PDA

View Full Version : Hakkı Şen / Teras

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

loveflower
13-05-2011, 07:54
Günaydın loveflower sardunyaları suda bekletmeyin. Zaten kargoda iki gün beklediler bu zaman yeter onlara. Dikim işlerini tamamladığınızda bir iki gün gölgede tutun. Daha sonra güneş gören bir yere alırsınız. Ben öyle yapıyorum. Bilginiz olsun..:)

Günaydın Hakkı Şen,teşekkür ederim,sudan çıkarıyorum o halde hemen.Saksı toprağına dikmek durumunda kalacağım bu durumda.Sorun olur mu? Zira bahsettiğiniz koyun veya keçi gübresini alamadım henüz.Haftasonu eminönüne gidip oradan temin etmeye çalışacaktık.Yanlış birşey yapıp o kadar zahmetle bana ulaştırılan ceylanlarıma birşey olsun istemiyorum.

Hakkı Şen
13-05-2011, 08:02
Hiç bir sorun olmaz merak etmeyin. Burada bekletmekten kasıt suda değil. Bir gün kadar dışarıda bekletmek. Sizin çelikler zaten beklediği için bu durum gereksiz. Bahçe toprağına dikin, tutsunlar daha sonra gübre ilave edin. Yeni dikilen fideler ve çelikler için gübre yakıcı olabiliyor. Bu sebeple gübre için acele etmenize gerek yok.

Saksının tabanına bir-iki parmak yüksekliğinde çakıl taşları ya da strafor köpük parçaları kırarak yerleştirin tabanda su birikmemesini ve toprağın hava almasını sağlamış olursunuz. Hem de topraktan biraz tasarruf edersiniz. :)

Hadi kolay gelsin...

Hakkı Şen
13-05-2011, 08:04
Bu arada bekletme sardunyalarda yapılır. Kasımpatı ve diğerleri yerlerine geçinceye kadar suda beklesin.

loveflower
13-05-2011, 09:11
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

loveflower
13-05-2011, 09:24
Nerdeyse unutuyordum.Maviş başlığının hepsini okudum,bilgileri aldım ama yine de sorum var:Gönderdiğiniz mavişlerin hepsini aynı saksıya mı dikmeliyim ve eğer aynı saksı olursa ölçüleri nasıl olmalı?

Hakkı Şen
13-05-2011, 09:36
Mavişlerinizi tek saksıya dikecekseniz 40cm gibi dikdörtgen saksı kullanın. 4-5 cm aralıklarla dikebilirsiniz. Güneş ve suyu sever. Gübreli bahçe toprağı da idealdir.

Veya; her birini küçük saksılara 0,5 kg.lık yoğurt kaplarına falan dikin, serpilip gelişenleri toprağı ile birlikte bir boy büyük saksıya alırsınız.

Hakkı Şen
14-05-2011, 15:35
Bugüne ait birkaç görüntü.

Hakkı Şen
14-05-2011, 17:17
Bir başka petunya ve geçen sene pet şişeye diktiğim verbana

nardane
14-05-2011, 20:50
Terasınız muhteşem Hakkı Şen ,nasıl güzel bir manzara müdavimi oldum artık.
Emek olmadan bu güzellikler asla olmaz, ellerinize sağlık.
Komşularınızdan bu manzara gözleniyorsa eminim ki gözlerini alamıyorlardır.
Sizin terası ziyaret ettikçe bende coşuyorum.Minik minik 5-6 çelikte ben diktim.
Gelişecekleri günleri heyecanla bekliyorum,yaprakları bile mis gibi kokuyor.
Pet şişedeki bitkinizden adını bilmeden köküyle almıştım.Ancak Adana'dan yaptığı yolculuk sonrasında canlandıramadım maalesef o gün çok sıcaktı.
Ayrıca pet şişe tasarımınız süper.Pet şişede toprak güneşten etkilen miyor mu ?
Bende galla soğanını bende şeffaf şişeye bırakmıştım toprak güneşte kalıyor dediler.
Ne derece doğru bilemiyorum.

Yaylacı
15-05-2011, 00:18
Hakkı bey, terasınız mükemmel, çiçekleriniz birer harika. Tabi ki sizin emeklerinizle birlikte güzelliklere güzellik katmışsınız. Ellerinize emeğinize sağlık.

Periş
15-05-2011, 07:56
Hakkı bey teras bir harika çiçekleriniz ayrı bir güzel duvar kenarındaki çiçeklerin yakın görüntüsü nasıl acaba cennet gibi bir teras bayıldım bol çiçekli günler...

sevim.K
15-05-2011, 08:43
Minenin rengi ne güzel en sevdiğim pembe. Sardunya kırmızı beyaz çiçek çiçek:) Petunyalarda çok güzel emeklerinize sağlık. Ben geçen hafta düzenleyecektim filizlenen çelikleri öyle emanet dikmiştim çünkü hangi saksıda yer bulduysam. Nihayet bugün yağmursuz, güneşli bir güne uyandık. Birkaç gün güneş görüp kendilerine gelsinler artık ondan sonra güzel bir köşe yaparım:)

ciceksever70
15-05-2011, 08:56
Hakki bey terasinizi ilk sayfadan baslayarak gezdim. Cicek cesidiniz, saksilarin duvardaki zarif durusu, hele o kasimpatilariniz hayran kaldim. Dilerim gönlünüzdeki bahceye kavusursunuz ancak siz kücük bir cennet bahcesi yaratmissiniz zaten. Terasta keyif yapmak da cok güzeldir eminim.

Hakkı Şen
15-05-2011, 20:47
Sevgili nardane çok teşekkür ederim. Emek, istek ve sevgi olunca gerisi geliyor zaten. :p Sizin de çelikleriniz inşallah bir an evvel gelişir güzelliklerini keyifle izlersiniz.

Sayın Yaylacı, terasıma hoşgeldiniz. Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim.

Sevgili Periş, beğenileriniz için çok teşekkürler. Duvar dibindeki çiçekler kasımpatı. Onlar da zamanı gelince güzelliklerini sergileyecek :p

Sevgili Sevim hanım, hep öyle değilmiyiz? Hangi saksıda bir boşluk farketsek hemen bir şeyler tutturuyoruz o boşluğa. Dediğiniz gibi hava nihayet burada da oldukça iyiydi. Ben de bütün gün bolca çiçeklerimle uğraştım.

Sayın ciceksever70, terasıma hoşgeldiniz. Çok teşekkür ederim, bir bahçemin olmasını o kadar çok isterim ki :p Terasta keyif yapmak süper. Komşular, arkadaşlar, eş-dost hep buradayız. Sonra herkes evine Hakkı temizliğe :D

Hakkı Şen
15-05-2011, 20:55
Gazanyada bu misafiri görünce hemen fotoğrafını çektim :p

Yaylacı
15-05-2011, 21:16
Hakkı bey Gazanyalar gerçekten çok güzel çiçek, güneşi gördükleri zaman hemen güzelliklerini sergiliyorlar. Benim de terasımda bayağı gazanya var fakat bir tanesi diğerlerinden çok büyük açıyor, nedenini bilmiyorum. Buraya resmini ekliyorum.

Hakkı Şen
15-05-2011, 21:24
Sayın Yaylacı evet gazanyanızın çiçeği oldukça büyük ve de çok güzel. Büyük olması öncelikle cinsindendir diye düşünüyorum. Benim de bir kaç çeşit var. En son fotoğrafını yüklediğim, diğerlerine göre oldukça küçük. İkinci olarak yerinden veya toprağından da olabilir. Bazen aynı anda yanyana aynı toprağa dikilen bitkiler bile farklılıklar gösterebiliyor.

armeria
16-05-2011, 10:29
Hakkı bey,yarışmada derece yapacağınızı düşünüyorum.çiçeklerin hepsi birbirinden güzel.terasınızı görünce hemen mine çiçeği ve petunya almaya karar verdim.tebrik ederim

Hakkı Şen
16-05-2011, 10:45
Çok teşekkür ederim sayın armeria. Cananlar çiçeklerini dökmeye başladılar. Henüz gelen olmadı. İnşallah hepsi dökülmeden gelirler. Mineler çok şirin ben bazen dalıp gidiyorum onları izlerken. Petunyalar da çok cömert çiçekleniyorlar ve çok uzun zaman açmaları da çok güzel. Tavsiye ederim çok memnun olacaksınız onları yetiştirdiğinizde.

Hakkı Şen
18-05-2011, 19:40
Bugüne ait bir kaç fotoğraf

loveflower
18-05-2011, 20:04
Sevgili Hakkı Şen,terasınız muhteşem görünüyor yine:)Mavişleri,sardunyaları yerlerine diktim Cumartesi günü,umarım sardunyalarım tutar çünkü suda bekleterek hata yapmıştım hani.Sizin uyarınızla sudan çıkardım ama sadece bir gece dışarda bekletip diktim.Çok üzülürüm tutmazlarsa kendi hatamdan dolayı:(

türkansultan
18-05-2011, 22:42
Sevgili Hakkı Şen terasınıza bayıldım o kadar güzel ve düzenliki adeta bir serayı andırıyor ellerinize sağlık.

Hakkı Şen
19-05-2011, 08:19
Sevgili loveflower, sardunya özellikle de cananlar çelikten kolay tutarlar endişelenmeyin. Mavişlerinize sık sık su vermeyi ihmal etmeyin. Suyu çok severler. Benim mavişlerim güneş gören bir yerde duruyor, hergün suluyorum.

Hakkı Şen
19-05-2011, 08:24
Sevgili türkansultan, ben de artık baktığımda sera gibi görmeye başladım. Sanırım biraz ipin ucunu kaçırdım. :) En son saydığımda yüzelli kadar saksı vardı. Üstüne bir kaç tane daha aldım :) Gerçi bu durumdan şikayetçi değilim. Hiç yormuyor hatta beni dinlendiriyor diyebilirim. Bakımlarını yaptıktan sonra karşılarına geçip bir kahve içmek bütün günün yorgunluğunu alıp götürüyor.

loveflower
19-05-2011, 11:43
Sevgili loveflower, sardunya özellikle de cananlar çelikten kolay tutarlar endişelenmeyin. Mavişlerinize sık sık su vermeyi ihmal etmeyin. Suyu çok severler. Benim mavişlerim güneş gören bir yerde duruyor, hergün suluyorum.

İçimi rahatlattınız,özenli hazırlanmış bahçe toprağına diktim ceylanlarımı.Toprak ıslak ama o kadar sertleşti ki korktum:( Hem suda beklettim hem de toprağı uygun olmadı diye.Saksıların dip kısmına iri kum yerleştirmeme rağmen süzek olmadığı için mi taş gibi toprakları acaba?Hatta bugün praktikerden sardunya toprağı alıp söküp tekrar dikmeyi planladım.Ne dersiniz?
Mavişlerime toprağı kurumadan su veriyorum,şimdilik keyifleri iyi gibi gözüküyor,o kadar sabırsızlanıyrum ki,hemen tutsunlar istiyorum bütün gönderdiğiniz çiçekleri.
Bu arada kasımpatıların çoğunu eşimin muayenehanesinin minik bahçesine diktim,hem de kargoyu açar açmaz.Dün kontrole gittim hepsi tutmuş gözüküyor.Kalanını da suda bekletip saksıya diktim,onlarda yüzümü güldürür umarım.Sizden gelenlerinin bir tanesine bile birşey olsun istemiyorum.O kadar emek verip zahmet edip gönderdiniz.

Hakkı Şen
19-05-2011, 11:52
Sevgili loverflower, sardunya toprağı daha çok klasik sardunya (pelargonium) cinsi için gerekebilir. Ceylanlar o kadar da seçici değillerdir. Şimdilik artık yerlerini değiştirmeyin derim.
Kasımpatılardan yana bir sorun olacağını ben de düşünmüyorum. Hepsi köklü olduğu için kolay tutarlar. Ancak, havanın ısınmasıyla birlikte özellikle de yağmur sonrası günlerde hemen böceklenme başlar. Bunun için bir insektisit ilaç bulundurun. Yaprakların altını, üstünü iyice spreyleyin sonrasında bir kaç gün içinde müthiş gelişim gösterdiklerini göreceksiniz.
Kolay gelsin ve sabırlar dilerim. :))

serkan_istanbul
19-05-2011, 15:26
Hakkı bey ellerinize sağlık allah nazarlardan korusun teras harika.

zenfree
19-05-2011, 21:23
Hakkı Bey terasınızı çok beğeniyorum. Herşey çook güzel. Ellerinize sağlık.:)

Hakkı Şen
20-05-2011, 08:47
Çok teşekkür ederim Serkan Bey. Sizin çeşitlerin yanında benim teras sönük kalıyor :)

Sevgili zenfree, çok teşekkür ederim. Beğenilerinizi okumak beni cesaretlendiriyor.

Periş
20-05-2011, 11:15
Hakkı bey terasınız yine konuşuyor çok güzel çoooooook

Hakkı Şen
22-05-2011, 08:34
Her geçen gün minelere olan ilgim artıyor.

Hakkı Şen
22-05-2011, 08:40
Çardak gülüm bir dal üzerinde en az üç tane açıyor.
İzmir'de herkes zambak diyor, burada adının amaryllis olduğunu öğrendiğim çiçeğim yaprağı yok ama koca bir çiçek sapı ve üstünde çiçeği ile selamlıyor :p

Hakkı Şen
22-05-2011, 08:51
1-Katmerli petunyalar da nihayet çiçekleniyorlar,
2-Geçen yıl çiçekleri üzerinde kuruyan ortancam bir daha canlanmaz derken müthiş bir gelişim gösterip çiçek bile açmaya başladı.
3-Yaprağı güzel (kolyoz) gitti gidiyor derken toprağını komple değiştirdim kendine geldi :p
4-Domatesler çiçekte..

Hakkı Şen
22-05-2011, 11:06
Sundavillayı hep yukarı doğru sardırmışlar gördüklerim. Ben askı yapıp dallarını serbest bıraktım. İnşallah iyi bir form oluşturur..

Hakkı Şen
22-05-2011, 11:10
Yalın kat sarmaşık gülümde pembenin yanında kırmızılar da açmaya başlamış..

Periş
22-05-2011, 12:00
Hakkı bey mineler petunyalar sundavilla bi harika yalınkat sarmaşık güllere bayıldım çok güzeller ellerinize saglık...

günebakan
22-05-2011, 14:02
Herşey harika görünüyor mavi mineye bayıldım Bu renk amarlisler den bende de var bu sene çok gerideler ama bakalım çiçek görecekmiyim.

Hakkı Şen
22-05-2011, 16:53
Geçen sene tenceredeki mavişimin bu sene epey kardeşi oldu
214961
Bu da aslanağzına gelen misafirim..
214962

Periş
23-05-2011, 10:13
Mavişlerin kardeşleride çok güzel sıra sıra dizilmişler gelin gibi çiçeklerinide görürüz inşallah sürekli güneştemi kalıyor...

Hakkı Şen
23-05-2011, 14:38
Evet sevgili periş, sürekli güneşte duruyorlar. Çiçek açmaya başladıkları zaman gölgeye alıyorum. Yakıcı güneşte çiçekler kısa sürede soluyor.

loveflower
23-05-2011, 16:55
Teras yine gözalıcı,maşallah.Nazar boncuğu varmıydı terasınızda?Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
O mavişlerin diğer kardeşleri de benim balkonumda umarım yakında ben de görürüm bu hallerini.Kaç günde tutuyor maviş?
Mineler gerçekten çok güzel gözüküyor,ellerinize sağlık,yine gözümüz şenlendi sayenizde:)

Hakkı Şen
23-05-2011, 21:09
Teşekkür ederim sevgili loveflower. Nazar boncuğum var evet, hem de kocaman :)

Aslında mavişleri hava biraz daha serinken ayırıp dikmeli. Durgun oldukları dönemi köklenme ile geçiriyor, havanın ısınması ile birlikte atağa kalkıp sürgünler veriyor. Mart ayında dikilen bir fide haziran ayında çiçek açıyor.

Hakkı Şen
23-05-2011, 21:39
Petunyalar göz doldurmaya başladı. Sarkan cinslerini çok sevdiğim halde; tohumdan yetiştiremiyorum, fide olarak bulamıyorum. Saksıda büyük olanları da ben yetiştirmediğim için istemiyorum :(
215677

Bu da karşıdan bir görüntü. Badana yapma zamanı geldi artık
215678

Yakından bakıldığında daha bir güzel
215675

Askı yapıp astım belki sarkar :p
215676

günebakan
23-05-2011, 21:44
Petunyalara bayılıyorum benim de ordan burdan topladığım petunya tohumları çimlendiler ve çiçeklendiler çok hoşuma gidiyor. Sizinkilerde harika görünüyor:)

Hakkı Şen
23-05-2011, 21:47
Sevgili günebakan, geçen sene bayağı bir tohum aldım. Sarkan, minyatür v.s. Ama maalesef çimlendirmeyi başaramadım. O kadar tohum içinden sadece bir tek çimlendi. O da çok sağlıklı büyümedi.

günebakan
23-05-2011, 21:50
Siz bu sefer de benim için tohum toplarmısınız özellikle şu kırmızı ve mavilerden ben çimlendirirsem fideleri paylaşırız:)

Hakkı Şen
23-05-2011, 21:55
Seve seve toplarım tabii ki. İnşallah tohum oluştururlar. Ayrıca tohumdan bitki yetiştirenlere gıpta ediyorum. Evimiz kaloriferli olmadığı, eşim ve ben de çalıştığımız için evde tohum çimlendirecek uygun ısı sorun oluyor. Hava ısınınca da zaten iş işten geçiyor. Bu yüzden bir çok bitkiyi fide halde alıp dikiyorum.

günebakan
23-05-2011, 22:00
Ben bazı bitkilerin her renginden olsun istiyorum ama o kadarını elde etmem mümkündeğil malum maddiyat ama sağolsun sizin gibi birçok arkadaş çiçeklerinin tohumları hiç esirgemiyorlar. Ayrıca ben zaten tohumdan bitki yetiştirmeyi çok seviyorum bu sene de oldukça başarılı sayılırım:)

türkansultan
23-05-2011, 23:09
Sn Hakkı Şen elinizi değdirdiğiniz her şeyi güzelleştiriyorsunuz petunyalarında yakında büyüyüp serpilip,ceylanları sardunyaları geçeceğine inanıyorum.Bence onlara verdiğiniz sevgide çok önemli hepsi harikalar saygılar.

nardane
23-05-2011, 23:15
Her geçen gün minelere olan ilgim artıyor.

Minelerin her rengini çok beğenirim ancak bu sizin minelerin ayrı bir güzelliği var.
Kırmızı beyaz müthiş uyumlu olmuş.

maki01
23-05-2011, 23:40
Hakkı Bey,

Daha önce nasıl gezinmedim, nasıl görmedim bu güzellikleri.Tek kelimeyle muhteşem bir teras, yeryüzünde bir cennet yaratmışsınız.

Yüreğinize sağlık., kutluyorum sizi.

Hepsi bakımlı, hepsi sevgi dolu. İzmir'de teras katta ne güzel korumuşsunuz sardunyalarınızı. Adana 30 dereceyi görmeye başladı. Üzülerek bakıyorum sardunyalarıma, bu yaz da kaybedecek miyim diye.

Nasıl koruyabiliyorsunuz bu güzelliği?

Periş
24-05-2011, 07:40
Sevgili Hakkı bey petunyalar rengarenk çok güzel maşallah elinize saglık

Hakkı Şen
24-05-2011, 07:51
Sayın türkansultan, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ben de çok inanıyorum. Bitki bakımı sevgiyle başlar.

Hakkı Şen
24-05-2011, 07:52
Sayın nardane, ziyaretinize teşekkür ederim. Bakalım ilerleyen zamanlarda bu mineler daha da çoğalabilir. :) Yaz kış çiçekli olmaları çok güzel.

Hakkı Şen
24-05-2011, 08:13
Sayın maki01, terasıma hoşgeldiniz. Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Terasa bir ağ gölgeleme yaparak onları kızgın güneşten korumaya çalışsam da çok yeterli geldiğini sanmıyorum. Maalesef gölge bile sıcak oluyor.
Burada okuduğum bilgilerle sardunyaların fazla sulanmaması gerektiğini öğrendim. Normal sardunya ve sakızlar için doğrudur. Ama canan sardunyalar öyle değil, her gün suluyorum.

Eskiden sokağımızda bahçeli evler vardı. Ağaç gölgelerinde yetiştirilen küpeler, pencerelerde tenekeler içinde sardunyalar buralarla özdeşmiş bitkilerdi. Giderek azalsa da hala bir-kaç evde bu görüntülere rastlayabildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Gün geçmiyor ki müstakil bir ev yıkılıp yerine önünde bir metre bile bahçesi olmayan bir apartman dikilsin.

Hakkı Şen
24-05-2011, 08:16
Sevgili periş, önceden petunyalar mevsimlik diye hiç ilgilenmezdim. Sonra bunun hata olduğunu anladığımdan beri her bahar mutlaka gördüğüm renklerinden ediniyorum. Arada zayiatlar olsa da yaz boyu çiçekli olmaları çok güzel.

Sûz-i Dilârâ
24-05-2011, 23:42
Vay be! Gözlerime inanamadım, o kasımpatılar ne öyle (ayıptır sülemesi delisiyimdir). İçimden ağlamak geldi, benim niye böyle güzel çiçeklerim olmuyor bir türlü, uğraşıyorum didiniyorum, anca hayatta tutabiliyorum bazılarını tutamıyorum bile :( Burdan öğrendiğim her şeyi yapıyorum, asitli suysa asitli su, tatlı suysa tatlı su, güneş, gölge, sevgi... Daha ne istiyorlar! Ama yok!
Delirecem...

Hakkı Bey size ne kadar özendim ve yerinizde olmak istedim bilemezsiniz:)

Hakkı Şen
25-05-2011, 00:29
Sayın Suz-i Dilara, terasıma hoşgeldiniz. Kasımpatılar için ne yapıyorum?
Önce bahçe toprağı ve gübre karışımı bir saksıya dikiyorum. Sonrasında 15-20 gün kadar kendi haline bırakıyorum. Baktım ki bir gelişme yok; başlıyorum gezdirmeye şu anda bulundukları yer ideal. O yüzden hep aynı yere alıyorum onları. Büyük bir bidon var içinde bir kısım koyun-keçi gübresi olan o bidondaki su ile hepsini suluyorum. Tekrar çeşmeden doldurup ertesi gün de o suyu kullanıyorum. Böceklenme olursa ki çok sık oluyor, insektisit kullanıyorum. Hepsi bu kadar. :) Sonra kasım ayında çiçeklerini beklemek kalıyor.

sariefe
25-05-2011, 04:27
Bu terasta bir tılsım var. Ne zaman gezsem bitkiler gözüme çok güzel ve sağlıklı gözüküyor. Ellerinize sağlık sn. Hakkı Şen.

fmerry
25-05-2011, 07:29
merhaba,

siteye girdiğimde bakmadan çıktığım teraslardan biri terasınızda şenlik var hepsi çok güzeller emeğinize sağlık

fmerry
25-05-2011, 07:39
Terasınızı gördükçe daha çok çiçek ekesim geliyor.Ellerinize sağlık

Ama toprağı terasa çıkartmakta çok zor oluyor :) Kim tutar beni

serkan_istanbul
25-05-2011, 07:42
Bayıldım petunyalarınıza hemen bugün bir kaç petunyada benim terasa gelecek galiba. Gerçi o kadar çoğaldiki türler delimisin olum diyorum ama görüncede dayanamıyorum. Ben maşallah diyeyim. İyi güneler.

sevim.K
25-05-2011, 09:02
Petunyalar çok güzel Hakkı bey. Dün bizim çiçekçide sarkan petunyalar vardı. Pastel renkler saksıda salkım salkım. Diğerlerindende çok güzel renkler çeşit çeşit:). Ama ben kredimi sakız sardunyalardan yana kullandığım için petunya alamadım:(

Hakkı Şen
25-05-2011, 10:53
Sayın sariefe, ben de ziyaretinize çok memnun oluyorum. Değerli satırlarınızla yüreklendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu terasta bir tılsım var. Ne zaman gezsem bitkiler gözüme çok güzel ve sağlıklı gözüküyor. Ellerinize sağlık sn. Hakkı Şen.

Hakkı Şen
25-05-2011, 10:55
Sayın fmerry, ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Toprağı terasa bir günde çıkarmayın :p Zamanla saksılar, tenekeler bir bir artıyor.

Terasınızı gördükçe daha çok çiçek ekesim geliyor.Ellerinize sağlık

Ama toprağı terasa çıkartmakta çok zor oluyor :) Kim tutar beni

Hakkı Şen
25-05-2011, 10:58
Sayın Serkan Bey, petunyaları ben de çok seviyorum. Bol bol dikmeli yaz boyu çiçekli olmaları çok harika. Herkese tavsiye ederim. Ani kayıplara karşı beğendiğiniz renklerden fazla dikin, saygılar..

Bayıldım petunyalarınıza hemen bugün bir kaç petunyada benim terasa gelecek galiba. Gerçi o kadar çoğaldiki türler delimisin olum diyorum ama görüncede dayanamıyorum. Ben maşallah diyeyim. İyi güneler.

Hakkı Şen
25-05-2011, 11:01
Sevim Hanım bahsettiğiniz sarkan petunyalar fide halde mi satılıyordu? Ben bir türlü edinemiyorum. Sakız sardunya tabii ki kalıcı yatırım olmuş. :p

Petunyalar çok güzel Hakkı bey. Dün bizim çiçekçide sarkan petunyalar vardı. Pastel renkler saksıda salkım salkım. Diğerlerindende çok güzel renkler çeşit çeşit:). Ama ben kredimi sakız sardunyalardan yana kullandığım için petunya alamadım:(

Vildan Sönmez
25-05-2011, 11:03
Hakkı Bey terasınız yine formunda maşallah.
Gölgeliği farkettim fotoğrafta. Sürekli açık mı duruyor. Ben yaz gelince açıp sonra topluyorum. Artık zamanı geldi galiba.

Hakkı Şen
25-05-2011, 11:10
Sevgili Vildan Hanım, gölgeliği geçen yaz yaptım ve o günden beri duruyor. Toplamak açıkçası biraz zor geldi :( Gölgeleme oranı bana göre yeterli değil diye düşünüyorum. O yüzden gözden çıkarmıştım ama hiç bir şey olmadı aynen duruyor. Saygılar..

Hakkı Bey terasınız yine formunda maşallah.
Gölgeliği farkettim fotoğrafta. Sürekli açık mı duruyor. Ben yaz gelince açıp sonra topluyorum. Artık zamanı geldi galiba.

Vildan Sönmez
25-05-2011, 11:18
İzmir'de iklim farkı dolayısıyla toplamak çok da gerekli olmayabilir tabii. Bu arada farkettim, geçtiğimiz günlerde yaptığım tuğla üzeri setler de sizinkinin neredeyse aynı, tek fark tuğlaların delikli tarafını yere getirdim. Tabii saksı sayısı kontrolden çıkınca temizlik için bu çare gelmişti aklıma, setin altından süpürüp yıkamak daha kolay olacak.

Hakkı Şen
25-05-2011, 11:28
Evet haklısınız iklim farkı oldukça fazla. Sadece bir kaç gün aşırı soğuk oluyor rahat davrandığım zamanlarda bedelini ağır ödedim :( Gözünün içine baktığım, bu bahar harika olacak dediğim devasa bir ceylan sardunyam bir gecede öldü. Set yapımına gelince ben saksı altlarında su birikmesin hem de rutubet yapmasın diye tuğlalar koyuyorum. Bitkilere bakmaktan genel görünüme pek önem vermedim.:p

fmerry
25-05-2011, 12:28
Sayın fmerry, ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Toprağı terasa bir günde çıkarmayın :p Zamanla saksılar, tenekeler bir bir artıyor.

evet bilmezmiyim bende de bayağı arttı ama sizin gibi olamam sanırım eşimde sayemde bel fıtığı oldu :)

tekrar ellerinize sağlık

sevim.K
25-05-2011, 12:37
Sevim Hanım bahsettiğiniz sarkan petunyalar fide halde mi satılıyordu? Ben bir türlü edinemiyorum. Sakız sardunya tabii ki kalıcı yatırım olmuş. :p

Askılı saksıdaydılar. Sarkan petunyalar fide halinde tek tek yoktular. Çiçekçi geç kaldın çoğu bitti dedi. Salı günü bir terslik olmazda erken gidebilirsem bakayım yeniden:)

Sakız sardunyaların başka renkleride vardı ben üç renk aldım. Güzel renkler. Ceylanlarda vardı çeşit çeşit öyleyken çoğu satıldı dedi. Göremedim yani değişik renkler. Çok güzel koyu bordo vardı. Pazar kurulmadan önce gel dedi çiçekçi. Bir gün önceden serasına gitmek lazım eşim götürürse :)))

Hakkı Şen
25-05-2011, 23:02
Sevim Hanım sarkan petunya fideleri için benim de aldığım cevaplar hep ya satıldı ya da henüz gelmedi oluyor. Bakalım bir gün denk gelir herhalde. Siz de umarım seraya gider değişik renk sardunyaları gönlünüzce izlersiniz. Belli mi olur belki sadece izlemekle kalmaz değişik renk olursa kucaklar gelirsiniz :))

sevim.K
26-05-2011, 07:51
Hakkı bey seraya gidersem çok mutlu olurum tabi ama gidemesemde salı günü erken saatte pazara gideceğim çiçekçinin sergisine. Petunya fidesi bakarım varsa.

elifsirin
28-05-2011, 09:18
Gezdiğim en güzel teras....
ellerinize sağlık

yener.T
28-05-2011, 09:27
Sayın Hakkı Şen terasınızı gezdim.Terasın güzelliği konumu balkondan ayrı bir güzellik sergilenmesine olanak sağlıyor.Sardunya ve petunyalar çok güzeller.Petunyalar uzadıkça sarkarlar ben Avşadaki balkonumda yetiştirdiğimden biliyorum.çoğaldıkça çok güzel bir görsel sunuyorlar.Terasınızda Sağlıklı ve huzurlu bol çiçekli günler dilerim.

MSaygin
01-06-2011, 10:36
Hakkı Bey, bitkilerinizi ne kadar sevdiğiniz nasıl da belli oluyor, tebrik ederim, çok güzel bir teras olmuş.

Hakkı Şen
02-06-2011, 13:29
Sayın elifsirin, çok teşekkür ederim. Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok mutlu oldum..

Sayın serilaaa, hoşgeldiniz. Teras çeşit ve adet olarak balkona göre elbette tercih sebebi. Ahh bir de bahçe olsaydı :D

Sayın MSaygın, bitkiler, özellikle de imkanlarımdan dolayı saksıda yetişebilen çiçek açan bitkiler, gerçekten çok seviyorum. Dün akşam tatilden döndüm; bir elimde valiz diğer elimde ufak tefek fideler :D Ziyaretinize çok teşekkür ederim.

Hakkı Şen
02-06-2011, 13:42
219784
219785
Petunyalar bir kaç günlük ayrılıkta bile çok güzel gelişmişler.
219786
Bu yıl ilk kez yetiştirmeyi başarabildiğim ortancam kocaman çiçekleri ve rengiyle çok güzel duruyor. Nisan - mayıs aylarında 3 kez saçı kıbrıs verdim.
219787
Beş gün önce çiçeklerini yeni dökmüş biberlerimin ilk ürünlerini bu kadar büyümüş bulmak beni oldukça şaşırttı.

Dudi
02-06-2011, 14:13
Çıtır çıtır biberler :)

Hakkı Şen
02-06-2011, 14:17
Evet sevgili Dudi; çıtır çıtırlar :)) Ortancaları izmir'de gölge yerlerde bile yertiştirmek oldukça zorken İstanbul'da caddelerde güneşli alanlarda bile yetiştiğini görmek beni çok şaşırtmıştı. Bu işin sırrı ne ola ki? :))

Dudi
02-06-2011, 14:20
Bilmem ki :D Hiç ortanca yetiştirmedim Hakkı bey :D Onada sararsam tamam :D

Periş
02-06-2011, 18:17
Sevgili Hakkı bey petunyalar rengarenk ortancanız çok güzel bide o biberi dalından koparıp yemek nede lezzetli olur ellerinize saglık herşey çok güzel

nardane
02-06-2011, 19:09
Hakkı Bey maşallah biberiniz ürün vermiş ne güzel.
İnsan emeğinin ürününü görünce ne büyük haz alır...

günebakan
02-06-2011, 19:26
Petunyalar harika şu ortanca işine bende bulaşmak istiyorum çok sevdiğim çiçeklerden biridir ama biraz daha zamanı var:) Benim içinde bol bol seyredin çiçeklerinizi.

selis
02-06-2011, 19:39
Hakkı Bey ortancalar hakkında aynı şeyi düşünüyoruz.. Hem de çiçekleri kocaman kocaman oluyor.. Ayrıca çuhalar da İstanbul'da mükemmel gelişiyor, İzmirde de hercai menekşeler.. ;)

Petunyalar sarkan ve sarkmayan diye ikiye ayrılmıyor muydu? :rolleyes:

acemifüsun
02-06-2011, 22:47
Sevgili Hakkı bey petunyalar kısa sürede ne güzel gelişmiş, adeta çoşmuşlar, ellerinize sağlık:) İleriki günlerde yapış yapış olmuyorlar herhalde. Benim denediklerimde bu sorunla karşılaşmıştım.

Hakkı Şen
04-06-2011, 09:16
Sevgili periş, nardane ve günebakan çok teşekkür ediyorum.

Sayın selis, dediğiniz gibi çuhalar da İstanbul'da çok güzel oluyor. Bizde hercai menekşenin yanı sıra yer açelyaları da mükemmel oluyor. Geçen sene Karşıyaka'da bol miktarda vardı. Bu yıl nedense fazla görmedim. Petunyaların sarkan cinslerini askılı saksılara dikiyorlar görüntüleri harika oluyor.

Sevgili Füsun Hanım, petunyalarda şimdilik yapışkanlık yok. Ama bazılarında yaprak rengi çok açık. Giderek çiçek ve yaprak boyları küçülüyor. Adet olarak fazla olduklarından sağlıklı olanlar yeterince göz dolduruyor.

serkan_istanbul
04-06-2011, 14:27
Hakkı bey maşallah ne kadar güzeller. görünümde harika merak etmeyin

ibzk
04-06-2011, 22:59
Ben nekadar uğraştıysam balkon ve teras az güneş aldığı için, (http://www.onlineterapiler.com) bitkilerin meyvalarını sağlıklı şekilde alamadım. (http://www.suluklugol.com)Güzel gövde yapıyor hepsi ama ürün vermiyor ya da çok az veriyor.

Hakkı Şen
12-06-2011, 07:38
Pazar sürprizim :D

223346

Dudi
12-06-2011, 08:04
Ne süprizmiş ama valla gözlerim bayram etti :D

günebakan
12-06-2011, 12:57
Gerçekten de tam pazar süprizi olmuş çok güzelmiş Hakkı bey:)

yesterday
14-06-2011, 10:31
çok güzeller maşallah ne olur bana da sardunya ve maviş çiçeğinden istiyorum
teşekkürler

canannuman
14-06-2011, 11:50
Hepsi birbirinden güzeller elinize sağlık son darbeyide kaktüs vurmuş. Eve gidip ekip dikesim geldi gene.
Kaktüs nedir acaba meyvası olan bir kaktüsmü kimisi yenen meyva veriyormuş diye duymuştum.
Tebrik ederim. Hele el yapımı askılık çok şık olmuş (Tahta sopa üzerine minik tahtalı olan)

kabuscuk
14-06-2011, 12:25
saksılarınız da çiçekleriniz de çok güzel... tebrik ediyorum.

ykolko
14-06-2011, 12:51
Sevgili Hakkı Şen terasınız ve bitkileriniz harika ama, Petunyalar,Petunyalar... onlar çok enteresan bir bitki, beyaz duvardan bir fon,kırmızı saksıları içinde, renk,renk,açmış hallerini seyretmek,nedense bana nostalji yaşattırıyor,hüzün,mutluluk,coşku, hepsi bir arada.
Bu saklı cennetinizde mutluluklar eksik olmasın.

Hakkı Şen
15-06-2011, 11:02
Sevgili Dudi ve sevgili Günebakan, kaktüsün çiçeği bir gün açık kaldı :( İki senedir bende daha yeni çiçek açtığını gördüm iyi ki de pazar günü açtı da doyasıya görmüş oldum .:)

Hakkı Şen
15-06-2011, 11:05
Sayın yesterday, bende maalesef sardunya kalmadı diyebilirim sadece ceylan/canan sardunyalardan var mavişler ise tomurcukta yani çiçek açmak üzereler. Ancak sonbaharda köklerden ayırabilirim. Tekrar hatırlatırsanız mutlaka yollarım. Saygılar..

Hakkı Şen
15-06-2011, 11:09
Sayın canannuman, bazı kaktüs cinslerinin yenilebilen meyveler verdiğini ben de duydum hatta; bir kaç sene evvel seyyar satıcılar ve pazar tezgahlarında sık sık oluyordu. Fazla rağbet görmedi mi nedir şu aralar görmüyorum hiç. Kaktüsler hakkında maalesef bilgim yok. Tam unuttum derken bir bakıyorsunuz çiçek açmış :) Ben de varım der gibi.. Ziyaretinize teşekkür ederim, saygılar..

Hakkı Şen
15-06-2011, 11:10
saksılarınız da çiçekleriniz de çok güzel... tebrik ediyorum.

Çok teşekkür ederim sayın kabuscuk, ziyaretinize teşekkür ederim, saygılar..

Hakkı Şen
15-06-2011, 11:14
Sevgili ykolko, petunyalar mevsimlik diye uzak durduğum bir bitkiydi. Şimdi artık vazgeçilmezim oldu. O kadar yoğun çiçekleniyorlar ki hayran olmamak mümkün değil. Bir de şu ani kayıplar olmasa çok güzel olacak ama maalesef, çok sağlıklılar derken bir bakmışsınız aralardan bir kaçı solup gitmiş. Yine de yetiştirmeye değer. Güzel satırlarınız ve ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum, saygılar..

Periş
15-06-2011, 11:27
Hakkı bey kaktüs ne kadar şirin görünüyor ellerinize saglık...

Hakkı Şen
19-06-2011, 13:27
Sıcaklar başlayınca çiçeklerden çok domates, biberlere bakar olduk :D

nardane
19-06-2011, 14:58
Böğürtlenin hem meyve görüntüsü hem tadının hayranı olan birisi olarak böğürtleninize mest oldum.Çok harika.
Sebzeleriniz süper görünüyor.
Öncelikle emeklerinize sağlık maşallah diyeyim.
Kıskanmadım desem yalan olur..Benim biber ve domatesler sadece dallardan ibaret ama onlarda beni mutlu ediyor diye avunuyorum.
Fakat böyle sizlerin bitki ürünlerini görünce avuntumun farkına varyorum.
Bol keyifli ürünler olsun.

Periş
20-06-2011, 10:44
Sevgili Hakkı bey bögürtlenin meyvesi çok güzel domatesler biberler harika görünüyor maşallah ellerinize emeklerinize saglık...

Hakkı Şen
20-06-2011, 10:53
Çok teşekkür ederim sevgili nardane ve sevgili periş..

loveflower
20-06-2011, 14:37
Sevgili Hakkı Şen,of of sebzelerinize,maşallah muhteşem görünüyorlar.Afiyet olsun.Benim de balkonumda tiny tim domatesim ve süs biberim var ama henüz tomurcuktalar.
Bu arada hediyelerinizden saksıya diktiğim kasımpatılar tuttu diğerlerinin başında olamadığım için onlardan 4 tane kaybım var malesef:(Mavişleryeni filizlerii verdiler:) Ceylanlarım 1 tane kaybım var,hepsi tuttu,yani bence öyle.Kaybettiğime çok çok üzüldüm en beğendiklerimdendi,üzerine de çok düşmüştüm.Hala kuru dalı topraktan çıkaramadım,bir umut.Yıldız çadırım da size merhaba demeye geldi,umarım çiçeklerini görebilirim.Çok hızlı gelişiyor:)
Eski fotoğrafları sildim yer kaplamasın, yıldız çadırımın son hali, tomurcukları yaptı,mavişin askılı saksının askısına da tırmandı,bakalım nereye kadar gidecek.Üst kat komşu balkona çıkıp merhaba der mi acaba?:)
235382
235383
Sayfanızı işgal etmiş oldum kusura bakmayın,sonra sileceğim fotoğrafları.

Hakkı Şen
20-06-2011, 14:55
Hoşgeldiniz sevgili loveflower... Maşallah yıldız çadırı çok iyi görünüyor. Çiçeklerini görebilmeniz için işyerinizde yetiştirmeli ya da evde ise ancak hafta sonları çiçeklerini görebilirsiniz :)) Çünkü ben de evde ancak hafta sonları görebildim çiçeklerini. Mutlak güneş gören bir yerde olmalı.
Dört tane kaybım var derken kasımpatılardan mı kaybınız? Yenilerini yollayabilirim. Hiç üzülmeyin. Sayfama renk katmış yıldız çadırınız, lütfen silmeyin. Ellerinize sağlık bence gelişmeler çok iyi. Saygılar..

loveflower
20-06-2011, 15:36
Hoşgeldiniz sevgili loveflower... Maşallah yıldız çadırı çok iyi görünüyor. Çiçeklerini görebilmeniz için işyerinizde yetiştirmeli ya da evde ise ancak hafta sonları çiçeklerini görebilirsiniz :)) Çünkü ben de evde ancak hafta sonları görebildim çiçeklerini. Mutlak güneş gören bir yerde olmalı.
Dört tane kaybım var derken kasımpatılardan mı kaybınız? Yenilerini yollayabilirim. Hiç üzülmeyin. Sayfama renk katmış yıldız çadırınız, lütfen silmeyin. Ellerinize sağlık bence gelişmeler çok iyi. Saygılar..

Garantiye alıp hem işyerimde hem de evde yetiştiriyorum:)7 gün görebileceğim:) :)
Kasımpatılardan 4 tane,işyerinde minik bahçeye dikmiştim,asistanımız bahçeyi sularken üzerlerine basmış malesef kırılmışlar,kurtarmak için uğraştım ama yaşamadılar.Ama zahmet etmeyin lütfen,kalanları büyütüp sağ salim umarım mahçup olmam.Bir tane de ceylan kaybım var en sevdiğimden sizin bahçeyi tekar dolaşıp hangisi olduğunu gösteririm.

Teşekkür ederim,moral oldu mesajınız:) (biraz önce domatesimi fazla sulamaktan dal yapmasını engellediğimi öğrendim zira)
Güzelliklerle kalın.

loveflower
06-07-2011, 14:30
Sevgili Hakkı Şen hediye ettiğiniz maviş dikeli 2 ay olmasına rağmen hiç beklemediğim halde bütün güzelliğiyle beni mutlu etti:)
231549

sevim.K
06-07-2011, 15:19
Bu yaz benim mavişim biraz tatsız nedense. Hiç neşeli değil. Daha çiçek tomurcuğu bile yok. Ancak canlanmaya başlıyor.

umutyolcusu
06-07-2011, 17:06
Ne güzel biberler domatesler meyve vermiş,hem de bol bol,ellerinize sağlık.Darısı başımıza,ama galiba saksıların büyük oluşu bir avantaj.Benim biberler hala yoğurt kovalarında(saksılarını büyüteceğim inşaallah.),çok gelişemediler ve yeni yeni çiçek açıyorlar.

Hakkı Şen
07-07-2011, 08:13
Çok sevindim sevgili loveflower, çiçekler geçince bitki kurumaya başlar bu sizi yanıltmasın. Normal sulamaya devam edin alttan yeni sürgünler gelecektir.

Sevgili Sevim Hanım, bazen böyle durumlar olabiliyor. :)) Benim mavişler ne zaman açtılar çiçekleri geçmeye başladı anlamadım. Hiç bu kadar kısa süreli maviş çiçeğim olmamıştı

Sevgili umutyolcusu haklısınız saksıların büyük olması baya bir etken. Bende de yoğurt kaplarında olanlar hiç gelişemedi.. Artık olduğu kadarıyla yetineceğiz :))

Saygılar...

Hakkı Şen
07-07-2011, 22:46
Leş kaktüsüm bugün tamamen açmış.
232020

232019

232021

Hakkı Şen
07-07-2011, 22:50
Dikensiz böğürtlen her gün bir kaç tane topluyoruz ama çok ekşi :p
232027

232028

Hakkı Şen
07-07-2011, 23:28
Bu sene ayırdığım mavişten bir kaç ayda bu hale geldi.

sevim4
08-07-2011, 09:56
Sevgili hakkı şen,o ne güzellik ben neden beceremiyorum maviş yetiştirmeyi.
Yok yok artık inandım sizlerin eli tılsımlı.:D

Periş
08-07-2011, 13:08
Sevgili Hakkı bey leş kaktüsünün çiçegi çok güzel. Böğürtlenin görünüşü bile güzel mavişler coşmuş maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Hakkı Şen
08-07-2011, 18:04
Sevgili hakkı şen,o ne güzellik ben neden beceremiyorum maviş yetiştirmeyi.
Yok yok artık inandım sizlerin eli tılsımlı.:D

Sevim Hanım, fazla üstüne düşmeyin. Sık sulayın, güneş görsün olur ;)

Hakkı Şen
08-07-2011, 18:05
Sevgili Hakkı bey leş kaktüsünün çiçegi çok güzel. Böğürtlenin görünüşü bile güzel mavişler coşmuş maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Çok teşekkür ederim sevgili Periş. Seyirlik oldular :p

Hakkı Şen
09-07-2011, 06:35
Bir arkadaşımın üç tane verdiği Lilium casablanca soğanlarından yaşayan sadece biri oldu. Kokusu ve rengi mükemmel.

232654

232655

Periş
14-07-2011, 07:44
Sevgili Hakkı bey lilyum harika görünüyor rengine bayıldım nede güzel kokuyordur şimdi ellerinize sağlık sevgiler...

türkansultan
14-07-2011, 10:25
Sevgili hakkı bey terasınızın her zamanki gibi yine çok güzel ama maviş bir başka güzel ellerinize sağlık.

Hakkı Şen
16-07-2011, 21:10
Teşekkür ederim sevgili periş ve sevgili türkansultan. Sevgili periş sizin küpelileriniz ve siz sevgili türkansultan, sardunyalarınız muhteşem gerçekten. Ziyaretinize teşekkür ederim.

Hakkı Şen
20-07-2011, 06:51
Lisianthuslarım... Sayın kgursan'a teşekkürlerimle

türkansultan
20-07-2011, 07:03
Sn hakkı bey lisianthuslar ne kadar güzel açmışlar maşallah pembe olanına bayıldım ellerine sağlık.Benim bir hatam yüzünden 45 adet sardunyam kurudu çok üzgünüm. Bende siz dostların güzel çiçeklerine bakarak avunmaya çalışıyorum saygılar hakkı bey.

Hakkı Şen
20-07-2011, 07:06
Sevgili Türkansultan sayfanızı ziyaret ettiğimde okudum ve gerçekten üzüldüm. Sağolsun arkadaşlar hep yazmışlar size ben de aynı cümleleri yazmak istemedim. Ama bu tür kötü tecrübeler olabiliyor. İnşallah kurtulan vardır. Menekşelerinizde bir şey var mı? Zira onlar da çok güzeller.

mandalinleerik
20-07-2011, 07:38
Çok güzel bir teras. Her biri birbirinden güzel çiçekler. Ellerinize sağlık. Evin duvarına bir de nazarlık lazım. Maşallah.

Hakkı Şen
20-07-2011, 08:44
Çok teşekkür ederim. Ziyaretiniz ve yorumunuz için sağolun sayın mandalinleerik..

Periş
20-07-2011, 08:56
Sevgili Hakkı bey lisianthusların çiçekleri muhteşem ben bu çiçegin bu kadar gösterişli ve güzel olacagını düşünmemiştim renkleri çok canlı görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Hakkı Şen
20-07-2011, 08:59
Teşekkür ederim sevgili Periş. Ben hep fotoğraflara bakar hayran olurdum. Bu yıl yetiştirmek bana da nasip oldu sonunda.

türkansultan
20-07-2011, 13:53
Sevgili Türkansultan sayfanızı ziyaret ettiğimde okudum ve gerçekten üzüldüm. Sağolsun arkadaşlar hep yazmışlar size ben de aynı cümleleri yazmak istemedim. Ama bu tür kötü tecrübeler olabiliyor. İnşallah kurtulan vardır. Menekşelerinizde bir şey var mı? Zira onlar da çok güzeller.

Sn hakkı bey sardunyaların hepsi gitti yeni yeni biraz satın alıp birazda çelik alarak toparlamaya çalışıyorum.

Menekşelere gübre vermemiştim onlarda birşey yok şükür.

Saygılar.

loveflower
20-07-2011, 15:28
Sevgili Hakkı Şen,Lisianthuslara bayıldım.Mavişe zaten söylenecek söz yok:) Bu arada 610 nolu mesajda yıldız çadırımın fotoğrafını değiştirdim eskilerini silip son halini yükledim.

Hediyelerinizden haber vereyim;kasımpatılardan eve saksıya diktiklerimden 2 tanesi güzel gelişiyorlar,2 tanesini kaybettim,iş yerindekiler ise çok çok üzgünüm ki sadece 1 tanesi yaşıyor.Kediler sabah sefası ve kasımpatıların üzerinde oynamışlar ve hepsi ezilip kırılmış bir günde.Üstelik hepsi tutmuş ve yerlerini sevmişlerdi.Kırılanları diktim tekrar belki yaşatabilirim diye ama yasatamadim:( Sabah sefasının tohumu var daha seneye tekrar ekeceğim:)
Sardunyaların 8 tanesi tuttu, ama 3 tanesini kaybettim, hem de eve dikip hergün gözlerinin içine baktıklarım.Ceylanlarıma çok üzüldüm:( İş yerindekiler ise hepsi çok güzel gelişiyor.Maviş ve yıldız çadırım malum:)Bu arada mavişim 3. çiçeğini açtı:)

Adalet Yağcı
20-07-2011, 16:40
Bu teras bizim bahçeleri sollamış, biberler, domatesler, böğürtlenler, hele de lisianthuslar.
Hakkı bey, emeklerinizi inkar etmemişler, çok sağlıklı görünüyorlar, ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
20-07-2011, 20:37
Hakkı Bey, ben terasta sebzeden geçen yıl vazgeçtim, siz maşallah hasata bile geçmişsiniz. Leş kaktüsü bende de bir kaç tür var, hiçbiri açmadı daha :mad::mad:

Lisilerinize alkış, mavişe sevgiler..

Hakkı Şen
21-07-2011, 14:06
Sevgili loveflower fıkra gibi olmuş. O kırıldı diğeri ezildi bu öldü derken elde birşey kalmamış :) Neyse ki kalan sağlar bizimdir. Şaka bir yana, yıldız çadırına şaşırdım ne kadar güzel gelişmiş. Ayrıca yanında duran lilyuma bakıp bakıp imrendim çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Mavişler de seneye inşallah çok güzel ve yoğun çiçekleriyle göz doldururlar.
Ceylanlardan ya da kasımpatlarından bir isteğiniz olursa bildirin lütfen.

Hakkı Şen
21-07-2011, 14:30
Sevgili Adalet hanım, lisianthusları kesme çiçek olarak çok görürdüm ama topraktaki halini ilk sizin bahçenizde görmüştüm. Bu yıl sayın Kamil beyin sayesinde nihayet ben de yetiştirebildim.

Hakkı Şen
21-07-2011, 14:35
Sevgili Vildan hanım, bu yıl bende domatese yeter dedim. Hiç istediğim gibi olmuyor. Yapraklar kıvrılıyor domatesler yanıyor, mantari hastalıklar bir yandan. Önümüzdeki yıl sadece biber dikeceğim bende :)
Leş kaktüsünü şubat-mart gibi bir çelik diktim, köklendikten sonra birden serpilip çiçek bile açtı. Bir arkadaşım çok beğenmiş, yine kendime 1-2 çelik aldım saksıyı hediye ettim.

mandalinleerik
21-07-2011, 15:01
Hakkı Bey leş kaktüsü dediğiniz bu mudur? senelerdir iş yerimde bu kaktüsten var ama bir türlü açtığını görmedim. Fazla sulanıyor olabilir. Ya da direk güneşmi istiyor?

235621

Hakkı Şen
21-07-2011, 15:30
Evet!..Leş kaktüsü bu benimki 617 no'lu mesajda var. Dallar çok ince kalmış. Belli ki güneşi az görüyor. Daha fazla güneş görmesi gerek. Sulama işini ben bu sıcaklarda kısıtlama yapmıyorum çünkü toprakları çok kuruyor. Normal zamanlarda diğer bitkilere nazaran daha seyrek suluyorum.

loveflower
21-07-2011, 15:32
Sevgili loveflower fıkra gibi olmuş. O kırıldı diğeri ezildi bu öldü derken elde birşey kalmamış :) Neyse ki kalan sağlar bizimdir. Şaka bir yana, yıldız çadırına şaşırdım ne kadar güzel gelişmiş. Ayrıca yanında duran lilyuma bakıp bakıp imrendim çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Mavişler de seneye inşallah çok güzel ve yoğun çiçekleriyle göz doldururlar.
Ceylanlardan ya da kasımpatlarından bir isteğiniz olursa bildirin lütfen.

:) :) Mesajı tekrar okudum komik olmuş gerçekten.
Zaten 'öldü' kelimesini değiştirdim, o kelimeyi her okuduğumda rahmetli anneciğim ile babacığım aklıma gelir:( Ürperirim hep.Yazarken o kadar çok bitkilere odaklanmışım ki.Tekrar okuyunca, hiç hoşuma gitmedi.

Yıldız çadırım çok güzel gelişti çiçeğini göstermek üzere,heyecanla ve merakla bekliyorum.Yanında poz veren oriental lilium da çok güzel oldu gerçekten,teşekkür ederim.Gören hayran kalıyor,kokusu da çok güzel.Yıldız çadırının boydan fotoğrafını almaya çalışırken lilium da girdi kareye, fotoğrafı biraz kırptım falan ama kıyamadım sonra, o da sayfanızda ayrı güzellik katsın istedim.

Eksilen bitkilerim için ince teklifiniz için ayrıca teşekkür ederim ama özel olarak çelik almanıza artık gönlüm razı gelmez.Ceylanlarınıza budama yapıyorsanız eğer, budama sonrası çıkan çeliklerden almak isterim.
Balkondaki 2 kasımpatıyı yetiştireyim sonra onlardan çoğaltırım artık.

Teşekkür ederim.

Hakkı Şen
21-07-2011, 15:43
Tamamdır sevgili loveflower, ceylanları biraz daha sonra budayacağım o zaman size haber veririm hem biraz daha dallanıp budaklanmış olurlar. Ama kasımpatılar sadece iki tane kaldıysa birçok rengi sizde yok demektir. Onlardan hemen yollayabilirim. Kasıma kadar çiçek açacak boya gelir. Kış geliyor artık derken capcanlı renkleriyle bahar havası yaşatıyor insana. Ben çok seviyorum kasımpatıları.:p

loveflower
21-07-2011, 15:51
Ben de çok seviyorum ama gerçekten size zahmet vermek istemiyorum.Sizin sayfanızdan seyreylerim artık,hem sizlerin bahçe ve teraslarını gezmek ayrıca büyük keyif.

Zaten ceylanlar için kapınızı çalacağım tekrar.

Kasımpatılar için ise hakkımı saklı tutuyorum, bir gün bahçeli bir eve taşındığımda kullanmak üzere:)

Hakkı Şen
21-07-2011, 15:52
İnşallah diyelim o zaman bahçeli ev hayalinize. Bana da tabii inşallah bahçeli bir ev :)

loveflower
21-07-2011, 16:49
İnşallah diyelim o zaman bahçeli ev hayalinize. Bana da tabii inşallah bahçeli bir ev :)

Amin,size de inşallah.İsteyen herkese inşallah:)

Hakkı Şen
24-07-2011, 15:14
Lisianthuslar iyice açtı, artık belli ki son demlerindeler..

günebakan
24-07-2011, 15:26
Muhteşem görünüyorlar Hakkı bey:)

Yaylacı
24-07-2011, 16:17
Hakkı bey maşallah, müthiş bir terasınız var. Ne ararsanız var, sebzeler, meyveler ile çok güzel ve bakımlı çiçekler. Ellerinize, emeğinize sağlık. Lisileriniz çok güzel...

Periş
24-07-2011, 17:33
Tek kelimeyle harika rengarenk maşallah ellerinize sağlık...

mandalinleerik
24-07-2011, 17:55
Hakkı Abi mükemmel çiçekler. Bunların bir diğer adı Çin Gülü diye biliyorum doğru mudur? muhteşem renkler. Gerçekten maşallah.

Adalet Yağcı
24-07-2011, 18:59
Lisianthuslar iyice açtı, artık belli ki son demlerindeler..

Of... harika görünüyorlar, saksıda bu kadar keyifli olabileceklerini düşünmezdim.
Bu sene kaçırdım ama seneye elimden kurtulamazlar :)

limon
24-07-2011, 19:35
Son demlerinde olduklarını sanmıyorum. Çiçek açtıktan sonra uzun süre diriliğini koruyor. Solan çiçeği keserseniz yeni tomurcuklar açmaya devam ediyor.

Müthişler...

Hakkı Şen
25-07-2011, 06:18
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Bunların bir diğer adı Çin Gülü diye biliyorum doğru mudur?
Bir diğer ismi lalegül olarak biliyorum, değişik isimler veren oluyordur herhalde.

Hakkı Şen
25-07-2011, 06:21
Çiçek açtıktan sonra uzun süre diriliğini koruyor. Solan çiçeği keserseniz yeni tomurcuklar açmaya devam ediyor.

İşte bu habere çok sevindim. Karşılarına geçip izlerken bir yandan da solup gidecekler diye üzülüyordum :p

Vildan Sönmez
25-07-2011, 08:32
Hakkı Bey sanırım bu yılın lisianthus şampiyonu sizsiniz. Harika açmışlar, muhteşemler.
Bu yılın fideleri mi bu açanlar ?
Benim geçen yılki lisilerim 2. yılını yaşıyordu. Hatta bu yıl Limon'un hediyesi olan 3. yıla erişti. Ancak bu yıl başarılı olamadım . Teker teker kaybediyorum. Sizinkiler de inşallah gelecek yıla da yaşarlar.

sevim.K
25-07-2011, 08:46
Hakkı Bey sanırım bu yılın lisianthus şampiyonu sizsiniz.

Hakkı bey doğru söze ne denir deyip alkışlamak lazım sizi:) Renkler çok güzel. Ben geçen yıl yetiştiremeyince bu yıl cesaret edip alamamıştım.

Hakkı Şen
25-07-2011, 09:20
Sevgili Vildan hanım lisiler bu yılın fideleri ben yaşatabilir miyim diye düşünürken gerçekten çok güzel açtılar. Kamil bey bir önceki sene lisianthus yetişen toprağa tekrar dikim yapmayın diye yazmıştı. Ben ilk kez lisi aldım belki onun etkisi vardır.
Önümüzdeki yıl için toprak değişimi düşünüyorum köklerine zarar vermeden çıkarıp yeni toprak ilavesiyle aynı yere dikim yapacağım inşallah seneye de bu güzellikleri görürüz.

Hakkı Şen
25-07-2011, 09:22
Sevim hanım, alkışlar bana değil lisilere :) çok güzeller gerçekten..

sevim.K
25-07-2011, 09:34
Hakkı bey iyi bakım güzel sonuç diyerek önce sizi alkışlıyorum sonra bu güzel lisileri;)

Hakkı Şen
25-07-2011, 09:37
Teşekkür ediyorum :p

acemifüsun
25-07-2011, 10:55
Hakkı bey lisiler harika:) Ellerinize, yüreğinize sağlık:)'' Ben çok bilgili, tecrübeli değilim'' sözleriniz, sizin sadece olgunluğunuz ve tevazunuzdan:)
Sıcakları geçirelim dedik, fakat bu lisileri kaçırmak istemiyorum:) Sevgiler.

Hakkı Şen
25-07-2011, 11:08
Sıcakları geçirelim dedik, fakat bu lisileri kaçırmak istemiyorum:) Sevgiler.

O kadar seviniriz ki :p Bir an evvel bekleriz.

zenfree
25-07-2011, 15:34
Lisilerinize hayran kaldım.

Hakkı Şen
26-07-2011, 10:53
Teşekkür ederim sevgili zenfree. Ben de karşılarına geçip hayran hayran izliyorum. :)

mavikartal5
21-08-2011, 23:00
sayın hakkı şen,
bu akşam terasınıza geldim, oh oh ne güzel çiçekleriniz var. domates ve biberler, böğürtlenler. yanımdaki ekmeğim ve tuzumla gezerken sizin terasındaki yiyeceklerden de yedim ve karnımı bir güzel doyurdum.
emeğinize ve teras/bahçenize sağlık.
saygılar

Lavanta
24-08-2011, 00:14
Terasınız muhteşem.Lisiler harika .Ellerinize sağlık.Böyle güzel bir terasta selluka muhteşem olur...

Hakkı Şen
19-09-2011, 10:37
Hangi cins olduğunu bilmiyorum ama 25-30 cm gibi çelik olarak diktiğim mum çiçeğim 15 ay civarında bu boya gelip çiçek bile açtı.

Adalet Yağcı
19-09-2011, 10:41
Mum çiçeğiniz size nazlanmamış hiç, Hoya meraklıları her yaprak çıkardığında bayram ediyorlar :)
Yerini ve sahibini çok sevmiş anlaşılan, ellerinize sağlık, doya doya koklayın çiçeğini.

Hakkı Şen
19-09-2011, 10:52
Çok teşekkür ederim, sevgili Adalet ablacım. Yaz kış dışarıda durdu nasıl olsa bende çiçek açmaz diye hiç üstüne düşmedim, normal sulama yaptım diğer bitkilerle birlikte. Çok şaşırdım çiçeğini görünce bir o kadar da mutlu oldum tabii.

Adalet Yağcı
19-09-2011, 10:53
Demek ki hoyaları fazla şımartmamak gerekiyormuş :)

gülsu
22-09-2011, 15:16
Sn Hakkı Şen bey terasınız harika olmuş. Rengarenk çok güzel duruyorlar yakında kasımpatları devreye girince seyrine doyum olmaz. Güzel günlerde oturun.

İremsıla
22-09-2011, 15:33
Hakkı bey terasınızın keyfinizi sürün çiçeklerle birlikte cennete dönüşmüş.maşallah mum çiçeğinize tek kelimeyle harika,ellerinize sağlık..

Hakkı Şen
22-09-2011, 16:49
Sayın gülsu ve sayın İremsıla ziyaretinize teşekkür ederim.. Şu günlerde yine kasımpatıları beklemekten başka yapacak bir şey yok..

sevim.K
23-09-2011, 09:35
Merakla beklemek lazım o güzel kasımpatıları:)

acemifüsun
23-09-2011, 20:24
Hakkı bey hoya sizin ellerinizde çoşmuş:) Darısı benimkilerin başına:)
Lisileri maalesef kaçırdık, kasımpatlarına mutlaka yetişeceğiz:) Kasımpatlarınız ne durumda, tomucuklandılar mı? Selamlar.

Hakkı Şen
26-09-2011, 09:12
Sevgili Füsun Hanım, kasımpatlarda henüz fazla bir tomurcuklanma yok. Bir ay sonra hepsi açmış olur :) Mutlaka bekleriz saygılar.. Selamlar.

smnunal
26-09-2011, 16:08
Sayın Hakkı bey çiçekleriniz çok güzel doya doya terasınızı zevkle seyrettim bizlere bu güzellikleri yaşattığınız için çok teşekkürler. Nice bol çiçekli günler dilerim.

Hakkı Şen
27-09-2011, 12:24
Sayın smnunal ziyaretinize teşekkür ederim. Tüm bitkisever arkadaşlara bol çiçekli günler..

ykolko
28-09-2011, 09:38
Yeşil bir cennet olan terasınızda sağlıklı,bol çiçekli, günler dilerim.

loveflower
03-10-2011, 22:10
Sevgili Hakkı Şen, terasda ne güzellikler var dedim.Ve ne göreyim çiçek açmış hoya:)Mis gibi de kokuyordur.Bu arada adını Hoya Carnosa diye biliyorum ben ama sanırım hoyacı arkadaşlar daha doğru bilgi verirler.
Budama zamanında haberim olur inşallah:)

Hakkı Şen
04-10-2011, 11:59
Sevgili loveflower, mum çiçeği gece çok güzel kokuyor. Bir çelik kesip suya koydum bile:))

Hakkı Şen
04-10-2011, 12:01
Sevgili ykolko ziyaretiniz ve güzel temennilerinize teşekkür ederim..

loveflower
04-10-2011, 20:06
Sevgili Hakkı Şen, ne diyeyim, hakkınız ödenmez.Çok teşekkür ederim.Bu arada rudbeckia tohumları aldım sizin için bu yaz yetiştirdiğim bir tane rudbeckiadan.Adresinizi yazarsanız göndermek isterim:)

Hakkı Şen
05-10-2011, 09:10
Çok teşekkür ederim sevgili loveflower, adresimi mesaj olarak yazdım..

ozleem
05-10-2011, 10:16
Lisianthuslar harikaymış bayıldım!!

Hakkı Şen
05-10-2011, 10:29
Lisianthuslar ikinci kez açmaya başladı oldukça zayıf ama yine de güzel. İyi bir fotoğraf çekimi olmadı ama..

Hakkı Şen
05-10-2011, 10:31
Bu sardunyamın kırmızı tonuna bayılıyorum.

Hakkı Şen
05-10-2011, 10:33
Beyaz mavişim de ikinci kez açmaya başladı ama alttan gelen yeni sürgünler hiç yok. Kuruyup gider mi acaba?

Hakkı Şen
05-10-2011, 10:36
Sapsarı çiçekleriyle ne güzel oldu minik ağaç minesi..

Hakkı Şen
05-10-2011, 10:41
Bunlar da geçen yıllardan dökülen tohumlarla çıkan rozetler ve nereden geldiğini anlamadığım daha önce hiç yetiştirmediğim ağaç minesi

Hakkı Şen
05-10-2011, 10:42
Son olarak sarmaşık güllerin arasına sarılıp giden bir sabah sefası..

sakdag
05-10-2011, 10:44
hakkı bey merhaba, ne kadar çok sayıda ve türde çiçeğiniz var. maşallah. imrendim doğrusu. terasınız çok güzel.

armeria
05-10-2011, 10:49
O muhteşem ceylanlarınızdan da tek-tük de olsa açan var mı sayın Hakkı Şen?sizden özenip yer minesi almıştım.daha gür olsunlar diye dipten budamak gerekir mi acaba?

Hakkı Şen
05-10-2011, 10:56
Sayın Sakdag teşekkür ederim..İnsan her gördüğünü toplarsa sonuç kaçınılmaz. Böyle oluyor :)

Sayın armeria, ceylanlar çok uzadı o yüzden hemen hemen hepsini budadım. Ama budamadan önce de açan yoktu. Yer minelerini ben budamıyorum alttan kuruyan dallarını alıyorum ayrıca kurumuş çiçekleri kesip alıyorum yerine yenileri daha çabuk geliyor..

Periş
05-10-2011, 11:04
Sevgili Hakkı bey lisianthuslar harika almadığıma çok pişman oldugum çiçek sardunyanın rengi çok güzel beyaz mavişe bayıldım tıpkı gelin gibi sarı ağaç minesini görünce nutkum tutuldu inanın ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Hakkı Şen
05-10-2011, 11:06
Sevgili Periş teşekkür ederim. İnşallah seneye de lisianthus fideleri buluruz..

mrduran
05-10-2011, 12:17
Sayın Hakkı bey;
Teşekkürden başka diyecek kalmadı bana. Terasınız övgüleri hak ediyor. Eşim sardunya meraklısı. Sayenizde ben de oldum. Eşimin cılız çiçeklerini, sizinkiler gibi yapabilme (Acaba?) uğraşına girecem tez vakitte.
Yanlış anlamadıysam, bugünler kasımpatı ve sardunyalar için uygun budama zamanı.
Fiiliyata geçsem mi ki ? (İzmir de yaşıyorum)

Ailecek saygılar. ALLAH' a emanet olun inşallah.

Hakkı Şen
05-10-2011, 12:43
Sayın mrduran, ziyaretinize teşekkür ederim. Bugünlerde kasımpatı budaması olmamalı zira bir ay kadar sonra renk renk açacaklar. Şu anda üstleri tomurcuk dolu. Kasımpatı için budamayı ben, kış aylarında çiçekleri geçip saplar kurumaya başladığında yapıyorum. Ayrıca haziran ayında ikinci budamayı yapıyorum ki daha kuvvetli dallar çıkarıp bu dallar üzerinde çiçekleri taşıyabilsin diye.

Sardunyalar için budama zamanı bence ceylan sardunyalar için sonbaharda derin bir budama, diğer klasik sardunyalar için ise gözünüze hoş gelmeyen dalları istediğiniz zaman budayabilirsiniz diyebilirim.

Kasımpatı ve ceylan sardunya fide-çelik ihtiyacınız olursa seve seve paylaşırız. Selamlar, saygılar..

loveflower
05-10-2011, 16:13
Yine gözümüz gönlümüz şenlendi. Kasımpatılarınızın yavruları da çiçeklendi bu arada. Saksıya diktiğim 2 tane. Diğerlerini kaybettim malesef. Ne renk açacaklar çok merak ediyorum:)
Mavişim çiçek vermesine rağmen sanki gelişimleri aynı kaldı:( Eksik bir şeyler yaptım sanki.

249657

Hakkı Şen
05-10-2011, 16:26
Yetiştirdiğim kasımpatılar arasında en arsız olanlar sarı ve beyazlar. Muhtemelen bu renkler çıkacak diye tahmin ediyorum sevgili loveflower.
Maviş için kaygılanmayın. Soğuktan da zarar görmez, yerini değiştirmeyip sulamaya devam edin. Önümüzdeki yaz yoğun çiçekleriyle sizi mutlu eder inşallah. :)
Fotoğrafı yeni gördüm. Evet biraz zayıf kalmışlar. Bahçe toprağı ilave edin azar azar. Havadar ve mümkünse sabah güneşi de alan bir yerde olsun.

loveflower
05-10-2011, 16:35
Güneş alıyor aslında, balkon sabah akşam güneş görüyor ama mavişin bulunduğu yerde üstüne direk gelmiyor güneş ışığı. Vitamin de verdim düzenli, bahçe toprağı ekleyeyim yavaş yavaş.

günebakan
05-10-2011, 16:55
Minelere bayıldım sarısı da çok güzelmiş Hakkı bey ama kasımpatılar gelince sayfanız tekrar renklenecek bence:)

Hakkı Şen
05-10-2011, 17:00
Çiçeksiz dönemde direkt güneş görsün. Rüzgar ve güneş yaprak saplarının kuvvetlenmesini sağlar. Ben çiçek açıncaya kadar güneşli yerde tutuyorum sonrasında çiçekler güneşten yanmasın diye sadece sabah güneşi gören gölge bir yere alıyorum. Saksı toprağı hiç kullanmıyorum bahçe toprağı+koyun/keçi gübresi. Bunun dışında düzenli olarak sulama yapıyorum vitamin veya sıvı gübre kullanmadım. Bu konuda özürlüyüm biraz :)

Hakkı Şen
05-10-2011, 17:01
Minelere bayıldım sarısı da çok güzelmiş Hakkı bey ama kasımpatılar gelince sayfanız tekrar renklenecek bence:)

Evet sevgili günebakan az kaldı tomurcuklar dolmaya başladılar :)

mrduran
05-10-2011, 17:15
Sayın Hakkı bey;

Çelik teklifinize teşekkürler.

Bendeki kasımpatlarından biri bodur cinsinden. Üstündeki şu anda geçmeye yüz tutmuş çiçeklerini budayayım bari.

Saygılarımla lütfen.

Hakkı Şen
09-10-2011, 10:12
Artık O bir sardunya ağacı :p

Hakkı Şen
09-10-2011, 11:57
Kırılmış bir daldan ektiğim filiz şimdi bu halde çiçeklendiğinde tekrar fotoğraf ekleyeceğim. Adını Çeşme papatyası olarak biliyorum.

Hakkı Şen
09-10-2011, 12:03
Adını bilmiyorum ama bir succulent cinsi sanırım minik sarı çiçekleri oluyormuş. Uygun bir saksıda olsa iki yana bağlayıp, uzun saçlı bir kız görünümü yaratmayı düşünüyorum her bakışımda :p

mandalinleerik
09-10-2011, 12:06
Hakkı abi succulentin çok güzel.

Hakkı Şen
09-10-2011, 13:50
Bir yıl önce hediye gelen kaynana diline aşılanmış yılbaşı çiçeğim gayet sağlıklı görünüyor. Çocukluğumdan beri adını "kaynana dili" olarak bilirim. Latince isimlerle pek aram yok :p

loveflower
09-10-2011, 14:17
Yeşil parmaksınız siz, ne ekseniz ne dikseniz, coşuyor elleriniz de. Maşallah!

mrduran
09-10-2011, 14:24
Adını bilmiyorum ama bir succulent cinsi sanırım minik sarı çiçekleri oluyormuş. Uygun bir saksıda olsa iki yana bağlayıp, uzun saçlı bir kız görünümü yaratmayı düşünüyorum her bakışımda :p

250272

Acizane....

1.. Ağız havası verecek bir çiçek
2.. Göz havası verecek aynı cins 2 çiçek
3.. Bissürü olmak üzere sizin çiçeğiniz.

Saygılarımla.

Hakkı Şen
09-10-2011, 14:35
Çok teşekkür ederim sevgili loveflower. Çok sevmekle ilgili olsa gerek.:)

Sayın mrduran bu ne zahmet çok teşekkür ederim..:)

loveflower
23-10-2011, 13:02
Sevgili Hakkı Şen, İMDAT!!

252288

252289

Hakkı Şen
23-10-2011, 17:37
Sevgili loveflower hiç panik yapmayın. Hemen bir insektisit kullanarak bolca duş aldırmış gibi üzerlerine spreyleyin. Bir kaç güne birşeyleri kalmaz.
Bu ara oldukça tomurcuk dolmuş üstleri güzel olacaklar. Çiçekler açmadan insektisit uygulayın. Sonrasında çiçekleri bozabilir.

loveflower
23-10-2011, 17:40
Teşekkür ederim, sabah ilk iş bu olacak. Bu mevsimde hastalık olması canımı sıktı. Bir de hiç fark etmeden bir anda oldu.

Hakkı Şen
23-10-2011, 17:40
Babamın mezarına diktiğim kasımpatıları görünce inanamadım. Anladım ki kasımpatılar beni seviyor, ben de onları çok seviyorum...

loveflower
23-10-2011, 17:48
Aman!! Muhteşemler. Sizi bütün bitkiler seviyor bence. Ama çok güzel çiçek gerçekten. Allah rahmet eylesin, çok iyi düşünmüşsünüz. Ben de annem ve babam için düşünüyordum, sizde görünce kesinlikle ikna oldum.
Bol çiçeği var ama sadece 2 kök başarı sağladım biliyorsunuz. Tecrübe edindim artık baharda sizden yeni geleceklerin hepsini saksıya dikeceğim:) :)

Hakkı Şen
23-10-2011, 17:52
Çok teşekkür ederim sevgili Loveflower. O halde saksıları şimdiden almaya başlayın. Nereye baksam haa evet bu da loveflower'a gidecek diyorum :))

mrduran
27-10-2011, 21:23
Merhabalar efendim,

Ölenlerimizin tümüne rahmetler olsun.

Çiçekleriniz bir alem efendim, çok güzeller, Maşallah.

Hakkı Bey, pazardan aldığım, sarı renkli bodur kasımpatı, çiçekleri geçince 5 ekimde kesmiştim, şimdilerde kiremit kırmızısı renkli çiçekler açmakta. Şaşırttı beni.

Nedeni hakkında bir şey diyebilirmisiniz lütfen?

Saygılarımla lütfen?

252849

252848

Hakkı Şen
28-10-2011, 07:45
Sayın mrduran, seralarda zamansız açtırılan çiçekler belli ki vakti gelince aslına dönüyor. Kasımpatlar adı üzerinde kasım ayında açması gerekirken sanıyorum seralarda karartma uygulayıp gün saatlerini kısalmış gibi yapıp kasımpatlarını çiçek açmaya teşvik ediyorlar. Tavuk çiftliklerinde de bu uygulamanın tersini yapıp bir tavuktan günde iki kez yumurta alınıyordu duyduğum kadarı ile.

Hakkı Şen
28-10-2011, 07:48
Kasımpatlarının öncüleri açmaya başladılar...

hanndan
28-10-2011, 08:03
Hakkı bey,kasımpatılar harika görünüyorlar.Emeğinize sağlık.
Saygılar.

Hakkı Şen
28-10-2011, 08:09
Teşekkür ederim sevgili Handann, bir çoğu da açmak üzere. Sabırsızlanıyorum artık açsalar diye :)

Periş
28-10-2011, 08:17
Hakkı bey,kasımpatılar harika görünüyorlar.Ellerinize emeğinize sağlık.Sevgiler.:)

Hakkı Şen
28-10-2011, 10:45
Teşekkürler sevgili Periş.. Selamlar..

serkan_istanbul
28-10-2011, 10:54
ellerinize sağlık bol çiçekleri olsun masallah.

mrduran
28-10-2011, 10:55
Merhabalar efendim,

Haklısınız, sera şartlarından. Ağustos ayında sapsarı çiçekli idi, mevsimi olmadığı halde.

Çok sağ olun açıklamanıza.

Saygılarımla lütfen.

sevim4
28-10-2011, 11:00
Hakkı bey kasım patılarınız çok güzel renkleride muhteşem.

Hakkı Şen
28-10-2011, 11:11
Teşekkür ederim sayın Serkan bey..

Sevim hanım bunlar henüz başlangıç asıl şölene az kaldı..

Hakkı Şen
28-10-2011, 11:12
Sayın mrduran rica ederim bu konuları çok iyi bilmem ama mantık olarak öyle olduğunu düşünüyorum.

acemifüsun
28-10-2011, 14:43
Hakkı bey kasımpatı şöleni başlamış, Bayramda gözlerimiz bayram edecek:) Ben bile 2- 3 saksı için sabırsızlanıyorum:) Selamlar, saygılar.

Hakkı Şen
28-10-2011, 14:54
Merhaba Füsun Hanım, evet az daha var şölene her sabah çıkıp bakıyorum rengini belli eden olsun var mı diye :)

Dudi
28-10-2011, 15:18
Benimkilerde apartmanın bahçesindeler, yürüyüşe çıkarken kontrol edeyim bakayım varmı açan :)

Hakkı Şen
28-10-2011, 15:25
Sizdeki beyazlar açmıştır ne de olsa onlar yediveren sevgili Dudi :)

günebakan
28-10-2011, 20:17
İşte kasımpatı şölenleri başladı harika görünüyorlar Hakkı bey:)

mandalinleerik
28-10-2011, 20:53
Gözünaydın Hakkı abi Kasımpatların çok güzelmiş.

loveflower
28-10-2011, 21:15
Güzeller podyuma çıkmış:)

mehtap tonguç
29-10-2011, 01:03
Hakkı bey pes doğrusu,bütün güzellikleri bir araya getirmişsiniz.Her bir köşenin ayrı güzelliği var.Kafayı kıranların yanlız olmadığını anladım onun için bu site yaratılmış.nede iyi etmişler.adresinizi gönderirseniz size farklı sukulentler gönderebilirim.Sizin balkonda oldukça özgür olurlar.Elinize kolunuza sağlık.

Hakkı Şen
29-10-2011, 08:57
Ne çok ziyaret eden olmuş. :)) Herkese çok teşekkür ederim.
Sayın Mehtap Tonguç nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim..Her ne kadar artık bu bitkiler yeter desem de böyle bir durum olunca hayır demek içimden gelmiyor.. Çok teşekkür ederim.

Dudi
29-10-2011, 09:15
Sizdeki beyazlar açmıştır ne de olsa onlar yediveren sevgili Dudi :)

Beyazlarım geçen yıl ölmüşlerdi Hakkı bey, sarı ve bordolu bir tane var. Onlarada bu sene özen gösteremedim ama bakalım bana çiçek verecekler mi? Sizin şölenle gözlerimize bayram ettiriceğiz bu sene :)

Hakkı Şen
29-10-2011, 09:20
Çok şaşırdım beyazlara zira bendeki kasımpatlarının en arsızı ve en dayanıklısı beyazlar.. Bordolu olanı merak ettim bende o rengi yok :)

Hakkı Şen
29-10-2011, 11:14
Gözünaydın Hakkı abi Kasımpatların çok güzelmiş.

Çok teşekkür ederim kardeşim :D

Dudi
29-10-2011, 13:58
Çok şaşırdım beyazlara zira bendeki kasımpatlarının en arsızı ve en dayanıklısı beyazlar.. Bordolu olanı merak ettim bende o rengi yok :)

http://www.agaclar.net/forum/attachments/bahce-sus-bitkileri/252481d1319482556-23-ekimde-bahce

Şu yukarıdaki rengin aynısı Hakkı bey, bu cemo ablanınkiler, benimki çok cılızdı. Şu an durumu ne bakayım akşamüstü :)

sevim.K
29-10-2011, 14:15
Çok güzel, beyaz ve pembelerle açılışı yapmışsınız. O köşenin tümden çiçeklendiğini görmek lazım. Harika olacak:))

Hakkı Şen
31-10-2011, 07:37
Bende o renkten varmış sevgili dudi şu (http://www.agaclar.net/forum/713426-post336.htm) ikinci sırada olan

Dudi
31-10-2011, 07:57
Olmayan yokki sizde maşallah :D

mandalinleerik
31-10-2011, 08:05
Hakkı abi hangisi o ben göremedim.