündür açmadı, biraz güneş çıksa keşke.
Vildan Sönmez
29-04-2011, 21:02
Bu günkü kaktüs teftişim sırasında 16 nolu mesajdaki fotoğraftan sonra hiç fotoğrafını çekmediğimi farkettim. Yaprak uçlarında birer diken var. 2007 den beri bende ve hiç çiçek açmadı.
Sarıefe'nin Mammillaria longimamma'sına benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=790867&postcount=227
Vildan Sönmez
29-04-2011, 21:49
Tam isabet zenfree. İnternette çiçekli fotoğrafını buldum, sanki bu yıl açacak içime doğuyor dermişim. Ah biraz güneş açsa...
Godot'yu Beklerken'e döndük.:)
Vildan Sönmez
29-04-2011, 23:04
Gelir mi, gelir :)
Sayın mrmusti'nin Mammillaria sphaerica'sına da benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=745355&postcount=885
(Aynı başlıkta 2.sayfada da fotografı var.
Benzerlikleri var. Sphaericanın diken sayısı daha fazla, daha sık ve birbirlerine daha yakın.
Bu longimamma..
Sayın mrmusti'nin Mammillaria sphaerica'sına da benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=745355&postcount=885
(Aynı başlıkta 2.sayfada da fotografı var.
Vildan Sönmez
02-05-2011, 21:57
Orkide saksısına koyduğum kaktüslerden uzun olanın tomurcukları döküldü, tombul olanın ise tomurcukları matlaştı, açamıyacak sanırım.
Vildan Sönmez
02-05-2011, 22:00
Ama teselli için iri yomurcuklu sarı kaktüsüm açtı.
Notocactus mammulosus (mrmustı)
Sayın Vildan Sönmez çiçeklere bayıldım ikisi aynı anda açmış, sapsarılar ayrıca kaktüsüde benim çok beğendiklerimden bir tanesi.
AizoaceaeFAN
03-05-2011, 08:54
Sayın Vildan Sönmez, bazen teselliler gerçekleşmesini istediğiniz şeyden daha fazla mutlu ediyor insanı. Bu kaktüs çiçekleri de öyle görünüyor. Tebrik ederim sarı çiçekler çok güzel, çekiminizde bir o kadar başarılı.
Sarı açanlar oldukça güzelmiş. Hem şekil, hem renk olarak canlı bir albenisi var.
Güzelliklerini sergilemeye, bizlerde izlemeye devam edelim.
Çok güzel açmış, İsmi Notocactus mammulosus.
Ama teselli için iri yomurcuklu sarı kaktüsüm açtı.
Maşallah! Sayın Vildan Sönmez kaktüsünüzün çiçekleri çok güzel açmış. Ne mutlu size...
Vildan Sönmez
03-05-2011, 23:44
Sağolun, ayrıca iki farklı mammilarya olabilir tomurcuk yapıyor, beklemedeyiz.
Muhteşem... Ellerinize sağlık Vildan Hanım.
Vildan Sönmez
05-05-2011, 20:53
Hani benim evlatlık top kaktüsüm var ya, yanılmıyorsam tomurcuk yapmaya başladı. (binbir güçlükle, tek bir top düşürmeden saksısını değiştirmişrim aylar önce)
Aldığım yerde yıllarca bahçede yağmurun karın altındaydı. Şimdi terasta açıkta ama üstü kapalı. Dış tarafa yağmurun altına çıkarsam bozulur mu diye korkuyorum. Ne dersiniz ?
Beni ağlatan kaktüs bu.:) Azmine hayran kalmıştım. Bence o kadar cefadan sonra şımartılmaya ihtiyacı vardır.:)
Yağmur iyi gelir biraz şımartın.
Çok güzel bir tür.Bendede var ama bu kadar çoşkulu değil.Kaktüsler arasında çiçeği en güzel olan tür bence.Kimileri kokulu bile oluyor
Vildan Sönmez
05-05-2011, 21:28
Unutur muyum, hadi ben söylemeyeyim demiştim.;);)
Saksıyı değiştirirken şaşa kaldım, öyle köklenmiş ki, adeta toprağı yemiş bitirmiş. Eldiven vız geldi, tutabilmek için kalın gazete katları yaptım.
Beni ağlatan kaktüs bu.:) Azmine hayran kalmıştım. Bence o kadar cefadan sonra şımartılmaya ihtiyacı vardır.:)
Vildan Sönmez
05-05-2011, 21:29
Ben de öyle düşünüyorum ama bir yandan da minicik çiçek oluşumları zarar görür mü diye korkuyorum.
Ayrıca sizin kaktüsünüz de zamanla böyle olur, bu benim gibi yaşlı biraz..:)
Yağmur iyi gelir biraz şımartın.
Çok güzel bir tür.Bendede var ama bu kadar çoşkulu değil.Kaktüsler arasında çiçeği en güzel olan tür bence.Kimileri kokulu bile oluyor
Çok güzeller,büyük bir maşallah hepsine ;) ;)
Ayşe Yıldız
05-05-2011, 23:05
Sarı çiçek açan kaktüsüüzün adı neydi Vildan Hanım? Çok hoşuma gitti çiçek rengi ve yapısı.
Çok güzel açmış, İsmi Notocactus mammulosus.
Notocactus mammulosus :)
Ayşe Yıldız
06-05-2011, 11:27
Notocactus mammulosus :)
Evet, dikkatimden kaçmış özür dilerim.
Sevgili Vildan hanım sarı kaktüsünüz çok güzel maşallah...
Vildan Sönmez
11-05-2011, 20:33
Ayşe Hanım, sağolsun Zenfree adını yazınca sonradan düzeltmeyle adını ekledim.
Evet, dikkatimden kaçmış özür dilerim.
Vildan Sönmez
11-05-2011, 20:37
7. Yıl toplantısında Furkan mı Sarıefe mi son anda minik bir çelik vermişti. Uçlarında kıpırtılar var yeni yaprak çıkacak diyordum ki,. Günebakan da kendininkini ekleyince tomurcuk olduğunu düşünmeye başladım. İnşallah açar da seviniriz.
Bu arada Cemo'nun turuncusu hala direniyor. :)
günebakan
11-05-2011, 20:55
Bence de onlar çiçek tohumurcuğu Vildan hanım'cığım:)
Vildan Hanım, Cemonun turuncusu dediğiniz toplantıda çekilişte çıkan, küçük çiçekler açan , çok beğendiğimiz için kırma dediğimiz halde uçlarını kırıp kırıp bizlere çelik verdiği mi? Eğer oysa bendeki 2 minicik yaprağın uçlarında da bir sürü çiçek tomurcuğu görünüyor.
serkan_istanbul
12-05-2011, 18:59
Hani benim evlatlık top kaktüsüm var ya, yanılmıyorsam tomurcuk yapmaya başladı. (binbir güçlükle, tek bir top düşürmeden saksısını değiştirmişrim aylar önce)
Aldığım yerde yıllarca bahçede yağmurun karın altındaydı. Şimdi terasta açıkta ama üstü kapalı. Dış tarafa yağmurun altına çıkarsam bozulur mu diye korkuyorum. Ne dersiniz ?
Aynı türden bende var hep dışarda terasta sorun olmuyor ve bir sürü tomurcuk ve yavrusu var. sevgılerimle
Vildan Sönmez
12-05-2011, 19:26
Serkan Bey, balkonun korumalı bir yerinde mi, yoksa yağmur alan açık bir yerde mi tutuyorsunuz ?
Aynı türden bende var hep dışarda terasta sorun olmuyor ve bir sürü tomurcuk ve yavrusu var. sevgılerimle
Vildan Sönmez
12-05-2011, 19:27
Evet o, benim payıma da bir yaprak düşmüştü. inşallah tutar..
Çiçek arsızı gibi oluyorum diye çekindim o zaman ama şimdi, bir saksıya tek tek yapraklar ekip getirmişlerdi son ana kadar da kimse almamıştı, onu almadığıma bile pişman oldum.:o:o:o:o:o:o:o
Vildan Hanım, Cemonun turuncusu dediğiniz toplantıda çekilişte çıkan, küçük çiçekler açan , çok beğendiğimiz için kırma dediğimiz halde uçlarını kırıp kırıp bizlere çelik verdiği mi? Eğer oysa bendeki 2 minicik yaprağın uçlarında da bir sürü çiçek tomurcuğu görünüyor.
Vildan Sönmez
24-05-2011, 21:09
Bu aralar çiçek yok, tomurcuklarımız geliyor.
Ama Datça'da güzelliğine dayanamayıp aldığım sukulent, yaprakları alacalı kırmızı, üzeri su damlası benzeri sanki kristal gibi parlıyor. Bir de pembe tomurcuk var üzerinde.
Vildan Sönmez
24-05-2011, 21:15
Fiyonk kaktüsün nisan ortası açmaya başlayan sade çiçekleri hala diri ve canlı.
Vildan Hanım sukulentiniz çok ilginç. Adını biliyor musunuz? Gerçekten sukulent mi? Çiçeğinin nasıl olacağını merak ettim. Fiyonk kaktüste güzel çiçeklenmiş. Bu isim sizin gasteriaya taktığınız bir isim midir? Daha önce duymamıştım. Çok mu soru sordum :D Sustum.
bettyycim
25-05-2011, 07:54
Bu aralar çiçek yok, tomurcuklarımız geliyor.
Ama Datça'da güzelliğine dayanamayıp aldığım sukulent, yaprakları alacalı kırmızı, üzeri su damlası benzeri sanki kristal gibi parlıyor. Bir de pembe tomurcuk var üzerinde.
Rengi harika imiş açmasa da olur, ama o özenle sakladığı çiçek tomurcuğuna merak etmedim desem yalan olu :D lütfen çiçek açınca bu güzelliği biimle tekrar paylaşın ;)
Vildan Sönmez
25-05-2011, 08:19
Sevgili sariefe Gasteria2yı 2007 gibi Mehtap Gürbüz'den aldım, o zaman da satış başlığında Fiyonk Kaktüs yazıyordu. Çok yavaş büyüyor.
Yeni sukulentimi satıcı bir tür buz çiçeği diye satıyordu. İnternette araştırdım adı Mesembryanthemum crystallinum bolca fotoğraf ta var.
( Susmayın, susmak iyi bir şey değil, siz sorun, cevabımız varsa yazarız.)
Vildan Hanım sukulentiniz çok ilginç. Adını biliyor musunuz? Gerçekten sukulent mi? Çiçeğinin nasıl olacağını merak ettim. Fiyonk kaktüste güzel çiçeklenmiş. Bu isim sizin gasteriaya taktığınız bir isim midir? Daha önce duymamıştım. Çok mu soru sordum :D Sustum.
Vildan hanımcım harika. Bu son fotoğraftakine bayıldım. Birde 928 deki sukulente. Güle güle büyütün:)
Vildan abla, buz gibi bir şey bu. Yazın sıcaklarında iyi gelir herhalde.
Harikulade güzel..
Vildan Sönmez
25-05-2011, 10:49
Sevim Hanım son fotoğraf benim 928 deki sukulentimin internette bulduğum hali. Pazarda bir kenarda duruyordu, bir kasadan 2 tanecik kalmış, birini arkadaşıma aldım birini kendime. Bildiğimiz buz çiçeği kadar kolay büyürse çok güzel olacak...
Vildan hanımcım harika. Bu son fotoğraftakine bayıldım. Birde 928 deki sukulente. Güle güle büyütün:)
Vildan Sönmez
25-05-2011, 10:54
Kardeş ben ilk defa gördüm vallah. Bu netten aldığım fotoda kristaller daha iri, benimki henüz genç bir fide, böyle olursa süper olacak.
Vildan abla, buz gibi bir şey bu. Yazın sıcaklarında iyi gelir herhalde.
Harikulade güzel..
Senin elin değsin yeter ablam. Daha güzeli olur.
Vildan Sönmez
25-05-2011, 20:38
Evet bu gün açtı tomurcuk. Buz çiçeğinden çok Acem halısına benziyor. Yalnız bitkinin kendisi hafif solgun görünüyor. Umarım yol yorgunluğudur.
PlentyPlant
25-05-2011, 20:57
Sukulentiniz ve çiçeğiniz harika Sayın Vildan Sönmez. İlk koyduğunuz gün ne olduğunu anlayamadığım için bekliyordum. Hakikaten billur gibi.
"Susmak iyi değil, siz sorun" sözünüzden cesaret alarak ve araştırdığınızı bilerek sormak istedim: Mesembryanthemum Crystallinum olduğunu belirtmenize rağmen, çiçekli son resminde bir kuşkunuzu belirtmişsiniz. Buz Çiçeği'nin çiçekleri beyaz, bildiğim kadarıyla. Hybrid bir tür veya aynı aileden bir başka sukulent olabilir mi?
Ama her ne ise, harika bir bitkiye sahipsiniz. Özenli ellerinizde çok daha güzelleşip gelişeceğinden de zerrece kuşkum yok.
günebakan
25-05-2011, 21:00
Off Vildan hanım'cığım gerçekten muhteşem mücevher gibi görünüyor. Güle güle büyüt arkadaşım:)
Vildan Sönmez
25-05-2011, 22:01
Sizin gibi bir ustanın beğenisi şımarttı mı ne :cool:
Sağolun.
Arkadaşımız sustum dediği için öyle dedim, yoksa çok iddialı olduğumdan değil, aman yanlış anlaşılmasın. Biliyorsak söyleriz, ya da araştırırız. Yine araştırırken ağaçlar.net çıktı karşıma. Başlığımız da varmış meğer. Ve Limon arkadaşımız daha önce tohumdan yetiştirmiş. Yaygın olan buz çiçeği pembe çiçekli oluyor yanılmıyorsam.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9189
Sukulentiniz ve çiçeğiniz harika Sayın Vildan Sönmez. İlk koyduğunuz gün ne olduğunu anlayamadığım için bekliyordum. Hakikaten billur gibi.
"Susmak iyi değil, siz sorun" sözünüzden cesaret alarak ve araştırdığınızı bilerek sormak istedim: Mesembryanthemum Crystallinum olduğunu belirtmenize rağmen, çiçekli son resminde bir kuşkunuzu belirtmişsiniz. Buz Çiçeği'nin çiçekleri beyaz, bildiğim kadarıyla. Hybrid bir tür veya aynı aileden bir başka sukulent olabilir mi?
Ama her ne ise, harika bir bitkiye sahipsiniz. Özenli ellerinizde çok daha güzelleşip gelişeceğinden de zerrece kuşkum yok.
Vildan Sönmez
25-05-2011, 22:03
Hakikaten çok hoş. Pazarda kasanın sonunda kalan iki kökten biri bu.
Dilerim kaybetmem.
Off Vildan hanım'cığım gerçekten muhteşem mücevher gibi görünüyor. Güle güle büyüt arkadaşım:)
PlentyPlant
26-05-2011, 08:58
Haydi, orta yolu bulalım Sayın Vildan Sönmez.:) Benim kastettiğim beyaz çiçekli türe "Mesembryanthemum Crystallinum" diyelim, sizinkine de "Mesembryanthemum Criniflorum..." Çiçek rengi karmaşasından kurtulalım böylece. :)
Not: İltifat için teşekkür ederim ama yüzümü kızartmayın lütfen. Ben "usta" değilim, olabileceğimden de çok kuşkuluyum. Kendi halinde, küçük, mütevazi bir koleksiyon yapmaya ve sürekli daha çok araştırmaya çalışıyorum, hepsi bu. :)
Bir tür buz çiçeğinin internetten temin edilen fotoğrafındaki çiçek Deniz şakayığına benzemesine karşın sizin açan çiçek pek ona benzemiyor. Ama yine de sizinkide bir başka güzel Vildan hanım. Güle güle büyütünüz.
Vildan Sönmez
26-05-2011, 11:35
İsimde anlaşırız arkadaşım o kolay da ismini ezberlemem zor, yeter ki yaşasın.
Haydi, orta yolu bulalım Sayın Vildan Sönmez.:) Benim kastettiğim beyaz çiçekli türe "Mesembryanthemum Crystallinum" diyelim, sizinkine de "Mesembryanthemum Criniflorum..." Çiçek rengi karmaşasından kurtulalım böylece. :)
Vildan Sönmez
26-05-2011, 11:42
Tanıttığınız bitkilerin doğadaki görüntüleri ve değişik gözlüklerle izlenebilen fotoğraflarınızla başlığınız hepimizinkilerden farklılık gösteriyor. Bu emeklerinizi için teşekkür ederim kendi adıma.
Not: İltifat için teşekkür ederim ama yüzümü kızartmayın lütfen. Ben "usta" değilim, olabileceğimden de çok kuşkuluyum. Kendi halinde, küçük, mütevazi bir koleksiyon yapmaya ve sürekli daha çok araştırmaya çalışıyorum, hepsi bu. :)
Vildan Sönmez
26-05-2011, 11:45
Sağolun sayın skaraca, ben de çiçeğini Bodrum papatyasına benzettim.
Bir tür buz çiçeğinin internetten temin edilen fotoğrafındaki çiçek Deniz şakayığına benzemesine karşın sizin açan çiçek pek ona benzemiyor. Ama yine de sizinkide bir başka güzel Vildan hanım. Güle güle büyütünüz.
Vildan Sönmez
27-05-2011, 22:09
2007 yılında ağaçlarda ilk paylaşımla Antalya'dan Caretta'dan gelen sukulentim minicikti, solda üstte. Şimdi bazı yaprakları 20 cm civarında.
Vildan Sönmez
27-05-2011, 22:12
Bu yıl ilk çiçek sapı büyüyemeden soldu. İkincisi ise 3 dallı bir sap üzerinde ilk kez çiçek açtı. Fiyonk kaktüse benziyor.
Vildan Hanım " Buz Kraliçenize" hayran oldum.
Vildan Sönmez
30-05-2011, 21:49
Bu gün akşamüzeri 2. çiçeği kapanırken yakaladım. Ortadaki beyazlık görünmeyince daha renkli duruyor.
Vildan Hanım " Buz Kraliçenize" hayran oldum.
Vildan Sönmez
30-05-2011, 21:54
Ekim ayında Taner Bey'den aldığım lithops geldiğinde hafif buruşuktu. Giderek bir yandan kuruyarak buruşma arttı, sonunda kuru bir kabuk kaldı derken altından yeni yapraklar gelmeye başladı.
Vildan Sönmez
30-05-2011, 21:59
Sade, pastel sarı çiçekler ve bir çok tomurcuk sırada.
Çok güzeller. Lithopslardan uzak durmaya çalışırken yeniden doğuş fotograflarını görmek pek de hayırlı olmuyor benim için.:) Sarı açan kaktüsünüzü Mammillaria karwinskiana'ya benzettim. Adını biliyor musunuz Vildan Hanım?
Vildan Sönmez
30-05-2011, 22:36
Ah bilsem.
Yapı marketlerde satılanlarda hiç isim yazmıyorlar bilirsin, sadece fiyat için büyüklüğüne göre numara koyuyorlar. Bu üç topuz iki ayrı kaktüsle birlikte aranjman olarak minicik bir saksıdaydı. Ayırdıktan sonra tomurcuklandı.
Ayşe Yıldız
31-05-2011, 08:32
Mammilleria Nejapensis olabilir Vildan Hanım.
Vildan Ablam, ismi Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis.
Vildan Hanım, bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=540545&postcount=64)euphorbianız ne durumda merak ettim? Yanılmıyorsam adı euphorbia resinifera. Aynı bitkiden bende de var nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?
Bendekinin linki: http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=805726&postcount=241
Vildan Sönmez
03-06-2011, 11:18
Bu euphorbiamdan arkadaşlarıma dal ayırırken süt gibi sıvı akmıştı. Birkaç gün sonra da fotoğraftaki gibi çürüdü. Sağlam kısımları temizleyip ektim, kurtardım ama gelişimi durdu.
Akşama Son halini de fotoğraflarım.
Yanlış anlaşılmasın paylaşıma devam, ama daha dikkatli olarak
Vildan Hanım bu hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Yeni fotografları da merakla bekliyorum.
Bozulan bitkilerimizi burada paylaşmanın, sağlıklı olanlardan daha önemli olduğunu düşünüyorum. En azından yaşadığımız tecrübe diğerlerine ders ve örnek olur. Tekrar teşekkürler.:)
Vildan Sönmez
06-06-2011, 00:10
Mayıs'ta bir haftalık yokluğumda aşili tek kaktüsümün alt kısmı kahverengine dönmüş ve çürümüş buldum. Üst kısmı kestim ve kurumaya bıraktım. Bir kaç gün sonra da ektim.
Beklemedeyiz.
Vildan Sönmez
06-06-2011, 00:37
Tomurcuklanan üç kaktüsüm.
Çok güzeller vildan hanım.
Vildan Sönmez
06-06-2011, 20:40
962/1 Mammillaria Surculosa
Bu yıl şimdilik 2 tomurcukla açılış yaptı.
Vildan Sönmez
06-06-2011, 20:45
Diğer mammilaria her yıl 3-4 çiçek açıyor.
Vildan Sönmez
06-06-2011, 20:55
Bauhause'dan 2,5 TLye aldığım ceviz büyüklüğünde, sabah tomurcuğundan açacağı belliydi.
Vildan Sönmez
06-06-2011, 20:57
Eşim nöbetçi fotoğrafçı, gündüz tam açmış halini çekti. Ben de akşam üzeri kapanmaya başlarken yetiştim.
bettyycim
06-06-2011, 20:59
Hepsi birbirinden güzel, hele küçük ceviz enfesssss :)
Vildan Sönmez
06-06-2011, 21:02
Teşekkürler Sevim Hanım.
Betycim, o enfes cevizin yanında bir de minik bezelye var :)
bettyycim
06-06-2011, 21:17
Oy oy seneye şölen var desnize ;)
Çok güzel.Cevize bende bayıldım.
Muhteşem bir renkmiş. Çok beğendim. Lobivia saltensis'e benziyor sanki.:)
Çok güzel:) Boyundan büyük işler başarmak buna denir galiba:)
Boyu küçük ama marifeti büyük..
Vildan Sönmez
07-06-2011, 21:00
Beklenen diğerlerinden..
Vildan Sönmez
07-06-2011, 21:02
Bu kürdan gibi sert dikenli ilk kez açacak...
Adını biliyorsanız internette nasıl açacağını ararım, çok merak ediyorum.
Vildan Sönmez
07-06-2011, 21:05
7.yıl toplantımızda aldığım tek dal paskalya çiçek açtı. Cemo'nun verdiği kavuniçi hala düzelmedi.
Maşallah. Ufaklığı ben de çok beğendim ;)
976'deki ne kadar güzel bir kaktüs. Diken yapısı büyüleyici.
bettyycim
07-06-2011, 22:07
Sendeki paskalya ne oldu Sarıefe, açtımı ?
Sanırım bana hediye ettiklerinizi soruyorsunuz çünkü onların dışında da paskalyalar var. Kırmızı da pembe de sürgün veriyor ;) Henüz çiçek tomurcuğu göremedim. Yakın zamanda hediye aldığım tüm bitkilerin son durumlarını fotoğraflayacağım. Bu sayede benimle bitki paylaşanlar bitkilerinin durumunu görebilecek. Tabi sizin bu anlamda ağırlığınız olacak ;)
bettyycim
08-06-2011, 22:51
Merakla bekliyorum :D
Kaktüslerin ne kadar güzel açmışlar Vildancım .Benimkilerde hiç hareket yok :( Çok güzel güneş alıyorlar aslında, vitamin mi versem ?
Vildan Sönmez
12-06-2011, 19:06
Geçen yıldan sonra ilk kez bir kaç gün önce vitamin verdim. Havalar geç ısındı, güneşi gördükçe tomurcuklar geliyor Sedef'çim.
Vildan Sönmez
12-06-2011, 19:14
Ahtapot takipçilerine
Ahtapotum kendini yeniledi ya, sanırım bir süre sonra çiçek açacak, çok küçük tomurcuk belirtileri var.
PlentyPlant
13-06-2011, 07:21
Sürekli takipteyim Sayın Vildan Sönmez. Hiç umudumu yitirmemiştim. :)
Tabi ki takipteyiz. Çok güzel olmuş.
Ayşe Yıldız
15-06-2011, 08:12
Bu kürdan gibi sert dikenli ilk kez açacak...
Adını biliyorsanız internette nasıl açacağını ararım, çok merak ediyorum.
Eğer yanılmıyorsam, kaktüsünüzün adı Natocactus Mueller Melchersii Vildan Hanım.
Vildan Sönmez
16-06-2011, 22:31
Sağolun Ayşe Hanım, Natocactus Mueller Melchersii diye görsellerde aratınca, bire bir aynısı olan fotoğraflar var.
Vildan Sönmez
19-06-2011, 22:26
Bu kaktüsüm dün öğleden sonra tomurcuktaydı. Bu gün eve geldiğimizde açmış ve solmuştu. Ne yazık ki açmış halini göremedik İnşallah 2. tomurcuğa kısmet olur.
Vildan Sönmez
19-06-2011, 22:36
Dün açmaya başlyan sarı çiçek bu gün tam olarak açıldı.
Vildan Sönmez
19-06-2011, 22:50
Dün ve bugün öğleye kadar tomurcuk halindeki Natocactus Mueller Melchersii
Vildan Sönmez
19-06-2011, 22:52
Akşam güneşiyle birden açıverdi.
Vildan Sönmez
19-06-2011, 22:53
İki çiçek birbirine o kadar yakın ki, yapraklar sarmaş dolaş...
Bu kaktüsüm dün öğleden sonra tomurcuktaydı. Bu gün eve geldiğimizde açmış ve solmuştu. Ne yazık ki açmış halini göremedik İnşallah 2. tomurcuğa kısmet olur.
Tüh. Neyse bir tomurcuk daha var. Umarım onu görürüz.
Diğer ikisi harika. Pembe renk çok çok özelmiş. Bayıldım.
Ablacım solan çiçekli echinopsis sabaha doğru açıyor öğleyin kuruyor.Sabaha karşı izlemesi çok zevkli oluyor.Sabahlamak istersen bir dene ;)
Vildan Sönmez
19-06-2011, 23:21
Gerçekten çok güzel bir pembe, ama tomurcuk büyüklüğüne göre çiçrği umduğumdan küçük oldu.
Tüh. Neyse bir tomurcuk daha var. Umarım onu görürüz.
Diğer ikisi harika. Pembe renk çok çok özelmiş. Bayıldım.
Vildan Sönmez
19-06-2011, 23:22
Fatih'cim vallahi de beklerim, hele o 2. tomurcuk büyüsünde bak.:mad::mad:
Ablacım solan çiçekli echinopsis sabaha doğru açıyor öğleyin kuruyor.Sabaha karşı izlemesi çok zevkli oluyor.Sabahlamak istersen bir dene ;)
Birde kokusunu yazmayı unutmuşum.Geçen yıl benim güzel açtığında çok güzel etkileyici bir kokusu vardı.Annem kokusunu mum çiçeğinin kokusuna benzetti ama ben mum çiçeği koklamadığım için yorum yapmamıştım ;)
asumandilek
20-06-2011, 16:18
Şenlendik vallahi. Gözümüz gönlümüz açıldı. Ne çok seviniyorum böyle her sayfada ayrı ayrı güzellikler görünce.
Vildan Sönmez
20-06-2011, 22:29
Mammillaria Hidalgensis Dikensiz
Bu kez adını kendim buldum, inşallah doğrudur. Dün açtı pamuk şekeri ve akide şekeri bir arada...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.