View Full Version : Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim
İnşaallah vildan hanımcım...Benim uğur böceğimin çiçeği 5 tane olmuştu bu sabah ama randevulu hastam olduğu için oyalanamadım evde...Kaktüslerime günaydın deyip çiçeklilere biraz iltifat edip çıkmak zorunda kaldım..Akşam erken gidebilirsem tekrar resimleyecegim,geç kalınca kapatıyor çiçeklerini...Ama sizin kaktüsünüzün çiçeği muhteşem doğrusu ve tabii maşallah...Sevgilerimle...
Vildan Sönmez
10-08-2010, 22:42
Kaktüslerim durgun bir dönemde derken yumru kaktüsümün küçük tomurcuğu dört günde bu hale geldi.
Vildan Sönmez
10-08-2010, 22:45
Ahtapot kaktüsüm bu kez çoklu açıyor.
Vildan Sönmez
10-08-2010, 22:53
Sedum spirium tricolor
Kaktüslerim çiçeksiz bir dönemde ama sayın snowman'in hediyesi bu sukulent pembeleşen yaprakları ile gelişmeye başladı.
kartalpin
10-08-2010, 23:14
Kaktüslerim çiçeksiz bir dönemde ama sayın snowman'in hediyesi bu sukulent pembeleşen yaprakları ile gelişmeye başladı.
O yaprakları pembeleşen sukulent, çok estetik, huzur verici ve sakinleştirici görünüyor...
Sağlıkla sevgiyle kalın
Sayın Sönmez bunlar ne güzelliktir böyle maşallah benimde 3 tane kaktüsüm var bu güzellikler banada nasip olur inşallah:)
Vildan Sönmez
11-08-2010, 08:02
Haklısınız sayın Kartalpin. Bu sade güzelliğin saksısını sardığını düşünün, güzel bir öykü bile hakeder. ;)
O yaprakları pembeleşen sukulent, çok estetik, huzur verici ve sakinleştirici görünüyor...
Sağlıkla sevgiyle kalın
Vildan Sönmez
11-08-2010, 08:04
Sayın yağ-mur,
ısrar edin ve ille de sabredin.Daha dagüzelleri olacaktır...
Sayın Sönmez bunlar ne güzelliktir böyle maşallah benimde 3 tane kaktüsüm var bu güzellikler banada nasip olur inşallah:)
Maşallah nazar değmesin çiçeklere. Ne kadar güzel açmış kaktüsünüz Vildan Hanım. Darısı bizim başımıza...
Vildan Sönmez
11-08-2010, 15:02
Teşekkürler, sizinki avatarınızdaki fotoğraftaki top kaktüsse, o da süpermiş yani.
Maşallah nazar değmesin çiçeklere. Ne kadar güzel açmış kaktüsünüz Vildan Hanım. Darısı bizim başımıza...
Teşekkürler, sizinki avatarınızdaki fotoğraftaki top kaktüsse, o da süpermiş yani.
Evet benim echinopsisim de çok güzel açtı ama açan tek kaktüsüm o. Diğerleri daha hiç açmadı. Zaten daha küçükler. Seneye inşallah. Sevgiyle kalın..
Vildan Sönmez
12-08-2010, 21:16
Echinopsisim bu gün açmış. Akşam eve geldiğimde kapanmıştı. Bir önceki çiçekler ikinci gün de açılmıştı. Yarın eşim fotoğraf nöbetinde:D
Vildan Sönmez
12-08-2010, 21:19
Ahtapot kaktüsün genel görünümü, kollar havaya kalktı...
Çok güzel. Benim ahtapotum çok ince uzantı verdi yukarıya doğru. Ama ne zaman yeni kolları olur onu bilemiyorum tabi.:)
Vildan Sönmez
13-08-2010, 09:05
Sevim Hanım ortasında bir göbek oluştu mu ?Bütün kollar oradan çıkıyor.
Ben Mehtap Gürbüz'den aldığımda göbek vardı ve minik minik 5-6 kol vardı.
Tamam bundan sonra takip edeyim.:)
Vildan Hanım bütün çiçeklerinize bakmaya doyamıyor insan. Hepsini güle güle büyütün.
Vildan Sönmez
20-08-2010, 21:40
Arkadaşlar kötü haber, Satı Hanımın kaktüsüne benzer kaktüsümün fotoğrafını çektim, diğer yüzüne baktığımda açık kahverengi bozulma başladığını gördüm. İlgili başlığa da ekliyeceğim, bakalım ne yapmak gerekecek.
bahtiyar02
20-08-2010, 22:37
Sevgili Vildan Sönmez;
Kaktüsleriniz ve sukulentlariniz Muhteşem.Ellerinize sağlık.Bende bir kaktüs meraklısı olarak nerde görsem kesinlikle filizlerinden koparırım(İtiraf ediyorum bazende sormadan alıyorum);)Ablamın bir lafı var "çalınan çiçekler daha iyi tutarmış" sanırım aklımda bu halen yer almış;)
Saygılar.
Satı Uğurtan
20-08-2010, 23:11
Arkadaşlar kötü haber, Satı Hanımın kaktüsüne benzer kaktüsümün fotoğrafını çektim, diğer yüzüne baktığımda kaçık kahverengi bozulma başladığını gördüm. İlgili başlığa da ekliyeceğim, bakalım ne yapmak gerekecek.
Sevgili Vildan hanım, çok üzüldüm umarım kurumaz, kurursada canınız sağolsun, bende devamı var nasıl olsa sevgiler.
Vildan Hanım çiçeklerinizin hepsi çok güzel. Tebrikler.
Vildan Sönmez
04-09-2010, 21:23
Satı Güngör kardeşlerin hediyesi minik dal sedum askılı saksıyı kaplamak üzere...
(Eğri durduğunu şimdi farkettim, çıkıp düzelteyim hemen)
Vildan Sönmez
04-09-2010, 21:27
Autumn Joy rötarlı geliyor bu yıl. Geçen yıl bu zamanlarda çiçekleri açmıştı..
Vildan Sönmez
04-09-2010, 21:30
Bu ara çiçekli kaktüsüm yok ama Sempervivum çiçek gibi görünüyor gözüme...
Vildan Sönmez
04-09-2010, 21:39
Akşam güneşinde sedum:
Aa benim sempervivumlarımın bozulmadan önceki hali gibi ne güzel:)
Vildan Sönmez
04-09-2010, 23:18
Bozulur mu bilmem ama ben şimdilik dallarının kırılmasından korkuyorum.
günebakan
04-09-2010, 23:29
Bence hepsi de çok güzel görünüyor Vildan hanım:)
Saplarda kuruma olmadığı sürece dallar kopmuyor Vildan hanım oldukça dayanıklı. Benim sempervivumum tahminim yirmi sene oldu. O kadar çoğaldı, o kadar yavruladı ki dağıttığım miktarı hatırlamıyorum. Aşırı sıcaklarda maalesef bozuldu. Şimdi iki tane var büyüsünler diye gözlerine bakıyorum:)
Arkadaşlar sempervivumun o uzanan yavrularından alsak toprağa batırsak köklenir mi acaba?. Ben bir yerde gördüm 2 yavrusunu koparıp batırdım ama daha yeni. Merak ediyorum köklenirmi diye...
Vildan Sönmez
05-09-2010, 20:32
Sevim Hanım'ın dediği gibi, köklenir arkadaşım, ben de kırılan olunca toprağa daldırıyorum, isteyen olunca vermesi kolay oluyor.
Arkadaşlar sempervivumun o uzanan yavrularından alsak toprağa batırsak köklenir mi acaba?. Ben bir yerde gördüm 2 yavrusunu koparıp batırdım ama daha yeni. Merak ediyorum köklenirmi diye...
Ayşe Yıldız
05-09-2010, 20:40
Bu ara çiçekli kaktüsüm yok ama Sempervivum çiçek gibi görünüyor gözüme...
çiçeğiniz ne kadar sürede bu hale geldi Vildan Hanım. Ben Temmuz ayında arkadaşımın kopan çiçeğinden diktim ve tuttu, minicik henüz. Sizin çiçeğinizi görünce sabırsızlandım bir an. Hemen büyüsün istiyorum. Çok mu beklemem gerek?
Vildan Sönmez
05-09-2010, 23:12
Yaklaşık 5 yaşında olmalı Ayşe Hanım.
Aldığımda sadece kol uzantıları vardı.
çiçeğiniz ne kadar sürede bu hale geldi Vildan Hanım. Ben Temmuz ayında arkadaşımın kopan çiçeğinden diktim ve tuttu, minicik henüz. Sizin çiçeğinizi görünce sabırsızlandım bir an. Hemen büyüsün istiyorum. Çok mu beklemem gerek?
İnşallah köklenir de bir an önce benim de sempervivumum var derim.. Teşekkürler cevaplar için...
Vildan Sönmez
15-09-2010, 23:25
Sedum, Autumn Joy tomurcukları açılıp, renklenmeye başladı.
Vildan Sönmez
15-09-2010, 23:30
Bu yaz Schwarzkopf'um iyice kötüleşmişti, son çare hepsini kırıp yeniden ektim. Sanırım canlanıyorlar...
Vildan Sönmez
15-09-2010, 23:35
Ahtapot kaktüsün göbeği ve yeni tomurcuklar. Ama ters giden bir şeyler var çok tomurcuk verecek gibi olup sadece bir kaç tanesi açıyor.
Vildan Sönmez
19-09-2010, 15:43
Minik çiçekler kendini gösterdi. Ahtapotum durup durup açıyor. İyi ki almışım, Mehtap Hanım'a selamlar...
Vildan Sönmez
19-09-2010, 15:51
Yeni kaktüs almama kararım var ya;
-ucuzsa
-bende olmayan bir türse
-en önemlisi üzerinde tomurcuk varsa dayanamıyorum tabii.
Bunları 10 gün kadar önce Bauhause'dan aldım, 3.90 TL.
günebakan
19-09-2010, 17:07
Çok güzeller Vildan hanım'cığım güle güle büyütün.Bauhasede kaktüsler çok uygunlar gerçekten de:)
PlentyPlant
19-09-2010, 17:10
Balkonunuzu (ve özellikle sukulentlerinizi) başından beri keyifle izliyorum, Sayın Vildan Dönmez. İstanbul hem iklim, hem de çeşit bulma konusunda çok avantajlı bir yer. Bence "almama" kararınızı biraz askıya alın, atlayıp feribota Yalova Süs Bitkileri Fuarı'na gidin. "Almayacağınız" çok hoş şeylerle karşılacağınızdan eminim. :)
Vildan Sönmez
19-09-2010, 18:42
Ben de sizin kaktüslerinizi imrenerek izliyorum doğrusu.
Kışı düşünerek karar alıyoruz da uygulayan kim? İşte görüyorsunuz iki tanem daha oldu ;).
Fuara gitmeyi planlıyorum bir aksilik olmazsa. o hoş şeyler de peşime takılıp gelirler eminim...
Balkonunuzu (ve özellikle sukulentlerinizi) başından beri keyifle izliyorum, Sayın Vildan Dönmez. İstanbul hem iklim, hem de çeşit bulma konusunda çok avantajlı bir yer. Bence "almama" kararınızı biraz askıya alın, atlayıp feribota Yalova Süs Bitkileri Fuarı'na gidin. "Almayacağınız" çok hoş şeylerle karşılacağınızdan eminim. :)
Vildan Sönmez
19-09-2010, 18:44
Sevgili Günebakan hem güzel, hem uygun fiyatlarda bulabiliyoruz. Hatta bu son ikisi hiç de küçük değiller.
Çok güzeller Vildan hanım'cığım güle güle büyütün.Bauhasede kaktüsler çok uygunlar gerçekten de:)
günebakan
19-09-2010, 18:46
Evet ben de almıştım birkaç çeşit hala da aklım diğerlerin de:)
Satı Uğurtan
19-09-2010, 18:54
Sevgili Vildan hanım, evet çok güzeller sağlıkla büyüt sevgiler.
Ayşe Yıldız
19-09-2010, 19:14
Vildan Hanım eşiniz yeter artık heryeri çiçekle doldurdun falan demiyor mu? Ben korkumdan alamıyorum kızıyor bana; taşınırken ya da yaz tatillerinde işkence gibi gidiyoruz bırakacak kimsem olmadığı için yanımda götürüyorum ve her seferinde bidaha alırsan kırar atarım hepsini diyor. ÜZÜLÜYORUM. Bir ışık bulsam hemen alacağım çoğaltacağım ama ikna edemiyorum ne kadar sevdiğime.
Vildan Sönmez
19-09-2010, 20:46
Sevgili Ayşe Hanım, bizim evde kaktüs meraklısı olan eşimdi, ben onu engellerdim eskiden. Diğer çiçeklerin gelişmeleri de onun hoşuna gitmeye başladı zamanla. Şimdi birlikte seviniyoruz her açan çiçeğimize.Terasımız küçük sayılmaz ama kışın biraz sıkıntılı oluyor. Tatiller için de bir çözüm bulduk. kapağı delinmiş pet şişeleri dolurup her saksıya irili ufaklı, ters çevirip koyuyoruz. Şimdilik uzun tatil yapamadığımız için idare ediyor.
Üzülmeyin siz de kendi çözümlerinizi bulacaksınız mutlaka.
Vildan Hanım eşiniz yeter artık heryeri çiçekle doldurdun falan demiyor mu? Ben korkumdan alamıyorum kızıyor bana; taşınırken ya da yaz tatillerinde işkence gibi gidiyoruz bırakacak kimsem olmadığı için yanımda götürüyorum ve her seferinde bidaha alırsan kırar atarım hepsini diyor. ÜZÜLÜYORUM. Bir ışık bulsam hemen alacağım çoğaltacağım ama ikna edemiyorum ne kadar sevdiğime.
Vildan Sönmez
19-09-2010, 20:50
Sevgili Satı senin kaktüslerin de çok güzel, hele son açan beyaz ve yanındaki saksıdaki echevrıa da gözümden kaçmadı.
Sağol canım.
Sevgili Vildan hanım, evet çok güzeller sağlıkla büyüt sevgiler.
Vildan Sönmez
25-09-2010, 23:20
Ahtapot çiçeklerinde değişim.
Bir haftalık süreçte çiçeklerin göbek kısmı da açılıyor. Acaba bu miniklerde tohum yapıyor mudur ?
19 ve 25 Eylül tarihli iki fotoğraf.
Vildan Sönmez
25-09-2010, 23:25
433 Nolu mesajda minik çiçekleri görülen Haziran başında çiçekli olarak Sevgili Berduray'ın gönderdiği kaktüsüm iki tane tohum kesesi oluşturdu.
Vildan Sönmez
25-09-2010, 23:32
Steplia desmetiana, Daha önce de tomurcuk verdi ama büyütemeden kurudu.. Şimdi üzerinde 3 tane daha var. Bu kez açar inşallah.
Allah nazarlardan sakınsın.İnşallah gönlünüzden geçtiği gibi büyültürsünüz.Maşallah :p
Vildan Sönmez
25-09-2010, 23:39
Hem tatlı hem de bol çiçekli. Fotoğraflara baktım Haziran ortasında ilk çiçeklerini açmış. Eylül ayına gelene kadar dinlendi dinlendi çiçek açtı. Üstelik sayıca da fazla. Farklı ve bereketli bir tür.
defalarcaÇok tatlılar...
Vildan Sönmez
25-09-2010, 23:40
Sağolun. Şubat ayında Taner Bey'den almıştım. İlk kez açacak.
Allah nazarlardan sakınsın.İnşallah gönlünüzden geçtiği gibi büyültürsünüz.Maşallah :p
Valla bende sizleri takip ederekten bişeyler yapmaya çalışıcam.Ben bu konuda çok yeniyim.İnşallah ilerde bende sizler gibi bol bol kaktüsüm olucak.Bir o kadar da tecrübem daha yaşım genç,heves ve merakım çok sizler gibi tecrübeli ablalarım abilerim bol sanırsam hedef belli yolum doğru ne dersiniz :p
Ayşe Yıldız
26-09-2010, 15:56
Evet doğru yoldasınız Sayın furkyt, durmak yok yola devam:)
Evet doğru yoldasınız Sayın furkyt, durmak yok yola devam:)
Daha çok almam gereken gerekirse dilenmem gereken kaktüs çeşitleri var:pŞimdi daha yeni üye olduğumdan herkes bana geçici gözüyle bakılıyor forumda(Biraz da herkesin ağzı yandığından dolayı haklılar).Okullarda da olurya yeni öğrenci ilk başlarda dışlanır o misal.:D Ama zorluğu çekmeden iyi şeyler olmaz.Sizlerin konularınızı hep okudum birbirinize kaktüs arajmanları ya da çelikler göndermeniz çok hoş bir dostluk bu.Birbirlerini belki hiç tanımadan ona kanı kaynayarak hediyelerin gönderilmesi.Bu zamanda çıkarı olmadan kimkimseye bi çöp bile vermezken.Ben bu yüzden bu forumu seviyorum.Kimsenin kimseden çıkar beklentisi yok olanlarda zaten tutunamıyorlar.;)
Vildan Sönmez
26-09-2010, 16:20
Sevgili Furkan, bir kez başladın ya arkası gelir, bazen kendin alacaksın, bazen paylaşımlarla derken bir bakacaksın çoğalmışlar. Benim forumdan gelen pek çok kaktüsüm oldu, bununy anında ben de gönderdim, hatta Sakarya'ya sözüm var, bir türlü gönderemedim, huzursuzum bu yüzden.(Umarım mesaj yerine gitmiştir)
Sevgili Furkan, bir kez başladın ya arkası gelir, bazen kendin alacaksın, bazen paylaşımlarla derken bir bakacaksın çoğalmışlar. Benim forumdan gelen pek çok kaktüsüm oldu, bununy anında ben de gönderdim, hatta Sakarya'ya sözüm var, bir türlü gönderemedim, huzursuzum bu yüzden.(Umarım mesaj yerine gitmiştir)
Zaten mahalledeki teyzeler(komşular) hepsine söledim.Allah razı olsun severler beni her gittiğiniz evde dedim kaktüs görürseniz isteyin sizde de varsa verin.Bi tane Teyzemde(komşumuz) onda varmış dedi canın sağolsun al hepsini ama daha gidip göremedim kaktüsü daha.:p Zaten oturduğum muhit Kartal/Cevizi alışveriş merkezleri yakın oralarda çok var carrefour,koçtaş v.s buralardan da yavaş yavaş alırım.İstanbul üniversitesinde okuyorum avcılar kampüsünde arada bi en azından haftada bi eminönüne gezmeye gidiyoruz okul zamanı ordan da alırım yeri geldikçe.Metrobüsle sizin ordan da geçiyorum sizin balkona girer ordan da alırım:p
(Bu sözden sonra balkon demirparmakliklarla kapatılmış :p)
Ayşe Yıldız
26-09-2010, 16:56
Arkadaşlar kameraları çalıştırın. Arkadaş balkondayken cee yapar resmini foruma koyarızz :)
Arkadaşlar kameraları çalıştırın. Arkadaş balkondayken cee yapar resmini foruma koyarızz :)
Gülmekten karnıma ağrılar girdi.Fena bi görüntü elde edilirdi.Davetsiz misafir :p
Vildan Sönmez
26-09-2010, 23:32
Furkan senin için metrobüsle Avcılar'dan çıktıktan sonra Çekmeceye bakan bir fotoğraf çekip bizim evi işaretliyeceğim. Bulması kolay olsun, yanlışlıkla başka balkonlara girmeyesin çocuğum.;)
O demir parmaklıklar eve ilk taşındığımızda yapıldı, oğlum o zamanlar 9-10 yaşlarındaydı, duvarlar alçak geldi gözümüze.
Ayşe Yıldız
27-09-2010, 09:34
Çocuk bahanesiyle kaktüslerinizde korunmaya alınmış oldu. Mazallah :) :) :) balkonlara çıkıp kaktüs çalmak isteyenler olabiliiiirrrrrr. :)
Furkan senin için metrobüsle Avcılar'dan çıktıktan sonra Çekmeceye bakan bir fotoğraf çekip bizim evi işaretliyeceğim. Bulması kolay olsun, yanlışlıkla başka balkonlara girmeyesin çocuğum.;)
O demir parmaklıklar eve ilk taşındığımızda yapıldı, oğlum o zamanlar 9-10 yaşlarındaydı, duvarlar alçak geldi gözümüze.
İşte ablam ya böyle ev sahibine can kurban sırf evi rahat bulim diye işaretliycek allah razı olsun bari evide boşaltın anahtarıda paspasın altına koyun tam olsun:p Malum ben bu kalıp demir parmaklıklardan zor geçerim:p
Çocuk bahanesiyle kaktüslerinizde korunmaya alınmış oldu. Mazallah :) :) :) balkonlara çıkıp kaktüs çalmak isteyenler olabiliiiirrrrrr. :)
Çalmak demeyelim kaçırmak desek daha doğru olur:p"İstedim vermediler bende kaçırırım" dedim.Birbirimizi deli gibi seviyoruz.:p Hep o kaynananın yüzünden:D
Vildan Sönmez
30-09-2010, 19:47
A üçüncü tohum kesesi de geldi derken, dikenlerin arasında 4. de gizliyor kendini..
En kolay ve sorunsuz çimleniyor bu türün tohumları.Aslında meyvesinin tadına bakmak aklımın ucundan geçmemişti.Bir tanecik tohum va rşimdilik acaba baksam mı ki tadına:))
Kılıç çiçeğim açtığında bakmıştım enfes bir tat:D
Ayşe Yıldız
30-09-2010, 22:41
Tohum kesesinden çok kuşburnuya benziyor.
acemifüsun
01-10-2010, 10:29
Sevgili Vildan hanım kaktüs ve sukulentleriniz de diğer çiçekleriniz gibi çok sağlıklı ve güzel, ellerinize sağlık, sevgiler:)
Fatih tohumları Avrupada kanser tedevavisinde kullanılan ilaçlara katılıyormuş diye duymuştum Almanyaan gelen bir kaktüs kolleksiyoncusundan. Ben kolleksiyonumu çoğalttıktan sonra her kaktüsün tohumlarından kurumadan mutlaka yrim. Tattları da çok hoş, tavsiye ederim. Hele mammliiariaların.....
En kolay ve sorunsuz çimleniyor bu türün tohumları.Aslında meyvesinin tadına bakmak aklımın ucundan geçmemişti.Bir tanecik tohum va rşimdilik acaba baksam mı ki tadına:))
Kılıç çiçeğim açtığında bakmıştım enfes bir tat:D
acemifüsun
01-10-2010, 14:17
Fatih tohumları Avrupada kanser tedevavisinde kullanılan ilaçlara katılıyormuş diye duymuştum Almanyaan gelen bir kaktüs kolleksiyoncusundan. Ben kolleksiyonumu çoğalttıktan sonra her kaktüsün tohumlarından kurumadan mutlaka yrim. Tattları da çok hoş, tavsiye ederim. Hele mammliiariaların.....
Çok güldüm, çok yaşayın:))
Vildan Sönmez
02-10-2010, 17:42
Geçen yıl Kasım Ayında çiçek açan bu çiçeğimi gözaltına almaya başladım artık..
Vildan Sönmez
02-10-2010, 17:45
Aynı türden olduğunu sandığım iki sukulentim daha var. Üçü birbirinden farklı ortak yanları yaprak kıvrımlarında minik yavrular oluşturmaları.
Vildan Sönmez
02-10-2010, 17:54
Zafer İnandıklı arkadaşımızdan gelen bir gecelık gelin yeni dallar verdi. Saksısı da küçük geliyor, karar veremiyorum saksıyı şimdi mi baharda mı büyüteyim..
Vildan Sönmez
02-10-2010, 17:57
Tner Bey'den aldığım iki sukulent ağır ağır büyümeye devam ediyor.
Vildan Sönmez
02-10-2010, 18:00
Aşılı kaktüsler çok ilgimi çekmese de Koçtaş'ta tepesinde 6-7 tomurcuğu görünce almıştım. Eve geldiğimde tüm çiçekleri dökülmüştü.
Şimdi tekrar tomurcuk yaptı. İnşallah açtığını da görürüm.
Güleriz ağlanacak halimize. Siz de yaşayın.
Çok güldüm, çok yaşayın:))
Marnierananın çiçekleri çok güzeldir Vildan hanım,
Bir gecelik gelinin saksısını baharda değiştirin.
günebakan
03-10-2010, 21:14
yeniler çok güzeller Vildan hanım güle güle büyütün:)
Vildan hanım sizin balkonda hazine saklıymış:p Kaktüs ve sukulent aşığı olarak sayfanızı nasıl okuduğumu siz tahmin edin:cool:
:p:p Sevgili cenan ben de canım sıkıldıkça dolaşıyorum kaktüsü sukulenti bol sayfalarda. Malum şu sıralar ne sera görüyorum ne de alışveriş merkezlerine gidebiliyorum. Yalovaya gittim fuarda bir standta kaktüslere yapılan işkenceyi görünce sinir oldum almadım söylene söylene uzaklaştım.
Ayşe Yıldız
08-10-2010, 19:19
Nasıl işkence Sevim Hanım?
Vildan Sönmez
08-10-2010, 20:48
Ben tahmin edeyim: yapıştırma ya da iğneyle saplanmış yapma çiçekler olabilir mi Sevim Hanım ?
Vildan hanımcım yapıştırma çiçeklerden nefret etsem de napalım olmuyor işte deniyorlar diyordum. Kaktüsleri meksikalı gibi yapmışlardı. Tepelerinde şapka gözler, bıyıklar falan:mad:. Hayretler içinde izledim. Bir de kapış kapış alıyorlar nedir bu rezalet demeden.
Söylenmelerimi duyan bir bayan haklısınız yapmasalar iyi olurdu ama çok eğlenceli değil mi alıyoruz işte dedi:mad:
bilge5130
09-10-2010, 17:41
Vildan Hanım çok güzeller hergün sizin sayfanıza mutlaka bakıyorum. Güle güle büyütün...
Vildan Sönmez
09-10-2010, 21:57
PlentyPlant arkadaşımızın Mustafa Bey2in muhteşem Orbeopsis lutea'sına önerdiği askılı saksıyı ben stepliamda uygulamıştım. Daha küçük ama yine de saksıyı sarıyor.
Vildan Sönmez
09-10-2010, 22:05
Dur durak yok, hem bende olmayan bir tür hem de 2.5 tl olunca Bauhause'dan benimle eve geliverdi.
Vildan Sönmez
09-10-2010, 22:08
Bu da öyle...
Ayşe Yıldız
09-10-2010, 22:32
Yeni evlerine hoş gelmişler. İyi günlerde büyüsünler.
günebakan
09-10-2010, 22:46
Yeni güzeller hoş gelmişler Vildan hanım'cığım:)
PlentyPlant
09-10-2010, 22:54
Şimdi İstanbul'da, Antalya'da filan olmak vardı. Adana'dan Mersin'in diğer ucuna kadar girip çıkmadığım çiçek satıcısı ve sera kalmadı neredeyse ama keçiboynuzu (harnup) yemek gibi oluyor: Bir gram bal için 1 kg odun çiğniyorsunuz.
Bitkilerinizin kendi sadelikleri içinde güzelliklerini görmek hoş oluyor Sayın Vildan Sönmez.
Not: Önerdiğim "sarkıtma" işi biraz da fantezi idi ama sonucunun ne hoş olabileceğini gözlerimle gördüm. Bahara girerken bazı türlerime buna benzer iyilikler düşünmeliyim galiba. :)
Vildan Sönmez
16-10-2010, 22:42
6 Tohum kesesi sağlıklı bir şekilde büyüyor.. Bu defa ekmeyi de deneyeceğim.
Vildan Sönmez
16-10-2010, 22:46
Sedum AJ bir yandan son çiçeklerini açarken bir yandan da tohuma gidiyor. Geçen yıl kendi saksısına bıraktığım geçkin çiçek saplarından yeşermişti, ancak soğuklarda ihmal ettiğimden yaşamadılar.
Vildan Sönmez
16-10-2010, 22:52
Steplia desmetiana, yazık ki açamayacak gibi görünüyor, tomurcuklarda sararma var.
Yine de kendimi avutuyorum demek ki açma eğilimli bir çiçek, bu sene olmazsa seneye inşallah...
internette satılan karışık kaktüs ve sükulent tohum paketleri var.onlardan deneyen varmı acaba.merak ettim.sonuç nasıl olur ki.
Vildan Sönmez
16-10-2010, 22:58
Geçen gün aldığım yenilerden sonuncusu.
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:07
Arkadaşlar bu hafta beni çook mutlu eden bir kargo aldım. İçinden çıkan güzelleri tanıtayım.
Bazılarının üzerinde tomurcukları var. Bu yıl açar mı bilmem ama tutsunlar seneye açarlar, ben razıyım.
Bu çiçeklere sahip olmamı sağlayan değerli kardeşime sevgiler, teşekkürler.
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:09
1 - Echidnopsis cereiformis brunnea
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:10
2 - Huernia angolensis
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:12
3 - Huernia keniensis
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:13
4 - Huernia pendula
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:14
5 - Huernia keniensis var. nairobiensis
AizoaceaeFAN
17-10-2010, 20:16
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun sayın Vildan Sönmez. Umarım bu sene açarlar, ancak seneye açması daha muhtemel, baharla birlikte gübrelerini verdiniz mi tamamdır.
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:20
Çok sağolun, benim için de öncelikle tutması önemli. Seneye hepbirlikte çiçeklerini görürüz inşallah....
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun sayın Vildan Sönmez. Umarım bu sene açarlar, ancak seneye açması daha muhtemel, baharla birlikte gübrelerini verdiniz mi tamamdır.
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:24
6 - Stapelia lepida
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:31
Mammillaria gracilis var. fragilis.
Kopmuş olan en küçücüğü dahil 4 parçayı da ektim.
günebakan
17-10-2010, 20:47
Yeni güzellerinizi güle güle büyütün Vildan hanım'cığım gözünüz aydın:)
Çok güzeller Vildancım .Güle güle büyüsünler bende de arkadaşları var sana gelecek şöyle diyorum çok yağmurlu bir gün kahve mi içsek :)))
Vildan Sönmez
17-10-2010, 21:19
Teşekkür ederim Sevgili Günebakan. İnşallah başarılı olurum, kendimi sorumlu hissediyorum gerçekten, çünkü evlerinde nutlu mesut yaşarken gurbete geldiler yavrucuklar...
Yeni güzellerinizi güle güle büyütün Vildan hanım'cığım gözünüz aydın:)
Vildan Sönmez
17-10-2010, 21:21
Arkadaşım, çiçek bahane, ama o yağmurlu gün şahaneydi değil mi ?
Tekrarlarız inşallah.:D
Çok güzeller Vildancım .Güle güle büyüsünler bende de arkadaşları var sana gelecek şöyle diyorum çok yağmurlu bir gün kahve mi içsek :)))
Vaaaaaavvv . Gözünüz aydın Vildan hanım. İnşallah bol bol çiçeklerini görürüz yaza.
PlentyPlant
18-10-2010, 08:29
Hepsinin tutacağından, köklenip seneye çiçek vereceğinden eminim Sayın Vildan Sönmez. Hatta kimbilir, bunlar da diğer stephelianız gibi asılacak kadar dallanıp budaklanırlar. :)
Çok güzel olacaklar, çok...
Ayşe Yıldız
18-10-2010, 08:57
Şimdi küçük bir ilçede olduğum için kızıyorum. İnternettende spariş veremiyorum (eşim onay vermiyor). Çok üzülüyorum doğrusu. Böyle küçük yerlerde bulmak çok zor hatta imkansız gibi. :((( İstanbulda olmak varmış ya da başka büyük bir şehirde. Vildan Hanım iyi günlerde büyütün inşallah.
Arkadaşım, çiçek bahane, ama o yağmurlu gün şahaneydi değil mi ?
Tekrarlarız inşallah.:D
Gerçekten harikaydı :)Aslında kahvede bahane ben seni özledim açıkçası :)
Vildan hanım,
Kimmiş o kardeş? Çok güzel türler göndermiş. Umarım çiçeklerini de görürsünüz.
Bu arada 601 nolu mesajdaki kaktüsten bende yeni aldım. The Old man yaşlı adam olarakta isimlendiriliyor.
Vildan Sönmez
21-10-2010, 20:58
İnternette tesadüfen Ahtapot kaktüs diye bildiğim kaktüsün adını Euphorbia flanaganii (medusa Head) olduğunu öğrendim. Benimki gibi cılız kolları olanların yanında sık ve daha kalın kolları olanlar da var. Ben çok beğendim doğrusu.
Vildan Sönmez
21-10-2010, 21:01
Benimki ise yine çiçekli..
ya bu kaktüslerin kaç çeşidi var.ben çeşitleri arttırdıkça siz yeni birşey koyup aklımı çeliyorsunuz.nereye kadar sürecek bu böyle.nerden aldığınızı yazında ben de eksik kalmayayım.
Vildan Sönmez
21-10-2010, 21:33
Sevgili dlk, nereye kadar? Son dedikçe yenilerini alıyoruz.
Satın almak için İstanbul'da tercihim Bauhause. Koçtaş'dakilerin çoğu yapıştırma yapma çiçekli, onları sevmiyorum.
Bir de Taner Bey'in serası sağolsun, aşağıdaki linke sık sık girip bakıyorum.
Kaktüslerimin bir kısmını ondan aldım.
Ve de forumumuzdaki arkadaşlarla paylaşımlardan, sağolsunlar...
www.kaktus.web.tr
güle güle büyütün Vildan hanım..kaktüsler kolay tutuyor dert etmeyin..sizin gibi bir kaktüsseverin elinden tutmaması mümkün mü?
Vayyy, Vildan Ablam,
Yeni katılanlar hayırlı olsun. Durumlarıda, kendileride çok güzel görünüyor. Tomurcuklarıda var, ama sanırım açamazlar, Benimkilerde hava birden yağmura dönünce açamadılar. Nasip gelecek bahara.. Açan bir stapelia nobilis iyi fakat Huernia macrocarpa aff. gerekli olan ışık ve ısıyı alamadığı için çiçekler tam renklerini alamadı. Yayınlayıp yayınlamamakta tereddüt ediyorum. Sizinkilerde böyle olabilir.
Vildan Sönmez
21-10-2010, 23:49
Teşekkür ederim sayın kardeşim.Gönderen sağolsun :D
Tomurcuklar gittikçe buruştu. Ama biliyorum ki bunlar çiçek açan dallar, yani tutar da kışı atlatırsak seneye çok güzel açacaklar. Yeter ki sulama işini iyi ayarlayayım.
Bence tam renklenemeyen çiçeklerinizin fotoğrafını da ekleyin, görelim ve öğrenelim ısı ve ışık az olunca nasıl oluyor ?
Vayyy, Vildan Ablam,
Yeni katılanlar hayırlı olsun. Durumlarıda, kendileride çok güzel görünüyor. Tomurcuklarıda var, ama sanırım açamazlar, Benimkilerde hava birden yağmura dönünce açamadılar. Nasip gelecek bahara.. Açan bir stapelia nobilis iyi fakat Huernia macrocarpa aff. gerekli olan ışık ve ısıyı alamadığı için çiçekler tam renklerini alamadı. Yayınlayıp yayınlamamakta tereddüt ediyorum. Sizinkilerde böyle olabilir.
Güngör Salman
21-10-2010, 23:56
Son zamanlarda bende de Stapelia sevdası başladı, listemi oluşturdum taner beye bildireceğim, listemde size gelen türlerde var, güle güle büyütün sevgiler.
bilge5130
22-10-2010, 12:26
Vildan hanım maşallah çok güzellermiş güle güle büyütün
Vildan Sönmez
24-10-2010, 20:57
Güngör Hanım stepliaları eskiden beri severdim, şimdi Aizoaceaefan'ın lithopsları aklımı çeliyor.
.Son zamanlarda bende de Stapelia sevdası başladı, listemi oluşturdum taner beye bildireceğim, listemde size gelen türlerde var, güle güle büyütün sevgiler.
Vildan Sönmez
24-10-2010, 21:09
Teşekkürler Bilge Hanım. Maraş'a sevgiler...
Vildan hanım maşallah çok güzellermiş güle güle büyütün
Vildan Sönmez
24-10-2010, 21:35
Crassula Lycopodioides
Benim çiçeğimin dallarından Sevgili görümceme verdiğim crasula büyümüş, benimkini geçmiş de çiçek bile açmış. Sukulentler çok su istemez deriz ya, bu balkonda yağmur altında.
Ayşe Yıldız
24-10-2010, 21:41
Çok güzel. Maşallah bu şimdi görümcenizin mi yani.
Vildan Sönmez
24-10-2010, 23:18
Evet Ayşe Hanım, ben ekip vermiştim, ama benimki hiç açmadı bu güne kadar.
AizoaceaeFAN
25-10-2010, 10:24
Benim çiçeğimin dallarından Sevgili görümceme verdiğim crasula büyümüş, benimkini geçmiş de çiçek bile açmış. Sukulentler çok su istemez deriz ya, bu balkonda yağmur altında.[/QUOTE]
Sayın Vildan Sönmez, ortam değişince bir bitki nasıl gelişir işte en güzel örneği. Keşke hepimiz bitkilerimizi açık havada yağmur suyu altında büyütebilsek.
Bitki ne kadar fazla dal verip büyürse suya toleransı da o kadar artıyor. Bu yüzden çok yağmur yağmasının yanında açık havada olması suyun çabuk buharlaşmasını sağlıyor.Bir de güneşi bol ise işte verdiğiniz dal gibi ana bitkiden bile fazla gelişiyor. Ne diyeyim çok güzel çiçekleri.
Harika olmuş maşallah .Benimki bu yaz malesef sizlere ömür.:(
Vildan Sönmez
28-10-2010, 23:13
Başlangıç Sukulentlerimden biri, sonbahar renklerine büründü.
Vildan Sönmez
28-10-2010, 23:17
Forumdaş kaktüslerimden biri çiçek açmadı bu yaz ama onun dalları da renklendi.
Sukulentin rengi çok ilginç. Bende yok galiba ondan;)
Vildan Sönmez
28-10-2010, 23:48
Bahara sizin de olur Sevim hanım ;)
Sukulentin rengi çok ilginç. Bende yok galiba ondan;)
Harikasınız Vildan hanım:p
Sevgili vildan hanım maşalla.
Vildan Sönmez
20-11-2010, 22:15
Bu yıl da Kasım'da tomurcuklanan gözyaşı çiçeğim. Sadece bir dal tomurcuk verdi bu kez.
Vildan Sönmez
20-11-2010, 22:19
Autum Joy eski dallarını döktükçe dipten yavruları gelmeye başladı.
PlentyPlant
20-11-2010, 23:47
Epey ara verdikten sonra, harika sonbahar renkli sukulentlerinizle hoşgeldiniz Sayın Vildan Sönmez. Hala 27-30 derece civarı sıcaklıklar yaşandığı için, bırakın kızarmayı, direkt güneş ışığından koruyoruz buralarda. :)
Vildan Sönmez
21-11-2010, 22:13
Ahtapot kaktüsümde her yıl alt kollardan birazı sararır dökülürdü, ama bu yıl biraz daha fazla oldu.
Vildan Sönmez
21-11-2010, 22:15
Tüm kolların dökülmesini üzülerek izledim, ama gövde sağlamdı.
Vildan Sönmez
21-11-2010, 22:17
Dikkatli bakınca yeşil oluşumları farkettim. Sanırım kendini yeniliyecek.
Evet kendini yeniliyor .Bazı kaktüsler böyle oluyor benimde bir tane var .bu aylarda sararıp yok oluyor baharda tekrardan yeşeriyor.
Vildan Sönmez
21-11-2010, 22:23
Autumn Joy'un çiçeklenen dalları sararınca yeni dip sürgünler uluşmaya başladıktan sonra biraz daha beslenmesini bekledim. Bazı dalları toprak seviyesinin üç dört parmak üzerinden kırıp gazeteyle buket haline getirip boş bir saksıya koydum.
Vildan Sönmez
21-11-2010, 22:30
Geçen yıl saksıda kalan dal artıklarının yaprak diplerinden minik sürgünler yaptığını görmüştüm. Bakalım bu denemede sonuç ne olacak, gazeteye sarılı dallar yeşerecek mi ?
Geçen yıldan:
Vildan Sönmez
21-11-2010, 22:32
Bu kaktüs yaz boyu minik çiçekler açtı ve hiçbir yerde de satıldığını görmedim o yüzden kaybetmek istemediğim bir çiçek..
Evet kendini yeniliyor .Bazı kaktüsler böyle oluyor benimde bir tane var .bu aylarda sararıp yok oluyor baharda tekrardan yeşeriyor.
acemifüsun
21-11-2010, 22:35
Dikkatli bakınca yeşil oluşumları farkettim. Sanırım kendini yeniliyecek.
Sevgili Vildan hanım ben sanki örümcek ağlarına benzer oluşumlar görüyorum, yanılıyor muyum?
Vildan Sönmez
21-11-2010, 22:46
Füsun Hanım hemen bakıp minik yumuşak resim fırçasıyla temizlerim. Çok dikkatlisiniz ve gözlerinize de maşallah....
acemifüsun
21-11-2010, 22:55
Vildan hanım yakın gözlüğü olmadan maalesef artık yazıları bile zor okuyabiliyorum. Pek maşallahlık değiller ama dikkatliyim herhalde:))
Kırmızı örümcekse ilaçlama şart herhalde, belki kollarının sararıp, dökülme sebebi de olabilir diye düşünüyorum. Deneyimli arkadaşlarımız daha iyi bilir.
Autumn Joy'un dallarını ben de kesip suya koyayım o zaman deneme maksatlı:) Sararmaya başlamıştı. Dşpten de bir sürü filiz veriyor.
Vildan Sönmez
21-11-2010, 23:28
Sevim hanım dalları toprağın biraz üzerinden kırın. Dipten gelen yavrular besleniyor sanırım. Zaten daha sonra dokununca kendiliğinden kopuveriyor.
acemifüsun
22-11-2010, 15:06
Bu kaktüs yaz boyu minik çiçekler açtı ve hiçbir yerde de satıldığını görmedim o yüzden kaybetmek istemediğim bir çiçek..
Vildan hanım İzmirde Ünal Kaktüste var, bir ay önce oradan aldım:)
Bu yıl da Kasım'da tomurcuklanan gözyaşı çiçeğim. Sadece bir dal tomurcuk verdi bu kez.
bu güzellik bir de çiçek açıyormuş...inanamıyorum...ben çiçek açmadan bile o kadar muhteşem buluyorum ki... ellerinize sağlık vildan hanım iyi ki bizimle paylaştınız...sevgilerimle...
Vildan Sönmez
22-11-2010, 16:27
Medusahead diye aratınca öyle güzel çeşitler geliyor ki . Ben yapı marketlere bakıyorum, ondan göremiyorum herhalde. Sizin sayfanıza baktım hemen fotoğrafını eklememişsiniz. Aynı tür mü ?
http://davesgarden.com/guides/pf/go/57611/
Vildan hanım İzmirde Ünal Kaktüste var, bir ay önce oradan aldım:)
acemifüsun
22-11-2010, 17:31
Bence aynı tür ama en iyisi yarın fotoğrafını çekeyim, sizler karar verin:)
Vildan Sönmez
22-11-2010, 23:21
Satı Hanım'ın geçen yıl getirdiği sukulentin sarkan dallarında sararma ve cılızlaşmaya üzülürken, toprak üzerinde yeni dallar oluştuğunu görüp sevindim.
Vildan Sönmez
22-11-2010, 23:24
Kısa ve yayvan bir saksıya ektiğim zıpçıktılar hiç canlanmayınca soğanları daha küçük bir saksıya toplayıp yerine yayılıcı sukulentler ektim..
Vildan Sönmez
22-11-2010, 23:26
Fuardan pembe beyaz ve Yuvacık'tan..
Vildan Sönmez
22-11-2010, 23:30
Çiçeğini hiç göremedim ama Eylül başından beri bir, iki derken oniki tane tohum kesesi oluştu.
Vildan Sönmez
22-11-2010, 23:31
Sadece tek dalda bir tomurcuk veren tüylü yapraklım..
nazlı2323
23-11-2010, 00:27
Graptopetalum
Bardaktaki çubukların yanındaki sukulentin iki yıllık gelişimi.
Ne kadar güzel bundan bende de var sukkulenti ne kadarda bir suluyorsunuz acaba cevaplarsanız sevinirim.
Vildan Sönmez
23-11-2010, 00:58
Sulama konusunda hep korkmuşumdur. Hepsinde gün sayısı değil de toprağın kuruluk durumuna bakıyorum. Hava serin ve güneş de yoksa sulamıyorum.
Kaktüs saksılarımda çoğunlukla tabak yok, yani tabakta birikmiş su hiç olmuyor böylece.
Ne kadar güzel bundan bende de var sukkulenti ne kadarda bir suluyorsunuz acaba cevaplarsanız sevinirim.
Vildan Sönmez
29-11-2010, 21:21
Bu yıl sonuç: Kırık solmuş çiçek dalları filizleniyor.
Geçen yıl saksıda kalan dal artıklarının yaprak diplerinden minik sürgünler yaptığını görmüştüm. Bakalım bu denemede sonuç ne olacak, gazeteye sarılı dallar yeşerecek mi ?
Geçen yıldan:
Sadece tek dalda bir tomurcuk veren tüylü yapraklım..
Buna bayıldım .İsmi ne Vildan'cım .
Vildan Sönmez
29-11-2010, 21:32
Taner Bey'in serasındaki Kalanchoe Eriophylla benziyor Sedef'cim ama aynısı değil.
Buna bayıldım .İsmi ne Vildan'cım .
O tüylü yapraktan bende yok:o
Bu tüylüleri sevemedim ben yaa. Ne yapsak ki?...
Yaa ne kadar güzel! Ben hayranım onlara. Sevmeyi deneyin, parmak uçlarınızla:p.
Sevgili aysahay mutlaka seversiniz. Ama kesinlikle sevmiyorum derseniz ve sizde o tüylülerden varsa değiş tokuş ederiz
PlentyPlant
30-11-2010, 16:20
Sukulentlerin size özel bir sevgisi var, Sayın Vildan Sönmez. Başından beri sayfalarınızda görebildiğim bu.
Ellerinize, emeklerinize sağlık.
Büyük olanlarını kopartıp ye Vildan Ablam. Çok güzeldir. Ben hiç affetmem valla..
Hele mammillaria mystax olacak....
Çiçeğini hiç göremedim ama Eylül başından beri bir, iki derken oniki tane tohum kesesi oluştu.
3 tane de benim ki yapmış .Zehirlenmeyelim Mustafa abi :))
Vildan Sönmez
30-11-2010, 20:28
Sevgili Sevim, bir şekilde sizde de olur ;);)
O tüylü yapraktan bende yok:o
Sayın Vildan hanım,sayfalarınızı inceledim sukulent ve kaktüsleriniz çok güzel özellikle sukulentleriniz,Van dan getirdiğiniz 3 tür var ki çok ilgimi çekti ciddi anlamda çok beğendim 3 ü de bıcır bıcır geldi bana ve çok da merak ettim acaba hala yaşıyorlarmı ?
Vildan Sönmez
30-11-2010, 22:11
Sayın PlentyPlant sanırım sevildiklerini biliyorlar.
Bakın bir kısmı bu iki mini serada. Koca kadın, karşılarına geçip, hiç bir şey yapmadan bir tomurcuk, bir yumru, bir sürgün için, tek tek tek tek hepsini gözlüyorum. Bekliyorum, seviniyorum. Anlıyorlar işte. Her zaman az da olsa kaktüsüm vardı. Biri ağaç gibi olmuştu, bir parmak kaktüsümün kolları yarım metreye ulaşmıştı. Bir milliim vardı kocaman, üzeri çiçeklerle dolardı. Şimdi onlara sahip çıkamadım diye üzülüyorum.
Büyütmeye çalıştıklarımın başlangıcı olarak da 2007 yılı ve Forumdan Caretta arkadaşımız benim miladım. Yani daha yeniler, büyüyüp sizlerinkiler gibi olacaklar.
Selamlar
Sukulentlerin size özel bir sevgisi var, Sayın Vildan Sönmez. Başından beri sayfalarınızda görebildiğim bu.
Ellerinize, emeklerinize sağlık.
Kışa hazırlanmışlar .Şimdilik havalar güzel gidiyor ama bu lodosun arkası poyraz kar bile gelebilir:)
Aman kar yağışını hatırlatmayın. Daha yapacak işlerim var. Minişlerim var yerlerine yerleştirmedim. Hele onlar yerleşsin yerlerine alışsınlar, canlansınlar. Ondan sonra havalar soğur;)
Bu arada "bir şekilde sizin de olur" güzeldi:)))
Merhabalar Vildan hanım,
Medusahead (ahtapot kaktüs) ün gelişimininde o şekilde olması oldukça güzel.
Tüylü yaprak olanlar K. Tomentosa olabilir gibi geliyor bana... Google'dan görsellerden aratarak tam teyit yapılabilir.
Vildan Sönmez
01-12-2010, 10:39
Hiç denemedim, az olunca kıymetli oluyor, çiçek gözüyle bakıp seyredeyim Mustafa Kardeşim.;);)
Büyük olanlarını kopartıp ye Vildan Ablam. Çok güzeldir. Ben hiç affetmem valla..
Hele mammillaria mystax olacak....
Vildan Sönmez
01-12-2010, 10:46
Sayın skaraca her yıl bir kaç kolunu kaybederdi, bu yıl ilk kez tamamı döküldü, neyseki gövde sağlam ve üst kısmından yeni kollar geliyor.
Tüylü kakanşo dediğiniz gibi Tomentosa olmalı. Nete baktım yaprak uçlarındaki hafif koyulaşma var benimkinde de.
Merhabalar Vildan hanım,
Medusahead (ahtapot kaktüs) ün gelişimininde o şekilde olması oldukça güzel.
Tüylü yaprak olanlar K. Tomentosa olabilir gibi geliyor bana... Google'dan görsellerden aratarak tam teyit yapılabilir.
Sevgi Durul
01-12-2010, 12:21
Sevgili Vildan hanım, sizin bu kaktüsünüzden buralarda ben de edindim. Küçücük, fındıktan biraz iri. Üzerinde kırmızı oluşumlardan da var. Adını biliyor musunuz? Teşekkürler...
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=181122&stc=1&d=1290464854
Sevgili Cenan ve Sevgili SevimK, elimde tüylülerden yok. Olsa belki severim ama ne bileyim işte bakınca çok ilgimi çekmiyor. En iyisi bir tane edinmek galibaa. Temennileriniz için teşekkürler. Bir tane edinip ellerimle seveceğim onu..
Vildan Sönmez
01-12-2010, 21:53
Sevgi Hanım, nette araştırdım ama isimler konusunda çekiniyorum. Bu fotoğraftakine çok benziyor, benimkinin yanında yavruları da var. Çiçek ve kırmızı meyvelari aynı böyleydi. Doğruysa mammillaria prolifera.
Sevgi Durul
01-12-2010, 22:09
Teşekkür ederim Vildan hanım, evet bende ki ile aynı gibi görünüyor. Aldığım yerde de yavrular saksıyı doldurmuştu. Fotoğrafını çektiğimde karşılaştırma yapabiliriz.
Vildan Sönmez
11-12-2010, 17:50
18 günde Kalanşo tomurcuğu ancak renklendi.
Ah canım benim, aşkım. Ne kadar güzel. Benimde olacak bundan:eek:
Vildan Sönmez
11-12-2010, 17:56
Kar başladı, bir grup sukulenti daha kapalı mutfak balkonuna aldım.
Balkonda iki sera oldu.
18 günde Kalanşo tomurcuğu ancak renklendi.
Çok güzel Vildan'cım ,tam açmış halini merakla bekliyorum .
bettyycim
11-12-2010, 17:59
Oldu bile Sevim Hanımcım :p
Vildan Sönmez
11-12-2010, 17:59
Evet Sevim Hanım olacak ;)
Tüylü yapraklarıyla çok güzel, Renk nasıl ama ?
Benimde ufaklıklar var Vildan hanımcım. Kapalı balkondalar ama bu günden beri gidip gelip bakıyorum aklım onlarda
Oldu bile Sevim Hanımcım :p
Bettyycim harikasınız. Vallahi emin olamadığım için Vildan hanıma asılıyordum:p
Vildan hanımcım renk harika. Ama ben o tüylü yapraklara bayılıyorum. Galiba bulduğum bütün tüylü yapraklı sukulentlerden alacağım:p
bettyycim
11-12-2010, 18:02
Asılmayın canım sadece beyaz yılbaşı hazır değil, kar nedeniyle çiçekçi gelmedi ama isterseniz benimkinden fide vereyim, pazartes kargoya vereyim ne dersiniz ;)
Napalım, şans derim bende;). Çelikte yeter. Bekliyorum:p Yaşasın.
Vildan Hanım, ben de içeri aldım bugün kaktüslerimi..hava çok soğuktu, bişey olacak diye korktum..fakat 2-3 sukulentime evde yer bulamadım saksıları büyük olduğundan..sedum yeni çiçeklenmeye başlamıştı..üzerlerine naylon attım ama soğuğa dayanıklıkları nasıldır sukulentlerin bilmiyorum..inşallah bişey olmaz.
bettyycim
11-12-2010, 20:25
Sevgili Funda hanım benim Sedum da çiçekte ama, geçen sen donlarda dahi balkondaydı, hiç bir şey olmadı, bu dayanıklı olduğunu gösteriyor sanırım ama tabi her türü bu kadar dayanıklı nı bilemiyorum.
Sevgili Funda hanım benim Sedum da çiçekte ama, geçen sen donlarda dahi balkondaydı, hiç bir şey olmadı, bu dayanıklı olduğunu gösteriyor sanırım ama tabi her türü bu kadar dayanıklı nı bilemiyorum.
Sevgili bettyycim teşekkürler..sedum bu mevsimde mi açıyor her zaman..ben havalar iyi gitti diye açtığını düşünmüştüm..kaktüs ve sukulentlerin çoğunun kışı dışarda geçirebileceğini düşünüyorum bende..ama yinede kaktüslerimi aldım..bazı türler ılıman iklimi seviyormuş çünkü
bettyycim
12-12-2010, 23:04
Bende olan Sedum Palmeri geçen senede bu mevsimde açmıştı, sanırım çiçeklenme zamanı sonbahar, yine de rüzgar almayacak bir yerde olursa daha iyi olur diye düşünüyorum, umarım rahat bir kış geçiririz de yaza fazla üzülmeyiz...
nurguldk
13-12-2010, 10:39
Vildan Hanım;
Bütün hepsi çok güzel ama ben o Kalanşo'ya bayıldım...Harika, güle güle büyütün ve lütfen bana da gönderin ondan bir parça :))) **** nerede bulurum o güzelliği ben.. Sonra dileyin benden ne dilerseniz :)))
bettyycim
13-12-2010, 11:06
Vildan Hanım;
Bütün hepsi çok güzel ama ben o Kalanşo'ya bayıldım...Harika, güle güle büyütün ve lütfen bana da gönderin ondan bir parça :))) **** nerede bulurum o güzelliği ben.. Sonra dileyin benden ne dilerseniz :)))
Bauhouse da bulursunuz ;)
bettyycim
13-12-2010, 22:36
Vildan Hanımcığım şu adresiniz bir versenizde ben bir çiçeklerinizi kolaçan etsem, belki bize doğru gelmek isteyenler vardır :D
nurguldk
14-12-2010, 10:47
Teşekkürler bettyycim...Sevgiler...
günebakan
14-12-2010, 11:05
Diğerleri de çok güzel ama kalanşo muhteşem görünüyor Vildan hanım'cığım hele de çiçeği şu an eminim iyice açmıştır lütfen o resmini de ekleyebilirmisiniz:)
Vildan Sönmez
14-12-2010, 11:28
Teşekkürler arkadaşım, gözüm üstünde hala açılmadı. Bu türlerin açması biraz uzun sürüyor. Örneğin 644 nolu mesajda 20. Kasım'da fotoğraf eklediğim aşkın gözyaşı dediğimizin de tomurcukları hala taş gibi. Sadece 2tanesi renk verdi.
Diğerleri de çok güzel ama kalanşo muhteşem görünüyor Vildan hanım'cığım hele de çiçeği şu an eminim iyice açmıştır lütfen o resmini de ekleyebilirmisiniz:)
Vildan Sönmez
14-12-2010, 11:33
Sevgili nurguldk ve bettycim, ne diyeyim nasıl diyeyim bilemiyorum gönül ister bütün arkadaşları memnun etmeyi, ama kendisi küçücük.:(:(
Ayşe Yıldız
14-12-2010, 11:40
Çok pastel bir rengi var tomurcuğunun bende merak ettim şimdi. Merakla bekliyorum yeni resmini.
bettyycim
14-12-2010, 13:05
Vildan Hanım, bu Kalanşo cinsi tam olarak nedir acaba tomentasa mı
?
Vildan Sönmez
15-12-2010, 20:17
Tüylü kalanşomuzun 22. günü, tam cepheden yıldıza benziyor.
Vildan Sönmez
15-12-2010, 20:20
Geçen yıl bir kaç dalda tomurcuklanan gözyaşı çiçeğimde bu yıl sadece bir dal tomurcuk yaptı.
Vildan Sönmez
15-12-2010, 20:23
Çiçeklerinin aşağıya doğru sarkık bir yapısı var.
Vildan Sönmez
15-12-2010, 20:39
Tekrar görsellerde aradım, özellikle yapraklardaki kahverengi lekeleri ile tomentasa olmalı...
Vildan Hanım, bu Kalanşo cinsi tam olarak nedir acaba tomentasa mı
?
günebakan
15-12-2010, 20:42
Vildan hanım'cığım kalanşo değil de echeveria setosa olabilirmi acaba?
Vildan hanım,çok güzel açmışlar sizin aşkin gözyaşı ince yapılı yaprakları.
Bendeki kalın olandan mümkün olursa bundan bir göz almak iterim.
Vildan Sönmez
15-12-2010, 21:06
Sevgili Günebakan echeveria genellikle gobekli oluyor. Benim çiçeğimin ise dallı bir yapısı var.
Vildan hanım'cığım kalanşo değil de echeveria setosa olabilirmi acaba?
Vildan Sönmez
15-12-2010, 21:16
Sevim Hanım geçen yılki çiçek sapından ekip çoğaltmıştım, hatta bir farklı tür daha var ondan da büyüteyim yollarım.
Vildan hanım,çok güzel açmışlar sizin aşkin gözyaşı ince yapılı yaprakları.
Bendeki kalın olandan mümkün olursa bundan bir göz almak iterim.
Vildan hanım tüylü kalanşo nuz çok güzel.
bettyycim
15-12-2010, 21:35
Sevgili Vildan Hanım benim kalonşo tomentasam böyle ama :confused:
Tüylü kalanşomuzun 22. günü, tam cepheden yıldıza benziyor.
Yarın ilk işim bundan bir tane oalmak olacak Vildancım :)
Benim anne çiçeğimin çiçekleri daha açık renk açtı .Pembe gibi .
Bana sevgili Satıdan gelmişti .Sanırım seninkiden oradan kardeş çiçeklerimiz var :)
Vildan Sönmez
15-12-2010, 22:03
Evet ağaçlar kardeşliği çiçeklerle de devam ediyor. Hatta Satı bana ikinci kez verdi sağolsun. İkisi de yaşıyor ama büyümediler nedense.
Yarın ilk işim bundan bir tane oalmak olacak Vildancım :)
Benim anne çiçeğimin çiçekleri daha açık renk açtı .Pembe gibi .
Bana sevgili Satıdan gelmişti .Sanırım seninkiden oradan kardeş çiçeklerimiz var :)
Vildan Sönmez
15-12-2010, 22:05
Ya işte satıcısı fiyata önem verip kaktüs no1, kaktüs no2 diye büyüklüğü yerine adını yazsa da bizde öğrenseydik. :mad:
Sevgili Vildan Hanım benim kalonşo tomentasam böyle ama :confused:
bettyycim
15-12-2010, 22:12
Evet çok haklısınız Vildan Hanım, iserseniz bir cotyledon tomentosa ya bakın sanırım sizdeki o diye düşünüyorum
Selenin sayfasındaki kalanşoya da benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=516170&postcount=39
günebakan
15-12-2010, 22:21
Bütünüyle bitkiyi görünce kalanşo olduğu anlaşılıyor:)
Sevgili vildan hanım,çok teşekkür ederim.
Bunlarda çok güzel.
Vildan Sönmez
16-12-2010, 23:55
Forumda çiçek isimleri konusunda en araştırmacı arkadaşlarımızdan biri bir adres gönderdi. Oradaki fotoğraflara bakınca artık benim sukulentimin adı konusunda sanırım Echevria pulvinata da karar kılacağız. 721 Nolu mesajımdaki benim fotoğrafımı aşağıda netten aldığım fotoğraflarla karşılaştırınca aynısı olduğu belli.
Teşekkürler Güngör Hanım.....
http://www.google.com.tr/images?q=Echeveria%20pulvinata&rls=com.microsoft:en-US&oe=utf8&rlz=1I7MOOI_tr&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=tr&tab=wi&biw=1003&bih=590
Evet, nihayet sorun çözüldü, bu durumda aileye edinilecek bir tüylü daha katıldı demektir:p
Maşallah ne güzelde açarmış boyuna bakmadan.
günebakan
17-12-2010, 10:59
Çiçeği gerçekten çok güzelmiş:)
Sevgili Vildan
Bendeki de
Echevria pulvinata mı oluyor, yaprakların kızarmış hali ve cicek acışını benzettim de.
Vildan Sönmez
20-12-2010, 08:25
Sevgili Cemo, o kadar çok çeşit var ki. Çiçekleri benziyor ama seninkinin yaprakları daha tombul, benim çiçeğiminkiler ise yoğun tüylü ve içe doğru kıvrık.
Bunun çeşitlerini buldukca almalı. Gercekten cok güzel, güle güle büyütün sizinkileri.
Vildan Sönmez
21-12-2010, 21:01
Temmuz'da Datça dönüşü bir molada saksının dibine düşen yavrulardan birini almıştım. Bu da gözyaşı dediğimiz türden ama farklı. Bu bendeki 3.tür oldu.
Vildan Sönmez
21-12-2010, 21:44
Echevria pulvinata'mızın çiçeği ancak bu kadar açıyor galiba. Bahara saksısını büyütünce daha çok açacak eminim.
Bu resmen poz vermiş :)
Bulamadım yoktu bahause ta .Bana bir yaprak köklendirmek şart oldu artık .Zahmet olacak arkadaşım .
Vildan Sönmez
22-12-2010, 00:41
Vallahi ben de hala bakıyorum, gördüğüm yerde alıcam arkadaşlarıma bölüştürmek için.
Denemek için yaprak ektim zaten köklenir inşallah.
Güngör Salman
22-12-2010, 00:47
Temmuz'da Datça dönüşü bir molada saksının dibine düşen yavrulardan birini almıştım. Bu da gözyaşı dediğimiz türden ama farklı. Bu bendeki 3.tür oldu.
Ben sizdeki bu türleri çok beğeniyorum.
Eh neyse birşey söylemeye gerek kalmamış;) Kalanşoya baktım hemen bende varmıydı diye. Echeveriaya zaten takılmış durumdayım:o Çok kararsızım sipariş vereceğim. Küçük bütçe olunca insan ençok neyi istediğine karar veremiyor. Hepsini istiyorum yaa deyip bırakıyorum:(
Vildan Sönmez
05-01-2011, 16:40
Sayın Plentyplant "Kış mevsimi nedeniyle çiçeklenme yoksa da, güzellikleri de mi yok" . Bir miktar sessizliğe gömülen kaktüs sayfalarını canlandırmak lazım. dedi. Ben de katılıyorum ve ilk olarak ahtapot kaktüsümün yeni dalları:
Vildan Sönmez
05-01-2011, 16:44
lithops villetii doboeri
Taner Bey'den aldığım ilk iki lithops'u kaybettikten sonra aldığım lithopslar. Eskileri fazla sulamadan kaybedince bu kez daha dikkatliyim..
Vildan Sönmez
05-01-2011, 16:47
lithops dorethea
Ekim sonlarında almıştım.
Vildan Sönmez
05-01-2011, 16:49
lithops lesliei venteri
Geldiğinde çiçekleri solmuştu. Zarar vermemek için dokunmadım. Kurumuş çiçekler hala üzerinde.
Vildan Sönmez
05-01-2011, 16:58
Sevgili Sedef'le internetten ortak siparişle aldığımız senecıolar, 3 minik saksıyı birleştirdim.
http://www.mineflora.com/
Vildan Sönmez
05-01-2011, 17:00
Plectranthus, alaca yapraklı, bir tür kalanşo sanırım.
Sedef (Hhatice) İstanbul toplantısında çiçekleri ile buluşacak.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.