PDA

View Full Version : bahtiyar02 / Bahçem

Sayfalar : 1 2 3 4 [5]

serdar1
01-02-2018, 07:12
Bahtiyar incir çeliklerni toprağa yatay dik. En fazla 1 karış toprak yüzeyinde gözler dışarıda olsun bu sekilde tutma yüzdesi artacaktır..

bahtiyar02
01-02-2018, 20:01
Bahtiyar incir çeliklerni toprağa yatay dik. En fazla 1 karış toprak yüzeyinde gözler dışarıda olsun bu sekilde tutma yüzdesi artacaktır..

Sevgili serdar1; Çok teşekkür ederim. Büyüklerimin önerileri de sizin dediğiniz gibi. Bazı uzun bıraktıklarım köklü olduğu için. Saygılar

bahtiyar02
04-02-2018, 21:18
Adıyaman Tarım İl Müdürlüğünün davetlisi olarak Adıyaman'da Meyve ağaçları aşılama yöntemlerini anlatacak olan Sevgili Ustam Selahattin Yılmaz Adıyaman'a gelmiştir. İlk kez karşılaşmamıza rağmen sanki hep berabermişiz gibi sıcak ve samimi bir ortam oldu. Bize eşlik eden Hasan Basri Saygı Arkadaşımız Selahattin Yılmaz Ustamın öğrencilerinden.
Agaclar.net üyesi Sevgili Dostum Ve Ustam Selahattin Yılmaz Adıyaman'ımıza Hoş geldin sefa getirdin. Saygılar

ahmeter
06-02-2018, 04:50
Güle güle oturun sıhhat ve afiyetle Selamlar

bahtiyar02
06-02-2018, 21:30
Güle güle oturun sıhhat ve afiyetle Selamlar

Çok teşekkür ederim. Saygılar

bahtiyar02
21-03-2018, 22:02
Merhaba sevgili Dostlar.
Her zaman yeni birşeyler bulunca inanın Hazine bulmuş kadar seviniyorum. Dün bir süprizle karşılaştım. Berberde traş olurken sohpet esnasında çok kıymetli bir değeri öğrendim.Yaklaşık 400-500 yıllık Zeytin ağaçlarından bahselidi. Bu gün İş çıkışında bahsedilen yere gittik. Ne göreyim resmen hayretler içinde kaldım Toplam dört ağaç biri tek üstünde ve yerlerde dökülmüş Kalamata türü zeytin ağaçlarıyla karşılaştım. Bu mevsime kadar dalında duruyorlar çoğunluğu yerlerde bir kısmı çimlenmiş 20cm ve 5 cm boylarında 15-20 adet fidan dedim ya kelimelerle anlatılmaz. Yer ve mekan belirtmek istemiyorum bu dört ağacın heder edilmemesi adına.Abide sayılacak bu Zeytin ağaçlarının hangi tür olduğunu ve nerden geldiğini öğrenmek için bir kaç dostumu arayıp durumu anlattım. En az onlarda benim kadar sevindiler. Üzüldüğüm Atalarımızdan çok değerli miraslara yeterince değer verilmemesi ve ilgilenmemesi. Bu ağaçların nerde olduğunu paylaşmamamın sebebi bilinçsiz kişilerin Ticaret zihniyetiyle abide -Anıt Ağaçlara zarar vermelerinden korktuğum için. Kendimce çelik,yeni çimlenmiş fidanlar ve meyvesinden aldım çoğaltmak için umarım başarılı olur bu anıtları sahiplendirip koruma altına aldıra bilirim. Saygılar

İSAK
22-03-2018, 11:31
Ne güzel ki hala dimdik ayakta durabiliyor. Bahtiyar beyin şüphelerine aynen katılıyorum. Maalesef kendi değerlerimize sahip çıkamıyoruz. İnşallah bu koca zeytin nice 100 yılları devirir ve insanlara buraların asıl sahibi bizleriz diyebilir.

Selma_321
22-03-2018, 12:52
Merhaba sevgili Dostlar.
Her zaman yeni birşeyler bulunca inanın Hazine bulmuş kadar seviniyorum. Dün bir süprizle karşılaştım. Berberde traş olurken sohpet esnasında çok kıymetli bir değeri öğrendim.Yaklaşık 400-500 yıllık Zeytin ağaçlarından bahselidi. Bu gün İş çıkışında bahsedilen yere gittik. Ne göreyim resmen hayretler içinde kaldım Toplam dört ağaç biri tek üstünde ve yerlerde dökülmüş Kalamata türü zeytin ağaçlarıyla karşılaştım. Bu mevsime kadar dalında duruyorlar çoğunluğu yerlerde bir kısmı çimlenmiş 20cm ve 5 cm boylarında 15-20 adet fidan dedim ya kelimelerle anlatılmaz. Yer ve mekan belirtmek istemiyorum bu dört ağacın heder edilmemesi adına.Abide sayılacak bu Zeytin ağaçlarının hangi tür olduğunu ve nerden geldiğini öğrenmek için bir kaç dostumu arayıp durumu anlattım. En az onlarda benim kadar sevindiler. Üzüldüğüm Atalarımızdan çok değerli miraslara yeterince değer verilmemesi ve ilgilenmemesi. Bu ağaçların nerde olduğunu paylaşmamamın sebebi bilinçsiz kişilerin Ticaret zihniyetiyle abide -Anıt Ağaçlara zarar vermelerinden korktuğum için. Kendimce çelik,yeni çimlenmiş fidanlar ve meyvesinden aldım çoğaltmak için umarım başarılı olur bu anıtları sahiplendirip koruma altına aldıra bilirim. Saygılar
Tebrik ederim gerçekten çok değerli bir iş yapmışsınız.. Koruma altına aldırabilirseniz müthiş olur. Saygılar

bahtiyar02
22-03-2018, 16:12
Çok teşekkür ederim sevgili dostlar. Bu gün Adıyaman İl Tarım Müdürlüğü Enstitü Mühendisleri ve İzmir Zeytin araştırma Enstitüsüyle görüşüp konuyu kendilerine arz ettim. Sağolsunlar her iki Enstitüde konuyu inceleyip yardımlarını esirgemeyeceklerini belirttiler. Dilerim Adıyaman da bulunan diğer 3 tip Zeytini de(Tescil) isimlendirebiliriz. Saygılarımla

kavlan
20-06-2018, 20:13
Bugün beni deşti tohumu için arayan beni bilğilendiren tohum istegimi geri çevirmeyen zeki beye teşekkürler

bahtiyar02
15-07-2018, 00:13
Merhaba Dostlar;
bahtiyar02 hobi bahçesinin 2018 çalışmalarından bazı yetiştirdiğimiz ürünleri ve çalışmaları resimlerle anlatmaya çalışacağım.
1. Resimdeki Siyah Orak incir çeşidi. Bahçenin 20 haziran itibariyle olgunluğa erişen ürünlerinden.
2. ilk incir çeşidi olduğu gibi bahçenin ilk tadıcısı sevgili kızım Gülsüm.
3. Deşti Domateslerimiz
4. Evimizin Foseptik Çukuru bağlantılarını Sevgili oğlum ve yardımcım MehmetALİ ile birlikte yaptık.
5. Taş ustalarına eski usülle yaptırdığımız (Kerge yeri) pekmez, pestil kaynatma yeri

bahtiyar02
15-07-2018, 00:20
6. Yine 20 Haziran itibariyle erkenci üzüm türümüz.
7. Yerli biber türlerimiz
8. Sakız kabağı ve kışlık kabaklarımız
9. Yeşil kabak ilk tohumluk
10. Sakız kabağı tohumluk

bahtiyar02
15-07-2018, 00:29
11. On yıllık yerli nohut tohumumuzu tohum yenilemek için tekrar ektik.Sıra elle toplenmasında.
12. Yerli kavun türlerimizden
13. Trakyadan ve Tohum takas etkinliğinden aldığım Kudret narı ilk ürününü verdi.

bahtiyar02
15-07-2018, 00:35
14. Deşti domateslerimiz
15. Bahçemizdeki evimizin %85 bitmiş hali. Boya ve elektrik sorunu kaldı.
16. Sevgili Kızım Gülsüm Deşti karpuz tohum ekmeyi öğreniyor
17. Gülsüm Dut çeşitlerimizden birisini teftiş edip tadına bakacak;)

bahtiyar02
15-07-2018, 00:42
En güzel süprizi en sona sakladım. Bahçemizi takip edenler bilir. 4-5 yıl sonunda ilk İran Siyah Narımızdan iki fidanı birer adet siyah nar tutu. Dış görünüş tutuyor. İç görünüşü ve tat olarak tatlı veya ekşi hangisi olduğunu tam olgunlaştıktan sonra hep birlikte öğreneceğiz. Saygılarımla.

bahtiyar02
04-10-2018, 20:19
Adıyaman merkez de Başta Bu canlıyı Doğadan almak ikincisi para karşılığı Vetel İlaç firmasına satılması çok çok üzücü. Son yıllarda bahçemden biliyorum artan Tarla farelerinin sebebinin ortalıkta hiç Yılan olmayışından kaynaklandığını biliyorum. Tüm hayvan sever doslarımdan ricam hiç bir doğa hayvanını yerinden yurdundan etmeyelim ettirmeyelim. Suriyeli misafirler yakaladıkları Sakaların soyunu tüketircesine etrafta saka bırakmadı. Lütfen paylaşın.

serdar1
08-10-2018, 11:20
Sayın bahtiyar siyah narın en son halini resimlerse niz ne halde dalından düişmediyse şimdiye kadar büyümüş olmalı.

bahtiyar02
20-10-2018, 14:05
Sayın bahtiyar siyah narın en son halini resimlerse niz ne halde dalından düişmediyse şimdiye kadar büyümüş olmalı.

Sevgili dostum enson gördüğümde dalında duruyordu. Yaklaşık bir haftadır Kilis'te arazide görevliyim. Ancak haftaya gittiğimde bakabilirim. Adıyaman da yağmurlar başladığından narların gelişmesi güzel olacak kanısındayım. Resimeri çeker eklerim. Saygılarımla,

bahtiyar02
14-03-2019, 10:34
Merhaba Dostlar. 2019 Yılı ilk çalışmaları başladı. Bahçede yaptığımız Budama ve Yeni ağaç türleri dikmeyele başladı. Kış boyunca boş durmadık. Su depomuz soğuklardan dolayı boşaltmıştık. Ne yazık Rüzgarda devrilmişti çok şükür herhangi kalıcı hasar vermemiş. Kardeşlerimle depoyu tekrar bağlantılarını onarıp sağlam bir şekilde bağladıktan sonra Kıbrıs'tan getirdiğim iki tür patetes ve yerli sarmısakları ektik. Daha sonraki haftalarda yerli tohum arayışlarım devam etti. Bu arada kendi tohumlarımı düzenleyip çimlendirmek için hazırlıklara başladım. Şimdilik çok sevdiğim Süs biberlerimi çimlendirmek için saksılara ayrı ayrı ektim. Kullandığım Toprak ince kum,Humuslu toprak,Yanmış küçükbaş hayvan gübresi,Torf ve olmazsa olmazlardan Perlit karışımı. Balkon seram Açık araziye göre daha sıcak ve korunaklı olduğundan nasipse çimlenirse daha erken bahçeye fidan dikimi yapacağız. Bahçeye aralıklarla Maydanoz,Tere,Roka, Yerli Pirin lahanası ve sevgili Annemin getirdiği Değişik bir soğan tohumunuda ektik. Annem Bandırma'dan Yaklaşık 3 kğ soğan kıskası getirip kendi elleriyle dikti.11 Senelik Buğday tohumumuzu bu yıl yine doğal yöntemlerle ektik. Suni gübre kullanmadık. Umarım bu yıl bize yetecek ürün verir. Kilis ilinde çalışırken temin ettiğim yerli Kilis Yağlık Zeytininden 5 adet fidanı,Muğla'dan Sevgili DostumTahip DEMİR'in Tayland ve diğer ülkelerden Temin ettiği ve bana gönderdiği 4-5 çeşit incir Çeliğini köklendirip bahçeye diktim. Yine Sevgili Dostum Yılmaz GÜL Dostumun Tunceli'den tedarik edip bana gönderdiği 5 adet ceviz meyvesini çimlendirip Bahçeye diktim. Geçen yıl diktiğimiz Ayva ilk ve tek meyvesini verdi.😊Yazılarımız devam edecek çalışmalarımız gibi

bahtiyar02
14-03-2019, 10:41
Resimler yaptığımız çalışmaları daha iyi anlatıyor kanısındayım;)

bahtiyar02
14-03-2019, 10:47
İlk baharın gelişiyle çalışmalarımızda yoğunlaştı. Bağın budanmasıyla başladık .Her yıl büyük problemdi neden mi? Budayan kişiler farklı budama şekilleri uyguluyor ****** kendilerine göre doğru olduğunu yapıyorlar. Sağolsunlar hepsi yinede yardımlarını esirgemiyorlar. Bu yıl Sevgili Dostum Mahmut ÇELİK iki yıl önce verdiği sözü yerine getirerek bağı budadı ve bu arada eğitim vermeyide esirgemedi. Ellerine yüreğine sağlık.
... Budamadan sonra yine Kardeşlerim yardımlarını esirgemedi. Abdurrahman Abi sağolsun iki gün bağın köklerini (Halk dilinde gözlerini) açmak için yardım etti. İlk kez bu uygulamayla bağın kök kısımlarında bulunan Amerikan asmalarının yeni çıkan dallarını kazma ve makas yardımıyla kökünden çıkardık.. Bunları çıkarmazsak bağın gelişimini etkiler zarar verir. Gözler açıldığından çukurlara daha fazla yağmur su dolar bağın sürülmesi sonucunda çukurlar kapanır. Budanan bağın bağlama işi gelecek haftaya kaldı.
.. Ektiğimiz Tohumlardan Maydanoz,Tere ve Kıbrıs sarmısakları çimlendi. İlk kez geçen yılda bahçede doğal yetişen (Körme,Sirim) yaban sarmısaklarından toplayıp oluşturduğumuz karıklara diktik. geçen yıl ektiğimiz 5 adetin durumu çok iyi.
Gelişmelerden haberdar etmek dileğiyle saygılar...

akçabardak
14-03-2019, 10:50
Bol bereketli bir sezon dilerim. Ellerinize emeklerinize sağlık, en çok ta size yardımcı olan ellerinden öperim annenizin emeklerine sağlık, koly gelsin.

bahtiyar02
14-03-2019, 10:56
Bol bereketli bir sezon dilerim. Ellerinize emeklerinize sağlık, en çok ta size yardımcı olan ellerinden öperim annenizin emeklerine sağlık, koly gelsin.
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak bey dostum. Saygılar

ahmeter
14-03-2019, 13:03
Selamlar , Kolay gelsin Her şey çok güzel

bahtiyar02
15-03-2019, 14:28
Selamlar , Kolay gelsin Her şey çok güzel

Sevgili ahmeter Dostum çok teşekkür ederim. Forumda çok az sizler ve akçabardak aktif dostlar kaldı. Ne oldu agaclar.nete? aile dağılmış gibi. bazı sosyal medyalarda olduğu gibi beğeni tıkla çık. Eleştiri veya yorum yapan kalmadı.:( agaclar.net ailesini tekrar canlandırmak lazım. Siz dostların önerileri varmı? saygılar

ahmeter
15-03-2019, 16:07
Çalışmalarınızda başarılar dilerim ıyi günler . Mesajınızı tekrar tekrar okudum Bin kere haklısınız Fakattt

bahtiyar02
20-03-2019, 11:57
Çalışmalarınızda başarılar dilerim ıyi günler . Mesajınızı tekrar tekrar okudum Bin kere haklısınız Fakattt
Sevgili ahmeter dostum; fakat derken yarım kaldı:confused:

bahtiyar02
02-07-2019, 22:50
Buğday hasadı Her ne kadarda biçerdöverle yapılsada ayıklama yine Doğal yöntemlerle Canım Annem ve SevgiliEşimin yardımlarıyla ayıklanmaya başladı. Rüzgar ile daha az emek harcanarak kabası ayırılıyor. Geri kalan Kalburlarla tekrar ayıklanacak. Önce Tohumluk sonrada unluk ayrılacak.Saygılarımızla

bahtiyar02
12-12-2020, 21:57
Merhaba Dostlar;
Üç yıldır Hünnap pekmezi yapıyorum. Her yıl bir öncekinden daha lezzetli geliyor bana. Belkide yıllar bir tecrube kattığı için olabilir. Kendi bahçemde 2 adet Aşılı iri tür Hünnap ağacı var. Bu yıl meyvalar düşündüğümden daha iyi çıktı ancak meyvalar tam olgunlaşmadan rüzgar yarısını döktürdü. Bursa'da Hünnap yetiştirip satan bir firmadan 30kğ satın alıp kendi Hünnap meyvalarını ekleyip pekmez yaptım. İşlem sonuçlanana kadar yaklaşık 24 saat zaman gerekli. Bizim yaptığımız uygulama Normal üzüm pekmezinin yapılışına yakın. Burda kullandığımız Pekmez toprağını aynısını Hünnap pekmezinde kullandık. Sonuç 33kğ Hünnap meyvesinden 7kğ pekmez aldık. İşin ilgiç yanı ise araştırdığım kadarıyla iki kişiden birisi benim. Hünnap üretiçilerine sorduğumda pekmezinden kimsenin haberi yok ne yazık ki. Yıllar önce Sevgili Meyvelitepe Dostum sayesinde kendim pekmez yapmayı denedim. Kendimiz severek tüketiyoruz. Darısı diğer meyva türlerinde.
Saygılarımla,

derin35
13-12-2020, 00:30
İlk kez duydum hünnap pekmezini. Değerli bir paylaşım. Teşekkür ederim bizlerle paylaştığınız için. Size de afiyet olsun. Paylaştığınız için çok sağ olun.

feyzi_48
14-12-2020, 09:44
Sayın bahtiyar02; hünnap pekmezinde , üzüm pekmezinde olduğu gibi toprak kullanımı yapıyor musunuz ?

bahtiyar02
19-12-2020, 18:45
Evet kullandım.

Güler
20-12-2020, 16:39
Ellerinize sağlık, afiyetle tüketiniz.
Bizim bahçede de 3 ağaç var ama biz taze taze tüketiyoruz. Hünnap kurusu yapmayı da daha doğrusu kurutulmuşunu da yeni öğrendik. İnşallah pekmezine de sıra gelir.

bahtiyar02
22-12-2020, 19:30
Ellerinize sağlık, afiyetle tüketiniz.
Bizim bahçede de 3 ağaç var ama biz taze taze tüketiyoruz. Hünnap kurusu yapmayı da daha doğrusu kurutulmuşunu da yeni öğrendik. İnşallah pekmezine de sıra gelir.
Çok Teşekkür ederim. Saygılar

Minarislim
02-02-2022, 13:22
İlk kaynatmadan sonra posadan şırayı nasıl ayırdınız?