PDA

View Full Version : bahtiyar02 / Bahçem

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

Minarislim
12-07-2010, 12:32
İnsanın emeğinin karşılığını alması harika birşey.O davetsiz misafirlerden şikayette haklısınız.Doğru dürüst alıp yeseler sorun yok.kıymetini bilmiyorlar.hele birde ağacı kırmıyorlarmı insan çıldırıyor.Bahçeyi kimseden kıskanmam.Yensin fakat israf adilmesin.Gözünüz aydın goji berry'niz çiçek açmış.Meyvesini yemekte nasip olur inşaallah.Beni'de özendirdiniz!Desti domates tohumu nerden bulabilirim.Sofranız gayet organik.Semiz otu cacığı güzel olur.Bizde yaparız.Afiyet olsun.

bahtiyar02
12-07-2010, 16:42
İnsanın emeğinin karşılığını alması harika birşey.O davetsiz misafirlerden şikayette haklısınız.Doğru dürüst alıp yeseler sorun yok.kıymetini bilmiyorlar.hele birde ağacı kırmıyorlarmı insan çıldırıyor.Bahçeyi kimseden kıskanmam.Yensin fakat israf adilmesin.Gözünüz aydın goji berry'niz çiçek açmış.Meyvesini yemekte nasip olur inşaallah.Beni'de özendirdiniz!Desti domates tohumu nerden bulabilirim.Sofranız gayet organik.Semiz otu cacığı güzel olur.Bizde yaparız.Afiyet olsun.

Sevgili Minarislim dostum;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Davetsiz misafirler için ilerki yıllarda 13 dönümlük araziyi tel örgüyle çevireceğim.İnşallah dediğiniz gibi goji berry'leri hep birlikte tatmak nasip olur.Deşti domateslerin tohumlarını başka yerde bulabilirmisiniz bilmem ama benim deştileri nasip olursa paylaşmayı düşünüyorum.
Saygılarımla

Minarislim
13-07-2010, 14:31
Sevgili bahtiyar02 dostum;Paylaşımlarınızda beni listenin başına yazarsanız sevinirim. Paylaşımı kaçırmak istemem.Kaçırdığıma çok üzülürüm.Harika bir insansınız.Herşey istediğiniz gibi olsun.İyi insanlar herşeyin iyisini layıktır.Selamlar ,sevgiler.Annenizin ellerinden öperim.

bahtiyar02
13-07-2010, 20:16
Sevgili bahtiyar02 dostum;Paylaşımlarınızda beni listenin başına yazarsanız sevinirim. Paylaşımı kaçırmak istemem.Kaçırdığıma çok üzülürüm.Harika bir insansınız.Herşey istediğiniz gibi olsun.İyi insanlar herşeyin iyisini layıktır.Selamlar ,sevgiler.Annenizin ellerinden öperim.
Çok teşekkür ederim dostum.İnşallah sağ salim paylaşım olur.
Saygılar

cemo
14-07-2010, 01:12
Sevgili Bahtiyar

Sizde domatlar yenmelik olmuş, ben daha bir tanecik yiyebildim. İkincide kızardı ama, kıyıp kopartamıyorum::))

Ellerin dert görmesin afiyetle ye arkadaşım. Annene ablana ve Eşine selamlar.

bahtiyar02
14-07-2010, 06:52
Sevgili Bahtiyar

Sizde domatlar yenmelik olmuş, ben daha bir tanecik yiyebildim. İkincide kızardı ama, kıyıp kopartamıyorum::))

Ellerin dert görmesin afiyetle ye arkadaşım. Annene ablana ve Eşine selamlar.

Çok teşekkür ederim sevgili ablacığım.Sen o birtaneyi yiğebilme cesaretini göstermişsin.Dediğin gibi ben seyretmekle yetiniyorum.Yeme işi yiğenlerin MehmetAli ve sara'ya kalıyor.;)
Bizdende sevgiler saygılar

Selim-i Ahir
14-07-2010, 08:45
Bir daha kahvaltı yapmadan bu başlığa girersem bin bir çeşit fidan sahibi olayım emi. Neredeyse mide fesadı geçiriyordum.

Bahçeniz güzelmiş, elinize sağlık.
Bereketiniz eksik olmasın.

bahtiyar02
14-07-2010, 14:52
Bir daha kahvaltı yapmadan bu başlığa girersem bin bir çeşit fidan sahibi olayım emi. Neredeyse mide fesadı geçiriyordum.

Bahçeniz güzelmiş, elinize sağlık.
Bereketiniz eksik olmasın.
Çok teşekkür eder saygılar sunarım.

kalambaklı
24-07-2010, 16:13
Sevgili arkadaşım, sanal olarak kahvaltıyı sizin bahçede yapmama izin verirmisin.Sağlık ve Sevgiyle kal.

bahtiyar02
28-07-2010, 22:10
Sevgili arkadaşım, sanal olarak kahvaltıyı sizin bahçede yapmama izin verirmisin.Sağlık ve Sevgiyle kal.
Sevgili dostum başımla gözüm üstüne.Kuyu açtırma ile uğraştırmaya çalıştığımızdan inanın fırsatımız olmuyor siteye girmeye.Sıcaklar gündüzleri 38 derece göstermesine rağmen hissettiğimiz 40-45 derece gibi.Akşamları ise 28-30 derece gibi son iki üç gündür sıcaklar çok etkiliyor.Sebzeler inşalllah sıcaklardan etkilenmezler.
Saygılar

bahtiyar02
30-07-2010, 22:58
Merhaba dostlar.
29.07.2010 Perşembe saat 08 de kuyuyu kazacak firmayla yapılan anlaşma gereği bahçeye gittik.Araç geldi ancak işçiler ancak saat 16,30 civarında tarlaya gelebildiler.İşçilerin suriye asıllı olduklarını öğrendim.Haliyle suriyeden ülkemizde çalışmaya gelmişler. işin ilginç yanı ise Türkçe bilmedikleri ancak kürtçe konuşmaları sayesinde gayet rahat anlaşıyoruz.Bu gün 08 civarında darbeli sondaj sistemiyle metresini Kuyuya konulacak kılıf dahil 45,00tl anlaştık.Sondaj firması Ş.Urfa'ya bağlı sürüç ilçesinden Ali usta.Kuyu yerini tespitte Ali ustanın abisi V Şeklinde bir tel yardımıyla bizim bakır telle baktığımız aynı noktayı işaretledi. Uygulama yöntemini ilk kez görüyorum.Özellikle bu gün aşırı sıcakların altında çalıştığımız için berbat bir durumdaydık.Sadece çay ve soğuk su içiyoruz ekipçe.Ben ve traktörcü Abdulbaki ustayla beraber yaklaşık 5km uzaklıktaki sulama kanalından romorkleri dönüşümlü benim 1",lik su motorumla yarım saatte doldurup geliyoruz.Denize gitmemize gerek kalmadı Aşırı sıcaklardan zaten bronzlaştık;) Saat 20 civarında vardığımız derinlik 20 metre.Bir romork su kuyu derinleştikçe daha kısa süreli yetiyor.şimdilik gelişmeler iyi.20 Metre tamamen toprak çıktı henüz kaya veya diğer formasyonlara denk gelmedik.Kırılmazsanız gelişmelerin resimlerini sizlerle ancak bir iki gün içerisinde paylaşacağım.Neden derseniz inanın ayaklarıma kara sular indi sanki:(İnşallah suyu buluruzda yorgunluğumuzu unutur yerini seviniriz.

Sevgi Durul
30-07-2010, 23:55
Emeklerinizin karşılığını alırsınız inşallah. Kolay gelsin.

kalambaklı
31-07-2010, 14:38
Haydi hayırlısı, borudan akan su kadar suya kavuşursun inşallah dostum.
Kolay gelsin.

ayazkentli
31-07-2010, 16:15
20 metre ve hala su yok.

Birden çocukluğumu hatırladım. Ustalar evimize dinamo bağlamak için, küçük boru çakmaya başlamışlardı (o zamanlar el ile çevirip, çakılıyordu), daha 5. metreye gelmeden, su'ya ulaşılmıştı. Yine tarlalar'da, 3.lük-4.lük diye tabir edilen borular kullanılan artezyenler için kazıldığın'da, en fazla 5-6-7 metre'de bol su'ya kavuşuluyordu. Son iki yıl bol yağışlı olması nedeniyle, her halde yine bu kadar yakın mesafe'de su vardır.

Gerçi her bölgenin kendine has yapısı var. Henüz hiç kaya'ya rastlamadık, hep toprak çıktı diye yazmışsın. Yeraltının kayaç olmaması (daha doğrusu, kayaç yapının derin'de olması) belki suyun derinler'de olmasına neden oluyordur.

Sevgili bahtiyar, umarım daha fazla derine inmeye gerek kalmadan su'ya kavuşursun. Çünki inilen her metre, maliyeti arttırır. Bol su'ya kavuşman dileği ile kolay gelsin.

gece
31-07-2010, 20:37
Suyu arayan üyemiz (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9838&page=6) bahtiyar02'ye ve çalışanlara kolay gelsin diyor, suya tez ulaşmalarını diliyorum.

Bu sıcaklarda çalışan herkese kolaylıklar diliyor, selam gönderiyorum.

gece
kuyunuz, hayırlı, bereketli olsun diyen forum kişisi.

Birol
01-08-2010, 04:11
Kolay gelsin sevgili bahtiyar02
Yeterli suya en kısa metrede ve zamanda ulaşırsın inşallah. Havaların sıcak toprağın çok kuru olması işinizi biraz zorlaştırıyor sanırım. Bolsulu günler diliyorum.

finduk52
01-08-2010, 09:21
Kolay gelsin sayın Bahtiyar , en kısa zamanda suya ulaşmanızı diliyorum. Saygılar .

Minarislim
01-08-2010, 21:24
Sayın Bahtiyar bey kolay gelsin. Kuyunuz hayırlı uğurlu olsun.Tez zamanda suya kavuşursunuz.

KAPTANzst
02-08-2010, 20:03
Selam Bahtıyar bey.
Öncelikle hayırlı, bol sulu, derin olmayan iyi bir kaynak rasgetire Allah.
V şeklinde bir araç ile çalıda olabiliyor. Bazısı bakır tel kullanıyor. Arazide gezip ileri doğru tuttukları o alet sallanınca burada dıyorlar.Derinliği tespit edemiyorlar ama. Bu nasıl iştir anlamadım.
Hayırlı olsun tekrar

bahtiyar02
04-08-2010, 18:47
Merhaba sevgili dostlar;
Öncelikle tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Su kuyusunu kazdırmanın bu kadar stresli ve yorucu olacağını hiç tahmin etmezdim. Üç gün ve gece tarlada yattım kaldım.traktör yardımıyla romorkla sürekli su taşıyoruz.İnanın sevgili dostlar insanın aklına yemek hiç gelmiyor.Su motorumun yardımıyla 3-4 km uzaklıktaki sulama kanalından su alıp geliyoruz.Tralalardan geçip dere bayır aşıyoruz.Sürekli dua ediyorum bir kaza çıkmasın diye:(

bahtiyar02
04-08-2010, 19:24
Suriyeli Mehmet ve Mehmet dayı ikisi de moralimi düzeltiyorlar. 31.07.2010 Cumartesi akşamı 25 metrede kuyu yıkılmaya başladı. 3 metre ilerliyor 1-2 metre yıkılıyor. 30 metreyi bulunca Sondaj ilerlemedi yapacak tek şeyin muhafaza borularını koymak.

Yoğun telefon görüşmesi sonucunda pazar günü sanayide bulunan bir boru firmasından büyük bir tesadüf sonucu başka bir kuyu firmasının iade ettikleri koruma borularını metresini 30,00tl'ye anlaşıp 30 metrelik aldık. Sondaj makinasında ayrıca kaynak makinesi varmış.

Suriyeli memetler kaynaklarını yapıp tek tek koruma borularını indirdiler. Borular bitti sondaja devam. İnanın dostlar tabiri caizse dokuz doğurdum. Sondaz 60 metreyi gördüğünde hiç bir belirti yok. Sevgili Annem ve ablam ben dua ediyoruz su çıksın diye. Ama ümitler tükeniyordu.

En sonunda 74. metrede öğlen arası yemeği için Adıyaman merkeze yemek almaya gideceğim sırada yaşlı mehmet dayı git yemeği al gel suyu çıkarırız dedi.:confused: Kafam karıştı. Yemek alıp geldim diğer mehmet vardiyesinde hadi gözün aydın suyun çıktı diğince sevinçten boynuna sarıldım.02.08.2010

Firma sahibi olan Ali beyle yaptığımız görüşme sonucu 100 metreye kadar sondajın devam etmekti. Ancak sudan dolayı kuyuda yine yıkılmaların olduğundan kuyuya konulacak kılıfları almamız gerektiğini söylediler. Metresi 17,00tl'den 100 metrelik kılıf aldık. Sabah 03 dolayında 84 metreye kadar ilerlemişler sonuçta ilerleme olmayınca kılıfları kuyuya bırkmışlar.04.08.2010 Saat 08.00'de kuyu bitti.

Bir traktör 3 numaralı müzaik taşı alıp tarlaya götürdüm.Bu arada sondaj makinesi Ablamın bulunduğu köyde bize su taşıyan traktörcüye kuyu kazmak için hareket etti.

Yeni kuyunun yer tespitini ben ve diğer bir su bulucuya 50tl karşılığında baktırılıp nokta taspiti yapılınca kuyu kazıldı.

bahtiyar02
04-08-2010, 19:34
Yarın kuyuya aldığımız çakılları koymaya devam edip kuyu kapağını yapıp, etrafına 1x1 ebatında beton zemin yapıp kuyu için Jeneratör ve dalgıç pompa ihtiyacını giderip sulamaya devam edeceğim.Kuyu boyunca siz dostların verdiği desteklerinden dolayı inanın çok mutluyum.İşte sonuçta kuyu bitti sayılır ama bende tam bronzlaşmış bir yüz ve aşırı yorgunluk sahibi oldum.;)Allah'a binlerce şükürler olsunki sonu iyi bitti.;) Kuyu tam olarak biterse ilk yapacağım şey izmir, yalova'daki dostlarımı ve K.Kıbrısta bulunan kardeşimi ziyaret edeceğim.Sizce tatili hakkettim değilmi:rolleyes:
Burdan tüm dostlara bir öneride bulunmak isterim. Kesinlikle su kuyusu kazdırmak istiyorlarsa sondaj firmasıyla iyi pazarlık edin.İşi erbabına verin.Özellikle aşırı strese hazırıl olun.
Saygılar sevgiler.

denizakvaryumu
04-08-2010, 19:53
Hayırlı olsun.
Suyun çıkış resimleri nerede? :)

bahtiyar02
04-08-2010, 20:07
Hayırlı olsun.
Suyun çıkış resimleri nerede? :)
Dostum çok teşekkür ederim.Suyun çıkış resimlerini jeneratör ve dalgıç pompa ile test ettiğimde çekeceğim.Tabi öncelikle çakılı bitirip kuyunun etrafını düzenledikten sonra.Bu arada önümüzdeki hafta Ankara'da iseniz bir çayınızı içmeye geleceğim.;)
Saygılar

denizakvaryumu
04-08-2010, 20:14
Pazartesinden itibaren Ankara'dayım.

Mutlaka uğrayın :)

bahtiyar02
04-08-2010, 20:31
Mutlaka uğrarım.
Saygılar

acemifüsun
04-08-2010, 21:06
Bahtiyar bey geçmiş olsun ve gözünüz aydın:) Bundan sonra tarlanızdaki çalışmalarınız şüphesiz çok daha kolay olacak, selamlar:)

bahtiyar02
04-08-2010, 21:13
Bahtiyar bey geçmiş olsun ve gözünüz aydın:) Bundan sonra tarlanızdaki çalışmalarınız şüphesiz çok daha kolay olacak, selamlar:)
Çok teşekkür ederim sevgili dostum.Birtek suyun yüzeyde akışını görmek kaldı.Nasipse ******.
Saygılar

bayindirmevki
04-08-2010, 21:39
Bahtiyar bey,

Sıkıntınız bitmiş. Hayırlı olsun. Bundan sonrası su gibi akar inşallah, yüzeyde de görürsünüz.

cemo
04-08-2010, 21:48
Gözün aydın kardeşim:)) Darısı başıma.

Şimdi orayı cennet yaparsın sen, allah kolaylıklar versin.

zafersu
04-08-2010, 22:05
Sevgili Bahtiyar, Gözün aydın Suyun bol, bahçen verimli, gönlün hep böyle şen olsun. Tüm yorgunluklarının sonu böyle tatlı bitsin inşallah. O pompadan akacak suyla elini, yüzünü, ağaç fidanlarının dibinde (suyu boş yere akıtmak yok ha!!!) yıkadığında yorgunluğundan eser kalmayacağına eminim. Hadi kolay gelsin.

kalambaklı
05-08-2010, 14:28
Sevgili arkadaşım, suyun dinamik seviyesini ve debisini ne zaman test edeceksiniz, merakla bekliyorum.
Dalgıç pompa almaya kalkma sakın!.....Pompan benden biliyorsun.

bahtiyar02
05-08-2010, 14:32
Sevgili bayindirmevki, sevgili cemo ve sevgili zafersu dostlar;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Bugün Ailemle kuyunun üst borusunu yerleştirip kalan çakılı boşaltıktan sonra etrafının betonunu yaptık.Ve mutlu son.Kuyu hazır sulamaya.Tabi dalgıç ve jeneretor aldıktan sonra.Asla suyu israf etmeyeceğim hele bu zorluklardan sonra daha çok değerini anladım.
Tüm dostlara bizlere verdikleri manevi desteklerinden dolayı ailecek saygılarımızı ve sevgilerimizi sunarız.

kalambaklı
05-08-2010, 14:38
Hayırlı olsun sevgili arkadaşım, şu andan sonra orasını botanik bahçesine çevirirsin herhalde.
Sağlık ve mutlulukla kal.

bahtiyar02
05-08-2010, 14:42
Hayırlı olsun sevgili arkadaşım, şu andan sonra orasını botanik bahçesine çevirirsin herhalde.
Sağlık ve mutlulukla kal.
Sevgili dostum Allah'ın izniyle o günleride hep birlikte göreceğiz.
Saygılar sevgiler

Halil Önen
05-08-2010, 17:42
Sevgili bayindirmevki, sevgili cemo ve sevgili zafersu dostlar;
Bugün Ailemle kuyunun üst borusunu yerleştirip kalan çakılı boşaltıktan sonra etrafının betonunu yaptık.Ve mutlu son.Kuyu hazır sulamaya.Tabi dalgıç ve jeneretor aldıktan sonra.Asla suyu israf etmeyeceğim hele bu zorluklardan sonra daha çok değerini anladım.
Tüm dostlara bizlere verdikleri manevi desteklerinden dolayı ailecek saygılarımızı ve sevgilerimizi sunarız.

Hadi hayırlısı Bahtiyar bey,

yaşamın kaynağına _su_ ulaşmışsınız. Biliyorum siz orada harikalar yaratacaksınız.

Baya uğraştınız ama başardınız. Azminizi kutluyorum.

Paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Kolay gelsin efendim.

Emre İlhan
05-08-2010, 17:48
;)Hayırlı olsun Bahtiyar abi.Artık önünde hiçbir engel kalmadı.Eminim kısa süre içinde o bahçede harikalar yaratacaksın.Bu arada betona atılan tarihler,isimler dikkatimi çekmedi değil:D.

Saygılar.

bahtiyar02
05-08-2010, 21:24
Sevgili Halil Önen ve Sevgili Emre İlhan dostlar;
Çok teşekkür ederim.Yeterki dediğiniz gibi azim ve sevgi olsun.Betondaki isimler çocuklarımın.Bugün oğlumun doğum günüydü aynı tarihe denk geldiği için yazmıştım.;)
Saygılar

Vildan Sönmez
05-08-2010, 22:41
Geçmiş olsun Bahtiyar Bey. Kuyunuzun suyu bol ve tatlı olsun, bahçenize bereketi ile gelsin. Sizin yaşadıklarınızı okuyunca oho dedim, bizimki çocuk oyuncağı imiş.. 9-10 yıl oldu, Enez'deki bahçemizde 16 metreden temiz su çıkmıştı, yaşlı bir amca traktörünün arkasında bir makinayla geldi çabucak açtı. Tabi denize yakın olunca toprak da zorlamıyor. Bizim amca hala traktörüyle dolaşıyor, bizim yoldan geçerken de el sallıyor.

Mehmet Ali'nin doğum gününü kutlar sağlıklı mutlu bir ömür dilerim, Bu gün anısına kuyunun başına bir fidan dikmeye ne dersiniz ?

Emre İlhan
05-08-2010, 23:34
;)Oğlunun doğum gününü kutlar gözlerinden öperim Bahtiyar abi.Nice mutlu senelere.Vildan hanımın fidan teklifi süper bence kaçırma derim.

Saygılar.

Lilium
06-08-2010, 01:49
Hayırlı olsun sn bahtiyar02, sevincinizi paylaşıyorum su demek cennet demek, sizlerin o doğa sevginizle orayı cennete çevireceğinizden eminim.

limon
06-08-2010, 12:57
Hayırlı olsun. Yazılarınızı okudukça sizinle beraber strese girdik ama nihayet mutlu sonla bitti. Delikanlının doğum günü kutlu olsun. :)

nariçi
06-08-2010, 14:30
Sayın hemşerim eline sağlık, hayırlı olsun.

bahtiyar02
06-08-2010, 21:02
Sevgili dostlar tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkürederim. Sevgili Vildan Sönmez ağaç dikme önerinizi Mehmet ali'de kabul etti ve siz büyüklerin ellerinden öpüyor.
Saygılar sevgiler.

cemo
06-08-2010, 21:35
Mehmet Ali nin su gibi bir ömrü olsun, öpüyorum onu. Eve selam et

idris şenol
06-08-2010, 21:50
bahtiyar bey asıl iş bundan sonra
suyu bulmak işin bnece %10
daha işin %90 geride suyu en iyi şekilde kullanmaını dillerim

bahtiyar02
07-08-2010, 07:49
Mehmet Ali nin su gibi bir ömrü olsun, öpüyorum onu. Eve selam et

Sevgili Ablacığım çok teşekkür eder ellerinden öper.Tüm ailecek sevgiler saygılar

bahtiyar02
07-08-2010, 08:11
bahtiyar bey asıl iş bundan sonra
suyu bulmak işin bnece %10
daha işin %90 geride suyu en iyi şekilde kullanmaını dillerim
Sevgili dostum Çok haklısınız: Dün Ş.Urfa'da Jeneretör ve dalgıç pompaları araştırdım.5-6 Çeşit pompa ve bir o kadarda jeneretör vardı.Hepsinden tek tek fiyat aldım. Ortalama 500,00 ile 1000,00tl arası dalgıç pompalar, hortum,kablosu,bağlantı ipi içinde yapacağınız fişi prize takmak.
Adıyaman'da da piyasa araştırmam sonucu bir firma 4,5kw'lık benzinli jeneretör(Markası AKSA)Marşlı,ipli ve Akülü 1650tl fiyat istedi. Bir başka marka olan DATSU buda 6,5Kw'lık dizel ve marşlı,ipli Akülü tahmini fiyat:1400-1600tl arası getirtebileceklerini belirtti. Kafam çok karıştı.Bazı firmalar 1,5 kw'lık bir dalgıca 4,5-6kw'lık jeneretör almam gerektiğini belirttiler.bazıları benzinli bazıları ise dizel öneriyor.
Kuyu net derinliği:84 metre + 1 metre kuyu ağzındaki boru mesafesi
Kılıf çapı:175'lik
Suyun çıktığı derinlik:75 metre
Nasıl bir jeneretör ve dalgıç pompa öneririrsiniz?
Kuyudaki suyun sevye,debi testlerini yapmak için firmalar 500,00tl istiyor.
bana göre çok para.:(
Saygılar

ayazkentli
07-08-2010, 08:23
Traktör ile çalıştırmağı düşünebilirsin.

Bİzim burada'ki ovalara elektirik gelmeden önce hep, traktörün arkasında'ki kasnak ile çalıştırılıyordu.

sevim.K
07-08-2010, 08:44
Sevgili bahtiyar gözünüz aydın. Hayırlı uğurlu olsun kuyunuz. Asistanınız ve siz büyük işler başarmışsınız. Bundan sonra suyun her damlasıyla bir hayat fışkırır sizin emeklerinizle:)

bahtiyar02
07-08-2010, 18:53
Traktör ile çalıştırmağı düşünebilirsin.

Bİzim burada'ki ovalara elektirik gelmeden önce hep, traktörün arkasında'ki kasnak ile çalıştırılıyordu.
Sevgili dostum sizinkiside bir öneri.Bu gün Jeneratörü aldım.6,5Kw'lık dizel.Dalgıç pompayı bir arkadaştan ödünç aldık.Oda 1,5 kw'lık.Aksilik buya bu seferde götürecek araçlar yarın işi var.Olan araçlarada malzemelerde sığmadığından başka alternatifler bakıyorum:(.Saygılar

bahtiyar02
07-08-2010, 19:07
Sevgili bahtiyar gözünüz aydın. Hayırlı uğurlu olsun kuyunuz. Asistanınız ve siz büyük işler başarmışsınız. Bundan sonra suyun her damlasıyla bir hayat fışkırır sizin emeklerinizle:)
Sevgili sevim.K;
Çok teşekkür ederim.Ancak bütün aksilikler beni buluyor.İnşallah yarın jeneretör ve dalgıç pompayı devreye sokarız.Üstümüzdeki bu mussibette kalkar:(
Saygılar

Minarislim
07-08-2010, 23:03
Sayın bahtiyar bey kuyunuz hayırlı olsun.Suyunuz hiç kesilmesin.Ürününüz bereketli olsun.Sepetinz meyve ve sebzeyle dolsun.Yüzünüz hep gülsün.

Satı Uğurtan
07-08-2010, 23:15
Sevgili Bahtiyar, hayırlı olsun umarım bol bol akar, ağaçlarını ve bitkilerini sevindirir sevgiler.

bahtiyar02
07-08-2010, 23:18
Sevgili Minarislim ve Sevgili Satı Uğurtan dostlar.
Çok teşekkür ederim.Yarın kuyunun su testleri dediğiniz gibi güzel olur.Saygılar

Yücel Canpolat
08-08-2010, 00:37
Bahtiyar Bey sizin kadar ben de heyecanlanıyorum dua edelim birlikte.

Birol
09-08-2010, 13:13
Sevgili bahtiyar02 dostum
Şeftaliler bittikten sonra biraz tatil yapalım dedik ve kendimizi marmaris içmelere attık. :cool: Yaklaşık 10 gündürde siteye ve dünyaya kapadık kendimizi.:D:D Dün akşam bir gireyim dedim merak ettim senin su işini, gördümki halletmiş bitirmişsin. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun der, suyunun hiç kesilmemesini temenni eder, su gibide ömür dilerim. Dostum bir şey dikkatimi çekti en son çakıl işinden sonra borunun etrafınıda betonlamışsın, öylemi olması gerekiyor, bizim buralarda borunun etrafı açık bırakılır çakıl azaldıkça ilave edilir, zaman içinde su çektikçe aşagıda boşluklar oluşuyor, dolayısıyle o boşluklarada yukarıdan dökülen mıcır ilave ediliyor. SAğlıcakla kal.

bahtiyar02
10-08-2010, 13:44
Sevgili Yücel Canpolat ve Birol dostum;
Kuyu henüz faal duruma gelmedi ve ben kafayı yemezssem çok iyi.Birol dostum telefonla görüştüğümüzde durumu size anlatmıştım.Bu gün kuyuyu temizleceğini söyleyen bir firma ile görüştüm.Umarım temizlerde bizde rahata kavuşuruz.Her şeyde bir hayır var derler.İnşallah dedikleri gibi olur.
Siteye ancak kuyunun durumu belli olunca gireceğim.Tüm dostlara bizlere verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür eder saygılar sevgiler sunarız.

kalambaklı
10-08-2010, 14:24
Sevgili arkadaşım, kuyunun durumu mutlaka düzelecektir, şu komprösörle temizleme işlemini bir yap ve bak nasıl da sağlıklı şekilde suyun devamlı akacaktır. Çünkü, kova ile açılan kuyularda hiçbir zaman kuyu geliştirme işlemi yapılamamaktadır, şu an senin kuyun ham şekilde durmakta ve küçük tonajlı pompa ile temizlenmesi mümkün olmuyor.
Her zaman yanında olduğumuzu hiç bir zaman aklından çıkarma ve gelişmelerden bizi mahrum bırakma!...:)

N.Cebeci
10-08-2010, 16:08
Selamlar Bahtiyar Bey, Öncelikle suyu bulmanızdan dolayı sizi kutluyorum. Arkadaşlarımızın bahçelerini, başarılarını mutlu ediyor. Bu mutluluğu bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Bende Bahçeye kuyu vurdurdum. Çok şükür ki suda çıktı. Ancak kuyuyu temizlemeyi;
Sondajcı, iş bittikten sonra 4-5 Tanker suyu kuyuya akıtarak sondaj makinasıyla boşaltmak sureti kyu temizliğini yaptı. Tırtır diye tabir edilen bir motorla kuyudan suyu çektirdi (2 gün durmadan cektik)
Allaha şukurler olsun suda sorun yok gürül gürül akıyor. İsterseniz o tırtırla sizde deneyin. (tırtır kumu dışarı atarmış diğer dalgıçlar sıkışır bozulurmuş bu yüzden ilk önce tırtıtır önerilmiş).
İstersen suyun durumuna göre 1,1-5,2 BB gibi dalgıçlar alabilirsin. Su çoksa eger suyun durumuna göre en büyük çaplı boruyu bağla dalgıça.
Dilerim herşey istediğin gibi olur.

bahtiyar02
10-08-2010, 23:12
Sevgili kalambaklı dostum ve Sevgili t_turabi;
Bugün saat 15,30 da tarlaya kuyuyu temizleyecek ekiple birlikte gittik.Aksilikler başından beri peşimi bırakmıyor.Ekibi beklerken sevgili dostum Denizakvaruyumu ile telefonla görüşüyordum.Ayağımın bilek kısmından bir eşek arısı soktu.Can acısıyla dostumla telefonu kesip mütiş bir acı ile tarlaya gittim.:( Tarlaya ekip çalışmaları esnasında bende ayağıma sıcak taş bastırıp acıyı azaltmaya çalışıyordum.Ekipten bir arkadaş buz verdi.Yinede acı devam ediyor.Sonunda acilde iğne yaptırmama rağmen halen ayağımın acısı devam ediyor.Neyse kuyuya gelelim.Kuyuya ilk olarak 10kw'lık bir dalgıç pompa indirdiler.Sonra 3",lik 3 metrelik tek tek boru ilave edip 71 metrede pompayı çalıştırdıklarında herhangi bir geliş olmadı.Diziyi 64 metreye çekip ordan tekrar pompayı çalıştırdıklarında yaklaşık yarım saat killi balçık çıktı.sonrasında temiz su ve kesildi.Tekrar 71 metreye inip ordanda aynı işlemi yaptılar.Bu seferki yakşalık 20 dakika sürdü. Dalgıç pompayı kuyunun içinde çalıştırıp devirdaimle içindeki balçığı sıvılaştırıp pompayı çalıştırıp dışarı attılar.Bu işlem yaklaşık 3 saat sürdü.En sonunda 81 metreye kadar indiler.

bahtiyar02
10-08-2010, 23:28
Sonuçta 84 metreye indiklerinde su veya çamur hiç gelmedi.Kuyu ancak bu kadar temizlenebilinir diyip ekip ayrıldı.Bana yaklaşık bir saatte 3-5 ton arasında 1",lik suyun birikir dediler.Sanırım oda kuyunun 25. metresinde karşılaştığımız sızıntı suyu.Dalgıç pompamız 1,5kw'lık.Jeneretörümüz 6,5kw'lık dizel yakıtlı.Sevgili hocam(Ablam) ve ailem ben ve iki cocuğumla birlikte 60 metrelik hortum,elektrik kablosu ve çelik halatı Araç ve bisiklet iç lastiklerini kesip üçünüde bağlayıp kuyuya indirmiş ve ilk çalıştırdığımızda 1 saat 10 dakkika temiz su almış bostanı sulamış gayette sevinmiştik.Ama ne yazık sevincimiz kursağımızda kaldı.Bunada şükürler olsun.En azından 1 saate olsa suyumuz var.Canım ablam ve eşim ben ve sevgili traktörcümüz Abdülbaki abimiz yardımıyla 60 metrelik su dolu dalgıç pompayı çektiğimizde canımız çıkmıştı.Yinede azda olsa suyumuz var.Yarın bir traktör damperi daha çaık getirip kuyunun kılıfın kenarına boşaltacağız.Bundan sonrada yapacağımız ilk şey küçük bir kulübe ev yapıp tüm araç ve gereçlerimizi oraya istiflemek.
Tüm dostlara saygılar sevgiler.

denizakvaryumu
11-08-2010, 10:36
Sizin bu kuyu maceranız, kuyu açtırmayı düşünenler için de iyi bir örnek oldu.

Kılıfı,çakılı, temizlenmesi vs.demek ki anahtar teslimin içine girmiyormuş, öğrenmiş olduk.

Öyle ya da böyle biraz masraflı olsa da, arılar tarafından iğnelenmiş olsanız da :) suyu gördünüz...Ya suyu bulamamış olsaydınız?

Hayırlı olsun...

kalambaklı
11-08-2010, 11:07
Sevgili dostum, kuyu çalışarak kendini geliştirecek ve sen kesintisiz olarak suya kavuşacaksın.
Hayırlı olsun dostum.

Birol
11-08-2010, 12:54
Dostum bu kadar emeğin karşılığı çok daha fazlası olmalı bu olmamalı idi. Ama sağlık olsun bunada şükür, kuyu zaman içinde calışa calışa kendini geliştirir gözeneklerini açar sende çok daha fazla suya kavuşursun. Arı sokması içinde gecmiş olsun, sen soktuğunda sıcak taş basmışsın bizim buralarda da çamur sürerler bende bir kaç kez arı sokması ile karşı karşıya kaldım camurun faydasını gördüm, inşallah bir daha olmaz ama yinede aklının bir köşesinde bulunsun. Bol sulu günler diliyorum sağlıcakla kal.

MeyveliTepe
11-08-2010, 13:40
Hayırlı uğurlu olsun. Bu sıralar suların azaldığı dönem. Sürekli su olmamasına üzülmeyin. Bu normaldir. Belli bir sürede su kanallardan gelerek kuyuda birikir. İleride kanallar yer yapacak ve daha fazla su gelecektir. Geçen yıl bizim kuyuda bile aynısı oldu. Pompa 5 dakika çalışıp 20 dakika durdu.

Direk kuyudan sulama yapmanız zor. Size hiç olmazsa 10 tonluk bir depo lazım. Kuyunun kontrol panosuna yapılacak bir ayar ile, belli aralıklarla otomatik olarak pompayı devreye sokup suyu depoda depolarsınız. Böylece kuyuda az suyunuz bile olsa depoda her daim suyunuz olur. Devamlı elektrik olmaması problemi de çözülebilir. Panoyu akü ile besleyebilirsiniz. Elektronik olduğu için fazla güç çekmez. Pano, pompayı devreye almaya karar verdiği zaman jeneratörü start edecek bir devre gerekiyor. Bu da bulunabilir veya yapılabilir.

N.Cebeci
11-08-2010, 20:57
Suyunuz hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanın. Arı sokmasına bizde de çamur sürülür ve hemen ağrıyı keser :) Bahçedeki aleti edevatı koymak için bir yer yapacaksınızya(depo) orayı güçlü yapın, Sayın MeyveliTepenin de dediği gibi bir su deposu alın ve onu alet edevat deposunun üzerine kurun;. Kuyudan çektiğiniz suyu bu depoya akıtın. Bahçe sulamasını depodan yapın eğer damlama sulama yapacaksanız cazibe ile sulayabilirsiniz.
Ayrıca enerjiye ihtiyaç duymayacaksınız.
Deponun üzerine su deposunu koymanız hem yerden kazandıracak hemde maliyeti düşürecektir.
Ekstradan enerji giderinizde olmayacaktır.
Pano bağlamanız çok yararlı olacaktır. Kuyuda su birikince motor çalışacak suyu depoya basacak depoda bulunan şamandıra ile depo dolunca da motoru kapatacak sen gelince çatıda 5 ya da 10 ton suyun hazır olacak vanayı açıp bahçeyi sulayacaksın hepsi bu kadar :)
İyi günlerde kullanın.

bahtiyar02
11-08-2010, 22:17
Sevgili dostlar tüm iyi dilek,temenni ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Bu gün ben,eşim ve iki çocuğum kuyuya bir kamyon çakıl taşının bir traktörünü boşaltık kuyu doldu.Oruç dolaysıyla sevgili dostumuz traktöcü Abdülbaki abi saat 16,30 da tarlaya geldi.Hemen dalgıç pompayı hazırladık kuyuya saldık.71 metrede askıda tuttuk.Jeneratörü çalıştırdık suyu hazır bulunan romorke aktardık.Yaklaşık 30 dakikada romork doldu. traktörcümüz yanımızda orucunu açmak zorunda kaldı.Romorku yarın ağaçları sulamak için hazırladık.Bostanıda yarın kuyu ile sulamaya çalışacağız.Sonuçta masraflıda olsa suyumuz var artık.;) En kısa zamanda 2,5x2,5x3 metrelik bir oda yapmayı düşünüyoruz. Birkaç teklif aldık.Netlik kazanırsa yaptırıp artık tatile çıkmayı hak kazanıyoruz.;)Tüm dostlara bana verdiği manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür eder hepinizi ayrı ayrı sayıyor ve sayıyorum.
Saygılarımla.

Lilium
12-08-2010, 00:48
Hayırlı uğurlu olsun. Bu sıralar suların azaldığı dönem. Sürekli su olmamasına üzülmeyin. Bu normaldir. Belli bir sürede su kanallardan gelerek kuyuda birikir. İleride kanallar yer yapacak ve daha fazla su gelecektir.

MeyveliTepenin dediklerine katılıyorum, İleride su kanallar yer yapacak ama bunun içinde ne kadar sık çalıştırılırsa o kadar daha çabuk kanallar oluşacak.

Bence bu yıl su tankı için masraf etmeyin, bu yıl sık sık çalıştırıp su durumunu gözlemleyin güzel temizlendikten kanallar oluştuktan sonra belki de sürekli suyunuz olacak.

idris şenol
12-08-2010, 03:03
maalesef su miktarın az abi
ilerde belki bir miktar artar ama fazlada ümitlenme
sana tavsiyem su miktarını saateki debisini jofizik mühendisine hesaplatıp en uygun pompayla max verim alman
boru çapını fazla kalın tutma ve pompada ona göre fazla kw olmasın en iysini birkaç yere gösterip yanılgıya düşme
bizim şirket 100 lük boru çaplarunu 1 parmağa kadar düşürdü böylelikle enerji sarfiyatı azaldı

bahtiyar02
12-08-2010, 13:58
MeyveliTepenin dediklerine katılıyorum, İleride su kanallar yer yapacak ama bunun içinde ne kadar sık çalıştırılırsa o kadar daha çabuk kanallar oluşacak.

Bence bu yıl su tankı için masraf etmeyin, bu yıl sık sık çalıştırıp su durumunu gözlemleyin güzel temizlendikten kanallar oluştuktan sonra belki de sürekli suyunuz olacak.
Aynen dediklerinize katılıyorum.Bugün bağ evini yapacak usta ile tarlada yer tespiti ve planını yaptık.Herşey dahil 2500,00tl maliyet çıkardı.Pazar günü bir aksilik olmazsa başlıyacaklar.Ev bitince tüm tesisatı ve malzemeleri taşıyacağım.Bundan sonra sadece jeneretörü çalıştırıp sulama yapacağım.Artık nakliye ve götür getir maliyetleride ortadan kalkacak.Bu durumda hergün iş çıkışı saat 17,30 da tarlaya gider rahatlıkla sulama yapar kuyununda gözeneklerinin açılmasını sağlamış oluruz.Şimdilik anormal bir durum yok.İnşallahta olmaz.

Sevgili idris şenol dostum kuyunun derinliği 86 metre.Bu derinliğe 1,5kw'lık pompanın yetrli olacağınısöylediler.Yıl boyunca Temmuz,Ağustos ve Eylül aylarında kuyuyu kullanacağız.Diğer aylarda tarladaki deremiz bizi Haziran ayı sonuna kadar idare ediyor.Su sarfiyatımız haftalık iki sulama sonucu 6-7 ton civarında.Sulu tarım şuanda yapmadığımız için sanırım rahat bir şekilde yetecektir. Önerileriniz için siz dostlara çok teşekkür eder saygılar sunarım.

Yücel Canpolat
12-08-2010, 14:25
Merhaba Sayın Bahtiyar Bey sizin yaşadığınız bu sorunları kısmen de olsa yaşayan birisi olarak tecrübelerimi aktarayım, şu anda suyunuz istikrarlı olmayacaktır bu tip sondaj sistemlerini yaz kış zaman zaman boşaltmalı zira su toplama gözyaşı kanallarının motor pompa grubunun yapacağı vakum neticesinde yan cidarlar da gözyaşı kanallarının genişleyip daha fazla su akıtmasını sağlar,kullanmış olduğunuz pompanız 1.5 kw ise uygun ve saatte ortalama 5.5ton su basma kapasitesine sahiptir.Bahtiyar Kardeşim mutlak surette suyun tahlıyesini kışın şartlar el verdiği sürece de yap.Kesintisiz 24 saat suyu yeryüzüne çıkarman dileğiyle hoşça kalın.

kalambaklı
12-08-2010, 14:37
Sevgili dostum, su debisi az olan kuyularda alternatif çözüm, damlama sulama sistemi ve biz bunu beraber rahatlıkla çözeceğiz.;)

bahtiyar02
12-08-2010, 18:54
Sevgili Yücel Canpolat ve sevgili Kalambaklı dostlar;
Önerilerinizikesinlikle dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.Sevgili kalambaklı dostum çok teşekküer ederim.Damlama sulama sisteminide düşünmedim değil.Ancak tamamen zaman ve madiyat.Bağ evini bitirdikten sonra ekonomik durumumu tekrar gözden geçirip damlama sulama sisteminide kuracağım.En son tüm tarlayı telörgüyle çevirip rahat bir nefes alacağım.Zannetmiyorum ya ben uğraşacak başka şeyler bulacağım gibi geliyor bana.Küçük bir sera,süs havuzu,Minyatür keçiler,kümes hayvanları:D Allah herkesin gönlüne göre versin.Yeterki cansağlığı ve zaman olsun.
Saygılar sevgiler.

nurcanaybay
12-08-2010, 20:20
Ben planladığınız her şeyi yapacağınız dan eminim.En önemli eksik su idi o sorun da halledildi sayılır.

Gelişmeleri zevkle izliyor kolaylıklar diliyorum.

kalambaklı
12-08-2010, 20:52
Sevgili bahtiyar02, senin bu harcamalarının yanında damlama sulama sistemi deve' de kulak kalır.

bahtiyar02
12-08-2010, 22:32
Sevgili nurcanaybay ve sevgili kalambaklı dostlar;Çok teşekkür ederim.Dediğin gibi devede kulak ancak önemli olan o kulağa ulaşmak;)En sonunda o da nasip olur inşallah.
Saygılar sevgiler

cukurovalı
13-08-2010, 09:07
Allah kolaylık versin.
Tarım işi zaten bir sabır işi, sizde sıfırdan başladığınız için çok yoruluyorsunuz .
Ama siz birşeyler yaptıkça bizler yerimizde duramıyoruz. Şevk ve ilham kaynağı oluyorsunuz. Birde bu minyatür keçi nedir acaba.

bahtiyar02
13-08-2010, 22:36
Allah kolaylık versin.
Tarım işi zaten bir sabır işi, sizde sıfırdan başladığınız için çok yoruluyorsunuz .
Ama siz birşeyler yaptıkça bizler yerimizde duramıyoruz. Şevk ve ilham kaynağı oluyorsunuz. Birde bu minyatür keçi nedir acaba.
Sevgili dostum çok teşekkür ederim.Minyatür keçiden kastım cüce keçi :rolleyes:

Kaynak: http://www.alibabaciftligi.com/cuce_keci.html Bu çiftlikte var. Beslemeyi çok düşündüğüm bir tür.

CÜCE KEÇİ
Cüce keçiler Batı Afrika ( Nijerya ) kökenli minyatür hayvanlardır.
Son derece sevimli, cana yakın, kişilik sahibi hayvanlar olmaları ve minik yapıları onları çiftliklerin ve küçük bahçelerin vazgeçilmez hayvanı yapmaktadır.
Ortalama yaşam süreleri 15 -20 yıl, hamilelik süreleri ise 140 – 150 gündür. Süt verimleri cüsseleri ile karşılaştırıldığında şaşırtıcı miktarda fazladır. Genellikle dişiler ilk gebeliklerinde tek yavru, ileriki yıllarda ise tek batında iki üç yavru doğurabilirler. Siyah, sarı, kahverengi ve muhtelif renklerde olabilirler. Doğan yavruların anne ve babanın dışındaki farklı renklerden olduğu sıklıkla görülür. En fazla dikkat edilmesi gereken husus ise soğuk ve yağışlı havalardan kolaylıkla etkilenebilmeleridir. Kuzu besi yemi, ot, yonca verilebilecek yiyecekler olarak sıralanabilir.

Saygılar

Orhan Özbilgiç
13-08-2010, 23:01
Sevgil bahtiyar2;
Bir aya yakın bir süredir, siz dostlarımın bahçelerini ziyaret edemedim. Malum, İş yoğunluğu.;)
Bu arada sonu mutlu sayılabilecek bir su hikayen gelişmiş. Umarım, beklentilerine yanıt bulabilirsin. Sağlık ve mutlulukla..:)

bahtiyar02
13-08-2010, 23:29
Sevgil bahtiyar2;
Bir aya yakın bir süredir, siz dostlarımın bahçelerini ziyaret edemedim. Malum, İş yoğunluğu.;)
Bu arada sonu mutlu sayılabilecek bir su hikayen gelişmiş. Umarım, beklentilerine yanıt bulabilirsin. Sağlık ve mutlulukla..:)

Sevgili dostum çok teşekkür ederim.Darısı olmayanların başına.Saygılar

Vildan Sönmez
14-08-2010, 00:13
Bahtiyar Bey, dilerim zaman içinde her şey yoluna girer, bu sıkıntılı günleri gülerek anarsınız.. Biz de bahçenizin yemyeşil fotoğraflarına bakarız.

bahtiyar02
14-08-2010, 22:33
Bahtiyar Bey, dilerim zaman içinde her şey yoluna girer, bu sıkıntılı günleri gülerek anarsınız.. Biz de bahçenizin yemyeşil fotoğraflarına bakarız.
Sevgili Vildan Sönmez;
İyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Siz dostların destekleri beni daha çok heveslendiriyor,ümitlendiriyor.
Saygılar

bahtiyar02
15-08-2010, 19:12
Sevgili dostlar; Bugün 15.08.2010 Bağ evi yapımına başladık.Temel kazıldı 2,5x2,5x3 metre çapında bir oda.Ustamız ve 3 kardeşiyle birlikte dört kişi.Sabah saat 07,00 de tarlaya gittik.Hanifi usta kendisine ait traktörüyle 250kğ inşaat demiri,40 torba çimento ve kalıp tahtalararını getirmişti. Jeneretörümüzde 08,30 da tarlaya geldi.Ustalarla ölçüler alındıktan sonra bende mehmetAli ile bostanı sulamaya başladık. Kuyudan 1 saat,10 dakika yaklaşık 5,5 ton su bastık.Bostanı gayet rahat suladık.Yaklaşık 2 saat bekledikten sonra diğer ağaçları suladık bu seferde 20 dakika sürdü.Su ihtiyacımız ancak tekrar 4-5 saat sonunda lazım oldu.Ozamanda 2,5 tonluk romorkumuz doldu.Temelin demirleri yerlerine yerleştirildikten sonra çimento ve kum harcı temele döküldü.Temeli küçük taşlarla besledik.Temelin dört adet direği yerden yaklaşık 1 metre mesafeda harçla dolduruldu.İşin ilginç yanı temelin çok masraflı olduğu.;)Malzemeyi toparladık.Yarın biriketler gelecek.yaklaşık 250 adet.Onlar örüldükten sonra salı günü damın betonu için kalıp hazırlanacak ve en kötü ihtimalle çarşamba günü damın betonuda dökülür.Allah'tan birşey olmazsa tabi

bahtiyar02
15-08-2010, 19:25
Sevgili dostlar Allah'ın izniyle bağ evinin gidişatı hiçte kuyu kazılması kadar yorucu bitmeyecek.;)Nasipse Hep birlikte göreceğiz.Sevgili oğlum MehmetAli bugün jeneretörden sorumluydu.Kendisi çalıştırıp stop ediyordu.Bu gün elim ayağım oldu.Bu gün haftalığının 40,00tl olduğunu söyledi.Kendi kendisine zam yapıyor.:D
Saygılar sevgiler

Orhan Özbilgiç
15-08-2010, 20:14
Sevgili bahtiyar02;
Su sondajı, bağ evi temeli derken...birde petrol buluyor musun?:p Kuyulara isim hazır. İlkine; ''bahtiyar02'', ikincisine de ''agaclar.net'':):)
Nerede olur? Değil mi?
Bizimkisi, bahtiyar02 kardeşimize son günlerdeki, her türlü yorgunluğunu, bir an içinde olsa, küçük bir tebessümle unutturabilmek..;)
Gerisi kolay gelsin.

bahtiyar02
15-08-2010, 21:14
Sevgili bahtiyar02;
Su sondajı, bağ evi temeli derken...birde petrol buluyor musun?:p Kuyulara isim hazır. İlkine; ''bahtiyar02'', ikincisine de ''agaclar.net'':):)
Nerede olur? Değil mi?
Bizimkisi, bahtiyar02 kardeşimize son günlerdeki, her türlü yorgunluğunu, bir an içinde olsa, küçük bir tebessümle unutturabilmek..;)
Gerisi kolay gelsin.
Aman sevgili dostum petrol kuyusumu? zaten petrol bölgesine çok yakın mesafedeyiz.Mazallah tarlamda petrol çıkmasını hiç istemem.Ülke ekonomisine katkısı konusu ayrı bir olay ama bu kadar emek vermişken ağaçlarıma asla kıyamam.En büyük korkum tarlamda petrol aranması:( Tüm tarla ve bitkilerim tarumar olur.Kıraç bölgelerde petrol çıkmasını tercih ederim.;)
Saygılar sevgiler

Orhan Özbilgiç
15-08-2010, 23:32
Aman sevgili dostum petrol kuyusumu? zaten petrol bölgesine çok yakın mesafedeyiz.Mazallah tarlamda petrol çıkmasını hiç istemem.Ülke ekonomisine katkısı konusu ayrı bir olay ama bu kadar emek vermişken ağaçlarıma asla kıyamam.En büyük korkum tarlamda petrol aranması:( Tüm tarla ve bitkilerim tarumar olur.Kıraç bölgelerde petrol çıkmasını tercih ederim.;)
Saygılar sevgiler

Bir tarafta: Petrol ve yaratacağı zenginlik!
bir tarafta: Bahçe!

Doğru..Sana katılıyorum.:) Çünkü bende ayni kafadanım.:p

bahtiyar02
17-08-2010, 22:02
Sevgili dostlar bugün yine tarlada bağ eviyle uğraştık.Sonunda tavan betonu için kalıplar hazırlanıp,demirleri bağlandı.Kısa molalar sonunda öğlen saat 14 civarında beton döküldü.Dış görüntüsü benim hoşuma gitti.;)Bu hafta sonunda kapı,pencereleri ve dış-iç sıvaları yapıldıktan sonra artık sefasını çıkarırız.:p Ufak tefek dış çevre düzenlenmesi var.Hep birlikte güzelleştireceğiz.Sonunda Çoğu bitti azı kaldı.
Saygılar

ozbey
17-08-2010, 22:10
Sayın bahtiyar02, maşallah arı gibisiniz, en kısa zamanda bağ evinizin tadını çıkarmak nasip olsun inşallah .
Bütün gelişmeleri yakından takip ediyorum.

Birol
17-08-2010, 22:18
Yeni bağ evin hayırlı uğurlu olsun dostum.
Allah güle güle oturmak nasip etsin. Bu su işinden çok daha kolay oldu.:D
Bence memet ali haklı, bu sıcakta 40 tl istemesi gayet normal.:D:D Hem eliniz ayağınız, hem jeneratörden sorumlu, hemde ustalara harc için hortumla su getiriyor, hakkıdır hakkı.:D Selamlar saygılar sevgiler.

bahtiyar02
17-08-2010, 22:33
Sevgili dostlar çok teşekkür ederim.
Sevgili birol dostum çok haklısınız.Çok erken ve sorunsuz bitti.Ancak planda bu gece tatile çıkacaktım hatta köyden günde 3 kez inşaatı sulaması için genç birisiyle anlaştık.Ancak akşam üstü genç vazgeçti.Mecburen günde 3 kez inşaatı kendim sulamak zorundayım.Haliyle tatilde başka yaza kaldı.
Saygılar sevgiler.

denizakvaryumu
18-08-2010, 00:11
Su çıkmış, ev bitmiş...Domates biberler hazır...

En iyi tatil artık burada yapılır, eğer bir de üzümler olduysa daha ne olsun.

MeyveliTepe
18-08-2010, 08:28
Hayırlı uğurlu olsun. Bahçeniz ve bu şirin bağ evinizde mutlu vakit geçirirsiniz inşallah.

cemo
18-08-2010, 10:24
Sevgili Bahtiyar, bağ evi hızla ilerlemiş. O kapının önüne bir veranda cok yakışır. Sen ve ailen elinizde çaylar, bütün bu yorgunluğu atarsınız. O günleri de görmek dileğiyle, kolay gele.

nurcanaybay
18-08-2010, 10:30
Bir de pergule görevi yapacak sarmaşık :))
Keyifli günlere az kaldı.

bahtiyar02
18-08-2010, 10:57
Sevgili dostlar çok teşekkür ederim.Şu jeneretörü bir içeri atabilsem benim için artık dediğiniz gibi deymeyin keyfime;)Bu gün itibariyle günde üç kez sulamaya başladık.Benim sadık yardımcım mehmetAli'de olmasa ben ne yapardım bilemiyorum.Şimdiden zorakide olsa benimle geliyor.Tarlaya gidincede eve gelmek istemiyor.Umarım bıkmaz. Siz dostların önerileri ve bilgileri dahilinde güzel birşeyler yapacağımıza inanıyorum.Sevgili denizakvaryumu dostumun dediği gibi artık tatiler bir yanı dursun akşam mesai bitiminde doğru tarlaya;)
Sevgiler saygılar.

Sevgi Durul
18-08-2010, 11:09
Sayın bahtiyar02, bahçenizdeki gelişmeleri ben de takip ediyorum ve kendi bahçemizin yaklaşık on yıl öncesini hatırlıyorum. Jeneratörle falan biz de çok uğraştık, sizin geçirmiş olduğunuz aşamaların hepsini geçirdik. Bahçeye elektrik aldıktan sonra her şey kolaylaştı.
Sizin de böyle bir imkanınız olabilir mi diye düşünüyorum?

Ayrıca suyunuz hayırlı ve bol olsun, bağ evinizi çabuk tamamlamanız dileğiyle.

sevim4
18-08-2010, 11:56
Bahtiyar bey bağ evin hayırlı olsun emeklerinize sağlık.

Satı Uğurtan
18-08-2010, 12:22
Sevgili Bahtiyar02,güzel uğraşılarınızı baştan beri izliyorum, elleriniz dert görmesin, sevdiklerinizle, sağlıkla tadını çıkarın.

bahtiyar02
18-08-2010, 20:37
Sevgili SDurul,Sevgili sevim4 ve sevgili Satı Uğurtan Dostlar;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz ve desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.
Ah keşke elektirik gelse:( Tarlama komşu kişiler bir ara beni ümitlendirdi.Su kuyusu kazarken yanıma geldiler.Bana" zeki bey sizin arazi 13 dönüm ve zevkiniz için kuyu kazdırıyorsunuz bizim araziler 70 dönüm ve ekmek teknemiz.Bizde karar verdik kuyu açtırmaya ve sizin tarlaya kadar 800 metre mesafedeki Elektiriği çekip hep birlikte masrafları paylaşırız" dediler.Bende çok sevinirim dedim ve ne yazık ki bu yaşlı amcalar söyledikleriyle kaldı.:( Allah'tan ben tedbirimi almış jeneretörümü dahi almıştım.:rolleyes: Bundan sonra kendi yağımda rahatlıkla kavrulurum. Bugün 08,35 te bağevini sulamaya gittik.Su romorkuyla ancak taşıma suyla değirmen döndürmeye benzede.Bir ara aklıma su motorum geldi.;)Akşam üzeri onu götürdük inanın çok rahat ve inşaatı kısa sürede güzel suladık.Teknolojinin gözüne kurban doğru yerde kullanılırsa gerçektende çok rahat.:p
Tüm dostlara sevgiler saygılar

Selim-i Ahir
18-08-2010, 21:07
Buralar uğramayalı ne güzel şeyler olmuş.
Sayın Bahtiyar;
Eviniz hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah ailecek sefasını sürersiniz. Necla Abla'nın dediği gibi bir veranda ve Nurcan Hanım'ın belirttiği gibi bir sarmaşık çok iyi giderdi. Kısmet olursa güze dğru size sarılıcı tırmanıcı bir şeyler gönderebilirim.

Elinize emeğinize sağlık.

acemifüsun
18-08-2010, 22:03
İşleri maşallah kolaylamışsınız, çoğu gitmiş, azı kalmış:) Ailenizle birlikte sağlıkla, huzurla uzun yıllar keyfini yaşayın:)

bahtiyar02
19-08-2010, 11:05
Sevgili Selim-i Ahir ve sevgili acemifüsun;
Çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi aklımdan evin etrafını çiçeklik olarak düzenlemek geçiyor. Bağ evini saracak sarmaşıklar ve hoş kokulu çiçekler,Sanırım yavaş yavaş bağın içine gireceğiz;)
Saygılar

kalambaklı
19-08-2010, 14:29
Sevgili dostum, sende bu azim varken elinden hiçbir şey kaçamaz, nasip olursa seneye oranın nasıl olacağını tahmin bile edemiyorum.
Kendine iyi bak ve sağlıcakla kal.

bahtiyar02
20-08-2010, 22:20
Sevgili dostum, sende bu azim varken elinden hiçbir şey kaçamaz, nasip olursa seneye oranın nasıl olacağını tahmin bile edemiyorum.
Kendine iyi bak ve sağlıcakla kal.
Sevgili dostum çok teşekkür ederim.Siz dostların önerileri ve bilgileri dahilinde birşeyler yapmaya çalışacağım.
Saygılar sevgiler

Minarislim
21-08-2010, 18:09
Sayın Bahtiyar 02 bağ eviniz hayırlı olsun.Dösların dediği gibi varenda çok güzel olur.sarmaşık veya asma sardırsanız oda güzel olur.Sağlıkla ve keyifle nice günler çay içmeniz dileklerimle saygılar sevgiler bizden size.

bahtiyar02
21-08-2010, 22:09
Sayın Bahtiyar 02 bağ eviniz hayırlı olsun.Dösların dediği gibi varenda çok güzel olur.sarmaşık veya asma sardırsanız oda güzel olur.Sağlıkla ve keyifle nice günler çay içmeniz dileklerimle saygılar sevgiler bizden size.
Sevgili dostu çok teşekkür ederim.İnşallah o günleride görebiliriz.Şimdilik düzenleme devam ediyor.
Saygılar

Doğa Savaşçısı
21-08-2010, 23:06
eviniz hayırlı olsun
af buyurun bende buna benzer av inşaa etmek istiyorum temelden bu hale kadar ustalık dahil kaç liraya maal oldu teşekkür ederim

Yücel Canpolat
22-08-2010, 13:16
Bahtiyar kardeşim sizi gayretlerinizden dolayı kutluyorum evi güle güle kullanın bundan sonra daha bir keyifele çalışacaksınız,malatyalı bir ağabeyiniz olarak seneye memleketime gitmek kısmet olursa mutlaka sizi tebrik etmeye yanınıza geleceğim,daha önce bahsettiğim su hakkındaki tavsiyelerimi mutlaka göz önünde bulundurun Allah dizlerinize derman kollarınıza kuvvet versin.

orucoğlu
22-08-2010, 13:22
Sayın Bahtiyar 02.Evinizde güle güle oturun.Ev hediyesi getirmek isterdik ama...:p Tekrar hayırlı olsun.

bahtiyar02
22-08-2010, 21:23
eviniz hayırlı olsun
af buyurun bende buna benzer av inşaa etmek istiyorum temelden bu hale kadar ustalık dahil kaç liraya maal oldu teşekkür ederim
Bölgelere göre değişir. Bize 2800,00tl tutu.
saygılar

bahtiyar02
22-08-2010, 22:19
Sevgili DOĞA SAVAŞÇISI,Sevgili Yücel Canpolat ve sevgili orucoğlu dostlar;
Sevgili Yücel Canpolat abiciğim başımla gözüm üstünde yeriniz var.İletişim bilgilerim kişisel bilgilerimde var.
22.08.2010 Pazar; Bu gün yine MehmetAli ve ben tarlanın yolunu tutuk. Ustalar biz tarlaya vardığımızda malzemelerini getirmişlerdi. Kahvaltıdan hemen sonra tahta kalıpları söktüler.Dama 60 adet iki sıra biriket harç yapıp yerleştiler.Aşağıda ise Pencereler ve kapıyı yerine monte ettiler ancak bir eksiklik dikkatimizi çekti.Kapıyı duvara monte ederken kolonlara kaynakla monte edilirse daha sağlam olacağını söylediler.Pazar günü olmasına rağmen kaynakçı bir ustayı tarlaya çağırdık.Küçük bir kaynak makinesi ve diğer malzemeleriyle yaklaşık bir saat sora geldi.Kapıyı ve büyük pencereyi monte etti.Allah'tan makinesi küçük olduğundan jeneratörümüz çok rahat bir şekilde çalıştırdı.Küçük pencereyi sabit olarak yapmışlardı.Onuda kaynakları söküp 2 adet menteşe ve kilit taktı.Bu çalışma karşılığı 25,00tl ücret ödedik.KKalıpçı hanifi usta ve kardeşleri maşallah arı gibi çalışıp kuyunun ve kapının önüne beton döktüler.Saat 16,30 da çayımızı içtikten sonra ustaların kalan ücretini ödedim.Sağ olsunlar jeneratörü ve sıva için aldığımız 3 torba kireci içeri koymama yardım edip helallık istedik ve ayrıldılar.
MehmetAli ve ben bir saat daha kalıp meyva ağaçlarını ve sebzeleri suladıktan sonra bizde eve gittik.Bağ evinin kalan tek işi ise iç ve dış sıvası.Tabi kapı ve pencerelerin boyanması.;) Yarın sabah iznimin son günü yaklaşık 30 gün boyunca tarlada geçti.Yarın 75 metre 1",lik su hortumu alıp tarlaya tekrar gidip beton, biriketleri ve kalan meyva ağaçlarını sulayacağız.
Tüm dostlara sevgiler saygılar.

Yücel Canpolat
22-08-2010, 22:26
işte bu ya tebrikler bahtiyar kardeşim azminiz bizlere örnek olsun ve sizden ders alalım canı gönülden kutluyorum.

gilaburu
22-08-2010, 23:11
Merhaba bahtiyar bey eviniz hayırlı olsun

Satı Uğurtan
22-08-2010, 23:58
Sevgili Bahtiyar02, çok güzel sağlıkla oturun, biz geldiğimizde serinleyeceğimiz, soğuk yayık ayranları içeceğimiz bir veranda veya balkon olacak değilmi:)

cetasule
23-08-2010, 08:28
Eviniz hayırlı uğurlu olsun.İyi günlerde kullanın inşanlah.

KAPTANzst
23-08-2010, 09:22
Malzemelerde sağlama alınmış oldu.. Şimdi gönül rahatlığıyla çalışılır..Kolay gelsın Bahtiyar bey

bahtiyar02
23-08-2010, 16:31
Sevgili Yücel Canpolat, sevgili gilaburu, sevgili Satı Uğurtan, sevgili cetasule ve sevgili kaptanzst dostlar;
Hepinize tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Darısı olmayanların başına.
Sevgili Satı Uğurtan; Veranda için şimdiden planlar yapmaya başladım bile;) Siz dostları kesinlikle ağırlamaktan onur duyarım.
Gelecek yıl Amerikan asmalarımız aşılanacak ilk senesinde de olsa üzüm tutarmış. İnşallah hep birlikte tadına bakarız.
Nasipse Bu akşam 23,30 da Mersin taşucundan Kıbrısa biraderin yanına 3 günlük bir tatile çıkıyorum.Sevgili oğlum MehmetAli'yi çok istememe rağmen götüremiyorum.çünkü Annenin vekaletnamesi gerekiyormuş.Uzun işlemler gerektirdiğinden onu kıbrıs dönüşü Ankara,yalova,izmir'e götüreceğim.En az oda benim kadar tatili hakketi.;)Bu arada kıbrısta bulunan dostlarımızla tanışmayı çok isterim.Şayet zaman ayırabileceklerse.
Tüm dostlara saygılar sevgiler.

Emre İlhan
23-08-2010, 16:39
;)Tebrik ederim Bahtiyar Abi.Sonunda araç gereçlerini koyabileceğin biryer var artık.Zorluk çekmezsin.

Selamlar.

kalambaklı
23-08-2010, 17:17
Sevgili arkadaşım, iki taraflı bir sundurma bir sundurma yakışır artık ve bir an önce de yapmalısın.

bahtiyar02
23-08-2010, 17:29
Sevgili Emre İlhan ve Sevgili kalambaklı dostum;
Çok teşekkür ederim. Kalambaklı dostum inan aklımda yapılacak çok şey var ama ne yazık 2009 iznimi kullanmama rağmen 2010 iznimden 5 gün daha uzattırdım.Ne ekonomik gücüm nede takatim kaldı.:( Sonuçta herşey parayla dönüyor. Bu yılki kotamı doldurdum hatta aştım bile.Gelecek yıl Yiğeniniz MehmetAli'nin sünnet düğününü düşünüyoruz.;)Bizim buralarda da bayağı maliyetli oluyor.Haliyle düğününüde yaptırmak zorundayız.Düğün aradan çıkınca tekrar tarla düzenlemesine gireceğiz.
Saygılar sevgiler

Selahattin Yılmaz
23-08-2010, 18:37
Görüşmeyeli epey mesafe almışsıız sevgili Bahtiyar02. Yakında oraya bir tarım tesisi kurarsanız hiç şaşırmayacağım doğrusu :)

bahtiyar02
23-08-2010, 20:15
Görüşmeyeli epey mesafe almışsıız sevgili Bahtiyar02. Yakında oraya bir tarım tesisi kurarsanız hiç şaşırmayacağım doğrusu :)Çok teşekkür ederim sevgili dostum. Bir an önce sağlığına kavuşmanı dilerim.Sonuçta hocamsın fikir, tavsiyelerinize ve size ihtiyacımız ihtiyacımız var.

Saygılar sevgiler

kalambaklı
23-08-2010, 20:54
Sevgili bahtiyar02, davet etsende etmesende Mehmet Ali' nin sünnet düğününe geleceğim.
Sevgi ve saygılarımla,

finduk52
23-08-2010, 23:33
Sevgili bahtiyar ağabeyim hayırlı olsun. İşte azmin zaferi. Gerçekten insan azmedince herşeyin üstesinden geliyormuş. Siz bunun en güzel kanıtısınız. Tebrik ediyorum sizi.

Saygılar gönderiyorum.

bahtiyar02
25-08-2010, 18:58
Sevgili bahtiyar02, davet etsende etmesende Mehmet Ali' nin sünnet düğününe geleceğim.
Sevgi ve saygılarımla,
Sevgili dostum başımla gözüm üstünde yeriniz var.Kesinlikle davet edeceğim.
Saygılar sevgiler

bahtiyar02
25-08-2010, 19:00
Sevgili bahtiyar ağabeyim hayırlı olsun. İşte azmin zaferi. Gerçekten insan azmedince herşeyin üstesinden geliyormuş. Siz bunun en güzel kanıtısınız. Tebrik ediyorum sizi.

Saygılar gönderiyorum.
Sevgili finduk52;Dostum tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgiler saygılar

Birol
25-08-2010, 19:38
Değerli dostum
MehmetAlinin sünneti şimdiden hayırlı uğurlu olsun, allah damatlığını göstersin.
Saygılar, sevgiler

bahtiyar02
26-08-2010, 18:14
Değerli dostum
MehmetAlinin sünneti şimdiden hayırlı uğurlu olsun, allah damatlığını göstersin.
Saygılar, sevgiler
Sevgili dostum çok teşekkür ederim.Şuan kıbrıs'tayım inşallah Türkiyeye döndüğümde ararım sayılarım.

sevim.K
11-09-2010, 09:17
Şuan kıbrıs'tayım inşallah Türkiyeye döndüğümde ararım sayılarım.

Sevgili bahtiyar aklım kaktüs ve sukulentlerinizde:) Hani el atmadığı bir şey kaldımı diye düşünmüyorda değilim:) Size, ailenize iyi bayramlar. Sevgilerimle:)

bahtiyar02
13-09-2010, 07:58
Sevgili bahtiyar aklım kaktüs ve sukulentlerinizde:) Hani el atmadığı bir şey kaldımı diye düşünmüyorda değilim:) Size, ailenize iyi bayramlar. Sevgilerimle:)

Sevgili sevim.K;
Kendime örnek aldığım Siz dostlar sayesinde birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Sizlerin ve tüm ailenizin geçmiş bayramını kutlar,sevgiler saygılar sunarız.

zafersu
20-09-2010, 21:24
Sevgili Bahtiyar02 Maaşallah,bu ne tatil böyle.Hala Kıbrıs'tamısın.Okullar açıldı.
Deştiler ve Patlıcan ağacını merak ediyorum,mümkünse deşti tohumu istiyorum.Şimdiden teşekkürler,kolay gelsin.

bahtiyar02
21-09-2010, 09:45
Kıbrıs'tamısın.Okullar açıldı.
Deştiler ve Patlıcan ağacını merak ediyorum,mümkünse deşti tohumu istiyorum.Şimdiden teşekkürler,kolay gelsin.[/QUOTE]
Sevgili zafersu;
Kıbrısta ancak 5 gün kalabildim.Döner dönmez işbaşı yaptım.Hafta sonları tarlaya gidip geliyoruz.Dediğiniz gibi okullarda aşıldı.Deştiler aşırı sıcaktan nasiplarini aldılar.2 haftadır birer kez suladık.Tekrar çiçeklenmeye başladılar.Patlıcan ağaçları gayet güzel gelişiyor.Yer sıkıntısından ancak ekim ayında balkon seramı boşalttığımda saksılarını değiştireceğim.Bu arada patlıcan ağaçları sayesinde serada ve balkonumdaki bitkilerimi beyaz sinekler tekrar istila etti.:( Patlıcanın ne gibi bir etkisi var bilemiyorum ama patlıcan ağacı geldikten sonra beyaz sinek gördüm.Gelişmelerden haberdar ederim.
Saygılar

Emre İlhan
22-09-2010, 10:34
;) Bahtiyar abi.Bende patlıcan ağacı fidesi edindim.Bayaz sinekler patlıcan ağacını çok seviyorlar.Sürekli geliyor beyaz sinek.

bahtiyar02
22-09-2010, 12:09
;) Bahtiyar abi.Bende patlıcan ağacı fidesi edindim.Bayaz sinekler patlıcan ağacını çok seviyorlar.Sürekli geliyor beyaz sinek.
Geçen yılda bu durum olunca biyonem kullanmıştım sorun çözülmüştü.Taki bu yıl patlıcan fidanı tekrar gelince yine başladı.Dediğiniz gibi beyaz sinekler patlıcanı çok seviyor.
Saygılar

Minarislim
23-09-2010, 08:59
Sayın bahtiyar 02 ;Hoş geldiniz yavru vatandan ana vatana.Tatil yorgunluğunuzu almıştır.Bu yıl komşudan domates fidesi almıştım.Domatesini alamadık.Olgunlaşmadan altlarında çürüdüler.Sizden deşti tohumu istiyorum.Şimdiden teşekkürler,kolay gelsin.Saygılar.

bahtiyar02
23-09-2010, 10:18
Sayın bahtiyar 02 ;Hoş geldiniz yavru vatandan ana vatana.Tatil yorgunluğunuzu almıştır.Bu yıl komşudan domates fidesi almıştım.Domatesini alamadık.Olgunlaşmadan altlarında çürüdüler.Sizden deşti tohumu istiyorum.Şimdiden teşekkürler,kolay gelsin.Saygılar.

Sevgili Minarislim;Çok teşekkür ederim.Deşti domates tohumunu ayarlayıp ilk baharda paylaşım yapacağım.
Saygılar

bahtiyar02
04-10-2010, 19:09
Merhaba dostlar işlerimin yoğunluğundan siteye giremiyordum.Bu hafta tarlaya yağışlardan dolayı gidemedik.Geçen hafta tarlaya diktiğimiz tüplü fidanları sizlerle paylaşmak istedim. İlk resimdeki sevgili romantikten aldığım kocayemiş, İkinci ve üçüncü resimdekiler pavpav.Diğer ikisi ise turunçgillerden ama ne yazık türünü bilmiyorum.Sevgili ceycey'den almıştım.Kendisinden bu şubatta almıştım.Diğer yükleyeceğim türlerde de turunçgiller var.Rize mandalinası,portakalı,limonu ayrıca mayer limon ve ağaç kavunu.Fidanları çift olarak almıştım.Fidanlardan 4 adeti şuan meyveli.3adeti limona benziyor. Diğer ise mandalina olduğu kesinleşti;)Fidanlar yaklaşık 8 aydır balkon seramda ve tüplüydü.Yanlız tüplüleri büyük saksılara diktim. havalar serinleyincede tarlaya diktik.

acemifüsun
04-10-2010, 19:20
Sevgili bahtiyar02 fidanlarınızı güle güle büyütün, hepsi özel cinsler. Fakat aralarında bir cins benim için ayrıcalıklı, ağaçkavunu:) Çocukluğumda babam her yıl mutlaka ağaçkavunu satın alır, rahmetli annemde onun kabuklarından harika reçeller yapardı. Yıllar sonra arkadaşımın anneannesinin Akçaydaki bahçesinden ağaçkavunları geldi, reçel yaptım, ama annemin yaptığının tadını yakalayamadım.

bahtiyar02
04-10-2010, 19:22
İlk resimdekiler turunçgilerden,Siyah trabzon hurması(İskenderunda fidancıdan alındı)fındık, ve arabistan hurması fidanı.(sevgili dostlardan birisi göndermişti ancak şuan ismini hatırlayamadım kendisinden özür dilerim).Son resimdekiler kıbrıstan getirdiğim kaktüslerim kuyunun yanı başına diktim. Asıl süpriz sevgili dostlar diğer mesajda:D

bahtiyar02
04-10-2010, 19:28
Süpriz goji berry'im ilk meyvesini tutu.;)12 adet meyvesini annem ve ailemle paylaşıp tadına baktık.Gerçektende çok güzel tadı var.Son resimdeki limon ağacım ve muz fidanım.Oda kaktüsler gibi kuyunun yanıbaşına dikildi.
Saygılar

bahtiyar02
04-10-2010, 19:33
Sevgili bahtiyar02 fidanlarınızı güle güle büyütün, hepsi özel cinsler. Fakat aralarında bir cins benim için ayrıcalıklı, ağaçkavunu:) Çocukluğumda babam her yıl mutlaka ağaçkavunu satın alır, rahmetli annemde onun kabuklarından harika reçeller yapardı. Yıllar sonra arkadaşımın anneannesinin Akçaydaki bahçesinden ağaçkavunları geldi, reçel yaptım, ama annemin yaptığının tadını yakalayamadım.
Sevgili acemifüsun dostum çok teşekkür ederim.Annenizin yeri mekanı cennet olsun.Annelerin ve babaların yeri başka.Ne kadarda uğraşsakta onların yerini doldurmak çok zor. Ağaç kavununu resimlerini görüp almıştım.İnşallah meyvelerinide görmek ve yemek nasip olur.
Saygılar

Emre İlhan
04-10-2010, 20:20
;) Bahtiyar abicim gözün aydın.Emeklerinin karşılığını almaya başlamışsın yavaş yavaş.

Selamlar.

Minarislim
04-10-2010, 20:25
Zeki bey iyi akşamlar. Gözünüz aydın.Goji'nin ilk meyvelerinin tadına bakmışsınız.Afiyetler olsun.Ürününüz bol ocağınız esen olsun.İşleriniz kolay gelsin.

bahtiyar02
04-10-2010, 20:39
Sevgili Emre İlhan, sevgili Minarislim;
Çok teşekkür ederim.
Saygılar

dlk
04-10-2010, 20:49
tebrik ederim.çalışmalarınız çok başarılı.aynı anda bu kadar türe sahip olabilmek çok keyifli olmalı.devamını bekleriz.

bahtiyar02
05-10-2010, 07:08
tebrik ederim.çalışmalarınız çok başarılı.aynı anda bu kadar türe sahip olabilmek çok keyifli olmalı.devamını bekleriz.

Çok teşekkür ederim. Değişik türde bitkilerin ve meyve ağaçlarının olması büyük haz veriyor.Hepsiyle ayrı ayrı ilgilenmek zorunda olduğunuzdan zamanınızın nasıl geçtiğini bilmediğiniz gibi, Ne stres nede yorgunluk hissediyorsunuz.
Saygılar

bahtiyar02
24-12-2010, 09:35
Merhaba dostlar;
Bu yıl bahçeye yeri meyve ağaçları dikmeye devam ettik. Mersin silifkeden aldığım 2 kök aşılı ve 3 kök aşısız Keçiboynuzu diktik. Gelişimleri şuan iyi.

bahtiyar02
24-12-2010, 10:10
Bahçede Tohum çimlendirmek için 3 metreye 1,5 metre çapnda bir yer düzleyip buraya Kıbrıs'tan getirdiğim bazı çam türü tohumlarını ektim. Bağda kuruyan veya zayıf kalmış Amerikan asmaların yerine Manisa Salihli'den getirtiğim 23 tür aşılı asmayı, Ayrıca Ankara'da bir firmadan aldığım Erzincan bölgesine ait Cimin türü üzümdende 4 adet tüplü asma alıp diktik.
Bahçenin kadrolu elemanları yine iş başındalardı.Balkon serada bulunan bazı turunçgil türlerini, incir,çam ve dut fidanlarını diktik.

bahtiyar02
24-12-2010, 10:22
Yeni tür olarak kızılcık, iki tür Naşi armudu,aşılı kestane ve meyveli iğde aldım.Engüzeli firmanın hem uygun fiyata satışları hemde gönderdikleri fidanları paketleme sistemi.
Balkon seramda bakılmak üzere sevgili kuyucu dostumun hediye gönderdiği barbados kirazı.;)Kendilerinie bu vesileyle tekrar teşekkürlerimi sunarım.

sevim4
24-12-2010, 11:25
Sevgili bahtiyar bey,inşallah hepiside yeni yerlerini severler.
Bir gün her yer yemyeşil olur bizlerde çay içmeye geliriz inşallah.

bahtiyar02
24-12-2010, 11:37
Sevgili bahtiyar bey,inşallah hepiside yeni yerlerini severler.
Bir gün her yer yemyeşil olur bizlerde çay içmeye geliriz inşallah.
Çok teşekkür ederim.Sizin gibi tüm dostların başımızın üstünde yeri var.
Saygılar

bahtiyar02
24-12-2010, 11:43
Sevgili dostlar Tarlamdaki bağın krokisini çıkarıp yeni diktiğimiz asma çeşitlerini aldığım etiketleme makinesiyle plastik şeritlerin üzerine isimlendirmeye başladım.Amacım asma türünü rahatlıkla bulabilmek.Plastik şerit soğuk ve sıcak ortamlara dayanıklı olmasıda bir avantaj uzun süreli bitkilerin tasmaları takılı kalabilecek.Makinede ekonomik geldi bana uzun süreli kullanma imkanıda var.
İsteyen arkadaşlar http://www.kirtasiyedukkani.com/Etiket-Makinalari,1640.html bu adresten temin edebilirler.
Saygılar

furkan yıldız
27-12-2010, 22:13
Sevgili Bahtiyar abicim maşallah çeşit bol bitki deliliği budur işte :). Tarladaki işçilere haksızlık yapılıyor karın tokluğuna çalışıyorlar sosyal hak istiyorum onlar için :):) ektiklerinin hepsi tutar inşallah meyvelerini görmek - yemek nasip olur inşallah

bahtiyar02
28-12-2010, 21:23
Sevgili furkan yıldız dostum çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi bitki deliliği bu.Geçen 3 hafta üst üste tarlaya gidemiyince çok merak ettim.Sonunda Tarlaya yağmur çamur demeden fotoğrafçımız ve yardımcım Mehmetali ile pazar günü tarlaya 3 kök Kızılcık fidanını dikip ve bostanı topladık.Varın siz dostlar halimizi yorumlayın;)
Saygılar

nariçi
28-12-2010, 22:07
Maşallah, limon çiçek bile açmış yediveren herhalde.

Mandalin limondan daha dayanıklı herhalde.

furkan yıldız
28-12-2010, 22:38
Abicim fotoğraflar çok süper :) Mehmetali'de bitki delisi olacak orası kesin. Merak ettiğim kaç çeşit var bahçenizde hiç saydınızmı :)

bahtiyar02
29-12-2010, 08:29
Sevgili nariçi ve sevgili furkan yıldız çok teşekkür ederim.
Sevgili furkan yıldız dostum liste tutmadım ve saymadım.Neden derseniz her fidanın bende ayrı bir yeri var.insanın dostları veya kardeşleri gibi aklımda tutuyorum.Örnek;Sevgili tubay dostumun kızılcığı veya sevgili sonul dostumun palmiyeleri,çekirdeksiz narı ve inciri hepsini adlandırmışım. Sayenizde merak edip bir liste yaptığımda bende şaşırdım;)Toplam:49 tür var. Tarlada boş kalan yerler var.

1- ÜZÜM ÇEŞİTLERİ 24 TÜR
2- AYVALIK SOFRALIK ZEYTİN 20 KÖK
3- GEMLİK SOFRALIK ZEYTİN 10 “
4- KALAMATİ (EŞEK ZEYTİNİ) 4 “
5- İNCİRLER (YERLİ VE BURSA YÖRESİNE AİT TÜRÜ ) 10 KÖK
6- GOJİ BERRY 1 KÖK
7- KAYMAK AĞACI (FEİJO) 2 “
8- PAWPAW 2 “
9- KESTANE 2 KÖK AŞILI 4 KÖK AŞISIZ 6 “
10- KEÇİBOYNUZU(HARNUP) 2 KÖK AŞILI 3 KÖK AŞISIZ 5 “
11- HATAY HURMASI(Çikolata hurma) 5 “
12- ERİK ( 5 Tür) 5 kök
13- NAŞİ(Asya armudu) 2 TÜR 5 kök
14- SUMAK 2 “
15- MENENGÜÇ 3 “
16- RİZE MANDALİNASI 1 “
17- RİZE LİMONU 2 “
18- RİZE PORTAKALI 2 “
19- MAYER LİMON 2 “
20- TURUNÇ (AŞISIZ ) 2 “
21- JUMBO LİMON 1 “
22- AĞAÇ KAVUNU 2 “
23- IHLAMUR 1 “
24- VİŞNE 1 “
25- İSVİÇRE’DEN GETİRTİĞİM CEVİZ ÇEŞİDİ(yetiştirdiklerim)9 “
26- CEVİZ ( ŞEBİN TÜR ) 1 “
27- ANKARA ARMUDU 1 “
28- HİCAZ HURMASI 2 “
29- KAYSI (AŞISIZ) 3 “
30- NEKTAR 2 “
31- YENİ DÜNYA 1 “
32- HİCAZ NARI VE YERLİ NAR TÜRÜ 10 “
33- DİKENSİZ BÖĞÜRTLEN 2 “
34- ANTEP FISTIĞI 6 “
35- İSRAİL BADEMİ 13 “
36- TERS DUT 1 “
37- EKŞİ KARADUT (URMU DUT ) 1 “
38- DUT FİDANI ( AŞISIZ ) 8 “
39- GÜZ ZEYTİNİ 1 “
40- KOCAYEMİŞ 2 “
41- ELMA 2 “
42- AYVA 1 “
43- ALIÇ (YERLİ TÜR) 3 “
44- DEFNE 1 “
45- PALMİYE 10 “
46- KİRAZ 1 “
47- KIZILCIK 3 “
48- MUZ 1 "
49- MEYVELİ İĞDE 1 "

Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 08:55
[QUOTE=bahtiyar02;732984]Sevgili nariçi ve sevgili furkan yıldız çok teşekkür ederim.
Sevgili furkan yıldız dostum liste tutmadım ve saymadım.Neden derseniz her fidanın bende ayrı bir yeri var.insanın dostları veya kardeşleri gibi aklımda tutuyorum.Örnek;Sevgili tubay dostumun kızılcığı veya sevgili sonul dostumun palmiyeleri,çekirdeksiz narı ve inciri hepsini adlandırmışım. Sayenizde merak edip bir liste yaptığımda bende şaşırdım;)Toplam:47 tür var. Tarlada boş kalan yerler var.

Sevgili bahtiyar02;
Saydıkların tam ''Doktor bu ne?'' dedirtecek cinsten. Sanıyorum, bırakalım Adıyaman'ı, bölgenin en zengin meyve ağacı portföyüne sahip olmussun.:p

Senin yerine olsam,(Belki yapıyorsundur ama!) bahçenin büyüklüğü ve engebeli oluşu nedeniyle bütün bir görüntüsünü alamasam bile, birkaç bölüm halinde, hep aynı noktadan, her mevsim fotoğraflarım. Ama her defasında mümkünse aynı günlere yakın çekilmeliler.
Yıllar sonra, elinde, terlerinle ortaya çıkardığın eserinin, kısa bir özeti olacaktır.

Çok değil! 10-15 yıl sonra seyrine doyum olmayacak bir albüm.;)
Ne dersin? Başlamadıysan hemen başla.:eek:
Selam ve sevgilerimle.

dr.arif
29-12-2010, 09:01
sevgili bahtiyar agabeyim nasılsın *** iyisindir.şimdi geriye dönük bahçeni inceledim de hayran kaldım muhteşem olmuş.adıyaman da böylesi bir uğraş böylesi bir bahçe hakikaten takdire şayan.sizi canı gönülden tebrik ediyorum. bu arada telefonumda meydana gelen bir problemden dolayı numaranızı sizden utanarak tekrar isteyeceğim.kolaylıklar diliyorum

dr.arif
29-12-2010, 09:02
ha birde goji harika olmuş benimkiler geçen ki fırtınada çok hasar gördü toparlanırlarmı bilmiyorum ...

sevim.K
29-12-2010, 09:06
Sevgili bahtiyar Orhan beye katılıyorum. Müthiş bir aile dayanışması, işbirliği içinde sevgiyle ortaya çıkan bu güzelliğin fotoğraflarla belgelenmesi lazım. Doğanın acımasızca tahribedildiği bir zamanda bence çocuklarınıza ve onların çocuklarına bırakacakları en güzel miras:)

furkan yıldız
29-12-2010, 11:06
Orhan abicim ömrün çok uzun olsun :) Doktor bu ne :):):)
Bahtiyar abicim, Orhan abi haklı. Benim bu soruyu neden sorduğumu sanırım daha iyi anlıyorlardır. Tahmin ettiğim gibi çok fazla çeşit var toplam aldığımızda 204 ve üstü :) koca bir MAŞALLAHHHHH diyelim hep sağlıklı olsunlar inşallah. Emeklerine sağlık abicim

denizakvaryumu
29-12-2010, 11:39
Hele bir de yazın ekilecek karpuz,kavun,domates,kabak vs. de olursa...

Yazın bu bahçe , çölün ortasındaki vaha gibi olacak...

Tel işini bir an önce halletmek lazım, emekler heba olmasın derim :)

Suna
29-12-2010, 11:41
bendende 41 kere maşallah. herşey istediğinizin bin katı olur inşallah.(AMİN)

Sonul
29-12-2010, 12:42
Sevgili Bahtiyar ;

Az önce gördüm; Aralık sonunda karpuzu avucuna almak ne güzel, mutluluk bu olmalı. Kendi elimdeymiş gibi hissettim inan. Bu güzellikler için seni canı gönülden tebrik ediyorum.
Gojlerde sevgini karşılıksız bırakmamış. M. Ali de görüyorsunuz halimi der gibi ama mutluluğu yüzünden okunuyor.

bahtiyar02
29-12-2010, 19:51
Sevgili dostlarım Orhan Özbilgiç, sevgili dr.arif, sevgili sevim.K, sevgili furkan yıldız sevgili denizakvaryumu,sevgili Suna ve sevgili Sonul;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için ayrı ayrı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.
Sevgili Orhan Özbilgiç dediğinizi kısmen uyguluyorum ama tam olarak değil.İlk fırsatta resimleri çekip siteye ekleyeceğim.
Sevgili denizakvaryumu tel işi liste başı ama şuan ekonomik olarak beklemek zorundayım.
Sevgili Sonul havalar burda bir türlü düzene girmedi halen sıcak.Karpuzu yağan yağmurlardan etkilenmesin diye koparıp yedik.Bu mevsimde gerçektende anormal geliyor.Sevgili M.Ali elim ayağım oluyor.Farkında olmadan çok işimi yapıyor.

Tüm dostlara sevgiler saygılar.

vehbi
29-12-2010, 20:10
Sayın Bahtiyar bey İyi akşamlar maşallah harika çeşitler merakınız bitki sevginiz azminiz mükemmel tebrikler sağlıklı sıhhatli günler bereketli ürünler dilerim.

bahtiyar02
29-12-2010, 21:17
Sayın Bahtiyar bey İyi akşamlar maşallah harika çeşitler merakınız bitki sevginiz azminiz mükemmel tebrikler sağlıklı sıhhatli günler bereketli ürünler dilerim.
Çok teşekkür ederim.
Saygılar

Birol
29-12-2010, 22:04
Merhaba sevgili bahtiyar02 dostum
Uzun zaman oldu görüşmüyeli, siteye girmeyeli. Özel işlerimden dolayı çok istesemde ne siteye girebildim nede telefonla görüşebildik. Bir keresinde siz aramışsınız ben duymamışım sonra ben aradım sizin telefona ulaşılamadı, sonra iş güç derken kaldı gitti. Dostum yaptıklarınla yine yıldızlı pekiyiyi almışsın:) seni tebrik ediyor ve bu bitki deliliğinin hiç bitmemesini temenni ediyorum.En kısa zamanda görüşmek dileğiyle sağlıcaklakal.

Uzaylı
29-12-2010, 22:12
Sayın bahtiyar02; Az önce bahçedeki çeşitlerinizi eşime okudum. Kacaman bir "maaşallah" diyoruz. Ee bu kadar tecrübeden sonra, bize tavsiyeleriniz olur herhalde.

Mesela; Biz çok yakında dalgıç pompa ve jeneratör alacağız. Siz kullandığınız jeneratörden memnun musunuz? Bu konuda tavsiyeniz var mı?

Ailenizle nice mutlu yıllar diliyorum, Yeni yılınız kutlu olsun...

athena -asena
29-12-2010, 22:21
sayın bahtiyar bey merhaba sizin listeyi gördükten sonra bende kendi bahçemde olanları
sıralayım dedim bende de 60 yakın çeşit varmış , artık bebek gibi ne görsek istiyoruz veya freni patlamış araba gibi gidiyoruz. arkadaşlar artık takılmaya başladılar allahtan ziraat mühendisi olmamışsın diye saygılar....

bahtiyar02
30-12-2010, 09:24
Merhaba sevgili bahtiyar02 dostum
Uzun zaman oldu görüşmüyeli, siteye girmeyeli. Özel işlerimden dolayı çok istesemde ne siteye girebildim nede telefonla görüşebildik. Bir keresinde siz aramışsınız ben duymamışım sonra ben aradım sizin telefona ulaşılamadı, sonra iş güç derken kaldı gitti. Dostum yaptıklarınla yine yıldızlı pekiyiyi almışsın:) seni tebrik ediyor ve bu bitki deliliğinin hiç bitmemesini temenni ediyorum.En kısa zamanda görüşmek dileğiyle sağlıcaklakal.
Sevgili Birol dostum çok teşekkür ederim. Hepimizin hayatında bazende olsa isteğimiz dışında gelişebiliyor.Önemli olan dostların sağlıklı ve haberdar olmaları.
Saygılar sevgiler.

bahtiyar02
30-12-2010, 09:57
Sayın bahtiyar02; Az önce bahçedeki çeşitlerinizi eşime okudum. Kacaman bir "maaşallah" diyoruz. Ee bu kadar tecrübeden sonra, bize tavsiyeleriniz olur herhalde.

Mesela; Biz çok yakında dalgıç pompa ve jeneratör alacağız. Siz kullandığınız jeneratörden memnun musunuz? Bu konuda tavsiyeniz var mı?

Ailenizle nice mutlu yıllar diliyorum, Yeni yılınız kutlu olsun...
Öncelikle çok teşekkür ederim.
Dalgıç pompayı ve Jeneretörü Ş.Urfa'da aldım.Elektrik bilgim olmadığı için bir çok firmaya arazimin ve kuyumun durumu hakkında bilgi verdim. Bana verilen dalgıç pompa değerleri 1,5 kw ve 1",lik olması işimi görür dediler.Pompayı çalıştırmak içinde ayrıca jeneretör satan firmalarla görüştüm. basit dilde pompamız örnek; 1,5 kw'lık ise en az 4,5 kw'lık jeneretör almam gerektiği. Pompa piyasada çok hemen hemen hepsininde özellikleri aynı.Tek farkı fiyatları.
Jeneretörün özelliklerine gelince;
Yakıt türü: dizel yakıt yakıyor.
Güç:6 kVA'lık
Çalışma tipi:Marşlı,ipli
hava soğutmalı.
Ürün çin malı.Bana nakliye dahil 1450tl'ye mal oldu. Bir saate 1.3 litre motorin yakıyor.Ben memnunum
İtalyan malı Dalgıç pompa, 86 metre elektrik kablosu, 86 metre çelik halat toplam:570tl'ye mal oldu.
Piyasada farklı fiyatlar veren var.Tavsiyem sıkı bir piyasa araştırması yapmanız.
NOT: Yılbaşı gecesi aynı zamanda doğum günüm.Sizin ve tüm ailenizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım.
Saygılar.

bahtiyar02
30-12-2010, 14:31
sayın bahtiyar bey merhaba sizin listeyi gördükten sonra bende kendi bahçemde olanları
sıralayım dedim bende de 60 yakın çeşit varmış , artık bebek gibi ne görsek istiyoruz veya freni patlamış araba gibi gidiyoruz. arkadaşlar artık takılmaya başladılar allahtan ziraat mühendisi olmamışsın diye saygılar....
Sevgili athena -asena; Çok haklısınız bir tutkumu yoksa bir delilikmi gidiyoruz. Bir saksıyla başlıyorsunuz şimdilerde 40-50 tür dahi bizlere az gibi geliyor.Şuanda büromda incir çelikleri var;)Bu gidişle Adıyaman'daki tüm incir çeşitlerini bahçeme dikmeye çalışıyorum;)
Ben kendi payıma bu deliliğe razıyım.
Saygılar

Yücel Canpolat
30-12-2010, 15:00
merhaba arkadaşlar,6kw jeneratör diye bahsedilen jeneratörün üzerinde ki etikete dikkat edin 6kVA yoksa 6kw mı?Şayet 6kVA yazıyor ise jeneratörün gücü (yaklaşık):6x0,7=4,2kw ye denk gelir ayrıca hiç bir makina yüzde yüz verimle çalışmaz siz yüzde doksan verimle çalışacağını hesaplayıp jeneratörün üzerinden çekeceğiniz yükü hesaplayınız:))

ezgili dünyam
30-12-2010, 15:05
Her şey ne kadar güzel. En çok hoşuma giden, bütün ailenin elbirliği ile çalışması. Allah nazarlardan saklasın,emeğinize sağlık.

bahtiyar02
30-12-2010, 18:37
merhaba arkadaşlar,6kw jeneratör diye bahsedilen jeneratörün üzerinde ki etikete dikkat edin 6kVA yoksa 6kw mı?Şayet 6kVA yazıyor ise jeneratörün gücü (yaklaşık):6x0,7=4,2kw ye denk gelir ayrıca hiç bir makina yüzde yüz verimle çalışmaz siz yüzde doksan verimle çalışacağını hesaplayıp jeneratörün üzerinden çekeceğiniz yükü hesaplayınız:))
Sevgili dostum öncelikle aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.Başta belirttiğim gibi benim elektrik bilgim hiç yok.Elektirikçi ustalardan sorduğumda kw ile kVA birimlerinin farklı olduğunu sizin dedğiniz gibi makinenin üzerindeki etikete bakıp hangi birimle çalıştığını öğrenebilirsin dendi.kw ile kVA ağızdan çıkışta aynı gibi telafuz edildiğinden yanlışlık yapılabiliniyor.Bu hafta jeneretörün üzerine tekrar bakıp durumu burada belirteceğim.
Tekrar teşekkür ederim.
Saygılar

bahtiyar02
30-12-2010, 18:39
Her şey ne kadar güzel. En çok hoşuma giden, bütün ailenin elbirliği ile çalışması. Allah nazarlardan saklasın,emeğinize sağlık.
Sevgili ezgili dünyam;
Çok teşekkür ederim.Umarım sağlıklı bir şekilde ürünlerinden yemek nasip olur.
Saygılar

Emre İlhan
30-12-2010, 21:58
;)Bahtiyar abicim gerçekten 41 kere maşallah. Çok azimli bir şekilde ilerliyorsun, azminin meyvelerinide şimdiden almaya başlamışsın bile. Söylemeden geçemeyeceğim çiçek açmış limon fidanına bayıldım. :)

Selamlar.

Cumhur Tonba
31-12-2010, 01:11
Bahtiyar Bey,
Ben de 41 kere maşallah diyen Emre Bey'r katılıyorum. Hem yeni yılınızı, hem de doğum gününüzü kutluyorum.

bahtiyar02
31-12-2010, 15:18
Sevgili Emre İlhan ve sevgili Cumhur Tonba dostum;
Çok teşekkür ederim.Umarım hep birlikte meyvelerden yemek nasip olur.
Bu arada sizlerinde yeni yılını en içten samimiyetliğimle kutlar size ve sevdiklerinize 2011 yılının sağlık.mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.
saygılar sevgiler

gilaburu
06-01-2011, 23:24
Merhaba sayın bahtiyar02 bu etiketleme makinasının şeriti nasıl ? Şerit bittiğinde nereden alınıyor ? Şerit kaç lira ?
Cevaplarsanız memnun olurum.

sariefe
07-01-2011, 04:40
Sayın bahtiyar02, emek ve gayretlerinizden ötürü sizi ve ailenizi kutluyorum. Yaptıklarınız hiç kolay işler değil. Resimlere baktıkça sizinle çapa yaptım, fidan diktim, su taşıdım. Hele kuyudan su çıkınca sizin kadar sevindim ;) Emeklerinizin karşılığını umarım alırsınız. Size ve ailenize kolaylıklar diliyorum.

Sevgilerimle...

kuyucaklı bağcı
07-01-2011, 23:20
çok beğendim bu bahçeyi

bahtiyar02
11-01-2011, 07:32
Merhaba sayın bahtiyar02 bu etiketleme makinasının şeriti nasıl ? Şerit bittiğinde nereden alınıyor ? Şerit kaç lira ?
Cevaplarsanız memnun olurum.
Sevgili gilaburu;
http://www.kirtasiyedukkani.com/Etiket-Makinalari,1640.html Bu linkte iletişim bilgilerinde telefon numarasını ararsanız size ayrıntılı olarak bilgi verirler.Çünkü fiyatlar ve özellikleri değişik bir çok makine ve şerit var.
Saygılar

bahtiyar02
11-01-2011, 07:36
Sevgili sariefe ve Sevgili kuyucaklı bağcı Dostlarım çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi her hafta heycanla bahçeye gidiyoruz.İlk baharda daha da güzel olacak.
Saygılar

Yücel Canpolat
11-01-2011, 07:45
baharda çok güzel olacak hiç şüphemiz yok Bahtiyar kardeşim bahara şura da ne kaldı işler bizi gekliyor:)

bahtiyar02
11-01-2011, 08:14
baharda çok güzel olacak hiç şüphemiz yok Bahtiyar kardeşim bahara şura da ne kaldı işler bizi gekliyor:)
Sevgili dostum çok haklısın..
Bu pazar nar çelikleriyle ekşi karadut ve kırmızı dut fidanlarını bahçeye dikmek için kızım Sara ile gittik. Tarlaya 300 metre mesafe uzaklıktayken üç gencin bağ evinden bize doğru geldiğini farkettik.Bizleri görünce yollarını değiştirip gittiler.Aklıma sadece avcılar veya komşu tarla sahipleri geldi. Bağ evine vardığımızda kapının camı büyük pencerenin korkuluk demirleri ve cam kırılmış.Kamelyaya ait 2 metrelik kalın demir çubuğu alıp yapmışlar.Hemen 156 jandarmayı daha sonra ablamı aradım.Üç gençten birisinin üstündeki mavi beyaz giysisi dikkatimi çekmişti.Durumu ablama anlatınca onlar dere yatağının bir ucunda ben ve traktörcümüz Baki abiyle hırsızları aramaya başladık. Sonuç nafile.Bağ evinin içerisine girdiğimde çok şükür birşey almamışlar.Jeneretörü almaları çamurlu havada mümkün değildi zaten.Jeneretörü bağ evinden aldırmaları için Baki abiye anahtarı verdim. Yaklaşık 3 saat sonunda jandarma geldi durumu izah ettim.Sanırım hirsızlar tanıdık birileri yani bahçeyi ve bizleri bilenler.Ablama göre su motorunu almaya gelmiş olabilirler dedi.Sumotorunu eve götürmüştüm.İyiki orda değildi.
Saygılar

Yücel Canpolat
11-01-2011, 08:17
geçmiş olsun kardeşim.

fikreteren
11-01-2011, 08:22
Geçmiş olsun Bahtiyar bey.Kötü niyetliler her zaman iş başındalarzaten.Bunları engellemenini yolu yok.Allah fırsat vermesin.

vehbi
11-01-2011, 08:55
Geçmiş olsum Bahtiyar bey.

Kiraz
11-01-2011, 09:05
Çok geçmiş olsun.

denizakvaryumu
11-01-2011, 09:17
Geçmiş olsun, aslında gelmemiş olsaydınız jenerötör giderdi.

Ev içinde çalınacak bir şey bırakmayın derim.

Sevgi Durul
11-01-2011, 09:31
Geçmiş olsun. Bizim bağ evine de, defalarca aynı şey olmuştu. Muslukları ve su aksanlarını söküp götürmüşlerdi.

sevim.K
11-01-2011, 10:43
Sevgili bahtiyar geçmiş olsun. Ne yazık ki böyle kötü niyetli insanlar olabiliyor. Tüm aile bireyleri hep birlikte çalışmalarınızı, çabalarınızı merakla, ilgiyle takip ediyorum. İnşallah semeresini de görürsünüz,

Bende bahçe olmadığı için en çokta kaktüs ve sukulentleri merak ediyorum. Sayıları epeyce artmıştır değil mi? sevgiler:)

bahtiyar02
11-01-2011, 11:38
Sevgili dostlar tüm iyi dilek ve temennileriniz için siz dostlarıma ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunarım. Dediğiniz gibi benim o an orada olmam büyük bir tesadüf.Bu üç kişi isteselerdi bizlere zararda verebilirdi. Cana gelen mala gelsin doğru.Dileğim bu tür durumlarla hiç kimsenin karşılaşmaması.
Sevgiler saygılar

gece
11-01-2011, 12:07
Geçmiş olsun, arazide özellikle su motorları hırsız çekip, çokça çalınıyor. Bırakmamak gerekiyor ama nereye kadar...

Önlemenin önemli bir yolu da herkesin bilinçli olup, hırsızlık sonucu olabilecek malları almaması. Sonuçta alıcısı olmayan malın, çalınması cazip gelmeyecektir.

gece
ne yazık ki suç ve suçlular hep olacak, uzağınızda olsunlar diyen forum kişisi

Sonul
11-01-2011, 12:35
Geçmiş olsun sevgili dostum. Emeğe saygının olmadığı toplumlarda bu tür girişimler malesef yaşanıyor ve yaşanacak. İçimizi acısa da bazen elden bir şey gelmiyor. Refah toplumu da değiliz. Gelir adaletsizliğinin yaşandığı ön sırasındaki ülkelerden birisiyiz. Kısa sürede de pek bir şey değişmeyecek. Yani işimiz "Allah"a kaldı denir. Sen yine de kendi basit önlemlerini kendin alıcaksın. Ülkemin insanı gibi bitireyim, cana geleceğine mala gelsin denir ya öyle olsun.

KAPTANzst
11-01-2011, 16:25
Sayın Bahtiyar bey çok geçmiş olsun ucuz atlattınız.

bahtiyar02
11-01-2011, 18:19
Sevgili Gece ve sevgili Sonul dostlarım ve sevgili kaptanzst;
Çok teşekkür ederim. Ne kadar önleminizi alsanızda çalmayı aklına koyan kapıyı pencereyi kim dinler.Dediğiniz gibi arazide jeneretörü veya pompayıda bırakmazsam bağ evini yapmamın anlamı kalmaz. Ama yinede tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.
Tekrar tekrar çok teşekkür eder saygılar sevgiler sunarım.

Yiğit Efe
11-01-2011, 18:38
Geçmiş olsun Bahtiyar bey. İnanın yazdıklarınızı okurken kendi bahçeme zarar vermişler gibi üzüldüm Umarım bundan sonra bu tür olayları bir daha yaşamassınız .

nariçi
11-01-2011, 19:00
Geçmiş olsun,

Ben de emekli olup buraya gelmeden önce bir metre boyundaki fidanları sökmeye başlamışlardı, iki tabaka çinkoyu almışlardı. Bu durumlar erken emeklilikte de rol oynadı.

Devletin ormanların korunması için dağda çektiği dikenli telleri toplayan bir ahlak anayışından ne beklenir!

Emre İlhan
11-01-2011, 19:35
Geçmiş olsun Bahtiyar abicim. Çok can sıkıcı bir durum bu. Su motorunu, jeneratörü vs... nereye kadar koruyabileceksin ki bu art niyetli insanlardan. İyisi mi sen bağ evinde önlemler almaya başla, umarım bir daha böyle bir talihsizlik yaşamazsın ve kimsede yaşamaz. :(

Selamlar.

bahtiyar02
11-01-2011, 19:49
Sevgili Yiğit Efe, sevgili nariçi ve sevgili Emre İlhan dostlar;
Çok teşekkür ederim. Bazı kişiler sanırım başkalarına huzursuzluk vermek için kendilerine has özellikler edinmişler.Nemi? Hırsızlık. En büyük korkum ağaçlarıma zarar gelmesi.Umarım yüce Allah böyle birşeyi ne ağaçlarıma nede bana yaşatır.
Sevgiler saygılar

cemo
11-01-2011, 19:50
Gecmiş olsun kardeş, aman sen tedbiri elden bırakma.

nurcanaybay
11-01-2011, 19:57
En büyük korkum ağaçlarıma zarar gelmesi.Umarım yüce Allah böyle birşeyi ne ağaçlarıma nede bana yaşatır.
Sevgiler saygılar

Ben sizin ve kızınız için korktum .Yerleşim alanın dan uzak bir yer bir de çocuğunuz var yanınız da....allah korusun.

Bahtiyar bey ,gittiğiniz de daha kalabalık gitmeye çalışın.Geçmiş olsun.

athena -asena
11-01-2011, 20:37
Bahtiyar bey çok Geçmiş olsun. Benim bağ evine de geçen ay girdiler Muslukları söküp götürmüşlerdi. o kadar çalınacak şey varken sadece musluklar ucuz atlatmıştık.

novazet
11-01-2011, 21:44
Bahtiyar Bey geçmiş olsun. İnşallah bu son olur bir daha yaşamazsınız.
Yapacak birşey yok Allah'a emanet bırakıp geliyoruz. Niyetlerini bozduktan sonra, hırsıza kilit olmaz derler.
Bende önceki gün bahçeme gittiğimde bahçeye girildiğini ve pompa ile pano arasındaki 25-30 m.kadar kablonun kesilerek çalındığını farkettim. Tahminime göre yakındaki inşaatta çalışanlara kablo lazım olmuş. En kısa yol bizim kabloları kesip götürmüşler. İnanırmısınız buna bile sevindim. Çünkü genel hırsızlık amacıyla girselerdi daha çok şey götürebilirlerdi.

bahtiyar02
11-01-2011, 22:09
Sevgili cemo, Sevgili nurcanaybay, Sevgili athena -asena ve sevgili novazet dostlar;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için ayrı ayrı teçekkür ederim.
Sevgili nurcanaybay sizin dediğiniz gibi kızım olmasaydı belki peşlerinde giderdim.Ancak Allah'ıma şükürler olsunki çevre tarlalarda 2-3 kişi çalışıyordu. Bundan sonra kalabalık gitmekten başka bir çare yok.Tekrar teşekkürler.
Tüm Dostlara Sevgiler saygılar.

Uzaylı
11-01-2011, 23:36
Sayın bahtiyar02; Geçmiş olsun, çok üzüldüm. Ben de yazınızı okuyunca nurcanaybay gibi ilk önce kızınızı düşündüm. Eğer bir tatsızlık ya da sataşma yaşansaydı bundan en çok ruhsal olarak çocuğunuz etkilenirdi. Neyse Allah korumuş. Helale hiç kimse el süremez, bir giderse de iki gelir. Canınız sağ olsun. Bundan sonra kalabalık gitmenizde fayda var. Jandarma bile 3 saatte geldiğine göre...

Büyük geçmiş olsun..

Cumhur Tonba
11-01-2011, 23:43
Bahtiyar Bey,
Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

sevim4
12-01-2011, 10:16
Bahtiyar Bey,geçmişolsun çok üzüldüm.

bahtiyar02
12-01-2011, 12:04
Sevgili Uzaylı, Sevgili Cumhur Tonba ve Sevgili sevim4 dostlarım;
Çok teşekkür ederim. Biz yaşadığımız sürece birçok süprizlerle karşılaşacağız.Dilerim böyle veya daha kötülerini kimseye göstermez.
Saygılar sevgiler.

cukurovalı
12-01-2011, 18:37
Geçmiş olsun.İnsanımız çok bozulmuş,herşeye tenezzül ediyorlar.Demirden yapılan bahçe direklerini söküp götürmüşler komşunun.Nereye gidiyoruz hiç bilmiyorum.Allah sizleri ve ailenizi korusun.

bahtiyar02
13-01-2011, 11:56
Geçmiş olsun.İnsanımız çok bozulmuş,herşeye tenezzül ediyorlar.Demirden yapılan bahçe direklerini söküp götürmüşler komşunun.Nereye gidiyoruz hiç bilmiyorum.Allah sizleri ve ailenizi korusun.
Çok teşekkür ederim.Dilerim bu tür durummlar hiç kimse yaşamaz.
Saygılar

zafersu
13-01-2011, 21:11
Sevgili Bahtiyar, geçmiş olsun, İnşallah böyle tatsız bir olay tekrarlanmaz. Kolay gelsin.

bahtiyar02
15-01-2011, 13:33
Sevgili Bahtiyar, geçmiş olsun, İnşallah böyle tatsız bir olay tekrarlanmaz. Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim.Dilerim birdaha olmaz.
Saygılar

ciceksever70
15-01-2011, 18:06
Cok gecmis olsun Bahtiyar Bey. Bag bahce olusturmak o kadar emek, para ve zaman isteyen bir is ki baskalarinin alin teriyle olusmus seylere hirsizlikla konmaya calisanlari anlayamiyorum.

bahtiyar02
17-01-2011, 14:05
Cok gecmis olsun Bahtiyar Bey. Bag bahce olusturmak o kadar emek, para ve zaman isteyen bir is ki baskalarinin alin teriyle olusmus seylere hirsizlikla konmaya calisanlari anlayamiyorum.
Sevgili ciceksever70; Çok teşekkür ederim. İşin en kötü durumu bence hırsızların tanıdık çıkması ihtimali.Asıl o zaman ne yapabilirim diye çok iyi düşünmem lazım.Sonuçta tarlayı ve evi bilen birisi veya birileri başkası çıkacağını hiç zannetmiyorum.
Saygılar.

kuyucaklı bağcı
18-01-2011, 13:44
geçmiş olsun kardeş.sana tavsiyem değerli işe yarar malzemeni bağevinde bırakma derim.bende bağbozumundan sonra değerli işe yarar şeylerimi köyevime getiriyorum ,diğer yıl bağbozumuna kadar.

cemo
18-01-2011, 15:27
Sevgili ciceksever70; Çok teşekkür ederim. İşin en kötü durumu bence hırsızların tanıdık çıkması ihtimali.Asıl o zaman ne yapabilirim diye çok iyi düşünmem lazım.Sonuçta tarlayı ve evi bilen birisi veya birileri başkası çıkacağını hiç zannetmiyorum.
Saygılar.

Bu gibi durumlarda, tanıdık çıkar Bahtiyar. Sen şimdiden düşün ne yapacağını.
Hatta seninle beraber kaybını arar. Katilin, cenazeye gelmesi misali sanırım:)

Dilerim, başına gelen en kötü durum bu olur. Sevgilerimle.

bahtiyar02
22-01-2011, 18:48
geçmiş olsun kardeş.sana tavsiyem değerli işe yarar malzemeni bağevinde bırakma derim.bende bağbozumundan sonra değerli işe yarar şeylerimi köyevime getiriyorum ,diğer yıl bağbozumuna kadar.
Çok teşekkür ederim dostum.Ancak benim senin gibi fazla imkanım yok.Senin bağın köyüne yakın.Benimkisi ise yaklaşk 15km uzaklıkta. Uyarın için çok teşekkür ederim.
Saygılar.

bahtiyar02
22-01-2011, 19:03
Bu gibi durumlarda, tanıdık çıkar Bahtiyar. Sen şimdiden düşün ne yapacağını.
Hatta seninle beraber kaybını arar. Katilin, cenazeye gelmesi misali sanırım:)

Dilerim, başına gelen en kötü durum bu olur. Sevgilerimle.
Sevgili ablacığım dediğin gibi hırsızlar tanıdık. Ama ne yazık kanıtlayamazsın neden dersen iki cam veya kapı kırılmasını çoğu kişi normal karşılıyorda ondan.Bunların anlayışı bu.Hem suçlu hemde güçlü.
Saygılar.

tugrulbaba
22-01-2011, 19:57
Abi büyük geçmiş olsun. Şok oldum doğrusu.
Bana da ders çıktı. Sağlam bir yer yapmadan alet edevat bırakmamak gerektiğine iyice kanaat getirdim.

bahtiyar02
23-01-2011, 17:47
Abi büyük geçmiş olsun. Şok oldum doğrusu.
Bana da ders çıktı. Sağlam bir yer yapmadan alet edevat bırakmamak gerektiğine iyice kanaat getirdim.
Sevgili tugrulbaba; Çok teşekkür ederim.Tedbiri ne kadar alırsanız alın hırsızlar istedikten sonra yine girerler.Umarım bu tür durum hiçkimsenin başına gelmez.
Saygılar.

zafersu
05-02-2011, 12:17
Sayın Bahtiyar02, deşti tohumlarına da mukayet olun, sitede sizden habersiz liste bile yaptılar galiba!:D
(Benden duymuş olmayın da.):p

fatma sunay
05-02-2011, 16:34
Bahtiyar bey çok geçmiş olsun hırsızlarla az çok hepimizin başı dertte. Allahtan büyük zarar olmamış. Umarım birdaha böyle birşeyle karşılaşmazsınız.

bahtiyar02
05-02-2011, 17:10
Sayın Bahtiyar02, deşti tohumlarına da mukayet olun, sitede sizden habersiz liste bile yaptılar galiba!:D
(Benden duymuş olmayın da.):p
Sevgili zafersu;Listeyi kim yapmışsa oda tohumları bulup dağıtır.;)

Sevgili fatma sunay çok teşekkür ederim.Umarım hiç kimse bu durumu yaşamaz.
Saygılar.

amatör hobici
05-02-2011, 17:23
Sn.bahtiyar2
Çok geçmiş olsun. Allah Tekrarını göstermesin.Selamlar.

bahtiyar02
05-02-2011, 17:30
Sn.bahtiyar2
Çok geçmiş olsun. Allah Tekrarını göstermesin.Selamlar.
Çok teşekkür ederim sevgili dostum.
Saygılar.

Orhan Özbilgiç
06-02-2011, 21:44
Sevgili bahtiyar02;
Neredeyse bir ay olmuş..Ben bugün sayfana girdiğim için yeni duydum. Çok geçmiş olsun.

bahtiyar02
07-02-2011, 11:48
Sevgili bahtiyar02;
Neredeyse bir ay olmuş..Ben bugün sayfana girdiğim için yeni duydum. Çok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim sevgili dostum.Bende fırsat bulup siteye giremiyorum.
Saygılar.

Birol
10-02-2011, 20:22
Sevgili dostum çok haklısın..
Bu pazar nar çelikleriyle ekşi karadut ve kırmızı dut fidanlarını bahçeye dikmek için kızım Sara ile gittik. Tarlaya 300 metre mesafe uzaklıktayken üç gencin bağ evinden bize doğru geldiğini farkettik.Bizleri görünce yollarını değiştirip gittiler.Aklıma sadece avcılar veya komşu tarla sahipleri geldi. Bağ evine vardığımızda kapının camı büyük pencerenin korkuluk demirleri ve cam kırılmış.Kamelyaya ait 2 metrelik kalın demir çubuğu alıp yapmışlar.Hemen 156 jandarmayı daha sonra ablamı aradım.Üç gençten birisinin üstündeki mavi beyaz giysisi dikkatimi çekmişti.Durumu ablama anlatınca onlar dere yatağının bir ucunda ben ve traktörcümüz Baki abiyle hırsızları aramaya başladık. Sonuç nafile.Bağ evinin içerisine girdiğimde çok şükür birşey almamışlar.Jeneretörü almaları çamurlu havada mümkün değildi zaten.Jeneretörü bağ evinden aldırmaları için Baki abiye anahtarı verdim. Yaklaşık 3 saat sonunda jandarma geldi durumu izah ettim.Sanırım hirsızlar tanıdık birileri yani bahçeyi ve bizleri bilenler.Ablama göre su motorunu almaya gelmiş olabilirler dedi.Sumotorunu eve götürmüştüm.İyiki orda değildi.
Saygılar

Sevgili dostum uzuuun bir süredir siteye ve nete giremiyorum işlerimin yoğunluğundan, girincede gözlerim senin bahceni arıyor, arkadaşım, dostum bakalım neler yapmış diye.
Ama son girdiğimde güzellikleri değil, üzüntüleri gördüm. Senin yaşadığının daha fazlasını yaşamış biri olarak üzüntülerimi belirtmek istiyorum.
Dostum yaşanan olay her nekadar can sıkıcı olsada senin yapacağın güzellikleri ve bahceni etkilemez inşallah. Dünya döndüğü sürece o tür insanlar heryerde ve hep olacaklardır. Allah daha beterinden saklasın, her nekadar mal canın yongası olsada sıkma canını.
Ailenle birlikte güzel sağlıklı mutlu günler ve bahceler dilerim.

bahtiyar02
10-02-2011, 20:35
Sevgili Birol dostum çok teşekkür ederim.Sizin gibi dostların Allah eksikliğini vermesin.
Saygılar sevgiler

KAPTANzst
20-02-2011, 09:07
Sayın Bahtiyar. Selam. Bu yaşanan olaydan sonra görüyorumki bu sevdan bitmiş. Sizin gibileri aramızda görmek ve tecrubelerinden yararlanmak isteriz. Bakın bahara doğru gidiyoruz. Artık bahçe zamanları. Daha sık bekliyoruz.

bahtiyar02
20-02-2011, 18:50
Sayın Bahtiyar. Selam. Bu yaşanan olaydan sonra görüyorumki bu sevdan bitmiş. Sizin gibileri aramızda görmek ve tecrubelerinden yararlanmak isteriz. Bakın bahara doğru gidiyoruz. Artık bahçe zamanları. Daha sık bekliyoruz.
Sevgili dostum çok teşekkür ederim.Siteye giremeyişim bahçeye yeni fidanları dikme çabamız yüzünden fırsat bulup birşeyler yazamıyorum. Yağmurlu günlerden fırsat bulup yeni tohumlar ekiyoruz.
Saygılar

yesill
23-02-2011, 14:12
Sayın Bahtiyar; Çok fazla foruma girme imkanı bulamasam da kısa süreli girip uzun süre takip ettiğim sayfalardan birisi sizinki.Tarlanın ilk halinden beri gelişimi merak ve takdirle takip ediyorum.Çok geniş tür meyveli ve büyük bir emek ürünü.Gerçekten ellerinize emeğinize sağlık.Bir hastalık gibi oluyor bu bitki tutkusu.Bende de bir kaç saksıyla başlayan ve 15-20 saksıya varan meyve türü olmuştu.Özellikle yediveren limon ve kivi fidanlarım çok güzeldi.Fakat ne yazık ki benim için çok stresli geçen inşaat ve evlilik sürecinde gerekli ilgi alakayı gösteremedim fidanlarımın çoğu kurudu.İnşallah tekrar dört elle sarılacağım ama ne yazık ki evimin bahçesi yok çok küçük.İşlerimin sıkışıklığından köye de gidemiyorum.Sizin bahçenizi gördükçe imreniyorum ve çok hoşuma gidiyor.Tekrardan sizi tebrik etmek istiyorum.Bu arada hırsızlık olayı için çok geçmiş olsun.İnşaallah tekrarlanmaz.Kolay gelsin.

bahtiyar02
24-02-2011, 12:02
Sayın Bahtiyar; Çok fazla foruma girme imkanı bulamasam da kısa süreli girip uzun süre takip ettiğim sayfalardan birisi sizinki.Tarlanın ilk halinden beri gelişimi merak ve takdirle takip ediyorum.Çok geniş tür meyveli ve büyük bir emek ürünü.Gerçekten ellerinize emeğinize sağlık.Bir hastalık gibi oluyor bu bitki tutkusu.Bende de bir kaç saksıyla başlayan ve 15-20 saksıya varan meyve türü olmuştu.Özellikle yediveren limon ve kivi fidanlarım çok güzeldi.Fakat ne yazık ki benim için çok stresli geçen inşaat ve evlilik sürecinde gerekli ilgi alakayı gösteremedim fidanlarımın çoğu kurudu.İnşallah tekrar dört elle sarılacağım ama ne yazık ki evimin bahçesi yok çok küçük.İşlerimin sıkışıklığından köye de gidemiyorum.Sizin bahçenizi gördükçe imreniyorum ve çok hoşuma gidiyor.Tekrardan sizi tebrik etmek istiyorum.Bu arada hırsızlık olayı için çok geçmiş olsun.İnşaallah tekrarlanmaz.Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim.Dilerim tüm dilekleriniz en kısa sürede gerçekleşir.
Saygılar

sibel774
24-02-2011, 12:36
çok geçmiş olsun. Çok şükürki birşey alamamışlar ama böyle olaylar insanı huzursuz ediyor. En güzeli alarm taktırıp etrafınızdakilere alarm ve kamera taktırdım diye söylemek belki böylelikle biraz caydırıcı olur. Umarım tekrarlanmaz. Bahçenizdeki güzelliklerinde takipçisiyim devamını bekliyoruz.

hüseyindeniz
24-02-2011, 15:22
sayın bahtiyar02 öncelikle olaydan yeni haberim oldu çok geçmiş olsun.bu tür olaylar her yerde oluyor bizim buralardada özellikle kışın daha çok oluyor. emeğe saygısı olmayan asalak insanlar malesef her yerde bulunabiliyor. bizler burada mekenlarımıza demir kapı pencerelerimize saçdan kapaklar yaptırdığımız halde zor koruyoruz.size ve ailenize tekra geçmiş olsun. saygılar.

bahtiyar02
24-02-2011, 19:16
çok geçmiş olsun. Çok şükürki birşey alamamışlar ama böyle olaylar insanı huzursuz ediyor. En güzeli alarm taktırıp etrafınızdakilere alarm ve kamera taktırdım diye söylemek belki böylelikle biraz caydırıcı olur. Umarım tekrarlanmaz. Bahçenizdeki güzelliklerinde takipçisiyim devamını bekliyoruz.

Çok teşekkür ederim.Kamera veya alarm için tarlanın yakın olması lazım;) Evime 13 km ablamın köyüne ise 4km mesafede sanırım buda mümkün değil.
Saygılar

bahtiyar02
24-02-2011, 19:18
sayın bahtiyar02 öncelikle olaydan yeni haberim oldu çok geçmiş olsun.bu tür olaylar her yerde oluyor bizim buralardada özellikle kışın daha çok oluyor. emeğe saygısı olmayan asalak insanlar malesef her yerde bulunabiliyor. bizler burada mekenlarımıza demir kapı pencerelerimize saçdan kapaklar yaptırdığımız halde zor koruyoruz.size ve ailenize tekra geçmiş olsun. saygılar.
Sevgili hüseyindeniz; Çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi ne kadarda korusanız bir şekilde içeri dalabiliyorlar.Umarım kimsenin başına gelmez.
Saygılar

bahtiyar02
17-03-2011, 08:35
Merhaba dostlar;
En sonunda ilk bahar geldi ve hareketlilikte başladı.;)Bu yıl çok işim var çoook.
1- Bu hafta yaklaşık 350 kök asma aşılanacak.
2- Sebze tohumları kademeli olarak ekildi bir kısmı çimlendi diğerleri sırada.
3- Tüm ağaçların kök çevreleri açılıp düzeltilecek ve yanmış hayvan gübresi konulacak.
4- Sebze ekilecek alan sürülüp karıklar oluşturulacak içleri bellenecek.
5- Deşti ekilecek domates,Yerli karpuz ve kavun için çukurlar hazırlanacak içlerine gübre konulacak.
6- Sonbaharda ekilen Yeşil soğanların çapaları yapılıp gübrelenecek

Emre İlhan
17-03-2011, 09:28
;)Vallahi Allah kolaylık versin Bahtiyar abicim. Ama bunlar tatlı yorgunluklar. Umarım bol hasatlı bir sezon geçirirsiniz. :)

bahtiyar02
17-03-2011, 09:42
Sevgili dostum dediğiniz gibi tatlı yorunluk. Büyük bir heyecan var içimde sonuçta bu yıl ilkleri göreceğiz.

umutyolcusu
17-03-2011, 12:06
350 kök asma mı?Ve diğerleri,Allah gayretinizi arttırsın,kolay gelsin.
Deştileri çimlendirmeye başladınız mı?Her türlü toprakta yetişir mi?Bizim tarla kırmızı ve sert bir toprak,yazın çok kuruyor.Deştiler zarar görsün istemiyorum,ne tavsiye edersiniz?

bahtiyar02
17-03-2011, 14:14
350 kök asma mı?Ve diğerleri,Allah gayretinizi arttırsın,kolay gelsin.
Deştileri çimlendirmeye başladınız mı?Her türlü toprakta yetişir mi?Bizim tarla kırmızı ve sert bir toprak,yazın çok kuruyor.Deştiler zarar görsün istemiyorum,ne tavsiye edersiniz?
Sevgili umutyolcusu;
Deştilerde en önemli şey çapalama. Bölgemizde üç çapa bir suya eşdeğer derler. Domates ve biber türlerinin bir hafta önceki durumları. Deşti ekimine gelecek hafta karpuz ve kavunla başlayacağız. Resimleri paylaşırım.
Saygılar

denizakvaryumu
17-03-2011, 16:04
Kolay gelsin...

Tohumdan çıkan fideler çok daha fazla güneş istiyor.

Yoksa gövde uzayıp ince kalacak...