View Full Version : Fikret Eren / Bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
fikreteren
13-07-2010, 19:47
Duvarda çıkan dağ çileği ve sardunyalar.
fikreteren
13-07-2010, 19:54
Beyaz diye aldığım şakayık
fikreteren
13-07-2010, 20:02
Bahçeye gelen uğur böceği.Dışarıda bulduklarımıda bahçeye getiriyorum.Bitleri yesinler diye.Bu da kız böceği güneşlenmeye gelmiş...
fikreteren
13-07-2010, 20:14
Yaz orkidesi. Resimleri büyük duruyor ama kendileri küçük
fikreteren
13-07-2010, 20:18
Mimulus ve ekinizya
fikreteren
13-07-2010, 20:22
Yoğurt kaplarının dışlarını boyayarak değerlendirdim.Mine çiceği diktim.
Satı Uğurtan
13-07-2010, 20:32
Sıra hostalar da ama yoruldum.Daha çok resim var yüklenecek ve yarın tekrar yazlığa döneceğim.Olmassa dönüşte yüklerim.
Sevgili fikreteren, Lilyumlar, hostalar, çörek otları, her çiçek ayrı güzel, ellerinize sağlık, sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.
fikreteren
13-07-2010, 20:33
köprü başı havuzum
fikreteren
13-07-2010, 20:35
Çok teşekkür ederim satı hanım.Sizlerinde bahçeleri çok güzel sizlerde sefasını sürün.
Selim-i Ahir
13-07-2010, 20:46
"Ah nasıl da gözümden kaçmış!" dediğim bahçelerden biri daha.
Gerçekten güzelmiş. Bahçenizle çiçekler gibi yaşayın Fikret Bey.
fikreteren
13-07-2010, 20:55
Çok teşekkür ederim sayın Selim-i Ahir
Evet, çiçekler güzel yerleşimi güzel. Ellerinize sağlık. Sağlıkla, huzurla tadını bol bol çıkartın inşallah.
fikreteren
14-07-2010, 05:26
Çok teşekkür ederim Sayın Güler hanım.
ciceksever70
14-07-2010, 07:13
Fikret bey;
Lilium'lar da çörek otları da çok güzel çiçeklenmiş ama ben çan çiçeğinin rengine de formuna da bayıldım.
Hosta'ların değişik renklerin den almadığıma pişman oldum ,gerçi benimkiler iki yıldır
hiç çiçeklenmediler ama yapakları göz dolduruyor.Bu yıl gri-mavi rengini bulursak alalım.
Yağmurun verdiği hasara rağmen rengarenk ,elinize sağlık.
Sn.Çiçeksever , hostalar kışın tamamen kayboluyor bahar da tekrar yapraklanıyor.
Cok tesekkür ederim sevgili Nurcanabay, sevgili Fikreteren. Bu durumda bahceye ekersem yerini unutup baska bitki ekmemem lazim üstüne cünkü yakinda bahcede cim bicme makinesinin girecegi kadar bile yer kalmayacak benim bitki acgözlülügüm yüzünden. Sevgiyle kalin.
fikreteren
21-07-2010, 15:08
Cemo arkadaşımın göndermiş olduğu caladıumlar yerlerini sevidiler hatta çicek bile açtılar. Çok teşekkür ederim arkadaşım.Senin için resimlerini yüklüyorum.Ayrıca yazlıktan şehre fırsat bulup indiğimdeçektiğim resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum.Yazlık dönüşü sitedeki bahçeleri tek tek gezmek
fikir almak paylaşmak nasip olur inşallah.
fikreteren
21-07-2010, 15:14
Bunlarda arkadaşım ın Bodrum dan fideleyip getididği mineler
fikreteren
21-07-2010, 15:20
Yeni aldığım tohumlardan bodur ayçiceği,
Merhaba sevgili fikret bey,çok güzel caladiumlar mineler bayıldım.
Orhan Özbilgiç
21-07-2010, 21:23
Merhaba!
Ortada Samsun, doğusunda biz, batısında siz. Birbirimize hem yakın, hem uzağız. Keşke, Samsun kenarlardan birinde, bizlerden biri Samsun' un olduğu yerde olsaydı. O zaman, birimiz Samsun'a giderken, diğerine uğrayabilirdi.
Ne varsayım ama?:D
Fikret Bey;
Çok elit bir bahçeniz ve de bitkileriniz var.
Kaç değişik renk lilium...yine birkaç çeşit Mine..(Ama ben oksit sarısı renklisini beğendim.;))
Çan çiçeği tohumu bende ektim ama başarılı olamadım. Çok güzelmiş. bendede, Çan Sarmaşığı var. Bu yıl ilk kez diktim. Daha henüz açmadılar. Eylüle doğru bekliyorum.
Çörek Otu ilede bu sene tanıştım. Gerçekten çok hoşlar. Bende pembesi yok. o da güzelmiş..
Petunyalarınızda çok güzeller. Katmerli oluşları onlara ilginçlik kazandırıyor. Bende yalınkat vardı. Ama sebebsiz( Mutlaka bir sebebi vardır ya!) soldular ve kuruyorlar.:(
Bodur ayçiçeği ve Caladiumlar da çok şekerler.
Belliki çok zevklisiniz. Bu nedenledirki; elit bir bahçeniz olduğunu belirttim baştan.
Sağlık ve mutluluk içinde oturun. Selamlar.:)
fikreteren
24-07-2010, 13:22
Şemsiyeden gece lambası yapmaya karar verdim. Bakalım beğecekmisiniz .Gerekli malzeme olarak ta pense ,tel,şemsiye ve led li ışık kullandım.( yemek tarafı gibi oldu.)
fikreteren
24-07-2010, 13:23
Teşekkür ederim Sevim 4, Orhan özbilgiç
fikreteren
24-07-2010, 13:31
Japon güllerim beni sevindirmeye devam ediyorlar.Katmerli açan japon gülü yalınkat açmaya başladı.Epey yalınkattan sonra şimdi yine katmerli açmaya başladı.Kendi aralarında tozlaşma yapıyorum bakalım tohum alabilecekmiyim.
fikreteren
24-07-2010, 13:42
Ve diğerleri...
fikreteren
24-07-2010, 13:50
Geçen seneden kalan sellukalarım bayağı boylandılar.Üzerlerinde tomurcukları var.
finduk52
24-07-2010, 13:51
Muhteşem güzellikler , ellerinize sağlık.
fikreteren
24-07-2010, 13:55
Teşekkür ederim sayın fınduk 52. Sizin bahçenizde çok güzel yaz dönüşü acele etmeden sindire sindire gezmek istiyorum.
günebakan
24-07-2010, 13:59
Hepsi de ayrı bir güzel Fikret bey şemsiyeden lambada oldukça güzel olmuş:)
finduk52
24-07-2010, 14:03
Teşekkür ederim sayın fınduk 52. Sizin bahçenizde çok güzel yaz dönüşü acele etmeden sindire sindire gezmek istiyorum.
Elbette , beklerim şeref verirsiniz . Sevgi ve saygılar .
fikreteren
24-07-2010, 14:10
Çok teşekkür ederim..Sağolun.
Sevgi Durul
24-07-2010, 14:18
Sayın fikreteren, çiçeklerinizin maşallahı var, çok güzel açmışlar.
Japon güllerinizin renkleri çok güzel, pembesindeki üç çiçek dikkatimi çekti. Benim japon gülüm tek tek açıyor. Budaması hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler...
Fikret Bey harika olmuş bahçeniz:) Ne kadar güze, canlı ama bir o kadar da özenli:) Güle güle oturun güzel bahçenizde, sevgiler
Satı Uğurtan
21-08-2010, 21:26
Sayın fikreteren, japon gülleri mineler ve diğer mevsimlik çiçeklerinizde harika ellerinize sağlık.
Bayram telaşında Fikret bey ve eşleri sanırım:) İyi bayramlar size eşinize tüm ailenize sevgiler:)
fikreteren
11-09-2010, 11:12
Teşekkür ederim sayın Sevim k. Bugün kızımın nikahı var.O küçük kız büyüdü.Evden uçuyor.Aallah mutlu etsin...
Kızınıza bir ömür mutluluklar dilerim Fikret Bey.
Adalet Yağcı
11-09-2010, 12:35
Fikret bey, çok özel bir gün yaşıyorsunuz, kızınızın nikahı hayırlı uğurlu olsun, ömür boyu mutlu olsunlar.
Teşekkür ederim sayın Sevim k. Bugün kızımın nikahı var.O küçük kız büyüdü.Evden uçuyor.Aallah mutlu etsin...
Ahh ne kadar güzel:) Allah sonsuz mutluluklar versin. Kutluyorum, sevgiyle
Sevgi Durul
11-09-2010, 15:10
Tebrikler, mutlulukları daim olsun.
ciceksever70
11-09-2010, 15:48
Allah mesut etsin Fikret bey. Bu arada lambanizi da yeni gördüm cok yaratici olmus.
Sayın fikreteren, hayırlı olsun, yavrunuza ve eşine yeni hayatlarında mutluluklar dilerim.
Sevgili fikret bey bayramınız kutlu olsun kızınızın mutluluğu dayım olsun.
fikreteren
14-09-2010, 08:30
Sayın Limon, Özbey,S.Durul,Çiceksever 70 , Adalet Yağcı, Sevim 4
İYİ DİLEKLERİNİZ İÇİN ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Sevgili kızınıza mutluluklar dilerim.Bahçenizdeki çiçekler gibi hayat yolları güzel olsun.
Sevgili arkadaşım,
Hayırlı uğurlu olsun, her zaman mutlu olsun can kızın.
Bahcenin tadını cıkarttın bu yaz. Sitede görünmüyorsun, özlettin kendini.
Herşey gönlünce olsun, sevgiler.
fikreteren
14-09-2010, 18:16
Sayın Fatoş çok teşekkür ederim.
Sevgili Cemo çok teşekkürler darısı seninkilerin başına.Çiceklerini aldım.Önümüüzdeki hafta kargoya veririm.Clemantisin 3 rengini ve kırmızı hanımelini aldım.Kalanların en iyisini seçtim.Umarım beğenirsin.Göndermeden telf.açarım.
fikreteren
14-09-2010, 19:46
Mandal sepetlerinden çicek sepeti yapmaya karar verdim.bu görüntüler ortaya çıktı.
fikreteren
14-09-2010, 19:53
devam
fikreteren
14-09-2010, 20:01
devam
Sevgili fikret bey,çok harika etrafında yağyıldığını düşünün güzel olacak.
fikreteren
15-09-2010, 09:58
Evet Sevim 4 aslında onlara ipek çiceği değilde diğer sarkan bol yapraklı çiceklerden yapsaydım daha güzel ve dolgun kendini daha güzel gösteren bir görüntü olabilirdi.
Orhan Özbilgiç
15-09-2010, 12:17
Evet Sevim 4 aslında onlara ipek çiceği değilde diğer sarkan bol yapraklı çiceklerden yapsaydım daha güzel ve dolgun kendini daha güzel gösteren bir görüntü olabilirdi.
İyi akıl doğrusu!
Fikret bey, yaratıcılıkta sizinde maşallahınız var.:p Her iki seçenekte çok hoş olur sanırım.Ama sepetleri kışın şiddetli dondan korumanız gerekecek değil mi?
Selam ve sevgiler.
,
Sevgili Cemo çok teşekkürler darısı seninkilerin başına.Çiceklerini aldım.Önümüüzdeki hafta kargoya veririm.Clemantisin 3 rengini ve kırmızı hanımelini aldım.Kalanların en iyisini seçtim.Umarım beğenirsin.Göndermeden telf.açarım.
Teşekkürler arkadaşım.;)
Mandal sepetlerine, petunya dikelim seneye. Uygulama güzel olmuş, ellerine sağlık.
fikreteren
17-09-2010, 16:42
Teşekkürler arkadaşlar. Mevsim lik çicekler dikdiğim için kışın sorun olmuyor Orhan bey. Mandal sepetine petunya çok şık durur sayın cemo.Bugün samsun a geldim ama çi,ceklerini getiremedim.herhalde engiz den ptt kargoya veririm.Adresinide almayı unutmuşum zaten..yeni filizler verdiler.üzerlerinde resimleri de var ..
fikreteren
14-11-2010, 18:57
Sevgili arkadaşlar uzun bir aradan sonra yine sizlerle beraber olmaktan dolayı sevinçliyim.Bu tatilde hem sevindim hem üzüldüm. Sevindim çünkü komşularımın bir kısmı gübre olabilecek ot vs gibi maddeleri çöp e atmayarak bahçe için kompost elde ettiler. Onlarda tabi bunu tanıdıklarına aktardığı için bu işlemin yaygınlaşacağı umuyorum.Onları bu işe yönlerdim.Her sene 2-3 çuval kompost elde etmemi gördüler.
Diğer bir konu ise doğada bazı değişikler var.artık bu bariz bir şekilde ortaya çıktı.Bizim sahilin kumu çok geniştir.İlk bu sene deniz yola 5-6 mt kadar yaklaştı.Şimdi çok az geri çekildi.Öte yandan yapılaşma devam ediyor.Yeşil alanlara ev yapılıyor.Belediyelerinde hizmet uğruna ağaç katliamları da cabası
Şimdi size bir kaç sunmak istiyorum.
fikreteren
14-11-2010, 18:59
devam
fikreteren
14-11-2010, 19:13
Bu da bahçedeki söğüt ağacının ilk ve son fotoğrafları.Komşunun ( TEK )e 'şikayeti ile beraber defalarca kesilen söğüt ağacı nihayet kurudu.
Ben bir söğüt ağacı edinmek isterken, şikayet edilmesi ne acı:(
fikreteren
14-11-2010, 20:45
Evet Cemo, ne yazıkki öyle.Bir sene iki üç kez kesildi.sonunda kanına girdiler.
Çok üzüldüm emek verip yetiştiriyorsun birileri gelip kesiyor.
Ben söğüt acini çok severim gerçi tüm agacları çok severim ama söğüt ağacı bir başka benim gönlümde.
fatma sunay
16-11-2010, 20:20
Sayın Fikreteren bahçenizi bugün baştan sona kadar gezdim ve sizi canıgönülden tebrik ederim. Bukadar emek verilerek yetiştirilen çiçekler artık insanın çoçuğu ğibi oluyor. Seneye gidipte yerinde bulamayınca insanın kolu kanadı kırılmış gibi üzülüyor. Umarım bahçenizden çiçekler sizinde sağlıınız mutluluğunuz eksik olmaz. Ayrıca şemsiyeye yapmış olduğunuz ışıklandırma çok ilgimi çekti. Değişik fikir elinize sağlık. Herşey gönlünüzce olsun.
fikreteren
19-11-2010, 07:23
Teşekkür ederim Sevim 4.Salkım söğütün çok nefis bir görüntüsü oluyor.Ben çok beğeniyorum ama buraya kadarmış.Bende karşı parka diktim o büyüyor.
Sayın Fatma Sunay çok teşekkür ederim.Sizinde bahçenizde güzel dakikalar geçirmenizi diliyorum.Bahçe ve çicekler insanın ömrününe ömür katıyor.O elleriniz toprağa değince stres diye bir şey kalmıyor.
Fiktet bey hoşgeldiniz son gün ama olsun iyi bayramlar diliyorum size ve ailenize. Sık sık bırakıyorsunuz bizleri merak ediyoruz:)
fikreteren
19-11-2010, 19:15
Sevim K. çok teşekkür ederim.BU sene yaz döneminde küçük kızım evlendi.Derken İZmir e diğer kızımın yanına gidince uzun bir tatil olmuş oldu. Sizleri çok özledim.Bundan sonra Allah nasip ederse birlikte olacağız.
Evetg, güzel haberlerini almıştık:) Allah mesut bahtiyar etsin. Gittiğnden pişman ettirmesin.
Bahçeniz sonbaharın bütün güzelliklerini yaşıyordur şimdi. Eşinize ve size selam ve sevgiler:)
fikreteren
20-11-2010, 04:38
Yazlık bahçemde, fikir danışdığım manevi bir torunum var.Yakın arkadaşımın torunu.Adı Yağız, küçüklüğünden beri bizim bahçeye gelir, benimle oynardı.Bana Fikret dede diyemezdi de fikon dede derdi .O zamandan beri küçük büyük herkesin ağzında fikon dede, yer etti.Yağız cığımın bir özelliği de her iki gözünün de değişik renkli olması.bu,o güzel gözlerini daha da güzel gösteriyor. Onu çok seviyorum.Ona bir de kuzen geldi.Adı Bora. Şimdi o da alıştı bizim bahçeye ve fikon dede demeye şimdi onları sizlerle tanıştırayım.
fikreteren
20-11-2010, 04:42
devam
Yağız da yağız yani:) Maaşallahh.
Dilerim, senin torunlarında o lisilerin içinde cirit atar birgün.
fikreteren
22-11-2010, 17:20
Cemo çok teşekkür ederim.İnşallah.
Vildan Sönmez
22-11-2010, 21:38
Fikret Bey kızınıza sağlık ve mutluluklar dilerim, Yağız ve diğer minik çok şeker,
ama Yağız müthiş yakışıklı yahu. Benim dedemin gözleri de farklı renkteydi, mavi ve yeşil, çok mutlu ve çoook uzun ömürlü oldu. Dilerim Yağız ve tabii diğer dlikanlı da öyle olur.
Bu arada lisiler de ne güzel açmışlar.
fikreteren
22-11-2010, 21:47
Çok teşekkür ederim Vildan hanım. Yağız benim aynı zamanda danışmanım.ona sorarım
bahçede yapacağım değişikliği.Çocukların fikirleri benim için çok önemli.
Satı Uğurtan
22-11-2010, 22:49
Sevgili fikreteren, kızınıza mutluluklar dilerim, Yağızada maşallah dünya tatlısı, allah nazarlardan korusun saygılar.
fikreteren
23-11-2010, 05:48
Çk teşekkür ederim Satı hanım.
Orhan Özbilgiç
23-11-2010, 05:54
Bitkiler, bir bahçenin vazgeçilmez unsurları.
Tamamda...
Çocuklarla, daha da bir güzel oluyor galiba.;)
fikreteren
23-11-2010, 07:56
Evet Orhan bey,Onlar neşe kaynağı .Hayat onlarla daha da güzel
fikreteren
23-11-2010, 08:04
Hersene olduğu gibi bu senede komşularım karaüzümleri toplayıp pekmez yaptılar.
nergis06
23-11-2010, 09:09
Ne güzel, o tepsinin başında bende olmak isterdim, sefalanız olsun.
fikreteren
24-11-2010, 22:40
bahçeden görüntüler...
fikreteren
24-11-2010, 22:53
devam
dağ çiği
24-11-2010, 23:18
Fikret bey resimler harika çiçekleriniz güzellikte yarışıyor ama beni en çok cezb eden o taşların arasındaki sıklemenler.
fikreteren
25-11-2010, 08:30
Teşekküre ederim dağ çiği.oO siklamenleri daha önce almıştım bahçeye diktim birşey olmadılar.Bu sene yine aldım.Şu anda balkondalar sonra onlarıda kardeşlerinin yanına naklederim.Epeydir siteye girememiştim.tanıdık arkadaşları görünce insan mutlu oluyor.
Selehattin 67
25-11-2010, 09:39
Fikret bey ellerinize gönlünüze emeklerinize sağlık çok güzel bir mekan yapmışsınız
fikreteren
25-11-2010, 09:52
Çok teşekkür ederim SELAHATTİN 67
Kasımpatı yıkılıyor resmen. Toplu halde cok güzel görüntü.
Kasımpatı önündeki medine düğmesi mi. Benimkiler böyle boylanmadı, gölgede kaldı biraz, ondan olabilirmi.
Gecen yıl senin sıklamenleri bahcede görünce bayılmış, bende bahceye dikmiştim. Saksıda bıraktığım daha erken actı, bahcedekiler yavaş. Birkaç sıklamen daha alıp sıklaştırırsam, daha güzel olacak gibi.
Ellerine sağlık, görüntüler harika.
Vildan Sönmez
25-11-2010, 11:57
Ay o nasıl bir kartopu,
Ay o nasıl bir pembe gül,
Ay o çan çiçeklerinin güzelliği,
Üstüne o güzelim yabani orkide, Fikret Bey yeri belliyse takip edin yeniden yeşerecektir.
Hepsi çok güzel....
amatör hobici
25-11-2010, 12:31
Sn.fikreteren,
Bahçenizi gezdim, herşey çok güzel ellerinize sağlık.Burada ömrünüze on sene daha ekleyin.Selamlar.
nurcanaybay
25-11-2010, 13:18
Ay o nasıl bir kartopu,
Üstüne o güzelim yabani orkide, Fikret Bey yeri belliyse takip edin yeniden yeşerecektir.
Hepsi çok güzel....
Aynen katılıyorum :))
Bir de 2 yıldır çiçeğini bir türlü göremediğim yaz orkidesi 'nin güzelliği...
ciceksever70
25-11-2010, 16:20
Burada kis soguklari bastirmisken bahar tadinda resimlerinizi görmek cok iyi geldi Fikret bey. Hele kartopuna bayildim. Benim minik kartopum ne zaman bu boya gelecek merak ediyorum.
Minarislim
25-11-2010, 16:37
Sayın fikret bey;Nikahınız hayırlı olsun.Allah mesut etsin.Ömür boyu mutlu olurlar inşaallah.Şemşiyeden lamba fikri güzel.Eviniz bahçeniz harika.Allah mutluluğunuzu bozmasın.
Satı Uğurtan
25-11-2010, 16:38
Sevgili fikreteren, yabani orkide, sklemen, kartopu,kasımpatılar harika canlı ve muhteşem elinize sağlık sevgiler.
fikreteren
25-11-2010, 18:23
Sayın Cemo Evet gördüğünüz medine düğmesi.Her sene aynı boyda oluyor ve güneş alıyor.Yeni siklamenler aldım.çicekleri geçince bahçedeki yerlerini alacaklar.
Sayın Vildan Sönmez,Orkideyi borabay gölü civarından almıştım.Şimdi başka bir orkide buldum bakalım o nasıl açacak.
fikreteren
25-11-2010, 18:33
Sayın Amatör Hobici yorgunluk çok.Bu ömür yorgunluğa ömür uzarmı bilemiyorum.
Teşekkür ederim sayın Satı hanım.
Sayın Nurcanaybay yaz orkidesi iki ayrı yerede mevcut olmasına rağmen bir açtı diğeri açmadı.canınızı sıkmayın seneye açar.
SayınMinarislim , daha yeni fikirlerim mevcut hayata geçirebilirsen sizlerle payalaşırım.
Sayın çiceksevet 70 bence çiceğinizi gübreleyin farkı göreceksiniz.
fikreteren
25-11-2010, 19:42
Bu yaz bodrum a gittiğimde sizler için bazı dekorları sizlerle paylaşmak istedim.
Ay o nasıl bir kartopu,
Üstüne o güzelim yabani orkide....
Vildan Hanım'a tamamen katılıyorum, son Bodrum fotoğraflarındaki uygulamalar da çok güzel. Bitkileriniz ne kadar keyiflerinin yerinde olduğunu fısıldıyorlar. :) Ellerinize sağlık, özlemiştik, hoşgeldiniz...
fikreteren
26-11-2010, 12:38
Çok teşekkür ederim sevgili Limon.Çok naziksiniz.
furkan yıldız
26-11-2010, 14:53
merhaba Fikret bey
Bahçenizi çay eşliğinde gezip dolaştım çok güzel çiçekleriniz var hepsi ayrı güzel ama o kartopu bayağı bir baktırdı kendisine maşallah yorulduğunuzda baktıkça yorgunluğunuzu alıyordur umarım :)
fikreteren
26-11-2010, 15:52
Sayın Furkan Yıldız afiyet olsun.Teşekkür ederim.
fikreteren
26-11-2010, 23:29
Yeni aldığım çicekler..
Orhan Özbilgiç
27-11-2010, 03:04
Yeni aldığım çicekler..
Fikret Bey;
Tüm bu bitkiler yeni sezon için mi? Çok erken başlamışsınız hazırlıklara. ''Kış gelmeden, yaz gelsin.'' Der gibisiniz.
Çok hoş şeyler almışsınız.
Sefasını sürersiniz inşaallah.:)
fikreteren
27-11-2010, 08:21
Orhan bey teşekkür ederim.Yıllardır özlemini çekerdim Samsun' a bir süpermarket açılmasını için. Çok şükür Baumax açıldı.Her hafta değişik çicekler geliyor.Bu da beni mutlu ediyor.
Sevgi Durul
27-11-2010, 08:28
Eklentideki çiçeğin adını merak ettim. Saygılar...
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=181809&stc=1&d=1290810466
ciceksever70
27-11-2010, 08:48
Sayın Amatör Hobici yorgunluk çok.Bu ömür yorgunluğa ömür uzarmı bilemiyorum.
Teşekkür ederim sayın Satı hanım.
Sayın Nurcanaybay yaz orkidesi iki ayrı yerede mevcut olmasına rağmen bir açtı diğeri açmadı.canınızı sıkmayın seneye açar.
SayınMinarislim , daha yeni fikirlerim mevcut hayata geçirebilirsen sizlerle payalaşırım.
Sayın çiceksevet 70 bence çiceğinizi gübreleyin farkı göreceksiniz.
Fikret bey ben calilarimi ektigim zaman disinda hic gübrelemedim. Simdi burasi karlar altinda, bahar basinda gübrelesem faydasi olur mu?
fikreteren
27-11-2010, 11:28
Sevgili Çicek sever 70 karaltında olma tabii.Baharda gübreleyin.yalnız hayvan gübresi koyacaksanız yanmış olmasına dikkat edin.Sun igübre koyacaksanızda kararınca koy yoksa bitkileri yakarsınız.
fikreteren
27-11-2010, 11:31
Sevgili S.Durul çicekler kasımpatı.Banada değişik geldiği için aldım.
Bugün çiçekcime gittim ( burada baumax yok ta:() Senin için pentas aldım.
Ne zaman göndereyim . Koyu pembe olanından vardı elinde onu aldım. acık renkten baharda çelikleriz arkadaşım.
Bahceyi sıklamen tarlası yapacaksın bu gidişle, ama süper olur. Kasımpatıların rengi cok güzelmiş.
fikreteren
27-11-2010, 15:17
Sevgili Cemo buna aç gözlülük denir.Teşekkür ederim.Özel mesaj yoladım.Kasımpatıdan kaldıysa sana alırım kalmadıysa benden çelik yaparım.
Teşekkürler arkadaşım, kasımpatı yeterince var. Dün dayanamadım, Mutlu Kutlu dan iki çeşit sipariş verdim:) Evettt, açgözlülükte sınır yok valla:))
Allah ıslah etsin, ne diyim:))
günebakan
27-11-2010, 15:46
Yeni aldığınız çiçekleriniz de diğerleri gibi çok güzel özellikle son resimdekiler.güle güle büyütün Fikret bey:)
fikreteren
27-11-2010, 23:02
Çok teşekkür ederim sevgili günebakan.
kelebekçalısı
28-11-2010, 00:32
Sn.fikreteren bitki açgözlüğü sözünüz iyi ki bu yapınız var. bizlere bu güzelllikleri sundugunuz için ellerinize saglık.
fikreteren
28-11-2010, 07:05
Sevgili kelebekçalısı çok teşekkür ederim.
Merhaba fikret bey çiçek seçiminiz çok güzel.
Bu mevsimde coşmuşlar inşallah bulundukları ortamada uyum sağlarlar,
ve açmaya devam ederler.
Çiçekler çok nazik bitki olup yer değiştirdiklerinde gerileme yapabilirler.
Buna hazırlıklı olun.
fikreteren
28-11-2010, 07:35
Sayın BAHAR.Çok naziksiniz.TEşekkür ederim.
fikreteren
28-11-2010, 07:36
Sayın Bahar.Çok naziksiniz teşekkür ederim.
fikreteren
29-11-2010, 14:14
Yeni aldığım bitki
nurcanaybay
29-11-2010, 16:23
Yanılmıyorsam Gaura çalısı ,çok hızlı büyüyor siz de sağlıkla büyütün.
fikreteren
29-11-2010, 21:33
Evet sayın Nurcanaybay Gaura çalısı.İsmini yazmadan tuşa bastım.Teşekkür.
Orhan Özbilgiç
29-11-2010, 21:52
Yeni aldığım bitki
Fikret Bey;
Bende bu gelişimde İstanbul' dan getirdim Gaura' ları. Samsun' dada varmış demekki. Yücel Bey' in bahçesinde yakından gördüm. Gerçekten çok hoş bir çalı. Güle güle büyütelim.:p
Bahçeniz çiçekleriniz Siklemenler ,Kartopu ,Kasımpatları herşey o kadar güzel ki .
Yeni aldığınız bitki benim her yerde aradığım Gaura çalısı çiçeği de var üstelik çok güzel.
Bu çalı , kelebek çalısı , süpürge çalısı hepsi bahçelere çok yakışıyor.Güle güle büyütün .
ciceksever70
30-11-2010, 07:38
Gaura calisi cok güzel güle güle büyütün. Gecen bahar gül zamani satiliyordu cok da ucuzdu bir türlü cesaret edip alamadim. Bu yil almayi düsünüyorum bir deneyeyim bakalim. Cicek acinca cok güzel görünüyor gercekten de.
ciceksever70
30-11-2010, 07:39
Bahçeniz çiçekleriniz Siklemenler ,Kartopu ,Kasımpatları herşey o kadar güzel ki .
Yeni aldığınız bitki benim her yerde aradığım Gaura çalısı çiçeği de var üstelik çok güzel.
Bu çalı , kelebek çalısı , süpürge çalısı hepsi bahçelere çok yakışıyor.Güle güle büyütün .
Hatice hanimcigim cok ender de olsa tohumunun satildigini gördüm. Tekrar karsima cikarsa alip size gönderirim.
fikreteren
30-11-2010, 10:12
Sayın Orhan bey,Bende bunu sitede gördüm hoşuma gitti.Bu mevsimdde çicekte atakum daki çicekçide gördüm.aldım.Teşekkür ederim.
fikreteren
30-11-2010, 10:14
Sevgili Hatice bakarım kaldıysa sizin için alırım.Çünkü yazın çoktu aldığım zaman da az kalmıştı.Dilekleriniz için teşekkür ederim.
fikreteren
30-11-2010, 10:16
Teşekkür ederim Çiceksever 70 .Gerçekten güzel duruyor.Tohumunu hiç görmedim ama solan çiceklerini takip ederim tohum alabilirsem sizede gönderirim.
Sn.fikreteren,
Siteye epeydir uğramıyordunuz.Döndüğünüzden beri bahçenizi zevkle izliyorum.
Bu kadar güzelliğin arasında benim cümlelerim yeterli olamıyor.Ellerinize sağlık.
Guara çalısını ben de çok beğenerek aldım. Şu anda Bodrum'daki bahçemde.
Ne var ki ; Büyük saksıya geçirdiğimde sanıyorum hoşlanmadı keyfi kaçtı. Ben gidene kadar yaşam savaşı verip vermediğini göreceğim.
ciceksever70
30-11-2010, 13:41
Teşekkür ederim Çiceksever 70 .Gerçekten güzel duruyor.Tohumunu hiç görmedim ama solan çiceklerini takip ederim tohum alabilirsem sizede gönderirim.
Tesekkür ederim Fikret bey. Tohumunu ben de kapali pakette gördügüm icin seklinin nasil oldugunu bilemiyorum. Insallah tohum verir.
fikreteren
30-11-2010, 14:37
Teşekkür ederim sevgili Hozat. yazlıkta initernet olmadığı için 5-6 ay ister istemez uzak kalınıyor.Benimde saksıda çok çiceğim bakması zor oluyor bu gidişle onları toprağa dikmem gerekiyor.ayrıca bir yere gitmeye kalksanız bakacak kişiyi bulmak zor oluyor.
fikreteren
01-12-2010, 10:40
Bu yaz İzmir'e gittim sizler için bir kaç resim takdim edeyim.Birinci resim Atatürk ün bir sözü fazla laf demeye gerek yok zannedersem.
fikreteren
01-12-2010, 10:47
Kkatüsleri Cemo için çekmiştim.Bu foğraflarda şirinceden
Yeni aldığınız değişik kasımpatlarınızı, guara çalınızı ,sıklemenlerinizi güle güle büyütün. Pekmez pişirme, Bodrum ve İzmir'den olan kareleriniz çok güzel ellerinize sağlık.
fikreteren
01-12-2010, 13:53
Çok teşekkür ederim Sevgili Fatoş.
Sevgi Durul
01-12-2010, 18:40
Çok güzel görüntüler, sayın fikreteren. Paylaşım için teşekkürler.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=182566&stc=1&d=1291196367
Doğru söze ne denir? Ancak ayakta alkışlanır.
fikreteren
01-12-2010, 21:14
Teşekkür ederim sayın S.Durul
fikreteren
01-12-2010, 21:57
Biraz nostaljiye nedersiniz.
fikreteren
01-12-2010, 22:00
devam..
Sn. fikreteren,
Ara sıra bahçe konusunun dışındaki fotğrafları izlemekten çok hoşlanıyorum.
İnsanı monotonluktan çikarıyor, çiçeklerimizi çok seviyoruz ama,bir Şirince fotoğrafı ile de öğrencilerimle yaptığım bir gezi anısını yeniden yaşattınız bana.
Bu fotoğraf karelerine takılan elektrik tellerinden çok şikayetçiyim, bu yaz, bulut fotoğrafları çekerken, onların kadraja takılmaması için çok uğraş verdim.
FOTOĞRAFLAR ÇOK GÜZEL ELİNİZE SAĞLIK.
Sayın fikreteren; Bahçenizi ziyaret edeyim dedim, çeşitlilikten başım döndü. Bazı şeyleri de not almalıyım. Tek kelimeyle bayıldım. Ben yalan söylemem.
Su kabaklarından tas yapmışsınız. Çocukluğumda Antalya'da babamın köyüne her sene giderdik. Bahçedeki kazanların yanında hep bu tastan olurdu. Ben de su kabaklarından bir tane İzmir'e getirirdim.
Daha 13. sayfada kaldım. Ama uykuya yenik düştüm. Sonra kaldığım yerden devam ederim.Sardunyalar müthiş güzeller.
İyi bir öğrenci olurum. Bahçemize tavsiyelerinizi esirgemeyin Lütfen. Hoşça kalın.
Sevgili Fikret
Kaktüs fotoğrafı için teşekkürler. Bakalım benim kaktüsüm ne zaman bu kadar olacak. Daha 2 lob yavrucak:))
fikreteren
02-12-2010, 08:10
Sayın Hozat.Çok teşekkür ederim.Evet bu elektik tellerinden bende her zaman şikayetçi olmuşumdur ama çözüm devlette.Bir yeraltından geçebilse çok güzel olacak.Bende ilk defa bahçe sınırlarımın dışına çıktım.Çevremizi gezipte çekmiş olduğum fotoğrafları cesaret edipte yükleyemedim.Bundan zevkle yüklerim.Ama gçemiş fotoğraflarımda yeni tarih olacak silme imkanı varsa silebilirim de.Şirince gerçekten şirince.Tekrar çok teşekkür ederim.
fikreteren
02-12-2010, 08:36
Sn.UZAYLI. Teşekkürler.Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Su kabaklarını değişik şekilde kullanıyorlar.Şirincede değişik su kabaklarına rastladım ama getirmek sorun.fazla yüküm olduğu için alamadım.Her zaman bilgilrimi paylaşmaya hazırım.Bildiğim kadarı ile .. sağlıcakla kalın.
fikreteren
02-12-2010, 08:38
Sağol cemo daha sana kaktüs resimleri yollayacağım.Havuz resimlerinide araştırmaya devam ediyorum.
Hoşbulduk. Ben şanslıyım o zaman, bizim burası yeni bir mahalle olduğu için ( yine de 15 sene olmuştur ) sokaklarda hiç elektrik teli göremezsiniz. Çünkü hepsi yeraltından geliyor.
Bu sefer de İzsu, Belediye v.s. yolu kazıp bir tarafı onarırken, elektrik tellerini koparıyor.
Geçen sene İzsu sitenin kablolarına zarar verince arıza tesbit edenler, arıza büyük 3 gün
elektriksiz kalabilirsiniz deyince insanlar telaşlandı. Eşim İzsu ya durumu bildirip usulünce hatanızı düzeltin bizi mağdur etmeyin,deyip gece yarısına kadar olay çözümlendi. Herkes memnun, eşim de sitenin kahramanı oldu. Sessiz sedasız eşimi tanımayan kalmadı.
Yer altından olması güzel ama kaçak varsa, yağmur suları zarar veriyor.
Ama sokaklar tertemiz, kablov.s de olmaması, bir de İzmir Manzarası...
fikreteren
02-12-2010, 19:38
CD kutusundan mimi sera.İlk tohumlarımı diktim.bakalım çimlecek mi ?
fikreteren
02-12-2010, 19:41
Yine rahat duramadım.
Sayın Fikreteren; Cd kutusu seranızda delikler nerde? Bitkiler nereden hava alıyor?
Ben de aldığım taze zencefili, hışırtılı yumuşak manav poşetinde içinde biraz hava bırakıp balon gibi bağladım. Arada açıp, havasını tazeleyip yeniden bağladım. Cücüklendi ( patates, soğan v.s. gibi şeyler filizlenince biz öyle deriz ). Bahçeye gidince ekmeyi planlıyorum. Kestane ağacını da Kestane cücüklenince ekmiştik.
fikreteren
02-12-2010, 21:02
Sevgili uzaylı, kutunun altında delikler var zaten.Ama arada bir açıp havandırırım .Havalar sıcak olduğu için burada soğan,patates vs.açıkta çileniyor zaten.Bende onları bahçeye dikiyorum.
fatma sunay
04-12-2010, 19:10
Sayın Fikreteren ilk tohumunuz hayırlı olsun. Hangi çiçek tohumundan başladınız.
fikreteren
05-12-2010, 07:15
Sayın Fatma Sunay teşekkür ederim. keklik üzüm( gaultheria) bakalım çimlenecek mi ?
fikreteren
06-12-2010, 17:54
Limon ve Latin çiceği.Latin çiceği yazın bu kadar çoşkulu değildi.
fikreteren
06-12-2010, 17:56
Bİberler hala vermeye devam ediyor.
fikreteren
06-12-2010, 17:59
Yazlığa giderken yol üstünden çektiğim manzara
Sayın Fikreteren; Limonunuza maaşallah dedim. Nazar değmesin diye. Boyuna bakmadan bir de limon vermiş.Hem de saksıda. Darısı başıma inşallah.
fikreteren
07-12-2010, 07:26
Teşekkür ederim sayın Uzaylı.Üzerindeki limonlar azaldı..Birer ikişer topluyoruz.Darısı sizinkinin başına.Şimdi burada da soğuklar başladı ev içerisine almak gerekiyor.
Sayın Fikreteren; İki gündür İzmir dede soğuk var. Sardunyaların içeriye alındığını yeni öğrendim. Benim sakız sardunya iyi dayanmış o zaman. Seneye nasip olursa balkonu kapatmak, bahçeye de küçük te olsa bir sera yaptırmalıyız. Öyle görünüyor.
fikreteren
07-12-2010, 13:47
sayın Uzaylı ben de bu perşembe veya cuma günü yazlığa gidip sardunyaları,japon güllerini ve diğer bazı çiceklerimi hemdeki odaya hemde seraya almam gerekecek.Yoksa kışın giderler.Hatta geçen sene serada rüzgar alan taraftaki sardunyalarımda gitti.O yüzden bu sene çift naylon la kapladım.Haydi hayırlısı olsun.
Sevgili Fikret
Benim bahcedeki limon ağacım, gecen kış cok kötü olmuştu. Bir de ben yanlış budama yapınca, çiçek bile açmadı bu yıl.:( Senin limon u görünce, saksıda denesem mi diye geçirdim aklımdan. Afiyetle ye arkadaşım.
fikreteren
07-12-2010, 21:46
Sevgili Cemo.Limon aldığımdan beri saksıda duruyor.Satıcı iki sene saksıda dursun iklime alışınca yerine dik demişti.Hoş benim dikecek yerim kalmadığı için saksıda kalmaya mahkum zavalıı.
fatma sunay
08-12-2010, 15:11
Sayın Fikreteren tohumları merakla bekliyorum. İnşallah emekleriniz boşa çıkmaz.
fikreteren
09-12-2010, 19:59
Bu gün yazlığa gittim.Açan nergisler ve açelyalar ve gülller
fikreteren
09-12-2010, 20:03
Şu ana kadar biberler ve patlıcanlar vermeye devam ediyor.Hiç bu zamana kalmazdı.İçlerinden bir biber dikkatimi çekti.
fikreteren
09-12-2010, 20:04
Sayın Fatma Sunay inşallah mhcup çıkmam.
Çok güzel sevgili fikret bey,ellerine salık.
fikreteren
09-12-2010, 20:38
Teşekkür ederim sevim hanım.
Sayın Fikreteren; Maaşallah nergisleriniz çok büyümüşler ve açmışlar bile. Benim nergislerim daha yeni yeşermeye başladı.Uzun saksıda ve siyah poşetlerdeydi.Bugün, aldığım küçük saksılara aktardım. Kökleri her yeri sarmış.
Açelyalar kışın bahçede mi kalıyor?
Biber, her an ayaklanıp gidecekmiş gibi.:p
Sağlıklı, Mutlu Günler...
fikreteren
09-12-2010, 20:56
Evet Uzaylı biber e ben şaştım.dediğiniz gibi ayakları var sanki.Açelyalar bahçe kalıyor.Eve almıyorum.Aslında nergislerimi toprağa yeni diktim.Bunlar geçen seneden toprakta kalanlar o yüzden erken açtılar.
fikreteren
10-12-2010, 19:16
Almış olduğum çiceklerle arajman yapmaya çalıştım
Yeşil Çay
12-12-2010, 20:43
Bahçeniz favorim.Günün birinde böyle bahçem olsun istiyorum,düşünülmüş,tasarlanmış belli.Emeklerinize değmiş.Tebrikler,tadını çıkarın sevdiklerinizle.
fikreteren
12-12-2010, 22:19
Çok teşekkür ederim Sayın Yeşil Çay. Darısı size..
Yücel Canpolat
12-12-2010, 23:10
Sayın fikreteren hazırladığınız arajmanlar adete renk armonisi ellerinize sağlık,ben bu çalışmaları zaman bulup yapamıyorum iç mekan ve saksı bitkilerine hiç zaman ayıramıyorum ben de bu zevkimi zatıalilerinizin yaptığı güzel çalışmalarınızla gideriyorum tekrar ellerinize emeklerinize sağlık selamlar yolluyorum hem de yürekten.
fikreteren
13-12-2010, 10:52
Sayın Yücel Canpolat, takdirlerinizden dolayı çok teşekkür ederim.Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
fikreteren
13-12-2010, 11:54
İlk datura tohumlarını aldığıımda bir sürü formalite vardı.Suda beklet vs. gibi.Bizim buralarda genelde yabani beyazları olur vr tabiatta kendiliğinden çıkar.Bende ilk sene tohumları ekmiştim ama bu sene ekmedim dökülen tohumlar kendiliğinden çıktı.Hemde o kadar çoktu ki.Bundan sonrada tohum almayı düşünmüyorum.Şu ana kadar da açmaya devam ediyorlar.
bahtiyar02
13-12-2010, 11:59
Bu gün yazlığa gittim.Açan nergisler ve açelyalar ve gülller
Sevgili Fikreteren dostum; Uzun zamandır bahçenizi ziyaret etmemiştim.Ellerinize sağlık hepsi bir birinden güzeller.
Saygılar
Sevgi Durul
13-12-2010, 12:00
Daturalar çok güzelmiş sayın fikreteren, tohumları ziyan etmeseniz, toplasanız, başka bahçelerde de açsa. Saygılar...
Sayın Fikreteren; 665. mesajdaki 2.aranjmanı çok beğendim. Biblo detayı da harika. Ben de de noel baba saksı bibloları vardı. Her yılbaşı ağaç süslemenin yanısıra, evde neşe ve zamanın atmosferi yaşansın diye bu gibi süslemeleri önemsiyorum. Aranjmanınızdaki çiçeklerin adlarını yazabilir misiniz?
Sağlıcakla kalın.
fikreteren
13-12-2010, 21:07
Evet Bahtiyar bey epeydir yoktun. Teşekkürler.Gönderdiğim tohumlar ne oldu.?
fikreteren
13-12-2010, 21:08
Sayın Durul elimde hala tohum var.
fikreteren
13-12-2010, 21:56
Sayın Uzaylı yıllardır Samsun da büyük market olmadığı için hep Ankara,İstanbul,İzmir gibi büyük şehirlerdeki süper marketlerden çicek almaya başladım.Şimdi bizim bir büyükbir marketimiz var.Herhafta cuma günü gelen çicekleri görmek için giderim.Hoyratca alışveriş.Bu çiceklerde oradan ama bunların isimleri yazmamışlar.İnternet bulabildiğim kadariyle Eğrieltioto gilerden pteris cretica ,pteris ensifrmus fittonia.En son resimdekinin adını araştırıyorum.
fikreteren
13-12-2010, 22:07
Sizlerle paylaşamadığım resimlerim.Ceylangözleri.Çeşitim fazla idi ama bir çok çicekte olduğu gibi bunun bazı renkleri olanları kaybettim.
fikreteren
13-12-2010, 22:18
mercan çalısı,,astilbe.Kimi çiceklerime daha yer bulamadım.Bu kadar çok çeşite girilirse böyle oluyor.
fikreteren
13-12-2010, 22:30
Güllerimden bazıları.Sarı gülü ı bir türlü olmadı.Güllerimin dibine hastalıklara karşı sarımsak,nane gibi bitkiler dikiyorum.Bazen de saf odun külü (potasyumca zengin) koyuyorum.diğer bir gülüm kuruduğu için dibinden yabani gül çıktı.Ama rengide kendiside çok güzel
fikreteren
13-12-2010, 22:42
Şakayık çeşitlerimden bazıları.Bunu çiceklerinden ilaç yapılyormuş.Bunu araştırmam lazım.
fikreteren
13-12-2010, 22:43
Sarı çicekler şakayık değil tabiiki .Yanlış yükledim. Özürdilerim.
fikreteren
13-12-2010, 22:47
Amarylis 4-5 çeşidim olmasına rağmen bu sene sadece bu renk açtı.
Sayın epsody .Bahçenizi baştan sona tekrar dolaştım. Bahçenizle onurlanmakta haklısınız.Sizinle bilgi alışververişimizde oldu.Sitemlerinize katılıyorum.Kompost konusu ve diğer deneyimlerinizi bende yapıyordum zaten.5-6 komşuma bitki artıklarını çöpe atmamalarını onlardan gübre yapıp kullanmaların işlemiştim.Bunda başarılı oldum.Şimdi sıra diğer atıkların değerlendirilmesi konusuna yoğunlaştı.Güllerinizin görüntüsü ve renkleri harika.Keza meyvalarınızda öyle sen şimdi onları yemişsindir zaten.Şimdi olsa da yense değil mi ? Size kolay gelsin.
Sevgili Fikret eren Geliboluda'ki ve Eyüpteki bahçelerimdeki güzelliklere övgüler yağdıran senin doğa sevginin ve yeşillikler üzerindeki çeşitlliğin benim çalışmalarımı çok üstünde bir uygulama anlayışının bir dışa yansıması olması esas bu övgülere sizin benden daha uygun olduğu görülmektedir.
Benim doğa severliliğim toprak dostluğu içinde mütaala edilebilir, sınırlı sayıda yetiştirdiğim bitkilerin güzellikleri de toprak zenginleştirme çalışmalarımın bir göstergesi olarak doğal güzelliklerini ortaya koymasındandır.
Bu durumun teknik açıklaması olarak siz gerçekten bir bitkisever kişiliğinizle bu değerlendirmeleri yapmaktasınız, sizden bu övgüleri almak benim için gerçekten onur kaynağı olmaktadır.
Arkadaşım fikreteren toprak zenginleştirme çalışmalarında size yardım edebilmek için ilgili yaklaşımlar içinde sorularınızı cevaplamaktan memnun olacağım,önemli (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=693355&postcount=80) sevgiler saygılar sunarım.
bahtiyar02
14-12-2010, 09:04
Evet Bahtiyar bey epeydir yoktun. Teşekkürler.Gönderdiğim tohumlar ne oldu.?
Sevgili dostum tarladaki hobi bahçesine ağaçlar ve asma türleri dikmekle uğraşırken inanın hiç bir tohumu ekmeye fırsat bulamadım. İlk baharda tohumları ekmeye çalışacağım.Tekrar teşekkür ederim.
Saygılar
Sevgili fikret bey,hepiside çok güzel astibal kırmızı şakayık sarı çiçek albenili.
fikreteren
14-12-2010, 19:09
Sayın EPSOYD,Bahtiyar 02, Sevim 4 çok teşekkürler.
fikreteren
14-12-2010, 19:41
devam..Berberis ve zıpçıktı. beyaz ve kırmızının yanısıra bu rengi ve sarısıda almıştım. ama sarı renk çıkmadı.
fikreteren
14-12-2010, 20:09
cam güzelleri.empirmeler,çan çiceği
fikreteren
14-12-2010, 20:13
Arılar çok çalışkan hayvanlarda saksı toprağını deliyor.
fikreteren
14-12-2010, 20:18
Siteden almıştım patetes çiceği sarmaşık türü.Patetesleri çok küçük.
fikreteren
14-12-2010, 20:23
Lale ağacı.Bunu siteden almıştım hemde pahalıya .Fidenin kendisi 10 tl .kargo parası 10 tl .yani Ordu ilinin toprağını satın almış oldum.Şimdi bu boya geldi.
bahtiyar02
14-12-2010, 21:24
Ellerinize emeğinize sağlık.Kargolar gerçektende büyük bir sorun.Fiyatlar çok uçuk.Ne yapalım bu güzelliklere değer.
Saygılar
Yaptığınız arajmanlar harika olmuş. Lale ağacını bende çok seviyorum, yer darlığı yüzünden düşünüyorum. Hepsi çok güzel, ellerinize sağlık.
Arkadaşlar bu lale ağacının okadar çok çeşidi varki,
inanın şaşırdım, araştırma yaptığımda hayran kaldım.
Kargo parasına değer.
Yücel Canpolat
15-12-2010, 14:11
Sayın fikreteren Kardeş lale ağacını bahçen de gördüm biraz hüzünlendim zira, nur için de yatsınlar kumyaka2010 bahçeme lale ağacını hediye olarak göndereceğini söylemişlerdi,lale ağacının ben de böyle bir anısı var Sizler güle güle büyütünüz.
fikreteren
15-12-2010, 16:16
Sayın Bahtiyar gülü seven dikenine katlanır diye bir atasözümüz var.Tabi çok paralar verdik çicek sahibi olacağız diye.
Sevgili Fatoş çok teşekkür ederim.Şu anda saksıda lale ağacı.Hızlı büyüyor.
Sevgili Bahar araştırmalarıma göre çiceği çok güzel olduğu için aldım.En az 10 senelik olmadan da açmıyormuş.Sonbaharda da yaprak renkleri sararıyor.O halinide çok seviyorum.
fikreteren
15-12-2010, 16:18
Sayın Canbolat, çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin.Sizin yeriniz çok yinede diklebilir.Sonbaharda sararan yapraklarıda çicekleride çok güzel.Bence dikin .
Yücel Canpolat
15-12-2010, 16:30
Dİkeceğim Fikret Bey dikeceğim.
Bende iklim şartlarını öğrenip dikmeyi düşünüyorum.
fikreteren
15-12-2010, 22:18
Bahar hanım bahçeniz büyükse alın derim.Büyük ağaç oluyor çünkü.
fikreteren
16-12-2010, 20:20
Amatör hobicinin hediyesi süs patlıcanları
fikreteren
16-12-2010, 20:29
Üçüz çiceği ve süs biberi
fikreteren
16-12-2010, 20:35
Sardunyalarımdan.
Yücel Canpolat
16-12-2010, 20:53
Sayın Fikret Bey Siz beni bu renklerle orta yerimden çatlatmaya mı niyetlisiniz emeklerinize sağlık:))
fikreteren
16-12-2010, 21:18
Yücel bey bahara isterseniz köklendirip gönderim.Ferah olun.Teşekkkür ederim.
günebakan
16-12-2010, 21:35
Fikret bey ilk resimdeki sardunya muhteşem görünüyor :)
fikreteren
16-12-2010, 21:41
Evet sayın Günebakan.İzmir' e gittiğimde almıştım.Nedense pek gelişme göstermedi.
günebakan
16-12-2010, 22:05
Bu çeşit sardunyalar nedense zor gelişiyorlar bunun değişiği bende de vardı ne yazık ki öldü umarım sizinki kocaman olur.
fikreteren
16-12-2010, 22:37
Sayın Günebakan ben onu alalı 4 sene oldu.Şöyle bir kocaman çicek olamadı.
serkan_istanbul
17-12-2010, 08:30
Sardunyalarımdan.
Üstteki resimdeki sardunya ne kadar güzel. Bunun aynından nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim maşallah.
günebakan
17-12-2010, 11:02
O zaman ölmediğine sevinmek lazım Fikret bey çıkmadık candan ümit kesilmezmiş:)
Sayın Fikreteren; Ben İzmirdeyim ama, ben de böyle bir sardunya çeşidi görmedim. Yaprakları için bile yetiştirmeye değer. Çok beğendim. Araştırmalıyım. Ama ne isimle arayacağım? ek ismi vardır. Güle güle büyütün.
İnşallah bu kadar kişinin övgüsünden sonra biraz coşar ve sizi sevindirir.
fikreteren
17-12-2010, 11:27
Sayın Serkan İstanbul teşekkür ederim.Yazın bizim buralardaki seralarda gördüm.Gezip bakmak lazım.Brir de beni böyle değişik şeyler hemen çekiyor.al beni diyor.Bende alıyorum.
fikreteren
17-12-2010, 11:32
Evet güne bakan dediğiniz gibi.Yan taraına dal diktim o da tutmadı.Yaşarsa ne ala..
Sayın Uzaylı onu biz AVrupa çicekçilikten almıştık.Urla dan.Sahibi Gönül hanım hep sardunya üzerine hnım o kadar çeşit ,renk görünce havalara sıçramıştı.Ama değmiş.
Yeşil Çay
18-12-2010, 16:20
Fikret Bey ilk sardunyanız çok değişik,hiç görmemiştim.Acaba adını biliyormusunuz.Çiçekçilerden ismi ile arattırsak.Yaşadığımız yerde çok çeşitli çiçek bulma imkanımız yok.Ancak eş dost yardımıyla istanbul **** izmirden aldırabilirim.
saygılar
Sardunyanın yaprakları çok değişik ve bir o kadar da güzel. Maşallah diyelim nazar olmasın :)
fikreteren
18-12-2010, 22:08
Sayın Yeşilçay ve usia çok teşekkür ederim. Sayın Yeşilçay isimle bulamazsınız.Çünkü çicekçilerin pek isim bildiği yok. İsmi pelrganium vancovver centennial. Görüp almanız gerekiyor bence.
fikreteren
18-12-2010, 22:31
Komşum rize'den meraklıyım diye yeni bir bitki getirdi. Adı dikelli kabak.Toprağa dikmeden bir kül tablasına konuyor.toprağa değmeden kök salıyor.baharda da toprağa dikiliyormuş.Kızartması çok güzelmiş.
fikreteren
18-12-2010, 22:51
Yasemin çok hoş nefis kokusu var ha.yranım ona
athena -asena
18-12-2010, 22:56
sayın fikreteren ; size tavsiyem diken kabağını seraya ekmeniz yoksa soğuklardan olmuyor şuan benim bahçemde var.
fikreteren
19-12-2010, 07:46
Sayın athena-asena teşekkür ederim.Yazlıkta evin içinde.Kışlığa getirmem gerekecek o zaman.Kaç dereceye kadar dayanabiliyor.Siz bundan nasıl yararlanıyorsunuz?.
Yeşil Çay
19-12-2010, 16:49
Sayın Yeşilçay ve usia çok teşekkür ederim. Sayın Yeşilçay isimle bulamazsınız.Çünkü çicekçilerin pek isim bildiği yok. İsmi pelrganium vancovver centennial. Görüp almanız gerekiyor bence.
Cevap için teşekkürler.Evet ayrıca çiçeklerin isimlerini pek bilemiyorlar.
athena -asena
19-12-2010, 17:02
Sayın athena-asena teşekkür ederim.Yazlıkta evin içinde.Kışlığa getirmem gerekecek o zaman.Kaç dereceye kadar dayanabiliyor.Siz bundan nasıl yararlanıyorsunuz?.
sayın fikreteren ; rica ederim. kaç deredeye kadar dayanıyor bilmiyorum ama ekim ayında kabak dökmeye başlıyor , karadenizde sera ortamında olur. gündüz sıcaklığı yeterli ama gece soğukları dokunuyor.
Benim diken kabaklarımın 3 ü de öldü. Yaşatmayı beceremedim ben.
athena -asena
19-12-2010, 20:22
benim diken kabağı yaşıyor inşallah kışı da çıkarırsa seneye sera ortamına aktaracam.
fikreteren
19-12-2010, 20:46
Bu sene yaz erken gelecek galiba .pOşetten korkuluk.
fikreteren
23-12-2010, 22:42
siteden aldığım aslan ağzı ama tıhum alamadım herhalde hibrit.2 resimdeki çicek komşunun hediyesi. kınalar.
fikreteren
23-12-2010, 22:48
devam
fikreteren
23-12-2010, 22:57
phox kırmızı diye aldım pembe çıktı.Diğeri ise henüz açamadı.
Fikret Bey,
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve her biri kendine özgü güzellikler sergiliyor.
728 nolu mesajın 3. fotoğrafındaki çiçek doğal çiçek mi, siz mi ektiniz?
nurcanaybay
24-12-2010, 11:16
Fikret bey ;
729. mesajda ki 4. fotğrafa bayıldım :))
Ne güzel görünüyor ,rengarenk ..elinize sağlık.
Herye renk cummuşune bürünmüş çokgüzeller emeklerinize sağlık.
fikreteren
24-12-2010, 11:32
Sevgili Hozat bu tohum bana hollanda dan geldi. yani ekme tohum.Ama bizim buralarda da
doğal olarak çıkıyor.Çakıllı toprakta pek fazla büyümüyor.Bodur bir şey Gübreli toprakta bayağı boylanıyor.Yabancılar bizden toplluyorlar tekrar bize satıyorlar.Bizdekiler uyusunlar..
fikreteren
24-12-2010, 11:36
Sayın Nurcanaybay teşekkür ederim.Bende beğenip koymacaktım.Bu sene ti..retuvarları yükselttim.Havuzun etrafı çukur kaldı toprak koymak lazım.Bir kamyon toprak fazla geliyor azınıda getirmiyorlar.Bakalım bir çözüm bulaçağız herhalde..
fikreteren
24-12-2010, 11:37
Sevim 4 çok teşekkür ederim.
Çok canlı ve sıcak ve sağlıklı . Fotoğraflara bayıldım, elinize sağlık.
furkan yıldız
24-12-2010, 16:38
Merbaha Fikret bey
Poşetten korkuluk süper olmuş güzel bir fikir hışır hışır :) Ellerinize sağlık
fikreteren
24-12-2010, 17:24
Sevgili Kiraz ve Furkan çok teşekkür ederim.
fikreteren
24-12-2010, 17:32
Tesbih çiceği.Eskiden bahçeme dikerdim bu istemeden kendiliğinden çıktı.
fikreteren
24-12-2010, 17:37
Gündüz sefası beğendiğim çickerden biri
fikreteren
24-12-2010, 17:55
İki senedir sellukadan gereken randumanı alamıyorum.İlk sene çicek açtı geç açtığı için tohum alamadım.İkinci sene serada sakladığım selluka çok güzel oldu fasulye gibi sardı.Ama bu seferde hastalıktan bütün yapraklarını döktü.hatamın beirli periotlarla ilaçlamama buluyorum.Diğer sarmaşık ise onunda ikinci senesi adı hollanda boru sarmaşığı(aristolochia elegans) çok güzel çiceği var.Ah bir açsa
fikreteren
24-12-2010, 18:01
Hollanda borus açsa böyle olacaktı.
fatma sunay
28-12-2010, 15:49
Sayın Fikreteren poşet korkuluğunuz çok ilginç. Yazın bahçeme hemen yapacağım. Böyle ilginç fikirler çok hoşuma gidiyor. Her arkadaştan bir fikir alsak bahçelerimiz şenlenir.Teşekkürler.
fikreteren
29-12-2010, 21:15
Senenin son resimleri..Busene lap lap çok dikmiştim.kokusu harika
fikreteren
29-12-2010, 21:20
devam
Minarislim
29-12-2010, 21:21
Sayın fikret eren 729 nolu mesajdaki fotoğraflara bayıldım.özellikle 3.resimdeki köşe çok nefis görünüyor.destiler, çömlekler, asılı saksılar çok güzeller.
fikreteren
29-12-2010, 21:34
Bunu da ormandan almıştım.nihayet çicek açtı.Ben orkide çeşidine benzettim.
fikreteren
29-12-2010, 21:42
Buda diğer bitki.Bununda soğanları ufak.
fikreteren
29-12-2010, 21:44
Misafir kuş.
Sayın fikreteren; Bahçe sayfanıza her bakktığımda rengarek çiçekleriniz yüzünden, ben de istiyorum diye hayıflanıyorum. Samimi soruyorum. Bu kadar sağlıklı ve canlı görünmeleri için neler yapıyorsunuz. Önerilerinizi ben de uygulayayım.
Sevdiklerinizle nice nice yıllar diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.