View Full Version : Kasımpatı (Chrysanthemum)
zerrinsrt
08-04-2009, 09:30
Sn başbahçıvan, bu ilaçları hastalık gördügümüzde hangi aralıkla ve kaç kez uygulamalıyız?
Bu ilaçlar mantar ilaçlarıyla aynı anda atılabilirmi?
Başbahcivan
08-04-2009, 21:57
Sn başbahçıvan, bu ilaçları hastalık gördügümüzde hangi aralıkla ve kaç kez uygulamalıyız?
Bu ilaçlar mantar ilaçlarıyla aynı anda atılabilirmi?
Değerli arkadaşım bu ilaçlar, bitkinin yaprak ve gövdesindeki her türlü(böcek,yaprak biti,tırtıl,vs) zararlılar içindir.
Bu söz konusu ilaçlar 15-20 gün ara ile uygulanırsa bitkimiz zararlılara karşı korunmuş olur.
Mantar ilaçları ile ayrı ayrı verilmesi daha uygun olur.
zerrinsrt
08-04-2009, 22:18
Sn başbahçıvan verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.
Kasımpatımdaki bu siyah böceklerden kurtulamıyorum. Sürecek yaprakların içinde yuvalanmış oluyorlar, yeni yapraklar açıldıkça ortaya çıkıyorlar. Birkaç kez NeemAzal ile ilaç yaptım ama dışarda duranlar ölseler de, içerde gizlenenlere yararı olmadı. Daha güçlü bir ilaç var mı?
Bunlar Siyah Bakla Afitleridir. yeşil afitlerin benzeridir. Uğur böcekleri bunları yer ama nerede bulacaksınız uğur böceğini? Afitlere karşı Arap sabunu önerilir. Bunun dışında kimyasal olarak DDVP etkilidir. fakat evin içinde uygulanmaz. Buharlaşarak böcekleri öldürür. Bu afitler kasımpatıyı çok severler. 1-2 sigaranın tütününü akşamdan 1litre suya basın arap sabunu ile bu suyu birlikte uygularsanız etkili olabilir. Diğer sabunlar arap sabununun yerini tutmaz.
Başbahcivan
09-04-2009, 15:40
Bunlar Siyah Bakla Afitleridir. yeşil afitlerin benzeridir. Uğur böcekleri bunları yer ama nerede bulacaksınız uğur böceğini? Afitlere karşı Arap sabunu önerilir. Bunun dışında kimyasal olarak DDVP etkilidir. fakat evin içinde uygulanmaz. Buharlaşarak böcekleri öldürür. Bu afitler kasımpatıyı çok severler. 1-2 sigaranın tütününü akşamdan 1litre suya basın arap sabunu ile bu suyu birlikte uygularsanız etkili olabilir. Diğer sabunlar arap sabununun yerini tutmaz.
Sayın kgursan DDVP dediğimiz ilacı ben kuru yerlerdeki böcekler ve haşereler için kulanılır diye biliyorum yanılmıyor isem,yakıcı bir böcek ilacı bitki filizlerinde uç yanıklarına sebep oluyor.
Kasımpatılarımın yeni sürgünlerinde, siyah böcek istilası gördüm. Sitede ne yapabileceğim konusunda araştırma yaparken, kgürsan hocanın tavsiyesini uygulamaya karar verdim.Bugün karışımı hazırlamadan önce kontrol ettiğimde siyah böceklerden eser yoktu. Dikkatlice incelediğimde yaprakların arasında ve sürgün gövdelerinde karıncaların dolaştığını farkettim. Devriye gezer gibi. Hemen aklıma kgürsan hocanın uğurböceği açıklaması geldi. Değerli hocalarımız bunu nasıl yorumlar acaba ?
Başbahcivan
18-04-2009, 20:21
Kasımpatılarımın yeni sürgünlerinde, siyah böcek istilası gördüm. Sitede ne yapabileceğim konusunda araştırma yaparken, kgürsan hocanın tavsiyesini uygulamaya karar verdim.Bugün karışımı hazırlamadan önce kontrol ettiğimde siyah böceklerden eser yoktu. Dikkatlice incelediğimde yaprakların arasında ve sürgün gövdelerinde karıncaların dolaştığını farkettim. Devriye gezer gibi. Hemen aklıma kgürsan hocanın uğurböceği açıklaması geldi. Değerli hocalarımız bunu nasıl yorumlar acaba ?
Sayın arkadaşım siyah böcek veya karınca hepisi aynı zararlı bunlar için gereken açıklamayı daha önce yazmıştım. Bitkilerimizi ilaçlama yapmazisek olmaz,ama (DDVP)kesinlikle olmaz.
Sayın arkadaşım siyah böcek veya karınca hepisi aynı zararlı bunlar için gereken açıklamayı daha önce yazmıştım. Bitkilerimizi ilaçlama yapmazisek olmaz,ama (DDVP)kesinlikle olmaz.
Sayın Başbahçıvan;
İlginize teşekkür ederim. Kasımpatılarında karınca istilası yok. Baktığımda, 15-20 cm.lik sürgünlerde bazen 2-3 karınca oluyor, bazen de hiç olmuyor. Benim öğrenmek istediğim; siyah böceklerin kaçmasına acaba karıncalar mı sebep oldu? Ya da onları karıncalarmı yedi? Veya bunun bir açıklaması yok da denebilir.
Başbahcivan
20-04-2009, 20:07
Sayın Başbahçıvan;
İlginize teşekkür ederim. Kasımpatılarında karınca istilası yok. Baktığımda, 15-20 cm.lik sürgünlerde bazen 2-3 karıca oluyor, bazen de hiç olmuyor. Benim öğrenmek istediğim; siyah böceklerin kaçmasına acaba karıncalar mı sebep oldu? Ya da onları karıncalarmı yedi? Veya bunun bir açıklaması yok da denebilir.
Bu doğanın dengesi biri birilerini yiyecekki hayatta kalmaya çalışacak onun için olabilir,yinede sen zaman zaman ilaçmanı düzenli olarak yapmalısınki doğacak olan hastalık ve zararlılara karşı önlemini almış olursun.
Sayın başbahçıvan; açıklamalarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.
Sayın kgursan DDVP dediğimiz ilacı ben kuru yerlerdeki böcekler ve haşereler için kulanılır diye biliyorum yanılmıyor isem,yakıcı bir böcek ilacı bitki filizlerinde uç yanıklarına sebep oluyor.
Sn başbahçivan., DDVP dozunda kullanılırsa yakmaz. Ve Afitler için etkilidir. Ayrıca karıncalar bitkiye zarar vermez, afitleri gıdıklayıp tatlı özsuyunu emmek için afit olan bitkilerde görülür. Yani bitkide karınca geziyorsa afit var demektir. Afitler bitki zsuyunu emerek zarar yapar ve yapışkan madde salgılar karıncalar da bu yapışkan maddeye gelir.
Merak ettiğim ve de kesinlikle bilgi edinmek sorunda olduğum bi konu var.
Yabancılar (ingiliz, Alman, Rus) kasımpatıyı yas çiçeği olarak görürler mi? Bahçelerinde veya evlerinin herhangi köşesinde görmek istemezlermiş öyemi? Sadece cenazelerde kasımpatıları kullanırlarmış diye duydum. Hatta bir toplantıda masaya konulmuş kasımpatı krize neden olabilirmiş diye duydum.
Böyle birşey ben de okumuştum sanırım.
Eğer doğruysa böyle bir çiçeği nasıl yas çiçeği olarak adlandırmışlar şaşırdım doğrusu=)
Eğer doğruysa bir çiçeğin, hele de bu kadar güzel bir çiçeğin bu şekilde muamele görmesi üzücü...
Başbahcivan
23-04-2009, 21:46
Sn başbahçivan., DDVP dozunda kullanılırsa yakmaz. Ve Afitler için etkilidir. Ayrıca karıncalar bitkiye zarar vermez, afitleri gıdıklayıp tatlı özsuyunu emmek için afit olan bitkilerde görülür. Yani bitkide karınca geziyorsa afit var demektir. Afitler bitki zsuyunu emerek zarar yapar ve yapışkan madde salgılar karıncalar da bu yapışkan maddeye gelir.
Hekes bu dozajı ayarlayamaz onun için bu DDVP böcek ilacı kuru,kapalı yerlerdeki böcek karınca ve buna benzer zararlılar için kullanılır,yakıcıdır yeşil olan hiç bir bitkide kullanılmaz.
Hekes bu dozajı ayarlayamaz onun için bu DDVP böcek ilacı kuru,kapalı yerlerdeki böcek karınca ve buna benzer zararlılar için kullanılır,yakıcıdır yeşil olan hiç bir bitkide kullanılmaz.
Sn. Başbahçivan., Sanırım bir yanlış değerlendirme var. DDVP buharlaşarak zararlıları (böcekleri) öldürür. Tabi insanlara da zarar verir. Bu nedenle odalar vs. ddvp ile ilaçlandıktan sonra 1 gün kimse içeri girmez,kapı-pencere kapalı tutulur. İçerdeki zararlılar öldükten sonra oda açılır, bol bol havalandırılır. Ambarlarda da benzer uygulama yapılır.
Seradaki bitkilere de (Gül, Kasımpat vb) 100 litre suya 200-250 cc DDVP konur, maske ile akşam saatlerinde ilaç pompası ile bitkilerin üzerine püskürtülür, Yaprak bitleri (Afitler) ve kırmızı örümcekler için kullanılır ve seranın kapakları kapatılır ve ertesi sabah açılır. Sürekli kullandığımız bir böcek ilacıdır. Saygılarımla.
Başbahcivan
25-04-2009, 20:10
Sn. Başbahçivan., Sanırım bir yanlış değerlendirme var. DDVP buharlaşarak zararlıları (böcekleri) öldürür. Tabi insanlara da zarar verir. Bu nedenle odalar vs. ddvp ile ilaçlandıktan sonra 1 gün kimse içeri girmez,kapı-pencere kapalı tutulur. İçerdeki zararlılar öldükten sonra oda açılır, bol bol havalandırılır. Ambarlarda da benzer uygulama yapılır.
Seradaki bitkilere de (Gül, Kasımpat vb) 100 litre suya 200-250 cc DDVP konur, maske ile akşam saatlerinde ilaç pompası ile bitkilerin üzerine püskürtülür, Yaprak bitleri (Afitler) ve kırmızı örümcekler için kullanılır ve seranın kapakları kapatılır ve ertesi sabah açılır. Sürekli kullandığımız bir böcek ilacıdır. Saygılarımla.
Sayın arkadaşım bende yıllardır tarım ilacı ile uğraşıyorum tek bildiğim birşey var DDVP ile ilaçlanan bitkilerde filiz uçları mutlaka yanıyor.
Hakan Bey, bu çiçekler kasımpatı değil bence. Sonbahar papatyası (Aster) olabilir mi acaba? evet haklısınız, biz de kral kızı diyoruz bu çiçeğe. Boylu olur ve muhtelif renkleri vardır...tohumdan çoğalır,kışın yok olur...
DDVP konusunda benimde bir tecrübem oldu, sözüm ona kırmızı örümcek için ilaç sormuştum ziraat'e ordan vermişlerdi bunu kullan diye. Çiçeklerimin bir çoğu bu ilaç sayesinde mahvoldu, yapraklar sarardı, yeni çıkan genç yapraklar yandı. Eminimki profesyonel yetiştiricilikte bu ilaç kullanılıyordur ve işe de yarıyordur fakat özellikle hobi olarak çiçek yetiştirenlerin kullanmaması gereken bir ilaç diye düşünüyorum. Zaten bu ilacın kullanıldığı yerlerde kullanılabilecek daha yumuşak alternatif ilaçlar çok var. Yinede tercih sizin.
Başbahcivan
26-04-2009, 21:10
DDVP konusunda benimde bir tecrübem oldu, sözüm ona kırmızı örümcek için ilaç sormuştum ziraat'e ordan vermişlerdi bunu kullan diye. Çiçeklerimin bir çoğu bu ilaç sayesinde mahvoldu, yapraklar sarardı, yeni çıkan genç yapraklar yandı. Eminimki profesyonel yetiştiricilikte bu ilaç kullanılıyordur ve işe de yarıyordur fakat özellikle hobi olarak çiçek yetiştirenlerin kullanmaması gereken bir ilaç diye düşünüyorum. Zaten bu ilacın kullanıldığı yerlerde kullanılabilecek daha yumuşak alternatif ilaçlar çok var. Yinede tercih sizin.
Sayın arkadaşım hiç bir şekilde profesyonelce veya amatörce yetiştiricilikte bu ilaç kullanılmaz,çünkü yakıcıdır.
Bitki yetiştiriciliğinde daha onlarca ilaç var bu ürünleri kullanmak ve tecrübelerimiz bizleri daha iyi yönlendirir.
Böceklerin cinsi ve çözümü konusunda bilgi veren Sn Kgursan ile Sn. Baş bahcivan'a teşekkür ederim. İkisinin de bilgileri değerli ve su götürmez. Bu arada, tek bir kasımpatısı ve bunda da o meşhur afitlerden sıkıntısı olan bir amatörün de bu tartışmaya katılmasına izin verirseniz sevinirim.
En üst katta oturduğum için balkon veya pencere civarlarında sürekli güvercin, serçe, sığırcık kuşları geziyor. Şu anda hepsi çatıda bir yerlerde yuvalanmış. Onlara bir zarar gelsin istemiyorum ve bu yüzden elimden geldiğince zararsız ilaçlar kullanmak istiyorum.
Elimde organik bir insektisit olan NeemAzal olduğu için önce bir onu denemek istedim. Bu ilacın özelliği böceklerin besin kaynağını kesmek ve bu yolla yok olmalarını sağlamak.
Birer hafta arayla 3 kez ilaçlama yaptım. Bu afitler inanılmaz inatçılar. Büyük bölümü öldüyse de bir kaç tanesi hala direniyor. Onları da bu sabah elle temizlemeye çalıştım. En büyük sıkıntı, yeni sürgün yaprakların içine yuvalanıyor oluşları. Dolayısıyla oralardan temizlenmeleri zor ve beslenmeye devam ediyorlar. Bu hafta sonu 4. bir ilaçlama daha yapacağım.
Kimyasal ilaçlara nazaran bu tür ilaçlar biraz daha geç etki ediyor olabilir. Ben bir süre daha sabırla sonuç almayı bekleyeceğim.
Başbahcivan
27-04-2009, 19:55
Böceklerin cinsi ve çözümü konusunda bilgi veren Sn Kgursan ile Sn. Baş bahcivan'a teşekkür ederim. İkisinin de bilgileri değerli ve su götürmez. Bu arada, tek bir kasımpatısı ve bunda da o meşhur afitlerden sıkıntısı olan bir amatörün de bu tartışmaya katılmasına izin verirseniz sevinirim.
En üst katta oturduğum için balkon veya pencere civarlarında sürekli güvercin, serçe, sığırcık kuşları geziyor. Şu anda hepsi çatıda bir yerlerde yuvalanmış. Onlara bir zarar gelsin istemiyorum ve bu yüzden elimden geldiğince zararsız ilaçlar kullanmak istiyorum.
Elimde organik bir insektisit olan NeemAzal olduğu için önce bir onu denemek istedim. Bu ilacın özelliği böceklerin besin kaynağını kesmek ve bu yolla yok olmalarını sağlamak.
Birer hafta arayla 3 kez ilaçlama yaptım. Bu afitler inanılmaz inatçılar. Büyük bölümü öldüyse de bir kaç tanesi hala direniyor. Onları da bu sabah elle temizlemeye çalıştım. En büyük sıkıntı, yeni sürgün yaprakların içine yuvalanıyor oluşları. Dolayısıyla oralardan temizlenmeleri zor ve beslenmeye devam ediyorlar. Bu hafta sonu 4. bir ilaçlama daha yapacağım.
Kimyasal ilaçlara nazaran bu tür ilaçlar biraz daha geç etki ediyor olabilir. Ben bir süre daha sabırla sonuç almayı bekleyeceğim.
Sayın arkadaşım kanatlı hayvanlar biliyorsunuz erken tünüyorlar sizde ilaçlamanızı gün batımı zamanında yaparsanız,hem
kanatlılara zararvermemiş olursunuz,hemde çiçeklerinizi kurtarmış olursunuz.
bekiralkanat
28-04-2009, 08:17
arkadaşlar krizantem yani kasımpatı üretimi ile ilgili 4yıllık bir deneyimim var her bitkide olduğu gibi bu bitkininde bazı dönemleri var budönemlerde aynı zararlı için atacağınız ilaçında cinsi değişiyor bahçıvan arkadaşımızın dediği gibi DDVP çok zararlı ve kullanılması dikkat gerektiren bir ilaç fakat kullanılmaz diyemem bazı zamanlarda ve durumlarda mecburen çok çabuk etkili olduğu zaman kullanıla bilinir mesela dikimin 9. haftasında bitki tomurcuğa bağlanıp (kapalı tomurcukhalinde) iken kulanıla bilinir fakat çiçek fidan boyutu olan çelik alınıp dikildiktensonraki8.hafta ve çiçek renk verdiği dönemlerde kesinlikle kullanılmaz fideyi yakar **** çiçek uclarını yakarak açılımı engeller yardımcı olduysam ne mutlu birde çelik alma köklendirme her mevsinde kasım ayı harici yetiştirmek isteyenlerde bu bitkiyi yetiştire bilir şunuda unutmamakla krizantenlerin çeşitlerine ve cinslerine göre büyüme ve açma süreleri farklıdır bilgi almak istiyenler cinsini ve ismini yazassa sevinirim selamlar
Kasımpatımdaki inatçı afitler 4. ilaçlamadan sonra tamamen yokoldular. Bitkim hızla toparlanıyor.
76855
Aynı sorunu yaşayanlara, zararsız bir organik ilaç olan NeemAzal'ı denemelerini öneriyorum.
kasımpatılarımı budamaktan bıktım ama onlar yeni sürgünler vermekten bıkmadı. nerdeyse 2-3 günde bir buduyorum. çooooook çiçekli kasımpatılarım olacak bu yıl.
bu yıl budamayı ilk kez deniyorum. ama bir türlü bodur bırakamadım.
kasımpatılarımı budamaktan bıktım ama onlar yeni sürgünler vermekten bıkmadı. nerdeyse 2-3 günde bir buduyorum. çooooook çiçekli kasımpatılarım olacak bu yıl.
bu yıl budamayı ilk kez deniyorum. ama bir türlü bodur bırakamadım.
Kasımpatların bodur olması için bitki gelişimini engelleyen saykosel (ccc) kullanmanız gerekir. Ayrıca uzun günlerde kasımpatlar boy ve sürgün yapar, kısa günlerde çiçek yapar. Bodurlaştırmanın budama ile ilişkisi, yoktur.
ardabora
18-05-2009, 18:12
Ben avatarımdaki kasımpatıyı çoğaltmaya çalışıyorum.
Resimdeki kasımpatıları 27 martta ekmiştim,resim 13 mayıs tarihli.Gelişimleri iyi,biraz daha büyüsünler şaşırtma yapıcağım,kısmetse bahçeye ekiceğim ve geçen yılki hatamı yapmayıp sürekli budayacağım.Geçen yıl budama yapmadığım için kasımpatılar çok uzun boylu ve az çiçekli olmuşlardı.
Sözünü ettiğiniz budama, çiçek bitimindeki değil mi?
ardabora
18-05-2009, 18:38
Hayır değil.
Ççiek bitimindeki budama dipten yapılıyor.Bahsettiğim haziran ayında yapılan budama,ilk sayfaları okursanız daha çok bilgi sahibi olursunuz.
Ardabora, Ağustos ayında da tepe budaması yapın derim.
ardabora
18-05-2009, 23:58
Valla ben sizin yaptıkalarınızı uygulayacağım bu sene,kasımpatılarınızı gördükten sonra...;)
Dediğinizi aynen uygulayacağım. Hatta siz ne zaman yaparsanız haber verin, konuyu güncelleyin de kaçırmayalım.
Sevgiler...
Benim kasımpatım açtı , yoksa bu kasımpatı değil mi?
Volare, bence çiçeğin kasımpatı, ama neden haziranda patmış anlayamadım.
Benim kasımpatılarım da hep tomurcuk veriyor. Budayıp açmasına izin vermiyorum ama arada gözümden kaçıp çiçek açanlar da oluyor...
begonvil 14
02-06-2009, 11:55
Kasımpatı kışın açar diye biliyorum ben ama saraypatı diye bir çiçek duymuştum. Sizinki galiba o.
Benim bahçedeki kasımpatılarım da sürekli boya gidiyor yana da yayılmış durumda. Ama baharda diktiğimiz birkaç kasımpatı tomurcuklandı. Galiba benimki dde sizinkinden
Ben rengini çok seviyorum , kıyamam koparamam ...
Varsın açsın , diğerleri de kasımda açar .
Bu mevsimde açan kasımpatıların, kasım ayında açtığı çiçekler ya cılız oluyor **** çok az çiçek açıyor. O yüzden bu mevsimde çiçek açmalarını engellemeye çalışıyorum.
Geçen sene kartopuma kıyamayıp çiçeklerini budamamıştım ve haziran ayında çiçeklenmişti. Ama çiçekleri az ve kokusuzdu. Kasım ayı geldiğinde ise sadece bikaç tane çiçek açmıştı.
Kasımpatıları severim ;),aslında her mevsim açan türleri olsa ne hoş olurdu.
Diğer 3 tür kasımda açsın , bu da başına buyruk :pşimdi açsın ,önemli olan güzelliğinden faydalanmak değil mi...
Benim kasımpatım açtı , yoksa bu kasımpatı değil mi?
Kasımpatı ailesi çok geniş bir aile. Bunların yaz aylarında açan türleri de var. Sizinki yazın açan türlerden birisi. Margarit de bir kasımpat türüdür ve yaz aylarında açar. Kasımda açan türler daha farklı. Ayrıca suni olarak, Kısa gün- Uzun gün uygulaması yaparak kasımpatılar bütün yıl çiçek açtırılabilir.
zeplin34
14-06-2009, 17:50
az önce kozyatağı bauhaus'tan 2 adet aldım. bakalım yaşatabilecekmiyim.sanırın gölge ve serin yerleri seviyor.ama bende problem86657
Arkadaşlar kaımpatılarımı budamalımıyım sizce ? Sonbaharda toprak hizasında budamıştım.
Adı üstünde kasımda patıyo.
Bence budamalısınız sayın nuzel... her üst üste (boyuna) sıralanmış 3 (bu 3 yaprağın karşısında da 3 yaprak oluyor) yapraktan sonra buduyorum. Kalan 3 sıra yaprağın her birinden yeni filizler çıkıyor. onları da aynı şekilde 3 yaprak büyüdükten sonra buduyorum. bu şekilde hem dallar kalınlaşıyor, hem de daha çok çiçekli dalım oluyor...
http://img189.imageshack.us/img189/4814/adszeet.jpg (http://img189.imageshack.us/i/adszeet.jpg/)
Teşekkürler sayın moso çok güzel izah etmişsiniz.Hemen budayayım.
rica ederim. çiçekli halini de görmek isterim:)
Herkese Merhaba,
Sarı küçük açan kasımpatım dün bir tane açmış. Seyrekte olsa dalların da tomurcuk var. Dün görünce çok şasırtmıştım demekki haziran da açan türleri de varmış. Bana çok sıradışı geldiği için sizlerle paylaşmak istemiştim. Sevgiler.
kopshtar
20-06-2009, 17:21
Benim de sarı renkli kasımpatımda tek tük tomurcuk var :) onun dışında iri çiçekli çeşitler de var bahçemde. sonbaharda değilde yaz ortası veya sonunda açıyorlar. Aralıkta çiçeklenen don olursa açamadan kavrulan küçük çiçekli çeşitler de var.
Ben haziran ayında bir defa budamayı tavsiye ediyorum. daha derli toplu olup daha bol çiçek açıyorlar.
Herkese Merhaba,
Sarı küçük açan kasımpatım dün bir tane açmış. Seyrekte olsa dalların da tomurcuk var. Dün görünce çok şasırtmıştım demekki haziran da açan türleri de varmış. Bana çok sıradışı geldiği için sizlerle paylaşmak istemiştim. Sevgiler.
Kasımpat tür ve çeşitleri çok fazla. Yaz aylarında açan YAZLIK kasımpatlar da var. Ama genelde Sonbaharda (kısa günlerde çiçek açan) çeşitler vardır. Bunlar da Karartma dediğimiz uygulama ile daha erken (ağustos-Eylül) çiçek açtırılabilirler. Veya eylülde dikilerek ışıklandırma yapılarak Şubat ayında çiçeklendirilebilirler.
Sevgili Kgursan çok teşekkür ederim.
her üst üste (boyuna) sıralanmış 3 (bu 3 yaprağın karşısında da 3 yaprak oluyor) yapraktan sonra buduyorum.
Kasımpatımı budadım (aslında hiç sevmiyorum bu budama işini ya). Şimdi sonucu görmek için sonbaharı bekliyorum.
Budadığım dalları torfa dikip tutacak mı diye deneyeceğim.
Sevgili Nevsune ,
15 gün önce kırılan bir dalı ekmiştim, tutmuş. Sizinkiler de tutar. Ben de budadım ve çelikleri hemen bir yerlere ektim.:)
Yaaaa, çok sevindim bu habere sevgili jineop.
Eğer tutarsa ve rengini de (önce açık sarı açıyor sonra rengi dönüp solarken kenarları pembeleşiyor) beğenirseniz bu müjde için ilk çeliği size yollamak isterim.
Sizin çok çeşidiniz vardır mutlaka ama bu da çeşni olsun:)
Sevgili Nevsune,
Dua etmeye başladım.:)Hem de katmerli,çok güzelmiş.
Arkadaşlar bende pazar günü kasımpatılarımı budadım.Kestiğim parçaları toprağa ektim ama dün hepsi boynunu bükmüş hemen tekrar bolca suladım.Acaba biryerde yanlışmı yapıyorum?
Sayın nuzel, bi süre en azından kendilerine gelinceye kadar gölgede kalsalar daha iyi olur. Ben saksıya alıp gölgeye bırakıyorum. Tuttuktan sonra da yerlerine dikiyorum.
Yanlış yaptım desenize...
kayseriyi bilmiyorum. ama bizim burda güneşte kalan bir çiçeğin, ne kadar arsız da olsa tutması nerdeyse imkansız. eğer güneş yakıcıysa topraktan alıp saksıya dikebilirsiniz. kasımpatı arsızdır, hala umut olabilir...
Sevgili Moso artık onlar olmazda hepsini budamamıştım.Bu pazarda diğerlerini budayıp gölgeye ekeyim.İlginize çok teşekkür ederim.
Bunlar da bizim yazın açan kasımpatılar. Sarı ve beyaz.
Kasımpatımı budadım (aslında hiç sevmiyorum bu budama işini ya). Şimdi sonucu görmek için sonbaharı bekliyorum.
Budadığım dalları torfa dikip tutacak mı diye deneyeceğim.
Sn Nevsune., Budadığınız dalı olduğu gibi dikmeyin. Dalın uç kısmındaki 5-8 cm. kısmı dikin ve her gün püskürtme (Günde birkaç kez) sulayın. Tabi ki bunları GÖLGE ortama dikerek yapın. 15 gün sonra hepsi köklenir. Gölge, nemli ve rüzgarsız bir ortamda kasımpat çelikleri 15 günde köklenir.
Sn kgursan zaten benim dllardan çıkarttığım çelikler çok uzun ve fazla odunsu değildi. Dediğiniz gibi 5 cm falan civarlarındaydı.
Bu, geçen sonbahar iki dal halinde aldığım minik bir kasımpatıydı. Kışı geçirdikten sonra hızla gelişti. Bir de böcek belasını savdıktan sonra daha da gelişip dipten sürdü durdu. Bugün daha büyük bir saksıya aldım. Belli ki bayağı gelişecek.
Çelikler konusunda dediklerinizi aynen uyguluyorum. Gölgede, bol püskürtmeyle sulayıp sonucu bekleyeceğim:)
ardabora
25-06-2009, 23:06
Ben de bugün bodur kasımpatı (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=21631&c=member&imageuser=28043)mı budayıp çelik aldım.
Çelikleri gübreli toprakla doldurduğum saksıya diktim, suladım ve şeffaf bir pet şişeyi ortadan kesip üstünü kapattım, gölge bir yere koydum.
Bakalım neler olacak?
Başbahcivan
27-06-2009, 21:27
Arkadaşlar bende pazar günü kasımpatılarımı budadım.Kestiğim parçaları toprağa ektim ama dün hepsi boynunu bükmüş hemen tekrar bolca suladım.Acaba biryerde yanlışmı yapıyorum?
Sayın nuzel dikim yaptıktan sonra (diplerini) köklerini iyi sıkıştır, arkadaşlarımında dediği gibi 1 hafta gölgede tutmak faydalı,susuz bırakma hemen hemen her gün, üzerlerinede su fıslatın.
Budadığım kasımpatı çılgın gibi coştu. Her yerinden sürgün verip duruyor. İyi ki büyük bir saksıya geçirmişim, eskisi bu durumda yetmeyecekmiş. Bugün de biraz şeker gübresi verdim. Bakalım Kasım'da nasıl patlayacak:rolleyes:
Budadıklarımdan çıkarttığım 7 çelikten 5 tanesi oldukça iyi durumda. Bir hafta daha gölgede tutup, sonra yavaştan sahiplerine vereceğim. Sevgili jineop en garantilisi sizinki:)
denizakvaryumu
01-07-2009, 16:39
Daha gür ve daha fazla çiçek için patlayan yeşillerin bir müddet sonra yeniden budanması gerek diye biliyorum.
Nasıl yani?
Bir müddet sonra dediğiniz, çiçek açmadan önce mi yoksa çiçekler bittikten sonra mı?
Ben de bugün bodur kasımpatı (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=21631&c=member&imageuser=28043)mı budayıp çelik aldım.
Çelikleri gübreli toprakla doldurduğum saksıya diktim, suladım ve şeffaf bir pet şişeyi ortadan kesip üstünü kapattım, gölge bir yere koydum.
Bakalım neler olacak?
Sn ardabora., kökü olmayan çelikleri gübreli toprağa dikmek YANLIŞ YÖNTEM. Gübrenin miktarını bilmiyorum ama yeni çıkan çok taze kökler gübreden yanıp kararabilir. Kasımpat arsız olmasına rağmen gübre köklenmemiş çeliklere zarar verebilir. Gübresiz sade toprak-torf-perlit vs.de daha kolay köklenir.
Nasıl yani?
Bir müddet sonra dediğiniz, çiçek açmadan önce mi yoksa çiçekler bittikten sonra mı?
Sn nevsune., Çiçekleriniz Ekim-Kasım da açacak. Bu durumda temmuz sonu gibi budama yaparsanız,açacak olan çiçeklerin boyları kısalır ve kardeş (sürgün) sayısı artınca çiçek sayısı da artar.
Sn. kgursan, ben zaten 15 gün kadar önce yeni budama yapmıştım. Bu durumda ikinci bir budama daha mı yapmamı söylüyorsunuz?
Sn. kgursan, ben zaten 15 gün kadar önce yeni budama yapmıştım. Bu durumda ikinci bir budama daha mı yapmamı söylüyorsunuz?
Nevsune hanım., Budanmış bitkiler isterMayıs,ister haziran isterseniz Temmuz da budayın Ekim sonunda çiçek açar. Sizin 15 gün önce budadığınız bitkileri bırakırsanız çok uzun boylu olur (Uzun günlerde boy uzar, Kısa günlerde çiçek oluşur) Bu nedenle çok uzun olup yıkılmasın diye biz pratik olarak dikimi Temmuz ortasında yaparız. Ancak önceden dikilmiş olan bitkileri de Temmuz sonu gibi toprak seviyesinden budarız. Dipten gelen sürgünler kısa günler başlayana kadar uzar sonra tomurcuğa döner.
Teşekkür ederim Sn. kgursan.
Kasımpatımın uzun boylu değil yuvarlak görünümlü olmasını istiyorum. Bu da demektir ki, Temmuz sonu dipten bir daha budayacağım.
acemifüsun
21-08-2009, 20:53
Yaklaşık bir haftadır suda duran kasımpatı buketimden bugün 8cm.civarında çelikler koparıp, köklendirme tozuna batırıp, üçer üçer, belirli aralıklarla torfa 2cm derinlikde diktim, gölge bir yere koydum. Günde bir kaç kez su pürkürterek 20 gün köklenme süresince gölgede tutacağım, ümitliyim;)
Kasımpatılarıma, önümüzdeki hafta yuvarlak şekil vererek tepe budaması yapacağım.
Serbest bırakıldığı taktirde uzun saplı, az sayıda iri çiçekler açar ancak ben yuvarlak formlu, desteğe ihtiyaç duymayan, küçük ama çok bol çiçekli olmasını tercih ediyorum. http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=309799&postcount=133
Bahar başında bitkilerin yerlerini değiştirmiş, toprak seviyesinden budamıştım. Budadığım dallardan bir çok çelik hazırlayıp, başka yerlere dikmiştim. Çelikler de ana bitki kadar gelişmeseler de iyi durumdalar.
Arada bir de kök boğazlarını gübreli toprakla dolduruyorum.
finduk52
07-09-2009, 01:26
Buda benim bahçemden..
http://img34.imageshack.us/img34/7046/abcd0004g.jpg
imiathiel
08-09-2009, 18:22
Benim bauhaustan 1 hafta once aldığım kasımpatıların üzerleri çiçek ve tomurcuk doluydu, satışta oldukları için tahminimce açmaları satıcılar açısından daha yararlıydı, ekimi kasımı bekletmemişler herhalde :)
Şimdi çiçekleri çok güzel, 3 rengim var. Tam ne zaman budamalıyım toprağın ustunden?
Benim bauhaustan 1 hafta once aldığım kasımpatıların üzerleri çiçek ve tomurcuk doluydu, satışta oldukları için tahminimce açmaları satıcılar açısından daha yararlıydı, ekimi kasımı bekletmemişler herhalde :)
Şimdi çiçekleri çok güzel, 3 rengim var. Tam ne zaman budamalıyım toprağın ustunden?
Ticari kasımpat işletmelerinde Bodurlaştırıcı hormon uygulanır, ve uygun şekilde KARARTMA yapılır (Yani günler kısaltılır) ve kasımpatılar vaktinden önce çiçek açtırılır.
Sizin kasımpatlarınız çiçekli olduğuna göre neden budayacaksınız??:mad:
imiathiel
12-09-2009, 17:32
Yok yani çiçekler bitince mi budayayım demek istemiştim :D
Dediğiniz çok doğru aslında bir daha oradan çiçek almayacaktım. Küpe çiçeğinde yaşadığım üzüntüden sonra.. Ama gördüm dayanamadım o kadar canlılardı ki. Hele sarı olanının maşallahı var.
O zaman çiçekler, bitki tamamen geçtikten sonra budayacağım galiba. Seneye bir daha açsın istiyorum da o yüzden. Bir de kasımpatı tohumla mı çoğaltılır acaba?
imiathiel
12-09-2009, 17:37
Çoğaltmayla ilgili cevabımı bir üst mesajdan aldım, dalgınlığıma verin :D
Çelik alma işini tam bir becerebilsem çok mutlu olacağım.
Yok yani çiçekler bitince mi budayayım demek istemiştim :D
O zaman çiçekler, bitki tamamen geçtikten sonra budayacağım galiba. Seneye bir daha açsın istiyorum da o yüzden. Bir de kasımpatı tohumla mı çoğaltılır acaba?
Şimdi 1-2 ay çiçekler üzerinde kalır. Çiçekleri solduktan sonra budayın. Mart ayı ortasında yeni gelen sürgünlerin tepelerini 8-10 cm. uzunlukta kırıp toplayın, bu kırdığınız çelikleri gölge bir yerde 4-5cm lik kısmını kum içine gömün ve sulayın. 15-20 gün sonra bunlar köklenmiş olur ve saksı veya yerine dikersiniz.
acemifüsun
13-09-2009, 19:40
Yaklaşık 20 gün önce kasımpatı çeliklerini torfa dikmiştim, bazı filizler karardı, onları çekip çıkardım, çoğu yeşil duruyor, aceba yeşil olanlar köklendi mi? Şimdi ne yapmam gerekiyor?
Sayın Volare merhaba, tabiiki olur. Ama Ankara şu anda kar altında. Sayın Bahçıvan en uygun zamanhaziran-temmuz diyor. Hatırlatırsanız, seve seve yollarım.
çok mu geç oldu , çelik sözünüz vardı ...
unutmuşum .:(
Sayın Başbahçivan ne dersiniz , çelik köklendirmek için çok mu geç ?
İzmirde oturduğumu dikkate alırsak .
Yaklaşık 20 gün önce kasımpatı çeliklerini torfa dikmiştim, bazı filizler karardı, onları çekip çıkardım, çoğu yeşil duruyor, aceba yeşil olanlar köklendi mi? Şimdi ne yapmam gerekiyor?
Kızdığınız bir bayanın saçını çeker gibi kasımpatları da yapraklarından hafifçe çekin gelmiyorlarsa köklenmişlerdir. :p Köklenmişlerse hemen dikeceğiniz saksı veya toprağa dikin.
acemifüsun
14-09-2009, 20:43
:) Teşekkürler Sayın kgursan.
sercan1969
15-09-2009, 12:14
Ben 1 eylül tarihinde kasımpatılarımdan aldığım çelikleri perlite batırdım ancak pek fazla ümidim yok sadece denemek istedim.Mevsim itibariyle kısa gün periyoduna girdiğimizden köklenme şansı çok düşük.
Çelikle çoğaltma yapmak istiyen arkadaşlar mayıs-temmuz döneminde bu işlemi yaparlarsa çelikleri köklendirme şansları daha yüksek olacaktır.
Ben 1 eylül tarihinde kasımpatılarımdan aldığım çelikleri perlite batırdım ancak pek fazla ümidim yok sadece denemek istedim.Mevsim itibariyle kısa gün periyoduna girdiğimizden köklenme şansı çok düşük.
Çelikle çoğaltma yapmak istiyen arkadaşlar mayıs-temmuz döneminde bu işlemi yaparlarsa çelikleri köklendirme şansları daha yüksek olacaktır.
Sn.sercan1969., Kasımpatı da köklenme ile kısa gün arasında bir ilişki yok. Kısa gün sadece bitki boyunu kısaltır,bodurlaştırır ve çiçek tomurcuğu oluşturur. Köklenme tamamen sıcaklık ve nem ile ilgilidir.
Ayrıca çelikleri perlit içine batırmayacaksınız!! Dikeceksiniz:D. Saygılarımla.
Orkun Kırcı
16-09-2009, 19:46
Arkadaşlar okulumun bahçesindeki bu çiçek kasımpatı mıdır? Bir arada olduğu diğer patlardan yaprak olarak epeyce farklı olduğu için tereddüt ettim.
Arkadaşlar okulumun bahçesindeki bu çiçek kasımpatı mıdır? Bir arada olduğu diğer patlardan yaprak olarak epeyce farklı olduğu için tereddüt ettim.
Sanırım Saray patı ;)
sercan1969
16-09-2009, 22:41
Kamil bey bu konuda malesef size katılamıyacağım.Ağustosun 15 ine kadar Perlite diktiğim kasımpatı çelikleri 10 gün içerisinde köklenirken
1 Eylülde diktiklerim ise en ufak bir köklenme belirtisi göstermedi.Çelikler sera içerisinde ve ortam şartları son derece uygun...
Sn Orkun kırcı., Bunlar Saraypat.
Kamil bey bu konuda malesef size katılamıyacağım.Ağustosun 15 ine kadar Perlite diktiğim kasımpatı çelikleri 10 gün içerisinde köklenirken
1 Eylülde diktiklerim ise en ufak bir köklenme belirtisi göstermedi.Çelikler sera içerisinde ve ortam şartları son derece uygun...
Burada sıcaklık ve nem ile ilgili bir durum vardır ve Eylül de hava soğumuştur (geceler serinlemiş olabilir). Kasımpatı yıl boyunca üretilir. Çelikleri her zaman köklenir.
Bende 1 hafta önce çok uzun olan birkaç patımın kopartıp çelik yaptım bakalım tutacakmı*
imiathiel
06-10-2009, 14:25
Benimkilerin çiçekleri geçti, malum erken açtırılmış olanlarından almıştım.
Şubatı bekleyeyim mi, yoksa çiçekler dökülür dökülmez toprak üstünden budasam mı?
Toprak üstünden budamayın henüz erken, sadece kuruyan çiçekleri alacak kadar tepeden budayın, çiçek açan bitkilere uygun gübreden verin. Aldığınızdaki kadar sık olmasa da bir daha tomurcuk verip açacaklardır.
imiathiel
06-10-2009, 17:45
Harikasınız sayın Limon, moralim düzeldi gerçekten :D
Sevgiler, tekrar teşekkürler!
Benim bauhaustan 1 hafta once aldığım kasımpatıların üzerleri çiçek ve tomurcuk doluydu, satışta oldukları için tahminimce açmaları satıcılar açısından daha yararlıydı, ekimi kasımı bekletmemişler herhalde :)Şimdi çiçekleri çok güzel, 3 rengim var. Tam ne zaman budamalıyım toprağın ustunden?
Kasımpatı bitkisini uzun günlerin olduğu yaz aylarında (Haziran-Temmuz-Ağustos) 2ay KARARTMA uygularsanız Ekim -Kasımı beklemeden Eylül (Hatta Ağustos da ) çiçek açarlar.
Karartma dediğimiz şey şu: 30 cm. boylanan Kasımpat bitkisinin üzerini siyah nylon veya siyah bir bez örtü ile Akşam saat 18 oo de (ışık almayacak şekilde) örtüp sabah saat 08 oo de örtüyü kaldırırsanız, bu işlemi 2 ay sürdürürseniz erken çiçek açar. Yüksek fiyattan satılır. Normal ekim- kasımda çiçek açtırırsanız fiyat yarıya düşer. Basit bir teknik!!
Merhaba bende kasımpatılar bayılıyorum,çalı şeklinde olanları çok seviyorum.Yakınlarda bir binanın bahçesinde var gözüm kaldı :( tohum verirmi bu bitki?Ya da çelikle çoğaltabilirmiyim?
Başbahcivan
28-10-2009, 19:25
Merhaba bende kasımpatılar bayılıyorum,çalı şeklinde olanları çok seviyorum.Yakınlarda bir binanın bahçesinde var gözüm kaldı :( tohum verirmi bu bitki?**** çelikle çoğaltabilirmiyim?
Sayın arkadaşım kasımpatı tohum verir çiçekleri kuruyunca tohum keselerinde tohum oluşur, bu tohumlar olgumlaşıncaya kadar bekletilir ve tohumlar alındıktan sonra kurutularak saklanır tohumlar serin hava şartlarında daha sağlıklı çimleniyor,onun için eylül sonundan mart ayı başına kadar ekilirse daha sağlıklı fideler yetiştirilir.
Kasımpatıları, ayrıca çelikle üretim yapmakta mümkün çelikle üretimde haziran temmuz aylarındaki çeliklemeler daha sağlıklı oluyor,almış olduğumuzçelikler 8 - 10 cm olmalıdır.
Sayın arkadaşım kasımpatı tohum verir çiçekleri kuruyunca tohum keselerinde tohum oluşur, bu tohumlar olgumlaşıncaya kadar bekletilir ve tohumlar alındıktan sonra kurutularak saklanır tohumlar serin hava şartlarında daha sağlıklı çimleniyor,onun için eylül sonundan mart ayı başına kadar ekilirse daha sağlıklı fideler yetiştirilir.
Kasımpatıları, ayrıca çelikle üretim yapmakta mümkün çelikle üretimde haziran temmuz aylarındaki çeliklemeler daha sağlıklı oluyor,almış olduğumuzçelikler 8 - 10 cm olmalıdır.
Teşekkür ederim bilgiler için,bir de kusura bakmayın bu konularda cahilim biraz çeliklemeyi nasıl yapıyoruz?önce suda köklendirmek mi gerekiyor yoksa direk toprağa dikebiliyormuyuz?
gurbik67
28-10-2009, 21:32
sayın Ankara mayıs haziran aylarında kasimpatlardan alacağınız çelikleri direk suya koyarak bir haftada köklendiğini göreceksiniz köklenen kasımpatları dikdikten sonra on onbeş gün gölgede tutun.
haziran aylarında köklendirme yapılmasa dahi bitki uçlarını mutlaka alın yan dallar oluşsunki daha çok çiçek oluşsun.
sayın Ankara mayıs haziran aylarında kasimpatlardan alacağınız çelikleri direk suya koyarak bir haftada köklendiğini göreceksiniz köklenen kasımpatları dikdikten sonra on onbeş gün gölgede tutun.
haziran aylarında köklendirme yapılmasa dahi bitki uçlarını mutlaka alın yan dallar oluşsunki daha çok çiçek oluşsun.
Çok teşekkür ederim :) suda köklenmesi bu kadar çabuk oluyorsa benim işime gelir :) ilkbahara kadar bekleyeceğim artık napalım
Adalet Yağcı
29-10-2009, 09:41
Sayın Basbahcivan bana kasımpatı tohumları göndermişti, hemen harekete geçip tohumlarımı ekeceğim.
Kasımpatılar Sonbaharın en güzel çiçekleri, bahçeme rengarenk güzellik katacaklardır.
imiathiel
29-10-2009, 10:44
bir de kasımpatılarımı unlu bit belasından uzak tutabilsem.. sürekli sarıyorlar deli edecekler beni!
nurcanaybay
29-10-2009, 11:11
Arkadaşlar , bence tohumla uğraşılmayacak kadar kolay bir şekil de kök oluşturuyor.
Temmuz ayın da aldığım çelikleri direk toprağa batırdım, üzerini güneşli saatler de örttüm.
Şu an çiçekteler.Fotoğraf hiç güzel değil ama görmeniz için paylaşıyorum.
Müjgan Yılmaz
29-10-2009, 12:43
112016
112017
112018
112019
112020Kasımpatı(krızantem)Sonbaharın en güzel çiçeği,bahar bitti,yaz bitti diye hüzünlenirken,O muhteşem renkleri ile bize yaşama sevinci veriyorlar
merhabalar,acaba simdi celik alip diksem olur mu?cicekler acmisken celiklerin hangi renk olduklarini bilirim. Öbürtürlü araya kara koyunlar karisiyor:)
Adalet Yağcı
29-10-2009, 14:31
112016
112017
112018
112019
112020Kasımpatı(krızantem)Sonbaharın en güzel çiçeği,bahar bitti,yaz bitti diye hüzünlenirken,O muhteşem renkleri ile bize yaşama sevinci veriyorlar
Hımmm...Muhteşem, tohumla uğraşmasam mı ne :) Sevgili Müjgan hanımın bahçesine bir gece dalışı yapıp çıksam, bir dolu rengârenk kasımpatılarım olur, kimsenin de haberi olmaz de-mi ?
günebakan
29-10-2009, 16:37
Müjgan hanım gerçekten kasımpatıların hepside ayrı bir güzel :)
112016
112017
112018
112019
Müjgan hanım gerçekten harikalar :) ilk fotoğraftakilerin cinsi ne benim beğendiklerim onlar son iki fotoğraftakiler daha çok papatyayı andırıyor ikisininde tam adını öğrenebilirsem çok sevinirim
Müjgan Yılmaz
30-10-2009, 09:48
Sevgili Dostlarım;
Çiçekleri solduktan sonra toprağa 10-15 cm kala buduyorum,hemen sizlere de çelik hazırlayabilirim,ancak haziran sonu aldığım yeşil çelikler kesin tutuyor, tercih sizin.
Sevgili Ankara isimlerini bilmiyorum,siz bulabilirseniz ben de öğrenmiş olurum.
Bahçem de inanılmaz bir görsel şölen oluyor,sizlerin de bu güzelliklere sahib olmanız için elimden geleni yapacağım.
3-Kasım da Ankara daki sergime bekliyorum,kesin söz vermiyeyim ,bu telaşta fırsat bulabilirsem,kendim getiririm.
Adacım senin ve Orkun için geçen yıldan sözüm var ,siznkiler hazır ,sergi dönüşü göndereceğim.
Sevgili Müjgan, Maşallah hepsi birbirinden güzel, keyifli.
Müjgan Hanım muhteşem olmuşlar ya ben kıskanç bi insan olmamakla övünürken birtek çiçekleri kıskandığımı farkettim yani bu düşünce "keşke benimde böyle çiçeklerim olsaydı" eğer bir kıskançlık belirtisisiyse. Emeğinize sağlık ve kocaman bir maşallah onlara.
Adalet Yağcı
30-10-2009, 11:32
Adacım senin ve Orkun için geçen yıldan sözüm var ,siznkiler hazır ,sergi dönüşü göndereceğim.
Sevgili Müjgan, şu sıralar ne kadar meşgul olduğunu biliyorum, hiç acelesi yok, zaten bu mevsim geçti artık, seneye seyrederiz bu güzelliği bahçemizde.
Ankara sergini görmeyi çok isterdim, Cumhuriyet Kadınları...
Ankara da oturan arkadaşlarımız kaçırmazlar inşallah.
Bir başlık açıp resimlerini bizlerle paylaşmayı düşünmezmiydin, gidemeyenler de görürdü.
Müjgan Yılmaz
30-10-2009, 11:48
Sevgili Dostlar
Mutluluklar paylaştıkça büyür ya,Güzellikler de paylaştıkça daha keyifli oluyor.
Sevgili Ada,Limon,Ayhat hepinize binlerce teşekkür,beni mutlu ettiniz.
Başbahcivan
31-10-2009, 18:35
bir de kasımpatılarımı unlu bit belasından uzak tutabilsem.. sürekli sarıyorlar deli edecekler beni!
Sayın arkadaşım unlu bitler için (Folidol veya Durusban-4)bu ilaçları kullanırsanız kurtulursunuz 1 lt suya 2 cc karıştırılır bitkilerin üzerine püskürtme usulü uygulanmalıdır.
günebakan
01-11-2009, 14:01
Sizlerin kasımpatıları görünce dayanamadım. Bu güzeli aldım bugün:)
112544
Bende dün sakaryadaki çiçekçilerde istediğim kasımpatılardan gördüm büyüklüğü sevgili günebakanınki gibiydi acaba baharı bekleyip çelik almayla uğraşmadan onu alsam mı?alırsam hemen bahçeye dikme imkanım yok ilkbahara kadar balkonda ankaranın soğuğunda durcak.Birşey olurmu?
günebakan
01-11-2009, 14:27
Sevgili Ankara resim sakın yanıltmasın sizi telefonla çektiğim için büyük görünüyor olabilir.Çiçekleri küçük:)
Sevgili Ankara resim sakın yanıltmasın sizi telefonla çektiğim için büyük görünüyor olabilir.Çiçekleri küçük:)
Sevgili günebakan yanılmış olabilirim tabi uzaktan bir fotoyla görme imkanım varsa sevinirim :)
günebakan
01-11-2009, 14:39
Uzaktan çekilmiş fotoğraf:)
112553
Çok teşekkür ederim fotoğraf için :) benim dediğimde bu boyutta,alsam mı karar veremedim ilkbahara kadar dayanırmı acaba balkonda saksıda?eve alsam kaloriferler yanmaya başladı sanıyorum kasımpatı için sıcak olur.
ilkbahara kadar dayanırmı acaba balkonda saksıda?
Benim kasımpatım geçen yıl kışı balkonda geçirdi, bu yıl gayet iyi durumda. Ona güvenerek yeni çeşitler ediniyorum:) Zaten bahçelerde de görürsünüz Ankara'da kasımpatları, hiç birşey olmaz merak etmeyin. En kısa zamanda o bordo renklisini de alacağım.
112566
Haa aklıma gelmişken Koçtaş, Bauhaus gibi yapı marketlerde böyle mevsimlik çiçekler daha ucuz oluyor. Örneğin ben yukardaki fotoğrafta gördüğünüzü Koçtaştan 2 lira civarında aldım. Boşa Sakaryada fazla para ödemeyin bence.
Benim kasımpatım geçen yıl kışı balkonda geçirdi, bu yıl gayet iyi durumda. Ona güvenerek yeni çeşitler ediniyorum:) Zaten bahçelerde de görürsünüz Ankara'da kasımpatları, hiç birşey olmaz merak etmeyin. En kısa zamanda o bordo renklisini de alacağım.
112566
Haa aklıma gelmişken Koçtaş, Bauhaus gibi yapı marketlerde böyle mevsimlik çiçekler daha ucuz oluyor. Örneğin ben yukardaki fotoğrafta gördüğünüzü Koçtaştan 2 lira civarında aldım. Boşa Sakaryada fazla para ödemeyin bence.
Çok teşekkür ederim sevgili nevsune :) koçtaşa geçen hafta gitmiştim kasımpatı görmedim,bauhausta varmıdır acaba?Bende sana ve senin kasımpatına güvenerek alacağım,umarım benimkide seninki gibi dayanıklı olur.
Bir süredir gitmiyorum ben de ama vardır mutlaka. Tam zamanı şimdi, olmazsa olmaz:) Ben Koçtaşa çarşamba günü gitmiştim ama fazla çeşit yoktu. Bence Bauhaus çeşitleriyle daha iyidir.
Benim geçen yıldan deneyimlerime göre kasımpatı kalender bir çiçek. Fazla bir bakım beklemiyor. Ben yazın çelik alıp dağıtmıştım, şimdi o çeliklerden çiçekler fışkırıyormuş. Gerçi ben kendiminkini büyük saksıya aldığım için hala köke çalışıp tomurcuk veremedi. Bir çeliği ise gönderemediğim için küçük bir saksıya almıştım, o tomurcuklandı yakında açar.
Sözün kısası yetiştirmesinde bir sorun yok.
Bir süredir gitmiyorum ben de ama vardır mutlaka. Tam zamanı şimdi, olmazsa olmaz:) Ben Koçtaşa çarşamba günü gitmiştim ama fazla çeşit yoktu. Bence Bauhaus çeşitleriyle daha iyidir.
Benim geçen yıldan deneyimlerime göre kasımpatı kalender bir çiçek. Fazla bir bakım beklemiyor. Ben yazın çelik alıp dağıtmıştım, şimdi o çeliklerden çiçekler fışkırıyormuş. Gerçi ben kendiminkini büyük saksıya aldığım için hala köke çalışıp tomurcuk veremedi. Bir çeliği ise gönderemediğim için küçük bir saksıya almıştım, o tomurcuklandı yakında açar.
Sözün kısası yetiştirmesinde bir sorun yok.
:) çok sevindim gerçekten.yarın ilk işim gidip kasımpatı almak olacak
çiçeksever
02-11-2009, 15:11
Arkadaşlar!Tansaştan 1,5 tl ye aldım.Beyaz,sarı ve kırmızının tonunda olmak üzere 3 renk vardı.
Bende bugün koçtaştan 2 tane kasımpatı aldım :) tanesi 1,95e,ne kadar zamanda bir sulamam gerekiyor?çiçekleri döküldükten sonra sulamayı azaltcakmıyım kışın pek fazla sulamam gerekmez heralde?
lenavita
14-11-2009, 11:38
selam arkadaşlar,benimde kasımpatım çiçek açtı ve öyle mutluyumki ,bembeyaz
ilk tomurcuklarını iyiki kesmişim şimdi daha gür ,bu siteden ögrenmiştim .
hepte ziyaret ederim herkezin gönüllerine saglık.
bende artık paylaşıcam bildiklerimi :)herkeze bay .
acemifüsun
14-11-2009, 14:09
Sevgili lenavita hoş geldiniz:) Kasımpatlarınız için buradaki bilgileri uygulayıp iyi sonuçlar almanız ne güzel. Fakat Türkçeyi özenli ve doğru kullanma konusunda hem site yöneticilerimiz hem de biz site üyeleri çok dikkatliyiz, sizlerden de aynı özeni göstermenizi bekliyoruz, sevgiler:)
Arkadaşlar resimdeki kasımpatıdan kimsede varmı? Varsa baharda çelik isterim.
idris şenol
03-12-2009, 11:07
çocukluğmda bahçemizde kasım patılar vardı
ben bu kokuya hayrandım aradan yıllar geçti bizim ordaki kasımpatılar tarih oldu ama
bu sene tekrar kasımpatı ekmeye kara verdim nun kokusu beni yıllar öncesine götürüyor:))
begonvil 14
05-12-2009, 11:06
Bahçedeki kasımpatılarıma siyah sinek dadandı ama güzel çiçekleriyle beni mutlu ettiler. Tohum almasını öğrensem tohumla üretmeyi düşünüyorum.
sercan1969
05-12-2009, 14:33
Nevsune hanım merak etmeyin resimdeki kasımpatılardan bende var.
siniroluyorum
06-12-2009, 20:54
Bizim bahçede senelerdir var ancak tohumla üretildiğini hiç duymamıştım geçen gün markette karışık tohumunu buldum hemen aldım:).Tohum nasıl üretiliyor acaba?
member şip
30-12-2009, 22:52
Sarı kasımpatı
Bugün aldığım bu çiçeğin paketinde crisantemo arcebaleno yazıyor.
Buradaki krizantemle pek ilgisi yok sanırım. Benimki yazın açıyormuş. Acaba farklı bir türü mü?
122303
k_donmez
13-02-2010, 18:06
Ekim ayında çiçekler açtığı zaman aldığım 6 saksıyı düne kadar muhafaza etmiştim. Dün kontrol ettiğimde üst bölgesi kuruyan dalların diplerinde taze sürgünler oluştuğunu gördüm. Saksıdan çıkardım. Kuruyan dalları budadım. Kalan taze sürgünlerle birlikte topraklı olarak bahçeye diğer Kasımpatıların yanına diktim. Bahçe sezonunu Kasımpatılarla kapatmak çok güzeldi. Bu yıl 7 ayrı renk açacaklar.
siniroluyorum
13-02-2010, 18:29
Arcobaleno italyanca karışık renkli anlamına geliyor sanırım crisantemo da krizantem.
dikilisardunya
26-03-2010, 20:29
benim kasımpatılar da burada. çok küçük bir kök olarak ,bir arkadaşımın bahçesinden almıştım.bir yıllık .ancak daha çiçeklerini göremedim. sadece yaprak...sizce daha büyük bir saksıya almak onu daha güçlendirir de gelişimini hzlandırır mı.
k_donmez
26-03-2010, 21:10
Sayın Dikilisardunya,
Bahçe varsa tam zamanı, yoksa büyük saksıda bol gübreyle bakım ve Ekim ayında güzel çiçekler gelir. Burada anlatılan ara budamaları da uygulayın.
acropora
08-04-2010, 13:32
Selamlar, benim bahçemde aralık ayında çiçekleri solan ve kökünden budadığım kasımpatılarım yeniden yeşerdiler geliştiler ve çiçeklenmeye hazırlanıyorlar.
Benim bu tomurcukları budamam gerekiyor mu yoksa bırakayım açsınlar mı? Bu mevsimde Adanada açarlarsa kasımda sağlıklı bir çiçeklenme gösteremezler diye düşündüm.
Konuyu hızla baştan sona okudum ama kesin bir şey çıkaramadığım için sormak istedim.
nurcanaybay
08-04-2010, 13:45
Sn.Acropora ;
bence bırakın açsınlar .Haziran sonuna doğru tekrar budayın ,çoğaltmak istiyorsanız budadığınız 8-10 cm'lik çelikleri gölge bir yere dikin.
Ben bu şekil de çoğaltmaya çalışıyorum.
antalya da oturuyorum. geçen baktım tomurcuklanmışlar hepsi. eğer şimdi açmalarına izin verirsem kasım ayındaki çiçekleri cılız oluyor. daha önceki yıllara içlerinden bikaç kasımpatı gurubunun açmasına izin verdim, kasım ayı geldiğinde budama yaptıklarıma oranla ciddi fark vardı aralarında. çiçekleri çok azdı ve de cılızdı. bu arada gübre takviyesi yapmamıştım. acaba gübre verseydim yılda 2 kez bol çiçekli kasımpatılarım olur muydu diye de bir soru geldi aklıma şimdi:)
Bu minikler de benim şubat ayında minicik çeliklerden köklendirdiğim kasımpatlarım.:D
E pes sayın almira, karanfil, küpe çiçeği, şimdi de kasımpatılarınızı seyrettim hepsi de mini mini açmışlar .(Sırrını söyle yoksa ağlarım).
uzun ömürlü olurlar inşaallah.
Çok teşekkür ederim sevgili Hüzün. İnan ki bir sırrı yok. Küpelileri uç çeliklerinden almıştım. Zaten çiçekleneceklerdi. Kasımpatını da açmış olan bir çiçeğin yan koltuklarından aldım. Karanfiller se mart ayında alınan çelikten tuttu. Kasımpatı ve küpelide mini sera yöntemi kullandım. Bir ayda köklendi ve seradan çıkardım. Şu anda yarı güneş gören bir yerde duruyorlar. Yakında saksılara aktaracağım. Sevgiler.
k_donmez
10-04-2010, 22:15
Yaprak ömrünün uzunluğu, yoğun yeşil örtü oluşturmaları ve bütün bitkiler solup sararırken yılın sonunda rengarenk çiçekleriyle gönlümüzü fethetmeleri sebebiyle Kasımpatı her zaman favorim. Bu yıl da baharın geldiğini ilk onlar fark ettiler.
Kasımpatıların bu mevsimde açmaları normalmidir arkadaşlar,
Sevgili Satı Uğurtan ın gönderdiği çeliklerden ikisi açmaya hazırlanıyor.
Benim kasımpatlarım da tomurcukta çok şaşırdım :)
Benimkilerden de tomurcuklanan var ama siyah bitler sardı bu ara.
Benimde tomurcuk verdi açacak yakında bu cins farklı oluyor yılda iki kere açıyor diğerleri gibi değil açması için sabırsızlanıyorum özlemiştim :)
Gülbeşeker
22-04-2010, 23:20
arkadaşlar kasımpatını çokseviyorum çocukluğumuzdaherkesin bahçesinde vardı on kasımlarda bahçeden toplayıp okula götürürdük şimdi vanda kimsenin bahçesinde görmüyorum tohumcularda tohumunuda aradım bulamadım bu memlekette benden başka istiyen yokmuş nerde o eski bahçeler vanda hertaraf site doldu sitelerin bahçelerde sadece çim buralarda bahçeli müstakil evler tarih olmak üzere
Formu baştan sona okudum ve çok güzel bilgiler edindim, bilgilerini, deneyimlerini, güzel resimlerni paylaşan herkese teşekkürler.
Ben de kasımpatını çok seviyorum. Bildiğim kadarıyla çevremde çelik alabileceğim kasımpatı yok. Kasımpatını tohumdan yetiştiştirmek içim tohum ekim zamanı ne zamandır bilen var mı acaba? Şimdi eksem bu kış terasımda çiçeklerini görebilir miyim?
kar-topu
23-05-2010, 21:40
Ben de kasımpatımı aldığımda çiçekleri vardı , geçtikten sonra kışa tekrar açar diye düşünmüştüm ama şimdi tomurcukta. Aldığım çiçekçi ithal olduğunu söylemişti ondan olabilir mi?
k_donmez
23-05-2010, 22:15
Bildiğim kadarıyla kasımpatı gün ışığı süresine göre tomurcuklanıp çiçek açan bir bitki. Bende de geçen yıl baharda tomurcuklanan bir tür kasımpatı gün ışığı süresinin artmasıyla birlikte tomurcuklarını açamadan soldurmuştu. Bu tomurcuklanma sizi yanıltmasın. Çiçekleri açık vaziyette satılanlar sera ortamında ışık süresi ayarlanmış ve çiçeklendirilmiş bitkilerdir.
Ben de kasım patı dikmek istiyoum :)
Çelik alma olanağım yok, bu mevsimde tohum eksem olur mu?
Top top görünümleri çok hoş .
150168
beyaz lolipop gibi ;)
150169
:p
lenavita
12-06-2010, 10:36
o kadar çok seviyorumki kasımpatı çiçegini :rolleyes:
bu siteyide çok seviyorum ne olur televizyonda çiçek yetiştiriciligiyle ilgili bi program yapsalar güzellerimi orda doya doya izlesem bu benim gibi çiçek ve bitki sevenlere moral olurdu, yabancı fransız kanalında izliyorum fıransızlar nekadar duyarlı, bazı insanlar diyoki e işte canı sıkılıyo çiçek yetiştiriyo ne kadar saçma, bu insanlara acıyorum:D:):cool::confused:
k_donmez
28-06-2010, 20:49
Nisan sonunda budandılar. Arkada görünenler çok gelişti. Bu ay tekrar budanacaklar.
Yılmaz Yalçın
16-08-2010, 14:02
Arkadaşlar,
Kasımpatının çok yıllık türünden bahçeye dikmek istiyorum.Sizce 12.30 ile 16.30 arası güneş alan bahçemde çiçeklenir mi?
Arkadaşlar,
Kasımpatının çok yıllık türünden bahçeye dikmek istiyorum.Sizce 12.30 ile 16.30 arası güneş alan bahçemde çiçeklenir mi?
Çiçeklenir Sevgili Yılmaz.
Yılmaz Yalçın
16-08-2010, 14:09
Sevgili Kiraz,
Kasımpatının sarı ve turuncu renkli olanlarından edinmek istiyorum.Çok yıllık mıdır hepsi yoksa özellikle belirtmem gerekir mi çok yıllık almak istiyorum diye ya da ayırt edebilir miyim çok yıllık olanını?Çok soru sordum biliyorum:)Peki İstanbul'da fidelerini nerden temin edebilirim?
Hepsini çok yıllık diye biliyorum ama bendeki salyangozlar nedeniyle yıllık oluyorlar:) En çok sevdiğim çiçeklerin başında, salyangozlar da en az benim kadar seviyor. İstanbul'da bütün seralarda bulursunuz, biraz daha zamanı var galiba.
Yılmaz Yalçın
16-08-2010, 16:28
Hepsini çok yıllık diye biliyorum ama bendeki salyangozlar nedeniyle yıllık oluyorlar:) En çok sevdiğim çiçeklerin başında, salyangozlar da en az benim kadar seviyor. İstanbul'da bütün seralarda bulursunuz, biraz daha zamanı var galiba.
Sevgili Kiraz,
Çok teşekkür ederim:)Salyangoz benim bahçede de çok:(Çaresine bakmam gerekiyor o zaman:)Çiçek açma dönerminde pahalı oluyorlar.Fide olarak almak hem ekonomik olur hem de bahçeye uyum sorununu çiçekleninceye kadar giderir.
Çiçek açmadan belki zor bulursunuz, çok yıllık oldukları için ilk satıldığı pahalı zamanda almıyorum, biraz fiyatlar düşünce alıyorum. Belki bir kısmını bu şekilde alabilirsiniz.
acemifüsun
16-08-2010, 18:11
Geçen yıllardan kasımpatları olan arkadaşlar kasımpatlarınızı budadınız mı? Ben Ağustos başı budamıştım:)
acemifüsun
16-08-2010, 18:14
SEvgili Yılmaz İzmirde Eylül başı küçük siyah poşetlerde kasımpatı fideleri 50kr.satılıyor, geçen sene onlardan aldım, çok da sağlıklı ve güzel oldular:) Renklerini yaprak yapılarından satıcı anlıyor.
Yılmaz Yalçın
16-08-2010, 20:03
SEvgili Yılmaz İzmirde Eylül başı küçük siyah poşetlerde kasımpatı fideleri 50kr.satılıyor, geçen sene onlardan aldım, çok da sağlıklı ve güzel oldular:) Renklerini yaprak yapılarından satıcı anlıyor.
Ne kadar şanslısın Abla:)İnsanın İzmir'e taşınası geliyor:)
Yılmaz Yalçın
16-08-2010, 20:04
Çiçek açmadan belki zor bulursunuz, çok yıllık oldukları için ilk satıldığı pahalı zamanda almıyorum, biraz fiyatlar düşünce alıyorum. Belki bir kısmını bu şekilde alabilirsiniz.
Bugün bir müvekkilimin Eyüp'te çiçekcilik yaptıgını tesadüfen öğrendim:)O kadar çok sevindim ki:)Kasımpatıların Eylül ayı ortasında geleceğini söyledi:)
acemifüsun
16-08-2010, 20:33
Ne kadar şanslısın Abla:)İnsanın İzmir'e taşınası geliyor:)
İzmir çok güzel de, sıcağına dayanabilir misin, bilmiyorum?:)
Yılmaz Yalçın
16-08-2010, 21:07
İzmir çok güzel de, sıcağına dayanabilir misin, bilmiyorum?:)
Clematisler bile dayanıyor da ben mi dayanamıcam:)
acemifüsun
16-08-2010, 21:15
Seviniriz ablacığım, sonradan pişman olmak yok yalnız:)
Sevgili Kiraz,
Çok teşekkür ederim:)Salyangoz benim bahçede de çok:(Çaresine bakmam gerekiyor o zaman:)Çiçek açma dönerminde pahalı oluyorlar.Fide olarak almak hem ekonomik olur hem de bahçeye uyum sorununu çiçekleninceye kadar giderir.
Bir arkadaşım demişti toprakta veya bahçede saksıda ekili olan bitkilerde salyangozla savaşmanın en zararsız yolu alüminyum folyonun içine salatalık koymakmış. Bizim farkına varamayacağımız bir koku veya onun gibi birşey yayarmış ve gelmezlermiş. Hiç denemedim ama denemeninde bir zararı olacağını hiç zannetmiyorum :)
Bu arada şu an Bauhaus da satılıyor. Tanesi 3,90 tl
Birkaç gündür biraz ilgisiz bıraktığım için küstüler sanırım bana. Sarı ve pembe boynunu bükmüş
sercan1969
10-10-2010, 15:26
Sevim hanım susuz kalmış olmasınlar:rolleyes:
acemifüsun
10-10-2010, 16:07
Kasımpatılar suyu çok seviyor:) Benimkiler kışın güneşte, her gün su istiyorlar. Geçen sonbahar aldığım fidecikleri normal bahçe toprağına dikmiştim, yaklaşık Ocak başına kadar açtılar. Daha sonra( en son ağustos başı olmak üzere) 3 defa budandılar. Geçen gün değişik türlerini markette görünce dayanamadım, onlardan da aldım. Küçük saksılarda torfa dikmişler( çimlendirme dışında torfu sevmiyorum, suyunu ayarlamak zor), ben de onları dikdörtgen saksılarıma, etrafını yine bahçe toprağı ile doldurarak geçirdim. Kasımpatılarımı çok seviyorum, kışın renk renk çok hoş oluyor, hem de nazlı bir bitki değil:)
Arada mantar ilacı ve bitler için ilaç ve besin uyguluyorum, o kadar:)
acemifüsun
10-10-2010, 16:08
Sevgili Sevim hanım çok güzeller, güle güle büyütün:) Ben de güzellerimi sizlerle tanıştırayım:)
Evet biraz susuz kalmışlardı. Küsmelerinin nedeni susuzluk:o Bugün gönüllerini aldım. Saksılarını ve topraklarını değiştirdim:)
Sevgili Sevim hanım çok güzeller, güle güle büyütün:) Ben de güzellerimi sizlerle tanıştırayım:)
Sevgili Füsun Hanım nerede o güzeller görmek isterim. Ama kıskanabilirim de;):p
Hakkı beyin kasımpatları geçen sene çok güzeldi. Bu sene nasıllar acaba :)
Vildan Sönmez
18-10-2010, 07:50
Kasımpatılar suyu çok seviyorlar. Yaprakları su ihtiyacını hemen belli ediyor. Sulayınca da çabucak diriliyor. Uç kısınlarını sürekli kontrol edin Sevim hanım'cım, minik kara sinekler oluyor benimkilerde, hemen ilaçlıyorum..
Küllemeye de müsait bir bitki.
Haftasonu saksılarını değiştirdim. Sularını verdim. Hemen dimdik oldular. Gülümsediler dedim. Bugün bir öğrencimiz kocaman bir buket öğretmenine kasımpatı getirmiş. Tatlı bir pembe. Bahçelerinden almış galiba. Koca bir dal odama getirdi. Çiçeklerini koparıp bir saksının kenarına iliştiriverdim. İnşallah köklenir
k_donmez
28-10-2010, 19:41
Bu yıl sitedeki önerilere uyup iki kez budadım.Güzel geliştiler. 15 Ekim'den bu yana çiçeklerini izliyoruz.
. Bugün bir öğrencimiz kocaman bir buket kasımpatı getirmiş. Tatlı bir pembe. Bahçelerinden almış galiba. Koca bir dal odama getirdi. Çiçeklerini koparıp bir saksının kenarına iliştiriverdim. İnşallah köklenir
Sn Sevim K.hanım., Kasımpatıda çiçek sapları köklenmez! Sürgün uçları köklenir ve bitki yapar. Bu mevsimde ise sürgün uçları da uzamak yerine hemen kısacık iken çiçek tomurcuğu oluşturur. Bilindiği gibi Kasımpat kısa gün bitkisidir, yani kısa günlerde çiçek yapar.
Bir bahçem olursa böyle öbek öbek kasımpatı yapacağım. Şimdilik saksıda apartmanın bahçesinde baktığım kasımpatım bugün süpriz yapıp açmış ;) Ayrıca Cumhur abi için doğum günü hediyem :)
Balkonumdaki kasımpatılar. Geçen sene dikmiştim. Ankaranın sıcak yazına ve dondurucu soğuğuna dayanamaz diye düşünmüştüm ama başardı. Ben de bu sene 4 tane daha aldım ve büyük saksılara ikişerli diktim. Kasım ayında renksizleşen balkonuma baya renk kattılar.
neslihan@
24-11-2010, 20:21
Bunlarda benim kasımpatlarım....:rolleyes:
merhabalar kasımpatılar çok güzeller emeklerinize sağlık buda benim kasımpatım :)
Ayşe Yıldız
30-11-2010, 09:20
Benim Kasımpatılarımda Şen doğrusu. :mad::mad:Kim demiş sadece Hakkı Bey'in kasımpatıları şen diye ;);)
Ayşe Yıldız
30-11-2010, 09:21
Fakat daha fazla renk olması lazım. Bu kadarla kalmamalıyım :)))
Buda benim kasımpatım.
182688
182689
Buda benim kasımpatım.
182688
182689
Bunlar çok güzeller,bende bir alış veriş merkezinden çelik çaldım :))
suda şimdi,köklenirse çok sevineceğim :)
Bunlar çok güzeller,bende bir alış veriş merkezinden çelik çaldım :))
suda şimdi,köklenirse çok sevineceğim :)
Ben direk toprağa dikiyorum tutuyor. Deneyin isterseniz.
Arkadaşlar Kasımpatlarınızı değişik düzenlemek isterseniz,
net te -Chrysanthemum Bonsai- diye ararsanız müthiş örnekler var. Yapımı kolay sanırım. Özellikler taş üstünde veya kurumuş ağaç parçaları ile olanlar.
184815
184816
Bunlar, Bonsai saksısına almadan direk bahçede de yapılabilir mi acaba?
Merhaba,bende kar yagmadan once son olarak cekimistim..
GreenGarden
20-12-2010, 23:46
Merhaba Geçen sene eniştemin getirdiği 4 kuru dal parçasıydı kasımpatları.Hatta şaşırmıştım kuru dal parçası bu tutarmı diye yavaş yavaş üstlerinden yaprak vermeye başlayınca sevinmiştim bu sene çok güzel açtılar.Fotoğraf çekemediğim için üzgünüm kısmet seneye.
nurguldk
13-01-2011, 10:54
Bayıldım :) Nedense ben bu çiçeği hep esgeçmişim...Halbuki bu mevsimde bahçeleri şenlendirmek için en güzel seçenek..Sanırım hep bahara çalışıyoruz. Seneye mutlaka ekeceğim.Biraz da kışa çalışalım :)
çiftçi5234
30-01-2011, 19:45
kasımpatı atatürkün en sevdiği çiçektir.
ayrıca bizim yörede yani orduda kasımpatıya acimuk deniyor
kasımpatı atatürkün en sevdiği çiçektir.
Atatürk ün en sevdiği çiçek değil:o Atatürk ün ölüm yıl dönümlerinde 10 Kasım anma törenlerinde en çok kullanılan (Ve bulunabilen) bir çiçektir.
kopshtar
03-02-2011, 13:34
Hay çok yaşayın Kgursan şimdi ben yazacaktım. Çok haklısınız.
Kasımpatılar suyu çok seviyorlar. Yaprakları su ihtiyacını hemen belli ediyor. Sulayınca da çabucak diriliyor. Uç kısınlarını sürekli kontrol edin Sevim hanım'cım, minik kara sinekler oluyor benimkilerde, hemen ilaçlıyorum..
Sayın Vildan Sönmez. Kasımpatları için ne tür ilaç kullanıyorsunuz? sineklerin gitmesi için. Kasımpatı'mın bir tanesi kapkara sinek gibi küçücük haşarelerle dolmuş. onları kurtarmam gerek bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum Teşekkür ederim şimdiden
acemifüsun
25-03-2011, 18:19
Sevgili esracer akarlar için herhangi bir ilaç ziraatçiden alabilirsiniz. Uygularken dikkatli uygulayın, maske, eldiven, başınıza örtü, vücudunuz kapalı olsun. Rüzgarlı havada ilaçlama yapmayın. Kullanma kılavuzunda detaylı yazar ama ben yine de hatırlatmak istedim:)
Her hangi bir ilaç derken, sinek ilacıda olurmu?
acemifüsun
25-03-2011, 23:45
Hayır olmaz. En iyisi siz ziraatçiye böcekli bir yaprağı alıp, götürün, ona göre size uygun ilacı versin.
Arkadaşlar kasımpatı güzün açar sanıyordum. Benimki ilkbaharla birlikte coştu. Olabilir mi böyle bir şey ?
mirabel,
Benim bahçemde de 2 çeşit kasımpatı var,
Kasımda açanın yaprakları daha ince ve rengi griye yakın.
Diğeride sizin sarı kasımpatınızdan,aldığımız seradan bunun ithal olduğunu ve 2 mevsim açtığını söylemişti.Bahçemde beyaz ve mor renklisi var........
mirabel,
Benim bahçemde de 2 çeşit kasımpatı var,
Kasımda açanın yaprakları daha ince ve rengi griye yakın.
Diğeride sizin sarı kasımpatınızdan,aldığımız seradan bunun ithal olduğunu ve 2 mevsim açtığını söylemişti.Bahçemde beyaz ve mor renklisi var........
Ne güzel, kıskandım sizi:o İki mevsim açması muhteşem bir şey. Kasımpatım benim için daha değerli oldu
Herkese merhaba!
Kasımpatılarım şimdiden çok uzadı. Dipten budasam olur mu?
Teşekkürler.
Sayın Vildan Sönmez. Kasımpatları için ne tür ilaç kullanıyorsunuz? sineklerin gitmesi için. Kasımpatı'mın bir tanesi kapkara sinek gibi küçücük haşarelerle dolmuş. onları kurtarmam gerek bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum Teşekkür ederim şimdiden
benimde kasımpatımda bu siyah sineklerden vardı. Evde Detan Maxi vardı ve içinde çiçeklere zarar vermez yazıyordu.Onunla ilaçladım. 12 saat sonra hepsi yerdeydi ve çiçeklerim sapasağlam duruyordu :)
Ayrıca;
Benimde kasımpatılar bu mevsimde coştu. Hepsinin üstünde tomurcuklar var. Hatta bir tanesi açtı. Demek ki benimkilerde senede 2 kere açan cinsmiş :) Peki ne zaman budanacak ve toprak değişecek? Çünkü boyları çok uzadı. Kışa da böyle girerse kötü olur diye düşünüyorum
acemifüsun
04-06-2011, 19:50
Herkese merhaba!
Kasımpatılarım şimdiden çok uzadı. Dipten budasam olur mu?
Teşekkürler.
Kasımpatlarını çiçekleri geçince bir kez, en son Temmuz sonu, Ağustos başı gibi son kez buduyoruz. Ben 20 gün önce 2.budamayı yaptım, Ağustos başı gibi yine yapacağım. Benimkilerde de tomurcuklar oluyor, bu mevsim açması Kasımda daha yoğun açmasını engellediği için, tomurcukları koparıyorum. Yılda 2 kez açan özel türler için bir şey diyemeyeceğim.
yarenimex
10-10-2011, 18:09
Kasım yaklaşıyor, kasımpatları çiçeklenmeye hazırlanıyorlar..
Herkese merhaba
Evet Kasim ayi geldi..Kasimpatilar da sanirim artik,bende oldugu gibi diger arkadaslarda da acmaya baslamasa da tomrucuklanmistir tahminen...
Yakinda Kasimpati senligi olacak ..Bende ceker ve buraya eklerim...
Kucuk sineklcikler bende de var,ama ben eldven takip onlari,tormucuklara hasar vermeden olduruyorum.Ne kadar basariliyim bilmiyorum...
Artik acsinlar ve senlik baslasin diyorum.:o
kasımpatıların aynı bahçede olupta farklı zamanda açmaları normalmidir..?yani biri diğerine göre 10-15 gün önce **** sonra ..
Azelia Kara
24-10-2011, 20:35
Bordonun rengini tam çekemedim. :(
Kasımpatılar şimdiden coştular. Uzun süre çiçekli kalmalarını ümit ediyorum.
acemifüsun
25-10-2011, 18:52
Sn. Azalia Kara kasımpatlarınız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık:)
Cemocuğum kasımpatların çoşmuş, yüreğine sağlık:) Bence Aralık ortasına kadar çiçekli kalırlar.Benimkiler de tomurcukta, açmalarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Don (kırağı) olmazsa kalır.
Azelia Kara
25-10-2011, 23:38
Sn. Azalia Kara kasımpatlarınız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık:)
...
Teşekkür ediyorum. :)
Sevgi Durul
28-10-2011, 15:45
Sayın Azelia Kara, Sevgili cemo, kasımpatılarınız çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
Bunlar da benimkilerden görüntüler. Daha açmayanlar da var. :p
252958
252959
252960
Azelia kara kasımpatınında böyle olduğunu hiç görmemiştim çok çok güzeller.
Cemo ve Sdurul sizinde kasımpatılarınız çok güzel. Çok kıskandım çokkkkkk.Maşallah.
füsunANK
28-10-2011, 16:09
Tüm kasımpatılar mükemmel.
Sn. Azelia Kara sizinkiler de ayrı bir mükemmelmiş valla.
Sevgi hanim,gercekten sizin kasimpatlar Masallah lari var..Benimkiler,cogu kar yagmasi dolayi tomrucuklari kirildi..Artik saglam olanlarla idare edecegiz..Daha acmadilar..Acmalarini bekliyorum sabirsizlikla ki bende fotograflarini ekleyeyim..
Sûz-i Dilârâ
28-10-2011, 19:04
Bu çiçeğe deli oluyorum ya :) Güzeller güzeli... Bahçeli evim olunca her köşesine kasımpatı dikeceğim. Sizlerin katmer katmer, renk renk açılmış kasımpatılarınızı görünce içim gidiyor :)
Merhabalar efendim,
Nefis çiçekler, halbuki basit bir gözle bakardım kasımpatlarına önceleri. Ağaçlar.net gezileri çok faydalı oluyor.
Herkese teşekkürler olsun. Bu bilgi bombardımanından, % 1 'i bile beni kasımpatı uzmanı yapacak gibi. Çok sağ olun inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sevgi Durul
28-10-2011, 20:02
Sevgili Suz-i Dilara, sizden sağlık haberi aldığımıza sevindik. Kullanıcı adınızı doğru yazamadım. Gönlünüzdeki bahçeli evinizde renk renk kasımpatılarınız olur, dilerim.
Sevgili sarıgöz, sevgili hanndan, beğenmenize sevindim teşekkür ederim, sizlerin kasımpatılarınızın fotoğraflarını da bekliyoruz.
Ben budama özürlü olarak, kasımpatıları hiç budamadım. Zaten çok eski değiller, geçen sene dikmiştim. Şimdi çiçekleri geçince hemen budayacağım. O zaman daha derli toplu olacaklar.
Azelia Kara
29-10-2011, 00:39
Hepimizin ellerine, emeklerine sağlık, rengarenk ne güzel.
Çok teşekkürler. :)
ipektuğçe
29-10-2011, 13:40
Kasımpatılar hiç ilgimi çekmezlerdi,sn Azelia Kara sizinkileri gördükten sonra fikrim değişti.;) Ne müthiş görüntü onlar,emeklerinize sağlık.
Azelia Kara
29-10-2011, 16:43
Çok teşekkürler. :)
Beyaz patlarım biraz özenti çıktı!!! :p
fatma_demirel
29-10-2011, 16:56
bu minikler de benim. sarı olan açmamakta inat ediyor, ;)
Sayın azelia kara,kasımpatılar muhteşem,Ankaradan nerde aldınız.Bende almak istiyorum...
Azelia Kara
31-10-2011, 00:58
Sakarya'dan almıştım sevgili arkadaşım, ama bir hayli zaman oldu, inşallah bulursunuz. :)
Arkadaslar,benim kasipatlarda acmaya basladi,yakinen fotograflarim,fakat cogu gelen cok buyuk bir kar ve firtina sonucu ya kirildi,veya telef oldu.Icim parcalandi,lakin kalanlarla idare edecegiz artik.
zafer1326
05-11-2011, 21:55
Bunlarda benim kasımpatılarım. Geçen sene küçük saksıdalardı. Baharda bahçeye diktim. Şimdi bu haldeler.
254517
254518
254519
254520
acemifüsun
09-11-2011, 20:18
Yarın 10 Kasım. Mustafa Kemal Atatürküm'e balkonumda yetiştirdiğim bu güzelleri, tüm sevgi, saygı ve şükranlarımı yolluyorum..
acemifüsun
09-11-2011, 20:24
Kucak dolusu kasımpatılarım ve sevgilerimle..
acemifüsun
09-11-2011, 20:30
Ne zamandır tomurcukluydular, bu gün hepsi açtı.
loveflower
09-11-2011, 20:36
Çok güzeller sevgili acemifüsun, ellerinize sağlık.
Sayın acemifüsun;
En üstteki beyazlarda mı kasımpatı. Eğer öyleyse ponpon güle benziyolar, harikalar. Ellerinize sağlık.
acemifüsun
09-11-2011, 21:05
Sevgili loveflower, alanur teşekkür ederim:) Evet, beyazlar da kasımpatı, bodur cins:) Çiçeklenmeleri bitince renklere göre ayırıp, derin, yuvarlak, büyük saksılara geçireceğim.
Sevgi Durul
10-11-2011, 20:36
Sevgili Füsun Hanım, her biri ayrı güzel açmışlar. 10 Kasım'a açmaları da düşündürücü. Emeklerinize sağlık.
Benim kasımpatılar sarmaşık gül gibi uzadılar. Sebebi budamamak.:( Çiçekleri geçince hemen, bir de Ağustosta budayacağım, doğru mudur? Sevgiler...
acemifüsun
10-11-2011, 21:48
Sevgili Füsun Hanım, her biri ayrı güzel açmışlar. 10 Kasım'a açmaları da düşündürücü. Emeklerinize sağlık.
Benim kasımpatılar sarmaşık gül gibi uzadılar. Sebebi budamamak.:( Çiçekleri geçince hemen, bir de Ağustosta budayacağım, doğru mudur? Sevgiler...
Teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Geçen, bozulan çiçekleri elimle koparıp, uzaklaştırıyorum, uzun süre yeni çiçekler de veriyorlar. Tam çiçeklenme bitince toprak üstünden 4-5cm. bırakıp buduyorum, Ağustosta yine aynı şekilde budama yapıyorum.Sevgiler.
loveflower
19-11-2011, 10:25
Benim sizler kadar çok kasımpatım yok, hayranlıkla seyrediyorum sizlerin kasımpatılarınızı. Sadece bir tane var. Sağ olsun baharda sevgili Hakkı Şen göndermişti çeliğini, çiçeklerini gösterdi, çok mutlu oldum.
256108
acemifüsun
20-11-2011, 17:36
Ellerinize sağlık sevgili loveflower:) Kendinizin yetiştirip, böyle güzel çiçekler vermesi çok hoş:)
tourkana
20-11-2011, 19:04
Burada da bonsaileri var.
http://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/10260.htm
loveflower
20-11-2011, 19:40
Çok teşekkür ederim sevgili acemifüsun, yetiştirip çiçeklerini görmek ayrı bir heyecan gerçekten.
ardabora
21-11-2011, 01:00
Zamansız yer değişimi ve bilgisiz bir budama ile kasımpatılarımın verimi düştü. Bu yıl yok denecek kadar az çiçek verdiler, gelişimleri de kötü...
Kasımpatıların yerini değiştirmek için en uygun zaman nedir?
sevgili arkadaşlar kasımpatların çiçekleri soldu yaprakları dökülmeye başladı saksıdalar
derin bir budama yapmam uygunmudur sizce sivas çok soğuk bahçeye koysam saksıları
donma ihtimali olurmu toprakları kuru su vermiyorum daha
30,09,2011 de bu hale geldi
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.