View Full Version : Hakkı Şen / Teras
Hakkı Şen
31-10-2011, 08:07
Sevgili Sevim hanım az kaldı bayramda tamamdır. Bol bol fotoğraflarını çekip ekleyeceğim..
Bende olmayan var var :)) Dün seralara şöyle bir göz attım. Değişik renkler vardı ama çok cazip gelmedi nedense.
Hakkı Şen
31-10-2011, 08:08
Kardeşim :) 749. mesajda "şu" kelimesinin üstünde tıkla göreceksin..
mandalinleerik
31-10-2011, 08:10
Yok onu görmüştüm zaten. Hangi seraları gezdin Hakkı abi.
Hakkı Şen
31-10-2011, 08:15
Karşıyaka Girne bulvarında iki tane sera var. Onları gezdim. Küçücük saksılarda kocaman çiçeklerle bana pek doğal gelmedi. Bir de alsam bir kaç güne çiçekleri geçmiş olacak. Değmez dedim.
mandalinleerik
31-10-2011, 08:17
Keşke resim çekseydin Hakkı abi. Neyse bir daha ki sefere artık. Sende kaç tür kasımpatı var? ne tür yani. Tazeledinmi bu sene ?
Hakkı Şen
31-10-2011, 08:36
Bende bir kaç çeşit bodur ve bir kaç çeşit te klasik yani normal boylanan kasımpatı var. Sanırım onbir-oniki çeşit falan var.
Sizin terasınız artık teras bahçe olmuş Hakkı bey birde elin izin yeşili:)
Ben geçen yıl Yalovadan aldığım kasımpatılarımı kaybettim maalesef. ğer yeniden alırsam bu kez balkonda saklamıyacağım bahçeye diktireceğim. Daha güzel büyüyorlar bahçede
Hakkı Şen
31-10-2011, 11:05
Sevim Hanım keşke benim de bahçem olsa da ben de bahçeye diksem çiçeklerimi. Bu terasla bile bu yıl vedalaşma ihtimali var. Evimiz istimlak alanında olduğundan yıkılıp yerine çok katlı bina yapılacak. Ben de artık balkonda üç-beş saksıyla vakit geçiririm.:(
mandalinleerik
31-10-2011, 12:12
Hakkı abi yeni fotoğraflar nerede? bekliyoruz. Tamamen açmışlardır artık.
Hakkı Şen
31-10-2011, 12:14
Yok henüz tamamı açmadı.. Bayramda :)
mandalinleerik
31-10-2011, 12:36
Olsun biz tomurcuk halini görelim. Sonra açmış halinide görmüş oluruz. :)
Hakkı Şen
31-10-2011, 12:39
O halde bir önceki sayfada 725. mesajda açmamış tomurcuk hallerini görebilirsin..
mandalinleerik
31-10-2011, 12:49
Hakkı abi http://www.agaclar.net/forum/713426-post336.htm buradaki ilk iki patla bendekileri takas yapabiliriz
Hakkı Şen
31-10-2011, 12:52
Takasa gerek yok al senin olsunlar:))
mandalinleerik
31-10-2011, 12:56
Olmaz
Aaaa çok üzüldüm Hakkı bey:( Bina sizinse bir parça teselli olur insan. Yeni daireyi kiraya verir istediğinizce evde oturusunuz bir parça avuntu olur. Değilse bütün kalbimle minicik bahçeside olsa bahçeli bir ev dilerim sizin için. Çiçek çiçek olurdu eminim:)
Bizim evimiz apartman Hakkı bey. Özel bir bahçemiz yok. Bahçe dediğim balkonumun alt kısmına denk gelen küçük bir yeşil alan:) Boşluklar var usta ellerde çok güzel olur ama ben yetemiyorum. Ara ara bir iki kök bitki dikiyorum oyalıyor.
Hakkı Şen
31-10-2011, 13:30
Sevim hanım bina bize ait ama hepimize bir daire düşmeyecek. Sanırım kiracı olarak devam edeceğiz bundan sonra. Bakalım nasip kısmet bundan sonrası balkonlu bir ev mi yoksa bahçeli mi bunu zaman gösterecek. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Selehattin 67
31-10-2011, 13:37
Hakkı bey terasınızı bir daha gezdikten sonra anladımki daha yapacak çok şey var çok güzel fikirler verdiniz saygılar selamlar
Hakkı Şen
31-10-2011, 13:43
Sevgili Selehattin bey ziyaretinize teşekkür ederim. Faydalı birşeyler bulabildiyseniz ne mutlu bana.. Sizlere de kolaylıklar diliyorum yapacak olduklarınızda..
loveflower
31-10-2011, 17:59
Sevgili hakkı şen çok üzüldüm terasla vedalaşacak olmanıza. İnşallah bahçeli bir eviniz olur da keyfini istediğiniz gibi sürersiniz.
Sizin kızlar ziyarete geldi:) Teşekkür ederim tekrar. Başarı denir mi? O kadar çeşitten sadece bir tanecik ne kadar başarı sayılır bilmiyorum.
253643
Hakkı Şen
01-11-2011, 07:40
Sevgili Loveflower, bu renk en sevdiklerimden. Elbette ki başarmışsınız :) Yaprakları çok canlı, çiçek sayısı biraz az gibi geldi bana. Ama bu yıl çiçekleri geçtikten sonra budama yapıp dallar çoğaldıktan sonra seneye çok daha fazla çiçeği olacak. Ellerinize sağlık..
Hakkı Şen
01-11-2011, 07:51
Dayanamadım bir kaç fotoğraf çektim.
Merhabalar efendim,
Dayanamadım ne demek efendim. Günde 3 öğün çekin. Hatta 5 çayını da ekleyin lütfen. Çok güzel her şey. Sağ olun inşallah.
Gönlü bol Hakkı Şen ve ailesine ve sevenlerine, nice sağlıklı bayramlar dilerim.
Saygılarımla lütfen.
umutyolcusu
01-11-2011, 14:33
İyiki dayanamamışsınız da bu güzellikleri görmemizi sağladınız.Tek kelimeyle muhteşem yine kasımpatılarınız.Ev konusunda da hakkınızda en hayırlısı olur inşaallah Hakkı bey,saygılar.
Hakkı Şen
05-11-2011, 14:15
Ziyaretlerinize çok teşekkür ederim. Herkesin mübarek kurban bayramını kutlarım..
Hakkı Şen
05-11-2011, 14:21
Bol bol kasımpatı fotoğrafları ekliyorum..
Hakkı Şen
05-11-2011, 14:27
Harika bir renk cümbüşü..
Hemde ne cümbüş,maşaallah harikalar elinize emeğinize sağlık.Geçen hafta eşim de üç saksı kasımpatı almıştı çok güzeller,ama sizin çiçekleri gördükten sonra kesinlikle kendim yetiştireceğim. İyi bayramlar diliycrum.
acemifüsun
05-11-2011, 15:07
Ekleyin, ekleyin, içimiz açılsın:) Sadece fotoğraflarla yetinmeyeceğim. Kısmetse bayramda yakından, görüp, koklamak, dokunmak istiyoruz:) Selamlar.
Maşallah harikalar elinize emeğinize sağlık bayıldım görünümü enfes cıvıl cıvıl
Masal tadında bir bayram geçirmenizi dilerim.Sevgiler...
Güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum.Renkleri ,çeşitleri çok güzel kasımpatlarınızın.İnşallah bir bahçeniz olur, orada daha çok çeşitlerini yetiştirirsiniz.
Selamlar.
Hakkı Şen
09-11-2011, 10:36
Sevgili Periş ve sayın farezya, ziyaretiniz ve güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.
İnşallah herkes en az benim kadar güzel bir bayram geçirmiştir. Füsun hanım ve kardeşi Aysun hanımın ziyaretiyle de hem bayramlaşmış olduk, hem de güzel bir sohbet ortamındaki keyfi yaşama fırsatım oldu. Buradan kendilerine bir kez daha teşekkür ederim.. Ayrıca Füsun hanım sayesinde birçok kaktüsüm oldu. O kaktüslere can suyu vermeme konusunda vicdanım hiç rahat değil Füsun hanım :))
Adalet Yağcı
09-11-2011, 11:49
Sevim Hanım keşke benim de bahçem olsa da ben de bahçeye diksem çiçeklerimi. Bu terasla bile bu yıl vedalaşma ihtimali var. Evimiz istimlak alanında olduğundan yıkılıp yerine çok katlı bina yapılacak. Ben de artık balkonda üç-beş saksıyla vakit geçiririm.:(
Bu Kasımpatı Cennetini koruyun lütfen, yıllardır emek veriyorsunuz, bir çok nadide bitki yetiştirdiniz.
Balkonlarda da plânlı bir yerleştirmeyle pek çok bitki yetiştirebilirsiniz, küçük saksıları duvarlara, büyüklerini balkon kenarlarına.
Hatta, geçen sene benim yaptığım gibi bakkal raflarına dizersiniz :)
Güzel terasınızın istimlâk nedeni ile yıkılacak olması hüzün verici tabii, ama yenilenmek güzeldir, ayrıca, bu olay belki size bahçeli bir ev alma imkânını yaratır.
Geleceğin neler sakladığını bilemeyiz.
loveflower
09-11-2011, 11:56
İyi bayramlar sevgili Hakkı Şen, gerçekten harika bir bayram olmuş sizin için. Bize de göz ziyafeti verdiniz, bakmaya doyamadım, teşekkür ederiz.
acemifüsun
09-11-2011, 14:58
Hakkı bey sizin ve güzel ailenizin sayesinde bizler de çok keyifli bir bayram günü yaşadık. Misafirperverliğiniz, içtenliğiniz için tekrar çok teşekkür ederiz .
Kaktüsleri ne olur sulamayın. Özellikle saksı, toprak değişimlerinden sonra kaktüsler en az 10- 15 gün hiç sulanmıyor, bir de mevsim olarak kış başında olduğumuzu göz önüne alırsak sulamanın zarar vereceği kesin. Onları nemli olmayan, kuru toprağa olduğu gibi geçirin, bırakın, vicdanınız da rahat olsun:)
acemifüsun
09-11-2011, 21:11
Hakkı bey biz el öpmeye geldik:) Çok teşekkür ederim:)
Kışa girerken bizi yanlız bırakmayan, neşemizi artıran kasımpatılarınıza ve size teşekkür ederiz.
Gözümüze fer kattınız.
Hakkı Şen
10-11-2011, 15:34
Sevgili Adalet abla ziyaretinize ve güzel satırlarınıza çok teşekkür ederim.
Sevgili loveflower ve sayın toprak sizlere de çok teşekkür ederim..
Füsun Hanım, çok beğendim gerçekten daha sırada açmayı bekleyen tomurcuklar da var, ellerinize sağlık..
Efendim ellerinize emeğinize gözlerinize sağlık. Bu nasıl bir harikalar diyarıdır böyle. Hiç böylesine zengin, rengârenk bir kasımpatı cümbüşü görmemiştim. Kasımpatıyı elimize tutuşturulan tek sarı bir çiçek diye bilirdik biz. O algıyı yıktınız. Bunlar nazar olmasınlar..
Geçmiş bayramınız kutlu olsun, bu güzel terası ziyaret eden tüm üyelerimizin de.
Hakkı Şen
11-11-2011, 09:05
Sayın SerDag güzel sözlerinize çok teşekkür ederim. Ayrıca sizlerin de geçmiş bayramınızı kutlarım. Saygılar..
Hakkı Şen
11-11-2011, 11:59
Bu güzellikleri geçmeden bir kaç kare daha kasımpatı..
Sevgi Durul
11-11-2011, 12:02
Sayın Hakkı Şen,
Çok çok güzeller, emeklerinize sağlık.
Hakkı Şen
11-11-2011, 12:03
Teşekkür ederim sevgili SDurul, keşke tatil daha uzun olsa da doyasıya izleseydim bu güzellikleri :)
Vildan Sönmez
11-11-2011, 12:18
Hakkı Bey, siz forumumuzda 'Kasımpatıların Efendisi' siniz benim gözümde. Harika bunlar.( Smiles da alkış butonu olmalı)
Süper bir görüntü, insanın içi coşuyor :)
Hakkı Şen
11-11-2011, 12:58
Estağfurullah Vildan Hanım, ben elimden geldiğince bütün bitkileri en güzel şekilde yetiştirmeye çalışıyorum. Forumumuzda benden çok daha bilgili arkadaşlarımız var. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. O butonlardan ben de istiyorum. :(
Hakkı Şen
11-11-2011, 13:03
Teşekkürler sevgili Dudi.:) İşte mesela sevgili Dudi'nin mesajlarına hep beğen tuşu arıyorum yok :(
Selehattin 67
11-11-2011, 13:38
Maşallah kasımpatı tarlası çok güzeller
Favori çiçeğim kasımpatılar. Çok çok güzeller.
acemifüsun
11-11-2011, 16:05
Çok güzel kareler, ellerinize sağlık:)
Sevgili Hakkı bey,
Çok çok güzeller, emeklerinize sağlık.
serkan_istanbul
12-11-2011, 15:18
Maşallah çok güzeller. benimkilerde çok güzel açtılar..sevgiler.
Hakkı Şen
12-11-2011, 16:16
Arkadaşlar beğeniler ve ziyaretleriniz için hepinize çok teşekkür ederim..
İşte beyazlar..
Satı Uğurtan
12-11-2011, 17:55
Sevgili Hakkı bey, uzun zamandır bu terasa uğramamış, bu kadar güzellikten mahrum olmuşum, elinize yüreğinize sağlık kasımpatılar muhteşem.
Adalet Yağcı
12-11-2011, 17:55
792. mesajdaki, 2. ve 4. kareleri çaldım, sıra ile masa üstümü süsleyecekler.
Ne yapalım, böyle özendirirseniz çalarım ben de :)
Hakkı Şen
12-11-2011, 18:40
Sevgili Hakkı bey, uzun zamandır bu terasa uğramamış, bu kadar güzellikten mahrum olmuşum, elinize yüreğinize sağlık kasımpatılar muhteşem.
Satı Hanım çok teşekkür ederim. Ben de sizin sayfama ziyaretinize çok memnun oldum. Saygılar..
Hakkı Şen
12-11-2011, 18:44
792. mesajdaki, 2. ve 4. kareleri çaldım, sıra ile masa üstümü süsleyecekler.
Ne yapalım, böyle özendirirseniz çalarım ben de :)
Aynı mesajdaki 4.fotoğrafı ben de masaüstü yaptım :p Keşke yakınlarda olsaydınız da bir saksıyı kaptığım gibi masanızın üstüne getirseydim :p Ama ne yapalım masanızın üstüne olmuyorsa masaüstü fotoğraf olsun bari
Teşekkür ederim Adalet ablacım..
Sayın Hakkı Şen, renk renk kasım patlarınızı çok beğendim. Sonbaharın kraliçelerini bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Bu çiçek beni birazda hüzünlendirir. Çocukken 10 kasım ATA'mızı anma törenlerinde büstünü süslemek için bulabildiğimiz tek çiçekti mevsim itibariyle. Saygılarımla...
günebakan
13-11-2011, 10:41
Kasımpatılar harika görünüyor Hakkı bey kasımpatıların efendisi konusun da Vildan hanıma ben de katılıyorum:)
Şölen sofrası gibi. Kasımpatılara dair her resim var. Kasımpatıların bu kadar çeşitli ve güzel olduğunu sayenizde öğrendim Hakkı bey. Ayrıca resimleriniz de ayrı güzel.
Ellerinize ve emeklerinize sağlık. Tohumlarından edinmek isterdim.
Saygılarımla.
Sevgili Hakkı Bey , kasımpatılarınız muhteşem .
Buradaki balkon ve teraslarda her balkon veya terası bir çiçek çağrıştırıyor.
Sizin terasınızın yazı ayrı güzel ,baharı ayrı güzel yani her haliyle harika .
Ama kasımpatı denince sizin terasınız hatırıma geliyor.
Ben çocukken bizim balkonumuzda harika karanfiller vardı ,rengarenk karanfillere bakmak için sokaktan geçenlerin boynu tutulurdu.''Karanfilli ev ''derlerdi.
Sizinkinede '' kasımpatılı teras '' diyorum.
Nasıl bir renk armonisi gözünüzü alamıyorsunuz.Çook güzeller.
Kasımpatıyı çok seven birisi olarak hayran kalmamak elde değil.
Emeklerinize sağlık.
Bende seradan aldım ama ne kadar dayanır bilemiyorum, birde suni suni duruyorlar.
Aslında geç kaldığımı fark ettim.İnşallah seneye yetiştirmek için daha erken davranmak gerekiyor.
Selamlar ...
Hakkı bey kasımpatılar inanılmaz güzeller sizin terasınızda. Emeklerinize sağlık:)
Hakkı Şen
14-11-2011, 08:12
Sayın Hakkı Şen, renk renk kasım patlarınızı çok beğendim. Sonbaharın kraliçelerini bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Bu çiçek beni birazda hüzünlendirir. Çocukken 10 kasım ATA'mızı anma törenlerinde büstünü süslemek için bulabildiğimiz tek çiçekti mevsim itibariyle. Saygılarımla...
Sayın sakdag, aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben de kasımpatı gördüğümde hep aklıma 10 KASIM gelmiştir.
Hakkı Şen
14-11-2011, 08:14
Kasımpatılar harika görünüyor Hakkı bey kasımpatıların efendisi konusun da Vildan hanıma ben de katılıyorum:)
Sevgili günebakan, çok teşekkür ederim. Ama bana böyle şeyler yazmayın megaloman olacağım bu gidişle :p
Hakkı Şen
14-11-2011, 08:20
Sayın Yenibon, ziyaretinize teşekkür ederim. Kasımpatılar tohum oluşturmuyor oluyorsa da ben farketmiyor olabilirim. Ancak filizlerinden kolayca üretilebiliyor. Dilerseniz mart-nisan ayları gibi size filizlerinden yollarım. Saygılar..
Hakkı Şen
14-11-2011, 08:27
Sevgili nardane, güzel satırlarınıza çok teşekkür ederim. Kasımpatı şu sıralar hemen her serada var. Haklısınız yetişkin olanları biraz suni görünüyor. O yüzden ben hep poşetlerde satılan küçük fideler almayı tercih ederim. Hatta dün bile bende olmayan üç çeşit kasımpatı alıp diktim. Hem ucuz oluyor, hem de insan kendi yetiştirdiği zaman duyduğu haz muhteşem oluyor. Saygı ve selamlarımla..
Hakkı Şen
14-11-2011, 08:30
Hakkı bey kasımpatılar inanılmaz güzeller sizin terasınızda. Emeklerinize sağlık:)
Sevim Hanım çok teşekkür ederim. Bulundukları ortamdan olsa gerek :) Terasta her yeri gezdirdim, en çok o köşeyi beğendiler. :)
Sevgili Hakkı bey yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile Selam ve sevgiler. ;)
Hakkı Şen
31-12-2011, 08:18
Çok teşekkür ederim sevgili Periş.. Ben de sevdiklerinizle birlikte güzel bir yıl geçirmenizi dilerim. Saygı ve selamlarımla..
Hakkı Şen
31-12-2011, 12:53
Çok teşekkürler Sevim Hanım, sizlere de mutlu yıllar..
günebakan
31-12-2011, 13:22
Hakkı bey yeni yılınızı kutlar mutluluk,huzur ve sağlık dilerim:)
Hakkı Şen
31-12-2011, 14:03
Sevgili Günebakan çok teşekkür ederim. Size de aileniz ve tüm sevdiklerinizle mutlu yıllar dilerim. :)
Yeni yılınızı kutlar, sağlık, esenlikler dilerim.
Hakkı Şen
01-01-2012, 11:48
Sevgili Fatoş çok teşekkür ederim. Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun, mutlu yıllar..
Bunu nasıl gözden kaçırmışım inanamıyorum, Hakkı bey kaynana dili üzerine aşılanmış yılbaşınızın detaylı fotoğraflarını yayınlaya bilir misiniz rica etsem. Baharda benim de böyle bir planım var. Aşılama yapan diğer arkadaşlardan da rica etmiştim. İyice bir inceleme, veri toplama aşamasındayım.:) Böyle bir bitki çok entersan duruyor. Püf noktalarınız var mı acaba?
Mutlu seneler...
Saygılarımla....
Hakkı Şen
02-01-2012, 09:22
Sayın sakdag bahsettiğiniz yılbaşı çiçeği bana hediye gelmişti. Aşılama aşamalarını bilmiyorum ama detaylı fotoğraflarını en kısa zamanda sizin için yüklerim. Bana geldiğinde aşı yerlerinde hala ahşap mandallar vardı, ben de bir tane denedim başarılı olamadım.
Şu anda hala terasta açık alanda duruyor ve oldukça sağlıklı üzerinde az da olsa çiçek tomurcukları var. Çiçek açacağı günleri heyecanla bekliyorum..
İyi seneler saygılar..
mandalinleerik
03-01-2012, 21:02
Hakkı abi resim gelmemiş daha.
Hakkı Şen
08-01-2012, 10:17
İşte yılbaşı çiçeğimin son hali
Hakkı Bey, çok teşekkür ederim efendim, zahmet verdim. Ama çiçeğiniz muhteşem görünüyor bence. Çok değişik görünüyor, aşı işlemi genelde anaç bitkinin büyüme noktaları kesilip yapılıyor, ancak sizinkinde kaynana dilinin değişik noktaları yarılıp yılbaşı budakları sıkıştırılmış galiba, çok enteresan. Bitkinin boyu da epey var galiba.Ağaç gibi duruyor, resim yanıltmıyorsa.
Çiçek açmış halini de paylaşın lütfen...
Saygılarımla...
Hakkı Şen
11-03-2012, 15:07
Minyatür bahçe denedim ama çok ta hayal ettiğim gibi olmadı :(
Minyatür bahçe denedim ama çok ta hayal ettiğim gibi olmadı :(
Ben beğendim ellerinize sağlık...
Hakkı Şen
11-03-2012, 15:11
Ortaya cam kavanoz kullanıp havuz yapayım dedim, çok sahte durdu sanki.
Hakkı Şen
11-03-2012, 15:12
Çok teşekkür ederin sayın ddmk. İnşallah zamanla geliştirebilirim.
Hakkı Şen
11-03-2012, 16:02
Çöp şişlerden yaptığım bank yerine yakıştı :)
Ortaya cam kavanoz kullanıp havuz yapayım dedim, çok sahte durdu sanki.
Bence güzel olmuş havuz
Ama bahçenizde kapıdan çıkınca çimlere basmamak için yürüme taşları koysanız daha güzel olmaz mı !
Hakkı Şen
11-03-2012, 16:23
Evet sayın ddmk yürüme taşları yerleştireceğim fakat acele etmeyeyim güzel malzemeler denk geldikçe ilave edeyim istedim. Önerilere de her zaman açığım.
Vildan Sönmez
11-03-2012, 16:34
Güzel olmuş Hakkı Bey elinize sağlık. Sadece yeşil bitkileri o kadar simetrik olmasa mıydı acaba, çöp şiş bank da çok şirin olmuş. Böyle bir saksı bendede var , ilham verdiniz denesem mi acaba?
çok simetrik koymuşsunuz Minyatür bahçe denedim ama çok ta hayal ettiğim gibi olmadı :(
Hakkı Şen
11-03-2012, 16:41
ilham verdiniz denesem mi acaba?
çok simetrik koymuşsunuz
Evet deneyin :) Bir an evvel de başlayın birlikte denedikçe ortaya daha güzel şeyler çıkartırız kanısındayım. Simetri konusunda haklısınız, ortaya havuz koyunca sanki mecburen öyle oldu gibi. Daha sonra sempervivumları çıkarıp yosunların arasına farklı renklerde allisyum dikmeyi düşünüyorum.
Hakkı Şen
18-03-2012, 11:29
Biraz değişiklik yapıp, havuzu kaldırdım.
Havuz olup olmaması bir tercih, kaldırabilirsiniz . Ama daha önceki havuzun parlak cam görünümünü izole edip kullanabilirdiniz. Bankı çok beğendim. Yürüyüş yolu diyecektim açıklamanızı yapmışsınız.
Kolaygelsin Hakkı bey. Takipçiniziz.:)
acemifüsun
18-03-2012, 19:01
Hakkı bey merhaba:) Havuzu kaldırmanız , yerine alyssum dikmenizle bahçe çok hoş olmuş, renk gelmiş:) Ellerinize sağlık. Bu gün ben de 1-2 alyssumfidesi aldım, saksılara karıştıracağım. Selamlar.
alacakaranlik
18-03-2012, 20:58
Ben bahcede musluk göremedim ? :)
zencefil cicegi
18-03-2012, 22:42
Merhaba Hakki bey
Kücük terasiniza dünyalari sigdirmissiniz
sardunyalariniz,kasimpatlariniz hersey okadar güzelki büyük bir keyifle takip ettim sayfanizi
heyseyin gönlünüzce olmasi dilegi ile :)
Hakkı Şen
18-03-2012, 22:57
Allisyumların önüne çit yapıp gece de ışıkları yakınca daha iyi bir görüntü oldu. Zamanla bitkilerdeki gelişmeler ve yeni malzemelerle daha iyi olacak inşallah.
Sûz-i Dilârâ
20-03-2012, 18:59
Ev de cumbalı, eski Osmanlı evi. :)) Çok şirin bir minyatür bahçe olmuş, elinize sağlık.
Vildan Sönmez
20-03-2012, 19:10
Bahçelerde uygulanabilecek güzel bir aydınlatma oldu, elinize sağlık. Bir sorum var, o top top yeşil bitki, taşkıran mı ?
Sevgili Hakkı bey çok şirin minyatür bahçe olmuş bayıldım elinize sağlık Sevgiler ;)
Hakkı Şen
21-03-2012, 09:58
Sevgili Vildan Hanım, o bitkilere aldığım serada yosun dediler ama, ben yosunu farklı bir şey olarak biliyorum. Hani singonyum sardırılan kütüklerin üzerine telle tuttururlar. Bu aldığım bitkiler genelde bahar aylarında seralarda sıkça oluyor.
Bahçelerde uygulanabilecek güzel bir aydınlatma oldu, elinize sağlık. Bir sorum var, o top top yeşil bitki, taşkıran mı ?
Sn Hakkı Şen, bütün çiçekleriniz çok güzel ama ben en çok kasımpatılara bayıldım.
Minyatür bahçeniz de çok güzel olmuş ellerinize sağlık, her şey gönlünüzce olsun.
acemifüsun
21-03-2012, 17:52
Sevgili Vildan Hanım, o bitkilere aldığım serada yosun dediler ama, ben yosunu farklı bir şey olarak biliyorum. Hani singonyum sardırılan kütüklerin üzerine telle tuttururlar. Bu aldığım bitkiler genelde bahar aylarında seralarda sıkça oluyor.
Sevgili Hakkı bey, Vildan hanım;
Konuştuğunuz bitki sanıyorum selaginella:) Oldukça nem isteyen, gölge bitkisi.
günebakan
21-03-2012, 19:31
Minyatür bahçeniz çok güzel olmuş Hakkı bey ellerinize sağlık ışıklar yanınca harika görünüyor:)
Hakkı Şen
25-03-2012, 17:27
Üç ayrı pakette değişik renklerde ektiğim laleler hepsi sarı çıktı :p
Merhaba Hakı bey, öncelikle sizi kutluyorum çiçeklerin hepsi fazlasıyla sevgi görmüş belliki. Mavişinize ve kasımpatılarınıza bayıldım. Bende de sizdeki sukkulentin aynısı var evet çok minik sarı çiçekler açıyor fakat benimki minyatür ne yaptınızda bu devasa boya getirdiniz gerçekten merak ettim.
günebakan
31-03-2012, 19:54
Laleler çok güzel ama hep kandırıyorlar bizi. Bende karışık renkli diye aldığım çiğdemler 1 er tanesi hariç hepsi sarı çıktı:)))))))))))
acemifüsun
31-03-2012, 20:10
Laleler çok güzel Hakkı bey:) Üstüne ne renk olduklarını doğru olarak yazsalardı tabii ki daha iyi olurdu. Hangi üreticiye ait aceba?
Hakkı Şen
31-03-2012, 20:48
Merhaba Hakı bey, öncelikle sizi kutluyorum çiçeklerin hepsi fazlasıyla sevgi görmüş belliki. Mavişinize ve kasımpatılarınıza bayıldım. Bende de sizdeki sukkulentin aynısı var evet çok minik sarı çiçekler açıyor fakat benimki minyatür ne yaptınızda bu devasa boya getirdiniz gerçekten merak ettim.
Sevgili elifnaz.. Hangi sukkulenti sorduğunuzu anlamadım açıkçası?
Hakkı Şen
31-03-2012, 20:52
Laleler çok güzel Hakkı bey:) Üstüne ne renk olduklarını doğru olarak yazsalardı tabii ki daha iyi olurdu. Hangi üreticiye ait aceba?
Sevgili Füsun hn. Hollanda'dan bir tanıdık getirmiş soğanlar çok güzeldi onlara sahip olmanın heyecanı ile inanın hiç aklıma bile gelmedi üretici firma :) Heman alıp yerlerine diktim.
Haklısınız anlayamamakta pardon. 26.sayfada 711 nolu resim.
Sarı laleleri görünce aklıma mfö nün şarkısı geldi. Sana sarı laleler alldım çiçek pazarından :) Sizde laleleri toplayıp eşinize sana sarı laleler topladım terasımızdan şarkısı eşliğinde takdim edin :)
Hakkı Şen
02-04-2012, 12:05
Haklısınız anlayamamakta pardon. 26.sayfada 711 nolu resim.
Sayın Elifnaz çok dayanıklı ve gerçekten çabuk gelişen bir sukulent. Geçen yazdan kalan dallar komple döküldü ve bu baharda çok daha gür olarak yenileri geliyor. Sanırım sizde yerini sevmemiş olabilir. Benim en çok yaptığım; bitkileri takip edip, gezdirmek. En çok nerede güzelleşiyorsa orası onun yeri oluyor. Saygılar.
Hakkı Şen
02-04-2012, 12:08
Sarı laleleri görünce aklıma mfö nün şarkısı geldi. Sana sarı laleler alldım çiçek pazarından :) Sizde laleleri toplayıp eşinize sana sarı laleler topladım terasımızdan şarkısı eşliğinde takdim edin :)
Sevgili Dudi; ben sarı laleleri çiçek pazarından almayıp kendim yetiştirdiğim için, laleleri eşime değil de eşimi lalelere götürüyorum :D
acemifüsun
02-04-2012, 15:00
Dudiciğim laleleri bırak, biberleri bile elletmez Hakkı bey:)) Bildiğim bu:) Yanlış mı düşünüyorum Hakkı kardeşim?:)
Hakkı Şen
02-04-2012, 15:17
Çok doğru biliyorsunuz sevgili Füsun Hanım :)) Eşim acı biber çok sever. Bak ne olur buradan koparma ben sana gidip kiloyla alayım diyorum. Ama nafile çaktırmadan tırpanlıyor :))
Yasak olan hep daha tatlıdır zaten :) Kaldıki sizin yetiştirdikleriniz pazardakine benzermi hiç, yesin Özgül ablaya feda olsun ::)
günebakan
02-04-2012, 18:40
Hakkı bey yenmeyecek biberi niye yetiştiriyorsunuz ne güzel organik biber işte. Eşiniz de doğal biberi bulmuşken kaçırmıyor:)))
acemifüsun
02-04-2012, 20:08
Özgül hanım haklı, hem organik biber, hem de göz hakkı diye bir şey var Hakkı bey:))
Teşekkür ederim bende elimden geleni yapıcam artık. Bu arada minyatür bahçeniz olağanüstü ellerinize sağlık.
Hakkı Şen
09-04-2012, 19:01
Geçen yıl kırılan bir daldı bu yıl göz kamaştıran bir güzel..
türkansultan
09-04-2012, 20:02
Maşallah Hakkı bey ne kadar güzel açmış.Sizin terasın hayranlarından biriyim bütün çiçeklerinizi görmek istiyorum.Bizi bu güzelliklerden mahrum etmeyin saygılar.
günebakan
09-04-2012, 20:27
Maşallah Hakkı bey kırılan bir dal bu hale geliyorsa süper oluyormuş:)
Hakkı Şen
10-04-2012, 08:10
Maşallah Hakkı bey ne kadar güzel açmış.Sizin terasın hayranlarından biriyim bütün çiçeklerinizi görmek istiyorum.Bizi bu güzelliklerden mahrum etmeyin saygılar.
Sevgili türkansultan, çok teşekkür ederim. Bende sizin balkonunuz ve sardunyalarınızın hayranıyım. Biliyorsunuz ki benim terasımda kasımpatı çoğunlukta bunun yanı sıra ceylan sardunyalarım var. Sardunyalar bu yıl biraz cılız kaldılar. Önümüzdeki günlerde çiçekleri tamamen açmış olacak o zaman yine fotoğraf ekleyeceğim. Ayrıca petunya yetiştirmeyi seviyorum, henüz dikmedim petunyaları. Geçen gün petunya almaya gittim zam yapmışlar :) Kızdım almadım.. Onun dışında şimdilik bir gelişme yok Türkan hanım. Ziyaretinize teşekkürler, saygılar.
Hakkı Şen
10-04-2012, 08:17
Maşallah Hakkı bey kırılan bir dal bu hale geliyorsa süper oluyormuş:)
Sevgili günebakan, geçen sene tam da bu aylarda işyerinde yan komşumuzda vardı bu papatyadan. Biri yanından geçerken farkında olmadan bir dalını kırmış. Ben de çelik istemekten kurtuldum o çeliği aldım :) Şimdi ondaki kurumuş, ben çelik vereceğim :) Buradak (http://www.agaclar.net/forum/867971-post710.htm)i mesajda bir kaç ay önceki hali var.
Hakkı bey bende bodrum papatyası var çiçekleri artık solmaya başladı. Bir dal kırılınca bende suya koydum. Fakat sanki ölüyor, siz kırılan dalı nasıl köklendirdiniz?
Hakkı Şen
10-04-2012, 09:23
Sevgili elifnaz, direkt olarak toprağa diktim. Siz de öyle yapın bence. Bodrum papatyası da arsız bir bitkidir. Bu mevsimde kısa bir sürede kökleneceğini sanıyorum. Kolay gelsin..
Teşekkürler bende öyle yapayım sizce solan çiçekleri koparmalımıyım yosa dalındamı kalsınlar? Bu arada sizin papatyalara bayıldım maşallah çok güzeller.
Hakkı Şen
10-04-2012, 09:39
Çiçekleri koparın hatta canlı solmamış olanlar bile varsa onları da alın ki bitkiyi yormasın kök oluşumuna harcasın enerjisini.
Papatyalara ıslık çalıyorum buradan :)
Hakkı Şen
10-04-2012, 09:54
Papatyalara ıslık çalıyorum buradan :)
Yakışır kardeşime :))
Çiçekleri koparın hatta canlı solmamış olanlar bile varsa onları da alın ki bitkiyi yormasın kök oluşumuna harcasın enerjisini.
Tamam anladım çok teşekkür ederim:)
Elinize sağlık Hakkı bey hepsi çok güzel,papatyalarınıza iyi bakın,üç gün önce bir seradan,eşimin en sevdiği bitkilerden biri olan papatya alayım dedim,inanmazsınız,sizinkinin beşde biri kadarına 85 TL dedi,sayın Yener bey'de yanımdaydı donduk kaldık,meğer papatyalar,orkideden'de kıymetliymiş bu mevsim :)
Hakkı Şen
11-04-2012, 07:34
Bazen böyle uçuk kaçık fiyatlarla karşılaşabiliyoruz sayın ykolko.. Halbuki kendi yetiştirdiklerimiz paha biçilmez oluyor gözümüzde. Biri bunu bana sat dese asla satmam. Ama çok beğenen biri olduğunda da al senin olsun ne olacak demekten de geri kalmıyoruz :)
Sevgili Hakkı Şen , gidip gelip terasınıza uğruyorum , geri dönüyorum .
Yeni güzellikleri bekliyoruz.
Hakkı Şen
23-04-2012, 10:29
Sevgili nardane en yakın zamanda ceylan sardunyaların fotoğraflarını yükleyeceğim. Belki bugün akşam belki de yarın :)
Geçen yıl kırılan bir daldı bu yıl göz kamaştıran bir güzel..
Enfes bir güzellik.
Karşısında saatlerce oturup, çay içebilirm.
Ben böyle bir saksıyı balkona koysam, hanım biraz bozulur.
Çamaşır asacak yer bulamayacağı için.
Hakkı Şen
23-04-2012, 22:03
Teşekkür ederim sayın Toprak. Haklısınız boyutları biraz büyük :) Şükürler olsun ki terasta. Balkonda olsa ben de evden kovulurdum herhalde :)
Hakkı Şen
23-04-2012, 22:08
İşte ceylan sardunyalarım..
Hakkı Şen
23-04-2012, 22:13
Ve devamı..
Ceylanlara bayıldım ellerinize sağlık.
Hakkı Şen
23-04-2012, 22:21
Bir tane daha kalmış :)
Ceylanların saksısını büyük tutmamız daha iyi sanırım, doğru mu?
Hakkı Şen
23-04-2012, 22:26
Bu da sonuncusu..Toplamda 12 renk var henüz rengini göremediğim 1 tane kaldı.:)
Çok güezelleeeer, ellerinize sağlık Hakkı bey, maşallah diyorum.
Hakkı Şen
23-04-2012, 22:32
Ceylanların saksısını büyük tutmamız daha iyi sanırım, doğru mu?
Sevgili elifnaz, evet ben ceylanların saksılarını büyük tuttum ama iyi mi ettim kötü mü bilemiyorum. Daha küçük saksılarda başlayıp daha iyi bir form verilebilir diye düşünüyorum. Kökler geliştikçe birer numara büyük saksılara aktarıp toprak ilavesi yapmak daha mantıklı geliyor bana.
Maaşallah,
Güle güle büyütün Ceylanlarınızı.
Bende sadece 1 tane Ceylan gözü, 4 tane de aynısından Çilli pembe top sardunyam var. Bunların tohumları diğer saksılara, hatta komşumun saksılarına sıçrıyorlar.
Geçen sene sakız sardunya koparmıştım teyzemin yazlığından, ama sonbahar olduğu için tutturamadım. Bu sene bir daha deneyeceğim.
Hakkı Şen
24-04-2012, 08:13
Geçen sene sakız sardunya koparmıştım teyzemin yazlığından, ama sonbahar olduğu için tutturamadım. Bu sene bir daha deneyeceğim.
Sakız sardunyaları ben çözemedim sayın Toprak. Bende sadece bir tane kaldı. İzmir'in kışı pek sert geçmez o yüzden sakız sardunyalarım kışın plastik gibi yaprakları oluyor, tam çiçeklenecekleri zaman yapraklar dökülüyor kuru dalların ucunda çiçekler güzel olmuyordu. Ondan sebep onlardan vazgeçtim :(
serkan_istanbul
24-04-2012, 08:30
Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmişler.
yalınkat
25-04-2012, 09:59
merhaba,
ankarada yaşıyorum. sizlere sardunyalarla ilgili bir şey sormak istiyorum. aşağıda linkleri olan fotoğraftaki sardunyaları daha önce avrupa ülkelerinde görmüştüm. geçen yaz istanbulda direklerden sarkıyordu. birkaç hafta önce alibeyköyde istanbul ağaç aş ye giderken yön tabelasının altındaki saksıda bunları görünce çok sevindim. ancak sevincim kısa sürdü. ne yazık ki kalmamıştı. oradaki görevli yalınkat sardunya dedi bana.
gördüğüm her seraya soruyorum, sakız sardunya falan diyorlar, ama bunların çiçekleri top top değil. öyle olsa bile farklı bir alt türü olmalı. ingilizce de ivy geranium olabilir. bazı kaynaklarda da alpine geranium diye geçiyor.
sonuç olarak bu sardunyaların bizdeki adı ne ve nereden bulabilirim, yardımınızı rica ediyorum.
teşekkürler, şimdiden
Wheeler Farm Gardens (http://www.wheelerfarmgardens.com/)
What grows there?: Ivy Geranium 'Lila Compact' (http://hughconlon.blogspot.com/2010/09/ivy-geranium-lila-compact.html)
Ivy Geraniums Plants for Hanging Baskets (http://myhangingbaskets.com/articles/geraniums%20in%20hanging%20baskets.htm)
nuray topcu
25-04-2012, 10:27
Bu da sonuncusu..Toplamda 12 renk var henüz rengini göremediğim 1 tane kaldı.:)gördüm de böylelerini hiç görmedim.maşaallah.hangisine bakacağımı şaşırdım.
Hakkı Şen
25-04-2012, 12:42
Sayın Yalınkat... Sizin de belirttiğiniz gibi yazdığınız linklerdeki sardunyalar, yalınkat sakız sardunya. Sakız sardunyalar diğer sardunyalara göre çok düzenli (top top) çiçek yapmaz. Ancak katmerli olanları da vardır. En iyisi yine seralarda mayıs ayında çiçekli hallerini görerek edinmek olur.
Ama o fotoğraflardaki forma getirmek profesyonel bir bakım ve çok sabır gerektirir diye düşünüyorum. Yine de denemeye değer. Kolaylıklar diliyorum..
Yıldız Ertan
25-04-2012, 12:46
bence gayet güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
yalınkat
25-04-2012, 13:33
Teşekkürler Hakkı bey,
Umarım edinebilecek bir yer bulabilirim. Şimdilik tek olduğunu öğrendiğim yer istanbul ağaç aş. oraya da gidebilir miyim bu ara bilmiyorum. ankaraya getirtebileceğim bir yer var mı bildiğiniz?
İyi günler
Sayın Yalınkat... Sizin de belirttiğiniz gibi yazdığınız linklerdeki sardunyalar, yalınkat sakız sardunya. Sakız sardunyalar diğer sardunyalara göre çok düzenli (top top) çiçek yapmaz. Ancak katmerli olanları da vardır. En iyisi yine seralarda mayıs ayında çiçekli hallerini görerek edinmek olur.
Ama o fotoğraflardaki forma getirmek profesyonel bir bakım ve çok sabır gerektirir diye düşünüyorum. Yine de denemeye değer. Kolaylıklar diliyorum..
Çiçeksever41
25-04-2012, 14:36
hayranlıkla izledim ve çok beğendim tebrikler.bende bugün mine aldım ama nasıl bakılır bilmiyorum .yardımcı olabilirmisiniz
Hakkı Şen
25-04-2012, 15:36
Sayın Çiçeksever41, mine derken yer minesinden (verbana) bahsediyoruz sanırım.
Yer minelerinde sulama çok önemli özellikle sabah saatlerinde sulama yapmalısınız. Akşam saatlerinde yapılan sulamalar, yer minesinin hemen mantar hastalığı olmasına sebep oluyor. Bunun dışında kuruyan çiçeklerin bitkinin üzerinde kalmamasına dikkat edin. Kuruyanlar toplandıkça yenileri açıyor. Ayrıca şu sıralar iki sulamada bir çiçekli bitkiler için kullanılan sıvı gübre takviyesi yaparsınız, gayet güzel mineleriniz olur :)
Kolaylıklar diliyorum.
Adalet Yağcı
25-04-2012, 15:44
Bahçelerle yarışan bir teras, açık ara önde gidiyor :)
Ceylanlar, sakızlar ve top sardunyalar gibi soğuklara dayanıklı değiller, bu yüzden ben vaz geçtim :(
İzmir iklimi avantıjını çok iyi kullanıyorsunuz ama, esas mesele sizin onlara gösterdiğiniz sevgi ve emek.
Ellerinize sağlık Hakkı bey, harikalar yaratmışsınız yine.
Hakkı Şen
25-04-2012, 16:34
Çok teşekkür ederim Adalet Ablacığım :) Ah bir de emekli olsam da çiçekli zamanlarını karşılarına geçip doya doya izlesem.:)
Hakkı bey, maşaallah çok nefis çiçekleriniz var onlara özenle baktığınız belli, ellerinize sağlık.
Hakkı Şen
26-04-2012, 23:23
Sardunyaya kırmızı çok yakışıyor :)
Gül-bahar
27-04-2012, 08:38
Birbirlerinden güzeller, ellerinize sağlık. Bakmaya doymuyorum.
Ellerinize sağlık, her bir köşe ayrı güzel, beğen beğen bitiremedim.
Sardunyaya kırmızı çok yakışıyor :)
Her bir ceylanda başka bir güzellik keşfediyorum.
Bu ne sonsuz bir renk cümbüşü.
Balkonum şöye bir dönüm yer olsaymış keşke:(
Hakkı Şen
27-04-2012, 20:49
Sayın Canan hoş geldiniz terasıma :) Beğenilerinize teşekkür ederim. Ama petunya tavsiyemi dikkate almalısınız. Demedi demeyin :)
Sayın Toprak, ceylan sardunyalarda renklerin sonu yok gibi :) 12 çeşit edindim; diğer arkadaşların paylaştığı fotoğraflara bakıyorum da bende olmayan bir dünya çeşit var:) Bizlere ne balkon ne teras yeter.:) Dönüm dönüm bahçe lazım..:)
Yok dikkate aldım elbette, gözlerinin içine bakıyorum.
Nasıl yapayım diyorsunuz? Kökten mi ayırayım yani ufak birer tane ?
Hakkı Şen
27-04-2012, 21:03
Hayır, bu günlerde seralarda veya çiçekçilerde bol miktarda fideleri satılıyor. Başka saksılara da onlardan alıp dikin. Ceylanların çiçekleri geçene kadar onlar gelişir. Hemen yer değiştirirsiniz. Petunyalar mevsimliktir ama ceylanlar çok yıllıktır. Amaç her zaman renkli bir balkon olması..
Bu hafta yapabilirsem eğer Kartal sahilyolunda güzel bir sera var, bunları da oradan almıştım.
Fiyatları büyük marketlerin iki katı ama bitkiler çok sağlıklı çıktı, oradan başka petunyalar da edinip yedekleyeceğim, Anadolu Yakası'ndaki arkadaşlara öneririm. Bir de artık birinizden matkap önerisi alıp kullanmayı öğrensem iyi olacak :) Teşekkürler...
Hakkı Şen
28-04-2012, 13:51
Bir de artık birinizden matkap önerisi alıp kullanmayı öğrensem iyi olacak :) Alemsiniz :D Ama bu işler böyle. Bir defa başlayınca sonu gelmiyor. Hep yeni tasarılar, yeni bitkiler falan derken bir bakmışsınız adım atacak yeriniz kalmamış.
Ben petunyaları küçük poşetlerde 50 krş. a satılanlardan alıyorum. Hem kendim yetiştirdiğim için hoşuma gidiyor, hem de fazla masraf etmemiş oluyorum.
aman tanrım üstünde tomurcukla ne öylee.. maşalllaaahh
Maşallah kırk bin kere maşallah .
Sözün bittiği yer diyorum ama ama inanın kıskanıyorum sizi.
Ceylanlara hayranım, muhteşemler, her renk ayrı yakışıyor , her biri ayrı harika.
Lütfen farklı farklı yönlerden çekilmiş fotoları görelim gözümüz gönlümüz ferahlasın.
Sizin terasta dolaşmaktan hiiiç yorulmuyorum.Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler , elleriniz dert görmesin.
Hakkı Şen
29-04-2012, 09:00
Sevgili Acemifüsun'un hediyesi bu kaktüs çiçek mi açıyor yoksa kardeşler mi geliyor anlamadım uzun zamandır bu şekilde duruyor.
Hakkı Şen
29-04-2012, 09:20
Böğürtlen çiçeklerini açtı bile :p
Hakkı Şen
29-04-2012, 09:32
Bunlar da sevgili Acemifüsun ve sevgili Mehtap Tonguç hanımın hediyeleri...
Hakkı Bey, kaktüsünüzdeki oluşumların hepsi tomurcuk. Maşşallah diyelim, açmış hali mükemmel olacak.
Hakkı Şen
29-04-2012, 10:28
Ablam Sema'ya kızı doğum gününde (O'nu doğurduğu için) çikolata sepeti yollamış. Sardunyalar arasında afiyetle yedik :D
Hakkı Şen
29-04-2012, 10:31
Hem görüntüsü güzel hem de lezzetli makbule geçti :p
Battaniyemizi ören güzel hanımı burada görmek çok güzel oldu :) Kekler şahane görünüyor. Afiyet bal şeker olsun :) Sukulent koleksiyonu yapmışsınız Hakkı bey ellerinize sağlık :) İzmir farkı olsa gerek benim böğürtlen daha yeni yapraklanıyor :) Sempervivumda yavruları ayırıp ayrı yanınamı diktiniz yoksa kendisimi öyle gelişti?
Hakkı Şen
29-04-2012, 11:14
Teşekkür ederiz sevgili Dudi.. sukulentler yazdığım gibi hep hediye geldi sağolsunlar.. Bir kaç çeşit daha var biraz gelişsinler onların da fotoğraflarını paylaşacağım.
Sempervivumun büyük olanını tek olarak dikmiştim, kendiliğinden öyle gelişti.
loveflower
01-05-2012, 17:57
Sevgili Hakkı Şen,
gönderdiiniz ceylan çelikleri güzelliklerini gösterdi merhaba demeye geldik.
289647
289648
Hakkı Şen
02-05-2012, 07:49
Sevgili Loveflower çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık..:)) Ben bu sonbaharda güzelliklerine aldanıp budama yapmadım. Tam tomurcuklar oluşmaya başladı derken bir yaprak dökmeye başladılar, sadece üst kısımlardaki taze yapraklar kaldı. Sanki kuru dalların uçlarında çiçek açmış gibi oldu. O yüzden budamak şartmış demek. Öğreniyoruz işte daha :)
Halbuki budama yapmış olsaydım, ilkbaharda yeni çıkan sürgünler yaprak dökmez ve çiçeklenme biraz daha geç olurdu. Böylece daha dolgun görünümleriyle çok daha güzel olabilirlerdi.
loveflower
02-05-2012, 09:57
Sevgili Hakkı Şen, budama yapılmamış halleri böyle ise budama yapılmış hallerini düşünemiyorum:)
Hakkı Şen
03-05-2012, 19:37
Boyunu posunu siz tasavvur edin artık :D O benim sardunya ağacım..
Hakkı Şen
03-05-2012, 19:46
Beyazlar biraz daha gür olsaydı kırmızının yanında harika olacaktı..Bir dahaki bahara inşallah..
Hakkı Şen
03-05-2012, 19:49
Sayın Mehtap Tonguç'un hediyesi..Harika bir rengi var..
Hakkı Şen
03-05-2012, 19:54
Yaprak aralarından gelen yavrularla gözde bir sukullent olmaya aday!.. Sayın Mehtap Tonguç'a teşekkürlerimle..
günebakan
03-05-2012, 20:13
Sardunya ağacı muhteşem Hakkı bey sukulentler de ayrı bir güzel:)
Hakkı Şen
03-05-2012, 20:15
Teşekkür ederim sevgili günebakan. Sukulentler gün gün çoğalıyor :) Sözde bitkileri artık biraz azaltayım diye düşünüyordum. Ama nerde her geçen gün ekleniyor farkında olmadan:)
günebakan
03-05-2012, 20:20
Aynen bizde de aynı durum devam ediyor. Hatta eşimden ambargo yemeye başladım artık ama gönül durmuyor ki:)
nuray topcu
03-05-2012, 20:51
Boyunu posunu siz tasavvur edin artık :D O benim sardunya ağacım..
şaka mı bu?maşaallah....
alacakaranlik
03-05-2012, 21:13
Hakkı bey, sardunyanız daha çok bonzai gibi olmuş :)
Sizin sardunyalarınızın yanında bizdekiler yeni doğmuş bebek gibi. Nedir bu işin sırrı nasıl bu kadar güzel olabiliyorlar. Gerçekten tebrik ediyorum sizi.
Hakkı Şen
03-05-2012, 23:05
Sevgili Elifnaz, büyük olan sardunyam üç yaşında. Öncelikle İzmir'in havasından olsa gerek. Bir de ben her gün bitkilerimi dolaşırım, onlardan ayrı kaldığım gün hemen hemen yok gibidir. Hangisi susuz kalmış, hangisi yerinden memnun değil hep bakarım :) Başkaca yaptığım bir şey de yok aslında:)
Sardunya ağacınıza kocaman bir Maşallah! :)
Hakkı Şen
04-05-2012, 21:50
Kaktüsçülere ithaf olunur!.. Yanlış anlaşılmasın hepsi çiçek tomurcuğu;)
Hakkı Şen
04-05-2012, 21:54
Bir an evvel biraz gelişsin de asıl yerlerine alayım diye gözünün içine baktığım sukulentler..
Hakkı Şen
04-05-2012, 21:59
Elimde kalan son sakız sardunyam..
Hakkı Şen
04-05-2012, 22:03
Son olarak renginin ne çıkacağını beklediğim minyatür ceylan
nuray topcu
04-05-2012, 22:28
Elimde kalan son sakız sardunyam..gözünüz gibi bakın Hakkı bey,harika bir renk,harika bir form..
Hakkı Şen
04-05-2012, 22:32
gözünüz gibi bakın Hakkı bey,harika bir renk,harika bir form..
Çok teşekkür ederim Nuray Hanım, sakız sardunyalar konusunda pek başarılı olamadım. Sanırım sulama hatası yapıyorum. İzmir'in sıcaklarında toprağı iyice kurudu diye her gün sulamaktan kaybediyorum sakızlarımı.
serkan_istanbul
05-05-2012, 06:03
Hepsi çok güzeller maşallah bayıldım sardunya ağacına. Sevgiler.
Hakkı Şen
05-05-2012, 07:38
Teşekkür ederim Serkan bey.. Saygılar, selamlar.:)
Muhteşemler Hakkı bey ellerinize sağlık :)
Mete Tiren
05-05-2012, 10:06
Hocam pek fazla yazamasam da gizli takipçilerinizdenim ;) Bende de sardunyalar var fakat ilgi gördüğü zaman büyümüyorlar diye attım bir kenara o kadar çok çiçek veriyorlar ki inanılmaz ama sardunya ağacınız konusunda şapka çıkarmadan edemiyorum. Saygılar
redsonia
05-05-2012, 10:15
sardunya ağacı!!!! o nasıl güzel birşeydir öyle maşallah...:)) ne yaptınız da o çiçek öyle muhteşem bir hal aldı merak ettim doğrusu...:))
Arkadaşlar yazmış ama yazmadan geçemeyeceğim.
Sardunya ağacınız hem muhteşem görünüyor hem çok ilginç .Sizi tebrik ediyorum ,onca yıl muhafaza etmişssiniz.
Sukulentlerinizde ayrı güzel.
Hakkı Şen
05-05-2012, 12:35
Hepinize çok teşekkür ederim..
Sayın Metetern ben de sizin sayfanızın sessiz takipçilerindenim :)
Sayın redsonia Bir kaç mesaj üstte belirttiğim gibi çok özel bir şey yapmıyorum. Sıkı takip altındalar sadece :)
Sayın nardane Ceylan sardunyaların soğukla hiç arası yok. O bakımdan kışı atlatırsalar uzun yıllar bizimle kalırlar .:)
Herkese sevgiler, saygılar..
esk nisagül
09-05-2012, 17:59
Süpersiniz sayın hakkı şen sardunya gördüm ama böylesini görmemiştim biz buralarda büyüsünler diye gözlerinin içine baktıkça nazlanıyorlar
az önce bahçemden geldim kasımpatlarının yerleri hazırdır inanın sabırsızlıkla bekliyeceğim
keçi gübresi karıştırıyorum yazmışsınız bende çıktım bu gün gübre aramaya bulacağız artık
Hakkı Şen
10-05-2012, 13:28
Sayın esk nisagül keçi gübresi şart değil, koyun gübresi de olur. Keçi genelde ot ve ağaç dallarıyla beslendiği için gübresini kullandığınız toprakta yabani ot pek çıkmaz. Ama illa ki keçi gübresi kullanılacak diye bir şey yok. Bana denk geldi aldım, özellikle aramadım.
Hakkı bey ceylanlarımın tomurcukları kurudu, döküldü :( Seradan gelince topraklarını değiştirmedim keyifleri kaçmasın diye, iyice kurumadan sulamadım, bir de sıvı gübreden şüphelenip kestim ama adeta dondular, yeni çiçek yok, olanlar sizinkinin yanında minicik.
Sizin ceylanların ne kadar büyük çiçekleri var, hayran kaldım. Siz söyleyin ben kızlarımı nasıl iyileştireceğim, nasıl bakayım ?
Hakkı Şen
11-05-2012, 17:47
Sevgili Canan maalesef ceylan sardunyaların çiçekleri kısa ömürlü oluyor. Siz şimdi sadece kuruyan çiçekleri üstünden toplayın, normal sulamanıza devam edin. Eğer saksılarınız küçükse yeterli besin alamayabilirler. O sebeple 3-4 sulamada bir sıvı gübre takviyesi yapın. Ama tekrar eskisi kadar çiçeklenmezler, bunu bilin. Önümüzdeki bahara artık :) Bu arada onları başka yere alıp, balkon demirinize petunya fideleri olan saksılar yerleştirin. Bütün yaz güzel çiçekleriyle herkesi kendilerine hayran bırakacaklar.
Sûz-i Dilârâ
09-06-2012, 12:17
Hakkı Bey, gönderdiğiniz çiçekler açmaya başladı hele bir ceylan göndermişsiniz bana rengine aşık oldum. :) Gönderdiğiniz sardunya çeliklerinin tamamı tuttu, bu açan baya yaşlı bir daldı ve çiçeklendi. Çeliklerden bir tanesi de daha köklendirme aşamasında çiçek açmıştı, bembeyaz, ortasında fırçayla bir pembe sürülmüş gibi çiçeği vardı. Diğer renkler de bir belli olsaydı, meraktan ölüyorum :)
http://www.agaclar.net/forum/982182-post5588.htm
Sûz-i Dilârâ
09-06-2012, 12:54
Bir de kasımpatılarımla ilgili bir sorunum var, bir tırtıl (çok minik ve çok dikkatli bakılmazsa gözle görülmüyor) yaprakları yiyor ve diğer çiçeklerime de bulaşıyor, latin çiçeğim, asterlerim, sellukalarım hepsi nasiplerini aldılar:( Ne yapabilirim bilmiyorum sizin bir fikriniz var mı?
http://www.agaclar.net/forum/982207-post559.htm
Asya Ceylan
09-06-2012, 14:11
Hakkı Bey sayfanızı yeni gördüm çok şey kaçırdığımı farkettim.Bütün bir sayfanızı çok büyük bir zevkle baktım.Keşke hepsini beğen seçeneği olsaydı ;) çiçeklerinizin gelişimi, sağlıklı ve mutlu görünümü benide çok mutlu etti kıskanmadım da değil.Sağlıcakla kalın saygılar.
Sûz-i Dilârâ
10-06-2012, 18:16
Hakkı Bey sayfanızı yeni gördüm çok şey kaçırdığımı farkettim.Bütün bir sayfanızı çok büyük bir zevkle baktım.Keşke hepsini beğen seçeneği olsaydı ;) çiçeklerinizin gelişimi, sağlıklı ve mutlu görünümü benide çok mutlu etti kıskanmadım da değil.Sağlıcakla kalın saygılar.
Evet :) Hakkı Şen / Teras, teraslar arasında gözdelerimdendir, hepsi çok güzel ama kasımpatılar bir harikalar değil mi:confused: ;)
loveflower
11-06-2012, 19:57
Sevgili Hakkı Şen,
geçen yıl gönderdiğiniz maviş bu yıl coştu. Tekrar teşekkürler.
307549
Hakkı Şen
11-06-2012, 20:42
Gözlerime inanamadım maşallah:) Bendeki mavişler bile bu denli çiçekli değiller. Ellerinize sağlık..
loveflower
12-06-2012, 09:53
Çok teşekkür ederim, sayenizde:) Çiçekleri de büyük :)
Hakkı Şen
12-06-2012, 10:46
Severek bakıldığında sonuç böyle işte!.. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ben biraz boş verdim bu aralar. Şimdi sizin mavişi görünce yine heveslendim ama, artık ilgilenmek için geç oldu:)
Aynı toprakta 2-3 yıl kalınca mavişler zayıflıyor. Size tavsiyem; çiçekler geçip dallar kuruduğunda saksıyı boşaltın. Alttan ve yanlardan azar miktar toprağı döktürün ve yeni toprak+gübre karışımı ilave edin. Gelecek yıl için güzel olur. Kolay gelsin.
loveflower
13-06-2012, 15:29
Tavsiyelerinizi aynen uygulayacağım, çok teşekkür ederim.
Orkun Kırcı
14-06-2012, 18:49
Hakkı bey sardunyaalarınız takdire şayan ama sakızları kaybetmenize en az sizin kadar üzüldüm. Sizinde dediğiniz gibi hergün sulama özellikle sakızlar için uygun değil ille de sulayacam derseniz çok az miktarda olmalı. Üstü kuru gibi görünen saksılar malesef insanı bu duruma düşürüyor. Birde büyük saksı seçimi bu durumda bitki kaybının en büyük sebebi. Sakızlar için kayıplara üzülmeyin, telafi ederiz. Size öncelerden sözüm vardı zaten ;)
Hakkı Şen
15-06-2012, 07:42
Sevgili Orkun ziyaretine teşekkür ederim. Ancak artık sakız sardunyalardan vaz geçtim:) Üstelik bu yaz terasta geçireceğim son yaz olacak. Bu sebeple daha fazla çeşit edinmek yersiz olur. Haa ama ileride uygun bir yerim olur da siz de illa sana sakız sardunya yollayacağım derseniz, hayır demem :))
Hakkı Şen
16-06-2012, 07:51
Mum çiçeğim yine çiçeklendi bu kez çiçek sayısı çok daha fazla. :p
serkan_istanbul
16-06-2012, 08:57
Maşallah inşallah benim ki de birgün böyle çiçekler açar. Durumları iyi ikisininde hayatlarını kurtardım sayılır. Biri bir arkadaşın ablasından zavallı atıl durumdaydı aldım. Diğeriyse uzun yıllar suyun içinde kalmış büyümeye çalışmış kurumak üzereyken bana verildi. Şimdi ikiside sağlıklı bakalım. sevgiler.
Maşallah maşallah... Bu ne güzellik... ;)
5 yaprak olan çeliğim de inşallah bir gün böyle açar...
Dilek Sarıkaya
16-06-2012, 09:19
bütün çiçekleriniz; özellikle mum çiçeğiniz çok güzel gözüküyor.Bir gün benim de olacak biliyorum:))
esk nisagül
16-06-2012, 09:25
Maşallah mum çiçeğiniz çok güzel gelişmiş hakkı bey
kokusuda çok güzeldir
Hakkı Şen
16-06-2012, 09:30
Sayın Serkan Bey; ne güzel iki tane birden mum çiçeğiniz varmış inşallah yakın zamanda çiçeklenirler. Anladığım kadarı ile mum çiçeği çok fazla ilgi alaka istemiyor. Benim terasta orta yerde duruyor, yağmur, soğuk, güneş ne varsa gördü. 2010 yılında çelik olarak direk toprağa diktim, geçen sene hemen çiçeklerini gösterdi.
Sayın Sakdag; sizde kesin çiçeklenir. O harika kaktüs çiçeklerinize imrenir bakarsınız :)
Sayın Dilek Hn.; çok teşekkür ederim. Bir gün sizin de olmazsa çiçekleri geçince hemen bir dalından bir çelik sizindir :)
Hakkı Şen
16-06-2012, 09:32
Maşallah mum çiçeğiniz çok güzel gelişmiş hakkı bey
kokusuda çok güzeldir
Sayın esk nisagül; çok teşekkür ederim. Geçen sene açtığında akşam saatlerinde inanılmaz güzel bir kokusu vardı. Bu yıl saatine mi denk gelmiyorum ne? Bir türlü kokusunu duyamadım :)
Dilek Sarıkaya
16-06-2012, 10:31
Hakkı Bey, çok teşekkür ederim. İçimden geçenleri yazmadım. Bana 'koca kadın çocuk gibi seviniyor' demesinler diye. Beni çok mutlu ettiniz.
esk nisagül
23-06-2012, 01:15
Hakkı bey gönderdiğiniz mavişim çiçeklendi
çok teşekkür ediyorum
merak ettiğim bir şey var kışın ev içinemi almak gerekiyor
Hakkı Şen
23-06-2012, 07:08
Gözünüz aydın sevgili esk nisagül :) Ben içeriye almıyorum, ama İzmir Eskişehir'e göre oldukça farklı. Çok soğuklarda koruma altına alıp dışarıda bırakmanız daha mantıklı geliyor bana. Maviş iç mekan bitkisi olmadığından içeride bozulur diye düşünüyorum.
Hakkı Şen
23-06-2012, 20:06
Kaktüs ve succulentlerde kaçınılmaz son! Artık benim de onlar için bir rafım var :p
Hakkı Şen
23-06-2012, 20:09
Bir tane de seyirlik olsun..
Hakkı Bey mum çiçeğinizi dışarıda mı tutuyorsunuz? Bulunduğu ortamı yazar mısınız? Benimki içeride bir türlü çiçeklenmedi. Belki dışarıda çiçeklenir.
Hakkı Şen
23-06-2012, 21:01
Sayın sakagun mum çiçeğim yaz kış dışarıda terasta duruyor. Özel bir bakım uygulamıyorum. Sadece bir iki defa böceklendi ve insektisit kullandım.
Doğrudan güneş görüyor mu?
Sardunyalarınız muhteşem!
*vur tahtaya*
hakkı bey teras korumalımı bendede var mum çiçegi ve nereye koyacagımı şaşırdım
Terasinizi buyuk begeniyle gezdim.Hepsi birbirinden guzel gorunuyor.Sardunya agaciniza ben de bayildim.Tebrik ederim cok iyi bakmissiniz.
mandalinci
24-06-2012, 06:54
Günaydın Hakkı Bey,
Sukulentler, sakız, ceylanlar, kaktüsler harika. Mum çiçeğine maşallah diyorum. Ben de atayım dışarıya da böyle güzel olsun.
Bir zamanlar Ankara'da benim de böyle güzel açan bir mum çiçeğim vardı, taşınmalar sırasında kim bilir nerelere gitti.
Ben sıcaklara alışamadım, biraz ara verdim, ancak sulayabiliyorum, şimdilik azimli olanlar açıyor, sıcaktan hep güllerim kurudu.
Ellerinize sağlık, güzel keyifler dilerim:)
Hakkı Şen
24-06-2012, 10:45
hakkı bey teras korumalımı bendede var mum çiçegi ve nereye koyacagımı şaşırdım
Sayın aydam, terasın üzerinde sözde %40 gölge yapan bir örtü var ama bana kalırsa %15 bilemediniz %20 başka herhangi bir koruma yok. Gözden ırak bir yere koyun çok fazla ilgilenmeyin ara ara su verin bir gün bakmışsınız çiçeklenivermiş :)
Hakkı Şen
24-06-2012, 10:50
Ben sıcaklara alışamadım, biraz ara verdim, ancak sulayabiliyorum, şimdilik azimli olanlar açıyor, sıcaktan hep güllerim kurudu.
Çok haklısınız İzmir'in sıcaklarına alışmak oldukça zor. Yine de şanslısınız ki bahçeniz var. Bizler gündüz yanıyoruz :) ancak akşamları terasta eh işte denebilecek bir serinlik oluyor.
Ben de güllerden vazgeçtim sayın mandalinci. Sıcaklar birden bastırınca açmadan kuruyor güzelim goncalar..
Adana da resmen yanıyor Hakkı Bey. Hava raporları en fazla 40 dereceyi yazsa da Belediyenin göbeklere yerleştirdiği cihazlarda 62 dereceyi gördük.
2 senedir açmasını beklediğim aşılı gülüm nihayet tomurcuk verdi ama henüz gönca iken malesef haşlandı.
İzmir, Adana gibi yörelerde binbir emekle yetiştirdiğimiz bitkilerimizi sıcaktan korumak gerçekten çok zor. Hepimizin en az kayıpla atlatmasını diliyorum.
acemifüsun
24-06-2012, 12:39
Sevgili Hakkı bey yeni raflarınız çok güzel, güle güle kullanın:) Kaktüsler, sululentler de çoşmuş , ellerinize sağlık:)
Hakkı Şen
06-07-2012, 08:04
Geçen yıl sevgili Loveflower'in yolladığı tohumlardan çıktı boyu bir metreyi geçti ama henüz çiçeği yok :(
günebakan
06-07-2012, 10:59
Bende Hakkı beyin güzel terasında neler var acaba diye merak ediyordum güzellikler görünmeye başladımı acaba:)
Hakkı Şen
06-07-2012, 11:14
Yok sevgili günebakan :) Bu yıl petunyalar erkenden kuruyup gittiler, lisilerden sadece bir kök var. Mavişler açmasıyla sıcaktan gitmesi bir oldu. Ben de amma doluymuşum, bir dokun bin ah işit oldu benimkisi :)
günebakan
06-07-2012, 13:53
Olsun hep güzel şeyler paylaşılmaz ya Hakkı bey umarım terasınız yine istediğiniz gibi olur:)
Sayın hakkı Şen Terasınız çok güzel. Maşallah.:) Sardunyalarınız, gülleriniz, domatesleriniz ve diyerliri çok güzeller. Hele kasımpatlarınız çok güzeller. Terasınızı bizlerle paylaştığınız için teşekürler.
loveflower
19-07-2012, 14:10
Sevgili Hakkı Şen neredeyse bir ay siteye uğrayamadığım için sizin terasa da bakamadım. Maviş en son yüklediğim fotoğraftan sonra öyle yoğun açtı ki, inanılmaz dı, fırsat bulur bulmaz yükleyeceğim fotoğrafını.
Gönderdiğim tohumların arasına kır çiçeği tohumlarından( isimlerini bilemediklerim) karışmış olabilir fakat hatırlayamadım fotoğraftan. Üzüldüm açmamasına:( diğer tohumlardan yetişen bitkiler ne durumda? Bunu görünce merak ettim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.