View Full Version : Fikret Eren / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
Ayşe Yıldız
29-12-2010, 22:43
Asteriniz (yıldız patı) çok güzel çiçeklenmiş.
fikreteren
30-12-2010, 07:20
Sevgili Minarislim.Çok teşekkür ederim.Ben de çok seviyorum ama bazen tenkit alıyorum.O ne öyle " deli kızın ceyizi gibi " herşeyi asmışsın diye .Tabi fazlasıda göze hitap etmiyor.Tenkit etmek kadar tenkit edilmekte güzel .
fikreteren
30-12-2010, 07:32
Sevgili UZAYLI iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Sizinde yeni yılınız kutlu olsun.Devamlı bahçe proğramları izliyorum gerek internetten gerekse tv kanaları(tv5 monde fransız tv) her ay ev bahçe dergisi vs.hep bunlar bana ışık tutuyor.Bitki çeşitlerini seviyorum.Sanki yerim varmış gibi hep yeni tohumlar çicekler alıyorum.yeniyi yakalamak için.Güzel bahçe olması için ama istediğimi henüz yakalayamadım.Gübreyi ,suyu eksik etmiyorum.(suyun fazlasıda zarar bitkileri çürütüyor.) Solmaya başlayan çicekleri koparıyorum ki yeni çicekler açsın vs.İşte aklıma gelenler bunlar sevgili uzaylı başka aklıma bir şey gelmiyor gelirse paylaşırım.
fikreteren
30-12-2010, 07:34
Sayın Afyonlu sağolun.Bahçemdeki çiceklerin çeşitliilğinin bir sebebide dünürüm Naim bey in hersene Bodrum'dan çicekler getirmesi.İki senedir Aster in mavisini getiriyor ama bir türlü tutmadı.
Orhan Özbilgiç
30-12-2010, 07:48
Fikret Beyciğim;
Bu ne zengin bitki çeşitliliği böyle.Önümüzdeki yaz senin bu bahçeni ziyaret edip, birkaç saatliğinede olsa keyfini sürmek şart oldu.
fikreteren
30-12-2010, 10:14
Teşekkür ederim Orhan bey.Her zaman beklerim.
fikreteren
08-01-2011, 19:28
Bu gün rahatsız olmama rağmen seradaki çiceklerim içn yazlığa gittim.Bir kaç resim görüntüledim.
fatma sunay
08-01-2011, 20:59
Çiçekleriniz harika görünüyorlar. Hele yılbaşı çiçeği yapma gibi görünüyor.
dağ çiği
08-01-2011, 21:32
Fikret bey geçmiş olsun.Çiçekleriniz her zamanki gibi harikalar.Limonlar çok güzel kaçıncı yılları merak ettim bende bir bahçeye bir de saksıya dikmek istiyorum.
fikreteren
09-01-2011, 09:26
Sayın Fatma Sunay yılbaşı çiceğini Ankara dan almıştım.beyaz hakim di.
fikreteren
09-01-2011, 09:32
Sevgili dağ çiği teşekkür ederim. Ben limonları aldığımda satıcı bana iki sene saksıda dursun uyum sağlasın demişti.Eğer istersen 2.nci seneden sonra toprağa dikersin.yüzden Bahçenin hemen hemen her tarafı rüzgarlı o yüzden saksıda büyümelerine müsade var.
Orhan Özbilgiç
09-01-2011, 09:58
Artık iyiden iyiye limon ve mandalinaya aklım yattı. Kuzey rüzgarlarına kapalı iki fidan dikimlik yerim var. Bu martta dikebilirim.
Köyde senelerdir birçok bahçede var. Sadece bu kış hepsi zarar gördü. Ancak sonradan yine toparlandı.
şimdi seninkileri görünce heveslendim bende.;)
Bu arada şebboylar ve özellikle yılbaşı çok güzel. Ellerine sağlık. Ayrıca, geçmiş olsun.
Selamlar.
fikreteren
09-01-2011, 16:34
Teşekkür ederim Orhan beyciğim. Bende heveslenip 2 limon 1 mandalina satın aldım.özde bodur olacaklar bakalım.Kararlarından vazgeçecekler mi ? Şimdilik devamlı limon verdiyor.yediverenler diyorlar ama mandalina şimdiye kadar 1 tane verdi. Bence alın dikin Orhn bey.Yerim olsa kukuatta alacağım ama artık yer yok.
fikreteren
10-01-2011, 11:03
CD kutusunda yapmış olduğum mini sera bugün sevinç boğdu. Keklik üzümü( gaultheria procumbens )tohumları yeşermiş.Çocuklar gibi sevindim.
nurcanaybay
10-01-2011, 12:33
Gözünüz aydın :)
Yılbaşı çiçeği hiç ilgimi çekmezdi ,sizlerin bahçelerin de göre göre fena halde heveslendim.Pazara gelen çiçekçime ''bulduğun her renkten alıver '' dedim.Bu sitenin
avantajı mı dezavantajı mı bilmem ... çiçekler söz konusu oldumu doymak bilmiyoruz.
Bu ara da geçmiş olsun.
fikreteren
10-01-2011, 13:40
Teşekkür ederim sayın nurcanaybay.Hani derler ya "maymun iştahlı " benimki o misal oldu.gördüğüm çiceği alıyorum.Doymak bilmeyen bir yanımız var. AVM deki bayan bu kadar çiceği ne yapıyorsunuz sizdeki tam bir hastalık ifadesini kullandı.Bir komşumda sen kredi kartını buraya bırak hiç alma dedi.Hakikatten tedaviyemi ihtiyacım var .?
Hakikatten tedaviyemi ihtiyacım var .?
Toplu terapiye mi gitsek, indirim kazanırdık yüklüce:)))
İki yaprak rex begonya dikmiştim, filizlendi Fikret. Bir çeşitte ölmek üzere, hala yumruyu cıkarıp bakamadım:(
Sevgi Durul
10-01-2011, 14:09
.gördüğüm çiceği alıyorum.Doymak bilmeyen bir yanımız var. Hakikatten tedaviyemi ihtiyacım var .?
Hangimiz de yok ki, beğendiği bitkiyi görüp de almamak sayın fikreteren?
Bitkiler bir yandan, bir yandan da ağaçlar.net. PC kapandığı ile açıldığı bir oluyor.
Tedaviye ihtiyacımız var da, keşke bütün hastalıklar böylesine güzel olsa.
Bol çiçekli günler...
fikreteren
10-01-2011, 14:10
.bendeki begoanyalarda aynen ölü bir vaziyette duruyorlar.2-3 ay daha beklerim canlanmassa doğru çöpe.
fikreteren
10-01-2011, 14:13
Sayın durul ne bileyim böyle tepkiler alınca( bir kaç tane değil ) insanın morali bozuluyor. Ama dediğiniz gibi bizim hastalığın çaresi yine doğa...
günebakan
10-01-2011, 14:17
Etraftakiler tepkisine aldırmayın bence Fikret bey onlar daha bu güzellikleri keşfetmemişler. Siz gene bahçenize çiçek taşımaya devam edin muhteşem görünüyorlar zira:)
Toplantının başlığıda, terapi bahane olsun:))
Sevgili Fikret, bizi ancak biz anlarız. Boşver sen o birkaç kişiyi:))
fikreteren
10-01-2011, 14:22
Taflanın çiceğini ilk defa gördüm.
Satı Uğurtan
10-01-2011, 14:23
Sevgili fikreteren, yılbaşı çiçeğiniz harika, sağlıkla tadını çıkarın.
Cemocuğum begonyaların kışın yapraklarının nerdeyse tamamı kurur korkma yaza tekrar filizlenir.
Satıcığım sağol, o zaman sulamıyayım beklesin bakalım.
fikreteren
10-01-2011, 14:27
Cemo, toplantıya katılmış anlaşılan.Ah bir bende kanatlansam
Toplantıya katılamadım, ama nisandaki toplantıya hep beraber gideceğiz inşallah.
Sen şimdiden nisan için ayarla kendini:))
fikreteren
10-01-2011, 14:35
Teşekkür ederim satı uğurtan.3-4 sene evvel sarısınıda görmüştüm de almmaıştım.pahalı diye.Keşke alsaymışım. Satı hanım bunlar soğanlı begonyalarda tamam da rizomlularda mı aynı.
Toplantının başlığıda, terapi bahane olsun:))
Sevgili Fikret, bizi ancak biz anlarız. Boşver sen o birkaç kişiyi:))
Sayın Fikreteren; Aynen katılıyorum. Benim çevremde eşim ve ailesi hariç kimse anlamıyordu. Annem ve babam bile. Bahçeye bir gittiler. Ooo benden önce kendilerini kaptırdılar. Öyle diyenler sizin bahçeye bir girseler, bu sefer de çıkaracağım diye uğraşırsınız...;)
fikreteren
10-01-2011, 14:37
Ben yüzde yüz katılmışsındır dedim ama yanılmışım.Bakalım o toplantı nerede olacak
fikreteren
10-01-2011, 14:41
Sağolun arkadaşlar moralım düzeldi.Hanım arkamdan söyleniyor.Oradan destek alıyorsun diye .ee ne yapalım hastanın halnde hasta olanlar anlar.
Satı Uğurtan
10-01-2011, 15:11
Teşekkür ederim satı uğurtan.3-4 sene evvel sarısınıda görmüştüm de almmaıştım.pahalı diye.Keşke alsaymışım. Satı hanım bunlar soğanlı begonyalarda tamam da rizomlularda mı aynı.
Sevgili fikreteren, benim begonyaların kışın hiç yaprağı kalmıyor, yaza tekrar yeşeriyor.
nurcanaybay
10-01-2011, 16:21
Fikret bey ;
bugün hava çok güzeldi.Böyle günler de ,yürüyerek gidebileceğim mesafede ki seraya giderim.Seralar da çalışanlar bana alıştıkları için selam verip kendi halime bırakırlar.Ben de
başım yerlerde dolaşır dururum.Oradan bir arkadaşa iki bitki alıp çıktım.
Eve yürürken bir de baktım yeni bir sera açılıyor ,üstelik bana daha da yakın ...meğer
pazarda ki çiçekçiler den biri açıyormuş.Adamı görünce öyle bir sevindim ki anlatamam.:))
Kısacası kendiniz den şüphe duymayın ,biri gelipte ''gel biraz dolaşalım '' dediğin de
'' seralara götürecekseniz gelirim '' diyorum.Gördüğünüz gibi hepimiz aşağı yukarı aynıyız.
furkan yıldız
10-01-2011, 16:44
Fikret abicim taflan kaç senelik acaba. Bizimkiler 2 senedir sadece yaprak formunda. Çiçek açtığını ilk defa gördüm. Bir de bu çimlendirme ürünlerine guava ektim tek bir tohum kalmıştı onu da o şekilde deneyeyim dedim. hani çimlendirme garantili diyorlar ya. 3 haftadır daha tık yok :(
fikreteren
10-01-2011, 19:27
Satı hanım havalar ısınmasın bekleyeceğiz anlaşılan.
Sevgili nurcanaybay diyorum ya nerede çicek serası var ben orda nerede yeni alışveriş merkezi var be yine orada geziyorum.Gözüme kestiğini alıyorum.Ne yapayım elimde değil.benim zevkimde bu.
Sevgili Furkan,
Taflan 10 senelik var.Çimlendirmeden umudumu kesmiştim ama benim için süpriz oldu.2 aydır bekledi.acele etmemek lazım.Şartlar uygun olunca ortaya çıkıyorlar.Birde furkan'cığım mutfakta sıcaktaydı mini serayı salon a aldım.Orada kalorifer yanmıyor.
furkan yıldız
10-01-2011, 20:06
Ben de yet değişikliği yapsam iyi olacak demek ki abicim. Hangi ortamı istiyormuş bakalım. Gojilerimde serin odadaydı kaloriferin yanına koydum 2 günde 4 tohum filizlendi. Şimdi minicik minicik gidip gelip bakıyorum.
fikreteren
10-01-2011, 21:58
Evet furkan cığım ben birazda sabırsızım.Tohum çıkmadı diye bir tarafdan da kurcalarım.Niye çıkmıyor diye.Bazen de elimde büyüteç her gün bakarım tohumlar ne alem de.Tabii furkacığım kimi tohum sıcağı seviyor kimisi ise soğuklamadan hoşlanıyor.Mesala aynı sernın içinde mavi gelincik mecorssis de ama hala ondan bir haber yok.asıl onun çimlenmesini bekliyorum.
bettyycim
10-01-2011, 21:59
Evet furkan cığım ben birazda sabırsızım.Tohum çıkmadı diye bir tarafdan da kurcalarım.Niye çıkmıyor diye.Bazen de elimde büyüteç her gün bakarım tohumlar ne alem de.Tabii furkacığım kimi tohum sıcağı seviyor kimisi ise soğuklamadan hoşlanıyor.Mesala aynı sernın içinde mavi gelincik mecorssis de ama hala ondan bir haber yok.asıl onun çimlenmesini bekliyorum.
Benimde mavi gelinciğim var ama henüz çimlenmeden haber yok :(
fikreteren
11-01-2011, 08:37
Bu gelinciğin bir özelliği de varmış.İlk sene çicek açmasına müsade edilmiyecekmiş.
fikreteren
11-01-2011, 12:59
Sevgili arkadaşlar siteye üye olduğumdan beri pek çok arkadaşla tanıştım .samimi oldum hoş sohbetlerim oldu kötü ve iyi günlerimizde hep beraber olmayı bence başardık.Biribirimizden tohum istedik çicek istedik velhasıl kaynaştık.Sözü şuraya getirmek
istiyorum.
Mehmet Öz’den yeni bir şey daha öğrendim. Arkadaşlar sağlık için de faydalıymış. Şaka değil! F vitamini diyor Mehmet Öz arkadaşlar için.
(F “Friends”den geliyor.) F vitaminin sağlığımıza faydaları say say bitmiyormuş...
Yapılan araştırmalara göre güçlü sosyal iletişim içerisinde olanlarda depresyona girme ve ölümcül krizlerin oluşma riski azalıyormuş. Düzenli F vitamini kullanmak sizi gerçek yaşınızdan 30 yaş daha genç hâle getirebiliyormuş. Dostluğun sıcaklığı stresi azaltıyor, gergin olduğunuz zamanlarda bile kan damarlarınızda pıhtılaşma ve kalp krizi geçirme riskiniz yüzde 50 azalıyormuş.
furkan yıldız
11-01-2011, 18:07
O zaman Fikret abicim sen 28, Orhan abicim de 32 yaşında :p
Aramızda fazla fark yok abi demesem mi :p
fikreteren
11-01-2011, 18:38
Furkan'cığım kalp yaşı önemli.
Kalp yaşı ise, ben hep 18:D Bana eşimin en güzel hediyelerinden biri de soyadımın Genç olması.:p
12 yıla yakın olmuştur. O zamanlar internet sohbet odalarının çok popüler ve çok yeni olmasından, herkes ortak konularda biraraya gelip sohbet ediyoruz. Bir bayanla kafalarımız çok uyuştu. O kadar çok samimi olmuştuk ki. Bu yetmedi çok yeni olan sesli görüşmeye geçtik. Bir gün nedenini hatırlamıyorum soyadımı sordu. Genç dedim. Ayy ne güzel, desene hep genç kalacaksın. Merak ettim peki senin soyadın ne dedim. ..... Kart dedi. Arkadaşlarda benim başımda olanları takip ediyor. Herkeste önce tık yok., sonra jeton düşünce evdekilerin halini düşünün.:D
fikreteren
11-01-2011, 22:00
Sayın Uzaylı soğuk bir duş olmuştur.Düşünebiliyormusunuz. Genç- Kart
Yıllar geçti hala espirisini yapıyoruz. Aslında soyadında bir şey yok. Ama raslantılar ve o an ki denk gelen komik durum, şok gerçekten.:D
fikreteren
13-01-2011, 15:22
Açelyalarımı sonbaharda toprağa gömmüştüm.Şimdi çicek açmışlar
fatma sunay
22-01-2011, 21:32
CD kutusunda tohum yetiştirmek çok güzel fikir. Son durumlaını merak ettim ilerleme varmı.
fikreteren
22-01-2011, 22:33
Sevgili fatma sunay evet ilerleme var. tohumların bir kısmı çıktı. Resimlerini çekmedim ama en kısa zamanda yüklerim.
fikreteren
23-01-2011, 20:25
Bu gün hava çok güzeldi.yazlığa gittim.Sizlere fazla bir resim görüntüleyemedim.
fikreteren
23-01-2011, 20:33
Bahçede gezerken pantolunu paşasına yapışan çekirge.
fatma sunay
24-01-2011, 14:41
Birinci saksıdaki sarı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim. Bizim bahçede çok çıkıyor ama adını bilmiyorum.
Minarislim
24-01-2011, 17:12
Sayın fikret bey çekirgeniz evcilmi?:) Ne güzel çiçikleriniz var. İmreniyorum. Yazın benimde çiçekler böcekler.çekirgeler böyle olacakmı ki?
fikreteren
25-01-2011, 20:35
Fatma hanım çiceğin adını bilmem rağmen unuttum. Araştırdım bulamAdım. En sonunda bu işte uzman olan sevgili Güngör Salman a müracaat ettim. Adının racanculus ficaria basurotu olduğu öğrendim.
fikreteren
25-01-2011, 20:37
Sayın Minarislim, çekirge herhalde benim sahama niyegirdin diye paça yapıştı gibi. O kaç senedir bahçede herhalde yaralı uçamıyor.Övgüleriniz içn teşekkürler.
fatma sunay
31-01-2011, 17:20
Sizi bayağı sıkıntıya sokmuşum. Teşekkür ederim arada bir böyle unuttuklarımızı kendimizi zorlayarak beyin jimnastiği yapıyoruz.
fikreteren
01-02-2011, 22:15
Her hafta baumax ın abonesi oldum.Erken den sanki dükkanı ben açacağım.Değişik çicekler geldimi diye gidiyorum.Bu sefer aşı yapılmış bir sardunya buldum.Bende denedim aşı yapmayı ama bunun gibi anaç gövde bulamamıştımtım.Tabiiki benim aşı tutmadı.
Sayın fikreteren; Çiçeğinizi güle güle büyütün. Aşılı sardunya? Bana çok ilginç geldi. Peki nasıl çiçeği varmış biliyor musunuz? Yaprakları da çok farklı...
Orhan Özbilgiç
02-02-2011, 05:10
Şu son yazılanları okuyunca, zaman zaman içine düştüğüm ''Bir ben miyim acaba?'' modundan kurtuldum.;)
Bakıyorum, nurcanaybay ne ise; fikreteren' de, uzaylı da, bettyycim' de hatta Sevgili Furkan'ımız da aynı..Akıllarda hep çiçek çiçek çiçek...:D
Arada böyle gezinmek, benden başkalarınında var olduğunu görmek iyi geliyor.:rolleyes: Yoksa kafayı yiyeceğim valla..:p
Haa..O sardunyayı Furkan iyi ki görmemiş .:D
fikreteren
02-02-2011, 11:12
Sevgili U ZAYLI teşekkür ederim.Bende ilginç buldum aldım.Çicek açıyor mu açmıyor mu bilmiyorum.Herhalde yaza görürüz.
Orhan beyciğim,yerim kalmamasına rağmen hep gözüm çiceklerde.yarın yine baumax ın yolunu tutarım.Kendimi frenlemek istiyorum ama olmuyor.Aman boş verin bir daha mı dünyaya geleceğim.Sigaram yok içkim yok.bende paraları çiceklere ak
tarıyorum.Bir zamanlarda akvaryum hastalığı vardı neyseki ondan kurtuldum.
Diğer arkadaşlarıda böyle görmek bize tabii teselli kaynağı oluyor.Furkancığımında bilseydim
sardunya sevdiğini gönderirdim.
nurcanaybay
02-02-2011, 13:37
[QUOTE=fikreteren;750640].Erken den sanki dükkanı ben açacağımQUOTE]
Bu cümleye çok güldüm :)
Siz de çiçeğiniz de çok yaşayın :)
furkan yıldız
02-02-2011, 13:54
:) aşılı sardunya demek. Valide Sultan buna bayılacak inşallah İstanbul'da da vardır. Orhan abim geziyor ona danışmak lazım.
fikreteren
02-02-2011, 17:44
Bu cümleye çok güldüm :)
Siz de çiçeğiniz de çok yaşayın :)[/QUOTE]
Sayın nurcnaybay doğru değil mi ama bu hastalık değil de ne ?İnternete otur çicek sitelerin gez yok teledvizyon belgesel izle.Gülünecek halim yok mu ?
fikreteren
02-02-2011, 17:45
Furkan bakayım yarın aynı sardunyadan gelecek mi ?
fikreteren
05-02-2011, 00:29
Yeni aldığım çiceklerimi size göstereyim.Bu kadar çicek kolik olunca aynı çicekten tekrar alınabiliyor.Bir daha ki sefere yanımda katologla gitmem lazım ?
saksılarda yeşil bitkiler diye açıklama yapmışlar.Çiceklerin isimlerinide yazmamışlar.
fikreteren
05-02-2011, 00:31
devam
Orhan Özbilgiç
05-02-2011, 06:15
Ooooo Sevgili Fikret, sende gördüğün her ''Ot'' u almışsın be dostum.:D:D
Bunlar iç mekan mı, dış mekan mı? Allah bilir, onu da sormadın!!!
(Bunları senden önce yenge okusun da, bak fırçaya sen!):p Zaten mahsus yazıyorum..:)
Şaka şaka..Aynı dertten muzdaribiz. Her gördüğümüzü almak istiyoruz. Allahtan benim İstanbul' dan taşımak gibi bir sıkıntım var da, o beni biraz frenliyor.
İsimlerine gelince, fotoğraflarını gören arkadaşlarımız onların birçoğunun adını yazacaklardır zaten. Kalanını ilgili başlıkta sorarsın.
Sağlık içinde, güle güle büyüt.
fikreteren
05-02-2011, 08:40
Orhan bey.teşekkür ederim.Dediğin doğru ne bulsam alıyorum. Yenge kızar dedin de aklıma geldi. 35-40 sene akvaryumda balık besledim.Akvaryumcudan balıkları alıyordum.Balıkları hışırtılı poşete koyma hanım anlıyor derdim.o poşetide paltonun cebine koyar eve öyle girerdim.Hoş sonunda anlıyordu ya. Beni kırmamak için bir şey demiyor du.sağolsun..Çok para verdim.Şimdi bitkilere parayı döküyorum.Ama bunda saklayacak yer yok.Birde açelya fuji diye bir çicek gelmiş 20,- tl almadım.Düşünüyorum sevgiler gününde onuda mı alsam diye.!Taşıma işinie gelince benimde sizden aşağı kalır yanım yok.Samsun dan Engiz-Engiz den Samsun 'a taşı dur.Bazen bıkıyorum.
Sayın Fikreteren; 3. ve4. fotoğraftakiler peperomianın türlerinden olmalı, eskiden babam bunlardan satardı. Arşivimde tanıdık çiçeklerin fotoğrafları vardı. Bu şekilde internette bir araştırdım. Bu peperomia ( Zümrüt dalgası ) 100 kadar çeşidi varmış.
Peperomia – Peperomya
Yeri: Gölgeli yerlerden hoşlanır.
Bakımı: Normal oda sıcaklığı ister. İlkbahardan kışa kadar 15 günde bir yaprak gübresi verilmelidir. İki – üç yılda bir ilkbaharda saksısı değiştirilmelidir.
Sulama: Sıcak havalarda daldırma yöntemi ile sulanmalı, ikinci bir sulama için saksı toprağının tamamen kuruması beklenmelidir.
http://nebatidunya.wordpress.com/2010/04/04/peperomia-peperomya/
Babamda da bu tür vardı.
191489
Güle güle büyütün...
umutyolcusu
05-02-2011, 14:59
Gerçekten de yeşil bitkilermiş,güle güle büyütün.Kayınvalidem bir bitki çiçek açmayorsa at gitsin der.Sizin yeşillerei görünce aklıma bu geldi.Aman yanlış anlamayın ben de severim yeşil bitkileri,güle güle büyütün.
fatma sunay
05-02-2011, 16:13
Çiçekli olsun çiçeksiz olsun yeşilin herşeyi güzeldir. İnsanın gözlerini dinlendiriyor. Sayın Fikreteren yenge kızarsa sizde gözlerimi dinlendirmek için aldım dersiniz. Sağlıkla büyütüm sefsını sürün..
fikreteren
06-02-2011, 06:47
Sayın umutyolcusu çok teşekkür ederim.Gerçekten yeşili görmek güzeldir.
Sevgili fatma sunay hanıma bu sözünüzü hatırlatacağım.sağolun.
fikreteren
06-02-2011, 06:48
Sevgili Uzaylı araştırmanız için çok teşekkür ederim.
Fikret bey peperomialar çok güzel güle güle büyütün. Onun bir üstündeki yeşilde çok güzel. Bir çok kişide görüyorum o bitkiyi hem yaprak yapısı hemde rengi güzel.:)
fikreteren
06-02-2011, 12:24
Sayın sevim4 adı selagiella olan bu bitki jericho gülüdiyede gçeiyor.Bu bitkiyi canlandırmak için suynu içine yerleştirmek yeterli.Büyümezler fakat istendiği zaman hayata geri dödürmek üzere kullanılabilir.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
furkan yıldız
07-02-2011, 07:22
Kaç gündür giremiyordum siteye. Aklıma sabah işe gelirken geldi. Acaba Fikret abimle Orhan abim ne aldılar diye merak ede ede geldim. Yine yanılmadım :p Güle güle büyüt abicim. Yengem artık alışmıştır o yüzden birşey diyeceğini sanmıyorum. Darısı diğer abimin başına :D
fikreteren
07-02-2011, 08:07
Furkancığım teşekkür ederim.O anlattıklarım akvaryum olduğu zamanlardı.Eşimde çicek sevdiği için sorun olmuyor.
fikreteren
28-02-2011, 19:24
Çektiğim resimleri yükleyememiştim.Helleborus, doğadan aldığım siklamenler çicek açmışlar.Seradaki sardunya. sümbül ve nergisller.Diğer nergisler henüz açmadılar.
fikreteren
28-02-2011, 19:31
Kışlığa getiremedim o yüzden çicekleri görmem zor oluyor. Serada açan kamelyalar.Baumax a değişik iki renki gelmiş .İçim gitti.
Yücel Canpolat
28-02-2011, 19:34
Sayın Fikret Bey benim buralar soğuk bölgeler malesef Sizin renk armonisi gibi güzellikler sunamıyorum emeklerinize sağlık,ileri ki zaman da sera yaparsam tecrübelerinizden faydalanacağım:)
fikreteren
28-02-2011, 22:33
Teşekkür ederim Yücel bey.Buranın da İstanbul dan farkı yok.Ama beni sera kurtarıyor.
Sayın Fikret bey bahçenizi çok seviyorum. Çiçek çeşitliliğiniz, minik göletiniz , bahçede ki oturma grubunuz bizleri sanki ''buyrun gelin sizleri kahve içmeye davet ediyorum'' duygusunu veriyor. Ellerinize sağlık.
fikreteren
01-03-2011, 22:53
Sayın Fatoş hanım çok teşekkür ederim.Çok naziksiniz.Herzaman kahve içmeye bekleriz.
Kışlığa getiremedim o yüzden çicekleri görmem zor oluyor. Serada açan kamelyalar.Baumax a değişik iki renki gelmiş .İçim gitti.
İnanamıyorum, değişik birşey gördün ve almadan dönebildin ha:p
Kamelya tomurcuk dolu, hepsi birden acsa süper olacak.
Bende dağdan sıklamen almıştım ama cürüdüler herhalde cıkmadılar:(
fikreteren
02-03-2011, 07:34
İnan Cemo almadan çıktım.Ama o çicek açmış kamelya nın dallarını hep kırmışlar dönmüş kelayanağa.Şimdi yazarken yine içim gidiyor git onu al diye.Beyaz kamelya nın çiceği kararmış.Bakayım bende yavrul sıklamen varsa gönderirim sana.Dün yazlıktaydım çok soğuktu ,dondum.Hemen geri geldim.Aslında bordo bulamacı vuracaktım ama hava hemkapalı hem çiseli onuda yapamadım. selamlar
Bordo bulamacını bizde yapamadık. Burada da hava hem cok soğuk, hemde ara ara yağmur yağıyor. Yerler cok ıslak. Dün kaktüslerime bakarken ellerim ıslandı, buz tuttum.
Hafataya hava acacak diye duyunca, cocuk gibi sevindim:p
fikreteren
02-03-2011, 15:22
Cemo bu güzel haber.Bu kaktüs işine bende bulaştım sayende..
Minarislim
02-03-2011, 15:30
Fikret bey ne güzel görünüyorlar yeşil yeşil. İnsanın yayılası geliyor :) Çiğ düşmüş üzerlerine,taze taze . :)
fikreteren
02-03-2011, 16:10
Teşekkür ederim Minarislim.Yeşil her zaman güzeldir.
fikreteren
02-03-2011, 16:30
Dün çicekleri sulamak aynı zamanda bordo bulmacı vurmak için yazlığa gittim.Yaz kadar bol çicek olmassada sizler için bir kaç görüntü ..
1 resim sütleğen Borabay a giderken almıştım. 2 resim serayı mis gibi kokutacak 3 .kamelya açtı.Beyaz kamelyanın çiceği karardı. sarı çicekler çok hoş duruyor. son resim ise irisler büyümeye başlamış.Laleler ise daha 2-3 cm boyunda
fikreteren
02-03-2011, 16:42
Şakayıklar çıkmaya başlamışlar.Sümbüller ise tomurcukta
fikreteren
02-03-2011, 16:52
Nergislerden 2 tanesi daha açtı.Halbuki hepsi bir açardı ama bu sene tek tek açıyorlar.
Satı Uğurtan
02-03-2011, 18:22
Sevgili fikreteren, nergisler çok güzel harika görünüyorlar, soğanlı tüm bitkileri çok seviyorum onlarda ayrı bir güzellik var.
fikreteren
02-03-2011, 19:50
Satı hanım soğanlı bitkileri ben de çok seviyorum.Değişik ne bulsam alıyorum.Hatta başkasında görünce almak içinyalvarıyorum.
fatma sunay
13-03-2011, 21:27
Çiçeklere baktıkça içim açıldı çok güzeller.
Sn fikreten ellerinize sağlık .....
fikreteren
18-03-2011, 18:05
Sayın fatma sunay, burak alkan çok teşekkür ederim.
serhat55
19-03-2011, 15:13
sayın fikreteren bahçeniz çok güzel. Söğüt ağacı ve gölün kenarındaki papara sazı bahçeye ayrı bir hava katmış. Sizin yeni paylaşımlarınızla hayal dünyamızı genişleteceğinize inanıyorum..
fikreteren
22-03-2011, 00:47
Gecenin bu saatinde uykum tutmadı.Hiç bahçeden görüntüler yüklemeye niyetim dahi yoktu.Sitenin başına oturunca resim yüklemeden duramadım.Komşuçatlatan(bahar dalı açmış) arkasında bodur diye aldığım gülhatminin boyu 1 mt.yi buldu.Çöpleme ve iris ise ayrı bir güzellik.çöplemenin diğer renklerini de çok arzuladım ama olmayınca olmuyor.Bunuda doğadan aldım.
fikreteren
22-03-2011, 00:53
Soğanlı bitkileri bu sene biraz geç diktim.Bir kısmı yeni açıyor,bir kımı ise daha yeni uyanıyor.Herhalde mayıs ı bulacak açmaları.Safranlar açmış.Diplerindeki otları toplayamadım.
fikreteren
22-03-2011, 01:01
Açmaya çalışan melisa ve camelya
fikreteren
22-03-2011, 01:07
Gazenya ve papatya
fikreteren
22-03-2011, 01:11
Sayın Serhat 55 çok teşekkür ederim.Söğüt ağacından eser kalmadı kurudu.TEK kurumu tellere geliyor diye bir yılda 2-3 kes kesti.Her sene kesilmeye dayanamadı zavallı.Sazıda da ben kaldırdım.Kenarları çok keskin.
Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 06:21
Sevgili fikreteren;
Bugünlerde yeni sezon hazırlıkları için bahçemdeyim. işlerimin yoğunluğundan hiç bahçeleri dolşamamıştım. Dün geceden bu yana birer ikişer gezmeye başladım.
Senin bahçene yaz gelmesede olacak be arkadaş! Baksanıza bu mevsimde bile epeyce çiçekli bitkin var. Şaka tabii. Yazın hali başka.
Yeni sezonda, sağlık mutluluk ve bol çiçekli bitkiler diliyorum.:p
Satı Uğurtan
23-03-2011, 23:07
Sevgili fikreteren, çöpleme ve safranın renklerine, çiçeklerinin güzelliğine bayıldım ellerinize sağlık.
fikreteren
26-03-2011, 19:44
Sayın Satı uğurtan ve Orhan bey çok teşekkür ederim.
ciceksever70
26-03-2011, 20:34
Fikret bey 848. no lu mesajin ilk resminde olan cicekten bizde bolca aciyor bu ay. Adini biliyor musunuz acaba?
fikreteren
27-03-2011, 07:39
Sayın ÇİCEKSEVER 70 çöpleme bizdeki adı.Diğer adı Helleborus
işlerimin yoğunluğundan hiç bahçeleri dolşamamıştım. Dün geceden bu yana birer ikişer gezmeye başladım.
.:p
O kadar hızlı ve güzel bahçeler sergileniyor ki, ben de hepsinde dolaşmaya can atıyorum. Sıraya koyuyorum ama vakit pek yetmiyor.
Çöpleme çok hoşmuş:) Bende tohumları vardı bir ara şimdi olmadığına göre yetiştiremedim demekki. Bahçenize bahar gelmiş Fikret bey cıvıl cıvıl bir yaz olacak şimdiden belli:)
fikreteren
27-03-2011, 09:23
Güler hanım çok teşekkür ederim. şeref verdiniz,gezip görmediğiniz için içerlemiyor değildim.
fikreteren
27-03-2011, 09:24
Sayın Sevim K çok teşekkür ederim.sağolun
ciceksever70
27-03-2011, 11:28
Sayın ÇİCEKSEVER 70 çöpleme bizdeki adı.Diğer adı Helleborus
Tesekkür ederim Fikret bey. Ben de cicegini ve yapragini Helleborus`a benzetmistim ama yapi marketlerde satilan cesitleri bayagi bir cali görünümünde oldugu icin kararsiz kalmistim. Dogal olarak yetisiyormus zaten, iyi ki almamisim.
Sn fikreten bahçeniz şenlenmeye başlamış harika çiçekler görmek dilegiyle...
fikreteren
28-03-2011, 17:17
Bahçeme hoşgeldiniz sayın burak alkan.Çok teşekkür ederim.Daha işin başındayız.
fikreteren
29-03-2011, 21:43
ilk defa açan lale..
fikreteren
29-03-2011, 21:54
Saatlerce resim yükleyemedim.herhalde sorun vardı.Son çektiğim resimler..Sümbüller ve nergisler
Orhan Özbilgiç
29-03-2011, 22:01
Sümbüller, nergisler çok güzel. Amaaa o lale bambaşka güzel be Fikret bey. Eline sağlık. Senin elinde bitkiler bir başka güzel.;)
fikreteren
29-03-2011, 22:02
devam..
fikreteren
29-03-2011, 22:12
Teşekkür ederim Orhan beyciğim.Elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Orhan Özbilgiç
29-03-2011, 22:15
Eflatun ve pembe çiçekliler Şebboy değil mi? Çok hoş rekleri var.
fikreteren
29-03-2011, 22:20
Evet Orhan bey şebboy çicekleri .Geçen sene dikmiştim tohumlarını bu sene açtılar.Diğer şebboylarla bir araya dikecektim ama havaların soğuk olması ve her zaman yazlığa gidemem toplu görünümü engelledi.
Maaşallah o şebboylar ne kadarda boylular. Bende gecen sene tohum ekmiştim, bu yıl acmaya başladılar. Yer secimini yanlış yapmışım, tavuklar duyacak kokusunu arka bahcede:)) Sonbaharda yeniden tohum ekeceğim. Bu kez ön bahceye.
Adıyaman laleleriniz henüz acmamış, benimkilerde acmadı:(
Ellerinize sağlık, güzel baharlarınız olsun bahcenizde.
fikreteren
29-03-2011, 22:33
Cemo merhaba.Laleler geçen sene açmamıştı.Onları ön bahçeye naklebilirsin. toprağı ile birlikte naklet.Tavuklar da rahatlar...Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Her şey gönlünce olsun..
ilk defa açan lale..
Sevgili fikreten lale ne kadar tatlı ilk defa gördüm bu türü harika elinize saglık:dilli:
fikreteren
30-03-2011, 16:19
Teşekkür ederim sayın burak.Çok laleler almış çok. ama daha almıyorum.Benim için bakımı zor.Her sene onları sök.Sonbaharda yeniden sepetlere dik toprağa göm.Artık zor geliyor bana olanlar bitine kadar devam ondan sonra daha lale yapmam diye düşünüyorum.
Sn. Fikreteren bahçenizin renkleri çok güzel, özellikle şebboyları çok beğendim. Çok yıllık mı? Bazı şeboylarda iki yıllık yazıyor, benimkilerin de çoğu ikinci yılda gitti, belki ben yanlış budadım.
fikreteren
30-03-2011, 16:29
Sayın Kiraz teşekkür ederim.Ben şebboyları hiç bir zaman budamıyorum. 3-4 sene duran şebboylarım var. Sadece çicek açtıktan tohuma kalkınca çırkin duruyor o zaman tohumlu kısımlarını kesiyorum buna da budama denirse.Çok güzel de kokuları vardır.
Sayın fikreten şebboyları bende budama yapmıyorum kokuları enfes laleninde görüntüsü güzel degilmi...
fikreteren
30-03-2011, 17:51
Sağolun burak alkan çok güzel kokuları var.Ortalığı kaplıyor.
füsunANK
30-03-2011, 17:59
Bu sayfayı açınca mis gibi kokular geldi burnuma. Hepsi de sevdiğim kokular. Ellerinize sağlık. Bahar içimizi ısıtmaya başladı renkleri , kokuları ile. Yazda umarım aynı güzellikde geçer. Sağlıklı, neşeli bir yaz geçirmenizi dilerim, güzel bitkileriniz ve sevdiklerinizle beraber.
fikreteren
30-03-2011, 23:23
Bu güzel dileklerniz için ço teşekkür ederim sayın füsun ANK
Sayın Kiraz teşekkür ederim.Ben şebboyları hiç bir zaman budamıyorum. 3-4 sene duran şebboylarım var. Sadece çicek açtıktan tohuma kalkınca çırkin duruyor o zaman tohumlu kısımlarını kesiyorum buna da budama denirse.Çok güzel de kokuları vardır.
Bu yazınıza göre budamayı hatalı yaptığımı anlıyorum. Yaz sonu çoğunu dipten değil de bir kaç çatal bırakarak kuvvetlice budadım, kenarda kalan bir iki köke fazla ellemedim. Fazla budamadığım, şimdi oldukça yapraklı, kuvvetli budadıklarım ise tamamen gitti.
nurguldk
31-03-2011, 16:17
Harika görüntüler...Sizin bahçeye bahar gelmeye başlamış..Bahçenizde keyifle sağlıkla geçecek bir bahar diliyorum.
Kendimi, yine harika bir bahçede kıskançlık ve imrenmeyle karışık duygular içinde alınacak, ekilecek bitki listesine, yeni bir madde ekleyerek buluyorum :D
Malumunuz benim çimlenmede ve listemde epeyce bir bitki var ama bahçe hala çıplak :rolleyes:
Sevgili fikreten bu tür lale soganlarını nerden bulabilirim cvp için teşekkür ederim saygılar...
fikreteren
31-03-2011, 17:21
Sevgili burak bu tür soğanları marketlerden ve internet bulabilirsin.ağaçlar net te tohum paylaşımı,fide satışı vesoğanlı bitki satış bölümlerine bir bakın isterseniz.
Sayın NURGULDK, çok teşekkür ederim.Tohumları dikme zamanı haydi bir an evvel başlayın..
Ben çöplemeyi çok beğendim. Tam bahçelik:)
fikreteren
31-03-2011, 18:17
Sayın Sevim K bir de siz diğer renklerini görseniz şaşarsınız..
Sevgili Fikret
2 sene önce 10 cm boyu ile bana gönderdiğin, ama adını bilmediğim çalı çiçek actı;) Şimdi boyu 1 metreyi gecti. Gönderdiğin nergis cok iri harika. Çok teşekkür ederim arkadaşım.
Senin bahcenin güzelleri, bizim bahcede boy gösteriyor:)
fikreteren
31-03-2011, 21:30
Cemo çok güzel olmuşlar.Nergis çok güzel. Diğer çiceğin adı ise keçi sakalı (ispirya)
Ayy benim ispiryam mı varrr..süpersin ya:))
Sayın Sevim K bir de siz diğer renklerini görseniz şaşarsınız..
Şaşkınlık yaşayacağımdan kuşkum yok:) Doğrusu ben değişik renkleri olduğunu bilmiyordum.
fikreteren
01-04-2011, 07:40
Tabii o renkler bende yok.
Teşekkür ederim sayın burak.Çok laleler almış çok. ama daha almıyorum.Benim için bakımı zor.Her sene onları sök.Sonbaharda yeniden sepetlere dik toprağa göm.Artık zor geliyor bana olanlar bitine kadar devam ondan sonra daha lale yapmam diye düşünüyorum.
Sn. Fikreteren; bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzeller elinize sağlık, kolay gelsin. Lale soğanlarını sökmek gerekiyor mu? Ben geçtiğimiz yıl lale ve sümbül soğanları dikmiştim. Soğanları yerlerinden hiç çıkartmadım. Şimdi her soğan çoğalarak (3-4 tane) yeniden açtılar.
fikreteren
02-04-2011, 09:42
Teşekkür ederim sayın novazet.Ben laleleri çicek dönemi bittikten sonra söküyorum.ilaçlayıp gazete kağıdına sararak serin bir yerde kasım a sakladıktan sonra tekrar sepetlere dikip yerlerlerine yerleştiriyorum.Sepette soğanlı bitkileri sökmek ve dikmek daha kolay
fikreteren
02-04-2011, 09:51
Tohumlar toprakla buluştular. yarım saattır resim yüklemeye çalışıyorum. 5 adet resmi bir türlü yükleyemiyorum.2 şer 2 şer yüklemeye çalışıoyrum.Bir sorun var ama nerede !
fikreteren
02-04-2011, 10:00
devam
Yücel Canpolat
02-04-2011, 10:56
Fikret hocam ellerinize sağlık,ben ilk defa tohum çimlendirmeye kalktım ilk günün akşamı fındık fareleri içlerin de cirit atmışlar sabah farkettim toprakları tekrar topladım karışık vaziyette kalanları viyollere tekrar koydum yine de biraz çıktı ama şimdi de aşırı soğuk fırtına başladı güneş yok bakalım ne olacaklar,sizin de ellerinize emeklerinize sağlık:)
ciceksever70
02-04-2011, 10:56
Fikret bey tohumlari ektikten sonra üzerini stec filmle kapatmiyormusunuz?
loveflower
02-04-2011, 11:18
Fikret hocam ellerinize sağlık,ben ilk defa tohum çimlendirmeye kalktım ilk günün akşamı fındık fareleri içlerin de cirit atmışlar sabah farkettim toprakları tekrar topladım karışık vaziyette kalanları viyollere tekrar koydum yine de biraz çıktı ama şimdi de aşırı soğuk fırtına başladı güneş yok bakalım ne olacaklar,sizin de ellerinize emeklerinize sağlık:)
Ben sardunya tohumlarını martın soğuk günlerinde ekmiştim ama evde.Üzerine streç film ile sarmıştım 5-6 günde çimlendiler
fikreteren
02-04-2011, 11:47
Yücel bey ben o sorunu lalelerimde yaşadım.Fareler bir çok lale soğanı yemişlerdi.Hemde çok güzel lalelerdi.Bende tohumları küçük saksılara diktim.Evin içde tabii.Pencere önüne yakın koyun ışık alsınlar.
Sevgili çiceksever 70 bu sefer streç kullanmadım.yapaşmıyor gibi geldi. Yabancı tv kanalında izlemiştim evin salonu violerle doldurmuşlar,hatta merdivenlere kadar.dedim ki bir ben üşütük değilmişim.Yandaşlarımda varmış?
Sayın Loveflower bir şekilde çimleniyorlar.Oda sıcaklığı ,ışık,nem varsa bizi sevindiriyorlar.
Şimdi baktım 40 saksı tohum dikmiştim şu anda 17 si çıkmışlar.
fikreteren
02-04-2011, 12:10
Mart ın son haftasına salatalık ve dometes tohumları diktim.salatalıklar çıkmış domateslerden de çıkmaya başlamışlar.
Yabancı tv kanalında izlemiştim evin salonu violerle doldurmuşlar,hatta merdivenlere kadar.dedim ki bir ben üşütük değilmişim.Yandaşlarımda varmış?
Sevgili Uzaylı nın mutfak ve salonu geldi gözümün önüne.:p
Allah ıslah etsin hepimizi, hergün tohumların tepesindeyim;)
fikreteren
02-04-2011, 15:25
Vallahi aynı hergün kontrol.saksıları kurcala.Yein çıkan seviyorsun.çıkmayan varsa niye çıkmadı diye bakıyorsun.
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 18:20
Yaaa, işte böyle bahçe dibinizde olursa, tohum çimlendirirken her türlü özeni gösterirsiniz.:D
Benimkileri bende ektim. Ama ne yazıkki dışarıda, doğal koşullarda çimlenip büyümeleri gerekiyor. Sadece çevresini kafesli tel ile çevirdim, o kadar.
Artık ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.:p
Ne diyelim? Bitkileriniz bereketli olsun..:)
fikreteren
03-04-2011, 07:01
Orhan bey iki taraflı çok zor oluyor.Bizler içinde yorucu.Bhçenizi gördüm telle çevirmişsiniz kurta kurda karşı ama sorun sulamada sulaırsa hepsinin sizin yüzünüzü güldüreceğinden eminim. Bereketi bol olsun..
ciceksever70
03-04-2011, 08:17
Yücel bey ben o sorunu lalelerimde yaşadım.Fareler bir çok lale soğanı yemişlerdi.Hemde çok güzel lalelerdi.Bende tohumları küçük saksılara diktim.Evin içde tabii.Pencere önüne yakın koyun ışık alsınlar.
Sevgili çiceksever 70 bu sefer streç kullanmadım.yapaşmıyor gibi geldi. Yabancı tv kanalında izlemiştim evin salonu violerle doldurmuşlar,hatta merdivenlere kadar.dedim ki bir ben üşütük değilmişim.Yandaşlarımda varmış?
Sayın Loveflower bir şekilde çimleniyorlar.Oda sıcaklığı ,ışık,nem varsa bizi sevindiriyorlar.
Şimdi baktım 40 saksı tohum dikmiştim şu anda 17 si çıkmışlar.
Ben de streci bu yil ilk kez kullandim. Cherry domates tohumlari ekmistim üc günde cimlendi, gecen yildan kalma salataliklarim vardi bir haftadir ses seda yok belki bayatlamislardir. Bu hafta insallah Istanbul`dan mini salatalik tohumlarim gelir de onlari ekerim. Benim domatesleri eve digerlerini bolca günes alan balkona diktim. Bu yil cok az cicek tohumuna karar vermistim ama evde kalanlari ziyan etmeyeyim dedim kadife, cosmos ve bol bol latin ektim. Latinler beni hic üzmüyor bu yil kirmizisini da buldum. Sizin bahcenize yetismemiz icin daha cok calismamiz lazim.
fikreteren
03-04-2011, 10:07
Sayın çiceksever ben orada olsam seralardan hiç çıkmam herhalde.Çıkmayan salatalıkları bir karıştırın bakalım belki filizlenmeye başlamıştır. Latinleri ben bu gün dikeceğim.Çabuk çıkıyor nasıl olsa bendekiler turuncu renkler.Koyu fes rengi aldım ama çıkmadı .herhalde bayattı.olduğu kadar ne yapalım çiceksever.
ciceksever70
03-04-2011, 10:13
Sayın çiceksever ben orada olsam seralardan hiç çıkmam herhalde.Çıkmayan salatalıkları bir karıştırın bakalım belki filizlenmeye başlamıştır. Latinleri ben bu gün dikeceğim.Çabuk çıkıyor nasıl olsa bendekiler turuncu renkler.Koyu fes rengi aldım ama çıkmadı .herhalde bayattı.olduğu kadar ne yapalım çiceksever.
Benim günlük yürüyüslerim de seralarda son buluyor Fikret bey. Sadece bakmak bile yetiyor. Latinler gercekten de bütün yaz ekilebiliyor. Celikten de cok cabuk yetisiyor. Simdi salatalik saksilarina bakmaya gidiyorum.
ciceksever70
03-04-2011, 10:24
Siz hakli ciktiniz, biraz derine ekmisim sanirim filizlenme baslamis. Ben de cimlenmeyecek diye bir on tohum daha suya koymustum. Neyse salataligin fazlasi göz cikarmaz.
Ellerine saglık fikret bey tohumdan üretim nekadar güzel çimlenmiş maşallah...
fikreteren
03-04-2011, 12:41
Sülalem genişliyor.Yeni yeni çicekler ilave oldu.
fikreteren
03-04-2011, 12:45
devam
fikreteren
03-04-2011, 12:48
Cemo nun gönderdiği poligala
nurcanaybay
03-04-2011, 13:14
Bu gün seralarının önünden geçtim , görmenizi çok isterdim .Boydan boya sardunyaları sıralamışlar ,sanki sardunya tarlası :)).............toplu halde öyle güzel görünüyorlar ki .
Ama ben kendimi tuttum ,bir tek seraya girip sadece bir tane gül gibi açan sardunya alıp çıktım :)
fikreteren
03-04-2011, 14:46
Ne mutlu size kendinizi frenlemişsiniz.Ben de bir becebilsem.Çünkü bunun sonu yok.
Çok güzeller sevgili fikret bey sardunyalar harika poligalada çok enfes görünüyor hayırlı olsun
nurguldk
04-04-2011, 14:29
Mart ın son haftasına salatalık ve dometes tohumları diktim.salatalıklar çıkmış domateslerden de çıkmaya başlamışlar.
Fikret Bey,
Biz salatalık, kabak gibi tohumları doğrudan bahçeye ekiyoruz. Şaşırtma sonrası gelişimi yavaşlıyor çünkü.
Bir de salatalığın sebze verimi kısa sürdüğü için, bir süre sonra büyüyen fidenin bir karış uzağına 2. tohumu ekeriz. Diğerinin salatalığı bitince yenisi ona yetişir :D
Denemek istersiniz belki ;)
fikreteren
08-04-2011, 13:49
Sayın nurguldk,Bahçede fide yetiştirmek için orada kalmak lazım.Benim günü birlik gidip gelmemle olacak iş değil.Salatalıklar için iyi fikir ama ben tarım ilaçı kullanmak istemiyorum.Devamlı bite karşı ilaçlamak gerekiyor. salatalığı ilk partisi bitince sökülenin yerine yeni yetiştirdiğim fideleri dikiyorum.Öneriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgili Fikret, polygala yı görünce cok mutlu oldum. Cicek acmaya başlamış.
Bahcene dik artık bence. Kendime celiklediğim 6 polıgalayı 5 cm boyuna rağmen bahceye diktim ben.
Kışa dayanıklı bir bitki ve sürekli cicekli. Daha ne isteriz değil mi:)
Senin sülale durmadan genişliyor, bence gazı kes, frene bas artık.:)
Diyene de bak, dediğini duyar gibiyim ha ha ha
fikreteren
08-04-2011, 16:18
Sevgili cemo cevabını bahçene yazdım.Bu poligala yı güneş'e mi gölgeye mi nereye dikeyim.
Bahcenin en güneşli alanına dik arkadaşım.
Orhan Özbilgiç
08-04-2011, 19:55
Sevgili Fikret;
Ne kadar güzel bitkiler edinmişsin. İnsan görünce dayanamıyor değil mi? İnan bu günlerde Eminönü'ne gitmeye çekiniyorum. Orada göreceğim güzel ve iginç bir bitkiyi almaktan korktuğum için. Hele fidanlıklara hiç gitmek istemiyorum.
İllaki yeni birşey bulurum korkusu işte.:mad:
Üstelik benim birde taşıma problemim var biliyorsun. ;)
Ama çeşit çok olursa bahçe daha renkli oluyor be..:p
fikreteren
08-04-2011, 21:58
Hiç sormayın Orhan bey inadına değişik çicekler getiriyor.İnsanın içi gidiyor.Sizin için vapur lazım.
Cumhur Tonba
09-04-2011, 02:19
Poligala'nız çiçek bile açmış. Zaten sizin bahçeye Bahar gelmiş Fikret bey. Selamlar, saygılar.
Bahar yılda bir gelir,
bir kaç kez derler yalan,
Agaclar.net bahçelerinde her saat
Bir bahardır fışkıran.
furkan yıldız
09-04-2011, 08:11
Fikret abimde minyatür gül alanlar kervanına katılmış :) Güle güle büyüt abi ama içeride bakmamanı tavsiye ederim. Zira bizimki içeride kısmen kurudu. İthalatçısıda içeride bakılmasının yanlış olduğunu söyledi. Dışarıya alınca yeniden hayata döndü.
fikreteren
10-04-2011, 10:03
Sayın Cumhur bey beni çok memnun ettiniz.Teşekkür ederim.Güzel de bir şiir döktürmüşsünüz. Bende düşünüyorum bakalım size bir şiir yazabilecekmiyim.Selamlar.
fikreteren
10-04-2011, 10:06
Fukancığım zaten bahçemde minyatür güller var.Alınmayacak çicekler listesinde.Hanım rengini beğendi aldı. .Olmuyor.Belkide bizim iklime uygun değil.
Cumhur Tonba
10-04-2011, 22:19
İnanın çok şanslısınız. Alınmayacak çiçekler listesinden hanımınız aldı. Tüm agaçlar.net üyelerine böyle düşünen bir eş nesip et Allah'ım.
Ailenizin yeni üyeleri çok güzel güle güle büyütün. 912. mesajınızdaki yeni bitkinin adı ne o da çok hoş.
fikreteren
11-04-2011, 10:50
Sayın Cumhur bey çok teşekkür ederim.
Sevim K hercai menekşenin arkasındaki bitki yeşil bitki diye adı geçiyordu.Bende yeşillik olsun diye aldım.Teşekkür ler.
Sayın Cumhur bey çok teşekkür ederim.
Sevim4 hercai menekşenin arkasındaki bitki yeşil bitki diye adı geçiyordu.Bende yeşillik olsun diye aldım.Teşekkür ler.
Fikret bey merhaba. Yeşillik güzelmiş. Adımı yine karıştırmışsınız;)
Cumhur Tonba
11-04-2011, 21:54
Sevim Hanım.
Fikret bey değil, parmakları karıştırmış adınızı. Hani tuşlar da yakın olsa. Fakat siz anlamışsınız.
fatma sunay
11-04-2011, 22:09
Poligala çok güzel olmuş. Cemo bende istiyorum bilseydim toplantıdan önce isterdim .
fikreteren
11-04-2011, 22:58
Fatma teşekkür ederim. Cemo sağolsun.
fikreteren
11-04-2011, 23:00
Sayın Sevim K nasıl cevap verceğimi inan bilmiyorum.Hata parmaklarda değil akılda.Kimbilir o anda ne düşünüyordum.Özür dilerim.
Sayın Sevim K nasıl cevap verceğimi inan bilmiyorum.Hata parmaklarda değil akılda.Kimbilir o anda ne düşünüyordum.Özür dilerim.
:p:p Hatırlatma da bir şakaydı aslında. Ama şaka bir yana seri yazmaya çalıştığım zaman çok hata yapabiliyorum. Üstelik dikkatle yazdıklarımı okuyorum sözde ama gözden kaçabiliyor. Mesajı gönderdikten sonra geri gönüp okuduğumda farkedebiliyorum:o
Ne düşündüğünüze gelince kesinlikle aklınızda çiçeklerinizle ilgili birşey oluyordur:)))
fikreteren
12-04-2011, 17:02
Güneş çıkınca ben soluğuyazlıkta aldım. İlk göze batanlar nergisler oldu.
fikreteren
12-04-2011, 17:11
Kırmızı bahar dalından sonra başka bir dalı daha açmış. Lale ve iris diğer açanlar
fikreteren
12-04-2011, 17:23
Kendiliğinden çıkan aslanağzı. Anemonlar ve scilia (siberrica)
fikreteren
12-04-2011, 17:43
Clemantisler bu gittiğimde tamamen yeşillenmişler.
Clemantisler bu gittiğimde tamamen yeşillenmişler.
Harika bunlar, gördüğüm şakayık filizlerimi.
O mavi cicekler varya, bir ömür kardeş.
Ben hergün tavaf ediyorum bahceyi, hep aynı gibi..Sen bir gittin ne güzellikler cıktı.
Bu havalar ısınsın artıkk, yoksa Afrika ya kacacağım:)
fikreteren
12-04-2011, 17:54
Paneonia(şakayık), muskarin, yonca, ve fritillaria persia bu sene yine çicek yok
fikreteren
12-04-2011, 17:57
Evet Cemo kardeş clemantis ve şakayıklar filizlenmişler.Afrikaya gitmeye ne gerek var.Çiçeklere bakınca insan zaten ısınıyor...
Adıyaman lalelerini söküp Vildan Sönmez e yollayalım. Onun terasta ne güzel acmış. Bizi sevmedi bu Adıyaman:(
evet cemo kardeş clemantis ve şakayıklar filizlenmişler.afrikaya gitmeye ne gerek var.çiçeklere bakınca insan zaten ısınıyor...
3-5 cicek görmeye dışarı cıkıyorum donuyorum ama:(
Sayın Fikreteren,bahçelerizde gezindim,ama hiçbir şey koparmamakla beraber,biraz gözüm kaldı diyebilirim. Maşallah çok sıhhatli çıkışları var bilhassa clematisler,bendekiler biraz cılız. Şaka bir yana çok zevk aldım,ellerinize sağlık.Renkli,sıhhatli,bol çiçekli bahçeler hepimizin olsun efendim.
fikreteren
12-04-2011, 18:17
Sevgili Cemo çok doğru söylüyorsun bu laleler bizi gerçekten gerdi. Bari bu sene açsaydı değil mi? Vildan hm.püf noktasını biliyor herhalde gönderelim gitsin. Sizin orada kar var mı ? Burada güneşle beraber çok soğuk var.Üstelik seradan da sardunyaları çıkardım.Hayırlısı olsun.
fikreteren
12-04-2011, 18:20
Sayın berrinb çok teşekkür ederim.Onurlandırdınız. Hanım güllere gübreli su vermişti herhalde clemantislerde istifade etmiş olacaklar.İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Kar olsa, bu kadar soğuk olmazdı sevgili Fikret.
Dışarıda sabah yağmur, bisaat sonra güneş, sonra don var sanki, bırrrrrrrrrrr:))
Afrikaya gidemicem şimdilik cok istememe rağmen ama..cumartesi Adana dayım kısmetse. İliklerimi ısıtıp gelirim:)
fikreteren
12-04-2011, 18:43
Yinede Afrika ya yaklaşmış oluyorsun.Bizede sıcak gönderiver.Sana zahmet olacak.
fikreteren
12-04-2011, 20:37
Astilbe kendini göstermiş. Diğer üç renk henüz çıkmamış
fikreteren
12-04-2011, 20:47
Ters laleler
fikreteren
12-04-2011, 20:59
O gün maydonoz,roka,tere diktim. Diğer taraftan çileklerin yerlerini değiştim.
furkan yıldız
12-04-2011, 21:08
Soğanlıların kıskandıracak kadar var abi maşallah. Çileklerimiz güzel olurda bol bol verir inşallah bende bu haftasonu dikeceğim. Her bir taraf çamur olduğu için yerlerine yerleştiremedik daha. Belki geç kaldık ama ne yapalım
Sayın Fikreteren; Kıskanç bir insan değilimdir ama bu güzellikleri kıskanır oldum. Her bahçenize girdiğimde kıskanacak bir şey buluyorum. Bir de capcanlı, ne kadar albenililer.
Ne diyeyim. Maaşallah. Maaşallah...;)
fikreteren
13-04-2011, 17:30
Furkan'cığım çok teşekkür ederim.Çilekleri beraber yeriz. Dikim için ise geç kalmadın.Baksana kış geri geldi sanki.
Sayın Uzaylı çok sağol..Artık gözüm alıştı herhalde bana artık çekici gelmiyor.
fatma sunay
13-04-2011, 19:24
Sayın Fikreteren çiçeklerinizi seyrettikce içim açıldı bu gidişle yaz gelmeyecek herhalde. Buhafta Kemaliyeye dönecektim bugün kar yağışı başlamış şaştım kaldım gedeyimmi kalayımmı.
fikreteren
13-04-2011, 19:49
Teşekkürler Fatma hanım.Bizim buralara yaz haziran ortlarına doğru geliyor.Soğuk havalar oluyor.Bende güneşi gördüm gittim ama 2-3 saat sonra hava bozdu.üşüdük. Ama değdi temiz havayı koklamak yetiyor.
fikreteren
14-04-2011, 18:02
Bugün misafir gedi.Banada baumax yolu göründü.Tabii elim boş dönmedim.İki renk onbiray,aromalı bitki, bodrum papatyası ve lavanta aldım. Lavantayı tohum alacaktım baktım ki uğraşmaya değmez saksıyı tercih ettim tabii..
fikreteren
14-04-2011, 18:11
devam.. BODUR KARANFİL , geçen sene aldığım kalançorelar açtılar.Bir de kurbağa aldım.
günebakan
14-04-2011, 18:42
Sarı bodrum papatyasını Cemo görmesin Fikret bey:) Hepside çok güzel güle güle büyütün.
fikreteren
14-04-2011, 21:18
Teşekkür ederim sayın günebakan.Evet cemo da istiyordu.İsterse dal diker tutturum.
Sarı bodrum papatyasını Cemo görmesin Fikret bey:) Hepside çok güzel güle güle büyütün.
Bu kadar olur yani, bugün cicekcime gittim sarı bodrumlar gelmiş, kaçar mı:))
Mor, pembe, sarı, beyaz ve turuncu tabii:))
Ama kurbağa yoktu Fikret:((
furkan yıldız
14-04-2011, 21:29
Bugün misafir gedi.Banada baumax yolu göründü.Tabii elim boş dönmedim.İki renk onbiray,aromalı bitki, bodrum papatyası ve lavanta aldım. Lavantayı tohum alacaktım baktım ki uğraşmaya değmez saksıyı tercih ettim tabii..
:D Zaten Orhan abimle sen eliniz boş dönerseniz şaşıp kalırım :) Vesselam Orhan abim kızmasın ama ondan daha güzel tercihler :p
fikreteren
14-04-2011, 23:54
Cemo sen ben duramayız. Mutlaka almamız lazım.Bordo ile değişik bir renk ten dal aldım.bakalım tutacak mı ?Tek kurbağa mı sincap ve bazı aksesuvarlar da aldım.
fikreteren
14-04-2011, 23:56
Furkancığım hiç sorma sat 12 cıvarında geliyor çicekler saat dört e kadar kendimi zor tuttum.
Zeki Yağlı
23-04-2011, 10:49
Fikret Bey günaydın,
Gönderdiğin bitki için çok teşekkür ediyorum.
Botanik adı Rhododendron simsii ‘Furious Fuji’ diye geçiyor.
Geçmişte Rhododendron ve Azalea denemelerim oldu.
Ama kısa süre o güzelim bitkiler öldü.
Sebebi bizim bu buraların suyu yeraltı suyu.O da kallavi oluyor.
Bu bitkiler ise özellikle asitli ortamı (yağmur suyunu ile sulanmış orman toprağı) seviyorlar.
Şimdi tabii daha bilinçliyim.
Sayende tekrar denemeye başlayacağım.
İnşallah başarırım.
Tekrar çok teşekkür ederim.
Selamlar
fikreteren
23-04-2011, 11:16
Rica ederim Zeki bey. Bahçenizde banada yer açtığınız için çok teşekkür ederim.Güle güle büyütün.Bendeki çiceklerini açıyor.Bana göre değişik bir çicek.En azından bende yoktu.
lalebruli
25-04-2011, 23:51
Ciceklerden gozumu alip mesaj yazamadim. Simdi onlar missssss gibi de kokuyordur.... Baktikca gozunuz gonlunuz acilsin, resimleri gordukce bizim de aciliyor.
sevgiler
fikreteren
19-05-2011, 23:27
Bahçemden genel görüntüler...
fikreteren
19-05-2011, 23:37
devam..
fikreteren
19-05-2011, 23:45
devam
fikreteren
20-05-2011, 00:07
Lalelerim.
fikreteren
20-05-2011, 00:14
Laleler devam
fikreteren
20-05-2011, 00:22
Bu da dantelli lale.İki senedir yer bellemiyorum.Artık belletiyorum. Kireçlenme bu zevki benden almış oluyor.İnşallah başka kısıtlamalar gelmez.
fikreteren
20-05-2011, 00:30
Hanım çantası aldım.Çok hassas çiceklermiş suyunu ayarlayamadım hepsi bozuldu.Diğer resimleri diğer günlere bırakıyorum. Bu gün yazlığa taşınıyoruz.Tabi bu bir seferde olmayacağa benziyor.Balkonda bayağı bir çicek var.Bu gün ilk defa kendimi frenledim ve Baumax a gitmedim.Gidersem duramayacağım çünkü.
ciceksever70
20-05-2011, 06:24
Mor salkim cok güzel Fikret bey, kac yilda bu hale geldi?
Bol çiçekli güzel bir yaz sizinle olsun Fikret bey bahçeniz şimdiden çok güzel olmuş:)
furkan yıldız
21-05-2011, 08:33
Fikret abi sana kızgınım hala. Ve Kasap abimle Kaptan abime de aynı şekilde. İkinizin bahçesindeki soğanlı bitkileri gördükçe dizginlediğin, uğraşamam dediğim sempatimi dışa vurdurdunuz. 1'le başladı 2,3 derken 80 lale soğanı 10 sümbül 2 nergis soğanı aldım. Bu da yetmiyormuş gibi lalelerin her rengini toplamaya çalışır oldum :D Sonra sümbüllere geçtim. Aaa bu renk yok aa bu renk yok aldıkta aldık. Her aldığımda aklıma gelenleri tekrar yazmayayım. Ama sevdim bu işi. Eh birde kıvırabilirsek tamamdır.
Sn. Fikreteren, morsalkımınız ve gelincikleriniz bahçenize çok yakışmış. Morsalkımın altındaki, ortası koyu renk-kenarları beyaz çiçek nedir? (Mesaj#972, 3. ve 4. fotoğraf)
nurcanaybay
21-05-2011, 16:55
Ben de aynı çiçeği soracaktım :)
Fikret bey ;
uzun süredir sesiniz çıkmıyordu ,merak etmeye başlamıştım.
Sevgili Fikret bey bahçe düzeniniz çiçeklerin hepsi birbirinden güzel mor salkıma bayıldım ellerinize saglık
ciceksever70
21-05-2011, 17:43
Fikret abi sana kızgınım hala. Ve Kasap abimle Kaptan abime de aynı şekilde. İkinizin bahçesindeki soğanlı bitkileri gördükçe dizginlediğin, uğraşamam dediğim sempatimi dışa vurdurdunuz. 1'le başladı 2,3 derken 80 lale soğanı 10 sümbül 2 nergis soğanı aldım. Bu da yetmiyormuş gibi lalelerin her rengini toplamaya çalışır oldum :D Sonra sümbüllere geçtim. Aaa bu renk yok aa bu renk yok aldıkta aldık. Her aldığımda aklıma gelenleri tekrar yazmayayım. Ama sevdim bu işi. Eh birde kıvırabilirsek tamamdır.
Senin bahcenin resimlerini ne zaman görecegiz sevgili Furkan Yildiz?
furkan yıldız
21-05-2011, 21:42
Tohumdan yetiştirdiğim domateslerim biberlerim olsun meyveler belirginleşsin, güllerimde açınca inşallah ablacım.
ciceksever70
21-05-2011, 22:14
Tohumdan yetiştirdiğim domateslerim biberlerim olsun meyveler belirginleşsin, güllerimde açınca inşallah ablacım.
Uzun zamandir hummali bir hazirlik seziyorum, o yüzden sordum. Merakla bekliyorum. Bahcelerin oldugu bölüm forumun en sevdigim bölümü. Her zaman ögrenilecek yeni seyler oluyor bahce bölümünde.
fikreteren
22-05-2011, 11:07
Sevgili çiceksever 70 çok teşekkür ederim.Bahçeleri gezmek gerçekten çok güzel.Yeni bir şeyler öğreniyor insan .Öğrenmenin yaşı yok .Çicek isimleri ve bazı yaratıcı firikler .vs. Mor salkımı sormuşsunuz yazlık olalı 16 sene olduğuna göre 10-12 senelik vardır.Bende kokusuna hayran akldım.Şimdi onun yanına sarısın diktim.
Sevim K. çok teşekkür ederim.Bu sefer doğru yazdım .
Furkan kardeşim.Çok güzel ve zevkli soğanlı bitkiler.Ne yazık ki mevsimlik.Madem soğan işine girdin.Sana bazı soğanlardan gönderirim.Sende ne soğanları var bilemiyorum. Yer olmadığı için benim zahmetli bir iş her sene sök sonbaharda yeniden dik.Biraz alatmam gerekecek.Sağlık durumu da buna el vermiyor zaten.
Sevglil KİRAZ VE NURCANAYBAY merek ettiğiniz Gelincik çiceği.Doğanın bana hediyesi.Tohumları olursa gönderirim.
Sevgili Periş çok teşekkür.
Yazlıktan yeni geldim.Düğün varmış akaşma geri döneceğim.Sizlerle paylaşacağım bazı resimlerim vardı.
fikreteren
02-06-2011, 07:13
Anemonlar.
Sevim K. çok teşekkür ederim.Bu sefer doğru yazdım.
Ben teşekkür ediyorum özeniniz için. Düğün sonrası fotoğrafları bekleriz Fikret bey. Kimbilir ne güzellikler saklıdır o fotoğraflarda:)
fikreteren
02-06-2011, 07:41
Dün akşam resim yüklemek istedim.
Hatların bozuk olmasından dolayı gönderemedim. Yazdığım yazılar ve resimler boşuna gitti.Şimdi acele yazlığa dönmek gerek.Sevgili arkadaşım kargo ile çicek gönderecek onu bir an evvel almam gerekiyor.
fikreteren
02-06-2011, 08:12
Şakayık
fikreteren
02-06-2011, 08:21
Elma ağacı çicek açtı.Bir ara gelen sis meyva oranı düşürdü.Bir kısım çicekler meyvaya dönemediler.Arkadaşlar resim yüklerken sorun yaşıyorum. 5 resmi birden yükleyemiyorum.Resmi yüklerken çok bekletiyor.Web sitesinde sorun var yazıyor.Bu da insanını şevkini kırıyor haliyle..
ciceksever70
21-06-2011, 20:19
Fikret bey merhabalar nasilsiniz? Uzun zamandir bahcenizden resimler paylasmadiniz bizlerle halâ eve dönmediniz sanirim. Sizin gönderdiginiz medine dügmesi tohumlarini ektigim saksidan birkac degisik bitki filizlendi. Medine dügmesine benzer bir bitki görebiliyormusunuz?
ciceksever70
23-06-2011, 11:43
Tekrar merhabalar Fikret bey. Sizin hediyelerinizden ilk acan cicek olan kantaronlari yine sizin sayfanizda paylasmak istedim. Cok güzel bir cicek umarim tohumunu alabilirim. Sevgiler, selamlar.
Fikret bey bahçenizde gezmek çok güzeldi,ama birazda umutsuzluğa kapıldım.Uzun yıllar uğraşmam gerekecek anlaşılanGüzellikler için teşekkürler.
fikreteren
27-06-2011, 16:28
sn .tamerr çok teşekkür ederim.Bahçemi şereflendirdiniz. Hiç umutsuzlanmayın zaman su gibi geçiyor.Hepsi yoluna giriyor.Yeteki sağlıklı ömrümüz olsun.
fikreteren
07-11-2011, 21:50
Dostlar size Amarliys lerle merhaba demek istedim.
Çok güzeller, bayıldım...
Bu sıra hava durumunda sizin tarafların oldukça soğuk gittiğini görüyorum. Dün Samsun 8 derece diyordu.
ciceksever70
08-11-2011, 13:19
Hosgeldiniz Fikret bey, özlemistik sizi ve bahcenizi...
fikreteren
08-11-2011, 20:22
Teşekkür ederim sayın limon.Bu gün hava çok güzeldi.Güneş vardı.Bayağı kızdırdı.
Hoş bulduk ciceksever 70 Yeni resimleri sizlerle paylaşmaktan için sabırsızlanıyorum.Yaz bayağı hareketli geçti.İZMİR ' e kız verdim. O yüzden bahçeden bu sene uzak kaldım..
ciceksever70
08-11-2011, 21:35
Hayirli olsun Fikret bey. Mutluluklar dilerim kiziniza.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.