View Full Version : Fikret Eren / Bahçe
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
fikreteren
22-03-2009, 14:21
Size EV-BAHÇE dergisinin düzenlemiş olduğu güzel bahçe ve balkon yarışmasına katıldığım bir kaç resmimi eklemeyi uygun gördüm.Bahçemde 250 nin üzerinde soğan-rizom-ağaç-çalı vs tür mevcut.Buna rağmen gözüm yine doymuyor.Bu resimleride ileride sizlere görüntülemeye çalışırım.Teşekkürler..
68220
68221
68222
68223
68226
Bir cennet yaratmışsınız. Ellerinize sağlık.
Fikret bey cennet gibi olmuş, imrendim bahçenize.Kaç yılda bu hale geldi acaba.Ben işin başındayım henüz:( Sizlerin bahçesine bakarak hayal kuruyorum. Kendime telkinlerde bulunuyorum, sabret bak, her sene daha güzel olacak diye:))
fikreteren
22-03-2009, 18:27
Çok teşekkür ederim.Tabii senelerim verdim.Hala da aynı azimle devam ediyorum.
fikreteren
22-03-2009, 18:48
68256
68257
68258
68259
68260
nurcanaybay
22-03-2009, 19:03
Fikret bey ,bahçeniz insanın içini ısıtıyor.Anlaşılan sizden de çok şey öğreneceğiz.Daha ayrıntılı fotoğraflar talep ediyorum:)
günebakan
22-03-2009, 19:12
Fikret bey bahçeniz muhteşem görünüyor elinize sağlık hele o 2. resimdeki gizli köşe bayıldım:)
Acaba yarışmada kaçıncı oldunuz.
Fikret Bey, bahçeniz harika görünüyor, ellerinize sağlık,
Özverileriniz ve emeklerinizle bizleri öyle özendiriyorsunuz ki rüyalarımızda bile bahçeler görmeye başladık artık.
Devamını merakla bekliyoruz.
Sayın Fikret Bey, elinize kolunuza sağlık, gerçekten ince bir zevkin ürünü bahçeniz.
Fakat ekonomik olarak da epey masraflı olmuştur sanırım. Acaba yeni mezun sayılabilecek bir fizikçinin de böyle bir müstakil evinin ve bahçesinin olabilmesi kaç yılını alır :)
Ben şimdilik küçük saksılarda ve sebze kasalarında bir şeyler yetiştiriyorum. Darısı başıma diyeyim.
Işığınız bol olsun...
kateriçka
22-03-2009, 20:42
Çok güzel ve ince düşünülmüş elleriniz dert görmesin
Mehmet Eskizara
22-03-2009, 20:48
Sayın fikreteren , emekliliğin tadı da böylesine güzel
bir bahçede çıkartılır.Yaşamınızda mutluluklar dilerim.
Fikret bey ellerinize sağlık rüya gibi bir bahçe olmuş..
Sağlıkla inşallah uzun yıllar keyfini çıkarmak nasip olur.
Artık ben de dua ya başladım. Olmayan diğer arkadaşlarımla beraber bana da
böyle güzel bir bahçe nasip olur:o
Fikret bey , emeklerinize sağlık . Bahçeniz mükemmel olmuş . Kutlarım .
fikreteren
23-03-2009, 05:19
Arkadaşlar hepninize tek tek teşekkür ederim.Bahçem kendi el emeğim ile oldu.Yarışmayı kazanamadım.Dereceye dahi girmedi.Bahçemde tarım ilacı kullanmıyorum.ilaçlarımı kendim yapıyorum.Örn.danaburnu için fideleri dikerken sabunlu su kullanıyorum.sabun bildiğimiz beyaz banyo sabunu(duru,h.şakir)gibi.Bunu suda eritin sonra can suyu olarak bitkiyi dikerken dökün.danaburnu gelmiyor.Öğrendiğimden beri bunu uyguluyorum.7-8 senedir bu böyle devam ediyor.
fikreteren
23-03-2009, 12:08
68350
68351
68352
68353
68354
Nejla K.
23-03-2009, 12:16
Fikret Bey, bahçenize çok emek ve zaman verilimiş olduğu belli...Sağlıklı günlerde, keyifle oturmanızı dilerim. Ve yine umut ederim ki bu bahçede benim küpeli çiçeklerimle küçük bir katkım olur. Her şey gönlünce olsun.
Vildan Sönmez
23-03-2009, 12:20
Elinize sağlık. Bir yarışmaya katılmak eğlenceli, bence kazanmak da şart değil. Birinciyi takdir ederiz ama kendi emeğimizle yaratmaya çalıştığımız kendi bahçemiz, bizim için en kıymetlisi değil mi ?
Danaburnu için önerinizi deneyeceğim, çünkü Datça'da bu ciddi dert oluyor. Geçen hafta dahlia soğanları,çiçek tohumları ekip geldim. Bakalım ne olacak...
Vildan Sönmez
23-03-2009, 12:23
Ayrıca sadece bahçe değil, ilk fotodaki balkon ve sakız sardunyalar da çok güzel görünüyor.
fikreteren
23-03-2009, 13:09
Bahçem ve çiceklerim
fikreteren
25-03-2009, 12:25
ipek çicekleri ve bahçenini başka açıdan görümü ile akşam üzeri çekilmiş resmi
Koyu yeşil
25-03-2009, 13:53
Çok güzel, sıcacık bir bahçe yaratmışsınız, dilerim sizin bahçenin bir minyatürüne benzetebilirim bahçemi ben de. 20 no.lu mesajınızda ilk resimde görünen parmaklıklarda sarmaşık var mı emin olamadım ama eğer yoksa bol çiçekli passiflora çeşitlerinden biri hoş olurdu. Hiçbir yer çiçeksiz kalmayacak ya :)
Sn fikreteren
Emeğinize sağlık gerçekten her yer buram buram alınteri kokuyor. Çok güzel bir bahçeniz var sağlık içinde tadını çıkarın.
fikreteren
25-03-2009, 16:08
teşekkür ediyorum .Darısı sizlere.
Adalet Yağcı
25-03-2009, 16:10
Sayın Fikreteren, harikalar yaratmışsınız, nilüfer havuzu bile yapmışsınız, ne kadar güzel olmuş, bayıldım.
Girişteki çardak gülü acem borusundan sonramı öncemi, yoksa dönüşümlü olarak mı açıyorlar.
Tabi Karadenizin bol yağmurları sayesinde bahçeniz yemyeşil, ben korkumdan çim ekemiyorum, haftada iki üç gün su geliyor bir kaç saat.
İçinde huzur ile oturmanızı diliyorum, yeni fotoğraflarınızı merakla bekliyorum.
fikreteren
25-03-2009, 16:11
Sayın KOYU YEŞİL; O kısımda mor salkım ve hanımeli var. Y
fikreteren
25-03-2009, 16:14
Sayın KOYU YEŞİL; Bahsettiğiniz demirlerde mor salkım ve hanımeli mevcut.Birde yeni aldığım passiflora ve sarı salkım tohumları tutarsa onlarıda o demire sardıracağım.sizde zevklisiniz.
fikreteren
25-03-2009, 16:20
Sayın ADALET Hm. teşekkür ederim. çardak gülü ile boru çiceği dönüşümlü olarak acıyor.o yüzden orası boş kalmıyor.o gülün kokusu çok güzel.Eğer çimde zorlanıyorsanız diğer yer örtücülerde kullanabilirisiniz.bu gün sayıyorum da şu bir- iki ay içerisinde 50 çeşit bitki almışıım.Bazen paralarıma acıyorum. çünkü bu tohumların yabancı menşeyli.kimisi çıkıyor kiımısı çıkmıyor.yeni resimler gönderirim.çok teşekkürler.
Elinize sağlık, güle güle oturun. Her köşede değişik bir görünüm oluşturmuşsunuz. çok güzel.
hüsnüyusuf
25-03-2009, 16:56
Sn. fikreteren, bahçeniz verilen emeğin karşılığını fazlasıyla vermiş gözüküyor.Kimilerinin hayali sizin için gerçek olmuş.Tebrik ederim.
Kapı girişindeki sarmaşık gül ne kadar zamanda bu boyuta ulaştı merak ettim.
Bahçenizde keyifli zamanlarınızın daim olmasını diliyorum.
Güngör Salman
25-03-2009, 16:57
Sayın fikreteren çok emek verilmiş bir bahçe güle güle oturun bu bahçelere baktıkça benim bahçem ne zaman böyle olur demekten kendimi alamıyorum.İnşallah bu sene benim bahçeyide hep beraber düzenleriz sizlerin fikrine çok ihtiyacım olacak sevgiyle kalın.
fikreteren
26-03-2009, 06:45
Teşekkür ederim arkadaşlar yardıma herzaman hazırım.kapı girişindeki gülün bu halini alması
zannedersem 4-5 sene olmuştur.
fikreteren
01-04-2009, 10:18
Buhafta seçim dolayısıyla yazlığa gittim.Sadece nergislerin fotoğraflarını çekebildim.Anemno ve ters lalelerimi soğanları ile birlikte almışlar.
fikreteren
01-04-2009, 10:31
Bunlarda sırasıyla Çuha çiceği(bizde marul da ) derler, Müskarin,
Koyu yeşil
01-04-2009, 10:33
Nefis bir manzara. Bu bahçe hısızlarına deli oluyorum. Gidip satın alacaklarına bahçelerden çalıyorlar, ne ahlaksız insanlar ya! Çelik almaya birşey demiyorum ama bu kökleyip götürenler beni çok sinirlendiriyor. Bunlar yüzünden bazı kıymeti bitkileri bahçeye ekemeyip, saksıda tutmak zorunda bile kalıyoruz. Çok üzüldüm, geçmiş olsun Fikreteren.
Nefis bir manzara. Bu bahçe hısızlarına deli oluyorum. Gidip satın alacaklarına bahçelerden çalıyorlar, ne ahlaksız insanlar ya! Çelik almaya birşey demiyorum ama bu kökleyip götürenler beni çok sinirlendiriyor. Bunlar yüzünden bazı kıymeti bitkileri bahçeye ekemeyip, saksıda tutmak zorunda bile kalıyoruz. Çok üzüldüm, geçmiş olsun Fikreteren.
Kesinlikle katılıyorum... Hayır gelseler nazikçe isteseler gene verir insan 1 kök 2 kök ne varsa. Ama bir bakıyorsunuz kökten yok olmuşlar. Yazlık bahçemize sürekli bitki almak zorunda kaldık bu yüzden. Diktiğimiz ektiğimiz şeylerin çoğunu ertesi sene göremedik... Kök kök lavantalar vs...
Sn. fikreteren sizin çuhalar farklı göründü gözüme. Yaprakları uzun uzun.. Yerlerini de çok sevmişler belli... Sağlıklılar.. Çok güzel bir bahçeniz var insan izlemeye doyamıyor.
fikreteren
01-04-2009, 10:55
Elimde kalan ters lale ve anemonlar resimde de görüldüğü gibi mavi sepetteki anemonun tamamını ve kırmızı anemonunda bir kısmını almış.kendisi buldum.Hoşuma gitti aldım. Yine alırım diyor.Arkadaşlar savclığa suç duyursu olabilir mi .Bligisi olan varsa yardımcı olabilirmi.?
fikreteren
01-04-2009, 10:59
Arkadaşlar teşekkür ederim.İsteyene dal,tohum.,çicek veriyorum.bende fazlaysa dağıtıyorum.Doğayı sevsinler diye ama çalmaya dayanamıyorum.Çok beddua ediyorum.
Bahçenizden kartpostal gibi köşeler çıkıyor.
Koyu yeşil
01-04-2009, 11:56
Sayın Fikreteren, hem hırsız hem yüzsüz bu kadarına pes doğrusu. Bence şikayette bulunun, sonuçta bahçe size ait bir alan. Ne terbiyesiz insanlar var, inanılır gibi değil! İsterseniz önce karakola başvurun.
fikreteren
06-04-2009, 14:47
Manolya,Açelya ve açan Şebboy'larım.
Hepsi birbirinden güzeller. Elinize sağlık.
fikreteren
06-04-2009, 20:23
Teşekkür ederim.Sevgili Limon
fikreteren
20-04-2009, 13:13
Dün bahçemi görmeye gittim. Açan çiceklermin resimlerini çektim.Sizlerlede bu sevinçimi paylaşmak istedim.japon elması ağaçı çicek açmış üstünden arılar eksik olmuyor.Aynı zamanda şakayık çicek açmış diğer şakayıklarise tomurcukta...
fikreteren
20-04-2009, 13:20
Laleler , Nergisler ve papatyalar
fikreteren
20-04-2009, 13:38
Bodrum papatyası beyazım vardı kırmızı yok oldu diye üzülüyordum ama o da açmış.İnanın çocuklar gibi sevindim..Ve saksıda baktığım grevilla acem lalesi bu sene değişik renkteki tohumlarını diktim bakalım ne renkler açacak.
nurcanaybay
20-04-2009, 14:29
Hepsi çok güzel görünüyor ,hele o ağacın güzelliği...
Eminim ordan ayrılmak zor gelmiştir:)
Fikret bey,
Bahçeniz muhteşem, çiçekler ağaçlar hepsine bayıldım. ne güzel organize etmişsiniz öyle, maşallah hepsine.
Böyle bahçeler görünce içim açılıyor, mutlu oluyorum. Kücük bir arsam vardı, 2 yıldır boş duruyor, geçen gün eşim bir ev yapalım projeleri araştır dedi, o zaman istediğin ağacı, çiçeği eker hatta sana küçük bir sera bile yaparım dedi.
:D Nasıl sevindim anlatamam. Fakat ben bahçeli ev modellerine bakarken, gözüm nedense bahçelerine kayıyor...
Hayırlısı ile şu evi yaptırırsak, bahçe konusunda sizin başınızı ağrıtabilirim, şimdiden söylemesi ... :o
Elinize, gönlünüze emeğinize sağlık,
Sevgi ve saygılarımla
Zeliş
fikreteren
20-04-2009, 17:02
Teşekkürler arkadaşlar.Nurcanabay gerçekten öyle çok güzel görenler bayılıyor.Birde kokusu var çok güzel arılar bile üstünden ayrılmıyor.YAILLAR ÖNCE BEN BUNU GELEMEN DEVLET ÜRETME ÇİFTLİĞİN'den almıştım.iyikialmışım diyorum.darısı sizlere...
fikreteren
20-04-2009, 17:13
Sayın Zelish,çok teşekkür ederim.darısı sizin başınıza. bundan 15 sene evvel bahçeye karar verdiğimde eşimle birlikte bu arsayı aldık.eşimin desteğiyle ve herikimizinde çiceğe merakı sayesinde birşeyler yapmaya gayret ettik.bizde bu evi arsayı ozaman kredi alarak yaptık.Sizde bir an evvel başlayın.inanın çok mutlu olacaksınız.fikirlerim paylaşmaya hazırım.görüşmek üzere..
bahçeniz mükemmel.... bende böyle bir bahçe yapmak istiyorum. ama tohum bulma konusunda çok sıkıntı çekiyorum.... elinide olan yazlık çiçeklerin tohumundan gönderebilirmisiniz???
Bahçenizi dolaşmaya ancak fırsat bulabildim. Her şey çok güzel olmuş, tanzim ederken ne kadar zevk aldığınızı tahmin edebiliyorum.
Her köşesinin sizde bıraktığı bir anı vardır mutlaka.
Bütün bu güzelliklerin, emeklerinizin tadını, sağlık ve mutluluk içinde doya doya tatmanızı dilerim.
Fikret Bey tebrikler. Çok zevkli bir bahçeniz var. Cennet gibi. :)
fikreteren
21-04-2009, 07:19
Teşekkürler arkadaşlar;
Sayın welcell, tohumların hepsini ektim.Sonbaharda hatırlatırsanız memnun olurum.
Sayın Güler hanım siz bahçenizde çok güzel birgünümü sizin bahçenize ve yazmış olduğunuz yazıları okuyacağım.Küçüklükten beri Annemden bana geçen büyük bir miras bahçe zevki.tücrübe ve birikimlerime sizden bilgiler de katarak darağacımı genişletmek istiyorum.Öğrenmenin yaşı yok.Teşekkür ederim.
Zenfree size çok teşekkür ederim.Darısı size.
Sn.Fikret Eren bahçeniz çok güzel elinize sağlık,benim için güzel bir örnek olacak.Eklediğim resimde babamların Samsun'daki köy evinin bahçesi var,sol alt köşede ki çiçeği bilirmisiniz?Horoz ibiği veya balta çiçeği diyorlar,benim çok hoşuma gidiyor görüntüsü,sizde varmı? bende bahçeye tohum ektim bakalım yetiştirebilecekmiyim.
fikreteren
21-04-2009, 12:52
Sayın Murtan teşekkür ederim.ondan yok ama Horoz İbiğibodur tohumlarından alıp diktim.bakalıl cıkacak mı !
Merhaba
2.ve 9. resimlerde ki el emeği yollar ve küçük süs havuzuna ve doğal taşları değerlendirme
tarzınıza bayıldım. Hırsızsız bereketli bir bahçe olur inşallah.
fikreteren
03-05-2009, 06:16
Teşekkür ederim Sayın Jineop.İnşallah.Sizin bahçenizde çok güzel.
Nejla K.
03-05-2009, 09:54
Fikret Bey, bitkiler verilen emeğe ne güzel cevap veriyor değil mi? Yüreğinize sağlık, bu güzel ortamda huzurlu yıllar dilerim...
fikreteren
03-05-2009, 22:57
Çok teşekkür ederim sayın Necla K. Atalarımız demişya ekersen bağ olur bakmazsan dağ olur diye ne kadar doğru bir söz.Emeğimizin karşılığı bir şekilde veriyor.Sizlere yeni resimler
sunacaktım ama fotoğrafe makinamı unuttupta yazlığa gitmişim.
aydemir80
04-05-2009, 15:57
Fikret Bey bahçeniz harika görünüyor..Emeğinizi bu sekilde görmek güzel bir duygu olsa gerek..tebrikler..
fikreteren
05-05-2009, 08:40
teşekkür ederim sayın Aydemir.Beni çok yoruyor ama çicekler açıncada yorguluğun yerini keyf alıyor.
Gerçekten çok güzel olmuş her şey,
ellerinize sağlık.
Güle güle keyifli oturun inşallah
fikreteren
05-05-2009, 15:16
Bunlarda hanım'ın çok sevdiği balkondaki sardunyaları.
fikreteren
05-05-2009, 15:25
son resimdeki masa üzerindeki sardunyalar bodur cinslerden
kadiray27
06-05-2009, 14:59
Maşallah çok güzel olmuş ellerinize sağlık. İnşallah bizde böyle birşeyler yapabiliriz.
fikreteren
19-05-2009, 08:28
Havalar ısındı artık.Yazlığa gittim.Bahçeyi bellememiştim.bir bölümünü belledim.Eşimle berber çarliston ve tatlı biber diktik.Dikerken de danaburnu kesmemesi için sabunlu su ile can suyunu verdik.Öğrendiğimden beri 7-8 senedir bu şekilde dikiyoruz .Tarım ilaçı kullanmıyorum.Bellerken kopardığım otları dışarı atmayarak onları da bahçeninin bir yerinde gübre olması için yığıyorum.Her sene 1-2 çuval çürümüş toprağım oluyor.Şimdi görüntülediğim resimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
fikreteren
19-05-2009, 08:44
Ve diğer resimler
Maşallah çok güzeller. Çiçeklerime özen göstermeme rağmen bu formu yakalıyamadım. Bu işin sırrını yazarmısın lütfen.
nurcanaybay
19-05-2009, 15:16
Fikret bey , hepsi çok güzel.Sizden ve diğer arkadaşlardan bir ricam olacak , fotoğrafların altına çiçeklerin ismini de yazarsanız memnun olacağım.Benim gibi pek çok çiçekle yeni tanışanlar , yan yana dikilmiş birbirine uygun çiçekleri de öğrenmiş oluruz.
Örneğin ; kaliforniya gelinciğinin yanında ki mor bitkiyi tanıyamadım.
Şimdi den teşekkür ederim , ellerinize sağlık.
Fikret Bey Merhaba,
Eviniz ve bahçeniz çok güzel. Tekrar tekrar bakıyorum fotoğraflara çünkü bahçe girişiniz benim evime benziyor. Hangi sarmaşıklar nasıl sarmış, nereye hangi bitki daha çok yakışmış bir çok fikir oluşuyor. Bahçenizdeki oturma köşesini, yürüyüş yolunu hepsini çok beğendim. Çok emek verilmiş, emeğinize de değimiş. Bahçede çayınızı içerken birden aklınıza birşey gelip, solmuş çiçekleri filan toplamaya gidiyorsunuzdur. :) Bu kadar güzel bir bahçede insan bahçeyi bırakıp çayını bile sıcak sıcak içemez. Güle güle oturmanız dileğiyle.
fikreteren
21-05-2009, 19:58
Arkadaşlar teşekkür ederim.
sayın POSÖR; işin sırrı çok emek,sevmek.,bitkileri dikerken boylarına ve renklerine göre ayarlamak beğenmediğiniz zaman bozup yeniden yapmak.
Sevgili NURCANAYBAY haklısınız resimleri yüklerken aklımda olan isimleri yazmadan gönderdim. Sağda öndeki ağaç ters dut arka tarafa haseki küpeleri önün sağında beyaz ve mor iris(süsen)ler ön kısımlardada artık vakti geçen şebboy ve laleler mevcut. diğer resimlere gelince sırasıyla İzmir den aldığım çardak gülü,Kartopu,Gazenyalar,komşumun Sinop tan getirdiği kokolu beyaz karanfil.Sizin sorduğunuz mavi renkli aromatik özelliği olan Hodan bitkisi(Salatalara konulduğu gibi yaprakları kaynatılarak çay gibi içilen,terletici özelliği olan bir bitki) diğer sarı çicek ise acem lalesi.
Sayın SELESTE, siz haklısınız hiç bir zaman sıcak bir çay içmemişimdir.Çayı yudumlarken mutlaka aklıma bir şey gelir onu yapmadan da çayı içemem,.
füsunANK
21-05-2009, 20:27
Ellerinize sağlık, bahçeniz çok güzel. Sağlıkla güzel günler geçirin inşallah.
fikreteren
21-05-2009, 22:19
Teşekkür ederim füsunank darısı sizin başınıza
fikreteren
25-05-2009, 19:16
Balkonumda yetiştirdiğim fesleğen fideleri(ceneviz fesleğeni ve tatlı fesleğen.Bodrum' dan arkadaşımın getirdiği japon gülü.Bu hafta yine yazlığa gittim.Biraz rahatsızlandığım için bahçemi komşularım bellediler.bende ona göre biber domates,salatalık fidelerini diktim.ayrıca saksılara yer hazır olmadığı için fasulye tohumları dikmiştim.hemen hemen hepsi çıkmışlar.onlara mantara karşı aspirinli suyla suladım.
fikreteren
25-05-2009, 19:31
bu sefer farklı haseki küpelerim açmış.Ama bunları bir türlü bir araya toplayamadım.artık bir hafta sonra çicekleri üstünde durursa bir araya toplarım.
sırasıyla fare kulağı beyaz ve pembe yonca,yoncayla berber laden(beyaz çicekli)
fikreteren
25-05-2009, 19:40
Bahçenin her tarafını mis gibi kokular sarmış.Sizler müge çiceğini görüntüleyemedim.ama çok nefis kokuyor.Ya ful (filbahri) onunu kokusuda bir başka.berberis o da galatasaraylı kokuyor.Hocam 100 den aldığım grenium blue açmış .çok sevindim.mavi renkli çok hoş.
fikreteren
25-05-2009, 20:03
Tohumlarını diktiğim fideleredn bazıları
Lab Lab(sümbül fasülyesi) mis gibi kokusu vardır.
Ebruli zambak
patetes çiceği
kırmız kıbrıs sapmaşığı(ıpomoea guamaclit)
iris katmerli
fikreteren
25-05-2009, 20:14
Bu arada kokulu hasgülde unutmamak gerek.bu gülüm 10 sene gül vermedi.Bu arda aşı yapmasın öğrendim.deneme amaçlı olarak yaptığım bu aşıdan sonra çicek açmaya başladı.aşı yaptığım gül ise bodur kaldı.buna da çok sevindim.
fikreteren
25-05-2009, 20:16
Ixıa
nurcanaybay
25-05-2009, 20:22
Fikret bey ,ebruli zambağı merak ettim.Varsa yetişmişinin fotoğrafını **** latınce ismini
rica ediyorum.
fikreteren
25-05-2009, 20:49
Sevgili NURCANAYBAY resmini kendi poşetinden çektim.net olmayabilir. EXOTIC
EBRULİ ZAMBAK (GLORY LİLY - GLORİOSA SUPERBA )
fikreteren
25-05-2009, 20:50
pardon resmi eklemeyi unuttum.
Hepsi birbirinden güzel, elinize sağlık.
78 deki kokulu pembe gülün aynısı bendeki sarmaşık gül. Güller o kadar ağır ki dal taşıyamıyor, kafaları aşağıya bakıyor ve çiçek ömürleri çok kısa, yaklaşık 2 gün değil mi? Ama oldukça yoğun, eskileri hatırlatan, tam gül gibi bir kokusu var. :)
nurcanaybay
26-05-2009, 09:44
Glory lilyi görsellerden baktım ,çok hoşmuş.Sizin ki açınca fotoğraflayın lütfen.
Sayın Fikret Eren bu nasıl bir renk cümbüşüdür böyle 41 kere maşallah.
Her biri birbirinden güzelmiş. Elinize sağlık. Sefanız olsun.
66 Nolu mesajınızda ki 3. fotoğraf Kanarya gülü mü?. Yaprakları yok denecek kadar az çiçekleri bol. Dikkatimi çekti. ;)
Koyu yeşil
26-05-2009, 10:14
Hepsi çok güzel Fikret Bey, emeğinizin karşılığını alıyorsunuz ne güzel. Beyaz karanfilinize hayran kaldım. Zamanı geldiğinde tohum dağıtırsanız talibim o güzele :)
fikreteren
27-05-2009, 09:24
Teşekkür ler arkadaşlar,
Sayın Limon, evet gül esklieri hatırlatıyor.Rahmetli annemin bahçesinden getirmiştim.başka bir güle aşı yapıncaya kadar (10 yıl) çicek açmadı.gülleri dediğiniz gibi fazla dayanmıyor.ama kokusu harika değil mi ?
Sayın Nurcanaybay ,Ebruli zambak bu sene açmayacakmış.soğanları olgunlaşması gerekiyormuş o yüzden sene inşallah.
sayın Habibe hanım sizin dediğiniz kanarya gülü.(kerria japonika) izmirden aldın ona çardak gülü dediler.
fikreteren
27-05-2009, 11:58
sayın koyu yeşil karanfil den tohum alabilirsem gönderirim.
fikreteren
27-05-2009, 12:04
Sardunya ailesine iki değişik çicek daha katılmılmış oldu.yeni aldım onları. Ayrıca balkonumda açan katmerli japon gülü. harika değilmi ?
Ayrıca balkonumda açan katmerli japon gülü. harika değilmi ?
Kesinlikle öyle :)
Adalet Yağcı
04-06-2009, 17:45
Etraf şenlenmiş bile, daha ne olsun, sayın Fikreteren, siz de çeşitli çiçekleri seviyorsunuz ama çok çeşit olunca bakımı zor oluyor, ben de öyleyim de ondan biliyorum.
Kartopunuz süper, ixia açmış, benimki daha çimlenmedi bile, ya o Hanım'ın sardunyaları, iyi ki sardunya diye bir çiçek var yoksa ne yapardık, ellerinize sağlık, süper güzel olmuş her şey.
fikreteren
07-06-2009, 21:32
Güllerim ve çalı fırçası açmışlar
fikreteren
07-06-2009, 21:36
Fide olarak diktiğim Daturaları her seferinde farklı boyda görüyorum.
fikreteren
07-06-2009, 21:42
Bunlarda ceylangözleri ve lilium
Vildan Sönmez
08-06-2009, 01:17
Çiçekleriniz çoşmuş, hepsi de harika.
fikreteren
08-06-2009, 06:20
Teşekkürler Vildan Sönmez
Koyu yeşil
08-06-2009, 10:11
Çok güzel olmuş heryer Fikret Eren, şu ceylangözlere bayılıyorum. Bu sene ben de o kadar çok renginden aldım ki :)
nurcanaybay
08-06-2009, 16:21
Güllerin olduğu bölüm de nefiss
fikreteren
08-06-2009, 17:16
Teşekküler Sayın Koyu Yeşil nasıl olsa size karanfil göndereceğim.Beğendiğin Ceylangözü varsa onuda eklerim.
Sizede teşekkürler Sayın Nurcanaybay.
fikreteren
08-06-2009, 17:23
Minyatür güllerim ve sardunyalar.saksıda fazla yer tutunca bahçeye nakletmek durumunda kaldım.
fikreteren
08-06-2009, 17:26
Gelip geçenin dal istediği mis gibi kokan gülüm.
Sn. Fikreteren, bahçeniz çok güzel. Çok emek olduğu ortada, bitkiler de onların kullanılış şekli de çok hoşuma gitti. Sağlıkla keyfini sürün.
fikreteren
08-06-2009, 20:14
Teşekkür ederim sayın kiraz. Sizde sağlıkla bahçenizde keyf sürün
102 deki gül türüne bayılıyordum, pazar günü pazarda bir tenekede görünce aldım hemen. BU kadar büyümesi için ne kadar zaman gerekir Fikret Bey?
Yine hepsi birbirinden güzel. Elinize sağlık.
Adalet Yağcı
08-06-2009, 21:02
Bahçe kapılarının girişindeki en sevdiğim görüntü, ben de sevgili Limon gibi merak ettim, kaç yılda bu hale geldi?
Güller geçtiğinde acem borusu hazır olacaktır, biri diğerini takip eden bitkileri seviyorum, bahçenin canlılığı hiç bitmiyor, ellerinize sağlık.
fikreteren
08-06-2009, 21:09
Teşekkürler arkadaşlar.O gülü oraya dikeli 10 seneden fazla bir zaman oldu.Yalnız ben ona gübre vermedim. Eğer sizler iyi bakarsanız kısa zamanda bu hale gelir. Bu gülümü bende çok seviyorum.kokusuna hayranım.Gül mevsimi geçinde acem borusu açıyor.yazı boş geçirmiyorlar.acem borusu çok arsız beton altından bile çıkıyor.Baş edemiyorum.Sizlerin bahçelerinizde çok güzel kendi bahçemmiş gibi geziyorum.İyi bu site varmış.Hazırlayanları elleri dert görmesin.
Koyu yeşil
09-06-2009, 12:04
Bahçeleri tek tek dolaşıyorum. Sıra sizin bahçeye geldi :) İlk resimdeki ceylandan küçük bir çeliğe hayır demem doğrusu. Teşekkürlerimle.
maviperi
09-06-2009, 12:17
Merhaba,
Bahçenize gerçekten hayran kaldım.Emeğinize ve yüreğinize sağlık Sn.Fikreteren.Böyle bahçeleri gördükçe hem seviniyorum hem hüzünleniyorum.Apartman dairesinde yaşamak beni kahrediyor :(Ben de sizlerin bahçelerinizi izleyerek kendimi avutuyorum.Mutlu ,huzurlu ve sağlıkla dolu yıllar dilerim bahçenizde.Saygılarımla...
Lithi-um
09-06-2009, 14:35
Ben hepinizin bahçelerine hayran kaldım.. bahçeciliğe sıfırdan başlıyorum ufak tefek ağaçlar çiçekler var ama burada gördüğüm çiçekler hayatımda hiç görmediğim bunları nereden bulabilirim ki ben ?
Koyu yeşil
09-06-2009, 14:53
Katmerli japon gülü harikaymış, gözümden kaçmış. Maşallah. Benim de güzel bir japonum var. Şu an gonca dolu üzeri, açsın sizinle paylaşacağım.
Ben hepinizin bahçelerine hayran kaldım.. bahçeciliğe sıfırdan başlıyorum ufak tefek ağaçlar çiçekler var ama burada gördüğüm çiçekler hayatımda hiç görmediğim bunları nereden bulabilirim ki ben ?
Siz bir ucundan başlayın, onlar ne olduğunu anlamadan bir bir bahçenize geliyorlar :)
fikreteren
09-06-2009, 19:19
Sayın MAVİPERİ,çok teşekkür ediyorum.İnşallah Allah sizede nasip eder.yıllar önce bizde sizin gibiydik.Arabası olana bile imrenirdik.Çok şükür hepsi oldu.
sAYIN Lithi-um hangi çicekler bilimiyorum ama tohumu olanlar varsa sonbaharda tohum alınca gönderbilirim.Diğerlerinide bakarız.
Çiceğiniz göndermeden unutmazsan bir çelik iliştiririm.
Teşekkürler Sayın Gilan çok sağolun
Sn Fikreteren bahçeniz çok güzel beğenerek izledim .Benim sormak istediğim ilk resimlerde görünen söğüt ağacını sizmi diktiniz ve ağaç kaç senede o boya geldi .Şimdiden teşekkürler.
Lithi-um
10-06-2009, 12:14
Sayın MAVİPERİ,çok teşekkür ediyorum.İnşallah Allah sizede nasip eder.yıllar önce bizde sizin gibiydik.Arabası olana bile imrenirdik.Çok şükür hepsi oldu.
sAYIN Lithi-um hangi çicekler bilimiyorum ama tohumu olanlar varsa sonbaharda tohum alınca gönderbilirim.Diğerlerinide bakarız.
Çiceğiniz göndermeden unutmazsan bir çelik iliştiririm.
Teşekkürler Sayın Gilan çok sağolun
Çok teşekkür ediyorum sayın fikreteren. Üzülerek söylüyorum :(
Ağustosta askere gidiyorum siz benim için biriktirin. Geldiğimde çeliklerimi,tohumlarımı isterim. :)
fikreteren
10-06-2009, 17:40
Sayın CEM 1 ,evet söğüt ağacını ben diktim.10 senesi var.ama arsız çabuk büyüyor.
Sayın Lithi-um hayırlı teskereler.
Nefis bir bahçe olmuş sayın fikreteren ellerinize sağlık.Kopya çekmek serbest degil mi? :eek:
fikreteren
10-06-2009, 19:43
Teşekkürler Eyakut. Tabiiki yerindede görebilirsiniz.
ciceksever70
10-06-2009, 19:56
Bahceniz cok güzel Sn. Fikreteren ancak ben en cok sardunyalari bedendim. Sebebi ise sardunya burada ne yazik ki sezonluk cicek kisi cikaramiyor. Ben Türkiye`deyken sardunyalarim cam güzellerim yillarca bahcemi, pencere pervazlarimi süslemislerdi. Ilk zaman cok garibime gitti kisa girerken canim sardunyalari atmak hatta inatla kisin yasatmayi denedim ama nafile. Kapinizin üzerini süsleyen gülünüz de bir harika. Bahcesi bakimli olunca insan evine gelirken mutluluk duyuyor degil mi?
fikreteren
10-06-2009, 20:28
Teşekkürler Sayın Çiceksever, Evet sardunyalar evlerin ve bahçenin vazgeçilmez çicekleri.Yazın dışarıya kışın ise içeriye alıyorum hatta küçük bir sera yaptım.Onları kışın seraya ,sığmayanları ise evin içine alıyorum. Allahtan eşimde çicek seviyorda sorun olmuyor.(Genelde sardunyalar ona ait)
ciceksever70
10-06-2009, 20:42
Seraniz olmasi cok güzel. Ancak burada kislari bazen -15,-20 lere kadar sicaklik düsüyor. Sera da olsa isitmasi olmadan cicek yasatmak mümkün degil yoksa yeterince bodrum, müstemilat var evde ama isitma olmayinca cok zor. Ben de ne yapayim kisin o derecelerde yasayan bitkilerle bahcemi biraz doldurmaya calisiyorum ki kisin da biraz yesillik göreyim. Rhododendron, berry cesitleri, simsirler, büyümeyen cam türü bitkiler ve daha bir cok bitki kisi rahatlikla geciriyor ama iste o sardunyalar yok mu...
homeopati
10-06-2009, 21:57
hayranlıkla izliyoruz fikret bey .... her karesi çok güzel emeğinize sağlık
fikreteren
11-06-2009, 01:13
Teşekkürler Homeopatı.
fikreteren
23-06-2009, 22:50
Buğün size sebze bahçemi tanıtayım.Pek güzel olmadı ama ...Sırasıyla bal kabağı,fasulye,salatalıklar ve biberler. Beklerim...
fikreteren
23-06-2009, 22:56
Bu arada bir kaçta çicek resmi ekledim.piller bittiği için şarj edemedim.çekebilidiğim bir kaç resmi sizinle payalaşabildim.Begonya,lilium ve galalar..
Lithi-um
24-06-2009, 00:28
Salatalıkları dalında nasıl tutuyorsunuz. Gidip gelirken bitmiyorlarmı :) sebze meyve bahçelerine bakarken kendimi mutfağa atmak istiyorum :)
Bur arada lilium çok hoş gözüküyor.
Sevgili Fikret Eren,
Bahçenizden adeta mutluluk ve güzellik fışkırıyor. Ceylanlarınız,sardunyalar,liliumlar,galalar çok güzeller ve çok mutlu görünüyorlar ellerinize sağlık.Hele minik begonya çok hoş.
Adalet Yağcı
24-06-2009, 08:34
Sayın Fikret Eren, güzel olmadı dediğiniz sebzeler bunlar mı?
Siz bir de benim sebzeleri görün, sanki hep öyle kalacaklarmış gibi hissediyorum, doğru dürüst gelişemediler bu sene.
Pembe gallanızdan sanırım bir çok arkadaşımzda var, sebzeler de çok canlı görünüyorlar, salatalıklar ne güzel asılmış dallara, benim yetiştirdiklerim her sene külleme oluyor havadaki sisten, bu sene Bionem ile koruyorum bakalım ne olacak.
Her şey çok güzel, bol ürün alırsınız inşallah.
nurcanaybay
24-06-2009, 10:06
Fikret bey , ben de callayı çok sevenlerdenim.Her hafta, sadece çiçeklere bakmak için pazara giderim.Bir hafta gidemedim ,o hafta da siyah calla getirmişler .Hala hayıflanıyorum.
Benim hemoracallisler açtı ve çiçeklenmesi bitti.Çiçek sapları kurumaya başlayınca kestim ,tekrar çiçek sapı çıkaracaklar değil mi ?
Her zaman ki gibi görüntüler çok güzel ,ellerinize sağlık.
ginkgo biloba
24-06-2009, 10:40
sn; Fikret bey bana yazacak bişey kalmamış arkadaşlar her şeyi yazmışlar. zaten maşallah bahçeniz hakkında bence fazla sözede gerek yok. Allah güle güle oturmayı nasip etsin.
Ben de gala istiyorum, Beyaz hariç tüm renkler çok güzel. Ama renk farklı olunca görüntü dağılıyor. En güzel renk sizce hangisi ? pembe?
Lithi-um
24-06-2009, 11:43
Ben lilium'un da beyazını çok seviyorum. gala'nın da beyazı yakışır sanırım. o tarz çiçeklerde beyaz çok hoş gözüküyor. (eğer lilium'un altındaki çiçek ise)
fikreteren
24-06-2009, 18:44
Sayın LİTHİ-UM; Salatıalıklarımı iki günde bir topluyorum.Sökmüş olduğum seranın demirlerine ip bağlayarak sardırıyorum.
Sevgili JİNEOP, Teşekkür ederim.gala nın bende beyaz ve sarısı vardı.Hocam 100 sayesinde red kırmızı,lila,orange turuncu,pink pembe renklerinide çiceklerimin arasına kattım.soğanlar yavru verirse ****** gönderirim.
Sayın ADALET HM.Güzel olmadı dedim çünkü gözüme çirkin geldi.Bahçede estetik de aradığım için böyle bir kelime seçtim. beğendiğiniz için teşekkür ederim.Bu dönemde
hastalıklar artıyor.o kadar çok hastalık varki insan ne yapacağını şaşırıyor.ama ben tarım ilaçları kullanmıyorum.bitkisel ilaç ve elle mücadele.Bionemi hiç denemedim.sizin tecrübelerinizden istifade etmek isterim.
Sayın NURCANBAY,sizin çicekler bizden önde gidiyor.erken çicekler açıyor.o yüzden biz ikidefa seyretme imkanı buluyoruz.Hemoracallisler bende henüz açmadı.belkide bu sene açmayabilirler ,geç geldiler .açarlarsa süpriz olur.çicek açınca da işleri bitiyor zaten.
Sayın GİNKO BİLİBA teşekkür ederim.
Bu arada bahçeme davetsiz misafirlerde geliyor.Çevrede kuşlar,kurbağalar.yılanlar ne isterseniz var.Dün komşumun pencere eşiğine koymuş olduğu saksı altılığın içine yumak olmuş yılan.Bende tesadüfen oradaydım.Komşum Fatma hanımın çığlığı üzerine yerinden fırladım.yılan diye bağrıyor.hemen bir sopa aldım.Öldürdüm zannettiniz değilmi.hayır öldürmedim. ama öldür diye etrafan bağırıyorlar.yılan sopaya sarıldı ve onu uzak bir yere biraktım.Doğanın dengesiyle oynayamam .Buna inanıyorum.
nurcanaybay
24-06-2009, 19:08
Fikret bey ,yılanların çok az cinsi zehirliymiş .Bahçeye bir miktar su konması önerilir hep
çünkü geliş sebebleri de su içmek olurmuş.Ben de de yavru kurbağalar var , öyle sevimliler ki...
Ben hemoracallislerin yaz boyu açacağını sanıyordum ,bu durum beni hayal kırıklığına uğrattı.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Adalet Yağcı
25-06-2009, 17:01
Sevgili Nurcanaybay, bahçeye su koyalım yılan da her gün bahçeye su içmek için gelsin ben de aklımı oynatayım :mad:
Şaka bir yana, en korktuğum sürüngendir yılan, ben suyu bahçenin dışına koysam, ya da komşularımın yaptığı gibi bahçe duvarının etrafına kükürt serpsem olmaz mı?
Sayın Fikreteren, inanın ben de hiç bir canlıya kıyamam ama onu sopayla tutup atamam da.
Bionemi bu sene kullanmaya başladım, şimdilik güllerimde ve ağaçlarımda külleme yok, iki şeftalimde kıvrık vardı, geçen haftaki bionemde sonra bu gün baktğımda yeni yaprakların düzgün çıktığını gözlemledim.
Benim daha çok merak ettiğim, hıyarlarda ve kabaklarda mildiyö olup olmayacağı, her yıl oluyordu, şu ana kadar öyle bir durum yok.
Gelişmelerden haberdar ederim.
fikreteren
25-06-2009, 17:27
Sayın ADALET HM, gelişmeleri sizden izlemeye devam edeceğim.Yılana gelince bahçemde
zaten havuz var .havuzsuz bahçelerede giriyor. en güzeli bahçenini etrafına kükürt serpmek.Ben geçen sene böyle yaptım.yılan gözümün önünde kükürtten dolayı resmen şahlandı.sonra kayboldu. hayvanları öldürmeyelim yoksa doğanın dengesinin bozulmasına yardımcı olmuş oluruz.
Zeytinci
25-06-2009, 18:50
en güzeli bahçenini etrafına kükürt serpmek.Ben geçen sene böyle yaptım.yılan gözümün önünde kükürtten dolayı resmen şahlandı.sonra kayboldu. hayvanları öldürmeyelim yoksa doğanın dengesinin bozulmasına yardımcı olmuş oluruz.
İlginç fikir. Burası işte bundan güzel. KKY (Kes Kopyala Yapıştır) değil. Tecrübe konuşuyor.
Bahçede güllerin arasında bir tıkırtı duydum. Kedi (sokak kedisi) orta boy bir yılanı halletmiş. Aldı ağzına götürdü. Evdekilere bahsetmedim.;)
O yılan belki bilemediğimiz iyilikleri yaptı. Kedi de kediliğini. Doğanın işine karışmamak gerek. İstemiyorsan serp kükürdü, gitsin.
Bilgi için çok teşekkürler Fikret bey:)
fikreteren
25-06-2009, 20:38
Zeytinci bende bu yüzden ağaçlar.net i seviyorum.herkes fikirini paylaşıyor.herkes birbirin den birşeyler öğreniyor.bitkileri tanıyorsun.yeni arkadaşlıklar ediniyorsun ....her boş vaktimde bilgisayar başındayım.
Sevgili Adalet Hanım,
Yılanın sizden ne kadar korktuğunu bir düşünün.:)
fikreteren
03-07-2009, 18:40
Açan çiceklerimi sizinle paylaşmak istedim.Amaryllis,zıpçıktı,eryngium ve calla'larım diğer renkleri
fikreteren
03-07-2009, 18:43
yeni aldığım saksı çeşidi
fikreteren
03-07-2009, 18:48
Kapı girişindeki gülün yerini bu sefet boru çiceği doldurdu.diğer hemoracallisler
Adalet Yağcı
03-07-2009, 19:16
Sayın Fikreteren, amarillisiniz bir harika, diğerleri de çok güzel ama bu gerçekten fevkaladenin fevkinde.
Mart ayında bunun aynısını çok aramıştım, ne kadar zarif ve güzeller.
Demek amarillislerin belli bir mevsimi yok benimkiler Martta açtı bitti.
Diğerlerine de haksızlık etmek istemem, acem borusu coşmuş, çiçekleri de oldukça iri, huzur içinde keyfini sürün.
Vayy vay vay bu (Amaryllis) nasıl bir güzelliktir böyle Fikret Bey? Maşallah...
Yeni aldığınız saksı çok değişik ve güzel, güle güle kullanın.
Sevgili Fikret
yılanı öldürmemenize çok sevindim;) İnsanlardaki bu korkunun öğrenilmiş olduğunu düşünüyorum, yoksa kaç kişiyi yılan ısırmıştır bir düşünelim:rolleyes:Bahçenizdeki her şey çok güzel, bir bahçe de benim başıma olur diliyorum:p
Vayy vay vay bu (Amaryllis) nasıl bir güzelliktir böyle Fikret Bey? Maşallah...
Yeni aldığınız saksı çok değişik ve güzel, güle güle kullanın.
Aynen katılıyorum. Muhteşem. Elinize sağlık.
fikreteren
12-07-2009, 09:41
Siteden almış olduğum datura çiceği açmış bulunmakta bunu sizinle paylaşmak istedim.Gündüz pis kokusu var ama akşam üstü çiceği nefis kokuyor.
fikreteren
12-07-2009, 09:47
Buda siteden soğanlı bir bitki.Açacağını tahmin etmiyordum .Açtı
Sevgili Fikret Eren,
Amarylis mukemmel,datura da öyle. Datura çok tohum verecektir.Umarım bizleri unutmazsınız. :)Gelecek sene favorilerimden biri kesinlikle pembe calla.
fikreteren
12-07-2009, 09:53
Calla da değişik bir oluştu.Ben böyle bir renk almamıştım.Hocam 100 den aldığım Ekinizyalar ve bergamut çiceğide açtı..
fikreteren
12-07-2009, 09:56
Buda Maviş çiceği .Latince ismini yazmıyorum.
fikreteren
12-07-2009, 10:00
Sizlere favori bitkilerimden olan küstüm çiçeğinin görüntülerinide göstermek isterdim .Saksının kenarı kırık olduğu için göz zevkinizi bozmak istemedim.Yapraklarına ve dallarına dokunuyorsunuz küsüyor,3-5 dk sonra açılıyor.Tekrar görüşmek üzere...
fikreteren
12-07-2009, 10:07
Teşekkürler Sayın Limon,İde ve Jineop.
Sayın Adalet hanım, boru çiceğinin cinsden iri oluşu birde küçük açanları var.Amaryllis ise 2 sene önce Anadolu tohumculuktan almıştım.İki tane daha almıştım başka renkler ama bu sene açmadılar.
Sn Fikreteren, daturalar çok güzelmiş, fazla bilmediğim bir çiçek. Bahçede kendiliğinden çıkıyorlar ama salyangoz ya da tırtıllardan dolayı çiçeğini hiç göremedim, sizinkiler gibi güzel olmayacağı kesin ama artık daha da merakla çiçeğini takip edeceğim.
Sevgili Kiraz,
Bahçe de çıkanları ben de merak etmiştim ve korumaya almıştım. Ama şimdi filizini gördüğüm yerde koparıyorum. Güzel değil. Sevgiyle kalın.
Sevgili Fikret Eren,
Uzaktan maviş çiçeğinin olduğu görüntü,bahçe dergilerine kapak olacak kadar güzel. Çok beğendim. Nazarım değmez ama yine de Maşallah diyelim.
fikreteren
12-07-2009, 12:08
Daturalar burada yol kenarlarında da var beyaz renkte hiç ilgimi çekmemişti.Siteden değişik renkte tohum almıştım diğerlerinde tomurcuk var.zannederim bir renk daha açacak diğerleri çıkmamış. Sayın Kiraz ve Jineop çok sağolun nazarınız değmez mavisi çabuk çoğalıyor.beyaz ında tomurcuk yok açar herhalde.
nurcanaybay
12-07-2009, 18:40
Datura ya ben de bayıldım.Elinize sağlık.
Hepsi çok güzel ,
ama galla renk ve şekillerine bayıldım . Kutlarım .
fikreteren
12-07-2009, 21:19
Zehirli olmasına rağmen bende çok beğendim.diğer renklerini elde etmeye çalışacağım.sizede teşekkürler sayın Volare
Hepsi birbirinden güzel,ellerinize sağlık..
fikreteren
12-07-2009, 21:28
Teşekkürler COYOTE böyle güzellikler sizinde olsun...
İnşallah diyeyim;)
Eklemeden geçmeyeyim kırmızı biyeli amarylis hiç görmemiştim çok zarifmiş.;)
Sn.Fikreteren
"Ömrüme ömür kattı " deyiminin tam sırasıdır.
Hepsi ayrı bir güzellik. Ayrı bir emek.
Daturanın gündüz kötü-gece güzel kokması ilginç... Şekli ve rengi de çok güzelmiş.
Geçen yaz benim bahçede de yılan görmüştüm. Bir dal parçasına benziyordu. Tam uzandım ki, :D:dilli: Kaçtı gitti.
Kükürt fikrinizi benimsedim. Yine de cebimde dursun. ;)
Çiçeklerinizle, sebzelerinizle sefalı günler dilerim.
Erdinc_ist
23-07-2009, 02:05
Merhaba ,
Bahçeniz yerine uygun şekilde tasarlanmış gibi . İngilizlerin dar ön bahçelerini anımsatıyor yoğun bitkilendirmelerin olduğu orda olan kişinin bitkilerle çevrili olduğu hissini veren bir bahçe .
Keyifli saatler geçirmeniz dileğiyle.
Adalet Yağcı
23-07-2009, 09:34
Sayın Fikreteren, daturanın fotoğrafını bu gün gördüm, harika açmış, inanılmaz bir güzelliği var.
Bahçenin her yerini daturalarla donatasım geldi, benim daturam da bu gün yarın sizinkinin renginden açacak, belli oldu.
Sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu güzellikleri yaratıp, bizlerle paylaştığınız için teşekkürler, sağlıcakla sürün keyfini.
Havalar ısındı artık.Yazlığa gittim.Bahçeyi bellememiştim.bir bölümünü belledim.Eşimle berber çarliston ve tatlı biber diktik.Dikerken de danaburnu kesmemesi için sabunlu su ile can suyunu verdik.Öğrendiğimden beri 7-8 senedir bu şekilde dikiyoruz .Tarım ilaçı kullanmıyorum.Bellerken kopardığım otları dışarı atmayarak onları da bahçeninin bir yerinde gübre olması için yığıyorum.Her sene 1-2 çuval çürümüş toprağım oluyor.Şimdi görüntülediğim resimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
bu alttakı gule benzeyen çiçegin adı nedır cok guzel ve çok hoşuma gıttı.kendı bahçeme bende almak istiyorum.teşekkürler
Koyu yeşil
24-07-2009, 09:14
Sayın Fikret Eren, ellerinize sağlık, bahçe muhteşem görünüyor. Amarylis ve daturalar nefes kesici, hayran kaldım.
Fikret Bey, bahçeniz rüya gibi, her gördüğüm resim karesinde, iç çekip maşallah diyorum.
Daturaları nereden almıştınız? amarilysleri ve süsenlere benzeyen narin çiçeklerinizi de aynı yerden mi aldınız? özendim inanın.
katreyi matem
14-08-2009, 10:07
ggerçekten gördüğüm en güzel bahçe diyebilirim
ellerinize sağlık
benim de evim yapılıyor şu anda
giriş kat
o yüzden bahçe benim diyorum gülüyorlar ama gerçek bu ben bahçesiz yapamam
çok küçük bir bahçe olacak ama olsun
ben o bahçede neler neler hayal ediyorum
inşallah sizin bahçeniz kadar zevkli olur...
fikreteren
26-08-2009, 11:33
Teşekkürler Sayın Habibe,Erdinç,Koyu yeşil.
sayın Ülker teşekkür ederim.Daturaları siteden bu sene tohum olarak almıştım.Diğerlerini ise Anadolu Tohumculuktan satın aldım.
sayın Katreyi matem teşekkür ederim.darısı sizin başınıza.İnşallah sizinde gönlünüze göre bir bahçe olur.
Sevgili ADALET Yağcı rica ederim.zevkle.amaç zevklerimizi paylaşmak birşeyler
öğrenmek.
fikreteren
26-08-2009, 11:43
Daturanın şimdide sarı rengi çicek açtı.gerçekten kokuları çok nefis.
Bu bitki başka bir bitkinin yanına dikiliyormuş,ona gelen zararlı böcekler daturanın yapraklarını yiyerek zehirlenip ölüyorlarmış.Hangi bitkinin yanına dikliyor onu bilmiyorum.Ama araştırmaya devam etmekteyim.
Sn Fikreteren bahçeniz çok güzel, özellikle ceylanlarınıza ve liluumlara bayıldım .Fazla varsa isterim.. bahçenizde ve evinizde güle güle oturun inşaallah
Orhan Özbilgiç
19-09-2009, 20:56
Sayın Fikreteren;
Bahçemi ziyaretiniz nedeniyle araştırdım. Birde ne göreyim? Siz; deneyimlerinden yararlanabileceğim bir arkadaşımızsınız.
Gerçekten çok iddialı bir bahçeniz var. Belliki çok emek vermişsiniz. Ama çok güzel bir mekan yaratmışsınız.
Benim bahçem, sonuçta bir köy de. Bu nedenle sizinkinden biraz büyük.Benim gibi, ağaç ve çalı türevi bitkileri seven biri için avantajlı. Ancak, yeşil ne kadar güzel olursa olsun, bahçeye canlılık kazandıran diğer renklerdir. Bu nedenle arada otsu ve mevsimlik çiçekleri de kullanmak zorundayım. İşte bu benim şimi zorlaştırıyor.
Siz de biliyorsunuz ki,Samsun ve Çarşamba' da, özellikle ilkbaharda yabani otlarla mücadele edebilmek için büyük bir efor ve çok zamana ihtiyaç duyuyorsunuz. Çim makinası yeterli olmuyor.(Zaten doğal çim!) Motorlu tırpan ile biçiyorum. O da çok keyifli değil. İşin tek sevimsiz tarafı yani!
Neyse sağlık olsun.
Bayramda herşey gönlünüzce olsun.Sağlıklar diliyorum. Dilerim bir gün Samsun' da veya Kızılot' ta buluşur ve tanışırız.
fikreteren
19-09-2009, 22:43
Sayın orijin, çok teşekkürler. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.her zaman yardıma hazırım.
fikreteren
21-09-2009, 19:08
İnsanların küs durması,darılması,alıngan olması ne kadar kötü bir şey değilmi ?
küstüm çiceğinin bile dargınlığı iki üç dakika sürüyor.
fikreteren
21-09-2009, 19:13
kaktüsler
fikreteren
21-09-2009, 20:46
kaktüsler
fikreteren
21-09-2009, 20:53
Sümbülteber; mis gibi kokusu var.harika.yılllar önce İzmir'den almıştım.bu seneye kadar açmadı.hocam 100 den aldığım sümbülteber ilk sene açtı .
fikreteren
21-09-2009, 21:01
Medine düğmesi. yine mis gibi kokan kumzambağı zıpçıktı ve diğer çeşitleri
fikreteren
21-09-2009, 21:07
devam
fikreteren
21-09-2009, 21:08
üsteki çiceğin adı mimulüs
fikreteren
21-09-2009, 21:41
Kına çiceği,mavi yasemin.fener çiceği süs biberi,kamufle etmete çalıştığım çeşme.
fikreteren
21-09-2009, 21:47
devam
fikreteren
21-09-2009, 21:51
Sevgili Koyu Yeşil den gelen küpe çiceği güzelleşti.kendisine çoook teşekkür ederim.
fikreteren
21-09-2009, 21:55
ve diğerleri
Orhan Özbilgiç
21-09-2009, 22:08
Sevgili Dostum;
Mavi yaseminin, kokulu olup omadığını, yasemin başlığında sordum. Ama yanıt alamadım.
Neyseki sizde de var.
Kokulu mu?
Selamlar.
fikreteren
21-09-2009, 22:46
sevgili orijin mavi yasemin kokusuz.görünüşü güzel
Sayın fikreteren, sevgiyle , emek verdiğiniz güzel bahçenizi, bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
fikreteren
22-09-2009, 01:41
sizinde gözlerlerinize sağlık .sağolun
finduk52
22-09-2009, 10:05
Sayın Fikret ağabeyimiz,
Bahçenizi gezdim muhteşem bir bahçe olmuş ne kadar emek vermişsiniz. Ama onlarda nankörlük etmemişler bütün güzelliklerini sergilemişler.Ne güzel ...
Maşaallah diyeyim de nazar değmesin. İnşaallah bizlere de böyle güzel bahçelerde kahve yudumlamak nasip olur.
İzninizle birşey itiraf edebilirmiyim ? Çocukken daha ilkokula giderken yani bahçelerdeki o çiçeklerin güzelliklerine dayanamayıp koparırdım gizlice, istemeye utanırdım . Ama çocuktum o zamanlar şimdi ise bir yaprak bile koparamam izinsiz . İnsan bir adım atarken kendisine yapıldığında ne hisseder bunu düşünmeli ona göre hareket etmeli.
Ellerinize emeklerinize sağlık , gerçekten muhteşem güzellikte bir bahçe olmuş.
Sevgiler ...
fikreteren
22-09-2009, 10:08
mineler,sonbahar çiğdemi,çicek açmaya çalışan selluka,liatris,krizantem,sümbül fasulyesi (lab Lab)
fikreteren
22-09-2009, 10:16
LAB LAB,DAHLİA İPEK ÇİCEKLERİ,oxalis
fikreteren
22-09-2009, 10:20
Finduk 52 o güzel övgüleriniz için çok teşekkürler.Kendimizce bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte.
Sayın Fikreteren ellerinize, emeklerinize sağlık. Tekrar tekrar gezdim bahçenizi. En güzel emeklilik bu olsa gerek çalışarak, üreterek geçen yıllardan sonra insanın kendisine cennet gibi bir yaşam alanı yaratması. Her bir köşesi emek yüklü, güzellik yüklü. Bahçe girişindeki gül insana iç çektirecek kadar güzel. Sardunyaları çok seven biri olarak sardunyalarınıza, ceylanlarınıza bayıldım:). Aslında tüm çiçekleriniz teker teker güzelliklerini saymaya değer.
Eşinize ve size bu güzellikler içinde huzurlu, sağlıklı uzun bir hayat dilerim:).
fikreteren
23-09-2009, 16:05
Çok teşekkür ederim sayın SevimK. . sizlerin övgü dolu sözleri şimartıyor doğrusu çok sağol.
fikreteren
23-09-2009, 16:10
lisianthuslarım.katmerli diye bekledim.ebruli çok mor ve pembe birer tane açtı.seneye çıkarsak daha fazla lisianthus dikeceğim.
fikreteren
23-09-2009, 16:21
Üç çeşit asmam var.siyah,beyaz ve buğulu üzüm.Kudret narını da ihmal etmedim.
fikreteren
23-09-2009, 16:33
Bahçemde iki havuzum mevcut.birinde koi balılklarım var ama içerisinde iki senedir bir türlü kıyamadığım iki kardeş kurbağada var.bu yaramazlar sudan çıkmıyor balık yavrularını yiyorlar buda yetmiyormuş gibi iki balığın ölümüne sebebiyet verdiler.sonunda havuzdan atıldılar üzerine tel kafes koydum.hem kurbağalar giremiyor hemde yapraklar suyu kirletemiyor.
diğer havuzda ise baharda yapmam gereken bakımı yapamadım.su kaçağı var.çözmümü havuzun içine kafes tel döşedim.üzerine çimento ile kaplıyacağım.bakalım yine kaçıracak mı ?
Sayın Fikreteren, bahçeniz yine çok güzel. Mavileri-morları en çok da mor üzümleri beğendim, emeğinize sağlık, sağlıkla keyfini çıkarın.
fikreteren
23-09-2009, 16:50
Teşekkürler sayın KİRAZ .bu sene havaların yağışlı ve soğuk olması nedeyle kendimi istediğim gibi bahçeye veremedim.yapacağım çok iş yarım kladı.hatta diktiğim çok çeşitli tohumlar dahi çıkmadı.kısmet seneye tabi sağ çıkarsak. hoşçakalın
Bahçeniz ve çiçekleriniz muhteşem.Çok emek verdiğiniz her haliyle belli...Güle güle keyfini sürün.İyi bayramlar...
fikreteren
24-09-2009, 06:07
Teşekkür ederim Sayın İMGELEM
fikreteren
28-09-2009, 19:32
Misafirlerimiz.Foğağraf makinasının azizliğine uğradım .Bir kısım misafirlerimi görüntüleyemedim.örn.gece gelen kirpi gibi
bahtiyar02
22-10-2009, 10:25
Sevgili fikreteren.. Allah herkese sizin bahçeniz gibi güzel bahçeler nasip etsin.Ellerinize yüreğinize ve emeğinize sağlık.
Dikkat edinde bahçenize misafirler zarar vermesin;)
saygılar
Sn fikreteren bahçeniz yine göz kamaştırıyor...Aynı şehirdeyiz ama bir türlü fırsat bulup yanınıza gelemedim .Umarım kısa bir süre içinde görüşebiliriz.Deneyimlerinizden ve tecrübelerinizden faydalanmayı çok isterim.Bahçenizdeki çeşitlilik muhteşem...
Selamlar,sevgiler...
fikreteren
23-10-2009, 15:55
Teşekkürler sayın Bahtiyar 02. Darısı sizin başınıza
Selamlar sayın Eyakut.Umarım bir gün görüşürüz.Şu anda Samsundayım.
fikreteren
30-10-2009, 09:44
Kış hazırlıkları başladı artık.Su kaçıran havuzumu onardım.artık su kaçırmıyor.havuzdaki su motorunu çıkarak bakımları yapılarak tavan arasındaki yerlerini aldılar.
fikreteren
30-10-2009, 09:48
Kedndime göre her sene kurduğum küçük seramı bu senede hazırladım. Biraz daha soğuklar başlayınca çiceklerimi korumaya alacağım.
fikreteren
30-10-2009, 09:57
Isınma araçları geliştikçe eldekilerde hurdaya çıkıyor.Bende hurdaya verdiğim zibro 'dan fener yaptım.Ayrıca su kabağından da su tası olarak yararlandım.
fikreteren
30-10-2009, 10:03
Dometesler söküldü.onun yerine soğanlı bitkilerimi selelere dikerek toprağa gömdüm.Bahara yerinde durularsa görürüz.Bir tarafa nergiz soğanları diğer tarafa lale,anemon ve diğer soğanları diktim.
fikreteren
01-11-2009, 07:58
Geçen sene bir tane veren Limon'um bu sene bayağı verimli.
fikreteren
01-11-2009, 08:12
Begonvil,yaz orkidesi,kasımpatılarım.
Sayın fikreteren yaz aylarında geliboludaki bahçe çalışmalarımın yoğunluğu internet olanaklarımın sınırlı oluşu vede çiçeklere olan meraksızlığım yüzünden üye bahçelerini dolaşıp samimi yorum getirme düşüncelerimide engelliyor.
Ama sizler gibi iyiniyetli üye arkadaşların sanaldaki bahçemi dolaşmaları yerinde ve tutarlı yorum ve gözlemleriyle kendi emeğinin oluşturduğu güzellikleri üye arkadaşların bahçelerinde özdeştirip sanal görüntülerin aldatıcı yönlerini göz ardı ederek kendi mütevazi insiyatifiyle en iyi cömertçe dilek ve temennileri belirterek gerçek manada yorum getirme becerisine pek az insan rastladım desem yalan olmaz.
Arkadaşım sen kusuruma bakma benim bahçeni gezmeye geç kalmamı, her şeyde bir hayır vardır diyorlarya bunun hayrıda buradaymış, gerçekten bahçe merakın ve uğraşıların sence büyük emek harcayarak oluşturduğun bu güzellikler senin yüce ruhunun yansıması olsa gerek, sanalda gezerek bu değerlerin ölçüsü dilek ve temennilerle belirtmek bence yaratılan bu güzellikler ödülendirilemez.
Daha ileri paylaşımlarda birbirmize ileteceğimiz birkimlerimizi aktarmak dilğimle sevgiyle kal.
Vildan Sönmez
01-11-2009, 12:49
Fikret Bey bahçeniz sonbahar da da güzellikler sunuyor.
Begovilin dibindeki beyaz rozeti unutmayalım, ben de buradayım diyor. :)
Fuşya renkte Kasımpatı hiç görmemiştim. Ne kadar güzelmiş rengi. Her şey çok güzel görünüyor, elinize sağlık.
Yeni diktiğim Limon Ağacımda bir tane Limon var. Seneye sizinki gibi bol meyveli olur umarım.
fikreteren
01-11-2009, 17:13
Sayın Epsody,çok naziksiniz.ince düşünceleriniden dolayı teşekkür ederim. Bende sizin gibi yazlıkta olduğum için üye arkadaşların bahçelerini yeni yeni gezemeye başladım.Sizin gibi bende bilgi dağarcığımı geliştiriyorum.
Sayın Vildan Sönmez,Sonbahar en sevdiğim mevsimdir.yaparakları renkli renkşl görmek çok hoş.Helde çise gibi yağan yağmurun altında yürümek nefis...Begonvili ve rozeti bodrumdaki arkadaşım hediye geitirdi.iyiki getirmiş.
Sayın Limon iki limon bir mandalina almıştım geçen .Sene dediğim gibi birinde bir tane diğerinde hiç limon yoktu.Bu sene ikisindede limon var. herbir limon yumruk kadar oluyor.bakımını iyi yapabilirsem bol limon yeğiceğimize benziyor.
fikreteren
09-11-2009, 13:38
Sellukalarımın çicek açmaları sona erdi Herhalde tohum alamayacağım.şu ana kadar üstünde tohum gözükmüyor.Bir saksı sellukayı seray aldım bakalım sonuç ne olacak.Bekleyip göreceğiz.
fikreteren
09-11-2009, 13:45
Datura hala çicek açmaya devam ediyor.Biberlerde vermeye devam etmekte..
Kamelya tomurcukta
fikreteren
09-11-2009, 13:49
Yeni aldığım mandal sepetleri.Bunlara çicek dikmeyi düşünüyorum.
fikreteren
09-11-2009, 14:06
Tozlaştıdığım ipek çiceği ve jakabinia carnea
Fikret Bey bahçeniz şahane ellerinize sağlık. Mandal sepetlerini nasıl kullanacaksınız bilgilendirirseniz sevinirim.:)
günebakan
09-11-2009, 15:10
Fikret bey görüntüler çok güzel gerçekten. Son mesajdaki ortadaki çiçeği merak ettim çok ilginç görünüyor adı nedir acaba?
Sayın fikreteren bahçeniz harika ellerinize salik jakabinia carnea vesarı daduranızın çeliyinden veya tohumundan vermeniz mümkünmü bende size beyez dadura tohumu vere bilirim karışık sabah sefası da.
Adalet Yağcı
09-11-2009, 16:28
Sayın Fikreteren, Son baharın tüm azizliğine rağmen bahçenizden hayat fışkırıyor.
Fotoğraflara baktım da, işlenmiş, ekime hazır hale gelmiş boş toprağı görmek bile ne kadar güzel, doğa sevgisi böyle bir şey demek ki.
Siz soğanlı bitkilerinizi her yıl yeniden mi dikiyorsunuz, ben bir kaç yıl bırakıyorum yerinde, böyle olunca soğanlar çoğalıyor.
Mandal sepetlerini ben de lobelyalarım için düşünüyorum, duvarda çok hoş görünecekler.
Son olarak, fuşya kasımpatını ben de ilk defa görüyorum, gerçekten rengi böyle mi? Çok güzel.
fikreteren
09-11-2009, 16:53
Sn.EYA, 141 nolu pasajda da başka bir mandal sepeti kullandım.Mandal sepetleri benim çok işime yarıyor. çicek soğanlarını da onlar içine dikerek toprağa gömüyorum.Şimdi ki mandal sepetinin ise fidelerinin köklerini delilklerine yerleştirerek bir komposizyon elde etmeyi düşünüyorum . bunu hercai menekşelerlde deneyebilirim.
fikreteren
09-11-2009, 17:00
Sayın SEVİM 4, teşekkür ederim. Jakabinia dan hiç tohum alamadım. daha doğrusu hiç denemedim. ama daturadan tohum gönderebilirim. özelime adres bildirirmisiniz.yalnız tohumlarım yazlıkta .gidince alıp gönderirim.
fikreteren
09-11-2009, 17:16
Sayın Adalet hanım çok teşekkür ederim.Sizin bahçenizde çok çok güzel.Sizin haberiniz olmadan bahçenizi geziyorum ama kusura bakmayın.Soğanlı bitkilerimden Laleleri her sene söküp yeniden dikiyorum.saklaması da zor hersene onları temizleyip kükürt tozu serperek kağıt içinde saklıyorum.Bir sene kuruması için odunlukta biraktım. sıçanlar lalelerimi taşımışlar.çok seviyorlarmış yediler. Nergis ve diğer soğanları ise o yere ihtiyaçım varsa söküyorum.
Mandal sepetleri bende takıntı haline geldi .141 nolu pasajdaki de mandal sepeti.Çok hoş duracaklarını ümit ediyorum..Kasımpatılara gelince bir arkadaşıma tarıfı üzerine hediye olarak almıştım.meğerse bunu kasdetmemiş kardeş kanı çiceği istiyomuş bu vesile ile kasımpatı bana kaldı.evet rengi aynı öyle .tohum verirse gönderirim.
nurcanaybay
09-11-2009, 17:21
.Şimdi ki mandal sepetinin ise fidelerinin köklerini delilklerine yerleştirerek bir komposizyon elde etmeyi düşünüyorum . bunu hercai menekşelerlde deneyebilirim.
İyi akşamlar Fikret bey ,
sepetler biraz derin görünüyor ,menkşeler için düşündüğünüz uygulamayı
tam anlıyamadım.Zahmet olmayacaksa dikim aşamasının fotoğraflarını çekebilirmisiniz ?
fikreteren
09-11-2009, 17:22
Sayın Günebakan, resimde gördüğünüz çiceğin adı altınbalığı bitkisi -columnea
fikreteren
09-11-2009, 17:26
Sayın Nurcanaybay iy i akşamlar bende resimlerle anlatmayı düşünüyorum. sepetler o kadar derin gözükmüyor.resimde öyle büyük duruyorlar 15 cm falan
nurcanaybay
09-11-2009, 17:32
Menekşe dikeceğim bir bölüm daha kaldı ,dikmeden önce sizin uygulamanızı görmeyi
bekleyeceğim.
Teşekkür ederim.
günebakan
09-11-2009, 19:11
Teşekkür ederim Fikret bey çiçekleri de gerçekten balığa benziyor çok güzel.
:)
fikreteren
10-11-2009, 20:49
Yazlığımızın arka tarafı .
füsunANK
10-11-2009, 21:32
Ne kadar güzel bir manzara.
Sn.Fikreteren
Her şey çok güzel,elinize sağlık.
nurcanaybay
11-11-2009, 09:41
Huzur dolu...çok beğendim
fikreteren
11-11-2009, 09:56
Teşekkür ederim. Çok sağolun
Sn.Fikreteren, Sellukanız her an tohum verebilir. Ben de sizin gibi umudu kesmiştim. Çiçeğinin sararıp düşmesine yakın belirdi. Minicik bir çıkıntıydı, git gide taze fasulyeye benzedi. Şimdi sağlıklı olarak sararmasını bekliyorum.
fikreteren
11-11-2009, 10:40
Sn.Habibe Hm. iki saksı sellukam vardı her ikiside çicek açtılar.yalnız bir tanesindeki o çıkıntılar da kayboldu uç dalar kurumaya başladı bende kışı geçirmesi için seraya aldım.Selluka çok yılık bir bitkimi ?Diğer saksıdaki ise bahsettiğiniz çıkıntılar duruyor.Tohum alabilirsem sene koklamak nasip olacak
Bahçemde tarım ilacı kullanmıyorum.ilaçlarımı kendim yapıyorum.Örn.danaburnu için fideleri dikerken sabunlu su kullanıyorum.sabun bildiğimiz beyaz banyo sabunu(duru,h.şakir)gibi.Bunu suda eritin sonra can suyu olarak bitkiyi dikerken dökün.danaburnu gelmiyor.Öğrendiğimden beri bunu uyguluyorum.7-8 senedir bu böyle devam ediyor.
Tüm bitkilere sabunlu su uygularken nasıl baş ediyorsunuz? Nasıl hazırlıyorsunuz? Sabunun erimesi için bir müddet suda mı bırakıyorsunuz? Ne kadar suya ne kadar sabun kullanılıyor?
Sabunlu su haricinde neler uyguluyorsunuz?
Bahçeniz çok çok güzel. Maşallah.
fikreteren
22-11-2009, 11:47
Sayın Uzman 16 sabunlu suyu danaburnu için kullanıyorum.Bir kapta 1 kalıp banyo sabununu eritiyorum.ister suda bırakın kendi erisin isterseniz sıcak suda eritin.fark etmez yeterki erisin.ben bunu pet şidede yapıyorum ve stile dörtte birini koyuyorum.bitkiyi dikerken can suyu olarak veriyorum.bunun dışında ısırgan,soğan suyu,domates yaprağı gibi bitkileride kullanıyorum.
fikreteren
22-11-2009, 11:57
Renkli yapraklar çok hoş
fikreteren
22-11-2009, 14:51
filtonia,guzmenya diğer sıklamenlerin yanına aldığım iik değişik renk
fikreteren
22-11-2009, 14:57
bahçeme diktiğim brokoli ve lahanalarımı tırtıllar sardı.Şimdilik elle topluyorum.aslında odun külü ile de mücadele yapılabilir.yalnız yağmur yağdığında odun külünü tazelemek gerekir.
fikret bey ellerinize sağlık.ne kadar güzel olmuş bahçeniz.Allahaşkına o sardunyalara ne yapıyorsunuz Allah aşkına ne veriyorsunuz da bu kadar güzelleşiyorlar.Bunun bir sırrı olmalı.Benim düz sardunyalarım güzel fakat sakızlarla başım dertte.Bir türlü başaramıyorum.Tam evet oldu galiba dediğim anda kuruyup gidiyorlar.Bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede anlamadım gitti.Baharda yeni güzelliklerinizi görebilmek dileğiyle.
fikreteren
22-11-2009, 23:03
Teşekkür ederim sayın bynpol.baharın başşlangıçıyla birlikte 20*20*20* gübre veriyorum.Bu işlem yaz sonuna kadar devam ediyor.Suyunu toprak kurdukça veriyorum.
bakım bu kadar.
Sn. fikreterten,
Bahçenizi zaman zaman ziyaret ederim. Çok huzur dolu, herşeyin yerine yakıştığı çok güzel bir bahçe. Ellerinize sağlık.
Ayrıca verdiğiniz bilgiler de çok yararlı oluyor, faydalanıyorum.
sonbaharın güzellikleri bahçenize yansımış, yine zevkle izledim.
Selam ve saygılar...
fikreteren
23-11-2009, 04:19
Sn.Hozat çok teşekkür ederim ince düşünceleriniz için.Elimden geldiğince bildiğim veya uygulama çalıştığım bilgilerimi siz arkadaşlarımla paylaşmak benim için büyük zevk.
Sevgili Fikret
Tırtıllar lahanalarımı yedi yetmedi, evin duvarlarına bile cıkmaya başladı. Gördüğümü attım, göremediklerim yumurta yapmış.:(
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.