PDA

View Full Version : bahtiyar02 / Bahçem




Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

ciceksever70
17-03-2011, 17:22
Bol ürünlü bir sezon dilerim Bahtiyar bey. Ne güzel cimlendirmissiniz tohumlarinizi... Ben inatla hic verim alamamama ragmen bugün yine marul ve yesil salata tohumlari ektim. Her sene özenerek ekiyorum bu sefer öylece serpistirdim. Bir kac salata bile yesem yeter. Bu yil hamilelikten dolayi fazla ugrasamiyorum ama insan yine de üc bes bir sey yetistirmek istiyor.




bahtiyar02
18-03-2011, 12:55
Sevgili denizakvaryumu; Güneş konusu gerçektende problem.Bunun için diğer güneş gören balkonuma aldım.Umarım problem çıkmaz.
Sevgili ciceksever70; Tohumların çimlenmemesi nedenini merak ettim.Ben çimlendirmeyi banyo ortamında yaptıktan sonra balkon seraya alıyorum. Bazen dediğiniz gibi istemediğimiz durumlarla karşılaşa biliyoruz. Benimde aldığım süsbiberlerinin tohumları çimlenmedi sanırım problemli tohumlar.Yakın bir yer olsa gelir seve seve yardım ederdik. Umarım sğlıklı bir evladınız olur.Allah tamamına erdirsin
Saygılar

ciceksever70
18-03-2011, 13:46
Tesekkür ederim Bahtiyar Bey. Genelde ektigim diger tohumlar cimleniyor ancak marul ve yesil salatada sorun yasiyorum. Cimlenmesine cimleniyor ancak gelismiyor. Gecen yil saksilarda birkac salata yetistirdim minicik de olsa birkac tane yiyebildik. Hazir fide alip dikiyorlar burada ama salata icin hazir fide aldiktan sonra marketten almak daha mantikli gibi geliyor.

bahtiyar02
19-03-2011, 21:38
Sevgili ciceksever70 burdan benim yetiştirdiğim sebzelerin tohumlarından PTT ile göndersem problem çıkarmı? Eğer çıkmazsa size gönderebilirim.
Saygılar

ciceksever70
20-03-2011, 09:31
Cok tesekkür ederim Bahtiyar bey düsünmeniz bile yeter. Kayinvalidem sagolsun bana her yil salatalik, bakla, bamya, marul tohumlari gönderiyor ancak digerleri cimlenip ürün verirken nedense marul cimlenmiyor bile. Belki de ben yanlis bir sey yapiyorum. Önceden marulu islatmiyorum cünkü tohumlar o kadar kücük ki sonradan ekmesi zor geliyor. Siz marul salata tohumlarini ne sekilde cimlendiriyorsunuz?

bahtiyar02
20-03-2011, 15:04
Sevgili ciceksever70;
İlk kez bu yıl kırmızı marol tohumu çimlendirdim.Çokta güzel çimlendi. Tohumları ıslatmadan bir avuç toprakla karıştırıp bu karışımı hazırladığımız yere serpiyoruz.Üzerine yanmış hayvan gübresi atıp suyla nemlendiriyoruz.
Salata, kavun karpuz hatta bamya çekirdeklerini yumruk kadar açtığımız çukurlara en fazla 2'şer adet koyup, yine üzerine hayvan gübresi koyup suluyoruz. Bence toprağın ısısına ve nemine bağlı olarak çok güzel çimleniyorlar.
Özellikle salata ve hıta(Acur) suyu çok sever. Bu yöntemi deneyin derim.
Saygılar.

bahtiyar02
20-03-2011, 15:43
19.03.2011 Bağ aşılamak için tarlaya üç ekip gittik. Birinci ekip herzaman olduğu gibi Ablam ve eniştem. İkinci ekip ben ve annem motorsikletimle yiyecek malzemesini alıp tarlaya gittik.Üçüncü ekip Kayınbabam,Büyük kaynım Mehmet ve ailem onlarda bizden sonra tarlaya vardılar.Tarlaya vardığımızda semaver çayı ve kahvaltı hazırdı;)Tüm ekip kısa bir kahvaltı sonrası bulutlu bir havada bir an önce yağmur yağmadan aşılamanın en azından yarısıını bitirmeye çalışacaktık.Kayınbabam ve eniştem aşı yapıyorlar ben ve kaynım onlara yardım ederken eşim ve ablam çimlenen yeşil soğanların çapalarını yaptılar ve gübrelerini serptiler. Bağ için aşı çeliklerini Annem, Kayınbabam ve Sevgili eniştem ayrı yerlere ait bağların üzümlerin çeliklerinden seçip getirmişler. Ben asmanın hiçbir türünü bilmediğim gibi hocalarım çeliklere bakıp bu siyah üzüm. Bu kırmızı yemeklik üzüm,bu şirelik ve pekmezlik beyaz üzüm,ve bu da siyah kararın karası bir üzüm.Hayretle bakıp dinledim. Bağ aşılama basit bir olay değilmiş.En azından ben bunu gayet güzel anladım. Bana sadece Amerikan asmaların gövde çevresini açmam söylendi(Göz açma) bu terim çok kullanılan bir durum. Geçen yıl aşıladığımız 6 kök amerikan asmasından 3 adedi tutmuştu.Hemde iki kök benim aşı makasıyla yaptığım aşılar beni çok mutlu etti. Nasipse Bu yıl en azından 3 kökten üzümlerin tatlarına bakabileceğiz. Ayrıca sonbaharda aşılı olarak aldığım 28 kök üzümün bir kaç kökü erkenci gibi gözleri patlamak üzereydi.Bende bir kaçamağını bulup kayınbabama benim bir aşı makasım var onla yapılan aşılar daha sağlıklı ve kolay olur dedim.Aşı makasımla ancak tek kalem aşı yaparken diğerleri bir köke 2 kalem aşılıyorlardı.Aşı makası ancak ağzına alabileceği kalınlıktaki anaçları kesebiliyordu.Buda burda pek geçerli değil. Aşı yapılacak anacın yarı çapı en az 2cm olmalıki aşı tutsun ve yarma aşı tekniği kullandıkları içinde daha rahat aşılama yapılsın.Akşam saat 17,30'a kadar hep birlikte bağ aşılamasını bittirdik. Tabi eniştem biraz kilolu olduğundan en çok eğilip kalktığından canı çıktı.
Tum çalışanlar Sevgili akrabalarım ve ailem buradan binlerkez teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Uzaylı
20-03-2011, 16:25
Sayın Bahtiyar02; Sayenizde verdiğiniz detaylardan biz de bir şeyler öğreniyoruz. Çok teşekkür ederiz. kolay gelsin...

bahtiyar02
20-03-2011, 17:46
Ben teşekkür ederim.sonuçta biz dostlar bir birimizi tamamlıyoruz.
Saygılar

Emre İlhan
20-03-2011, 20:28
En çok ilgim olan konuya değindin Bahtiyar abicim. Asmalar ve aşı. Aslında asmalara karşı bambaşka bir ilgim var. Hayırlı olsun, umarım aşılar tutarlar.:)

bahtiyar02
21-03-2011, 08:45
En çok ilgim olan konuya değindin Bahtiyar abicim. Asmalar ve aşı. Aslında asmalara karşı bambaşka bir ilgim var. Hayırlı olsun, umarım aşılar tutarlar.:)
Sevgili Emre İlhan;
Asma aşılanması, bakımı ve ürün olduktan sonraki çalışmaları dış görünüşte kolay görünen birşeyin gerçektende büyük zahmetler gerektirdiğini öğrendim. Sonuçta meyvesi ödül olarak bütün yorgunluğunuza değiyor;)
Saygılar.

ciceksever70
25-03-2011, 07:35
Bahtiyar Bey iyi günler. Bizde iklim sicakligi tohumdan ekip büyüyüp ürün vermesine yetmediginden domatesleri hep hazir fide olarak alip ekiyorum. Ancak sirik domatesler cok fazla uzuyor ve yagmurlar asiri yagdigi icin koruma olarak yaptigimiz catidan disarilara tasip cürüyor. Bu yil oturak domates bakacagim. Eger bulamayip sirik ekmek zorunda kalirsam tepe budamasi yapabilir miyim? Budamak verimi engeller mi?

bahtiyar02
25-03-2011, 07:52
Sevgili ciceksever70;
Aşırı yağış fazla nem demek.Buda birçok bitkinin sevdiği ortam.Dediğiniz gibi bu tür ortamlarda ürün ya az veya hiç alınmaz. Domatesleri sanırım bahçeye diktikmişsiniz.Bence domatesleri saksıya dikin bitkinin su ihtiyacını kontrol altına aldığınızdan bitkinin çürümesinide önlemiş olursunuz hemde uzamasıda belli oranda azalıp ürün vermesine neden olacaktır. Tepe budaması yapmanız bitkinin yan sürgünler verip ürünü fazlalaştırır. Ama benim önerim domates fidelerini kesinlikle saksılara dikip korumanın altına koyun o zaman daha üzün süreli domates alabilirsiniz.


Saygılar

malbman
25-03-2011, 09:28
bahtiyar02 dostum. Bu yılın çalışmalarına başlamışsın, hayırlı olsun. Belgesel tadındaki paylaşımlarını merakla bekliyor olacağım.

Kolay gelsin, ürünün bol olsun.

Sevgilerimle

Periş
25-03-2011, 10:09
Çalışmalarınızı merakla bekliyorum saygılar....

meh12
25-03-2011, 10:42
Gerçekten çokhoşçalışmalara imza atmışsınız sizleri candan tebrik ediyorum.Bu azmin yapamayacağı birşey yoktur.

bahtiyar02
25-03-2011, 12:28
bahtiyar02 dostum. Bu yılın çalışmalarına başlamışsın, hayırlı olsun. Belgesel tadındaki paylaşımlarını merakla bekliyor olacağım.

Kolay gelsin, ürünün bol olsun.

Sevgilerimle

Sevgili burak alkan,sevgili meh12 ve Sevgili malbman;dostum çok teşekkür ederim. Sizin bilgilerinize ihtiyacım olacak.
saygılar sevgiler

serkanhoca
27-03-2011, 09:26
Sayın Bahtiyar Bay,
Yaptıklarınızı ilgiyle izledim ve okudum.
Tarlanız ağaçlarınız büyüdüğünde çok güzel olacaktır eminim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

bahtiyar02
28-03-2011, 09:32
Sayın Bahtiyar Bay,
Yaptıklarınızı ilgiyle izledim ve okudum.
Tarlanız ağaçlarınız büyüdüğünde çok güzel olacaktır eminim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Çok teşekkür ederim.Umarım hep birlikte görürüz.
Saygılar

bahtiyar02
08-04-2011, 13:24
Merhaba arkadaşlar;
Geçen yıl bir arkadaşımdan bana ve bir başka dostuma hediye gelen dut türünü çıkaramadım. Erkenci bir tür. Çevremizdeki tüm dut türlerinde yeni yeni uyanmalar başlamışken bu dut arkadaşımın bahçesinde benimkisiyle aynı tür meyve dahi tutmuş;) Avusturalya veya şah dut türümüdür yoksa başka bir türmü? Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar

gülsu
08-04-2011, 14:52
Bu duttan benim bahçede de var arkadaşım hediye etti satıcıdan alırken yediveren veya ödemiş dutu diye söylemiş fakat sizinki erken meyveye dönmüş benim dutum yeni yaprak vermeye başladı. Sanırım iklimden dolayı

bahtiyar02
08-04-2011, 15:24
Sevgili gülsu;
Sıcaktan derseniz henüz havalar burda ısınmadı sayılır. Erkenci dut türlerimiz var ama içlerinde bu türü yok. Arkadaşımın aldığı yer kendisine aşılı urmudut(Ekşi karadut) demiş ancak burdaki urmudutlar en son yaprak açtığıgibi en sonda meyve verir.
Saygılar

bahtiyar02
16-04-2011, 18:31
Merhaba arkadaşlar;
Bu gün annemi alıp motorsikletimle tarlanın yolunu tutuk.Ana oğul kahvaltı yapmak için jeneretörü çalıştırıp kethıl ile suyu ısıtıp semavere boşaltıp annem çayı demlerken bende hemen bel,kazma ve malinayı(1,5 mt'lik çelik demir Taş çıkarmak için kullanıyoruz) alıp domatesleri dikmek için yerleri belleme taşlarından ayıklama işine girişmek için tüm malzemeyi taşıdım.Ana oğul büyük bir iştahsızlıkla alalacele kahvaltı yapıp hazırlıklara başladık. Ben toprağı bellerken annem taşları ayıkladı.Daha sonra tırmıkla karıklar oluşturup içlerini bir güzel yanmış hayvan gübresi serptik.Karıkların içini suyla doldurup annem domates fidanlarını dikmeye başladı. Yaklaşık 13 çeşit domates türünün fidanlarını sabah 06,15'te tek tek çekip hazırlayıp tarlaya getirmiştim. Domates fidanlarını çok getirdiğimden büyük iki karık daha hazırlamamız gerekti.Bu esnada üç adet 3-4cm'lik örümceğe benzeyen bir böcek gördüm.

bahtiyar02
16-04-2011, 18:34
Annem öldürmemi söyledi insanları sokuyormu. Sanırım zehirliymiş. Bir süre bellemeye devam ederken küçük bir süprizle karşılaştım. Siyah başlı yaklaşık 15-20cm'lik yılan yavrusu.:)iyiki belle zarar vermemişim. Bel yardımıyla sıkıştırıp annemden aldığım pet şişe yardımıyla buğdayın içine bıraktım.sonunda domates fidanlarının dikim işini bitirdik. Bu arada saat 13,30 öğlen yemeği yine aynı iştahsızlıkla birşeyler atıştırıp Annem salatalık tohumlarını ekerken bende 30 çukur kazıp izmir yöresine ait kavunu ekmek için çukurlara kavun çekirdeklerinden 4'er adet ekip üstünü yine yanmış hayvan gübresi ile kapatıp suladıktan sonra yağmur başlamak üzere iken toparlanıp eve döndük.
Yarın nasipse tekrar tarladayız.:D Resimleri cep telefonumla çektim. Diğer resimleri sizlerle paylaşacağım.Saygılar

bahtiyar02
20-04-2011, 09:20
Cumartesi- Pazar günü Annem ve Ben tarlaya gittik. Yaptığımız işler yaklaşık 14 çeşit Domates türünü diktik. Domates fidanlarını balkon serada çimlendirmiştim. Daha önce bulunan iki karık yetmeyince 3 karık daha yaptık. Sebze ve meyve ekeceğimiz kısım çamurlu olduğundan traktör iyi bir sürme işi yapmadığı için karıkları düzenleyemedik.İşlerinçoğu haftaya kaldı.

Saygılar

Sevgi Durul
20-04-2011, 09:41
Sayın bahtiyar02, anneniz arkanızda olunca, işler daha kolay olacak gibi görünüyor. Ama yılan korkuttu beni. İnşallah ben karşılaşmam, bahçede. Annenize saygılar...

bahtiyar02
20-04-2011, 10:13
Sayın bahtiyar02, anneniz arkanızda olunca, işler daha kolay olacak gibi görünüyor. Ama yılan korkuttu beni. İnşallah ben karşılaşmam, bahçede. Annenize saygılar...

Sevgili SDurul; Çok teşekkürler ederiz.Annem sağolsun çok büyük desteği var.Yılandan korkmayışımın sebebi ise Afsunlu ( Okunmuş ) olmamızdan dolayı bizi yılanın sokmadığı sürekli annem tarafından söylerdi. Batıl inançta olsa bir kaç kez başıma geldiği için yılan hiç ısırmadı her seferinde kaçtı.
Saygılar

bahtiyar02
20-04-2011, 10:17
2010 Yılı sonbaharında ablamın bahçesinden söküp tarlaya diktiğimiz erkenci küçük incir sanırım tutu. S.Arabistan hurması çekirdeklerinden 7 adeti çimlendi. Bu yıl ilk kez hiç gübre ve ilaç kullanmadan ektiğimiz buğdayımız çevrede bizlerin yaptığının tam tersi uygulamayla yetiştirilen buğday ve arpalarda aynı gelişmeleri gösteriyor. Tarlanın Demirbaşı saydığım alıç ağaçlarımızdan birisi bu yıl çok güzel görünüyor.Yine 2010 ilk baharında aşımakasıyla ve elle yaptığımız 6 kök amerikan asmasından sadece 3 kök aşımakinesindekiler tutu. Bu yıl üzüm tutacaklarını söylediler. Ayrıca cetinfidancılıktan aldığım aşılı üzümlerden 24 kökten sadece 2 adeti çimlenmedi.Diğerleri gayet güzel.

bahtiyar02
20-04-2011, 10:23
Meyve ağaçlarımızın genel yapısı; Tek kök Güz zeytini yerini sevmiş gibi. 2kök sumaktan birisi, Ankara armudu sanırım bu yıl boy atar. 2 kök Koca yemişlerimiz de durum iyi yeni sürgünler dipten veriyor. Kaymakağaçları birisinin durumu daha canlı. İlk diktiğimiz naşi armudu inadına ben varım dercesine bu yılda çiçek açtı. Hatay hurması(Çikolata hurma )Ağaçlarda bu yıl ilk bahar hem yağışlı hemde serin geçmesinden dolayı sanırım daha bir canlı.

bahtiyar02
20-04-2011, 10:28
Turunçgillerden çoğunluğu Rize türü soğuklardan etkilenmedi.Bazı türler sadece yaprak döktü. Yağışlardan dolayı topraklar ağaçların çukurlarını kapatmış.Havalar ısınınca tekrar ağaçların etrafları açacağım. Ayva ağacı tomurcuklu ve diğer bazı erik türleri çiçek açtı. Goji bery de bu yıl çok az budamayla durumu güzel.Avustralya dutunun meyvesini şimdiden merak ettim.

bahtiyar02
20-04-2011, 10:37
Bu yıl diktiğimiz bazı çelikler özellikle incir çok güzel tutanlar oldu. Çekirdekten yetiştirdiğimiz 2 adet bademlerimi bu yıl tırtıllar rahatsız etmediler.Buğdayın bir başka yerden çekiliş görüntüsü. Boş kalan bu yeri traktörle sürdürüp kompile deşti türler ekmeyi planladık. Toprak 2 yıldır nadasta ve gayet güzel bir toprağı var. Sevgili Denizakvaryumunun gönderdiği kabak türlerini yaklaşık 20 gün önce dikmiştik. Bu iki günde Ana-oğul olarak yaptıklarımız ve gözümüze takılanlar.
Saygılarımızla

KAPTANzst
21-04-2011, 10:31
Selam sayın Bahtiyar bey.
Çalışmalarınız ve emekleriniz takdire şayan. Bu çabalarınızın ürünlerinide inşallah alırsınız. Yanlız ben domatesler için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Gece soğukları hala etkili. İnşallah bir şey olmaz

Dudi
21-04-2011, 11:09
Herşey çok güzel görünüyor ama o annenizin pişirdiği sacdaki yemekten yemek isterdim. Açık havada nefis mis gibi anne yemeği :))

Periş
21-04-2011, 18:38
Herşey çok güzel bahtiyar bey emeginize saglık sevgili dudiye katılıyorum açık havada yemek çok güzel elinize saglık..

bahtiyar02
21-04-2011, 21:55
Sevgili kaptanzst,sevgili Dudi ve sevgili burak alkan;
Çok teşekkür ederim. Yemeğin ismi sacda but kavurma. Gerçektende açık havada çok lezetli birde tavuk doğal yetiştirilenlerden olsa harika olurdu.
Domatesler için burası uygun bir ısıya sahip. Mart 20'sinde bizde sobalar sökülmeye başlar. Çocuklu evler hariç.
Saygılar

KAPTANzst
22-04-2011, 22:55
Biz karadenizde evlerde hala soba yakıyoruz. Serada bile.:(

bahtiyar02
23-04-2011, 22:43
Biz karadenizde evlerde hala soba yakıyoruz. Serada bile.:(
Sevgili kaptanzst; Size bir süprizim var Trabzon'dan kız kardeşime görücü geldi.Sizden iyi olmasın tanıştık memleketinizden bahsettik.Onlarda halen sobaların yandığını söylediler. Allah nasip ederse mayıs ayı içerisinde bizde iadeyi ziyarette bulunmak üzere Trabzona geleceğiz. Bu vesileyle sizle tanışmak isterim.
Saygılar

KAPTANzst
24-04-2011, 08:36
Günaydın.
Sayın Bahtiyar bey hayırlı olsun.
Trabzon un neresi olduğunu tam yazarsanız özelden, ben buluşma ihtimali konusuna açıklık getiririm. İnşallah Yomra tarafıdır.Bende tanışmak isterim elbet.
Hayırlısı

bahtiyar02
27-04-2011, 14:27
Günaydın.
Sayın Bahtiyar bey hayırlı olsun.
Trabzon un neresi olduğunu tam yazarsanız özelden, ben buluşma ihtimali konusuna açıklık getiririm. İnşallah Yomra tarafıdır.Bende tanışmak isterim elbet.
Hayırlısı

Sevgili kaptanzst; Trabzon merkezde oturuyorlamış. İnşallla hayırlı bir iş olur.
Saygılar

KAPTANzst
27-04-2011, 21:50
İnşallah sayın Bahtiyar bey..

epsody
30-04-2011, 11:16
Zehirli tarım ilaçlar sayesinde tabiyatın dengeside bozuldu.Çevremde iki yıl içinde 2 adet yılan gördüm. Eskisi kadar sık karşılaşmıyoruz.İnanın bende arar oldum.Tarlada Bugün deri değiştirmiş bir yılanın soyulmış derisini gördük.Yaklaşık 60-70cm kalınlığı ise 3-4cm.Şahsen canlısını görmeyi isterdim.

Sevgili toprak dostu aynı zamanda duyarlı çevre dostu arkadaşım, denizakvaryumu arkadaşın bahçesindeki bu güzel mesajınıza cevap yazarkende sizinle paylaşımların devamınıda öngörmekteyim.

Çevremiz sizin gözlemlerinizin ortaya koyduğunuzdan daha hızlı bozularak doğadaki canlıların çeşitliliği azalmakta, denge unsura yaşam tarzının ufauklarında çölleşme belirtileri sezilmektedir.

Buna sebeb doğal yaşama yapay girdiler dayatılması ile organik tabanlı yaşam geriliyerek bu tür canlıların yaşamlarındaki beslenme zorlukları ile, bu türler doğada yaşam desteği sağlıyamadıklarında, bu canlı üzerinden bir başka canlının da yaşamını bozmakta olup, bu kopukluk içinde faturası olarak gelicek nesillere yaşanmaz bir dünyanın temelleri atılmaktadır.

Aramızda yaşayan sağlıksız insanların hayvan fobileri yüzünden bir çok türün canlıları yaşamlarıda risk altında kalarak talihsiz olanlar bu sağlıksız insanların barbarlığına kurban verilmektedir.

İnsanın aczi değilmidir ki bu canlıları öldürenlere müdahale edemiyen medeniyet sahiplerinin göz göre göre sehirci kalmaları, bu utanç verici yaşama daha ne kadar dayanacağız.

Bu yaşadığımız dünya, ne dedelerimizden nede babamızdan bize miras kaldı, bizler bu yaşanılan dünyayı gelecek nesillerden ödünç alarak yaşamaktayız, yani bu ödünçlük le borç içindeyiz, bu borcu ödemek bizim insanlık onurumuzdur, onursuz yaşamaksa ölmek bu günden evladır, sevgiler saygılar sunarım.


GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA.

Akhisarlı
01-05-2011, 11:35
Halıç kendiliğinden mi çıkmıştı .sarı halıç çok güzel olur çocukluğum da köyün çıkışında var dı büyük bir ağaçtı çıkamazdık üstüne taş atardık sonra dökülenleri toplardık çok lezzetliydi ekşimsi tadıyla çok güzeldi ceplerimize doldurup gidene kadar koyun ağılına eşşeğin üstünde yerdim ne kadar kurt yediğimin farkına varmadan kurtlu çıkardı çoğu nekedar güzel geliyormuş ki bana temiz tarafından yemeye çalıştığımı hatırlıyorum.
Bu ara bir resmi anlamadığınızı yazmışsınız .hangi resim tarif edermisiniz.

bahtiyar02
01-05-2011, 21:57
Sevgili Akhisarlı; Ortak özelliğimizin olması benimde dikkatimi çekti. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Bahçemdeki alıçlar ben almadan öncede yabani olarak yetişmiş. Benim köyümün çevresinde yabani olarak yetişiyor.Dediğiniz gibi gayette lezzetli. Muzu ve bir kaç ağacımı su sorunumuzdan dolayı kurudu.Ama Sitemizin bahçesinde 2 adet muzumuz halen yaşıyor;)ordan fidan alır tarlaya götürürüm. Resimde çıkaramadığım şeyi sizin konu başlığınıza ekledim.
Saygılar

bahtiyar02
02-05-2011, 20:39
Evime çok yakın 750 metre kare bir arsa üzerine hobi bahçesi olarak düzenlemeye çalışan Sevgili Ramazan beyle bir tesadüf eseri tanıştık.Kendisine bizim siteden agaclar.net'ten bahsettim. Koyu bir çam ağacı türlerine ve çiçeklerde meraklı.Hafta arası iş çıkışında bahçesindeyiz. İşte bazı kareler..

bahtiyar02
02-05-2011, 20:48
Bahçenin içerisinde atım atacak yok gibi;)

bahtiyar02
02-05-2011, 20:54
Ramazan öğretmenin bahçesine karanfil,Domates türleri ve kırgız kavun-karpuzu,Deşti olarak domates ve karpuzlar ektik. Bahçeye meraklı bir dostumuz geldi.Mahmut bey bizimgibi delileri görünce oda sitemize üye olmuş;)Bu arada bahçede 3 tür böğürtlen olduğunu söyledi ramazan bey.Bana da yaklaşık 10 adet orta boy saksıya aldığım köklü böğürtlen fidanlarından verdi. Fidanlar öğle coşmuşki topraktan bel kürekle çekerken hiç zorlanmadık. Bu hafta nasipse benim hobi bahçeme dikeceğiz.

GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA.

bahtiyar02
02-05-2011, 21:03
Ramazan bey Bahçeye taştan bir ev planlamış,pilan ve projesini onaylatmış.Adıyaman merkeze yaklaşık 60km uzaklıktaki dağlık kesimden özenle seçmiş olduğu taşları kırdırmış, bir gün sonra 6 adet kamyonla taşları almak üzere Adıyamandan yola çıkmışlar.Taşların yanına vardıklarında ise taşların yerinde yeller esiyormuş:( Taşlar tümüyle çalınmış fıkra gibi. Bu durumdan sonrada tüm hevesi kaçmış tek gözlü bir ev, Tuvalet, Kamelya ve barbekü yaptırmış.

bahtiyar02
02-05-2011, 21:13
Sevgili Ramazan öğretmenim Ankaralı ama Adıyaman'dan evli Haliyle Kahta\Adıyaman'lı oldu:D İşte sevgili Öğretmenim Ramazan bey. Gerçektende çok sabırlı ve bizim gibi kesinlikle bitki delisi;)


GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA.

bahtiyar02
02-05-2011, 21:21
Sevgili epsody; Öncelikle "GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA" Cümlenizi beğendiğim için izniniz olmadan kullandım.Umarım sakıncası yoktur.
Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum. Elimden geldiğince direniyorum. Umarım geleceğe tam doğal bir bahçe içinde yılanı,kekliği ve kuşları ile bıraka bilirim.
Saygılar sevgiler

GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA.

serkanhoca
02-05-2011, 21:23
Meslektaşım Ankaralı değil, tam Adıyamanlı olmuş, bağlamışsınız toprağınıza :))

bahtiyar02
02-05-2011, 21:32
Sevgili serkanhoca; Kalmaya hiç niyeti yok gibi.Tek korkumuz bahçenin satılması dahilinde bahçeyi olduğu gibi devam ettirecek birisini bulmak.Yoksa Ramazan beyi ne yapıp edip Ankara düşüncesinden vaz geçirmek için uğraşacağım.
Saygılar.

ligustrum
02-05-2011, 21:52
Ramazan Bey'in yaptığı yeni inşaat yapılarda bacanın tüttüğünü de görmek dileğimizdir.
Başarı, çalışkan insan ürünü..
Kolay gelsin.

bahtiyar02
03-05-2011, 10:34
Ramazan Bey'in yaptığı yeni inşaat yapılarda bacanın tüttüğünü de görmek dileğimizdir.
Başarı, çalışkan insan ürünü..
Kolay gelsin.
Sevgili Ramazan beyin çalışmaları ve merakı inanın taktire şayiandır.

Yakup Ünal
03-05-2011, 13:15
Bahtiyar bey bahçeniz zamanla güzelliğine güzellik katacaktır. Allah emeğinizi boşa çıkartmasın bende abimle birlikte sizin yaptığınız gibi tarlayı ağaçlandırmaya çalışıyoruz. zorlugunu biliyorum.
Benim sizden goji berri ile ilgili bilgi istiyorum.
goji berry acayip taktım ankaranın kazan ilçesinde yetiştire bilirsem 2 dönüm **** 6 dönüm yere dikmeyi düşünüyorum nigdenen ve izmirden getirdim ama sizin gojiler gibi değil resimleri goji bölmünde paylaştım
şimdiden bilgi için teşekkürler

bahtiyar02
03-05-2011, 21:35
Sevgili Yakup Ünal;İiyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Ben goji fidanımı sayın:Yusuf USTAOĞLU beyden almıştım.http://pepino61.com/index.htm Bu linkte gerekli bilgiyi bulacaksınız.
Saygılar

Yakup Ünal
03-05-2011, 21:41
Sevgili Yakup Ünal;İiyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Ben goji fidanımı sayın:Yusuf USTAOĞLU beyden almıştım.http://pepino61.com/index.htm Bu linkte gerekli bilgiyi bulacaksınız.
Saygılar

teşekkürler bilgi için

ciceksever70
04-05-2011, 07:15
Bahtiyar bey hobi bahcesindeki ev cok sirin gercekten de. Cok da titizlikle yapildigi belli.
Siz bamya yetistiriyor musunuz? Ben bamyayi su sevmez diye hep büyük derin kare legenlerde yetistiriyorum. Ama bu yil elimde cok tohum var bir kismini bahceye ekmeyi düsündüm, bizde yagan asiri yagmur konusu beni kararsiz birakti. Domateslerin catisi kapali, onlarin yanina eksem bakimlari benzer mi acaba? Domatesleri de cok az suluyorum. Legendekiler cok yavas gelisiyor. Gerci havalar da birden sogudu burada 28 dereceden 10 derecelere düstü bir haftadir. Simdi yavas yavas isiniyor yine. Avusturya`dan sevgiler, saygilar.

bahtiyar02
04-05-2011, 09:22
Sevgili ciceksever70;
Bahçenizi ve çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum.Ellerinize sağlık. Dediğiniz gibi bamya deşti olarak ekilir ve daha makbüldür. Neden derseniz Sulu yetiştirilenler kadar boy vermez,bamyalarıda küçük,daha az salyası ve kurutmalık yaptığınızda uzun süre saklıyabiliyorsunuz. Çokta lezzetli olur. Domatesler saksıda olduğundan havalar ısındığında su kaybı olacağından bir süre sonunda sık sık sulamanız gerekeceğinden bence bamyaları bahçenizin bir bölümüne ekin derim. Saksıda bamya yetiştirebilirsiniz sulama olarakta domatesten daha az sulayarak. Ama bahçeye tohum ekmeniz dahiline saksıdakilerden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Burada da yağışların maşallahı var bahçeye birçok domates ve meyve dikecektik fidanlar inşallah bozulmaz. Ayrıca hava ısısı sizde olduğu gibi burada da ani değişimler gösteriyor.

Tüm Ailenize Saygılar sevgiler.

Yakup Ünal
04-05-2011, 14:09
Kuyuyu balyozla çaktığımız resimleride en kısa zamanda eklemek istiyorum.

minarisli bende kazanlıyım tanışalım

ciceksever70
04-05-2011, 20:58
Sevgili ciceksever70;
Bahçenizi ve çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum.Ellerinize sağlık. Dediğiniz gibi bamya deşti olarak ekilir ve daha makbüldür. Neden derseniz Sulu yetiştirilenler kadar boy vermez,bamyalarıda küçük,daha az salyası ve kurutmalık yaptığınızda uzun süre saklıyabiliyorsunuz. Çokta lezzetli olur. Domatesler saksıda olduğundan havalar ısındığında su kaybı olacağından bir süre sonunda sık sık sulamanız gerekeceğinden bence bamyaları bahçenizin bir bölümüne ekin derim. Saksıda bamya yetiştirebilirsiniz sulama olarakta domatesten daha az sulayarak. Ama bahçeye tohum ekmeniz dahiline saksıdakilerden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Burada da yağışların maşallahı var bahçeye birçok domates ve meyve dikecektik fidanlar inşallah bozulmaz. Ayrıca hava ısısı sizde olduğu gibi burada da ani değişimler gösteriyor.

Tüm Ailenize Saygılar sevgiler.

Tesekkür ederim Bahtiyar bey, bugün balkon ciceklerinin ekimiyle ugrastim mesajlara ancak bakabiliyorum. Bu sene az domates ektim bahceye cünkü saksida kiraz domateslerim de var. Denemek icin domateslerin kenarlarina bir iki sira bamya ekebilirim. Yeterince tohumum var. Sizin kadar profesyonel ekim yapamiyorum ama benimki de hobi iste. Burada bulamadigim sebzeleri az da olsa Türkiye`den gelen tohumlarla yetistirip nefsimizi köreltiyoruz. Inanin burada marketlerde maydanoz bile bulmak zor. Bulduk mu bolca alip donduruyoruz. O yüzden yazin maydanoz, dereotu, nane gibi yesillikleri de bol bol yetistirmeye calisiyorum. Bizim ülkemizin sebze meyve bereketi hic bir yerde yok. Selamlar, sevgiler.

bahtiyar02
04-05-2011, 21:08
Sevgili ciceksever70;
Sizin bildiklerinizi ben benim bildiklerim siz öğrenmeye çalışıyoruz.Sonuçta hepimiz agaclar net üyesi olarak bir birimizi tamamlıyoruz. Yüklediğiniz resimlerden Avusturya'da yetişmeyecek hiç birşey olmaz diye tahmin ediyordum;) Demek ki biraz bilgi edinmiş olsaydım sizin gibi bir kardeşimizin neler çektiğini ve nelere özlem duyduğunuzu anlardık. Bamyaları madem elinizde tohum fazlalığınız var deneyin.Sonuçta kaybınız olmaz en azından denemiş olursunuz.Hangi ortamda daha iyi sonuç verirse sizin için en iyisi o olur.
Saygılar sevgiler.

ciceksever70
04-05-2011, 21:19
Sevgili ciceksever70;
Sizin bildiklerinizi ben benim bildiklerim siz öğrenmeye çalışıyoruz.Sonuçta hepimiz agaclar net üyesi olarak bir birimizi tamamlıyoruz. Yüklediğiniz resimlerden Avusturya'da yetişmeyecek hiç birşey olmaz diye tahmin ediyordum;) Demek ki biraz bilgi edinmiş olsaydım sizin gibi bir kardeşimizin neler çektiğini ve nelere özlem duyduğunuzu anlardık. Bamyaları madem elinizde tohum fazlalığınız var deneyin.Sonuçta kaybınız olmaz en azından denemiş olursunuz.Hangi ortamda daha iyi sonuç verirse sizin için en iyisi o olur.
Saygılar sevgiler.

Bahtiyar bey buranin topragi gercekten de bircok seyin yetismesine elverisli ancak Avrupa Birligi her ürünü yetistirme izni vermiyor ciftcilere nedense. Insanlar kendi tüketimleri icin bahcelerinde yetistiriyor bircok seyi. Taze sogan tohumu bulamadim desem gülersiniz herhalde. Karpuzu bile dilimle satiyor marketler de biz bütün karpuz alinca sasiriyorlar. Tabii bahce isi maddi manevi külfetli. Her yil azar azar gelistiriyoruz. Ileride insallah büyükce bir sera yaptirabilirsem daha fazla ürün yetistirebilirim. Görüyorsunuz her yerin kendine göre zorlugu var. Ama her durumda bulabildiklerimize sükretmek lazim.

bahtiyar02
04-05-2011, 21:41
Sevgili ciceksever70;
Bu güzelim Vatanımızın kıymetini çok iyi bilmemiz gerek. Dört mevsimi bir arada yaşıyoruz. AB'ye girmek istiyenlerdendim bu şartlarda biraz daha düşünmem gerek;) Dilerim tüm hayelleriniz ve planlarınız gerçeğe dönüşür.

bahtiyar02
09-05-2011, 09:35
Günaydın tüm dostalar...

Bahçeye yaklaşık 3 haftadır yağışlardan dolayı gidemiyorduk.Bu gün bahçeye Annem, Ablam ve ilk kez bahçeyi gören en küçük kız kardeşim ile gittik.ilk girdiğimizde alıcın güzelliği karşıladı. Yaptığımız işlere gelince domates ve patlıcan fidanlarını diktik, Bağın içindeki aşırı büyümüş hardal ve diğer otları ellerimizle çektik.Amacımız bağı sürdürürken traktörün yeni patlamış olan aşı gözlerine zarar vermesini önlemek.Aşılardan bir çoğu tutmuş ve filizleri dışarı çıkmışlardı.;) Daha önce diktiğimiz domates fidanlarımız gayet güzel ve sağlıklı görünüyorlardı. İlk çapalarını annem yaptı. Çalışmalarımız yoğun olduğundan ancak bir kaçtane resim çekebildim. Meyve ağaçlarından özellikle Turunçgiller beni şaşırttı tümünde çiçek vardı.:D Güz zeytinimde 3 adet çiçek gördüm. Yeni diktiğimiz ceviz türleri, Naşi armutları, kirazlar, Kızılcıklar, Pawpawlar ilk kışlarını sorunsuz geçirdiler. Bu yıl çok azda olsa özellikle israil bademlerimde ve nektarinimde yaprak bitleri ve yine dayimi olan tırtıllar gördüm. İşin ilginç yanı ise yaprak bitlerini uğur böceğiyle bir başka böcek bana mücalemde yardım ediyorlar.;) Birde şu tırtıllarlar konusunda bir yardımcı bulabilsem çok güzel olacak.

bahtiyar02
09-05-2011, 09:55
Bugün yine 8 adet tohumdan yetiştirdiğimiz Enginar fidanını, Marul fidanları diktik ancak zaman sınırlı olduğundan yapabildiklerimiz azımsanacak kadar değil.Haftaya araba ayarlaya bilirsem böğürtlen fidanlarını ve 2 kök tüplü süs eriğini bahçeye dikeceğiz.Bu arada süs biberi fidanları çok yavaş büyüyor gibi.İnşallah zamanında dikebiliriz.
Saygılar

bahtiyar02
16-05-2011, 09:12
15.05.2011 Pazar Bu gün Annem, ben ve ablam Hobi bahçesindeydik. Yaptığımız işler: Annemin bir yerden iri tür olduğunu söylediği Deşti domates türü fidanlarını annem diktik. Ben ve ablam 40-50 adet karışık Biber türlerinden veyine değişik yerlere ait domates türlerinden ve patlıcan fidanları diktik. 9-10 Adet çileğimizden 6-7 adet kızaran çileğimizin tadına baktık. Bahçede dikkatimi bu güzel çiçek çekti ilkbaharda çiçek açmadan toplayıp yediğimiz yaban otlarındanmış. Daha önce diktiğimiz domates türlerinin görüntüleri gayet güzel sanırım yerlerini beğenmişler bazılarının üzerinde çiçeklenme gördüm;).

bahtiyar02
16-05-2011, 09:22
Bu gün fotoğrafçımız sevgili MehmetALİ'yi tarlaya götüremediğimizden resimleri ceptelefonumla molalarda çekmeye çalıştım.;) Domateslerin serin hava, yağan yağmurun ve küçük baş hayvan gübresinin etkisiyle canlı ve sağlıklı durmaları çok güzel. Kıvırcıklarımızın renkleri çok canlı oysa 2 adet fidanı saksıya alıp evdeki balkonda baakıyorum ama bu kadar canlı değil.En iyisi onlarıda bahçeye tekrar dikmek.Yeni marul ve Enginar fidanları toprağa tutunmuşlar.Umarım büyürler. Bu arada yaklaşık bir ay önce diktiğimiz kabak türlerimizden 2 adedi çiçek açtı.;)

bahtiyar02
16-05-2011, 09:33
İki hafta önce diktiğimiz domateslerin karıklarından birinde sanırım tarla faresinin yuvasına denk geldik Allah'tan fidanlara zarar vermemiş. Turunçgillerimizin hepside çiçekli meyveleri göründüğünde isimlerinide netleştireceğiz;) Menengüçlerimiz (Sakızağacı) hızlı bir şekilde yeni filizler vermeye başladılar. Çevrelerindeki yaban otlarını temizlemeyişimizin sebebi ise halen devam eden yağmurlardan dolayı oluşan erezyonun bir nemze ağaçlara zarar vermelerini engellemek.

Sevgi Durul
16-05-2011, 09:42
Sayın bahtiyar02, biz daha kabakları yeni ektik. Maşallah sizinkiler çiçekte. Bu yıl biz de domatesleri deşti olarak yetiştirmeyi düşünüyoruz. Henüz dikmedik, hava ısınmadığı için bahçelerin dikilmesi geç kaldı.

Ürünlerinizin sağlıklı ve bereketli olması dileklerimle...

bahtiyar02
16-05-2011, 09:49
Kaymak ağaçlarımız sanırım geçenyılki aşırı sıcaklardan ve kurraklıktan fazla etkilenmişler ki toparlanmamış gibiler.Bu çiçek endemik bitkilerden dikkatimi çekti belki ismini bilen dostlar vardır.Gojiy Bery coştu gibi bu yıl bir çok çelik alacağız gibi;) Sanırım Avustralya dutu:confused: Maşallah boyuna bakmadan tuttuğu meyveleri taşıyamayacak durumda.
Saygılar

bahtiyar02
16-05-2011, 12:53
Sayın bahtiyar02, biz daha kabakları yeni ektik. Maşallah sizinkiler çiçekte. Bu yıl biz de domatesleri deşti olarak yetiştirmeyi düşünüyoruz. Henüz dikmedik, hava ısınmadığı için bahçelerin dikilmesi geç kaldı.

Ürünlerinizin sağlıklı ve bereketli olması dileklerimle...

Sevgili SDurul; Çok teşekkür ederim. Havalar bu yıl şaşırdı;) Geçen yıl yağmur dilerken bu yıl maşallahı var.Bizde de yağışlardan dolayı birçok ürün dikilemedi. Bu hafta sonu bahçeye fırsat bulduğumuzda taksitlede olsa geri kalan tohum ve ürünleri ekip dikeceğiz.
Saygılar

kalambaklı
16-05-2011, 15:51
Maşallah, biz daha kabakları dikmeden siz kabak çiçeğinden dolma yapacak kadar ilerdesiniz.
Sizin tarlaya bakarak benim birşeyler ekip, dikmeye fırsatım olmayacak galiba,
Ellerinize sağlık.

bahtiyar02
16-05-2011, 21:49
Maşallah, biz daha kabakları dikmeden siz kabak çiçeğinden dolma yapacak kadar ilerdesiniz.
Sizin tarlaya bakarak benim birşeyler ekip, dikmeye fırsatım olmayacak galiba,
Ellerinize sağlık.

Sevgili kalambaklı;
Çok teşekkür ederim.Çiçekler kabağa dönüşse çok güzel olacak.;)
Sevgiler saygılar

kuzen38
16-05-2011, 23:34
Adıyamanın havası istanbula göre gercekten çok fark ediyor. Korkudan 2 gün öncesine kadar fidelerimizi dışarı çıkartamıyorduk. Başarılarınızın devamını ve, bol mahsüllü güzel bir yaz dilerim.

bahtiyar02
17-05-2011, 22:14
Sevgili kuzen38; Çok teşekkür ederim.Adıyaman iklim olarak ilçelerine dahi benzemiyor.Konum itibariyle çukurda kalıyor.Atatür barajının gölüde çok yakın olduğundan biraz ılık gibi.
Saygılar

sebnem&mircan
17-05-2011, 23:25
Merhaba bahtiyar02 bahcenizi dolasmaya 2009 yilinda basladim 2011 yilinda anca bitirebildim :) Arkanizda anneniz ve ablaniz oldugu surece sirtiniz yere gelmez diye dusunuyorum. Bu sene bende ilk defa sebze yetistirmeye basladim. Ilk denememde saksiyla baslasamda esimin supriziyle bahceye donecek. Hem tohumlari hemde bahcenin acilmasi icin haziran ayini bekliyorum. Merak ettigim bir kac soruyu sormak istiyorum size. Karpuz tohumunu direk topraga ekiyor ve ustunede sadece gubre ile orttugunuzu okudum. Acaba gubre fideleri yakmaz mi? Kavun ve karpuz, fasulye, bamya, domates, biber, salatalik (hiyar) yetistirmeyi dusunuyorum. Domates, biber ve salatalik fidem var. Digerleri tohum halinda olucak. Karpuz ve kavun yetistirriciligi hakkinda ve genel sebzecilik hakkinda bilgiler verirseniz cok sevinirim. Simdiden cok tesekkur ediyorum.

Yakup Ünal
18-05-2011, 20:16
şebnem hanım kanadada kavun ve karpuz yetiştirebilecekmisiniz

sebnem&mircan
18-05-2011, 20:23
Inanmak basarmanin yarisidir Yakup bey. Yetistirebilecegime inaniyorum, hemde bu gune kadar toprakla hasir nesir olmamama ragmen ;)

Yakup Ünal
18-05-2011, 20:30
sebnem hanım;
bizim burada yuva kavunu meşhurdur ve kendine has özelliği vardıru aylarda ekilir 2-3 er tane topraga gömülür eskiden ne ilaç nede başka birşey yapılırdı 2-3 defa çapalanır sulanmazdıda olan kavunlar düzgün muhafaza edilirse ocak hatta şubatta bile yenirdi bu kavunlar kıraçta daha güzel olurdu ama dengeler değişiyor.
MUHAKKA İNANMAK GÜZEl ama uygun iklimde uygun üretim daha iyi sonuç alır
Özür dilerim işinize karıştığım için
A.E.O

sebnem&mircan
18-05-2011, 23:38
Estagfurullah Yakup bey ozure ne gerek var bilgi alisverisi vede ogrenmek icin burdayiz hepimiz. Bilakis ben ilginiz icin tesekkur ederim. Buranin iklimi hakkinda hic bi bilgim yok ama sebzelerin meyvelerin tatsizligindan sonra bunu denemeye deger diye dusunuyorum. Belli mi olur tabiat ana halime acirda bol bol urun verir :)) Denemekte fayda var deyip bilenlerin ustalarin yardimiyla hep birlikte deneyip gorecegiz artik.

türkansultan
19-05-2011, 19:40
Sevgili bahtiyar02 maşallah bahçeniz şenlenmiş ellerinize sağlık.

bahtiyar02
19-05-2011, 20:00
Merhaba bahtiyar02 bahcenizi dolasmaya 2009 yilinda basladim 2011 yilinda anca bitirebildim :) Arkanizda anneniz ve ablaniz oldugu surece sirtiniz yere gelmez diye dusunuyorum. Bu sene bende ilk defa sebze yetistirmeye basladim. Ilk denememde saksiyla baslasamda esimin supriziyle bahceye donecek. Hem tohumlari hemde bahcenin acilmasi icin haziran ayini bekliyorum. Merak ettigim bir kac soruyu sormak istiyorum size. Karpuz tohumunu direk topraga ekiyor ve ustunede sadece gubre ile orttugunuzu okudum. Acaba gubre fideleri yakmaz mi? Kavun ve karpuz, fasulye, bamya, domates, biber, salatalik (hiyar) yetistirmeyi dusunuyorum. Domates, biber ve salatalik fidem var. Digerleri tohum halinda olucak. Karpuz ve kavun yetistirriciligi hakkinda ve genel sebzecilik hakkinda bilgiler verirseniz cok sevinirim. Simdiden cok tesekkur ediyorum.
Sevgili sebnem&mircan;
Öncelikle tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür edderim.1- Deşti yetiştirdiğimiz karpuz türlerinde bu uygulama çok güzel sonuşlar verdi.Tohumlar çimlendikten sonra yapılan uygulama sulama yerine sürekli çapalama.Burda "üç çapa bir suya bedeldir" denir. Bu özellikle tavsiye ediliyor. Deşti karpuz tohumlarını başka bir yöntemlede ektik.Dikkat ederseniz serpme yöntemi.Bunda ancak üstüne yağmur yağması şart.Bunun için mart ayı içinde serpme yöntemi uygulanır.Bu uygulamada herhangi bir gübreleme yapılmadığı gibi sulamada yapılmıyor.Çapalamanız güzel sunuç verir toprağın nemini korur.Çapa yaptığınızda gübre toprakla karıştığı için bitkilere zarar vermiyor. Kullandığımız gübre oranı yaklaşık bir buçuk yemek kaşığı oranında aşırı bir uygulama yapmıyoruz.
İmkanlar dahilinde tohum çimlendirmek için torf kulananan kişiler olduğu gibi bizim burada ise bahçenin belirlenen bir köşesine domates,biber ve patlıcan tohumları ekilir.Küçük ölçekli naylondan kaplamalı bir sera oluştururlar.Benim balkon seramda yetiştirdiklerimle bahçede yetişenler arasında inanın dağlar kadar fark var. Bu yöntem daha çok kullanılıyor.Seralarda yetiştirilen fidanlara pek rabet edilmiyor.Sonuçta kendi yetiştirdikleri ürünlerden dönüşümlü tohum alınıp yetiştirilmiş. Bu bildim bileli böyle gidiyor.Deşti domatesler bu güne kadar bu şekilde gelmiştir. Fasulye suyu çok seven bir sebze oysa bamya çok az sulanması gereken bir sebze ikisini aynı yere ekemezsiniz.Fasulye tohumlarını salatalıkların yanına deşti karpuz ve kavunda uyguladığımız çukur yöntemini uyguluyoruz. Suyu seven sebzeleri aynı bölgeye ekmenizi kesinlikle öneririm. Bamyaların sulanmaması yine çapalanması daha lezzetli bamyaları vermesine sebep olur. Suladığınız bamyaların ürünleri daha çok salyalı olur.Ama deşti türde yetiştirdikleriniz daha az olur.
Saygılar

bahtiyar02
19-05-2011, 20:02
Inanmak basarmanin yarisidir Yakup bey. Yetistirebilecegime inaniyorum, hemde bu gune kadar toprakla hasir nesir olmamama ragmen ;)
Sevgili sebnem&mircan;Ben Adıyamanda Keçi boynuzu, muz ve turunçgiller yetiştirmeye çalışıyorsam azmin ve sevginin olduğu yerde bana göre bir çok şey yetişir. Yeterki isteyin.Ben şahsen sizin başaracağınıza inanıyorum.
Saygılar

bahtiyar02
19-05-2011, 20:08
Sevgili bahtiyar02 maşallah bahçeniz şenlenmiş ellerinize sağlık.
Sevgili türkansultan; Çok teşekkür ederim.
Saygılar

sebnem&mircan
20-05-2011, 01:05
Sevgili sebnem&mircan;
Öncelikle tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür edderim.1- Deşti yetiştirdiğimiz karpuz türlerinde bu uygulama çok güzel sonuşlar verdi.Tohumlar çimlendikten sonra yapılan uygulama sulama yerine sürekli çapalama.Burda "üç çapa bir suya bedeldir" denir. Bu özellikle tavsiye ediliyor. Deşti karpuz tohumlarını başka bir yöntemlede ektik.Dikkat ederseniz serpme yöntemi.Bunda ancak üstüne yağmur yağması şart.Bunun için mart ayı içinde serpme yöntemi uygulanır.Bu uygulamada herhangi bir gübreleme yapılmadığı gibi sulamada yapılmıyor.Çapalamanız güzel sunuç verir toprağın nemini korur.Çapa yaptığınızda gübre toprakla karıştığı için bitkilere zarar vermiyor. Kullandığımız gübre oranı yaklaşık bir buçuk yemek kaşığı oranında aşırı bir uygulama yapmıyoruz.
İmkanlar dahilinde tohum çimlendirmek için torf kulananan kişiler olduğu gibi bizim burada ise bahçenin belirlenen bir köşesine domates,biber ve patlıcan tohumları ekilir.Küçük ölçekli naylondan kaplamalı bir sera oluştururlar.Benim balkon seramda yetiştirdiklerimle bahçede yetişenler arasında inanın dağlar kadar fark var. Bu yöntem daha çok kullanılıyor.Seralarda yetiştirilen fidanlara pek rabet edilmiyor.Sonuçta kendi yetiştirdikleri ürünlerden dönüşümlü tohum alınıp yetiştirilmiş. Bu bildim bileli böyle gidiyor.Deşti domatesler bu güne kadar bu şekilde gelmiştir. Fasulye suyu çok seven bir sebze oysa bamya çok az sulanması gereken bir sebze ikisini aynı yere ekemezsiniz.Fasulye tohumlarını salatalıkların yanına deşti karpuz ve kavunda uyguladığımız çukur yöntemini uyguluyoruz. Suyu seven sebzeleri aynı bölgeye ekmenizi kesinlikle öneririm. Bamyaların sulanmaması yine çapalanması daha lezzetli bamyaları vermesine sebep olur. Suladığınız bamyaların ürünleri daha çok salyalı olur.Ama deşti türde yetiştirdikleriniz daha az olur.
Saygılar

Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bahsettiginiz serpme yonteminde karisik tohumlar olmasi ilginc gelmisti bana ama malum bilmedigim icin buda farkli bir yontem galiba diye dusunmustum, demek destiye ozel bir ekim tarziymis. Mesela herhangi bir domates **** karpuz tohumunu desti olarak yetistirebilirmiyiz? Bamyalar bahcenin diger yanina ekilecek, domates, fasulye ve salatalik yakin olacak uc cesit biber var onlarida ayri ayri yerlere ekersem nasil olur?

sebnem&mircan
20-05-2011, 01:07
Sevgili sebnem&mircan;Ben Adıyamanda Keçi boynuzu, muz ve turunçgiller yetiştirmeye çalışıyorsam azmin ve sevginin olduğu yerde bana göre bir çok şey yetişir. Yeterki isteyin.Ben şahsen sizin başaracağınıza inanıyorum.
Saygılar

Desteginiz icin cok tesekkur ederim. Insallah yardimlarinizla deneyip gorecegiz. Sizin ugraslarinizda takdire sayan dogrusu.

bahtiyar02
20-05-2011, 09:00
Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bahsettiginiz serpme yonteminde karisik tohumlar olmasi ilginc gelmisti bana ama malum bilmedigim icin buda farkli bir yontem galiba diye dusunmustum, demek destiye ozel bir ekim tarziymis. Mesela herhangi bir domates **** karpuz tohumunu desti olarak yetistirebilirmiyiz? Bamyalar bahcenin diger yanina ekilecek, domates, fasulye ve salatalik yakin olacak uc cesit biber var onlarida ayri ayri yerlere ekersem nasil olur?

Sevgili sebnem&mircan;
Bahsettiğimiz serpme yonteminde sadece Karpuz, Kavun.Susam(Küncü),Ayçekirdeği(Günebakan) ve bamya tohumları deşti ekilebilir. Her Domates türü tohumu ayrı bir yerde çimlendirilir ancak sadece deşti tür domates fidanı Deşti(Susuz ) olarak yetiştirilir.Diğer domates türlerini ve biber patlıcanda susuz yetiştiremezsiniz ölürler.
Saygılar

sebnem&mircan
20-05-2011, 17:25
Cok tesekkur ederim Bahtiyar bey.

bahtiyar02
22-06-2011, 22:12
Sevgili dostlar dolunun sonrasındaki durumu bu resimler anlatıyordur.:( Sevgili Meyveli tepenin dediği gibi doğa bir şekilde kendini yeniliyor.Sevgili annem bağı tekrar sürdürdü.Toprağın yüzeyinde çimlenen yeni bağın gözlrini temizliyor. Haftaya güzel bir süprizle karşınızda olacam.
Saygılar

Emre İlhan
23-06-2011, 11:32
:(Geçmiş olsun Bahtiyar abicim. Yani dolu şimdi bağa zarar mı verdi? Çok ilginç, eskiden mevsimler hiç böyle şaşmazdı. Bu sene Adana'da da yaz çok geç geldi. Sürekli yağmur yağdı. Çevredeki asmaların halini bir görsen. Mantardan kırılıyor hep. Ama kuvvetli olanlar herşeye rağmen hastalığıda olumsuz koşulları da yeniyor. Umarım bir daha zarar, ziyana uğramazsın. Geçtiğimiz sayfalarda yaprak bitlerinden kurtulmak için uğurböceklerinin sana yardım ettiğini söylemişsin. Eğer bahçende karınca varsa uğurböceğinin çalışmasını engelliyorlar. Çünkü; karıncalar yaprak bitlerinin dışkılarıyla besleniyorlar. Hatta yaprak bitlerini kışın özellikle yuvalarında saklayıp baharda bütün ağaçlara yayıp üremelerini sağlıyorlar ve uğurböceğini engelleyip yaprak bitlerini yememesini sağlıyorlar. Kısacası yaprak bitlerinden kurtulmak için karıncaları yok etmemiz gerekiyor. Bizim gibi doğaseverlerin de bunu yapamayacağımıza göre en iyisi onlara ayrı bir bölge yapmak. Bahçenin bir köşesine şeker serpip karıncaların orada kümelenip beslenmesini sağlamak gibi.:)

Selamlar.

bahtiyar02
23-06-2011, 12:36
:(Geçmiş olsun Bahtiyar abicim. Yani dolu şimdi bağa zarar mı verdi? Çok ilginç, eskiden mevsimler hiç böyle şaşmazdı. Bu sene Adana'da da yaz çok geç geldi. Sürekli yağmur yağdı. Çevredeki asmaların halini bir görsen. Mantardan kırılıyor hep. Ama kuvvetli olanlar herşeye rağmen hastalığıda olumsuz koşulları da yeniyor. Umarım bir daha zarar, ziyana uğramazsın. Geçtiğimiz sayfalarda yaprak bitlerinden kurtulmak için uğurböceklerinin sana yardım ettiğini söylemişsin. Eğer bahçende karınca varsa uğurböceğinin çalışmasını engelliyorlar. Çünkü; karıncalar yaprak bitlerinin dışkılarıyla besleniyorlar. Hatta yaprak bitlerini kışın özellikle yuvalarında saklayıp baharda bütün ağaçlara yayıp üremelerini sağlıyorlar ve uğurböceğini engelleyip yaprak bitlerini yememesini sağlıyorlar. Kısacası yaprak bitlerinden kurtulmak için karıncaları yok etmemiz gerekiyor. Bizim gibi doğaseverlerin de bunu yapamayacağımıza göre en iyisi onlara ayrı bir bölge yapmak. Bahçenin bir köşesine şeker serpip karıncaların orada kümelenip beslenmesini sağlamak gibi.:)

Selamlar.
Sevgili Emre İlhan;Çok teşekkür ederim. Sadece bağ olsa,bostan ve 5 dönümlük buğdaydan sadece 50 kğ buğday çıkmış.
Buğday, ağaçlar. Sağlık olsun.inşallah butür felaketlerle karşılaşmayız. Tarlada çok azda olsa yaprak bitleri vardı. Karıncaların yaprakbitleriyle bağlantısını bende okumuştum ama kim bilir karıncaların bir zararı varsa başka faydaları vardır. Hatırlattığınız için çok teşekkür ederim.
Saygılar.

Yakup Ünal
23-06-2011, 14:38
bahtiyar abim sesini duyan cennetlik

bahtiyar02
24-06-2011, 07:02
bahtiyar abim sesini duyan cennetlik

Sevgili dostum çok haklısınız?Doğa sesimizi kesti tüm kuvetimizi ellerimize ve ayaklarımıza verdi ki verdiği tahribatı tedarik edelim diye.;) İşler o kadar yoğun ki inanın hafta arası iş yerinde fırsat bulunca siteye girebiliyorum.
Saygılar sevgiler

ciceksever70
24-06-2011, 07:46
Sevgili dostum çok haklısınız?Doğa sesimizi kesti tüm kuvetimizi ellerimize ve ayaklarımıza verdi ki verdiği tahribatı tedarik edelim diye.;) İşler o kadar yoğun ki inanın hafta arası iş yerinde fırsat bulunca siteye girebiliyorum.
Saygılar sevgiler

Gecmis olsun bahtiyar bey. Doga böyle iste bize sürekli ugrasacak birseyler cikariyor. Hatirlarsaniz size yesil salata yetistiremiyorum demistim. Bu yil hic özenmeden tohumlari öylece ativerdim. Gecen yillara göre daha fazla yiyebildik. Bu yil da havalar cok sicak gecmesine ragmen domatesler keyifsiz. Balkondakiler cicek dolu henüz meyve yok, bahcedekilere de bir sey dadandi sürekli etraflarina delik aciyor. Tarla faresidir dedik ilac koyduk, dana burnudur dedik ilac koyduk her sabah yeni delikler buluyoruz. Baska ne olabilir bilemiyorum. Yilan bira sisesi kapagi kadar delikler acar mi acaba?

bahtiyar02
24-06-2011, 10:07
Gecmis olsun bahtiyar bey. Doga böyle iste bize sürekli ugrasacak birseyler cikariyor. Hatirlarsaniz size yesil salata yetistiremiyorum demistim. Bu yil hic özenmeden tohumlari öylece ativerdim. Gecen yillara göre daha fazla yiyebildik. Bu yil da havalar cok sicak gecmesine ragmen domatesler keyifsiz. Balkondakiler cicek dolu henüz meyve yok, bahcedekilere de bir sey dadandi sürekli etraflarina delik aciyor. Tarla faresidir dedik ilac koyduk, dana burnudur dedik ilac koyduk her sabah yeni delikler buluyoruz. Baska ne olabilir bilemiyorum. Yilan bira sisesi kapagi kadar delikler acar mi acaba?

Çok teşekkür ederim.
Sizin sorununuza gelince sıcaklardan sebze ve meyvelerin çoğu etkilenir. Saksıdaki domateslerin çiçek açması güzel ancak meyveye yatmamasının bana göre, Aşırı sulamadan dolayı bitki boy uzatır çiçekte açar ama çiçeklerini döker.
2. si ise toprakta demir eksikliği veya izelement eksikliği
3'cü ise kırmızı örümceklerin bitkiye verdiği zarar ki bu en tehlikelisi gübresiz toprakta azda olsa birkaçtane domates tutar. Ama kırmızı örümceğin verdiği zarar tamamen bitkiyi öldürür. Balkonumda bulunan Patlıcan ağacım, domateslerimin ve siyah havuçumun yapraklarında yoğun bir şekilde vardı. Görüştüğüm ziraat mühendisi bir arkadaş benden yaprak numunesi istedi.Götürdüm verdiği ilacı kullandım.Şimdi inanın yapraklarda düzelme ve tekrar çiçeklenme başladı.Resimlerini bugün eklerim. Bu arada demir takviyeside yaptırdı.

Bahçedeki deliklere gelince benim bildiğim kadarıyla tarla fareleri fidanın kendisinden çok ürününe zarar verir. Yılanlar ise toprakta delik açmadığı gibi otobur olmadığından bitkilere ve ürünlere zarar vermez. Dana burnu sebze ve meyvelerin fidanlarının hatta ürünlerinin baş düşmanı.Genç fidanları dipten kesip kurumalarını sağlarlar.Domates, Çilek gibi yumuşak ve sulu sebze ve meyvelere de zarar verirler.
Bu linke göz atmanızda fayda var. http://www.tarim.gov.tr/files/hizmetler/yayinlar/e-kitap/sebzecilik/sebze_zar.htm
Saygılar

ciceksever70
24-06-2011, 10:35
Hizli cevabiniz icin cok tesekkür ederim bahtiyar bey. Siz benim sebze danismanim oldunuz. Bu kadar isinizin arasinda zaman ayirmaniz cok büyük incelik. Danaburnu benim de aklima geldi ancak daha dün domateslerin dibini capaladim köklerinde herhangi bir zarar görülmüyor. Yaprak ve meyvelerde de bir hastalik görünümü yok. Burada Haziran biraz yagisli gecer belki Temmuz sicaklarini bekliyorlardir. Fikir vermesi acisindan birkac resim ekliyorum.

bahtiyar02
24-06-2011, 13:20
Hizli cevabiniz icin cok tesekkür ederim bahtiyar bey. Siz benim sebze danismanim oldunuz. Bu kadar isinizin arasinda zaman ayirmaniz cok büyük incelik. Danaburnu benim de aklima geldi ancak daha dün domateslerin dibini capaladim köklerinde herhangi bir zarar görülmüyor. Yaprak ve meyvelerde de bir hastalik görünümü yok. Burada Haziran biraz yagisli gecer belki Temmuz sicaklarini bekliyorlardir. Fikir vermesi acisindan birkac resim ekliyorum.
Çok haklısınız fidanlar gayet sağlıklı görünüyor.Dediğiniz gibi haziran ayının sizde yağışlı geçmeside bitkilerin boylarının uzamasına sebep oluyor.Sıcaklar olduğunda bu sıkıntılarda geçer.
Toprak zararlısına gelince bu tür delikleri bazı kurbağa türleride yapıyor.Benim bahçemde çok denk geldim.Sebzeleri suladığımda bu delikler su dolduğundan genç kurbağalar dışarı çıkıyorlar.Dere yatağı kuruduğunda kendilerini toprağa gömdüklerini gördüm. İşin ilginç yanı deliklerin çevrelerinde birikinti toprak hiç yok.
Saygılar

ciceksever70
24-06-2011, 13:23
Çok haklısınız fidanlar gayet sağlıklı görünüyor.Dediğiniz gibi haziran ayının sizde yağışlı geçmeside bitkilerin boylarının uzamasına sebep oluyor.Sıcaklar olduğunda bu sıkıntılarda geçer.
Toprak zararlısına gelince bu tür delikleri bazı kurbağa türleride yapıyor.Benim bahçemde çok denk geldim.Sebzeleri suladığımda bu delikler su dolduğundan genç kurbağalar dışarı çıkıyorlar.Dere yatağı kuruduğunda kendilerini toprağa gömdüklerini gördüm. İşin ilginç yanı deliklerin çevrelerinde birikinti toprak hiç yok.
Saygılar

Evet haklisiniz, toprak birikintisi yok. Bir de bana garip gelen kökü yenmis bitki olmamasi. Domatesleri ekeli aylar oldu delikler de nerdeyse iki aydir aciliyor. Gecen hafta kadife fideleri ektim onlarda da zarar ziyan yok. Kurbaga hic aklima gelmemisti. Bizim dere yatagi masallah hep dolu ama bahcede cok kurbaga var. Aman zararsiz birsey olsun da kurbagaya raziyim. Cok tesekkür ederim bahtiyar bey.

sebnem&mircan
24-06-2011, 23:52
Sevgili dostlar dolunun sonrasındaki durumu bu resimler anlatıyordur.:( Sevgili Meyveli tepenin dediği gibi doğa bir şekilde kendini yeniliyor.Sevgili annem bağı tekrar sürdürdü.Toprağın yüzeyinde çimlenen yeni bağın gözlrini temizliyor. Haftaya güzel bir süprizle karşınızda olacam.
Saygılar

Cok gecmis olsun Bahtiyar bey, umarim en kisa zamanda her sey istediginiz gibi olur. Mevsim degisikligi sanirim butun dunyada mevcut. Supriziniz muhakkak bize faydali olacak bilgilerle doludur. Dort gozle takipteyim :p

sebnem&mircan
25-06-2011, 00:05
Evet haklisiniz, toprak birikintisi yok. Bir de bana garip gelen kökü yenmis bitki olmamasi. Domatesleri ekeli aylar oldu delikler de nerdeyse iki aydir aciliyor. Gecen hafta kadife fideleri ektim onlarda da zarar ziyan yok. Kurbaga hic aklima gelmemisti. Bizim dere yatagi masallah hep dolu ama bahcede cok kurbaga var. Aman zararsiz birsey olsun da kurbagaya raziyim. Cok tesekkür ederim bahtiyar bey.

Sizin icinde bir an tehlike canlari caliyor diye dusunmeye baslamis uzulmustum ki kurbaga ihtimalini okuyunca sevindim sevgili ciceksever70. Insanin ozenle yetistirdigi seylerin bir seyler zarar verebilecegi ihtimaline bile tahammulu olmuyor degil mi;)

ciceksever70
25-06-2011, 08:14
Sizin icinde bir an tehlike canlari caliyor diye dusunmeye baslamis uzulmustum ki kurbaga ihtimalini okuyunca sevindim sevgili ciceksever70. Insanin ozenle yetistirdigi seylerin bir seyler zarar verebilecegi ihtimaline bile tahammulu olmuyor degil mi;)

Beni de sasirtan henüz kökü yenmis bir fidan ya da cicek olmamasi. Daha önce de tarla faresi dadanmisti gözümüzün önünde nergis ve lilium soganlarini topragin altina cekip cekip yiyordu. Inanin saniyeler sürüyor bir bitkiyi yiyip bitirmesi. Dana burnu da vardi bir ara. Bahce özellikle de ormanin yakininda olunca zararlilardan korunmak cok zor.

bahtiyar02
25-06-2011, 09:03
Tarla faresi ve köstebek için dengeleyici yılan işin ilginç yanı ise yılanın dengeleyiciside gelincik ve yine yılan. Dana burnu için tek çare zehirli kepek.Tabiyat zararlı üretirken kesinlikle yanında panzehirede üretir.İşte bize düşen bu dengeyi sağlayan tabiyat olduğuna göre tabiyatı olduğu gibi bırakmak.
Saygılar

sebnem&mircan
27-06-2011, 05:56
Beni de sasirtan henüz kökü yenmis bir fidan ya da cicek olmamasi. Daha önce de tarla faresi dadanmisti gözümüzün önünde nergis ve lilium soganlarini topragin altina cekip cekip yiyordu. Inanin saniyeler sürüyor bir bitkiyi yiyip bitirmesi. Dana burnu da vardi bir ara. Bahce özellikle de ormanin yakininda olunca zararlilardan korunmak cok zor.

Toprak altinda oldugu gibi toprak ustundeki zararlilarda cok. Burada da sincaplar cok. Gecen sene ayciceklerini kacirip kacirip bir kosede citlattiklarina sahit oldum. Bana gore cok sirin bir goruntuydu. Ama..... :rolleyes:

sebnem&mircan
27-06-2011, 06:21
Yetistirmeye calistigim karpuz fideleri nasil gorunuyor Bahtiyar bey. Ustlerinde tomurcuklar karpuz belirtilerimi acaba:p

Yakup Ünal
27-06-2011, 07:53
sayın şebnem & mircan ;
bizde kavunun altını devamlı doldururlar, çapalarlar ve sulamazlar ankara yuva kavunu karpuz konusunda fazla deneyimim yok ama saksıyı uzun ve geniş olanlardan seçseniz karpuzun kol atması daha kolay olurdu, kök kısımını da toprakla doldurursanız daha güzel olacağını düşünüyorum.

bahtiyar02
27-06-2011, 07:56
Yetistirmeye calistigim karpuz fideleri nasil gorunuyor Bahtiyar bey. Ustlerinde tomurcuklar karpuz belirtilerimi acaba:p

Sevgili sebnem&mircan;
Karpuz fideleri gayet sağlıklı ve güzel görünüyor.Bence en kısa sürede bahçeye dikin derim. Tomurcuktan çok yeni filizlenmeler gibi geldi bana.Bu saksılarda kaldığı sürece çiçeklenme olsada döllenme olmadığı için hemen dökecektir.
Saygılar

Yakup Ünal
27-06-2011, 07:59
bahtiyar baicim günaydın hızlı cevap verdin hafta sonu yorulmadın sanırım ?

bahtiyar02
27-06-2011, 08:20
Sevgili dostlar söylediğim gibi bu pazar günü Annem, MehmetALİ ve ben bahçeye 07,00 gittik. Taralada yapacaklarımızın başında Bağı, Biçilen buğdayın anız yerini ve tüm ağaçların arasını sürdürmek. Bahçeye vardığımızda Traktör ile Ramazan abi anız yerini kötan ile nerdeyse yarılamış sürdürmeyi. Doludan sonra bağ sanki tufana uğramış değil:rolleyes: Aşılar ikinci kez filizlendi Çetinfidancılıktan aldığım değişik tür aşılı asmaların durumu ile bizim yaptığımız aşılarla kıyaslandığına ya hazır fidanlar bizim yöremize ait iklimimize uygun türü değil **** gelişimlerinde bir problem var.

bahtiyar02
27-06-2011, 08:42
İlk diktiğimiz domates fidanların doludan sonraki hallerine gelince yüzüm gülüyor.En azından bir kısmı yeniden canlandığı ve çiçek açtığı için.:rolleyes: Geçen hafta saksıda yetiştirdiğim bazı biber türlerini bahçeye diktik.Durumları şimdilik güzel.

bahtiyar02
27-06-2011, 08:48
Üçüncü kez diktiğimiz biber ve domates türlerini gelişimleri güzel.Çoğunlıkla balkonumda saksıda yetiştirdiğim fidanları dikmiştik. Görüntüleri sizi yanıltmasın:rolleyes: Salatalıklarıda aynı yöntemi kullandım. Gelecek yıl için şimdiden viyol ve saksılar ayarladım.

bahtiyar02
27-06-2011, 08:55
Mayıs ayı içinde diktiğimiz tüplü dikensiz böğürtlenlerimiz ve ahududuların doludan sonraki durumları iyi,Ters dutumuz bu yıl fazla meyve tutamadı, Oğlum MehmetALİ ve kızım Saranın ektikleri kabak tohumları ve mısırları onlar mısırları için çin askerleri gibi dizilmişler diğiyorlar;) Ayçekirdeği bir kaaç adet ekebildik. Onlardan birisi.

bahtiyar02
27-06-2011, 09:01
bahçeden genel görüntüler

bahtiyar02
27-06-2011, 09:10
Annemin dediği gibi yaz biter biz halen fidanı dikmeye devam ederiz.:rolleyes;)

bahtiyar02
27-06-2011, 09:16
Bahçenin diğer türlerine gelince Minelerimiz çiçek açmıştı, kaktüslerimiz toparlanmaya çalışırken sevgili sonul bey dostumun gönderdiği palmiye tohumları çimlendi. Bu hafta ağaçlara fazla zaman ayıramadık.Çünkü bir gün istirhatliydim.Cumartesi günü işteydim. Bahçenin bundan sonraki çaalışmalarının ağırlığı meyve ağaçlarında.
Saygılarımla

sebnem&mircan
28-06-2011, 07:46
sayın şebnem & mircan ;
bizde kavunun altını devamlı doldururlar, çapalarlar ve sulamazlar ankara yuva kavunu karpuz konusunda fazla deneyimim yok ama saksıyı uzun ve geniş olanlardan seçseniz karpuzun kol atması daha kolay olurdu, kök kısımını da toprakla doldurursanız daha güzel olacağını düşünüyorum.

Yakup bey, karpuzlari yarin bahceye dikecegim (burda su an gece). Saksida cimlendirmistim ne vakit sasirtma yapacagimi bilmedigim icin bu gune kadar balkonda misafirimdi ;) Bir kac gundur asiri yagmurlar dolayisiyla iceri aldim ama genede gec kaldim galiba iki gunde boya gittiler. Kavunun altini doldurmak nasil oluyor:(

sebnem&mircan
28-06-2011, 07:56
Sevgili sebnem&mircan;
Karpuz fideleri gayet sağlıklı ve güzel görünüyor.Bence en kısa sürede bahçeye dikin derim. Tomurcuktan çok yeni filizlenmeler gibi geldi bana.Bu saksılarda kaldığı sürece çiçeklenme olsada döllenme olmadığı için hemen dökecektir.
Saygılar

Tavsiyelerinize uyarak fideleri yarin bahceye transfer edecegim. Gec cimlendi ama guzel ve saglikli gorunuyor dediginizde icime su serpildi. Soganlari sokup karpuzlari dikecegim ikisini aralikli dikmem gerekiyor degil mi? Birde kabaklarla yan yana olmasinda bi sakinca olur mu?

Yakup Ünal
28-06-2011, 08:23
Yakup bey, karpuzlari yarin bahceye dikecegim (burda su an gece). Saksida cimlendirmistim ne vakit sasirtma yapacagimi bilmedigim icin bu gune kadar balkonda misafirimdi ;) Bir kac gundur asiri yagmurlar dolayisiyla iceri aldim ama genede gec kaldim galiba iki gunde boya gittiler. Kavunun altini doldurmak nasil oluyor:(

kavunda fide cıkar 3-4 yaprak olduğunda çapalanır etrafındaki otlar temizlenirken kenarlarından toprak kök kısmına doğru çekilir bu uygulamayı domates karpuz da da yapabilrisiniz. Her çapada bu işlem uygulanır nekadar çok çapa okadar iyi olur

bahtiyar02
28-06-2011, 14:00
Tavsiyelerinize uyarak fideleri yarin bahceye transfer edecegim. Gec cimlendi ama guzel ve saglikli gorunuyor dediginizde icime su serpildi. Soganlari sokup karpuzlari dikecegim ikisini aralikli dikmem gerekiyor degil mi? Birde kabaklarla yan yana olmasinda bi sakinca olur mu?
Kabaklarla karpuzları yan yana dikmenizi önermem. Aralıklı olsun daha hızlı gelişirler. Yan yana diktiğim karpuzlardan çok küçük karpuzlar alabildik.Bir şekilde bir birininin gelişimini etkiliyor.
Saygılar

sebnem&mircan
28-06-2011, 21:20
Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ederim bahtiyar bey. Dediginizi yaptim biberlerin yanina bayagi bir bosluk acip oraya diktim. Aralarida acik oldu. Bekleyip gorecegiz artik. Sulama ne araliklarla olursa iyi olur. Burda yagmurda cok yagar. Bu arada sayfanizida mesgul ediyorum kusura bakmayin.

sebnem&mircan
28-06-2011, 21:24
kavunda fide cıkar 3-4 yaprak olduğunda çapalanır etrafındaki otlar temizlenirken kenarlarından toprak kök kısmına doğru çekilir bu uygulamayı domates karpuz da da yapabilrisiniz. Her çapada bu işlem uygulanır nekadar çok çapa okadar iyi olur

Cok tesekkur ederim Yakup bey, dediklerinizi aklimda tutacagim...

bahtiyar02
28-06-2011, 22:38
Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ederim bahtiyar bey. Dediginizi yaptim biberlerin yanina bayagi bir bosluk acip oraya diktim. Aralarida acik oldu. Bekleyip gorecegiz artik. Sulama ne araliklarla olursa iyi olur. Burda yagmurda cok yagar. Bu arada sayfanizida mesgul ediyorum kusura bakmayin.

Estafullah. Yağmur çok yağdığına göre bence hiç sulamayın derim. Neden derseniz aşırı sulama küllenme,paslanma gibi hastalıklara maruz bırakır. Karpuzları çok sulanan bitkilerin yanına dikmeyin karpuzlarda az sulama hatta hiç yapmayacağınız için ayrı bir yere dikin derim.
Saygılar

sebnem&mircan
30-06-2011, 03:47
Sirf bu karpuzlar (iki tane ) icin yerim olmadigindan baska bir bahce kiralamayi istedim ama hepsi kiralandigi icin hayal kirikligina ugradim. Yer ayarlamak icin fidelerin yerlerini degistirdim anca biberlerin yaninda yer buldum. Nasip neyse o olsun artik yapabilecegim bir sey kalmadi. Bu sene acemilik senem seneye daha guzel ve planli bir sekilde ayarlamalar yapacagim insallah. Mutfagin bir dolabini sera yapmak icin simdiden gozume kestirdim :)) Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim, umarim bu sene sizde istediginiz verime ulasirsiniz

bahtiyar02
30-06-2011, 08:03
Sirf bu karpuzlar (iki tane ) icin yerim olmadigindan baska bir bahce kiralamayi istedim ama hepsi kiralandigi icin hayal kirikligina ugradim. Yer ayarlamak icin fidelerin yerlerini degistirdim anca biberlerin yaninda yer buldum. Nasip neyse o olsun artik yapabilecegim bir sey kalmadi. Bu sene acemilik senem seneye daha guzel ve planli bir sekilde ayarlamalar yapacagim insallah. Mutfagin bir dolabini sera yapmak icin simdiden gozume kestirdim :)) Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim, umarim bu sene sizde istediginiz verime ulasirsiniz
Sizin gibi toprakla ilgili alakalı değerli arkadaşımızın her türlü zorlukların üstesinden geleceğinizden eminim.Yıllar geçtikçe bilgilerde tecrubelerde artıyor.Tüm isteklerinizin gerçekleşmesi dileğiyle,
Saygılar

Safranlı
30-06-2011, 10:26
Bahtıyar bey sizin bölgenızde bu sekılde çalışmanız çok hosuma gıdıyor
baştan berı sızi sessızce takıp edıyorum
benım merak ettıgım komsularınız sizin gayretınıız görüpye ıkı tane dahı olsa agaç dıken oldumu
yeterlı merak uyandımı komsularınızda

Bahar
01-07-2011, 12:16
Sn bahtiyar yine sizleri büyük uğraşlar peşinde gördüm.
Hani derlerya çalışmayana işte yok aşda Allah sizlere kolaylık versin.
Annenize selamlar sevgiler.

bahtiyar02
01-07-2011, 12:26
Bahtıyar bey sizin bölgenızde bu sekılde çalışmanız çok hosuma gıdıyor
baştan berı sızi sessızce takıp edıyorum
benım merak ettıgım komsularınız sizin gayretınıız görüpye ıkı tane dahı olsa agaç dıken oldumu
yeterlı merak uyandımı komsularınızda
İlginice çok teşekkür ederim. Komşularım geçen yıl kuyu kazdırırken yanıma yaşlı bir bey geldi "Zeki bey siz 13 dönümlük arazinizi hobi amaçlı kullanıyor ve kuyu kazdırıyorsunuz. Oysa bizim 70 dönüm arazimiz ekmek kapımız biz kuyu kazdırmayı ihmal ediyoruz." sonuçta sevindiğim bir kaç komşumun kuyu kazdırmak istedikleri. Ama ne yazık lafta kaldı nedenmi? çünkü 2 yıl sonunda tarlalarını sulayacak sulama kanalları yapılacağını ve kuyuya gerek kalmadığı bir doldu henüz kimsecikler yok:rolleyes:
Saygılar

bahtiyar02
01-07-2011, 12:27
Sn bahtiyar yine sizleri büyük uğraşlar peşinde gördüm.
Hani derlerya çalışmayana işte yok aşda Allah sizlere kolaylık versin.
Annenize selamlar sevgiler.
Çok haklısınız.Çok teşekkür ederim.
Saygılar selamlar bizden.

Lilium
01-07-2011, 13:26
Sevgili bahtiyar bahçeniz yeşermeye başlamış kutlarım,

Gördüğüm bir iki şeyi de söylemeden edemedim.
230172

230184
Ekmiş olduğunuz fideleri fotoğraflardaki gibi sulama yapmayınız, Capa yaparken fidelerin diplerini toprakla doldurunuz akan su fide kökleriyle direk temas etmesin fideler biraz yukarıda kalsın, bir de tomatesler çok sık bir sırayı alıp başka bir yere şaşırtabilirsen daha iyi verim alırsın.

Biliyorsunuzdur ama hatırlatayım, sıra araları en az bir metre ve hafif su vermek gerekiyor.

Kolay gelsin mahsulün bol olsun.

Yakup Ünal
01-07-2011, 19:33
baytiyar abi yarın **** pazargünü bende ektiğim domateslerin karıklarını göstereyim

bahtiyar02
03-07-2011, 21:52
baytiyar abi yarın **** pazargünü bende ektiğim domateslerin karıklarını göstereyim

İyi olur. diktiğiniz domateslerin dürü ne?

Yakup Ünal
04-07-2011, 08:46
İyi olur. diktiğiniz domateslerin dürü ne?

orjinal ayaş domatesi diktim abi

bahtiyar02
06-07-2011, 15:12
Resimlerini bekliyoruz.
Saygılar

Yakup Ünal
06-07-2011, 21:40
abi kendi sayfamda yayınladım :-(

bahtiyar02
07-07-2011, 14:46
abi kendi sayfamda yayınladım :-(
Cevabıda haliyle oraya yazmam gerek.;)
Saygılar

bahtiyar02
12-07-2011, 09:48
10.07.2011 Pazar tarladaki hobi bahçemize sabah saat:06,00 da Ailemle gittik.Yapılacaklar arasında ilk kez uygulanacak Koalin kili.Sevgili Meyvelitepe'nin yardımları için bu vesileyle çok teşekkür eder saygılarımızı sevgilerimizi sunarız. Aldığımız ürünler:
1- AT-80 Koalin kili ( 12 litreye 500gr )
2- NU FLİM -17 Yayılıcı yapıştırıcı (Her uygulamada kutusunun kapağının 1/4 oranında kullanıyoruz)
3- Raınbow benzinli ilaçlama pompası.( pompa deposu 12 litrelik)
Herzaman olduğu gibi küçük yardımcılarım yanı başımda.
Karıştırma işlemi sonucunda uygulamaya geçtim. Bu işin tek kötü yanı sırtınızda yaklaşık 25 kğ ağırlıkla ve gürültüyle dolaşmak zorunda kalmanız ne yapalım gülü seven dikkenine katlanır misali.;)

bahtiyar02
12-07-2011, 10:02
Uygulamaya daha önce evimdeki balkonda patlıcan ağaçlarıma ve diğer bitkilerime uyguladım. Bu uygulamada NU-FLİM Kullanmamama rağmen hatta bir kaç kez bitkilerin yapraklarını suyla yıkadım ama hiç bir şekilde koalin gitmedi olduğu gibi bitkilerin yapraklarında kaldı. Tarlada ise ilk uygulamamız rüzgarlı bir ortamda başlamasına rağmen sobuçları gayet güzeldi.
Meyva ağaçlarında ve sebzelerde kullandık. Bağa uygulamaya zamanımız yetmedi:rolleyes:

bahtiyar02
12-07-2011, 10:17
Bölgemizde sıcaklar hisedilecek derecede arttı ve artmaya devam ediyor. Bahçenin bu yılki süprizlerinde derenin halen akması bizi sevindiriyor.Bu yıl planlarımızda damlama sulama uygulamak.Hatta sanayiide araştırırken daha önce bahçede damlama sulamada kullanılmış galvanizli sehpalı yaklaşık 3 ton kapasiteli bir depoyu 300tl karşılığında aldım.;)Depo buluntu gibi oldu.Bu durumda 2 depoyle 5,5 ton suyu damlama sulama usulü ağaçlara ve sebzelere uygulamaya çalışacağız. Uygulamayı acele etmemin sebebi K.K.T.C'ye ailecek tatile gitmek.Ailemde en az benim kadar bu tatili haketti.;) ****** tek neden bu değil tatilde olmasam dahi bu sıcaklarda bitkileri ve ağaçları birilerinin 3 günde bir sulaması gerekir.Yoksa sıcaklardan etkilenirler. Süs biberlerimden bazıları ilk biberlerini tutu ve tadına baktı. Aynı tür biberler balkon seramda acıyken bunlar tatlı:dilli: Kafam karıştı.

bahtiyar02
12-07-2011, 10:22
Sevgili dostlar Hobi bahçesinin tüm resimlerini buraya ekleyip meşkül etmek istemedim. İsteyen http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.219840648060331.63409.100001031928067 bu adresten takip edebilirler.
Saygılar

Yakup Ünal
12-07-2011, 10:33
bahtiyar abim senin yaptığın işleri sıkı takipcisi olarak meşkul etmeyeceğini bilmeni isterim istediğin kadar resim ekleye bilirsin memnun olurum şahsım adına ben resim eklemeyi uzun zaman önce bitirme noktasına getirdim sitede bir iki kişiye kızdığım için sebebin farklı ise saygı duyarım

MeyveliTepe
12-07-2011, 10:41
Elinize sağlık. Sizin gojiler kızarmış bile. Bizde haziranda 1-2 kızaran oldu, sonra yoğun çiçek ve meyve tutumu başladı. Şimdi daha meyve büyütüyorlar. Bu yıl her şey bir ay geç kaldı.

2- NU FLİM -17 Yayılıcı yapıştırıcı (Her uygulamada kutusunun 1/4 oranında kullanıyoruz)

Kutunun değil de kapağın, değil mi? Aman yanlış olmasın :)

bahtiyar02
12-07-2011, 12:00
bahtiyar abim senin yaptığın işleri sıkı takipcisi olarak meşkul etmeyeceğini bilmeni isterim istediğin kadar resim ekleye bilirsin memnun olurum şahsım adına ben resim eklemeyi uzun zaman önce bitirme noktasına getirdim sitede bir iki kişiye kızdığım için sebebin farklı ise saygı duyarım
Sevgili Yakup Ünal dostum öncelikle çok teşekkür ederim. Çünkü çok Resim var bunları yükleme bayağı uzun zaman alacak yer kaplıyacak diye belirttim yoksa herhangi bir problem yok.
Saygılar

bahtiyar02
12-07-2011, 12:05
Elinize sağlık. Sizin gojiler kızarmış bile. Bizde haziranda 1-2 kızaran oldu, sonra yoğun çiçek ve meyve tutumu başladı. Şimdi daha meyve büyütüyorlar. Bu yıl her şey bir ay geç kaldı.



Kutunun değil de kapağın, değil mi? Aman yanlış olmasın :)


Sevgili MeyveliTepe;
Uyardığınız için çok teşekkür ederim. Düzeltmeyi yaptım.;)
Bu yıl dolu vurmasaydı sanırım daha farklı olabilirdi.Goji haziran ayı itibariyle tek tük tutmaya başladı.
Saygılar

bahtiyar02
13-07-2011, 07:25
Günaydın;
Hobi bahçemde bulunan 3 kök menengüc ağaçlarının gelişimi güzel.Bu gidişle bir iki sene içinde menengüçlerinden yiyebiliriz. Bu yıl doluya rağmen bir kaç çiçek açan kaymak ağacım. Yine 2010 sonbaharında diktiğimiz ağaçlardan naşi armudu. 4 kök Kalamata zeytin fidanımız hobi bahçesine Gemlik ve Ayvalık türlerine oranan hızlı bir gelişme gösteriyor.

bahtiyar02
13-07-2011, 07:29
Bu yıl balkon seramda saksılarda yetiştirdiğim süs biberi fidanlarımı doludan sonra bahçeye dikmek zorunda kaldım. Hemen hemen hepsi biber tutmuş durumda:rolleyes: Salatalık 10-15 kök sonradan diktiğimiz var onlarda çiçekte

bahtiyar02
13-07-2011, 07:35
yorumsuz

sebnem&mircan
07-08-2011, 06:14
Selam Bahtiyar bey. Gorunun o ki bahceniz tam gaz ilerlemekte, darisi bizim basimiza artik. Ben gene sizi sorularimla rahatsiz edecegim simdiden ozur dilerim. Once uc tane minik karpuzum oldu sonra birine ne oldu anlamadim yok oldu gitti :) neyse kalan saglar bizimdir deyip pin pon topu buyuklugune geldiler. Ama ilk defa elledim biraz yumusaklar acaba bu normal mi yoksa anormal bir durum mu bilemedim. Diger taraftan arsiz kabaklar kavunumu bamyami mahfetmis. Kabaklar gelismelerini pasa pasa yaparken diger komsulara hic buyume sansi tanimamislar. Artik acemilik deyip uzuntumu kapatmaya calisiyorum.

bahtiyar02
07-08-2011, 08:47
Merhaba sevgili sebnem&mircan;
Karpuzlarınızın bu kadar küçük boyutta olanlarının yumuşak olması bence iyiye dalalet değil.Resim ekleyebilirseniz daha çok yorum yapma şansım olacak.Şayet karpuz yumuşamıssa aşırı sulamadan dolayı çürüme yapabilir(İçten bozulma) aşırı sıcaklardan ve hastalıklardan dolayı bitki besinleri tam alamadığından büyüme yavaşlar meyve çok küçük boyutlarda dahi olgunlaşır verimsiz bir şekil alır.Özellikle yapraklarda pas- küllenme hastalığı bu duruma maruz bırakabilir. Karpuzların renklerinde ve gövdeye bağlı kısım saplarında kuruma veya sararma varmı? bunlar genelde başıma gelen problemler.Dediğim gibi resim eklerseniz daha faydalı olabileceğimize inanıyorum.
Saygılar

tugrulbaba
07-08-2011, 20:24
Bahtiyar abi, bereketli olsun.
Biber hususunda bir şey söyleyim, ilk meyveleri her zaman tatlıdır. Acı olmaz. Sonra acılar türemeye başlar.

Biberleri görünce kendiminkiler geldi aklıma. Bitkinin boyu 10-12 cm. ama üzerinde mum gibi çiçek örülü, 5-6 cm biberler var. Vay utanmaz vay, maşallah diye diye biber topladım. Çok değil 20 gün önce biberlere bakıp bakıp bunlardan cacık olmaz, eğer bunlarda verirse eğer bu işte bir iş var demektir diyordum. o adam olmaz dediğim biberler beni utandırmaya devam ediyor.


Not: 1 gram dahi suni veya tabii gübre kullanmadım. Her hangi bir koruyucu madde de kullanmadım. Sadece bol bol çapaladım (her hafta), ve her hafta sonu az çok suladım.

mavikartal5
07-08-2011, 21:40
sayın bahtiyar02
elimde ekmeğimle ve tuzumla bahçenize bir daldım, ohhhh, büyük bir ziyafet çektim ektiklerinizle. hepsi de doğal yiyecekler...
ellerinize, bahçenize ve emeğinize layık olmak üzere.
saygılar

bahtiyar02
08-08-2011, 22:09
Sevgili tugrulbaba uyarınızı dikkate alacağım.Ayrıca benim gibi yetiştirmeyi seçmeniz de ayrı bir güzellik.
Sevgili mavikartal5; Afiyet olsun dilerim bahçede kendi ellerinizle toplamanız.
Çok teşekkür ederim.
Saygılar

sebnem&mircan
16-08-2011, 03:56
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim bahtiyar bey, nete eskisi gibi fazla giremiyorum buna sebebe gec okudum.. Resim cekme imkanim su anda yok malesef makinamiz bozuldu. Sulama olayini ben yapmasamda dogal yollarla cok sIk oluyor. Yagmur yaz bile olsa cok sIk yagiyor bu memlekette.. Onun disinda yapraklarda sararma var ama diger yerlerine hic bakmadim ilk firsatta bakip bilgilendiririm..Artik acemilik deyip takdiride allaha birakacagim :)) Sizede kolay gelsin, sevgiler

bahtiyar02
16-08-2011, 13:43
Bizde yağmura hasretiz.;) Dilerim karpuz büğürde tadına bakarsınız.
Saygılar sevgiler

berrinb
17-08-2011, 01:22
Sayın bahtiyar02, kâh bu sahifede,kâh Face deki sahifenizdeki eklediğiniz resimleri gördüm..Bahçeniz ve sebze fideleriniz harika gelişmiş...Yanlız hep siyah ve yeşil renkler gördüm...Bu kadar sebzelerden hiç ürün resmi göremedim...Biraz renkli domates,biber mısırlar görmek isterdim doğrusu:)).....Bir dahaki sefere ben sizden güzel sebzelerinizin renkli resimlerini eklemenizi rica ediyorum...Bakalım Adıyaman sebzesi nasıl olurmuş:)) Ben oraları hiç görmedim... Ama böyle sarı renkli toprak da hiç görmedim,sebzelerinizi merak ediyorum..Eklerseniz sevinirim...Ellerinize sağlık,,Ürününüz bol olsun....selamlar,sevgiler...

bahtiyar02
18-08-2011, 20:25
Sevgili berrinb;
İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim.Yazılarımı okuduysanız Bu yıl bizim için bahçede dolu hüsranına uğradığımız için haliyle ürünlerimizde üçüncü kez dikildi. Aşırı kuru sıcaklardan dolayı bir kaç ağacım kurudu. Resim çekmeye inanın zamanımız oluyor.Özellikle bu yıl damlama sulama işini bitirmeye çalışıyorum. 3/1 lik kısmı bitti. Burdaki sıcaklar inanın diğer bölgelerden çok ama çok farklı. Buna rağmen çektiğim birkaç kareyi paylaşayım.

bahtiyar02
18-08-2011, 20:30
devam

bahtiyar02
18-08-2011, 20:45
Size tüm samimiyetliğimle belirtiyimki burda hobi bahçesi kurmak yoktan var etmek gibi. Her tarlaya gittiğimde tüm bitkiler ve ağaçlarlarımla tek tek konuşuyorum Evet itiraf ediyorum bitki delisiyim:p Kuruyanlara üzülüyor yeni yetişen ve çimlenenlerle gülüyorum.Bazen oğlum MehmetALİ ile sabahın köründe tarlaya gittiğimizde "Baba başka hobimi yoktu da bu tür hobiyi seçtin git pul biriktir veya başka birşey yap olmaz olusun böyle hobi " diğiyor. Evet olabilirdi aslında ama ben bunu seçtim ve çok mutluyum o ortamda olmaya.;) Düz arazide yolu,suyu ve elektriği olan bir arazide herkes uğraşmayı canla ister.Ya bizim gibi şartlarda hobiyle uğraşmak işte o büyük bir fedakarlık ister.
Tüm dostlara saygılar

mavikartal5
18-08-2011, 22:39
sayın bahtiyar02
kolay işi herkes yapar, ama zoru herkes başaramaz. diğer taraftan, hoşlanıyorsanız, keyif alıyorsanız, zorluk vız gelir vız.
bahçenize ve emeğinize sağlık
saygılar

berrinb
19-08-2011, 00:16
Sevgili Bahtiyar02 arkadaşım,,resimlerinizi gördüm ...sağolun..Size bu kadar işin arasında zahmet verdim ,teşekkür ederim..Susuzluğa rağmen domatesleriniz ve kabaklarınız bir hayli boylanmış ve gelişmiş...Duduğuma göre susuz yetişen domates varmış ,bamyanın da su istemediğini bizzat kendi deneyimimden biliyorum..İlk seneler yazlık bahçesine bamya dikmiştim.Aynı çiçek sular gibi sulamışım.Her bir bamya neredeyse <taze fasülye boyutunda oldu ve yenmedi.:))..Kabaklarınızın şekilleri çok güzel süs kabağımı, yemeklikmi anlayamadım...Tekrar teşekkür ederim...Ürününüz bol olsun inşaallah ,bu kadar zahmete karşılık olarak...Selamlar Sevgiler size ve Adıyaman'a........

Cumhur Tonba
19-08-2011, 00:19
Sevgili Bahtiyar kardeşim,
Her şey çok güzel. En sevindiğim haber ise derelerinizin hala akması. En önemlisi o. Saygılar, sevgiler, selamlar. Sağlıcakla kal.

bahtiyar02
19-08-2011, 22:21
Sevgili mavikartal5, sevgili berrinb ve sevgili Cumhur Tonba;
Çok teşekkür ederim sevgili dostlar.
sevgili Cumhur Tonba; Dediğiniz gibi derenin bu zamana kadar akması gerçektende büyük şans. Yukarıları kuyu suyu ile aşağıyyı dere suyu ile sulamaya devam ediyoruz.
Saygılar sevgiler

Safranlı
20-08-2011, 09:40
bahıyar abim sizleri takıpteız
acizane bir sey söylemk istıyorum
sıcaklardan çok su istıyor bahcenız
meyve fidanlarının diplerine sap saman ot ne varsa malç gibi serseniz çok faydası olur dıye düşünüyorum
bence sulama aralıgınız yarıya düşer

bahtiyar02
20-08-2011, 22:19
bahıyar abim sizleri takıpteız
acizane bir sey söylemk istıyorum
sıcaklardan çok su istıyor bahcenız
meyve fidanlarının diplerine sap saman ot ne varsa malç gibi serseniz çok faydası olur dıye düşünüyorum
bence sulama aralıgınız yarıya düşer

Tavsiyenize uyacaktım ama ne yazık eniştem benden habersiz ağaçların arasını traktörle sürdürünce ne ot kaldı nede nede sap:( Ama önümüzdeki yıl kesinlikle uygulamaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim.
Saygılar

ustaeller
23-08-2011, 22:21
benim bahçemden daha bakımlı

KAPTANzst
24-08-2011, 08:32
Atelyelerden alacağınız hızar talaşı ve yongaları bu işi çok daha iyi karşılar.

bahtiyar02
24-08-2011, 17:56
Atelyelerden alacağınız hızar talaşı ve yongaları bu işi çok daha iyi karşılar.

Talaşta uayar ama onu rüzgar alıp götürür;) buralar gerçektende çok sıcak.Belki biz alışkınız diye pek aldırış etmiyoruz ama bitkiler öğle değil.İkinci gün yine su ister durumdalar.Çoğunlukla deştilerde olduğu gibi diğer tür bitkilerin su kaybını bir nemze azaltmak için çapa ve traktörle araziler sürülür ki topraktaki nem korunsun çatlaklar oluşmasın.
Saygılar.

Yakup Ünal
31-08-2011, 11:00
Bahtiyar abi Hayırlı bayramlar.

bahtiyar02
02-09-2011, 10:08
Bahtiyar abi Hayırlı bayramlar.


Çok teşekkür ederim.Sizinde bayramınızı kutlar sevgiler saygılar sunarım.

bahtiyar02
09-10-2011, 16:17
Sevgili dostlar uzun süre resim yüklememiştim. Bahçenin dolu yağışından sonraki durumu

bahtiyar02
09-10-2011, 16:24
Öncelikle süs biberlerimle başladım,Menengüç fidanımız gayet güzel.Damlama sulama sayeinde Dolunun verdiği zararları toparladı.Bu karpuzları annem meyve ağaçların yanlarına ekmiş.Bizim içinde süpriz oldu.Ancak ürünün %30 nu yaban hayvanları yiğiyor.;) Keşke telef etmeseler.:(

bahtiyar02
09-10-2011, 16:34
İlk kez Adıyamanda Hünnap,Keçiboynuzu(Harnup)aşılı ve aşısız tür pawpaw bunların gelişimleride damlama sulama sayesinde çok güzel.Birde annemin bahsettiğim ağaçların kenarlarına ektiği karpuzlar toprağın nemini koruduğu gibi sıçaklardan ağaçların gövdelerinide serin tutuyor.

limoncu
09-10-2011, 21:59
sayın bahtiyar çok güzel görünüyorlar. ellerinize sağlık peki o son resimdeki armuta benzer meyveler nedir?

bahtiyar02
10-10-2011, 08:22
sayın bahtiyar çok güzel görünüyorlar. ellerinize sağlık peki o son resimdeki armuta benzer meyveler nedir?

Çok teşekkür ederim.Son resimlerdeki İri tür Hünnap.
Saygılar

Birol
10-10-2011, 16:14
Bahceni gezmeyi özlemişim zeki dostum
Herşey her zamanki gibi yine mükemmel.Son resimdekileri ben elma zannetmiştim ama iri hünnapmış, ufacık boyunla maşallah kocaman kocaman meyveler vermiş. Afiyetle yiyin,sağlıcaklakalın.

berrinb
10-10-2011, 17:10
Sayın Bahtiyar02...Bütün sebzeleriniz çok iyi durumdalar da ..maşallah ben Hünnap hastası olarak böyle büyük bir hünnabı ilk defa sizin bahçenizde gördüm...Bu ayrı bir cins midir elma kadar büyük:)) şaşırmamak elde değil..Kırmızılaştığındaki resimlerini de yakın planda görmeyi çok isterim....

Kabağın şekline bayıldım kaldım...İnşallah tohumlarını alırsınız...Harika bir biçimde büyümüş....Tebrikler arkadaşım...Ellerinize sağlık...Selam ve Sevgilerimi yolluyorum size ve annenize.....

ayhan219
12-10-2011, 14:09
sevgili bahtiyar ben de hiç böyle bir meyve görmedim ben elma diye bakıp geçmiştim

KAPTANzst
13-10-2011, 09:15
Selam
Bu kışın o hünnaplardan bende bir tane almalıyım. Kıskandım vallaha:p
Bende ilk zamanlar elma fidanıdırda yanlışlıkla yazdı sanmıstım.:D
Arastırınca şaşırdım. Ben zeytin kadara olanları bilirdim meğer aşılısı ırıymış.

bahtiyar02
14-10-2011, 17:43
Sevgili Birol,berrinb, ayhan219 ve KAPTANzst dostlar;
Tüm iyi dilek ve temmenileriniz için çok teşekkür ederim. Benimde ençok merak ettiğim meyvelerden siyah nar ve hünnap'tı. Umarım Siyah nar da aynı sevinci yaşatır.
Saygılar sevgiler

bahtiyar02
17-11-2011, 09:59
Merhaba Dostlar;
Geçen hafta tarlaya Annem ve 2 büyük ablam, ben ve Oğlum Mehmet ali Uğradık. Tarlada bulunan sebzelerin 2 sonra eerken oluşan soğuk ayazdan etkileneceğini bilseydim bir çok sübbiberlerimden köklü alıp saksılardım.:( Bu gün sadece Siyah kırım domatesi ve süs kabakları toplaya bildik. Ailem biberleri toplarken bende son olgunlaşmış Goji Beryi'leri topladım.

Safranlı
17-11-2011, 10:21
Bahtıyar abım senı yurekten tebrık etmek istıyorum
anadolumuzun zor şartlarında mucadelenı ve sevgını kutlarım
kolaylıklar dılerım

bahtiyar02
17-11-2011, 10:32
Daha önce sanırım sevgili Denizakvarumu abime bahsettiğim yöremizde bulunan geç olgunlaşan yaban eriğine benzeyen bir meyveyi 13.11.2011 günü tesadüfen gittiğimiz köyümüzde sevgilli Annem yaklaşık yarım kğ toplayıp getirmiş.Bu meyvenin hatırladığım kadarıyla kurutulup kışın pekmezli hoşafı yapılır, sirkenin ve turşulara katarlardı.Ekşimtrak bir tadı var. Olgunlarında çok az meyhoş bir tat alır. Şeker oranı hemen hemen hiç yok olduğundan şeker hastaları rahatlıkla tüketebiliyor.

bahtiyar02
17-11-2011, 11:20
Bahtıyar abım senı yurekten tebrık etmek istıyorum
anadolumuzun zor şartlarında mucadelenı ve sevgını kutlarım
kolaylıklar dılerım


Sevgili Safranlı;Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar

bahtiyar02
18-11-2011, 15:21
Hayatımda ilk kez hünnap duydum,gördüm,yetiştirdim ve sonunda güzelim meyvelerini tatmak nasip oldu;)

denizakvaryumu
18-11-2011, 15:38
Tebrikler, küçük meyveli hünnap büyüğünden çok daha lezzetlidir.

bahtiyar02
19-11-2011, 08:29
Tebrikler, küçük meyveli hünnap büyüğünden çok daha lezzetlidir.

Sevgili denizakvaryumu; Küçük meyveliyi tedarik edip deneyeceğim."Daha çok çalışmam lazım çoook";)
Saygılar

denizakvaryumu
20-11-2011, 12:55
Hunnapcı sitemize hoş geldiniz. (http://www.hunnapci.com/index.php)

Yusuf USTAOLU (http://pepino61.com/)

Küçük meyveli hünnap fidanları var...

bahtiyar02
06-12-2011, 13:59
03.12.2011 Cumartesi günü Kız kardeşimin düğünü nedeniyle Trabzon'daydık.Bu vesile ile fırsat bulup Ben,Dünürümüz,Oğlum Mehmetali ve arkadaşım.Sevgili KAPTANzst abimizi ziyaret ettik. İlk kez bir birimizi görmemize rağmen sanki yıllardır tanışıyorduk. Sağolsun bahçesini ve gönlünü bize açtı.
Evine gittiğimizde bizleri karşıladı.Evinin bahçesi ve serasını görünce inanın harika bir görüntüsü vardı. Girişte süs biberleri, sağ tarafta hayatımda ilk kez gördüğüm bol meyveli kivi ağaçları. Az ilerisinde yaptığı güzelim serası.İçinde pepino,marul,Goji Bery,turunçgiller ve köklendirdiği çelikler.

bahtiyar02
06-12-2011, 14:03
Bahçesinde her türlü bitkiler ve ağaçlar.Güzelim Meleklerin borusu.

bahtiyar02
06-12-2011, 14:07
Sera dışında Köklendirmeye aldığı bazı çelikler, Yine kendisinin köklendirip yetiştirdiği kara yemişler,kiviler ve turunçgiller.Meyve tutmuş ağaç kavunu hepside ayrı bir güzellik.

bahtiyar02
06-12-2011, 14:26
Kendisinin yetiştirdiği türler hakında bilgilerininden yararlandım. Özellikle Kivi ağaçlarına yaptığı aşılar dikkatimi çekti. Serasını kendisinin yaptığını biliyorduk ama bu kadar derli toplu ve planlı olacağını tahmin etmemiştim.Ellerine sağlık. Sağolsun Vedalaşma saati sonunda beni çok mahçup etti.Karayemiş,kivi meyvesi, fidanı,pepino ve isimleri aklıma gelmeyen birçok tüplü fidanlar.
Şahsıma ve aile fertlerim adına bizlere zaman ayırıp evinizi, bahçenizi gezdirdiğiniz ve Verdiğiniz hediyelerden dolayı çok teşekkür ederiz.Sizinle tanıştığımıza çok sevindik.
Saygılar Sevgiler

mrduran
06-12-2011, 14:32
Ağaçlar.net; dost ve dostlukları buluşturmak için en büyük şansımız.

İnşallah yaşadığınız bu duyguları, ben dahil, tüm doğa ve doğal severler yaşar.

Sayenizde, Sayın Kaptanzst' in bahçe güzelliğine bir kez daha şahit olduk, teşekkürler.

Saygılarımla lütfen.

Orhan Özbilgiç
06-12-2011, 17:24
Sevgili bahtiyar02;
Görüyorsun işte! Hiç beklenmedik bir buluşma. Ne güzel... Kimin aklına gelirdi? Keşke düğün Çarşamba'da olsaydı. Seninle buluşmayı, herkes gibi bende çok isterdim. Ama dünya küçük. Bakmışsın o da gerçekleşir.;)
Selam ve sevgilerimle.

bahtiyar02
07-12-2011, 08:45
Sevgili mrduran ve sevgili Orhan Özbilgiç;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.

sevgili Orhan Özbilgiç;Dediğiniz gibi dünya küçük. Ne zaman kiminle karşılaşacağınız daima süpriz olacak.Düğün vesilesiyle Trabzonu ve Özellikle Ziya Bey abimizle karşılaşmak çok güzel.Dilerim hayat bizlere tatlı süprizler yapar.Kim bilir bakarsınız birgün kapınızı çalarım.Sizin gibi dostlarla tanışmak benimde en büyük dileklerimden. İşim gereği Samsun Çarşamba'da görevlendirme ihtimalim var. Bu sayede Karadenizimizin güzelliklerini doya doya yaşama şansını yakalarım.
Sevgiler saygılar

Orhan Özbilgiç
08-12-2011, 20:28
[QUOTE=bahtiyar02;885742]. İşim gereği Samsun Çarşamba'da görevlendirme ihtimalim var.

Böyle bir ihtimalin gerçekleşmesini en çok isteyeceklerden biri benim artık.;) hiç olmazsa yaz ayları boyunca zaman zaman birlikte olma şansı yakalarız.

KAPTANzst
09-12-2011, 08:35
Selam.
Bahtiyar kardeşim bu kadar fotoğrafı ne zaman çektiniz:p
Bazılarını farkındayımda....
Bazen diyorum benim çektiklerimmi karışmış:D

Şaka bir yana sizi burada görmek çok güzeldi. Acele olması nedeniyle tam tadını çıkaramadık . Feiko meyvesi ve pepino meyvesi verecektim. Karışıklık ve acelecilikten onları unuttuk.
Kısmet... Gelecek sefere inşallah..

bahtiyar02
09-12-2011, 20:34
Sevgili Orhan Özbilgiç Kesinlikle size katılıyorum.Dilerim Trakyada yine görevlendirilirimde sizin gibi dostlarımla görüşmek nasip olur.Saygılar
Sevgili (KAPTANzst ) Ziya abi Sizinle ve oğullarınızla tanışmak büyük ayrıcalık.Gönüller yeterki bir olsun. Nasıl olsa bir ayağımız Trabzon'da;) Bir dahakinde acısını çıkarırız.
Sevgiler saygılar

ayhan219
22-12-2011, 10:57
Merhaba Bahtiyar bey
bir mesaj attım özel den ilgilenirseniz sevinirim
işlerinizde kolaylıklar dilerim

bahtiyar02
22-12-2011, 13:57
Merhaba Bahtiyar bey
bir mesaj attım özel den ilgilenirseniz sevinirim
işlerinizde kolaylıklar dilerim

Mesajınızı okudum.Size haber vereceğim.
Saygılar

fikreteren
25-12-2011, 14:50
Bahtiyar 02 ellerinize yüreğize sağlık her şey çok güzel.

bahtiyar02
30-12-2011, 19:32
Bahtiyar 02 ellerinize yüreğize sağlık her şey çok güzel.

Çok teşekkür ederim.Saygılar sevgiler

berrinb
30-12-2011, 20:57
Sevgili Bahtiyar02 ..Yeni yılınızı kutlarım...2012 de mutlu,sağlıklı ve bol ürünlü bahçeler dileği ile..Sevgiler Selamlar İstanbul dan..:)

Periş
30-12-2011, 22:48
Sayın Bahtiyar02 yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler efendim.. ;)

hk50
31-12-2011, 11:20
Yeni yılınız kutlu olsun

Fatoş
31-12-2011, 13:58
Yeni yılınızı kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

gulbirsen
31-12-2011, 18:14
Bahtiyar Bey mutlu yıllar

sevim4
31-12-2011, 22:18
Bahtiyar Bey mutlu yıllar.

ciceksever70
31-12-2011, 22:34
Bahtiyar bey size ve ailenize mutlu yillar dilerim.

hüseyindeniz
01-01-2012, 08:47
yeni yılın sağlık,mutluluk ve huzur getirmesi dileklerimle, yeni yılınız kutlu olsun bahtiyar bey.

KAPTANzst
01-01-2012, 09:40
İyi seneler

bahtiyar02
01-01-2012, 09:47
Sevgili berrinb, Sevgili Periş, Sevgili hk50, Sevgili Fatoş, Sevgili gulbirsen, Sevgili sevim4, Sevgili ciceksever70, Sevgili hüseyindeniz ve sevgili KAPTANzst

Yılbaşını ve doğum gününü aynı gece kutlayan şanslı birisi olarak siz dostların ve tüm sevdiklerinizin Yeni yıllını canı gönülden kutlar,Sağlık, Mutluluk ve Bol yeşillikli bir dünya dilerim.
Bu vesileyle bende Tüm agaclar.net ailesinin Yeni yılını kutlarım.
Sevgiler saygılar

zeyve
24-02-2012, 14:56
sayın bahtiyar02 abim;
gözlerimin ağrısından artık bende deli olduğumu düşünüyorum.Çünkü sabahtan beri sadece cuma için dışarı çıktım.Tüm bahçenizi yazılan mesajlarla birlikte gezdim ve artık gözlerim ağrıyor.Çok güzel bir bahçe ama daha güzeli böyle güzel bir heves ve hayalin peşinden koşmak bence.sizi çok tebrik ediyorum.
bende hayallerim uğruna köyde(gümüşhane de) çok meşakkatlerden geçerek geçen sene ev yaptım.bu sene bahçesini yapıcam yaz tatilinde.ama malesef memurum:( yani izin ,zaman sınırlı. bakalım ne yapıcam.*** yolunuz düşerse benim evde misafir ederim bahtiyar abi.hem bahçeyede yardım alırım sizden:)

KAPTANzst
24-02-2012, 17:56
2 ay oldu Bahtiyar kardeşimden ses yok. Oysa balkonu doludur şimdi..

mrduran
25-02-2012, 01:52
2 ay oldu Bahtiyar kardeşimden ses yok. Oysa balkonu doludur şimdi..


Sayın Ziya bey;

Sayın Bahtiyar02 şu an Konya' da görevli, sanırım geçici görev.

Bakarsınız umulmadık yerde petrol bulur da köşe oluruz ülke olarak:))).

Aslan gibi oğlu hallediyordur bahçe işlerini inşallah.

Cümleten sağlıkla kalın, saygılarımla lütfen.

kayısıkentli
14-03-2012, 22:52
Bahtiyar Bey bahçeniz hayırlı olsun, ama kayısı dikmeyi unutmuşsunuz, bu arada ben Gölbaşı'nda yaşayan bir Malatyalıyım, saygılar.

bahtiyar02
08-04-2012, 18:26
Sevgili kayısıkentli,
Kaysı
diktik ama henüz meyvelerinden yemek nasip olmadı.
Saygılar

bahtiyar02
08-04-2012, 20:31
Sevgili dostlar uzun zamandır foruma işim gereği giremiyordum.Şuan ŞanlıUrfa'nın Siverek ilçesinde çalışıyoruz. Haftada 2 gün haftatatilim var.Bu günlerde de ilk yaptığım tarlaya gitmek.;) Bu yıl kış sert geçti.Bazı ağaçlarım etkilendi.Özellikle keçiboynuzu ve Turunçgillerim. Güneşli bir pazar günü Ailecek tarlayı kontrole gittik. Güneşi görünce mayıştık tadını çıkardık.;) Geçen yıl sonbahardaTrabzon'dan ve Adıyaman'dangetirdiğim meyve ve süs ağaçları fidanlarını geçici olarak toprağa diktik. Tere,Roka ve Maydanozda soğuktan nasibini alanlardan.
2 yıl önce sevgili(Cengiz bey) Romantik'ten aldığım Kocayemiş ilk kez bu yıl çiçek açacak gibi. Zeytin ağaçlarım yerini sevmiş gibi. Soğuktan etkilenen yok.
(Bu arada diğer sesimleri bir türlü yükleyemedim.Oteldeki internet bağlantısında problem olabilir.)
gelişmeleri ancak Eve döndüğümde yazarı.
Saygılarımla

athena -asena
08-04-2012, 20:46
Sayın bahtiyar02 ; merhaba


Bu seneki kış beni de çok kötü bi zaman da yakaladı hastanelerde uğraşırken çoğu fidanlarımı kaybettim .

Aşılı keçi boynuzu , ağaç kavunu , pasiflora edülüs , gilaburu ,meleklerin boruları ,
rize mandalinaları , natal eriği , orkide ağaçları , sinameke fidanlarımı kaybettim .

Birde tropikal fidanlarım vardı onları da kaybettim.
guavalar , liçiler , mangolar , papayalar, karamboller , keçi boynuzu , tamarind fidelerimi aslında bunların hepsi alt kattaki dairedeydi ama genede dışarısı -12 leri görünce evin içinde de etkilenmişler. Ne yapalım ilk önce sağlık sonra tekrar sil baştan deneriz.

Elimde sağlam kalan tropikal fidanlarım 1 adet tamarind , 1 adet liçi ,ve 1 adet inka fıstığı .

bahtiyar02
10-04-2012, 10:15
Sayın bahtiyar02 ; merhaba


Bu seneki kış beni de çok kötü bi zaman da yakaladı hastanelerde uğraşırken çoğu fidanlarımı kaybettim .

Aşılı keçi boynuzu , ağaç kavunu , pasiflora edülüs , gilaburu ,meleklerin boruları ,
rize mandalinaları , natal eriği , orkide ağaçları , sinameke fidanlarımı kaybettim .

Birde tropikal fidanlarım vardı onları da kaybettim.
guavalar , liçiler , mangolar , papayalar, karamboller , keçi boynuzu , tamarind fidelerimi aslında bunların hepsi alt kattaki dairedeydi ama genede dışarısı -12 leri görünce evin içinde de etkilenmişler. Ne yapalım ilk önce sağlık sonra tekrar sil baştan deneriz.

Elimde sağlam kalan tropikal fidanlarım 1 adet tamarind , 1 adet liçi ,ve 1 adet inka fıstığı .
Sevgili athena -asena;
Sizin adınıza çok üzüldüm. Gerçek kayıplarım havalar tam ısınmaya başladığında belli olacak.Dediğiniz gibi önce can sağlığı. Bu yıl yaptığım en iyi şey toprak burgusu almaktı.Makine sayesinde 3 günde yaklaşık 150 adıt değişik türde ağaç fidanları dikmek.Burgusu 1 metre boyunda 30cm çapında çukur kazabiliyor. ,
1,2lt yağlı benzinle çalışıyor. çin malı olmasına rağmen inanın çok rahat çukurları kısa sürede bitirdi. Çok sert ve taşlık yerleri kazmada problem ama yinede çok güzel bir tercih yaptığıma inanıyorum.Fiyat olarak 349,00tl makinenin videosunun adresini siteye eklerim.
Saygılar

bahtiyar02
12-05-2012, 17:46
Merhaba Dostlar;
Bu yıl kış çok sert geçti. Buna rağmen ilk bahar gayet güzel geçiyor. Birçok ağacım tekrar çimlenmesi beni çok sevindirdi. Bu yıl Şanlıurfa Siverek ilçesinde çalışıyorum.Burda çarşıyı gezip yerli tohumlar araştırdım.Özellikle deşti türler.Karacadağ bölgesine ait uzun deşti karpuz tohumunu tesadüfen temin edebildim. Genel mahiyette Siverek'te yerli tohumlardan çok paket tohumlar kullanılarak sebzeler yetiştiriliyormuş. Çarşıda viyollerde yetiştirilen Mersin ilinden gelen biber,domates ve patlıcan fidanları gördüm.Bir ay önce her birinden 10'ar adet aldım. Benim fidanlarım yetişmedi. Bu yıl sebze fidanları Sevgili ablam ve Kayınpederim temin etti.Sevgili annem,Ablam ve eşim sağolsun fidanları diktiler.Yaklaşık 500 metre kare bir alana sebzeler diktik.Bu yıl tarlanın bağın bulunduğu kısma yakın yerini kullandık. Damlama sulama yöntemini kullandık. Sevgili annem fidanların halen az olduğundan şikayetçi;)Benim kime çektiğim belli:p İşim gereği gurbette çalışmaya devam ediyorum. Hafta sonları 2 günüm tarlada geçiyor.

bahtiyar02
12-05-2012, 18:02
Bu yıl yine deşti ürünlere ağırlık verdik.Bamya, Karpuz,Çeşme ve Ankara kavunları, susam,kabak çeşitleri ve ilk kez denediğimiz deşti olduğu söylenen Acur(Hıta)denedik. Uygulama geçen yılki gibi karma tohumlar bir kapta az toprakla karıştırılıp tarlaya serpildi. Sonra traktör ile tekrar yüzeysel sürüldü. Bu yıl şansımız yağışlardan dolayı çok güzel tohumlar serpildikten hemen sonrasında iki üç kez yağmur yağdı. Siverekten getirdiğim uzun deşti karpuz tohumlarını Annem ve eşim tek tek toprağa elleriyle ektiler. Onların hakkını ödeyemem. Sevgili Sonul bey abiciğimin gönderdiği incir gayet güzel bir şekilde yetişiyor. Bu yıl Amerikan asmalarını aşıladığımız yerli asmaların tutup tutmadığını kontrol edip anaçların filizlerini koparıp yeni aşıların gelişmesi için koparıp tekrar aşıların üstünü toprakla kapatıyorumki yağışlardan fazla etkilenmesin.

ciceksever70
12-05-2012, 18:09
Bol hasatlar dilerim bahtiyar bey.

bahtiyar02
12-05-2012, 18:10
Ankara Armudu,Naşi armudu, Menengüç ağacı, ilk kez dikilen Avakado ve Sevgili ziya bey abimin trabzondan hediye ettiği kara yemişler gayet güzel sağlıklı durumdalar.

bahtiyar02
12-05-2012, 18:21
İlk kez Flay dragon (Üç yaprak turunçgil) Süs narı, Aşısız kestahanelerim aşılı olanlardan sağlam çıktı.Aşılı kestahanelerim kurudu:( Bu yıl Goji Bery yine süpriz yapıp çiçek açtı;)

bahtiyar02
12-05-2012, 18:24
Bol hasatlar dilerim bahtiyar bey.
Sevgili ciceksever70; Çok teşekkür ederim.
Saygılar

bahtiyar02
12-05-2012, 18:31
Geçen yıl aşıladığımız bağımızdan ilk kez nasipse bu sene üzümünden yiğeceğiz;) Aşılı iğde,Güz zeytini, Sumak ağacı ve Trabzondan getirdiğim Fındık umarım yetişirler

bahtiyar02
12-05-2012, 18:42
Bu kış soğuklardan etkilenen Rize limonu tekrar filizlendi.;) Böğürtlenim yerini çok sevdi. Yine soğuklardan etkilenip tekrar yeşillenen türunçgillerimden birisi, İsviçre'den getirtip çimlendirdiğim cevizlerim gayet iyi durumdalar ve Yanılmıyorsam Rize limonum bu yıl soğuklardan fazla etkilenmeyenlerden birisi çiçekli

serkan_istanbul
12-05-2012, 20:23
Maşallah allah emeklerinizi boşa çıkartmasın bol bol ürün almanız dileğiyle. sevgiler.

bahtiyar02
12-05-2012, 20:35
Maşallah allah emeklerinizi boşa çıkartmasın bol bol ürün almanız dileğiyle. sevgiler.
Çok teşekkür ederim.Darısı başınıza.
Sevgiler saygılar

kılıç
12-05-2012, 22:01
Sayın bahtiyar sizi ve bahçenizi görmek ve desti ürünleri takip etmek güzel .ALLAH bereketini versin.

berrinb
12-05-2012, 23:31
Sevgili bahtiyar02, Tanrı kolaylıklar versin ...Böyle büyük arazilerde çalışan bütün arkadaşlarımıza ve size...Fidanlarınız hepsi de tutmuş ...Ama o fidanların üstlerine isimlerini yazsaydınız çok memnun olacaktım...

Mesela sumak ağacı ..Ben hiç bu ağacı görmedim ..merak ettim...Acaba tekrar paylaşırmısınız. Bildiğimiz sumak tozunu meyvesinden mi elde ediyorsunuz...Yoksa ağacın kabuğundan felan mı..??.

Bol ürünlü ve hayırlı bir sezon dilerim...Emeklerinize sağlık ...Tanrı yardımcınız olsun..selam ve sevgiler Adıyaman a.....:))

KAPTANzst
13-05-2012, 08:49
Kolay gelsin sayın Bahtiyar.
Karayemişi (Taflan) orada bahçenizde görmek güzel.
Bazı bitkilerin o şartlara dayanıklı olacağından şüpeliyim. İnşallah yanılırım.
Kuruyan ve yeniden filiz çikartan turunçgillere dikkat ettim ama tam anlayamadim. Filiz aşının altındanmı üstünden mi. Altta ise yabani olacaktır Buna dikkat edin.
Kolay gelsin

Dudi
13-05-2012, 09:22
Bol hasatlar, yeni sezonunuz hayırlı olsun :)

melissa77
13-05-2012, 09:29
sayin bahtiyar bey bol hasatlar diliyorum

bahtiyar02
13-05-2012, 20:04
Sayın bahtiyar sizi ve bahçenizi görmek ve desti ürünleri takip etmek güzel .ALLAH bereketini versin.

Sevgili Kılıç, Sevgili Dudi ve Sevgili melissa77
Çok teşekkür ederim.Sizlerle olmak benide mutlu ediyor.
Saygılar

bahtiyar02
13-05-2012, 20:27
Sevgili bahtiyar02, Tanrı kolaylıklar versin ...Böyle büyük arazilerde çalışan bütün arkadaşlarımıza ve size...Fidanlarınız hepsi de tutmuş ...Ama o fidanların üstlerine isimlerini yazsaydınız çok memnun olacaktım...

Mesela sumak ağacı ..Ben hiç bu ağacı görmedim ..merak ettim...Acaba tekrar paylaşırmısınız. Bildiğimiz sumak tozunu meyvesinden mi elde ediyorsunuz...Yoksa ağacın kabuğundan felan mı..??.

Bol ürünlü ve hayırlı bir sezon dilerim...Emeklerinize sağlık ...Tanrı yardımcınız olsun..selam ve sevgiler Adıyaman a.....:))

Sevgili Berrinb;
Ağaçların İsimleri üzerine yazmak çok güzel bir fikir inanın aklıma gelmedi uyardığınız için çok teşekkür ederim.
Sumak ağacının resmini ekledim hatta Siverek'te araştırdım bir bakkalda varmış durumu anlattım sağolsun bakkal resim çekmeme ve tadına bakmama izin verdi. Tadından anladığım kadarıyla bizim oranın sumak'ı daha ekşi bu ürün geçen yıl çermikten getirtilmiş. Sumak tozu(Baharatı) sumak ağacının meyvesinden elde ediliyor.
Saygılar

bahtiyar02
13-05-2012, 20:34
Kolay gelsin sayın Bahtiyar.
Karayemişi (Taflan) orada bahçenizde görmek güzel.
Bazı bitkilerin o şartlara dayanıklı olacağından şüpeliyim. İnşallah yanılırım.
Kuruyan ve yeniden filiz çikartan turunçgillere dikkat ettim ama tam anlayamadim. Filiz aşının altındanmı üstünden mi. Altta ise yabani olacaktır Buna dikkat edin.
Kolay gelsin

Sevgili KAPTANzst;
Karayemiş(Taflan) Diğer türler gibi denenip ne tür problemler yaşayacağını ve çözüm yollarını araştırmak. Turunçgiler ise dediğiniz gibi kontrol ettiğimde aşılarının ölmediği anacın yaklaşık 5-6 cm üstünde yeniden filizlenmiş. Umarım bir problem çıkmaz.
Saygılar sevgiler

himone
15-05-2012, 05:27
Bahtiyar bey bol ürünlü ve hayırlı bir sezon dilerim. Bir şey sormak istiyorum. Bu deşti tohumlarını Mardin'de bulabilir miyiz? Arkadaşım Mardin'de öğretmenlik yapıyor. Acaba bildiğiniz bir yer var mıdır?

bahtiyar02
15-05-2012, 21:07
Bahtiyar bey bol ürünlü ve hayırlı bir sezon dilerim. Bir şey sormak istiyorum. Bu deşti tohumlarını Mardin'de bulabilir miyiz? Arkadaşım Mardin'de öğretmenlik yapıyor. Acaba bildiğiniz bir yer var mıdır?
Sevgili himone;
Çok teşekkür ederim. Deşti tohumlardan kastınız tüm deşti ürünlermi yoksa sadece domatesmi? Mardin Adıyaman'a uzak üzgünüm tanıdığım yok.
Tohum pbaylaşımı yapılıyor. Takip ederseniz sizde alailirsiniz.

Saygılar

jineop
16-05-2012, 11:29
Sevgili bahtiyar02, yıllardır Türkiye'nin her yerinden değişik özellikte meyveleri Adıyaman' a taşıyorsun. Bugün görüyorum ki sizin bahçeniz Doğu Anadolu' nun değişik meyveler botanik bahçesi olacak. Gözüme bu bahçenin 10 yıl sonraki hali geliyor. Eğer ölmez sağ kalırsak bu bahçeye gelip bu meyveleri o zaman yemek isterim. Yakışıklı oğlunuzun ve güzel kızınızın gözlerinden öpüyorum. Selamlar, sevgiler...

denizakvaryumu
16-05-2012, 12:35
Azmi ve çalışmaları için Zeki Beyi tebrik ediyorum...

bahtiyar02
19-05-2012, 22:56
Sevgili bahtiyar02, yıllardır Türkiye'nin her yerinden değişik özellikte meyveleri Adıyaman' a taşıyorsun. Bugün görüyorum ki sizin bahçeniz Doğu Anadolu' nun değişik meyveler botanik bahçesi olacak. Gözüme bu bahçenin 10 yıl sonraki hali geliyor. Eğer ölmez sağ kalırsak bu bahçeye gelip bu meyveleri o zaman yemek isterim. Yakışıklı oğlunuzun ve güzel kızınızın gözlerinden öpüyorum. Selamlar, sevgiler...
Sevgili jineop; ve Sevgili Denizakvaryumu Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Şayet bu yıl deşti ürünlerden üretirsek kesinlikle sizlere göndereceğim.Bizlerdende Saygılar sevgiler

zeyve
21-05-2012, 11:40
sn.bahtiyar abim, bahçenizin her aşamasını okudum ve takip ettim.bu sezonda çok güzel geçecek gibi İNŞALLAH.
Ancak deşti türlerin tohumlarından bende istiyorum yoksa bahçede gözüm kalır abi:)
Şimdiden bol ve bereketli bir dönem diliyorum ALLAH tan.

bahtiyar02
21-05-2012, 19:59
sn.bahtiyar abim, bahçenizin her aşamasını okudum ve takip ettim.bu sezonda çok güzel geçecek gibi İNŞALLAH.
Ancak deşti türlerin tohumlarından bende istiyorum yoksa bahçede gözüm kalır abi:)
Şimdiden bol ve bereketli bir dönem diliyorum ALLAH tan.
Çok teşekkür ederim.Bu yıl ürün paylaşımı farklı olacak bundan emin olabilirsiniz.
Saygılar

sebnem&mircan
08-06-2012, 04:56
Bu senede ozenle hazirlamissiniz bahcenizi. Gercekten imrenmemek elde degil cok kiskaniyorum haberiniz olsun :) Tohum cimlendirme zamanini saglik problemlerimden dolayi kacirdigim icin tohumlari uygun sartlarda saklayip onumuzdeki sene degerlendirecegim. Bu sene malesef hazir domates, salatalik ve biber fidesi aldim, ama insallah seneye yolladiginiz degerli tohumlari cimlendirip kendi fidelerimi kendim yetistirecegim. Bu sezon sizin bahcenizde gezip gozumu gonlumu senlendirecegim musadenizle. Bu arada Kanada'nin hava sartlarini dusunursek (genelde yagmurlu,ama cok sicak) desti tohumlar verimli olurmu acaba?

Satı Uğurtan
08-06-2012, 12:05
Sevgili kardeşim, tüm aile fertleriyle gösterdiğiniz, emeğe çabaya saygı göstermemek elde değil, sevgiyle yetiştirdiğiniz ürünleri sağlıkla tüketmeniz dileğiyle, sevgiler saygılar selamlar.

17mine
10-06-2012, 23:22
Deşti domates sırık mı,oturak cinsi midir?Çünkü bahçemizdeki oturak bildiğim deşti domatesler hayli boy attı,dallanıp budaklandı.Son yağmurla hepsi yana yattı.Ben de yanlarına sırık dikip bağladım.

bahtiyar02
14-06-2012, 15:48
Bu senede ozenle hazirlamissiniz bahcenizi. Gercekten imrenmemek elde degil cok kiskaniyorum haberiniz olsun :) Tohum cimlendirme zamanini saglik problemlerimden dolayi kacirdigim icin tohumlari uygun sartlarda saklayip onumuzdeki sene degerlendirecegim. Bu sene malesef hazir domates, salatalik ve biber fidesi aldim, ama insallah seneye yolladiginiz degerli tohumlari cimlendirip kendi fidelerimi kendim yetistirecegim. Bu sezon sizin bahcenizde gezip gozumu gonlumu senlendirecegim musadenizle. Bu arada Kanada'nin hava sartlarini dusunursek (genelde yagmurlu,ama cok sicak) desti tohumlar verimli olurmu acaba?
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Deştiler sıcğı sever nemli ve yağışlı bölgelerimizde daha verimli domatesler olur.
Saygılar

bahtiyar02
14-06-2012, 15:50
Sevgili kardeşim, tüm aile fertleriyle gösterdiğiniz, emeğe çabaya saygı göstermemek elde değil, sevgiyle yetiştirdiğiniz ürünleri sağlıkla tüketmeniz dileğiyle, sevgiler saygılar selamlar.
Sevgili Ablacığım;İnşallah bahçenin ürünlerinden yemek siz ve sevgili ailenize nasip olur. Tüm ailem ile birlikte bizlerden sizlere sevgiler saygılar.

bahtiyar02
14-06-2012, 15:51
Deşti domates sırık mı,oturak cinsi midir?Çünkü bahçemizdeki oturak bildiğim deşti domatesler hayli boy attı,dallanıp budaklandı.Son yağmurla hepsi yana yattı.Ben de yanlarına sırık dikip bağladım.
Deşti domatesler oturak cinsidir.
Saygılar

KAPTANzst
14-06-2012, 16:54
Acaba diyorum , Domateslerde karadenize yaklaştıklarını anlayarakmı yükseldiler:D
Bizde bodur meyve fidanları bile budamayı beceremeyenlerde büyüyor.

sebnem&mircan
25-06-2012, 05:21
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Deştiler sıcğı sever nemli ve yağışlı bölgelerimizde daha verimli domatesler olur.
Saygılar

Cok sevindim cokkk... Tek korkum fazla yagislardi,seneye gonul rahatligiyla dikebilirim demek ki.