View Full Version : bahtiyar02 / Bahçem
bahtiyar02
15-05-2009, 23:02
Bahtiyar02 hobi bahçem.
Bahçenin bulunduğu şehir; Adıyaman/ Merkeze 13km uzaklıkta
Bahçenin büyüklüğü, Yaklaşık 14 dönüm
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları; Güneşi tarlanın her köşesi görüyor. Rüzgarı üst kısımlarda(yüksek) hissediliyor. Çok azda olsa Atatürk Barajı gölüne yakın olduğumuzdan nemli.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri ; 9a
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Hobi
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Tarla olarak 2008 Yılında ablamlardan aldım. İçinde yaz mevsiminin sonu sonbaharın başlarına bazen Eylül ayına kadar akan küçük bir deresi var. Ağaç olarak bir adet söğüt ağacı ve doğal olarak yetişen 3 adet Alıç ağacı vardı. Tarlanın üçte biri taşlık ve sarptı. Yaklaşık 10-15 yıldır ekilmiyormuş. Ana yola 1 km uzaklıkta. Elektrik ve içme suyu yoktu.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 4 yıldır bahçemizle uğraşıyoruz.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Ilk yaz sadece tarlada bostan ve tahıl türleri yetiştirdik. Daha sonra sevgili agaclar.net’teki dostlarım sayesinde meyve ağaçları,ablam ve eniştemin sayesinde de Toptepe köyü sakinlerinin yardımlarıyla 300 köklük bağımızı diktik.
Daha sonra kademeli olarak tarlada gördüğüm eksiklikleri gidermeye çalıştım. Örnek; Su kuyusu kazdırmak, Elektrik için Jeneretör almak,Tek gözlü bir bağ evi yaptırmak ve sarp ve kayalık bölümü dozerle düzelttirmek. Ayrıca motorsiklet dışında zaruri olan bir araba almak, Damlama sulama için su tankeri ve damlama sulama tesisatı almak-döşemesini yapmak.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) ; Bahçenin bakımını genelde ben ve ailem yapıyoruz.Annem ve ablamda yardımlarını esirgemiyorlar.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Meyve bahçesi 3 dönüm. Bağ 4 dönüm. Sebzelik veya Tahıl için boş arazi 7 dönüm.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Hayallerimizin büyük bir kismini gerceklestirdik. Amacım emekli olunca hobi bahçemde günümü geçirmek. İçerisinde küçük bir hayvanat bahçesi, Sera ve altında deposu olan bir ev, Dört tarafı tel örgü ile çevirmek ve değişik türde ürünler yetiştirmek. Emekliğime henüz 9 yıl var. Nasip olursa hayallerim içinde değişiklikler yapacağımı düşünüyorum.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)Yaklaşık 60 tür meyve ve çiçeklerden oluşuyor
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Özellikle Bölgemizde olmayan veya daha önceleri yetiştirlmemiş sebze ve meyve türlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca deşti türlerini yetiştirdiğimiz türler mevcut.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Deşti domates türleri
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Evet.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Bahçemizde Yazın
sonlarına ve sonbahar başlarına kadar akan küçük bir deremiz ve su kuyumuz mevcut. Sulama damlama sulama.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Damlama sulama yöntemini kullandığımız gibi ayrıca deredende faydalanıyoruz.
Toprak özellikleri; Bir kısmı humuslu bir kısmı kumlu-kireçli
Kompost yapıyor musunuz? Genelde yaprak, otlardan ve yanmış küçük baş hayvan gübresi kullanarak yapıyorum.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Bahçemde yaptığım hataların başında küçük bağ evinin 12 metre kare değilde 20metre kare yapmayışım. Ayrıca su sondajında acele etmeyip biraz daha araştırma yaparak daha sağlıklı ve ekonomik kuyu kazdıra bilirdim.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Hiçbir zirai ilaç kullanmıyorum. Bazen de olsa organik ilaçlar kullanıyorum. Özellikle İsrail bademlerimde oluşan tırtıllara karşı bionem ve güneş yanıklarına karşı Koalin kili kullanıyorum
Bahçeniz organik mi? Bahçem tam doğal.Organik değil.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Sadece Yanmış küçükbaş hayvan gübresi kullanıyorum.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Bu güne kadar 1-2 adet tarla faresi gördüm. Onlarıda sanırım görüğüm yılanlar sınırlı tutuyor.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Damlama sulama yöntemi
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Bahçemin sağı solu açık arazi.Sadece bir bölümü dere yatağında. Bir kısmı rüzgardan etkileniyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Başta agaclar.net sitesine üye olduğum için iyiki yapmışım dediklerimden.Çünkü ordaki dostlarımın bilgi, tecrubeleri ve yardımları sayesinde bu hobi bahçesini kurmaya çalıştım ve çalışıyorum. Kayıp olmaya yüz tutmuş tohum ve meyveleri tekrar edinmek, Bölgemizde bulunmayan veya yetiştirlmeyen sebze ve meyvelerini yetiştirdiğim için.
bahtiyar02
15-05-2009, 23:02
sevgili gece çok sevindim. bende yaklaşık 14 dönüm bir tarlaya en büyük eğitmenlerim olan ablam ve annem sayesinde hobi bahçesi kurduk. resimleri çekip beğeninize sunacağım.
14 dönümün 5-6 dönümüne buğday diğer kısma 300 kök amerikan asması+16 kök israil bademi+ 20 kök giresundan gelen fındıklar+19 kök sakız ağacı(Menengüç ağacı) 3 kök aşısız dut+hicaz narı+12 kök ceviz+26 kök bursa gemlik domat zeytin+1 kök ıhlamur +4 adet yenidünya+ 1 adet turunç
2 adet hicaz hurması+eskiden tarlada yetişmiş olan4-5 kök yabani alıç ağacı. incir ve değişik türlerde kavun karpuzlar, yeşil soğan+ çilekler+dev kabak türü ve diğer kabak,salatalık,biber çeşitleri (Süs biberlerimin fidanları henüz küçük boydalar) susam+bamya ve nohut.bu hobi bahçesinden çok hobi tarlası oldu gibi.
En güzeli Adıyaman merkeze 10 km'uzaklıkta.tarlada temmuz ayına kadar akan küçük bir deremiz var.şimdilik sulamayı ordan karşılıyoruz.Hafta sonlarını iple çekiyorum.ailemle hem piknik yapıyoruz hemde tabiyatla iç içe yaşıyoruz.güzel olan çocuklarımın benim gibi bitkilerle haşir neşir olmaları.
ilk resimdeki eğitmenim rehperim annem ikincisi ablam onlar olmazsa ben ne yapardım
saygılarımla
Bahtiyar Bey, yeni başlık açsanız, bahçenizin gelişimini ara ara görüntülersiniz. Biz de takip etmiş oluruz.
... yaklaşık 14 dönüm bir tarlaya en büyük eğitmenlerim olan ablam ve annem sayesinde hobi bahçesi kurduk. resimleri çekip beğeninize sunacağım.
Kadın eli değmiş ya korkmayın, biz erkekler bozma konusunda daha iyiyiz sanırım. Fotoğraflarınızı bekliyoruz, cep telefonu ile çekiyorsunuz galiba.
14 dönümün 5-6 dönümüne buğday diğer kısma 300 kök amerikan asması+16 kök israil bademi+ 20 kök giresundan gelen fındıklar+19 kök sakız ağacı(Menengüç ağacı) 3 kök aşısız dut+hicaz narı+12 kök ceviz+26 kök bursa gemlik domat zeytin+1 kök ıhlamur +4 adet yenidünya+ 1 adet turunç
2 adet hicaz hurması+eskiden tarlada yetişmiş olan4-5 kök yabani alıç ağacı. incir ve değişik türlerde kavun karpuzlar, yeşil soğan+ çilekler+dev kabak türü ve diğer kabak,salatalık,biber çeşitleri (Süs biberlerimin fidanları henüz küçük boydalar) susam+bamya ve nohut.bu hobi bahçesinden çok hobi tarlası oldu gibi.
Evet, hobi bahçesini aşmış biraz, özendim doğrusu, tek rakibiniz Babil'in asma bahçeleri sanırım, o güzelim bahçeleri de talan ettiler, ediyorlar ya neyse.
Ben en çok Giresun fındığına şaştım, ben de yıllar önce fındık dikmiş, yaşatamamıştım. Umarım sizinkiler yaşar ve ürün verir. Adıyaman da fındıklarınızı yaman günler bekliyor, bugün burası (İstanbul) öyle sıcaktı ki!
Bir de susam için erken değil mi?
En güzeli Adıyaman merkeze 10 km'uzaklıkta.tarlada temmuz ayına kadar akan küçük bir deremiz var.şimdilik sulamayı ordan karşılıyoruz.Hafta sonlarını iple çekiyorum.ailemle hem piknik yapıyoruz hemde tabiyatla iç içe yaşıyoruz.güzel olan çocuklarımın benim gibi bitkilerle haşir neşir olmaları.
ilk resimdeki eğitmenim rehperim annem ikincisi ablam onlar olmazsa ben ne yapardım
saygılarımla
Bizim de hobi bahçemizin deresi var, ama biz sulamayı düşünmüyoruz bile (siyah su gördünüz mü, evet siyah, hatta benim avatardan bile daha kara ;) Ancak, Siyah da olsa su başka oluyor, her daim; hayat=su diyorum, kirli de olsa, böyle.
Anneniz, ablanız ve çocuklarınızla birlikte mutlu mesut bir ömür diliyorum.
İstanbul'dan Adıyaman'daki tüm aile ve sevenlerinize selamlar.
gece
Riva deresinden daha açık renk avatarı olan forum insanı!
Bahtiyar Bey, yeni başlık açsanız, hobi bahçenizin gelişimini ara ara görüntülersiniz. Biz de takip etmiş oluruz.
Katılıyorum.
Adıyaman için ilginç çeşitleriniz var, bahçenizin gidişatını görmek isteriz doğrusu, siz de bizim meraklı gözlerle ekrandan bahçenizi gözlediğimizi bilir daha bir titizlenirsiniz. Fena mı olur?
gece
"Yeni bir bahçe, yeni bir başlangıç" fikrine sıcak bakan forum insanı.
bahtiyar02
16-05-2009, 19:02
sevgili gece çok teşekkür ederim bu gün tarlaya ablamla yanlız ikimiz gitmek zorunda kaldık.ANNEM büyük ablamı hastahaneye G.Antebe götürdü.sabah telefonla görüşüp talimatları aldık. hastahanede dahi soğanların otlarını ayıklayın.domates ve diğer bitkilerin çapa ve sulamasını yapın dedi emir büyük yerden.
giresun fındıklarının hepsi yeşillendi, sakız ağaçlarını fırsat bulunup çeke bildim.
susam bizim buralarda geç kalındı gibi. biz 2 hafta önce ekmiştik bu gün baktığımızda yem yeşil çimlenmiş tabi ablam fark etti.
geçen hafta ektiğimiz bamya ve sevgili Adelet ağacının gönderdiği yerli karpuz çekirdekleri çimlenmişti.resimleri cep telefonumla çekmiştim.ama bunları fotoğraf makinemi götürdüm.bu arada ablam ne ekerse elinden yetişir. çok denemişiz. maşallah ektiğimiz tüm fideler tuttu tohumlar çimlendi.5-6 çeşit kavun ve kabaklar bayağı güzel yeşerdi.
annemin talimatlarını uygulamaktan ve güneşin sıcaktan beynimizi haşlarcasına çapa yapmaktan,yeni süs biberi ve diğer domates türlerini ekmekten ikimiz yorgunluktan yemek yiğemedik. ikimizde çay hastasıyız. termusla çayı köyde demleyip getirmiştik.kalabalık olunca közlü(kömür) semaverde çay demliyoruz.tarlanın en güzel yerlerinden biri geçen yıl söğüt ağacının hemen yanı başında tabi kaynak suyu bulmamız.güzelce temizleyip genişlettik.suyu çok güzel ve buz gibi. su kayalardan sızıp geliyor iç iç hiç rahatsız etmiyor.yarın saat 15'te gidip serinlikte çapa ve sulamaya devam edeceğiz.****** tüm aile ile birlikte. tarlada bulunan türlerin resimlerini çekip siz dostlarla paylaşacağım.
bu arada ablamın karpuz ve diğer çekirdekli tohumları çok ilginç bir sistemle ektiğinide öğrendim. ben kazma yardımıyla küçük çukurlar açıyorum oda 1-2 tohumu önce çukura ekiyor ve üstüne küçük baş hayvan gübresi(Yanmış)bu çekirdek ve tohumların üstüne koyup üstüne 2 pet bardak su koyuyor. neden toprak koymadığını sorduğumda bu şekilde daha hızlı çimleneceğini söyledi.dediğide oldu. yetişen karpuz kavun ve kabakları seyreltip başka çukura ektiği halde tekrar yetiştiklerinede şahit oldum.oysa ben bunların yeniden yetişmeyeceğini biliyordum. sağolsun annem ve ablamdan ve Ağaçlar.net'ten çok şey öğreneceğim için çok mutluyum.
denizakvaryumu
16-05-2009, 19:31
Hayırlı olsun,
balkondan sonra burası tam size göre.
İsrail bademi ile hicaz hurmasını çok merak ettim , ilk defa duydum.Nereden temin ettiniz?
Giresun fındığı sanırım soğuk iklimde yetişen tek fındık, bu fındık tozlanma için başka türe ihtiyaç duyuyor mu?
bahtiyar02
16-05-2009, 19:38
yakaladığım karelerden bazıları
bahtiyar02
16-05-2009, 20:43
sevgili denizakvaryumu..çok haklısınız balkonlarım yetmiyor şuan dahi full.
israil bademini geçen yıl sonbaharda tarım il müdürlüğü getirmişti ordan almıştım.inşallah seneye meyvalarından yeme nasip olur.
hicaz hurmasını iskenderunda tatilde iken büyük bir fidan yetiştiricisindan 2 adet almıştım. palmiye türü ağaşlardan resimini çeker yüklerim.
giresun fındığını ekaradeniz dostum yollamıştı.şuan yaklaşık 20 civarında kök var hepside yeşerdi.bildiğim kadarıyla fındıktada erkek türe ihtiyaç var onu sağolsun arkadaş ayarlayıp göndermişti.evet burası çok sıcak illerimizden ama Atatürk barajı göl suları bizim tarafımızda olduğundan iklimi etkiledi.daha ılık bir iklim yapısına sahip.nemde var.turunçgiller daha önce yetişmezken şimdilerde birçok evde ve hatta belediye sayesinde yol ortasına ekildi gayette güzel yetişiyorlar.Adıyamanımızın su kaynakları çok şükür bol.fındıklar yetişirde yanlız karadeniz bölgesi kadar fındık vermeyebilir. ben yinede razıyım yeterki yeşersin.
saygılar
bahtiyar02
16-05-2009, 22:33
diğer bitkilerim. çileklerden ilk ürünü topladık...
ikinci resim tarlamızdaki küçük dere yatağı
işte ben
ve son resim ayçekirdeği
saygılar
denizakvaryumu
16-05-2009, 22:38
Bu bahçeye bir adet karakovan yakışır.
bahtiyar02
17-05-2009, 08:33
karavan çok güzel olurdu.hesapladık astarı yüzünü geçiyor misali. Bunun yerine briketten 2 göz oda yapmayı düşünüyorum.
Sayın Bahtiyar02,
Çok güzel bir tarla-bahçe, güle güle doya doya ekip biçmenizi dilerim. Şu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=78811&d=1242421262)mesajda görünen bitkinin adı nedir ?
Buralarda ekin çiçeği olarak bilinen, solmadan harika bir şekilde kuruyan bir bitki var, ona benzettim.
Bahtiyar02, bahçeniz çok güzel, arı gibi de çalışmışsınız, çardakla, sundurma ile yetinmeyip, iki göz oda istemeniz de azim ve kararlılığınızın göstergesi, tebrik ediyor, kolay gelsin diyorum.
Karavan olmasa da ailede alerji durumu yoksa, arı kovanı edinmeyi düşünün bence de; çiçekli bitkilere faydaları sayısız olduğu gibi, ailecek tatlı yer, tatlı konuşursunuz.
Bal, kutsal kitaplara girmiş bir besin ve olgunlaşmış balın, son kullanım tarihi olmayan tek gıda olduğunu duymuştum.
Bahçenizi ilgiyle gözlüyoruz, teşekkürler.
İklim ile ilgili bilgilendirmeniz iyi oldu, ben Karadeniz'e kıyısı olan bir ilde fındığı yaşatamayınca, Adıyaman için endişelenmiştim doğrusu.
Biz de bugün Anadolu Yakası hobi bahçemizin ilk çileklerini tattık. Size de bize de afiyet olsun.
Sevgiyle.
gece
hobi bahçesi kardeşiniz olan forum üyesi!
nurcanaybay
18-05-2009, 11:05
Sayın Bahtiyar02,
Çok güzel bir tarla-bahçe, güle güle doya doya ekip biçmenizi dilerim. Şu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=78811&d=1242421262)mesajda görünen bitkinin adı nedir ?
Buralarda ekin çiçeği olarak bilinen, solmadan harika bir şekilde kuruyan bir bitki var, ona benzettim.
Bahtiyar beyin izniyle ben cevap vereyim.O çiçeği yabani glayöl diye
biliyorum , yanlışım varsa Bahtiyar bey düzeltin lütfen.
bahtiyar02
18-05-2009, 22:24
sevgili seleste inanın bende ismini bilmiyorum ama sevgili nurcanaybay sayenizde bizde öğrenmiş olduk.çok teşekkür eder saygılar sunarım.
sevgili gece kardeşim inanın ortak yönlerimizden arıcılık ama imkan dahilinde yapmayı düşünüyorum.öncelikle kuyu ve tel örgü . daha sonra emekliye 7-8 yıl var inşallah o zamana kadar hayellerimi aralıklı olsada gerçekleştiririm.çilek gerçekten güzel bir meyve.bana ilginç gelen ise arkadaşımın bahçesinden kendisinin seyreltiği ve atmayı düşündüğü esnada ben aldım geçen sonbaharda tarlaya ektim.aynı fideler olmasına rağmen benim çileklerin tatı arkadaşımınkilerden daha tatlı geldi bana.onunkiler ekşimtrak bir tatı var.nedeni ne acaba sizce? birde dün burda sıcaklar resmen başladı termometrelerde 42-43 dereceyi okudum. bundan sonra biraz zorlaşacak çalışmalarımız. sabah erken saatlerde bitkileri ve ağaçları sulamak gerekiyor veya akşam serinliğinde.birde annemin tavsiyesi 3 çapa bir sulama diğiyor.o zaman bitkiler daha güzel olur diğiyor. eee nede olsa tecrübe konuşuyor eski toprak.
saygılar
bahtiyar02
19-05-2009, 20:39
sevgili dostlar bugün tatil fırsatıyla yine hobi tarlamıza gittik üçlü.yeni süs biberleri türleri ve bürüksel lahanası fidanı ektik.bu arada baş eğitmen olan annem fırçayı bastı. soğanları çapalamamışız,geçen hafta ve diğer ektiğimiz sebze ve fidanları neden sulamadık diye.;) tüm ağaçları kovalarla taşıma suyla değirmen döndürmek misali suladık.annemde sebzeleri suladı. en büyük eksikliğin su olduğuna karar kıldım tabi kollarım yorgunluktan bitkin düştükten sonra:p ilk resim tarlamıza 800 metre uzaklıkta petrol üretim kuyusu(At kafası) ikinci resim amerikan asması 300 kök ekildi. üçüncü resim eğitmenlerim ablam ve annem.dördüncü resimdeki domates nisan ayında ekilen ilk fidelerden. son resim ise hicaz hurması. saygılar
bahtiyar02
19-05-2009, 20:48
resimlere devam ediyoruz. ilk resim giresun fındığı. ikinci resim israil bademi ve üzerinde zararlı tırtıl. üçüncüsü taze fasülye.siyah incir ve son resim bir ay önce ektiğim turunç yeni filizleniyor.
Sayın bahtiyar, ailenizi selamlıyorum, amerikan asmalarını merak ettim, onlara aşımı yapcaksınız.
Çekirdekli (kabak, kavun vs) çimlendirme metodunuz harika, bu yıl geçti artık seneye bizde uygularız.
bahtiyar02
20-05-2009, 22:11
sevgili k0900 çok teşekkür ederim. amerikan asmalarını 2008 yılı sonbaharında tarım il müdürlüğünden almıştım.iyi bir bakımla yaklaşık olarak 2 yıl içinde aşılanıyor.yöremize ait üzüm türlerinden genellikle çelikler alıp aşılıyoruz.
bende bu yöntemi ilk kez gördüm gayet başarılı oldu.saygılar.
Bahtiyar02, bahçenin son haline ilişkin fotoğraflar yok mu?
Sevgiler.
gece
izlemede olan forum kişisi!
Sevgili Bahtiyar02,
Bol bereketli bir bahçe olmasını dilerim. İşiniz zor. Görüntüler çok güzel.Kolay gelsin.
bahtiyar02
07-06-2009, 21:19
sevgili gece inanın yorgunluktan bittik hocalarımla ve tüm ailemle.güzel bir haber su taşımaktan kurtulduk kendi küçük ama yaptığı iş çok büyük bir su motoru aldım.504tl toplam. ama 8 taksitle aldım.
Tarlamda yetiştirdiğim sebze ve meyva ağaçlarını yakınımızda bulunan dereden bidonlarla su taşımaktan kollarımız kopmuştu.netten su motorlarını araştırken KOSHIN SEM-25L 1'' SU MOTORU(2 ZAMANLI MİTSUBİSHİ)karşılatım.önceleri bu motorun işimi görmeyeceğine inanmıştım.çünkü dere yatağıyla ağaçlarımın arası 45 derece yüksek eğimli ve 80-90 metre uzakta.ben bu motorla en azından düzdeki sebzelerimi sulasam yeterli demiştim.motoru aldıktan sonra inanın hayretler içinde kaldım.80 metre 45 derece eğim yüksekliğindeki ağaçlarıma gayet rahat su bastı.üç kademesinden orta kademlisiyle kullandım gayet rahat bir şekilde tüm 7 dönümlük tarlamda bulunan sebze ve meyva ağaçlarımı bol bir şekilde suladım.düz arazide ise en düşük rolantide tüm sebze ve meyva ağaçlarımı suladım.yakıt olarak inanın bir deposuyla düz arazide 2 saat çalıştı yaklaşık litre gitti.15 dakika bazen 30 dakika dinlendirdikten sonra tekrar sulamaya devam ediyordum.süreyi sürekli kronometre ile tuttum.kullanımı da çok kolay herkese tavsiye ederim.bunu kim icat etmişse Yeri mekanı cennet olsun.Bu arada Hepsiburada sitesinede çok teşekkür ederim. kaliteli ürün pazarladığı ve taksitli seçenek sunarak ürünleri pazarladığı için.Almayı düşünen herkese tavsiye ederim.6-7.06.2009 iki günlük hafta tatilimizi tarlada geçirdik. Tüm sebze ve ağaçları suladık yeni motorla.suyu bol bulunca çok rahat bir şekilde işimizi bitirdik.bağ hariç ona zamanımız yetmedi. Pazar günü yağmur bulutları başımızda dolaştı ancak tek damla bırakmadı tam bir bahar yağmuru gibi başka yerlere yağdı.Ama akşam saat 18,30 civarında toparlandık çıktık.tam tepeye çıktığımızda şimşek yakınımızda bulunan bir kurumuş buğday tarlasına düştü. Hemen yakın köyde bulunan dostlara haber verdim cep telefonumla.ordanda 110 itfayeyi aradım.haberleri olduğunu söylediler.biz dere yatağından çıktığımızda köylüler yolda birikmiş yanan tarlaya gitmeye çalışıyorlardı yardım için.Allahtan yağmur yağdı da söndürüldü.tabi itfayede zamanında yetişti. yetişmeseydi rüzgarın yardımıyla kısa sürede tüm tarlalarda ki ürünlerde yanardı.
Sevgili gecem ve dostlar..tarlada bulunan çeşmeden bahsetmiştim size geçen hafta sadece annemle birlikte gitmek zorunda kaldık.su almaya gittim eğildim su şişesini doldurmaya birden bir tıslamayla karşılaştım.kafamı kaldırdığımda benekli gri renkte bir yılanla karşılaştım. Yılandan korkmam ve asla öldürmem öldürenlerede çok kızarım.bana göre çok faydalı bir hayvan türü.tarlada köstebek ve farenin çoğalmasını önlüyor. Her hafta akrep görmeye alıştım.umarım akrep ısırmaz çünkü bir kez ısırdı beni acısı çok kötü.
bahtiyar02
07-06-2009, 21:52
Suyu tutan 6 yaşındaki kızım SARA bana bademleri sulamaya yardım ediyor.salatalıklarım, ermeni hıyarı (bizde hıta veya acur) yeni sebzelerini tutu3-4cm’lik.ampül domateslerimiz ve diğer domateslerimiz çiçek açtı bir kısmı değişik türden domateslerimin üzerinde tutmuş domatesler.Dev kabak ve diğer kabaklarımız,karpuzlarımız,bamyalarımız, karpuzlar.kavun çeşitleri çok güzel çiçek açtılar.Ayçekirdekleri, fasulyelerimiz çiçek açtı.susamlarımız 6-7cm boyundalar. Haftaya nohut biçmeye gideceğiz ****** cümbür cemat çünkü hasat tamamen elle yapılıyor.tek tek kurumuş nohutları köklerinden çekmek gerekiyor.
Sevgili gece ve dostlar..tarlada bulunan çeşmeden bahsetmiştim size geçen hafta sadece annemle birlikte gitmek zorunda kaldık.su almaya gittim eğildim su şişesini doldurmaya birden bir tıslamayla karşılaştım.kafamı kaldırdığımda benekli gri renkte bir yılanla karşılaştım. Yılandan korkmam ve asla öldürmem öldürenlerede çok kızarım.bana göre çok faydalı bir hayvan türü.tarlada köstebek ve farenin çoğalmasını önlüyor. Her hafta akrep görmeye alıştım.umarım akrep ısırmaz çünkü bir kez ısırdı beni acısı çok kötü. ne akrep ne yılan ve nede 35 derecelik sıcaklık beni bahçemden koparamaz.;) resimleri ancak cep telefonumla çekmek zorunda kaldım inanın hiç fırsatım olmuyor tarlada.
çay ve yemek molası dahi ayakta oluyor.
1.resim hıta acur(ermeni hıyarı)çiçekli
2.resim taze fasulyelerim(çiçekli)ve şemsiyemiz sıcaklardan malzemelerimizi koruyor. tabi altında odun ateşinde çay sefası çok güzel oluyor.:p
3.resim sarı veya kırmızı ampül domatesler.yanlışlıkla tohumlardan çıktı;)
4.resim ilk kez denediğim 2 haftalık sutut kullandığım biberlerimden bir adedi.çok güzel ve canlı tutuyor su kaybınıda önlüyor.biber suyu çok sevdiğinden ilk kez onda denedim.
5.resim ise dostlardan biri göndermişti.tohum olarak 2 adet tarlaya ektik oda çiçekli birde ismini çıkarsam:p
sevgili jineop çok haklısınız çok yoruyor doğru ama büyük bir huzurda veriyor.
denizakvaryumu
07-06-2009, 21:59
Aslında bu şekilde sulama da uzun vadede size yorucu gelebilir, en iyisi 3 tonluk plastik depo ve damla sulama sistemi.
Damla sulama sistemi artık olmazsa olmazlar arasına girdi ve maliyeti de fazla değil.
Gözünüz de arkada kalmaz.Bitkiler de mutlu olur :)
Benim bu günlerde düşünmeye başladığım öncelikli konularım arasında damla sulama var.
bahtiyar02
08-06-2009, 10:03
sevgili denizakvaryumu evet haklısınız damlama sulama konusunda.ancak tüm tesisatı tarlada bırakmam dahilinde çalınma riski var. üç tonluk su tankı ayarladık onu da ilerde sular kesildiğinde tedbir amaçlı kullanmak için. dediğiniz gibi damlama sulamayı yedi dönümlük araziyi telörgü çevirdikten sonra düşünüyorum.
begonvil 14
08-06-2009, 11:09
Sevgili Bahtiyar Bey, o kadar büyük araziye verdiğiniz emekten dolayı sizi ve ailenizi tebrik ediyorum. Sebzeleri kendi ellerinizle yetiştirip, yemenin zevki de çok güzel.. Hele sulamayı kovalarla taşımanız da gerçekten çok büyük zahmet..Ne ekersen onu biçersin tabiri bu olsa gerek..İnşallah emeklerinizin karşılığını kat kat alırsınız. Başarılarınızın devamını dilerim. Ablanıza ve annenize selamlar..
bahtiyar02
08-06-2009, 15:32
sevgili begonvil 14 tüm iyi dileklerinizden dolayı çok teşekkür ederim saygılar.
Sayın bahtiyar02, ellerinize kollarınıza sağlık. Ailecek sizleri kutluyor sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür bağınızda/bahçenizde uğraşmanızı diliyorum. Bu arada canım acur çekmedi desem yalan olur.:D
fikreteren
08-06-2009, 17:07
Sayın Bahtiyar,Bahçe işi çok emek isteyen yorucu aynı zamanda zevkli bir iş.Biz küçücük bir arsada biber,domates ekeceğiz diye canımız çıkıyor.Siz o koca tarla ekim yapıp bir suyu taşımak maşallah.Benim canım çıkardı.Allah yardımcınız olsun. Sayın Nurcanabay dediği gibi o bitki yabani gloyöl.TRT nin belgeselinde izlemiştim.Bu kadar emek karşısında küçücük bir çicek bahçesi yorgunluğunuzu alır herhalde. Seneye dikim için çicek tohumu gönderebilirim.Yorgunluk çayı içerken beni hatırlarsınız.Kolay gelsin...
Bahtiyar Bey, tüm ailenizin emeğine sağlık. Ben burada bahçecilik oynarken, tarla görüntüleri gerçekten çok etkiledi. 23.mesajdaki şemsiyeli fotoğraf da favorim.
Emeğinizin karşılığını fazlasıyla alacağınız, ailenizle mutlu günler geçireceğiniz, verimli, sağlıklı günler dileğiyle.
Sayın Bahtiyar02
Toprağı çok sevdiğiniz uğraşılarınızdan emeğinizden calışmalarınızdan belli. İnşallah emeğinizin karşılığını kat be kat fazlasıyla alırsınız. Tarla işinin zor olduğunu kendi tarlamdan biliyorum. ( Benim tarlam sizinkinin yanında devede kulak ) İnsan severek yaptımı zorluk falan dinlemiyor ama yinede kolay değil. Yalnız su sorunu gercekten can sıkıcı, iki sene bende taşıma suyla ağaç suladım ( yaklaşık 200 adet ) onun zorluğunu benden daha iyi kimse bilemez. Allah kolaylık versin. SAğlıcakla kalın.
bahtiyar02
08-06-2009, 20:50
sevgili M.Sema, fikreteren, Kiraz ve Birol tüm iyi dilekleriniz ve temennileriniz için tüm ekibimizle teşekkür ediyoruz.
sevgili fikreteren çok güzel olurdu çiçek bahçesi oda hayallerim arasında.çiçek tohumu düşüncenizden dolayı ayrıca teşekkür ederim. siz tüm dostlarım destekleri beni mutlu etti. inşallah seneye daha güzel olur.tekrar tüm dostlara bizlerden saygılar sevgiler
Sevgili Bahtiyar02, Balkonunuzu biliyordum ama burayı görmemişim. Az evvel Hozatın bahçesinde gezindim okudum baktım.. Dedim ki, " işte budur. Azmin elinden bir şey kurtulmazmış" insanın çok hoşuna gidiyor. Emek verilen her şey gibi sizin bu bahçe de böyle olacak işte.. Yardımcılarınız da var şanslısınız :)
Dinlenme ve yemek molasında, bahçenin ürünlerinden oluşan bir sofra düşledim şu an..
Kır da yenen yemek gibisi yoktur :)
Sevgiler.
Sayın bahtiyar02
Ben Domates, kabak, kavun, karpuzları merak ettim nasıl oldular sizin elinizden çok güzel olacağından eminim ama yinede merak ettim. Gittiğinizde resimleyip koyarsanız bizde görmüş oluruz. Hoşçakalın.
bahtiyar02
21-07-2009, 20:19
Sevgili Habibe ve birol iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim..bitkilerimi 15 nisanda ekmem sonucunda Adıyamanda en erken biberlerim,çeri ve ampül domateslerim,karpuzlarım,kabak türlerinden bir kaçı,ay çekirdeklerim,hıta(acur veya ermeni hıyarı) salatalık bunlardan yaklaşık 20 gündür ürün aldık halen kısmen var.özellikle karpuz türlerinden siyah karpuzun tutması beni çok fazla heycanlandırdı.gözüm gibi bakıyorum.diğer sebzeleri bulurum ama bu tür karpuzu üretmek inanın bana başka bir haz verdi.yerli karpuz sonuçta.Sevgili adelet hanım sağolsun göndermişti birde başka dostlar.ama net emin değilim hangisinin gönderdiği tohum.ama ne olursa olsun yeşerdi ya o bana yeter.inşallah tavşan ve kaplumbağalar izin verir.tabi en büyük tehlike insanlar onlar sormadan koparır.kavun türlerinden bir tanesini koparmışlar inanın çok üzüldüm.amacım yemek değil tohumlarını almak.inşallah nasip olur.Ablamın taktiklerinden biri karpuzları toprağa gömerek yabani hayvan ve insanlardan koruma yolu;)çokta tutuyor. geçen hafta çocuklarımla tarlaya gittik akşam üzeri gezinirken eşim bir karpuzun olgunlaştığını söyledi bende çok küçük yaklaşık 1-1,5kğ gelir hayır sap kurumuş dedi.kıramadım merakla koparıp kestik inanın içi çok kırmızı ve bir o kadarda lezzetliydi çocuklarımla afiyettle yedik.sevgili habibe dediğiniz gibi kendi yetiştirdiğin ürünün tadıda bir başka oluyor.
15 Haziranda buğdayı hasat ettik.nohutlarda haziran sonunda. soğanları kısmen hasat ediyoruz.şimdiye kadar 250-300kğ eve götürdük halen biraz duruyor henüz kurumadıkları için hocalarım toplatmıyor.;) hasat dönemi olduğundan siteye fazla giremedim kusura bakmayın.bir kaç resim yükledim umarım beğenirsiniz.bu arada tarlada bulunan küçük deremiz halen belli oranda su vermeye devam ediyor.çok büyük bir şans.ayrıca ablamlara ait 3 tonluk su tankınıda sebzelerin yanı başına getirdik.sulama kanalından (çayından desem daha doğru olacak) ordan motorla dolduruyorum ve sulamayıda onla devam ediyoruz.
Sevgili dostlar sonuçta büyük bir haz.bunu sizler biliyor tanıyorsunuz en doğal olanı ise siz dostlarla paylaşmak.ilk fırsatta tüm tarla resimlerinin son halini ekliyeceğim.Hatta bir süpriz yaşadım onuda sizle paylaşacağım.saygılarımla
Yerli karpuzun tutması benide heyecanlandırdı. tohum alabilirseniz sıradayım.:)
Cumhur Tonba
21-07-2009, 23:13
Sayın Bahtiyar 02,
Size kolay gelsin diyorum. Emini ki orası bir kaç seneye kadar göz kamaştırıcı bir yer olacak. Artık gezi proğramıma sizin bahçeyide ekledim.
bahtiyar02
22-07-2009, 12:03
sevgili birol inşallah birşey olmazda bende tohumları paylaşırım.****** ilk sıra sizin. saygılar
sevgili Cumhur Tonba inanın çok isterim. çok teşekkür eder saygılar sunarım...
Adalet Yağcı
22-07-2009, 14:07
Sayın Bahtiyar02, yılın en güzel zamanları, hasat toplamaya başlamışsınız.
Karpuz çekirdeklerim beni mahcup etmemişler çok sevindim, keşke bir fotoğrafını çekseydiniz yemeden önce :)
Ben bu sene hiç karpuz ekemedim, mevsim yağışları izin vermedi bir türlü.
Elimde biraz kalmıştı seneye ekerim kısmet olursa, bahçelerdeki görüntüsüne hayranım.
ellerinize sağlık, kolay gelsin, hasatınız bereketli olsun.
Cumhur Tonba
22-07-2009, 17:41
Aman adalet hanım. Sizin karpuzlar bende 4-5 kilo oldu. Dışı siyaha yakın, içi kan gibi kırmızı. Bir tatlı, bir tatlı ki sormayın. Yakında belki yarın fotoğraflarını yollarım.
berduray
22-07-2009, 18:16
Ben ve kızlarım ampul domateslere bayıldık, birkaç tohum lütfeder misiniz?
Yoğun çalışmalarınızda size ve "hocalarınıza" kolaylıklar dilerim, Allah bereketinizi kesmesin.
bahtiyar02
22-07-2009, 20:54
sevgili Adalet Yağcı inanın bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim heycandanda resim çekmek aklıma gelmedi.bu hafta sonu resimleri çekip yükleyeceğim.sitede söz verdim yetiştirdiğim tüm ürünlerin tohumlarını paylaşacağım.tüm iyi dilekler içinde ve tohumlar içinde ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.saygılarımla
sevgili berduray kesinlikle tohumları göndereceğim merak etmeyinhatta elimdeki domateslerin tohumlarını bu gece ayıkladım.kurutup size yollarım.saygılarımla
Bahtiyar Bey,
Bahçenizi, daha doğrusu tarlanızı bu akşam gezdim. Hocalarınızın, sizin ve ailenizin ellerinize sağlık. Ağaçlarınızın hepsi büyüyüp meyve vermeye başladığında emeklerinizin karşılığını umarım fazlası ile alırsınız:) Yanlış anlamadıysam, 250-300 kilo soğan hasat etmişsiniz. Maşallah! Ben balkonda iki tane cherry domates yetiştirdim diye sevindirik olurken, siz ne güzel tarlanızda ne şartlarda yetiştiğini bilerek ve gelişmelerini izleyerek ihtiyacınız olan sebze ve meyveleri yetiştirebiliyorsunuz.
Ampul domatesi ilk defa görüyorum. Çok ilginç. Tadı nasıl, bildiğimiz domates gibi mi? Tohum paylaşacak olursanız, ben de talibim:)
bahtiyar02
22-07-2009, 21:55
sevgili DefneD. tüm iyi dileklerinizden dolayı çok teşekkür ederiz.
Ampül domatesleri daha önce saksıda balkonda yetiştirmiştim.ama tarlaya ilk kez. inanın tadı çok güzel tamamen doğal ve domates lezetini alıyorsunuz.fazla çekirdekli değil.Boyuna göre sulu. sabah kahvaltısında ve özellikle domatesli pilavı çok güzel olur.ilk kez bire bir bana ait bir tarlamla uğraşıyorum.buda ayrı bir mutluluk veriyor.Tohumları bu akşam ayıkladım. Hazır olunca yollarım. saygılarımla
Bahtiyar Bey,
Bir domates bu kadar mı güzel anlatılır??? O kadar içten anlatıyorsunuz ki, yaşadığınız mutluluk ve aldığınız haz yazdıklarınızdan buram buram yansıyor bizlere. Hasadınız bol olsun! Sevgiler:)
berduray
23-07-2009, 01:07
Şimdiden teşekkür edeyim o halde.
Müsait olduğunuzu belirtince adresimi iletirim, gelecek bahara dek çok zaman var nasılsa...Sağ olana tabi.
Tekrar kolaylıklar, bol bereket dilerim.
bahtiyar02
23-07-2009, 07:43
iyi dilekleriniz ve temennilerinizden dolayı tekrar tekrar teşekkür ederim. saygılar
Bu sevgiyle tarlanızın her yıl veriminin ve çeşidinin artmasını diliyorum, sağlıkla kalın.
Cumhur Tonba
23-07-2009, 11:38
Bahtiyar Bey,
Adalet hanımın gönderdiği tohumlar ve ürünleri
http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=467226&postcount=849
Sn.Bahtiyar02, maaşallah da, sizin işiniz zor gerçekten, ama yardımcılarınız ve eğitmeniniz kuvvetli:) tarlanız bereketli olsun, emeğinizin karşılığını bol bol alın.
bahtiyar02
28-07-2009, 20:04
Merhaba dostlar.... Bana kızmış olabilirsiniz niye tenezül edipte mesajlarımıza cevap vermiyor diye.
Sevgili dostlar oğlum bisikletten düştü iki dişi kırıldı ve dudak altını yırtıldığından 6 dikiş attı doktor. Birde bilgisayarım 4-5 gündür problem çıkardı bundan dolayı siteye giremedim.Hepinizden özür dileyerek 26.07.2009 pazar günü hocalarımla tarlaya gittik.Saat 07.00 Kahvaltı hazırlığı yaparken bende bitkilerin resimlerini çektim ve su motorunu sulamak için hazırlık yaptım. Annem kalan soğanları toplarken ,ablam çayı demleyip kahvaltıyı hazırlıyordu.Bu arada bağı son bir kez traktörle sürmemiz gerektiği için kayın pederime telefonla haber vermiştik sağolsun kendisi traktörünü alıp 08.30 da tarlaya geldi.Sabah 06.00 da odun fırına pişirmek için verdiğim patlıcan,acı yeşil biber, domatesleri ve pide ekmekleri sofraya koyduk.Hep birlikte odun semaverinde pişen çayla kahvaltı yaptıktan sonra görev taksimi yapıldı.Kayınpederim bağı sürerken ben ve annem sebze ve ağaçları sulama yaptık. Ablamda kalan soğanları toplamaya başladı.sabah ilk fırsatta heycanla tüm ürünlerin Resimlerini çektim. Ürünleride topladım.işte resimler ekte.
bahtiyar02
28-07-2009, 20:08
Resimlere devam:rolleyes:
bahtiyar02
28-07-2009, 20:12
resimler
bahtiyar02
28-07-2009, 20:15
supriz dediğim biberlerim ve yerli karpuzlarım yeşerdi umarım beğenirsiniz.
bahtiyar02
28-07-2009, 20:19
resimlere devam
bahtiyar02
28-07-2009, 20:23
biberler çok güzel.Ancak kıl biber tatı güzel ama ne yazık tatlı çıktılar:(
bahtiyar02
28-07-2009, 20:25
Selhattin beyden aldığım Adana yöresine ait dolma patlıcanlarımdan ilki tutu:p
bahtiyar02
28-07-2009, 20:30
dostlar inanın soğanları çuvalla koyarken bir an kendi kendime sanki altın bulmuş sevinciyle doldurdum.bir teki yerde kalmadı. Sanırım emek verince altından daha kıymetli olur;) Bu arada sıcakların 40 derecenin üstünde olduğu bir sıcaklığın altında öğlen arası çay ve yemek molası. Hocalarım yorgunluktan bitap düştüler.
bahtiyar02
28-07-2009, 20:34
bu haftadan da şimdilik bu kadar.Bağ sürüldükten sonra tüm zararlı otlardan geçici olsada arındı. Kayınpederin ellerine sağlık.::p İşte topladığım ürünler. Bu arada tohumları ayıklamaya başladım. Ayrıca karpuzlardan birisini hocalarımla birlikte afiyetle yedik. Darısı siz dostlarla beraber yemek inşallah. Tüm dostlara saygılar sevgiler.
Emre Albayrak
28-07-2009, 20:43
Hay maşallah.. Elinize emeğinize sağlık.
Bahtiyar Bey,
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım daha iyidir oğlunuz.
Gene neler neler toplamışsınız öyle. Hepsi nefis görünüyor. Özellikle acurlara bayıldım. Çok da severim zaten. Pek çıtırlarmış.
Çok acı sevmem ama kıl biberi severim, sinsi bir acısı yoktur. Gerçi geçenlerde bir tanesinin acısı yemeden göz yaşartacak kadar yoğundu, yiyemedim. Önümüzdeki yıl ben de yetiştirmeyi düşünüyorum.
Adana dolmalık patlıcanı ne ka küçük o ka makbuldür, haberiniz olsun:)
Emeklerinize sağlık:)
Bahtiyar Bey çok geçmiş olsun, oğlunuz şimdi iyidir inşallah.
Ellerinize sağlık ürünleriniz pek güzel, afiyet olsun..
Bahtiyar Bey öncelikle oğlunuz için çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Bahçenizde yetiştirdiğiniz her ürünü tek tek büyük bir zevkle seyrettim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bereketli olur inşallah.
Bahtiyar Bey,oğlunuza geçmiş olsun dileklerimle başlamak istiyorum.İnşallah iyileşmeye başlamıştır.Bahçenize hayran oldum.O kadar çeşitle uğraşmak hiç kolay olmasa gerek.Sulama sorununuz çözüldüğü için memnun oldum.Özellikle karpuz,ampul domates ve kıl biberleriniz hoşuma gitti.(Tohum paylaşımı olursa sevinirim)Ama bence en güzeli büyük özveriyle çalışan hocalarınızın olması elbette.Size,hocalarınıza,eş ve çocuklarınıza sağlıklı,huzurlu,bol ürünlü nice hasatlar diliyorum.Adana'dan sevgi ve selamlar.
berduray
28-07-2009, 22:00
Geçmiş olsun, ne fena olmuş, yavrucak yemek yemekte zorlanır o şimdi yazık...
Benim ufaklık ta çenesini yarmıştı küvetten kayıp, bilirim.
Tekrar geçmiş olsun, hücreler taze eminim çabucak iyileşir.
Hocalara da bir yorgunluk kahvesi ısmarlamak lazım aslında. Çok şirinler...
bahtiyar02
28-07-2009, 22:08
sevgili dostlar tüm iyi dileklerinizden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım..Oğlum iyileşmeye başlıyor cuma günü dikişlerini aldıracağız.
merak etmeyin tohumları Allah'tan birşey olmazsa kesinlikle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.Şimdiden tohumları ayıklamaya başladım.
sevgili berduray; hocalarım sayesinde ayakta duruyorum.Allah herkese böyle hocalar nasip etsin.
Adıyamandan tüm dostlara tekrar sevgiler saygılar.
ciceksever70
28-07-2009, 22:18
Bahtiyar bey gecmis olsun, cocuklara bir sey olunca insanin gözü bir sey görmüyor hakli olarak. Resimlerinize henüz bakamadim yarin bakacagim insallah.
Sayın bahtiyar02
Öncelikle gecmiş olsun inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur oğlunuz.
Sebzeler meyveler hepsi birbirinden güzel afiyet olsun. sağlıcakla kalın.
Bahtiyar bey oğlunuza geçmiş olsun. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama dikiş filan geçiyor çok çok geçmiş olsun. Bahçenizi de araştırıyorum forumda şu an. Merak etiim. Bahçeniz çok güzel. Ürünlerinizi afiyetle ve ağız sağlığı ile yemeniz dileği ile.
Sevgili Bahtiyar Bey
oğlunuza acil şifalar diliyorum. Hocalarınıza selamlarımı iletin lütfen ;)hepinizin ellerine sağlık, bizim içinde afiyetle yiyin o güzelim ürünleri;)
Delikanlıya geçmiş olsun, tabii size de, bahçenizden başlamak üzere hepinize Maaşallah diyor, hocalarınızdan başlamak üzere de İstanbul'dan selam gönderiyorum.
Sevgiler.
gece
izleyip, okumaya devam eden, kardeş hobi bahçesinin forum kişisi!
Oğlunuza çok geçmiş olsun.
Bahçe keyfiniz çok güzel, her sene keyfiniz de ürününüz de daha güzel olsun. Şemsiye altındaki mola fotoğrafını yine çok sevdim. Umarım bir kaç seneye kadar gölgesine sığınacağınız koca bir ağacınız da olur.
Bahtiyar bey tarlanızda gezerken sanki kendimi oradaymış gibi hissettim her şey o kadar doğalki,hafızamda çoçukluk günlerim canlandı .sulanmış toprağı görünce sanki kokusunu aldım ALLAH bereketli etsin.Annenizle ablanıza selamlarımı iletin lütfen tarlanızla birlikte onlarıda görmek istiyorum ,gülen yüzleri hiç solmasın sevgiler saygılar...
Lonicera
29-07-2009, 18:21
Sn bahtiyar, büyük geçmiş olsun. Allahtan acil şifalar diliyorum. Bahçeniz de harika, sevdiklerinizle beraber bol bol ürünler yetiştirip, afiyetle yemeniz dileğiyle ..
Sn. Bahtiyar, geçmiş olsun.
Çocukluğumda yaşadığım bisiklet kazasını hala hatırlarım.
Muhtemelen oğlunuzda hatırlıyacak, iyileşmesine sevindim.
Bahçenizde çok güzel, tebrikler.
bahtiyar02
29-07-2009, 20:08
Merhaba tüm dostlar.... Tüm iyi dilekleriniz ve temennileriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.
Sevgili dostlar sonbaharda ekeceğim ağaç ve sebzeler için şimdiden hazırlıklara başladım.Nasip olursa hep birlikte en iyilere gideceğiz.Bu arada unutmadan dostlar balkonlarımda bulunan bitkilerin bu yıl hiç resimlerini paylaşamadım.Sanırım bu formda paylaşmam doğru olmaz.Onun için bahtiyar02 balkonum bölümüne ekliyeceğim.Tüm dostlara ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunarız.
ciceksever70
29-07-2009, 21:06
Bahtiyar bey resimlere ancak bakabildim. Nefis görünüyor, afiyetle yeyin.
bahtiyar02
31-07-2009, 07:35
Sevgili ciceksever70 çok teşekkür eder saygılar sunarım.
Yüca mevlam, herşeyi gönlüne göre versin.
bahtiyar02
31-07-2009, 21:41
Sevgili Şeref bey dostum çok teşekkür eder saygılar sunarım.
Bahtiyar bey elinize sağlık, epeyce emek vermişsiniz semeresi de güzel gözüküyor,
Çocuğa geçmiş olsun.
Karpuzları toprağa gömmüş veya toprakla örtmüşsünüz bunu neden yapıyorsunuz?
Büyük ihtimalle Kaplumbağa veya tavşanlara yem olmaması için.
Elinize sağlık Bahtiyar Bey. Sarı Ampul Domates, sırık tür mü?
bahtiyar02
01-08-2009, 18:29
Sevgili nariçi çok teşekkür ederim. Karpuzları Sevgili limon dostumun söylediği gibi kaplumbağa, Tavşan ve insanlardan korumak için toprağa gömüyoruz. Bu yöntem eskiden beri kullanıldığını söyledi sevgili (Ablam)hocam. Ampul domatesler sırık türü değil. İlkkez tarlaya dikmiştim. Sanırım yerini sevdiğinden açılıp saçıldı. Saksılara diktiğimde bu kadar çok ürün vermemişlerdi.
saygılarımla
Bahtiyar Bey; ben sizin süs biberlerini merak ediyorum. Onları ne zaman göreceğiz acaba?
bahtiyar02
03-08-2009, 19:30
sevgili almira... Balkonumda yetiştirdiğim değişik türler var.Ancak bir kaç türü ürün verdi,diğerleri çiçekte. Tarlaya diktiğim bir kaç süs biberin resimlerini bu formda yayınlamıştım.isterseniz 443 mesajımda bulunan biber resimlerine bir kez daha bakmanızı öneririm. saygılar
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=15582&page=2[/url]
Bahtiyar bey bahçenizi gezmek yeni nasip oldu. Kendimi oralar da hissettim. Eee ne de olsa memleketim artık ben bu bahçeden çıkmam:p yeni resimlerle hasret gideririm..:)
kızılelma
05-08-2009, 16:05
selam bahtiyar bey oğlunuz için çok üzüldüm geçmiş olsun arkadaşım acil şifalar dilerim.
bahtiyar02
06-08-2009, 19:04
Sevgili m.a çok teşekkür ederim memleket diyince? En kısa zamanda resimleri eklerimSaygılar
Sevgili kızılelma.. Çok teşekkür ederim dikişleri dün alındı.Durumu iyi.ellerinizden öper.
saygılar
Bahtiyar Bey bahçenize geldim farklı görüntüler eklemişinizdir diye ama yokmuş :) 52. mesaj da eklediğiniz resimlerdeki acur mu? Kabak mı?
bahtiyar02
13-08-2009, 21:50
sevgili m.a..İşim gereği ancak cumartesi veya pazargünü tarlaya gidebiliyorum.52. resimdeki ilk iki resimdekiler acur. Son resimdeki kabak.saygılar
şükran ünal
10-09-2009, 11:01
Sevgili Bahtiyar Bey, uzun aradan sonra foruma girebiliyorum.Gözüme bahçeniz ilişince hemen bütün mesajlara, resimler baktım . Sizin ve hocaların elleri dert görmesin. Boşa dememişler '' Bakarsan bağ, bakmaksan dağ olur'' diye..Buradan aldığınız kendi el emeğiniz ürünün tadı ve değeri hakikaten altından kıymetli olur. Görüşmek dileğiyle.
Hatice Tarhan
13-09-2009, 15:26
Bahtiyar bey ampul domateslere bayıldım bir kaç tane tohum gönderebilirseniz sevinirim .Elleriniz dert görmesin.
bahtiyar02
13-09-2009, 22:38
Sevgili Bahtiyar Bey, uzun aradan sonra foruma girebiliyorum.Gözüme bahçeniz ilişince hemen bütün mesajlara, resimler baktım . Sizin ve hocaların elleri dert görmesin. Boşa dememişler '' Bakarsan bağ, bakmaksan dağ olur'' diye..Buradan aldığınız kendi el emeğiniz ürünün tadı ve değeri hakikaten altından kıymetli olur. Görüşmek dileğiyle.
Çok teşekkür ederim sevgili Şükran ünal... Tek sorunum su inşallah bu sonbaharda kuyu açtırabilirsem ne mutlu bana..
saygılar
bahtiyar02
13-09-2009, 22:39
Bahtiyar bey ampul domateslere bayıldım bir kaç tane tohum gönderebilirseniz sevinirim .Elleriniz dert görmesin.
Tohumları ayıkladım ilk fırsatta sitede paylaşacağım. adresinizi aldım.
saygılar
Satı Uğurtan
19-09-2009, 15:21
Sayın Bahtiyar02 iyi bayramlar.
fikreteren
19-09-2009, 15:25
DOamtesler harika helede sarı ampül domatesler Bahtiyar bey.sarı domates tohumdan ben isterim.
bahtiyar02
19-09-2009, 18:40
sevgili Satı Uğurtan, Güngör Salman,fikreteren ve tük site yönetici ve üyelerinin bayramanı canı gönülden kutlar sağlık mutluluk ve bol yeşillikli bayramlar dilerim.
sevgili fikreteren tohumları bayramdan sonra göndermeye çalışacağım.Adres bilgilerinizi özelden bildirirseniz sevinirim.
tüm dostlara saygılar sevgiler
Sevgili Bahtiyar02
Bu güzel hobi bahcesinden ( hobi tarlasından :)) ) yeni resimler yeni haberler bekliyoruz özledik bahcenizin güzelliklerini. Sağlıcakla kalın.
bahtiyar02
25-11-2009, 10:15
Sevgili birol dostum 23.11.2009 tarihinde tarlanın bir bölümü tümsek olduğundan bir şey ekip biçemiyor kullanamıyordum. Büyük bir tesadüf eseri çalıştığım iş yerine ait dozer tarlama yakın bir yerde çalışma yapıyordu. Dilekçe ile baş vurmam sonucu dozer tarlamdaki tümseği düzeltti. Dün çektiğimiz zeytin,hurma, Turunç ve yeni dünya ağaçlarını başka bir yere diktik.
İlginç olan sebzelerin bir kısmında özellikle ampül,çeri domatesler,patlıcan ve süs biberlerinin tekrar sebze vermesiydi. Aralık ayı içinde tarlaya değişik tür meyva ağaçları ve sebzeler dikmeye çalışacağım.Tarlaya gelecek yıl su kuyusu açtırabilirsem çok güzel olacak.Gelişmelerden haberdar ederim.
saygılar
semihali
25-11-2009, 12:37
kolay gelsin zeki abi çalışmalarını zevkle takip ediyorum. iyi günler.
bahtiyar02
25-11-2009, 21:55
dozerle tarlayı düzelttikten sonraki hali;) dozer çalışması esnasında annem ve yakında bulunan bir kişi tarlanın düzeltilme şekli konusunda bize çok yardımcı oldu.
saygılar
Elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş tüm isteklerinizin gercekleşmesi dileğimle.İyi bayramlar.
bahtiyar02
26-11-2009, 14:27
Sevgili Birol dostum çok teşekkür ederim.Bizde bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar sağlık ,huzur ve mutluluklar dileriz.
saygıar
Vildan Sönmez
26-11-2009, 19:28
Kolay gelsin Bahtiyar Bey. Dilerim emeklerinizin karşılığı bol ürün olarak döner size. Bu vesileyle bayramınızı da kutlarım, annenize ablanıza da selamlar....
bahtiyar02
26-11-2009, 19:57
Kolay gelsin Bahtiyar Bey. Dilerim emeklerinizin karşılığı bol ürün olarak döner size. Bu vesileyle bayramınızı da kutlarım, annenize ablanıza da selamlar....
Sevgili Vildan Sönmez; Çok teşekkür eder bizlerde sizlerin bayramını canı gönülden kutlar sevdiklerinizle sağlıklı,Huzurlu ve mutluluk dolu nice bayramlar dileriz.
Saygılar
Baytiyar Bey bu yaz siteye çok fazla giremediğim için gelişmelerin bir çoğunu kaçırmışım.Şimdi baştan sona bahçenizle ilgili gelişmeleri okudum.Ellerinize sağılık.Şimdi siz şu bahçenin yerini bana bir tarif edin.Bu sezon kaçırdık ama aklımızda olsun geçerken uğrarız.Siz olmasanızda karpuzlar var,kavunlar var :))
bahtiyar02
05-12-2009, 21:34
Baytiyar Bey bu yaz siteye çok fazla giremediğim için gelişmelerin bir çoğunu kaçırmışım.Şimdi baştan sona bahçenizle ilgili gelişmeleri okudum.Ellerinize sağılık.Şimdi siz şu bahçenin yerini bana bir tarif edin.Bu sezon kaçırdık ama aklımızda olsun geçerken uğrarız.Siz olmasanızda karpuzlar var,kavunlar var :))
Sevgili Tubay;
Malatya'dan Çelikhan üzeri Adıyaman'a gelişte yolunuzun üzerinde.İstediğiniz zaman gelebilirsiniz.Başımızın üstünde yeriniz var.
Saygılarımla
Bahtiyar bey teşekkürler.Ben o yolu çok kullanıyorum Baharda mutlaka sizi ziyaret etmek isteriz
Bahtiyar bey, dozerin kazıdığı yerde (üst toprak başkayere taşındı) alttan aynı kalitede toprak çıktımı ?
bahtiyar02
07-12-2009, 12:14
Bahtiyar bey, dozerin kazıdığı yerde (üst toprak başkayere taşındı) alttan aynı kalitede toprak çıktımı ?
Sevgili dostum genel mahiyette düzeltilen yeri tümsek olduğundan kullanamıyorduk. Aşırı sık otlarla kaplıydı. Yaklaşık 1 metre civarında toprak alındı. Altındaki toprak yüzeydeki toprakla hemen hemen aynı çıktı. Düzeltilen yerlere Zeytin, Hicaz narı ve diğer meyva ağaçlarından dikmeye çalışacağız.
saygılarımla
harikulade bir çalışma. tüm sayfaları okudum. ürünleri gördüm. elleriniz dert görmesin. emekle toprak herşeyi veriyor... saygılar.
Zorlu bir yola çıktın, allah yardımcın olsun.
Zamanla herşey yoluna girecek inşllahh
fikreteren
09-12-2009, 10:58
sayın Bahtiyar bey göndermiş olduğunuz tohumları aldım.çok teşekkür ederim.
hatıpüzümü
09-12-2009, 19:16
Sevgili dostum genel mahiyette düzeltilen yeri tümsek olduğundan kullanamıyorduk. Aşırı sık otlarla kaplıydı. Yaklaşık 1 metre civarında toprak alındı. Altındaki toprak yüzeydeki toprakla hemen hemen aynı çıktı. Düzeltilen yerlere Zeytin, Hicaz narı ve diğer meyva ağaçlarından dikmeye çalışacağız.
saygılarımla
Bahtiyar Bey, çalımalarınızda başarılar diliyorum. Sitede gezerken ilgimi çekti ve tüm çalışmalarınızı baştan sona okudum. Bu konuda uzman değilim ama edindiğim tecrübe ve okuduklarımdan edindiğim bilgiyle, bu tesviyesini yaptığınız bölümde bir yıl süreyle ekim-dikim yapmadan yeteri kadar ahır gübresiyle karıştırarak nadasa bıraksanız ve yoprak kendisini havaya ve iklime hazırlasa daha iyi olur gibi bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Adı üstünde tavsiye uyup uymammak size kalmış. Tekrar kolay gelsin.
bahtiyar02
09-12-2009, 21:29
harikulade bir çalışma. tüm sayfaları okudum. ürünleri gördüm. elleriniz dert görmesin. emekle toprak herşeyi veriyor... saygılar.
Sevgili Limoncu çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi toprağı seveceksinizki oda size sevgisini versin.Saygılarımla
Sevgili Cemo çok teşekkür ederim.Sabırla herşey bir gün meyvesini verecektir.
Saygılar.
" Bu konuda uzman değilim ama edindiğim tecrübe ve okuduklarımdan edindiğim bilgiyle, bu tesviyesini yaptığınız bölümde bir yıl süreyle ekim-dikim yapmadan yeteri kadar ahır gübresiyle karıştırarak nadasa bıraksanız ve yoprak kendisini havaya ve iklime hazırlasa daha iyi olur gibi bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Adı üstünde tavsiye uyup uymammak size kalmış. Tekrar kolay gelsin."
Sevgili hatıpüzümü; Kesinlikle tavsiyelerinizi dikkate alacağımdan ve uygulayacağımdan emin olabilirsiniz.Tüm iyi dilek ve temennileriniz içim çok teşekkür eder saygılar sunarım .
Bahtiyar Bey, kolaylıklar ve gelecek yaza bol ürünler diliyorum. Her şeyden önce sağlık tabii. :)
bahtiyar02
28-12-2009, 21:00
Sevgili Dostlar kış mevsiminin başlamasıyla bahçeyede gitmemiz zorlaştı.Ancak 1,5 ay sonunda cumartesi ve pazar günü oğlumla birlikte hem tarlanın son durumunu hemde bir adet papaz eriği, 1 adet nektari, 2 adet şeftali ve bir kaç çalı normunda bitkiyi dikmeye gittik. Yağmur suları bağın meyilli kısmından dereye akarken kanallar oluşturmuş. Tarlayı dozerle düzeltikten sonra çekip yeniden diktiğimiz meyva ağaçlarında ve zeytinlerde çok güzel gelişmelerini gördüm. Özellikle tüplü aldığım zeytin ağaçlarımın neden gelişmediğini sevgili cey cey dostumdan öğrendim. Tüplü fidanların poşetini yırtıp zeytin fidanlarını dikmiştik. Tüplü fidanların toprakları kil ve deniz kumu görünümde bir topraktı. Bu toprağın özelliği sürekli nemli kalması gerekirmiş. Oysa biz haftada bir hatta 15 günde bir suladığımız için toprak suyu emdiğinden killi toprak sertleşip kaya normunu alıyormuş. Yaptığımız hatayı yeni uygulamalarda düzeltmeye çalıştık. Çukur kazıldıktan sonra yeni fidanın topraklarını belli bir süre nemli tutması için Sutut maddesinden çukura koyduktan sonra sulandırıp içine fidanı koyup toprakla kapattık. bir buçuk ay geçti yeni yerlerinde ağaçların yapraklarında canlanma gözledim.
bahtiyar02
28-12-2009, 21:10
Bu arada küçük yardımcım dereden suyu taşıyordu bende çukurları kazıyordum.;) Tarlada gördüğümüz küçük deremizin coşmuş olması.İnşallah bu sene suyu kesilmez. Ayrıca tarlada yazdan kalan bazı sebzelerin tekrar canlandığını hatta domateslerin bir kaçının yeniden çiçek açmaya başladığını gördük. Özellikle sarı ampül domateslerin üstünde halen domates olması beni çok duygulandırdı. Sanki bana "ben ölmedim hala yaşamaya devam ediyorum. Tabiyat şartlarına inat" Red robin domateslerimden birisinde ve diğerlerinde halen olgunlaşmamış domatesler duruyordu. Bu durumu ben dere yatağı ve çukur yapısına bağlıyorum.
MeyveliTepe
28-12-2009, 21:10
Sn.Bahtiyar02, kolay gelsin. İşiniz zorlu görünüyor ama bu azimle üstesinden geleceğinizden hiç kuşku yok.
bahtiyar02
28-12-2009, 21:16
Hint yağı bitkisinin ve dikenli çerinin tüm canlılığı üstünde. Tarlada sonbaharda unuttuğumuz soğanlar yeşillenmişti.Bunun yanında yabani sarmısak ve hardal yeşermiş.Mehmetali onları toplarken bende diğer işlerimi yapıyordum.Bu mevsimde yaban otlarıyla mis gibi katmerle ve börekler çok güzel olur.;)
bahtiyar02
28-12-2009, 21:22
Pazar günü güneşi bir hava ile uyandık.Yine aynı ekiple tarlaya 9 adet isviçreden gelen cimlendirdiğim cevizleri ve iki adet çekirdekten yetişme şeftaliyi dikmek için tarlaya gittik. Umarım hava şartlarından dolayı her hangi bir şey olmaz.
bahtiyar02
28-12-2009, 21:26
İlk baharı iple çekiyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.
Saygılar
Sayın Bahtiyar, ilkbaharınız bol olsun demek istiyorum. Umarım fidanlarınız büyür gölgesinde uyursunuz.
Sevgili bahtiyar02
Tekrar kolaylıklar diliyorum sana ve yakışıklı yardımcına.
Diktiğin şeftalilerin cinsi nedir acaba.
berduray
29-12-2009, 00:10
Buralarda olmanıza sevindim...
Amannn haaa, ceviz altında uyumayın. Salgısından ağırlık basar derler. :confused:
Bahçenin çok büyük bir eksiği var; Nazarlık.
Daha doğrusu Nal ya da hayvan kurukafası. Bilgisayardan bizimki değmese bile orada komşularınız vardır mutlaka.
Şaka bir yana ellerinize sağlık, bahçe-tarla gittikçe güzelleşiyor. 'Katmer' ve baharı biz de özler olduk.
gece
Maaşallah diyen forum kişisi!
bahtiyar02
29-12-2009, 07:46
Sevgili limoncu;Her mevsimin kendine has güzelliği var ama İlkbaharın ayrı bir güzelliği var.Tabiri caizse ölüp yeniden dirilmek gibi.
Sevgili Birol;Çok teşekkür ederim. Şeftaliler Sizinkiler gibi güzel değildir, çekirdekten yetiştirilme aşılı değil. Balkonun yıkılma korkusu yüzünden bahçeye dikmeyi uygun gördüm.;)
Sevgili berduray ve Sevgili Güler; Sizler gibi dostlarla olmakta çok güzel. Bizde de söylenir Cevizin ve İncirin gölgesi ağır olur diye. Sevgili Güler inşallah siz ve tüm dostlarla o cevizlerin altında çay içmek nasip olur.;)
Sevgili Gece; Çok teşekkür ederim siz ve tüm dostların manevi destekleri ve bilgileri olmazsa bu işlerin üstesinden zor çıkardım.
Tüm dostlara saygılar sevgiler.:rolleyes:
Sevgili bahtiyar ALLAH emeklerinizi inşallah boşa çıkartmaz fidanlarınız kıştan zarar görmezde yemyeşil bir tarlayla ilkbahara girersiniz.tabi bu arada küçük delikanlınında bu işlere ilgi duyup babasıyla birlikte olması ayrı bir güzellik.ektiğiniz fidanların meyvelerinide çoluk çocuk tadını çıkarmanızı nasip etsin.
Güle güle büyütün.Umarım çok meyvalar toplarsınız.Bende baharı iple çekiyorum.Kışın Gölbaşı-Adıyaman yolunu kullanıyorum ama baharda kesinlikle Çelikhan yolu daha güzel.
Yol üzerindeki büyük çeşmede mutlaka su içilir,Dere kenarında taşla örülü,küçük sekilerde tütün ve sebze fideleri olur,açık yeşil tazecik,ışıl ışıl.Dağ bayır çiçek dolar,badem ağaçları ayrı bir güzel.Kuzucuklar(her ne kadar yola atlayıp dursalarda:p)hoplaya zıplaya gezinir.Hele birde yağmur yeni durmuş güneş ışıkları ılık ılık süzülerek yola vuruyorsa ne keyitir o. Tarlada bahçede çalışanlarla selamlaşırsınız,muhakkak birşeyler ikram ederler.Közde demlenmiş kaçak çay,yufka ekmek,taze soğan ,köy peyniri,közlenmiş biber,süzme yoğurt ve en güzeli sıcacık bir sohbet.
Sizin yolu iyi anlatabilmişimdir umarım.Sevgiyle kalın
bahtiyar02
29-12-2009, 13:49
Sevgili kılıç; Tüm iyi deilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Hep birlikte yaşayıp görürüz inşallah.
Sevgili Tubay; Ne kadar içten ve bir o kadar da samimi yazmışsınız.Yazdıklarınızı okuyunca kendimi Malatya'dan Adıyaman'a yolculuk ederken düşündüm. Çok haklısınız ilk baharda ve yazın çok güzel görünür.Üzümler,incirler ve bir çok meyve.Benim köyüm sizin geçtiğiniz yolun doğusuna düşüyor.Yurdumuzun tüm insanları gibi o bölgedeki halkta çok misafir perverdir. İnşallah yazın bu taraflara geldiğinizde bahçemizde ve evimizde de sizleri ağırlamaktan onur duyarız.
Saygılarımla
bahtiyar02
24-02-2010, 13:27
Merhaba dostlar;
İlk bahar hazırlıkları büyük bir hızla devam ediyor.İlk etapta tarlayı iyi bir şekilde sürdürdük.Traktör tarlayı sürerken bizde(Ben,eşim, kızım ve fotoğrafçımız oğlum mehmetali);) hep birlikte iş yerinden getirdiğim yaklaşık 20 tüplü ve çıplak köklü çam türlerini Tarlada bulunan tümseğe dikmeye başladık.Ayrıca 1 adet Kaymak ağacı, 1 adet kiraz ağacı, 1 adet erik ağacı ve incir çelikleri diktik.
O ne güzelliktir öyle maşallah oğlunuza, çok güler yüzlü ve yakışıklı :D Tarlanızında bu yıl bol verimli olmasını dilerim. Yeni baharımız hepimize hayırlı olsun :D
bahtiyar02
24-02-2010, 13:39
En çok merak ettiğim diktiğim çam ağacı fidanlarında fıstık çamı olduğunu söylediler acaba doğrumu?Bu gün il orman müdürlüğüne başvurup tarlamın sınırına karma çam fidanları dikmek istediğimi ve çam fidanı talebimde bana 50 adet tüpü, 50 adet çıplak köklü selvi çam ve 15 adette fıstık çamı vermeleri.Burdan yardımlarını esirgemedikleri için Adıyaman İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne saygılarımı sunmak isterim. Nasipse yarın Fidanlığa gidip fidanları alacağım. Tarlanın ileride görmek nasip olursa çok güzel olacağına inanıyorum.
Sevgili bahtiyar02
Dostum ilk bahar hazırlıklarına başlamışsın kolaylıklar gelsin. İnşallah tüm güzellikler istediğin, dilediğin gibi olur. Ailenle beraber sana mutluluk ve huzur dilerim. Sağlıcakla kalın.
bahtiyar02
24-02-2010, 14:29
Sevgili birol dostum; Çok teşekkür eder, Tüm ailecek saygılar sevgiler sunarız.
Bahtiyar Bey, baharla birlikte sizde çoşmuşsunuz :).Allah kolaylıklar versin.Ağaç dallarıyla yapılan gölgeliklere sizde hayma deniyordu sanırım.E bizde gelir gölgeliğinizi yaparız artık :)
Vildan Sönmez
24-02-2010, 16:54
Bahtiyar Kardeş, kolay gelsin. Senin ekip sağlam, göreceksin, göreceğiz, ilerisi çok güzel olacak. ;);)
bahtiyar02
24-02-2010, 19:49
Sevgili Dudi, Sevgili Tubay ve Sevgili Vildan Sönmez Kardeşler ve dostlar;
Evet haymasız tarla olmaz. Hayma için ben ters dut ağacını diktim.;) Şemsiye taşımaktanda kurtulmuş oluruz.
Hep birlikte nice güzellikleri görmek dileğiye.
Saygılar sevgiler
k_donmez
25-02-2010, 09:49
Sayın Bahtiyar02,
Baharla birlikte yeniden tarlaya girişmişsiniz. Bereketli, bol mahsullü bir yıl diliyorum. Herhalde banyoda filizlenen fideler buraya gelecek. Burada da izlemedeyim. Kolaylıklar diliyorum. Bütün sayfaları okudum. Sanki o toprağın güzel kokusu ciğerlerimi doldurdu. Selamlar.
Douglas Fir
25-02-2010, 12:32
Sayın Bahtiyar02,
Çamlarınız hayırlı olsun. Biraz büyüsünler hem doğal çit hem de rüzgar bariyeri görevi de görürler.
Aman çamlarınızı özellikle bu sene düzenli olarak sulayınız. Diplerine de yabani ot yanaştırmayın ki suya ortak olmasınlar. Hatta otlarını kolay bitmesini engellemek için çamlarınızın diplerine saman serin. Hem otu büyük ölçüde engeller hem de sulama sonrası çabuk buharlaşmaya engel olur. Biraz daha seyrek sularsınız. Kolay gelsin.
Sayın Bahtiyar02 Sizin ve ailenizin emeklerine sağlık,ben ve eşim 2 dönüm bahçe içinde bütün yıl kaybolup gidiyoruz ,sizin 14 dönümü işlemeniz büyük bir başarı.Size ve ailenize başarılar diliyorum.
bahtiyar02
25-02-2010, 18:54
Sevgili k_donmez;Çok teşekkür ederim.Evet aslında balkonum bir tür geçici konaklama gibi bir yer.Uygun zamanda fidanları diğer bitkileri tarlada oluşturmaya çalıştığım bahçeye götürüp dikiyorum.
Sevgili Douglas Fir; Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.Dediklerinizi aklımda tutacak ve uygulayacağım. Bu sabah heycandan hiç yatmadım. Sabah 04'te uyandım.06'da yaklaşık arabayla yarım saatlik yolculuk sonunda Fidanlığa ulaştık.Yaklaşık yarım saat personelin gelmesini bekledik.Bu arada cep telefonumla bir kaç kare resim çekmeyi ihmal etmedim.Ayrıca çelik almayıda.Öğrendiğimize göre hemen hemen tüm çam türlerini yetiştirmeye çalışıyorlarmış.İnşallah ağaçlar ve diğer bitkilerim yetişir
bahtiyar02
25-02-2010, 18:57
Sayın Bahtiyar02 Sizin ve ailenizin emeklerine sağlık,ben ve eşim 2 dönüm bahçe içinde bütün yıl kaybolup gidiyoruz ,sizin 14 dönümü işlemeniz büyük bir başarı.Size ve ailenize başarılar diliyorum.
Çok teşekkür ederim.13 dönümlük tarlayı yardımcılarım ve siz dostlarımın yardımları olmazsa bende baş edemem.Saygılarımla
Douglas Fir
25-02-2010, 22:35
Resimlediğiniz fidanlığı çok beğendim. Gayet düzenli bir fidanlık. Ankara, Behiçbey'deki fidanlık berbat. Fidanların çoğu bakımsız. Eskişehir Devlet Fidanlığı da çok düzenliydi. Sanırım başında bayan bir mühendis olduğu için. Bayanlar daha titiz ve tertipli oluyorlar malum. Tekrar fidanlarınız hayırlı olsun.
bahtiyar02
26-02-2010, 11:33
Sevgili dostum çok teşekkür ederim. Orman fidanlığını geliştiriyorlarmış.Suni büyük bir göl yapmışlar,Kaya Kahçesi ve sanki mesire yeri olarak düzenliyorlar.Kadın erkek olayı değil bence içinde bitki ve tabiyat sevgisi olan kişiler daha özenli oluyorlar.
Saygılar
fikreteren
26-02-2010, 19:42
Bahtiyar bey tohumlarınızıı bu gün postaya verdim.güle güle büyütün.
bahtiyar02
21-03-2010, 19:56
Bahtiyar bey tohumlarınızıı bu gün postaya verdim.güle güle büyütün.
Sevgili dostum tohumlar elime geçti hatta çimlendi;)Özelden bildirmiştim ama demek ki mesaj elinizemi geçmedi yoksa başka bir durum mu oldu bilemiyorum.Tekrar tekrar teşekkür eder saygılar sevgiler sunarım.
bahtiyar02
22-03-2010, 15:25
21.03.2010 Pazar;
Güneşli,sıcak çok güzel bir gün.Normal insanlar ailesini alır pikniğe gider dersiniz. Bizim gibi bitki ve tabiyat delileri ise hem çalışır hemde pikniğini yapar.;) Sabah 07,00 Eniştem ve yiğeni tarlaya gitmiş bizlerin karık dediğimiz sebzelerin dikildiği 20-30 adet karığı hazırlamışlar. Onların işi bitincede ben eşim ve şirinlerime iş kaldı.Eşim 3 kğ Soğan kıskasını 7 Adet karığa dikti. Karıkların boyu 6-7 metre eni ise 60-70cm.Bende Bu sene 7 adet köyden getirtiğim yabani Menengüç( sakız ) ağacı fidanını,15 adet kahta ilçemize ait nar çeliği, Dikensiz böğürtlen diktim. Ayrıca sebze olarak; kabak,tere,roka,pazı,fasulye,acur(ermeni hıyarı) ve meyve tohumları karpuz kavun ektim.
bahtiyar02
22-03-2010, 15:29
Bu günlerde hocalarımın ikiside rahatsızlıklarından dolayı yardıma gelemediler.Sağ olsun eniştem yardımlarını esirgemedi.Sevgili dostlar bahçe büyük olduğu halde halen gözüme küçük görünüyor;)Birçok tohum ekmeme rağmen hala sırada bir çok tohum ekilmeyi bekliyor. Gelecek hafta daha da yoğun olacağız.
bahtiyar02
22-03-2010, 15:39
Geçen hafta tarlada ki 300 kök Amerikan asmasının Kök çevrelerini açtık ve deneme mahiyetinde eniştemle ilk kez aşılama yöntemini 8 köke uyguladık.Umarım aşılar tutar. Diğerleri gelecek ilk bahara kaldı.Aşı olarak yöremize ait üzüm türlerinin çeliklerini kullandık.Şimdiden 20-30 kök aşı kalemim var onları tarlanın belli bir yerine diktim. Onların gözlerinin patladığını gördüm.İsrail bademleri bu sene çiçek açtılar. Sumak ağacı,kivi ve diğer meyva ağaçlarımın da bazılarının gözleri patladı.Umarım sağlıklı bir şekilde yetişirler.Öğrendiğim bir şey varsa çiftçiliğin zor ve bir o kadar da sabır gerektiği.Allah'tan hocalarım ve ailem-şirinlerim var.;)
Saygılarımla
dağ çiği
22-03-2010, 21:41
Sayın Bahtiyar02 ne güzel yardımcılarınız var öyle maşallah.Çok güzel bi bahçeye sahip olucaksınız.Allah sevginizin emeklerinizin karşılığını vericek inşallah.Ailenizle ektiğiniz meyve ağaçlarının gölgesinde nice uzuz uzun yıllar oturmayı nasip eder inşallah.Sağlıkla sevgiyle kalın.
bahtiyar02
23-03-2010, 08:46
Sevgili dağ çiği;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür eder, siz dostlara Yüce Allah'tan daha güzellerini nasip etmesini dilerim.
Saygılar
denizakvaryumu
23-03-2010, 10:02
Zeki Bey,
karıkları nasıl açtınız ? Makina kullandınız mı?
fikreteren
23-03-2010, 11:22
Sayın bahtiyar kolay gelsin. Tohumlar ne oldu çimlendi mi ?
Vildan Sönmez
23-03-2010, 11:55
Bahtiyar bey, eşiniz ve Mehmet Ali ile fotoğrafınız beni çocukluğuma götürdü. Büyükbabamın Küçükçekmece Kumsal'da karpuz ektiği tarlada derme çatma bir çardak vardı. (Karpuz ekilen alana bostan derdik, bilmem genel bir ad mıdır ?)
Onun altında tarlanın bir köşesine ekilen domates, biber ve taze soğanları Prça parça koparılmış ekmeğe katık ederken, bize dünyanın en lezzetli yemeği gibi gelirdi. Anneme yalvarırdım gece de büyükbabamla bıraksın orda kalayım diye. Büyüklerimizi kaybedinceilk yıllarda yine ekilmeye devam edildi, sonra boş kaldı. Sonunda da belediye yeşil saha olarak ayırdı.
Size ve ailenize toprağınızda sağlıklı günler dilerim. Hepsine selam olsun...
bahtiyar02
23-03-2010, 13:26
Sevgili denizakvaryumu:
karıkları Açmak için Yöresel adıyla NÜSVE aletini kullanıyoruz. İki kişiyle bu alet kullanılmaktadır.Biri ipi çekerken diğeri ise toprağı alıp karıkların çevresini düzgün bir şekilde oluşturmasını sağlıyor.Resmini ilk fırsatta eklerim. Kendim çizmeye çalıştım umarım bir fikir vermiştir.
Sevgili fikreteren;
Evet gönderdiğiniz bir kısmı çimlendi.Tekrar teşekkür ederim.
Sevgili Vildan Sönmez;
Anlattıklarınız hiç yabancı gelmiyor bizlere.Doğru Çocukluğumuzda büyük bir hevesle köye veya bağ bahçeye giderdik.Zamanla büyüklerimizin yerlerini doldurmaya çalışırken aynı duyguları şimdi çocuklarımıza yaşatmaya hissetmeleri için uğraşıyoruz. Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Tüm dostlara saygılar sunarım.
Sevgili dostum, sana imrenmemek elde değil o kadar büyük yeri çekip ceviriyorsun müthiş bir istek ve zevkle, seni canı gönülden tebrik ederim. Bende üç gündür üç dönümlük tarlada deli divane gibi dolanıp duruyorum akşam oluyor ne yaptım diye bakıyorum ele avuca gelen bir şey yok gibi geliyor bana. Karpuzu kavunu diktim diyorsunuz ben daha dikmedim sizin cevabınıza göre dikecektim sanırım zamanı geldi hafta sonu dikeyim bende ne dersiniz. Hoşçakalın sağlıkla kalın.
bahtiyar02
27-03-2010, 18:24
Sevgili Birol dostum Çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi bu delilik içimizde olduğu sürece ne yapsak yeridir.;)
Bu hafta sonu tohumları dik derim.Kargolara para vermekten gına geldi. 4 Adet kalamatı(Eşek zeytini) için 30 tl ödedim. Kargo 56 tl tuttu.Bu kargolar sonunda benide agaclar.net sığınma evinde yerimi aldıracak.;) 5 kök gemlik,20 kök Ayvalık zeytini ve bunun yanında siyah nar çeliklerime en sonunda kavuştum. Pazartesi gelecek fidanları nereye koyacağım aklım karıştı.:confused:Bu sevgi ne kadar bağımlılık yapıyormuşta haberim yokmuş.İnsanlar bir çok şeyi bırakabiliyor ama tabiyat aşkını bırakmaya çalıştığınızda daha çok giriyorsunuz. Olsun yinede çok güzel bir alışkanlık.
Sizlere ve diğer dostlara tüm çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Sevgiler saygılar.
Satı Uğurtan
08-04-2010, 00:51
21.03.2010 Pazar;
Güneşli,sıcak çok güzel bir gün.Normal insanlar ailesini alır pikniğe gider dersiniz. Bizim gibi bitki ve tabiyat delileri ise hem çalışır hemde pikniğini yapar.;) Sabah 07,00 Eniştem ve yiğeni tarlaya gitmiş bizlerin karık dediğimiz sebzelerin dikildiği 20-30 adet karığı hazırlamışlar. Onların işi bitincede ben eşim ve şirinlerime iş kaldı.Eşim 3 kğ Soğan kıskasını 7 Adet karığa dikti. Karıkların boyu 6-7 metre eni ise 60-70cm.Bende Bu sene 7 adet köyden getirtiğim yabani Menengüç( sakız ) ağacı fidanını,15 adet kahta ilçemize ait nar çeliği, Dikensiz böğürtlen diktim. Ayrıca sebze olarak; kabak,tere,roka,pazı,fasulye,acur(ermeni hıyarı) ve meyve tohumları karpuz kavun ektim.
Sevgili bahtiyar02,gece uykum kaçtı,bende sizin bahçeye bir girdim saatlerce çıkamadım herşeye hayran kaldım, beni alıp ta çocukluğuma ve memleketime(Malatyaya)götürdünüz.Elinize kolunuza yüreğinize sağlık, sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.
Orhan Özbilgiç
08-04-2010, 06:14
Sevgili bahtiyar02;
Gerçekten işin zor. Yeni sezona girilirken, yine bir dolu fidanlar, aşılar, artan kalemlerin dikimi, çapalama..
Hızlı girdin. Ama mecbursun. Değil mi? Arazi geniş. Eeee! Birde hepimize bulaşan bir hastalık var ortada.:D Tabii fidana, kargoya para yetişmez.
Ama her geçen yıl bahçelere bakıp, şöyle bir önceki yılki haliyle kıyaslayıp, değişim ve güzelliği görünce insan...Değme keyfimize.
Saglık ve mutluluk dolu bir sezon dileğimle. Selamlar.:)
bahtiyar02
11-04-2010, 21:44
sevgili Satı Uğurtan Gurbette hayat özlemle geçer. Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgili Orhan Özbilgiç;Çok haklısınız.Kargolar bayağı sıkıntı yaratıyor. Birdaha kargo spariş etmeyeceğim diğiyorum ikinci gün yine kargolar kapıda;)İçimizdeki bu bitki deliliği olduğu sürece daha çok kargolar gelir gider. Tarlada zevkle çalıştığınızada ki bu genel yaşantımızda da geçerli hiç yorgunluk hissetmiyorsunuz.Birde ektiklerinizin ürünlerini alınca bir başka oluyor.
Tüm Dostlara sevgiler saygılar.
bahtiyar02
11-04-2010, 21:52
Sevgili dostlar tarlamdaki bahçeye diktiğim bazı meyve türleri: Goji bery, Naşi armudu (ilk yılı ve çiçek açtı)Feyiko(kaymak ağacı ) Ihlamur ve Ters dutumuz(meyve dolu) Dilerim bu güzellikler tüm dostlara nasip olur.
Saygılar
bahtiyar bey,
Her şey çok güzel, bahçenizi sıksık ziyaret ediyorum.
Emeklerinizin boşa gitmediği belli oluyor.
Güngör Salman
11-04-2010, 23:04
Meyve ağaçlarınız çok güzel.
bahtiyar02
12-04-2010, 08:22
Çok teşekkür ederim sevgili dostlar. Umarım siz dostlarla birlikte meyvelerinden yemek nasip olur.
saygılar.
bahtiyar02
19-04-2010, 10:12
Merhaba Sevgili dostlar;
Bahçeye her hafta gitmek bir alışkanlık ve mecburiyet arz ediyor.Bu yıl bahçeye ektiğim ve diktiğim sebze ve meyve tohumları çimlendi.Salatalık,Ermeni hıyarı,Kabak türleri,Yerli karpuz ve diğer tür karpuz türleri,Ayçekirdeği(Günebakan) Menengüç(sakız ağacı) Yerli dut.İsviçreden ceviz meyvesi olarak getirtip çimlendirdiğim bu yıl çok güzel boylandı.
bahtiyar02
19-04-2010, 10:18
Tek sıkıntımız bu yıl yaklaşık iki aydır yağmurların yağmaması.Allah'a şükür dere akıyor ve su motorumuz var;)Tarlaya bir ay önce diktiğimiz kiviler çok güzel yerlerini sevdiler galiba
bahtiyar02
19-04-2010, 10:25
Ayçekirdeklerinin üstünde faydalı böcek olarak formdaki sesimlerden çıkardığım bu böceği resimledim.Umarım yanlış bilmiyorum:(
Bahçenin bir bölümünde çok güzel görünüşlü daha çok kekiğe benzettiğim ancak tadı hiç benzemeyen,çiçekleri pembeve beya iki tür.Resimlerini sizlerle paylaşmak istedim.
bahtiyar02
19-04-2010, 10:30
Günün sonunda Şirin ve Şirinelerim tarlada topladıkları çiçekleri siz agaclar.net üyelerine sevgi ve saygılarıyla sunuyorlar.
Şirine ve Şirin'e çiçekleri için çok teşekkür ediyoruz. Tabii size ve hocalarınız'a da.
Kolay gelsin, rast gitsin.
gece
bahçenize dönüşü gecikmiş forum kişisi.
bahtiyar02
19-04-2010, 14:27
Sevgili dostum çok teşekkür bizden sizlere sevgiler saygılar.
Sevgili bahtiyar02
Uzun zamandır uğrayamamıştım bahcene bi bakayım neler yapmış dostum diye senden habersiz dolaştım durdum tarlanda, yorulduğumdada dere kenarında soluklanıp güzelce tavşan kanı çayımı içtim.:))
Herşey çok güzel olmuş ellerine sağlık. Kivileri çeliktenmi yetiştirdin merak ettim çok güzel olmuşlar. Sağlıcakla kal
bahtiyar02
06-05-2010, 14:42
Çok teşekkür ederim sevgili Dostum.
Kivileri tüplü olarak sevgili Ceycey (Erkan bey)dostumdan almıştım.
İnşallah biz orda iken siz ve tüm dostlarla Semaver çayı içmek nasip olur.
Saygılar
acemi_caylak
06-05-2010, 17:00
Sevgili Bahtiyar02,
Şu sarı çiçekli bitki bizim orada da çok yaygın. Bu mevsimde gerçekten güzel açıyorlar. Ayrıca pembe olanın kokusu çok keskindir.
Ah birde yağmur yağsa.
acemifüsun
06-05-2010, 17:08
Sevgili Bahtiyar02 meyve ağaçlarınız çok güzel, ellerinize sağlık:) Bol bereketli yağmurlar ve ürünler diliyorum, bahçenizin sağlıkla keyfini yaşayın:)
bahtiyar02
07-05-2010, 19:50
Sevgili acemi_caylak ve Sevgili acemifüsun;
İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim.Yağmur bizde de 90 gün sonunda arada bir yağıyor.Umarım devamı gelir.
Tüm dostlara saygılar
bahtiyar02
09-05-2010, 21:05
Merhaba dostlar;
Bu pazar yine tarladaydık. İlk tarlaya girdiğimizde Sevgili hocam (Gönül ablam) ve eniştem bizden önce tarlaya gelmişlerdi. Öncelikle malzemeleri arçtan indirip aşağı hobi bahçesine taşıdık.Tarlada ablam,Eşim, ben ve şirin,şirine kaldık. İlk yaptığım hemen bahçedeki ilk göze çarpan ters dutumuzun yeni görünümüydü.;) İlk kez meyve tutmuş olmasına rağmen gerçekten harika bir görüntü oluşturmuş.
Rokalalrımız çimlenmiş hatta tadına dahi baktık.Bahçenin demirbaşlarına katılacak olan Trabzon hurması ve Defne ağacı fidanı.
bahtiyar02
09-05-2010, 21:23
Su motorunu dere kenarına su çekmek için hazırlık yapıp ablamla getirdiğimiz Yerli biber,domates,patlıcan, süs biberleri ve değişik domates türlerini. kanalları ablam suyla doldurup bende bir yandan yanmış hayvan gübresini karık içerisine serpiyordum. karıklardaki su toprak tam emdikten sonra ablam hepsinden 50'şerden fazla fidan dikti. Deşti domatesleri uygulamalı olarak dostlar resimlerini istemişti.Onu deşti domates bölümünde anlatacağım.
Öğleden sonra Traktörcü Abdulkadir dayı tarlaya geldi.Bağı ve meyve ağaçların aralarını tekrar sürdü. Ayçekirdekleri,ve diğer sebzeler,meyveler, bamya ve taze fasulyelerimiz gayet güzel çimlendi. Saat 16 civarı meyve ağaçlarının bir kısmını ve sebzelerin tamamını suladık.
bahtiyar02
09-05-2010, 21:37
Tarlaya yen aldığım 2 kök bursa siyah inciri ve 1 kök Yusuf USTAOĞLU Hocamın hediyesi olan inciri diktim. Sumaklarımdan bir kökünün üstünde taze sumaklar gördüm. Bu yılın mart ayında bağda 6-7 kök Amerikan asmasına yöremize ait uzumlerden aşılamıştım. Tüm aşılarda tutmuştu;)Traktörcü dayımız bağı sürerken ben ve Abdulkadir dayının oğlu Emin ile asmaları kontrol ediyor ve boyu uzayanları bağlıyorduk.Tarlada birde süprizle ilk kez tarla faresini canlı gördük. Ne yazık Emin fareyi öldürü. Günün sonuna doğru su romorkumuzun tekerinin biri patlak olduğundan ağaçlarımızdan zeytinleri sulaya bildik.Son kalan deşti domatesleride taşıma suyla ektik.
Saygılarımla
İşleriniz kolay gelsin .Ters dut çok neşeli görüntüsü harika yakında afiyetle yiyeceksiniz .
Ellerinize emeğinize sağlık.
dağ çiği
09-05-2010, 21:50
Sn Bahtiyar ters dut çok güzel afiyetle yiyin.İnşallah diğer ağaçlarınızında meyve verdiğini hep beraber görürüz.Ne güzel yardımcılarınız var Allah ayırmasın.
bahtiyar02
09-05-2010, 22:32
Sevgili Hhatice ve Sevgili dağ çiği;
Bu gün tadına baktık çoz şeker oranı sanırım tam olgunlaşmamış;)
Allah tüm dostlarla birlikte yemek nasip etsin. Çok teşekkür ederim.
Saygılar
denizakvaryumu
09-05-2010, 22:50
Tarla fareleri çok hızlı hareket eder, nasıl öldürüldü?
bahtiyar02
10-05-2010, 07:59
Ben başaramadım;) Genç dostumuz tek taşla hedefi tuturdu.
Saygılar
bahtiyar02
19-05-2010, 21:17
Merhaba sevgili dostlar;
Bu gün 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramı vesilesiyle tatili fırsatını değerlendik. Bahçede bu yıl diktiğimiz Deşti domateslerin keyfi yerinde.;) can suyu dışında tek damla su verilmedi. Bunun yanında her hafta suladığımız diğer domates türleri, biberler ve patlıcan.Yer elması ve yine bu yıl bahçeye diktiğimiz çekirdekten yetiştirdiğimiz turuncumuz ve hicaz narımız ilk kez çiçek açtı tabi boyuna bakmadan;) gayet sağlıklı görünüyorlar.
bahtiyar02
19-05-2010, 21:23
yaklaşık 10 kök çileğimizden tatmak nasip oldu.Geçen hafta bahçeye diktiğimiz çınar ağacımız,2 adet muz fidanından birisi ilk yaprağını açtı.Kivilerimiz şimdilik gelişimi çok güzel.Sıcaklar 35 dereceyi gördü ters etkilenme yok gibi.Umarım yaz sıcaklarına dayanır.
bahtiyar02
19-05-2010, 21:30
Geçen yıl sevgili Astor dostumun göndermiş olduğu 10 adet sudan bamyası tohumundan 6 adedini bahçeye ekmiştim.4 adeti çimlendi;) Biraz roka bahçede yeşillik ve salatalar için fena olmaz dedik.:p Soğanları geç dikmemize rağmen her hafta sulama sonucu toparlandılar.
bahtiyar02
19-05-2010, 21:48
Bahçede ilk çiçek açan salatalık.Küçük ve büyük çekirdekli ayçekirdeklerimiz ve çin askeri gibi sıralanmış.Her hafta boyları biraz daha uzuyor.Anneme götürmek üzere birer deste roka ve erkek soğan topladık. Belki soran olur diye açıklamak istedim.Yeşil soğanların ortasında tohumluk erkek soğan diye adlandırılan üstünde tohumlar bulunan kısımlar gövdeden kopartılırki kök gelişsin.(Koparılan erkek soğanlar yağda kavrularak içine zevkinize göre pul biber ve tuz konup yenir veya bu hazırladığınız harıcın içine çökelek katılıp katmer olarak ta tüketilir.Çok lezettli bir tatı var.);)Bir ay önce diktiğimiz rize portakalı ilk çiçek tomurcuklarını tutu. 2 hafta önce dikilen Trabzon hurmamız.Yeni yerlerini beğenmiş gibiler.
bahtiyar02
19-05-2010, 22:06
Bahçede defne olmazmı.Bugün diktiğimiz kocayemiş(Arbutus unedo) kış armudu ve 2 kök güz zeytini umarım yerlerini beğenirler.
bahtiyar02
19-05-2010, 22:20
Sumaklarımızın canlılığı sevindirici.Amerikan asmasına yaptığımız aşıların bir haftalık görünümleri.İsaril bademlerime ve alıç ağacımıza musallat olan tırtıllar.(Ne tür doğal yöntemle yok etmek gerekiyor acaba.Bahçeye hiç bir zehirli ilaç veya gübre kullanmamayı tercih ettiğim için doğal yöntemleri araştıracağım.Umarım ağaçlara fazla zarar vermezler) İlk kez 5 adet kestane fidanı diktik.Tüm yeni diktiğimiz meyve ağaçları tüplü olarak aldım.
Orkun Kırcı
19-05-2010, 22:22
Gelişmeler çok güzel. Emekler karşılıksız kalmayacak belli.
bahtiyar02
19-05-2010, 22:29
Bahçeden dönüşte akşam üzeri yol kenarında gördüğüm 2 değişik tür dut ağacının görüntüsünü görmenizi isterdim.Her iki türde küçük meyveleri var. Tatları az şekerli siyah dutun olgunlaşmamış pembe rekli ve tam olgunlaşmış siyah rekleri ağaçta çok güzel bir görüntü oluşturmuş. Yol boyunca nar,incir ve badem ağaçları çoğunlukla dikilmiş. Değişik türde ve daha iri ve şeker oranı yüksek dut türleri mevcut.
Saygılarımla.
bahtiyar02
19-05-2010, 22:34
Gelişmeler çok güzel. Emekler karşılıksız kalmayacak belli.
Sevgili Orkun Kırcı dostum;
Umarım hepside sağlıklı bir şekilde yetişir.
Çok teşekkür ederim.Saygılar
ciceksever70
20-05-2010, 14:40
Bahtiyar bey hersey cok güzel. Siz artik amatör bahcivanligi astiniz usta oldunuz. Manavdan bir sey almaniza gerek kalmayacak herhalde. Afiyetle yiyin.
nurcanaybay
20-05-2010, 14:50
Ben ,ora'nın 5-6 yıl sonrasını hayal ediyorum da ...inanılmaz güzel olacak.Biz de buradan yutkunarak izleyeceğiz :)
İnanır mısınız Nurcan Hanım, yeni dikilen fidanları görünce ben de aynını hayal ettim. Kimbilir 5 sene sonra ağaçlar ne kadar büyümüş olurlar...
bahtiyar02
20-05-2010, 20:24
Sevgili ciceksever70,Sevgili nurcanaybay ve Sevgili limon;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah Hepbirlikte görmek ve beraber bu tatları tatmak nasip olur.Bahçede kullandığımız sadece hayvan gübresi. herhangi bir zehir kullanmadık ve kullanmadan tamamen doğal yöntemlerle ürünlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz.Haliyle lazzetli de oluyor.;)
Saygıla
Sayın hemşerim, çalışmaların çevrenizde de örnek olacak. Ben biliyorum ama fotoğraflarda da görüldüğü gibi bu araziler büyük oranda sadece hububat ziraati için kullanılıyor. Neden se ovada gölgesinde oturmak için dahi araziye bir ağaç dikmiyorlar.
Ben bir arada otobüsde Kahta'ya giderken sordum. Kuşlar çok geliyor diye dikmiyorlar demişti. Belki espiri yapmıştır. Bir de Acıpayam yazısına baktım orada da ağaçlardan arazi gözükmüyordu!
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
bahtiyar02
20-05-2010, 21:05
Sevgili dostum çok haklısın.Kahta ilçesinden siverek arası inan pek ağaç bulamazsın.Oysa Yeni samsat ilçesi ise seracılıkta örnek alınacak yerler arasına girdi.Hatta bir çok köyde deneme amaçlı devlet teşvikli seracılık yapılıyor.Besni ile G.Antep arası da çok güzel Antep fıstıkları yol boyunca görülebiliniyor.İşimiz gereği kahta ilçesine çok sık gidip geliyoruz. Çok güzel yerleri ve yeşillikli bölgeleri de var.
Saygılar
Dostum muhteşem güzellikler sunmuşsun bizlere yine. Sevgili nurcanaybay ve limona katılıyorum üç beş yıl sonra inanılmaz görüntüler alacağız sizlerden ömrümüz yeterse. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum sağlıcakla kalın.
Satı Uğurtan
20-05-2010, 22:56
Sevgili bahtiyar02, bahçenizde olmayan yok ama yinede, o tarafta bulunmayıp, benim bahçemde olan bir şey varsa, seve seve gönderebilirim.
bahtiyar02
20-05-2010, 23:26
Sevgili Birol ve Sevgili Satı Uğurtan dostlar; İnanın halen sparişlerim yolda;) insanın gözü doymuyor gibi istiyorum ki her türlü sebze ve meyveyi yetiştireyim. Adıyaman' da değişik tür meyve sebzeleri deneme mahiyetinde olsada başarmak için elimden geldiğini yapmaya çalışıyorum.
Sevgili Satı Uğurtan bu nazik teklifinize hiç yok demem;)Ama sizinde burda olupta sizde olmayanları benden istemeniz dahilinde severek göndereceğimi bilmenizi isterim. Çok teşekkür ederim sevgili dostlar.
Saygılar
Satı Uğurtan
20-05-2010, 23:49
Sevgili bahtiyar02, çok teşekkür ederim, istediğimde seve seve göndereceğinizi biliyorum,şuan yanlızca sağlığınızı istiyorum, daha sonra belki.Bitki gönderme konusunda ciddiyim teklifime yok demeyin sevgiler.
bahtiyar02
21-05-2010, 08:44
Sevgili Satı Uğurtan ;
Çok teşekkür eder saygılar sunarım.
bahtiyar02
30-05-2010, 20:01
iki yıldır bu gün kadar ne zor durumda kaldım anlatamam.Nede sıkıntılı bir gün geçirdim.Gerek hocalarım gerek ailem sürekli yanımdalardı.Oysa bu gün ne hocalarım nede ailem yanımdaydı ailem köye gittiler hocalarımda başka yere gitmek zorunda kaldıklarından imdadıma iş yerimden dostum Fatih yetişti.Sabah 08 de tarlaya gitmeden önce yol üstünde pide fırınında yeşil biberleri ve sıcak pideleri alıp tarlaya gidip kahvaltı yaptık.;)Derede su erken azaldı.:(Biberleri,patlıcanları,ve diğer meyve ve sebzeleri kahvaltı sonrasında su motorumla sulamaya başladık.Bu arada çay semaverimiz ile bir çay keyfi fırsatı ancak saat 13.30 civarında bulduk.Sıcaklar dostumu çok etkiledi.Kolları ensesi ve yüzü bronzlaştı;)Geçen hafta sevgili annem ters dutu gübrelemiş ve her hafta ben olayım olmayım kesinlikle sulamayı ihmal etme uyarısıyla bugün gördüğüm dut meyveleri çok tatlı,iri ve siyak renkleri göz alıcıydı.Salatalıklar, Hıta(Acur)lar ve yerli siyah karpuzumuz çiçek açmıştı. Sevincimden onlarla çocuk gibi konuşmaya başladım.Dostum abim kafayı yemiş gibi yüzüme bakıyordu:p
bahtiyar02
31-05-2010, 21:52
Geçen hafta ilk kez Sevgili Adem bey'in (agaclar.net üyesi) gönderdiği 10 adet pepinoyu diktik durumları gayet iyi.Bahçenin ilk sebze tutan kabaklarımız,Domateslerimiz, Hicaz narımız ve çiçek açtılar. Semaverle çay molası.
Saygılarımla
bahtiyar02
09-06-2010, 13:18
Merhaba sevgili dostlar;
Tarlamdaki hobi bahçemin su sıkıntısını gidermek için kuyu açtırmaya karar verdim.
Tarlamda elektirik yok.En yakın elektirik şebekesi yaklaşık 1 km uzaklıkta.Buda haliyle pahlıya mal olur.Sondaj makineleriyle kuyu açtırmak en az 50metre gerektirdiği gibi elektrikte problem.Jeneratör olayı da maliyetli.
Bölgemizde yaygın olan yöntemlerden elle veya hiltiyle kuyu açılmaktadır. Bu yöntemle Yüzey sularından faydalanmakta.Derinlik en fazla 15 metre burda kendi sitemizde açtırdığımız kuyuyu hilti ile kazdırma yöntemi kullandık. Ama Kuyu tamamen korumasız olduğundan tehlike arz edebiliyor. Bir diğer yöntem ise kepçe traktörlerle daha az maliyetli ve daha emniyetli kuyu açılmaktadır.Bu yöntemlede daha hızlı sonuç alınmakta ve kuyuya yerleştirilen büzlerin içinden daha sonra müdahale edile bilinmesi.
Traktör kepçelerle 4,5- 5 metre derinlikte 2 metre çapında 5 metre derinlikte bir çukur kazdırıp daha sonra 50cm eninde 1 metre iç çapındaki beton büzlerden 10 adet tek tek kepçe yardımıyla kuyuya indirip daha sonra büzlerin etrafını taş ve toprakla doldurmak.
Maliyetini hesapladığımda Kepçenin saat ücreti;70tl. 10 adet 50cm enli 1 metre iç çapı olan beton büzün fiyatı Toplam;500,00tl. Büzlerin şehir merkezinden hobibahçesine kamyonla nakli;100,00tl. Kepçe bir aksilik olmazsa en fazla 4 saat çalışır diye hesapladık. (Umarım daha fazla sürmez)toplam:4x70=280,00tl Genel toplam olarak 1000,00tl'ye bitirmeyi düşünüyoruz. Tabi bir aksilik çıkmazsa.
Siz dostlarında fikirlerini beyan etmelerini dilerim.
Saygılar
Minarislim
09-06-2010, 14:53
Merhaba sevgili dostlar;
Tarlamdaki hobi bahçemin su sıkıntısını gidermek için kuyu açtırmaya karar verdim.
Tarlamda elektirik yok.En yakın elektirik şebekesi yaklaşık 1 km uzaklıkta.Buda haliyle pahlıya mal olur.Sondaj makineleriyle kuyu açtırmak en az 50metre gerektirdiği gibi elektrikte problem.Jeneretör olayıda maliyetli.Bölgemizde yaygın olan yöntemlerden elle veya hiltiyle kuyu açılmaktadır.Bu yöntemle Yüzey sularından faydalanmakta.Derinlik en fazla 15 metre burda kendi sitemizde açtırdığımız kuyuyu hilti ile kazdırma yöntemi kullandık.Ama Kuyu tamamen korumasız olduğundan tehlike arz edebiliyor. Bir diğer yöntem ise kepçe traktörlerle daha az maliyetli ve daha emniyetli kuyu açılmaktadır.Bu yöntemlede daha hızlı sonuç alınmakta ve kuyuya yerleştirilen büzlerin içinden daha sonra müdahale edile bilinmesi.
Traktör kepçelerle 4,5- 5 metre derinlikte 2 metre çapında 5 metre derinlikte bir çukur kazdırıp daha sonra 50cm eninde 1 metre iç çapındaki beton büzlerden 10 adet tek tek kepçe yardımıyla kuyuya indirip daha sonra büzlerin etrafını taş ve toprakla doldurmak. Maliyetini hesapladığımda Kepçenin saat ücreti;70tl. 10 adet 50cm enli 1 metre iç çapı olan beton büzün fiyatı Toplam;500,00tl. Büzlerin şehir merkezinden hobibahçesine kamyonla nakli;100,00tl.Kepçe bir aksilik olmazsa en fazla 4 saat çalışır diye hesapladık.(Umarım daha fazla sürmez)toplam:4x70=280,00tl Genel toplam olarak 1000,00tl'ye bitirmeyi düşünüyoruz.Tabi bir aksilik çıkmazsa.
Siz dostlarında fikirlerini beyan etmelerini dilerim.
Saygılar
Sayın bahtiyar bey bir ay önce ben'de büzlerden kuyu kazma işini yaptım. 12 adet üst üste koydum. Amacıma ulaştım. Amacım su motorunu daha aşağıya indirmekti.Şİmdi su çekişi daha iyi.Size'de kolay gelsin .Çabalarızı bahçenizde görüyorum.Destekliyorum. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.Sizi izlemeye devam edeceğim.Sevgiler,selamlar.
bahtiyar02
09-06-2010, 15:09
Sayın bahtiyar bey bir ay önce ben'de büzlerden kuyu kazma işini yaptım. 12 adet üst üste koydum. Amacıma ulaştım. Amacım su motorunu daha aşağıya indirmekti.Şİmdi su çekişi daha iyi.Size'de kolay gelsin .Çabalarızı bahçenizde görüyorum.Destekliyorum. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.Sizi izlemeye devam edeceğim.Sevgiler,selamlar.
Sevgili Minarislim dostum;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için teşekkür ederim.Hayırlı uğurlu olsun.Darısı başıma.İnşallah bizde sizingibi mutlu sona ulaşırız. Su Kuyunuzun çalışmalar esnasında veya sonrasını gösteren resimler varsa yüklerseniz çok memnun oluruz.
Saygılar sevgiler
Minarislim
09-06-2010, 15:15
Sayın bahtiyar 02;Biz balyozla çaka çaka 14 metre vurduk. 2 parmak boru. Bir **** birbuçuk metresine delik deldik. içine kaya tuzu doldurduk.iki metre iki metre çaktık.Ezilen yerini kestik, diş çektik ekledik.
Minarislim
09-06-2010, 15:16
Tabiiki var gönderirim.
bahtiyar02
09-06-2010, 17:07
Sayın bahtiyar 02;Biz balyozla çaka çaka 14 metre vurduk. 2 parmak boru. Bir **** birbuçuk metresine delik deldik. içine kaya tuzu doldurduk.iki metre iki metre çaktık.Ezilen yerini kestik, diş çektik ekledik.
Sevgili dostum çakma yöntemini bir başka yerde daha duydum.Ama uygulama şekli hakkında yüzeysel bilgi edine bildim.Sayenizde bu yöntemide öğreneceğiz.
Bayağı merak ettim.
Saygılar
Sevgili bahtiyar02
Dostum, öncelikle hayırlı uğurlu olsun açtıracağın kuyu. İnşallah hesabın dışına çıkmaz. Şöyle bir düşünüyorumda sen su sıkıntısı cekerken neler başardın bahcende tarlanda, inşallah hiç bir terslik olmazda hayırlısı ile suyu bir çıkardınmı, o tarlanın halini düşünemiyorum. Arkadaşım kolaylıklar diliyor herşeyin gönlünce olmasını temenni ediyorum.
Haaa unutmadan semaver deki çayın mis gibi kokusu taaa buralara kadar geldi, afiyet olsun.
bahtiyar02
09-06-2010, 19:26
Sevgili bahtiyar02
Dostum, öncelikle hayırlı uğurlu olsun açtıracağın kuyu. İnşallah hesabın dışına çıkmaz. Şöyle bir düşünüyorumda sen su sıkıntısı cekerken neler başardın bahcende tarlanda, inşallah hiç bir terslik olmazda hayırlısı ile suyu bir çıkardınmı, o tarlanın halini düşünemiyorum. Arkadaşım kolaylıklar diliyor herşeyin gönlünce olmasını temenni ediyorum.
Haaa unutmadan semaver deki çayın mis gibi kokusu taaa buralara kadar geldi, afiyet olsun.
Sevgili Birol dostum:
Çok teşekkür ederim.Umarım bir aksilikçıkmaz.Semaver çayını hep birlikte kuyudaki suyumuzdan yapar içeriz.
Saygılar sevgiler
bahtiyar02
15-06-2010, 23:10
Sevgili dostlar 15,06,2010 saat 18,00 Tarlaya önceden kestirip hazırladığımız 3 metre uzunluğunda 2 7/8" çapında 4 adet boru ve 4 adet çap olarak 2cm kalınlığında demir'i dün tarlaya götürdük.Bu günde Annem ve ben çukurları kazıp boruları yerleştirmek için çalışmalara başladık.3 metrelik boruların 50cm'lik bölümünü açtığımız çukurlara yerleştirip orta büyüklükteki taşlarla boruyu sabitledik.Boruların üst taraflarında dikkat ederseniz 1" çapında 2'şer 15cm'lik borular kaynak ettirdik.Dört adet boruyu çukurlara yerleştirip taşlarla sabitledikten sonra Önceden dayıma söylediğimiz demir kafesler,10-15kğ çimento ve yaklaşık 60kğ inşaat kumunu arabasıyla getirdi.Çimentolarını yaptıktan sonra üstüne ızgaralarını yerleştirdik.Saat 20,30 karanlık çökünce eve gitmek zorunda kaldık.Bu hafta kamelyanın üstünü derede bulunan uzun kalın sazlarla kapatacağız.Kenarlarınıda geniş tahtalarla kapatmayı planladık.Kamelyanın bittikten sonra eni:2x2 metre yüksekliğide 2,5 metre olacak.Buda bize gayet rahat edeceğimiz bir ortam olacak.;)Hafta sonu bitirirsek resimleri paylaşacağım.
bahtiyar02
15-06-2010, 23:17
Tarlada sevgili annem bir yandan taş taşırken diğer yandanda ben boruları çukurlarını kazıp anneme yardım ediyordum.İnanın sevgili dostlar sevgili Hocam(Annem)olmazsa tek başına üstesinden gelemezdim.En sonunda bayağı yorulmuşuzki Annem sırtını kamelya direğine dayayıp biraz da olsa dinlenmeye çalışıyordu.Allah'tan herkese benim Annem(hocam)gibi anneler dostlar nasip etsin.
Saygılarımızla
denizakvaryumu
16-06-2010, 07:53
Bahtiyar Bey,
anneyi o kadar yorma derim ..
finduk52
16-06-2010, 09:02
Oy kıyamam ya anneler çok özverili oluyor işte . Ama yormayın gerçekten bu kadar .
bahtiyar02
16-06-2010, 12:40
Sevgili dostlar inanın bende sizin gibi düşünmeme rağmen o kendisi istiyor.Yaşına göre maşallahı var.Sağolsun yanımda bulunması dahi bana yeterli.Ama boş oturmak içinde yok.
Tarlayı evirip çeviren ve beni yönlendirenlerde Sevili annem ve ablam.Emeklerini inkar etmek nankörlük olur.
Saygılar
Minarislim
20-06-2010, 13:20
Bahtiyar 02 bizim kuyunun resimleri'ni gönderiyorum.Çakmayla ilgili görüntüler kasetlerde bulamadım .bulunca paylaşacağım.
Minarislim
20-06-2010, 13:33
Kuyuyu balyozla çaktığımız resimleride en kısa zamanda eklemek istiyorum.
bahtiyar02
21-06-2010, 09:02
Bahtiyar 02 bizim kuyunun resimleri'ni gönderiyorum.Çakmayla ilgili görüntüler kasetlerde bulamadım .bulunca paylaşacağım.
Sevgili dostum ellerinize emeğinize sağlık.Çok güzel sağlam yapılmış.Kuyunun derinliği kaç metre? su seviyesi ne kadar?
Saygılar
Minarislim
21-06-2010, 09:39
Büzler 4 metre.Motor'dan aşağıda 10 metre daha var. toplam 14 metre.Yıl boyu bu şekilde akıyor .Bitmiyor.10 metrede su var.
bahtiyar02
21-06-2010, 10:05
Maşallah gerçekten çok güzel.Dilerim suyunuz hiç eksilmez.Darısı başıma.
saygılar
Minarislim
21-06-2010, 11:20
Teşekkür ederim. İnşaallah.Sizede kolay gelsin.Bahçeniz ağaçlar büyüyünce çok güzel olacak.Sizdeki bazı ağaçlar çevrenizde yok galiba.Öncü olacaksınız bu konuda.
bahtiyar02
21-06-2010, 13:10
Teşekkür ederim. İnşaallah.Sizede kolay gelsin.Bahçeniz ağaçlar büyüyünce çok güzel olacak.Sizdeki bazı ağaçlar çevrenizde yok galiba.Öncü olacaksınız bu konuda.
Evet bahçemde yetiştirmeye çalıştığım bir çok tür ilk kez yetiştiriliyor.Umarım meyvelerinide görmek nasip olur.
Saygılar
Sn bahtiyar öncelikle size başarılar dilerim.
Gördüğüm kadarıyla çok işiniz var. Allah kolaylık versin herşeyiniz bol olur inşallah.
Anneler başımızın tacı nasılda sizin için birşeyler yapabilmenin gururuyla duruyor.
Öyle güzel, öyle fedakar annenin elleri öpülür selam söyleyin.
Başarılar.
bahtiyar02
23-06-2010, 12:43
Sn bahtiyar öncelikle size başarılar dilerim.
Gördüğüm kadarıyla çok işiniz var. Allah kolaylık versin herşeyiniz bol olur inşallah.
Anneler başımızın tacı nasılda sizin için birşeyler yapabilmenin gururuyla duruyor.
Öyle güzel, öyle fedakar annenin elleri öpülür selam söyleyin.
Başarılar.
Sevgili Bahar;Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Tüm anneler ve babalar fedakardır.Dediğiniz gibi benim tek dayanağım Annem ve Ablam.Allah başımızdan eksiltmesin.
Saygılar
KAPTANzst
23-06-2010, 15:19
Büzler 4 metre.Motor'dan aşağıda 10 metre daha var. toplam 14 metre.Yıl boyu bu şekilde akıyor .Bitmiyor.10 metrede su var.
Selam Sayın Mimarislim
Kuyunuz çok güzel ve verimli.İnşallah bozulmaz bu durum. Darısı tüm çiftçilere.
Suyun tahlilini yaptırmanızda fayda var derim. bilmem yaptırdınızmı.
Bilirsiniz bazı sular tarıma zarar verir. Kolay gelsin
Minarislim
24-06-2010, 10:09
Merhaba Sayın kaptanzst: Tahlil yaptırmadım fakat düşünüyorum. Sayın bahtiyar02 için kuyu resimlerin ve bilgisini vermiştim.Bu vesile ile sizin düşünce ve uyarınızı dikkate alacağım.Su ve bahçe toprağı'nın tahlilini yaptıracağım.Teşekkür ederim.Trabzon'a selamlar.
bahtiyar02
28-06-2010, 13:19
Pazar günü tarlaya ilk gelen yine Sevgili ablam ve eniştem oldu.Sabah saat 06,00'da tarlanın yarısınındaki meyva ağaçlarını su romorkundaki su ile sulamışlar. Bizlere semaver çayı ve kahvaltı hazırlamışlar.;)Ben ve anneme kalan ise sebzeleri sulamaktı.
Yerli siyah karpuzlarımızın durumu gayet güzeldi.Sulu yetiştirdiğimiz domatesleri ilk kez geçen hafta suladık. Bugün baktığımızda gayet iyilerdi.Dikkatimizi çeken bazı domateslerin dip kısımlarında kahverengi şekilde yanıklar oluşmuştu.Ayrıca annemin tespiti zeng başlangıcının olduğu.Kesinlikle kimyasal veya başka birşey kullanmadım.Sadece iki kez biyonem yapraklarına uyguladım.Çarşamba günü tekrar annemle birlikte biyonem uygulamaya gideceğiz.Tarlaya davetsiz misafirler gelmiş bazı meyve ve sebzeleri koparmışlar.Hatta yerli bir karpuzu bıçakla kapak açıp olup olmadığını tespit etmeye çalışmışlar.Bir kaç kavunu ısırıp dereye atmışlar.Üzücü olan ziyan etmeleri.Yesinler ama zarar vermesinler istiyorum.:(
Toprağa gömdüğümüz yerli karpuz türlerinden birtanesini ablamla tadına baktık.Tam olgunlaşmamasına rağmen Çok tatlı ve suluydu.;)Domateslerin içinde iki kök bana R.Robin domatesi andırıyor.İnşallah odur.
Şimdilik muzumuzda gelişmeler sanki sıcaklıkla savaşır gibi devam ediyor.
bahtiyar02
28-06-2010, 13:24
Patlıcanlarımız çok güzel gelişmekte.Süs biberlerimiz ilk biberlerini tutular.Kendiniz üretince tadı acıda olsa çok güzel oluyor.;)
Deşti domatesleri konu başlığı altında anlatacağım.
Saygılar
Minarislim
28-06-2010, 14:38
Üstadım sebzeleriniz harika görünüyorlar.Maaşallah nazar değmesin.Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.Siyah karpuz formunda.Seneye tohum isterim.Emeği geçenlerin eline sağlık.
bahtiyar02
28-06-2010, 15:36
Üstadım sebzeleriniz harika görünüyorlar.Maaşallah nazar değmesin.Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.Siyah karpuz formunda.Seneye tohum isterim.Emeği geçenlerin eline sağlık.
Sevgili dostum çok teşekkür ederim.Karpuzlar sağ kalırsa başımla gözüm üstüne.
Saygılar
Sayın adıyaman02, bahçeniz gerçekten çok güzel.Bu güzel bahçeye (tarlaya daha doğrusu) verdiğiniz emeklerden dolayı sizi,ablanızı ve en önemlisi ANNE nizi tebrik ediyor ellerinden öpüyorum.
kalambaklı
28-06-2010, 16:08
Sevgili bahtiyar02, seni tebrik etmekten başka bir şey söyleyemiyorum, inşallah emeğinin karşılığını kat kat alırsın.
bahtiyar02
28-06-2010, 16:11
Sevgili bahtiyar02, seni tebrik etmekten başka bir şey söyleyemiyorum, inşallah emeğinin karşılığını kat kat alırsın.
Çok teşekkür ederim sevgili dostum.
Saygılar
Kırkbirkere maşallah sevgili dostum
Biz daha çiçeğini gördüğümüz karpuzun siz tadına bile bakmışsınız.:))) Sebzeler karpuzlar herşey çok çok güzel, allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.
bahtiyar02
28-06-2010, 20:49
Kırkbirkere maşallah sevgili dostum
Biz daha çiçeğini gördüğümüz karpuzun siz tadına bile bakmışsınız.:))) Sebzeler karpuzlar herşey çok çok güzel, allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.
Sevgili dostum Allah siz dostlarla hep birlikte yemeyi nasip etsin.
Saygılar sevgiler
Sevgili bahtiyar bey,karpuzların büyümüş zepzelerde ellerine sağlık.
bahtiyar02
29-06-2010, 07:48
Sevgili bahtiyar bey,karpuzların büyümüş zepzelerde ellerine sağlık.
Çok teşekkür eder saygılar sunarım.
bahtiyar02
11-07-2010, 20:27
Sevgili dostlar:10.07.2010 Cumartesi bu gün bahçeye sevgili hocalarımla bahçedeydik. Bu gün ben ve ablam ağaçları sularken,annemde sebzeleri sulamaya başladı.Annemin yaptığı ilk işse bazı olgunlaşmış sebzeleri toplamak oldu.Çeri domateslerimizden yaklaşık 9-10 adet kızarmıştı.Süs biberlerim gayet güzeller birde su olayını halledebilirsek dahada güzel olacaklar.Sıcaklar 40 dereceye yaklaştı.saat 10'dan sonra açıkta durmak bunaltıyor insanı.Ampül domateslerden tesadüf sonucunda 2 kök dikmişiz.Onlarda bol ürünlü henüz kızarmamışlar.
bahtiyar02
11-07-2010, 20:41
Deşti domateslerden bir kökü çok dikkatimi çekti.Gelecek yıl kesinlikle bunları dikeceğim.Su,bakım derdi hiç yok.;)
İri çekirdekli beyaz ve siyah ayçekirdeklerimiz olgunlaştı.Tabi bazılarını davetsiz misafirler koparmış vetadına bakmış:mad:En kızdığım bu davetsiz misafirlerin henüz olgunlaşmamış meyva ve sebzeleri bir ısırık atıp yemeden dereye atmaları.Yeseler gam yemem ama ziyan etmeleri gerçekten üzüyor bizleri.Sabah kahvaltısını Kamelyamızın altında bahçenin ürünleriyle ve semizotu cacığı ve semaver çayıyla yaptık.;)Hepsininde tadı bir başka güzel.Mola sonrası Ağaçları sularken gözüme inanamadığım bir şey gördüm.Goji berry ilk kez çiçek açmıştı.;) Sevincimi hemen telefonla sitemizdeki dostlardan bazılarıyla paylaştım:p İnşallah meyvelerini yemekte nasip olur.
Saygılarımla
Zafer İnandıklı
11-07-2010, 22:05
O domateslerin ve biberlerin tadı da bir başka olur. Hele cacık da ev yoğurdu ile yapıldıysa...
Afiyet, şeker, bal olsun.
Sevgili bahtiyar bey emeklerine sağlık.
denizakvaryumu
12-07-2010, 08:03
Sanırım Adıyaman'ın ilk ve tek gojisi sizin bahçede...
Bakalım meyve tutacak mı?
Bahtiyar Bey, 244 nolu resimdeki domates deşti mi ? Farklı bir yapısı var.
Valla daha öncede söyledim yine söylüyorum siz bu kadar su sıkıntısı içinde bunları yapabiliyorsanız yarın su sorununu cözdüğünüzde neler yaparsınız düşünemiyorum bile. Şundan eminim, size çorak bir toprak verilse bile, su olursa siz ve yardımcılarınız, cennet yaparsınız orayı. Herşey gönlünüzce olsun sevgiyle, sağlıcakla kalın.
bahtiyar02
12-07-2010, 11:52
Sevgili Zafer İnandıklı, sevim4, denizakvaryumu ve sevgili Birol dostlar;
Tüm iyi dilek ve temmenileriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgili denizakvaryumu dostum 244 nolu resimdeki domates evet deşti.En iri türü bu.
Saygılar sevgiler
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.