Bağlan

View Full Version : bahtiyar02 / Bahçem




Sayfalar : 1 2 3 [4] 5

Birol
25-06-2012, 13:33
Değerli dostum uzun zamandır uğrayamadım bahcene özlemişim inan. Bahcenin bir kaç sene önceki hali gözümün önüne geldi dereden taşıma sularla zor zahmet sulanan ağaçlarla damlama tesisatı çekilmiş zahmetsiz içime sindire sindire sulanan ağaçlar arasında o kadar fark varki. Senin azmıne insan ve ağaç sevgine hayran olmamak elde değil. Allah seni bahcenden ve sevdiklerinden ayırmasın.Sağlıcaklakal.




adonis-
28-06-2012, 01:51
bahcelere bakıyorum hepsi birbirinden güzel azminiz ve calısmalarınız cok guzel keçilerinizde var sanırım cok begendim ben toprak tutkusu bu olsa gerek bahcenızın her daim yemyeşil kalmasi ve daha güzel olması dileyimle bereketli yıllar

agozce
29-06-2012, 02:10
Bahtiyar bey bahçeniz her geçen gün çok daha güzelleşiyor. Ellerinize yüreğinize sağlık. Keyifle mutlulukla tüketin.

Bahçenin rakımı kaç ve kışın en düşük sıcaklık nedir biliyormusunuz.?

Bizim bahçe -15 leri görüyor. Eğer yetişirse bende Rize limonundan bende ekmek istiyorum da, ondan sordum.

Kolay gelsin size.

bahtiyar02
11-07-2012, 21:30
Bahtiyar bey bahçeniz her geçen gün çok daha güzelleşiyor. Ellerinize yüreğinize sağlık. Keyifle mutlulukla tüketin.

Bahçenin rakımı kaç ve kışın en düşük sıcaklık nedir biliyormusunuz.?

Bizim bahçe -15 leri görüyor. Eğer yetişirse bende Rize limonundan bende ekmek istiyorum da, ondan sordum.

Kolay gelsin size.
Sevgili agozce; ve tüm dostlar iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Bahçemizin rakımı;669 en düşük sıcaklık dere yatağı ile açık arazi arasında fark ediyor. Adıyaman'da en düşük sıcaklık -4 diye okuduğumu biliyorum.Bizim tek problemimiz aşırı sıcaklar:rolleyes: Sıcaklardan korumak içinde Koalin kilini kullanmaya başladım. 50 dereceyi şehir merkezinde 2 yıl önce termometrede okudum. Şimdilerde 36-38 derece arası.
Saygılar.

bahtiyar02
11-07-2012, 21:48
Sevgili dostlar uzun zamandır siteye girme fırsatı bulamadım.Gerek işim gereği sürekli gezmem gerekse Tarladaki çalışmalardan dolayı yorgunluktan. Şimdi izindeyim ve yarın sabah saat 04,00'te tarlaya su tanklarını deredeki su ile doldurmak.Kuyumuz pek yeterli değil. Motopom ta arızalanınca mecburen su dinamosu alıp jeneretörle arasına 110 metre uzunluğunda kablo çekip dereden su depolarına su basıyoruz. Deredeki su sabahları serinliktenmi bilemiyeceğim daha uzun süreli su geliyor yaklaşık 4,5 saat buda gayet işimizi kolaylaştırıyor.
Bu sene yine deştiler başı çekiyor. süpriz ise acur oldu.İlk kez deşti olarak yetiştirildiğini öğrendim. Tohum tedarik edip ektik ve ilk ürünlerini yedik.
Her yıl olduğu gibi demirbaş deşti domates, karpuzlar, kavunlar,susam, bamya dikildi.Şimdi çoğu çiçekli ve bazıları ürünlerini tutular.

bahtiyar02
11-07-2012, 22:00
Bu yıl ilk meyve veren yine Goji bery oldu.Mayıs ayı itibariyle meyve vermeye başladı.Sevgili kızım Sara kendi elleriyle yaklaşık yarım kğ Goji bery topladı. Bir çok kişiye tadımlıkta olsa dağıtık. Süs biberlerimizden ilk ikisi yoğun biber tutmaya başladı. Tarlayı traktörle sürdürürken bir tahtayı kaldırdığımızda tesadüfen karşılaştığımız yaklaşık 70 cm lik bu yılanla karşılaştık.Eşimde artık alıştı ilk tepkiden sonra korkmadı;) Alıp bidona koydum akşam üzeri tarlaın diğer köşesine bıraktım. Onlar bize bizde onlara alıştık.Tarlada yılan görünce inanın çok seviniyorum:p Akrep olmasından iyidir.

bahtiyar02
11-07-2012, 22:11
Tarlanın ilk diktiğimiz domateslerin ürünlerini tatık. Sıcaklar başlayınca yeni aldığım benzinli sırt pompası ile koalin kili uygulamasını yaptım. Bu yıl Ters dut'umuz yine bol meyveliydi. Diğer bir tut çeşidimiz boyu yaklaşık 1 metre olmasına rağmen erkenci ürün verdi.Hafif ekşi olmasına rağmen güzel iri bir dut çeşidi.
Saygılar

mrduran
12-07-2012, 19:39
Merhaba Sayın Bahtiyar02,

İşe koyuldular siz yokken, siz de tatilde iştesiniz.

Hayırlı ürünler, çalışmalar, kolaylıklar, sağlıklar.

Ve

tatiller:))).

Maşallah gene kardeşime. Yeğenlerime selâm, anne ve yengeye hürmetler olsun.

Sağlıcakla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

bahtiyar02
12-07-2012, 22:05
Merhaba Sayın Bahtiyar02,

İşe koyuldular siz yokken, siz de tatilde iştesiniz.

Hayırlı ürünler, çalışmalar, kolaylıklar, sağlıklar.

Ve

tatiller:))).

Maşallah gene kardeşime. Yeğenlerime selâm, anne ve yengeye hürmetler olsun.

Sağlıcakla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.


Sevgili mrduran; 35 Gündür izindeyim hemen hemen hergün tarlada tatildeyim.İşler yoğun olduğundan sağolsun tüm ailem yardımlarını esirgemiyor. Benim için tatil tarla demek.Belki bir kaçamak fırsatı yakalarız diğiyorduk ama ne yazık oda mümkün görünmüyor. 10 gün iznim kaldı işlerimiz biti bitecek derken yeni yeni şeyler çıkıyor. Herkese kolaylıklar ve sağlık dilerim.
Tüm iyi dilekleriniz ve temennileriniz için bizlerden de sevgiler saygılar.

denizakvaryumu
13-07-2012, 08:46
Yılanın türü nedir, öğrenebildiniz mi?
Bana zehirli bir tür gibi geldi?

bahtiyar02
16-07-2012, 21:24
Yılanın türü nedir, öğrenebildiniz mi?
Bana zehirli bir tür gibi geldi?
internetten araştırdım ama benzeyen bir tür bulamadım. Bu yıl değişik renklerde yılan türleriyle karşılaştık.Özellikle akşam üzeri hava serinleyince çıkıyorlar.
Saygılar

loveforlife
16-07-2012, 22:29
Sayın Bahtiyar02,
Ne emek, ne sabır... Sonunda da böylesi bir bereket! Sara'ya da maşallah. Takmış yemenisini minicik elleriyle goji toplayıp yardım edermiş. Allah bağışlasın. Ayrıca ne mutlu size ki yılanı öldürmek yerine başka bir yere almayı tercih etmişsiniz. Sara'ya da anlatın, onların da doğadaki dengeyi koruyan canlılar olduğunu. Böyle bilinçli nesiller yetiştirebilirsek şayet, yarınlarımıza daha da güvenle emanet edebiliriz doğayı. Bereketiniz bol olsun...

limoncu
16-07-2012, 22:45
Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. İlk üyeliğimden beri Bahtiyar abinin çalışmalarını izliyor ve böyle güzel insanların varlığından dolayı gurur duyuyorum. Saygılar abi.

bahtiyar02
19-07-2012, 08:07
Sevgili loveforlife, Sevgili limoncu;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için bizlerde sizler çok teşekkür ederiz.

Sevgili loveforlife; Dediğiniz gibi tabiyatı tam anlamıyla yaşamaları için çocuklarımı eğitmeye çalışıyorum.Sizler gibi tüm agaclar.net ailesi sayesinde. Bahçedeki tüm yetişen ağaçların isimlerini ve nasıl yetiştiklerini,ağaçların, bitkilerin ve tabiyatta yaşıyan hayvanların gerekliğini bizlerin yaşama hakkımız olduğu gibi onlarında yaşama haklarının olduğunu anlatıyorum. Özellikle Sara tarlayı aldığımızda 5 yaşındaydı oda bahçedekiler gibi büğüyor. Dileğim bu sevgileri kendilerinde kalıcı olur.Oğlum MehmetALİ bahçede artık iyi bir yardımcı oldu.Jeneretörü çalıştıra biliyor diğer işlerde yardımcı oluyor. Dikkatimi çeken zorlandığımız yerde hemen bir fikir öne sürmesi bizide sevindiririyor.;)
Saygılar sevgiler

serkan_istanbul
19-07-2012, 10:53
Kocaman bir maşallah öncelikle çocuklarında yardımcı olması çok güzel günümüzde meyvelerin nerde olduklarını bile bilmeyen o kadar çocuk varki. Toprakla haşır neşir olmaları çok iyi. Sevgi ve selamlar. Kolay gelsin.

bahtiyar02
20-07-2012, 23:42
Sevgili serkan_istanbul;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar sevgiler

bahtiyar02
20-07-2012, 23:56
Sevgili dostlar bahçemle ilgilenirken bazen fırsat bulup bahçem dışında hatta il dışında dahi bazı yerler gezerken fotoğraf makinemi sürekli yanımda taşıdığımdan süprizleri resimleye biliyorum. Bunlardan birisi kendi köyüm ve yakın köyler.Rakım bize göre yani Adıyaman'a göre iki katı sayılır 1330. Burda yetişen doğal bitkileri ve güzellikleri sizle paylaşmak istedim. Bu konunun akabinde güzel bir süprizi sizlerle paylaşacağım. Şimdiden çok teşekkürler.

bahtiyar02
21-07-2012, 00:07
Bakalım bu meyvenin sizin bölgenizde varmı?bizde adı zerdali. İki türü var biri turuncu diğeri ise bordo renkte.Tadı harika ama çok küçük meyveleri var.
Köyümde üç adet mermer işletme tesisi var. Öğrendiğim kadarıyla Çinliler bizzat kendileri gelip yerinde görerek tonunu 150 dolara alıyormuş.Kaliteli bir mermer ama ancak köyümüz milli park alanı içerisinde olmasına rağmen mermer çıkartılıyor.Yüksek kayalıklar parçalanıyor doğal yaşama zrar veriyor. Nedenmi? Köyümüz ve çevresinde yaklaşık 2000 adet yabani dağ keçisi yaşıyor. Yaşam alanlarını öldürüyorlar veya kısıtlıyorlar.Buda gerçektende üzücü.:(

bahtiyar02
21-07-2012, 00:22
K.K.T.C de yaşıyan kardeşim ve ailesi kendi köyümüzde bulunan akrabaların ziyareti esnasında yapılan bir yazlık çınar ağacından yapılan kamelyesi.
İkinci resimdeki meyve size bahsettiğim bordo renkteki zerdali ağacı. Üçüncü resimdeki kişiler yiğenlerim ama arkasında bulunan çınar ağacı 9,5 metre çapındaki çınar ağacı.Hemen yanında doğal bir çeşme bulunuyor. Yaşı tam olarak bilinmiyor. Son resimdeki cevizinde kayalarla adaptasyonunu gerçektende çok ilginç.

bahtiyar02
21-07-2012, 00:41
Teyzemin kızının köyünden gözüme Başta sebzeler sonrada Tütün taldı.
Dördüncü resimdeki ise yine bölgemize ayit yaban eriği diğeceğim ama kesinlikle erik tatlı değil. Ağustos ayı sonunda meyveleri olgunlaşıyor tam olgunlukta çok mayhoş bir tadı var.Hoşaf ve,Turşularda ve sade olarak tüketiliyor

hk50
21-07-2012, 08:16
Aynı erik bizim kayalık bölgelerdede var.Sn Bahtiyar02
Başarılar.Selamlar.

bahtiyar02
21-07-2012, 23:04
Bahçemizi süpriz bir şekilde siyarete gelen sevgili Üyelerimizden Gece(İsmail bey)ile birlikte bahçede olan bitenleri yerinde inceleyerek önerilerini aldık bilgilerimizi paylaştık.Bağımızın ilk ürününü 20 Haziranda tatmak ayrı bir güzellik.3tür üzüm erkenciydi.Kırmızı üzüm bizim yöremizde çok erkenci;) 15 temmuzdan önce üzüm olmaz.Bizim için gerçekten çok güzel bir gün oldu.
Saygılar

bahtiyar02
22-07-2012, 10:52
Sevgili Gece ile birlikte Adıyaman merkezde bulunan Roma döneminden kalma sonradan üstü kapatılan Su kuyusu halen faal. Yine aynı yerde bulunan Roma çeşmesi. Adıyaman'a kuş bakışı bakalım derken yine Roma döneminden kalma iki adet derin kare tip çukur. Çukurun birisi zamanla dolmuş diğerinde ise bir kapı görünüyor.Bu çukurlarda kendiliğinden yetişen Menengüç ve incir ağacı dikkatimizi çekti.Her ikiside meyveliydi.Üstüne üstlük bir parça ne toprak nede su bulunmadığı halde kayaya yerleşmiş yaşamakta. Çukurlardan biri 10 metre derinliğinde.

bahtiyar02
22-07-2012, 10:58
Sevgili Gece Dostumuz gibi siz dostlarımızıda Adıyaman'ımıza ve Bahçemize bekleriz.
Saygılar sevgiler

mrduran
22-07-2012, 23:28
Sayın Bahtiyar02;

Mest ettiniz bizi, güzellikler, değerler ve resimler ile. Teşekkürler.

Yanlış anlamayın lütfen, vinç/dozer yardımı ile olsa dahi, hamudu ile yürüyebilecek değerlerin resmini verdiğinizde, ricam; Köy/doğal yapı/çevre manzarası çekimleri yüklemeyiniz lütfen.

Yanlış anlaşılmadığımı bilerek özürlerimi sunar, tekrar teşekkür yaşarken yaşattıklarınız için.

Sayın Gece' ye saygılar. Ne mutlu ki kendilerine, imkanları ölçüsünde o da yaşayabildi güzellikleri.

Cümleten sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen.

bahtiyar02
24-07-2012, 11:46
Sayın Bahtiyar02;

Mest ettiniz bizi, güzellikler, değerler ve resimler ile. Teşekkürler.

Yanlış anlamayın lütfen, vinç/dozer yardımı ile olsa dahi, hamudu ile yürüyebilecek değerlerin resmini verdiğinizde, ricam; Köy/doğal yapı/çevre manzarası çekimleri yüklemeyiniz lütfen.

Yanlış anlaşılmadığımı bilerek özürlerimi sunar, tekrar teşekkür yaşarken yaşattıklarınız için.

Sayın Gece' ye saygılar. Ne mutlu ki kendilerine, imkanları ölçüsünde o da yaşayabildi güzellikleri.

Cümleten sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen.

Çok haklısınız. Burda belirtmek istediğim çevre ve doğal yaşamı biz insanoğlunun nasıl katledildiğini resimlemekti.
Saygılar sevgiler

bahtiyar02
26-07-2012, 23:35
Sevgili dostlar Adıyaman'da 40-42 derece sıcaklar olunca mecburen koalin kilini kullandım. Geçen yıl işe yaradı bu senede yarayacak. Bu yıl diktiğimiz fındık,ıhlamur,karayemiş ve böğürtlenler koalin kili sayesinde yaprakları yanmadı, yeni yapraklar açtı. Koalin kili uygulamadığımız bazı ağaç türlerinin yaprakları yandı. Bu hafta bahçeyi beyaza bürüyeceğim;)
Saygılar

intibah
15-08-2012, 05:28
Bahtiyar bey ellerinize sağlık bahçenizde çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Bu sene bende goji beri meyvesi diktim ama fazla gelişim göstermedi. KArasal iklimi pek sevmedi galiba. Sizin goji beri kaçıncı yılda meyve verdi merak ettim.

bahtiyar02
25-08-2012, 10:47
Bahtiyar bey ellerinize sağlık bahçenizde çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Bu sene bende goji beri meyvesi diktim ama fazla gelişim göstermedi. KArasal iklimi pek sevmedi galiba. Sizin goji beri kaçıncı yılda meyve verdi merak ettim.
Bizdeki 2. yılı itibariyle meyve verdi.Goji suyu ve sıcaklığı seven bir meyve.
Saygılar

alacakaranlik
26-08-2012, 11:04
Bahtiyar bey, emeginize sağlık. Güneşin altında bu tarz işler gerçekten çok yorucu oluyor. Allah yardımcınız olsun...

mrduran
29-08-2012, 23:09
Size tüm samimiyetliğimle belirtiyimki burda hobi bahçesi kurmak yoktan var etmek gibi. Her tarlaya gittiğimde tüm bitkiler ve ağaçlarlarımla tek tek konuşuyorum Evet itiraf ediyorum bitki delisiyim:p Kuruyanlara üzülüyor yeni yetişen ve çimlenenlerle gülüyorum.Bazen oğlum MehmetALİ ile sabahın köründe tarlaya gittiğimizde "Baba başka hobimi yoktu da bu tür hobiyi seçtin git pul biriktir veya başka birşey yap olmaz olusun böyle hobi " diğiyor. Evet olabilirdi aslında ama ben bunu seçtim ve çok mutluyum o ortamda olmaya.;) Düz arazide yolu,suyu ve elektriği olan bir arazide herkes uğraşmayı canla ister.Ya bizim gibi şartlarda hobiyle uğraşmak işte o büyük bir fedakarlık ister.
Tüm dostlara saygılar

Mehmet Ali yeğenimin nişanı inşallah o ağaçların altındaki gölgeliklerde olacak.(kızarmıştır şimdi al al:)))....).

ALLAH 'tan, başta anneniz olmak üzere tüm ailenize sağlık içinde çalışma ve uzun ömürler bahşetmesini dilerim.

Hep izliyorum sizleri, kendimmiş gibicesine hemde.

Saygılarımla lütfen.

bahtiyar02
31-08-2012, 22:45
Mehmet Ali yeğenimin nişanı inşallah o ağaçların altındaki gölgeliklerde olacak.(kızarmıştır şimdi al al:)))....).

ALLAH 'tan, başta anneniz olmak üzere tüm ailenize sağlık içinde çalışma ve uzun ömürler bahşetmesini dilerim.

Hep izliyorum sizleri, kendimmiş gibicesine hemde.

Saygılarımla lütfen.
Çok teşekkür ederim sevgili dostum.İşim gereği Hatay'dayım.Mehmet Ali ve ailem olması inanın bahçeyi tek başıma evirip çeviremezdim.Umarım ilerde bahçenin değerini daha iyi anlar.Şimdide kendisine tarlanın bir köşesinde hobi bahçesi çalışmalarına başladı.Damlama sulama alternatifleri uygulamaya çalışıyor.Dilerim sevgisi daim olur.
Sevgiler saygılar

bahtiyar02
22-09-2012, 18:21
Merhaba dostlar;
Gezdiğim heryerden çevreme göz atmadan duramıyorum.;) Bu gün Adıyaman İlçelerinden Çelikhan bölgesine ait yerli domatesleri görüp alan Anneme çok teşekkür ederim. Görüntüsü ve tadı gerçektende harika.Tohumlarını sakladım. Çelikhan ilçemiz Malatya iline sınır rakımı yüksek serin suları ve yeşilliği bol bir yer. Bu tarafa yolu düşen dostlara kesinlikle yetişen sebze ve meyvelerinden almalarını tavsiye ederim.
Saygılar

vehibe
22-09-2012, 19:25
Maşallah ne kadar güzel görünüyor.

bahtiyar02
23-09-2012, 00:10
Maşallah ne kadar güzel görünüyor.
Daha önce bende bu kadar büyük domates görmemiştim. Birtanesi bir öğün için yeterli;)
Saygılar

hk50
23-09-2012, 08:58
Sn bahtiyar02
Kaçgram geliyor,tartınızmı?

bahtiyar02
23-09-2012, 10:50
Sn bahtiyar02
Kaçgram geliyor,tartınızmı?
Hayır tartmadım. Bugün tartar gramajını yazarım.
Saygılar

GÜLSEN_
24-09-2012, 21:16
hoş geldiniz bahtiyar kardeşim ellerinize,emeğinize,yüreğinize sağlık.O yaşlı anacığının ellerinden öperim.Gözlerimiz sayfanızda kaldı yoktunuz epeydir,ama bak arkadaşların hepsi beklemedeymiş.İyiki daha fazla bekletmediniz. Bol hasatlar versin RABBİM.

volkanşen
24-10-2012, 01:02
bende bu deşt,i tohumlardan almak istiyorum bana yol gösterecek **** yardımcı olup 10 ar 5er adet gönderebilecek arkadaşımız bedelini öderim....

volkanşen
24-10-2012, 01:46
su deşti sebze tohumlarında almak istiyorum ve detaylı bilgi almak istiyorum bana bedeli mukabilinde tohum verecek var mıdır..............

Satı Uğurtan
24-10-2012, 02:07
Sevgili Bahtiyar02, domatesler çok güzel görünüyor, İki hafta önce Malatyadaydım, köylerde hep bu domatesten yetiştiriyorlar çok lezzetli.

bahtiyar02
24-10-2012, 12:08
Sevgili Bahtiyar02, domatesler çok güzel görünüyor, İki hafta önce Malatyadaydım, köylerde hep bu domatesten yetiştiriyorlar çok lezzetli.
Sevgili Satı Uğurtan;
Bu domatesler sizin yöreye yakın yerde yetişiyor.Çelikhan ilçesi Sürgü civarı.Bizim buralar sıcak olduğundan aynı irilikte olacağını sanmıyorum. Gelecek yıl deneyip göreceğiz. Saygılar.

bahtiyar02
24-10-2012, 12:10
hoş geldiniz bahtiyar kardeşim ellerinize,emeğinize,yüreğinize sağlık.O yaşlı anacığının ellerinden öperim.Gözlerimiz sayfanızda kaldı yoktunuz epeydir,ama bak arkadaşların hepsi beklemedeymiş.İyiki daha fazla bekletmediniz. Bol hasatlar versin RABBİM.

Sevgili GÜLSEN_; Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Bende siz dostlarla olmak onur verici.
Geçen hafta tarlaya yine Sevgili Annemle ve Ailemle gidip susamları(Küncü)Toplayıp Bağ evinin damında kurutmaya bıraktık.Bu esnada bende bahçede bulunan damlama sulam sistemini ve diğer su hortumlarını toplayıp ambara aldım.Yavaş yavaş kış hazırlıklarına başladık.Bu hafta çok güzel yağmur yağdı. Yağışlardan sonra Tarla sürülüp buğday ekilecek,Bağ kış öncesi sürülecek ve ağaçların gövdeleri soğuklardan korunması için yanmış küçük baş gübre konacak. Havalar serinlediğinden deşti ürünler ve diğer sebzeler azda olsa ürün vermeye devam ediyor. İlk baharda şayet Adıyaman'da olursam çok işim var çok;) Yağmurdan önce Annemle kuruyan Susamları(Küncü) sirkeleyip sap samanından ayıkladık.Annem olmazsa ben ne yapardım bilemiyorum.Sağ olsun susamları kalbur ile havaladırıp eleyip ayıkladı. Resimleri ekliyeceğim. Yaklaşık 15 kğ ürün elde ettik. Bir kısmı halen yaş olduğundan üstü kapalı olarak damda bekliyor. Susamın en güzel yanı yetiştirilmesi ve hasadı kolay.Tamamen deşti olarak yetiştirildiğinden masrafsız. Ağaçların genel durumu çok iyi. Mayıs ayı başlangıcı Ekim ayı içerisinde halen Gojiy berry ürün vermeye devam ediyor. Fındıklar Koalin kili sayesinde Yaz mevsimini aşırı sıcaklardan etkilenmeden geçirdi. Bahçede tek problem Kızılcık ağaçlarım onlar aşırı sıcaklardan çok çabuk etkilendiler ölmediler hava serinleyince yeniden filizlendiler.Bahçemizde sebze olarak nedense tek yetiştiremediğim sebze türü bal kabağı ve diğer iri tür kabaklar. Çiçek açıyorlar bayağıda büyüyor ama ürün vermiyor:confused:Lif kabağı,Susak yetişti. Sakız kabağını ilk kez deşti olarak ektik oturak bir yapı aldı azda olsa ürün verdi. Gelişmelerden haberdar edeceğim.
Saygılar.

vehibe
24-10-2012, 12:22
Hoş geldiniz bahtiyar bey, kendinizi özlettiniz.

bahtiyar02
24-10-2012, 12:33
Hoş geldiniz bahtiyar bey, kendinizi özlettiniz.

Sevgili vehibe;
Çok teşekkür ederim.Halen izin devam ediyor.Kasım ayının 5'inde iş başı yapacağım.Nerde iş başı yapacağım belli değil dilerim yine Hatay'da iş başı yaparım.Yerim belli olduğunda sizleri haberdar ederim.
Tüm ailenize ve Sevgili kardeşiniz ALİ Bey'e saygılar sevgiler sunarız.

vehibe
24-10-2012, 12:47
Çok teşekkür ederim. umarım yine Hatay'da iş başı yaparsınız.
Kardeşim Ali de geçen gün sizi sordu onunda selamı var.

bahtiyar02
26-10-2012, 22:24
Öncelikle Tüm agaclar.net ailesinin kurban bayramını tüm içtenliğimizle kutluyor sevgiler sunuyoruz.
Resimdeki Sevgili Annem Küncüleri(Susam) sap samandan ayıklarken. Gelecek yıl bukadar fazla ekim yapmayacağız.Sık ekim yapıldığında bitki gelişimleri fazla olmadığı gibi üründe az oluyor.
Saygılar

bahtiyar02
18-11-2012, 22:31
Merhaba dostlar;
İşim Gerği Ülkemizin değişik bölgelerini geziyoruz. Gezdiğim yerlerde dikkatimi çeken bitkileri resimlemeyi seviyorum. Bu gün Adıyaman ilinin bir bölgesinde sondaj çalışmaları yaparken gözüme pamuk tarlasında altın çileğe takıldı.bir kaçtanenin tadına baktım çok güzeldi. İşin ilginç yanı bu serin havada tamamen doğal olarak yetiştiği. Halen çiçekli ve meyveli;) Daha önceleri altınçilek olduğunu bilmiyordum sitede görünce Altın çilek olduğunu öğrendim. Bölge halkı yemedikleri gibi hiç ilgilenmiyorlar. Her yıl kendi kendine yetiştiğini söylediler. Anladığım bir şey var oda çevremizdeki yetişen bitkileri araştırıp iyi tanımak lazımmış.Belkide çok aradığınız bir bitki aslında burnunuzun dibindeymişte haberiniz yokmuş misali.
Saygılar

hk50
19-11-2012, 08:52
Merhaba dostlar;
İşim Gerği Ülkemizin değişik bölgelerini geziyoruz. Gezdiğim yerlerde dikkatimi çeken bitkileri resimlemeyi seviyorum. Bu gün Adıyaman ilinin bir bölgesinde sondaj çalışmaları yaparken gözüme pamuk tarlasında altın çileğe takıldı.bir kaçtanenin tadına baktım çok güzeldi. İşin ilginç yanı bu serin havada tamamen doğal olarak yetiştiği. Halen çiçekli ve meyveli;) Daha önceleri altınçilek olduğunu bilmiyordum sitede görünce Altın çilek olduğunu öğrendim. Bölge halkı yemedikleri gibi hiç ilgilenmiyorlar. Her yıl kendi kendine yetiştiğini söylediler. Anladığım bir şey var oda çevremizdeki yetişen bitkileri araştırıp iyi tanımak lazımmış.Belkide çok aradığınız bir bitki aslında burnunuzun dibindeymişte haberiniz yokmuş misali.
Saygılar

Sn bahtiyar02,
Dogal olarak yetişen bitkilerimizden kimsenin haberi olmaz,sonra Başbakan ve bakan teşvikli Kilosunu derde derman diye Yüzdoksan milyon TL bizlere yedirilir.
Saygılar.

attar
19-11-2012, 10:40
Sn bahtiyar02,
Dogal olarak yetişen bitkilerimizden kimsenin haberi olmaz,sonra Başbakan ve bakan teşvikli Kilosunu derde derman diye Yüzdoksan milyon TL bizlere yedirilir.
Saygılar.

kg fiyatını duyan herkes altın çilek dikmeye başlar,ben işim gereği satıyorum kurutulmuş altın çilek kg fiyatı 60 TL selamlar

hk50
19-11-2012, 12:11
kg fiyatını duyan herkes altın çilek dikmeye başlar,ben işim gereği satıyorum kurutulmuş altın çilek kg fiyatı 60 TL selamlar

Sn attar,
Ben bakanların törenle Alanyada yer kirazı ektikleri çağdan bahsediyorum.Altın çilek ismi konmamışdı o çağda.
Şimdi vatandaşa ek desekde ekmez.O çağ Yükselme devri idi.Şu anda gerileme devrinde diyorum.
Saygılar.

bahtiyar02
19-11-2012, 18:28
Sn bahtiyar02,
Dogal olarak yetişen bitkilerimizden kimsenin haberi olmaz,sonra Başbakan ve bakan teşvikli Kilosunu derde derman diye Yüzdoksan milyon TL bizlere yedirilir.
Saygılar.


Sevgili hk50;
Yurdum insanı ki bizlerde buna dahiliz. Komşumuz bir iş yapar diğeri yeni bir iş yapayım demez komşusunun yaptığı aynı işi yaptığı yetmezmiş gibi yanında veya karşısında dükkan açar. Birde bizde daha iyisi olup dışardakine heves etmekte bir başka olay. Dilerim hepimiz öncelikle çevremizden başlayıp yeni türleri keşfedip tanıtmak,çoğaltmak ve kendi değerlerimize sahip çıkmak. Bizde olmayıp dışarda olan ürünleri kendi bölgemizde yetiştirmek ancak o zaman farklı birşeyler yaptığımız anlamına gelir. Ben şahsen güzelim vatanımın her parçasında çok güzel şeylerin varlığına şahit oluyorum. Umarım herkes bu faklılığı yaşar.
Saygılar

Cumhur Tonba
20-11-2012, 22:07
Bahtiyar Bey, Merhaba.
Nasılsınız? Yer altında sondaj yaparken, üstündekilerde gözünüzden kaçmıyor.
Üste altın çilek var. Altta da altın madeni denk gekirse amma güzel olur.
Sevgi ve saygılar.

bahtiyar02
11-12-2012, 18:20
Bahtiyar Bey, Merhaba.
Nasılsınız? Yer altında sondaj yaparken, üstündekilerde gözünüzden kaçmıyor.
Üste altın çilek var. Altta da altın madeni denk gekirse amma güzel olur.
Sevgi ve saygılar.


Sevgili Cumhur Tonba;
Petrol ve doğal gaz sondajı gerçekten çok zor şartlarda yapılıyor.Ülkemizin değişik bölgelerini geziyorsunuz.İklim ne olursa olsun her yerin kendine özgü güzellikleri olduğu gibi bizim sondaj içinde zorluklarla karşılaşıyoruz.Kışın soğunda yazın sıcağında da masa döner. Bu güne kadar Altına veya diğer madenlerle karşılaşsak dahi fark edemiyoruz.Jeolojik konuma girdiği için Jeoloji mühendisleri bilir.Ben Altına hiç denk gelmedim.;)Petrol ve doğal gaz'la işimiz gereği çok karşılaştık. Dilerim Ülkemizde daha çok petrol buluruzda ülkemizin ekonomisini rahatlatırız.;)
Saygılar sevgiler

mrduran
11-12-2012, 22:03
Kardeşim Sayın Bahtiyar bey yuvaya dönmüş:))).

Ne güzel, hoş geldiniz, gene bir 20 gün mü....?.

İnanınız sizin gibi bir görevde olmak isterdim, dağ, bayır, her yer benim... gibi hissetmeyi severim çok.

Kasıtlı olarak kaybolurum şehirler arası talî yollarda, çocuklar gır gır geçer benle hep.

Yurdu dolaşmanız sayesinde bahçeniz de nemalanıyor çeşit yönünden, en azından böyle düşüneceğinizi kabul ederek bu zor görevde kolaylıklar dilerim.

Sağlıcakla kalın inşallah.

Tüm ailenize saygılar, yeğenlerime selâm sevgiler lütfen.

bahtiyar02
11-12-2012, 22:08
Kardeşim Sayın Bahtiyar bey yuvaya dönmüş:))).

Ne güzel, hoş geldiniz, gene bir 20 gün mü....?.

İnanınız sizin gibi bir görevde olmak isterdim, dağ, bayır, her yer benim... gibi hissetmeyi severim çok.

Kasıtlı olarak kaybolurum şehirler arası talî yollarda, çocuklar gır gır geçer benle hep.

Yurdu dolaşmanız sayesinde bahçeniz de nemalanıyor çeşit yönünden, en azından böyle düşüneceğinizi kabul ederek bu zor görevde kolaylıklar dilerim.

Sağlıcakla kalın inşallah.

Tüm ailenize saygılar, yeğenlerime selâm sevgiler lütfen.

Sevgili mrduran kardeşim;
Evet bir 20 gün daha başlıyor. Yaklaşık 2 ay sonunda tekrar Hatay yolu görünüyor.Bende Hatay'ı çok sevdim.İşim gereği pek fırsatımız olmuyor gezmeye ama Harbiye şelalelerinin güzeliklerini Kaldığımız Otel sayesinde doya doya yaşıyoruz.
Bizlerdende Tüm ailenize Saygılar sevgiler

bahtiyar02
21-12-2012, 15:43
Sevgili dostlar 2006 yılından bu yanı bahçemde bulunan ağaçlar,sebzeler ve meyme fidanları konusunda gerek satın aldığım gerekse hediye gönderenleri bu konu başlığı altında teşekkür etmek istiyorum.Başta sevgili Malina'ya sizi görmesemde içimde sürekli saygı duyduğum birisi olduğunuzu bilmenizi isterim. Sizin sayenizde bir çok dostum kardeşim en önemlisi bir ailem oldu.
-Bahçeme 20 adet Ayvalık, 5 adet gemlik Zeytin fidanı hediye eden Sevgili Nuhi bey Urla /İZMİR
İletişim; Zeytin Fidanı-İZMİR Ürün, mahsül pazarı Urla İlan (http://ilan.elookat.com/ilan-Zeytin-Fidani-IZMIR-uasuAAN-1975117.htm)
-Sevgili Yusuf USTAOĞLU Gojiy bery,Güz zeytini, Rus kivisi, kocayemiş,Mut meyvesi,Mayer limon,Lime fidanı ve kumkat satın aldım. İletişim;Yusuf USTAOĞLU (http://pepino61.com/)
-Sevgili Turgut BARIN Dostum (seyirr site üyelerimizden) Natal Eriği, Pitaya, Kumkat iri tür fidan hediye olarak gönderdi.
-Sevgili Romantik(sitemiz üyelerinden) pavpav,Koca yemiş,Karaka Black Böğürtlen ve Ahududu ( Yediveren) fidanı satın aldım.
-Ceycey (site üyelerimizden) Rize mandalinası,portakalı,limonu, Ağaç kavunu,Çin Turuncu, Kumkat ve mayer limon satın aldım.
-Sevgili Sonul bey Dostum(site üyelerimizden) Çekirdeksiz nar,Siyah incir, Palmiye fidanları ve tohumlar ve bir çok tohum hediye gönderdi.
-Sevgili KAPTANzst (site üyelerimizden) Karayemiş,Kivi ve aklıma gelmeyen birçok fidan hediye gönderdi.
-Sevgili egetropical (site üyelerimizden) Bodur zeytin fidanı 4 adet satın aldım. İletişim;www.egetropical.com (http://www.egetropical.com/)
-Ali rıza bey Mersin Silifkeden Aşılı ve aşısız Keçiboynuzu fidanları,Mayer limon,Kumkat
-Sevgili Tubay(site üyelerimizden) Adet kızılcık fidanı hediye gönderdi.
Diğerleri; Sevgili Denizakvaryumu,Sevgili Meyvelitepe,Sevgili Satı Uğurtan, Sevgili Bari,Sevgili cemo,Sevgili kuyucu ,Sevgili jineop, Sevgili athena -asena,Sevgili amatör hobici,Sevgili ciceksever70, Sevgili mrduran,Sevgili vehibe ve Sevgili Ahmetbey07 aklıma gelenler Hatırlayamadığım dostlardan özür diliyorum.
-Son olarak sevgili İsmail bey Mersin Erdemli'den her türlü fidanı uygun fiyata aldığım İletişim;Fidan retim Merkezi/ Erdemli-fidanclk (http://www.erdemli-fidan.com/) ====>> TURUNGLLER WEB STES* Ana Sayfa <<==== (http://www.turuncgiller.com/) teşekkürlerimi bir borç bilirim.
İyiki agaclar.net ailesi var iyiki ben bu ailenin parçasıyım. Tüm agaclar.net ailesini seviyor,sayıyorum.
sevgiler saygılar

denizakvaryumu
21-12-2012, 16:08
Zeki Bey,
araştırmaların, doğaya olan katkın, sevgin, insancıl kişiliğinle ağaçlar net forumuna ve bizlere de senin katkın çok...

Durmak yok, yola devam :)

bahtiyar02
21-12-2012, 16:36
Zeki Bey,
araştırmaların, doğaya olan katkın, sevgin, insancıl kişiliğinle ağaçlar net forumuna ve bizlere de senin katkın çok...

Durmak yok, yola devam :)
Sevgili denizakvaryumu;
Tüm agaclar.net ailesi olmak üzere başta siz her konuda bana yardımlarınızı ve bilgilerinizi paylaştınız öncü olduğunuz için ben teşekkür ederim.
Saygılar sevgiler

vehibe
21-12-2012, 18:02
Sayın Bahtiyar02, mayıslı ve kanlı portakal için babamı seferber ettim.
Tedarik edebilmek için başka köye gidecek.

bahtiyar02
21-12-2012, 22:17
Sayın Bahtiyar02, mayıslı ve kanlı portakal için babamı seferber ettim.
Tedarik edebilmek için başka köye gidecek.
Sevgili vehibe Hanım;
Çok sevindim.Aynı zamanda sizlere zahmet verdiğim için üzüldüm. Tüm ailenize ve Sevgili babanıza sevgiler saygılar.

vehibe
22-12-2012, 09:48
Lütfen öyle düşünmeyin. Biz burada birbirimize yardım etmek ve bir şeyler öğrenip paylaşmak için
Buradayız.

seyirr
22-12-2012, 12:02
sevgili dosum / abeyim zeki abi
herşeyden öte bizim uğraşımız gönül işi gönül işi dostlarla yapılır. sizin gibi dostlarımızla bilgilerimizi tecrubelerimizi paylaşmak, ilkokul yaşındaki cocukların bilyelerini paylaşması kadar güzel bir duygu . Nice günlere sağlık ,barış ve mutlu bir şekilde geçirmek dileği ile.......................
turgut barın


Sevgili dostlar 2006 yılından bu yanı bahçemde bulunan ağaçlar,sebzeler ve meyme fidanları konusunda gerek satın aldığım gerekse hediye gönderenleri bu konu başlığı altında teşekkür etmek istiyorum.Başta sevgili Malina'ya sizi görmesemde içimde sürekli saygı duyduğum birisi olduğunuzu bilmenizi isterim. Sizin sayenizde bir çok dostum kardeşim en önemlisi bir ailem oldu.
-Bahçeme 20 adet Ayvalık, 5 adet gemlik Zeytin fidanı hediye eden Sevgili Nuhi bey Urla /İZMİR
İletişim; Zeytin Fidanı-İZMİR Ürün, mahsül pazarı Urla İlan (http://ilan.elookat.com/ilan-Zeytin-Fidani-IZMIR-uasuAAN-1975117.htm)
-Sevgili Yusuf USTAOĞLU Gojiy bery,Güz zeytini, Rus kivisi, kocayemiş,Mut meyvesi,Mayer limon,Lime fidanı ve kumkat satın aldım. İletişim;Yusuf USTAOĞLU (http://pepino61.com/)
-Sevgili Turgut BARIN Dostum (seyirr site üyelerimizden) Natal Eriği, Pitaya, Kumkat iri tür fidan hediye olarak gönderdi.
-Sevgili Romantik(sitemiz üyelerinden) pavpav,Koca yemiş,Karaka Black Böğürtlen ve Ahududu ( Yediveren) fidanı satın aldım.
-Ceycey (site üyelerimizden) Rize mandalinası,portakalı,limonu, Ağaç kavunu,Çin Turuncu, Kumkat ve mayer limon satın aldım.
-Sevgili Sonul bey Dostum(site üyelerimizden) Çekirdeksiz nar,Siyah incir, Palmiye fidanları ve tohumlar ve bir çok tohum hediye gönderdi.
-Sevgili KAPTANzst (site üyelerimizden) Karayemiş,Kivi ve aklıma gelmeyen birçok fidan hediye gönderdi.
-Sevgili egetropical (site üyelerimizden) Bodur zeytin fidanı 4 adet satın aldım. İletişim;www.egetropical.com (http://www.egetropical.com/)
-Ali rıza bey Mersin Silifkeden Aşılı ve aşısız Keçiboynuzu fidanları,Mayer limon,Kumkat
-Sevgili Tubay(site üyelerimizden) Adet kızılcık fidanı hediye gönderdi.
Diğerleri; Sevgili Denizakvaryumu,Sevgili Meyvelitepe,Sevgili Satı Uğurtan, Sevgili Bari,Sevgili cemo,Sevgili kuyucu ,Sevgili jineop, Sevgili athena -asena,Sevgili amatör hobici,Sevgili ciceksever70, Sevgili mrduran,Sevgili vehibe ve Sevgili Ahmetbey07 aklıma gelenler Hatırlayamadığım dostlardan özür diliyorum.
-Son olarak sevgili İsmail bey Mersin Erdemli'den her türlü fidanı uygun fiyata aldığım İletişim;Fidan retim Merkezi/ Erdemli-fidanclk (http://www.erdemli-fidan.com/) ====>> TURUNGLLER WEB STES* Ana Sayfa <<==== (http://www.turuncgiller.com/) teşekkürlerimi bir borç bilirim.
İyiki agaclar.net ailesi var iyiki ben bu ailenin parçasıyım. Tüm agaclar.net ailesini seviyor,sayıyorum.
sevgiler saygılar

bahtiyar02
24-12-2012, 01:53
Sevgili dostum,kardeşim seyirr(Turgut BARIN)
Tüm iyi dilek ve temennilerin için çok teşekkür ederim.İnan seni tanımak benim için bir onur.
Sevgiler saygılar

bahtiyar02
29-12-2012, 21:30
Merhaba sevgili dostlar;
İşimden ve havanın durumuna göre fırsat bulduğumda bahçeye gitmeye devam ediyorum. Bu yıl Manisa- Alaşehir'de Emekli bir ustam termal sıcak su arama sondaj firmasında çalışıyor. Kendisinden Alaşehir ilçesinde bulunan üzüm bağlarından çelik göndermesini rica etmiştim. Sağ olsun erinmeden geçen hafta 5 tür Üzüm çeliği gönderdi. Cuma günü Sevgili eşimle bahçeye diktik.

bahtiyar02
29-12-2012, 21:38
Çelikleri uzun iki çukur kazıp içlerine yanmış küçükbaş hayvan gübresi koydum. Çelikleri sıralı bir şekilde diktim. Üstüne toprak ve tekrar gübre koyup iyice ayağımla basıp suladım. Hava parçalı bulutluydu ama sanırım çukurları kazarken yorulduğumu unutmuşum;) Bağ çeliklerinin yanına Yöremize ait siyah incir çeliklerinden 4 adet diktim. Onlar kalıcı ama bağ çelikleri ilk baharda bağımızın aşı tutmamış Amerikan asmalarına aşılanacak.

bahtiyar02
29-12-2012, 21:44
Gelmişken Keçiboynuzlarının resimlerinide çektim.İlk fidan aşısız olan.İkinci resimdeki ise aşılı tür. Bahçede iki aşılı iki adet te aşısız keçi boynuzu var. Sevgili Romantikten aldığım Kocayemiş Maşallah ikinci senesinde yoğun çiçekli;) Yaklaşık dört senelik ikinci Kocayemişte herhangi bir çiçeklenme görmedik.:( Son olarak Güz zeytini iyi durumda ama henüz oda çiçek açmadı.Umarım bu yaz çiçek açar.
Saygılar

vehibe
30-12-2012, 08:35
Bahtiyar bey, diktiğiniz üzüm çeliklerini ne zaman oradan alacaksınız?
Bizim asmalar daha yapraklarını tam dökmedi, sanırım sizin orada kış daha erken geliyor.
Bizim burada Genelde ocağın ilk haftasından sonra budama yapılır.

bahtiyar02
30-12-2012, 17:49
Bahtiyar bey, diktiğiniz üzüm çeliklerini ne zaman oradan alacaksınız?
Bizim asmalar daha yapraklarını tam dökmedi, sanırım sizin orada kış daha erken geliyor.
Bizim burada Genelde ocağın ilk haftasından sonra budama yapılır.

Sevgili vehibe hanım ;
Adıyaman merkezde kış Kasım ayının ikinci haftasında başlar. En sert kışı ise Ocak ayının ikinci haftası ve Şubat ayının ikinci haftasına kadar sürer. Atatürk barajı göl suları Adıyaman merkeze çok yakın olduğundan iklim sert geçmiyor.Adıyaman merkezde bazı asmalarda halen Yapraklarını dökmelerine rağmen tek tük üzüm ve koruk var. Benim diktiğim çeliklerin çoğunluğu Mart ayının sonlarına doğru Amerikan asmalarını aşılamak için kullanılacak. Bir kısmıda köklendirilip deneme mahiyetinde bahçede dikilecek.Amaç hangi uygulamanın daha verimli ve iyi oldu tespit edilecek.
Saygılar

bahtiyar02
04-01-2013, 10:23
Merhaba sevgili dostlar;
03.01.2013 Perşembe günü tarlaya bir kaç kök fidan dikmek için gitmiştik. Çukurları makineyle kazdık. Bahçede bulunan tek elma ağacı çiçek açmıştı. ;) Sanırım on gündür güneşli geçen havalardan etkilenmiş. Sizlerle paylaşmak istedim.
Saygılar

seyfi0505
04-01-2013, 20:32
emeginiz gözlerinizden belli Allah işinizi ras getirsin

bahtiyar02
05-01-2013, 22:14
emeginiz gözlerinizden belli Allah işinizi ras getirsin

Çok teşekkür ederim.Dilerim Tüm dostlarla birlikte.
Saygılar

zeyve
07-01-2013, 11:08
Zeki abi; burgu makinasından memnunmusun?Bende bi tane almayı düşünüyorum.baharda 50-60 tane fidan dikecem ama ilerde yine lazım olacağını tahmin ediyorum.onun için bilgi verirsen sevinirim.

bahtiyar02
08-01-2013, 18:09
Zeki abi; burgu makinasından memnunmusun?Bende bi tane almayı düşünüyorum.baharda 50-60 tane fidan dikecem ama ilerde yine lazım olacağını tahmin ediyorum.onun için bilgi verirsen sevinirim.

Merhaba;
Evet Makinadan çok memnunum. Çukurları kazması işlerimi çok kolaylaştırdı.Ancak sert ve taşlık yerlerde iş görmez. Çukurların derinliği 1 metre.Burgunun yarı çapı 30cm.
Saygılar.

zeyve
09-01-2013, 14:08
yer taşlık değil ancak biraz killi onun için toprak yapısı sert.ama dediğim gibi kaya taş falan yok.motor kuvvetliyse eğer işimi görür sanırım.marka ve model sözylerseniz sevinirim.
teşekkür ederim.

bahtiyar02
09-03-2013, 00:28
Merhaba dostlar,
İlkbaharın gelişiyle bahçede hareketlilik yine başladı. Orman fidanlığından aldığım çam türleriyle, Ş.Urfa Bozova ilcesine 25- 30km uzaklıkta bulunan arkadaşımın köyüne gidip 10 adet Antep Fıstığı fidanı alıp getirip bahçeye dikmeye. İlk bahardan dolayı yollar bozuk ve çamurlu arabamız bahçeye 500 metre uzaklıkta park edip malzemeleride elle veya el arabasıyla taşımak zorundayız. Dikim esnasında en büyük yardımcımız yine çukur açma motoru. Onun sayesinde 30 kök çam ve 10 kök fıstık fidanı diktik. Yarın dikeceğimiz incir ve Hicaz narları ve Pikan cevizi fidanlarının çukurlarınıda önceden kazdık.;)

bahtiyar02
09-03-2013, 00:52
Gördüğünüz köstebek çukurları değil bağın gözleri açılıyor. (Göz açmak bağ fidanının çevresi çukur şeklinde açılıp budanması ve aşılanması gereken fidanlara yapılan uygulama) Ben Sevgili eşim,Sevgili Gönül ablam,eniştem ve tutuğumuz yardımcı elamanımız Hasan abi. Eniştem bağı buduyor Hasan abi bağların çukurlarını(gözlerini) açıyor. Ablam ve eşim budanan bağ çeliklerini toplayıp Bahçenin sınırına toprak kaymasını önlemek için istifliyor. Sevgili Eşim yemek saatinde ahçılık görevinide yapıyor;) Bende tek başıma Çukur kazma motoruyla çukurları kazıp sonrada yeni getirdiğimiz fidanları dikiyorum. Bahçenin bir kısmında kayalık yer vardı orayı değerlendirmek için çukurları manivela yardımıyla çukurları kazıp zar zor dört adet çam ağacı dikebildim. Yorgunluğu ancak çay molasında unutuyorsunuz;) İşin bahçe boyutu var ama birde Balkon serada Ekilecek onlarca tohum çeşitleri beni bekliyor;)
Saygılar

YeniGine
09-03-2013, 02:20
Sayın Bahtiyar; kolay gelsin, emekleriniz boşa gitmesin, rastgelee...

dr.arif
09-03-2013, 11:04
bahtiyar abim baharı karşılamış bile... kolay gelsin

h_dogan
09-03-2013, 11:11
Bahtiyar abi eline sağlık. Bir şey soracağım Güneydoğu Anadolu Bölgesi'de neden ağaç dikimi az. 2006 sonu 2007 mayıs arası askerliğimi Batman'da yapmıştım. Adana'da her yer yeşil olduğu için oraya gidince ruhum sıkılmıştı oradakilere söyledim neden ağaç dikmiyorsunuz diye. ;)

Safranlı
09-03-2013, 13:00
Bahtiyar abim bu cennet vatan adına yaptıkların için seni seviyoruz...
Eliniz dert görmesin
ailecek ne kadar güzel şeyler yapıyorsunuz

fikreteren
09-03-2013, 15:49
Bahtiyar bey daha çok yapacak işler var..

bahtiyar02
09-03-2013, 22:27
Sevgili YeniGine, Sevgili dr.arif, Sevgili h_dogan, Sevgili Safranlı ve Sevgili fikreteren tüm iyi dilek ve temennileriniz için Çok teşekkür eder saygılar sunarım.

bahtiyar02
09-03-2013, 22:56
Bahtiyar abi eline sağlık. Bir şey soracağım Güneydoğu Anadolu Bölgesi'de neden ağaç dikimi az. 2006 sonu 2007 mayıs arası askerliğimi Batman'da yapmıştım. Adana'da her yer yeşil olduğu için oraya gidince ruhum sıkılmıştı oradakilere söyledim neden ağaç dikmiyorsunuz diye. ;)

Sevgili h_dogan;
Güney Doğu Anadolu bölgesinde Adıyaman ilinde yaşıyan birisi olarak sizin tesbitinizi bende bire bir yaşıyorum. Canlı şahit benim bahçemin çevresinde eskiden ormandan kalma bir kaç alıç ağacından başka bir ağaç kalmamış. iki yıl önce bahçeye su kuyusu için sondaj yaparken yaşlı bir amca ile bir kaç yakın köyden tanıdık kişiler yanımıza geldi. Yaşlı adam bana " Bahtiyar bey sizin araziniz 13 dönüm ve hobi amaçlı uğraşıyor su kuyusunu kazdırıyorsunuz. Bizim 70 dönüm arazimiz var ve ekmek kapımız ama biz kuyu kazmadık bizde karar verdik su kuyusu kazdıracağız dedi. Ne oldu sonuç derseniz ****** söylenen tamamen lafta kaldı.:( Bildiğim kadarıyla yakın çevreme sorduğumda gençlerin köyde yaşamayı istemeyip büyük şehirlere çalışmaya veya okumayı tercih ettiklerinden ne hayvancılık nede tarım Yapılmakta. Kalan Anne Babaları tarafındanda araziler ya kendi ihtiyaçlarını karşılacak kadar sebze dikilmekte veya tahıl ekilmekte. Bölgemizde özellikle Adıyaman halkı Tütün tarımıyla uğraşırdı.Tütün kalkınca alternatif tarıma yönelmek maliyet gerektirdiğinden ancak ekonomisi iyi kişiler tarafından yapılmakta. Örnek Kayınbabam tarlalarına 2000 kök Hicaz narı dikti ürün satışına gelince çok cüzi fiyatlarda toptancılar alıp (350krş kğ fiyatı) piyasada 1,50tl yani eski parayla bir buçuk milyona satıyor. Tücar kabala almadığı gibi tek tek irilerini seçip alıyor. Kalan ürün ise elde kalıdıyor. İşlem veya değerlendirilecek başka bir yer olmadığı için ya kendilerine nar ekşisi yapılıyor veya çürüyor. Bir çok kişi nar ağaçlarını çekip başka alternatif olan İzmir Tütünü dikiyor. Yorumu size bırakıyorum.
Saygılar

hepgül
09-03-2013, 23:28
Sayın Bahtiyar02 ellerinizi, kollarınız dert görmesin. Mahsülünüz bol ve bereketli olsun. Sağlıklı ve huzurlu günlerde saygıdeğer Eşiniz ve tüm aile fertleriyle yemeyi nasip etsin Rabbim. Başarılar diliyorum tüm ailenize saygılarımı iletin lütfen. Allah ağzınızın tadını bozmasın...

seyfi0505
09-03-2013, 23:48
Sayın Bahtiyar02 sıkı bir çalışma emek sizi bekliyor bahçeniz çok güzel olacak İnşallah.Saygılar

bahtiyar02
10-03-2013, 18:35
Sevgili hepgül ve Sevgili seyfi0505 Tüm iyi dilek ve temennileriniz için Çok teşekkür eder saygılar sunarım.

Orhan Özbilgiç
10-03-2013, 20:52
Sevgili bahtiyar02;
Senin, şu emeklerinin sonucu ortaya çıkacağından emin olduğum cennet bahçesini, bir televizyon programı olarak görmeyi çok isterim.

Ailecek çok çalıştınız. Çok yoruldunuz. Ama sanırım tünelin ucunda ışık görünmüştür artık. Bu yaz çok daha çeşitli ve çok sayıda ürünü göreceğinizi ümidediyor ve arzuluyorum.

Kolay gelsin dostum. Az daha gayret et. Gönlüm seninle...

vehibe
10-03-2013, 21:16
Sayın bahtiyar bey, kolay gelsin. Bahar geldi iş yoğunluğu arttı. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.

h_dogan
10-03-2013, 21:22
Sevgili h_dogan;
Güney Doğu Anadolu bölgesinde Adıyaman ilinde yaşıyan birisi olarak sizin tesbitinizi bende bire bir yaşıyorum. Canlı şahit benim bahçemin çevresinde eskiden ormandan kalma bir kaç alıç ağacından başka bir ağaç kalmamış. iki yıl önce bahçeye su kuyusu için sondaj yaparken yaşlı bir amca ile bir kaç yakın köyden tanıdık kişiler yanımıza geldi. Yaşlı adam bana " Bahtiyar bey sizin araziniz 13 dönüm ve hobi amaçlı uğraşıyor su kuyusunu kazdırıyorsunuz. Bizim 70 dönüm arazimiz var ve ekmek kapımız ama biz kuyu kazmadık bizde karar verdik su kuyusu kazdıracağız dedi. Ne oldu sonuç derseniz ****** söylenen tamamen lafta kaldı.:( Bildiğim kadarıyla yakın çevreme sorduğumda gençlerin köyde yaşamayı istemeyip büyük şehirlere çalışmaya veya okumayı tercih ettiklerinden ne hayvancılık nede tarım Yapılmakta. Kalan Anne Babaları tarafındanda araziler ya kendi ihtiyaçlarını karşılacak kadar sebze dikilmekte veya tahıl ekilmekte. Bölgemizde özellikle Adıyaman halkı Tütün tarımıyla uğraşırdı.Tütün kalkınca alternatif tarıma yönelmek maliyet gerektirdiğinden ancak ekonomisi iyi kişiler tarafından yapılmakta. Örnek Kayınbabam tarlalarına 2000 kök Hicaz narı dikti ürün satışına gelince çok cüzi fiyatlarda toptancılar alıp (350krş kğ fiyatı) piyasada 1,50tl yani eski parayla bir buçuk milyona satıyor. Tücar kabala almadığı gibi tek tek irilerini seçip alıyor. Kalan ürün ise elde kalıdıyor. İşlem veya değerlendirilecek başka bir yer olmadığı için ya kendilerine nar ekşisi yapılıyor veya çürüyor. Bir çok kişi nar ağaçlarını çekip başka alternatif olan İzmir Tütünü dikiyor. Yorumu size bırakıyorum.
Saygılar

Bu tesbitinize tamamen katılıyorum. Malesef üreticinin adam akıllı üretim yapması malını satabilmesine bağlı ama tüccarlar kesinlikle çok acımasız. Sadece kendini düşünüyor. Olan üreticiye ve tüketiciye oluyor. Bizim Adana'da bile portakalın kilosu dalında 35 kr iken tezgahta 1 tl'den satılıyorsa varın siz düşünün. Şu anda çiftçiler ne ekeceğini şaşırmış durumda. Çiftçinin elinde mal oldumu fiyatlar düşüyor, mal tüccarın eline geçtimi çiftçide mal kalmadı mı fiyatlar artıyor. Büyük marketler ve tüccarlar parayı götürüyor.

bahtiyar02
03-04-2013, 11:41
Merhaba Sevgili Dostlar.
Bu yıl Bahçede çok işimiz var çok. Meyve ağaçlarının aralarındaki taşları toplayıp sıralı bir şekilde dizdik. Sevgili Eniştem Bağda aşı yayıyor, Aşılı bağları budayıp sırıklara bağlıyor. Ben, Sevgili ablam ve sevgili eşim taşları ayıklayıp diziyoruz.Bu yıl da Sevgili Hasan abimizi bize yardım etmesi için üçreti karşılığında çalıştırdık. Gündüz Bahçe çalışmaları gece balkon serada tohum ekme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

bahtiyar02
03-04-2013, 11:47
Bahçede çalışırken gök yüzünde Turnaların yoğun sesleriyle geçişlerini izledik. Atatürk Barajı göl suları yakın olduğundan sanırım göç yolları tarlamızın üstünede;)
-Taşları ayıklamak bayağı zormuş.Bazı iri kayaları manivela yardımıyla çıkardığımız oldu.Sonuçta Toprağın yağışlardan dereye akmasını kısmende olsa azaltmış olacağımız gibi aynı zamanda çapalama ve otları ayıklamada daha rahat olacak.

bahtiyar02
03-04-2013, 11:52
Bağ çalışmalarını sevgili eniştem tek başına yapması bayağı yorucu geldi.

bahtiyar02
03-04-2013, 12:00
Senelik iznimin 20 gününü bahçede geçirdik. Kısmende olsa çalışmalar bitti. Fidancıda gördüğüm fıstık çamını dayanamayıp aldım.

bahtiyar02
03-04-2013, 12:07
İzin bitti. Artık hafta sonları bahçeye gidebiliyoruz. Kızım Sara ben ve sevgili eşim. MehmetAli Okulda kursu olduğundan gelemedi. Düz kısımda bulunan diğer meyve ağaçlarının bel küreği ve kazma ile etrafını açmaya başladım. Otlar bayağı sarmış toprak sertleşmiş.

bahtiyar02
03-04-2013, 12:12
Çalışmalarımız sonucunda bahçedeki işimizin 2/3 bitti. Ağaçlardan Nektarin ve şeftalimiz çiçek açtı. Ablamın bahçesinde Adıyaman ters lalesi ilk çiçeğini açtı.İki yıl önce Köyümüzden soğan olarak getirdiğimiz fidanlar her yıl tekrar açıyor.

h_dogan
03-04-2013, 12:37
Elinize sağlık. Bahçe işi ne kadar yorucu olsa da beyin rahatladığı için bence yorgunluğa fazlasıyla değiyor. İnşallah bahçeniz bu sene daha yeşil ve bereketli olur.

bahtiyar02
03-04-2013, 12:45
Elinize sağlık. Bahçe işi ne kadar yorucu olsa da beyin rahatladığı için bence yorgunluğa fazlasıyla değiyor. İnşallah bahçeniz bu sene daha yeşil ve bereketli olur.
Çok teşekkür ederim. Bahçede bedenen yorulmanız geçici oluyor.Huzur ve mutluluk herşeye değiyor.

smnunal
03-04-2013, 13:45
Sayın bahtiyar02,

Ellerinize sağlık güzel çalışmalar olmuş. Zeytin yetişen heryerde fıstık çamı rahatlıkla yetişir yalnız aşısız olanlar aşılı olanlara göre daha geç verime başlıyor ve aşılılarda verim daha fazla oluyor. Arazinizin yapısı çok aşırı kar yağmıyorsa fıstık çamı yetiştirmek için çok uygun. Gelecek için kazançlı yatırımdır bilginize.

Muğladan selamlarımla.

attar
03-04-2013, 14:28
oh ne güzel tatil

bahtiyar02
04-04-2013, 01:44
Sayın bahtiyar02,

Ellerinize sağlık güzel çalışmalar olmuş. Zeytin yetişen heryerde fıstık çamı rahatlıkla yetişir yalnız aşısız olanlar aşılı olanlara göre daha geç verime başlıyor ve aşılılarda verim daha fazla oluyor. Arazinizin yapısı çok aşırı kar yağmıyorsa fıstık çamı yetiştirmek için çok uygun. Gelecek için kazançlı yatırımdır bilginize.

Muğladan selamlarımla.
Sevgili smnunal; Adıyaman'da kara hasret kaldık.;) Atatürk barajı sayesinde iklimimiz çok değişti. Devlet üretme çiftliğinde araştırdım onlarda da aşılısı yok. Umarım peyzajcıdan aldığım fidan aşılıdır.
Saygılar.

smnunal
04-04-2013, 09:16
Aşıl fıstık çamı üretimi bildiğim kadarıyla Muğla orman işletme müdürlüğüne bağlı karabörtlen fidanlğında var başka yerlerde varmı bilmiyorum.

bahtiyar02
05-04-2013, 11:01
Aşıl fıstık çamı üretimi bildiğim kadarıyla Muğla orman işletme müdürlüğüne bağlı karabörtlen fidanlğında var başka yerlerde varmı bilmiyorum.
Çok teşekkür ederim.Araştırıp getirtmem lazım. Umarım kargo ile gönderebilirler.Yoksa aldırabileceğim bir yol bulmam lazım.
Saygılar

senaselin
07-05-2013, 13:45
çok güzel bir bahçeniz var ,arada bir izliyorum.fırsat bulursam ziyaret etmek istiyorum

bahtiyar02
27-05-2013, 17:32
çok güzel bir bahçeniz var ,arada bir izliyorum.fırsat bulursam ziyaret etmek istiyorum
çok teşekkür ederim. özelden telefon numaramı bildiririm. şuan antepte hastahanedeyim. saygılar

senaselin
28-05-2013, 12:37
evet duydum hastanede olduğunuzu ,çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.eşim de t.p a.o 'da çalışıyor ,kaza geçirdiğiniz gün haberimiz oldu ,çok üzüldük.

bahtiyar02
28-05-2013, 13:00
evet duydum hastanede olduğunuzu ,çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.eşim de t.p a.o 'da çalışıyor ,kaza geçirdiğiniz gün haberimiz oldu ,çok üzüldük.
Eşiniz hangi serviste? sakıncası yoksa ismini öğrenebilirmiyim?
saygılar

senaselin
28-05-2013, 14:29
habib yılmaz ,bakım onarım servisinde

bahtiyar02
07-08-2013, 13:34
habib yılmaz ,bakım onarım servisinde
Tamam şimdi çıkardım.
Saygılar

bahtiyar02
25-09-2013, 00:43
Sevgili dostlar Kayınbabamın bahçesine köyüne özellikle bahçe ortamını çok sevdiğimden her hafta ziyaretlerine gideriz. Kayın biraderim Mehmet KOÇ Kendisi ve tüm ailesi çiftçilikle uğraşmaktalar. 3 yıl önce diktikleri yaklaşık 2 bin kök Hicaz narı ve Tütün yetiştirmekte ancak Nar masraflı ve bakımlı olduğu gibi Meyveside fazla rağbet bulmuyor çok ucuza gidiyor.Geçen yıl kilosu 500krş'a satıldı. Geri kalan ise çöpe gitti.Herhangi bir fabrika olmadığı için bazı tüccarlar en güzelini seçip kilosunu 350 krş'a aldı.:( Üzülerek belirteyimki köyde bir çok kişi kayınbabamlar dahil narları söküp yerine tütün ekmeye başladı. Tütün bazı yerlerde kilosu 70,00 Tl ye kadarda gidiyor. Onlarda kendilerince çok haklı. Köyde ve Adıyaman'da incir çeşidi bol olmasına rağmen yinde dalında telef olmakta. Siyah incir ve değişik türde incirler halen meyve vermeye devam ediyor. Özellikle siyah incir sonbaharın sonuna kadarda meyve verdiği oluyor.

bahtiyar02
25-09-2013, 00:54
İncir türlerinin bodur türü ve erkencisi olan kabak veya bardak inciri adlandırılır bahçelerin kenarlarına,sarp ve ekilmeye elverişli olmayan arazilere dikimlekte ve deşti olarak yetiştirilmekte yumuşak kabuklu, Tatlı,erkenci ve verimli bir tür. Siyah incir, Bardak veya kabak incirinin iri ve küçük meyvelisi, iri,kalın kabuklu güz incir halen meyve veren bazı türler. Adıyaman'da ve çevre illerimizde 6-7 tür incir türü yetiştirilmektedir.

bahtiyar02
25-09-2013, 01:02
Bir Tabakta dört tür incir;)
Ben ve sevgili eşim, Kayınbiraderim bahçenin sahibi sevgili Mehmet KOÇ
Hicaz narları, İncir türleri
Saygılarımızla

Muda
18-10-2013, 17:51
Sevgili h_dogan;
Güney Doğu Anadolu bölgesinde Adıyaman ilinde yaşıyan birisi olarak sizin tesbitinizi bende bire bir yaşıyorum. Canlı şahit benim bahçemin çevresinde eskiden ormandan kalma bir kaç alıç ağacından başka bir ağaç kalmamış. iki yıl önce bahçeye su kuyusu için sondaj yaparken yaşlı bir amca ile bir kaç yakın köyden tanıdık kişiler yanımıza geldi. Yaşlı adam bana " Bahtiyar bey sizin araziniz 13 dönüm ve hobi amaçlı uğraşıyor su kuyusunu kazdırıyorsunuz. Bizim 70 dönüm arazimiz var ve ekmek kapımız ama biz kuyu kazmadık bizde karar verdik su kuyusu kazdıracağız dedi. Ne oldu sonuç derseniz ****** söylenen tamamen lafta kaldı.:( Bildiğim kadarıyla yakın çevreme sorduğumda gençlerin köyde yaşamayı istemeyip büyük şehirlere çalışmaya veya okumayı tercih ettiklerinden ne hayvancılık nede tarım Yapılmakta. Kalan Anne Babaları tarafındanda araziler ya kendi ihtiyaçlarını karşılacak kadar sebze dikilmekte veya tahıl ekilmekte. Bölgemizde özellikle Adıyaman halkı Tütün tarımıyla uğraşırdı.Tütün kalkınca alternatif tarıma yönelmek maliyet gerektirdiğinden ancak ekonomisi iyi kişiler tarafından yapılmakta. Örnek Kayınbabam tarlalarına 2000 kök Hicaz narı dikti ürün satışına gelince çok cüzi fiyatlarda toptancılar alıp (350krş kğ fiyatı) piyasada 1,50tl yani eski parayla bir buçuk milyona satıyor. Tücar kabala almadığı gibi tek tek irilerini seçip alıyor. Kalan ürün ise elde kalıdıyor. İşlem veya değerlendirilecek başka bir yer olmadığı için ya kendilerine nar ekşisi yapılıyor veya çürüyor. Bir çok kişi nar ağaçlarını çekip başka alternatif olan İzmir Tütünü dikiyor. Yorumu size bırakıyorum.
Saygılar
Bahtiyar bey; Çok fazla olmasa da biraz bahçenizde yaptıklarınıza baktım. İstediğiniz gibi bir bahçeniz olur. Yeniden nar zamanındayız. Alınmayan narları nar ekşisi olarak yapıp satma durumu olmuyor mu. Bizim buralarda çok fazla bilinmese de şu anda doğal nar ekşisi kullananlar gittikçe artmakta. Ancak satılanların çoğu glikozdan yapılanlar. Nar ekşisi olarak yapınca uzun süre kalabileceğini düşünüyorum. Bozulma durumu olmadığı zaman satma aralığı daha çok olur diye düşünüyorum. Sitedeki arkadaşlar bile alabilirler.

bahtiyar02
18-10-2013, 23:07
Sevgili Muda;
Burada nar ekşisi pek yapan yok. Kayınbabamın bahçesindeki çatlamış narlardan bizzat kendim nar ekşisi yapmaya çalıştım. Yaklaşık 100kğ çatlamış narı tek tek tanelerini ayıkladık. Yarın Ablamın köyüne gidip orda şırasını çıkarıp odun ateşinde yapmaya çalışacağız. İnanın çok yorucu bir işçiliği var. Nar ekşisi için iyi bir ateşe ve oduna ihtiyaç var;) Evde ocakta kesinlikle yapmayın derim. Maliyeti arttığı gibi lezettlide olmaz. Burda tamamen doğal yöntemler kullanılıyor herhangi bir katkı maddesi kullanılmıyor. Nar ekşisi tüketimide en az ticari boyutu kadar çok az. Narların yarısı çatladı ticari değeri kalmadı. Ancak nar ekşisi olarak değerlendirilecek oda dediğim gibi işçiliği ve maliyeti çok. Yarın resimleri paylaşmaya çalışırım. Saygılar

beyzaçiçek27
07-12-2013, 14:42
Bahtiyar bey selamlar, ben forumun yeni üyelerindenim. Gaziantep liyim, ismim İbrahim forum a çok sevdiğim kızımın adıyla kaydoldum(Beyza), sizin gibi doğa aşığı insanların uğraşlarını görüp mutlu olmaktayım aynı zamanda bana da şevk ve güç vermekte. Çalışmalarınızı takdirle takip etmekteyim. Saygılar

bahtiyar02
08-12-2013, 13:17
Merhaba sevgili beyzaçiçek27;
Aramıza hoşgeldiniz.Sizi uyarıyım bu siteye girmek kolay çıkmak çok zor.;) Kesinlikle bağımlılık yapar istesenizde kurtulamıyorsunuz bir süre sonra bizimgibi deliler kervanına katılırsınız.:D
Tekrar aramıza hoş geldiniz.Kızınız beyza'yı yerimize öpün.
Saygılar

pria
08-12-2013, 13:56
Kolay gelsin sayın bahtiyar02..
Çalışmalarınız, gayretleriniz, fotoğraflarınız çok güzel..
İnşallah 3-5 sene sonra cennetten bir köşe gibi olur bahçeniz..

habiş
08-12-2013, 15:04
Sayın bahtiyar02 gerçekten öyleymiş ben iki senedir merak ettiğim konulara bakıyordum bu siteye... sonunda üye oldum ama bide baktımki hergün defalarca foruma bakmaktan kendimi alamıyorum :D:D

Yenisu
09-12-2013, 15:36
Sn bahtiyar02 çalışmalarınızı ilgiyle ve imrenerek izledim.Bravo size ve ailenize.Yaz başında deşti domates yazılarınızı takip etmiştim ama arazi çalışmalarını yeni gördüm .sizden deşti domates ve varsa iri çekirdek karpuz tohumu istiyebilirmiyim?

Birol
31-03-2014, 22:48
Sevgili bahtiyar02
uzun zamandır bahcenize de siteye de sık giremiyordum sizi de bahcenizi de özlemişim. Dostum görüşmek üzere.

bahtiyar02
06-05-2014, 20:49
Merhaba Dostlar;
2014 Hobi bahçemizde çalışmalar aralıklı olsada devam etmekte. Bu yıl işim gereği bahçeye ancak haftada bir gidebiliyoruz.İş çok ancak zaman yok.:( Bağ evimizin hemen yanında küçük bir alana güller,kaktüs ve çilek diktik. İlk baharda çok güzel oluyor.

bahtiyar02
06-05-2014, 20:56
Bahçede çekirdeksiz nar,tohumdan yetişen keçiboynuzu,mine, zakkum, hicaz hurması, palmiye(sevgili Sonul dostmun gönderdiği) incirler tek tek redimlerini ekleyip forumu meşkul etmek istemedim.:o Bu arada Sevgili annem ve hocam yine yardımlarını esirgemedi

bahtiyar02
06-05-2014, 20:59
Bahçe işi kesinlikle yardım almadan olmuyor. Sevgili eşim sağolsun oda hiç yanlız bırakmadı

bahtiyar02
06-05-2014, 21:05
Bu yıl sulu ekilen ürünlerin 3 yıllık yanmış küçükbaş hayvan gübresinin yerine dikmeye sevgili Hocam Annem karar verdi:p
Hobi bahçesiyle çocuklarımda birlikte büğüyor. Bhçenin daimi kadrolu fotoğrafçısı Sevgili oğlum MehmetALİ
Saygılar

YeniGine
07-05-2014, 00:24
Ellerinize, emeklerinize sağlık Sayın Bahtiyar02 maşallah gelişmeler çok güzel. Elbette yardım etmek, paylaşmak, emek sarfetmek kadar güzeli yok. Herşey gönlünüzce, rastgelsin inşallah!..

TRAKLI
07-05-2014, 01:00
Bu mevsim yine güzel sebzeler, meyveler göreceğiz inşallah. Emeklerinizin karşılınığını kat kat alacağınızı umuyor kolaylıklar diliyorum..

06dilek
07-05-2014, 09:48
Merhaba, merhaba Sayın bahtiyar02 bugün size sormadan sizin bahçenizi gezdim adım, adım gezerkende hayran oldum.

Heralde azmin zaferi denilen şey budur dedim, daha kısa bir süre önce kurak kendi halinde duran tarlayı büyük bir sabır ve azimle yemyeşil çeşit, çelit fidanlatın salındığı bir yer haline getirdiniz sizi ve sevgili eşinizi, çocuklarınızı, annenizi, ve tüm emeği geçnleri tebrik ediyorum.

Ben siz ve sizin gibi insanlara güzel yürekli, güzel insanlar diyorum ve bu formda bir çok güzel dostlarımız var ve ben sizleri tanımaktan çok büyük mutluluk duyyorum umuyorumki sizin gibi güzel insanlar ülkemizde hızla çoğalsın. Size ve tüm doğa sever dostlara işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

akçabardak
07-05-2014, 11:04
Sayın bahtiyar02 merhaba, hobi bahçeniz renklenmeye başlamış annenizin eşinizin ve çocuklarınızın da yardımıyla hep beraber el birliği ile size yardım etmeleri takdire şayan. Allah annenize sağlık ve uzun ömürler versin ki, her zaman büyüklerimizin yardımına ve desteğine ihtiyacımız var rabbim onları başımızdan eksik etmesin dilerim.

Anneniz işi biliyor ne de olsa eski toprak, enerjisini topraktan alacağı için yalın ayak yumuşacık toprağa basıvermiş, toprağa yalınayak basmayı ben de çok severim çok hoşuma gider.
Sizlere kolay gelsin, ürünleriniz bol olsun dilerim.

zeyve
13-05-2014, 12:41
Allah huzurunuzu daim etsin.

bahtiyar02
22-05-2014, 21:11
Öncelikle Sevgili YeniGine,TRAKLI, 06dilek, akçabardak zeyve ve tüm dostlara; İyi dilek ve temennilerinizden dolayı çok teşekkür erim.

Hergün 04,00 te uyanıp 05,00 te işe giden ve saat 17,00 de gelip hemen tarlaya gidiyorum. yaklaşık 2-3 saat boyunca tarlada çalışıp eve dönüyorum. Kadrolu yardımcılarım eşliğinde;) Ne kadarda yorulursanız yorulun bahçeye tabiri caiz ise çocuklarıma kavuşunca her şey bitiyor. Sevgili kızım Sara Bana bir gün'' Babacığım senin kaç çocuğun var diye sordu. Bende insan olarak iki ama bitki ve hayvan olarak 200 adetten fazla dedim'';) Bahçede geçen yıl kuruduğunu zannettiğim bazı ağaçlarımın tekrar canlanması beni çok sevindirdi.:p Dileğim ağaçlarımın iş yerimden emekli olana kadar yaşamaları ondan sonra hergün yanlarında olacağım ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacağım;)Resimler herşeyi anlatır düşüncesindeyim. bir çok resim var ancak hepsini yüklemek için zamanım yok. Birinci resim Güz Zeytini. İkinci resim Sumak. Bu yıl ilk kez ürününü görme şansımız olacak. Üçüncü resim Geçen yıl aldığım ot tırpanını kullanmak nasip oldu. Faydasını çok gördüm. Dördüncü resim Ters dutumuz. Son resim Gojiy Bery bu yılda erkenci iki günde bir tadımlıkta olsa meyvasını topluyoruz.
İstiyen dostlar https://www.facebook.com/belfirat/photos bu adresten bakabilirler.
Sevgiler saygılar

bahtiyar02
22-05-2014, 21:19
Resimlere devam
1- İri tür Hünnap
2- Kuruduğunu sandığım Afyon türü Cevizim tekrar filizlendi;) Bahçede bir çok ağaç türümde filizlenme sevincini yaşadım.
3- Afyon türü ceviz
4- üç adet kızılcıktan biri
5- Naşi armudu

bahtiyar02
22-05-2014, 21:47
495297
Aşısız iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi


495298
Aşılı iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi


495303
Aşısız dört kök kestane fidanlarımdan birincisi


495305
Bağımızın uzaktan bir bölümünün görünüşü


495306
Adıyaman İlçelerinden Tut ilçemizden gelen domates türlerinden çiçek açmış bir fidan

bahtiyar02
25-05-2014, 18:09
Merhaba Tüm Dostlar;

Başta belirtmek isterimki ATATÜRK Barajı gölü sayesinde büyük bir iklim değişikliği yaşamaktayız. Her geçen yılda barajın etkisi daha çok belirginleşiyor. Geçen yıl Haziran 15'inde Tahıllar biçilirken bu yıl bir ay erken biçildi Mayıs ayının 15'inde. Yağmurlar tam ilkbahar yağmurları yağıyor. Kendim çok seviniyorum ağaçlarım, sebzelerim ve meyvalarım çok güzel gelişim gösterdiler.Beyaz Dut ağaçlarım bir kaçtanede olsa meyvalarından tattırdı.
Yerli siyah incir ve yerli üzüm türlerimizden ili fidan her şeye rağmen yaşamaya devam ediyor.

Sevgili Sonul bet dostumun gönderdiği İncir geçen yıl meyvalarından tatmıştık bu yıl umarım çok güzel görünüyor.
Daha önceleri kök üzerine aldığımız bağımızdan hiç bir fayda göremediğimiz için bu yıl yöremizde eski yöntem olan sırık üzerine alma yöntemini kullandık.Sonuçmu şimdilik harika.

bahtiyar02
25-05-2014, 18:53
Bir çok dostumun ve bizlerin merakla beklediği dört adet Siyah narlarımızdan bir adedi ilk çiçeğinin tomurcuğunu sösterdi umarım meyvasınıda görürüz.
Dört adet bodur ispanya tam bodur Arbequina Zeytininden 3 adedi çiçek açtı meyvalarını gördükten sonra yeni fidan alımı yapacağım.
Bu yıl kendi tohumlarımızdan nohut ektik yaklaşık 5 yıl önce ektiğimiz tohumlar gayet güzel çimlendi.Sevgili annem çok seviniyor tek problemi yani otlar.
Bahçede 4 adet Klamatlı(Eşek zeytini) gelişimi çok hızlı güzel ve ürünü çok lezetli.

Güler
25-05-2014, 19:22
Bahçenizde dolaşmak çok keyifliydi, kayınpederinizin bahçesindeki o güzelim narların sökülmesi ne üzücü, onca ağaç onca güzel meyve neden hak ettiği fiyatı bulamaz şaşırıyor insan.
Çatlayan narlardan nar ekşisi yapacağınızı yazmışsınız. Bizim bahçede 6-7 tane nar var. Çekirdeksiz narları ben çok seviyorum, nisbeten daha açık renkli taneleri çok iri ve sulu.
Bir iki ağaçtaki narların çatladığına biz de şahit olduk. Türünü bilmiyorum ama çatlamaları can sıkıcı, nar neden çatlar?
Kimi sulama diyor, yağmur diyor, ama aynı yerdeki çekirdeksiz narda çatlama yok, yanıbaşındaki ağaçta beş altı tane çatlamış nar oluyor.

h_dogan
25-05-2014, 20:51
Dengesiz sulama, uzun kuraklıktan sonra yağmur yağması sonucu meyvelerin fazla su alarak çatlaması, kalsiyum eksikliği, gece gündüz sıcaklık farkının aşırı olması gibi nedenlerden dolayı çatlama meydana gelebilir.

Güler
25-05-2014, 21:29
Sevgili h_doğan bu saydıklarınız içinde gece-gündüz ısı farkından başka bir neden yok sanki.
Teşekkür ederim.

Kayahann
26-05-2014, 10:52
Bahtiyar abi bahçenin maşallahı var 30 sayfayı da ineledim susuz yetiştirdikleriniz ve meyve ağaçlarınız çok hoşuma gitti, siyah nar fidanını nerden aldınız ? uzun zamandır arıyorum bulamadım, izmirde sormadığım fidancı kalmadı , internette fidan satanlarda da yok, aldığınız yerin iletişim numarası falan var mı ? kargoyla falan gönderim yapıyolar mı ?

Tubay
27-05-2014, 22:06
Görmeyeli bahçeniz çok güzel olmuş.Tıpkı çocuklar gibi oğlunuzda ağaçlarınızda epey büyümüş :)

bahtiyar02
07-06-2014, 18:08
Sevgili Kayahann;
Çok teşekkür ederim. Siyah nar çeliklerini fidancılardan almadım.Özel bir yerden aldım. İsmini veya adresini sizde taktir edersiniz ki paylaşmam doğru olmaz.
Saygılar.

bahtiyar02
07-06-2014, 18:30
Merhaba Dostlar;
2-3 yıllık yanmış küçükbaş hayvan gübresinin yerine diktiğimiz Sulu yetiştirdiğimiz domateslerimizin durumları gerçektende güzel.
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda ağaçlarımızın etrafını Sevgili Hasan abimiz açtı
Gayet güzel ve geniş oldu.Rahatlıkla sulama yapabileceğiz
Gojiy Bery her yıl meyvelerin oranları artıyor ve irileşiyor.

bahtiyar02
07-06-2014, 18:44
İspanya Arbeguine Bodur zeytinlerimiz ilk kez zeytin tuttu.
Sebzelerimizin gelişmeleri ve çocuklarımın merakları mutlu ediyor.
Rosella bitkimizi ilk kez tohumdan yetiştirip bahçeye diktik yerlerini sevmişler;)

tarla kuşu
07-06-2014, 18:50
Sebze ve meyvelerinizi afiyetle, sağlıkla, sevdiklerinizle yiyin....

tugrulbaba
08-06-2014, 20:46
Abi uzun zaman sonra bahçeni ziyaret ettim. Allah bereketini artırsın. Nenemin ellerinden öperim. Kolaylıklar temennisi ile..

bahtiyar02
09-06-2014, 20:36
Sevgili tarla kuşu, tugrulbaba,Kayahann ve sevgili Tubay
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgili Tubay; Uzun zaman oldu sizi sitede göremiyordum. Adıyaman'a gelip gidiyormusunuz?
Saygılar

tortunga
10-06-2014, 02:55
Başta belirtmek isterimki ATATÜRK Barajı gölü sayesinde büyük bir iklim değişikliği yaşamaktayız. Her geçen yılda barajın etkisi daha çok belirginleşiyor. Geçen yıl Haziran 15'inde Tahıllar biçilirken bu yıl bir ay erken biçildi Mayıs ayının 15'inde.

Hocam Allah nasip ederse 6 sene sonra hasat Aralık'ta olacak gibi. :D

Tubay
10-06-2014, 12:27
Merhabalar Adıyaman'a eski sıklıkta gelemiyorum.İşi gücü bıraktım artık evde bebek bakıyorum :)

bahtiyar02
10-06-2014, 15:55
Allah analı babalı büyütsün.
Saygılar

Muda
26-08-2014, 14:35
Öncelikle Tüm agaclar.net ailesinin kurban bayramını tüm içtenliğimizle kutluyor sevgiler sunuyoruz.
Resimdeki Sevgili Annem Küncüleri(Susam) sap samandan ayıklarken. Gelecek yıl bukadar fazla ekim yapmayacağız.Sık ekim yapıldığında bitki gelişimleri fazla olmadığı gibi üründe az oluyor.
Saygılar

Zeki Bey; Susam yetiştirme hakkında bilgi verebilirmisiniz. Eskiden bizim yerli susamlar kırmızı kabuklu ve iri olurdu. Şimdi yurt dışından ithal susam getiriliyor. Ben zamanında temin edemediğim için şu anda yerli çiğ susam bulamadım. Tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmanız mümkün olur mu.

bahtiyar02
27-08-2014, 21:42
Sumak Adıyaman'da arsız bir bitkidir Deşti olarak yetişir. Yeterki yerini sevsin hemen hemen her bölgede yetişeceğine inanıyorum. Ben 6 adet kök temin ettim ancak 2 kökü tutu. Şuan da ise çevrede yeni filizler çoğaldı. Büyüklerimiz sumak dikersen bahçeyi istila eder diye uyarmışlardı dedikleride oluyor gibi. Tohumdan yetiştirmeyi hiç denemedim?
Saygılar

bahtiyar02
01-09-2014, 23:08
Merhaba Dostlar;
Bu yıl su sıkıntısı yine devam etmekle birlikte Bahçede eksik gördüğümüz Kamelya ve piknik masasını yapmaya başladık. 2014 Yılı pekte iyi geçmedi aşırı sıcaklar ve susuzluk. Ağustos ayı içinde yolumuz yapıldı artık rahatlıkla bahçeye gidebiliyoruz.;)Darısı Koçali barajının yapımı sonucunda bahçemizin damlama sulamaya ulaşmasına. Adıyamanda hangi marangoza gittiysem kimse masayı yapmaya yanaşmadı. Kimileri işimiz yoğun kimileri bilmiyoruz dedi.İş başa düştü internetten planları çıkarıp Ben,Sevgili Annem,Kız kardeşim Hanım,Gönül ablam ve K.K.T.C Tatile gelen Yiğenim sevgili Mehmet Şahin. Yardımları sayesinde masayı kendimiz yaptık. Marangozdan tahtaları kestirip temizledikten sonra yapımına başladık.

bahtiyar02
01-09-2014, 23:17
Ne kadarda zor olsa sonuç gayet güzel.****** yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyoruz.
Yemek olarak Hıtap(Katmer) yapmayıda Sevgili Gönül ablam yaptı. Hamurun unu bahçemizin doğal kepekli unundan.:p Diğer yeğinim İsmail cem ve en küçük yiğenim Neğir ben onu Çayna diğe çağırıyorum.;)Kamelyenın ve Masanın verniksiz hali, Yarın yani 02,09,2014 Bağ bozumu öncesi hazırlık ve ilk kez nasipse pekmez yapımını sizlerle paylaşacağım.
Saygılar

chimaera32
02-09-2014, 14:51
Ispartada bu masalardan çok var ama gayet güzel yapmışsnız tebrikler

bahtiyar02
03-09-2014, 19:48
Ispartada bu masalardan çok var ama gayet güzel yapmışsnız tebrikler
Bizimkisi el emeği göz nuru;)
Saygılar

bahtiyar02
03-09-2014, 20:02
Zeki Bey; Susam yetiştirme hakkında bilgi verebilirmisiniz. Eskiden bizim yerli susamlar kırmızı kabuklu ve iri olurdu. Şimdi yurt dışından ithal susam getiriliyor. Ben zamanında temin edemediğim için şu anda yerli çiğ susam bulamadım. Tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmanız mümkün olur mu.
Sevgili Muda;
Önelikle konuyu dikkatli okumadığım çiçn özür dilerim.
Susam;Adıyaman merkez için mart ayı itibariyle serpme yöntemiyle seyrek bir şekilde tarlaya atılır (ekilir) sonra traktör Kültivatör ile üzeri sürülür toprakla kapatılır. Hiç bir şekilde sulanmaz. Şayet yağışlar iyi olursa bir kez güre atılır. Biz hiç bir gübre türü atmıyoruz.Ekim ayı başlarında hasatı gövdeden çelip daha önce hazırlanmız düz bir alana başaklar aşağı kökler yukarı bakacak şekilde destelenir. Başaklar kuruyup tam açıldığında susamlar düz zeminden toplanıp ayıklanır. Kalburlardan geçirilip temizlendikten sonra tüketilmeye hazırdır. Verimli ve deşti yöntemle ekildiği için masraf çok cuzi getirisi ise tatminkar.
Saygılarımla

bahtiyar02
04-09-2014, 20:46
Merhaba dostlar;
Hobi bahçemizde bulunan bağımızdan ilk kez pekmez yaptık. Tüm hazırlıkları malzeme alımını tamaladık derken sevgili hocam Annem işe el koyduğunda meğerse bir çok eksiğimiz varmış. Bizden habersiz tüm malzemeleri ayarlamış;)
Malzemelere gelince, Pekmez toprağı, Menengüç yaprağı ve Ğeşir otu( SÜTLEĞEN) bunlar olmazsa olmazlardan Eksiklikmi unutkanlıkmı dersiniz bilmem ama işin ilginç yanı Ğeşir(SÜTLEĞEN) otu bitkide bahçede varmış bu bitki sütlü ve zehirli bir bitki pekmez tatlandırılmak için kullanılıyor. Kaynak;SÜTLEĞEN | Hastalık ve Tedavisi (http://www.hastalikvetedavisi.net/sutlegen.html#.VAivT_l_uWw)
Hazırlıklar bir acemi için bile çok zordu;)

bahtiyar02
04-09-2014, 20:59
Pekmez yapımı her yöreye göre değişir. Forumda baktığımda bizimkisinden çok farklı bir yöntem uygulanmakta. Bağda üzüm toplamaya başladık. Bu yıl Adıyaman yöresinde aşırı sıcaklardan üzümlerin çoğu kurudu Ürün yarı yarıya azaldı. Bizde Eşek arılar ve sıcaklardan nasibimizi aldık.:( Sevgili Annem ve Ablam toplanan üzümleri ayıkladılar. Geri kalan sağlam üzümler şire için hiç yıkanmadan sıkılmaya hazır hale getirildi.

bahtiyar02
04-09-2014, 21:33
Olgunlaşan tüm üzümler toplandı saat sabah 02,30 Yemek ve dinlenme molası.
Daha öncelerde nar ekşisi yazımda belirttiğim gibi tüm işlemler tamamen doğal eski yöntemle yapılmakta. Sabaha kadar çocuklar hariç herkes Jeneretörümüzün sağladığı ışıkların altında Üzümler sıkıldı ve kahvaltıda sıcak bazlamalarla kahvalı sırası. Herkes çok ama çok bitkin ve yorgun;)

bahtiyar02
04-09-2014, 21:52
Büyük Bakır kazana sıkılan şire dolduruldu. İçerisine 3 avuç Pekmez toprağı kondu bu toprak oranı kazanların büyüklüğüne göre değişiyor. Kaynayıp kazandaki köpükler alınıyor daha sonra dinlendirilip içindeki toprağın kazanın dibine çökmesi bekleniyor. Berraklaşan şire büyük kepçe yardımıyla bakır teşte alınıyor teşteki şire kaynamadan doları azaldıkça kepçeyle takviye ediliyor.Kazandaki tüm şire alındıktan sonra dipte kalan toprak özel bir beze konup süzülür burdan elde edilen şirede yine kullanılıyor. Kaynamaya başlayan şirenin içerisine bir demet Menengüç yaprağı ve Ğeşir otu( SÜTLEĞEN) konuyor. Şire azaldıkça pekmezin kokusuda etrafa yayılmaya başlıyor:p Pekmezin olduğunu tespiti ise kepçeye bir miktar şire alınıp 60-70 cm mesafeden akıtılır eğer şire yağ gibi kopmadan akıyorsa tamamdı.
İlk pekmezimiz ama gerçektende Sevgili Annem, Ablam, Eşim ve kız kardeşim sayesinde anlımızın akıyla üstesinden geldik.
Sevgiler saygılarımla

akçabardak
04-09-2014, 23:20
Güle güle iyi günlerde sağlıkla, ağız tadıyla tüketmek nasip olsun inşallah, ellerinize emeklerinize sağlık

bahtiyar02
04-09-2014, 23:41
Güle güle iyi günlerde sağlıkla, ağız tadıyla tüketmek nasip olsun inşallah, ellerinize emeklerinize sağlık
Sevgili akçabardak;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederiz.
Saygılar

bahtiyar02
28-10-2014, 09:49
Merhaba Dostlar;
Yaz boyunca sebze ve meyveler çok az verirken sonbaharda havaların serinlemesi,yağışlar ve güneş sayesinde tekrar canlandı. Süs biberleri, patlıcan domates ve hıta(Acur).
Bahçede bulunan Mayer limonumuz ilk ürünü olan adet limonu erken davranıp kopardık.;) Kalamatlı zeytlerimizden sadece bir adet ağacı ürün verdi diğerleri hiç ürün olmadı. Sitemizin bahçesine diktiğimiz Hatay yöresine ait iki kök ağaçtan bir adedinden yarım kğ ürün alabildik. Önümüzdeki yıl bekleyeceğiz. Bu yıl diktiğimiz soğanların tarlada unutulanları tekrar çimlendi yeşil soğan olarak topladık. Doğal yetişen Hardal bu yıl erkenci olması vesilesiyle toplamayı unutmadık.
Saygılar

bahtiyar02
28-10-2014, 09:56
İşlerimin yoğunluğundan siteye fazla giremiyorum.:(
Bu yıl Deşti ürünlerden karpuz ve kavunlarda çok güzel hasat elde ettik. Özellikle Diyarbakır karacadağ'a bağlı bir köyden temin ettiğim deşti uzun siyah karpuz türü çok lezetli ve verimliydi. 2015 yılı tohum takas etkinliğinde paylaşacağım ürünlerden.:rolleyes:
Saygılar

YeniGine
28-10-2014, 23:41
Sayın bahtiyar02 maşallah maşallah; öncelikle sevgili hocanız annenize sağlık ve sıhhat, yardımcı ekibe maşallah diyerek pekmezinizi ağız tadı ile tüketip, seneye tekrarı nasip olsun inşallah.
Emeklerinize sağlık.

bahtiyar02
31-10-2014, 09:54
Sayın bahtiyar02 maşallah maşallah; öncelikle sevgili hocanız annenize sağlık ve sıhhat, yardımcı ekibe maşallah diyerek pekmezinizi ağız tadı ile tüketip, seneye tekrarı nasip olsun inşallah.
Emeklerinize sağlık.

Sevgili YeniGine;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür eder Ailecek saygılar sunarız.

dr.arif
31-10-2014, 10:51
bahtiyar abi ne var ne yok uzun zaman oldu haberleşemedik.sayfanı takipteyim kolaylıklar dilerim

bahtiyar02
31-10-2014, 20:49
bahtiyar abi ne var ne yok uzun zaman oldu haberleşemedik.sayfanı takipteyim kolaylıklar dilerim


Sevgili dr.arif;
Evet uzun zaman oldu sizle görüşmeyeli. Çok şükür iyiyiz. Bahçede ve balkonda güzel gelişmeler var ancak işim gereği sürekli arazide çalıştığım için fırsat bulup resim ve bilgi ekleyemiyorum. Umarım Sondaj kulesinin çalışmaları sağlıkla biterde bizde izne ayrılırız.;) o zaman bol vaktimiz olacak.
Sevgiyle kalın.
Saygılar sevgiler

bahtiyar02
06-12-2014, 15:44
Merhaba Dostlar;
Bitkilerle uğraştığımız ilk günlerde herkes deli diğe nitelerken şimdilerde bir çok kişi deliliğimizden yararlanmak çabasında. Cem iş yerinden Ankara'lı 25 yıldır Adıyaman'lı;)arkadaşımda benim gibi bitkilerle uğraşmayı seven ancak yeterli zamanı olmayan birisiydi. Şimdi eline geçen fırsatı değerlendirip 1,5 dönümlük bir arsayı alıp kendisine hobi bahçesi kurmaya başladı. Bu gün beraber bahçeyi görüp dikilecek ağaçların seçimini yapıp fidanları aldık. Nasipse yarın ağaçları bahçeye dikecek. Bahçe adıyamanın batı girişinde Börgenek köyünde. Adıyaman merkeze 15km uzaklıkta. Şanslı bahçede şehir şebeke suyu var bahçenin sınırından geçiyor. Elektrik var. Fazla yorulmayacak bahçenin etrafını tel örgü çektiriyor sonrasında küçük bir bağ evi yapmak. Toprak çok az taşlı ve gayet güzel humuslu verimli bir bahçe.
Dilerim istediği gibi bir bahçeye sahip olur. Tüm akıllıları bizim gibi deli yapacağız:p
Saygılarımla,

celalsegmen
16-12-2014, 15:16
Bahtiyar 02 kardeşim çok güzel işler başarmışsın bir zamanlar o üzümleri yeni ekmiş aşılıyordum şimdi pekmez kaynatıyorsun nerden nereye bundan sonra da daha iyisi olur inşallah seni kutlarım

bahtiyar02
25-12-2014, 09:12
Bahtiyar 02 kardeşim çok güzel işler başarmışsın bir zamanlar o üzümleri yeni ekmiş aşılıyordum şimdi pekmez kaynatıyorsun nerden nereye bundan sonra da daha iyisi olur inşallah seni kutlarım
Çok teşekkür ederim. Siz dostların destekleri sayesinde başarmak sevindirici.
Saygılar

bahtiyar02
20-01-2015, 19:52
Merhaba Dostlar;
Bahçemizin 2015 yılının ilk günlerinde -6 derece soğukları görmesine rağmen çok şükür Meyve ağaçlarımızdan Aşılı ve aşısız olmak üzere dört fidandan hiçbiri etkilenmedi. İlk diktiğimiz tarih Aralık ayı 2010. beşinci senelerine girdiler. Gelişmeleri gayet güzel. Yaptığımız uygulama ilk baharda mart ayı içerisinde ağaçların kök çevresini otlardan temizlemek damlama sulama sistemlerini düzenlemek. Yaz mevsiminde 15 günde bir sulamak. Bahçenizde bulunan ağaçlardan neden öncelikle Keçiboynuzundan bahsettiniz diye soranlar olacaktır. Bahçemizde soğuğa hassas olan ağaçların başında gelir ondan öncelik verdim.

bahtiyar02
20-01-2015, 20:09
İkinci sırada Turunçgiller gelir. Onlardan Mayer limon ve ismini hatırlayamadığım iki tür daha aynı şekilde soğuklardan etkilenmedi.Bahçenin konum itibariyle dere yatağında olması ve rüzgarların şidetini azaltmak için çamlardan bir set oluşturmamız.Kendi kanatimce Keçiboynuzlarının rüzgarını ise Zeytin ağaçları kesiyor. Adıyaman'da İlk kez Keçiboynuzu dikildiğini biliyorum.Sonuçta özellikle Akdeniz bölgesine ait bir tür. Hünnap, Goji Bery ve Mayer Limon, meyvelerini tattık.Keçiboynuzu, Güz zeytini, Karayemiş, Kocayemiş, Kaymak ağacı,Ihlamur ve Siyah Nar bu türler ise gelişimlerini takip etmekteyiz. Üç kök Kızılcık ağacımızdan bir adeti kurudu diğer iki kök ise ilkbahar ve sonbaharda havalar serinlediğinde yapraklanma oluyor ama gelişimi hemen hemen hiç yok ama canlı.

bahtiyar02
20-01-2015, 20:21
Yeni türleri denemeye devam ediyoruz. Bahçenin en büyük eksikliği su sıkıntısı ve zamanımın kısıtlı olması. Haftada bir veya 2 gün gidebiliyoruz. İlk baharda Adıyaman'a yakın yerlerde çalıştığımızda mesaii saatleri dışında iki saatlik bahçeye gidebiliyoruz. Buda herzaman olmuyor. Sonuçta işim olan Petrol ve Doğalgaz arama kulesinde çalışıyorum. Bizde Her türlü ilklimde çalışma zorunluğu var bu -32 veya +45 dereceler olabilir Matkap dönmeli;)

bahtiyar02
20-01-2015, 20:28
Bahçedeki En yavaş gelişen ağacı Kızılcık. En hızlı gelişip meyve veren Goji Bery ve Hünnap.
Bu yıl Yine gurbet yollarındayız. İyi yeni yerler görüyoruz;) Kötüsü Ailelerimizden çok uzaklardayız.:(
Saygılar sevgilerimle

zeyve
21-01-2015, 07:47
Abi bahçeni keyifle takip edenlerdenim. Resimlere bakılırsa kış sizin orda bitmiş gibi.Son mesajın ilk resminde ağaç tomurcuklanmış mı ne?

bahtiyar02
22-01-2015, 19:04
Abi bahçeni keyifle takip edenlerdenim. Resimlere bakılırsa kış sizin orda bitmiş gibi.Son mesajın ilk resminde ağaç tomurcuklanmış mı ne?

Sevgili zeyve;
Çok teşekkür ederim. ATATÜRK Barajı sayesinde Adıyaman merkezinde iklim değişikliği bayağı hissedilir derecede değişti. Umarım geç donlar etkilemez.
Saygılar

zeyve
27-01-2015, 08:55
İnşallah etkilenmez.Ağaçlar Geç uyansın diye yapılan bazı işlemler var ama tabi uygulayacak zaman olması lazım.
Bizim orada köylerde yapılan sulama göletleri bile iklimi belirgin derecede değiştirdiyse Atatürk barajını tahmin edebiliyorum...
saygılarla.

bahtiyar02
28-01-2015, 13:12
İnşallah etkilenmez.Ağaçlar Geç uyansın diye yapılan bazı işlemler var ama tabi uygulayacak zaman olması lazım.
Bizim orada köylerde yapılan sulama göletleri bile iklimi belirgin derecede değiştirdiyse Atatürk barajını tahmin edebiliyorum...
saygılarla.
Genel amacım Bahçemizde doğal tarım yapmak. Yetiştirmeye çalıştığımız tüm bitkilerin adaptasyonu için bazı uylulamalarımız var.Örnek; Güneş yanıklarına karşı koalin kili kullanmak. Bölgemize ait olmayan türlerde yerli türlerde aşırı sıcaklardan etkilenmektedir. İlimiz Kuzeyinde kurulacak yeni bir baraj olan Koçali barajı Kuzeyden gelen soğukları azda olsa etkiliyeceği kanısındayım. Barajın gelmesiyle sulu tarıma geçileceği için ister istemez meyvacılık ve alternatif tarım uygulamaları artacak. Su sayesinde kendimden örnek vermek gerekirse bahçemiz ve bizler rahatlayacağız.
Saygılar

Kaynak;http://www.yapi.com.tr/ihaleler/kocali-baraji-insaati-yapim-isi_37215.html

bahtiyar02
14-05-2015, 21:39
Merhaba Dostlar;
...2015 Yılı ilimizde iklim olarak çok güzel geçiyor. Karadeniz bölgemize benzedi.Yağışlar iyi havalar ısınmaması kötü ancak eksisi sebze ve meyve tohumları otlar yüzünden bir türlü ekemedik. Çimlendirmeye çalıştığımız özellikle biber ve patlıcan tohumları hava değişiminde çok etkilendiler. Hiç çimlenmeyen dahi oldu. Balkon seramda çimlendirmeye çalıştığım tohumlar dahi etkilendi. Domates tohumları çimlendi gayet güzel gelişti. Yetişen fidanların bir kısmını diktik. İşim gereği ve yağışlardan dolayı bahçeye sık sık gidemiyoruz.

bahtiyar02
14-05-2015, 21:46
Tüm bahçe otlarla kaplandı. İçine girmek cesaret ister. Otların bir kısmını Elektirikli tırpanla biçmeye çalıştım bir kısmını ellerimle yolmaya çalıştım nafile iki hafta sonunda otlar yine yağışlar ve havanın serin olması sayesinde tekrar yeşeriyor. Tek başına çok zor. Traktörler otlar ve toprağın çamurlu olmasından dolayı sürmeye yanaşmıyor.:(

bahtiyar02
14-05-2015, 21:51
Sevgili Annem Kışlık soğanlarımızın otlarını ve çapasını ancak üç haftada bitirebildi. Sevgili eşim Hamile olduğundan sağolsun Kendisi ancak bize yemek hazırlayabiliyor.

bahtiyar02
14-05-2015, 21:57
2014 Kasım aynda diktiğim son Siyah narımız,Erkenci Dutumuz(Avustralya Dutu) Aşısız ve Aşılı Keçiboynuzu fidanlarımızın etrafındaki otları biçip budama yapabildik. Maşallah Gelişmeleri çok güzel;)

bahtiyar02
14-05-2015, 22:04
kalamata eşek zeytini, Napolyon kirazı, Aşılı Hünnap, Tüylü Şeftali ve Bu yıl süpriz yapan Naşi Asya armudumuz.

bahtiyar02
14-05-2015, 22:11
Otların tırpanla biçildikten sonraki hali farkını sizlerde görüyorsunuz. İnanın tırpan dahi zorlanıyor;)
Fındık ağacımız, Muşmula, Flying dragon (uçan ejder meyvesi) ve geç yapraklanan İsviçre cevizimiz

YeniGine
14-05-2015, 23:24
Sayın Bahtiyar02 valla işiniz zor belli ki otlar büyük sorun fotoğraflarınızdan da belli oluyor her taraf ot. Rabbim kolaylık versin. Rastgelsin.
:) Anneciğinize maşallah, büyük yardımcınız, sağolsun. Diğer yardımcınıza gelince tebrik ediyorum, gözünüz aydın, Rabbim sağlık ve sıhhatle bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Rastgelsiin...

bahtiyar02
15-05-2015, 20:49
Sevgili YeniGine Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Umarım herşeyi yoluna koyarız.
Saygılar

bahtiyar02
30-06-2015, 23:24
Bahçenin gülleriyle başlamak istedim. Kuyunun yanıbaşındaki mini bahçeden. Tüysüz erkençi şeftelimiz. İlginçtir nektarinden dahi önce olgunlaştılar.Ot biçme makinesi(Tırpan) ile otlarını aldığım alan israil bademleri ve çamlar. Gayet güzel oldu.Zehirden daha etkili bence. Atıklar geri dönüşüm misali tekrar bahçede.passiflora Çarkıfelek meyve tutmayan cinsi olsun çiçekleri harika ayrıca kamelyayı kaplaması için dikildi. Maraş18 türü cevizimiz boyuna rağmen 5 adet ceviz tutu.

bahtiyar02
30-06-2015, 23:38
Mayer limonumuz bu yıl çok az meyve tutu. Yoğun çiçekleri nedense döktü. Bahçede elimiz ayağımız misali boyuna rağmen yıllardır dereden ağaçları, Bostanı sulamak ve Damlama sulama için Su tanklarını doldurmakta kullanıyoruz. Bu yıl tek başıma kaldım. Çevreden yardımcı eleman bulamadım. Üstüne üstlük Sevgili Annemde bu yıl şehir merkezine yakın bir mahlede küçük bir arsaya Tütün dikti onunla uğraşmak zorunda. Anlıyacağınız iş başa düştü. Çocuklarım Sıcaklardan etkilendikleri için kendi aralarında sıraya koydular hergün birisi geliyor.;) Bellediğim yere yeni küçük karıklar oluşturup Patlıcan fidesi diktim ve acur, kabak, mısır, Rosella(sudan bamyası)tohumu ektim şimdilerde hepsi çimlendi. Belleme yaparken yumuşak toprak bazen yanıltıyor işte bu kayada süpriz oldu. Oğlum MehmetALİ ile birlikte zor çıkardık.

bahtiyar02
30-06-2015, 23:53
Yemek molası. Aileme sözverdiğim sac kavurmayı hem yapıyor hemde çocuklarıma anlatıyorum ilerde kendileride yapsınlar diye.:p
Öncelikle yaklaşık 100gr kuşbaşı kuyruk yağını sacda iyice eritiyoruz.Tabi yanmayacak şekilde sürekli karıştırıyoruz Bir kğ kuşbaşı süt danası etimizi ekliyoruz iyice karıştırdıktan sonra üstüne tencere kapağı kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırıp bekliyoruz. Suyunu çekmeye yakın istediğiniz oranda tuz katıp tekrar karıştırıp bir iki taşım kaynayıp suyunu çektikten sonra buyrun afiyet olsun;)

bahtiyar02
01-07-2015, 00:06
Bahçenin tek beyaz Mersin, Murt, Hambelez (Myrtus communis) İkinci senesinde yoğun çiçekli meyvesi keskin aromalı bana göre lezetli Ailem tuhaf karşıladı.:p Cevizler, Keçiboynuzu, Naşi (Asya ) armutları, Hatay Hurmaları, Kestahane, Kocayemiş, elma, Turunçgiller ve özellikle yerli olmayan domates ve patlıcan türleri sıcaklardan etkilenmeye başlayınca mecburen Koalin kilini uyguladım. Sevgili Meyvelitepe dostuma uygulama ve tedarik konusunda yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.

bahtiyar02
01-07-2015, 00:14
Bu yılda erkenci kırmızı üzümümüzden bugün tatık. Önceki resimlerden bahsettiğim Domates türlerinin durumu. Umarım toparlanırlar.Terli türlerden Biberler, Domatesler ve Acur(Hıta) ilk ürünlerini verdi. Bostan geçen yıllarda Yanmış küşükbaş hayvan gübresi yerine dikilip ekildi. Gelişmeleri çok güzel birde köstebek olmasa:mad:
Saygılarımla

Taşlıbahçe
01-07-2015, 10:58
Merhaba, kolay gelsin, iyi görünüyor bahçeniz, bozkırda cennet...

Yukarıdaki üzüm geçenlerde bahsettiğiniz üzüm mü? Bir de aklıma gelmişken deşti domateslerde boğaz doldurma yapıyor musunuz?

bahtiyar02
01-07-2015, 15:15
Merhaba, kolay gelsin, iyi görünüyor bahçeniz, bozkırda cennet...

Yukarıdaki üzüm geçenlerde bahsettiğiniz üzüm mü? Bir de aklıma gelmişken deşti domateslerde boğaz doldurma yapıyor musunuz?
...Evet size bahsettiğim erkenci tür üzüm.
...Evet deştilerde boğaz doldurma çapalama esnasında yapılır ayrıca diğer sebzelerede uygulanması sulama esnasında köklerin daha sağlıklı su almasını ve çapalama yapıldıktan sonra beklediğinde toprağın nemini korur gövdeye destek olur. Saygılar

bahtiyar02
31-07-2015, 12:18
Merhaba dostlar;
Bahçede aşırı sıcaklar tahribat yapmaya devam ediyor.:( Kuyumuzun suyu gün boyunca 25 dakikayı geçmiyor. Su yetersiz ama bunada şükür en azından birçok ağacımızı kademeli sulayabiliyoruz. Bahçede bulunan 4 adet Kestaneden 2 adet fidan ilk kez koza yaptı;);) Boyları yaklaşık olarak bir mt civarında.

bahtiyar02
31-07-2015, 12:24
İki tür Asya Armudu (Nashi)'uz var 3 adet toplam ağaç. İlk meyveleri Çok heycanlandırdı ve sevindirdi. Koalin kilini uygulamadan önce meyveleri aşırı sıcaktan yanmış şekilde yerde gördüm.Koalin kili meyvelerinin ve yapraklarının yanmasını engellediğini gördüm. Gelecek yıl kesinlikle bahçenin hepsi koalin kili uygulaması yapacağım.
Saygılar

birnefestoprak
19-08-2015, 06:57
Sizin uygulamalariniz iklim sartlariniz bakimindan cok siradisi ornekler sunuyor. O iklimde bu basarili sonuclar az gorulur bir durum.

bahtiyar02
11-09-2015, 19:08
Sizin uygulamalariniz iklim sartlariniz bakimindan cok siradisi ornekler sunuyor. O iklimde bu basarili sonuclar az gorulur bir durum.

Sevgili birnefestoprak Çok teşekkür ederim.
Bu yıl ikinci sondaj kuyusunu yaptırmak zorunda kaldım. Su yetmediği için bazı ağaçlarım kurudu.:( Su sıkıntısı nedeniyle bostan dahi kısıtlı dikildi. Elimdeki Tohumları yenilemek amacıyla. Kuyu yerini klasik su bulucu yöntemleriyle tespit ettirdik. Bunun dışında çalıştığım şirketten bahçeme yakın olan petrol kuyusunun formasyonu öğrendim sağolsunlar yardımlarını esirgemediler. Su tabakasının 70-150 metreler arasında olduğunu bildirdiler. Sondajı dönerli yani matkap ile kazılan türünü seçtik. Sondajcı kişi arazimin bulunduğu çevrede suyun çok az olduğunu söyledi.DSİ 20. Bölge müdürlüğünü telefonla arayıp bilgi istediğimde aynı durumu bildirdiler. Şansımızı denemek maksadıyla 8600tl'ye malolacak 130 metrelik kuyuyu kazdırdık. kuyunun maliyeti 11000tl'ye çıktı. Sonuç ilk çalıştırmamızda 1,45 dakika 1'' çıkışla sürdü su bitti. 1 saat bekledik tekrar çalıştırdığımızda 25 dakika su geldi . Çok şükür bu su bize hayli yeter. Neden derseniz 1. kuyuda 35 dakika çalışan kuyu 3 saat bekledikten sonra 7 dakika su veriyor. Şuan her iki kuyuyuda kullanıyoruz. Önümüzdeki yllarda kuyuların durumunu hepbirlikte öğreneceğiz.;) Bir kaçgün sonra Bağ bozumuna gideceğiz. Bu yıl ilk kez Sevgili Annem sayesinde pestil yapacağız. Siyah üzümlerden peygamber üzümü türünü kurutmalık olarak yaptık. Çok lezetli oldu. Emek verince lezzetide bir başka oluyor.
Saygılarımla

MeyveliTepe
11-09-2015, 19:45
Kuyu hangi ayda açıldı bilmiyorum, sonbahara yaklaşıldıkça su seviyesi düşüyor. Yeni kuyulardan ilk 1-2 sene suyun az gelmesi de normal, zaman geçtikte su kanallar genişler ve alınan suyu daha çabuk yerine koyar.

birnefestoprak
12-09-2015, 22:01
Kisin suyu depolayabileceginiz bir yapi var mi? Cektiginiz su oldukca derinde. Ilerleyen yillardaki iklim sartlarina ve kullanim miktariniza bagli olarak, artan tabla dusumunu islah etmek zorlasabilir. Yagisin o seviyeye ulasip yeraltisuyunu yenilemesi zaman alacak bir is. Eger belli bir zaman diliminde cekim yaptiginiz miktar yeraltisuyunun yenilenme hiziyla denge icinde degilse, daha sonra sorun yasarsiniz.

DSI'den belli bilgileri toparlayip yardimci olmalarini isteyebilirsiniz. Meteorolojiden de buharlasma/yagis degerlerinin uzun yillar ortalamalarini elde edip kaba bir hesap yapmalari mumkun. Sizin ihtiyacinizi karsilayacak debiyle sulanacak alana dusen ortalama su girdisinin arasinda bir iliski kurulabilir.

sinbas
14-09-2015, 00:35
Sayın @bahtiyar02 her şey çok güzel insan imreniyor.
Bitkileriniz sağlıklı, Hasatınız bol olsun.

bahtiyar02
14-09-2015, 22:07
Kuyu hangi ayda açıldı bilmiyorum, sonbahara yaklaşıldıkça su seviyesi düşüyor. Yeni kuyulardan ilk 1-2 sene suyun az gelmesi de normal, zaman geçtikte su kanallar genişler ve alınan suyu daha çabuk yerine koyar.

Büyüklerimizde aynen sizin dediklerini söylüyorlar. Umarım siz ve büyüklerim haklı çıkarsınız. Saygılar

bahtiyar02
14-09-2015, 22:12
Kisin suyu depolayabileceginiz bir yapi var mi? Cektiginiz su oldukca derinde. Ilerleyen yillardaki iklim sartlarina ve kullanim miktariniza bagli olarak, artan tabla dusumunu islah etmek zorlasabilir. Yagisin o seviyeye ulasip yeraltisuyunu yenilemesi zaman alacak bir is. Eger belli bir zaman diliminde cekim yaptiginiz miktar yeraltisuyunun yenilenme hiziyla denge icinde degilse, daha sonra sorun yasarsiniz.

DSI'den belli bilgileri toparlayip yardimci olmalarini isteyebilirsiniz. Meteorolojiden de buharlasma/yagis degerlerinin uzun yillar ortalamalarini elde edip kaba bir hesap yapmalari mumkun. Sizin ihtiyacinizi karsilayacak debiyle sulanacak alana dusen ortalama su girdisinin arasinda bir iliski kurulabilir.

Çok teşekkür ederim; Depolayacağımız iki adet toplamı 3,5 ton su alabilen tankerimiz var. Verdiğiniz bilgileri dikkate aldığımdan emmin olabilirsiniz.

bahtiyar02
16-09-2015, 22:01
Sevgili Dostlar kim ne derse desin Çiftçilik gerçekten de çok zor.Yardımcılarınız yok ise hiç bulaşmayın derim.;)
11,09,2015 Cumartesi akşamı Sevgili Annem,Ablam.Kız kardeşim, demirbaş Ailem ve 2 aylık minik kızım Gülsüm ile birlikte bahçeye gittik.iki üç seferde ancak malzeme ve ekibi getirdim. Hazırlıklar bitirdik. Sabah saat 04,te çalışmalarımız başladı. Üç gün süreceğini ancak işimiz bitince anladım. Ocak yerlerini hazırlamak, Kazanlarımızın yıkanıp etrafı çamurlama işi,bittikten sonra üzümleri toplamaya başladık.

bahtiyar02
16-09-2015, 22:07
Bu yıl ilk kez pestil yapmayı deneyeceğiz. Üç gün boyunca bağda gündüzleri aşırı sıcak, Geceleri ise serin. Yorgunluğumuz had safada.

bahtiyar02
16-09-2015, 22:21
Pestil yapmak için Sevgili Annem ve Toptepe köyünde bulunan sevgili kivrelerim sayesinde köydeki evinde yaptık. Pestil kuruduktan sonra kendi evimde bezlerden sökülüp kare şekline getirdi.

bahtiyar02
03-11-2015, 20:31
Merhaba sevgili dostlar;
Her ne kadar siteye işlerimin yoğunlu nedeniyle uğrayamazsamda aklım ve gönlüm hep sizde.
.. Bu yıl ilk kez Yiğenim aynı zamanda agaclar.net üyesi Yusuf demir Nar pestili çalışması oldu. Harika bir görüntüsü var Nar pestili bulamacını tatım çok değişik bir tat ve lezzetli. Pestilini yarın tatmak nasip olacak umarım;)
Saygılarımla,

asmalıtepe
04-11-2015, 10:17
Benim güzel Anadolum, benim samimi Anadolum, emektar Anadolum !

Ellerinize ve emeklerinize sağlık.

birgecelikgelin
05-11-2015, 14:10
Çiçekleriniz ve araziniz çok güzel, Allah bereketini versin.Benimde soyadım bahtiyar benim yaşım 69 olsa da çiçekleri ve bitkileri çok seven biriyim, benimde kendime göre küçücük bir bahçem ve balkonum var. Bende kendime göre bir çiçek sevdalısıyım

blnturkek
05-11-2015, 14:19
emeklerinize sağlık. takip.

Resulgur
17-11-2015, 20:35
Sn. bahtiyar02 sayfanızı yeni keşffetim umarım fazla geç kalmamışımdır. Daha ilk sayfalardan her şey çok doğal ve organik tarım üzerine çok fazla deneyiminizin olduğu anlaşılmakta .. Sizlerden öğrenebileceğimiz çok şey var ve bizler daha yolun başında bile değiliz, paylaşımlarınızı imrenerek izliyoruz. Deneyimlerinizden yararlanmak adına sayfanızı takip ediyorum. Saygılar

dongyul
18-11-2015, 11:52
Sayfanızı soluksuz okudum çok güzel ve başarılı gerçekten tebrik ederim helal olsun o koşullarda neler başarmışsınız azminiz çalışkanlığınız takdire değer ellerinize sağlık ^^

bahtiyar02
19-11-2015, 21:34
Merhabalar Sevgili dostlar;
Tüm iyi dilek ve temmenileriniz için çok teşekkür ederim. İşim gereği yine gurbetteyim. Adana merkezde ancak eve iki haftada bir iki günlüğüne gidebiliyoruz. Kanaryalarıma, Jago papağanlarıma ve Akvaryumlarıma sevgili Eşim ve çocuklarım bakıyor. Bitkilerde su ihtiyacı dışında problem olmuyor. Seyhatlerde ya fidancıları **** Pet Shop'ları gezme fırsatı buluyorum. Her seferinde Sevgili eşim sakın Kuş veya bitki getirme balkon çökecek uyarısını alıyorum;) iki adet Kamkat aldım umarım problem yaşamayız.:p
Saygılar

sinbas
19-11-2015, 22:34
Sayın @bahtiyar02 arkadaşımız Atila, bana "şefim itaat et rahat et" der ben de "aynen öyle yapıyorum zaten rahatım" diyordum, siz de biraz düşünün isterseniz. :)

Resulgur
19-11-2015, 22:40
Merhabalar Sevgili dostlar;
Tüm iyi dilek ve temmenileriniz için çok teşekkür ederim. İşim gereği yine gurbetteyim. Adana merkezde ancak eve iki haftada bir iki günlüğüne gidebiliyoruz. Kanaryalarıma, Jago papağanlarıma ve Akvaryumlarıma sevgili Eşim ve çocuklarım bakıyor. Bitkilerde su ihtiyacı dışında problem olmuyor. Seyhatlerde ya fidancıları **** Pet Shop'ları gezme fırsatı buluyorum. Her seferinde Sevgili eşim sakın Kuş veya bitki getirme balkon çökecek uyarısını alıyorum;) iki adet Kamkat aldım umarım problem yaşamayız.:p
Saygılar

Adana nın keyfini çıkarın sn. bahtiyar02 bol bol kebab ciğer şırdan yiyin şalgam için . :D

bahtiyar02
21-11-2015, 22:44
Şırdan ve kırkkat harika.:p

Resulgur
23-11-2015, 13:46
Şırdan ve kırkkat harika.:p

Aynen hocam adana nın bir yaşam felsefesidir Şırdan kırkkat :D

abk
17-03-2016, 22:22
Sayın Bahtiyar02,
Bahçeniz cok guzel. Ancak sayfanizi okurken ne kadar cok emek istedigini bir daha anladım. Seven insan keyif aliyor ama gercekten cok emek istiyor.

bahtiyar02
18-03-2016, 19:09
http://www.agaclar.net/forum/zeytin/39165.htm

Bu başlıktan takip edebilirsiniz.

bahtiyar02
19-06-2016, 17:18
Merhaba Dostlar;
Bu yılda çalışmalar devam ediyor. Bu yıl Bu güne kadar yağmur yağaağını bilseydim daha fazla tohum ve fidan ekip dikerdim. Dere kurumasına rağmen TabiyatAna yağmurları eksiltmiyor.
Bu yılda Erkenci üzüm, ve domateslerimiz ilk ürünlerini verdi. Diğer ürünleri
paylaşacağım. Saygılar

bahtiyar02
06-11-2016, 18:46
Merhaba Dostlar;
Bu yıl yaz mevsimi Çok sıcak ve Kurrak geçtiğinden bir çok meyva ağacı ve bitkiler çok etkilendi. Ürün yok denecek kadar azdı. Olgunlaşan ürünler sıcağın etkisiyle lezzetli değildi. Sonbaharda ilk yağmurların etkisiyle özellikle sebzelerde çok güzel gelişmeler oldu.Ürünlerin görüntüsü ve lezetleri çok güzel. Süs biberlerim ve Deşti domatesler ürün vermeye devam ediyor. Rossella(Hibiskus, Sudan Bamyası) ilk kez bu kadar güzel açtı.;)

bahtiyar02
06-11-2016, 18:52
Bahçede tatlı biber bulamazsınız nedenmi? Annem ilk üründe tadına bakar tatlı ise kökten çekip atar.:p ''Biber dedinmi acı olmalı tatlısı yenmez'' diğiyor. Kıl biber ve arnavut biberlerim, siyah cin biberi ismini bilmediğim bir çok çeşit var. Bu mevsimde acılıkları çok güzel. Bu bana göre acı deneme yanılma yöntemini kullandım birçok dostuma göre çok acı;)

bahtiyar02
06-11-2016, 19:01
Zeytinler içerisinde yüzümüzü güldüren iki çeşit var. Kalamata ve Arbequina zeytinleri heryıl ürün veriyorlar. Gemlik,Ayvalık çeşitleri Adıyaman bölgesinde bir çok kişiyle görüştüğümde Adı zeytin fidancılardan aldıklarını söylediler. Fidancılarla görüştüğümde ise %99 Oranında Gemlik zeytini sattıklarını bildirdiler. Bu çeşidin Bölgemizde hemen hemen hiç ürün vermediğini bildirdim başka buraya uygun çeşitlerin getirmelerini önerdim. Beni dinleyeceklerini hiç sanmıyorum.

Taşlıbahçe
06-11-2016, 19:15
Bu yıl böyle. Bizde halen yağmur yok -toprağa işlemeyen birkaç serpintiyi saymazsak-. Kestane nasıl, merak ettim, bu kurak yazı atlatabildi mi?

bahtiyar02
06-11-2016, 19:18
Bahçemde Yeni getirtiğim Çekişte, Sarı ulak, Domat, Manzanilla ve Memecik çeşitleri geçen yıl diktim. Ege bölgesi zeytin araştırma enstitüsü ile görüştüğümde bu çeşitlerin bizim bölgede verimli olacağını söylediler. Deneme mahiyetinde aldım umarım verimli olurlar.
Not son resimdeki bitkinin ismini bilmiyorum. Bir arkadaşımdan almıştım. Sarmaşık türü.
Saygılarımla,

bahtiyar02
06-11-2016, 19:24
Son olarak sıcaklardan etkilenen Alıç ağacımız. Tadımlık olsada çok lezzetli:p Bağda unutulan bir kaç salkım siyah ve beyaz üzüm süprizi.

bahtiyar02
06-11-2016, 21:12
Bu yıl böyle. Bizde halen yağmur yok -toprağa işlemeyen birkaç serpintiyi saymazsak-. Kestane nasıl, merak ettim, bu kurak yazı atlatabildi mi?

Çok teşekkürler. Kestane tam olgunlaşmamış umarım içi doludur. Gelişmelerden haberdar ederim.

thunderon
07-11-2016, 07:49
bahçeniz çok güzel tebrikler...

bahtiyar02
07-11-2016, 15:51
bahçeniz çok güzel tebrikler...

Çok teşekkür ederim.

selim_50
23-12-2016, 14:20
bahtiyar bey, ilk sayfadan yani 2009 dan bu yana epey yaşlanmışız:))
zaman çok çabuk geçiyor

bahtiyar02
30-01-2017, 16:55
bahtiyar bey, ilk sayfadan yani 2009 dan bu yana epey yaşlanmışız:))
zaman çok çabuk geçiyor

Çok haklısınız.Ömür su gibi akıp gidiyor.

bahtiyar02
08-07-2017, 13:07
Merhaba Dostlar.
2017 yılı bahtiyar02 hobi bahçesinin çalışmaları devam ediyor. Dostların gôzünden hobi bahçesi

bahtiyar02
29-11-2017, 20:44
Merhaba Sevgili Dostlar;
Forumda Mesaj Tarihi; 24-12-2010 olan günde ilk Keçi boynuzlarımızı dikmiştik. http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15582-14.htm
26.11.2017 Bu gün Bahçeye Kıska soğan dikmeye gittik. Ağaçlara göz attığımda çok güzel bir süprizle karşılaştım;) Aşısız olan iki kök Keçi boynuzu ağacım çiçek açmış. O anki sevincimi anlatamam dünyalar benim oldu:p İlk diktiğimizde Keçi boynuzu ancak yedi yılda ürün verir demişlerdi. Dedikleride oldu. Umarım meyvasınıda görüp yemek nasip olur.
Saygılarımla,

bahtiyar02
17-12-2017, 16:37
Merhaba sevgili Dostlar.....
Bahçemizde hayeller sıralı bir şekilde gerçekleşiyor. Bu hafta 100metre karelik bir bağ evi yapma çalışmalarına başladık. 2010 Yılında küçük bir ambar türü yaptırdığım aynı üstalar ile anlaştık. Bağ evinin ve diğer işlerimde yardımlarını esirgemeyen işyeri arkadaşım,dostum ve kardeşim Sevgili Bayram YAVAŞ'a burdan sevgilerimi ve saygılarımı iletirim.

bahtiyar02
17-12-2017, 16:52
Hanifi Usta, kardeşleri ve ekibe bu yıl katılan 15 yaşındaki Gazi adında bir yiğeni maşallah karınca gibiler.;) Benim için Kalıp,Demir Bağlama, Harç yapma ve nakliye her türlü işte bana çok yardımcı oluyorlar.
Bahçeyi tanıyanlar İlk iki çocuğumuz artık bahçeye okula gittiklerinden uğramaz oldular. Ama en küçükleri olan Sevgili kızım Gülsüm yaşına rağmen bize yardım etme isteği ve gülüşü tüm yorgunluğumuzu alıyor.;)
Bu günlük bu kadar gelişmelerden haberdar edeceğim. Saygılarımla

bahtiyar02
17-12-2017, 17:10
Resimlere devam;)

bahtiyar02
20-12-2017, 18:02
Merhaba sevgili Kardeşler ve Dostlar...
Bugün yağmura rağmen sağolsun ustalar yağmur çamur demeden işlerine devam ettiler. Bugün Taban betonu bitirip duvar örmesine başladılar. Hava şartları uygun olduğu taktirde çalışmalar devam edecek. Duvar işi önümüzdeki haftaya kadar bitecek inşallah. Saygılar.

bahtiyar02
30-12-2017, 21:43
Merhaba Sevgili DOSTLAR...
Bağ evinde çalışmalar güzel bir şekilde kazasız belasız devam ediyor. Nasipse pazartesi yani 01.01.2018 Yeni yılıın ilk gününde damın betonu dökülecek. Bu tarih çok ilginçtir Doğum günüme denk gelmesi

bahtiyar02
30-12-2017, 21:51
https://photos.google.com/photo/AF1QipN2g4YtF4UIccVxsvd0vqPEZZiPLLTrGWhKcwmm
Son durumunu soğuk ve yağmurdan dolayı video çekmek zorunda kaldım.
Saygılar

bahtiyar02
01-01-2018, 16:25
01.01.2018 Sevgili Dostlar Bu gün çok şükür kazasız belasız Damın betonunu döktük. Artık darısı ince işçiliğe, Yaklaşık 18 günde yorgunluğumuza değdi:rolleyes: Bundan sonra yaklaşık 15 gün beklenecek. Kalıp söküldükten sonra Su tesisatı, Elektrik tesisatlar(Güneş enerjis,Jeneretör ve Şebeke elektriği) için ardından Kapı ve pencerelerin kör kasları ve korkulukları takılacak sonunda Sıvacılar iş başı yapacak nasipse. Saygılar

Beşiktaş
02-01-2018, 11:23
Hayırlı olsun kolay gelsin inşallah.

Minarislim
06-01-2018, 19:59
Hayırlı olsun.kolay gelsin.

bahtiyar02
07-01-2018, 17:34
Çok teşekkür ederim. Saygılar

bahtiyar02
10-01-2018, 19:29
Merhaba Sevgili Dostlar.
Bölgemizin sahibimi yok veya kendi değerlerimize sahip mi, çakamıyoruz veya reklamımızı yapamıyoruz orası tartışılır. Adıyaman bölgemizde yetişen sebze ve meyvelerin isimleri dahi bilinmemektedir. İnternette yaptığım araştırmalarda Bölgemizde incir, Dut ve üzüm çeşitlerimizden hiç bahsedilmemektedir. Ancak üzüm Besni ilçemizin yoğun çalışmaları sonucu oraya özgü bir üzüm çeşidi tanınmaktadır. Diğer türlerden hiç bahsedilmemektedir. Sizden ricam yetiştirdiğiniz İncir. Üzüm ve Dut çeşitlerinin isimlerini varsa resimlerini ve kaç yıllık olduğunu bu forumda paylaşırsanız çok sevinirim..
Saygılar

bahtiyar02
10-01-2018, 19:32
Sevgili Hasan Dostumun söz verdiği gibi İncir çeliklerini bugün Sevgili Dostlarım Bayram YAVAŞ ve Ali ERGÜN birlikte tüm gününü bizlere ayırarak büyük bir fedakarlık ve Dostluk örneği sergiledi.Hasan Muhtarın Sevgili Amcası sağolsun bizi ağırlayıp çeliklerden almamıza izin verdiği için çok çok minnettarız. Önce Adıyaman sonrada bahtiyar02 hobi bahçesi Ailesi adına minnettarlığımızı saygılarımızı sunuyoruz. İyiki varsın Hasan Muhtar.

bahtiyar02
31-01-2018, 17:45
Merhaba Sevgili Dostlar.. ''Çok işim var Çok''😊
Yaklaşık iki haftadır gelişmeleri aktaramadım. Çalıştığım işyeri ve Hava durumu işlerimizin belli düzeyde yavaşlamasına neden oldu. Çok şükür evin kalıbı 14 gün sonunda söküldü. Su tesisatı bitti. Elektrik işide yarın bitecek nasipse. Sıvacılar yarın işe başlayacak.

bahtiyar02
31-01-2018, 17:52
Bende hiç boş dururmuyum Ağaç dikmeye devam. Eş dosttan yaklaşık 9-10 çeşit inçir çeliği edindim ve diktim. Bugün Çukur kazma makinem sayesinde 20 çukur kazıp aynı oranda Meyve ağacı diktim. Trabzon Hurması, Can eriği, Elma, Deveci Armudu, Antep Fıstığı,Şeftali ve Vişne, diktim. Bugün tekbaşımaydım yardımcılarım gelemedi. Siz siz olun bir işe giriştiğinizde ''ben yanındayım, emrin olur,yeterki haber ver,Haberleşiriz diğen kişilerin bilinki yanınızda olmayacakları. Kendinize güvenin başkasına değil. Saygılar

Dutlubahçe
31-01-2018, 18:08
Bende hiç boş dururmuyum Ağaç dikmeye devam. Eş dosttan yaklaşık 9-10 çeşit inçir çeliği edindim ve diktim. Bugün Çukur kazma makinem sayesinde 20 çukur kazıp aynı oranda Meyve ağacı diktim. Trabzon Hurması, Can eriği, Elma, Deveci Armudu, Antep Fıstığı,Şeftali ve Vişne, diktim. Bugün tekbaşımaydım yardımcılarım gelemedi. Siz siz olun bir işe giriştiğinizde ''ben yanındayım, emrin olur,yeterki haber ver,Haberleşiriz diğen kişilerin bilinki yanınızda olmayacakları. Kendinize güvenin başkasına değil. Saygılar

Hem gelip yardım etmezler, hem de "Şunu şöyle yapsaydın, bunu böyle yapsaydın" diye akıl verirler.

Muda
31-01-2018, 18:28
Biraz da biz buradan gelmeden karışalım. Fidanlar arasındaki mesafe çok yakın gibi geldi. Ağacların büyüdükleri zaman her iki taraftan birbirlerine değmeden, içlerine girmeden olması daha uygun gibi. Bazı ağaçlar fazla büyümez iken bazı ağaçlar çok fazla büyüyorlar. Burada bir kiraz bahçesine gittiğimde 6*6 ebadında diktiğini diken kişilerin 7*7 ebadının daha uygun olacaklarını söylediklerini şimdi ise bu şekilde dikmediğine pişman olduğunu söylemişti. Ağaclar çok büyümüştü.

Deldiğiniz yer çapı ne kadar. Zaman ve yeriniz var ise üç delik delip ortadakini kısmı kazma, kürek vs ile alıp kenarlardaki sert tabakayı biraz kırıp fidanı o şekilde dikip üst topraktan bu çukuru doldursanız fidanın daha kolay kök atmasını sağlayabilirsiniz gibi geldi bana. Yapabiliyorsan kendin gel de del derseniz o iş biraz zor. Kendi yerimde dikilecek yapılacak iş çok. Ben de elimden geldiği kadar geniş yer açmaya çalışıyorum. Bir kayayı kırıp oraya toprak taşıyıp diktiğimiz kiraz fidanı en fazla gelişeni oldu. Daha küçük açıp toprak döktüğümüz fidan ise ondan biraz daha küçük. Diğerlerinden ise iki tanesi ölsem mi kalsam mı diye düşünüyor.

bahtiyar02
31-01-2018, 19:11
Hem gelip yardım etmezler, hem de "Şunu şöyle yapsaydın, bunu böyle yapsaydın" diye akıl verirler.
Aynen ''İş bitince akıl veren çok olur'' misali.
Saygılar.

bahtiyar02
31-01-2018, 19:19
Sevgili Muda;Öncelikle ilgi alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Fidanları Bağın bir kısmını sökeceğim için sıralamayı takip etmem gerekiyor. Diktiğim ağaçlar geliştiğinde diğerine zarar vermeyen türler. İncirleri ilk sıraya dikmemin amacı geliştiklerinde diğer ağaçlara zarar vermesin. İncir türleri genelde tam bodur türler diğer türleri tamamen uzk diktim. Önerileriniz için çok teşekkür ederim saygılar.