PDA

View Full Version : Hakkı Şen / Teras

Sayfalar : 1 2 3 4 [5]

mandalinleerik
19-07-2012, 14:17
Sevgili Hakkı abi mum çiçeği çok güzel diğerleri de çok güzel ama ben yine de en çok mum çiçeğini beğendim.
Ayrıca maviş zaten sıcakta hemen kuruyup gidiyor en iyisi İzmir sıcağında kaktüs.

hberbul
19-07-2012, 14:33
Baştan başlayarak terasınızı bir gezdim çiçeklerinizin ve ortamın doğallığı ve canlılığına hayran oldum.9-10 sayfa gezdim sonra devam etmek üzere bıraktım.Ellerinize sağlık.
Özellikle mavişe hayran oldum.

Hakkı Şen
20-07-2012, 09:47
Sevgili loveflower, bu yetişen her neyse hala pek açmaya niyeti yok gibi. Fazla yerim olmadığından sizin asıl yerlerinde bile yetişir dediğiniz bir kaç tür tohumu büyük saksıya ektim fakat 3-4 tane aynı cinsten başka bir şey çıkmadı. Ben size demiştim tohum çimlendirme özürlüyüm diye :)

Hakkı Şen
20-07-2012, 09:50
Sevgili mandalinleerik, mum çiçeği gerçekten çiçekleriyle kendine hayran bırakıyor insanı. Ancak mavişi de yabana atmamak lazım.. Çiçeklenmeye başladığında daha ala gölge bir yerde uzun süre çiçekli halde kalıyor. Kaktüslere lafım yok :) Ne kadar uzak durduysam da yine bir kaç çeşit edindim :)

Hakkı Şen
20-07-2012, 09:52
Sevgili hherbul çok teşekkür ederim.. Böyle beğeniler oldukça insan daha da heveslenip çok daha fazlasını yapası geliyor.. Bu ne kadar yararlı bir şey bilemiyorum :))

mandalinleerik
20-07-2012, 10:24
Sevgili mandalinleerik, mum çiçeği gerçekten çiçekleriyle kendine hayran bırakıyor insanı. Ancak mavişi de yabana atmamak lazım.. Çiçeklenmeye başladığında daha ala gölge bir yerde uzun süre çiçekli halde kalıyor. Kaktüslere lafım yok :) Ne kadar uzak durduysam da yine bir kaç çeşit edindim :)

Sevgili Hakkı abi kim ne derse desin İzmir sıcağında bakılabilecek en güzel şey kaktüstür. Ancak emekliler için bir sürü uygun çeşit var.

loveflower
20-07-2012, 16:08
Sevgili loveflower, bu yetişen her neyse hala pek açmaya niyeti yok gibi. Fazla yerim olmadığından sizin asıl yerlerinde bile yetişir dediğiniz bir kaç tür tohumu büyük saksıya ektim fakat 3-4 tane aynı cinsten başka bir şey çıkmadı. Ben size demiştim tohum çimlendirme özürlüyüm diye :)

Sevgili Hakkı Şen, sizin bu konuda özrünüzün olması mümkün değil. Ben sanırım tohum almayı beceremedim. Üzüldüm çimlenmemelerine:(

zeynep han
04-08-2012, 02:45
merhabalar arkadaşlar uzun süredir sitenizi takip etmeme ve engin tecrübelerinizden yararlanmama rağmen yeni üye oldum Hakkı bey terasınız muhteşem emeğinize sağlık

Hakkı Şen
04-08-2012, 07:58
Çok teşekkür ederim Zeynep kardeşim.. Daha güzelleri sizlerin olsun..

YeniGine
05-08-2012, 00:34
sakız sardunyam

İlk bakışta sanki saksı yokmuş gibi geldi bana. :)

YeniGine
05-08-2012, 00:40
Duş teknesini bile saksı yaptım

Maşallah, yaprak yok, her yer çiçek. Harika.

YeniGine
05-08-2012, 00:47
Yeniden merhabalar...

Gerçekten maşallah; ne yaptınız da böyle oldular?..

Hakkı Şen
05-08-2012, 15:56
Sevgili YeniGine; kasımpatıları sordunuz sanırım. Plastik bir bidonun içine gübre şerbeti hazırlayıp sürekli olarak aynı su ile sulama yaptım. Aralık-Ocak ve Haziran-Temmuz ayları gibi senede iki kez budama yapıp, yazın çiçeklenmelerine izin vermedim. Durum bundan ibaret :) Beğenileriniz ve ziyaretinize çok teşekkür ederim.

YeniGine
06-08-2012, 16:22
Anladım; benim kasımpatlarım da şu anda kocaman kocamanlar, hatta bir tanesi çiçek açıyordu bütün tomurcukları cimdikleme yöntemi ile koparttım. Keşke bende budasa imişim!!

Hakkı Şen
06-08-2012, 16:25
Evet, derin bir budama yapılması daha iyi sonuç veriyor. Geç kalmış sayılmazsınız sanırım. Çünkü hava o kadar sıcak ki, benim budama yaptıklarımda hala bir hareket yok. Havanın biraz serinlemesiyle yeni yapraklar ve sürgünler çıkmaya başlar.

YeniGine
08-08-2012, 00:59
Bunlar kendiliğinden çıkan ipek çiçeklerim zahmetsiz :p Saksı diplerinde çıkıyorlar bir çoğunu temizliyorum bunlar biraz büyümüş kalsın artık diye düşündüm ne güzel rengarenk açmışlar.

Gerçekten maşallah. Ben özellikle ipek çiçeği aldım bir itina, bir gayret diktim, her gün gidip gidip bakıyorum... Ama onlar sanki ısrarla biz büyümeyeceğiz, yayılmayacağız, çiçek açmayacağız diyorlar... Bahçede bir köşede öyle var mı, yok mu belli değil duruyorlar. :mad:

YeniGine
08-08-2012, 01:12
Sevgili Asuman hn. ve sevgili Zühre hn.

Maviş için özel bir şey yapmadım. Normal bahçe toprağında ekilmiş durumda. Küçücük bir saksıya ekmiştim, sonra tencereyi bulunca toprağı ile birlikte oraya aktardım. Yüzeye bir cm kadar hayvan gübresi yaydım. Çiçeklenme başlayıncaya kadar güneş alan bir yerde tuttum. Sonrasında biraz gölgeye aldım, malum İzmir'in kızgın güneşi açmış çiçekleri yakıp geçiyor. Güneş gören yerde dallar daha kısa dik ve sağlam oluyor.

Hakkı Bey; görüyorum ki hayvan gübresi gerçekten bitkiler için harika. Peki bu gübreyi direk mi koyuyorsunuz, hangi zamanlarda... Ben bahçede gül diplerine bile gübre koyarken inşallan yanmazlar diye dua edip duruyorum...

YeniGine
08-08-2012, 01:16
Füsun Hanım kasımpatlarını daha önceki yıllarda da buduyordum fakat bu defa biraz fazla budandı galiba :)

Dipten mi budadınız Hakkı Bey??? Henüz sonuç nasıl oldu; o sayfaya gelemedim ama merak etmem ağır bastı!..

YeniGine
08-08-2012, 01:23
Son halleriyle birkaç fotoğraf...

Gerçekten hem beğeniyorum, hem Maşallah demekten kendimi alamıyorum. MAŞALLAH.... Yine bahçeme şu aralar 10 tane falan gazanya aldım, diktim. Onlar da ipek çiçekleri gibi yerimizi beğenelim mi, beğenmeyelim mi, tutalım mı, tutmayalım mı, açalım mı açmayalım mı diyeee düşünüp düşünüp duruyorlar. :( Hakkı Beey ne önerirsiniz??? Yardım lütfen!!!

YeniGine
08-08-2012, 01:40
Bugün terasta biraz çalışıp petunyalara raf yaptım.
Tanesi 1,25 krş.tan 5 tane raf ayağı 5,00tl. ye de ağaç 11,25 krş.a maloldu.

Gerçekten dahiyane, çok güzel bir fikir. :eek: Allah ım ömür verir isee seneye inşallah başarmaya çalışayım. Çok güzel. Ellerinize sağlık.

YeniGine
08-08-2012, 01:46
Haftanın güzelleri..

Hakkı Beeey; maşallah hangisi güzel değil ki; haftanın güzelleri demişsiniz. Her daim herşey mükemmel. GÜL!!! O güle ne yaptınız öyle???

YeniGine
08-08-2012, 02:18
Bugüne ait birkaç görüntü.

aaaa ben her gördükçe şaşırıyor ve aaa mineye ne yaptınız öyle deyiveriyorum...Gerçekten şaşırmalarım ve ... ya ne yaptınız, .... ye ne yaptınız??? demekten kendimi alıkoyamıyorum. Zira terasta gördüğüm çiçeklerden bende de var. Ama hep diyorum ya açsam mı, açmasam mı deyip deyip duruyorlar... Hakkı Bey işin sırrını bencee birebir ne yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz biiir bir anlatmanızı rica ediyorum. Lütfen!!!

YeniGine
08-08-2012, 02:25
Gazanyada bu misafiri görünce hemen fotoğrafını çektim :p

:( Yazık o misafirler artık pek görünmüyorlar. Onları görememek çook üzücü. Ot ilaçlama, tırtıl ilaçlama, bit ilaçlama, böcek ilaçlama, sivrisinek ilaçlama derkeen onlar da yok olup gidiyorlar. :( Çok üzülüyorum.

YeniGine
08-08-2012, 02:30
Sayın Yaylacı evet gazanyanızın çiçeği oldukça büyük ve de çok güzel. Büyük olması öncelikle cinsindendir diye düşünüyorum. Benim de bir kaç çeşit var. En son fotoğrafını yüklediğim, diğerlerine göre oldukça küçük. İkinci olarak yerinden veya toprağından da olabilir. Bazen aynı anda yanyana aynı toprağa dikilen bitkiler bile farklılıklar gösterebiliyor.

Ben aldığımda çiçekleri, görüntüsü gayet güzel idi. Aldım, diktim amaa ne oldu ise ondan sonra oldu. Güzellikten öte; çiçek bile açmaz oldular. :(

Hakkı Şen
08-08-2012, 07:57
Sevgili YeniGine; epey bir vakit ayırıp sayfa sayfa incelemişsiniz çok teşekkür ederim. Toptan bir cevap olacak ama fazlaca anlatacak birşeyim yok :(

Her şeyden evvel teras ve balkonlarda bitki yetiştirmek bana göre daha kolay. Çünkü saksılarda yetiştireceğiniz bitkinin isteklerine göre toprak hazırlıyoruz. Güneşli, yarı gölde ve gölge isteklerine göre yer yer dolaştırıyorsunuz. (Benim en çok yaptığım iştir) Su ihtiyacına göre sulama yapılabiliyor. V.s. V.s. Durum böyle olunca bitkileri takip etmek daha kolay gibi geliyor. Yine de kayıplar, hastalıklar zararlılar olmuyor değil.
Benim burada yaptığım en büyük hatam; hep gözüme güzel gelenlerin fotoğraflarını paylaşmak oldu. Hal böyle olunca tüm bitkiler sağlıklı, çiçekli ve güzel diye düşünebilir herkes. Aslında elbette öyle değil.
Size tavsiyem bitkiyi edinmeden önce toprak, sulama, gübre ve güneş ihtiyaçları hakkında bilgilenmeniz. Sonrası zaten kolay. Bebek bakmak gibi neden ağladığını bilirseniz susturmak basit :)

YeniGine
08-08-2012, 23:05
Teşekkürler Hakkı Bey.

loveforlife
21-09-2012, 13:48
Doğum gününüz kutlu olsun Hakkı Bey. Çiçekler kadar renkli ve güzel günlerle bezeli nice yaşlara!

sevim4
22-09-2012, 09:36
Doğum gününüz kutlu olsun hakkı bey nice sağlıklı yıllar dilerim.

Asiye
22-09-2012, 10:40
Nice yaşlara Hakkı bey

GÜLSEN_
22-09-2012, 11:38
aaaa geç kaldım sanırım doğum gününüz kutlu olsun Hakkı bey sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, huzurlu, mutlu nice yıllara inşallah:))

Bayçalı
22-09-2012, 12:19
sn.Hakkı Şen terasınızı şöyle bir dolaştım çok keyif aldım özellikle vurgulamalıyımki kasımpatılara hasta oldum benimde ilgim var kasımpatılara diğer çiçeklerinizde çok güzel ve bakımlı eee tabi yaratıcılıktavar yani süper bir terasınızvar hepsini güle güle büyütün ve doğum gününüz kutlu olsun sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşamanız dileğiile..........:)

sweet49
28-03-2013, 11:13
hepsi çok güzel görünüyor emeğinize saglık

Hakkı Şen
28-03-2013, 11:20
Çok teşekkür ederim sayın sweet49 şu sıralar pek bir şey yok terasta bahar biraz daha kendini göstersin paylaşımlara devam edeceğim.

mandalinleerik
28-03-2013, 11:47
Çok teşekkür ederim sayın sweet49 şu sıralar pek bir şey yok terasta bahar biraz daha kendini göstersin paylaşımlara devam edeceğim.

Bahar geldi artık Hakkı abi bir şeyler vardır. Fotoğrafları bekliyoruz.

Hakkı Şen
28-03-2013, 12:55
Bahar geldi de bende henüz bir hareket yok. Yeni fideler alınıp yetiştirilecek daha. Bu yıl petunyaları bir saksıya 6-7 tane yanlara ve en az 2 tane üstte olacak şekilde dikip, yoğun çiçekli petunya topları yapmayı düşünüyorum.

günebakan
28-03-2013, 15:15
Sardunyalarınız ceylanlarınız ne durumda ben ne yazıkki taşınma yüzünden gelen çelikleri kaybettim.

Hakkı Şen
28-03-2013, 15:18
Sardunya bir tane, ceylanlardan da hemen hepsi duruyor. En büyük kaybım (http://www.agaclar.net/forum/958785-post932.htm) koca ağaç gibi olan ceylan sardunya maalesef kurudu :(

hberbul
28-03-2013, 15:33
Yazık olmuş güzelim çiçeğe.İnsan nasıl üzülüyor.İnşallah daha güzellerini yetiştirirsiniz.

Hakkı Şen
28-03-2013, 15:37
Çok teşekkürler Sayın hherbul. Şimdi ise aynı renkten bir fide bile yok. Yine yeni arayışlara devam :)

mandalinleerik
28-03-2013, 15:38
Sardunya bir tane, ceylanlardan da hemen hepsi duruyor. En büyük kaybım koca ağaç gibi olan ceylan sardunya maalesef kurudu :(

Çokta güzel bir çiçekti Hakkı Abi. Çelik dikmemişmiydin?

maki01
28-03-2013, 15:43
Adana, İzmir gibi şehirlerde yaz sıcaklarında sardunyaları yaşatmak neredeyse mucize gibi. Ben de sardunyalarımın neredeyse tamamını kaybettim.

Yeni edindiğim çeliklerin saksı harçlarına lav taşı ekliyorum. Isıyı dengeleyeceği söylenir, yaşayıp göreceğiz....

Hakkı Şen
28-03-2013, 15:44
Maalesef hiç aklıma gelmedi çelik almak. Eskiden olsa konu komşu bir iki dal bulunurdu. Şimdi nerede? Seralara bak onlar da ithal alıyorsun çok güzel seneye zayıf cılız bir şey olup çıkıyor.

Hakkı Şen
28-03-2013, 15:53
Sevgili maki01 bende yazı geçiriyorlar fakat kış sonlarına doğru maalesef kaybediyorum. Küçük saksıları koruma altına alıyorum ama büyükler açıkta duruyor ve yıllardır var olan bu sardunyaya bir şey olmaz düşüncesiyle kaybettim maalesef.

Ayrıca lav taşı hiç duymamıştım nereden temin edilir acaba? Mutlaka başka faydaları da olur diye düşünüyorum. Volkanik topraklar oldukça verimli olur diye aklımın ucunda bir şeyler var sanki.

mandalinleerik
28-03-2013, 15:54
Maalesef hiç aklıma gelmedi çelik almak. Eskiden olsa konu komşu bir iki dal bulunurdu. Şimdi nerede? Seralara bak onlar da ithal alıyorsun çok güzel seneye zayıf cılız bir şey olup çıkıyor.

Hakkı Abi sen çok çiçek dağıtan birisin. Dağıttıklarının arasında yok mu bu sardunya. Onlardan çelik alabilirsin.

nardane
28-03-2013, 19:50
Sayın Hakkı bey , geliyoruz bakıyoruz terasınız kapalı ,gözümüz yoldaydı.Hoşgeldiniz.

maki01
28-03-2013, 20:06
2 sene önce internette bulduğum bir siteden keçi gübresi ile birlikte getirtmiştim. Adresi kaydetmediğim için bulamadım ama Toprak, Gübre, Gıda, Malzeme, Basılı Yayın, Tarla, Bağ, Bahçe, Arazi vb. Satış - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/toprak-gubre-gida-malzeme-basili-yayin-tarla-bag-bahce-arazi-vb-satis/) başlığında satış yapan üyeler var.

emekli1964
28-03-2013, 20:49
çiçeklerin çok güzel olmuşlar aralarına karanfil ekerseniz daha güzel görünürler

günebakan
28-03-2013, 20:53
Canınız sağolsun Hakkı bey biryerlerden illa karşınıza çıkar üzülmeyin:)

Cumhur Tonba
28-03-2013, 21:12
Merhaba Hakkı Bey,

Şu cümleniz çok hoşuma gitti. ''Size tavsiyem bitkiyi edinmeden önce toprak, sulama, gübre ve güneş ihtiyaçları hakkında bilgilenmeniz. Sonrası zaten kolay. Bebek bakmak gibi neden ağladığını bilirseniz susturmak basit''

Kolay gelsin diyorum. Selamlar.

Hakkı Şen
28-03-2013, 21:16
Sevgili Cumhur Bey, şimdi genç anne babalara bakıyorum da çok abartıyorlar, halbuki ne kadar kolay karnını doyur, altını temiz tut bir de gaz problemini çöz tamamdır. Bitkiler de öyle değil mi? Suyu, gübresi ısı ve ışık ihtiyacı. Bunlar istediği ölçüdeyse hiç sorun yok.
Ziyaretinize çok teşekkür ederim.

Hakkı Şen
28-03-2013, 21:27
Ziyaret edenleri boş çevirmemek adına son çektiğim fotoğraflardan birini ekliyorum.

mandalinleerik
28-03-2013, 22:14
Hakkı Abi maşallah kaktüslerin ve aloe veraların çok güzel. Kıştan etkilenmemişler. Resimde işaretlediğim dal fazlalık yalnız :)

382977

Hakkı Şen
28-03-2013, 22:15
Bu bir mesaj mı? mandalinleerik :)

mandalinleerik
28-03-2013, 22:17
Bu bir mesaj mı? mandalinleerik :)

Yok hani güçlenir belki ondan dedim. :)

Hakkı Şen
28-03-2013, 22:21
Aloe veraların da yavrularını da alayım daha güçlü olsunlar :)

mandalinleerik
28-03-2013, 22:24
Aloe veraların da yavrularını da alayım daha güçlü olsunlar :)

Yok ondan bende var saksıya sığmıyor artık böyle iyiler :)

Hakkı Şen
28-03-2013, 22:25
Sende olan testere çiçeği değil mi ama ayrıca bundan da varsa bilmiyorum tabii

mandalinleerik
28-03-2013, 22:32
Sende olan testere çiçeği değil mi ama ayrıca bundan da varsa bilmiyorum tabii

Ayrıca var tabii ki.

Hakkı Şen
28-03-2013, 22:34
Sende de maşallah baya çeşit var aslında. Nerede bakıyorsun bu kadar bitkiyi?

mandalinleerik
28-03-2013, 22:37
Sende de maşallah baya çeşit var aslında. Nerede bakıyorsun bu kadar bitkiyi?

Balkonun haricinde, bahçe.

YeniGine
29-03-2013, 00:01
Sayın Hakkı Şen; merhaba... Hoşgelmişsiniz; sizi tekrar görmek güzel.
Bundan sonraki teras güzellikleriniz ile devam inşallah...

Hakkı Şen
29-03-2013, 00:08
Çok teşekkür ederim sayın YeniGine umarım paylaşıma değer bir şeyler ortaya çıkar. Her bahar yeni düşünceler, yeni fikirler... Hadi hayırlısı. Bitki ve toprakla uğraşanların ortak özellikleri olsa gerek :)

h_dogan
29-03-2013, 14:55
Elinize sağlık. Siz bu işi iyi biliyorsunuz. ;)

Hakkı Şen
29-03-2013, 15:36
Siz bu işi iyi biliyorsunuz. ;)

Aslında hiç de öyle değil. :o Sadece çok seviyorum, zaman ayırıyor ve takip ediyorum. Hepsi bu. Ziyaretinize çok teşekkür ederim.

milaca2010
30-03-2013, 21:04
Sn. Hakkı Şen; Hoşgeldiniz.
Güzel bitkilerle donanmış harika bir teras bahçeniz var.
Emeklerinize sağlık.
Esenlikler dilerim...

Hakkı Şen
30-03-2013, 21:17
Sayın milaca beğeni ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

Hakkı Şen
30-03-2013, 22:23
En küçük ziraatçi Duru :)

mandalinleerik
30-03-2013, 22:48
Kıyamam ona ben maşallah. Şimdiden doğayı seven biri olacağı belli.

YeniGine
31-03-2013, 00:04
En küçük ziraatçı Duru'ya maşallah. Ben ağaçlar.net üyesi olduktan sonra zaten artık bütün miniklere Ziraat Mühendisi gözüyle bakmaya başladım. Öncelikle şansı iyi olsun, çok tatlı bir ziraatçı.

milaca2010
31-03-2013, 12:45
Maşallah Sn. Hakkı Şen; Allah bağışlasın, tam kayıt zamanları, büyüklerinden gördüklerini uygulamaya çalışıyor, artık minik Duru'nuzda ilerde iflah olmaz bir bitki sever olacaktır;))
Allah bahtınıda kendi gibi güzel eylesin.
Esen kalınız...

Hakkı Şen
31-03-2013, 17:30
Crassula springtime bir aydır çiçek açacak diye bekliyorum.

mandalinleerik
31-03-2013, 22:37
Hakkı abi çok güzel bir sukulent. Açmış halini merak ettim. Ne kadar süre çiçekli kalıyor.

Hakkı Şen
31-03-2013, 22:41
Ben de hiç bilmiyorum ilk kez çiçek açacak. Ama baya zamandır çiçeklenecek diye bekliyorum

h_dogan
01-04-2013, 17:11
Crassula springtime bir aydır çiçek açacak diye bekliyorum.

Bence sürenin uzaması daha iyi açtıktan sonra da böyle yavaş gelişirse çiçekler uzun süre kalacaktır, tabi benim fikrim ben de daha önce bu bitkiyi görmedim. :dilli:

Hakkı Şen
01-04-2013, 17:32
Umarım haklısınızdır. Açınca oldukça güzel bir görünümü olacak gibi.

Hakkı Şen
04-04-2013, 18:50
Succulent aranjman denemem.. Yavaş yavaş bu işlere girişiyorum, hadi hayırlısı ;)

adneser
04-04-2013, 19:10
Hakkı bey Succulent'mi güzel, deniz kabuğu saksısımı? karar veremedim :confused:harika bir görsel olmuş elinize sağlık.

Saygılar

Hakkı Şen
04-04-2013, 19:22
Tabii ki deniz kabuğu güzel :) Succulentler biraz büyüdüğünde güzel görünecek ama bu kadar alanda fazla uzun ömürlü olacaklarını sanmıyorum. Daha sonra tekrar rahat edebilecekleri bir kaba dikerim.

YeniGine
05-04-2013, 00:16
Succulent aranjman denemem.. Yavaş yavaş bu işlere girişiyorum, hadi hayırlısı ;)

Sayın Hakkı Şen; deneme de, girişim de mükemmel. Çok güzel bir aranjman olmuş, haydi hayrlısı...

Asya Ceylan
05-04-2013, 10:01
Sn Hakkı Şen gerçekten güzel olmuş, keşke çok uzun süre kalabilseler öyle.

nardane
05-04-2013, 21:41
Hakkı bey , sizden gelenleden tek kalan bu oldu.Yaprağın birisinde yapışıklık var.Umarım kaybetmem ,üzülürüm yoksa...

Hakkı Şen
05-04-2013, 22:03
Sevgili nardane, inanın ben sizden çok daha fazla üzüldüm. Tek bir çelik mi kaldı? Çok itina etmeyin, sanırım ondan oluyor. Biraz oluruna bırakın. İnanın ne yazacağımı bilmiyorum, İzmir'de ceylanlara sadece ara ara su vermek yetiyor. İklim mi farklı geldi neden böyle acaba?

Hakkı Şen
08-04-2013, 10:12
Çiçekleri ancak yakından bakıldığında bu kadar güzel, ya da benim gözlerim bozulmuş iyice :p

Crassula springtime

nardane
08-04-2013, 10:26
Hakkı bey bunun çiçeklerini ilk kez görüyorum ,muhteşemmiş .
Bizimle paylaştığınız için teşekkürler...

Tika
08-04-2013, 10:51
Crassula Springtime,çok güzel gelişmiş.Bir sürü çiçek tomurcuğu var.
Benimkisi henüz minik iki dal.Ben de aranjman yapıp uzun saksılara ektim.İleride benimkiler de böyle olur umarım.

Hakkı Şen
08-04-2013, 11:22
Çiçeklerinden umudu kesip varlığını unutmaya başladığınızda çiçekleriyle ben buradayım der size sayın Tika

adneser
08-04-2013, 11:29
Çiçekleri ancak yakından bakıldığında bu kadar güzel, ya da benim gözlerim bozulmuş iyice :p

Hakkı bey sizin Crassula Springtime çiçegi benim Kalanchoe'lerimi geçmiş bende olsaydı bile bu kadar güzel olamazdı!! ;););) diyorum.

Emeklerinize sağlık maşallah, nazar değmesin.

Selamalar

Hakkı Şen
08-04-2013, 12:47
Ben iyisi mi bu crassulaları kalanchoelerin yanına alayım. O zaman belki bir hareket olur :) Teşekkür ederim sayın adneser

adneser
08-04-2013, 13:40
Ben iyisi mi bu crassulaları kalanchoelerin yanına alayım. O zaman belki bir hareket olur :) Teşekkür ederim sayın adneser

Sayın Hakkı Şen
Desenize benim o zaman ;) benim kalanchoeler öksüz kalacak :(:(

Selamlar

sardunaki
14-04-2013, 22:42
Sevgili Hakkı Şen ,
tek kelime ile özetlemem gerekirse "KISKANDIM" :)

İlk 15 sayfayı gezdim ve dayanamayıp yazmaya karar verdim,terasınızın son halinin fotoğrafları hangi sayfada acaba? Kasımpatları hele sardunyalar ...hepsi bir harika,elleriniz dert görmesin

mandalinleerik
14-04-2013, 23:03
Sevgili Hakkı Şen ,

İlk 15 sayfayı gezdim ve dayanamayıp yazmaya karar verdim,terasınızın son halinin fotoğrafları hangi sayfada acaba? Kasımpatları hele sardunyalar ...hepsi bir harika,elleriniz dert görmesin

Siz bir de sayfa 27'dekileri görün. Hakkı abinin elinde bir keramet var onun çiçeklerinden bana da geldi ama onunki kadar güzel olmuyor.
Bu arada rumuz Rumca'dan mı?

Hakkı Şen
15-04-2013, 07:40
Sevgili Hakkı Şen ,

Bitkilerde kıskanmak iyidir, çünkü ben de kıskancım :) Terasta genel olarak son durum fotoğrafı henüz yok. Sardunyalarla vedalaştım. Sadece ceylan sardunyalardan bir kaç çeşit kaldı elimde. Sardunyalar güneş sever dense de teras gibi tüm gün güneş gören yerlerde tam sağlıklı olmuyor maalesef.

Kasımpatılarda hiç bir eksilme yok ama onların da çiçekli zamanı biliyorsunuz kasım-aralık ayları.

Bu yıl petunyalarla ortalığı biraz renklendirmeye çalışacağım. Sanırım mayıs ayında güzel görüntüler paylaşırım.

sardunaki
15-04-2013, 08:19
Siz bir de sayfa 27'dekileri görün. Hakkı abinin elinde bir keramet var onun çiçeklerinden bana da geldi ama onunki kadar güzel olmuyor.
Bu arada rumuz Rumca'dan mı?

Merhaba,
hemen bakıyorum bahsi geçen sayfaya ,belli hem elden hemde gönülden gelen sevgi ile büyütülüyorlar yetiştiriliyorlar,ellerine sağlık Hakkı Şen'in ..

Sardunaki şurdan geliyor ,ben tam bir sardunya aşığıyım.Rumuz alırken sardunyayı sistem kabul etmedi,benimde direkt olarak Karşıyakada yaşadığım yerde bir mekan olan Sardunaki aklıma geldi . Türk-Yunan sentezli - sirtaki yapılan Rembetiko çalınan bir mekan..Kuvvetle muhtemel Rumca'dan geldiğini düşünüyorum ama bir kaynak bulamadım malesef bu soruma .

mandalinleerik
15-04-2013, 08:22
Merhaba,
hemen bakıyorum bahsi geçen sayfaya ,belli hem elden hemde gönülden gelen sevgi ile büyütülüyorlar yetiştiriliyorlar,ellerine sağlık Hakkı Şen'in ..

Sardunaki şurdan geliyor ,ben tam bir sardunya aşığıyım.Rumuz alırken sardunyayı sistem kabul etmedi,benimde direkt olarak Karşıyakada yaşadığım yerde bir mekan olan Sardunaki aklıma geldi . Türk-Yunan sentezli - sirtaki yapılan Rembetiko çalınan bir mekan..Kuvvetle muhtemel Rumca'dan geldiğini düşünüyorum ama bir kaynak bulamadım malesef bu soruma .

Babam çok iyi Rumca konuşur akşama sorayım.

sardunaki
15-04-2013, 08:27
Merhaba Hakkı Şen ,
Evet sardunyalar güneş sever derler ama geçen yıl yeni taşındığım evimde malesef hepsini kaybettim,belime geliyordu boyları kızlarımın.Hergün severdim yapraklarını okşardım :( Temmuz ayında kaybettıkten sonrada bir daha hiç çiçek almadım balkonuma ,küstüm resmen.Balkonum ana cadde üstünde ve tüm gün güneş görüyor,birde İzmir sıcağı eklenince biliyorsunuz .

Birkaç haftadır tekrar mevsim çiçekleri aldım motive oldum.Kalançolar aldım,çok dayanıklı olduklarını öğrendim sıcağa ve soğuğa karşı.Bugünde Ceylan Sardunya alacağım bir kaç saksı .birkaç güne balkonumun fotoğraflarını paylaşacağım sizlerle.Sevgiler

sardunaki
15-04-2013, 08:29
Babam çok iyi Rumca konuşur akşama sorayım.

Çok sevinirim ..
Sizde İzmir'desiniz ne güzel :) Selamlar Sevgiler dilerim - güzel bir gün dilerim

Hakkı Şen
15-04-2013, 08:35
Ben de kalanchoeler konusunda çok başarısız oldum :( Mevsimlik çiçekler konusunda haklısınız, insanı motive ediyor. Petunya mutlaka edinin bol çiçekleriyle görüntüleri harika. Sardunyalar bahçede güneşe karşı dirençli olabiliyor da saksıda maalesef olmuyor. Ceylanlar klasik sardunyalara nazaran daha dayanıklı diye düşünüyorum.

mandalinleerik
15-04-2013, 08:37
Çok sevinirim ..
Sizde İzmir'desiniz ne güzel :) Selamlar Sevgiler dilerim - güzel bir gün dilerim

Evet İzmir'liyim. Sardunaki için babam lakap dedi. Rumuz olarak doğru seçmişsiniz.

Hakkı abi bunları senin sayfanda konuştuk ama umarım konuyu dağıtmamışımdır.

mandalinleerik
15-04-2013, 08:38
Ben de kalanchoeler konusunda çok başarısız oldum :( Mevsimlik çiçekler konusunda haklısınız, insanı motive ediyor. Petunya mutlaka edinin bol çiçekleriyle görüntüleri harika. Sardunyalar bahçede güneşe karşı dirençli olabiliyor da saksıda maalesef olmuyor. Ceylanlar klasik sardunyalara nazaran daha dayanıklı diye düşünüyorum.

Hakkı abi direk güneş almamalı bence o zaman sıkıntı olur diye tahmin ediyorum.

sardunaki
15-04-2013, 08:42
Sayın Hakkı Şen bir sorum olacak size,
Yamanlar'ı biliyorsunuz ben tüm toprak ihtiyacımı oradan karşılıyorum .Düzenli çiçek besinide kullanıyorum,suluyorum -uygun ölçekte plastik saksılardada yetiştiriyorum.Sizce tüm bunlar yeterlimi uzun vadede çiçeklerimi yaşatmak için.Sizin tecrübelerinize güveniyorum ve önerilerini rica edeceğim.Özellikle sardunya konusunda .

Hakkı Şen
15-04-2013, 08:50
Sayın Sardunaki, Yamanlar'ı bilirim epey toprak taşıdım oradan :)

Yeni bir bitki dikeceksem saksının en altına taş, kiremit parçaları eğer bunlar yoksa strafor parçalarıyla bir drenaj sağlıyorum. Sonrasında bahçe toprağı ve koyun gübresini karıştırıp saksıyı doldurduktan sonra bitkiyi dikiyorum. Bu saksıya dikeceğim bitkinin cinsi ne olursa olsun farklı bir işlem yapmıyorum.

Sulamayı büyükçe bir bidonun içinde dinlendirilmiş su ile yapıyorum. Özellikle yağmurlardan sonraki sıcaklarda çoğalan yaprak bitleri vs haşereler için de ziraatten aldığım insektisit ile mutlaka ilaçlama yapıyorum.
İşte benim bütün yaptıklarım bu kadar :)

neslihan0602
15-04-2013, 17:06
Kasımpatlarınıza bayıldım bayıldımm:) muhteşem görünüyorlar..

shenile
15-04-2013, 17:26
gercekten bende bayildim muhtesemmmm ler ellerinize emeyinize saglik hepsi birbirinden güzeller sanki defileye cikiyorlar gibi :)

YeniGine
16-04-2013, 00:32
Sayın Hakkı Şen; 'Sardunyalarla vedalaştım' demişsiniz... :( Üzüldüm. Terasta olsa üzerlerini bir şekilde kapatıp bütün gün güneşten koruyabilirdiniz halbuki. Ama tabi yetiştiren sizsiniz, iyisini de siz bilirsiniz. Ben nacizane üzüldüğüm için yorum yaptım. Rastgelsin!..

Hakkı Şen
16-04-2013, 08:25
Sevgili YeniGine, sardunyalarla derken klasik sardunyalar yok olup gittiler. Teselli olarak ceylan sardunyalar var :)

Sayfamdaki fotoğrafları beğenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Şİmdilerde teras maalesef o görüntülerden uzak. Kasımpatılar çiçekli değil hepsi budanmış şekilde, ceylan sardunyalar da henüz çiçeklenmediler bu sene tembel davranıyorlar :) Onun haricinde bir kaç kaktüs ve succulent var. Mevsimlik çiçek dikip biraz şenlenecek teras inşallah.
Herkese teşekkürler..

milaca2010
16-04-2013, 14:15
Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen
Sardunya bir tane, ceylanlardan da hemen hepsi duruyor. En büyük kaybım koca ağaç gibi olan ceylan sardunya maalesef kurudu

Sn. Hakkı Şen; Ceylan ağacınızın kurumasına çok üzüldüm, yine aynı cinsten edinirsiniz umarım, keşke demek boşuna fakat bir kaç tane çelikleseydiniz, kurumasının sebebi nedir? Ömrü o kadardır belkide.
Esen kalınız...

Hakkı Şen
16-04-2013, 16:13
Sayın milaca2010 yıllardır benimle birlikte olan ceylan maalesef ihmalkarlığım sebebiyle kurudu. Sürekli açıkta duruyor ve herhangi bir koruma altına alınmadan kışı geçiriyordu. Saksısı da oldukça büyük olduğu için taşımak zor geldi. :(

Çeliklerinden almıştım ama sürekli eşe dosta dağıtmaktan kendime ayırmadığımın farkında bile değilmişim. Ta ki kuruduğunu anlayana kadar. Neyse ki geçen gün bir yerde denk geldim üzeri oldukça çiçekli. Şimdi çelik isteyip o güzelliği bozmak istemedim. Biraz zaman geçsin mutlaka edineceğim.

sevoş
17-04-2013, 13:39
hakkı bey bende çok beğendim terasınızı.Kasımpatıları buduyormusunuz,nasıl kısa boylu oluyor.benim bahçede var çok uzun boylu oluyor ,her tarafa yatıyor.

Hakkı Şen
17-04-2013, 13:53
Sayın sevoş kasımpatıları yılda iki kez buduyorum. Hem de öyle böyle değil. Dipten buduyorum. Yalnız kasımpatılar farklı cinslerde bazıları çok uzayıp çiçeklenince yerlere yatıyor ki mutlaka onlara destek gerekiyor, bazıları da bodur cins. Tek kök üzerinde dallanarak top şeklinde büyüyor. Çiçekçilerde satılan genellikle bodur cinsleri oluyor. Uzun olanlara göre hem daha fazla çiçekleniyor hem de ağırlıktan yatmıyor.

Budamayı ilk olarak çiçeklenme bittikten sonra yani kasımda açan çiçekler kuruyup gittikten sonra, ikinci budamayı da temmuz sonlarına doğru yapıyorum. Böylece yeni çıkan dallar yaprak dökmeden çiçeklenip çok daha canlı ve güzel oluyor.

ecrin11
17-04-2013, 15:44
hakkı abi terasınıza da ki çiçeklerınıze koskocaman MASALLAH diyorum.kayıplar olmuş onlar için üzüldüm.insallah yenıden edınırsınız

banusemiha
17-04-2013, 17:29
Bu da sayın asumandilek hn için...

Kuruyan petunyaların yerine aslanağzı diktim..

Saksıları bu şekilde duvara asmak çok güzel bir fikir..Hep düşünüyordum duvarı nasıl değerlendirsem diye..Paylaştığınız için çok teşekkürler.

Hakkı Şen
29-04-2013, 20:42
Petunyaları bu yıl biraz farklı biçimlerde diktim. Herkes keşke boyasaydın dedi ama gelişip büyüdüklerinde yaprak ve çiçekten başka bir şey görünmez diye umuyorum.

adneser
29-04-2013, 21:03
Petunyaları bu yıl biraz farklı biçimlerde diktim. Herkes keşke boyasaydın dedi ama gelişip büyüdüklerinde yaprak ve çiçekten başka bir şey görünmez diye umuyorum.

Hakkı bey

Harikalar yaratmışınız çok güzel bir saksı modeli olmuş, elleriniz dert görmesin.

Selamlar

Hakkı Şen
29-04-2013, 21:07
Yarın öbür gün güzel olacak diye beklentilerim yüksek. :) Şimdiden aşamaları paylaşmak istedim. Çok teşekkür ederim sayın adneser..

mandalinleerik
29-04-2013, 23:49
Keşke boyasaydın Hakkı abi :) Şaka bir yana gerçekten çok güzel olmuş. Bu saksı tarzı succulentler içinde çok güzel olur bence. Gelişmeleri bekliyoruz. Farklı olmuş.

Hakkı Şen
30-04-2013, 08:10
Elime ne geçerse saksı olur mu bundan diye bakmaya başladım.:)

STLMS.DZMN
30-04-2013, 10:52
İki çalışmada harika olmuş :) Benimde eski botlarım var sırf bunun için atmadım duruyorlar :)

fatitoo
30-04-2013, 11:39

Crassula springtime

Hakkı bey bu ne muhteşem birşey böyle. ilk kez gördüğüm bir çüçek.bayıldım.

h_dogan
30-04-2013, 16:38
Saksılar harika olmuş. Ben de yapayım petunyaları bu şekilde elinize sağlık.

YeniGine
30-04-2013, 23:52
Sayın Hakkı Şen; çok güzel düşünmüşsünüz, çok da güzeller. Zaten hepimiz öyleyiz herşeye saksı olur mu diye bakıyoruz artık. Geçenlerde komşum çerez koyarım diye minik minik kâseler almış ben de bunlardan ne kadar güzel kaktüs saksıları olur deyivermişim. :D

loveforlife
01-05-2013, 20:07
Elime ne geçerse saksı olur mu bundan diye bakmaya başladım.:)

Harikasınız Hakkı Bey! Yalnız olmadığımı hissetmek, güzel bir duygu doğrusu.:o

Hakkı Şen
01-05-2013, 21:17
Bu sitede kimse yalnız değil zaten :)

Adalet Yağcı
01-05-2013, 21:31
E hadi artık, gösteri başlasın!..
Gerçi şu muhteşem çiçeklenen sukkulent(adını hatırlayamadım, crasulamıy dı neydi) ile açılış yapılmış ama, dahiyane düşünülmüş petunya projesi ve bottaki çiçek ne alemde görmek isterim.

Ama, ille de ben bunu görmek isterim :)
Allah bağışlasın, gördüğüm an yüzüme kocaman bir gülümseme yayıldı, bayıldım ben bu Duru kıza.

398353

Hakkı Şen
01-05-2013, 21:40
Duru'nun maşallahı var cin gibi valla :) Birinci yaşını yeni doldurdu, istemediği bir şeyi kabullendirmek imkansız.

Petunyalar için henüz erken son fotoğraflardan çok farklı değiller. Hele bir saksıları kapatsınlar o zaman değmeyin keyfime :)

adneser
01-05-2013, 22:04
Duru'nun maşallahı var cin gibi valla :) Birinci yaşını yeni doldurdu, istemediği bir şeyi kabullendirmek imkansız.

Petunyalar için henüz erken son fotoğraflardan çok farklı değiller. Hele bir saksıları kapatsınlar o zaman değmeyin keyfime :)

Hakkı bey Allah bağışlasın duru gibi bir çiçek olduktan sonra başka çiçeği gözler pek görmez heralde.
Nedersiniz Hakkı bey?

Saygılar

Hakkı Şen
01-05-2013, 22:23
Sevgili adneser Duru benim yeğenimin kızı. Ama her gün birlikteyiz birbirimizi görünce öyle bir sevincimiz var ki :)

casper32
10-05-2013, 16:00
Çok güzel bir balkon yapmışsınız ellerinize ve emeğinize sağlık.

Hakkı Şen
11-05-2013, 12:38
Kaktüs ve succulentler-1

Hakkı Şen
11-05-2013, 12:40
Kaktüs ve succulentler-2

Hakkı Şen
11-05-2013, 12:45
Petunyalarda gelişmeler: Yoğurt kovaları yavaş yavaş kapanıyor.

serkan_istanbul
11-05-2013, 13:30
çok güzel olmuş maşallahları var o deliklerden toprak dökülmüyor mu sulama yaptığınızda

Hakkı Şen
11-05-2013, 13:52
Serkan Bey; iki tane kova yaptım.
İlkinde dediğiniz gibi üst tarafta kalan deliklerden topraklar aktı. İkincisini yaparken sinek teli kesip deliklerden toprak akmasını önlemeye çalıştım. Ama, kökler biraz geliştiği zaman zaten toprağı tutuyor. Sinek teline gerek yokmuş gövdenin yayılmasını engelliyor diye onları da çıkarttım.

adneser
11-05-2013, 19:44
Sayın Hakkı bey

Petunyalar çok güzel olmuş, hepsi harika elinize sağlık geçen gün sorduğunuz karanfillerde hiç tohum çıkmadı bakalım yeni açanlarda çıkarmı bilmiyorum.

Saygılar

Hakkı Şen
11-05-2013, 22:31
Sevgili adneser on günlük gelişim böyle bir onbeş gün sonra artık baya güzel olurlar diye umuyorum. Tekrar fotoğraflarını paylaşacağım.

Karanfiller çelikle çok kolay üretiliyor. Tohum olmasa da olur :)
Selamlar..

YeniGine
12-05-2013, 00:06
Sayın Hakkı Şen; ellerinize sağlık gerçekten yoğurt kovaları kapanıyor derken bence petunyalar maşallah çok güzel gelişiyorlar. Harika olmuşlar...

mandalinleerik
12-05-2013, 00:32
Hakkı abi sen neler yapmışsın. Petunyaların çok güzel ama ben kaktüs ve succulentlerine bayıldım. Umarım bol bol yavrularlar :)
Eline sağlık.

hira
12-05-2013, 01:43
gerçekten muhteşem olmuş petunyalar ve saksısı:) elleriniz dert görmesin..sizin gibi hocalarımız olunca güzel şeyler öğreniyoruz.bende deneyeceğim o saksıyı:)

Tika
12-05-2013, 07:43
Petunyalar iyice büyüdüklerinde harika bir görünüm olacak,şimdiden çok güzel görünüyor,emeğinize sağlık.

adneser
12-05-2013, 10:48
Karanfiller çelikle çok kolay üretiliyor. Tohum olmasa da olur :)
Selamlar..

Sn Hakkı bey

Ben o kadar çelik aldım (karanfil) maalesef köklendiremedim:( çünkü suda kalan kısım çürümeye başlıyor ya iklimde ya'da ben bir hata yapıyorum.:(

Saygılar

Hakkı Şen
12-05-2013, 11:33
Sayın adneser, karanfili suda köklendirmeye çalışmayın. Aldığınız çeliklerin alt kısımlarını bir taş parçasıyla hafifçe vurarak ezin. Sonra da hafif kumlu toprağa direk ekim yapın. Bir saksıya bir kaç çelik birden dikerseniz mutlaka içlerinden tutanlar olur. Kolay gelsin. :)

Hakkı Şen
14-05-2013, 12:04
Bu da son marifet ;) Kola şişeleriyle buraya paravan yapıp ipek çiçekleri dikeceğim inşallah.

Hakkı Şen
14-05-2013, 12:07
Yakından görünümü

h_dogan
14-05-2013, 12:23
Alemsiniz. Siz neden tasarım işiyle uğraşmıyorsunuz Sn. Hakkı Şen. Bence gayet başarılısınız.

Hakkı Şen
14-05-2013, 12:28
Tasarımlar bu kadar sayın h_dogan. İki kilo peynirle mandıracıyım diye dolaşmamam lazım :)

h_dogan
14-05-2013, 12:31
Öyle demeyin bu işi yapanlar birden yapmıyor o kadar güzel şeyi. Kendinize haksızlık etmeyin.

adneser
14-05-2013, 12:53
Hakkı bey

Tasarımlara devam, karanfilleri bir daha (daha öncede çok denedim fakat ezme şeklinde değil) deneyeceğim yoksa mis kokulu karanfillerden elimde kalmayacak. :(

Saygılar

Adalet Yağcı
14-05-2013, 13:52
Sukulentler petunyalar şahane.
Yakında kocaman petunya toplarınız olacak gibi görünüyor.
Bir de hastalanmasalar, bir gün önce çok sağlıklı görünürken bir bakıyorsunuz bitki bye-bye yapmış.
Ellerinize sağlık.

maki01
14-05-2013, 14:28
Ben bu kola şişelerini tanıyamadım :) Nasıl yeşerdiler merak ettim :)

Hakkı Şen
14-05-2013, 14:32
Ben bu kola şişelerini tanıyamadım :) Nasıl yeşerdiler merak ettim :)
Üst kısmını kağıt bant ile kapatıp alt kısmını sprey boya ile yeşile boyadım ;)

maki01
14-05-2013, 18:19
Çok güzel olmuş , ellerinize sağlık :) Sprey boyanın markasını yazar mısınız lütfen? Boya işlerinden hiç anlamıyorum :)

Hakkı Şen
14-05-2013, 19:19
Akçalı sprey boya 351 metalik yeşil 400ml fiyatı da 8,00TL.-

ebru yagiz
14-05-2013, 19:23
Hakkı bey siz cicek icin özel besin kultanıyor musunuz çiçekleriniz
harikalar özellikle kasimpatlar

Hakkı Şen
14-05-2013, 19:26
Sayın ebru yagiz kasımpatılar için gübre şerbeti kullanıyorum. Önceki sayfalarda bahsetmiştim. Bir de budama önemli kasımpatılarda.

Hakkı Şen
14-05-2013, 19:32
Bir tek bu yer minesi yıllardır benimle birlikte her sene yenilerini alsam da geriye kalan bir tek o oluyor.

Hakkı Şen
14-05-2013, 19:35
Artık benim de bir haseki küpem var..

mandalinleerik
14-05-2013, 22:09
Hakkı abi çok güzel olmuş. Gerçekten de çok ekonomik ve pratik bir tasarım. Ayrıca görsel olarak ta çok başarılı. Merakla takip ediyor olacağım.

milaca2010
14-05-2013, 22:18
Artık benim de bir haseki küpem var..

Uzun ömürlü olsunlar sn. Hakkı Şen; Rengi ve formu güzel şık bir çiçek.
Saygılar...

Hakkı Şen
14-05-2013, 22:20
Çok teşekkür ederim sayın milaca forum sayesinde öğrendiğim ve çok beğendiğim bir bitki..

YeniGine
15-05-2013, 00:17
Öyle demeyin bu işi yapanlar birden yapmıyor o kadar güzel şeyi. Kendinize haksızlık etmeyin.

Sayın Hakkı Şen evet bence de Sayın hdoğan çok haklı, kendinize haksızlık etmeyin. Ben 'Yeni Paylaşımlar gezerken Hakkı Şen teras' görünce 'Hıh bakayım nasıl bir güzellik başarmış, ne yapmış' diye düşünüyorum. Ellerinize, gönlünüze sağlık, herşey gayet güzel... Maşallah!..

cemal_toker
15-05-2013, 19:33
Sayın ebru yagiz kasımpatılar için gübre şerbeti kullanıyorum. Önceki sayfalarda bahsetmiştim. Bir de budama önemli kasımpatılarda.

Hakkı bey çiçekleriniz çok güzel sevginizi vererek baktığınız belli gübre şerbeti verdiğinizden bahsettiniz bende size naçizane olarak yarasa gübresini denemenizi tavsiye ederim çiçekler üzerinde çok etkili

Hakkı Şen
15-05-2013, 19:47
bende size naçizane olarak yarasa gübresini denemenizi tavsiye ederim çiçekler üzerinde çok etkili

Fiyatlarına baktım kargo hariç kg fiyatı 29,00TL gübre şerbetine devam :)

gürcan_keskin
15-05-2013, 21:04
Maşallah çiçek cenneti gibi.Hepsi birbirinden güzel.Üstelik değişik ve iginç tasarımlarınızda süper.Emeklerinize sağlık.

Mustafaİğircik
16-05-2013, 15:03
Sayın Hakkı Şen ellerinize emeklerinize sağlık resmen hayallerim olan noktadasınız tebrik ediyorum :) terasınıza bakan kaç balkon size imrenmeden iç geçirmeden seyretmiştir bilemiyorum :) tekrardan tebrik ederim .

Hakkı Şen
16-05-2013, 15:05
Teşekkür ederim Mustafa Bey, sizin çalışmalarınızı da takip ediyorum. Ben çok amatörce yetiştiriyorum bitkileri sizler daha bilimsel yaklaşıyorsunuz :)

Sevgi
16-05-2013, 17:23
Sn. Hakkı Şen ; tasarımlarınız çok güzel olmuş, elinize sağlık. Kola şişeleriyle paravan yapmak muhteşem fikir. Çiçeklendikten sonra eminim daha da güzel olacaktır.

İyi ve sağlıklı günlerde keyifle yaşayınız.

gulcingiller
18-05-2013, 09:31
Hakki bey terasiniz cok guzel duruyor ama verdiginiz emek gozlerden kacmiyor. Yaptiginiz saksilar geri donusturdugunuz esyalar gercekten ornek olucak sizi tebrik ediyorum. Terasiniz super

Hakkı Şen
18-05-2013, 09:37
Çok teşekkür ederim sayın gulcingiller. Beğenmenize çok memnun oldum. Ben de agaclar.net sayesinde edindiğim bilgiler ışığında karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ziyaretinize teşekkür ederim.

Saygılar..

gulcingiller
18-05-2013, 09:50
Rica ederim verilen emege saygi duymak lazim saglicakla kalin.

Mustafaİğircik
20-05-2013, 12:22
teveccühünüz Hakkı bey sizin gibi güzel çiçekler yetiştirmeyi ben de çok isterdim. arzu ederseniz elimde kiraz domates pembe domates ve çeşitli biber fidelerim mevcut terasınızda farklı bir hava katabilirler sizinle veya izmirden isteyen arkadaşlarla paylaşabilirim :)

Hakkı Şen
20-05-2013, 16:21
Çok teşekkür ederim Mustafa Bey, elimdeki biber fidelerini diktim. Domateste çok başarılı olduğum söylenemez. Zaten sayı olarak o kadar arttı ki bitkiler yaz sıcaklarında ne yapacağım bilmiyorum. İlginize çok teşekkür ederim..

Saygılar..

Hakkı Şen
21-05-2013, 09:32
Petunyalar güzelleşecek diye beklerken ani kayıplar bir biri ardına geliyor. Bu durumda petunyalardan vazgeçeceğim. Yerine sakız sardunya düşünüyorum ama gelişimleri zaman alacak. Sarkan özellikte mevsimlik ne olabilir tavsiyelerinizi bekliyorum..

mandalinleerik
21-05-2013, 09:41
Hakkı Abi üzüldüm. petunyalar biliyorsun normalde İzmir koşullarında iyi gelişiyor fakat ballık çok oluyor. Seninkilerde ne oldu?
Bende merakla bekliyordum ne oldular diye. Sarkan tür olarak çiçek açan mı arıyorsun? Kurdele olabilir, succulentlerden olabilir.

Hakkı Şen
21-05-2013, 10:33
Sağolasın.. Ben de üzüldüm ama yapacak bir şey yok petunyaların huyu böyle :) Aynı saksıda 20 tane kadar var hepsi birden gitse anlayacağım ama onlar tek tek gidiyorlar bir anlam veremiyorum. Dün sağlıklı gibi görünen bugün bakıyorsun yapraklar solmuş dallara yapışıp kalmış.

Her neyse ben mevsimlik çiçekli bitkiler düşünüyorum. İpek çiçekleri bana hoş görünüyor ama onları da sabah erken veya akşam iş dönüşü hep kapalı halini görmek pek iç açıcı olmuyor.

Adalet Yağcı
21-05-2013, 12:45
Üzüldüm Hakkı bey, şom ağızlılık yapar gibi bir de şöyle (http://www.agaclar.net/forum/1154815-post1147.htm) yazmışım :(

Petunyalardan vaz geçemiyoruz evet, bunun için size minik petunyaları öneriyorum, nazsız cazsız, milyon çanlar çiçeği, Calibrochoa. (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/28311.htm)

dağçiçeği
21-05-2013, 14:19
Petunyalar güzelleşecek diye beklerken ani kayıplar bir biri ardına geliyor. Bu durumda petunyalardan vazgeçeceğim. Yerine sakız sardunya düşünüyorum ama gelişimleri zaman alacak. Sarkan özellikte mevsimlik ne olabilir tavsiyelerinizi bekliyorum..

Latin çiçeğine ne dersiniz ?

Sevgi
21-05-2013, 18:02
Petunyalara üzüldüm. Sağlık olsun diyeceğim ama insanın içi gidiyor bir tane çiçek bile boynunu bükse. Gene de sağlık olsun. Başka güzelliklere diyelim. Sakızlar iyi olur ama bende bu sene yeni yetiştiriyorum. Gelişimleri konusunda bir fikir veremeyeceğim.

loveforlife
21-05-2013, 20:28
Elbette hepimizin kayıpları oluyor ve üzülüyoruz. Ama doğanın bize sunduğu alternatifler çok şükür ki!

Ben de Adalet Hanım'ın fikrine katılıyor ve "calibrochoa" diyorum. Üstelik çok yıllık bir bitki. Sonbaharda alacağınız tepe çelikleriyle kolaylıkla çoğaltabilirsiniz de... Sakızlar da İzmir'de kışı kolaylıkla geçirir ve güzel görüntüler sergiler...

Hakkı Şen
21-05-2013, 23:09
Üzüldüm Hakkı bey, şom ağızlılık yapar gibi bir de şöyle (http://www.agaclar.net/forum/1154815-post1147.htm) yazmışım :(

Petunyalardan vaz geçemiyoruz evet, bunun için size minik petunyaları öneriyorum, nazsız cazsız, milyon çanlar çiçeği, Calibrochoa. (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/28311.htm)

Estağfurullah Adalet ablacığım petunyaların huyunu öğrendik artık :)

Yalnız calibrochoa nerden bulunur bilemiyorum, internette arama yaptım sonuç bulamadım. Anlaşılan sakız sardunyalara doğru bir yaklaşımda bulunsak iyi olacak.

Hakkı Şen
21-05-2013, 23:16
Latin çiçeğine ne dersiniz ?

Sayın dağçiçeği latin daha evvel denedim, ben daha göz dolduran bitkiler düşündüm ama teşekkür ederim. Alternatif olarak düşünülebilir.

Hakkı Şen
21-05-2013, 23:25
Petunyalara üzüldüm. Sağlık olsun diyeceğim ama insanın içi gidiyor bir tane çiçek bile boynunu bükse. Gene de sağlık olsun. Başka güzelliklere diyelim. Sakızlar iyi olur ama bende bu sene yeni yetiştiriyorum. Gelişimleri konusunda bir fikir veremeyeceğim.

Sayın Sevgi hanım, sakızları ilk edindiğimde hemen bir sezonda dallanıp sarkacakları hayaliyle gidiyordum ama öyle olmuyormuş.:)

Hakkı Şen
21-05-2013, 23:35
Elbette hepimizin kayıpları oluyor ve üzülüyoruz. Ama doğanın bize sunduğu alternatifler çok şükür ki!

Ben de Adalet Hanım'ın fikrine katılıyor ve "calibrochoa" diyorum. Üstelik çok yıllık bir bitki. Sonbaharda alacağınız tepe çelikleriyle kolaylıkla çoğaltabilirsiniz de... Sakızlar da İzmir'de kışı kolaylıkla geçirir ve güzel görüntüler sergiler...

Sevgili loveforlife.. Üzülmekten ziyade insanın sinirleri bozuluyor. Petunyaları çok sevdiğim halde birden bire yok olup gitmesi.. Ama Adalet hanım'a da yazdığım gibi, calibrochoa nereden bulunur bilmiyorum. Bakalım elimdeki petunyaları son askere kadar bekleyeceğim :) Sonrasında büyük ihtimalle sakız sardunya..

Herkese çok teşekkür ederim.. Zaman ayırıp fikir verdiğiniz için..

Saygılar..

mandalinleerik
21-05-2013, 23:41
Hakkı abi bence en güzel bir seraya gidip gözünle gördüğün sarkan rengarenk çiçeklerden al saksılarına dik. Geçen senelerde ve önceki senelerde hep bu sorunları yaşadım zaten kavurucu sıcaklar başladığında çiçeklerin formlarıda bozuluyor. Bu yüzden sana succulent tarzı şeyler dik demiştim. Çünkü ben artık balkonuma mevsimlik çiçekler dikmekten vazgeçtim.

YeniGine
21-05-2013, 23:57
Sayın Hakkı Şen; geçmiş olsun üzüldüm petunyalarınıza. Sevgili Adalet Hanım'ın önerdiği bitki bana göre tam yerinde bir bitki ve gördüğüm kadarı ile bütün seralarda mevcut. Bence iyi bir araştırma yapın seralarda mutlaka göreceksiniz. (ki inşallah görürsünüz.) Rastgelsin...

Hakkı Şen
22-05-2013, 00:00
Sayın Hakkı Şen; geçmiş olsun üzüldüm petunyalarınıza. Sevgili Adalet Hanım'ın önerdiği bitki bana göre tam yerinde bir bitki ve gördüğüm kadarı ile bütün seralarda mevcut. Bence iyi bir araştırma yapın seralarda mutlaka göreceksiniz. (ki inşallah görürsünüz.) Rastgelsin...

Ben de çok istiyorum, inşallah diyelim o zaman. Teşekkürler..

armeria
23-05-2013, 21:12
Hakkı Bey,geçen sene siz bu sene ben karşıyakanın en güzel balkonları yarışmasına katılmaya karar verip başvurdum.Bir taraftan da bütün bitkilerime yalvarıyorum beni çiçeksiz bırakmayın diye.Sormak istediğim: Kaç kişilik bir ekip geliyor,sizce öncelikleri nedir ve kaç gün önce size haber verdiler?Çok heyecanlıyım vallahi :)

Hakkı Şen
23-05-2013, 22:05
Hayırlı olsun sevgili armeria, iki bayan ve bir de erkek stajyer öğrenci geldi. Bir çok bitkiyi tanımıyorlardı bile. Basit bir fotoğraf makinesi ile bir kaç poz çekip gittiler. Sanıyorum aynı gün haber verdiler müsaitseniz bugün arkadaşlarımız ziyarete gelecek dediler. Bitki çeşitliliğinden çok dekorasyonla ilgililer. Bizim terasta derme çatma ve ne bulduysam taşıdığım için pek dizaynla falan alakam yok :)
İnşallah siz başarılı olursunuz. Ben önceleri çok bozuldum ama eksiklerimi düşündükçe hak verdim :)

mandalinleerik
30-05-2013, 22:13
Hakkı abi terasında son durum nedir? Yeni fotoğrafları bekliyorum.

Hakkı Şen
31-05-2013, 17:04
Tatildeyim, ben de merak ediyorum :)

adneser
31-05-2013, 21:34
Tatildeyim, ben de merak ediyorum :)

İyi tatiller Hakkı bey:D

Hakkı Şen
05-06-2013, 22:29
Petunyalardan hayatta kalanlar..

Hakkı Şen
05-06-2013, 22:32
Çok şükür coşkulu bir sardunyam var..

Hakkı Şen
05-06-2013, 22:34
Küpe çiçeği ile çok inatlaştık, sonunda yaşatmayı becerebildim..

Hakkı Şen
05-06-2013, 22:37
Yılmadım, kaybettiğim petunyaların yerine kasımpatı diktim. Top şeklinde koca bir çiçek demedi görmeden bu işin peşini bırakmayacağım..

h_dogan
05-06-2013, 22:39
Benim de ilk küpe denemem hüsran malesef sizlere ömür. :D
Sanırım ilgisizlikten ve sıcaktan soldu. En iyisi kendimizin büyüttüğü büyük aldığımızda ortama alışması zor oluyor.

Hakkı Şen
05-06-2013, 22:41
Sıcak çok büyük etken, bir de hastalığa çok açık bir bitki. Gölgede ve yapraklarını bol bol ıslatarak başarılı oldum sanırım. :)

h_dogan
05-06-2013, 22:44
Ben kısmen gölgede koymuştum ama yetmedi sanırım ilk başlarda durumu iyiydi sonra birden soldu düzelmedi.
Bu arada sardunyanız müthiş. Uzak durulacak bir bitki türü daha. :dilli: Koleksiyon delisi olacağız yoksa. :D

Kelebek
05-06-2013, 22:59
Sayın Hakkı Şen,
Küpe çiçeğiyle mücadelenizde galip gelmeyi nasıl başarabildiniz? Benim de çok ihtiyacım var küpe çiçeğinin inadını kırmaya...
Saygılar..

YeniGine
06-06-2013, 02:10

Sayın Hakkı Şen, maşallah; coşkulu ve de çok güzel bir sardunyanız var. Rengiyle, coşkusuyla buradayım diyor.

YeniGine
06-06-2013, 02:16
:eek: Eyvah!.. :eek: Ben 3-4 senedir bahçelerle uğraşıyorum ve hiç küpe çiçeğim olmadı merak da etmedim. Fakat 1-1.5 ay öncesine kadar sitede ve bahçe sayfalarında küpeleri gördükçe imrendim, sevdim... Ve 1 tane almış ve salı günü de ikinciyi aldım. Yani öyle zor bir bitki midir, değil midir hiç düşünmedim. Şimdi!.. Yani, küpenin de zorlukları mı var ben hani gölge, suyu sever ve yapraklarına özellikle su değdirmemeye özen gösteriyorum.
Sayın Hakkı Şen siz yapraklarına su vermekten de bahsetmişsiniz. Bilgilendirir iseniz sevineceğim. 2 tane küpelim oldu hatta üçüncüyü kırmızı yapraklı olsun diye düşünürken. Bilgilendirir iseniz sevinirim.

birtanecik
06-06-2013, 07:45
Günaydınlarrrrrrr,
Çiçekleriniz özellikli pembe beyazlı sarunyanız harika. Sizinkinin bebesinde bende var. Daldan tutturdum dünde bahçeye ektim. Yetişme şartları nedir?

Hakkı Şen
06-06-2013, 08:12
Sayın Yeni Gine ve sayın Kelebek 1195 no'lu mesajda da belirttiğim gibi gölge bir yerde tutup, bolca yapraklarına su püskürtüyorum ve hemen her gün toprağını da suluyorum. Şimdilik durum iyi gibi. Yaşatmayı sürdürdüğüm ilk küpe çiçeğim fazla bir tecrübem yok küpe konusunda.

Karşıyaka çiçek festivalinde bir satıcı eline hortumu almış, yapraklarına bolca su püskürtüyordu. Orada gördükten sonra ben de denedim, iyi sonuç aldım.

Hakkı Şen
06-06-2013, 08:18
Sayın birtanecik pembe beyaz sardunya bende çok uzun zamandır var. Saksısı oldukça büyük. Sardunya güneş sever dense de aşırı güneş yaprakları yakıyor özellikle İzmir sıcağında. O sebeple gölgelik altında duruyor. Toprağı da eski olduğu için bu yıl artık sıvı gübre takviyesi yapmaya başladım. Çiçek coşturan gibi isimlerle satılan sardunya besini.

ahsenn
06-06-2013, 10:36
merhaba arkadaşlar ben burada henüz yeniyim ama sizleri bu siteden uzun zamandır takip ediyorum.sizlerden çok bilgiler edindim.Küpeli çiçeği gölgeyi, serin esintiyi,ve sabah akşam bol bol yapraklara çiçeklere su püskürtülmesini çok sever.

canannuman
10-06-2013, 13:24
Petunyaların yapışması yıldırdı yıllardır beni gened vazgeçemiyorum onlardan elinize emeğinize sağlık.
Kola şişelerine bir şey ektinizmi?

Hakkı Şen
10-06-2013, 17:30
Ben de vazgeçemiyorum petunyalardan sayın Canannuman.. Kola şişelerine ipek çiçeği diktim hepsini tamamlayamadım henüz. Biraz renklerini göstersinler hemen fotoğraflarını çekip paylaşacağım..

sonkez
10-06-2013, 17:33

Böylesini görmemiştim...Çok güzel...Bol çicekli günler..

Hakkı Şen
27-06-2013, 12:40
Kola şişelerini ancak bu kadar yapabildim, Sulama ve güneş boyaları deforme ediyor.

mandalinleerik
27-06-2013, 12:50
Hoş geldin Hakkı abi uzun zamandır yoktun. Plastik üzerine sprey boya zamanla kabarıyor. En azından deneyip görmüş oldun. Ama bence yine de çok güzel duruyor.

Hakkı Şen
27-06-2013, 14:17
Sprey boyanın plastik şişe üzerinde uzun ömürlü olmayacağını ben de tahmin ediyordum ama, en azından bir mevsim çıkarır diye düşünmüştüm, yanılmışım..

h_dogan
27-06-2013, 16:41
Ne olursa olsun çok güzel görünüyorlar bence. ;)

adneser
27-06-2013, 20:25
Dekarasyon harika Hakkı bey ellerinize sağlık

Saygı ve selamlar

Hakkı Şen
27-06-2013, 21:06
Ne olursa olsun çok güzel görünüyorlar bence. ;)

Çok teşekkür ederim. Aslında o iki ayak arasını komple kapatmak amacındaydım ama hergün işten yorgun argın gelip onca şişe kesmek boyamak biraz zor geldi. Bir de hepsini hergün sulamak :p

Hakkı Şen
27-06-2013, 21:08
Dekarasyon harika Hakkı beyellerinize sağlık

Saygı ve selamlar

Çok teşekkür ederim sayın adneser. Saygılar bizden ;)

YeniGine
27-06-2013, 23:51
:eek: Sayın Hakkı Şen; ne kadar güzel şeyler yapmışsınız öyle... Harika olmuşlar, çok güzel görünüyorlar ellerinize, emeklerinize sağlık. Son kareler sanki bir çiçekçiye, bir peyzaja girmişim gibi geldi biran bana. Çok güzel olmuşlar çok. Tebrikler!..

loveflower
30-06-2013, 10:38
Sevgili Hakkı Şen, her zamanki gibi gözlerimizin bayram etmesine hasıl oldu terasınız. Çok güzel görünüyor her şey, emeğinize sağlık. Bana hediye ettiğiniz minicik mavişler 3 saksı oldular: En üstteki sizden gelir gelmez diktiğim saksı, alttakiler de yavruları:) merhaba demeye geldik:)

422108

günebakan
30-06-2013, 13:01
Hep yabacıların fotoğraflarında görecek değildik ya böyle fotoğrafları sizin terasta da görmek çok güzel Hakkı bey ellerinize sağlık güzel görünüyorlar:)

Hakkı Şen
30-06-2013, 16:36
Sevgili Loveflover mavişlerinizin maşallahı var. Çok güzeller, şimdi tam zamanları. Bir yıl beklemek bu güzelliği görmek için değer değil mi?
Ayrıca fesleğenli askı saksınız ve rafınız da çok güzel ve bakımlı ellerinize sağlık..

Hakkı Şen
30-06-2013, 16:38
Çok teşekkür ederim sevgili Günebakan.. Bende bakıp bakıp beğeniyorum :)

loveflower
30-06-2013, 18:08
Çok teşekkür ederim Hakkı Bey:) 1 yıl beklemek değiyor gerçekten ama anaç mavişim kış boyunca aralıksız 1-2 tane açtı hatta bellidir, kışın açmış kurumuş çiçekleri var üzerinde. Rafı kendimiz monte ettik, küçük balkonumuza yeni bir düzenleme yaptık bu yaz. Rafı beyaza boyayacağım seneye

YeniGine
01-07-2013, 01:24
Yani mavişler de bir sene sonra mı çiçeklerini açıyorlar? Hay Allah ben de gidiyorum, geliyorum, bakınıyorum bunlar neden büyümüyorlar, neden çiçekleri yok deyip duruyor, üzülüyor idim. ağaçlar.net'in 9. yaş gününde 3 tane almış idim sonra da ayıp oldu fazla mı aldım birini bırakayım diye düşünerek giderken, yok bırakmayayım 3 tane olsun deyip geri dönmüş idim. Şu anda 3 taneler, inşallah seneye çiçeklerini görebilirim diyeyim o halde.

loveflower
01-07-2013, 06:55
Sevgili Yeni Gine,
İlk mavisi ilkbaharda dikmiştim o yaza çiçek açtı minicik haliyle. Ama asıl gösteriş 1 yıl sonra oldu. Çiçekleri geçtikten sonra bahçe toprağı ekleyip bütün kış, yanmış koyun gübresi bekletilmiş su ile suluyorum( bütün çiçeklerimi aynı suyla suluyorum) coştukça coşuyor sonra.

dağçiçeği
01-07-2013, 19:05
[QUOTE=Kelebek;1166144]Sayın Hakkı Şen,
Küpe çiçeğiyle mücadelenizde galip gelmeyi nasıl başarabildiniz? Benim de çok ihtiyacım var küpe çiçeğinin inadını kırmaya...
Saygılar..[/QUOTE,

Benimde çok ihtiyacım var en sonunda başardım derken rüzgara yenildim.:( Rüzgarda düşmüş saksım zaten bir dal olan çiçeğimin dalları hep kırılmış .Umarım küsmez.

YeniGine
02-07-2013, 00:10
Sevgili loveflower; verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Sevgili dağçiçeği :( küpeniz için üzüldüm, inşallah küsmez, belli mi olur belki de eskisinden daha güzelleşir... İnşallah!..

sardunaki
10-04-2014, 23:20
Hakkı bey ,sayfanıza uğramıyorsunuz merak ettim sizi.Forumlarda da görmedim sizi.

Bilgisi olan yazabilirmi ?
başka bir sayfa mı açtı acaba kendisi göremedim ..

engin koç
11-04-2014, 13:31
Hakkı Şen arkadaşım Merhaba.
Teras düzenlemelerin de keşke baksaydım sizin terasa .. Çok beğendim. Ellerine sağlık. :-)

maki01
08-05-2014, 13:35
"Bu baharda da teras şenlenmiştir." diyordum ama ses yok sevgili Hakkı Şen, merak ettim :)

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 03:01
Teşekkür ederim sayın sevim4. Sanırım acem halısı sanılıyor bu çiçek ama değil :) Daha sonra farklı fotoğraflarını yükleyeyim de bilenler gerçek adını yazarlar.

Bu bahsettiğiniz çiçeğin adı lampranthus Hakkı Bey. :) Bende de mevcut bu güzellikten.

Bu arada çiçekleriniz muhteşem. Emeklerinize değmiş.

sardunaki
07-07-2014, 22:36
Hakkı bey bizi mahrum etmeyin o güzel terasınızdan,yeni fotoğraflar ve sizden haberler bekliyoruz.

Hakkı Şen
28-04-2015, 00:21
Ceylan sardunyalarım... Bu arada çok uzun zaman olmuş siteye girmeyeli, fotoğraf yüklemeyi bile unutmuşum :(

YeniGine
28-04-2015, 01:08
:) Sayın Hakkı Şen, güzelliklerle tekrar hoşgelmişsiniz. Ceylanlar maşallah maşallah ne kadar güzeller. Ve sonuçta siz de farketmişsiniz siteyi, ailenizi ne kadar ihmal ettiğinizi.
Hoşgelmişsiniz, ne iyi etmişsiniz...

günebakan
28-04-2015, 18:14
Hoşgeldiniz Hakkı bey ceylanlara bayıldım lütfen birdaha bu kadar ara vermeyin:)

Gül Batur
28-04-2015, 20:14
Hakkı bey hoşgeldiniz inşallah bir sıkıntı yoktur.

Sûz-i Dilârâ
25-05-2015, 12:16
Bu terasın hayranıydım, Hakkı Şen abi neden artık gelmiyor ve güzel çiçeklerinizin fotoğraflarını eklemiyorsunuz:(

sevgihoca
13-07-2015, 22:11
Kasımpatılarınız harika.

sevgihoca
13-07-2015, 22:18
Yeni üyeyim,öncelikle merhaba.Sakız sardunyası yine de başka diyorum.

sevgihoca
13-07-2015, 23:57
Müthiş bir teras gezdim.Takipteyim.